Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Demokracija kroz Stožer civilne zaštite

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

iluzNakon žestoke gradonačelničine harange protiv prijedloga mjera za ublažavanje posljedica epidemije koranvirusa koje je predložila nezavisna lista Dubravka Devčića zajedno s dvojicom vijećnika - koji će se kasnije predomisliti i podvijenih repova odustati od dogovora - jedanaest vijećnika Gradskog vijeća Malog Lošinja je pokorno, bez rasprave prijedlog odbacilo. Tih jedanaest vladajućih vijećnika čine šest vijećnika šarolike koalicije oko HDZ-a s dva vijećnika koalicije HNS-IDS prikrpljenih uz HDZ pod formom „programske suradnje", te trojica virtualnih, prividnih pripadnika oporbe, već nazvanim „žetončićima" 

Predloženim mjerama namjera je bila pomoći svim građanima i poduzetnicima pogođenim mjerama za spriječavanje epidemije. No prvo je Odbor za statutarno - pravna pitanja izložio primjedbe na 1.,2.,3.7.,9. i 13. točku predloženog dnevnog reda tvrdeći da su prijedlozi ili nezakoniti ili da ih predlažu neovlašteni predlagatelji. Nakon toga se više od sat vremena gradonačelnica jarosno obračunavala s dnevnim redom, predlagačem i nepoćudnim, a imenovanim pojedincima koji prema njenom sudu zagađuju javni prostor. Sirota gradonačelnica obuzeta gnjevom nije primijetila da se time obračunala i s Ustavom, nizom zakona te Statutom i Poslovnikom Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. No u tom bijesnom, nasrtaju na pravni i demokratski sustav usta su joj bila puna pozivanja na zakone i Ustav ne shvačajući da je Ustav prekršila sama već samim time što nije dozvolila opoziciji da iznese svoje argumente niti da predstavi svoje mjera kako bi se o njima raspravljalo na Gradskom vijeću. Postavlja se pitanje zna li fakultetski obrazovana gradonačelnica s tri mandata u lokalnoj politici da Ustav RH naše društvo definira kao parlamentarnu demokraciju s pravom građana na samoupravu. Je li zaboravila ili ignorira činjenicu da se pravo na samoupravu ostvaruje putem predstavničkih tijela, a ne preko gradonačelnice?

Gradonačelnica i njoj poslušni predsjednik Gradskog vijeća grubo prekršili Statut i Poslovnik već i samim time što nisu dozvolili ni aktualni sat. Prema dnevnom redu nakon verifikacije zapisnika prethodnih sjednica bio je predviđen aktualni sat. No ova sjednici u formalnopravnom smislu uopće nije ni započeta jer nije usvojen ni dnevni red. Iako nije usvojen dnevni red, a prema planiranom dnevnom redu koji nije izglasan usvojeni su zapisnici prethodnih sjednica. Nakon odrađenog glasanja o zapisnicima, preskočen je „kao plitak potok" i predviđeni aktualni sat. Umjesto da se vijećnicima omogući pravo da rešetaju gradonačelnicu pitanjima, gradonačelnica si je uzurpirala pravo da ona rešeta oporbu što se drznula predložiti nešto njoj iz leđa, iako je predlaganje mjera u interesu gospodarstva i građana demokratsko, ustavno, zakonsko i statutarno pravo i dužnost oporbe. Nepodnošljiva lakoća s kojom je gradonačelnica ignorirala zakonska prava oporbe pokazala je da interese građana de facto zastupaju samo vijećnici s liste Dubravka Devčića.

Vidno ljutita gradonačelnica je svojim ponašanjem i vođenjem sjednice pravne težine neformalnog video chat-a, te sat vremena optuživanja i palamuđenja s visine o pravu, zakonima i propisima pokazala zabrinjavajuće nepoznavanje prava, zakona i propisa a povrh svega i totalno iskrivljeno shvaćanja demokracije. Poput kabaretskog iluzionista uspjela je održati sjednicu Gradskog vijeća a da nije održana; nije usvojen dnevni red. Nakon što je preskočila aktualni sat, a prije nego li je zabranila raspravu o predloženim mjerama pozom profesora pravnog fakulteta, a znanjem pučkoškolca gradonačelnica je ukazivala na nezakonitosti u prijedlozima opozicije, a nakon toga vijećnicima je rekla 'ajte bok. Takav prezir prema vijećnicima i građanima odlikuje samo ozbiljne diktatore, no ono što ju treba zabrinuti je stav Ustavnog suda Republike Hrvatske prema kojem je zakazana a neodržana sjednica gradskog vijeća, koja je sazvana na zahtjev manjine, a zbog neusvajanja dnevnog reda suprotna Ustavu RH, smislu i duhu Zakona o regionalnoj i lokalnoj samoupravi.

Gdje su ta vrata Stožera?
Zašto je gradonačelnici bilo tako stalo da se o prijedlozima ne raspravlja? Zašto nije dozvolila raspravu po svakoj točki dnevnog reda u kojoj je zajedno s vijećnicima svoje većine i „žetončićim" mogla zgaziti predlagače? To je zaista čudno kad zna da ni jedna odluka koja njoj nije po volji u ovom Gradskom vijeću ne može biti usvojena. Znala je da ima sigurnih jedanaest vijećnika na svojoj strani. I u tako komotnoj situaciji, čak i pod cijenu kršenja Ustava, Zakona (ZLP(R)S), Statuta i Poslovnika - a što u konačnici može dovesti do raspuštanja ovog Gradskog vijeća - nije dozvolila raspravu!

Nakon održanog žučnog monologa i nakon što je zabranila raspravu o predloženim mjerama na Gradskom vijeću, drugo jutro je putem jednog portala smirenim tonom pozvala na zdrav dijalog. Jučer ne želi nikakav dijalog, drugi dan ga zaziva. Što se s gradonačelnicom dešava preko noći? I to nas treba brinuti.

Kako gradončelnica shvaća demokratski sustav govori i njena izjava da su vrata Stožera civilne zaštite Grada Malog Lošinja od samog početka i pojave pandemije, otvorena za sve prijedloge. Gdje su ta vrata Stožera? Zašto bi itko, a kamoli izabrani gradski vijećnici trebali Stožeru civilne zaštite nešto predlagati. Iako nam je držala predavanje o ustavu i zakonu sama ne zna da građani ustavno pravo na lokalnu samoupravu ostvaruju preko predstavničkih tijela a ne preko nekakvih stožera civilne zaštite.

U ovu malološinjsku priču dobro se uklapa dio obrazloženja presude Ustavnog suda koji je odlučivao o identičnom slučaju, neusvajanju dnevnog reda koji je predložila trećina vijećnika jednoga grada. Kao kratku lekciju o tome kako i preko kojih tijela građani ostvaruju svoja demokratska prava na samoupravu citiram gradonačelnici dio presude Ustavnog suda. Lako je primijetiti da se ne spominje nikakv stožer.

„Polazeći od članka 132. Ustava kojim se građanima jamči pravo na lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu i koji propisuje da se pravo na samoupravu ostvaruje preko lokalnih, odnosno područnih (regionalnih) predstavničkih tijela koja su sastavljena od članova izabranih na slobodnim i tajnim izborima na temelju neposrednog, jednakog i općeg biračkog prava, Ustavni sud ocjenjuje da propise iz područja lokalne i područne (regionalne) samouprave valja tumačiti u korist nesmetanog i redovitog funkcioniranja lokalne i područne (regionalne) samouprave i njezine zaštite, pri čemu je poštivanje demokratskih pravila postupanja u predstavničkom tijelu temeljna pretpostavka za ostvarenje tih ciljeva".

 

Komentari: 

039 # Đir po sobiSigmund 2020-05-07 13:57
Predlažem da se sjednice ubuduće održavaju isključivo putem skajpa.
Primjećujem da na ovaj način govornika ne sputava trema, može si dati oduška i izrecitirati sve što mu padne na pamet, a što inače ne bi imao hrabrosti izreći u direktnom F2F obraćanju.
A i puno je zabavnije. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
049 # Ana i njenih jedanaest kamikazaRambo 2020-05-07 15:29
Stvarno je neshvatljivo da uz sigurnih 11 ruku spremnih glasovati po njenoj volji gradonačelnica nije dopustiti raspravu o prijedlozima oporbe. Zato mi njena tvrdnja kako je željela spriječiti da Gradsko vijeće donese nezakonite opće akte da ne dođe do raspuštanja GV zvuči kao prijesna laž. jer da je usvojen dnevni red koji je predložila oporba i provedena rasprava, njenih jedanaest kamikaza bi na njezin mig glasovali kao jedan. Oporba bi bila poražena do nogu. Bila bi to veličanstvena pobjeda. Ovako ostaje sumnja u sposobnost Ane Kučić da se kao gradonačelnica nosi s izazovima demokracije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
056 # Demokracija joj ne idegost 2020-05-08 09:39
Citat Rambo:
ostaje sumnja u sposobnost Ane Kučić da se kao gradonačelnica nosi s izazovima demokracije.
To više nije sumnja nego izvjesnost. Očevidna činjenica je da joj demokracija ne ide. Svađala se kao neka piljarica. A ni sama obleka ne čini damu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Zaustavite Novi list!Botox 2020-09-29 08:53
Citat Rambo:
Stvarno je neshvatljivo da uz sigurnih 11 ruku spremnih glasovati po njenoj volji gradonačelnica nije dopustiti raspravu o prijedlozima oporbe. Zato mi njena tvrdnja kako je željela spriječiti da Gradsko vijeće donese nezakonite opće akte da ne dođe do raspuštanja GV zvuči kao prijesna laž. jer da je usvojen dnevni red koji je predložila oporba i provedena rasprava, njenih jedanaest kamikaza bi na njezin mig glasovali kao jedan. Oporba bi bila poražena do nogu. Bila bi to veličanstvena pobjeda. Ovako ostaje sumnja u sposobnost Ane Kučić da se kao gradonačelnica nosi s izazovima demokracije.
Ni direktor TZ ML se ne zna nositi s izazovima demokracije kad se radi o slobodi medija. Umalo da je na Skupštini TZ uzviknuo "Zaustavite Novi list!" kao onomad onaj partijac "Zaustavite Reuters!". Kako je izvijestio Purić "najkritičniji je bio prema medijima, ilustriravši to u prezentaciji naslovnicom Novog lista od 11. kolovoza, na kojoj je objavljeno da je Lošinj imao prvi slučaj koronavirusa. »Jedino su kod nas takvi podaci na naslovnicama. Nemam ništa protiv medija, ali ne treba prodavati novine ovakvim naslovnicama«, rekao je Cvitković. Kratko rečeno, općenito je zamjerio medijima što pišu i istinu, a Novom listu posebice što o Lošinju ne objavljuje samo propagandu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Purićeva greška u koracimagost 2020-09-29 09:34
Ne znam dali je to povezano ali o knjizi o Lošinju kao među 50 najboljih destinacija i promidžbeni članak "Ljudi su sve!" da se gradonačelnica i u krizi brine o ljudima pisala je Alenka Juričić Bukarica. O hvalisanju trošenjem novca EU preko ministarstva na obnovu ceste između Osora i Nerezina pisao je Marinko Glavan. Izgleda da zbog greške u koracima Puriću više ne poveravaju pijar zadaće :-)
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Horwath HTLUvijek isti pojedinci 2020-09-29 10:21
Ta ista consulting firma Horwath HTL je poslala Sinišu Topalovića da predstavi tu strategiju.
Lik je rekao da Lošinju ne treba zdravstveni turizam jer su doktori skupi (što je najbolje, doktori uopće nisu nužni za zdravstveni turizam) i da bi se Lošinj trebao ugledati na Hvar iz nekog razloga.
Koji su to eksperti u toj firmi, boli glava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Otok vitalnosti, prvi od 1000 u kreiranju privida i laži!gost 2020-09-29 19:12
Citat Uvijek isti pojedinci:
Ta ista consulting firma Horwath HTL je poslala Sinišu Topalovića da predstavi tu strategiju.
Lik je rekao da Lošinju ne treba zdravstveni turizam jer su doktori skupi (što je najbolje, doktori uopće nisu nužni za zdravstveni turizam) i da bi se Lošinj trebao ugledati na Hvar iz nekog razloga.
Koji su to eksperti u toj firmi, boli glava.
Lako je biti ekspert za izradu strategija po narudžbi investitora uz političare kakvi su opisani u uvodu članka Tko kroji turističku budućnost Lošinja i Cresa: Vijest u Novom listu o potpisivanju dogovora o izradi zajedničkog Master plana turizma za Cres i Lošinj popratila je zbunjujuća fotografija na kojoj se iza olovkama i papirima zauzetih potpisnika sporazuma - direktora turističkih zajednica, lošinjske i creske, te predstavnika turističkih tvrtki Lošinjske plovidbe i Jadranke - važno koče gradonačelnica Malog Lošinja i gradonačelnik Cresa, koji, izgleda, nemaju nikakve uloge u kreiranju toga plana, osim što su ga unaprijed podržali.
volim-losinj.org/politika/2802-tko-kroji-turisticku-buducnost-losinja-i-cresa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # StatistiZumba 2020-10-01 07:21
Gradonačelnici statisti u kreiranju strategija razvoja. Na Lošinju Jadranka dd planira, a Grad prati, kaže predsjednik uprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Komentari na Portalu Novi listGost 2020-10-01 07:34
ljudi su sve...hm hm...izbori su čudo...
novilist.hr/.../...
Sram i stid Vas bilo, zadnjih 30 godina da nije bilo "Odgojnog zavoda "Mali Lošinj nebi bilo jeftine radne snage koja Vas je pogurala dalje. Vasi pomorci su odavno doma, ribarima skidamo kapu jer su u manjini;Bio sam jedan od "NJIH "pokusajte mi se suprostaviti-AL I SAMO ISKRENO I POŠTENO!!!!!!
Samo je MALI covijek-bio losinjan ili ponekad "domac "napravio nakon domacih pomoraca,mjesta na,domaca da otok Lošinj bude i ostane to sto je.
A povijest Lošinja ide daleko...najzdr avija klima za astmaticare, prirodno ljeciliste kakvog nema nigdje na svijetu...
Prezentirajte jedno od najljepsih mjesta na jadranu-MOLIM VAS
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
522 # Dobra prilikaVanzemaljac 2020-10-02 14:18
Citat gost:
Izgleda da zbog greške u koracima Puriću više ne poveravaju pijar zadaće :-)
možda je to dobra prilika za urednika portala "iza kojeg ne stoji grad ili interesne i ideološki-vrjed nosno obojane pojedinci/ke ili skupine" da se ubaci i priključi na proračunsku sisu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Istina je žrtva promidžbeGost 2020-10-03 08:36
Pa i zaslužio je proračunsku sisu. On nije izvijestio o prvom slučaju korone na Otoku vitalnosti, Prvom od tisuću otoka.Pravilno je prosudio da je promidžbeno prešućivanje njevažnije od istine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Novinarska etikaNetko nevažan 2020-10-03 11:09
Mora se priznati da Purić drži do novinarske etike barem što se tiče odvajanje novinarskog rada od propagande. Na primjer uz članak "Kad se male ruke slože' - Clean up Day na Lošinju" piše Marketing Otoci.net i Izvor: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ...Licemjer 2020-10-03 19:21
Pa eto, Morin je razvlačio Bojanu Genov, njene prekršaje i sudske procese po svom protalu.
Možda nije na proračunskoj sisi, ali na nečijoj sigurno je.
Mogao je bar biti pošten i ipod članka navesti da je sponoziriran.
Neš ti "vijesti".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Portal za cinkanjegost 2020-10-04 09:22
Stranicu puni potjernicama, pozivima za cinkanje i teorijama zavjere a sebe prikazuje žrtvom mračnih sila.

Potresno svjedočanstvo novinara s Lošinja: “Bojim se za svoju sigurnost zbog informacija koje imam”
www.nacionalno.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...Licemjer 2020-10-04 10:15
Šizofreničar
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # da se usereš od strahaajoj 2020-10-04 10:31
Citat gost:
Stranicu puni potjernicama, pozivima za cinkanje i teorijama zavjere a sebe prikazuje žrtvom mračnih sila.

Potresno svjedočanstvo novinara s Lošinja: “Bojim se za svoju sigurnost zbog informacija koje imam”
www.nacionalno.hr/.../
asocijacija: bivši urednik Nacionala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ......lumix 2020-10-04 11:18
Citat gost:
Stranicu puni potjernicama, pozivima za cinkanje i teorijama zavjere a sebe prikazuje žrtvom mračnih sila.

Potresno svjedočanstvo novinara s Lošinja: “Bojim se za svoju sigurnost zbog informacija koje imam”
www.nacionalno.hr/.../
Možda je mislio na informacije o muljanju njegovog suradnika sa bivšom tajnicom izvjesnog ministarstva?
?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # "Nezavisni" novinariitd 2020-10-04 14:57
Citat lumix:
Možda je mislio na informacije o muljanju njegovog suradnika sa bivšom tajnicom izvjesnog ministarstva??
Autor ove žalopojke je urednik portala Nacionalno (razlikovati od Nacional!). Na teret joj (Josipi Rimac, HDZ)se stavlja i da je svoju sestru Biserku Vujić, uz pomoć okrivljenog Saše Dujmića zaposlila u šibenskoj Elektri, ali i da je u Zavodu za zapošljavanje u Otočcu zaposlila sina osumnjičenog Dražena Prše, glavnog urednika portala koji je trebao pisati o nezakonitim zapošljavanjima u HEP-u.
www.nacional.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ZanimljivoAmigo 2020-10-04 17:48


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Novinarske vertikalegost 2020-10-04 19:13
Članak Potresno svjedočanstvo novinara s Lošinja: “Bojim se za svoju sigurnost zbog informacija koje imam” o patnjama svog suradnika Vedrana Morin napisao je glavni urednik portala Nacionalno Dražen Prša koji je trebao pisati o nezakonitim zapošljavanjima u HEP-u. Ali nije jer je Josipa Rimac zaposlila njegovog sina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Winter Is ComingGame of Thrones 2020-10-04 20:03
Portal kojem se vjeruje. Idealno za gradsku sisu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Rimac spriječila objavu teksta o HEP-ovcu koji joj je zaposlio sestru: Ti si moj anđeo čuvar!JL 2020-10-04 18:14
Radi se o telefonskom razgovoru od 5. ožujka ove godine koji je Josipa Rimac vodila s Draženom P., novinarom jednog lokalnog ličkog portala, a koji je za jedne dnevne novine pripremao temu o mogućim nepravilnostima pri zapošljavanju u HEP-u.

jutarnji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # A jadnakmet 2020-10-04 15:33
Citat Licemjer:
Pa eto, Morin je razvlačio Bojanu Genov, njene prekršaje i sudske procese po svom protalu.
Možda nije na proračunskoj sisi, ali na nečijoj sigurno je.
Mogao je bar biti pošten i ipod članka navesti da je sponoziriran.
Neš ti "vijesti".

Neoprostivo! Našima n pakovati!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # La La LandHugo 2020-10-06 16:41
Ne znam kad je i što je navlačio, ali predugo nisam vidio normalan autorski članak sa područja otoka Cresa ili Lošinja.
Otprilike 98% su preneseni članci sa drugih portala, lokacije Koločep, Hvar, Smokvica, Jelsa, Korčula, Pag, ŠKŽ, Biograd, Pelješac .. itd. Bjesomučno prepisivanje
članaka sa drugih portala, ne znam kome sve to treba, i na čiju proračunsku sisu bi se trebao okačiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Žuti portalZlikovski 2020-10-06 19:45
Citat Hugo:
Ne znam kad je i što je navlačio, ali predugo nisam vidio normalan autorski članak sa područja otoka Cresa ili Lošinja.
Već dosta dugo ne objavljuje autorske članke u stilu žutog tiska Marinka Božića u ST-u tipo "Zašto Grad Mali Lošinj skriva stavke iz Proračuna i je li Nedić pretežak uteg Ani Kučić?", "Doznajemo: Profesor je otpisan u HDZ-u", "Što još skriva dvostruki agent Nedić? Možda tajne sastanke iza leđa Ane Kučić?" ili "Kolektivna šutnja o 'barskoj šori' opasna je za budućnost Lošinja i zbog lošeg primjera trebaju padati ostavke".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Šutnja je ponekad zlatogost 2020-10-10 10:14
Citat Zlikovski:
Citat Hugo:
Ne znam kad je i što je navlačio, ali predugo nisam vidio normalan autorski članak sa područja otoka Cresa ili Lošinja.
Već dosta dugo ne objavljuje autorske članke u stilu žutog tiska Marinka Božića u ST-u tipo "Zašto Grad Mali Lošinj skriva stavke iz Proračuna i je li Nedić pretežak uteg Ani Kučić?", "Doznajemo: Profesor je otpisan u HDZ-u", "Što još skriva dvostruki agent Nedić? Možda tajne sastanke iza leđa Ane Kučić?" ili "Kolektivna šutnja o 'barskoj šori' opasna je za budućnost Lošinja i zbog lošeg primjera trebaju padati ostavke".
Možda izjava u impressumu koja glasi "Iza portala ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci, svjetonazorske udruge niti kojekakve teorije zavjere oko toga zašto je isti pokrenut" više nije točna, jer je netko financijski stao iza njega. Tako da možda više nema potrebe iznuđivati potporu. A možda se samo pritajio dok se zaboravi da je suradnik "portala kojem se vjeruje", a imao je ulogu u aferi Josipa Rimac i drugovi :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Pokorno javljamo ...Grunf 2020-10-12 09:51
Citat gost:
Možda izjava u impressumu koja glasi "Iza portala ne stoje lokalne vlasti, turističke agencije, političke stranke i pojedinci, svjetonazorske udruge niti kojekakve teorije zavjere oko toga zašto je isti pokrenut" više nije točna, jer je netko financijski stao iza njega. Tako da možda više nema potrebe iznuđivati potporu. A možda se samo pritajio dok se zaboravi da je suradnik "portala kojem se vjeruje", a imao je ulogu u aferi Josipa Rimac i drugovi :-)
Štogod bilo da bilo Slobodni novinar / urednik / kolumnist / freelancer / fotoreporter / aktivist / Osnivač i urednik portala Apsyrtides.info je pacificiran. www.bika.net/.../vedran-morin
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
85 # Čuvajmo djecuhranitelj tuljana 2020-10-07 17:57
Citat Licemjer:
Pa eto, Morin je razvlačio Bojanu Genov, njene prekršaje i sudske ....
Neš ti "vijesti".
Pa, da, osoba je nepravomoćno osuđena za ugrožavanje života djece mlađe od 15 godina, ali to ni jednom od komentatora koji inaće iznose svakakve i puno manje nepodopštine svojih sugrađana, "nije vijest". Iskreno, čudim se da se komentator "licemjer" uopće nesmotreno odlučio komentirati ovaj slučaj i tako nehotice ukazati na njegovo postojanje, umjesto da se na stranici na kojoj svi "slobodno pišu" o tome ne nađe ni slovo. Ali, idemo napraviti jednu ne pretešku mentalnu gimnastiku. Zamislimo da je unjesto gospođe bila neka druga osoba. Netko npr. tko nije "po mjeri otoka".

Mislite li da bi i u tom slučaju ovo prošlo nekomentirano? Ili bi se digla prava bura u komentarima ispod dva-tri članka napisana na tu temu, sa detaljnim opisom prekršaja, detaljnijim nego što piše u samoj presudi? Što mislite?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...Licemjer 2020-10-10 13:34
Mda, mora da je vijest ove presudne važnosti UrEdNiKu PoRtAlA (podrguljivo napisano). Uz tolike prometne prekršaje koje drugi ljudi čine, a među njima ima i onih koji ugrožavaju djecu, tipa onaj svećenik iz Velog. Zašto o tome nije pisao? Zato što sisa na kojoj je to ne želi i želi da se Genovicu provlači kroz blato.
Čovjek bi rekao da je Vedran Moron, a ne Morin.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # Pjesnici su čuđenje u svijetu...hranitelj tuljana 2020-10-10 13:41
Citat Licemjer:
Mda, mora da je vijest ove presudne važnosti UrEdNiKu PoRtAlA (podrguljivo napisano). Uz tolike prometne prekršaje koje drugi ljudi čine, a među njima ima i onih koji ugrožavaju djecu, tipa onaj svećenik iz Velog. Zašto o tome nije pisao? Zato što sisa na kojoj je to ne želi i želi da se Genovicu provlači kroz blato.
Čovjek bi rekao da je Vedran Moron, a ne Morin.
A ne znam. Zašto recimo hipotetski neki ljudi pišu o samo nekim stvarima, a o nekim ne? Zašto pišu o samo nekim betoniranjima obale ili bespravnim gradnjama, čak i obimnijim. Čudni su ljudi... možda i oni odrađuju neku "sisu"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ...Licemjer 2020-10-11 11:25
Zvučiš kao da bi ti mogao znati nešto više o tome.
Zašto nam ti ne kažeš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Naslov koji vrištigost 2020-10-09 14:56
I članak na zadnjoj stranici NL pokazuje da Cvitković više nije zadovoljan Purićem. Mnogo više propagandnog naboja ima u tobože autorskom novinarskom članku dvojca s kormilarom iz TZ ML Karmen Bosnić i Marin Smolčić nego u Purićevom prenošenju priopćenja TZ. Ogromni naslov s fotkom otoka vrišti "Lika i Mali Lošinj među 100 najboljih održivih destinacija svijeta". A iznad naslova zanosan, uznosit tekst Uspjeh Lijepe Naše na natjecanju zaklade "Green Destination". Tekst vrvi engleskim nazivima kao QualitiCoast, TravelMole, Vision on Susatainable Trourism, Travelife i t.d. od kojih će Lošinjani sigurno pasti u trans od oduševljenja :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Filozofija prodaje muda pod bubregeBo! 2020-10-10 09:54
Citat gost:
I članak na zadnjoj stranici NL pokazuje da Cvitković više nije zadovoljan Purićem. Mnogo više propagandnog naboja ima u tobože autorskom novinarskom članku dvojca s kormilarom iz TZ ML Karmen Bosnić i Marin Smolčić nego u Purićevom prenošenju priopćenja TZ. Ogromni naslov s fotkom otoka vrišti "Lika i Mali Lošinj među 100 najboljih održivih destinacija svijeta". A iznad naslova zanosan, uznosit tekst Uspjeh Lijepe Naše na natjecanju zaklade "Green Destination". Tekst vrvi engleskim nazivima kao QualitiCoast, TravelMole, Vision on Susatainable Trourism, Travelife i t.d. od kojih će Lošinjani sigurno pasti u trans od oduševljenja :roll:
Stvar je dignuta na razinu filozofije. Udruga Green Destination tvrdi da se u radu vodi filozofijom održivog razvoja (Smart Sustainable Destination), ali dodjela priznanja joj je biznis sličan Curavićevoj Bijeloj zastavi. O tome svjedoči sadržaj na web stranici pod naslovom Cooperation:
Green Destinations works together with tourism business and media partners in order to make the green offer of destinations better visible in the marketplace. Prevedeno na Hrvatski Green Destinations surađuje s turističkim tvrtkama i medijskim partnerima kako bi zelena ponuda odredišta bila bolje vidljiva na tržištu. Drugim riječima, rade isto što i mediji koji naplaćuju oglasni prostor ili objavu sponzoriranih članaka i reportaža.
greendestinations.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
045 # Autokratske tendencije i na Prvom od 1000GF 2020-05-12 17:48
Citat Amigo:
Spominje se i da se u Hrvatskoj i dalje "mogu primijetiti autokratske tendencije", koje su doduše blaže nego one u Mađarskoj, a kao primjer toga se navodi činjenica da je javna televizija "pod kontrolom vlade", kao i da se progone novinari. Kako u državi tako i na "prvom od tisuću". Lokalni mediji koje sufinancira gradska vlast (ili se nadaju da će ih sufinancirati) su pod kontrolom gradske vlasti, a budući da su novinari pacificirani, građane koji kritiziraju lokalne vlasti se javno optužuje da zagađuju javni prostor obmanama, lažima i dezinformacijam a te da "bacaju ljagu na sve ono je do sada činilo Gradsko vijeće i gradonačelnica kao izvršna vlast u ovom mandatu".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Prizvuk udbaške optužniceDemosten 2020-06-22 10:02
Citat GF:
Citat Amigo:
Spominje se i da se u Hrvatskoj i dalje "mogu primijetiti autokratske tendencije", koje su doduše blaže nego one u Mađarskoj, a kao primjer toga se navodi činjenica da je javna televizija "pod kontrolom vlade", kao i da se progone novinari. Kako u državi tako i na "prvom od tisuću". Lokalni mediji koje sufinancira gradska vlast (ili se nadaju da će ih sufinancirati) su pod kontrolom gradske vlasti, a budući da su novinari pacificirani, građane koji kritiziraju lokalne vlasti se javno optužuje da zagađuju javni prostor obmanama, lažima i dezinformacijama te da "bacaju ljagu na sve ono je do sada činilo Gradsko vijeće i gradonačelnica kao izvršna vlast u ovom mandatu".
Samoproglašeni Glas (tisuću) otoka ima vlastiti youtube kanal youtube.com/.../... na kojem je pored ostalog objavio ulagivački video Gradonačelnica Malog Lošinja o interesnim skupinama koje utječu na vijećnike i s napomenom U ponedjeljak 04. svibnja 2020. održana je 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Sjednica je održana elektronskim putem i vidljiva je na stranicama Grada, a mi smo izvukli dio u kojem gradonačelnica iznosi za javnost intrigantne detalje. Zahvaljujući Glasu otoka možete upoznati "intrigantne detalje" ovog povijesnog govora s prizvukom udbaške optužnice uživajući u njezinoj nenadmašnoj govorničkoj vještini.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 0 # NezavisanMucalo 2020-06-22 12:41
Vidi se da je na ovom mjestu, nakon što se usudio spomenuti osobu koju se ne smije u negativan kontekst dovoditi, novinar s jedinog otočkog portala iza kojeg ne stoji grad ili interesne i ideološki-vrjed nosno obojane pojedinci/ke ili skupine postao meta isključivo negativnih komentara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Štićena osobaHamlet 2020-06-22 17:10
Citat Mucalo:
Vidi se da je na ovom mjestu, nakon što se usudio spomenuti osobu koju se ne smije u negativan kontekst dovoditi, novinar s jedinog otočkog portala iza kojeg ne stoji grad ili interesne i ideološki-vrjed nosno obojane pojedinci/ke ili skupine postao meta isključivo negativnih komentara.
A koju osobu "koju se ne smije u negativan kontekst dovoditi" se "novinar s jedinog otočkog portala iza kojeg ne stoji grad ili interesne i ideološki-vrjed nosno obojane pojedinci/ke ili skupine" usudio spomenuti da je postao meta "isključivo negativnih komentara" na ovom otočnom portalu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 0 # ZnaseMucalo 2020-06-22 20:48
Citat Hamlet:
Citat Mucalo:
Vidi se da je na ovom mjestu, nakon što se usudio spomenuti osobu koju se ne smije u negativan kontekst dovoditi, novinar s jedinog otočkog portala iza kojeg ne stoji grad ili interesne i ideološki-vrjednosno obojane pojedinci/ke ili skupine postao meta isključivo negativnih komentara.
A koju osobu "koju se ne smije u negativan kontekst dovoditi" se "novinar s jedinog otočkog portala iza kojeg ne stoji grad ili interesne i ideološki-vrjednosno obojane pojedinci/ke ili skupine" usudio spomenuti da je postao meta "isključivo negativnih komentara" na ovom otočnom portalu?
Znate svi vi koju osobu ;)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Usudi se!Hamlet 2020-06-22 21:38
A što tebe sprječava da se usudiš spomenuti tu osobu na ovom portalu? Ne misliš valjda da bi upis bio obrisan kao što se brišu nepoželjni komentari na portalu "iza kojeg ne stoji grad ili ... blablabla...."?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # Da, brišu seMucalo 2020-06-22 22:05
Citat Hamlet:
A što tebe sprječava da se usudiš spomenuti tu osobu na ovom portalu? Ne misliš valjda da bi upis bio obrisan kao što se brišu nepoželjni komentari na portalu "iza kojeg ne stoji grad ili ... blablabla...."?

Nema potrebe. Jer ja znam o kome se radi, znaš jako dobro i ti kao i "drugi" komentatori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # KukavičlukHamlet 2020-06-22 22:14
Ima potrebe, ali nemaš hrabrosti.
EOD.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # Strah na 1/1000Mucalo 2020-06-23 08:20
Citat Hamlet:
Ima potrebe, ali nemaš hrabrosti.
EOD.
Hrabrosti? Želiš li reći da ta osoba predstavlja konkretnu prijetnju i opasnost? Zanimljivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # EOD za početnikaHamlet 2020-06-23 09:41
Citat Mucalo:
Citat Hamlet:
Ima potrebe, ali nemaš hrabrosti. EOD.
Hrabrosti? Želiš li reći da ta osoba predstavlja konkretnu prijetnju i opasnost? Zanimljivo.
Rekao sam točno ono što sam želio reći, a to nije da želim reći kako ta osoba predstavlja konkretnu prijetnju i opasnost nego da ti nemaš hrabrosti da je imenuješ. Što dokazuješ i ovim pitanjima.
PS
Kad se već koristiš internetom mogao bi se upoznati sa značenjem skraćenice EOD da te se ne smatra trolom.
abbreviationfinder.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # TrolanjeGost 2020-06-23 07:55
I ovo tvoje treba brisati. Nije odgovor na pristojno pitanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
042 # Hrvatsko predsjedanje EU je katastrofaŽuja 2020-05-13 10:18
Citat Amigo:
Croatia’s EU presidency disaster
The country will have to confront a disastrous legacy, defined by its silence in the face of accelerating authoritarianis m in Hungary amid Zagreb’s own democratic backsliding.


A tako je samouvjereno, optimistički najavljivano.Umjesto toga imamo medicinski potpomognutu diktaturu, brzinske izbore za parlament pod svaku cijenu pa makar pod maskama i iz mobilnih respiratora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Korona nam je opet na vidikuGladna Zima 2020-06-20 15:43
Što kaže stožer?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Sigurna Hrvatska?gost 2020-06-20 16:08
Citat Gladna Zima:
Što kaže stožer?
Više nije važno što kaže stožer nego ono što govori HDZ-ov izborni tim na usta kandidata za Sabor. A temelj hvalisanju uoči izbora je borba protiv pandemije koronavirusa jer je svježa u pamćenju birača i ne treba ga prije izbora kvariti lošim vijestima. A kao na zadnjim izborima s praznom parolom VJERODOSTOJNO sada nas mame još praznijom parolom SIGURNA HRVATSKA da glasujemo za njih. Ne znam da li time misle da je sigurna od korone, ali sa HDZ-o na vlasti siguran je samo još jedan ciklus uhljebljivanja, pljačke i korupcije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # ....Amigo 2020-06-20 17:11
Citat Gladna Zima:
Što kaže stožer?
ne znam što kaže stožer, ali ministar turizma na sva zvona zaziva dolazak šveđana, kaže da nisu opasni jer smo sigurna zemlja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Ministarsko recitiranjegost 2020-06-20 19:30
Citat Amigo:
Citat Gladna Zima:
Što kaže stožer?
ne znam što kaže stožer, ali ministar turizma na sva zvona zaziva dolazak šveđana, kaže da nisu opasni jer smo sigurna zemlja
Drobi ministar svašta. Za Novi list je jučer recitirao da je Vlada uložila puno u otoke, "ali i pokazala odgovornost i znanje kada je riječ o turističkoj sezoni". Mi koji mislimo o onom što pročitamo pitamo se što će mu u rečenici suprotni veznik "ali" kao da ulaganje u otoke obično ne ide zajedno s pokazivanjem odgovornosti i znanja kada je riječ o turističkoj sezoni. Znači dok mi mislimo o onome što čitamo, ministar ne misli o onome što govori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
043 # kreteni na vlastiWoW 2020-06-20 19:44
Mene zanima koja je to politička stranka mudrom ekonomijom uspjela upropastiti tvornice, brodogradnju i poljoprivredu koja je u bivšoj državi funkcionirala. Ista ta stranka je kompletnu ekonomiju bacila na "koliko god stane" turizam i strane trgovačke lance.
I onda dođe korona i shvatimo da smo jadni, totalno ovisni o drugima, i da moramo uvoziti turiste bez zdravstvene provjere, na majkemi, dovoljno je da pokažu da imaju plaćen smještaj.
Otprilike kao u bordelu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Prpa od KlimanaDenis 2020-06-21 12:17
Citat gost:
Drobi ministar svašta.
Ministar recitira cijeli program HDZa jer mu za vrat puše bivši ministar turizma koji je na zadnjim izborima dobio toliko preferencijalni h glasova da je sa dna liste upao u Sabor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # .....Drifter 2020-06-22 10:04
Čudi me da ministar turizma nije bio na velikoj promociji Zadra i Hrvatske.

Plenković o Adria Touru: Ovo je velika promocija Zadra i Hrvatske
glasistre.hr/.../...

Dan poslije...

Zadar završio u svim svjetskim medijima, ali ne zbog turizma i tenisa, nego korone
www.index.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # poraz u vlastitom dvorištujz 2020-06-22 11:01
Citat Denis:
Citat gost:
Drobi ministar svašta.
Ministar recitira cijeli program HDZa jer mu za vrat puše bivši ministar turizma koji je na zadnjim izborima dobio toliko preferencijalnih glasova da je sa dna liste upao u Sabor.
Kapeli je u svojem dvorištu kao gadonačelnik na zadnjim izborima za Sabor dobio bijednih 637 glasova od mogućih 7359. Kliman je kao zadnji na HDZ-ovoj listi dobio 11,56% i ušao u Sabor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # ###Ptica trkačica 2020-06-22 11:10
Kojom 'matematikom' je onaj sa manje glasova postao ministar?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Rektalni alpinistGost 2020-06-22 11:45
Citat Ptica trkačica:
Kojom 'matematikom' je onaj sa manje glasova postao ministar?
Kliman je ostao lojalan Karamarku. Gari je bio na glasu kao ambiciozna ljiga i šete bandera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # Slučajni ministarTR 2020-06-22 17:31
Citat Ptica trkačica:
Kojom 'matematikom' je onaj sa manje glasova postao ministar?
To je matematika političke slučajnosti. Plenki ga je stavio u fotelju ministra turizma kad ju je odbio Butković samo da je popuni. Nije htio ostaviti Klimana iako se već pokazao kao dobar ministar turizma. Kliman mu se zamjerio jer je ostao vjeran Karamarku. A za Garija se zna da je bez karaktera. Okreće se kako vjetar puše i uvijek se priklanja pobjedniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Politička geometrijaGnom 2020-06-23 07:29
Plenkiju u Saboru trebaju poslušnici a ne smije izgubiti birače ljutih desančara. Zato su na listi Kapeli ali i Culej.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Krema HDZ-agost 2020-06-23 09:59
Citat Gnom:
Plenkiju u Saboru trebaju poslušnici a ne smije izgubiti birače ljutih desančara. Zato su na listi Kapeli ali i Culej.
Culej se barem našao na dnu liste kandidata HDZ-a, ali nositelj jedne liste je Josip Đakić, glava jedne ugledne HDZ-ovske familije i predsjednik HVIDRE.
Divljaju, prijete smrću, razbijaju i nitko im ne može ništa. Ovo je obitelj Đakić
www.index.hr/.../2191812.aspx
Kapeli je u dobrom društvu, "i sam branitelj" kako se voli predstavljati :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Pobjednički hod po LošinjuTovar 2020-06-23 12:37
Na fejsu se ushićeno najavljuje dolazak dvojice ministara po glasove Lošinjana za svoj ulazak u Sabor: 23.lipnja u 18 sati na Lošinju će boraviti ministri Gari Cappelli i Oleg Butković prva dva kandidata na listi HDZ-a u 8.izbornoj jedinici, koji će tom prilikom, uz pridržavanje epidemioloških mjera, družiti se sa građanima na gradskom trgu. #SigurnaHrvatska
Najava je popraćena fotografijom trijumfalnog hoda HDZ-ovske ekipe po Lošinju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Vrijeme idegost 2020-06-23 13:51
A neće se još dugo tako se keziti...dolaze izbori i parlamentarni a iz njih i lokalni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Račun za gozbugost 2020-06-23 16:39
Citat Tovar:
Na fejsu se ushićeno najavljuje dolazak dvojice ministara po glasove Lošinjana za svoj ulazak u Sabor: 23.lipnja u 18 sati na Lošinju će boraviti ministri Gari Cappelli i Oleg Butković prva dva kandidata na listi HDZ-a u 8.izbornoj jedinici, koji će tom prilikom, uz pridržavanje epidemioloških mjera, družiti se sa građanima na gradskom trgu.
Treba ih pitati tko će podmiriti ceh za ovu gozbu u njihovoj krčmi. Za ostale partijske krkanluke računi će tek biti izdani.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # FB aktivnostgost 2020-06-24 07:50
Da li neko zna tko puni FB stranicu Ane Kučić? Fotke o tzv druženju s građanima su već objavljene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # HDZ-ovo fejkanje njuzaGledam te u oči, mala 2020-06-28 13:27
Citat Tovar:
Najava je popraćena fotografijom trijumfalnog hoda HDZ-ovske ekipe po Lošinju.
Jedini problem je što je dotična fotografija nastala još u studenom prošle godine. Na originalnoj fotografiji se nalazi i Filip Balija, koji je ovom prilikom kirurškim zahvatom pažljivo izrezan iz cjeline.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # HDZ prepravlja povijestrt 2020-06-28 15:19
Citat Gledam te u oči, mala:
Citat Tovar:
Najava je popraćena fotografijom trijumfalnog hoda HDZ-ovske ekipe po Lošinju.
Jedini problem je što je dotična fotografija nastala još u studenom prošle godine. Na originalnoj fotografiji se nalazi i Filip Balija, koji je ovom prilikom kirurškim zahvatom pažljivo izrezan iz cjeline.

HDZ-ovska posla. Na službenim Facebook stranicama HDZ-a bila je objavljena fotografija s osnivanja stranke na kojoj je u originalu i Josip Manolić, no netko ga je 'izrezao'. Josip Manolić: To što su me izrezali s povijesne fotografije HDZ-a je kriminal na svoj način.
24sata.hr/.../...
Od kriminalne organizacije takvo što je za očekivati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Tko zna što nam još lažu!gost 2020-06-28 15:35
Citat rt:
Citat Gledam te u oči, mala:
[quote name="Tovar"]Najava je popraćena fotografijom trijumfalnog hoda HDZ-ovske ekipe po Lošinju.
Jedini problem je što je dotična fotografija nastala još u studenom prošle godine. Na originalnoj fotografiji se nalazi i Filip Balija, koji je ovom prilikom kirurškim zahvatom pažljivo izrezan iz cjeline.
------
Od kriminalne organizacije takvo što je za očekivati.
Anin ili Garijev fotošop kozmetičar koji je to napravio možda ne zna da slijedi neke zloglasne povijesne uzore. "Kada je George Orwell objavio svoje distopijsk0 remek-djelo 1984., inspiraciju za njega je djelomično pronašao u Staljinovom Sovjetskom Savezu. Postoji mnogo paralela između svijeta 1984. i Staljinove Rusije, a jedna se odnosi na zanimanje protagonista. On radi u "Ministarstvu istine", gdje ljudi "revidiraju" povijest i brišu svaki trag onih koji su pali u nemilost Velikog brata.
To se događalo i u Staljinovom SSSR-u. Političar je jedan dan mogao biti u milosti, a već bi se sljedeći dan mogao kao neprijatelj naroda naći pred streljačkim vodom. Ljudi su u sovjetskoj Rusiji doslovno brisani iz povijesnih knjiga."
Ostatak poučnog teksta i zanimljive primjere brisanja osoba s fotografija na ovom linku:
hr.rbth.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Lažu čim zinuJoko 2020-06-28 16:22
Dok se budu ovako ponašali za mene su samo lažovi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Gari nudi kontinuitet domoljubljadf 2020-06-23 15:37
Citat Denis:
Citat gost:
Drobi ministar svašta.
Ministar recitira cijeli program HDZa jer mu za vrat puše bivši ministar turizma koji je na zadnjim izborima dobio toliko preferencijalnih glasova da je sa dna liste upao u Sabor.
Za Novi list Kapeli je odverglao naizust naučeni tekst koji mu je sastavila glasnogovornica Slađana Vignjević bivša dopisnica N. Lista iz Lošinja. Hvalio se da radi turizma neće poskupjeti autoceste i trajekti, da je ukinuta naplata krčkog mosta i da se za razliku od zemalja u okruženju i šire na ulazak u Hrvatsku čeka u kolonama. Pa je onda zagudio "Mi nudimo kontinuitet domoljublja, demokršćanstva, sigurnost, stabilnost i socijalnu osjetljivost"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Kontinuitet nazadovanjaOmg 2020-06-24 07:34
Citat df:
Citat Denis:
[quote name="gost"] Drobi ministar svašta.
"Mi nudimo kontinuitet domoljublja, demokršćanstva, sigurnost, stabilnost i socijalnu osjetljivost"
Kontinuitet domoljublja? Što je to? HDZov kontinuitet nas je doveo do predzadnjeg mjesta u EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
74 # Domoljublje?!hranitelj tuljana 2020-06-24 09:23
Citat Omg:
Citat df:
Citat Denis:
[quote name="gost"] Drobi ministar svašta.
"Mi nudimo kontinuitet domoljublja, demokršćanstva, sigurnost, stabilnost i socijalnu osjetljivost"
Kontinuitet domoljublja? Što je to? HDZov kontinuitet nas je doveo do predzadnjeg mjesta u EU.
Hajde molim vas! Bože sačuvaj me hadezeovog "domoljublja" i ljevičarske "tolerancije". Stranka koja nosi naziv nekadašnjeg HDZ-a provodi sve politike i naloge onih koji neovisnu Hrvatsku nikad nisu ni željeli.
Što HDZ radi a da je u korist Hrvata?
Može li mi netko navesti (molim bez ironije i sarkazma) što je HDZ domoljubno učinio npr. u zadnjih... 20 godina?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Korona ante portas!gost 2020-06-24 09:27
Citat df:
Hvalio se da radi turizma neće poskupjeti autoceste i trajekti, da je ukinuta naplata krčkog mosta i da se za razliku od zemalja u okruženju i šire na ulazak u Hrvatsku čeka u kolonama.
Otkako je HDZ objavio da se bori protiv korupcije, ona sve više jača i širi se u hrvatskom društvu. Otkada je HDZ objavio da je pobijedio koronavirus, on se još brže počeo širiti Hrvatskom.
Glavna poruka HDZ-ove kampanje je "sigurnost". Ali ona pada u vodu pred brojkama novozaraženih. Zadnji puta korona je pomogla Plenkoviću da pobijedi u HDZ-u. Hoće li mu pomoći i na parlamentarnim izborima?
24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Izdajnički izričajRambo 2020-10-01 09:35
Citat gost:
Drobi ministar svašta. Za Novi list je jučer recitirao da je Vlada uložila puno u otoke, "ali i pokazala odgovornost i znanje kada je riječ o turističkoj sezoni". Mi koji mislimo o onom što pročitamo pitamo se što će mu u rečenici suprotni veznik "ali" kao da ulaganje u otoke obično ne ide zajedno s pokazivanjem odgovornosti i znanja kada je riječ o turističkoj sezoni. Znači dok mi mislimo o onome što čitamo, ministar ne misli o onome što govori.
I njegova nasljednica jako voli govorničku finesu "ali" pa je kao ukras - sasvim bespotreban - koristi kad god joj se ukaže prilika. Misli da dobro zvuči. Nisam morao dugo tražiti da nađem primjer na fejsu od prije par dana: "Teško je uopće riječima opisati koliko nama, našim stanovnicima ali i svim našim gostima, znači ova rekonstrukcija stoga hvala svima koji su na bilo koji način uključeni u realizaciju, a posebice danas nazočnima, ministru mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić ! #losinj #osor #nerezine #anakucic"
Uz toliko patetičnog trkeljanja omaknuo joj se izdajnički izričaj "koliko nama, našim stanovnicima, ali i ..." kojim na prvo mjesto stavlja njih, vladare ovih otoka ("nama"), na drugo njihove stanovnike ("našim stanovnicima"), a na treće mjesto goste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Predizborno hvalisanje projektimaPopaj 2020-06-23 16:30
"Dolaskom političara formalno su počeli radovi na sunčanoj elektrani dva kilometra sjeverno od Orleca na otoku Cresu." piše Purić. Kapeli simbolički radi lopatom, a Ana pozira sa šljemom na glavi. Izgleda da baš ne mare za pravilo distance.


otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # nije ljevak008 2020-06-23 16:49
Kao da krivo drži lopatu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Nadnaravna Anagost 2020-06-23 16:58
Ana ima levitirajući šljem? A taman je na poralu Glas otoka javljeno da na Lošinju nema vanzemaljaca...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Na Lošinju nema vanzemaljacaŽuja 2020-06-23 20:59
Citat gost:
Ana ima levitirajući šljem? A taman je na poralu Glas otoka javljeno da na Lošinju nema vanzemaljaca...
Mislio sam da se zezaš ali tamo je stvarno naslov PROVJERILI SMO: NA LOŠINJU NEMA ZARAŽENIH, NEMA KORONAVIRUSA I NEMA VANZEMALJACA. Piscu bi koristilo lječenje ili pravi budale od čitalaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # !!!!!LOL 2020-06-23 21:53
Ovo je ipak bolje nego kad je postavio kamen temeljac za stanove u Creskoj ulici, u postolje građevinske dizalice metar od ceste.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # nagradno pitanjeoktopus vulgaris 2020-06-24 11:20
Citat Popaj:
Tko je na slici Josipa Rimac ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Mi ZajedničariYoko Ono 2020-06-24 12:30
Citat oktopus vulgaris:
Tko je na slici Josipa Rimac ?
Ne pitaj tko je Josipa Rimac. Svi smo mi Josipa Rimac.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # asdfgasdfg 2020-06-28 16:41
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Reciklaža demokracijeStožerlija 2020-08-11 12:36
Milanović: Stožer je u stvari ništa, grupa anonimaca koja pokušava upravljati našim životima
Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u utorak da doživljava kao kompliment komentar premijera Andreja Plenkovića da reciklira stvari oko neustavnosti Nacionalnog stožera jer je recikliranje – vrsta osviještenosti.

“Plenkovićevu izjavu da je to reciklaža doživljavam kao kompliment. Sutra ćemo nositi recikliranu robu, dakle, to je vrsta osviještenosti. Da, mi živimo u vremenu reciklaže, a posebno ako nekome treba deset puta ponavljati najočitije stvari”, kazao je Milanović nakon svečane sjednice općinskog vijeća Vela Luke.

Smatra da se Plenković “vjerojatno boji da mu se Sabor ne bi uplitao u posao, da mu ne bi komplicirao život”. “To je donekle racionalan strah, polazim od toga da nema nikakve diktatorske niti uzurpatorske namjere. Ali, ‘de facto’, imamo problem i on se vrlo lako da riješiti”, ustvrdio je Milanović, dodavši da će “biti još reciklaža”.
Reciklaža je, kaže, kada od nečega što je potrošeno i trulo napravite nešto što je novo. “To ja radim”, dodao je.

Sabor je iznad stožera

Zalaže se da se postojeće odluke Stožera, koje se donose i “koje se ljudima nameću”, pokriju odlukom Sabora. “Sabor je iznad Stožera. Stožer je u stvari ništa”, kaže.

Ne misli da Vlada uvodi autokraciju, ali “postoji nešto što se zove uzurpiranje tuđih prava”. “Ovo je pravo Sabora i Sabor o tome mora odlučivati”, smatra Milanović.

Odbacio je mogućnost da se sastane s premijerom i porazgovara s njim o tome. “Ne, ovo moja dužnost, ja to govorim javno”, rekao je.

“Kao predsjednik ću uvijek upozoravati na situacije koje su granične i potencijalno prijete situacijom, odnosno stanjem u kojem grupa, da se ne uvrijede, anonimnih ljudi, upravljaju vašim životom. Može, na kratko vrijeme, svaki put uz odluku Sabora. To govorim ovako polako i dosadno da bi pametnjakovići koji izvrću moje riječi se umorili od reciklaže”, istaknuo je.

Beroševa aplikacija ne može postati obavezna

Milanović tvrdi i da aplikacija “Stop Covid-19” ne može postati obavezna na jesen kao što to najavljuje ministar zdravstva Vili Beroš ukoliko situacija postane ozbiljnija.

“Nema načina da se to utjera, osim ako Sabor sam ne donese takvu odluku dvotrećinskom većinom”, ustvrdio je.

novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Dobro upravljanje gradom

  PeterObefe 05.03.2024 11:55
  Магазин спецодежды 91
  specodegdaoptom.ru/: (http://specodegdaoptom.ru/:) specodegdaoptom.ru/ (http://specodegdaoptom.ru/)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 05.03.2024 10:41
  Zašto je Plenki udovolji oporbi
  Premijer se tobože snebivao u Saboru na raspravi o oporbenom zahtjevu za izborima, pitajući se kao zašto bi sam sebi skraćivao mandat. A onda je samo desetak dana kasnije kao iz rukava istresao imena na prvim mjestima u svih 11 izbornih jedinica jao da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mladunčad 04.03.2024 11:28
  U se na se i poda se
  Zna se da mladunčad kopira odrasle jedinke, hadezejci nisu izuzetak.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ADZ 04.03.2024 10:19
  Svi za jednu jedna za sve
  Jedan predsjednik mladeži hadezeja ju je lansirao u politiku. Ugurao ju u gradsko poglavarstvo pričom da je simpatizerka hadezea. A ovaj joj pomaže da sačuva fotelju. Ma ne radi nje nego radi sebe.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 04.03.2024 08:34
  Žicarsko preduzeće
  Ured europskog javnog tužitelj EPPO, koga vodi slavna tužiteljica Laura Kövesi, objavio je svoj godišnji izvještaj za 2023. godinu. Tamo vidimo da su najviše prijava za pronevjere i utaje europskog novce EPPO-u podnijeli građani Hrvatske, lani čak ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ..... 03.03.2024 18:38
  Sramoćenje tradicije
  Vrhunsko pomorstvo i brodogradnju slave kosturom pasare nasađenom okomito i to plagijatom drugog umjetnika :sad: i.imgur.com/sYFopfN.jpg (http://i.imgur.com/sYFopfN.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Prava pitanja 03.03.2024 18:33
  Bez odgovora
  Gdje će naći ljude koji će raditi tako težak posao ? Stranci će obilaziti noniće po selima ? Ražanj bez zeca. Neka se oni naslikavaju, poslije će razmišljati, idu izbori, sve tri frakvije su zajedno u palači, to je bitno. Samo bitno ko i uvijek s ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 18:21
  Njihovo preduzeče
  Nisam mislio samo na rumenka nego na uspjehe u trošenju nažicanog novca za "celo preduzeće". Lova za vrtić je nažicana tek nakon žalbe, moljakanja i nagovaranja ali gradnja nije započeta. Projekt Mrtvaška je mrtav. A novac ulupan u Aleju kapetana ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 14:04
  Grad za feštu
  Kad je fešta onda nikom ništa ne smeta, a ovdje bez veze napadate gradonačelnicu i njenog savjetnika gospodina Emila

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 03.03.2024 13:37
  Cveta cveće
  Kako to misliš, nema se s čim pohvaliti? Pa prošle godine u svibnju je za sebe i svoje organizirao veliku feštu u Deveronu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 11:14
  Naš dečko
  Naš dečko ima provjereni hadezeov model. Rastjeraj sve one koji žele, vole i mogu raditi i onda traži bilo koga samo da spiskaš lovu koju si nažicao , a nisi sposoban nikakvu lovi samostalno zaraditi. Stranačke poglavice mogu mirno spavati, Grad za ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 11:14
  38.157,92 eura
  Anin Emil je inkasirao dugo skrivanih 38.157,92 eura (287.500,85 kuna) prema konačno objavljenim podacima na iTransparentnos t. Sad je pitanje bi li se Ani radi svoje izborne promidžbe više isplatilo da je plaćala dopunsko penzićima umjesto ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 10:57
  Cveta cveče u naše preduzeče
  Dobro je gospođa napisala i ono Cveta cveče u naše preduzeče. Slavi se još jedan uspjeh u žicanju europske love. Za koju tek treba vidjeti hoće li i kako će biti utrošena. Do sada se baš nemaju s čime pohvaliti.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Ni srama ni stida 03.03.2024 09:37
  Crveni
  Dobro je komentirala gospođa na Purićevom portalu , ovaj pliva sa svima ,samo neka je tur u fotelji, nema veze što je najbolju djelatnicu ponizio i udaljio od korisnika koji su joj se radovali, njemu je super,on je tamo zbog sebe ,nije valjda zbog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 08:32
  Još Hrvatska nije propala ...
  ... ali s ovakvim pravosuđem neće dugo poživiti. Piše jedan kolumnist: Istog utorka kad se hrvatski premijer svojim osebujnim izričajem čudom načudio što europsko tužiteljstvo nema povjerenja u hrvatsko pravosuđe, objavljena je vijest kako je sudac ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gerontolog 02.03.2024 21:47
  Euro
  Nego, zna li se šta kad će ovaj gerontolog kod radosti na razgovor ? Prijavljen je za mobing, za imovinske prekršaje, ponaša se ko da mu je crveni križ bankomat, sad kad uzme eure iz Brisela, mogla bi Laura imati posla. Stranka ga štiti kako vidimo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 02.03.2024 20:12
  HDZ
  Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju, a ona sutkinja što je krala bila je van misaonog fokusa. www.index.hr/.../2542300.as ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Emile emile 02.03.2024 20:10
  Probudi se
  Pa kako Emil još ništa nije izmuzao ? Neka ga neko probudi, čovjeku će bit neugodno uzimati toliku lovu za savjetovanje one na koju se nikakav savjet ne prima. Treba imati dobar želudac i sjediti na predstavljanju uspjeha lika koji ne zna ni ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Magarac je bio 02.03.2024 17:28
  Tko se nije skrio
  A gdje je stručnjak za EU fondove na predstavljanju Crvenog križa i programa za koji su dobili veliku lovu. Gradonačelnica se kiselo smješka da joj je crvenko koji joj je podmetao noge na sve strane pokazao kako se uzima lova iz evropskih fondova.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Dobro upravljanje gradom

  PeterObefe 05.03.2024 11:55
  Магазин спецодежды 91
  specodegdaoptom.ru/: (http://specodegdaoptom.ru/:) specodegdaoptom.ru/ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 05.03.2024 10:41
  Zašto je Plenki udovolji oporbi
  Premijer se tobože snebivao u Saboru na raspravi o oporbenom zahtjevu za izborima, pitajući ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mladunčad 04.03.2024 11:28
  U se na se i poda se
  Zna se da mladunčad kopira odrasle jedinke, hadezejci nisu izuzetak.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ADZ 04.03.2024 10:19
  Svi za jednu jedna za sve
  Jedan predsjednik mladeži hadezeja ju je lansirao u politiku. Ugurao ju u gradsko poglavarstvo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 04.03.2024 08:34
  Žicarsko preduzeće
  Ured europskog javnog tužitelj EPPO, koga vodi slavna tužiteljica Laura Kövesi, objavio je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ..... 03.03.2024 18:38
  Sramoćenje tradicije
  Vrhunsko pomorstvo i brodogradnju slave kosturom pasare nasađenom okomito i to plagijatom drugog ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Prava pitanja 03.03.2024 18:33
  Bez odgovora
  Gdje će naći ljude koji će raditi tako težak posao ? Stranci će obilaziti noniće po selima ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 18:21
  Njihovo preduzeče
  Nisam mislio samo na rumenka nego na uspjehe u trošenju nažicanog novca za "celo preduzeće".
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 14:04
  Grad za feštu
  Kad je fešta onda nikom ništa ne smeta, a ovdje bez veze napadate gradonačelnicu i ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 03.03.2024 13:37
  Cveta cveće
  Kako to misliš, nema se s čim pohvaliti? Pa prošle godine u svibnju je za sebe i svoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 11:14
  Naš dečko
  Naš dečko ima provjereni hadezeov model. Rastjeraj sve one koji žele, vole i mogu raditi i ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 11:14
  38.157,92 eura
  Anin Emil je inkasirao dugo skrivanih 38.157,92 eura (287.500,85 kuna) prema konačno ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 10:57
  Cveta cveče u naše preduzeče
  Dobro je gospođa napisala i ono Cveta cveče u naše preduzeče. Slavi se još jedan uspjeh ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Ni srama ni stida 03.03.2024 09:37
  Crveni
  Dobro je komentirala gospođa na Purićevom portalu , ovaj pliva sa svima ,samo neka je tur u ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 08:32
  Još Hrvatska nije propala ...
  ... ali s ovakvim pravosuđem neće dugo poživiti. Piše jedan kolumnist: Istog utorka kad se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gerontolog 02.03.2024 21:47
  Euro
  Nego, zna li se šta kad će ovaj gerontolog kod radosti na razgovor ? Prijavljen je za mobing ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 02.03.2024 20:12
  HDZ
  Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju, a ona sutkinja što je krala bila je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Emile emile 02.03.2024 20:10
  Probudi se
  Pa kako Emil još ništa nije izmuzao ? Neka ga neko probudi, čovjeku će bit neugodno uzimati ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Magarac je bio 02.03.2024 17:28
  Tko se nije skrio
  A gdje je stručnjak za EU fondove na predstavljanju Crvenog križa i programa za koji su ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...