Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom

Korisnička ocjena:  / 9
LošeNajbolje 

35postoZbog toga što su gradski vijećnici lojalni gradonačelnici, a ne odgovorni građanima u doba neviđene krize nekritički se prihvaćaju nepromišljene i štetne odluke koje su u suprotnosti s odlukama Vlade RH na istu krizu. Reklo bi se: Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom. Vlada smanjuje, odgađa i oprašta poreze, transferira sredstva i ne smanjuje plaće, a Grad Mali Lošinj smanjuje plaće, ne smanjuje poreze, ali zalijeva cvijeće i nemilice donira „Nerezinca" 

Gradsko vijeće je na „internetskoj“ sjednici uz sekundiranje uglavnom poslušnih gradskih vijećnika usvojilo navodne mjere ublažavanja pomoći poduzetnicima. Međutim, za mjere koje je predložila gradonačelnica nije navedena ni jedna brojka koja bi pokazala koliko su te mjere „teške“. No kad se ozbiljnije zaviri u materiju vidi se da financijska težina predloženih i usvojenih mjera, uključujući i one koje je donijela „država“ (spomenička renta), nisu ni blizu milijun kuna. Sve zajedno, s velikom pompom usvojene mjere teške su samo od 0,4 do 0,8% Proračuna Grada Malog Lošinja za 2020. godinu. Istovremeno Vlada RH je donijela mjere pomoći gospodarstvu iz svoje nadležnosti vrijedne cca 50 milijardi kuna. Uzimajući u obzir veličnu Proračuna Republike Hrvatske (144 milijadrde kuna) Vlada je već donijela mjere koje iznose 35% Proračuna za 2020. godinu. Novčani ekvivalent mjera Vlade RH za Grad Mali Lošinj bio bi više od 44 milijuna kuna. Dakle 35% Proračuna Vlada RH je potrošila, odrekla se prihoda ili je direktno transferirala sredstva neplanirano a da bi pomogla gospodarstvu u dosad nikad doživljenim uvjetima. Naša gradska vlast je - eto - zbog iste situacije u isto vrijeme žrtvovala 44 puta manje, odnosno ni blizu 1% (slovima: JEDANPOSTO). A da bi apsurd bio veći takve mjere su donešene u hitnom postupku!

Triput mjeri jednom reži
Istovremeno dok je „spržila“ 35% godišnjeg Proračuna Vlada RH nije smanjila plaće nikome u javnom sektoru. A malološinjsko izvršno tijelo – gradonačelnica - je Gradskom vijeću predložila da bi ono usvojilo mjere koje nisu ni blizu 1% Proračuna, ali je zato smanjila plaće za 30, 27,25 i 15%. Zašto gradski vijećnici nisu pokazali brigu za svoje sugrađane koji rade u gradskoj upravi, vrtiću i ostalim gradskim ustanovama i tvrtkama? Zašto se nitko od zastupnika građana u Vijeći nije usudio pitati gradonačelnicu zašto su plaće smanjene odmah i unatrag?

No takvim smanjenjem plaća (s komunalnim tvrtkama više stotina zaposlenika) gradonačelnica zapravo „pili granu na kojoj sjedi“, jer će time smanjiti i prihode od poreza na dohodak koji pripadaju Gradu. Smanjenjem plaće gradske uprave i ostalim proračunskim korisnicima mjesečna ušteda (što je manji trošak) za Proračun iznosi više nego sve usvojene mjere za tri mjeseca.

Smanjenje plaća Gradu treba biti krajnja mjera. Takva brzopleta i panična odluka o smanjenu plaća koja neće pomoći nikome može se objasniti samo krajnjom nesposobnošću predlagatelja takve odluke. Umjesto smanjenja plaća koja treba biti krajnja odnosno zadnja mjera gradonačelnica je mogla i morala prvo racionalizirati svoje vlastito poslovanje, ponašanje i planove. U izuzetnim uvjetima, kakvi su sada, u uvjetima ekonomskog kolapsa, u izdašnom Proračunu Grada Malog Lošinja za 2020. koji iznosi 126 miljuna kuna nalaze se izvori sredstava za pokriće puno ozbiljnijih mjera ublažavanja prvo za građane a onda i za poduzetnike. Tako u Proračunu za 2020. imamo rashode za usluge koje se mogu bitno smanjiti ili ukinuti. Tako se za održavanje zelenih površina planira potrošiti 2,5 milijuna kuna; planirana čišćenje javnih površina 3,700.000 kuna; na održavanje javnih površina 1.640.000 kuna. Samo na javnim površinama za čišćenje, održavanje i hortikulturu Grad Mali Lošinj planira potrošiti 7,84 milijuna kuna. Samo polovica tog iznosa vrijedi koliko i ušteda na gradskim plaćama do kraja ove godine.

Teško je razumijeti odluku o smanjenu plaća s obzirom da Grad nije donio odluku o smanjenju niti jednog lokalnog poreza, a porez na dohodak je ostao nedirnut. Kao mjeru za ublažavanje posljedica pandemije Vlada RH je omogućila da inače namjenska sredstva komunalnog doprinosa i naknade jedinica lokalne samouprave mogu koristi nemamjenski, odnosno doprinosi i naknade de facto postaju porezi. Dakle rastu porezni i ostali izvori iz kojih se mogu isplaćivati plaće.

Proračun pun čudesa
Veliki Proračun ima rezerve koje mogu podnijeti daljnje, prave, stvarne i ozbiljne mjere građanima i poduzetnicima. Ozbiljnije mjere su ukidanje ili smanjenje lokalnih poreza ili poreza čiju visinu određuje jedinica lokalne samouprave, opraštanje i sufinanciranja najamnina stanova i poslovnih prostora, povećanih socijalnih transfera i sl. Tako samo na poziciji Ureda gradonačelnice postoji stavka ostalih usluga u iznosu od 540.000 kuna a postoji i stavka ostali rashodi upravnih tijela u iznosu od 1.610.000 kuna. Predviđena su i sredstva za biciklističku transverzalu Apsyrtides od 300.000 kuna. U Proračunu je predviđeno potrošiti u 2020. g. još 800.000 odnosno 1.250.000 kuna za stalnog proračunskog abonenta Logera Nerezinac.

Velikog prostora za uštede postoje i na ostalim stavkama i projektima koji zasigurno mogu čekati normalizaciju stanja. Sastav Gradskog vijeća i odnos snaga njemu te shvaćanje većine gradskih vijećnika da su oni odgovorni gradonačelnici i njenoj stranci a ne građanima koji su ih izbrali omogućava lagodno i po javne interese štetno vladanje. Zbog toga što su gradski vijećnici lojalni gradonačelnici a ne odgovorni svojim biračima imamo situaciju da se i u doba neviđene krize nekritički prihvaćaju nepromišljene i štetne odluke koje su u suprotnosti s reakcijama na istu krizu  Vlade RH. Reklo bi se: Vlada šumom Grad Mali Lošinj drumom. Vlada smanjuje, odgađa i oprašta poreze, transferira sredstva i ne samnjuje plaće a Grad Mali Lošinj smanjuje plaće, ne smanjuje poreze, ali zalijeva cvijeće i nemilice donira „Nerezinca“.

Komentari: 

417 # rukavićrukavić 2020-04-09 11:55
Piši o Rukaviću ???
Što si se ulovio gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
738 # Piši ti ako te zanimagost 2020-04-09 13:41
Citat rukavić:
Piši o Rukaviću ???
Što si se ulovio gradonačelnice.
Pa piši o Rukaviću ti konjino ako te tema zanima :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
534 # Neumoljive brojkeJG 2020-04-09 15:38
Citat gost:
Citat rukavić:
Piši o Rukaviću ???
Što si se ulovio gradonačelnice.
Pa piši o Rukaviću ti konjino ako te tema zanima :P
Siromašak sigurno misli da će ovo o fol pomoći građanima nestati čim se spomene temu Rukavić.Nije i neće nestati. Brojke su neumoljive ma koliko se on trsio držati štangu gradonačelnici. A ovim glupim trolanjem joj samo škodi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
272 # gostKrešo 2020-04-10 18:36
misliš o ciganskom naselju Rukavić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
227 # Neuništiva imbecilnostgost 2020-04-10 18:41
Citat Krešo:
misliš o ciganskom naselju Rukavić.
Imbecilnost je neuništiva kao virus korone.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
542 # Konj na zadatkuProzirni 2020-04-09 13:49
Uvjek isto...prvi komentar nema veze sa člankom već neki konj iz ergele gradonačelnice pokušava skrenuti pažnju od članka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
240 # lik i djeloliski 2020-04-09 15:45
Što se više piše, to mi je sve manje jasno. Ili gradonačelnica baš ništa nezna, neće i nemože poduzeti, ili namjerno dovodi grad u takvu besperspektivnu situaciju iz koje će se čupati godinama. Zar ona zaista nezna usporedite prihode gradskog proračuna za ožujak 2019. i ožujak 2020. i vidjeti kako stvari stoje? Nevjerojatno je koji šlamperaj proizvodi ona, Živković i Nedić. Tko će to poslije platiti? Oni zaista nisu kompetentni voditi niti mjesni odbor, a kamoli jedan grad. To više jer vrlo brzo će shvatiti da našim novcem gospodare neracionalno i štetno. Već će sami građani vrlo brzo pokazati što misle o tome.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
145 # Prva despocija na Prvom od 1000Lokalni despot 2020-04-09 16:38
Grad Mali Lošinja postao je despocija na čijem je čelu despot-gradonač elnica. Kao pravi despot radi što želi i kako želi. Tako je u trenutku proviđenja odlučila smanjiti plaće svojim djelatnicima i s tim se pohvalila na zadnjem "izvanrednom" Gradskom vijeću. Kad ona nešto odluči ona to i napravi bez obzira na zakon i druge nebitne propise. Ona je jednostavno kao svaki despot koji drži do sebe iznad svega.

Plaće je smanjila odlukom kojom je umanjila osnovicu od 15-27 % i time je provela svoju odluku o smanjenju plaća. Ali Zakon o plaćama u lokalnoj samoupravi u čl.8. utvrđuje:

„Plaću službenika, odnosno namještenika u upravnim odjelima i službama jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave čini umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta na koje je službenik, odnosno namještenik raspoređen i osnovice za obračun plaće, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža“.

Čl.9. istog zakona kaže:

„Osnovica za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim odjelima i službama jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave utvrđuje se kolektivnim ugovorom

Ako osnovica za obračun plaće nije utvrđena kolektivnim ugovorom, utvrđuje ju odlukom župan, gradonačelnik, odnosno općinski načelnik.“

Gradonačelnica bi morala znati da je sa „svojim“ sindikatom potpisala kolektivni ugovor. Dakle u Gradu Malom Lošinju osnovicu ne određuje gradonačelnica nego kolektivni ugovor. Kolektivi ugovor ne može jednostrano mijenjati čak ni gradonačelnica Malog Lošinja, već se on može mijenjati samo sporazumom dvije strane odnosno izmjenom kolektivnog ugovora. Suglasnost njenog poslušnog sindikalca ne može suspendirati kolektivni ugovor. Gradonačelnica dakle može samostalno utvrđivati osnovicu, dakle i smanjivati ju, ali samo ako nema kolektivnog ugovora. U Gradu Malom Lošinju je potpisan kolektivni ugovor. Jasno je dakle da niti jedan normalan gradonačelnik ne bi mogao sam smanjiti osnovicu ako ima potpisan kolektivni ugovor koji ga obvezuje. Može ga promijeiti samo despot - osoba koja ima ili misli ds ima neograničenu moć.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
140 # O jojgost 2020-04-09 17:05
Sve je gore i gore. Na službenim stranicama Grada Bakra stoji informacija da mjere ublažavanja koštaju 2.000.000 kuna mjesečno. Proračun Bakra za 2020. g. iznosi 91.180.000 kuna. Sapienti sat.

I gle čuda, gradonačelnik Bakra je HDZ-ovac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
149 # ni med cvetjem ni pravicedudek 2020-04-09 19:25
Zbog blokade na Beleju ljudi iz Lošinja ne mogu u Cres i obratno, a za to vrijeme masa građevinskih radnika dolazi iz drugih država na gradilišta u Cres, Veli Lošinj i Poljanu. Očito Stožeri CZ imaju posebne kriterije za domaće stanovništvo a suprotni za strane investitore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # Bouna pasqua a tutti!Vrana 2020-04-10 16:02
Ništa ne može zaustaviti gradonačelničin PR. Dijelilo se pince i maske za lice penzionerima. E tako se čuva i uzgaja biračko tijelo. E ši! Bolje pokopati cijelo misto nego izgubiti biračko tijelo. Zato se i u ovim suludim danima nasi političari toliko trude oko biračkoga tijela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
038 # Do kadHipokrit 2020-04-10 17:49
Da je gradonačelnica nesposbna i licemjerna pokazuje se svaki dan. Evo novog priloga početnoj konstataciji. Gradonačelnica je upravo (već za 3. mj.), naravno nezakonito, smanjila plaće zaposlenicima u gradskoj upravi s obrazloženjem da to čini radi „održanja pozitivne proračunske prihodovne strane“ a istovremeno je zaposlila novu djelatnicu u istoj gradskoj upravi.

Preskočimo raspravu o baljezgarenju u obrazloženju, ali istovremeno smanjenje plaća i novo zapošljavanje ne ide zajedno. Kad smanjuje plaće zaposlenima onda brine o proračunu a kad zapošljava novu djelatnicu onda joj proračun nije bitan? Do kad će nas naša gradonačelnica u zdrav mozak...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
039 # Briga za prihodovnu stranugost 2020-04-10 18:37
Citat Hipokrit:
Gradonačelnica je upravo (već za 3. mj.), naravno nezakonito, smanjila plaće zaposlenicima u gradskoj upravi s obrazloženjem da to čini radi „održanja pozitivne proračunske prihodovne strane“ a istovremeno je zaposlila novu djelatnicu u istoj gradskoj upravi.
Sigurno ju je zaposlila na poslovima pribavljanja sredstava iz EU fondova. Računa s tim da će trošak za njenu plaću biti višestruko nadmašen navalom eura. To se zove briga za "održanja pozitivne proračunske prihodovne strane“!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
045 # Gel i vazelingost 2020-04-10 20:56
Novozaposlena gradska službenica je kvalifikacije stekla na FB na način da se žestoko uvlačila gradonačelnici. Ima li ona još kakvih sposobnosti osim tih milokliznih vještina?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
038 # moždaPRdac 2020-04-10 20:58
Citat gost:
Novozaposlena gradska službenica je kvalifikacije stekla na FB na način da se žestoko uvlačila gradonačelnici. Ima li ona još kakvih sposobnosti osim tih milokliznih vještina?
Krizno komuniciranje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # Blagi osmijehBijesna glista 2020-04-10 21:24
Citat PRdac:
Citat gost:
Novozaposlena gradska službenica je kvalifikacije stekla na FB na način da se žestoko uvlačila gradonačelnici. Ima li ona još kakvih sposobnosti osim tih milokliznih vještina?
Krizno komuniciranje?
Pisanje govora, držanje blesimetra i davanje znaka za blagi osmijeh?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # MaDaj 2020-04-10 21:37
Citat gost:
Novozaposlena gradska službenica je kvalifikacije stekla na FB na način da se žestoko uvlačila gradonačelnici. Ima li ona još kakvih sposobnosti osim tih milokliznih vještina?

Koja je to?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
139 # Vrištalicagost 2020-04-11 13:31
Citat gost:
Novozaposlena gradska službenica je kvalifikacije stekla na FB na način da se žestoko uvlačila gradonačelnici. Ima li ona još kakvih sposobnosti osim tih milokliznih vještina?
Sjećam se kako je vrištavim glasom s bine na trgu prigodom raznih priredbi pozivala djecu da velikim aplauzom pozdrave "našu lijepu gradonačelnicu" . Budući da je našoj gradonačelnici sasvim dovoljno da je se smatra lijepom, a ne možda i pametnom nije joj zabranila to ekstremno ulizivanje nego ju je zaposlila da ojača svoj PR tim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # Jednima rezanje plaće, drugima radno mjestoJeremija 2020-04-11 14:20
Zaposlena je u Gradu Mali Lošinj od 1. travnja bez opisa posla na fejsu. Samo piše da studira PhD in Sustainable Management Systems na Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci. Znači na rad je primljena čim su drugima srezane plaće. Oštećeni sada bar znaju čiju plaću sufinanciraju. Ali to je radi prihodovne strane proračuna pa se ne trebaju žalostiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # .....LOL 2020-04-11 15:03
Citat gost:
Citat gost:
Novozaposlena gradska službenica je kvalifikacije stekla na FB na način da se žestoko uvlačila gradonačelnici. Ima li ona još kakvih sposobnosti osim tih milokliznih vještina?
Sjećam se kako je vrištavim glasom s bine na trgu prigodom raznih priredbi pozivala djecu da velikim aplauzom pozdrave "našu lijepu gradonačelnicu". Budući da je našoj gradonačelnici sasvim dovoljno da je se smatra lijepom, a ne možda i pametnom nije joj zabranila to ekstremno ulizivanje nego ju je zaposlila da ojača svoj PR tim.
zar u Gradu zapošljavaju animatore?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # hm hmPRdac 2020-04-11 15:20
Citat LOL:
Citat gost:
Citat gost:
Novozaposlena gradska službenica je kvalifikacije stekla na FB na način da se žestoko uvlačila gradonačelnici. Ima li ona još kakvih sposobnosti osim tih milokliznih vještina?
Sjećam se kako je vrištavim glasom s bine na trgu prigodom raznih priredbi pozivala djecu da velikim aplauzom pozdrave "našu lijepu gradonačelnicu". Budući da je našoj gradonačelnici sasvim dovoljno da je se smatra lijepom, a ne možda i pametnom nije joj zabranila to ekstremno ulizivanje nego ju je zaposlila da ojača svoj PR tim.
zar u Gradu zapošljavaju animatore?
U ovome da...pa "Prvi od 1000"... slijedi nam zapošljavanje mađioničara?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Ulizivanje se isplatiRx 2020-04-14 14:59
Citat gost:
Citat gost:
Novozaposlena gradska službenica je kvalifikacije stekla na FB na način da se žestoko uvlačila gradonačelnici. Ima li ona još kakvih sposobnosti osim tih milokliznih vještina?
Sjećam se kako je vrištavim glasom s bine na trgu prigodom raznih priredbi pozivala djecu da velikim aplauzom pozdrave "našu lijepu gradonačelnicu". Budući da je našoj gradonačelnici sasvim dovoljno da je se smatra lijepom, a ne možda i pametnom nije joj zabranila to ekstremno ulizivanje nego ju je zaposlila da ojača svoj PR tim.
Vrištalici se ulizivanje isplatilo. Čim je sjela na radno mjesto slavodobitno je na fejsu podsjetila na svoj ulizički status od prije tri godine s fotografijom i tekstom Naša gradonačelnica Ana K. i mala Ana K. Ali to ne govori samo o ulizici nego još više o onom tko je slab na tako primitivno čmarenje.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Plaćeno surfanje po internetuAnimir dama 2020-04-14 16:57
Sudeći prema aktivnostima na internetu male Ane K. za vrijme radnog vremena u Gradu Malom Lošinju ne činim mi se da će ona raditi posao radi kojeg je navodno primljena. Prije će to biti kakav PR ili animiranje-stva ranje pozitine atmosfere.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Vandalizam prijatelja HajdukaDumbo 2020-07-13 18:15
Citat Animir dama:
Sudeći prema aktivnostima na internetu male Ane K. za vrijme radnog vremena u Gradu Malom Lošinju ne činim mi se da će ona raditi posao radi kojeg je navodno primljena. Prije će to biti kakav PR ili animiranje-stvaranje pozitine atmosfere.
Mala Ana K. odnedavno porezna službenica Grada ML u slobodno vrijeme tajnica Torcide, odnosno Društva prijatelja Hajduka bi članovima društva trebala pojasniti da klupe na rivi nisu vlasništvo Torcide. Šaranje po njima spada u vandalizam. Ovo su futografije jedne klupe pored ulaza u gradsku upravu.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # 1911HŽV 2020-07-13 20:26
Citat Dumbo:
Citat Animir dama:
Sudeći prema aktivnostima na internetu male Ane K. za vrijme radnog vremena u Gradu Malom Lošinju ne činim mi se da će ona raditi posao radi kojeg je navodno primljena. Prije će to biti kakav PR ili animiranje-stvaranje pozitine atmosfere.
Mala Ana K. odnedavno porezna službenica Grada ML u slobodno vrijeme tajnica Torcide, odnosno Društva prijatelja Hajduka bi članovima društva trebala pojasniti da klupe na rivi nisu vlasništvo Torcide. Šaranje po njima spada u vandalizam. Ovo su futografije jedne klupe pored ulaza u gradsku upravu.


Aaa vi znate da su to pošarali članovi Društva?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # ...Licemjer 2020-07-13 23:15
Citat HŽV:
Aaa vi znate da su to pošarali članovi Društva?
A da, prije Hajduk na Lošinju bio sve, a sad je nula. Kao sve neki obožavatelji Rijeke i Armade. Moš mislit.
Što se tiče "vandalizma", vjerojatnije je to neki pojedinac bio, a ekipa ne kuži da akcije pojedinca ne relfektiraju mišljenje skupine, pogotovo kad je DPH i slično u pitanju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Šaketanje mozgaLjubo 2020-07-14 13:29
Ovi komentari su refleksija još jednog članka famoznog novinara s portala Glas otoka. U svom poznatom stilu je napisao da ga je napao jedan simpatizer Hajduka što mu je bilo dovoljno da u priču uvuče DPH i lokalne političare koji nisu u milosti svevišnje (gradonačelnice).

Hoće li za naglu promjenu vremna optužiti svoje mete?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # stanje straha i zabrinutostiMR 2020-07-14 15:47
Čuo je da dobre novinare napadaju i vrijeđaju pa i on želi da ga se smatra takvim. Svako malo objavi da je progonjen i da je u više navrata pisao kako je "doveden u stanje straha i zabrinutosti smije li se slobodno šetati otokom".
SVE SU UČESTALIJE PRIJETNJE TUŽBOM PREMA UREDNIKU PORTALA GLAS OTOKA, A SADA SE ONE POJAVLJUJU I U VERBALNOM, ODNOSNO FIZIČKOM OBLIKU.
apsyrtides.info/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 0 # Glas otokaDokoni pemzijoner 2020-07-14 16:06
Iza tog portala ne stoje političari ili svjetonazorski pristrani aktivisti, stoga mu izabirem vjerovati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Vjera u sebeGost 2020-07-14 17:21
Citat Dokoni pemzijoner:
Iza tog portala ne stoje političari ili svjetonazorski pristrani aktivisti, stoga mu izabirem vjerovati.
A kome ćeš da vjeruješ ako ne samome sebi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Jadikovanjegost 2020-07-14 18:47
Citat Dokoni pemzijoner:
Iza tog portala ne stoje političari ili svjetonazorski pristrani aktivisti, stoga mu izabirem vjerovati.
A tko stoji iza tog portala? To što netko ne stoji iza njega mi nije dovoljan razlog da mu vjerujem. A ni nečije jadikovanje da je doveden u stanje straha i zabrinutosti smije li se slobodno šetati otokom mi nije dovoljan razlog da mu vjerujem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 0 # znaš čitati?Mateja 2020-04-15 08:06
Citat Hipokrit:
Gradonačelnica je upravo (već za 3. mj.), naravno nezakonito, smanjila plaće zaposlenicima u gradskoj upravi s obrazloženjem da to čini radi „održanja pozitivne proračunske prihodovne strane“ a istovremeno je zaposlila novu djelatnicu u istoj gradskoj upravi.

Preskočimo raspravu o baljezgarenju u obrazloženju, ali istovremeno smanjenje plaća i novo zapošljavanje ne ide zajedno. Kad smanjuje plaće zaposlenima onda brine o proračunu a kad zapošljava novu djelatnicu onda joj proračun nije bitan?
Na lošinjskom portalu iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci, ili na primjer svjetonazorske udruge (koliko drugih portala može za sebe tvrditi isto?), lijepo je objašnjeno zašto ovo zapošljavanje nije sporno (barem u komentiranom kontekstu - kontekstu krize izazvane kineskim wuhanskim virusom).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # neovisno istraživačko novinarstvoKritičar 2020-04-15 08:28
Citat Mateja:
Na lošinjskom portalu iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci, ili na primjer svjetonazorske udruge (koliko drugih portala može za sebe tvrditi isto?), lijepo je objašnjeno zašto ovo zapošljavanje nije sporno (barem u komentiranom kontekstu - kontekstu krize izazvane kineskim wuhanskim virusom).
Na lošinjskom portalu iza kojega ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci samo je prenesena informacija koju su dobili od Grada Malog Lošinja, a to je samo jedna strana medalje.
Nije objavljeno nikakvo neovisno istraživanje iza kojega ne stoji lokalna vlast, turistička agencija, politička stranka ili pojedinac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Copy/paste "novinarstvo"Deni 2020-04-15 11:09
Citat Kritičar:
Nije objavljeno nikakvo neovisno istraživanje iza kojega ne stoji lokalna vlast, turistička agencija, politička stranka ili pojedinac.
Objava sirovog materijala skinutog sa službene gradske stranice nije neovisno istraživanje nego primjer nekritičkog copy/paste "novinarstva".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 0 # Bitno da se piše...gost 2020-04-16 07:29
Citat Deni:
Citat Kritičar:
Nije objavljeno nikakvo neovisno istraživanje iza kojega ne stoji lokalna vlast, turistička agencija, politička stranka ili pojedinac.
Objava sirovog materijala skinutog sa službene gradske stranice nije neovisno istraživanje nego primjer nekritičkog copy/paste "novinarstva".
Dežurna trolčad se očekivano uskokodakala, međutim nisu ukazali zašto objašnjenje pruženo od Grada ne bi bilo zadovoljavajuće . Treba se sjetiti da početkom veljače nisu bile na snazi nikakve mjere, čak su naknadno neki šetali po Europi i objavljivali "duhovite" pjedmice kojima se rugaju ljudima zabrinutim zbog korone. Zašto bi Grad prekinuo u tom trenutku provedenu proceduru zapošljavanja. U ostalom da je prekinuo sada bi ovdje imali barem jedan članak o tome kako je to bilo "kršenje propisa". Bitno da se piše...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # +++Tik Tak 2020-04-16 08:56
Citat gost:
međutim nisu ukazali zašto objašnjenje pruženo od Grada ne bi bilo zadovoljavajuće.
Možda zato jer sama Mateja presumpciju istinitosti i objektivnosti objašnjenja bazira na činjenici da je ono objavljeno Na lošinjskom portalu iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci, ili na primjer svjetonazorske udruge (koliko drugih portala može za sebe tvrditi isto?).
Na taj način vjerodostojnost dotičnog portala postaje veća čak i od gradskog weba, što me u stvari i ne iznenađuje. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Vrhovni arbitarDeni 2020-04-16 10:14
Lik laje pod krivim drvetom. Objašnjenje Grada možda je, a možda nije zadovoljavajuće , ali nije u tome stvar. Stvar je u tome, kako sam napisao, da objava sirovog materijala skinutog sa službene gradske stranice nije neovisno istraživanje nego primjer nekritičkog copy/paste "novinarstva".
A zaista je djetinjasto (i za gradsku vlast ponižavajuće) da se kao dokaz kako je "lijepo je objašnjeno zašto ovo zapošljavanje nije sporno" navodi copy/paste objava sa službene gradske stranice na nekakvom portalu "iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci, ili na primjer svjetonazorske udruge (koliko drugih portala može za sebe tvrditi isto?)". Čini mi se da nam se portal "iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, itd, itd) a čije ime nije navedeno pokušava prodati kao vrhovni sudac i ovjerovitelj istinitosti vijesti i ispravnosti postupaka vlasti, organizacija i pojedinaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # javite nama ili na broj 112WoW 2020-04-16 10:42
Citat Deni:
Čini mi se da nam se portal "iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, itd, itd) a čije ime nije navedeno pokušava prodati kao vrhovni sudac i ovjerovitelj istinitosti vijesti i ispravnosti postupaka vlasti, organizacija i pojedinaca.
i ne samo to, još davno se sa pretencioznom izjavom "javite nama ili na broj 112" samoinicijativn o stavio na čelo Kriznog stožera CZ GML

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Portal za cinkanjeMateo 2020-07-18 19:51
Citat WoW:
Citat Deni:
Čini mi se da nam se portal "iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, itd, itd) a čije ime nije navedeno pokušava prodati kao vrhovni sudac i ovjerovitelj istinitosti vijesti i ispravnosti postupaka vlasti, organizacija i pojedinaca.
i ne samo to, još davno se sa pretencioznom izjavom "javite nama ili na broj 112" samoinicijativno stavio na čelo Kriznog stožera CZ GML
Samoproglašeni glas otoka je krajem ožujka pozivao građane da na adresu portala prijavljuju one koji krše mjere samoizolacije.A sada širi moralnu paniku i poziva da cinkaju one koji ne nose masku po mogućnosti slanjem snimaka ili fotografija počinitelja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Sam protiv svihČeper 2020-07-20 14:13
Citat Deni:
Čini mi se da nam se portal "iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, itd, itd) a čije ime nije navedeno pokušava prodati kao vrhovni sudac i ovjerovitelj istinitosti vijesti i ispravnosti postupaka vlasti, organizacija i pojedinaca.
To što radi, lik je nazvao usamljena borba protiv divljeg čopora.

Potresno svjedočanstvo novinara s Lošinja: “Bojim se za svoju sigurnost zbog informacija koje imam”
www.nacionalno.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # .....ZS 2020-07-21 10:01
Citat Čeper:
Citat Deni:
Čini mi se da nam se portal "iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, itd, itd) a čije ime nije navedeno pokušava prodati kao vrhovni sudac i ovjerovitelj istinitosti vijesti i ispravnosti postupaka vlasti, organizacija i pojedinaca.
To što radi, lik je nazvao usamljena borba protiv divljeg čopora. Potresno svjedočanstvo novinara s Lošinja: “Bojim se za svoju sigurnost zbog informacija koje imam”
www.nacionalno.hr/.../
Prosječni građanin koji redovito pije kavu u zoni žute kuće ima više informacija od lika koji uređuje site iz svog dnevnog boravka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
310 # Divlji čoporDodo 2020-09-05 16:49
Citat Čeper:
Citat Deni:
Čini mi se da nam se portal "iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, itd, itd) a čije ime nije navedeno pokušava prodati kao vrhovni sudac i ovjerovitelj istinitosti vijesti i ispravnosti postupaka vlasti, organizacija i pojedinaca.
To što radi, lik je nazvao usamljena borba protiv divljeg čopora.

Potresno svjedočanstvo novinara s Lošinja: “Bojim se za svoju sigurnost zbog informacija koje imam”
www.nacionalno.hr/.../
Ovo "potresno svjedočanstvo novinara s Lošinja" napisao je vlasnik i urednik portala koji se spominje i u svezi afere oko Josipe Rimac.
Rimac spriječila objavu teksta o HEP-ovcu koji joj je zaposlio sestru: ‘Ti si moj anđeo čuvar!‘
Novinar je “zbog nje” odustao od objave jednog kompromitirajuć eg članka, a Josipa Rimac mu je obećala zaposliti sina u jednu ispostavu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
jutarnji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Mali grad za obojeMateja 2020-09-05 17:33
Citat Čeper:
pokušava prodati kao vrhovni sudac i ovjerovitelj istinitosti vijesti i ispravnosti postupaka vlasti
Smiješno, pa takvo nešto na Lošinju već imamo!?!?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # TremorMiki M. 2020-09-06 07:16
Citat Mateja:
[!?!?
jeli ovo nešto znači ili ti se samo tresla ruka?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Kad novinar postane vijestgost 2020-09-06 10:03
Citat Čeper:
Citat Deni:
Čini mi se da nam se portal "iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, itd, itd) a čije ime nije navedeno pokušava prodati kao vrhovni sudac i ovjerovitelj istinitosti vijesti i ispravnosti postupaka vlasti, organizacija i pojedinaca.
To što radi, lik je nazvao usamljena borba protiv divljeg čopora.
Potresno svjedočanstvo novinara s Lošinja: “Bojim se za svoju sigurnost zbog informacija koje imam”
www.nacionalno.hr/.../
Autor "potresnog svjedočanstva" je i sam postao vijest:
KAKO JE PORTAL ODUSTAO OD PISANJA O J. RIMAC?
Kada je Dražen Prša, glavni urednik portala Nacionalno.hr, doznao za zapošljavanje Biserke Vujić u Elektri Šibenik poslao je upit HEP-u tražeći pojašnjenje. No, prema podacima kojima USKOK trenutno raspolaže, Dujmić je o upitu odmah obavijestio Josipu Rimac. Ona se pak, tvrde istražitelji povezala s Pršom tražila da ne objavi tekst o njezinoj sestri. Za uzvrat mu je, stoji u rješenju o proširenju istrage, ponudila zaposliti sina u HZZ-u u Otočcu.
Navodno je baš zbog toga u više navrata zvala ravnatelja HZZ-a. Danas su iz HZZ-a na upit Telegrama odbili komentirati ovaj slučaj. Samo su napomenuli kako u njihovoj ispostavi u Otočcu od svibnja 2003. nije bilo novih zapošljavanja.
Portal Telegram
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # U laži su kratke nogehranitelj tuljana 2020-09-07 07:58
Pročitao sam citirani članak, pažljivo i više puta. Gospodin Morin, autor kako pišete u navodnicima "potresnog svjedočanstva" ne spominje se ni jednom. Na koji je to onda točno način on "postao vijest"? Možete li pojasniti? p.s. nisam osobito impresioniran radom ovog novinara ali činjenica da jedini zbog svog rada dobiva ozbiljne prijetnje i da ga očigledni šikaniraju svi (naoko suprotstavljeni ) dionici lošinjskog statusa quo je potvrda da je na dobrom putu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ispeci pa recigost 2020-09-07 09:39
Citat hranitelj tuljana:
Pročitao sam citirani članak, pažljivo i više puta. Gospodin Morin, autor kako pišete u navodnicima "potresnog svjedočanstva" ne spominje se ni jednom. Na koji je to onda točno način on "postao vijest"? Možete li pojasniti?
naravno da mogu objasniti. Nisam napisao da je gospodin Morin autor "potresnog svjedočanstva". Iz teksta je vidljivo da je o "potresnom svjedočanstvu" gospodina Morina pod naslovom "Bojim se za svoju sigurnost zbog informacija koje imam” pisao Dražen Prša, glavni urednik portala Nacionalno.hr koji je zbog umješanosti u aferu J. Rimac postao vijest. A gospodin Morin je suradnik njegovog portala, što se vidi iz impresuma portala i uvodnog dijela članka:
"Novinar iz Malog Lošinja posljednjih dana bavi se svime, samo ne onime s čime bi trebao – novinarstvom. Kada je naš suradnik i kolega Vedran Morin krajem 2019. godine pokrenuo otočni portal Apsyrtides.info , napisali smo kako će sigurno brzo uzburkati lokalnu političku scenu. To se na koncu dogodilo i brže nego se očekivalo."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Prijetnje i šikaniranje?Čeper 2020-09-07 14:28
Citat hranitelj tuljana:
nisam osobito impresioniran radom ovog novinara ali činjenica da jedini zbog svog rada dobiva ozbiljne prijetnje i da ga očigledni šikaniraju svi (naoko suprotstavljeni) dionici lošinjskog statusa quo je potvrda da je na dobrom putu.
Otkud znaš činjenice o prijetnjama i šikaniranju? Jesi li tome svjedočio? Ili vjeruješ onom što piše na fejsu i člancima na portalu? A možda si ih saznao iz intervuja vjerodostojnog urednika portala nacionalno.hr Prše sa svojim novinarom suradnikom Morinom ;-)
Potresno svjedočanstvo novinara s Lošinja: “Bojim se za svoju sigurnost zbog informacija koje imam”
www.nacionalno.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # (ne)transparent nostgrađanin 2020-04-16 09:28
Ne bi trebalo ništa puno objašnjavati kada bi na gradskoj stranici među raznim natječajima, gdje se to očekuje, transparentno bili objavljeni i natječaji za zaposlenja.
Ovako stičem dojam da se iz nekog razloga nešto namjerno želi sakriti i maknuti od očiju javnosti. I to nije prvi put.
A ljudi iz nekog razloga vole čačkati baš tamo gdje najviše smrdi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Greška u koracimaHipokrit 2020-04-16 19:58
Obožavam bahate komentatore koji pišu pod naslovom „ne znaš čitat?“, ili koji počinju komentar konstatacijom: „Dežurna trolčad se očekivano uskokodakala, međutim nisu ukazali zašto objašnjenje pruženo od Grada ne bi bilo zadovoljavajuće “. Bahatosti na izvoz a argumenata ni u tragovima. A počelo je dana 10.4. kad sam komentirao:
„Da je gradonačelnica nesposobna i licemjerna pokazuje se svaki dan. Evo novog priloga početnoj konstataciji. Gradonačelnica je upravo (već za 3. mj.), naravno nezakonito, smanjila plaće zaposlenicima u gradskoj upravi s obrazloženjem da to čini radi „održanja pozitivne proračunske prihodovne strane“ a istovremeno je zaposlila novu djelatnicu u istoj gradskoj upravi.

Preskočimo raspravu o baljezgarenju u obrazloženju, ali istovremeno smanjenje plaća i novo zapošljavanje ne ide zajedno. Kad smanjuje plaće zaposlenima onda brine o proračunu a kad zapošljava novu djelatnicu onda joj proračun nije bitan? Do kad će nas naša gradonačelnica u zdrav mozak... „
Svakom tko nije mentalno retardiran i nije dio karijerno-klije ntelističke mreže nesposobne gradonačelnice je ispravno mogao zaključiti da ne dovodim u pitanje zakonitost zapošljavanja male Ane K., jer sam napisao da je „gradonačelnica , naravno, nezakonito smanjila plaće a istovremeno je zaposlila novu djelatnicu“. Dovodio sam u pitanje smislenost novog zapošljavanja koje naravno povećava ukupni trošak plaća dok se istovremeno svima smanjuju plaće da bi se smanjio trošak plaća a sve to „radi održanja pozitivne proračunske prihodovne strane“ kako to lupetaju u Gradu Malom Lošinju. Na to su očito zaduženi internet čuvari lika, djela i postupaka gradonačelnice upregli dokazivati da je s tim zapošljavanjem sve u redu. Čuvari glupih postupaka, bahati komentatori su se tako pozivali na portal Apsyrtides.info koji je ustvrdio da zapošljavanje u upravi grada nije sporno a kao argument za tu tvrdnju isti portal navodi da mu je to potvrđeno iz Grada. Od činjenica taj portal navodi link na stranicu Grada na kojom se nalazi, natječaj, obavijest o testiranju i rang lista kandidata. Pozivajući se na taj autoritet komentatori su likujući dokazali da je s tim natječajem sve u redu. Takva podsvjesna, dječija, reakcija kojom se brani zakonitost novog zapošljavanja koju nitko nije osporavao me zaintrigirala. Prema očekivanju novo zapošljavnje više stručne suradnice za poreze je jako sporno odnosno nezakonito. Ukratko o čemu se radi. Fejsbuk frendica gradonačelnice je primljena Rješenjem o prijmu u službu, 7. veljače 2020. Nakon toga, citiram s portala Apsyrides.info :“ Za slučaj eventualne žalbe čekalo se 15 dana kako bi se nakon toga odabrani kandidat uputio na Medicinu rada na zdravstveni pregled i dobila Potvrda o nekažnjavanju Ministarstva pravosuđa. Zatim, po primitku svih potrebnih potvrda, koje su se u ovoj situaciji čekale do kraja ožujka...“. Greška u koracima je što su te radnje obavljene tek nakon Rješenja o prijmu a ne prije. Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi utvrđuje da je uvjet za prijam u službu zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima (čl.12. Zakona) a da je zapreka kazneni postupak odnosno pravomoćna presuda (čl.15. Zakona). Dakle da bi mala Ana K., fejsbuk prijateljica velike Ane K., mogla primiti u službu morala je imati uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti i Izvod iz kazenen evidencije Ministarstva pravosuđa. Naša mala Ana K. je prvo dobila Rješenje o prijmu u službu pa je onda dokazivala da ima uvjete i da nema zapreke za prijam u službu.
Naravno da su u Gradu Malom Lošinju znali za te zakonske uvjete. Dokaz za to je što u objavljenom tekstu natječaja koji je objavio Grad Mali Lošinj stoji, citiram: „Osim navedenih posebnih uvjeta, kandidati / kandidatkinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u službu utvrđene člankom 12. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima), a za njihov prijam u službu ne smiju postojati zapreke iz članka 15. i 16. istog Zakona“. Jasno je dakle da nije zakonito Rješenje o prijmu za službenika koji nije dokazao da ispunjava uvjete za prijam i koji nije dokazao da nema zapreka za prijam. Grad Mali Lošinj je donio Rješenje o prijmu u službu a tek nakon toga je utvrđivao da li postoje uvjeti za prijam?
Ovaj natječaj vjerojatno nema samo taj problem s zakonitosti. O ostalim razlozima ću moći pisati tek nakon što dobijem sve tražene dokumente prema Zakonu o pravu na pristup informacijama. Svakako je suspektno da li primljena službenica uopće ima uvjete za javiti se na natječaj (struka i radno iskustvo na odgovarajućim poslovima). Ono što je još jako sumjivo jest i razultat pismenog ispita znanja i sposobnosti kandidata. Primljena kandidatkinja koja je završila hoteljerski fakultet je „razvalila“ na pismenom ispitu pa je od 10 mogućih bodova dobila je 8,5. Druga kandidatkinja, pravnica s pravosudnim ispitom je dobila 7 od 10 bodava. Testiralo se poznavanje Ustava RH, pet zakona i Sustav Europske unije. Teško je vjerovati da osoba koja je završila hoteljerski fakultet u objektivnom ocjenjivanju može dobiti bolju ocjenu od pravnice koja je nedavno položila pravosudni ispit. Radi ilustracije s položenim pravosudnim ispitom se postaje i sucem na sudu. Jasno je dakle da se radi o namještenom natječaju u kojem su obećanom kandidatu unaprijed dali ne samo pitanja već i odgovore.
Ono što jest također zanimljivo jest brzina kojom je odrađen ovaj natječaj. Uvjet da bi se raspisao natječaj za prijam u službu jest da se donese Plan prijma za tekuću godinu a koji se donosi u roku od 30 dana od dana usvajanja Proračuna. Obično to ova gradska uprava radi u zadnji tren ili nakon toga roka. U ovom slučaju se sve odigralo nestvarno brzo. Proračun za 2020.g. je usvojen 23.12.2019. g. a Plan prijma je donešen već 3.1.2020., drugi radni dan u godini! Iako je Plan prijma objavljen 28.1.2020. (Sl.n. 1/20.), stupio je na snagu danom donošenja jer se očito žurilo s postupkom. Natječaj je objavljen 10.siječnja 2020. i trajao je do 20.siječnja. Pisano i usmeno testiranje je obavljeno 4.2.2020. Već idućeg dana 05. veljače 2020. godine Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja objavljuje Rang Listu kandidata. Dana 07. veljače 2020. Pročelnik jedinstvenog upravnog odjela donosi rješenje o prijmu u službu. Brzina za pohvaliti. Nakon što je donešeno Rješenje o prijmu u službu prestala je potreba za brzinom. Lažerno se čekalo da naknadno ispune uvjeti za prijam u službu pa je nakon točno dva mjeseca mala Ana K. dobila Rješenje o rasporedu na radno mjesto viši stručni suradnik za gradske poreze. Naravno da ona neće donijeti niti jedno porezno rješenje već će raditi druge poslove za koje je zapravo i primljena. Pitanje je samo koliko dugo će to raditi jer je za očekivati da će Upravna inspekcija imati posla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ...gost 2020-04-16 21:01
Šta stvarno u Gradu ima devet zaposlenih pravnika?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Ma uvjek je sve u reduElvis 2020-04-16 21:10
Citat gost:
Šta stvarno u Gradu ima devet zaposlenih pravnika?
Da, primljeni su u sličnim postupcima... zadnja je buduća snaha predsjednika GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Obiteljska stvarKum 2020-04-17 18:35
Citat Elvis:
Citat gost:
Šta stvarno u Gradu ima devet zaposlenih pravnika?
Da, primljeni su u sličnim postupcima... zadnja je buduća snaha predsjednika GV.
To objašnjava njegovu ropsku suradljivost s gradonačelnicom kao da joj je niži službenik u gradskoj upravi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Animatorica kao viša stručna suradnica za porezeDeni 2020-04-16 21:24
Za razliku od objave sirovog materijala skinutog sa službene gradske stranice na portalu koji Mateja hvali jer iza njega - kao - ne stoje lokalne vlasti, "turističke agencije, političke stranke i pojedinci, ili na primjer svjetonazorske udruge (koliko drugih portala može za sebe tvrditi isto?) i tvrdi da je na graskoj stranici lijepo objašnjeno zašto ovo zapošljavanje nije sporno, ovaj komentar - naprotiv - jeste primjer neovisnog novinarskog istraživanja. Jer kao što već rekoh, objava sirovog materijala skinutog sa službene gradske stranice nije neovisno istraživanje nego primjer nekritičkog copy/paste "novinarstva".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Nema snijega ali ima epidemijeGrga 2020-04-16 22:32
Umjesto snijega iz narodne poslovice „Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijerka pokaže svoj trag, “ na „Prvom od 1000“, koronavirus pokazuje tragove naš gradonačelnice.

Koronavirus je pokazao nesposobnost, paniku i dvoličnost gradonačelnice prilikom nezakonitog i isforsiranog zapošljavanja svoje fejsbuk prijateljice i imenjakinje na mjesto više stručne suradnice za gradske poreze. U vrijeme kad smanjuje plaće u Gradu da bi štedila gradonačelnica dodatno zapošljava službenicu- svoju frendicu. U vrijeme kad se porezi odgađaju ili se opraštaju ona zapošljava svoju frendicu baš na mjesto više stručne suradnice za gradske poreze?

Da poštuje zdravu logiku mogla je sukladno Zakonu odgoditi početak rada za određeno vrijeme, npr. za vrijeme trajanja epidemije. Ali ne, bez obzira na sve mala Ana K. započinje svoju karijeru više stručne suradnice za gradske poreze baš u vrijeme kad se porezi neće obračunavati jer ona zbog toga nije ni primljena. Kad prođe epidemija ona će raditi poslove koje sad radi i u uredu u kojem sad radi. Naravno ti poslovi nemaju veze s poslovima više stručne suradnice za gradske poreze.

Za kraj upućujem gradonačelnicu na članak 27. Zakona, stavke 3 i 4. koji glase:

„Kandidat primljen u službu postaje službenik i počinje ostvarivati prava u vezi sa službom danom početka rada, utvrđenim rješenjem o rasporedu.

Dan početka rada može se posebnim rješenjem iz opravdanih razloga odgoditi za određeno vrijeme.“

Ako ova epidemija nije opravadni razlog za odgađanjem zapošljavnja onda ovu odredbu treba brisati iz Zakona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Razočarani udvaračZvekan 2020-07-21 10:31
Citat Kritičar:
Citat Mateja:
Na lošinjskom portalu iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci, ili na primjer svjetonazorske udruge (koliko drugih portala može za sebe tvrditi isto?), lijepo je objašnjeno zašto ovo zapošljavanje nije sporno (barem u komentiranom kontekstu - kontekstu krize izazvane kineskim wuhanskim virusom).
Na lošinjskom portalu iza kojega ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci samo je prenesena informacija koju su dobili od Grada Malog Lošinja, a to je samo jedna strana medalje.
Nije objavljeno nikakvo neovisno istraživanje iza kojega ne stoji lokalna vlast, turistička agencija, politička stranka ili pojedinac.
Portal "iza kojega ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci" se odlučnom tvrdnjom kako je objašnjeno zašto ovo zapošljavanje nije sporno još jednom pokušao dodvoriti gradskoj vlasti. No vlast je ostala hladna na njegovo udvaranje i nije stala iza njega, pa je razočarani udvarač objavio filipiku protiv vlasti koja plaća šutnju umjesto nezavisno novinarstvo pod naslovom
SRAMOTA ZAŠTO SE JEDAN LOŠINJSKI PORTAL FINANCIRA, A DRUGOME SE SUSTAVNO PRIJETI?
apsyrtides.info/.../...
"Vjeru u državu izgubio sam odavno, ali nakon ovoga ta vjera više ne postoji", žali se nezavisni novinar koji dobivanjem sponzorstva to želi prestati biti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # reci cvrčakTonka 2020-07-21 13:21
Nije mi jasno zašto bi ga baš Grad Mali Lošinj mora financirati? Koliko vidim urednik koristi CTRL-C/CTRL-V tehniku i prenosi vijesti sa drugih portala, ne samo sa jadranskih otoka, nego i iz još nekih neotočkih gradova.
Od sve te silne količine prenesenih članaka sa Cresa i Lošinja je tek manji dio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Istraživačko novinarstvoZvekan 2020-07-21 15:05
Citat Tonka:
Nije mi jasno zašto bi ga baš Grad Mali Lošinj mora financirati? Koliko vidim urednik koristi CTRL-C/CTRL-V tehniku i prenosi vijesti sa drugih portala, ne samo sa jadranskih otoka, nego i iz još nekih neotočkih gradova.
Od sve te silne količine prenesenih članaka sa Cresa i Lošinja je tek manji dio.
Ima on i vlastitih uradaka. Na temelju ćakula i tzv. dojava gradi manje ili više sumanute priče. I to onda on zove istraživačko novinarstvo. Kao na primjer članak PRAEMISSA IMAMO LI OTVORENI SUKOB UNUTAR LOŠINJSKOGA HDZ-A? u kojem razglaba o tome tko je Iznogud i želi biti "kalif umjesto kalifa" i tko ima kakve šanse.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ÷÷÷lumix 2020-07-21 15:18
Citat Tonka:
Nije mi jasno zašto bi ga baš Grad Mali Lošinj mora financirati? Koliko vidim urednik koristi CTRL-C/CTRL-V tehniku i prenosi vijesti sa drugih portala, ne samo sa jadranskih otoka, nego i iz još nekih neotočkih gradova.
Od sve te silne količine prenesenih članaka sa Cresa i Lošinja je tek manji dio.
portali takvog tipa ne financiraju se iz proračuna, nego od klikova
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ješke za klikoveMm 2020-07-22 08:05
Citat lumix:
Citat Tonka:
Nije mi jasno zašto bi ga baš Grad Mali Lošinj mora financirati? Koliko vidim urednik koristi CTRL-C/CTRL-V tehniku i prenosi vijesti sa drugih portala, ne samo sa jadranskih otoka, nego i iz još nekih neotočkih gradova.
Od sve te silne količine prenesenih članaka sa Cresa i Lošinja je tek manji dio.
portali takvog tipa ne financiraju se iz proračuna, nego od klikova
A da bi navukao ljude na klika je naslovima stavlja ješke. Clickbait je izraz pejorativnog karaktera, kojim se opisuju senzacionalisti čki naslovi članaka koji čitateljima web portala navodno nude ekskluzivan ili nesvakidašnji sadržaj. Izraz je složenica engleskih riječi click (klik) i bait (mamac). Clickbait naslovi najčešće pokušavaju iskoristiti "rupe u znatiželji", pružajući dovoljno informacija da se potakne znatiželja, ali nedovoljno da se ispuni dok se ne otvori poveznica na odabrani sadržaj.[1] Najčešći primjeri clickbait naslova su "nećete vjerovati ovome", "ovo morate vidjeti", "ono što se dogodilo sljedeće će vas šokirati" i sl.

Njegova je svrha privući što više pojedinačnih posjetitelja na portal, čime se utječe na njegovo bolje rangiranje te posljedično višu cijenu oglasnog prostora i privlačenje većeg broja oglašivača.
Wikipedia
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Nije dovoljno raspoznavati slovaAnimir dama 2020-04-15 11:16
Pod bahatim naslovom „znaš čitati?“ gradska službenica, vjerojatno ova novozaposlena, je napisala kako je na jednom lokalnom portalu lijepo objašnjeno zašto ovo zapošljavanje nije sporno (barem u komentiranom kontekstu - kontekstu krize izazvane kineskim wuhanskim virusom) a odgovarajući na komentar Hipokrita. Hipokrit je dovodio u pitanje zapošljavanje baš u kontekstu epdemije COVIDA-19 ili kako se ti prenemažeš epidemije „kineskim wuhanskim virusom“. Hipokrit nije doveo u pitanje pravnu pravnu proceduru ili zakonitost tog zapošljavanja. Samo je ukazao na kontradikciju gradonačelnice da dok smanjuje plaće radi „održanja pozitivne proračunske prihodovne strane“ istovremeno zapošaljava novu djelatnicu poznatu po FB uvlačenju istoj. Na to su se u GML upregli dokazati da je ono zakonito?

Na lošinjskom portalu "iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci, ili na primjer svjetonazorske udruge" nije ništa lijepo objašnjeno nego je samo napisano da mu je potvrđeno iz Grada Malog Lošinja da zapošljavanje nije sporno. A objašnjeno nije ništa. Na linku gradske uprave se nalaze samo natječaj, obavijest o vremenu prethodne provjere i rang lista kandidata. Zašto se u Gradu Malom Lošinju tvrde dokazati da je zapošljavanje zakonito ako to nitko nije dovodio u pitanje? Komentator je doveo u pitanje samo smislenost takve odluke a ne i zakonitost tog zapošljavanja.

Odgovor zašto bahata službenica grada ima potrebu dokazivati da je zapošljavanje zakonito može biti samo činjenica da zapošljavnaje u stvari nije zakonito. Kako inače rade u GML bilo bi čudo da su pogodili pravnu proceduru kog tog zapošljavanja.
p.s.
Bahatoj Mateji netko treba objasniti da znati čitati nije presudno- presudno je znati misliti. Čitanje je tehnička stvar, samo spoznaja značenja napisanog teksta. Razumijavanje napisanog teksta je sasvim druga spoznajna radnja. Svatko zna čitati ali ne zna svatko razmišljati i na žalost ti si u toj grupi koja zna čitati ali ne zna razmišljati. U svakom slučaju dala si dobru informaciju da zapošljavanje male Ane K. nije zakonito. Savjet: umjesto da čitaš razmišljaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Glas otoka pod maskom?gost 2020-07-22 12:10
Citat Mateja:
Na lošinjskom portalu iza kojeg ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci, ili na primjer svjetonazorske udruge (koliko drugih portala može za sebe tvrditi isto?), lijepo je objašnjeno...
Zanimljivo je da se ovaj komentar potpisan imenom Mateja bazira na razmetljivom tekstu iz impresuma stranice apsyrtides.info/impresum/ koji glasi Iza portala ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci, svjetonazorske udruge niti kojekakve teorije zavjere oko toga zašto je isti pokrenut. Pa se pitam da li je Glas otoka zaista žensko po imenu Mateja ili muško koje nema muda da se javi pod svojim imenom :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
144 # XHipokrit 2020-04-10 18:46
Na službenoj stranici Grada stoji ilustirana objava, majke mi ne lažem, o podjeli maski i pinci! Pinca je umotana i opremljena čestitkom:
"Sretan Uskrs želi vam Vaša gradonačelnica" . Da li to znači da da je gradonačelncia iz svog džepa platila pince.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Anine pinceDS 2020-04-10 19:37
Uz suzbijanje pandemije malo pomalo nam suzbijaju prava i demokraciju a izbornu promidžbu plaćali smo i do sada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # O ludog li gradaZdravko Nerazumim 2020-04-10 22:14
Zaštitne maske su poklon gradonačelnice za Uskrs kao i pince?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Maske ili brnjice?ZD 2020-04-11 12:17
Citat Zdravko Nerazumim:
Zaštitne maske su poklon gradonačelnice za Uskrs kao i pince?
Ako me pamćenje ne vara do sada nije dijelila pince na Uskrs. Ove godine je maske dijelila radi virusa, a pince možda radi obilježavanja datuma 10. travnja :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # ???Greta 2020-04-12 14:15
Zna li netko kakva je procedura po pitanju korone, ako netko privatnim avionom iz Zagreba sleti na aerodrom na Lošinju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # Individualni pristupPRdac 2020-04-12 15:02
Citat Greta:
Zna li netko kakva je procedura po pitanju korone, ako netko privatnim avionom iz Zagreba sleti na aerodrom na Lošinju?
Proceduru će odrediti načelnica stožera i ona ovisi o putniku. Ako putnici imaju veze s investitorom kakav se samo poželjeti može onda su slobodni raditi šta hoće ako ne 15 dana samoizolacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # prošireni stožerDSZ 2020-04-12 15:25
Citat PRdac:
Citat Greta:
Zna li netko kakva je procedura po pitanju korone, ako netko privatnim avionom iz Zagreba sleti na aerodrom na Lošinju?
Proceduru će odrediti načelnica stožera i ona ovisi o putniku. Ako putnici imaju veze s investitorom kakav se samo poželjeti može onda su slobodni raditi šta hoće ako ne 15 dana samoizolacije.
Sudeći po informacijama koje kruže otokom radi se upravo o takvom putniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
039 # samo je nebo slobodnoikar 2020-04-12 16:30
Citat DSZ:
Sudeći po informacijama koje kruže otokom radi se upravo o takvom putniku.
¸Blokada na Beleju, zabrana uplovljavanja u luku Mali Lošinj, kontrola na trajektnim pristaništima Valbiska i Merag, samo je aerodrom u Ćunskom potpuno slobodan. Ovo bi mogla biti afera sa nesagledivim posljedicama. :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Samoubojstvo iz zasjedenevidljivi F16 2020-04-12 18:08
Citat ikar:
Citat DSZ:
Sudeći po informacijama koje kruže otokom radi se upravo o takvom putniku.
¸Blokada na Beleju, zabrana uplovljavanja u luku Mali Lošinj, kontrola na trajektnim pristaništima Valbiska i Merag, samo je aerodrom u Ćunskom potpuno slobodan. Ovo bi mogla biti afera sa nesagledivim posljedicama. :sad:
Reklo bi se da je afera već tu. Čini se da su pojedini članovi proširenog stožera neke stvari svjesno zatajili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # !!!Dron 2020-04-13 14:54
Citat ikar:
Ovo bi mogla biti afera sa nesagledivim posljedicama. :sad:
znat ćemo sutra
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Anini prioritetivz 2020-04-14 16:47
Citat ikar:
Citat DSZ:
Sudeći po informacijama koje kruže otokom radi se upravo o takvom putniku.
¸Blokada na Beleju, zabrana uplovljavanja u luku Mali Lošinj, kontrola na trajektnim pristaništima Valbiska i Merag, samo je aerodrom u Ćunskom potpuno slobodan. Ovo bi mogla biti afera sa nesagledivim posljedicama. :sad:
Gradonačelnica zna svoje prioritete.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # UPUTA O IZDAVANJU PROPUSNICA ZA DOLAZAK NA PODRUČJE GRADA MALOGA LOŠINJAZM 2020-04-14 18:06 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Diskriminacija?gong 2020-04-15 17:06
Citat ZM:
Zanima me prema kojem zakonu je osobama starijim od 65 godina uskraćeno pravo na propusnicu. Mislim da bi ova diskriminatorna odredba morala biti dobro obrazložena, a nadam se da to nije malološinjski izum za oččuvanje tako "krhkog" najbogatijeg otoka na Jadranu, prvog od tisuću i lijepom mjestu za život.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Virtualna asistenticagost 2020-04-16 11:19
Citat gong:
Zanima me prema kojem zakonu je osobama starijim od 65 godina uskraćeno pravo na propusnicu. Mislim da bi ova diskriminatorna odredba morala biti dobro obrazložena, a nadam se da to nije malološinjski izum za oččuvanje tako "krhkog" najbogatijeg otoka na Jadranu, prvog od tisuću i lijepom mjestu za život.
Pitaj Anu, virtualnu asistenticu Stožera civilne zaštite Grada Malog lošinja za borbu protiv k-virusa.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # cijeli Lošinj brujiOstanite Doma 2020-04-14 18:51
Sustav je kompromitiran, hoćemo li uskoro kupovati samo u Konzumu i Lidlu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ....Jan 2020-04-16 13:55
Citat Ostanite Doma:
Sustav je kompromitiran, hoćemo li uskoro kupovati samo u Konzumu i Lidlu?
Ja ću sutra u Plodine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # da ako...gost 2020-04-17 08:41
Citat Jan:
Citat Ostanite Doma:
Sustav je kompromitiran, hoćemo li uskoro kupovati samo u Konzumu i Lidlu?
Ja ću sutra u Plodine.
Ako ti Ana da propusnicu -ispričnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # korona partyZock 2020-04-17 23:20
Sad će ministar turizma na Čikat dovesti 2 šlepera Čeha, pa neka ih lokalna vlast proba zaustaviti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ne zna lijeva što radi desnaAlan Ford 2020-04-18 11:16
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # u potrazi za izgubljenim razumomMarcelo 2020-04-14 19:50
Znači ovako, ja kao savjestan građanin Malog Lošinja koji više od mjesec dana nisam bio dalje od Osora, ako odem u Rijeku, tamo prespavam i drugi dan se vratim na otok, automatski moram 14 dana u samoizolaciju.
A neki tipus za kojega nitko ne zna gdje i s kim se sve zadnjih mjesec dana skitao može doći na otok bez samoizolacije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Neko dobije rak a netko prostorni planFelix 2020-04-14 19:57
Citat Marcelo:
Znači ovako, ja kao savjestan građanin Malog Lošinja koji više od mjesec dana nisam bio dalje od Osora, ako odem u Rijeku, tamo prespavam i drugi dan se vratim na otok, automatski moram 14 dana u samoizolaciju.
A neki tipus za kojega nitko ne zna gdje i s kim se sve zadnjih mjesec dana skitao može doći na otok bez samoizolacije?
Ako si kakav veliki menadžer kod investitora kakav se samo poželjeti može onda ne moraš 14 dana u samoizolaciju. Ako nisi onda nemaš sreće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # in the ghetoelvis 2020-04-16 11:17
Citat Felix:
Ako si kakav veliki menadžer kod investitora kakav se samo poželjeti može onda ne moraš 14 dana u samoizolaciju. Ako nisi onda nemaš sreće.
Polako ali sigurno u Lošinju se uvodi diktatura, a Krizni stožer je samo maska za neuko pučanstvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ...đir po korzu 2020-04-14 20:37
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Panika u stožeruMacarena 2020-04-15 16:54
Mislili su da će ovo proći
ispod radara? :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # Ona je otišla na kvasinu...Vatrogasac Mirko 2020-04-12 18:11
Nešto mi sa tim djeljenjem zaštitnih maski i pinci ne štima. Prvo slanje vatrogasaca po kućama je protivno osnovnim postulatima borbe protiv korone. Umjesto poželjne socijalne distance imamo povećanu socijalnu aktivnost. Umjesto hibernacije imao živost i multipiciranje kontakata i povećanje rizika. Radi čega? Očito je zbog osobne promocije gradonačelnice.

Zašto je vatrogasce koji su dio operativnih snaga sustava civilne zaštite anagžirala kao dostavljače? Zašto je firemane pretvorila u deliveri boyse? Načelnica stožera nije razmišljala da slanjem vatrogasaca po kućama ugrožava vatrogasnu zaštitu na otoku. Zaraza samo jednog vatrogasca bi nas ostavila bez vatrogasne zaštite na otoku.

Pitanje je i kako je gradonačelnica mogla anagažirati vatrogasce da dijeli njene darove, njene pince. Ako je naredila vatrogascima kao gradonačelnica onda je malo zloupotrebila svoj položaj jer naložila da vatrogasci rade ono što im nije u opisu posla. Ako je kao načelnica stožera naredila vatrogascima da dijele privatne poklone gradončelnice opet je zloupotrebila položaj načelnika stožera na koji se nezakonito sama imenovala.

Ima i dilema o dijeljenju zaštitnih maski. Da li su zaštitne maske poklon Grada ili gradonačelnice ili se radi o mjeri borbe protiv korona virusa koju provodi Stožer civilne zaštite. Kriterij je odredio Stožer civilne zaštite na svojoj sjednici ili se zaštitne maske dijele prema usmenom nalogu i hiru gradončelnice? Možda nekad dobijemo odgovore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
301 # vatrogascizd 2020-04-12 19:35
Mudro zboriš Mirko. Sretan Uskrs tebi, vatrogascima i Gradonačelnici. .i tvom šmrku. Pojedi malo šunke i jaja, bit ce ti bolje! ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Vatrogasci i dostavljačiVatrogasac Mirko 2020-04-12 20:40
Citat zd:
Mudro zboriš Mirko. Sretan Uskrs tebi, vatrogascima i Gradonačelnici..i tvom šmrku. Pojedi malo šunke i jaja, bit ce ti bolje! ;-)
HZJZ je jučer, 11.4.2020. izdao uputu koja se doduše odnosi na domove za starije i nemoćne, kojom se zabranjuje sve posjete i donošenje hrane. Naravno da ne postoji analogna uputa za gradonačelnike jer u HZJZ misle da ne postoji niti jedan gradonačelnik kome bi palo na pamet da u ovo vrijeme korone šalje operativne snage u posjete a radi djeljenja hrane. Ne treba biti posebno mudar da se shvati da postoji analogija po kojoj HZJZ zabranjuje djeljenje hrane po kućama rizičnim skupinama umirovljenicima , starijima i nemoćnim sa ovim slučajem kad se istoj skupini ljudi "po službenoj dužnosti" ide u posjete i donosi hrana.

Sretan Uskrs i tebi zd i tvojoj načelnici stožera također.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # PravovjernostGrunf 2020-04-13 17:42
Je, ali ovo je bila je bila prigoda da usprkos zabranama radi zaštite od širenja korone gradonačelnica pokaže svoju uskršnju pravovjernosti. Bolje da propadne selo nego običaj dodvoravanja biračima vjernicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # poklonijoe iglica 2020-04-13 12:50
Privatne poklone gradonačelnice? ??Zar!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Za praznično raspoloženjeGost 2020-04-13 20:01
Strašno je bilo, toliko puno tih milicajaca… ja ću reći jugomilicajaca, ne hrvatskih policajaca. I tako nehumano ponašanje sa svijetom, to se ne može opisati, to je neshvatljivo. To je pljuvanje po Bogu i protiv Boga, i gaženje po narodu i njegovom dostojanstvu
novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Don-Josip-Delas-tvrdi-Bilo-je-puno-jugomilicije-a-novinarka-je-sama-kriva-sto-su-je-napali!-Pogledajte-kako-je-izvrijedao-novinare
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
274 # ...gost 2020-04-14 17:46
majmungiću daj neki novi članak o gradonačelnici, glavno da ne pišeš o Jadranci i Hdz-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # Medvjeđa uslugaoe 2020-04-14 19:20
Citat gost:
majmungiću daj neki novi članak o gradonačelnici, glavno da ne pišeš o Jadranci i Hdz-u.
Kretenčiću, toliko si glup da ne znaš kako ovakvim glupostima gradonačelnici radiš medvjeđu uslugu. Da vidi na koji primitivan način ju se brani moralo bi je biti stid.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # jadrankaF&B 2020-04-14 22:47
Majmungić o Jadranci nesmije pisati jer će ostat bez gaća. :D
a o HDZu da ne govorim..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Branitelji gradonačelniceTovar 2020-04-15 11:02
Citat oe:
Citat gost:
majmungiću daj neki novi članak o gradonačelnici, glavno da ne pišeš o Jadranci i Hdz-u.
Kretenčiću, toliko si glup da ne znaš kako ovakvim glupostima gradonačelnici radiš medvjeđu uslugu. Da vidi na koji primitivan način ju se brani moralo bi je biti stid.
Možda i vidi tu primitivnost ali kad nema boljih da je brane od kritika zadovoljna je i s ovakvim lumenima. A zajedno s uvlakačkim lajkovoma na fejsu uvijek je u plusu :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Retoričar od formataCiceron sa mog škoja 2020-04-14 19:37
Citat gost:
majmungiću daj neki novi članak o gradonačelnici, glavno da ne pišeš o Jadranci i Hdz-u.
A šta reći? Koju posluku porati? Gradonačelnica koja je poznata retoričarka valjda oko sebe skuplja isto takve fantastične retoričare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
276 # od formatagost 2020-04-14 22:36
gradonačelnica skuplja retoričare a majmungić majmune. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
20 0 # Samo što nije...hranitelj tuljana 2020-04-17 18:47
#gotovaje, 63. ili 64. put. Dosadno. Zamislite koliko je dosadno kad sam izgubio volju komentirati... Hajde novi članak... sigurno je negdje koš za smeće postavljen mimo propisa... Ostavka!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ...Trol na zadatku 2020-04-17 19:03
Citat hranitelj tuljana:
#gotovaje, 63. ili 64. put. Dosadno. Zamislite koliko je dosadno kad sam izgubio volju komentirati... Hajde novi članak... sigurno je negdje koš za smeće postavljen mimo propisa... Ostavka!!!
Javio se kreten...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # #Trol na zadatku 2020-04-17 19:43
Nitko ne tvrdi da je gotova već se dokazuje da je glupa i nesposobna.
Ne #gotovaje već...#glupaje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Fejkanje činjenica#nesamarajgovno 2020-04-17 21:15
Citat Trol na zadatku:
Nitko ne tvrdi da je gotova već se dokazuje da je glupa i nesposobna.
Ne #gotovaje već...#glupaje.
Trolovi ne mare za činjenice. Kad im ne omogućuju da zaguše ili skrenu raspravu na svoj mlin oni ih fejkaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Kad je u pitanju PR onda nema panike?Andrija Šlampar 2020-04-18 18:26
Evo na Fejsu se Jadranka hvali da je darovala Domu za starije i nemoćne paketiće slatkih kolača. U duhu narodne izreke, vidjela žaba da se konji potkivaju ..., a po uzoru na našu gradonačelnicu Jadranka je radi vlastitog PR-a poklonila umirovljenicima slatkiše. Osim što jest degutantno hvaliti se poklonom taj čin predstavlja kršenje Upute za spriječavanje i suzbijanje epdiemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi koju je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ). U Uputi između ostalog stoji:
„Do daljnjeg su zabranjene sve posjete korisnicima, donošenje hrane i sl., a korisnicima je zabranjeno da odlaze kući u posjet kako se za vrijeme boravka izvan smještaja u sustavu scijalne skrbi ne bi zarazili i prilikom povratka virus prenijeli na ostale korisnike“.

Hoće li načelnica stožera poduzeti nešto protiv takvog postupanja ili će ostati samo na treniranju discipline na stoci sitnog zuba kojoj ne da ni šetati a kamo li proći Belej.

A pitanje za Jadranku je zašto nisu preko WhatsApp-a provjerili kod virtualne asistentice načelnice stožera da li smiju donositi hranu u Dom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # .....NN 2020-04-18 20:26
Da nisu vatrogasci raznosili kolače? :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # Nominacija za nagadu Gradagost 2020-04-19 13:01
Citat Andrija Šlampar:
Hoće li načelnica stožera poduzeti nešto protiv takvog postupanja ili će ostati samo na treniranju discipline na stoci sitnog zuba kojoj ne da ni šetati a kamo li proći Belej.
Mislim da neće, jer čaršija već priča da to Jadranka skuplja poene za nominaciju za nagradu Grada, plaketu ili priznanje za urednu opskrbu građana za vrijeme izolacije Lošinja od ostatka svijeta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # denominacijaTilt 2020-04-19 15:19
Citat gost:
Citat Andrija Šlampar:
Hoće li načelnica stožera poduzeti nešto protiv takvog postupanja ili će ostati samo na treniranju discipline na stoci sitnog zuba kojoj ne da ni šetati a kamo li proći Belej.
Mislim da neće, jer čaršija već priča da to Jadranka skuplja poene za nominaciju za nagradu Grada, plaketu ili priznanje za urednu opskrbu građana za vrijeme izolacije Lošinja od ostatka svijeta.
A posebnu nagradu dobiti će Džebić?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # lijevo smetalovirus 2020-04-19 16:32
Citat Tilt:
A posebnu nagradu dobiti će Džebić?
...zato jer je zbrisao u Zagreb pa radnici trgovine mogu mirno raditi. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # sačekušalik i djelo 2020-04-19 17:55
Citat virus:
Citat Tilt:

A posebnu nagradu dobiti će Džebić?
...zato jer je zbrisao u Zagreb pa radnici trgovine mogu mirno raditi. :P

mislim da je zbrisao nakon paničnog poziva iz stožera, kada su preko FB otkrili da je operacija provaljena
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ......RDx 2020-04-20 05:13
Uštedio si je 14 dana samoizolacije, ali je izložio opasnosti vlastitu firmu, majku i hraniteljicu Lošinja. Korona ne bira, prvo pogodi one koji jurcaju naokolo.
I još je do kraja narušio ugled stožeru koji voli zažmiriti, nekad na jedno, a nekad i na oba oka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # pobjeguljajoe iglica 2020-04-19 21:59
Tko zna što naš dogradonačelnik misli o posebnoj nagradi za Đebića?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ruka ruju mijemislav 2020-04-20 10:56
Citat joe iglica:
Tko zna što naš dogradonačelnik misli o posebnoj nagradi za Đebića?
Možda ga je upravo on predložio za nagradu !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.

  Read more...

   
 • Dobro upravljanje gradom

  cvgluMn 01.03.2024 15:10
  Визовая информация
  кредит под залог авто: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/kredit-pod-zalog-avto/) или туры в Анталию из Москвы: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/tury-v-antaliyu-iz-moskvy/) карабины и оттяжки для альпинизма ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju svoju djecu, ali zahvaljujući lopovluku ovih ha vlasti nemaju kinte ni za sebe ni za svoju djecu, a kamoli za starca koji će ionako umrijeti, dal od starosti ili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole je link na onaj svoj nastup od prije mjesec dana u kojemu je sve lijepo objašnjeno. Ekonomski analitičar tvrdi da je novinar u tri rečenice rasturio Podravku ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I onda ti ta djeca, kad onemoćaš, ne žele dati ni 10 eur mjesečno za dopunsko... ...strašno. Neopisivo. Ne mogu zamisliti svoje stare roditelje u toj situaciji...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih drži prema van. Poslušajte malo što govore ljudi po ulici i po kafićima, samo odmahuju rukom. Čak je ni onaj njen iz zadnjeg reda partera više ne podržava, osim ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti način

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome, svi građani su zainteresirani za ovu mjeru. Eto, otud vjetar puše. Ako te netko prevari jednom, možda ćeš mu oprostiti. Ako te prevari opet onda je ćao ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji vide raskorak između obećanja što ih je dala uoči izbora i ispunjenja obećanja nakon što se dobilo vlast. Rezultat je 1:0 za nju i njezin HDZ.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 posto, sada se može izračunati i koliko će se zapravo povećati mirovine po kategorijama. Korisnici starosne mirovine će tako u isplati u travnju dobiti mirovinu u ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ne nekakve štapove? Ovime je ponizila i skupštinu i sve umirovljenike. A gradonačelnica koja djelima ne stoji iza svojih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje s edukacijom. youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8 (http://youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8) http://www.youtube.com/watch?v=XWYgwUj86v8

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance nagađe tko se krije iza kojeg nadimka.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili kome treba dopunsko, a kome ne treba, nego si se prebacio na temu detekcije tko je osoba A, B ili C, na portalu na kojemu je ionako sve anonimno. Btw, evo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za umirovljenike. U Novom listu piše U raspravi je sudjelovao i Roberto Cavedoni, izabran s liste nestranačkog i SDP-ovog kandidata Marija Frankovića, upitavši ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg je obrisao administrator, potvrdio svoj identitet ;) Naime, moj obrisani komentar vide samo dvije osobe, jedna sam ja... a drugo si ti, De Billu dragi...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti očitao. A cijela rasprava je zapravo besmislena i svjedoči o gubitku fokusa ponajviše zbog tvog bjesomučnog trolanja. Idemo redom: - Činjenica je da je AK u izbornoj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca OMG smatra dovoljnim, kad se ovome "daru" izruguje? Zašto administrator ne dopušta ispravak krivog navoda, neistinu, besmislicu i laž, da se "gradpnačelnica istrošila" ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi pokušava kontrirati (mudro svaki put pod drugim nadimkom) zapleo ko pile u kučine. Sve sam obrazložio, potkrijepio linkovima i činjenicama...p reostao je samo ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.
   
 • Dobro upravljanje gradom

  cvgluMn 01.03.2024 15:10
  Визовая информация
  кредит под залог авто: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/kredit-pod-zalog-avto/) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi ...