Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

»Ne tjerajte nas na to!«

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

cvrcNaredna sjednica Gradskog vijeća zakazana 31. siječnja mogla bi javnosti biti zanimljivija zbog vijećničkih pitanja nego zbog samog dnevnog reda. Reakcije na odgovore koje je gradonačelnica davala na pitanja dogovorena sa svojim najužim suradnicima mogle bi biti povod za nova pitanja koja bi joj omogućila da te reakcije omalovaži i prikaže neumjesnima 

Tako je prema zapisnik sa 4. sjednice Gradskog vijeća održane listopada 2021. vijećnik Anto Nedić umiljato postavio sljedeća pitanja:

- U posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama traži se skupljanje potpisa, pokrenuta je peticija vezana za prijem djece u Vrtić. Vidim da to naši sugrađani prate, lajkaju, šeraju, dakle svi smo osjetljivi na probleme djece. Međutim, koliko je meni poznato u proteklih nekoliko godina, znam da naš lošinjski vrtić nije imao problema s upisom djece, pa mi nije jasno. Znam da je Grad sufinancirao dodatne upise tijekom godina i to se protekle tri/četiri godine tako događalo. Nažalost znam i podatak da je svake godine sve manji broj djece u našem lošinjskom vrtiću. Sjećam se brojki od 300, a sad je na 250, pa mi te peticije i to traženje od građana nije jasno, pa bi želio odgovor. Odgovor mu je dala Ana Kučić, gradonačelnica, kako je uneseno u zapisnik:

– željela bi istaknuti kako na današnji dan broj upisane djece u našem Dječjem vrtiću iznosi 264 djece. To je sveukupno u svim objektima, kao u onom centralnom objektu, tako i u dva u Velom Lošinju, u Nerezinama i Vila perla. Na tu brojku imamo 9 novih zahtjeva za upis djece u Dječji vrtić od čega samo dva u ovom trenutku ispunjavaju uvjete, a to je navršena godina starosti, preostali zahtjevi će tu godinu navršiti kroz neko određeno vrijeme. Čini mi se da je veći broj iz Malog Lošinja, a troje ili četvero iz malih mjesta iz Velog Lošinja i Nerezina. Svi će oni kada se budu ispunili uvjeti starosti biti upisani u naš Dječji vrtić. Ono što je specifičnost, posebnost našeg Dječjeg vrtića to je da je na jednoj od posljednjih sjednica Upravnog vijeća donesena odluka da se u Vrtić mogu kontinuirano vršiti upisi, ne samo jednom godišnje kada su generalni upisi. U razdoblju početkom ove godine u prvih četiri mjeseca upisano je sveukupno 11 djece od čega tri ili četiri, a ostatak je bio jasličke dobi. Kao što ste i sami rekli imali smo u jednom trenutku unazad više godina jedne „slatke brige" kada se tražilo mjesto više. to nas je potaklo na otvaranje novih prostora, pa je tako i nastala nova grupa u Velom Lošinju. Imali smo još neke druge lokacije. U vili Perli je jednom pored mješovite skupine na talijanskom jeziku, svojedobno bila jedna jaslička skupina. Na taj način smo nastojali zadovoljiti, odnosno odgovoriti potrebama naših obitelji, odnosno Dječji vrtić se ozbiljno toga prihvatio i pripremio sve uvjete. No, međutim od tog trenutka pa nadalje, što je bilo za očekivati što su analize koje su rađene za proširenje dječjeg vrtića u Gradu Malom Lošinju pokazale da će se u nekom trenutku, kao što je na neki način običaj, ta krivulja padati, pa u nekom trenutku opet malo rasti, što je i život. To je bila podloga za planiranje proširenja Dječjeg vrtića, neovisno o toj krivulji, s kojom ćemo i dalje ići. Grad Mali Lošinj nema problema s upisivanjem djece koja ispunjavaju uvjete. Kad kažem uvjete pod time ne mislimo da oba roditelja moraju raditi, nego u našem Dječjem vrtiću idu i djeca roditelja gdje radi jedan roditelj. To nije uvjet. Postoje određeni kriteriji, bodovna lista i sukladno toj bodovnoj listi i godinama starosti se djeca upisuju. Naš vrtić dugi niz godina razvija različite programe, projekte u suradnji s roditeljima i isto tako različite programske aktivnosti kako bi se podigla kvaliteta usluge u našem Dječjem vrtiću.

Drugo pitanje vijećnika Nedića prema zapisniku sa sjednice glasilo je:

- U prvoj smo godini mandata. Mnoge kolege kandidati za gradonačelnika, pa tako i naša gradonačelnica, naša koalicija dala je neka obećanja građanima, pa bi molio da ukratko kažete kada će Grad Mali Lošinj započeti s najavljenim većim subvencijama Dječjeg vrtića, odnosno besplatnim cjelodnevnim boravkom u školi, većim naknadama za novorođenu djecu i besplatnim dopunskim zdravstvenim osiguranjem za umirovljenike? Odgovor mu je dala Ana Kučić, gradonačelnica

– programi koji su najavljeni u predizbornom programu, a koji se na neki način tiču najvećeg dijela naših građana, kako od onih najmanjih do onih najstarijih. Danas je točka dnevnog reda rebalans Proračuna, odnosno izmjene i dopune Proračuna, ali već radimo neko vrijeme na Proračunu koji će za neko vrijeme biti službeno u savjetovanju, pa će on biti dostupan svim našim građanima i vama gradskim vijećnicima, a službeno će se naći u 12 mjesecu na vašim klupama. I u tom prijedlogu proračuna bit će uvršteno, kao što smo najavili, veće subvencije za Dječji vrtić. To je početak ne bi li kroz četverogodišnje razdoblje došli do toga da naši roditelji, odnosno roditelji upisane djece plaćaju samo 10% od ekonomske cijene koja danas iznosi oko 2.900,00 kn, gotovo 3.000,00 kn. Danas plaćaju oko 22%. Prvi korak već ćemo imati donošenjem Proračuna, te ćete na neki način donijeti odluku da se ta njihova subvencija, odnosno učešće smanji. Naći će se i povećanje naknade za novorođenu djecu, kao što smo najavili od 5 do 10 na 15 tisuća kuna. Isto tako i za one nešto malo starije koji pohađaju cjelodnevni boravak, već je u ovom rebalansu predviđen iznos od, povećanja, 40.000,00 kn, koji osigurava u cjelodnevnom boravku primanje u stalni radni odnos učiteljice koje sada u tom programu rade. Isto tako naći će se u prijedlogu proračuna smanjenje, odnosno prijedlog za besplatan cjelodnevni boravak. Nastavno na to idemo prema onim starijima, najave za besplatno dopunsko osiguranje s kojima ćemo krenuti u proračunu sljedeće godine. 

Vijećnik Anto Nedić se - prema zapisniku - zahvalio gradonačelnici na iscrpnom odgovoru i dodao Kao što sam rekao da se u posljednje vrijeme puno ulaže u naš Vrtić. Tu su dodatna zapošljavanja novih stručnjaka. Vodi se računa o pedagoškim standardima gdje je iznimno smanjen broj djece. U nekim gradovima u skupinama se nalazi preko 20-ero djece, što kod nas nije slučaj, ali ako treba, ja bi predložio i nadam se da bi svi to prihvatila, povećati preko tog cenzusa pedagoškog standarda da sva djeca budu upisana. Ja ću biti za i nadam se i vi svi ostali. 

No jučer je na portalu Jadranski.hr pod naslovom Peticija za upis jasličke djece u Malom Lošinju: "Prestanite prebacivati lopticu, očekujemo konkretne odgovore" objavljena reakcija organizatora prikupljanja potpisa na ovo vijećničko pitanje i kako se navodi upečatljivu izjavu vijećnika iz redova HDZ-a koji je poručio da mu "nije jasna ova peticija", pa je zatražio objašnjenje za peticiju koju je podržalo preko 600 potpisnika. Cijeli tekst reakcije na ovo manipulativno vijećničko pitanje i "odgovor" gradonačelnice možete pročitati s ove poveznice.

Sjednica Gradskog vijeća održana 20. prosinca 2021. godine poslužila je kao poprište druge manipulacije dogovorenim pitanjima kad je vijećnik Ivan Fabijanić postavio pitanje Da li Grad ispunjava obaveze koje je preuzeo na sebe u vezi Ilovika po pitanju sufinanciranja prijevoza djece i svega ostaloga? Da se kaže jasno i javno koje su to obaveze i da li ih provodi da ne ispada da Grad ne skrbi o Ilovčanima. Manje iskusan demagog od Nedića, Fabijanić je priznao da pitanje ne postavlja zato što ga zanima odgovor nego zato da gradonačelnica dobije priliku odgovoriti tako da ne ispada da Grad ne skrbi o Ilovčanima. Odgovor je dala Ana Kučić, gradonačelnica

– Grad izvršava svoje obveze koje je preuzeo, koje su planirane i ranije bile rebalansom već u proračunu, a to je prijevoz, sufinanciranje prijevoza djece. Govorim o pomorskoj taksi liniji koja funkcionira za prijevoz djeve i prijevoz učiteljice i hitnoća. Naravno, pored onog standardnog prijevoza koji je osiguran u ovim uvjetima u smislu cestovnog prijevoza od Mrtvaške, ali isto tako nekih drugih luka ticanja. Želim se dotaknuti zato što je bilo isto nekakvih upita prema medijima, što se događa kada za vrijeme ružnog vremena, s obzirom da je linija definirana da ide na način, znači, u Mali Lošinj, odnosno Veli Lošinj za kada su određene vremenske nepogode, kad ne može ploviti prema Malom Lošinju, odnosno što se onda događa s tim cestovnim dijelom. Taj dio funkcionira kao što je funkcionirao do sada, znači i do sada kada su stanovnici otoka Ilovika pristajali na Mrtvašku. Bilo je doduše stvarno rijetko, ali nekoliko putovanja koja su plovila prema Velom Lošinju i to funkcionira na način da u tom trenutku brodar, koji je uvijek u dogovoru s cestovnim prijevoznikom da ga upozorava u koju luku idu i automatski se cestovni prijevoznik prilagođava. To je dugogodišnja praksa koja već postoji od početka, od kad je započela s funkcioniranjem pomorska linija do Mrtvaške. Tako se prijevoznik uvijek usmjerava u alternativnu luku. To financira Grad od početka linije od 2013. ili od kada je krenula ta linija. Cijelo vrijeme to financira Grad. Kada brodar u slučaju nemogućnosti održavanja plovidbe u jedom danu, službeno mora obavijestiti Agenciju za obalni linijski promet s kojom ima ugovor, mora obavijestiti HAK i ostale agencije Jadrolinije s obzirom na prodaju karata, i autoprijevoznika koji se usmjerava. Ukoliko je vožnja moguća, pa se usmjerava prema luci Veli Lošinj. Moram naglasiti da su Županija i Grad preuzeli obvezu sufinanciranja održavanja te linije od Ilovika do maloga Lošinja 3x tjedno. Agencija za obalni linijski promet najavila je da će ona preuzeti, ne samo financiranje , nego i dogovaranje vezano za uspostavu te linije, ne samo prema Malom Lošinju, nego i prema Velom Lošinju, odnosno Čikatu, koje su dvije luke nešto bliže, skraćuje se plovidbeni put za 40 -tak minuta. Naravno, s naše strane bi se usmjerio taj cestovni prijevoz prema tim lukama. Ukoliko to bude dogovoreno na razini i relaciji Agencija za obalni linijski promet i MO Ilovik, to bi bilo od 01.01. pa nadalje. Ono što smo mi istaknuli kao nekakvu našu mogućnost, stavljamo na raspolaganje pored tih dogovora na relaciji izvođač, odnosno investitor i MO Ilovik, jest povećanje učestalosti ove sad taksi linije koja djeluje na toj relaciji Ilovik – Mrtvaška, koja bi se postizanjem tog dogovora isto tako i pojačala na nekoliko, možda i do 5 ili više, odnosno koliko bude potrebno, odnosno koliko Mjesni odbor bude imao potrebe i tu potrebu artikulirao.

No 26. siječnja na FB stranici Spasimo otok Ilovik objavljen je sumoran status pod naslovom Godišnjica koji ne ispunjava želju vijećnika Fabijanića:

Ilovčani su dočekali i neslavnu godišnjicu objave Filipa Balije i Ane Kučić na sastanku s mještanima na Iloviku da će započeti izgradnja luke u Mrtvaški i da za vrijeme izvođenja radova Ilovčani neće imati slobodan prilaz luci, a sve to se radi „iz ljubavi prema Ilovčanima“. Nakon godinu dana, zaista možemo zahvaliti na takvoj „maćehinskoj ljubavi“ i takvu ljubav ne poželjeti ni najgorem neprijatelju. I što se sada događa s Mrtvaškom? Jedno veliko ništa! Od objave prije godinu dana, glavni akteri projekta u Mrtvaški bili su jako samouvjereni, puni sebe, u medijima su naglašavali kako su dobili EU sredstva za najveći projekt na Jadranu, kako je taj projekt važniji od šačice Ilovčana, upotrebljavali su sve moguće poluge vlasti kako bi uklonili Ilovčane iz Mrtvaške i započeli radove. I onda, najednom Županijska lučka uprava Mali Lošinj, naizgled ni sa čime izazvana, na svojoj web stranici mijenja kompletni tekst o projektu izgradnje luke u Mrtvaški, nestaje spominjanje da je taj projekt sufinanciran milijunima EU novca, smanjuje se duljina rive, projekt najednom dobija faznost koju su do sada decidirano odbijali, i nekako poput uskrsnuća nestalog blizanca, nalikuje starom prijedlogu projekta iz 2005. Županova zamjenica gđa. Marina Medarić na konferencijama za tisak u redovnim dvotjednim razmacima pak objavljuje kako je naručen projekt snižavanja rive, a potom kako je taj isti „prijedlog snižavanja rive sukladno zahtjevu mještana Ilovika“ upućen SAFU na odobrenje. Nakon cjelogodišnjeg prozivanja ŽLU i PGŽ da je projekt nezakonit i nevaljao upravo zbog činjenice da nije bio prezentiran javnosti (odnosno Ilovčanima), Županija sad ponovno radi isto, izrađuje nekakav nacrt i šalje ga na suglasnost, bez da su išta pokazali Ilovčanima? Pa će SAFU eventualno odobriti nešto sa čime Ilovčani ponovno neće biti zadovoljni i opet ćemo se svi natezati sljedećih 12 mjeseci? Ili od svega toga nema ništa i PGŽ samo kupuje vrijeme? Političarima treba to vrijeme, jer očito moraju riješiti puno pitanja oko Mrtvaške. Ako se više ne hvale najvećim projektom na Jadranu, znači li to da imaju pune ruke posla za ono što se zove „izlazna strategija“? Ilovčane realno nije briga za njihove strategije, suglasnosti i u konačnici sudbine. Ilovčanima je danas važno da se linijski brod vrati na relaciju Ilovik – Mrtvaška i da se s te relacije više ne izmješta! Ako se nastavi s projektom, da dio rive ne bude viši od današnjeg mulića, da mi možemo pristajati s brodom. Linija je izmještena već gotovo četiri mjeseca. Za to vrijeme, brod, doslovno uprazno putuje do Lošinja. Tu i tamo se nađe pokoji najmernik koji se upusti na putovanje prema Lošinju, ali Ilovčani i dalje svojim plovilima koriste Mrtvašku i žele natrag svoj brod. U Mrtvaški se ionako ništa ne radi i izmještena linija samo služi maltretiranju Ilovčana i trošenju novca poreznih obveznika. Do kada tako? Moraju li Ilovčani opet prosvjedovati, dići medije, moraju li slati daljnje prijave, raditi scene? Tko ima koristi od toga? Svi moraju znati da se mi opet možemo dignuti na noge i opet snažno i glasno prosvjedovati! Ne tjerajte nas na to!

Komentari: 

59 # ...SD 2022-01-28 12:40
Mislim da bi se veća bura mogla dignuti kad građani shvate da im komunalno društvo namjerava dići cijenu odvoza otpada na minimalno duplo, i to fiksni dio, plus varijabilni dio za koji još nisu ni napravili cjenik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # Lažna pitanjaGost 2022-01-28 17:01
A kakve to veze ima s temom članka o foliranju Aninih patuljaka s lažnim pitanjima namještenim da bi se ona mogla prenemagati ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ........ 2022-01-28 14:21
Ko ima veća jaja od Ilovčana u Lošinju?Volio bi da ih ima!
Barem su pokazali da nisu ovce za šišanje!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # ...Licemjer 2022-01-28 15:06
Citat ....:
Ko ima veća jaja od Ilovčana u Lošinju? Volio bi da ih ima!
Barem su pokazali da nisu ovce za šišanje!
To oni isti Ilovčani koji su većinski glasali za Anu i njen entourage?
Možda nisu ispali ovce za šišanje, ali su ispali nešto puno lošije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # .. 2022-01-28 15:18
A što su ispali?
Iskoristili su svoja prava. Znači da se može kad se hoće. Bome i spasili druge otočane. Svi vi bi morali putovati u Mrtvašku (ko Cresani) na katamaran i za Susak i Unije. A Veli bi ostao slijepo crijevo. Samo bi cestu spustili iza Velog. Mali ko Rijeka mega marina. Možda griješim...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Kilava vlastHahar 2022-01-29 07:16
Citat Licemjer:
Citat ....:
Ko ima veća jaja od Ilovčana u Lošinju? Volio bi da ih ima!
Barem su pokazali da nisu ovce za šišanje!
To oni isti Ilovčani koji su većinski glasali za Anu i njen entourage?
Možda nisu ispali ovce za šišanje, ali su ispali nešto puno lošije.
Lošije od onih koji su izabrali ovu vlast ispala je sama vlast. Iskazala se kao lažljiva i kilava. Sama sebi postavlja pitanja da bi se prala i izmotavala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # ...Licemjer 2022-01-28 16:47
Citat .:
A što su ispali?
Budale
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Brojčana nadmoćv.d. građanin 2022-01-28 17:14
Citat Licemjer:
Citat .:
A što su ispali?
Budale
Veće budale od Ilovčana ispali su Lošinjani. Više ih je od Ilovčana pa su nam oni opet i lokalno natovarili vlast stranke osuđene za kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Dva eura...... 2022-02-01 13:11
A što su ispali Devini i Pavelini birači?
Jedan viče nema prodaje nema predaje.Drugi nezna koja je lijeva koja desna strana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # .. 2022-01-28 18:37
Argument?
Evo jedan :jer ne prodaju djedovinu po 2 eura
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Anketagost 2022-01-28 19:42
Šta mislite kome će gradonačelnica dati da na sljedećoj sjednici GV pročita pitanje na koje želi odgovoriti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # HDZ Rio..... 2022-01-29 08:28
Citat gost:
Šta mislite kome će gradonačelnica dati da na sljedećoj sjednici GV pročita pitanje na koje želi odgovoriti?
Nedićevoj štićenici Aleksandri.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # odgovorjj 2022-01-28 19:59
E ovaj put će bit malo jači prosvjed garantiramo mi Ilovčani
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ......... 2022-01-28 22:07
Otoci net.
Još će i popločiti rivu na Unijama.A da se nova riva na Susku raspada.Horor!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # HDZ SusakZemo 2022-02-01 18:19
Pitam se jesu li stanovnici Suska veći HDZ-ovci nego Ilovčani? Po kojoj su liniji oni tako brzo riješili problem oko pristajanja na novu rivu? Kako bi se opravdalo ulaganje u izgradnju nove rive,nadležni su pokušali linije (katamaran i brod) prebaciti na novu rivu. Bilo je nekoliko pokušaja pristajanja na nju ali brzo se pokazalo da je ulaganje silnih milona bilo uzaludno. Riva se već raspada a i nefunkcionalna je. Rivom su nezadovoljni i mještani a i brodar. Brodovi su se ubrzo vratili na staru rivu. Tko je uspio tako brzo riješiti problem, pitanje je koje se samo nameće, politika ili je ipak razum prevladao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Hrvatska šutnjaLošinjska šutnja 2022-02-02 07:03
TKO JE ODGOVORAN ZA KATASTROFALNE RIVE NA SUSKU,UNIJAMA I ILOVIKU?
Znamo ko je voditelj i ko su vijećnici u lučkoj upravi?Njih niko ništa ne pita?
Kako mogu plaću dobiti i za ništa ne odgovaraju?I dokat ćemo te jedne te iste ljude imati u svim odborima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Krive adrese za žalbuNN 2022-02-02 10:21
Citat Lošinjska šutnja:
TKO JE ODGOVORAN ZA KATASTROFALNE RIVE NA SUSKU,UNIJAMA I ILOVIKU?
Znamo ko je voditelj i ko su vijećnici u lučkoj upravi?
Odgovorni su prije svih drugih oni koji prema statutu Grada Malog Lošinja čine predstavničko tijelo građana, a to je Gradsko vijeće te osoba koja prema statutu zastupa Grad i nositelj je izvršne vlasti Grada, a to je gradonačelnik/c a. Ova dva tijela dijele odgovornost za sadašnje ali i sve buduće probleme jer su si spremno pripisivali i zasluge za te projekte.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # PrimijerLošinjska šutnja 2022-02-02 13:12
Elvis Živković
-vijećnik u gradu Lošinju
-vijećnik u lučkoj upravi Mali Lošinj

Šta tako do penzije?? Ama baš za niš odgovoran.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # GnjilaBonaca 2022-01-28 23:23
Samo hrabro Ilovčani!Na Susku i Unijama se više ne može niš popraviti.Vrh vrhova je popločavanje rive.Vi ste u prednosti jer ste na početku. Ne trebaju vam rive samo za gnjilu bonacu.Nedajte se!
Licemjeru nije ljudima lako.Imaju posla s lučkom,gradom,ž upanijom i ministarstvom.I li su mogli šutit i trpit.Ovo je grozno šta se dešava.Mislim da tu neko nije normalan??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Internetska stranica grobljagrobarka 2022-01-29 13:18
Pitanje gradonačelnici će postaviti grobarka, jer Nedićeva pitanja su preljigava a i priglupa. Zapravo Nedić konstatira: Mi kao otok izumiremo, pa nam ne treba više mjesta u vrtićima, školama, domovima. Bravo HDZ-njare, odveli ste nas na put propasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Fol pitanjagost 2022-01-29 18:56
Nedić nije postavio pitanja bez da se prije dogovorio s gradonačelnicom šta će ju pitati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Friziranje istinePopaj 2022-01-30 16:50
Citat grobarka:
Pitanje gradonačelnici će postaviti grobarka, jer Nedićeva pitanja su preljigava a i priglupa.
Nedić nije postavio pitanja zato što ga zanima odgovor nego zato što je gradonačelnici trebala izlika da pred vijećnicima frizira istinu. Pitanja jesu priglupa i ljigava ali ne mogu biti bolja kad su ih smislili Ana i Anto. Citat:
Zapravo Nedić konstatira: Mi kao otok izumiremo, pa nam ne treba više mjesta u vrtićima, školama, domovima. Bravo HDZ-njare, odveli ste nas na put propasti.
To je politika "Poslije nas potop". Grabe dok još imaju šta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Maliciozni lokalni akteriHahar 2022-01-31 07:12
Nedić je postavio dobronamjerna pitanja, a ne maliciozna kako Ana naziva nedogovorena pitanja "lokalnih aktera" .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Demontiranje vlastiGost 2022-01-31 08:02
Akterima i Plenki pogrdno naziva oporbu koja kao demontira državu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Interesna skupina HDZgost 2022-01-31 17:59
Sve koji nisu s njima u ortakluku hadezejci posprdno nazivaju akteri ili pripadnicima interesnih skupina. A jedini pravi akteri i interesna skupina su oni jer imaju vlast. Pa su akteri na zadovoljenju interesa članova svoje skupine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Akteri tonu sve dubljeTelegram 2022-01-31 18:39
Problemi lokalnih aktera HDZ-a pod vodstvom Ane Kučić su kamilica spram frke zbog Frke u kabinetu predsjednika HDZ-a i Vlade. Priča o kaosu u ovoj državi postaje sve ružnija. Portal Telegram na stranici Politika&krimin al javlja:
Upravo je pala obrana Frke Petešića: Niti jedan dužnosnik prijavljen u Zagrebu nema državni stan
Telegram je tražio i dobio popis dužnosnika koji koriste stanove u državnom vlasništvu u Zagrebu. Na njemu je 35 imena, a stanovi su od 31 do 96 kvadrata.
Iako cijeli državni vrh (minus predsjednik Republike) danima tvrdi kako je najnormalnija stvar da državni dužnosnici iz Zagreba koriste državni stan u Zagrebu - u ovom trenutku ne postoji niti jedan jedini takav slučaj. Mora biti da je to jednostavno rezultat neke nevjerojatne slučajnosti :lol:
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Dimna zavjesahranitelj tuljana 2022-01-31 19:12
Citat Telegram:
Problemi lokalnih aktera HDZ-a pod vodstvom Ane Kučić su kamilica spram frke zbog Frke u kabinetu predsjednika HDZ-a i Vlade. Priča o kaosu u ovoj državi postaje sve ružnija. Portal Telegram na stranici Politika&kriminal javlja:
Upravo je pala obrana Frke Petešića: Niti jedan dužnosnik prijavljen u Zagrebu nema državni stan
Telegram je tražio i dobio popis dužnosnika koji koriste stanove u državnom vlasništvu u Zagrebu. Na njemu je 35 imena, a stanovi su od 31 do 96 kvadrata.
Iako cijeli državni vrh (minus predsjednik Republike) danima tvrdi kako je najnormalnija stvar da državni dužnosnici iz Zagreba koriste državni stan u Zagrebu - u ovom trenutku ne postoji niti jedan jedini takav slučaj. Mora biti da je to jednostavno rezultat neke nevjerojatne slučajnosti :lol:
telegram.hr/.../...
Dobro dođe "frka" i HDZu i "akterima", kao i "neovisnim" medijima za zabave javnost. Ipak nekako treba održavati privid da ne pripadaju na kraju krajeva svi na istu stranu (s druge strane je opljačkani i razočarani narod). Ako neki petešić pritom strada, kao u "Mirisima, zlatu i tamjanu", to je kolaterala...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ......Gost 2022-01-31 19:30
Nema ti ravnog u blesastim komentarima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # How yes nouhranitelj tuljana 2022-02-01 08:59
Citat Gost:
Nema ti ravnog u blesastim komentarima
Ma, jasno... kako je završilo s kandidatom za kojeg si glasovao? Tko financira vojsku "aktera" po cijeloj Hrvatskoj, čije ministarstvo kulture i medija? Kakve su većinom po temi otkupljene knjige u zadnjem natječaju? Tko dodjeljuje desetke milijuna kuna "mainstream" medijima, kao i "neovisnim" medijima koji prate natječaje u kojima piše o čemu moraju pisati da bi dobili proračunske novce pa o tome i pišu? Stotine tisuća Hrvata otišlo je trbuhom za kruhom van. Je li itko od hrvatskih "aktera" otišao? Ja ne znam ni za jedan slučaj. A zašto i bi, stalno HDZ organizira natječaje. U toj situaciji navjeća je briga kako prikazati da si protiv establishmenta. ..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Imbecilno trabunjanjeTelegram 2022-02-01 09:16
Citat hranitelj tuljana:
Citat Gost:
Nema ti ravnog u blesastim komentarima
Ma, jasno... kako je završilo s kandidatom za kojeg si glasovao?
Malo je reći da su tvoji komentari blesasti. Ovaj je naprosto imbecilan. Pitanje "kako je završilo s kandidatom za kojeg si glasovao?" nepoznatoj osobi može postaviti samo imbecil. Da o ostalom trabunjanju ne govorim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # PSK...hranitelj tuljana 2022-02-01 10:42
Citat Telegram:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Gost:
Nema ti ravnog u blesastim komentarima
Ma, jasno... kako je završilo s kandidatom za kojeg si glasovao?
Malo je reći da su tvoji komentari blesasti. Ovaj je naprosto imbecilan. Pitanje "kako je završilo s kandidatom za kojeg si glasovao?" nepoznatoj osobi može postaviti samo imbecil. Da o ostalom trabunjanju ne govorim.
"Uvrede su argument onih koji nemaju što za reći", hranitelj tuljana, 2022. Znamo i ti i ja kako je završilo, otuda i grč i škrgut zuba i nemoćno vrijeđanje...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Blaga mentalna retardacijaTelegram 2022-02-01 10:53
Citat hranitelj tuljana:
"Uvrede su argument onih koji nemaju što za reći"
Osobu koja nepoznatu, anonimnu osobu pita "kako je završilo s kandidatom za kojeg si glasovao?", a ta osoba možda nije ni izašla na izbore, valja smatrati blago mentalno retardiranom. Takve osobe se stručno medicinski nazivalo imbecilima sve dok zbog mode političke korektnosti taj naziv nije napušten. Ni ostatak sadržaja tvog komentara ne odaje visoku inteligenciju. Na tvoju reakciju koja će radi trolanja teme članka sigurno uslijediti neću odgovoriti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # hranitelj tuljana 2022-02-02 09:26
Citat Gost:
Nema ti ravnog u blesastim komentarima
Evo...uzmimo na primjer osobu koja posjeduje ovu web stranicu...cije lo vrijeme se gura nekakav "disidentski" diskurs, "oporba", "pokret otpora". Lijepo. ALI... navedite koje stavove ista osoba zastupa a da nisu dio mainstream politike zapadnog svijeta pod američkom hegemonijom. Koji stav osobe (i posljedično, stranice) ne dijeli i milom i silom ne promovira State Department, USAID, multimilijarder ske multinacionalne kompanije, Jef Bezos, Bill Gates, EU, UN, WEF, najmoćniji mediji, Hollywood... čemu je ona "opozicija"? Pa i vezano uz obavezno cijepljenje ima isti stav kao multimilijarder i, farmacijski kompleks ... sve ove nabrojane nešto manje slijedi HDZ i tu je jedino što se ne slažu koliko mogu razaznati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # HahadezePopaj 2022-02-02 19:36
Sve je luđe. Tvrtka Državne nekretnine Banožiću i Frka-Petešiću slala Titove mandarine s Brijuna
Državna tvrtka suludu priču nije demantirala. Kažu, sve je bilo zbog promocije :P
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ZlobaPipo 2022-02-01 07:35
Svako pitanje koje nije iz kruga njezinih poltrona ona smatra zlobnim, podrivačkim, destruktivnim i stoga nepoželjnim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ......... 2022-01-30 08:49
Pitanje za gospodina Nedića i Anu.
A di će te vaše dodatne linije pristajati na Mrtvašku kada počnu radovi?
Vi uporno nikakvo riješenje ne nudite skupa s Županijom!!Laže te javnost i Ilovčane!Kada počnu radovi Ilovčani neće moći pristajati na Mrtvašku!Ko zna kolko vremena?Nama je sezona pred vratima!
Lažete kada kažete da niste izmjestili liniju 311 i da su Ilovčani sami izabrali Mali Lošinj kao drugu luku!
Znate li Vi da hitni slučajevi sami plaćaju prijevoz do Mrtvaška?
Tako i ovo što piše u članku da će te uvesti dodatne linije je čista manipulacija i laž.Ovo je čisti pokušaj zatvaranje luke Mrtvaška.Posle bi bilo nije grad nego županija.Nije županija nego je ministarstvo.Ni je ministarstvo nego agencija i tako u krug.Smatram vas jedinom odgovornom osobom krivom za ukidanje linije 311 Ilovik-Mrtvaška .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Deva. 2022-01-30 10:57
Da u 82 000 000 KUNA niste u stanju riješiti pristajanje broda u Mrtvašku?Nego zatvoriti luku.Meni van pamet.Teško mi pada Mrtvaška jer se svi mi poznajemo i svađamo.Zatvara njem Mrtvaške kako nazvati?A visinu rive 2,01?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...gost 2022-02-02 20:44
Citat .:
Da u 82 000 000 KUNA niste u stanju riješiti pristajanje broda u Mrtvašku?Nego zatvoriti luku.Meni van pamet.Teško mi pada Mrtvaška jer se svi mi poznajemo i svađamo.Zatvaranjem Mrtvaške kako nazvati?A visinu rive 2,01?

Da nisi sposoban rečenice tri napisati bez 8 greški? Kako? Meni van pamet. Učiteljica zaradila nije plaću. Tvoje pisanjem nazvati kako?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ........ 2022-01-30 09:59
Pojasnim odgovornom osobom. Naš zakon(ako ćemo poštovati)
Niko ne može izmjestiti liniju bez domaćeg stanovništva.
Znači Ana je cijeli otok Ilovik kao njihov zastupnik. Ana nikad nije radila vozni red linije 311 osim u ovom slučaju. Uvijek je radio MO Ilovik vozni red linije 311.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 08.12.2022 17:49
  Dragi diktatori
  Gari se prostro pred Putinovim oligarsima a Ana pred Erdoganovim. Vole diktatorske ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Tok 08.12.2022 17:25
  Tik
  Na webu Ministarstva znanosti i obrazovanja javno je objavljen dokument naslovljen kao ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Strašno 08.12.2022 15:12
  Gluhi radio
  Ovo ulizivanje je gadljivo. Strašno za slušati koliko je to nisko i nepotrebno.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  .sobni savjetnik 08.12.2022 14:53
  Dokazan ili prokazan
  Radi se vjerojatno o lažnoj vijesti zlonamjernih ljudi da Grad nije dobio EU sredstva za ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 07.12.2022 18:33
  Gari u službi Putinovog oligarha
  Po ovome što piše Nacional Gari je zaslužan što je cijeli Čikat isporučio Putinovim oligarsima.
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  AK 07.12.2022 18:28
  Sette bandiere
  Gari je politički prevrtljivac opisan u literaturi kao šetebandijerist , onaj koji lako ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Grad za Gerija 07.12.2022 16:28
  Miodrag
  Danas se Geri smijulji iza leđa Matešiću dok ovaj raspreda o sumnjivom šeiku i još sumnjivijim ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Grad za Tebe 07.12.2022 16:22
  Lova za njih
  A smeta mu što se svi petljaju u poslovanje Grada, a on bi volio da se samo njegovi ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Realist 07.12.2022 14:32
  Trla baba lan da gradonačelnica žmiri na dugove
  Buđenje HDZ-a iz kome Volariću sigurno ne odgovara. Ima sve što mu treba (vodi čak tri ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 07.12.2022 10:47
  Ne talasaj
  Buđenje članstva iz kome nekima ne bi odgovaralo. Kao napr. Nediću ,Volariću, Fabijaniću..
   
 • Pomorskom dobru ne piše se dobro

  Jojo 06.12.2022 12:27
  Ruske veze
  Koliko se sjećam koncesiju je dobio Rus preko svoje firme Katina d.o.o. Ne znam kako ...
   
 • Pomorskom dobru ne piše se dobro

  Jojo 06.12.2022 12:05
  Privatizacija javnog dobra
  Pomorskom dobru na Lošinju odzvonilo je odavno zahvaljujući poltronstvu gradskih vlasti.
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Grad za Tebe 06.12.2022 08:41
  A lova za nju
  Ne zamišlja si. Jesu.
   
 • Napuhavanje Proračuna

  NN 06.12.2022 08:12
  a ona troši li ga troši
  Valjda si zamišlja da su građani kojima plaća nije povećana već 15 godina njen bankomat. I ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Beg 05.12.2022 18:17
  Avaj
  Uskočit će pobratimi iz Turske s kojom miljom . Pa nije beg cicija. Šta će nama EU kad imamo ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Licemjer 05.12.2022 13:10
  ...
  Ne možeš povećanje troškova uslijed inflacije i nestašice zbog rata u Ukrajini pokrivat iz ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  .... 05.12.2022 12:14
  ...
  Okrećemo se EU-u kao izvoru novca, reče gradonačelnica. A onda digne poreze i druge namete ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Jojo 04.12.2022 08:59
  Kapelijev terenski rad
  Kad im se ne da u Sabor, zastupnici pišu “terenski rad”, piše portal N1 ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Doktori i doktorice 03.12.2022 20:26
  Grad za tebe
  Ima tih hdz- ovih doktora i doktorica koliko god im treba. Nije ni skupo, treba samo obraz ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Z 03.12.2022 10:11
  Tko se okoristio pretrčavanjem
  Gari nije bio među osnivačima. Kad je grmilo bio je u HNS-u. Ali od pridošlica kad je prošla ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  .... 02.12.2022 20:33
  ....
  Gricko, Miško i Sivko
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  garda 02.12.2022 16:40
  Lago di
  Kako ne, pa Geri je bio na Lago di Garda i to više puta, nakon što je pretrčao iz Zvezdinog ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 02.12.2022 13:20
  .....
  Napisao sam stara garda osnivača HDZ-a. Garda tj ZNG je osnovana kasnije oko mjesec dana ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Stara garda 02.12.2022 11:08
  ...
  Stara garda ,a većina ih nije bila ni u gardi kad je grmilo.
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Nosač kofera 02.12.2022 11:07
  Doktor klaun
  Taj klaun je trebao nositi kofere kako mu je i preporučio šef u Jadranci, a ne gurati nos ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 02.12.2022 10:24
  Kad je prošla opasnost ....
  Dali će buđenju iz kome pomoći stara garda osnivača Prkačin, Kikić, Levinger i drugi. I991.
   
 • Cipelarenje oporbe

  Jel ga neko tražio 01.12.2022 13:54
  Nije, ali hoće
  Baš na toj zadnjoj objavi je njen kompanjon koji mlati lovu na kruzeru, a u ljubljenoj ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Bijar 01.12.2022 12:56
  Pasivni agresivci
  Ana je prošlim mandatom neispunjenih obećanja i proteklim dijelom ovoga, tekućeg napravila ...
   
 • Cipelarenje oporbe

  asdf 01.12.2022 12:22
  Je li HDZ ML odumro?
  Izgleda da je njena nesposobnost zabrinula neumrežene hadezejce za budućnost stranke.
   
 • Cipelarenje oporbe

  OMG 01.12.2022 12:19
  ......
  Voditelj na lokalnom radiju koji sam sebi tepa da je novinar. Na jednom mjestu kaže "čitao ...