Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Pokušaj osnivanja povjerenstva – coitus interruptus

Korisnička ocjena:  / 9
LošeNajbolje 

Portal Otoci.net objavio je 9. kolovoza 2019. vijest na naslovnici: „Povjerenstvo za nepravilnosti pola godine bez okupljanja" iako to nije nikakva vijest. Vijest bi bila da se Povjerenstvo za nepravilnosti sastalo. Ne samo da bi to bila vijest već bi to bila senzacionalna vijest jer se sastalo tijelo koje nije oformljeno! Novinar Purić je uspio primjetiti da se spomenuto povjerenstvo nije sastalo ali nije primjetio da to povjerenstvo uopće nije ni osnovano. To govori da je on dio gradske elite koja ne posjećuje ovaj portal 

Da kojim slučajem zalazi na ove stranice mogao se je informirati, ako već sam nije uspio primijetiti, da povjerenstvo nije uopće osnovano. To je bila tema članka „A je to povjerenstvo" koji je objavljen početkom veljače odmah nakon sjednice Gradskog vijeća na kojem je donešena čudnovata odluka o imenovanju. Portalu Otoci.net nije vijest da su gradonačelnica i Gradsko vijeće napravili nevjerojatan gaf jer su imenovani članovi nepostojećeg povjerenstva nego mu je vijest da se nepostojeće povjerenstvo nije sastalo. 

Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja je na sjednici 30.siječnja 2019. g. usvojilo Odluku o imenovanju predsjednika i članova u Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti. U članku 1. te iste odluke se utvrđuje nešto drugo i pogrešno, citiram: „Ovom Odlukom imenuje se Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti Grada Malog Lošinja (u daljnjem tekstu: Gradsko povjerenstvo)". Naziv odluke govori da se radi o odluci o imenovanju predsjednika i članova povjerenstva a članak 1. kaže da se tom odlukom imenuje Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti Grada Malog Lošinja. Naziv odluke i članka prvog su kontradiktorni. U članku 1. je trebalo navesti da se odlukom imenuju članovi povjerenstva, a ne da se imenuje povjerenstvo. Samo povjerenstvo se ne može imenovati. Imenovati se mogu samo osobe, članovi povjerenstva. Povjerenstvo se ne može imenovati, ono se može samo osnovati (formirati, ustanoviti) ili ukinuti (rasformirati, ugasiti). Imenovati se mogu samo njegovi članovi. Imenovanje povjerenstva nije ni floskula - ispraznica, to je besmislica, gaf, glupost, budalaština. Imenovanje se može odnositi samo na osobe koje se time (imenovanjem) postavlju na dužnost, položaj ili čast. Odbor se ne imenuje nego se osniva. Osnivanje ili osnutak jest stvaranje nečeg novog, nečeg što do tad nije postojalo. Tako se Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti ne može i ne treba imenovati nego – osnovati (formirati, ustanoviti). Tek onda, nakon osnivanja, se u njega mogu imenovati njegovi članovi. Jednostavno svima osim stručnim službama Grada i našim gradskim vijećnicima.

Fantomska radna tijela
Da bi se mogli imenovati članovi nekog tijela, logika nalaže da je potrebno prvo osnovati to tijelo (komisiju, odbor ili povjerenstvo). Na žalost imenovanih članova povjerenstva i gradonačelnice, famozno Gradsko povjerenstvo iz vijesti na Otoci.net ne postoji jer nije ni osnovano. Zadnja radna tijela, Odbor za branitelje i Odbor za obitelj, ovaj sastav Gradskog vijeća osnovao je 7. rujna 2017. i to na način da je sukladno Statutu Grada Malog Lošinja, Poslovniku Gradskog vijeća, zdravoj pameti i elementarnoj logici donio Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, koja je objavljena u Službenim novinama PGŽ 24/17. Navedenom izmjenom su u Odluku o osnivanju i načinu rada radnih tijela, u članku 4., u kojem se navode sva radna tijela, dodani Odbor za branitelje i Odbor za obitelj. Time su osnovani novi odbori. Osobu koja je inicijator „imenovanja" novog odbora – povjerenstva, treba podsjetiti da je kao gradonačelnica predložila Gradskom vijeću da osnuje Odbor za branitelje i Odbor za obitelj s kratkim obrazloženjem „Kako se ukazala potreba osnovati Odbor za branitelje i Odbor za obitelj, to se predlaže da Gradsko vijeće donese Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja u predloženom tekstu."

U materijalima je tada dostavljen prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Usvajanjem odluke osnovana su dva nova odbora Gradskog vijeća. Zašto se i ovo radno tijelo, detektivsko Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti nije osnovalo na takav, jedini ispravan i logičan način? Članovima Odbora za izbor i imenovanje netko treba reći da oni nisu ovlašteni predlagači za odluku o osnivanju bilo kojeg radnog tijela. Oni mogu samo, prema Statutu GML, predlagati izbor i razrješenje članova radnih tijela. To što se gradonačelnica greškom njima javila s incijativom za osnivanje povjerenstva, njima nije dalo ovlasti predlaganja osnivanja radnih tijela. Jednostavno su trebali odbiti gradonačelnicu i njen besmisleni zahtjev i uputiti je na pravu adresu, na Gradsko vijeće. Ali za to treba očito malo više hrabrosti nego ga imaju članovi Odbora za izbor i imenovanje.

Kad smo već kod Odbora za branitelje, zanimljivo je da taj odbor, osnovan prije dvije godine, još nema članove, za razliku od Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti koji mada nije ni osnovan već ima predsjednika i članove. Ovo, dakle, gradsko vijeće osniva odbore u koji ne imenuje članove, a imenuje članove u neosnovane odbore.

Imenovanje u prazno ili vantjelesna oplodnja povjerenstva

Fascinantna je činjenica da je na Gradsko vijeće došao prijedlog odluke o imenovanju članova Gradskog povjerenstva, a da pritom nitko ne primjeti da isto povjerenstvo nije ni osnovano. Kako je moguće da vrsni stručnjaci u Odboru za statutarno - pravna pitanja nisu primijetili očiglednu činjenicu da Gradsko povjerenstvo za nepravilnosti ne postoji, a da se predloženom odlukom žele imenovati njegovi članovi? Još je veći misterij kako Odbor za izbor i imenovanje nije primjetio da predlaže imenovanja u povjerenstvo koje ne postoji? Niti jedan od petnaest gradskih vijećenika nije primijetio da se imenuje članove u povjerenstvo koje ne postoji?

Ako se može naći opravdanje za Odbor za statutarno - pravna pitanja, da možda nisu čitali materijale, a što je inače poznata boljka gradskih vijećnika, ne može se naći nikakvo opravdanje za Odbor za izbor i imenovanje koji je predložio vijeću imenovanje članova u nepostojeći odbor. U zapisniku sa 5. sjednice Odbora za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, održane dana 23. siječnja 2018. godine se navodi: „Predlaže se imenovanje predsjednika i članova Gradskog povjerenstva za nepravilnosti, temeljem inicijative gradonačelnice te vijećnika Grada Malog Lošinja, temeljem kojeg članove povjerenstva će činiti po jedan član svake zastupljene političke stranke ili liste birača u vijeću Grada Malog Lošinja".

Bilo bi zanimljivo vidjeti u kojem obliku je Odboru za izbor i imenovanja došla inicijativa gradonačelnice. Je li i čime inicijativa pismeno obrazložena? Je li gradonačelnica samo „šapnula" svoju želju za osnivanjem tog povjerenstva? Ostaje misterij je li gradonačelnica zaželjela samo imenovati članove povjerenstva ili je zaželjela stvarno osnovati povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti. Moguće je ovakva nakaradna i besmislena odluka samo slučajan rezultat sraza populizma i površnosti gradonačelnice s ubitačnom kombinacijom nesposobnosti, servilnosti i ovisnosti članova odbora prema njoj.

Kršenje vlastitih odluka
Prema Odluci o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, iz čl.2. st.2., predsjednik radnog tijela bira se, u pravilu, iz redova vijećnika, dok se članovi, u pravilu, biraju iz redova znanstvenih, stručnih i javnih djelatnika. Naše brojno povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti (broji devet članova) suprotno navedenoj odredbi sastavljeno je isključivo od gradskih vijećnika. Gradski vijećnici su dakle sami sebe birali u odbor koji prethodno nisu osnovali i u suprotnosti s vlastitom odlukom da samo predsjednik treba biti iz redova vijećnika. O čemu li su razmišljali gradski vijećnici dok su donosili odluke koje su u suprotnosti s vlastitim odlukama? Birali su sami sebe u tijelo iako su sami prethodno odlučili da u takva tjela trebaju imenovati neke druge ljude. Izabrali su sami sebe u svoje radno tijelo koje treba Gradskom vijeću pripremati odluke. Devet imenovanih članova gradskog vijeća je više od kvoruma gradskog vijeća. Zašto se uopće imenuje devet gradskih vijećnika u nepostojeće Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti umjesto da u gotovo istom sastavu o nepravilnostima raspravljaju na sjednicama Gradskog vijeća? Čemu zapravo služi takav cirkus i javna blamaža s takvim povjerenstvom i zašto gradski vijećnci poslušno pristaju biti dio političke farse i igrokaza?

Nakon navodnog osnivanja Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti, 31. siječnja portal Otoci.net je objavio: Grad Mali Lošinj dobio je povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti, što je na prošloj sjednici najavila gradončelnica Ana Kučić prilikom rasprave o slučaju „Gadska vijećnica", kada je izjavila da je Grad napravio propust, predloživši da se utvrde nepravilnosti. Dakle gradonačelnica je jasno utvrdila da je Grad napravio propust. Ako je nedvojbena činjenica, kako to tvrdi gradonačelnica, da je Grad napravio propust, zašto se predlaže osnivanje detektivskog povjerenstva koje to treba utvrditi? Zašto se protiv odgovornih osoba koje su napravile propust ne pokrene odgovarajući stegovni postupak? Tko je i koji propust napravio i kakva je i kolika šteta napravljena za Grad i dalje svima ostaje misterija. Kako je gradonačelnica zaboravila kako se osnivaju radna tijela tako je i zaboravila da je sama 27. ožujka 2017. donijela Odluku o imenovanju osobe zadužene za nepravilnosti i to temeljem odredbi Zakona o sustavu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru (NN 78/15). U slučaju imenovanja Ane Dujmović Ranac, dipl. jur, više stručne suradnice za javnu nabavu, pomorsko dobro, pravna pitanja i EU projekte, mora se priznati da se stvarno radi o imenovanju osobe.

Postavlja se pitanje što je gradonačelnica poduzela i protiv koga zbog činjenice da je Grad napravio propust prilikom kupovine gradske vijećnice. Sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi, Zakonu o proračunu, Zakonu o sustavu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru, Zakonu o fiskalnoj odgovornosti gradonačelnica je odgovorna osoba za sve nepravilnosti i nezakonitosti koje se dogode u Gradu. Za svaku nepravilnost, tko god ju počinio, odgovorna je gradonačelnica.

Postavlja se i pitanje što je radila stručna osoba u gradskoj upravi zadužena za nepravilnosti u slučaju propusta kod kupovine gradske vijećnice. Osoba zadužena za nepravilnosti je dio sustava unutarnje kontrole koji treba onemogućiti nepravilnosti, a ako se one i dogode mora odmah po saznanju obavijestiti odgovornu osobu (gradonačelnicu), koja je dužna poduzeti propisane mjere. Pitanje je zna li imenovana osoba za nepravilnosti u gradskoj upravi za nepravilnosti o kojima saznanja ima gradonačelnica, koja zbog toga i inicira osnivanje Povjerenstva za nepravilnosti. Što je poduzela? Iako se osoba zadužena za nepravilnosti ne oglašava, gradonačelnica zna da je bilo propusta i zato traži osnivanje povjerenstava za nepravilnosti! A što je poduzela gradonačelnica koja tvrdi da je Grad napravio propust? Inicira „imenovanje" povjerenstva za nepravilnosti, a ne prijavljuje nikoga nikome? Ako je Grad prilikom kupnje vijećnice napravio propust, zašto gradonačelnica nije osnovala povjerenstvo za propuste?

Na koncu konca ostaje neodgovoreno pitanje: čemu sve ovo izmotavanje i blamiranje s Gradskim povjerenstvom za utvrđivanje nepravilnosti i kad će se povjerenstvo konačno osnovati i početi raditi na utvrđivanju konkretne nepravilnosti?

Komentari: 

08 # centar znanja OrašjeBosanska Posavina 2019-08-12 12:05
Bit će da su tu još neki iz gradske vlasti pozavršavali fakultete u Orašju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # hdzprsten 2019-08-12 23:45
Citat Bosanska Posavina:
Bit će da su tu još neki iz gradske vlasti pozavršavali fakultete u Orašju.
Možda vanredni studij prava inspektora Lozančića ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ......diplomirani šegrt 2019-08-13 08:21
Možda diplome ne bi trebalo revidirati samo u školstvu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # pokaži indeksako smiješ 2019-08-13 09:20
Citat diplomirani šegrt:
Možda diplome ne bi trebalo revidirati samo u školstvu?
imaš pravo, zašto bi samo profesori bili pod sumnjom? što je sa lokalnim i državnim fimama, javnom upravom, političarima? kad je počelo provjeravanje diploma po školama, neki su se iz školstva prebacili u druge sfere, neki u politiku, i ostali su neokrznuti. uostalom, zar nije baš političar Brkić među prvima bio na tapetu radi upitnog diplomskog rada. neki imaju falsificirane diplome, a neki diplome sa nepriznatih fakulteta izvan RH. većina takvih je vjerovatno zaposlena preko veze, a uhljebe i njima slične treba istjerati na čistac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
928 # coito ergo sumsexolog 2019-08-14 17:16
Pročitao sam članak ali nisam shvatio zašto je u naslovu latinski izraz za prekinuti snošaj, tj izvlačenje muške stvari iz one ženske stvari prije svršavanja. Koja nužda sili čovjeka da ga spominje? Možda ga neko stalno prekida u "poslu" ??? :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # dominapasivna agresija 2019-08-15 07:49
Ako si sexolog, onda ćeš to najbolje shvatiti kao dio HDZ-ovih igara moći uskraćivanjem seksa. A poslije ti ga iznenada metne straga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
20 0 # Ovdje dolaze i djecahranitelj tuljana 2019-08-15 07:58
Citat pasivna agresija:
Ako si sexolog, onda ćeš to najbolje shvatiti kao dio HDZ-ovih igara moći uskraćivanjem seksa. A poslije ti ga iznenada metne straga.
Evo potvrde da je nepotrebno vulgaran naslov stavljen kako bi se zadovoljila ciljana grupa redovitih posjetitelja, to je ta razina... ljudi koji zalutaju prvo su šokirano osupnuti izričajem pa pri opisu koriste pojmove (mogli smo pročitati): dno, talog, kloaka...
Malo vas je "objektivno" dovelo u red pa se više ne spominju šupci (zanimljivo da su baš svi "komentatori" odjednom prestali kao da su pod nekim oblikom kontrole od istog entiteta), ali nema pomoći na duge staze...
Izgleda da i ovu domenu treba staviti na popis restrikcija (parental control) na uređajima koje koriste djeca a spajaju se na internet...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # na žalost ovdje dolaze i osobe s posebnim potrebamaterapeut 2019-08-15 08:34
do nedavno je kružila urbana legenda kako ovdje 3 do 4 osobe u međusobnoj komunikaciji napadaju sve što se zove Grad ili Jadranka.
sada čujemo drugu urbanu legendu da ovdje dolaze i djeca. dokaži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Teta ili tetkagost 2019-08-15 08:48
I djeca koja znaju latinski počela su se skupljati na stranici....Tul jan je teta u vrtiću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
172 # međutimhranitelj tuljana 2019-08-15 08:55
Citat terapeut:
do nedavno je kružila urbana legenda kako ovdje 3 do 4 osobe u međusobnoj komunikaciji napadaju sve što se zove Grad ili Jadranka.
sada čujemo drugu urbanu legendu da ovdje dolaze i djeca. dokaži.
Imaš nešto protiv osoba s posebnim potrebama, pa ti je žao što dolaze?
Ili se slažeš s ocjenom ovog portala pa ti je žao tih osoba?
Prvospomenuta urbana legenda odnosi se na "komentatore", a ne posjetitelje kojih ima znatno više. Dosta ljudi se slaže s njom i većina misli i da zna koje su to 3 osobe.
Ne mogu dokazati da djeca dolaze, kao što ni ti ne možeš dokazati da ne dolaze, međutim Occamova britva bi rekla da je ovo prvo. Koliko djece ne bi išlo vidjeti što još rade ljudi kojima su povjerena? Koliko djece ne bi išla pročitati članak o svojem čišćenju obale ili popravku gromača i tako steklo naviku posjećivanja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ne vidim tu ništa spornopasivna agresija 2019-08-15 09:03
Kada dežurnim dušebrižnicima ponestane argumenata, onda im i latinski jezik postaje vulgaran. Nekada se latinski učio u gimnaziji, a vulgarnosti na ulici. Ne znam kakva je danas situacija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # TuljanovaBritva 2019-08-15 09:18
Citat hranitelj tuljana:
međutim Occamova britva bi rekla da je ovo prvo.
Čitam ovo naglas na terasi kafića. Ima nas osmero. Svi ti se smiju. Occamova britva bi rekla da ti se cijeli Lošinj smije.
Budalo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Tuljan s posebnim potrebamagost 2019-08-16 09:47
Citat hranitelj tuljana:
Imaš nešto protiv osoba s posebnim potrebama, pa ti je žao što dolaze?

Blagi tebi kad nisi skužio da se o tebi govori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # brat od tuljanapicajzla 2019-08-15 08:42
Sereš brate kao foka
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Trol s misijomFukara 2019-08-15 09:41
Nema te rasprave koju h.t. neće obesmisliti svojim opsesivnim nastojanjem da s pozom neupitnog arbitra za sva pitanja - od povijesti i religije preko filozofije, etike, politike i seksa pa do latinskog jezika - uređuje ovaj portal i moderira komentare kako bi bili po njegovom profinjenom ukusu. Ukratko, to je šupak kojeg kao trola s misijom treba ignorirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Anus za analegost 2019-08-15 09:51
Hranitelj tuljana je šupak. Tuljane zovi svog pajdaša objektivnog u pomoć. Šupčino praznoglava...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
277 # x fileStjepan Glavić 2019-08-14 18:29
Citat sexolog:
Pročitao sam članak ali nisam shvatio zašto je u naslovu latinski izraz za prekinuti snošaj, tj izvlačenje muške stvari iz one ženske stvari prije svršavanja. ... :P
A možda da se ipak koncentriraš na članak...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
425 # Koncentracijasexolog 2019-08-14 20:35
Citat Stjepan Glavić:
Citat sexolog:
Pročitao sam članak ali nisam shvatio zašto je u naslovu latinski izraz za prekinuti snošaj, tj izvlačenje muške stvari iz one ženske stvari prije svršavanja. ... :P
A možda da se ipak koncentriraš na članak...
Poštovani glaviću, mislim da naslov članka treba biti u nekoj svezi sa sadržajem. Bio sam koncentriran ali u članku nisam našao ništa o izvlačenje muške stvari iz one ženske stvari prije svršavanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
254 # Kad zažmiriš vidiš ružičasto?Stjepan Glavić 2019-08-14 22:01
Vidiš, opet se nisi koncentrirao na članak, već ti je koncentracija ostala na naslovu. Da si bio koncentriran na članak ne bi mislio o muškoj stvari i svršavanju nego o besmislenom imenovanju gradskih vijećnika u prazno.

Ograđujem se jer nisam sexolog ali meni je duhovit naslov i čini mi se da ima veze s člankom u kome se piše o imenovanju članova u povjerenstvo kojeg nema. Meni to ima sličnosti s ejaklulacijom izvan rodnice. Naravno da izlučivanje vijećnika u nepostojeće povjerenstvo ne treba shvatiti doslovno kao ejakulaciju u prazno kako to radi sexolog, samozvani stručnjak za uvlačenje i izvlačenje muške stvari iz one ženske stvari.

Ako želiš u članicma naći nešto o izvlačenju muške stvari iz one ženske stvari prije svršavanja možda trebaš ići na neke druge stranice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
147 # koprofagijahranitelj tuljana 2019-08-15 07:00
Citat Stjepan Glavić:
Vidiš, opet se nisi koncentrirao na članak, već ti je koncentracija ostala na naslovu. Da si bio koncentriran na članak ne bi mislio o muškoj stvari i svršavanju nego o besmislenom imenovanju gradskih vijećnika u prazno.
Ograđujem se jer nisam sexolog ali meni je duhovit naslov i čini mi se da ima veze s člankom u kome se piše o imenovanju članova u povjerenstvo kojeg nema. Meni to ima sličnosti s ejaklulacijom izvan rodnice. Naravno da izlučivanje vijećnika u nepostojeće povjerenstvo ne treba shvatiti doslovno kao ejakulaciju u prazno kako to radi sexolog, samozvani stručnjak za uvlačenje i izvlačenje muške stvari iz one ženske stvari.
Ako želiš u članicma naći nešto o izvlačenju muške stvari iz one ženske stvari prije svršavanja možda trebaš ići na neke druge stranice.
Puno filozofije oko banalne stvari - autor je samo želio biti vulgaran, ali ne potpuno otvoreno pa se poslužio latinskim...
Npr. koprofagija gospodina Glavića...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Što je vulgarnogost 2019-08-15 09:19
Latinski je vulgaran, prekinuti snošaj je vulgaran ili je općenito sex vulgaran?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kontekst?hranitelj tuljana 2019-08-15 12:25
Citat gost:
Latinski je vulgaran, prekinuti snošaj je vulgaran ili je općenito sex vulgaran?
Ni jedna od ovih stvari nije vulgarna, kao što to nisu ni riječi pas, koitus, majka, izmet, konzumacija...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # neukih8hranitelj tuljana 2019-08-15 12:28
Citat Britva:
Citat hranitelj tuljana:
međutim Occamova britva bi rekla da je ovo prvo.
Čitam ovo naglas na terasi kafića. Ima nas osmero. Svi ti se smiju. Occamova britva bi rekla da ti se cijeli Lošinj smije.
Budalo.
Žalosno je da se vas osmero (u tvojoj glavi?) hvalite nepoznavanjem pojma "Occamova britva" iako nije da poznavanje tog pojma automatski čini vriednijim vas osmero, oprostite, "cijeli Lošinj".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Stidna vašgost 2019-08-15 12:46
Ti si stvarno nametnik gori od stidnih vaši. Sada ćeš nas daviti hvalisanjem što znaš za Occamovu britvu kao do nedavno s erističkom dijalektikom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Naputak za pokinderene tikveSnob 2019-08-15 13:10
Citat gost:
Ti si stvarno nametnik gori od stidnih vaši. Sada ćeš nas daviti hvalisanjem što znaš za Occamovu britvu kao do nedavno s erističkom dijalektikom.
Occamovu britvu ili oštricu primijenjuju i oni koji ne znaju ni za nju ni za Occama. Primijenjuju je svi razumni ljudi koji će od dva jednako dobra, uvjerljiva objašnjenja iste pojave istinitim smatrati ono jednostavnije koje zahtijeva manje pretpostavki. Pokondirene tikve mogu taj filozofski princip u malo drugačijoj formi naći na internetu i na latinskom jeziku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # Phranitelj tuljana 2019-08-15 14:13
Citat Snob:
Citat gost:
Ti si stvarno nametnik gori od stidnih vaši. Sada ćeš nas daviti hvalisanjem što znaš za Occamovu britvu kao do nedavno s erističkom dijalektikom.
Occamovu britvu ili oštricu primijenjuju i oni koji ne znaju ni za nju ni za Occama. Primijenjuju je svi razumni ljudi koji će od dva jednako dobra, uvjerljiva objašnjenja iste pojave istinitim smatrati ono jednostavnije koje zahtijeva manje pretpostavki. Pokondirene tikve mogu taj filozofski princip u malo drugačijoj formi naći na internetu i na latinskom jeziku.
A evo i njega, g. Definicija von Wikipedija... zašto si tako kasno počeo pisati pod ovim nickom, njega čuvaš samo za pametovanja? Uglavnom, nisam se ja ništa hvalio nego se jedan (drugi?) komentator ismijavao pojmu O. britve jer očito je mislio da se radi o nekom liku iz crtića... nisam se hvalio nego tek spomenuo kao dio komentara, evo sad sam spomenuo pojam "nick", hvalim li se sad poznavanjem tog pojma?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # O konjima i zebramaSnob 2019-08-15 15:18
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
Citat gost:
Ti si stvarno nametnik gori od stidnih vaši. Sada ćeš nas daviti hvalisanjem što znaš za Occamovu britvu kao do nedavno s erističkom dijalektikom.
Occamovu britvu ili oštricu primijenjuju i oni koji ne znaju ni za nju ni za Occama. Primijenjuju je svi razumni ljudi koji će od dva jednako dobra, uvjerljiva objašnjenja iste pojave istinitim smatrati ono jednostavnije koje zahtijeva manje pretpostavki. Pokondirene tikve mogu taj filozofski princip u malo drugačijoj formi naći na internetu i na latinskom jeziku.
A evo i njega, g. Definicija von Wikipedija...
Nisam naveo nikakvu definiciju, pa ni s Wikipedije nego pojasnio da princip kojeg se naziva Occamova britva primijenjuje svatko razuman ni ne znajući da to ima svoje ime. A pokondirenim tikvama sam poručio da latinsku definiciju mogu naći na internetu. Onima kojima nije do afektiranja nego do znanja dovoljno je pojašnjenje kako je to pouka da kad čuješ topot iza sebe ne očekuješ zebre nego konje. Naravno da zaključak nije sto posto siguran ako si u Africi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # ?hranitelj tuljana 2019-08-15 12:29
Citat Fukara:
Nema te teme koju ________ neće obesmisliti svojim opsesivnim nastojanjem da s pozom neupitnog arbitra za sva pitanja - od povijesti i religije preko filozofije, etike, politike i seksa pa do latinskog jezika - uređuje ovaj portal i moderira komentare kako bi bili po njegovom profinjenom ukusu.
Da me niste pomiješali s nekim?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Ne, nismo te pomiješali s nekimFukara 2019-08-15 12:56
Citat hranitelj tuljana:
Citat Fukara:
Nema te teme koju ________ neće obesmisliti svojim opsesivnim nastojanjem da s pozom neupitnog arbitra za sva pitanja - od povijesti i religije preko filozofije, etike, politike i seksa pa do latinskog jezika - uređuje ovaj portal i moderira komentare kako bi bili po njegovom profinjenom ukusu.
Da me niste pomiješali s nekim?!
Nismo te mi pomiješali ni sa kim. Tvoje lažno zgražanje što netko ne poznaje pojam Occamova britva kojeg si ti prvi spomenuo pokazuje da zaista imaš pozu neupitnog arbitra za sva pitanja - od povijesti i religije preko filozofije, etike, politike i seksa pa do latinskog jezika i da imaš ambiciju uređivati ovaj portal i moderirati komentare kako bi bili po tvom profinjenom ukusu. Ukratko, da si šupak kojeg kao trola s misijom treba ignorirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
519 # Ejakulacija besmislicasexolog 2019-08-15 10:14
Citat Stjepan Glavić:
Vidiš, opet se nisi koncentrirao na članak, već ti je koncentracija ostala na naslovu. Da si bio koncentriran na članak ne bi mislio o muškoj stvari i svršavanju nego o besmislenom imenovanju gradskih vijećnika u prazno.
A čemu onda muška stvar i svršavanje u naslovu? Je li to sam tzv. clikbate, ješka za klikanje, da se na čitanje dosadnog članka navuku i ljubitelji pornografije? Postoji li neki zakon ili pravilo prema kojem čitatelj mora biti koncentriran na članak, a zanemariti naslov? Ili zakon koji čitatelja obvezuje da razumije zamršene tijekove autorovih misli i njegove asocijacije. Ako je njega nešto u osnivanju tog povjerenstav asociralo na prekinuti snošaj ne mora i mene. Sadržaj članka sam shvatio, ali ulogu aluzije na prekinuto parenje u samom naslovu nisam. I sad ti meni predbacuješ što ne shvaćam čemu ta aluzija. Tko je odgovoran za to što je nisam shvatio? naravno, autor članka ili onaj koji je smislio naslov, ako to nije autor.Citat:
Ograđujem se jer nisam sexolog ali meni je duhovit naslov
Ni ja nisam sexolog nego sam taj nadimak uzeo smatrajući ga u kontekstu rasprave duhovotom. Meni je bio duhovit, ali ne mora biti i tebi i to poštuje. Pa poštuj i ti to da meni u naslovu nema ništa duhovitog.Citat:
Meni to ima sličnosti s ejaklulacijom izvan rodnice. Naravno da izlučivanje vijećnika u nepostojeće povjerenstvo ne treba shvatiti doslovno kao ejakulaciju u prazno kako to radi sexolog, samozvani stručnjak za uvlačenje i izvlačenje muške stvari iz one ženske stvari.
Ovo je već bezobrazno. Tebi sve to ima sličnosti s ejaklulacijom izvan rodnice, meni nema. Za mene je to samo pseudointelektualno preseravanje poigravanjem s pretjeranim metaforamaCitat:
Ako želiš u članicma naći nešto o izvlačenju muške stvari iz one ženske stvari prije svršavanja možda trebaš ići na neke druge stranice.
Čini mi se da ti i autor članka (ako niste ista osoba) imate isti psihološki profil poput junaka priče koji uvijek vidi isto štogod mu pokažeš:

Bio Mujo kod psihologa i ovaj mu na papiru nacrta trokut i pita:
– Što sam nacrtao na papiru?
– Pi*ku – odgovori Mujo.
– A sada? – upita doktor i nacrta krug.
– Pi*ku – opet odgovori Mujo.
– A sada? – upita doktor i nacrta kvadrat.
– Pi*ku – opet će Mujo.
– Gospodine, Vi ste seksualno opterećeni!
– Ja? Pa tko crta pi*ke, ja ili ti??

smijse.com/vicevi/trokut/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
711 # Quot capita, tot sententiaeSocijolog 2019-08-15 10:43
Od moguće manje ili više duhovitog naslova, napravio si perverziju. Sada još i prepričavaš isto tako manje ili više vulgarne viceve. Nekima je to duhovito, nekima nije. Ljudima se puno toga ne sviđa. Takav je život. A tebi se ne sviđa naslov? Pa šta. Uzmi ili ostavi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
416 # Želite seks? Evo zašto prvo morate oprati posuđe!Sexolog 2019-08-15 13:27
Citat Socijolog:
A tebi se ne sviđa naslov? Pa šta. Uzmi ili ostavi.
Nisam napisao da mi se ne sviđa naslov. Napisao sam "Pročitao sam članak ali nisam shvatio zašto je u naslovu latinski izraz za prekinuti snošaj, tj izvlačenje muške stvari iz one ženske stvari prije svršavanja. Koja nužda sili čovjeka da ga spominje?". Perverziju ste od tog napravili vi koji ste se propeli na stražnje noge zato što sam skromno priznao da nešto ne razumijem. Izgleda da se prekinuti snošaj u naslovu članka o nekakvom gradskom povjerenstvu zaista našao kao ješka za klikanje u naslov ovog mog komentara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # Prezime Glavić je poznato prezimeStjepan Glavić 2019-08-15 10:59
Izgleda da te autor prevario. Pročitao si koncentrirano dosadan članak samo zato što si očekivao pornografiju u članku. Traži to na drugim mjestima.
Mislim da ti pornografski razmišljaš, naslov prvog komentara ti je coito ergo sum, sebe si nazvao sexologom, pišeš o izvlačenju muške stvari iz one ženske stvari a onda za to optužuješ jadnog Muju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
319 # autogolMucalo 2019-08-15 13:00
Citat Stjepan Glavić:
Izgleda da te autor prevario. Pročitao si koncentrirano dosadan članak samo zato što si očekivao pornografiju u članku. Traži to na drugim mjestima.
Mislim da ti pornografski razmišljaš, naslov prvog komentara ti je coito ergo sum, sebe si nazvao sexologom, pišeš o izvlačenju muške stvari iz one ženske stvari a onda za to optužuješ jadnog Muju.
Autor je taj koji se prevario. Stavljavši naslov nedostojan pristojnog čovjeka kako bi podilazio niskim strastima ciljanih čitatelja, postigao je neželjeni efekt da svi raspravljaju o naslovu bez i najmanjeg osvrta na temu pamfleta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
193 # Metamorfoza sexolga u mucalaStjepan Glavić 2019-08-15 13:13
Ti si autoritet za pristojnost? Ti određuješ šta je dostojno a šta nije dostojno pristojnom čovjeku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
519 # Besplatni savjet.Mucalo 2019-08-15 13:32
Citat Stjepan Glavić:
Ti si autoritet za pristojnost? Ti određuješ šta je dostojno a šta nije dostojno pristojnom čovjeku.
Stjepane, drugi put promisliti malo prije stavljanja naslova...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
203 # Mucalo mutavo....Stjepan Glavić 2019-08-15 13:42
Ne znam tko, kako ti kažeš, stavlja naslov ali se trolovski izmotavaš i ne odgovaraš na pitanje da li si ti autoritet za pristojnost?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
316 # Uvijek je kriv autor!Snob 2019-08-15 13:37
Citat Stjepan Glavić:
Ti si autoritet za pristojnost? Ti određuješ šta je dostojno a šta nije dostojno pristojnom čovjeku.
A ja pak imam dojam da je Mucalo sažeto parafrazirao nekoliko stranica neke knjige o umijeću kreiranja naslova u tiskanim i digitalnim medijima s posebnim osvrtom na rizičnost upotrebe pretjeranih metafora. Naslov njegovog komentara je briljantan. Svi ovi komentari pokazuju da je autor zaista postigao autogol. Čitatelj nikad nije kriv što nešto nije razumio. Uvijek je kriv autor jer nije sročio pitak, čitak i razumljiv tekst.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Nepotreban mamacSnob 2019-08-15 17:14
Citat Mucalo:
Citat Stjepan Glavić:
Izgleda da te autor prevario. Pročitao si koncentrirano dosadan članak samo zato što si očekivao pornografiju u članku. Traži to na drugim mjestima.
Mislim da ti pornografski razmišljaš, naslov prvog komentara ti je coito ergo sum, sebe si nazvao sexologom, pišeš o izvlačenju muške stvari iz one ženske stvari a onda za to optužuješ jadnog Muju.
Autor je taj koji se prevario. Stavljavši naslov nedostojan pristojnog čovjeka kako bi podilazio niskim strastima ciljanih čitatelja, postigao je neželjeni efekt da svi raspravljaju o naslovu bez i najmanjeg osvrta na temu pamfleta.
Mislim da bi Glavić više postigao da je umjesto za vrijeđanjem anonimnog komentatora posegnuo za uljudnim priznanjem kako je prekinuti snošaj u naslovu bio nepotreban mamac za čitanje zanimljivog članka o bezglavom glavinjanju gradske uprave, gradskog vijeća i same gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # Ali...hranitelj tuljana 2019-08-15 19:38
Citat Snob:
Citat Mucalo:
Citat Stjepan Glavić:
Izgleda da te autor prevario. Pročitao si koncentrirano dosadan članak samo zato što si očekivao pornografiju u članku. Traži to na drugim mjestima.
Mislim da ti pornografski razmišljaš, naslov prvog komentara ti je coito ergo sum, sebe si nazvao sexologom, pišeš o izvlačenju muške stvari iz one ženske stvari a onda za to optužuješ jadnog Muju.
Autor je taj koji se prevario. Stavljavši naslov nedostojan pristojnog čovjeka kako bi podilazio niskim strastima ciljanih čitatelja, postigao je neželjeni efekt da svi raspravljaju o naslovu bez i najmanjeg osvrta na temu pamfleta.
Mislim da bi Glavić više postigao da je umjesto za vrijeđanjem anonimnog komentatora posegnuo za uljudnim priznanjem kako je prekinuti snošaj u naslovu bio nepotreban mamac za čitanje zanimljivog članka o bezglavom glavinjanju gradske uprave, gradskog vijeća i same gradonačelnice.
Ali... to bi značilo da je izvjesni hranitelj tuljana na čiji svaki upis skvičite "trol! trol!" bio u pravu kada je napisao da se radilo o vulgarnosti!

A ako je u tome bio u pravu a nazvali smo ga trolom, tko zna u čemu još (ili u svemu) je bio u pravu... a to nesmijemo dopustiti, urušit će se narativ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Tuljan ima sansexolog 2019-08-15 20:03
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
Citat Mucalo:
Citat Stjepan Glavić:
Izgleda da te autor prevario. Pročitao si koncentrirano dosadan članak samo zato što si očekivao pornografiju u članku. Traži to na drugim mjestima.
Mislim da ti pornografski razmišljaš, naslov prvog komentara ti je coito ergo sum, sebe si nazvao sexologom, pišeš o izvlačenju muške stvari iz one ženske stvari a onda za to optužuješ jadnog Muju.
Autor je taj koji se prevario. Stavljavši naslov nedostojan pristojnog čovjeka kako bi podilazio niskim strastima ciljanih čitatelja, postigao je neželjeni efekt da svi raspravljaju o naslovu bez i najmanjeg osvrta na temu pamfleta.
Mislim da bi Glavić više postigao da je umjesto za vrijeđanjem anonimnog komentatora posegnuo za uljudnim priznanjem kako je prekinuti snošaj u naslovu bio nepotreban mamac za čitanje zanimljivog članka o bezglavom glavinjanju gradske uprave, gradskog vijeća i same gradonačelnice.
Ali... to bi značilo da je izvjesni hranitelj tuljana na čiji svaki upis skvičite "trol! trol!" bio u pravu kada je napisao da se radilo o vulgarnosti!
Ne, to ne bi značilo da trol nije trol. Naslovu nije prigovoreno da je vulgaran nego da je nerazumljiv s obzirom na kontekst članka.Citat:
A ako je u tome bio u pravu a nazvali smo ga trolom, tko zna u čemu još (ili u svemu) je bio u pravu... a to nesmijemo dopustiti, urušit će se narativ...
Samo ti sanjaj ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # snobizamhranitelj tuljana 2019-08-15 20:19
Citat sexolog:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
Citat Mucalo:
Citat Stjepan Glavić:
Izgleda da te autor prevario. Pročitao si koncentrirano dosadan članak samo zato što si očekivao pornografiju u članku. Traži to na drugim mjestima.
Mislim da ti pornografski razmišljaš, naslov prvog komentara ti je coito ergo sum, sebe si nazvao sexologom, pišeš o izvlačenju muške stvari iz one ženske stvari a onda za to optužuješ jadnog Muju.
Autor je taj koji se prevario. Stavljavši naslov nedostojan pristojnog čovjeka kako bi podilazio niskim strastima ciljanih čitatelja, postigao je neželjeni efekt da svi raspravljaju o naslovu bez i najmanjeg osvrta na temu pamfleta.
Mislim da bi Glavić više postigao da je umjesto za vrijeđanjem anonimnog komentatora posegnuo za uljudnim priznanjem kako je prekinuti snošaj u naslovu bio nepotreban mamac za čitanje zanimljivog članka o bezglavom glavinjanju gradske uprave, gradskog vijeća i same gradonačelnice.
Ali... to bi značilo da je izvjesni hranitelj tuljana na čiji svaki upis skvičite "trol! trol!" bio u pravu kada je napisao da se radilo o vulgarnosti!
Ne, to ne bi značilo da trol nije trol. Naslovu nije prigovoreno da je vulgaran nego da je nerazumljiv s obzirom na kontekst članka.Citat:
A ako je u tome bio u pravu a nazvali smo ga trolom, tko zna u čemu još (ili u svemu) je bio u pravu... a to nesmijemo dopustiti, urušit će se narativ...
Samo ti sanjaj ...
Zaboravio si promijeniti nick u "snob".
Hoće to kad istodobno koristiš više klonova...EOD
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # EODsexolog 2019-08-15 20:25
Citat hranitelj tuljana:
Citat sexolog:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
Citat Mucalo:
Citat Stjepan Glavić:
Izgleda da te autor prevario. Pročitao si koncentrirano dosadan članak samo zato što si očekivao pornografiju u članku. Traži to na drugim mjestima.
Mislim da ti pornografski razmišljaš, naslov prvog komentara ti je coito ergo sum, sebe si nazvao sexologom, pišeš o izvlačenju muške stvari iz one ženske stvari a onda za to optužuješ jadnog Muju.
Autor je taj koji se prevario. Stavljavši naslov nedostojan pristojnog čovjeka kako bi podilazio niskim strastima ciljanih čitatelja, postigao je neželjeni efekt da svi raspravljaju o naslovu bez i najmanjeg osvrta na temu pamfleta.
Mislim da bi Glavić više postigao da je umjesto za vrijeđanjem anonimnog komentatora posegnuo za uljudnim priznanjem kako je prekinuti snošaj u naslovu bio nepotreban mamac za čitanje zanimljivog članka o bezglavom glavinjanju gradske uprave, gradskog vijeća i same gradonačelnice.
Ali... to bi značilo da je izvjesni hranitelj tuljana na čiji svaki upis skvičite "trol! trol!" bio u pravu kada je napisao da se radilo o vulgarnosti!
Ne, to ne bi značilo da trol nije trol. Naslovu nije prigovoreno da je vulgaran nego da je nerazumljiv s obzirom na kontekst članka.Citat:
A ako je u tome bio u pravu a nazvali smo ga trolom, tko zna u čemu još (ili u svemu) je bio u pravu... a to nesmijemo dopustiti, urušit će se narativ...
Samo ti sanjaj ...
Zaboravio si promijeniti nick u "snob".
Hoće to kad istodobno koristiš više klonova...EOD
Ništa tu ne mijenja činjenicu da naslovu nije prigovorena vulgarnost, nego nepovezanost sa člankom. EOD.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
914 # *****Miljenko 2019-08-15 14:01
Dendi=Snob=Cinc ilator=sexolog= mucalo=admin=To mislav
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Nešto kao riba ribi grize repgost 2019-08-15 14:13
Ima nečeg zbunjujućeg u navedenom nizu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1610 # 404Error 2019-08-15 15:11
Ono što sam ja iz cijele prepiske razumio je da postoji dobro uigrana ekipa, ili pojedinac koji glumi ekipu, koji odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka. Koja bi normalne ljude trebala duboko zabrinuti.Smrzn uti od zebnje kakvi paceri odlučuju u ime svih. Ali ne! Rasprava se vodi o naslovu, o pristojnosti, o tome je li djeca smiju ili ne smiju pročitati riječ coitus, je li seksualna asocijacija prikladna, pretjerana, pitka, razumljiva ili jednostavno bezobrazna. Koga briga? zašto komentatori žele da nas je za to briga? Mene je briga samo to da ovaj tekst, s ovim ili onim naslovom, dokumentira da grad vode nesposobni lunatici. Nastavite s raspravom o naslovu, književni kritičari!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
418 # Ovaj ili onaj naslovgost 2019-08-15 18:19
Citat Error:
Mene je briga samo to da ovaj tekst, s ovim ili onim naslovom, dokumentira da grad vode nesposobni lunatici. Nastavite s raspravom o naslovu, književni kritičari!
Znači li to da si ti Arsen Mujagić, autor ovog teksta? A ako jesi, zašto pišeš pod nadimkom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # PriviđenjaError 2019-08-16 09:08
Citat gost:
Citat Error:
Mene je briga samo to da ovaj tekst, s ovim ili onim naslovom, dokumentira da grad vode nesposobni lunatici. Nastavite s raspravom o naslovu, književni kritičari!
Znači li to da si ti Arsen Mujagić, autor ovog teksta? A ako jesi, zašto pišeš pod nadimkom?
Ne, nisam Arsen Mujagić. Kad ste započeli u psihijatrijskim terminima, odakle takva opsesija? Nije mi jasno zašto me anonimni komentator pita tko sam. Je li ova stranica dopušta i u svojim uvodnicima hvali mogućnost anonimnog komentiranja? Što me onda prozivaš? Nisam Mujagić, a tko sam možeš nagađati kao što i ja nagađam tko si ti. Je li to komentar koji na bilo koji način komentira tekst? Nije. Gdje je administrator ove stranice?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # Roditeljska briga za svoje čedoUigrana ekipa 2019-08-16 09:43
Citat Error:
Citat gost:
Citat Error:
Mene je briga samo to da ovaj tekst, s ovim ili onim naslovom, dokumentira da grad vode nesposobni lunatici. Nastavite s raspravom o naslovu, književni kritičari!
Znači li to da si ti Arsen Mujagić, autor ovog teksta? A ako jesi, zašto pišeš pod nadimkom?
Ne, nisam Arsen Mujagić. Kad ste započeli u psihijatrijskim terminima, odakle takva opsesija? Nije mi jasno zašto me anonimni komentator pita tko sam.
Možda te pita zato što ljutnja zbog rasprave o "naslovu, o pristojnosti, o tome je li djeca smiju ili ne smiju pročitati riječ coitus, je li seksualna asocijacija prikladna, pretjerana, pitka, razumljiva ili jednostavno bezobrazna" pruža razumnu predpostavku da bi Error mogao biti autor članka, te da pod okriljem anonimnosti brani svoj uradak od "književnih kritičara", tim prije što si napisao "Mene je briga samo to da ovaj tekst, s ovim ili onim naslovom, dokumentira da grad vode nesposobni lunatici" Zvuči kao izraz roditeljske brige za vlastito čedo, a ne kao interes običnog posjetitelja portala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Manipuliranje javnostiVeliki Cenzor 2019-08-16 11:39
Citat Uigrana ekipa:
Citat Error:
Citat gost:
Citat Error:
Mene je briga samo to da ovaj tekst, s ovim ili onim naslovom, dokumentira da grad vode nesposobni lunatici. Nastavite s raspravom o naslovu, književni kritičari!
Znači li to da si ti Arsen Mujagić, autor ovog teksta? A ako jesi, zašto pišeš pod nadimkom?
Ne, nisam Arsen Mujagić. Kad ste započeli u psihijatrijskim terminima, odakle takva opsesija? Nije mi jasno zašto me anonimni komentator pita tko sam.
Možda te pita zato što ljutnja zbog rasprave o "naslovu, o pristojnosti, o tome je li djeca smiju ili ne smiju pročitati riječ coitus, je li seksualna asocijacija prikladna, pretjerana, pitka, razumljiva ili jednostavno bezobrazna" pruža razumnu predpostavku da bi Error mogao biti autor članka, te da pod okriljem anonimnosti brani svoj uradak od "književnih kritičara", tim prije što si napisao "Mene je briga samo to da ovaj tekst, s ovim ili onim naslovom, dokumentira da grad vode nesposobni lunatici" Zvuči kao izraz roditeljske brige za vlastito čedo, a ne kao interes običnog posjetitelja portala.
Svatko tko komentira na način koji se ne sviđa javnosti a ta javnost je Dendi=Snob=Cinc ilator=sexolog= mucalo=admin=To mislav bit će optužen da je Arsen Mujagić?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # priviđenjaEM 2019-08-17 12:00
Citat Error:
Citat gost:
Citat Error:
Mene je briga samo to da ovaj tekst, s ovim ili onim naslovom, dokumentira da grad vode nesposobni lunatici. Nastavite s raspravom o naslovu, književni kritičari!
Znači li to da si ti Arsen Mujagić, autor ovog teksta? A ako jesi, zašto pišeš pod nadimkom?
Ne, nisam Arsen Mujagić. Kad ste započeli u psihijatrijskim terminima, odakle takva opsesija? Nije mi jasno zašto me anonimni komentator pita tko sam. Je li ova stranica dopušta i u svojim uvodnicima hvali mogućnost anonimnog komentiranja? Što me onda prozivaš? Nisam Mujagić, a tko sam možeš nagađati kao što i ja nagađam tko si ti. Je li to komentar koji na bilo koji način komentira tekst? Nije. Gdje je administrator ove stranice?


Nisi mujagić isto kao što ni nemaš ništa u gačama. :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # AMguest 2019-08-17 12:03
Citat gost:
Citat Error:
Mene je briga samo to da ovaj tekst, s ovim ili onim naslovom, dokumentira da grad vode nesposobni lunatici. Nastavite s raspravom o naslovu, književni kritičari!
Znači li to da si ti Arsen Mujagić, autor ovog teksta? A ako jesi, zašto pišeš pod nadimkom?


Arsen Mujagić = Error majke i oca
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # ...ZM 2019-08-17 12:06
Citat guest:
Citat gost:
Citat Error:
Mene je briga samo to da ovaj tekst, s ovim ili onim naslovom, dokumentira da grad vode nesposobni lunatici. Nastavite s raspravom o naslovu, književni kritičari!
Znači li to da si ti Arsen Mujagić, autor ovog teksta? A ako jesi, zašto pišeš pod nadimkom?


Arsen Mujagić = Error majke i oca


Arsen Mujagi'= Error majke i oca = čimpanza :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Frigidnost, impotencuja, erekcija ...sexolog 2019-08-15 19:13
Citat Error:
Ono što sam ja iz cijele prepiske razumio je da postoji dobro uigrana ekipa, ili pojedinac koji glumi ekipu, koji odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka.
Ako dobro uigranom ekipom ili pojedincem koji glumi ekipu smatraš imena u Miljenkovoj jednadžbi koji "odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka", pišaš u krivom smjeru, uz vjetar. Moje bezazleno pitanje je izazvalo krik i bijes nekakvog Stjepana Glavića i trolanje hranitelja tuljana, a bilo je dovoljno da mi se objasni na što se ta metafora odnosi. A sada uskačeš i ti s teorijom zavjere, premda bih prema stilu rekao da si zapravo Glavić. No nije važno.

Protiv aluzija na seks u politici i publicistici nemam ništa protiv, ali smatram da trebaju biti lako razumljive, a ne zagonetne, pogotovo kad strše u naslovu teksta. Pa ako jesi A.M. pod konspirativnim imenom Error, predlažem ti kao seksolog da pod naslovom Frigidnost napišeš članak o čeličnoj otpornosti i neosjetljivosti Ane Kučić na izazove i podražaje svih kritika, primjedbi, problema i komplikacija, te indeferentnost većine građana Lošinja na loše stanje u Gradu. Pod naslovom Libido i impotencija Mogao bi opisati evidentni izostanak svake želje u pripadnika vladajuće koalicije da sudjeluju u upravljanju Gradom i tragičnu nemoć oporbe da makar odglumi oprbenjaštvo. Poseban članak mogao bi posvetiti pohoti outsajdera za utjecajem na vlast i tajnovite pripreme političkih poduzetnika za nastup na sljedećim izborima. Naslov tog članka mogao bi biti Predizborna erekcija ili Circle Jerk.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # +++gost 2019-08-15 19:20
Citat sexolog:
Citat Error:
Ono što sam ja iz cijele prepiske razumio je da postoji dobro uigrana ekipa, ili pojedinac koji glumi ekipu, koji odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka.
Ako dobro uigranom ekipom ili pojedincem koji glumi ekipu smatraš imena u Miljenkovoj jednadžbi koji "odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka", pišaš u krivom smjeru, uz vjetar. Moje bezazleno pitanje je izazvalo krik i bijes nekakvog Stjepana Glavića i trolanje hranitelja tuljana, a bilo je dovoljno da mi se objasni na što se ta metafora odnosi. A sada uskačeš i ti s teorijom zavjere, premda bih prema stilu rekao da si zapravo Glavić. No nije važno.

Protiv aluzija na seks u politici i publicistici nemam ništa protiv, ali smatram da trebaju biti lako razumljive, a ne zagonetne, pogotovo kad strše u naslovu teksta. Pa ako jesi A.M. pod konspirativnim imenom Error, predlažem ti kao seksolog da pod naslovom Frigidnost napišeš članak o čeličnoj otpornosti i neosjetljivosti Ane Kučić na izazove i podražaje svih kritika, primjedbi, problema i komplikacija, te indeferentnost većine građana Lošinja na loše stanje u Gradu. Pod naslovom Libido i impotencija Mogao bi opisati evidentni izostanak svake želje u pripadnika vladajuće koalicije da sudjeluju u upravljanju Gradom i tragičnu nemoć oporbe da makar odglumi oprbenjaštvo. Poseban članak mogao bi posvetiti pohoti outsajdera za utjecajem na vlast i tajnovite pripreme političkih poduzetnika za nastup na sljedećim izborima. Naslov tog članka mogao bi biti Predizborna erekcija ili Circle Jerk.
A što bi se opisalo pod naslovom Menage au trois?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Menage au troissexolog 2019-08-15 19:33
Citat gost:
Citat sexolog:
Citat Error:
Ono što sam ja iz cijele prepiske razumio je da postoji dobro uigrana ekipa, ili pojedinac koji glumi ekipu, koji odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka.
Ako dobro uigranom ekipom ili pojedincem koji glumi ekipu smatraš imena u Miljenkovoj jednadžbi koji "odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka", pišaš u krivom smjeru, uz vjetar. Moje bezazleno pitanje je izazvalo krik i bijes nekakvog Stjepana Glavića i trolanje hranitelja tuljana, a bilo je dovoljno da mi se objasni na što se ta metafora odnosi. A sada uskačeš i ti s teorijom zavjere, premda bih prema stilu rekao da si zapravo Glavić. No nije važno.

Protiv aluzija na seks u politici i publicistici nemam ništa protiv, ali smatram da trebaju biti lako razumljive, a ne zagonetne, pogotovo kad strše u naslovu teksta. Pa ako jesi A.M. pod konspirativnim imenom Error, predlažem ti kao seksolog da pod naslovom Frigidnost napišeš članak o čeličnoj otpornosti i neosjetljivosti Ane Kučić na izazove i podražaje svih kritika, primjedbi, problema i komplikacija, te indeferentnost većine građana Lošinja na loše stanje u Gradu. Pod naslovom Libido i impotencija Mogao bi opisati evidentni izostanak svake želje u pripadnika vladajuće koalicije da sudjeluju u upravljanju Gradom i tragičnu nemoć oporbe da makar odglumi oprbenjaštvo. Poseban članak mogao bi posvetiti pohoti outsajdera za utjecajem na vlast i tajnovite pripreme političkih poduzetnika za nastup na sljedećim izborima. Naslov tog članka mogao bi biti Predizborna erekcija ili Circle Jerk.
A što bi se opisalo pod naslovom Menage au trois?
Postizborna suradnja. Kao seks HDZ-ove koalicije s koalicijom IDS-HNS.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
148 # Trolanje na vlastitoj stranci ti je kao i pljuvanje u vlasiti tanjurgost 2019-08-15 19:44
Citat sexolog:
Citat Error:
Ono što sam ja iz cijele prepiske razumio je da postoji dobro uigrana ekipa, ili pojedinac koji glumi ekipu, koji odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka.
Ako dobro uigranom ekipom ili pojedincem koji glumi ekipu smatraš imena u Miljenkovoj jednadžbi koji "odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka", pišaš u krivom smjeru, uz vjetar. Moje bezazleno pitanje je izazvalo krik i bijes nekakvog Stjepana Glavića i trolanje hranitelja tuljana, a bilo je dovoljno da mi se objasni na što se ta metafora odnosi. A sada uskačeš i ti s teorijom zavjere, premda bih prema stilu rekao da si zapravo Glavić. No nije važno.
Protiv aluzija na seks u politici i publicistici nemam ništa protiv, ali smatram da trebaju biti lako razumljive, a ne zagonetne, pogotovo kad strše u naslovu teksta. Pa ako jesi A.M. pod konspirativnim imenom Error, predlažem ti kao seksolog da pod naslovom Frigidnost napišeš članak o čeličnoj otpornosti i neosjetljivosti Ane Kučić na izazove i podražaje svih kritika, primjedbi, problema i komplikacija, te indeferentnost većine građana Lošinja na loše stanje u Gradu. Pod naslovom Libido i impotencija Mogao bi opisati evidentni izostanak svake želje u pripadnika vladajuće koalicije da sudjeluju u upravljanju Gradom i tragičnu nemoć oporbe da makar odglumi oprbenjaštvo. Poseban članak mogao bi posvetiti pohoti outsajdera za utjecajem na vlast i tajnovite pripreme političkih poduzetnika za nastup na sljedećim izborima. Naslov tog članka mogao bi biti Predizborna erekcija ili Circle Jerk.
Citat sexolog:
Citat Error:
Ono što sam ja iz cijele prepiske razumio je da postoji dobro uigrana ekipa, ili pojedinac koji glumi ekipu, koji odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka.
Ako dobro uigranom ekipom ili pojedincem koji glumi ekipu smatraš imena u Miljenkovoj jednadžbi koji "odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka", pišaš u krivom smjeru, uz vjetar. Moje bezazleno pitanje je izazvalo krik i bijes nekakvog Stjepana Glavića i trolanje hranitelja tuljana, a bilo je dovoljno da mi se objasni na što se ta metafora odnosi. A sada uskačeš i ti s teorijom zavjere, premda bih prema stilu rekao da si zapravo Glavić. No nije važno.
Protiv aluzija na seks u politici i publicistici nemam ništa protiv, ali smatram da trebaju biti lako razumljive, a ne zagonetne, pogotovo kad strše u naslovu teksta. Pa ako jesi A.M. pod konspirativnim imenom Error, predlažem ti kao seksolog da pod naslovom Frigidnost napišeš članak o čeličnoj otpornosti i neosjetljivosti Ane Kučić na izazove i podražaje svih kritika, primjedbi, problema i komplikacija, te indeferentnost većine građana Lošinja na loše stanje u Gradu. Pod naslovom Libido i impotencija Mogao bi opisati evidentni izostanak svake želje u pripadnika vladajuće koalicije da sudjeluju u upravljanju Gradom i tragičnu nemoć oporbe da makar odglumi oprbenjaštvo. Poseban članak mogao bi posvetiti pohoti outsajdera za utjecajem na vlast i tajnovite pripreme političkih poduzetnika za nastup na sljedećim izborima. Naslov tog članka mogao bi biti Predizborna erekcija ili Circle Jerk.
Tebi ne treba ništa vjerovati. U nadrobljenom kontradikcija kao u priči. Ne čudi. Ti si obični petljanac, Error te prokužio pa se čupaš na jadan način, tako da tvrdiš da je on onaj koji nije da bi istrolao njegov dobar komentar kojim te razotkrio.
Ono što nazivaš krik i bijes Stjepana Glavića je komentar: "A možda da se ipak koncentriraš na članak..."
Na to si ti bijesno krenuo s pričama o izvlačenje muške stvari iz one ženske stvari prije svršavanja i na to si dobio odgovor.
Sve u svemu jadan si ti sexolog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # ?sexolog 2019-08-15 20:07
Nisam nikakav sexolog. To sam stavio iz zafrkancije. A ostalo nije vrijedno truda ni da se pročita a kamo li za odgovor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
195 # Glumacgost 2019-08-15 21:23
Citat sexolog:
Nisam nikakav sexolog. To sam stavio iz zafrkancije. A ostalo nije vrijedno truda ni da se pročita a kamo li za odgovor.
Nisi duhovit ali si zato prilično bahat. Cjeli dan komentiraš i odgovoraš na svaki komentar a onda ti se ne da ni čitati? Glumac...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Bezobrazan odgovor na pristojno pitanjesexolog 2019-08-16 13:21
Citat gost:
Ono što nazivaš krik i bijes Stjepana Glavića je komentar: "A možda da se ipak koncentriraš na članak..."
Da je to bio njegov jedini komentar ne bih imao razloga govoriti o kriku i bijesu, nego možda samo o bezobraznom odgovoru na pristojno, dopušteno, umjesno pitanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
152 # Bahati cvilidretaStjepan Glavić 2019-08-16 13:42
Ti si obična budala. U svom prvom komentaru si spominjao izvlačenje one muške stvari iz ženske stvari prije svršavanja i to je tebi pristojno pitanje. I na takvo pitanje si dobio pristojan odgovor, da se ipak koncentriraš na članak. Taj komentar je tebi krik i bijes? Na to si ti krenuo s daljnjim prostačenjem na koje si dobio odgovor. I onda cviliš da je netko nepristojan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Cendravi Glavićsexolog 2019-08-16 14:55
Citat Stjepan Glavić:
Ti si obična budala.
Hvala na komplimentu. Većina budala koje komentiraju ovaj članak su neobične budale. Ekstremni primjerci svoje vrste.Citat:
U svom prvom komentaru si spominjao izvlačenje one muške stvari iz ženske stvari prije svršavanja i to je tebi pristojno pitanje.
Dakako da je to pristojno pitanje. Samo sam značenje jednog latinskog izraza napisao na hrvatskom jeziku. Zar je to nepristojno?Citat:
I na takvo pitanje si dobio pristojan odgovor, da se ipak koncentriraš na članak.
To nije pristojan, nego bahat, podcjenjujući, uvredljiv odgovor neodgojene osobe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
144 # Pozdrav čovjeku zvanom javnostStjepan Glavić 2019-08-16 15:18
Ti, Dendi=Snob=Cinc ilator=sexolog= mucalo=admin=To mislav, djeliš lekcije o odgoju i pristojnosti?
Od mene ti je ovo zadnji komentar. Ostavljam ti tvoju stranicu (igračku) pa se igraj dalje s hraniteljem tuljana. Na tom igralištu nema mjesta za ostale. Uživajte...pusa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Nindzagost 2019-08-16 07:21
Citat Error:
Ono što sam ja iz cijele prepiske razumio je da postoji dobro uigrana ekipa, ili pojedinac koji glumi ekipu, koji odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka. !
Sličnu teoriju je izmaštao i hranitelj tuljana, internetski nindža Jadranke dd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
142 # On i dalje nastavlja nizgost 2019-08-16 08:02
Citat gost:
Citat Error:
Ono što sam ja iz cijele prepiske razumio je da postoji dobro uigrana ekipa, ili pojedinac koji glumi ekipu, koji odrađuju zadatak odvraćanja pažnje od teme ovog članka. !
Sličnu teoriju je izmaštao i hranitelj tuljana, internetski nindža Jadranke dd.
Jadan pokušaj vađenja na tuljana. Uvodiš u priču o Miljenkovom nizu blesavu teoriju blesavog tuljana kojom želiš opovrgnut istinitu tvrdnju da si ti i administrator, i autor, i čitatelj, i više komentatora...
Tuljanova teorija bi trebala potvrditi neistinitost Errorovog razmišljanja i Miljenkovog niza? Možda si ti i hranitelj tuljana?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # zaštogost 2019-08-15 19:06
Citat gost:
Citat Error:
Mene je briga samo to da ovaj tekst, s ovim ili onim naslovom, dokumentira da grad vode nesposobni lunatici. Nastavite s raspravom o naslovu, književni kritičari!
Znači li to da si ti Arsen Mujagić, autor ovog teksta? A ako jesi, zašto pišeš pod nadimkom?
Stvaranje dojma "javnog mijenja" i zainteresiranos ti te podrške javnosti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # volim lošinjTarsicio 2019-08-16 21:25
Dečki nemojte se svaditi barem ne ovako javno, mama je tužna...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # TaštinaVuki 2019-08-17 09:02
Citat Tarsicio:
Dečki nemojte se svaditi barem ne ovako javno, mama je tužna...
Šteta za dobar članak upropašten napadajem glupe taštine. Kako je netko rekao, "Svako posjeduje upravo onoliko taštine koliko mu nedostaje razuma."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Neizlječivogost 2019-08-17 10:09
"Nema ludila od kojeg se čovjek ne može izliječiti, osim taštine."
Jean-Jacques Rousseau
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # AproksimacijaČitatelj 2019-08-17 11:56
Usprkos vašim naporima, ima onih koji su pročitali tekst.
Zašto se čuditi osnivanju ovog povjerenstva? Pa ta je ekipa ustvrdila da je 6 većina od 13 i još za to dobila određeni broj sljedbenika.
Sve se može kad postoji politička volja!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Argumenti s dnaBojana Genov 2019-08-17 13:37
Vraško mi je žao što sam se ovako prevarila. K vragu, netko je ustvrdio da na ovaj portal dolaze i djeca!

"A o diskursu sve najbolje. Komentari na ovom portalu, uz rijetke i ne pretjerane iznimke, izostankom prostakluka, minimumom ad hominem argumenata i neutemeljenih i nelogičnih ispada znatno odudaraju od nasilništva i nepismenosti pisane riječi većine hrvatskih portala na kojima je komentiranje moguće.

Zato, u svečanom raspoloženju koje treba naglasiti dvanaestodišnje zrenje ovog portala, pozivamo političare da ne zalutaju nego da ponekad ciljano potraže ove stranice te da s razumijevanjem i uz kriterij općeg umjesto privatnog interesa čitaju ono što im sugrađani rado, stručno, besplatno i blagonaklono poklanjaju."
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
54 # 13.Administrator 2019-08-17 13:51
Prije deset dana bila je usput spomenuta, ali neobilježena trinaesta obljetnica postojanja ovog portala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1036 # peticijagost 2019-08-18 16:07
molim da se pokrene peticija za prijavu arsena mujagića na Zavod za Zapošljavanje, da napokon počme nešto raditi, pa da prestane pisati gluposti po volim-losinj...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju svoju djecu, ali zahvaljujući lopovluku ovih ha vlasti nemaju kinte ni za sebe ni za svoju djecu, a kamoli za starca koji će ionako umrijeti, dal od starosti ili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole je link na onaj svoj nastup od prije mjesec dana u kojemu je sve lijepo objašnjeno. Ekonomski analitičar tvrdi da je novinar u tri rečenice rasturio Podravku ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I onda ti ta djeca, kad onemoćaš, ne žele dati ni 10 eur mjesečno za dopunsko... ...strašno. Neopisivo. Ne mogu zamisliti svoje stare roditelje u toj situaciji...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih drži prema van. Poslušajte malo što govore ljudi po ulici i po kafićima, samo odmahuju rukom. Čak je ni onaj njen iz zadnjeg reda partera više ne podržava, osim ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti način

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome, svi građani su zainteresirani za ovu mjeru. Eto, otud vjetar puše. Ako te netko prevari jednom, možda ćeš mu oprostiti. Ako te prevari opet onda je ćao ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji vide raskorak između obećanja što ih je dala uoči izbora i ispunjenja obećanja nakon što se dobilo vlast. Rezultat je 1:0 za nju i njezin HDZ.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 posto, sada se može izračunati i koliko će se zapravo povećati mirovine po kategorijama. Korisnici starosne mirovine će tako u isplati u travnju dobiti mirovinu u ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ne nekakve štapove? Ovime je ponizila i skupštinu i sve umirovljenike. A gradonačelnica koja djelima ne stoji iza svojih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje s edukacijom. youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8 (http://youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8) http://www.youtube.com/watch?v=XWYgwUj86v8

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance nagađe tko se krije iza kojeg nadimka.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili kome treba dopunsko, a kome ne treba, nego si se prebacio na temu detekcije tko je osoba A, B ili C, na portalu na kojemu je ionako sve anonimno. Btw, evo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za umirovljenike. U Novom listu piše U raspravi je sudjelovao i Roberto Cavedoni, izabran s liste nestranačkog i SDP-ovog kandidata Marija Frankovića, upitavši ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg je obrisao administrator, potvrdio svoj identitet ;) Naime, moj obrisani komentar vide samo dvije osobe, jedna sam ja... a drugo si ti, De Billu dragi...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti očitao. A cijela rasprava je zapravo besmislena i svjedoči o gubitku fokusa ponajviše zbog tvog bjesomučnog trolanja. Idemo redom: - Činjenica je da je AK u izbornoj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca OMG smatra dovoljnim, kad se ovome "daru" izruguje? Zašto administrator ne dopušta ispravak krivog navoda, neistinu, besmislicu i laž, da se "gradpnačelnica istrošila" ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi pokušava kontrirati (mudro svaki put pod drugim nadimkom) zapleo ko pile u kučine. Sve sam obrazložio, potkrijepio linkovima i činjenicama...p reostao je samo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle, ti sam još od zadnjih lokalnih izbora neprestano spominješ samohrane majke i blagajnice u Lidlu, a sad navodip da ih netko drugi vrijeđa. Duhovito kao onaj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 10:08
  Kome je obećala grad za sebe?
  Ostalo je malo više od godinu dana da isteka ovog mandata. Razmotrimo i ispunjavanje ovog njezinog izbornog obećanja: i.imgur.com/ExxrB90.jpg (http://i.imgur.com/ExxrB90.jpg)

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 10:08
  Kome je obećala grad za sebe?
  Ostalo je malo više od godinu dana da isteka ovog mandata. Razmotrimo i ispunjavanje ...