Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Nastavak politike glavinjanja

Korisnička ocjena:  / 13
LošeNajbolje 

sufleriOd obećanih promjena kojima je nezavisni kandidat Devčić vabio birače da glasaju za njega i njegovu listu, građani Malog Lošinja su dobili tek promjenu u liku predsjednika Gradskog vijeća. Umjesto jedne lutke na gradonačelničinom koncu našla se druga lutka. Umjesto beskičmenog Živkovića dobili smo beskarakternog Devčića. Osim nekoliko novih lica u Gradskom vijeću sve je ostalo i ostat će isto kao i prije. Vijeće će ostati glasački automat koji će bez pogovora i suvišnih pitanja, pa i bez uvida u materijale na prijedlog gradonačelnice usvajati uglavnom nezakonite, nepripremljene, besmislene i štetne odluke 

Da će biti tako pokazalo se već na prvoj, konstituirajućoj sjednici Vijeće, a pokazuju i materijali za sljedeću sjednicu. Tako je pod predsjedanjem nasljednika stolice i uloge Elvisa Živkovića na silu, kršenjem zakona i poslovnika novoformirana vladajuća većina izbrala predsjednika i dva potpredsjednika te tri najvažnija odbora isključivo iz redova vladajućih, a protivno vlastitim propisima. Time je pod vodstvom bivšeg vođe oporbe sadašnja oporba svedena na peti kotač gradske vlasti, isto ono što je bila i dok ju je u prošlom mandatu vodio sadašnji predsjednik Vijeća.

Predstavnici građana ili poslušnici gradonačelnice
U takvim okolnostima Gradsko vijeće neće biti mjesto susreta raznih interesa sa stvarnim pluralizmom ideja, programa i politika nego mjesto za izvršenje volje gradonačelnice koju se u duhu njene autoritarne obznane »kampanja je završila, s njom su završile i podjele« ima bespogovorno izvršavati. Zbog toga ni jedan od vijećnika gradonačelničine većine koju uz HDZ-ove čine i vijećnici čiji se političko habitus opisuje pojmom žetončić nema potrebu niti razlog pročitati Poslovnik i Statut prema kojemu bi morao raditi. Ako im to ne treba jasno je da nemaju potrebu ni informirati se o gradskim odlukama ili Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi, a još manje potrebu da razmišljaju o posljedicama odluka za koje dižu ruke. Jer za sve njih razmišlja gradonačelnica koja je završetak izborne kampanje proglasila završetkom pluralizma interesa.

Njezino ovladavanje Vijećem započeto je konstituiranjem, a okončat će se na idućoj sjednici Vijeća izborom radnih tijela, komisija i povjerenstava prema prijedlogu Odbora za izbor i imenovanja. Na prvoj sjednici – protivno Zakonu i Poslovniku – izabran je i drugi potpredsjednik iz redova većine voljom same većine. Nova, neprincipijelna većina od devet vijećnika složno je digla ruke za komisije i odbore u kojima nema niti jednog predstavnika manjine. Protivno Poslovniku izabran je i Odbor za izbor i imenovanja kao i Odbor za pravno statutarna pitanja. Izabrani su prema želji, volji i naredbi gradonačelnice.

Premda Poslovnik za predsjednika odbora nalaže osobu iz redova vijećnika s tim da se članovi biraju iz redova znanstvenih, stručnih i javnih djelatnika, na prvoj ovaj odbor za predsjednika dobiva Danijela Kljaića koji nije vijećnik, a za članove Martinu Kalac, gradsku vijećnicu i Branka  Domca bivšeg vijećnika. Zašto je Kljaić, obični član HDZ-a i direktor gradske tvrtke već drugi put protivno Poslovniku imenovan predsjednikom jednog važnog odbora Gradskog vijeća? Odgovor se krije u njegovoj dokazanoj lojalnosti.

U prošlom sazivu lojalnost je dokazao kad je protivno Poslovniku na mig gradionačelnice, bez pogovora i bez stvarnog razloga, a protivno Odluci o radnim tijelima predložio zamjenu predsjednika i članova odbora za osobe koje su zbog vlastitog stava izgubile povjerenje gradonačelnice. Njegovu podaničku odanost i spremnost na izvršenje naredbi pojašnjava činjenica da je kao direktor gradske tvrtke kojoj je gradonačelnica predsjednica skupštine izložen riziku da ga se smijeni čim odbije poslušnost. No teško je objasniti spremnost nove, nezavisne vijećnice Martine Kalac, obrazovane osobe da se dade izmanipulirati. Teško je shvatiti da kao nova vijećnica, nezagađena lošom praksom prethodnog mandata, nije osjetila potrebu pročitati Poslovnik i Odluku o osnivanju te načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Jer da ih je pročitala znala bi da je rad Odbora javan, pa možda ne bi dozvolila da rade na gotovo tajnoj sjednici i možda ne bi podržala protupropisan rad. No, ovako osnovan Odbor je na svojoj prvoj sjednici jednoglasno predložio Gradskom vijeću imenovanje osam odbora GV, a da ni jedan prijedlog nije u skladu s odlukom na koju se poziva. Tako je u sedam od osam odbora za predsjednika predložena osoba koja nije vijećnik, iako Odluka predviđa upravo vijećnika za predsjednika. U svih osam predloženih odbora kao članovi odobra su predloženi gradski vijećnici, a ne bi trebali biti.

Ako je Danijel Kljaić iz spomenutih razloga morao provoditi naloge gradonačelnice, pitanje je zašto je to morala raditi nezavisna Martina Kalac. Kao članica Odbora za izbor i imenovanje ona ili nije pročitala Odluku na temelju koje se nešto predlagalo ili je pristala biti puki izvršitelj naloga gradonačelnice. Teško je reći što je gore.

Nevidljiva nit koja vodi Odbor
Na prvoj sjednici Odbor je predložio imenovanje samo osam gradskih odbora iako Gradsko vijeće ima 15 radnih tijela. Na konstituirajućoj sjednici Vijeće je imenovalo tri radna tijela. Postavlja se pitanje zašto i prema čijem nalogu su predložena imenovanja za samo osam odbora? Zašto nisu predloženi članovi i za preostala četiri odbora?

Iz zapisnika Odbora se ne vidi tko je tražio i naložio predlaganje navednih osam odbora, odnosno tko i zašto nije želio imenovanja i preostala četiri. Ako odbacimo nevjerojatnu pretpostavku da je tako odlučio Kljajić ostaje realna pretpostavka da nevidljiva nit koja je upravljala članovima ovog odbora - odbora zastupničkog tijela građana, a ne tijela nositeljice izvršne vlasti - vodi do ureda gradonačelnice. Zanimljivo je kako je poslušnom predsjedniku i pasivnim članovima ovog odbora koji očito ne znaju ni što piše u Poslovniku i Odluci o osnivanju radnih tijela, a kamo li da znaju sadržaj bilo kojeg zakona, palo na pamet da se za imenovanje radnih tijela pozivaju na druge zakone. Ne znajući što piše u Poslovniku odbor iz čista mira predlaže imenovanje gradskih povjerenstava prema zakonima za koje članovi vjerojatno nisu ni čuli, a kamoli da znaju što u njima piše. Radi se o Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, Zakonu o naseljima, Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama i Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Prema objavljenom zapisniku njihovi prijedlozi se mogu objasniti jedino eksplozijom pravnog prosvjetljenja ili pak vjerojatnijim objašnjenjem da su u uredu gradonačelnice dobili šalabahter s imenima kandidata.

No sudeći prema okolnostima nastanka i izgledu zapisnika nakon sjednice održane bez pristupa javnosti, upitno je da li je sjednica uopće održana. Uz ovakve odnose u Vijeću koji ukazuju na budućnost gradske politike bez pluralizma, jer »kampanja je završila, s njom su završile i podjele« sasvim je svejedno je li se ovaj odbor uopće sastao i je li sjednica uopće održana. Vijeće će i ubuduće potvrđivati odluke koje je već sama donijela ili su joj ih sugerirali povlašteni sufleri. Sve drugo je tek tričava forma.

Primjer predloženog Odbora za prostorno planiranje
Naravno da odboru kome je predsjednik radno ovisni inženjer prometa, članovi naivna učiteljica koja još nije svjesna da je u koaliciji s HDZ-om i novinar koji je kao vijećnik PGS-a bio u prethodnoj, jednako nemoralnoj i neformalnoj koaliciji s HDZ-om, a ni gradskim vijećnicima iz redova dokupljene većine ne smeta način rada u kome se ne zna tko predlaže, radi čega se nekoga predlaže, tko ima koliko prava u pojedinom odboru, tko je stručnjak, tko znanstvenik a tko javni radnik. Zbog nedostatka transparentnosti, jasnih kriterija i poznatih predlagatelja moguće je da na primjer u Odboru za prostorno planiranje predsjednik bude osoba koja nije vijećnik, ali su zato među članovima i dva vijećnika. Zlobnik će primijetiti da tako predloženom odboru nedostaje samo preostali otočki trgovac nekretninama da bi u njemu bio klaster nekretninskih poduzetnika. Stoga se ovakav prijedlog može smatrati mudrim koliko je mudar i prijedlog da lisica čuva kokošinjac.

Koliko je sastav toga odbora od sedam članova demokratski izbalansiran pokazuje činjenica da je samo jedan član tog odbora iz redova manjine. I taj je pogrešan član budući da se radi o vijećniku i o osobi koja je u latentnom sukobu interesa zbog prirode posla kojim se profesionalno bavi – nekretninama. Nitko naravno niti zna, niti pita tko je odlučio da u tom bitnom odboru od sedam članova samo jedan pripada manjini. Nitko ne pita ali - zna se - to je stvar dobre volje gradonačelnice.

Početak rada ovoga saziva Gradskog vijeća i ponovno izabrane gradonačelnice potvrđuje pesimističko predviđanje da će i uz deset izbornih lista politika ostati ista te da će se sve nastaviti po starom. I zaista, nametnuto je predsjedništvo Gradskog vijeća, nametnuti su odbori, sklepana je i ustoličena većina koju čine šutljivi, poslušni HDZ-ovci, dokazani poslušnik iz HNS-a, prepredeni predsjednik Vijeća i njegove dvije naivne vijećnice koje još ne znaju da su izgubile nezavisnost jer podržavaju HDZ, te mlada, bezobrazna i adrenalinski stimulirana vijećnica Akcije mladih pod nadzorom muškarca nepoznatog statusa u stranci. Svi oni jamče daljnje prenemaganje gradonačelnice na društvenim mrežama i nastavak degeneracije političkih odnosa s daljnjim propadanjem Grada Malog Lošinja.

Zasluge za to snosit će Dubravko Devčić koji je u prethodnom sazivu i sam bio politički zarobljenik nametnutog Vijeća i njegovih odbora. Propustivši ponuđenu priliku da postane vođa većine Vijeća bez HDZ-ovaca i gradonačelnici nametne plodonosnu demokratsku kohabitacija svojim iznenađujućim obratom i podrškom omogućio je Ani Kučić da nastavi politiku glavinjanja u nadi da će problem ostvarenja programa »Grad za tebe« riješiti »okretanjem fondovima EU«.

Ovakva prilika mu se vjerojatno više nikad neće ukazati, pa ako se Ani Kučić nije podčinio iz koristoljublja, moramo se upitati pati li možda od tzv. stockholmskog sindroma, nastanka emocionalne veze i osjećaja povjerenja žrtve u agresora ili mučitelja.

Komentari: 

427 # Gradit će Grad za tebe. Zajedno.Gost 2021-06-28 14:23
Citat:
sklepana je i ustoličena većina koju čine šutljivi, poslušni HDZ-ovci, dokazani poslušnik iz HNS-a, prepredeni predsjednik Vijeća i njegove dvije naivne vijećnice koje još ne znaju da su izgubile nezavisnost jer podržavaju HDZ, te mlada, bezobrazna i adrenalinski stimulirana vijećnica Akcije mladih pod nadzorom muškarca nepoznatog statusa u stranci.
Mislim da nije poznat ni status Akcije mladih na Lošinju. Na web stranici Akcije mladih >> Ogranci nema ogranka Mali Lošinj. Navedeni su ogranci Rijeka, Opatija, Kastav i Primorsko goranska županija, ali Malog Lošinja nema. A na upit Okmažić (prezime spomenutog muškarca za nadzor vijećnice) tražilica na stranici odgovara Nothing Found
Sorry, but nothing matched your search terms. Please try again with some different keywords.
Ova "sitnica" u HDZ-ovom Gradu i državi vjerojatno ne osporava legitimitet izbora vijećnice AM, jer je HDZ-ov žetončić, ali opravdava naziv "sklepana većina" za družbu koja se po dogovoru Kučić-Devčić okupila da gradi "Grad za tebe". Kučić je u kampanji stalno ponavljala "Ja i moj tim nudimo prosperitet i napredak, nudimo kvalitetne mjere za bolji život svakog čovjeka i svake obitelji", a Devčić joj je valjda povjerovao. Zna on nju iz prošlog mandata. Sada će zajedno graditi Grad. Na račun EU fondova :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # AMMama 2021-06-28 16:55
Citat Gost:
Mislim da nije poznat ni status Akcije mladih na Lošinju. Na web stranici Akcije mladih >> Ogranci nema ogranka Mali Lošinj. Navedeni su ogranci Rijeka, Opatija, Kastav i Primorsko goranska županija, ali Malog Lošinja nema. A na upit Okmažić (prezime spomenutog muškarca za nadzor vijećnice) tražilica na stranici odgovara Nothing Found
Sorry, but nothing matched your search terms. Please try again with some different keywords.
Ova "sitnica" u HDZ-ovom Gradu i državi vjerojatno ne osporava legitimitet izbora vijećnice AM, jer je HDZ-ov žetončić, ali opravdava naziv "sklepana većina" za družbu koja se po dogovoru Kučić-Devčić okupila da gradi "Grad za tebe". Kučić je u kampanji stalno ponavljala "Ja i moj tim nudimo prosperitet i napredak, nudimo kvalitetne mjere za bolji život svakog čovjeka i svake obitelji", a Devčić joj je valjda povjerovao. Zna on nju iz prošlog mandata. Sada će zajedno graditi Grad. Na račun EU fondova :P
Nemoj tako pa oni su lijepo iznenađenje ovih izbora, ne znam jeli slade čitati članak ili komentare:

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Akcija mladihTamtam 2021-06-28 17:51
Citat Gost:
Na web stranici Akcije mladih >> Ogranci nema ogranka Mali Lošinj. Navedeni su ogranci Rijeka, Opatija, Kastav i Primorsko goranska županija, ali Malog Lošinja nema. A na upit Okmažić (prezime spomenutog muškarca za nadzor vijećnice) tražilica na stranici odgovara Nothing Found
Sorry, but nothing matched your search terms. Please try again with some different keywords.
Čudo na Lošinju! Stranka koje nema osvojila mjesto u GV a izabrana vijećnica se odmah spanđala sa HDZ-om. AM je na izbore izišla i 2013. Nositelj liste je bio Vedran Morin, sada Glas otoka.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Kad odrastemo bit ćemo hadezejciKermit 2021-06-29 08:58
Citat Tamtam:
Citat Gost:
Na web stranici Akcije mladih >> Ogranci nema ogranka Mali Lošinj. Navedeni su ogranci Rijeka, Opatija, Kastav i Primorsko goranska županija, ali Malog Lošinja nema. A na upit Okmažić (prezime spomenutog muškarca za nadzor vijećnice) tražilica na stranici odgovara Nothing Found Sorry, but nothing matched your search terms. Please try again with some different keywords.
Čudo na Lošinju! Stranka koje nema osvojila mjesto u GV a izabrana vijećnica se odmah spanđala sa HDZ-om. AM je na izbore izišla i 2013. Nositelj liste je bio Vedran Morin, sada Glas otoka.
volim-losinj.org/.../...
Akcija mladih se brzo uklopila u hrvatski politički krim milje.
NOVI SKANDAL U OPORBI Akcija mladih u Zadru formalno jedva da postoji, a adresa na kojoj su prijavljeni je lažna. S kime je SDP uopće u koaliciji?
znet.hr/.../...

U Zadru se Akcija mladih pari sa SDP-om, na Lošinju s HDZ-om, Devčićevim nezavisnim i Elvisom Živkovićem. Mladenački spolni promiskuitet prenesen u politiku.

Nevjerojatno, ali istinito – Akcija mladih u Zadru i Zadarskoj županiji formalno jedva da postoji, a adresa na kojoj su registrirani u Ministarstvu pravosuđa i uprave – lažna je.
Prema podacima iz središnjice stranke, Akcija mladih ima 4 ogranka – u Primorsko-goran skoj županiji, Rijeci, Opatiji i Kastvu.
Ono što se Zadranima servira kao “zadarska Akcija mladih” službeno se spominje samo u rubrici “Kontakti”, gdje je preporučen mobitel Ante Rubeše, bez da je navedeno koju bi on funkciju u stranci obnašao.
Uostalom, ni najbolji poznavatelji političkih prilika u Zadru ne mogu se sjetiti da je Akcija mladih na našem području ikada provela konstituiranje županijskih ili gradskih, zadarskih tijela.
Nastavno na takvo što, najnoviji koalicijski partner iz nužde zadarskog SDP-a nema nikakvog legitimnog lokalnog predsjednika, tajnika, odbor, organizaciju ili, drugim riječima, bilo koga tko bi snosio političku i svaku drugu odgovornost pred lokalnim stranačkim kolegama, biračima, a u konačnici i pred koalicijskim partnerima.


Tako mladi, a tako prefrigani. Bit će dobri HDZ-ovci kad odrastu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Skandal je relativna stvargost 2021-06-29 09:32
Zanimljivo je da je otkrivanje fantomskog ogranka Akcije mladih u Zadru skandal, a na istu stvar u Malom Lošinju se nitko ni ne osvrće. Dapače osoba koja se lažno predstavlja da je predsjednik nepostojećeg lošinjskog ogranka Akcije mladih je poželjan član koalicije koja je na vlasti u Malom Lošinju. Kao nagradu za lažno predstavljanje Mario Okmažić, negdašnji povjerenik stranke Promijenimo Hrvatsku za PGŽ, a sadašnji predsjednik nepostojećeg ogranka AM u Lošinju, predložen je i bit će imenovan u Povjerenstvo za davanje na korištenje javnih površina. To su one površine koje mu otac, kao gradski komunalni redar, nadzire. Ono što bi bilo gdje drugdje bio veliki skandal na Prvom od 1.000 je nešto normalno i prirodno. Čuđenje i snebivanje ne stanuju na otoku bezvremenske ljepote i otoku njenih djedova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
623 # Slika i prilika promijenaLjubopitljivi 2021-06-29 09:36
Ako su vratili Kačinarija u Odbor za prostorno planiranje zašto u odbor nisu vratili i Badurinu? Tehnički gledano Badurina je u nemjerljivo manjem sukobu interesa nego Kačinari. U svakom slučaju izbor ovoga odobra pokazuje za kakve se to promjene zalagao Devčić-promjene na stara kadrovska rješenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Može ovako, ali može i onakoMuljator 2021-06-29 10:39
Riječ "poslovnik" je u ovom tekstu spomenuta jedanaest (11) puta, no kad se tu riječ ukuca u tražilicu na službenoj gradskoj stranici dobije se niz naslova tekstova u kojima se poslovnik spominje, ali ne link na sam poslovnik iz kojeg kao građanin mogu vidjeti propise o načinu vođenja sjednica Gradskog vijeća. Mislim da to nije slučajnost nego promišljeno uskraćivanje prava građana na informacije. Zbog nedostupnosti poslovnika nedoumice i dvojbe se mogu interpretirati na "umjetnički" način, ali uvijek u korist vladajuće klike. Kao što je to na prvoj sjednici pored živog i zdravog predsjednika Vijeća pročelnica tumačila da jedna odredba znači "u pravilu", što znače da može i ovako i onako. Poslovnik u kojem nešto može "i ovako i onako" nije poslovnik nego sredstvo za muljanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Nekada je bilo nekada, a sada je isto kao nekadaPopaj 2021-06-29 13:49
Citat Muljator:
Zbog nedostupnosti poslovnika nedoumice i dvojbe se mogu interpretirati na "umjetnički" način, ali uvijek u korist vladajuće klike. Kao što je to na prvoj sjednici pored živog i zdravog predsjednika Vijeća pročelnica tumačila da jedna odredba znači "u pravilu", što znače da može i ovako i onako. Poslovnik u kojem nešto može "i ovako i onako" nije poslovnik nego sredstvo za muljanje.
Mene bi zanimalo što u Poslovniku piše o zapisnicima sa sjednica GV. Kao birač želim znati kako su na sjednici radili oni koje sam izabrao da me zastupaju. A iz zapisnika se to ne vidi. Evo primjer iz zapisnika sa prve sjednice koju je potpisao novi predsjednik GV koji se hvališe da »Nekada je bilo nekada, a ovo je sada«:

Predsjedavajući gdin Anto Nedić izvješćuje prisutne da je pristigao jedan pismeni
prijedlog vijećnika za izbor Odbora za izbor i imenovanja i to da se imenuje za predsjednika Daniel Kljaić, te za članove gđa Martina Kalac i gdin Branko Domac.
U raspravi su sudjelovali Željko Jović, Anto Nedić, Mario Franković, Marina Žunić,
Rudolf Ivković.


Vidimo da je nekada zaista bilo nekada, ali da je ovo sada isto kao i nekada kad je predsjednik vijeća bio Anin potrčko Živković.
Uvjerite se sami:
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # javnost radaNN 2021-06-29 14:36
Gradski web je namjerno napravljen tako da na njemu ne možeš naći ni osnovne dokumente, a po vlastitom priznanju za to je zaslužna i istovremeno vrlo ponosna gradska službenica za dezinformiranje , a dokumentacija vezana za rad gradskog vijeća, odbora i komisija također se građanima daje na kapaljku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Javno pitanje traži javni odgovorgost 2021-06-29 15:20
Poseban bezobrazluk je što na vijećnička pitanja koja ne dobiju odgovor na sjednici šalju pismeni odgovor, ali nikad ga ne objave na web stranici. Pa tako na javno pitanje vijećnik dobije tajni odgovor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # konspiracija u gradskom vijećuUdo 2021-06-30 09:22
Citat Muljator:
Riječ "poslovnik" je u ovom tekstu spomenuta jedanaest (11) puta, no kad se tu riječ ukuca u tražilicu na službenoj gradskoj stranici dobije se niz naslova tekstova u kojima se poslovnik spominje, ali ne link na sam poslovnik iz kojeg kao građanin mogu vidjeti propise o načinu vođenja sjednica Gradskog vijeća. Mislim da to nije slučajnost nego promišljeno uskraćivanje prava građana na informacije. Zbog nedostupnosti poslovnika nedoumice i dvojbe se mogu interpretirati na "umjetnički" način, ali uvijek u korist vladajuće klike. Kao što je to na prvoj sjednici pored živog i zdravog predsjednika Vijeća pročelnica tumačila da jedna odredba znači "u pravilu", što znače da može i ovako i onako. Poslovnik u kojem nešto može "i ovako i onako" nije poslovnik nego sredstvo za muljanje.
Jedino što sam uspio odgonetnuti je da je na 31. sjednici gradskog vijeća održanoj 22. prosinca 2020. godine usvojena Poslovnička odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika GV Grada Malog Lošinja, s tim da se istovremeno zadužuju gospoda iz Odbora za statutarno pravna pitanja da utvrde i izdaju pročišćeni tekst poslovnika. Što nikada nije napravljeno, ili je iz samo njima znanih razloga napravljeno u tajnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Cosa nostragost 2021-06-30 09:50
Citat Udo:
... ili je iz samo njima znanih razloga napravljeno u tajnosti.
Imaju tajna pravila kao da su Templari ili Cosa nostra. A za svaki slučaj su odredbe dvosmislene tako da uvijek može biti i ovako i onako. Sjetite se da je Nedić tvrdio da je sedam "naših" više od sedam "njihovih". Ali to je bilo onda kad je Devčić bio oporba :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Da ih svijećom tražišgost 2021-06-30 09:36
Citat Muljator:
Zbog nedostupnosti poslovnika nedoumice i dvojbe se mogu interpretirati na "umjetnički" način, ali uvijek u korist vladajuće klike. Kao što je to na prvoj sjednici pored živog i zdravog predsjednika Vijeća pročelnica tumačila da jedna odredba znači "u pravilu", što znače da može i ovako i onako. Poslovnik u kojem nešto može "i ovako i onako" nije poslovnik nego sredstvo za muljanje.
Poslovnik GV Malog Lošinja sam našao na stranici PGŽ www.sn.pgz.hr/.../ U poslovniku piše "Predsjednik radnog tijela bira se u pravilu između vijećnika, a članovi iz reda znanstvenih, stručnih i drugih javnih osoba". "U pravilu" znači može i ovako i onako, pa su takvi prijedlozi za narednu sjednicu. Svijećom možete tražiti tko od predloženih je iz reda znanstvenih i stručnih osoba. A odredba "i drugih javnih osoba" zgodno obuhvaća i one koji svako jutro uz kavu sastanče s Volarićem. Pogledajt ovaj spisak "znanstvenih, stručnih i drugih javnih osoba" koje će na narednoj sjednici biti izabrane u radna tijela GV.

mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # "U pravilu ...."Gost 2021-06-30 13:11
Prema poslovniku članovi se biraju iz reda znanstvenih, stručnih i drugih javnih osoba. Ali ono "u pravilu" znači da se te odredbe ne mora nužno pridržavati. Budući da poslovnikom nije navedeno u kojem slučaju se može predložiti i birati osobe koje nisu "iz reda znanstvenih, stručnih i drugih javnih osoba" poslovnik postaje sredstvo za eliminiranje mogućnosti da se u nekom radnom tijelu nađe za gradonačelnika i njegovu većinu neka nepodobna osoba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...NN 2021-06-30 13:14
Citat gost:
"U pravilu" znači može i ovako i onako, pa su takvi prijedlozi za narednu sjednicu.
U pravilu znači, ako se drukčije ne naredi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Upravo sad je bitnoGost 2021-06-30 13:35
Citat NN:
Citat gost:
"U pravilu" znači može i ovako i onako, pa su takvi prijedlozi za narednu sjednicu.
U pravilu znači, ako se drukčije ne naredi.
Devčiću, sad je bitno izmijeniti Poslovnik tako da članak 15. glasi Članovi radnih tijela se biraju iz reda znanstvenih, stručnih i drugih javnih osoba ako gradonačelnica ne naredi drukčije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Go... na plivajuDomac 2021-07-02 12:32
Ovaj Domac je kao i njonjo, neuništiv.
Mali poslušnik, beskičmenjak, nula i onda de čudimo kakvo nam je stanje na otoku (nije jedini btw) Fuj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # kačinari je gospoginmarsovac 2021-07-04 14:07
Gospodin kačinari je po struci i svemu za prostorno planirtenje a ne gospodin Badurina koji neznamo koju ima stručnu spremu i koja radna iskustva osim toga da pogoduje Dašmiru i
Talijanu koji ga je bogato nagradio za prodaju terena Odgojnog doma uz pomoć Sarića i Garija,a to te sve može provjeriti preko službenih papira Grada M.Lošinj za što je zadužen Arsen Mujagić njihov potrčkalo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
49 # Kako odobri gradonačelnicagost 2021-07-04 15:17
Citat marsovac:
Gospodin kačinari je po struci i svemu za prostorno planirtenje a ne gospodin Badurina koji neznamo koju ima stručnu spremu i koja radna iskustva
Kakve veze ima stručna sprema i radno iskustvo? U poslovniku piše da se članovi biraju iz reda znanstvenih, stručnih i drugih javnih osoba, a kako ne piše tko se smatra javnom osobom na biranje se daje one koje odobri gradonačelnica. Prema kojim mjerilima su u odbor za prostorno planiranje imenovani ovi pojedinci kao "iz reda znanstvenih, stručnih i drugih javnih osoba"?
1. Luigi Satalić, za predsjednika
2. Darin Magazin, za člana
3. Filip Bohaček, za člana
4. Edmond Shala, za člana
5. Mikelj Kačinari, za člana
6. Elvis Živković, za člana
7. Željko Jović, za člana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # Smjenili plavušugost. 2021-07-05 10:28
Ali barem im je nakon osam godina došlo iz dupeta u glavu da prestanu dijeliti nagrade za životno djelo, počasna građanstva i druga priznanja bez pravovaljanog ocjenjivačkog suda. Konačno je u Ocjenjivački sud Grada Malog Lošinja imenovana Marijana Dragoslavić za predsjednicu nakon što je osam godina predsjednica bila Kapelijeva plavuša. Koja nije bila član gradskog vijeća kako to propisuje poslovnik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ......gost 2021-07-05 13:31
Citat gost.:
Konačno je u Ocjenjivački sud Grada Malog Lošinja imenovana Marijana Dragoslavić za predsjednicu nakon što je osam godina predsjednica bila Kapelijeva plavuša. Koja nije bila član gradskog vijeća kako to propisuje poslovnik.
Kapeli nije postao župan a kao član Sabora je samo dizač ruke kao Volarićka u gradskom vijeću. Pa gradonačelnici više nije važan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Grad za nasLjubav ne pita 2021-07-05 14:31
Citat gost.:
Ali barem im je nakon osam godina došlo iz dupeta u glavu da prestanu dijeliti nagrade za životno djelo, počasna građanstva i druga priznanja bez pravovaljanog ocjenjivačkog suda. Konačno je u Ocjenjivački sud Grada Malog Lošinja imenovana Marijana Dragoslavić za predsjednicu nakon što je osam godina predsjednica bila Kapelijeva plavuša. Koja nije bila član gradskog vijeća kako to propisuje poslovnik.
A po čemu je ista kompetentnija za imenovanja ?
Po tome što je muža zaposlila u ustanovu u kojoj je na čelu upeavnog vijeća ?
Ma dajte, najte.
Sve je to ista pašta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Poslušni, ne kompetentnigost 2021-07-05 15:00
Citat Ljubav ne pita:
Citat gost.:
Ali barem im je nakon osam godina došlo iz dupeta u glavu da prestanu dijeliti nagrade za životno djelo, počasna građanstva i druga priznanja bez pravovaljanog ocjenjivačkog suda. Konačno je u Ocjenjivački sud Grada Malog Lošinja imenovana Marijana Dragoslavić za predsjednicu nakon što je osam godina predsjednica bila Kapelijeva plavuša. Koja nije bila član gradskog vijeća kako to propisuje poslovnik.
A po čemu je ista kompetentnija za imenovanja ?
Ni po čemu nije kompetentnija od plavuše, ali je član gradskog vijeća kako propisuje Poslovnik. A da je sve to ista pašta u pravu si.Ana ju nije stavila na listu zato što je kompetentna, nego zato što je poslušna. Isto kao i Nedića, Volarićki, Fabijanića i ostele.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # kupovina onoga koji se ne može kuptitRadovan II 2021-07-08 20:54
Glas otoka danas pita kad će Devčić konačno priznati da je u koaliciji s HDZ i navodi da mu je HDZ za to obećao novi prostor za njegovu ambulantu. A navodno mu je obećan prostor bivše Turističke zajednice pored Vele rive. 'Ajmo vidjet hoće li HDZ ispuniti navodno obećanje i time kupiti navodno nepotkupljivog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Nije šija nego vratGorgonzola 2021-07-09 10:39
Citat Radovan II:
Glas otoka danas pita kad će Devčić konačno priznati da je u koaliciji s HDZ
Pitanje je suvišno. Sama činjenica što je izabran za predsjednika Vijeća uz potporu HDZ-a čija predsjednica je nositelj izvršne vlasti te je uspostavljena većina Devčić je priznao da je stupio u postizbornu koaliciju s HDZ-om, HNS-om i Akacijom mladih. Mogu se ortaci koprcati do besvijesti koliko im drago, ali ako nešto izgleda kao patka, glasa se kao patka i hoda kao patka onda je to sigurno patka. A prve dvije sjednice GV su bile preslika scenarija po kojem ih je u prošlom mandatu vodio Elvis Živković (HNS). Stabilnu većinu Kučićki je osiguravao dvojac s kormilarom smještenom u gradonačelničinom uredu iz predizborne koalicije IDS-HNS. Koji kao sada Devčić također nije priznavao da je s HDZ-om ušao u koaliciju. Svoju kolaboraciju su Elvis i Andrino pjesnički nazvali "programska suradnja", a Devčić je muljao o nekakvom protokolu postupanja.
No kako god nazivao svoju potporu Devčić će biti u koaliciji s Anom Kučić na izgradnji Grada kakav - prema riječima u predizbornom programu - ona želi i dalje graditi sa svima vama, to je Grad koji razumije, koji brine, koji štiti, to je Grad koji sluša, Grad koji vidi". Jer koalicija je svako udruživanje radi ostvarivanja nekog programa, pa bilo ono formalno ili neformalno povezivanje ljudi i organizacija oko zajedničkih interesa. Drugim riječima, nije šija nego vrat. A možda Devčić s Anom Kučić zaista ima zajednički interes "da gradi Grad koji razumije, koji brine, koji štiti, to je Grad koji sluša, Grad koji vidi". No trebao bi se prisjetiti kako je prošao njezin projekt "Lošinj prvi od 1000 otoka".Citat:
i navodi da mu je HDZ za to obećao novi prostor za njegovu ambulantu.
Bit će zanimljivo vidjeti što je istina u naslovu članka na portalu
glasotoka.hr/.../...
Nedić (HDZ): ‘I Devčić ima svoju cijenu’; Devčić (NL): ‘Nudili su, ali nema te cijene’
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # bolesnicipropali direktori 2021-07-09 12:31
Citat Radovan II:
Glas otoka danas pita kad će Devčić konačno priznati da je u koaliciji s HDZ i navodi da mu je HDZ za to obećao novi prostor za njegovu ambulantu. A navodno mu je obećan prostor bivše Turističke zajednice pored Vele rive. 'Ajmo vidjet hoće li HDZ ispuniti navodno obećanje i time kupiti navodno nepotkupljivog.
Svaki slobodan gradski prostor je u najmu.
A što je to obećao "HDZ" da taj prostor pokloni Devčiću...
Radovane odi se ljećiti vrijeme ti je.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # bržeg jezika nego pametigost 2021-07-09 14:22
Citat propali direktori:
Citat Radovan II:
Glas otoka danas pita kad će Devčić konačno priznati da je u koaliciji s HDZ i navodi da mu je HDZ za to obećao novi prostor za njegovu ambulantu. A navodno mu je obećan prostor bivše Turističke zajednice pored Vele rive. 'Ajmo vidjet hoće li HDZ ispuniti navodno obećanje i time kupiti navodno nepotkupljivog.
Svaki slobodan gradski prostor je u najmu.
A što je to obećao "HDZ" da taj prostor pokloni Devčiću...
Radovane odi se ljećiti vrijeme ti je.
Opet nervoza, opet besmislice! Slobodni gradski prostori nisu u najmu. Samo oni koji nisu slobodni su u najmu.

Uzgred, zašto taj prostor (bivša TZ) stoji godinama prazan? Možda je rezerviran za nekog...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # "komunalne stvari"Zoro 2021-07-10 08:51
Citat Radovan II:
Glas otoka danas pita kad će Devčić konačno priznati da je u koaliciji s HDZ i navodi da mu je HDZ za to obećao novi prostor za njegovu ambulantu.
Ne znam zašto Nedića u članku titulira kao majstora pregovaranja (ako nije ironija). Pregovori s lošinjskim političarima formata Milana Mužića, Pupavca, Živkovića, Dakića, Maljevca, Devčića i inih su obično cjenkanje kao na tržnici oko salate. Nema tu natezanja oko programa ili nedajbože ideoloških i svjetonazorskih pitanja. Sjetite se kako je Nedić na portalu otoci otkrio strogo čuvanu tajnu HDZ-ovog načela suradnje s ortacima. Na Purićevo pitanje "Očekujete li nadalje suradnju s HSS-om, koji je na nacionalnoj razini puno bliže SDP-u" Nedić je kazao "Lokalno ne surađuju toliko političke stranke, koliko ljudi. Lošinjski HSS je s lošinjskim HDZ-om već dugo godina u koaliciji i mislim da tu nema problema. Više se bavimo komunalnim stvarima koje će poboljšati život našim sugrađanima, dok je državna razina nešto sasvim drugo." A "komunalne stvari" obuhvaćaju sve od protekcije za javnu površinu do zaposlenja za kćerku. Uostalom, "suradnju na komunalnim stvarima" s Devčićem nije utanačio Nedić nego Butković. Nije štedio obećanja samo da se pred Plenkovićem može hvaliti da je za HDZ osvojio još jedan Grad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Nedosljedni HDZgost 2021-07-12 20:58
Eno HDZ u Zagrebu histerizira zbog tipa koji je donirao kampanju gradonačelnika s 10.000 kuna, a ovaj ga je kao stručnjaka postavio u upravno vijeće jedne bolnice koja ima ozbiljnih problema. Naravno da za rad u upravno vijeću neće dobiti više od 700 kin mjesečno. I to je veliki skandal u Zagrebu. U Malom Lošinju firma koja se Gradom ugovora milijunske poslove donira gradonačelnicu i to je normalno i prihvatljivo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # mene ništa ne čudiVito 2021-07-12 22:37
Dva puta je presuđeno da je HDZ zločinačka organizacija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
53 # Okreće na jugohranitelj tuljana 2021-07-13 07:57
Citat Vito:
Dva puta je presuđeno da je HDZ zločinačka organizacija.
Posustali komentari, recikliraju se i više nego inače... hoćemo novi "članak".
I dosta hromih dabrova vatrenih vjeverica, paško pataka, impetusa, deletusa, latrinusa... gdje nam je... AM?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Na Lošinju ništa novogost 2021-07-13 08:42
Citat hranitelj tuljana:
Citat Vito:
Dva puta je presuđeno da je HDZ zločinačka organizacija.
Posustali komentari, recikliraju se i više nego inače...
Reciklirana vlast - reciklirani komentari.Citat:
hoćemo novi "članak".
A tko ste to vi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Bajate vijestiRico 2021-07-13 12:06
Citat hranitelj tuljana:
Citat Vito:
Dva puta je presuđeno da je HDZ zločinačka organizacija.
Posustali komentari, recikliraju se i više nego inače... hoćemo novi "članak".
A ima li što novog da bi se moglo komentirati? FB stranica Anine partije je zamrznuta na objavi od 28. svibnja gdje Capelli poručuje Hvala svima na velikoj potpori! Prevelika je da bismo sada stali. Idemo u nedjelju zajedno do pobjede! Iziđite na izbore i zaokružite 2 jer #sadjebitno! A njezina službena stranica se zaštekala 29. lipnja s čestitkom "dragim Ilovčanima" na proslavi blagdana Sv. Petra i Pavla, zaštitnika otoka Ilovika i mnoštvom fotografija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # svaka rit dođe na šekretistančani radari za kriminal 2021-07-14 14:40
Citat Vito:
Dva puta je presuđeno da je HDZ zločinačka organizacija.
kako to, kako to?
tako mlad, a već školovani lopovšta će na ovo reći Don Plenkone?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Medvjeđa usluga gradonačelnicegost 2021-07-13 21:18
Kad smo kod glavinjanja, javlja Glas otoka da je Visoki upravni sud ukinuo Program mjera za poduzetnike Grada Malog Lošinja koji je donijela gradonačelnica osobno. Ukratko sud je ukinu odluku jer Ana Kučić nije nadležna donositi takve akte.

Svi koji su primili takve nezakonite potpore će ih morati i vratiti. Zbog bahatosti gradončelnice i njene nesposobne uprave nastradat će upravo oni koje su bili potpomognuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # kad je nesposobnaMonk 2021-07-14 07:04
Citat gost:
Kad smo kod glavinjanja, javlja Glas otoka da je Visoki upravni sud ukinuo Program mjera za poduzetnike Grada Malog Lošinja koji je donijela gradonačelnica osobno. Ukratko sud je ukinu odluku jer Ana Kučić nije nadležna donositi takve akte.

Svi koji su primili takve nezakonite potpore će ih morati i vratiti. Zbog bahatosti gradončelnice i njene nesposobne uprave nastradat će upravo oni koje su bili potpomognuti.
Neka iz vlastitog džepa sama vrati pare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Poslije glasanja nema kajanjaMuflon 2021-07-14 08:16
Citat gost:
Kad smo kod glavinjanja, javlja Glas otoka da je Visoki upravni sud ukinuo Program mjera za poduzetnike Grada Malog Lošinja koji je donijela gradonačelnica osobno. Ukratko sud je ukinu odluku jer Ana Kučić nije nadležna donositi takve akte.

Svi koji su primili takve nezakonite potpore će ih morati i vratiti. Zbog bahatosti gradončelnice i njene nesposobne uprave nastradat će upravo oni koje su bili potpomognuti.
Varaš se. Nezakonite potpore nije dijelila iz bahatosti nego iz predizborne računice. Ja vama potpore - vi meni glasove, a kad me izaberete za gradonačelnicu češite se gdje vas svrbi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Demagogija i BandićevizamLM 2021-07-14 08:35
Citat gost:
Kad smo kod glavinjanja, javlja Glas otoka da je Visoki upravni sud ukinuo Program mjera za poduzetnike Grada Malog Lošinja koji je donijela gradonačelnica osobno. Ukratko sud je ukinu odluku jer Ana Kučić nije nadležna donositi takve akte.

Svi koji su primili takve nezakonite potpore će ih morati i vratiti. Zbog bahatosti gradončelnice i njene nesposobne uprave nastradat će upravo oni koje su bili potpomognuti.
Jedno pričaj drugo radi, za vlastite greške i probleme okrivi nekog drugog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # "poslije izbora potop"Muflon 2021-07-14 08:59
Citat LM:
Citat gost:
Kad smo kod glavinjanja, javlja Glas otoka da je Visoki upravni sud ukinuo Program mjera za poduzetnike Grada Malog Lošinja koji je donijela gradonačelnica osobno. Ukratko sud je ukinu odluku jer Ana Kučić nije nadležna donositi takve akte.
Svi koji su primili takve nezakonite potpore će ih morati i vratiti. Zbog bahatosti gradončelnice i njene nesposobne uprave nastradat će upravo oni koje su bili potpomognuti.
Jedno pričaj drugo radi, za vlastite greške i probleme okrivi nekog drugog.
Nije greška nego izborna kalkulacija u stilu "samo me izaberite, a poslije izbora potop". A to što je kao gradonačelnica donijela odluku za koju nije ovlaštena, jer je u ingerenciji predstavničkog, a ne izvršnog tijela je samo jedan od primjera njene samovolje. Nažalost, pred nama je još četiri godine godine njene bahatosti jer je okupila većinu GV oko HDZ-a kojem je predsjednica. Ta i takva većina se neće opirati njezinoj samovolji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Nenadležna gradonačelncia, jel' to moguće?gost 2021-07-14 09:43
Sud je sad utvrdio da je gradonačelnica neovlašteno dodjeljivala potpore prema Programu kojeg je sama donijela i u kojem nema jasnih kriterija, a asistiralo joj je njeno povjerenstvo. Ponaša se kao suveren a ne izvršno tijelo.

Ako nije nadležna za dodjelu potpora male vrijednosti kako je nadležna prodavati Radniku, Jadranci i Rusima gradske nekretnine a što je više puta dovedeno u pitanje u člancima na ovoj stranici? Otvara li se ovom presudom Pandorina kutija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Zajedničarstvo Ane KučićProfesor Baltazar 2021-07-14 10:52
Citat gost:
Sud je sad utvrdio da je gradonačelnica neovlašteno dodjeljivala potpore prema Programu kojeg je sama donijela i u kojem nema jasnih kriterija, a asistiralo joj je njeno povjerenstvo. Ponaša se kao suveren a ne izvršno tijelo.
Takvo nedemokratsko ponašanje obilježilo je njen cijeli prošli mandat, a tako će se ponašati i s Devčićem kao predsjednikom GV nakon Živkovića. A da će biti tako najavila je na svom fejsu odmah nakon izbora; "Kampanja je završila, s njom su završile i podjele. Želimo graditi jaki Mali Lošinj, grad sretnih ljudi i jakog gospodarstva, grad tolerancije i otvorenosti. Gradimo ga zajedno."
Mnoštvo lajkova ovoj antipluralistič koj objavi i 180 oduševljenih čestitanja pokazuje da mnogi nisu shvatili bit ove Kučićkine totalitarističk e izjave. A nisu uočili ni najavu nedemokratske politike u sljedećem mandatu. Možda je nije uočio ni Devčić kad je prihvatio da ga Anina skupina vijećnika (HDZ) izabere za predsjednika Vijeća. A možda je shvatio, ali nije ga briga ... Naime, podjele među građanima različitih interesa i položaja u društvu ne nestaju završetkom izborne kampanje, nego ostaju i produbit će se politikom kakvu Ana Kučić najavljuje.
Ne znam tko su ponaosob ovi koje navodi kao tobože željne "graditi jaki Mali Lošinj, grad sretnih ljudi i jakog gospodarstva, grad tolerancije i otvorenosti", ali poziv da ga gradimo zajedno sigurno nije upućen meni niti ikome iz mog šireg društvenog kruga.
Gradit će ga Ana Kučić zajedno, ali zajedno samo s najužim krugom svojih podložnika, zajedno s donatorima izborne kampanje i s drugim klijenatima. Ali Mali Lošinj će će na taj postati "grad sretnih ljudi i jakog gospodarstva, grad tolerancije i otvorenosti" isto kao što je prema izbornom obećanju uoči prošlog mandata postao prvi od tisuću otoka.
A od tog obećanja ostvarena je samo ova usrana majica plaćena iz gradskog proračuna:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # Glas za nasGlas otoka 2021-07-14 15:13
Citat gost:
Kad smo kod glavinjanja, javlja Glas otoka da je Visoki upravni sud ukinuo Program mjera za poduzetnike Grada Malog Lošinja koji je donijela gradonačelnica osobno. Ukratko sud je ukinu odluku jer Ana Kučić nije nadležna donositi takve akte.

Svi koji su primili takve nezakonite potpore će ih morati i vratiti. Zbog bahatosti gradončelnice i njene nesposobne uprave nastradat će upravo oni koje su bili potpomognuti.
A kako to da taj glas otoka javlja o svakoj gluposti, a nije ništa objavio o prijtnji vatrenim oružjem jednog bespravnog graditelja poznatom lošinjskom poduzetniku ?
Zašto se tako ozbiljne stvari prešućuju, a javlja se kad je nekom nestao stari bicikl ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # Glas naglasgost 2021-07-14 16:18
Citat Glas otoka:
Citat gost:
Kad smo kod glavinjanja, ... sud je ukinu odluku jer Ana Kučić nije nadležna donositi takve akte... Zbog bahatosti gradončelnice i njene nesposobne uprave nastradat će upravo oni koje su bili potpomognuti.
A kako to da taj glas otoka javlja o svakoj gluposti, a nije ništa objavio o prijtnji vatrenim oružjem jednog bespravnog graditelja poznatom lošinjskom poduzetniku ?
Zašto se tako ozbiljne stvari prešućuju, a javlja se kad je nekom nestao stari bicikl ?
Prijetnja vatrenim oružjem jednog bespravnog graditelja(?) poznatom lošinjskom poduzetniku(?) je stvar njihovog privatnog odnosa i policije. Bahatost gradonačelnice koja donosi odluke za koje nije nadležna je javna stvar i problem svih nas koji živimo u ovom Gradu. Glupost bi bila da je "taj glas otoka" javio o svađi te dvije privatne osobe, a prešutio da je Visoki upravni sud ukinuo Program mjera za poduzetnike Grada Malog Lošinja koji je donijela gradonačelnica osobno kao da joj je ovaj Grad privatna prćija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Bez glasaGlas otoka 2021-07-14 18:14
Citat gost:
Citat Glas otoka:
Citat gost:
Kad smo kod glavinjanja, ... sud je ukinu odluku jer Ana Kučić nije nadležna donositi takve akte... Zbog bahatosti gradončelnice i njene nesposobne uprave nastradat će upravo oni koje su bili potpomognuti.
A kako to da taj glas otoka javlja o svakoj gluposti, a nije ništa objavio o prijtnji vatrenim oružjem jednog bespravnog graditelja poznatom lošinjskom poduzetniku ?
Zašto se tako ozbiljne stvari prešućuju, a javlja se kad je nekom nestao stari bicikl ?
Prijetnja vatrenim oružjem jednog bespravnog graditelja(?) poznatom lošinjskom poduzetniku(?) je stvar njihovog privatnog odnosa i policije. Bahatost gradonačelnice koja donosi odluke za koje nije nadležna je javna stvar i problem svih nas koji živimo u ovom Gradu. Glupost bi bila da je "taj glas otoka" javio o svađi te dvije privatne osobe, a prešutio da je Visoki upravni sud ukinuo Program mjera za poduzetnike Grada Malog Lošinja koji je donijela gradonačelnica osobno kao da joj je ovaj Grad privatna prćija.

Imate pravo.
Nisam mislio da ne treba pisati o temi koju spominjete, nego da selektivnno donosi informacije iz Policijske uprave.
Samo to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # otoci.netdavid 2021-07-15 11:18
Citat Glas otoka:
Citat gost:
Kad smo kod glavinjanja, javlja Glas otoka da je Visoki upravni sud ukinuo Program mjera za poduzetnike Grada Malog Lošinja koji je donijela gradonačelnica osobno. Ukratko sud je ukinu odluku jer Ana Kučić nije nadležna donositi takve akte.

Svi koji su primili takve nezakonite potpore će ih morati i vratiti. Zbog bahatosti gradončelnice i njene nesposobne uprave nastradat će upravo oni koje su bili potpomognuti.
A kako to da taj glas otoka javlja o svakoj gluposti, a nije ništa objavio o prijtnji vatrenim oružjem jednog bespravnog graditelja poznatom lošinjskom poduzetniku ?
Zašto se tako ozbiljne stvari prešućuju, a javlja se kad je nekom nestao stari bicikl ?
Nije i ne može biti problem što Glas otoka objavljuje "gluposti". Problem je što Otoci.net koji ne objavljuje baš ništa. Iz vrlo jednostavnog razloga jer godišnje iz proračuna izvuče 80.000,00 kuna. Zato na Otoci.net nećete čitati o USKOKU i nesposobnosti gradske vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 21.06.2024 13:22
  služi li stranica svojoj svrsi???
  A zašto ti nisu napisao barem slovo o tome?

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 21.06.2024 09:07
  ???
  Ovo je zapravo jako zanimljivo ali ne samo zbog GML nego sam i ja poslao skoro 20 prijava i ni jedna se nije pojavila. Prijavio sam Ustrine ali još draže mi je bilo prijaviti slučajeve pored kojih komentatori i autori prolaze ali iz nekog razloga ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom vijeću nam pričaju da borba protiv bespravne gradnje bjesni, da se upravo spremaju poslati 150 prijava na državni inspektorat, a na službenoj stranici inicijative ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za legalnost ni ne mogu biti uspješne. Tako je i na zadnjoj sjednici GV bilo po tko zna koji put govora o pošasti bespravnog graditeljstva. Na tu temu je prema ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja zvuči naprosto depresivno. Citiram je u cjelosti: Dakle, nakon gotovo tri godine od kada je znani Slovenac devastirao uvalu Studenac, a temeljem prijave mještana Sv.

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za iskazivanje interesa. Za oglas o "relaksaciji uvjeta" gradonačelnica će prema cjeniku Novog lista iskeširati 2.239,30 €. i.imgur.com/0FuTQ87.jpg ...

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje interesa za posao stanogradnje štetan za Grad.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu većinu čine zastupnici istih klubova kao i do sada, samo u nešto drugačijim omjerima. Stoga će se sve politike drage ljevičarima i koje garantiraju unaprijed zadani ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije koja je već jednom dovela do najgoreg i najkrvavijeg svjetskog rata pita se novinarka Nacionala potaknuta izbornim uspjesima desničarskih stranala. A što se ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su nam, kao njima, žene rađale djecu. Ali valjda tako treba biti, slabo i efektno treba iz umrijeti, davno je Darwin pisao o tome. Evolucija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom vjerskom biznisu

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad nije bio blizu vlasti i nikad nije sudjelovao ili donio neku odluku koja je negativno utjecala na živote Hrvata, za razliku od onih koji su ga podmetnuli... ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik Matthew Bartulica, koji je i sam 2012. u svojoj župi dobio pritužbu za "nepropisno ponašanje".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen za pedofiliju. Udruga se reklamirala i tvrdnjama da je Bartuličin otac među prvima pregledao vidioce iz Međugorja.

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti vijećnike koji su ih postavili. Prema članku 47. Poslovnika o radu GV Nakon primljenog odgovora vijećnik može na sjednici Gradskog vijeća jedanput iznijeti ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku Priskiću. S tim u vezi pročitajte komentar na volim-losinj.org/.../... (https://volim-losinj.org/politika/3075-savjetnik-koji-sjedi-na-dvije-stolice#comment-83763) ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png (http://i.imgur.com/zlcX6mc.png)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da je taj čovjek kriminalac?’

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 13.06.2024 15:30
  Čega je pametnome dosta?
  Pa dosta je, valjda, elemenata da se shvati smisao šaljivoga čina: Stephen Bartulica, dakle, nakon što je lažirao podatke u imovinskoj kartici, nakon što se pokazalo da uz otplatu dvaju kredita u njegovu kućnom budžetu može mjesečno ostati svega ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Ja 13.06.2024 10:38
  Oj hrvatska mati
  Stojim pred vama u duhu zahvalnosti prema Bogu. On je bio izvor moje snage sve ovo vrijeme, a nije bilo lako. Želim zahvaliti i svojoj ženi i djeci, i oni su primili ožiljaka, kao i ja, ali stoje na nogama, kao i ja - rekao je Bartulica kad je izišao ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Čeper 13.06.2024 09:47
  Prigodne gastro delicije
  Gradonačelnica i njen izborni tim računaju da će joj isti klijenti kupiti i treći mandat. Zato u zadnjoj godini ovoga umjesto o ispunjenju izbornih obećanja bezbrižno javlja o festivalu puhačkih orkestara, tuđem projektu gerontodomaćica (ali razdragano ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Gost 12.06.2024 19:33
  Osovina zla
  Kakve promjene kad tijekom kampanje za parlamentarne izbore predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković govoreći na zatvorenom stranačkom skupu o medijima Nacional, N1, Index, Telegram i 24 sata – govori kao o osovini zla.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Admin. 12.06.2024 17:20
  Brisanje iz uviđavnosti
  Tri uzastopne poruke imeđu 15:25 i 15:37 u razmacima od po šest minuta nisu bili pokušaji odgovora na pitanje. Obrisane su iz obzira prema ostalim eventualnim posjetiteljima ovog portala zbog tona i vjerojatne svrhe poruka, a i zbog sadržaja.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 12.06.2024 16:49
  Promptno
  Pitaš uzalud jer te admin pravi budalom i briše svaki pokušaj odgovora.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  ..... 12.06.2024 15:10
  Šta se promijenilo?
  Ne razumijem zašto lik uopće posjećuje ovu kako kaže potpuno nebitnu stranicu bez ikakvog značaja. Istina je da se o nečemu pisalo prije 10, 12, 15 godina a da se apsolutno ništa nije promijenilo ali to važi i za velike masovne medije. Šta se promijenilo ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 12.06.2024 10:24
  Tuljanova opsesivna fiksacija
  Nisi ga citirao samo ispod ovog članka. Bez puno traganja našao sam ovo s početka godine. Dva komentara u razmaku od pet minuta. Pa sad kaži da ti to nije opsesivna fiksacija :lol: volim-losinj.org/.../...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  asd 12.06.2024 10:03
  Hrvatska je važna i snažna
  Kaže Bartulica Ferari je poruka onima koji su ga zlostavljali. Poruka je onaj što ga je vozio u tom Ferariju: višestruko osuđivani kriminalac. Osuđen za pokušaj ubojstva i tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju. Pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora od ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 21.06.2024 13:22
  služi li stranica svojoj svrsi???
  A zašto ti nisu napisao barem slovo o tome?
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 21.06.2024 09:07
  ???
  Ovo je zapravo jako zanimljivo ali ne samo zbog GML nego sam i ja poslao skoro 20 prijava ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 13.06.2024 15:30
  Čega je pametnome dosta?
  Pa dosta je, valjda, elemenata da se shvati smisao šaljivoga čina: Stephen Bartulica, dakle ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Ja 13.06.2024 10:38
  Oj hrvatska mati
  Stojim pred vama u duhu zahvalnosti prema Bogu. On je bio izvor moje snage sve ovo vrijeme ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Čeper 13.06.2024 09:47
  Prigodne gastro delicije
  Gradonačelnica i njen izborni tim računaju da će joj isti klijenti kupiti i treći mandat. Zato ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Gost 12.06.2024 19:33
  Osovina zla
  Kakve promjene kad tijekom kampanje za parlamentarne izbore predsjednik HDZ-a i premijer ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Admin. 12.06.2024 17:20
  Brisanje iz uviđavnosti
  Tri uzastopne poruke imeđu 15:25 i 15:37 u razmacima od po šest minuta nisu bili pokušaji odgovora ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 12.06.2024 16:49
  Promptno
  Pitaš uzalud jer te admin pravi budalom i briše svaki pokušaj odgovora.
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  ..... 12.06.2024 15:10
  Šta se promijenilo?
  Ne razumijem zašto lik uopće posjećuje ovu kako kaže potpuno nebitnu stranicu bez ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 12.06.2024 10:24
  Tuljanova opsesivna fiksacija
  Nisi ga citirao samo ispod ovog članka. Bez puno traganja našao sam ovo s početka godine. Dva ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  asd 12.06.2024 10:03
  Hrvatska je važna i snažna
  Kaže Bartulica Ferari je poruka onima koji su ga zlostavljali. Poruka je onaj što ga je ...