Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Neprepoznatljivi Lošinj

Korisnička ocjena:  / 38
LošeNajbolje 

aplauzSvečana sjednica Gradskog vijeća sazvana povodom Dana Grada održana 8. studenog 2019. sudeći prema scenariju, inscenaciji, dramaturgiji, režiji, castingu i izvedbi bila je zapravo pokazna vježba lošinjske političke kaste s ciljem provjere spremnosti, osposobljenosti, uvježbanosti i mobilizacije snaga te njihove koordinacije za snubljenje birača u seriji narednih izbora. Kao preludij za naredne izbor to je bila parada kiča, političkog šunda, samohvale i laskanja, te revija patetike, pompoznosti, izvještačenosti i licemjerja 

Započeta izrazima iznimnog zadovoljstva pozdravljanjem dragih gostiju, čelnika grada i gradskih vijećnika sjednica je nastavljena posebnim pozdravima najavljivačice prisutnim ministrima i njihovim pomoćnicima, zamjenici župana PGŽ, generalnom direktoru Hrvatskih voda i njegovom zamjeniku, ravnateljici Agencije za obalni i linijski pomorski promet, predsjedniku uprave Jadrolinije, gradonačelniku Grada Cresa, zamjeniku gradonačelnika Grada Preloga i ostalim gostima iz grada Preloga, zamjenici gradonačelnika Grada Kraljevice, ratnom zapovjedniku Škabrnje, župniku, izaslanici predsjednice RH, saborskom zastupniku i gradonačelniku Grada Bakra, ostalim „dragim gostima" te ovogodišnjim laureatima. Nakon svakog predstavljanja i pozdrava pojedinom gostu najavljivačica je napravila stanku za pozdravne aplauze publike.

Sjednicu je službeno otvorio predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković (3:03) započevši je skraćenom verzijom pozdrava prisutnima dodavši pozdrave župniku, gradonačelnici, djelatnicima Grada i svojim kolegicama i kolegama vijećnicima. „Svečanu sjednicu već po tradiciji upriličujemo povodom blagdana svetog Martina, gradskog zaštitnika", rekao je na početku, zanemarivši činjenicu da se prije ovog religijskog blagdana kao Dan Grada slavio 24. kolovoza, dana kada je 1806. godine ostvaren stoljetni san generacija Lošinjana o političkoj i gospodarskoj samostalnosti oslobođenjem od ovisnosti o osorskoj općini. Zamjenom tog građanskog, svjetovnog praznika crkvenim blagdanom, Dan Grada prestao je biti praznikom svih građanki i građana Grada Malog Lošinja, a Grad je odlukom Gradskog vijeća formalno stavljen pod zaštitu jednog mrtvog katoličkog biskupa koji je već bio i zaštitnik Francuske, vinara, vinogradara, vojnika, konjanika, izliječenih alkoholičara, uzgajivača konja i gusaka. Riječi zahvale za uspjehe u proteklom razdoblju – pored ostalima - uputio je i „Vladi Republike Hrvatske na svim uloženim sredstvima i naporima za boljitak života na otocima"(6:50), a posebno je zahvalio „našem ministru gospodinu Gariju Cappelliju". Nakon kratkog obraćanja na talijanskom jeziku Živković je „blagdan svetog Martina, zaštitnika Grada Maloga Lošinja" čestitao na hrvatskom.

Dim i magla za ponizne Otočane
Nakon govora predsjednika Vijeća najavljeno je prikazivanje videozapisa „o projektima koji su obilježili godinu iza nas" (8:35). Hostesa i naratorica prezentacije u trajanju od oko 25 minuta bila je gradonačelnica, ali se zbog loše videosnimke objavljene na Facebooku razaznaje samo da je u prvom planu ona sama, u pozadini vjerojatno zračne snimke otočja, a ne razabire se ni što je govorila.

Nakon pojave na snimci prezentacije, gradonačelnica se pojavila i „uživo" da bi za govornicom kroz smijeh kazala „Mislili ste da sam već sve rekla, ha, ha, ha" (32:18). Uozbiljivši se, uz pomoć šalabahtera se obratila svima već na početku sjednice pozdravljenim „dragim gostima" i ostalim uzvanicima.

S poštovanjem se obratila poštovanoj izaslanici „predsjednice Republike Hrvatske gospođi Mirjani Hrgi", pa poštovanom izaslaniku predsjednika Vlade i ministru turizma gospodinu Cappelliju te svim ostalim poštovanima navedenim već na početku sjednice. Zamolila je za dopuštenje da se samo „kratko zahvali" svim ministarstvima, ministrima i nadležnim institucijama koji su svojom podrškom omogućili realizaciju velikog broja projekata, pa ih je i navela, ali je istaknula – „najviše od svega dopustite mi da se zahvalim Ministarstvu turizma, odnosno ministru bez čije podrške sasvim sigurno ne bi realizirali ni turističke projekte, ali ni one iz mnogih drugih resora. Stoga ministre Cappelli, hvala Vam". Zatim se zahvalila tijelima Primorsko goranske županije te ponovno zatražila dopuštenje, ovog puta dopuštenje da se zahvali svojim kolegama gradonačelnicima „koji (su) svojim dugogodišnjim radom i djelovanjem uspješno, hrabro i dostojanstveno prevladali izazove u svojim sredinama i doprinijeli razvoju svojih Gradova". Tronutim glasom je izjavila kako joj je čast što ima priliku od njih učiti i s njima raditi.

No najveća zahvala – kako je rekla - ide „onima bez kojih ovih projekata ... danas jednostavno ne bi bilo. A to ste vi, drage vijećnice i vijećnici " (34:43). Na kraju se zahvalila i Lošinjanima, laskajući im kao vrijednim, marljivim, hrabrim, ponosnim, prkosnim, ustrajnim, strpljivim, poniznim i poštenim Otočanima.

Nakon ovog zanesenog i dirljivog nastupa gradonačelnice za opuštanje od uzbuđenja uslijedio je glazbeni interludij na harmonici pod naslovom „Golden rocks in the moonlight" prije središnjeg dijela svečanosti – dodjele javnih priznanja Grada Malog Lošinja (36:45).

Tisuću birača na Prvom od tisuću
Povelju Nagrade Grada dobili su svećenik Tomislav Debelić i Šahovski klub »Lošinj«. Svećenik je održao trominutnu propovijed o dobroti za koju tvrdi da na ove otoke dolazi s Neba putem kanala svećenika i biskupa, a od vrhovnog Dobra, gospodina Isusa. Nagradu Grada za 50 godina djelovanja u ime šahovskog kluba preuzeo je Bojan Purić i u kratkom izlaganju zahvalio Katedri čakovskog sabora Cres-Lošinj što ga je predložila, a Gradskom vijeću što je nagradu dodijelilo te istaknuo da klub njeguje neke danas možda zapostavljene vrijednosti kao što su strpljenje, koncentracija, samostalno donošenje odluka i okupljanje raznih generacija.

Povelja o imenovanju počasnim građaninom Grada Malog Lošinja dodijeljena je akademiku Elsu Kuljaniću, koji je nakon petminutnog osvrta na svoj život i rad zatražio dopuštenje da svoju knjigu »Život i znanost« pokloni „cijenjenoj izaslanici predsjednice Repubilike gospođi Mirjani Hrga" uz napomenu da je knjiga za nju, jer predsjednica ju je već dobila i rekla da ju je pročitala. Poklonio je još dvije knjige, i to „cijenjenim ministrima" Cappelliju i Čoriću.

Nagradu za životno djelo primila je Marija Bebić za „predanu i nesebičnu brigu i skrb o ljudima kroz čitav radni i životni vijek". Ganutljivim tonom, zapijevajući čitala je referat kako je djelovala „uvijek nesebično, često dajući sebe", osnovala Bedem ljubavi, pomagala prognanicima i pri tom „saslušala svakog, pomogla mnogima i obrisala suze", te istaknula kako njena udruga, članstvom najbrojnija u Gradu, ima 1000 članova. Na kraju je zahvalila svima koji su bili s njom i uz nju, ali i onima koji nisu bili uz nju i poslala jasnu, ali s demokratskog gledišta zazornu poruku kako je najbitnije zajedništvo i sve što nas spaja, a ne razdvaja (50:00).

Gradonačelnica je u pratnji dogradonačelnika dodijelila još niz priznanja, pa su plakete Grada dobili Adrijan Nikolić, Ivanka Perčin, Nevio Toić i Klaudije Frlan, a priznanja gradonačelnice profesionalni vatrogasci Saša Mandić, Branko Vojniković i David Badurina. Zahvalnicu za rad na obnovi jedrenjaka »Nerezinac«, dobio je Ferdinand Zorović, a nagrađeni su i najbolji učenici Srednje škole Ambroza Haračića - Marija Gazilj, Brigita Sorić i Vedrana Milinković, te Osnovne škole Marija Martinolića - Nikolina Opačić, Roko Muškardin, Barbara Molaro i Nika Maros (51:50).

Neprepoznatljivi Lošinj
Nakon dodjele nagrada i priznanja pozvani su uvaženi gosti da se obrate prisutnima (1:00), a prvi je za govornicu pozvan Marko Miljanić, najavljen kao ratni zapovjednik obrane Škabrnje. Ushićeno je govorio o Lošinju koji je prema njegovim riječima izrastao u nešto nevjerojatno lijepo do neprepoznatljivosti od onih vremena od prije 30 i 40 godina. Gromkim je glasom zaneseno zavapio „Kamo sreće da su sve sredine u Hrvatskoj išle i razvijale se ovim tempom kao naš dragi i lijepi Lošinj", a potom izjavio želju da se „prije svega" zahvali „gospodinu ministru turizma našem velikom prijatelju Cappelliju na onome što je učinio i što čini za čitavu Hrvatsku državu, za turizam a naročito za Škabrnju" (1:01). Zatim je opisao očitovanje tog prijateljstva na teret proračuna Ministarstva turizma. Ukratko, kad je ministar turizma vidio da je križ branitelja uništila bura „istoga je momenta" prema riječima govornika rekao „Marko, zapovjedniče, ovaj križ će izgraditi kao poklon Škabrnji, napaćenoj Škabrnji Ministarstvo turizma". Ovaj čin Ministra turizma zapovjednik je pred uzvanicima svečane sjednice GV pohvalio uzvikom „Tako se radi i tako se gleda na sve dijelove naše hrvatske domovine" te se zahvalio gradonačelnici i Cappelliju koji – kako je rekao - pružaju „nesebičnu pomoć hrvatskim braniteljima".

Dogradonačelnik Preloga Zdravko Kvakan je nakon ritualnog pozdravljanja svih prisutnih izrecitirao dostignuća Preloga, Grada prijatelja Malog Lošinja te izrazio nadu u nastavak suradnje, čestitao dobitnicima nagrada, gradskoj upravi Malog Lošinja na uspjesima te zaželio da nas i dalje čuva naš zaštitnik sveti Martin.

Creski gradonačelnik Kristijan Jurjako je izrazio zadovoljstvo što ima čast biti u ovom „povijesnom zdanju u kojem stanuje najstariji stanovnik našeg arhipelaga", muzeju Apoksiomena. Nakon obrednog pozdravljanja i i hvalisanja zajedništvom i suradnjom, izrazio je uvjerenje da je i „najstariji stanovnik ... oduševljen, jer on već par tisuća godina - neko vrijeme pod morem, a sad i nad morem – prati razvoj ovog otočja". Da bi ova nadrealno laskanje samima sebi dobilo sablasnu notu dodao je da ga zanima kako to izgleda u Apoksiomenovim očima, jer u njegovim izgleda fantastično. Vjerojatno mu nisu rekli da statua nema oči, a pri ulasku u muzej nije vidio ili nije shvatio značenje grafičkog znaka muzeja u vidu praznih očnih duplji izložene statue.

»Hrvatska plovi punim jedrima u bolju budućnost«
Dožupanica Marina Medarić je rekla kako je sigurna da je Mali Lošinj grad u kojem je danas lijepo i ugodno živjeti i bez šalabahtera i gestikuliranja istaknula prisutnost županije kroz niz institucija i ustanova, ostvarene i planirane investicije te poručila „Gradonačelnice, prihvaćam izazov. Nađite teren i idemo zajedno izgraditi novi dom zdravlja".

Nakon ceremonijalnog pozdrava prisutnima i prisnog „dragoj Ani" bakarski gradonačelnik i saborski zastupnik Tomislav Klarić je rekao da ga je prezentacija svega što je u činjeno na Lošinju podsjetila na uzrečicu „Čovjek se uči dok je živ" te da su prisutni načelnici i gradonačelnici iz nje imali puno što naučiti. Osvrnuo se i na stanje u državi jer nas, kako je rekao, bombardiraju lošim vijestima o tome kako su stotine tisuća mladih napustili Hrvatsku, kako je ovdje loše i kako ovdje ništa ne valja, a po prvi puta imamo državni proračun „u plusu" i osjećaju se odjeci ulaska u EU: Zasjedanje Europskog parlamenta bit će u našem glavnom gradu, imat ćemo svoje predstavnike i predsjednike odbora u Europskoj komisiji. Zatim je naveo sve što se radilo, gradilo i što se trenutno gradi te konstatirao kako Hrvatska plovi punim jedrima u bolju budućnost. U zanosnoj završnici je ustvrdio kako se iz govora predsjednika Gradskog vijeća i „naše Ane" moglo osjetiti ono što pokreće Lošinj i što pokreće Hrvatsku, a s naglašenim retoričkim patosom je pojasnio da su to ljubav, srce, vizija, znanje i energija koji su napravili to što je viđeno na prikazanom filmu. Ostatak ove sladunjave tirade završene lamentiranjem o svetim dužnostima nositelja vlasti, sentimentalnom porukom „Draga Ana, nastavi ovako. Nasmiješena, vedra, puna energije zajedno sa svojim suradnicima graditi vaš Mali Lošinj" i razmjenom poljubaca može se vidjeti na videosnimku od 1:15.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (1:18) se pred uzvanicima javno začudio što Cappelli, njegov dragi prijatelj, svakog vikenda odlazi na Lošinj („Di ćeš, brate, više na Lošinj ..."). A onda je, kad je radi ove sjednice po prvi puta i sam došao na Lošinj, zbog onog što je vidio shvatio zašto Cappelii svakog vikenda hrli u Mali Lošinj. To što je vidio opisao je jednom jedinom rječju - impresivno, te se obratio gradonačelnici: „Gradonačelnice, ovo što ste prikazali kroz film ... je impresivno, i ništa više. To što činite zajedno s vašim Gradskim vijećem i suradnicima ... je impresivno". Od srca joj je čestitao, poželio da takva bude i ubuduće i pokaže kako Hrvatska može najbolje moguće. Čestitao je laureatima i ponovio riječi velečasnog Debelića da ovo pozitivno dolazi sa svih strana, ali uglavnom odozgo.

Demagogija s predumišljajem
Smušenim pokušajem da neformalnim nastupom uspostavi prisan kontakt s publikom („Nemojte se bojati što sam uzeo mapu, neću dugo ... Mislim da se dobro poznajemo, pa da ne trebam ...kolega Tomo Čorić i ja ovako i Butković često pričamo i nije mu lako između nas, tako da ne samo da je danas došao, nego doći će i češće ... 1:20) ministar turizma predstavljen kao izaslanik premijera Gari Cappelli svojim je poznatim govorničkim stilom nasumičnog izlaganja skakanje s teme na temu održao dvanaestminutni emotivni hvalospjev sadašnjem premijeru Andreju Plenkoviću i bivšem Ivi Sanaderu, Vladi, svim ministrima i samome sebi. Pohvalio je gradonačelnicu i sve vijećnike Gradskog vijeća Malog Lošinja, uprave Jadranke i Lošinjske plovidbe, lošinjske obrtnike i druge poduzetnike, OPG-ove i sve druge koji, kako je rekao, doprinose razvoju ovog Grada. Doslovni transkript ove konfuzne govorničke ekshibicije ne bi odrazio patetični ton toga galimatijasa, a prepričavanje bi bilo uzaludna, ako ne i nemoguća misija. Jer govor je funkcija mišljenja, a u ovome galimatijasu koji je govornik okončao s rukom na srcu bilo je samo melodramatične demagogije s predumišljajem (1:30).

U Mirjani Hrgi, izaslanici predsjednice RH rastao je nekakav otočki ponos dok je govorio ministar Čorić, a nije Otočanka. Ministar Cappelli na Lošinj dolazi svaki vikend, a ona svaki drugi vikend, jer nju je bura prije pet godina natjerala u Čikat i ona više nikad neće otići jer njoj je ovdje najljepše. A predsjednica joj je prije polaska na Lošinj naložila „Mirjana, daj pozdravi mi moj Lošinj i moju Osorščicu", jer ta njezina ljubav s Osorščicom je javna, kazala je Mirjana Hrga. Za bolji uvid u ovo sirovo prenemaganje treba pokrenuti vidosnimak na 1:30.

Napomena: Zbog prigovora internet platforme Youtube
na kršenje autorskih prava iz objavljenog snimka su
izbačene glazbene interpolacije u prikazanoj sjednici.

Komentari: 

029 # Ave KolindaSvetica 2019-11-19 16:36
Muzej se raspada poplava u podrumu a Etingerka direktorica se nije pojavila nit jednom da vidi katastrofu.
Nije se pojavila nit na zadnjem vijecanju.
Nakon njih u muzeju bude poplava,kao u Noine dane...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
062 # HVALA SANADERU!Papak 2019-11-20 08:22
"izaslanik premijera Gari Cappelli svojim je poznatim govorničkim stilom nasumičnog izlaganja skakanje s teme na temu održao dvanaestminutni emotivni hvalospjev sadašnjem premijeru Andreju Plenkoviću i bivšem Ivi Sanaderu"

Crna kronika — No Name 2007-02-23 10:53
Na riječkom karnevalu zabilježen je i jedan incident. Muškarac, G.C., 46 iz Malog Lošinja, iz pouzdanih izvora doznajemo da je visoko pozicionirani dužnosnik, ničim izazvan,pokušao oblijepiti alegorijska kola lošinjskog karnevala parolom - HVALA SANADERU!
Spriječen u zadnjem trenutku, nije se dao smesti te je na zadnjoj bini
ipak uspio razviti parolu.
Sumnja se da u izvršenju svog djela nije bio sam, jer je više prolaznika prijavilo četiri osobe u čudnim kostimima ispred lošinjske povorke s kojima je dotični kontaktirao.
Što je G.C. navelo na taj čin još nije moguće utvrditi jer je nesretnik bio u prilično rastrojenom stanju i samo je ponavljao:"Bilo je sklisko, bilo je sklisko".
Istražne radnje su u tijeku a istragu olakšava i činjenica da je sve snimio a tko drugi već - HRT.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
156 # Sklisko je, sklisko jeS. B. 2019-11-21 06:37
Citat Papak:
"izaslanik premijera Gari Cappelli svojim je poznatim govorničkim stilom nasumičnog izlaganja skakanje s teme na temu održao dvanaestminutni emotivni hvalospjev sadašnjem premijeru Andreju Plenkoviću i bivšem Ivi Sanaderu"
Lukav je on. Zna da je sklisko pa ne drži sva jaja u jednoj košari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
155 # Na skliskom terenuKameleon 2019-11-21 10:53
Citat S. B.:
Citat Papak:
"izaslanik premijera Gari Cappelli svojim je poznatim govorničkim stilom nasumičnog izlaganja skakanje s teme na temu održao dvanaestminutni emotivni hvalospjev sadašnjem premijeru Andreju Plenkoviću i bivšem Ivi Sanaderu"
Lukav je on. Zna da je sklisko pa ne drži sva jaja u jednoj košari.
Gari se drži svetog životnog načela u se, na se i poda se pa je vjerni pristaša životne i političke filozofije šetebandijerizm a, tj. prevrtljivosti i spremnosti isticanja svačije zastave. Pa je navijač Zvezde postao mali od kužine predsjednice ogranka HNS-a bez političke perspektive, da bi ga kao mamac za domaće usvojili hadezejci i spretnim manipulacijama mu gurnuli gradsku vlast u ruke. A kad se domogao vlasti okretao se kako vjetar puše da bi sebi i svojima činio dobro i malo pomalo odjedrio čak do ministarske fotelje. Kao miljenik remetinačkog uznika nagrađen je saborskim mandatom, ali Karamarku se zbog njegovog kratkog mandata nije stigao, znate već kamo uvući. A nije da se nije trudio. No zbog Plenkovićeve odbojnosti prema Karamarkovim kadrovima ipak mu je pripala fotelja ministra turizma. Sada se, naravno, poltronski ulizuje Plenkoviću, ali oprezno, da šef ne primjeti, koketira i s čimbenicima koji na njega iz potaje vrebaju a u zadnje vrijeme i javno ugrožavaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
139 # Nenamjenski ministar turizmagost 2019-11-23 12:52
Citat Kameleon:
Sada se, naravno, poltronski ulizuje Plenkoviću, ali oprezno, da šef ne primjeti, koketira i s čimbenicima koji na njega iz potaje vrebaju a u zadnje vrijeme i javno ugrožavaju.
A da li šef zna da se njegov ministar upucava braniteljskoj populaciji gradnjom križa u Škabrnji nenamjenskim trošenjem iz proračuna ministartva turizma? Kao da je taj novac njegova ćaćevina a ne harač uzet radnicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 0 # Haračhranitelj tuljana 2019-11-23 15:09
Citat gost:
Kao da je taj novac njegova ćaćevina a ne harač uzet radnicima.
Tako je, sva sredstva koja dodjeljuje grad ili država nisu ništa nego harač uzet građanima, pretpostavljam da vas smeta harač općenito a ne zato što je potrošen za križ?! Jer svakom tom haraču je zajedničko da je dodijeljen ljudima ili svrhama za koje ih oni koji su ga zaradili svjesno i bez prisile ne bi dali...
Međutim, među nama ima ljudi kojima uopće ne smeta harač, dok god završava na njihovom stolu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # kritika čistog vakuumagost 2019-11-23 16:22
Opet tjeraš vodu na svoj mlin da melje na prazno i bukom odvrati pozornost s konkretnog ministrovog trošenja proračunskog novca da se pažnja usmjeri na neke otrcane ideološke općenitosti. A ministru sigurno ne smeta harač kad iz njega može radi osobne promidžbe graditi križeve, pobirati visoku plaću i dodatke, svaki vikend putovati na Lošinj a da o ostalim luksuznim putovanjima i povlasticama ne govorimo. No ukazivati na tvoje sustavno trolanje tema neugodnih političarskoj mafiji bila bi "kritika čistog vakuuma" kako je genijalni Viktor Ivančić naslovio članak o sustavnom trolanju nekih drugih pojavnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
139 # Obrazovanje i kako ga stećigost 2019-11-23 09:08
Citat S. B.:
Citat Papak:
"izaslanik premijera Gari Cappelli svojim je poznatim govorničkim stilom nasumičnog izlaganja skakanje s teme na temu održao dvanaestminutni emotivni hvalospjev sadašnjem premijeru Andreju Plenkoviću i bivšem Ivi Sanaderu"
Lukav je on. Zna da je sklisko pa ne drži sva jaja u jednoj košari.
Baš šteta da pravo novinarstvo ne stanuje na Lošinju tako da ministra Kapelija nema tko pitati za stav o štrajku učitelja u lošinjskim školama. Da sam ja novinar zamolio bih ga da komentira poruku s ove fotografije :lol: Veselilo bi me vidjeti ga kako se vrpolji, muca i koluta očima. :P

[
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
138 # RamboSnob 2019-11-23 09:52
Citat gost:
Da sam ja novinar zamolio bih ga da komentira poruku s ove fotografije :lol: Veselilo bi me vidjeti ga kako se vrpolji, muca i koluta očima. :P
Da si ti novinar bio bi onakav kakvog poslodavac želi plaćati. Od ovisnih novinara ne možemo očekivati neovisna mišljenja, a još manje ih se može očekivati od ovisnih političara. Siguran sam da ministricu znanosti, obrazovanja i sporta zbog opasne izjave o igrama moći kolege ministri izbjegavaju kao da je okužena :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
133 # Mirnodopska akcija ratnog zapovjednikaAlf 2019-11-24 09:58
Citat S. B.:
Citat Papak:
"izaslanik premijera Gari Cappelli svojim je poznatim govorničkim stilom nasumičnog izlaganja skakanje s teme na temu održao dvanaestminutni emotivni hvalospjev sadašnjem premijeru Andreju Plenkoviću i bivšem Ivi Sanaderu"
Lukav je on. Zna da je sklisko pa ne drži sva jaja u jednoj košari.
I neobičnu, naizgled neobjašnjivu, nazočnost ratnog zapovjednik obrane Škabrnje svečanoj sjednici GV Maloga Lošinja čaršija je pokušala objasniti željom ministra turizma da ga u skladu s politikom držanja jaja u različitim košarama pred brojnom publikom zapovjednik pohvali na svemu „što je učinio i što čini za čitavu Hrvatsku državu, za turizam a naročito za Škabrnju“ i da javno zahvali njemu i gradonačelnici što pružaju „nesebičnu pomoć hrvatskim braniteljima“. No bolje obaviješteni poznavatelji ministrovih ambicija tvrde da ratnog zapovjednika nije pozvao samo radi uvijek dobrodošlih hvalospjeva nego i radi mirnodopske zadaće pacificiranja odmetnute Udruge veterana Domovinskog rata Lošinj (UVDR). Naime, izbori za lokalnu vlast su na pragu, a članovi ove udruge nisu sudjelovali u mimohodu povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u organizaciji Grada Malog Lošinja, jer prema riječima predsjednika Jure Krstanovića ne žele sudjelovati "u cirkusu" kako je Krstanović nazvao političku igru lošinjskog HDZ-a. U znak vlastite spremnosti na pomirbu na ovogodišnji blagdan Svih svetih uz križ posvećen hrvatskim braniteljima na groblju Sv. Martin članovima odmetnute udruge pridružio se i Gari Cappelli, ministar turizma u Vladi RH, kako o sebi voli reći "i sam brantelj". Da li je operacija zapovjednik Škabrnje uspjela vidjet ćemo iz budućeg ponašanja članova te udruge i njenog predsjednika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # Kako Cappelli brani istinuDildo 2019-11-24 10:44
Citat Alf:
U znak vlastite spremnosti na pomirbu na ovogodišnji blagdan Svih svetih uz križ posvećen hrvatskim braniteljima na groblju Sv. Martin članovima odmetnute udruge pridružio se i Gari Cappelli, ministar turizma u Vladi RH, kako o sebi voli reći "i sam brantelj".
Budući da je i sam ministar turizma Gari Cappelli hrvatski branitelj, odmah je prihvatio predloženu temu i složio se da istu treba sustavno i stručno obraditi. Predlagači – ministar hrvatskih branitelja i predstavnici Udruge specijalne policije iznijeli su okvirni plan projekta koji bi uključio povjesničare iz Instituta Ivo Pilar, Instituta za povijest i Dokumentacijsko g centra Domovinskog rata, kao najmjerodavnije stručnjake za obrađivanje osjetljive i iznimno važne povijesne građe iz doba Domovinskog rata. U rad na sadržaju bilo bi uključeno i Ministarstvo obrazovanja i Ministarstvo vanjskih poslova.
slobodnadalmacija.hr/.../...

Naravno, ideja da se turiste maltretira predavanjima u čijem sastavljanju bi sudjelovao i mutavi Krstičević bila je toliko glupa da je odbačena. Ali Cappelli je imao priliku reći da je i sam branitelj.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # sette bandiereasdf 2019-11-30 16:05
Držanjem jaja u raznim košarama okoristit će se i u svezi sa istanbulskom konvencijom. Dok mu se šef lani
borio s protivnicima usvajanja Kapeli je ministrici obitelji podmetnuo ogorčenog protivnika konvencije o zaštiti od obiteljskog nasilja da ga imenuje u upravno Vijeće odgojnog doma na Malom Lošinju da za ravnatelja izabere njegovog pulena. Iz prosvjeda protiv Plenkovićeve politike čak je istupio iz HDZ-a ali imenovan je i izabran za predsjednika UV Doma. A jučer su novine objavile vijest "HDZ se počeo distancirati od Istanbulske konvencije" jer da je rezolucija neprihvatljiva zbog "prečestog spominjanja rodnog nasilja". U slučaju daljih potresa u HDZ-u Kapeli će imati za istaknuti još jednu zastavu političke podobnosti :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
572 # Naslovhranitelj tuljana 2019-11-22 06:56
Ne ulazeći u sadržaj ili opravdanost pamfleta punog osobnih dojmova o ekipi koju se očito (više) ne može smisliti, baš zato što se radi o osobnim dojmovima koji su i tako subjektivni, iz poštovanja prema čitateljima ipak bih ispravio autora - u Vladi ne postoji ministar Čorić.

Nisam toliko dokon da bih gledao video, moram raditi jer ne hranim samo sebe i svoju obitelj nego i svojim porezima pomažem hraniti sve one na proračunu.
Eto, toliko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
152 # Google is your friend tooŽuti Klik 2019-11-22 10:23
Citat hranitelj tuljana:
..... iz poštovanja prema čitateljima ipak bih ispravio autora - u Vladi ne postoji ministar Čorić...
Nisam toliko dokon da bih gledao video...
Ali nisi ni dovljno obrazovan i inteligentan da pitaš gugleta. Čas posla. Samo uneseš "Čorić", gugl ti odmah odgovori, a obitelj ti ne bi zbog toga gladovala.

vlada.gov.hr/.../28249

Objavljeno: 20.11.2019. Vjerojatno tijekom protekla tri dana nije smijenjen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
514 # Jeste svi ovakvi?hranitelj tuljana 2019-11-22 11:06
Citat Žuti Klik:
Citat hranitelj tuljana:
..... iz poštovanja prema čitateljima ipak bih ispravio autora - u Vladi ne postoji ministar Čorić...
Nisam toliko dokon da bih gledao video...
Ali nisi ni dovljno obrazovan i inteligentan da pitaš gugleta. Čas posla. Samo uneseš "Čorić", gugl ti odmah odgovori, a obitelj ti ne bi zbog toga gladovala.

vlada.gov.hr/.../28249

Objavljeno: 20.11.2019. Vjerojatno tijekom protekla tri dana nije smijenjen.
Nisam siguran da me može uvrijediti pojedinac koji misli da su Čorić i Ćorić ista osoba... trebao si pročitati link koji si meni preporučio, ne bi se tako nemilo osramotio...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
251 # Trolanje teme grupnjaka u muzejuŽuti Klik 2019-11-22 12:20
Ako se netko osramotio, to si ti koji histeriziraš kad te se opomene zbog sramotne nepismenosti, kao, nije bitno da li je č ili ć. Inače, prezime dotičnog ministra pojavljuje se u medijima u tri varijante, sa č, ć i c. Vrlo važno ...Citat:
PULA - Očekujemo da će Ina do kraja godine potpisati ugovor za gradnju koking postrojenja u Rafineriji nafte Rijeka, vrijednog četiri milijarde kuna, rekao je ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Čorić prilikom obilježavanja dvadesete ... novilist.hr/.../...
A ja sam siguran da mene uvrijediti ne može pojedinac koji se nemilo osramotio pišući ovu budalaštinu uvjeren da će njegovi motivi za trolanje teme političkog grupnjaka u muzeju ostati nezamijećeni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
152 # ...Licemjer 2019-11-22 12:46
Takvim glupostima se bavi jer nema valjanog argumenta, a pošto je toga svjestan, onda piše gluposti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
156 # Multipraktik ministar, za sve i ništagost 2019-11-22 14:01
Citat Žuti Klik:
Ako se netko osramotio, to si ti koji histeriziraš kad te se opomene zbog sramotne nepismenosti, kao, nije bitno da li je č ili ć. Inače, prezime dotičnog ministra pojavljuje se u medijima u tri varijante, sa č, ć i c. Vrlo važno ...
Upravo tako. Bilo č, ć ili c svi znaju da u Vladi postoje, kako kažu, "oni ministri koji ne rade ništa, a petljaju se u sve, proizvode buku u medijima i odgovaraju na novinarska pitanja praveći se stručnim, ali i nadležnim u svim resorima pritom izvaljujući poprilične gluposti." A takav jedan došao je i na Lošinj da nas uvjeri kako je sve što je vidio na Lošinju jako impresivno. Za njega jedan portal kaže: "Kako tvrde u vladajućoj stranci, u tome je apsolutni prvak ‘’HDZ-ov ministar za sve i ništa’’ Tomislav Ćorić, formalno ministar energetike i zaštite okoliša, a u komunikaciji prema javnosti – stručnjak za sve i svašta, od hrvatskog kreditnog rejtinga, razvoja gospodarstva, zaduživanja i kamatnih stopa, rasterećenja gospodarstva, fiskalnu politiku, izborne rezultate HDZ-a, predviđanje vodostaja rijeka, ali i za brojeve članskih iskaznica ne samo unutar HDZ-a, već i stranačkog partnera HNS-a." ostali biseri tog ministra na
objektivno.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
158 # Kapelijeva parlatinagost 2019-11-22 15:13
Ali Ćorić barem suvislo govori. Govorio je čistu propagandu koja nema veze sa stvarnosti ali je barem imalo glavu i rep i zvučalo suvislo. Za razliku od njega Kapelijevo brbljanje je zvučalo smušeno kao da lopatom nabacuje riječi kako mu padaju na pamet. To što je brbljao teško je prepričati jer bi novu rečenicu započeo bez da bi završio prethodnu. Sjetimo se samo njegovih dugih parlatina na radiju Lošinj. kad bi završio nisi znao o čem je uopće govorio :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
159 # Tko je najzaslužniji?Dinko 2019-11-22 16:00
Nije bolja bila ni Ana. Prvo je rekla „najviše od svega dopustite mi da se zahvalim Ministarstvu turizma, odnosno ministru bez čije podrške sasvim sigurno ne bi realizirali ni turističke projekte, ali ni one iz mnogih drugih resora. Stoga ministre Cappelli, hvala Vam", a zatim da najveća zahvala ide „onima bez kojih ovih projekata ... danas jednostavno ne bi bilo. A to ste vi, drage vijećnice i vijećnici". Možda je od brige za izgled, nastup i koncetriranosti na poziranje zaboravila za koga je rekla da je najzaslužniji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Ministarsko preseravanjeZak 2019-11-26 16:16
Citat gost:
svi znaju da u Vladi postoje, kako kažu, "oni ministri koji ne rade ništa, a petljaju se u sve, proizvode buku u medijima i odgovaraju na novinarska pitanja praveći se stručnim, ali i nadležnim u svim resorima pritom izvaljujući poprilične gluposti." A takav jedan došao je i na Lošinj da nas uvjeri kako je sve što je vidio na Lošinju jako impresivno. Za njega jedan portal kaže: "Kako tvrde u vladajućoj stranci, u tome je apsolutni prvak ‘’HDZ-ov ministar za sve i ništa’’ Tomislav Ćorić, formalno ministar energetike i zaštite okoliša, a u komunikaciji prema javnosti – stručnjak za sve i svašta, od hrvatskog kreditnog rejtinga, razvoja gospodarstva, zaduživanja i kamatnih stopa, rasterećenja gospodarstva, fiskalnu politiku, izborne rezultate HDZ-a, predviđanje vodostaja rijeka, ali i za brojeve članskih iskaznica ne samo unutar HDZ-a, već i stranačkog partnera HNS-a."
Nakon što je posjetio Lošinj radi držanja štange kolegi Kapeliju HDZ-ov ministar za sve i ništa Tomislav Ćorić se prosrao i o učiteljskoj štrajku. Pa je kao ministar zaštite okoliša i energetike izjavio da bi on osobno osobno preispitao zakonitost štrajka i da štrajk ide "u smjeru udara na pozitivne makroekonomske pokazatelje koje smo postigli u posljednjih nekoliko godina" jer da "varijanta u kojoj svatko gleda samo na svoju, a ne širu poziciju, vodi upravo upravo u tom smjeru." A komentirajući to što problem s obrazovnim sindikatima i štrajkom traje već mjesec dana i ne nazire mu se kraj, dupelizački je rekao da je "začuđen strpljenjem koje premijer Plenković ima za ovu cijelu situaciju".
Kapeli bi trebao saznati tko je Ćoriću složio ovo poltronsko sranje da i sebi nađe jednog takvog stručnjaka za smišljanje ulizičkih izjava prije nego što ga s pitanjem o štrajku slučajno zaskoči neki novinar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
133 # ministar na službenom putuWoW 2019-11-26 23:31
A komentirajući to što problem s obrazovnim sindikatima i štrajkom traje već mjesec dana i ne nazire mu se kraj, dupelizački je rekao da je "začuđen strpljenjem koje premijer Plenković ima za ovu cijelu situaciju".

Možda ministar aludira na policijske metode iz Hong Konga?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # Ministar za veličanje i huškanjeMS 2019-11-27 10:21
Citat Zak:
‘’HDZ-ov ministar za sve i ništa’’ Tomislav Ćorić, formalno ministar energetike i zaštite okoliša,
Ministar za veličanje Kapelija i njegove bivše manekenke sada gradonačelnice je rekao da štrajk ide "u smjeru udara na pozitivne makroekonomske pokazatelje koje smo postigli u posljednjih nekoliko godina" jer da "varijanta u kojoj svatko gleda samo na svoju, a ne širu poziciju, vodi upravo upravo u tom smjeru." Onima koji ne govore demagoški, politikantski jezik treba prijevod. Ministar za sve i ništa nas plaši da bi udovoljavanje zahtjevima prosvjetara upropastilo sve što je HDZ postigao u zadnjih nekoliko godina (štogod to bilo) i huška javnost protiv njih jer gledaju samo na svoj materijalni položaj umjesto ne širu poziciju u koju spadaju obveze za isplatu povlaštenih mirovina, zatim braniteljskih mirovina uz povećanje broja branitelja, za kupovinu novih automobila za dužnosnike, a da se o drugim od učiteljskih plaća prečim potrebama ne govori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
304 # hranitelj tuljana 2019-11-27 10:40
Citat MS:
gledaju samo na svoj materijalni položaj umjesto ne širu poziciju u koju spadaju obveze za isplatu povlaštenih mirovina, zatim braniteljskih mirovina uz povećanje broja branitelja, za kupovinu novih automobila za dužnosnike, a da se o drugim od učiteljskih plaća prečim potrebama ne govori.

Da preširok je popis onih na grbači radnog naroda... evo što o tome misli g. Hodak:
direktno.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Dosadno ...MS 2019-11-27 16:18
Citat hranitelj tuljana:
Da preširok je popis onih na grbači radnog naroda... evo što o tome misli g. Hodak:
direktno.hr/.../...
Naslov članka kojeg nam poturaš da skreneš pozornost sa visokoparnog trkeljanja ministra za veličanje Kapelija koji kazuje "Novca za prosvjetare ima, treba ga samo uzeti nevladinim udrugama i mrziteljima Hrvatske" govori da je "g.Hodak" neki poremećeni nacionalist i vjerojatno orbanist. A to znači da tu nama mišljenja nego su prepisne mantre o neprijateljskim udrugama i mrziteljima Hrvatske koje treba staviti van zakona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # „Di ćeš, brate, više na Lošinj ..."Agent WD-40 2020-09-30 09:58
Iz članka Citat:
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (1:18) se pred uzvanicima javno začudio što Cappelli, njegov dragi prijatelj, svakog vikenda odlazi na Lošinj („Di ćeš, brate, više na Lošinj ..."). A onda je, kad je radi ove sjednice po prvi puta i sam došao na Lošinj, zbog onog što je vidio shvatio zašto Cappelii svakog vikenda hrli u Mali Lošinj. To što je vidio opisao je jednom jedinom rječju - impresivno, te se obratio gradonačelnici: „Gradonačelnice, ovo što ste prikazali kroz film ... je impresivno, i ništa više. To što činite zajedno s vašim Gradskim vijećem i suradnicima ... je impresivno". Od srca joj je čestitao, poželio da takva bude i ubuduće i pokaže kako Hrvatska može najbolje moguće. Čestitao je laureatima i ponovio riječi velečasnog Debelića da ovo pozitivno dolazi sa svih strana, ali uglavnom odozgo.
Ministar za veličanje Kapelija i njegove bivše manekenke sada gradonačelnice Tomislav Ćorić se proslavio izjavom o svojim posjetama ilegalnom klubu uhićenog direktora JANAF-a. Ante Tomić piše da je teško reći tko je ispao najveći debil u tom korupcionaškom skandalu, je li to Kovačević s mobitelima koje iz Save vade policijski ronioci, ili Grgić sa svadbenim videom u kojemu mladenka u vjenčanici kuha kavu i postrance se penje na Vespu, ili onaj ministar - a radi se o Kapelijevom frendu Ćoriću - koji je, na novinarsko pitanje je li zbilja ostavljao mobitel na ulazu u privatni klub s vrućom prasetinom, hladnim gemištima, tamburašima, igraćim kartama mađaricama i vrlo mladim seksualnim radnicama iz Srbije, uvrijeđeno podigao bradu i odbrusio: "To nije informacija koju želim podijeliti s hrvatskom javnošću."
vecernji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # "nema hrvatskih plaža"Agent WD-40 2022-02-20 11:09
Citat Agent WD-40:
Iz članka Citat:
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (1:18) se pred uzvanicima javno začudio što Cappelli, njegov dragi prijatelj, svakog vikenda odlazi na Lošinj („Di ćeš, brate, više na Lošinj ..."). A onda je, kad je radi ove sjednice po prvi puta i sam došao na Lošinj, zbog onog što je vidio shvatio zašto Cappelii svakog vikenda hrli u Mali Lošinj. To što je vidio opisao je jednom jedinom rječju - impresivno, te se obratio gradonačelnici: „Gradonačelnice, ovo što ste prikazali kroz film ... je impresivno, i ništa više. To što činite zajedno s vašim Gradskim vijećem i suradnicima ... je impresivno". Od srca joj je čestitao, poželio da takva bude i ubuduće i pokaže kako Hrvatska može najbolje moguće.
Ministar za veličanje Kapelija i njegove bivše manekenke sada gradonačelnice Tomislav Ćorić se proslavio izjavom o svojim posjetama ilegalnom klubu uhićenog direktora JANAF-a. Ante Tomić piše da je teško reći tko je ispao najveći debil u tom korupcionaškom skandalu, je li to Kovačević s mobitelima koje iz Save vade policijski ronioci, ili Grgić sa svadbenim videom u kojemu mladenka u vjenčanici kuha kavu i postrance se penje na Vespu, ili onaj ministar - a radi se o Kapelijevom frendu Ćoriću - koji je, na novinarsko pitanje je li zbilja ostavljao mobitel na ulazu u privatni klub s vrućom prasetinom, hladnim gemištima, tamburašima, igraćim kartama mađaricama i vrlo mladim seksualnim radnicama iz Srbije, uvrijeđeno podigao bradu i odbrusio: "To nije informacija koju želim podijeliti s hrvatskom javnošću."
vecernji.hr/.../...
Kapelijev frend ministar Ćorić i poštovatelj lika i djela Ane Kučić ovih dana bio je zapažen po izjavi Nema hrvatske nafte, hrvatske vode, hrvatskih plaža – one su samo teza koju žele komunicirati neki pojedinci naspram ove tržišne ekonomije jedne moderne malene zemlje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Alternativna istina T. ĆorićaAgent WD-40 2022-09-01 10:42
Citat Agent WD-40:
Citat Agent WD-40:
Iz članka Citat:
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (1:18) se pred uzvanicima javno začudio što Cappelli, njegov dragi prijatelj, svakog vikenda odlazi na Lošinj („Di ćeš, brate, više na Lošinj ...").
Ministar za veličanje Kapelija i njegove bivše manekenke sada gradonačelnice Tomislav Ćorić se proslavio izjavom o svojim posjetama ilegalnom klubu uhićenog direktora JANAF-a... "To nije informacija koju želim podijeliti s hrvatskom javnošću."
vecernji.hr/.../...
Kapelijev frend ministar Ćorić i poštovatelj lika i djela Ane Kučić ovih dana bio je zapažen po izjavi Nema hrvatske nafte, hrvatske vode, hrvatskih plaža – one su samo teza koju žele komunicirati neki pojedinci naspram ove tržišne ekonomije jedne moderne malene zemlje.
Kapelijev prijatelj nekadašnji ministar gospodarstva Tomislav Ćorić od USKOK-a sklonjen u sigurnost i hladovinu Narodne banke s visokom plaćom viceguvernera našao se u fokusu javnosti nakon optužbi bivšeg šefa Nadzornog odbora INA-e Damira Vanđelića. Vanđelić tvrdi da je mailom upoznao Ćorića na to da INA "svake godine gubi 200 milijuna eura", a da ga je tadašnji ministar optužio da politizira. Garijev frend je to demantirao tvrdeći da Vanđelić iznosi "alternativne činjenice". No portal Telegram piše kako je Ćorić već najmanje dva puta ignorirao dopise za koje se kasnije pokazalo da su mogli spriječiti kriminal u institucijama za koje je bio zadužen.
Afera INA nije prvi put da Tomislav Ćorić ignorira mailove kojima se mogao spriječiti kriminal
Ćorić je već najmanje dva put ignorirao dopise za koje se kasnije pokazalo da su mogli spriječiti kriminal u institucijama za koje je bio zadužen
rtl.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Pompozni [cenzurirano]ekgost 2022-09-14 15:10
Citat Agent WD-40:
Kapelijev prijatelj nekadašnji ministar gospodarstva Tomislav Ćorić od USKOK-a sklonjen u sigurnost i hladovinu Narodne banke s visokom plaćom viceguvernera našao se u fokusu javnosti nakon optužbi bivšeg šefa Nadzornog odbora INA-e Damira Vanđelića. Vanđelić tvrdi da je mailom upoznao Ćorića na to da INA "svake godine gubi 200 milijuna eura", a da ga je tadašnji ministar optužio da politizira. Garijev frend je to demantirao tvrdeći da Vanđelić iznosi "alternativne injenice".
Ovaj Garijev prijatelj je i time zaslužio da nosi titulu POMPOZNI [cenzurirano]EK koju mu je dodjelio Domagoj Zovak iz Prime tima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Gari mutikašaKrivinaš 2022-09-15 11:58
Citat gost:
Ovaj Garijev prijatelj je i time zaslužio da nosi titulu POMPOZNI [cenzurirano]EK koju mu je dodjelio Domagoj Zovak iz Prime tima.
Titulu pompozni pi?dek zaslužio je i Gari od nas koji znamo da je ratište vidio samo na TV. A sada se i pred saborom pravio kao da je Domovinski rat proveo na prvoj crti bojišnice.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # BraniteljskiStatus 2022-09-15 17:19
Imati status branitelja i biti branitelj dvije su različite stvari.
Gari je branitelj kao i ovaj što se slika s Anom i kojem je obećala gradske terene na Liškom da može uz svoju nelegalnu vilu hapnuti još love za poticaje.
Gari se bar nije proglasio nesposobnim za rad u domovini, a onda otišao mlatiti lovu na kruzer i tamo biti sposoban za sve osim za ispunjavanje porezne prijave .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
162 # Platio si pa uživajgost 2019-11-22 13:38
Citat hranitelj tuljana:
Nisam toliko dokon da bih gledao video, moram raditi jer ne hranim samo sebe i svoju obitelj nego i svojim porezima pomažem hraniti sve one na proračunu. Eto, toliko.
Trebao bi ga pogledati jer ova fešta demagogije je rađena za tebe i tebi slične da opet glasujete za istu žgadiju. A kad si je svojim porezima već platio šteta je da ne pogledaš. Uživaj. Oni sigurno jesu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
161 # ...Licemjer 2019-11-22 10:41
Šteta što netko nije uletio unutra i ubacio suzavac....onak o iz zajebancije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
595 # Budi pametniji malo ..hranitelj tuljana 2019-11-22 11:12
Citat Licemjer:
Šteta što netko nije uletio unutra i ubacio suzavac....onako iz zajebancije.
Bilo bi šteta kada bi te netko prijavio zbog poticanja na nasilje... onako iz zajebancije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
258 # ...Licemjer 2019-11-22 12:05
Nasilje, odnosno bolje rečeno silovanje je ono što GML provodi nad većinom svojih građana već godinama.
Jedan suzavac ubačen u ovo leglo bio bi jako mala odmazda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
160 # GangBangZT 2019-11-22 14:11
Citat Licemjer:
Nasilje, odnosno bolje rečeno silovanje je ono što GML provodi nad većinom svojih građana već godinama.
Jedan suzavac ubačen u ovo leglo bio bi jako mala odmazda.
Međusobno se pred kamerama i biranom publikom paze, maze i lizuckaju kao u grupnom seksu, a nama će od toga i bez suzavca poteći suze kad ih budale ponovno izaberu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
253 # Festival licemjerja i otvorene manipulacijeježinac 2019-11-23 13:36
Ovo što smo imali vidjeti u prigodi Svetog Martina, dana našega grada je Festival licemjerja i manipulacije, da ne kažem laži i bezobrazluka. Sve na naš račun.Većina građana će se složiti da je naša gradonačelnica više vremena utrošila u organizaciju Dana grada, svoj nastup i imidž, nego li je vremena ukupno utrošila u rješavanju problema građana ovog grada. više je vremena i naših poreznih novaca utrošila na besplodna putovanja, promocije, dodjele izmišljenih zastava i sličnih rekvizita, nego li jeu u gradskoj upravi odradila sati sa svojim građanima. Pa javna je tajna da građane godinama ne prima, nego ih "Uvaljuje" fureštu dogradonačelnik u bez sadržaja i ovlasti. Taj gospodin dogradonačelnik predstavlja najobičniji privjesak i inventar uz lik gradonačelnika, a uz to je i revni povlađivač misli i besmislenih poteza nesuvisle gradonačelnice. Patetika i samodostatnost uz neizrecivu količinu taštine gradonačelnice, velikom meštru od ministra i gostima koji iz pristojnosti i uzusa moraju hvaliti domaćina. Nebitno im je što naša djeca ne idu u školu, što grad ne plaća račune i što objektivno nemožemo zbrojiti 2 suvisla poteza koja je ova gradska vlast povukla u 3 godine mandata. Da podsjetim, gradonačelnica je obećala izgradnju zatvorenog bazena s Jadrankom, gradski stadion, 100 do 150 stanova, kilometre staza za bicikliste, što je samo nova betonizacija i uništavanje okoliša. Uglavnom lupeta, ali ne manje od ministra koji pred 2 godine obećao ACI marinu na Velopinu. Gredonačelnica ne da samo lupeta nego i bezočno laže, jer je sve projekte županije i države, pa i privatne projekte prikazala kao svoje i HDZ-a. Njih dvoje se inače ne podnose, ali u manipulacijama i lažima nema im premca. Stoga će biti zanimljivo kako će u našem gradu proteći predsjednički izbori, jer znamo, koga ministar i gradonačelnica podrže, taj se loše provede.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
144 # Besposleni pozeriBimbo 2019-11-23 17:21
Citat ježinac:
Gredonačelnica ne da samo lupeta nego i bezočno laže, jer je sve projekte županije i države, pa i privatne projekte prikazala kao svoje i HDZ-a. Njih dvoje se inače ne podnose, ali u manipulacijama i lažima nema im premca.
Ali ne propuštaju ni jednu prigodu da poziraju za medije pa makar su samo statisti. Tako i ovdje pri popisivanju ugovora za Mrtvašku. Besposleni pozeri bez značaja i utjecaja na projekt glume važnost za naivne birače. Na ovoj fotki se Kapeli barem ne igra s mobitelom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
139 # Dobro plaćeni licemjeriVS 2019-11-24 08:32
Za stolom idila. Ponosni osmijesi troje pozirajućih statista i ponosna ozbiljnost na licima dvojice potpisnika. A da im se ne vide noge ispod stola bi se bjesomučno međusobno ritali po cjevanicama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
146 # Samo je velečasni Debelić u pravugrešnik 2019-11-23 15:29
Svećenik Tomislav Debelić je jedini u pravu kada kaže da dobrota na ove otoke dolazi s Neba putem kanala svećenika i biskupa, od vrhovnog Dobra, gospodina Isusa. Dakle, ništa od ministra, gradonačelnice ili dogradonačelnik a. Ali, ministar Ćorić, očigledno potpuno neinformiran u turističkom vikend ozračju hvali gradonačelnicu za "impresivan film" koji je prikazala, i ništa više. To što činite zajedno s vašim Gradskim vijećem i suradnicima ... je impresivno". Nas građane ovoga grada baš zanima da nam gradonačelnica kaže s kime ona to surađuje, s kojim građanima kojega grada surađuje i rješava im probleme da joj od srca čestitamo i poželimo da im takva bude i ubuduće, njima a ne nama. Jer nama na Lošinju i tako sve dolazi odozgo, kako reče velečasni. Sva sreća, jer od ovih na vlasti kada bi i nešto očekivali, loše bi se proveli, ali to nam je već poznato na dnevnoj razini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
139 # Podešavanje ogranka HDZ-agost 2019-11-24 16:56
Citat grešnik:
Jer nama na Lošinju i tako sve dolazi odozgo, kako reče velečasni. Sva sreća, jer od ovih na vlasti kada bi i nešto očekivali, loše bi se proveli, ali to nam je već poznato na dnevnoj razini.
Nemaju vremena za građane jer su zauzeti poziranjem i prostrojavanjem za naredne izbore kojima prethode stranački. Dugogodišnji predsjednik lošinjskog HDZ-a nije ispunio Anine želje za udobnom, bezbrižnom kontrolom svih poluga vlasti pa i gradskog odbora stranke. Nakon što si je s pristankom vijećnik GV osnovala jedinstveni upravni odjel da se ne mora baktati s nekoliko pročelnica tako si želi podesiti i stranku. Pa ako se ne bude sama kandidirala za predsjednicu ogranka potrudit će se da bude izabrana osoba od njezinog povjerenja. No Anine namjere u vezi sa strankom mogao bi omesti ministar turizma. Na slučaju Odgojnog doma smo vidjeli da ne odustaje od miješanja u Lošinjska posla, a da želi ostati faktor lokalne politike pokazao je govorom na svečanoj sjednici GV završivši ga vrlo hadezeovski, s rukom na srcu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
232 # Supertalent showpravednik 2019-11-25 09:28
Citat grešnik:
Nas građane ovoga grada baš zanima da nam gradonačelnica kaže s kime ona to surađuje,
Pa zahvalila je Ministarstvu turizma, odnosno ministru bez čije podrške ne bi imalo šta da impresionira ministra Ćorića, dragim vijećnicama i vijećnicima i vrijednim, marljivim, hrabrim, ponosnim, prkosnim, ustrajnim, strpljivim, poniznim i poštenim Otočanima. Časna riječ, sve to je nabrojala, provjerite na videu. Ali nije spomenula najzaslužnije, one koji su osmislili i realizirali ovaj predizborni supertalent show s nastupom političkih zvijezda i njihovih izaslanika.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # snjeguljicabb 2019-11-25 11:43
Citat pravednik:
Pa zahvalila je Ministarstvu turizma, odnosno ministru bez čije podrške ne bi imalo šta da impresionira ministra Ćorića, dragim vijećnicama i vijećnicima i vrijednim, marljivim, hrabrim, ponosnim, prkosnim, ustrajnim, strpljivim, poniznim i poštenim Otočanima. Časna riječ, sve to je nabrojala, provjerite na videu. Ali nije spomenula najzaslužnije, one koji su osmislili i realizirali ovaj predizborni supertalent show s nastupom političkih zvijezda i njihovih izaslanika.
Potpuno si u pravu, ovo je osmislila i realizirala njena glavna PR savjetnica gospođa Bianca Matković. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # Ljubav je na seluJeremija 2019-11-25 15:15
Citat bb:
Citat pravednik:
Pa zahvalila je Ministarstvu turizma, odnosno ministru bez čije podrške ne bi imalo šta da impresionira ministra Ćorića, dragim vijećnicama i vijećnicima i vrijednim, marljivim, hrabrim, ponosnim, prkosnim, ustrajnim, strpljivim, poniznim i poštenim Otočanima. Časna riječ, sve to je nabrojala, provjerite na videu. Ali nije spomenula najzaslužnije, one koji su osmislili i realizirali ovaj predizborni supertalent show s nastupom političkih zvijezda i njihovih izaslanika.
Potpuno si u pravu, ovo je osmislila i realizirala njena glavna PR savjetnica gospođa Bianca Matković. :lol:
A ja mislim da joj je "pomogla" Garijeva savjetnica Barbara jer ovo je više bio Garijev nego Anin šou. Više se hvalilo Garija nego Anu, a nahvalila ga je i sama Ana više nego zapovjednik Škabrnje :P

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Tjedan poziranja vrijedanNN 2019-11-28 17:18
Citat Jeremija:
Potpuno si u pravu, ovo je osmislila i realizirala njena glavna PR savjetnica gospođa Bianca Matković. :lol:
Citat:
A ja mislim da joj je "pomogla" Garijeva savjetnica Barbara jer ovo je više bio Garijev nego Anin šou. Više se hvalilo Garija nego Anu, a nahvalila ga je i sama Ana više nego zapovjednik Škabrnje :P
volim-losinj.org/.../...
Glavna Garijeve savjetnica Barbara Mesić se prije projekta "Anin bulšiti šou" proslavila spektakularnim projektom pod nazivom “Tjedan odmora vrijedan” . Kao glavna savjetnica ministra turizma Garija Cappellija, u srpnju o.g. predstavila je projekt pod nazivom “Tjedan odmora vrijedan”, namijenjen primarno domaćim turistima, ponajviše radi poticanja domaćeg tržišta na turističke aktivnosti u pred i posezoni.

BARBARA MESIĆ PREDLAŽE HRVATSKI FERRAGOSTO U DUGIM KAPUTIMA

Premda se kod nas listopad i ožujak općeprihvaćeno ne povezuju s razdobljem za odmor i užitke, projekt “Tjedan odmora vrijedan” provodio bi se dvaput godišnje, i to upravo tijekom tih dvaju mjeseci. Hrvatski bi građani tada imali priliku posjećivati atraktivne dijelove zemlje po povoljnijim cijenama turističkih ponuda i usluga, od smještaja, preko prijevoza i ugostiteljstva, sve do posjeta nacionalnim parkovima ili kulturnim institucijama. Kako navodi Barbara Mesić u svom završnom obrazloženju novog turističkog kvazi produkta na najvišoj razini – “cilj nam je stvoriti hrvatski ferragosto”, zaključuje veleumno glavna savjetnica ministra turizma. Bilo kako bilo, čini se da će hrvatski građani provoditi svoj ferragosto u dugim kaputima…
panopticum.hr/.../
Nakon predstavljanja tog projekta o njemu se više ništa nije čulo, a uskoro ćemo ući u mjesec prosinac. Ali koga briga. Bila je to dobra prigoda za poziranje, paradiranje pred javnosti i glumatanje da se radi nešto vrlo kreativno.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
252 # gdje mi to živimo?gost 2019-11-23 17:24
Čitam ovaj tekst pa jednostavno ne vjerujem da se to događa na Lošinju. Kakva se to hrpa primitivaca uvukla u gradsku upravu? Je li moguće da su to zastupnici onih koji su ih birali i da većina Lošinjana odobrava ovakav igrokaz??? Odgovor je, vjerojatno, potvrdan jer se ništa pozitivnije ne odvija niti na višim razinama državne uprave (ako izuzmemo Županiju)!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # 76 godina republikegost 2019-11-29 09:51
Bombardiraju nas lošim vijestima o tome kako su stotine tisuća mladih napustili Hrvatsku, kako je ovdje loše i kako ovdje ništa ne valja, a po prvi puta imamo državni proračun „u plusu" i osjećaju se odjeci ulaska u EU: Zasjedanje Europskog parlamenta bit će u našem glavnom gradu, imat ćemo svoje predstavnike i predsjednike odbora u Europskoj komisiji govorio je na Aninom i Garijevom šou bakarski gradonačelnik i saborski zastupnik Tomislav Klarić. Naveoo je sve što se radilo, gradilo i što se trenutno gradi te konstatirao kako Hrvatska plovi punim jedrima u bolju budućnost.

A u povodu današnjeg datuma na koji je prije 76 godina Hrvatska po prvi put u povijesti postala republika podsjetimo se na put koji je prošla i kamo je stigla.


i.imgur.com/KHKXJvR.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Hrvatska plovi punim jedrima u bolju budućnostgost 2019-11-29 17:47
Citat gost:
Hrvatska plovi punim jedrima u bolju budućnost.

i.imgur.com/KHKXJvR.jpg
"Hrvatska djeca su naša budućnost." - Vlada Republike Irske
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Fly Robin FlyKopilot 2019-11-30 08:40
Zato za samo 200€, utorkom sa Krka, četvrtkom i nedjeljom iz Zagreba, imamo jednosmjerne letove za Dublin.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # faraoni na vlastigrađanin 2019-11-29 10:35
Nije mi jasno zašto se gradonačelnica zahvaljuje ministru, a ne Ministarstvu, isto kao što se u ono doba bivši gradonačelnik zavaljivao Sanaderu, a ne Vladi RH.
Zahvala mi djeluje malo preosobno.
Imam dojam da se ponašaju kao faraoni, javnim dobrima se raspolaže kao da su njihova privatna prčija, pa ovisno tko im se više sviđa bez posljedica mogu odlučiti ovako ili onako.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # cigani lete u neboRođo 2019-11-29 15:38
Citat građanin:
Nije mi jasno zašto se gradonačelnica zahvaljuje ministru, a ne Ministarstvu, isto kao što se u ono doba bivši gradonačelnik zavaljivao Sanaderu, a ne Vladi RH.
Zahvala mi djeluje malo preosobno.
Imam dojam da se ponašaju kao faraoni, javnim dobrima se raspolaže kao da su njihova privatna prčija, pa ovisno tko im se više sviđa bez posljedica mogu odlučiti ovako ili onako.
Nisu oni nikakvi faraoni nego bijedni sluge crnog kapitala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
039 # Ministrova lista karijeristaSimpa 2019-11-29 16:34
Citat građanin:
Nije mi jasno zašto se gradonačelnica zahvaljuje ministru, a ne Ministarstvu,
Ulagivala se ministru jer je bio prisutan, a možda ne bi da je znala kako će hvaliti njenoga konkurenta na narednim izborima ako bude istaknuta ministrova lista karijerista
novilist.hr/.../FO1705TI60.jpg


Citat:
Zahvala mi djeluje malo preosobno.
Imam dojam da se ponašaju kao faraoni, javnim dobrima se raspolaže kao da su njihova privatna prčija, pa ovisno tko im se više sviđa bez posljedica mogu odlučiti ovako ili onako.
Javna dobra i jesu njihova privatna prčija, a na ovoj svečanoj sjednici se to vidjelo. Kapeli je govorio kao da je on osobno iz vlastitog džepa Lošinju podario pola milijade kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
038 # Anin adventKinderjaje 2019-12-01 10:02
Citat Simpa:
Javna dobra i jesu njihova privatna prčija, a na ovoj svečanoj sjednici se to vidjelo. Kapeli je govorio kao da je on osobno iz vlastitog džepa Lošinju podario pola milijade kuna.
Zato sada Ana koristit gradski proračun kao svoju prčiju. Kulise za njeno došašće s klizalištem su podignute klizalištem, a uskoro će dijeliti blagdanske darove i srdačne osmijehe, sve plaćeno iz gradskog proračuna.Prošlogodišnji Anin bulšit šou

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Licemjerje, ime ti je AnaBotox 2020-01-07 12:27
Citat Kinderjaje:
Ana koristi gradski proračun kao svoju prčiju. Kulise za njeno došašće s klizalištem su podignute klizalištem, a uskoro će dijeliti blagdanske darove i srdačne osmijehe, sve plaćeno iz gradskog proračuna.
Odlazi adventski cirkus iz našeg malog grada kao slučajno baš na pravoslavni Božić, a gradonačelnica na fejsu licemjerno piše Lošinjankama i Lošinjanima te svima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru želim sretan Božić. Provedite ga u miru i obiteljskom okruženju. Mir Božji, Hristos se rodi. #anakucic #losinj

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Božić(i)Bojana Genov 2020-01-07 13:09
Citat:
Odlazi adventski cirkus iz našeg malog grada kao slučajno baš na pravoslavni Božić, a gradonačelnica na fejsu licemjerno piše Lošinjankama i Lošinjanima te svima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru želim sretan Božić. Provedite ga u miru i obiteljskom okruženju. Mir Božji, Hristos se rodi. #anakucic #losinj

Žalosno je što se iz godine u godinu ponavlja ova slika demontiranja božićnog ugođaja upravo na dan pravoslavnog Božića, kad dio građana slavi isti praznik, samo po drugom kalendaru. Niti jedna vjerska tradicija ne nalaže da se grad ukrasi mjesec dana ranije, nego to nalažu pravila oglašavanja u cilju podizanja potrošačkog raspoloženja, a ipak grad je ukrašen bez obzira na to što se zna da se prema tradiciji bor kiti upravo na Badnjak. Kad je tradicija već pregažena u korist potrošnje, bilo bi u skladu s najvećim humanističkim i vjerskim vrijednostima, kako god bilo, pokazati poštovanje prema onom dijelu sugrađana kojima je danas poseban dan, a ne gurati im pod nos svoja ogoljela stabalca pored kontejnera i mehanizaciju koja odvozi božićne simbole. U čemu je problem da Grad Mali Lošinj sa svojim proračunom od 120 milijuna kuna plati još dan božićnog ugođaja?
Kada se skida bor?
zupa-mertojak.info/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Novac nije u pitanjuBotox 2020-01-07 14:08
Citat Bojana Genov:
U čemu je problem da Grad Mali Lošinj sa svojim proračunom od 120 milijuna kuna plati još dan božićnog ugođaja?
Kada se skida bor?
zupa-mertojak.info/.../...
Problem sigurno nije u novcu, jer u službenom obrazloženju odluke o ukidanju vatrometa piše "naš proračun za 2020. godinu iznosi 127 milijuna kuna i nije nam bio problem izdvojiti i veći iznos za jači vatromet stoga “nedostatak financija” za veći efekt vatrometa se ne može ni uzeti u obzir kao eventualni razlog odustajanja." Novaca ima, pa je očito se radi o licemjerju. Uklanjaju se obilježja katoličkog Božića da zatucani katolici i šovinisti ne pomisle kako se slavi "srpski Božić", a Mir Božji i Hristos se rodi je za pravoslavne i vjerski tolerantne birače. I Ana na šufitu drži sedam zastava :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Veći katolik od papegost 2020-01-07 18:55
Citat Botox:
I Ana na šufitu drži sedam zastava :lol:
Ana hoće da bude veći katolik od pape. Papa Vojtila je u Vatikan bio donio običaj iz svoje domovine, Poljske, koji se održao do danas - Vatikan svoje ukrašene borove drži sve do Svijećnice, 2. veljače.
slobodnadalmacija.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # Hm...hranitelj tuljana 2020-01-07 21:02
Citat gost:
Citat Botox:
I Ana na šufitu drži sedam zastava :lol:
Ana hoće da bude veći katolik od pape. Papa Vojtila je u Vatikan bio donio običaj iz svoje domovine, Poljske, koji se održao do danas - Vatikan svoje ukrašene borove drži sve do Svijećnice, 2. veljače.
slobodnadalmacija.hr/.../...
Zašto se gđa Genov miješa u vjerske blagdane i običaje? I kakve veze ima Lošinj sa pravoslavnim ili nekim drugim Božićem?

Čitamo već mjesec dana posprdne i hostilne komentare o božićnim ukrasima po gradu i sad je od jedanput problem što ta "parada kića" nije ostala još jedan dan više...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # O pravima je riječgost 2020-01-07 21:24
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Citat Botox:
I Ana na šufitu drži sedam zastava :lol:
Ana hoće da bude veći katolik od pape. Papa Vojtila je u Vatikan bio donio običaj iz svoje domovine, Poljske, koji se održao do danas - Vatikan svoje ukrašene borove drži sve do Svijećnice, 2. veljače.
slobodnadalmacija.hr/.../...
Zašto se gđa Genov miješa u vjerske blagdane i običaje? I kakve veze ima Lošinj sa pravoslavnim ili nekim drugim Božićem?
Članak 14. Ustava RH:
Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.
Svi su pred zakonom jednaki.
Članak 17.
Niti u slučaju neposredne opasnosti za opstanak države ne može se ograničiti primjena odredbi Ustava o pravu na život, zabrani mučenja, surovog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja, o pravnoj određenosti kažnjivih djela i kazni, te o slobodi misli, savjesti i vjeroispovijedi.
Članak 39.
Zabranjeno je i kažnjivo svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.
Članak 40.
Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja.
Članak 41.
Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države.
Vjerske zajednice slobodne su, u skladu sa zakonom, javno obavljati vjerske obrede, osnivati škole, učilišta, druge zavode, so­cijalne i dobrotvorne ustanove te upravljati njima, a u svojoj djelatnosti uživaju zaštitu i pomoć države.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # ...hranitelj tuljana 2020-01-07 21:56
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Citat Botox:
I Ana na šufitu drži sedam zastava :lol:
Ana hoće da bude veći katolik od pape. Papa Vojtila je u Vatikan bio donio običaj iz svoje domovine, Poljske, koji se održao do danas - Vatikan svoje ukrašene borove drži sve do Svijećnice, 2. veljače.
slobodnadalmacija.hr/.../...
Zašto se gđa Genov miješa u vjerske blagdane i običaje? I kakve veze ima Lošinj sa pravoslavnim ili nekim drugim Božićem?
Članak 14. Ustava RH:
Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.
Svi su pred zakonom jednaki.
Članak 17.
Niti u slučaju neposredne opasnosti za opstanak države ne može se ograničiti primjena odredbi Ustava o pravu na život, zabrani mučenja, surovog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja, o pravnoj određenosti kažnjivih djela i kazni, te o slobodi misli, savjesti i vjeroispovijedi.
Članak 39.
Zabranjeno je i kažnjivo svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.
Članak 40.
Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja.
Članak 41.
Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države.
Vjerske zajednice slobodne su, u skladu sa zakonom, javno obavljati vjerske obrede, osnivati škole, učilišta, druge zavode, so­cijalne i dobrotvorne ustanove te upravljati njima, a u svojoj djelatnosti uživaju zaštitu i pomoć države.
Vidim da znate koristiti copy/paste a sad da vidim znate li navesti koje je od ovih prava pravoslavne vjerske zajednice prekršeno na Lošinju povodom toga što je Grad skinuo ukrase postavljene povodom KATOLIČKOG Božića i koji se TRADICIONALNO skidaju na katolički blagdan Sv. tri Kralja?!?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # altruizam i egoizamZock 2020-01-08 06:07
Nije sve u Ustavu, nešto je i u dobroj volji i osjećaju za sugrađane drugih vjerskih zajednica.

Dovoljno je pogledati primjer Adventa u Zagrebu koji je svoju manifestaciju zaključio sa jučerašnjim danom u 23 sata.
direktno.hr/.../1076

Ali kad nemaš osjećaja za druge nego samo za sebe i kada ne gledaš dalje od svoga nosa onda to ovako ispadne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # Lijepih li riječi...hranitelj tuljana 2020-01-08 07:31
Citat Zock:
Nije sve u Ustavu, nešto je i u dobroj volji i osjećaju za sugrađane drugih vjerskih zajednica.
Lijepo napisano ali opet kad se sjetim da je to napisano upravo na ovom portalu, gdje se među komentarima moglo pročitati jako puno vrijeđanja sugrađana drugih vjerskih uvjerenja. Ipak, nemirni crv sumnje uvukao se u ove "dobre namjere" koji je primijetio da se vezanu uz vjerska uvjerenja i navale plemenitosti kod komentatora ponavlja obrazac koji se pojavljuje među anonimnim komentarima i u slučaju civilnih ratnih žrtava gdje navale pravednog bijesa i "žrtve su žrtve" pristup dolazi samo u slučaju žrtava točno određene nacionalnosti.. .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Idi tamo gdje je sve po tvomegost 2020-01-08 10:31
Citat hranitelj tuljana:
Citat Zock:
Nije sve u Ustavu, nešto je i u dobroj volji i osjećaju za sugrađane drugih vjerskih zajednica.
Lijepo napisano ali opet kad se sjetim da je to napisano upravo na ovom portalu, gdje se među komentarima moglo pročitati jako puno vrijeđanja sugrađana drugih vjerskih uvjerenja.
To čega si se ti sjetio je tvoja stvar, ali činjenica je da su te lijepe riječi napisane na portalu na kojem ima i stvari radi kojih ti se uvlači nekakav crv sumnje. Mislim da se to zove sloboda govora. Pa ako ti se takav portal ne sviđa nemoj ga posjećivati. Nisi ga platio. Mislim da ćeš malo kome nedostajati.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # O tempora! O mores!Zock 2020-01-08 10:35
Ne znam što se ranije pisalo po ovom portalu, i nije mi jasno zašto se obraćaš portalu kao nekoj AI koja o nekome ili nečemu ima svoje zauvijek nepromjenjivo mišljenje.
Komentare pišu ljudi, koji imaju pravo različito razmišljati, a ovisno o situaciji imaju pravo i promijeniti svoje mišljenje.
Mišljenja sam da treba komentirati postupke, a ne osobe. Pojedina osoba može imati i dobrih i loših odluka. Ako su dobre, treba ih pohvaliti, ako nisu treba ih pokuditi.
Mislim da ne treba nekoga samo hvaliti ili samo kuditi radi toga kako se zove, da li je ili nije član neke političke stranke, nacionalnosti ili vjerskih uvjerenja.

Na primjer, nedavni potez gradonačelnice vezano za vatromet svakako zaslužuje sve pohvale.
Međutim, ukupni dojam je da je totalno "za*rala stvar" (blagi smiješak) kada se otkrilo da je ne samo unaprijed planirala vatromet, nego je čak i dala narudžbenicu za isti, a od kojega je čini se sa gorčinom u srcu i duši morala odustati. Naknadno je građanima pokušala prodati priču u kojoj se prikazuje superheroinom jer se brine za zdravlje životinja, ljudi, energetsku tranziciju i ostalo.
Tako je odluka o ukidanju vatrometu postala sasvim slučajna neplanirana odluka.

Što se tiče Adventa na Lošinju, neki termini su se mogli pokupiti i od Adventa u Zagrebu. Bandić je možda korumpiran, ali nije baš do kraja blesav, i on ima dobrih odluka.

S druge strane, posao oporbe je da kritizira vlast, a posao građana je da kritiziraju i jedne i druge.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Diskriminacija pravoslavacagost 2020-01-08 16:01
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Citat Botox:
I Ana na šufitu drži sedam zastava :lol:
Ana hoće da bude veći katolik od pape. Papa Vojtila je u Vatikan bio donio običaj iz svoje domovine, Poljske, koji se održao do danas - Vatikan svoje ukrašene borove drži sve do Svijećnice, 2. veljače.
slobodnadalmacija.hr/.../...
Zašto se gđa Genov miješa u vjerske blagdane i običaje? I kakve veze ima Lošinj sa pravoslavnim ili nekim drugim Božićem?
Članak 40.
Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja.
Članak 41.
Vjerske zajednice slobodne su, u skladu sa zakonom, javno obavljati vjerske obrede,... a u svojoj djelatnosti uživaju zaštitu i pomoć države.
Vidim da znate koristiti copy/paste a sad da vidim znate li navesti koje je od ovih prava pravoslavne vjerske zajednice prekršeno na Lošinju povodom toga što je Grad skinuo ukrase postavljene povodom KATOLIČKOG Božića i koji se TRADICIONALNO skidaju na katolički blagdan Sv. tri Kralja?!?
Grad s Anom Kučić kao gradonačelnicom na čelu nije u službi samo vjernika katolika i katoličke župe nego svih građana ovog Grada. Među njima su osim katolika, muslimana i bezvjeraca i drugi kršćani pa i pravoslavci kojima ustavom
RH vlas također jamči slobodu vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere, pa i Božića makar bio i prema drugačijem kalendaru. No ako insistiraš na tome da su ukrasi i sav taj vašar postavljeni samo radi katoličkog Božića, pa ih treba ukloniti baš na pravoslavni badnjak, moraš priznati da i financiranje tog hepeninga treba pasti samo na katolike ili katoličku župu, a ne na gradski proračun. To bi bio jedini način da se opravda skidanje božićnih ukrasa na pravoslavni badnjak, a ovako se s pravom može zaključiti da gradonačelnica diskriminira pravoslavce. Pozivanje na tradiciju nastalu s ciljem diskriminacije pravoslavaca je glupo i besmisleno, jer dok lošinjska gradska vlast užurbano uklanja tragove proslave Božića da se ne misli da tamo ima pravoslavaca, u Vatikanu će bor stajati okićen sve do kraja siječnja. Čak i na pravoslavni Božić.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Adventska mamiparaSnob 2020-01-08 09:37
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Citat Botox:
I Ana na šufitu drži sedam zastava :lol:
Ana hoće da bude veći katolik od pape. Papa Vojtila je u Vatikan bio donio običaj iz svoje domovine, Poljske, koji se održao do danas - Vatikan svoje ukrašene borove drži sve do Svijećnice, 2. veljače.
slobodnadalmacija.hr/.../...
Zašto se gđa Genov miješa u vjerske blagdane i običaje? I kakve veze ima Lošinj sa pravoslavnim ili nekim drugim Božićem?
Ako te zaista zanima zašto se gđa Genov miješa u vjerske blagdane i običaje pitaj nju, a ne nas koji o tome možemo samo spekulirati. A pitanje kakve veze ima Lošinj sa pravoslavnim ili nekim drugim Božićem može postaviti samo netko tko misli da su ovi otoci konfesionalno čisti ili da pravoslavci nisu kršćani.Citat:
Čitamo već mjesec dana posprdne i hostilne komentare o božićnim ukrasima po gradu i sad je od jedanput problem što ta "parada kića" nije ostala još jedan dan više...
Budući da svatko ima pravo na uživanje u kiču po svome ukusu, svatko ima pravo i da mu se ruga. Ne samo iz estetskih razloga nego i zato što se na tu paradu kiča (kiča, a ne kića) troši zajednički novac iz proračuna, a prikazuje se kao dar gradske vlasti biračima i njihovoj djeci. Ma tko se ne bi rugao daru koji si dijelom sam platio, a dijelom ga plaćaju oni kojima taj dar ne treba. A zbog sveopće komercijalizaci je vjerskih običaja i ova Lošinjska adventsko-božić na i novogodišnja parada kiča bila više poslovni nego vjerski pothvat koji je nekima poslužio kao prigodna mamipara i dobar izvor profita.
Turistički radnici trljaju ruke: Advent i dočeci podebljali turističke rekorde Kvarnera
novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Turisticki-radnici-trljaju-ruke-Advent-i-doceci-podebljali-turisticke-rekorde-Kvarnera
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # TuljanovoB.N.Z.N. 2020-01-10 10:36
Citat Snob:
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Citat Botox:
I Ana na šufitu drži sedam zastava :lol:
Ana hoće da bude veći katolik od pape. Papa Vojtila je u Vatikan bio donio običaj iz svoje domovine, Poljske, koji se održao do danas - Vatikan svoje ukrašene borove drži sve do Svijećnice, 2. veljače.
slobodnadalmacija.hr/.../...
Zašto se gđa Genov miješa u vjerske blagdane i običaje? I kakve veze ima Lošinj sa pravoslavnim ili nekim drugim Božićem?
Ako te zaista zanima zašto se gđa Genov miješa u vjerske blagdane i običaje pitaj nju, a ne nas koji o tome možemo samo spekulirati.
Nema on muda za takvo što. Plaši se da bi dobio odgovor. Iz istog razloga u odgovorima na svoje komontare okoliša i vrda da izbjegne ono bitno i trolovski zaobilazi temu da vodu navede na svoj mlin kojim melje polupismene komentare umišljenog pseudointelektualca. Inspiraciju i potvrdu ispravnosti svojih eklektičkih desničarsko klerikalnih propovijedi nalazi na portalima iz kategorije Markićkinog portala Narod.hrCitat:
A pitanje kakve veze ima Lošinj sa pravoslavnim ili nekim drugim Božićem može postaviti samo netko tko misli da su ovi otoci konfesionalno čisti ili da pravoslavci nisu kršćani.
Pokazao je da postojanje pravoslavaca na ovom otocima priznaje, ali napisao je da se mi (citiram) Hrvati uopće ne zamaramo što bi o tome mislili Srbi, Grci, Turci ili Egipćani. i da ("mi Hrvati") uopće ne mislimo na njih, ni pozitivno ni negativno. Ali smatra da je sasvim u redu božićne ukrase koje je Grad platio i novcem lošinjskih pravoslavaca, te novce onih katolika koji se zalažu za ekumenizam, ukloniti baš na Božić pravoslavaca, ljudi koji slave rođenje istog Sina Božjeg čije rođenje slave i katolici. Samo prema drugom kalendaru ... a ni po jednom nije rođen baš na taj dan. Taj bahati komentar u ime Hrvata njegove sorte naslovio je uvredljivim naslovom Truć kenj... da bi potvrdio kojem "kulturnom" krugu Hrvata u rečenici "mi Hrvati uopće ne zamaramo što bi o tome mislili Srbi ..." i on pripada. To je onaj krug koji odvratnim komentarima koji uključuju i pozive na ubijanje "troprstih" prema Tuljanovoj tvrdnji ne postoji jer mi Hrvati se uopće ne zamaramo što bi o demonstrativnom skidanju božićnih ukrasa na pravoslavni Božić mislili Srbi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Post festum: Obračungost 2020-01-30 09:29
Citat Snob:
Budući da svatko ima pravo na uživanje u kiču po svome ukusu, svatko ima pravo i da mu se ruga. Ne samo iz estetskih razloga nego i zato što se na tu paradu kiča (kiča, a ne kića) troši zajednički novac iz proračuna, a prikazuje se kao dar gradske vlasti biračima i njihovoj djeci. Ma tko se ne bi rugao daru koji si dijelom sam platio, a dijelom ga plaćaju oni kojima taj dar ne treba. A zbog sveopće komercijalizacije vjerskih običaja i ova Lošinjska adventsko-božićna i novogodišnja parada kiča bila više poslovni nego vjerski pothvat koji je nekima poslužio kao prigodna mamipara i dobar izvor profita.
Turistički radnici trljaju ruke: Advent i dočeci podebljali turističke rekorde Kvarnera
novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Turisticki-radnici-trljaju-ruke-Advent-i-doceci-podebljali-turisticke-rekorde-Kvarnera
Ne želim se nikome i ničemu rugati niti prigovarati, ali me zanima kako su dodjeljivane kućice pod šatorom i koliko je Grad koštalo postavljanje šatora, tko je platio šator DND-a i koliko je stajalo postavljanje i održavanje klizališta na glavnom trgu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kruha i igarajeremija 2020-01-31 09:53
Citat gost:
Ne želim se nikome i ničemu rugati niti prigovarati, ali me zanima kako su dodjeljivane kućice pod šatorom i koliko je Grad koštalo postavljanje šatora, tko je platio šator DND-a i koliko je stajalo postavljanje i održavanje klizališta na glavnom trgu.
Bilo bi zanimljivo saznati i koliko je (ako je) naplaćeno za najam kućica. Iz razlike bi saznali koliko smo platili za Aninu predizbornu promidžbu da ju opet izaberemo. Jer Advent nije bio samo vjerski blagdan i prilika za zaradu nego i ješka za glasove birača.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ZalosnoKako kome? 2020-01-08 07:19
Po meni je žalosnije što se ponovno laže. Kako mislite iz godine u godinu?
Zar nije svake godine Grad bio ukrasen do 14.sijecnja jer je Advent započinjao 14.og? Ovo je prva godina da Advent na Lošinju traje od 06.12-06.01.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
43 # aloevera 2020-01-09 03:20
Citat Kako kome?:
Po meni je žalosnije što se ponovno laže. Kako mislite iz godine u godinu?
Zar nije svake godine Grad bio ukrasen do 14.sijecnja jer je Advent započinjao 14.og? Ovo je prva godina da Advent na Lošinju traje od 06.12-06.01.
nisam stručnjak, može li mi netko pojasniti u skladu sa kojim vjerskim običajima Advent na Lošinju mora trajati od 6.12 do 6.1. ili od 14.12. do 14.1, kada u Zagrebu 100 metara od Kaptola traje od 30.11. do 7.1.?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ###Kibi Dabi 2020-01-09 17:15
Citat vera:
Citat Kako kome?:
Po meni je žalosnije što se ponovno laže. Kako mislite iz godine u godinu?
Zar nije svake godine Grad bio ukrasen do 14.sijecnja jer je Advent započinjao 14.og? Ovo je prva godina da Advent na Lošinju traje od 06.12-06.01.
nisam stručnjak, može li mi netko pojasniti u skladu sa kojim vjerskim običajima Advent na Lošinju mora trajati od 6.12 do 6.1. ili od 14.12. do 14.1, kada u Zagrebu 100 metara od Kaptola traje od 30.11. do 7.1.?
Nisam ni ja stručnjak, ali mislim da nema veze sa vjerskim običajima nego sa lokalnim šerifima i ovcama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Papskiji od papegost 2020-01-09 17:46
Citat Kibi Dabi:
Citat vera:
Citat Kako kome?:
Po meni je žalosnije što se ponovno laže. Kako mislite iz godine u godinu?
Zar nije svake godine Grad bio ukrasen do 14.sijecnja jer je Advent započinjao 14.og? Ovo je prva godina da Advent na Lošinju traje od 06.12-06.01.
nisam stručnjak, može li mi netko pojasniti u skladu sa kojim vjerskim običajima Advent na Lošinju mora trajati od 6.12 do 6.1. ili od 14.12. do 14.1, kada u Zagrebu 100 metara od Kaptola traje od 30.11. do 7.1.?
Nisam ni ja stručnjak, ali mislim da nema veze sa vjerskim običajima nego sa lokalnim šerifima i ovcama.
Vjerski običaji i tradicije su različiti, a različiti su i lokaalni šerifi. Lokalni šerif Grada Zagreba se povodi za Kaptolom pa vašar zatvara na pravoslavni Badnjak, a država Vatikan za svetim ocem papom. "Vatikan svoje ukrašene borove drži sve do Svijećnice, 2. veljače. Ukratko, pravila o skidanju božićnih ukrasa nema, pa tko voli - neka mu svijetli do Uskrsa! Nitko mu ne može reći da je krivovjeran, piše Slobodna Dalmacija." Bandić i naša Ana žele biti papskiji od pape :cry:
urednik.dubrovacki.hr/moskar/zabava/clanak/id/641551/kad-raskititi-bor-kakvo-je-pravilo-u-vatikan-donio-papa-vojtila
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # Jesam li blizu?hranitelj tuljana 2020-01-09 18:56
Citat gost:
Citat Kibi Dabi:
Citat vera:
Citat Kako kome?:
Po meni je žalosnije što se ponovno laže. Kako mislite iz godine u godinu?
Zar nije svake godine Grad bio ukrasen do 14.sijecnja jer je Advent započinjao 14.og? Ovo je prva godina da Advent na Lošinju traje od 06.12-06.01.
nisam stručnjak, može li mi netko pojasniti u skladu sa kojim vjerskim običajima Advent na Lošinju mora trajati od 6.12 do 6.1. ili od 14.12. do 14.1, kada u Zagrebu 100 metara od Kaptola traje od 30.11. do 7.1.?
Nisam ni ja stručnjak, ali mislim da nema veze sa vjerskim običajima nego sa lokalnim šerifima i ovcama.
Vjerski običaji i tradicije su različiti, a različiti su i lokaalni šerifi. Lokalni šerif Grada Zagreba se povodi za Kaptolom pa vašar zatvara na pravoslavni Badnjak, a država Vatikan za svetim ocem papom. "Vatikan svoje ukrašene borove drži sve do Svijećnice, 2. veljače. Ukratko, pravila o skidanju božićnih ukrasa nema, pa tko voli - neka mu svijetli do Uskrsa! Nitko mu ne može reći da je krivovjeran, piše Slobodna Dalmacija." Bandić i naša Ana žele biti papskiji od pape :cry:
urednik.dubrovacki.hr/moskar/zabava/clanak/id/641551/kad-raskititi-bor-kakvo-je-pravilo-u-vatikan-donio-papa-vojtila
Ono kad ateisti već danima raspravljaju o kićenju bora...
...nego imate li neki dokaz da su umrasi skinuti baš iz neprijateljstva prema pravoslavcima ili nekoj drugoj konfesiji (mada budimo iskreni, za druge konfesije mislim da vas je baš briga) ili trolate bez veze?
Činjenica jest da na našem otoku ima ljudi različite pripadnosti i nitko nema zbog toga problema. Pa tako ni pravoslavnim vjernicima nitko ne pravi probleme.
Ali gdje nema "problema" ne treba ni "zaštitnika" stoga treba bar jednoj a poželjno više manjina usaditi osjećaj ugroženosti ili zavjere većinskog naroda, je li tako?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Gradonačelnička nezabludivostAB 2020-01-09 19:45
Citat hranitelj tuljana:
Ono kad ateisti već danima raspravljaju o kićenju bora...
A ti, naravno, pouzdano znaš da raspravljaju ateisti. Sigurno misliš da jedino ateisti mogu sumnjati u nezabludivost (nepogrješivost )Ane Kučić kao gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ###Kibi Dabi 2020-01-09 20:12
Ono kad tuljan danima priča o katolicima, pravoslavcima i ateistima, umjesto da konačno objasni razlike u datumima početka i kraja Adventa u Zagrebu i Adventa na Lošinju.

www.adventzagreb.hr/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Nisam ni mislio da je opravdanohranitelj tuljana 2020-01-09 20:56
Citat Kibi Dabi:
Ono kad tuljan danima priča o katolicima, pravoslavcima i ateistima, umjesto da konačno objasni razlike u datumima početka i kraja Adventa u Zagrebu i Adventa na Lošinju.
www.adventzagreb.hr/
Zar je Zagreb neko mjerilo koje se mora u svemu kopirati? "Advent" u (stavi grad po izboru) je komercijalno zabavni sadržaj koji u različitim gradovima različito traje i u pravilu je poprilično svjetovni događaj koji je blago naslonjen na katoličju tradiciju iako je u pravilu pokušava u većoj mjeri prikriti tako da izbjegava katoličke simbole a bazira se na svjetovnim (sanjke, Djed Mraz, ukrasi u obliku pahuljica, orašari...).
Ne znam koliko pravoslavci drže do nabrojanih simbola konzumerizma, ali pažljivim čitanjem komentara nisam našao ni jedan koji bi napisala pravoslavna osoba a koji navodi da ju je skidanje ukrasa uvrijedilo. Što znači ili da ih nije uvrijedilo, ili ne zalaze na portal ili ih jednostavno nije briga.
Također, pažljivim išćitavanjem nisam uspio naći dokaz zle namjere gradske vlasti prema spomenutim vjernicima.
Vjerujem da ga neću ni dobiti jer ga nema. Tek žalosno jeftino politikanstvo i potkusurivanje inače nepostojeće međunacionalne i međukonfesional ne tenzije na našem lijepom otoku... Žalosno je da pojedini komentatori tako koriste naše sugrađane koji koriste stariji kalendar, cinično se prikazujući njihovim "zaštitnicima".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ###Kibi Dabi 2020-01-09 21:19
Zapetljao si se u tu svoju priču više nego lošinjska Kolinda u priču o vatrometu.
Tamo negdje prija 2 dana si napisao:
Citat:
Vidim da znate koristiti copy/paste a sad da vidim znate li navesti koje je od ovih prava pravoslavne vjerske zajednice prekršeno na Lošinju povodom toga što je Grad skinuo ukrase postavljene povodom KATOLIČKOG Božića i koji se TRADICIONALNO skidaju na katolički blagdan Sv. tri Kralja?!?
Sada pišeš da ne treba u svemu kopirati Zagreb, a ukrasi se navodno i u Zagrebu i na Lošinju TRADICIONALNO skidaju na katolički blagdan Sv. tri Kralja? Ili je naša Kolinda veći vjernik od Bozanića?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ovo ne bi pojeo ni pas s maslomGuest 2020-01-09 21:51
Prvo tvrdi da su ukrasi postavljeni povodom katoličkog Božića i da se isti tradicionalno skidaju na katolički blagdan Sveta tri kralja, a sada tvrdi da je Advent samo blago naslonjen na katoličku
tradiciju i da može trajati kako u kojem gradu. Daj se više odluči!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # Truć kenj...hranitelj tuljana 2020-01-09 21:57
Citat Guest:
Prvo tvrdi da su ukrasi postavljeni povodom katoličkog Božića i da se isti tradicionalno skidaju na katolički blagdan Sveta tri kralja, a sada tvrdi da je Advent samo blago naslonjen na katoličku
tradiciju i da može trajati kako u kojem gradu. Daj se više odluči!
Pisao sam općenito o hrvatskim katoličkim običajima. Znam da vi to ne možete znati ali katolici tradicionalno u svojim kućama bor kite na Badnjak a raskićuju na Sv. tri Kralja. Pritom se mi Hrvati uopće ne zamaramo što bi o tome mislili Srbi, Grci, Turci ili Egipćani. Uopće ne mislimo na njih, ni pozitivno ni negativno.

Nego, gdje je dokaz zlonamjernog skidanja ukrasa od strane GML? Ništa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # pogubio si seGuest 2020-01-09 22:06
Tema je bila skidanje ukrasa u gradu, a ti si to pogrešno izjednačio sa skidanjem bora po kućama.
Sada priznaješ da Advent može trajati kako gdje.
Truć kenj...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # Još ništa? Papala maca?hranitelj tuljana 2020-01-09 22:18
Citat Guest:
Tema je bila skidanje ukrasa u gradu, a ti si to pogrešno izjednačio sa skidanjem bora po kućama.
Sada priznaješ da Advent može trajati kako gdje.
Truć kenj...
Gdje je dokaz da su ukrasi skinuti zbog neprijateljstva prema pravoslavcima?
Teret dokaza je na onom tko iznosi tvrdnju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...Guest 2020-01-09 22:24
Ja to nisam ni tvrdio.
Mene zanima tvoja argumentacija da Advent mora završiti istovremeno sa skidanjem bora po kućama.
Ništa više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # AbNormalno 2019-12-02 10:35
Ona dijeli, a mi plaćamo! Tako se aktualna vlast odnosi od malih stvari (poklona) pa do velikih stvari (nekretnine, planovi, proračuni...) a sve preko naše grbače. Jadan onaj koji se raduje poklončiću kojeg je ionako sam platio...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # ne vjeruj Danajcima ni kad darove noseorson 2019-12-02 11:38
Citat Normalno:
Ona dijeli, a mi plaćamo! Tako se aktualna vlast odnosi od malih stvari (poklona) pa do velikih stvari (nekretnine, planovi, proračuni...) a sve preko naše grbače. Jadan onaj koji se raduje poklončiću kojeg je ionako sam platio...
Zašto bi se radovali ? Nisu lošinjani blesavi da se vesele malim stvarima ! :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # zna seDOSTA rasipanja love 2019-12-02 13:31
Citat orson:
Citat Normalno:
Ona dijeli, a mi plaćamo! Tako se aktualna vlast odnosi od malih stvari (poklona) pa do velikih stvari (nekretnine, planovi, proračuni...) a sve preko naše grbače. Jadan onaj koji se raduje poklončiću kojeg je ionako sam platio...
Zašto bi se radovali ? Nisu lošinjani blesavi da se vesele malim stvarima ! :P
A PETAR GRAŠO 250.000,00 KUNA.....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # AbNormalno 2019-12-02 10:43
Ono na trgu je rasipanje novaca, Potemkinovo selo, van centra smrad kanalizacije i pančofi na sve strane... Bit će da one 4 svijeće na fontani simboliziraju falusne nagrade za drage građane kako ih sama naziva prkosne, ustrajne, marljive i ostale epitete da ne nabrajam. Ecco vi ca**o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # Falusi na dar poniznim LošinjanimaAgent 000 2019-12-02 14:47
Citat Normalno:
Ono na trgu je rasipanje novaca, Potemkinovo selo, van centra smrad kanalizacije i pančofi na sve strane... Bit će da one 4 svijeće na fontani simboliziraju falusne nagrade za drage građane kako ih sama naziva prkosne, ustrajne, marljive i ostale epitete da ne nabrajam. Ecco vi ca**o
Falusni simboli položaja poniznih, strpljivih Lošinjana koji s psećim pogledima zahvalnosti nasmješenoj gradonačelnici primaju darove. Koje je ona platila njihovim novcem.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Adventski biznisgost 2019-12-02 18:13
Citat Agent 000:
Citat Normalno:
Ono na trgu je rasipanje novaca, Potemkinovo selo, van centra smrad kanalizacije i pančofi na sve strane... Bit će da one 4 svijeće na fontani simboliziraju falusne nagrade za drage građane kako ih sama naziva prkosne, ustrajne, marljive i ostale epitete da ne nabrajam. Ecco vi ca**o
Falusni simboli položaja poniznih, strpljivih Lošinjana koji s psećim pogledima zahvalnosti nasmješenoj gradonačelnici primaju darove koje je ona platila njihovim novcem.

Istovjetne falusne simbole kakve imamo u Malom Lošinju građanima pokazuje i zagrebački gradonačelnik Bandić, uzor svim hrvatskim gradonačelnicim a :lol:ADVENTSKI OLIGARSI Ako postoji netko tko dosad nije shvatio kako funkcionira hrvatski ortački kapitalizam - evo ga!
www.jutarnji.hr/.../9683659
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kraljica adventagost 2020-01-02 09:16
Imali smo adventske svijeće kao Bandić a kako je s kućicama? Da li smo imali i kraljeve (kraljice) adventa kao Zagreb? Da li su bile na natječaju ili ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Tko ima koncesija za advent?Koncesionar 2020-01-07 10:20
Citat gost:
Imali smo adventske svijeće kao Bandić a kako je s kućicama? Da li smo imali i kraljeve (kraljice) adventa kao Zagreb? Da li su bile na natječaju ili ...
„Vaše želje su na našim policama“ reklamni je slogan jednog trgovačkog lanca uoči Božića. Jesmo li pali toliko nisko da se naše želje mogu kupiti, i to na policama nekog opskurnog dućana?
Taj reklamni slogan najbolje odražava konzumerističku kulturu suvremenog svijeta koja čovjeka u doslovnom smislu svodi na kupca, potrošača. Ona čovjeka depersonalizira – on, dakle, nije osoba, nego tek jedan od mnogih „potrošača“. Svi smo u većoj ili manjoj mjeri „žrtve“ marketinški upakiranih obećanja o „ispunjenju naših želja“. Suvremeni svijet i naši odnosi u njemu funkcioniraju kao ogromni supermarket u kojem vrlo često uzaludno tražimo ispunjenje svojih želja na „policama“.
lupiga.com/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Tko vas ne zna...hranitelj tuljana 2020-01-07 21:04
Citat Agent 000:
Citat Normalno:
Ono na trgu je rasipanje novaca, Potemkinovo selo, van centra smrad kanalizacije i pančofi na sve strane... Bit će da one 4 svijeće na fontani simboliziraju falusne nagrade za drage građane kako ih sama naziva prkosne, ustrajne, marljive i ostale epitete da ne nabrajam. Ecco vi ca**o
Falusni simboli položaja poniznih, strpljivih Lošinjana koji s psećim pogledima zahvalnosti nasmješenoj gradonačelnici primaju darove. Koje je ona platila njihovim novcem.

E nemojte tako, sad je odjedanput problem što se "falusni simboli" toliko prezreni od "komentatora" skidaju dan ranije...
Što kažu Novosti o falusnim simbolima na Lošinju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Falusni simboli samo za katolikeEmaus 2020-01-08 09:57
Citat hranitelj tuljana:
Citat Agent 000:
Citat Normalno:
Ono na trgu je rasipanje novaca, Potemkinovo selo, van centra smrad kanalizacije i pančofi na sve strane... Bit će da one 4 svijeće na fontani simboliziraju falusne nagrade za drage građane kako ih sama naziva prkosne, ustrajne, marljive i ostale epitete da ne nabrajam. Ecco vi ca**o
Falusni simboli položaja poniznih, strpljivih Lošinjana koji s psećim pogledima zahvalnosti nasmješenoj gradonačelnici primaju darove. Koje je ona platila njihovim novcem.

E nemojte tako, sad je odjedanput problem što se "falusni simboli" toliko prezreni od "komentatora" skidaju dan ranije...
Što kažu Novosti o falusnim simbolima na Lošinju?
Ne znam što kažu novosti, ali po meni nije ih trebalo skidati da se napakosti kršćanima koji Isusov rođendan slave na krivi datum, a zovu se paravoslavci. I oni su ponizni, strpljivi Lošinjani čijim novce je gradonačelnica platila postavljanje tih falusnih simbola.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # Profesionalna ugrozahranitelj tuljana 2020-01-08 15:10
Citat Emaus:
Ne znam što kažu novosti, ali po meni nije ih trebalo skidati da se napakosti kršćanima koji Isusov rođendan slave na krivi datum, a zovu se paravoslavci. I oni su ponizni, strpljivi Lošinjani čijim novce je gradonačelnica platila postavljanje tih falusnih simbola.
Ja se neću obazirati na obilje grešaka u tekstu, ipak me zasmetalo ovo "krivi datum". NE, ljudi koji slave po starom kalendaru ne slave Božić na krivi datum. Taj datum za njih je pravi.

Nisam siguran koliko naših sugrađana srpske nacionalnosti zaista spada u pravoslavne vjernike jer one koje ja znam (a radi se najčešće o vrijednim članovima zajednice) te vjerske stvari ne zanimaju previše. Jedna gospođa deklarirana ateistica, sumnjam da ona slavi porođenje Hristovo...

Drugo, vi ste jasno naznačili da je razlog skidanja ukrasa "da se napakosti".

Zašto mislite da stvari koje katolici rade, rade da napakoste nekome. Moguće je da sudite prema sebi, tj. da projicirate.

Ako je "advent" trajao mjesec dana, a započeo 6.12. logično je da je i završio 6. u mjesecu. Započeo je na Sv. Nikolu.

Moram te razočarati kao vjernik, znam da smo vam mi nerazumljivi i da nas prezirete, ali mi svoje blagdane slavimo zbog nas i onoga što nam predstavljaju.
Ne bavimo se pritom mišlju da nekom "napakostimo".

Uostalom, netko je gore stavio isječak iz Ustava, pročitajte lijepo, i mi katolici imamo pravo slaviti što želimo i kada želimo, Ustav ne vrijedi samo za pravoslavne vjernike.

Dojma sam da želite tek stvoriti dojam stalne ugroze i međuvjerske/međ unacionalne napetosti. Od toga naime neki jako lijepo žive...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Zavijanje s vukovimaEmaus 2020-01-08 16:57
Citat hranitelj tuljana:
Dojma sam da želite tek stvoriti dojam stalne ugroze i međuvjerske/međunacionalne napetosti. Od toga naime neki jako lijepo žive...
A ja sam dojma da si ti uvidio kako si pokakao dasku, pa sad razmazuješ misleći da ćeš to sakriti. Umjesto da se bavim tvojim prenemaganjem C/P ću ti fb status jedne prijateljice:

Dragi moji prijatelji !
Sa velikom tugom u srcu moram ovo reći: upravo sam danas obrisala jednu "prijateljicu" koja se zgražava da joj bor bude i danas okićen,jer je pravoslavni Božić. Ne želim u svom okruženju ljude koji su isključivi i samo je njihovo dobro, ma kojoj strani pripadali. Molim vas,ako ste takvi da se sami skinete sa liste mojih tzv prijatelja.
Ja sam sretna i ponosna što imam prijatelje posvuda i to ljude koji vole ljude, životinje i prirodu. To mi je najbitnije kod čovjeka. Ne mora imati sve ovo, ali čovjek koji podcjenjuje oni koji nisu iste nacije, boje kože ili vjere kao on, za mene nije čovjek. Samo njegova figura.
Slično mislim i za ove izbore. HDZ ili SDP ili nešto treće, ne smije biti razlog za netrpeljivost među biračima koji nisu isto birali. Imamo pravo birati bez da nas se kritizira.
Imamo pravo biti bilo koje vjere ili ateisti.
Eto...To bi bile neke osnovne civilizacijske norme.
Ako ne možete podnijeti različitost, obrisati ću vas čim to vidim. Obrisala sam već prije par takvih ljudi i jednu ženu danas. Hvala ako se sami maknete.

Post je dobio 170 lajkova, a u 130 komentara nema ni jednog negativnog.

Nasumičnim izborom šaljem jedan komentar: Ja svoga necu raskitit do Fašnika, bogami se namučih dok ga nakitih! a i baš mi je lijep! Inače u Crkvama je sluzbeno do 12.01. Moj sin na Tri kralja ima rođendan pa ja navecer upalim lampice po balkonima! Obozavam Božić i tek sad mogu uživat u njemu (kada sve feste prodju) pa nek mi sude! Živjeli svi - nasi/vasi!

PS
Tvoja izjava "Moram te razočarati kao vjernik, znam da smo vam mi nerazumljivi i da nas prezirete, ali mi svoje blagdane slavimo zbog nas i onoga što nam predstavljaju." pokazuje da ti je vjera robna deklaracija pod kojom se prodaješ radi ovozemaljskih interesa u političkom okolišu koji nagrađuje oportunizam i konformizam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Predizborni adventski cirkusZli zec 2019-12-08 09:33
Citat Normalno:
Ono na trgu je rasipanje novaca, Potemkinovo selo, van centra smrad kanalizacije i pančofi na sve strane... Bit će da one 4 svijeće na fontani simboliziraju falusne nagrade za drage građane kako ih sama naziva prkosne, ustrajne, marljive i ostale epitete da ne nabrajam. Ecco vi ca**o
Ne, to nije rasipanje novca. To je pametno ulaganje u predizbornu kampanju s ciljem ostanka na vlasti. Uz pristanak naših zastupnika u gradskom vijeću Ana Kučić i Anto Nedić troše dobar komad gradskog proračune na blještavu cirkusku iluminaciju centra grada u okviru priredbe "Advent na Lošinju". Unajmili su i pjevača a sigurno će biti vatromet i neizostavno dijeljenje darova. Biračima na koje naša lokalna maloselska politička "elita" računa mirisi iz ugostiteljskih kućica će prigušiti smrad kanalizacije, a osvjetljenje na trgu zaslijepiti da ne vide smeće po mračnim nedovoljno osvjetljenim mjestima u gradu. Ne podcjenjuj glupost prosječnog birača :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Ima se, može seasdf 2019-12-08 16:42
Citat Zli zec:
Citat Normalno:
Ono na trgu je rasipanje novaca, Potemkinovo selo, van centra smrad kanalizacije i pančofi na sve strane... Bit će da one 4 svijeće na fontani simboliziraju falusne nagrade za drage građane kako ih sama naziva prkosne, ustrajne, marljive i ostale epitete da ne nabrajam. Ecco vi ca**o
Ne, to nije rasipanje novca. To je pametno ulaganje u predizbornu kampanju s ciljem ostanka na vlasti. Uz pristanak naših zastupnika u gradskom vijeću Ana Kučić i Anto Nedić troše dobar komad gradskog proračune na blještavu cirkusku iluminaciju centra grada u okviru priredbe "Advent na Lošinju". Unajmili su i pjevača a sigurno će biti vatromet i neizostavno dijeljenje darova. Biračima na koje naša lokalna maloselska politička "elita" računa mirisi iz ugostiteljskih kućica će prigušiti smrad kanalizacije, a osvjetljenje na trgu zaslijepiti da ne vide smeće po mračnim nedovoljno osvjetljenim mjestima u gradu. Ne podcjenjuj glupost prosječnog birača :lol:
Troškovima predizbornog adventa treba dodati i klizalište. Na otoci.net piše da će biti besplatno korištenje svakodnevno tijekom prosinca i u prvim danima siječnja. Znači Ana je unajmila kompletno klizalište na mjesec dana da ovim darom zadivi roditelje, a to ćemo skupa sa troškom struje za pravljenje leda mi svi platiti.
otoci.net/index.php/u-razno/10364-otvoren-advent-na-losinju-i-klizaliste
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Selo moje maloVeloselac 2019-12-10 18:02
Ali Ana zato štedi na manjim mjestima gdje je manje birača. Pa je Mjesni odbor Veli Lošinj zbog mnogih kritika gradonačelnici postavio javni upit s fotografijama objavljen na fejsu Mjesnog odbora:

Moramo se osvrnuti na ovogodišnje, nazovi, kićenje Velog Lošinja. Svake godine je sve jadnije i jadnije. Ovim putem pitamo Grad da nam kaže tko je odgovoran za ovogodišnje “kićenje”? Ukrasi su kao da su nađeni na otpadu i povješani po Velom Lošinju. Obješeni su pored javne rasvjete i niti se ne primijete. Na jednoj slici se vidi da su obješeni pored javne rasvjete koja ne radi, mogli su odmah i zamijeniti žarulju. Koga vi plačate našim novcem??? Ukrasi sa lampicama koje polovično rade. Veli Lošinj ovakvo što ne zaslužuje i zahtijevamo da se hitno dostojanstvenij e ukrasi. Ne tražimo da bude kao u Malom Lošinju, ali ovako nešto je zaista ponižavajuće. Zar Vas nije niti malo sram?

www.facebook.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ...Licemjer 2019-12-10 23:32
Otkako je Franko izgubio MO, Veli za Anu ne postoji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # nema pitanjaTTY 2019-12-04 16:23
otoci.net/.../...


došli samo zaposlenici grada

uopće me ne čudi

nema građana, nema pitanja, nema komunikacije

što god radio, uvijek ti svira isti radio

samo se pitam do kad će to ovako

građani nisu nezainteresiran i, nego im je dosta ove jednosmjerne vlasti

pogledaš dvije tri sjednice gradskog vijeća i dođe ti zlo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Jednosmjerna vlastMolekularni ventrilokvist 2019-12-04 17:11
Citat TTY:
otoci.net/.../...
došli samo zaposlenici grada
nema građana, nema pitanja, nema komunikacije
građani nisu nezainteresirani, nego im je dosta ove jednosmjerne vlasti
Građanima je pun kufer prezentacija i manifestacija, Aninih govorancija, njenog fejsbučenja, poziranja, gestikuliranja i zgražanja "zašto baš sada?"S njenog fejsa saznajemo sve važno od važnijeg: da se Miss Hrvatske Katarina Mamić predstavlja svijetu videom koji je dijelom sniman na Lošinju ❤️ #anakucic #visitlosinj #croatiafullofl ife #losinj (jako važno) da se povodom blagdana Sv. Andrije, u Punti Križa održala tradicionalna proslava. Nakon mise u 17,00 sati, druženje se nastavilo u osnovnoj školi u gastro ponudu i harmoniku (još važnije!) i da je upaljena prva svijeća na adventskom vijencu na Trgu! Svečano otvorenje Adventa na Lošinju je idući petak, 06. prosinca u 19,00 sati! #anakucic #losinj #visitlosinj ... ( ma nema važnijeg na svijetu!). Jednosmjerna vlast, odozgo prema nama dolje, voli isto takvu jednosmernu komunikaciju. Odozgo prema dolje, ali ne želi čuti glasove odozdo prema gore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # lošinjfulloflif ebingo 2019-12-05 11:47
Citat Molekularni ventrilokvist:
Građanima je pun kufer prezentacija i manifestacija, Aninih govorancija, njenog fejsbučenja, poziranja, gestikuliranja i zgražanja "zašto baš sada?"S njenog fejsa saznajemo sve važno od važnijeg: da se Miss Hrvatske Katarina Mamić predstavlja svijetu videom koji je dijelom sniman na Lošinju ❤️
Uskoro ćemo saznati koliko HDZ ima glasača na Lošinju. Ako Kolinda ne dobije najviše glasova na predstojećim predsjedničkim izborima mogu polako početi pakirat kofere.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Lažeš, Kolinda!VT 2019-12-10 18:42
Jučerašnja epizoda satiričke emisije Prime Time na N1 TV bila je objavljena na Youtube ali je ubrzo skinuta zbog "govora mržnje". Budući da je glavni predmet opravdane sprdnje bilo gluparenje HDZ-ove kandidatkinje partija je mobilizirala vojsku trolova koji su organizirano, mnogobrojnim lažnim profilima prijavljivali sadržaj kao govor mržnje, a komentarima stvarali lažno javno mnijenje.
Ovaj snimak lažnog obećanja kokoši s Pantovčaka trebao je zbog zavaravanja javnosti biti odavno uklonjan.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Neumoljiv razultat 2:1gost 2020-01-08 10:12
Citat bingo:
Citat Molekularni ventrilokvist:
Građanima je pun kufer prezentacija i manifestacija, Aninih govorancija, njenog fejsbučenja, poziranja, gestikuliranja i zgražanja "zašto baš sada?"S njenog fejsa saznajemo sve važno od važnijeg: da se Miss Hrvatske Katarina Mamić predstavlja svijetu videom koji je dijelom sniman na Lošinju ❤️
Uskoro ćemo saznati koliko HDZ ima glasača na Lošinju. Ako Kolinda ne dobije najviše glasova na predstojećim predsjedničkim izborima mogu polako početi pakirat kofere.
Brojevi su nemilosrdni. HDZ ima upola manje birača od na Lošinju uginulog SDP-a. Milanovića (SDP) izabralo dvostruko više Lošinjan od KGK (HDZ). Džaba joj pozivanje na fejsu dva dana prije izbora 5. siječnja izađimo na izbore i podržimo našu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarovi ć! #JerHrvatskaZNA #anakucic #losinj

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Glas odozdoMolekularni ventrilokvist 2020-01-09 10:27
Citat gost:
Citat bingo:
Citat Molekularni ventrilokvist:
Građanima je pun kufer prezentacija i manifestacija, Aninih govorancija, njenog fejsbučenja, poziranja, gestikuliranja i zgražanja "zašto baš sada?"S njenog fejsa saznajemo sve važno od važnijeg: da se Miss Hrvatske Katarina Mamić predstavlja svijetu videom koji je dijelom sniman na Lošinju ❤️
Uskoro ćemo saznati koliko HDZ ima glasača na Lošinju. Ako Kolinda ne dobije najviše glasova na predstojećim predsjedničkim izborima mogu polako početi pakirat kofere.
Brojevi su nemilosrdni. HDZ ima upola manje birača od na Lošinju uginulog SDP-a. Milanovića (SDP) izabralo dvostruko više Lošinjan od KGK (HDZ). Džaba joj pozivanje na fejsu dva dana prije izbora 5. siječnja izađimo na izbore i podržimo našu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarovi ć! #JerHrvatskaZNA #anakucic #losinj

Katastrofalni poraz KGK u Gradu Malom Lošinju unatoč pozivu gradonačelnice da izađemo na izbore "i podržimo našu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarovi ć! #JerHrvatskaZNA #anakucic #losinj poraz je i za gradonačelnicu. Izbor kandidata SDP-a za predsjednika u zajednici gdje se SDP sveo na skraćenicu uz ime slučajnog vijećnika GV koji kmetski podržava vladajuću družinu je i njezin osobni poraz. Ovim izborom građani su poručili da im je, kako je već rečeno "pun kufer prezentacija i manifestacija, Aninih govorancija, njenog fejsbučenja, poziranja, gestikuliranja i zgražanja "zašto baš sada?" S njenog fejsa saznajemo sve važno od važnijeg: da se Miss Hrvatske Katarina Mamić predstavlja svijetu videom koji je dijelom sniman na Lošinju ❤️ #anakucic #visitlosinj #croatiafullofl ife #losinj (jako važno) da se povodom blagdana Sv. Andrije, u Punti Križa održala tradicionalna proslava. Nakon mise u 17,00 sati, druženje se nastavilo u osnovnoj školi u gastro ponudu i harmoniku (još važnije!) i da je upaljena prva svijeća na adventskom vijencu na Trgu! Svečano otvorenje Adventa na Lošinju je idući petak, 06. prosinca u 19,00 sati! #anakucic #losinj #visitlosinj ... (ma nema važnijeg na svijetu!). Jednosmjerna vlast, odozgo prema nama dolje, voli isto takvu jednosmernu komunikaciju. Odozgo prema dolje, ali ne želi čuti glasove odozdo prema gore.

No rezultat izbora za predsjednika države je glas odozdo koji je morala čuti, a koliko god uz pomoć sponzoriranih medija izbjegavala da se pred javnosti suoči s tom činjenicom, račun za glumljenje gradonačelnice će doći na naplatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # Vanzemaljci vladaju Lošinjem, zovu se Ferengiji!Kišna glista 2019-12-05 15:04
Kad promatramo indolentan odnos prema građanima često se vlast odnosi prema njima kao da slijede pravilo 211. Ferengijskog pravilnika za stjecanje: Zaposlenici su poput prečki na ljestvama uspjeha. Ne ustručavajte se stati na njih.
Zapravo smo sve češće svjedoci ignoriranja potreba običnih građana bez ikakvog obzira i brige za njih i njihove sudbine, za sudbine njihovih obitelji.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # SramotaBezobrazna 2019-12-05 13:19
Jučer je is praćen na iz Lošinja gospodin Nenad Tepeš, jedan od najboljih pilota u Hrvatskoj i osoba koja je zaslužna da aerodrom Lošinj nije zatvoren jer se izborio da se na Lošinju napravi jedna od najboljih kontrola letenja u Hrvatskoj. NA ispraćaju nije bio nitko it kontrole LE tenja i niti jedan pilot iz Lošinja. SRAMOTA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 0 # strah od letenjacesna 2019-12-05 14:42
Zašto bi lošinjski piloti bili na ispraćaju svog kolege, Lošinj ne živi od aerodroma nego od turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # pilotdamir 2019-12-10 19:51
Bio je Volarić
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # A di je HDZ?Koncesionar 2020-01-07 10:48
Citat bingo:
Citat Molekularni ventrilokvist:
Građanima je pun kufer prezentacija i manifestacija, Aninih govorancija, njenog fejsbučenja, poziranja, gestikuliranja i zgražanja "zašto baš sada?"S njenog fejsa saznajemo sve važno od važnijeg: da se Miss Hrvatske Katarina Mamić predstavlja svijetu videom koji je dijelom sniman na Lošinju ❤️
Uskoro ćemo saznati koliko HDZ ima glasača na Lošinju. Ako Kolinda ne dobije najviše glasova na predstojećim predsjedničkim izborima mogu polako početi pakirat kofere.
A da li još ima adezeja na Lošinju? Po panoima na trgu ne bi se reklo da ga ima :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # svaka sila za vremenaElvis 2020-01-07 11:37
Citat Koncesionar:
A da li još ima adezeja na Lošinju? Po panoima na trgu ne bi se reklo da ga ima :-x
Nema više HDZ-a na Lošinju, pojeli ga HNS i IDS !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Božićno vrijemeSveta Ana 2020-01-07 13:32
Ako božićno vrijeme traje do Isusovog krštenja, zašto onda ubrzano vraćanje izgleda grada sivoj svakodnevnici baš danas na pravoslavni Božić? U tradiciji katoličke crkve, Isusovo krštenje se slavi u prvu nedjelju nakon 6. siječnja, ove bi to godine bilo 12. siječnja. Tek nakon ovog blagdana završava božićno vrijeme. Ako Mali Lošinj nema novca da plati još tih par dana ukrase, neka za toliko dana koliko je proračun kratak okiti kasnije. Ili je problem u pravoslavnom Božiću? Kojeg trebamo skidanjem ukrasa na taj dan uniziti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Kozmetikagost 2020-01-10 17:42
Citat Sveta Ana:
Ako božićno vrijeme traje do Isusovog krštenja, zašto onda ubrzano vraćanje izgleda grada sivoj svakodnevnici baš danas na pravoslavni Božić? U tradiciji katoličke crkve, Isusovo krštenje se slavi u prvu nedjelju nakon 6. siječnja, ove bi to godine bilo 12. siječnja. Tek nakon ovog blagdana završava božićno vrijeme. Ako Mali Lošinj nema novca da plati još tih par dana ukrase, neka za toliko dana koliko je proračun kratak okiti kasnije. Ili je problem u pravoslavnom Božiću? Kojeg trebamo skidanjem ukrasa na taj dan uniziti?
Štogod je bio razlog da se Grad raskiti baš na pravoslavni Božić gradonačelnica se kozmetički pokrila licemjernom čestitkom "Lošinjankama i Lošinjanima te svima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru želim sretan Božić. Provedite ga u miru i obiteljskom okruženju. Mir Božji, Hristos se rodi. #anakucic #losinj."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Želimo mir!hranitelj tuljana 2020-01-12 20:58
Ne, nisam zaboravio... gdje je dokaz za dosta hrabru tvrdnju da je GML iz čiste pakosti ili mržnje skinuo ukrase baš na taj dan?!
Ovako bez tih dokaza ostaje poprilično opravdana sumnja da je netko pokušao na taj način dići inače nepostojeće međunacionalne tenzije u našem gradu. Vjerojatno su već bili u niskom startu spremni i "zaštitnici" ali naši sugrađani pravoslavne vjere nisu zagrizli mamac "ugroženosti" i "zavjere", pa je sve utonulo u zaborav.
Nemojte zaboraviti da su nas neki ljudi htjeli okrenuti jedne protiv drugih!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Pakost ili računica?gost 2020-01-13 09:35
Citat hranitelj tuljana:
gdje je dokaz za dosta hrabru tvrdnju da je GML iz čiste pakosti ili mržnje skinuo ukrase baš na taj dan?!
A gdje je dokaz da je netko tvrdio da je "GML iz čiste pakosti ili mržnje skinuo ukrase baš na taj dan?". Uklanjanje ukrasa na pravoslavni Božić započeto je iz vrlo racionalnih razloga, a ne zbog pakosti ili mržnje. Kad bi imao tko da ju pita gradonačelnica bi vjerojatno odglumila štedljivu domačicu i navela financijske razloge, ali razumno je pretpostaviti da je skidanje božićnih ukrasa, betlehemskih jaslica i demontaža šatora započeto baš na dan kad se "prema julijanskom kalendaru" slavi rođenje Isusovo iz promidžbenih razloga. Možda je to bila poruka gradske vlasti većinskoj vjerskoj zajednici Maloga Lošinja da je ovo njezin Grad i da njime upravlja njezina vlast. Uskoro će izbori pa se možda računa da bi eventualni gubitak glasova pravoslavaca i tolerantnih drugih birača radi ovog čina nepoštovanja tuđih vjerskih uvjerenja mogao biti bogato nagrađen dobitkom s druge strane biračkog tijela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ‘Milanović i Plenković su elementarne nepogode za Hrvatsku!’gost 2021-01-27 09:12
Gnjevni uzvik iz naslova komentara oteo se Cappellijevom gostu na preklanjskoj svečanoj sjednici Dana Grada. U emisiju Bujica voditelja i urednika Velimira Bujanca uživo se iz Škabrnje javio ratni zapovjednik obrane Marko Miljanić, ogorčen na sve one koji zadnjih dana prozivaju HOS. “Volio bih da sam vidio Milanovića i Plenkovića u Škabrnji, kako je brane, ali njih nije bilo”, konstatirao je Miljanić i nastavio u ironičnom tonu. Trebao je biti ironičan i prema Cappeliju koji ga je na sjednici GV oslovio sa "zapovjedniče" što nije vojni čin, a ratišta je Cappelli vidio samo na TV.

dnevno.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Pravi se javiohranitelj tuljana 2021-01-27 10:28
Citat gost:
... uživo se iz Škabrnje javio ratni zapovjednik obrane Marko Miljanić...Trebao je biti ironičan i prema Cappeliju koji ga je na sjednici GV oslovio sa "zapovjedniče" što nije vojni čin...
A kako bi ti oslovio zapovjednika obrane, nego "zapovjedniče"? ! Pa sam si napisao da je bio zapovjednik obrane (to zaista nije vojni čin ali nitko nije ni tvrdio da jest).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Branitelj Škabrnje iz "Za kanuni"gost 2021-01-27 13:23
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
... uživo se iz Škabrnje javio ratni zapovjednik obrane Marko Miljanić...Trebao je biti ironičan i prema Cappeliju koji ga je na sjednici GV oslovio sa "zapovjedniče" što nije vojni čin...
A kako bi ti oslovio zapovjednika obrane, nego "zapovjedniče"?! Pa sam si napisao da je bio zapovjednik obrane (to zaista nije vojni čin ali nitko nije ni tvrdio da jest).
Budući da sam obični građanin i civil, da ga baš moram formalno osloviti, rekao bih mu samo "gospodine". Ako gospodin nije aktivan u vojsci ne vidim zašto bi uz "gospodine" trebalo dodati i čin. U obrani Škabrnje nisam sudjelovao, pa mi nije mogao biti zapovjednik te ga stoga ne mogu osloviti kao zapovjednika. Ali može Cappeli koji je kao potrčko Margite Nikolić Škabrnju branio iz "Formule 1", "Za kantuni" i drugih lošinjskih birtija. No njemu je trebalo da se zbog političke karijere pozicionira kao branitelj pa je na svečanu sjednicu Grada Malog Lošinj pozvao "legendarnog zapovjednika obrane Škabrnje" da bi mu ovaj javno zahvalio što je kao ministar novac iz državnog proračuna radi osobne promocije trošio na braniteljski križ. I pred okupljenima citirao patetikom nabijene Capelijeve riječi „Marko, zapovjedniče, ovaj križ će izgraditi kao poklon Škabrnji, napaćenoj Škabrnji Ministarstvo turizma".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Izgradnja imiđa na račun državeKuro Sawa 2021-01-28 12:19
Citat gost:
No njemu je trebalo da se zbog političke karijere pozicionira kao branitelj pa je na svečanu sjednicu Grada Malog Lošinja pozvao "legendarnog zapovjednika obrane Škabrnje" da bi mu ovaj javno zahvalio što je kao ministar novac iz državnog proračuna radi osobne promocije trošio na braniteljski križ. I pred okupljenima citirao patetikom nabijene Capelijeve riječi „Marko, zapovjedniče, ovaj križ će izgraditi kao poklon Škabrnji, napaćenoj Škabrnji Ministarstvo turizma".
Kapeli je baš našao tko da ga hvali što si gradi lažni imiđ na račun države :lol: Javnom osudom Milanovića i Plenkovića kao elementarne nepogode za Hrvatsku Kapeliev "zapovjednik" u obrani Škabrnje dobio je snažnu podršku komentarima o zavjeri UDBECitat:
DA, DA, UPRAVO TAKO, HOS JE PONOS HRVATSKE, OVA DVA VELEIZDAJNIKA KOJE UDBA POSTAVILA NA MJESTA KOJA NJIMA OPĆE NE PRIPADAJU NIKAKO, TOSU NEPRIJATELJI HRVATSKE
neprikrivenom aluzijom na Plenkovića kao anemičnog sina "vojne lekarke"Citat:
Ma Tuđman je posklanjao sve ono što je prvih dana branilo zemlju. Poslije pokupio jugooficire, novopridošle poslije priznanja države 92. i njih forsirao.Domoljublje su pokazali samo oni koji su branili zemlju do priznanja 15. siječnja 92.. A poslije su svi bili vojni obveznici. Bilo je i onih kojima su roditelji, jugokomunisti, napravili alibi da ne služe domovini, koji su isto preko svojih komunističkih očeva i preko franje otišli privilegirano u kojekakve državne službe. Iz kom. partije ravno na državne dužnosti. Hdz je največa prevara što se mogla dogoditi u našoj zemlji.
te komentarom ne na rubu nego s one strane pameti Citat:
BRAVO MARKO MILJENIČU MOJ PRIJATELJU I POZNANIKU.9 BOJNA HOS-A JE PONOS HRVATA U DOMOVINSKOM RATU.A OVI KOJI TO NEGIRAJU..SU KUKAVICE.I ANTIHRVATI.KOJI NE ŽELE DOBRO SVOM HRVATSKOM NARODU.JER UPRAVO ONI SU DALI VELIKI OBOL U DOMOVINSKOM RATU PROTIV ČETNIKA I ZLOČINAČKE JNA.STVORENA OD JOŠ JEDNOG BANDITA DRUGA TITA,.KOJI SA ENGLEZIMA POBIO 2 MILIJUNA HRVATA NA BLEIBURGU.SA ENGLEZIMA. NEKADA JE DR.VOJISLAV STANIMIROVIČ AUTOR OVČARE SJEDIO U RH SABORU.NJEGOVI ČETNICI SU DOŠLI S APJESMOM DRUŽE SLOBO ŠALJI NAM SALATE BITI ČE MESA KLAT ČEMO HRVATE.TI BANDITI SU TO I RADILI.JELI BIN LADENOVI ISLAMISTI KOJI SU BACALI BOMBE NA BIG TOWERE U NEW YORKU,.NAPADALI PENTAGON.WHITE HOUSE.SJEDE U STATE DEPARTMENTU.NE.ILI ENGLEZI U BUNDESTAGU KOJI SU BACALI BOMBE NA BERLIN.ETO U RH SABORU IMA I TOGA.TAJ DIKATOR TITO KOJI JE 1971 G.UGUŠIO HRVATSKO PROLJEČE.DA 20 G. PRIJE DOMOVINSKOG RATA IMAMO LIJEPU NAŠU.U GAVRILOVIČU SU NĆETNICI SILOVALI NAŠE HRVATSKE DJEVOJKE I ŽENE I OBJESILI IH.RUŠILI GRAD POD ZAŠTITOM UNESCA DUBROVNIK.BANSKE DVORE.DOK I ZADNJI ABOLIRANI ČETNIK NE NAPUSTI VUKOVAR GDJE IH TAMO DRŽE KAO ABOLIRANE RH POLICAJCE I NE PLATE RATNU OŠTETU KAO GERMANY .ZA VRIJEME POHOGA DR.ADOLFA HITLERA NA RUSIJU I POLJSKU,.SA NJIMA NITI DOBAR DAN.A PARTIZANI KAKO IH MOJ POZNANIK G.ŽELJKO GLASNOVIČ ZOVE , NJIHOVA VOĐU ŠUMSKI GENERAL.SU BACALI ŽIVE FRATRE U ŠIROKOM BRIJEGU U JAMU I KREČEM IH ZATRPAVALI.TO MI JE POKAZAO FRA ZOVKO TU JAMU.MA PUN KUFER IMA TOGA A VLASTI O TOME ŠUTE ILI PREŠUČUJU TO.ČAK SU S EI DVA DR.MILORADA PUPOVCA BRATA BOLRILA U ČETNICIMA.A NA VIŠNJIK SU PRIJE PAR GODINA DOVELI BORU ČORBU KOJI JE U SRBIJI OBLAČIO ČETNIČKU UNIFORMU.I 11.000 ZADRANA HRLI TAMO GRLOM U JAGODE.DOBRO DA NISU POZVALI I CECU KOJA JE ČETNICIMJA PJEVALA U VUKOVARU KADA SU KLALI HRVATE..ETO SVE TO POSLATI NATRAG U OTAĐBINU S AZNAKOM POVRATKA U SVETU LIJEPU NAŠU NIKADA.NIKADA VIŠE ČETNIČKA ČIZMA NA HRVATSKOM TLU..TO NEKA ZNAJU SVI OD PIJUNA DO OVIH NA VRHU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Narušavanje javnog reda i miragost 2023-04-21 09:47
Citat gost:
Gnjevni uzvik iz naslova komentara oteo se Cappellijevom gostu na preklanjskoj svečanoj sjednici Dana Grada. U emisiju Bujica voditelja i urednika Velimira Bujanca uživo se iz Škabrnje javio ratni zapovjednik obrane Marko Miljanić, ogorčen na sve one koji zadnjih dana prozivaju HOS. “Volio bih da sam vidio Milanovića i Plenkovića u Škabrnji, kako je brane, ali njih nije bilo”, konstatirao je Miljanić i nastavio u ironičnom tonu. Trebao je biti ironičan i prema Cappeliju koji ga je na sjednici GV oslovio sa "zapovjedniče" što nije vojni čin, a ratišta je Cappelli vidio samo na TV.
dnevno.hr/.../...
Ovaj lik kojeg je Kapeli (... "i sam branitelj" pa ga je oslovio sa "zapovjedniče") pozvao na proslavu dana grada da ga hvali pred Lošinjanima prijavljen je zbog ustaškog pozdrava "Za dom spremni". To je naš lipi stari hrvatski pozdrav koji nema nikakve veze s NDH i ustaštvom, a kamoli s narušavanjem javnog reda i mira, tvrdi ratni zapovjednik Škabrnje Marko Miljanić protiv kojeg je policija digla optužnicu zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava.
www.portalnovosti.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju svoju djecu, ali zahvaljujući lopovluku ovih ha vlasti nemaju kinte ni za sebe ni za svoju djecu, a kamoli za starca koji će ionako umrijeti, dal od starosti ili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole je link na onaj svoj nastup od prije mjesec dana u kojemu je sve lijepo objašnjeno. Ekonomski analitičar tvrdi da je novinar u tri rečenice rasturio Podravku ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I onda ti ta djeca, kad onemoćaš, ne žele dati ni 10 eur mjesečno za dopunsko... ...strašno. Neopisivo. Ne mogu zamisliti svoje stare roditelje u toj situaciji...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih drži prema van. Poslušajte malo što govore ljudi po ulici i po kafićima, samo odmahuju rukom. Čak je ni onaj njen iz zadnjeg reda partera više ne podržava, osim ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti način

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome, svi građani su zainteresirani za ovu mjeru. Eto, otud vjetar puše. Ako te netko prevari jednom, možda ćeš mu oprostiti. Ako te prevari opet onda je ćao ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji vide raskorak između obećanja što ih je dala uoči izbora i ispunjenja obećanja nakon što se dobilo vlast. Rezultat je 1:0 za nju i njezin HDZ.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 posto, sada se može izračunati i koliko će se zapravo povećati mirovine po kategorijama. Korisnici starosne mirovine će tako u isplati u travnju dobiti mirovinu u ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ne nekakve štapove? Ovime je ponizila i skupštinu i sve umirovljenike. A gradonačelnica koja djelima ne stoji iza svojih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje s edukacijom. youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8 (http://youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8) http://www.youtube.com/watch?v=XWYgwUj86v8

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance nagađe tko se krije iza kojeg nadimka.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili kome treba dopunsko, a kome ne treba, nego si se prebacio na temu detekcije tko je osoba A, B ili C, na portalu na kojemu je ionako sve anonimno. Btw, evo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za umirovljenike. U Novom listu piše U raspravi je sudjelovao i Roberto Cavedoni, izabran s liste nestranačkog i SDP-ovog kandidata Marija Frankovića, upitavši ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg je obrisao administrator, potvrdio svoj identitet ;) Naime, moj obrisani komentar vide samo dvije osobe, jedna sam ja... a drugo si ti, De Billu dragi...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti očitao. A cijela rasprava je zapravo besmislena i svjedoči o gubitku fokusa ponajviše zbog tvog bjesomučnog trolanja. Idemo redom: - Činjenica je da je AK u izbornoj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca OMG smatra dovoljnim, kad se ovome "daru" izruguje? Zašto administrator ne dopušta ispravak krivog navoda, neistinu, besmislicu i laž, da se "gradpnačelnica istrošila" ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi pokušava kontrirati (mudro svaki put pod drugim nadimkom) zapleo ko pile u kučine. Sve sam obrazložio, potkrijepio linkovima i činjenicama...p reostao je samo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle, ti sam još od zadnjih lokalnih izbora neprestano spominješ samohrane majke i blagajnice u Lidlu, a sad navodip da ih netko drugi vrijeđa. Duhovito kao onaj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 10:08
  Kome je obećala grad za sebe?
  Ostalo je malo više od godinu dana da isteka ovog mandata. Razmotrimo i ispunjavanje ovog njezinog izbornog obećanja: i.imgur.com/ExxrB90.jpg (http://i.imgur.com/ExxrB90.jpg)

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 10:08
  Kome je obećala grad za sebe?
  Ostalo je malo više od godinu dana da isteka ovog mandata. Razmotrimo i ispunjavanje ...