Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Glavinjanje po bespućima zakonskih obveza

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

stozerokracijaGradonačelnica »Grada za tebe« koja brižno čuva pohvale obožavatelja na društvenim mrežama njenoj ljepoti, pameti i sposobnostima, kako se najbolje slika, a „materializma željna" nije, u pauzi između paljenja adventskih svijeća i rješavanja problema Mrtvaške s kojim, kako kaže nema nikakve veze, osim što se založila da višemilijunski projek ne propadne, nevoljko se morala pozabaviti i njoj mrskim poslovima koje joj nameću zakonske obveze. Pa je na javno savjetovanje stavila prijedlog Proračuna za 2022. godinu, a donijela je i Odluku o pokretanju postupka izrade Provedbenog programa Grada Malog Lošinja 

Pri tom je ponovno pokazala da se bolje snalazi na društvenim mrežama i u tzv. event industriji nego u onome što su njene ovlasti i obveze za koje prima plaću kao izvršno tijelo jedinice lokalne samouprave. Obvezu da predloži proračun i donese provedbeni program je izvršila, ali donošenjem spomenute odluke pokazala je da se bolje snalazi pred kamerama, mikrofonima i blicevima fotoaprata nego sa zakonima i propisima te svojim stvarnim obvezama. 

Odluku o počeku izrade je već donio zakon
Spomenutu odluku o pokretanju postupka izrade Provedbenog programa donijela je pozivajući se na čl. 26. st. 3. Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske. No problem je što odredbe na koju se poziva uopće ne govori da je potrebno donositi odluku o pokretanju postupka izrade. Odredba govori nešto sasvim drugo: Nalaže obvezu da se program mora donijeti najkasnije u roku od 120 dana od dana stupanja na dužnost. Da uklonim sumnju u tvrdnju kako gradonačelnica tek donosi odluku o pokretanju postupka izrade nečega što je već odavno trebalo biti izrađeno citiram odredbu čl. 26. st.3. na koji se – da ponovim – gradonačelnica poziva prilikom donošenja vrlo zakašnjele i suvišne odluke:

Izvršno tijelo jedinice lokalne samouprave donosi provedbeni program iz stavka 1. ovoga Zakona najkasnije 120 dana od dana stupanja na dužnost.

Kako je mandat gradonačelnice počeo teći u svibnju ove godine jasno je da je provedbeni program trebala donijeti još u rujnu ove godine. No na društvenim mrežama hvaljena gradonačelnica koja materializma željna nije početkom prosinca tek donosi odluku o pokretanju postupka izrade programa kojeg je davno trebala donijeti! Besmislenost donošenja ove odluke je utoliko veća što Zakon o sustavu strateškog planiranja uopće ne predviđa donošenje odluke o pokretanju postupka izrade. Naime, program se prema Zakonu izrađuje na temelju zakonske obveze, a ne temeljem odluke nekakve gradonačelnice. Pomalo je proturječno nešto opisati kao žalosno smiješno, ali donošenje odluke da će se pokrenuti postupak koji se po sili zakona mora izvršiti odgovara ovom opisu. Smiješno je donositi pisanu odluku o pokretanju postupka i k tome je temeljiti na odredbi koja to uopće ne nalaže. Žalosno je što u gradskoj Upravi nije bilo nikoga tko bi je znao ili smio upozoriti da će donošenjem ovakve odluke ispasti smiješna, a stranački stožer je ustrojen samo na temelju bezpogovorne poslušnosti predsjednici.

Da ponovimo: Zakon nameće gradonačelnici obvezu da program donese u roku od 120 dana. Ne predviđa nikakva faze, procese, radna tijela niti prenemaganja s pokretanjem postupka izrade. No donošenjem besmislene, nepotrebne odluke o pokretanju postupka tri mjeseca nakon što je program trebala donijeti, gradonačelnica pokušava prikriti svoj veliki propust. Na zakonsku obvezu donošenja programa je vjerojatno upozorena prilikom izrade proračuna kad se netko usudio došapnuti joj da u Uputama za izradu proračuna JL(R)S za 2022. godinu Ministarstva financija stoji da ... s obzirom da su lokalni izbori provedeni u svibnju ove godine, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave su dužne uz proračun za razdoblje 2022. – 2024. donijeti provedbeni program.

Muke s razumijevanjem pojmova osnivanje i imenovanje
Glavinjanje oko provedbenog programa nastavila je tri dana nakon suvišne odluke o započinjanju postupka izrade kad je donijela novu – opet bespotrebnu, a pravno pogrešnu odluku o imenovanju radnog tijela. Ostavimo za sad po strani činjenicu da gradonačelnica ne može osnivati svoja radna tijela. Može osnivati samo savjetodavna tijela u skladu s Odlukom o osnivanju savjetodavnih tijela gradonačelnika prema kojoj osnivati može samo tijela koja će joj nešto savjetovati, ali ne tijela koja će nešto raditi umjesto nje. Osnivanjem radnog tijela Ana Kučić je po tko zna koji put pokazala kako osam godina figuriranja kao dogradonačelnica i više od četiri godine kao gradonačelnica nisu bili dovoljni da upozna normativne akte koji određuju ulogu gradonačelnika. Osnivanjem nezakonitog tijela usto pokazuje i da nije sposobna učiti iz svojih ranijih grešaka. Tako još nije naučila ili shvatila da se radna tijela osnivaju a ne imenuju. Imenuju se osobe koje time – samim imenovanjem – postaju članovi nekog tijela. No da bi netko mogao biti imenovan i time postati članom radnog tijela potrebno je prethodno  tijelo osnovati. No umjesto da donese odluku o osnivanju tijela, pa da potom imenuje članove tog tijela, gradonačelnica naprosto imenuje članove radnog tijelo. Dakle, umjesto da sama odradi posao koji joj je nametnut zakonom te da eventualno osnuje savjetodavno tijelo za izradu strateških akata Ana Kučić bez prethodnog osnivanja imenovanjem članova popunjava nezakonito radno tijelo. Radno tijelo koje nije osnovala da nešto radi umjesto nje.

Nadomjestivši tako deficit znanja viškom mašte i spremnošću na improvizaciju osmislila si je osmočlano radno tijelo da u njega imenuje sedam gradskih službenika i jednog vanjskog suradnika. Već sam sastav imenovanog radnog tijela pokazuje njegovu besmislenost. Od osam članova sedam su gradski službenici koji i ovako i onako rade za gradonačelnicu, što nameće neka pitanja. Na primjer, hoće li tih sedmero na izradi provedbenog programa raditi u radno vrijeme za koje inače primaju plaću, što bi značilo da nisu dovoljno opterećeni redovitim poslom. Hoće li gradonačelničin posao raditi honorarno? Možda volonterski? U čemu bi bila razlika da isti posao rade kao gradski službenici, a ne kao članovi (nezakonitog) radnog tijela?

No zanimljiv je osmi odnosno, prvi imenovani ud ovog tijela – vanjski suradnik, a bivši zamjenik gradonačelnika Opatije, sada profesionalni stručni konzultant, ekspert za poslovne odluke i glavni oslonac gradonačelnici za najavljeno okretanje EU sredstvima kao izvoru financiranja izbornih obećanja u ovom mandatu. Kakav se doprinos u izradi provedbenog programa Malog Lošinja očekuje od jednog Opatijca i experta poslovnih odluka te glavnog konzultanata za EU projekte zna samo gradonačelnica. Nije poznato koliko će imenovani konzultant koštati, no jasno je da besmislena odluka o početku izrade programa te pravno i logički promašeno imenovanje vlastitog radnog tijela nisu drugo do nastavak koprcanja i izmotavanja gradonačelnice u jednom od problema u koje se uvaljuje svojom površnošću i nedoraslošću funkciji na kojoj se našla.  te zbog stručnog, radnog i etičkog profila gradskih službi prema njezinom izboru kadrova. Očiti propust nedonošenja provedbenog programa koji je morala davno donijeti pokušava sakriti štancanjem besmislenih i promašenih odluka koje bi trebale sugerirati da se radi o složenom i kompliciranom poslu.

Komentari: 

119 # ........Tino 2021-12-11 10:44
Uvode se kazne za gradonačelnike i župane koji odbiju objaviti na što troše javni novac

Moguće kazne bit će u rasponu od 10 do 50 tisuća kuna

telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # Ana, di su pare od prodaje škole?Nn 2021-12-11 10:56
Citat Tino:
Uvode se kazne za gradonačelnike i župane koji odbiju objaviti na što troše javni novac
Moguće kazne bit će u rasponu od 10 do 50 tisuća kuna
telegram.hr/.../...
Nadam se da će to zakačiti Anu Kučić. Upravo Telegram je objavio članak Gradona čelnica Malog Lošinja prodala staru školu da izgradi novu dvoranu. Novac je potrošila, ne želi reći na što
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # ...Anka profesionalka 2021-12-11 14:32
Citat Tino:
Uvode se kazne za gradonačelnike i župane koji odbiju objaviti na što troše javni novac
Moguće kazne bit će u rasponu od 10 do 50 tisuća kuna
telegram.hr/.../...
Tog zakona se mogu bojati gradonačelnici amateri, koji se boje da će ih netko uloviti gdje i šta žderu na račun građana. Ali za ovu našu profesionalku koja mazne 6,5 milijuna kuna a da nitko one zna na što su potrošeni zakon je mačji kašalj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # Nedopustiva aljkavost i površnostFF 2021-12-11 11:44
Sudeći po objavi na službenom gradskom portalu to tijelo nije niti osnovano nego su mu imenovani članovi bez da je osnovano. Jer osnivanje i imenovanje ne može biti u istoj odluci jer dok osnivanje znači stvaranje nečeg novog, imenovanje znači postavljanje na dužnost ili položaj. Gradonačelnica je uz sve one pravnike u gradskim službama potpisala zbrzanu odluku koja odaje nedopustivu aljkavost i površnost.
mali-losinj.hr/.../...

Ali to nije sve. U odluci se gradonačelnica poziva na članak 47 Statuta GML koji navodi sve što gradonačelnik kao nositelj izvršne vlasti, ali nigdje se ne spominje ni osnivanje niti imenovanje vlastitog radnog tijela.

Provjerite sami:
Gradonačelnik zastupa Grad i nositelj je izvršne vlasti Grada.
Mandat gradonačelnika traje četiri godine.
U obavljaju izvršne vlasti gradonačelnik:
- priprema prijedloge općih akata,
- izvršava i osigurava izvršavanje općih akata Gradskog vijeća,
- utvrđuje prijedlog proračuna Grada i izvršenje proračuna,
- upravlja nekretninama, pokretninama i imovinskim pravima u vlasništvu Grada, u skladu sa zakonom, ovim Statutom i općim aktom Gradskog vijeća,
- odlučuje o stjecanju i otuđenju pokretnina i nekretnina Grada Malog Lošinja čija pojedinačna vrijednost ne prelazi 0,5% iznosa prihoda bez primitaka ostvarenih u godini koja prethodi godini u kojoj se odlučuje o stjecanju i otuđivanju pokretnina i nekretnina, a najviše do 1.000.000,00 kuna, ako je stjecanje i otuđivanje planirano u proračunu i provedeno u skladu sa zakonskim propisima,
- upravlja prihodima i rashodima Grada,
- upravlja raspoloživim novčanim sredstvima na računu proračuna Grada,
- odlučuje o davanju suglasnosti za zaduživanje pravnim osobama u većinskom izravnom ili neizravnom vlasništvu Grada i o davanju suglasnosti za zaduživanje ustanova kojih je osnivač Grad,
- donosi pravilnik o unutarnjem redu za upravna tijela Grada,
- imenuje i razrješava pročelnike upravnih tijela,
- imenuje i razrješava unutarnjeg revizora,
- utvrđuje plan prijma u službu u upravna tijela Grada,
- predlaže izradu prostornog plana kao i njegove izmjene i dopune na temelju obrazloženih i argumentiranih prijedloga fizičkih i pravnih osoba,
- usmjerava djelovanje upravnih odjela i službi Grada u obavljanju poslova iz samoupravnog djelokruga Grada, odnosno poslova državne uprave, ako su preneseni Gradu,
- nadzire rad upravnih odjela i službi u samoupravnom djelokrugu i poslovima državne uprave koji su preneseni Gradu,
- daje mišljenje o prijedlozima koje podnose drugi ovlašteni predlagatelji,
- obavlja nadzor nad zakonitošću rada tijela mjesnih odbora,
- obavlja i druge poslove predviđene ovim Statutom i drugim propisima.
Gradonačelnik je dužan izvijestiti Gradsko vijeće o danim suglasnostima za zaduživanje iz stavka 3. alineje 8. ovog članka tromjesečno do 10. u mjesecu za prethodno izvještajno razdoblje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # .............. 2021-12-11 13:00
Ani veterinar tumači zakon!!! :D :lol: :-) ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # ???Malik Tintilinić 2021-12-11 15:09
Ako sam dobro shvatio bit stvari, provedbeni program kao gotov dokument treba koristiti tokom izrade proračuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Upravo takogost 2021-12-11 15:55
Citat Malik Tintilinić:
Ako sam dobro shvatio bit stvari, provedbeni program kao gotov dokument treba koristiti tokom izrade proračuna.
Da, provedbeni program je morao biti uključen u proračun. Bez toga i bez dosadašnjeg Plana razvojnih programa nitko pojma nema šta će Grad raditi, osim naravno gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # Plan foliranjaFF 2021-12-11 16:37
Citat gost:
Citat Malik Tintilinić:
Ako sam dobro shvatio bit stvari, provedbeni program kao gotov dokument treba koristiti tokom izrade proračuna.
Da, provedbeni program je morao biti uključen u proračun. Bez toga i bez dosadašnjeg Plana razvojnih programa nitko pojma nema šta će Grad raditi, osim naravno gradonačelnice.
A zašto misliš da gradonačelnica zna što će Grad raditi? Tu i tamo će - kao i do sada - nešto ubosti kad joj prilika padne u krilo, ali uglavnom će se šlepati za tuđim projektima i "prodavati" ih kao svoje. Vidi njezin izborni program "prvi od 1000 otoka" za prošli mandat i usporedi sa rezultatima. Vidjet ćeš da jedno nema veze s drugim. Zato je u novi program samo prepisivala iz starog, pa nam sada guguće da je u prošlom mandatu učinila više nego što je obećala. Što je zapravo istina. Što je obećala prije izbora to nije ispunila, ali je na primjer kupila loger što nije obećala. Osim toga u Gradu su izvedeni tuđi projekti koje isto nije obećala, ali za njima se šlepa kao da su njeni. Tu spada i projekt gradnje luke Mrtvaška za koji se hvali kako ga je svojim zalaganjem spasila od propasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # .............. 2021-12-11 17:15
Devčić ima plan!!! I bez plana!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Hvalisanje tuđim projektimagost 2021-12-11 21:14
Za prvi mandat je obećala da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka a nije. A da je se ponovno izabere snimila je reklamni spot u kojem je bezobrazno recitirala "stalna ulaganja u infrastrukturu i podizanje standarda javnih objekata obilježila su naš mandat, a tako ćemo nastaviti i dalje". Kažem "bezobrazno" jer mandat joj jeste obilježen ulaganjima u infrastrukturu, ali ne njezinom zaslugom. Sve su to bili tuđi, vanjski projekti. Onih par sitnih vlastitih zahvata nisu bili vrijedni snimanja reklamnog spota, pa se hvalila tuđim, vjerujem joj da će tako nastaviti i dalje :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Govna s Čikata Zagazinjanima pod nosOtok vitalnosti 2021-12-12 11:09
Citat gost:
Za prvi mandat je obećala da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka a nije. A da je se ponovno izabere snimila je reklamni spot u kojem je bezobrazno recitirala "stalna ulaganja u infrastrukturu i podizanje standarda javnih objekata obilježila su naš mandat, a tako ćemo nastaviti i dalje". Kažem "bezobrazno" jer mandat joj jeste obilježen ulaganjima u infrastrukturu, ali ne njezinom zaslugom. Sve su to bili tuđi, vanjski projekti. Onih par sitnih vlastitih zahvata nisu bili vrijedni snimanja reklamnog spota, pa se hvalila tuđim, vjerujem joj da će tako nastaviti i dalje :sad:
Eno se na fejsu opet razdragano hvali tuđim ulaganjima u infrastrukturu "koja su obilježila njen mandat".
[OTVORENA GRADILIŠTA NA ČIKATU I SUNČANOJ UVALI]
Danas /23.11.2021./su i službeno otvoreni radovi na Čikatu i Sunčanoj uvali u sklopu projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Cres, Martinšćica, Nerezine, Mali i Veli Lošinj koji je ukupne vrijednosti 486 milijuna kuna.
Izgradnjom crpnih stanica Čikat i Sunčana uvala, sa pripadajućim tlačnim vodovima, sanitarne otpadne vode sa Čikata i Sunčane uvale će se odvoditi na sustav Jamina i dalje na UPOV Kijac. Paralelno s izvedbom sanitarne kanalizacije će se izvesti zamjena djela vodovoda - opskrbnog cjevovoda. Službenom otvaranju prisustvovali su predstavnici Grada Malog Lošinja, Vodoopskrbe i odvodnje Cres Lošinj te izvođača ovog dijela radova, tvrtke Kolektor. Strateški ciljevi ovog projekta su povećanje priključenosti stanovništva na sustav javne odvodnje, spriječavanje negativnog utjecaja na okoliš, na plaže te kvalitetu mora za kupanje, smanjenje infiltracije podzemnih voda, povećanje funkcionalnosti sustava odvodnje te smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu.
Nakon otvaranja radova, na trgu su građanima dijeljeni promo materijali samog projekta Aglomeracija, koji je trenutno najveći infrastrukturni projekt na našem području. #anakucic #gradzatebe

Nimalo razdragano građani kritiziraju ovaj "trenutno najveći infrastrukturni projekt na našem području":

- Super projekt za Suncanu i Cikat ali na zalost jos vise oneciscenja za uvale Zagazinjine, Bojcic i sv. Martin. Projekt Kijac vrlo lose odradjen. Prosetajte po dionici sv. Martin - Kadin, biti ce vam jasno o cemu govorim

- napokon da se čuje još glasa sa područja kojemu gravitira veliki dio lošinjskog stanovništva. Potpuno se slažem sa tvrdnjom! Grad ne komunicira sa svojim građanima i zanemaruje dobronamjerne komunalne primjedbe i prijedloge istih. Umjesto da se odradila jedna revizija dugogodišnjeg projekta, uvažavajući nova saznanja, ekonomske, ekološke i sigurnosne parametre, mi se hvalimo investicijom koja će kanalizaciju ogromnog (a bit ce još i veći) turističkog kapaciteta Sunčane i Čikata dovesti na jednu (nedovoljno uređenu) točku, svojim stanovnicima doslovno pod nos! Građanima je potpuno nejasan navedeni projekt, što on donosi u prostornom i ekološkom smislu. Sramota!

- Hoće konačno kanalizacija nakon 80 godina i u Zlatnu uvalu???? I to je Čikat, ili Bilo bi vrijeme, kad već placamo odvodnju ( porez na budale) i kad se već toliko priča o ekologiji.

- Kakva ekologija, pogledajte Kijac, pogledajte smece koje se "navodno " odvaja, pravi "otok vitalnosti"

- zalosno je sto svi sute. Zagazinjine 1 i 2 je veliko naselje i svi imamo isti problem sa lose odradjenom kanalizacijom, medjusobno se svi zalimo ali javno ..... za razliku od vas mi barem imamo kanalizaciju. Medjutim bojim se da ce nam ove prekrasne uvale za koju godinu biti zagadjene.

- znam i vidim, a pogotovo kronican manjak koševa za smeće po divnom nam otoku. Kijac, strahota Ne odvaja se ništa, ali plaćati sve i tu odvodnju (znam, nismo jedini) i svaki mjesec 1.600kn za praznjenje jame je strahota, a pogotovo kad se svi kunu u ekologiju. Ispred naše kuće je famozno kutinsko odmaralište koje je za sve godine rada ispustalo u more, sva sreća već dugo ne radi, ali tko zna gdje uslijed tektonskih promjena završava i dio iz naše septičke obzirom da su se dogodile promjene ispod jer smo prije praznili jednom u 3 godine, a sada svaki mjesec. Kao zaštitar prirode, svašta se pitam no mi očito nismo Čikat i vi u drugim djelovima otoka niste zaslužili živjeti zdravo i bez smrada za vrijeme juga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Lako je s tuđim k.Gloginje mlatiti 2021-12-12 12:21
Prebacivanje govana sa Čikata i Sunčane na Kijac je sastavni dio aglomeracija koje su EU projekt Hrvatskih voda. Kad se več hvali tuđim projektima, onda neka preuzme i odgovornost. Da ne bi poslije bilo kao na Mrtvaški, mi nemamo ništa s tim, adresa za žalbe je negdje drugdje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # WcGost 2021-12-12 19:27
Citat Gloginje mlatiti:
Prebacivanje govana sa Čikata i Sunčane na Kijac je sastavni dio aglomeracija koje su EU projekt Hrvatskih voda. Kad se več hvali tuđim projektima, onda neka preuzme i odgovornost. Da ne bi poslije bilo kao na Mrtvaški, mi nemamo ništa s tim, adresa za žalbe je negdje drugdje.
Prebacivanje kanalizacije u arhipelag između otoka i kopna umjesto prema otvorenom moru i tako nema nikakve logike ali to nam je ostavština njezinog mentora Garija
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Prevrtljiva lažljivicaGost 2021-12-12 14:23
Citat Otok vitalnosti:
Eno se na fejsu opet razdragano hvali tuđim ulaganjima u infrastrukturu "koja su obilježila njen mandat".
[OTVORENA GRADILIŠTA NA ČIKATU I SUNČANOJ UVALI]
Ova ulaganja jesu obilježila Kučićkin prošli mandat, ali s njom, njezinim mandatom i upravljanjem ovim Gradom imaju veze koliko i ulaganja u Pelješki most. Sram je bilo. Ali katastrofa s projektom Mrtvaške obilježava njen mandat no njime se prestala hvaliti. Sada laže da s njim nema veze osim što je uskočila da ga spasi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Uskočila je samo radi slikanjaGrunf 2021-12-12 17:38
Citat Gost:
Citat Otok vitalnosti:
Eno se na fejsu opet razdragano hvali tuđim ulaganjima u infrastrukturu "koja su obilježila njen mandat".
[OTVORENA GRADILIŠTA NA ČIKATU I SUNČANOJ UVALI]
Ova ulaganja jesu obilježila Kučićkin prošli mandat, ali s njom, njezinim mandatom i upravljanjem ovim Gradom imaju veze koliko i ulaganja u Pelješki most. Sram je bilo.
To je projekt Vodovoda i odvodnje, a ne njezin i gradskih službi. Oni su sve to pripremili, izradili projekte, ishodili lokacijske i građevinske dozvole, javili se na natječaj. Nje nije bilo ni blizu sve dok nije došlo vrijeme za slikanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # #sibicarenjegost 2021-12-13 14:45
Citat FF:
Vidi njezin izborni program "prvi od 1000 otoka" za prošli mandat i usporedi sa rezultatima. Vidjet ćeš da jedno nema veze s drugim.
Neki su od tog obećanja dobili barem ovu usranu majicu, ali većina nije dobila ni toliko :sad:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
220 # profesionalni stručni konzultantWoW 2021-12-11 17:18
Uvidom u propertise Odluke o imenovanju mali-losinj.hr/.../..., jasno se vidi da je odluku kojom pod rednim brojem 1. imenuje samoga sebe napisao gospodin Emil Priskić, osoba koja uopće nije zaposlena u GML.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # A Snjeguljica spavagost 2021-12-11 17:53
Citat WoW:
Uvidom u propertise Odluke o imenovanju mali-losinj.hr/.../..., jasno se vidi da je odluku kojom pod rednim brojem 1. imenuje samoga sebe napisao gospodin Emil Priskić, osoba koja uopće nije zaposlena u GML.
Expert iz Opatije i sedam patuljaka rade posao gradonačelnice?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # problem i sramotaMomo 2021-12-11 18:30
Citat gost:
Citat WoW:
Uvidom u propertise Odluke o imenovanju mali-losinj.hr/.../..., jasno se vidi da je odluku kojom pod rednim brojem 1. imenuje samoga sebe napisao gospodin Emil Priskić, osoba koja uopće nije zaposlena u GML.
Expert iz Opatije i sedam patuljaka rade posao gradonačelnice?
To jeste problem, ali veći problem i sramota je što je održala javni uvid u nezakonito sastavljen prijedlog proračuna za iduću godinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # 12 godina faxa za kujacSD 2021-12-11 18:42
Gledam malo po netu, drugi gradovi su još ljetos napravili provedbene programe bez da su u stručni tim imenovali vanjske stručnjake.
U timu su radili pod broj 1. gradonačelnici, pa zatim pročelnici ureda i još neki zaposlenici gradova, te predstavnici tvrtki kojima je osnivač predmetna JLS. Svi oni zajedno najbolje poznaju problematiku na svom području. Ne treba im nitko izvana da ih kao slijepce vodi po otoku naših djedova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Provjereni stručnjak s opomenom za sukob interesaTariguz 2021-12-12 09:15
Citat SD:
Gledam malo po netu, drugi gradovi su još ljetos napravili provedbene programe bez da su u stručni tim imenovali vanjske stručnjake.
... Ne treba im nitko izvana da ih kao slijepce vodi po otoku naših djedova.
Ali Ana Kučić želi da je na otoku njenih djedova vodi provjereni stručnjak. Kojem je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa izreklo opomenu zbog nedopustivog istovremenog obnašanja javne dužnosti zamjenika gradonačelnika Opatije i upravljanja svojim privatnim obrtom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # *****Zumba 2021-12-12 10:46
Gradonačelnica je vrlo tolerantna glede sukoba interesa osoba od njenog povjerenja. jedna takva prima plaću kao zaposlenik da bi za tu plaću namještala posao svojoj privatnoj firmi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Grad kao privatni obrtGrunf 2023-10-22 09:43
Citat Tariguz:
Ana Kučić želi da je na otoku njenih djedova vodi provjereni stručnjak. Kojem je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa izreklo opomenu zbog nedopustivog istovremenog obnašanja javne dužnosti zamjenika gradonačelnika Opatije i upravljanja svojim privatnim obrtom.
Našli se po crti iskustva u sukobu interesa. Za savjetnika AK uzela priznatog stručnjaka s opomenom zbog nedopustivog istovremenog obnašanja javne dužnosti zamjenika gradonačelnika i upravljanja svojim privatnim obrtom a ona je kažnjena jer je kao gradonačelnica upravljala Gradom kao svojim privatnim obrtom. Vozikala se gradskim autom kao da je njezin vlastiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # bleferica na vlastina neki način 2021-12-11 20:14
Citat gost:
Expert iz Opatije i sedam patuljaka rade posao gradonačelnice?
Modus operandi... prodaš zemljište, uzmeš pare, skupo platiš vanjskog stručnjaka da radi tvoj posao, sebi isplatiš 12.000 za điranje po Korzu, fotkanje po skupovima i nerad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # brigo mojapređi na drugoga 2021-12-12 09:40
Citat na neki način:
Modus operandi... prodaš zemljište, uzmeš pare, skupo platiš vanjskog stručnjaka da radi tvoj posao, sebi isplatiš 12.000 za điranje po Korzu, fotkanje po skupovima i nerad.
Što god treba napraviti, ona nekog drugog plati da to napravi umjesto nje. A plaća ga našim novcem i našim prodanim nekretninama. Sebi isplaćuje proviziju. Ne može se reći da sebi isplaćuje plaću, jer plaća se ne isplaćuje za nerad. Provizija se isplaćuje za posredovanje kod ugovaranja posla.
Pitam se, do kad će građani trpjeti ovakvu muštru na čelu grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # 12 godina faxaPtica trkačica 2021-12-12 10:23
Citat pređi na drugoga:
Što god treba napraviti, ona nekog drugog plati da to napravi umjesto nje.
Jedino je izvjesno da gradonačelnica ni nakon 12 godina faxa, ni nakon 12 godina u Gradu, nema blagog pojma ni što treba napraviti, ni kako se to radi. I zato nakon davno propuštenih rokova mora angažirati vanjske stručnjake da umjesto nje naprave upravo njen posao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Tražili steDobili ste 2021-12-12 11:02
Ne znam čemu se čudite, birali ste manekenku, dobili ste manekenku.
To da nema pojma o životu, podrazumijeva se, a još manje ima pojma o vođenju grada. Manekenkama puno bolje ide uz nogometaše. Ova naša se puno bolje osjeća na Korzu, ispred Guvera, na logeru i na raznim feštama. Izvlačenja nagrada i rezanja torti su joj bile specijalnosti dok je bila Kapelijeva zamjenica. To vam je taj nivo.
Dovoljno je uočiti da je njen bivši zamjenik, sposoban samo u se, na se, zna se, protuzakonito zadržao ured u zgradi općine i da joj je i dalje glavni savjetnik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Proračun naopačkeGost 2021-12-11 17:56
Citat WoW:
Uvidom u propertise Odluke o imenovanju mali-losinj.hr/.../..., jasno se vidi da je odluku kojom pod rednim brojem 1. imenuje samoga sebe napisao gospodin Emil Priskić, osoba koja uopće nije zaposlena u GML.
Taj vanjski dr.sc. je očito šef Aninog novog trusta mozgova koji treba odraditi njezin posao. Ostali mozgovi su na plaći u Gradu, a ni dr.sc.ga ne odrađuje volonterski. Pa što uz sve te mag.iur, mag.oec, univ.spec.oec, dipl.oecc i dipl.novinar uopće može poći krivo? Osim što će ovi mudrijaši raditi obrnut posao. Umjesto da Proračun bude sastavljen prema provedbenom programu, oni će provedbeni program sastaviti prema prijedlogu proračuna. Koji je Ana Kučić već predstavila na javnoj raspravi :-) Dobit ćemo proračuna naopačke kako se spada u Gradu naopačke.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Pravi doktorgost 2021-12-11 21:12
Citat WoW:
Uvidom u propertise Odluke o imenovanju mali-losinj.hr/.../..., jasno se vidi da je odluku kojom pod rednim brojem 1. imenuje samoga sebe napisao gospodin Emil Priskić, osoba koja uopće nije zaposlena u GML.
Odluku gradonačelnice sastavlja Emil Priskić iz Opatije...netko tu nije normalan...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Hodajući sukob interesagost 2021-12-11 22:01
Citat gost:
Citat WoW:
Uvidom u propertise Odluke o imenovanju mali-losinj.hr/.../..., jasno se vidi da je odluku kojom pod rednim brojem 1. imenuje samoga sebe napisao gospodin Emil Priskić, osoba koja uopće nije zaposlena u GML.
Odluku gradonačelnice sastavlja Emil Priskić iz Opatije...netko tu nije normalan...
Inače doktor ima problema s sukobom interesa.
Nešto se i Povjerenstvo bavilo njime.

sukobinteresa.hr/.../...

Ne treba sumnjati da će i dalje imati iste probleme. Tako je glavni savjetnik gradonačelnice za EU fondove, a prema svemu sudeći savjetuje ju za puno više toga, istovremeno je i konzultant. Već se ugradio u projekt rekonstrukcije i opremanja gradskog vrtića Žižula. Nema sumnje da će kao glavni savjetnik savjetovati gradonačelnicu da angažira EPO iz Opatije za konzultanta na svim projektima...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ...WoW 2021-12-12 11:41
Obzirom da je u prijedlogu gradskog proračuna za izradu dokumentacije za EU projekte predviđen iznos od 500.000,00 kn, reklo bi se da je gospodinu sa hodajućim sukobom interesa upravo pala sjekira u med.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Gdje su oni sada?Gizmo 2021-12-12 12:57
Citat WoW:
Obzirom da je u prijedlogu gradskog proračuna za izradu dokumentacije za EU projekte predviđen iznos od 500.000,00 kn, reklo bi se da je gospodinu sa hodajućim sukobom interesa upravo pala sjekira u med.
Ako me sjećanje ne vara zapošljavalo se djelatnike u Gradu da bi se bavili pribavljanjem novca iz EU fondova. Gdje su oni sada? Ali i sama gradonačelnica je ušla u politiku preko poglavarstva baš da bi radila na programima za predpristupne fondove EU. Zajedno s njom imenovan je i Ivan Fabijanić, ali on za ekologiju jer je zaslužan za ukidanje zaštite dupina. Sada je vijećnik HDZ-a.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # možda su u šumi?Dar Mar 2021-12-12 13:40
Citat Gizmo:
Ako me sjećanje ne vara zapošljavalo se djelatnike u Gradu da bi se bavili pribavljanjem novca iz EU fondova. Gdje su oni sada?
Sjećanje te ne vara.
Evo ih u imeniku, dva mlada mag.oec. (isto kao gradonačelnica) , stručnjaci za EU fondove. Do sada nije poznato koliko novaca su povukli iz EU.
Viši stručni suradnik za EU projekte - Boško Babić, mag.oec.
Viši stručni suradnik za EU projekte - Franjo Toić, mag.oec.
www.mali-losinj.hr/imenik/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Ima li pilota u avionu?Malik Tintilinić 2021-12-12 15:13
Gledam malo ovaj imenik, pa se pomalo snebivam.
Imamo gradonačelnicu "Grad za mene" koja autsorsa svoj posao, a u međuvremenu se bavi manekenstvom. Svi bivši pročelnici od travnja prošle godine navodno rade ili ne rade od doma jer je korona, ali si je gradonačelnica prije 3 mjeseca digla plaću jer na Lošinju kao više nema korone.

Ova dva stručnjaka za EU fondove uopće se ne bave EU fondovima, nego javnom nabavom, iako i na tom polju imaju ozbiljnih problema.

Viša stručna suradnica za gradske poreze raspoređena je u Odsjek za pravne, kadrovske poslve i samoupravu, umjesto u Odsjek za proračun, financije, javnu nabavu i EU projekte. A u stvari nitko ne zna čime se bavi, na poslu se bavi fejsanjem po svom i gradskom profilu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Cijena Aninih psiho problemadr Frojd 2021-12-13 14:10
Citat Malik Tintilinić:
Imamo gradonačelnicu "Grad za mene" koja autsorsa svoj posao, a u međuvremenu se bavi manekenstvom. Svi bivši pročelnici od travnja prošle godine navodno rade ili ne rade od doma jer je korona, ali si je gradonačelnica prije 3 mjeseca digla plaću jer na Lošinju kao više nema korone.
Obično dobro informirani izvori kažu da je pročelnicama koje je u prošlom mandatu iz psiholoških razloga zamijenila jedinstvenim pročelnikom u ovom mandatu ukinula radna mjesta pa su dobile otkaz. Ali za njihove poslove po zakonu ne smije otvoriti nova radna mjesta pa će i te poslove morat autsorsat. Tako ćemo dva puta plaćati isto; autsorsanje poslova i plaće otpuštenih zbog ukidanja radnih mjesta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Naša stvarGost 2021-12-14 17:45
Citat dr Frojd:
Citat Malik Tintilinić:
Imamo gradonačelnicu "Grad za mene" koja autsorsa svoj posao, a u međuvremenu se bavi manekenstvom. Svi bivši pročelnici od travnja prošle godine navodno rade ili ne rade od doma jer je korona, ali si je gradonačelnica prije 3 mjeseca digla plaću jer na Lošinju kao više nema korone.
Obično dobro informirani izvori kažu da je pročelnicama koje je u prošlom mandatu iz psiholoških razloga zamijenila jedinstvenim pročelnikom u ovom mandatu ukinula radna mjesta pa su dobile otkaz. Ali za njihove poslove po zakonu ne smije otvoriti nova radna mjesta pa će i te poslove morat autsorsat. Tako ćemo dva puta plaćati isto; autsorsanje poslova i plaće otpuštenih zbog ukidanja radnih mjesta.
Garijeve pročelnice su se umrežile u mafiju i preuzele vlast,pa je to i logičan izbor da bi se koliko toliko povratila kontrola nad raspolaganjom gradskom imovinom i financijama.Ali nisam siguran da će to nama donijeti nešto bolju situaciju jer se kadrovi u gradu neprestano gomilaju a nama je svejedno tko nas krade i guli kožu.I kod nas ide po onoj Rojsovoj. "Tko je jamio,jamio je"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Psihoterapija za gradonačelnicuIzliječeni HDZ-ovac 2021-12-14 19:08
Citat Gost:
Garijeve pročelnice su se umrežile u mafiju i preuzele vlast,pa je to i logičan izbor da bi se koliko toliko povratila kontrola nad raspolaganjom gradskom imovinom i financijama.
Ajde ne palamudi. Da su bile umrežene u mafiju, preuzele vlast i kontrolu nad raspolaganjem gradskom imovinom i financijama ne bi Kučićka povodom njihove smjene na sjednici GV kazala "Ovo nije promjena iz razloga što pročelnice nisu u svom radu bile odgovorne. Dugi niz godina pročelnice su radile odgovorno. No, složit ćemo se da neke stvari nisu funkcionirale kako treba, a gradonačelnik je uvijek odgovoran i zato su nam trebale drastične promjene".
otoci.net/.../...
A prije te sjednice je u svom stilu da punu priča bez da išta kaže kao pojasnila: "Po dobivanju izbora, angažirala sam stručnjake - pravnike i psihologe - te se pokazalo da postoje 'rupe' koje su rezultat dugogodišnjih odnosa, što se događa u svim sustavima koji broje više ljudi, odnosno da postoji potreba za drastičnijom reorganizacijom ". Kad magistra ekonomije za reorganizaciju uprave treba pomoć psihologa očito su joj te smjene bile neka vrsta psihoterapije.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # Ženska ljubomoraB.D. 2021-12-15 10:15
Citat Izliječeni HDZ-ovac:
Citat Gost:
Garijeve pročelnice su se umrežile u mafiju i preuzele vlast,pa je to i logičan izbor da bi se koliko toliko povratila kontrola nad raspolaganjom gradskom imovinom i financijama.
Ajde ne palamudi. Da su bile umrežene u mafiju, preuzele vlast i kontrolu nad raspolaganjem gradskom imovinom i financijama ne bi Kučićka povodom njihove smjene na sjednici GV kazala "Ovo nije promjena iz razloga što pročelnice nisu u svom radu bile odgovorne. Dugi niz godina pročelnice su radile odgovorno. No, složit ćemo se da neke stvari nisu funkcionirale kako treba, a gradonačelnik je uvijek odgovoran i zato su nam trebale drastične promjene".
otoci.net/.../...
A prije te sjednice je u svom stilu da punu priča bez da išta kaže kao pojasnila: "Po dobivanju izbora, angažirala sam stručnjake - pravnike i psihologe - te se pokazalo da postoje 'rupe' koje su rezultat dugogodišnjih odnosa, što se događa u svim sustavima koji broje više ljudi, odnosno da postoji potreba za drastičnijom reorganizacijom". Kad magistra ekonomije za reorganizaciju uprave treba pomoć psihologa očito su joj te smjene bile neka vrsta psihoterapije.
otoci.net/.../...
Samodopadnoj osobi kakva je Ana Kučić smetale su žene koje pojavom i odijevanjem pokazuju primjeren ukus. Pravile su je nervoznom jer su je zasjenjivale pa si je na račun nas građana pribavila psihološki nalaz i preporuku za terapiju. A čim je i po drugi put zasjela u fotelju gradonačelnice ukinula im je i ona kaznena radna mjesta. A to će nas još više koštati :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Zašto netko ne kaže gradonačelnici ....gost 2023-09-28 12:58
Citat Gost:
Citat WoW:
Uvidom u propertise Odluke o imenovanju mali-losinj.hr/.../..., jasno se vidi da je odluku kojom pod rednim brojem 1. imenuje samoga sebe napisao gospodin Emil Priskić, osoba koja uopće nije zaposlena u GML.
Taj vanjski dr.sc. je očito šef Aninog novog trusta mozgova koji treba odraditi njezin posao. Ostali mozgovi su na plaći u Gradu, a ni dr.sc.ga ne odrađuje volonterski. Pa što uz sve te mag.iur, mag.oec, univ.spec.oec, dipl.oecc i dipl.novinar uopće može poći krivo? Osim što će ovi mudrijaši raditi obrnut posao. Umjesto da Proračun bude sastavljen prema provedbenom programu, oni će provedbeni program sastaviti prema prijedlogu proračuna. Koji je Ana Kučić već predstavila na javnoj raspravi :-) Dobit ćemo proračuna naopačke kako se spada u Gradu naopačke.
Priča o Aninom savjetniku poprima već komičan karakter. Prema izvješču na portalu otoci.net Željko Jović (SDP) požalio se da nije dobio potpun odgovor o angažmanu savjetnika Emila Priskića. Od Devčića je zatražio da osigura dobivanje odgovora na sva pitanja, dodajući da se "za cvijeće i snimanje sjednica mogu dobiti potrošeni iznosi, a za plaćanje savjetnika ne". Kučić je odgovorila - piše na otoci.net - što se tiče Priskićeva angažmana, rekla je da će i isplate prema obrtnicima od listopada biti vidljive na stranicama Grada.
A ja se sad pitam zašto netko ne kaže gradonačelnici da su isplate prema obrtnicima već odavno vidljive pa da barem zbog toga ne pravi budalu od sebe na sjednicama vijeća. Jer mi obični građani bez da smo magistri ekonomije sami pogledamo. I šta vidimo? Vidimo a primjer 31.08.2023. HEB ERLING GORAN "ADRIATIK KONCERT" OBRT ZA ORG. KONCERATA Tonsk a režija Veloselske užance na nogometnom igralištu naplatio 645,00 eura
Datum računa: 31.07.2023.
Datum dospijeća: 31.08.2023.
Opis:
Ug 2316 Tonska režija Veloselske užance na nogometnom igralištu Iznos: 645 eura

Isti obrtnik je prošle godine 16.2.2022 naplatio 1.797,73 eura
Datum računa: 05.01.2022.
Datum dospijeća: 05.02.2022.
A zašto nisu vidljive isplate Priskiću ostaje zagonetka kao i korist za nas građane od njegovih savjeta gradonačelnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Cijena usluge svakodnevnog savjetovanjaRambo 2023-11-01 10:09
Citat gost:
... zašto nisu vidljive isplate Priskiću ostaje zagonetka kao i korist za nas građane od njegovih savjeta gradonačelnici.
Od skrivanja isplata savjetniku Priskiću više me čudi što je gradonačelnica ponizno potpisala ugovor s osobom koja je u ugovor stavila ovu neviđeno samodopadnu formulaciju: "Ugovorne stranke su suglasne da je savjetnik priznati stručnjak za razvoj projekata i kandidiranje projekata za bespovratna sredstva nacionalnih i fondova Europske unije te da će kao Savjetnik gradonačelnice naručitelju svakodnevno pružati intelektualne / savjetodavne usluge ...". Dakle, u ime Grada, dakle svih nas, Ana Kučić izražava suglasnost da je dotični "priznati stručnjak za razvoj projekata i kandidiranje projekata za bespovratna sredstva nacionalnih i fondova Europske unije".
volim-losinj.org/.../...
Kako bili da bilo, vijećnik Jović nije impresioniran pa insistira da mu se odgovori na postavljena pitanja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Grad samo za nekeGrađanin drugog reda 2023-11-01 11:59
I tako na zadnjoj sjednici GV kaže nam gradonačelnica da će tokom listopada mjeseca biti omogućeno da se na iTransparentnos ti vide isplate SVIM obrtnicima. Naime, do sad je bilo omogućen uvid u isplate samo nekim obrtnicima, ali ne i obrtu gospodina Priskića. Zašto za njegov obrt vrijede neka posebna pravila, teško je reći, možemo samo pretpostavili.
Možda će to utvrđivati neke institucije.
Isto kao što možemo samo pretpostaviti zašto se krši čl.28. Zakona o javnoj nabavi, jer ugovor na temelju kojega se vrše isplate gospodinu Priskiću nikada nije objavljen u registru ugovora, niti lokalno niti na eojn.nn.hr
Uglavnom, mjesec listopad je prošao, a na iTransparentnos ti Grada Malog Lošinja se i dalje ne vide predmetne isplate.
Dokle nas više gradonačelnica misli vući za nos?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Dobro upravljanje gradom

  cvgluMn 01.03.2024 15:10
  Визовая информация
  кредит под залог авто: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/kredit-pod-zalog-avto/) или туры в Анталию из Москвы: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/tury-v-antaliyu-iz-moskvy/) карабины и оттяжки для альпинизма ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju svoju djecu, ali zahvaljujući lopovluku ovih ha vlasti nemaju kinte ni za sebe ni za svoju djecu, a kamoli za starca koji će ionako umrijeti, dal od starosti ili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole je link na onaj svoj nastup od prije mjesec dana u kojemu je sve lijepo objašnjeno. Ekonomski analitičar tvrdi da je novinar u tri rečenice rasturio Podravku ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I onda ti ta djeca, kad onemoćaš, ne žele dati ni 10 eur mjesečno za dopunsko... ...strašno. Neopisivo. Ne mogu zamisliti svoje stare roditelje u toj situaciji...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih drži prema van. Poslušajte malo što govore ljudi po ulici i po kafićima, samo odmahuju rukom. Čak je ni onaj njen iz zadnjeg reda partera više ne podržava, osim ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti način

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome, svi građani su zainteresirani za ovu mjeru. Eto, otud vjetar puše. Ako te netko prevari jednom, možda ćeš mu oprostiti. Ako te prevari opet onda je ćao ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji vide raskorak između obećanja što ih je dala uoči izbora i ispunjenja obećanja nakon što se dobilo vlast. Rezultat je 1:0 za nju i njezin HDZ.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 posto, sada se može izračunati i koliko će se zapravo povećati mirovine po kategorijama. Korisnici starosne mirovine će tako u isplati u travnju dobiti mirovinu u ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ne nekakve štapove? Ovime je ponizila i skupštinu i sve umirovljenike. A gradonačelnica koja djelima ne stoji iza svojih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje s edukacijom. youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8 (http://youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8) http://www.youtube.com/watch?v=XWYgwUj86v8

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance nagađe tko se krije iza kojeg nadimka.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili kome treba dopunsko, a kome ne treba, nego si se prebacio na temu detekcije tko je osoba A, B ili C, na portalu na kojemu je ionako sve anonimno. Btw, evo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za umirovljenike. U Novom listu piše U raspravi je sudjelovao i Roberto Cavedoni, izabran s liste nestranačkog i SDP-ovog kandidata Marija Frankovića, upitavši ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg je obrisao administrator, potvrdio svoj identitet ;) Naime, moj obrisani komentar vide samo dvije osobe, jedna sam ja... a drugo si ti, De Billu dragi...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti očitao. A cijela rasprava je zapravo besmislena i svjedoči o gubitku fokusa ponajviše zbog tvog bjesomučnog trolanja. Idemo redom: - Činjenica je da je AK u izbornoj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca OMG smatra dovoljnim, kad se ovome "daru" izruguje? Zašto administrator ne dopušta ispravak krivog navoda, neistinu, besmislicu i laž, da se "gradpnačelnica istrošila" ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi pokušava kontrirati (mudro svaki put pod drugim nadimkom) zapleo ko pile u kučine. Sve sam obrazložio, potkrijepio linkovima i činjenicama...p reostao je samo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle, ti sam još od zadnjih lokalnih izbora neprestano spominješ samohrane majke i blagajnice u Lidlu, a sad navodip da ih netko drugi vrijeđa. Duhovito kao onaj ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Dobro upravljanje gradom

  cvgluMn 01.03.2024 15:10
  Визовая информация
  кредит под залог авто: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/kredit-pod-zalog-avto/) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle ...