Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Bojana Genov: Otoci moraju biti mjesta za život, a ne samo turističke destinacije

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

Povodom nedavno održane akcije Čujete li svoje otoke, svoju obalu? i zahtjeva građanki i građana da se zaustavi donošenje Zakona o koncesijama i omogući javna rasprava, razgovarale smo s Bojanom Genov, feministkinjom i pokretačicom lošinjske inicijative Čovjek po mjeri otoka.

Inicijativa Pokret otoka u priopćenju za javnost obrazložila je svoje prigovore na Zakon o koncesijama. Možeš li izdvojiti neke od spornih odredbi?

Na Zakon o koncesijama imamo niz primjedbi proceduralne i sadržajne naravi. Recimo, prijedlog zakona ne uvažava posebnosti svake koncesije, a ne prepušta niti zasebno uređenje posebnih koncesija (primjerice koncesije na javnom dobru) u zasebnim zakonima, jer ostavlja Zakon o koncesijama nadređenim ostalim zakonima. Tražimo da se prije usvajanja zakona pripreme i sve eventualne izmjene posebnih zakona i propisa koji reguliraju pitanja koncesija na javnim dobrima kako bi se mogao jasno procijeniti učinak propisa na javna dobra i zajednice u kojima se ta dobra nalaze, te na pitanje jednakosti pristupa javnim i zajedničkim dobrima. Nije rijetkost na obali i otocima da su plaže već ograđene i naplaćuje se ulaz na njih, a prijedlog ovog zakona dodatno otvara put privatiziranju pomorskog dobra, odnosno njegovog isključenja iz javne upotrebe.

Zakon također predviđa prijenos koncesije i davanje podkoncesija s jednog koncesionara na drugog bez minimalnih rokova, tako da možemo očekivati potpunu tajkunizaciju procesa koncesioniranja. Donošenjem ovog zakona bit će, primjerice, olakšan prijenos koncesija za crpljenje vodnih izvora koje ima koncern Agrokor onome koga Agrokor, tvrtka s neodgovornim i vjerojatno kriminalnim poslovanjem, sama izabere.

Osim toga, zakon upotrebom pojma inovativnosti u području kriterija za dodjelu koncesije uvodi arbitrarnost u postupak dodjele koncesija, što je fantastičan način za dalje bujanje koruptivnih praksi vezanih uz proces koncesioniranja. Meni je zastrašujuća činjenica da nije određen maksimalni rok trajanja koncesije. To je još jedan od mogućih generatora korupcije.

Zakon ne predviđa uključivanje zainteresirane javnosti u proceduru davanja koncesije. Kako to komentiraš, i zašto je sudjelovanje lokalne zajednice važno?

Da, zainteresirana se javnost uopće ne spominje. Zasipaju nas tvrdnjama o tome da nas zastupaju naši izabrani zastupnici na svim razinama, ali to je koncept demokracije 18. stoljeća koji poručuje narodu da od izbora do izbora šuti i trpi posljedice ponašanja šerifa na svim razinama odlučivanja.

Davanje koncesija ima znatno širi utjecaj na lokalne zajednice nego što je to financijski. Društvene i ekološke posljedice ovaj zakon uopće ne uzima u obzir, nego samo financijske učinke, u koje nisu ukalkulirane ekološke i druge štete. Pa i nadzor se odnosi uglavnom na nadzor naplate, a kazna za obavljanje djelatnosti van područja ugovora o koncesiji je opet naplata. A obavljanje djelatnosti koncesije regulirane ugovorom ili van ugovora mogu djelovati i djeluju i na okoliš, na biološku raznolikost, na kulturnu baštinu i najvažnije, na mogućnost lokalnog stanovništva da privređuje i da opstane.

Kad govorimo o otocima, ograničenim i prometno izoliranim područjima sa smanjenim pristupom doslovno svemu osim moru, onda su ti učinci sudbinskog značaja. Primjerice, zatvori li veliki koncesionar najatraktivnije pomorsko dobro, ne ostaju otočani samo bez mjesta za svoje ručnike, nego i bez mjesta za svoje barke, mali iznajmljivači ostaju bez plaža za svoje goste ili tim gostima sve toliko poskupi da više ne dolaze.

Zbog svega toga je važno da lokalne zajednice sudjeluju u svim koracima koncesioniranja i nadzora provedbe ugovora o koncesioniranju, i to ne samo putem svojih izabranih predstavnika, nego zainteresirana javnost mehanizmima koji moraju biti određeni zakonom. Ako je pomorsko dobro javno dobro, onda su građani stranke u postupku. Ne pristajemo na to da budemo isključeni!

plaze-ostaviteU Malom Lošinju aktivna si u inicijativi Čovjek po mjeri otoka. Na koje ste načine pokušale uključiti svoje sugrađane i sugrađanke u raspravu o razvoju otoka?

Čovjek po mjeri otoka je inicijativa koju smo pokrenule umjetnica Dunja Janković i ja kao pokušaj da aktiviramo građane da se zajedno zauzmemo za održiv razvoj Lošinja. Sam naziv Čovjek po mjeri otoka upozorava na to da su uz prostorne ograničeni i vodni, infrastrukturni, komunalni i svi resursi osjetljivog sustava otoka, te da je nužnost poštovati prirodnu mjeru otoka.

Naša je inicijativa postupno rasla tijekom gotovo tri godine djelovanja, održali smo brojne javne skupove, tribine, javne rasprave, prikupljali potpise na peticije, davali prijedloge, pisali primjedbe na prostorne i urbanističke planove, pisali analize, podnosili (uglavnom neuspjele) prijave, prije par dana održali i prosvjed Čujete li svoje otoke, a u tijeku su pripreme za ustavno ispitivanje Zakona o koncesijama. Što je bilo više štetnih zahvata u okolišu, inicijativa je dobivala sve više podrške i otočna je javnost shvatila da su gubitak autentičnosti i gubitak javnih prostora gubitak cijele zajednice.

U kojem smjeru se Lošinj razvija? U kojoj mjeri su ti trendovi simptomatični za situaciju na cijeloj obali i otocima?

Mali Lošinj doživljava ubrzanu urbanizaciju, a još je u planu veliki broj projekata koji uključuju povećanje broja smještajnih kapaciteta, povećanje broja vezova u malim i čarobnim uvalama zbog kojih se neko područje proglašava odredištem snova, povećanje broja marina, izgradnju golf terena, povećanje aerodroma za velike avione, povećanje broja „uređenih plaža", povećanje katova u hotelima, povećanje kategorije destinacije na pet zvjezdica, povećanje broja parkinga, povećanje broja (sezonskih) radnih mjesta za ljude koji trebaju doći na otok na kojem nema dovoljno vrtića ni stanova, povećanje turističkih i građevinskih zona u prostornim planovima, izgradnja bazena na obali mora, obećava nam se da ćemo postati hrvatska Palma de Mallorca.

Najžalosnije je da se sve ovo zbiva stihijski i suprotno lokalno usvojenim strategijama ukupnog razvoja i održivog razvoja turizma, suprotno volji građana, a da zadovolji volju investitora koji je impresionirao lokalne i županijske vlasti stotinama tisuća eura koje namjerava investirati na Lošinju. Lošinj postaje destinacija, a sve manje mjesto za život, sve više usmjereno potrebama investitora, a sve manje potrebama otočana.

Taj je trend sveprisutan i jadranska obala doživljava trend turističke unifikacije i gubitka upravo onoga po čemu je postala turistički privlačna. Investitori ne mare, njima je važna kratkoročna dobit, političke oligarhije nemaju ni znanja ni razumijevanja ni političke volje; usmjereni su na četverogodišnje cikluse osvajanja i održavanja vlasti, tako da svi gube iz vida činjenicu da je autentičnost najbolji brend. U toj poplavi promjena i „razvoja" svi žele zgrabiti svoj dio kolača, svoju koncesiju na kojoj se može brzo i dobro zaraditi.

otoci golf2 

Punta Križa na Cresu, lokacija planiranog projekta Golf Matalda, investicija tvrtke Jadranka (foto: Čovjek po mjeri otoka/Facebook)

Možeš li nam ukratko objasniti slučaj Jadranke, pete najveće turističko-trgovačke tvrtke u Hrvatskoj koja je ove godine obilježila 70 godina rada na Lošinju i Cresu?

Tvrtka Jadranka je bila godinama isticana kao primjer radničkog dioničarstva, a onda je poslovodstvo proglasilo da se povlače sa burze i uplašili su preostale male dioničare da će ostati bez mogućnosti prodaje dionica i bez dobiti. Dionice su munjevito prodane, u tvrtku je ušao ruski kapital, a u javnom prostoru pričalo se o stotinama tisuća eura teškim investicijama. Lokalne vlasti su postale servis tvrtke Jadranka, napravile su im po narudžbi brojne izmjene prostornih planova (trenutno su u izradi 7. ciljane izmjene prostornog plana uređenja), otpisale potraživanje za najam zemljišta na kojem se nalazi kamp i prodale to zemljište uz još ogromne površine zemljišta unutar zaštićene park šume Čikat, podržale koncesioniranje i stvaranje uvjeta za zatvaranje uvale Čikat, najljepše uvale s povijesnim vilama, koje su „rekonstruirane" bagerima, srušene do temelja i napravljene replike.

Tvrtka Jadranka ponaša se kao vlasnik Lošinja, preorali su kamene grote, ravnaju, pikamiraju, betoniraju, mijenjaju obalnu crtu, a podržani od lokalnih i regionalnih šerifa zaštićeni su od bilo kakvih inspekcija i posljedica. Mi smo podnijeli brojne prijave, pisali smo Anki Mrak Taritaš dok je bila ministrica o bespravnim radovima na pomorskom dobru, ali nije se dogodilo ništa. Znam primjere da su ljudi bespravno postavili u more plutajuće vezove od par metara, što im je brzo i opravdano srušeno, a u ovom slučaju dobili smo odgovor da inspekcija postupa po svome godišnjem planu, a ne prijavama građana.

Ova tvrtka započela je ovih dana gradnju nelegalne marine u istoj osvojenoj uvali, van obuhvata koncesije, van djelatnosti za koju ima koncesiju i van prostornoplanskih odredbi, pa je ova priča o osvajanju Lošinja savršena potkrjepa naših tvrdnji da su koncesije na pomorskom dobru potencijalno opasne za lokalne zajednice bez kontrolnih mehanizama i sudjelovanja nezavisne javnosti u nadzoru.

otoci rekonstrukcija ikat

»Rekonstrukcija« u uvali Čikat (foto: Čovjek po mjeri otoka/Facebook)

Vezano uz izgradnju i razvoj na otoku, nastojale ste uspostaviti dijalog s predstavnicima gradskih vlasti i institucija. Kako je išla ta komunikacija?

Odnosi s vlastima su prošli različite faze, od ljutnje na nas, preko ismijavanja naših zahtjeva i kritika te minoriziranja našeg razumijevanja razvoja i propisa, pa do prihvaćanja našeg postojanja. Osnovali smo Nezavisni građanski odbor za praćenje javnih politika, čije je osnivanje gradonačelnik Gari Cappelli (aktualni ministar turizma, op.a.) pozdravio kao "praznik demokracije". Smatramo da je letvica podignuta i da je više nije moguće spuštati te da proces donošenja odluka mora uključiti savjetovanja s građanima i biti pod stalnom paskom javnosti.

Da su udruženi građani najbolji kontrolni mehanizam vlasti, najbolje je vidljivo iz aktivnosti Pokreta otoka, gdje više nije moguće ignorirati toliko mnogo ljudi, inicijativa, lokalnih zajednica. Onaj tko pokaže da ne čuje svoje otoke i obalu, nema mu opstanka na vlasti.

www.voxfeminae.net

 

Komentari: 

015 # Radio JadrankaNovi list 2017-06-26 23:45
Odlično rečeno. Sada još samo treba ovaj intervju objaviti u Novom listu i na Radio Jadranci, da dopre do mozga (ako ga još uvijek imaju) onim Lošinjanima koji ne prate članke na Volim Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zavisni medijiBezbeli 2017-06-28 16:53
Citat Novi list:
Odlično rečeno. Sada još samo treba ovaj intervju objaviti u Novom listu i na Radio Jadranci, da dopre do mozga (ako ga još uvijek imaju) onim Lošinjanima koji ne prate članke na Volim Lošinj.
Ništa od toga. Otočku stranicu Novog Lista uređuje Šolić, a radio Jadranka je ... radio Jadranka, ne? :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Mi smo to zaslužiliHB 2017-06-27 10:21
Pokazalo se da smo u naslijeđe dobili više nego što zaslužujemo jer smo dozvolili Gariju, Ani i raspikućama u Gradskom vijeću da to naslijeđe nepovratno rasfrćkaju. A kako je krenulo od vrha pa do lokalne "hobotnice" u koncesiju će otići i za sada čisti lošinjski zrak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # baslol 2017-06-27 16:24
odlicno glasajte i dalje za Anu i dobit cete plaze negdje tamo....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # ProglasPraščić 2017-06-27 17:16
Zbog ovog nedemokratskog poteza vijećnika HNS-a i IDS-a predlažem Adminu da na tri dana zacrni ovaj portal i ne objavi ništa. Mogli bi pozvati civilno društvo na mirne prosvjede na Trgu. Kolumnisti ovog portala bi u znak protesta mogli nositi crnu vrpcu barem sedam dana oko njega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
142 # baš...hranitelj tuljana 2017-06-27 18:34
Citat Praščić:
Kolumnisti ovog portala bi u znak protesta mogli nositi crnu vrpcu...
Zar oboje da to nose?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Deficitarna robaJ.S. 2017-06-28 12:29
Citat hranitelj tuljana:
Citat Praščić:
Kolumnisti ovog portala bi u znak protesta mogli nositi crnu vrpcu...
Zar oboje da to nose?
A šta ćeš ... Pismenost je na Lošinju deficitarna roba, a ni s mudima ne stojimo najbolje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Trijumf ovog portalagost 2017-06-28 10:05
Citat Praščić:
Zbog ovog nedemokratskog poteza vijećnika HNS-a i IDS-a predlažem Adminu da na tri dana zacrni ovaj portal i ne objavi ništa.
Naprotiv, zbog ovog trgovačkog poteza dueta Andrino-Elvis koji su nas prvo zvali da zaplovimo zajedno, a onda se nakon izbora sami ukrcali na HDZ-ov brod, admin ima dobar razlog za slavlje i objavu trijumfalnih članaka zbog objave nepristranih, objektivnih analiza i predviđanja koja su se gotovo u dlaku i ostvarila.Citat:
Mogli bi pozvati civilno društvo na mirne prosvjede na Trgu.
Prosvjed protiv koga? Protiv kupca ili protiv prodavača mandata, ili protiv birača koji su glasovali za njih? Treba li suditi prostitutki ili njenoj mušteriji?Citat:
Kolumnisti ovog portala bi u znak protesta mogli nositi crnu vrpcu barem sedam dana oko njega.
Kolumnisti ovog portala mogu trijumfirati i naslađivati se što su HDZ i njegovi podrepci potvrdili gotovo sve što se ovdje pisalo o trgovačkoj konačnici i četvrtih izbora na ovim otocima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Nitko nesme da vas bijeJogurt revolucija 2017-06-27 17:18
Tako je. Pod hitno pripremiti spontane demonstracije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # Više sreće drugi putHrvatska lutrija 2017-06-27 17:21
Nažalost ništa. Pokušajte ponovo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # crna trakacrnac 2017-06-28 11:33
I trebali bi kolumnisti ovog portala nositi crnu traku. No malo bi te trake potrošili, bilo bi ih 3-4, ili možda i manje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # Pogreb moralaJ.S. 2017-06-28 12:27
Citat crnac:
I trebali bi kolumnisti ovog portala nositi crnu traku.
Crnu traku trebaju nositi svi pristojni Lošinjani, jer danas je pogreb političkog morala na Lošinju. Umro je i pokopan je gdje god je HDZ na vlasti ili sudjeluje u njoj, a na red je došao i Lošinj. Hvala Andrinu. Hvala i Elvisu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Tak jeVarždinsko zelje 2017-06-28 14:53
Tak je Kikiću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # vlast je slastFF 2017-06-28 18:13
Citat J.S.:
Crnu traku trebaju nositi svi pristojni Lošinjani, jer danas je pogreb političkog morala na Lošinju. Umro je i pokopan je gdje god je HDZ na vlasti ili sudjeluje u njoj, a na red je došao i Lošinj. Hvala Andrinu. Hvala i Elvisu.
Na današnji dan izvršen je atentat u Sarajevu na prijestolonaslj ednika Franza Ferdinanda u Sarajevu i to je bio povod za početak I svjetskog rata. U Lošinju će se ovaj dan pamtiti po sumraku demokracije i izdaji birača dvoje vijećnika koji su se prodali za fotelje predsjednika i potpredsjednika gradskog vijeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # monograf 2017-06-28 18:24
Citat FF:
Citat J.S.:
Crnu traku trebaju nositi svi pristojni Lošinjani, jer danas je pogreb političkog morala na Lošinju. Umro je i pokopan je gdje god je HDZ na vlasti ili sudjeluje u njoj, a na red je došao i Lošinj. Hvala Andrinu. Hvala i Elvisu.
Na današnji dan izvršen je atentat u Sarajevu na prijestolonasljednika Franza Ferdinanda u Sarajevu i to je bio povod za početak I svjetskog rata. U Lošinju će se ovaj dan pamtiti po sumraku demokracije i izdaji birača dvoje vijećnika koji su se prodali za fotelje predsjednika i potpredsjednika gradskog vijeća.
... a u drugom izdanju tamo neke monografije će pisati da je na današnji dan gospdin E.Ž. izdao birače i tako postao predsjednik gradskog vijeća
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # dokumentiranoza buduća pokoljenja 2017-06-29 18:34
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
203 # AutorPhoto 2017-06-29 18:47
Admin neka odmah ukloni ovu fotografiju jer je i autor fotografije i onaj koji je objavio kazneno odgovarat,jer fotografiju je slikao službeni fotograf koji je to podijelio i on ako je bio službeni fotograf mora znati pravila ponašanja na službenim događajima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # kaznena odgovornost za nepismenostbn 2017-06-29 19:12
A ti bi trebao kazneno odgovarati jer si tragično nepismen, a pišeš u javnom mediju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # AutorPhoto 2017-06-29 21:38
Ja nisam nepismen.Ja imam diplomu Univerziteta iz Banja Luke i ta diploma je međunarodno priznata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # univerzitetpromatrač 2017-06-30 16:54
A i da se iz priloženog komentara primjetiti da ti je diploma iz Banja Luke...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Hrvatska uvodi obavezno cijepljenje protiv satirecharliehebdo 2017-06-29 20:31
Za razliku od ostalih cjepiva, gdje sve veći broj ljudi odbija cijepiti djecu tvrdeći da cijepljenje uzrokuje autizam, ovdje se strahuje od puno ozbiljnijih nuspojava, poput gubitka kritičkog mišljenja, humora i osjećaja demokratskog uređenja u državi.

Hrvatska postaje prva država na svijetu koja uvodi obavezno cijepljenje protiv satire, prenose mediji. Za razliku od ostalih cjepiva, gdje sve veći broj ljudi odbija cijepiti djecu tvrdeći da cijepljenje uzrokuje autizam, ovdje se strahuje od puno ozbiljnijih nuspojava, poput gubitka kritičkog mišljenja, humora i osjećaja demokratskog uređenja u državi, navodi neimenovana znanstvena studija. Ovu uredbu propisao je novi ministar zdravstva Dario Nakić, koji nam je ujedno i objasnio potencijalne opasnosti satire.

- Satira je jedna od najvećih pošasti 20. i 21. stoljeća. Sjetite se samo razdoblja devedesetih i Feral Tribuna. Trebalo nam je punih 15 godina da iskorijenimo tu pošast. Čak i danas njeni dijelovi egzistiraju, koliko god mi to pokušali blokirati. Satira kod čovjeka razvija socijalnu empatiju, kritičko mišljenje, izaziva smijeh i promišljanje, te daje osjećaj demokracije i slobode govora. To su opasne nuspojave koje poput virusa proždiru tradicionalne vrijednosti poput nacionalizma, šovinizma i dogmatičnog prihvaćanja stvari - objasnio nam je s gnušanjem nuspojave ministar Nakić.

U Republici Hrvatskoj cijepljenje je obavezno, a prema članku 77. Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, satire i zdravog razuma roditelj, odnosno skrbnik koji odbije cijepiti dijete kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 20 000,00 kn ili zatvorskom kaznom u trajanju od 10 godina, bez mogućnosti proceduralne pogreške ili angažiranja odvjetničkog tima Prodanović-Sloković.

Za kraj saznajemo kako nitko ne zna koji su točno sastojci cjepiva, ali neki liječnici nagađaju kako sadrže opasne retorike vodeće političke stranke, te ispraznu demagogiju koja se na ovim prostorima provlači već desetljećima. Vlada je već počela medijski propagirati ovu uredbu sloganom „ Bog, domovina, nacija - slom duha, ovo je vakcinacija!“


news-bar.hr/vijesti/hrvatska/hrvatska-uvodi-obavezno-cijepljenje-protiv-satire
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Foto?Na samo slika! 2017-06-29 22:39
Citat Photo:
Admin neka odmah ukloni ovu fotografiju jer je i autor fotografije i onaj koji je objavio kazneno odgovarat,jer fotografiju je slikao službeni fotograf koji je to podijelio i on ako je bio službeni fotograf mora znati pravila ponašanja na službenim događajima.
Što si se zapjenio sada ti i ostali prijetite?
Slika je baš lijepa mogla je biti i gora prema tjelu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # censoreddemocracy control 2017-06-29 22:50
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Free Legal DisclaimerQuentin 2017-06-29 23:27
Citat Photo:
Admin neka odmah ukloni ovu fotografiju jer je i autor fotografije i onaj koji je objavio kazneno odgovarat,jer fotografiju je slikao službeni fotograf koji je to podijelio i on ako je bio službeni fotograf mora znati pravila ponašanja na službenim događajima.
Standard Disclaimer:
This photo is meant for educational purposes only.
No real Ferengi was harmed in the making of this photograph.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # PrilikaSlika 2017-06-29 23:52
Baš lijepa slika....slika govori više od riječi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Izglasan zločinački zakon o koncesijamagost 2017-06-30 17:01
FB Komentari: Sve domoljub do domoljuba izglasali Zakon o koncesijama. Pade Hrvatska bez ispaljenog metka. Pomorsko dobro, voda, mineralne sirovine, nafta.....Velik a rasprodaja!!!!!!

Sva sreća da je Savudrijska vala pripada Sloveniji. Tako je sigurno zaštićena od ograđivanja i straža jer to u Sloveniji nije moguće. Njihov je Ustavni sud stao na stanovište da plaže ne mogu biti isključene iz opće upotrebe.

Kada su izglasali ovaj izdajnički zakon sjetila sam se stare izreke s našeg otoka,koja važi za lupeže nad lupežima:"Ukral i bi dite iz matere"

Hrvatska mora Sloveniji osigurati izlaz na otvoreno more. Eto kako se i mi Hrvati mozemo otici kupati- osobnu iskaznicu u zube, prijeci u Soveniju, pa na kupanje!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Sve je to radi nasSuperhik 2017-06-30 17:43
Sigurno će nam objasniti kako su ga izglasali radi nas građana da nam bude bolje. isto kao što naši lokalni mangupi sklapaju nemoralne pogodbe radi našeg boljitka a ne poradi svoje koristi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ko će kome nego svoj svomedanilo 2017-06-30 17:45
Citat gost:
FB Komentari: Sve domoljub do domoljuba izglasali Zakon o koncesijama. Pade Hrvatska bez ispaljenog metka. Pomorsko dobro, voda, mineralne sirovine, nafta.....Velika rasprodaja!!!!!!

Sva sreća da je Savudrijska vala pripada Sloveniji. Tako je sigurno zaštićena od ograđivanja i straža jer to u Sloveniji nije moguće. Njihov je Ustavni sud stao na stanovište da plaže ne mogu biti isključene iz opće upotrebe.

Kada su izglasali ovaj izdajnički zakon sjetila sam se stare izreke s našeg otoka,koja važi za lupeže nad lupežima:"Ukrali bi dite iz matere"

Hrvatska mora Sloveniji osigurati izlaz na otvoreno more. Eto kako se i mi Hrvati mozemo otici kupati- osobnu iskaznicu u zube, prijeci u Soveniju, pa na kupanje!
Ovaj Zakon koji će uništiti otočane do kraja izglasan je u Saboru za vrijeme kad lošinjani prvi put u povijesti imaju svoga ministra turizma. Sada ne mogu kriviti ni Veneziu, Austro-ugarsku, Italiju, Jugoslaviju nego upravo izdanak autohtonog otočana čiji su preci rođeni na ovim grotama. Janjičari su uvijek bili gori od Turaka. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Zasluge autohtonih otočanagost 2017-06-30 18:39
Citat danilo:
Citat gost:
FB Komentari: Sve domoljub do domoljuba izglasali Zakon o koncesijama. Pade Hrvatska bez ispaljenog metka. Pomorsko dobro, voda, mineralne sirovine, nafta.....Velika rasprodaja!!!!!!
Ovaj Zakon koji će uništiti otočane do kraja izglasan je u Saboru za vrijeme kad lošinjani prvi put u povijesti imaju svoga ministra turizma. Sada ne mogu kriviti ni Veneziu, Austro-ugarsku, Italiju, Jugoslaviju nego upravo izdanak autohtonog otočana čiji su preci rođeni na ovim grotama. Janjičari su uvijek bili gori od Turaka. :-*
Taj izdanak autohtonog otočana se kao ministar založio da pitanje privatizacije pomorskog dobra rješava "struka" volim-losinj.org/.../...A jedan drugi izdanak autohtonog otočana je ovih dana izručio Lošinj na milost i nemilost lokalnom HDZ-u koji je najavio nastavak politike kojom je najatraktivniji dio otoka Lošinja pripao ruskom kapitalu. A po novom zakonu koncesiju će moći zalagati i prenositi, čime će faktički postati vlasnik javnog dobra. Obični građani Lošinja će s Čikatom imati veze samo utoliko što će se oni, njihova djeca i gosti kupati u otpadnim vodama koje se s Čikata sljevaju kod Kijca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ministar rasprodajeI.so 2017-06-30 18:06
Citat gost:
Sva sreća da je Savudrijska vala pripada Sloveniji. Tako je sigurno zaštićena od ograđivanja i straža jer to u Sloveniji nije moguće. Njihov je Ustavni sud stao na stanovište da plaže ne mogu biti isključene iz opće upotrebe.
Iskreno, i meni je drago da su je dobili Slovenci, jer naši vrli domoljubi bi je dali u koncesiju. Isto kao što je Gari dok je bio oporba brinuo što Balija rasprodaje gradsku imovinu pa njemu neće ostati, a onda kao gradonačelnik rasprodavao i davao u koncesiju. A sada kao ministar turizma podržava zakon o rasprodaji svega što već nije prodano.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # BagraVS 2017-06-30 19:25
Adezejska bagra je disciplinirano izglasala taj zakon, a netko je primijetio da su protiv amandmana da u odluci o davanju koncesije sudjeluje i lokalna zajednica glasovali i adezejski gradonačelnici u koji su birani u Sabor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kako nešto napraviš, tako će ti se i vratitigrađanin 2017-07-01 07:43
Citat VS:
Adezejska bagra je disciplinirano izglasala taj zakon, a netko je primijetio da su protiv amandmana da u odluci o davanju koncesije sudjeluje i lokalna zajednica glasovali i adezejski gradonačelnici u koji su birani u Sabor.
Predviđam ubrzano raseljavanje otoka i odlazak u veće gradove ili van države, pa im uskoro neće nedostajati 2700 radnika u turizmu nego puno više.
Skuplje cestarine, ponovno čekanje više od sat vremena na slovenskoj granici, baš me zanima što će ovaj put izjaviti ministar turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Hrvatska će biti destinacija ili je nećer bitiTin 2017-07-01 08:31
Citat građanin:
Citat VS:
Adezejska bagra je disciplinirano izglasala taj zakon, a netko je primijetio da su protiv amandmana da u odluci o davanju koncesije sudjeluje i lokalna zajednica glasovali i adezejski gradonačelnici u koji su birani u Sabor.
Predviđam ubrzano raseljavanje otoka i odlazak u veće gradove ili van države, pa im uskoro neće nedostajati 2700 radnika u turizmu nego puno više.
Skuplje cestarine, ponovno čekanje više od sat vremena na slovenskoj granici, baš me zanima što će ovaj put izjaviti ministar turizma.
Stalno nešto izjavljuje. I izvaljuje. Sve će rješiti novi, domoljubniji slogan s više hrvatskih kockica jer sadašnji "Hrvatska puna života" ne opisuje stvarnost države iz koje građani bježe glavom bez obzira pod parolom "Croatia full of shit". U skladu sa svojom politikom "Gradićemo koliko god stane" za Poslovni dnevnik je izjavio "U Hrvatskoj treba izgraditi još 400 do 500 hotela kako bismo mogli konkurirati jakim turističkim zemljama poput Portugala, Španjolske, Italije... ", a za T-portal Hrvatski da turizam ne treba samo djelatnike kao što su konobari, kuhari ili spremačice – ozbiljan je problem i nedostatak menadžera. podsjeća da se u hrvatskom turizmu ostvaruju brojne investicije i da nam zbog toga nedostaje visokoobrazovan og kadra za vođenje tih novih hotela. Prema njegovim riječima, oko 800 milijuna eura ulaže se u 40-ak hotela koji se otvaraju ove godine, a sličan broj hotela svoja će vrata gostima otvoriti i u 2018. godini. Ja tu vidim plan da cijela Hrvatska, a ne samo otoci postane destinacija a ne mjesto za život njenih građana.
tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Kategorizacija marine na neviđenoMarinero 2017-07-01 08:50
Citat Tin:
Ja tu vidim plan da cijela Hrvatska, a ne samo otoci postane destinacija a ne mjesto za život njenih građana.
tportal.hr/.../...
U članku još piše da Cappelli je rekao da se procjenjuje da u Hrvatskoj nedostaje oko 15.000 vezova. Kao priznati stručnjak za izmotavanje s ovim podatkom će braniti nezakonitu gradnju marine ispred plaže hotela Belevue na Čikatu za koju marinu je već dao kategorizaciju bez da je sagrađena.

volim-losinj.org/prostorni-plan/2672-careva-nova-marina
volim-losinj.org/politika/2665-istine-i-lazi-o-marini-cikat
volim-losinj.org/politika/2662-marina-cikat
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # država u kojoj ničega nema dovoljnoDron 2017-07-01 09:29
Fali nam radnika, fali nam direktora, fali doktora i medicinskih sestara, fali informatičara, fali seljaka, a eno Slavonija ostala prazna.

Fali nam i još oko 140 saborskih zastupnika, jer vidimo da im je ova sabornica prevelika, ima u njoj previše praznih mjesta.

A ja mislim da nam najviše fali pametnih i poštenih političara jer nas ovi već 27 godina vode u totalnu propast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ministre, ne znate gdje su vam radnici?ISELJAVANJE 2017-07-01 17:08
Lani Lijepu našu napustilo najviše ljudi u 15 godina, nestao grad veličine Samobora

Hrvatsko stanovništvo se tako samo lani - i to prema službenim podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji su, kad se radi o iseljavanju, krajnje neprecizni - smanjilo za gotovo 36.500 osoba, odnosno grad veličine Samobora.
Stvarni su podaci, sasvim sigurno, barem dvostruko porazniji. Naime, DZS, kad se radi o migracijama, podatke temelji na podacima MUP-a, koji pak registrira samo one koji su uredno odjavili prebivalište u Hrvatskoj pri preseljenju u inozemstvo. Sudeći po podacima država u koje se odseljavaju - a gdje se moraju registrirati da bi ostvarili bilo koje pravo ili se zaposlili - broj iseljenika neusporedivo je veći. Konkretno, ukupni broj iseljenika iz Hrvatske, prema podacima DZS-a, u 2016. bio je 36.436, što je najveći službeni broj iseljenih u zadnjih 15-ak godina. Međutim, prema podacima njemačkog zavoda za statistiku objavljenim ovih dana, samo se u Njemačku 2016. doselilo 54.245 osoba s hrvatskom putovnicom. Od tog broja gotovo 15% čine djeca do 15 godina, što jasno upućuje na to da se radi o preseljenju cijelih obitelji. Dodaju li se tome brojke o odseljenima u Irsku, Austriju, Italiju i druge države, broj iseljenika sigurno je kudikamo veći.

www.jutarnji.hr/.../6323380
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # nesposobnost kao univerzalna vještina hrvatskih političaraStatus Quo 2017-07-01 17:32
Tito 2.0

Kada je Broz otišao s ovog svijeta, ostavio je za sobom Hrvatsku kao drugu najrazvijeniju socijalističku zemlju, ispred je bila samo Slovenija, a danas je opet druga, ali odozdo – siromašnija je samo Bugarska. Otuda rugalica ‘Niste u stanju ni okrečiti ono što je on sazidao’

www.portalnovosti.com/tito-2-0
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # NamještaljkaTV 2017-07-01 10:14
Citat Marinero:
Citat Tin:
Ja tu vidim plan da cijela Hrvatska, a ne samo otoci postane destinacija a ne mjesto za život njenih građana.
tportal.hr/.../...
U članku još piše da Cappelli je rekao da se procjenjuje da u Hrvatskoj nedostaje oko 15.000 vezova. Kao priznati stručnjak za izmotavanje s ovim podatkom će braniti nezakonitu gradnju marine ispred plaže hotela Belevue na Čikatu za koju marinu je već dao kategorizaciju bez da je sagrađena.
volim-losinj.org/prostorni-plan/2672-careva-nova-marina
volim-losinj.org/politika/2665-istine-i-lazi-o-marini-cikat
volim-losinj.org/politika/2662-marina-cikat
Pa time on plaća investitoru kakvog se može samo poželjeti što ga je postavio za ministra. I jo će mu napuniti hotele da mu popravi financijski rezultat. Dani hrvatskog turizma ove će se godine u listopadu održati u Malom Lošinju u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice. A na prijedlog da se zbog promicanja kontinentalnog turizma Dani turizma 2018. održe u Slavoniji, izmotavalo Capelli kaže "razvoj kontinentalnog turizma jedan je od mojih glavnih ciljeva u mandatu. Iz tog razloga, podržavam vašu inicijativu da se Dani hrvatskog turizma u budućnosti održe u jednoj od kontinentalnih destinacija što bi sigurno dodatno u turističkom segmentu stimuliralo kontinent i vrijedne dionike u turizmu hrvatskog kontinenta. Pri tome se kod odabira destinacije treba voditi računa o smještajnim mogućnostima i veličini dostupnih dvorana za odvijanje ovako velikog skupa koji svake godine okuplja preko 1000 sudionika.“ Ukratko, Slavonci odjebite, tisuću gostiju namjestit ću svojim Rusima, a ne vama, poručuje ministar Capelli.
hrturizam.hr/dani-turizma-2017-odrzati-ce-se-u-malom-losinju-pokrenuta-inicijativa-da-se-sljedece-godine-dani-turizma-odrze-u-slavoniji/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # SINDIKATUPOZORAVA 2017-07-01 10:23
U skladu sa svojom politikom "Gradićemo koliko god stane" za Poslovni dnevnik je izjavio "U Hrvatskoj treba izgraditi još 400 do 500 hotela kako bismo mogli konkurirati jakim turističkim zemljama poput Portugala, Španjolske, Italije... "

Mislim da mu matematika i logika nisu jača strana. Nema dovoljno radnika ni za postojeće hotele, a on bi gradio još 400-500 novih. Halo???

Evo što o tome kaže sindikat:

U Hrvatskoj nedostaje oko 2700 sezonskih radnika, ali taj problem nije nastao odjednom i treba ga rješavati sustavnim poboljšavanjem njihova položaja, rečeno je u petak na konferenciji za novinare Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD)

Predsjednica sindikalnog Odbora za turizam Marina Cvitić rekla je da za takvo stanje, osim poslodavaca, koji su mislili da će unedogled moći povećavati svoju dobit, najviše na račun niske cijene rada, odgovornost snose sve vlade i ministarstva turizma jer nisu pravodobno uočili problem i pronašli rješenje zakonskom regulativom.

U sindikatu smatraju kako - da bi se riješio problem nedostatka sezonskih radnika, od kojih najviše pomoćnog osoblja - ponajprije treba povećati plaće u turizmu, koje su 18 posto niže od nacionalnog prosjeka. Također smatraju da treba spriječiti nelojalnu konkurenciju dijela poslodavaca koji radnicima isplaćuju dio plaće kao minimalnu plaću, a ostatak 'na crno'.

Potrebno je uvesti normative i standarde rada na temelju kojih će se, ovisno o kategoriji objekata, propisati koliko radnika treba biti zaposleno, koliko soba može počistiti jedna osoba, koliko gostiju poslužiti.... Tada, smatraju u sindikatu, ne bi bilo izrabljivanja, a poslove u turizmu mogle bi obavljati i osobe starije od 50 godina.

Kao jedan od uvjeta za rješavanje problema nedostatka radnika, iz sindikata su naveli odgovarajuće uvjete rada i smještaj za sezonske radnike. Drže da u poreznom sustavu trebaju izmjene kako bi se spriječila diskriminacija radnika. Objasnili su da radnik kojemu poslodavac preko plaće isplaćuje novac za smještaj i hranu poslije na zavodu ima veću naknadu, a zatim i mirovinu.

Sindikat predlaže da se delimitira pravo na rad do pola radnog vremena samo za umirovljenike koji su ostvarili pravo na punu starosnu mirovinu i to pravo omogući i umirovljenicima koji su išli u prijevremenu mirovinu. Treba produljiti turističku sezonu i olakšicama stimulirati poslodavce koji zapošljavaju radnike na neodređeno vrijeme te čiji objekti rade tijekom cijele godine.

Marina Cvitić rekla je kako je za ovu godinu kasno te da rješenja treba tražiti za sljedeću turističku sezonu. Dodala je da će se ova sezona nekako skrpati, ali u tome ne bi smjeli stradati i biti iskorištavani radnici, u čemu važnu ulogu ima Državni inspektorat.

Predsjednik SIKD-a Bruno Bulić ocijenio je da radnike u turizmu ne treba uvoziti te da ima novca za njihove bolje plaće jer je dobit turističkih tvrtaka u Hrvatskoj veća od sličnih u inozemstvu. Smatra da je u turizmu nužno osigurati što više ugovora o radu na neodređeno vrijeme, što bi dodatno motiviralo školovanje kadrova za zanimanja koja nedostaju.

tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Sezonske radnice ili moderne robinje?!STUH 2017-07-01 14:58
Sezonske radnice ili moderne robinje?! Radi se u neljudskim uvjetima, u jednoj sobi spava po 20 žena, a djelatnice jednog splitskog hotela znale su završavati na Hitnoj!

...

Zbog svega toga Sindikat turizma i usluga je prije nekoliko dana izišao s Pravilima za dodjelu oznake "Fair hotels" kako bi natjerao poslodavce da poštuju radnička prava. Spomenutu bi oznaku dobivali oni hoteli čiji vlasnici poštuju dogovore sa STUH-om, a Sindikat bi zauzvrat svoje poslovne partnere i članove upućivao da za svoja poslovna događanja, ljetovanja i zimovanja koriste isključivo "fer hotele".


www.stuh.hr/.../1303


Vidjet ćemo hoće li Novi List objaviti vijest da je neki hotel na Lošinju dobio
oznaku "Fair hotels"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kupovanje oznakass 2017-07-01 15:38
Citat STUH:
Vidjet ćemo hoće li Novi List objaviti vijest da je neki hotel na Lošinju dobio oznaku "Fair hotels"
Nadam se da se tu oznaku ne može kupiti kao Bijelu zastavu onog hohštaplera Curavića kojom se Jadranka tako ponosi ili certfikatom Tripadvisora za koji postoje upute kako postići visok rang megabooker.hr/kako-se-oglasiti-na-tripadvisor/, pa je ostvareni rang rezultat uloženog truda i novca u oglašavanje, a ne u kvalitet usluge.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ovo su najtraženije ljetne destinacije u Hrvatskoja gdje je tu Lošinj? 2017-07-17 19:04
Ovo su najtraženije ljetne destinacije u Hrvatskoj

Među najtraženijim vrstama objekata u Hrvatskoj su apartmani, hoteli, kuće za odmor, hosteli i objekti B&B (bed&breakfast).

Dubrovnik, Makarska, Poreč, Rovinj, Split, Zadar i Zagreb među najtraženijim su ljetnim turističkim destinacijama u Hrvatskoj na nekima od najvećih globalnih rezervacijskih platformi za smještaj, kao što su Booking.com i Trivago.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # re:a gdje je tu Lošinj? 2017-07-17 19:05 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Lošinj protiv paštete i termos boceVizionar 2017-07-17 19:44
Citat a gdje je tu Lošinj?:
Ovo su najtraženije ljetne destinacije u Hrvatskoj
Među najtraženijim vrstama objekata u Hrvatskoj su apartmani, hoteli, kuće za odmor, hosteli i objekti B&B (bed&breakfast).
Dubrovnik, Makarska, Poreč, Rovinj, Split, Zadar i Zagreb među najtraženijim su ljetnim turističkim destinacijama u Hrvatskoj na nekima od najvećih globalnih rezervacijskih platformi za smještaj, kao što su Booking.com i Trivago.
Uprava Jadranke ni ne želi da Lošinj bude među najtraženijim ljetnim destinacijama u Hrvatskoj, nego da bude mamac za topmilijardere volim-losinj.org/.../...Sjetite se da je Đurđica kao direktorica Turističke zajednice i HDZ-ova članica Gradskog vijeća provodila Šolićevu destinacijsku politiku o čemu je pisao Jadrankin bilten Novi list
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # siromašni nisu poželjniFilip 2017-07-17 20:18
Citat Vizionar:
Uprava Jadranke ni ne želi da Lošinj bude među najtraženijim ljetnim destinacijama u Hrvatskoj, nego da bude mamac za topmilijardere volim-losinj.org/.../...Sjetite se da je Đurđica kao direktorica Turističke zajednice i HDZ-ova članica Gradskog vijeća provodila Šolićevu destinacijsku politiku o čemu je pisao Jadrankin bilten Novi list
Baš tako, oni žele potjerati turiste sa Lošinja i zadržati samo najbogatije za svoje hotele i kamp visoke kategorije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # granični prijelaziHAK 2017-07-01 10:57
Citat građanin:
Skuplje cestarine, ponovno čekanje više od sat vremena na slovenskoj granici, baš me zanima što će ovaj put izjaviti ministar turizma.


hak.hr/.../#granicni-prijelazi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # Ima neštoVeselko 2017-07-01 10:07
Jedino čega nam ne fali je udruga civilnog društva. Mislim da će uskoro umjesto platforme 112 osvanuti platforma 999.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Platforma VjerodostojnoCD 2017-07-01 12:43
Citat Veselko:
Jedino čega nam ne fali je udruga civilnog društva. Mislim da će uskoro umjesto platforme 112 osvanuti platforma 999.
Pa ne fali nam ni hadezejskih šupaka kojima su jedini problem udruge civilnog društva, a ne mafija na vlasti od Sabora do gradskog vjeća i korupcija gdje god se okreneš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # poštenjačinetarik f. 2017-07-01 13:25
Citat CD:
Pa ne fali nam ni hadezejskih šupaka kojima su jedini problem udruge civilnog društva, a ne mafija na vlasti od Sabora do gradskog vjeća i korupcija gdje god se okreneš.
U Lošinju konačno došli na vlast dvoje poštenjaka Elvis i Andrino koji će zaustaviti korupciju i kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # KorupcijaBambi 2017-07-01 19:34
Citat tarik f.:
Citat CD:
Pa ne fali nam ni hadezejskih šupaka kojima su jedini problem udruge civilnog društva, a ne mafija na vlasti od Sabora do gradskog vjeća i korupcija gdje god se okreneš.
U Lošinju konačno došli na vlast dvoje poštenjaka Elvis i Andrino koji će zaustaviti korupciju i kriminal.
Korumpirane marionete će zaustaviti korupciju? Pa da vidimo i to čudo :eek:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ????Gost 2017-07-01 12:58
Imaš problem s udrugama civilnog društva? Smetaju ti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # destinacija, a ne mjesto za životX man 2017-08-24 10:01
Citat:
Mali Lošinj doživljava ubrzanu urbanizaciju, a još je u planu veliki broj projekata koji uključuju povećanje broja smještajnih kapaciteta, povećanje broja vezova u malim i čarobnim uvalama zbog kojih se neko područje proglašava odredištem snova, povećanje broja marina, izgradnju golf terena, povećanje aerodroma za velike avione, povećanje broja „uređenih plaža", povećanje katova u hotelima, povećanje kategorije destinacije na pet zvjezdica, povećanje broja parkinga, povećanje broja (sezonskih) radnih mjesta za ljude koji trebaju doći na otok na kojem nema dovoljno vrtića ni stanova, povećanje turističkih i građevinskih zona u prostornim planovima, izgradnja bazena na obali mora, obećava nam se da ćemo postati hrvatska Palma de Mallorca. Najžalosnije je da se sve ovo zbiva stihijski i suprotno lokalno usvojenim strategijama ukupnog razvoja i održivog razvoja turizma, suprotno volji građana, a da zadovolji volju investitora koji je impresionirao lokalne i županijske vlasti stotinama tisuća eura koje namjerava investirati na Lošinju. Lošinj postaje destinacija, a sve manje mjesto za život, sve više usmjereno potrebama investitora, a sve manje potrebama otočana.
"Ne tako davno čuli smo poruke od dvojca Cappelli - Šolić de će preobraziti Lošinj u hrvatsku Mallorcu. Hvala, nemojte! Masovni turizam, pretvaranje grada u turističke kulise, pretvaranje lokalnog stanovništva u jeftinu radnu snagu i privatizacija općeg dobra zagrađivanjem i naplaćivanjem plaža nije ono što Lošinju treba.
Prosvjednici su rekli da protestiraju protiv ‘paralizirajuće g masovnog turizma koji uništava Mallorcu a katalonsku radničku klasu osuđuje na bijedu’. Naveli su također da masovni turizam stanovnike tjera iz kvartova i uništava okoliš, te da njihove akcije nisu vandalizam nego samoobrana. ‘Morati potpisati bijedni ugovor o radu je nasilje, biti prisiljen napustiti svoj kvart i socijalnu mrežu zbog turizma je nasilje’, poručili su." Status fejsa Čovjek po mjeri otoka
www.portalnovosti.com/.../

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # jadranski odgovor na Mallorcu.gost 2017-08-25 15:19
Citat X man:
"Ne tako davno čuli smo poruke od dvojca Cappelli - Šolić de će preobraziti Lošinj u hrvatsku Mallorcu. Hvala, nemojte!
prije malo više od dvije godine Daily Mail piše kako bi hrvatski otok Lošinj mogao biti jadranski odgovor na Mallorcu.
Nešto veliko se događa na hrvatskom otoku Lošinju. Rečenica je to kojom Daily Mail počinje članak o otoku koji bi, kažu, mogao biti jadranski odgovor na Mallorku.
Hotelska grupa pod nazivom Jadranka troši bogatstvo nekoliko oligarha pokušavajući pretvoriti mjesto u jedno od europskih najuzbudljiviji h mjesta za odmor. Izgradili su i ponovno razvili niz hotela i luksuznih vila i imaju planove za golf terene s 18 rupa, pa čak i međunarodnu zračnu luku, stoji u tekstu.
dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/nesto-se-veliko-dogadja-na-hrvatskom-otoku-losinju---395904.html
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # kupnja-prodajafrižimenula 2017-08-25 16:33
Citat gost:

Hotelska grupa pod nazivom Jadranka troši bogatstvo nekoliko oligarha pokušavajući pretvoriti mjesto u jedno od europskih najuzbudljivijih mjesta za odmor. Izgradili su i ponovno razvili niz hotela i luksuznih vila i imaju planove za golf terene s 18 rupa, pa čak i međunarodnu zračnu luku, stoji u tekstu.
To je plaćeni članak u Daily Mail-u, ali ništa od silnih ulaganja ruskih oligarha. Dapače čeka se samo dobra prilika da se nekom proda kompletna tvrtka,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Prevara pa prodajaDomorocima bez menula 2017-08-25 18:41
Mislim da im neće biti bitno kako prodati u kompletu sa svim sranjima koji su se desili gradu zbog velikog investitora ili u komadima ili komadićima.
Njima sve dobro ako ide sve rješit će se na brzaka i nestati će lova van dometa.
Možda veći igrači prodaju veće objekte a manjima će ostati manji ali svima opet dobro.
Mi ostajemo mone kao i do sada a vidjet ćemo da li će biti svađe oko podjele plijena.

Jedna manjina u Lošinju je na to ukazivala neki su hrabro stali uz tu manjinu a vi ostali što ćete dobiti što ste šutjeli?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # svaka rit dojde na šekretjoža 2017-08-26 12:06
Citat Domorocima bez menula:
Mislim da im neće biti bitno kako prodati u kompletu sa svim sranjima koji su se desili gradu zbog velikog investitora ili u komadima ili komadićima.
Neće to ići tako kako su oni zamislili. U pitanju je velika lova koja je rasprčkana bez ikakvog smisla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # privatni biznisel bahati 2017-08-26 20:57
Citat joža:
Neće to ići tako kako su oni zamislili. U pitanju je velika lova koja je rasprčkana bez ikakvog smisla.
Lova je potrošena za kupovinu luksuznih privatnih vila umjesto da su se gradili hoteli i kampovi, aerodrom, golf tereni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Samo privat?Yes, naravno, ja,ja, ja 2017-08-26 21:38
To je i bio cilj xamo privatno a ostalo je bilo mazanje očiju da ne vidite dobro.
Nisam dobro upoznat tko je koga tu z......da li je sve po planu ili je netko nekoga više zafrknuo?

Vi ostala raja lošinjanska mislili ste da će investicije biti za vašu dobrobit?

Situacija se takova predviđala da je to sve pranje i sušenje privatnih mudanda a ne vaših.

Zato su neki i bili protiv takvih "investitora" a vi mone i tada i sada.

Znam da su "moji" mještani bili oduvjek mone, pričaj i melji ali ne tamo gdje treba ali vi koji ste došli na Lošinj bez obzira kada, zar niste vi trebali donijeti i nešto pameti da oplemenite ove tukce?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # istina je voda dubokaočerupani 2017-08-26 21:49
Citat Yes, naravno, ja,ja, ja:
To je i bio cilj xamo privatno a ostalo je bilo mazanje očiju da ne vidite dobro.
Nisam dobro upoznat tko je koga tu z......da li je sve po planu ili je netko nekoga više zafrknuo?
Kako će nam sada Gari i Šolić objasniti da je sve to bilo u privatnom interesu a ne za dobrobit lošinjana ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # kao i do sadCrna Marica 2017-08-27 11:03
Citat očerupani:
Kako će nam sada Gari i Šolić objasniti da je sve to bilo u privatnom interesu a ne za dobrobit lošinjana ?
jednostavno, gledaju te u oči dok izmišljaju i lažu

Kapeli je imao pun ured urbanističkih planova, kaže da ih nije stigao ni prelistati, a njegovi službenici izjavljuju da je sve napravljeno po njegovim instrukcijama.

Na tribini Šolić izjavljuje kako na Dražici ima pun ured građevinskih dozvola. Nema veze što u njima ne piše da se Čikat može sravniti sa zemljom. I naravno, kasnije on gradi marinu, nema veze što se u dozvoli nigdje ne spominje marina na Čikatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # sve je to jedan isti Mamićev mentalni sklopkibi dabi 2017-08-27 11:51
pročitati članak
Pretvaranje demokratske procedure u sprdačinu
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Uz spisak lažovaVaC 2017-08-28 10:14
Citat Crna Marica:
Citat očerupani:
Kako će nam sada Gari i Šolić objasniti da je sve to bilo u privatnom interesu a ne za dobrobit lošinjana ?
jednostavno, gledaju te u oči dok izmišljaju i lažu
Kapeli je imao pun ured urbanističkih planova, kaže da ih nije stigao ni prelistati, a njegovi službenici izjavljuju da je sve napravljeno po njegovim instrukcijama.
Na tribini Šolić izjavljuje kako na Dražici ima pun ured građevinskih dozvola. Nema veze što u njima ne piše da se Čikat može sravniti sa zemljom. I naravno, kasnije on gradi marinu, nema veze što se u dozvoli nigdje ne spominje marina na Čikatu.
Nepravedno je iz ovog spiska lažova izostaviti predsjednika GV Antu Nedića bez kojeg sve ovo ne bi bilo moguće, da bi na opravdane primjedbe građana bahato izvalio "Naša transparentnost izbija argumente onima koji žele stvoriti pomutnju".
otoci.net/index.php/u-politici/5858-proracun-prosao-jednoglasno-upu-cikata-s-11-za-i-jednim-protiv
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # poštenjačinaprsten 2017-08-28 16:14
Citat VaC:
Nepravedno je iz ovog spiska lažova izostaviti predsjednika GV Antu Nedića bez kojeg sve ovo ne bi bilo moguće, da bi na opravdane primjedbe građana bahato izvalio "Naša transparentnost izbija argumente onima koji žele stvoriti pomutnju".
Čini se da će on platiti za svih, a vjerojatno je najpošteniji od cijele te ekipe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # NaplataVaC 2017-08-28 17:02
Citat prsten:
Citat VaC:
Nepravedno je iz ovog spiska lažova izostaviti predsjednika GV Antu Nedića bez kojeg sve ovo ne bi bilo moguće, da bi na opravdane primjedbe građana bahato izvalio "Naša transparentnost izbija argumente onima koji žele stvoriti pomutnju".
Čini se da će on platiti za svih, a vjerojatno je najpošteniji od cijele te ekipe.
Platićemo mi svi koje je lažima i pričama o transparentnost i vukao za nos, a ne ono. Te laži on je naplatio; Eno ga u fotelji dogradonačelnik a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Očerupaniskuhani i pojedeni! 2017-08-27 12:41
kako misliš kako će objasniti?
Kao i do sada, nikako, izrečene laži vi povjerovali i još pljeskali kao tuljani!

Da vam i sada nešto kažu vi bi opet bravo, bravo, pljas, pljas.
Nedavno ste imali priliku drugačije izabrati i koga ste?

Mogli ste malo više slušati ne one tračeve koje slušate već onu manjinu koja se usudila nešto reći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # očerupani mozakčuperak 2017-08-28 18:31
Ovaj pod nickom očerupani, vjerojatno ima očerupan mozak. Slušanje manjine smo imali u raznim diktaturama, a on bi gle čuda i onda kada su birači dali svoj pravorijek i nisu poslušali tu "manjinu" (dakle ovdje nije riječ o nacionalnim manjinama našim sugrađanima) da se pod svaku cijenu sluša manjina. Manjina nije poslušana i basta, stoga nemojte liti svoje krokodilske suze za sudbinog svekolikog pučanstva jer mu niste uspjeli usaditi svoje gluparije u glavu, i jer vas to pučanstvo nije uzelo za ozbiljno. Zato - prvo se uozbiljite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Manjina je na vlasti, i basta!Dodo 2017-08-28 18:45
Citat čuperak:
Ovaj pod nickom očerupani, vjerojatno ima očerupan mozak. Slušanje manjine smo imali u raznim diktaturama, a on bi gle čuda i onda kada su birači dali svoj pravorijek i nisu poslušali tu "manjinu" (dakle ovdje nije riječ o nacionalnim manjinama našim sugrađanima) da se pod svaku cijenu sluša manjina. Manjina nije poslušana i basta, stoga nemojte liti svoje krokodilske suze za sudbinog svekolikog pučanstva jer mu niste uspjeli usaditi svoje gluparije u glavu, i jer vas to pučanstvo nije uzelo za ozbiljno. Zato - prvo se uozbiljite.
Problem Lošinja je što se već četvrti put izigrava volja većine. Birački pravorijek zadnjih 12 godina bio je NE HDZ, ali HDZ je sve vrijeme bio na vlasti. Na vlasti je i sada premda na izborima nije dobio većinu. Kako je moguće da je bio i ostao na vlasti iako je manjina? Jednostavno, kupovao si je većinu. Tako si je nakon zadnjih izbora kupio Andrina iz IDS -a i Elvisa iz HNS-a i opet ima vlast iako je većina birača glasovala protiv HDZ-a. A ti se uozbilji i ne prodaji nam muda pod bubrege.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # podanički mentalitetanel 2017-08-28 20:11
Citat Dodo:
Problem Lošinja je što se već četvrti put izigrava volja većine. Birački pravorijek zadnjih 12 godina bio je NE HDZ, ali HDZ je sve vrijeme bio na vlasti. Na vlasti je i sada premda na izborima nije dobio većinu. Kako je moguće da je bio i ostao na vlasti iako je manjina? Jednostavno, kupovao si je većinu. Tako si je nakon zadnjih izbora kupio Andrina iz IDS -a i Elvisa iz HNS-a i opet ima vlast iako je većina birača glasovala protiv HDZ-a. A ti se uozbilji i ne prodaji nam muda pod bubrege.
Zaboravio si da su HNS i IDS bili stalno HDZ-ove ekspoziture i da su 12 godina njihovi vijećnici glasovali za HDZ-ove prijedloge. Sada kada je HDZ-u ponestalo vijećnika da bi imali većinu u vijeću to su i formalno potvrdili koalicijskim sporazumom. Time je Andrino sebi osigurao dobru mirovinu a Elvis zaposlenje kada se brodogradilište u Nerezinama proda strancima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Mjesto za život ili turistička destinacija?Gost 2018-10-06 10:12
Na prvom izboru najboljih hrvatskih gradova kojeg su organizirali portal gradonačelnik.h r, Hanza media i Ipsos proglašeni su pobjednici i dodijeljene su im nagrade. Dijelile prema kategorijama mali, srednji i veliki Grad. Mali Lošinj je u kategoriji mali Grad.
- Najbolji gradovi na području gospodarstva su Krk, Sveta Nedelja i Varaždin. Prvi od 1000 je drugi, nakon Krka.
- Pag, Umag i Čakovec pobjednici su kada su u pitanju demografska i obrazovna politika. obrazovna, demografska, socijalna politika i mladi. Prvi od 1000 nije među prvih deset.
- Novigrad, Poreč i Dubrovnik najbolja su mjesta za život. Prvi od 1000 je sedmi u svojoj kategoriji. Ispred njega su još i Novalja, Cres, Hvar, Krk i Pag.
Čestitajmo!
gradonacelnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ???Zbunjen 2018-10-06 10:33
...onda smo sedmi od 1.000 a ne prvi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Mamci za naivne biračeMunjen 2018-10-06 12:46
Citat Zbunjen:
...onda smo sedmi od 1.000 a ne prvi? b
Nikad nismo ni bili prvi u bilo čemu hvale vrijednom. "Prvi od 1000" je lokalni predizborni slogan bez realnog sadržaja. Mamac za naivne birače. Sada se neki stide što su nasjeli, neki ga ismijavaju, a gradonačelnica i HDZ Mali Lošinj ga unatoč činjenicama poput ove uporno drže na FB stranicama :P . Isto je i sa sloganom "Vjerodostojno" na izborima za vlast u državi sada kad prijeti rasulo zbog sinergije sudstva, policije, politike i prostitucije.

Ali to "vjerodostojno" još uvijek stoji na FB stranke
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # alarmzk 2018-10-07 06:58
Citat Zbunjen:
...onda smo sedmi od 1.000 a ne prvi?
Previsoko! Od Prika se po cijeloj uvali već satima razliježe iritantno zavijanje alarma. Nema spavanja nedjeljom ni izvan sezone. Policijska postaja je daleko pa ne čuju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zadnji od tisućugost 2018-10-07 07:07
A onda se zavijanju pridružila zvonjava u 6.30. Zavijanje je prestalo u 7, ali dan na lijepom mjestu za život mi je za*ran.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Buka naša svakonocnaZujo 2018-10-07 09:47
Citat zk:
Citat Zbunjen:
...onda smo sedmi od 1.000 a ne prvi?
Previsoko! Od Prika se po cijeloj uvali već satima razliježe iritantno zavijanje alarma. Nema spavanja nedjeljom ni izvan sezone. Policijska postaja je daleko pa ne čuju.
Čulo se na autobusnoj kad sam bio oko 5. ali jača je bila buka agregata broda u škveru. Ovo sam snimio s Vele rive oko 6 sati.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # sustavna tortura bukomapaurin 2018-10-07 11:46
Citat Zujo:
Citat zk:
Citat Zbunjen:
...onda smo sedmi od 1.000 a ne prvi?
Previsoko! Od Prika se po cijeloj uvali već satima razliježe iritantno zavijanje alarma. Nema spavanja nedjeljom ni izvan sezone. Policijska postaja je daleko pa ne čuju.
Čulo se na autobusnoj kad sam bio oko 5. ali jača je bila buka agregata broda u škveru. Ovo sam snimio s Vele rive oko 6 sati.
divno i krasno, ako te ne probudi buka iz škvera, probudit će te glupi alarm o kojemu do jutra nitko ne vodi računa, ako te ni to ne probudi probudit će te komunalci, ako te ni to ne probudi probudit će te crkvena zvona
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Otok zdravlja i vitalnostiNN 2018-10-07 13:17
Ajde ne brontulaj. Sada barem uspiješ zaspat pa te probude a u sezoni ne možeš ni zaspat od sve te buke. I to oni zovu otok vitalnosti, zdravlja i da je dobro mjesto za život.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # u Plaškom mirno spavaju...watafak 2018-10-08 07:16
Citat NN:
Ajde ne brontulaj. Sada barem uspiješ zaspat pa te probude a u sezoni ne možeš ni zaspat od sve te buke. I to oni zovu otok vitalnosti, zdravlja i da je dobro mjesto za život.
Da bar propadne turizam u potpunosti pa ćemo onda svi na miru moći spavati, nitko neće betonirati plaže, a kamene kuće će vrijediti kao nekad u dobra stara vremena, kao jedan rabljeni kombajn... Plaški Udbina i Gračac nemaju ove probleme kao mi (nemaju ni one koji na račun tih problema parazitiraju na nama), to je smjer kojem trebamo težiti. I parking uvjek imaju...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # watafak?DK 2018-10-08 08:18
Citat watafak:
Citat NN:
Ajde ne brontulaj. Sada barem uspiješ zaspat pa te probude a u sezoni ne možeš ni zaspat od sve te buke. I to oni zovu otok vitalnosti, zdravlja i da je dobro mjesto za život.
Da bar propadne turizam u potpunosti pa ćemo onda svi na miru moći spavati, nitko neće betonirati plaže, a kamene kuće će vrijediti kao nekad u dobra stara vremena, kao jedan rabljeni kombajn... Plaški Udbina i Gračac nemaju ove probleme kao mi (nemaju ni one koji na račun tih problema parazitiraju na nama), to je smjer kojem trebamo težiti. I parking uvjek imaju...
Jednom je netko rekao kako je Lošinj ugodno mjesto za život.
Jedan drugi je rekao kako stanovnici turističkih naselja ne smiju biti žrtve nekontrolirane ekspanzije turizma.

U zadnjih 5 godina na Lošinju se turizam razvija samo u jednom isključivom smjeru, u interesu izvjesne firme u vlasništvu ruskog kapitala. Sa tendencijom da se to u budućnosti i nastavi.

Za uzvrat, građani su dobili govnaru na Kijcu, gdje će se izlijevati i ruska govna.

Istovremeno, ministar turizma privatnim iznajmljivačima (građanima) prijeti novom kategorizacijom na kojoj mnogi postojeći apartmani neće proći. Ne zato jer nemaju klimu ili wifi, što je lako riješiti, nego zato jer nemaju prostor određene minimalne kvadrature ili zato jer nemaju ekskluzivno mjesto za parking.

Postavlja se pitanje, tko guši turizam na Lošinju i radi čega?

SFSN
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kapelijev autogolgost 2018-10-08 10:11
Citat DK:
Citat watafak:
Citat NN:
Ajde ne brontulaj. Sada barem uspiješ zaspat pa te probude a u sezoni ne možeš ni zaspat od sve te buke. I to oni zovu otok vitalnosti, zdravlja i da je dobro mjesto za život.
Da bar propadne turizam u potpunosti pa ćemo onda svi na miru moći spavati, nitko neće betonirati plaže, a kamene kuće će vrijediti kao nekad u dobra stara vremena, kao jedan rabljeni kombajn... Plaški Udbina i Gračac nemaju ove probleme kao mi (nemaju ni one koji na račun tih problema parazitiraju na nama), to je smjer kojem trebamo težiti. I parking uvjek imaju...
Jednom je netko rekao kako je Lošinj ugodno mjesto za život.[/quot]To je rekao Kapeli dok je bio gradonačelnik očito misleći na one koji nisu žrtve turizma na Kamalin način. A onda je samome sebi zabio autogol člankom u novinama gdje je kukao kako neki potrebni kadrovi odbijaju ponude da žive i rade … u tom mjestu ugodnom za život.Citat:
Jedan drugi je rekao kako stanovnici turističkih naselja ne smiju biti žrtve nekontrolirane ekspanzije turizma.
Ne znam tko je to rekao ali ovo iz naslova članka da Otoci moraju biti mjesta za život, a ne samo turističke destinacije mogao je čuti na tribinama jer to je poslije rabio za obvezatnu parolu za skrivanje pravih namjera.

U zadnjih 5 godina na Lošinju se turizam razvija samo u jednom isključivom smjeru, u interesu izvjesne firme u vlasništvu ruskog kapitala. Sa tendencijom da se to u budućnosti i nastavi.

Za uzvrat, građani su dobili govnaru na Kijcu, gdje će se izlijevati i ruska govna.

Istovremeno, ministar turizma privatnim iznajmljivačima (građanima) prijeti novom kategorizacijom na kojoj mnogi postojeći apartmani neće proći. Ne zato jer nemaju klimu ili wifi, što je lako riješiti, nego zato jer nemaju prostor određene minimalne kvadrature ili zato jer nemaju ekskluzivno mjesto za parking.

Postavlja se pitanje, tko guši turizam na Lošinju i radi čega?

SFSN
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Zadovoljno lokalno stanovništvo – ključ uspjeha destinacijedomaći 2018-10-08 11:39
Citat:
Jedan drugi je rekao kako stanovnici turističkih naselja ne smiju biti žrtve nekontrolirane ekspanzije turizma.
Citat:
Ne znam tko je to rekao ali ovo iz naslova članka da Otoci moraju biti mjesta za život, a ne samo turističke destinacije mogao je čuti na tribinama jer to je poslije rabio za obvezatnu parolu za skrivanje pravih namjera.
Evo nešto autohtono na temu...

www.visitadriatic.eu/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Valjaonica lažiTu Dum 2018-10-08 11:49
Koja demagogija :lol: Piše "Čak 95,24% stanovnika u anketama je navelo kako razgovara s posjetiteljima o zadovoljstvu boravkom, uslugom i doživljajima na Lošinju." Pitali njih troje, možda činovnike u TZ Mali Lošinj i bubnzli postotak da ne bude baš kao u S. Koreju ili kako Šolić balega o 99 % potpore za Mataldu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Miloklizno izvještavanjeWazelin 2018-10-10 13:14
Citat Tu Dum:
Koja demagogija :lol: Piše "Čak 95,24% stanovnika u anketama je navelo kako razgovara s posjetiteljima o zadovoljstvu boravkom, uslugom i doživljajima na Lošinju." Pitali njih troje, možda činovnike u TZ Mali Lošinj i bubnzli postotak da ne bude baš kao u S. Koreju ili kako Šolić balega o 99 % potpore za Mataldu.
Objavu ovog propagandnog uradka platila je TZ Mali Lošinj, a nakitila djelatnica TZ na radnom mjestu PR Managera, a nego vrijeme je istodobno bila i dopisnica Novog lista sa Malog Lošinja pa se iskazivala u milokliznom izveštavanju o senzacionalnim uspjesima gradske vlasti, Investitora (s velikim I) i TZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # još jedan autogolKvisko 2018-10-08 11:52
Cappelli: Obiteljski smještaj je sinonim autentičnosti turističkog doživljaja
hrturizam.hr/cappelli-2/
Cappelli: Obiteljski smještaj je postao nekretninski biznis
hrturizam.hr/cappelli-obiteljski-smjestaj-je-postao-nekretninski-biznis/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # glavno da bildanje kapaciteta po Čikatu nije nekretninski biznisJ Q K A 2018-10-08 12:34
Citat:
Cappelli: Obiteljski smještaj je sinonim autentičnosti turističkog doživljaja
hrturizam.hr/cappelli-2/
Cappelli:
Obiteljski smještaj sinonim je autentičnosti turističkog doživljaja sa svojim domaćinskim ugođajem i upravo kroz njega imamo odličnu priliku i potencijal našim gostima pokazati da zaista imamo puno toga za ponuditi. Spoj kvalitetnog smještaja, zanimljivih i inovativnih turističkih proizvoda te autohtone ponude, uz našu ljubaznost kao domaćina, dobitna su kombinacija za postizanje potpunog uspjeha i put do zadovoljnog gosta koji će se uvijek vraćati.Citat:
Cappelli: Obiteljski smještaj je postao nekretninski biznis
hrturizam.hr/cappelli-obiteljski-smjestaj-je-postao-nekretninski-biznis/
Cappelli:
Trenutno je omjer 56% obiteljskog smještaja naspram niti 15% hotelskog, a ostalo su kampovi. Problem je u tih 56% privatnog smještaja jer ih imate 71% sa tri zvjezdice. Mi smo za kvalitetan obiteljski smještaj, on je nekada bio socijalna mjera, više nije, postao je nekretninski biznis, a mi smo protiv toga, rekao je.
Grad Kutina prodala odmaralište na Malom Lošinju
hrturizam.hr/grad-kutina-prodala-odmaraliste-na-malom-losinju/Uskoro će GML u proceduru staviti izmjenu UPU Čikat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # VjetrokazPantagan 2018-10-08 12:51
Citat Kvisko:
Cappelli: Obiteljski smještaj je sinonim autentičnosti turističkog doživljaja
hrturizam.hr/cappelli-2/
Cappelli: Obiteljski smještaj je postao nekretninski biznis
hrturizam.hr/cappelli-obiteljski-smjestaj-je-postao-nekretninski-biznis/
Takav je Cappelli i u politici. Možemo ga zvati vjetrokaz jer okreće se kako vjetar puše. Zbog vlasti je prešao u HDZ, radi vlasti je postao domoljub a da ostane na vlasti postao vjernik i branitelj :P Možemo ga zvati Lošinjanski Njonjo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Mangupski turizamJ.T. 2018-10-08 09:42
Citat watafak:
Citat NN:
Ajde ne brontulaj. Sada barem uspiješ zaspat pa te probude a u sezoni ne možeš ni zaspat od sve te buke. I to oni zovu otok vitalnosti, zdravlja i da je dobro mjesto za život.
Da bar propadne turizam u potpunosti pa ćemo onda svi na miru moći spavati,
Nisam za propadanje turizma da bih mogao spavati, ali sam protiv turizma zbog kojeg ne mogu spavati a tri mjeseca u godini moja djeca noću plaču od ovakvog turizma. To je turizam po mjeri mangupa koji su si zaradom na dilanju alkohola i noćne buke sagradili vile na luksuznim tihim lokacijama. Ili ti možda smatraš da smo svi dužni žrtvovati pravo na odmor i san te vlastito zdravlje da bi netko svake godine kupovao novi auto?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Za komunalce neobavezan smjerGaga 2018-10-17 10:04
Citat apaurin:
divno i krasno, ako te ne probudi buka iz škvera, probudit će te glupi alarm o kojemu do jutra nitko ne vodi računa, ako te ni to ne probudi probudit će te komunalci, ako te ni to ne probudi probudit će te crkvena zvona
Uz ranu crkvenu zvonjavu najredovitija neželjena budnica je buka vozila za čišćenje ulica koje uz veliku buku motora metodički kruži glavnim trgom i okolnim cestama. Zanimljivo je što marljivi vozač tog vozila za prometna pravila mari koliko i za miran jutarnji san građana i njihove djece. Jutarnji termin čišćenje ulica sigurno mu je odredio rukovoditelj, ali me zanima da li mu je dopustio i da grubo krši prometne propise vozeći jednosmjernom ulicom u suprotnom smjeru, kako se to vidi na jutros snimljenom videu i fotografiji. No unatoč marljivosti kojom pritišče papučicu gasa, vozač već danima ravnodušno zaobilazi smetnju na cesti koju vozeći u krivom smjeru uredno zaobilazi, i ne pada mu na pamet da upozori šefove na opasnost za pješake i vozače koju to predstavlja. Riječ je o raslinju koja na cestu dopire iz zapuštene okućnice zgrade bez stanara u ulici Lošinjskih brodograditelja , a u vlasništvu je grada. Nemar? Autizam? Bezobrazluk? Zaključite sami

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kad neće komunalci, moraju građaniGaga 2018-11-24 08:53
Citat Gaga:
Citat apaurin:
divno i krasno, ako te ne probudi buka iz škvera, probudit će te glupi alarm o kojemu do jutra nitko ne vodi računa, ako te ni to ne probudi probudit će te komunalci, ako te ni to ne probudi probudit će te crkvena zvona
Uz ranu crkvenu zvonjavu najredovitija neželjena budnica je buka vozila za čišćenje ulica koje uz veliku buku motora metodički kruži glavnim trgom i okolnim cestama. Zanimljivo je što marljivi vozač tog vozila za prometna pravila mari koliko i za miran jutarnji san građana i njihove djece. Jutarnji termin čišćenje ulica sigurno mu je odredio rukovoditelj, ali me zanima da li mu je dopustio i da grubo krši prometne propise vozeći jednosmjernom ulicom u suprotnom smjeru, kako se to vidi na jutros snimljenom videu i fotografiji. No unatoč marljivosti kojom pritišče papučicu gasa, vozač već danima ravnodušno zaobilazi smetnju na cesti koju vozeći u krivom smjeru uredno zaobilazi, i ne pada mu na pamet da upozori šefove na opasnost za pješake i vozače koju to predstavlja. Riječ je o raslinju koja na cestu dopire iz zapuštene okućnice zgrade bez stanara u ulici Lošinjskih brodograditelja, a u vlasništvu je grada. Nemar? Autizam? Bezobrazluk? Zaključite sami

Nakon više od mjesec dana od objave ovog komentara i video snimka valjda retardiranog vozača vozila za čišćenje ulica koji vozeči u krivom smjeru ravnodušno zaobilazi raslinje uz cestu, ova smetnja je konačno uklonjena. Ma ne zato što su se komunalci odjednom probudili i umiješali u posao za koji ih plaćamo nego zato što je to po pješake i vozače opasno raslinje zasmetalo ravnateljici vrtića. Pa je uzela stvar u svoje ruke i obavila posao komunalaca. Tako da vozač onog vozila dok vozi jednosmjernom ulicom u suprotnom smjeru više ne mora zaobilaziti smetnju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Buđenje komunalacaGost 2018-11-27 09:48
Izgleda da je šefove u Komunalnom ovo ipak razbudilo pa su poslali radnike da šišaju podivljalu vegetaciju na zidu prema ilegalnom crkvenom parkiralištu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Parking Svetog NikoleZeZ 2018-11-27 12:50
Citat Gost:
Izgleda da je šefove u Komunalnom ovo ipak razbudilo pa su poslali radnike da šišaju podivljalu vegetaciju na zidu prema ilegalnom crkvenom parkiralištu.
Komunalci s onim motornim alatom marljivo šišaju i uređuju sve oko parkirališta. Zanima me tko to plaća???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ponekad si rob, ponekad si robaturist 2018-11-27 13:13
Citat ZeZ:
Citat Gost:
Izgleda da je šefove u Komunalnom ovo ipak razbudilo pa su poslali radnike da šišaju podivljalu vegetaciju na zidu prema ilegalnom crkvenom parkiralištu.
Komunalci s onim motornim alatom marljivo šišaju i uređuju sve oko parkirališta. Zanima me tko to plaća???
sve to plaćaju građani, avansno, bez računa, kontrole kvalitete i mogućnosti prigovora
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Obrnuti Očenašgost 2018-11-27 14:58
Citat turist:
Citat ZeZ:
Citat Gost:
Izgleda da je šefove u Komunalnom ovo ipak razbudilo pa su poslali radnike da šišaju podivljalu vegetaciju na zidu prema ilegalnom crkvenom parkiralištu.
Komunalci s onim motornim alatom marljivo šišaju i uređuju sve oko parkirališta. Zanima me tko to plaća???
sve to plaćaju građani, avansno, bez računa, kontrole kvalitete i mogućnosti prigovora
Komunalno poduzeće ga crkvi uređuje besplatno, jer šefovi misle da trebaju primijeniti obrnuti Očenaš: Otpuštaju duge njihove kao što oni ne otpuštaju dužnicima svojim pa nam svake godine iz državnog proračuna iscijede oko milijardu kuna. Tako da njihovo dodvoravanje crkvi plaćamo mi građani, a crkva naplaćuje parkiranje bez da plaća porez.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Kome zvona zvone? Ne pitaj, tebi zvone!Kvazimodo 2019-11-16 13:52
Citat gost:
Citat turist:
Citat ZeZ:
Citat Gost:
Izgleda da je šefove u Komunalnom ovo ipak razbudilo pa su poslali radnike da šišaju podivljalu vegetaciju na zidu prema ilegalnom crkvenom parkiralištu.
Komunalci s onim motornim alatom marljivo šišaju i uređuju sve oko parkirališta. Zanima me tko to plaća???
sve to plaćaju građani, avansno, bez računa, kontrole kvalitete i mogućnosti prigovora
Komunalno poduzeće ga crkvi uređuje besplatno, jer šefovi misle da trebaju primijeniti obrnuti Očenaš: Otpuštaju duge njihove kao što oni ne otpuštaju dužnicima svojim pa nam svake godine iz državnog proračuna iscijede oko milijardu kuna. Tako da njihovo dodvoravanje crkvi plaćamo mi građani, a crkva naplaćuje parkiranje bez da plaća porez.
Ali zato imamo radost i veselje od zvonjave, a danas kad svatko ima sat ili mobitel i korist od nepotrebnog otkucavanja točnog vremena.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Stvarno divno i krasnogost 2019-11-16 09:19
Citat apaurin:
Citat Zujo:
Citat zk:
Citat Zbunjen:
...onda smo sedmi od 1.000 a ne prvi?
Previsoko! Od Prika se po cijeloj uvali već satima razliježe iritantno zavijanje alarma. Nema spavanja nedjeljom ni izvan sezone. Policijska postaja je daleko pa ne čuju.
Čulo se na autobusnoj kad sam bio oko 5. ali jača je bila buka agregata broda u škveru. Ovo sam snimio s Vele rive oko 6 sati.
divno i krasno, ako te ne probudi buka iz škvera, probudit će te glupi alarm o kojemu do jutra nitko ne vodi računa, ako te ni to ne probudi probudit će te komunalci, ako te ni to ne probudi probudit će te crkvena zvona
Kao jutros alarm Erste banke ili još češći alarm odnekud s obale Priko.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Vjeruj u sebe, a ne u Erste bankugost 2019-11-16 09:16
Jutrošnja budnica na otoku vitalnosti u cnentru mjesta ugodnog za život svojih stanovnika.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # .....he, he 2018-10-06 20:18
Citat Gost:
- Pag, Umag i Čakovec pobjednici su kada su u pitanju demografska i obrazovna politika. obrazovna, demografska, socijalna politika i mladi. Prvi od 1000 nije među prvih deset.
Čestitajmo!
Čestitam :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # prodana nevjestabb 2018-10-06 21:45
Citat he, he:
Citat Gost:
- Pag, Umag i Čakovec pobjednici su kada su u pitanju demografska i obrazovna politika. obrazovna, demografska, socijalna politika i mladi. Prvi od 1000 nije među prvih deset.
Čestitajmo!
Čestitam :-)
Bit će opet Lošinj na vrhu kad se makne ova banda koja je zasjela na vlast uz pomoć Nezavisne liste M.Mužića. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Učinjena je nepopravljiva štetaBrainless 2018-10-07 11:59
Citat bb:
Citat he, he:
Citat Gost:
- Pag, Umag i Čakovec pobjednici su kada su u pitanju demografska i obrazovna politika. obrazovna, demografska, socijalna politika i mladi. Prvi od 1000 nije među prvih deset.
Čestitajmo!
Čestitam :-)
Bit će opet Lošinj na vrhu kad se makne ova banda koja je zasjela na vlast uz pomoć Nezavisne liste M.Mužića. :-*
Od romantične uvale, Čikat je postao resort sa 5 zvjezdica, umjesto prirodnih plažica imamo betonske piste koje i van sezone čuvaju security. I svemu tome se još ne nazire kraj. Sere mi se kad sve to vidim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # epur si muovefuck 2018-10-08 11:56
Citat Brainless:
Od romantične uvale, Čikat je postao resort sa 5 zvjezdica, umjesto prirodnih plažica imamo betonske piste koje i van sezone čuvaju security. I svemu tome se još ne nazire kraj. Sere mi se kad sve to vidim.
Kraj je blizu, lova iz Rusije ne stiže. :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # economy 101hranitelj tuljana 2018-10-08 14:39
Iz Rusije ili Ruske federacije? Inače je "svima" poznato da opstanak hotela ovisi o priljevu novca OD vlasnika...

...skoro svaki tjedan netko ovdje napiše "kraj je blizu", "gotovi su"... i tako godinama... da se možda ne radi o nekom klaunu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # InvestitoriAlan Ford 2018-10-08 15:28
Citat hranitelj tuljana:
Iz Rusije ili Ruske federacije? Inače je "svima" poznato da opstanak hotela ovisi o priljevu novca OD vlasnika...
...skoro svaki tjedan netko ovdje napiše "kraj je blizu", "gotovi su"... i tako godinama... da se možda ne radi o nekom klaunu?
Ne brini ti za investitore. Čekaju u redu pred Javnom kućom Prvog od 1000 da ih se primi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # ribe, raci i prstacipetrof 2018-10-08 16:52
Citat hranitelj tuljana:
...skoro svaki tjedan netko ovdje napiše "kraj je blizu", "gotovi su"... i tako godinama... da se možda ne radi o nekom klaunu?
Upravo tako, radi se o klaunovima koji glume velike investitore i menagere, a propale su im mnoge privatne tvrtke koje su vodili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # podaci za 2017.godinuFINA 2018-10-08 15:21
Jadranka hoteli d.o.o.
PRIHOD 288.368.343 kn
RASHOD 321.110.540 kn
DOBIT -32.742.197 kn
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ruska bratjaNi kita 2018-10-08 15:48
Citat FINA:
Jadranka hoteli d.o.o.
PRIHOD 288.368.343 kn
RASHOD 321.110.540 kn
DOBIT -32.742.197 kn
Gubitak?. Nije važno. Jer kako Tuljo veli "..opstanak hotela ovisi o priljevu novca OD vlasnika..." A vlasnici su bratja Ananyev, donatori pravoslavlja čiju banku je preuzela ruska državna banka.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # ...a burek jeftinhranitelj tuljana 2018-10-08 17:02
Citat Ni kita:
Citat FINA:
Jadranka hoteli d.o.o.
PRIHOD 288.368.343 kn
RASHOD 321.110.540 kn
DOBIT -32.742.197 kn
Gubitak?. Nije važno. Jer kako Tuljo veli "..opstanak hotela ovisi o priljevu novca OD vlasnika..." A vlasnici su bratja Ananyev, donatori pravoslavlja čiju banku je preuzela ruska državna banka.

Smiješni čovjeće, to je bio sarkazam... zato i navodnici... hoteli posluju da bi bili profitabilni a ne da vlasnici u njih pumpaju novce... osim u slučaju ulaganja... Vrijedni ljudi stalno ulažu i šire kapacitete pa tako koju godinu rashodi budu veći od prihoda. Te godine se ppjavljuje "negativna" dobit ali to ne znači da posao propada, naprotiv...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Gubitak je dobitNi kita 2018-10-08 17:18
Citat hranitelj tuljana:
Te godine se ppjavljuje "negativna" dobit ali to ne znači da posao propada, naprotiv...
Rat je mir, sloboda je ropstvo, neznanje je snaga, pa dodajmo sada Orwellovim sloganima partije Oceanije u romanu 1984. tuljanov slogan gubitak je dobit. A vlasnici će već upumpati novac jer "Vrijedni ljudi stalno ulažu i šire kapacitete pa tako koju godinu rashodi budu veći od prihoda". Samo je pitanje … tko su vlasnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # osnoveeeeehranitelj tuljana 2018-10-08 18:23
Citat Ni kita:
Citat hranitelj tuljana:
Te godine se ppjavljuje "negativna" dobit ali to ne znači da posao propada, naprotiv...
Rat je mir, sloboda je ropstvo, neznanje je snaga, pa dodajmo sada Orwellovim sloganima partije Oceanije u romanu 1984. tuljanov slogan gubitak je dobit. A v
Opet glumiš klauna. U računovodstveno m smislu DOBIT je PRIHOD minus RASHOD.
A kako bi ti nazvao DOBIT koja počinje sa znakom minus (-)?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # lolhranitelj tuljana 2018-10-08 17:06
Citat FINA:
Jadranka hoteli d.o.o.
PRIHOD 288.368.343 kn
RASHOD 321.110.540 kn
DOBIT -32.742.197 kn
Joj kako si samo pametan... što su ulaganja u intenzivno širenje kapaciteta trebali pokriti iz prihoda iste godine? Šuvarica?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # budaletini od tuljanateta Violeta 2018-10-08 18:13
Citat hranitelj tuljana:
Citat FINA:
Jadranka hoteli d.o.o.
PRIHOD 288.368.343 kn
RASHOD 321.110.540 kn
DOBIT -32.742.197 kn
Joj kako si samo pametan... što su ulaganja u intenzivno širenje kapaciteta trebali pokriti iz prihoda iste godine? Šuvarica?
Čitaj ono što piše ili prestani glumatati. Ovo je financijski izvještaj za 2017. godinu. Nitko nije tvrdio to što u komentaru želiš imputirati.
Ali ako baš želiš, 11% gubitka u odnosu na ostvareni prihod nije zanemariva stvar, a u pitanju su milijuni.
Osim toga, Čikat se radio 2014. i 2015. godine, i znamo da su se podizvođači uglavnom plaćali solarno, bez računa, direktno novcem iz Sibira koji nigdje nije bio zaveden.
Ne možeš očekivati povrat investicije u roku od godinu dana, ali ako godinama posluješ u minusu, onda se odnekud moraš pokriti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # naslovhranitelj tuljana 2018-10-08 18:19
Citat teta Violeta:
Citat hranitelj tuljana:
Citat FINA:
Jadranka hoteli d.o.o.
PRIHOD 288.368.343 kn
RASHOD 321.110.540 kn
DOBIT -32.742.197 kn
Joj kako si samo pametan... što su ulaganja u intenzivno širenje kapaciteta trebali pokriti iz prihoda iste godine? Šuvarica?
Čitaj ono što piše ili prestani glumatati. Ovo je financijski izvještaj za 2017. godinu. Nitko nije tvrdio to što u komentaru želiš imputirati.
Ali ako baš želiš, 11% gubitka u odnosu na ostvareni prihod nije zanemariva stvar, a u pitanju su milijuni.
Osim toga, Čikat se radio 2014. i 2015. godine, i znamo da su se podizvođači uglavnom plaćali solarno, bez računa, direktno novcem iz Sibira koji nigdje nije bio zaveden.
Ne možeš očekivati povrat investicije u roku od godinu dana, ali ako godinama posluješ u minusu, onda se odnekud moraš pokriti.
Ma nemoj. Kolike su dospjele obveze Jadranke u 2017. godini?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
151 # ajmehranitelj tuljana 2018-10-08 18:28
Citat teta Violeta:
znamo da su se podizvođači uglavnom plaćali solarno, bez računa, direktno novcem iz Sibira koji nigdje nije bio zaveden.
Briga me za podizvođaće. Kako je Jadranka plaćala izvođaće, ili te i ta dva pojma zbunjuju? Na koji način si prijavio/la svoja saznanja o višemiljunskim solarnim uplatama, što si po zakonu dužan/dužna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Rsprava s budalom čini te budalomNi kita 2018-10-08 19:06
Citat teta Violeta:
Citat hranitelj tuljana:
Citat FINA:
Jadranka hoteli d.o.o.
PRIHOD 288.368.343 kn
RASHOD 321.110.540 kn
DOBIT -32.742.197 kn
Joj kako si samo pametan... što su ulaganja u intenzivno širenje kapaciteta trebali pokriti iz prihoda iste godine? Šuvarica?
Čitaj ono što piše ili prestani glumatati. Ovo je financijski izvještaj za 2017. godinu. Nitko nije tvrdio to što u komentaru želiš imputirati.
Ali ako baš želiš, 11% gubitka u odnosu na ostvareni prihod nije zanemariva stvar, a u pitanju su milijuni.
Osim toga, Čikat se radio 2014. i 2015. godine, i znamo da su se podizvođači uglavnom plaćali solarno, bez računa, direktno novcem iz Sibira koji nigdje nije bio zaveden.
Ne možeš očekivati povrat investicije u roku od godinu dana, ali ako godinama posluješ u minusu, onda se odnekud moraš pokriti.
Budala često uspije naći veću budalu od sebe. To je onaj tko dopusti da ga budala uvuče u raspravu. Kao što vidiš, završilo je na tome da te idiot naduto pita "Na koji način si prijavio/la svoja saznanja o višemiljunskim solarnim uplatama, što si po zakonu dužan/dužna?". Nadam se da ćeš ga ostaviti bez odgovora tako da on ostane jedina budala u ovoj "raspravi".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # A gdje je Kongesni centar na LošinjuZZZ 2018-10-11 19:05
Citat Brainless:
Citat bb:
Citat he, he:
Citat Gost:
- Pag, Umag i Čakovec pobjednici su kada su u pitanju demografska i obrazovna politika. obrazovna, demografska, socijalna politika i mladi. Prvi od 1000 nije među prvih deset.
Čestitajmo!
Čestitam :-)
Bit će opet Lošinj na vrhu kad se makne ova banda koja je zasjela na vlast uz pomoć Nezavisne liste M.Mužića. :-*
Od romantične uvale, Čikat je postao resort sa 5 zvjezdica, umjesto prirodnih plažica imamo betonske piste koje i van sezone čuvaju security. I svemu tome se još ne nazire kraj. Sere mi se kad sve to vidim.
A vidi ovo: »Lošinj ćemo ucrtati na kartu vodećih kongresnih centara u ovom dijelu Europe«03. 04. 2015.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Kongresna komedijaVidoviti Milan 2018-10-11 20:00
Bit će u mjesecu limburgu. A prvi kongres će biti kongres noćnih tumača tarota.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Odavanje poslovnih tajniMangup 2018-10-13 08:00
Citat Vidoviti Milan:
Bit će u mjesecu limburgu. A prvi kongres će biti kongres noćnih tumača tarota.
Ali kongresa arhitekata sigurno ne bude da Mihin dvorski arhitekt ne izvali opet neku poslovnu tajnu Jadranke. Kao ovu, da se rušilo pa radilo bez dozvola.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # kongresni centarKvisko 2018-10-11 20:29
eno ga na Čikatu, po partizanski, na livadi pod šatorom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ???s konja na magarca 2018-10-07 12:29
Citat he, he:
Citat Gost:
- Pag, Umag i Čakovec pobjednici su kada su u pitanju demografska i obrazovna politika. obrazovna, demografska, socijalna politika i mladi. Prvi od 1000 nije među prvih deset.
Čestitajmo!
Čestitam :-)
Nema na čemu. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Kraj?ili prosperitet. 2018-10-09 10:03
Ponavlja se često da nema više love?
To je pusta želja ili vjerodostojna informacija?
Zadnje vrijeme je kupljen prostor Mima i Elipso koji se iznajmljuju istima, govori se o kupnji bivše ISTRE znači da lova pristiže nova - friška jer od zarade sigurno nije.
Što se još ima namjeru kupiti?
Biti ćemo u okruženju sa rampama za ulaz i izlaz iz grada!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # beži Jankec, beži Jankectiramisu 2018-10-13 09:08
Citat ili prosperitet.:
Ponavlja se često da nema više love?
To je pusta želja ili vjerodostojna informacija?
Zadnje vrijeme je kupljen prostor Mima i Elipso koji se iznajmljuju istima, govori se o kupnji bivše ISTRE znači da lova pristiže nova - friška jer od zarade sigurno nije.
Ako već lova pristiže zašto onda kvalitetni radnici bježe glavom bez obzira ? Eto ovih dana odlazi i vrhunski kuhar iz Alhambre sa kompletnom svojom ekipom !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # smrdi, smrdi, užasno smrdikvisko 2018-11-27 11:27
Citat tiramisu:
Ako već lova pristiže zašto onda kvalitetni radnici bježe glavom bez obzira ? Eto ovih dana odlazi i vrhunski kuhar iz Alhambre sa kompletnom svojom ekipom !!!
Nema problema sa radnom snagom dok imaju Džebića, taj će dovesti friške sezonce iz Srbije, BiH, Bugarske...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se identično kao što su nacisti tretirali Židove' telegram.hr/.../...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se ...