Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Team building u hotelu Bellevue

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

teambuildProširenje zračne luke Malim Lošinj vjerojatno je društveno koristan zahvat, a predviđeno je strateškim planom PROGRAM RAZVOJA ODRŽIVOG TURIZMA GRADA MALI LOŠINJ u kojem je utvrđeno da je to projekt od izuzetne vežnosti. No nejasna ulogu Grada Malog Lošinja u tako velikoj i složenoj investiciji treba biti određena na racionalan način vodeći pri računa o fiskalnim sposobnostima i odgovornostima i zakonskim ograničenjima, a svakako imajući na umu sve posljedice koje nosi takva investicija. Od pozitivnih do negativnih 

Igra detekcije - tko je investitor?
Zadni put o aerodromu se pisalo početkom ove godine povodom preneraženosti zbog odluke Vlade da Zračno pristanište Mali Lošinj d.o.o. briše s liste trgovačkih društva od posebnog interesa za RH. Ta je odluka uzburkala zainteresirani dio lošinjske javnosti, o tome su pisale novine, a gradonačelnica je preko radija Jadranka smirivala javnost rezolutnom tvrdnjom da investicija proširenja zračne luke u Malom Lošinju ide dalje, a gradnja samo što nije počela. Razlog njene medijske intervencije smirivanja "panike" treba tražiti u činjenici da je u njenom predizbornom programu pod sloganom "Prvi od 1000" rekonstrukcija zračnog pristaništa Mali Lošinj bila prva i najvažnija točka. Unatoč odlučnosti gradonačelnice da ostvari obećanje iz predizbornog programa 7. siječnja 2018. napisao sam: "Medijsko forsiranje projekta rekonstrukcije Zračne luke Mali Lošinj ima zadatak oblikovati stav o prihvatljivosti investicije bez postavljanja suvišnih i logičnih pitanja o opravdanosti gradnje, čiji je stvarni interes investiranja, tko će to platiti, tko će plaćati održavanje, što je čija korist. Uz osnovno pitanje za gradonačelnicu - koja je uloga Grada u toj privatnoj investiciji". Ovo se pitanje nameće i samo po sebi već i zbog činjnice da je rekonstrukcija zračne luke najavljena u medijskoj ofenzivi investitora kakvog se samo poželjeti može u posve drugom kontekstu. Govorim o medijskoj kampanji iz 2015. godine da »Tvrtka Jadranka priprema totalni turistički preporod Malog Lošinja: prvo je uložila 60 milijuna eura u preuređenje hotela i kampova, a sad ulaže još 40 u proširenje aerodroma koji će primati velike putničke avione te u gradnju marine za megajahte i kompleksa golfskih terena.« Citat je iz napisa u tjedniku Globus iz 2015. godine, samo jednog iz niza napisa u sklopu tadašnje medijske ofenzive.

Ja sam investitor, ne ja sam ...
Dakle, ono što je 2015. bilo najavljeno kao privatna investicija od 40 milijuna eura, nekim čudom postalo je predizborni adut kandidatkinje za gradonačelnicu. Ova začudna medijska i metafizička transformacija privatne investicije u javnu prošla je nezapaženo, bez ijednog javno postavljenog suvislog pitanja, ako izuzmemo dežurne kritičare s ovog portala. Na tragu iste takve hipnotičke odsutnosti razuma održan je u prošlu srijedu i svojevrsni "team building" investitora s lokalnim političarima u hotelu Bellevue. U hotel Bellevue (dragulju u kruni investitora kakvog se samo poželjeti može) na poziv amorfnog investitora, jer po potrebi mijenja oblik i predstavnike, sjatila se politička elita s oba otoka na prezentaciji projekta rekonstrukcije zračne luke Mali Lošinj - što god to značilo. Budući da se team buildingom pokušava urediti produktivne odnose među ljudima unutar grupe, za medije kao posrednike s javnošću nije bilo mjesta da se nekome ne bi omaknulo da postavi neko suvislo, racionalno pitanje.

Prisutnosti gradonačelnice i predstavnika koalicije na vlasti team buildingu s investitorom ne treba se čuditi jer cilj mu je jačati timski duh radi ostvarenja zadanog cilja - rekonstrukcije zračne luke Mali Lošinj. No začuđujuća je prisutnost oporbenih vijećnika koji su na zadnjoj sjednici GV bili protiv odluke o njenoj dokapitalizaciji. Moguće je da nisu mogli odoljeti sirenskom pozivu gradončelnice i velikog investitora, a možda su bili samo radoznali.

Sudbonosna pristojba
Nakon pića doborodošlice, prezentacije projekta, ležerne i neobvezujuće rasprave te lagane zakuske nakon toga, društvo se razišlo, a da se projekt rekonstrukcije nije maknuo ni milimetar dalje. I dalje se ne zna čiji je to projekt, što je čiji interes, hoće li se rekonstruirati, kad će se krenuti u rekonstrukciju, tko je investitor, tko će to platiti. Sudeći prema neobvezujućim raspravama rekonstrukcije zračne luke možda će biti, a možda i neće biti. Ne zna se tko je investitor, ne zna se koliko će iznositi investicija, ni tko će platiti rekonstrukciju. Prema izjavama hipnotiziranih sudionika "team buildinga" dade se zaključiti da je odlučujuća stvar u investiciji novi Zakon o boravišnoj pristojbi koji će omogućiti financiranje investicije. Naime, prema odredbama budućeg Zakona o boravišnoj pristojbi bilo bi moguće ili će biti moguće, četvrtinu dijela boravišne pristojbe koja ima pripasti Turističkoj zajenici usmjeriti na strateške investicije. No kad bi se i usvojio takav zakon, te kad bi Turistička zajednica Grada Malog Lošinja odlučila 25% svojih prihoda usmjeriti na u rekonstrukciju zračne luke radilo bi se o iznosima od oko 1.000.000 kuna godišnje, iznosa koji može pokriti samo manji dio kamate. Ako se radi o deklariranom iznosu investicije od 260.000.000 kuna ispada da će sve biti rješeno bude li TZ izdvajala milijun kuna godišnje. Ako bi investitor, a za sada ne znamo tko je - Grad Mali Lošinj kako to tvrdi gradonačelnica u predizbornom programu ili investitor kakvog se samo poželjeti može, kako je najavljivao u medijskoj ofenzivi - i osigurao 60.000.000 kuna, te ako bi se ostatak investicije zatvorio kreditom od 200.000.000 uz kamatu od 5%, tada bi godišnja kamata bila 10 milijuna kuna. Dakle, ključna sredstva od TZ pokrila bi samo deseti dio godišnje kamate.

Lice i naličje
Iako je "team bulding" bio u luksuznom objektu i na visokom nivou (veliki investiror i svekolika politička i društven elita - navodno je bila prisutna i predsjednica društva "Naša djeca"), iako se radi o strateškoj investiciji od 260 milijuna kuna, ispod toga blještavila krije se malo drukčija stvarnost. Zračno pristanište Mali Lošinj d.o.o. je privatna tvrtka u kojoj male udjele imaju Republika Hrvatska i Grad Mali Lošinj. Tvrtka ima svoju upravu koju muči pitanje kako platiti projekte za rekonstrukciju zračne luke. Tako je Primorsko-goranska županija 2014. godine donije odluku da će sufinancirati izradu projektne dokumentacije (glavni i izvedbeni projekt) i izradu aeronautičke studije za rekonstukciju zračne luke u iznosu od 150.000 kuna.

S jedne strane imali smo medijsko talambasanje velikog investitora o gradnji aerodroma od 40.000.000 eura, a istovremeno se žica novac za projektnu dokumentaciju te investicije. S druge strane, u svom predizbornom programu "Prvi od 1000" gradonačelnica tu rekonstrukciju zračne luke najvljuje kao svoj kapitalni project. Sva ova proturječja oko rekonstrukcije zračne luke Mali Lošinj sučelila su se, ili bolje rečeno "sljubila" na spomenutom team buildingu u hotelu Bellevue. Tamo se gradilo zajednički duh, a ne raspetaljavo odnos investitora i lokalne zajednice. O tome što rekonstrukcija zračne luke Mali Lošinj donosi cjeloj zajednici, čija je to investicija, koliko košta i tko će sve to platiti rješavat će se lagano u hodu ili u kakvim drugim prigodama u manjim radnim skupinama, a građani će o svemu biti obavještavani poliranim priopćenjima iz ureda PR agencije. A sve to tek ako se promijeni Zakon o boravišnoj pristojbi i ako lošinjska TZ odluči 25% svojih prihoda usmjeriti u rekonstrukciju zračne luke.

Da ne bi bilo zabune, proširenje zračne luke vjerojatno jeste društveno koristan zahvat, a predviđeno je strateškim planom PROGRAM RAZVOJA ODRŽIVOG TURIZMA GRADA MALI LOŠINJ u kojem je utvrđeno da je to projekt od izuzetne vežnosti. No nejasna ulogu Grada Malog Lošinja u tako velikoj i složenoj investiciji treba biti određena na racionalan način vodeći pri računa o fiskalnim sposobnostima i odgovornostima i zakonskim ograničenjima, a svakako imajući na umu sve posljedice koje nosi takva investicija. Od pozitivnih do negativnih. Sve to treba utvrditi temeljem ozbiljnih materijala, razložnih analiza kroz javna savjetovanja i argumentirane rasprave na gradskom vijeću, a ne na dosadašnji način -  na zatvorenim sastancima, radnim ručkovima, ciljanim lobiranjem, "studijskim putovanjima" ili na "team buildingu" koji je dao povod pisanju ovog članka. Takav način rada kakav prakticira župan Komadina i njegova regionalna birokracija prilikom izmjena županijskog prostornog plana na zahtjev istog investitora ne treba biti koncept prema kojem će raditi i lošinjska samouprava. Da ne bismo jednom imali razloga ironično citirati izjavu gradonačelnice da "Grad Mali Lošinj i ja osobno kao gradonačelnica ne podržavamo niti jedno nezakonito djelovanje neovisno o njegovoj namjeni" kao što citiramo izjavu njenog zamjenika iz vremena kad je bio predsjednik Gradskog vijeća da otočani ne mogu biti objekt apetita kapitala.

Komentari: 

1126 # Svaka častmul 2018-05-04 19:01
Svaka čast gospodinu Mujagiću. Razvaljuje "litu" koja to nije, i nadobudnu i taštu gradonačelnicu koja ne može razdvojiti javno od privatnoga. Ona jadnica, ne može razlučiti niti bitno od nebitnoga. To lošije za ovaj grad, a uz ovakve biserne kadrove nevolje će imati i svaki mogući investitor, a kamoli investitor kojeg se poželjeti može.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
724 # Počasna analizaPos 2018-05-04 19:28
Bravo za članak i hrabrost. Koliko sam upućen,a i osjetim na svojoj koži naša politička elita jedino na Rukaviću vrši analize analiza i preispituje jesu li svi kamenčići oko zgrada okrenuti na pravu stranu i jeli legalno niknuo Mak na šoderu. A sve ostalo je nebitno,sve može, bračna zajednica velikog investitora i gradonačelnice je u punom cvatu uz velike blagoslove ostatka političke kreme.
Prestrašno i jadno, ne zna se tko kome viri iz "pakšua".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # vjerujte bez šaleotvara se škola za pačiće male 2018-05-04 19:37
Bez brige neće biti ništa od rekonstrukcije aerodroma, ovo je samo jedna od predstava gradonačelnice i njene ekipe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
233 # Društvena elita ili glembajevštinaGost 2018-05-04 19:51
Iz prve nisam shvatio opasku autora da je na team buildingu bila i predsjednica društva Naša djeca. Otišao sam na stranicu društva i vidim u kontaktima mail adresu:urbanist i@net i telefon 051 351 342. Sad već zaintrigiran, daljnom pretragom stranice vidim da je predsjenica društva gospodđa Jadranka Hofman a da su službeni telefoni udruge u stvari službeni telefoni PGŽ-a. O čemu se tu radi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
225 # DND to sam ja!Glembaj 2018-05-04 21:11
Virtualna organizacija s povlaštenim statusom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Geometrija uspješnostiUgor 2018-05-08 12:29
Citat Glembaj:
Virtualna organizacija s povlaštenim statusom.
Umrežena po vertikali, uključena po horizontali, nezaobilazna po dijagonali. Uvijek, svagdje i u svemu podobna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # KraljicaKarpov 2018-05-12 08:34
Citat Ugor:
Citat Glembaj:
Virtualna organizacija s povlaštenim statusom.
Umrežena po vertikali, uključena po horizontali, nezaobilazna po dijagonali. Uvijek, svagdje i u svemu podobna.
Precjednica DND je kao figura kraljice u šahu. Tuče po vertikali, horizontali i diagonali a kad protivnik ne gleda preskakuje figure kao konj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Režimska udrugaugor 2018-05-15 12:48
Citat Karpov:
Citat Ugor:
Citat Glembaj:
Virtualna organizacija s povlaštenim statusom.
Umrežena po vertikali, uključena po horizontali, nezaobilazna po dijagonali. Uvijek, svagdje i u svemu podobna.
Precjednica DND je kao figura kraljice u šahu. Tuče po vertikali, horizontali i diagonali a kad protivnik ne gleda preskakuje figure kao konj.
DND je uvijek bio režimska organizacija a s gđom Hofman kao vlasnicom to je i ostao. svi se natječu da joj podilaze pružanjem pomoći a njihov rad pripisuje sebi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # Projekt, dozvola, nadzor, okolišGost 2018-05-05 21:53
Dakle voditeljica ispostave županijskog ureda Jadranka Hofman jest i predsjednica drustva Naša djeca i posao obavlja na svom radnom mjestu u radno vrijeme, koristeći sluzbene telefone, internet, potrošni materijal, podređene službenike. Stranicu drustva Naša djeca ne ažurira, ne radi financijske planove niti prikazuje financijske izvjestaje.
Novce za udrugu dobiva iskljucivo od Grada Malog Lošinja. Nešto mi to ne štima.
Bilo bi interesantno kad bi se inače temeljiti autor pozabavio malo i sukobom interesa u kojem je ogrezla predsjednica društva Naša djeca
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
74 # Ako dobro znam, bit će veselogost 2018-05-06 20:06
Koliko znam Arsen se sukobom interesa predsjednice društva Naša djeca bavio prije 5-6 godina. Nadam se da nije pogubio tada skupljene materijala i da će ih objaviti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # hm hm hmNois 2018-05-04 20:12
Ponukan prethodnim komentarom odoh na stranicu društva Naša djeca i vidim da su ostali u 2014-2015. godini. Od tada nisu ažurirali stranicu. Koliko je to dug period ilustrira činjneica da je tom periodu npr. Grad Mali Lošinj 3-5 puta promjenio svoj prostorni plan.

Kad sam već bio tamo pogledao i zadnji financijski plan. I on je jako zanimljiv.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
611 # *Gost 2018-05-04 20:36
Gledam na Otoci net, nema izvještaja s GV? Ni Purića kao profesionalnog novinara ne zanima GV...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
424 # hitno proširenjeotočanka 2018-05-04 23:19
Lošinj bi se spasio proširenjem aerodroma. Što za dnevne commutere koji moraju do ZG i vratiti se navečer, što za mlade koji su otišli vani. Zamislite, sjednete u avion tamo negdje u Irskoj ili Londonu ili Koelnu i za dva-tri sata iskipaju vas u Ćunskom. To je posao! I smisao napretka. Ne tri dana jahanja po busevima sa gastarbajterima i njihovim smrdljivim čarapama iz ◆ UKLONJENO NA ZAHTJEV POSJETITELJA ZBOG DISKRIMINIRAJUĆ EG SADRŽAJA ETIKETIRANJEM LJUDI PREMA ZEMLJOPISNOM PODRIJETLU ◆ Praktički jednom mjesečno možeš doći doma za vikend, a koliko čujem dosta se lošinjskih budućih studoša i srednjoškolaca sprema za UK. Naravno, turiste da i ne spominjem. Iskreno, ne znam tko bi pri poluzdravoj pameti bio protiv ovog projekta. Osim možda županije jer bismo se napokon riješili tih učmalih ćo' mi ćo' ti a na kraju šipak modusa operandi. Fino bismo ih bypassirali, što smo odavno i trebali jer nas samo koče i sve se obavlja u ZG. U RI se ne sjećam kad sam nešto glatko obavila u jedan dan ili tjedan. Pa šta će mi onda? To što se otočani boje trajekta pa samim time užasavaju aviona, to je drugi par rukavica. Oni neka jašu tri dana busom. Zračna luka je prioritet svih prioriteta. Vrijeme je da ostavimo iza sebe sjećanja na kilometarske ljetne gužve na trajektu i slijedimo trendove. Barem mi otočani i putnici turisti koji idu avionom (npr. stariji gosti koji možda i imaju koji euro viška). Ostali su more than welcome izgarati na trajektnom pristaništu sa paštetom i 30-godišnjom kamp prikolicom i činiti svoj odmor fizičkim mučenjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # Otočanka 2Hitno posjeti doktora 2018-05-05 08:49
Molim te prvo polako pročitaj još koji put članak i ako nešto ne razumiješ pitaj.,objasnit i će ti se. A taj problem što imaš averziju i gađenje prema svemu što hoda posjeti doktora ili si kupi svoj avion pa četiri te volja. S poštovanjem :)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # zračnaluka je prioritet svih prioritetaotočanka nakon posjeta doktoru 2018-05-14 00:50
eto, ne znam šta biste mi Vi br. 2 željeli objasniti, no meni je kaorelativo dobro proputovanoj osobi po svijetu vrlo jasno zašto trebamo aerodrom. Evo, pogledajte Dubrovnik prije cca 20-ak god. Definitivno nisu poslovali u plusu. A danas, da ga nema, gdje bi bili? Osim toga, logično da otočani, učenici, umirovljenici i sl. neće plaćati pune cijene. Tako je bilo i u Dbk. Uostalom, zašto bi firma poput pristaništa obavezno u početku morala biti superprofitabln a? Treba li vama nešto objasniti? Zadaća piste je dovesti što više ljudi na što brži i komotniji način, i to onih za Auroru i Vesperu, a ne primati Bellevue Britance u Puli pa ih tramakivati kombijem do hotela. I njima je u interesu da su u hotelu za 15 min. A ne 3 sata + trajekt i asfaltni pakao. 21. stoljeće je, nitko neće da se muči, znoji i maltretira na godišnjem. Možete li vi, polupismeni pojedinci koji su najdalje bili u zg s autom to pojmiti? Neće vas koštati 8x više, ako ste otočanin imati ćete povlaštenu kartu baš kao i na trajektu. Svi nešto pljujete po toj Zračnoj luci kao da je baba roga. Njezina zadaća nije da sama po sebi odmah bude profitabilna, to će doći kroz 5-10 godina, njezina zadaća je da dovodi ljude koji će se baš zbog jednostavnosti dolaska odlučiti za našu destinaciju i potrošiti novce tu. Od smještaja, klope, suvenira itd. Pa paketi sa prijevozom i smještajem. Pa sto opcija. Ma kako netko može biti protiv zračne luke na ovakvom otoku iza sedam brda i sedam gora?! I šta se svi trzate tko daje lovu? Ma šta nas briga tko daje lovu, samo neka da i da se stvar pokrene. Sigurno ju ne dajete vi niti ja pa prema tome, zašto voditi tuđu politiku? Nama ni iz džepa ni u džep. A potencijal koji bismo ipak imali (svi vaši apartmani, sobe, restorani, itd.) bili bi isključivo nama u džep. Kaže doktor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Od doktora ništa?gost 2018-05-14 07:53
Doktor nije pomogao...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Moj džep moj prioritetZozo 2018-05-14 08:18
Citat otočanka nakon posjeta doktoru:
I šta se svi trzate tko daje lovu? Ma šta nas briga tko daje lovu, samo neka da i da se stvar pokrene. Sigurno ju ne dajete vi niti ja pa prema tome, zašto voditi tuđu politiku? Nama ni iz džepa ni u džep.
A sad samo pojasni tko bi bio taj koji bi dao lovu za gradnju aerodroma i tko bi pokrivao gubitke tih 5 - 10 godina dok ne postane profitabilan, a da to ne budem ja kao porezni obveznik koji živi od svoje plaće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
133 # Pitanje zdrave pametiotočanin 2018-05-05 09:03
Citat otočanka:
Zračna luka je prioritet svih prioriteta.
A tko treba platiti za taj prioritet? Šolić kaže 'Nema računice po kojoj je zračna luka isplativa, ali naprosto je moramo izgraditi'. Ti kažeš "Iskreno, ne znam tko bi pri poluzdravoj pameti bio protiv ovog projekta". A ja pitam tko bi pri poluzdravoj pameti bio za projekt gradnje zračne luke koja nije isplativa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # e baš si pogodilaUK 2018-05-05 10:53
Citat otočanka:
a koliko čujem dosta se lošinjskih budućih studoša i srednjoškolaca sprema za UK.
a kud baš u UK koja izlazi iz EU?
prvo pitanje je kakav status će imati naši gastarbajteri koji su otišli u UK od 2013. do danas, a nakon Brexita ćeš malo teže dobiti posao u UK
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
720 # Gatwick – London (i nazad)wanderer 2018-05-05 12:51
od isto tako neprofitabilnog aerodroma na Krku ti do Lošinja trebaju samo dodatna 2 sata.
a da ni u Londonu nije baš sve bajno što se tiče prijevoza od aerodroma do centra grada, pročitaj si u ovom članku...

velikabritanija.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
420 # deplasirana poredbagost 2018-05-05 13:46
Citat wanderer:
od isto tako neprofitabilnog aerodroma na Krku ti do Lošinja trebaju samo dodatna 2 sata.
a da ni u Londonu nije baš sve bajno što se tiče prijevoza od aerodroma do centra grada, pročitaj si u ovom članku...
velikabritanija.net/.../...
Je li to argument da se i na Lošinju gradi neprofitabilan aerodrom? Pa ako jeste neka si ga gradi onaj kome treba. A usporedba transfera od aerodroma do višemilijunskog grada kakav je London s gradićem manjem nekog londonskog kvarta je deplasirano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
428 # kupiš terene, platiš i gradišEasy 2018-05-05 14:11
Citat gost:
Je li to argument da se i na Lošinju gradi neprofitabilan aerodrom? Pa ako jeste neka si ga gradi onaj kome treba.

Plan već sada dozvoljava pistu dužine 2500 metara, neka braća grade koliko im treba, čemu tolika frka, ne trebaju im ni grad ni država.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # pitagorin poučakjordan 2018-05-05 16:43
Citat Easy:

Plan već sada dozvoljava pistu dužine 2500 metara, neka braća grade koliko im treba, čemu tolika frka, ne trebaju im ni grad ni država.
Uzdaj se use i u svoje ruse. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ruska braćaF. 2018-05-14 08:21
Citat jordan:
Citat Easy:

Plan već sada dozvoljava pistu dužine 2500 metara, neka braća grade koliko im treba, čemu tolika frka, ne trebaju im ni grad ni država.
Uzdaj se use i u svoje ruse. :lol:
A što ako Rusi zbrišu u London kao naš gazda Todorić?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ha,ha,haPtica Feniks 2018-05-11 11:33
www.youtube.com/.../

Dva sata, Ha,ha,ha...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
439 # debilno razmišljanjekopilot 2018-05-05 13:55
Umjesto gubitaša dužine piste 2500 metara na Krku, zračna udaljenost od Ćunskog iznosi 70 km, treba napraviti još jednog gubitaša dužine piste 1800 metara na Lošinju, a za kojega se ne zna tko će snositi gubitke. Basnoslovno!
Umjesto da razmisle kako iskoristiti postojeće aerodrome na Krku, Puli ili Zadru, i vlastitim manjim avionima ih povežu sa Lošinjem. Trajanje transfera iznosi 10 minuta, sa uključenim besplatnim panoramskim letom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
231 # samo za bogatunemustać 2018-05-05 18:05
Trenutna zračna luka na našem otoku je sasvim dovoljna za bogate goste koji se ne žele tramakati s drugim prijevoznicima. Uostalom nismo li se odredili za turiste veće platežne moći? Kome bi onda trebao novi i veći aerodrom? Sigurno ne za lošinjske umirovljenike kojima je prosjek mirovine 2 500,00 kuna. Megalomanski je to projekt, kao i niz drugih tlapnji i promašaja. Tko može zračnu luku financirati neka je gradi. Pitanje je samo hoće li Kučić Ana graditi sebi matanove dvore iz političkih, a ne iz ekonomskih, prometnih, turističkih i drugih interesa. Pa poslije tko živ tko mrtav...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
323 # pista -golfpista 2018-05-05 19:04
Citat mustać:
Trenutna zračna luka na našem otoku je sasvim dovoljna za bogate goste koji se ne žele tramakati s drugim prijevoznicima. Uostalom nismo li se odredili za turiste veće platežne moći? Kome bi onda trebao novi i veći aerodrom? Sigurno ne za lošinjske umirovljenike kojima je prosjek mirovine 2 500,00 kuna. Megalomanski je to projekt, kao i niz drugih tlapnji i promašaja. Tko može zračnu luku financirati neka je gradi. Pitanje je samo hoće li Kučić Ana graditi sebi matanove dvore iz političkih, a ne iz ekonomskih, prometnih, turističkih i drugih interesa. Pa poslije tko živ tko mrtav...
Ako imaju novaca neka grade ali bez grada, neka preuzmu i zaposle 20, batrogasaca, 6 carinika, 20 policajaca i ostalog osoblja sveukupno oko 70. a grad i TZ neka dignu ruke od megalomanije, vrece bez dna gubitaša itd.
Ako se grad tako postavi brzo ce Jadrankini menađeri (vlasnici) shvatiti da se okrenu na drugi nacin rješiti pitanje avionskog prijevoza koji je racionalan i moguc, pa neka krenu sa golfom na mataldi ( dok se svi papiri rješe treba proci 8 godina u najboljem redu...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
222 # pričam ti pričukopilot 2018-05-05 19:06
Mislim da Šolić kao prijevozno sredstvo cilja na starije modele Airbusa (A320 serija) ili Boeinga (737 serija), kojima je ovisno o modelu još uvijek jedva dovoljna pista od 1800 metara. Međutim, u tim zrakoplovima kojih je puno nebo, a koji spadaju u uobičajenu srednju klasu zrakoplova se ne voze pravi bogatuni, nego raja koja uspije uštedjeti nešto love za godišnji odmor. Pravi bogatuni se voze u novijim modelima ili u vlastitim manjim zrakoplovima.
Pista od 2500 metara bi bila puno povoljnija varijanta jer pruža bolje mogućnosti slijetanja i uzlijetanja čak i novije generacije zrakoplova. Međutim, rusima je očito nepremostiv problem i pista od 1800 metara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
226 # Alo aliPilot 2018-05-05 19:05
Izgleda da zaista nema pilota u ovom našem Lošinjskom avionu.
Vrlo brzo će se srušiti , bivši gradonačelnik za poslušnost i uslutžnost Jadranci dobio mjesto ministra i tko zna što sve ne ?!
Istim stopama je krenula i ova nova fejzbuk manekenka i ona se nada od Jadranke nečemu . Gradonačelnica i kompletna gradska vlast je 24 sata na usluzi Jadranci !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Team buildingTerezinka 2018-05-05 21:00
Gospodin predsjednik uprave je toliko talentiran da je trebao ići na audiciju za hrvatsku praizvedbu mjuzikla "Moje pjesme, moji snovi".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # AdministratoruRobinzon 2018-05-06 12:38
Molim administratora da pripazi na diskriminirajuć e sadržaje komentara da ih obriše. Konkretno, komentatorica koja se naziva Otočanka je napisala "Ne tri dana jahanja po busevima sa gastarbajterima i njihovim smrdljivim čarapama iz središnje Bosne." Uz sve poštovanje prema iznošenju svih mišljenja pa dakle i njenom stavu da je izgradnja aerodroma bitna, neprihvatljiv je ovakav način etiketiranja ljudi. Mislim da ne moram obrazlagati i da nitko ne bi želio da on ili skupina kojoj pripada bude opisivan na takav način. A baš sam se veselio da su komentari na ovoj stranici nemjerljivo argumentiraniji i civiliziraniji nego na drugima!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Diskriminirajuć i sadržaj komentaraAdministrator 2018-05-06 13:13
Prigovor je opravdan, ali komentar nije obrisan jer bi s njim nestale i replike. Diskriminirajuć i sadržaj je nadomješten primjedbom ◆ UKLONJENO NA ZAHTJEV POSJETITELJA ZBOG DISKRIMINIRAJUĆ EG SADRŽAJA ETIKETIRANJEM LJUDI PREMA ZEMLJOPISNOM PODRIJETLU ◆
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1013 # Otocani! 2018-05-06 21:25
Arsenovi članci su veliko osvježenje ovog portala.Zanimlj ivo ,korisno i informativno .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1815 # OtočaninGolija istina 2018-05-07 01:05
Točno, ali interesanto je kako gosp. Arsen nikada nije dodirnuo gosp. ministra Garija a sve što piše započeto je u njegovom mandatu gradonačelnika. Baš interesantno !!!! Koncesije,marin a Čikat Rukavić, pomorska škola stara, lidl ,gradska uprava ,hdz-ova vlast, golf i sva sranja koja sada kritizira i napada Anu i novu vlast. Ima neka tajna veza ili ?????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # duo%duo 2018-05-07 09:12
Citat Golija istina:
Točno, ali interesanto je kako gosp. Arsen nikada nije dodirnuo gosp. ministra Garija a sve što piše započeto je u njegovom mandatu gradonačelnika. Baš interesantno !!!! Koncesije,marina Čikat Rukavić, pomorska škola stara, lidl ,gradska uprava ,hdz-ova vlast, golf i sva sranja koja sada kritizira i napada Anu i novu vlast. Ima neka tajna veza ili ?????

Nešto je u zraku ?
Zna se za Garija koliko mu je % a onda arsen mora šutjeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1017 # Otočanin laje pod krivim drvetomArsen Mujagić 2018-05-07 11:54
Citat Golija istina:
Točno, ali interesanto je kako gosp. Arsen nikada nije dodirnuo gosp. ministra Garija a sve što piše započeto je u njegovom mandatu gradonačelnika. Baš interesantno !!!! Koncesije,marina Čikat Rukavić, pomorska škola stara,lidl, gradska uprava, hdz-ova vlast, golf i sva sranja koja sada kritizira i napada Anu i novu vlast. Ima neka tajna veza ili ?????
Ne mogu znati jesi li trol ili povremeni posjetitelj ovog portala da bih znao pišeš li po zadatku zbog tajne veze s tvojim branjenikom ili pišrš po uvjerenju zbog neinformiranost i. U svakom slučaju, laješ pod krivim drvetom. Ni anonimnim kao ni potpisanim napisima ne bavim se osobama nego pojavama i postupcima. No kako nosioci pojava i činidbi u zajednici jesu osobe, a ne prirodne ili nadprirodne sile, svaka moja primjedba, navod ili kritika neizbježno se odnosi na osobe. Na isti način pišem na ovoj staranici od početka 2014. godine. Ne bavim se ni osobama niti osobnostima niti se pisanjem borim za bilo kakav ili bilo čiji osobni interes, pa ni za svoj. Ne napadam Anu Kučić i novu vlast, jer nove vlasti jednostavno nema. To je ista ona stara vlast o kojoj pišem veće godinama, samo što je sada provode nova lica. Ni jednim tekstom nisam se bavio Anom kao što se nisam bavio ni Garijem. Ali bavio sam se gradonačelnikom i gradonačelnicom . I u tome je tajna veza koju sam nastojao učiniti javnom.

Na primjer, 2014. g. sam pod pseudonimom G. A. Potemkin napisao članak "Doktrina šoka: Beatizacija investitora" povodom nesvakidašnjeg društvenog događaja, pompozno organiziranog svečanog potpisivanja ugovora o zakupu crkvenog zemljišta. U njemu sam, pored ostalog, napisao sljedeće:
"Zašto je ugovor o zakupu terena koji je u naravi ledina, šuma, šikara, maslinik ili slično manje vrijedno zemljište, izvan svih urbanističkih planova, dakle trenutno beskorisno zemljište na kojem privatni investitor, o kome ne znamo ništa, planira graditi golf igralište - veliki društveni događaj? Priča se da je privatni investitor, o kome ne znamo ništa, čak poslao po gradonačelnika zrakoplov. Toliko mu je značilo njegovo prisustvo.
Zbog čega gradonačelnik, vijećnici, crkvena, društvena i poduzetnička elita Malog Lošinja uz uzvanike iz svijeta golfa, trebaju svjedočiti potpisivanju jednog ugovora o zakupu? Sadržaj ugovora je stvar ugovornih strana o kojoj uzvanici na svečano potpisivanje nisu znali niti su trebali znati. No zašto su došli svjedočiti tom privatnom poslu? Još je zanimljivije pitanje zašto su pozvani? No važnije je odgovoriti na drugo pitanje - zašto su uopće pozvani? Zbog čega gradonačelnik, vijećnici, crkvena, društvena i poduzetnička elita Malog Lošinja uz uzvanike iz svijeta golfa, trebaju svjedočiti potpisivanju jednog ugovora o zakupu?"
volim-losinj.org/politika/2250-doktrina-soka-beatizacija-investitora
Dok su svi drugi tada šutjeli ja sam o tome pisao i nisam propustio "ošinuti" ni tadašenjeg gradonačelnika.

No ovo nije bio moj jedini kritički osvrt na postupke gradonačelnika, tada slučajno Garija Kapelija. Godinu dana kasnije kao Zoon Politikon u članku pod naslovom "Minotaur", napisao sam pored ostalog i sljedeće: "Nažalost, svijest o postojanju Minotaura ne postoji. Pa tako ne postoji ni svijest o žrtvi koju se prinosi. Tome pogoduje i to što ne postoje jasni ciljevi, a ni ozbiljne strategije razvoja ovog otoka. Doduše postoje formalni, neživotni uradci na gradskoj web stranici koji se zovu strategije. Pa tako Plan ukupnog razvoja Grada Mali Lošinj 2013.-2020. osim deskripcije stanja na otoku i općenitih fraza ne govori ništa. U uvodu navedene strategije stoji da je "cilj izrade PUR-a (Plana ukupnog razvoja) izraditi dokument koji će biti podloga za odlučivanje jedinice lokalne (regionalne) samouprave – Grada Mali Lošinj oko bitnih strateških pitanja razvoja, stvaranja preduvjeta za partnerstvo između javnog, privatnog i poslovnog sektora te olakšati put do različitih sredstava domaćih i inozemnih fondova za financiranje projekata." A u zaključku iste strategije stoji "Uloga jedinica lokalne samouprave je da postanu središte razvojnih aktivnosti te iniciraju, pokreću i usmjeravaju sustavne razvojne aktivnosti u svojoj lokalnoj sredini." Između toga ništa.
U uvjetima nepostojanja jasnih ciljeva, načina i puteva do ciljeva, sve se može proglasiti ciljem. Pa se i interes Minotaura za investiranjem pod svaku cijenu i na svaki način može proglasiti javnim interesom - jer javni interes uopće nije definiran. Osim općih floskula o održivom razvoju ne postoji dokument, a ni društveni konsenzus, koji bi utvrdio što je to održivi razvoj za naš otok. Zbog toga otočni Minotaur umjesto mitskog čudovišta ima status korisne, umiljate domaće životinje."
volim-losinj.org/politika/2491-minotaur
Ništa od opisanog nije posljedica ni prirodnih ni nadprirodnih sila nego rezultat politike ili nepostojanja politike. A kao što znamo, politika nije nešto što egzistira samo po sebi, već je rezultat djelovanja osoba. Svatko tko pročita tekst zaključit će da nije moguće kritizirati politiku ili nepostojanje politike, a da odgovornost aktera te (ne)politike bude izuzeta. Pa da te priupitam: Znaš li tko je tada bio odgovoran za opisanu (ne)politiku Grada Malog Lošinja i je li se prepoznao u tekstu premda mu ime nije spomenuto?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
223 # Da li znate sto zeliteSto vi zapravo zelite? 2018-05-08 00:56
Da po tko zna koji put ponovim neke cinjenice jer se ovdje krivo iznose cinjenice.
1. Zracna Luka oli ti aerodrome je infrastruktura, kao ceste, mostovi, tuneli itd. koja postoji kaoko bi se do nekog odredista doslo i tamo ostavilo sto vise novaca u potrosnji, hotelima , trgovinama...
To nije hotel ili tvornica da se zatvara ako nije rentabilna.Ako se zaradjuje pristojno tim bolje jer drustvene zajednice moraju manje dotirati novca.Naravno da i u Svijetu aerodrome gledaju da zarade novce od pristojbi i taksi, ali jos nisam cuo da se netko toliko prijeti da ukine aerodrome jer nije dobro poslaovao.
2.Ako ne zelite Aerodrom zasto ste gradili uopce hotele?.Mogli ste ostati na domacoj radinosti , kampovima i bungalovima.3.D uzina piste je stvar odluke kakve se zrakoplove zeli dovesti na takav aerodrome.Da potsjetim zrakoplovi of 30 do 50 sjedista koji bi mogli dolaziti na postojecu duzinu piste vise ne lete po Europi. Sada nema zrakoplova ispod 100 sjedista kako bi bili rentabilni u teskoj konkurenciji jeftinog letenja.
4.Da li produzavali pistu ili ne, losinjski aerodrom zahtjeva vecu investiciju za poboljsanje novih standard u zrakoplovstvu.
Cak I ako vam dolaze bogatasi sa manjim privatnim ili iznajmljenim zrakoplovima potrebna je rasvjeta piste da bi aerodrom normalno radio i nakon pada mraka, kao sto je prijeko potreban sustav za navodjenje zrakoplova u prilazu tzv. ILS (instrumental landing system). Sadasnji prilaz u slozenijim meteo uvjetima sa koristenjem ADF radio fara LOS ili CRE , tzv. NDB ,non precision approach, ne precizni prilaz.i to je u izumiranju.Imam prilike da radim na zrakoplovima naj novije generacije I kako su prije imali po dva Sistema ADF danas ih uopce nemaju ili ostave jedan za prilaze kao u Albaniji, Tirana itd ili kao rezerva, back up.Kada se vec bude radilo na postavljanju rasvjete I ILS-a onda se lako moze I urediti pista.
5.Usporedba Gatwick aerodrome kao primjera kako aerodrom moze biti dalje od grada je smjesna i ne primjerena Losinjskom slucaju.Kao prvo radi se o jeftinom zrakoplovnom prijevozniku easy jet-u, jer je poznato da on leti na aerodrome sa jeftinijim aerodromskim taksama jer se radi o slabo plateznim putnicima, turistima.Tko ima novaca taj leti sa drugim prijevoznicima I slijece u London City u gotovo sam centar grada, a to i kosta a ja predpostavljam da bi vi htjeli ovu drugu vrstu klijentele.
Dovoz putnika na Krk ili Pulu pa tramakanje sa autobusima i trajektom za goste hotela sa 5* ne vjerujem da ce biti dobro primljeno kod gostiju.Neka prica o prijevozu manjim zrakoplovima sa velikih aerodrome do losinjskog aerodrome je utopija, jer nema kompanije koja bi to izvela.I one jadnike sa amfibiskim zrakoplovima su udavili i nisu opstali na hrvatskom nebu.Ja im se divim na entuzijazmu...
I na kraju kao sto je i nastao taj aerodrom sa ulaganjima Losinjske Plovidbe, Jadranke i losinjske Opcine tada, tako bi i sada trebalo pronaci novce za investiciju a onda naci nacina kako te novce vratiti..
Na kraju ce naj veci problem biti , ako i napravite veci aerodrom tko ce na njemu raditi, jer hrvatska mladost i buducnos odlazi na zalost vani, djelom i zbog ovakvih jalovih prepucavanja i nadmudrivanja, umjesto da se kako Bandic kaze "Idemo delat" naprave stvari za opce dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # ideje naše, benzin vašOstap 2018-05-08 10:38
Citat Sto vi zapravo zelite?:
a onda naci nacina kako te novce vratiti..
Što se mene tiče neka naprave 3000 metara, od viška glava ne boli.
Najveći problem je što Šolić to ne zna kao pokriti gubitak, pa tu u partnerstvo želi uvaliti GML i RH, po njemu je novi aerodrom trajni gubitaš.
Zar će građani Lošinja i RH plaćati gubitke, a Šolić će na Mataldi pokupiti vrhnje?
Malo morgen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Po Bogu i po pravdiDingo 2018-05-30 15:44
Citat Ostap:
Citat Sto vi zapravo zelite?:
a onda naci nacina kako te novce vratiti..
Što se mene tiče neka naprave 3000 metara, od viška glava ne boli.
Najveći problem je što Šolić to ne zna kao pokriti gubitak, pa tu u partnerstvo želi uvaliti GML i RH, po njemu je novi aerodrom trajni gubitaš.
Zar će građani Lošinja i RH plaćati gubitke, a Šolić će na Mataldi pokupiti vrhnje?
Malo morgen.
Evo kako je Šolić prije godinu dana pozivanjem na Boga i pravdu pokušavao izmamiti potporu za svoj projekt aerodroma

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Bog ti pomogaoMad Max 2018-05-30 17:34
htio bi da mu pomogne i država, čini mi se da za aerodrom veći interes ima ruska nego hrvatska država.
ionako smo postali ruska kolonija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Po Kremaljskom priručnikuKazačok 2018-05-30 17:54
Citat Mad Max:
htio bi da mu pomogne i država, čini mi se da za aerodrom veći interes ima ruska nego hrvatska država.
ionako smo postali ruska kolonija.
Sve ide prema pravilu službe iz Kremaljskog priručnika za rusko GOSPODARSKO "zarobljavanje država", pa tako i Hrvatske preko Agrokora i turizma.
Citat iz članka KAD RUSI MARŠIRAJU
Za hrvatsko je gospodarstvo od Agrokora zapravo važniji samo turizam, još jedan sektor koji zadnjih godina privlači velike ruske investicije. Najizdašnija dosad stigla je na Lošinj, gdje su ruski milijarderi Aleksej i Dmitrij Ananiev preuzeli turističku tvrtku Jadranka. U turističke kapacitete na Lošinju već su uložili stotinjak milijuna eura, planiraju potrošiti do 300 milijuna, a logističku podršku u tom poduzetničkom poduhvatu dobili su od lokalnih vlasti na čelu s bivšim gradonačelnikom Malog Lošinja, danas HDZ-ovim ministrom turizma Garijem Cappellijem.
www.portalnovosti.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # Bjele šmrklje iz nosa viregost 2018-05-08 11:15
Vjerojatno si dobro našmrkan kad s tolike visine prosipaš pamet.
Koje krive činjenice ti ispravljaš? Tko je a tko nije za aerodrom, tko je gradio hotele? Momak u demokratskom smo društvu, neki ružni oblik kapitalizma u kome nema ni kolektivnog vlasništva a ni nametanje nečijih odluka. Kad se spustiš na zemlju probaj trezveno raspravljati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # gostBjele šmrklje iz nosa vire 2018-05-10 07:56
Zbog tako velike demokracije i znanja vam cca.90,000 ljudi godisnje odlazi iz Ljepe Nase.Bravo, samo tako...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # There is no such thing as a free lunchgrađanin 2018-05-08 15:13
Citat Sto vi zapravo zelite?:
umjesto da se kako Bandic kaze "Idemo delat" naprave stvari za opce dobro.
Što se tiče aerodroma, odgovor na pitanje "Sto vi zapravo zelite?" ćeš morati pitati Šolića, a ne građane. Jer on ništa nije pitao građane, samo se samo razbacuje izmišljenim brojkama od 99% podrške, i već nekoliko godina "dela" po svom.
Opće dobro je uglavnom, bar na Lošinju, izumrlo sa propašću bivše države. Prije je bilo društveno, a sada je privatno vlasništvo, privatni kapital i privatni interesi, kako što prije i više zaraditi. Da li su lošinjani za opće dobro protjerani sa Čikata? Ili je u pitanju nečiji privatni interes za zaradom?
Ajmo dalje, pričaš o gostima kategorije 5*, gdje će ti gosti odsjedati ako ne u hotelima ruske firme. Neće odsjedati u privatnim apartmanima, jer tamo odsjedaju kako ti kažeš "slabo platezni putnici, turisti". Dakle, čiji isključivi interes je produženje piste, gdje je opet tu opće dobro?
Tvrdnja "bez produženja piste, nema golfa", opet se postavlja pitanje tko je investitor golfa, i tko tu ima isključivi interes?
Pogledaj si ovogodišnju cijenu avio prijevoza na liniji Lošinj - Zagreb. Nisam biznismen, samo običan građanin kojemu sat ili dva ne igraju presudnu ulogu. Let do Zagreba traje 45 minuta, a onda još imam najmanje pola sata da se u Zagrebu dotaljigam do svoje destinacije. Svojim autom do Zagreba dođem za 3,5 sata, za 4 puta manju cijenu. Računam prijevoz za dvije osobe. Za prosječnu obitelj ili društvo od 4 osobe, autom je put jeftiniji 8 puta. Dakle, što ja kao prosječni građanin Malog Lošinja imam od te linije, osim da nekome napunim džepove.
I kao zaključak, ako si u ovih nekoliko godina od ruske firme vidio da je na Lošinju napravila nešto za opće dobro, onda se sjeti poslovice da ne postoji takva stvar kao što je besplatni ručak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # Prvi zakon lošinjske sinergijeŽuja 2018-05-08 16:07
Citat građanin:
Citat Sto vi zapravo zelite?:
umjesto da se kako Bandic kaze "Idemo delat" naprave stvari za opce dobro.
Što se tiče aerodroma, odgovor na pitanje "Sto vi zapravo zelite?" ćeš morati pitati Šolića, a ne građane.
Čim sam vidio komentar s naslovom # Da li znate sto zelite — Sto vi zapravo zelite? prvi impuls mi je bio da napišem kako je to nepošteno pitanje. Nepošteno je zato što ne dopušta odgovor da zapravo ne želim NIŠTA, ama baš ništa od svega ovog što želi, treba, hoće i planira Šolić radi sebe i svog poslodavca, a uz potporu pajaca koje smo izabrali da odlučuju u naše ime. Nisam ja ni gradonačelnica ni gradski vijećnik koalicije na vlasti, a ni lojalna oporba u Vijeću da se povinujem Prvom zakonu lošinjske sinergije koji prema Šolićevom evanđelju glasi JADRANKA PLANIRA A GRAD JE PRATI.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # građaninThere is no such thing as a fr 2018-05-10 07:53
Pa ne mislis da bi se aerodrom produzavao za Purgere? Vi mozete i biciklom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # Moje slike same za sebe govoregrađanin 2018-05-10 08:27
Citat There is no such thing as a fr:
Pa ne mislis da bi se aerodrom produzavao za Purgere? Vi mozete i biciklom.
onaj odmak od teme se odnosi na još jedan hvalospjev o ničemu, objavljen u NL
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # TransferSto vi zapravo zelite? 2018-05-08 01:10
Zgodan prilog o transferu aerodrom Krk- hotel na Losinj.Trajanje cetiri sata , ostalo je zadovoljavajuce.

www.youtube.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
312 # mi gradimo aerodrom, aerodrom gradi nasletač rumene kadulje 2018-05-08 07:19
Pitanje za vladajuću koaliciju : zašto se ne raspiše samodoprinos za proširenje aerodroma kao što se samodoprinosom izgradio Dom zdravlja, kino V. Nazor i osnovna škola M.Martinolić ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # Samodoprinosa neće bitiDruker 2018-05-08 08:58
Citat letač rumene kadulje:
Pitanje za vladajuću koaliciju : zašto se ne raspiše samodoprinos za proširenje aerodroma kao što se samodoprinosom izgradio Dom zdravlja, kino V. Nazor i osnovna škola M.Martinolić ?
Dobro pitanje :lol: Šolićeva reklama za PROJEKT KOJI ĆE TRANSFORMIRATI JEDAN OD NAŠIH NAJLJEPŠIH OTOKA, ali 'Nema računice po kojoj je zračna luka isplativa, ali naprosto je moramo izgraditi' očito te navela na opravdanu sumnju da će lošinjska vladajuća koalicija zajedno s metiljavom oporbom na prijedlog gradonačelnice odlučiti da kupi mačka u vreći. Odlučit će da na teret nas građana Grad sudjeluje u pokrivanju gubitaka zračne luke potrebne vlasnicima jedne ruske tvrtke jer gosti objekata te tvrtke traže luksuz, jer samodoprinosa neće biti. Zašto?

Zato što je samodoprinos prihod što ga prikupljaju organizacije, ustanove i zajednice na temelju dobrovoljnoga pristanka svojih članova radi ostvarivanja zajedničkih zadataka. Propisima se utvrđuje kako se i pod kojim uvjetima samodoprinos može propisati i prikupljati. Davateljima samodoprinosa pripada pravo uvida u raspolaganje prikupljenim sredstvima i dobivanje konačnog izvještaja o ostvarenju zadatka.

A sve su to uvjeti koje gradska vlast neće, ne može, a ne smije ni pokušati da ispuni. Ideju raspisivanje samodoprinosa ocrnit će kao jugonostalgičar sku ili komunističku i u GV donijeti odluku u duhu nove hrvatske demokracije utemeljene na kupovini pristanka izabranih vijećnika. Jer iako se Šolić u JL pohvalio 99-postotnom podrškom Lošinjana za projekt golfa, u tu brojku zasigurno ni sam ne vjeruje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
216 # komentari građana RH na članak u Jutarnjem listuodgovor na pitanje ŠVZŽ 2018-05-08 20:40 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # Cukrena pitanjca predsjedniku UpraveKerempuh 2018-05-09 10:29
Može Šolić plesti priču, bajati i lupetati štogod mu padne na um, a smatra da to treba poturiti javnosti kad ga intervjuira sponzorirani novinar sponzoriranog medija. Pravi novinar u nezavisnom mediju postavio bi mu i poneko neočekivano, a ne samo ranije dogovorena ulagivačka i podilazeća cukrena pitanjca kao Tko dolazi, kakvi su vaši gosti? Zato gradite aerodrom? Da, to jest pitanje. Imate li vi računicu da investirate taj novac? U kojoj ste fazi s aerodromom? Kada se otvaraju linije za Lošinj? Kako je Jadranka ušla u ovaj projekt? Zašto je golf potreban? Koliko ste uložili na Malom Lošinju? Jeste li vi dobar biznismen ili rasipnik? Što, iz vizure gosta, nedostaje? Koliko ste daleko od golfa? Kakva je reakcija stanovništva? Što očekujete od sezone? Niste imali mjesta? Koliki su vam kapaciteti? Želite sretnu tvrtku ili je to marketinški trik?. I kao vrhunac promičbenog dodvoravanja pitanje Što je dobro, u čemu mislite da ste dobri? Taj napis ustvari nije intervju nego serija "šlagvorta" predsjedniku uprave Jadranke kao povod da o u novinskoj formi javnosti poturi propagandne poruke. O vjerodostojnost i ovog PR projekta rječito govore komentari uz tekst :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Šlagvorti za gradonačelnikeNouinar 2018-05-10 09:36
Citat Kerempuh:
Taj napis ustvari nije intervju nego serija "šlagvorta" predsjedniku uprave Jadranke kao povod da o u novinskoj formi javnosti poturi propagandne poruke. O vjerodostojnosti ovog PR projekta rječito govore komentari uz tekst :P
Takve "intervjue" s Garijem je za otočni prilog Novog lista jednom mjesečno pisao Službenik za informiranje Grada Mali Lošinj, a sada "intervjuira" Anu. Da li će u nedjelju biti intervju s Anom o tzv. preustroju gradske uprave jer onim što je izjavljivala (da ne kažem izvaljivala) za otoci.net i Radio jadranka nikoga nije uvjerila 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # #nistaopreustro juNouinar 2018-05-14 08:33
Citat Nouinar:
Citat Kerempuh:
Taj napis ustvari nije intervju nego serija "šlagvorta" predsjedniku uprave Jadranke kao povod da o u novinskoj formi javnosti poturi propagandne poruke. O vjerodostojnosti ovog PR projekta rječito govore komentari uz tekst :P
Takve "intervjue" s Garijem je za otočni prilog Novog lista jednom mjesečno pisao Službenik za informiranje Grada Mali Lošinj, a sada "intervjuira" Anu. Da li će u nedjelju biti intervju s Anom o tzv. preustroju gradske uprave jer onim što je izjavljivala (da ne kažem izvaljivala) za otoci.net i Radio jadranka nikoga nije uvjerila 8)
Ništa o preustroju, nešto o investicijama u mala mjesta preko cijele stranice. Nouinar Službenik za informiranje Grada Mali Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Trazili ste gledajtePtica Feniks 2018-05-11 11:25 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # tvoje lice zvuči poznatošojka 2018-05-11 13:55
Citat Ptica Feniks:
...još će mnogo ministara proći prije nego se izgradi zračna luka M.Lošinj :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # pticarugalica 2018-05-11 14:29
Citat šojka:
...još će mnogo ministara proći prije nego se izgradi zračna luka M.Lošinj :lol:
Tko o čemu? Kurve o poštenju, vojska o skraćenju, a Šolić o golfu i aerodromu.
Više ga nitko ne doživljava, ponaša se kao da je zaglavio u filmu Beskrajni dan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Gradim bazenMajstor 2018-05-11 15:56
Maloprije slušam (privatni)Radio Jadranku i nevjerujem što čujem. Draga naša gradonačelnica daje sve od sebe da Ona i GML zajedno s gospodinom Heskijem i Jadrankom d.o.o. isfinancira natkrivanje bazena na Čikatu, kojeg u sred zaštićene šume iskopaše prijatelji veliki investitori. Sve za produženje zimske sezone.
Istina je da nam treba natkriven bazen za naše sportaše i da su bazeni u Punti i Aurori postali mali,ali do kad će grad i gradonačelnica ulagati u privatno vlasništvo??? Kakva je to tajna veza Jadranke d.o.o. i GML koju mi smrtnici ne razumijemo???

Ane kopam i ja bazen u vrtu pa razmisli da ga i meni natkriješ o svom trošku, dobro će doći mojim i susjedovim gostima.. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Sinergijagost 2018-05-11 16:31
Citat Majstor:
Kakva je to tajna veza Jadranke d.o.o. i GML koju mi smrtnici ne razumijemo???
To baš i nije tajna veza, nego javno obznanjena slavljena sinergija. Jadranka planira, a Grad, TZ i mi građani pratimo. I to je to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Destinacija, a ne mjesto za životgost 2018-05-12 08:45
Citat gost:
Citat Majstor:
Kakva je to tajna veza Jadranke d.o.o. i GML koju mi smrtnici ne razumijemo???
To baš i nije tajna veza, nego javno obznanjena slavljena sinergija. Jadranka planira, a Grad, TZ i mi građani pratimo. I to je to.
A na otoci.net (privatni portal za objavu sponzoriranih članaka) piše "U raspravu se uključila i gradonačelnica Ana Kučić, kazavši da je Grad Mali Lošinj u razgovorima s "Jadrankom" o osposobljavanju bazena u kampu na Čikatu za cjelogodišnje korištenje, te da općenito želi unaprijediti lošinjsku sportsku infrastrukturu" . Znači ništa bez Jadranke, a sve po planu totalne pretvorbe Lošinja u destinaciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ništa bez velike torteJohn Doe 2018-05-12 18:12
Citat Majstor:
Ane kopam i ja bazen u vrtu pa razmisli da ga i meni natkriješ o svom trošku, dobro će doći mojim i susjedovim gostima.. :-*
sve sam ti rekao
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Ptica FeniksTrazili ste gledajte. 2018-05-11 18:00
Da li ce se izgraditi aerodrome I golf igralista , meni je ama bas sve jedno.
Jako me zabavljaju ova vasa pisanja I oportunizam jer je to u stvari izraz vase nemoci. Po onoj staroj "Psi laju a karavana prolazi."Da li ce biti hotel vise ili manje , aerodrome da ili ne , nije uopce bitno.Bitno je da su vecina od vas ljubomorna na uspjehe nekih ljudi koje ste usput budi receno, vi izabrali, a ne ja, jer ne idem na glasanje. I mnoge promjene koje su se dogodile niste i necete u buduce biti u stanju da na njih uticete I sprijecite. Imate Volim Losinj kao ispustni ventil gdje mozete trolati a na srecu se stvari odvijaju bez vaseg uticaja. Navedite mi sto ste do sada uspjeli sprijeciti u Losinju? Moze biti da mi je nesto promaklo. A sad adio, ili kak bi purgeri rekli."Pusa i kava".Bas ste zabavni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # .....Tihomir 2018-05-11 18:27
Citat Trazili ste gledajte.:
A sad adio, ili kak bi purgeri rekli."Pusa i kava".Bas ste zabavni...
A i ti si zabavan. Zabavan kao prdac zvani tihomir. Jedva ga čuješ ali tako zasmrdi da smrdi i samom autoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # istina oslobađaJohn Doe 2018-05-11 19:38
Citat Trazili ste gledajte.:
A sad adio, ili kak bi purgeri rekli."Pusa i kava".Bas ste zabavni...
Lumen reče A sad adio i vrati se za manje od sat vremena.
Curiosity killed the cat. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # TihomirTrazili ste gledajte. 2018-05-11 18:56
To sam i ocekivao . Pokazujes na kakvom si stupnju kulture i obrazovanja. Kada nemas vise argumenata, u svojoj nemoci i jadu, stanja kojega si dobro svjestan, prelazis na vrijedjanje.Jak o lijepo. Sa ovakvim stilom i kulturom ophodjenja nisi zasluzio da budes gradjanin Losinja. Da imalo imas casti a nemas isao bi u kut i sramio se...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # milo za dragogost 2018-05-11 19:20
A šta bi ti htio? Na uvrede ti je odgovoreno uvredom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # milo za dragoTrazili ste gledajte. 2018-05-11 19:44
Ako je vama ovo sto sam ja napisao uvreda ,onda vam je demokracija daleko dospjela.
Volite samo ako vam se pise sto se vama svidja, bolje reci drvlje i kamenje na vase gradske izbornike i direture. Izvsni ste u kritiziranju svega i svacega , ali nisam procitao puno konstruktivnih prijedloga kako napraviti bolje, a da ne ostanete u kamenom dobu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Tko ne glasa nema pravo prigovoragost 2018-05-11 20:06
Dokle nam je stigla demokracija prosuđuje lik koji se hvali da ne ide na glasanje pa se samim time isključio iz demokracije. I još se time ponosi. A odavno je rečeno "To make democracy work, we must be a nation of participants, not simply observers. One who does not vote has no right to complain." Smeta mu kritiziranje "svega i svačega" jer ne zna da se sva demokracija svodi na raspravu, debatu, sučeljavanje interesa, argumenata i stavova. A pri tome mu, naravno, nedostaju tzv. konstruktivni prijedlozi, izum jednopartijske pseudodemokraci je za gušenje svake kritike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Ni tebi dobroBauštelac 2018-05-11 20:44
Citat Trazili ste gledajte.:
Ako je vama ovo sto sam ja napisao uvreda ,onda vam je demokracija daleko dospjela.
Volite samo ako vam se pise sto se vama svidja, bolje reci drvlje i kamenje na vase gradske izbornike i direture. Izvsni ste u kritiziranju svega i svacega , ali nisam procitao puno konstruktivnih prijedloga kako napraviti bolje, a da ne ostanete u kamenom dobu.
- čitaj pozornije članke na ovom portalu
- nismo ti mi ekipica iz Jadranke i GML pa da pišemo samo što nam se svida,naprotiv
- ne znam jeli uopće pametno da izađeš na izbore da nebi tvoj glas bio presudan za još veću katastrofu od ove
- mi smo u 21. sto godina 2018

A di si ti? Tatikaš nogicama iz nečijem pakšua
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Šupljeglavi avijatičariGhost 2018-05-11 20:42
A svako malo pojave se na stranici i komentiraju bahati, napuhani, arogantni i uglavnom tupavi tipovi koji se furaju da su lumeni i s visine pljucaju a da nisu u stanju formulirati pristojan i argumentiran stav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # gostTrazili ste gledajte. 2018-05-11 20:56
Za tvoju informaciju ja ne glasam jer nisam Hrvat pa nemam pravo glasa.Toliko o tome.A sada Adio, nije bilo jer sam bio znatizeljan sto cete jos napisati. No pomogli ste mi rijesiti jednu zagonetku. Uvijek sam se cudio kako pljujete , kritizirate sve i svasta od vladajusih i prozivate ih poimenicno, ne poznajem nikoga of doticne gospode,, a da vam oni ne odgovore.Sada mi je jasno da sam ja bio u zabludi i uzimao vas ozbiljno kao moze biti neke intelektualce od kojih cu procitati i nesto pametno.Jako sam se prevario i sada mi je jasno da vas i ovi ljudi koje tu prozivate ne uzimaju ozbiljno I sada mi je jasno da vas ni ne citaju jer ne bi izdrzali a da vam nesto ne odgovore.Vi za njih ne postojite pa od toga i moj adio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Opake činjenicegost 2018-05-11 21:40
Citat Trazili ste gledajte.:
sada mi je jasno da vas i ovi ljudi koje tu prozivate ne uzimaju ozbiljno I sada mi je jasno da vas ni ne citaju jer ne bi izdrzali a da vam nesto ne odgovore.Vi za njih ne postojite pa od toga i moj adio.
Itekako čitaju. No lako im je izdržati da ne odgovore kad činjenice o kojima ovdje čitaju ne mogu opovrgnuti. A ja pak uz moj adio napominjem da si svojim komentarima pokazao kako nemaš sposobnost prepoznati nešto pametno ni kad te udari po nosu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Sin Citykopilot 2018-05-11 21:51
Na Lošinju vlada omerta i politika svršenog čina. Vladajuća garnitura se ponaša bahato i ne odgovara niti na normalna pitanja građana, a kamoli na kritike građana i građanskih inicijativa. No i na Lošinju postoji WikiLeaks, sustići će ih njihova sudbina.
Adio, putuj sretno, i glasaj tamo gdje možeš, rekao bih da i tamo imate na vlasti presvučene mafijaše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # team buildingMarvel Comics 2018-05-14 12:14
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Dobro upravljanje gradom

  cvgluMn 01.03.2024 15:10
  Визовая информация
  кредит под залог авто: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/kredit-pod-zalog-avto/) или туры в Анталию из Москвы: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/tury-v-antaliyu-iz-moskvy/) карабины и оттяжки для альпинизма ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju svoju djecu, ali zahvaljujući lopovluku ovih ha vlasti nemaju kinte ni za sebe ni za svoju djecu, a kamoli za starca koji će ionako umrijeti, dal od starosti ili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole je link na onaj svoj nastup od prije mjesec dana u kojemu je sve lijepo objašnjeno. Ekonomski analitičar tvrdi da je novinar u tri rečenice rasturio Podravku ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I onda ti ta djeca, kad onemoćaš, ne žele dati ni 10 eur mjesečno za dopunsko... ...strašno. Neopisivo. Ne mogu zamisliti svoje stare roditelje u toj situaciji...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih drži prema van. Poslušajte malo što govore ljudi po ulici i po kafićima, samo odmahuju rukom. Čak je ni onaj njen iz zadnjeg reda partera više ne podržava, osim ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti način

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome, svi građani su zainteresirani za ovu mjeru. Eto, otud vjetar puše. Ako te netko prevari jednom, možda ćeš mu oprostiti. Ako te prevari opet onda je ćao ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji vide raskorak između obećanja što ih je dala uoči izbora i ispunjenja obećanja nakon što se dobilo vlast. Rezultat je 1:0 za nju i njezin HDZ.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 posto, sada se može izračunati i koliko će se zapravo povećati mirovine po kategorijama. Korisnici starosne mirovine će tako u isplati u travnju dobiti mirovinu u ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ne nekakve štapove? Ovime je ponizila i skupštinu i sve umirovljenike. A gradonačelnica koja djelima ne stoji iza svojih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje s edukacijom. youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8 (http://youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8) http://www.youtube.com/watch?v=XWYgwUj86v8

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance nagađe tko se krije iza kojeg nadimka.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili kome treba dopunsko, a kome ne treba, nego si se prebacio na temu detekcije tko je osoba A, B ili C, na portalu na kojemu je ionako sve anonimno. Btw, evo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za umirovljenike. U Novom listu piše U raspravi je sudjelovao i Roberto Cavedoni, izabran s liste nestranačkog i SDP-ovog kandidata Marija Frankovića, upitavši ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg je obrisao administrator, potvrdio svoj identitet ;) Naime, moj obrisani komentar vide samo dvije osobe, jedna sam ja... a drugo si ti, De Billu dragi...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti očitao. A cijela rasprava je zapravo besmislena i svjedoči o gubitku fokusa ponajviše zbog tvog bjesomučnog trolanja. Idemo redom: - Činjenica je da je AK u izbornoj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca OMG smatra dovoljnim, kad se ovome "daru" izruguje? Zašto administrator ne dopušta ispravak krivog navoda, neistinu, besmislicu i laž, da se "gradpnačelnica istrošila" ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi pokušava kontrirati (mudro svaki put pod drugim nadimkom) zapleo ko pile u kučine. Sve sam obrazložio, potkrijepio linkovima i činjenicama...p reostao je samo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle, ti sam još od zadnjih lokalnih izbora neprestano spominješ samohrane majke i blagajnice u Lidlu, a sad navodip da ih netko drugi vrijeđa. Duhovito kao onaj ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Dobro upravljanje gradom

  cvgluMn 01.03.2024 15:10
  Визовая информация
  кредит под залог авто: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/kredit-pod-zalog-avto/) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle ...