Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Sokol Marić u Ustrinama čuva imovinu Zagrepčana

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

vandalizamU Ustrinama na otoku Cresu nepoznati počinitelji sustavno oštećuju imovinu tri zagrebačke obitelji vjerojatno zbog njihova nastojanja za uvođenjem ekološke rasvjete u mjestu na temelju sudske presude.

 

Više od 40 godina povremeni smo, ali česti stanovnici Ustrina na otoku Cresu, praktički se smatramo mještanima i na to smo donedavno bili jako ponosni, no posljednjih godina se događaju, u najmanju ruku čudne stvari: oštećuje se imovina tri zagrebačke obitelji koje tamo imaju kuće, ne pomažu ni pritužbe policiji, pa ni čuvarska služba koju plaćamo..., doznajemo od zagrebačke glumice i producentice Vitomire Lončar, koja na društvenim mrežama često ističe ljepote Cresa, posebice Ustrina. 

U slučajnom razgovoru koji smo vodili za vrijeme njena boravka u Opatiji i sudjelovanja kazališta Mala scena na FEN-u (Festivalu neovisnih kazališta Hrvatske), doznali smo da su njeni roditelji kupili kuću u Ustrinama davne 1973. godine, a ona je dolazila na Cres od 1962.godine i, kako ističe »ne namjerava dozvoliti nikome da je otjera iz Ustrina!«

Lampe ostale

Na pitanje što je prethodilo devastaciji imovine zagrebačkih obitelji u Ustrinama, doznajemo da je jedna obitelj još prije deset godina povela sudski spor s Gradom Lošinjem zbog postavljanja lampi s jakim osvjetljenjem koje su štetne za okoliš. Sud je potvrdio štetnost takve rasvjete i presudio u korist tužitelja. Grad je tri puta prvo postupio po presudi, a zatim bi opet postavljao rasvjetu. Lampa je u konačnici lani uklonjena ispred njihove kuće, ali ostali dio mjesta i dalje svijetli neprimjereno jakom rasvjetom (štetnom za okoliš), a Vitomira Lončar kaže da je i na njenu kuću stavljen »reflektor« zbog kojeg su »morali seliti krevete da uopće mogu spavati«.

Nekako u to vrijeme krenuli su i problemi Zagrepčana u Ustrinama:

– Na primjer, u više navrata od tada na kući naših susjeda (koji su poveli spor zbog rasvjete) bačenim kamenjem razbijani su krovni crjepovi, oštećivana su im kućna vrata i rušena dvorišna ograda, a zimus im je oštećena i zaštitna mreža na ventilacijskom otvoru, kroz koji je u kuću gurnuta cijev za zalijevanje obližnje male zelene površine mjesnog parkića. Dok vlasnika nije bilo na otoku, netko je puštao vodu koja je natapala kuću...

Mali zeleni?

Počela je i nastavlja se devastacija i ostalih dviju kuća u vlasništvu Zagrepčana: Na mojoj je kući najprije razbijen ormarić za struju, a onda izgrebena ulazna vrata, razbijena prozorska »škura«, a nedavno skinut i kućni broj, odvaljena vrtna vrata; na trećoj kući je išarana nova, tek stavljena fasada, s terase pobacani i razbijeni vrtni stolići..., kaže Vitomira Lončar, napominjući da je u više navrata odlazila u Policijsku postaju Mali Lošinj, prijavljivala uništavanje imovine, tužila se na neregistrirane automobile koji kruže mjestom i zaprečuju prolaz, ali se zasad promijenilo nije ništa.

Nanošenje štete se nastavlja, a na naše pritužbe o šteti koje smo iskazali među mještanima, neki članovi Udruge »Tunera« čak su našli za shodno da se šale na naš račun, izjavljujući: »Bit će da to mali zeleni lutaju Ustrinama«.

Kao najnovije, u listopadu prošle godine zajednički smo angažirali zaštitarsku službu Sokol Marić da obilazi naše tri kuće, zaštitar nam javlja kad se dogodi nova devastacija, a čuva nas dok boravimo u Ustrinama, što je – priznat ćete – nesvakidašnja i ne baš lijepa slika o mjestu koje je desetljećima bilo odredište svakog našeg slobodnog trenutka u godini..., kaže Vitomira Lončar.

Pojačane ophodnje

Tragom ovih, u najmanju ruku, neugodnih događaja, zatražili smo izjavu u Policijskoj postaji Mali Lošinj, gdje su nas uputili na glasnogovornicu PU primorsko goranske Ankicu Kolić, koja nam je proslijedila sljedeću izjavu:

»Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres zaprimili su prijedloge oštećenih građana, konkretno tri obitelji iz Zagreba vezano uz počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. Kaznenog zakona. O svim saznanjima izviješteno je nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, i to dana 04. kolovoza i 26. listopada 2013. godine i 24. travnja 2014. godine. U koordinaciji s nadležnim Odvjetništvom u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja za sada nepoznatog počinitelja. Tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja, obavljeni su razgovori s većim brojem mještana Ustrina kojom prilikom se nije došlo do korisnih saznanja.

Napominjemo kako policija obilaskom terena te na druge načine preventivno postupa u cilju sprječavanja kažnjivih radnji, pa tako vezano uz Vaš upit, policijske ophodnje pojačano obilaze kuće oštećenih obitelji u Ustrinama radi prikupljanje saznanja o mogućim počiniteljima.«

Obavijestili Grad

Radi zaštite imovine građana policija poduzima zakonom propisane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, dok je poduzimanje drugih oblika zaštite imovine na odluci vlasnika.

Nadalje, u slučaju kada policijski službenici u prometu zateknu neregistrirana vozila poduzimaju mjere i radnje sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. O vozilima koja su eventualno bila parkirana na privatnim površinama izviješteno je nadležno komunalno redarstvo grada Malog Lošinja radi postupanja iz njihove nadležnosti.

Također, u slučaju da oštećeni vlasnici imaju bilo kakvih korisnih saznanja o mogućem počinitelju/počiniteljima, pozivamo ih da se s punim povjerenjem obrate policiji«, piše u službenom priopćenju, koje nam je stiglo iz Ureda načelnika PU Primorsko goranske.

Tunera osuđuje vandalizam

Budući da u Ustrinama od 2011.godine djeluje Udruga »Tunera«, koja okuplja mještane i povremene stanovnike s ciljem zaštite baštine te brige za okoliš Ustrina, zatražili smo službenu izjavu Udruge s pitanjem znaju li što se unatrag nekoliko godina događa njihovim susjedima, a baca ružnu sliku na pitomo i prelijepo mjesto na Cresu.

»Udruga Tunera osuđuje svaki vandalski čin i počinjenu štetu, te će svesrdno poticati suradnju s djelatnicima MUP-a, kako bi se pronašli krivci i snosili odgovornost. Mi, mještani, članovi udruge Tunera i zaljubljenici u Ustrine, odgovorno tvrdimo da su Ustrine bile i jesu, mjesto mira i sigurnosti, mjesto, gdje je svaki novi stalni ili povremeni stanovnik dobrodošao. Mjesto, u kojem se uvijek razvija međunacionalna i građanska solidarnost«, odgovor je Udruge »Tunera«.

(Svjetlana Hribar)

Komentari: 

0 0 # Uzalud ti i sud i PolicijaHrvoje 2014-05-14 09:36
Sud potvrdio štetno djelovanje rasvjete na okoliš. Članak od prije osam godina:
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Vitomra VS Severina & Redikuli VS VitomiraZabrinuti pješak 2014-05-14 19:10
Vitomira? jel to na kaj je izjavila: "Neka gospodična Severina radi što god hoće, ali kad zauzima mjesto u nacionalnoj kazališnoj kući, onda neka plati odštetu Sindikatu glumaca, jer u suprotnom je to degradiranje struke. Kaj bi ja to išla gledat?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gruntovecblaž 2014-05-14 21:48
Citat Zabrinuti pješak:
Vitomira? jel to na kaj je izjavila: "Neka gospodična Severina radi što god hoće, ali kad zauzima mjesto u nacionalnoj kazališnoj kući, onda neka plati odštetu Sindikatu glumaca, jer u suprotnom je to degradiranje struke. Kaj bi ja to išla gledat?
pješak imaš praf, to je naša Bucka, ali ona ti ni posve točna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # sokol marić u ustrinamašjor domaći 2014-05-15 06:42
Nimam baš puno vrimena za pisat, leh samo mića napomena. Ala šu homo malo pisat o bahatostima zagrebčana koji su kupili kuće na našem otoku. Ponašaju se (ne svi)kao da su kupili celi Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # purgerštef 2014-05-15 07:46
Citat šjor domaći:
Nimam baš puno vrimena za pisat, leh samo mića napomena. Ala šu homo malo pisat o bahatostima zagrebčana koji su kupili kuće na našem otoku. Ponašaju se (ne svi)kao da su kupili celi Lošinj.
vidjeti ćeš moj "šjor domaći" kako će se ponašati rusi za par godina, pa ćeš plakati za nama Zagrepčanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sokol marić u ustrinamašjor domaći 2014-05-15 20:40
Isto kod ča i sad plačem za beograđanima. Došli ste tu na mojem sa par soldi pa mislite da je se vaše . E nije i neće biti sa svim vašim soldima. Ala boh !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ko je tu bahat?aka 2014-05-15 08:29
Citat šjor domaći:
Nimam baš puno vrimena za pisat, leh samo mića napomena. Ala šu homo malo pisat o bahatostima zagrebčana koji su kupili kuće na našem otoku. Ponašaju se (ne svi)kao da su kupili celi Lošinj.
Šjor domaći, bahati ste vi domaći (ne svi) koji uništavate tuđu imovinu umjesto da se žalite na odluku suda. A bahata je i gradska vlast jer ne poštuje sudsku odluku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Hrvojeiz Zagreba 2014-05-15 10:52
To kaj vi ovdje pišete je nekorektno,jer mi koji dolazimo iz Zagreba na otok Cres i Lošinj mi nismo ni bahati ni nekulturni.Da nema nas Zagrepčana vi na otoku još uvek bi kakali u poljskim zahodima i brisali bi rit kukuruzom ili kamenjem.Mi smo vam doneli kulturu i zato smo ponosni,a zato nam vi morate biti zahvalni a pogotovo zato kaj smo vam mi izradili sve projekte i dozvole za Lošinj.I zato nam vi Lošinjani morate biti zahvalni i morate nas poštivati kada dolazimo na otok Cres i Lošinj jer da nije nas tko zan gde bi bili danas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # lukavopurger 2014-05-15 12:19
Citat iz Zagreba:
To kaj vi ovdje pišete je nekorektno,jer mi koji dolazimo iz Zagreba na otok Cres i Lošinj mi nismo ni bahati ni nekulturni.Da nema nas Zagrepčana vi na otoku još uvek bi kakali u poljskim zahodima i brisali bi rit kukuruzom ili kamenjem.Mi smo vam doneli kulturu i zato smo ponosni,a zato nam vi morate biti zahvalni a pogotovo zato kaj smo vam mi izradili sve projekte i dozvole za Lošinj.I zato nam vi Lošinjani morate biti zahvalni i morate nas poštivati kada dolazimo na otok Cres i Lošinj jer da nije nas tko zan gde bi bili danas.
Kladim se da je ovo napisao neki domaći da prikaže purgere bahatim i bezobraznim :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # od stoljeća sedmogOtočan 2014-05-15 14:22
Dragi moj Hrvoje ovdje je kultura cvijetala još dok ste vi gore bili na stablima, uostalom pogledaj zemljovid - mi smo za vas ipak ZAPAD
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # pljuvačnicakruno 2014-05-15 14:24
Citat iz Zagreba:
To kaj vi ovdje pišete je nekorektno,jer mi koji dolazimo iz Zagreba na otok Cres i Lošinj mi nismo ni bahati ni nekulturni.Da nema nas Zagrepčana vi na otoku još uvek bi kakali u poljskim zahodima i brisali bi rit kukuruzom ili kamenjem.Mi smo vam doneli kulturu i zato smo ponosni,a zato nam vi morate biti zahvalni a pogotovo zato kaj smo vam mi izradili sve projekte i dozvole za Lošinj.I zato nam vi Lošinjani morate biti zahvalni i morate nas poštivati kada dolazimo na otok Cres i Lošinj jer da nije nas tko zan gde bi bili danas.
niti si ti Hrvoje, niti si iz Zagreba, već si domaći provokator koji stalno mutiš vodu da bi stvorio razdor među poštenim ljudima na Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tu kuruza nerasteustrinjan 2014-05-16 20:57
Kamenje nam je nekak pretvrdo a kuruzu nemamo, a lepo naše more koje ga i vi radi imate vam je za te potrebe higijene naveke dobro služilo, a vam kak je za videti to ni prevelika smetnja i rado se vu njemu skupa s nami kupate. Lepi pozdrav i bog daj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # sokol marić u ustrinamašjor domaći 2014-05-15 20:44
E moj Hrvoje. Ma niste vi niš napravili. Napravila je Austro Ugarska. Vi ste leh udelali to da smo svi morali udelati ključeve na ulaznim portunima od kuća, aš dokle niste vi došli mi nismo vrata od kuća sa ključem zapirali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # malo smo rabijatnikmet 2014-05-15 21:36
Bilo bi lijepo da netko od domaćih konačno prizna da ih turizam zapravo ne zanima, da im furešti, ma od kuda došli, idu na živce i da bi bilo korektno poslati novce i ne uznemiravati ih.

Ajde "šjor domaći" reci lijepo i iskreno, što je za tebe turizam? I ne pozivaj se na Austriju, jer ste tada svi bili kmetovi bez prava glasa. Ili se pozivaj, ako bi tako ponovo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # pitomimimi 2014-05-16 08:13
Citat kmet:


Ajde "šjor domaći" reci lijepo i iskreno, što je za tebe turizam? I ne pozivaj se na Austriju, jer ste tada svi bili kmetovi bez prava glasa. Ili se pozivaj, ako bi tako ponovo.
turizam je najveće zlo koje se dogodilo ovim otocima, domaći su zapostavili masline, ovce i vinograde, ulagali lovu u apartmane i mislili da će tako biti zauvijek.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # PuljotkinaEkatarina 2014-05-15 22:33
Zagrepčane na Lošinju ćemo odsada mi čuvati.Sve smo spasili od propasti neaposobnih menagera Lošinjana koji su znali samo piti i sliniti pored mladih curica .Od jeseni jw Lošinj kompletano naš pa ćemo doveati našu miliciju da čuva našu imovinu pa ćemo mi čuvati i Zagrepčanke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # malo smo rabijatnišjor domaći 2014-05-16 07:14
Ma šijor kmet. Povijest Vam se slabija točka. U to vrijeme samo u luci Maloga Lošinja bilo je sedam brodogradilišta . Flota jedrenjaka u vlasništvu lošinjana (ne austrijanaca) bila je najjača trgovačka flota na Mediteranu. Sve svetionike, sve kamene mulove (kojih ima u svakoj uvalici) sagradili austrijanci. Pa i željezničku prugu Zagreb - Rijeka oni sagradili, tako da hvala njima vi ste tek vidjeli more. A kada prst umočiš u more - povezan si sa cijelim svijetom, što smo mi očito bili. Što se turizma tiče, ona je pokretač svega na otoku. I dobro je da ga ima. Nego kod tebe je pila okrenuta naopako. Kakva bi bedastoća bila da kada ja dođem u Zagreb , zatražim da se ukinu tramvaji, jer ne mogu po noći spavati. Mi lošinjani kada idemo u Rim ponašamo se papinski, kada dođemo u Zagreb, poštujemo zagrebčane, pa bi bilo dobro da i vi kada dođete na Lošinj poštujete domaće. Vidio sam da je u cijelom Zagrebu postavljena ekološka rasvjeta, ili možda nije ? E pa nije. Onda nemojte zahtjevati kada dođete ovdje na mjesec dana ono što vi doma niste napravili. Dajte postavite u cijelom Zagrebu ekološku rasvjetu, i ispod svakog prozora uklonite javnu rasvjetu (kao što tražite u Ustrinama) pa vam obećajem da ću dignuti kredit i to učiniti u Ustrinama. Pozdrav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Pravo na zdrav životGost 2014-05-16 08:32
Citat šjor domaći:
Ma šijor kmet. Povijest Vam se slabija točka. U to vrijeme samo u luci Maloga Lošinja bilo je sedam brodogradilišta. Flota jedrenjaka u vlasništvu lošinjana (ne austrijanaca) bila je najjača trgovačka flota na Mediteranu. Sve svetionike, sve kamene mulove (kojih ima u svakoj uvalici) sagradili austrijanci. Pa i željezničku prugu Zagreb - Rijeka oni sagradili, tako da hvala njima vi ste tek vidjeli more.
Nije točno. Sagradili su je Mađari. Nakon auustro-ugarske nagodbe Austrija je forsirala Trst, a Mađari Rijeku i to je bio početak kraja slavne lošinjske brodogradnje i pomorstva.
Citat:
Mi lošinjani kada idemo u Rim ponašamo se papinski, kada dođemo u Zagreb, poštujemo zagrebčane, pa bi bilo dobro da i vi kada dođete na Lošinj poštujete domaće.
A što kad domaći ne poštuju prava drugih i pravomoćne sudske presude nego nego oštećuju tuđu imovinu? Ili ti misliš da treba poštovati ljude koji krše zakon samo zato što su domaći?Citat:
Vidio sam da je u cijelom Zagrebu postavljena ekološka rasvjeta, ili možda nije ? E pa nije. Onda nemojte zahtjevati kada dođete ovdje na mjesec dana ono što vi doma niste napravili.
A zašto ne? U Ustavu RH jasno piše "Svatko ima pravo na zdrav život." Znači da svatko ima pravo poduzimati mjere da zdravo živi.Citat:
Dajte postavite u cijelom Zagrebu ekološku rasvjetu, i ispod svakog prozora uklonite javnu rasvjetu (kao što tražite u Ustrinama)
Lažeš. Nitko ne traži da se ukloni sva javna rasvjeta u Ustrinama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # rasvjetagost 2014-05-16 08:29
Iz ovih događanja mogu samo zaključiti da mi nije jasno kome smeta ekološka rasvjeta? Kome ona može naškoditi? Znate li vi ljudi normalno razgovarati i dogovoriti se? Zbrojite dva i dva! Možda je problem što netko ne zna zbrajati? Pa naučite onda! Ne radi se ovdje niti o vikendašima, niti o zagrepčanima niti o domaćima, nego o primitivizmu! Razmislite!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # gostšjor domaći 2014-05-16 09:57
Ma vidim da si gost......ali u pameti. Idem nešto lijepo raditi za moj Lošinj, a ne čitati bedastoće nekih zgubidana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # šjor teroristFH 2014-05-16 16:09
Citat šjor domaći:
Ma vidim da si gost......ali u pameti. Idem nešto lijepo raditi za moj Lošinj, a ne čitati bedastoće nekih zgubidana.
Tako je šjor domaći! Idi razbij koji prozor na kući tih došljaka da se pokupe otkle su došli. Biće lijepo za tvoj Lošinj da ga se zove otokom terorista.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # idem raditi :-)kmet 2014-05-17 10:38
Majke ti, domaći, koji ćeš od teških poslova izabrati:
-naručiti miću biru i tri čaše
-sjediti ispred marketa
-čekati dizanje mosta u Osoru
-kukati kako je Zagreb kriv za sve

(možeš zaokružiti jedan ili više odgovora)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ništa vi niste u stanju sačuvatoko 2014-05-16 14:58
čuvajte Cres od šiptara , no ni Lošinj nije u boljoj poziciji
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # CresLošinjan 2014-05-16 21:58
Gradske terene na Lošinju su već pokupovali preko Zubera koji je to kao zastupnik manjina a za druge ustupke progurao kao Garijev koalicijski partner u prošlom mandatu.Desetin e tisuća kvadrata na različitim pozicijama po Lošinju su već odavno jeftino prodane,sve dok nije pukla ljubav na raspodjeli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # yokodino 2014-05-17 14:18
Citat oko:
čuvajte Cres od šiptara , no ni Lošinj nije u boljoj poziciji
oko ovo ti je promašaj, cresani se po tom pitanju ne mogu uspoređivati sa lošinjanima...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nastavite takoS.D. 2014-05-18 13:16
Tako im i treba kad dođu iz zagreba ustrinskim seljacima soliti pamet.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

  • Dobro upravljanje gradom

    PeterObefe 05.03.2024 11:55
    Магазин спецодежды 91
    specodegdaoptom.ru/: (http://specodegdaoptom.ru/:) specodegdaoptom.ru/ (http://specodegdaoptom.ru/)

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    gost 05.03.2024 10:41
    Zašto je Plenki udovolji oporbi
    Premijer se tobože snebivao u Saboru na raspravi o oporbenom zahtjevu za izborima, pitajući se kao zašto bi sam sebi skraćivao mandat. A onda je samo desetak dana kasnije kao iz rukava istresao imena na prvim mjestima u svih 11 izbornih jedinica jao da ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Mladunčad 04.03.2024 11:28
    U se na se i poda se
    Zna se da mladunčad kopira odrasle jedinke, hadezejci nisu izuzetak.

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    ADZ 04.03.2024 10:19
    Svi za jednu jedna za sve
    Jedan predsjednik mladeži hadezeja ju je lansirao u politiku. Ugurao ju u gradsko poglavarstvo pričom da je simpatizerka hadezea. A ovaj joj pomaže da sačuva fotelju. Ma ne radi nje nego radi sebe.

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    gost 04.03.2024 08:34
    Žicarsko preduzeće
    Ured europskog javnog tužitelj EPPO, koga vodi slavna tužiteljica Laura Kövesi, objavio je svoj godišnji izvještaj za 2023. godinu. Tamo vidimo da su najviše prijava za pronevjere i utaje europskog novce EPPO-u podnijeli građani Hrvatske, lani čak ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    ..... 03.03.2024 18:38
    Sramoćenje tradicije
    Vrhunsko pomorstvo i brodogradnju slave kosturom pasare nasađenom okomito i to plagijatom drugog umjetnika :sad: i.imgur.com/sYFopfN.jpg (http://i.imgur.com/sYFopfN.jpg)

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Prava pitanja 03.03.2024 18:33
    Bez odgovora
    Gdje će naći ljude koji će raditi tako težak posao ? Stranci će obilaziti noniće po selima ? Ražanj bez zeca. Neka se oni naslikavaju, poslije će razmišljati, idu izbori, sve tri frakvije su zajedno u palači, to je bitno. Samo bitno ko i uvijek s ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Muflon 03.03.2024 18:21
    Njihovo preduzeče
    Nisam mislio samo na rumenka nego na uspjehe u trošenju nažicanog novca za "celo preduzeće". Lova za vrtić je nažicana tek nakon žalbe, moljakanja i nagovaranja ali gradnja nije započeta. Projekt Mrtvaška je mrtav. A novac ulupan u Aleju kapetana ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 14:04
    Grad za feštu
    Kad je fešta onda nikom ništa ne smeta, a ovdje bez veze napadate gradonačelnicu i njenog savjetnika gospodina Emila

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Bing 03.03.2024 13:37
    Cveta cveće
    Kako to misliš, nema se s čim pohvaliti? Pa prošle godine u svibnju je za sebe i svoje organizirao veliku feštu u Deveronu.

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 11:14
    Naš dečko
    Naš dečko ima provjereni hadezeov model. Rastjeraj sve one koji žele, vole i mogu raditi i onda traži bilo koga samo da spiskaš lovu koju si nažicao , a nisi sposoban nikakvu lovi samostalno zaraditi. Stranačke poglavice mogu mirno spavati, Grad za ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    gost 03.03.2024 11:14
    38.157,92 eura
    Anin Emil je inkasirao dugo skrivanih 38.157,92 eura (287.500,85 kuna) prema konačno objavljenim podacima na iTransparentnos t. Sad je pitanje bi li se Ani radi svoje izborne promidžbe više isplatilo da je plaćala dopunsko penzićima umjesto ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Muflon 03.03.2024 10:57
    Cveta cveče u naše preduzeče
    Dobro je gospođa napisala i ono Cveta cveče u naše preduzeče. Slavi se još jedan uspjeh u žicanju europske love. Za koju tek treba vidjeti hoće li i kako će biti utrošena. Do sada se baš nemaju s čime pohvaliti.

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Ni srama ni stida 03.03.2024 09:37
    Crveni
    Dobro je komentirala gospođa na Purićevom portalu , ovaj pliva sa svima ,samo neka je tur u fotelji, nema veze što je najbolju djelatnicu ponizio i udaljio od korisnika koji su joj se radovali, njemu je super,on je tamo zbog sebe ,nije valjda zbog ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    gost 03.03.2024 08:32
    Još Hrvatska nije propala ...
    ... ali s ovakvim pravosuđem neće dugo poživiti. Piše jedan kolumnist: Istog utorka kad se hrvatski premijer svojim osebujnim izričajem čudom načudio što europsko tužiteljstvo nema povjerenja u hrvatsko pravosuđe, objavljena je vijest kako je sudac ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Gerontolog 02.03.2024 21:47
    Euro
    Nego, zna li se šta kad će ovaj gerontolog kod radosti na razgovor ? Prijavljen je za mobing, za imovinske prekršaje, ponaša se ko da mu je crveni križ bankomat, sad kad uzme eure iz Brisela, mogla bi Laura imati posla. Stranka ga štiti kako vidimo ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    ... . 02.03.2024 20:12
    HDZ
    Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju, a ona sutkinja što je krala bila je van misaonog fokusa. www.index.hr/.../2542300.as ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Emile emile 02.03.2024 20:10
    Probudi se
    Pa kako Emil još ništa nije izmuzao ? Neka ga neko probudi, čovjeku će bit neugodno uzimati toliku lovu za savjetovanje one na koju se nikakav savjet ne prima. Treba imati dobar želudac i sjediti na predstavljanju uspjeha lika koji ne zna ni ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Magarac je bio 02.03.2024 17:28
    Tko se nije skrio
    A gdje je stručnjak za EU fondove na predstavljanju Crvenog križa i programa za koji su dobili veliku lovu. Gradonačelnica se kiselo smješka da joj je crvenko koji joj je podmetao noge na sve strane pokazao kako se uzima lova iz evropskih fondova.

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    ... . 01.03.2024 15:52
    .......
    Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
    vrijeme je...
    Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    RR 01.03.2024 09:43
    Mračne sile pitaju za dopunsko
    "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Iggy 29.02.2024 15:30
    Klasika
    Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    gost 29.02.2024 15:15
    .....
    Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    WoW 29.02.2024 15:06
    ...
    Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
    Pa za njih ste i glasali?
    Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
    ???
    Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Tin 29.02.2024 14:31
    ???
    A što ako nemaju djecu?

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    qwert 29.02.2024 14:28
    .....
    Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

    Read more...

     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    OMG 29.02.2024 13:51
    OMG
    Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

    Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

  • Dobro upravljanje gradom

    PeterObefe 05.03.2024 11:55
    Магазин спецодежды 91
    specodegdaoptom.ru/: (http://specodegdaoptom.ru/:) specodegdaoptom.ru/ ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    gost 05.03.2024 10:41
    Zašto je Plenki udovolji oporbi
    Premijer se tobože snebivao u Saboru na raspravi o oporbenom zahtjevu za izborima, pitajući ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Mladunčad 04.03.2024 11:28
    U se na se i poda se
    Zna se da mladunčad kopira odrasle jedinke, hadezejci nisu izuzetak.
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    ADZ 04.03.2024 10:19
    Svi za jednu jedna za sve
    Jedan predsjednik mladeži hadezeja ju je lansirao u politiku. Ugurao ju u gradsko poglavarstvo ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    gost 04.03.2024 08:34
    Žicarsko preduzeće
    Ured europskog javnog tužitelj EPPO, koga vodi slavna tužiteljica Laura Kövesi, objavio je ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    ..... 03.03.2024 18:38
    Sramoćenje tradicije
    Vrhunsko pomorstvo i brodogradnju slave kosturom pasare nasađenom okomito i to plagijatom drugog ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Prava pitanja 03.03.2024 18:33
    Bez odgovora
    Gdje će naći ljude koji će raditi tako težak posao ? Stranci će obilaziti noniće po selima ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Muflon 03.03.2024 18:21
    Njihovo preduzeče
    Nisam mislio samo na rumenka nego na uspjehe u trošenju nažicanog novca za "celo preduzeće".
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 14:04
    Grad za feštu
    Kad je fešta onda nikom ništa ne smeta, a ovdje bez veze napadate gradonačelnicu i ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Bing 03.03.2024 13:37
    Cveta cveće
    Kako to misliš, nema se s čim pohvaliti? Pa prošle godine u svibnju je za sebe i svoje ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 11:14
    Naš dečko
    Naš dečko ima provjereni hadezeov model. Rastjeraj sve one koji žele, vole i mogu raditi i ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    gost 03.03.2024 11:14
    38.157,92 eura
    Anin Emil je inkasirao dugo skrivanih 38.157,92 eura (287.500,85 kuna) prema konačno ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Muflon 03.03.2024 10:57
    Cveta cveče u naše preduzeče
    Dobro je gospođa napisala i ono Cveta cveče u naše preduzeče. Slavi se još jedan uspjeh ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Ni srama ni stida 03.03.2024 09:37
    Crveni
    Dobro je komentirala gospođa na Purićevom portalu , ovaj pliva sa svima ,samo neka je tur u ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    gost 03.03.2024 08:32
    Još Hrvatska nije propala ...
    ... ali s ovakvim pravosuđem neće dugo poživiti. Piše jedan kolumnist: Istog utorka kad se ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Gerontolog 02.03.2024 21:47
    Euro
    Nego, zna li se šta kad će ovaj gerontolog kod radosti na razgovor ? Prijavljen je za mobing ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    ... . 02.03.2024 20:12
    HDZ
    Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju, a ona sutkinja što je krala bila je ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Emile emile 02.03.2024 20:10
    Probudi se
    Pa kako Emil još ništa nije izmuzao ? Neka ga neko probudi, čovjeku će bit neugodno uzimati ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Magarac je bio 02.03.2024 17:28
    Tko se nije skrio
    A gdje je stručnjak za EU fondove na predstavljanju Crvenog križa i programa za koji su ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    ... . 01.03.2024 15:52
    .......
    Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
    vrijeme je...
    Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    RR 01.03.2024 09:43
    Mračne sile pitaju za dopunsko
    "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Iggy 29.02.2024 15:30
    Klasika
    Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    gost 29.02.2024 15:15
    .....
    Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    WoW 29.02.2024 15:06
    ...
    Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
    Pa za njih ste i glasali?
    Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
    ???
    Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    Tin 29.02.2024 14:31
    ???
    A što ako nemaju djecu?
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    qwert 29.02.2024 14:28
    .....
    Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
     
  • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

    OMG 29.02.2024 13:51
    OMG
    Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...