Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

Korisnička ocjena:  / 15
LošeNajbolje 

ilovik Kao zvučna kulisa nastupa malološinjske gradonačelnice u završnici prosvjeda Ilovčana dobro bi poslužila glazba uz nekad popularnu pjesmu sa stihom laži, laži, laži me, ti me lažeš najbolje. Pri kraju gotovo dvosatnog skupa okupljenim građanima i televizijskim djelatnicima gradonačelnica se ukazala u pratnji dvoje svojih najodanijih pobočnika, da bi već na početku performansa ustvrdila je da su neki od govornika iznijeli čitav niz laži i kleveta. Tko i što je lagao i čime je oklevetana nije navela, pa je njeno uvredljivo  obraćanje građanima prekidano uzvicima negodovanja, zvižducima i spontanim skandiranjem riječi lažeš, kradeš, bando ...

Iako su svi prozori na prvom katu zgrade bili zatvoreni, za razliku od otvorenih prozora na drugom katu gdje stoluje županijska i državna administracija, pa se službenike moglo vidjeti kako prate zbivanja, gradonačelnica je vjerojatno naćuljenih ušiju skrivena pod prozorom pažljivo slušala govornike. Nakon neobrazložene tvrdnje da se na skupu laže i da ju se kleveta nastavila je s bezobraznim vrijeđanjem, a vrhunac bezobrazluka i cinizma bilo je njeno smijanje, cerekanje te pljeskanje prosvjednicima dok su skandirali lažeš, lažeš. Ciničnim pljeskanjem i cerekanjem prosvjednicima je iskazala svoj stav prema njima i njihovim zahtjevima – smiješni ste i nebitni ste. Pokazala je da nema ni trun razumijevanja za učenicu koja je govorila da se i dalje želi baviti sportom, družiti s lošinjskim vršnjacima i odlazit u kino. Nije ju dirnula ni sudbina branitelja, onkološkog bolesnika, kome je ugrožena dostupnost nužne zadravstvene skrbi o čemu je potresno govorila zabrinuta i uplašena supruga. Nisu ju dotakle ni riječi i suze starijih povratnika iz Amerike koji na Iloviku žele provesti svoje umirovljeničke dane bez straha hoće li na vrijeme moći doći do bolnice. Pokazala je da je ne zanimaju brige i strahovi ostalih Ilovčana zbog toga što ih se nepromišljenim odlukama bespotrebno udaljilo od Lošinja za desetak milja i za desetak godina unatrag. No za Filipa Baliju i investiciju pokazala je veliku brigu. Predizborni „fokus na mala mjesta" nakon dobivenih izbora preusmjerila je na velike investicije (Mrtavška, Matalda...).

Politiziranje ili haluciniranje
Govor gradonačelnice na skupu dovodi u nedoumicu razumije li ona što Ilovčani žele i zašto se uopće bune ili se pak samo pravi da ne razumije. Organizatore i prosvjednike je optužila za politiziranje skupa zanemarujući činjenicu da je na Ilovku na zadnjim izborima dobila dvije trećine glasova. Legitimnu borbu Ilovčana protiv ugrožavanja njihove egzistencije na zakonom dopušten način pogrdno proglasiti politiziranjem može samo politikant, osoba koja se bavi dnevnom, neposrednom politikom bez širih pogleda i vizija, a radi vlastite koristi. Alternativna tumačenja tog njenog čina spadaju u sferu psihijatrijske dijagnostike. No teško je vjerovati da gradonačelnica ne zna da je politiziranje pogrdan izraz za lukavo, smišljeno, proračunato i podmuklo bavljenje politikom. Prosvjednici su shvatili da ih vrijeđa pa su je zbog toga izviždali. Nisu nasjeli ni na laž kako je željela biti na skupu kojom je započela svoj govor. Jer da je to zaista željela mogla se samo spustiti kat niže i pridružiti prosvjednicima. Iako u vrijeme kad je ovaj prosvjed završio gradonačelnica obično tek dolazi na posao, tog dana je u svom uredu bila i prije početka prosvjeda. Razgovarala je s novinarama ispred zgrade, a kad su Ilovčani krenuli s Vele rive uzmakla je na rezervni položaj u svoj ured.

Dakle, da je željela biti na prosvjedu mogla je biti. Laž joj je poslužila samo za ležerno započinjanje govora kako bi pokazala da ju prosvjed pod njenim prozorom nije uzdrmao.

Ironija sudbine
Ona koja za svoje političke i protokolarne potrebe iskorištava i zloupotrebljava (tuđu) djecu spočitnula je prosvjednicima da iskorištavaju svoju djecu, iako zna da se radi o učenicima koji su na svojo koži osjetili štetne posljedice njenih odluka. Očito ne shvaća da i učenici imaju izgrađene stavove i da ih imaju snage i razloge javno iznositi. Budući da oko sebe nema ni odrasle osobe spremne iznositi svoje stavove vjerojatno ne može shvatiti, a ni prihvatiti da stavove mogu imati djeca. A kad djeca/učenici još i javno izreknu svoje stavove njoj je jedino logično objašnjenje da su izmanipulirani.

No prilično je ironično po njenu zlobnu optužbu – a i nju samu – da prosvjednici zloupotrebljavaju djecu, što je jedna od govornica na prosvjednom skupu bila i učenica Tončica Matas. Novi List je 13.12.2012. godine izvještavao o otvaranju mula na Mrtvaškoj kojim se omogućilo da privremena veza Ilovik–Mrtvaška postane državna brodska linija. Tada je, kako navodi Novi List, riva otvorena šetnjom ministra i gradske vlasti u pratnji dvije djevojčice – jedna od njih bila je tada šestogodišnja Tončica Matas.

Sadašnja gradonačelnica bila je i tada u vrhu lokalne vlasti, zamjenica gradonačelnika. No tada joj nije palo na pamet prigovoriti na zloupotrebi djece. Ali kad nakon devet godina to isto dijete sudjeluje u prosvjedu zbog ukidanja državne linije gradonačelnica to proglašava zloupotrebom djeteta.

Za Anu Kučić kao dogradonačelnicu Tončica Matas sa šest godina kad se linija uvodila nije bila manipulirana, a Tončica Matas sa petanest godina kad se linija ukida za Anu Kučić kao gradonačelnicu je ista Tončica Matas – izmanipulirana! Ako ovo nije primjer gradonačelničine demagogije utemeljene na uvjerenju o slabom pamćenju javnosti vjerojatno se radi o onome o čemu je govorio Broj 1 iz stripova Alan Ford – gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem.

Tako je s Tončicom Matas voljom gradonačelnice zatvoren cijeli krug. Prije devet godina je svjedočila početku plovidbe državne linije 311 da bi danas svjedočila njenom prekidu na neodređeno vrijeme. Prema zlobnoj tvrdnji gradonačelnice kao šestogodišnje dijete Tončica Matas bila je izgrađena, samosvjesna osoba kojom političari ne manipuliraju, a devet godina kasnije Tončica Matas je dijete kojom politikanti manipuliraju. Pitanje nema li gradonačelnica sreće s razmišljanjem ili politikantski manipulira javnošću ostavimo otvorenim do kraja njenog mandata.

Za kraj da se vratimo na bitno – o projektu luke Mrtvaška. U Strategiji prometnog razvoja Republike Hrvatske (2017.-2030.) o luci Mrtvaška nema niti slova. Grad Mali Lošinj nije, a morao je, izradio ni usvojio UPU 28 – Urbanistički plan uređenja luke Mrtvaška. Ne postoji niti jedna predstudija, a kamoli studija izvodivosti ili isplativosti ove investicije. Ni lokalna samouprava, a ni stanovnici o projektu nisu imali prilike reći ni jednu riječ. Projekt (trajektne) luke Mrtvaška očito je smislio ambiciozni ravnatelj lučke uprave Mali Lošinj, no njena upotrebna vrijednost bit će kao i vrijednost poslovičnih mostova koji vode od nikud nigdje.

Primarna funkcija ovog projekta nije ono što su nam recitirali političari nego povlačenje novaca iz EU kako bi ostao neutrošen i kako bi se političari HDZ-a i SDP-a mogli medijski eksponitrati hvaleći se velikim investicijama iz EU sredstava. Budući da su to glavni kriteriji prema kojima političari žele da ih se procjenjuje, a zakonitost, promišljenost, svrha i utjecaj projekta na život građana sporedni, projekt Mrtvaška će unatoč prosvjedu ići dalje. Pa makar iselio i zadnji Ilovčan.

ilovik

Komentari: 

033 # Važnostgost 2021-10-13 13:39
Sve vrijeme je bila u uredu. Dogovarala je izbornu skupštinu HDZ-a s Nedićem i Volarićkom. A tek kad je sve dogovoreno izišla je s tjelohranitelji ma pred prosvjednike. Zna ona što je važnije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # .................. 2021-10-14 14:55
....dal' ima osnove da se tuži grad Lošinj ili lučka uprava,županija ???Jer ovo nije humano šta se radi???Jedna kolektivna tužba???Samo u 4-5mj. zbog Mrtvaške gubim cc.30-50 000 kn.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # FilipIdijot 2021-10-14 15:47
Za sat i pol iz Mrtvaške sam bio na Krku.Sada za sat i pol sam u Lošinju!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # ...... 2021-10-13 14:53
Citat gost:
Sve vrijeme je bila u uredu. Dogovarala je izbornu skupštinu HDZ-a s Nedićem i Volarićkom. A tek kad je sve dogovoreno izišla je s tjelohraniteljima pred prosvjednike. Zna ona što je važnije.
Neće mi nikada biti jasno kako tih par poglavara iz HDZa ima obraza pojaviti se pred ljudima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # nulta stopa tolerancije za poštenjeZZ 2021-10-13 15:33
Citat ...:
Citat gost:
Sve vrijeme je bila u uredu. Dogovarala je izbornu skupštinu HDZ-a s Nedićem i Volarićkom. A tek kad je sve dogovoreno izišla je s tjelohraniteljima pred prosvjednike. Zna ona što je važnije.
Neće mi nikada biti jasno kako tih par poglavara iz HDZa ima obraza pojaviti se pred ljudima
A tko kaže da imaju obraza? HDZ je stranka korupcije i kriminala. HDZ je prva politička stranka u Hrvatskoj koja je osuđena za korupciju. Doznalo se i kako je HDZ imao „crne fondove“ i višemilijunske neprijavljene donacije.
Više o tome na ovom linku:
www.index.hr/.../2248356.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # neprijavljene donacijeasd 2021-10-13 15:45
Citat ZZ:
Doznalo se i kako je HDZ imao „crne fondove“ i višemilijunske neprijavljene donacije.
Više o tome na ovom linku:
www.index.hr/.../2248356.aspx
Pogledaj izvješća o donacijama Ane Kučić i lošinjskog HDZ za prošle izbor pa usporedi sa cijenama oglašavanja, izrade video spotova, đireva s Jurkotićem, tiska, putovanja i t.d. pa ćeš vidjeti da je moralo biti neprijavljenih donacija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Tajne donacije za javno hvalisanjegost 2021-10-13 17:01
Citat asd:
Citat ZZ:
Doznalo se i kako je HDZ imao „crne fondove“ i višemilijunske neprijavljene donacije.
Više o tome na ovom linku:
www.index.hr/.../2248356.aspx
Pogledaj izvješća o donacijama Ane Kučić i lošinjskog HDZ za prošle izbor pa usporedi sa cijenama oglašavanja, izrade video spotova, đireva s Jurkotićem, tiska, putovanja i t.d. pa ćeš vidjeti da je moralo biti neprijavljenih donacija.
Kučić je prijavila troškova 65.598,70 kuna a donacija 65.601,95 kuna. A tisak samo jedne duple stranice (duplerice) u Novom listu košta 52.166,40 kn. Sadržaj tzv. nativnog oglasa (da izgleda kao novinarski članak, a nije nego je oglas) plaća se posebno. Oglas u Nacionalu sa slikom poze na logeru je vjerojatno koštao isto ako ne više, a na fejsu je imala 14 režiranih reklamnih videospotova. Da ne računamo Jurkotićeve emisije Đir i Đir akademija. Nacional je o Jurkotićevom biznisu objavio članak s naslovom Emisija “Đir” vjerojatno utržila preko milijun kuna naplaćujući sadržaj u kojem se gradonačelnici i načelnici hvale uspjesima. A tko je gledao Anino hvalisanje i prenemaganje pričat će unucima.
www.nacional.hr/.../
Pročitajte i članak Uhljebi spiskali više od milijun naših kuna da bi se o njima snimale lijepe emisije u kojem se navodi što su uhljebi dobili za naše novce.
www.index.hr/.../2272509.aspx
Na spisku mušterija je i Mali Lošinj. Tko tvrdi da Ana Kučić i HdZ nisu primali tajne donacija taj ne zna računati ili je HDZ-ovac na usluzi gradonačelnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
227 # Svi su oni isti, ovi gore su im uzorNN 2021-10-13 19:39
Sada je službeno: HDZ je opljačkao državu
www.index.hr/.../2310629.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # !!!!!! 2021-10-13 16:34
Danas je po drugi put, ovaj put pravomoćno presuđeni da je HDZ zločinačka organizacija. Mora da su Ana i Ante ponosni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3511 # BelanichJohn 2021-10-13 18:33
Ne znuam ki je vo pisal članak ali me se pari da je napisal,Arsen Mujagić ki priča štorije o gradonačelnici i koliko je dužan HDZ kemu je danas donesena presuda da su dužni 3,5 milona kuni,ali migdji nisam vidil da je niki napisal koliko je dužan Arsen Mujagić?Koliko ja znuam on je dužan toliko da brojevi ne stanu na kalkulator koji ima 12 znamenki.Tako da bi jua rekal,muc ne rovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # #-#-#gost 2021-10-13 19:39
Citat John:
Tako da bi jua rekal, muc ne rovi.
Neka si ti njemu rekao, ali trebaš znati da netko tko je dužan time ne gubi pravo da govori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
304 # GiadrosichMery 2021-10-13 20:25
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # ??? 2021-10-13 20:49
Citat Mery:
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
A po kojem zakonu moliću ljepo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
296 # .......Mateja 2021-10-13 20:56
Citat ?:
Citat Mery:
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
A po kojem zakonu moliću ljepo?
Moralnom a i osnovna pristojnost nalaže tako.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # Zakon šutnje?? 2021-10-13 21:05
Citat Mateja:
Citat ?:
Citat Mery:
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
A po kojem zakonu moliću ljepo?
Moralnom a i osnovna pristojnost nalaže tako.
Moral i pristojnost nalažu svakome od nas da digne glas protiv ovog zla što ga rade našim sugrađanima na Iloviku. A ni gradonačelnica nije mučala dok je njen ćaća dugovao gradu pa zašto bi Mujagić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # .....gost 2021-10-18 09:46
Citat ?:
A ni gradonačelnica nije mučala dok je njen ćaća dugovao gradu pa zašto bi Mujagić.
Ne muči ona ni sada kad je Grad u dugovima do grla nego reve o velikim uspjesima. Ali o šoldima od prodaje zgrade muči ka riba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
128 # Revanje živopisne gradonačelnicegost 2021-10-13 21:30
Citat Mery:
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
Nije ni ona mučala nego revala kad je Telegram provalio priču o dugovima njenog oca i brata:
Živopisna HDZ-ova gradonačelnica ne čini ništa da se gradu vrati 21,6 milijuna kn. Među dužnicima su i njezin tata i brat
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Trolanje za Anu "po domatju"Calabrone 2021-10-14 13:40
Citat gost:
Citat Mery:
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
Nije ni ona mučala nego revala kad je Telegram provalio priču o dugovima njenog oca i brata:
Živopisna HDZ-ova gradonačelnica ne čini ništa da se gradu vrati 21,6 milijuna kn. Među dužnicima su i njezin tata i brat
telegram.hr/.../...
Tri dana uoči izbora za šefa lokalnog HDZ-a klijenti, pajdaši i partijske kolege Ane Kučić pokušavaju na sve načine ušutkati kritičare njenog lika i (ne)djela. A najgluplji pokušaja je zahtjev da se "muči" i ne "reve" ako si u dugovima. Takvo što ne usudi se uvjetovati čak ni Plenković, alergičan na kritiku kao i Ana Kučić, jer zna da je 90 % građana Hrvatske u dugovima do grla. Pa i sama država je dužna i Bogu i Vragu da će i vaši praunuci vraćati dugove.

Dugovi autora ovog članaka su njegova privatna stvar i stvar povjerilaca koja se razrješuje u pravnom postupku, ali njegovo dugovanje bilo kome ne može mu oduzeti pravo da "reve" kako bi to voljeli Belanich — John, Giadrosich — Mery i Mateja. Koji pišu "po domaću" da bi sugerirali kako domaći brane "ponosnu Puntarku" na otoku "njenih djedova".

No istup gradonačelnice na prosvjedu nije privatna, nego javna stvar i tiče se svih građana Malog Lošinja - a zahvaljujući televiziji i drugim medijima poprimio je širi značaj - a razrješuje se u demokratskom postupku. Dok su oštećeni građani uredno organizirali i prijavili prosvjed, govornici obrazložili razloge prosvjeda i istaknuli prigodne parole, gradonačelnica je zamjerila što je to - kako je rekla -"politički intoniran skup". Zviždanje koje se razleglo nakon tih riječi bilo je zasluženo, jer magistra ekonomije je izvalila nečuvenu glupost. Naime, nema prosvjednog skupa koji bi bio nepolitički!

Komentare "po domaću" kao i ostale kojima se podržava nedemokratsko ponašanje predsjednice lokalnog ogranka stranke koja od demokracije ima samo riječ "demokratska" obilježavaju neke zajedničke osobine, no među njima se ističe zajednički cilj. Na stranu nepismenost, nesuvislost, slabo prikriveni bijes zbog nemoći da se ušutkaju kritičari, cilj im je odvlačenje pozornosti od neupitne opravdanosti kritika i preusmjeravanje na problematičnu osobnost kritičara.

Jer činjenice o skupu i o nedemokratskoj reakciji Ane Kučić na njega proširili su se zahvaljujući medijima kao požar.

U pravi trenutak: Nekoliko dana uoči nedjeljnih demokratskih izbora za čelnika ogranka vladajuće strane s jednim jedinim kandidatom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Licemjerno preseravanjegost 2021-10-14 14:57
Najviše mi se zgadila zbog licemjernog preseravanja s lažnom brigom za djecu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Djeca u prvom planuDomestos 2021-10-15 09:00
Citat gost:
Najviše mi se zgadila zbog licemjernog preseravanja s lažnom brigom za djecu.
A kad je prije devet godina jedan ministar prošetao po Iloviku s dvije djevojčice, četverogodišnjo m Ivanom Dabo i šestogodišnjom Tončicom Matas Ana Kučić, tada dogradonačelnic a, nije digla svoj glas u ime civilizacije niti je prosvjedovala protiv isticanja djece u prvi plan. Radila je ono što rade fikusi - šutjela je.


Ilovik – Mrtvaška postat će nova državna brodska linija Novi list: volim-losinj.org/.../...

A sada kad je svojom površnošću i nepromišljenim odlukama ozbiljno ugrozila djecu prigovara što je ista Tončica Matas, sada devet godina starija prosvjedovala pred gradskom upravom: "Dvije godine treniram kickbox, a sada ne mogu na treninge, ne mogu se viđati s prijateljima i ići u kino. Ne znam hoću li sljedeći dan moći u školu. Mi ilovačka djeca želimo ostati na Iloviku, ići preko Mrtvaške, kao i dosad. Jedino tako možemo imati normalno djetinjstvo. Nemojte nam uništiti pravo na djetinjstvo" (citirano s portala otoci.net.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Šutnja je (za lopine) zlatogost 2021-10-15 10:28
Citat Mery:
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
Jer kako netko reče, Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Kad je Bog djelio pamet John je spavaogost 2021-10-13 21:16
Uzjogunili se Anini trolovi. Ništa o članku! Ne čitaju članak već samo tko piše. A o bistrini i logici trolova koji nemaju sreće sa razmišljanjem kao i njihova šefica je ovaj Sušćan koji ne zna tko je pisao članak ali mu se čini da ga je pisao Arsen Mujagić koji se potpisao ispod članka. Anonimni trol ne zna tko je pisao članak koji je potpisan pod vlastitim imenom ali mu se čini da ga je napisao potpisani autor.
Logika poput u članku opisane logike gradonačelnice da je htjela biti na skupu na kojem nije željela biti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 0 # Đeni iz Hoboken....... 2021-10-13 21:46
Kako je lijepo gledati i čitati kako netko pali vatru i na to se nekolicina pametnih upeca, i stručno komentiraju i vrijeđaju gradonačelnicu. A tu je pitanju samo dvije ili tri osobe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Službeno vrijeđanjegost 2021-10-14 06:35
Ako je netko zapalio vatru to je gradonačelnica. Nitko nije nju izvrijeđao kao što je ona izvrijeđala prosvjednike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # laži laži laži miGigi iz Kanade 2021-10-14 07:06
Samoživa gradonačelnica vrijeđa građane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # ...Marija sa Suska 2021-10-14 07:17
Ana, odi ća
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # »... ne bavimo se politikom ....«Administrator 2021-10-14 08:50
Za oni koji ne koriste Facebook objavljujemo video uradak sa FB stranice grupe SOS - Spasimo otok Ilovik objavljen jučer po poruci
Stanovnici Ilovika u borbi za luku Mrtvaška, uz puno dobre volje volontera, malo stare tehnike iz Ilovačkih restorana, te pomoći slučajnih turista i dobrih ljudi iz Malog Lošinja, oformili su otočki kanal ILOVIK TV. ILOVIK TV će, dok traje naša borba za Mrtvašku, služiti predstavljanju problematike otoka Ilovika. Svakih tjedan, na našoj FB stranici #SPASIMOILOVIK ćemo objavljivati priloge koje izražavaju nas otočni stav prema otimanju Mrtvaške.
Ljubazno Vas pozivamo, da danas u 20:00 sati pogledate naš prvi prilog sa naslovom: "Gradonačelnica ".


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # la la lendAbel 2021-10-14 09:45
njoj je sve ovo la la lend, zar ta žena nema ni malo srama?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Najbolji mali grad za velika s*anjaKibic 2021-10-14 10:17
Citat Abel:
njoj je sve ovo la la lend, zar ta žena nema ni malo srama?
Bestidnost je njena osobina kojom je ponovno postala gradonačelnica, a uz iskazanu beskrupuloznost kojom je postigla da bude jedini kandidat ostat će i predsjednica ogranka osuđene krim-organizaci je. A treba biti zaista bestidan da se u jeku skandala oko pogoršanja uvjeta života Ilovčana javiš na natječaj za titulu najboljeg malog grada u zemlji za život i poslovanje. Natječaj provodi portal gradonačelnik.h r koji za novac hvali uspjehe gradonačelnika (nešto kao Jurkotić sa svojim "đirevim"). Jučer je velikim naslovom objavio
Mali Lošinj i ove godine u dvostrukom finalu – bore se za titulu najboljeg malog grada u zemlji za život i poslovanje
Članak započinje prepričanim tekstom brojnih Aninih lažnih intervjua s istim propagandnim sadržajem po raznim medijima"Mali Lošinj najveći je grad na hrvatskim otocima, grad koji, iako je otočna sredina, ima veliki broj djece i mladih, ali i mladih obitelji, gospodarstvenik a i poljoprivrednik a o kojima, uz sve velike investicije, vodi računa…, a propozicije natječaja su takve da ih je lako lažirati. Pobjedu će odnijeti onaj tko još nije, a spreman je platiti cijenu. Ana Kučić je sigurno spremna.
Ovo joj je predložak za štancanje svojih lažnih intervjua kojeg nije sama složila
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # ... živit tamo na Punta Križu ...gost 2021-10-14 10:37
Citat Kibic:
Ovo joj je predložak za štancanje svojih lažnih intervjua kojeg nije sama složila
novilist.hr/.../...
Netko tko ovako govori sigurno nije dobar ni u pismenom izražavanju :sad:
"Sasvim sigurno mi danas, isto tako, mi smo razgovarali o tome sa izrađivačem i mi danas sigurno nemamo dostatnog prostora da sutra napravimo jedno naselje i sad zbrinemo sve, daj Bože da dođe šesto ljudi radit, živit tamo na Punta Križu, ne samo da ćemo otvarati pred saziv gradskog vijeća, davat prijedlog za izmjenama i dopunama naše prostorne planske dokumentacije. Ako zapravo budemo imali taj problem. Daj Bože da imamo taj problem jer danas imamo problem financiramo rad dućana u Punta Križi, na Beleju, na Susku, na Unijama. Sufinanciramo rad pošte jer i pošta se zatvara u Nerezinama, u ovim malim mjestima odavno nema." Iz transkripta govora "kojim je začarala gradsko vijeće"
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # ...Nisam odavde 2021-10-14 10:53
Jel to taj venecijanski hrvatski dijalekt?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Njen spas je čitanje s blesimetragost 2021-10-21 14:17
Citat Nisam odavde:
Jel to taj venecijanski hrvatski dijalekt?
Ne, nije. To je jezik žene koja je studirala 12 godina, ali ne zna složiti suvislu rečenicu prema pravilima sintakse i gramatike hrvatskog jezika. Započne rečenicu prvim što joj padne na um, ali ne zna kamo će je to odvesti pa se pokušava snaći "u hodu". Ne brine je kako će složiti rečenicu jer se nada da će lamatanjem rukama odvući pozornost s onoga što govori na ručnu izvedbu, govor tijela, zabacivanje kose i papagajski sklad boja odjeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Mrtvaška nema alternativuJosip 2021-10-14 11:10
Treba problem dignuti na sljedeću razinu, npr. organizirati prosvjed na riječkom Korzu, ako bude trebalo i u Zagrebu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # Vaš izborrobert 2021-10-14 16:13
Što Vam je ona kriva pa sami ste je izabrali. :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Kriva.......... 2021-10-15 13:14
.....što brod vozi u Lošinj...plaća brod...plaća Tijana...plaća katamaran...pla ća gumenjak....izd ala Ilovčane.....da ih je branila Mrtvaška bi ostala otvorena....što je najjeftinijije riješenje.....a ovako najskuplje riješenje za Ilovik i za Lošinj......
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # poznati likjurkan 2021-10-15 13:20
Već davno sam rekao da je nesposobna i nekompetentna. Ali lagati, e tu smo s njom prvi među milijun otoka. Ilovčani su se uvjerili na svojoj koži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
163 # Silahranitelj tuljana 2021-10-15 13:52
Koliko komentara...ali već sam bio danas na #2 pa ne trebam čitati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # pitanjeivan simičić 2021-10-17 20:39
Ja bi postavio jedno pitanje Hranitelju tuljana Ivici Periću Filipu Baliji Ani Kučić Krstašu i svima ostalima koji znaju sve o Iloviku bolje nego mi.Molim Vas gospodo da mi objasnite zašto linija nemože na Mrtvašku a tamo nema ni kariole a kamoli kakvih radova i strojeva ?Neznam možda tamo rade nekakvi nevidljivi radnici,nemam pojma.Molim objasnite mi kad već sve znate da i ja znam.Hvala na odgovoru !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # Nuhranitelj tuljana 2021-10-18 08:11
Citat ivan simičić:
Ja bi postavio jedno pitanje Hranitelju tuljana Ivici Periću Filipu Baliji Ani Kučić Krstašu i svima ostalima koji znaju sve o Iloviku bolje nego mi.Molim Vas gospodo da mi objasnite zašto linija nemože na Mrtvašku a tamo nema ni kariole a kamoli kakvih radova i strojeva ?Neznam možda tamo rade nekakvi nevidljivi radnici,nemam pojma.Molim objasnite mi kad već sve znate da i ja znam.Hvala na odgovoru !
Meni ili komentatori koji se naziva Tuljana a naslov komentara uvijek mu je "Hranitelj".
Jer ja s ovim veze nemam, niti se baš javljam jedino što sam upozorio Ilovčane da paze tko im je pružio ruku "da pomogne", da to ne bi bili ljudi koji njihov problem iskorištavaju za vlastitu promociju ili ljudi za koje mnogi vjeruju da su spriječili promjenu vlasti tako da su velik dio nezadovoljnika uputili na kandidata koji zapravo nije oporbeni i tako pomogli "Ani".
Podrška stanovnicima Ilovika, a kakvo je stanje danas na gradilištu ne znam, jer ne idem tamo često, ja moram raditi, nisam korisnik proračuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Tko o čemu, tuljan o sebigost 2021-10-18 09:07
Citat hranitelj tuljana:
jedino što sam upozorio Ilovčane da paze tko im je pružio ruku "da pomogne", da to ne bi bili ljudi koji njihov problem iskorištavaju za vlastitu promociju ili ljudi za koje mnogi vjeruju da su spriječili promjenu vlasti tako da su velik dio nezadovoljnika uputili na kandidata koji zapravo nije oporbeni i tako pomogli "Ani".
Jel ima neko da govori tuljanski pa da mi prevede što je hranitelj rekao? I još - nevezano uz temu dodaje - "kakvo je stanje danas na gradilištu ne znam, jer ne idem tamo često, ja moram raditi, nisam korisnik proračuna". Nije ga briga što baš svi korisnici nisu zasjeli u ministarske, saborske, ravnateljske i druge povlaštene fotelje pa da ne moraju raditi. Samo da istakne svoju anonimnu osobu kao poštenog neproračunskog djelatnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # proučite Zakonmarsovac 2021-10-18 09:08
Komentar na Domestos:na slici se lijepo vidi da tu djecu u naručju nose njihovi roditelji što je po Zakonu dozvoljeno(a ne da djeca samostalno nastupaju u prosvjedu) i slika pokazuje da tada nije bio prosvjedni skup već proslava katoličkog blagdana "Petrova"zaštit nika Ilovika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Ispravak netočnih navodaDomestos 2021-10-18 09:16
Citat marsovac:
Komentar na Domestos:na slici se lijepo vidi da tu djecu u naručju nose njihovi roditelji što je po Zakonu dozvoljeno(a ne da djeca samostalno nastupaju u prosvjedu) i slika pokazuje da tada nije bio prosvjedni skup već proslava katoličkog blagdana "Petrova" zaštitnika Ilovika.
To nije bila proslava katoličkog blagdana nego vrlo svjetovna proslava kraja radova na proširenju rive i produljenju pristanišnog mula na Iloviku. A na slici se lijepo vidi da djecu ne nose njihovi roditelji nego političari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
204 # PropaliKapetan 2021-10-19 12:26
Ne kužim ja vas ovdje. Jedni pričaju kako ih je grad uništio, drugi cvile oko djece, treći oko radova a ovaj lumen koji piše tekstove i dalje juri po cesti dok ga "netko ili nesto" ne stigne, pri tom smijući se drugima i pumpanju briznih stanovnika Ilovika. Kužim da je Ilovčanima teško zbog pristupa Mrtvaškoj al na takav način komunikacije, pogotovo s jednim propalim odvjetnikom što se doselio iz Rijeke jer traži mir, Mujagiću taman pala sjekira u med. Pa šta se ljudi koji npr grade kuću ne strpe dok je ne dovrše, pa kasnije uživaju u boljem. Zar je prije dok nije bilo asfalta do Mrtvaške bilo bolje? Zar je prije dok nije bilo linije bilo bolje? Zar prije dok su djeca išla u školu barkom i spavala u Lošinju bilo bolje? To nije bilo prije 20 godina... Zar je teško strpiti se malo? Priznajte si Ilovčani... Pod Ilovčane ne smatram neke Zijanide, ili furešte koji su dobili stan džabe da bi mogli radit na otoku.

A autor teksta o djeci bolje da ne priča. Mali mu svako par dana baulja od droge, a nije ni policiji stran njegov hobi. Svatko nek gleda svoju djecu. Činjenica je da je jadno koristit bilo koju malo ljetnu djecu za bilo što. Tako je i Frankvocić famozno predstavljao svoj tim sa djecom u ruci jer su mu tako govorili PR stručnjaci. Jadno. Djeca mogu imat svoj stav, naravno, al je to većinom stav roditelja. Zato i ne čudi šta bi se Mujagić junior drogirao...
To da je Kučička svima za sve kriva je klasika na ovom portalu. Al kad dođu izbori uvjerljivo pobjedi. Baš čudno... Mora da je ipak nešto trulo na ovoj stranici.

p.s. Arsene i dalje mi duguješ pare... Vidimo se po mraku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Ko duguje ima da bude kušČeper 2021-10-19 13:46
Citat Kapetan:
To da je Kučička svima za sve kriva je klasika na ovom portalu.
Pa jel gradonačelnica ili nije? Kao da je kraljica za sebe govori mi, a nas naziva naši građani.Citat:
Al kad dođu izbori uvjerljivo pobjedi.
Pobjeda tek u drugom krugu baš i nije jako uvjerljiva pobjeda :P Citat:
Baš čudno... Mora da je ipak nešto trulo na ovoj stranici.
Nešto je trulo u ovom Gradu, a trulo je i u državi. Diagnoza: HDZ. Predugo u vlasti pa se pokvariloCitat:
p.s. Arsene i dalje mi duguješ pare... Vidimo se po mraku
Znači dovde je došla sloboda izražavanja? Kad nekom duguješ ima da budeš kuš. Zato nema kritike iz redova Devine većine koja Kučićki drži ljestve u GV. Još ne znamo što joj duguju ali saznaćemo :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ...... 2021-10-19 14:01
Citat Čeper:
Znači dovde je došla sloboda izražavanja? Kad nekom duguješ ima da budeš kuš. Zato nema kritike iz redova Devine većine koja Kučićki drži ljestve u GV. Još ne znamo što joj duguju ali saznaćemo :lol:
Ovo je neki divji čovik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Dugoročno pljuvanje po oporbigost 2021-10-19 14:55
Citat Čeper:
Mora da je ipak nešto trulo na ovoj stranici.
Citat:
Nešto je trulo u ovom Gradu, a trulo je i u državi. Diagnoza: HDZ. Predugo u vlasti pa se pokvarilo
Ova još nije zagrijala stolicu u drugom mandatu (rješila je samo povećanje svoje plaće) a već pljuje po oporbi da je ne ugrozi za četiri godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Umjesto da se ljudski ispriča, Kučićka napadagost 2021-10-19 14:12
Citat Kapetan:
Mora da je ipak nešto trulo na ovoj stranici.
A trulo je bogami i na fejsu: Komentar naše inicijative SPASIMO ILOVIK povodom obraćanja gradonačelnice 18.10.2021.
Povodom obraćanja gradonačelnice Ane Kučić moramo konstatirati da je i ona jedna od odgovornih za ovako manjkav projekt, jer je prisustvovala sklapanju ugovora i morala biti upoznata s njegovim sadržajem kao i s čitavim projektom. Pritom problem ili nije uočila, ili je smatrala da Ilovik i Ilovčani nisu zapreka da se, unatoč svemu, ovakav projekt provede.

Ne uspijevamo shvatiti koja su to 2 od 4 problema riješena! Je li rješenje da naša djeca sljedećih godina, a znamo da to nisu samo 22 mjeseca, gliserima i barkama plove po olujnom moru, kiši i vjetru, da bi mokri došli u školu?

Da učiteljica zbog takvog vremena ne može dolaziti u školu, pa ilovačka djeca imaju online nastavu? Da ilovačka djeca ne mogu ići na slobodne aktivnosti, učiti strani jezik, baviti se sportom, ili da stariji i bolesni za lošeg vremena, a bit će ga, ne mogu ići liječniku?

Nažalost, bježanjem od odgovornosti i upiranjem prstom u drugoga (koji je isto odgovoran), problemi se nisu riješili i neće se riješiti, a Ilovik će nestati.

Moralna i etička dužnost gradonačelnice je stati uz svoje ugrožene građane, a ne braniti investiciju, makar i na njihovu štetu.

Priče o 230 milijuna kuna za sada su u sferi znanstvene fantastike, jer taj novac nije dobiven, nego se samo gradonačelnica nada da bi mogao biti dobiven, a pitanje je da li će cesta koštati i znatno više.

Naš je stav da je svaki život vrjedniji od tih 230 milijuna kuna, a pogotovo u Hrvatskoj gdje život svakog dana nestaje.

Pogledajte naš film s prosvjeda u Malom Lošinju, govore naše srednjoškolke Tončice Matas i učiteljice Zinaide Mustafić.
ILOVIK TV
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Stranačka stegaNN 2021-10-19 14:48
Citat gost:
Moralna i etička dužnost gradonačelnice je stati uz svoje ugrožene građane, a ne braniti investiciju, makar i na njihovu štetu.
Priče o 230 milijuna kuna za sada su u sferi znanstvene fantastike, jer taj novac nije dobiven, nego se samo gradonačelnica nada da bi mogao biti dobiven, a pitanje je da li će cesta koštati i znatno više.
Unatoč stome Kučićka grčevito brani sam projekt jer tako veliku bespovratnu lovu iz EU ne smije ugroziti zbog stranačke stege a ni zbog prilike da se dio te love "zaljepi" za prste hadezejcima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ...HRT 2021-10-19 14:50
Mještani Ilovika projekt dogradnje luke Mrtvaška prijavili OLAF-u
Niti jedan od dva temeljna problema projekta Mrtvaška nije riješen, poručuju mještani Ilovika koji su projekt prijavili Europskom uredu za borbu protiv prijevara i najavili novi prosvjed. Prijevoz učenika i učiteljica gliserom do Mrtvaške nije prihvatljivo rješenje, kažu Ilovčani.

radio.hrt.hr/.../271871
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Željeznica Mrtvaška-MeragBotoks 2021-10-20 08:59
Citat HRT:
Mještani Ilovika projekt dogradnje luke Mrtvaška prijavili OLAF-u
Niti jedan od dva temeljna problema projekta Mrtvaška nije riješen, poručuju mještani Ilovika koji su projekt prijavili Europskom uredu za borbu protiv prijevara i najavili novi prosvjed. Prijevoz učenika i učiteljica gliserom do Mrtvaške nije prihvatljivo rješenje, kažu Ilovčani.
radio.hrt.hr/.../271871
Bit će veselo kad OLAF-ovci zavire u projekt (što gradonačelnica očito nije) pa ustanove da su Balkancima s prvog od tisuću otoka odobrili velike novce za buduću promašenu investiciju. Razumnije bi bilo da EU financira prugu Mrtvaška-Merag. Barem bi se i vlasnici zemljišta uz trasu pruge preko noći obogatili, a ne samo oni uz planiranu cestu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # O OLAFU, rode...hranitelj tuljana 2021-10-20 09:46
Citat Botoks:
poručuju mještani Ilovika koji su projekt prijavili Europskom uredu za borbu protiv prijevara i najavili novi prosvjed.
Nisam siguran da razumijete čime se točno bavi OLAF... na koju točno prevaru ili nepravilnost sumnjate? Javna nabava? Pogrešno prikazivanje troškova?
Ali možda stvarno postoji prevara i nepravilnost... ni meni se projekt ne sviđa, ali da sumnja na konkretnu nepravilnost ili prevaru u kontekstu EU fondova postoji, već bi je netko spomenuo... pogodovanje određenom ponuditelju, prikazivanje nepostojećih troškova ili pumpanje troškova za kojima nema potrebe?
Ili mislite da će se OLAF baviti visinom pristaništa? Voznim redom? Netko vas je krivo savjetovao. Znate li onu basnu o smrznutoj ptičici. Nije svatko tko vam pruža ruku, vaš prijatelj...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # OLAF nije olfogost 2021-10-20 10:26
Citat hranitelj tuljana:
Citat Botoks:
poručuju mještani Ilovika koji su projekt prijavili Europskom uredu za borbu protiv prijevara i najavili novi prosvjed.
Nisam siguran da razumijete čime se točno bavi OLAF... na koju točno prevaru ili nepravilnost sumnjate? Javna nabava? Pogrešno prikazivanje troškova?
Ali možda stvarno postoji prevara i nepravilnost... ni meni se projekt ne sviđa, ali da sumnja na konkretnu nepravilnost ili prevaru u kontekstu EU fondova postoji, već bi je netko spomenuo... pogodovanje određenom ponuditelju, prikazivanje nepostojećih troškova ili pumpanje troškova za kojima nema potrebe?
Ili mislite da će se OLAF baviti visinom pristaništa? Voznim redom? Netko vas je krivo savjetovao. Znate li onu basnu o smrznutoj ptičici. Nije svatko tko vam pruža ruku, vaš prijatelj...
Strpi se malo...ako nisu nadležni proglasit će se nenadležnim i sve ok. A da li će naći kakvu prevaru vidjet će se. Ovako iz daljine nekako mi se čini da bi se moglo naći svega...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Ravnanje kovrčagost 2021-10-20 10:41
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Nisam siguran da razumijete čime se točno bavi OLAF... Netko vas je krivo savjetovao... Nije svatko tko vam pruža ruku, vaš prijatelj...
Strpi se malo...ako nisu nadležni proglasit će se nenadležnim i sve ok. A da li će naći kakvu prevaru vidjet će se. Ovako iz daljine nekako mi se čini da bi se moglo naći svega...
Pusti Aninog trola da se kiseli sa svojim lažnim sumnjama. Samo skreće s osnovne teme, a to je gradonačelničin o koprcanje u rupi koju si je sama iskopala. Već sama vijest da se netko u Gradu s hadezejkom na čelu žali EU birokratima dići će živac glavnom gazdi u Zagrebu. Ima da joj se izravnaju kovrče kad joj očita lekciju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Selektivno ograđivanjeZT 2021-10-20 12:06
Citat gost:
Pusti Aninog trola da se kiseli sa svojim lažnim sumnjama. Samo skreće s osnovne teme, a to je gradonačelničino koprcanje u rupi koju si je sama iskopala. Već sama vijest da se netko u Gradu s hadezejkom na čelu žali EU birokratima dići će živac glavnom gazdi u Zagrebu. Ima da joj se izravnaju kovrče kad joj očita lekciju
U tom koprcanju pokazuje lukavost jer se ograđuje od svih osim svojih hadezejaca. U tom selektivnom ograđivanju se ne ograđuje od ministra Butkovića koji je za - kako sad govori - faličan projekt odobrio 69 milijuna kuna iz kohezijskih fondova EU, s obećanjem još 2,2 milijuna kuna iz državnog proračuna. A ne ograđuje se ni od Kapelija koji se došao slikati i vršiti propagandu kako je dogradnja luke Mrtvaška u funkciji boljeg života otočana, doprinos razvoju i otvaranje novih radnih mjesta čime se pozitivno utječe i na demografiju. Ispada da će projekt stvarno imati utjecaja na demografiju: manje stanovnika na Iloviku - više na mjestima kuda će iseljavati.
Da podsjetim na trijumfalni hod sudionika ovog cirkusa nakon potpisivanja ugovora. S čime gradonačelnica Ana Kučić nema nikakve veze osim što je pozirala za fotografiju. Zar ne :roll:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # ajoj...hranitelj tuljana 2021-10-20 17:47
Citat gost:
Već sama vijest da se netko u Gradu s hadezejkom na čelu žali EU birokratima dići će živac glavnom gazdi u Zagrebu. Ima da joj se izravnaju kovrče kad joj očita lekciju

Citat gost:
Strpi se malo...ako nisu nadležni proglasit će se nenadležnim i sve ok. A da li će naći kakvu prevaru vidjet će se. Ovako iz daljine nekako mi se čini da bi se moglo naći svega...
Dragi Ilovčani.
Za vaše dobro, kao osoba koja je na vašoj strani, preporučam da nađete način da se ova dva citirana upisa obrišu. Iako na Apsyrtidesu imamo dokonih opsesivnih žalitelja, nemojte se dati njima u ruke.

Pišem ovo dakako pod pretpostavkom da je autor netko od prijavitelja a ako nije, ta osoba vam ne želi dobro.

Ovo priznanje, da za prijavu OLAF-u nemate osnove "valjda će se nešto naći" i da je glavni cilj politički pritisak na gradonačelnicu "gazde će joj zbog toga očitati lekciju", ne služi vašoj borbi nego tek djelujete zločesti ili izmanipulirani. Da sam na mjestu gđe Kučić, upravo ova dva upisa pokazao bih "njenim gazdama". Ovim komentarima ste joj pomogli.

Na žalost, ovaj projekt se više ne može zaustaviti jedino ostaje da se izborite za što bolje uvjete. Ovo nije način. OLAF se ne bavi visinom pristaništa.

Taj tko vam je sugerirao OLAF možda je samo htio steći vaše povjerenje i ostaviti dojam "borbe za vas" a možda je unaprijed znao da ta prijava nema smisla. Sad, ja jasno, nagađam ali očito je da ste ili očajni ili vas netko (namjerno ili ne) jako, jako loše savjetuje.

Obrišite to. (ja ću si to, jasno, kao i sve drugo, sačuvati - za #nikadneznaš).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # hranitelj tuljana 2021-10-20 09:49
Citat Botoks:
pa ustanove da su odobrili velike novce za buduću promašenu investiciju.
OLAF se time ne bavi. Otkrit ćuvam jednu tajnu, ali nemojte nikome reći...
...velika većina svih EU ulaganja u "kulturu", "baštinu", "posjetiteljske centre", "zelenu infrastrukturu" , "obnovljive izvore energije"... su promašene investicije i nemaju apsolutno nikakvu ekonomsku računicu. Tako da...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ................... 2021-10-19 15:49
.......ili ti ga Briselu .....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # HraniteljTuljana 2021-10-19 16:48
Bravo za Kapetana.Kako vidim i na ovom ortalu počinju ljudi razmišljati svojom glavom i počinju gledati stvari kako su ispravne.Naši dragi prijatelji Ilovčani koji su zavedeni onako kako kaže Kapetan, oduvijek su dolazili u Lošinj,vezom i u zadnjih dvadeset godina im je omogućeno da dolaze brže preko Mrtvaške.I neka, treba im pomoći,ali oni moraju shvatiti da neće ništa postići inatom i vrijeđanjem Lošinjsku vlast.Dragi Ilovčani i oni koji to niste a podržavate buntovnike koji su izgubili na izborima,Mrtvaš ka se radi za vas,a Mrtvaška je na otoku Lošinju.Bit će izgrađena u dogovorenom roku a do tada se morate strpiti i ne pljuvati po nama Lošinjanima.Uos talom mi Lošinjani nemamo veze sa tim projektom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ............... ............... ........Prolaznik 2021-10-19 17:59
....pa onda šta se petljaoš..Ana je dobila na Iloviku.....i da nije dobila.....Ana je dala suglasnost bez Ilovčana za izmještanje linije...umjest o da se priklonila Ilovčanima i ministarstvu....
vozni red Ilovik-Mrtvaška piše MO Ilovik......Ana laže da su Ilovčani izabrali Mali Lošinj kao luku...izabrala je Ana....Ilovčani nisu željeli maknuti iz Mrtvaške...treb ali su ići na ruku Ilovčanima....d osvega ovoga nebi došlo....reko ja ....još na sastanku miješani Ilovika,Filip,A na...razbiti ćete zube na Iloviku....neće da slušaju...vrati te im brod na Mrtvašku.....sv e je usrao Filip....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Vrijeđanje Ilovčanagost 2021-10-19 18:02
Kapetan ne misli svojom glavom nego piše ono što odgovara gradonačelnici pa skupa s njom vrijeđa Ilovčane da su zavedeni. A ilovčani nisu vrijeđali lošinjsku vlast nego govorili istinu kad su na Kučićkine bezobraštine vikali da laže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # Lažov jedan!Mateja 2021-10-20 13:18
Citat gost:
Kapetan ne misli svojom glavom nego piše ono što odgovara gradonačelnici.
Koje lažne tvrdnje je naveo Kapetan?
Nije istina da:
1.
2.
3.
...
Hvala!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # pjesmažalosna sova 2021-10-19 20:19
Ironija je u tome što nije izašla uz pjesmu "Laži me", nego uz himnu HDZ-a "Bože čuvaj Hrvatsku". Himnu koja je prekinuta njenim dolaskom, inače bi odsvirala do kraja. I inače, glazbena kulisa događaja i cjelokupna simbolika bila je kao da se radi o predizbornom skupu HDZ-a negdje iznad 500 metara nadmorske visine. Ljudi ne kuže da je uz zborno pjevanje onih debilnih pjesama sve i krenulo po zlu. Ali to je teško objasniti. Jer postoji veliki strah od prosvjeda i da te se imenuje političkim prosvjednikom. Kao da ima drugih prosvjeda osim političkih
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # udario tuk na lukJadranski.hr 2021-10-19 21:00
Ravnatelj ŽLU Mali Lošinj: Radovi se nastavljaju dok Grad Mali Lošinj ne kaže drugačije...
U svim tim opisanim postupcima Grad Mali Lošinj bio je aktivno uključen. U postupku izdavanja građevinske dozvole glavni projekt bio je dostavljen Gradu Mali Lošinj na davanje posebnih uvjeta i uvjeta priključka, no niti su dali bilo kakvu primjedbu niti utvrdili postojanje nedostataka u projektu. Isto tako Grad Mali Lošinj dao je podršku i tražio nastavak realizacije projekta dopisom potpisanom od gradonačelnice Kučić 27. srpnja 2021. godine.
...
Cijeli članak:
jadranski.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # OMGOMG 2021-10-19 21:17
Za ŽLU ne znam, ali u GML su svi nesposobni napraviti bilo što korisno, osim naravno za sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Goni se ...Gradonačelnica Minhauzen 2021-10-20 05:58
Sama izjavljuje da je ovo kapitalni projekt za otoke, a kada iskrsnu problemi onda kaže da o ničemu ništa ne zna. Prava adresa za žalbe je tamo negdje drugdje. Pa za što primaš plaću ako o ničemu ništa ne znaš? Hoćeš li sutra i za Mataldu reći da je adresa za žalbe na Dražici, a ti o tome ništa ne znaš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Gradonačelnica u slobodnom paduUber 2021-10-20 07:49
Citat OMG:
Za ŽLU ne znam, ali u GML su svi nesposobni napraviti bilo što korisno, osim naravno za sebe.
Moraš biti slijep kod zdravih očiju pa da ne vidiš da je do ovakve situacije prije ili kasnije morali doći.
Godinama se upozoravalo da je ona samo manekenka i hostesa koja reže torte, a ne osoba koja je sposobna voditi grad.

Dovoljno je samo pogledati sa kojim to stručnim osobama se okružila u Jedinstvenom upravnom odjelu kojega je sama izmislila. S druge strane, ideološku podršku iz stranke daju joj osobe koje neću komentirati, svakako je da su oličenje stručnosti i poštenja, a sve u skladu sa partijskom tradicijom stranke pravomoćno osuđene za kriminal.

12 godina šetanja po korzu i usputnog davanja ispita na fakultetu kojega prosječni student završi za 5 godina, svakako nije bila obećavajuća referenca. 8 godina stažiranja kao fikus u Kapelijevoj zavjetrini također nije nikakva referenca. Prošli mandat je prošao po inerciji. U njemu je navodno ispunila sve što je obećala, a nismo vidjeli ništa. To je bilo konačno upozorenje. Kako kome. Gospodo, birali ste, sada uživajte.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ideološki suflerTNT 2021-10-20 13:05
Citat Uber:
S druge strane, ideološku podršku iz stranke daju joj osobe koje neću komentirati,
Odnosi u stranci više nemaju nikakve veze s bilo kojom ideologijom osim s onom poznatom 'u se na se i poda se' A sama Ana se u i nakon 12 godina studiranja u ideologije razumije kao poslovična Mara u ono krivo. Njen glavni 'ideološki' sufler, ali posredno preko svojih posrednika instaliranih u GV i GO HDZ-a je lik koji je uspješan kapitalist bio još u socijalizmu. Uspješan je i u ovom divljem hrvatskom kapitalizmu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Jadranski.......... 2021-10-20 12:53
...laže za visinu rive ...ilovik 1.30 ...za šta dobivaš plaću ...sve šta si nabrojao morao si misliti prije... luku zatvoriti???? van svake pameti...s ramotno... sramotno i za Anu, tebe i ministarstvo... cijela lučka uprava sramotna.. .danas sa ovakvom tehnikom... neznam šta su htjeli dokazati.. 1.08.21... pokazali ste pravo lice.. i uporno pokušavate odsjeći Ilovik... cijela Hrvatska zna šta ste napravili.... van svake pameti... nerad... glumci bez pameti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ...Mateo 2021-10-20 14:33
Naravno da laže. Osim toga i Susak i Ilovik osim glavnog mula sa strane imaju posebnu lučicu za male barke, tako da mu je usporedni primjer naprosto blesav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # što se čeka?diskriminirani građanin 2021-10-20 11:39
Mislim da je situacija eskalirala i da je zrela za HITNU tematsku sjednicu gradskog vijeća.
Devčiću, ti si na potezu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Dirigirana demokracijadeprimirani građanin 2021-10-20 12:49
Citat diskriminirani građanin:
Mislim da je situacija eskalirala i da je zrela za HITNU tematsku sjednicu gradskog vijeća.
Devčiću, ti si na potezu...
Mora da se šališ ili imaš iluzije o lošinjskoj dirigiranoj demokraciji :lol: Devčić je predsjednik gradskog vijeća milošću Ane Kučić koja raspolaže s pet vijećnika s liste HDZ-a. Bit će na nekom potezu jedino ako i kad mu ona to naredi. Koliko je pod njenom kontrolom vidi se po zahtjevu za povećanje njene plaće koji je uvrstio u dnevni red bez da je dala obrazloženje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # This is not a drilldiskriminirani građanin 2021-10-20 14:23
Citat deprimirani građanin:
Citat diskriminirani građanin:
Mislim da je situacija eskalirala i da je zrela za HITNU tematsku sjednicu gradskog vijeća.
Devčiću, ti si na potezu...
Mora da se šališ ili imaš iluzije o lošinjskoj dirigiranoj demokraciji :lol: Devčić je predsjednik gradskog vijeća milošću Ane Kučić koja raspolaže s pet vijećnika s liste HDZ-a. Bit će na nekom potezu jedino ako i kad mu ona to naredi. Koliko je pod njenom kontrolom vidi se po zahtjevu za povećanje njene plaće koji je uvrstio u dnevni red bez da je dala obrazloženje.
Niti se šalim, niti imam iluzije. Samo provociram. Naravno da je tematska sjednica potrebna, i to već sutra. Dajem priliku Devčiću da zauzme stav, ili da ga promijeni. Nije ni njemu lako.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Kriminalizacija oporbedeprimirani građanin 2021-10-20 18:56
Citat diskriminirani građanin:
Citat deprimirani građanin:
Citat diskriminirani građanin:
Mislim da je situacija eskalirala i da je zrela za HITNU tematsku sjednicu gradskog vijeća.
Devčiću, ti si na potezu...
Mora da se šališ ili imaš iluzije o lošinjskoj dirigiranoj demokraciji :lol: Devčić je predsjednik gradskog vijeća milošću Ane Kučić koja raspolaže s pet vijećnika s liste HDZ-a. Bit će na nekom potezu jedino ako i kad mu ona to naredi. Koliko je pod njenom kontrolom vidi se po zahtjevu za povećanje njene plaće koji je uvrstio u dnevni red bez da je dala obrazloženje.
Niti se šalim, niti imam iluzije. Samo provociram. Naravno da je tematska sjednica potrebna, i to već sutra. Dajem priliku Devčiću da zauzme stav, ili da ga promijeni. Nije ni njemu lako.
Devčić ne može održati tematsku sjednicu o projektu Mrtvaška ni da hoće ako mu to ne odobri gradonačelnica. A ne bi mu odobrila. Kad bi se dogodilo čudo da Devčić ipak pokuša za usvajanje dnevnog reda s temom Mrtvaška ne bi imao dovoljno ruku. Nakon što je gradonačelnica preko fejsa porekla bilo kakvu odgovornost, za buduće prosvjede dala adrese županije i lučke uprave, a za džumbus pred zgradom gradske uprave optužila "lokalne političke aktere koji koriste ljude sa stvarnim životnim problemima radi vlastitih interesa" sigurno ne bi dozvolila da njenih petero HDZ-ovaca glasaju za takav dnevni red.
Naravno da Devčiću neće pasti na pamet da se suprotstavlja gradonačelnici, ali netko iz oporbe bi morao gradonačelnicu pozvati na odgovornost zbog upravo fašističke kriminalizacije oporbe nečuvenom izjavom: "Našoj je oporbi cilj građane Lošinja držati u trajnom stanju napetosti, i za sve okrivljavati mene i Gradsku upravu. Zašto? Jer smatraju da će manipulacijama i neistinama zadobiti povjerenje građana kroz četiri godine. No, građani takve ne nagrađuju"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Nagrada za laž i manipulacijugost 2021-10-20 19:29
Citat deprimirani građanin:
Jer smatraju da će manipulacijama i neistinama zadobiti povjerenje građana kroz četiri godine. No, građani takve ne nagrađuju"
Ne bih rekao. Građani lako nasjedaju lažima i manipulacijama. Samo je pitanje tko bolje laže. Pa Ilovčani su nagradili Anu Kučić podrškom od 64 % glasova jer je bolje lagala. A da im je lagala kad ih je sa svojom svitom posjetila uoči izbora vidimo tek sada.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # stanuje li demokracija na Lošinju?Lino 2021-10-21 07:51
Možda je ne može održati, ali je svakako može sazvati. Ako ona to ne želi, onda neka sama jede svoja go*na.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Demokratura na prvom od 1000 otokaAlohtoni Otočanin 2021-10-21 10:04
Citat Lino:
Možda je ne može održati, ali je svakako može sazvati. Ako ona to ne želi, onda neka sama jede svoja go*na.
Može je sazvati, ali neće je sazvati. Ugrozio bi svoj OPG, Obiteljsko političko gospodarstvo.
Demokracija ne stanuje na Lošinju. Ana Kučić je uvela demokraturu.
Za one koji ne znaju, demokratura je diktatura u obliku nekih demokratskih procedura (izbori i sl.), oblik vladavine u nekim postkomunističk im zemljama koji u obliku demokracije nastavlja s ograničenjima sloboda tipičnima za diktature.
Na Lošinju smo izbore imali, a odmah nakon nakon izbora Kučićka je proglasila ukidanje demokratskog pluralizma rekavši da su njenom pobjedom i relativnom pobjedom HDZ-a podjele na Lošinju prestale. No kad je prosvjed Ilovčana pokazao da podjele interesa nisu prestale izvanrednim obraćanjem iz svog bunkera diktatorski je ustvrdila da je lošinjskoj oporbi cilj "građane Lošinja držati u trajnom stanju napetosti i za sve okrivljavati nju i Gradsku upravu". Na retoričko pitanje "Zašto?" to čine odgovorila je da manipulacijama i neistinama žele zadobiti povjerenje građana kroz četiri godine s ciljem da počine zločin promjene vlasti na otoku njenih djedova.
Tko poznaje povijest prepoznat će retoriku onog tipa s čaplinovski brčićima koji se takvim govorima služio kao izlikom za likvidaciju oporbe.
Kako je on običavao i gradonačelnica je svoje obraćanje zaključila jednom energičnom tvrdnjom punom samopouzdanja. Rekla je "No, građani takve ne nagrađuju" znajući da su i nju nagradili iako je u prošlom mandatu pokazivala odbojnost prema demokraciji i nesklonost poštovanju poslovničkih procedura. A da o neizvršenju izbornih obećanja ni ne govorimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Demokratsko šamaranjegost 2021-10-21 10:32
Hitleruša iz naših kala je na temu mržnje na demokraciju dobila šamarčinu i s facebook stranice Spasimo otok Ilovik:
Gradonačelnica se u svom obraćanju narodu preko Facebooka osvrnula i na „lokalne političke aktere“ kojima spočitava što, za razliku od nje, prepoznaju ljude „sa stvarnim životnim problemima“ i onda ih „koriste radi vlastitih interesa u cilju da građane drže u trajnom stanju napetosti“.
Vjerojatno gradonačelnica nije ni svjesna da Ilovčani liježu i bude se „u trajnom stanju napetosti“ čim pomisle da je ona svojim potpisom osigurala izmještanje linije Ilovik – Mrtvaška i na taj im način uništila život. Zar misli da će sad svojim „manipulacijama i neistinama“ zadobiti povjerenje građana na idućim izborima?
U slobodnoj zemlji, kakvom smatramo Republiku Hrvatsku, svatko ima pravo izreći što misli, pa čak i „lokalni politički akteri“ koji žele dati podršku mještanima Ilovika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # RHUstav 2021-10-21 10:37
Ustavno je načelo da vlast u RH proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ustav zaustavlja samovolju vlastodržacaHZ 2021-10-21 10:45
Citat Ustav:
Ustavno je načelo da vlast u RH proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
A i sama riječ "ustav" kazuje što je ustav. To je sredstvo kojim se zaustavlja samovolja nositelja vlasti na svim razinama pa i gradonačelnice Malog Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # Nije istinahranitelj tuljana 2021-10-21 11:44
[quote nCitat HZ:
Citat Ustav:
Ustavno je načelo da vlast u RH proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
A i sama riječ "ustav" kazuje što je ustav. To je sredstvo kojim se zaustavlja samovolja nositelja vlasti na svim razinama pa i gradonačelnice Malog Lošinja.
To su lijepe i plemenite riječi ali nisu istinite.
Ustav, kao uostalom i "izbori" daje narodu uvjerenje da nešto odlučuje.
Najkasnije ove i prošle godine mogli ste primjetiti da je to sve mrtvo slovo na papiru. Jer kako drugačije objasniti lockdown, prisilno cijepljenje i potvrde o slobodnom kretanju.
Ispada da je "slobodan i neovisan" narod sam sebi to nametnuo?
Jedno dugo vrijeme režim je održavao privid "slobode" i "ljudskih prava" ali više mu to nije potrebno jer kao nikada do sada vidi se da smo u šakama male skupine ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Slab ulovYo Yo 2021-10-21 14:58
Citat hranitelj tuljana:
...To su lijepe i plemenite riječi ali nisu istinite...
... Najkasnije ove i prošle godine mogli ste primjetiti da je to sve mrtvo slovo na papiru. Jer kako drugačije objasniti lockdown, prisilno cijepljenje i potvrde o slobodnom kretanju.
Slabo ti ide posao trole. Ni nakon tri sata nitko ti se nije upecao na ješku da umjesto o temi članka raspravlja o cijepljenju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # Prvo su došli po necjepljene..hranitelj tuljana 2021-10-21 16:18
Citat Yo Yo:
Citat hranitelj tuljana:
...To su lijepe i plemenite riječi ali nisu istinite...
... Najkasnije ove i prošle godine mogli ste primjetiti da je to sve mrtvo slovo na papiru. Jer kako drugačije objasniti lockdown, prisilno cijepljenje i potvrde o slobodnom kretanju.
Slabo ti ide posao trole. Ni nakon tri sata nitko ti se nije upecao na ješku da umjesto o temi članka raspravlja o cijepljenju.
Trol si jedino ti jer pokušavaš raspravu navući na mene kao autora a ne na napisano, koje nije bilo pokušaj trolanja nego tek odgovor drugom komentatoru koji je spominjao određeni suspendirani dokument.
Vezano uz cijelu ovu situaciju u Hrvatskoj i širom Europe, hej, sad barem znamo za svakog ponaosob na kojoj strani bi bio da je sada 1941... dok bi većina pokušavala biti tiho i pognute glave ne isticati se i ne propitivati pravila niti im se javno suprotstavljati ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Kad trol optužuje za trolanje ...Yo Yo 2021-10-21 16:59
"Određeni suspendirani dokument" nije tema članka. To što ga je netko spomenuo u kontekstu Kučićkinog komotnog shvaćanja prava na izražavanje mišljenja nije dovoljan razlog da se počne razglabati o lockdownu, prisilnom cijepljenju i potvrdama o slobodnom kretanju. EOD.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Nepoznavanje prava škodiIgnorantia iuris nocet 2021-10-21 19:33
Nositeljima vlasti u demokraciji koju živimo, odnosno onima koji nas zastupaju na temelju izbornih rezultata dobivenih na izborima provedenim na ustavno suspektan način, usta su puna vladavine prava i demokracije iako očito o sadržaju tih pojmova objektivno nemaju cjelovitih saznanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Bit će kako ja kažemGradonačelnica Minhauzen 2021-10-22 08:16
Ustav RH na Lošinju ne vrijedi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # Promašena usporedbadr. Noname 2021-10-22 09:12
Citat Gradonačelnica Minhauzen:
Ustav RH na Lošinju ne vrijedi.
Naslovom komentara "Bit će kako ja kažem" i sadržajem "Ustav RH na Lošinju ne vrijedi" tvrdiš da je gradonačelnica samovoljna, pa da zato Ustav RH na Lošinju ne vrijedi. To nije točno. Ustav vrijedi - u smislu da je na snazi, tj. da važi i tamo gdje ga se ne poštuje. Zbog toga je i naslov "Gradonačelnica Minhauzen" promašen. Samovolja i nepoštivanje ustava nemaju veze s literarnim likom Minhauzena na kojeg aludiraš. Jer Minhauzen je simbol preuveličavanja , a ne kršenja ustava ili samovolje. U medicini postoji sindrom po njegovom imenu: Munchausenov sindrom, teški oblik umišljenog poremećaja se sastoji od ponavljanja lažnih tjelesnih simptoma bez vanjskog podražaja; motivacija za ovakvo ponašanje je zauzimanje uloge bolesnika. Simptomi su obično akutni, dramatični i uvjerljivi te popraćeni sklonošću mijenjanja liječnika i bolnica zbog liječenja. Točan uzrok nije poznat, premda se često ukazuje na stres i graničnu osobnost...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ....NN 2021-10-22 12:10
Koliko se sjećam taj epitet si je priskrbila još tokom predizborne kampanje i tu se ništa nije promijenilo.
Sad si je samo proširila
djelovanje, odnosno opći dojam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Bolesno preuveličavanjePočasni Ilovčan 2021-10-22 12:35
Citat dr. Noname:
Jer Minhauzen je simbol preuveličavanja, a ne kršenja ustava ili samovolje.
Usporedba s Minhauzenom nije promašena. Minhauzenov sindrom sigurno ima. Pogledaj njezina obećanja u izbornom programu. Sve je preuveličano i nerealno a uz to obećava da će sve platiti EU. Pa i na zadnjim izborima je preuveličala svoje sposobnosti i obećala da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka :cry:
Znači sad treba naći i stručnu dijagnozu za samovolju. A toga ima na pretek.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Neka jedu kolačeMA 2021-10-21 12:47
Iz ponašanja gradonačelnice se jedino da zaključiti da njoj još uvijek nije jasno da svaki građanin ima pravo i obavezu kontrolrati, preispitivati i kritizirati one na vlasti, pogotovo ako utvrdi da stvari ne funkcioniraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Totalna degeneracija HDZadd 2021-10-21 13:39
Citat Alohtoni Otočanin:
Demokracija ne stanuje na Lošinju. Ana Kučić je uvela demokraturu.
To što je napirlitana posvuduša i dugogodišnji uhljeb u Gradu uspjela preuzeti lošinjski HDZ i pretvoriti ga u svoju poslugu svjedoči o totalnoj degeneraciji i odumiranju stranke. HDZ je sada još samo njeno sredstvo da se održi na vlasti usprkos pogreškama, nesposobnosti i neodgovornosti prema građanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Tko je nadležan taj je i odgovorangost 2021-10-21 12:30
Citat deprimirani građanin:
Nakon što je gradonačelnica preko fejsa porekla bilo kakvu odgovornost,
Sirota Ana pere ruke od odgovornosti za radove na Mrtvaškoj a onda Ravnatelj ŽLU Mali Lošinj kaže ‘Radovi se nastavljaju dok Grad Mali Lošinj ne kaže drugačije’. A budućii da Grad Mali Lošinj je Ana, a Ana je Grad Mali Lošinj očito ju se smatra nadležnom čak i za donošenje odluke o nastavku radova. A kao što znamo nadležnost nosi i odgovornost pa ona ne može oprati ruke od ilovčanske muke.

jadranski.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 21.06.2024 09:07
  ???
  Ovo je zapravo jako zanimljivo ali ne samo zbog GML nego sam i ja poslao skoro 20 prijava i ni jedna se nije pojavila. Prijavio sam Ustrine ali još draže mi je bilo prijaviti slučajeve pored kojih komentatori i autori prolaze ali iz nekog razloga ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom vijeću nam pričaju da borba protiv bespravne gradnje bjesni, da se upravo spremaju poslati 150 prijava na državni inspektorat, a na službenoj stranici inicijative ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za legalnost ni ne mogu biti uspješne. Tako je i na zadnjoj sjednici GV bilo po tko zna koji put govora o pošasti bespravnog graditeljstva. Na tu temu je prema ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja zvuči naprosto depresivno. Citiram je u cjelosti: Dakle, nakon gotovo tri godine od kada je znani Slovenac devastirao uvalu Studenac, a temeljem prijave mještana Sv.

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za iskazivanje interesa. Za oglas o "relaksaciji uvjeta" gradonačelnica će prema cjeniku Novog lista iskeširati 2.239,30 €. i.imgur.com/0FuTQ87.jpg ...

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje interesa za posao stanogradnje štetan za Grad.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu većinu čine zastupnici istih klubova kao i do sada, samo u nešto drugačijim omjerima. Stoga će se sve politike drage ljevičarima i koje garantiraju unaprijed zadani ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije koja je već jednom dovela do najgoreg i najkrvavijeg svjetskog rata pita se novinarka Nacionala potaknuta izbornim uspjesima desničarskih stranala. A što se ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su nam, kao njima, žene rađale djecu. Ali valjda tako treba biti, slabo i efektno treba iz umrijeti, davno je Darwin pisao o tome. Evolucija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom vjerskom biznisu

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad nije bio blizu vlasti i nikad nije sudjelovao ili donio neku odluku koja je negativno utjecala na živote Hrvata, za razliku od onih koji su ga podmetnuli... ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik Matthew Bartulica, koji je i sam 2012. u svojoj župi dobio pritužbu za "nepropisno ponašanje".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen za pedofiliju. Udruga se reklamirala i tvrdnjama da je Bartuličin otac među prvima pregledao vidioce iz Međugorja.

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti vijećnike koji su ih postavili. Prema članku 47. Poslovnika o radu GV Nakon primljenog odgovora vijećnik može na sjednici Gradskog vijeća jedanput iznijeti ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku Priskiću. S tim u vezi pročitajte komentar na volim-losinj.org/.../... (https://volim-losinj.org/politika/3075-savjetnik-koji-sjedi-na-dvije-stolice#comment-83763) ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png (http://i.imgur.com/zlcX6mc.png)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da je taj čovjek kriminalac?’

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 13.06.2024 15:30
  Čega je pametnome dosta?
  Pa dosta je, valjda, elemenata da se shvati smisao šaljivoga čina: Stephen Bartulica, dakle, nakon što je lažirao podatke u imovinskoj kartici, nakon što se pokazalo da uz otplatu dvaju kredita u njegovu kućnom budžetu može mjesečno ostati svega ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Ja 13.06.2024 10:38
  Oj hrvatska mati
  Stojim pred vama u duhu zahvalnosti prema Bogu. On je bio izvor moje snage sve ovo vrijeme, a nije bilo lako. Želim zahvaliti i svojoj ženi i djeci, i oni su primili ožiljaka, kao i ja, ali stoje na nogama, kao i ja - rekao je Bartulica kad je izišao ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Čeper 13.06.2024 09:47
  Prigodne gastro delicije
  Gradonačelnica i njen izborni tim računaju da će joj isti klijenti kupiti i treći mandat. Zato u zadnjoj godini ovoga umjesto o ispunjenju izbornih obećanja bezbrižno javlja o festivalu puhačkih orkestara, tuđem projektu gerontodomaćica (ali razdragano ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Gost 12.06.2024 19:33
  Osovina zla
  Kakve promjene kad tijekom kampanje za parlamentarne izbore predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković govoreći na zatvorenom stranačkom skupu o medijima Nacional, N1, Index, Telegram i 24 sata – govori kao o osovini zla.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Admin. 12.06.2024 17:20
  Brisanje iz uviđavnosti
  Tri uzastopne poruke imeđu 15:25 i 15:37 u razmacima od po šest minuta nisu bili pokušaji odgovora na pitanje. Obrisane su iz obzira prema ostalim eventualnim posjetiteljima ovog portala zbog tona i vjerojatne svrhe poruka, a i zbog sadržaja.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 12.06.2024 16:49
  Promptno
  Pitaš uzalud jer te admin pravi budalom i briše svaki pokušaj odgovora.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  ..... 12.06.2024 15:10
  Šta se promijenilo?
  Ne razumijem zašto lik uopće posjećuje ovu kako kaže potpuno nebitnu stranicu bez ikakvog značaja. Istina je da se o nečemu pisalo prije 10, 12, 15 godina a da se apsolutno ništa nije promijenilo ali to važi i za velike masovne medije. Šta se promijenilo ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 12.06.2024 10:24
  Tuljanova opsesivna fiksacija
  Nisi ga citirao samo ispod ovog članka. Bez puno traganja našao sam ovo s početka godine. Dva komentara u razmaku od pet minuta. Pa sad kaži da ti to nije opsesivna fiksacija :lol: volim-losinj.org/.../...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  asd 12.06.2024 10:03
  Hrvatska je važna i snažna
  Kaže Bartulica Ferari je poruka onima koji su ga zlostavljali. Poruka je onaj što ga je vozio u tom Ferariju: višestruko osuđivani kriminalac. Osuđen za pokušaj ubojstva i tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju. Pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora od ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 12.06.2024 10:01
  Navodni?
  "Navodni komentar" sam citirao ispod ovog članka nekoliko puta ali ga je svaki put admin uklonio. Jadno ali admin je svojim radom potpuno obesmislio ovu stranicu, sad je li to namjerno ili iz neznanja, to ne mogu reći. Ali svakako je na korist vladaju ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 21.06.2024 09:07
  ???
  Ovo je zapravo jako zanimljivo ali ne samo zbog GML nego sam i ja poslao skoro 20 prijava ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 13.06.2024 15:30
  Čega je pametnome dosta?
  Pa dosta je, valjda, elemenata da se shvati smisao šaljivoga čina: Stephen Bartulica, dakle ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Ja 13.06.2024 10:38
  Oj hrvatska mati
  Stojim pred vama u duhu zahvalnosti prema Bogu. On je bio izvor moje snage sve ovo vrijeme ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Čeper 13.06.2024 09:47
  Prigodne gastro delicije
  Gradonačelnica i njen izborni tim računaju da će joj isti klijenti kupiti i treći mandat. Zato ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Gost 12.06.2024 19:33
  Osovina zla
  Kakve promjene kad tijekom kampanje za parlamentarne izbore predsjednik HDZ-a i premijer ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Admin. 12.06.2024 17:20
  Brisanje iz uviđavnosti
  Tri uzastopne poruke imeđu 15:25 i 15:37 u razmacima od po šest minuta nisu bili pokušaji odgovora ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 12.06.2024 16:49
  Promptno
  Pitaš uzalud jer te admin pravi budalom i briše svaki pokušaj odgovora.
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  ..... 12.06.2024 15:10
  Šta se promijenilo?
  Ne razumijem zašto lik uopće posjećuje ovu kako kaže potpuno nebitnu stranicu bez ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 12.06.2024 10:24
  Tuljanova opsesivna fiksacija
  Nisi ga citirao samo ispod ovog članka. Bez puno traganja našao sam ovo s početka godine. Dva ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  asd 12.06.2024 10:03
  Hrvatska je važna i snažna
  Kaže Bartulica Ferari je poruka onima koji su ga zlostavljali. Poruka je onaj što ga je ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 12.06.2024 10:01
  Navodni?
  "Navodni komentar" sam citirao ispod ovog članka nekoliko puta ali ga je svaki put admin ...