Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Reciklaža recikliranog

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

recyclOko dva mjeseca uoči narednih izbora za lokalnu vlast naziru se osnovne konture lošinjske političke scene. Na pozornicu su ovih dana izašli Mario Franković kao nezavisni kandidat za gradonačelnika i Rudi Ivković kao kandidat HSLS-a, a aktualna gradonačelnica Ana Kučić iz HDZ-a je ponovnu kandidaturu najavila prije gotovo godinu dana u emisiji "Đir s Davorom Jurkotićem". Kandidaturu nije najavio Dubravko Devčić, ali s obzirom na uspjeh njegove nezavisne liste na zadnjim izborima i aktivnost na sjednicama Gradskog vijeća može ju se očekivati. Ova četiri imena će svakako obilježiti ovogodišnje lokalne izbore 

Kampanja za predstojeće izbore sve više uzima maha. Održavaju se izborne skupštine, gradski odbori i konvencije, daju se izjave za javnost, objavljuju statusi na društvenim mrežama i komentari na portalima, a iz svega toga daje se nazrijeti psihoza svojstvena predizbornim razdobljima. Uočljiv je porast zainteresiranosti i svrstavanje uz ponuđene opcije te omalovažavanje i diskreditiranje drugih. Iskazuju se netrpeljivosti prema potencijalnim suparnicima te agresivna ali i molećiva nastojanja na osiguranju naklonost makar i jednog od birača. Kod jednog dijela aktera dominira strah i nesigurnost. S pravom.

U najtežoj situaciji trenutno se nalazi lošinjski HDZ s kandidatkinjom za gradonačelnicu i vjerojatnom nositeljicom liste za Gradsko vijeće Anom Kučić. Lošinjski HDZ kao stožer koalicije koja je u suradnji s koalicijom IDS-HNS upravljala Gradom snosi najveći dio tereta odgovornosti za vrlo skromne ili loše rezultate vladavine u proteklom mandatu. Prošlogodišnja Covid 19 epidemije nije jedini razlog što su rezultati poražavajući. Grad financijski stoji vrlo loše, pa je prisiljen pozajmicama podmirivati plaće djelatnika gradske uprave. Postalo je normalno prodavati gradsku imovinu te se zaduživati za preživljavanje, jer projekata nema. U gradskoj upravi prevladava depresivno raspoloženje, a novo vodstvo HDZ-a ne može mobilizirati ni svoje članstvo, a kamoli birače kako je to HDZ-u uspijevalo u prethodnim izbornim kampanjama. Dodatni problem je potpuna raspolučenost gradske organizacije HDZ poslije unutarstranačkih izbora. Pred novo vodsvo stranke se postavlja ključno pitanje: Što to HDZ može ponuditi biračima, a da to ne bude reciklaža već recikliranog? Na narednim izborima HDZ će vrlo teško biti i relativni pobjednik jer od obećanog programa nije ostvario niti 10% . Nezadovoljstvo građana će dovesti do toga da će mu koalicijski potencijal biti snižen i vjerojatno biti sveden na koaliranje s nepostojećim HSS-om. Kandidatkinja za gradonačelnicu je zbog niza afera izgubila kredibilitet, a izazivanjem podjela u stranci i sukobima s bivšim ministrom Capellijem dodatno oslabila svoju poziciju.

HSLS na čelu s Rudijem Ivkovićem nije ništa novo, a zbog slabosti u HDZ-u mogao bi profitirati. Mnogi birači će na izbore izaći razočarani brojnim neispunjenim obećanjima I pogrešnim postupcima gradonačelnice i sigurno će tražiti druge opcije. Zato i HSLS na ovim izborima može očekivati prolaz ako pokaže da zna i može odgovoriti na nastale političke okolnosti u Gradu. I dosadašnji birači naklonjeni HNS-u koji je praktički nestao te lošinjskog IDS-a mogli bi postati skloni Ivkoviću jer glasno traži odgovore koje nisu mogli dobiti Živković i Maljevac. Nisu ih ni tražili jer prema HDZ-ovoj gradonačelnici vode ulizivačku politiku .

Dubravko Devčić, najaktivniji vijećnik u gradskom vijeću će u bitku za mandat gradonačenika ući ojačan dragocjenim iskustvom opozicijskog vijećnika. Njegove šanse za pobjedu su nešto veće nego 2017.godine, ali mu poslovično nedostaju aktivnosti na društvenim mrežama i komunikacija s biračima.

Kao potpuna nepoznanica Mario Franković bi mogao biti najopasniji konkurent Ani Kučić. Potpora SDP-a ga promovira u izglednog protukandidata Dubravku Devčiću. Iako je potpuno neiskusan u političkoj areni birači zasićeni jednim te istim licima u vlasti mogli bi reagirati u pravcu promjena, pa bi Franković mogao ostvariti zapažen rezultat.

Uhljebi su konstanta politike vladajućih
Nakon vrlo tijesne pobjede u prvom krugu zadnjih izbora zbog neispunjenih obećanja razočarani birači "prvog od tisuću otoka" bi Anu Kučić mogli primorati na natjecanje u drugom krugu. A taj bi bio težak za nju osobno, a i za lošinjski HDZ. Dok protukandidati aktualnoj gradonačelnici nemaju što izgubiti, ona sama i brojni uhljebi te uz gradsku vlast interesno povezani pojedinci mogu izgubiti sve. Uhljebi su konstanta politike vladajućih. Zna se tko su i kako su zaposleni kadrovi u gradskoj upravi i poduzeću Lošinj usluge. Neki i bez javnog natječaja i potrebnih kompetencija. Strah je zavladao u favoriziranim poduzećima i među obrtnicima koji dobivaju poslove od grada, a loša je atmosfera i u turističkoj zajednici, Dječjem vrtiću Cvrčak, Pučkom otvorenom učilištu te muzeju. Zaposlenici žele promjene jer vide da menadžment brine svoju brigu tako što udovoljava zahtjevima iz gradske uprave, jer najvažnije mu je preživjeti i ostati u fotelji.

Kada je riječ o listama za gradsko vijeće, HDZ nastoji na izbore lansirati što više nezavisnih lista kako bi na taj način maksimalizirao svoje rezulate računicom prema D'Hontu. Tako se na izbore sprema Siniša Bariechievich koji je najavio odlazak u političku mirovinu, ali pod utjecajem aktualne gradonačelnice ponovno će ući u političku arenu. U pitanju je cesta na Šestavini. No ni ovakvi manevri ne mogu HDZ-u donijeti dobitnu kombinaciju jer grupacija IDS-HNS i PGS nema izborni potencijal koji može prevagnuti kao u izborima 2017.

Nije poznato hoće li i kako će na izbore izaći Hrvatski suverenisti koji imaju ozbiljan potencijal u biračkom tijelu, ali HDZ nije raspoložen za koaliciju s njima, jer ih se smatra ekstremnim desničarima. No Ani Kučić se kao predsjednici GO na teret stavlja što će radi njezinih ambicija HDZ propustiti priliku da za gradonačelnika kandidira saborskog zastupnika Garija Cappellija, bivšeg ministra i percipranog kao uspješnog gradonačelnika u tri mandata čijim se projektima i sada hvali aktualna gradonačelnica. Neki postavljaju pitanje kako je moguće da je Cappelli Plenkoviću dobar kandidat

za župana, a lošinjskom HDZ-u nije dobar za gradonačelnika i smatraju da bi zanimljiva bila anketa o popularnosti te koga bi Lošinjani radije imali za gradonačelnika: Anu Kučić ili Garija Cappellija. Ili nekoga trećeg.

 

 

Komentari: 

419 # Ana i Garigost 2021-03-07 21:18
isto sranje, drugo pakovanje. jedino što Gari ne živi više na Lošinju. A Franković je isto HDZ, Zna Se. Prva koalicija HDZ-SDP na našem otoku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Alanfordovska koalicija, opetGrunf 2021-03-08 09:35
Citat gost:
isto sranje, drugo pakovanje. jedino što Gari ne živi više na Lošinju. A Franković je isto HDZ, Zna Se. Prva koalicija HDZ-SDP na našem otoku.
To nije prva koalicija HDZ-SDP, nego prva službena koalicija. Kučićka je kroz cijeli mandat imala Nekićevu potporu, iako SDP nije bio u koalciji s HDZ-om. Vidi članak Alanfordovska koalicija od prije zadnjih izbora
volim-losinj.org/.../...
Da čovjek ne povjeruje! U Novom listu je zaista članak s podnaslovom „Koalicija kontra lošinjskog HDZ-a", a u njoj su SDP i PGS čiji vijećnici u gradskom vijeću nisu pokazali ni K od kontriranja HDZ-u. Kad je zapuhao vjetar iz Sibira otpuhao im je kao zaposlenicima Jadranke svaku brigu za javni interes pa prilikom glasovanja nisi znao tko je HDZ a tko SDP ili PGS kad se radilo o izmjenama planova i drugim pogodnostima za poslodavca.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # zna seHDZ 2021-03-07 21:41
Za župana nam treba Gari da smjenimo Baliju u županijskoj Lučkoj upravi, a Franković će nam smjenit Anu. I automatski dobivamo 10% od 80 milijuna za Mrtvašku, plus sve nekretninske projekte naredne 4 godine. Vrlo jednostavna matematika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1110 # HDZ-ova kuhinjafotofiniš 2021-03-08 09:32
HDZ će opet pobijediti, a ANA sigurno biti gradonačelnica. To svi znaju, čak je i poduzetnika Lešića dobila za sebe, a on vrlo rijetko griješi u procjeni kada su interesi u pitanju. Uz motore iz Auta Ria nema joj tko konkurirati. Uz njenu pobjedu Rudi bi mogao dobro proći jer govori bez zadrške, a to ljudi vole. Bez brige, i naredne četiri godine gledati ćemo istu ekipu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Zlo na zlogost 2021-03-08 10:39
Citat fotofiniš:
HDZ će opet pobijediti, a ANA sigurno biti gradonačelnica.
----
Bez brige, i naredne četiri godine gledati ćemo istu ekipu.
Može biti i većeg zla. Ako se Korona još jače rasplamsa ili nas pogodi potres.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # Treći val?Bing 2021-03-08 11:22
Na koronu nećemo morat dugo čekati.
Otoci.net javljaju o 10 novih slučajeva, članak na Pgz.hr kaže da ima čak 13 novih slučajeva, podaci kao u prosincu u doba najveće epidemije.

pgz.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # predizborno darivanjegost 2021-03-08 12:26
A gradonačelnica bez maske otvorila sezonu predizbornog darivanja. Dijeli cvjeće ženama za njihov praznik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
313 # korona cityZock 2021-03-08 13:19
Umjesto brige o zdravlju građana, gradonačelnica se ležerno bavi predizbornom kampanjom.
Rijeka 35, Lošinj 13.
Za sada smo po koroni definitivno Prvi od 1000, uskoro bi mogli biti i Prvi u županiji. I za to postoji neka zastava koju si možemo negdje zabiti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
812 # ....gost 2021-03-08 12:45
HDZ naravno da ne stoji dobro, naročito nakon pokušaja unutarnjeg raskola od strane Ružice, Mirte, Sarića, Garija i ekipe. Svima je poznato da je mali Franković trebao biti kandidat HDZ-a u slučaju da je Ružica pobjedila. OBzirom nije, tata Vinko i Sarić su ugovorili suradnju preko SDP-a, jer ipak neka te stranka mora podržat. Rudi je izborna konstanta, koja se nažalost na svim izborima ponavlja pa tako i na ovim. Razlika je samo u tome što su ga ovaj put podržali svi šipci i Ružičini HDZovci. Cilj navedene ekipe je i dalje da se HDZ a i Lošinj uništi i po riječim jednog velikog HDZ-ovca; "nakon raskola valja vratit dite materi" (pa makar se žrtvovali jedni izbori). Da se gradonačelnica uhljebila na plaći od 8.000 kuna mislim da baš i nije, više su se uhljebile Mirte, Ružice, ekipa iz Prstena i Vodovoda. Čujem da se i u vodovodu zapošljavaju kumovi i rođaci velikog budućeg vođe. BIlo kako bilo, Devčić je nekako najizgledniji za listu, za gradonačelnika bi doduše morao skinut trenerku i obuć traperice. U jednu ruku bi volio da pobjedi Franković pa nek ode sve u k... ali poučen Trumpom u USA nebi ni iz toga pouku izvukli. A SDP sa malim Nekićem na vlasti teško da ikome može bit oporba osim samome sebi, čas bi predavao, čas bi peko pizze, čas bi podržao HDZ, čas bi podržao Frankovića, čas bi djelio stanove samom sebi, čas bi bio na vlasti. A možda da svi uzmu malo vremena da saberu svoje misli prije nego izbori uopće počnu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
318 # RaskolDD 2021-03-08 14:21
Citat gost:
HDZ naravno da ne stoji dobro, naročito nakon pokušaja unutarnjeg raskola od strane Ružice, Mirte, Sarića, Garija i ekipe.
Unutarnji raskol je izazvala Ana Kučić. Kao "simpatizerka HDZ-a" godinama uhljebljivana kao dogradonačelnic a sve vrijeme je odbijala ući u HDZ. A ušla je pod moraš tek radi kandidiranja za gradonačelnicu. Kad je izabrana njen zamjenik Nedić je stranku i članstvo kao predsjednik HDZa-a sveo na sporednost i stavio u njenu službu. Svjesna toga da je izgubila povjerenje članstva na unutarstranački m izborima je uz uz pomoć Nedića, Volarića i donacija od klijenata manipulacijama preuzela stranku i gradski odbor popunila svojim poslušnicima.
Mislim da će HDZ uništiti ona sa svojom ekipom, a za Lošinj ćemo viditi. Zasad vidimo da ni u čemu dobrom nije prvi od 1000 kako je obećavala na zadnjim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Privatizacija GV i HDZ-agost 2021-03-11 09:15
Citat DD:
Unutarnji raskol je izazvala Ana Kučić. Kao "simpatizerka HDZ-a" godinama uhljebljivana kao dogradonačelnica sve vrijeme je odbijala ući u HDZ. A ušla je pod moraš tek radi kandidiranja za gradonačelnicu. Kad je izabrana njen zamjenik Nedić je stranku i članstvo kao predsjednik HDZa-a sveo na sporednost i stavio u njenu službu. Svjesna toga da je izgubila povjerenje članstva na unutarstranački m izborima je uz uz pomoć Nedića, Volarića i donacija od klijenata manipulacijama preuzela stranku i gradski odbor popunila svojim poslušnicima.
U gradski odbor je kooptirala, znači uključila bez izborne procedure svoje kandidatkinje koje je na unutarstranački m izborima članstvo odbilo izabrati. Tako će u gradskom odboru HDZ-a mimo volje članstva biti bezlična šutljiva dizačica ruke u GV koju je kao Volarićevu kćer tamo ugurao Anto Nedić izguravši izabranog Daria Dlaku. Kooptirala je i Marijanu Dragoslavić, vijećnicu koja je prema dogovoru trebala pola mandata biti predsjednica GV. No gradonačelnica je prekršila dogovor i cijeli mandat prepustila Živkoviću iz HNS-a. Za nagradu što je otrpjela to poniženje i poslušnost Kučićka ju je kao predsjednica HDZ-a nasuprot volji članstva kooptirala u gradski odbor. Na taj način je bivša "simpatizerka" od lošinjskog HDZ-a napravila isto što i od Gradskog vijeća. Pretvorila ga je u svoju prćiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Sudbonosno pitanjeGost 2021-03-15 10:00
Citat gost:
Citat DD:
Unutarnji raskol je izazvala Ana Kučić. Kao "simpatizerka HDZ-a" godinama uhljebljivana kao dogradonačelnica sve vrijeme je odbijala ući u HDZ. A ušla je pod moraš tek radi kandidiranja za gradonačelnicu. Kad je izabrana njen zamjenik Nedić je stranku i članstvo kao predsjednik HDZa-a sveo na sporednost i stavio u njenu službu. Svjesna toga da je izgubila povjerenje članstva na unutarstranačkim izborima je uz uz pomoć Nedića, Volarića i donacija od klijenata manipulacijama preuzela stranku i gradski odbor popunila svojim poslušnicima.
U gradski odbor je kooptirala, znači uključila bez izborne procedure svoje kandidatkinje koje je na unutarstranačkim izborima članstvo odbilo izabrati. Tako će u gradskom odboru HDZ-a mimo volje članstva biti bezlična šutljiva dizačica ruke u GV koju je kao Volarićevu kćer tamo ugurao Anto Nedić izguravši izabranog Daria Dlaku. Kooptirala je i Marijanu Dragoslavić, vijećnicu koja je prema dogovoru trebala pola mandata biti predsjednica GV. No gradonačelnica je prekršila dogovor i cijeli mandat prepustila Živkoviću iz HNS-a. Za nagradu što je otrpjela to poniženje i poslušnost Kučićka ju je kao predsjednica HDZ-a nasuprot volji članstva kooptirala u gradski odbor. Na taj način je bivša "simpatizerka" od lošinjskog HDZ-a napravila isto što i od Gradskog vijeća. Pretvorila ga je u svoju prćiju.
Uzevši sve ovo u obzir pitanje je koliko članova HDZ-a će radije glasovati protiv "simpatizerke HDZ-a" i njezine kamarile na listi za GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # brojač krvnih zrnacaXX stoljeće 2021-03-08 16:44
Razlika je samo u tome što su ga ovaj put podržali svi šipci i Ružičini HDZovci.

Žalosno što ima danas ovakvih "kretena"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Mali Lošinj veliki kažinTariguz 2021-03-08 17:01
Citat gost:
Čujem da se i u vodovodu zapošljavaju kumovi i rođaci velikog budućeg vođe.
A ja vidim da se u autu Lošinj parkinga vozika Anin terenski politički radnik, suprug DZ-ove vijećnice i članice GO HDZ koju članstvo nije izabralo pa ju je Ana kooptirala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # XyDva vozača malo jača 2021-03-08 18:29
Citat Tariguz:
Citat gost:
Čujem da se i u vodovodu zapošljavaju kumovi i rođaci velikog budućeg vođe.
A ja vidim da se u autu Lošinj parkinga vozika Anin terenski politički radnik, suprug DZ-ove vijećnice i članice GO HDZ koju članstvo nije izabralo pa ju je Ana kooptirala.
Tko je sad taj ? Opet neki RIO ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Domazetgost 2021-03-08 18:42
Citat Dva vozača malo jača:
Citat Tariguz:
Citat gost:
Čujem da se i u vodovodu zapošljavaju kumovi i rođaci velikog budućeg vođe.
A ja vidim da se u autu Lošinj parkinga vozika Anin terenski politički radnik, suprug DZ-ove vijećnice i članice GO HDZ koju članstvo nije izabralo pa ju je Ana kooptirala.
Tko je sad taj ?
Opet neki RIO ?
Priženjen uz RIO.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # uslužna djelatnost sa korupcijskim prizvukomPlastični anđeo čuvar 2021-03-10 12:39
Citat gost:
Citat Dva vozača malo jača:
Citat Tariguz:
Citat gost:
Čujem da se i u vodovodu zapošljavaju kumovi i rođaci velikog budućeg vođe.
A ja vidim da se u autu Lošinj parkinga vozika Anin terenski politički radnik, suprug DZ-ove vijećnice i članice GO HDZ koju članstvo nije izabralo pa ju je Ana kooptirala.
Tko je sad taj ?
Opet neki RIO ?
Priženjen uz RIO.
Lošinj usluge im dođe kao nekima Zagrebački holding, krava muzara za partijske, obiteljske i privatne poslove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # Krava muzara d.o.o.gost 2021-03-10 17:23
Citat Plastični anđeo čuvar:
Citat gost:
Citat Dva vozača malo jača:
Citat Tariguz:
Citat gost:
Čujem da se i u vodovodu zapošljavaju kumovi i rođaci velikog budućeg vođe.
A ja vidim da se u autu Lošinj parkinga vozika Anin terenski politički radnik, suprug DZ-ove vijećnice i članice GO HDZ koju članstvo nije izabralo pa ju je Ana kooptirala.
Tko je sad taj ?
Opet neki RIO ?
Priženjen uz RIO.
Lošinj usluge im dođe kao nekima Zagrebački holding, krava muzara za partijske, obiteljske i privatne poslove.
U toj kravi muzari je Gari dok je bio gradonačelnik uhljebio lika koji je s velikim praskom izišao iz hadezeja jer je Plenković gurao prihvaćanje istanbulske konvencije. Kad je otiša za ministra ugurao ga za predsjednika Upravnog Vijeća odgojnog Doma a sad ga se spominje kao Frankovićevog čovjeka na listi za izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # NeslavnaProslava 2021-03-10 18:05
Citat gost:
Citat Plastični anđeo čuvar:
Citat gost:
Citat Dva vozača malo jača:
Citat Tariguz:
Citat gost:
Čujem da se i u vodovodu zapošljavaju kumovi i rođaci velikog budućeg vođe.
A ja vidim da se u autu Lošinj parkinga vozika Anin terenski politički radnik, suprug DZ-ove vijećnice i članice GO HDZ koju članstvo nije izabralo pa ju je Ana kooptirala.
Tko je sad taj ?
Opet neki RIO ?
Priženjen uz RIO.
Lošinj usluge im dođe kao nekima Zagrebački holding, krava muzara za partijske, obiteljske i privatne poslove.
U toj kravi muzari je Gari dok je bio gradonačelnik uhljebio lika koji je s velikim praskom izišao iz hadezeja jer je Plenković gurao prihvaćanje istanbulske konvencije. Kad je otiša za ministra ugurao ga za predsjednika Upravnog Vijeća odgojnog Doma a sad ga se spominje kao Frankovićevog čovjeka na listi za izbore.
Nadajmo se da se neće na toj listi proslaviti kao što se proslavio u odgojnom domu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # triper varijantaAstra 2021-03-10 19:20
Lik se nalazi na MF listi koju podupire SDP i lista podupire SDP-ovog kandidata za župana? A lik je navodno desniji od HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # PornhubKibic 2021-03-10 20:03
Citat Astra:
Lik se nalazi na MF listi koju podupire SDP i lista podupire SDP-ovog kandidata za župana? A lik je navodno desniji od HDZ-a.
Kad krenu s listama HDZ, IDS, HNS, PGS, suverenisti, drugi nezavisni, njihove koalicije i tko zna tko još biće zanimljivije za promatrati nego grupnjake na pornhubu :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # mimikrijaCappelletti 2021-03-10 21:22
Citat:
U toj kravi muzari je Gari dok je bio gradonačelnik uhljebio lika koji je s velikim praskom izišao iz hadezeja jer je Plenković gurao prihvaćanje istanbulske konvencije. Kad je otiša za ministra ugurao ga za predsjednika Upravnog Vijeća odgojnog Doma a sad ga se spominje kao Frankovićevog čovjeka na listi za izbore.
Znači lista MF = HDZ II
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Rezervni HDZKibic 2021-03-11 08:28
Citat Cappelletti:
Citat:
U toj kravi muzari je Gari dok je bio gradonačelnik uhljebio lika koji je s velikim praskom izišao iz hadezeja jer je Plenković gurao prihvaćanje istanbulske konvencije. Kad je otiša za ministra ugurao ga za predsjednika Upravnog Vijeća odgojnog Doma a sad ga se spominje kao Frankovićevog čovjeka na listi za izbore.
Znači lista MF = HDZ II
I nakon zadnjih izbora bilo je slično. Lista IDS-HNS + lista SINIŠA DAKIĆ-BARICHIEV ICH + lista SDP, PGS, Laburisti, HSU su tijekom cijelog mandata funkcionirale kao HDZ II. Svi smo vidjeli da Maljevac, Živković, Dakić i Nekić koje nismo izabrali da budu prirepak HDZ-a glasovali zajedno s HDZ-ovom koalicijom za prijedloge HDZ-ove gradonačelnic. Nedić je tada s ponosom govorio da je HDZ ostvario uvjerljivu pobjedu iako je 70 % birača glasovalo PROTIV njega glasujući za druge liste. I bio je u pravu. Birači nisu znali da će glasujući za Maljevca, Živkovića, Dakića i Nekića glasovati za rezervni HDZ jer nisu računali s potkupljivosti kandidata i koruptivnoj moći HDZ-a. Hoće li i na narednim izborima HDZ ostvariti Nedićevsku uvjerljivu pobjedu koalicijom s rezervnim HDZ-om ovisi o biračima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # prošla baba s kolačimakurtz 2021-03-11 11:41
Citat Kibic:
I nakon zadnjih izbora bilo je slično. Lista IDS-HNS + lista SINIŠA DAKIĆ-BARICHIEVICH + lista SDP, PGS, Laburisti, HSU su tijekom cijelog mandata funkcionirale kao HDZ II. Svi smo vidjeli da Maljevac, Živković, Dakić i Nekić koje nismo izabrali da budu prirepak HDZ-a glasovali zajedno s HDZ-ovom koalicijom za prijedloge HDZ-ove gradonačelnic. Nedić je tada s ponosom govorio da je HDZ ostvario uvjerljivu pobjedu iako je 70 % birača glasovalo PROTIV njega glasujući za druge liste. I bio je u pravu. Birači nisu znali da će glasujući za Maljevca, Živkovića, Dakića i Nekića glasovati za rezervni HDZ jer nisu računali s potkupljivosti kandidata i koruptivnoj moći HDZ-a. Hoće li i na narednim izborima HDZ ostvariti Nedićevsku uvjerljivu pobjedu koalicijom s rezervnim HDZ-om ovisi o biračima.
Mena šanse da treći put zaredom Nedić prevari birače !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Tko je prevario birače?Zvizdan 2021-03-11 12:31
Citat kurtz:
Citat Kibic:
I nakon zadnjih izbora bilo je slično. Lista IDS-HNS + lista SINIŠA DAKIĆ-BARICHIEVICH + lista SDP, PGS, Laburisti, HSU su tijekom cijelog mandata funkcionirale kao HDZ II. Svi smo vidjeli da Maljevac, Živković, Dakić i Nekić koje nismo izabrali da budu prirepak HDZ-a glasovali zajedno s HDZ-ovom koalicijom za prijedloge HDZ-ove gradonačelnic. Nedić je tada s ponosom govorio da je HDZ ostvario uvjerljivu pobjedu iako je 70 % birača glasovalo PROTIV njega glasujući za druge liste. I bio je u pravu. Birači nisu znali da će glasujući za Maljevca, Živkovića, Dakića i Nekića glasovati za rezervni HDZ jer nisu računali s potkupljivosti kandidata i koruptivnoj moći HDZ-a. Hoće li i na narednim izborima HDZ ostvariti Nedićevsku uvjerljivu pobjedu koalicijom s rezervnim HDZ-om ovisi o biračima.
Mena šanse da treći put zaredom Nedić prevari birače !!!
Nije birače prevario Nedić. Prevarili su ih vijećnici koje su izabrali, a oni se dali kupiti od Ane i Ante.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # NikogaNitko 2021-03-11 14:11
Citat Zvizdan:
Citat kurtz:
Citat Kibic:
I nakon zadnjih izbora bilo je slično. Lista IDS-HNS + lista SINIŠA DAKIĆ-BARICHIEVICH + lista SDP, PGS, Laburisti, HSU su tijekom cijelog mandata funkcionirale kao HDZ II. Svi smo vidjeli da Maljevac, Živković, Dakić i Nekić koje nismo izabrali da budu prirepak HDZ-a glasovali zajedno s HDZ-ovom koalicijom za prijedloge HDZ-ove gradonačelnic. Nedić je tada s ponosom govorio da je HDZ ostvario uvjerljivu pobjedu iako je 70 % birača glasovalo PROTIV njega glasujući za druge liste. I bio je u pravu. Birači nisu znali da će glasujući za Maljevca, Živkovića, Dakića i Nekića glasovati za rezervni HDZ jer nisu računali s potkupljivosti kandidata i koruptivnoj moći HDZ-a. Hoće li i na narednim izborima HDZ ostvariti Nedićevsku uvjerljivu pobjedu koalicijom s rezervnim HDZ-om ovisi o biračima.
Mena šanse da treći put zaredom Nedić prevari birače !!!
Nije birače prevario Nedić. Prevarili su ih vijećnici koje su izabrali, a oni se dali kupiti od Ane i Ante.
Nitko nije nikoga prevario. Svi znamo tko su ljudi koje biramo, koliko moralnog i ljudskog integriteta imaju. Unatoč tome ih biramo. Tako će biti i ovaj put.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Raskolqwert 2021-03-15 11:03
Citat gost:
HDZ naravno da ne stoji dobro, naročito nakon pokušaja unutarnjeg raskola od strane Ružice, Mirte, Sarića, Garija i ekipe.
Unutarnji raskol HDZ-a ML nije pokušaj nego činjenica. Raskol se dogodio. Sebi podređenog zamjenika Nedića Ana Kučić je iskoristila da preko njega kao predsjednika GO kontrolira gradski odbor HDZ-a. To je dovelo do neaktivnosti i pasiviziranja članstva ali i nezadovoljstva što se kao gradonačelnica više oslanja na kliku pouzdanika. Kroz cijeli mandat oslonac joj nije bila stranka i koalicija koja ju je kandidirala nego osobno Nedić, Volarić, njegova kćer i zet, a izvan stranke Živković, Maljevac, Nekić, Domac i Dakić. No među svim njima glavnu riječ vodi Volarić. A cijeli ovaj komentar je zapravo sročen u korist Ane Kučić protiv svih drugih konkurenata, a zamaskiran je lažnom simpatijom za Devčića. Koji bi za gradonačelnika "morao skinut trenerku i obuć traperice" da bi mogao biti takmac nakinđurenoj i napirlitanoj Ani Kučić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # $$$$Vito 2021-03-15 12:19
Citat qwert:
Unutarnji raskol HDZ-a ML nije pokušaj nego činjenica. Raskol se dogodio. Sebi podređenog zamjenika Nedića Ana Kučić je iskoristila da preko njega kao predsjednika GO kontrolira gradski odbor HDZ-a. To je dovelo do neaktivnosti i pasiviziranja članstva ali i nezadovoljstva što se kao gradonačelnica više oslanja na kliku pouzdanika. Kroz cijeli mandat oslonac joj nije bila stranka i koalicija koja ju je kandidirala nego osobno Nedić, Volarić, njegova kćer i zet, a izvan stranke Živković, Maljevac, Nekić, Domac i Dakić. No među svim njima glavnu riječ vodi Volarić.
Nema nikakvog raskola unutar HDZ-a nego o sukobu ruske i talijanske mafije. 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
320 # gost - folirantjurkan 2021-03-08 14:58
Čitam što je gost napisao, pa je odmah uočljivo kako lije krokodilske suze za Anom i traži unutarnjeg i vanjskog neprijatelja po uzoru na komunjare i njihove sljednike. Čemu zabrinutost?? Jednostavno gore nemože! Gore jednostavno nije moguće. Ekipu na vlasti treba otjerati, pomesti - bilo tko, samo moraju otići. Eto goste, volio bih odgovor na samo jedno pitanje: Možete li mi navesti i jedan projekt, aktivnost, potez, radnju, pokušaj koji je u korist građana ovoga grada odradio gospodin zamjenik gradonačelnice Anto Nedić? Koji i gdje? Samo jedan jedini, please! A njegov nerad ove 4 godine nas građane košta samo 1.000.000,00 kuna. Ništa nije bolja niti gradonačelnica koja na posao dolazi u 12.00 ili u 14.00 sati. Pa koliko radi ima preveliku plaću, za razliku od nas koji za 5.000,00 kuna radimo subotom i nedjeljom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # RavnateljNesuđeni 2021-03-08 16:17
Citat jurkan:
Čitam što je gost napisao, pa je odmah uočljivo kako lije krokodilske suze za Anom i traži unutarnjeg i vanjskog neprijatelja po uzoru na komunjare i njihove sljednike. Čemu zabrinutost?? Jednostavno gore nemože! Gore jednostavno nije moguće. Ekipu na vlasti treba otjerati, pomesti - bilo tko, samo moraju otići. Eto goste, volio bih odgovor na samo jedno pitanje: Možete li mi navesti i jedan projekt, aktivnost, potez, radnju, pokušaj koji je u korist građana ovoga grada odradio gospodin zamjenik gradonačelnice Anto Nedić? Koji i gdje? Samo jedan jedini, please! A njegov nerad ove 4 godine nas građane košta samo 1.000.000,00 kuna. Ništa nije bolja niti gradonačelnica koja na posao dolazi u 12.00 ili u 14.00 sati. Pa koliko radi ima preveliku plaću, za razliku od nas koji za 5.000,00 kuna radimo subotom i nedjeljom.
Ovo mi zvuči kao da je pisao nesuđeni ravnatelj jedne državne ustanove.
Volio je Antu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # HDZ d.o.o.ZT 2021-03-09 12:31
Citat jurkan:
Eto goste, volio bih odgovor na samo jedno pitanje: Možete li mi navesti i jedan projekt, aktivnost, potez, radnju, pokušaj koji je u korist građana ovoga grada odradio gospodin zamjenik gradonačelnice Anto Nedić? Koji i gdje? Samo jedan jedini, please!
Kao zamjenik gradonačelnice u korist građana ovog grada radio je isto što je radila gospođa zamjenica Garija Kapelija, a sada gradonačelnica. A to je ništa. Služili su samo za ukras, s tim što je Nedić uz to ipak barem dresirao vijećnike za podršku gradonačelnici i držao hadezejce pod kontrolom. Izgleda da je uz Fabijanića bio glavni organizator preuzimanja lošinjskog HDZ d.o.o.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # lažno obećanje, ludom radovanje707 2021-03-09 14:17
Svi ovi koji su u prošle 4 godine, a neki i duže na bilo koji način bili u vlasti, bilo kao obnašatelji dužnosti, bilo kao žetončići u gradskom vijeću, bolje neka na predstojećim izborima ništa ne obećavaju, već su pokazali građanima tko su i kakvi su.

Podsjetimo se lijepih riječi i lažnih obećanja koja su građanima dana prije 4 godine na konstituirajućo j sjednici gradskog vijeća.

"Služba smo ljudima i to nam mora biti misao-vodilja. Nažalost, stvorili smo ružnu sliku o ljudima koji se prihvaćaju dužnosti i o njihovom nepoštenju. U nikakvim izopačenim djelima nećemo sudjelovati, niti biti dio takvih odluka. Sudite nas po našim djelima", kazao je Živković, obrativši se potom i na talijanskom jeziku.

Novoizabrana gradonačelnica Ana Kučić na kraju sjednice kazala je: "Ispred stranačkih interesa stavimo interes građana i njihovih gostiju. Zajedničkim radom, konsenzusima i suradnjom možemo ostvariti napredak i daljnji ravnomjerni razvoj svih dijelova Grada Malog Lošinja. Pozivam sve vijećnike da koriste ovlasti i ovdje otvoreno predlažu, hvale i kritiziraju, te zajedno s javnošću sudjeluju u donošenju dokumenata. Spremna sam odgovorno i transparentno voditi ovaj Grad. Građani su dali povjerenje u vaše ruke i nemojte to nikada i nipošto zaboraviti."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
106 # bratstvo jedinstvogost 2021-03-08 15:11
Ti da određuješ ko će bit u gradskom odboru bi stavio sve one koji su protiv tebe hahaha :D (bio bi prvi). A tog Volarića o kojemu svi pišete nisam doživio kao nekog velikog moćnika. Znao je slikat na prvim pričestima al drugdje ga nigdje ne vidim osim kad trebam motor registirat.

U pravu si. Kad je bio Gari i Nedić (+ Badurina) onda se "sve pitalo" gradski odbor. Ne fantaziraj, bili su svi ko fikusi i javno se znalo da Boby i ekipa harači, pljačka i za koga radi. Ti mora da si neki jaki HDZ-ovac. Da nisi Vaso??? Jel ti fali pljačke pa bi i ti malo vulo u džep? To da Kučička ima pare znao sam i prije nego je ušla u politiku. Bitno da je ona kriva sad i za Koronu. To što se svi žvale u kafićima na svetom i po kućnim maškarama isto je ona kriva.

A di je ona parola mi smo grad slučaj? po čemu smo slučajni? Po SDP/Vaso koaliciji? Po mladim političarima sa iskustvom? Nisam dobio baš neko objašnjenje a glavno je pitanje na Garijevoj anketi za Frankovića... Prije bi rekao da smo slučajna država, al kad ovaj mali mulac to kažem pitam se dal on zna značenje te riječi (osim što je slučajno postao tehnički direktor vodovoda :P )
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # Sdp ih svrbiĆorak 2021-03-08 16:42
Mali bez iskustva je izabrao Sdp, a Ana bez iskustva i ikakvog znanja Hdz.u
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
317 # IzboriLošinjan 2021-03-08 19:55
Citat Ćorak:
Mali bez iskustva je izabrao Sdp, a Ana bez iskustva i ikakvog znanja Hdz.u
Malog je u Vodovod i u koaliciju SDP postavio HDZ.Tako mogu sakupiti više glasova koje će nakon izbora opet ujediniti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Noktima i zubima za foteljugost 2021-03-09 09:33
Citat Lošinjan:
Malog je u Vodovod i u koaliciju SDP postavio HDZ. Tako mogu sakupiti više glasova koje će nakon izbora opet ujediniti.
Frankovića je kao osobnog prijatelja u Vodovod uhljebio Kapeli dok je bio gradonačelnik. A mnogi birači koji su izabrali nezavisnog Nekića pod etiketom SDP bili su u čudu kad su vidjeli da Nekić glasa za Aninu politiku ka da je hadezejac. Sad da li je Frankovića biračima zaista poturio HDZ i postavio u koaliciju sa SDP da nakon izbora sklope pakt kao ovaj sadašnji sa koalicijom IDS-HNS ne zna se ali nije isključeno. Ana se neće dati izbaciti iz fotelje i borit će za nju noktima i zubima do posljednje kune gradskog proračuna i zadnjeg truna političkog morala (ako ga uopće ima).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Odumiranje nepotrebnih stranakaGrunf 2021-03-09 10:47
Citat gost:
Sad da li ga je biračima zaista poturio HDZ i postavio u koaliciju sa SDP da nakon izbora sklope pakt kao ovaj sadašnji sa koalicijom IDS-HNS ne zna se ali nije isključeno.
HNS je uoči narednih izbora odumro isto kao SDP prije prethodnih kad se kao kandidat tog praznog imena bez vodstva i organizacije ubacio Nekić. A koalicija sa IDS-HNS mogla bi postati nepotrebna, a prema svemu sudeći i nemoguća. Živkovićevim prihvaćanjem plaćenog položaja predsjednika gradskog vijeća HNS se kao ponizni prirepak Kučićkine samovlasti naprosto ugasio i kao nekoć SDP ostao bez vodstva i organizacije. A podržavanjem Ane Kučić, a time i HDZ-a čak i u očiglednim pogreškama Maljevac je kompromitirao IDS kao stranku svjetonazorski suprotnu HDZ-u. Nakon zadnjih izbora za Sabor IDS je odgovorio na špekulacije idu li s HDZ-om u koaliciju.
"Trideset godina smo garancija dosljednosti i nema šanse da to dovedemo u pitanje. Osim toga, mi smo svjetonazorski dva svijeta. HDZ je ostvario impresivan rezultat, kao i IDS, ali to za našu političku suradnju ne znači ništa", kaže Miletić, a ovih dana Maljevac na nečuven način izražava povjerenje Ani Kučić kad kaže da revizije za 2019. nije bilo iako pred njim stoji dokaz da ona laže.
vecernji.hr/.../...
Hoće li se nekritičko podržavanje Kučićkin politke i HDZ-a razbiti o glavu i IDS-u ili barem samo Andrinu ostaje za vidjeti. A upozorenje drugim potencijalnim partnerima HDZ-a treba biti poslovica "Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # sve se vraća sve se plaćabarba 2021-03-09 11:44
Citat Grunf:

Hoće li se nekritičko podržavanje Kučićkin politke i HDZ-a razbiti o glavu i IDS-u ili barem samo Andrinu ostaje za vidjeti. A upozorenje drugim potencijalnim partnerima HDZ-a treba biti poslovica "Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju".
IDS sa ovakvim čelnikom je već prešao u povijesnu ropotarnicu, nema nikakve šanse na predstojećim lokalnim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
179 # IstinaLussignano 2021-03-08 21:04
Citat gost:
isto sranje, drugo pakovanje. jedino što Gari ne živi više na Lošinju. A Franković je isto HDZ, Zna Se. Prva koalicija HDZ-SDP na našem otoku.
Slazem se sa ovom konstatacijom. Frankovic junior inace je kuhan i pecen u jednoj lokalnoj sljasticarni... ..pobjedom Frankovica ocekujmo politicki kontinuitet HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Peta kolonaGorgonzola 2021-03-08 21:21
Citat Lussignano:
Citat gost:
isto sranje, drugo pakovanje. jedino što Gari ne živi više na Lošinju. A Franković je isto HDZ, Zna Se. Prva koalicija HDZ-SDP na našem otoku.
pobjedom Frankovica ocekujmo politicki kontinuitet HDZ-a.
Znači pobjedom Kučićke prekinut će se politički kontinuitet HDZ. Šta je ona peta kolona u stranci sa zadaćom da je uništi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Lošinjska politička scenaTiha voda 2021-03-09 07:31
HDZ raspadnut na dvije frakcije, jedna radi protiv druge, iz ničega reinkarnirani SDP podržava "nezavisnog" kandidata, posljednji pokušaj uskrslog HSLS-a, raspušteni HNS na aparatima, itd...

Sjeća li se netko tko je realno druga po snazi politička opcija sa izbora 2017. godine?


otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Usmjerena diskriminacijaFrost 2021-03-10 10:23
Citat Lussignano:
Citat gost:
isto sranje, drugo pakovanje. jedino što Gari ne živi više na Lošinju. A Franković je isto HDZ, Zna Se. Prva koalicija HDZ-SDP na našem otoku.
Slazem se sa ovom konstatacijom. Frankovic junior inace je kuhan i pecen u jednoj lokalnoj sljasticarni.....pobjedom Frankovica ocekujmo politicki kontinuitet HDZ-a.
Pa i Ana Kučić je kuhana i pečena sa "sljastičarskim " biračkim tijelom. O tome sam napisao komentar Gradonačelnica svako malo kaže da je Lošinj mjesto ugodno za življenje, a raspored terasa je samovoljno, bez Policije proglasila sigurnosnim pitanjem da bi jednoj obitelji zabranila korištenje javne površine ispred lokala u njihovom vlasništvu. Rođacima u susjednom lokalu je dopustila rad što je izazvalo komentare o pogodovanju zbog njezinih privatnih veza s tom obitelji. U povodu tog sramotnog primjera diskriminacije sam napisao komentar "Što skriva gradonačelnica?":
volim-losinj.org/.../...
Postupkom prema ovoj nesretnoj obitelji gradonačelnica pokazuje da su njeni ljubazni osmijesi čijim snimcima preplavljuje društvene mreže samo kamuflaža za njenu samovolju i nehumanost. Umjesto za procjene sigurnosnih rizika nadležne Policije gradonačelnica samovoljno procjenjuje da bi dopuštenje obitelji ubojice da koristi gradsku javnu površinu bio sigurnosni rizik. Nije jasno kakav bi to rizik bio kad je ubojica osuđen na višegodišnju kaznu, muški članovi obitelji napustili Lošinj da bi ostale samo žene s djecom. Bez suvislog obrazloženja ovaj čin zbog svoje nehumanosti i očigledne samovolje ostavlja mnogo prostora za razmišljanje o skrivenim motivima gradonačelnice.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Kampanja se zahuktavagost 2021-03-10 10:38
Citat Frost:
Gradonačelnica svako malo kaže da je Lošinj mjesto ugodno za življenje
Možda će iz toga sklepati izborni slogan tipo "U četiri godine uredila sam Lošinj kao mjesto ugodno za življenje, ali i za boravak turista". Ono o prvom od 1000 otoka je ispalo promašeno. Ali za novi slogan neće biti dovoljan TV đir s komičarem Jurkotićem pa je njezin PR tim izgleda angažirao TV zvijezdu Gorana Milića. Viđen je u duštvu Kučićke, Ante, Volarića, Andrina i još nekih pred kafićem "Stop".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
429 # KolektivDubioza 2021-03-09 12:46
Drage Lošinjanke, žene, majke, sestre, kćeri,
susjede, kolegice, none, unuke, prijateljice, punice, šogorice, kraljice...
Sretan nam svima od ❤️ Dan žena!
Hvala na ljubavi i požrtvovnosti, ali i na svim onim naporima, borbama i sitnim pobjedama koje su možda ponekad nevidljive, ali u našim životima rade nemjerljivu razliku! #anakucic #losinj

Gradonačelnica čestita Dan žena, ženama koje postoje valjda samo u relaciji s nekim. Majke, sestre, kćeri, davateljice ljubavi spremne na žrtve. Sladunjavo obraćanje kraljicama, tako antiženski! Nekad su postojali brzi tečajevi za političare, ovo upravo vapi za nekim tečajem o ravnopravnosti spolova. Čekaj, nije li upravo gradonačelnica ukinula postojanje Odbora za ravnopravnost spolova?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # Ajoj...hranitelj tuljana 2021-03-09 21:05
Citat Dubioza:
Drage Lošinjanke, žene, majke, sestre, kćeri,
susjede, kolegice, none, unuke, prijateljice, punice, šogorice, kraljice...
Sretan nam svima od ❤️ Dan žena!
Hvala na ljubavi i požrtvovnosti, ali i na svim onim naporima, borbama i sitnim pobjedama koje su možda ponekad nevidljive, ali u našim životima rade nemjerljivu razliku! #anakucic #losinj

Gradonačelnica čestita Dan žena, ženama koje postoje valjda samo u relaciji s nekim. Majke, sestre, kćeri, davateljice ljubavi spremne na žrtve. Sladunjavo obraćanje kraljicama, tako antiženski! Nekad su postojali brzi tečajevi za političare, ovo upravo vapi za nekim tečajem o ravnopravnosti spolova. Čekaj, nije li upravo gradonačelnica ukinula postojanje Odbora za ravnopravnost spolova?
Dobro, ako je citirana objava "antiženska", kako bi tek onda izgledala "ženska"?! Pogotovo je ironično da je ovaj negativan komentar vjerojatno napisala osoba koja smatra da se vrijednost žene mjeri radom za kakvog kapitalista, i sudjelovanjem na "tržištu rada", dok žene koje su se posvetile obitelji vjerojatno naziva "hodajućom maternicom"...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Kraljica forsira zajedništvo sa ženamagost 2021-03-10 09:17
Citat hranitelj tuljana:
Citat Dubioza:
Drage Lošinjanke, žene, majke, sestre, kćeri, susjede, kolegice, none, unuke, prijateljice, punice, šogorice, kraljice...
Sretan nam svima od ❤️ Dan žena!
Hvala na ljubavi i požrtvovnosti, ali i na svim onim naporima, borbama i sitnim pobjedama koje su možda ponekad nevidljive, ali u našim životima rade nemjerljivu razliku! #anakucic #losinj

Gradonačelnica čestita Dan žena, ženama koje postoje valjda samo u relaciji s nekim. Majke, sestre, kćeri, davateljice ljubavi spremne na žrtve. Sladunjavo obraćanje kraljicama, tako antiženski! Nekad su postojali brzi tečajevi za političare, ovo upravo vapi za nekim tečajem o ravnopravnosti spolova. Čekaj, nije li upravo gradonačelnica ukinula postojanje Odbora za ravnopravnost spolova?
Dobro, ako je citirana objava "antiženska", kako bi tek onda izgledala "ženska"?!
Citirana objava i jeste ženska utoliko što je potpisuje žena. Ali ogavna sladunjavost, patetika i izvještačenost čestitke s infantilnom zamjenom riječi "srca" grafičkim simbolom srca nije upućena svim ženama, nego potencijalnim biračicama koje su samo "Lošinjanke, žene, majke, sestre, kćeri, susjede, kolegice, none, unuke, prijateljice, punice, šogorice i kraljice", a ne smatraju se punopravnim građankama. Čestitajući "Sretan nam svima od ❤️ Dan žena!" Ana Kučić forsira zajedništvo sa ženama kojima neće smetati što je ukinula Odbor za ravnopravnost spolova, pa će je ponovno izabrati za svoju gradonačelnicu. I valjda kraljicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Nepotreban odborgost 2021-03-12 09:19
Citat Dubioza:
Drage Lošinjanke, žene, majke, sestre, kćeri,
susjede, kolegice, none, unuke, prijateljice, punice, šogorice, kraljice...
Sretan nam svima od ❤️ Dan žena!
Hvala na ljubavi i požrtvovnosti, ali i na svim onim naporima, borbama i sitnim pobjedama koje su možda ponekad nevidljive, ali u našim životima rade nemjerljivu razliku! #anakucic #losinj

Gradonačelnica čestita Dan žena, ženama koje postoje valjda samo u relaciji s nekim. Majke, sestre, kćeri, davateljice ljubavi spremne na žrtve. Sladunjavo obraćanje kraljicama, tako antiženski! Nekad su postojali brzi tečajevi za političare, ovo upravo vapi za nekim tečajem o ravnopravnosti spolova. Čekaj, nije li upravo gradonačelnica ukinula postojanje Odbora za ravnopravnost spolova?
Nije Ana Kučić ukinula Odbor za ravnopravnost spolova nego gradsko vijeće. To je bio odbor gradskog vijeća pa mu je ona samo predložila da ga ukine kao nepotreban. Većina ju je spremno poslušala. I ukinula ga. A ove godine je HDZ ženama žrtvama seksualnog nasilja čestitao Dan žena na način što je odbacio prijedlog izmjene zakona u njihovu korist samo zato što je izmjenu predložila oporba.
www.index.hr/.../2259517.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Hrvatska demonska zajednicaDiDiTi 2021-03-16 09:09
Citat Dubioza:
Gradonačelnica čestita Dan žena, ženama koje postoje valjda samo u relaciji s nekim. Majke, sestre, kćeri, davateljice ljubavi spremne na žrtve. Sladunjavo obraćanje kraljicama, tako antiženski! Nekad su postojali brzi tečajevi za političare, ovo upravo vapi za nekim tečajem o ravnopravnosti spolova. Čekaj, nije li upravo gradonačelnica ukinula postojanje Odbora za ravnopravnost spolova?
Ovu sladunjavu čestitku "Sretan nam svima od ❤️ Dan žena!" gradonačelnica je objavila na FB uz fotku koju je njen službeni paparazzo snimio pred prostorijom udruge umirovljenika.Posjetila ih je radi skupljanja glasova za naredne izbore, a na slici je i dobitnica nagrade za životno djelo. Koja je zajedno sa svojim unukom po gradu ljepila plakate protiv HDZ - Hrvatske demonske zajednice :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # UmišljeniPredumišljaj 2021-03-16 09:34
Citat DiDiTi:
Citat Dubioza:
Gradonačelnica čestita Dan žena, ženama koje postoje valjda samo u relaciji s nekim. Majke, sestre, kćeri, davateljice ljubavi spremne na žrtve. Sladunjavo obraćanje kraljicama, tako antiženski! Nekad su postojali brzi tečajevi za političare, ovo upravo vapi za nekim tečajem o ravnopravnosti spolova. Čekaj, nije li upravo gradonačelnica ukinula postojanje Odbora za ravnopravnost spolova?
Ovu sladunjavu čestitku "Sretan nam svima od ❤️ Dan žena!" gradonačelnica je objavila na FB uz fotku koju je njen službeni paparazzo snimio pred prostorijom udruge umirovljenika.Posjetila ih je radi skupljanja glasova za naredne izbore, a na slici je i dobitnica nagrade za životno djelo. Koja je zajedno sa svojim unukom po gradu ljepila plakate protiv HDZ - Hrvatske demonske zajednice :lol:
Zar se ne smije gospođa predomisliti ?
Lova čini čuda. Vrti gdje burgija neće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Za reizbor spremnapaparazzo 2021-03-16 10:09
Citat DiDiTi:
Citat Dubioza:
Gradonačelnica čestita Dan žena, ženama koje postoje valjda samo u relaciji s nekim. Majke, sestre, kćeri, davateljice ljubavi spremne na žrtve. Sladunjavo obraćanje kraljicama, tako antiženski! Nekad su postojali brzi tečajevi za političare, ovo upravo vapi za nekim tečajem o ravnopravnosti spolova. Čekaj, nije li upravo gradonačelnica ukinula postojanje Odbora za ravnopravnost spolova?
Ovu sladunjavu čestitku "Sretan nam svima od ❤️ Dan žena!" gradonačelnica je objavila na FB uz fotku koju je njen službeni paparazzo snimio pred prostorijom udruge umirovljenika.

Posjetila ih je radi skupljanja glasova za naredne izbore, a na slici je i dobitnica nagrade za životno djelo. Koja je zajedno sa svojim unukom po gradu ljepila plakate protiv HDZ - Hrvatske demonske zajednice :lol:
Da li je i umirovljenicima drobila kako znaju tko sam, koliko sebe dajem i koji su rezultati moga rada isto kao hadezejcima na unutarstranacki m izborima? Ili im prikazala kao davateljica ljubavi spremna na žrtve?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # KolektivDubioza 2021-03-10 07:45
Evo jedna ženska, preuzeta random s društvene mreže:

Žene još uvijek čine većinu siromašnih u svijetu, tri četvrtine žena starijih od 25 godina u Aziji i Africi je nepismeno, a nedostupnost obrazovanju i zdravstvenoj skrbi žena globalno je u porastu. U prosjeku, žene zarađuju 30-40 posto manje od muškaraca za isti posao, nema ih ili su podzastupljene u svim centrima političke moći. Žene su i dalje, svugdje u svijetu, većina žrtava nasilja, a stradanja žena i djece u imperijalističk im ratovima širom svijeta i broj njihovih žrtava, prelazi broj žrtava onih koji su u uniformama. Jedna od tri žene na svijetu žrtva je nasilja, a svakih 10 minuta umire jedna djevojka od posljedica nasilja. Globalno, oko jedne trećina žena između 20 i 24 godine kao djevojčice su bile žrtve prisilnih brakova.
Borba za ženska prava, ženska radnička i sindikalna prava i jednakost još uvijek nije završena. Rodna jednakost nije izborena, propisi su i dalje puni rupa kroz koje bujaju novi načini izrabljivanja žena, nemogućnost napredovanja, češći rad po ugovorima na određeno ili nepuno radno vrijeme, niže plaće tokom rada te siromaštvo u starosti. Razlike između plaća muškaraca i žena još uvijek se ne smanjuju: muškarac u Hrvatskoj godišnje prosječno zaradi oko 10.400 kuna bruto više od žene.
Imamo šefove koji nas uštipnu za dupe i zbog toga se trebamo osjećat polaskano. Imamo predsjednika države koji kaže kako postoje žene i žene. Pa ipak, sretne smo što smo, čak i kad je u pitanju Hrvatska, rođene u dobrom i za žene ipak privilegiranom dijelu svijeta.
U prosjeku smo obrazovanije , ali smo premoćno potlačenije. U svemu.
Sretan nam Osmi mart!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
143 # O nezavisnima drugi put ...Rz brzotrz 2021-03-11 14:12
Analitičar očito neutemeljeno pristupa pojedinim kandidatima i opcijama. Primjer prvi, HSLS i Rudi Ivković, stranka koja de fakto nije postojala 4 godine, a rezultatom 2017. također je poražavajući; HSLS 183, a kandidat Ivković 161 što je daleko ispod prolaza. Moj stav je da ili se želi nekomu prikrpiti i parazitirati uz nekoga kao Kamalić. Ipak sam bliže stavu da odrađuje posao za nekoga i da tuče iz svih oružja po određenom kandidatu. Suverenisti nisu prepoznatljivi posebno u Lošinju, prepoznatljivij i su bili kao Hrast ali stoji činjenica da mogu okupiti određeni broj ljudi, ali upitno da li dovoljno za prijeći prag od 250+ glasova. HSS u konačnici će sa HDZ-om ali ovaj put bez mandata u vijeću. Lijeve opcije i nezavisni zahtijevaju opsežniju analizu i o njima drugom prilikom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Rudijeve šansegost 2021-03-11 16:39
Citat Rz brzotrz:
Analitičar očito neutemeljeno pristupa pojedinim kandidatima i opcijama. Primjer prvi, HSLS i Rudi Ivković, stranka koja de fakto nije postojala 4 godine, a rezultatom 2017. također je poražavajući
Podcjenjuješ nezadovoljstvo građana sadašnjom vlasti i prejadnom fol oporbom. Rudi i HSLS možda neće profitirati na svojim kvalitetama ali šansu im daju slabosti ostalih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # “sve super, sve pet”v.d. građanin 2021-03-12 16:02
Citat gost:
Citat Rz brzotrz:
Analitičar očito neutemeljeno pristupa pojedinim kandidatima i opcijama. Primjer prvi, HSLS i Rudi Ivković, stranka koja de fakto nije postojala 4 godine, a rezultatom 2017. također je poražavajući
Podcjenjuješ nezadovoljstvo građana sadašnjom vlasti i prejadnom fol oporbom. Rudi i HSLS možda neće profitirati na svojim kvalitetama ali šansu im daju slabosti ostalih.
A ne treba podcjenjivati ni želju za promjenom ponašanja i odnosa gradske vlasti prema građanima. Mnogima već ide na nos ono “sve super, sve pet” na fejsu i u novinama a u stvarnost ćorak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # Gost...... 2021-03-15 13:00
Ovaj iz Glas otoka si svašta dozvolava, i reagira na priče lošinjskog cirkusanta koji mu šalje priče koje nemaju veze s mozgom. Lijepi komentar je napisao na fb jedan facebookovac
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # FbA tko drugi ? 2021-03-15 14:27
Citat ......:
Ovaj iz Glas otoka si svašta dozvolava, i reagira na priče lošinjskog cirkusanta koji mu šalje priče koje nemaju veze s mozgom. Lijepi komentar je napisao na fb jedan facebookovac
A tko drugi bi pisao na fb nego facebookovac?
Nije jasno ni gdje, ni što je netko lijepo napisao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # GostSuper 2021-03-15 13:52
Loponjski HDZ ni trebao razmišljati i staviti u program, izgradnja bolnice za mentalne bolesnike koje će smjestiti u toj bolnici a puštati ih iz bolnice samo na zadnji dan karnevala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Bolnica na kraju gradaDe generik 2021-03-15 17:24
Citat Super:
Loponjski HDZ ni trebao razmišljati i staviti u program, izgradnja bolnice za mentalne bolesnike koje će smjestiti u toj bolnici a puštati ih iz bolnice samo na zadnji dan karnevala
U bolnicu treba smjestiti ovo što je ostalo od HDZa nakon izbora "simpatizerke" za predsjednicu :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Kako to ?Kako to ? 2021-03-15 18:51
Citat De generik:
Citat Super:
Loponjski HDZ ni trebao razmišljati i staviti u program, izgradnja bolnice za mentalne bolesnike koje će smjestiti u toj bolnici a puštati ih iz bolnice samo na zadnji dan karnevala
U bolnicu treba smjestiti ovo što je ostalo od HDZa nakon izbora "simpatizerke" za predsjednicu :-)
Koga mislite da reba tamo smjestiti, one koji su ju izabrali ili one koji nisu ?
Ne razumije se bas na koga ste mislili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # mešetarenje sa tuđim nekretninamadr Oetker 2021-03-15 22:57
Ne znam za bolnicu, ali gradonačelnica na nepoznatoj lokaciji planira graditi novi Dom zdravlja, jer se ovaj postojeći navodno malo pohabao. Nema veze što postojeći Dom zdravlja nije u vlasništvu Grada, a nije jasno ni sa kojim novcima i na kojoj poziciji bi se gradio novi.
Koliko je sve ovo neozbiljno govori činjenica da već nekoliko godina nije u stanju staviti u funkciju bivšu zgradu carine u centru grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Loger luđaka?gost 2021-03-28 16:36
Citat dr Oetker:
Ne znam za bolnicu, ali gradonačelnica na nepoznatoj lokaciji planira graditi novi Dom zdravlja, jer se ovaj postojeći navodno malo pohabao. Nema veze što postojeći Dom zdravlja nije u vlasništvu Grada, a nije jasno ni sa kojim novcima i na kojoj poziciji bi se gradio novi.
Koliko je sve ovo neozbiljno govori činjenica da već nekoliko godina nije u stanju staviti u funkciju bivšu zgradu carine u centru grada.
Zgrada carine je kao fol poklon države Gradu Malom Lošinju jer se radi te derutne zgrade Ana Kučić u ime Grada odrekla pozamašnog potraživanja od države. Što znači da je zgradu gradonačelnica zapravo kupila.
Ali to nije sve! U ime Grada, dakle svih nas, preuzela je obvezu da će zgrada biti uređena u roku od šest mjeseci i to, nećete vjerovati, za potrebe smještaja državne uprave.
No ni to nije sve! Prema ugovoru o darivanju (zvuči smiješno, zar ne?) u slučaju da Grad ne ispuni obvezu ostaje bez zgrade, ali ostaje i bez prava na naplatu potraživanja. Budući da je gradonačelnica po struci ekonomistica, a po zvanju magistra ekonomije, da je gradska uprava puna kadrova svih struka, a da gradsko vijeće sastavljeno od punoljetnih osoba svakom razumnom građaninu pada na um pitanje kako je uopće moguće da se takvo što dogodi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Slikanje s ministrimaNN 2021-03-31 10:19
Citat gost:
Citat dr Oetker:
Ne znam za bolnicu, ali gradonačelnica na nepoznatoj lokaciji planira graditi novi Dom zdravlja, jer se ovaj postojeći navodno malo pohabao. Nema veze što postojeći Dom zdravlja nije u vlasništvu Grada, a nije jasno ni sa kojim novcima i na kojoj poziciji bi se gradio novi.
Koliko je sve ovo neozbiljno govori činjenica da već nekoliko godina nije u stanju staviti u funkciju bivšu zgradu carine u centru grada.
Zgrada carine je kao fol poklon države Gradu Malom Lošinju jer se radi te derutne zgrade Ana Kučić u ime Grada odrekla pozamašnog potraživanja od države. Što znači da je zgradu gradonačelnica zapravo kupila.
Ali to nije sve! U ime Grada, dakle svih nas, preuzela je obvezu da će zgrada biti uređena u roku od šest mjeseci i to, nećete vjerovati, za potrebe smještaja državne uprave.
No ni to nije sve! Prema ugovoru o darivanju (zvuči smiješno, zar ne?) u slučaju da Grad ne ispuni obvezu ostaje bez zgrade, ali ostaje i bez prava na naplatu potraživanja. Budući da je gradonačelnica po struci ekonomistica, a po zvanju magistra ekonomije, da je gradska uprava puna kadrova svih struka, a da gradsko vijeće sastavljeno od punoljetnih osoba svakom razumnom građaninu pada na um pitanje kako je uopće moguće da se takvo što dogodi.
Bolji posao je sklopila u vezi s bivšim domom JNA na Velopinu. Darovan je Gradu bez odricanja od potraživanja kao za zgradu Carine, ali uz obvezu uređenja za planirano osnivanje Centra za znanost o moru. No tko prođe Velopinom može vidjeti panoe o planiranom centru i ruševnu zgradu pogodnu za snimanje horor filmova. Mandat joj je pri kraju, zgrada nije uređena pa će ostati u vlasništvu Države. Ipak joj je to bolji posao od onog što ga je sklopila s lažnim darom zgrade Carine, a bila je dobra prilika za slikanje s dva ministra. Jedan je morao dat ostavku, a drugi hoće da bude župan. Ovaj drugi je kumovao za darovanje obje zgrade da se Lošinjanima prikaže kao važna i utjecajna persona i dobročinitelj.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
105 # Reciklažahranitelj tuljana 2021-03-16 08:19
Iskreno, ne vidim političku opciju koja bi radila u interesu mog naroda i države stoga bih se, ako se slažete, suzdržao od komentiranja. Mi (iskreni, a ne lažni) domoljubi i katolici nemamo svog predstavnika. Možda zato što nas je zaista malo?! Svaki narod ima vlast koju zaslužuje. Neke ideje i politike su dobre i korisne a neke štetne po narod u kojem se primjenjuju, neovisno što većina misli o tome. Ako bi većina čvrsto vjerovala da živa nije štetna, to je ne bi učinilo ni mrvicu manje otrovnom. Ne bi pomoglo ni kada bi većina donijela zakone kojima se zabranjuje istraživanje žive ili govorenje o njenoj štetnosti.

Narodi koji prihvate dovoljnu količinu štetnih ideja će nestati. Oni koji te štetne ideje ne prihvate napredovati će u brojnosti. To se zove - evolucija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Skok u vlastita ustagost 2021-03-17 18:07
Citat hranitelj tuljana:
Iskreno, ne vidim političku opciju koja bi radila u interesu mog naroda i države stoga bih se, ako se slažete, suzdržao od komentiranja.
Na čudan način si se suzdržao od komentiranja. Ne čekajući da se složimo ili ne složimo, nakon te izjave si napisao peterostriko dulji komentar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...Licemjer 2021-03-17 18:21
Citat hranitelj tuljana:
Narodi koji prihvate dovoljnu količinu štetnih ideja će nestati. Oni koji te štetne ideje ne prihvate napredovati će u brojnosti. To se zove - evolucija.
A koje su to štetne ideje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Štetne idejeTariguz 2021-03-17 18:38
Citat Licemjer:
Citat hranitelj tuljana:
Narodi koji prihvate dovoljnu količinu štetnih ideja će nestati. Oni koji te štetne ideje ne prihvate napredovati će u brojnosti. To se zove - evolucija.
A koje su to štetne ideje?
Sve koje nisu po tuljanovom ukusu su štetne ideje jer nisu u interesu njegovog naroda i njegove države "iskrenih domoljuba i katolika".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Pomozite studenticiZT 2021-03-17 14:12
Ispunjavanjem donjeg upitnika pomoći ćete jednoj studentici u izradi seminarskog rada:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScq5fL4_l2VruxPRKSS2ktWIlJ11MGWV0W5S-DSuFcPIl-kdA/viewform
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...Uvijek isti pojedinci 2021-03-17 14:48
To je iz one grupe ,,Mali Lošinj" na Facebooku.
I ta grupa je postala glasilo Maria Frankovića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Koja još???? 2021-03-17 14:53
Citat Uvijek isti pojedinci:
To je iz one grupe ,,Mali Lošinj" na Facebooku.
I ta grupa je postala glasilo Maria Frankovića.
Kažeš "i ta grupa ...". Kaži i koja još je postala glasilo Maria Frankovića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...Uvijek isti pojedinci 2021-03-17 21:17
Nije grupa, ali eto, glas otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Ko fol za faxKron 2021-03-17 15:47
Ma ta mala Arljinda Krasnic je najbolja prijateljica, od sestre Marija Frankovica! Vjv ispituju koliko ce glasat za njih?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...Nigdje veze 2021-03-17 16:04
Citat Kron:
Ma ta mala Arljinda Krasnic je najbolja prijateljica, od sestre Marija Frankovica! Vjv ispituju koliko ce glasat za njih?
Pa što imaju od toga i da to saznaju ?
Osim toga, tko kaže da su odgovori iskreni?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Jednostavno.hranitelj tuljana 2021-03-17 19:13
Citat Licemjer:
Citat hranitelj tuljana:
Narodi koji prihvate dovoljnu količinu štetnih ideja će nestati. Oni koji te štetne ideje ne prihvate napredovati će u brojnosti. To se zove - evolucija.
A koje su to štetne ideje?
Lijepo ti piše u ovom dijelu koji si citirao. Za svaki narod, biće, stvar ili pojavu štetne su sve ideje koje dovode do njegovog smanjivanja ili nestanka. I one su štetne neovisno što o njima misli hranitelj tuljana ili licemjer. Pogledajte primjer Kosova. Na njemu žive dva naroda, jedan je prihvatio štetne ideje a drugi nije (ili ih je prihvatio znatno manje nego ovaj prvi). Ovaj prvi posljedično nestaje a drugi raste brojnošću. Isti proces odvija se diljem Europe i svijeta, što god mi mislili o tome. Isto tako štetne ideje ne šire svi namjerno u zloj namjeri, nego često iz onoga što se njima čini kao plemenite pobude, međutim (sad se već ponavljam) krajnji rezultat ne ovisi što oni misle o tome...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Masturbatorgost 2021-03-17 19:45
Zbilja si se na čudan način suzdržao od komentiranja :lol: Šta bi tek bilo da si odlučio komentirati?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Sori not sorihranitelj tuljana 2021-03-17 20:38
Citat gost:
Zbilja si se na čudan način suzdržao od komentiranja :lol: Šta bi tek bilo da si odlučio komentirati?
Odlučio sam ne komentirati pojedine kandidate i to sam obrazložio. Vidim da je to zbunilo dežurne masturbatore i tariguze. Čekam i dubidusa da se javi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Lošinjske političke nastranostiZumba 2021-04-13 08:10
Citat:
Iz članka: Nezadovoljstvo građana će dovesti do toga da će mu koalicijski potencijal biti snižen i vjerojatno biti sveden na koaliranje s nepostojećim HSS-om.
Baš kako je ono Anto Nedić kao predsjednik GO HDZ ML za otoci.net kazao da na Lošinju ne koaliraju stranke nego pojednici. HSS je ovdje Kamalić, a to nema veze sa HSS-om kao strankom i njezinim progarmom nego s Kamalićevim interesom da bude "blizu vatre", tj. vlasti. Današnja vijest u Jutarnjem kaže:
Vođa Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak, devet godina gradonačelnik Samobora i zastupnik koji u Saboru svojom žestinom ne ostavlja sumnju da pripada opozicijskoj fronti, pred potpisivanjem je koalicijskog sporazuma za zajednički nastup na europskim izborima s IDS-om, Glasom i PGS-om.

Tako je u Hrvatskoj, a na ovim otocima vijećnici izabrani kao ćlanovi HSS-a i IDS-a nisu u oporbi nego u koaliciji s HDZ-om, a vijećnik član PGS-a zajedno s kolegom iz SDP-a samo glumi oporbu, a podržava vlast HDZ-a.
jutarnji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Lošinjska politička pornografijaPornhub 2021-04-13 10:08
Citat Zumba:
Citat:
Iz članka: Nezadovoljstvo građana će dovesti do toga da će mu koalicijski potencijal biti snižen i vjerojatno biti sveden na koaliranje s nepostojećim HSS-om.
Baš kako je ono Anto Nedić kao predsjednik GO HDZ ML za otoci.net kazao da na Lošinju ne koaliraju stranke nego pojednici. HSS je ovdje Kamalić, a to nema veze sa HSS-om kao strankom i njezinim progarmom nego s Kamalićevim interesom da bude "blizu vatre", tj. vlasti.
HDZ, HSS, SDP, HNS, PGS, IDS, itd. su samo naljepnice pod kojima se pojedinci nude biračima radi svojih privatnih interesa a da ne moraju skupljati potpise za kandidiranje. Xebe se njima za stranačke programe i političku orijentaciju lijevo-desno, konzervativno-l iberalno itd. Tekstovi u programima stranaka su im važni koliko i tekstovi u pornofilmovima. Primjer te lošinjske političke pornografije pružila je Ana Kučić kad je na predstavljanju koalicije HDZ-HRAST-HSS-H KDU-SU na zadnjim lokalnim izborima među programskim zadacima, na prva mjesta stavila rekonstrukciju lošinjskog aerodroma, ulaganja u industrijsku zonu, poticaje za malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, te formiranje ureda za EU-fondove, da bi sada uoči novih izbora u skupo plaćenom predizbornom oglasu na duplerici tvrdila da su joj za vrijeme mandata u fokusu bila mala mjesta.


otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # rudi, rudilud zbunjen normalan 2021-04-13 10:14
"tata Vinko i Sarić su ugovorili suradnju preko SDP-a, jer ipak neka te stranka mora podržat. Rudi je izborna konstanta, koja se nažalost na svim izborima ponavlja pa tako i na ovim. Razlika je samo u tome što su ga ovaj put podržali svi šipci i Ružičini HDZovci".
Počeli izbori, Rudi je na glavni lik oličenja poštenja ? Gdje je završio njegov dug prema gradu preko milijun kuna...
Lako je pred izbore pluvati po svakom kojeg stigne, gdje je do sada svi su ga proćitali pa tako imaju i prilike preko Glasa otoka (tu je našao partnera).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # jadno, tužno i ružnomihael 2021-04-13 10:39
Citat lud zbunjen normalan:
"tata Vinko i Sarić su ugovorili suradnju preko SDP-a, jer ipak neka te stranka mora podržat. Rudi je izborna konstanta, koja se nažalost na svim izborima ponavlja pa tako i na ovim. Razlika je samo u tome što su ga ovaj put podržali svi šipci i Ružičini HDZovci".
Ovoga puta Pinki i Gubernator nemaju nikakvog utjecaja na koaliranje stranaka na Lošinju. HDZ se raspao na Anine i Ružičine simpatizere, SDP već dugo ne postoji, a IDS i HNS ne mogu sakupiti 13 kandidata za sastaviti listu za izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Raspad na crti očekivanjavVv 2021-04-13 11:24
Citat mihael:
HDZ se raspao na Anine i Ružičine simpatizere, SDP već dugo ne postoji, a IDS i HNS ne mogu sakupiti 13 kandidata za sastaviti listu za izbore.
Mislim da se HDZ nije raspao na Anine i Ružičine simpatizere, nego na one koje je bivša simpatizerka HDZ nečim pridobila i one koji od predsjednika stranke očekuju više od Nedićevog oportunizma i Kučićkine samovolje.
A SDP, IDS i HNS će se natjecati za mjesto žetončića HDZ-u za slučaj da Frankoviću ne uspije "buđenje uspavanog Lošinja" ili Frankoviću ako mu to uspije. Naravno, nije isključena ni mogućnost da i sam postane žetončić Ani Kučić :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Zora rudi a rudi je RudiUčo 2021-04-13 10:31
Citat lud zbunjen normalan:
svi su ga proćitali
Mogao bi i ti nešto proĆitati... pravopis možda, prije nego ideš komentirati druge.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  De Bill 06.10.2022 16:19
  Tajni dogovor s gradonačelnicom?
  A zašto šuti "Doaći"? Taj bi trebao likovati jer kako je pisao "Ilovčani su radili i odradili ...
   
 • Raznorazno

  Gost 06.10.2022 15:14
  ?
  Jadranka najbolja firma,i ne treba biti na poslu a plaća kao premijer. danica.hr/?s=poznati+sommelier ...
   
 • Zločinačko udruženje

  Riba smrdi od glave 06.10.2022 12:50
  Kovačević: Plenković je rekao Ćoriću da se potpiše ugovor o izvozu nafte u Mađarsku
  Bivši šef Janafa i Uskokov optuženik Dragan Kovačević izjavio je na saslušanju pred ...
   
 • Savjetnik koji sjedi na dvije stolice

  qwe 06.10.2022 11:17
  HDZ-ov aktivist Na Mrtvaškoj
  Ovaj HDZ-ov aktivist za rušenju vlade SDP-a da uzjaši HDZ omastio se i na otoku Aninih ...
   
 • Zločinačko udruženje

  Tok 06.10.2022 08:45
  Tik
  HDZ mafija koja već 30 godina pljačka ovu državu i njene građane smatra da će današnja ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  S.L. 05.10.2022 13:31
  Program socijalno osjetljiv izvedba neosjetljiva
  A da li je ispunila i jedno izborno obećanje biračima a prošla je već trećina mandata?
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Liječeni hadezejac 05.10.2022 12:08
  Stanje pasivnosti
  Nakon čistke HDZ-a ML Ana ga je stavila u stanje mirovanja, hibernacije. Pitanje je da li je ...
   
 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  Riva 05.10.2022 09:04
  Riva
  E da je malo viša riva kako bi lakše pristao brod....
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 04.10.2022 12:39
  Sami ste si krivi
  Volio bih vidjeti scenu da neki od vijećnika upita Anu što je ostvarila iz svog programa ...
   
 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  DT 04.10.2022 10:45
  Narodno veselje
  Nešto se ušutio onaj mamlaz koji je kao GOST histerizirao protiv Ilovčana tvrdeći da su ih ...
   
 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  Grunf 04.10.2022 09:57
  Na neki način gradonačelnica
  Sve to su zakuhali pojedinci, govorila je gradonačelnica na radio Jadranka. U ledeno plavoj ...
   
 • Njoj je žao ...

  Polagači vijenaca 04.10.2022 09:34
  Veliki
  Nadam se da će tamo završiti i ovaj polagač vijenaca koji prima braniteljsku mirovinu, a ...
   
 • Njoj je žao ...

  Vidjelica 04.10.2022 08:54
  Ruzinavi brod
  Nedodirljivi, nezamjenjivi i vječni su samo dok ne završe u zatvoru. A takvih je sve više.
   
 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  Deja Vu 03.10.2022 19:34
  Bravo Ilovčani!!!
  Čestitam vam hrabri ljudi!!!
   
 • Njoj je žao ...

  Bonaca 03.10.2022 18:30
  Njoj je zao
  Nasi politicari misle da su:nedodirljivi ,nezamjenjivi i vjecni .
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 03.10.2022 13:10
  Laž: "Ostvarili smo sve što smo najavili"
  Zato otoci.net, Radio Jadranka i Novi list uoči zadnjih izbora Anu Kučić nisu pitali ništa ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 03.10.2022 12:39
  Pitaj me samo po dogovoru
  Sve što si naveo bila bi prisiljena pravdati kad bi je se o tome javno pitalo. Da to učini ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Znatiželja 03.10.2022 11:25
  Provjerena
  Baš sam znatiželjan kako će opravdati glasine da čovjek koji je u njenom najužem društvu ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 03.10.2022 10:39
  Pitaj me nježno
  Kako nisi prepoznao? Radi se o Aninom multipraktiku za replike oporbenim vijećnicima i ...
   
 • Njoj je žao ...

  Naftni 03.10.2022 10:12
  General
  To je onaj general koji je prodavao naftu za srpske tenkove koji su harali Hrvatskom ? Fino ...
   
 • Njoj je žao ...

  ZC 03.10.2022 09:17
  Slavlje na Iloviku
  Na fejsu je objavljeno oko 80 fotki slavlja na Iloviku povodom vraćanja linije. "Ovo danas ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 03.10.2022 06:33
  Krivo si vidio
  Postoje snažne indicije da su prikazani podaci potpuno pogrešni, a uz malo googlanja naići ...
   
 • Njoj je žao ...

  Anina spirala smrti 02.10.2022 15:47
  Harač rajo, harač
  Koliko vidim, ispunila joj se želja iz najslađih snova, dobila je još jedan mandat za ...
   
 • Njoj je žao ...

  Prevareni penzić 02.10.2022 13:50
  Ješke za budale
  Prošlo je 16 mjeseci da je po drugi put zasjela u fotelju gradonačelnice. Da li netko da ...
   
 • Njoj je žao ...

  Šteta 02.10.2022 12:09
  Pašteta
  Šteta što joj je novi ataše za branitelje na kruzeru pa nije mogao nazočiti ovom divnom ...
   
 • Njoj je žao ...

  Laži,laži me 02.10.2022 11:02
  Sadomazo
  Ovo je nadrealno, gradonačelnica pozdravlja one koje je već nasamarila bezbroj puta, ali ...
   
 • Njoj je žao ...

  Toni 02.10.2022 05:59
  Ne vjeruj onome tko ti laže
  Jučer se bez imalo srama gradonačelnica koja je u ovom mandatu prvo sebi podigla plaću ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Grdobina 01.10.2022 10:38
  Ministar s velikim ambicijama?
  Da li će i zbog svog ministra Butkovića premijer morat jesti znate već što? HDZ-ovci OTKRIVAJU ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  pepermint 01.10.2022 10:07
  Trta od europskog ureda
  Da sve optužnice radi europski ured, a ne DORH, ovo bi bila drugačija zemlja. telegram.hr/.../...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Licemjer 30.09.2022 12:18
  ...
  Opet se isčuđavate onome što se već dogodilo. Tiranija, jednoumlje i apsolutna moć je ...