Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Kako su velika strana ulaganja promijenila Lošinj

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

trojka

Šetnica u lošinjskoj uvali Čikat, koja prolazi ispod hotela i renoviranih austrougarskih vila u večernjim satima, izgleda kao umjetnička instalacija. Ležeran hod ne toliko brojnih turista u predsezoni osvjetljava podna rasvjeta, a u moru ispred hotela Bellevue plutaju svijetleće meduze. Priznati hrvatski dizajner rasvjete Dean Skira zajedno sa svojim timom za ovaj se projekt plasirao u finale najprestižnije svjetske nagrade za rasvjetu Lightning DesignAward2016 u kategoriji najboljeg dizajna rasvjete javnog prostora. 

DOJAM NE VARA
Na plaže pod koncesijom gosti hotela mogu ući besplatno, prislonivši prst na senzor uz ogradu koji očitava otisak – tako na kupanje ne moraju nositi kartice ili ikakve dokumente. Za one koji nisu gosti, a željeli bi se upravo ovdje kupati, suncobran i ležaljka koštat će, ovisno o plaži, oko tisuću kuna i više - takvih "padobranaca", dakle, baš i nema.

Sve izgleda prilično skupo, a taj dojam ne vara. Šetnica s rasvjetom (kako je reklamiraju, šetnica s pet zvjezdica) koštala je šest i pol milijuna eura, a to je tek manji dio investicija koje je u posljednjih nekoliko godina na Lošinju realizirala Jadranka grupacija, kompanija koja je motor ovdašnjeg razvoja s udjelom od 60-ak posto u turističkom prometu, kao i ukupnom gospodarstvu otoka.

Kako otkriva Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Grupe Jadranke, do sada se ukupna vrijednost investicija ove kompanije u posljednjih devet godina popela na 170 milijuna eura, a u tu su svotu, među ostalim, uključeni i gradnja prvog otočkog aquaparka koji je koštao oko 9 milijuna eura, uređenje hotela Bellevue s pet zvjezdica od oko 55 milijuna eura, uređenje boutique hotela Alhambra s pet zvjezdica od oko 23 milijuna eura, uređenje vile Hortensia, također s pet zvjezdica, kao i niz "manjih" investicija tipa wellness, bazenski kompleks... No tih više od milijardu kuna manje je od pola onoga što Jadranka tek planira uložiti. Otok tek čeka novi ciklus Jadrankinih investicija težak oko 250 milijuna eura, i to u projekte koji će trajno promijeniti lice i naličje Lošinja.

NOVI CIKLUS
Okosnica novog ciklusa investicija je proširenje i uređenje aerodroma na Lošinju te gradnja golfa na Mataldi na predjelu Punta Križa - najavljuje Šolić. Objašnjava da je na oba projekta već obavljen najvažniji dio priprema, a to uključuje pribavljanje i izradu sve potrebne dokumentacije, kao i prolazak kroz procedure podrške svih razina vlasti, od lokalne preko županijske do državne.

Što se aerodroma tiče, on je uvršten na listu strateških projekata Vlade RH i ako sve bude išlo po planu, radovi bi mogli početi već do kraja ove godine, a realno je očekivati da sve bude završeno do sezone 2018. Taj je "zalogaj" za Jadranku, koja će temeljem javno-privatnog partnerstva preuzeti investiciju, težak oko 35 milijuna eura. Sa sadašnjih 900 metara pista će biti produžena na više od 1800 metara i potpuno asfaltirana, što je uvjet da na Lošinj, uz dosadašnje Cessne i male mlažnjake, mogu slijetati veliki airbus avioni kao što je Boeing 747, do l80putnika. Teren na kojem će se graditi golf ustupljen je u koncesiju od Crkve, vlasnika više od 300 hektara zemljišta na toj lokaciji, na 50 plus 50 godina. Gradit će se dva championship terena sa po 18 rupa, što znači da će kompleks moći ugostiti svjetske turnir, a u projektiranju sudjeluje Ernie Els, jedan od najvećih svjetskih igrača i projektanata iz Južno-afričke Republike. U Jadranki najavljuju da će to biti eco golf, što znači da se pazi na zadovoljavanje najviših mogućih standarda - zaštitu flore i faune, konfiguraciju terena, zaštitu otočnih vodnih resursa.... Ljudi se znaju pitati kako aerodrom na Lošinju može biti isplativ, a mogu reći da on, sam po sebi, to i nije. Ali i aerodrom i golf su preduvjeti onoga na čemu radimo, a to je podizanje cjelokupne destinaci je na razinu četiri i pet zvjezdica - objašnjava Sanjin Šolić. Predsjednik uprave Jadranke lošinjski je dečko. Bivši košarkaš, rođen u Malom Lošinju, u Jadranki radi od 1987., zaposlio se ovdje odmah nakon završenog studija u Zagrebu, a na čelu je uprave već 16 godina.

TURBULENTNA VREMENA
U gotovo 30 godina karijere u toj tvrtki svjedočio je turbulentnim vremenima. Svojevremeno je Jadranka bila jedinstven primjer privatizacije u Hrvatskoj, gdje su svi radnici dobili jednak udio te osnovali prvi ESOP u Hrvatskoj, zadržavši 24,99 posto vlasništva. U to su se vrijeme na kompaniju vršili snažni pritisci s raznih strana, mnogi su je se pokušavali dokopati kao privatizacijskog plijena, no tvrtka se uspjela oduprijeti i nastaviti svojim putem. Kompanija je prije nekoliko godina prodana i u vlasništvu je zagrebačke tvrtke Beta ulaganja koja je, pak, u vlasništvu UK Prosmvyaza, društva za upravljanje investicijskim fondovima iz Ruske Federacije.

Jadranka danas ima blizu 700 stalno zaposlenih djelatnika i najveći je poslodavac na otoku, a brojka se u sezonipenje na više od 1500. Na tržište turističkog luksuza probijaju se laganim koracima (jer, ruku na srce, Hrvatska općenito baš i nije na glasu kao elitna luksuzna destinacija), no rezultati se već vide. Kako neslužbeno doznajemo, jedan je stranac, recimo, bukirao cijelu vilu Hortensia za sebe i svoju obitelj za čitav srpanj, što će ga koštati "skromnih" milijun i 200.000 kuna.

- U našem je interesu da to što radimo bude poticaj cijelom Lošinju, da i drugi subjekti u turizmu podignu razinu svoje usluge na viši nivo. Recimo, bilo bi sjajno da na Lošinju, neovisno o nama, budu 3-4 vrhunska restorana, da tu budu butici i drugi sadržaji koji prate ovakvu vrstu destinacije – objašnjava Šolić.

Investicijski input, koji je Jadranka kao najveća otočna kompanija unijela u lošinjsko gospodarstvo, prvo kroz 80-ak milijuna eura dok su bili u vlasništvu EBRD-a te sa 90 milijuna otkako iza njih stoji ruski investicijski fond, itekako se osjeti na gradskom proračunu Malog Lošinja u kojem ima dovoljno novca i za razne infrastrukturne projekte i za socijalne programe i za ulaganje u sve ono što spada u takozvani nadstandard. Proračun Malog Lošinja koji ima oko 8500 stanovnika, stim da u samom gradu živi oko 7000 ljudi, trenutnoiznosi 92 mi]ijunakuna, stim da bi, da se lani nije mijenjala porezna politika koja se tiče otoka i brdsko-planinskih područja, bio još i pet milijuna kuna veći. Mali Lošinj najveći je otočni grad u Hrvatskoj, ovo je oduvijek bila bogata sredina s dugom tradicijom pomorstva, brodogradnje (u vrijeme jedrenjakatu je bilo sedam brodogradilišta) i turizma (za Austro –Ugarske otok je bilo poznato klimatsko lječilište), takoda se na otoku uvijek dobro živjelo, a nastavilo se i nakon tranzicije uslijed koje se, recimo, dogodilo to da Lošinjska plovidba više ne pokriva segment plovidbe, odnosno brodarstva, ali kroz druge djelatnosti i dalje zapošljava 400-tinjak ljudi, zauzimajući poziciju drugog najvećeg ovdašnjeg poslodavca.

VIDLJIV RAZVOJ
Gari Cappelli HDZ-ov je gradonačelnik Malog Lošinja već u trećem mandatu koji je u politiku ušao iz sektora turizma. Njegova se obitelj turizmom bavila još u bivšoj državi, a on je, zajedno sa svojim bratom, osnovao vlastitu agenciju 1991. godine.

U ovom trenutku, prema njegovim riječima, najveći obol lošinjskom turizmu daje novootvoreni Muzej Apoksiomena. Radi se o futurističkom projektu riječkog arhitekta Turata, udomljenom u palači Kvamer na rivi u Malom Lošinju u čijem je središtu antički brončani kip atleta pronađen u moru pokraj otoka. Borba da Apoksiomen ostane na otoku očito se isplatila – od kada je Muzej otvoren krajem travnja, posjetilo ga je oko 4000 ljudi, a interes je, prema Cappellijevim riječima, tako velik da će kroz sezonu objekt raditi praktički 24 sata na dan, kako bi ga mogle razgledati sve zainteresirane grupe.

Otok se razvija i to je vidljivo na svakom koraku. Dok su na mnogim jadranskim otocima kao prve žrtve demografskog rasipanja u posljednja dva desetljeća padala otočna kina, u Malom Lošinju kino je lani potpuno preuređeno i digitalizirano pa sada može prikazivati blockbustere istovremeno i u istoj kvaliteti i komforu kao u Zagrebu. Vizurom Malog Lošinjana području prema Čikatu trenutno dominiraju novogradnje – tu se gradi ukupno osam zgrada s 92 POS-ova stana od kojih će se dio dodjeljivati po gradskim listama za otoku prijeko potrebne kadrove kao što su profesori ili liječnici.

U ovom trenutku završili smo jedan veliki investicijski ciklus u smislu zbrinjavanja otpadnih voda i kanalizacijskih sustava u sklopu projekta Jadran, gdje se uložilo 50 milijuna kuna da bi se pročistile sve otpadne vode kojih više nema nigdje u luci. Sada ulazimo u novi projekt, gdje ćemo uložiti dodatnih 60 milijuna u daljnji razvoj tih sustava, čime će biti pokriven čitav otok. Na otocima Susku i Unijama krećemo u jednu povijesnu stvar. Ove zime ćemo, u suradnji s Hrvatskim vodama, početi graditi desalinizatore, svaki vrijedan po pet milijuna kuna, čime će se riješiti problem pitke vode na tim otocima, i to jepilot-projekt za cijelu Hrvatsku. Uskoro kreće popločenje otoka Suska, koji koji je imao problem s klizištima,što košta oko pet milijuna kuna, a sljedeće godine tamo počinjemo graditi novu rivu s komunalnim vezovima i mogućnošću pristajanja trajekta, što je zajednička investicija s Primorsko-goranskom županijom vrijedna 17 milijuna kuna. Od manjih projekata stalno ulažemo u komunalnu infiastrukturu, popločenja, obnove fasada... Uložena su velika sredva u rive, pristaništa na malim otocima, uređenje plaža - priča Capelli. Nastavlja o tome kako se puno ulaže ui kvalitetu života, školstvo, udruge.

DOTOK LJUDI
Izdvajamo velika sredstva za socijalu i zdravstvo. Pokrivamo, recimo, nešto što nije naše, što bi trebale pokrivati država i županija. Za zdravstvo izdvajamo milijun i pol kuna i zahvaljujući tome ovdje imamo i kururge i specijaliste. Nema vrste specijalista koje ne pokirivamo, sufinanciramo plaću kirurga kojemu smo dali gradski stan, imamo laboratorij, sada tražimo laboranta kojemu ćemo dati stan i sufinancirati plaću, imamo patronažne sestre na Unijama i Susku. Grad Rijeka i mi smo jedinstveni po produženoj nastavi u školi koju mi financiramo. Toga nema na drugim otocima. Dali smo do sada više od milijun kuna poticaja za OPG-e. Ulaganja u poljoprivredu rezultirala su tome da danas imamo više od 250 OPG -a, većinom se bave maslinarstvom, ali i ovčarstvom i proizvodnjom meda. Sve više mladih ljudi izražava interes za poljoprivredu, pojedinačni poticaji iznose do 20.000 kuna i danas na otoku imamo oko 50.000 stabala maslina, od kojih je više od 10.000 novozasađenih. Imamo kazališne predstave jednom mjesečno, jednu do dvije nove izložbe svaki mjesec, vrhunski opremljenu knjižnicu, ljetni Gavranov festival, jazz festival, Osorske glazbene večeri koje već 40 godinaokupljaju klasične glazbenike najvišeg ranga. Dakle, ne radi se samo o građevinskim investicijama, već o kapilarnimi nvesticijama u sve pore društva – govori malološinjski gradonačelnik. Nezaposlenost na otoku je, priča Cappelli, vrlo mala, a i ona se istopi u sezoni, kada svatko tko želi ima priliku raditi. Lošinj je, kako kaže gradonačelnik, otok koji sve više privlači ljude iz svih dijelova Hrvatske koji se ovdje nastanjuju za stalno.

Puno je primjera sezonaca koji su ovdje došli raditi ljeti, zaljubili se u otok i odlučili tu ostat živjeti. Sve je više ljudi koji se, zahvaljujući novim tehnologijama, mogu baviti svojim poslom živeći na otoku kao što su IT stručnjaci, arhitekti ... Imamo najveću otočnu osnovnu školu sa 500-tinjak učenika, još toliko ih pohađa naše srednje škole. Ovo je lijepo mjesto za život i ljudi to prepoznaju. Opredjelili smo se za održivi razvoj i turizam baziran na zdravom životu, pješačenje, bicikliranje... Imamo veliki projekt uređenja 200 kilometara šetnice koja obilazi čitav otok, imamo nadaleko poznat "Miomirisni vrt", ovdje raste više od tisuću vrsta ljekovitog bilja - kaže gradonačelnik.

Iako o tome nitko ništa službeno ne govori, dolazak ruskog kapitala na otok, kako govore Lošinjani, inicirao je Mihajlo Perenčević, navodno jedan od najbogatijih Hrvata na svijetu koji je ostvario uspješnu poslovnu karijeru u Rusiji i SAD-u. Mihu, kako ga ovdje zovu, otočani opisuju kao zaljubljenika u Lošinj, a oni stariji prisjećajuse da je ovdje dolazio još kao mladić, dok je živio u Zagrebu, odakle se preselio u Rusiju Mnogi upravo njemu, zaljubl jeniku u golf, pripisuju ideju da se na otoku grade golf tereni.

ZATVORENA ZAJEDNICA

Dok dio Lošinjana podržava velike planove za razvoj i milijardu i pol kuna najavljenih ulaganja, dio otočana tome se oštro protivi.

- Sve te investicije dugoročno su neodržive, ali osim samog sadržaja, koji je debatibilan, postoje procedure koje su uglavnom prekršene. Lošinj je carstvo bespravne gradnje i onaj tko ima podršku politike može raditi što god hoće, a to se i događa - kaže Bojana Genov, lošinjska aktivistica, koja je zajedno sa slikaricom Dunjom Janković, djevojkom za koju se pročulo kad je u Zagrebu zaustavila kolonu "Hod za život", pokrenula inicijativu "Čovjek po mjeri otoka".

Kako objašnjava Genov, otok je specifična, zatvorena zajednica omeđena morem kojoj se čovjek mora prilagoditi, a ne suprotno, i upravo zato u širenju i betonizaciji vidi problem održivosti. Bojana Genov rođena je u Bjelovaru, a na Lošinj se doselila 1983., kada je kao 28-godišnjakinja sa suprugom ovdje došla na ljetovanje, zaljubila se u otok i odlučila da tu ostanu zauvijek.

VRHUNAC IRONIJE
-Volim Lošinj, ali ako se ovaj trend nastavi, ovdje neću ostati živjeti. Teško je to sve skupa gledati. Užasno je kada čujem političare i investitore koji govore da žele da Lošinj postane nova Mallorca, u isto vrijeme kad su Mallorca i druga slična mjesta s puno betona i svjetla shvatila da to što su desetljećima radili vodi samouništenju i traže način kako da zaustave i preokrenu taj proces. Kaže da pametan čovjek uči na tuđim, a ne na svojim pogreškama. Vrhunac je ironije da mi građani plaćamo rasvjetu na praktički privatnoj šetnici na Čikatu. Lošinjani Čikat pamte kao svoje kupalište, mjesto gdje su odlazili svaki dan, tamo su se družili, ljubili, snubili, a ono to danas više nije. Jedna mi je gospođa rekla, nakon što je dovršena šetnica, da nije išla ni pogledati kako to izgleda jer ona pogled na Čikat, ovakavkakav je danas, više ne može podnijeti. Puno nas je koji se tako osjećamo.

To nije nikakva rekonstrukcija austrougarskih vila, to je suštinski kič, sav taj beton je kič i devastacija. Lošinjani malo po malo ostaju bez svojih plaža, a zbog čega? Zbog milijun kuna koncesije godišnje? Pa toliko Grad ubere i od koncesija na terase kafića, s tim da s terasama ne ostaje trajna šteta - žali nam se Bojana Genov i dodaje da su pokrenuli pravne akcije kako bi se devastacija Lošinja zaustavila. Strategija, vizija, estetika, pogled na arhitekturu, sve je to za debatu, ali činjenica je da su sve procedure prekršene. Pravna država mora vrijediti za sve jednako. Ne možete nekome braniti da postavi klima uređaj na kuću, a drugome dopuštati da diže hotel bez dozvola. Ta pravna nesigumost je ono što je neizdrživo. Lokalni političari egzistencijalno su ovisni o Jadranki, ili su tamo zaposleni oni ili članovi njihovih obitelji, i ne čudi što sve to dopuštaju i podržavaju, ali mi građani, a ima nas sve više koji tako razmišljamo, moramo tome stati na kraj. Praksa će vrlo brzo pokazati koliko je to štetno. Ne treba ići do Španjolske, imate u susjedstvu primjer Crne Gore, vidite što se sada tamo događa nakon naglog booma, imaju tisuće nekretnina koje nitko ne želi kupiti – poručuje Bojana Genov.
(Luka Benčić, Goran Šebelić)

Komentari: 

09 # KrajLicemjer 2016-06-12 17:24
Ne bojte se, dragi moji Lošinjani, jer se sve ovo privodi kraju. Taj kraj, međutim ne ide vama u korist.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Nedić, Gari, BadurinaMiha i Pinki 2016-06-12 18:55
šta je sa ulaganjem Lošinjske plovidbe odnosno tajkuna Benvin-Pinki-Du manić, iako sa politicarima grada i gradskim vijećem dirigira upravo Pinki,davanjem pozajmnica za isplatu plaća gradu, kao i poslovnim sastancima sa vijećnicima i predsjednikom vijeć u restoranu.
Sjedne strane po restoranima hrani neuhranjene pojedice vijećnike Miha i Pinki.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
297 # ...promatrac 2016-06-12 21:08
"Lošinjani Čikat pamte kao svoje kupalište, mjesto gdje su odlazili svaki dan, tamo su se družili, ljubili, snubili, a ono to danas više nije. Jedna mi je gospođa rekla, nakon što je dovršena šetnica, da nije išla ni pogledati kako to izgleda jer ona pogled na Čikat, ovakav kakav je danas, više ne može podnijeti. Puno nas je koji se tako osjećamo."


Ja sam domaci i odrastao sam bas na cikatu kao i moja familja, tamo se i dan danas svi kupamo, a ima nas, nije da smo mali te smo i prilicno glasni. :)))
Bojana i Vi nam se mozete pridruziti, nitko Vam ne brani!

Problem je što su Bojana Genov, Dunja Janković, Kikic i podosta drugova iz doba petoljetke prirodom takvi da vole sebe i svoje udruge exponirati na nacin da blate bilo što...

Ta njihova agresivna propagiranja naravno dopiru do ušiju gostiju koji na to ostanu u šoku.

Ja sam vec podosta dugo u turizmu s obzirom da imam tek dvadeset i koju godinu.. Veoma sam komunikativan zato jednim djelom raspolazem velikim brojem povratnih informacija gostiju. Gosti se dive cikatu, i vide da se krecemo naprijed, da postajemo prava konkurencija na svjetskoj razini i samim time nas respect-iraju! Poneki cuju svasta u gradu pa pomisle i o promjeni destinacije odmora jer su culi da ce se iduce godine zatvoriti svi hoteli kao u crnoj gori, da se na cikatu vise ne moze kupati... Tako gubimo goste, gubimo ih govoreci da je sve to sada rusko bez da nas je itko pitao. ljudi iz aktivistickog kluba predvodeni gđom. Genov pricom sami truju sliku destinacije i turisticke politike.

Mi imamo plazu ispred Alhambre koja se placa 750 kn, gdje je gost pohodi vrhunsku uslugu, imamo naš Veli Mul koj se ne placa, ali tamo vam nije zagarantirana potpuna privatnost, lezaljka, osvjezavajuci napici, service usluga i sl. imate plazu ispred Bellvu-a koja je nešto jeftinija tocnije iznosi 250 kn, te mozete koristiti vanjski bazen hotela, tamo vam je malo veci broj ljudi. Sljedeca je plaza vile Hortensie koja se placa 1500 kn međutim tamo imate i batler uslugu, cjelodnevno. Ako se niste pronasli u prijedlozima koje sam naveo slobodno se možete kupati, od Makia koj iznajmljuje pedeline, barke i bicikle pa sve kroz kamp cikat do boka false. Ili ako vam je simpaticnija druga strana, slobodno za sve vam se proteze od hotela Alhambra pa sve prema suncanoj uvali, boriku, porto šešuli....

Naravno da se i dalje mozete kupati na cikatu bez dodatne naplate, osim plaza koje nude nesvakidasnju uslugu.

Da, mi pokrivamo sve, i neka tako i dalje ide...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
331 # Asimilirani "promatrači"7 od 9 2016-06-13 00:01
Kada će već jednom Lošinjani, rođeni ili doseljeni svejedno, shvatiti da problem s plažama na Čikatu nije toliko (iako je i to problem) u njihovom koncesioniranju i zatvaranju za sve one koji nemaju ili ne žele na kupanje potrošiti 250 ili par tisuća kuna, već u trajnom uništavanju obale prilikom njihovog uređenja, koje nekome na prvi pogled možda i izgleda super, no, nažalost, totalno je estetski promašeno i, da stvar bude još gora - nefunkcionalno. Milijuni su utrošeni na nasipavanje obale, betoniranje, premještanje mulova i čudne popratne konstrukcije, da bi na kraju dobili kupališta na kojima kupači ne mogu normalno ući i izaći iz mora. Koncesije će jednom isteći, no ova kolosalna i besmislena betonada će ostati. A s tim parama su mogli urediti (ne devastirati) cijelu obalu Lošinja "ko bombon", samo da su znali ili htjeli.
Vrijeme će pokazati da je Genovka sa svojim "aktivističkim timom" bila dalekovidnija od svih tih samozvanih "turističkih stručnjaka" koji nam kroje budućnost, od Šolića koji mrtav-hladan izjavljuje da će Jadrankini projekti "trajno promijeniti lice i naličje Lošinja" (bome i hoće, ali bojim se u kojem to smislu), do Capellijevih razbacivanjima brojkama koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću (92 POS-ova? stana, više od 250 OPG-ova?, projekt uređenja 200 km šetnica? tisuću vrsta "ljekovitog bilja"? itd.) Da, gubimo goste, i to ne zato što su nas kupili Rusi (ali i zato, jer je to bio obiačn trik), već zato što su nas "asimilirali" bajkovitim pričeama o "hrvatskoj Mallorci", luksuzu i bogatim gostima koji će ostavljati goleme manče gdje god i kome god stignu. Zaboravljaju da su bogati bogati upravo zato što su škrti i da za plaćeno očekuju i on što nisu platili.

I na kraju - kada mladi čovjek umjesto "ja" iz čistog mira počne govoriti "mi", to zvuči jako zabrinjavajuće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # DalekovidnostBonito 2016-06-13 12:35
Citat 7 od 9:
Koncesije će jednom isteći, no ova kolosalna i besmislena betonada će ostati. A s tim parama su mogli urediti (ne devastirati) cijelu obalu Lošinja "ko bombon", samo da su znali ili htjeli.
Vrijeme će pokazati da je Genovka sa svojim "aktivističkim timom" bila dalekovidnija od svih tih samozvanih "turističkih stručnjaka" koji nam kroje budućnost, od Šolića koji mrtav-hladan izjavljuje da će Jadrankini projekti "trajno promijeniti lice i naličje Lošinja" (bome i hoće, ali bojim se u kojem to smislu), do Capellijevih razbacivanjima brojkama koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću
Genovka je još prije deset godina okupila aktivistički tim radi pozivanja građana da se uključe u tek započetu raspravu o prostornom planu. Evo što je tada napisala na ovoj stranici (16.10.2006):

Što je ucrtano u prijedlog prostornog plana?
Za razliku od dosadašnjih planova, ovaj je plan izuzetno značajan jer postoje potencijali da se sve što je u njega ucrtano doista i realizira. Ogroman nalet kapitala, željnog da se brzo i bez obzira na posljedice oplodi visokim profitnim stopama ukazuje na to da će sve ucrtano u planove postati stvarnost.

Što je ono što Lošinju i građanima treba nažalost nije bilo predmetom niti jedne javne rasprave, političke diskusije ili stručne ekspertize. Zato je rasprava o pojedinim rješenjima prostornog plana, mada važna, ipak na neki način zakašnjela, jer omogućuje promjenu pojedinih rješenja, no ne i konceptualne izmjene. Pojednostavljen o rečeno, građani će moći sudjelovati u raspravi kako ćemo stići tamo kamo idemo, mada ne i o tome kamo idemo.

Ono u što se svi kunu je održivi razvoj, što bi značilo, kad se jednom odredi koncept u kojem smjeru ide razvoj, iznaći mjeru i način razvoja koji ne uništava resurse i omogućava opstanak i razvoj budućim naraštajima. Da li to ovaj prostorni plan omogućava, predmet je šire diskusije, koja će uslijediti i na ovim stranicama.

Ono što treba reći to je da je jedno od pravila dobrog gospodarenja prostorom da se prvo naprave projekti, u skladu sa imperativom održivosti razvoja, a potom dočekuju investitori. Na Lošinj su došli investitori prije projekata i to je manjkavost cijelog ubrzanog i pod velikim pritiskom procesa prostornog planiranja. Kad se u prostorne planove ucrtavaju želje investitora, vođenih željom za oplođivanjem kapitala, lako se dogodi da se zanemare pravila planiranja koje čuvaju resurse, interese domicilnog stanovništva i okoliš.

Prije sedmicu dana održan je u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija sastanak Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji, na kojemu su predstavljeni predpristupni europski fondovi. Valja reći da ogroman bespovratni novac stoji na raspolaganju RH za različite projekte izgradnje komunalne infrastrukture, poboljšanju poljoprivredne proizvodnje, unapređenje prerade i trženja poljoprivrednih i ribarskih proizvoda.... Za ovaj novac potrebno je da lokalne zajednice apliciraju i traže novac za projekte koji će unaprijediti kvalitetu života lokalnog stanovništva.

Ne postoji, dakle, razlog da se pogoduje investitorima i „investitorima“ , da se brza sa provedbom tuđih projekata za koje ne postoje studije utjecaja na okoliš, konsenzus lokalnog stanovništva o svrhovitosti projekta i napokon, interes lokalne zajednice sadržan u zapošljavanju, naplati poreza, održivosti razvoja...

Pitanja za veoma ozbiljnu javnu raspravu su koliko povećanje turističkih kapaciteta, izgradnja marine u zaštićenom morskom rezervatu za dupine ili izgradnja žičare na Osoršćici pogoduju pojedinim investitorima, a koliko su u interesu lokalnog stanovništva i otočke djece, za koju svi priželjkuju da se sa školovanje vrate na Lošinj.
volim-losinj.org/prostorni-plan/78-pp8
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # Razvoj turizmaZuki 2016-07-09 09:13
Ljudi moji prosao sam cijelu Hrvatsku i reci cu vam da je Losinj kao i Cres predivan, ali jednostavno nemam nikakve ponude, odnosno nije imao do sada...
Svi galame da Jadranka unistava otok, dok se meni cini da ga podize na financijski isplativiju razinu. Bilo bi lijepo kad bi svi mogli zivjeti bez novaca, ali u ovako uredjenom drustvu to nije moguce.
Stoga bolje imati bogatog susjeda nego siromasnog.
Nadalje plaze Losinj i Cres NEMAJU, nemoj te me krivo shvatiti, naravno da imaju, ali kad malo priupitate turiste, pogotovo one malo imucnije (srednja klasa) oni se razocarani malim brojem uredjenih plaza, oni zele tuseve, lezaljke, kafice.... a ne da se valjaju i bodu po stijenama i grotama. Da ne pricam da zele doci do plaze svojim automobilom ili sto blize.
Tako da zaboravite netaknutu prirodu ako ne zelite imati samo alternativce koji se vucaraju po otoku sa naprtnjacama i trose 100 kn dnevno.
Pozdrav!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Bveki 2016-06-13 00:35
ti si IDIOT , ali mlad si pa ces shvatiti sto znaci pomorsko dobro , jer ubiranje novca je kratkorocno , a ostavstina dijeci i unucadi je VJECNA
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # iskustvoveteran 2016-06-13 09:20
Citat promatrac:
Ja sam vec podosta dugo u turizmu s obzirom da imam tek dvadeset i koju godinu..
S tako bogatim iskustvom u turizmu mogao bi biti manager u Jadranki ili direktor TZ ako imaš dobre veze. Pismenost za te poslove ionako nije važna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Prodaja magleIluzionist 2016-06-13 00:19
Izgleda da je Gari već krenuo u predizbornu kampanju! Stanovi na Rukaviču su odjednom pos-ovi?? i to za profešure i doture. Glavno da mi sve sami plaćamo, da županija i država ne bi morali trošiti novce na "najveći otočki grad". jer mi smo i tako bogati, pa si to možemo priuštiti. Sve što se moglo prodati, prodali su ili će tek prodati, sve što se može koncesionirati, od parkinga do obale - isto tako. Puni se kasa - ima se, može se. A da za promjenu nešto izvuku i iz ostalih džepova, a na samo naših lokalnih? Lako je tuđim ku..em gloginje mlatiti!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # šarengradklica 2016-06-13 07:25
Citat Iluzionist:
Izgleda da je Gari već krenuo u predizbornu kampanju! Stanovi na Rukaviču su odjednom pos-ovi?? i to za profešure i doture.
Gari priča o POS-ovim stanovima koji se prodaju po cijeni od 2600 EUR-a po kvadratnom metru, a ne navodi tko je investitor. Svaka zgrada ima drugog vlasnika i to vrlo upitnog boniteta. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
130 # Nastavak devastacije!Nekadašnji gost Lošinja 2016-06-13 10:10
Doista tužno kakvi se članci opet objavljuju! Rekao bih da je ovo samo najava NASTAVKA DEVASTACIJE čitavog Lošinja! Ne mogu više slušati te priče o "slavnom golferu Elsu", pa o "Skirinoj nagrađenoj rasvjeti" i slično! Dobro da još ovdje nisu ponovili onu frazu kako "bez golfa nema ozbiljnog turizma"! Čovjek stvarno ne zna da li bi plakao ili se smijao!
Neću više ponavljati sve ono što je rečeno, ali želim još jednom ukazati ona ono GLAVNO, što ti "vizionari" ne mogu shvatiti: kako sam već bezbroj puta napomenuo - takav "elitni turizam" se najviše razlikuje od masovnog turizma po tome da bogatuni imaju svoj mir i svoje usamljene oaze. A za razliku od toga - masovni turizam je JEFTIN, a u goleme mastodonte od hotela se nagruva hrpa ljudi! A što mi imamo u Lošinju? Imamo lažni luksuz i kič, dizanje cijena u nebesa, a istovremeno POVEĆANJE KAPACITETA ionako već velikih hotela! Dakle, rade suprotno od bilo kakvih smjernica za razvoj elitnog turizma, tj. misle da će naći dovoljno budala spremnih platiti enormne sume novca da provedu nekoliko dana u takvom mastodontu od hotela! I da plaćaju po tisuću i više kuna da leže na odurnom betonu pred Bellevueom ili Alhambrom. Zar je to "elitni turizam"?! I umjesto da noću šeću nekad romantičnim Čikatom i gledaju zvijezde, sada im u oči udara ta Skirina rasvjeta, koja uništava svaki trag zvijezda na nebu!
I još nešto posve nepotrebno: u takvim enormno skupim hotelima se posve suludo i nepotrebno svaki dan mijenja i pere posteljina, pa računajte među ostalima koliko vode samo na to ode! A kapacitete povećavaju i povećavaju! A kad Vransko jezero opadne još za metar-dva i kad u njega počme prodirati more - a što će biti onda?! Mogao bih još hrpe toga ovdje napisati, ali doista nema potrebe za time. U svakom slučaju tužno u što su prevorili nekoć najljepši kutak Jadrana, a i šire, a eto Lošinjani su to dozvolili - pa neka im bude! Nas vjerne, a skromne goste su zauvijek izgubili, pa nek nađu sad te skorojeviće, sretno im bilo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
185 # tempus fugithranitelj tuljana 2016-06-14 15:12
Pa Čikat o kojom plaćete isto je nastao izgradnjom lijepe prirodne uvale i izgradnjom velikih privatnih viletina, molova, nasipavanjem plaža. Te vile su jedmnom bile nove kao što su sad ove nove. I kad prođe 100 godina ovo će biti stogodišnje vile okružene stogodišnjom vegetacijom i možda će i tada dokona ekipa koristiti jeftine sentimente ako ih netko krene dograđivati. Jer to će biti "stare stogodišnje ruske vile".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ne kenj..san 2016-06-24 20:02
Citat hranitelj tuljana:
Pa Čikat o kojom plaćete isto je nastao izgradnjom lijepe prirodne uvale i izgradnjom velikih privatnih viletina, molova, nasipavanjem plaža. Te vile su jedmnom bile nove kao što su sad ove nove. I kad prođe 100 godina ovo će biti stogodišnje vile okružene stogodišnjom vegetacijom i možda će i tada dokona ekipa koristiti jeftine sentimente ako ih netko krene dograđivati. Jer to će biti "stare stogodišnje ruske vile".
Što nebi Francuzi srušili Eiffelov toranj te napravili novi,bolji od inoxa koji će za 100 godina biti stari ili Talijani čitavu Veneciju te sagradili novu,sa boljim betonom i ciglama koja bi isto za sto godina bila ta ,a ne pokušavati splavima spasiti grad,bti će da si ti pametniji od svi njih,trebali bi te uzeti za savjetnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # konan barbarinnik 2016-06-24 20:51
Citat san:
Što nebi Francuzi srušili Eiffelov toranj te napravili novi,bolji od inoxa koji će za 100 godina biti stari ili Talijani čitavu Veneciju te sagradili novu,sa boljim betonom i ciglama koja bi isto za sto godina bila ta ,a ne pokušavati splavima spasiti grad,bti će da si ti pametniji od svi njih,trebali bi te uzeti za savjetnika.
Hoteli, vile i plaže su već uništene pa nema smisla kukati. Ova vlast će ostati upamćena kao najgora u povijesti Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Dan poslije sutraArmagedon 2016-06-25 09:04
Citat nik:
Hoteli, vile i plaže su već uništene pa nema smisla kukati. Ova vlast će ostati upamćena kao najgora u povijesti Lošinja.
Ima još hotela (ex hotel Čikat) i vila (Bianka, Flora, Dijana, Adelma) a i obale na Čikatu koji nisu uništeni i za njih se vrijedi boriti. Pa makar i kuknjavom. Ova vlast nas očito svih smatra glupim ofcama i nisu daleko od istine. Glupi smo što ih puštamo da rade što hoće i čekamo neke nove izbore da ih smijenimo. Do tih izbora za mnoge će stvari biti prekasno. A da su najgori, nažalost - istina je.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # otpisanikiki 2016-06-25 11:57
Citat Armagedon:
Ova vlast nas očito svih smatra glupim ofcama i nisu daleko od istine. Glupi smo što ih puštamo da rade što hoće i čekamo neke nove izbore da ih smijenimo. Do tih izbora za mnoge će stvari biti prekasno. A da su najgori, nažalost - istina je.
Gari još ima muda kandidirati se na nezavisnoj listi uz podršku IDS-a i HSLS-a. Očito ne shvaća kako je izgubio podršku svih birača a ne samo HDZ-ovaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ispravak krivog tornjaPiss 2016-06-25 08:57
Citat san:
Citat hranitelj tuljana:
Pa Čikat o kojom plaćete isto je nastao izgradnjom lijepe prirodne uvale i izgradnjom velikih privatnih viletina, molova, nasipavanjem plaža. Te vile su jedmnom bile nove kao što su sad ove nove. I kad prođe 100 godina ovo će biti stogodišnje vile okružene stogodišnjom vegetacijom i možda će i tada dokona ekipa koristiti jeftine sentimente ako ih netko krene dograđivati. Jer to će biti "stare stogodišnje ruske vile".
Što nebi Francuzi srušili Eiffelov toranj te napravili novi,bolji od inoxa koji će za 100 godina biti stari ili Talijani čitavu Veneciju te sagradili novu,sa boljim betonom i ciglama koja bi isto za sto godina bila ta ,a ne pokušavati splavima spasiti grad,bti će da si ti pametniji od svi njih,trebali bi te uzeti za savjetnika.
A mogli bi srušiti i ovu nakazu koja plaši turiste i sagraditi novi toranj koji stoji kako bog zapovjeda, a ne kao neki pijanac.

roadsideamerica.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ispravak krivog tornjaUspravnica 2016-07-07 08:56
Citat Piss:
Citat san:
Citat hranitelj tuljana:
Pa Čikat o kojom plaćete isto je nastao izgradnjom lijepe prirodne uvale i izgradnjom velikih privatnih viletina, molova, nasipavanjem plaža. Te vile su jedmnom bile nove kao što su sad ove nove. I kad prođe 100 godina ovo će biti stogodišnje vile okružene stogodišnjom vegetacijom i možda će i tada dokona ekipa koristiti jeftine sentimente ako ih netko krene dograđivati. Jer to će biti "stare stogodišnje ruske vile".
Što nebi Francuzi srušili Eiffelov toranj te napravili novi,bolji od inoxa koji će za 100 godina biti stari ili Talijani čitavu Veneciju te sagradili novu,sa boljim betonom i ciglama koja bi isto za sto godina bila ta ,a ne pokušavati splavima spasiti grad,bti će da si ti pametniji od svi njih,trebali bi te uzeti za savjetnika.
A mogli bi srušiti i ovu nakazu koja plaši turiste i sagraditi novi toranj koji stoji kako bog zapovjeda, a ne kao neki pijanac.

Misliš na ovo?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # ...G. Eiffel 2016-06-25 16:53
Zato što je taj toranj jedinstveni arhitektosnki primjer, velika turistička atrakcija koja se redovito obnavlja i više nego dobro služi svojoj svrsi. Ali da se tu i tamo nađe neka trula greda koja je propala sigurno bi stavili novu, od modernog čelika nego istu tu staru trulu slali na kozervaciju.

Onakvih vila na čikatu samo u lošinju ima jedno 20-tak komada, nisu nikakvo čudo arhitekture ili graditeljstva, nemaju nikakvu povijesnu važnost (osim što su stare), a dugogodišnjim zapostavljanjem su bile u dotrajalom stanju nedovoljne kvalitete za ono što bi im trebala biti namjena i jeftinije je bilo sagraditi nove nego obnavljat ove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # potemkinova selaangelo 2016-06-25 18:27
Citat G. Eiffel:
Onakvih vila na čikatu samo u lošinju ima jedno 20-tak komada, nisu nikakvo čudo arhitekture ili graditeljstva, nemaju nikakvu povijesnu važnost (osim što su stare), a dugogodišnjim zapostavljanjem su bile u dotrajalom stanju nedovoljne kvalitete za ono što bi im trebala biti namjena i jeftinije je bilo sagraditi nove nego obnavljat ove.
Imaš pravo, treba srušiti sve vile kako bi se dokazalo da je Lošinj bio malo ribarsko mjesto koje je oplemenio ruski kapital.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # ne okreći se sinehranitelj tuljana 2016-06-14 15:14
Stalno se vraćaš i kukaš što smo izgubili tebe jednog. Idi i ne budi ljude.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
195 # Capt. Obvioushranitelj tuljana 2016-06-14 15:20
Citat Nekadašnji gost Lošinja:
Nas vjerne, a skromne goste su zauvijek izgubili, pa nek nađu sad te skorojeviće, sretno im bilo!
Za nekadašnjeg gosta znaš jako puno detalja iz sadašnje svakodnevnice Čikata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Komentarigambeta 2016-06-14 16:50
Uz ovaj članak na portalu Jutarnji list ima par zanimljivih komentara:

www.jutarnji.hr/.../4422171

I slika šetnice sa svjetlećim meduzama :o

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Javni WC-iSero 2016-06-25 19:21
Znam da nema direktne veze s temom, ali kad govorimo o preobrazbi lica i naličja Lošinja, sjećam se jedne od gradonačelnikov ih predizbornih euforija u kojima je s istim žarom kao danas pretvorbu u lošu kopiju Mallorke predstavljao izgradnju javnog zahoda.

E pa sad me ispravite ako griješim, Lošinj ima (imao je) javni zahod na samom trgu, pored Moby Dicka. Danas je to skladište tog ugostiteljskog objekta, bilo bi zanimljivo doznati je li to dio najma ili prešutni dogovor. Ima novi WC pored opskbnog, nikad nisam uspio vidjeti unutrašnjost jer je uvijek zaključan. Postoje javni WC-i i uz igralište na Bočacu, kontinuirano zaključani pa čak i kad djeca imaju nastavu tjelesnog na tom igralištu.

Budući da je evidentan manjak javnih sanitarija, Grad je dalekovidno uvrstio u urbanistički plan izgradnju sanitarija na Kalvariji, u privatnoj zgradi tvrtke Radnik.

Ali to se sve zna pa ne bih niti pisao o tome (mada štošta govori o stihijskom upravljanju ovim gradom), da u izvršenju proračuna za 2015. godinu nisam naletio na zgodan podatak:
čišćenje javnih WC-a stajalo je porezne obveznike 44.475,09 u 2015. godini.

Nazdravlje! Grad bez ijednog dostupnog javnog WC-a isplatio je mjesečni iznos od 3.706,26 kuna mjsesčno za čišćenje tih zaključanih i nedostupnih zahoda.

Znam dosta ljudi u tako očajnoj životnoj situaciji da bi pristali za taj iznos (bruto) čistiti sve pobrojane zahode i kad bi bili otključani i u svakodnevnoj upotrebi.

Nagradno je pitanje: kome je isplaćeno čišćenje javnih WC-a? Smatram taj novac mraknut na najbezočniji način.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # kondutpišo 2016-06-25 22:30
Grad plaća čišćenje javnog wc-a u Osoru i na plaži u Nerezinama!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # wckara 2016-06-26 19:22
Javni wc u Osoru i plaža u Nerezinama su Grad Mali Lošinj,
imaš tablu u Beleju od kuda grad Mali Lošinj počinje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Gradska rasvjetaSilvano Perožić 2016-06-25 23:01
Možda i nije tema ovog članka , ali zašto se treći dan za redom u 23:00 h gasi javna rasvjeta na rivi Lošinjskih kapetana i sporednim uličicama ?
Mislite li da je ugodno stranim turistima šetati po Lošinju po mraku ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # svakih 15 mt. jedans.s. 2016-06-27 09:31
Citat Silvano Perožić:
Možda i nije tema ovog članka , ali zašto se treći dan za redom u 23:00 h gasi javna rasvjeta na rivi Lošinjskih kapetana i sporednim uličicama ?
Mislite li da je ugodno stranim turistima šetati po Lošinju po mraku ?
Bitno da se ne gasi niti jedan rasvjetni stup na šetnjici i biciklističkoj stazi do privatnog A/C Poljana,svjetli kao Jeruzalem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # privatni intereskuznjecov 2016-06-27 14:14
Citat s.s.:
Bitno da se ne gasi niti jedan rasvjetni stup na šetnjici i biciklističkoj stazi do privatnog A/C Poljana,svjetli kao Jeruzalem.
..a tek šetnica na Čikatu i svijetleće meduze koje troše struju više nego lampe u cijelom gradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # TOP 10 najljepših hrvatskih plažakomentator 2016-06-28 17:46
vecernji.hr/.../...

A gdje je tu Čikat? :P :P :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # A gdje je Čikat?PR 2016-07-05 18:39
Ove godine je broj Britanaca koje noće u Hrvatskoj porastao za 36 posto već u prvoj polovici godine, a pomami za Lijepom Našom kao idealnom turističkom destinacijom pridonosi i britanski mediji, koji je neumorno hvale. Upravo to je učinio i ugledni Telegraph u svome članku "23 razloga zašto svi ove godine idu u Hrvatsku", radeći nam tako odličnu reklamu.
express.hr/.../...
Nema Lošinja, nema veličanstvenog Čikata s meduzama u moru i superluksuznim vilama, a nema ni Apoksija. Ni dupina, ali to nije važno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # miomirisni vrtletizia 2016-07-05 20:19
Citat PR:

Nema Lošinja, nema veličanstvenog Čikata s meduzama u moru i superluksuznim vilama, a nema ni Apoksija. Ni dupina, ali to nije važno.
Jadranka nema PR službu ni marketing, ostali su na priučenim kadrovima koji jedva natucaju engleski a o drugim svjetskim jezicima da i ne govorimo. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # miomirisni otok vitalnosti, a o muljažama da i ne govorimohowyesno 2016-07-06 09:08
Citat letizia:
Citat PR:
Nema Lošinja, nema veličanstvenog Čikata s meduzama u moru i superluksuznim vilama, a nema ni Apoksija. Ni dupina, ali to nije važno.
Jadranka nema PR službu ni marketing, ostali su na priučenim kadrovima koji jedva natucaju engleski a o drugim svjetskim jezicima da i ne govorimo. :cry:
zato su morali zaposliti almighty Đurđicu za brand managera
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # ovaj mail kruži Lošinjem, uživajte...anketa 2016-07-06 20:30
Poštovani,

kako bi unaprijedili uslugu i poboljšali kvalitetu boravka i doživljaja naših posjetitelja u destinaciji, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji s Gradom Mali Lošinj i ove godine provodi online ankete o zadovoljstvu gostiju boravkom na Lošinju.

Ovim putem ljubazno Vas molimo da svojim gostima proslijedite linkove kroz Vašu korespondenciju s njima ili objavom na Vašim web stranicama, kako bi mogli izraziti svoje dojmove i ocijeniti zadovoljstvo boravkom i uslugama otoka vitalnosti:

Anketa zadovoljstva gostiju na Lošinju 2016. - HR: www.surveymonkey.com/r/J6LJV7T
Anketa zadovoljstva gostiju na Lošinju 2016. - SI: www.surveymonkey.com/r/J6FXVB5
Anketa zadovoljstva gostiju na Lošinju 2016. - GB: www.surveymonkey.com/r/J669NB3
Anketa zadovoljstva gostiju na Lošinju 2016- DE: de.surveymonkey.com/r/J6HWS2Q
Anketa zadovoljstva gostiju na Lošinju 2016- IT: it.surveymonkey.com/r/J6BC7FN

Također, molimo da podijelite našu objavu sa službene facebook stranice Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.


Zahvaljujemo Vam na sudjelovanju i srdačno pozdravljamo,


Vaša Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

Kontakti:
Priko 42, 51550 Mali Lošinj
Hrvatska
tel: +385 51 231884, 231 547
fax: +385 51 233 373
e-mail:
web: visitlosinj.hr
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # InvestiranjeZuki 2016-07-09 09:14
Ljudi moji prosao sam cijelu Hrvatsku i reci cu vam da je Losinj kao i Cres predivan, ali jednostavno nemam nikakve ponude, odnosno nije imao do sada...
Svi galame da Jadranka unistava otok, dok se meni cini da ga podize na financijski isplativiju razinu. Bilo bi lijepo kad bi svi mogli zivjeti bez novaca, ali u ovako uredjenom drustvu to nije moguce.
Stoga bolje imati bogatog susjeda nego siromasnog.
Nadalje plaze Losinj i Cres NEMAJU, nemoj te me krivo shvatiti, naravno da imaju, ali kad malo priupitate turiste, pogotovo one malo imucnije (srednja klasa) oni se razocarani malim brojem uredjenih plaza, oni zele tuseve, lezaljke, kafice.... a ne da se valjaju i bodu po stijenama i grotama. Da ne pricam da zele doci do plaze svojim automobilom ili sto blize.
Tako da zaboravite netaknutu prirodu ako ne zelite imati samo alternativce koji se vucaraju po otoku sa naprtnjacama i trose 100 kn dnevno.
Pozdrav!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Razina isplativostiFINA 2016-07-09 09:21
Citat Zuki:
Svi galame da Jadranka unistava otok, dok se meni cini da ga podize na financijski isplativiju razinu.
Čini ti se. Pogledaj podatke o prihodima, rashodima i gubitku Jadranka hodeli d.o.o. s web stranice FINE za prošlu godinu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # 946 od 948, umalo turistički gubitaš godinemože li gore? 2016-07-09 11:17
Miha mora da je presretan sa upravom koja uz ogromne managerske ugovore ostvaruje godišnji gubitak od 80 milijuna.
Novci su oprani, na vidiku je rasprodaja imovine i otkazi. Zaboravite i aerodrom i Mataldu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Snijeg za KostelićePajdo 2016-07-09 12:34
Citat FINA:
Citat Zuki:
Svi galame da Jadranka unistava otok, dok se meni cini da ga podize na financijski isplativiju razinu.
Čini ti se. Pogledaj podatke o prihodima, rashodima i gubitku Jadranka hodeli d.o.o. s web stranice FINE za prošlu godinu.
Zanimljivo je da o financijskim rezultatima "majke Lošinja" na mijenjanju lica i naličja otoka nije bilo izviješće u Novom listu. Inače svako malo imamo vijest o događanjima u Jadranki da se nešto prezentira pa se u luksuznim objektima okupili uglednici:Sjeti mo se samo pisanja o Curavićevoj bijeloj zastavi i snijegu za Kosteliće u Beleviju :lol:
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # propala investicija - destinacija na aparatimaA8 2016-07-09 12:58


očito je manager grupne prodaje potpuno zakazao
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ManagerijaSpidi Gonzales 2016-07-09 13:13
Citat A8:
očito je manager grupne prodaje potpuno zakazao
Možda nije dovoljno volio brzu vožnju vrhunskim službenim automobilom što je bio uvjet natječaja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # sitting and smilingVladar 2016-07-09 13:22
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # RazotkrivanjeDr. Freud 2016-07-09 13:36
Psihijatar Sigmund Freud smatrao je da svaka omaška u govoru otkriva nesvjesnu misao, želju, motiv ili uvjerenje onoga tko ju je počinio. Koje uvjerenje otkriva ova pogreška s tribine o planovima prostora?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # dužina pimpekaBistrooki 2016-07-09 14:18
Umišljenost, prepotencija i bahatost (svi drugi su zrak), kad tad dođu na naplatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # kasapinkurta 2016-07-10 07:50
Citat Vladar:
Dobro veli ovaj poznati turistički stručnjak, na Lošinju stvarno nema ozbiljnog turizma, svake godine kvaliteta pada i skraćuje se sezona. Ako vlasnici Jadranke ne promijene Upravu loše im se piše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # optimumSandro 2016-07-10 09:24
Citat kurta:
Citat Vladar:
Dobro veli ovaj poznati turistički stručnjak, na Lošinju stvarno nema ozbiljnog turizma, svake godine kvaliteta pada i skraćuje se sezona. Ako vlasnici Jadranke ne promijene Upravu loše im se piše.
Jedan još veći turistički stručnjak je nedavno izjavio da hoteli najbolje posluju kada je popunjenost oko 40%
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Tko to tamo vlada?Borat 2016-07-10 09:33
Citat kurta:
Ako vlasnici Jadranke ne promijene Upravu loše im se piše.
A tko su zapravo vlasnici Jadranke? Šta ako je vlasnik uprava, t.j. ovaj što vlada :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Operacija BasketballGlavoć 2016-07-10 10:04
Citat Borat:
Citat kurta:
Ako vlasnici Jadranke ne promijene Upravu loše im se piše.
A tko su zapravo vlasnici Jadranke?
"locirati, identificirati, uhititi i transferirati" :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # otvoreno pismoTiger Woodz 2016-07-16 16:12
Citat Vladar:

Poštovani gospodine, zanima me kada ćete izgraditi golf terene o kojima se piše već dvije godine.
Srdačan pozdrav,
Tiger Woodz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # misli ozbiljnoleo 2016-07-17 08:32
Citat Tiger Woodz:

Poštovani gospodine, zanima me kada ćete izgraditi golf terene o kojima se piše već dvije godine.
Srdačan pozdrav,
Tiger Woodz
Nikada, nikada, jer nema više dolara !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # pokrijte se ušimaMassimo 2016-07-18 09:09
Citat leo:
Citat Tiger Woodz:

Poštovani gospodine, zanima me kada ćete izgraditi golf terene o kojima se piše već dvije godine.
Srdačan pozdrav,
Tiger Woodz
Nikada, nikada, jer nema više dolara !!!

firma neozbiljna, direktori plejboji i šarlatani
pitam se, s kim to gradonačelnik tikve sadi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # strukaturist 2016-07-10 11:06
edan još veći turistički stručnjak je nedavno izjavio da hoteli najbolje posluju kada je popunjenost oko 40%
Nesuđeni ministar turizma ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # mister 40 %ilija 2016-07-10 12:01
Citat turist:
edan još veći turistički stručnjak je nedavno izjavio da hoteli najbolje posluju kada je popunjenost oko 40%
Nesuđeni ministar turizma ???
Taj bi nesuđeni ministar dobro došao Upravi Jadranke kao konzultant, barem bi smanjio gužve na parkiralištima i plažama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Ruski kapital kruži HrvatskomKazačok 2016-07-12 14:38
Nacional, koji je aferom „konzultantica“ srušio Vladu i Karamarka kao predsjednika HDZ-a piše o novoj aferi primanja milijunske donacije ruskog kapitala nejasnog porijekla. U složenoj operaciji skrivanja porijekla novca spominju se tvrke Migrit i Titan iza kojih, kako se sumnja, stoji ruski kapital, odnosno poduzetnica Oksana Dvinskykh, bliska prijateljica Karamarkove supruge konzultantice.
novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Tjednik-koji-je-srusio-Vladu-otkriva-da-se-HDZ-financirao-sumnjivim-ruskim-kapitalom-Ruskim-novcem-platili-Nijemcima-izradu-gospodarskog-programa

Ova se prijateljica Karamarkove supruge spominje i u vezi s natjecanjem za kupovinu lošinjske vojne luke Velopin jer je iskazala interes u ime tvrtke Titan.
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # ruka ruku mijeervin 2016-07-12 16:38
Citat Kazačok:
Ova se prijateljica Karamarkove supruge spominje i u vezi s natjecanjem za kupovinu lošinjske vojne luke Velopin jer je iskazala interes u ime tvrtke Titan.
Oksana Dvinski buduća vlasnica Kovčanja biti će uskoro naša sugrađanka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ruka ruku mije, ali ne i obrazKazačok 2016-07-12 16:47
U novcu je u HDZ (12,8 mil. kuna) najviše uložila karlovačka Lana Commerce u vlasništvu obitelji Hanžel koja je donirala dvjesto tisuća kuna. Isto toliko, ali u uslugama donirao je Alatir Dragana Ćuće. Među velikim donatorima nalazi se splitski ST Projekt Ante Lovrića i Potestas Joze Tomaša koji su donirali 180 odnosno 150 tisuća kuna. Elektrocentar Petak iz Ivanić Grada donirao je u dva navrata da bi konačna brojka bila 120 tisuća kuna.

Među onima koji prelaze šesteroznamenka stu brojku su i Titan nekretnine Oksane Dvinskykh koja je prijateljica Ane Karamarko, supruge HDZ-ova šefa Tomislava. Tvrtka se našla u fokusu prošlog ljeta kada se tvrtka Migrit energija, čija je ona također vlasnica, pokušala uključiti u posao s nuklearnom energijom u Finskoj. U posao nisu ušli jer su Finci smatrali da iza svega stoji ruski novac.

Naime Migrit je imao temeljni kapital od 21 tisuću kuna, a prijavili su se za posao od 6,5 milijardi eura. Finski mediji prošlog su ljeta objavili i popis putnika koji su 2. srpnja doletjeli iz Zagreba. Uz Oksanu u avionu je bio i bračni par Karamarko. Ali iz HDZ-a su poručili da je to bilo slučajno jer je njihov šef išao na The Northern Light Summit, skup poslovnih ljudi iz Europe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ples sa vukovimarobi 2016-07-12 18:15
Citat Kazačok:


Među onima koji prelaze šesteroznamenkastu brojku su i Titan nekretnine Oksane Dvinskykh koja je prijateljica Ane Karamarko, supruge HDZ-ova šefa Tomislava. Tvrtka se našla u fokusu prošlog ljeta kada se tvrtka Migrit energija, čija je ona također vlasnica, pokušala uključiti u posao s nuklearnom energijom u Finskoj. U posao nisu ušli jer su Finci smatrali da iza svega stoji ruski novac.
Znači da je u posao oko kupovine vojne luke Kovčanje uključen i Karamarko a ne samo Kotromanović
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # perilica za prljave rublje?Baltazar 2016-07-13 18:17
Kolumnist Novog lista zgodno napisao: Nekada je bio veš mašina za prljavo rublje, a danas je perilica za prljave rublje. Odnosi se na HDZ zbog ove zadnje afere, ali možda važi i za Lošinj :lol:
novilist.hr/Komentari/Kolumne/Komentar-Branka-Mijica/Prljavo-rublje-za-Nova-pokoljenja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # pazi KIkiPašteta 2016-07-13 21:34
O Gariju ne pišite ništa loše, Kiki to odmah obriše.
Na otocima net, Gari je svuda svakoga prima, vse živo otvara sve živo kadrovira,
kao da se priprema za novi mandat Gradonačelnika, jer ga HDZ ne želi više ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # pucanj u praznoosip 2016-07-14 07:28
Citat Pašteta:
O Gariju ne pišite ništa loše, Kiki to odmah obriše.
Na otocima net, Gari je svuda svakoga prima, vse živo otvara sve živo kadrovira,
kao da se priprema za novi mandat Gradonačelnika, jer ga HDZ ne želi više ?
Ako ga neće njegova stranka kandidirati onda hoće HNS koja je njegova prva ljubav u politici. Time će HDZ izgubiti i gradonačenika i većinu u gradskom vijeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # SapunjanjeViM 2016-07-14 08:45
Citat Pašteta:
Na otocima net, Gari je svuda svakoga prima, vse živo otvara sve živo kadrovira, kao da se priprema za novi mandat Gradonačelnika, jer ga HDZ ne želi više ?
Otkud ti ideja da ga HDZ ne želi više? HDZ će kandidirati i tovara ako procjeni da će pobjediti. A Gari je započeo vlastitu, t.j. osobnu, nestranačju kampanju ne samo na otoci.net nego i na radiju Jadranka i u Novom listu. Možda on ne želi HDZ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # sapun i daskanjam , njam 2016-07-14 10:00
Citat ViM:
Citat Pašteta:
Na otocima net, Gari je svuda svakoga prima, vse živo otvara sve živo kadrovira, kao da se priprema za novi mandat Gradonačelnika, jer ga HDZ ne želi više ?
Otkud ti ideja da ga HDZ ne želi više? HDZ će kandidirati i tovara ako procjeni da će pobjediti. A Gari je započeo vlastitu, t.j. osobnu, nestranačku kampanju ne samo na otoci.net nego i na radiju Jadranka i u Novom listu. Možda on ne želi HDZ?
Hdz je povukao svoje glavne vedete Badurinu i Nedića u mirne vode kako bi sakrio njihovu rabotu oko provizija, ali se Gari ne da on ide i dalje u nove pobjede ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
66 # Znakovito ...Kerempuh 2016-07-14 10:18
Citat ViM:
Citat Pašteta:
Na otocima net, Gari je svuda svakoga prima, vse živo otvara sve živo kadrovira, kao da se priprema za novi mandat Gradonačelnika, jer ga HDZ ne želi više?
Otkud ti ideja da ga HDZ ne želi više? HDZ će kandidirati i tovara ako procjeni da će pobjediti. A Gari je započeo vlastitu, t.j. osobnu, nestranačku kampanju ne samo na otoci.net nego i na radiju Jadranka i u Novom listu. Možda on ne želi HDZ?
Pa i ovaj članak u Jutarnjem listu je Garijeva predizborna promičba. Šolić je milostivo dopustio da zasluge za mijenjanje lica i naličja Lošinja Gari pripiše sebi i hvali ga što ima sluha za daljnje planove (aerodrom, golf). HDZ se u članku spominje samo jednom ("Gari Cappelli HDZ-ov je gradonačelnik Malog Lošinja već u trećem mandatu ..."), a gradsko vijeće koje donosi odluke - ni jednom. Kao da ne postoji. Znakovito ... ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # poslušnici a ne pobjedniciđuro 2016-07-14 12:08
Citat Kerempuh:
Pa i ovaj članak u Jutarnjem listu je Garijeva predizborna promičba. Šolić je milostivo dopustio da zasluge za mijenjanje lica i naličja Lošinja Gari pripiše sebi i hvali ga što ima sluha za daljnje planove (aerodrom, golf). HDZ se u članku spominje samo jednom ("Gari Cappelli HDZ-ov je gradonačelnik Malog Lošinja već u trećem mandatu ..."), a gradsko vijeće koje donosi odluke - ni jednom. Kao da ne postoji. Znakovito ... ;-)
Zašto bi bilo znakovito da se ne spominje gradsko vijeće, pa već i vrapci na krovu znaju da je to obična garijeva glasačka mašina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
39 # ReflektoriKerempuh 2016-07-14 12:21
Citat đuro:
Citat Kerempuh:
Pa i ovaj članak u Jutarnjem listu je Garijeva predizborna promičba. Šolić je milostivo dopustio da zasluge za mijenjanje lica i naličja Lošinja Gari pripiše sebi i hvali ga što ima sluha za daljnje planove (aerodrom, golf). HDZ se u članku spominje samo jednom ("Gari Cappelli HDZ-ov je gradonačelnik Malog Lošinja već u trećem mandatu ..."), a gradsko vijeće koje donosi odluke - ni jednom. Kao da ne postoji. Znakovito ... ;-)
Zašto bi bilo znakovito da se ne spominje gradsko vijeće, pa već i vrapci na krovu znaju da je to obična garijeva glasačka mašina.
Znakovito je to što Gradsko vijeće nije spomenuto. Time su reflektori u javnosti osvijetlili uz Šolića samo njega kao zaslužnog što su velika strana ulaganja promijenila Lošinj. Da je iz HDZ-a spomenuo je samo radi ambicije da zbog tih uspjeha nakon Klimana on postane Kliman.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # epur si muovenando 2016-07-14 14:22
Citat Kerempuh:
Znakovito je to što Gradsko vijeće nije spomenuto. Time su reflektori u javnosti osvijetlili uz Šolića samo njega kao zaslužnog što su velika strana ulaganja promijenila Lošinj. Da je iz HDZ-a spomenuo je samo radi ambicije da zbog tih uspjeha nakon Klimana on postane Kliman.
Danas je u Rijeci budući predsjednik HDZ-a g. Plenković prihvatio prijedlog da Gari bude kandidat za ministra turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # Popločani putmix 2016-07-14 14:57
Citat nando:
Danas je u Rijeci budući predsjednik HDZ-a g. Plenković prihvatio prijedlog da Gari bude kandidat za ministra turizma.
Možda ga stavi i na listu za Sabor. Kažu da je Plenković drugi Sanader pa bi mogao Gariju dati isto što i on.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ritual stranačke odanostiSluga pokorni 2016-07-15 08:49
Citat mix:
Citat nando:
Danas je u Rijeci budući predsjednik HDZ-a g. Plenković prihvatio prijedlog da Gari bude kandidat za ministra turizma.
Možda ga stavi i na listu za Sabor. Kažu da je Plenković drugi Sanader pa bi mogao Gariju dati isto što i on.
Do jučer su izražavali bezrezervnu potporu Karamarku, a danas u Plenkovića gledaju kao božanstvo psećim pogledima odanosti. Cappeli i Butković se drže blizu novog stranačkog vođe (izabranog prije izbora) jer znaju da trebaš biti blizu vatre da se ogriješ.

www.youtube.com/.../

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Lajk za KaramarkaFb 2016-07-15 09:44
Na fejsu zajednice ZA Tomislava Karamarka ima oko 6000 lajkova a među inim i lajk Ante Nedića predsjednika GO HDZ Mali Losinj. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Hoćemo li drugovi?Hugo 2016-07-15 10:04
Citat Fb:
Na fejsu zajednice ZA Tomislava Karamarka ima oko 6000 lajkova a među inim i lajk Ante Nedića predsjednika GO HDZ Mali Losinj. :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # U nedjelju fešta demokracijeDara Bubamara 2016-07-15 15:02
Na tragu Hitlerovog slogana održavaju se izbori 17.07.2016., u drugoj dekadi drugog milenija u srcu Europe. Ein Volk, ein Reich, ein Führer. Jedan član, jedan glas, jedan kandidat.

Na tragu Hitlerovog slogana održavaju se izbori 17.07.2016., u drugoj dekadi drugog milenija u srcu Europe.
Desetine tisuća zajapurenih osvjedočenih domoljuba će u nedjelju nakon mise i popunjavanja tiketa u kladionici uredno i savjesno ispuniti svoju domoljubnu i državotvornu dužnost.
Utegnuti u svečano crno odijelo, koje malo daje na naftalin, košulje sa otkopčanim gornjim pucetom, kravatom ležerno opuštenom, da se vidi otkopčano puce, obaveznom iglom za kravatu na kojoj se koči krupan uzorak hrvatskog pletera, prići će ozbiljno biračkoj komisiji, predati člansku iskaznicu, još malo ljepljivu od pljuvanja i ljepljenja na čelo od proslave pet uzastopnih pobjeda.
Sjeda za stol, pažljivo čita, razmišlja, kao da razmišlja o rezultatu i koeficijentu Milwaukee Bucksa i Houston Rocketsa.
Svjestan je svoje važnosti, svjestan da njegov glas odlučuje o predsjedniku državotvorne stranke, od uzbuđenja cijelu noć nije spavao, a eto, sada mu se znoje dlanovi. Njega njegova stranka voli i poštuje, misli na njega, eto, i sada mu pomaže, jer predložen je samo jedan kandidat, da ne mora previše razmišljati, da ga ne dovodi u dilemu.
Novog predsjednika stranke birat će se između Andreja i Plenkovića: Ne sumnjam da će članstvo izabrati najboljeg između jednog kandidata.
Nakon samo dvije minute domoljub zaokružuje, ubacuje listić, šeretski namigujući članici komisije sa kojom je na prošlom hodočašću u Međugorje imao neke vesele trenutke.
Izlazi sretan. Ulazi u omiljeni kafić, naručuje kavu i lozu, upušta se uz čarobne stihove Dare Bubamare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # $$$hahahaHDZ 2016-07-15 17:44
Pa zar nije nedavno ta ista nenad*ebiva stranka, prije samo tri mjeseca jednoglasno izabrala Tomislava Karamarka, velikog hrvatinu, za svog jedinog i najboljeg vođu. Lakrdijaši mijenjau vodstvo kao čarape.
otoci.net/index.php/u-politici/4826-glasalo-44-hdz-ovaca-neizvjesnost-izostala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # guske u magliGS95 2016-07-15 18:35
Citat hahahaHDZ:
Pa zar nije nedavno ta ista nenad*ebiva stranka, prije samo tri mjeseca jednoglasno izabrala Tomislava Karamarka, velikog hrvatinu, za svog jedinog i najboljeg vođu. Lakrdijaši mijenjaju vodstvo kao čarape.
otoci.net/index.php/u-politici/4826-glasalo-44-hdz-ovaca-neizvjesnost-izostala
Citat hahahaHDZ:
Pa zar nije nedavno ta ista nenad*ebiva stranka, prije samo tri mjeseca jednoglasno izabrala Tomislava Karamarka, velikog hrvatinu, za svog jedinog i najboljeg vođu. Lakrdijaši mijenjau vodstvo kao čarape.
otoci.net/index.php/u-politici/4826-glasalo-44-hdz-ovaca-neizvjesnost-izostala
Druže Karamarko mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Only Fools and CroatsN1 2016-07-20 06:57
Razmislite još jednom, najozbiljnije, o oduzimanju glasačkog prava članovima HDZ-a - najveće i pojedinačno najjače hrvatske stranke, partije koja izravno utječe na vaše živote i sudbine, čak i u opoziciji. Jer kad ta megastranka za predsjednika danas jednoglasno izabere ljutog državotvornog Hrvatinu, a već sutra fićfirića koji slaže čarape s kravatom, morate se zapitati je li zaista mudro tako neubrojivim ljudima - koji cjelokupnu političku paradigmu mijenjaju češće nego donje rublje, sjevernokorejsk om većinom – povjeriti sudbinu cijele jedne države. Danas Plenković, sutra Goldstein, Thompson, Pupovac ili Šuput, piše Boris Dežulović za N1.
hr.n1info.com/a138167/Kolumne/Boris-Dezulovic/ONLY-FOOLS-AND-CROATS.html
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Bad Meets EvilT-Rex 2016-07-15 10:20
Nisu krivi jer su krali, nego su krivi jer su šutjeli, okretali glavu, zatvarali oči i odobravali način financiranja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # tko visoko leti nisko padakompanjo 2016-07-16 07:31
Citat Sluga pokorni:
Možda ga stavi i na listu za Sabor. Kažu da je Plenković drugi Sanader pa bi mogao Gariju dati isto što i on.
Do jučer su izražavali bezrezervnu potporu Karamarku, a danas u Plenkovića gledaju kao božanstvo psećim pogledima odanosti. Cappeli i Butković se drže blizu novog stranačkog vođe (izabranog prije izbora) jer znaju da trebaš biti blizu vatre da se ogriješ.Oleg i Gari su zaboravili priču o Dedalu i Ikaru i pouku da se nikad ne smiješ previše približiti izvoru topline da se ne otopi vosak na krilima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # mitologijahector 2016-07-20 07:19
Citat kompanjo:
Oleg i Gari su zaboravili priču o Dedalu i Ikaru i pouku da se nikad ne smiješ previše približiti izvoru topline
Mnogi su zaboravili tu priču iz grčke mitologije zato je situacija u Lošinju kaotična.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Plenkijevi ministrantiVuglec 2016-08-21 15:46
Citat Sluga pokorni:
Citat mix:
Citat nando:
Danas je u Rijeci budući predsjednik HDZ-a g. Plenković prihvatio prijedlog da Gari bude kandidat za ministra turizma.
Možda ga stavi i na listu za Sabor. Kažu da je Plenković drugi Sanader pa bi mogao Gariju dati isto što i on.
Do jučer su izražavali bezrezervnu potporu Karamarku, a danas u Plenkovića gledaju kao božanstvo psećim pogledima odanosti. Cappeli i Butković se drže blizu novog stranačkog vođe (izabranog prije izbora) jer znaju da trebaš biti blizu vatre da se ogriješ.
www.youtube.com/.../

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i njegovi ministranti na Trsatu. Iz Dnevnika HRT.
www.youtube.com/.../

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Gazdine gorileFant 2016-08-21 19:29
Citat Vuglec:
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i njegovi ministranti na Trsatu. Iz Dnevnika HRT.
www.youtube.com/.../

Meni nekako više bacaju na gazdine tjelohranitelje . Samo im fale one slušalice u ušima :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # DomoljubljeBruno 2016-08-22 18:54
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Malo sutraMinistar turizma 2016-07-14 16:06
Citat nando:
Danas je u Rijeci budući predsjednik HDZ-a g. Plenković prihvatio prijedlog da Gari bude kandidat za ministra turizma.
Može se on kandidirati koliko hoće, ali uzalud jer HDZ se neće vratiti na vlast pa da ima tri Plenkovića na čelu. A izbori će biti taman na vrijeme da se i javno rasprave već sada nenadoknadivo loši turistički rezultati na Lošinju. Uzalud Gariju sve ambicije kada nema rezultata. Možda mu upali fora da ponovo bude najšutljiviji saborski zastupnik, bar će imati dobru plaću kada HDZ izgubi i lokalne izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # povratak otpisanihbond james bond 2016-07-15 20:48
Citat Ministar turizma:
A izbori će biti taman na vrijeme da se i javno rasprave već sada nenadoknadivo loši turistički rezultati na Lošinju. Uzalud Gariju sve ambicije kada nema rezultata. Možda mu upali fora da ponovo bude najšutljiviji saborski zastupnik, bar će imati dobru plaću kada HDZ izgubi i lokalne izbore.
A što će biti sa Gariem ako se Karamarko vrati na čelo HDZ-a ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # malo morgenrema, rema 2016-07-15 10:06
Danas je u Rijeci budući predsjednik HDZ-a g. Plenković prihvatio prijedlog da Gari bude kandidat za ministra turizma.
Kada svi njegovi posli i provizije izađu na vidjelu, biti će ministar u remetinu za kulturu i turizam .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # plovi mala barkačiribiri 2016-07-15 10:24
Citat rema, rema:
Danas je u Rijeci budući predsjednik HDZ-a g. Plenković prihvatio prijedlog da Gari bude kandidat za ministra turizma.
Kada svi njegovi posli i provizije izađu na vidjelu, biti će ministar u remetinu za kulturu i turizam .
U Remetincu će biti jača vlada po imenima nego što je ova tehnička vlada !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Dumb and DumberGlavni tajnik 2016-07-15 19:59
Citat rema, rema:
Danas je u Rijeci budući predsjednik HDZ-a g. Plenković prihvatio prijedlog da Gari bude kandidat za ministra turizma.
Kada svi njegovi posli i provizije izađu na vidjelu, biti će ministar u remetinu za kulturu i turizam .


uz ovakve koalicijske partnere HDZ više nikad neće dobiti izbore

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # 44 : 56SV 2016-07-16 14:12
Citat rema, rema:
Danas je u Rijeci budući predsjednik HDZ-a g. Plenković prihvatio prijedlog da Gari bude kandidat za ministra turizma.
Ćisto sumnjam. Zar ne zna da je za njga glasovalo samo 44 % lošinjskih HDZ-ovaca?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # ProsvjedŠehid 2016-07-20 13:02
Citat SV:
Citat rema, rema:
Danas je u Rijeci budući predsjednik HDZ-a g. Plenković prihvatio prijedlog da Gari bude kandidat za ministra turizma.
Ćisto sumnjam. Zar ne zna da je za njga glasovalo i samo 44 % lošinjskih HDZ-ovaca?
Onih 56% koji nisu glasovali za Plenkovića time su prosvjedovali što je njihovom miljeniku handžarliji Hasi zabranjeno kandidiranje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # jednadžba sa dvije nepoznanicemagriš 2016-07-20 13:52
Citat Šehid:
Onih 56% koji nisu glasovali za Plenkovića time su prosvjedovali što je njihovom miljeniku handžarliji Hasi zabranjeno kandidiranje.
Misliš na Pašalića ili Hasanbegovića ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # UlizištvoNJONJO 2016-07-21 19:20
Mora da su Gari i Nedić sretni što je novi predsjednik za glavnog tajnika HDZ postavio najvećeg ulizicu Jandrokovića zvanog Njonjo i Pudlica. Sada znaju put s kojeg ne smiju skretati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # šetebandjerizamruger 2016-07-24 08:19
Citat NJONJO:
Mora da su Gari i Nedić sretni što je novi predsjednik za glavnog tajnika HDZ postavio najvećeg ulizicu Jandrokovića zvanog Njonjo i Pudlica. Sada znaju put s kojeg ne smiju skretati
Ne mogu oni pogriješiti ni u bunilu, uvijek su na pobjedničkoj strani i samo mijenjaju slike na zidu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # HvalisavciGost 2016-07-31 16:10
Čitam ovaj članak i pitam se kome je namijenjen i koji mu je cilj. Je li to treba biti pohvala Šoliću, Mihi, ruskom kapitalu ili Kapeliju (ili svima skupa), ali kad vidim da se citira kako gradonačelnik kaže "Ovo je lijepo mjesto za život i ljudi to prepoznaju. Opredjelili smo se za održivi razvoj i turizam baziran na zdravom životu, pješačenje, bicikliranje... Imamo veliki projekt uređenja 200 kilometara šetnice koja obilazi čitav otok, imamo nadaleko poznat "Miomirisni vrt", ovdje raste više od tisuću vrsta ljekovitog bilja" učini mi se da se novinari zafrkavaju s hvalisavcima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # pašteta-turizamTiger Woodz 2016-07-31 16:51
Citat Gost:
Čitam ovaj članak i pitam se kome je namijenjen i koji mu je cilj. Je li to treba biti pohvala Šoliću, Mihi, ruskom kapitalu ili Kapeliju (ili svima skupa), ali kad vidim da se citira kako gradonačelnik kaže "Ovo je lijepo mjesto za život i ljudi to prepoznaju. Opredjelili smo se za održivi razvoj i turizam baziran na zdravom životu, pješačenje, bicikliranje... Imamo veliki projekt uređenja 200 kilometara šetnice koja obilazi čitav otok, imamo nadaleko poznat "Miomirisni vrt", ovdje raste više od tisuću vrsta ljekovitog bilja" učini mi se da se novinari zafrkavaju s hvalisavcima.
Gradonačelnik nam nabraja pixdarije, a svi jako dobro znamo da bez golfa nema ozbiljnog turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # autobus calipsotrol 2016-07-31 19:31
Citat Tiger Woodz:
Gradonačelnik nam nabraja pixdarije, a svi jako dobro znamo da bez golfa nema ozbiljnog turizma.
To je samo bacanje prašine u oči, nije problem u golfu nego u aerodromu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Carski hiroviGost 2016-08-01 08:36
Citat Tiger Woodz:
Citat Gost:
Čitam ovaj članak i pitam se kome je namijenjen i koji mu je cilj. Je li to treba biti pohvala Šoliću, Mihi, ruskom kapitalu ili Kapeliju (ili svima skupa), ali kad vidim da se citira kako gradonačelnik kaže "Ovo je lijepo mjesto za život i ljudi to prepoznaju. Opredjelili smo se za održivi razvoj i turizam baziran na zdravom životu, pješačenje, bicikliranje... Imamo veliki projekt uređenja 200 kilometara šetnice koja obilazi čitav otok, imamo nadaleko poznat "Miomirisni vrt", ovdje raste više od tisuću vrsta ljekovitog bilja" učini mi se da se novinari zafrkavaju s hvalisavcima.
Gradonačelnik nam nabraja pixdarije, a svi jako dobro znamo da bez golfa nema ozbiljnog turizma.
Svi jako dobro znamo da to kako bez golfa nema ozbiljnog turizma nije drugo doli parola da se javnosti i nadležnim organima proda Mihin hir da u blizini svoga Čikata ima i golf igralište.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # ironijaTiger Woodz 2016-08-01 11:06
Citat Gost:
Svi jako dobro znamo da to kako bez golfa nema ozbiljnog turizma nije drugo doli parola da se javnosti i nadležnim organima proda Mihin hir da u blizini svoga Čikata ima i golf igralište.
Ti i dalje ne kapiš?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ispuhani balonBanan Co Ltd 2016-08-01 12:34
sve ovo je bio jedan prenapuhani balon.
nema više ni aerodroma, ni golfa, ni hotela. firma je u bankrotu, slijede otkazi i rasprodaja imovine. tko je jamio, jamio je.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jesi nisiHugo 2016-08-01 14:51
Citat Banan Co Ltd:
sve ovo je bio jedan prenapuhani balon. nema više ni aerodroma, ni golfa, ni hotela. firma je u bankrotu, slijede otkazi i rasprodaja imovine. tko je jamio, jamio je.
U dvije godine su uspjeli upropastiti firmu. Vlado se vrti u grobu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Privatizacijski plijenRuska veza 2016-08-01 15:15
Citat Hugo:
Citat Banan Co Ltd:
sve ovo je bio jedan prenapuhani balon. nema više ni aerodroma, ni golfa, ni hotela. firma je u bankrotu, slijede otkazi i rasprodaja imovine. tko je jamio, jamio je.
U dvije godine su uspjeli upropastiti firmu. Vlado se vrti u grobu.
Ali u članku piše da je ruski kapital spasio Jadranku:
TURBULENTNA VREMENA
U gotovo 30 godina karijere u toj tvrtki svjedočio je turbulentnim vremenima. Svojevremeno je Jadranka bila jedinstven primjer privatizacije u Hrvatskoj, gdje su svi radnici dobili jednak udio te osnovali prvi ESOP u Hrvatskoj, zadržavši 24,99 posto vlasništva. U to su se vrijeme na kompaniju vršili snažni pritisci s raznih strana, mnogi su je se pokušavali dokopati kao privatizacijsko g plijena, no tvrtka se uspjela oduprijeti i nastaviti svojim putem. Kompanija je prije nekoliko godina prodana i u vlasništvu je zagrebačke tvrtke Beta ulaganja koja je, pak, u vlasništvu UK Prosmvyaza, društva za upravljanje investicijskim fondovima iz Ruske Federacije.

Znači, mnogi su se pokušavali dokopati Jadranke kao privatizacijsko g plijena, ali tvrtka se tome uspjela oduprijeti da bi postala plijen ruskog kapitala. Koga to Šolić i Kapeli za.ebavaju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # lignjaHugo 2016-08-01 15:44
Baš me zanima kako će gradski oci promijeniti retoriku kad svima bude jasno da su i firma i turizam otišli kvragu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # octopusalvaro 2016-08-01 17:51
Citat Hugo:
Baš me zanima kako će gradski oci promijeniti retoriku kad svima bude jasno da su i firma i turizam otišli kvragu.
Gradski oci to neće ni primijetiti jer će u to vrijeme biti u svojoj rezervnoj domovini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...Pokemon 2016-08-01 18:20
Citat alvaro:
Citat Hugo:
Baš me zanima kako će gradski oci promijeniti retoriku kad svima bude jasno da su i firma i turizam otišli kvragu.
Gradski oci to neće ni primijetiti jer će u to vrijeme biti u svojoj rezervnoj domovini.

Imaju li i odgovorni drugovi rezervnu državu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Jutarnje radostiBudilica 2016-08-01 14:34
Gradonačelnik kaže "Ovo je lijepo mjesto za život i ljudi to prepoznaju." To naročito prepoznaju oni koji žive u centru grada pa tek što uspiju zaspati od buke s terasa kafića bude se i ustaju zbog radova na čišćenju rive. Ovo je snimljeno u 5,45 kod muzeja Apoksiomena.


www.youtube.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Žrtve održivog razvojaGost 2016-08-02 08:19
Citat Budilica:
Gradonačelnik kaže "Ovo je lijepo mjesto za život i ljudi to prepoznaju." To naročito prepoznaju oni koji žive u centru grada pa tek što uspiju zaspati od buke s terasa kafića bude se i ustaju zbog radova na čišćenju rive. Ovo je snimljeno u 5,45 kod muzeja Apoksiomena.

Ostavite svaku nadu da ćete mirno spavati vi koji stanujete na gradskom prostoru koji Kapeli daje u najam ugostiteljima. Vi ste žrtve Kapelijeve politike održivog razvoja turizma na račun žitelja Malog Lošinja. Nakon dernečenja dopuštenog do iza ponoći slijedi rano jutarnje bučno čišćenje grada. Zaista lijepo mjesto za život
...
www.youtube.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Gost 2016-08-23 10:10
Citat Budilica:
Gradonačelnik kaže "Ovo je lijepo mjesto za život i ljudi to prepoznaju."
Koliko je Lošinj lijepo mjesto za život prepoznali su i ovi: "Roditelji troipolgodišnje g mališana, Vedrana i Saša Maver iz Malog Lošinja, zatražili su pomoć odvjetnika kako bi i zakonski učinili sve kako bi njihov dječak koji boluje od epilepsije mogao pohađati vrtić kao i sva ostala djeca, a ne tek povremeno, tri puta po sat vremena tjedno, kako je u ovom trenutku prijedlog uprave Dječjeg vrtića Cvrčak u Malom Lošinju."
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Kapilevo izmotavanjeVM 2016-08-23 15:46
Citat Gost:
Citat Budilica:
Gradonačelnik kaže "Ovo je lijepo mjesto za život i ljudi to prepoznaju."
Koliko je Lošinj lijepo mjesto za život prepoznali su i ovi: "Roditelji troipolgodišnjeg mališana, Vedrana i Saša Maver iz Malog Lošinja, zatražili su pomoć odvjetnika kako bi i zakonski učinili sve kako bi njihov dječak koji boluje od epilepsije mogao pohađati vrtić kao i sva ostala djeca, a ne tek povremeno, tri puta po sat vremena tjedno, kako je u ovom trenutku prijedlog uprave Dječjeg vrtića Cvrčak u Malom Lošinju."
novilist.hr/.../...
Ovo je skandalozan primjer birokratskog zlostavljanja roditelja na štetu nedužnog djeteta. A gradonačelnik koji naš novac putem Proraručuna preljeva u Dječji vrtić se izmotava kako "vjeruje u rješenje", poštuje rad struke i pravda se da ne smije vršiti pritisak, a sve to samo da izbjegne izravno izjašnjavanje o bezobrazluku ravnateljice vrtića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # došla cica na kolicahulk 2016-08-23 16:10
Citat VM:
Ovo je skandalozan primjer birokratskog zlostavljanja roditelja na štetu nedužnog djeteta. A gradonačelnik koji naš novac putem Proraručuna preljeva u Dječji vrtić se izmotava kako "vjeruje u rješenje", poštuje rad struke i pravda se da ne smije vršiti pritisak, a sve to samo da izbjegne izravno izjašnjavanje o bezobrazluku ravnateljice vrtića.
Gradonačelnik se izmotava jer mora štititi ravnateljicu vrtića koju je on na silu postavio, iako su zaposlenici dječjeg vrtića glasovali za gđu Melitu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # samo struku nosim ja u dušistari pjer 2016-08-24 07:44
Citat VM:
A gradonačelnik koji naš novac putem Proraručuna preljeva u Dječji vrtić se izmotava kako "vjeruje u rješenje", poštuje rad struke i pravda se da ne smije vršiti pritisak, a sve to samo da izbjegne izravno izjašnjavanje o bezobrazluku ravnateljice vrtića.
Gradonačelnik nikad ne poštuje stručna mišljenja nego radi upravo suprotno. U ovom slučaju postoji preporuka specijalista neonatologa, pedijatrijskog neurologa i specijalista kliničkog psihologa u uključivanju djeteta u redovni dječji vrtić. Mogla bi ravnateljica dobiti pakrački dekret, a Gari ponovno ostati bez ministarskog položaja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Stručni alibiHari Poter 2016-08-24 09:48
Citat stari pjer:
Citat VM:
A gradonačelnik koji naš novac putem Proraručuna preljeva u Dječji vrtić se izmotava kako "vjeruje u rješenje", poštuje rad struke i pravda se da ne smije vršiti pritisak, a sve to samo da izbjegne izravno izjašnjavanje o bezobrazluku ravnateljice vrtića.
Gradonačelnik nikad ne poštuje stručna mišljenja nego radi upravo suprotno.
Nisi u pravu. Gradonačelnik poštuje svako stručno mišljenje koje mu daje alibi za odluke i opravdava postupke. A kad mu neko stručno mišljenje ne odgovara, on si kupi drugo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Namještene anketeVili 2016-08-24 12:26
Citat Hari Poter:
Gradonačelnik poštuje svako stručno mišljenje koje mu daje alibi za odluke i opravdava postupke. A kad mu neko stručno mišljenje ne odgovara, on si kupi drugo.
Ili se pozove na rezultate sumnjivih anketa. Kao, "građani i turisti to traže".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Kriva adresaHomer 2016-08-24 15:11
Citat stari pjer:
Citat VM:
A gradonačelnik koji naš novac putem Proraručuna preljeva u Dječji vrtić se izmotava kako "vjeruje u rješenje", poštuje rad struke i pravda se da ne smije vršiti pritisak, a sve to samo da izbjegne izravno izjašnjavanje o bezobrazluku ravnateljice vrtića.
Gradonačelnik nikad ne poštuje stručna mišljenja nego radi upravo suprotno. U ovom slučaju postoji preporuka specijalista neonatologa, pedijatrijskog neurologa i specijalista kliničkog psihologa u uključivanju djeteta u redovni dječji vrtić. Mogla bi ravnateljica dobiti pakrački dekret, a Gari ponovno ostati bez ministarskog položaja.
Gari po svom običaju naprosto mulja. U današnjem Novom listu je članak s naslovom Stručnjaci o slučaju lošinjske obitelji Maver: 'Epilepsija nije zapreka za boravak u vrtiću' u kojem piše "Kad bi obitelj Maver iz Malog Lošinja imala riječku adresu onda njihov troipolgodišnji sin koji boluje od epilepsije ne bi postao slučaj, jer u najvećoj riječkoj predškolskoj ustanovi Dječjem vrtiću Rijeka nitko roditeljima Vedrani i Saši ne bi predložio da dijete dolazi u vrtić tri puta tjedno po sat vremena što im je predložila uprava Dječjeg vrtića Cvrčak u Malom Lošinju."
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # PrepoznavanjeSajonara 2016-08-24 17:01
Citat Homer:
Gari po svom običaju naprosto mulja. U današnjem Novom listu je članak s naslovom Stručnjaci o slučaju lošinjske obitelji Maver: 'Epilepsija nije zapreka za boravak u vrtiću' u kojem piše "Kad bi obitelj Maver iz Malog Lošinja imala riječku adresu onda njihov troipolgodišnji sin koji boluje od epilepsije ne bi postao slučaj,
Kako je Gari rekao u ovom članku, "Ovo je lijepo mjesto za život i ljudi to prepoznaju." Obitelj Maver je prepoznala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Kolateralne žrtve turizmaGost 2016-08-04 10:20
Na ovom snimku je naličje Lošinja zbog umivanja njegovog lica nakon noćnih derneka po destinaciji od pet zvjezdica. Snimljeno u 5:30.

www.youtube.com/.../

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Dobro jutro radni narode!Tampon 2016-09-15 09:45
Citat Gost:
Na ovom snimku je naličje Lošinja zbog umivanja njegovog lica nakon noćnih derneka po destinaciji od pet zvjezdica. Snimljeno u 5:30.
www.youtube.com/.../
www.youtube.com/.../
A na ovom snimku je umivanje središta "mjesta za lijep život" koje je počelo već u 4 sata ujutro.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacijaSanitarac 2016-09-15 10:33
Citat Tampon:
A na ovom snimku je umivanje središta "mjesta za lijep život" koje je počelo već u 4 sata ujutro.
Čisti sranja oko općine, rano ujutro, da nitko ne vidi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Širimo se!!!!!!Micica 2016-09-27 22:46 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # rakije rakije amo, jer utjehe nema u vodifilip jakov 2016-09-28 07:21
Citat Micica:
samo im je nebo granica!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Nečista savijest progovarabo 2016-09-28 16:42
Citat Micica:
Gari Cappeli: Tvrtka ML Gari nema veze sa mnom
HDZ-ovac Gari Cappelli, gradonačelnik Malog Lošinja, upoznat je s poslovnim pothvatom svojih sugrađana u Makedoniji. Štoviše, po otoku se proširila priča kako je upravo on vlasnik punionice. 'Tvrtka koja stoji iza svega zove se ML Gari i naravno ljudi su me počeli pitati jesam li ja vlasnik. Za projekt sam čuo, ali s njim nemam nikakve veze', rekao je za tportal Cappelli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # sladoljedbakljava 2016-09-28 16:48
Citat bo:
Citat Micica:
Gari Cappeli: Tvrtka ML Gari nema veze sa mnom
HDZ-ovac Gari Cappelli, gradonačelnik Malog Lošinja, upoznat je s poslovnim pothvatom svojih sugrađana u Makedoniji. Štoviše, po otoku se proširila priča kako je upravo on vlasnik punionice. 'Tvrtka koja stoji iza svega zove se ML Gari i naravno ljudi su me počeli pitati jesam li ja vlasnik. Za projekt sam čuo, ali s njim nemam nikakve veze', rekao je za tportal Cappelli.
Nalizao se sladoljeda pa ni sam nezna kako je i on jedan od vlasnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # vjeruj u ljubavraimond 2016-09-28 16:54
Citat bo:

HDZ-ovac Gari Cappelli, gradonačelnik Malog Lošinja, upoznat je s poslovnim pothvatom svojih sugrađana u Makedoniji. Štoviše, po otoku se proširila priča kako je upravo on vlasnik punionice. 'Tvrtka koja stoji iza svega zove se ML Gari i naravno ljudi su me počeli pitati jesam li ja vlasnik. Za projekt sam čuo, ali s njim nemam nikakve veze', rekao je za tportal Cappelli.
..nema veze ni sa vlasnicima Jadranke osim što im namješta prostorne planove iz čiste ljubavi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # jedan tebi, dva menialien 2016-09-29 07:54
nema veze ni to što vlasnik punionice i izvjesni gradski vijećnik imaju nekretninu u suvlasništvu na koridoru prema Krivici za koju je jasno da će uskoro biti urbanizirana, još jedna turistička zona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # PartneriSuperhik 2016-09-29 08:55
Citat alien:
nema veze ni to što vlasnik punionice i izvjesni gradski vijećnik imaju nekretninu u suvlasništvu na koridoru prema Krivici za koju je jasno da će uskoro biti urbanizirana, još jedna turistička zona.
Prije više od godinu dana bio je komentar na tu temu: Dašmir Abdija, privatnik i Boris Badurina gradski vijećnik i predstavnik javnog sektora u Partnerskom odboru za razvoj Grada Malog Lošinja su suvlasnici oko 3000 m četvornih s poljskom kućicom blizu uvale Balvanida. Znači da privatni sektor blisko surađuje s javnim sektorom u planovima razvoja Grada. Prema knjigama tamo je sada pašnjak ali razvoj bi moga krenuti prema zoni za gradnju.
Kometar je na ovom linku volim-losinj.org/.../..., ali vrijedi pročitati ne samo članak nego i druge komentare iz kojih se vidi da nismo baš svi mi magarci koje Kapeli može muvati kako mu se ćefne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Bezobrazluk lokalnih šerifaSavjetnik 2016-09-29 12:57
Citat Superhik:
Citat alien:
nema veze ni to što vlasnik punionice i izvjesni gradski vijećnik imaju nekretninu u suvlasništvu na koridoru prema Krivici za koju je jasno da će uskoro biti urbanizirana, još jedna turistička zona.
Prije više od godinu dana bio je komentar na tu temu: Dašmir Abdija, privatnik i Boris Badurina gradski vijećnik i predstavnik javnog sektora u Partnerskom odboru za razvoj Grada Malog Lošinja su suvlasnici oko 3000 m četvornih s poljskom kućicom blizu uvale Balvanida. Znači da privatni sektor blisko surađuje s javnim sektorom u planovima razvoja Grada. Prema knjigama tamo je sada pašnjak ali razvoj bi moga krenuti prema zoni za gradnju.
Kometar je na ovom linku volim-losinj.org/.../..., ali vrijedi pročitati ne samo članak nego i druge komentare iz kojih se vidi da nismo baš svi mi magarci koje Kapeli može muvati kako mu se ćefne.
Poslušao sam te, kliknuo na poveznicu i našao komentar pod naslovom "Beskrajni bezobrazluk" u kojem se kaže:

Ono što je neizmjerno iritantno je uvjerenost lokalnih šerifa u glupost, neznalaštvo i ustrašenost ljudi. Zato jer su toliko toga napravili nekažnjeno, ponijelo ih je da više nemaju nimalo obične ljudske pristojnosti. Primjer: osnivanje Partnerskog odbora za razvoj Grada Malog Lošinja. Sastavljenog od predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora?! Uživajte u ovom bezobrazluku!

Pa se dalje navodi Kapelijeva odluka o osnivanju i imenovanju Partnerskog odbora za razvoj Grada Malog Lošinja da mu taj odbor bude savjetodavno tijelo u izradi svih aktualnih i budućih strateških dokumenata koji imaju za cilj razvoj Grada, odnosno savjetodavno tijelo u provedbi istih dokumenata. Dalje u odluci kaže da je odbor sastavljen od predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora s područja Grada Malog Lošinja, i da - čuj ovo - osigurava konsenzus među relevantnim dionicima u procesu utvrđivanja i ostvarivanja zajedničke vizije razvoja Malog Lošinja.

A ti relevantni dionici koji će utvrđivati i ostvarivati zajedničku viziju razvoja Lošinja su prema Kapelijevom izboru:

- Mirta Lozančić, dipl. oecc., Pročelnica za financije, gospodarstvo i turizam,
- Ružica Baumgarten, dipl. iur., Pročelnica Ureda Grada i upravljanja gradskom imovinom,
- Tanja Jović, dipl. oecc., Pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša,
- Denis Popov, dipl. ing. građ., Voditelj Pododsjeka za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša,
- Ivka Šimunović, mag. oec. Viši savjetnik za gospodarstvo i vođenje projekata predpristupnih i drugih fondova,
- Višnja Morić, dipl. ing. agronomije, Viši stručni suradnik za poljoprivredu i poljoprivredno zemljište,
- Đurđica Šimičić, direktorica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja,
- Renata Žugić, mr. pharm., Ravnateljica Lječilišta Veli Lošinj,
- Ana Kučić, mag. oecc. Zamjenica gradonačelnika,
- Boris Badurina, vijećnik gradskog vijeća.

Eto to bi bili predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora koje je Kapeli izabrao da mu savjetuju Viziju razvoja Malog Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Nabijem vam vizijeVizionar 2016-09-29 16:14
Citat:
Dalje u odluci kaže da je odbor sastavljen od predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora s područja Grada Malog Lošinja, i da - čuj ovo - osigurava konsenzus među relevantnim dionicima u procesu utvrđivanja i ostvarivanja zajedničke vizije razvoja Malog Lošinja.

A ti relevantni dionici koji će utvrđivati i ostvarivati zajedničku viziju razvoja Lošinja su prema Kapelijevom izboru:
...
- Denis Popov, dipl. ing. građ., Voditelj Pododsjeka za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša,
... itd
Eto to bi bili predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora koje je Kapeli izabrao da mu savjetuju Viziju razvoja Malog Lošinja.
Ovaj vizionar razvoja Malog Lošinja je na zadnjem javnom predstavljanju tko zna koje izmjene planova na pitanje jedne građanke kako će ona doći do svoje kuće na Kandiji ako se produži pista u Ćunskom hladno odgovorio neka pita Horvata (direktora aerodroma). Nabijem vam vizije i vaše planiranje :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Alibi za pogodovanjeOdbornik 2016-09-29 20:07
Citat Savjetnik:
Eto to bi bili predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora koje je Kapeli izabrao da mu savjetuju Viziju razvoja Malog Lošinja.
Ne trebaju Kapeliju savjeti i savjetnici nego pokriće i alibi za pogodovanje velikim investitorima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # HobotnicaML Gari 2016-09-29 08:41
Citat bo:
Citat Micica:
Gari Cappeli: Tvrtka ML Gari nema veze sa mnom
HDZ-ovac Gari Cappelli, gradonačelnik Malog Lošinja, upoznat je s poslovnim pothvatom svojih sugrađana u Makedoniji. Štoviše, po otoku se proširila priča kako je upravo on vlasnik punionice. 'Tvrtka koja stoji iza svega zove se ML Gari i naravno ljudi su me počeli pitati jesam li ja vlasnik. Za projekt sam čuo, ali s njim nemam nikakve veze', rekao je za tportal Cappelli.
Možda Cappelli nema veze s projektom, ali ima debele veze s projektantima, Hazbijem i Kojićom. A i oni s njim 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ruka ruku mijepjevač 2016-09-29 11:41
Citat ML Gari:
Možda nema veze s projektom, ali ima debele veze s projektantima, Hazbijem i Kojićom. A i oni s njim 8)
Sada će gradsko vijeće donijeti odluku da svi ugostiteljski objekti u svojoj ponudi imaju vodu iz Makedonije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # privatnikprivatno 2016-09-29 16:52
Citat:
A ti relevantni dionici koji će utvrđivati i ostvarivati zajedničku viziju razvoja Lošinja su prema Kapelijevom izboru:
- Mirta Lozančić, dipl. oecc., Pročelnica za financije, gospodarstvo i turizam,
- Ružica Baumgarten, dipl. iur., Pročelnica Ureda Grada i upravljanja gradskom imovinom,
- Tanja Jović, dipl. oecc., Pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav, urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša,
- Denis Popov, dipl. ing. građ., Voditelj Pododsjeka za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša,
- Ivka Šimunović, mag. oec. Viši savjetnik za gospodarstvo i vođenje projekata predpristupnih i drugih fondova,
- Višnja Morić, dipl. ing. agronomije, Viši stručni suradnik za poljoprivredu i poljoprivredno zemljište,
- Đurđica Šimičić, direktorica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja,
- Renata Žugić, mr. pharm., Ravnateljica Lječilišta Veli Lošinj,
- Ana Kučić, mag. oecc. Zamjenica gradonačelnika,
- Boris Badurina, vijećnik gradskog vijeća.
Eto to bi bili predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora koje je Kapeli izabrao da mu savjetuju Viziju razvoja Malog Lošinja.
Tu nitko nema veze sa privatnim sektorom ?
Ako nisu mislili na Borisa Badurinu koji sve što radi radi u svoju i gradonačelnikov u korist.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # koja sam već postaviopitanje 2016-09-29 17:03
Ali što je sa famoznim odborom pompoznog naziva "Nezavisni građenski odbor za praćenje javnih politika" koji je izabran ovog proljeća? Da li sa taj odbor sastao? Da li se sastao s gradonačelnikom ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # i to se događa??? 2016-09-29 18:39
Citat pitanje:
Ali što je sa famoznim odborom pompoznog naziva "Nezavisni građenski odbor za praćenje javnih politika" koji je izabran ovog proljeća? Da li sa taj odbor sastao? Da li se sastao s gradonačelnikom?
I njega je kupio gradonačelnik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # MnožinaVlado Antolović 2016-09-29 19:16
Nije njega nego njih iz odbora...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # prodanovićanto 2016-09-29 19:24
Citat Vlado Antolović:
Nije njega nego njih iz odbora...
Čime to gradonačelnik kupuje vijećnike i članove raznih odbora ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # SvastaLussignano 2016-09-30 22:43
U ovom teamu nema ni jednog lošinjana, od domaćih se može jedino progurati Kučićka iz Punta Križe.
Ostatak su uglavnom bosančerosi (Mirta, Ružica......).
Nije ni čudo da je ulica 20 Aprila kao Turska mahala nasred Tuzle.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Demokratski ukrasOdbornik 2016-10-01 08:32
Citat Lussignano:
U ovom teamu nema ni jednog lošinjana, od domaćih se može jedino progurati Kučićka iz Punta Križe.
Ostatak su uglavnom bosančerosi (Mirta, Ružica ...).
Ali bosančerosi nisu imenovali sami sebe dragi Lussignano. Odabrao ih je domaći Cappelli, pohrvaćeni Talijan, da mu budu pokriće i alibi za pogodovanje velikim investitorima. Taj odbor (kao ni svi drugi odbori) ništa ne radi. To je samo još jedan demokratski ukras za faraonsku Cappellijevu vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # alisa u zemlji čudesađuzepe 2016-10-01 13:54
Citat Odbornik:
Ali bosančerosi nisu imenovali sami sebe dragi Lussignano. Odabrao ih je domaći Cappelli, pohrvaćeni Talijan, da mu budu pokriće i alibi za pogodovanje velikim investitorima. Taj odbor (kao ni svi drugi odbori) ništa ne radi. To je samo još jedan demokratski ukras za faraonsku Cappellijevu vlast.
Ništa se ne događa slučajno, Cappellia je odabrao gubernator Lošinja !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
46 # E pa svaštaKi bi da bi 2016-10-01 10:28
Pitam se bi li u Tuzli mogao proći Lošinjan kao predsjednik njihovog gradskog vijeća i sve važnije funkcije da obnašaju došljaci?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Pitaj pametnijeg od sebeGarfild 2016-10-01 12:23
Citat Ki bi da bi:
Pitam se bi li u Tuzli mogao proći Lošinjan kao predsjednik njihovog gradskog vijeća i sve važnije funkcije da obnašaju došljaci?
Pitaš krivu osobu. Pitaj nekog pametnijeg.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Autizam ili bahatost?Toto 2016-10-01 13:55
Zašto ne ako u svemu podržava gradonačelnika kao Nedić Kapelija. Na primjer, jučer je u velološinjskom Domu za starije i nemoćne održana svečanost povodom Međunarodnog dana starijih osoba i postavljena spomen ploča u svezi posjete austrijske carice ustanovi prije 125 godina. U prigodnoj priredbi nastupila su djeca iz Dječjeg vrtića, učenici veloselskog područnog odjela Osnovne škole te učenici Srednje škole iz Malog Lošinja. Pozdravne govore održali su ravnatelj Doma za starije i nemoćne Aldo Stipanov, publicist Julijano Sokolić, te primorsko-goran ska dožupanica Marina Medarić, a svečanosti su nazočili i creski gradonačelnik Kristijan Jurjako, bivši ravnatelji Doma Bruno Mohorovičić i Andrija Kovačević i neki drugi gosti. No gradonačelnika Malog Lošinja, predsjednika gradskog vijeća Malog Lošinja niti bilo kojeg drugog predstavnika gradske vlasti - nije bilo.

Ne znam da li se tu radi o političkom autizmu ili bahatosti Kapelija i njegovih pajaca , no ovaj slučaj treba gledati kroz Kapelijevo hvalisanje o Lošinju kao lijepom mjestu za život i da ljudi to prepoznaju. Nadam se da će svi štićenici Doma poživjeti do narednih izbora i prepoznati tko ih je na njihovi dan bezobrazno ignorirao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # naivacribar 2016-10-01 14:05
Capelli je zaista naivan kada misli da su građani Lošinja ludi i da ne vide što on radi. Iritantno je kako lokalni šerif misli da može zamazati oči ljudima. Na primjer: Osnovan je Partnerski odbor za razvoj Malog Lošinja koji je sastavljen od predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora koji ima za cilj savjetovati gradonačelnika prilikom izrade svih aktualnih i budućih strateških gradskih dokumenata.
Ljudi moji čovjek se sjetio nakon 10 godina imenovati ovo povjerenstvo, gdje nema niti jednog neovisnog struučnjaka za iti jedno područje. Pa zar Cappeli zaista misli ostati doživotno na mjestu gradonačelnika?
Uzgred Cres je donio svoj strateški plan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # dva primitivcaveloselac 2016-10-01 14:21
Nažalost, ovo što se dogodilo u Domu za starije osobe Veli Lošinj. da je iz Rijeke stigla dožupanica i gradonačelnik Cresa, a da gradonačelnika grada Malog Lošinja i predsjednika gradskog vijeća nema nigdje je u najmanju ruku sramotno i ponižavajuće. Ovdje se radi o građanima Malog Lošinja. Dva primitivca (ološinjanski i bosanski) ne samo da nisu došli na obilježavanje ovog vrijednog jubileja povodom Međunarodnog dana Starijih osoba, nego se nisu udostojili poslati niti svoje predstavnike. Ali kada su izbori u pitanju, pogotovo lokalni, evo dva slinavca koli sline po domu tražeći od tih " manje vrijednih i nedostojnih staraca" glasove. Kakva bezobraština, primitivizam i neodgoj. Izraz je to posvemašnje nekulture i lošeg kućnog odgoja.
Tko se prema starima tako odnosi uglavnom loše prođe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # partijacdomar 2016-10-01 15:48
Citat veloselac:
Nažalost, ovo što se dogodilo u Domu za starije osobe Veli Lošinj. da je iz Rijeke stigla dožupanica i gradonačelnik Cresa, a da gradonačelnika grada Malog Lošinja i predsjednika gradskog vijeća nema nigdje je u najmanju ruku sramotno i ponižavajuće. Ovdje se radi o građanima Malog Lošinja. Dva primitivca (ološinjanski i bosanski) ne samo da nisu došli na obilježavanje ovog vrijednog jubileja povodom Međunarodnog dana Starijih osoba, nego se nisu udostojili poslati niti svoje predstavnike. Ali kada su izbori u pitanju, pogotovo lokalni, evo dva slinavca koli sline po domu tražeći od tih " manje vrijednih i nedostojnih staraca" glasove. Kakva bezobraština, primitivizam i neodgoj. Izraz je to posvemašnje nekulture i lošeg kućnog odgoja.
Tko se prema starima tako odnosi uglavnom loše prođe.
Svaka ti dala Veloselac, i dalje dajte glas ovom dvojcu, pa ako nema provizije oni ne dolaze na nikakav skup iliti otvaranje (a neš ti marende u domu )
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # hedonistički egoizamJoao 2016-10-01 16:45
ovoj bandi je kućni odgoj misaona imenica, ti brđani znaju samo u se, na se i poda se
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # plavušaseljak 2016-10-01 14:24
Ništa novo od tih uzvišenih veličina. Ne poštuju svoje građane. Poštuju samo svoj osobni interes.
Koliko je kapeli podijelio keša isluženim prvotimcima Rijeke, a starcima nije mogao donijeti niti vrećicu mandarina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # kapelinjoMaminjo 2016-10-01 16:00
Citat seljak:
Koliko je kapeli podijelio keša isluženim prvotimcima Rijeke,
Daj malo pojasni to o djeljenju keša nogometašima. Meni to zvuči nekako maminjovski :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ofsajd zonatd 2016-10-02 09:10
Citat Maminjo:
Citat seljak:
Koliko je kapeli podijelio keša isluženim prvotimcima Rijeke,
Daj malo pojasni to o djeljenju keša nogometašima. Meni to zvuči nekako maminjovski :lol:
Raspitaj se kod uprave kluba: Predsjednik kluba: Gari Cappelli
Direktor kluba: Alan Šepuka
Nadzorni odbor: Martina Lipovac, Tanja Mikuličić, Đorđe Jovanović
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # interesna skupinapromotor 2016-10-01 16:01
Citat seljak:
Ništa novo od tih uzvišenih veličina. Ne poštuju svoje građane. Poštuju samo svoj osobni interes.
Koliko je kapeli podijelio keša isluženim prvotimcima Rijeke, a starcima nije mogao donijeti niti vrećicu mandarina.
Gradonačelnik i predsjednik GV-a u pravilu ne idu na proslave u Lječilište V.Lošinj ni u Dom umirovljenika jer su pod upravom PGŽ-a, ali kada im treba izmjena županijskog prostornog plana ili dodjela koncesija Jadranci uvaljuju se Komadini na sve moguće načine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Radovi u park šumi PodjavoriGrađevinac 2016-10-01 17:46
Lječilište u Velom je nedavno objavilo natječaj za radove na rušenju stare i izgradnji nove zgrade tzv. Medicinskog trakta, tj. zgrade s ambulantama (ljeciliste-veli-losinj.hr/.../ .... Nova građevina će biti dvostruko veća od stare i prepeglat će dio park-šume Podjavori. Tako to ide - dio po dio i od park-šume će ostati parkić. Možemo se samo nadati da će se ta nova zgrada izgledom uklopiti u postojeći ambijent i da neće biti još jedna "šaka u oko" kao npr. one kutije od zgrada na Rukaviću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Destinacija, a ne mjesto za životDoli 2016-10-01 17:59
Citat Građevinac:
Lječilište u Velom je nedavno objavilo natječaj za radove na rušenju stare i izgradnji nove zgrade tzv. Medicinskog trakta, tj. zgrade s ambulantama (ljeciliste-veli-losinj.hr/.../ .... Nova građevina će biti dvostruko veća od stare i prepeglat će dio park-šume Podjavori. Tako to ide - dio po dio i od park-šume će ostati parkić. Možemo se samo nadati da će se ta nova zgrada izgledom uklopiti u postojeći ambijent i da neće biti još jedna "šaka u oko" kao npr. one kutije od zgrada na Rukaviću.
Ima tome više od godinu dana kad je Genovica napisala jedan od svojih upozoravajućih članaka, ovaj pod naslovom Još jedno poprište urbanizacije i sječe, a u vezi s Lječilištem Veli Lošinj
volim-losinj.org/.../...
"Pročelnica Jović na građanskoj je tribini izrekla programatski tekst koji opisuje i objašnjava prostornu politiku sadašnje vlasti; Grad je vlasnik bezvrijednih zemljišta, odnosno zelenih površina, te da je to jedan od razloga prenamjene u građevinske terene. Možemo dakle, očekivati, da će se bez suvišne sentimentalnost i prostor zaštićene park šume Pod javori pridružiti listi javnih prostora koji će biti prenamijenjeni, urbanizirani, elitizirani i otcijepljeni od domicilnog stanovništva u korist profita privatne tvrtke Jadranka koju servisira lokalna samouprava.
Pripreme se već uvelike obavljaju, daleko od očiju javnosti, tek s ponekim medijskim hvalospjevom, koji će na kraju opravdati tvrdnju lokalne dopisnice Novog lista da su građani informirani putem medija i da ih sram treba biti ukoliko ih ne čitaju... U opisu projekta autor kaže: "Umjesto koncentriranja i grupiranja sadržaja na relativno ograničenom prostoru i formalnog uvažavanja stupnja zaštite na okolnom prostoru šume, odabran je proaktivni pristup reafirmiranja povijesnog i novog parka...".
Bilo bi zanimljivo vidjeti što je bio programski zadatak na koji je arhitekt odgovorio ovim projektom, ali već nabrajanje hotela, boravišnih sadržaja, zabavnih, uslužnih i ugostiteljskih sadržaja razasutih diljem šume te odustajanje od formalnog uvažavanja stupnja zaštite šume pokazuju da će zaštićena park šuma Pod javori postati još jednim poprištem urbanizacije i sječe. Planirani niz apartmana u šumi podrazumijeva da šuma mora biti desetkovana ..." i t.d. i kako Genov piše "još jedan element u nizu argumenata da Lošinj postaje primarno destinacija, ali prestaje biti mjesto za život."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Otok zdravlja, my ass ...s.n. 2016-11-07 14:30
Citat Doli:
"još jedan element u nizu argumenata da Lošinj postaje primarno destinacija, ali prestaje biti mjesto za život."
Kapelijavo hvalisanje kako je ovo lijepo mjesto za život i da ljudi to prepoznaju poprimilo je zadnjih osam dana posebno značenje za stanare i prolaznike oko škvera. Imajte strpljenja i pogledajte (i poslušajte) ovih par minuta danonoćne "glazbe" na ovom dijelu "otoka zdravlja".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # NacijaLussignano 2016-10-02 09:00
Cappelli nit je talijan, nit je Hrvat, on je ono što se u tom trenutku najviše isplati.
Poslušajte mu dikciju kad govori hrvatski (poput KGK), dragi loooooosinjani, talijanski mu je još i gori.
A svi se sjećamo da je prije no što su njegovi postali hrvati-talijani , bili zagriženi jugoslaveni i navijači ni manje ni više nego FK crvena zvezda iz BG.
Svako vrijeme nosi svoje, pa u ormaru ima valjda i dres Dinama i Juventusa. Ako saborska penzija bude pre malo, izvući se se dres Juveta :-) Citat Odbornik:
Citat Lussignano:
U ovom teamu nema ni jednog lošinjana, od domaćih se može jedino progurati Kučićka iz Punta Križe.
Ostatak su uglavnom bosančerosi (Mirta, Ružica ...).
Ali bosančerosi nisu imenovali sami sebe dragi Lussignano. Odabrao ih je domaći Cappelli, pohrvaćeni Talijan, da mu budu pokriće i alibi za pogodovanje velikim investitorima. Taj odbor (kao ni svi drugi odbori) ništa ne radi. To je samo još jedan demokratski ukras za faraonsku Cappellijevu vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Sinergija žurnih službi

  .... 14.04.2024 21:27
  Kad se anemičnih radpištolji
  “Što si ti bolji, to ti uzmu jedan prst, drugi, treći, četvrti, peti, nema ti ruku, pojede te i doviđenja. Onda ćemo pokazati puno više čvrstine, vojnički pravi s tim ljudima jer oni to rade s ciljem da nas e-li-mi-ni-raju . Shvaćate?” – dio je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 21:04
  Samoimenovanje
  Kako u uvodu piše ... uoči predstojećih izbora za Sabor ... gradonačelnica Malog Lošinja si je medijsku pozornost priskrbila akcijom nazvanom neutralizacija mine u lošinjskom akvatoriju i to u ulozi načelnice Stožera civilne zaštite. Sada znamo da je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 14.04.2024 17:41
  Nisu baš svi ljudi ovce
  Većina je za nju ipak negativnih komentara, bolje da se nije ni oglašavala, vrlo produktivno. A onaj njen nositelj liste, svi mu se smiju, kaže da gleda seriju Dva i pol muškarca. Sam je sebe upucao u mozak.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ML 14.04.2024 14:57
  ...
  Bit će da su njih dvije klasične političarke, ne slikaju se po tzv logeru u nedoličnim pozama i nisu sklone da ih razni muški javno drpaju.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 14.04.2024 12:55
  Bez drpanja
  Ako je suditi po fejsbuku ove dvije žene na listi iznad AK nisu sklone javnom drpanju: facebook.com/.../?locale=hr_HR (https://www.facebook.com/ihrstic/?locale=hr_HR) A ova je bila kandidat HDZ-a za županicu www.facebook.com/.../ ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  WD 41 14.04.2024 11:06
  #zasveizazove
  Čini se da je i ona osobno za sve izazove. Po stanačkoj crti ;-) #zasveizazove i.imgur.com/IfbuqE8.jpg (http://i.imgur.com/IfbuqE8.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Apstinent 14.04.2024 10:53
  Za Kradeze nikakada
  Ni parola Istinski i od srca glas naših ljudi u Saboru! nije inteligentnija. Komentari su porazni: - Svi se sjetite, pred Izbore žicati glasove! A ostalih preko 300 dana u godini, tišina. I bajne plaće. A narod ko narod, većina krpa kraj s krajem.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 10:17
  ???
  Nije dovoljan izazo za tebe ali za mnoge jest, a svačiji glas vrijedi jednako. Ipak si ti iznad toga, tebe ona ne može prevariti, takvog telektualca i eruditu...ti glasaš za Devu i slične... ...kad smo već kod toga, na propalom portalu koji navodno ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 14.04.2024 09:58
  Bez izazova da ju se izabere
  Uz objavu na fejsu gdje se kandidatkinja za Sabor hvali "Posljednjih 15 godina bezrezervno sam radila na unaprjeđenju kvalitete života mojih sugrađana" i izražava vjeru da svojim angažmanom u Hrvatskom saboru može učiniti značajne pomake u izjednačavanju ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 08:40
  Glupi otrcani slogani
  A plakati su im za plakati. Ne znaš koji je otrcaniji a koji isprazniji. Otrcanoj Kučićkinoj frazi "Za bolju kvalitetu života otočana!" ipak konkurira tupava Butkovićeva tvrdnja "Hrvatska nikad jača na karti Europe!", ali on je ipak ministar. Po ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 14.04.2024 07:24
  .....
  Ti si budala.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 07:10
  Za šaku eura...
  Ima ih i koji su dobrovoljno glasovali za, kako kažete "osuženi zločinačku organizavciju" jer im je iz iste za uzvrat obećano kako će im tuđim novcem platiti njihovo osobno dopunsko zdravstveno osiguranje. Pa sad na jednoj propaloj stranici nejasne ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Bing 13.04.2024 16:40
  Tko donira profitira
  Ovog HDZ-ovog donatora AK je nasljedila od Kapelija. Govorka se da će biti uključen u pokušaj da AK odglumi ispunjenje obećane stanogradnje. i.imgur.com/RlD1Hmv.jpg (http://i.imgur.com/RlD1Hmv.jpg) i.imgur.com/RlD1Hmv.jpg ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 13.04.2024 14:49
  Pusta obećanja
  A na njenoj FB stranici komentari: ~ Pred izbore vagon obećanja a poslije sve po starom. I tako za četiri godine ponovno. Pitam se tko još u to vjeruje ? ~ tek sad potpisan ugovor,znaci da su ovi do sada na 'crno' radili ;-)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:44
  Napuštanje broda koji tone
  Kad je Mrtvaška "umrtvljena" Kapeli se pokušao izvući od sramote i spasiti se kao štakor iz broda koji tone. Pa je krivnju svalio na Anu Kučić tvrdeći ‘Laž je da je projekt od početka ovakav, prva ideja je bila manja luka’ Članak u Novom listu; ‘Laž je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:27
  Trijumfalna parada
  A sve je počelo uz veliku pompu i trijumfalnu paradu raspucalom rivom dok fotograf hoda natraške da snimi ovu povjesnu fotografiju. i.imgur.com/C4UL9AT.jpg (http://i.imgur.com/C4UL9AT.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  drp 13.04.2024 13:08
  Tko tu koga drpa?
  Mislim da si fotku pogrešno shvatio. Po položaju tijela vidi se da se ona priljepila njemu a ne on njoj.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 13.04.2024 12:52
  Fenomen da birači uporno daju vlast korumpiranim političarima nije objašnjen. A to se događa i na Lošinju. Ana Kučić pobijedila je unatoč aferama naslov je članka od 21. 06. 2021. na portalu Telegram: Gospođa Kučić na posljednjim lokalnim izborima ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:49
  ...
  Nije je nitko prisilio, dobrovoljno se učlanila u osuđenu zločinačku organizaciju. Narodna poslovica kaže: Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 13.04.2024 12:41
  ...
  zar nju baš na svakoj fotografiji netko mora drpati, zašto im to dozvoljava?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:37
  kravica Milova
  Ovo prenemaganje postaje toliko blesavo da me sve više podsjeća na onu Avu Karabatić koja se kao nezavisna kandidatkinja odlučila kandidirati za Sabor, ali je tek pred komisijom DIP-a shvatila da nema dovoljno potpisa, pa je u 10 navečer išla na trg za ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 13.04.2024 11:28
  Trijumfalni hod AK
  Pristanište sustiže ruševno stanje vojnih objekata na Velopinu. Isto tako otrcano zvuče i ostale priče koje nam je pričala da bi uz njih pozirala. i.imgur.com/vqdophI.jpg (http://i.imgur.com/vqdophI.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:38
  Dnevnik laži i propadanja
  Kad smo kod laži i praznih obećanja podsjećam na obavijest od 30.07.2016. LOŠINJ POSTAO NOVO PRISTANIŠTE HIDROAVIONA na službenoj gradskoj stranici mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/2016/gradani/obavijesti-iz-grada/losinj-postao-novo-pristaniste-hidroaviona/) ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:17
  Čast joj je biti kandidat HDZ-a
  A našoj gradonačelnici je čast "biti kandidatkinja na listi moje stranke za Hrvatski sabor" pa makar bila ugurana radi ženske kvote. Kao dotična Majda Burić koja se proslavila i kad je u Saboru bubnula da Hrvatska trenutno ima milijardu i 640 milijuna ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ZZ 13.04.2024 09:52
  Ženska kvota
  Kaže da se odlučila kandidirati. Nije ona odlućila da će se kandidirati nego je prihvatila Butkovićevu odluku da si je stavi na deseto mjesto na listi. Iako mu se u projektu Mrtvaška iskazala kao poslušna služavka stavio ju je ispod dvije druge žene na ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 13.04.2024 08:07
  .......
  Od Ane Kučić u Saboru imati ćete isto što i od Garija Kapelija. U najboljem slučaju NIŠTA.

  Read more...

   
 • Cipelarenje oporbe

  gost 13.04.2024 07:23
  Ona zaista nije klasična političarka
  Spam poruka može biti korisna. Stigla pravovremeno da podsjeti na ovaj komentar Kučićki ne izborne hvalisavosti.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 07:15
  Mutavi zastupnici Lošinjana
  Da čut će se njen glas :P Kao šo se čuo Kapelijev.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:25
  ...
  ... ... novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/regija/prosirenje-zracne-luke-losinj-nakon-sljedece-sezone/)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:23
  Proširenje Zračne luke Lošinj nakon sljedeće sezone
  Neki dan na ruskom radiju ponovo nam obećava aerodrom, kao da to nije bilo obećano već bar 20 puta, uvijek sa porukom da je dokumentacija upravo sada konačno kompletirana, ali je jednom bila kriva korona, a drugi put valjda Rusi koji su napali Ukrajinu.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Sinergija žurnih službi

  .... 14.04.2024 21:27
  Kad se anemičnih radpištolji
  “Što si ti bolji, to ti uzmu jedan prst, drugi, treći, četvrti, peti, nema ti ruku, pojede ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 21:04
  Samoimenovanje
  Kako u uvodu piše ... uoči predstojećih izbora za Sabor ... gradonačelnica Malog Lošinja ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 14.04.2024 17:41
  Nisu baš svi ljudi ovce
  Većina je za nju ipak negativnih komentara, bolje da se nije ni oglašavala, vrlo produktivno.
   
 • Sinergija žurnih službi

  ML 14.04.2024 14:57
  ...
  Bit će da su njih dvije klasične političarke, ne slikaju se po tzv logeru u nedoličnim ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 14.04.2024 12:55
  Bez drpanja
  Ako je suditi po fejsbuku ove dvije žene na listi iznad AK nisu sklone javnom drpanju ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  WD 41 14.04.2024 11:06
  #zasveizazove
  Čini se da je i ona osobno za sve izazove. Po stanačkoj crti ;-) #zasveizazove ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Apstinent 14.04.2024 10:53
  Za Kradeze nikakada
  Ni parola Istinski i od srca glas naših ljudi u Saboru! nije inteligentnija. Komentari ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 10:17
  ???
  Nije dovoljan izazo za tebe ali za mnoge jest, a svačiji glas vrijedi jednako. Ipak si ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 14.04.2024 09:58
  Bez izazova da ju se izabere
  Uz objavu na fejsu gdje se kandidatkinja za Sabor hvali "Posljednjih 15 godina bezrezervno ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 08:40
  Glupi otrcani slogani
  A plakati su im za plakati. Ne znaš koji je otrcaniji a koji isprazniji. Otrcanoj Kučićkinoj ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 14.04.2024 07:24
  .....
  Ti si budala.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 07:10
  Za šaku eura...
  Ima ih i koji su dobrovoljno glasovali za, kako kažete "osuženi zločinačku organizavciju" jer ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Bing 13.04.2024 16:40
  Tko donira profitira
  Ovog HDZ-ovog donatora AK je nasljedila od Kapelija. Govorka se da će biti uključen u pokušaj ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 13.04.2024 14:49
  Pusta obećanja
  A na njenoj FB stranici komentari: ~ Pred izbore vagon obećanja a poslije sve po starom. I ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:44
  Napuštanje broda koji tone
  Kad je Mrtvaška "umrtvljena" Kapeli se pokušao izvući od sramote i spasiti se kao štakor ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:27
  Trijumfalna parada
  A sve je počelo uz veliku pompu i trijumfalnu paradu raspucalom rivom dok fotograf hoda ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  drp 13.04.2024 13:08
  Tko tu koga drpa?
  Mislim da si fotku pogrešno shvatio. Po položaju tijela vidi se da se ona priljepila njemu ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 13.04.2024 12:52
  Fenomen da birači uporno daju vlast korumpiranim političarima nije objašnjen. A to se događa ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:49
  ...
  Nije je nitko prisilio, dobrovoljno se učlanila u osuđenu zločinačku organizaciju. Narodna ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 13.04.2024 12:41
  ...
  zar nju baš na svakoj fotografiji netko mora drpati, zašto im to dozvoljava?
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:37
  kravica Milova
  Ovo prenemaganje postaje toliko blesavo da me sve više podsjeća na onu Avu Karabatić koja se ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 13.04.2024 11:28
  Trijumfalni hod AK
  Pristanište sustiže ruševno stanje vojnih objekata na Velopinu. Isto tako otrcano zvuče ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:38
  Dnevnik laži i propadanja
  Kad smo kod laži i praznih obećanja podsjećam na obavijest od 30.07.2016. LOŠINJ POSTAO ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:17
  Čast joj je biti kandidat HDZ-a
  A našoj gradonačelnici je čast "biti kandidatkinja na listi moje stranke za Hrvatski sabor" ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ZZ 13.04.2024 09:52
  Ženska kvota
  Kaže da se odlučila kandidirati. Nije ona odlućila da će se kandidirati nego je prihvatila ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 13.04.2024 08:07
  .......
  Od Ane Kučić u Saboru imati ćete isto što i od Garija Kapelija. U najboljem slučaju NIŠTA.
   
 • Cipelarenje oporbe

  gost 13.04.2024 07:23
  Ona zaista nije klasična političarka
  Spam poruka može biti korisna. Stigla pravovremeno da podsjeti na ovaj komentar Kučićki ne ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 07:15
  Mutavi zastupnici Lošinjana
  Da čut će se njen glas :P Kao šo se čuo Kapelijev.
   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:25
  ...
  ... ... novilist.hr/.../...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:23
  Proširenje Zračne luke Lošinj nakon sljedeće sezone
  Neki dan na ruskom radiju ponovo nam obećava aerodrom, kao da to nije bilo obećano već bar ...