Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

»Preobrazit ćemo Čikat u najljepšu zonu na Jadranu«

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

solicOva godina je za Jadranku d.d., najveću lošinjsku i petu turističku tvrtku u Hrvatskoj, definitivno prijelomna. Nakon uspješno provedene privatizacije po principu radničkog dioničarstva, firma je ove godine dobila novog većinskog vlasnika, praktički nepoznatu firmu Beta Ulaganja, što je među Lošinjanima dovelo do pitanja tko je ustvari novi »gazda« Jadranke, ali i bojazan da će atraktivna turistička područja poput Čikata postati zone »ograđene žicom«, izvijestio je Novi list.

O tome zbog čega se išlo u prodaju, tko je vlasnik Jadranke, kao i o tome kakav investicijski ciklus predstoji ovoj otočnoj žili kucavici, razgovaramo sa Sanjinom Šolićem, predsjednikom Uprave Jadranke.
Zbog čega se išlo u prodaju dionica i smatrate li da je to bila ispravna odluka?
– Mi smo jedna od velikih turističkih kompanija koja se uspješno privatizirala još 90-ih godina tako da su većinski vlasnici bili mali dioničari – radnici, bivši radnici i građani Lošinja. ESOP je bio druga faza i to je praktički bio prvi takav model po kojem se otkupilo više od 10 posto dionica, u našem slučaju 24,99 posto. Preko ESOP-a su radnici držali i većinski udio u vlasništvu Jadranke. Tada smo tražili strateškog partnera. Bilo je to poratno vrijeme i hoteli su nam bili dotrajali. Nakon tri godine pregovora s investitorima iz Austrije i Italije te Adris grupom, napravili smo, po meni, najbolji mogući korak – uspjeli se dogovoriti s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD). Oni nisu bili zainteresirani za sve naše djelatnosti, već samo za hotele. Zato smo tada razdvojili kompaniju na Jadranka hotele d.o.o., Jadranka kampove d.o.o i Jadranka trgovinu d.o.o. EBRD je s 30 posto udjela ušao u vlasništvo Jadranka hotela, dok je Jadranka d.d. zadržala preostalih 70 posto vlasništva. Taj svježi novac EBRD-a omogućio nam je da krenemo u povećanje kvalitete naših hotela te smo Auroru, Vesperu i Puntu podigli na razinu četiri zvjezdice. To je bio dobar program, ne samo zbog novog kapitala za ulaganje, već smo se i mi unutar sebe reorganizirali. EBRD nam je puno pomogao, zajednički smo upravljali hotelima i napravili plan ulaganja od nekih 80 do 85 milijuna eura. I sada smo se našli pred fazom ulaska u zonu Čikat.

Dioničari odlučili

Inače, EBRD posluje po principu da ulazi u neki projekt, radi na podizanju tvrtke pet do sedam godina i tada izlazi iz vlasništva. Pritom imaju pravo tražiti strateškog partnera, međutim, isto tako i mi imamo pravo prvokupa. Ne želeći čekati izlazak EBRD-a, počeli smo polako tražiti daljnji put i u poslovnom svijetu se znalo da tražimo strateškog partnera. Kod sadašnjeg preuzimanja na nivou Jadranka grupe, radnici su mogli odlučiti hoće li prodati svoje udjele ili ne. Rekao bih da se razmišljalo o dva puta. Sve se moglo zadržati na ovoj razini, napraviti još obnovu Bellevuea i onda tražiti strateškog partnera za Helios, jer samostalno ne bismo mogli financirati njegovu obnovu. Dakle, bilo je pitanje da li zadržati sve to na ovoj razini – četiri zvjezdice, ili ćemo naći partnera koji će nam omogućiti veliki investicijski zamah. Na bazi ESOP-a je donesena odluka o prodaji te smo odlučili iskoristiti priliku za jači investicijski ciklus i iskorak iz opće prosječnosti. I tvrtka Beta Ulaganja je otkupila većinski udio Jadranke d.d.
EBRD još ima svoj udio u Jadranka hotelima?
– Da, oni još nisu izašli iz vlasništva.
Zna li se kada planiraju izaći?
– Pred potpisom smo ugovora o kupnji njihova udjela i mislim da bi se to moglo realizirati do kraja godine. Njihov udio, dakle, otkupit će Jadranka d.d.
Zašto se Jadranka povlači sa Zagrebačke burze?
– Poslovanje Jadranke je uvijek bilo jako transparentno i tako će i ostati. Moram priznati da nas to administriranje stvarno opterećuju i ta je odluka donesena prije svega zbog pojednostavljenja rada.

Dvije dokapitalizacije

Prošlog tjedna je izglasana dokapitalizacija tvrtke. Što ona znači za Jadranku, o kojem se iznosu radi?
– Temeljni kapital iznosi nešto više od 332 milijuna kuna, dok je na Skupštini društva odlučeno kako će se tvrtku dokapitalizirati s iznosom između 20 i 50 milijuna eura. O kojem će se iznosu raditi, odlučit će se ovih dana. Dio tog novca ići će u rekonstrukciju Bellevuea, dio za Puntu, a dio u Jadranku d.d. te će sigurno dijelom tog novca biti isplaćen EBRD. Bitno je da to nije jedina dokapitalizacija. Ujesen bi trebao ići novi krug dokapitaliziranja tvrtke, nakon što vidimo dokle smo došli s rješavanjem projektne dokumentacije i možemo li nastaviti s planiranim investicijama. Apsolutno nam treba još svježeg kapitala.
S ulaganjem u hotel Bellevue na Čikatu, krenula je ova nova faza investicija. Što se sve planira napraviti, na koliko zvjezdica idu objekti, u kojim rokovima se investicije planiraju odraditi?
– Hotel Bellevue bi trebao biti gotov ovog ljeta. Imat će pet zvjezdica. Osim toga, već smo objavili međunarodni natječaj i izabrali projektante za butik hotel Alhambru, koji također dobiva pet zvjezdica. U Alhambru se ulaže oko 18 milijuna eura. Uredit ćemo i Vilu Hortenziju u koju će se uložiti pet do šest milijuna eura. Najesen bi se krenulo s rekonstrukcijom ova dva objekta. Ujedno, od Primorsko-goranske županije smo zatražili koncesiju za cijelu uvalu Čikat, s idejom da u suradnji s Gradom kroz dvije-tri godine uredimo plaže i šetnice. Radi o velikoj investiciji vrijednoj od šest do sedam milijuna eura i iduće godine krećemo u uređivanje dijela ispod hotela Bellevue. Ujedno završavamo bazenski kompleks kraj hotela Punta koji bi trebao biti stavljen u funkciju kroz nekih mjesec dana. U trećoj fazi ulaganja u hotel Punta planiramo kraj novih bazena napraviti još jedan, manji hotel, dok se na postojećem hotelu diže još jedan kat. Također se rekonstruira i tzv. zabavni centar s restoranom, na način da se uređuju apartmani. Sve to bi trebalo krenuti ujesen, a riječ je o ulaganju od nekih 35 milijuna eura. Inače, ključni objekt u daljnjoj fazi ulaganja je hotel Helios koji će postati thallasotherapijski hotel. Tu su i drugi objekti, poput Vile Diana, koje čeka rekonstrukcija. Govorimo o minimalno pet godina ulagačkog ciklusa. Bez marine, golfa te aerodroma. Bitno je zaokružiti cijelu priču, no isto tako je važno da i Grad, odnosno sama destinacija, prate taj iskorak.

Mnogi Lošinjani pribojavaju se da će Čikat postati zatvorena zona u koju građani više neće moći zalaziti. Jesu li ti strahovi opravdani?
– Čikat nikad nije, niti će biti zatvorena zona. On će biti najljepša obalna zona na Jadranu. Od Županije smo zatražili koncesiju na čitavu zonu i imat ćemo različiti nivo koncesije, ali apsolutno nema govora da će se bilo koji dio obale zatvoriti za javnost. Čikat će uvijek biti šetališna zona otvorena svim stanovnicima i gostima Lošinja.

Na novom početku

Kako se ustvari Jadranka želi diferencirati na tržištu. Planirate li nuditi »ekskluzivu«, kakve goste želite privući?
– Mi vidimo Jadranku i Lošinj kao vodeću otočnu destinaciju vitalnosti na Mediteranu, koja ispunjava očekivanja i najzahtjevnijih gostiju. Želimo na domaćem i međunarodnom tržištu biti prepoznati kao sinonim za ponudu najboljeg zdravog odmora. Naravno, radi se i o sasvim drugom segmentu gostiju. Mi smo do sada bili vrlo uspješna kompanija, dobro smo poslovali, no sada smo u potpuno novoj fazi. Bit ćemo destinacija s pet zvjezdica koja će privući nove goste, no isto tako ostajemo i destinacija kojoj će se vraćati i svi naši dosadašnji gosti koji, primjerice, uživaju u prepoznatljivim hotelima Aurora i Vespera s četiri zvjezdice. Kako to prodavati? Moramo ciljati na druga tržišta, tražiti nove goste tako da u marketingu imamo potpunu reorganizaciju. Ujedno, moramo imati ljude koji će sve to odraditi. Stoga je izuzetno bitno educiranje zaposlenika i zapošljavanje novih ljudi, što će se provesti kroz edukacijski Centar izvrsnosti. To su sve procesi koji traju. I slobodno se može reći da smo na jednom novom početku.
U najavi su i projekti golf igrališta na Punta Križi i marine Velopin?
– Za projekt golfa na lokaciji Matalda smo s Krčkom biskupijom pred potpisivanjem dugogodišnjeg najma terena. Prema planu, što god sagradimo, nema prodaje, tako da se ne može dogoditi ona priča o gradnji i prodaji apartmana. Niti nam je to namjera. Osim dva vrhunska golf terena s po 18 rupa, bit će tu i jedan hotel kapaciteta do stotinjak soba te vile za igrače. Ključni problem trenutno je Županijski prostorni plan koji golf teren predviđa na drugoj lokaciji. Naime, ovo je prilično svježa ideja.
Spominje se kako je riječ o golfu s ekološkim predznakom. Što je kod njega »ekološko«?
– Stručnjaci koje smo onamo doveli bili su oduševljeni i rekli kako je lokacija idealna za golf jer se ne mora praktički ništa mijenjati u prostoru. Sama priroda je napravila konfiguraciju koja je idealna. Taj teren je vidio i jedan od najboljih, ako ne i najbolji projektant golf terena na svijetu, Ernie Els. Njegova tvrtka godišnje projektira samo dva golf igrališta i on je odmah prihvatio ideju da projektira i ovo. Dakle, dobili smo najbolju moguću svjetsku ekipu koja će raditi na projektu. Što se tiče ekopredznaka, treba reći i kako će tvrtka Geo Legacy raditi ekološku provjeru i nadzor tijekom radova. Ispred golf igrališta bi se napravilo i manje pristanište za brodove kako bi ovamo mogli doći i gosti s Krka, Raba...

Marina Velopin

Kada očekujete izmjenu Županijskog plana?
– Podnijeli smo zahtjev za izmjenom i nadam se, najranije, da bi se to ostvarilo u roku od godine dana. Godinu nakon toga uspjeli bismo realizirati projekt jer paralelno s izmjenama PP-a radimo na projektnoj dokumentaciji igrališta.
Što se planira s marinom Velopin?
– Želimo marinu s nekih 200 vezova za malo veće brodove kako bismo zaokružili cijelu ponudu.
Proširenje lošinjske Zračne luke je ovih dana proglašeno strateškim projektom Vlade. Koliko će vam to ubrzati proširenje i što se planira napraviti?
– Mi Zračnu luku vidimo kao ključni element cijele priče jer već sada zbog ovog problema gubimo goste. Gost iz Skandinavije neće dolaziti na Lošinj ako mora letjeti u Pulu i tada se voziti do destinacije nekoliko sati, jer, primjerice, trajekti ne voze uslijed jake bure. Što se tiče ulaganja u aerodrom, sletna staza bi se produljila s 900 na 1.800 metara, a tu je proširenje i dogradnja objekata te ostali zahvati. Površina bi se sa sadašnjih 7.000 povećala na 38.000 četvornih metara. Vrijednost investicije je nekih 30 milijuna eura. Inače, mi smo već u pregovorima s izvođačima radova. Dio terena je u privatnom vlasništvu građana, dio je u vlasništvu države, a dio je gradski. Država s time ne može praktički ništa. Stoga sam u svim razgovorima u nadležnim ministarstvima nastojao da uđemo u pregovore i da nam se pomogne da se to zemljište stavi u funkciju. Grad, također, planira svoje zemljište uložiti u projekt te povećati time svoj vlasnički udio u Zračnoj luci. Bitno nam je da je projekt proglašen od strateškog interesa za državu jer omogućava izvlaštenje. Da budemo jasni, vlasnici terena će biti obeštećeni fer i korektno, sukladno procjeni sudskog vještaka, no nama je najbitnije što se neće moći dogoditi da cijeli projekt stoji zbog jedne čestice.

Želimo pomoći Gradu

Vezano za državu i zemljište, jeste li kupili onih tridesetak čestica koje Jadranki prodaje Grad, a za koje država tvrdi da su državno vlasništvo?
– Grad je na tim česticama upisan kao jedini vlasnik. Riječ je o terenima uz hotele Helios, Alhambru i ostale. Dakle zemljištu koje nam je potrebno da zaokružimo cjelinu i da možemo dobiti lokacijsku dozvolu za te objekte. To nitko ne koristi i stoga smo predložili Gradu da te čestice otkupimo. To košta puno novaca, na tržištu se po tim cijenama ne bi prodalo, no sjeli smo s predstavnicima Grada jer imamo zajednički interes te smo dogovorili da bi većina novca koji bi Grad dobio, ustvari bio uložen u zračnu luku. Međutim, javila se država koja tvrdi da prema Zakonu o šumama te čestice pripadaju njoj. Nama je u interesu da se rješavanjem tog spora osigura transparentan i nesmetan nastavak procesa prodaje i tako otvori put prema investicijama s ciljem unapređenja ponude i razvoja lošinjskog turizma. Inače, željeli bismo da što više novca ostane ovdje, u lokalnoj zajednici.
Je li se ikad razgovaralo o tome da se ti tereni daju u koncesiju umjesto da se ide u klasičnu prodaju?
– Postojala je ideja, no kroz prodaju smo vidjeli način da zajedno s Gradom financiramo aerodrom i pomognemo mu na neki način, s obzirom na ograničena sredstva kojima raspolaže. Iz svog budžeta lokalna samouprava, posebno u današnjoj situaciji, teško može pratiti cijelu tu priču. U prodaju se, dakle, išlo isključivo zbog Zračne luke.
Lošinjani mogu, dakle, očekivati velike promjene. Što biste vi osobno rekli, što Jadranka znači za Lošinj? Svojevrsnu žilu kucavicu otoka?
– Uvijek je bila najveći poslovni subjekt i po prihodu, broju zaposlenih i svemu ostalom. Doista jest žila kucavica, a sada još više, s obzirom da, slikovito rečeno, »na leđima nosimo« taj veliki razvojni iskorak koji će promijeniti sliku destinacije.

Ne znaju se pravila igre

Što vidite kao osnovne probleme hrvatskog turizma? Sezonalnost, visok PDV, turističko zemljište...
– Pitanje turističkog zemljišta je ključan problem zbog kojeg ne možemo investirati u naše kampove, iako plaćamo koncesijsku naknadu. Pritom nemamo konačan obračun dok se ne utvrdi što je čije, a do tada plaćamo naknadu za cjelokupno zemljište. Konkretno, u jednom kampu ne možemo napraviti bazen pa ćemo na mjestu gdje je igralište napraviti manji, samo da imamo nešto za ponuditi gostima dok se pitanje turističkog zemljišta ne riješi. Što se tiče PDV-a, rekao bih da je ustvari veći problem to što se ne znaju pravila igre, odnosno što se ona stalno mijenjaju i vi nemate neke sigurnosti na temelju koje možete planirati poslovanje i investicije. Isto tako, mislim da imamo krivu percepciju naše zemlje kao turističke destinacije. Činjenica je da moramo još puno raditi na njenoj prepoznatljivosti u svijetu. Posljednjih nekoliko godina smo dobili na imidžu, međutim moramo si izbiti iz glave iluziju da smo općepoznati.
Kakva bi destinacija Hrvatska trebala biti?
– Moramo naći balans. Jasno da sve destinacije ne mogu biti destinacije s pet zvjezdica te da gosti koji traže tri zvjezdice moraju imati takvu ponudu. Ključno je, međutim, da nam se ne dogodi ono što se dogodilo, primjerice, Španjolskoj, a to je betonizacija obale. Prema tome, moramo se okrenuti održivom razvoju, u čemu je Lošinj napravio velik korak naprijed.

Mihu znam cijeli život

Tko je pravi vlasnik Jadranke?
– Većinski vlasnik Jadranke je tvrtka Beta Ulaganja, čiji je osnivač i vlasnik UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Ruskoj Federaciji. Društvo UK Promsvyaz upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u Rusiji te je u 100-postotnom vlasništvu Promsvyazbanke, jedne od najvećih ruskih banaka.
Da, ali tko stoji iza tvrtke, čiji je kapital? Govori se o »ruskim ulagačima« i Mihajlu Perenčeviću Mihi, kao stvarnim vlasnicima?
– U investicijskoj priči komuniciram s predstavnicima Beta Ulaganja, koja su vlasnik Jadranke. Mihu poznam cijeli život, mi se znamo iz jednog drugog, košarkaškog, miljea. Riječ je o čovjeku koji je prije 40 godina donio prvu košarkašku loptu na Lošinj te bio jedan od osnivača našeg košarkaškog kluba, za koji je i igrao. On živi s ovim otokom već 60 godina, od malena. Privatno je uspješan i siguran sam da je sa svojim kontaktima u poslovnom svijetu pridonio prepoznavanju Lošinja kao investicijske i turističke destinacije.
(Alenka Juričić)

Komentari: 

011 # koga ti mažešSiracusa 2014-05-31 06:46
Miha je donio loptu, i to je to
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # EPPmislav 2014-05-31 07:24
očito je lova presušila kada se Jadranka mora ovako reklamirati preko medija...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # što to imaš u džepu?maneken 2014-05-31 07:43
Citat mislav:
očito je lova presušila kada se Jadranka mora ovako reklamirati preko medija...


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # IzmotavanjeVT 2014-05-31 08:03
Citat Siracusa:
Miha je donio loptu, i to je to
Gluplji način da se izbjegne odgovoriti na direktno i precizno postavljeno pitanje još nisam vidio. Šolić misli da smo toliko glupi da nećemo povezati iznenadno predstavljanje Mihe kao 'suradnika Jadranke' u Novom Listu i njegovu prezentaciju golfa na Mataldi s čašom vina u ruci pa da ćemo nasjesti na priču kako on komunicira samo s predstavnicima Beta ulaganja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # basket avlijamirza 2014-05-31 15:17
Citat VT:
Citat Siracusa:
Miha je donio loptu, i to je to
Gluplji način da se izbjegne odgovoriti na direktno i precizno postavljeno pitanje još nisam vidio. Šolić misli da smo toliko glupi da nećemo povezati iznenadno predstavljanje Mihe kao 'suradnika Jadranke' u Novom Listu i njegovu prezentaciju golfa na Mataldi s čašom vina u ruci pa da ćemo nasjesti na priču kako on komunicira samo s predstavnicima Beta ulaganja.
...ma jesmo glupi kada nas ovako vozaju dva košarkaša !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # hebe lud zbunjenognormalan 2014-05-31 07:19
Šolić:
"Ključno je, međutim, da nam se ne dogodi ono što se dogodilo, primjerice, Španjolskoj, a to je betonizacija obale."


Lik stvarno ima čudno poimanje pojma betonizacije obale.

Sve što ima namjeru je graditi, graditi i samo graditi, nove hotele, vanjske bazene oko tih hotela, a kad mu ponestane prostora onda diže još kat ili dva na postojećim hotelima.

Na staroj Punti je nadogradio kat i cijeli hotel prodao kao apartmane privatnim vlasnicima, domaćim i stranim. 120 apartmana.
Ne, to se ne zove apartmanizacija.

Šolić:
"Ujedno završavamo bazenski kompleks kraj hotela Punta koji bi trebao biti stavljen u funkciju kroz nekih mjesec dana. U trećoj fazi ulaganja u hotel Punta planiramo kraj novih bazena napraviti još jedan, manji hotel, dok se na postojećem hotelu diže još jedan kat. Također se rekonstruira i tzv. zabavni centar s restoranom, na način da se uređuju apartmani."


A kako se ovo zove?
Održivi razvoj ili betonizacija i apartmanizacija?

I sve to uz podršku Grada Malog Lošinja.
Katastrofa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # otimačina ante portasConquistador 2014-05-31 08:30
Jadranka d.d. nema niti jednu građevinsku parcelu na Čikatu u svom 100%-tnom vlasništu, a ti bi gradio? Ništa nije tvoje, osim silne bahatosti. Uvijek ulaziš u gradsko, državno ili privatno vlasništo.
Imaš li namjeru graditi i u mom dvorištu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # IzvlaštenjeNKVD 2014-05-31 08:46
Citat Conquistador:
Jadranka d.d. nema niti jednu građevinsku parcelu na Čikatu u svom 100%-tnom vlasništu, a ti bi gradio? Ništa nije tvoje, osim silne bahatosti. Uvijek ulaziš u gradsko, državno ili privatno vlasništo. Imaš li namjeru graditi i u mom dvorištu?
Ako mu zatreba, i to će učiniti. S tim u svezi:
Saborska je većina danas donijela novi zakon o izvlaštenju, ignorirajući upozorenja oporbe, ali i dijela zastupnika vladajuće koalicije, da je protuustavan Vladin amandman po kojem će građani, ako im žalba na izvlaštenje bude odbijena, sami snositi troškove žalbenog postupka.
'Žalba je ustavna kategorija, ovim se krši Ustav i radi pritisak na vlasnika nekretnine da odustane od žalbe, samo kako ne bi morao snositi troškove izvlaštenja', ustvrdila je Vesna Škare Ožbolt (DC).

Dodala je i kako joj nije jasno zašto je Vlada predložila promjenu dosadašnjeg rješenja, po kojem je troškove postupka snosio korisnik izvlaštenja.

Da Vlada diskriminira građane u odnosu na privatne investitore uvjeren je i laburist Dragutin Lesar. 'Država ti uzima privatnu imovinu, a ako se žališ i žalba ti bude odbijena, još ćeš platiti troškove žalbenog postupka. Ovako smo ne samo raščistili s nepovredivošću vlasništva, nego ohrabrujemo građane da i oni budu investitori u nekretnine koje često po političkoj odluci postaju interesna zona izvlaštenja', tvrdi Lesar.

Amandman je podržala SDP-ova Ingrid Antičević Marinović, koja je ustvrdila da oporba obmanjuje građane te da slična rješenja postoje i u drugim zakonima te da je, primjerice, troškove građanske parnice dužna snositi stranka koja izgubi spor. Smatra da će predloženo rješenje onemogućiti ulaganje žalbi iz obijesti, samo zato što netko želi napakostiti investitoru.

Željko Reiner (HDZ) uvjeren je, međutim, da je riječ o rješenju koje Hrvatsku vraća u 40-te godine prošlog stoljeća. 'Tada se ljudima oduzimalo privatno vlasništvo, koje bi u svakoj demokratkoj zemlji moralo biti neprikosnoveno. Ovo je nezamislivo, iako je možda sukladno nečijem svjetonazoru. Neki očito nisu shvatili da smo mi članica EU', rekao je Reiner.

I nezavisnom Damiru Kajinu nije jasno o kakvim obijesnim razlozima govori Ingrid Antičević Marinović. 'Koji su to obijesni razlozi ako netko želi na mojoj zemlji graditi hotel, koji će možda jednog dana htjeti graditi moje dijete? Moram imati pravo da branim svoje. Nije problem da se privatno uzima za školu, cestu ili vodovod, ali je problem kad se ekspropira za privatno', istaknuo je Kajin.
tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ČikatBeton 2014-05-31 09:24
Citat NKVD:
Citat Conquistador:
Jadranka d.d. nema niti jednu građevinsku parcelu na Čikatu u svom 100%-tnom vlasništu, a ti bi gradio? Ništa nije tvoje, osim silne bahatosti. Uvijek ulaziš u gradsko, državno ili privatno vlasništo. Imaš li namjeru graditi i u mom dvorištu?
Ako mu zatreba, i to će učiniti.
I ne samo to, nego na Čikatu može raditi što god mu volja. Ne postoji UPU Čikat jer taj plan nikad nije napravljen, nego je jednom odredbom plana višeg reda omogućeno da se na Čikatu radi gotovo sve što kome padne na pamet. Tako da je Čikat sada potpuno prepušten Šoliću, Mihi, Rusima ili kome već ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # MataldaLošinjan 2014-05-31 08:38
Održavanje golf terena također može iscrpiti resurse svježe vode. U posljednjih nekoliko godina porasla je popularnost golf turizma te je naglo porastao i broj golf igrališta. Golf tereni zahtijevaju ogromnu količinu vode svaki dan, a kao i kod drugih slučajeva prekomjernog korištenja vode, to može dovesti do nestašice vode. Ako voda dolazi iz bunara, pretjerano ispumpavanje može izazvati prodore slane vode u podzemne vode. Golf naselja se sve više i češće nalaze u ili u blizini zaštićenih područja ili područja gdje su resursi ograničeni, pogoršavajući njihov utjecaj. “

“Tourism Concern” (britanska organizacija koja radi “sa zajednicama u destinacijskim zemljama s ciljem smanjenja socijalnih i ekoloških problema vezanih uz turizam”) je izračunala da: “prosječno golf zemljište u tropskim zemljama poput Tajlanda treba godišnje oko 1500 kg kemijskih gnojiva, pesticida i herbicida te troši vode jednako kao 60.000 mještana “.

Osim iznimnih količina vode potrebne za navodnjavanje golf terena, problem je i utjecaj na krajolik, krčenje prirodne vegetacije i uništavanje staništa i hranilišta brojnim životinjama. Također postoji i veliki problem zbog korištenja velikih količina kemikalija koje se koriste da bi trava ostala zelena i bez korova, kao i protiv bolesti i nametnika.Koriš tenje umjetnih gnojiva i pesticida ne utječe samo samo na travu, već i na čovjeka i kompletni eko sustav. Oni se nakupljaju u zemljištu, te navodnjavanjem ili kišom dolaze u podzemne vode i time i do čovjeka. Pogođeni su i brojni insekti, gujavice i glodavci, te životinje koje se hrane njima. Dakle, golf tereni snažno utječu na eko sustav i mijenjaju ga bez ikakvih prethodno napravljenih analiza o posljedicama izmjene krajolika.

Da bi trava ostala zdrava koriste se sljedeći pesticidi: insekticidi (protiv insekata), rodenticidi (protiv glodavaca), herbicidi (protiv korova), fungicidi (protiv gljivica), akaricidi (protiv pauka i grinja). limacidi ili moluskicidi (protiv mekušaca). Prema Stockholmskoj konvenciji o postojanim organskim onečišćujućim tvarima, 9 od 12 najopasnijih i postojanih organskih kemikalija su pesticidi. Opće poznata činjenica je da su pesticidi kancerogeni, neki djeluju kao hormonalni disruptori, neuro toksični su, urokuju smetnje u rastu i razvoju, dok su neki”samo” otrovni. Niti jedan ni je siguran za ljudsku uporabu.The Daily Green prenosi studiju koja povezuje dijabetes s pesticidima. Pesticidi koji se obično koriste na terenima za golf su bili povezani s nevjerojatnim povećanjem rizika od dijabetesa od 250% za radnike koji primjenjuju pesticide. Ovo je jedna od najvećih studija te vrste, provedena od strane Nacionalnog instituta za zdravlje, na više od 30.000 ispitanika.

Kemikalija, trichlorfon, povezana je s 85% povećanjem rizika od dijabetesa kod povremenih korisnika, a čak 250% povećanje rizika za je primjećeno kod onih koji ga primjenjuju više od 10 puta. Od onih koji koriste kemikalije često, 8,5% je razvilo dijabetes, u odnosu na 3,5% onih koji ga nikada nisu koristili. Taj pesticid se koristi za uništavanje žohara, cvrčaka, stjenica, buha, muha i krpelja, a njegova glavna primjena je za terene poput golfa. Ovo nije jedino istraživanje, studije dokazuju i da korištenje bilo kojeg od pesticida više od 100 dana u životu povećava rizik od dijabetesa za 17%.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Golf naš daj nam danas ...Očenašek 2014-05-31 09:31
Zastrašujuće! A sve to uz blagoslov Krčke biskupije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # buvljakbobi 2014-05-31 10:44
Citat Očenašek:
Zastrašujuće! A sve to uz blagoslov Krčke biskupije.
..i gradskog vijeća Lošinja, moramo pod hitno u prijevremene izbore dok nas ovi ne rasparčaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # stjenicedezinsektor 2014-05-31 15:24
trichlorfon ne pomaže ni kod stjenica, one su neuništive kada ti se zavuku u prostor, dokazano :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # moral domoral 2014-05-31 11:40
Ako ovi vijećnici imajui malo morala moraju odmah podnijeti ostavku i ići na prijevremene izbore.Ovo je prestrašno.Ali i nisam toliko zabrinut jer Sveti otac nije dao blagoslov za Mataldu a Toljanić prodaje maglu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # rasprodajabibi 2014-05-31 13:40
Citat bobi:
Citat Očenašek:
Zastrašujuće! A sve to uz blagoslov Krčke biskupije.
..i gradskog vijeća Lošinja, moramo pod hitno u prijevremene izbore dok nas ovi ne rasparčaju.
Prijatelju, laješ pod krivim drvetom. Gradsko vijeće Lošinja nije bilo vlasnik Jadranke, ako nisi znao ;-) Preko polovice firme prodali su prvo jedan manager Jadranke i još par vlasnika dionica, a onda su ostatak prodali i radnici iz ESOPA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # pitanje za dežurnog vijećnika koji sjedi na krivom drvetugrađanin 2014-05-31 14:49
Kada je donesena odluka o izradi UPU Čikat, i kada će isti biti gotov?
Koja je danas uopće svrha izrade tog plana, i zašto je Gradsko vijeće izmjenama Prostornog plana omogućilo da tu izrazito vrijednu destinaciju investitori u međuvremenu devastiraju po svome nahođenju?
Kome je u interesu da se tako nešto dozvoljava?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # MaškareJadro 2014-05-31 23:04
Kada se Jadranka dosjelošću upisivala na većinu svojeg vlasništva ,većina gradskog vijeća su bili iz Jadranke ,pa i šolić,a kasnije su za gradonačelnika postavili svojeg bivšeg turističkog vodiča i animatora,koji i danas zahvalno liže njihove mrvice skupa sa ostalim marionetama.Rad nici su morali prodati dionice jer je rečeno ,tko ne proda leti iz firme.Sada će svi letiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Belviobrtnik 2014-05-31 12:59
nikad jos nisam farbao hotel sa ovako niskim plafonimaOdgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # destinacija za prijatelje vrlo niskog rastaKuo Ming Tang 2014-05-31 13:14
Pitam se, pitam se... može li predsjednik uprave Jadranke prošetati ovuda uzdignuta čela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # iznajmljujem štalu sa 5*Tovar 2014-06-01 09:31
Citat Kuo Ming Tang:
Pitam se, pitam se... može li predsjednik uprave Jadranke prošetati ovuda uzdignuta čela.


moja štala sa tovarom unutra ima veću visinu nego ovaj hotel sa 5*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bravo vs.jupol 2014-05-31 13:31
ma nisu to stropovi niski, to su zapravo visoka vrata pa ti se zato čini nizak strop :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # izbrendirani fušerajTZ 2014-05-31 15:06
Može li osoba prosječne visine uopće proći hodnikom a da ne lupi glavom u ovu gredu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kategorizacijaukulele 2014-07-13 17:54
Citat obrtnik:
nikad jos nisam farbao hotel sa ovako niskim plafonima

ovo sigurno ne prolazi na kategorizaciji za 5 zvjezdica
minimalna visina os poda do stropa mora biti 240 cm
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..... .... svome desetaruthe real manager 2014-05-31 13:58
ma ce je vero da helios nece otvoriti ove sezone zbog kasnjenja radova na belviju i da svi koji su se bukirali u helios po istoj cjeni idu u ove hotele od 4*? ako je tako tu necija glava mora pasti muahahahaha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # operacija LiliputBrain Gamer 2014-05-31 14:16
Citat the real manager:
ma ce je vero da helios nece otvoriti ove sezone zbog kasnjenja radova na belviju i da svi koji su se bukirali u helios po istoj cjeni idu u ove hotele od 4*? ako je tako tu necija glava mora pasti muahahahaha


Sa stropovima visine od 2,05 do 2,15 neće oni otvoriti ni Belevue
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # marketingduje 2014-05-31 15:27
Citat the real manager:
ma ce je vero da helios nece otvoriti ove sezone zbog kasnjenja radova na belviju i da svi koji su se bukirali u helios po istoj cjeni idu u ove hotele od 4*? ako je tako tu necija glava mora pasti muahahahaha
i to je moguće da u sezoni ne rade ni Helios zbog radnika, ni Belevue zbog kašnjenja radova. Veramente favoloso !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # mega turizamqueen 2014-05-31 17:11
Sve se bojim da su se Rusi i ovi veliki ekonomski stručnjaci iz Jadranke malo preduhitrili... Kreću ostvarivanjem megalomanskog turizma na malenom otoku s ograničenim resursima vode gradeći mega-hotele s 5* i golf-terene. A turistička ponuda? Miomirisni vrt Lošinja s suvenirima iz Španjolske? Plavi svijet kao edukacijski centar, nepromijenjen već 10+ godina? Raspadajući 200-godišnji lukobran u luci Rovenska sa zabranom pristupa kupača i turista? Loši ljetni eventi na malološinjskoj rivi? Trgovine Jadranke u poluraspadu (posjetite veloselski dućan i uvjerite se sami), Bolnički park u Velom, uz predivan perivoj (naravno neuređen) uz malo truda izbacio bi miomirisni s prijestolja.... Bojim se da takav turizam može donjeti neku kratkotrajnu 2-mjesečnu zaradu i za to vrijeme osakatiti unikatnu floru i faunu otoka.Nitko ne potiče mala poljoprivredna gospodarstva, maslinare.. Čelni ljudi grada očito ne vide potencijalne opasnosti (postoji nekoliko izuzetaka, naravno!) koje donosi ovakav tip turizma. Kad Rusi, Miha i ostali moćnici uvide da nema kruha od ovakvog turizma, ostavit će bijednu Jadranku na milost i nemilost, propast od kojeg su je trenutno spasili Rusi. Pitam se što će se tad dogoditi sa svim zaposlenima?
Šteta otoka, šteta ljudi... Ovako nema budućnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Preobrazit ćemo Čikat u najljepšu zonu na JadranuKafka 2014-05-31 21:13
Ne možeš preobraziti nešto što je kao takvo zaštićeno, i to kao Park šuma i kao ambijentalno kulturno dobro.
Prije ćeš sam sebe jednog jutra preobraziti u kukca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # preobrazbaElio 2014-05-31 23:11
Citat Kafka:
Ne možeš preobraziti nešto što je kao takvo zaštićeno, i to kao Park šuma i kao ambijentalno kulturno dobro.
Prije ćeš sam sebe jednog jutra preobraziti u kukca.


Kafka, nista ti neznas, preobraziti ce oni Cikat.....po starom hrvatskom obicaju, napraviti ce stariji, prirodniji i hrvatskiji cikat, bez onih austrijskih mulica, austijskih nakaradnih viletina i onih usljivih borova sto su zasdjeni u vrijeme trule Austrije. To ti je po Tudjmanovom kljucu....stvor itelju i ocu svih 200 najbogatijih tajkunskih ratno-profiters kih familija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Losinjani u SibirElio 2014-05-31 22:47
Solic kaze : Bitno nam je da je projekt proglašen od strateškog interesa za državu jer omogućava izvlaštenje. Da budemo jasni, vlasnici terena će biti obeštećeni fer i korektno, sukladno procjeni sudskog vještaka, no nama je najbitnije što se neće moći dogoditi da cijeli projekt stoji zbog jedne čestice.

Eto Losinjani, vraca nam se vrijeme poslje 2 svj.rata. davvvaj zemlju u svrhu "visih interesa" da debele ruske i hrvatske ratno-profiters ke guzice mogu sljetati sa privatnim avionima. Nema veze sto je zemlja stoljecima u vlasnistvu vasih obitelji Losinj je poceo postojati sa doseljenjem Solica iz Velebita i onog sta je donio kosarkasku loptu.

Obestecenje fer procjenom sudskog procijenitelja: a u ovoj banana republici afera za aferom sa procjenom zemljista: Spacva, Planinska itd, itd...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # transparentnostzorzi 2014-06-01 09:19
Ovaj Šolić laže čim zine. Pitas ga novinarka zašto se Jadranka povlači sa Zagrebačke burze, a on kaže da je poslovanje Jadranke uvijek bilo jako transparentno i tako će i ostati. Ni jedno ni drugo nije istina jer se ni danas zapravo ne zna kakve su mućke izvedene u vrijeme privatizacije kad su se iz ničega pojavili neki vlasnici dionica među deset najvećih. A kad kaže da ih administriranje opterećuju pa će izlaskom s burze pojednostaviti rad hoće reći da će sve biti mutno kao i prije samo bez da se gnjave friziranjem podataka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # dernekkiki 2014-06-01 11:19
Citat zorzi:
Ovaj Šolić laže čim zine. Pitas ga novinarka zašto se Jadranka povlači sa Zagrebačke burze, a on kaže da je poslovanje Jadranke uvijek bilo jako transparentno i tako će i ostati. Ni jedno ni drugo nije istina jer se ni danas zapravo ne zna kakve su mućke izvedene u vrijeme privatizacije kad su se iz ničega pojavili neki vlasnici dionica među deset najvećih. A kad kaže da ih administriranje opterećuju pa će izlaskom s burze pojednostaviti rad hoće reći da će sve biti mutno kao i prije samo bez da se gnjave friziranjem podataka.
zorzi, nikad u Jadranci nije se znalo pravo stanje stvari, a sada pogotovo kad su doveli svoju rukovodeću ekipu koja ne zna što je bocca vera i bocca falsa. Poznaju samo teniske terene, restoran Dianu i Veli žal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Brza vožnjaFićo 2014-06-01 16:58
Citat kiki:
Citat zorzi:
Ovaj Šolić laže čim zine.
zorzi, nikad u Jadranci nije se znalo pravo stanje stvari, a sada pogotovo kad su doveli svoju rukovodeću ekipu koja ne zna što je bocca vera i bocca falsa. Poznaju samo teniske terene, restoran Dianu i Veli žal.
Ali zato vole brzu vožnju vrhunskim službenim automobilom, ej! A to je nezamjenjiva kvalifikacija za managera. Vidi oglas prema kojem ih traže:
s25.postimg.org/pqsuiiq27/oglas1.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # slike izvanadada 2014-06-01 10:38
ima neko slike izvana hotela Bellevue, kakva je situacija, dali ce biti gotov do 12. srpnja? Hvala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Moskva slikama ne vjerujepresretač 2014-06-01 12:16
Citat dada:
ima neko slike izvana hotela Bellevue, kakva je situacija, dali ce biti gotov do 12. srpnja? Hvala


www.skyscrapercity.com/.../

za novije slike slobodno prošeći do Čikata, pa ih objavi ovdje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # public relationvicko 2014-06-01 20:16
Citat presretač:
Citat dada:
ima neko slike izvana hotela Bellevue, kakva je situacija, dali ce biti gotov do 12. srpnja? Hvala


www.skyscrapercity.com/.../

za novije slike slobodno prošeći do Čikata, pa ih objavi ovdje
evo prošetao sam do gradilišta Belevue-a, tamo nema ni naznake da se može otvoriti do sezone. Netko će očito morati odgovarati za ovakvo zavaravanje javnosti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ČikatBelštela 2014-06-01 20:37
01.06. Ako svi gosti dođu tjedan dana prije i uhvate se lopate ,bit će gotovo.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bauštelaobrtink 2014-06-01 22:29
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..........obrtnik 2014-06-01 22:32
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # zamalo gotovogost 2014-06-03 09:22
Ooooo.... pa bit će to gotovo do početka sezone! Naravno, 2015.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # JalMrgud 2014-06-01 23:23
Koliko se jala prosipalo na ovaj članak?! Kritizeri svega i svačega pljuju svoj otrov. Treba se raditi. Treba pozdravit investicije. Pogotovo ove koje poboljšavaju postojeće stanje. O golfu bi se moglo raspravljati, ali argimentirano. Ne pljuvanjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # PljuvanjeGirica 2014-06-02 09:26
Citat Mrgud:
Koliko se jala prosipalo na ovaj članak?! Kritizeri svega i svačega pljuju svoj otrov.
Uvijek se nađe neko da kritiku, iznošenje činjenica i mišljenja nazove sipanjem jala, kritizerstvom i pljuvanjem otrova bez da navede argumente da je to zaista bez temelja. No komentari na ovaj članak puni su nespornih činjenica pa čak i fotografija.Citat:
Treba se raditi. Treba pozdravit investicije. Pogotovo ove koje poboljšavaju postojeće stanje.
Parolaštvo bez argumenata ;-)
Citat:
O golfu bi se moglo raspravljati, ali argimentirano. Ne pljuvanjem.
Prvo pročitaj što je napisao Lošinjan pod naslovom Matalda, a onda pozivaj na argumentiranu raspravu bez pljuvanja. Jer ti pljuješ na raspravu o golfu bez da si pročtao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # MataldaLošinjan 2014-06-02 19:40
Izgradnja golf igrališta nije u svijetu nešto In kako to nama pokušavaju prikazati iz Jadranke i grada nego nam zbog vlastitih interesa pokušavaju podvaliti ekološku bombu ,sa dugotrajnim posljedicama.Ča k i u najzabitijim dijelovima Azije gdje su to ispočetka uspjeli progurati ,danas postoji puno udruga koje se bore protiv golfa ,i posljedica za zdravlje mještana i eko sustav . Najviše posljedica su osjetile mediteranske zemlje kao Španjolska ,Italija ,Malta ,ali i SAD -e,Kanada i Australija gdje postoji dugogodišnji protest protiv golfa kroz razne udruge .A 29. Travanj je međunarodni dan borbe protiv golfa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # "Nasamareni ste" na Svjetski dan protiv golfaPuntarac 2014-06-03 13:46
Svjetski dan protiv golfa (World No-Golf Day) obilježava se svake godine 29. travnja. Tim povodom je Društvo bibliotekara Istre u sklopu projekta Zelena knjižnica organiziralo projekciju filma NASAMARENI STE (You've been Trumped). Projekcija je počela u 9 sati u Kinu Valli u Puli.

Spomenuti film od svoje premijere izaziva golemu pažnju javnosti kao novo poglavlje u priči o borbi aktivističkih Davida protiv kapitalističkog Golijata.
Nasamareni ste (You've been Trumped, Montrose pictures, UK 2011., 95 min) potresni je i hvaljeni dokumentarac u režiji Anthonyja Baxtera i produkciji Richarda Phinneyja dok je za glazbu bio zadužen Jonny Pilcher. Dosad je oduševio publiku širom svijeta te odnio nagrade na nizu filmskih festivala (pobjednik festivala u Sedoni, Sheffieldu, Edinburghu, Denveru, San Franciscu).

Stanovnici mirnog mjesta na sjeveroistoku Škotske nisu ni sanjali što im se sprema kad je početkom 2006. građevinski poduzetnik i poznati tajkun Donald Trump najavio izgradnju jednog od najvećih golf resorta na svijetu upravo u njihovom susjedstvu. Ono što je slijedilo (i traje i dan danas) je bespoštedna borba Trumpa i lokalnog stanovništva oko jednog od posljednjih dijelova netaknute prirode u Velikoj Britaniji.

Područje Abeerdenshirea znanstvenici su opisali kao svojevrsnu škotsku Amazonu, no to nije spriječilo Donalda da upravo na tom području, u zemlji koja već vrvi golf igralištima, najavi izgradnju još dva ogromna igrališta, zajedno s hotelom od 450 soba i naseljem od 1500 luksuznih kuća. Naravno, ovaj projekt pratila je i najava zapošljavanja nekoliko tisuća lokalnih stanovnika.

Točni podaci je li i koliko lokalnih ljudi zaposleno nikad nisu objavljeni, a vodeći mainstream mediji izbjegavaju takvo pitanje i postavljati. Moć i kapital koji stoje iza Trumpa rezultirali su okretanjem medija, vlade i lokalnih vlasti protiv lokalnog stanovništva, unatoč protivljenjima i negativnim mišljenjima vodećih znanstvenika, ekonomista, ekologa pa čak i samih golfera, koji su izjavili da dodatna igrališta u divljini, pogotovo udaljena od većih gradova, nisu potrebna. Trumpova moć omogućila mu je selektivnu primjenu zakona, koji se na njega ne odnose, za razliku od stanovnika i novinara nad kojima se rigorozno provode. Rezultat su pritvaranja, represija nad stanovnicima, prisilna izvlaštenja, prekrajanje prostornih planova preko noći, pa sve do počasnog doktorata Trumpu na Sveučilištu u Aberdeenu.

Sprega pristranih medija, političke podrške i konstantnog iskrivljavanja činjenica pa čak do otvorenog vrijeđanja dovelo je do toga da su lokalni stanovnici prikazani kao protivnici razvoja koje treba maknuti pod svaku cijenu, „slučajno" su se presijecali električni vodovi, oštećivali bunari iz kojih ljudi crpe vodu za svakodnevne potrebe, ogromne pješčane dine su premještane do samih kuća kako bi se stvorio dodatni pritisak na ove hrabre Škote koji svoju borbu vode i dan danas.

Trailer na YouTube:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
161 # zavidnaEkatarina 2014-06-01 23:37
Svi ste vi zavidni i zato pljujete po Sanjinu a on je Lošinjan koji sve ovo radi za dobrobit nas i naše djece. Šta serete po tom čovjeku a samo sr sjetite kolikima je taj čovjek pomogao i zaposlio djecu.Sram vas bilo jer niste u pravu kada serete po tom čovjeku a on jedini ima. LJubavi prema ovom otokz što je i dokazao u svim ovim godinama i to je jedina osoba koja će ubuduće štititi interese otočana u Jadranci jer se i sam izborio da ostane predsjednik uprave kako Jadranka nebi išla kvragu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # borbaElio 2014-06-02 01:21
Na kojoj drogi si ti.
Kako se to doticini "izborio"? Sta ono kartanje i cuganje na boriku se moze opisati borbom???

I ne Solic nije nikakav Losinjan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # money, moneylisac 2014-06-02 07:52
Citat Elio:
Na kojoj drogi si ti.
Kako se to doticini "izborio"? Sta ono kartanje i cuganje na boriku se moze opisati borbom???

I ne Solic nije nikakav Losinjan.
zato je drug Darin lošinjan, a nitko ga ne spominje iako je on najzaslužniji za dolazak ruskog kapitala u Jadranku. Vrijeme je da dobije nagradu Grada za izuzetne zasluge u gospodarstvu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...Elio 2014-06-03 03:58
da drug darin je losinjan.
Niti ga branim jer je losinjan niti ga manje krivim za ovo sto se je dogodilo sa jadrankom.

blesavo mi je da ljudi izlaze sa parolama kako je pohlepne tajkune velika briga i ljubav za kraj nagnala da se obogate.

Mrgudu i Ekaterini preporucam da procitaju Darwinovu "Farmu" pa ce prepoznati sebe, a i jos neke likove u stvarnom zivotu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # audi Q666incognito 2014-06-02 18:29
himna radnika jadranke
youtu.be/tzWzKIX9quM
:lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # pomorsko dobrotin 2014-06-03 09:21
Uvala Čikat će biti otvorena za domaće i goste uz popularnu cijenu od 250-300 kn na dan po osobi,ako BUDE MJESTA.Bolje da se kupamo i dalje na grotama,a da su naše, nego na "uređenim",tj.i zbetoniranim površinama koje još moramo plaćati,a što je najgore nisu više naše.I sami smo se uvjerili u to prošlog ljeta na malom uzorku djela uvale Čikat,malom mulu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # koncesijarin tin tin 2014-06-03 09:48
Citat tin:
Uvala Čikat će biti otvorena za domaće i goste uz popularnu cijenu od 250-300 kn na dan po osobi,ako BUDE MJESTA.Bolje da se kupamo i dalje na grotama,a da su naše, nego na "uređenim",tj.izbetoniranim površinama koje još moramo plaćati,a što je najgore nisu više naše.I sami smo se uvjerili u to prošlog ljeta na malom uzorku djela uvale Čikat,malom mulu.


Upravo tako tin.

Šolić kaže:
"Ujedno, od Primorsko-goran ske županije smo zatražili koncesiju za cijelu uvalu Čikat, s idejom da u suradnji s Gradom kroz dvije-tri godine uredimo plaže i šetnice. Radi o velikoj investiciji vrijednoj od šest do sedam milijuna eura i iduće godine krećemo u uređivanje dijela ispod hotela Bellevue."


Sve se bojim da će ulupati šest do sedam milijuna eura u plaže i šetnice, a onda omogućiti nekom da to koristi besplatno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # KoncesijaSir Galahad 2014-06-03 13:20
Citat rin tin tin:
Citat tin:
Uvala Čikat će biti otvorena za domaće i goste uz popularnu cijenu od 250-300 kn na dan po osobi,ako BUDE MJESTA.Bolje da se kupamo i dalje na grotama,a da su naše, nego na "uređenim",tj.izbetoniranim površinama koje još moramo plaćati,a što je najgore nisu više naše.I sami smo se uvjerili u to prošlog ljeta na malom uzorku djela uvale Čikat,malom mulu.

Upravo tako tin.
Šolić kaže:
"Ujedno, od Primorsko-goranske županije smo zatražili koncesiju za cijelu uvalu Čikat, s idejom da u suradnji s Gradom kroz dvije-tri godine uredimo plaže i šetnice. Radi o velikoj investiciji vrijednoj od šest do sedam milijuna eura i iduće godine krećemo u uređivanje dijela ispod hotela Bellevue."

Sve se bojim da će ulupati šest do sedam milijuna eura u plaže i šetnice, a onda omogućiti nekom da to koristi besplatno.

Ovo je najopasnije u cijeloj priči. Firme se kupuju i prodaju, mijenjaju vlasnike i način rada i na to se moramo priviknuti. Ali ako dobiju koncesije kakve su zatražili šetnja Čikatom - a da ne kažem kupanje - ovisi isključivo o dobroj volji koncesionara. Lošinjani, protiv ovog se trebate boriti svim dozvoljenim sredstvima, od javnih protesta do pisanja peticija županiji, vladi, medijima i kome sve ne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # #queen 2014-06-03 22:40
Citat Sir Galahad:
Citat rin tin tin:
Citat tin:
Uvala Čikat će biti otvorena za domaće i goste uz popularnu cijenu od 250-300 kn na dan po osobi,ako BUDE MJESTA.Bolje da se kupamo i dalje na grotama, a da su naše, nego na "uređenim", tj. izbetoniranim površinama koje još moramo plaćati, a što je najgore nisu više naše.I sami smo se uvjerili u to prošlog ljeta na malom uzorku djela uvale Čikat, malom mulu.

Upravo tako tin.
]Šolić kaže:
"Ujedno, od Primorsko-goranske županije smo zatražili koncesiju za cijelu uvalu Čikat, s idejom da u suradnji s Gradom kroz dvije-tri godine uredimo plaže i šetnice. Radi o velikoj investiciji vrijednoj od šest do sedam milijuna eura i iduće godine krećemo u uređivanje dijela ispod hotela Bellevue."

Sve se bojim da će ulupati šest do sedam milijuna eura u plaže i šetnice, a onda omogućiti nekom da to koristi besplatno.

Citat:
Ovo je najopasnije u cijeloj priči. Firme se kupuju i prodaju, mijenjaju vlasnike i način rada i na to se moramo priviknuti. Ali ako dobiju koncesije kakve su zatražili šetnja Čikatom - a da ne kažem kupanje - ovisi isključivo o dobroj volji koncesionara. Lošinjani, protiv ovog se trebate boriti svim dozvoljenim sredstvima, od javnih protesta do pisanja peticija županiji, vladi, medijima i kome sve ne.
Nitko se ne buni ... A mislim da znam koji je tome razlog. Naime, jako velik broj građana otoka Lošinja zaposlen je u Jadranci. Tu se govori o hotelima, trgovinama, kampovima, iznajmljivanju, pripremnici ...
(rado bih precizirala postotkom ili brojem, ali nemam konkretnih informacija...) . Sukladno odnosima u pravoj robovlasničkoj firmi kao što je to danas i Jadranka, ti se ljudi danas boje izaći javno i reći što je svima na duši. Konkretno, za svaku primjedbu koju radnci imaju rečeno im je da nije dobrodošla 'ako ti ne paše, možeš slobodno po knjižicu'. Štoviše, u posjetima inspekcije hotelima, radnice su prisiljene lagati o radnim uvjetima (SLOBODNIM DANIMA), jer naravno, ako to ne učine... Količina ovakvih situacija i izrabljivanja od promjene vlasnika već je počela eksponencijalno rasti :)
divna li nas budućnost čeka
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pamtistarkelja 2014-06-05 19:00
I Vasi starci su pjevali: tko ima para kupa se u moru a tko ne doma u lavoru to je bilo u vrijeme juge , i sto bi vi htjeleli sad?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # 123pušmipuli 2014-06-03 19:50
:cry: Napisano je da će šetnja biti besplatna i nesmstana. O kupanju ni riječi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # dragi moji sugrađanib.b. 2014-06-03 23:08
...i gradonačelnik Malog Lošinja,gosp.Ga ri Cappeli je jednom prilikom na Radio Lošinju izjavio da je plačanje plaže u svrhu kupanja normalna stvar 8),stoga,zaklju čite sami...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ...Elio 2014-06-04 08:46
Citat b.b.:
...i gradonačelnik Malog Lošinja,gosp.Gari Cappeli je jednom prilikom na Radio Lošinju izjavio da je plačanje plaže u svrhu kupanja normalna stvar 8),stoga,zaključite sami...
TaKo je. Isto je Cappelli govorio i za naplatu parkiranje, pa sad placamo svi osim Cappellijeve familije, prijatelja i omiljenog mu sljasticara koji mogu parkirati kada zele i gdje zele.
A mi stoka stinog zuba placamo za njih.
Narod je trazio, pa narod je i dobio.....a biti ce i jos gore. Ali svi nesto protestiraju, ali kada su izbori ZNA SE!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# na izborima neka budeGuest 2014-06-05 10:48
Ovaj komentar je obrisao administrator
25 # Najljepša zona JadrankeČikat 2014-06-04 08:04
A što se sada bunite kada ste svi prodali svoje dionice,a i glasali ste za Capelija,za Nedića,za Badurinu za Luju Satalića.Što bi vi sada htjeli da vam novi vlasnici dopuste da i dalje to koristite po modelu Socijalističkog radničkog saveza.
Eeeeeee nemere.Prodali ste ono što su naši djedovi stvarali za nas i mislili su za svoje unuke,a vi ste ih prevarili oa ste prodali i sada jedite govna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # već viđenotyron 2014-06-04 18:24
Citat Čikat:
Prodali ste ono što su naši djedovi stvarali za nas i mislili su za svoje unuke,a vi ste ih prevarili oa ste prodali i sada jedite govna.
bravo Čikat, kad su potrošili novac dobijen od prodaje dionica počela je kuknjava. Sada će im biti krivi i Šolić i Gradonačelnik i biskup i župan, samo ne njihova gramzivost i želja za brzim bogaćenjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Stampedobufalo 2014-06-04 18:52
Citat tyron:
Citat Čikat:
Prodali ste ono što su naši djedovi stvarali za nas i mislili su za svoje unuke,a vi ste ih prevarili oa ste prodali i sada jedite govna.
bravo Čikat, kad su potrošili novac dobijen od prodaje dionica počela je kuknjava. Sada će im biti krivi i Šolić i Gradonačelnik i biskup i župan, samo ne njihova gramzivost i želja za brzim bogaćenjem.
kako ti je promaklo da je misteriozni vlasnik preuzeo većinu dionica prije nego što je likvidiran ESOP, tj. radničko dioničarstvo? A stampedo prodaje krenuo je dijelom pod prisilom i ucjenjivanje vlasnika, a dijelom zbog širenja priče da Jadranka napušta burzu pa da se dionice više neće moći prodati. A još k tome su svi dioničari službeno obaviješteni da godinama neće biti dividende. Nije tu bilo želje za brzim bogaćenjem nego ono *spasi što se spasiti dade*.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...u zdrav mozakGama zraka 2014-06-05 13:31
Iako na prvi pogled djeluje lijepo, izjava»Preobraz it ćemo Čikat u najljepšu zonu na Jadranu« je u stvari jezovita. Prema općem mišljenju, a pogotovo prema stavu otočana Čikat je već najljepša uvala na Jadranu. Obećanje da će se preobraziti nešto što je već naljepše otvara jezovite perspektive...
To obećanje je otprilike jezivo ili licemjerno kao izjava plemića koji pravo prve bračne noći najavljuje kao čin preobražaja djevice u lijepu ženu.

Zašto ne preobraze nešto što je neugledno ili manje vrijedno?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # tomor na mozguBeta karcinom 2014-06-05 14:23
Citat Gama zraka:
Prema općem mišljenju, a pogotovo prema stavu otočana Čikat je već najljepša uvala na Jadranu. Obećanje da će se preobraziti nešto što je već naljepše otvara jezovite perspektive...


Ugledao se čovjek na Španjolskucijeli članak:
'Monstrous' hotel in Spain may be approved after a decade-long legal saga
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ........Beta karcinom 2014-06-05 14:24 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Partneri u preobrazbiPP 2014-06-05 15:10
Citat Gama zraka:
Obećanje da će se preobraziti nešto što je već naljepše otvara jezovite perspektive...
Zaista zvuči zastrašujuće. Utoliko više što će namjeravanu preobrazbu izvesti u partnerstvu s Gradom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # PP tj. Plan Preobrazbeww 2014-06-05 15:31
Citat PP:
Citat Gama zraka:
Obećanje da će se preobraziti nešto što je već naljepše otvara jezovite perspektive...
Zaista zvuči zastrašujuće. Utoliko više što će namjeravanu preobrazbu izvesti u partnerstvu s Gradom.
Za preobrazbu Čikata već imaju zeleno svjetlo što je netko već prokomentirao da na Čikatu mogu raditi što god hoće: "Ne postoji UPU Čikat jer taj plan nikad nije napravljen, nego je jednom odredbom plana višeg reda omogućeno da se na Čikatu radi gotovo sve što kome padne na pamet. Tako da je Čikat sada potpuno prepušten Šoliću, Mihi, Rusima ili kome već ..."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # preobražajBeta karcinom 2014-06-05 15:01


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # dole devastatoriVox populi 2014-06-05 15:56
Poruka Gradskoj vlasti:
Iz diskusije provedene na Volim Lošinj, svakom normalnom je i više nego jasno da građani Malog Lošinja ne žele preobražaj nego zaštitu Čikata.
Stoga pod hitno u tom pravcu poduzmite neophodne mjere dok devastatori nisu učinili svoje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # radikalna amputacijaAntioksidans 2014-06-05 18:00
Citat Vox populi:
Poruka Gradskoj vlasti:
Iz diskusije provedene na Volim Lošinj, svakom normalnom je i više nego jasno da građani Malog Lošinja ne žele preobražaj nego zaštitu Čikata.
Stoga pod hitno u tom pravcu poduzmite neophodne mjere dok devastatori nisu učinili svoje.

Beta karcinom je svoje metastaze još davno proširio i po gradskoj upravi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # GlasnaMaca 2014-06-05 18:28
Ma vi ste na ovoj stranici svi jako bučni poput Lava koji rice a pored Šolića Garija i Mihe ste poput umiljate mace. Zato šššš (mijau)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hihilussignan 2014-06-05 19:26
Citat Maca:
Ma vi ste na ovoj stranici svi jako bučni poput Lava koji rice a pored Šolića Garija i Mihe ste poput umiljate mace. Zato šššš (mijau)

E tu komprite čižme di gomma che non ti sporchi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dumb catLOL 2014-06-05 19:33
Citat Maca:
Ma vi ste na ovoj stranici svi jako bučni poput Lava koji rice a pored Šolića Garija i Mihe ste poput umiljate mace. Zato šššš (mijau)


to ti najbolje znaš :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # strahja 2014-06-05 19:49
Nitko se ne boji nekoliko papundeka,već iskorupiranih državnih i lokalnih službi,raznih direktora,i dr.,njihovim marionetama,koj i imaju "moć" za određivanje koga je...i,slično većini banana dražava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Smijurijaratko 2014-06-07 09:39
Baš me nasmijava ovaj Šolić. na direktno pitanje o vlasniku jadranke kaže "U investicijskoj priči komuniciram s predstavnicima Beta Ulaganja, koja su vlasnik Jadranke." A portal russia.hr donosi članak pod naslovom "Lošinjska Jadranka u rukama ruskih bankara" :lol: :lol: :lol:
russia.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # alfa, beta, gamaberto 2014-06-24 07:38
nova uprava rasturila Jadranku ko bugarsku skupštinu, doveli sve direktore i šefove objekata izvana, a starim dijele otpremnine i šup kartu. Tako im i treba kad su masovno prodavali dionice ne razmišljajući što će se dalje događati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Crnogorsko upozorenjeDmitri Husovski 2014-06-26 00:56 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # spas u zadnji časdemetrio 2014-06-26 07:24
Citat Dmitri Husovski:
Dmitri, hvala ti što si nam otvorio oči i pokazao kako se ne smije dozvoliti ulazak kapitala u Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Surogat SibiraYo 2014-06-26 08:08
Citat demetrio:
Citat Dmitri Husovski:
Dmitri, hvala ti što si nam otvorio oči i pokazao kako se ne smije dozvoliti ulazak kapitala u Lošinj.
Nema se tu što dozvoliti ili ne dozvoliti. Kapital ruske braće je zahvaljujući Šoliću, Lekiću i njihovim suradnicima već ušao, a gradska i državna vlast plešu kako lokalni gubernator svira. Evo cijelog članka:

Naš tekst Vlada otvara tržište nekretnina Rusima: Prijeti li nam crnogorski scenarij gdje već posjeduju i vlastita sela? izazvao je brojne reakcije u Crnoj Gori kojoj Rusi očito predstavljaju veliki problem. Upozoravaju Hrvate da će im se dogoditi isto i da ne budu lakomi za ruskim novcem jer će se poslije kajati. Najzanimljiviji komentar prenosimo u cijelosti:

‘Dolazim iz Crne Gore, par godina živim u Hrvatskoj. Na žalost, iz prve sam ruke upoznat s Crnogorsko – Ruskim scenarijem i mogu reći da je to jedna od najvećih nesreća koja je zadesila Crnu Goru. Bolje je sve porušiti nego napraviti takvu glupost, naročito kad već imamo primjer takve gluposti u neposrednom susjedstvu. Ako se to desi, slijedi navala neukusa i kiča širom Hrvatske, a Dalmacija će izgledati kao tropski surogat Sibira.

Na Crnogorskom primorju je Ruski nezvanični drugi jezik, paralelno sa Crnogorskim, a reklamni panoi su ili na Crnogorskom i Ruskom ili samo na Ruskom (što je češća varijanta). Bešćutnost s kojom je devastirana Crnogorska obala je neviđena – ako mislite da Hrvatska ima problem velikog broja ružnih građevina tamo gdje im nije mjesto onda trebate otići u Crnu Goru i shvatit ćete da je Hrvatska urbanistički raj. Džaba su zakoni i propisi kad uleti prljava lova i krene potkupljivanje onih koji odlučuju, daju dozvole,… Ljudi su se u početku polakomili na novac i bili sretni što su za basnoslovne novce prodavali svoje posjede, no 15 godina poslije gorko se kaju… ali šteta je nepovratno učinjena i nema natrag.

Pogledajte samo kako izgleda nešto što je trebalo biti grandiozni hotel zbog kojeg je ruiniran bukvalno cijeli poluotok koji je bio stanište endemskih biljnih vrsta i kao takav zakonom zaštićen.

Investitor se u međuvremenu predomislio i napustio gradnju a betonsko – željezna mrcina godinama zjapi i naružuje cijelu Budvansku rivijeru. A ovakvih je primjera more…’
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # ?????duško 2014-06-30 18:25
Ljudi ma dajte pa ne zivimo više u komunizmu, nema više šta je bilo prije. Svaka čast ljudima iz Jadranke da nije bilo njih danas veecina Lošinjana bila bi na cesti. Možete im se samo zahvaliti jer danas vas vise niko nece trpit...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # big brotheraco 2014-06-30 19:08
Citat duško:
Ljudi ma dajte pa ne zivimo više u komunizmu, nema više šta je bilo prije. Svaka čast ljudima iz Jadranke da nije bilo njih danas veecina Lošinjana bila bi na cesti. Možete im se samo zahvaliti jer danas vas vise niko nece trpit...
...neće ni njih nitko dugo trpit, vidjet ćeš kako će letiti glave ako Belevue ne bude otvoren 12. srpnja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # alanford 2014-07-03 07:55
Citat aco:
...neće ni njih nitko dugo trpit, vidjet ćeš kako će letiti glave ako Belevue ne bude otvoren 12. srpnja.
već su neki smijenjeni, a biti će toga koš i još. No, čudno je kako su za kašnjenje radova u pravilu krivi starosjedioci Jadranke a ne novopridošli djelatnici i šefovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kašnjenjemicica 2014-07-03 09:46
Kako su starosjedioci radili vidi se po tome da sve investicije do sada ( Aurora,Vespera, Punta) bile završene u planiranim rokovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # čačakBonaventura 2014-07-03 11:54
Aurora i Vespera nisu sigurno završeni u roku koji je prvobitno bio planiran.Naime njih je počela raditi neka firma iz Čačka i nakon grubuh betonskih radova se povukla.Tako su stajali nekoliko godina da bi ih na kraju završio Pionir iz Novog Mesta i otvoreni su 1977.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ko je upalija svićuante 2014-07-03 16:43
Citat Bonaventura:
Aurora i Vespera nisu sigurno završeni u roku koji je prvobitno bio planiran.Naime njih je počela raditi neka firma iz Čačka i nakon grubuh betonskih radova se povukla.Tako su stajali nekoliko godina da bi ih na kraju završio Pionir iz Novog Mesta i otvoreni su 1977.
..ali su zato radovi na Punti u V.Lošinju započeti 15.siječnja 1986. a svečano otvaranje bilo je 13.lipnja iste godine, ali to su bila mračna vremena pa se moglo nesmetano raditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PuntaSeverina 2014-07-03 19:33
Puntu su napravili za par mjeseci,ali je i prvi pljusak donio slapove kroz hodnike i u zabavnom centru.Radili su u tri smjene i napravili nevjerojatan posao ,što je za posljedicu imalo i greške.Ovi u Belviju su puno sporiji a mislim da će biti i više greški.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # alohaJames 2014-07-03 14:17
Pretpostavljam da je Micica mislila na rekonstrukciju Aurore i Vespere što je išlo od 2007. godine na ovamo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se identično kao što su nacisti tretirali Židove' telegram.hr/.../...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se ...