Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Kupovanje darovanog

Korisnička ocjena:  / 16
LošeNajbolje 

Prema staroj latinskoj izreci “equi donati dentes non inspiciuntur” poklonjenom konju ne gleda se u zube, ali ako zavirivanje poklonjenom  konju u zubalo nije pristojno, nije pristojno ni hvastati se primanjem i davanjem dara. Pogotovo ako on to nije. Jer u slučaju razvikanog darovanja zgrade carinarnice Gradu Malom Lošinju od strane državne vlasti nas građane se time pravi ili smatra budalama. Priču o ovom "velikodušnom poklonu" Vlade RH Gradu Malom Lošinju mogu progutati samo vijećnici prvog od 1000, a javnosti servirati novinari plaćeni da ne postavljaju pitanja. Povod ovom zavirivanju u zubalo “poklonjenog konja” jučerašnja je sjednica Vlade RH, na kojoj se po već drugi ili treći put ovom Gradu poklanja jedna te ista zgrada.

Kupovanje statusa daroprimaca
Priča počinje na prvoj izvanrednoj sjednici ovog saziva gradskog vijeća, 7. studenog prošle godine kada je usvojen prijedlog gradonačelnice Ane Kučić o otpisu potraživanja od Republike Hrvatske u iznosu od 606.544,82 € po osnovi prodaje stanova na kojima postoji stanarsko pravo. Ovim odricanjem od svog potraživanja Grad Mali Lošinj stekao je status kandidata za daroprimca.

U obrazloženju ove zapanjujuće dluke o otpisu potraživanja stoji i tvrdnja da je Grad Mali Lošinj Ministarstvu državne imovine predložio i rješavanje imovinsko prvnih odnosa na dvije nekretnine koje su u vlasništvu RH - bivšem domu JNA na Velopinu i zgradi Carine u centru grada. Gradsko vijeće, sazvano gradonačelničinim pucketanjem prstima, odmah je bez rasprave otpisalo potraživanje prema RH uz vrtoglavu hitnost obrazloženu dnevnim redom povjerenstva Ministarstva državne imovine, koje treba donijeti odluku o darovanju nekretnina Gradu Malom Lošinju (!?).

Svako dijete vrlo rano nauči da je dar jednostrana radnja odricanja od nekog vlastitog predmeta da bi ga se dalo u vlasništvo drugome bez ikakve naknade. No čini se da malološinjski gradski vijećnici to nisu naučili, pa su olako prihvatili dar za koji su se morali odreći legitimnog potraživanja u "zvečećem" novcu. Na taj je način klasična trampa prikazana kao plod velike ljubavi Države prema Gradu Malom Lošinju. No trampa, odnosno kompenzacija je iz politikantskih razloga prikazana kao dobročinstvo. No iza ovog “dobročinstva” stoji gruba činjenica da je Grad Mali Lošinj u naravi stvarno kupio dvije nekretnine od RH za iznos od 606.544,82 € bez postavljanja pitanja kamata na dug za razdoblje duže od 25 godina.

darA kako je to prikazano javnosti? Portal Otoci.net 7. studenog 2017. objavljuju članak Grad ubrzo stječe zgradu Carine…. Sredinom prosinca 2017. osvanuo je novi članak na Otoci.net, Država prepustila bivši Dom JNA i zgradu carine Gradu…. U tom intervalu su i sve televizije izvještavale o tome, pa je tako i HTV 10. studenog u Dnevniku objavio prilog od 1.41 minute o velikodušnom prepuštanju vrijedne imovine bez naknade. Gradonačelnica se, eto, izborila da nam RH bez naknade ustupi dvije vrijedne nekrentine! Mada je te nekretnine Grad Mali Lošinj skupo platio odricanjem od potraživanja, ta transakcija se prikazuje kao rezultat nečija sposobnost s jedne, a dobročinstva s druge strane.

Nakon svega toga slijedi jučerašnja sjednica Vlade RH na Hvaru posvećena otocima, a na dnevnom redu kao točka 7.27. nalazi se i Prijedlog odluke o darovanju nekretnine u k.o. Mali Lošinj-grad Gradu Malom Lošinju, radi uređenja zgrade u svrhu smještaja tijela državne uprave bez naknade.”

Ideje naše benzin vaš
Vlada RH je tek 26. 10. 2018. usvojila odluku o darovanju nekretnine, a mi smo na Otoci.net pročitali prije gotovo godinu dana da je zgrada carinarnice postala vlasništvo Grada Malog Lošinja. Da je tome tako vidjeli smo i čuli i na televiziji. No valjda je to sada konačno; Država nam daruje zgradu carine. Pa budimo nepristojni i pogledajmo u zube poklonjenom konju - zgradi. Već u samom nazivu navedene Odluke stoji razlog za sumnjičavost. Naime, Vlada koja predstavlja ukupnu državnu upravu daruje Gradu Malom Lošinju nekretninu za smještaj tijela državne uprave. Radi toga zgradu nisu ni trebali poklanjati gradu, mogli su je zadržati. Briga o smještaju tijela državne uprave je briga države, a ne lokalne samouprave. Ali Vlada za razliku od Grada Malog Lošinja zna što radi. Poklanja svoju zgradu da bi Grad u nju smjestio tijela državne uprave, bez naknade, dok traje potreba za smještajem tih tijela. Dakle, može je zauvijek koristiti bez naknade. Štoviše, u točki 5. Odluke navodi se:

"Grad Mali Lošinj se obvezuje darovanu nekretninu privesti namjeni utvrđenoj točkom I. ove Odluke u roku od 6 (šest) mjeseci od dana sklapanja Ugovora o darovanju.”

Gradu Malom Lošinju je tako darovana zgrada koju će Grad morati renovirati za potrebe državne uprave na račun gradskog proračuna, i to u roku od šest mjeseci. U protivnom, država može vratiti zgradu u svoje vlasništvo (ali ne mora isplatiti potraživanje kojeg se Grad odrekao). No u šest mjeseci grad naprosto nema mogućnost ispuniti ovu obvezu. Mora ishoditi građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i prenamjenu zgrade, osigurati milijunska sredstva u proračunu, raspisati natječaj, izvesti radove i ishoditi uporabnu dozvolu. S obzirom na poziciju zgrade i njenu javnu namjenu mora osigurati rampe i dizala za pristup osobama smanjene pokretljivosti što podrazumijeva i dodatna velika sredstva i radove na javnim površinama oko zgrade. U članku 6. Odluke se navodi da, ukoliko se darovana nekretnina ne privede namjeni u roku ili se promijeni njena namjena, ukoliko se darovana nekretnina otuđi i optereti bez suglasnosti Ministarstva državne imovine te ukoliko se darovana nekretnina ošteti namjernim ponašanjem Grada Malog Lošinja ili postupanjem s krajnjom nepažnjom - darovana nekretnina postaje vlasništvo Republike Hrvatske ili će Grad Mali Lošinj isplatiti Republici Hrvatskoj naknadu za tu nekretninu u visini njene tržišne vrijednosti u vrijeme raskida Ugovora o darovanju.

Ako, dakle, Grad Mali Lošinj u roku od 6 mjeseci ne uredi zgradu za državna tijela, kojima će osigurati besplatni smještaj, država će je vratit sebi ili će od grada naplatiti vrijednost zgrade prema tržišnoj vrijednosti u vrijeme raskida. Naplatit će gradu i eventualno ulaganje u zgradu. A kako bi se procijenila tadašnja tržišna vrijednost možemo pretpostaviti iz dosadašnjeg ponašanja darovatelja. U čl. 2. Odluke se utvrđuje da je vrijednost zgrade 3.057.000 kuna prema procjeni izrađenoj od strane stalnog sudskog vještaka građevinske struke Albina Hofbauera, dipl. ing. arh. iz Rijeke, Žrtava fašizma 17/I kat, revidiranoj od strane Službe za tehničke poslove Ministarstva državne imovine. U materijalima koji su bili pred Gradskim vijećem nalazi se  procjena toga sudskog vještaka, ali na iznos od 2.164.800 kuna. Dakle, neovlaštena Služba za tehničke poslove Ministarstva državne imovine, odnosno sam darovatelj diže vrijednost zgrade / poklona za gotovo milijun kuna. Problem je što prema Zakonu o procjeni vrijednosti nekrentina (NN78/2015) jedino stalni sudski vještaci i stalni sudski procjenitelji imaju ovlaštenje za procjenu. Bez obzira na to Grad Mali Lošinj će prihvati i tako uvećanu vrijednost imovine i još će to prikazati kao veliki uspjeh svoje politke i mudrog vodstva gradonačelnice Ane Kučić.

Dar, zgrada carine koju je Vlada RH odlučila pokloniti pod uvjetima iz usvojene Odluke, Grad Mali Lošinj bi trebao odbiti jer to je  štetan pravni posao. Ako ipak primi takav dar treba ispitati poslovnu sposobnost osoba koje ga prihvaćaju. Grad će dobiti objekt u koji je potrebno uložiti više milijuna kuna, a samo ulaganje ne donosi nikakve prihode, već isključivo trošak. Bit će zanimljivo vidjeti kako će na taj poslovni potez grada gledati revizija. Prije prihvaćanja dara gradonačelnici bi bilo uputno pročitati Zakon o fiskalnoj odgovornosti. Iako se radi o štetnoj kupovini zgrade ona se političkim spin tehnologijama prikazuje kao sposobnost lokalne vlasti i velika briga visoke državne vlasti za otoke i otok Lošinj. U našem slučaju Vlada RH može se prikazati kao darovatelj, ali to ne znači da je i dobročinitelj. Za razliku od Vlade RH čiji postupci su racionalani i kada nešto daruje, postupanja vlasti Grada Malog Lošinja su neracionalana i neodgovorna i kad primaju darove. Čuvajmo se gradske vlasti i kad darove prima!

carina

 

Komentari: 

131 # Ima li pilota u avionu?Nema 2018-10-27 20:30
Timeo Danaos et dona ferentes.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Apartmanizacija ?Homer 2018-10-27 21:02
Citat Nema:
Timeo Danaos et dona ferentes.
Prevedeno za hrvatske prilike, čuvaj se državne vlasti i kad darove nosi. Kao za mul na Unijama. Tko zna s čime će nas iznenaditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # Nema ni kopilotaSamo stjuardesa 2018-10-28 03:01
Citat Nema:
Timeo Danaos et dona ferentes.
Mislim da daroprimatelj mora potpisati da sa zahvalnošću prima darovano, a s druge strane darovnica pod prijetnjom oduzimanja dara ukoliko u neuvjetno kratkom roku ne privedeš zgradu svrsi je triper varijanta i zapravo predstavlja potpisivanje očigledno štetnog ugovora za GML.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # let iznad kukavičjeg gnijezdačarli 2018-10-28 07:14
Citat Samo stjuardesa:
Mislim da daroprimatelj mora potpisati da sa zahvalnošću prima darovano, a s druge strane darovnica pod prijetnjom oduzimanja dara ukoliko u neuvjetno kratkom roku ne privedeš zgradu svrsi je triper varijanta i zapravo predstavlja potpisivanje očigledno štetnog ugovora za GML.
Vidi se iz aviona da netko namjerno radi protiv Grada. Prvo su platili i izgubili gradsku vijećnicu sada primili derutnu zgradu koju moraju urediti ili vratiti državi.Previše grešaka da bi bile puka slučajnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # Cementiranje položajaTovar 2018-10-28 10:02
Citat:
Vidi se iz aviona da netko namjerno radi protiv Grada. Prvo su platili i izgubili gradsku vijećnicu sada primili derutnu zgradu koju moraju urediti ili vratiti državi.Previše grešaka da bi bile puka slučajnost.
Po tome kako je imenovao UV u odgojnom ja mislim da i tu prste ima ministar turizma koji se petlja u sve što se zbiva u Gradu. Lani je za počasnog građanina odredio branitelja Gotovinu a ove godine bivšeg župnika. A da cementira položaj u Vladi namjestio je da na račun Grada država dobije vrijednu nekretninu u samom centru i još ju oslobodio duga prema Gradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # oči imaju a ne videjosip 2018-10-28 11:17
Citat Tovar:
Po tome kako je imenovao UV u odgojnom ja mislim da i tu prste ima ministar turizma koji se petlja u sve što se zbiva u Gradu.
Nije kriv ministar nego budale koje ga slijepo slušaju već 15 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # Poruka za predsjednika GVBandoglavi 2018-10-28 08:02
A jel mogu ja pokloniti Gradu derutan auto s tim da ga dovede u vozno stanje i plati registraciju, tehnički pregled, osiguranje i da mi ga vrati. Elvise, budeš to stavio na dnevni red GV?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # korisnik trenutno nije dostupanugo 2018-10-28 09:25
Citat Bandoglavi:
A jel mogu ja pokloniti Gradu derutan auto s tim da ga dovede u vozno stanje i plati registraciju, tehnički pregled, osiguranje i da mi ga vrati. Elvise, budeš to stavio na dnevni red GV?
Pa ne vodi Elvis gradsko vijeće, zna se tko njime manipulira. :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # ...Pionirka 2018-10-28 11:29 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # nema džabe ni kod babemodus operandi 2018-10-28 11:47
Citat Pionirka:
"Odluka Vlade o darivanju poslovne zgrade nekadašnjeg PIK-a Đakovo datira još iz mandata Jadranke Kosor. Donesena je 29. rujna 2011., a za njeno provođenje bila je zadužena Agencija za upravljanje državnom imovinom. Ugovor s Gradom Đakovom trebala je potpisati tadašnja premijerka. No, Zoran Vinković, koji je u to vrijeme bio gradonačelnik Đakova, odbio je primiti takav poklon."

Nije čovjek bio lud završiti u zatvoru radi potpisivanje štetnih ugovora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # ludnicaedo 2018-10-28 13:41
Citat modus operandi:
No, Zoran Vinković, koji je u to vrijeme bio gradonačelnik Đakova, odbio je primiti takav poklon."

Nije čovjek bio lud završiti u zatvoru radi potpisivanje štetnih ugovora.
Znači Ana i Elvis su ludi kad su prihvatili takav poklon ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Alibi za vlastitu glupost i nemargost 2018-10-28 14:19
Oni će se braniti standardnom obranom: imamo stručne službe i oni su rekli da je to ok. Nismo mi dužni znati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # You take a shower, your head is up, far away from everything, lost in the clouds, but down in the tub, man, you know who you areBaba Yaga 2018-10-28 15:12
Citat gost:
Oni će se braniti standardnom obranom: imamo stručne službe i oni su rekli da je to ok. Nismo mi dužni znati.
Stručne službe nemaju veze s ovim, samo zdrav razum. Mislim da ćemo za nekoliko dana znati više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # edoLOL 2018-10-28 14:56
Citat edo:
Znači Ana i Elvis su ludi kad su prihvatili takav poklon ?
Jasno je zašto gradonačelnik Đakova nije potpisao ugovor, a obzirom da je sjednica vlade bila pred nekoliko dana sumnjam da je ugovor za Lošinj uopće napisan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Zna segost 2018-10-28 15:14
Citat edo:
Citat modus operandi:
No, Zoran Vinković, koji je u to vrijeme bio gradonačelnik Đakova, odbio je primiti takav poklon."
Nije čovjek bio lud završiti u zatvoru radi potpisivanje štetnih ugovora.
Znači Ana i Elvis su ludi kad su prihvatili takav poklon ?
Nisu oni ludi a ni glupi. Oni su neodgovorni a možda i nešto gore. A može im biti. U ovoj državi se oprašta kriminal i korupcija ako si domoljub, katolik i branitelj pa makar i lažni kad si HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kriminal a ne ludostDZ 2018-11-01 19:12
Citat edo:
Citat modus operandi:
No, Zoran Vinković, koji je u to vrijeme bio gradonačelnik Đakova, odbio je primiti takav poklon."
Nije čovjek bio lud završiti u zatvoru radi potpisivanje štetnih ugovora.
Znači Ana i Elvis su ludi kad su prihvatili takav poklon ?
Nisu ludi, nego kriminalci. ali ne zato što su prihvatili takav poklon nego zato što su se odrekli nečega što im nije na slobodnom raspolaganju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Koktel gluposti, kriminala ...DJ 2018-11-06 08:51
Citat DZ:
Citat edo:
Citat modus operandi:
No, Zoran Vinković, koji je u to vrijeme bio gradonačelnik Đakova, odbio je primiti takav poklon."
Nije čovjek bio lud završiti u zatvoru radi potpisivanje štetnih ugovora.
Znači Ana i Elvis su ludi kad su prihvatili takav poklon ?
Nisu ludi, nego kriminalci. ali ne zato što su prihvatili takav poklon nego zato što su se odrekli nečega što im nije na slobodnom raspolaganju.
Kriminal je cijela ta transakcija, a sudionici su jednako krivi. Država je kriva što je ponudila nezakonitu zamjenu potraživanja za zgradu, a gradska vlast što je tu nezakonitost prihvatila. Naime, novac prikupljen prodajm društvenih stanova je strogo namjenski. Predviđen je za gradnju stanova, a ne za slobodno raspolaganje gradskoj vlasti. Grad se nije smio odreći tog novca da bi u vlasništvo dobio derutnu zgradu koju će morati urediti i dati je tobožnjem darodavcu, državi na upotrebu. Ova transakcija je koktel gluposti, kriminala, ulizištva, neodgovornosti i vjere u nedodirljivost svih umiješanih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # LOL, LOL, LOLgost 2018-11-07 09:47
Znači, radi se o novcu kojim je trebalo graditi stanove, a gradska vlast pristala da umjesto gradnje stanova udomi gradsku upravu na svoj trošak uređenja državne zgrade :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Kukavičje jajeGrađanin 2018-11-07 10:45
Citat gost:
Znači, radi se o novcu kojim je trebalo graditi stanove, a gradska vlast pristala da umjesto gradnje stanova udomi gradsku upravu na svoj trošak uređenja državne zgrade :lol:

Čak što je najblesavije, ne udomljava gradsku nego državnu upravu!
Zašto država sama to ne isfinancira?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Blesavo, blesavije...Blesa gleda u nebesa 2018-11-07 12:44
A ne, bit će još blesavije jer će to svečano potpisati za dan grada, slikat se s ministrom i to prikazati kao njen uspjeh....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # kazalište u gradumiran 2018-11-07 13:34
Citat Blesa gleda u nebesa:
A ne, bit će još blesavije jer će to svečano potpisati za dan grada, slikat se s ministrom i to prikazati kao njen uspjeh....
Za vrijeme potpisivanja ugovora svi vijećnici razdragano će pljeskati. :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # A di su kamate?Grunf 2018-11-07 13:49
Citat miran:
Citat Blesa gleda u nebesa:
A ne, bit će još blesavije jer će to svečano potpisati za dan grada, slikat se s ministrom i to prikazati kao njen uspjeh....
Za vrijeme potpisivanja ugovora svi vijećnici razdragano će pljeskati. :-)
Pljeskat će svi osim vijećnika Domca. Poznat po hrabrosti kojom je insistirao na klizalištu za praznike i dobio obećanje da će biti, priupitat će ministra a šta je s kamatama za 25 godina na potraživanje kojeg se Grad odriče.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # profiterdržava 2018-10-28 11:50
Citat Pionirka:
Zašto država ne procjeni (uništenu)imovi nu pa onda prebije cijenu sa dugom i kamatama ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Bog je bradu prvo napravio sebi, a onda je rekao narodu, sad se i ti yebiotpis dugova 2018-10-28 12:02
Citat država:
Citat Pionirka:
Zašto država ne procjeni (uništenu)imovinu pa onda prebije cijenu sa dugom i kamatama ?
I ne samo to, u odluci se spominje i otpis svih mogućih drugih potraživanja grada prema državi, koja se naknadno pronađu a koja su nastala do dana potpisivanja ugovora.

vlada.gov.hr/UserDocsImages//Sjednice/2018/10%20listopad/121%20sjednica%20VRH//121%20-%207.27.pdf
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # Fiskalna dogovornostRevizor 2018-10-28 13:47
Volio bih vidjeti koji to veseli gradonačelnik ima petlju potpisati ugovor kojim se obvezuje neovlašteno otpisavati dugove koji se mogu naknadno pojaviti. Naravno ne računam tu ovu s prvog od 1000. To je njoj kao reći dobar dan.

Između fiskalne odgovornosti i slikanja za javnost naravno da je bitnije slikanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
226 # purologijahvaranin 2018-10-29 10:27
Dakle u članku I. Odluke Vlade RH stoji: "Republika Hrvatska, kao vlasnik, daruje Gradu Malom Lošinju nekretninu označenu kao zk.č.br. 907, KUĆA I DVOR, površine 487 m², upisanu u zk.ul.br. 1550, u k.o. Mali Lošinj-grad, radi uređenja zgrade u svrhu smještaja tijela državne uprave, bez naknade, dok traje potreba za smještajem tih tijela", a kvazinovinar Bojan Purić na stranici otoci.net, namjerno dezinformira otočnu javnost, tako da navodi da se objekat bili namjenjen za potrebe jedinice lokalne samouprave, iako je Odluka Vlade RH potpuno nedvosmislena i jasna, a to je da grad treba uložiti ogroman novac u objekat o kojem se vlasnik RH nije uopće godinama brinuo, te je oronuo i potrebna su ogromna ulaganja i to za smještaj službenika državne uprave. Bojanu Puriću treba zabraniti pisanje zbog dezinformiranja javnosti. Jer je zlonamjeran ili nepismen. A kaznenu prijavu treba podnijeti protiv svakoga vijećnika koji glasa za ovako štetan posao po grad Mali Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # staro za novobez nadoplate 2018-10-29 10:56
Citat hvaranin:
dok traje potreba za smještajem tih tijela
a što se u teoriji dešava poslije toga?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Čitati s oprezom!Winston Smith 2018-10-29 14:56
Citat hvaranin:
Dakle u članku I. Odluke Vlade RH stoji: "Republika Hrvatska, kao vlasnik, daruje Gradu Malom Lošinju nekretninu označenu kao zk.č.br. 907, KUĆA I DVOR, površine 487 m², upisanu u zk.ul.br. 1550, u k.o. Mali Lošinj- grad, radi uređenja zgrade u svrhu smještaja tijela državne uprave, bez naknade, dok traje potreba za smještajem tih tijela", a kvazinovinar Bojan Purić na stranici otoci.net, namjerno dezinformira otočnu javnost, tako da navodi da se objekat bili namjenjen za potrebe jedinice lokalne samouprave, …. Bojanu Puriću treba zabraniti pisanje zbog dezinformiranja javnosti. Jer je zlonamjeran ili nepismen.
Ne možemo sa sigurnošću reći da Purić namjerno dezinformira javnost niti da je zlonamjeran. Možda je samo nemaran ili prema vladajućoj modi ne poštuje činjenice. Meni osobno smeta što ne mari za novinarska etička pravila. Kad napiše nešto neistinito i nakon upozorenja ispravi, ne ispriča se. Naravno, onaj tko je "progutao" neistinu više se ne vraća na pročitani članak i ne sazna da je napravljen ispravak. Pisanje mu ne treba (a ni ne može se) zabraniti, ali njegove tekstove treba čitati s oprezom i s velikom rezervom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # a vidjet nećePulitzer 2018-10-30 08:36
Istina je da ne možemo biti sigurni da novinar Purić namjerno dezinformira ili je zlonamjeran ali možemo sa sigurnošću reći da je neprofesionalan . On je 18. prosinca 2017. objavio vjest da je Grad postao vlasnikom carinarnice. Sad vidimo da nije. U tom članku nije utvrdio da prema izjavi gradonačelnice ili kojeg drugog izvora je GML postao vlasnikom nego se sam stavio u funkciju Aninog trbuhozborca. Zasigurno to nije objektivno novinarastvo. To je plaćeno sluganstvo odnosno novinarstvo. Novinar koji nikad ništa ne pita gradsku vlast a stalno prenosi vjesti iz grada nije novinar nego trbuhozborac iste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
216 # Kreativno novinarstvoKermit 2018-10-30 09:51
To što Purić radi zove se kreativno novinarstvo jer daje više od suhih činjenica. Tako je u izviješću sa sjednice na kojoj se raspravljalo o sumnjivoj prodaji zemljišta i ruševina na Krivici napisao "Andrino Maglievaz iz IDS-a zanimao se za pristupne putove", što je istina, ali istodobno i neistina. Kako je to moguće? Istina je da se Maglievaz zanimao za putove koji se probijaju na Krivici, ali nije istina da se raspitivao o pristupnim putovima. Maglglievaz je postavio pitanje što se to tamo radi i dobio odgovor. A Purićeva kreativnost se sastoji u tome što je pod krinkom u osnovi istinite informacije (ako je istina da se radi o legalnom probijanju pristupnih putova) sakrio vijećnikovu znatiželju, a možda i njegovu sumnju u legalnosti krčenja šume i rada bagera.
Zanimljivo je da i u zapisniku sa sjednice o toj temi piše samo "U raspravi su sudjelovali Dubravko Devčić, Ivica Martuslović, Andrino Maglievaz, Branko Domac, Mario Kamalić, Ana Kučić.", ali ne i što su govorili.
Mislim da ovu usklađenost između medija i zapisničara GV možemo smatrati primjerom sveopće sinergije na Prvom od 1000.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Ako ikad...gost 2018-10-29 11:00
Ako zgrada promjeni namjenu ili ju GML odluči prodati morat ce ju platiti Državi po tržišnoj cjeni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # ideje naše benzin vašOstap 2018-10-29 11:25
Citat gost:
Ako zgrada promjeni namjenu ili ju GML odluči prodati mirat ce ju platiti Državi po tržišnoj cjeni.
Čini se kao dobar posao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Proći će i ova pošastGost 2018-10-29 12:23
I jako mudar potez.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # sve se plaćaoprah 2018-10-29 14:07
Citat Gost:
I jako mudar potez.
Itekako mudar potez jer je tako sebi osigurala visoko mjesto na izbornoj listi HDZ-a za Sabor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Guzičarenje ćemo mi platitigost 2018-10-29 15:02
Citat oprah:
Citat Gost:
I jako mudar potez.
Itekako mudar potez jer je tako sebi osigurala visoko mjesto na izbornoj listi HDZ-a za Sabor.
Znači mi ćemo platiti njeno, a vjerojatno i Kapelijevo guzičarenje u Saboru :sad: Hvala Elvise. Hvala Andrino i vascela oporbo u GV. Pravi ste!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # dobar dealVito 2018-10-29 13:53
Citat Ostap:
Citat gost:
Ako zgrada promjeni namjenu ili ju GML odluči prodati mirat ce ju platiti Državi po tržišnoj cjeni.
Čini se kao dobar posao.
to je ponuda koju ne možeš odbiti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # A je togost 2018-10-29 12:46
Citat gost:
Ako zgrada promjeni namjenu ili ju GML odluči prodati mirat ce ju platiti Državi po tržišnoj cjeni.
A u tržišnoj cjeni koju ću Grad morati platiti ako odluči prodati "dar" koji je dobio od države bit će i sredstva nas građana Lošinja koja će pametna, odgovorna i poštena gradska vlast morati ulupati u uređenje "poklonjene" zgrade. U koju će biti smještene - državne ustanove. Zato cijeli taj posao dobro opisuje izreka OD GOTOVINE NAPRAVITI VERESIJU. No kad gradonačelnica sa završenim ekonomskim fakultetom i sa dva mandata kao dogradonačelnic a predloži gradskim vijećnicima da se u ime građana odreknu nespornog potraživanja da bi za uzvrat Grad dobio derutnu zgradu (a već ih ima u vlasništvu i previše) moramo se zapitati koji su joj motivi za takvu apsurdnu stručnu pa i zdravorazumsku "grešku u koracima". A kad vijećnici koje smo izabrali da zastupaju naše interese ovaj prijedlog, pored sveg ostalog i etički vrlo upitan prijedlog, bespogovorno prihvate moramo se složiti da sve više sliče onoj dvojici majstora iz crtića "A je to". Barem što se tiče gradskih poslova, jer svoje privatne poslove dobro obavljaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
130 # Dokapitalizacij a rupeLetač 2018-10-29 12:58
Vizionarskih poteza gradonečelnice ima u izobilju. Tako je npr. Nedavno predložila a gradsko vijeće je prihvatilo odluku o dokapitalizacij i zračne luke za 1.4000.000 kuna. Nedugo nakon toga većinski vlasnik Zračne luke ML je odustao od investicje i zatražio je brisanje s popisa strateških tvrtki jer ne mogu zatoriti fianicijsku konstrukciju i traže da ga Država napravi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Bahati žicar ŠoleDron 2018-10-30 13:38
Citat Letač:
Vizionarskih poteza gradonečelnice ima u izobilju. Tako je npr. Nedavno predložila a gradsko vijeće je prihvatilo odluku o dokapitalizaciji zračne luke za 1.4000.000 kuna. Nedugo nakon toga većinski vlasnik Zračne luke ML je odustao od investicje i zatražio je brisanje s popisa strateških tvrtki jer ne mogu zatoriti fianicijsku konstrukciju i traže da ga Država napravi.
A gubernator Jadranke si u svojoj beskrajnoj bahatosti dopušta da očita bukvicu onome od koga očekuje da mu sagradi aerodrom. Sanjin Šolić: "Nije normalno da aerodrom gradimo samo mi dok država ulaže u projekte osuđene na propast"Na stranu to što je i uspješnost projekta Jadranka vrlo upitna, ovakvo što jedan žicar ne bi izvalio pred onim od koga žica lovu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Prioriteti obrazivanje i aerodromPrdoljak 2018-10-30 14:53
Bude aerodrom rijesio česti gost hotela Bellevue, Vrdoljak iz HNS, vlast u sjeni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # dokle smo došlijao, jao 2018-10-30 19:11
Citat Dron:
Citat Letač:
Vizionarskih poteza gradonečelnice ima u izobilju. Tako je npr. Nedavno predložila a gradsko vijeće je prihvatilo odluku o dokapitalizaciji zračne luke za 1.4000.000 kuna. Nedugo nakon toga većinski vlasnik Zračne luke ML je odustao od investicje i zatražio je brisanje s popisa strateških tvrtki jer ne mogu zatoriti fianicijsku konstrukciju i traže da ga Država napravi.
A gubernator Jadranke si u svojoj beskrajnoj bahatosti dopušta da očita bukvicu onome od koga očekuje da mu sagradi aerodrom. Sanjin Šolić: "Nije normalno da aerodrom gradimo samo mi dok država ulaže u projekte osuđene na propast"Na stranu to što je i uspješnost projekta Jadranka vrlo upitna, ovakvo što jedan žicar ne bi izvalio pred onim od koga žica lovu.


Dali je u cijenu od 170 miliona uključeno privatne ville, privatne kuće, stanovi provizija nadobudnih menagera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Bjelo pranjeLuce 2018-10-30 19:21
Dobra primjedba. A retorika našeg glavnog baje kao nekadašnjeg Gazde-Todorića. Bit će zanimljivo vidjeti čijih 170 milijuna € su uložili i u šta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # octopus vulgarisJ.B. 2018-11-01 19:32
Citat Luce:
Dobra primjedba. A retorika našeg glavnog baje kao nekadašnjeg Gazde-Todorića. Bit će zanimljivo vidjeti čijih 170 milijuna € su uložili i u šta?
E to je pitanje za neke druge institucije, ali hobotnica pruža svoje pipke jako visoko. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Ruski (državni) ulet?Kazačok 2018-11-02 09:49
Citat Luce:
Dobra primjedba. A retorika našeg glavnog baje kao nekadašnjeg Gazde-Todorića. Bit će zanimljivo vidjeti čijih 170 milijuna € su uložili i u šta?
To je pravo pitanje, ma koliko se o tome šuti s obzirom na neke nove činjenice o vlasnicima Beta ulaganja kao vlasnicima Jadranke d.d. objavljenim na ovom portalu. Možete li zamisliti da se neki novinar usudi zamoliti Anu Kučić, Antu Nedića ili Elvisa Živkovića da komentiraju već bajatu vijest da je 15. prosinca 2017. Centralna banka Rusije stavila Promsvyazbank, banku vlasnika Beta ulaganja pod prisilnu upravu i time je faktički nacionalizirala ? Ili da komentar zatraži od predsjednika uprave tvrtke u ruskom državnom vlasništvu na otoku Lošinju za koju on traži da se država Hrvatska isprsi i sagradi joj aerodrom, umjesto što ulaže u projekte osuđene na propast? A posebno bi bilo zabavno vidjeti i čuti što o tome ima za reći ministar turizma, najzaslužniji za ruski ulet na Lošinj.
Preporuka za čitanje:
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Prioritet vojnim narudžbamaKazačok 2018-11-03 09:37
Zavirio sam na stranicu Promsvyazbanke i našao zanimljivu vijest od 25.6.2018. o sastanku provizornog upravitelja uzdrmane banke sa premijerom Ruske federacije Dmitry Medvedevim.

Petr Fradkov, Head of Provisional Administration of Promsvyazbank, Meets with Prime Minister Dmitry Medvedev

The meeting was devoted to Promsvyazbank’s current condition, work with the defense industry and prospects for the development of retail and corporate segments. The priority objectives included assistance to military industrial complex and maintaining the bank’s versatility.

“Our task is, of course, to provide the industry, primarily military industry with the long-term money on competitive terms, where possible. At the same time we certainly do not forget about the market business, the bank has to maintain its status of a full-service bank,” Petr Fradkov, Head of the Provisional Administration of Promsvyazbank, stated noting that the bank continues to develop its best practice and competences of handling retail and SME business segments.

“We are currently working with operating profit, building up the SME and retail portfolio. This shows that the bank is restoring its operating constituent and our customers return to the bank, regardless of certain difficulties that existed some time ago,” Petr Fradkov emphasized.

As Petr Fradkov told, the bank’s current capital amounts to RUB 102 bn, and the volume of assets exceeds RUB 1 trln. “The bank has been cleared of impaired assets, thus we can say that the bank is currently one of systemically important, significant state financial institutions in our country,” he stated.

Prime Minister Dmitry Medvedev wished success to Petr Fradkov noting that versatile functions of the bank should be maintained: on the one hand, the bank supports the state defense order, on the other hand, it must remain attractive for the individuals and SME segment. “Our task is to ensure that the bank operates well,” the Chairman of the Council of Ministers concluded. “I hope you will succeed in creating such a seamless banking product that will be of interest to different segments of the Russian economy and to Russian consumers”.

Podebljanim i podvučenim tekstom upravitelj banke u prijevodu na hrvatski kaže "Naš je zadatak, naravno, osigurati industriju, prvenstveno vojnu industriju dugoročnim novcem po konkurentnim uvjetima, gdje god je to moguće, a premijer Dmitrij Medvedev želi uspjeh Petru Fradkovu koji je naglasio da treba održati svestrane funkcije banke: s jedne strane, da banka podupire državni obrambeni poredak, a s druge strane, da mora ostati atraktivna za pojedince i za SME segment. (SME je skraćenica za mala (small) i srednja (medium) poduzeća.

www.psbank.ru/.../25-01
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Cijena elitizmaFilip 2018-10-30 20:15
To je cijena elitnog turizma da im u njihovim vilama ne smeta obična raja sa svojom dječurlijom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Pametni investitori odustali od aerodroma3O3O 2018-10-31 09:55
Citat Filip:
To je cijena elitnog turizma da im u njihovim vilama ne smeta obična raja sa svojom dječurlijom.
Ali to nije sve! Treba cijeli Lošinj prilagoditi željama vlasnika vila na Čikatu. Zto Šolić kaže: Ne možete investirati u uvalu Čikat i ostati tamo; treba ići dalje, treba podići cijelu zonu, investirati u okoliš, šetnice. Treba podići cijelu destinaciju. To je naš rizik. Uložiti toliki novac u Jadranku, a ne voditi brigu o podizanju kvalitete destinacije vrlo je riskantno zbog realne opasnosti da se taj novac ne vrati. Moramo unaprijediti cijeli grad, svu infrastrukturu. Velik je rizik to raditi i zato treba imati strpljenja. To je posao koji ne vraća novac odmah, tu se promatra razdoblje od deset godina. Ali, mislim da dobro radimo i da nismo rasipnici, nego pametni investitori.

Cijeli članak novac.jutarnji.hr/karijere/sanjin-solic-zbog-profila-nasih-gostiju-moramo-izgraditi-aerodrom-na-losinju/7299775/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # tko tu koga j...Zbunjeni 2018-10-31 12:07
U članku iz Jutarnjeg novac.jutarnji.hr/.../7299775 precjednik uprave kaže "Zahvaljujući Alhambri, Bellevueju i Hortensiji, smještenima u uvali Čikat, sastav naših gostiju se promijenio." Onda u nastavku kaže "Ne, nema računice po kojoj se aerodrom može isplatiti, ali sa svim ovim hotelima ušli smo u takav projekt da je aerodrom nužan. Pogotovo kad je riječ o ovom drugom projektu. Raditi golf bez aerodroma je nezamislivo. Moraš imati aerodrom da bi golf funkcionirao. A kad ga otvoriš, onda bi trebao imao još nekoliko tisuća kreveta da bi se isplatio. Jedno za sobom povlači drugo."

Očito je da mu treba aerodrom radi novih hotela od 5= i radi golfa, a onda u članku iz Novog Lista novilist.hr/.../... radi toga što plaća potrošenu struju, vodu i porez, od države očekuje da mu izgradi aerodrom gubitaš radi njegovih privatnih investicija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Elsove rupe u projektuDepilator 2018-10-31 12:27
Citat Zbunjeni:
Raditi golf bez aerodroma je nezamislivo. Moraš imati aerodrom da bi golf funkcionirao. A kad ga otvoriš, onda bi trebao imao još nekoliko tisuća kreveta da bi se isplatio. Jedno za sobom povlači drugo."
Znači, treba aerodrom da bi golf funkcionirao, a onda treba još nekoliko tisuća kreveta da bi se golf isplatio. Znači li to da se planiraju još tisuće kreveta za golf na onih nekoliko Elsovih rupa? Meni to zvuči kao projekt osuđen na propast, pa ako to misli i država zasigurno će dobiti aerodrom :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # nema loveali rastu apetiti 2018-10-31 12:56
Citat Depilator:
Citat Zbunjeni:
Raditi golf bez aerodroma je nezamislivo. Moraš imati aerodrom da bi golf funkcionirao. A kad ga otvoriš, onda bi trebao imao još nekoliko tisuća kreveta da bi se isplatio. Jedno za sobom povlači drugo."
Znači, treba aerodrom da bi golf funkcionirao, a onda treba još nekoliko tisuća kreveta da bi se golf isplatio. Znači li to da se planiraju još tisuće kreveta za golf na onih nekoliko Elsovih rupa? Meni to zvuči kao projekt osuđen na propast, pa ako to misli i država zasigurno će dobiti aerodrom :lol:
Nekoliko tisuća kreveta???
Tamo negdje se spominjalo 1300 kreveta.
Možda osobe imenovane za praćenje rada na izradi plana mogu pojasniti o čemu se to radi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Mali Lošinj destinacija Jadranke d.d.Kazimir 2018-11-29 12:13
Citat 3O3O:
Ali to nije sve! Treba cijeli Lošinj prilagoditi željama vlasnika vila na Čikatu. Zato Šolić kaže: Ne možete investirati u uvalu Čikat i ostati tamo; treba ići dalje, treba podići cijelu zonu, investirati u okoliš, šetnice. Treba podići cijelu destinaciju.
Znači istina je da gradska vlast ne radi prema vlastitom programu razvoja nego provodi plan razvoja Jadranke d.d.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
314 # smetaju vam rusišeki 2018-10-31 02:05
Ovo je tipično za ovaj šugavi otok! Samo stalno serete po ljudima koji imaju para i svi ste ljubomorni ko stare babe na one koji imaju svoje zube. Šta vas briga otkud pare ljudima koji su kupili Jadaranku? Danas tamo radi pola otoka i prima plaču, dok ljudi nisu došli jele su se splačine u propalim restoranima, psi su srali po kampovima, sve je bilo oronulu i zaraslo. Vama uvijek netko smeta zbog vere. Iza vaše ljubomore se skriva vaša mržnja prema rusima jer su pravoslavci. Zašto vam ne smetaju masoni? Šta se sramite pisat sa svojim punim imenom kad ste takve face a skrivate se pod nekim glupim imenima. Tko je tu radio prije rusa cijelu godinu? Stari i ja, market, kladionica...Za to smo mi tu bili proglašavani pijancima, narkomanima kad smo pali autom...Nikad vam nitko ne valja tko nešto radi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # OdjebiFrend 2018-11-03 03:43
Ajde si nadji drugi nick i ostavi covjeka na miru. zar stvarno nemas maste nego krast tudje ime. Nadji si zivot, pusti druge da zive.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # ...Licemjer 2018-10-31 13:00
Ti, Šeki, očito ne shvaćaš što ovo "Rusi" donose i što to znači za ovaj otok.
Imaš dvije mogućnosti.
Prva mogućnost je da će Čikat postati Haludovo broj dva. Pare iz Sibira treba oprati, pa zašto ne u Hrvatskoj, na otoku koji daleko od kopna kao što je Lošinj? Gradit će se i graditi, neko vrijeme poslovati i onda zatvoriti i ostati da propadne.
Druga mogućnost je da će se Šolićev mokri san ostvariti. I aerodrom i golf na Cresu i kompletno pokoravanje Čikata.
To znači da sve što nije Jadranka može zaboraviti na bilo kakav prihod od turizma.
Ne, radnici u Jadrankinim hotelima i restoranima se ne broje jer rade za plaću s kojom preživljavaju. To se ne može nazvati življenjem od turizma.
Kada Šole digne sve na 5 zvjezdica, a Lošinj i njegovi građani ostanu na 2 ili 3, pitat ćeš se zašto se bunilo, trubilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
321 # mišljenje,svatk o ga ima..Pionirka 2018-10-31 15:32
Meni je aerodrom dobra stvar..i neka ga država financira
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # KakaoMilka 2018-10-31 17:35
Citat Pionirka:
Meni je aerodrom dobra stvar..i neka ga država financira
Meni je Milka s keksom super dobra čokolada, tko će mi kupiti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 0 # evo i plus od menehranitelj tuljana 2018-11-01 15:02
Citat Milka:
Citat Pionirka:
Meni je aerodrom dobra stvar..i neka ga država financira
Meni je Milka s keksom super dobra čokolada, tko će mi kupiti?
Upravo ste opisali način na koji misle i rade tzv. "nevladine udruge". Oni nešto "vole" ili ih nešto "zanima", s nečim bi se "bavili" a onda jasno neka se od ostalih prikupi porez da to financiraju.
S bitnom razlikom...aero drom bi ti ostali građani barem povremeno i koristili...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...Licemjer 2018-11-03 16:17
Ti očito ne živiš na istome otoku kao i ostali ovdje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # sibirska ciklonabrancin 2018-11-03 16:50
Citat Licemjer:
Ti očito ne živiš na istome otoku kao i ostali ovdje.
Živi na relaciji Moskva-M.Lošinj zato mu i treba aerodrom po njegovom ukusu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
151 # barke farenhranitelj tuljana 2018-11-04 14:51
I tako, licemjer, prodalo vam Krivicu pred nosom. Sad više nećete moći... ne znam što ste već do sada radili tamo...

Nego, mrzi me ići pogledati a prije mjesec dana su još bili, jesu li još uvijek kod lukobrana Rovenska u moru oni kubici betonskog otpada? Ili je nalogodavac čovjek po mjeri otoka, pa onda ne bi bilo zgodno talasati?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...Licemjer 2018-11-04 15:02
Ne znam i boli me ona stvar.
Još jedan jeftin pokušaj skretanja teme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # evohranitelj tuljana 2018-11-05 06:46
Evo ja se kladim u 6 mjeseci nepisanja na ovom forumu ako se člankom primjereno obradi ova devastacija koju več mjesecima svatko može vidjeti.


Bilo je puno članaka i za znatno manje bitne stvari, a zašto se o ovom tako (sada već) uporno šuti ja ne znam, ali isto tako ne mogu zabraniti čitateljima da sami donesu neke svoje zaključke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # etogatekeeper 2018-11-05 06:58
Zašto sam ne napišeš taj članak?
Informacije potraži u LK i ŽLU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Trolovska posla ...Doremi 2018-11-05 07:59
Citat gatekeeper:
Zašto sam ne napišeš taj članak?
Informacije potraži u LK i ŽLU.
Od sveg mu srca zahvaljujem što mi nije zabranio da sam donesem svoj zaključak. Koji glasi: nikoga nije briga za navodni otpad na tom lukobranu. A ni njega nije briga kad se nije potrudio saznati u Lučkoj kapetaniji i Lučkoj upravi. On samo ubacuje kost "bez mesa" da odmami ljude od teme skupo plaćenog "poklona" koja smrdi na kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ...Licemjer 2018-11-05 15:47
Pa ako te to toliko zanima, zašto se ne informiraš? S obzirom da o tome znaš više nego ja, vjerojatno znaš na čija vrata moraš pokucati.
Što se aerodroma tiče, ne vidim zašto bi država sudjelovala u troškovima za proširenje i nadogradnju piste zbog nečijeg KOMERCIJALNOG interesa, dok u sadašnjem stanju služi svrsi i potrebama stanovništva.
To što Šoliću to treba, njegov je problem, kao i njegovih gospodara. Mogli su se opredijeliti za nišu turizma koja ne iziskuje takve infrstrukturne zahvate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...KT2 2018-11-05 17:43
Citat Licemjer:
Pa ako te to toliko zanima, zašto se ne informiraš? S obzirom da o tome znaš više nego ja, vjerojatno znaš na čija vrata moraš pokucati.
Što se aerodroma tiče, ne vidim zašto bi država sudjelovala u troškovima za proširenje i nadogradnju piste zbog nečijeg KOMERCIJALNOG interesa, dok u sadašnjem stanju služi svrsi i potrebama stanovništva.
To što Šoliću to treba, njegov je problem, kao i njegovih gospodara. Mogli su se opredijeliti za nišu turizma koja ne iziskuje takve infrstrukturne zahvate.
Aerodrom na Krku je bio dugogodišnji gubitaš dok nije postao američka vojna baza za pretovar i distribuciju oružja koje ide na bliski istok.
U konteksu komentara Prioritet vojnim narudžbama — Kazačok od 2018-11-03 09:37 postavlja se pitanje hoće li novi aerodrom Lošinj postati ruska vojna baza za tamo neke namjene?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Vojna luka Kovčanjegost 2018-11-05 18:26
Citat KT2:
Citat Licemjer:
Pa ako te to toliko zanima, zašto se ne informiraš? S obzirom da o tome znaš više nego ja, vjerojatno znaš na čija vrata moraš pokucati.
Što se aerodroma tiče, ne vidim zašto bi država sudjelovala u troškovima za proširenje i nadogradnju piste zbog nečijeg KOMERCIJALNOG interesa, dok u sadašnjem stanju služi svrsi i potrebama stanovništva.
To što Šoliću to treba, njegov je problem, kao i njegovih gospodara. Mogli su se opredijeliti za nišu turizma koja ne iziskuje takve infrstrukturne zahvate.
Aerodrom na Krku je bio dugogodišnji gubitaš dok nije postao američka vojna baza za pretovar i distribuciju oružja koje ide na bliski istok.
U konteksu komentara Prioritet vojnim narudžbama — Kazačok od 2018-11-03 09:37 postavlja se pitanje hoće li novi aerodrom Lošinj postati ruska vojna baza za tamo neke namjene?
A možda će s tupavim Krstičevićem imati više uspjeha u kupovini vojnih baza nego s Kotromanićem.
Neperspektivna vojna luka Kovčanje
volim-losinj.org/politika/2527-ne-perspektivna-ratna-luka-kovcanje
Navodi se da je sponzor ministrova putovanja na Lošinj bio Mihajlo Perenčević, "predstavnik ruskog kapitala u Jadranka Hotelima Lošinj i zainteresirani kupac vojarne “Kovčanje” na Lošinju", te da je tvrka BETA ulaganja iza koje stoje ruski investitori, a koji imaju većinski udio u grupaciji Jadranka d.d., sredinom 2012. godine poslala pismo namjere MORH-u i ministru Kotromanoviću za kupnju vojarne “Kovčanje” na Lošinju. Također se navodi da je za vrijeme boravka na Lošinju ministru na raspolaganju bio Perenčević, službeno vozilo hotela i otvoreni računi u svim objektima za njega, suprugu i kći, te da su dan nakon dolaska na Lošinj Kotromanović i Perenčević, u pratnji još jedne osobe, posjetili vojarnu Kovčanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # lako je tuđim mlatitšojka 2018-11-06 11:46
Citat Licemjer:
Pa ako te to toliko zanima, zašto se ne informiraš? S obzirom da o tome znaš više nego ja, vjerojatno znaš na čija vrata moraš pokucati.
Što se aerodroma tiče, ne vidim zašto bi država sudjelovala u troškovima za proširenje i nadogradnju piste zbog nečijeg KOMERCIJALNOG interesa, dok u sadašnjem stanju služi svrsi i potrebama stanovništva.
To što Šoliću to treba, njegov je problem, kao i njegovih gospodara. Mogli su se opredijeliti za nišu turizma koja ne iziskuje takve infrstrukturne zahvate.

Aerodrom bi trebala financirati država a vodovod Grad, a prihod od turizma u njihovu kasu. Bujrum !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # brainlessgatekeeper 2018-11-07 08:20
Šoliću je jasno da će budući aerodrom biti teški gubitaš, pa želi drugima uvaliti što veći udio ne samo u troškovima gradnje, nego i u sanaciji gubitaka u sljedećih 100 godina.
Žalosno je da su lokalci već popušili jeftinu foru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
172 # Gle..akoPionirka 2018-11-03 08:28
sam kao porezni obveznik u miliontom postotku učestvovala u milijardama satranim u Uljanik, petrokemiji, HŽ, Agrokor
Aerodrom Lošinj mi je državna investicija života..ono zlatna koka
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ...Kopilot 2018-11-03 09:22
zlatna koka samo za Ruse.
Neće biti uobičajenih komercijalnih linija jer su neisplative. Jedino novo će biti ruski charteri koji će na tjednoj bazi dovoziti goste u ruske hotele. Građani od toga neće imati ništa, samo trošak jer će i takav aerodrom biti teški gubitaš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # ...Pionirka 2018-11-03 10:55
A šta 13%PDV a na noćenje u "ruskom"nije prihod države..da ne govorim o svim drugim davanjima ugrađenim u hotelski proizvod..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # daš im prst oni bi cjelu rukugost 2018-11-03 12:01
Pa i tu su povlašteni. Drugi plaćaju 25 posto državi na prihode od prodaje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # kap u morugatekeeper 2018-11-03 13:13
kao kada gospodin sa prika kaže da svi građani malog lošinja imaju koristi kada on u 3 ujutro gostu proda bocu piva
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Crkvi se svake godine daje 0,6 posto BDP-aZbunjeni 2018-11-03 13:46
Citat Pionirka:
A šta 13%PDV a na noćenje u "ruskom"nije prihod države..da ne govorim o svim drugim davanjima ugrađenim u hotelski proizvod..
Kako se financira Katolička crkva u Hrvatskoj
www.dw.com/.../a-46102105
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# fake taxiGuest 2018-11-04 14:56
Ovaj komentar je obrisao administrator
02 # Skupi dar na naš račungost 2018-11-29 10:23
Ako sam dobro vidio, započeti su radovi na realizaciji obveza Grada Malog Lošinja po lažnom darovanju zgrade Carine :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave demokracije prema indeksu lista Economist. Kažem pohvaliti jer čini se da unatoč nastojanjima vladajuće većine demokracija u GML ipak stoji bolje od stanja ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da to nekoga zanima, to je isključivo njegov osobni stav. A poznato je da su vjernici uviđavni, fini i pristojni ljudi, i naravno, da nikada ne lažu.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da ...