Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Vijeće kao u Mrduši Donjoj

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

otoadPod predsjedanjem novog predsjednika jednice Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja poprimaju obrise groteske. Način na koji vodi sjednice podsjeća na radnju kazališne predstave »Hamlet u Mrduši Donjoj« u kojoj lik upravitelja seoske zadruge i sekretara mjesnog aktiva Partije pretvarao Hamleta u Omleta. Tako i lošinjski veterinar, neslužbeno privatni poljoprivrednik s najviše gradskog zemljišta u najmu, predsjednik Vijeća Devčić poput Brešanovog Bukare pretvara Grad Mali Lošinj u Mrdušu Donju

Na zadnjoj sjednici je ležerno pregazio Zakon, Statut i Poslovnik o radu Gradskog vijeća prvo pretumbavanjem najavljenog dnevnog reda, a zatim cirkusom oko glasanja. Aktualni sat je s početka prebacio na kraj sjednice te skinuo više točaka najavljenog dnevnog reda. Za hirovito prebacivanje aktualnog sata na kraj sjednice nije dao nikakvo objašnjenje, a nije ga mogao ni imati. Jednostavno – tako je odlučio i točka. Prema vođenju sjednica moglo bi se zaključiti da mu nisu rekli kako postoji poslovnik o radu, pa ne zna da se mora raditi isključivo po njemu. Ali uz vijećnički staž od osam godina to je mogao saznati. No možda mu vremenski razapetom između službenih veterinarskih obveza i privatnih poslova kao poljoprivrednika nije bilo do čitanja poslovnika.

Iako Poslovnik izričito ne dozvoljava promjenu redoslijeda ni skidanje točaka s najavljenog dnevnog reda, naš Bukara je sam pretumbao dnevni red i izbacio pojedine točke. Naime, poslovnikom je određeno da pojedina točke mogu povući samo predlagatelji, a predlagatelji izbačenih točki bile su gradske tvrtke i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja. A ne predsjednik Gradskog vijeća – pa ih on nije imao pravo ni skinuti.

A da tijek glasanja zaslužuje epitet cirkusa vidi se i po tome što glasanje o dnevnom redu nije bilo prema poslovniku. Tako u Poslovniku piše da se pri utvrđivanju dnevnog rada prvo odlučuje o prijedlogu da se pojedina točka izostavi. Četiri točke dnevnog reda bile su izostavljene, ali niti o jednom skidanju nije se glasalo.

Da mu se nije samo omakla opisana greška sa glasanjem, nego da nema pojma o poslovniku pokazao je i prilikom glasanja o amandmanima gradonačelnice po prvoj točki dnevnog reda. Odmah po otvaranju te točke za riječ se javila gradonačelnica te nešto kratko i nesuvislo izblebetala, a nakon nje Tanja Jović dodala nešto više riječi bez ikakve stvarne argumentacije, predsjednik Vijeća je na glasanje stavio cijeli paket podnesenih amandmana. Umjesto da se o dopunama glasa nakon rasprave i to za svaki amandman pojedinačno kako to nalaže Poslovnik amandmani su izglasani prije početka rasprave - u paketu.

Zlobnik bi mogao pomisliti da je taj poslovnički propust predsjednik Vijeća učinio po želji predlagateljice amandmana, one koja mu je bez natječaja dala na korištenje tisuće kvadrata gradskog poljoprivrednog zemljišta na 30 godina i nešto poticija za poljoprivredu pride. Ipak svi ti propusti s utvrđivanjem dnevnog reda i glasanjem bili su tek blagi uvod u gaženje zdrave pameti u nastavku sjednice, ali u režiji gradonačelnice.

Oneščišćivač (ne) plaća
A kao prva točka dnevnog reda bilo je donošenje Odluke o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada. Kao što je samo vođenje sjednice prokazalo predsjednika Vijeća kao površnog vršitelja dužnosti vođe gradonačelničine većine tako je i način tretiranja ove teme pokazao karakter gradonačelnice. Pokazala se njena nezainteresiranost za svoje obveze i za građane, ali i visoka motivacija za čuvanje svoje fotelje i osjetljivost za interese velikih investitora.

Prema Zakonu o gospodarenju otpadom gradonačelnica je odgovorna za zbrinjavanje otpada, pa je dužna Vijeću predložiti odluku o zbrinjavanju otpada. No iz svega viđenog na sjednici i onoga što se nalazi u materijalima za sjednicu očito je da to u stvari nije njena odluka. Ona se zbrinjavanjem otpada jednostavno nije željela ozbiljno baviti pa prijedlog odluke nije pisala ni ona niti njena gradska uprava. To se dade naslutiti iz činjenice da je za izvjestitelja gradonačelnica odredila člana uprave komunalnog društva, a ne nekoga iz Jedinstvenog upravnog odjela zaduženog za komunalni sustav.

Da prijedlog odluke nije izašao iz gradske uprave može se zaključiti i iz primjedbi iznesenih u javnom savjetovanju. U mjesec dana javnog savjetovanja na prijedlog odluke stigle su samo dvije primjedbe i to – pazi ovo – od Odsjeka za urbanizam, komunalno gospodarstvo i gospodarenje gradskom imovinom!

Jasno je, dakle, da prijedlog odluke nije pisala gradska uprava, odnosno gradonačelnica, već netko drugi. Gradonačelnica se ovdje pojavljuje isključivo kao poštar; prijedlog sročen od strane Komunalnih usluga proslijedila je Gradskom vijeću na usvajanje. Sastavljanje same odluke o pružanju usluge skupljanja otpada gradonačelnica je prepustila samom pružatelju usluge, što to po logici stvari nije pametno, ali nije ni zakonito. Ali to ni sve!

Nakon što u 30 dana javne rasprave osim spomenute dvije primjedbe drugih primjedbi nije bilo gradonačelnica na „svoj" prijedlog odluke – u zadnji čas – na samoj sjednici podnosi čak četiri amandmana!

Prvi od njih pokazuje da ni gradonačelnica ni njena gradska uprava nemaju pojma što im piše u Zakonu. Također pokazuju da ne razumiju ni osnovna načela u gospodarenja otpadom, poput onog temeljnog da „onečišćivač plaća". Tako u Zakonu, čl. 66. stavak 1. točka 6. stoji da odluka u načinu pružanja javne usluge usluge sadrži iznos cijene obvezne minimalne javne usluge s obrazloženjem načina na koji je određena. Naravno u podnesenom prijedlogu odluke se nalazi samo iznos minimalne cijene javne usluge (fiksni dio) ali nema niti slova, a kamo li brojke, obrazloženja o tome zašto kućanstva trebaju plaćati paušal od 70 kn mjesečno a nekućnastva 515 kn mjesečno odnosno 150 kuna prema amandmanu gradonačelnice. Odluka koja ne sadrži zakonom predviđeno obrazloženje cijene minimalne javne usluge nije zakonita i kako takva past će na Visokom upravnom sudu.

Činjenica da je prijedlogom prvotno predložen iznos minimalne cijene javne usluge od 515 kn mjesečno za nekućanstva, a da je vlastim amandmanom – iako u javnom savjetovanju nije uopće bilo primjedbi na visinu cijene – gradonačelnica sama smanjila tu cijenu za skoro tri i pol puta. To govori da gradonačelnica naprosto ne razumije problem; ona ne zna kako primijeniti načelo „onečišćivač plaća". Također pokazuje i da je javnost formalno pozvana na sudjelovanje u javnim savjetovanjima shvatila da je u njima besmisleno sudjelovati jer ni najpametnije primjedbe neće biti prihvaćene. Mnogi su shvatili da je nekima dovoljno da osobno gradonačelnici nešto kažu i ona će to na njihovo zadovoljstvo riješiti amandmanom.

Politika Ane Kučić: Društveni gubitak za privatni profit
A da suštinski ne razumije problem i da se njime nije uopće ozbiljno bavila gradonačelnica pokazuje i time što je prvo uputila u javno savjetovanje prijedlog odluke s cijenom minimalne javne usluge za kućanstva i nekućanstva koju je sama u zadnji tren na samoj sjednici drastično promijenila. Tako je drastično sa 515 na 150 kuna, smanjila cijenu minimalne javne usluge za nekućanstva. Razlika između te dvije cijene ukupno je teška više od 11,5 milijuna kuna! Kako je obrazložila taj milijunski amandman? Kratko i nejasno. Jednom jedinom rečenicom. Citiram rečenicu, odnosno cijelo obrazloženje: „Amandmanom se mijenja iznos cijene obvezne minimalne javne usluge za korisnika koji nije kućanstvo jer je ocjenjeno da se dio cijene naplaćuje u cjeniku za vrijabilni dio što se pozivitno odražava na veći broj malih obrtnika i iznajmljivača te gospodarstvo s manjim brojem zaposlenih osoba, a koji su evidentirani kao veći broj nekućanstva u ukupno broju." Tko razumije tu rečenicu idealan je kandidat za zapošljavanje u gradskoj upravi trenutne gradonačelnice.

Da je ostala pri prijedlogu odluke s prvotno predloženom cijenom od 515 kn mjesečno za nekućanstva tada bi davatelj usluge samo od minimalne cijene usluge, dakle samo od paušala, naplatio 23.377.020 kn. Komunalne usluge su u 2019. godini, dakle u godini rekordne sezone i vjerojatno rekordne proizvodnje komunalnog otpada, imali rashode povezane s gospodarenjem otpada u iznosu od 17.967.186 kuna. Samo paušal prema izvorno predloženoj odluci bi iznosio više od 23 milijuna kuna. Dakle varijabilni dio se uopće ne bi trebao naplaćivati? I nakon drastičnog smanjenja minimalne cijene javne usluge prihodi od nje iznose skoro 12 milijuna kuna. Da bi zbrinuli otpad u količni iz rekordne 2019. godine iz varijabilnog dijela cijene treba naplatiti polovicu iznosa skupljenog od minimalne cijene usluge. Pojednostavljeno od ukupnih troškova zbrinjavanja otpada 2/3 će se prikupiti iz minimalne cijene, a samo jedna trećina iz varijabilnog dijela cijene. Naravno da takav odnos fiksnog i varijabilnog dijela cijene dokazuje da se na takav način prikupljanja otpada ne poštuje Zakon i ne primjenjuje se načelo „onečišćivač plaća". I određivanjem cijene minimalne javne usluge za kućanstva kao i vrludanje s cijenom za nekućanstva pokazuje da gradonačelnica ne razumije to načelo,  a to ne bi bio problem da to njeno neznanje neće skupo platiti građani i mali poduzetnici koji proizvode malo otpada i što će to platiti upravo oni koji ga revno odvajaju. Zbog nesposobnosti gradonačelnice štetu će imati građani, mali poduzetnici i privatni iznajmljivači a korist veliki poduzetnici. Profitirati će jedino najveći proizvođači otpada odnosno najveći poduzetnici. To je politika iz stripova o Alanu Fordu – gubitak je društven a profit privatan.

Komentari: 

016 # AmandmaniRoko Prč 2022-02-07 22:21
To što je ovo Gradsko vijeće izglasalo amandmane prije početka rasprave, odnosno u paketu, dovodi u pitanje što je gradsko vijeće uopće usvojilo. Sama procedura usvajanja nekog pravnog akta bitna je isto toliko koliko i njegova materija, odnosno sadržaj. Pa svjedoci smo toga kolike su presude donesene upravo u korist ili na štetu pojedinih stranaka samo radi propusta u proceduri donošenja. Propust u proceduri glasanja oko amandmana znači da je dovedeno u pitanje koji dio prijedloga odluke je usvojen i na koji način.
A to da je predsjednik vijeća skinuo s dnevnog reda pojedine točke, a za što nije bio nadležan, samo je dokaz njegove političke prodaje HDZu i gradonačelnici, jer da je kojim slučajem on skinuo neku točku s dnevnog reda a da to nije bilo u dogovoru s gradonačelnicom , onda bi se svi vijećnici iz redova HDZ i pa sama gradonačelnica upirali na povredu poslovnika i njegovu nenadležnost da to učini, i opet bi gromoglasno i histerično vikali da su maske pale.
Ovako u ovom vijeću kako se čini da se ne zna tko pije a tko plaća, da nema nikakvog reda u provedbi poslovnika, istina je da to vladajućima ovako sasvim odgovara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Grad za njihHahar 2022-02-08 07:53
Citat Roko Prč:
Ovako u ovom vijeću kako se čini da se ne zna tko pije a tko plaća, da nema nikakvog reda u provedbi poslovnika, istina je da to vladajućima ovako sasvim odgovara.
To je vladajući nered kako bi imali Grad za sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Zero waste otokGost 2022-02-08 17:14
I dok Ana, njena uprava i većina vjeća brljaju i mrljaju Krk grabi da bude prvi. Ma ne od tisuću otoka u ovoj vukojebini nego u Europi
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave demokracije prema indeksu lista Economist. Kažem pohvaliti jer čini se da unatoč nastojanjima vladajuće većine demokracija u GML ipak stoji bolje od stanja ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da to nekoga zanima, to je isključivo njegov osobni stav. A poznato je da su vjernici uviđavni, fini i pristojni ljudi, i naravno, da nikada ne lažu.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da ...