Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Mala noćna histerija

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

aglomerIma li netko u ovom Gradu da se neće zapitati zašto gradonačelnica u četiri godine o „iznimno bitnom pitanju za građane" gubitka samostalnosti vodoopskrbe nije rekla niti jedne jedine riječi, zašto nije aktivno sudjelovala u javnom savjetovanju, zašto nije slala dopise i javna priopćenja. O tom „iznimno bitnom pitanju za građane" reagirala je tek kratko na nedavni upit novinara, a dugo i žestoko na objavu Marija Frankovića. U politikantskom zanosu naprasno najavljuje čak i raspisivanje referenduma kojeg do jučer nitko nije spominjao

U noći s petka na subotu svjedočili smo izljevu histerije putem „gradskog" portala Otoci.net. Kasno navečer urednik portala je prvo objavio priopćenje člana uprave VIOCL Kruljca, a samo nekoliko minuta prije ponoći i ljutito priopćenje izbezumljene gradonačelnice na jedan istup Marija Frankovića. No na portalu se iz nekog razloga navodi da je odgovor stigao iz ureda lošinjske gradonačelnice Ane Kučić. Očito je da je urednik portala dežurao u noći s petka na subotu da bi bio na raspolaganju gradonačelnici. Zbog toga i zbog prikrivenog financiranja iz gradskog Proračuna portal Otoci.net se ne može smatrati nezavisnim gradskim portalom.

Histerični napad pod okriljem noći na gradskog vijećnika Marija Frankovića potaknut je FB objavom u kojoj izložio svoj stav o temi važnoj za sve građane Malog Lošinja – o pripajanju našeg vodovoda krčkom vodovodu i štetnim posljedicama po građane. Pri tome je Franković počinio neoprostiv grijeh; usudio se kritizirati gradonačelnicu Kučić koju se smije i mora samo hvaliti.

Trudili su se ali nema dokaza za to
Očito prema zahtjevu gradonačelnice Malog Lošinja član uprave Kruljac je u ime zajedničkog vodoopskrbnog poduzeća Gradova Cres i Lošinj (VIOCL) poslušno optužio vijećnika Frankovića da je svojom objavom na FB stranici uzdrmao napore Gradova i VIOCL da se ishodi najpovoljnije rješenje. Pri tome nije naveo o kojim se to naporima radi, koje bi to rješenje bilo napovoljnije i na koji način su uzdrmani ti navodni napori. A što je najvažnije, član uprave poduzeća nije se ni potrudio objasniti s kojim pravom napada gradskog vijećnika zbog njegovih stavova. U obmanjujućem priopćenju izdano pod pritiskom gradonačelnice – zloupotrebom položaja – Kruljac je poput svoje nalogodavke javno lagao i obmanjivao javnost. Obmanjivao je tvrdnjom o navodnim naporima da se postigne nešto što ne postoji, a to što ne postoji je najpovoljnije rješenje. Naime, teorijski postoje samo dvije opcije – ili će VIOCL biti pripojen Ponikvama ili će ostati samostalan.

Dakle, moguća su (teorijski) samo dva rješenja; ili će biti povoljno ili nepovljno rješenje. Nema nečega između te dvije opcije, odnosno nema najpovoljnijeg rješenja.

Ali zbog Frankovića nećemo doći do najpovoljnijeg rješenja, kaže Kruljac. Laže Kruljac, laže u ime poduzeća da su se s Gradom, citat: „...uključili u pokušaje za korekcije u zakonu. Ukazivajući na neprihvatljivost ove zakonske odredbe lobiralo se u ministarstvima, Hrvatskim vodama, te drugim institucijama". Dokaz da laže nalazi se u izvješću o provedenom javnom savjetovanju o prijedlogu Zakona o vodnim uslugama. U izvješću nema ni riječi o tome da je Grad Mali Lošinj, gradonačelnica Kučić ili VIOCL u javnom savjetovanju dao i jednu jedinu primjedbu na prijedlog zakona. A primjedbi je bilo čak 264 od Gradova, komunalnih društava, udruga pa i od Ured pučke pravobraniteljice. Od Kruljca i gradonačelnice ni slova. Toliko o naporima o brizi za svoje komunalno društvo.

Interna komunikacija preko portala Otoci.net
Član uprave komunalnog društva Kruljac možda nije svjestan apsurdnosti i neetičnosti javnog optuživanja svog radnog kolege. Nameće se pitanje zašto radnom kolegi nije u osobnoj, a službenoj komunikaciji na uobičajeni način objasnio o čemu se radi. Nameće se i odgovor zašto se oglasio preko medija; vjerojatno zato da izbjegne susret oči u oči s kolegom, te da udovolji gradonačelnici Grada Malog Lošinja poznatoj po osvetoljubivosti. U svakom slučaju, apsurdna je tvrdnja da Kruljčev radni kolega na odgovornoj poziciji u poduzeću nema pojma da se nešto radilo s ciljem sprječavanja gubitka samostalnosti našeg vodovoda. Činjenicu da se sada javno laže o njegovim naporima i učešću Ane Kučić na spašavanju našeg vodovoda dokazuje spomenuto izviješće o javnom savjetovanju, pa lažljivcima sada preostaje samo da tvrde kako su to bila konspirativna, zaobilazna nastojanja o kojima se ne govori. Bilo kako bilo, očigledno da se ništa nije poduzimalo kad je trebalo. A trebalo je u javnom savjetovanju prije usvjanja Zakona kao i prije donošenja Uredbe.

Osim floskula, priča ili planova na kraju balade nema niti jednog javnog stava, dokumenta, zahtjeva ili medijskog istupa gradonačelnice o temi spajanja našeg vodovoda s krčkim. Također je teško probavljiva i tvrdnja uprave da su zajednički napori gradova Cresa i Malog Lošinja i društva VIOCL da se u zadanim okolnostima pokuša ishoditi najpovoljnije rješenje uzdrmani javnim istupom kolege Maria Frankovića koji je zbog svoje odgovorne pozicije u društvu VIOCL narušio odnose između grada Malog Lošinja i društva VIOCL opstruirao zajedničko djelovanje i nanio štetu cijelom procesu.

Kako je dokazano i jasno da nije bilo i nema nikakvih napora ni pokušaja zaštite gradskih interesa u ovom slučaju jasno je da istup gradskog vijećnika Frankovića uzdrmao samo Anu Kučić. Kruljac – naravno – osim što dramatizira i laže po nalogu ništa ne obrazlaže niti išta dokazuje. Tako nije ni dokazao, a ni objasnio kako je to FB objava jednog zaposlenika zajedničke gradske tvrtke narušila odnos gradova Cresa i Malog Lošinja. Objava je uzdrmala samo gradonačelnicu Kučić, a narušila je odnose Ane Kučić i člana uprave Kruljca. Do te mjere je objava narušila odnose skupštine i uprave VIOCL da se Kruljac morao javno izblamirati i napasti svoga kolegu kako bi popravio te odnose s gradonačelnicom.

Smije li poslodavac zabraniti ustavno pravo slobodnog političkog djelovanja?
Dok je pod pritiskom gradonačelnice Malog Lošinja pisao noćno prioćenje Kruljac je smetnuo s uma nekoliko bitnih činjenica. Očito emotivno i egzistencijalno ucijenjen od svoje nadređene Kruljac je zanemario činjenicu da je zaposlenik gradske, a ne privatne firme Ane Kučić. Smetnuo je s uma da smo demokratsko društvo u kome svi imamo pravo iznositi stavove i kritizirati vlast na svim razinama. To pravo ima i njegov radni kolega, zaposlenik gradske tvrtke. Po Kruljca još poraznija jest činjenica da je njegov radni kolega na izborima izabran od strane građana da ih zastupa u gradskom vijeću i da u njihovo ime kao član Gradskog vijeća utječe na vođenje Grada.

U ovom ispadu člana uprave VIOCL mogu se nazrijeti konture despotskog načina vladanja gradonačelnice Kučić u kojem nema mjesta za osobne stavove i slobodu iznošenja tih stavova. Gradonačelnica Ana Kučić je u prošlom mandatu upravljala Gradom prema devizi „u ovom Gradu se samo ja i profesor (tako ona tepa bovšem zamjeniku Nediću) možemo baviti politikom". Tko god imao drukčiji stav od njenog ili joj se na bilo koji način suprotstavi naći će se na listi za odstrel i u konačnici biti eliminiran.

Nebrojeno je primjera takvog sistematskog odstrijela. Sjetimo se samo zadnjeg slučaja, nakon što ih je smjenila reorganizacijom gradske uprave sad je novom sistmatizacijom istjerala iz grada dvije u prošlom mandatu degradirane pročelnice koje su joj se zamjerile. I naivnima je jasno što se sprema Mariju Frankoviću. Kako Kruljac nije naivan i zna s kim ima posla i ne želeći dobiti otkaz pristao je javno napasti svoga kolegu i time upao ne samo u moralni glib već potencijlno i u ozbiljnije probleme zbog zloupotrebe položaja i ovlasti.

Umjesto da spava ona piše ponoćna priopćenja i uređuje portal
Vijećnik Franković je dobro primjetio i suptilno sugerirao da bi reakcija lokalne vlasti bila puno aktivnija i ozbiljnija u slučaju pripajanja Grada Malog Lošinja Gradu Krku. Time je naravno izazvao gnjev gradonačelnice i malu noćnu medijsku histeriju koja je dokazala da su mu pretpostavke istinite. Nakon sat vremena, a nakon medijske pripreme odnosno napada uprave gradskog komunalnog društva na svog zaposlenika i gradskog vijećnika, priopćenje je objavljeno i od same gradonačelnice skrivene iza „ureda". Metode su prokušane i već poznate. Laž, manipulacija, optužbe i prijetnje su osnova i ovog njenog priopćenja. Gradonačelnica ponavlja laži o naporima da se izmjene štetne odredbe Zakona iako uopće nije aktivno sudjelovala u javnom savjetovanju. Možda joj nije poznato da je time primijenila zloglasnu Goebelsova propagandnu maksimu da sto puta izrečena laž postaje istina. Nada se da će pripoćenjima „iz ureda gradonačelnice" građane uvjeriti da je laž istina, da je radila nešto što nije radila, a što ne može dokazati.

Za predstojeći gubitak zajedničke gradske tvrtke Ana Kučić je znala, ali o tome se uopće nije oglašavala. Pa tako ni riječ nije rekla ni nakon sastanka destinacijskih dionika u FB objavi od 11. veljače na kojem je bio i gradonačelnik Cresa. Zadovoljno je tada izvjestila da su destinacijski dionicii razgovorali o izazovima dva grada pa kao izazove navodi prometnu povezanost, zaštitu okoliša, primarnu zdravstvenu zaštititu, alohtonu divljač, klimatske promjene i nedostatak radne snage. No među brojnim izazovima nije spomenula izazov spašavanja našeg komunalnog društva. Za Anu Kučić izazov je prometna povezanost Cresa i Lošinja te nedostatak radne snage ali ne i katastrofalna demografska situacija. Za ovu priliku to je nebitno, ali je bitno da pored svih problema od divljih svinja do klimatskih promjena ni do prije par dana nije vidjela da postoji ozbiljan problem gubitka komunalnog društva. Da se radi o iznimno važnom pitanju shvatila je tek kad je javno istupio vijećnik Franković.

Iako se javno hvali podrškom Vlade i dobrim odnosima s ministrima u Vladi i stranačkim kolegama istima nije zucnula ni riječi o temi pripajanja komunalnog društva. Nije joj palo na pamet da to spomene ni ministru Ćoriću koji joj je bio gost na Danu grada 2019. Tek objava vijećnika Frankovića izazvala je njenu reakciju, no iz sasvim pogrešnih, politikantskih osobnih razloga. Nije nju briga za vodoopskrbu nego za medijski odjek.

Koliko je izbačena iz takta Frankovićevom objavom i nesuzdržanom bijesu svjedoči i tvrdnja iz priopćenja da je od pripajanja našeg vodovoda Krku gore to što je ovu temu Franković iskoristio za svoju vlastitu promociju. Zaključimo, dakle, da je Ani Kučić veći problem političko djelovanje Marija Frankovića kojim zasjenjuje dojam o njezinoj uspješnosti i da joj je veći problem izgubiti fotelju nego izgubiti komunalno društavo. Provalom srdžbe zbog Frankovićevog „nekontroliranog" istupa samo je potvrdila ono što je Franković objavio – da gradonačelnicu ne zanima ništa do njene fotelje i moći koje ona daje.

Referendum kao smokvin list
Vrhunac politikantstva i manipulacije priopćenja „iz ureda gradonačelnice" je tvrdnja kako se radi o iznimno bitnom pitanju za građane Cresa i Lošinja i da je jedini logičan i prihvatljiv tijek raspisivanje referenduma. Iako do sada o „iznimno bitnom pitanju za građane" nije prozborila ni jedne jedine riječi, izazvana Frankovićevim istupom, odjednom k'o iz vedra neba želi raspisati referendum. Ima li netko u ovom Gradu da se neće zapitati zašto gradonačelnica u četiri godine o tom „iznimno bitnom pitanju za građane" nije rekla niti jedne jedine riječi, zašto nije aktivno sudjelovala u javnom savjetovanju, zašto nije slala dopise i javna priopćenja. O tom „iznimno bitnom pitanju za građane" reagirala je tek kratko na nedavni upit novinara, a dugo i žestoko na objavu Marija Frankovića. U politikantskom zanosu naprasno najavljuje čak i raspisivanje referenduma kojeg do jučer nitko nije spominjao.

Zašto gradonačelnica koja ne želi sluštati nikoga sada odjednom želi referendum građana? Zašto joj treba referendum ako se zna volja glasača odnosno građana? Zašto gradonačelnici treba referendum ako zna da svi vijećnici imaju jednak stav o tome? Zato što joj referendum treba kao smokvin list iza kojeg će se sakritit pred strančkim kolegama. Zakon, Uredbu odnosno odluku da se lošinjski vodovod spoji s krčkim je volja državne vlasti odnosno HDZ-a. Ana Kučić kao HDZ-ov kadar nema zasigurno petlju ići u sukob ne samo s vlasti nego i svojom strankom pa se kukavički želi sakriti iz referenduma, odnosno volje građana. Zbog toga referendum treba samo Ani Kučić da se pred svojim stranačkim tijelim sakrije iza volje naroda za koju bi tvrdila da nije naravno njena volja.

Referendum koji gradonačelnica predlaže je svakako besmislen. Puno razumniji bi bio drugi referendum, referendum o njenom opozivu.

Komentari: 

024 # Lupetanje po glavi stanovnikaNišta novo 2022-02-21 12:11
Možeš je pitati što god hoćeš, nećeš dobiti nikakav smisleni odgovor, samo beskonačno lupetanje bez ikakvog smisla i dokaza. Dobit ćete pismemi odgovor koji nikada nećeš dobiti, tako te je za neko vrijeme skinula squrca, dok na kraju ne zaboraviš ili odustaneš. Totalno je nekompetentna za bilo što osim šetanja po korzu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Ki bi da biNeće još dugo 2022-02-21 12:54
Ministar Butković je jutros izjavio da su njegove intelektualne i političke sposobnosti srednje razine. Mislim da je ova naša za 3 koplja ispod njega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Brigo mojaPređi na drugoga 2022-02-21 13:45
Citat Ništa novo:
Možeš je pitati što god hoćeš, nećeš dobiti nikakav smisleni odgovor, samo beskonačno lupetanje bez ikakvog smisla i dokaza. Dobit ćete pismemi odgovor koji nikada nećeš dobiti, tako te je za neko vrijeme skinula squrca, dok na kraju ne zaboraviš ili odustaneš. Totalno je nekompetentna za bilo što osim šetanja po korzu.
Ovo što ona radi je sramota za zdrav razum.
Ne bi li nakon Kapelija ostala na vlasti uhljebila se u zločinačku organizaciju. To dovoljno govori o njenim moralnim kvalitetama. O njenim stručnim i organizacionim kompetencijama govori podatak da joj je treblo 12 godina da završi fakultet ekonomije koji prosječni studenti bez problema završavaju za 4 do 5 godina. O tome govori i njen prošli mandat u kojemu nije napravila ništa. Da će se i ovaj mandat pretvoriti u jedno veliko ništa govori podatak da je već prevarila 2000 lošinjskih umirovljenika. Kako se ponijela prema Ilovčanima ne treba ni spominjati.
Sramota.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Sve iz fondova EUČeper 2022-02-22 10:36
Citat Pređi na drugoga:
Ovo što ona radi je sramota za zdrav razum.
Ne bi li nakon Kapelija ostala na vlasti uhljebila se u zločinačku organizaciju. To dovoljno govori o njenim moralnim kvalitetama. O njenim stručnim i organizacionim kompetencijama govori podatak da joj je treblo 12 godina da završi fakultet ekonomije koji prosječni studenti bez problema završavaju za 4 do 5 godina. O tome govori i njen prošli mandat u kojemu nije napravila ništa. Da će se i ovaj mandat pretvoriti u jedno veliko ništa govori podatak da je već prevarila 2000 lošinjskih umirovljenika. Kako se ponijela prema Ilovčanima ne treba ni spominjati.
Sramota.
Uz članak gdje obećava Dom zdravlja, vatrogasni dom, ribarsku luku i drugo - sve iz fondova EU netko je ironično napisao Ne znam za koga drugog glasati ako ne za Anu Kučić koja svoj izborni program započinje navođenjem svakom biraču najrelevantnije činjenice za odluku: »Lošinj je otok mojih djedova ...«
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # EU fondovi - na vrbi sviralasd 2022-02-22 18:22
Citat Čeper:
Uz članak gdje obećava Dom zdravlja, vatrogasni dom, ribarsku luku i drugo - sve iz fondova EU netko je ironično napisao Ne znam za koga drugog glasati ako ne za Anu Kučić koja svoj izborni program započinje navođenjem svakom biraču najrelevantnije činjenice za odluku: »Lošinj je otok mojih djedova ...«
otoci.net/.../...
Gdje su sada oni koji su zbog ovih obećanja glasali za nju? Zasjeli na vlast a ne znaju ni gdje bi smjestili Dom zdravlja. Osim toga, kazala je 'Pripremit ćemo projekte za dobivanje sredstava iz EU; za Dom zdravlja, vatrogasni dom, ribarsku luku i druge projekte'. A sada ne zna gdje bi ga uopće smjestili s tim što bi to bio županijski projekt koji računa s prodajom zgrade da se namaknu novci.
Planiraju novi Dom zdravlja, ali ne zna se gdje
otoci.net/.../...
Prije izbora je obećala 'Pripremit ćemo projekte za dobivanje sredstava iz EU', a sada znamo da ono "pripremiti ćemo" zapravo znači 140.000 kuna iz gradskog proračuna za plaćanje savjetnika, bivšeg dogradonačelnik a Opatije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Za sjećanje na prevarugost 2022-02-25 13:16
Citat gost:
Prije izbora je obećala 'Pripremit ćemo projekte za dobivanje sredstava iz EU', a sada znamo da ono "pripremiti ćemo" zapravo znači 140.000 kuna iz gradskog proračuna za plaćanje savjetnika, bivšeg dogradonačelnika Opatije.
Da vas podsjetim kako je pravila budale od vas samo da je izaberete. Uhljebila se na još 4 godine i sada je boli briga za vas. A onda će vam opet obećavati isto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
422 # Night lifeBatjuška 2022-02-21 12:18
Nema žena vremena za Vodovod i ponikve. Kako će kad mora na potrojavanje u hladni Sibir. Pardon Bellevue koji ne radi. Onda tamo pozove svoje jarane, Maljevca, Antišu, Devu... Sve sam genij do genija, sa iskustvom u biznisu. Ide li ekipa kod svakog poduzetnika na razgovore??? Ili se razgovori kod kraljice majke nikada niti ne dogode ???
Vrijeme je za promjene. Franković je zreo za novi posao. Posao Gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # MatsunokiZN 2022-02-21 15:13
Očito se išlo na briefing kod Gazde.
U skladu sa tim uskoro na vijeću možemo očekivati još jednu tiradu o podršci nekom megalomanskom i/ili nezakonitom projektu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Rusija napala Ukrajinu!!!!! 2022-02-24 08:43
Jel se Ana još uvijek druži sa Rusima ili će im uvesti sankcije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Ona nema ništa s Rusimagost 2022-02-24 09:44
Citat !!!!!:
Jel se Ana još uvijek druži sa Rusima ili će im uvesti sankcije?
Ma ne, nama ona ništa s njima. Rusi joj nisu financirali izbornu kampanju niti je ona Rusima u prošli petak dovela u zatvoreni hotel Bellevue cijelu gradsku svitu na raport. Tako su na tom sastanku bili Ana Kučić, Dubravko Devčić, Anto Nedić, Andrino Maglievaz, Elvis Žviković, Marina Žunić, Tanja Jović.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # ...Tin 2022-02-24 10:06
Možda su dogovarali kako će na Čikatu smjestiti eventualne izbjeglice iz Ukrajine?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # wtfwtf 2022-02-24 12:34
Citat gost:
Citat !!!!!:
Jel se Ana još uvijek druži sa Rusima ili će im uvesti sankcije?
Ma ne, nama ona ništa s njima. Rusi joj nisu financirali izbornu kampanju niti je ona Rusima u prošli petak dovela u zatvoreni hotel Bellevue cijelu gradsku svitu na raport. Tako su na tom sastanku bili Ana Kučić, Dubravko Devčić, Anto Nedić, Andrino Maglievaz, Elvis Žviković, Marina Žunić, Tanja Jović.
Znači da na Lošinju imamo prorusku vlast pod vodstvom HDZ-ovke, a istovremeno Cappelli danas na Saborskom odboru za vanjsku politiku priprema proturusku deklaraciju uz podršku Ukrajini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ruski uletšetebandijere 2022-03-08 12:51
Citat wtf:
Citat gost:
Citat !!!!!:
Jel se Ana još uvijek druži sa Rusima ili će im uvesti sankcije?
Ma ne, nama ona ništa s njima. Rusi joj nisu financirali izbornu kampanju niti je ona Rusima u prošli petak dovela u zatvoreni hotel Bellevue cijelu gradsku svitu na raport. Tako su na tom sastanku bili Ana Kučić, Dubravko Devčić, Anto Nedić, Andrino Maglievaz, Elvis Žviković, Marina Žunić, Tanja Jović.
Znači da na Lošinju imamo prorusku vlast pod vodstvom HDZ-ovke, a istovremeno Cappelli danas na Saborskom odboru za vanjsku politiku priprema proturusku deklaraciju uz podršku Ukrajini.
Za zasluge što je Rusima pomagao u preuzimanju Jadranke zaradio je i ministarsku fotelju. Citat iz članka Kad Rusi marširaju:
www.portalnovosti.com/.../
"Za hrvatsko je gospodarstvo od Agrokora zapravo važniji samo turizam, još jedan sektor koji zadnjih godina privlači velike ruske investicije. Najizdašnija dosad stigla je na Lošinj, gdje su ruski milijarderi Aleksej i Dmitrij Ananiev preuzeli turističku tvrtku Jadranka. U turističke kapacitete na Lošinju već su uložili stotinjak milijuna eura, planiraju potrošiti do 300 milijuna, a logističku podršku u tom poduzetničkom poduhvatu dobili su od lokalnih vlasti na čelu s bivšim gradonačelnikom Malog Lošinja, danas HDZ-ovim ministrom turizma Garijem Cappellijem."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Andrinova onkologijaKarcinom 2022-02-25 09:34
Citat gost:
Citat !!!!!:
Jel se Ana još uvijek druži sa Rusima ili će im uvesti sankcije?
Ma ne, nama ona ništa s njima. Rusi joj nisu financirali izbornu kampanju niti je ona Rusima u prošli petak dovela u zatvoreni hotel Bellevue cijelu gradsku svitu na raport. Tako su na tom sastanku bili Ana Kučić, Dubravko Devčić, Anto Nedić, Andrino Maglievaz, Elvis Žviković, Marina Žunić, Tanja Jović.
Ako nekoga čudi što se među uzvanicima našao Andrino Maglievaz sjetimo se da je kao gradski vijećnik bio žestoki branitelj interesa vlasnika jadranke, ma tko oni bili. Zalagao se za izglasavanje koncesije na plaže, protivio se dizanju komunalne naknade radi nakon uvođenja raskošnog osvjetljenja Čikata, a upamćen je njegov odlučni onkološki istup u GV da se prihvati plan za golf na Mataldi. Tada je na izraze zabrinutosti zbog upotrebe oesticida odgovorio utješnom povjesnom rečenicom "Netko će dobiti rak, a netko neće".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Rotiranje žetončićagost 2022-02-25 10:28
Onkolog Andrino (IDS) je najavio da će po dogovoru s ortakom Živkovićem (HNS) u drugoj polovici mandata on obnašati čast Kučićkinog žentončića u gradskom vijeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # J*bena situacijaDe Bill 2022-03-08 10:09
Citat Batjuška:
Nema žena vremena za Vodovod i ponikve. Kako će kad mora na potrojavanje u hladni Sibir. Pardon Bellevue koji ne radi. Onda tamo pozove svoje jarane, Maljevca, Antišu, Devu... Sve sam genij do genija, sa iskustvom u biznisu.
Devčić sazvao sjednicu GV prema zahtjevu petero vijećnika, javlja portal otoci.net. Nije mu ništa drugo preostalo jer i sam se služio istom odredbom kad je tražio hitnu sjednicu radi epidemije. No tada je bio u oporbi, a gradonačelnica je natjerala svoju većinu u GV da nezakonito odbije zahtjev. Tada je histerizirala kako su maske pale i da je imao suflere. Baš me zanima kako će se gradonačelnica postaviti protiv prijedloga petero od ukupno trinaestoro vijećnika (Frankovića, Jovića, Cavedonia, Ivkovića i Bandalo) da se donese izjava o protivljenju Gradskog vijeća pripajanju VIOCL krčkom poduzeću, postavi zahtjev za ocjenu ustavnosti čl. 91 Zakona o vodnim uslugama, te zahtjev Vladi RH za izmjenom Uredbe o uslužnim područjima tako da se područje Cres-Lošinj zadrži samostalnim. I kako će reagirati na prijedlog odluke da joj se zabrani poduzimanje pravnih radnji u pripajanju vodovodne tvrtke krčkoj.
Bit će to "izazovna" situacija (kako ona voli reći kad je situacija j*bena). Kako za nju tako i za njezinu većinu GV sastavljenu od HDZ-ovaca, Devčićeve grupe "nezavisnih" i žetončića Elvisa (HNS).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Kukavičlukgost 2022-03-08 10:39
Citat De Bill:
Bit će to "izazovna" situacija (kako ona voli reći kad je situacija j*bena). Kako za nju tako i za njezinu većinu GV sastavljenu od HDZ-ovaca, Devčićeve grupe "nezavisnih" i žetončića Elvisa (HNS).
Neće im biti lako. Štogod učinili ili propustili učiniti svi skupa će se pokazati kao nevjerodostojni . A gradonačelnica će biti ruglo javnosti jer će pokazati kukavičluk nakon što je najavljivala čak i raspisivanje referenduma protiv odluke Vlade svog stranačkog šefa :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Brigo mojaPređi na drugoga 2022-03-08 11:22
Citat:
I kako će reagirati na prijedlog odluke da joj se zabrani poduzimanje pravnih radnji u pripajanju vodovodne tvrtke krčkoj.
pretpostavljam da joj ovo neće teško pasti, ionako po pitanju ničega ne poduzima nikakve konkretne radnje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Zubima i noktima za opstanakgost 2022-02-21 12:56
Slažem se da Gradonačelnicu doista ne zanima ništa do njene fotelje i moći koje ona daje, ali dodao bi i nezasitnu želju za šepurenjem u medijima. A to joj može osigurati samo politička funkcija. Nitko je nije slikao za medije dok je bila sanitarka u očevoj firmi a neće je slikati ni ako spadne na neko službeničko radno mjesto. Zato se zubima i noktima bori za opstanak u politici. Tu se potpisuju ugovori, primaju (kupljene) nagrade i priznanja, nazoči događanjima, polažu vijenci itsl. Ta želja i životna ambicija objašnjava njezinu histeriju što je Franković prije nje dohvatio "loptu" problema s vodovodom i "zatresao joj mrežu".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Vatromet kiča Ane Kučićgost 2022-03-08 17:05
Citat gost:
Slažem se da Gradonačelnicu doista ne zanima ništa do njene fotelje i moći koje ona daje, ali dodao bi i nezasitnu želju za šepurenjem u medijima. A to joj može osigurati samo politička funkcija. Nitko je nije slikao za medije dok je bila sanitarka u očevoj firmi a neće je slikati ni ako spadne na neko službeničko radno mjesto. Zato se zubima i noktima bori za opstanak u politici.
A radi opstanka u politici ulizuje se svima i svakome u svakoj prilici. A danas ženama. Pa na fejsu objavljuje pravu bujicu kiča: Drage žene, Međunarodni dan žena nas svake godine iznova podsjeća koliko je važna naša uloga u društvu. Mi smo oslonac, utjeha, topla ruka i blaga riječ, mi smo podrška, pokretačice brojnih inicijativa i ideja, neumorne i kada smo umorne. Mi smo žene, majke, kćeri, sestre, susjede, prijateljice, kolegice, unuke, bake, none.
Od srca, svima nam sretan Međunarodni dan žena! #anakucic #gradzatebe
Zaželila ga je sretnog i samoj sebi kako bi bila obuhvaćena samohvalom "Mi smo oslonac, utjeha, topla ruka i blaga riječ, mi smo podrška, pokretačice brojnih inicijativa i ideja, neumorne i kada smo umorne."
Ako netko zna za neku njenu ideju i inicijativu, ali da to nije kupovina logera, molim da nas informira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Anin politički trashZC 2022-03-08 17:48
Pri tom je ponovno pokazala da je obična kokoš. Dan žena nije praaznik kojem je svrha da svake godine podsjeća kako su žene - njenim riječima - "oslonac, utjeha, topla ruka i blaga riječ", pa onda "podrška, pokretačice brojnih inicijativa i ideja", da su žene, majke, kćeri, sestre, susjede, prijateljice, kolegice, unuke, bake, none. Kokoš ne zna ili kao hadezejka ignorira činjenicu da je to za cijeli svijet dan za obilježavanje kulturnih, političkih i socioekonomskih dostignuća žena, da je središnja točka u pokretu za ženska prava i da služi za podsjećanje na pitanja kao što su ravnopravnost spolova, reproduktivna prava te nasilje i zlostavljanje žena. A Ana Kučić bi da podsjeća kako su žene majke, kćeri, sestre, susjede, prijateljice, kolegice, unuke, bake, none...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Razvodnjavanje smislagost 2022-03-08 18:30
Možda je to objavila po partijskom zadatku. Razvodnila je izvorni borbeni smisao ovog praznika koji je u socijalizmu čak bio državni praznik. Od crkvenih blagdana za njega u kalendaru više nema mjesta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # Da, bio je.hranitelj tuljana 2022-03-08 19:53
Citat gost:
ovog praznika koji je u socijalizmu čak bio državni praznik
U pravu ste. Čak i površan uvid u Wikipediju ukazuje da se ovaj dan osobito i najviše slavio u neslobodnim, komunističkim režimima, s one strane "željezne zavjese". Podsvjesno je to ljudima ostalo, pa ni danas nitko neće reći "8. ožujka", nego - 8. MART.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Laži, laži, laži mi....Sofia 2022-03-09 09:30
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
ovog praznika koji je u socijalizmu čak bio državni praznik
U pravu ste. Čak i površan uvid u Wikipediju ukazuje da se ovaj dan osobito i najviše slavio u neslobodnim, komunističkim režimima, s one strane "željezne zavjese". Podsvjesno je to ljudima ostalo, pa ni danas nitko neće reći "8. ožujka", nego - 8. MART.
Ljudima nije ostalo podsvjesno, nego svjesno upotrebljavaju međunarodni naziv za međunarodni praznik. I laž je da je ovaj datum više obilježavan u neslobodnim režimima. 8. se mart masovno i borbeno obilježava na svim stranama svijeta, od San Franciska do Teherana. Da Ana Kučić ne razumije smisao tog datuma jasno je iz njezine objave, u kojoj žene stavlja samo u relaciju s drugima, kao da žene postoje samo da bi bile njegovateljice i utjeha. Jučer su mediji izvijestili da je u Turskoj uhićeno 38 žena u masovnim demonstracijama . I to su žene, one koje se bore za svoja prava, koje odbijaju biti samo majke, kćeri ili sestre.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Anin politički trash 1ZC 2022-03-09 10:31
Citat hranitelj tuljana:
Čak i površan uvid u Wikipediju ukazuje da se ovaj dan osobito i najviše slavio u neslobodnim, komunističkim režimima, s one strane "željezne zavjese".
Čak i površan uvid u Wikipediju pokazuje da je Dan žena nastao u zemlji slobodnog kapitalističkog režima prožetog neljudskom segregacijom crnih od bijelih ljudi gdje žene nisu imale pravo glasa. Wikipedija pokazuje, citiram, Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila su javno demonstrirale 8. ožujka 1857. u New Yorku. Tekstilne radnice su protestirale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Demonstracije je rastjerala policija. Te iste žene su osnovale sindikat dva mjeseca kasnije.
Protesti 8. ožujka događali su se i sljedećih godina, od kojih je najpoznatiji bio 1908. godine kada je 15.000 žena marširalo kroz New York tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Godine 1910. prva međunarodna ženska konferencija bila je održana u Kopenhagenu u organizaciji Socijalističke Internacionale te ustanovila 'Međunarodni dan žena' na prijedlog slavne njemačke socijalistkinje Clare Zetkin. Sljedeće godine Međunarodni dan žena obilježilo je preko milijun ljudi u Austriji, Danskoj, Njemačkoj i Švicarskoj. Ti događaji koincidirali su s požarom u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku za čiji su veliki broj žrtava bile okrivljene slabe mjere sigurnosti na radu. Početkom prvog svjetskog rata žene širom Europe su 8. ožujka 1913. održale demonstracije za mir.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Samohvala i samočestitanjegost 2022-03-11 18:39
Citat gost:
radi opstanka u politici ulizuje se svima i svakome u svakoj prilici. A danas ženama. Pa na fejsu objavljuje pravu bujicu kiča: ... Mi smo žene, majke, kćeri, sestre, susjede, prijateljice, kolegice, unuke, bake, none. Od srca, svima nam sretan Međunarodni dan žena! #anakucic #gradzatebe Zaželila ga je sretnog i samoj sebi kako bi bila obuhvaćena samohvalom
Koliko je poznato gotovo sve pobrojano jeste osim jednog. Nije majka. A nije navela jedno što jeste: kuma!

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # L A Ž LJ I V AMedarićka 2022-02-21 14:14
G.Medarić neka pokaže javno što je SAFU odobrio.Traži da bude sve LEGALNO. problem.
Zahtijevi Ilovčana (uvijek isti):
-vraćanje linije 311. u Mrtvaška
-sniziti rivu od 2 metra i 1 cm na 1 metar i 10-20 cm da je može koristiti SVO domaće stanovništvo(ov aj razlog moraju EU obrazložiti ZAŠTO? problem).
Sve očitije da gube kompas i da ne znaju kako se izvući iz slučaja Mrtvaška.Žele baciti krivicu na Ilovčane a to što je cijela Mrtvaška nelegalna.To nije problem!?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # L A Ž LJ I V AMedarićka 2022-02-21 14:22
youtu.be/bgAB_-4tG9I
Ilovčani nemaju druge zahtijeva!
Laže!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # .... 2022-02-22 01:45
Smanjenje visine rive još im je naložena u 7 mj.2021.kolko je meni poznato.To nisu poštovali.Posle toga kreće cirkus.Prijava OLAF-u.Pa blokada državne linije 311 od strane Marka Satalića i Balije.Žičana ograda.Pauk....

Županiji nije za vjerovati.Nikad nisu poštovali dogovor.
I ovo kako priča nema vraćanja linije 311 u Mrtvaška!
Bome ovo šta su napravili s rivama na Susku,Unijama i Cresu,bolje da ne rade ništa više.
Nije mi jasno sve što je dobro to mora politika kod nas uništiti.Uvijek im guzica zijeva na dobro što ljudi sami stvore.Ko Anina na Ilovik!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Politički kažin na otoku Aninih djedovaZombi 2022-02-21 17:38
Portal jadranski.hr povodom cresko-lošinjsk og vodovoda podsjeća na slučaj koji je navodno pod lupom USKOK-a. Radi se o projektu izgradnje novih vodovodnih cijevi za, tvrdilo se, dvadesetak OPG-a na području Punte Križa da bi se kasnije ispostavilo da je riječ tek o jednom, onom obiteljskom lošinjske gradonačelnice.
jadranski.hr/.../...
Podsjeća i da je Franković prozvao odgovorne za pripajanje cresko-lošinjsk og vodoopskrbnog poduzeća krčkom i da su u kasnim satima medijima su dostavljena dva priopćenja.
Grad Mali Lošinj i Neven Kruljac otvoreno prozivaju Frankovića. Gradonačelnica “zbog skupljanja političkih bodova”, a Kruljac spominje nekakav ugled društva.
Portal ističe da Kruljac "nije ranije brinuo o ugledu društva kada se pisalo o kriminalnom pogodovanju da VIOCL obiteljske maslinike gradonačelnice na račun građana spoji na vodovod i očisti pristupne putove" te da je Kruljac tada propustio reagirati kako bi obranio “ugled društva VIOCL”. Ironično dodaje "međutim jasno je da je teško obraniti neobranjivo. Pogotovo kada ti nadređena članica Uprave određuje kada smiješ, a kada ne smiješ reagirati."
Također podsjeća da da su "slučaj Punta Križa" odbili objaviti lokalni i regionalni mediji koje financiraju građani s područja Grada Malog Lošinja i sugerira "Zašto je tako neka promišlja lokalna javnost."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # cementBudo 2022-02-21 19:46
Sto nije g.Kruljac bio dir.Elektro vode iz Cresa kada im je bura odpuhala 80 tona cementa?.
To je bilo na gradskom vijeću grada Cresa prije 7 godina.
Nakon čega je nagrađen radnim mjestom direktora VIOCL
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Anin hadezejski spingost 2022-02-21 20:00
Prema priopćenju na otoci.net gradonačelnici više smeta što je Franković "individua koja ovako ozbiljne situacije koristi isključivo u vlastitu političku promidžbu" nego što će "prvi od 1000 otoka" ostati bez vlastitog vodoopskrbnog poduzeća. Izgleda da je to HDZ-ovski recept za odvraćanje pozornosti s bitnog na nebitno. Citiram iz "Telegrama":
POLITIKA & KRIMINAL
Genijalan spin. HDZ-ovci danima uvjeravaju javnost da glavni problem nisu afere nego mediji koji o njima izvještavaju
Od Plenkovićevog istupa u subotu vladajuća većina problematizira curenje informacija medijske objave

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # IstinaLošinjska 2022-02-21 20:02
Iskreno se nadam da će vodoopskrbu dobiti Krk,jer kad vidim kako isti daju priključke vode ljudima koji su na komad terena nabacali kramu,kontejner i pokoje plovilo onda znam da gore ne može!

Štoviše, može se reći da je vodovod jedan od najvećih podupiratelja nelegalne gradnje... dobiješ priključak na ćo mi ćo ti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Loši gospodariGost 2022-02-21 21:18
Ne znam kakvo je stanje u Ponikvama ali ove naše firme Vodovod i Čistoća su dugi niz godina leglo političkog uhljebljivanja i korupcije. Nepotrebna administracija se svake godine množi nevjerojatnom brzinom kao i troškovi koje svi mi plaćamo. Možda ovo ujedinjenje i donese nešto dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Moglo bi bit...gost 2022-02-21 21:35
Citat Gost:
Ne znam kakvo je stanje u Ponikvama ali ove naše firme Vodovod i Čistoća su dugi niz godina leglo političkog uhljebljivanja i korupcije.
O mogućnosti korupcije puno govori i ovaj opisani slučaj koji može puno toga objasniti. Portali su pisali o aferi izgradnje vodovoda u Punta Križa koji košta 300.000 kn, a koji vodi do parcela u vlasništvu obitelji gradonačelnice. Ako je mogla natjerati Kruljca da se ovako javno obračunava s Frankovićem jasno je da je još lakše natjerala da tajno izgradi vodovod svome tati. Kako je afera izašla u javnost tako su se naručitelji štetnog poduhvata malo primirili pa još nitko nije zatražio priključak. Kao što je svima jasno zašto je Kruljac ovako medijski istupao valjda je sad svima i jasno zašto je izgrađen vodovod za obitelj gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ujedinjenje vodovodaGost 2022-03-01 09:34
Ne znam ali nikako mi se ta ujedinjenja vodovoda ne čine kao dobra ideja, iako, zbog troškova i administracije, tako izgleda na prvi pogled. Bojim se da bi tako centralizirana poduzeća bila u puno većoj opasnosti da se privatiziraju ili prodaju stranim firmama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Od Mužića do DevčićaMomo 2022-03-01 10:28
Citat Gost:
Ne znam kakvo je stanje u Ponikvama ali ove naše firme Vodovod i Čistoća su dugi niz godina leglo političkog uhljebljivanja i korupcije.
Nema toga što HDZ takne da može ostat čisto i pošteno. Kvarenje Vodovoda započeto je 2005. godine političkom trgovinom kojom je Gari Capelli (HDZ) kupio svoj prvi mandat gradonačelnika.

Ujedinjenje vodovoda bi moglo donesti nešto dobro samo ako u Ponikvama HDZ ne bi imao nikakav pristup.

Čitajte o sramnoj povijesti ogranka stranke Ane Kučić na otoku njenih djedova
i.imgur.com/lGLDGco.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Od Ivkovića do IvkovićaPetar 2022-03-01 11:58
Zar nije Ivković sudjelovao u toj trgovini kao dogradonačelnik ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Srozavanjegost 2022-02-22 13:11
Gubitak samostalnosti u održavanju opskrbe otoka osnovnim životvornim čimbenikom i destinacijskim faktorom pokazuje da se u drugom mandatu Ane Kučić na čelu Grada "prvi od tisuću otoka" srozava prema beznačajnosti. Nikad nije bio prvi, prvi za njezinog mandata nije postao i ostao je iza Krka. Sada se do kraja drugog mandata može hvalisati kao pri kraju prethodnog istom nepismenom, nelogičnom i manjkavom tvrdnjom "Najveći smo grad na hrvatskim otocima" novilist.hr/.../...Prvim od tisuću otoka ovaj Grad je postao samo zbog prosvjeda Ilovčana radi neodgovorne politike gradske vlasti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Kako izgubiti komunalno društvobez ispaljenog metka 2022-02-22 14:36
Upitati Anu Kučić.
Zapratite je na fejsu radi još puno mudrih odluka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # destinacijski dionicigost 2022-02-23 11:06
Citat gost:
Gubitak samostalnosti u održavanju opskrbe otoka osnovnim životvornim čimbenikom i destinacijskim faktorom pokazuje da se u drugom mandatu Ane Kučić na čelu Grada "prvi od tisuću otoka" srozava prema beznačajnosti.
Šta o tome imaju za reći Kučićkini destinacijski dionici s kojima ćakula o turističkoj strategiji ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # Hdz ovo hdz onohranitelj tuljana 2022-02-22 14:36
Mnogi su nezadovoljni HDZ-ovom politikom, ali ne i njihove glasačice, feministice.
Pa tako na, od HDZ-ove vlasti više godina financiranom glasilu možemo pročitati:
h-alter.org/.../...
Gospođama se isplatio njihov glas koje su dale ovoj stranci, podsjetimo se:
"Mi smo vam dali svoje glasove i očekujemo da ne iznevjerite bazu koja vas je izabrala."
google.com/.../...
Kad vidim kako mi ostali građani loše živimo, jasno mi je da se one srame priznati da su glasačice HDZ-a. Zato se valjda u svakoj prilici trude ostaviti dojam da nisu na istoj strani kao vladajući, iako dijele veliku većinu svih stavova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...gost 2022-02-22 20:27
Velika Britanija uvodi sankcije za pet ruskih banka. Jedna od njih je Promsvyazbank. Zvuči poznato?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # a što sadhorošo 2022-02-22 21:11
Citat gost:
Velika Britanija uvodi sankcije za pet ruskih banka. Jedna od njih je Promsvyazbank. Zvuči poznato?
Šteta, propade aeorodrom i Matalda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...... 2022-02-23 07:19
Samo HDZ nikako da propadne.
Svojim lopovlukom su sve mlado potjerali iz države, a sve ostale osudili na jad i siromaštvo.
Gori su od svih Turaka, Austrijanaca i Talijana zajedno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # Zavrti atlas...hranitelj tuljana 2022-02-23 08:12
Citat ...:
Samo HDZ nikako da propadne.
Svojim lopovlukom su sve mlado potjerali iz države, a sve ostale osudili na jad i siromaštvo.
Ne znam, ja vidim da svima koji su (otvoreno ili prikriveno kao lažna oporba) dio režima i šire režimske ideje, ide jako dobro. Takvi ne odlaze iz zemlje iako često pita glasno šire defetizam i potiću druge na egzodus... poguglaj samo imovinske kartice "Možemovaca"... glumaca, aktivista, volontera... jesu li oni dio "osiromašenog i obespravljenog naroda", mogu li oni razumjeti i boriti se za njegove probleme, kad ni jedan s njim ne dijele? Tko je od dežurnih bundžija s našeg otoka otišao "trbuhom za kruhom", za razliku od tolikih mnogih?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # .OMG 2022-02-23 08:43
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # gledam jutros sabordiskriminirani građanin 2022-02-23 12:06
HDZ-ovci se natječu tko će glupljim argumentima opravdati lopovluk bivšeg ministra. Argumentacija, pa i oni prije nas su krali. Strašan alibi.

Vitez Reiner je pored Benčićke umalo doživio infarkt, ili slom živaca, ne znam, sav se tresao, umalo da rikne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # lopovi na vlastiRDx 2022-02-23 09:32
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Ples na trepavicamaBilježnica Robija K. 2022-02-23 09:04 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Trgovačka zajednicaDanguba 2022-02-23 10:27
Citat ...:
Samo HDZ nikako da propadne.
Neće propasti sve dok bude toliko birača da joj kao trgovačkoj zajednici osiguravaju relativnu većinu u Saboru. A kad ju stekne dokupiti će si dovoljan broj žetončića da dobije većinu dovoljnu za novu rundu pljačke i korupcije. A sliku i priliku tog sistema imaš na ovim otocima sve vrijeme otkako je Kapeliju kupljen "nezavisni" vijećnik Milan Mužić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Od Mužića do DevčićaDe Bill 2022-02-23 12:57
Citat Danguba:
Citat ...:
Samo HDZ nikako da propadne.
Neće propasti sve dok bude toliko birača da joj kao trgovačkoj zajednici osiguravaju relativnu većinu u Saboru. A kad ju stekne dokupiti će si dovoljan broj žetončića da dobije većinu dovoljnu za novu rundu pljačke i korupcije. A sliku i priliku tog sistema imaš na ovim otocima sve vrijeme otkako je Kapeliju kupljen "nezavisni" vijećnik Milan Mužić.
Lošu vlast biraju dobri ljudi neizlaženjem na izbore. Polovica nas je ostala kod kuće pa je glasovima samo 14 posto od ukupnog broja birača stranka Ane Kučić opet zgrabila vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Zaslužena propast planovagost 2022-02-23 09:17
Citat horošo:
Citat gost:
Velika Britanija uvodi sankcije za pet ruskih banka. Jedna od njih je Promsvyazbank. Zvuči poznato?
Šteta, propade aeorodrom i Matalda.
Megalomanski i protuzakoniti planovi zaslužuju da propadnu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # MrtvaškaGost 2022-02-23 07:56
Na stranici SOS Ilovik objavljeno je da je danas sastanak s Županijom 12.30 u Malom Lošinju.
Ilovčani izgleda da neće prisustvovati tom sastanku.A šta bi Vi prisustvovali tom sastanku?Di su Balija,Rak,Ana, Nedić,Živković. ...mislim da ta ekipa nema niš pametno za reći i da nemaju kapaciteta.Onni su i doveli do ovog cirkusa zvanog Mrtvaška.Nezabo ravimo rive na Susku,Unijama i Cresu šta su napravili.Odavn o ih se trebalo riješiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # IstinaLošinjska 2022-02-23 21:39
Da mi Balija dođe na razgovor ispred kuće ja bi se povukao iza kuće i razgovarao sa susjedovim mačkom.Garantir am da bi bio bolji učinak
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # LjubomoraFiga 2022-02-24 10:43
Reakcija Ane Kučić (fol) iz ureda gradonačelnice na FB istup Marija Frankovića po pitanju vodovoda pokazuje sav jad i čemer HDZ-ovske demagogije, a Anu Kučić prokazuje kao beskrupuloznu politikanticu. Naslovnim člankom su opisane manje više sve smicalice "ureda" da svu odgovornost za gubitak samostalnosti tvrtke svali na vijećnika Marija Frankovića i jednog od rukovoditelja tvrtke. Na taj način se pokušava amnestirati gradonačelnicu, njenu upravu i vladajuću većinu GV.
No meni je u oči upala jedna nespomenuta pojedinost ove besramne optužnice. Kako portal otoci.net navodi pored ostalog je napisano, citiram, Ono što je u ovom trenutku poražavajuće za 'Vodoopskrbu i odvodnju Cres-Lošinj', čak i više od spajanja s uslužnim područjem otoka Krka, jest činjenica da Mario Franković, rukovoditelj razvoja i investicija i pomoćnik tehničkog direktora društva te ujedno gradski vijećnik s liste SDP-Laburisti-H SU koja s HSLS-om čini oporbu u Gradskom vijeću, čitavo vrijeme nije našao shodno dati svoj doprinos u rješavanju ovog problema, te je iskoristio temu pripajanja društava za svoju vlastitu promociju. Za "ured gradonačelnice" manje zlo od spajanja cresko-lošinjsk og poduzeća s Krkom je to što je temu pripajanja društva iskoristio za svoju vlastitu promociju. Ovakva tvrdnja osim što je slaboumna pokazuje i što je Ani Kučić najvažnije. Najvažnije joj da nitko ništa ne koristi za svoju političku promociju dok je ona na vlasti. U nje se očito radi o bolesnoj ljubomori i paničnom strahu od konkurencije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Cresko-lošinjsk i vodovod “šutke” prelazi pod Krkgost 2022-02-24 18:44
Baš me zanima šta će servirati Novom listu kao odgovor na Frankovićevu izjavu da Grad Mali Lošinj »neće imati nikakvog ozbiljnijeg utjecaja na politiku razvoja vodnog gospodarstva na svom području«

Otklanjajući svaku odgovornost za sudjelovanje u tome, a prozivajući lošinjsku vlast, priopćenjem na temu pripajanja cresko-lošinjsk e vodovodne tvrtke onoj krčkoj, oglasio se Mario Franković, član Gradskog vijeća Malog Lošinja izabran s liste kombinirane od nestranačkih kandidata i stranačkih osoba, prvenstveno SDP-ovih.

Franković navodi da je na rukovodećoj poziciji, ali da nikad nije bio pozvan niti je prisustvovao sastancima skupštine »Vodoopskrbe i odvodnje Cres-Lošinj«, koju čine član uprave Neven Kruljac te gradonačelnici, creski Marin Gregorović i lošinjska Ana Kučić.

– Cresko-lošinjsk i vodovod gubi pravnu osobnost i sva imovina prelazi pod Krk – navodi Franković, dodajući da udjelom od 13 posto Grad Mali Lošinj »neće imati nikakvog ozbiljnijeg utjecaja na politiku razvoja vodnog gospodarstva na svom području«.
novilist.hr/.../...

Da li će i za Novi list kazati da je za grad još više poražavajuće od spajanja s Krkom to što temu spajanja Franković koristi za vlastitu promociju? Da Grad spajanjem neće imati utjecaja na politiku razvoja vodnog gospodarstva na otoku njenih djedova gradonačelnicu manje brine od Frankovićeve promocije.

Ta žena misli da zbivanja u Gradu smiju služiti samo za njenu promociju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Oteli joj promociju ispred nosaŽuja 2022-03-17 10:08
Citat gost:
Ta žena misli da zbivanja u Gradu smiju služiti samo za njenu promociju.
Zadnja sjednica GV svela se na Kučićkin gnjev što joj je petero vijećnika ispred nosa otelo priliku za paradiranje u javnosti. Zato optužuje Frankovića i ostale predlagače da problem pripajanja creskog i lošinjskog vodovoda poduzeću na Krku koriste za vlastitu promociju. A baš je ona to planirala!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # A di je gradonačelnica?Čeper 2022-02-28 20:03
Citat Figa:
Reakcija Ane Kučić (fol) iz ureda gradonačelnice na FB istup Marija Frankovića po pitanju vodovoda pokazuje sav jad i čemer HDZ-ovske demagogije, a Anu Kučić prokazuje kao beskrupuloznu politikanticu.
Čak 25 gradonačelnika i načelnika poručuje: Voda je interes građana, a ne politike! Pokreću postupak za ocjenu ustavnosti Zakona o vodnim uslugama i traže njegovu privremenu obustavu. Portal gradonačelnik.h r javlja:
Predstavnici čak 25 jedinica lokalne samouprave sudjelovali su na sastanku u Jastrebarskom koji je inicirao gradonačelnik Zvonimir Novosel, na temu pokretanja postupka za ocjenu ustavnosti Zakona o vodnim uslugama. Raspravljali su o spornim, nezakonitim i neustavnim odredbama Zakona o vodnim uslugama i Uredbe o uslužnim područjima.
Povod ovog sastanka nepravedno je spajanje vodouslužnih područja koje provodi Vlada RH, a čelnici gradova i općina poslali su jasnu poruku da im je interes građana ispred politike, što potkrjepljuje odaziv predstavnika različitih političkih opcija. Sastanku su tako osobno ili putem platforme ZOOM prisustvovali gradonačelnici, načelnici i predstavnici gradova Ivanca, Ogulina, Korčule, Starog Grada, Križevaca, Krapine, Slatine, Knina, Pregrade, Cresa, Komiže, Svete Nedelje, Samobora, Opatije i Kastva te općina Smokvice, Vela Luke, Novigrada Podravskog, Jelse, Žumberka, Sućuraja, Klinča Sela, Stupnika i Matulja.
gradonacelnik.hr/.../...
Kao što se vidi predstavnik "Grada za tebe" nije spomenut. A možda je Ana Kučić ovlastila gradonačelnika Cresa da je zastupa, s tim da je ne spominje kako se ne bi zamjerila stranačkim šefovima ;-)
A portal jadranski.hr javlja da je petero gradskih vjećnika predsjedniku GV postavilo zahtjev za sazivanjem hitne sjednice Gradskog vijeća s prijedlogom izjave i odluka povodom izvjesnoga gubitka pravne osobnosti komunalnog društva Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj d.o.o., a time i gubitka imovine Grada Malog Lošinja.
jadranski.hr/.../...
“Navedenom izjavom i odlukama želimo barem pokušati sačuvati vrijednu imovinu koja pripada svim građanima Grada Malog Lošinja, te s tim povezano pravo upravljanja svojim prostorom i razvojem, a za što smo mi gradski vijećnici jedini odgovorni i nadležni”, zaključuje Franković i poziva vijećnike na jedinstvo kako bi se obranili javni interesi.
Jako me zanima kako će gradonačelnica reagirati na drsku tvrdnju da su gradski vijećnici jedini odgovorni i nadležni za upravljanje svojim prostorom i razvojem :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # drskostgost 2022-02-28 20:34
Citat Čeper:
Jako me zanima kako će gradonačelnica reagirati na drsku tvrdnju da su gradski vijećnici jedini odgovorni i nadležni za upravljanje svojim prostorom i razvojem :lol:
A mene zanima njena reakcija na prijedlog odluke kojom bi se gradonačelnici zabranilo poduzimanje pravnih radnji pripajanja vodovodne tvrtke. Mislim da će ju to izbaciti iz cipela.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ............ 2022-02-28 22:22
Ako se zalaže za opstojnost firme to bi joj trebalo odgovarati, ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Zahtjev za hitnom sjednicom GVgost 2022-03-01 10:40
Citat Čeper:
Čak 25 gradonačelnika i načelnika poručuje: Voda je interes građana, a ne politike! Pokreću postupak za ocjenu ustavnosti Zakona o vodnim uslugama i traže njegovu privremenu obustavu.
Jučerašnja objava vijećnika Marija Frankovića na FB: Danas je predsjedniku GV-a upućen zahtjev za sazivanjem hitne sjednice GV-a s prijedlogom izjave i odluka u svezi izvjesnog pripajanja našeg vodovoda krčkom vodovodu, a time i gubitka imovine Grada Malog Lošinja. Zahtjev je potpisan od strane 5 vijećnika, što prema čl.54. stavku 3. Poslovnika o radu GV-a obvezuje predsjednika vijeća da u roku od 15 dana sazove sjednicu GV-a.
Obzirom na neutemeljenu i jadnu reakciju gradonačelnice na moje priopćenje, izrađen je zahtjev za sazivanjem hitne sjednice GV-a, sa svim potrebnim obrazloženjima. Ovime pokazujemo da smo konstruktivna oporba s konkretnim prijedlozima, te da zaista svojim radom branimo interese naših građana.
Cilj tražene sjednice GV-a je jasan - želimo sačuvati vrijednu imovinu koja pripada svim građanima Grada Malog Lošinja, te s tim povezano pravo upravljanja svojim prostorom i razvojem, a za što smo mi gradski vijećnici jedini odgovorni i nadležni.
Nedavna reakcija gradonačelnice na moje priopćenje, osim što je prožeta lažima, bahatošću i taštinom, jasno je dala do znanja da se propustilo reagirati kada je za to bilo optimalno vrijeme.
Na kraju, gradonačelnici i hrpi poltrona oko nje poručujem da je sloboda govora elementarno i ustavno pravo čovjeka. Stoga, pritisci i podmetanja, prijetnje i bahatost me ne mogu spriječiti da i nadalje iznosim pred građane sva bitna pitanja koja se tiču njihovih prava, interesa i njihovog standarda. Samo slobodni ljudi mogu graditi bolju budućnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Privatizacija vodovoda?gost 2022-03-11 14:49
Citat gost:
Nedavna reakcija gradonačelnice na moje priopćenje, osim što je prožeta lažima, bahatošću i taštinom, jasno je dala do znanja da se propustilo reagirati kada je za to bilo optimalno vrijeme.
Na kraju, gradonačelnici i hrpi poltrona oko nje poručujem da je sloboda govora elementarno i ustavno pravo čovjeka. Stoga, pritisci i podmetanja, prijetnje i bahatost me ne mogu spriječiti da i nadalje iznosim pred građane sva bitna pitanja koja se tiču njihovih prava, interesa i njihovog standarda. Samo slobodni ljudi mogu graditi bolju budućnost.
Osim od poskupljenja računa, dio načelnika i gradonačelnika strahuje da nova Vladina uredba, kojom je predviđeno okrupnjavanje postojećih vodovodnih poduzeća, predstavlja uvod u privatizaciju vodnih usluga. A naša gradonačelnica se brine samo za svoj imiđ i ljuti na Frankovića.
www.portalnovosti.com/.../
Privatizacija nije predviđena postojećim Zakonom o vodnim uslugama, ali da se to vrlo lako može promijeniti običnom većinom u Saboru. Smatra i da je zabrinjavajuće što je Vlada u aktualnom Nacionalnom planu opravka i otpornosti navela povlačenje države iz upravljanja raznim poduzećima koje ima u svom portfelju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Drastična razlikaDiDiTi 2022-03-15 10:34
Citat gost:
Citat Čeper:
Čak 25 gradonačelnika i načelnika poručuje: Voda je interes građana, a ne politike! Pokreću postupak za ocjenu ustavnosti Zakona o vodnim uslugama i traže njegovu privremenu obustavu.
Jučerašnja objava vijećnika Marija Frankovića na FB: Danas je predsjedniku GV-a upućen zahtjev za sazivanjem hitne sjednice GV-a s prijedlogom izjave i odluka u svezi izvjesnog pripajanja našeg vodovoda krčkom vodovodu, a time i gubitka imovine Grada Malog Lošinja. Zahtjev je potpisan od strane 5 vijećnika, što prema čl.54. stavku 3. Poslovnika o radu GV-a obvezuje predsjednika vijeća da u roku od 15 dana sazove sjednicu GV-a.
......
Na kraju, gradonačelnici i hrpi poltrona oko nje poručujem da je sloboda govora elementarno i ustavno pravo čovjeka. Stoga, pritisci i podmetanja, prijetnje i bahatost me ne mogu spriječiti da i nadalje iznosim pred građane sva bitna pitanja koja se tiču njihovih prava, interesa i njihovog standarda. Samo slobodni ljudi mogu graditi bolju budućnost.
Tijek i ishod jučerašnjih sjednica Gradskih vijeća Cresa i Malog Lošinja sudeći prema izviješćima na otoci.net ukazuju na drastičnu razliku u političkoj kulturi i demokratičnosti dionika tih tijela. Po svemu sudeći razlika proizlazi iz činjenice da u Gradu Cresu na vlasti nije Ana Kučić i HDZ uz potporu "nezavisnih" vijećnika i pristranost predsjednika Vijeća Dubravka Devčića.
Uvjerite se sami:
Grad Cres: Otezanje kao strategija
otoci.net/.../...
Grad Mali Lošinj: Raprava za odvodnju
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # kulturaPetar 2022-03-15 10:46
Creski vijećnik: " Znali smo gunđati da nismo ravnopravni s Lošinjem, ali ispada da i od gorega postoji gore."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Predstava za javnostgost 2022-03-15 13:34
Citat DiDiTi:
Grad Mali Lošinj: Raprava za odvodnju
otoci.net/.../...
Najbolji mi je istup Aninog posilnog Ante Nedića kad skače za govornicu da ju brani pa kaže kako je točka o vodovodu "tipičan primjer predstave za javnost". A njegova šefica ništa drugo ni ne radi nego izvodi predstavu za javnost. Na fejsu javlja da pokreće izradu Strategije razvoja sporta i rekreacije, dijeli pomoć rodiljama, njegovateljima i braniteljima, sufinancira dopunsko osiguranje umirovljenicima , povećava donacije nekim udrugama, subvencionira hranu za dojenčad, da nastavlja realizaciju aleje kapetana itd, itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Primjer Anine predstave za javnostAZ 2022-03-16 10:06
Citat gost:
Citat DiDiTi:
Grad Mali Lošinj: Raprava za odvodnju
otoci.net/.../...
Najbolji mi je istup Aninog posilnog Ante Nedića kad skače za govornicu da ju brani pa kaže kako je točka o vodovodu "tipičan primjer predstave za javnost". A njegova šefica ništa drugo ni ne radi nego izvodi predstavu za javnost. Na fejsu javlja da pokreće izradu Strategije razvoja sporta i rekreacije, dijeli pomoć rodiljama, njegovateljima i braniteljima, sufinancira dopunsko osiguranje umirovljenicima, povećava donacije nekim udrugama, subvencionira hranu za dojenčad, da nastavlja realizaciju aleje kapetana itd, itd.
Uz hvalisanje trošenjem gradskog novca kiti se po običaju i tuđim projektima. Na fejsu razdragano javlja [RASPISAN NATJEČAJ ZA NASTAVAK RADOVA NA UNIJAMA] da je Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj (VIOCL) raspisala javnu nabavu za odabir izvođača radova za nastavak izgradnje sustava odvodnje sanitarnih otpadnih voda i vodoopskrbne mreže otoka Unije.
Navodi da su radovi planirane vrijednosti 500 tisuća kuna a učešće Grada Malog Lošinja je 200 tisuća kuna. Znači veći dio financira se sredstvima VIOCL. Koji će zbog njenog nemara pripasti Ponikvama na Krku :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Još predstave za javnostgost 2022-03-16 13:16
Citat AZ:
Citat gost:
Citat DiDiTi:
Grad Mali Lošinj: Raprava za odvodnju
otoci.net/.../...
Najbolji mi je istup Aninog posilnog Ante Nedića kad skače za govornicu da ju brani pa kaže kako je točka o vodovodu "tipičan primjer predstave za javnost". A njegova šefica ništa drugo ni ne radi nego izvodi predstavu za javnost. Na fejsu javlja da pokreće izradu Strategije razvoja sporta i rekreacije, dijeli pomoć rodiljama, njegovateljima i braniteljima, sufinancira dopunsko osiguranje umirovljenicima, povećava donacije nekim udrugama, subvencionira hranu za dojenčad, da nastavlja realizaciju aleje kapetana itd, itd.
Uz hvalisanje trošenjem gradskog novca kiti se po običaju i tuđim projektima. Na fejsu razdragano javlja [RASPISAN NATJEČAJ ZA NASTAVAK RADOVA NA UNIJAMA] da je Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj (VIOCL) raspisala javnu nabavu za odabir izvođača radova za nastavak izgradnje sustava odvodnje sanitarnih otpadnih voda i vodoopskrbne mreže otoka Unije.
Navodi da su radovi planirane vrijednosti 500 tisuća kuna a učešće Grada Malog Lošinja je 200 tisuća kuna. Znači veći dio financira se sredstvima VIOCL. Koji će zbog njenog nemara pripasti Ponikvama na Krku :cry:
Hvali se i, citiram, Grad Mali Lošinj kandidirao je na Ministarstvo kulture i medija projekt izrade projektne dokumentacije za Utvrdu Kaštel u iznosu od 875 tisuća kuna. Koliko znam kandidira se kod Ministarstva, a ne na Ministarstvo, ali pustimo jezične finese. Piše da će se provesti natječaj za idejno – arhitektonsko rješenje kako bi se Utvrda Kaštel rekonstruirala i privela društveno – kulturnoj namjeni s dodatnim zabavnim i ugostiteljskim sadržajima. Koliko mi je poznato tamo je arheološko nalazište zbog kojeg je zabranjena gradnja, a ideja o zabavnim i ugostiteljskim sadržajima sigurno neće usrećiti stanare u okolnim zgradama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Kula@@@ 2022-03-16 15:02
Bacanje novaca na nešto što nikada neće zaživjeti.
Na kuli se već preko 10 godina ništa ne dešava. Kao nešto se iskapa i istražuje, ali gore nema žive duše.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Poziranje uspješnostiČeper 2022-03-16 14:47
Citat AZ:
Na fejsu razdragano javlja [RASPISAN NATJEČAJ ZA NASTAVAK RADOVA NA UNIJAMA] da je Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj (VIOCL) raspisala javnu nabavu za odabir izvođača radova za nastavak izgradnje sustava odvodnje sanitarnih otpadnih voda i vodoopskrbne mreže otoka Unije.
Navodi da su radovi planirane vrijednosti 500 tisuća kuna a učešće Grada Malog Lošinja je 200 tisuća kuna. Znači veći dio financira se sredstvima VIOCL. Koji će zbog njenog nemara pripasti Ponikvama na Krku :cry:
Hvališe se učešćem Grada sa 500.000 kuna, a ostalo snosi VIOCL. Ukupna vrijednost do sada izvedenih radova na izgradnji iznosi 6.571,409,10 kn, a planirana vrijednost investicija do potpunog dovršetka radova je još dodatnih 20.000.000. Cijeli projekt 92 % bespovratnih sredstava isposlovao je Mario Franković kojeg ona ne može vidjet ni naslikanog. Pa se na potpisivanju ugovora razmetljivo slikala bez njega.
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Moš mislit da nije trgovinagost 2022-05-25 14:41
Citat gost:
Citat DiDiTi:
Grad Mali Lošinj: Raprava za odvodnju
otoci.net/.../...
Najbolji mi je istup Aninog posilnog Ante Nedića kad skače za govornicu da ju brani pa kaže kako je točka o vodovodu "tipičan primjer predstave za javnost". A njegova šefica ništa drugo ni ne radi nego izvodi predstavu za javnost. Na fejsu javlja da pokreće izradu Strategije razvoja sporta i rekreacije, dijeli pomoć rodiljama, njegovateljima i braniteljima, sufinancira dopunsko osiguranje umirovljenicima, povećava donacije nekim udrugama, subvencionira hranu za dojenčad, da nastavlja realizaciju aleje kapetana itd, itd.
Ne skače Nedić za govornicu samo u obrani "dame u nevolji" nego i partnera koji je HDZ-u stvorio većinu u GV. Kako izvještava Purić na zadnjoj sjednici GV branio je Devčića da je "dobio mandate, htio postati predsjednik Vijeća i da je vidio da je s nama [tj sa HDZ-om] to ozbiljnija priča nego s vama [Frankovićevom grupom] ]i to nije nikakva trgovina".
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ZNA SE. HDZ.Gost iz HDZ-ovog svemira 2022-05-25 19:00
Citat gost:
Ne skače Nedić za govornicu samo u obrani "dame u nevolji" nego i partnera koji je HDZ-u stvorio većinu u GV. Kako izvještava Purić na zadnjoj sjednici GV branio je Devčića da je "dobio mandate, htio postati predsjednik Vijeća i da je vidio da je s nama [tj sa HDZ-om] to ozbiljnija priča nego s vama [Frankovićevom grupom] i to nije nikakva trgovina".
otoci.net/.../...
Da je s HDZ-om ozbiljnija priča Deva je vidio po tome što su ga kao vođu oporbe vozali kao majmuna. Zaključio je da sa poznatim HDZ-om koji ne mari za propise i poslovnik može imati više koristi nego s nepoznatim Frankovićem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # A i to triba znathranitelj tuljana 2022-05-25 19:14
Citat Gost iz HDZ-ovog svemira:
Citat gost:
Ne skače Nedić za govornicu samo u obrani "dame u nevolji" nego i partnera koji je HDZ-u stvorio većinu u GV. Kako izvještava Purić na zadnjoj sjednici GV branio je Devčića da je "dobio mandate, htio postati predsjednik Vijeća i da je vidio da je s nama [tj sa HDZ-om] to ozbiljnija priča nego s vama [Frankovićevom grupom] i to nije nikakva trgovina".
otoci.net/.../...
Da je s HDZ-om ozbiljnija priča Deva je vidio po tome što su ga kao vođu oporbe vozali kao majmuna. Zaključio je da sa poznatim HDZ-om koji ne mari za propise i poslovnik može imati više koristi nego s nepoznatim Frankovićem.
Ajde neka me netko podsjeti koji pojedinci i koji lokalni web portal nas je cijelo vrijeme nagovarao da glasujemo za veterinara?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Rasprava za smetlištegost 2022-03-17 09:39
Citat DiDiTi:
Grad Mali Lošinj: Raprava za odvodnju
otoci.net/.../...
Mislim da je Purić jako ublažio dojam koji je ostavila ova rasprava. Gradonačelnica ju je sa svojim poltronima pretvorila u obično smeće. Dobru namjeru predlagača sjednice iskrivili su nedostojnim optuživanjem i predlagačima pripisali krive motive. A sve to se zbivalo pod ravnanjem predsjednika GV istog onog kojeg je kao vođu oporbe u prošlom mandatu histerično optuživala da ima suflere i da su "maske pale". A i on je tada imao dobronamjeran prijedlog: pomoć građanima i poduzetnicima za vrijeme pandemije.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # uhljebi su najvjerniji biračidiskriminirani građanin 2022-03-17 10:06
mislim da je nije toliko briga za firmu koliko je boli to što HDZ više neće moći uhljebljivati na Lošinju, uhljebljivanje HDZ-u donosi 30% glasova na izborima, ostalo su kupljeni žetončići, a sve je počelo uhljebljivanjem MM znamo u kojoj firmi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # PonikveCres-Liošinj 2022-02-26 17:50
Bezpotrebna šizofrenija na odlazak Vodovoda sa naših otoka.Pokrenula se velika halabuka zato što je država odredila da se Vodovod sa naših otoka pripoji Ponikvama na otoku Krku.Tom odlukom građani Grada Mali Lošinj ne gube ništa.Građani su i do sada plaćali vodu na žiro račun Vodovoda koji ima sjedište u Cresu Turion 12.Od sada će plaćati vodu na žiro račun i adresu Ponikve voda doo i na njihov žiro račun.Politika vode se na ovim prostorima uvijek određivala u Cresu.Najprije ja glavni i odgovorni bio Franjo Andrić,koji je bio Bog i batina u Cresu,pa je jednog dana postao kum Anti Pruscu koji je bio u Lošinju na najvišim političkim funkcijam,tako da je Franjo Andrić određivao cijelu politiku vode za Cres i Lošinj.Nakon Franja Andrića,je došao na vlast u Vodovodu gospodin Lino Sinčić koji je nastavio voditi poltiku kako mu je naredio Franjo Andrić,i vladao je vodovodom ali pod kontrolom sivih eminencija(Aqui lonia),Stevom Filinićem i kasnije gradonačelnikom Jurjakom.Oni su sami donosili odluke šta će biti sa vodom,a najprije Balija a kasnije Cappelli,nikada nisu imali prigovora na vođenje takve politike.Čak je i Balija uvijek bio na strani odluka Lina Sinčića i nikada nije imao niti jedan prigovor na vođenje politike.Jednom prilikom sam ih srela u jednoj banci u Monfalcone kada su išli zajedno u Vicenzu naručivati cijevi za vodu.Politika Franje Andrića i Lina Sinčića se nastavila kada je Lino otišao u mirovinu i na mjesto direktora je postavio Nevena Kruljca koji je bio prije toga direktor Elektro vode sestrinske firme Vodovoda i Grada Cresa i Lošinja.O toj firmi za sada nećemo,ali Kruljac je postao direktor i nastavio sa politikom Franje i Lina.Ako promatramo unazad nekoliko godina kako izgledaju izvještaji poslovanja Gradskih firmi Vodovoda i Komunalija,kada Kruljac dođe na Gradsko vijeće i podnese izvještaj o radu tih firmi sve nam može biti jasno.Oni znaju da o tim izvješćima nema rasprave i nema glasanja,pa se zato i tako ponašaju,jer im nitko ništa ne može.Podnese izvještaj,i dečki Bok žurim.Baš zbog toga Lošinjani ne gube ništa od pripojenja Vodovoda Crs-Lošinj,Krku .Najviše gube Cresani.Ako pogledamo Vodovod na Lošinju,poslova nje na Lošinju će biti zadnja rupa na sviralu,i zato se ne treba sekirati.Ono o čemu mora sada brinuti Gradska vlast u Lošinju je to da se mora razdvojiti i gradska firma Komunalne usluge i da Grad Cres mora imati svoju firmu i Grad Lošinj svoju.Jednoga dana Država može donijeti i još jednu odluku da se i Komunalne usluge pripoje Krku,pa ćemo imati nove zavrzlame.Osniv anjem nove gradske firme Komunalne usluge Mali Lošinj,bio bi rješen problem smeća na Lošinju.U tom slučaju bi za direktora tog poduzeća mogao biti gospodin Mario Franković koji se pokazao kao konkretan borac u nekim situacijama,i možda je najkvalificiran iji da obavlja taj posao.Jednoga dana kada se ispune uvjeti za vraćanja Vodovoda na naše otoke,tada opet moramo razdvojiti Vodovod od Grada Cresa i Vodovod Grada Mali Lošinj.To je moguće,i to nije nikakav problem pošto se radi o specifičnoj situaciji da se tu radi o životu na otocima,i brzo će se vratiti poslovanje Vodovoda na otoke.Kada sam razgovarao sa tajnikom u Ministarstvu,re kao mi je da oni o tome nisu vodili računa ali da primjedbe stoje i da će ih oni prihvatiti prvom prilikom kada se bude radila nova sistematizacija .Ali ponavljma.Lošin jani nisu ništa izgubili,odlask om Vodovoda iz Cresa u Krk.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ~~~~~gost 2022-02-26 18:45
Citat Cres-Liošinj:
Kada sam razgovarao sa tajnikom u Ministarstvu,rekao mi je da oni o tome nisu vodili računa ali da primjedbe stoje i da će ih oni prihvatiti prvom prilikom kada se bude radila nova sistematizacija.Ali ponavljma.Lošinjani nisu ništa izgubili,odlaskom Vodovoda iz Cresa u Krk.
Bio bi uvjerljiviji da si napisao tko si. Ovako sve ovo zvuči kao umanjivanje problema da se opravda pasivnost nadležnih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave demokracije prema indeksu lista Economist. Kažem pohvaliti jer čini se da unatoč nastojanjima vladajuće većine demokracija u GML ipak stoji bolje od stanja ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da to nekoga zanima, to je isključivo njegov osobni stav. A poznato je da su vjernici uviđavni, fini i pristojni ljudi, i naravno, da nikada ne lažu.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da ...