Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Bespuća političke zbiljnosti Ane Kučić

Korisnička ocjena:  / 12
LošeNajbolje 

15. ožujka 2022. g. na svojoj fejsbuk stranici, a povodom održane sjednice Gradskog vijeća koja je sazvana na zahtjev oporbenih vijećnika o temi pripajanja lošinjskog vodovoda krčkom, HDZ Malog Lošinja je objavio:

-Odgovornost gradskih vijećnika je zastupati i štititi građane i gradsku imovinu na zakonit način;
-Potencijalno usvajanje navedenih točaka bilo bi nezakonito i izravno protivno pravnom poretku Republike Hrvatske;
-Predložene točke dnevnog reda... do pokretanja zahtjeva za ocjenu ustavnosti odredbi Zakona za koje je od strane Ustavnog suda već ranije nije prihvaćen prijedlog ... krajnje su nepromišljene, ishitrene i znak nepoznavanja materije;
-Smatramo da su točke jučerašnje sjednice Gradskog vijeća za oporbene vijećnike bila svojevrsni politički igrokaz.

Na spomenutoj sjednici vijećnici lokalnog HDZ-a s interesnom klikom s kojom drže većinu u Gradskom vijeću odbacili su sve četiri od strane opozicije predložene mjere za borbu protiv neželjenog pripajanja VIOCL. Jedna od predloženih mjera bio je prijedlog pokretanja ocjene ustavnosti spornog zakona. Predsjednica Gradskog odbora lokalnog HDZ-a, koji je objavio ovo priopćenje s citiranim sadržajem, je ujedno i lošinjska gradonačelnica. No samo tri dana nakon priopćenja, 18. ožujka 2022., predsjednica lokalnog HDZ-a i gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić, podnijela je Ustavnom sudu prijedlog za pokretanje ocjene suglasnosti s Ustavom Zakona o vodnim uslugama. Prijedlog oporbe koji je nekoliko dana ranije s gnušanjem odbila i javno osudila potajno je prihvatila! Za bilo koju drugu osobu koja bi takvo što izvela moglo bi se zaključiti da joj je u glavi nastao nekakav „kurcšlus", ali kod lošinjske gradonačelnice i predsjednice GO lokalnog HDZ-a takvi obrati postali su normalni i uobičajeni. Hirovitost, verbalni ispadi, histerija, nagle promjene raspoloženja i stavova, izmjene razdoblja letargije s hiperaktivnošću, mahnita gestikulacija i kreveljenje te verbalne akrobacije postali su elementi njenog političkog habitusa. Može se reći da je dosljedna u nedosljednosti ili da provodi politiku kontinuiranog u diskontinuiteta.

Tako se – dakle nekoliko dana nakon što je odbila prijedlog opozicije za obraćanje Ustavnom sudu – sama obratila istom sudu! Nakon što je osudila opoziciju za politički igrokaz korištenjem zakonskog prava da zahtijeva sazivanje sjednice, sada ona sama izvodi politički igrokaz, i to – sazivanjem nezakonite zajedničke sjednicu gradskih vijeća dva Grada kakvu zakonu uopće ne predviđa! Za Anu Kučić je na zakonu utemeljena sjedniai Vijeća održana na zahtjev trećine vijećnika politički igrokaz, a zajednička sjednica dvaju gradskih vijeća s jednom besmislenom točkom dnevnog reda protivnom Statutu i Poslovniku ozbiljna politika. Moguće, ali samo u konfuziji opisanog političkog habitusa Ane Kučić.

Sve je hitno kad se kasni
Nakon gotovo petnaest godina primanja plaće u Gradu Malom Lošinju gradonačelnica nije saznala da zajedničke sjednice gradskih vijeća ne postoje, a nije bilo koga da joj to kaže i upozori da će takva izvanredna sjednica biti nezakonita i sazvana protivno Poslovniku. A ni njenom milošću i podrškom vijećnika HDZ-a izabrani predsjednik Gradskog vijeća iz redova „nezavisnih" joj se neće usprotiviti u ovoj nakani da sama održi svojevrsni politički igrokaz čak ni ako zna da će time kršiti Poslovnik.

Iako se već tjednima zna da će biti održana zajednička sjednica pozivi i materijali nisu dostavljeni vijećnicima propisanih sedam dana prije održavanja sjednice. U čl. 83. Poslovnika se doduše navodi da je moguće sazvati sjednicu i u kraćem roku od sedam dana, ali samo ako se radi o hitnom postupku. A hitni postupci mogu se provoditi jedino kad to zahtijevaju osobito opravdani razlozi ili ako bi nedonošenje kakvog akta u određenom roku moglo uzrokovati znatniju štetu za Grad.

Prema Poslovniku se uz prijedlog akta koji se donosi po hitnom postupku mora nalaziti i obrazloženje razloga za hitnost postupka. U vijećnicima poslanim materijalima obrazloženja hitnog postupka – nema. Nadalje, o opravdanosti hitnog postupka prethodno se glasuje, pa ako prijedlog hitnog postupka prođe, tada se akt može naći na dnevnom redu i o njemu se može raspravljati i odlučivati. Gradonačelnica je vrlo ležerno i samouvjereno Gradskom vijeću predložila samo jednu točku dnevnog reda u hitnom postupku skrivajući da se radi o hitnosti: Predložila je da Vijeće usvoji Odluku o pokretanju postupka ocjene suglasnosti Zakona o vodnim uslugama s Ustavom RH. Da – dobro ste pročitali – da Vijeće usvoji istu onu odluku koju je na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća dala odbaciti, koja pred Vijećem ne može biti iduća tri mjeseca. Iako Poslovnik zahtjeva obrazloženje hitnog postupka i glasanje o tom postupku toga na sazvanoj sjednici biti neće. Dnevni red je samo jedna točka u hitnom postupku za koji nema nužnog obrazloženja za hitnost postupka niti će se o njemu glasati kao o hitnom postupku. Jednostavno će se usvojiti dnevni red kao da se radi o redovnoj sjednici Vijeća. Sve to gradonačelnici, veterinaru i pravnim ekspertima u Odboru za statutarno pravna pitanja nije nikakav problem. A neće biti ni uslužnoj većini gradskih vijećnika.

Gradonačelnici i njenoj vladajućoj družbi nije palo na pamet postupiti po Poslovniku i obrazložiti razloge hitnosti postupka. Zašto bi se mučila obrazlagati razloge radi kojih je nužno hitno donijeti odluku koja je odbijena prije dva tjedna, kad je nitko iz njene većine u Gradskom vijeću neće ništa pitati? Zašto bi obrazlagala kako bi neusvajanje te odluke moglo uzrokovati znatniju štetu za Grad kad ima većinu koja će bez čitanja materijala i bez rasprave dignuti ruku za bilo kakav prijedlog? Dva tjedna prije istu odluku je svojim vijećnicima dala na odbijanje, a sada traži istu tu odluku u hitnom postupku usvoje kako bi spriječili znatniju štetu. Postavlja se pitanje hoće li tu apsurdnu proturječnost primijeti i jedan od osam vijećnika koji čine većinu u Gradskom vijeću.

Mnogo toga u postupcima gradonačelnice teško je objasniti logičkim prosuđivanjem pa se njeno ponašanje objašnjava njenim osebujnim karakterom. Jer s osloncem na logiku teško je shvatiti i samu potrebu hitnosti za donošenje odluke o pokretanju postupka ocjene ustavnosti kad je gradonačelnica taj postupak već pokrenula. I to svega tri dana nakon histerične fejsbuk objave i četiri dana nakon što je njena većina Gradsko vijeće poslušno odbila isti takav prijedlog opozicije. S puno razumijevanja za ovakvo vrludanje možemo zaključiti da se tu radi o blago rečeno nekim psihološkim problemima među kojima se ističe kapricioznost.

Pokretanje pokrenutog
Gradonačelnica je predložila Odluku o pokretanju postupka ocjene suglasnosti Zakona o vodnim uslugama s Ustavom RH, a u čl.1. teksta odluke Gradsko vijeće utvrđuje da su Grad Cres i Grad Mali Lošinj već podnijeli prijedlog za ocjenu ustavnosti! Ajmo još jednom. Ana Kučić i Marin Gregorović predlažu svojim Gradskim vijećima da donesu odluku o pokretanju postupka – kojeg su oni već pokrenuli. Pa će tako ova dva Gradska vijeća 30. ožujka 2022. godine u Osoru donijeti zajedničku odluku o pokretanju postupka – koji su već pokrenuli 12 dana ranije, 18. ožujka 2022. Uz ovakve briljantne političko-pravne bravure dvoje otočnih gradonačelnika građani ovih otoka mogu biti mirni. Pored takvi vođa neće ostati žedni, a VIOCL neće biti pripojen krčkom vodovodu.

Kao što niti jedna predložena odluka gradonečenice nama suvislog obrazloženja tako nema ni ova, a ne postoji ni teorijska mogućnost da se suvislo obrazloži odluka o pokretanju postupka koji je već pokrenut. Nejasno je i tko je i temeljem čije odluke dao uputu odvjetniku o sadržaju prijedloga, odnosno tko je odlučio i temeljem čega je odlučio osporavati odredbe čl. 88. i 89. Zakona o vodim uslugama. Naime, ovi članici zakona su već bili predmet ocjenjivanja ustavnosti i njih je Ustavni sud već proglasio sukladnim ustavom. U objavljenim materijalima nema obrazloženja koji su to novi pravni prostor našli Kučić i Gregorović u svom pokušaju da ospore ustavnost odredbi za koje je Ustavni sud već odlučio da su u skladu s Ustavom.

Zakonitost je u očima vlastodržaca
Prije manje od dva tjedna gradonačelnica je siktala da je odgovornost vijećnika zastupati i štititi građane i gradsku imovinu na zakonit način. Sada pak traži da ti isti vijećnici na protuzakonitoj, protustatutarnoj i protuposlovničkoj sjednici u nezakonitoj proceduri usvoje u naravi besmislenu odluku jer je postupak već pokrenut. Na prošloj sjednice Vijeća isti prijedlog odluke dala je proglasiti nezakonitim i neodgovornom borbom za gradsku imovinu, a usvajanje takve odluke nezakonitim i izravno protivnim pravnom poretku Republike Hrvatske. No na zakazanoj zajedničkoj sjednici sve će biti prikazano suglasnim s pravnim poretkom.

Prema teoriji Ani Kučić zakonitost je – očito – u očima promatrača, odnosno u očima njene većine u Vijeću. Predložena odluka o pokretanju prijedloga ocjene ustavnosti je, kad ju predlaže oporba, krajnje nepromišljena, ishitrena i znak nepoznavanja materije. Kad istu odluku predlažu ona i Gregorović onda je odluka promišljena, pravovremena i znak vrhunske upućenosti u materiju.

Kad takvu odluku na zakonitoj sjednici GV predloži oporba onda se radi o svojevrsnom političkom igrokazu, a kad ju predloži gradonačelnica Kučić u političkom performansu, na izmišljenoj i glumljenoj, zajedničkoj sjednici dva gradska vijeća onda je to ozbiljna politika. Logikaje to koju može progutati samo osam gradskih vijećnika i interesni krug koji parazitira i svoje interese zadovoljava na moći gradonačelnice da bezbržno krši zakone i radi što god želi.

Komentari: 

020 # LudaraKafka 2022-03-26 18:40
Veterinar i njegova šefica su se totalno pogubili.
Prestrašno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Tako kaže AnaVandali 2022-03-28 09:11
Ana i Devčić pogubili su se još od prosvjeda Ilovčana.Šta niste skužili?
Nisu napravili ništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ...Gost 2022-03-27 21:11
Mujo kuje konja po mjesecu. Ovo nema veze sa zdravim razumom. Lošinjani su se spasili ako uprava za vodu bude na Krku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
35 # H2OGost iz Zagreba 2022-03-27 22:07
Ali neka Krčani uzmu i Kruljca i Frankovića u Ponikve doo, pa neka oni Krčanima prodaju bozu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # Aglomeracija, sortirnicaGost 2022-03-28 07:40
I uzet će ih. Oni su za Lošinj pribavili više bespovratnih sredstava nego Ana i Kapeli zajedno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Tuđe perje za Anu KučićZC 2022-03-28 09:56
Citat Gost:
I uzet će ih. Oni su za Lošinj pribavili više bespovratnih sredstava nego Ana i Kapeli zajedno.
Kao priznanje za doprinos Gradu Kučićka je Frankoviću zabranila da nazoči potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koje je on ishodio. Na gradskoj web stranici ga se ni ne spominje, nego samo da je ovim potpisivanjem zatvorena je financijska konstrukcija navedenog projekta te je osigurano čak 92 % bespovratnih sredstava od cjelokupne investicije koja iznosi 486 milijuna kuna. Dalje piše "Ugovore su potpisali Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda te Neven Kruljac, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Cres Lošinj d.o.o. nakon čega su riječi zahvale uputili gradonačelnica Ana Kučić i gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako. Potpisivanju su nazočili gradski vijećnici te ministar turizma Gari Cappelli."
mali-losinj.hr/.../...
A najrječitaja je zajednička fotka na kojoj Kučićka koketno pozira i plješće samoj sebi što ga je izgurala pa se može kititi njegovim perjem.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Ima li tamo građanske svijestigost 2022-03-28 12:13
Ostaje se nadati da u creskom gradskom vijeću ima razumnih vijećnika koji će imati potrebu pitati zašto se donosi odluka o pokretanju nečega što je već pokrenuto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # razumPetar 2022-03-28 13:56
Creski vijećnik : " Znali smo gunđati da nismo ravnopravni s Lošinjem, ali ispada da i od gorega postoji gore"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Devastacija demokracijeStaljinko 2022-03-28 12:34
Demokracija na otoku Kučićkinih djedova doživjela je slom u prvoj godini njenog drugog mandata. Devastacija je započeta u prethodnom mandatu, ali vrhunac se ostvaruje pod palicom bivšeg vođe oporbe kojeg si je gradonačelnica unajmila za predsjednika Gradskog vijeća. O slomu demokracije koja se u osnovi temelji na poštovanju dogovorenih unaprijed poznatih normi ponašanja svjedoči završetak zadnje sjednice Gradskog vijeća.
Sjednica je održana na zahtjev pet vjećnika s ciljem rasprave i donošenja odluka o postupanju protiv pripajanja cresko-lošinjsk og vodovoda krčkom. Kad su sve točke dnevnog reda, predsjednik G.V. je poniznim glasićem procvrkutao umiljatu ponudu "... a sad, ne znam, ako hoće hoće na kraju gradonačelnica ...". Gradonačelnica je htjela izašla za govornicu, obećala "ja ću samo kratko ..." pa održala tiradu dugu sedam minuta. Uobičajenom retorikom, gestikulacijom, bacanje pogleda lijevo-desno, upotrebom omiljene poštapalice "na neki način" izjavila "... svima nam je onako malo gorak okus u ustima ..." i drobila mnogo toga što bi zahtijevalo velik posao da se prevede u čitljiv transkript. Mazohistima među vama preporučujem da preslušaju njeno "na neki način" izlaganje.

No smisao ovog komentara uz objavu video snimka je isticanje gorke činjenice da je bivši vođa oporbe svoju dužnost na časnoj poziciji predsjednika Vijeća zloupotrebio da bi sebe i gradonačelnicu zaštitio od umjesne, opravdane kritike. Kad je nakon igrokaza Ane Kučić jedan vijećnik krenuo prema govornici, predsjednik Vijeća je uzrujano rekao "Zatvaram sjednicu Gradskog vijeća", a kad je vijećnik počeo izlagati činjenice o kršenju Poslovnika, predsjednik Vijeća ga je ometao upadicama i nakon dvadeset sekundi jednostavno isključio snimanja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Ja mogu sve što hoćuSvi ostali su nebitni 2022-03-28 14:16
Citat Staljinko:
Demokracija na otoku Kučićkinih djedova doživjela je slom u prvoj godini njenog drugog mandata
Gospodična si je valjda umislila da je "otok njenih djedova" nasljednim pravom dobila u osobno vlasništvo, pa može i rasprodavati imovinu kako hoće i upravljati Gradom u maniru najpoznatijih vlastodržaca / diktatora / tiranina o kojima smo učili iz povijesti, a evo ima i sasvim friških primjera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Diktaturagost 2022-03-28 14:19
Citat Staljinko:
Demokracija na otoku Kučićkinih djedova doživjela je slom u prvoj godini njenog drugog mandata. Devastacija je započeta u prethodnom mandatu, ali vrhunac se ostvaruje pod palicom bivšeg vođe oporbe kojeg si je gradonačelnica unajmila za predsjednika Gradskog vijeća.
Siroti Deva samo provodi njenu volju. Jer čim su izbori završili Kučićka je obznanila da su njenom pobjedom na izborima završile i podjele. Svi ima da misle, govore i rade kako ona želi, a ne da kao ovih petero koji su htjeli sjednicu o vodovodu. Neće Ana politiku u svoju butigu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # JednoumljeDodo 2022-03-28 14:33
Citat gost:
čim su izbori završili Kučićka je obznanila da su njenom pobjedom na izborima završile i podjele. Svi ima da misle, govore i rade kako ona želi, a ne da kao ovih petero koji su htjeli sjednicu o vodovodu. Neće Ana politiku u svoju butigu.
Evo te besramne boljševičke obznane. Svjedočanstvo njenog diktatorskog političkog opredjeljenja. Ali i Nedićeve servilnost koji se njome hvalio na svojem fejsu. To dvoje hadezejskih lupeža misle da mi ne znamo da su baš podjele temelj demokracije. Tamo gdje nema podjela tamo je jednoumlje.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ana 365PP 2022-03-28 14:58
Citat Dodo:
Citat gost:
čim su izbori završili Kučićka je obznanila da su njenom pobjedom na izborima završile i podjele. Svi ima da misle, govore i rade kako ona želi, a ne da kao ovih petero koji su htjeli sjednicu o vodovodu. Neće Ana politiku u svoju butigu.
Evo te besramne boljševičke obznane. Svjedočanstvo njenog diktatorskog političkog opredjeljenja. Ali i Nedićeve servilnost koji se njome hvalio na svojem fejsu. To dvoje hadezejskih lupeža misle da mi ne znamo da su baš podjele temelj demokracije. Tamo gdje nema podjela tamo je jednoumlje.

Rade na tome da cijeli Lošinj bude premrežen malim obiteljskim biznisima i OPG-ima. Biće to njena glasačka mašina kakvu je imao Milan Bandić u Zagrebu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Zbunjoza ....WD 41 2022-03-29 10:35
Citat Staljinko:
No smisao ovog komentara uz objavu video snimka je isticanje gorke činjenice da je bivši vođa oporbe svoju dužnost na časnoj poziciji predsjednika Vijeća zloupotrebio da bi sebe i gradonačelnicu zaštitio od umjesne, opravdane kritike. Kad je nakon igrokaza Ane Kučić jedan vijećnik krenuo prema govornici, predsjednik Vijeća je uzrujano rekao "Zatvaram sjednicu Gradskog vijeća", a kad je vijećnik počeo izlagati činjenice o kršenju Poslovnika, predsjednik Vijeća ga je ometao upadicama i nakon dvadeset sekundi jednostavno isključio snimanja.
Na gradskom webu je saziv za 1. izvanrednu sjednicu GV s dnevnim redom Prijedlog Odluke o pokretanju postupka za ocjenu suglasnosti Zakona o vodnim uslugama s Ustavom. Zbunjen sam što se saziva izvanredna sjednica nedugo nakon održane 8. sjednice na zahtjev petero vijećnika na kojoj je isti prijedlog odbačen. Zbunjuje me i to što ne piše da je to zajednička sjednica sa GV Cresa kako je najavljivano. A najviše me zbunjuju pitanja tko će voditi sjednicu i prema čijem poslovniku. Mislim da ju treba voditi Devčić. Iskazao se kao vješt improvizator i manipulant za kojeg odredbe poslovnika nisu svete krave pa je spreman ušutkavati oporbene vjećnike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ima li demokrata u GV?Fukara 2022-03-29 10:56
Citat WD 41:
Citat Staljinko:
No smisao ovog komentara uz objavu video snimka je isticanje gorke činjenice da je bivši vođa oporbe svoju dužnost na časnoj poziciji predsjednika Vijeća zloupotrebio da bi sebe i gradonačelnicu zaštitio od umjesne, opravdane kritike. Kad je nakon igrokaza Ane Kučić jedan vijećnik krenuo prema govornici, predsjednik Vijeća je uzrujano rekao "Zatvaram sjednicu Gradskog vijeća", a kad je vijećnik počeo izlagati činjenice o kršenju Poslovnika, predsjednik Vijeća ga je ometao upadicama i nakon dvadeset sekundi jednostavno isključio snimanja.
Na gradskom webu je saziv za 1. izvanrednu sjednicu GV s dnevnim redom Prijedlog Odluke o pokretanju postupka za ocjenu suglasnosti Zakona o vodnim uslugama s Ustavom. Zbunjen sam što se saziva izvanredna sjednica nedugo nakon održane 8. sjednice na zahtjev petero vijećnika na kojoj je isti prijedlog odbačen. Zbunjuje me i to što ne piše da je to zajednička sjednica sa GV Cresa kako je najavljivano. A najviše me zbunjuju pitanja tko će voditi sjednicu i prema čijem poslovniku. Mislim da ju treba voditi Devčić. Iskazao se kao vješt improvizator i manipulant za kojeg odredbe poslovnika nisu svete krave pa je spreman ušutkavati oporbene vjećnike.
Uz saziv na sjednicu nije priložen zapisnik sa prethodne sjednice kako je uobičajeno. Tko zna zašto :eek: Da li zato jer je nemoguće prepričati gradonačelničin o prenemaganje ili zato što bi bilo očito da je govorila protivno poslovniku.
A da je demokrat i gospodin predsjednik bi uljudno ponudio da predstavnik sazivača sjednice replicira gradonačelnici na njezin neposlovnički istup.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # [cenzurirano] lud zbunjenog na prvom od 1000gost 2022-03-30 10:24
Citat Staljinko:
Demokracija na otoku Kučićkinih djedova doživjela je slom u prvoj godini njenog drugog mandata.
Nije slom doživila samo demokracija nego i stručnost cijele uprave s Anom na vrhu. Ovo je i uvreda elementarne logike i pristojnosti, a u svemu tome sudjeluje većina GV s Devčićem na čelu.

Prvo su na sjednici čije sazivanje je tražilo petero vijećnik odbacili prijedlog odluke kao nezakonit i proglasili ga političkim igrokazom. Potom su za danas sazvali izvanrednu sjednicu s jednom točkom dnevnog reda (sjednite ako stojite da ne padnete) s prijedlogom odluke koji su na prethodnoj sjednici odbacili kao nezakoniti i osudili kao politički igrokaz.

Već samo iz ove dvije činjenice uzetih skupa vidi se da se otokom Aninih djedova upravlja po sistemu [cenzurirano] lud zbunjenog. A ako je istina što piše na otoci.net da je Ustavni sud zasad zaustavio spajanje vodovodnih područja treba naći precizniji opis tog kažina.

Kladio bih se da će se sada Ana Kućić hvalisati kako ova odluka Suda pokazuje kako je bila u pravu kad je odjebala prijedlog oporbe, a onda szvala sjednicu da isti prijedlog njena većina uredno usvoji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Saziv nepotrebne sjednicegost 2022-03-30 11:48
Citat gost:
Kladio bih se da će se sada Ana Kućić hvalisati kako ova odluka Suda pokazuje kako je bila u pravu kad je odjebala prijedlog oporbe, a onda szvala sjednicu da isti prijedlog njena većina uredno usvoji.
Da li će ovi Anini lakrdijaši ipak danas u 14 sati održati nepotrebnu sjednicu. Trebali bi da Ana može trijumfalno izjaviti "vidite kako sam bila u pravu!" To da su je na slučaj Vodovoda podsjetili onih petero vijećnika čije prijedloge je odhebala sigurno neće spominjati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Anin politički igrokazDundo 2022-03-30 17:06
Citat gost:
Da li će ovi Anini lakrdijaši ipak danas u 14 sati održati nepotrebnu sjednicu. Trebali bi da Ana može trijumfalno izjaviti "vidite kako sam bila u pravu!" To da su je na slučaj Vodovoda podsjetili onih petero vijećnika čije prijedloge je odhebala sigurno neće spominjati.
Održali sjednicu! Ne bi Ana propustila priliku za svojevrsni politički igrokaz ni za šta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Skup imbecilagost 2022-03-30 18:44
Citat Dundo:
Citat gost:
Da li će ovi Anini lakrdijaši ipak danas u 14 sati održati nepotrebnu sjednicu. Trebali bi da Ana može trijumfalno izjaviti "vidite kako sam bila u pravu!" To da su je na slučaj Vodovoda podsjetili onih petero vijećnika čije prijedloge je odhebala sigurno neće spominjati.
Održali sjednicu! Ne bi Ana propustila priliku za svojevrsni politički igrokaz ni za šta.
Sudeći po Purićevom izviešću to je bio skup imbecila. Dragi Cresan i Lošinjani, što ste birali to ste dobili da prave budale od vas još malo duže od tri godine :sad:
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # anbiliviblTom Dooley 2022-03-30 21:19
Bleferi su danas promašili i šefa i stanicu.
Taj veličanstven događaj su obilježili zajedničkom fotografijom ispred Osorske katedrale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # GnjusnoGost 2022-03-31 07:24
Ogavan politički igrokaz slikanjem nakon nepotrebne sjednice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Političko bešćašćečeper 2022-03-31 10:00
Citat gost:
Citat Dundo:
Citat gost:
Da li će ovi Anini lakrdijaši ipak danas u 14 sati održati nepotrebnu sjednicu. Trebali bi da Ana može trijumfalno izjaviti "vidite kako sam bila u pravu!" To da su je na slučaj Vodovoda podsjetili onih petero vijećnika čije prijedloge je odhebala sigurno neće spominjati.
Održali sjednicu! Ne bi Ana propustila priliku za svojevrsni politički igrokaz ni za šta.
Sudeći po Purićevom izviešću to je bio skup imbecila. Dragi Cresan i Lošinjani, što ste birali to ste dobili da prave budale od vas još malo duže od tri godine :sad:
otoci.net/.../...
Za razliku od Purićevog izviješća Anino hvalisanje na FB stranici je primjer političarskog bešćašća najgore vrste. Slikali se nakon bespotrebne sjednice GV jer spajanje vodovoda je ionako obustavljeno bez da je gradska vlast sudjelovala u davanju prigovora. Sada ponosno poziraju što su usvojili sada nepotrebnu odluku kakvu je već predložila oporba. A koju su odlučno odbacili jer da je politički igrokaz.
A svoje besramno hvalisanje gradonačelnica je objavila pod naslovom
[ZAJEDNIČKO "DA" ZA SAMOSTALNO UPRAVLJANJE VODOM] u kojem je istaknula bedastoću "Gradska vijeća Malog Lošinja i Cresa danas su na sjednici u Osoru, u mjestu koje nas spaja, jednoglasno potvrdili odluku kojom se utvrđuje da je pokrenut postupak za ocjenu suglasnosti Zakona o vodnim uslugama s Ustavom RH." Idiotizam te potvrde pošava prikriti djetinjastim pjesničkom izričajem o sastanku "u mjestu koje nas spaja".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ........ 2022-03-31 11:41
A je to sjednica gradskog vijeća
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Izložba nakazagost 2022-03-31 12:45
Citat ....:
A je to sjednica gradskog vijeća
Freak show na otoku djedova Ane Kučić, prvom od tisuću otoka :cry:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # koliko nepotrebne pozornostimandrač 2022-03-29 10:37
Predsjednica HDZ-a je nekompetentna za iole ozbiljniji posao. To svi znaju. Nedovoljno
obrazovana, politički potpuno nepismena, ali izabrana i vodi naš grad. Davanje toliko pozornosti osobi koja nema elementarne kompetencije niti radnu etiku je bacanje biserja pred svinje. Ne zaslužuje niti najmanju pažnju ili osvrt. Jer se nemamo na što osvrnuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ........ 2022-03-29 10:40
Sutra će se javno osramotiti kao nikad do sad. Nije ni svjesna u što se sve uplela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Sv. Leopold Mandić u Mjesnom odborugost 2022-05-13 10:46
Citat mandrač:
Predsjednica HDZ-a je nekompetentna za iole ozbiljniji posao. To svi znaju. Nedovoljno obrazovana, politički potpuno nepismena, ali izabrana i vodi naš grad. Davanje toliko pozornosti osobi koja nema elementarne kompetencije niti radnu etiku je bacanje biserja pred svinje. Ne zaslužuje niti najmanju pažnju ili osvrt. Jer se nemamo na što osvrnuti.
Satiričar bi se imao na što osvrnuti. Za koji dan Ana Kučić će slaviti prvu obljetnicu svog drugog mandata kao gradonačelnice, sada u tzv. Gradu za tebe (u prošlom mandatu "prvom od 1000").
Ja ću faktografski.
O zbivanjima u "Gradu za tebe" vijesti nam dolaze sa dvije FB stranice. Jedna je Službena Facebook stranica Grada Malog Lošinja, gradske uprave, a druga je Službena Facebook stranica gradonačelnice Grada Malog Lošinja, Ana Kučić, političar. Sadržaji obje stranice su identični od prvog do zadnjeg slova i znaka interpunkcije, a identične su i čak i pogreške. Uglavnom se radi o čestitanjima, obilježavanju prigodnih dana, obljetnica i blagdana, dijeljenju nasada, nekim sitnim popravcima "u suradnji Grada i Lošinj usluga" (?), posjeti ministara, obilježavanju Majčinog dana i drugim trivijalnostima . No uočio sam zanimljivu objavu u kojoj na obje FB stranice piše
[U ARTATORAMA OBILJEŽEN BLAGDAN SVETOG LEOPOLDA MANDIĆA]
Povodom blagdana zaštitnika našeg Mjesnog odbora Artatore - Svetog Leopolda Mandića koji se obilježava 12.svibnja, danas je održana sveta misa sa blagoslovom moćima Sv. Leopolda. Svim mještanima, od srca čestitamo njihov blagdan!
Poznata nam je pomama dodjeljivanja svetačke zaštite svemu i svačemu, ali za ovakav slučaj svetačke zaštite jednog Mjesnog odbora još nisam čuo. A čestitku "Svim mještanima, od srca čestitamo njihov blagdan!" smatram neumjesnom. Ne vjerujem da čestitari (tko god oni bili - gradonačelnica sa svojim kraljevskim "mi" ili kolektiv gradske uprave) znaju da svi mještani slave blagdan svetog Leopolda Mandića kao zaštitnika Mjesnog odbora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Klerikalizacija mjesne samoupraveA.A. 2022-05-14 09:43
Citat gost:
[U ARTATORAMA OBILJEŽEN BLAGDAN SVETOG LEOPOLDA MANDIĆA]
Povodom blagdana zaštitnika našeg Mjesnog odbora Artatore - Svetog Leopolda Mandića koji se obilježava 12.svibnja, danas je održana sveta misa sa blagoslovom moćima Sv. Leopolda. Svim mještanima, od srca čestitamo njihov blagdan!
Poznata nam je pomama dodjeljivanja svetačke zaštite svemu i svačemu, ali za ovakav slučaj svetačke zaštite jednog Mjesnog odbora još nisam čuo. A čestitku "Svim mještanima, od srca čestitamo njihov blagdan!" smatram neumjesnom. Ne vjerujem da čestitari (tko god oni bili - gradonačelnica sa svojim kraljevskim "mi" ili kolektiv gradske uprave) znaju da svi mještani slave blagdan svetog Leopolda Mandića kao zaštitnika Mjesnog odbora.
Uz klerikalizaciju ginekološke struke kreće i klerikalizacija mjesne samouprave kao oblika neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana. Nema majci da se odlučuje bez blagoslova svećenika.

hr.n1info.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Pripitomljena vlastBatman 2022-05-15 09:39
Citat mandrač:
Predsjednica HDZ-a je nekompetentna za iole ozbiljniji posao. To svi znaju. Nedovoljno obrazovana, politički potpuno nepismena, ali izabrana i vodi naš grad. Davanje toliko pozornosti osobi koja nema elementarne kompetencije niti radnu etiku je bacanje biserja pred svinje. Ne zaslužuje niti najmanju pažnju ili osvrt. Jer se nemamo na što osvrnuti
Uoči prve obljetnice svog drugog mandata gradonačelnica zaslužuje da se osvrnemo na vrlo umjesan komentar upisan uoči zadnjih izbora. Pod naslovom "Pripitomljena vlast" autor je napisao
Mislim da je građevinskim i turističkim tvrtkama posve svejedno kakav će biti ishod izbora. Paše im svatko tko dobije vlast jer znaju da su predizborne fraze o dobrobiti Grada i građana samo mamac za birače. Ali mislim da bi im ipak najviše pasalo da vlast ostane Ani Kučić. Već je pripitomljena i zna se da je više zanima đir po rječkom korzu i poziranje nego stvarno upravljanje gradom.
volim-losinj.org/.../...
Da podsjetim, tada se iz Kučićkinog i Devčićevog izbornog tabora sustavno širila "patka" da je Mario Franković kandidat za gradonačelnika creske građevinske mafije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  WwW 27.05.2022 15:37
  ...
  ovaj zadnji već uživa beskrajno povjerenje
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  .... 27.05.2022 15:21
  HDZ u koncesiju
  A možda zbog zauzetosti dade stranku u koncesiju Fabijaniću ili Volarićima.
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  Zemo 27.05.2022 14:57
  privatizacija HDZ ML
  To mi sliči privatizaciji ogranka. Jer ovo je otok njenih djedova :lol: :lol: :lol:
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  asd 27.05.2022 14:11
  Simpatizerka likvidirala ogranak HDZ
  Nisi shvatio (ili se praviš blesav) da ovo nije članak o gradonačelnici. Ovo je članak o ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  gost 27.05.2022 12:07
  Pošten posao
  Ma nemoj! A što je ovo: USKOK istražuje je li gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić (HDZ) ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  Grunf 27.05.2022 09:53
  Obećanja ludom radovanja
  Nije on glup, a ni (samo) "dosadni, nametljivi gnjavator s kompleksom superiornosti" kako piše ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  .. 27.05.2022 07:49
  .
  daj ne seri, glup si
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  gost 26.05.2022 20:43
  Kompleksaš
  Ne, nisi ti čudak nego dosadni, nametljivi gnjavator s kompleksom superiornosti.
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  hranitelj tuljana 26.05.2022 20:22
  Ne, ne bi trebali
  Primjedbom da stvaranje javnog dojma kako je protiv nje tek šačica prostaka zapravo pomaže ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  Mrtvaška 26.05.2022 20:17
  SDP+HDZ
  Što je uopće OLAF? OLAF u izvještaju ističe da je njegova misija "detektirati, istražiti i ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  gost 26.05.2022 18:18
  HDZ + Nezavisni
  Ona nažalost i kupuje. Kao lažni lošinjski loger, žderačinu za vojsku, pohvalne članke u ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  SDP +HDZ 26.05.2022 17:40
  ......
  I bolje da neradi ništa.Manje štete.Kada radi smo prodaje.
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  gost 26.05.2022 17:32
  Narcisizam
  Da, pa? Zašto misliš da je to važno bilo kome na svijetu?
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  ww 26.05.2022 17:18
  Slaboumno
  Ovo mi je dovoljno da ne čitam ostatak. Mogu zamislit šta još si nadrobio :lol:
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  Gošća 26.05.2022 17:01
  ...
  Tuljan ima pravo a to je dokazano već sto puta .Da nema ovog portala gdje se javljaju ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  gost 26.05.2022 16:10
  Sektaška kombinatorika
  Spomenuta prva osoba jedne od sektaških Crkava na Lošinju bila je u kombinaciji za osnivanje ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  gig 26.05.2022 15:37
  ......
  O, sudbo kleta! Ne znam kako ću preživjeti što nisi pročitao ostatak pamfleta. Kako ću sad ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  Kozjak 26.05.2022 15:36
  bravo tuljane
  Tuljan je zaista čudak, u najmanju ruku. Pa ove podatke imaju samo hadezeovci i to su njihove ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  hranitelj tuljana 26.05.2022 14:42
  Kohezivni element
  Kada sam zapazio izuzetno vulgarnu naslovnu ilustraciju ostatak pamfleta nisam ni ...
   
 • Sjena odgovornosti

  ... 26.05.2022 12:47
  ...
  Mislim da je gospodin Hatunić upravo nenadmašan. To je onaj skroz lijevo koji često bez ...
   
 • Sjena odgovornosti

  Gost iz HDZ-ovog svemira 26.05.2022 11:48
  Komuništi i njihova djeca
  Da se zna na koga sam mislio evo fotke predsjednice lošinjskog HDZ-a izabrane čim se upisala ...
   
 • Sjena odgovornosti

  Gost iz HDZ-ovog svemira 26.05.2022 10:36
  Glup, gluplji
  Ne mogu njeni anonimni trolovi na portalu biti bolji od trolova koji je brane u gradskom ...
   
 • Sjena odgovornosti

  NN 26.05.2022 10:00
  Jad i bijeda Aninih trolova
  Mislim da je komentare pod nickom Gošća i Gost pisala ista osoba. Prvo je pisala kao Gošća ...
   
 • Sjena odgovornosti

  Čeper 26.05.2022 09:33
  "Nejde" ti ni trolanje
  Tvoje budalasto prebrojavanje "anđela na vrhu igle" ne mijenja činjenicu da se govori o ...
   
 • Sjena odgovornosti

  Gost iz HDZ-ovog svemira 26.05.2022 09:24
  Tuljanizam na najjače
  Volim kad vi koji niste mogli ostat živiti ovdje slavite i podržavate ove "ki su prije bili ...
   
 • Sjena odgovornosti

  SDP +HDZ 26.05.2022 09:12
  Mrtvaška
  Krepala vam krava muzara. Ko prati malo politiku, steže se obruč oko Butkovića i Bačića.
   
 • Sjena odgovornosti

  Gos. A 26.05.2022 09:05
  .....,..
  Da je projekt u redu ne bi se prosvjedovalo.A li zatvoriti luku van svake pameti. Izvadite ...
   
 • Sjena odgovornosti

  Gost 26.05.2022 08:31
  .......
  Gošća ima pravo.Zamislite vi da danas netko gradi, ceste,rive, mostove,bolnice , a ti ...
   
 • Sjena odgovornosti

  Gošća 26.05.2022 08:06
  ....
  Najpošteniji Ilovčani su šli u Ameriku jer ovdi nisu mogli živiti sa ovim šalvadigima ki ...
   
 • Sjena odgovornosti

  hranitelj tuljana 26.05.2022 07:59
  Nejde matiša?
  Kko ne, pa jasno je svakom pismenom da je komentator potvrdio da većina prosvjednika nisu s ...