Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Već viđeno u Malom Lošinju

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

lubenice2Ruska kolonizacija cresko-lošinjskog otočja se nastavlja. Nakon osvajanja najvrijednog dijela zapadne obale otoka Lošinja, uvale Čikat, Sunčane uvale i uvale Krivica na meti tajnovitog investitora kakav se samo poželjeti može našle su se i Lubenice na otoku Cresu. Po već iskušanom i na Lošinju provjerenom modelu osvajanje je započeto tihim kupnjama objekata u privatnom vlasništvu, uspostavljanjem dobrih odnosa s lokalnom političkom vrhuškom da bi se prešlo i na ozbiljnije kupovine javnih dobara u vlasništvu države ili lokalne samouprave 

Pa se tako tvrtka Fil-Adria Turist, jedan od pojavnih oblika tajnovitog investitora od lošinjskih vlastodržaca zvanog kakav se samo poželjeti može odlučila dočepati izuzetnog kulturnog i turističkog dragulja, mjestom Lubenice. Inače, narečeni investitor pojavljuje se u raznim oblicima i pod raznim imenima. Kao AB Fond, Beta ulaganja d.o.o., Alpha ulaganja d.o.o., Fil-Adria Turist d.o.o., Vresikovo d.o.o., Vela straža, Central traders Ltd, Montex assets Ltd., PNP Overseas Investments Ltd., braća Perenčevič, braća Filipović i t.d. no zajedničko im je da se skrivaju iza društveno prihvatljivog lica za javnost, najveće i poznate lošinjske tvrtke - Jadranke d.d.. Dakle iza lica Jadranke iz Malog Lošinja, kao u vrijeme maškara, skrivaju se nepoznate osobe kao investitori kakve se samo poželjeti može. Lice koje se pojavljuje u slučaju Lubenice a također se skriva iza Jadranke d.d. je Fil-Adria Turist d.o.o. iz Zagreba. 

Lubenice, još jedan dragulj u investitorovoj kruni
Dakle, priča počinje, kao i u slučaju osvajanja zapadne obale Lošinja, tihim kupnjama više kuća i ruševina u samom mjestu Lubenice. Istodobno se uspostavljaju dobri odnosi s lokalnom vlasti potrebnom za daljnje servisiranje investicije usvajanjem naručenih prostornih planova, prilagođavanje planova razvojnih programa, ulaganja u infrastruktru prema potrebama investitora, davanje potrebnih suglasnosti i dobrodošlom političkom podrškom. Nakon toga prelazi se na ozbiljniju operaciju, kupovina većeg komada državnog zemljišta i to onoga na kojem je predviđen kamp kojeg se eto, osim investitora kakav se samo poželjeti može, nitko nije sjetio već 15 godina koliko se ono nalazi u prostornim planovima. Kako je izvedena operacija kupovine tog zemljišta?

lubenice29. listopada 2017. odvjetnica Fil-Adrija Turist d.o.o. šalje tadašnjem Ministarstvu državne imovine zahtjev za kupnjom dijela k.č.1517/4 k.o. Lubenice koja ima 242.140 m2. Tvrtka želi kupiti dio od 19.500 m2, i to dio koji je prostornim planom predviđen za kamp. U zahtjevu u ime stranke odvjetnica moli da je se obavijesti u slučaju objave javnog poziva na podnošenje ponuda za kupnju te nekretnine, da im kojim slučajem to ne promakne. U zahtjevu za kupovinom odvjetnica na navodi tko je zapravo stranka koju zastupa, ali umiljato sugerira da se radi o Jadranki d.d. iz Malog Lošinja i ističe Ministarstvu da njena stranka ima značajno višegodišnje iskustvo u gotovo svim područjima pružanja usluga u turizmu i predstavlja bitan turistički faktor u Republici Hrvatskoj. No istina je da investitor u kamp Fil-Adria Turist d.o.o. ima kategoriziranih samo pet soba sa četiri zvjezdice, a kako je u 2018. imala prijavljena samo dva, a u 2019. godini 77 noćenja jasno je da se ne radi o stranci koja predstavlja bitan turistički faktor u Republici Hrvatskoj. Dakle skrivajući se iza bitnog turističkog faktora, netko tko nije bitan turistički faktor zatražio je prodaju nekretnine od države.

Procjena (bez)vrijednosti zemljišta
Upadljiva je činjenica da je početna cijena određena procjenom koju je naručilo Ministarstvo državne imovine izuzetno niska - 20 eura po m2. Vrijedno građevinsko, turističko zemljište, procijenjeno je na 150 kuna po m2 dok mnogo veću cijenu plaćaju građani ovih otoka kad od Gradova Cresa ili Malog Lošinja otkupljuju zemljište za formiranje okućnice. Tako niska cijena je nezamisliva bilo kome osim probranim, sposobnim i pametnim investitorima koji znaju steći naklonost i dobrohotnost tijela javne vlasti. Koja je njihova tajna vještina obični građani mogu samo nagađati. Hoće li itko ikad službenim putem pokušati saznati tu tajnu?

Zemljište je procijenjeno bezobrazno nisko jer je to radilo u trenutku kad još nije donesena ni odluka o izradi UPU-a T3 6 Lubenice, a izrada toga plana je – naravno - već bila dogovorena, a zakazana za vrijeme nakon procjene odnosno kupovine zemljišta. Tako je i bilo. Naravno, da bi procjena bila tako niska procjenitelj državne imovine se koristio trikovima u poredbenoj metodi. Nije uzimao podatke koje je trebao uspoređivati i s kojima je mogao uspoređivati zemljište koje procjenjuje, a imao ih je dovoljno i na susjednom otoku Lošinju. Upravo obrnuto, izbacivao je kao previsoke ostvarene cijene na otoku Lošinju, ali je ubacivao u izračun vrijednost zemljišta u Krivom Putu. Zašto tako niska cijena nije bila sumnjiva Ministarstvu državne imovine? Možda zato što je kćer nadležnog dužnosnika u tadašnjem Ministarstvu državne imovine bila nakon toga sezonski zaposlena u Jadranki d.d., a isti dužnosnik nije samo jednom omastio brke u Velom Žalu. U savršenom planu jeftinog kupovanja državnog zemljišta za kamp u Lubenicama jedino je pošlo u krivo što se na natječaj javio nepozvani natjecatelj, lokalna turistička tvrtka – Cresanka d.d. No investitor je uz pomoć utjecaja izvornog prodavatelja svojim pregovaračkim moćima koje izviru iz dalekog Sibira uspio ispraviti grešku i otkupiti ono što je davno naumio i sam dogovorio s Ministarstvom državne imovine. Nakon toga ja Grad Cres – kako to već ide – krenuo u izradu potrebnog UPU-a. Naravno, naručeni UPU izrađuje Urbing d.o.o. iz Zagreba, odnosno projektant koje je honorarni suradnik Jadranke d.d. iz Malog Lošinja.

Da ne gubi vrijeme investitor je odlučio projektirati kamp iako se tek izrađuje strateška procjena utjecaja plana na okoliš, a samo usvajanje plana je teoretski jako daleko. Naravno, usudi se projektirati bez plana jer stalni suradnik za projektiranje koji se dokazao na kreativnom projektiranju protivno planovima za istog investitora na Lošinju je tvrtka Arta d.o.o.. No moćni investitor nije bio u sposoban organizirati kvalitetnu prezentaciju prisutnim osobama. Kako je neslavno započeta tako je neslavno i završila – općim odbijanjem investicije od strane prisutnih otočana.

Nije prošlo po planu
Prezentaciju projekta Fil-Adria Turista otvorio je Goran Filipović, izvršni direktor Jadranke d.d. iz Malog Lošinja i kako je sam rekao „prvi rođak Filipovića", kao da se radi o opće poznatim i priznatim osobama. Za logistiku prezentacije projekta Fil-Adrije bili su zaduženi zaposlenici Jadranke d.d. i Jadranka turizma d.o.o. Od same tvrtke Fil-Adria, nije bilo ni F iz naziva tvrtke, odnosno nikoga tko ima formalne, zakonske veze s njom. Osoba koja je predstavljala investitora, izvršni direktor Jadranke d.d., postupao je na isti način kao i odvjetnica prilikom kupovine zemljišta. Predstavljajući investitora Fil-Adriju pričao je u stvari o Jadranki d.d. iz Malog Lošinja. Raspjevao se o 70 godina njene povijesti, o fantastičnim investicijama u Malom Lošinju, o sinergiji Jadranke i Malog Lošinja, o ogromnim ulaganjima u komunalnu infrastrukturu Grada Malog Lošinja. Iako sam formalno nije nitko ništa u Fil Adriji, kao izvršni direktor Jadranke obećavao je Cresanima svašta. Dok je govorio o nepoznatim investitorima koji su prema njemu dobrotvori a ne poduzetnici koji žele ostvariti profit iz usta su mu ispadali bomboni. Sudeći prema žučnim reakcijama dijela publike, a rasprava je na trenutke bila na rubu incidenta i na granici fizičkog obračuna, neki Cresani baš i ne vjeruju da su ovi investitori filantropi. Možda već i zato što su na susjednom otoku vidjeli djelovanje toga investitora, kome lošinjska vlast tepa da je investitor kakav se samo poželjeti može. A možda su skeptični i zato što su ponešto mogli naslutiti temeljem za sada prigušenih afera oko pranja novca u Zagrebačkoj banci i napisa međunarodnih novinara o ruskoj kolniji na Lošinju u kojima se spominju osobe koje se skrivaju iza 70 godina tradicije Jadranke iz Malog Lošinja. Možda oni ne žele postati ničija kolonija.

Zahtjev za kupnju dijela terena predviđenog prostornim planom za kamp

filadrija

http://www.volim-losinj.org/images/stories/2pr/filadrija.jpg

 

filadrija2

http://www.volim-losinj.org/images/stories/2pr/filadrija2.jpg

Prva od 30 stranica procjembenog elaborata

filprocjena

http://www.volim-losinj.org/images/stories/2pr/filprocjena.jpg

 

Komentari: 

317 # Briga o tradiciji nakaznim kičemDF 2020-11-16 14:11
U današnjem Novom listu je poveći članak o prezentaciji projekta kampa na ulazu u Lubenicu. Uz podnaslov "Brinu o tradiciji" autor piše "Uvodno je u ime investitora okupljene pozdravio Goran Filipović, ujedno izvršni direktor malološinjske Jadranke koja, kako je naglasio, već više od 70 godina nosi isto ime, što je dokaz da kod njih brinu o tradiciji."
E neš ti dokaz o brizi za tradiciju od bande koja je srušila Alhambru, Hortenziju i još štošta, iskopala i temelje zgrada te sagradila kopije tih objekata. A sada obraza kao džon banda reklamira Alhambru ovakvim hvalospjevom: Tamo gdje je more smaragdno zeleno, a stoljetna borova šuma opija mirisom, u najzaštićenijem dijelu veličanstvene uvale Čikat, smjestio se raskošni Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta, član prestižnog lanca Small Luxury Hotels of the World i Virtuoso.
Povijesni šarm profinjene secesijske arhitekture okružene pažljivo oblikovanim perivojem skladno je spojen sa suvremenim dizajnom u jedinstveni prostor koji odiše intimnom toplinom i diskretnim luksuzom.
losinj-hotels.com/.../...
Znači prešućuju da je to kopija profinjene secesijske arhitekture, a pod spojem sa suvremenim dizajnom vjerojatno misle na ovaj nakazni kič

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
313 # hrvatska kupaonicaST 2020-11-16 14:41
Citat DF:
a pod spojem sa suvremenim dizajnom vjerojatno misle na ovaj nakazni kič
Mene ovo uvijek podsjeti na projekt Hrvatska kupaonica sa velesajma u Frankfurtu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Prizor od kojeg srce zastanegost 2020-11-16 15:41
Uz članak je objavljen zanimljiv komentar:
Lubenice su 4000 godina staro naselje sa jednom od najljepsih plaza na svijetu. Bas je vreme da se tu napravi neki diznilend. 200 turista i pedesetak zaposlenih na tridesetak zgrada i 12 stanovnika...si guran je nacin da se unisti sve sto grad cini jedinstvenim. I pri sadasnjem stanju, promet na putevima ogradjenim suhozidom je skoro nemoguc. Osamdesetih su bjeloglavi supovi gnjezdili na stijenama ispod grada, njih vise nema zbog nestanka ovcarstva i uvecanog broja turista.Samo tako,unistavajt e sve sto je lijepo i vredno.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # I Cres u sinergiji s investitorom?Duje 2020-11-16 15:53
Uz ivješće po istoj temi komentar na fejsu otoci.net: To mora da je ona politika od Cappellija "Gradit ćemo koliko stane" u kontekstu smještajnih objekata u turizmu.
Baš me zanima hoće li Grad Cres "biti u sinergiji sa investitorima" kao što je bio i GML. Jesu li to investitori "kakve se samo može poželjeti"? Hoće li "investitori planirati, a grad pratiti"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # pere strojkakurta 2020-11-16 17:13
Citat Duje:
Baš me zanima hoće li Grad Cres "biti u sinergiji sa investitorima" kao što je bio i GML. Jesu li to investitori "kakve se samo može poželjeti"? Hoće li "investitori planirati, a grad pratiti"?
Pa gradsko vijeće Cresa je već duboko "unutra" pogledajte tko je podržao "investitore kakve se može samo poželjeti".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # Rusko Hrvatskom lobiju i poturicamagost 2020-11-16 18:20
Još jedan glas s fejsbuka uz izvješće na otoc.net: Dragi Cresani i Lošinjani, ako dozvolite Rusko Htvatskom lobiju, poduprto s uvezenim poturicama i domačim petokolonašima, da izgrade kamp na Lubenicama Matildu,i slično, dovedu na otok XXX gostiju,uz opstoječu NE infrastrukturu, gdje se ide samo za zaradom, kad vam unište i Vransko jezero, onda ste i zaslužili da vam se dijeca moraju odselit s Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Revitalizacija lovom iz SibiraJinx 2020-11-17 09:05
Argument zagovornicima gradnje je da bi planirane investicije potaknule revitalizaciju, javlja NL. Cresani bi trebali provjeriti da li je lova iz Sibira revitalizirala Lošinj. Podaci pokazuju pad birača u biračkim spiskovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Revitalizacija na Prvom od 1000gost 2020-11-17 10:13
Citat Jinx:
Argument zagovornicima gradnje je da bi planirane investicije potaknule revitalizaciju, javlja NL. Cresani bi trebali provjeriti da li je lova iz Sibira revitalizirala Lošinj. Podaci pokazuju pad birača u biračkim spiskovima.
Sinergija Grada i investitora kakav se samo poželjeti može teško da išta revitalizira osim lošinjskog HDZ-a. Rezultat opjevanih investicija na Lošinju jest pad na biračkim popisma, pad broja stanovnika, pad zaposlenih Lošinjana u Jadranci. Sve pada osim članstva HDZ-a. Tako je članstvo HDZ-a od raspisivanja izobra do nastavka izbora, u par mjeseci, naraslo za 20%. Dakle ili se bježi s Lošinja ili se bježi u HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # kriminalna organizacijaVito 2020-11-17 12:03
Nekad, u doba socijalizma bilo je popularno reći: Snađi se druže.
I danas vrijedi isto, uz dodatak:
Snađi se druže, učlani se u HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # HraniteljTuljana 2020-11-17 10:04
Zbog ovakvih projekata se pokušava reinstalirati i bivša ekipa koja bi trebala srušiti Anu Kučić u Malom Lošinju,kako bi mogli i dalje po prijektima bivših opusroširi oroke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Dva mandata pustošenja otokagost 2020-11-17 10:19
Citat Tuljana:
Zbog ovakvih projekata se pokušava reinstalirati i bivša ekipa koja bi trebala srušiti Anu Kučić u Malom Lošinju,kako bi mogli i dalje po prijektima bivših opusroširi oroke.
Šta si zaboravio da je i Ana Kučić bila u bivšoj ekipi za koju kažeš da je opustošila otoke? I to dva mandata, ako se ne varam ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # petokolonašiM.M. 2020-11-17 11:09
Citat gost:
Šta si zaboravio da je i Ana Kučić bila u bivšoj ekipi za koju kažeš da je opustošila otoke? I to dva mandata, ako se ne varam ;-)
Tko je Anu uveo u Poglavarstvo Grada Malog Lošinja ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Iz neugodne povijesti LošinjaKrampus 2020-11-18 09:01
Citat M.M.:
Citat gost:
Šta si zaboravio da je i Ana Kučić bila u bivšoj ekipi za koju kažeš da je opustošila otoke? I to dva mandata, ako se ne varam ;-)
Tko je Anu uveo u Poglavarstvo Grada Malog Lošinja ?
Dobro pitanje. Podsjetio si nas da je Ana Kučić u pustošenju otoka sudjelovala i prije nego što je postala dogradonačelnic a. U poglavarstvo ju je uveo HDZ koji je nakon kupovine "nezavisnog" Milana Mužića ukrao "obitelji stranaka" vlast. Teško je reći tko poimenično ju je uveo jer tada je ogranak još imao kičmu pa je to ipak bila kolektivna odluka. O tome na ovoj stranici:
Raspisan je natječaj za javno - privatno partnerstvo kojim će Grad Mali Lošinj krenuti u izgradnju većeg broja stanova, poslovnih prostora i garaža, izvijestio je Novi list.
Ovu su informaciju dali, javlja Novi list, "lošinjski HDZ-ovci Anto Nedić, Silvija Kocijan i Boris Badurina na press konferenciji kojoj je prisustvovala nova članica Poglavarstva i kako je rekla, simpatizerka HDZ-a, Ana Kučić. Press konferencija je sazvana po brzom postupku, nakon sjednice Gradskog vijeća, a bez ranijih poziva novinarima."

volim-losinj.org/gospodarstvo/980-javno-privatnim-partnerstvom-do-stanova

Ovaj članak je još zanimljiviji:
Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak razriješeno je dužnosti troje članova poglavarstva te su imenovani novi. Dužnosti člana poglavarstva razriješeni su na vlastiti zahtjev Snježana Kučić-Krstaš i Robert Belaj, a Mariju Skočibušiću je na prijedlog šestorice vijećnika koalicije na vlasti izglasano nepovjerenje.
Novim članovima gradskog poglavarstva imenovani su Ana kučić, Petra Mašće i Ivan Fabijanić. Gradonačelnik je najavio da će se novi članovi poglavarstva angažirati na ekološkim projektima i razradi programa pretpristupnim fondovima EU.
Za razrješenje te izbor novih članova nisu glasovali vijećnici Balija (PGS) i Fatuta (SDP) iskazavši time nezadovoljstvo procedurom i načinom smjene. Zbog poslovničkih primjedbi dijela vijećnika predsjednik vijeća Milan Mužić je izrazio žaljenje što se traže formalne pogreške.

volim-losinj.org/politika/952-rekonstrukcija-gradskog-poglavarstva

Vijest o ovoj zanimljivoj rekonstrukciji Poglavarstva sam tada, rekao bih, vizionarski komentirao:
Diploma i nedostatak diplome zaista nisu nikakvo jamstvo sposobnosti da se vodi grad i u tome se slažem s Babom rogom. Meðutim, mislim da ni radno i životno iskustvo nisu dostatnao jamstvo kvaliteta, jer baš svako radno i životno iskustvo ne mora biti korisno za rad u poglavarstvu.

Mislim da je od diplome i radnog iskustva za rad u poglavarstvu daleko važnija dosadašnja aktivnost novih članova IZVAN njihova redovitog posla. Važniji bi trebao biti njihov društveni rad u političkim strankama, udrugama, društvima, klubovima i t.d. dakle zalaganje za nešto više od vlastite egzistencije. A za dvoje od troje novih članova nisam nikada čuo da su se založili za bilo što u ovome gradu što je od interesa za druge, ma koliki bio njihov broj. Znam samo za Fabijanića da je aktivan u ribarskom cehu.

Zato ne treba čuditi što se ovdje raspravlja o dobi i fizičkom izgledu novih članica, jer o njima se (osim o školskoj spremi) zna samo da su mlade, kakvog su izgleda i tko su im roditelji.

Zna li itko što su u životu one učinile, a da to nije bilo u okviru njihovih radnih zadataka tamo gdje primaju plaću?

Za Fabijanića se barem zna da je protivnik rezervata za dupine, pa znamo zašto je izabran u poglavarstvo, pogotovo ako će njemu pripasti resor ekologije. Bit će to loša vijest za lošinjski okoliš, ali barem ćemo znati što ga je uvelo u poglavarstvo, a time i kamo nas vodi gradska vlast uoči narednih lokalnih izbora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Nakon farse tragedijaasd 2020-11-18 10:20
Citat Krampus:
Za Fabijanića se barem zna da je protivnik rezervata za dupine, pa znamo zašto je izabran u poglavarstvo, pogotovo ako će njemu pripasti resor ekologije. Bit će to loša vijest za lošinjski okoliš, ali barem ćemo znati što ga je uvelo u poglavarstvo, a time i kamo nas vodi gradska vlast uoči narednih lokalnih izbora.
Kao što vidimo, povijest se ponavlja. Ali Kapelijev izbor Fabijanića u Poglavarstvo i za predsjednika odbora za zaštitu okoliša bio je farsa, no Anin izbor istog lika u vodstvo HDZ je ponavljanje povijesti ka tragedije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Anina razrada programa pretpristupnim fondovima EUOrko 2020-11-18 13:06
Citat Krampus:
Dobro pitanje. Podsjetio si nas da je Ana Kučić u pustošenju otoka sudjelovala i prije nego što je postala dogradonačelnica....
Novim članovima gradskog poglavarstva imenovani su Ana kučić, Petra Mašće i Ivan Fabijanić. Gradonačelnik je najavio da će se novi članovi poglavarstva angažirati na ekološkim projektima i razradi programa pretpristupnim fondovima EU.
O Fabijanićevim kvalifikacijama za ekloške projekte znamo po protivljenju zaštiti mora, ali ne znamo ništa o Aninoj razradi programa pretpristupnim fondovima EU. Možda će članove HDZ-a zanimati šta je po tom pitanju postigla kandidatkinja za predsjednicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # I ništa im nije, kako to?hranitelj tuljana 2020-11-18 13:24
Citat Orko:
O Fabijanićevim kvalifikacijama za ekloške projekte znamo po protivljenju zaštiti mora
Puno je već prošlo od tog prijedloga zaštite. I, što se dogodilo dupinima sad kad nisu "zaštićeni"? Jesu li nestali? Ima li ih manje? U lošinjskoj javnosti postojala je određena sumnja da se rezervat nije predlagao nužno zbog samih dupina nego zbog onih koji bi na te dupine "pazili".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Lažna reklamaOrko 2020-11-18 13:45
Citat hranitelj tuljana:
Citat Orko:
O Fabijanićevim kvalifikacijama za ekloške projekte znamo po protivljenju zaštiti mora
Puno je već prošlo od tog prijedloga zaštite. I, što se dogodilo dupinima sad kad nisu "zaštićeni"? Jesu li nestali? Ima li ih manje? U lošinjskoj javnosti postojala je određena sumnja da se rezervat nije predlagao nužno zbog samih dupina nego zbog onih koji bi na te dupine "pazili".
A da li se dogodio onaj silni razvoj koji bi rezervatom bio spriječen? I zašto sada gradska vlast i TZ šire laž da su dupini zaštićeni i na ulazu u grad stoji tabla da je Lošinj otok dupina?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # Nema veze, nije trebalo.hranitelj tuljana 2020-11-18 15:01
Citat Orko:
zašto na ulazu u grad stoji tabla da je Lošinj otok dupina?
"Grad dupina" se može biti i bez silnog bacanja novca i donošenja mjera koje će bitno utjecati kako na domaće tako i na goste. Možda nije nastao razvoj ali nije ni napravljena šteta tj. zaostajanje. Koji put je i to dovoljno.
Činjenica je da dupini nisu pretrpjeli nikakvu štetu iako je za njihov fizički opstanak zatražena silna zaštita (promo plakat tj. kartu rezervata u svjetloplavim nijansama još imam doma). Dakle ili su stručnjaci krivo procijenili, ili su imali neki drugi motiv. Nevezano koji je od ovih razloga, proglašenje rezervata, sada vidimo, bilo bi suvišno i dobro je da do toga nije došlo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Predizborno peglanje imidžaOrko 2020-11-18 17:12
Citat hranitelj tuljana:
Citat Orko:
zašto na ulazu u grad stoji tabla da je Lošinj otok dupina?
"Grad dupina" se može biti i bez silnog bacanja novca i donošenja mjera koje će bitno utjecati kako na domaće tako i na goste. Možda nije nastao razvoj ali nije ni napravljena šteta tj. zaostajanje. Koji put je i to dovoljno.
Mjere koje su bile donesene, a kukavica Gari se uplašio bande Aninog kandidata za vodstvo GO HDZ-a pa tražio da ih se poništi nisu ometale razvoj. Što se vidi iz toga što ni nakon ukidanja nije bilo razvoja, a do zaostajanja je došlo i bez rezervata.Citat:
Činjenica je da dupini nisu pretrpjeli nikakvu štetu iako je za njihov fizički opstanak zatražena silna zaštita (promo plakat tj. kartu rezervata u svjetloplavim nijansama još imam doma). Dakle ili su stručnjaci krivo procijenili, ili su imali neki drugi motiv. Nevezano koji je od ovih razloga, proglašenje rezervata, sada vidimo, bilo bi suvišno i dobro je da do toga nije došlo.
Za njihov opstanak nije zatražena silna zaštita, a jesu li dupini pretrpjeli štetu ili nisu ti ne možeš znati. Iz tvoje proizvoljne tvrdnje "sada vidimo, bilo bi suvišno i dobro je da do toga nije došlo" možemo zaključiti da si bio aktivist za ukidanje zaštite, ako ne i vođa aktivnosti pa uoči izbora u HDZ-u kao Anin kandidat za potpredsjednika peglaš svoj imidž.
PS
Bacanja silnih novaca bi bilo, ali novaca iz EU fondova. Jer oni koji su se zalagali za zaštitu nisu kao gradski službenici da ne bi znali sastaviti prihvatljive projekte.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # kamp_lubeIvan Bačvar 2020-11-17 12:15
Ima li kakav pametan prijedlog: sto uciniti da se kamp ne dogodi??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Samao njih 7Đole 2020-11-17 15:18
Citat Ivan Bačvar:
Ima li kakav pametan prijedlog: sto uciniti da se kamp ne dogodi??
Treba 7 vijećnika u GV Cresa biti protiv usvajanja UPU Lubenice. Tih 7 vijećnika onda mogu pjevati: Đaba vam novci moji sinovci...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # kampturist 2020-11-20 18:38
ima li uopće pametan prijedlog da se kamp dogodi? P tko će kampirati u Lubenicama uopće? Zar treba uništiti pola Cresa zbog "šake dolara"? Zar treba zagaditi prirodu a tu je i vitalni dio otoka Vransko jezero u opasnosti od zagađenja!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Demagogija Đanina Sučića, CresaninaGvido 2020-11-23 12:55
Još veća opasnost Vranskom jezeru prijeti od pesticida za golf teren na Mataldi. Ali na gradskom vijeću Cresa je plan glatko prošao. Cresani su se svim silama založili da prođe i na Županiskoj skupštini. Na primjedbu da se podržava krupni kapital Cresanin Đanino je skrenuo raspravu na svoj mlin da je i normalno da se privatna tvrtka bori za profit, jer je sve drugo demagogija. A demagogija je bila to što je ta zabašuri spominjanje krupnog kapitala, navodno iz Sibira brabonjao o pravu na profit koji nitko nije osporio. Energija kojom je branio krupni kapital vidi se iz toga što je prietio: »Tu je niz vrlo ozbiljnih optužbi, pa vas bi tvrtka Jadranka mogla i tužiti za klevete«
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Dobar posao na CresuFratelli 2020-11-17 19:05
U 10. mjesecu 2017. Fil Adrija Turist pretvarjući se da je Jadranka iz Malog Lošinja daje zahtjev za prodajom zemljišta. U 11. mjesecu 2018. izrađuje se sramotna procjena. U 8. mjesecu 2018. Cresanka d.d. se upisuje kao vlasnik zemljišta.Nakon samo 3 mjeseca Fil Adrija se upisuje,3.12.20 19., kao novi vlasnik. Samo dva dana nakon toga idu materijali na GV. Gradsko vijeće Cresa 9 dana nakon upisa novog vlasnika usvaja naručeni UPU-u. Moglo bi se parafrazirti: Fil Adrija je na Cresku ostvarila američki san.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # kamp_lubeIvan Bačvar 2020-11-18 07:39
Citat Đole:
Citat Ivan Bačvar:
Ima li kakav pametan prijedlog: sto uciniti da se kamp ne dogodi??
Treba 7 vijećnika u GV Cresa biti protiv usvajanja UPU Lubenice. Tih 7 vijećnika onda mogu pjevati: Đaba vam novci moji sinovci...
Samo sedam...tko da vise, njegovi su!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # kamp lubeniceturist 2020-11-20 18:33
Bože, pa neće valjda razoriti i uništiti prirodu! Zaista ne razumijem kome je potrebno kamp naselje u Lubenicama?? Od toliko kilometara obale pogodne za kampove oni našli da uništavaju mjesta koja vrijede upravo zbog njihove netaknute prirodne ljepote! NE I NE KAMPU U LUBENICAMA!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # Pro et contra kampuEl diabolo 2020-11-21 16:19
Lubenice, prekrasno prastaro mjesto na vrhu okomite stijene ispod koje je jedna od najljepših plaža na Jadranu...
Ali i Lubenice - pusto mjesto sa svega par stalnih, "prastarih" stanovnika, prometno izolirano i veći dio godine pusto...
Kakve Lubenice želimo u budućnosti? Grad-muzej i vikend-naselje bez stalnih stanovnika? Turistički diznilend za bogate i spavaonicu za sezonce? Ili nešto između? Ima li šanse da investitori koji su se do sada pokazali prilično destruktivnima prema baštini na Čikatu budu pažljiviji u ovom projektu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Ne kampu !Ekolog 2020-11-23 09:04
Mislim da kampu nije mjesto u Lubenicama. Kamp bi Lubenicama odnio i srce i dušu. Lubenice nisu puste kako ih investitor želi pokazati. Jučer se iz 4 komina dimilo što investitoru teško pada. Desetak auta na parkingu u 4 popodne u doba korone i nije tako malo, bravo Lubeničani tako se voli svoje mjesto!!! Ako je investitor takav filantrop kakvim se pokazuje neka obnovi tih 7 kuća čiji je vlasnik , iznajmi ili kupi (kako on kaže) vrlo plodnu zemlju, otvori konobu sa domaćim specijalitetima koja će raditi čitave godine. Za kamp i revitalizaciju mu predlažem neko od napuštenih i urušenih sela na sjevernom djelu ili u sredini otoka pokraj ove solarne elektrane uizgradnji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # investitorcresanin 2020-11-25 22:44
neka se kani Loznati i Krcine, a sa ostalim selendarama neka radi sta hoce, i tako nema ni pasa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...Jutarnji list 2020-11-29 12:22
Kaže gospodin Filipović u današnjem Novom listu da oni neće dirati suhozide, da bi to bilo isto kao kad bi netko minirao katedralu u Zagrebu.
Pitam se tko je onda ta važna osoba koja je sravnala sa zemljom ogromne površine suhozida iza kuće dr.Kozulića u uvali Liski.
I ne samo to, nego gradi kuću bez brige, probio je cestu širine da se šleperi mogu okretati na njoj pri tom smrvivši sve što mu se našlo na putu.
Tko to dopušta ?
Iznad njega gradi se još nekoliko kuća.
Gdje su konzervatori, gdje su čuvari kulturne baštine ?
Strašno je vidjeti tu devastaciju prostora, posebice suhozida.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Neka rade svoj posaoInstitucije 2020-12-08 06:57
Citat Jutarnji list:
Kaže gospodin Filipović u današnjem Novom listu da oni neće dirati suhozide, da bi to bilo isto kao kad bi netko minirao katedralu u Zagrebu.
Pitam se tko je onda ta važna osoba koja je sravnala sa zemljom ogromne površine suhozida iza kuće dr.Kozulića u uvali Liski.
I ne samo to, nego gradi kuću bez brige, probio je cestu širine da se šleperi mogu okretati na njoj pri tom smrvivši sve što mu se našlo na putu.
Tko to dopušta ?
Iznad njega gradi se još nekoliko kuća.
Gdje su konzervatori, gdje su čuvari kulturne baštine ?
Strašno je vidjeti tu devastaciju prostora, posebice suhozida.
Hoće li netko ,sad kad su prošli izbori, pogledati o čemu se ovdje radi ?
Ima li pilota u avionu ?
Obični građani ne smiju promijeniti prozor da ne traže sve moguće dozvole od svih nemogućih birokrata, a pojedinci mogu sravnati sa zemljom stotine kvadrata suhozida i bespravno graditi uz more.
Tko je odgovaran za bilo što na ovom otoku ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ....Zock 2020-12-08 08:39
Citat:
Tko je odgovaran za bilo što na ovom otoku ?
Never Underestimate the Arrogance or Stupidity of Government
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Sebedajna predsjednica HDZ-agost 2020-12-08 08:48
Citat Institucije:
Hoće li netko ,sad kad su prošli izbori, pogledati o čemu se ovdje radi ?
Ima li pilota u avionu ?
Obični građani ne smiju promijeniti prozor da ne traže sve moguće dozvole od svih nemogućih birokrata, a pojedinci mogu sravnati sa zemljom stotine kvadrata suhozida i bespravno graditi uz more.
Tko je odgovaran za bilo što na ovom otoku ?
Odgovorna je nova predsjednica lošinjskog HDZ-a, kad se ne producira po medijima i gradonačelnica Malog Lošinja. Izabrali je za predsjednicu članovi HDZ-a koji znaju tko je ona, koliko sebe daje i koji su rezultati njenog rada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Osoba CIKviskoteka 2020-12-08 09:14
Citat Jutarnji list:
Kaže gospodin Filipović u današnjem Novom listu da oni neće dirati suhozide, da bi to bilo isto kao kad bi netko minirao katedralu u Zagrebu.
Pitam se tko je onda ta važna osoba koja je sravnala sa zemljom ogromne površine suhozida iza kuće dr.Kozulića u uvali Liski.
I ne samo to, nego gradi kuću bez brige, probio je cestu širine da se šleperi mogu okretati na njoj pri tom smrvivši sve što mu se našlo na putu.
Tko to dopušta ?
Iznad njega gradi se još nekoliko kuća.
Gdje su konzervatori, gdje su čuvari kulturne baštine ?
Strašno je vidjeti tu devastaciju prostora, posebice suhozida.
Doista,zna li netko tko je ta važna osoba koja gradi kuću iza kuće dr.Kozulića ?
Sigurno je netko važniji i zaslužniji od spomenutog doktora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # štetaGregor 2020-12-08 09:43
Citat IKviskoteka:
Citat Jutarnji list:
Kaže gospodin Filipović u današnjem Novom listu da oni neće dirati suhozide, da bi to bilo isto kao kad bi netko minirao katedralu u Zagrebu.
Pitam se tko je onda ta važna osoba koja je sravnala sa zemljom ogromne površine suhozida iza kuće dr.Kozulića u uvali Liski.
I ne samo to, nego gradi kuću bez brige, probio je cestu širine da se šleperi mogu okretati na njoj pri tom smrvivši sve što mu se našlo na putu.
Tko to dopušta ?
Iznad njega gradi se još nekoliko kuća.
Gdje su konzervatori, gdje su čuvari kulturne baštine ?
Strašno je vidjeti tu devastaciju prostora, posebice suhozida.
Doista,zna li netko tko je ta važna osoba koja gradi kuću iza kuće dr.Kozulića ?
Sigurno je netko važniji i zaslužniji od spomenutog doktora.
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Čuvari baštine gdje ste?zt 2020-12-08 13:13
Citat Gregor:
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Ne znam zašto bi upućivao na aktiviste za zaštitu prirode radi devastacije kulturne baštine, i prostora, konkretno suhozida. Treba se obratiti gradonačelnici pa neka se bavi i suhozidima kao kulturnom baštinom a ne samo "lošinjskim" logerom. Može se slikati i pored suhozida.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # BlogericaLoger Lager 2020-12-08 13:21
Citat zt:
Citat Gregor:
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Ne znam zašto bi upućivao na aktiviste za zaštitu prirode radi devastacije kulturne baštine, i prostora, konkretno suhozida. Treba se obratiti gradonačelnici pa neka se bavi i suhozidima kao kulturnom baštinom a ne samo "lošinjskim" logerom. Može se slikati i pored suhozida.
Ili može upotrijebiti svoj položaj da se devastirani suhozidi pokušaju nekako popraviti.
To bi svakako stajalo stostruko manje nego ulaganje u logera ( koji to nije ).
Time bi pokazala da cijeni baštinu, ali i prirodu i zaštitu okoliša.
Ili to nije u programu ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Bez programagost 2020-12-08 13:29
Citat Loger Lager:
Ili to nije u programu ?
Kojem programu? Ana nema program. Programa Lošinj je prvi od 1000 otoka se odrekla i želi da ga se zaboravi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # DobiObi 2020-12-08 14:11
Citat gost:
Citat Loger Lager:
Ili to nije u programu ?
Kojem programu? Ana nema program. Programa Lošinj je prvi od 1000 otoka se odrekla i želi da ga se zaboravi.
Baš me zanima zašto gradonačelnica dijeli Aladrovićeve poklone.
Je li i Obersnel dobio tu čast da se druži sa štićenicima u domu u Rijeci? Ili je ovo pokazivanje mišića nakon pobjede ?
Likovanje, da ne kažem naslađivanje ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # CipeliceLutalice 2020-12-08 13:27
Citat zt:
Citat Gregor:
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Ne znam zašto bi upućivao na aktiviste za zaštitu prirode radi devastacije kulturne baštine, i prostora, konkretno suhozida. Treba se obratiti gradonačelnici pa neka se bavi i suhozidima kao kulturnom baštinom a ne samo "lošinjskim" logerom. Može se slikati i pored suhozida.
Trebalo bi zaprljati cipelice da se dođe do tih bezveznih suhozida.
Evo danas se već slikala u odgojnom domu kako dijeli slatkiše momcima.
Baš zgodna slučajnost da je ministar Aladrović odabrao baš nju da dijeli njegove poklone.
Hmmmmmm....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # JasnoGregor 2020-12-09 10:32
Citat zt:
Citat Gregor:
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Ne znam zašto bi upućivao na aktiviste za zaštitu prirode radi devastacije kulturne baštine, i prostora, konkretno suhozida. Treba se obratiti gradonačelnici pa neka se bavi i suhozidima kao kulturnom baštinom a ne samo "lošinjskim" logerom. Može se slikati i pored suhozida.
Joj hvala, neznam otkud mi ideja da uvala Liski spada u prirodu, baš sam glup. Nije ni čudo da se na otoku nitko ne bavi zaštitom prirode kad prirode očito ni nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Neumjesna ironijaDs 2020-12-09 19:39
Citat Gregor:
Citat zt:
Citat Gregor:
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Ne znam zašto bi upućivao na aktiviste za zaštitu prirode radi devastacije kulturne baštine, i prostora, konkretno suhozida. Treba se obratiti gradonačelnici pa neka se bavi i suhozidima kao kulturnom baštinom a ne samo "lošinjskim" logerom. Može se slikati i pored suhozida.
Joj hvala, neznam otkud mi ideja da uvala Liski spada u prirodu, baš sam glup. Nije ni čudo da se na otoku nitko ne bavi zaštitom prirode kad prirode očito ni nema.
Liski je ime zemljopisnog lokaliteta s prirodnim i umjetnim sadržajima. Biljke, kukci, ptice su prirodni, a suhozidi umjetni, ljudskim radom stvoreni sadržaji i kao takvi kulturna baština, a ne priroda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Suhozidi su kulturna baštinagost 2020-12-10 09:16
Citat Gregor:
Citat zt:
Citat Gregor:
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Ne znam zašto bi upućivao na aktiviste za zaštitu prirode radi devastacije kulturne baštine, i prostora, konkretno suhozida. Treba se obratiti gradonačelnici pa neka se bavi i suhozidima kao kulturnom baštinom a ne samo "lošinjskim" logerom. Može se slikati i pored suhozida.
Joj hvala, neznam otkud mi ideja da uvala Liski spada u prirodu, baš sam glup. Nije ni čudo da se na otoku nitko ne bavi zaštitom prirode kad prirode očito ni nema.
Ako misliš da su suhozidi samonikli kao korov stvarno si glup. Oni su naslijeđe truda i muke mnogih generacija, pa prema tome kulturna baština. "Umijeće zidanja kamenom bez upotrebe vezivnog materijala rasprostranjeno je u prostoru jadransko – dinarskog krša, pa tako i na otočnoj skupini Lošinj - Cres, kroz cijelu povijest naseljenosti ovog područja. Najstariji primjeri suhozidne gradnje potječu iz prapovijesnog doba, a tehnika gradnje održala se sve do 20. st., kada se polako napušta i stari suhozidi se devastiraju. Stanovnici su koristili ovaj način gradnje za izgradnju nastambi i organizaciju poljoprivrednih djelatnosti."
Film o tradicionalnoj otočnoj suhozidnoj gradnji kao dio kampanje Centra za zdravo odrastanje IDEM i ja, Mali Lošinj za zaštitu ovog oblik pučke arhitekture. Produkciju omogućila Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. g>

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # KozulićKuća 2020-12-10 09:34
Plače mi se kad vidim što je napravljeno u spomenutoj uvali.
Nikoga nije briga ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Koga briga..DD 2020-12-10 13:06
Citat Kuća:
Plače mi se kad vidim što je napravljeno u spomenutoj uvali.
Nikoga nije briga ?
Oni koje je briga su nemočni. One koji su moćni nije briga. Pa tako Puntarku Anu, gradonačelnicu nije briga ni za njezinu Punta Križu, ali se brine za rusku Jadranku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Give me fiveMate 2021-01-06 11:52
Citat DD:
Oni koje je briga su nemočni. One koji su moćni nije briga. Pa tako Puntarku Anu, gradonačelnicu nije briga ni za njezinu Punta Križu, ali se brine za rusku Jadranku.
Jel istina da je engleski postao službeni jezik u tvrtki Jadranka d.d. Mali Lošinj ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Svjetli primjer privatizacijegost 2021-01-06 12:30
Citat Mate:
Citat DD:
Oni koje je briga su nemočni. One koji su moćni nije briga. Pa tako Puntarku Anu, gradonačelnicu nije briga ni za njezinu Punta Križu, ali se brine za rusku Jadranku.
Jel istina da je engleski postao službeni jezik u tvrtki Jadranka d.d. Mali Lošinj ?
Jadranka je ruska firma u kojoj je službeni jezik engleski. Iduće su radnici iz Indije i Filipina. Antolović se okreće u grobu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Obiteljski posao na Punti Križagost 2021-01-06 12:39
Citat DD:
Citat Kuća:
Plače mi se kad vidim što je napravljeno u spomenutoj uvali.
Nikoga nije briga ?
Oni koje je briga su nemočni. One koji su moćni nije briga. Pa tako Puntarku Anu, gradonačelnicu nije briga ni za njezinu Punta Križu, ali se brine za rusku Jadranku.
Ono što je stric kao član Partije započeo, nećakinja kao predsjednica HDZ-a želi dokrajčiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Športovi za elitudn 2021-01-06 18:47
Citat gost:
Citat DD:
Citat Kuća:
Plače mi se kad vidim što je napravljeno u spomenutoj uvali.
Nikoga nije briga ?
Oni koje je briga su nemočni. One koji su moćni nije briga. Pa tako Puntarku Anu, gradonačelnicu nije briga ni za njezinu Punta Križu, ali se brine za rusku Jadranku.
Ono što je stric kao član Partije započeo, nećakinja kao predsjednica HDZ-a želi dokrajčiti.
Anin stric, kao član Partije i sekretar općinskog SUP-a, t.j. glavni općinski milicioner je na sjednici tadašnje skupštine općine Cres-Lošinj grubo ušutkao jednog delegata koji se usudio pitati o odstrelu alohtone divljači i usudio se spomenuti nezadovoljstvo ljudi zbog uništavanja usjeva lovom i uvezenom alohtonom divljači.
A sada njegova nećakinja, članica jedne druge Partije i gradonačelnica Grada Malog Lošinja podržava i brani projekt jednog drugog elitnog športa u ovaj osjetljivi okoliš bez da je projekt barem pročitala. A radi se o golfu, športu koji je za ljude i okoliš rizičniji od alohtone divljači za koju se zbog ondašnje elite koja je voljela lov zalagao njen stric. Da bi i njegovom zaslugom ovčarstvo na ovim otocima danas gotovo nestalo.KAD OTOČNI JAGANCI UTIHNU
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Obitelj za sva vremenaProvoditelji tuđe volje 2021-01-06 18:59
Nekad su o Punta Križi odlučivali "republički organi" čitaj partija a danas o istom području preko iste porodice Kučić odlučuje moskovska poslovna elita odnosno Putinovi oligarhići...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Lošinjska poslovna i politička džunglazz 2021-02-08 12:56
Citat Provoditelji tuđe volje:
Nekad su o Punta Križi odlučivali "republički organi" čitaj partija a danas o istom području preko iste porodice Kučić odlučuje moskovska poslovna elita odnosno Putinovi oligarhići...
Citat:
Pa se tako tvrtka Fil-Adria Turist, jedan od pojavnih oblika tajnovitog investitora od lošinjskih vlastodržaca zvanog kakav se samo poželjeti može odlučila dočepati izuzetnog kulturnog i turističkog dragulja, mjestom Lubenice. Inače, narečeni investitor pojavljuje se u raznim oblicima i pod raznim imenima. Kao AB Fond, Beta ulaganja d.o.o., Alpha ulaganja d.o.o., Fil-Adria Turist d.o.o., Vresikovo d.o.o., Vela straža, Central traders Ltd, Montex assets Ltd., PNP Overseas Investments Ltd., braća Perenčevič, braća Filipović i t.d. no zajedničko im je da se skrivaju iza društveno prihvatljivog lica za javnost, najveće i poznate lošinjske tvrtke - Jadranke d.d.. Dakle iza lica Jadranke iz Malog Lošinja, kao u vrijeme maškara, skrivaju se nepoznate osobe kao investitori kakve se samo poželjeti može. Lice koje se pojavljuje u slučaju Lubenice a također se skriva iza Jadranke d.d. je Fil-Adria Turist d.o.o. iz Zagreba.
Tabloid Imperijal nastavlja čeprkati po lošinjskoj poslovnoj i političkoj džungli ovog puta pod naslovom Privedeni nasilnik iz Fortenove interesno je povezan s puncem Emila Tedeschija
Vlasnik Kraljice Dunava priveden je zbog nasilja nas suprugom a u bivši Agrokor došao je s preporukama ruskog lanca

imperijal.net/.../...
Junaku ove priče o nasilju tabloid je postavio niz pitanja, a među njima i ovo - Prema podacima sa Sudrega sada ste direktor tvrtke Fil-Adria Turist zajednos Tomislavom i Tomom Filipovićem. U tvrtci je direktorsku poziciju imao Krešimir Filipović sve do lipnja 2016. godine. U rujnu 2018. ta je tvrtka kupila odmaralište Mali Lošinj - link dajući veću ponudu od tvrtke Jadranka Hoteli. Budući da je ta tvrtka u sastavu Jadranke d.d., je li se tu radilo o fiktivnom nadmetanju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # KozulićKuća 2020-12-10 14:32
Nažalost,u pravu ste.
Volio bih da niste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  De Bill 06.10.2022 16:19
  Tajni dogovor s gradonačelnicom?
  A zašto šuti "Doaći"? Taj bi trebao likovati jer kako je pisao "Ilovčani su radili i odradili ...
   
 • Raznorazno

  Gost 06.10.2022 15:14
  ?
  Jadranka najbolja firma,i ne treba biti na poslu a plaća kao premijer. danica.hr/?s=poznati+sommelier ...
   
 • Zločinačko udruženje

  Riba smrdi od glave 06.10.2022 12:50
  Kovačević: Plenković je rekao Ćoriću da se potpiše ugovor o izvozu nafte u Mađarsku
  Bivši šef Janafa i Uskokov optuženik Dragan Kovačević izjavio je na saslušanju pred ...
   
 • Savjetnik koji sjedi na dvije stolice

  qwe 06.10.2022 11:17
  HDZ-ov aktivist Na Mrtvaškoj
  Ovaj HDZ-ov aktivist za rušenju vlade SDP-a da uzjaši HDZ omastio se i na otoku Aninih ...
   
 • Zločinačko udruženje

  Tok 06.10.2022 08:45
  Tik
  HDZ mafija koja već 30 godina pljačka ovu državu i njene građane smatra da će današnja ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  S.L. 05.10.2022 13:31
  Program socijalno osjetljiv izvedba neosjetljiva
  A da li je ispunila i jedno izborno obećanje biračima a prošla je već trećina mandata?
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Liječeni hadezejac 05.10.2022 12:08
  Stanje pasivnosti
  Nakon čistke HDZ-a ML Ana ga je stavila u stanje mirovanja, hibernacije. Pitanje je da li je ...
   
 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  Riva 05.10.2022 09:04
  Riva
  E da je malo viša riva kako bi lakše pristao brod....
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 04.10.2022 12:39
  Sami ste si krivi
  Volio bih vidjeti scenu da neki od vijećnika upita Anu što je ostvarila iz svog programa ...
   
 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  DT 04.10.2022 10:45
  Narodno veselje
  Nešto se ušutio onaj mamlaz koji je kao GOST histerizirao protiv Ilovčana tvrdeći da su ih ...
   
 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  Grunf 04.10.2022 09:57
  Na neki način gradonačelnica
  Sve to su zakuhali pojedinci, govorila je gradonačelnica na radio Jadranka. U ledeno plavoj ...
   
 • Njoj je žao ...

  Polagači vijenaca 04.10.2022 09:34
  Veliki
  Nadam se da će tamo završiti i ovaj polagač vijenaca koji prima braniteljsku mirovinu, a ...
   
 • Njoj je žao ...

  Vidjelica 04.10.2022 08:54
  Ruzinavi brod
  Nedodirljivi, nezamjenjivi i vječni su samo dok ne završe u zatvoru. A takvih je sve više.
   
 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  Deja Vu 03.10.2022 19:34
  Bravo Ilovčani!!!
  Čestitam vam hrabri ljudi!!!
   
 • Njoj je žao ...

  Bonaca 03.10.2022 18:30
  Njoj je zao
  Nasi politicari misle da su:nedodirljivi ,nezamjenjivi i vjecni .
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 03.10.2022 13:10
  Laž: "Ostvarili smo sve što smo najavili"
  Zato otoci.net, Radio Jadranka i Novi list uoči zadnjih izbora Anu Kučić nisu pitali ništa ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 03.10.2022 12:39
  Pitaj me samo po dogovoru
  Sve što si naveo bila bi prisiljena pravdati kad bi je se o tome javno pitalo. Da to učini ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Znatiželja 03.10.2022 11:25
  Provjerena
  Baš sam znatiželjan kako će opravdati glasine da čovjek koji je u njenom najužem društvu ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 03.10.2022 10:39
  Pitaj me nježno
  Kako nisi prepoznao? Radi se o Aninom multipraktiku za replike oporbenim vijećnicima i ...
   
 • Njoj je žao ...

  Naftni 03.10.2022 10:12
  General
  To je onaj general koji je prodavao naftu za srpske tenkove koji su harali Hrvatskom ? Fino ...
   
 • Njoj je žao ...

  ZC 03.10.2022 09:17
  Slavlje na Iloviku
  Na fejsu je objavljeno oko 80 fotki slavlja na Iloviku povodom vraćanja linije. "Ovo danas ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 03.10.2022 06:33
  Krivo si vidio
  Postoje snažne indicije da su prikazani podaci potpuno pogrešni, a uz malo googlanja naići ...
   
 • Njoj je žao ...

  Anina spirala smrti 02.10.2022 15:47
  Harač rajo, harač
  Koliko vidim, ispunila joj se želja iz najslađih snova, dobila je još jedan mandat za ...
   
 • Njoj je žao ...

  Prevareni penzić 02.10.2022 13:50
  Ješke za budale
  Prošlo je 16 mjeseci da je po drugi put zasjela u fotelju gradonačelnice. Da li netko da ...
   
 • Njoj je žao ...

  Šteta 02.10.2022 12:09
  Pašteta
  Šteta što joj je novi ataše za branitelje na kruzeru pa nije mogao nazočiti ovom divnom ...
   
 • Njoj je žao ...

  Laži,laži me 02.10.2022 11:02
  Sadomazo
  Ovo je nadrealno, gradonačelnica pozdravlja one koje je već nasamarila bezbroj puta, ali ...
   
 • Njoj je žao ...

  Toni 02.10.2022 05:59
  Ne vjeruj onome tko ti laže
  Jučer se bez imalo srama gradonačelnica koja je u ovom mandatu prvo sebi podigla plaću ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Grdobina 01.10.2022 10:38
  Ministar s velikim ambicijama?
  Da li će i zbog svog ministra Butkovića premijer morat jesti znate već što? HDZ-ovci OTKRIVAJU ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  pepermint 01.10.2022 10:07
  Trta od europskog ureda
  Da sve optužnice radi europski ured, a ne DORH, ovo bi bila drugačija zemlja. telegram.hr/.../...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Licemjer 30.09.2022 12:18
  ...
  Opet se isčuđavate onome što se već dogodilo. Tiranija, jednoumlje i apsolutna moć je ...