Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Malo obećali, još manje izvršili

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

prvithNa današnji dan prošle godine održani su lokalni izbori, što je prigoda da nakon godine dana provjerimo vjerodostojnost izabrane gradonačelnice ocjenom njenoga rada u tom razdoblji. A da bismo to učinili potrebno je prisjetiti se predizbornog programa obznanjenog pod sloganom Prvi od 1000 otoka 

 

 

Ono kad želiš sakriti tko te kandidira
Iako je Ana Kučić bila kandidatkinja HDZ-a, a na lokalnim izborima političke stranke se nadmeću za prevlast u gradskim vijećima, u izrazito personaliziranoj kampanji, kao da se radi o predsjedničkim izbirima, osim u vidu sićušnog loga nigdje nema HDZ-a. Stječe se dojam da kandidatkinja lošinjskog ogranka HDZ-a Ana Kučić s HDZ-om nema nikakve veze; kao da je konspirativni član stranke koja ju kandidira za gradonačelnicu. U njenom programu HDZ nije spomenut niti jednom jedinom riječi. Samo u svome spektakularno besmislenom uvodnom obraćanju "dragim Lošinjankama i Lošinjanima", kandidatkinja Ana Kučić uvijeno i neizravno spominje da je kandidatkinja HDZ-a: "Na samom početku želim Vam se zahvaliti na do sad danoj podršci mojoj kandidaturi za gradonačelnicu Grada Malog Lošinja, ali i kandidaturi koalicijske liste HDZ-HRAST-HSS-HKDU-SU u narednom četverogodišnjem mandatu."

Zašto je uvodno predizborno obraćanje kandidatkinje Kučić spektakularno besmisleno? Zato jer je lišeno stvarnog sadržaja i što se temelji na obmani kako su je sami birači maltene aklamacijom kandidirali (ako nije riječ o psihološkoj pojavi samoobmane). Građani podršku nisu dali ni njenoj kandidaturi niti kandidaturi koalicije stranaka koju predvodi HDZ. Naime registrirane stranke ne skupljaju potpise birača da bi izašle na lokalne izbore, nego autonomnom odlukom svojih stranačkih tijela, dakle ne radi podrške građana. Samostalno odlučuju hoće li će izaći na izbore ili ne. Tek kad se kandidiraju one od građana traže podršku za svoje programe. Stoga se u trenutku objave svoje kandidature Ana Kučić trebala i mogla zahvaliti samo HDZ-u i njegovim koalicijskim partnerima, jer su je oni, a ne građani kandidirali. Da je bila kandidirana od samih birača, dakle da je bila nezavisni kandidat tada bi na kandidaturi mogla zahvaliti građanima. I nastavak rečenice iza zareza, u kojoj zahvaljuje na navodnoj podršci građana i za kandidaturu koalicije u narednom četvrogodišnjem razdoblju, jednako je besmisleno, bez stvarnog sadržaja, samo da popuni prostor.

Ipak, ostavimo po strani retoričke besmislice, sram i zametanje tragova o povezanosti kandidatkinje za gradončelnicu sa strankom koja ju je kandidirala i analizirajmo njenu vjerodostojnost kao izabrane gradonačelnice na temelju ispunjavanja obećanja datih u predizbornom programu. Mjera vjerodostojnosti može biti samo odnos djelovanja prema obećanjima datim u izbornoj kampanji pojedinim točkama programa - tamo gdje je ta usporedba moguće. A nije uvijek moguća jer postoje točke programa kao na primjer, "Prvi u brizi za starije", "Prvi u očuvanju graditeljske i kulturne baštine" i t.d. koje su jednostavno besmislena demagoška prenemaganja, bez sadržaja, kojima se ništa ni ne obećava, pa je stoga analiziranje stupnja ispunjavanje takvih obećanja naprosto nemoguće.

Prvi u kreiranju novih kvalitetnih radnih mjesta - Rekonstrukcija zračnog pristaništa
Prva točka programa, pompozno najavljena rekonstrukcija zračnog pristaništa nije se makla od početka. Ako je i bilo pomaka, bio je to pomak unatrag. Početkom ove godine Vlada RH je donijela Odluku o utvrđivanju popisa trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku kojom Zračno pristanište Mali Lošinj d.o.o. više nije na listi trgovačkih društva od posebnog interesa za RH. Dakle korak unatrag. Nakon toga  dogodio se samo team building u hotelu Bellevue kojeg se ni uz najbolju volju ne može nazvati korakom naprijed. Moglo bi se čak reći da je team building uspio raspršiti sve iluzije o skoroj rekonstrukciji i pokazao da je rekonstrukcija zračne luke tako daleko da od nje u ovom mandatu zasigurno neće biti ništa. Trenutno se ne se zna čija bi investicija to bila, koliko bi koštala ni tko bi je platio.

Prvi na usluzi gospodarstvu i građanima
Tim obećanjem gradonačelnica je najavila da će popraviti efikasnost gradske uprave uvođenjem sustava nagrađivanja službenika i njihovo ocjenjivanje od strane građana. A što smo dobili? Dobili smo preustroj gradske uprave koji nije obećan, a nismo dobili obećano ocjenjivanja službenika od strane građana. Što se tiče sustava nagrađivanja niti tu nije ispunila obećanje. Umjesto sustava nagrađivanja imamo odluku da se svim službencima, linearno, neovisno o rezultatima rada dižu plaće za 5% i to retroaktivno od početka godine. Dakle, nagrađivanje imamo, ali nemamo sustav nagrađivanja. O preustroju koji nije ni bio obećan već je dosta pisano na ovoj stranici, a zaključno se može reći da je novoustrojeni Jedinstveni upravni odjel Grada Malog Lošinja stvarno jedinstven - u smislu da je drugačiji od svih drugih drugih upravnih odjela. Postoji već gotovo dva mjeseca, nema sistematizaciju ni sadržaj rada, nema djelatnike, nema pečat i do sad nije riješio niti jedan jedini predmet.

Prvi u urbanističkim rješenjima
Održivim i arhitektonski prihvatljivim donošenjem prostornih i urbanističkih planova stvorit ćemo preduvjete koji su u interesu rasta Malog Lošinja, obećala je građanima "prvog od tisuću otoka" gradonačelnica. Iako je i to obećanje bez smislenog sadržaja može se reći da je u prvoj godini donešena samo jedna isto tako besmislena odluka o točkastoj izmjeni plana kojom će se ispitati mogućnosti - da se plan mijenja. Odbor za prostorno planiranje nije se sastao niti jednom u godinu dana, osim radi jednog navrat - nanos sazvanog sastanka radi prezentacije jednog projekta koji nije u skladu s planom. Dakle, ni od donošenja planova, a kamoli od aktivnog prostornog planiranja ni u tragovima nema ničega.

Prvi u poljoprivredi i ribarstvu
Iako hrabro tvrdi da smo u poljoprivredi i ribarstvu prvi, u podacima o strukturi zaposlenosti u poljoprivredi i ribarstvu gotovo da nema službeno zaposlenih poljoprivrednika. Više se zarađuje od poticaja nego od poljoprivredne proizvodnje, a poljoprivredno zemljište koje grad daje u zakup više se koristi u druge svrhe (turističke i rekreativne) nego za poljoprivredu. U ovih godinu dana gradončelnica nije predložila niti donijela bilo kakvu aktivnu mjeru ili potaknula izradu strategije za poljoprivredu i ribarstvo. Nagovještaj laganih pomaka u tom području je nedavni izbor Savjeta za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj. Ono čime taj izboru ne ulijeva nadu jest činjenica da je član tog savjeta i osoba koja je pismenim putem odbila biti u njemu (Rudolf Ivković), što upućuje na formalistički pristup koji ne obećava nikakve pomake.

Prvi u znanju i brizi za djecu
Preskočimo raspravu o smislu, utemeljenosti pa i ozbiljnosti tvrdnje da je otok Lošinj prvi u znanju. Gradonačelnica je obećala novi vrtić u prvoj polovici mandata, veće subvencije za vrtić, besplatne udžbenike za sve učenike osnovne škole, stipendije za učenike obrtničkih zanimanja, subvencije za prekvalifikacije. Da bi ispunila prvi uvjet - izgradila novi vrtić u prvoj polovici mandata - ima još godinu dana. No kako nema ni projekt niti dozvole, a niti osigurana sredstva za gradnju vrtića, jasno je da ne postoji ni teorijska šansa da ispuni čvrsto i vremenski precizno dato obećanje da će novi vrtić izgraditi u prvoj polovici mandata. Subvencije vrtiću nisu povećane, cijena za korisnike nije smanjena, udžbenici su besplatni samo za učenike prvih razreda osnovne škole, ali ne i za ostale. Nema niti jedne stipendije za učenike obrtničkih zanimanja niti je bilo oglasa za stipendije.

Prvi u brizi za branitelje
Osnivanje Odbora za branitelje sastavljenog od predstavnika svih braniteljskih udruga obećalo je u prvim danima mandata. Na prvoj radnoj sjednici Gradskog vijeća stvarno je donešena Odluka o izmjeni i "popuni" (umjesto "dopuni") Odluke o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, kojom se omogućava formirnje odbora za branitelje i odbora za obitelj. Iako je formalno omogućeno osnivanje Odobra za branitelje, odbor nije osnovan.

Prvi u poticajima za malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo.
Tu nam je gradončelnica obećala osnovati Ured za EU fondove. NO. iako sam Grad nije povukao niti jedan euro iz EU fondova, obećani ured u godinu dana nije osnovan. O tome tko bi u njemu radio, kako bi se financirao nema ni slova, a ni glasa od gradonačelnice. U proračunu za tu svrhu nije predviđena ni lipa. S obzirom da gradonačelnica ima problema ustrojiti i ono što joj je dano kao samupravna ovlast, te da se bori i s oživljavanjem Jedinstvenog upravnog odjela Grada Malog Lošinja, osnivanje Ureda za EU fondove je u sferi fantastike. Od tog obećanja vjerojatno ni do kraja mandata. Neće biti ništa. Inače o svrsishodnosti i racionalnosti dodjele poticaja bit će prilike opširnije pisati u zasebnim člancima.

Prvi u turizmu
Dio programa koji se bavi turizmom vrvi općim frazama bez ikavih mjerljivih ili provjerljivih podataka o sustavnom razvoju zdravstvenog i aktivnog turizma te najavi da će Grad "potaknuti poticanje razvoja sportske infrastrukture" i najavi gradnje mreže otočnih biciklističkih staza. Na otoku nema na vidiku nikavih novih investicija u zdravstveni turizam, a o gradnji sportske infrastrukture se može samo sanjati. Grad nije napravio ni projekt izgradnje biciklističkih staza, a kamoli da će izgraditi ozbiljniju sportsku infrastrukturu. Spominjanim biciklistima, do izgradnje biciklističkih staza, osiguravamo adrenalinski doživljaj preživljavanja u prometnim borbama s automobilima, kamionima i autobusima na uskim javnim cestama u ljetnim gužvama. Ne da nismo u stanju izgraditi kakvu novu ozbiljniju sportsku infrastrukturu već nismo u stanju održavati i sačuvati ni postojeću. Primjer za to je nogometno igralište na Čikatu. Koliko se promišljeno i inventivo djeluje u turizmu najbolji je indikator to što na ovogodišnjim Danima turizma nismo dobili niti jednu nagradu, a nismo bili ni među kandidatima za nagrade.

Grad ostaje pratnja umjesto da vodi
Iz kratke usporebe obećanja iz programa i postupanja odnosno prakse, vidljivo je da je predizborni program gradonačelnice mrtvo slovo na papiru. Funkcija takvog u suštini ispraznog, a napirlitanog programa bila je samo mamljenje birača. Vjerodostojnost gradonačelnice u ispunjavanju predizbornog programa može se ocijeniti parafrazom njene legendarne tvrdnje iz predizborne kampanje "Malo smo obećali ali smo još manje izvršili".

Analizirajući godinu dana vladanja vidljivo je da gradonačelnice nije posvećena temeljitom, studioznom i racionalnom obavljanju svoga posla. To je vidljivo po tome što na sjednice Gradskog vijeća šalje prijedloge nezakonitih, neracionalnih i često besmislenih odluka, a pri tome manje više krši odredbe o nužnom javnom savjetovanju. Niti jedna ozbiljna tema nije ozbiljno tretirana, a sve se svodi na formalističko usvajanje odluka. Kao primjer uzmimo odluke vezane za zbrinjavanje otpada, Plan gospodarenja otpadom 2017.-2022. te Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada. Iako se radi o izuzetno važnim odlukama za sve građane i zajednicu, iako se radi o stotinama milijuna kuna koje će platiti građani i gospodarstvo, odluke su donesene mimo procedura, u skraćenim javnim savjetovanjima uz bitne i suštinske prekonoćne promjene sadržaja odluka. Posljedice takvog vođenja politike odnosno grada uskoro će biti svima vidljive.

Koncept političkog djelovanja gradonačelnice u prvoj godini njenog izbornog mandata ne predstavlja nikakav iskorak ili promjenu na bolje. Odluke se ne donose ili se donose sporo. One koje se i donesu su ili pogrešene ili su donesene u pogrešnoj proceduri. Primjer za to je i odluka o preustroju gradske uprave. Grad se bavi sam sobom. Nema nikakvih novih projekata, javnih politika, strategija, javnog komuniciranja. Ne postoji nikakva inicijativa, ni nagovještaj, a ni želja da bi se promjenio dosadašnji koncept politike koja samo odgovara na vanjske podražaje, a koja je slikovito izražena neslužbenim ali medijski obznanjenim sloganom "Jadranka planira a Grad prati ".
Parazitska simbioza
Takvo djelovanje gradonačelnice i način vođenja grada nije iznenađenje, budući je on rezultat specifičnog oblika političkog parazitizma koji ništa nije ni obećavao. Za razliku od uobičajenog parazitizma u kojem parazit, manji organizam, ima koristi od većeg ogranizma na kojem parazitizira, u ovom specifičnom političkom parazitizmu oba organizma su paraziti. Kako gradonačelnica, tako i HDZ. Gradonačelnici treba stranka, a stranci treba kandidat. Naravno, kandidatkinja za gradonačelnicu treba stranku jer nema odvažnosti biti nezavisni kandidat, a HDZ nema ni osobu ni odvažnost da kandidira nekog drugog. Iz želje kandidatkinje da bez rizika bude izabrana za gradonačelnicu i želje HDZ-a da pod svaku cijenu ima "svoga" gradonačelnika koji će ga zadržati pri vlasti rodila se neprirodna simbiotička veza dva parazita. Prva pojavna manifestacije takve neprirodnosti bio je predizborni program kandidatkinje za gradonačelnicu koji je skrivao da je članica HDZ-a, dok se istovremeno HDZ skrivao iza predizbornog programa svoje kandidatkinje. Iz takve simbiotičke veze su obje strane dobile što su htjele. Kandidatkinja je postala gradončelnica, a HDZ je zadržao vlast. Problem takvih veza (parazit-parazit) je da su neodržive na duljii rok; to su instant veze.

One traju dok postoji hrana koja sudionike parazitske simbioze drži na životu, a to je samo izborno vrijeme. Završetkom izbora, instant simbiotička veza nestaje jer kandidatkinja je ostvatila cilj da postane gradonačelnica, a činjenicom da ima svoju gradonačelnicu HDZ je uspio sklepati većinu u gradskom vijeću i ostvario svoj cilj. Nakon toga jedni druge više ne trebaju ali to javno neće reći ni jedna stana. U tom braku iz računa supružnici varaju jedan drugoga, ali pred rodbinom i javnosti glume sklad.

prvi0293

Komentari: 

187 # ...Cop 2018-05-21 16:06
Ni slova o rukaviću gospodine Mujagiću?
Jeste li vi "rodbina ili javnost" iz zadnje rečenice?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
521 # ????gost 2018-05-21 16:22
Citat Cop:
Ni slova o rukaviću gospodine Mujagiću?
A zašto bi trebalo o Rukaviću uz članak o obljetnici Ane Kučić na čelu grada?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
58 # svaki narod ima vlast kakvu zasluzujeKolovodja 2018-05-23 21:27
Rukavic je izgradjen zar ne? Zgrade su tu i gdin Mujagic je svoje napravio, i to dosta solidno. A to sto grad nije obezbijedio infrastrukturu, odnosno papirologiju i odradio svoj dio posla(onaj laksi) to je drugi par rukavica. To bi svakome trebalo biti jasno. Cak i onima slabijih intelektualnih kapaciteta.
Digresije su osnovni mehanizam skretanja sa teme koja nam ne odgovra, pa da ne bi zastranili tim putem vratimo nasu Anu na pravi put!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Tko ju je prislio?gost 2018-05-21 16:07
Koja vjerodostojnost ? Nije je stekla u dva mandata kao Kapelijev fikus, a ono malo simpatija zbog nenametljivosti i držanja u Kapelijevoj sjeni izgubila je šarenim slikovnicama s moronskom neistinitom predizbornom parolom "Lošinj prvi od 1000 otoka". Opravdati bi se mogla kad bi rekla tko ju je prisilio da je koristi, jer nevjerojatno mi je da bi jedna školovana osoba i to diplomirana ekonomistkinja takvo što izvalila bez prisile.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # HDZ magistra ekonomijeFB 2018-05-21 19:46 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Sirova demagogijaSV 2018-05-21 20:24
Gospode Bože, koja sirova demagogija. Da se smrzneš :P kaže …naglasak na kvalitetu, održivost, planiranje i razvoj ljudskih potencijala. Zvuči kao da je iz kutije nasumce uzimala papiriće s napisanim riječima, a onda od njih sklapala rečenice. Ali dobro je da znamo da se u slobodno vrijeme bavila plesom i pjevanjem i da je završila osnovnu glazbenu školu instrument klavir.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # hoćemo Mirelu umjesto Anelošinjska pučka kuhinja 2018-05-22 10:55
Načelnica Omišlja se bori za interese stanovnika Omišlja i otoka Krka, Ana se bori za neke druge interese, a građanima koliko ostane, pa tako za praznike na štandu redovito dobiju besplatni paštafažol, brudet ili žgvacet. Sve iz gradskog proračuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Neće se Ana bacati pred bagereWD 40 2018-05-22 17:01
Citat lošinjska pučka kuhinja:
Načelnica Omišlja se bori za interese stanovnika Omišlja i otoka Krka, Ana se bori za neke druge interese, a građanima koliko ostane, pa tako za praznike na štandu redovito dobiju besplatni paštafažol, brudet ili žgvacet. Sve iz gradskog proračuna.
U vrijeme kad je načelnica Omišlja u vezi gradnje LNG terminala za NL rekla "Prvi će bager ipak najprije mene morati pregaziti" gradonačelnica Lošinja je s velikom pratnjom bila u promotivno-rekr eativnoj posjeti Trstu gdje je prosipala standardne fraze iz promotivnih letaka za "otok vitalnosti". Da Lošinj nije samo sunce i more nego ima i bogatu povijest i kulturnu baštinu, da ima dugu tradiciju turizma, da je dobio brojna priznanja za turizam. NL je taj senzacionali događaj popratio reportažom preko dvije stranice i mnoštvom fotografija, a sve pod naslovom kako Apoksiomen povezuje dvije obale Jadrana. I dok je načelnica Omišlja izjavljivala spremnost da se baci pred bagere, gradonačelnica Malog Lošinja možda nije ni znala da bageri i pikameri naveliko preuređuju obalu Čikata po mjeri koncesionara. Ne bi se ona bacila pred bagere ni da sazna kako to što se tamo radi možda nema veze sa dozvolama kojima maše investitor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # prešla je na tamnu stranuYoda 2018-05-22 18:37
Citat WD 40:
I dok je načelnica Omišlja izjavljivala spremnost da se baci pred bagere, gradonačelnica Malog Lošinja možda nije ni znala da bageri i pikameri naveliko preuređuju obalu Čikata po mjeri konesionara. Ne bi ona bacila pred bagere ni da sazna kako to što se tamo radi možda nema veze sa dozvolama kojima maše investitor.
“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.”
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Koji otok je zaista prvi od 1000?WD 40 2018-05-26 16:36
Citat WD 40:
Citat lošinjska pučka kuhinja:
Načelnica Omišlja se bori za interese stanovnika Omišlja i otoka Krka, Ana se bori za neke druge interese, a građanima koliko ostane, pa tako za praznike na štandu redovito dobiju besplatni paštafažol, brudet ili žgvacet. Sve iz gradskog proračuna.
U vrijeme kad je načelnica Omišlja u vezi gradnje LNG terminala za NL rekla "Prvi će bager ipak najprije mene morati pregaziti" gradonačelnica Lošinja je s velikom pratnjom bila u promotivno-rekreativnoj posjeti Trstu gdje je prosipala standardne fraze iz promotivnih letaka za "otok vitalnosti".
NAČELNICA OMIŠLJA OTKRILA: ‘Ministar mi je nudio mito da šutim, a predsjednica samo pokušava doći dalje od ograde Bijele kuće’ Intervju vrijedi pročitati. I ova cura ima muda. Citiram:
AHMETOVIĆ: Već sam uputila Veleposlanstvu SAD-a dopis u kojem molim da prestanu vršiti pritisak na našu lokalnu zajednicu komentiranjem navodnog strateškog interesa oko tog pitanja. Isto tako bih voljela da predsjednica Hrvatske o ovom pitanju počne razgovarati s hrvatskim građanima a ne s predstavnicima SAD ili nekih drugih stranih zemalja. Da budem ironična, možda pokušava prodrijeti dalje od ograde Bijele kuće… Ali neka to ne radi na račun hrvatskih građana.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # link na intervjunet.hr 2018-05-26 19:05 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Vjerodostojno, my Ass ...gost 2018-05-22 19:00
Citat gost:
Koja vjerodostojnost? Nije je stekla u dva mandata kao Kapelijev fikus, a ono malo simpatija zbog nenametljivosti i držanja u Kapelijevoj sjeni izgubila je šarenim slikovnicama s moronskom neistinitom predizbornom parolom "Lošinj prvi od 1000 otoka". Opravdati bi se mogla kad bi rekla tko ju je prisilio da je koristi, jer nevjerojatno mi je da bi jedna školovana osoba i to diplomirana ekonomistkinja takvo što izvalila bez prisile.
Vjerodostojnost je pod velikom sumnjom za cijeli HDZ, a ne samo za Anu i ovaj provincijski lošinjski ogranak. Pukla je vijest da je spot Vjerodostojno za Plenkovićevu kampanju 2016. godine snimljen u prostoru odvjetničkog ureda Šavorić do grla upetljanog u lešinarsko čerupanje lešine Agrokora. A da stvar bude zanimljivija, posao angažiranja, izrade spota i zakupa medijskog prostora za HDZ radila je bivša tvrtka Ivice Todorića, agencija UNEX. A baš onaj dio, u kojemu Plenković govori kako će "vratiti vjerodostojnost u hrvatsku politiku" snimljrn Šavorićevom uredu. Njegova uloga tu ne prestaje jer Martina Dalić je uporno tvrdila da je ona pisala Lex Agrokor, ali iz mailova afere Hotmail se vidi da je taj zakon pisao Šavorić kojeg je za to angažirala ruska VTB Banka. Mislim da nas ima mnogo koji bi željeli znati tko je osmislio izbornu kampanju, slogane, letke i snimio Anine spotove, gdje se snimalo, koliko je to koštalo i tko je platio. Čisto sumnjam da je u lošinjskom HDZ-u itko toliko vjerodostojan da bi o tome izvijestio građane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Zaklela se Zemlja raju da se tajne sve saznajuWikiLeaks 2018-05-22 20:09
HDZ-ovcima su odjednom masovno isplivala vlastita višegodišnja govna na površinu.
Već su se počeli ograđivati i međusobno optuživati, kao nije premijer znao sve što je znala Dalićka.
Novi mailovi, pažljivo dozirani, stalno dolaze i sve više u kriminalnu hobotmicu upliću i samog premijera.
Na kraju će Dalićka biti krunski svjedok, svatko čuva vlastitu guzicu, nije luda sama guliti krumpire. Neće ovo još dugo. Slijedi otriježnjenje i totalni raspad HDZa.
Ne treba graditi hotele, treba graditi zatvore za političare, savjetnike i odvjetnike, i pučke kuhinje za raju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # nikad ne reci nikad007 2018-05-22 21:38
Citat WikiLeaks:
Neće ovo još dugo. Slijedi otriježnjenje i totalni raspad HDZa.
Ne treba graditi hotele, treba graditi zatvore za političare, savjetnike i odvjetnike, i pučke kuhinje za raju.
U Lošinju će još dugo vladati HDZ jer je sve tako posloženo da su bilo kakve promjene jednostavno nemoguće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # from Russia with love008 2018-05-22 23:00
Citat 007:
U Lošinju će još dugo vladati HDZ jer je sve tako posloženo da su bilo kakve promjene jednostavno nemoguće.
Uskoro će ponestati rublja za pranje, a znamo i zašto, pa će nestati i provizije i prestati ritualna rezanja torti ispred svakog portuna.
HDZovci će se međusobno potući kao bijesne hijene za pseći penis. To je taj mentalni sklop, samo je jedan razlog radi kojega su ušli u HDZ.
Onaj nezavisni poduzetnik koji je dao oglas neki dan, zakasnio je 20 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Dečki i cura s HotmailaPopaj 2018-05-23 17:11
Citat gost:
Vjerodostojnost je pod velikom sumnjom za cijeli HDZ, a ne samo za Anu i ovaj provincijski lošinjski ogranak. Pukla je vijest da je spot Vjerodostojno za Plenkovićevu kampanju 2016. godine snimljen u prostoru odvjetničkog ureda Šavorić do grla upetljanog u lešinarsko čerupanje lešine Agrokora.
Nemojte misliti da afera Agrokor koja je prerasla u sramotnu aferu Hotmail nema veze s nama na Lošinju. Ima. HDZ nam je i globalna i lokalna vlast, ljestve mu drže slični likovi, služe sličnim gospodarima, samo što ovdje ne ispadaju kosturi iz ormara. Još ne ispadaju. A kad će, ne zna se.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Master mindGost 2018-05-23 17:13
Iza dečki i cure iz Hotmaila stoji Borislav Škergo iz NO Jadranke d.d.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Da se usereš od srećeKostur iz ormara 2018-05-25 10:45
Citat Popaj:
Citat gost:
Vjerodostojnost je pod velikom sumnjom za cijeli HDZ, a ne samo za Anu i ovaj provincijski lošinjski ogranak. Pukla je vijest da je spot Vjerodostojno za Plenkovićevu kampanju 2016. godine snimljen u prostoru odvjetničkog ureda Šavorić do grla upetljanog u lešinarsko čerupanje lešine Agrokora.
Nemojte misliti da afera Agrokor koja je prerasla u sramotnu aferu Hotmail nema veze s nama na Lošinju. Ima. HDZ nam je i globalna i lokalna vlast, ljestve mu drže slični likovi, služe sličnim gospodarima, samo što ovdje ne ispadaju kosturi iz ormara. Još ne ispadaju. A kad će, ne zna se.
HDZ se pobrinuo da kosturi iz ormara više nikad ne ispadaju. Nakon što je maknuo onu vješticu Daliju Orešković zahvaljujući kojoj je Plenković postao premijer, jer je sredila Karamarka zbog sukoba interesa i otvorila put Plenkiju, Ministarstvo uprave koje vodi Lovro Kuščević napisalo je nacrt novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa kojim se predviđa radikalno smanjenje ovlasti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Iz navedenog nacrta novog zakona čiji primjerak Jutarnji list posjeduje, izbačen je niz precizno propisanih oblika ponašanja dužnosnika koji su kažnjivi prema sadašnjem Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. “To nije korak unatrag, već puno koraka unatrag”, prokomentirao je jedan od članova radne skupine.
www.jutarnji.hr/.../7398771
A ovo je da se čovjek usere od sreće što imamo ovako pametnu Vladu:
“Da ironija bude veća”, kazao nam je jedan od članova radne skupine, “nacrt novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa predstavljen nam je baš na dan kad je portal Index objavio prvu rundu e-mail prepiske između ministrice gospodarstva Martine Dalić i grupe Borg. Jedan od članova radne skupine upitao je predstavnike Ministarstva uprave tko je pisao nacrt novog zakona, ali nije dobio odgovor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
263 # ...Cop 2018-05-21 16:35
Malo je groteskno kritizirati tuđa neizvršena obećanja ako je dotični gospodin pogazio duplo više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Biraj ju opetTruba 2018-05-21 17:13
S kojeg stabla si ti pao...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # JLZgost 2018-05-21 17:39
Citat Cop:
Malo je groteskno kritizirati tuđa neizvršena obećanja ako je dotični gospodin pogazio duplo više.
Ako je autor kršio svoja obećanja da li zbog toga njegove tvrdnje o neizvršenju izbornih obećanja prestaju biti istinite? Ako u svemu ovome ima nečeg grotesknog to je već legendarna fraza "obećavali smo mnogo, a još više smo ostvarili" i njen sadržaj. Zar to znači da se izvršilo više nego što se obećalo? Meni to sliči na planiranje po sistemu JLZ (J. lud zbunjenog).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Skriveno priznanje?Picajzla 2018-05-22 08:28
Citat gost:
Citat Cop:
Malo je groteskno kritizirati tuđa neizvršena obećanja ako je dotični gospodin pogazio duplo više.
Ako je autor kršio svoja obećanja da li zbog toga njegove tvrdnje o neizvršenju izbornih obećanja prestaju biti istinite? Ako u svemu ovome ima nečeg grotesknog to je već legendarna fraza "obećavali smo mnogo, a još više smo ostvarili" i njen sadržaj. Zar to znači da se izvršilo više nego što se obećalo? Meni to sliči na planiranje po sistemu JLZ (J. lud zbunjenog).
To znači da je gradska vlast mnogo obećavala, a da je Veliki investitor ostvario više od toga. Mislim da se tu skriva priznanje da je Veliki investitor radio izvan i više od usvojenih planova prostora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Prava frajlaSuper girl 2018-05-21 17:18
Sigurna sam da Cop misli da je zemlja ravna ploča.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # .Cop 2018-05-22 18:02
Mda. Vidim ne razumijete me niti malo. Šteta za vas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Isprika brilijantnom umuGost 2018-05-22 18:58
Upravo je nevjerojatno da te nerazumijemo s obzirom da si vrhunski intelektualac koji suvereno barata argumentima, ulaziš u srž stvari, izvodi logične i razmljive zaključke, koji se ne boji ući u otvoreni argumetnirani sukob, Šteta je da ne poštujemo vrsnog retoričara koji raspravlja ad rem, koji se ne koristi retoričkim smicalicama i koji ne raspravlja ad hominem. Baš šteta za nas neprosvjećene budale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # skribomanijahranitelj tuljana 2018-05-21 17:42
Potencijal za joj puno jednako korisnih članaka nije ni izbliza potrošen.
Za sljedeću temu predlažem da se obradi skandal kako na plakatu (u opremi ovog članka) piše "Lošinj", a na njemu se nalazi fotografija - Cresa (Kolorat).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # dečko, ajde oladiwatafak 2018-05-21 18:42
Citat hranitelj tuljana:
Potencijal za joj puno jednako korisnih članaka nije ni izbliza potrošen.
Za sljedeću temu predlažem da se obradi skandal kako na plakatu (u opremi ovog članka) piše "Lošinj", a na njemu se nalazi fotografija - Cresa (Kolorat).
na istom je otoku kao i Matalda
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kunta kinteorion 2018-05-22 11:31
Citat watafak:
na istom je otoku kao i Matalda
Tako je, sve što valja u Malom Lošinju porijeklo vuče sa otoka Cresa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # BEZ KINTEKUNTA 2018-05-22 12:23
Tako je, sve što valja u Malom Lošinju porijeklo vuče sa otoka Cresa.
" I NAJVEĆE ZLO "
POSEBNO BRAĆA MUŽIĆ ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kolorat s druge straneskandalozno 2018-05-21 20:17
Citat hranitelj tuljana:
Potencijal za joj puno jednako korisnih članaka nije ni izbliza potrošen.
Za sljedeću temu predlažem da se obradi skandal kako na plakatu (u opremi ovog članka) piše "Lošinj", a na njemu se nalazi fotografija - Cresa (Kolorat).
još jedno zakucavanje :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
224 # Kako domaći vole rećFurešt 2018-05-21 18:06
Preostaje nam samo ovim putem čestitati našoj gradonačelnici na velikom uspjehu u prvoj godini mandata,zaželje ti puno zdravlja i snage. Jer u ovoj godini do nje obični smrtnik Lošinja nije mogao doći. Kad nije bila na putu bila je bolesna. Izrazito smo zabrinuti za njeno zdravstveno stanje i dobar odnos sa zamjenikom koji od silnih domjenaka i degustacije ića i pića naprosto nije imao vremena raditi posao za koji je plaćen od nas građana i poreznih obveznika.
P.s. Arsene jedva čekamo knjigu o tvojim uspjesima i neuspjesima ;)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # ......gost 2018-05-21 18:24
Prvi zakon napredovanja u karijeri. Peterov princip:bs.wikipedia.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
911 # VELIKI NEDOSTATAKmustra 2018-05-21 19:54
Izvrsna analiza trulih predizbornih obećanja i lažnih "programskih odrednica". Kada se čita ovaj članak onda se u jednom trenutku čini da ovi koji su prevarili i obmanuli građane trebaju završiti u zatvoru, a ne ostati u foteljama. Jedini nedostatak ovog izvrsnog uratka je autor ovog članka koji je jednostavno nevjerodostojan . Kao gradonačelnik i njezin zamjenik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
320 # Salto mortalegost 2018-05-21 20:17
Citat mustra:
Izvrsna analiza trulih predizbornih obećanja i lažnih "programskih odrednica". Kada se čita ovaj članak onda se u jednom trenutku čini da ovi koji su prevarili i obmanuli građane trebaju završiti u zatvoru, a ne ostati u foteljama. Jedini nedostatak ovog izvrsnog uratka je autor ovog članka koji je jednostavno nevjerodostojan. Kao gradonačelnik i njezin zamjenik.
Pokušaj nam objasniti kako nevjerodostojno st autora može biti nedostatak izvrsnog članka. Je li to kao ono kad ne ideš najboljem zubaru u gradu zato što on vara na kartanju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
321 # autor članka može biti druga tema, skupi argumente i potrudi seAd hominem 2018-05-21 20:33
Citat mustra:
Jedini nedostatak ovog izvrsnog uratka je autor ovog članka koji je jednostavno nevjerodostojan.
Argumentum ad hominem (argument protiv čovjeka)
Osoba A iznosi tvrdnju X
Osoba B diskreditira osobu A
Dakle, tvrdnja X osobe A nije istinita.
Karakter, postupci, okolnosti i sl. onoga tko iznosi tvrdnju u većini slučajeva nemaju vezu sa istinitošću tvrdnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Jesmo li glupaci?gost 2018-05-21 20:45
Treba biti vrlo glup za nasjesti na smicalicu koju si opisao. A mustra nas očigledno smatra glupacima kad nam je tako ležerno podmeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
327 # Mustra junački iza busijeGost 2018-05-21 21:41
Mustra je baš prava mustra. Autor članka nije dokazivao vlastitu vjerdostojnost nego gradonačelnicin u nevjerodostojno st. To je valjda dozvoljeno. Argumenti su mu čvrsti, kao i ostali njegovi članci su dobro strukturirani i temeljeni na argumentima. A to što to izaziva bijes nesposobne lokalne politike i njihovih podupiratelja koji nemaju pameti ni sposbnosti braniti se argumentima, potvrđuje da pogađa u bolna mjesta. Niti u jednom negativnom komentaru nije bilo niti jednog argumentiranog protustava ili protuargumenta. Samo hrabro pljuvanje besprizornih anonimnih likova.

Što se tiče mangupske tvrdnje prave mustre o nevjrodostojnos ti autora, na to je on sam odgovorio u komentarima na prethodne njegove članke.Nema govora o nevjerodostojno sti u onom o čemu piše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # MadonaAjoooj 2018-05-22 17:28
Naša se licemjerna Ana baca po crkvi i onda mrtva hladna na županijskom odboru HDZ-a ,digne ruku za istanbulski konvenciju
Pod bager nema smisla da se baci kad zna vozača!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # ne pretjerujteloznat 2018-05-23 08:41
U svezi naše gradonačelnice, a i njenog zamjenika ne treba pretjerivati. Svima je jasno kakav je kaos zatekla poslije lepršavog gradonačelnika. Dugovi, obećanja, nezavršeni poslovi i neučinkovita gradska uprave. Treba malo ipak sačekati i vidjeti koje će realne učinke ove promjene donijeti. Ono što se gradonačelnici sigurno može i mora zamjeriti je skrivanje od javnih transparentnih objava glede svih promjena u gradu, ali mislim i na rastrošnost i razbacivanje na seljačke manifestacije podjele hrane za praznike na štandovima i to za besplatni paštafažol, brudet ili žgvacet gdje joj je samo stalo da se ona vidi, ali i to ljudi primjećuju. I svi mi to plaćamo, a nitko nas nije pitao što o tome mislimo. Kao i Bandić što je išao u Rim 62 puta tako i naša gradonačelnica luta od nemila do nedraga, bez glave i repa, i što je najgore bez ikakva rezultata. Govori se da je na službena putovanja do sada išla 33 puta. Zašto to plaćamo, a rezultata nema?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # nije Ana blesava, ali je okružena pogrešnim ljudimaAlien iz svemira 2018-05-23 09:39
Citat loznat:
U svezi naše gradonačelnice, a i njenog zamjenika ne treba pretjerivati. Svima je jasno kakav je kaos zatekla poslije lepršavog gradonačelnika. Dugovi, obećanja, nezavršeni poslovi i neučinkovita gradska uprave.
Zatekneš nešto ako u nepoznatu situaciju padneš s Marsa na glavu. Gradonačelnica je već 9 godina u gradskoj upravi, na drugoj odnosno sada već prvoj poziciji.
Što se njenog zamjenika tiče, njemu nema pomoći, on se oduvijek ponaša kao da je pao s Marsa.Citat:
Treba malo ipak sačekati i vidjeti koje će realne učinke ove promjene donijeti.
Političarima se za prve rezultate daje rok od 100 dana.Citat:
Ono što se gradonačelnici sigurno može i mora zamjeriti je skrivanje od javnih transparentnih objava glede svih promjena u gradu, ali mislim i na rastrošnost i razbacivanje na seljačke manifestacije podjele hrane za praznike na štandovima i to za besplatni paštafažol, brudet ili žgvacet gdje joj je samo stalo da se ona vidi, ali i to ljudi primjećuju. I svi mi to plaćamo, a nitko nas nije pitao što o tome mislimo. Kao i Bandić što je išao u Rim 62 puta tako i naša gradonačelnica luta od nemila do nedraga, bez glave i repa, i što je najgore bez ikakva rezultata. Govori se da je na službena putovanja do sada išla 33 puta. Zašto to plaćamo, a rezultata nema?
Službena protokolarna događanja svakako treba poštivati, ali izvlačenja nagrada i razrezivanja torti u duetu uvijek sa istim likovima, c'mon boys...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Lepršavi gradski čelniciManeken 2018-05-23 10:40
Citat loznat:
U svezi naše gradonačelnice, a i njenog zamjenika ne treba pretjerivati. Svima je jasno kakav je kaos zatekla poslije lepršavog gradonačelnika. Dugovi, obećanja, nezavršeni poslovi i neučinkovita gradska uprave.
Gradonačelnica i njezin zamjenik su suodgovorni za kaos koji je ostao nakon "lepršavog gradonačelnika" (dobar izraz). Suodgovorna je zbog nevidljivosti i samozatajnosti, ako ne i kukavičluka kako se ne bi zamjerila lepršavom gradonačelniku. No ako za vrijeme dva mandata na mjestu dogradonačelnic e nije mogla, znala ili htjela utjecati na efikasno upravljanje Gradom, kao gradonačelnica se našla na zahtjevnijem poslu od njenih kompetencija, volje i snage da ga obavlja. Stodnevna pošteda od kritike odavno je prošla, pa se sadašnje kritike nikako ne mogu nazvati pretjeranim.
A njen zamjenik u neku ruku je čak i odgovorniji za zatečeni kaos. Dok je dogradonačelnic i lepršavi gradonačelnik dopustio ulogu fikusa u Žutoj kući njen sadašnji zamjenik je bio ne samo dugogodišnji predsjednik GV, nego i predsjednik GO HDZ-a, stranke kojoj su pripadali i gradonačelnik i njegova zamjenica. Zbog uloge u transmisiji gradonačelnikov e volje u odluke Gradskog vijeća i načina na koji je to izvodio stekao je na ovom portalu časnu titulu Vitez bez mača, savršeno kompatibilnu s gradonačelnikov om lepršavošću. Bojim se da je ovih 365 dana pokazalo da bi nakon gradonačelnika mogli imati i lepršavu gradonačelnicu. Mnogo putuje, nazoči, dijeli i kvalitetno se osmjehuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
99 # XMan 2018-05-23 13:26
Istina Gary je bio nikakav bio na usluzi velikim investitorima , ali se ipak kao pravi političar znao javljati malim ljudima na ulici , za razliku od nove gradonačelnice koja si je nešto umislila i ne pozdravlja nikog.
Stara je poslovica ako želiš nekog upoznati daj mu vlast !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # minimojiPionirka 2018-05-23 14:24
Šta je to mali čovjek?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # mali čovjekpoligraf 2018-05-23 15:44
Citat Pionirka:
Šta je to mali čovjek?
potencijalni glasač za HDZ
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # tko prvi njemu djevojkaRužno pače 2018-05-23 14:03
U podnaslovu Prvi u urbanističkim rješenjima autor članka između ostaloga kaže:
"Održivim i arhitektonski prihvatljivim donošenjem prostornih i urbanističkih planova stvorit ćemo preduvjete koji su u interesu rasta Malog Lošinja, obećala je građanima "prvog od tisuću otoka" gradonačelnica. Iako je i to obećanje bez smislenog sadržaja može se reći da je u prvoj godini donešena samo jedna isto tako besmislena odluka o točkastoj izmjeni plana kojom će se ispitati mogućnosti - da se plan mijenja. Odbor za prostorno planiranje nije se sastao niti jednom u godinu dana, osim radi jednog navrat - nanos sazvanog sastanka radi prezentacije jednog projekta koji nije u skladu s planom. Dakle, ni od donošenja planova, a kamoli od aktivnog prostornog planiranja ni u tragovima nema ničega."

Ne znam što je radio i koliko se puta sastajao Odbor za prostorno planiranje u prošlom sazivu, ali ako se urbanistički planovi donose na temelju tajnog Master plana Jadranke, a pojedinim muljatorima se po kantunima pogoduje (kazneno djelo) i omogućuje da na jeftino kupljenom poljoprivrednom zemljištu, na lokacijama van svake logike, izgrade kamp usred Ćunskog polja i hotel usred ničega pored ceste za Puntu Križa, onda članovi Odbora niti nemaju potrebu za sastajanjem.

O ovome je nedavno već nešto rečeno u komentaru: volim-losinj.org/.../...

Sjećam se, jedno vrijeme su i Plodine bile zainteresirane za neku lokaciju na Dražici, pa se plan mijenjao i prilagođavao njihovim potrebama.
A onda su Plodine odustale od investicije.

Grad sada više ne zna što bi mijenjao pa rade nedefiniranu točkastu izmjenu točkaste izmjene plana. Dokle ćemo ovako?
Pitanje je, ima li ovaj Grad nekakvu realnu strategiju razvoja i tko je zadužen za urbanizaciju Lošinja, Grad ili nekakvi muljatori?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Dolazi novi trgovački lanac?Plodine 2018-05-23 15:34
Citat Ružno pače:
Sjećam se, jedno vrijeme su i Plodine bile zainteresirane za neku lokaciju na Dražici, pa se plan mijenjao i prilagođavao njihovim potrebama. A onda su Plodine odustale od investicije.
14. Listopad 2013.
otoci.net/.../...
Nakon toga su na Lošinj došli Rusi, pa je pukla ljubav prema Plodinama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # tundramaks 2018-05-23 16:34
Citat Plodine:

Nakon toga su na Lošinj došli Rusi, pa je pukla ljubav prema Plodinama.
Tamo gdje dođu rusi tu trava više ne raste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # torba iz plodinapršut iz plodina 2018-05-23 20:58
Citat Plodine:
[quote name="Ružno pače"]Sjećam se, jedno vrijeme su i Plodine bile zainteresirane za neku lokaciju na Dražici, pa se plan mijenjao i prilagođavao njihovim potrebama. A onda su Plodine odustale od investicije.
14. Listopad 2013.
otoci.net/.../...
Naime, na sjednici Gradskog vijeća Malog Lošinja, s devet glasova "za" i pet glasova "protiv", prošla je Odluka o izradi ciljane izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Mali Lošinj, koje se odnose na građevinsko područje na Dražici. Zanimljivo je da je u dokumentaciji, kao financijer izrade prostornog plana, navedena tvrtka "Plodine", što pokazuje interes ovog trgovačkog lanca za rad na Lošinju.
Gradonačelnik Gari Cappelli (HDZ) ponudio je ovakav zaključak: "To što 'Plodine' plaćaju izradu izmjena i dopuna plana, ne znači da će ovdje otvoriti i centar." Osim toga, ustvrdio je da "Jadranka" ne plaća najam za sve površine koje koristi.
Za ovu točku bili su Anto Nedić, Boris Badurina, Luigi Satalić, Marijana Dragoslavić (HDZ), Mario Kamalić (HSS), Andrino Maglievaz (IDS), Elvis Živković (HNS), Siniša Dakić-Barichiev ich i Danijel Pupovac (neovisne liste),
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Lako njima s takvim biračimagost 2018-05-23 21:13
Citat pršut iz plodina:
Za ovu točku bili su Anto Nedić, Boris Badurina, Luigi Satalić, Marijana Dragoslavić (HDZ), Mario Kamalić (HSS), Andrino Maglievaz (IDS), Elvis Živković (HNS), Siniša Dakić-Barichievich i Danijel Pupovac (neovisne liste),
Znači, još prije pet godina Andrino i Elvis su bili IDS-ovac i HNS-ovac u HDZ-ovskoj koži. Prije glumili opoziciju, a sada su službeni kompići. Lako lupežima s takvim biračima. Izabraće ih opet :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # šetebandijerealan 2018-05-23 21:37
Citat gost:
Znači, još prije pet godina Andrino i Elvis su bili IDS-ovac i HNS-ovac u HDZ-ovskoj koži. Prije glumili opoziciju, a sada su službeni kompići. Lako lupežima s takvim biračima. Izabraće ih opet :sad:
Sve su to posložili Gari i Anto, a kako stvari stoje tako će biti i dalje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
312 # Madam NedostupnaPerica 2018-05-23 18:49
Dosada najbolji clanak, svaka cast Arsenu. Ne samo da ništa nije ostvareno već sve pomalo ide kvragu. Koliko se kritiziralo Garija (doduše i on ima putra na glavi)sad shvaćamo da je on bio mila majka naspram ove gradonačelnice. Gospođa koja je nedostupna za javnost, do koje se ne moze ili ne smije doći jer je stalno na putovanjima (na račun građana naravno), zauzeta davanjem intervjua (čitaj ponavljanja floskula) itd. nije zasluzila da bude na tom mjestu. I pitanje je: DA LI JE GOSPOĐA NA RASPOLAGANJU GRADU ILI GRAD NJOJ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Putujući GariTuroperator 2018-05-24 13:59
Citat Perica:
Koliko se kritiziralo Garija (doduše i on ima putra na glavi)sad shvaćamo da je on bio mila majka naspram ove gradonačelnice. Gospođa koja je nedostupna za javnost, do koje se ne moze ili ne smije doći jer je stalno na putovanjima (na račun građana naravno), zauzeta davanjem intervjua (čitaj ponavljanja floskula) itd. nije zasluzila da bude na tom mjestu.
Ne bih baš rekao da će Ana tako skoro sustići Garija po godišnjem broju putovanja, a ni po broju intervjua. Gari je rado, često, daleko i vrlo luksuzno putovao na naš račun. Čak bi otputovao avionom, da bi ga na odredištu u zračnoj luci dočekao službeni gradski auto sa šoferom da ga vozika po gradu. Koliko kilometara je tako natukao radi gradskih poslova, koliko radi unaprjđenja svoje političke karijere, a koliko rekreativno ne znamo a nikad nećemo ni saznati. Nećemo saznati ni broj zvjezdica hotela u čijim apartmanima je odsjedao. Ali vjerujem da je pazio kako nas građane Lošinja ne bi sramotio odsjedanjem u nekom hostelu ili hotelu s mizerne četiri zvjezdice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Zaklela se Zemlja Raju ~ ~Duduk 2018-05-24 17:35
Za Bandića se saznalo: Tko je pročelnica Vesna Šimić koja izuzetno mnogo putuje s gradonačelnikom , a u Rimu je odsjedala u raskošnim ‘superiror sobama’ i hoće li Uskoku otkriti što je Bandić radio u Rimu ili će, kao dosad, ostati vjerna gradonačelniku

net.hr/danas/hrvatska/ona-zna-tajnu-operacije-rim-tko-je-lojalna-suradnica-i-krunska-svjedokinja-putovanja-u-rim-koja-je-s-bandicem-dijelila-luksuzne-hotele/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Čudom se čudimZačuđeni 2018-05-24 13:28
Čudim se samo kako još uvijek nitko nije zvao Provjereno i Novu TV za sve ovo. Mozda bi bilo vrijeme i da počnemo prijavljivati sukobe interesa. Pojedini ljudi samo što još ne iskaču iz pašteta u trgovinama. A di je se sakrila oporba i taj "glasni" SDP?? Šta su se iselili s Lošinja??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
102 # Malo fairplay, molim..sinekura 2018-05-24 14:49
Molim sve komentatore da imaju na umu da je ova zemlja ipak prihvatila Istambulsku konvenciju koja nas sve obvezuje. Kako se ovdje uz to što je gradonačelnica ipak radi i o dami ipak bi trebali pokazati barem malo fairplay. Nema nikakvog smisla cipelariti bilo koga dok je na podu....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # BaBau 2018-05-24 17:08
Citat sinekura:
Molim sve komentatore da imaju na umu da je ova zemlja ipak prihvatila Istambulsku konvenciju koja nas sve obvezuje. Kako se ovdje uz to što je gradonačelnica ipak radi i o dami ipak bi trebali pokazati barem malo fairplay. Nema nikakvog smisla cipelariti bilo koga dok je na podu....
Ona nije na podu već vrlo uzdignute glave hoda po gradu !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # filmska divapromatrač 2018-05-25 08:18
Citat Bau:
Ona nije na podu već vrlo uzdignute glave hoda po gradu !!!
Đir po Malom Lošinju sa Davorom Jurkotićem !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Prodavačica magleFranc Z. 2018-05-25 09:16
Gledao, prenemaganje i lupetanje...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Škola ulagivačkog novinarstvagost 2018-05-25 10:15
Citat promatrač:
Citat Bau:
Ona nije na podu već vrlo uzdignute glave hoda po gradu !!!
Đir po Malom Lošinju sa Davorom Jurkotićem !!!
A nakon đira su si dijelili poruke divljenja. Jurkotić je Anu ulagivački nazvao jednom od najuspješnijih gradonačelnica. Sigurno mu je rekla da je Lošinj prvi od 1000 otoka, a kao sponzorirani novinar on nije postavio obvezatno pitanje iz udžbenika novinarstva o vjerodostojnom izvoru tog podatka.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ???Veliki diktator 2018-05-25 11:24
a ja mislio da je to bila parodija one druge emisije "U zdrav mozak"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # *PRdac 2018-05-25 20:30
Koliko nas košta taj đir?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Top ten bez Ane KučićDepilator 2018-07-09 09:37
Citat gost:
Citat promatrač:
Citat Bau:
Ona nije na podu već vrlo uzdignute glave hoda po gradu !!!
Đir po Malom Lošinju sa Davorom Jurkotićem !!!
A nakon đira su si dijelili poruke divljenja. Jurkotić je Anu ulagivački nazvao jednom od najuspješnijih gradonačelnica. Sigurno mu je rekla da je Lošinj prvi od 1000 otoka, a kao sponzorirani novinar on nije postavio obvezatno pitanje iz udžbenika novinarstva o vjerodostojnom izvoru tog podatka.
Prigodom đira po Lošinju s Anom sponzorirani novinar Jurkotić nije postavio ni jedno pitanje koje bi Anu dovelo u nepriliku, jer se tada ne bi mogao pohvaliti da se družio s jednom od najuspješnijih gradonačelnica. No služeći se drugačijom metodologijom rangiranja portal gradonačelnik.h r Anu Kučić nije stavio na listu najboljih gradonačelnika koji su godinu dana nakon izbora svojim radom, mjerama i rezultatima izazvali najviše pažnje, interesa i pozitivnih reakcija svojih građana te su se istaknuli kao najkonkretniji ili najangažiraniji.

Ana Kučić, gradonačelnica "prvog od 1000" nije među njima.

Na portalu gradonačelnik.h r kažu:
Godina dana mandata lokalnih vlasti izabranih na prošlogodišnjim lokalnim izborima je prošla, a gradonačelnici su je obilježili podnoseći Gradskim vijećima izvješća o onome što su radili i napravili u proteklih godinu dana. Kao jedina platforma i medij koji sustavno i kontinuirano, doslovno iz dana u dan, prati rad gradonačelnika u svim hrvatskim gradovima, gradonačelnik.h r napravio je pak svoju analizu i izbor 'top 10 gradonačelnika.

Za razliku od klasičnih analiza u kojima se držimo isključivo službenih brojki i podataka Ministarstva financija, u ovom izboru nam brojke nisu ključni kriterij, niti ulazimo u usporedbe i vrijednosne sudove o tome koji i čiji projekti su vrijednije, bolji ili građanima korisniji. Naš izbor su gradonačelnici koji su svojim radom, mjerama i rezultatima izazvali najviše pažnje, interesa i pozitivnih reakcija svojih građana, koji su se istaknuli kao najkonkretniji, najangažiraniji ili najnapredniji, te su stoga obilježili prvu godinu mandata.

gradonacelnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Dama, dečko, kralj, asFiga 2018-05-24 17:26
Citat sinekura:
Molim sve komentatore da imaju na umu da je ova zemlja ipak prihvatila Istambulsku konvenciju koja nas sve obvezuje. Kako se ovdje uz to što je gradonačelnica ipak radi i o dami ipak bi trebali pokazati barem malo fairplay. Nema nikakvog smisla cipelariti bilo koga dok je na podu....
Kritiziranje rada gradonačelnice kao čelnice izvršne gradske vlasti ni po kojem kriteriju ne podliježe obvezama preuzetim ratifikacijom Istanbulske konvencije. Pored toga, nije točno da Istanbulska konvencija "nas sve obvezuje". Ona obvezuje državu:
Članak 5. – obveze države i dužna pažnja
1. Stranke će se suzdržati od sudjelovanja u bilo kojem djelu nasilja nad ženama
i osigurat će da državne vlasti, dužnosnici, tijela, institucije i ostali subjekti koji
postupaju u ime države djeluju u skladu s ovom obvezom.
2. Stranke će poduzeti potrebne zakonodavne i druge mjere kako bi djelovale uz
dužnu pažnju u sprečavanju, istraživanju, kažnjavanju i osiguravanju naknade štete
za sva djela nasilja obuhvaćena područjem primjene ove Konvencije koja su počinili
nedržavni subjekti …
Uostalom, budući da se konvencijom nastoji uspostaviti ravnopravnost žena s muškarcima, izuzimanjem "dama" od kritike samo zato što su "dame" udaljili bismo se od tog cilja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ravnopravnost spolovaEU pravila 2018-05-24 17:52
u EU je zabranjeno tituliranje sa gospođo ili gospođice, nema više nekadašnje kavalirštine, otvaranja vrata, pridržavanja kaputa i slično, svaki poziv na večeru se može protumačiti kao poziv na parenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # "Dame i gospodo", moš misit ...gost 2018-05-24 18:00
Samo pokondireni Hrvati žene nazivaju damama jer to je politički podobna zamjena za drugarice. Dobro, i oni koji se zafrkavaju :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # gospođe i gospođiceBojana Genov 2018-05-24 20:21
Citat EU pravila:
u EU je zabranjeno tituliranje sa gospođo ili gospođice, nema više nekadašnje kavalirštine, otvaranja vrata, pridržavanja kaputa i slično, svaki poziv na večeru se može protumačiti kao poziv na parenje.
To je jednostavno netočno. Izbačeno je samo oslovljavanje gospođicama jer je takvo razlikovanje po bračnom statusu neumjesno i diskriminatorno - nema analognoga u muškom rodu, muškarci su od rođenja gospodini. Korektno je, dakle, osloviti svaku ženu gospođom. Nema to veze s kavalirštinom ili dokidanjem kavalirštine. Tko želi biti kavalir, ima stotine prigoda za vježbanje ravnopravnosti spolova u praksi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # YouGospodin 2018-05-24 21:18
Vjerovatno si u pravu.
No, nisu svi muškarci, pa ni žene isti, i ne razmišljaju svi na isti način.
Muškarci još uvijek nisu i nikada neće savladati tehniku čitanja ženskih misli.
Znakovi pažnje koji jednoj osobi ženskog spola/roda odgovaraju, druga može protumačiti kao pokušaj uvoda u parenje.
Princeza na zrnu graška te za svaku aktivnost koja ne mora biti otvoreno udvaranje, a za koju ona smatra da je pretjerana, može optužiti za seksualno zlostavljanje. Zato je za muške pametnije da drže prste k sebi, pa nek si žene same otvaraju vrata. I nema problema ni za koga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # naša AnaCatch Me If You Can 2018-05-24 23:23
Citat sinekura:
Nema nikakvog smisla cipelariti bilo koga dok je na podu....
Bacila se pod bagere na Čikatu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # više sutramalo danas 2019-07-03 23:15
14. Listopad 2013.
otoci.net/.../...
Naime, na sjednici Gradskog vijeća Malog Lošinja, s devet glasova "za" i pet glasova "protiv", prošla je Odluka o izradi ciljane izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Mali Lošinj, koje se odnose na građevinsko područje na Dražici. Zanimljivo je da je u dokumentaciji, kao financijer izrade prostornog plana, navedena tvrtka "Plodine", što pokazuje interes ovog trgovačkog lanca za rad na Lošinju.
Gradonačelnik Gari Cappelli (HDZ) ponudio je ovakav zaključak: "To što 'Plodine' plaćaju izradu izmjena i dopuna plana, ne znači da će ovdje otvoriti i centar." Osim toga, ustvrdio je da "Jadranka" ne plaća najam za sve površine koje koristi.
Za ovu točku bili su Anto Nedić, Boris Badurina, Luigi Satalić, Marijana Dragoslavić (HDZ), Mario Kamalić (HSS), Andrino Maglievaz (IDS), Elvis Živković (HNS), Siniša Dakić-Barichiev ich i Danijel Pupovac (neovisne liste),
Kako se su se mišljenja promjenila svi su sada za Jadranku...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Ilovčani kao žrtve pohlepe za bespovratnim novcem EU

  Jugo 24.10.2021 23:15
  Kada se "A je To" priprema za natječaj
  Sve nepravilnosti izlaze na vidjelo. Evo kako uhljebi u 2 poteza unište tako dobre prilike ...
   
 • Ilovčani kao žrtve pohlepe za bespovratnim novcem EU

  ----- 24.10.2021 22:53
  -----
  Ako je istina da su dobili eure na temelju tada već nevažećih dozvola, onda će OLAF ...
   
 • Ilovčani kao žrtve pohlepe za bespovratnim novcem EU

  Alex 24.10.2021 22:23
  U ovoj državi jedino je kriminal dobro organiziran
  Murphyjev zakon kaže: Ako nešto može poći krivo, poći će. Sada je potpuno jasno da projekt ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  Grad za tebe 24.10.2021 15:47
  za samopromociju ima, a vi svi drugi crknite
  Grad Poreč plaća makar pola dopunskog i to je ok. Gradonačelnica Ana je obećala da će platiti ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  gost 24.10.2021 13:32
  Anin pozdrav biračima
  U ovom znaku proći će i sva ostala njena obećanja. A za 4 godine će kao i na zadnjim izborima ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  gost 24.10.2021 13:22
  Šuplja a skupo plaćena priznanja
  Unosni biznis krčmljenja priznanja i nagrada gradonačelnicim a za biti prvi u nečemu ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  BF 24.10.2021 13:10
  Podsjetimo se...
  Gradonačelnica je prije nekoliko mjeseci obećala besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  De Bill 24.10.2021 12:58
  Pokazivanje mišića
  Nije napisala da ovo natjecanje među Gradovima na kojem ja Mali Lošinj "odnio pobjedu" u ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  diskriminirani građanin 24.10.2021 12:07
  Gradonačelnica iz nekog drugog svemira
  Gradonačelnica se kiti gomilom upitnih i besmislenih priznanja koja ne pridonose boljitku običnih ...
   
 • Politika je kurva

  gost 24.10.2021 11:04
  Prvo je sebe namirila
  Ono što je sebi obećala odmah je izvršila. U prvih 100 dana, na prvoj radnoj sjednici si ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  gost 24.10.2021 10:22
  Skretanje fokusa
  Fokus s velikih investicija gradonačelnica pokušava skrenuti na manje bolne teme. Ushićeno ...
   
 • Politika je kurva

  obećanje 24.10.2021 08:28
  ludom radovanje
  Ne vjerujem ni HDZ-ovoj gradonačelnici koja je izobećavala brda i doline, a onda je već ...
   
 • Politika je kurva

  gost 23.10.2021 19:23
  Ne vjeruj HDZ-ovim anketama
  Nisam znao da je to bila anketa u režiji Plenkijeve televizije. No zato ih je ova Mostovka ...
   
 • Politika je kurva

  ..... 23.10.2021 13:12
  .....
  Za sada im je porastao rejting samo na HTV anketama. Inače, ne vjerujem ni HDZu, ni HTVu, a ...
   
 • Politika je kurva

  gost 23.10.2021 12:57
  HDZ-u nakon presude porastao je rejting!
  Svoje želje pretvarate u neutemeljena predviđanja. Tek što je Kučićkina stranka pravomoćno ...
   
 • Politika je kurva

  Giovanni 23.10.2021 12:02
  O sole mio
  Naravno da gubi izbore. Jedini kapitalni projekt kojemu se prikrpila, kao bumerang joj ...
   
 • Politika je kurva

  Čegevara 23.10.2021 11:23
  ...
  Građani možda jesu naivni, ali nikako nisu maloumni. Kovrđa je već sad izgubila sljedeće ...
   
 • Politika je kurva

  Bandar 23.10.2021 10:21
  Predizborna kampanja za naredne izbore
  Ana Kučić, predsjednica ogranka političke stranke koja se nazivom predstavlja kao hrvatska ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  Administrator 23.10.2021 09:23
  Re: Vraćanje komentara
  Nestanak komentara zapazio te na njega podsjetio anonimni posjetitelj koristeći obrazac za ...
   
 • Što sad ljubav ima s tim, kad te više ne volim?

  Eddie 23.10.2021 09:00
  overconfidence syndrome
  Sindrom prevelikog samopouzdanja će je koštati. Sjetimo se kako su prošle prebahate HDZ-ovke ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  gost 23.10.2021 07:08
  "slučajno"
  Sam si se sjetio vratiti ili gazdarica naložila?
   
 • Fokus – na velike investicije

  Administrator 22.10.2021 17:52
  Vraćanje komentara
  Prilikom uklanjanja spama greškom je obrisan komentar unesen pod nadimkom Marsen, a zbog ...
   
 • Što sad ljubav ima s tim, kad te više ne volim?

  gost 22.10.2021 17:43
  Anin izbor
  Gradonačelnica je propustila priliku da se izvuče iz te situacije. Umjesto da se prosvjednicima ...
   
 • Što sad ljubav ima s tim, kad te više ne volim?

  vidimo se na novom prosvjedu 22.10.2021 17:06
  trust mozgova
  Ono što smo utvrdili je da i kraljica i pijun imaju putra na glavi. Kraljica laže da Grad Mali ...
   
 • Što sad ljubav ima s tim, kad te više ne volim?

  Bobi Fišer 22.10.2021 14:31
  Pobjeda pijuna
  Ako sam dobro shvatio pijun je kazao da je Grad dao suglasnost za projekt bez primjedbi. A ...
   
 • Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

  Počasni Ilovčan 22.10.2021 12:35
  Bolesno preuveličavanje
  Usporedba s Minhauzenom nije promašena. Minhauzenov sindrom sigurno ima. Pogledaj ...
   
 • Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

  NN 22.10.2021 12:10
  ....
  Koliko se sjećam taj epitet si je priskrbila još tokom predizborne kampanje i tu se ništa nije ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  JZ 22.10.2021 09:34
  To se nauči u pučkoj školi
  A ja bih volio vidjeti tekst koji je vlastoručno napisala gradonačelnica. Nedostatak ...
   
 • Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

  dr. Noname 22.10.2021 09:12
  Promašena usporedba
  Naslovom komentara "Bit će kako ja kažem" i sadržajem "Ustav RH na Lošinju ne vrijedi" ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  Gramatika 22.10.2021 09:07
  Bože sačuvaj
  ...vratijo...