Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Drama na Lošinju zbog luke Mrtvaška

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

mrthumbProjekt Mrtvaška je – na umoru: Drama na Lošinju će po svemu sudeći završiti odustajanjem od gradnje luke, naslov je napisa u subotnjem prilogu Pogled Novog lista. Autor Marinko Glavan predočio je javnosti opširno izviješće o – kako se izrazio – praktički jedinstvenom slučaju među investicijama u lukama i pristaništima diljem hrvatske obale. Sažetak priče mogao bi glasiti: »Mještani se projektu protive zbog izmještanja brodske linije koja im doslovno život znači, kao i zbog projekta luke koji bi im, u izvornom obliku, onemogućio pristajanje u Mrtvašku njihovim plovilima, zbog predviđene visine obale od dva metra iznad površine mora.« 

Autor napisa navodi uvjete koje su istaknuli Ladislav Radoslović, član Vijeća mjesnog odbora Ilovik i predsjednica Jadranka Matas pod kojima bi se prestali protiviti projektu. Ako Lučka uprava, županija i Ministarstvo mora prihvate dva zahtjeva – da predoče stvarne izmjene projekta luke Mrtvaška koji će omogućiti pristajanje u njoj malim brodicama, te da vrate brodsku liniju 311 na rutu između Mrtvaške i Ilovika, prestat će se protiviti projektu, ali neće ga ni podržati. Smatraju da su mnoge stvari izvedene protuzakonito pa stoga ne mogu dati izravnu podršku.

No autor napisa ističe da je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nagovijestio kako zbog snažnog protivljenja građana dolazi u pitanje opravdanost nastavka financiranja projekta luke Mrtvaška na Lošinju, što nameće pitanje znači li to da sudionici u projektu odbijaju ispuniti spomenuta dva uvjeta za prestanak protivljenja.

Butković: Zbog snažnog protivljenja građana, u pitanju opravdanost nastavka projekta Mrtvaška

Tijekom posjeta Iloviku, prema pisanju autora, samoinicijativno su mu se javili Ive Skazlić, poduzetnik iz Malog Lošinja i Mario Kamalić, kapetan duge plovidbe i nekadašnji zapovjednik broda Marina koji je održavao pomorske linije na lošinjskom području. Obojica su istaknuli – navodi autor – kako smatraju da je izgradnja luke Mrtvaška potrebna, zbog bolje prometne povezanosti s ostalim sjevernojadranskim otocima, a posebno sa Zadrom, što bi omogućilo znatno jednostavniji i jeftiniji transport dobara do Lošinja i susjednih otoka, kao i putnika, posebno u turističkoj sezoni. Odlomak o tom razgovoru nosi dramatičan podnaslov Linija prema Zadru životno važna za Lošinj.

U članku se navodi kako predsjednica VMO Ilovik Jadranka Matas ističe da se stanovnici Ilovika nisu protivili izgradnji nove luke u Mrtvaškoj, nego sasvim suprotno, tražili da se luka izgradi i da su ga još 2005. godine, kada se krenulo u projekt podržavali – ali u njegovoj prvobitnoj verziji, koja je predviđala, kako kaže, »tri puta manje troškove izgradnje, sa znatno kraćim lukobranom i pristaništem, od sadašnjeg megalomanskog projekta koji nam nikad nije pokazan, nego se, tako reći, preko noći u Lučkoj upravi, Ministarstvu i županiji odlučilo da se sve promijeni i to na, smatramo, nezakonit način«.

Navodi kako je izmještena linija, a riva projektom dignuta na dva metra i da sve to Ilovčanima onemogućava normalan život i funkcioniranje na kakvo su navikli i koje je omogućilo da Ilovik bude jedan od rijetkih manjih otoka na kojemu broj stanovnika ne opada.

U napisu je dotaknuta i tema problematičnog ugovora Županijske lučke uprave s izvođačem radova, činjenici da se linija i dalje zove Ilovik-Mrtvaška, ali je izmjenama reda plovidbe prebačena na rutu Ilovik-Mali Lošinj što u Vijeću MO Ilovik smatraju protuzakonitim, »kao i to što je cijeli projekt pokrenut bez Urbanističkog plana uređenja za Mrtvašku, zbog čega je službeno riječ o rekonstrukciji luke, a rekonstrukcija je moguća samo na istoj čestici na kojoj je objekt već postojao.«

Na pitanja postavljena Županijskoj lučkoj upravi Mali Lošinj Novi list je objavio odgovor ravnatelja ŽLU Mali Lošinj, Filipa Balije u cijelosti.

Na upit o dostupnosti EU-sredstava, kao i o mogućnosti da ministar Oleg Butković donese odluku o povratku linije 311 na rutu Ilovik – Mrtvaška, ali i o tome razmišlja li se o odustajanju od cijelog projekta Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odgovorilo je kako je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt potpisan 22. studenoga 2019., a razdoblje njegove provedbe je do 21. studenoga 2023. što znači da je sredstva moguće još koristiti.

Što je o mogućnosti odustajanja od projekta na upit novinara Novog lista – koristeći ličnu zamjenicu »mi« i što ona  osobno smatra – odgovorila malološinjska gradonačelnica Ana Kučić pročitajte na kraju objavljenog napisa na donjoj poveznici:

Projekt Mrtvaška je – na umoru: Drama na Lošinju će po svemu sudeći završiti odustajanjem od gradnje luke

Komentari: 

016 # Tko su to MI?Gargamel 2022-06-28 08:49
Ružno je nagovarati pošten svijet da čita politički šund Ane Kučić. Čista demagogija. Praznjikavo, izvještačeno i uvredljivo za ljude koji misle svojom glavom. Naravno, ona čvrso zastupa stav koalicije HDZ-SDP (Kapeli, Butković, Komadina) da Ilovčani trebaju odgoditi svoje živote i žrtvovati se - pazi sad ovo - "s ciljem realizacije projekta koji dugoročno unapređuje kvalitetu života svih stanovnika Grada Malog Lošinja s obzirom na to da su otoci sjevernog dijela Jadrana trenutačno najlošije međusobno povezani, a svjesni smo kako samo kvalitetna prometna povezanost može potaknuti razvoj naših otoka i malih mjesta". Volio bih da ju je novinar pitao tko su to MI u citiranoj rečenici.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...Ravnatelj Žikine krivine 2022-06-28 09:25
Ako nam treba bolja povezanost sa nečim, onda nam treba puno bolja povezanost sa Rijekom kao centrom županije. Tek nakon toga treba razmišljati o povezivanju sa Zadrom i drugim otocima. Nekad smo imali 3 autobusne linije dnevno u oba smjera. Danas jednu, ponekad dvije, tokom 10 mjeseci kad nije sezona. A katamaran plovi ili ne plovi, ovisno o vremenu. A kada plovi, treba mu kako koji dan, jednom tjedno 3, ostale dane 4 do 5 sati u jednom smjeru.
Gradonačelnica ništa ne radi da se to poboljša. Više se trudi kako da poboljša vezu sa Zadrom, nego sa Rijekom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Na liniji svoje partijeNN 2022-06-28 10:50
Citat Ravnatelj Žikine krivine:
Gradonačelnica ništa ne radi da se to poboljša. Više se trudi kako da poboljša vezu sa Zadrom, nego sa Rijekom.
Kao uhljeba u politici nju nije briga za poboljšanje veza. Brine samo da ne skrene s partijske linije.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # .............. 2022-06-28 13:31
Katastrofalna je povezanost s Rijekom. Brzobrodska linija 4 sata. Mali - Veliki - Susak i Unije s Lošinjem. Pa sva sela po Lošinju.Sve je u bananu. Još je Ilovik najbolje povezan s Lošinjem 4 puta dnevno. I to su uspjeli s/ebat. I imaju pravo što se bune. Kada je nama dobro i ne treba nam bolje. Očito se samo Ilovčani znaju izboriti da im bude dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # KurvanjeZM 2022-06-28 15:13
Citat Gargamel:
politički šund Ane Kučić. Čista demagogija. Praznjikavo, izvještačeno i uvredljivo za ljude koji misle svojom glavom. Naravno, ona čvrso zastupa stav koalicije HDZ-SDP (Kapeli, Butković, Komadina)
To se u običnom govoru zove kurvanje, političko kurvanje. Dok su izbori daleko političari se kurvaju da se dodvore stranačkim glavešinama. Mjesec dva prije izbora kurvaju se da privuku birače. U dva mandata kao fikus uz Kapelija i jedan kao gradonačelnica izučila je taj zanat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ........ 2022-06-28 14:18
Di je Pavela?Šta nije spominjao neke ostavke?Hahahah ahahahaha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Skromnija Petrova na Ilovikugost 2022-06-28 18:25
U srijedu 29. lipnja je blagdan Sv. Petra i Pavla, zaštitnika otoka i mjesta Ilovika.
Uobičajeno je da se taj blagdan na Iloviku svečano proslavlja, večer prije pali se tzv „koleda“ ili krijes oko kojeg se okupljaju svi mještani uz pjesmu i veselje, a narednog dana, na sam dan ovih svetaca, u crkvi se služi Sv. Misa, potom procesija sa svim mještanima prolazi kroz cijelo selo, a nakon toga uobičajeno je druženje uz pjesmu ispred mjesne crkve.
Navečer, 29. lipnja obična se organizira muzika i ples.
Nažalost, ove godine, zbog dobro poznatih događaja s Mrtvaškom, žilom kucavicom za Ilovčane i otok u cijelosti, zbog toga što i dalje nemamo našu brodsku liniju za Mrtvašku koja otoku život znači, zbog nemilih događaja s policijom i uopće sumornom atmosferom koja zbog toga vlada, MJEŠTANI OTOKA ILOVIKA ODLUČILI SU DA OVE GODINE TAKVE ORGANIZIRANE I VELIKE PROSLAVE IZOSTANU.
Mještani otoka Ilovika ove će godine „Petrovu“ proslaviti skromnije i u krugu njih samih i njihovih osobnih gostiju.
Zbog toga molimo sve da poštuju ovu odluku mještana Ilovika i da ove godine ne dolaze na proslavu Petrove jer nekakve veće proslave neće ni biti.
Posebno smatramo da bi bilo neprimjereno da na tu proslavu dolaze „gradski oci“ Grada Malog Lošinja kojima očito nije stalo do Ilovika i dostojanstvenog života njegovih stanovnika, a koji su svojim (ne)činjenjem i doveli do situacije u kojoj Ilovik živi već punih devet mjeseci.
Nadamo se da će svi razumjeti navedenu odluku mještana i da ćemo naredne godine, u boljim i sretnijim okolnostima, moći ljepše i veselije proslaviti našu „Petrovu“.
#SPASIMOILOVIK
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 0 # GOST.... 2022-06-28 20:56
Ako projekt propadne gubitnici će biti Ilovčani. Tada SIGURNO će se zabraniti pristajanje plovila sa putnicima na starom muliću, a zabranit će se i promet požarnim putem Smetlište - Mrtvaška. Put do Mrtvaške je improvizacija po kojoj se nebi smjelo hodati pješke, a kamo li voziti putnike taxijem ili malim busom. Dogovoreno je ako se odustane od projekta, zatvara se protupožarni put Smetlište Mrtvaška. Zabrana prometa za sva vozila. Ilovčani pripremite se za nove prosvjede, kada će vam se zabraniti iskrcavanje na mulić, a pogotovo nećete moći vašim vozilima voziti protupožarnim putem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # ???Nn 2022-06-28 21:16
Tko je dogovorio te zabrane i na temelju kojeg zakona?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # CestaDržavna 2022-06-29 01:15
Citat ....:
Ako projekt propadne gubitnici će biti Ilovčani. Tada SIGURNO će se zabraniti pristajanje plovila sa putnicima na starom muliću, a zabranit će se i promet požarnim putem Smetlište - Mrtvaška. Put do Mrtvaške je improvizacija po kojoj se nebi smjelo hodati pješke, a kamo li voziti putnike taxijem ili malim busom. Dogovoreno je ako se odustane od projekta, zatvara se protupožarni put Smetlište Mrtvaška. Zabrana prometa za sva vozila. Ilovčani pripremite se za nove prosvjede, kada će vam se zabraniti iskrcavanje na mulić, a pogotovo nećete moći vašim vozilima voziti protupožarnim putem.
Dragi moj, to su Butković, Kučić i Capelli pretvorili u državnu cestu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # CESTA-DRZAVNAprijatelj 2022-06-29 06:44
kOJI SI TI MULJATOR iLOVCANI SU PUNO PAMETNIJI NEGO STO SI TI I NE NASJEDAJU NA OVAKVE GLUPOSTI STO TRABUNJAS
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # U ime lošinjskih Dalmatinacawd 41 2022-06-29 09:41
Citat prijatelj:
kOJI SI TI MULJATOR iLOVCANI SU PUNO PAMETNIJI NEGO STO SI TI I NE NASJEDAJU NA OVAKVE GLUPOSTI STO TRABUNJAS
Mislim da ovu i ostale gluposti s potpisom GOST, Sv.Petar i Gošča piše Ivo Skazlić. Samoinicijativn o javio novinaru da skupa s Kamalom kaže da je izgradnja luke Mrtvaška potrebna "zbog bolje prometne povezanosti s ostalim sjevernojadrans kim otocima, a posebno sa Zadrom". Anonimno je puno žešći nego pred novinarom pa anonimno poručuje Ilovčanima "Nemate pravo maltretirati nas stanovnike otoka Lošinja koji imamo potrebe putovat prema Zadru i Dalmaciji i ugrožavati naše živote i živote naše djece" i "Mi koji imamo naše porodice djedove i bake i naša djeca stusiraju u Zadru mi imamo pravo da imamo pristojnu luku na Mrtvaši,a vama ako ne odgovara to je vaš problem. Mi Dalmatinci koji živimo na Lošinju MI ŽELIMO RIVU NA MRTVAŠKI i borit ćemo se svim silama da se riva napravi.AMEN ALELUJA". A ovo mu je još "bolje": "RIVA NA MRTVAŠKI ĆE BITI NAPRAVLJENA PO PRAVILIMA STRUKE",a ne po željama vas balvanrevolucio na.Mi Dalmatinci ćemo otvorenje Rive proslaviti vatrometom,a vas Ilovčane nećemo zvati jer se ta riva vas ne tiče.POšto smo mi ipak ljudi mi ćemo vam omogućiti da dođete i pristanete na rivu pored ove normalne,da vi pristanete na nenormalnu rivu koja će biti visoka 1.65.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Zna se ... HDZgost 2022-06-29 14:23
Citat wd 41:
Mislim da ovu i ostale gluposti s potpisom GOST, Sv.Petar i Gošča piše Ivo Skazlić. Samoinicijativno javio novinaru da skupa s Kamalom kaže da je izgradnja luke Mrtvaška potrebna "zbog bolje prometne povezanosti s ostalim sjevernojadranskim otocima, a posebno sa Zadrom".
Nije se Skazlić javio samoinicitivno nego mu je Ana Kučić naredila da pred novinarom glumi glas naroda. Jer on je poslušni član Gradskog odbora HDZ a Kučićku mu je predsjednica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # njimaDalmacija 2022-06-29 16:12
Citat wd 41:
Citat prijatelj:
kOJI SI TI MULJATOR iLOVCANI SU PUNO PAMETNIJI NEGO STO SI TI I NE NASJEDAJU NA OVAKVE GLUPOSTI STO TRABUNJAS
Mislim da ovu i ostale gluposti s potpisom GOST, Sv.Petar i Gošča piše Ivo Skazlić. Samoinicijativno javio novinaru da skupa s Kamalom kaže da je izgradnja luke Mrtvaška potrebna "zbog bolje prometne povezanosti s ostalim sjevernojadranskim otocima, a posebno sa Zadrom". Anonimno je puno žešći nego pred novinarom pa anonimno poručuje Ilovčanima "Nemate pravo maltretirati nas stanovnike otoka Lošinja koji imamo potrebe putovat prema Zadru i Dalmaciji i ugrožavati naše živote i živote naše djece" i "Mi koji imamo naše porodice djedove i bake i naša djeca stusiraju u Zadru mi imamo pravo da imamo pristojnu luku na Mrtvaši,a vama ako ne odgovara to je vaš problem. Mi Dalmatinci koji živimo na Lošinju MI ŽELIMO RIVU NA MRTVAŠKI i borit ćemo se svim silama da se riva napravi.AMEN ALELUJA". A ovo mu je još "bolje": "RIVA NA MRTVAŠKI ĆE BITI NAPRAVLJENA PO PRAVILIMA STRUKE",a ne po željama vas balvanrevolucio na.Mi Dalmatinci ćemo otvorenje Rive proslaviti vatrometom,a vas Ilovčane nećemo zvati jer se ta riva vas ne tiče.POšto smo mi ipak ljudi mi ćemo vam omogućiti da dođete i pristanete na rivu pored ove normalne,da vi pristanete na nenormalnu rivu koja će biti visoka 1.65.
A di je taj Skalzlić bio kad su se Sanpjeri počeli boriti za cesku i poslje za rivu na Mrtvaški???? Bilo je to davne 900 i neke. Skalzlić nije imao pojma gdje je Mrtvaška dok mu nisu objasnili Sanpjerini...cb cg8
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ????ZZ 2022-07-17 08:59
Možda bi ona 2 stručnjaka iz novina mogli objasnisti kako su svi ovi Lošinjani porijeklom iz dalmatinske zagore bez Mrtvaške uopće uspjeli naokolo doveslati do Lošinja. I kako je Lošinj u cijeloj svojoj nadaleko poznatoj pomorskoj povijesti
uopće preživio bez megaluke na Mrtvaškoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ............. 2022-06-29 08:57
Niste uspjeli srušiti mol pa nećete ni cestu zatvoriti!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # NemaSloge 2022-06-29 10:05
Bagerom razbiti put.Oko mesnice dignuti zid 2.01 metar.Pa da vidi kako je Ilovčanima!
Trebali smo svi skupa tvrdo stati grad,Lošinjani i Ilovčani.Protiv zatvaranja luke i rive 2.01 metar!Već bi bilo sve gotovo!Nije ljudski zatvoriti otok.Već bi bilo sve možda gotovo.Sada ovakvi pojedinci se prave pametni brane neobranjivo.Svi skupa smo trebali maknuti Baliju!A ne ga braniti!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Ne laje Ive zbog sela, nego ....hb 2022-06-29 13:16
Citat Sloge:
Oko mesnice dignuti zid 2.01 metar.Pa da vidi kako je Ilovčanima!
Sigurno misliš na Skazlićevu mesnicu. Ive to zaslužuje. Utrpao se u članak da navija za vezu sa Zadrom preko mola 2 m visine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Skazlić na braniku projektagost 2022-07-18 10:50
Citat hb:
Citat Sloge:
Oko mesnice dignuti zid 2.01 metar.Pa da vidi kako je Ilovčanima!
Sigurno misliš na Skazlićevu mesnicu. Ive to zaslužuje. Utrpao se u članak da navija za vezu sa Zadrom preko mola 2 m visine.
Nije Skazlića briga za vezu sa Zadrom, nego za povlastice koje dobija od gradonačelnice. Novinaru se javio da podrži projekt po partijskom zadatku od predsjednice kao član Gradskog odbora HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ............... 2022-06-30 08:01
Stvarno sereš.Tebe treba zatvoriti u zid pa ti bagerom dostavljati hranu.Bolesnici .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
174 # SvetiPetar 2022-06-29 17:59
Čestitam blagdan Svetog Petra svim Šampjerinima i želim im da budu pametniji u slijedećem razdoblju.Probl em u Iloviku je to što ima nekoliko domaćih poštenih šampjerina i puno više onih koji to nisu.Stari i pošteni Šampjerini su znali doći na Lošinj svojim kaićima i puno prije nego su došli na Ilovik spasitelji koji su došli sa teraferma.Ovi ki su prišli sa teraferma oni prave monade i prljaju lik i djelo poštenik Ilovčana.Mnogi Ilovčani su morali otići sa svog rodnog otoka Ilovika kada su došli ovi spasitelji sa teraferme i počeli provoditi politiku nasilja,netoler ancije,nekultur e vrijeđanja omalovažavanja. Jer kako objasniti da stari Ilovčani ne prosvjeduju,ne prava pajacade.Oni su mirni i jednom su rekli,jednom je bila Austrija,pa Italija,pa Jugoslavija pa sada su Hrvatine prišli na Ilovik.Uvijek su svi bili spasitelji nas Ilovčana i svaki od njih koji su dolazili bi uredno prisvajali kuće ,parcele i ostale blagodati otoka.Nitko od njih nije donio nešto na otok nego su samo uzimali i u Katastru knjižili.Ista stvar vam je na Lošinju,tako da se stari Lošinjani neće nikada posvađati sa Ilovčanima jer smo mi braća,i po našim starima i po onome da smo ovdje bili kada nije bilo niš,i živjeli smo od rada i kopanja maslina,grožđa, vina a živjelo se i od pomorstva jer su naši muževi,očevi djedovi plovili morima i donosili svjetsku kulturu(vile na Čikatu su dokaz Lošinjske svjetske kulture).Nakon tih dolazili su stalno spasitelji.Jedn om je Đovani Bakalarić koji je nosio bombole na glavi i bio je nosač po naruđbi,kada su ga pitali:"Ma Giovanni,kos te par de questi che ne ga libera del fasizmo.",on im je odgovorio:A mi me par che noi ne ga libera,ma i ne ga ocupa".To je znao i stari pokojni Đovani Bakalarić davnih 60 i 70.godina.Sada nas pokušavaju posvađati ne više po nacionalnoj osnovi,nego po imovinsko-vlada jućoj osnovi.A mi im poručujemo da Lošinjane i Ilovčane nećete nikada posvađati,i da ćemo mi stanovnici otoka Lošinja,i stari dobri i pošteni Ilovčani zajedno sagraditi rivu na Mrtvaki,a obećajemo i vama kojima nas mislite posvađati da ćemo vam dozvoliti da možete koristiti tu rivu besplatno.Još jednom svim dragim prijateljima poštenim Ilovčanima,želi m sretan blagdan Svetog Petra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # .......... 2022-06-30 08:36
Izabrao si krvi stranu! Vrijeme će pokazati!Krug se steže!Sve manje imate mjesta za skrivanje kriminala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
412 # OporbeniVijećnik 2022-06-30 08:05
Jučer smo proslavili blagdan Svetog pavla na Iloviku i zahvalni smo što su nas primili Ilovčani kao vjernike koji poštuju njihov blagdan.Osjećal i smo se koa da smo doma i da smo sa našim dragim.Mislimo da će i oni nas osjetiti kada budemo došli objasniti u kampanji,što imamo namjeru napraviti ako osvojimo vlast.Dragi Ilovčani hvala vam na lijepo prijemu i računamo na vaše glasove na izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Stanje naMrtvaška 2022-06-30 08:30
Radova nema!Čuvar čuva Mrtvašku.Skoro mjesec dana kako u ušli u gradilište,rado va nema!Zašto ste potjerali Ilovčane ako nećete raditi?Zašto linija 311 vozi okolo naokolo ako radova nema?Zašto dostava nemože preko Mrtvaška ako radova nema?EU PROJKTI NEMAJU ZABRANU RADOVA PREKO LJETA!!Sve očitije da muljaju i lažu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Lažljivi Balija. 2022-06-30 08:39
Šta nisu rekli da će za 20 dana napraviti pomoćni mol?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Balijini molovi i druge pričegost 2022-06-30 10:04
Citat .:
Šta nisu rekli da će za 20 dana napraviti pomoćni mol?
Nekako sumnjam u kvalitet Balijinih pomoćnih molova i pasarela. Vidi sliku s gradske rive:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
151 # GOST.... 2022-06-30 10:14
Dogovoreno je da se radovi obustave ali i da se zabrani promet cestom koja nema uporabnu dozvolu,zbog opasnosti nesrenih slučajeva na tom protupožarnom putu.Do daljnjega a Ilovčani će moći linijom iz Ilovika do Malog Lošunja brzom prugom dva puta dnevno.Mislim u jutro oko 10,00 i popodne oko 16,30.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # .......Gost, ma ne ovaj Anin trol 2022-06-30 10:45
Citat ....:
Dogovoreno je ...
Nabijem ja (znaš već na što) ovo tvoje "dogovoreno je ..." bez da odgovoriš na pitanje tko je dogovorio, s kim je dogovorio i na temelju čega je dogovorio. Brabonjaš bez veze.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # GOST.... 2022-06-30 12:45
E moji Ilovčani ovaj put ste se malo za...., Vi bi malo piškili, pa malo kakili. Vi bi se iskrcavali na otok Lošinj po staroj rivi a bespravno koristili protupožarni put. E neće ići. A kultura (nabijem te..., to se zna odakle je ta kultura. To je dinaridska kultura. To nije naša mediteranska kultura nas Lošinjana i Ilovčana)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Kultura izbjegavanja odgovoraGost, ma ne ovaj Anin trol 2022-06-30 12:58
Citat ....:
A kultura (nabijem te..., to se zna odakle je ta kultura. To je dinaridska kultura. To nije naša mediteranska kultura nas Lošinjana i Ilovčana)
Pa zar je mediteranska kultura izmotavanje da ne odgovoriš na umjesno, opravdano i zakonito pitanje tko je dogovorio, s kim je dogovorio i na temelju čega je dogovorio "da se radovi obustave ali i da se zabrani promet cestom koja nema uporabnu dozvolu,zbog opasnosti nesrenih slučajeva na tom protupožarnom putu." Hajde mediteranac, pokaži kulturu i odgovori na pitanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Via Roma. 2022-06-30 13:08
Ne troši energiju na budalu.Još malo biti će manji od makovog zrna.Piše gluposti.Hrabri sam sebe.Zna da je gotovo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # GOST.... 2022-06-30 13:20
Ako smo anonimni, onda ko si ti da ti se ja predstavim. Ja iznosim ono što je dogovoreno na sjednicama gdje se odlučuje dali će se riva nastaviti sada ili kasnije, ali Ilovčani i ostali neće koristiti protupožarni put Mrtvaška Smetlište dok se ne sagradi riva. Cesta će biti zatvorena odlukom mjerodavnih državnih instituvija,jer ta cesta ne ispinjava niti minimalne uvjete propisane zakon da se može obavljati javni prevoz pitnika(djeca u školu taxiem, hitna isl) Dakle samo se vi inatite, ali nadležne državne institucije će odlučiti vaš smjer kretanja sa Ilovika prema Lošinju. Neće ulica određivati nepoštivanje zakonskih odredbi. Ministru i ostalima je već pun kufer. OK obustavlja se gradnja rive, ali vi Ilovčani, molim okolo morem za Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # ..... 2022-06-30 13:36
Nećeš ti ministra.Koji ministar misliš na kriminalca?A koko će ti vidikovac raditi?Ista pravila vrijede valjda za svih!Postaviti rampu na smetlište i nikome prolaza!To bi bilo pošteno!Ili će opet biti svetih krava!Pa zatvorite!Tako da se vidi kolko ste debili!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Odgovori ili ušutiGost, ma ne ovaj Anin trol 2022-06-30 14:04
Citat ....:
Ako smo anonimni, onda ko si ti da ti se ja predstavim.
Nitko nije tražio da se predstavišCitat:
Ja iznosim ono što je dogovoreno na sjednicama gdje se odlučuje
To nije odgovor na pitanje tko je s kim i na temelju čega nešto dogovarao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Apel kokošaraKoko Bil 2022-07-02 09:38
Citat Gost, ma ne ovaj Anin trol:
Citat ....:
Ako smo anonimni, onda ko si ti da ti se ja predstavim.
Nitko nije tražio da se predstavišCitat:
Ja iznosim ono što je dogovoreno na sjednicama gdje se odlučuje
To nije odgovor na pitanje tko je s kim i na temelju čega nešto dogovarao.
Da je netko nešta s nekim dogovorio ne bi Ana Kučić ("Grad to sam ja" i "HDZ to sam ja") u ime i uz pristanak svestranačkih pajaca koalicije HDZ-HSS-IDS-PGS -HNS + Nezavisna lista DD sada apelirala: "Ovim putem apeliramo na sve nadležne, Ministarstvo, Primorsko-goran sku županiju i Županijsku lučku upravu Mali Lošinj, da iznađu način da se ovaj hvalevrijedan projekt realizira." Naravno, niči ne dokazuje zašto je projekt hvalevrijedan, valjda je dovoljno što oni smatraju - kaže ona - "kako je važnost ovoga projekta neupitna, osobito u smislu poboljšanja prometne povezanosti sjevernojadrans kih otoka te podizanja kvalitete života na njima". Zanimljivo je da među nadležne gradonačelnica ne ubraja Grad Mali Lošinj koji je donošenjem UPU Mrtvaška trebao dati zakonitost projektu i građevinskoj dozvoli. A nije ga donio, jer gradonačelnica nije pokrenula postupak izrade!
Zapamtite tko su potpisnici ovog apela: vijećnici Dubravko Devčić, Marijana Dragoslavić, Elvis Živković, Anto Nedić, Aleksandra Volarić Magazin, Ivan Fabijanić, Biljana Vojniković i Martina Kalac
predstavnici političkih stranaka i lista - Ana Kučić (HDZ), Mario Kamalić (HSS), Andrino Maglievaz (IDS), Branko Domac (PGS), Elvis Živković (HNS) i Dubravko Devčić (nestranačka lista).
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ana je nevina, krivi su akteriBalvan 2022-07-02 10:39
Citat Koko Bil:
Zanimljivo je da među nadležne gradonačelnica ne ubraja Grad Mali Lošinj koji je donošenjem UPU Mrtvaška trebao dati zakonitost projektu i građevinskoj dozvoli. A nije ga donio, jer gradonačelnica nije pokrenula postupak izrade!
Ana se lukavo pere od svoje odgovornosti za projekt. Svu odgovornost svaljuje na Kapelija kao inicijatora, ministra Butkovića koji je osigurao novac i župana s njegovom lučkom upravom koji su sročili projekt i osigurali građevinsku dozvolu. A za zastoj u gradnji već ranije je okrivila "aktere". Koji nju posve nevinu okrivljuju za sve da bi je na narednim izborima srušili.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # .. 2022-06-30 13:00
Malo vam je vremenska ostalo za kakati!Takav svinjac ste napravili!Ali me raduje što ćete sve to platiti zatvorom!Sve u svoje vrijeme!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Prostaku prostački odgovorasdf 2022-06-30 13:14
Citat ....:
E moji Ilovčani ovaj put ste se malo za...., Vi bi malo piškili, pa malo kakili.... A kultura (nabijem te..., to se zna odakle je ta kultura. To je dinaridska kultura. To nije naša mediteranska kultura nas Lošinjana i Ilovčana)
Na svoju prostačku poruku "ovaj put ste se malo za...., Vi bi malo piškili pa malo kakili" dobio si primjeren mediteranski odgovor: "Nabijem ja (znaš već na što) ovo tvoje "dogovoreno je ..." bez da odgovoriš na pitanje ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Da se vidi kakvi steDebili 2022-06-30 15:48
Ilovik-Mrtvaška 19 000 putnika za Ilovik!
Ilovik-Mali Lošinj ni 2 000 putnika!
Neznam kako možeš završiti ekonomski faks za 12 godina a da ne znaš matematiku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
20 0 # Zabrana prolaza u oba smjeraSmetlište-Mrtvaška 2022-06-30 17:45
kako smo primijetili na blagdanu,vidimo da Ilovčani sve više gube živce.Vide da su se za....,i sada nema natrag a zna se šta ih čeka.Ako budu išli kaićem na Mrtvašku onda pješke do Lišinja,a ako idu linijom onda direktno brodom do Lošinja.To je matematika života i iskustva i inteligencije.U ostalom i prije 100 godina Ilovčani su išli barkama do Velog Lošinja i sve je bilo super.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Uništavanje otoka Ilovik.. 2022-06-30 19:14
Ko se zadnji smije najslađe se smije!Istrpit ćemo mi vas!Je da sada Mrtvaška ide na živce.Nema radova neće ih ni biti.To samo može kretenčina napraviti.Troži ti novac poreznih obveznika da niste ih vi zaradili.Ali možete raditi što god hoćeš ali nećeš dokle oćeš!
NIKAD NEĆETE SLOMITI ILOVIK!Biti će bježanje iz Lošinja!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Sad 21 stoljeće!Mi 2022-07-02 02:19
Citat Smetlište-Mrtvaška:
kako smo primijetili na blagdanu,vidimo da Ilovčani sve više gube živce.Vide da su se za....,i sada nema natrag a zna se šta ih čeka.Ako budu išli kaićem na Mrtvašku onda pješke do Lišinja,a ako idu linijom onda direktno brodom do Lošinja.To je matematika života i iskustva i inteligencije.Uostalom i prije 100 godina Ilovčani su išli barkama do Velog Lošinja i sve je bilo super.

Glupane glupi, prije 100 godina nisi ni ti ni tvoji imali auto mobitel tv pa ste na žalost ipak preživjeli
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # gostprijatelj 2022-07-01 12:40
ajde mi odgovori kad je gradonaščelnica pitala Lošinjane dali žele da katamatan i dalje ulazi u Mali Lošinj ili zele da se voze 10 km do Mrtvaške na katamaran.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Karjola naMrtvaški 2022-06-30 13:12
[cenzurirano] ja mater Baliji!Radova neće biti.Koj [cenzurirano] jebeš ljude,majmune?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ..... 2022-07-01 10:52
Zašto Ilovik mora biti žrtva nesposobnog kadra u PGŽ?
Neka mi neko objasni.U 21 stoljeću ljudi lete na izlete na mjesec.A mi ne možemo organizirati radove u jednoj luci.Di je problem?Problem je u nesposobnom kadru PGŽ!Koga su pitali da luku zatvore?Koga su pitali da riva bude 2.01 meter?Zašto nisu napravili javnu raspravu o Mrtvaški?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # lošinjski BaneWwW 2022-07-01 11:13
Nesposobni ravnatelj ŽLU svakom svojom izjavom samo još više dokazuje da je totalno nesposoban za ikakvo logičko rasuđivanje.
Pa na kraju svoje nedavne izjave kaže:
Na kraju se nameće pitanje, zbog čega susjedni otok i njegovi mještani koji imaju novo izgrađenu luku (2012.godine) ne žele da se izgradi moderna luka i poboljša pomorska prometna povezanost na drugim susjednom otoku Lošinju i to u 21. stoljeću? (usporedio bi sa situacijom kao da se mještani otoka Silbe bune i stopiraju radove u luci Mali Lošinj jer ne žele razvoj i prometnu povezanost otoka Lošinja!?)”.
jadranski.hr/.../...

Prvo i osnovno, ovo dokazuje da ni nakon dvije godine nije shvatio u čemu je problem sa projektom luke Mrtvaška, a drugo, izjednačava stanovnike Ilovike i Silbe.
Silba se nalazi u Zadarskoj županiji i stanovnici Silbe su prvenstveno orjentirani Zadru i što se tiče potreba za liječenjem i svih drugih životnih potreba, za razliku od stanovnika Ilovika koji su orjentirani Malom Lošinu i Rijeci.

Ne znam, ali ovaj Balija me po svojim kompetencijama sve više podsjeća na onog ministra obrane Banožića. Tu su negdje, otprilike ista mentalna kategorija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Ravnatelj ŽLU - Politički idiotGZ 2022-07-01 12:46
Ovo zapravo dokazuje da je Balija politički idiot jer ne shvaća da su mještani otoka Ilovika punopravni građani jedinice lokalne samouprave Grad Mali Lošinj. U javnim rasprava pri donošenju urbanističkih planova za pojedina mjesta i otoke u sastavu Grada smiju sudjelovati svi, pa bili oni mještani ovog ili onog mjesta, odnosno otoka. A kad smo kod toga, Ana Kučić nije pokrenula postupak donošenja UPU Mrtvaška, pa je već i samo zato cijela stvar oko luke Mrtvaška nezakonita. Da o ostalim greškama u koracima ne govorimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # GOST.... 2022-07-01 12:53
Ajde ti kao najpametniji buntovnik kaži mi točno po redu, što točno žele Ilovčani a da im ova druga strana brani i neda Ilovčanima Ali točno po refu, 1,2,3,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ......... 2022-07-01 13:06
Aj ti meni reci što daju Ilovčanima 1,2,3 po redu?
Vojo laže!Balija laže!Nesposobne treba maknuti iz javnih uprava da svima bude bolje! Dosta je godina i pol što traje Mrtvaška dokaz!Vojo i Balija nikakve dokumente ne pokazuju!Jer ih ni nemaju!
-------------------------
Danas su Unije i Susak dobili treću liniju 310. To je trebalo prije 50 godina biti uvedeno. Ali mi debili samo Komadina Komadina najveće zlo za PGŽ. A [cenzurirano] moj bi dobili treću liniju da nema buntovnika Ilovčana! U biti Ilovčani rade svima nama dobro!!! Ove kretene treba maknuti iz javnih ustanova!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # GostGost a 2022-07-01 13:17
Citat ....:
Ajde ti kao najpametniji buntovnik kaži mi točno po redu, što točno žele Ilovčani a da im ova druga strana brani i neda Ilovčanima Ali točno po refu, 1,2,3,

Da stvarno nam reci što to daju Vojo i Balija Ilovčanima?S tvrdim dokazima!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ravnatelj nije sav svojllikota 2022-07-01 11:26
Kakve veze na kojem otoku se nalazi Mrtvaška?? Ravnatelj ŽLU ML nije sav svoj. Pa je li se Porozina i Brestova te Merag i Valbiska nalaze na Lošinju ili Marsu?? Ako bi krčani odlučili da im Valbiska ne treba jer im samo stvara gužvu, trebalo bi je zatvoriti, a lošinjani bi aplaudirali? Ravnatelj ima neke osobne probleme i komplekse koje pokušava riješiti na projektu Mrtvaška.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # GostGost a 2022-07-01 13:22
Ne možeš s debilima nikako napred! Slažem se da nesposobne treba maknuti iz javnih uprava!!Štetoči ne treba maknuti ako želimo napredovati!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ravnatelj nije sav svojBonaca 2022-07-01 16:27
[quote name="Gost a"]Ne možeš s debilima nikako napred! Slažem se da nesposobne treba maknuti iz javnih uprava!!Štetoči ne treba maknuti ako želimo napredovati![/q uot] Balija se kriva za sve ovo, a svi potpisani za objavi/Ana,Devc ic,Zivkovic...i ostali/krivili Ilovcane za sve, kasno je sada ...PRIZNAJTE POGRIJESILI SMO i nova osoba na mjesto ravnatelja Lu,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # DOBRO JUTRO!!.... 2022-07-01 13:41
Lošinjski ogranak Hrvatske Demokratske Zajednice priopćenjem je uputio apel nadležnima da se pronađe rješenje za nastavak radova na dogradnji luke Mrtvaška. Uz njih, podršku su dali i “nezavisni” – predsjednik Gradskog vijeća, Dubravko Devčić, Biljana Vojniković i Martina Kalac te HNS, HSS, IDS i PGS.
Priopćenje prenosimo u nastavku, u izvornom obliku.

“Budući da se u javnom i medijskom prostoru sve češće spominje mogućnost odustajanja od provedbe projekta rekonstrukcije luke Mrtvaška na otoku Lošinju, želimo javno i nedvosmisleno dati podršku nastavku projekta dogradnje luke Mrtvaška.

Ovim putem apeliramo na sve nadležne, Ministarstvo, Primorsko-goran sku županiju i Županijsku lučku upravu Mali Lošinj, da iznađu način da se ovaj hvalevrijedan projekt realizira.

Morali ste razmišljati prije godinu dana!Devčić zašto nisi htio slušati prije prijave OLAFU?Ovako Ispadate smiješni i glupi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Laku noć pameti!GaGa 2022-07-01 13:55
Citat ....:
Ovim putem apeliramo na sve nadležne, Ministarstvo, Primorsko-goransku županiju i Županijsku lučku upravu Mali Lošinj, da iznađu način da se ovaj hvalevrijedan projekt realizira.
Jesu li naveli po čemu je to hvalevrijedan projekt? I jesu li premijera Plenkovića informirali da je to projekt od držanvnog značaja? Jer na sjednici Sabora je kazao da nema pojma o projektu, a kamo li da je hvalevrijedan.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ažurnost hadezejagost 2022-07-01 14:07
Citat GaGa:
Citat ....:
Ovim putem apeliramo na sve nadležne, Ministarstvo, Primorsko-goransku županiju i Županijsku lučku upravu Mali Lošinj, da iznađu način da se ovaj hvalevrijedan projekt realizira.
Jesu li naveli po čemu je to hvalevrijedan projekt? I jesu li premijera Plenkovića informirali da je to projekt od držanvnog značaja? Jer na sjednici Sabora je kazao da nema pojma o projektu, a kamo li da je hvalevrijedan.
www.youtube.com/.../
A zašto to nije objavljeno na FB HDZ Mali Lošinj. Zadnja objava je čak na Dan državnosti :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Desant na MrtvaškuvVv 2022-07-01 14:33
Citat GaGa:
Citat ....:
Ovim putem apeliramo na sve nadležne, Ministarstvo, Primorsko-goransku županiju i Županijsku lučku upravu Mali Lošinj, da iznađu način da se ovaj hvalevrijedan projekt realizira.
jesu li premijera Plenkovića informirali da je to projekt od držanvnog značaja? Jer na sjednici Sabora je kazao da nema pojma o projektu, a kamo li da je hvalevrijedan.
Najvažnije je da apeliraju na premijera, a ne na ministra, župana i Baliju. Kučićku čak ni ne spominju. Kad sazna da je to projekt od državnog značaja sigurno će pogurati stvar. Možda naredi Jaglacu Banožiću da izvrši desant na Mrtvašku i okupira Ilovik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Radio LošinjKatastrofa 2022-07-01 19:57
Radio Lošinj niti jednu obavijest da gori u gradu!Neku obavijest nešto????Pa nemožete sakriti požar dim se vidi kilometrima idijoti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Veseli mornariDane&Bane 2022-07-02 10:07
Glavni urednik je umoran od nočnih zabava sa vlasnikom Kigo čartera i kapetanom kalafurije
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Hmm?MP 2022-07-02 08:41
Režimski radio, glavni urednik mora dobiti odobrenje iz Moskve da bi objavio vijest da gori nekretnina u ruskom vlasništvu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ???FF 2022-07-02 09:47
Režimski radio, huk tišine u eteru.
Jučer vijest na Otoci.net da gradonačelnica i predsjednik gradskog vijeća pripremaju hitnu izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća na temu sigurnosti na području Grada Malog Lošinja.
Pa me u kontekstu jučerašnjeg ne baš tako bezazlenog požara, zanima kakva je sigurnosna situacija po pitanju sustava javnog uzbunjivanja u slučaju da požar eskalira na susjedne objekte ili ne daj Bože na obližnju šumu. Pa zato molim jednog ozbiljnog vijećnika da to pitanje postavi nadležnima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Selo gori, a baba se češljaFukara 2022-07-02 09:52
Citat FF:
Režimski radio, huk tišine u eteru.
Pa me u kontekstu jučerašnjeg ne baš tako bezazlenog požara, zanima kakva je sigurnosna situacija po pitanju sustava javnog uzbunjivanja u slučaju da požar eskalira na susjedne objekte ili ne daj Bože na obližnju šumu. Pa zato molim jednog ozbiljnog vijećnika da to pitanje postavi nadležnima.
Situacija redovna: Lošinj gori a gradonačelnica se češlja :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # gost 2022-07-02 10:20
Citat FF:
Režimski radio, huk tišine u eteru.
Jučer vijest na Otoci.net da gradonačelnica i predsjednik gradskog vijeća pripremaju hitnu izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća na temu sigurnosti na području Grada Malog Lošinja.
Na temu hitnoće zbog sigurnosti od nasilja oglasio se Vedran Morin na portalu jadranski.hr O prevenciji nasilja govorit će nasilnici
Jesu li Ana Kučić i Dubravko Devčić mjerodavni govoriti o suzbijanju nasilja? Prije svega, o gradonačelnici Malog Lošinja nedavno smo imali priliku čitati kako je vlastitoj trudnoj službenici prijetila otkazom. Osobi u visokom stupnju trudnoće u dosluhu s pročelnicom pokvareno je ispletkarila kako da je se riješi jer ju je ova kritizirala. A prije nje učinila je slično HDZ-ova gradonačelnica prema još dvije djelatnice – te u sva tri slučaja izgubila pred sudom, a troškove sporova i žalbi platili su građani. Sada će ti isti građani slušati Anu Kučić što pametnog ima za reći – o prevenciji nasilja!

Dubravko Devčić za sebe i svoj tim je ustvrdio da su korektori društva, ali nakon što je prije toga s pozicije predsjednika vijeća nerijetko se otvoreno obrušavao na oporbu. Umjesto da zadrži objektivnost i razinu profesionalnost i kao takav, nije se libio uz povišene tonove iznositi neumjesne optužbe na račun političkih oponenata. S druge strane, Devčić je besramno sklopio savez sa HDZ-om i profesorom Nedićem, a koji se u prethodnom sazivu fizički obračunao upravo s njegovim vijećnikom! I sada bi, nakon što su zakopali ratne sjekire, Devčić i Nedić trebali popovati građanima kako suzbiti nasilje?

U HDZ-u je to modus operandi
Profesora se, pak, može sresti u centru grada dok povlači sugrađane za rukav kritizirajući ih jer su im se posviđale moje objave te im tako neposredno upućuje svojevrsnu prijetnju izazivajući kod tih osoba nelagodu i strah. A nije mu rijetkost ni da na razne druge načine omalovažava i diskreditira mene kao novinara, misleći da mi to ljudi neće prenijeti. Pomislite samo kako se prema pojedincima ponaša kad izađe nepovoljan istraživački prilog, sva njegova neobuzdanost tada dolazi do izražaja. Sjetite se samo poruke Badurini “kako oni u HDZ-u to rade malo drugačije”.
Cijeli članak: jadranski.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Dugine bojeDugi 2022-07-03 10:22
Znaci istina je sta se prica po kavama?, ekipa duginih boja :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Tko je vlasnik Jadranke?????? 2022-07-02 10:39
Velika Britanija nadopunila je listu sankcija zbog invazije na Rusiju. Među sankcioniranima je i tajanstveni hrvatski poduzetnik Mihajlo Perenčević
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # .. 2022-07-02 11:05
Ovi naši još uvijek čekaju zeleno svjetlo na semaforu?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Stanje naMrtvaškoj 2022-07-02 11:38
Radova nema.Karjola gore dole!Predlažem Daliboru da organizira trke s karjolama na 200 metara po Mrtvaški.Može i trka kofera po makadamu.Gosti pitaju šta čuvar čuva na Mrtvaški? Šta da kažem gostima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # MrtvaškiGOST 2022-07-02 15:45
Pa kariolu valjda
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ZastaveDugi 2022-07-03 10:29
Citat Dugi:
Znaci istina je sta se prica po kavama?, ekipa duginih boja :-x

Glavni urednik je umoran od nočnih zabava sa vlasnikom Kigo čartera i kapetanom kalafurije
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Lijepo!gost 2022-07-23 10:34
Kao višegodišnji promatrač stekao sam dojam da su Lošinjani specijalisti u tome da naškode sami sebi sve u cilju nekih "viših" političkih interesa! Osim toga čini se da je dobar broj i uspješno cijepljen protiv zdravog razuma!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Uhvaćeni u lažiPinokija 2022-07-24 09:49
Citat gost:
Kao višegodišnji promatrač stekao sam dojam da su Lošinjani specijalisti u tome da naškode sami sebi sve u cilju nekih "viših" političkih interesa! Osim toga čini se da je dobar broj i uspješno cijepljen protiv zdravog razuma!
Gradska uprava pod nadzorom gradonačelnica cijepljena je i protiv istine. Da ih uhvati u laži potrudio se lošinjski ogranaka HSLS-a. U vezi s objavom Grada o javnom savjetovanju za prijedlog Odluke o vrijednosti boda komunalne naknade na FB stranici razotkriva da je laž tvrdnja kako naknada nije rasla 10 godina. Za one koji nemaju fejs evo link na portal
jadranski.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Mrkomir 27.05.2023 18:20
  Zanimljiv status
  Dužna sam ovim putem reći... i.imgur.com/IttorkU.png (http://i.imgur.com/IttorkU.png) Zanima ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 27.05.2023 17:22
  Pametni otok njenih djedova
  Vjerojatno nije nazočila jer da je već bi se na fejsu pohvalila. I pozirala za zajedničku fotkuNa ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Odgovornost 27.05.2023 15:52
  Na papiru
  Možda će odgovarati isti onaj koji je odlučio da vlasnik stare osnovne škole ne plaća ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 27.05.2023 13:33
  Za pametne otoke trebali bi pametnu vlast
  Za razvoj pametnih i održivih otoka građani trebaju birati pametnu vlast. Lošinjski birači ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  FG 27.05.2023 12:33
  Samo pljuneš i zalijepiš
  Hmm, nekoliko... ima toga nekoliko stotina duž cijele rive. Samo nekoliko primjera ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  FG 27.05.2023 11:51
  Totalni raspad
  Strava!!! Utukli su milijune kuna u ništa. Hoći li netko za ovo odgovarati? Što kaže ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  DD 27.05.2023 11:09
  A oni pričaju o pametnim otocima
  Ovo je još dobro, ali pogledaj rivu na Susku :cry: morski.hr/.../...
   
 • Grad Mali Lošinj - Grad samo za njih

  VR 27.05.2023 09:44
  Povlašteni klijent gradske vlasti
  Bezobrazluk pročelnice Žunić imat će priliku ponovno doći do izražaja jer je oštećeni ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  LP 27.05.2023 09:38
  Doće maca na vratanca
  A kada im u postupku javnog savjetovanja dobronamjerno ukažeš na komunalne probleme, onda za ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  nemaju pojma o životu 27.05.2023 07:24
  nesposobni za voditi grad
  Zato jer lažu. Kad ih pitanje zatekne u raskoraku, onda na prvu loptu nešto obećaju, samo da ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Gost 26.05.2023 21:41
  Riva
  Riva je napravljena kao pješačka zona za šetnju turista i djece ali se pretvorila u balkansku ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  OMG 26.05.2023 21:23
  ...
  Piše danas na Otoci.net da su u Gradu rekli da će ovih dana promijeniti nekoliko kritičnih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Muflon 26.05.2023 14:50
  Koga to zanima?
  Ova što maše kutlačom danas u Opatiji sudjeluje na konferenciji Novog lista o razvoju ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 26.05.2023 14:23
  Hvala Gari, hvala Ana ....
  Na to ju je nagovorio Gari da se može praviti važan pred tadašnjim kolegom ministrom Goranom ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Zoro 26.05.2023 13:06
  Slaboumno
  Ali to nije sve. Ugovorom je preuzela obvezu da će Grad urediti zgradu za smještaj državnih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 26.05.2023 12:51
  Vrati diplomu!
  Zbog sklapanja ugovora o zamjeni potraživanja od države za derutnu zgradu Carine zvanu ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Lero 26.05.2023 10:29
  Tko s kim, zašto i kako ...
  Taj vijećnik (HDZ) je još prije 14 godina ušao u politiku kao tajni partner HDZ-a osnivanjem ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  AS 26.05.2023 09:51
  Sve to plaćamo mi građani
  Gradonačelnica ne financira baš ništa što se gradi ili događa u gradu. Ne troši ona svoj ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Bankomat 26.05.2023 02:11
  ...
  Joletov nastup na trgu nije financirala gradonačelnica nego "naši" bankari. Ovaj put je ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  NL 25.05.2023 21:46
  Blizu smo točke bez povratka
  Razina Jadranskog mora do kraja stoljeća bi se mogla dići do 65centimetara Najviše će biti ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Atlantida 25.05.2023 21:26
  Kada tonemo, tonemo sa stilom
  Klimatske promjene uzrokuju podizanje razine mora, a mi imamo raspadnutu rivu koja pušta ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Lurker 25.05.2023 20:32
  Doživi Lošinj
  Da li je tako sveko veče ili samo za snimanje epizode iz serije Doživi Lošinj za TV Mali ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 25.05.2023 17:53
  .......
  Vulgarno kreveljenje s mahanjem kutlačom ne priliči jednoj gradonačelnici: cry ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ..... 25.05.2023 16:42
  ...
  veliko hvala našoj gradonačelnici što nam je za Dan mladosti omogućila Joletov koncert ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 25.05.2023 15:39
  Aleja pukotina
  Piše ona na fejsu "Sretna sam što nam je odobreno 65.000 Eura nepovratnih sredstava za ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  dd 25.05.2023 14:55
  Aleja reklamnih panoa
  Primjereniji naziv bio bi Aleja reklamnih panoa. i.imgur.com/tLyy1qV.jpg ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 25.05.2023 12:31
  Poluraspad u polumandatu
  U stanju poluraspada je i "Grad za tebe" nakon polumandata gradonačelnice i njene vladajuće ...
   
 • Inicijativa za anonimno denunciranje

  Zagor 25.05.2023 11:18
  Prolaz na ispitu dvoličnosti
  Gradonačelnica je pred biračima odglumila odlučnost u borbi protiv bespravne gradnje. Ali to ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  RLK 25.05.2023 11:08
  Vrijeme poluraspada
  U zadnje vrijeme Rivu lošinjskih kapetana koja samo deklarativno predstavlja pješačku zonu ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  prolaznik 24.05.2023 20:42
  Vatrena ješka
  Samo što ne vuku za rukav. A ovi pale vatru na terasi da namame goste na dernek. Daju i 20 ...