Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Rekvijem za radničko dioničarstvo

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

 

25. studenog 2013.

PARTNERSKI ODNOSI GRAD MALI LOŠINJ DANAS BI TREBAO DONIJETI ODLUKU O PRODAJI DIJELA SVOG VLASNIŠTVA »JADRANKI« RADI NOVIH INVESTICIJA
ZEMLJIŠTE NA ČIKATU

Grad Mali Lošinj podržat će razvojni ciklus »Jadranke« vrijedan 200 milijuna eura

Odnos gradske uprave prema investicijskim razvojnim projektima i investitorima mora biti proaktivan i usmjeren ka omogućavanju ulaganja i povećavanju investicijske aktivnosti na otoku, kaže predsjednik Gradskog vijeća Malog Lošinja Anto Nedić

Na današnjoj, 6. sjednici Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja očekuje se donošenje, kad je riječ o daljnjem turističkom razvoju Lošinja, jedne iznimno važne odluke. Na dnevnom redu naći će se, između ostalih, i točka »Prijedlog Odluke o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Malog Lošinja«. Riječ je o zahtjevu »Jadranke« d.d. Gradu Malom Lošinju za kupnjom 32 katastarske čestice na Čikatu koje se nalaze u neposrednoj blizini objekata u vlasništvu Jadranka hotela, a koji su namijenjeni rekonstrukciji i revitalizaciji. To zemljište nalazi se u funkciji postojećih hotela, a Gradu Malom Lošinju u interesu je omogućiti daljnji investicijski ciklus »Jadranke« i razvoj otočnoga gospodarstva u cjelini. Početne cijene su u iznosu od 1.162 do 1.742 kune po četvornom metru, dok je za jednu česticu cijena 2.000 kuna po kvadratu.

Peti u Hrvatskoj

Najveća otočna tvrtka Jadranka osnovana je 1947. s osnovnim ciljem unapređenja kvalitete života otočnog stanovništva, razvoja gospodarstva i očuvanja prirodnih resursa. Bez obzira na promjene u uvjetima poslovanja Jadranka je kroz više od 60 godina ostala okosnica lošinjskoga gospodarstva i dalje brižno njegujući ona tri cilja istaknuta pri osnivanju. Grupa Jadranka danas je moderna tvrtka s više od 600 stalno zaposlenih djelatnika, a još toliko ih nađe posao tijekom turističke sezone. Istodobno je po prihodima peto poduzeće u turističkoj djelatnosti u Hrvatskoj – ostvaruje godišnje 1.200 000 noćenja, što je gotovo 50 posto u ukupnom broju noćenja na području TZ-a Grada Malog Lošinja.

Važan investicijski ciklus počeo je 2008. godine uz podršku Europske banke za obnovu i razvoj. Uređeni su hoteli Aurora, Vespera i Punta. U svega pet godina, Jadranka i Lošinj napravili su veliki iskorak u kvaliteti ponude otoka, a pokazalo se da su obnovljeni hoteli najpopunjeniji te da postižu i najbolje financijske rezultate.

Ove godine Grupa Jadranka nastavlja svoj razvojni ciklus investicijom vrijednom 22 milijuna eura, uređenjem hotela Bellevue, koji će na taj način postati dragulj u kruni, najbolji hotel na otoku. Veliko je ulaganje i u Velom Lošinju, podno hotela Punta, gdje se gradi bazenski kompleks s novom wellness zonom i ekskluzivnim restoranom. Ova investicija vrijedna je gotovo pet milijuna eura. Istodobno s investicijama u tijeku su edukacije koje će postati osnovica za ponudu zdravstvenog turizma tijekom zimskih mjeseci. Ulaganje u kvalitetu ponude i smještajnih kapaciteta nužno je za uspjeh na sve zahtjevnijem turističkom tržištu. S druge pak strane, ulaganje je to u nova radna mjesta i u produženje turističke sezone.

Zajednička korist

– Grupa Jadranka trenutačno je na pola puta svog razvojnog ciklusa. Da bi ga se realiziralo do kraja, potreban je novi napor i suradnja cijele zajednice. Lošinj živi zajedničku viziju budućnosti. Od kulturnog turizma – dolaska Apoksiomena, zdravstvenog turizma, pa sve do očuvanja kulturno-povijesne baštine. Izuzetna je sinergija svih čimbenika u naporima da cijeli arhipelag kao destinacija učini iskorak u jedinstvenoj turističkoj ponudi, a da se pritom sačuva sve ono po čemu je poznat. Turistička zajednica i Grad Mali Lošinj prepoznali su važnost projekata te im dali punu podršku, jer nema razvoja Jadranke bez razvoja grada i obrnuto. Želimo do 2017. godine umnožiti vrijednost cijele destinacije, unaprijediti ponudu i na taj način indirektno uvećati vrijednost nekretnina svih naših sugrađana. Potrebna nam je čista dokumentacija za uređenje zone Čikat u visoke četiri i pet zvjezdica, od Spa hotela Bellevue, Thallaso hotela Helios, pa do butik hotela Alhambra. Na području Čikata postoje građevinske čestice koje se nalaze tik uz hotele, a nisu u vlasništvu Jadranke. S druge pak strane, kada su se objekti gradili, bila su neka druga vremena i neka druga pravila, a danas su nam čestice potrebne da bi se ishodovala građevinska dozvola za uređenje svakog od navedenih objekta. Uz sve investicije, i dalje nam je na prvom mjestu otočni čovjek, očuvanje prirodnih resursa, unapređenje kvalitete, a samim time razvoj gospodarstva, istaknuo je predsjednik uprave Jadranke d.d. Sanjin Šolić.

Potpora Grada

– Često ističemo kako su brojne nagrade koje dobivamo za održivi razvoj rezultat sinergije svih turističkih subjekata na području destinacije. Grad je onaj koji mora osigurati sve potrebne preduvjete, od komunalne infrastrukture, prostorno planske dokumentacije, uređenih imovinsko pravnih odnosa kako se niti jedan investicijski ciklus koji donosi dobrobit cjelokupnoj destinaciji ne bi zaustavio. Na sjednici Gradskog vijeća danas ćemo raspravljati o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa područja koja se nalaze u neposrednoj blizini objekata Jadranka hotela. Rješavanjem ove problematike pridonosi se revitalizaciji i rekonstrukciji objekata na području Čikata, rekao je gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli.

– Odnos gradske uprave prema investicijskim razvojnim projektima i investitorima mora biti proaktivan i usmjeren ka omogućavanju ulaganja i povećavanju investicijske aktivnosti na otoku, kaže predsjednik Gradskog vijeća Malog Lošinja Anto Nedić. U uvjetima teške gospodarske i društvene krize, kada u cijeloj zemlji imamo drastičan pad investicijske aktivnosti i stranih ulaganja, svaka investicija je dobrodošla. Kao predsjednik Gradskog vijeća Malog Lošinja i predsjednik HDZ-a Mali Lošinj apsolutno stojim na stajalištu da su investicije i ulaganja u otočno gospodarstvo prijeko potrebni iz nekoliko razloga: broj stanovnika na otoku se smanjuje i imamo sve starije stanovništvo, broj nezaposlenih je u stalnom porastu, mladi zbog nedostatka posla napuštaju otok. Ulaganjima u turističku i prometnu infrastrukturu moguće je produžiti turističku sezonu i povećati turističku ponudu na otoku. Smatram da bez odgovornosti i bez osjećaja kako je potrebno podržati svaku investiciju koja će zadovoljiti i omogućiti rast otočnoga gospodarstva ne može doći do povećavanja broja radnih mjesta, ulaganja u infrastrukturu i podizanja općeg života građana, rekao je uoči današnje sjednice Nedić.

Više od 200 novih radnih mjesta

Do sada je Jadranka grupa od 2007. do 2012. godine uložila ukupno 63,4 milijuna eura. Trenutačno su u tijeku radovi uređenja Spa hotela Bellevue i sadržaja u Punti. Plan za 2014. i 2015. godinu je izgradnja Eco Marine Velopin, produženje i osposobljavanje aerodroma Lošinj za prihvat većih zrakoplova, projekt Apartmani Punta, Bazen Čikat, uređenje uvale. U razdoblju od 2015. do 2017. godine planirani su Vrtovi sunca i zdravlja – eco kamp Village Čikat, Thalasso Hotel Čikat s 5 zvjezdica, uređenje vila Diana i Hortenzija, izgradnja Klinike Bianca kao središta zdravstvenog turizma te izgradnja Eco golf resorta Matalda. Vrijednost novih investicija ukuno iznosi 202,2 milijuna eura, a njih će pratiti i novo zapošljavanje. Plan je da se u razdoblju do 2017. zaposli više od 200 djelatnika.

(Martina KRAJINA MRŠO)

 

26. studenog 2013.

GRADSKO VIJEĆE MALOG LOŠINJA: TERENI UZ HOTELE PRELAZE U VLASNIŠTVO JADRANKE

Grad prodao Jadranki zemljište na Čikatu

Lošinjska turistička tvrtka tom kupovinom zaokružuje svoje komplekse uoči razvojnog ciklusa u kojem će se do 2017. uložiti više od 200 milijuna eura

Većinom glasova izglasana je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Malog Lošinja odluka o prodaji gradskog zemljišta uz hotele tvrtki »Jadranka«. Riječ je o 32 čestice na Čikatu kojima turističko poduzeće »Jadranka« zaokružuje svoje komplekse uoči velikog razvojnog ciklusa u kojem će se do 2017. godine uložiti više od 200 milijuna eura, izvijestio je Novi list.

Prva velika investicija na tom području, rekonstrukcija hotela »Bellevue« vrijedna 22 milijuna eura, već je započela. Gradonačelnik Gari Cappelli rekao je da se u ovom slučaju ne radi o jednokratnom činu kojim Grad izlazi u susret »Jadranki«, već je to nastavak dugogodišnjeg partnerskog odnosa u kojem je cilj zajednički. »Jadranka« će, nastavio je, u tom smislu i dalje nastaviti aktivnosti na jačanju cjelokupne destinacije, ali se i dodatno uključiti u sve programe bitne za život grada i otoka.

Ivković izašao

Tijekom rasprave, HSLS-ov vijećnik Rudolf Ivković kazao je da je za razvoj, ali nikako za prodaju, već za dugoročni najam zemljišta, te demonstrativno napustio sjednicu.

Većina sudionika rasprave je izrazila zadovoljstvo investicijama »Jadranke«, ali uz primjedbe da usporedno treba raditi na školovanju kadra za obnovljene turističke objekte, te da uz hotelske kapacitete treba razvijati i druge sadržaje, kako ne bi nastao jaz između ponude hotela i razine zdravstvene usluge i trgovine na otoku. Uz Ivkovića koji je napustio sjednicu protiv prodaje gradskog zemljišta turističkoj tvrtki bio je i nezavvisni vijećnik Dubravko Devčić.

Nakon glasovanja vijećnicima se obratio predsjednik Uprave »Jadranke« Sanjin Šolić koji je istaknuo značaj te odluke za daljnji razvoj tvrtke, rekavši da je pred njima veliki izazov kojeg će nastojati riješiti na zajedničku korist, uvažavajući postulate održivog razvoja i odgovornog turizma, poštujući tradiciju i interese lokalnog čovjeka.

Ostatak članka s komentarima posjetitelja

 

4. prosinca 2013.

»BETA ULAGANJA« TVRTKA IZA KOJE STOJI RUSKI KAPITAL PREUZELA 50,18 POSTO JADRANKE

POČINJE NOVA ERA

Rusi većinski vlasnici lošinjske »Jadranke«

Ulagač kojeg je osnovala ruska tvrtka Promsvyaz sa sjedištem u Moskvi ulazi u Jadranku kao novi strateški investitor, umjesto Europske banke za obnovu i razvoj i jamči nastavak velikog investicijskog ciklusa vrijednog više od 200 milijuna eura

Beta ulaganja, tvrtka koju je u Hrvatskoj osnovala ruska tvrtka Promsvyaz sa sjedištem u Moskvi, objavila je jučer kako je stekla većinski paket dionica lošinjske Jadranke d.d. te objavila ponudu za preuzimanje ostalih dionica. Naime, ova je tvrtka stekla 166.839 dionica, odnosno 50,18 posto temeljnog kapitala Jadranke čime je postala većinski vlasnik te po slovu zakona morala objaviti namjeru kupovine preostalih dionica najveće lošinjske tvrtke. Dionice su stečene po cijeni od 700 kuna po dionici. Time je ruska tvrtka nešto manje od godine dana otkako je ušla u vlasništvo Jadranke preko tvrtke Rive, postala većinski vlasnik čime je ustvari zaključena i potraga za strateškim investitorom u najvećeg lošinjskog poslodavca.

Novi projekti

Gari Cappelli, gradonačelnik Malog Lošinja, komentirajući ovo preuzimanje, istaknuo je kako ono znači nastavak investicijskog ciklusa Jadranke.

– To znači da postoji konkretan interes za ulaganjem te da se ne radi o kupovini radi preprodaje ili slično. Jasno je da Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ne bi samo tako prepustila svoj udio, već da se zna kome se prodaje. Također u ovom potezu vidim daljnji napredak ove hotelske tvrtke, prve na našem otoku i pete u Hrvatskoj te daljnje povećanje kvalitete u hotelima i kampovima. Tu su i novi projekti poput projekta golfa kojeg će se sutra prezentirati. Isto tako, vodstvo Jadranke je s nama u vrlo ozbiljnim razgovorima o ulaganju u lošinjski aerodrom što je također jedan od, vjerujem, budućih zajedničkih projekata koje ćemo realizirati. Definitivno ne vidim da se radi o ikakvom potresu unutar ove tvrtke, dapače, vjerujem da s daljnjim ulaganjima možemo računati i na nova zapošljavanja, rekao je Cappelli te zaključio kako ulazak strateškog partnera znači nastavak dobrog i kvalitetnog razmišljanja u i oko Jadranke.

EBRD izlazi

Inače, početkom ove godine počelo se više govoriti da se traži strateški partner Jadranka hotela obzirom da je ove godine počeo teći izlazni rok EBRD-a. Banka je 2008. dokapitalizirala otočku tvrtku i postala vlasnik 30 posto Jadranka hotela, dok je ostatak ostao u vlasništvu Jadranke. Ulaskom EBRD-a u lošinjsku tvrtku započeo je veliki investicijski ciklus i repozicioniranje hotela u sklopu kojeg su do sada renovirani hoteli Aurora, Vespera i Punta, a u što je uloženo oko 65 milijuna eura. Prilikom ulaska EBRD-a bilo je dogovoreno kako će se banka iz vlasništva povući u roku od pet do sedam godina s time da pravo prvokupa vlasničkog udjela EBRD-a ima Jadranka. Međutim, otočani nisu mogli otkupiti dionice i stoga su krenuli u potragu za strateškim partnerom.

Da bi ruski kapital ipak mogao preuzeti Jadranku, dalo se naslutiti iz toga što je krajem prošle godine 13 posto udjela kupila tvrtka Rive, a čiji je osnivač, dakle, Beta ulaganja.

Veliki planovi

Dodajmo i da je Jadranka tvrtka koja se može pohvaliti najvećim investicijskim ciklusom u kvarnerskom turizmu posljednjih godina, u okviru kojeg su do sada, dakle, rekonstruirana tri hotela, a ulaganje u hotel Bellevue vrijedno 22 milijuna eura je započelo ove jeseni.

Ovaj bi hotel trebao postati najbolji hotel na otoku. Istodobno s njegovim preuređenjem, kod hotela Punta se gradi bazenski kompleks s novom wellness zonom i ekskluzivnim restoranom u što će biti uloženo oko pet milijuna eura. Ova su ulaganja dio uređenja zone Čikat u koju bi se do 2017. trebalo uložiti oko 200 milijuna eura. Proteklog je tjedna tako lošinjsko Gradsko vijeće izglasalo prodaju 32 čestice gradskih terena na Čikatu. Tereni su, dakle, prodani Jadranci čime je tvrtka zaokružila svoj kompleks uoči nastavka razvojnog ciklusa.

Od novih ruskih vlasnika tako se mnogo očekuje, najavljena ulaganja su velika, a trebala bi donijeti nastavak u poboljšanju kvalitete otočke turističke ponude.

U devet mjeseci 340 milijuna kuna prihoda

Grupa Jadranka u razdoblju od siječnja do rujna ove godine ostvarila je konsolidirane poslovne prihode iz poslovanja u visini od 340,5 milijuna kuna, što je osam posto, odnosno 24 milijuna kuna više u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine. S druge strane je ostvareno 289,27 milijuna kuna rashoda tako da je dobit nešto manja u odnosu na lani.

Radnici imaju 24,99 posto

Prema podacima o deset najvećih dioničara prije preuzimanja od strane Beta ulaganja, u dioničkoj strukturi najveći je udio imao Jadranka ESOP (radničko dioničarstvo) i to 24,99 posto udjela, drugi najveći dioničar je Rive, tvrtka koju je osnovala Beta ulaganja, treći najveći pojedinačni dioničar je bila sama Jadranka s 8,34 posto, četvrtka tvrtka Žeča sa 7,23 posto, četvrti Radnik Križevci s 4,93 posto, a slijede skrbnički računi i udio koji još ima država.

(Alenka JURIČIĆ)

 

5. prosinca 2013.

JADRANKA JOŠ JE NEPOZNATO TKO JE PRODAO DIONICE

Prva faza »perestrojke«

Moguće je očekivati da će u drugoj fazi vlasničkog prestrojavanja ruski investitor otkupiti i ostatak dionica, kaže predsjednik NO »Jadranke« Neven Ivandić

Još uvijek je ostalo nepoznato tko je ustvari prodao dionice Jadranka d.d.-a ruskim investitorima, odnosno kako je presložena vlasnička struktura.

Neven Ivandić, predsjednik Nadzornog odbora lošinjske tvrtke, kazao nam je da je ovo najvjerojatnije prva faza vlasničkog prestrojavanja, naglasivši kako su pregovori i odluke o prodaji donijeti isključivo na razini vlasnika dionica te kako NO o tome nije davao nikakve prijedloge. Kazao je kako je moguće očekivati da bi u dugoj fazi ruski investitor mogao otkupiti i ostatak dionica, a proces bi se zaključio i izaskom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) iz vlasničke strukture tvrtke kćeri Jadranka hotela. S EBRD-om je, naime, 2008. dogovoren izlazni period koji je počeo teći početkom ove godine.

– Ovo je proces koji će potrajati. Iz onoga što se do sada vidjelo može se zaključiti da je investitor zainteresira da na Lošinju ostane duže. Govori se o planovima razvoja aerodroma, marine i ostalih investicija te je bitno da se taj proces kontrolira te da se najavljena ulaganja i ostvare, kazao je Ivandić.

U hrvatskom uredu EBRD-a jučer nisu željeli komentirati preuzimanje lošinjske tvrtke navodeći kako ne mogu ništa komentirati dok je proces u tijeku. Isto tako su potvrdili da je EBRD jedan od suvlasnika ruske Promsvyazbanke koja stoji iza investicijske tvrtke UK Promsvyaz, koja je preko tvrtke osnovane u Hrvatskoj, i kupila Jadranku.

Direktorica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Đurđica Šimičić navela je da je lošinjska grupacija oduvijek bila partner u razvoju destinacije te je prihvaćen brend Lošinja kao otoka vitalnosti.

– I planovi o golfu s eko pristupom, potom eko marine, i ekološkog koncepta kampa u Čikatu, govore u prilog razvoja otoka kao destinacije wellbeinga, zdravlja, vitalnosti i daje svima nama vjeru da će se i nadalje raditi na održivom razvoju turizma. Mislim da će to dugoročno dati određenu sigurnost i kvalitetu turističke ponude, ali i kvalitetu života stanovništva. Planovi o kojima je riječ predviđaju podizanje kvalitete objekata na četiri i pet zvjezdica te je na nama da i samu destinaciju dignemo na tu razinu što je izuzetno teško i ne može se napraviti preko noći, kazala je direktorica lošinjske TZ zaključivši da su efekti, kada su veliki masterplanovi pametno postavljeni i kada je postignuta sinergija, puno veći i brži.

(A. JURIČIĆ)

 

5. prosinca 2013.

NA CRKVENOM ZEMLJIŠTU NAJAVLJENA VELIKA INVESTICIJA NA JUGOISTOKU OTOKA CRESA
Golf-tereni na Punti Križa bit će najbolji u Hrvatskoj

Doveli smo na Mataldu najbolje svjetske projektante golf-igrališta, koji kažu da ovdje mogu napraviti jedno od pet najatraktivnijih igrališta u Europi, rekao je suradnik »Jadranke« Mihajlo Perenčević

Predsjednik uprave »Jadranke« Sanjin Šolić, »Jadrankini« suradnici Mihajlo Perenčević i Damir Lojen, te Britanac Neil Lubbock, vlasnik Golf-akademije sa sjedištem u Njemačkoj, predstavili su u hotelu »Aurora« projekt golf-terena i pratećih objekata na predjelu Matalda, na južnom dijelu otoka Cresa, Punti Križa, koji »gleda« na sjeveroistočnu stranu.

Riječ je o prostoru od 318 hektara u vlasništvu Krčke biskupije, a u planu je gradnja, kazao je Perenčević, najboljeg golf-igrališta u Hrvatskoj. Perenčević otklanja sličnost s projektom golfa u Dubrovniku, naglašavajući da nije u planu takav vid apartmanizacije, već bi se gradio jedan hotel sa sto soba i 10-15 manjih depandansi, pod upravom »Jadranke«.

– Doveli smo na Mataldu najbolje svjetske projektante golf-igrališta, koji kažu da ovdje mogu napraviti jedno od pet najatraktivnijih igrališta u Europi. Od samog početka u projektu sudjeluje tvrtka »Geo Legacy« koja radi ekološku provjeru i radit će nadzor tijekom radova, kazao je Perenčević, navodeći da od trenutka dobivanja građevinske dozvole projekt može biti završen za godinu i pol. Da bi se ovo realiziralo, »Jadranki« je potrebno 40-50 milijuna eura, zaključio je Perenčević.

– Otvaranjem golf-igrališta, produžila bi se turistička sezona na listopad i studeni, te veljaču i ožujak, a sama činjenica da će u projektu igrališta sudjelovati tvrtka Ernieja Elsa, jednog od najboljih svjetskih golfera svih vremena, bit će pozivnica za sve istaknutije igrače, tvrdi Lubbock.

Sanjin Šolić naveo je da prostorni plan Primorsko-goranske županije nema ucrtano golf-igralište na ovom mjestu, već kraj Ustrina, ali da su izmjene i dopune u veljači prilika da se to promijeni.

U ime Grada Malog Lošinja, predstavljanju je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ana Kučić, koja je kazala da Grad podržava projekt, pogotovo njegove ekološke odrednice, te dodala da podizanje razine turističke ponude treba biti popraćeno i podizanjem kvalitete ostalih usluga na otočju, a da bi ovaj konkretan projekt mogao pridonijeti ostanku mladih u Punti Križa i susjednim malim mjestima.

Dan nakon objave informacije da je više od polovice vlasništva »Jadranke« preuzela tvrtka iza koje stoji ruski »Promsvyaz«, predstavljanju je prisustvovalo stotinjak osoba, većim dijelom rukovoditelja tvrtki iz »Jadrankine« grupe, ali i predstavnici gradskih vlasti, te drugih otočnih gospodarskih subjekata. Dan ranije, prezentacija je održana za vodstvo Krčke biskupije, vlasnika terena.

Tri četvrtine netaknuto

Neil Lubbock detaljnije je predstavio projekt, naglašavajući da će od ukupne površine Matalde, 76 posto ostati netaknuto, na 20 posto će biti travnati teren, na tri posto građevine i ceste, a na preostalom postotku vodene površine. Za podlogu travnjaka koristio bi se kamen koji već ondje postoji, te ne bi bio dovožen pijesak, a očuvat će se i glavnina stabala maslina. S morske strane, vidjele bi se tri-četiri livade s rupama.

(B. Purić)

 

6. prosinca 2013.

JADRANKA DOBILA RUSKOG GAZDU

LOŠINJANI ODUSTALI OD RADNIČKOG DIONIČARSTVA I SVOJ PAKET DIONICA, ZAJEDNO S DIJELOM VLASNIKA, PRODALI RUSIMA

Jadranka ESOP otišao u povijest

Ljude ne zanima samo kratkoročna dobit, već ih zanima i razvoj, odnosno budućnost firme. Kolektivni ugovor, kojeg imamo još od 90-ih godina, ostaje na snazi, kaže sindikalni povjerenik Željko Kovačić, dodajući da se najavljuje i zapošljavanje još 230 radnika

Prodaja najveće turističke i općenito najveće tvrtke na otoku Lošinju Jadranke d.d. glavna je tema razgovora ovih dana na Lošinju. Naime, kako je poznato, Jadranku je preuzeo ruski investitor preko svoje zagrebačke tvrtke Beta ulaganja i time apsolutno zagospodario najvećim otočkim poslodavcem.

Osim nekih manjinskih dioničara, dionice su Rusima prodali i sami radnici koji su bili najveći dioničari Jadranke i to preko tvrtke Jadranka ESOP d.o.o. Riječ je, naime, o modelu radničkog dioničarstva preko kojeg su sami radnici kontrolirali najveći paket dionica, odnosno 24,99 posto. Samim tim, ovaj uspješan primjer radničkog dioničarstva, otišao je u povijest. Kako smo doznali od Željka Kovačića, sindikalnog povjerenika ove otočke tvrtke, prošlu subotu održana je skupština Jadranka ESOP-a na kojoj je jednoglasno izglasano da se Rusima proda najveći paket dionica. Inače, Rusi su preko tvrtke Rive već imali nešto više od 13 posto dionica i bili su drugi najveći dioničar. Radnici su tako prepustili paket radničkog dioničarstva, a i pojedinačne udjele koje su imale pojedine tvrtke te tako vlasništvo prepustili ruskim investitorima.

Razvoj

– Ljude ne zanima samo kratkoročna dobit, već ih zanima i razvoj, odnosno budućnost firme. U Jadranku je ušao ozbiljan ulagač te se sa stopostotnom sigurnošću može reći da će se investicijski ciklus nastaviti. Prema našim saznanjima i sadašnja Uprava ostaje na čelu Jadranke. Što se tiče samih zaposlenika, najave govore da je novi vlasnik socijalno osjetljiv. Kolektivni ugovor, kojeg imamo još od 90-ih godina, ostaje na snazi i naravno traje dok ga netko ne otkaže, a to nikome ne pada na pamet. To sigurno predstavlja sigurnost za radnike. O nekakvim otkazima ugovora ne možemo govoriti, dapače, najavljuje se da će se istodobno s ulaganjima zapošljavati dodatni radnici, oko 230 njih na neodređeno koliko bi ih se zaposlilo u narednim godinama. Samo najavljeno golf igralište trebalo bi donijeti radna mjesta za 60 ljudi. Sve u svemu, uz razvoj zdravstvenog turizma cjelokupan investicijski ciklus bi trebao produžiti sezonu i donijeti ugovore na nedoređeno, kazao je sindikalni povjerenik Jadranke. Također je kazao kako je sindikat od početka godine upoznat da Uprava, iz koje još nema službenih izjava, traži strateškog partnera.

– Novac koji je unijela Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je potrošen na investicije, no ostalo je još projekata koje treba napraviti i stoga se tražio strateški partner. EBRD, koja je suvlasnik u tvrtki kćeri Jadranka hotelima, izlazi iz vlasništva i vjerojatno je da će je novi vlasnik Jadranke isplatiti, dodao je Kovačić.

U sindikatu su, dakle, optimistični što se tiče budućnosti najveće lošinjske tvrtke. Među građanima se, međutim, čuje dosta skeptičnih izjava o tome što će biti s Jadrankom, ali i samim Lošinjom obzirom da je ova tvrtka desetljećima među nositeljima otočkog gospodarstva. Još ima puno nedoumica i nepoznanica pa se neki pitaju što će biti sa zonom Čikat, odnosno hoće li biti ograđena i rezervirana samo za goste, drugi pak, navode, kako je bitno da se našao investitor te kako ruski kapital ne treba gledati negativno. Svi se slažu kako je Jadranka uvijek bila jako dobar poslodavac i firma okrenuta razvoju cjelokupnog otoka, ne samo sebi.

Bojazan

– U Jadranci sam radio 20 godina, sve do penzije, što kao čuvar, što na recepciji. Mogu stvarno reći da je ova firma uvijek zapošljavala otočane i da se dobro radilo. Nisam političar i ne znam puno o tome što će biti, ali nije dobro. Kad nešto jednom prodaš, više nikad nisi gazda, ne znam što će dalje biti. Mislim da će biti malo naših zaposlenika, bojim se da će se neće zapošljavati toliko same otočane. Iako, možda stvarno bude dobro. Za sada se ustvari još ništa ne zna, kazao nam je umirovljenik Vinko Dumenčić.

Da se ne zna što će dalje biti, kazale su i Marina i Mirjana Borić.

– Svako malo se nešto čuje, da se prodaju, ali ništa konkretno. Pa se spominjalo neke Ruse, pa da neće oni kupiti... Vidjet ćemo što će biti, no Jadranka je firma koja nosi ovaj otok, uvijek se razvijala tako da i lokalna zajednica ima koristi. Bojim se da je za ovdašnje ljude, stanovnike otoka, ovo loše rješenje, jedno je kada sami upravljate i kada ste gazda nečega, a drugo kada je netko drugi vlasnik. Sam Čikat je dio otoka kojeg ljudi jako vole i posjećuju. Sjećam se da sam sa suprugom prije dvadeset godina šetala onuda i rekla, za dvadeset godina će ovo sve biti ograđeno i da nam djeca neće moći ovuda šetati. Bojim se da bi se to moglo dogoditi, ukazala je Mirjana Borić.

I ugostitelj Nazmi Abdija kaže da je Jadranka firma koja je uvijek radila u suradnji sa zajednicom, naveo kako ne treba očekivati loše te da »taj koji je uložio u hotele, neće hotele odnijeti s otoka«.

Ivković: Iznajmiti, ne prodati

Mnogima je upalo u oči da je prošlog ponedjeljka Gradsko vijeće Malog Lošinja s 12 glasova za i jednim protiv izglasalo prodaju gradskih terena na Čikatu Jadranci kako bi se omogućile daljnje investicije da bi već u subotu Jadranka bila prodana. Ukazao je na to oporbeni vijećnik Rudolf Ivković (HSLS) koji je napustio sjednicu. Pojašnjavajući zbog čega je tako reagirao, jučer nam je kazao kako nije protiv investicija, ali jest protiv prodaje gradske imovine jer se tako razvoj dalje ne može kontrolirati.

– Svi tereni na Čikatu su desetljećima bili čuvani za buduća pokoljenja, a sada su prodani privatniku. I kada jednom nešto prodate, više nema natrag, više ne možete upravljati. Čikat je vrlo vrijedno područje i neosporno je da ga treba razvijati, ali na način da je to dobro za sve, a ne samo za nekoga i zbog toga sam inzistirao da se ti tereni daju u dugoročni najam s pravom građenja. Ovako vrijedno područje se ne smije prodati da bi se nekom osiguralo mir. Bojimo se, jer bez obzira o kojem se vlasniku radi, to je njegovo vlasništvo i on s tim ima pravo raditi što hoće, kazao je Ivković navodeći kako su različiti ruski investitori pokupovali već priličan broj vozila na ovom području. Komentirajući činjenicu da je na sjednici bilo 12 glasova za prodaju, oporbeni je vijećnik rekao da je »HDZ kupio oporbu« te kako na sjednici nije bilo riječi o skoroj prodaji Jadranke, već samo o njenom budućem razvoju.

(Alenka JURIČIĆ, Damir ŠKOMRLJ)

Komentari: 

107 # ćiribiriOfca 2013-12-07 08:30
U već slavnoj izjavi za Globus Šolić je demantirao da ruski investitori žele suvlasništvo nad Jadranko i te priče nazvao glasinama:

"Sada se bliži kraj suradnje između EBRD-a i Jadranke, pa su u kuloarima krenule priče o Šolićevoj potrazi za novim strateškim investitorom. Proširila se glasina da su za ulaganje, pa ulazak u suvlasništvo Jadranke, zainteresirani neki ruski investitori. Šolić te glasine demantira."

Šolić nije lagao. Zaista, ruski investitori nisu želili samo ući u suvlasništvo nego zgrabiti SVE. A to su i učinili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
74 # što ste glasaliImate 2013-12-07 09:03
Ta priča je počela odavno a posebno se moglo naslutit na prošLim izborima.Najodg ovorniji za to su Anto Nedić,Gari Capelli i Boris Badurina,ali u stvari krivi su birači Maloga Lošinja koji su dali vlast Gariu Cappelliu koji je nakon toga postavio vlast mimo volje građana i birača jer da je na izbore izašao Anto Nedić sam ili Bopris Badurina sam tada nebi dobili niti glasove svojih supruga.Moglo se znati da već po izrađenom receptu HDZ-a da se može očekivati pljčka ala HDZ,i to se dogodilo.I sada je kasno plakati za prolivenim mljekom jer šteta je učinjena i više se neda popraviti.Oni su dobili svoje kuverte a norod Lošinja će se već nekako snaći.SRAM VAS BILO!!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
82 # ....www 2013-12-07 09:26
Po tebi ispada da tu Gari ni luk jeo ni luk mirisao :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
94 # Ядранкa д. д. Мали ЛошиньPedala 2013-12-07 10:37
Citat www:
Po tebi ispada da tu Gari ni luk jeo ni luk mirisao :o
Kapeli je u tome do grla jer niš se nije moglo bez njega. A znao je da zbog ovog nema šanse za još jedan mandat pa je u Šolićevom intervju rekao da se više neće kandidirati. Kao, umorio se 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
75 # ostaje nam jedino da zovemo NATOBaćuška 2013-12-07 20:09
U roku od dvije godine Miha i Rusi imaju namjeru upravu Jadranke preseliti u Zagreb gdje će zaposliti svoje ljude, a postojeće terene će komercijalizira ti na način da se budući trgovački centar Plodine neće graditi na Dražici pored današnje radne zajednice, nego na upravo na mjestu današnje radne zajednice.

Velika zahvala za ovo ide Gariju i Šoletu.
Baćuške, do groba vam hvala i svaka vam dala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
106 # novi poredakpionirka 2013-12-07 09:43
rado bih se pridružila pljuvačini po hdz-ovoj gladeži..ali iz aviona se vidi da je postignut politički konsenzus svih relevantnih oko prodaje jadranke i čikata..da je sdp dobio,isto bi bilo(sta bi pejić ili onaj sa radia glasali kontra onoga što im daje plaću)..
nama,građanima lošinja preostaje samo borba da ne zabrane pristup čikatu ;nama i našim gostima(50% turista su u privatnom smještaju)..
zaista se nadam da sa čikatom neće završiti kao sa mulićem ispred karoline..(pozd rav onome tko razbija table ZABRANJEN PRISTUP :-,naivno,ali me veseli)
to ipak ovisi o nama i našoj građanskoj spremnosti da zaštitimo svoje interese..
to što se neko bogati me ne smeta,ali me smeta opcija mog osiromašenja..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
107 # Koncesija na ČikatPanda 2013-12-07 10:18
Citat pionirka:
nama,građanima lošinja preostaje samo borba da ne zabrane pristup čikatu ;nama i našim gostima(50% turista su u privatnom smještaju)..
zaista se nadam da sa čikatom neće završiti kao sa mulićem ispred karoline..(pozdrav onome tko razbija table ZABRANJEN PRISTUP :-,naivno,ali me veseli)
to ipak ovisi o nama i našoj građanskoj spremnosti da zaštitimo svoje interese..
to što se neko bogati me ne smeta,ali me smeta opcija mog osiromašenja..
Požuri ti na Čikat sa svojom djecom da se mogu sjećati kakav je bio, jer uskoro će pristup braniti rampe i zaštitari s dresiranim psima. To je najavio Šolić u famoznom intrvju Globusu. Pa se tu kaže:

Proširila se glasina da su za ulaganje, pa ulazak u suvlasništvo Jadranke, zainteresirani neki ruski investitori. Šolić te glasine demantira. Objašnjava da je priča krenula zato što je kompanija odlučila financirati izradu prostornog plana za uređenje uvale Čikat, kako bi dogodine uzeli koncesiju na uvalu, pa uredili plaže, šumu, šetnicu te povisili kategoriju same uvale.
“U uvali Čikat vlasnici nekretnina nismo samo mi, nego nekoliko luksuznih privatnih vila posjeduju neki naši ljudi koji rade u Rusiji, s njima smo se dogovarali da zajedno financiramo izradu plana i tako je krenula priča da oni Rusi ulaze u Jadranku…”, kaže Šolić."

A sada je kompanija koja je smjerala "uzeti koncesiju na uvalu, pa urediti plaže, šumu, šetnicu te povisiti kategoriju same uvale" u vlasnistvu ruske kompanije s kojom je zajedno financirala izradu plana.

Svakako preporučam čitanje tog intervjua
globus.jutarnji.hr/hrvatska/100-milijuna-eura-za-hrvatski-otok-snova--projekt-losinj-de-luxe
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
95 # Lijepa njihovaGoljo 2013-12-07 14:07
Citat Panda:
Požuri ti na Čikat sa svojom djecom da se mogu sjećati kakav je bio, jer uskoro će pristup braniti rampe i zaštitari s dresiranim psima. To je najavio Šolić u famoznom intrvju Globusu.
Objašnjava da je priča krenula zato što je kompanija odlučila financirati izradu prostornog plana za uređenje uvale Čikat, kako bi dogodine uzeli koncesiju na uvalu, pa uredili plaže, šumu, šetnicu te povisili kategoriju same uvale.
“U uvali Čikat vlasnici nekretnina nismo samo mi, nego nekoliko luksuznih privatnih vila posjeduju neki naši ljudi koji rade u Rusiji, s njima smo se dogovarali da zajedno financiramo izradu plana i tako je krenula priča da oni Rusi ulaze u Jadranku…”, kaže Šolić."
A sada je kompanija koja je smjerala "uzeti koncesiju na uvalu, pa urediti plaže, šumu, šetnicu te povisiti kategoriju same uvale" u vlasnistvu ruske kompanije
Običnim ljudima Čikat je bio dostupan za vrijeme nenarodnog režima KundK monarhije, bio je dostupan za fašističke Italije, a svima je otvoren bio i za vrijeme komunističkog režima. Sada u neovisnoj Hrvatskoj biće dat u koncesiju Rusima da mu povise kategoriju iznad ranga običnog hrvatskog golje s Lošinja ili nekog drugog kraja Lijepe tobože naše :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
133 # LošinjDe luxe 2013-12-07 10:51
Danas čitam u Večernjem kako predsjednik HDZ-a Kara marko poručuje premijeru da će ga smjeniti.U potpunosti se slažem sa izjavom Karamarka koji će posegnuti za građansku neposlušnost.Tr eba sačekati još neko vrijeme i konzultirati se sa Karamarkom dali bi i Lošinju pomogao da smjenimo sadašnju vlast,jer je većina građana nezadovoljna ogorčena i prevarena pa da želimo nove izbore kako bismo smjenili sadašnju nesposobnu vlast na Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
161 # ESOPbepo 2013-12-07 11:53
Citat De luxe:
Danas čitam u Večernjem kako predsjednik HDZ-a Kara marko poručuje premijeru da će ga smjeniti.U potpunosti se slažem sa izjavom Karamarka koji će posegnuti za građansku neposlušnost.Treba sačekati još neko vrijeme i konzultirati se sa Karamarkom dali bi i Lošinju pomogao da smjenimo sadašnju vlast,jer je većina građana nezadovoljna ogorčena i prevarena pa da želimo nove izbore kako bismo smjenili sadašnju nesposobnu vlast na Lošinju.

zašto bi ih smijenili kada će se u M.Lošinj sliti 117 miliona kuna od prodaje dionica. To će podignuti standard svih stanovnika a ne samo malih dioničara, pa će dosadašnji radnici Jadranke loviti lignje, brati šparoge, igrati tenis, a prljave poslove obavljati će rumunji, bugari, madžari...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
95 # ....gg 2013-12-07 12:20
Citat bepo:
Citat De luxe:
da smjenimo sadašnju vlast,jer je većina građana nezadovoljna ogorčena i prevarena pa da želimo nove izbore kako bismo smjenili sadašnju nesposobnu vlast na Lošinju.

zašto bi ih smijenili kada će se u M.Lošinj sliti 117 miliona kuna od prodaje dionica. To će podignuti standard svih stanovnika a ne samo malih dioničara, pa će dosadašnji radnici Jadranke loviti lignje, brati šparoge, igrati tenis, a prljave poslove obavljati će rumunji, bugari, madžari...
Koga ti zahebavaš, prijatelju :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
105 # danke Rusiamoris 2013-12-07 13:52
Citat bepo:
Citat De luxe:
Danas čitam u Večernjem kako predsjednik HDZ-a Kara marko poručuje premijeru da će ga smjeniti.U potpunosti se slažem sa izjavom Karamarka koji će posegnuti za građansku neposlušnost.Treba sačekati još neko vrijeme i konzultirati se sa Karamarkom dali bi i Lošinju pomogao da smjenimo sadašnju vlast,jer je većina građana nezadovoljna ogorčena i prevarena pa da želimo nove izbore kako bismo smjenili sadašnju nesposobnu vlast na Lošinju.

zašto bi ih smijenili kada će se u M.Lošinj sliti 117 miliona kuna od prodaje dionica. To će podignuti standard svih stanovnika a ne samo malih dioničara, pa će dosadašnji radnici Jadranke loviti lignje, brati šparoge, igrati tenis, a prljave poslove obavljati će rumunji, bugari, madžari...

da nisi ti Dario H. a ne Bepo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # kmetoviJajan 2013-12-07 14:35
Ili Željko K.? Po zadatku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
105 # tovarišTovari 2013-12-07 15:03
Ili Damir M?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
93 # .......peki 2013-12-07 17:38
Citat Tovari:
Ili Damir M?

Njemu rusi ne trebaju jer ima snajku da mu štiti leđa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # bondarčuksergej 2013-12-07 15:54
sve je to smislio i proveo Branimir K.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
95 # HobotnicaLavandin 2013-12-07 16:50
Citat sergej:
sve je to smislio i proveo Branimir K.
Nije on smislio. Kao zastupnik Jadranke bio je potrčko između Šolića i škvadre u gradu za sređivanje papirologije. I još je otvorio firmu da za ruse kupi imovinu pok. Hrvoja L.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # ...adrijan 2013-12-07 17:53
Nabrajaju se ovi i oni,ali nitko nema hrabrosti za bilo šta osim anonimno komentirati,a već drugi dan iste ponizno pozdravljati,ov i i oni to znaju pa se sa opravdanjem ne trebaju bojati ničega i nikoga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
151 # VolimČikat 2013-12-07 18:43
Pa takav je to portal.Glavno je pljuvati i da itko nezna tko je pljunuo.A i ovi o kojima se ovdje piše i oni pišu anonimno,tako da uopće nije važno dali je to istina ili nije.Glavno da se pljuje,pa prema tome a raja neka se veseli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # .....niko 2013-12-07 19:27
Citat Čikat:
Pa takav je to portal.Glavno je pljuvati i da itko nezna tko je pljunuo.A i ovi o kojima se ovdje piše i oni pišu anonimno,tako da uopće nije važno dali je to istina ili nije.Glavno da se pljuje,pa prema tome a raja neka se veseli.
Pa daj onda reci šta je tu istina ašta nije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # VolimČikat 2013-12-07 18:44
..a i BB
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
98 # takav je to portalkmet 2013-12-07 22:42
Nije takav portal, već zajednica o kojoj se piše. Razgovori po birtijama i pred dućanima po ničem ne odudaraju od natpisa na portalu, samo se pljuje onog koji nije prisutan. Reći nekom nešto konkretno u lice nije disciplina koja se njeguje na otoku.

Da imate tri čiste puno toga bi bilo drugačije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
94 # Opasno i glupoPalenta 2013-12-08 09:46
Citat kmet:
Nije takav portal, već zajednica o kojoj se piše. Razgovori po birtijama i pred dućanima po ničem ne odudaraju od natpisa na portalu, samo se pljuje onog koji nije prisutan. Reći nekom nešto konkretno u lice nije disciplina koja se njeguje na otoku. Da imate tri čiste puno toga bi bilo drugačije.
U pravu si, ali govoriti konkretno u lice je opasno, a ponekad i glupo. Radnik mora biti glup da pod svojim imenom komentira gazdu, a ugostitelj ili drugi obrtnik bi izvršio samoubistvo da komentira inspektore. A vidimo da protiv onih koji napišu ime krene pljuvačina u vezi sa stvarima koje nemaju veze s onim što pišu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
53 # @Kmetautohtoni 2013-12-10 14:02
Pisac gornjih redaka kao da ne zivi u Rvatskoj. Ova slika u Losinju, preslika je slike i apaticnosti drustva koja je nastala u glavnom gradu Zagrebu, kao posljedica kuhininje iz Zagreba. Ovo sto se desava u Losinju, u skladu je sa onom politikom o 200 najbogatijih obitelji.

Sto narodu ostaje nego da komentira u brtiji ili u redu za crni kruh? Sudstvo je u banani, mirovinski fondovi opljackani, radnicka prava ne postoje..... ljudi koji su opljackali drzavu cekaju da "institucije odrade svoji" posao...i tako od 90-e, sve gore i gore.
Kaze kmet "Da imate tri čiste puno toga bi bilo drugačije" pa tu bih ukljucio i kmeta jer cinjenica je da situacija u Losinj je preslika slike Rvatske, a posljedica kuhinje u Zagrebu. onaj tko u ovoj drzavi "ima tri ciste" krade, vara j siluje narod, ali ne zato jer mu ekipa iz birtije dozvoljava, vec zato jer mu dozvoljava 25% gradjanstva u Zagrebu.
U losinju se jos dobro zivi kako se zivi u nekim dijelovima RH.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # Renesansaenzo 2013-12-08 09:38
Losinj dozivljava RENESANSU.
Dosao je NASH covjek sa, izgleda, nepresusnim sretdstvima i izvanrednim sposobnostima. Dokazao se na internacionalno m parketu.
Losinj sada treba uloziti primjerno gostoprimstvo, primjeran trud i puno pameti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # Bilo nekad ....Lun 2013-12-08 11:10
nova vremena , novi igrači .. očito je novac taj koji odlučuje , sposobnost tradicija , ljubav itd su postale drugorazredne opcije , rusi će pokozazati iz kog su razloga došli na vrh izvora Lošinja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
65 # golf terenigost 2013-12-08 21:54
Joj, super! Baš se veselim da ćemo moći igrati golf i to na najljepšim terenima u Europi! Jedino me brine odakle će doći vodica za zalijevanje travice??? Je li i to dolazi iz Rusije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
84 # pokornisluga 2013-12-08 22:14
Sanjin Dario Željko i Damir će pumpati vodu iz bunara sa dubine 60 metara.Tako je to predviđeno idejnim projektom.Barem je tako rečeno na prezentaciji pred neki dan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # voda (opet)gost 2013-12-12 20:57
Citat sluga:
Sanjin Dario Željko i Damir će pumpati vodu iz bunara sa dubine 60 metara.Tako je to predviđeno idejnim projektom.Barem je tako rečeno na prezentaciji pred neki dan.


Pumpanje vode iz bunara je moguće, ali je količina takve vode puno, puno manja od potreba! Koje su dnevne količine potrebne, to se može provjeriti u nekom od naših golf centara npr. u Istri. Drugo, veliko je pitanje do kada će ta voda u krškom terenu biti slatka i kada će ju zamijeniti more! Kada bi osiguravanje potrebnih količina vode bilo jednostavno, već davno bi se Mali Lošinj snabdjevao iz bušotina/bunara ! Jedino što je točno jest dubina od 60 m.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
84 # ---s.s. 2013-12-08 23:00
Vodica će doći iz Vranskog jezera,a ako u ljetnim mj. vodostaj previše padne uvesti će se redukcija za kmetove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # redukcijakmet 2013-12-08 23:23
nu razlike od dosadašnje brige o vodoopskbi. Do sada Vas je kao jako brinulo kakva je opskba u ljetnim mjesecima. Trebali bi biti sretni da netko po toj cijeni želi kupovati vodu, gotovo da je uvoz iz Rusije - jeftiniji :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
84 # tata kupi mi...neno 2013-12-09 07:54
Citat kmet:
nu razlike od dosadašnje brige o vodoopskbi. Do sada Vas je kao jako brinulo kakva je opskba u ljetnim mjesecima. Trebali bi biti sretni da netko po toj cijeni želi kupovati vodu, gotovo da je uvoz iz Rusije - jeftiniji :-)

ako bude potrebno rusi će kupiti i Hrvatske vode pa će oni nama prodavati vodu a ne mi njima. Kod nas se sve može kupiti u pitanju je samo cijena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
63 # 'Tko glasa za ovo, zaslužuje strijeljanje bez milosti!'Aquarius 2013-12-10 13:00
Citat neno:
ako bude potrebno rusi će kupiti i Hrvatske vode pa će oni nama prodavati vodu a ne mi njima. Kod nas se sve može kupiti u pitanju je samo cijena.
To uopće nije isključeno. Namjeru preuzimanja cjelokupne vodopskrbe od strane države kako bi je se prodalo ili dalo u koncesiju već je na vijeću spomenuo Mario Kamalić. Koga zanima, još i ovo:

'Tko glasa za ovo, zaslužuje strijeljanje bez milosti!'

Odlukom o predaji imovine, tj. infrastrukture vodovoda, koju su stvarali svi građani, Hrvatskim vodama (HV), počinje privatizacija vode i prevara još gora od privatizacije, upozorava primoštenski načelnik Stipe Petrina. 'Previše je ovo rafinirano da bi tupani to uopće shvatili', kazao je. Kasnije je obznanio kako je bio u pravu.

Petrina je jedini stvorio halabuku oko odluke koju očekuju lokalne samouprave – Hrvatske vode preuzimaju kontrolu nad svim vodovodima u Hrvatskoj, što je jedan od osnovnih preduvjeta da se vodna opskrba proda.

Petrina pojašnjava da je ovaj prijenos vodne infrastrukture u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na Hrvatske vode omogućila Vlada proljetos izmjenama Zakona o vodama i Zakona o financiranju vodnog gospodarstva. Štoviše, nakon što im je oduzeto pravo naplate služnosti, prisilit će gradove i općine da se odreknu imovine.

"Tko glasa za ovo, zaslužuje strijeljanje bez milosti!", smatra Petrina.

Po zakonu su "dužni prenijeti komunalne vodne građevine u svom vlasništvu u vlasništvo javnog isporučitelja vodne usluge (Hrvatske vode), u obliku temeljnog uloga ili prijenosa bez naknade" i to do 1. siječnja 2014. godine.

Akte potrebne za provedbu ovog prijenosa donosi predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave, a provodi je gradonačelnik, odnosno općinski načelnik, navodi se u zakonu. Bitna novina za jedinice lokalne samouprave je ukidanje naknade za priključenje, navodi Petrina. Gradovi i općine tako više neće biti zaduženi za građenje komunalnih vodnih građevina, nego Hrvatske vode. Primošten je naknadama ubirao oko 700 tisuća kuna godišnje.

On u ovom prijenosu imovine vidi više od oduzimanja distribucije vode od građana, koja samo na primjeru njegove općina košta desetke milijuna kuna.

"Kad Hrvatske vode budu imale i to, netko će ih jednim potezom prodati. A mi ostajemo bez 36 milijuna koje smo uložili. Svađam se već 10 godina oko toga, ali budalaši s kojima se svađam ni ne znaju što je to. Svi kažu da se to neće dogoditi dok su oni tamo, ali, p**ka vam materina, vidite li da se dogodilo?", kaže.

'Sad vičite – Za dom spremni!'

"Zašto U ime obitelji i Stožer ne prikupljaju potpise protiv ovoga? Gdje je sada Crkva? Dok nam zaokupljaju misli gej brakovima i ćirilicom, vidite li što se događa? Evo vam, pi**a vam materina, sad vičite 'Za dom spremni!' Sutra će nam reći da je voda zagađena i da odemo kupiti bocu za 20 kuna po litri", kaže Petrina. To je otimačina koju izjednačava s rasnim zakonima u nacističkoj Njemačkoj, ističe da je to zadiranje u Ustav, da se krši pravo Općine Primošten na vlastitu imovinu, koja se bez naknade prenosi na HV, ali i ljudska prava, jer se građanima oduzima pravo na dostupnost vode, najvećeg blaga.

"Bez nafte se može, uvijek možete pješačiti. Ali probajte ne piti vodu", zaključuje.

Gradsko vijeće odlučilo glasati za spornu odluku

Nešto prije 15 sati, Petrina je obznanio da je sporna odluka izglasana u Gradskom vijeću i 'pozdravio' je u svom prepoznatljivom stilu:

'Točno kako sam i najavio danas su 'zakržljali pileći mozgovi', koji čine većinu u Gradskom Vijeću Šibenika, poslušno izglasali protuustavnu odluku kojom su pristali na ucjene iz Hrvatskih voda i razvlastili jedinice lokalne samouprave od njihova vlasništva. Gadljivo da gore imenovani odlučuju o nečemu o čemu nemaju pojma!'

danas.net.hr/hrvatska/hrvatske-vode-preuzimaju-kontrolu-nad-svim-vodovodima-u-hrvatskoj-sto-je-jedini-preduvjet-da-se-vodna-opskrba-proda
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # ba 2013-12-10 16:03
hebote, ovaj Petrina je žešći od sandra i rudija zajedno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
84 # baš superpušmipuli 2013-12-08 23:33
www.tourismconcern.org.uk/.../
Ako se voda bude pumpala iz jezera biti će napeto..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
713 # MakTVH2O 2013-12-09 08:14
Pa vodu ćemo moći kupovati kod Dašmira.On je nedavno na Makedonskoj televiziji izjavio da je to tek prvi milion eura koje ulaže u njegovu otađbinu Makedoniju i da će biti još jer voda je izvor života.Mislim da je pošteno da na Mataldi uvoze vodu od Dašmira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
815 # Socijalni slučaj otvaratvornicuDebil 2013-12-09 08:23
Citat H2O:
Pa vodu ćemo moći kupovati kod Dašmira.On je nedavno na Makedonskoj televiziji izjavio da je to tek prvi milion eura koje ulaže u njegovu otađbinu Makedoniju i da će biti još jer voda je izvor života.Mislim da je pošteno da na Mataldi uvoze vodu od Dašmira.
Kaže Dašmir za Novi list: "I ugostitelj Nazmi Abdija kaže da je Jadranka firma koja je uvijek radila u suradnji sa zajednicom, naveo kako ne treba očekivati loše te da »taj koji je uložio u hotele, neće hotele odnijeti s otoka«. Tako ni on svoju slastičarnu neće odnijeti s otoka. Nije lud da to učini. Ovdje mlati pare, a profit šalje u Makedoniju i tamo otvara tvornicu. A ovdje prima dječji doplatak i besplatne knjige za djecu. Socijalni slučaj :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # potokđiđi 2013-12-09 11:50
Citat Debil:
Citat H2O:
Pa vodu ćemo moći kupovati kod Dašmira.On je nedavno na Makedonskoj televiziji izjavio da je to tek prvi milion eura koje ulaže u njegovu otađbinu Makedoniju i da će biti još jer voda je izvor života.Mislim da je pošteno da na Mataldi uvoze vodu od Dašmira.
Kaže Dašmir za Novi list: "I ugostitelj Nazmi Abdija kaže da je Jadranka firma koja je uvijek radila u suradnji sa zajednicom, naveo kako ne treba očekivati loše te da »taj koji je uložio u hotele, neće hotele odnijeti s otoka«. Tako ni on svoju slastičarnu neće odnijeti s otoka. Nije lud da to učini. Ovdje mlati pare, a profit šalje u Makedoniju i tamo otvara tvornicu. A ovdje prima dječji doplatak i besplatne knjige za djecu. Socijalni slučaj :sad:

točno, taj koji je uložio u Jadrankine hotele financira i Dašmirovu punionicu vode u Makedoniji, treba samo zbrojiti 2+2...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
68 # .b.bDe luxe 2013-12-09 10:27
A tko ti je kriv.Da si ti prijatelj od gospodina(Lošin jski Barišić-tako stoji u dokumentima)mog ao bi i ti dobiti knjige,kupiti jeftino radnju,kupiti susjednu radnju i ugasiti najstariji Lošinjski pbrt,dobiti prenamjenu itd itd.Nisu Rusi opasnost za Lošinj jer Rusi donose novac,a šip.ga šalju u Mak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
58 # PrivatizacijaPretvorba 2013-12-09 20:37
Članak 1.
Za kaznena djela ratnog profiterstva i kaznena djela iz procesa pretvorbe i privatizacije počinjena u vrijeme Domovinskog rata i mirne reintegracije, ratnog stanja i neposredne ugroženosti neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti države, kazneni progon se može poduzeti i nakon isteka rokova za zastaru kaznenog progona iz članka 95. stavka 1. i članka 96. stavka 6. Osnovnog Krivičnog zakona Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 53/91., 39/92. i 91/92.), odnosno iz članka 19. stavka 1. i članka 20. stavka 6. Kaznenog zakona (»Narodne novine«, br. 110/97., 27/98. – ispravak, 50/00., 129/00., 51/01., 111/03., 190/03., 105/04., 84/05. – ispravak, 71/06., 110/07. i 152/08.).
Članak 2.
Kaznenim djelom iz članka 1. ovoga Zakona smatra se prikrivanje protuzakonito dobivenog novca iz članka 151.a Osnovnog Krivičnog zakona Republike Hrvatske ako se prikriva korist ostvarena kaznenim djelima iz ovoga Zakona i ako je počinjeno pod okolnostima navedenim u članku 1. ovoga Zakona.
Članak 3.
Kaznenim djelima iz članka 1. ovoga Zakona smatraju se sljedeća krivična djela iz Krivičnog zakona Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 25/77., 50/78., 25/84., 52/87., 43/89., 8/90., 9/91., 33/92., 39/92., 44/92. – ispravak, 77/92., 91/92. i 28/93. – ispravak) ako su počinjena pod okolnostima navedenim u tom članku:
1. nesavjesno gospodarsko poslovanje iz članka 103.,
2. prouzročenje stečaja iz članka 104.,
3. zloupotreba ovlaštenja u gospodarskom poslovanju iz članka 106.,
4. zaključenje štetnog ugovora iz članka 107.,
5. nedopuštena trgovina iz članka 113.,
6. utaja poreza ili doprinosa odnosno utaja poreza i drugih davanja iz članka 119.,
7. prevara iz članka 142.,
8. krivotvorenje isprave iz članka 212.,
9. zloupotreba položaja i ovlaštenja iz članka 222.,
10. nesavjestan rad u službi iz članka 225.,
11. krivotvorenje službene isprave iz članka 227.,
12. pronevjera iz članka 229.,
13. prevara u službi iz članka 231.,
14. primanje mita iz članka 234.,
15. davanje mita iz članka 235.
Najbolje je sve prodat Rusima i misliti da će uživati u nepošteno stečenim novcima. E neće moći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
54 # pokornisluga 2013-12-09 23:07
G.C.,B.B.,A.N., S.Š. tražite si odvjetnike jer će usloro Andrija Jarak iz Nove TV izvještavati ispred vaše kuće.Pa ne mislite da su baš svi stanovnici Lošinja budale.Vi se nalazite u 12 točaka od 15 gore navedenih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # bijeda i jallistrić 2013-12-09 23:07
komentator s nickom b.b. je originalan primjer idiota. Kada Hrvati šalju lovu iz Austrije, Italije, Amerike, Njemačke to je OK. Kada stranci ulažu lovu u RH onda je OK. A kada Šiptar uloži u Makedoniju, onda je to kriminal. Ne nije. Nego je ovaj s bb nickom obični idiot.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
68 # lidob.b. 2013-12-09 23:36
Normalno je da je kriminal jer tu lovu koju ulaže u Makedoniju je crna lova koja je zarađena u Hrvatskoj bez računa
Sa š to vidit kad mu inspekcijav i iz HR i MAK zaluca na vrata
Dečki vi se malo zaigraste sa rusima kao da ne postoje Hrvatski zakoni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # rikverc ubrzanjelun 2013-12-10 11:10
još jedan biser , posjetite :
tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # titanicmate 2013-12-10 14:36
Citat lun:
još jedan biser , posjetite :
tportal.hr/.../...

ode Maja i Lošinjska plovidba u povijesnu ropotarnicu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # amengost 2013-12-12 21:04
Citat mate:
Citat lun:
još jedan biser , posjetite :
tportal.hr/.../...

ode Maja i Lošinjska plovidba u povijesnu ropotarnicu...


Počivala u miru!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # titanicvl.gortan 2013-12-14 14:32
Zalosno za nevjerovat
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
414 # JadrankaLoša 2013-12-10 17:45
Najsmiješnije mi je bilo uvijek kada su bili pozivani na važne sastanke u Gradu, i kad se odlučivalo o strateškim ciljevima i politike Grada bilo kada su na vlasti bili Balije i Capelije,a pozivani su kao uspješni gospodarstvenic i Lošinja i Lošinjske privrede Sanjin Šolić,Darin lekić,Marinko Dumanič,Đordano Benvin,Juliano Sokolić,Ivo Sokolić,sve jedan pametniji od drugog.Ništa se nije moglo odlučivati bez tih pametnih mozgova.A da i zaboravio sam Vinka.On je za sada još jedini dirigent bez orkestra koji je ostao ali i on nosi zadnje cipele.Tada se sa tim izvan serijskim mozgovima raspravljalo i donosile su se važne odluke za ovaj Grad.Gradonačel nici Balija a i sada Capeli su ih pozorno slušali i divili su se njihovim zaključcima i prijedlozima a i uspjesima njihovih firmi na gospodarskom planu.Normalno oduševljenje za pameću tih ljudi nije mogao skrivati ni Anto Nedić,ni Milan Mužić Nikad neću zaboraviti sastanak gdje je Dumanić pokušao prodati rog pod svijeću gradonačelniku da bi se sa boravišnom pristojbom naplaćivao dva EUR za projekt aerodrom i golf na Lošinju,a da ne spominjem bisere koje su izvaljivali Šolić,Lekić,Ben vin a i Vinko.Mi smo morali šutiti i ne komentirati njihove svinjarije.Ti uspješni privrednici su uspjeli potopiti svih 30 brodova koje je imala Lošinjska i prodati sve hotele i sve što su godinama stvarali radni ljudi Lošinja tako da danas te firme koje su vodili ti pametni mozgovi više ne postoje.Ne postoji Jadranka a niti Lošinjska.Zamis lite vi te bitange što su uspjele napraviti od privrede Lošinja.Sve su prodali i uništili.I to zato jer nije bilo njihovo.I danas da ih upitate u razgovoru o situaciji,oni bi vam ponovo objašnjavali kako je to jedini način da se riješe problemi.Jad i bijeda.A još veći jad i bijeda i Balija koji je vodio ovaj Grad pa ga je sustavno uništavao ali ovo što je sada učinio Capeli sa svojom ekipom to je vrhunac zla prema ljudima koji ovdje žive i rade za opstanak kako vlastite tako i njihove djece.SRAM VAS BILO!!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # bb je idiot bez ostatkalistrić 2013-12-10 20:19
omentator pod nickom bb je totalni idiot. On priča o inspekcijama a zapravo je toliko jadan i zavidan da mu od jada sline cure. Kakve on to idiotske argumente prezentira.
A i ovaj pod nickom Loša je jdna kopija jada i bijede. Osoba bez imalo integriteta. Došlo radničko dioničarstvo na naš škoj. Radnici Jadranke prodali svoje dionice i strpali lovu u džep, a ovaj kukuriče i lije aligatorske suze, jer on nije imao što za prodati. Moš si misliti koliko mu je žao što nema više Lošinjske plovidbe, a kada je bila onda su direktori bili lopovi i kriminalci. A sada nemate niti Lošinjske, niti Jadranke, niti lopova i kriminalaca. Sada morate nešto početi i raditi, napokon.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # nesuđenichef 2013-12-10 22:28
Citat listrić:

A i ovaj pod nickom Loša je jdna kopija jada i bijede. Osoba bez imalo integriteta. Došlo radničko dioničarstvo na naš škoj. Radnici Jadranke prodali svoje dionice i strpali lovu u džep, a ovaj kukuriče i lije aligatorske suze, jer on nije imao što za prodati. Moš si misliti koliko mu je žao što nema više Lošinjske plovidbe, a kada je bila onda su direktori bili lopovi i kriminalci. A sada nemate niti Lošinjske, niti Jadranke, niti lopova i kriminalaca. Sada morate nešto početi i raditi, napokon.

listrić je u pravu, ovaj frustrirani pod nickom loša furt pljuje po nekome jer su ga svi odbacili i ne može dohvatiti nikakvu funkciju čak ni u sportskom klubu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # istinaalec 2013-12-11 09:30
Citat chef:
Citat listrić:

listrić je u pravu, ovaj frustrirani pod nickom loša furt pljuje po nekome jer su ga svi odbacili i ne može dohvatiti nikakvu funkciju čak ni u sportskom klubu.

ne samo u sportskom klubu nego ni u župskom vijeću...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
56 # histerijaBumbi 2013-12-11 08:54
Citat listrić:
omentator pod nickom bb je totalni idiot. On priča o inspekcijama a zapravo je toliko jadan i zavidan da mu od jada sline cure. Kakve on to idiotske argumente prezentira.
A i ovaj pod nickom Loša je jdna kopija jada i bijede. Osoba bez imalo integriteta.
Kad jednog nazoveš totalnim idiotom, a drugog osobom bez integriteta, red bi bio da to i dokažeš. A ti to nisi učinio nego proizvoljno pričaš o curenju sline od jada i da prezentira idiotske argumente. Za sve to ti ne prezentiras nikakve argumente nego samo histerično pljuješ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # HotelBrod 2013-12-11 10:55
I brodovi i hoteli su prodani.A vi pjevajte borbene!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
53 # listrićbatela 2013-12-11 10:58
U stvari vidim ja da se ovdje najviše javljaju idioti bez argumenata
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # deveti krugvaldarke 2013-12-15 00:15
Zasto brisete komentar zar ne shvacate da ce Sanjin ,Miha i Gari u deveti krug zbog predaje Jadrnke
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # bijelidud 2013-12-15 07:55
nitko neće uzeti ni kampove, ni hotele samo će ih oplemeniti i podignuti kvalitetu, a jalnuški diletanti neka pate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # indijanci,mija 2013-12-15 10:40
"jalnuški diletanti"-ma ke Aralica izričaj.
Ni njegovo pero ne bi moglo opistai tu živopisnu galeriju ocvalih dendija,neiživl jenih fiškala,savjetn ika za golf i stingere,trener kaša podrepaša,minis tranata koji su trčali štafete i snobovski dronjavu publiku sa istančanim smislom za lijepo(formiran im uz tetu iz Trsta koja je pobjegla pred crvenim terorom)
Bogobojozniji bi rekli da je sve krenulo na loše od kada je pravi,nebeskom munjom sprženi anđeo zamijenjen plastičnom inačicom sebe..
Uglavnom,osjećaj gorčine da smo zemlju dali za perlice,i da kao ni Indijanci nismo imali izbora,neće promijeniti novorusko,skoro jevićko obećanje Las Vegasa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # viva las Vegaspingu 2013-12-15 21:07
Citat ja:
"jalnuški diletanti"-ma ke Aralica izričaj.
Ni njegovo pero ne bi moglo opistai tu živopisnu galeriju ocvalih dendija,neiživljenih fiškala,savjetnika za golf i stingere,trenerkaša podrepaša,ministranata koji su trčali štafete i snobovski dronjavu publiku sa istančanim smislom za lijepo(formiranim uz tetu iz Trsta koja je pobjegla pred crvenim terorom)
Bogobojozniji bi rekli da je sve krenulo na loše od kada je pravi,nebeskom munjom sprženi anđeo zamijenjen plastičnom inačicom sebe..
Uglavnom,osjećaj gorčine da smo zemlju dali za perlice,i da kao ni Indijanci nismo imali izbora,neće promijeniti novorusko,skorojevićko obećanje Las Vegasa
neiživljeni fiškal se ljukavo smijestio među dve krmače i sisa obadve. a biskup će posvetiti golf terene i apartmane na Mataldi a sve će snimiti plastični anđeo uz kazačok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # magla maglasvuda oko nas 2013-12-15 08:36
Ako mene pitate ja sam za Mihu i njegov zdravi kapital i zdravo razmišljanje za razliku od ovih koji nam već 20 godina prodaju bosansku maglu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
51 # podrzavamenzo 2013-12-15 10:24
Citat svuda oko nas:
Ako mene pitate ja sam za Mihu i njegov zdravi kapital i zdravo razmišljanje za razliku od ovih koji nam već 20 godina prodaju bosansku maglu.

PODRZAVAM!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # molitvajoe 2013-12-15 11:37
Citat svuda oko nas:
Ako mene pitate ja sam za Mihu i njegov zdravi kapital i zdravo razmišljanje za razliku od ovih koji nam već 20 godina prodaju bosansku maglu.

gospodine Miha oslobodi nas pinkija, molimo te !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # pantermajk 2013-12-15 13:48
Citat joe:
Citat svuda oko nas:
Ako mene pitate ja sam za Mihu i njegov zdravi kapital i zdravo razmišljanje za razliku od ovih koji nam već 20 godina prodaju bosansku maglu.

gospodine Miha oslobodi nas pinkija, molimo te !!!

GOSPODINE, USLIŠI NAS !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Kriva adresciciban 2013-12-15 14:01
Citat majk:
Citat joe:
Citat svuda oko nas:
Ako mene pitate ja sam za Mihu i njegov zdravi kapital i zdravo razmišljanje za razliku od ovih koji nam već 20 godina prodaju bosansku maglu.

gospodine Miha oslobodi nas pinkija, molimo te !!!

GOSPODINE, USLIŠI NAS !!!
Krivome se molite da vas usliši,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # zdrav nezdrav to je kapitalciciban 2013-12-15 12:50
Citat svuda oko nas:
Ako mene pitate ja sam za Mihu i njegov zdravi kapital i zdravo razmišljanje za razliku od ovih koji nam već 20 godina prodaju bosansku maglu.
Ja ću ipak malo sačekati s izjavom za koga sam. Ne postoji zdrav i nezdrav kapital, jer kapital je kapital ma čiji bio. A to znači daga zanima samo jedno, tj. profit. Nema baš mnogo načina za to pa ću da sačekam šta će biti od parlatine Šolićevog sindikaliste za novine. Vidi primijer Hrvatskog telekoma, a vlasnik nije Rus nego Nijemac. Da sam radnik jadranke ne bi mirno spava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # KapitalCica 2013-12-15 20:00
Upravo u tome i je problem "kapital je kapital ma čiji bio". Naš kapital je pospremio Sanader i ekipa na Djevičanske i razne egzotične otoke u Off shore poduzeća.A kod nas dolazi kapital koji je na slične načine stečen u drugim zemljama i nesmije se tamo prikazati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # magla maglasvuda oko nas 2013-12-15 20:45
Novac koji ima Miha naši šarmeri iz Lošinja,Sanjin, Pinki ili Gari misu nikada vidjeli a kamo li osjetili.A godinama nam prodaju maglu zajedno sa ljudima koji su politički podobni koji su došli s namjerom da humano presele one koji nemaju dinaridski mentalitet pa ih je u jednu ruku za[cenzurirano] jer ulaskom njegovog kapitala on konkretno ulaže u Lošinj za razliku od onih koji su nam prodavalu bosansu maglu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # NaivacDD 2013-12-15 20:56
Citat svuda oko nas:
za[censored] jer ulaskom njegovog kapitala on konkretno ulaže u Lošinj za razliku od onih koji su nam prodavalu bosansu maglu.
Ulaže u Lošinj ??? Pa zar si ga je već kupio :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # MLML 2013-12-15 21:42
što se mene tiče, posljednjih desetljeća stagniramo pa neka dođu i crni cigani ako će se bilo šta promijeniti, pa makar i nagore, samo da se nešto dogodi. Ovo više ne liči na ništa. Sve polutotalitarno (totalitarac šupak koji ne zna gdje je šupalja) a sve skupa zajedno bez pokrića... Šta da me gari kapeli vodi u bolji život? Temeljem čega? Šta je on postigao? Jel prepisao Velopin? Jel završti Apoksiomen? Jel sagradio stanove tih 100 ljudi ili koliko već ih ima na gradskoj listi, [cenzurirano] ti stanove, ko da se traži sveti gral a ne 10 zgrada? Jel sredio "vrtić za sve" umjersto da je obnavljao onu nedostupnu prostoriju i to ni manje ni više nego za jasličare?! Helou?! Nije mi jasno zašto se toliko okrenuo protiv ljudi? Jel to namjerno, liječi li komplekse ili nema kompas? Zašto nikad ništa ne može? Zašto se za svaki k... mora ići u općinu, tražiti audijenciju kod njegove presvetosti, čekati danima da se udostoji odvojiti 2 min u onom svom gay puloveru da bi ti na kraju rekao da on ne morže tu niš.. nego tko, moja pok baba?! Nitko ne može otkupiti prostor.. Nitko ne može dobiti tersau, nitko ne može izlagati robu na glavnim ulicama? Ajmo hodati sa sterilnim odijelima po cesti...Svi u nekoj sprezi, nitko neće nekog sposobnijeg, da se nešto pokrene, DA LJUDI BUDU DOBRE VOLJE!!!, moraš zadovoljiti - samo da si glup i poslušan, po mogućnosti nekreativan i nesnalažljiv a ukoliko i jesi, bolje da ne saznaju jer letiš..... Jebeš takvo poslovanje. Ne kažem da je kod rusa drugačije, ali ako mislie da imaju šansu, što se mene tiče neka pucaju pa ćemo vidjeti. Neka ode sve na višu razinu, 50% privatnog smjesštaja po prihvatljivom budžetu će ostati... Pa nek oni iz apartmana odu gledati na čikat bogatune i uzdisati nad njihovim jahtama u portu... U najgorem slučaju, odseliti možemo uvijek. Golf, može, bilo šta da nas stavi na kartu Europe. Još da je i malo aerodroma da ti golferi mogu dolaziti u roku od sat vremena, malo klope, malo cuge, malo vožnje nekim gliserima po otočićima... šta fali?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # e veroenzo 2013-12-15 21:51
Ima dosta istine u ovome kometaru!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # by, bybaby 2013-12-15 22:04
... a zar ne bi bilo bolje da umjesto nas odsele oni koji su nas doveli na prosjački štap i tako su lovu sakrili na nekim drugim otocima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # ilovikpag 2013-12-15 22:29
Nedić i Badurina na Pag Gari na Ilovik.A gdje Šolića?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # resortuskok 2013-12-16 07:31
a kako bi bilo da se organizira akcija pošumljavanja Golog otoka tako da spojimo ugodno sa korisnim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # yokoono 2013-12-16 19:56
Citat uskok:
a kako bi bilo da se organizira akcija pošumljavanja Golog otoka tako da spojimo ugodno sa korisnim.

ne baljezgaj, Goli otok je simbol stradanja za vrijeme komunističke diktature, ne ponovilo se...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mudako šaka 2013-12-16 23:16
A kao da ovaj režim nije simbol stradanja u 21 stoljećukad su ti na vlasti Perkovići Mustaći Malobabići a u Lošinju i da ne spominjemo.U Lošinju je bilo bolje kada su vladali Trivić Bulog Sokolić Boško Vrhovac Prusac Franjo AndrićFranulovi ć Franović Russo a prije njih Mikelić Panjol Antolović Zenzerović Vojno Kamalić pa i Kercan.E di su ta vremena.Ovi sada u ime demokraije razje bali i rasprodali sve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # poncijepilat 2013-12-17 07:30
Citat ko šaka:
A kao da ovaj režim nije simbol stradanja u 21 stoljećukad su ti na vlasti Perkovići Mustaći Malobabići a u Lošinju i da ne spominjemo.U Lošinju je bilo bolje kada su vladali Trivić Bulog Sokolić Boško Vrhovac Prusac Franjo AndrićFranulović Franović Russo a prije njih Mikelić Panjol Antolović Zenzerović Vojno Kamalić pa i Kercan.E di su ta vremena.Ovi sada u ime demokraije razje bali i rasprodali sve.

zaboravio si Lekiće koji i danas vladaju...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # a što sadЯдранкa д. д. Мали Л 2013-12-16 18:42
Ode Sunčana, Čikat, Seebrena, pa stavimo žicu pa pa pa naša obalo.
SLIJEDEĆE SU VALDARKE ( isti su vlasnici i sada vlasnici odmarališta ) pa i tu žicu. Pa neka se okreću u zemlji koji su je stvarali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # PIJONIRI MALENITARZAN 2014-01-09 20:13
prošla vermena instaliraše pojedince udbaše, oni svoje sinove, a oni prodaše sve za sitne pare. Neki od njih misle da su sretni, varaju se............. ... pitače ih djeca što im uradiše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # labrador 2014-01-09 21:13
Citat TARZAN:
prošla vermena instaliraše pojedince udbaše, oni svoje sinove, a oni prodaše sve za sitne pare. Neki od njih misle da su sretni, varaju se................ pitače ih djeca što im uradiše.

prodaše za velike pare, a djeca će uživati u njihovim plodovima uz blagoslov biskupa !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # prorok..pionirka 2014-01-10 09:01
."..No kada se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu,vidjećet e kako tek naši kradu.Svak nas je stoljećima krao i potkradao,a najgore i najteže će biti kada nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima.Navali t če na nas kao velike ptice grabljivice.
Tada će biti najveće i nerješivo pitanje-kako nas spasiti od nas samih?"

Bruno Bušić,1978.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # barbadosclio 2014-01-10 11:56
Citat pionirka:
."..No kada se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu,vidjećete kako tek naši kradu.Svak nas je stoljećima krao i potkradao,a najgore i najteže će biti kada nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima.Navalit če na nas kao velike ptice grabljivice.
Tada će biti najveće i nerješivo pitanje-kako nas spasiti od nas samih?"
Bruno Bušić,1978.

to je to, treba samo čitati povijest
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # JadJadnik 2014-02-06 09:29
Sjecam se grafita na trgu Gari Radodajka mislim da to vrijedi za sve nas zaposlenike Jadranke i ostale građane Lošinja !!!!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Golf naš svagdašnji daj nam danasMatalda 2014-02-13 10:07
Po Sanaderovom receptu Vlada će olakšati izdvajanje šumskog zemljišta i šuma iz šumsko-gospodar skog područja i njihovo pretvaranje u građevinsko područje, a uz to će se dopustiti gradnja golf igrališta i kampova na šumskom zemljištu u vlasništvu države čak i bez provođenja postupka izdvajanja tog zemljišta.

Uz objašnjenje da se na taj način želi omogućiti realizacija dobrih investicijskih projekta Vlada će na današnjoj sjednici predložiti izmjene Zakona o šumama. Te bi izmjene omogućile da se golf igrališta i kampovi, ako su predviđeni prostornim planovima, grade i na šumskom zemljištu i to kroz institut prava građenja. Dakle u slučaju golf igrališta i kampova ne bi se dogodilo izdvajanje zemljišta iz šumsko-gospodar skog područja, ono bi i dalje ostalo u vlasništvu Republike Hrvatske, ali bi investitor mogao provesti svoj naum tako da zatraži pravo građenja. Prethodno je dovoljno da lokalna zajednica u prostorni plan na šumskom zemljištu »ucrta« prostor za golf terene i kampove.

Sličan pokušaj Vlade Ive Sanadera da se posebnim zakonom o golf igralištima tim objektima da poseban status je propao, a takvom se načinu protivila tadašnja oporba, a današnja vlast.

Što se tiče ostalih investicijskih projekata tu se olakšava izdvajanje šumskog zemljišta i pretvaranje u građevinsko područje. Dosad je Ministarstvo poljoprivrede davalo svoje mišljenje na promjenu prostornog plana koja je značila izdvajanje šumskog zemljišta i njegovo pretvaranje u građevinsko područje, ali investitori su, da bi mogli graditi, morali imati i odluku da je utvrđen interes Republike Hrvatske da se taj projekt realizira, na što su se često žalili kao na dugogodišnje prepreke. Prema novom prijedlogu zakona o šumama propisuje se da se prostorni plan može donijeti samo uz mišljenje Ministarstva poljoprivrede ako se izdvaja šumsko zemljište. No, kad lokalne vlasti dobiju pozitivno mišljenje postupak je završen i s danom stupanja na snagu prostornog plana šume i šumsko zemljište su izdvojeni iz šumskogospodars kog područja i gradnja može početi.
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # Socijalno osjetljivi d.o.o.Murwa 2014-02-21 17:13
Sad kad je blizu zadnji rok za prodaju ostatka dionica Jadranke, a ja već odlučio da prodam po onoj «daj šta daš» samo da se rješim sumnjive robe, iščitao sam sve što je na temu preuzimanja Jadranke objavljeno na ovom sajtu. I mislim da sam dobro uradio. S muljatorima je bolje ne imati posla. Jer svime što je na tu temu javno izrečeno vuče se javnost za nos u interesu onih koji će dobro omastiti brkove. A u toj predstavi po zadatku sudjeluju mnogi pa tako i «sitna riba» kao sindikalac Jadranke na plaći tvrtke, pa ću se zadržati samo na njegovoj ulozi u toj «priči». Jer poznavajući njegov dosadašnji rad kao sindikaliste i njegove sposobnosti siguran sam da je novinarima čitao tekst koji su mu sastavili u Upravi tvrtke.

U članku JADRANKA DOBILA RUSKOG GAZDU Novi List piše: Riječ je, naime, o modelu radničkog dioničarstva preko kojeg su sami radnici kontrolirali najveći paket dionica, odnosno 24,99 posto. Samim tim, ovaj uspješan primjer radničkog dioničarstva, otišao je u povijest.

Nije istina da su sami radnici kontrolirali najveći paket dionica, nego ga je kontrolirala uprava, a ako je to bio uspješan primjer radničkog dioničarstva pitanje je zašto je onda otišao u povijest. Na to pitanje nema odgovora.

Dalje piše «Kako smo doznali od Željka Kovačića, sindikalnog povjerenika ove otočke tvrtke, prošlu subotu održana je skupština Jadranka ESOP-a na kojoj je jednoglasno izglasano da se Rusima proda najveći paket dionica.» I to je sve. Koliko članova ima Skupština Jadranka ESOPA i da li je «jednoglasno» izglasavanje prošlo bez pitanja, kakav materijal je dat članovima uz prijedlog odluke javnost nije saznala. Odluka je donesena «jednoglasno», a zbog manjka informacija krenule su ćakule. Nakon toga zvuči smješno hvalisanje na sajtu Jadranke: «Tradicija malog dioničarstva i izuzetno visoke uključenosti djelatnika u vlasništvo tvrtke nastavljeno je do danas, pri čemu posebno valja izdvojiti 2002. godinu kada je u Jadranki proveden ESOP program prema kojem je 487 zaposlenika društva udjelima dokapitaliziral o Jadranku Esop d.o.o. te ona postaje vlasnikom 83.100 dionica Jadranke odnosno vlasnikom 25% kapitala društva. Tako je Jadranka do danas ostala u većinskom vlasništvu zaposlenih u Društvu i ima nešto preko 1.500 dioničara.»

Dalje sindikalist kaže «Ljude ne zanima samo kratkoročna dobit, već ih zanima i razvoj, odnosno budućnost firme. U Jadranku je ušao ozbiljan ulagač te se sa stopostotnom sigurnošću može reći da će se investicijski ciklus nastaviti.» Znači, u Jadranku je ušao ozbiljan ulagač koji će nastaviti s ulaganjem i time razvijati firmu za budućnost, a ljudi koje ne zanima kratkoročna dobit, nego razvoj firme pohrlili riješiti se suvlasništva i jednoglasno odlučili prodati svoje udjele u vlasništvu firme koju čeka sjajna budućnost. Ko je tu lud?

A onda sindikalist ima saznanje, pa kaže «Prema našim saznanjima i sadašnja Uprava ostaje na čelu Jadranke.» Ali to nije sve. Uz to prekrasno saznanje koje mora obradovati sve Lošinjane, a posebice radnike Jadranke njemu osobno govore i najave pa kaže: « Što se tiče samih zaposlenika, najave govore da je novi vlasnik socijalno osjetljiv.» A tko je taj novi, socijalno osjetljivi vlasnik? Socijalno osjetljivo društvo s ograničenom odgovornosti BETA ULAGANJA? Socijalno osjetljiva ruska braća? Ili možda socijalno osjetljivi tajanstveni milijunaš s Beverly Hillsa, novi vladar Lošinja. Ja to ne znam, ali znam da je i predsjednik uprava Jadranke prodao lijepu hrpicu dionica firme u kojoj će ostai kao član uprave, a koju s novim vlasnicima čeka svijetla budućnost. Zato je najbolje da s tih mojih par dionica pobjegnem glavom bezobzira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Istiskivanje malih dioničaraKurwa 2014-02-27 17:58
Citat Murwa:

Dalje sindikalist kaže «Ljude ne zanima samo kratkoročna dobit, već ih zanima i razvoj, odnosno budućnost firme. U Jadranku je ušao ozbiljan ulagač te se sa stopostotnom sigurnošću može reći da će se investicijski ciklus nastaviti.» Znači, u Jadranku je ušao ozbiljan ulagač koji će nastaviti s ulaganjem i time razvijati firmu za budućnost, a ljudi koje ne zanima kratkoročna dobit, nego razvoj firme pohrlili riješiti se suvlasništva i jednoglasno odlučili prodati svoje udjele u vlasništvu firme koju čeka sjajna budućnost. Ko je tu lud?

A onda sindikalist ima saznanje, pa kaže «Prema našim saznanjima i sadašnja Uprava ostaje na čelu Jadranke.» Ali to nije sve. Uz to prekrasno saznanje koje mora obradovati sve Lošinjane, a posebice radnike Jadranke njemu osobno govore i najave pa kaže: « Što se tiče samih zaposlenika, najave govore da je novi vlasnik socijalno osjetljiv.» A tko je taj novi, socijalno osjetljivi vlasnik? Socijalno osjetljivo društvo s ograničenom odgovornosti BETA ULAGANJA? Socijalno osjetljiva ruska braća? Ili možda socijalno osjetljivi tajanstveni milijunaš s Beverly Hillsa, novi vladar Lošinja. Ja to ne znam, ali znam da je i predsjednik uprava Jadranke prodao lijepu hrpicu dionica firme u kojoj će ostai kao član uprave, a koju s novim vlasnicima čeka svijetla budućnost. Zato je najbolje da s tih mojih par dionica pobjegnem glavom bezobzira.
Mislim da si pametno učinio što si prodao. Uskoro ćemo saznati koliko je dionica otkupio novi većinski vlasnik, ma tko on bio. Ako su svi mali dioničari pobjegli od ove sumnjive rabote glavom bez obzira i rješili se sumnjivog vrućeg krumpira, možda će imati 90 % udjela, a onda mu treba još samo 5 % da sve preostale dioničare istisne i jednostavno izidje s Burze, a Jadranku registrira kao d.o.o.

Squeeze out (istiskivanje manjinskih dioničara)
Objavljeno Ožujak 12, 2012
Squeeze out je postupak istiskivanja manjinskih dioničara, najčešće praćen preoblikovanjem dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i napuštanjem burze. U pravnim spisima je poznat pod pojmom “prijenos dionica manjinskih dioničara”, odnosno “prijenos dionica uz plaćanje otpremnine”.

Temeljem čl. 300. Zakona o trgovačkim društvima, squeeze out je moguć isključivo u slučaju kad većinski dioničar posjeduje dionice koje se odnose na najmanje 95% temeljnog kapitala. U tom slučaju manjinski dioničari ne mogu odlučivati hoće li prihvatiti odluku većinskog dioničara, već će njihove dionice automatizmom biti pripisane na račun većinskog dioničara. Za razliku od većine članaka u Zakonu, ovaj ide na ruku većinskom vlasniku koji na ovaj način može preuzeti dionice malih dioničara bez njihovog dopuštenja, ali za uzvrat im treba isplatiti pravednu vrijednost dionica.

fundamenta.wordpress.com/2012/03/12/squeeze-out-istiskivanje-malih-dionicara/

Moram se nasmijati na ono da im treba isplatiti pravednu vjernost dionica :lol:

Istina, oko 10 % dionica je trenutno na nekim skrbničkim računima, ali to ne znači da nisu prodane, možda i po nekoj drugoj cijeni, a ne samo 700 kuna kao dionice običnog puka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # socijalna osjetljivostgazda 2014-02-28 09:25
Citat Kurwa:
Mislim da si pametno učinio što si prodao. Uskoro ćemo saznati koliko je dionica otkupio novi većinski vlasnik, ma tko on bio. Ako su svi mali dioničari pobjegli od ove sumnjive rabote glavom bez obzira i rješili se sumnjivog vrućeg krumpira, možda će imati 90 % udjela, a onda mu treba još samo 5 % da sve preostale dioničare istisne i jednostavno izidje s Burze, a Jadranku registrira kao d.o.o.
Pa će postat 100 % gazda, a onda adio 'socijalna osjetljivost' moj Kovačiću od sindikata :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # robovlasnik 2014-02-28 10:04
Citat gazda:
[quote name="Kurwa"]Pa će postat 100 % gazda, a onda adio 'socijalna osjetljivost' moj Kovačiću od sindikata :sad:

lako za sindikalistu, on će i dalje prodavati ajskrim...a mi ostali na biro !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # 89, 14 postoAdio Jadranka! 2014-03-07 10:51
Citat Kurwa:
Citat Murwa:

Dalje sindikalist kaže «Ljude ne zanima samo kratkoročna dobit, već ih zanima i razvoj, odnosno budućnost firme. U Jadranku je ušao ozbiljan ulagač te se sa stopostotnom sigurnošću može reći da će se investicijski ciklus nastaviti.» Znači, u Jadranku je ušao ozbiljan ulagač koji će nastaviti s ulaganjem i time razvijati firmu za budućnost, a ljudi koje ne zanima kratkoročna dobit, nego razvoj firme pohrlili riješiti se suvlasništva i jednoglasno odlučili prodati svoje udjele u vlasništvu firme koju čeka sjajna budućnost. Ko je tu lud?

A onda sindikalist ima saznanje, pa kaže «Prema našim saznanjima i sadašnja Uprava ostaje na čelu Jadranke.» Ali to nije sve. Uz to prekrasno saznanje koje mora obradovati sve Lošinjane, a posebice radnike Jadranke njemu osobno govore i najave pa kaže: « Što se tiče samih zaposlenika, najave govore da je novi vlasnik socijalno osjetljiv.» A tko je taj novi, socijalno osjetljivi vlasnik? Socijalno osjetljivo društvo s ograničenom odgovornosti BETA ULAGANJA? Socijalno osjetljiva ruska braća? Ili možda socijalno osjetljivi tajanstveni milijunaš s Beverly Hillsa, novi vladar Lošinja. Ja to ne znam, ali znam da je i predsjednik uprava Jadranke prodao lijepu hrpicu dionica firme u kojoj će ostai kao član uprave, a koju s novim vlasnicima čeka svijetla budućnost. Zato je najbolje da s tih mojih par dionica pobjegnem glavom bezobzira.
Mislim da si pametno učinio što si prodao. Uskoro ćemo saznati koliko je dionica otkupio novi većinski vlasnik, ma tko on bio. Ako su svi mali dioničari pobjegli od ove sumnjive rabote glavom bez obzira i rješili se sumnjivog vrućeg krumpira, možda će imati 90 % udjela, a onda mu treba još samo 5 % da sve preostale dioničare istisne i jednostavno izidje s Burze, a Jadranku registrira kao d.o.o.
Prema zadnjem izvještaju s Burze, Beta ulaganja doo su vlasnici 89,14 % dionica jadranke. Dakle, slijedi izbacivanje ostalog sitniša i izlazak Jadranke s burze :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Istiskivanje malihgog 2014-03-08 08:26
Citat Adio Jadranka!:
Citat Kurwa:
Citat Murwa:

Dalje sindikalist kaže «Ljude ne zanima samo kratkoročna dobit, već ih zanima i razvoj, odnosno budućnost firme. U Jadranku je ušao ozbiljan ulagač te se sa stopostotnom sigurnošću može reći da će se investicijski ciklus nastaviti.» Znači, u Jadranku je ušao ozbiljan ulagač koji će nastaviti s ulaganjem i time razvijati firmu za budućnost, a ljudi koje ne zanima kratkoročna dobit, nego razvoj firme pohrlili riješiti se suvlasništva i jednoglasno odlučili prodati svoje udjele u vlasništvu firme koju čeka sjajna budućnost. Ko je tu lud?
A onda sindikalist ima saznanje, pa kaže «Prema našim saznanjima i sadašnja Uprava ostaje na čelu Jadranke.» Ali to nije sve. Uz to prekrasno saznanje koje mora obradovati sve Lošinjane, a posebice radnike Jadranke njemu osobno govore i najave pa kaže: « Što se tiče samih zaposlenika, najave govore da je novi vlasnik socijalno osjetljiv.» A tko je taj novi, socijalno osjetljivi vlasnik? Socijalno osjetljivo društvo s ograničenom odgovornosti BETA ULAGANJA? Socijalno osjetljiva ruska braća? Ili možda socijalno osjetljivi tajanstveni milijunaš s Beverly Hillsa, novi vladar Lošinja. Ja to ne znam, ali znam da je i predsjednik uprava Jadranke prodao lijepu hrpicu dionica firme u kojoj će ostai kao član uprave, a koju s novim vlasnicima čeka svijetla budućnost. Zato je najbolje da s tih mojih par dionica pobjegnem glavom bezobzira.
Mislim da si pametno učinio što si prodao. Uskoro ćemo saznati koliko je dionica otkupio novi većinski vlasnik, ma tko on bio. Ako su svi mali dioničari pobjegli od ove sumnjive rabote glavom bez obzira i rješili se sumnjivog vrućeg krumpira, možda će imati 90 % udjela, a onda mu treba još samo 5 % da sve preostale dioničare istisne i jednostavno izidje s Burze, a Jadranku registrira kao d.o.o.
Prema zadnjem izvještaju s Burze, Beta ulaganja doo su vlasnici 89,14 % dionica jadranke. Dakle, slijedi izbacivanje ostalog sitniša i izlazak Jadranke s burze :sad:
Dobar komentar na forumu poslovni.hr,:
"89.14% za sada. Vjerojatno će taj postotak još malo narasti narednih dana. To nije nikakvo strateško partnerstvo nego potpuno preuzimanje. Nažalost, sada je otvoren put potpunom istiskivanju malih. Lošinjani su spalili Rusimira Jandrakovskog ali su mu prije toga uredno prodali svoje dionice. Jadranka šaptom pade."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Čikat će da bude ЧИKATOWca 2014-04-01 13:43
Citat Kurwa:
Citat Murwa:

Dalje sindikalist kaže «Ljude ne zanima samo kratkoročna dobit, već ih zanima i razvoj, odnosno budućnost firme. U Jadranku je ušao ozbiljan ulagač te se sa stopostotnom sigurnošću može reći da će se investicijski ciklus nastaviti.» Znači, u Jadranku je ušao ozbiljan ulagač koji će nastaviti s ulaganjem i time razvijati firmu za budućnost, a ljudi koje ne zanima kratkoročna dobit, nego razvoj firme pohrlili riješiti se suvlasništva i jednoglasno odlučili prodati svoje udjele u vlasništvu firme koju čeka sjajna budućnost. Ko je tu lud?

A onda sindikalist ima saznanje, pa kaže «Prema našim saznanjima i sadašnja Uprava ostaje na čelu Jadranke.» Ali to nije sve. Uz to prekrasno saznanje koje mora obradovati sve Lošinjane, a posebice radnike Jadranke njemu osobno govore i najave pa kaže: « Što se tiče samih zaposlenika, najave govore da je novi vlasnik socijalno osjetljiv.» A tko je taj novi, socijalno osjetljivi vlasnik? Socijalno osjetljivo društvo s ograničenom odgovornosti BETA ULAGANJA? Socijalno osjetljiva ruska braća? Ili možda socijalno osjetljivi tajanstveni milijunaš s Beverly Hillsa, novi vladar Lošinja. Ja to ne znam, ali znam da je i predsjednik uprava Jadranke prodao lijepu hrpicu dionica firme u kojoj će ostai kao član uprave, a koju s novim vlasnicima čeka svijetla budućnost. Zato je najbolje da s tih mojih par dionica pobjegnem glavom bezobzira.
Mislim da si pametno učinio što si prodao. Uskoro ćemo saznati koliko je dionica otkupio novi većinski vlasnik, ma tko on bio. Ako su svi mali dioničari pobjegli od ove sumnjive rabote glavom bez obzira i rješili se sumnjivog vrućeg krumpira, možda će imati 90 % udjela, a onda mu treba još samo 5 % da sve preostale dioničare istisne i jednostavno izidje s Burze, a Jadranku registrira kao d.o.o.

Squeeze out (istiskivanje manjinskih dioničara)
Objavljeno Ožujak 12, 2012
Squeeze out je postupak istiskivanja manjinskih dioničara, najčešće praćen preoblikovanjem dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i napuštanjem burze. U pravnim spisima je poznat pod pojmom “prijenos dionica manjinskih dioničara”, odnosno “prijenos dionica uz plaćanje otpremnine”.

Temeljem čl. 300. Zakona o trgovačkim društvima, squeeze out je moguć isključivo u slučaju kad većinski dioničar posjeduje dionice koje se odnose na najmanje 95% temeljnog kapitala. U tom slučaju manjinski dioničari ne mogu odlučivati hoće li prihvatiti odluku većinskog dioničara, već će njihove dionice automatizmom biti pripisane na račun većinskog dioničara. Za razliku od većine članaka u Zakonu, ovaj ide na ruku većinskom vlasniku koji na ovaj način može preuzeti dionice malih dioničara bez njihovog dopuštenja, ali za uzvrat im treba isplatiti pravednu vrijednost dionica.

fundamenta.wordpress.com/2012/03/12/squeeze-out-istiskivanje-malih-dionicara/

Moram se nasmijati na ono da im treba isplatiti pravednu vjernost dionica :lol:

Istina, oko 10 % dionica je trenutno na nekim skrbničkim računima, ali to ne znači da nisu prodane, možda i po nekoj drugoj cijeni, a ne samo 700 kuna kao dionice običnog puka.
Murwa i Kurwa, svaka vam čast :lol: Vijest u Novom listu od danas kaže da ste točno predvidili što će da bude.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Preostali vlasnici do jučerAdio Jadranka! 2014-03-07 10:54
BETA ULAGANJA D.O.O. 89,14
SOCIETE GENERALE-SPLITS KA BANKA D.D. - Skrbnički račun 4,41
BOJOPLAST D.D. U STEČAJU 0,38
FLORIČIĆ KRISTIJAN 0,20
JURIŠIĆ JOSIP 0,17
PPK D.D. 0,16
PBZ D.D. - Skrbnički račun 0,15
LOVRIĆ ANDREAS 0,12
TOMIĆ TAMARA 0,09
HORVAT DARIO 0,08
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ?Jadro 2014-03-07 15:08
A gdje se može vidjeti kompletan popis dioničara ,a ne samo prvih 10?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # bijele noćicrni 2014-03-08 12:25
nije Jadranka pala nego mali i srednji dioničari, a što bi vi htjeli da vam netko iskrca 200 miliona EUR-a i vrati se u Sibir, e neće moći...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # bijelicrne noci 2014-03-08 13:53
Nije iskrcao 200 miliona vec je kupio 89% jadranke za 30 miliona eura,A ona vrijedi bar 300 miliona. A do sada nije ništa uložila. Više bi eura dobila jadranka da je prodala ostatak apartmana punte.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # za perle i stakalcavito 2014-03-08 14:05
Citat crne noci:
Nije iskrcao 200 miliona vec je kupio 89% jadranke za 30 miliona eura,A ona vrijedi bar 300 miliona. A do sada nije ništa uložila. Više bi eura dobila jadranka da je prodala ostatak apartmana punte.
Jadranka je prodana budzašto, a investicije idu na kredit. Ka indijanci u maškarama prodali otok za perle i stakalca :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # tsunamiguga 2014-03-08 14:35
Citat vito:
Citat crne noci:
Nije iskrcao 200 miliona vec je kupio 89% jadranke za 30 miliona eura,A ona vrijedi bar 300 miliona. A do sada nije ništa uložila. Više bi eura dobila jadranka da je prodala ostatak apartmana punte.
Jadranka je prodana budzašto, a investicije idu na kredit. Ka indijanci u maškarama prodali otok za perle i stakalca :cry:
vito je u pravu, Jadranka je namjerno u pretvorbi podcijenjena da bi se lakše očerupala i jeftino prodala, ali taj plan sa rusima je dugo i pomno pripreman dugi niz godina. Ovo je konačni kraj Lošinja kakvog pamtimo kao poželjne i atraktivne turističke destinacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # $Jadro 2014-03-08 20:59
Cijela Jadranka je prodana za vrijednost jedne ulice na Zagazinama ili 30 kuća. sami tereni bez objekata vrijede puno više.Neko je tu jako dobro profitirao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # poslje j…. nema kajanjakmet 2014-03-08 21:15
Ako ste tako upućeni u vrijednost, što ste prodavali, ili što niste otkupili sve, pa kao složni otočani savjesno upravljali sa Jadrankom? Sadašnji vlasnici su sve kupili, a prijašnji vlasnici su im prodali po cijeni za koju su i jedni i drugi smatrali da je ok.

Dakle ekipa, ekonomsku analitiku ostavite onima koji se tim bave, vi očito niste u stanju kupiti za 30 ono što vrijedi 300.

Ili još gore, prodali ste za 30 ono što vrijedi 300.

U kojoj got ulozi da ste bili, čista pušiona :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mila majkašemso 2014-03-08 22:10
Citat kmet:

Ili još gore, prodali ste za 30 ono što vrijedi 300.
U kojoj got ulozi da ste bili, čista pušiona :-)
sudac još nije odsvirao kraj utakmice, još će se vidjeti tko će otići kući praznih džepova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pokr'o nas sudijakmet 2014-03-09 00:01
Citat šemso:
[quote name="kmet"]
sudac još nije odsvirao kraj utakmice, još će se vidjeti tko će otići kući praznih džepova.

E moj Šemso, po pitanju kupoprodaje je odsviran kraj tekme, a to što ti i dalje sjediš na tribini i vičeš da je sudija lopov i da su tvoji bili bolji, ne mjenja ništa na stvari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # a di si ti u cijeloj prici??Autohtoni 2014-03-09 02:07
Dobro pise Kmet, samo bi ga jos podsijetio da je sve ovo posljedica kuhinje iz Zagreba. Ovo sto se desava sa jadrankom sablona je koja je osmislila politicka elita u ZG. Politicka elita koja je drmala u Jugi, a 1990 promijenila kravate, pa sada opet drma.

Kada kmet ovako sa visoka komentira, pitam se da i njemu nije otac bio neki drugar, pardon gospon koji je spremio koju tvornicu u djep.

Nije Jadranku skuhao nikakav Rus , vec politicka elita iz Zg koja je sve sto je vrijedilo u ovoj drzavi pretvorila u gov...o.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ja tebi, ti menitiho 2014-03-09 07:19
Citat Autohtoni:
Dobro pise Kmet, samo bi ga jos podsijetio da je sve ovo posljedica kuhinje iz Zagreba. Ovo sto se desava sa jadrankom sablona je koja je osmislila politicka elita u ZG. Politicka elita koja je drmala u Jugi, a 1990 promijenila kravate, pa sada opet drma.
upravo tako, pročitaj malo kolumne Tihomira Dujmovića pa će ti sve biti jasno kao dan. Netko se dobro pripremio za postkomunističk u pljačku hrvatskog naroda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Lošinjanska izvedbaDođoš 2014-03-09 08:48
Citat Autohtoni:
Nije Jadranku skuhao nikakav Rus, vec politicka elita iz Zg koja je sve sto je vrijedilo u ovoj drzavi pretvorila u gov...o.
Politička elita iz Zagreba je privatizaciju i povrat nacionalizirane imovine skuhala prema receptu država koje su priznale Hrvatsku državu, a to su bili naročito Vatikan, Njemačka (Danke Deutchland!), Italija, Mađarska koji su se najviše okoristili privatizacijom. Crkva je postala superbogata, a ostali su jeftino razgrabili naše banke (koje su sanirane na teret naroda), tvornice da ih unište i na njihovom mjestu sagrade robne kuće za prodaju svojih proizvoda, naftnu industriju i t.d. A Jadranku su spretno preuzeli lošinjski dečki i cure, da bi je prodali ... tko zna kome. Da, Zagrebačka elita je postavila sustav, ali prodaju Jadranke izveli su domaći u poznatoj lošinjanskoj izvedbi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ruka ruku mijeanto 2014-03-09 10:08
Citat Dođoš:
[quote name="Autohtoni"]A Jadranku su spretno preuzeli lošinjski dečki i cure, da bi je prodali ... tko zna kome. Da, Zagrebačka elita je postavila sustav, ali prodaju Jadranke izveli su domaći u poznatoj lošinjanskoj izvedbi.
lošinjski dečki i cure ne bi izveli ovakvu izvedbu u pretvorbi Jadranke bez stručne pomoći Škegre, Barbića i Marendića, te blagoslova HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # crimeateta Roža 2014-03-09 18:34
Citat anto:
Citat Dođoš:
[quote name="Autohtoni"]A Jadranku su spretno preuzeli lošinjski dečki i cure, da bi je prodali ... tko zna kome. Da, Zagrebačka elita je postavila sustav, ali prodaju Jadranke izveli su domaći u poznatoj lošinjanskoj izvedbi.
lošinjski dečki i cure ne bi izveli ovakvu izvedbu u pretvorbi Jadranke bez stručne pomoći Škegre, Barbića i Marendića, te blagoslova HDZ-a.
zaboravio si ulogu Europske banke za obnovu i razvoj koja je direktno bila povezana sa ruskim kapitalom sumnjivog porijekla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# poslije j... nema kajanjaGuest 2014-03-09 23:13
Ovaj komentar je obrisao administrator
01 # Radovi na BelvijuNikita 2014-03-09 18:56
Iz priloženog vidljivo da se na Belviju izvode grubi građevinski radovi, betoniraju nosive konstrukcije i da bi ako se nastavi ovim tempom radovi mogli potrajati do Vele Gospe. Osim ako im se Gospa ne ukaže ranije :POdgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vila propuhbožo 2014-03-09 19:54
Citat Nikita:
Iz priloženog vidljivo da se na Belviju izvode grubi građevinski radovi, betoniraju nosive konstrukcije i da bi ako se nastavi ovim tempom radovi mogli potrajati do Vele Gospe. Osim ako im se Gospa ne ukaže ranije :P
Nikita u pravu si, ovo ne bu tako brzo gotovo, stručnjaci iz marketinga Jadranke će morati goste koji su bukirali za ovu sezonu smještati po drugim hotelima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ode sezonasusjed 2014-03-09 20:08
kad konačno shvate da ne stižu sa radovima do sezone, past će tempo izvođenja radova, pa će hotel biti otvoren za Uskrs 2015.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # obiteljski CV za Autohtonogkmet 2014-03-09 19:23
Hej Autohtoni, kad već pitaš, tata mi je bio u partiji i nije od toga profitirao (čitaj krao) za razliku od poštenog stanovništva koje je uvjek pošteno prijavljivalo porez na "cimer fraj". I u komunizmu i sada, a nema naznaka da će se moralni kodeks mjenjati.

S drugovima, tj. partizanima nikad niste imali petlje rasčistiti stvar, npr. stariji se sjećaju da je u Osoru bila nekad kapetanija, koju je poslje rata netko osvojio. A takvih primjera na otoku ima koliko želite. Ti i tamo ste nakon '91 bili [cenzurirano]e prema umirovljenim podoficirima, jer je tako lakše, nitko ih nije branio.

Komentari su s visoka, jer je i najvećem ciniku bilo teško pretpostaviti da ćete, ponajviše zbog autohtone škrtosti i zajedljivosti, nepovratno izgubiti vjesništvo nad svime što vrijedi na otoku. Čitaj - jebali ste kog ste stigli za sitno, i pustili da Vam, na zakonit način, uzmu jedino šta na otoku vrijedi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # gori vatrazdravko 2014-03-10 08:02
Citat kmet:
Čitaj - jebali ste kog ste stigli za sitno, i pustili da Vam, na zakonit način, uzmu jedino šta na otoku vrijedi.
bravo kmet, ova rečenica je prava slika lošinjskih vlastodržaca i pljačkaša od 1945. pa sve do naših dana !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gori vatra -zdravkobivši dioničar 2014-03-10 22:58
Citat zdravko:
Citat kmet:
Čitaj - jebali ste kog ste stigli za sitno, i pustili da Vam, na zakonit način, uzmu jedino šta na otoku vrijedi.
bravo kmet, ova rečenica je prava slika lošinjskih vlastodržaca i pljačkaša od 1945. pa sve do naših dana !!!

navedite ime i prezime vlastodržaca i pljačkaša u Malom Lošinju od 1945.do 1982.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # @ kmetAutohtoni 2014-03-11 03:10
Kmet ocito ne poznaje sastav stanovnistva na otoku. Nezna tko je tko, pa svih trpa u isti kos.
Nije kapetanija u Osoru jedini slucaj, tu su i kuce po Zabodarskom koje je prisvojila slavenska politicka elita, posteni clanovi jos postenije komunisticke partije. Nazalost, to su im dozvolili lokalni ulizice koje su se na taj racun okoristile.
Partija tvojeg tate stvorila je mutne tipove "tatine sinove" koji od 1990 na dalje haraju i kradu sto je narod stvarao. Losinj je dosao na red tek sada zato jer su veliki Rvati pokrali sve sto je vrijedilo u Zg , pa su dosli krasti na periferiju.
Mozda si krivo percipirao, ja razumijem tvoju ogorcenost, ali kritika lokalnog stanovnistva nema smisla, jer ovo nije skuhao mali covijek iz Losinja ovo su skuhale politicke elite iz Zagreba, zato je cijela drzava u PM.

Cinjenica je da je u svakoj sredini bilo "koloboranata" pa se tako i u Losinju naslo pojedinaca koji su se odrekli vlastitog porijekla da bi se okoristili. Primjer: za vrijeme YU je jedan Losinjan bio vatreni Delija, a Beigrada vidio nije. Danas je taj isti lik HDZ-njara na kvadrat, a kada se umirovi biti ce "Il presidente della CI".
Kmete, to ti je odlika slavenskog oportunizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # bid i askčabo 2014-03-10 00:01
Da zaključimo!Preu zimanje neke firme je sasvim nešto drugo,od kupnje dionica na burzi te iste firme!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # kome zvona zvonegobo 2014-03-10 19:19
priča se da rusi kupuju i Morus albu ostatke nekada moćne Lošinjske plovidbe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # MeeRoko Prč 2014-03-10 20:28
Dobro si rekao "nekada moćne" Lošinjske plovidbe .Nekada moćna Lošinjska plovidba je brzo propala kada je po partijskoj liniji Saveza komunista dospjela u ruke polupismenih i nesposobnih ovčara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # a sad adio...jeronimo 2014-03-11 08:00
možda će danas u 10 sati nekome zadrhtati srce kada se bude čitala presuda našem bivšem premijeru Sanaderu. Lijepo je bilo vidjeti ga na otvaranju rive lošinjskih kapetana pred 8 godina kako pjeva sa bendom "pešekan" a puk mu razdragano kliče.To je ostao nezaboravan doživljaj za lokalno stanovništvo i danas će mnoga suza krenuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Krimejatowar 2014-04-01 14:44
krenula je predsezona i zapošljavanje sezonaca u Jadranci, ali divnog li čuda konačno dolazi stručni kadar iz Bugarske, Rumunjske i Ukrajine. Konačno je Europa stigla u Mali Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Palac gore, palac dolepoltron 2014-04-01 17:54
gledam ocjene komentara uz ovaj članak i reko bi da mihini poltroni i oni koji su zaradili na prodaji jadranke marljivo rade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # day afterpaško 2014-04-01 21:36
Citat poltron:
gledam ocjene komentara uz ovaj članak i reko bi da mihini poltroni i oni koji su zaradili na prodaji jadranke marljivo rade.
na prodaji Jadranke su svi djelatnici zaradili veliku lovu i neka sada ne kritiziraju nikoga, jer su sami donijeli takvu odluku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # anal fa beta..pionirka 2014-04-02 07:57
radnici jadranke su imali izbora koliko i indijanci..gen. custer,wiskey,p erlica ili tifusno ćebe..
došao je Sistem..veliki,bijeli,anglosaksonski..
naravno da je bezobziran..ali svi mi želimo perlice.. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # svaka častkmet 2014-04-02 08:09
pošteno od pionirke da priznaje civilizacijski i kulturološki jaz :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hotel bellevuedada 2014-04-04 14:44
dali mi moze netko reci, jel ce hotel bellevue biti gotov do kolovoza?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ČikatJADRANKA o d e.... 2014-04-04 18:17
Citat dada:
dali mi moze netko reci, jel ce hotel bellevue biti gotov do kolovoza?

Povijest se ponavlja,na otvorenju starog hotela bilo je raspašoj a sad će biti isto RASPAŠOOOJ!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kako se kalio čeliktaras 2014-04-04 20:14
Citat JADRANKA o d e....:
Citat dada:
dali mi moze netko reci, jel ce hotel bellevue biti gotov do kolovoza?

Povijest se ponavlja,na otvorenju starog hotela bilo je raspašoj a sad će biti isto RASPAŠOOOJ!
tako je, tada su se raspjevali i veselili očevi, a sada će plesati kazačok njihovi sinovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # hotel Tombstoneprolaznik 2014-04-05 15:57
Citat dada:
dali mi moze netko reci, jel ce hotel bellevue biti gotov do kolovoza?


Kako da ne.
Betonaža je već u tijeku, sad će pituri i pločice, samo što nije...Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Za šaku rubaljaJadranko 2014-04-04 20:38
Uprava je predvodila rasprodaju uz gradonačelnikov u potporu sa terenima ,ali nisu Jadranku prodali oni nego radnici koji su ovce .E sada možete blejati koliko hoćete. Podržavali ste ovakvu upravu i prodaju pa ne razumijem zašto se sada žalite. Ja svoje dionice Jadranke nisam prodao ,ali to sada nije bitno kada su se svi polakomili i prodali im 90%.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # za šaku dolaragiuliano 2014-04-05 18:31
Citat Jadranko:
Uprava je predvodila rasprodaju uz gradonačelnikovu potporu sa terenima ,ali nisu Jadranku prodali oni nego radnici koji su ovce .E sada možete blejati koliko hoćete. Podržavali ste ovakvu upravu i prodaju pa ne razumijem zašto se sada žalite. Ja svoje dionice Jadranke nisam prodao ,ali to sada nije bitno kada su se svi polakomili i prodali im 90%.
izgleda da nije kupljeno 89,14 % dionica kako je Beta ulaganja objavila, nego puno manje. Panika na Čikatu je već počela, a što će tek biti 13. srpnja kada Bellevue ne bude otvoren možemo samo zamisliti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # uh...dada 2014-04-06 00:43
hvala za slike! Ja sam rezervirala sobu za kolovoz.....to nikad nece biti gotovo do tada. :-(
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # proročica iz Delfaludvig 2014-07-03 07:04
Citat dada:
hvala za slike! Ja sam rezervirala sobu za kolovoz.....to nikad nece biti gotovo do tada. :-(

dada pogodila si u sridu, panika u Jadranci jer se 12. srpnja opasno približava a na Belevue-u još uvijek radi 800 radnika...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju svoju djecu, ali zahvaljujući lopovluku ovih ha vlasti nemaju kinte ni za sebe ni za svoju djecu, a kamoli za starca koji će ionako umrijeti, dal od starosti ili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole je link na onaj svoj nastup od prije mjesec dana u kojemu je sve lijepo objašnjeno. Ekonomski analitičar tvrdi da je novinar u tri rečenice rasturio Podravku ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I onda ti ta djeca, kad onemoćaš, ne žele dati ni 10 eur mjesečno za dopunsko... ...strašno. Neopisivo. Ne mogu zamisliti svoje stare roditelje u toj situaciji...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih drži prema van. Poslušajte malo što govore ljudi po ulici i po kafićima, samo odmahuju rukom. Čak je ni onaj njen iz zadnjeg reda partera više ne podržava, osim ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti način

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome, svi građani su zainteresirani za ovu mjeru. Eto, otud vjetar puše. Ako te netko prevari jednom, možda ćeš mu oprostiti. Ako te prevari opet onda je ćao ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji vide raskorak između obećanja što ih je dala uoči izbora i ispunjenja obećanja nakon što se dobilo vlast. Rezultat je 1:0 za nju i njezin HDZ.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 posto, sada se može izračunati i koliko će se zapravo povećati mirovine po kategorijama. Korisnici starosne mirovine će tako u isplati u travnju dobiti mirovinu u ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ne nekakve štapove? Ovime je ponizila i skupštinu i sve umirovljenike. A gradonačelnica koja djelima ne stoji iza svojih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje s edukacijom. youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8 (http://youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8) http://www.youtube.com/watch?v=XWYgwUj86v8

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance nagađe tko se krije iza kojeg nadimka.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili kome treba dopunsko, a kome ne treba, nego si se prebacio na temu detekcije tko je osoba A, B ili C, na portalu na kojemu je ionako sve anonimno. Btw, evo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za umirovljenike. U Novom listu piše U raspravi je sudjelovao i Roberto Cavedoni, izabran s liste nestranačkog i SDP-ovog kandidata Marija Frankovića, upitavši ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg je obrisao administrator, potvrdio svoj identitet ;) Naime, moj obrisani komentar vide samo dvije osobe, jedna sam ja... a drugo si ti, De Billu dragi...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti očitao. A cijela rasprava je zapravo besmislena i svjedoči o gubitku fokusa ponajviše zbog tvog bjesomučnog trolanja. Idemo redom: - Činjenica je da je AK u izbornoj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca OMG smatra dovoljnim, kad se ovome "daru" izruguje? Zašto administrator ne dopušta ispravak krivog navoda, neistinu, besmislicu i laž, da se "gradpnačelnica istrošila" ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi pokušava kontrirati (mudro svaki put pod drugim nadimkom) zapleo ko pile u kučine. Sve sam obrazložio, potkrijepio linkovima i činjenicama...p reostao je samo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle, ti sam još od zadnjih lokalnih izbora neprestano spominješ samohrane majke i blagajnice u Lidlu, a sad navodip da ih netko drugi vrijeđa. Duhovito kao onaj ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle ...