Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Pontoni stižu do 11. srpnja

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

lukaxTrakavica započeta prošle godine oko pontona i izbora koncesionara u lošinjskoj luci, čini se mogla bi konačno biti okončana, a lošinjska luka ponovno bi trebala biti omiljeno odredište nautičara, izvijestio je Novi list

Naime, za lošinjski radio Gracijano Petrinić, ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj, izjavio je da je završen pregovarački postupak za nabavu i ugradnju pontona te da je rok za njihovo postavljanje 11. srpnja, s tim da se prvi postavljaju oni u korijenu luke namijenjeni za komunalne vezove.

Do 20. srpnja na novopostavljenim pontonima trebaju biti ugrađeni ormarići za struju i vodu. Na dijelu luke između valobrana i benzinske postaje, bit će postavljeno 75 metara sidrenih lanaca i betonski blokovi za privez šest mega jahti, najavljuje Petrinić. Ako ne bude nepredviđenih situacija to bi trebalo označiti kraj agonije vezano za lošinjsku luku, koja se negativno odrazila na cijelu zajednicu, jer je godinu i pol dana luka bila bez pontona i usluge nautičarima koja se ranije pružala. To se odrazilo na manji dolazak plovila, a time i slabije poslovanje svih u okruženju luke, ali i šire, zbog čega su posebno negodovali obrtinici i poduzetnici.

Prijepori oko koncesije i pontona traju od rujna 2010. godine, kada je bio raspisan natječaj za davanje luke u desetgodišnju koncesiju, da bi u svibnju prošle godine lučka uprava odustala od koncesioniranja i u turističkoj sezoni prošle godine preuzela je pružanje usluge, ali bez pontona. Iz Lučke uprave su najavljivali kako će za ovu turističku sezonu sve biti spremno na vrijeme, ali u ožujku ove godine ponovno se zakuhalo. Tada je naime, poništen natječaj za nabavu i postavljanje pontona, a jedan od ponuditelja se žalio, nakon čega je iskorištena zakonska mogućnost predviđena za posebne situacije i pokrenut pregovarački postupak, rezultat kojeg je postavljanje pontona, za što će ŽLU utrošiti preko četiri milijuna kuna.

(I. CUPAĆ MARKOVIĆ)

Komentari: 

0 0 # ...POntonton 2012-07-05 11:45
Veseli me što su stigli pontoni,jer ćemo sada imati materijala za prepucavanje čiji su novci od jahti,Garievi lil od Ljilje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Gotovina 2012-07-05 19:25
Pošto se sve naplaćuje u gotovini,novac pripada onome tko ga naplaćuje.Dakle osobi koja uzne novasc pd jahtaša,pa će on odrediti koliko će predati Gracijanu ili Gariu.Ja barem mislim da bi bilo u redu.Pa takoje bilo dok je naplaćivan Seðo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # JadrankaŠime 2012-07-05 21:51
Kapetane Tomiću odmah zaustavite radove na postavi pontona jer nema lokaciske dozvole za postvu istih!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ???? 2012-07-05 22:00
Pitanje Gracijanu Petriniću , Ljiljani Rukonic te članovima vječa lučke uprave.
1.Kako se mogu postavljati pontoni bez dozvole
2.Kako su mogli ići u nabavu istih bez javnog natječaja
3.Tko je izvoðač radova bez lokaciske dozvole(kazneno djelo)
4.Tko je privatni investitor tj tko je dao novac za kupnju pontona i postavu sidrenog sustava
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LilyLily 2012-07-05 22:20
Godina XX. - broj 8. Utorak, 13. ožujka 2012.PRIMORSKO-GORAN SKA ŽUPANIJA
27.

Na temelju članka 25. stavka 1. Odluke o izvršavanju Proračuna Primorsko-goran ske županije za 2012. godinu (»Službene novine PGŽ« broj 44/11), članka 28. točke 8. i 21. Statuta Primorsko-goran ske županije (»Službene novine PGŽ« broj 23/09) i članka 84. Poslovnika Županijske skupštine Primorsko-goran ske županije (»Službene novine PGŽ« broj 26/09), Županijska skupština Primorsko-goran ske županije na 27. sjednici od 16. veljače 2012. godine, donijela je

ODLUKU
o odobravanju jamstva Županijskoj lučkoj upravi
Mali Lošinj za osiguranje dugoročnog kredita radi
nabave pontonskih gatova, sidrenog sustava
i opreme za luku Mali Lošinj

I.

Primorsko-goranska županija daje jamstvo Županijskoj lučkoj upravi Mali Lošinj za osiguranje dugoročnog kredita u iznosu od 4.000.000,00 kuna, uvećano za kamate i ostale naknade i troškove banke, kojeg Županijska lučka uprava Mali Lošinj kao korisnik kredita uzima kod »Hypo Alpe- Adria-Bank« d.d., Zagreb kao kreditora, u svrhu nabave i montaže pontonskih gatova, sidrenog sustava i opreme za luku Mali Lošinj, a pod sljedećim uvjetima:

-Iznos kredita: 4.000.000,00 kuna, (slovima: četiri milijuna kuna)

-Vrsta kredita: dugoročni investicijski kredit u kunama

-Namjena kredita: financiranje nabave i montaže pontonskih gatova, sidrenog sustava i opreme za luku Mali Lošinj

-Rok povrata kredita: 5 godina, u 20 jednakih tromjesečnih rata, s dospijećem 31. 3., 30. 6., 30. 9. i 31. 12. u godini, prva rata dospijeva na plaćanje 31. 3. 2013. godine

-Razdoblje počeka: 6 mjeseci

-Dinamika otplate glavnice i kamata:

.Rok otplate: 5 godina u 20 jednakih tromjesečnih rata, nakon počeka od 6 mjeseci

.Način otplate glavnice: u uzastopnim tromjesečnim ratama

.Broj rata: 20

.Dospijeće plaćanja glavnice: zadnjeg dana u tromjesečju

.Dospijeće prve rate kredita: 31. 3. 2013. godine

.Obračun kamate: tijekom cijelog vremena korištenja, počeka i povrata kredita

.Dospijeće kamate: zadnjeg dana u tromjesečju tijekom cijelog vremena počeka i povrata kredita

-Fiksna kamatna stopa: 3,42% godišnje

-Kamatna stopa na povučeni dug kredita u razdoblju korištenja zajma: 3,42% godišnje

-Metoda obračuna kamate: proporcionalna metoda

-Naknade:

.Naknada za odobrenje kredita: 0,50% (20.000,00 kuna)

.Ostale naknade i troškovi banke: 0,25% (3.937,50 kuna)

-Efektivna kamatna stopa: 3,66%

-Razdoblje korištenja kredita: do 30. 9. 2012. godine

-Instrumenti osiguranja kredita:

.Jamstvo Primorsko-goran ske županije

.Mjenica i obična zadužnica Županijske lučke uprave Mali Lošinj

II.

Ovlašćuje se Obnašatelj dužnosti Župana Primorsko- goranske županije, Zamjenik Župana, prof. dr. sc. Vidoje Vujić da potpiše odobreno jamstvo nakon ishoðenja suglasnosti ministra financija.

III.

Ova Odluka stupa na snagu danom ishoðenja suglasnosti od strane ministra financija, a nakon stupanja na snagu objavit će se u »Službenim novinama Primorsko-goran ske županije«.

Klasa: 021-04/12-01/1

Ur. broj: 2170/1-01-01/4-12-36

Rijeka, 16. veljače 2012.

PRIMORSKO-GORAN SKA ŽUPANIJA
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-07-06 01:06
Ha ,ha kako se pale jer su pontoni stigli.Nema više uzimanja milijuna na račun graðana i prijavit zaradu od 28 000 kuna. Ima i većih igrača.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Pontonton 2012-07-06 11:44
Ovo je stvarno sramota.Na ovako nelegalan način postavljati pontontone.To je nedopustivo da se tako nešto radi a da nemaju suglasnost Gradskih vlasti.Grad bi pod hitno trebao formirati komisiju stručnjaka,(Kem ,BB,Šep.Ned.Jov .)i narediti da se pontoni odmah uklone dok se komisija ne dogovori sa postavljačima,j er u stvari tko je dobio proviziju.Člano vi komisije sigurno nisu a pontoni se postavljaju na Gradsko more.Takva svinjarija se nikako nije mogla dogoditi na Čikatu kon Diversa.Tamo su se točno znala pravila igre.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ... 2012-07-06 19:36
Mislim da fali jedan ponton,jer kad je Serðo držao pontone bilo ih je više.Nije valja da su ih već ukrali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pontoneuro 2012-07-06 22:16
...izgradnju rive na čikatu su investirali rusi,a ovaj tip pontona u gradu če prva jaća tramontana razčupati pa če biti gori od starih...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Opa Bato 2012-07-09 19:31
Vidi vidi opet Administrator skida komentare koji nisu po njegovom ukusu.Ako netko piše jezikom nerazumljivim za Administratora, odmah Admin skida.Admine ne moraju svi znati Maðarski ili Bosanski,a onaj mol se zvao Dodici apostoli.Mislim da na komentaru Dodici apostili(u prevodu to znači Dvanest apostola) jer se tako zove mjesto na kojemu je napravljen ekocid na Čikatu a ima veze i te kako sa ovom temom,jer je mol napravljen 4 puta dulji od mola kojeg je napravila Austrougarska,i sada će predstavljati ekološki problem.Neću se više zamarati pisanjem,jer će i onako Admin skinuti ovaj tekst jer nije po njegovu ukusu.Po njegovu ukusu je samo tema oko restorana kate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # . 2012-07-09 20:17
Opa bato, daj ne seri. Taj tvoj komentar od Dodici apostoli je uz članak
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-07-11 18:09
Poštovani graðani! Evo proðe pola sezone a mi nismo ni lipe zaradili nego samo gledamo kako nam grad propada.
Ðurðica I Gari se našetavaju ispred kamera i pričaju o kapitalnim ulaganjima koja nisu sezonu produžila ni za minutu a da ne kažem da su nas zadužili do groba naravno oni su se omastili i to se vidi po njihovom fensi stilu kako izgledaju namirisani i skupo obučeni u odjeću koju nemaš gdje kupiti u Lošinju jer takvi dućani ne otvaraju u vukojebinama poput našeg lošinja koji je to postao otkad su ga oni preuzeli i počeli ga voditi u smjeru obiteljskog turizma (čitaj propasti).
Pitate li se koji su to oni projekt napravili koji je poboljšao standard graðana možda riva pa riva je uvijek bila tu i uvijek je zaraðivala ali nikad ne Lošinjanima nego županiji koja bi nam na kapaljku vraćala pa se pitam zašto bi netko (osim ako nije totalni kreten) digao kredit i ulagao u rivu koja mu ništa ne nosi osim ako nema privatni interes da će kroz radove omrsiti brke namjestivši tu i tamo nekom poslić.
Pa se pitam jel ovaj narod toliko oslijepio da ne vidi dalje od nosa ili što....?
Bilo kako bilo sezona je u drugoj polovici a u stvari nije ni počela ješ trideset dana i pa pa turisti koji su nas ionako počeli zaobilaziti. Svaka čast Durðice baš nas dobro vodiš ti i tvoj gazda Ćapelli..... :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pravilnik za dobivanje godišnjeg veza. 2012-07-23 16:56
Molim nekog da pojasni pravila za dobivanje stalnog veza za domaće stanovništvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PontronPontron 2012-07-23 17:21
Ja ću ti objasniti 1. Moraš se prezivati Mužić ili Jankovic
2. Moraš biti dobar s Šepukom (on je primljen u grad da napravi reda)
3. Nikako nesmiješ imati registraciju ML
Eto to su ti preduvjeti za dobivanje stalnog veza
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Legalist 2012-08-03 13:46
Kako je moguće da ŽLU vrši naplatu privezišta u lošinjskoj luci a na nelegalnim pontonima. Naime novopostavljeni pontoni nemaju lokacijsku dozvolu. Ako se moglo očekivati od privatnika da ostvaruje prihode na nelegalnom objektu to se ne očekuje od tijela županije. Predsjednik vijeća luke uprave je famozna Lili IQ ( ili Lili Mensa kako je tko zove). Ona nije imala vremena tražiti lokacijsku jer je imala važnijeg posla s Rudijem pripremati tiskovne i praviti koaliciju. To je ona fantomska koalicija u čije ime Rudi najavljuje revolucionarne poteze. Da ne bi bilo krivog tumačenja, mislim da je dobro da su pontoni konačno u funkciji, ali nije dobro da ŽLU kao županijski organ ne poštuje zakone. Zašto ŽLU nije ishodila lokacijsku? Postavlja se pitanje što o tome misle Župan Vidoje Vujić, Lučki kapetan Tomić i graðevinska inspekcija. Odgovor ćemo dobiti nakon podnošenja prijava navedenim osobama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Neposredni svjedokPROVJERENO 2012-08-03 20:07
OSOBNO SAM SE UVJERILA. NEMAM POJMA KAKO, ALI PONTONI U LUCI SU POTPUNO LEGANI. IMAJU SVE PAPIRE. IDITE I VI U ŽLU I SAMI SE UVJERITE.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PONTONI LEGALNIPROVJERENO 2012-08-03 20:12
LEGALISTU VJERUJ OSOBNO SAM PROVJERILA JER SAM MISLILA DA SI TI U PRAVU. NEZNAM KAKO ALI ŽLU IMA LOKACIJSKU DOZVOLU I SVE OSTALE PAPIRE ZA PONTONE. SVATKO TO MOŽE OSOBNO PROVJERITI U ŽLU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Legalist 2012-08-03 21:57
Ako ŽLU ima lokacijsku dozvolu za postavu pontona onda oni nemaju problem (naravno ako ispunjvaju ostale preduvjete za uporabu postavljenih pontona) ali ga ima županijski Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša koji je izdao takvu dozvolu. Članak 103. Zakona o prostornom ureðenju i gradnji utvrðuje:
(1) Svaki zahvat u prostoru provodi se u skladu s dokumentima prostornog ureðenja, posebnim propisima i lokacijskom dozvolom, ako ovim Zakonom nije odreðeno drukčije.
(2) Lokacijska dozvola je upravni akt koji se izdaje na temelju ovoga Zakona i propisa donesenih na temelju ovoga Zakona te u skladu s dokumentima prostornog ureðenja i posebnim propisima.
Prema važećim prostornim planovima PPUG Malog Lošinja i PUP-u Centar na navedenom području nije predviðena nautička luka.
U svakom slučaju županija ima problem, ili ŽLU ili Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša.
Bilo bi zanimljivo vidjeti navodnu lokacijsku dozvolu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ?legalist?SP 2012-08-03 22:31
legalist@Da ne bi bilo krivog tumačenja, mislim da je dobro da su pontoni konačno u funkciji, ali nije dobro da ŽLU kao županijski organ ne poštuje zakone.

Sve si rekao o sebi : ja kao nebi al nek susjedima crknu krave
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # df 2012-08-03 22:36
Dragi moj Legalista, tako je bilo zadnjih deset godina dok je Kučić bio koncesionar tako je i sada kad su koncesionar i ŽLU ista pravna osoba, tj. ŽLU koncesiju dodijelila samoj sebi. Za vrijeme socijalizma takve mućke su se zvale "korisne malverzacije" po onoj Titovoj da se ne treba držati zakona kao pijan plota. Znači, unatoč zakonima imamo usred grada marinu. I to je to. Pametni znaju čemu služe zakoni. Da ih kršiš kad možeš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Legalist 2012-08-03 23:04
SP bi se trebao odlučiti. Da li treba poštivati zakone ili ne. Ne mislim da poštivanje zakona susjedu ubija krave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ?legalistu?SP 2012-08-03 23:45
Mislim da je bolje po onoj Titovoj da se ne treba držati zakona kao pijan plota, pa imati jahte u luci od kojih svaki jahtaš mora kupiti bar jogurt i pecivo (ako je legalist u pravu što se tiče papira) pa je i to neka kunica Republici Hrvatskoj ako ništa drugo onda za papir DORH-u kojeg bi legalist najraðe čini se pozvao kad bi mogao .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-08-03 23:46
Neposredni svjedok je slučajno hodala pored ŽLU pa je budući joj se nigdje ne žuri svratila u istu ustanovu i Petrinić joj je rekao PROVJERENA slučajna prolaznice ne pitaš me, ne zanimate ali mi imamo lokacijsku za pontone ako te tko pita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-08-03 23:50
Petrnić je još n kaju rekao PROVJRENOJ: Ne pitaj kako smo je dobli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vidoviti Milan 2012-08-04 00:41
a onda se prolaznica probudila, i shvatila da je princ na bijelom konju davno odjahao

:D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-08-04 01:15
Pa dobro kako su pontoni do sada stajali godinama i legalist se nije pitao da li imaju dozvolu ,a sada ga to zanima.Koncesij u nije potrebno dodijeliti nikome jer je to posao i svrha lučke uprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Odgovor SP-u 2012-08-04 11:40
SP piše:
Citat:
Mislim da je bolje po onoj Titovoj da se ne treba držati zakona kao pijan plota, pa imati jahte u luci od kojih svaki jahtaš mora kupiti bar jogurt i pecivo
Ako je to bolje, postavlja se pitanje zašto se uopće držati bilo kojeg zakona. Vrlo važno ako ugostitelj ne izda račun, jer važno je da se novac obrće. Nije važno ako netko zauzme gradski prostor bez da ga plaća, važno je da se tamo nešto prodaje gostima. Ali se postavlja pitanje zašto se ovaj ne treba držati zakona kao pijan plota, a onaj ga se mora držati. I tko je taj koji će reći ovaj se ne mora, a ovaj mora držati zakona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Legalist 2012-08-04 15:37
Ajmo se vratiti na početak priče o lokacijskog dozvoli za nautičku luku Priko. Da li ŽLU ostvaruje prihode od vezova na nelegalan način odnosno da li je nelegalan način jedini način naplate vezova u Lošinju? Ili postoji ipak i legalan način?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SP odgovaraSP 2012-08-04 17:12
Mislim da je bolje po onoj Titovoj da se ne treba držati zakona kao pijan plota, pa imati jahte u luci od kojih svaki jahtaš mora kupiti bar jogurt i pecivo,
Stojim iza ovog jer će tako i Županijsla Lućka Uprava imati bar za plače svojih djelatnika ,a ne da se mora namirivati iz otimačine sa prevarantske prethodno propuštene kroz 100 filtera Liste poreznih dužnika ,ionako namjenjene narodu da kroz nju liječi svoje frustacije,nasl aðujuči se imenima od kojih bar tu u Lošinju njih 90 % sa liste ionako nema ništa ili vrlo malo ,pa bi sad trebali valjda prodavati svoje bubrege,krv,jet ru na crnom tržištu .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tropa 2012-08-04 17:31
Pa ako se u svezi luke ne treba držati zakona kao pijan plota, treba li se u drugim stvarima držati zakona? Zbog čega bi Petrinić i njegova škvadra trebali biti iznad zakona, a drugi da ga moraju poštivati i plaćati kazne ako ga prekrše?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # super! 2012-08-04 18:19
Kad smo kod zakona, plotova i pijanaca, čitam na web stranici ŽLU ML:

Pravo na obavljanje lučkih djelatnosti, korištenje postojeće podgradnje i nadgradnje, te gradnje novih graðevina i drugih objekata nadgradnje i podgradnje stječe se na temelju koncesije. Koncesije se mogu dati pravnoj i fizičkoj osobi registriranoj za obavljanje obrta, koja ispunjava uvjete propisane Zakonom.

Pa me zanima je li ŽLU koncesiju za gradsku luku dala samoj sebi i je li to prema zakonu ili prema Titovom nareðenju. Nadalje, ŽLU ima zadaću da kontrolira poslovanje koncesionara, a budući da je sama sebi dodijelila koncesiju, znači da i samu sebe kontrolira. Ma to je bolje nego da ti je kum inspektor :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-08-04 21:30
ŽLU može obavljati samostalno poslove i priveza ali samo tamo gdje nema gospodarskog interesa. Naravno da ga u Lošinju ima ali...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Titov put 2012-08-04 21:38
Naravno da ga u Lošinju ima, ali ŽLU s Rukonjićkom na čelu s Titova puta ne skreće ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-08-04 22:28
Baš me zanima kako će reagirati Vidoe Vujić na prijavu da mu ŽLU na nezakonit način ostavaruje prihode.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Legalist 2012-08-18 00:36
Nakon kratkih manje više paušalnih i neargumentirani h rasprava koje se javljaju na ovoj stranici potaknutih pojedinim komentarima koji ukazuju da nešto ne štima oko postave pontona možda bi bilo vrijeme i za ozbiljniju javnu raspravu, ne samo oko dogaðaja u luci Mali Lošinj u zadnje dvije godine i legalnosti pontona već općenito o radu ŽLU Mali Lošinj i njenih tijela. Prilikom rasprave o ŽLU Mali Lošinj treba imati na umu da su lučke uprave tijela javne vlasti. Najmanje što je za očekivati od tijela javne vlasti jest poštivanje zakona u vlastitom postupanju. Kako bi se o radu ŽLU Mali Lošinj u zadnje dvije godine moglo puno raspravljati, utvrðivanje nanesene štete otočkom gospodarstvu, o neozbiljnom postupku odabira koncesionara, nemogućnosti da se provede javni natječaj za postavu pontona zbog pogrešne procjene vrijednosti nabave pa se isto rješava prema posebnim mogućnostim a radi spriječavanja veće štete ipak je zanimljivija rasprava o moguće nezakonitom postupanju ŽLU Mali Lošinj kao tijela javne vlasti a uz asistiranje Primorsko-goran ske županije u slučaju postave pontona.

Osnovno pitanje da li je ŽLU Mali Lošinj na legalan način postavila pontone i da li prihode koje ostvaruje na njima ostvaruje na legalan način. Sama sumnja da ŽLU Mali Lošinj kao tijelo javne vlasti na nezakonit način ostvaruje prihode od najma pontona odnosno da su pontoni postavljeni nelagalno je strašna i zaslužuje trenutnu, jasnu i činjenicama dokumentiranu reakciju ŽLU Mali Lošinj ili Primorsko-goran ske županije kao njenog osnivača. A toga nema, niti će biti. Procjena je vodstva ŽLU da je dovoljno kroz anonimni komentar na stranici pod nickom PROVJERENO, utvrditi „ OSOBNO SAM SE UVJERILA. NEMAM POJMA KAKO, ALI PONTONI U LUCI SU POTPUNO LEGANI. IMAJU SVE PAPIRE. IDITE I VI U ŽLU I SAMI SE UVJERITE.“

Bit problema (ne)legalnosti leži u činjenici da li postoji lokacijska dozvola za postavu pontona. Na službenim internet stranicama ŽLU Mali Lošinj nema informacija o izdanoj lokacijskoj dozvoli za postavu pontona a to je obavijest koja zaslužuje biti objavljena. Na istim stranicama je npr. objavljeno da je 9.5.2012. obavljen tehnički pregled operativnog mola luke Ilovik i da se čeka uporabna dozvola, da je dobiveno rješenje Lučke kapetanije Ispostave Mali Lošinj, gdje se nalaže Županijskoj lučkoj upravi Mali Lošinj kao tijelu koje upravlja lukom Mali Lošinj da odmah i na efikasan način zabrani pristup osobama i plovilima na operativnoj obali u izgradnji "Priko", gradske luke Mali Lošinj kao i obavijest o tome da je dana 12.06.2012. ministar pomorstva, prometa i infrastrukture g. Siniša Hajdaš Dončić je svečano otvorio dograðenu luku na Iloviku. Svečanosti otvaranja prisustvovali su i zamjenik ministra, pomoćnik ministra te županijski i lokalni čelnici.
Dakle rješenje Lučkog kapetana Tomića o zabrani vezanja na rivu u gradnji je prema ŽLU Mali Lošinj informacija koju treba javno objaviti ali informacija o izdanoj lokacijskoj dozvoli za postavu pontona odnosno nautičku luku Priko- nije. Informacija o tehničkom pregledu i uporabnoj dozvoli za mol u luci Ilovik je objavljena na stranicama ŽLU Mali Lošinj. Ista informacija o tehničkom pregledu ili otvaranju pontona odnosno nautičke luke Priko, koji imaju neusporedivo veću vrijednost i značaj za ovu zajednicu od mola na Iloviku je prešućena? Ipak logičniji zaključak je da lokacijske dozvole ipak nema.

Početkom srpnja Novi List izvještava da „ do 20. srpnja na novopostavljeni m pontonima trebaju biti ugraðeni ormarići za struju i vodu. Na dijelu luke izmeðu valobrana i benzinske postaje, bit će postavljeno 75 metara sidrenih lanaca i betonski blokovi za privez šest mega jahti, najavljuje Petrinić. Ako ne bude nepredviðenih situacija to bi trebalo označiti kraj agonije vezano za lošinjsku luku, koja se negativno odrazila na cijelu zajednicu, jer je godinu i pol dana luka bila bez pontona i usluge nautičarima koja se ranije pružala. To se odrazilo na manji dolazak plovila, a time i slabije poslovanje svih u okruženju luke, ali i šire, zbog čega su posebno negodovali obrtinici i poduzetnici.“
Ni tada ravnatelj ŽLU Petrnić ne spominje lokacijsku dozvolu a kamo li potvrdu projekta, atestiranje ili uporanu dozvolu za pontone odnosno za luku nautičkog turizma Priko.
Lokacijsku dozvolu ne spominje ni Primorsko-goran ska županija u odluci o odobrenju jamstva ŽLU Mali Lošinj za kreditno zaduženje u iznosu od 4.000.000 kuna.

Ipak zaključivati da ŽLU Mali Lošinj nema lokacijsku dozvolu temeljem logike u postupanju iste LU nije pouzdana s obzirom na logiku i sposobnosti vodstva istog tijela. Činjenica koja upućuje na to da ne postoji lokacijska dozvola za postavljene pontone nalazi se u prostornim planovima i odredbama Zakona o prostornom ureðenju i gradnji koji definiraju postupak i uvjete izdavanja loakcijske dozvole. Tako u čl. 103. st.2. Zakona se utvrðuje da : Lokacijska dozvola je upravni akt koji se izdaje na temelju ovoga Zakona i propisa donesenih na temelju ovoga Zakona te u skladu s dokumentima prostornog ureðenja i posebnim propisima.
Ni u jednom važećem prostornom planu koji pokriva i akvatorij luke Mali Lošinj nisu predviðeni pontoni odnosno nautička luka. Citirana odredba Zakona ne predviða nikakvu mogućnost izdavanja lokacijske dozvole za bilo koji zahvat u prostoru a koji nije predviðen prostornim planovima, neovisno koliko je društveno opravdan ili vrijedan. Kako ni u jednom važećem planu Grada Malog Lošinja na području akvatorija Priko nisu predviðeni pontoni, bez obzira što su postojali zadnjih deset godina, ŽLU Mali Lošinj i da je podnijela zahtjev za lokacijsku dozvolu (a nije) istu ne bi mogla dobiti.

Iz svega navedenog nedvojbeno je da postavljeni pontoni od strane ŽLU Mali Lošinj nisu postavljeni na zakonit način odnosno svi prihodi koje ista ostvaruje su nezakoniti. Problem nezakonitog postupanja u luci Mali Lošinj tim je veći jer zakon krši tijelo javne vlasti odnosno ŽLU Mali Lošinj a uz asistenicju drugog tijela javne vlasti Primorsko-goran ske županije.

Primorsko-goran ska županija odobrava jamstvo za kredit od 4.000.000 kuna ŽLU Mali Lošinj za postavu nelegalnih pontona. ŽLU Mali Lošinj temeljem nezakonito postavljenih pontona ostvaruje nezakonite prihode. Krug je zatvoren. Uvriježeno je mišljenje da su pontoni društveno korisni (iako o tome nisu raðene ozbiljne analize), nautičari su sretni, ŽLU će se hvaliti dobrim rezultatima. Zakon predstavljaja samo bespotrebnu prepreku do opće sreće koju je Malom Lošinju podarila ŽLUMali Lošinj na čelu sa svojim mudrim vodstvom. Sreća Malog Lošinja su nelegalni pontoni. Blago nama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-08-18 01:37
Zanimljivo da se Legalist sve ove godine nije zapitao da li su pontoni legalno postavljeni a sada mu iznenada smetaju ovi novi.Ne znam zašto mi se čini da iza tog Nick-a stoji bivši koncesionar ili kćerkica. Još je puno zanimljivije vidjeti prijavljeni dohodak i dnevni utržak bivšeg koncesionara i sadašnji promet.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # legalac 2012-08-18 02:05
Legalistu - Priko nije luka nautičkog turizma. Točka. Pontoni rade kao privezište. Točka.
A to su dvije potpuno različite stvari.
I kad je bio Sergio su bili privezište, a to što je on napravio sanitarni čvor i što mu se firma zvala Marina ili kako već, to nema veze s (ne)postojanjem luke nautičkog turizma unutar postojeće luke.
Imaju li ili nemaju dozvolu za postavljanje ovih pontona, ne znam, no nautička luka unutar lučkog bazena je nešto sasvim deseto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-08-18 11:36
Legalac negira ono što svi vidimo zdravim očima: malošinjski je zaljev luka luka nautičkog turizma. Nije potrebno nadmudrivati se. Pogledajte svojim očima. Točka.
A činjenica postoji li dozvola ili ne postoji neje uopće nevažna, nego je bitna i pravi razliku izmeðu toga živimo li u ureðenoj državi ili u kaosu u kojem svaki lokalni šerif može što hoće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Eko 2012-08-18 11:40
Potpuno je nazanimljivo je li se legalist ili nije u posljednjih deset godina zapitao o legalnosti pontona. Dugotrajnost nelegalnog postupanja ne čini ga legalnim. Činjenica da je jedan akter učinio nešto nelegalno ne daje pravo ni ispriku drugome da to čini.
Jednostavno, nelegalno je nelegalno i neopravdivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # cincin 2012-08-18 11:54
Netko tko nije upisao ni nick, a kamo li svoje puno ime i prezime, piše:

Citat:
Zanimljivo da se Legalist sve ove godine nije zapitao da li su pontoni legalno postavljeni a sada mu iznenada smetaju ovi novi.
Postoji mnoštvo mogućih razloga zašto se osoba s nickom Legalist nije ranije zapitala jesu li pontoni legalno postavljeni, ali ni jedan od tih razloga mu ne uskraćuju pravo da mu to sada smeta. Zanimljivo je da osoba bez nicka ne opovrgava tvrdnje Legalista, nego ga pokušava diskvalificirati time što sve to što sad piše nije napisao ranije.

Citat:
Ne znam zašto mi se čini da iza tog Nick-a stoji bivši koncesionar ili kćerkica.
Pa što ako iza tog nicka zaista stoje bivši koncesionar i njegova kćerkica? Jesu li zbog toga navodi iz komentara neistiniti? Mene ne zanima tko nešto piše, nego što netko piše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Prika 2012-08-18 12:12
Iz prethodnih komentara se da zaključiti da ŽLU ima dežurnu službu koja prati rasprave na ovoj stranici.

Koliko sam ja shvatio Legalista, problem u ovj čudnoj priiči oko nelegalnih ponotna je tome što ŽLU Mali Lošinj uz asistenciju Primrosko-goran ska županije rade nezakonito. Dakle tijela javne vlasti rade protivno zakonu. To je najveći problem. Nelegalnosti ima na žalost i previše, ali kad u tome sudjeluju tjela javne vlasti onda je to kraj pravne države. zbog toga je neprihvatljivo da tijela javne vlasti i u jednom zarezu krše zakon a kamoli da to rade pred nosm cijeloga grada i da se još na kraju Lili IQ hvali rezultatima svoga poslovanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # E moj kapetaneLegalist 2012-08-18 12:36
Vodstvo ŽLU čine:Predsjedni ca upravnog vijeća je gða. Ljiljana Rukonić, dipl.oecc, a članovi g. Dragomir Fatuta, g. Robert Nikolić, Kap. Zoran Tomić i g. Kresencio Lekić i ravnatelj Petrinić.

Dakle član upravnog vijeća ŽLU kapl. Tomić donese rješenje kojim "nalažeŽupanijs koj lučkoj upravi Mali Lošinj kao tijelu koje upravlja lukom Mali Lošinj da odmah i na efikasan način zabrani pristup osobama i plovilima na operativnoj obali u izgradnji "Priko", gradske luke Mali Lošinj" i to je važna obavijest koja završi na stranici. To bi bilo u redu da smo naišli nakon toga na novo rješenje kojim se ukida rješenje o zabrani. Prema stranici ŽLU i dalje na rivi Priko traje zabrana vezanja plovila. Treba reći da je prethodno rješenje Kap. Tomića logično i u skaldu s zakonom, jer dok nema uprabnu dozvolu riva Priko nije legalan objekt i ne može se korisiti na zakonit način. Probelm je jedino što Kap. Tomić tu završava s postupanjima po zakonu. Naime da je dosljedan donio bi rješenje koji se zabranjuje vezanje plovila na pontonima koji nemaju lokacijsku dozvolu, potvrdu projekta a ni uporabnu dozvolu.
Takoðer bi takvo rješenje bilo potrebno objavit na strnicama ŽLU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Prika 2012-08-18 15:10
Stvarno, zašto na službenim stranicma ŽLU Mali Lošinj ostaje prešućena velika vijest da su pontoni u funkciji?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zbunjeni 2012-08-18 15:12
A mol na Iloviku otvara ministar!?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Medijska Opasnost 2012-08-18 15:33
Mislim da bi najbolja odluka ŽLU Mali Lošinj bila da ukinu vlastite stranice. Da je Legalist u pravu što se tiče nepostojanja dozvola za pontone u luci Mali Lošinj indirektan dokaz je to da su uredno objavili sve relevantne obavijesti o projektima odnosno izdanim potvrdama projekata za luku Ilovik, Mrtvaška,Susak i Unije.
O pontonima ni slova?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zeus 2012-08-18 19:03
Do sada su svi napadali ŽLU i Grad zašto nema pontona jer to narušava turističku ponudu ,sada kada su ih postavili nekima je još više krivo. Pontoni sa jednim listom papira ili bez njega ostaju isti ,a papir i tako služi za WC. Bitno je da se prikazuje puni promet i plaća porez a ne kao do sada sve u džep.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kaos 2012-08-18 21:05
Zeus valja gluposti. Meni je inspektorica zabranila radove jer sam želio otvoriti jedna otvor za prozor. Odmah je došla. Naravno, nisam imao dozvolu. Nema je niti ŽLU. Da saa mogao otvoriti prozor ovu sezonu bih imao sobu s dva kreveta iznajmljenu turistima. Nisam uspio, nisam imao dozvolu. ŽLU može brati lovu bez dozvole. Ima li Upurabnu dozvolu? Ako neka jahta izgori, tko je odgovorna osoba, koja osiguranja će to platiti? Dakle, drugovi komunjare iz ŽLU mogu mimo zakona? Partizanština, partizanština.. .. I takva osoba htjela bi voditi ovaj grad?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # . 2012-08-18 21:19
Za reći "Pontoni sa jednim listom papira ili bez njega ostaju isti ,a papir i tako služi za WC" treba biti kriminalac ili se zalagati za kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Had 2012-08-18 21:26
Mentalni sklop koji ima Zeus imali su i nacisti. Sve što smeta ostvarenju višeg cilja uništi bez postavljanja pitanja. Strašno. Čemu zakoni. Nekako mi se čini da Zeus ima IQ veliki kao i Lili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Legalist 2012-08-18 21:51
Ne znam o kojem porezu govori Zeus, s obzirom da je ŽLU Mali Lošinj neprofitna organizacija. Kao neprofitna organizacija ŽLU ne plaća porez na dobit. Dakle od silne dobiti ŽLU neće državi platiti ni kune poreza na dobit. Takoðer je upitno da li ŽLU uopće ima pravo naplaćivati privezište na Priku s obzirom na odredbe čl. 50.st.5. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pedeve 2012-08-18 22:08
Ne samo da neće platiti porez na dobit, nego ne plaća ni PDV. Evo kako izgleda račun za usuge Lučke uprave Mali Lošinj

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-08-18 22:13
Ovo je sve gore i gore...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Prika 2012-08-18 22:19
Dakle ispada da prethodni koncesionar koliko god da je prijavljivao prihoda je plaćao puno više poreza nego li ŽLU koja i inače ne bi smjela naplaćivati vezove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zeus 2012-08-19 01:47
Predlažem da se zabrani privez plovilima u lošinjskoj luci i 50% komentatora će biti zadovoljni , a drugih 50 % će osuti paljbu po svim institucijama.. Ovdje često prevladavaju brojni komentari istih osoba pod različitim nickovima. Ali sam siguran da ni jedan obrtnik,iznajml jivač ili ugostitelj nije protiv postavljenih pontona.
Jedini protivnici ostaju bivši koncesionar ili možda dogradonačelnic a koja ima pravo izraziti svoje mišljenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Prika 2012-08-19 01:59
A ja predlažem da ŽLU Mali Lošinj radi svoj posao kako treba i nek poštuje zakone i ishodi potrebne dozvole unaprijed i na vrijeme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zeus 2012-08-19 02:12
Prika potpuno si u pravu ,ali je zanimljivo da na dosadašnje dugogdišnje nepravilnosti u radu i milijunske iznose koje porezni obveznicii zbog toga moraju uplatitii nije bilo toliko uzbune.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pozitivna nula 2012-08-19 10:45
koliki je ono porez prijavio bivši koncesionar?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kontraindikacija 2012-08-19 12:51
Ako je današnja Hrvatska država zasnovana na nelegalnoj i zločinačkoj akciji Oluja, vrijede li zakoni današnje države?
Ako državna cesta D-100 nema graðevinsku i uporabnu dozvolu, smije li se ista koristiti za prijevoz ljudi i robe, ili sve što se njome preveze automatski dobiva obilježje nelegalnog?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Komunistiički genotip u KontrindikacijiNuspojava 2012-08-19 16:44
Kontraindikacij a je podlac. Za obraniti Lili IQ spreman je dovesti u pitanje i Oluju. Nejasno je što je mislio s logičkom smicalicom u pitanjeu:" Ako je današnja Hrvatska država zasnovana na nelegalnoj i zločinačkoj akciji Oluja, vrijede li zakoni današnje države?" Nejasno je da li podlac konstatira da je Oluja nelegalna ili zločinačka ili je to njegova "suptilna" tvrdnja a još je nejasnije pitanje vrijede li onda (ako je Oluja nelegalna) zakoni današnje države? To pitanje neka ode postaviti u Priko 64 Lili IQ i ŽLU, iako je jasan njihov odogovor. Njima očito ne ne vrijede zakoni današnje države.

Podlac zvan Kontraindikacij a ne zna ništa osim postavljati retorička pitanje na koja samo on sam pretpostavlja odogovor: "Ako državna cesta D-100 nema graðevinsku i uporabnu dozvolu, smije li se ista koristiti za prijevoz ljudi i robe, ili sve što se njome preveze automatski dobiva obilježje nelegalnog?" Cesta D-100 napravljena je prije 40-tak godina kad su na vlasti bili komunisti kojima je deviza bila-Nećemo se držati zakona kao pijan plota. Takav sustav iako je podlacu drag srećom je davno završio u povjesnoj ropotarnici. Danas u pravnoj državi svi se moraju držati zakona i raditi po zakonu, toga nije izuzeta ni Lili IQ ni ŽLU.

Ni pulska Arena nije raðena prema graðevisnkoj dozvoli već zato jer je tako odlučio Vespazijan. On je to mogao, na tvoju žalost Lili IQ to ne može. U pravnoj državi i vladavina prava za svaki zahvat u prostoru treba lokacijska i ostale dozvole. zar je tako teško raditi po zakonu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Hromi Dabo 2012-08-19 17:08
Mislim da Kontraindikacij a svojim retoričkim pitanjima zapravo sugerira sljedeće:

Ako je današnja Hrvatska država zasnovana na nelegalnoj i zločinačkoj akciji Oluja, tada ne vrijede zakoni današnje države, pa stoga nema ničega spornog u nezakonitom i protivzakonitom poslovanju LU Mali lošinj. Ne može se kršiti zakone države koja sama nije zakonita.

Stoga ostaje samo da se upita predsjednicu Upravnog vijeća LU Mali Lošinj temelji li se poslovanje luke M.l. na ocjeni Uprave da je današnja Hrvatska država zasnovana na nelegalnoj i zločinačkoj akciji Oluja i zaključku da stoga ne vrijede zakoni današnje države, već volja Lučke uprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Cestar 2012-08-19 17:37
Citat:
Cesta D-100 napravljena je prije 40-tak godina kad su na vlasti bili komunisti kojima je deviza bila-Nećemo se držati zakona kao pijan plota. Takav sustav iako je podlacu drag srećom je davno završio u povjesnoj ropotarnici.
Rekonstrukcija ceste D-100 koja se obavlja posljednjih 10ak godina takoðer se na odreðenom broju dionica provodi bez ishodovanih dozvola a tome u prilog ide i posljednja rekonstrukcija raskrižja kod Osora. Gornji komentator koji spominje ropotarnicu povijesti živi u snovima ili možda na nekom drugom Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HC 2012-08-19 17:42
Cestaru mislim da si ti uličar. Sve dionice za rekonstrukciju imaju graðevisnke dozvole.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KamikazeGuest 2012-08-19 17:49
Branitelji lika i djela Lili IQ spremni su radi njene zaštite žrtvovati i Oluju i samu Hrvatsku. Nema te cijene koju oni ne bi platili da Lili ostane predsjednica UV ŽLU Mali Lošinj. Ako je potrebno vratimo i komuniste i SFRJ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # IQ 2012-08-19 17:58
Ima li dozvola za nekakve ceste ili ne, svejedno mi je jer meni je nevjerojatno da sumnjivo poslovanje Luke ML netko opravdava blaćenjem Oluje i osporavanjem legitimnosti cijele države.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vjekoslav 2012-08-19 19:39
Zakoni se moraju poštovati. Komentatori koji to ne shvaćaju su izgubljeni u vremenu i prostoru. Zakon je zakon i točka. Druga je stvar muljanje IQ još dok je bila Cappellijeva pročelnica za urbanizam, namještanje parcela, kupovina zemljišta za KONČARA, pa sada kada je Susak ostavila bez doma za starije osobe i radnih mjesta, sada je na redu velološinjsko lječilište gdje će gospoða uskoro postati menadžerica. E tamo ima puno prostora za graditi bez dozvola, tim prije kada postane gradonačelnica, a ključni čovjek za investicije bude joj Rudi. Kakva kombinacija, patološka lažljivica i psihić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # male bebepolicijot 2012-08-19 20:21
baš ste male bebe jer vjerujete ovim bolesnicima. imamo našu državu i naše zakone. ŽLU je dio naše države, Županijska lučka uprava. po zakonu sve novce koje prihoduje za Hrvatsku mora uložiti u pomorsko dobro koje je zajednički inters svih graðana. bez iznimke. sva tijela državne kontrole to detaljno prate. svaki postupak, bilo koja dokazaiva nepravilnost pojedinca ili grupe koji rade za državu podliježe sankcijama u skaldu s važećim propisima. spavajte mirno ko bebe, i ne slušajte besposličare i filozofe koji ne vole ovu zemlju. nadležne službe, dorh i policija sve prate. bude li krivaca i propusta čut će se i na ovim stranicama. razmislite dublje i spavajte ko bebe. pusa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kad je policijot intelektualacPrika 2012-08-19 20:41
Policijot ti si obični demagog. Na konkretne primjedbe o nezakonitom postupanju ŽLU ti trabunjaš da:"...imamo imamo našu državu i naše zakone. ŽLU je dio naše države, Županijska lučka uprava.". Pa baš je to problem da ŽLU kao tjelo javne vlasti krši propise. Stvarno si policijot. Koga ti uhvatiš u kriminalu taj je debil.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Yogi 2012-08-19 22:04
Prika, policijot je samo ponovio onu legendarnu Bandićevu frazu "neka institucije rade svoj posao" koji kao mantru ponavljaju i ostali hrvatski lupeži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Naći ću teStorm 2012-08-19 22:17
Nikad me nije zanimalo tko komentira. Uvjek sam gledao sadržaj komentara. Prvi put sam poželio saznati tko komentira kad sam pročitao komentar Kontraindikacij e. Puno bih platio da mogu saznati tko je Kontraindikacij a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zeus 2012-08-20 02:06
Ha ha ,ne živciraj se Storm ,to su samo posljedice Bljeska i Oluje. Neka pate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 18:19
  Čemu ljutnja?
  Ne trebaš ovo shvaćati osobno. Uvijek sam spreman pomoći. Kupi si ovu knjigu, a ako nešto ne ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 17:35
  EOD
  Jesam, nagazio; ali ne na minu nego na ((censored)). Odi nahrani mačke, zavijaju...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 17:22
  Nagazna mina za trola
  Razumijem te. Nećeš više jer si nagazio na minu.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 17:14
  Mic mic...
  Oh, ne! Nahranio sam trola. Neću više... :oops:
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 17:06
  Navedi premise svojoj dedukciji
  Na temelju kojih premisa si izveo deduktivni zaključak da sam vjerovao Kučićkinim izbornim ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 15:45
  ...
  Jednostavnom dedukcijom...da joj nisi povjerovao, ne bi ju sad prozivao za neispunjena ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 13:24
  ?
  Na temelju čega si zaključio da sam joj povjerovao?
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 13:18
  Ufff.jesi zakucao samo tako...
  Dakle ne samo da je pratite u stopu, nego ste joj još i - povjerovali. Slatko.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...
   
 • Nagradom po glavi

  Barbika 28.11.2023 13:29
  Ona radi 24 sata
  Neka prestane vikendima u Rijeci raditi ono što joj nije u opisu posla pa će biti više ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka