Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

Korisnička ocjena:  / 14
LošeNajbolje 

ilovik Kao zvučna kulisa nastupa malološinjske gradonačelnice u završnici prosvjeda Ilovčana dobro bi poslužila glazba uz nekad popularnu pjesmu sa stihom laži, laži, laži me, ti me lažeš najbolje. Pri kraju gotovo dvosatnog skupa okupljenim građanima i televizijskim djelatnicima gradonačelnica se ukazala u pratnji dvoje svojih najodanijih pobočnika, da bi već na početku performansa ustvrdila je da su neki od govornika iznijeli čitav niz laži i kleveta. Tko i što je lagao i čime je oklevetana nije navela, pa je njeno uvredljivo  obraćanje građanima prekidano uzvicima negodovanja, zvižducima i spontanim skandiranjem riječi lažeš, kradeš, bando ...

Iako su svi prozori na prvom katu zgrade bili zatvoreni, za razliku od otvorenih prozora na drugom katu gdje stoluje županijska i državna administracija, pa se službenike moglo vidjeti kako prate zbivanja, gradonačelnica je vjerojatno naćuljenih ušiju skrivena pod prozorom pažljivo slušala govornike. Nakon neobrazložene tvrdnje da se na skupu laže i da ju se kleveta nastavila je s bezobraznim vrijeđanjem, a vrhunac bezobrazluka i cinizma bilo je njeno smijanje, cerekanje te pljeskanje prosvjednicima dok su skandirali lažeš, lažeš. Ciničnim pljeskanjem i cerekanjem prosvjednicima je iskazala svoj stav prema njima i njihovim zahtjevima – smiješni ste i nebitni ste. Pokazala je da nema ni trun razumijevanja za učenicu koja je govorila da se i dalje želi baviti sportom, družiti s lošinjskim vršnjacima i odlazit u kino. Nije ju dirnula ni sudbina branitelja, onkološkog bolesnika, kome je ugrožena dostupnost nužne zadravstvene skrbi o čemu je potresno govorila zabrinuta i uplašena supruga. Nisu ju dotakle ni riječi i suze starijih povratnika iz Amerike koji na Iloviku žele provesti svoje umirovljeničke dane bez straha hoće li na vrijeme moći doći do bolnice. Pokazala je da je ne zanimaju brige i strahovi ostalih Ilovčana zbog toga što ih se nepromišljenim odlukama bespotrebno udaljilo od Lošinja za desetak milja i za desetak godina unatrag. No za Filipa Baliju i investiciju pokazala je veliku brigu. Predizborni „fokus na mala mjesta" nakon dobivenih izbora preusmjerila je na velike investicije (Mrtavška, Matalda...).

Politiziranje ili haluciniranje
Govor gradonačelnice na skupu dovodi u nedoumicu razumije li ona što Ilovčani žele i zašto se uopće bune ili se pak samo pravi da ne razumije. Organizatore i prosvjednike je optužila za politiziranje skupa zanemarujući činjenicu da je na Ilovku na zadnjim izborima dobila dvije trećine glasova. Legitimnu borbu Ilovčana protiv ugrožavanja njihove egzistencije na zakonom dopušten način pogrdno proglasiti politiziranjem može samo politikant, osoba koja se bavi dnevnom, neposrednom politikom bez širih pogleda i vizija, a radi vlastite koristi. Alternativna tumačenja tog njenog čina spadaju u sferu psihijatrijske dijagnostike. No teško je vjerovati da gradonačelnica ne zna da je politiziranje pogrdan izraz za lukavo, smišljeno, proračunato i podmuklo bavljenje politikom. Prosvjednici su shvatili da ih vrijeđa pa su je zbog toga izviždali. Nisu nasjeli ni na laž kako je željela biti na skupu kojom je započela svoj govor. Jer da je to zaista željela mogla se samo spustiti kat niže i pridružiti prosvjednicima. Iako u vrijeme kad je ovaj prosvjed završio gradonačelnica obično tek dolazi na posao, tog dana je u svom uredu bila i prije početka prosvjeda. Razgovarala je s novinarama ispred zgrade, a kad su Ilovčani krenuli s Vele rive uzmakla je na rezervni položaj u svoj ured.

Dakle, da je željela biti na prosvjedu mogla je biti. Laž joj je poslužila samo za ležerno započinjanje govora kako bi pokazala da ju prosvjed pod njenim prozorom nije uzdrmao.

Ironija sudbine
Ona koja za svoje političke i protokolarne potrebe iskorištava i zloupotrebljava (tuđu) djecu spočitnula je prosvjednicima da iskorištavaju svoju djecu, iako zna da se radi o učenicima koji su na svojo koži osjetili štetne posljedice njenih odluka. Očito ne shvaća da i učenici imaju izgrađene stavove i da ih imaju snage i razloge javno iznositi. Budući da oko sebe nema ni odrasle osobe spremne iznositi svoje stavove vjerojatno ne može shvatiti, a ni prihvatiti da stavove mogu imati djeca. A kad djeca/učenici još i javno izreknu svoje stavove njoj je jedino logično objašnjenje da su izmanipulirani.

No prilično je ironično po njenu zlobnu optužbu – a i nju samu – da prosvjednici zloupotrebljavaju djecu, što je jedna od govornica na prosvjednom skupu bila i učenica Tončica Matas. Novi List je 13.12.2012. godine izvještavao o otvaranju mula na Mrtvaškoj kojim se omogućilo da privremena veza Ilovik–Mrtvaška postane državna brodska linija. Tada je, kako navodi Novi List, riva otvorena šetnjom ministra i gradske vlasti u pratnji dvije djevojčice – jedna od njih bila je tada šestogodišnja Tončica Matas.

Sadašnja gradonačelnica bila je i tada u vrhu lokalne vlasti, zamjenica gradonačelnika. No tada joj nije palo na pamet prigovoriti na zloupotrebi djece. Ali kad nakon devet godina to isto dijete sudjeluje u prosvjedu zbog ukidanja državne linije gradonačelnica to proglašava zloupotrebom djeteta.

Za Anu Kučić kao dogradonačelnicu Tončica Matas sa šest godina kad se linija uvodila nije bila manipulirana, a Tončica Matas sa petanest godina kad se linija ukida za Anu Kučić kao gradonačelnicu je ista Tončica Matas – izmanipulirana! Ako ovo nije primjer gradonačelničine demagogije utemeljene na uvjerenju o slabom pamćenju javnosti vjerojatno se radi o onome o čemu je govorio Broj 1 iz stripova Alan Ford – gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem.

Tako je s Tončicom Matas voljom gradonačelnice zatvoren cijeli krug. Prije devet godina je svjedočila početku plovidbe državne linije 311 da bi danas svjedočila njenom prekidu na neodređeno vrijeme. Prema zlobnoj tvrdnji gradonačelnice kao šestogodišnje dijete Tončica Matas bila je izgrađena, samosvjesna osoba kojom političari ne manipuliraju, a devet godina kasnije Tončica Matas je dijete kojom politikanti manipuliraju. Pitanje nema li gradonačelnica sreće s razmišljanjem ili politikantski manipulira javnošću ostavimo otvorenim do kraja njenog mandata.

Za kraj da se vratimo na bitno – o projektu luke Mrtvaška. U Strategiji prometnog razvoja Republike Hrvatske (2017.-2030.) o luci Mrtvaška nema niti slova. Grad Mali Lošinj nije, a morao je, izradio ni usvojio UPU 28 – Urbanistički plan uređenja luke Mrtvaška. Ne postoji niti jedna predstudija, a kamoli studija izvodivosti ili isplativosti ove investicije. Ni lokalna samouprava, a ni stanovnici o projektu nisu imali prilike reći ni jednu riječ. Projekt (trajektne) luke Mrtvaška očito je smislio ambiciozni ravnatelj lučke uprave Mali Lošinj, no njena upotrebna vrijednost bit će kao i vrijednost poslovičnih mostova koji vode od nikud nigdje.

Primarna funkcija ovog projekta nije ono što su nam recitirali političari nego povlačenje novaca iz EU kako bi ostao neutrošen i kako bi se političari HDZ-a i SDP-a mogli medijski eksponitrati hvaleći se velikim investicijama iz EU sredstava. Budući da su to glavni kriteriji prema kojima političari žele da ih se procjenjuje, a zakonitost, promišljenost, svrha i utjecaj projekta na život građana sporedni, projekt Mrtvaška će unatoč prosvjedu ići dalje. Pa makar iselio i zadnji Ilovčan.

ilovik

Komentari: 

025 # Važnostgost 2021-10-13 13:39
Sve vrijeme je bila u uredu. Dogovarala je izbornu skupštinu HDZ-a s Nedićem i Volarićkom. A tek kad je sve dogovoreno izišla je s tjelohranitelji ma pred prosvjednike. Zna ona što je važnije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # .................. 2021-10-14 14:55
....dal' ima osnove da se tuži grad Lošinj ili lučka uprava,županija ???Jer ovo nije humano šta se radi???Jedna kolektivna tužba???Samo u 4-5mj. zbog Mrtvaške gubim cc.30-50 000 kn.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # FilipIdijot 2021-10-14 15:47
Za sat i pol iz Mrtvaške sam bio na Krku.Sada za sat i pol sam u Lošinju!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # ...... 2021-10-13 14:53
Citat gost:
Sve vrijeme je bila u uredu. Dogovarala je izbornu skupštinu HDZ-a s Nedićem i Volarićkom. A tek kad je sve dogovoreno izišla je s tjelohraniteljima pred prosvjednike. Zna ona što je važnije.
Neće mi nikada biti jasno kako tih par poglavara iz HDZa ima obraza pojaviti se pred ljudima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # nulta stopa tolerancije za poštenjeZZ 2021-10-13 15:33
Citat ...:
Citat gost:
Sve vrijeme je bila u uredu. Dogovarala je izbornu skupštinu HDZ-a s Nedićem i Volarićkom. A tek kad je sve dogovoreno izišla je s tjelohraniteljima pred prosvjednike. Zna ona što je važnije.
Neće mi nikada biti jasno kako tih par poglavara iz HDZa ima obraza pojaviti se pred ljudima
A tko kaže da imaju obraza? HDZ je stranka korupcije i kriminala. HDZ je prva politička stranka u Hrvatskoj koja je osuđena za korupciju. Doznalo se i kako je HDZ imao „crne fondove“ i višemilijunske neprijavljene donacije.
Više o tome na ovom linku:
www.index.hr/.../2248356.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # neprijavljene donacijeasd 2021-10-13 15:45
Citat ZZ:
Doznalo se i kako je HDZ imao „crne fondove“ i višemilijunske neprijavljene donacije.
Više o tome na ovom linku:
www.index.hr/.../2248356.aspx
Pogledaj izvješća o donacijama Ane Kučić i lošinjskog HDZ za prošle izbor pa usporedi sa cijenama oglašavanja, izrade video spotova, đireva s Jurkotićem, tiska, putovanja i t.d. pa ćeš vidjeti da je moralo biti neprijavljenih donacija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Tajne donacije za javno hvalisanjegost 2021-10-13 17:01
Citat asd:
Citat ZZ:
Doznalo se i kako je HDZ imao „crne fondove“ i višemilijunske neprijavljene donacije.
Više o tome na ovom linku:
www.index.hr/.../2248356.aspx
Pogledaj izvješća o donacijama Ane Kučić i lošinjskog HDZ za prošle izbor pa usporedi sa cijenama oglašavanja, izrade video spotova, đireva s Jurkotićem, tiska, putovanja i t.d. pa ćeš vidjeti da je moralo biti neprijavljenih donacija.
Kučić je prijavila troškova 65.598,70 kuna a donacija 65.601,95 kuna. A tisak samo jedne duple stranice (duplerice) u Novom listu košta 52.166,40 kn. Sadržaj tzv. nativnog oglasa (da izgleda kao novinarski članak, a nije nego je oglas) plaća se posebno. Oglas u Nacionalu sa slikom poze na logeru je vjerojatno koštao isto ako ne više, a na fejsu je imala 14 režiranih reklamnih videospotova. Da ne računamo Jurkotićeve emisije Đir i Đir akademija. Nacional je o Jurkotićevom biznisu objavio članak s naslovom Emisija “Đir” vjerojatno utržila preko milijun kuna naplaćujući sadržaj u kojem se gradonačelnici i načelnici hvale uspjesima. A tko je gledao Anino hvalisanje i prenemaganje pričat će unucima.
www.nacional.hr/.../
Pročitajte i članak Uhljebi spiskali više od milijun naših kuna da bi se o njima snimale lijepe emisije u kojem se navodi što su uhljebi dobili za naše novce.
www.index.hr/.../2272509.aspx
Na spisku mušterija je i Mali Lošinj. Tko tvrdi da Ana Kučić i HdZ nisu primali tajne donacija taj ne zna računati ili je HDZ-ovac na usluzi gradonačelnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Svi su oni isti, ovi gore su im uzorNN 2021-10-13 19:39
Sada je službeno: HDZ je opljačkao državu
www.index.hr/.../2310629.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # !!!!!! 2021-10-13 16:34
Danas je po drugi put, ovaj put pravomoćno presuđeni da je HDZ zločinačka organizacija. Mora da su Ana i Ante ponosni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2710 # BelanichJohn 2021-10-13 18:33
Ne znuam ki je vo pisal članak ali me se pari da je napisal,Arsen Mujagić ki priča štorije o gradonačelnici i koliko je dužan HDZ kemu je danas donesena presuda da su dužni 3,5 milona kuni,ali migdji nisam vidil da je niki napisal koliko je dužan Arsen Mujagić?Koliko ja znuam on je dužan toliko da brojevi ne stanu na kalkulator koji ima 12 znamenki.Tako da bi jua rekal,muc ne rovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # #-#-#gost 2021-10-13 19:39
Citat John:
Tako da bi jua rekal, muc ne rovi.
Neka si ti njemu rekao, ali trebaš znati da netko tko je dužan time ne gubi pravo da govori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
234 # GiadrosichMery 2021-10-13 20:25
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ??? 2021-10-13 20:49
Citat Mery:
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
A po kojem zakonu moliću ljepo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
235 # .......Mateja 2021-10-13 20:56
Citat ?:
Citat Mery:
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
A po kojem zakonu moliću ljepo?
Moralnom a i osnovna pristojnost nalaže tako.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Zakon šutnje?? 2021-10-13 21:05
Citat Mateja:
Citat ?:
Citat Mery:
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
A po kojem zakonu moliću ljepo?
Moralnom a i osnovna pristojnost nalaže tako.
Moral i pristojnost nalažu svakome od nas da digne glas protiv ovog zla što ga rade našim sugrađanima na Iloviku. A ni gradonačelnica nije mučala dok je njen ćaća dugovao gradu pa zašto bi Mujagić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # .....gost 2021-10-18 09:46
Citat ?:
A ni gradonačelnica nije mučala dok je njen ćaća dugovao gradu pa zašto bi Mujagić.
Ne muči ona ni sada kad je Grad u dugovima do grla nego reve o velikim uspjesima. Ali o šoldima od prodaje zgrade muči ka riba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Revanje živopisne gradonačelnicegost 2021-10-13 21:30
Citat Mery:
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
Nije ni ona mučala nego revala kad je Telegram provalio priču o dugovima njenog oca i brata:
Živopisna HDZ-ova gradonačelnica ne čini ništa da se gradu vrati 21,6 milijuna kn. Među dužnicima su i njezin tata i brat
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Trolanje za Anu "po domatju"Calabrone 2021-10-14 13:40
Citat gost:
Citat Mery:
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
Nije ni ona mučala nego revala kad je Telegram provalio priču o dugovima njenog oca i brata:
Živopisna HDZ-ova gradonačelnica ne čini ništa da se gradu vrati 21,6 milijuna kn. Među dužnicima su i njezin tata i brat
telegram.hr/.../...
Tri dana uoči izbora za šefa lokalnog HDZ-a klijenti, pajdaši i partijske kolege Ane Kučić pokušavaju na sve načine ušutkati kritičare njenog lika i (ne)djela. A najgluplji pokušaja je zahtjev da se "muči" i ne "reve" ako si u dugovima. Takvo što ne usudi se uvjetovati čak ni Plenković, alergičan na kritiku kao i Ana Kučić, jer zna da je 90 % građana Hrvatske u dugovima do grla. Pa i sama država je dužna i Bogu i Vragu da će i vaši praunuci vraćati dugove.

Dugovi autora ovog članaka su njegova privatna stvar i stvar povjerilaca koja se razrješuje u pravnom postupku, ali njegovo dugovanje bilo kome ne može mu oduzeti pravo da "reve" kako bi to voljeli Belanich — John, Giadrosich — Mery i Mateja. Koji pišu "po domaću" da bi sugerirali kako domaći brane "ponosnu Puntarku" na otoku "njenih djedova".

No istup gradonačelnice na prosvjedu nije privatna, nego javna stvar i tiče se svih građana Malog Lošinja - a zahvaljujući televiziji i drugim medijima poprimio je širi značaj - a razrješuje se u demokratskom postupku. Dok su oštećeni građani uredno organizirali i prijavili prosvjed, govornici obrazložili razloge prosvjeda i istaknuli prigodne parole, gradonačelnica je zamjerila što je to - kako je rekla -"politički intoniran skup". Zviždanje koje se razleglo nakon tih riječi bilo je zasluženo, jer magistra ekonomije je izvalila nečuvenu glupost. Naime, nema prosvjednog skupa koji bi bio nepolitički!

Komentare "po domaću" kao i ostale kojima se podržava nedemokratsko ponašanje predsjednice lokalnog ogranka stranke koja od demokracije ima samo riječ "demokratska" obilježavaju neke zajedničke osobine, no među njima se ističe zajednički cilj. Na stranu nepismenost, nesuvislost, slabo prikriveni bijes zbog nemoći da se ušutkaju kritičari, cilj im je odvlačenje pozornosti od neupitne opravdanosti kritika i preusmjeravanje na problematičnu osobnost kritičara.

Jer činjenice o skupu i o nedemokratskoj reakciji Ane Kučić na njega proširili su se zahvaljujući medijima kao požar.

U pravi trenutak: Nekoliko dana uoči nedjeljnih demokratskih izbora za čelnika ogranka vladajuće strane s jednim jedinim kandidatom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Licemjerno preseravanjegost 2021-10-14 14:57
Najviše mi se zgadila zbog licemjernog preseravanja s lažnom brigom za djecu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Djeca u prvom planuDomestos 2021-10-15 09:00
Citat gost:
Najviše mi se zgadila zbog licemjernog preseravanja s lažnom brigom za djecu.
A kad je prije devet godina jedan ministar prošetao po Iloviku s dvije djevojčice, četverogodišnjo m Ivanom Dabo i šestogodišnjom Tončicom Matas Ana Kučić, tada dogradonačelnic a, nije digla svoj glas u ime civilizacije niti je prosvjedovala protiv isticanja djece u prvi plan. Radila je ono što rade fikusi - šutjela je.


Ilovik – Mrtvaška postat će nova državna brodska linija Novi list: volim-losinj.org/.../...

A sada kad je svojom površnošću i nepromišljenim odlukama ozbiljno ugrozila djecu prigovara što je ista Tončica Matas, sada devet godina starija prosvjedovala pred gradskom upravom: "Dvije godine treniram kickbox, a sada ne mogu na treninge, ne mogu se viđati s prijateljima i ići u kino. Ne znam hoću li sljedeći dan moći u školu. Mi ilovačka djeca želimo ostati na Iloviku, ići preko Mrtvaške, kao i dosad. Jedino tako možemo imati normalno djetinjstvo. Nemojte nam uništiti pravo na djetinjstvo" (citirano s portala otoci.net.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Šutnja je (za lopine) zlatogost 2021-10-15 10:28
Citat Mery:
Neka naprvo ploti dugove, pa onda neka štenta, a dok ni plotil debiti, neka muci i ne reve
Jer kako netko reče, Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Kad je Bog djelio pamet John je spavaogost 2021-10-13 21:16
Uzjogunili se Anini trolovi. Ništa o članku! Ne čitaju članak već samo tko piše. A o bistrini i logici trolova koji nemaju sreće sa razmišljanjem kao i njihova šefica je ovaj Sušćan koji ne zna tko je pisao članak ali mu se čini da ga je pisao Arsen Mujagić koji se potpisao ispod članka. Anonimni trol ne zna tko je pisao članak koji je potpisan pod vlastitim imenom ali mu se čini da ga je napisao potpisani autor.
Logika poput u članku opisane logike gradonačelnice da je htjela biti na skupu na kojem nije željela biti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 0 # Đeni iz Hoboken....... 2021-10-13 21:46
Kako je lijepo gledati i čitati kako netko pali vatru i na to se nekolicina pametnih upeca, i stručno komentiraju i vrijeđaju gradonačelnicu. A tu je pitanju samo dvije ili tri osobe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Službeno vrijeđanjegost 2021-10-14 06:35
Ako je netko zapalio vatru to je gradonačelnica. Nitko nije nju izvrijeđao kao što je ona izvrijeđala prosvjednike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # laži laži laži miGigi iz Kanade 2021-10-14 07:06
Samoživa gradonačelnica vrijeđa građane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ...Marija sa Suska 2021-10-14 07:17
Ana, odi ća
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # »... ne bavimo se politikom ....«Administrator 2021-10-14 08:50
Za oni koji ne koriste Facebook objavljujemo video uradak sa FB stranice grupe SOS - Spasimo otok Ilovik objavljen jučer po poruci
Stanovnici Ilovika u borbi za luku Mrtvaška, uz puno dobre volje volontera, malo stare tehnike iz Ilovačkih restorana, te pomoći slučajnih turista i dobrih ljudi iz Malog Lošinja, oformili su otočki kanal ILOVIK TV. ILOVIK TV će, dok traje naša borba za Mrtvašku, služiti predstavljanju problematike otoka Ilovika. Svakih tjedan, na našoj FB stranici #SPASIMOILOVIK ćemo objavljivati priloge koje izražavaju nas otočni stav prema otimanju Mrtvaške.
Ljubazno Vas pozivamo, da danas u 20:00 sati pogledate naš prvi prilog sa naslovom: "Gradonačelnica ".


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # la la lendAbel 2021-10-14 09:45
njoj je sve ovo la la lend, zar ta žena nema ni malo srama?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Najbolji mali grad za velika s*anjaKibic 2021-10-14 10:17
Citat Abel:
njoj je sve ovo la la lend, zar ta žena nema ni malo srama?
Bestidnost je njena osobina kojom je ponovno postala gradonačelnica, a uz iskazanu beskrupuloznost kojom je postigla da bude jedini kandidat ostat će i predsjednica ogranka osuđene krim-organizaci je. A treba biti zaista bestidan da se u jeku skandala oko pogoršanja uvjeta života Ilovčana javiš na natječaj za titulu najboljeg malog grada u zemlji za život i poslovanje. Natječaj provodi portal gradonačelnik.h r koji za novac hvali uspjehe gradonačelnika (nešto kao Jurkotić sa svojim "đirevim"). Jučer je velikim naslovom objavio
Mali Lošinj i ove godine u dvostrukom finalu – bore se za titulu najboljeg malog grada u zemlji za život i poslovanje
Članak započinje prepričanim tekstom brojnih Aninih lažnih intervjua s istim propagandnim sadržajem po raznim medijima"Mali Lošinj najveći je grad na hrvatskim otocima, grad koji, iako je otočna sredina, ima veliki broj djece i mladih, ali i mladih obitelji, gospodarstvenik a i poljoprivrednik a o kojima, uz sve velike investicije, vodi računa…, a propozicije natječaja su takve da ih je lako lažirati. Pobjedu će odnijeti onaj tko još nije, a spreman je platiti cijenu. Ana Kučić je sigurno spremna.
Ovo joj je predložak za štancanje svojih lažnih intervjua kojeg nije sama složila
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # ... živit tamo na Punta Križu ...gost 2021-10-14 10:37
Citat Kibic:
Ovo joj je predložak za štancanje svojih lažnih intervjua kojeg nije sama složila
novilist.hr/.../...
Netko tko ovako govori sigurno nije dobar ni u pismenom izražavanju :sad:
"Sasvim sigurno mi danas, isto tako, mi smo razgovarali o tome sa izrađivačem i mi danas sigurno nemamo dostatnog prostora da sutra napravimo jedno naselje i sad zbrinemo sve, daj Bože da dođe šesto ljudi radit, živit tamo na Punta Križu, ne samo da ćemo otvarati pred saziv gradskog vijeća, davat prijedlog za izmjenama i dopunama naše prostorne planske dokumentacije. Ako zapravo budemo imali taj problem. Daj Bože da imamo taj problem jer danas imamo problem financiramo rad dućana u Punta Križi, na Beleju, na Susku, na Unijama. Sufinanciramo rad pošte jer i pošta se zatvara u Nerezinama, u ovim malim mjestima odavno nema." Iz transkripta govora "kojim je začarala gradsko vijeće"
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ...Nisam odavde 2021-10-14 10:53
Jel to taj venecijanski hrvatski dijalekt?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Mrtvaška nema alternativuJosip 2021-10-14 11:10
Treba problem dignuti na sljedeću razinu, npr. organizirati prosvjed na riječkom Korzu, ako bude trebalo i u Zagrebu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Vaš izborrobert 2021-10-14 16:13
Što Vam je ona kriva pa sami ste je izabrali. :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Kriva.......... 2021-10-15 13:14
.....što brod vozi u Lošinj...plaća brod...plaća Tijana...plaća katamaran...pla ća gumenjak....izd ala Ilovčane.....da ih je branila Mrtvaška bi ostala otvorena....što je najjeftinijije riješenje.....a ovako najskuplje riješenje za Ilovik i za Lošinj......
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # poznati likjurkan 2021-10-15 13:20
Već davno sam rekao da je nesposobna i nekompetentna. Ali lagati, e tu smo s njom prvi među milijun otoka. Ilovčani su se uvjerili na svojoj koži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
73 # Silahranitelj tuljana 2021-10-15 13:52
Koliko komentara...ali već sam bio danas na #2 pa ne trebam čitati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # pitanjeivan simičić 2021-10-17 20:39
Ja bi postavio jedno pitanje Hranitelju tuljana Ivici Periću Filipu Baliji Ani Kučić Krstašu i svima ostalima koji znaju sve o Iloviku bolje nego mi.Molim Vas gospodo da mi objasnite zašto linija nemože na Mrtvašku a tamo nema ni kariole a kamoli kakvih radova i strojeva ?Neznam možda tamo rade nekakvi nevidljivi radnici,nemam pojma.Molim objasnite mi kad već sve znate da i ja znam.Hvala na odgovoru !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Nuhranitelj tuljana 2021-10-18 08:11
Citat ivan simičić:
Ja bi postavio jedno pitanje Hranitelju tuljana Ivici Periću Filipu Baliji Ani Kučić Krstašu i svima ostalima koji znaju sve o Iloviku bolje nego mi.Molim Vas gospodo da mi objasnite zašto linija nemože na Mrtvašku a tamo nema ni kariole a kamoli kakvih radova i strojeva ?Neznam možda tamo rade nekakvi nevidljivi radnici,nemam pojma.Molim objasnite mi kad već sve znate da i ja znam.Hvala na odgovoru !
Meni ili komentatori koji se naziva Tuljana a naslov komentara uvijek mu je "Hranitelj".
Jer ja s ovim veze nemam, niti se baš javljam jedino što sam upozorio Ilovčane da paze tko im je pružio ruku "da pomogne", da to ne bi bili ljudi koji njihov problem iskorištavaju za vlastitu promociju ili ljudi za koje mnogi vjeruju da su spriječili promjenu vlasti tako da su velik dio nezadovoljnika uputili na kandidata koji zapravo nije oporbeni i tako pomogli "Ani".
Podrška stanovnicima Ilovika, a kakvo je stanje danas na gradilištu ne znam, jer ne idem tamo često, ja moram raditi, nisam korisnik proračuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tko o čemu, tuljan o sebigost 2021-10-18 09:07
Citat hranitelj tuljana:
jedino što sam upozorio Ilovčane da paze tko im je pružio ruku "da pomogne", da to ne bi bili ljudi koji njihov problem iskorištavaju za vlastitu promociju ili ljudi za koje mnogi vjeruju da su spriječili promjenu vlasti tako da su velik dio nezadovoljnika uputili na kandidata koji zapravo nije oporbeni i tako pomogli "Ani".
Jel ima neko da govori tuljanski pa da mi prevede što je hranitelj rekao? I još - nevezano uz temu dodaje - "kakvo je stanje danas na gradilištu ne znam, jer ne idem tamo često, ja moram raditi, nisam korisnik proračuna". Nije ga briga što baš svi korisnici nisu zasjeli u ministarske, saborske, ravnateljske i druge povlaštene fotelje pa da ne moraju raditi. Samo da istakne svoju anonimnu osobu kao poštenog neproračunskog djelatnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # proučite Zakonmarsovac 2021-10-18 09:08
Komentar na Domestos:na slici se lijepo vidi da tu djecu u naručju nose njihovi roditelji što je po Zakonu dozvoljeno(a ne da djeca samostalno nastupaju u prosvjedu) i slika pokazuje da tada nije bio prosvjedni skup već proslava katoličkog blagdana "Petrova"zaštit nika Ilovika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ispravak netočnih navodaDomestos 2021-10-18 09:16
Citat marsovac:
Komentar na Domestos:na slici se lijepo vidi da tu djecu u naručju nose njihovi roditelji što je po Zakonu dozvoljeno(a ne da djeca samostalno nastupaju u prosvjedu) i slika pokazuje da tada nije bio prosvjedni skup već proslava katoličkog blagdana "Petrova" zaštitnika Ilovika.
To nije bila proslava katoličkog blagdana nego vrlo svjetovna proslava kraja radova na proširenju rive i produljenju pristanišnog mula na Iloviku. A na slici se lijepo vidi da djecu ne nose njihovi roditelji nego političari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Pro et contra

  EdwardPep 18.10.2021 22:42
  Serial Number For Newblue Titler Pro
  TyncSlalayPrewP earf cdn.thingiverse.com/.../... (https://cdn.thingiverse.com/assets/5f/39/b8/28/c3/melifilbe21.html:) ...
   
 • Tko je jamio?

  EdwardPep 18.10.2021 22:30
  fondamenti di biologia molecolare allison pdf download
  TyncSlalayPrewP earf thingiverse.com : cdn.thingiverse.com/.../...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  gost 18.10.2021 17:33
  Režija spontanosti
  A olakšala je posao svom nosaču blesimetra. Za predizborne spotove kraj logera za koje ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  Vidjelica 18.10.2021 17:23
  ...
  Nema redovitih obraćanja, postoje samo redovita ukazanja na riječkom Korzu.
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  Vidjelica 18.10.2021 17:19
  Ukazanje
  Ona bi da nam se obrati danas točno u 18 sati. Pa obrati se kad god hoćeš, ne misliš valjda ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  Gost Deluxe 18.10.2021 17:17
  Izvanredno obraćanje
  Gradonačelnica preko fejsa poručila: Danas u 18.00 sati na ovoj Facebook stranici pogledajte ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  diskriminirani građanin 18.10.2021 14:11
  ....
  Nastavit će raditi predano na način kako je u nepuna 3 mjeseca novog mandata predano prevarila ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  Liječeni HDZ-ovac 18.10.2021 12:45
  A što će nastaviti kad nisu ni započeli?
  I mene žalosti ova politički intonirana poruka, kao što je gradonačelnicu žalostio politički ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  ZT 18.10.2021 10:47
  Cirkusko puštanje balona
  Kad ovakav uvredljiv izraz nepovjerenja dvije trećine članova slavi cirkuskim puštanjem ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  Kibic 18.10.2021 10:19
  Službena razdraganost bez temelja
  Ali taj bijedni rezultat glasanja je nije omeo da na fejsu HDZ Mali Lošinj ushićeno objavi ...
   
 • Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

  gost 18.10.2021 09:46
  .....
  Ne muči ona ni sada kad je Grad u dugovima do grla nego reve o velikim uspjesima. Ali o ...
   
 • Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

  Domestos 18.10.2021 09:16
  Ispravak netočnih navoda
  To nije bila proslava katoličkog blagdana nego vrlo svjetovna proslava kraja radova na ...
   
 • Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

  marsovac 18.10.2021 09:08
  proučite Zakon
  Komentar na Domestos:na slici se lijepo vidi da tu djecu u naručju nose njihovi roditelji što ...
   
 • Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

  gost 18.10.2021 09:07
  Tko o čemu, tuljan o sebi
  Jel ima neko da govori tuljanski pa da mi prevede što je hranitelj rekao? I još - nevezano ...
   
 • Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

  hranitelj tuljana 18.10.2021 08:11
  Nu
  Meni ili komentatori koji se naziva Tuljana a naslov komentara uvijek mu je "Hranitelj".
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  Kibidabi 18.10.2021 07:47
  Predsjednica manjine
  65 posto članova nije glasalo da im simpatizerka HDZa bude predsjednica.
   
 • Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

  ivan simičić 17.10.2021 20:39
  pitanje
  Ja bi postavio jedno pitanje Hranitelju tuljana Ivici Periću Filipu Baliji Ani Kučić Krstašu ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  gost 17.10.2021 13:51
  Ima se - može se ...
  HDZ ima novaca za vratiti 14,6 milijuna kuna, a kažnjen je s 3,5 milijuna kuna zbog političke ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  De Generic 17.10.2021 13:27
  Beskrajna petlja pljačke
  Plenković o presudi HDZ-u: “NISMO KRIMINALNA ORGANIZACIJA, PLATIT ĆEMO, IMAMO NOVCA”. Ispada ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  Tovar 17.10.2021 11:50
  .....
  Govorancije su bile na skupštini. Ali da... Izbori su pod dojmom pobune Ilovčana i presude ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  gost 17.10.2021 11:11
  Minusi bez pluseva
  Zanima me govorancija koju će A.K. održati članstvu da ju izaberu za predsjednicu. Uspjehom ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  hombre 17.10.2021 10:53
  Crni fond izborne promidžbe
  Ako je cijela stranka presudom označena kao kriminalna organizacija to je i njezin ogranak ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  gost 17.10.2021 10:20
  Neosjetljivost nosoroga
  Izborom Ane Kučić za predsjednicu GO HDZ Mali Lošinj preostalo članstvo vladajuće stranke će ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  gost 16.10.2021 16:47
  Kad oporbenjak postane štitonoša
  Otkad nije u oporbi Devčić više ne cjepidlači oko poslovničkog reda. Ana je uz prijedlog ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  ..... 16.10.2021 16:08
  .....
  Nije ni njenom ocu bilo lako, 12 godina je studirala, pa ju je morao kod sebe zaposliti, a ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  gost 16.10.2021 14:37
  Kultura debelokožnosti
  Debljina kože na licu cjeni se u HDZu puno više nego poštenje, pravednost i druge kršćanske ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  Domestos 16.10.2021 11:31
  Sociopatija ili autizam?
  Je li to do stranke ili je stranka takva zbog članstva, ali pod vodstvom Ane Kučić i njenih ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  gost 16.10.2021 09:28
  Laku noć demokracijo ...
  ... kako u lošinjskom HDZ-u tako i u Gradskom vijeću s pet ropski poslušnih HDZ-ovaca + ...
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  Sada je i službeno 16.10.2021 09:15
  Kako god
  i.imgur.com/53OrQIt.jpeg (http://i.imgur.com/53OrQIt.jpeg)
   
 • Unutarstranačko prenemaganje i uzurpacija javnog prostora

  Tovar 16.10.2021 08:26
  Fuj - politika!
  Mislim da je gradonačelnica malo zbunjena (ako nije poremećena). Na službenoj FB stranici ...