Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

MO Ilovik ne postavlja nove zahtjeve

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

moliorJučer smo imali priliku čuti u medijima da je PGŽ ispunila sve zahtjeve Ilovčana u vezi s projektom Mrtvaška, da su na zahtjev Ilovčana izradili skicu budućeg privremenog pristana u Mrtvaškoj, ali da Ilovčani „nažalost sada postavljaju nove zahtjeve". To nije istina, kaže se u priopćenju vijeća MO Ilovik

Nakon dužeg mirovanja, ponovno se aktivirala Primorsko-goranska županija u vezi s projektom Mrtvaška. Jučer smo imali priliku čuti u medijima da je PGŽ ispunila sve zahtjeve Ilovčana u vezi s projektom Mrtvaška, da su na zahtjev Ilovčana izradili skicu budućeg privremenog pristana u Mrtvaškoj, ali da Ilovčani „nažalost sada postavljaju nove zahtjeve“. S obzirom da to nije istina i da se javnost na ovaj način svjesno krivo informira, a da se s druge strane pokušava oblatiti Ilovčane i MO Ilovik prikazujući ih neozbiljnima i onima koji opstruiraju napore Županije, u nastavku prenosimo čitav tekst očitovanja MO Ilovik PGŽ-u iz kojeg svatko može vidjeti i razumjeti činjenično stanje, a onda i zaključiti o tome tko je neozbiljan i čijom krivnjom su projekt Mrtvaška, a nažalost i otok Ilovik, došli u probleme.

Zbog opisanog neiskrenog i neistinitog informiranja javnosti, kao i zbog načina na koji je PGŽ organizirala sutrašnji sastanak, predstavnici MO Ilovik tom sastanku neće prisustvovati. Pročitajte što smo napisali i sami prosudite!

Poštovana gđo. dožupanice Medarić, s obzirom da nećemo prisustvovati sastanku kojeg organizirate za dan 23. veljače 2022. god. u Malom Lošinju, stav MO Ilovik opetovano Vam izražavamo pisanim putem.

Dakle, od prvog dana kada nam je nametnut problem izgradnje luke Mrtvaška, zahtijevamo samo dvije jasno određene stvari:

• izmjene u projektu na način da snizi visina budućeg gata u jednom dijelu;
• vraćanje državne linije 311 na rutu Ilovik – Mrtvaška i omogućavanje da ta linija plovi dok radovi traju.

U pogledu sniženja dijela buduće rive, još u mjesecu prosincu dobili ste analizu projektanta što bi sniženje rive značilo u troškovnom i proceduralnom smislu, ali iako su od onda prošla već dva puna mjeseca i iako ste u više navrata neistinito tvrdili u medijima da je preprojektiranje u toku i da je dovršeno, još uvijek niste izmijenili projekt, dali zadatak projektantu za izmjenu projekta niti zatražili izmjenu građevinske dozvole.

Prema Vašim riječima, Vi to možete učiniti, ali je činjenica da ništa od navedenog još nije učinjeno. Što se pak tiče vraćanja državne linije na rutu Ilovik – Mrtvaška, MO Ilovik nikada, ali doslovno nikada, nije zahtijevao izgradnju nekakvog privremenog pristana u Mrtvaški, već ste to vi predložili na sastanku kojeg smo imali u mjesecu prosincu u Malom Lošinju. Odgovarajući na Vaš prijedlog kojeg ste nam, iako nepotpisanog, dostavili u pisanom obliku, u našem dopisu od 5. prosinca 2022. god. izričito smo naveli da je pretpostavka bilo kakvog razgovora o „privremenom pristanu“ ta da nadležna lučka kapetanija da suglasnost za pristajanje na njemu jer u protivnom rješenje koje ste predložili nije izvedivo ni zakonito, a to znači da rješenja nema.

Uz to, a vezano uz postupak kojeg provodi Europski ured za borbu protiv prevara po našoj prijavi, izričito smo u istom dopisu zahtijevali da postojeći legalni austro-ugarski mol u Mrtvaškoj ne bude diran ili dekonstriuran dok god Europski ured za borbu protiv prevara ne donese svoju odluku ili dok se ne izgradi jedan trajni dio budućeg gata koji nama, mještanima otoka Ilovika, omogućuje normalno i redovno prometovanje državne linije Ilovik - Mrtvaška kako se ne bi dogodilo da EU uskrati financiranje projekta, a da mol bude srušen.

Treće, istim smo dopisom zahtijevali da se broj plovidbi državnom linijom na današnjoj ruti Ilovik – Mali Lošinj svede na jedanput dnevno, a da zauzvrat isti brod tri puta dnevno prometuje na liniji Ilovik – Mrtvaška čime bi se omogućio život otoka Ilovika.

Niti jedan od ovih zahtjeva do danas niste prihvatili.

Štoviše, danas je, zbog evoluiranja postupka pred Europskim uredom za borbu protiv prevara vrlo upitno da li su takva rješenja uopće više moguća. Sada nam dolazite sa suštinski istim prijedlogom u vezi privremenog pristana, ali i nadalje:

• bez ikakve suglasnosti lučke kapetanije;
• i dalje s namjerom da radove započnete baš na strani odnosno mjestu postojećeg mola iako je postupak pred Europskim uredom za borbu protiv prevara danas u poodmakloj fazi i s neusporedivo većim izgledima da će financiranje projekta biti obustavljeno;
• i dalje navodeći da linija ne može biti vraćena na rutu Ilovik – Mrtvaška, a da bi se cjelokupni život otoka Ilovika trebao odvijati gumenjakom ili sličnim plovilom u unaprijed neodređeno dugom razdoblju.

Očito je, dakle, da od početka prosinca do danas niste napravili nikakav pomak pa se postavlja pitanje smisla daljnjih pregovora na način kako to činite.

Zbog svega navedenog ovime ponavljamo svoje zahtjeve koji su uvijek isti i nepromijenjeni:

izmjene u projektu na način da snizi visina budućeg gata u jednom dijelu;
hitno vraćanje državne linije 311 na rutu Ilovik – Mrtvaška i omogućavanje da ta linija plovi dok eventualni radovi traju.

Jedino danas zakonito i moguće mjesto gdje ta linija može pristati je postojeći mol. Ovime ujedno naglašavamo da vaše tvrdnje prema kojima ste vi (PGŽ) organizirali izgradnju privremenog pristana na zahtjev MO Ilovik, kao i tvrdnje prema kojima MO Ilovik „sada iznosi nove zahtjeve“ neistinite i predstavljaju grubu manipulaciju s ciljem prebacivanja odgovornosti na MO Ilovik i izbjegavanja odgovornosti PGŽ-a za situaciju koja je nastala.

moliorNa kraju, želimo vam skrenuti pažnju da je otok Ilovik jedini otok kojemu je u posljednjih deset godina, prema službenim brojkama iz popisa stanovništva, broj stanovnika porastao za nevjerojatnih 30%. Pri tome se ne radi o umirovljenicima koje su svoje posljednje dane odlučili provesti na otoku nego se radi o porastu broja djece i mladih, što bi vama, koji obnašate javnu vlast, trebalo biti jako važno. Nažalost, zbog vašeg projekta, naša djeca danas školu pohađaju vrlo otežano, ne mogu ići na slobodne aktivnosti, ne mogu učiti informatiku, ne mogu učiti strani jezik, ne mogu ići na pripreme za maturu ili pripreme za upis u srednju školu, ne mogu se družiti sa svojim vršnjacima, ne znaju što je kino i knjižnica.

Naši onkološki bolesnici i stariji ne mogu odlaziti liječniku na (redovne) preglede, naši radno aktivni onemogućeni su obavljanju svakodnevnih poslova i da ne nabrajamo dalje.

A sve to samo zbog toga da biste vi pokušali spašavati svoje stranačke drugove koji su za to odgovorni, odnosno ministra i njegovu lokalnu svitu koja je ovome, zajedno s vama, kumovala.

Nadamo se da ćete iz poštovanja prema toj djeci i njihovim roditeljima kao i drugim stanovnicima otoka Ilovika u eteru ubuduće nastojati govoriti istinu.

S obzirom da je državna linija protuzakonito (odlukom AZOLPP-a) izmještena iako zakon ne poznaje takvu mogućnost, te s obzirom na to da je to učinjeno na formalni zahtjev ŽLU Mali Lošinj, ovime, nakon više od godinu dana neuspješnih razgovora i dopisivanja, u kojem razdoblju niste usvojili niti jedan od naših zahtjeva iako u medijima tvrdite da jeste, tražimo od vas da se najhitnije zauzmete za vraćanje državne linije na njezinu zakonitu rutu Ilovik – Mrtvaška.

U protivnom, zbog neizdrživosti situacije u kojoj se nalazimo, bit ćemo ponovno prisiljeni organizirati javne prosvjede i medijske akcije.

S poštovanjem Vijeće mjesnog odbora Ilovik

Press kolegij župana PGŽ 21. veljače 2022.


Komentari: 

117 # RiječkiKlošar 2022-02-23 11:07
Aj i mene ubacite u Lučku upravu!
Nema tu kruha.Vidite da je Medarička ostavila istu Horor ekipu u lučkoj upravi.
Kako se može ostaviti iste ljude kada znamo da su svugdje napravili gluposti?!Susak ,Unije i Mrtvaška.Šta to nije dovoljan razlog za smjenu?
Ako se M. pravi glupa ja nisam!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Prosvjedi na otoku ugodnom za življenjegost 2022-02-23 13:23
Ilovčani kažu da bi mogli biti opet prisiljeni organizirati javne prosvjede. Možda će biti prisiljeni i Lošinjani kao građani Omiša:
Ispred gradske uprave u Omišu održan je mirni prosvjed građana koji se protive poskupljenju odvoza smeća zbog usklađivanja cijena s novim Zakonom o gospodarenju otpadom, prema kojem se paušalni dio izjednačava za velike i male "proizvođače smeća". A tek kad poskupi voda ... Hoće li Ana i za to optuživati "lokalne političke aktere koji koriste ljude sa stvarnim životnim problemima radi vlastitih interesa" kao za prosvjed Ilovčana :cry:
vijesti.hrt.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # LicemjernostČeper 2022-02-23 14:36
Zanimljivo je kako se Kučićka gorljivo ograđivala od projekta Mrtvaške, ali tek kad su nezadovoljni Ilovčani krenuli u prosvjed. U obraćanju preko fejsa se izvlačila da je svu dokumentaciju pripremila, javnu nabavu, uvjete i način izvođenja radova provela Županijska lučka uprava i da Grad Mali Lošinj nije naručio ovaj projekt niti je sudjelovao u njegovoj izradi. Ali neproblematični m tuđim projektima se neumjereno hvališe kao da su njeni. Kao na primjer bespovratnim kunama za izgradnju sortirnice i Frankovićevim projektom aglomeracije vrijedan oko pola milijarde kuna. Na gradskoj stranici je slavljenička fotka i tekst da su ugovore potpisali Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda te Neven Kruljac, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Cres Lošinj d.o.o. nakon čega su riječi zahvale uputili gradonačelnica Ana Kučić i gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako. Potpisivanju su nazočili gradski vijećnici te ministar turizma Gari Cappelli. Frankovića nema na fotki niti ga se spominje u vijesti na gradskoj stranici.
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Zašto sam vam lagala...gost 2022-02-23 18:50
Nakon prosvjeda Ilovčana je cvilila preko FB kako ona i Grad Mali Lošinj nama nikakve veze s Mrtvaškom. Zašto onda dolazi na sastanke na temu s kojom nema veze. A na sastanak je povela Devu, Nedića, Živkovića i tko zna koga još...

Možda je ipak lagala nakon prosvjeda? A ne bi joj bilo prvi put.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Špekulantska smicalicaK.K. 2022-02-23 19:25
Citat gost:
Možda je ipak lagala nakon prosvjeda? A ne bi joj bilo prvi put.
Naravno da je lagala. Priznala je da je uskočila da spasi prvih 80 milijuna bespovratnih kuna za luku. Ali nije "uskočila" zbog same luke i bajke o povezivanju s Pagom, Rabom i Dalmacijom nego zato što bez luke ne bi bilo osnove za žicanje još 150 milijuna za pristupnu cestu. Od koje se očekuje da cijenu zemljišta oko trase lansira u nebo.
i.imgur.com/lEdVMQX.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Ne znaju što je kino.robert 2022-02-26 14:23
:lol: :lol: :lol: Ne znaju što je kino???. Ni ne trebaju znati to je bilo aktualno prije 40 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...... 2022-02-28 07:39 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ......... 2022-02-28 07:43 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ......... 2022-02-28 08:02
Zašto je visina rive 2 metra i 1 centimetar?
Za nas nije!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Zašto je riva visoka 2.01?. 2022-02-28 13:25
Da bi profesor mogo kraćim putem doći do Paga.Ali za to mu nije potrebna riva od 2 metra i 1 centimetra!Samo izgovor.Mi nismo dobili odgovor niti od Ane,Filipa,Meda rićke i Butkovića.Samo laprdanje.Možda Gari zna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Nedo domazetgost 2022-02-28 14:24
Citat .:
Da bi profesor mogo kraćim putem doći do Paga.
To on zbog supruge radi bolje povezanosti s Pagom. Na Lošinj je došao s dvije najlon vrećice a onda se dobro priženio za bogatu Pažanku. Kako Bosanci kažu udomazetio :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Politika & KriminalWoW 2022-02-28 15:56
Ne bi bio problem da se samo bogato priženio. Imovinska kartica pokazuje očiti nesrazmjer imovine i profesorske plaće, o čemu će se još pisati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Spasimo otok Ilovikgost 2022-03-15 13:50
Kratke crtice o tome kako na (ne)zakonit način do EU novca. I dok ovih dana „funkcionari“ iz PGŽ-a u javnost odašilju informacije, naravno, kao i uvijek do sada – lažne, kako je PGŽ ispunila sve zahtjeve Ilovčana, ali eto, Ilovčani, neodgovorni, neozbiljni i prevrtljivi, sada postavljaju neke nove zahtjeve, valja nam se malo podsjetiti kako su to ti isti funkcionari PGŽ-a i njihovi puleni u lučkoj upravi Mali Lošinj pokušali doći do EU novca.
Nije ovdje primarno bitno kakav je njihov odnos prema Ilovčanima i kako su Ilovčane pokušali, najprije preveslati, a potom vjerojatno i iseliti s njihovog otoka, ovdje se radi o metodi dolaska do EU novca.
Kao i svaki građevinski projekt, i ovdje sve počinje projektiranjem.
Naime, na javni poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koje je steklo pravo distribuirati europski i državni novac za investicije lučkih uprava, mogla se je javiti ona lučka uprava koja je za određeni projekt već imala pravomoćnu građevinsku dozvolu. A postojanje pravomoćne građevinske dozvole pretpostavlja postojanje gotovog projekta plaćenog, naravno, vlastitim novcem.
Ali, trebalo je raditi brzo pa je lučka uprava projektanta za projekt vrijedan gotovo 1.200.000,00 kn izabrala bez javnog natječaja. Jer rekli bi neki, javni natječaj, naravno, samo oduzima vrijeme, a ionako bi izbor projektanta i temeljem javnog natječaja bio isti.
Ali posljedica izbjegavanja javnog natječaja je i ta da se onda ne može odjednom uplatiti iznos od 1.200.000,00 kn jer taj bi iznos ukazivao na potrebu provođenja javnog natječaja. Pa su se onda dosjetili da projektantu u dva navrata plate po cca 200.000 kn jer je upravo taj iznos granica iznad koje nastaje obveza provođenja javnog natječaja.
Međutim, projekt košta nešto manje od 1.200.000,00 kn, a ne 400.000,00 kn, pa je trebalo naći načina kako platiti ostatak.
I našli su ga.
Da bi projektantu uplatili razliku do pune (stvarne) vrijednosti projekta, ŽLU Mali Lošinj naknadno provodi fingirani postupak javne nabave za projektantski nadzor u kojem postupku izabire, gle čuda, istog projektanta za iznos od 730.625,00 kn s PDV-om temeljem kojega i sklapa s tim projektantom ugovor o projektantskom nadzoru od 19. ožujka 2021. god.
Zašto kažemo fingirani natječaj za uslugu projektantskog nadzora? Pa zbog toga što uslugu projektantskog nadzora može vršiti samo onaj tko je obavio projektiranje pa se na takav natječaj i nitko drugi ne može javiti. Inače, usluga projektantskog nadzora stoji uobičajeno višestruko manje od samog projekta, ali ne i onda kada taj nadzor treba platiti županijska lučka uprava u PGŽ-u.
Iz svega ovoga, koliko god to nestvarno zvučalo, jer radi se o natječajima javnih tijela i njihovom namještanju, proizlazi, međutim, još puno teža stvar.
Kao što smo i naveli, na javni poziv mogla se je javiti samo ona lučka uprava koja je za određenu investiciju već imala pravomoćnu građevinsku dozvolu, a to znači i projekt plaćen vlastitim sredstvima.
Umjesto toga, ŽLU Mali Lošinj, iako je bila u obvezi, nije sama platila projekt, već je trošak projekta, fingirajući natječaj i trošak projektantskog nadzora, pokušala prebaciti na EU, odnosno drugim riječima, pokušala je si je od EU nezakonito priskrbiti iznos od 730.625,00 kn.
Zar nakon ovoga još uvijek ima onih koji misle da će EU financirati projekt Mrtvaška, ili da postavimo pitanje na drugi način, zar još uvijek ima onih koji misle da projekt Mrtvaška neće imati pravosudni epilog?
Ovako je, izradom i (ne)plaćanjem projekta započela ova investicija. U slijedećim nastavcima čitajte kako se razvijala do neslavnog kraja…
#SPASIMOILOVIK
Ana Kučić Grad Mali Lošinj Zlatko Komadina HRT - Radio Rijeka Primorsko-goran ska županija Oleg Butković Dubravko Devčić, nezavisni kandidat Novi list Večernji list Slobodna Dalmacija Net.hr NovaTv Morski HR Jadranski.hr Index.hr Jutarnji 24sata Tris.com.hr Telegram.hr Radio Istra Radio Dalmacija Domagoj Mikić Teklić.hr N1 Hrvatska
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 08.12.2022 17:49
  Dragi diktatori
  Gari se prostro pred Putinovim oligarsima a Ana pred Erdoganovim. Vole diktatorske ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Tok 08.12.2022 17:25
  Tik
  Na webu Ministarstva znanosti i obrazovanja javno je objavljen dokument naslovljen kao ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Strašno 08.12.2022 15:12
  Gluhi radio
  Ovo ulizivanje je gadljivo. Strašno za slušati koliko je to nisko i nepotrebno.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  .sobni savjetnik 08.12.2022 14:53
  Dokazan ili prokazan
  Radi se vjerojatno o lažnoj vijesti zlonamjernih ljudi da Grad nije dobio EU sredstva za ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 07.12.2022 18:33
  Gari u službi Putinovog oligarha
  Po ovome što piše Nacional Gari je zaslužan što je cijeli Čikat isporučio Putinovim oligarsima.
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  AK 07.12.2022 18:28
  Sette bandiere
  Gari je politički prevrtljivac opisan u literaturi kao šetebandijerist , onaj koji lako ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Grad za Gerija 07.12.2022 16:28
  Miodrag
  Danas se Geri smijulji iza leđa Matešiću dok ovaj raspreda o sumnjivom šeiku i još sumnjivijim ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Grad za Tebe 07.12.2022 16:22
  Lova za njih
  A smeta mu što se svi petljaju u poslovanje Grada, a on bi volio da se samo njegovi ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Realist 07.12.2022 14:32
  Trla baba lan da gradonačelnica žmiri na dugove
  Buđenje HDZ-a iz kome Volariću sigurno ne odgovara. Ima sve što mu treba (vodi čak tri ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 07.12.2022 10:47
  Ne talasaj
  Buđenje članstva iz kome nekima ne bi odgovaralo. Kao napr. Nediću ,Volariću, Fabijaniću..
   
 • Pomorskom dobru ne piše se dobro

  Jojo 06.12.2022 12:27
  Ruske veze
  Koliko se sjećam koncesiju je dobio Rus preko svoje firme Katina d.o.o. Ne znam kako ...
   
 • Pomorskom dobru ne piše se dobro

  Jojo 06.12.2022 12:05
  Privatizacija javnog dobra
  Pomorskom dobru na Lošinju odzvonilo je odavno zahvaljujući poltronstvu gradskih vlasti.
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Grad za Tebe 06.12.2022 08:41
  A lova za nju
  Ne zamišlja si. Jesu.
   
 • Napuhavanje Proračuna

  NN 06.12.2022 08:12
  a ona troši li ga troši
  Valjda si zamišlja da su građani kojima plaća nije povećana već 15 godina njen bankomat. I ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Beg 05.12.2022 18:17
  Avaj
  Uskočit će pobratimi iz Turske s kojom miljom . Pa nije beg cicija. Šta će nama EU kad imamo ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Licemjer 05.12.2022 13:10
  ...
  Ne možeš povećanje troškova uslijed inflacije i nestašice zbog rata u Ukrajini pokrivat iz ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  .... 05.12.2022 12:14
  ...
  Okrećemo se EU-u kao izvoru novca, reče gradonačelnica. A onda digne poreze i druge namete ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Jojo 04.12.2022 08:59
  Kapelijev terenski rad
  Kad im se ne da u Sabor, zastupnici pišu “terenski rad”, piše portal N1 ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Doktori i doktorice 03.12.2022 20:26
  Grad za tebe
  Ima tih hdz- ovih doktora i doktorica koliko god im treba. Nije ni skupo, treba samo obraz ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Z 03.12.2022 10:11
  Tko se okoristio pretrčavanjem
  Gari nije bio među osnivačima. Kad je grmilo bio je u HNS-u. Ali od pridošlica kad je prošla ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  .... 02.12.2022 20:33
  ....
  Gricko, Miško i Sivko
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  garda 02.12.2022 16:40
  Lago di
  Kako ne, pa Geri je bio na Lago di Garda i to više puta, nakon što je pretrčao iz Zvezdinog ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 02.12.2022 13:20
  .....
  Napisao sam stara garda osnivača HDZ-a. Garda tj ZNG je osnovana kasnije oko mjesec dana ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Stara garda 02.12.2022 11:08
  ...
  Stara garda ,a većina ih nije bila ni u gardi kad je grmilo.
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Nosač kofera 02.12.2022 11:07
  Doktor klaun
  Taj klaun je trebao nositi kofere kako mu je i preporučio šef u Jadranci, a ne gurati nos ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 02.12.2022 10:24
  Kad je prošla opasnost ....
  Dali će buđenju iz kome pomoći stara garda osnivača Prkačin, Kikić, Levinger i drugi. I991.
   
 • Cipelarenje oporbe

  Jel ga neko tražio 01.12.2022 13:54
  Nije, ali hoće
  Baš na toj zadnjoj objavi je njen kompanjon koji mlati lovu na kruzeru, a u ljubljenoj ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Bijar 01.12.2022 12:56
  Pasivni agresivci
  Ana je prošlim mandatom neispunjenih obećanja i proteklim dijelom ovoga, tekućeg napravila ...
   
 • Cipelarenje oporbe

  asdf 01.12.2022 12:22
  Je li HDZ ML odumro?
  Izgleda da je njena nesposobnost zabrinula neumrežene hadezejce za budućnost stranke.
   
 • Cipelarenje oporbe

  OMG 01.12.2022 12:19
  ......
  Voditelj na lokalnom radiju koji sam sebi tepa da je novinar. Na jednom mjestu kaže "čitao ...