Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Ilovčani kao žrtve pohlepe za bespovratnim novcem EU

Korisnička ocjena:  / 19
LošeNajbolje 

5Suočeni s ozbiljnim pritiskom nezadovoljnih stanovnika otoka Ilovika dojučerašnji pajdaši koji su parazitirali na medijskom eksploatiranju mantre o velikoj, najvećoj, ogromnoj, mega investiciji financiranoj bespovratnim europskim novcima počeli su se međusobno optuživati i predbacivati odgovornost za nastale probleme. Isprva medijski pozlaćena investicija kojom su se Ana Kučić i Filip Balija kitili kao dokazom sposobnosti da čine velika djela – i to nepovratnim sredstvima EU – pretvorila se razotkrivanjem njihove nesposobnosti u medijsku blamažu 

Nekad bliski suradnici koji su si javno gugutali pohvale sada se optužuju izvodeći medijski striptiz javnim razotkrivanjem vlastitih pogrešaka i  nesposobnosti. Prvo se Ana Kučić izvanrednim fejsbuk obraćanjem ogradila od ravnatelja Balije, a za njom razočarani, iznevjereni Filip Balija svojim javnim priopćenjem. No kao što je gradonačelnica Kučić svojim fejsbuk obraćanjem naštetila samoj sebi, tako si je i Balija, ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj svojim obraćanjem zabio više autogolova. 

»Zna, hoće i može«
A sve je počelo bajkovito, samodopadno i samouvjereno. Sad već dokazano nesposobni Balija je onomad, prilikom svečanog potpisivanja ugovora za izgradnju luke Mrtvaška slavodobitno izjavio kako je Županijska lučka uprava Mali Lošinj pokazala da zna, hoće i može. Izjavio je to nakon što je iskamčio nezakonitu građevinsku dozvolu i svoj potpis stavio na – pokazat će se – loš ugovor za izgradnju. A koliko zaista Balija zna, hoće i može saznali su prvo Ilovčani, a zahvaljujući medijima to sada zna i cijela Hrvatska. U vrijeme šepurenja potpisivanjem ugovora i hvastanja znanjem i sposobnosti ravnatelja autor ovog članka je prvo upozoravao, a onda i pokušavao – doduše neuspješno – javno ukazati na imanentne probleme projekta. O tome je napisano više članka, poneki i u Novom listu, ali osim budalastom i nepristojnom samohvalom tada se ravnatelj Balija istaknuo i uspješnim ulizivačkim podvigom. Zavidnom sposobnosti ulizivanja ministra Butkovića je usporedio sa slavnim austro-ugarskim carem koji je zadnji gradio lošinjske rive.
No nakon opijenosti medijskim pohvalama uslijedila je faza otriježnjenja, mamurluka i glavobolje. Kao posljedica ravnateljevog zna, hoće i može krenula je gradnja luke Mrtvaška, ali nakon započetih radova na gradilištu Mrtvaška bilo je više novinara i televizijskih snimatelja nego radnika. Početak radova obilježilo je otkrivanje skrivenih mana projekta na koje je autor ovog napisa upozoravao još od kraja 2019. O tome govore i članci na ovoj stranici iz tog vremena.

Ministar Butković na tragu slavnog cara 

Građevinska za luku Mrtvaška - zakonita 

Osam mjeseci od početka pompozno najavljenih radova započeta je i javna svađa između gradonačelnice i ravnatelja lučke uprave da bi razotkrila dubinu njezine političke i ljudske nedoraslosti nastaloj krizi i njegove izgubljenosti u problemima.

Ravnateljevi podsvjesni problemi
Svojim priopćenjem kao odgovorom na fejsbuk obraćanje Ane Kučić ravnatelj Balija navodi činjenice o projektu. A bilo bi bolje da nije. Tako navodi da je za Mrtvašku još 2006. godine ishodio lokacijsku dozvolu te za nju navodi i klasu i urudžbeni broj, kao da te uredske oznake dokumenta daju nekakvu posebnu težinu ili ozbiljnost njegovom obraćanju javnosti, a zapravo ne znače baš ništa. Temeljem te lokacijske dozvole je navodno ishođena potvrda projekta 2009. godine nakon čega je izdana i građevinska dozvola u listopadu 2019. godine. Ravnatelj Balija dakle tvrdi da je građevinsku dozvolu prema kojoj danas gradi luku Mrtvšaka ishodio temeljem lokacijske dozvole iz 2006. te potvrde projekta iz 2009. To – naravno – nije moguće. Lokacijska dozvola iz 2006. u 2019. godini nije imala nikakvu težinu. Bio je to bezvrijedni papir kojim je ravnatelj Balija mogao tek potpaliti vatricu za roštilj, ali ne i ishoditi građevinsku dozvolu. Ravnatelj Lučke uprave vjerojatno nema pojma da je 2006. godine na snazi bio sada nevažeći prostorni plan. Navođenjem relevantnih činjenica o građevinskoj dozvoli u javnom obraćanju gradonačelnici, a za koju ga gradonačelnica nije ni pitala niti ju je dovodila u pitanje, podsvjesno potvrđuje da ga muči zakonitost dozvole.

Naime, podvig korištenja EU sredstava uz navedene okolnosti Lučkoj upravi omogućila je Primorsko goranska županija preko svog upravnog odjela za graditeljstvo – Ispostave u Malom Lošinju. Ta je Ispostava po zlu poznata građanima kojima zagorčava život jer im godinama ne rješava i jednostavne predmete, te teško i nerado izdaje dozvole. Za razliku od građana koji, na primjer, ne mogu rekonstruirati ruševinu u postojećim gabaritima, Ispostava u Malom Lošinju je bez problema svojoj lučkoj upravi izdala građevinsku dozvolu za rekonstrukciju postojećeg mula od 45 m2 kojom se gradi velika trajektna luka! Građevinska dozvola za Mrtvašku je izdana tek temeljem uvjerenja da je postojeći mul evidentiran u katstru prije 15 .2. 1968. Projektom koji je dobio dozvolu postojeći se mulić ruši te od njega neće ostati niti prah. Ostaje tek zagonetka kakvom pravnom akrobatikom će „rekonstrukcija" malog mulića u veliku trajektnu luku dobiti uporabnu dozvolu. Izdana građevinska dozvola za rekonstrukciju i dogradnju luke Mrtvaška nije izdana temeljem lokacijske dozvole i temeljem UPU-a jer UPU-a nema, već samo temeljem uvjerenja da je postojeći mulić evidentiran u katastru prije 15 .2 .1968. – uvjerenja koje se izdaje u neupravnom postupku.

Umjesto da je dozvola izdana temeljem urbanističkog plana koji se donosi u proceduri koja sadržava javnu raspravu i koja daje mogućnost sudjelovanja javnosti u donošenju ova dozvola je izdana temeljem jednog jedinog lista papira – uvjerenja iz katastra. Filip Balija u uvodu svoga reagiranja u kome se referira na građevinsku dozvolu – laže. U nastavku se dalje sramoti kad objašnjava zašto se uopće luka Mrtvaška gradi.

Stihija, a ne strategija
U nastavku javne svađe s gradonačelnicom ravnatelj Balija zapravo opravdava sumnje da je projekt luke Mrtvaške nepromišljen i nepripremljen te slučajno i u brzini odabran. Umjesto strateškog razmišljanja, studiozne pripreme projekta, javnog i transparentog procesa u koji je morala biti uključena javnost dobili smo javno priznanje ravnatelja da se u projekt ušlo stihijski, neplanirano, samoinicijativno i na naopak način. Objašnjava tako iskreno Balija:

»U 2019. godini najavljen je javni poziv za sufinanciranje unapređenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa za financiranje projekata izgradnje lučke podgradnje bespovratnim sredstvima Europske unije... U razmatranju mogućnosti prijave pojedinih projekata na javni poziv/natječaj, Županijska lučka uprava Mali Lošinj iskoristila je postojeću projektnu dokumentaciju uz neznatne korekcije...«

Drugim riječima, izgradnja luke Mrtvaška nije bila promišljeni cilj nego tek zgodna prilika da se iskamče milijuni iz EU fondova. Budući da su u Lučkoj upravi imali tek stare projekte i staru lokacijsku dozvolu za Mrtvašku iskoristili su ih da se uz nategnuto obrazloženje svrhovitosti ulaganja jave na javni poziv te povuku EU sredstva. Ukratko – nije plan bio izgraditi Mrtvašku već iskoristiti priliku za dobivanje EU sredstava. Za to je kreatorima ove smicalice trebala i bila dovoljna bilo kakva dozvola. A takvu su i dobili. Ona koju su najbrže mogli dobiti, na nesreću po Ilovčane, bila je dozvola za Mrtvašku.

Ravnatelj Balija, dakle, neoprezno priznaje da Županijska lučka uprava Mali Lošinj nije imala spremnih projekata. Ali imala je apetit za velikim EU sredstvima pa je brže bolje sklepala projekt temeljem stare i nevažeće lokacijske dozvole uz nezantne korekcije, budući da u „izostanku urbanističkog plana uređenja" nije bilo moguće značajnije „preprojektirati postojeći glavni projekt", kako je to objasnio ravnatelj Lučke uprave. A neznatne korekcije projekta za ravanatelja Baliju su proširenje obale sa 73 metra na 127 metara, nasipavanje mora 30 umjesto 16 metara od sadašnje obalne crte, uklanjanje postojećeg mula a ne zadržavanje, lukobran širi za 7 metara (12 umjesto 5 metara) i duži za skoro 30 metara te visine rive vrtoglavih 2 umjesto 1,2 metra. Povećanja  za dvostruko Baliji su tek neznatne korekcije projekta. Prema starom idejnom rješenju bile su - naravno - predviđene i dvije faze izvedbe projekta kojima bi se omogućilo neprekinuto korištenje luke za sve vrijeme trajanja radova.

Da je onima koji vode investiciju luka Mrtvaška samo sredstvo za osiguranje što više EU sredstava pokazuje žurba kojom se mijenjalo projekt i kako ga se promijenilo. Da se ravnatelju jako žurilo pokazuje činjenica što projektant nije izabran u obaveznom postupku javne nabave. Posao je dat istoj firmi koja je izradila prvi projekt bez zakonitog provođenja postupka javne nabave putem elekrtoničkog oglasnika. A sve to da se ne bi gubilo vrijeme na moguće žalbe i otezanje postupka. Jer njima se jako žuri. A da žele povući što više EU sredstava pokazuje to što su postojeći projekt financijski povećali za više od tri puta.

Tvrdnjom da u izostanku urbanističkog plana uređenja nije bilo moguće značajnije preprojektirati postojeći glavni projekt krivicu za problem u projektu Balija prebacuje na Anu Kučić kao krivcu za izostanak urbanističkog plana uređenja, pa je stoga on mogao tek neznatno preprojektirati projekt. A neznatno ga je preprojektirao tako što je nova varijanta dvostruko veća i tako što je Mrtvašku pretvorio u trajektnu luku te podigao visinu rive na dva metra. Zlobnik bi rekao, srećom da nije nije bilo urbanističkog plana pa nije mogao znatnije preprojektirati Mrtvašku. Ravnatelj Balija i voditeljica Ispostave u Malom Lošinju, pa ni gradonačelnica koja je podržavala i odobrila projekt a da ga nije ni pogledala, a niti javnost do sad uopće nisu postavljali pitanje kako je moguće dobiti građevinsku dozvolu za područje za koje je obavezna izrada UPU-a, a da isti ne postoji. Zbog pohlepe za velikim bespovratnim EU sredstvima od kojih ih dijeli samo građevinska dozvola koju županija daje sama sebi i zbog političko – medijsko – marketinškog potencijala takve investicije svi su zažmirili na oba oka na nezakonitu građevinsku dozvolu. Od ministarstava, župana i njegovih upravnih odjela, gradonačelnice Malog Lošinja i njenih podatnih stručnih službi pa do javnosti nitko nije dovodio u pitanje ni zakonitost dozvole, a kamo li da bi itko od njih razmišljao o smislenosti i opravdanosti takve investicije. A tragično je što niti jedan od moćnika koji je podržavao projekt - projekt nije ni pogledao! Najtragičnije je pak to što projekt nije pogledala ni gradonačelnica Grada u čijem sastavu je i otok Ilovik. Sve to je u konačnici dovelo do toga da su žrtve pohlepe ambicioznih političarki i političara za propagandnim potencijalom velike investicije bespovratnim novcem EU bile primorane na prosvjed pred gradskom upravom.

Teško će gradonačelnica objasniti Ilovčanima i široj javnosti da Grad kao stranka u postupku koja određuje posebne uvjete još 27. ožuka 2019. izjavljuje kako za projekt nema posebnih uvjeta te opravdati odustajanje od prava da daje potvrdu projekta. Jer time se u ime Grada gradonačelnica odrekla prava i zanemarila obvezu da kontrolira projekt. Ravnatelju Baliji je lakomisleno prepustila da s Mrtvaškom radi što god hoće. Zbog toga ni ona ne može pobjeći od odgovornosti i krivnje za loš projekt bez obzira koliko javno arlaukala da nije ništa kriva. Gradonačelnica koja u nedostatku prostornog plana nema nikakvih uvjeta za projekt važan za zajednicu, a kojeg vodi ravnatelj lučke uprave Balija očigledno je neodgovorna osoba.

Lažna dilema
Konfuzno stanje svijesti uzdrmanog ravnatelja očituje se i u tvrdnji iz priopćenja u kome navodi da je situacija u 2019. godini pretpostavljala ili prijavu postojećeg projekta ili odustajanje od bilo kakve gradnje u budućnosti. Tri rečenice prije tvrdio je da se tek zbog pojave prilike za financiranje projekata 2019. ishodila, opisanom pravnom travestijom, građevinska dozvola. Dakle, kad je iskrsnula prilika za prijavu projekta Lučka uprava nije imala spreman projekt Mrtvaška, a tvrdi da je bila dilema prijaviti postojeći projekt ili odustati od gradnje. Ako nije imao speman projekt, a nije ga imao kako sam to priznaje, dilema prijava postojećeg projekta ili odustajanje od bilo kakve gradnje u budućnosti lažna je dilema. Nije laž, ali je besmislica i u nastavku navodne dileme da bi neprijavljivanje nepostojećeg projekta značilo odustajanje od bilo kakve gradnje u budućnosti. Što sprječava ravnatelja Baliju da u budućnosti gradi luku Mrtvaška? Što ga spriječava da nakon što Grad Mali Lošinj donese UPU 28 - Urbanistički plan uređenja luke Mrtvaška, da ishodi zakonitu građevinsku dozvolu i da se javni na neki budući poziv iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka koji je puno izdašniji od Operativnog programa Konkurentnost i kohezija?

Rezime javnog prebacivanja krivice
Javna svađa oko odgovornosti za probleme vezanih za projekt Mrtvaška glavnih protagonista i dojučerašnjih partnera bi se mogla rezimirati kao javno valjanje u blatu. Dvije najodgovornije osobe za ovaj loš projekt, netransparentnost i loše vođenje projekta sada prebacuju jedna drugoj odogovrnost i krivicu. Ana Kučić tvrdi da sa projektom nema ništa i da se u projekt uključila tek kad su se pojavili problemi kako bi spasila velike novce, a ne svoje sugrađane Ilovčane. Lagala je da nema ništa s projektom, jer Grad je mogao ali nije dao posebne uvjete. Zbog dopisa Grada Malog Lošinja, Klasa: 350-05/19-01/05, Urbroj: 2213/1-01-19- od 27. ožujka 2019. godine u kojem je naveo da nema posebnih uvjeta te nema uvjeta niti za izdavanje potvrda glavnog projekta Grad, odnosno gradonačelnica ne može pobjeći od svoje odgovornosti za projekt. Odgovorna je i stoga što kao gradonačelnica nije pokrenula izradu UPU-a Mrtvaška. Kriva je jer u postupku ocjene o potrebi izrade studije utjecaja na okoliš 6. lipnja Grad dostavio mišljenje da zahvat neće imati negativan utjecaj na okoliš i zato što o javnom savjetovanju nije objavio informaciju na svojoj stranici.

Filip Balija je kriv jer nije proveo javnu nabavu za izbor projektanta za novi projekt luke Mrtvaška i zato jer je, iako tvrdi da je tek neznatno korigirao, novim projektom povećao luku za dvostruko samo da bi povukao više bespovratnih sredstva. Kriv je jer nije vodio računa o brodskoj državnoj liniji 311 koja je Ilovčanima od životne važnosti. Kriv je jer je ishodio nezakonitu građevinsku dozvolu. Krivnji ravnatelja Balije ima još, ali o tome naknadno.

Jasno je da su problemi s ovom projektom posljedica negativne sinergije dviju zadacima i dužnostima nedoraslih, a tvrdoglavih osoba. No da je samo jedno od njih dvoje imalo jači osjećaj odgovornosti za ugrožene građane prosvjednog skupa pred – u krajnjoj liniji – pravom adresom ne bi bilo.

Komentari: 

135 # U ovoj državi jedino je kriminal dobro organiziranAlex 2021-10-24 22:23
Murphyjev zakon kaže: Ako nešto može poći krivo, poći će.

Sada je potpuno jasno da projekt luke Mrtvaška nikada nije ni imao šanse da ne pođe krivo. Ne zbog promašenog projekta punog nedostataka, nego radi potpuno nestručnih i neodgovornih ljudi koji su u pripremu i realizaciju projekta (bili) uključeni.

Nažalost, njihov vrhunski domet je fantazmorgastič ni snimak ispred Guvernerove palače.

Neka si potraže novi posao koji odgovara njihovim intelektualnim i stručnim sposobnostima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # G.V. je nevažna poluga vlasti A.K.Fukara 2021-10-25 10:49
Citat Alex:
Sada je potpuno jasno da projekt luke Mrtvaška nikada nije ni imao šanse da ne pođe krivo. Ne zbog promašenog projekta punog nedostataka, nego radi potpuno nestručnih i neodgovornih ljudi koji su u pripremu i realizaciju projekta (bili) uključeni.
Zanimljivo je, ali i znakovito da se jednog sudionika ove blago rečeno zbrke uopće ne spominje. Nesporno je da se prosvjed Ilovčana odigravao na pravoj adresi - pred sjedištem gradske vlasti - iako gradonačelnica Grada Malog Lošinja prosvjednike bezobrazno šalje na druge adrese da se tamo deru i zvižde, a ne pod pod prozorima njenog ureda. Međutim, institucije na tim adresama su za nastanak ove zbrke od drugorazrednog značaja. Bez suradnje s adrese Riva lošinjskih kapetana 7 gdje se prosvjed dogodio projekt bi nezapočet završio u nekoj arhivi. Ali na toj adresi ne stoluju samo gradonačelnica Grada Malog Lošinja sa službenicima svog Ureda i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela s legijom službenika raznih odsjeka. To je i adresa Gradskog vijeća, predstavničkog tijela građana, te samim tim nadređenog izvršnoj vlasti u osobi gradonačelnice. No predstavničko tijelo građana se uopće ne spominje u kontekstu problema stanovnika Otoka cvijeća zbog projekta Mrtvaška. To samo po sebi govori da je praksom kupovine većine u Gradskom vijeću ono izgubilo povjerenje građana. Građani ga percipiraju kao nevažnu polugu vlasti gradonačelnice koja od svoje većine dobiva neupitnu pokornost.

Zato se prisjetimo da se projekt Mrtvaška rađao u vrijeme kad je Gradskim vijećem predsjedao Elvis Živković (HNS), podpredsjedao Andrino Maljevac (IDS), a ostatak poslušne rukedižuće većine činili vijećnici koalicije oko HDZ-a.

Pokazalo se da pitomi otočani s otoka cvijeća nisu spremni pognuti glave pred samovoljom Ane Kučić, ali propustili su prozvati one koji su je u samovolji podržavali. Trebali su skandirati Elvis, Elvis, Elvis! a zatim Devčić, Devčić, Devčić! da prozovu odgovorne što je zbog njihove šutnje Ana Kučić mogla raditi što god je bilo volja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # ............................ 2021-10-25 14:31
.......Deva mrtvo puhalo.....tota lno razočaranje zadnjih izbora.....prev ara...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Prosvjedi će prestati kada to Ilovčani odlučeGrađanin 2021-10-26 08:36
Umjesto da po hitnom postupku zakaže tematsku sjednicu GV, on je za četvrtak sazvao redovnu sjednicu GV, ali bez Mrtvaške kao točke dnevnog reda. Očigledno je da mu gradonačelnica uređuje dnevni red, on je tu samo obični izvršilac, marioneta. Oboje se nadaju da će zataškati problem gurajući ga pod tepih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ------------ 2021-10-26 08:53
Kada budu novi izbori ne zaboravite opet glasati za iste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
103 # ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 2021-10-26 09:06
Citat ------:
Kada budu novi izbori ne zaboravite opet glasati za iste.
Autor članka je prošle izbore navujao za Devu. Kako je to ono ispalo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Deva rezervagost 2021-10-26 09:59
Citat ,,,,,,,,,,:
Citat ------:
Kada budu novi izbori ne zaboravite opet glasati za iste.
Autor članka je prošle izbore navujao za Devu. Kako je to ono ispalo?
Pa nije Deva samo od njega napravio budalu. Za+ebo je mnoge. Dobro je glumio oporbu, a zapravo je bio rezervni igrač HDZ-a pod maskom nezavisnog. Pa dvaput je na izbore izlazio zajedno s Fabijaniće koji je sada u Aninom timu za vladanje ogrankom, a bio je glavna logistika u izbornoj kampanji,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Pažljivi DevaPromatrač 2021-10-26 10:54
Citat gost:
Citat ,,,,,,,,,,:
Citat ------:
Kada budu novi izbori ne zaboravite opet glasati za iste.
Autor članka je prošle izbore navujao za Devu. Kako je to ono ispalo?
Pa nije Deva samo od njega napravio budalu. Za+ebo je mnoge. Dobro je glumio oporbu, a zapravo je bio rezervni igrač HDZ-a pod maskom nezavisnog. Pa dvaput je na izbore izlazio zajedno s Fabijaniće koji je sada u Aninom timu za vladanje ogrankom, a bio je glavna logistika u izbornoj kampanji,
Autor članka nije zapazio da Deva napada gradonačelnicu ali jako pazi da ona ostane nevina. Pa je ispitivanje zakonitosti građevinske dozvole za luku Mrtvaška na Lošinju za koju gradonačelnica nije pokrenula izradu urbanističkog plana inicirao autor, a ne Deva. Njen budući gonič većine u gradskom vijeću. Bilo je to još 2.3.2020 :oops:

novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # Joj da...hranitelj tuljana 2021-10-26 11:49
Prije točno godinu dana napisao sam:Citat hranitelj tuljana:
Vidim da nekima nije jasno, pa da ponovim lekciju iz Male škole politike.

U politici pojam "lažna oporba" ne označava oporbu koja podupire vladajuću stranku i glasa za prijedloge vladajuće stranke (iako formalno nisu ni u kakvoj koaliciji).

Pojam "Lažna oporba" označava oporbu koja se jako glasno i nametljivo "suprotstavlja" vlasti ali to uvijek čini na način da bude što upečatljivije ali i što benignije za vladajuće.

Tako će oni na primjer teatralno napuštati razne sjednice, glasati protiv ili još češće suzdržano kad je jasno da taj glas neće poremetiti donošenje odluke.

Davati će različite i zamorno brojne besmislene i benigne prijedloge, primjedbe, podneske, žalbe...koje će odavati dojam intenzivnog rada ali će ih zapravo biti jako lagano odbaciti.

Odaje ih često trag novca, da iako su sa vladajućima u "sukobu" obično ti vladajući rijetko kada prekidaju različite tokove novca prema npr. povezanim udrugama ili tvrtkama lažne oporbe.

Primjer lažne oporbe može biti i naoko ideloški potpuno suprotno orijentirana oporba koja svom silinom napada one koji bi mogli ugroziti vlast.

U pravilu lažnoj oporbi odgovara status quo i nemaju stvarne volje izravno sudjelovati u vlasti.

Lako ih je prepoznati jer u situaciji koju opisuju neizdrživom, korumpiranom, beznadnom... osobe koje čine lažnu oporbu sasvim uspješno i ekonomski funkcioniraju, što naoko nema smisla.

Tako se prepoznaje djeco, lažna oporba.
Vjerujem da sam, po običaju, za to dobio hrpetinu minusa. Vjerojatno sam to dobio od naše lažne oporbe koji (množina) su se prepoznali. Moram priznati, da sam i sam član lažne oporbe (opis u mom citatu) sada bi mi bilo jako stalo i trudio bih se sve svaliti na jednog gospodina kojeg je sada tako lako kriviti "za sve".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Ja, ja, ja, i opet ja!gost 2021-10-26 12:33
Citat hranitelj tuljana:
Prije točno godinu dana napisao sam:
O lažnoj oporbi pisalo se i mnogo prije od tvojih točno godinu dana. A ponavljanjem napisanog nisi rekao ništa što već nije napisano. A u kontekstu članka o tome kako su Ilovčani postali žrtve pohlepe tvoje samodopadno podsjećanje da si ti nekad nešto napisao pisao ničem ne služi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tuljan ga petlja i petjlagost 2021-10-26 14:35
Ako baš hoćeš samodopadni trolu u tvoja definicija lažne oporbe, misleći na Devčića, uopće ne odgovara njemu. Pojam "Lažna oporba" označava oporbu koja se jako glasno i nametljivo "suprotstavlja" vlasti ali to uvijek čini na način da bude što upečatljivije ali i što benignije za vladajuće.

Tako će oni na primjer teatralno napuštati razne sjednice, glasati protiv ili još češće suzdržano kad je jasno da taj glas neće poremetiti donošenje odluke. Devčić prethodnim mandatima nije uopće zbog svoje lijenosti odavao dojam intenzivnog rada. Nije uopće bio zamoran, tek bi postavoi viječnićko i glasovao uglavnom suzdržano a ponekad i protiv. Nije puno galamio a još manje je raspravljao.

Ali što očekivati od trola nego samo podvaljivanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # LoLhranitelj tuljana 2021-10-26 14:47
Citat gost:
Ako baš hoćeš samodopadni trolu u tvoja definicija lažne oporbe, misleći na Devčića, uopće ne odgovara njemu. Pojam "Lažna oporba" označava oporbu koja se jako glasno i nametljivo "suprotstavlja" vlasti ali to uvijek čini na način da bude što upečatljivije ali i što benignije za vladajuće.

Tako će oni na primjer teatralno napuštati razne sjednice, glasati protiv ili još češće suzdržano kad je jasno da taj glas neće poremetiti donošenje odluke. Devčić prethodnim mandatima nije uopće zbog svoje lijenosti odavao dojam intenzivnog rada. Nije uopće bio zamoran, tek bi postavoi viječnićko i glasovao uglavnom suzdržano a ponekad i protiv. Nije puno galamio a još manje je raspravljao.

Ali što očekivati od trola nego samo podvaljivanje.
Zašto mislite da sam mislio na Devčića?
I da se radi o samo jednoj osobi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Prozirno ....xxgost 2021-10-26 14:54
Citat hranitelj tuljana:
Ali što očekivati od trola nego samo podvaljivanje.
Citat:
Zašto mislite da sam mislio na Devčića? I da se radi o samo jednoj osobi?
Pristojan komentator bi napisao. na pr. "Nisam mislio na Devčića i ne redi se o samo jednoj osobi". Trol je navukao hranitelja trolova i sad baca udicu da još više skrene raspravu od teme članka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Veliki kombinatorxxgost 2021-10-26 18:20
Možda Devčić nije bio lažna oporba, ali nije bio ni prava. Kritizirao je vlast ali stalno je pazio da se Kučićki ne zamjeri previše. Zato nije iskoristio mnoštvo prilika kad je stajala "na jednoj nozi". Kao da je čekao prilika da se prilijepi uz vlast. I dočekao ju je nakon izbora kad su Andrino i Elvis ispali iz kombinacije za sastav Kučićkine većine a Frankovića je eliminirao klevetom da je igrač creske građevinske mafije. Veliki kombinator je uz podršku HDZ-a predsjednik Gradskog vijeća i ostavlja dojam da je veći HDZ-ovac od HDZ-ovaca,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ???Lino 2021-10-27 09:26
Citat ,,,,,,,,,,:
Citat ------:
Kada budu novi izbori ne zaboravite opet glasati za iste.
Autor članka je prošle izbore navujao za Devu. Kako je to ono ispalo?


A Deva je na zadnjim izborima glasovao za Anu. Kako je to ispalo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Na vrbi sviralagost 2021-10-26 12:11
Citat Građanin:
Umjesto da po hitnom postupku zakaže tematsku sjednicu GV, on je za četvrtak sazvao redovnu sjednicu GV, ali bez Mrtvaške kao točke dnevnog reda. Očigledno je da mu gradonačelnica uređuje dnevni red, on je tu samo obični izvršilac, marioneta. Oboje se nadaju da će zataškati problem gurajući ga pod tepih.
Dnevni red ima 20 točaka, većinom s raznim izvješćima. Ilovik je rješen izvanrednim obraćanjem gradonačelnice da Grad s Mrtvaškom nema ništa i da Ilovčane potpiruje oporba da bi je na sljedećim izborima smijenila. Ispunjenje sitnih Kučićkinih izbornih obećanja bi moglo biti skriveno u prijedlogu izmjene i dopune Proračuna, ali krupnija obećanja su na vrbi svirala. Oslanja se na fondove EU, a gotovih projekata nema i nema ih tko sastavljati.

mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Na neki način ... pa osam putaMF 2021-10-26 14:00
Citat gost:
Dnevni red ima 20 točaka, većinom s raznim izvješćima.
mali-losinj.hr/.../...
Zanimljiv mi je zapisnik sa 3. sjednice GV. Zapisano je da je u odgovorima na pitanja vijećnika gradonačelnica čak osam puta izgovorila svoju omiljenu poštapalicu "na neki način". S jednom istom joj se pridružio njen potrčko Nedić. Valjda misli da je to šarmantno, a zapravo je vrlo prozirno. "Na neki način" kažeš kad ne znaš što bi kazao. Ili kad ne želiš, ne znaš ili ne smiješ precizno nešto izraziti. Pa se izmotavaš. Ana tu frazu obično izgovara uz gestikulaciu da s besmislenih riječi skrene pozornost na ruke. To je i inače omiljena govornička taktika nespremnih demagoga :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # sustav puca, gradonačelnicu nije brigadiskriminirani građanin 2021-10-27 07:45
Mene je sablaznilo sa kojom lakoćom je gradonačelnica poručila gradskom vijećniku, a time i građanima:Mislim da ste osuđeni da ćete me još neko vrijeme gledati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # samoživa gradonačelnicaAbel 2021-10-27 08:50
Citat diskriminirani građanin:
Mislim da ste osuđeni da ćete me još neko vrijeme gledati.
Ovako nešto može izjaviti jedino izrazito samoživa osoba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Osuda na gledanje A. K.gost 2021-10-27 09:04
Citat diskriminirani građanin:
Mene je sablaznilo sa kojom lakoćom je gradonačelnica poručila gradskom vijećniku, a time i građanima:
Mislim da ste osuđeni da ćete me još neko vrijeme gledati.
Kučićka se pouzdaje u HDZ-ov sustav koji osigurava da sa 30 % glasova korupcijom beskarakterne, lažne oporbe dobiva 100 % vlasti. Zato je i ušla u HDZ, a ne zato da "promiče hrvatske nacionalne interese, domoljublje te tradicionalne, demokršćanske i
univerzalne humanističke vrijednosti" kako to piše u statutu stranke. Još manje joj je do statutom proklamiranog promicanja "vrijednosti slobode, demokracije, pravne države, poštovanja temeljnih ljudskih prava,
obiteljskih vrijednosti, ravnopravnost žena i muškaraca, solidarnosti te socijalno-tržiš nog gospodarstva". Kad se HDZ-ovac i HDZ-ovka dočepaju vlasti samo ih smrt ili pravomoćna osuda za kriminal mogu maknuti s vlasti. Ali ne i samu stranku. Rejting joj raste sa svakom osudom za kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Uhljebistan na djeluLino 2021-10-27 09:23
HDZ nikada neće imati manje od 30% glasova na izborima. To im je dno dna, odnosno tolika je baza uhljeba koje su uspjeli na neki način kupiti i zadovoljiti. Dovoljno je na fejsu pogledati listu najvećih obožavatelja i nakon toga zbrojiti 2 i 2.
Doduše, postoji određeni broj najvećih obožavatelja koji još nisu uhljebi, ali se na ovaj način nadaju to postati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Ološ drži HDZ na vlastixxgost 2021-10-27 10:35
Citat Lino:
HDZ nikada neće imati manje od 30% glasova na izborima.
Tragično je što će 70% građana uvijek glasati protiv HDZa, ali će zahvaljujući ljudskom i političkom ološu kojem se tepa da su žetončići uvijek ostajati na vlasti. To je sve što je Ana naučila o politici i dovoljno da nam može nadmeno poručiti Mislim da ste osuđeni da ćete me još neko vrijeme gledati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Ispravak zapisnika s 3. sjednicegost 2021-10-27 18:52
Citat MF:
Zanimljiv mi je zapisnik sa 3. sjednice GV. Zapisano je da je u odgovorima na pitanja vijećnika gradonačelnica čak osam puta izgovorila svoju omiljenu poštapalicu "na neki način".
Očito je gradonačelnica naredila da se pišu vjerodostojniji zapisnici nakon što je Ivković prigovorio na površnosti. Ovaj zapisnik je sadržajniji od dosadašnjih, ali još uvijek je nepotpun. Tako je zapisano vrlo uljudno, smireno pitanje Maria Frankovića vezano za Ilovik i njegova molba da gradonačelnica i Gradsko vijeće poduzmu sve potrebne radnje kako bi se pomoglo Ilovčanima. U zapisniku se odmah nakon tog istupa navodi "Odgovor je dala Ana Kučić, gradonačelnica – kako olakšati život na otoku što se tiče svih stanovnika, isto tako djece i učiteljice ..." itd. A to nije istina. Video snimak sjednice pokazuje da je nakon Frankovićevog silaska s govornice predsjednik Devčić pomalo zbunjeno dao riječ Anti Nediću koji je arogantno i ljutito rekao "Dakle, ispada ovdje da gospodin Franković jedini vodi brigu o Ilovčanima." A onda je usitnjenim glasom odžao tiradu kako oni rade na tom projektu već godinu i pol, a ostatak govorancije poslušajte sa snimka. Taj dio nije spomenut u zapisniku, ali vjerojatno je Nedićev istup inspirirao Anu Kučić da svoje "izvanredno obraćanje" zaključi optužbom "svih onih lokalnih političkih aktera koji koriste ljude sa stvarnim životnim problemima radi vlastitih interesa." Ne znamo na koga je ciljala ovom boljševičkom optužbom, ali Frankovićev odmjereni istup joj nije dao osnove da tvrdi kako je oporbi cilj "građane Lošinja držati u trajnom stanju napetosti, i za sve okrivljavati mene i Gradsku upravu".
U nastavku je link na zapisnik i video ispravak tog nevjerodostojno g zapisnika s treće sjednice GV.
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Lažljiva gradonačelnicagost 2021-10-27 19:50
Na pitanje vijećnika Cavedonija kad će izvršti predizborno obećanje o plćanju dopunskog osiguranja umirovljenicima , u zapisniku s sjednice stoji:

Odgovor je dala Ana Kučić, gradonačelnica – mandat je tek započeo. Za ostvarivanje svih
predizbornih obećanja koja je svaka politička platforma prezentirala svojim građanima
prilikom lokalnih izbora, pa tako i mi, u našem gradu imamo rok, odnosno vrijeme od 4 godine da izrealiziramo ta dana obećanja našim građanima, pa ćemo se toga držati, ne samo za dopunsko zdravstveno osiguranje, nego za mnoga druga obećanja, odnosno
prijedloge i projekte koje smo dali.

Nešto ranije je u odgovoru na pitanje slušatelja radija Jadranke je odgovorila da je odluka o plaćanju dopunskog osiguranja u izradi. Laže a da ne trepne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Laže! Da ne laže.gost 2021-10-28 10:00
Citat gost:
Laže a da ne trepne.
Pa ona stalno trepće ;-) Misli da je to šarmantno. A u zapisniku piše da je jedno Rudijevo pitanje komentirala ovako:
Ja Vam moram priznati da sve ono što ste Vi rekli, uopće je neutemeljeno i ne bi se bavila nikakvim lažima. to nisam radila nikad, ni prije, ne vidim zašto bi to počela raditi sada. To jednostavno nije u mom habitusu, za razliku od nekih drugih političara koji to na neki način zbrajaju u svoj performans.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ana ima loše pamćenjeGrunf 2021-10-28 13:34
Citat gost:
Na pitanje vijećnika Cavedonija kad će izvršti predizborno obećanje o plćanju dopunskog osiguranja umirovljenicima, u zapisniku s sjednice stoji:
Odgovor je dala Ana Kučić, gradonačelnica – mandat je tek započeo. Za ostvarivanje svih
predizbornih obećanja koja je svaka politička platforma prezentirala svojim građanima
prilikom lokalnih izbora, pa tako i mi, u našem gradu imamo rok, odnosno vrijeme od 4 godine da izrealiziramo ta dana obećanja našim građanima, pa ćemo se toga držati, ne samo za dopunsko zdravstveno osiguranje, nego za mnoga druga obećanja, odnosno prijedloge i projekte koje smo dali.
Nešto ranije je u odgovoru na pitanje slušatelja radija Jadranke je odgovorila da je odluka o plaćanju dopunskog osiguranja u izradi. Laže a da ne trepne.
Lažljivac mora imati dobro pamćenje, rekao je jedan rimski učitelj govorništva. Izreka važi i za lažljivice. Za gradonačelnicu već znamo da je loš govornik kad ne čita s blesimetra, a ovaj video i tonski snimak na radiju pokazuju da ima loše pamćenje pa je loša i kao lažljivica.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ako laže koza ne laže radioGT 2021-10-28 17:35
Citat Grunf:
Citat gost:
Nešto ranije je u odgovoru na pitanje slušatelja radija Jadranke je odgovorila da je odluka o plaćanju dopunskog osiguranja u izradi. Laže a da ne trepne.
Lažljivac mora imati dobro pamćenje, rekao je jedan rimski učitelj govorništva. Izreka važi i za lažljivice. Za gradonačelnicu već znamo da je loš govornik kad ne čita s blesimetra, a ovaj video i tonski snimak na radiju pokazuju da ima loše pamćenje pa je loša i kao lažljivica.
Za zapisnik je kazala da ima četiri godine vremena do kraja mandata da izvrši to obećanje, a prije toga je za radio rekla da je odluka o plaćanju već u izradi. Da zaista ima jako slabo pamćenje dokazuje snimak iz emisije radija Jadranke :P Poslušajte.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Nemojte brinutiGradonačelnica Minhauzen 2021-10-28 19:59
Što ona više obećava i govori da ne brinemo to se ja sve više brinem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ne brini magarče dok trava ne narastegost 2021-10-29 14:42
Citat GT:
Za zapisnik je kazala da ima četiri godine vremena do kraja mandata da izvrši to obećanje.
Nije mogla dočekati da izvrši barem neko od obećanja kojima je žicala glasove nego je prvo sebi povećala plaću. A umirovljenici neka na tu obećanu sitnicu čekaju četiri godine do sljedećih izbora kad će preživjelima opet obećati isto. A na sjednici GV bestidno im kaže "nemojte brinuti".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # socijalno neosjetljiva gradonačelnicaNeka jedu kolače 2021-10-29 15:39
Citat gost:
A umirovljenici neka na tu obećanu sitnicu čekaju četiri godine do sljedećih izbora kad će preživjelima opet obećati isto. A na sjednici GV bestidno im kaže "nemojte brinuti".
Dobro si rekao, preživjelima. Nekad je poslovica koju si naveo u naslovu glasila: Ne crkni magarče dok trava ne naraste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ?????JJ 2021-10-27 20:51
Citat:
Video snimak sjednice pokazuje da je nakon Frankovićevog silaska s govornice predsjednik Devčić pomalo zbunjeno dao riječ Anti Nediću koji je arogantno i ljutito rekao "Dakle, ispada ovdje da gospodin Franković jedini vodi brigu o Ilovčanima." A onda je usitnjenim glasom odžao tiradu kako oni rade na tom projektu već godinu i pol, a ostatak govorancije poslušajte sa snimka.
Tko je njega zvao za govornicu i zašto mu je Devčić uopće dozvolio da održi cijeli govor?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...gost 2021-10-27 21:29
Citat JJ:
Citat:
Video snimak sjednice pokazuje da je nakon Frankovićevog silaska s govornice predsjednik Devčić pomalo zbunjeno dao riječ Anti Nediću koji je arogantno i ljutito rekao "Dakle, ispada ovdje da gospodin Franković jedini vodi brigu o Ilovčanima." A onda je usitnjenim glasom odžao tiradu kako oni rade na tom projektu već godinu i pol, a ostatak govorancije poslušajte sa snimka.
Tko je njega zvao za govornicu i zašto mu je Devčić uopće dozvolio da održi cijeli govor?
Nitko Nediću nije dozvolio da govori. Sam je to odlučio a Devčić je obični potrčko koji niti poznaje Poslovnik niti ima karakter da ga radi po njemu. Gradsko vijeće su pretvorili u Anin i Nedićev kokošinjac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # O, da...hranitelj tuljana 2021-10-27 22:05
Citat gost:
Devčić je obični potrčko koji niti poznaje Poslovnik niti ima karakter da ga radi po njemu. Gradsko vijeće su pretvorili u Anin i Nedićev kokošinjac.
Tko nas je ono pozivao da glasujemo za njega? Možemo li tim ljudima ikada više vjerovati?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Lutkarsko kazalište - sutra 4. čin008 2021-10-27 22:20
Devčić se ponaša kao da ne zna svoje ovlasti, dozvoljava da mu jedan Nedić pravi cirkus i vrti ga oko malog prsta.
Prošle godine je htio imati izvanrednu sjednicu GV, a sad kad bi je mogao sazvati, ne saziva je, pa makar mu propala.
Nema muda pokazati muda. Deklarativno je još uvijek nezavisan, ali ovo dvoje njime manipulraju kao da je marioneta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Izmotavanjezapisničar 2021-10-28 05:48
Evo još malo zapisnika sa zadnje sjednice. Jako je zanimljivo kako se izmotava lažljiva gradonačelnica koje je još jednom ulovljena u laži.

7. Vijećnik Rudolf Ivković postavio je sljedeća pitanja:
- Gradsko vijeće je na 10. sjednici prošlog saziva, dakle 28. rujna 2018. godine po hitnom postupku usvojilo Odluku o stjecanju nekretnina na tovaru. Vijećnik Ivica Martuslović na 14. sjednici održanoj 11. prosinca 2018. godine, postavio je vijećničko pitanje „Što je s Tovarom, do kuda se došlo s realizacijom predaje u vlasništvo Grada Malog Lošinja?“. Vi ste Gradonačelnice odgovorila „Očekuje se pozitivan rasplet cijele te situacije. sljedeći tjedan imaju najavljen sastanak, pa očekuju da će otvoriti temu i po ostalim nekretninama koje su isto bile na dnevnom redu ovoga Gradskoga vijeća.“. Ono što jest problem je činjenica da tadašnje Ministarstvo državne imovine u 11. mjesecu 2019. godine poslalo odgovor u kojem Vas obavještava da Republika Hrvatska neće Gradu prepustiti Tovar, jer se radi o vojno perspektivnim nekretninama. Dakle, iako ste znali da Grad neće dobiti Tovar, to niste htjeli javno objaviti. Ne samo to, vi ste nakon toga saznanja na Gradskom vijeću na konkretno pitanje o Tovaru lagala, iako ste znali, dobro, da Ministarstvo državne imovine da Gradu neće nikada prepustiti Tovar. Izjavili ste tada „očekuje se pozitivni rasplet“, vi ste dakle kao
Gradonačelnica svjesno lagali na Gradskom vijeću. Moje pitanje je, hoćete li dati ostavku zbog laganja?

Odgovor je dala Ana Kučić, gradonačelnica – znate da je MORH, možda i ne znate, ne
znam koliko ste se dobro informirali, koliko ste podataka i pismena dobili, vjerojatno tražili putem prava na pristup informacija. Mi smo prostornim planom definirali određenu namjenu na Tovaru. Za to smo dobili, za to postoje dokumenti i postoji nekakav slijed traženja i davanja odgovora, da se radi o neperspektivnoj imovini. Govorimo o onom donjem dijelu koji je uz državnu prometnicu. Onaj gornji dio će i dalje pripadati MORH-u, zato što je to od njihovog interesa. U ovom donjem dijelu, čak smo i mi to ugradili u naš prostorni plan, UPU Mali Lošinj, ne znam točno napamet koja je namjena. Tamo je Gradsko vijeće, kao što je rekao gdin Jović da je Gradsko vijeće nadležno za donošenje izrade prostornih planova, pa je tako donijelo odluku o tome. Posljedično smo se mi obraćali, u više navrata, nadležnim institucijama, čak i prije, ne samo u ovom posljednjem periodu, i tražili darovanje, odnosno smo kao što smo dobili druge dvije nekretnine, odnosno tri od Ministarstva državne imovine,
nadležnih institucija. Tako smo tražili darovanje ili stavljanje u funkciju, ne samo Tovara, nego i Velopina. To je bio isto predmet donošenja odluka Gradskog vijeća. Zato smo zatražili, onda išli prema nadležnom ministarstvu, imali smo i od njih takvu uputu. Ja Vam moram priznati da sve ono što ste Vi rekli, uopće je neutemeljeno i ne bi se bavila nikakvim lažima. to nisam radila nikad, ni prije, ne vidim zašto bi to počela raditi sada. To jednostavno nije u mom habitusu, za razliku od nekih drugih političara koji to na neki način zbrajaju u svoj performans.
Mi smo i sada u kontaktu i komunikaciji s njima ne bi li ono što je bilo sporno, zašto to nama Država nije, ako tako mogu reći, dala, je bilo upravo stambeno rješavanje pojedinih djelatnika koji su tamo na tom području, pa uz uvjet njihovog rješavanja postoje naznake da bi mi dobili na korištenje taj prostor i da bi ga onda mogli privesti namjeni sukladno prostornom planu, urbanističkom itd. Neovisno o ovim Vašim tvrdnjama, mi i dalje s nadležnim ministarstvima i institucijama to radimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Bezobrazlukgost 2021-10-28 06:22
Citat gost:
Ni Frankovićev smireni govor, a ni činjenice o organizaciji prosvjeda zaista nisu dali povoda gradonačelnici da Ilovčane ponizi tvrdnjom kako ih na pobunu potiče oporba, a ne okolnosti koje su nebrigom i nemarom izazvali ona i njena uprava. Ta tvrdnja je naprosto čisti bezobrazluk.
A to što je Devčić dopustio Nediću da da mu mimo poslovnika bezobrazno odgovori pokazuje da će GV pod njegovim predsjedanjem ostati Kučićkina prćija kakva je bila i pod Živkovićem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Bombe u Gradskom vijećugost 2021-10-31 09:07
Zapisnik je djelimično vjerodostojan u vezi s pitanjima vijećnika i odgovorima, ali ga je Gradonačelnica očito cenzurirali. Najbolji dijelovi su izbačeni. Ali u vezi s točkama dnevnog reda je apsolutno nevjerodostojan . Tako o najzanimljivijo j točki 4.) Prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o visini plaće gradonačelnice i zamjenika gradonačelnice Grada Malog Lošinja za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa (COVID-19) piše samo "Izvjestiteljic a po ovoj točki dnevnog reda bila je gđa Marina Žunić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela. U raspravi su sudjelovali Mario Franković, Anto Nedić, Elvis Živković, Rudolf Ivković, Marina Žunić, Ana Kučić.
Predsjednik stavlja na glasanje Prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o visini plaće gradonačelnice i zamjenika gradonačelnice Grada Malog Lošinja za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa (COVID-19).
S 8 glasova „za“ i 4 glasa „protiv“ prihvaća se Prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o visini plaće gradonačelnice i zamjenika gradonačelnice Grada Malog Lošinja
za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa (COVID-19)." A bilo je i bacanja bombi radi obmanjivanja građana kako je rekla gradonačelnica, ali to nije u zapisniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ........Zozo 2021-10-31 13:33
Citat gost:
S 8 glasova „za“ i 4 glasa „protiv“ prihvaća se Prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o visini plaće gradonačelnice i zamjenika gradonačelnice Grada Malog Lošinja za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa (COVID-19)." A bilo je i bacanja bombi radi obmanjivanja građana kako je rekla gradonačelnica, ali to nije u zapisniku.
Stavimo ovdje u zapisnik da si je gradonačelnica dala vratiti plaću smanjenu radi Covida 19 na nivo od prije pandemije i da danas mediji javljaju Naši liječnici poslali važno upozorenje: 'Uskoro će se morati birati kojeg pacijenta prije smjestiti u krevet s kisikom' g>
rtl.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ....xx 2021-10-26 14:43
Citat gost:
Umjesto da po hitnom postupku zakaže tematsku sjednicu GV, on je za četvrtak sazvao redovnu sjednicu GV, ali bez Mrtvaške kao točke dnevnog reda.
Dnevni red ima 20 točaka, većinom s raznim izvješćima.
mali-losinj.hr/.../... Zadnja točka je Izvješće o radu Gradonačelnice za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2021. godine. Hoće li izvijestiti i o zadnjih mjesec dana izvještajnog razloga kad je uz gradsku plaću radila izbornu kampanju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # Ženo odrastiJFK 2021-10-25 11:47
Imamo gradonačelnicu koja se do prije neki dan uopće nije suočila sa pravim životnim problemima, koja ni za što nije odgovorna, ali je naravno zaslužna za mnoge nagrade i priznanja.

I tako Telegram.hr otkrije aferu sa nenaplaćenim iznosom od preko 21 milijuna kuna u gradski proračun, gradonačelnica koja je od 2009. godine u samom vrhu vlasti izjavljuje da ona nema ništa s tim, kriva je djelatnica koja više ne radi u općini, kriva je i bivša vlast, a ona je u toj bivšoj vlasti bila samo zamjenica gradonačelnika. Znači priznaje da je 8 godina bila samo fikus.

Prodaja osnovne škole, 6,5 milijuna kuna netragom nestane kao da ih je vjetar odnio, gradonačelnica se izmotava, novci su oročeni, pa nisu oročeni, nalaze se na posebnom računu, pa su na glavnom računu, ali niti na direktni zahtjev gradskog vijećnika ne pokazuje izvod sa računa. Istovremeno Grad Mali Lošinj od Instituta za javne financije dobiva nagradu za transparentnost JLS. Samo kompletni idiot može povjerovati u vjerodostojnost ovog istraživanja.

Luka Mrtvaška. Grad utvrđuje posebne uvjete iz svoje nadležnosti, način spajanja građevine na prometnu površinu. Na jednoj strani prometna površina je cesta, na drugoj strani prometna površina je more, akvatorij ispred nove rive koja je po cijeloj dužini visine 2 metra. Grad nema ništa protiv.

Ironično je da je sama gradonačelnica ponosna kako je prvo zaposlenje imala u firmi svoga oca koja se bavi nautičkim turizmom, a za to vrijeme nije naučila da na rivu visine 2 metra mogu pristati samo veliki brodovi, kruzeri, a ne manji brodovi i barke lokalnog stanovništa. Pa naravno, iz tog razloga niti ne daje primjedbu na projekt, po njoj sve je u redu, Ilovčani strpite se malo dok vam ne izbetoniramo rivu, penjat ćete se na nju po konopima.

Još je ironičnije da ni ravnatelj ŽLU ne primjećuje ovakav propust u projektu. Makar je u tekstualnom dijelu navedeno da treba omogućiti pristajanje broda na lokalnoj liniji 311 i barki domicilnog stanovništva, obalni zid svojom visinom to ne omogućuje. Jedno pišem, drugo crtam. Nitko ne vidi probleme, glavno je da imamo eure, to što ćemo ih utući u besmislenu i nefunkcionalnu rivu nije problem.

Problem nastaje kada Ilovčani sami otkriju besmisao projekta kojega im prije izdavanja građevinske dozvole nitko nije prezentirao.
Umjesto da na vrijeme prezentira projekt Ilovčanima, ravnatelj ŽLU je za to vrijeme sakupljao potpise i suglasnosti po Susku, Unijama i nekim sjevernodalmati nskim otocima.

I tako, dok su se njih dvoje uglavnom zajednički slikavali, nastao je kažin.

Po difoltu nepogrešiva gradonačelnica suosjeća sa stvarnim životnim problemima stanovnika otoka Ilovika, ali i ovaj put, opet su krivi samo neki drugi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Lajkovi i baloni za gradonačelnicugost 2021-10-25 14:46
Citat JFK:
Imamo gradonačelnicu koja se do prije neki dan uopće nije suočila sa pravim životnim problemima, koja ni za što nije odgovorna, ali je naravno zaslužna za mnoge nagrade i priznanja.
Za njene nagrade smo zaslužni mi građani koji ih plaćamo. Pogledajte samo kako se curetak radosno smije što si je kupila još jednu nagradu. Osmijeh pun zuba šalje za 354 lajka i 24 oduševljena komentara s puštanjem balona. Vrijede ti lajkovi i baloni svake kune minusa u proračunu samo ne znam šta od toga imaju lošinjski gospodarstvenic i.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Povijest............ 2021-10-27 20:47
Citat JFK:
Imamo gradonačelnicu koja se do prije neki dan uopće nije suočila sa pravim životnim problemima, koja ni za što nije odgovorna, ali je naravno zaslužna za mnoge nagrade i priznanja.

I tako Telegram.hr otkrije aferu sa nenaplaćenim iznosom od preko 21 milijuna kuna u gradski proračun, gradonačelnica koja je od 2009. godine u samom vrhu vlasti izjavljuje da ona nema ništa s tim, kriva je djelatnica koja više ne radi u općini, kriva je i bivša vlast, a ona je u toj bivšoj vlasti bila samo zamjenica gradonačelnika. Znači priznaje da je 8 godina bila samo fikus.

Prodaja osnovne škole, 6,5 milijuna kuna netragom nestane kao da ih je vjetar odnio, gradonačelnica se izmotava, novci su oročeni, pa nisu oročeni, nalaze se na posebnom računu, pa su na glavnom računu, ali niti na direktni zahtjev gradskog vijećnika ne pokazuje izvod sa računa. Istovremeno Grad Mali Lošinj od Instituta za javne financije dobiva nagradu za transparentnost JLS. Samo kompletni idiot može povjerovati u vjerodostojnost ovog istraživanja.

Luka Mrtvaška. Grad utvrđuje posebne uvjete iz svoje nadležnosti, način spajanja građevine na prometnu površinu. Na jednoj strani prometna površina je cesta, na drugoj strani prometna površina je more, akvatorij ispred nove rive koja je po cijeloj dužini visine 2 metra. Grad nema ništa protiv.

Ironično je da je sama gradonačelnica ponosna kako je prvo zaposlenje imala u firmi svoga oca koja se bavi nautičkim turizmom, a za to vrijeme nije naučila da na rivu visine 2 metra mogu pristati samo veliki brodovi, kruzeri, a ne manji brodovi i barke lokalnog stanovništa. Pa naravno, iz tog razloga niti ne daje primjedbu na projekt, po njoj sve je u redu, Ilovčani strpite se malo dok vam ne izbetoniramo rivu, penjat ćete se na nju po konopima.

Još je ironičnije da ni ravnatelj ŽLU ne primjećuje ovakav propust u projektu. Makar je u tekstualnom dijelu navedeno da treba omogućiti pristajanje broda na lokalnoj liniji 311 i barki domicilnog stanovništva, obalni zid svojom visinom to ne omogućuje. Jedno pišem, drugo crtam. Nitko ne vidi probleme, glavno je da imamo eure, to što ćemo ih utući u besmislenu i nefunkcionalnu rivu nije problem.

Problem nastaje kada Ilovčani sami otkriju besmisao projekta kojega im prije izdavanja građevinske dozvole nitko nije prezentirao.
Umjesto da na vrijeme prezentira projekt Ilovčanima, ravnatelj ŽLU je za to vrijeme sakupljao potpise i suglasnosti po Susku, Unijama i nekim sjevernodalmatinskim otocima.

I tako, dok su se njih dvoje uglavnom zajednički slikavali, nastao je kažin.

Po difoltu nepogrešiva gradonačelnica suosjeća sa stvarnim životnim problemima stanovnika otoka Ilovika, ali i ovaj put, opet su krivi samo neki drugi.
Sve je krenulo krivo još 1990g. Državu i privatizaciju nam je napravio titov najmlađi general. A sada imamo gradonačelnicu potomak tvrde linije komunističke partije. Ne možemo više nikada stići države koje su napravile lustraciju. Nema napretka bez promjene vlasti. U Hrvatskoj nikada nije promijenjena vlast. Iste komunističke dinastije vladaju 70 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # ---------- 2021-10-24 22:53
Ako je istina da su dobili eure na temelju tada već nevažećih dozvola, onda će OLAF imati posla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # Kada se "A je To" priprema za natječajJugo 2021-10-24 23:15
Sve nepravilnosti izlaze na vidjelo.
Evo kako uhljebi u 2 poteza unište tako dobre prilike iz EU fondova.
Sada bi Ilovčane okrivili što novci neće stići na Lošinj, a svima je jasno tko nije posao odradio kako treba.
Projekt bi kad tad pokazao sve svoje manjkavosti.

Ne daje EU novce sa namjenom uništenja jednog manjeg otoka radi zamišljenog prosperiteta drugog otoka. Namjena tog novca je prvenstveno razvoj ruralnih, osjetljivih područja.

Iz priloženog vidimo da su se u vrijeme kada je Grad Mali Lošinj mogao "pozlatiti" pripadajuća naselja koristeći sredstva koja nudi Europa, na krivom mjestu našli nesposobni ljudi koji bi bacali i novce i ljudske živote u vjetar.

Mogli bi se i Župan i Premijer zapitati kako su njihovi podređeni uspjeli toliko grešaka i nepravilnosti napraviti, da o tome priča cijela zemlja.

Bilo bi pametnije da su platili savjetnike i konzultane koji bi posao odradili kako treba.

Realno sa tih 81 miliona bi se mogle napraviti i 3 luke. Doslovno su mogli prijaviti 3 pametno osmišljena projekta i te iste novce donijeti na Lošinj.

Kada su akteri ove priče pokazali da uz svoje neznanje ne prezaju ni pred čim, te da su u stanju uništiti cijeli otok samo da guraju dalje svoje katastrofalno loše projekte, došli su do zida.

Pa što su stvarno mislili da mogu samo tako uništiti jedan otok? Da su oni eto ti koji će odlučiti da li će nečije dijete trenirati, da li će nečiji otac doći do lijekova... E pa nisu oni ti koji odlučuju, i dobro da nisu.

Samo da su ljudima sa Ilovika išli na ruku i organizirali gradnju u 2 faze uz prolazak otočana, te spustili mali dio rive na visinu 1,2 metra nitko im nebi ništa rekao, ne bi bilo prosvjeda, u tišini bi sagradili svoju loše osmišljenu luku.

Ne, nisu im htjeli niti to omogućiti. Od silnih miliona više nisu htjeli spustiti pogled na male ljude.
Pa eto sada neka se pravdaju kome trebaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # ............................ 2021-10-25 10:43
......aj vratite brod u Mrtvašku,da počnemo normalno živiti....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ???OMG 2021-10-26 05:57
Ne sjećam se da je Balija ikada rekao da će izmijeniti projekt. Ne znam zašto bi se Ilovčani trebali strpiti 22 mjeseca, kad će nakon toga dobiti rivu na koju ne može pristati ni linija 311, ni njihove barke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Hajde, napravi još jedan đirGrad za tebe 2021-10-26 08:17
Citat:
Luka Mrtvaška. Grad utvrđuje posebne uvjete iz svoje nadležnosti, način spajanja građevine na prometnu površinu. Na jednoj strani prometna površina je cesta, na drugoj strani prometna površina je more, akvatorij ispred nove rive koja je po cijeloj dužini visine 2 metra. Grad nema ništa protiv.
Ne znaš koji od ovo dvoje je nesposobniji.
Gradonačelnica prodaje maglu, kaže da ona ne može mijenjati projekt, da je prava adresa ŽLU, Priko 64.
A dok je u fazi utvrđivanja posebnih uvjeta mogla utjecati na projekt i to poglavito na visinu rive, potpisala je da je suglasna sa projektom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Sposobnost za političi kurverajDe Bill 2021-10-26 09:14
Citat Grad za tebe:
Ne znaš koji od ovo dvoje je nesposobniji.
Pitanje sposobnosti je relativno. Sposobnost za rad u korist zajednice bez da žrtvuju interese dijela te zajednice zaista nisu pokazali. Ali pokazali su izuzetnu sposobnost za politički kurveraj. Oboje su se okoristili propagandnim potencijalom priče o uspješnom grebanju za tuđe pare i velikoj investiciji koja će povezati Lošinj s Dalmacijom, susjednim otocima, a posebice Rabom i Pagom. Kučićka je ponovno izabrana za gradonačelnicu, Komadina za Župana, a Balija stekao glas uspješnog ravnatelja lučke uprave. No cijela stvar je prerasla u skandal i postala upitna zbog prosvjeda žrtvovanih Ilovčana. Pa je Kučićka krenula javno prati ruke. Priopćava da je za projekt nadležna isključivo Županija, a ne Grad, i da je podržala projekt samo da se ne bi izgubila dobivena EU sredstva. Umjesto da opere ruke uprljala je i obraz javnim priznanjem da joj "puca prsluk" za Ilovik i Ilovčane. Plašila se da će joj Plenković natrljati uši ako ugrozi priliv bespovratne europske love. Ali sve ovo odigralo se nakon izbora na kojima je 64 % birača na Iloviku glasalo za nju.
U svemu tome Balija se pokazao sposobniji od Kučićke jer joj opravdano nabija na nos činjenicu da je Grad bio uključen u sve postupke, i to bez ikakvih primjedbi. Tu činjenicu ona ne može osporiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # P.. laju karavane prolaze...jurkan 2021-10-26 09:28
Ništa vi ne brinite, Ana će dobiti još više glasova na slijedećim izborima. Uvijek može izvući rezervnu kartu.... Tako je na ovim izborima izvukla Devčića, Vojniković, Kalac, Kocijan i dr. Sve učenici pisca ovog pamfleta protiv gradonačelnice. Možda i pisac ovoga pamfleta završi na njezinoj gradskoj listi, pa se smiri, jer vjerovati učenicima više ne smije. Tek toliko da bude transparentno.. .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # U školu gumenjakom ...DS 2021-10-27 09:51
Citat jurkan:
Sve učenici pisca ovog pamfleta protiv gradonačelnice.
Ako si odani pristaša gradonačelnice ovaj članak možeš pogrdno nazvati pamfletom kao napisom kojem je cilj da ju se javno diskreditira. No gole, neupitne činjenice o situaciji u kojoj su se našli Ilovčani zbog projekta Mrtvaška same po sebi diskreditiraju sve koji su umiješani. A to su prije svih drugih gradonačelnica Grada Malog Lošinja, ministar u Vladi RH Butković, župan PGŽ Komadina, a tek potom ravnatelj Lučke uprave ML. A odgovoran je i Kapeli kao bivši gradonačelnik i ministar turizma jer je nekritički hvalio projekt koji je služio samo tome da se prigrabe nepovratna sredstva EU.

Pristranom čitatelju, akteru lokalne politike u krugu oko Ane Kučić, ovaj članak je pamflet.
No nepristranom čitatelju sposobnom za nepolitičko suosjećanje s bližnjima autor je izložio činjenice koje su dovele do toga da djeca s Ilovika u ove jesenje dane u školu dolaze gumenjakom te po cijeli dan sjede u mokroj odjeći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # LJUDI S ILOVIKA - MI NISMO SITNIŠasd 2021-10-27 10:53
Citat DS:
No nepristranom čitatelju sposobnom za nepolitičko suosjećanje s bližnjima autor je izložio činjenice koje su dovele do toga da djeca s Ilovika u ove jesenje dane u školu dolaze gumenjakom te po cijeli dan sjede u mokroj odjeći.
Ana Kučić zna preko fejsa upućivati sladunjave čestitke "ženama, majkama, bakama, sestrama i kćerima" ali za djecu sa Ilovika nema puno razumijevanja. Prenosim poruku sa fejsa njojzi i njenim saučesnicima:
Iako Ilovčani nisu brojni u smislu broja glasova političarima, to su ljudi s kojima se svatko može poistovjetiti, jednako kao što svatko može postati žrtvom vladajućih i njihova apetita za europskim novcem. Ilovčanima se to dogodilo na primjeru projekta dogradnje luke u Mrtvaškoj.
Pokrećemo novi ciklus priča o stvarnim ljudima s otoka koji vole Ilovik i žele živjeti na njemu.
LJUDI S ILOVIKA - MI NISMO SITNIŠ
Marko, Riječanin i Matija, rođena Ilovčanka, rade u ugostiteljstvu. Upoznali su se na relaciji Rijeka-Ilovik. U šestom mjesecu im se rodila kćerka Lina, koja je trenutačno i najmlađa Ilovčanka. Svoj život Marko i Matija žele ubuduće graditi na otoku, ali ako Ilovik izgubi Mrtvašku, dogodit će se, da trenutačno najmlađa Ilovčanka, postane Riječanka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Preci sanjali, on doživio ali šutigost 2021-10-27 12:03
Citat DS:
A odgovoran je i Kapeli kao bivši gradonačelnik i ministar turizma jer je nekritički hvalio projekt koji je služio samo tome da se prigrabe nepovratna sredstva EU.
Zanimljivo je da brbljavi Kapeli (po majci Ilovčan) sada šuti ko zaliven. A prije devet godina je na svečanom otvorenju rive na Iloviku razdragano govorio – Moji preci su ovo sanjali, a ja sam doživio, poseban pozdrav mojim Šanpjerinima, rekao je gradonačelnik Gari Cappelli, po majci Ilovčan,... :lol:
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # rezervne karteblesimetar 2021-10-27 07:16
Uvijek su postojali takvi beznačajni ljudi. Bez ponosa, bez karaktera i bez originalnosti. Ali istovremeno s velikim ambicijama. Na takve prolaznike Ana i slični mogu uvijek računati. To su blebetala koja se pretvore u ponizne sluge na jedan mig gospodara. Ipak, Ani je zabavnije sprdati se s učenicima nego s učiteljem. Jer lakše joj je kad ima jednog smiješnog neprijatelja koji obučava druge, a kojeg ona dobro pozna, nego da se iz tame pojavi neki drugi neprijatelj. Neprijatelj koji bi za promjenu mogao biti opasan, pametan, prodoran, cijenjen. Netko tko može utjecati na ljude
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
204 # Portal Ane KučićlLikota 2021-10-27 10:35
Ovaj portal/stranica je najbolji promotor Ane Kučić. Pogledajte samo broj članaka opremljenih njenom slikom i komentara s njenom slikom. Nigdje i nitko to ne može platiti, a ona ima sve besplatno. Ona zapravo ne treba ništa raditi dok je Mujagića i Kikića. A možda ih i plaća, tko zna? Nevjerojatno je da je jedna jedina osoba na ovim otocima toliko u fokusu pored drugih 10 tisuća ljudi, događaja i svega drugoga što ovdje postoji. Na kraju će im Nedić dati priznanje grada Malog Lošinja za izgradnju lika i djela najkomentirajuć e osobe na osotcima. I ova galama oko Ilovika će se slomiti na onom beznačajnom Baliji, a ona će iz ove priče izaći još jača, jer boli k...c lošinjane za Ilovčanima. Od njih nemaju nikakve koristi i to gradonačelnica dobro zna. A interesi građevinskog zemljišta i 230 milijuna oko Mrtvaške i nove ceste prema Mrtvaškoj daleko nadilaze galamu 30 Ilovčana, kojih će do sljedićih izbora za 4 godine biti još manje. Zato, uzalud vam trud svirači...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # I loša reklama je reklamagost 2021-10-27 12:34
Citat lLikota:
Ovaj portal/stranica je najbolji promotor Ane Kučić. Pogledajte samo broj članaka opremljenih njenom slikom i komentara s njenom slikom.
U pravu si. Odavno je poznata izreka 'There is no such thing as bad publicity' (Ne postoji loš publicitet). Ili po naški - i loša reklama je reklama: Privlači loše ljude, a takvih nije malo među biračima. A kao već prekaljena HDZ-ovka zna da joj koristi svako spominjanje u medijima pa makar je prikazuje u lošem svjetlu. Isto kao što njenoj organizaciji nakon osude za kriminal raste rejting.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ............................ 2021-10-27 14:54
...a reklama za Ilovik..kvadrat i idu u nebo....otok bez auta..otok 4-5 puta povezan s Lošinjom,20min( na Lošinju nema takvog mijesta koji je ovako povezan,dok nisu ukinuli Mrtvaška)...svi koji su jednom bili na Iloviku...svi su se vratili da ga vide još jednom...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # ...... 2021-10-27 15:04
evo, i Bačić (HDZ) na Saboru se hvali izgradnjom luka koje će povezivati otoke, nitko mu nije rekao da su radovi već nekoliko mjeseci obustavljeni, a da će jedan povezani otok nakon izgradnje luke postati nepovezan
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Jedne boli k...c, a druge ono drugo za IlovčaneFukara 2021-10-28 09:32
Citat lLikota:
I ova galama oko Ilovika će se slomiti na onom beznačajnom Baliji, a ona će iz ove priče izaći još jača, jer boli k...c lošinjane za Ilovčanima. Od njih nemaju nikakve koristi i to gradonačelnica dobro zna. A interesi građevinskog zemljišta i 230 milijuna oko Mrtvaške i nove ceste prema Mrtvaškoj daleko nadilaze galamu 30 Ilovčana, kojih će do sljedićih izbora za 4 godine biti još manje. Zato, uzalud vam trud svirači...
Ne znam da li baš sve Lošinjane boli k...c za Ilovčane, ali ta stvar sigurno "boli" Nedića i hadezejce koji su iz koristoljublja Anu Kučić izabrali za predsjednicu. A da neka stvar za Ilovčane "boli" i gradonačelnicu znamo i po tome što je u "izvanrednom" priopćenju drugim riječima i sama rekla što i ti: interesi građevinskog zemljišta i milijuni europskog novca oko Mrtvaške i nove ceste prema Mrtvaškoj nadilaze galamu Ilovčana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ........ 2021-10-28 13:53
...biti će ih još manje...a di su penzići...kada ćete ostvariti pravo koje vam je Ana obećala...pišta ljka u usta....tuliti ispred općine...barem vi za to imate vremena...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # HraniteljTuljna 2021-10-27 18:20
Uzalud van trud huškači.Analizi rajte sve što se u proteklih nekoliko mjeseci pisalo po ovom portalu i vidjet ćete o čemu se tu radi.Radi se o tome da gospodin AM ima velike probleme i na sve moguće načine pokušava da ih se riješi,ali kuca na kriva vrata.Pogledajt e samo tu mržnju prema gradonačelnici i onima koje on smatra krivcima za probleme koje ima.Trebalo bi razmisliti i možda na neki način pomoći AM,ali onda bismo izgubili ove divne članke i pljuvanje po sadašnjoj vlasti.Stanovni ci otoka ilovika su se zanijeli i idu ko kroz maglu i uopće ne razmišljaju da je projekt Mrtvaška projekt koji će njima služiti.AM neće nikada ići na Ilovik i njemu neće nikada biti potrebna Mrtvaška.Projke t se radi na otoku Lošinju i svi koji su protiv imaju mmogućnost vlastitim barkama voziti se iz Ilovika u Lošinj okolo pa preko Boka false u luku i na rivu.Ukoliko ne žele neka ostanu na ilovik i neka se ne miču sa otoka.Opet napominjem da je prosvjed organiziran od ljudi koji sjede u gradskom Vijeću i koji su gubitnici na izborima potpomognuti vanjskim snagama koji imaju probleme koje su mu nametnuli ljudi koji su vodili Grad prije gradonačelnice Ane.Bilo kako bilo,huškači,u manjini ste i dok galamite nitko vas neće slušati.Možda bude malo opasnije kada se ušutite,ali do tada će Mrtvaška biti gotova.Samo vi galamite a Mrtvaška ide dalje,a kada bude gotova zajedno ćemo ispeći janjce i proslaviti otvaranje Mrtvaške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ............................ 2021-10-27 18:56
....hahaha kada Lošinjani budu morali ići na katamaran na Mrtvašku....koj i će komentari biti...bus za Mrtvaška 5.30....tako nekako će to izgledati..haha ha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ............................ 2021-10-27 18:59
Ili mogu preko Boka false u luku i na rivu.....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # .................. 2021-10-27 20:32
Neće voziti autobus nego će grad plaćati taxi da nas vozi kuma od gradonačenice kao i do sada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Kuma s kumom prije treningagost 2021-10-30 13:40
Citat ............:
Neće voziti autobus nego će grad plaćati taxi da nas vozi kuma od gradonačenice kao i do sada.
To je ipak malo bolje nego prijevoz gumenjakom po uzburkanom moru. A kuma nije dugme.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 0 # ................ 2021-10-27 20:35
Bravo Tuljane. Pametni komentari s argumentima kontra huškačima kojima nije bitna Mrtvaška nego svađa protiv Ane. Imali ste prilike na izborima, o kretali ste timun za 180 a sada vidite da vas nitko ne šljivi. Smutnje prave oni koji mi neznaju gdje je Mrtvaška. Treba im objasniti da Mrtvaška nije na Iloviku i mi Lošinjani ne dirao Ilovik njega uređujemo luku Mrtvaška NA OTOKU LOŠINJU da bi mi mogli lakše i brže mogli putovati za Pag i Dalmaciju a veseli nas da će Ilovčani djeca i bolesnici moći lakše i brže doći do bolnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # I mi moramo živjeti!!!.............................. 2021-10-28 09:36
Ilovik ima standarde zbog kojih smo ostali na Iloviku (4-5puta dnevno do Lošinja. Na Lošinju nema takvog mjesta koji je povezano s Lošinjem javnim prijevozom)!!! Imam troje djece!! Zbog učestalih svađa s djecom, kažu neće živiti u kamenom dobu!! nema stranih jezika, nema sporta, nema kina, nema prijatelja... Njima se obratite!!
Ja: 6.30-15.30 Ide zima po mraku se digni po mraku doma dođi. Da bi posjetio općinu, doktora, market, mehaničara (kad je sitnica u pitanju)... Zar vi za to gubite cijeli dan??? Imam stoku.K ada raditi?? Ja taj dan nemam dnevnicu!! A da o poskupljenju života ukidanjem Mrtvaške da ne pričam!! Građevina još ako se ovako nastavi neće je ni biti na Iloviku!! Ukidanjem Mrtvaške ubijate Ilovik.
Ova dva tuljana hoćete li vi meni dati dnevnicu taj dan ili dane??
Da je bilo pameti svega ovoga nebi bilo!!
Ilovčanima je dosta i austro ugarski mol .S tim molim imamo doktora imamo sve...
Šta su vam Ilovčani krivi da im ovo radite???
A o visini od 2 metra, nemam komentara!! Nisu Ilovčani budale, budale su u lučkoj upravi!!! Molim bas nemojte te budale podržavati!! Jer zbog budala imamo ovo danas!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # I mi moramo živjeti!!.............................. 2021-10-28 09:51
Ako ovako ostane da nema Mrtvaške,razmiš ljam iza nove godine dijecu pošaljemo negdje na školovanje .A i meni je već pun k..... Mrtvaška i neodgovornih budala!!
Nadam se u pobijedi Ilovčana malih ljudi!!!!Koji nikome ništa nisu skrivili,osim što žive na Iloviku!!
Očito je da nekomu smetaju!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Jeftini žetončičiasd 2021-10-28 11:01
Citat .......:
Imali ste prilike na izborima, o kretali ste timun za 180 a sada vidite da vas nitko ne šljivi.
70 posto birača na Lošinju je glasalo protiv HDZ-a. I za?ebali su se jer su glasali i za jeftine žetončiće kao Devina grupa, Akcija mladih i kolalicija HNS, Ids itd koje je Kučićka kupila za sitniš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Gradonačelnica huškačicagost 2021-10-28 12:36
Citat .......:
Bravo Tuljane. Pametni komentari s argumentima kontra huškačima kojima nije bitna Mrtvaška nego svađa protiv Ane.
Možda si premlad da primijetiš da je Ana u svom FB "izvanrednom obraćanju" izvela tipičnu komunističku harangu, huškački govor protiv oporbe. Bez da je istakla i jedan dokaz optužila je "lokalne političke aktere" da građane drže u "trajnom stanju napetosti". Isto tako su komunisti optuživali "neprijatelje" socijalizma i vodeće partije da potiču narod na pobunu. Vjerojatno je u obitelji naučila kako se kriminalizira one koji ugrožavaju vlast i to znanje primijenila u "izvanrednom obraćanju".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # ............................ 2021-10-28 14:28
Devčić prodo dupe i to jeftino.....pos lije izbora sam očekivao neku promijenu...a ono prevara...dobil i političkog mrtvaca...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
163 # HraniteljTuljana 2021-10-28 15:51
Brašno iz vreće Mujagića koji prodaje u gradskom vijeću Rudi Ivković. Rudi pokupi prnje i odi doma, jer ću reći Magašiću pa ćeš dobiti po guzi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # ......tt 2021-10-28 16:59
Citat Tuljana:
Brašno iz vreće Mujagića koji prodaje u gradskom vijeću Rudi Ivković. Rudi pokupi prnje i odi doma, jer ću reći Magašiću pa ćeš dobiti po guzi
Ne'š ti kulture kod poklonika Ane Kučić i kriminalne organizacije :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # OpakiFajter 2021-10-28 22:43
Citat Tuljana:
Brašno iz vreće Mujagića koji prodaje u gradskom vijeću Rudi Ivković. Rudi pokupi prnje i odi doma, jer ću reći Magašiću pa ćeš dobiti po guzi

Eh da mi je i to vidjeti.
Mislim da se fajter skriva pod ženinom sumnjom ili šatorskim krilom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ana u ogledalu komentaraGost 2021-10-29 08:21
Citat Tuljana:
Brašno iz vreće Mujagića koji prodaje u gradskom vijeću Rudi Ivković. Rudi pokupi prnje i odi doma, jer ću reći Magašiću pa ćeš dobiti po guzi
Razina komentara Kučićkinih anonimnih sljedbenika odražava njezinu nedemokratsku praksu i isključivost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
182 # HraniteljTuljana 2021-10-28 20:24
Opet je Ana, danas ovoj četvorici čije su glave bile u prvom planu prilikom direktnog prijenosa očitala bukvicu. Nemaju pojma kako funkcionira rad Vijeća i što treba kazati a što ne. Jedino im još nedostaju prosvjednici sa Ilovika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Anina prćijagost 2021-10-29 06:23
Citat Tuljana:
Opet je Ana, danas ovoj četvorici čije su glave bile u prvom planu prilikom direktnog prijenosa očitala bukvicu. Nemaju pojma kako funkcionira rad Vijeća i što treba kazati a što ne. Jedino im još nedostaju prosvjednici sa Ilovika.
Istina, pojma nemaju da Vijeće funkcionira kao Anina prćija. Uz većinu od svojih poslušnika i žetončića pod vodstvom kupljenog bivšeg vođe oporbe može raditi štogod je volja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Klaun AntoKibidabi 2021-10-29 07:07
Citat gost:
Citat Tuljana:
Opet je Ana, danas ovoj četvorici čije su glave bile u prvom planu prilikom direktnog prijenosa očitala bukvicu. Nemaju pojma kako funkcionira rad Vijeća i što treba kazati a što ne. Jedino im još nedostaju prosvjednici sa Ilovika.
Istina, pojma nemaju da Vijeće funkcionira kao Anina prćija. Uz većinu od svojih poslušnika i žetončića pod vodstvom kupljenog bivšeg vođe oporbe može raditi štogod je volja.
zaboravio si na ključnu asistenciju Ante Nedića kao njenog klauna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # ....Zico 2021-10-29 07:55
Ne samo da je vijeće pretvorila u svoju prćiju, nego i mimo gradskog vijeća ima vrlo fleksibilno poimanje demokracije. Radi firme Loger doo vijećnik Ivković je podnio kaznenu prijavu, a na kraju video zapisa je Jovićev komentar o samovolji hiperaktivne gradonačelnice iz kojega je vidljivo da tu možda postoje elementi za još neke kaznene prijave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Sretna nova 2099robert 2021-10-28 23:23
Kome smeta visina rive 2 metra pa to je za naše unuke i praunuke kad do 2099 razina more poraste za 1 metar. :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # HraniteljTuljana 2021-10-29 08:17
Ovo Vijeće je izabralo većina građana Malog Lošinja,i Vijeće radi korektno.Dobro je za Anu što ima takvu oporbu,one" četiri glave u prvom planu na fb".Mi koji smo dali podršku Vijećnicima koji su sada u većini smo zadovoljni radom Vijeća i veselimo se svakom izlasku za govornicom jednog od ovih četiri glave,jer znamo da to što oni govore da to nije njihov stav nego nekoga tko im priprema pitanja.Zamisli te kako samo onaj kaže:"Podnio sam kaznenu prijavu" a on niti nezna protiv koga i za što jer mu je cijeli materijal s kojim je mahao na sjednici pripremio mentor.Samo veselo,i neka nas "četri glave sa ekrana"i dalje zabavljaju.Ajde uskoro će novi prosvjed Ilovčana pa ćemo ih ponovo gledati na televiziji,i smijati se njihovim glupostima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Bolesna kravaDanijela ludakinja 2021-10-29 09:22
Iz aviona se vidi da svi probili koji brane anu, su danijela Jurcevic, spodoba iz muzeja čistačicu, koja umjesto da se brine o kćerci, ona je speleog u aninom supku, a nemas nikakve koristi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # gradsko vijećeNN 2021-10-29 09:58
Citat Tuljana:
Ovo Vijeće je izabralo većina građana Malog Lošinja,i Vijeće radi korektno.
Vijeće ne samo da ne radi korektno, nego donosi odluke protuzakonito i bez mozga, a sve to pod očitim uticajem gradonačelnice i njenog pobočnika Nedića. Prihvaća sve što mu se servira, kako u prošlom, tako i u ovom mandatu. Navest ću samo dva eklatantna primjera.
Prvi primjer je dodjela 10 stanova mimo utvrđene stambene liste. Gradonačelnica u izuzetnim okolnostima može nekome, i to s navedenim razlogom, uz sugladnost gradskog vijeća dati stan na korištenje. Gradonačelnica nije dodijelila jedan, nego čak 10 stanova, i to ne navodeći pojedinačne razloge zašto se kome dodjeljuje stan. U materijalima za vijeće su navedena samo imena, bez zdravstvenog, socijalnog ili nekog drugog statusa, ili navedenog razloga zašto baš ta osoba treba dobiti stan.
Poslije je rečeno da će se napraviti nova lista. Pa naravno da će se napraviti nova lista, ali za neke druge stanove, jer ovi stanovi su već podijeljeni, bez navedenih kriterija i bez obrazloženja. Već ovo je dovoljno za kaznenu prijavu protiv gradonačelnice i raspuštanje gradskog vijeća.
Drugi primjer su točke dnevnog reda sa 3. sjednice gradskog vijeća u ovom sazivu. Ukidanje odluke o smanjenju plaće gradonačelnice i gradskih vijećnika, obje odluke su bez ikakvog obrazloženja, i to u vrijeme najveće pandemije, radi koje su i donesene prvotne odluke. Nije ni tada situacija bila bajna, a trenutno je cijela Hrvatska u tamno crvenom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Smijeh Ane Kučić gluposti IlovčanaFukara 2021-10-29 10:23
Citat Tuljana:
Ovo Vijeće je izabralo većina građana Malog Lošinja,
Ovo vijeće nije izabrala većina građana. Izabrali su ga oni građani koji su izašli na izbore. A njih je bilo 54 %. Nešto manje, njih 46 % s pravom glasa nisu izašli na izbore. A od ovih 54 posto koji su izašli na birališta čak 74 posto glasalo je PROTIV kandidata HDZ-a čiju listu je predvodila Ana Kučić. Ali unatoč tome HDZ ipak ima većinu u vijeću! Kako je to moguće?

Odgovor leži u beskarakternosti kandidata koji su se biračima lažno predstavljali kao oporba HDZ-u samo da bi bili izabrani, a zatim pretrčali stranci osuđenoj za kriminal da bi podržavali gradonačelničinu samovolju, površnost i nebrigu za interese svih građana.Citat:
Ajde uskoro će novi prosvjed Ilovčana pa ćemo ih ponovo gledati na televiziji, i smijati se njihovim glupostima.
Gledat ćemo opet i gradonačelnicu kako ime se smije. Ali sada zbog njihove gluposti jer prosvjeduju što njihova djeca u školu dolaze mokra jer ih se prevozi gumenjacima. Možda će im opet dati roditeljski savjet o zloupotrebi djece u političke svrhe.

PAKAO I DOBRE NAMJERE
Otočani su, malo je reći – ogorčeni: “Gradnja luke Mrtvaška raselit će nas odavde. Ilovik bi mogao umrijeti”

novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Što je jedan otočić prema 230 mil kuna!gost 2021-10-29 10:54
Citat Fukara:
Gledat ćemo opet i gradonačelnicu kako ime se smije. Ali sada zbog njihove gluposti jer prosvjeduju što njihova djeca u školu dolaze mokra jer ih se prevozi gumenjacima. Možda će im opet dati roditeljski savjet o zloupotrebi djece u političke svrhe.
PAKAO I DOBRE NAMJERE
Otočani su, malo je reći – ogorčeni: “Gradnja luke Mrtvaška raselit će nas odavde. Ilovik bi mogao umrijeti”

novilist.hr/.../...
Raseljavanje i umiranje Ilovika je Ani Kučić manji problem od ugrožavanja investicije od 230 milijuna kuna.
Velika slika članka u Novom listu, link:
i.imgur.com/QBTkS4u.jpg

Podržava li Grad izgradnju Mrtvaške i što eventualno može učiniti da olakša život stanovnicima Ilovika, pitali smo gradonačelnicu Anu Kučić.
Odgovor: Investicija u luku Mrtvaška i pristupnu cestu ukupno je vrijedna 230 milijuna kuna i smatramo je izuzetno važnom za cijelo područje Grada Malog Lošinja. Želimo učiniti sve što je u našoj moći da se radovi nastave.
Podrška Grada Malog Lošinja ovom projektu nikad nije bila upitna. Projekt će za vrijeme izvođenja radova biti izazovan za sve koji su usmjereni na Mrtvašku, ali korist od njega će u budućnosti daleko premašivati probleme s kojima se sada susrećemo, kaže Kučić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Histerični performans Ane KučićAlohtoni Otočanin 2021-10-29 13:43
Svaka vlast je vjerodostojna koliko su vjerodostojni njeni izvještaji o radu i o financijskom stanju te zapisnici o sjednicama tijela vlasti. Zapisnici o radu Gradskog vijeća Malog Lošinja bili su oduvijek šturi, nepotpuni i manjkavi, ali nakon treće sjednice - možda zbog prigovora vijećnika Ivkovića - napisan je i usvojen nešto sadržajniji zapisnik. No kako je na ovoj stranici već istaknuto, ponešto je ostalo nespomenuto. Kao da se nije dogodilo. A dogodilo se pored ostalog i to da je gradonačelnica izvela s govornice okupljenim zastupnicima građana neviđen performans s puno mlataranja rukama. Neuvjerljivim glumatanjem ironijskog stava pokušala je kamuflirati napadaj histerije izazvan riječima vijećnika Ivkovića, da bi nakon nje kao spasitelj djeve u nevolji za govornicu hrabro stao vitez bez mača. No to je već drugi dio priče. O načinu kako Devčić vodi sjednice i o ulozi Ante Nedića kao gradonačelničin og štitonoše, zaštitnika i gromobrana. Ukratko, zapisnik s 3. sjednice je nevjerodostojan jer skriva činjenice o transformaciji Gradskog vijeća u pozornicu za gradonačelničin e monodrame. No ako zapisnik prešućuje vijest o toj predstavi, zabilježena je na video snimku. Pogledajte, zabavite se.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Maske su palegost 2021-10-29 19:32
Citat Alohtoni Otočanin:
O načinu kako Devčić vodi sjednice ...
www.youtube.com/.../
Ako sam dobro shvatio gradonačelnica se ruga Ivkoviću da ima suflere pa me to podsjetilo na njenu dramatičnu optužnicu protiv Devčića. Gnjevno je rekla da su maske pale i okrivila ga da ima suflere izvan gradskog vijeća, "aktere koji na različite načine nastoje baciti ljagu na sve ono što je gradsko vijeće do sada činilo, na izvršnu vlast koja u ovom mandatu ćini". No i u svom "izvanrednom" obraćanju u svezi neprilika koje su zadesile Ilovčane opet je prozvala aktere. Pa se obrušila na "lokalne političke aktere", ali sada ih je okrivila da koriste ljude sa stvarnim životnim problemima radi vlastitih interesa. Stvarne životne probleme ljudima je natovarila upravo gradonačelnica, ali ta "sitnica" ju nije omela u produbljivanju hajke protiv neprijatelja. Pa kaže "Našoj je oporbi cilj građane Lošinja držati u trajnom stanju napetosti, i za sve okrivljavati mene i Gradsku upravu". No Devčić je s tamne strane politike nakon zadnjih izbora prešao na stranu Ane Kučić i kao predsjednik Vijeća uz podršku HDZ-a postao članom njene vladajuće kamarile. Maske su sada zaista pale, ali ne onako kako je to govorila gradonačelnica u vrijeme kad je Devčić ostavljao dojam da je u oporbi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # HraniteljTuljana 2021-10-29 20:11
Na ovom portalu smo samo ja i onaj koji piše protiv gtadonačelnice i Gradskog vijeća a to je vidljivo po lajkovima 10:0,18-0itd.Uz aludno negativno komentirate protiv Ane jer Ani rejting raste što vi više pljujete. Nikad nitko u novijoj povijesti nije vodio ovaj Grad toliko stručno i sa toliko ljubavi prema gradu i otoku. Balija nije znao šta želi i bio je protiv svih, i oporbe i vladajućih, Cappelli je bio takav, samo da se piše o njemu, show man. Ana je smirena, poštena, kotektna i nema nikakvih primjedbi na njen rad. Jučerašnje izlaganje uvaženog vijećnika iz HSLS, bilo je jako jako smiješno i diletantski pogotovo kad je počeo sa kaznenim prijavama. Usput kad je podnio kaznenu protiv Ane, podnio je i kaznenu protiv Magašića. Titalno neozbiljan vijećnik, i da se neće smijati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Gdje se vidi stručnost?Joker 2021-10-29 21:06
Citat Tuljana:
Nikad nitko u novijoj povijesti nije vodio ovaj Grad toliko stručno i sa toliko ljubavi prema gradu i otoku.
Možeš li navesti nešto što dokazuje njenu stručnost i ljubav prema gradu i otoku? Prošli mandat je dobila obećanjem da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka. A nije prvi. Drugi mandat je započela povećanjem svoje plaće i vrijeđanjem Ilovčana. Gdje je tu stručnost? Gdje je ljubav prema gradu i otoku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # ...Gost 2021-10-29 21:42
Joker pa nije ti Ana kriva za tvoje probleme, bio si pohlepan, nisi znao poslovati i popušio si ali nije ti Ana kriva. Vrati pare ljudima od kojih si posudio i šuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # O klonovima, rode...hranitelj tuljana 2021-10-29 23:10
Citat Tuljana:
Na ovom portalu smo samo ja i onaj koji piše protiv gtadonačelnice i Gradskog vijeća a to je vidljivo po lajkovima 10:0,18-0itd.
Ja sam došao, mislim, do 34:0. U svakom slučaju ne znam tko je autor velike većine komentara od "različitih" komentatora, ali dade se razaznati da je pod popriličnim utjecajem autora "članaka", naime od njih je poprimio stil izražavanja i jezične konstrukcije... svaka čast kako mu se da restartati router i šetati po selu hvatajući hot-spotove kafića, mislim da je netko dokon... ili tako zarađuje za život...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ajmo malo zdravorazumski razmišljatiJFK 2021-10-30 12:34
Citat hranitelj tuljana:
Citat Tuljana:
Na ovom portalu smo samo ja i onaj koji piše protiv gtadonačelnice i Gradskog vijeća a to je vidljivo po lajkovima 10:0,18-0itd.
Ja sam došao, mislim, do 34:0. U svakom slučaju ne znam tko je autor velike većine komentara od "različitih" komentatora, ali dade se razaznati da je pod popriličnim utjecajem autora "članaka", naime od njih je poprimio stil izražavanja i jezične konstrukcije... svaka čast kako mu se da restartati router i šetati po selu hvatajući hot-spotove kafića, mislim da je netko dokon... ili tako zarađuje za život...
Na Volim Lošinj postoji bar četiri kategorije korisnika. Dakle, stvarno postoji samo nekoliko osoba koje pišu članke. Međutim, daleko više ih je koje komentiraju i dis/lajkaju komentare. Nadalje, osobno znam nekoliko osoba koje redovito prate, čitaju i povremeno dis/lajkaju, ali nikada ne pišu komentare. Za pretpostaviti je da postoji i određeni broj čitalaca koji niti komentiraju niti dis/lajkaju.

Tako da u ekstremnim slučajevima brojka 34 ne mora biti prevelika, da sam na mjestu hranitelja tuljana, upitao bih se i zabrinuo zašto je ona druga brojka nula.

A u teoriju da je netko 20 puta restartao ruter ili obišao cijelo selo u potrazi za hotspotovima kako bi nebitnom hranitelju tuljana nabio lošu statistiku, mislim da ni on sam u to stvarno ne vjeruje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # .......... 2021-10-30 13:14
Hranitelj tuljana, lik koji ima galeriju skrišotova svojih i tuđih komentara kako bi unucima pokazao da ima ljudi koji nisu razmišljali isto ka on.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Čitaju je oni koji trebaju čitatiZozo 2021-10-30 15:40
Citat JFK:
Na Volim Lošinj postoji bar četiri kategorije korisnika...
Ne zamaram se statistikom. Dovoljno mi je što je ovaj portal tužakao Mario Kamalić na sjednici GV, a Ana Kučić osudila zbog "izričaja". Značaj članaka i komentara dokazuje to što je blokiran pristupa stranici s gradskih računala :lol: Čitaju je oni koji trebaju čitati, tvrde da ne čitaju "to sranje", ali znaju sve što je napisano. Čitaju gradski dužnosnici, službenici, vijećnici pa i u nekim ministarstvima. A meni je najdraže što mnogi tekstovi izbace iz cipela pametnjakovića kakav je Hranitelj tuljana i onaj njegov duplikat što slavi Anu Kučić :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
152 # ........Gost 2021-10-29 20:19
Bravo Hranitelj, nisi sam, ima nas Lošinjana koji razmišljamo kao ti jer to je jedino pošteno prema gradonačelnici koja dobro vodi ovaj grad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Ilovik.............. 2021-10-29 20:53
.....da,da...na s demolirala...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # ......Gost 2021-10-29 21:48
Ajde Ilovik vas je isto demolirala pohlepa. Ugledajte se u poštene Sansigote, Unijanr, Drakanježe. Olibljani i Silbijani vam se smiju jer da ne znate šta hoćete. Lošinjani grade luku NA LOŠINJU, haloooo, NA LOŠINJU, gdje vi nemate veze i optužujete Anu. A kada bude riva gotova onda ćete početi :"ma ko mi, mi nisam nikada ništa govorili protiv Ane, to su oni drugi, ne mi"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Gostu.............. 2021-10-30 14:24
Balijino pametovanje i Anina pohlepa. To košta svih nas. A to da se smje cijela Hrvatska rivi od 2 metra to imaš pravo! (oseka 50cm,visina 2,50m)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # ...hranitelj tuljana 2021-10-29 23:22
Citat Gost:
Bravo Hranitelj, nisi sam, ima nas Lošinjana koji razmišljamo kao ti jer to je jedino pošteno prema gradonačelnici koja dobro vodi ovaj grad.
A gdje ste? Razumijem da vam se gadi dolaziti, ali na ovaj način dopuštate da nekoliko ljudi kreira prema van "glas lošinjske javnosti" i stav "građana". Da, to je stav građana ali - njih troje.

Dolazite, komentirajte... ipak sudeći po impressumu ovo mjesto "pripada vama" i postoji "zbog vas".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # , *****Gost 2021-10-30 08:34
Čemu tolika frustracija na ovu stranicu? Ne plaćaš pristup, ne finansira se iz proračuna i niko te ne sili da je čitaš. Ignoriraj je brate ko što ja ignoriram Gloriju i Hrvatsko slovo ????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # Gost...... 2021-10-30 09:25
Ovo je mjesto u kojem tri osobe pljuju po gradonačelnici bez argumenata i pokušavaju skrenuti pažnju lažima.Poptpomo gnuti sa četiri mušketira iz Gradskog vijeća,stvaraju pomutnju među građane Lošinja.Pričaju o nekim novcima koji su ilegalno preneseni u neki Loger,a o svojim dugovima šute,jer ni sami neznaju koliko su dužni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Debilni klonovi brane A.K.Joker 2021-10-30 09:57
Citat hranitelj tuljana:
Citat Gost:
Bravo Hranitelj, nisi sam, ima nas Lošinjana koji razmišljamo kao ti jer to je jedino pošteno prema gradonačelnici koja dobro vodi ovaj grad.
A gdje ste? Razumijem da vam se gadi dolaziti, ali na ovaj način dopuštate da nekoliko ljudi kreira prema van "glas lošinjske javnosti" i stav "građana". Da, to je stav građana ali - njih troje."
Pa baš ovaj što se služi tvojim nickom za slavljenje dostignuća Ane Kučić glumi trojicu pa sam sebi kao Gost piše "Bravo Hranitelj, nisi sam, ima nas Lošinjana koji razmišljamo kao ti jer to je jedino pošteno prema gradonačelnici koja dobro vodi ovaj grad". A onda Gostu (samome sebi) čestita "Bravo Gost, bravo, dobro si im rekao...". Dođe mi ga žao kad vidim da na moje pitanje jadan odgovara po sistemu "ja u kope on u spade". Jer nema šta odgovoriti na pitanje što je dokaz za istinitost njegove debilne tvrdnje da nikad nitko u novijoj povijesti nije vodio ovaj Grad "toliko stručno i sa toliko ljubavi prema gradu i otoku" kao Ana Kučić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ....Adam 2021-10-30 10:15
Nitko, pa ni administrator ne može znati koji broj građana piše po ovom portalu, a koji broj ga čita.
Ono što otprilike znamo je broj Ilovčana koji su se okupili pred općinom, kao i broj građana Malog Lošinja koji su im tom prilikom dali podršku. Znamo i broj građana koji preko interneta prate sjednice gradskog vijeća, vjerojatno ne zato jer im je dosadno, nego zato jer ih to živo zanima. A ti napravi matematiku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
161 # HraniteljTuljana 2021-10-29 21:51
Bravo Gost, bravo, dobro si im rekao, nitko nije protiv Ilovčana, jer mi njih volimo, ali imaju za vođe picaškandalo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Dvije kaznene prijave u samo godinu danaJe li to rekord? 2021-10-30 08:24
U svakom slučaju vidljiva je pojačana nervoza Aninih bliskih suradnika i fanova nakon objave vijećnika Ivkovića o još jednoj kaznenoj prijavi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ObećavajućaStanogradnja 2021-10-30 17:56
Naša draga gradonačelnica je obećala izgradnju 100 stanova za zbrinjavanje mladih obitelji. Dali je to samo još jedna laž u nizu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ObećanjeObičan čovjek 2021-10-30 20:20
Stanovi će ili biti dalje Malog Lošinja, što naravno rijetkima odgovara ili ako i budu na nekoj normalnoj lokaciji davati će ih pod uvjetima koje samo dotična razumije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se identično kao što su nacisti tretirali Židove' telegram.hr/.../...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se ...