Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Ministre, kritike nisu nebuloze!

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

koncesijaMinistar Butković i njegov državni tajnik Bilaver se mjesecima isčuđavaju, snebivaju, rugaju svima koji u novom prijedlogu Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama vide opasnost od privatizacije općeg dobra. Oleže Butkoviću, dosta je bilo glupiranja, ruganja javnosti s pozicija moći i omalovažavanja kritika! Dosta je bilo floskula kao jedinim sredstvom kojima se još može braniti zakon koji bi bio štetan po opće dobro ali i javni interes. Zakon koji se predlaže je loš i štetan za javni interes, omogućava privatizaciju pomorskog dobra, i to ne samo plaža. I da – neustavan je! 

Blago onom k'o ih ima
Na prve optužbe inicijative Javno Je Dobro da se novim zakonom namjerava omogućiti privatizaciju pomorskog dobra i plaža ministar se javno iščuđavao tvrdeći je da toga nama u prijedlogu i da se to nekom priviđa, te na kraju da su to nebuloze. Umjesto da izloži činjenice i argumentirane protutvrdnje koje bi opovrgle tvrdnje da zakon omogućava privatizaciju plaža i pomorskog dobra ministar je glumio čuđenje i snebivanje, rugao se i omalovažavao kritičare.

Iz dosadašnjih medijskih istupa, rasprava na saborskim odborima i na plenarnoj raspravi prvog čitanja prijedloga zakona iz riječi čelnih ljudi ministarstva jasna je taktika obrane prijedloga i obmanjivanja javnosti i saborskih zastupnika koji bi trebali progutati predloženi zakon sumnjivih namjera. Opravdavajući prijedlog pisci zakona tvrde kako se on predlaže jer na pomorskom dobru vlada opći nered podvaljujući time javnosti tvrdnju da je to posljedica lošeg sadašnjeg zakona.

Bez predočavanja bilo kakve analize nereda na pomorskom dobru i utvrđivanja uzroka takvog stanja Butković, Bilaver i Perko s ograzmičkim zadovoljstvom za nered optužuju važeći zakon i neke druge imaginarne krivce. Kao da sadašnji nered na pomorskom dobru nema nikakve veze s njima i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukutre. Koje ministarstvo i koji ministar bi trebao biti odgovoran za sadašnji nered na pomorskom dobru; možda ministar Fuks i Ministarstvo obrazovanja?

U vežećem zakonu, čl.2. koji objašnjava terminologija navode se pojmovi koji jasno govore o odgovornosti za pomorsko dobro. Iako Butković, Bilaver i Perko peru ruke od nereda na pomorskom dobru upravo su oni jedini krivci za njega. Da ne bi bilo nesporazuma ili zlonamjernog podmetanja odgovornosti tko je odnosno koji ministar i koje ministarstvo je nadležno za pomorsko dobro i morske luke u navedenom članku stoji da je ministar – ministar u ministarstvu nadležnom za poslove pomorstva, a Ministarstvo je ministarstvo nadležno za poslove pomorstva. Jasno je svima, osim njima troje da je za pomorsko dobro nadležno upravo njihovo ministarstvo i ministar Butković. Ako su oni nadležni oni su i odgovorni za nered na pomorskom dobru.

Nije nered nastao sam od sebe i nije posljedica sadašnjeg zakona već kršenja zakona i pasivnosti ministarstva, ali i aktivnim doprinosom ministarstva koji je svojim neujednačenim i diskrecijskim odlukama proizveo nered na pomorskom dobru. Za nered o kome govore Butković, Bilaver i Perko nije odgovorna viša sila već ovaj trio. Sada su oni koji su najodgovorniji za nered na pomorskom dobru sastavili prijedlog novog zakona koji bi trebao uvesti red. To nije situacija usporediva s apsurdom da piroman gasi požar nego nego situacija u kojoj navodni vatrogasaci gase požar benzinom. Umjesto da se sami kazne i podnesu ostavke zbog nereda nastalog njihovom krivnjom koju omplicitno sami priznaju i za kojeg su prema važečem zakonu najodgovorniji oni su napisali prijedlog novog zakona zakona. Blago dražavi koja ima takve dužnosnike.

Napravi nered da imaš izgovor da uvodiš red
Nered na pomorskom dobru koji koriste za opravdavanje donošenja novog zakona za Ministarstvo mora predstavljaju koncesije, koncesijska odobrenja, odnosno „najbrži prst" i bespravna gradnja. Što je samo po sebi paradoksalno, jer za sva ova tri problema najodgovornije je upravo ministarstvo i spomenuti trojac. U sadašnjem zakonu ne postoji ni jedna odredba koja omogućava nered u koncesijama i koja je u prijedlogu novog zakona bitno drukčija od ovih koje se sad predlaže. Problem je prema Butkoviću to što danas postoji 18 plaža pod koncesijom u kojima je isključena opća upotreba i koje su ograđene. Sadašnji zakon predviđa mogućnost da se koncesijom isključi opća upotreba. ali ta odredba stoji i prijedlogu novoga. U sadašnjem zakonu nema posebnog pojma o isključivanju iz opće upotrebe, a u ovom prijedlogu uvedeno je isključivanje iz opće upotrebe pomorskog dobra kao poseban pojam. Prema novom zakonu imali bismo oko 400 plaža na kojima bi bila isključena ili ograničena opća upotreba, a ne samo 18. Sukladno svojim nadležnostima sadašnjeg zakona ministar Butković je mogao ukinuti svaku od 18 odluka o dodjeli koncesija za plaže koje su isključene iz opće upotrebe odnosno koje su ograđene – a nije to učinio ni za jednu. Ministarstvo nije tako ukidalo ni nezakonite koncesije s isključivanjem iz opće upotrebe plaža iako je to bilo protivno prostornom planu koji nije dozvoljavao isključivanje javnosti odnosno ograđivanje i naplatu. Ali je Ministarstvo, odnosno ministar Butković ukidao zakonite odluke o koncesiji bez isključivanja iz opće upotrebe – na primjer u Crikvenici – jer koncesionar nije gradska tvrtka u Gradu kojem u vedri i oblači HDZ.

Koncesijska odobrenja i najbrži prst su također veliki problem. Ali taj problem nije posljedica lošeg zakona već loše uredbe koju donosi Vlada RH na prijedlog ministra. Zakon tek u dva članka regulira koncesijska odobrenja i nigdje ne navodi obvezu davanja koncesijskog odobrenja prema principu „najbrži prst" odnosno pravili „tko prvi djevojci – njegova djevojka". Taj postupak se uređuje uredbom. Butković je taj problem mogao riješiti jednim potezom pera. Mogao je izmjeniti, odnosno dopuniti Uredbu o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru kojom bi ocjenjivao i vrednovao zahtjeve za dodjelu koncesijskih odobrenja. Ali nije to učinio jer mu kaos i nered odgovaraju. Zato ih sam i proizvodi kada ne provodi upravni nadzor nad gradovima u kojima su HDZ-ovci gradonačelnici koji dokazano nezakonito dodjeljuje koncesijska odobrenja.
Vidi čuda, nezakonito je kršiti zakon
Za bespravnu gradnju i nasipavanje na pomorskom dobru je prema Butkoviću odgovoran loš postojeći zakon. To je još jedna od obmana iz kuhinje ministarstva kojim ravna Butković. Bespravna gradnja i nasipavanje mora bez građevinske dozvole jest kazneno djelo i nju ne omogućava ne samo sadašnji niti i jedan drugi zakon. U sadašnjem zakonu nema niti riječi o nasipavanju. Sadašnji zakon ne omogućava i ne potiče bespravnu gradnju ni nasipavanje mora. Potreba da u zakonu stoji odredba o zabrani nasipavanja mora je besmislena odredba kao što bi bila besmisilena odredba u Kaznenom zakonu kojom bi se zabranjivalo ubojstvo. No Butković ipak predlaže da u novom zakonu stoji odredba, u čl.10., da nitko nema pravo bez pravne osnove nasipavati more! Zar to uopće treba pisati u zakonu? Da ministar pravosuđa predloži da se u Kazneni zakon unese odredba da nitko nema prava ubiti drugog rekli bi mu da je budala. No kad to predloži Butković to je – vau... pametno, odgovorno i razlog za promjenu zakona.

Ali nasipavanje mora nije problem već je problem nezakonito nasipavanje mora koje ne dozvoljava i ne potiče niti jedan zakon pa ni sadašnji ZPDML.

Nezakonito nasipavanje potiču ili barem štite Butković i njegovo ministarstvo. Jasno je da je nasipavanje mora bez pravnog osnova kazneno djelo i da Butković i njegovo ministarstvo rade svoj posao ne bi bilo bespravnog nasipavanja mora. Da su prvog koji nazakonito nasipava more strpali u zatvor ne bi to više nikome palo napamet. Jasno je da se usudi naspivati more samo onaj tko zna da mu se neće ništa loše desiti, a to može znati samo netko blizak ministru i vlasti.
Jesu li bolji Butković i Bilaver od Žalac i Rimac?

Zbog svoji propusta i politički pragmatičnog vođenja ministarstva i nereda koji su zbog toga sami stvorili Butković, Bilaver i Perko sad pišu i novi zakon, zakon po svojoj mjeri i u skladu sa svojim sposobnostima, shvaćanjima i pogledima na svijet i na društvo oko sebe. A kakva su to njihova shvaćanja i pogledi najbolje ilustriraju SMS poruke iz njihovog miljea koje sad izlaze u javnost. Mislim naravno na SMS poruke uhapšene bivše ministrice Žalac i bivše državne tajnice Rimac. Ima li itko iluzije da su naš ministar i državni tajnik nešto bolji od Žalac i Rimac? I sad takva ekipa piše novi novi zakon i odlučuje o izuzetno vrijednom pomorskom dobru. Jasno je da kad takvi pišu zakon, da ga pišu po svojoj mjeri ili nečijoj narudžbi, da ga nije potrebno ni čitati da bi znali da je loš, da je opasan po opći interes, ali dobar za osobni interes povlaštene kaste.

Kad se prijedkog zakona pažljivo pročita potvrdi se apriorna teza da ga nije ni trebalo čitati. Sukladno svom bahatom načinu vladanja na tvrdnje i upozorenja prvo pojedinih članova radne skupine za izradu zakona, a poslije Inicijative Javno Je Dobro i u konačnici cjelokupne oporbe u Saboru Butković, Bilaver i Perko se posprdno snebivaju na tvrdnje da zakon omogućava privatizaciju općeg dobra. To su nebuloze, toga nema u zakonu, to su izmišljotine i podvale odgovaraju s saborske govornice i naslovnica medija koje značajno finaciraju odnosno uređuju. A ovaj zakon je pisan s isključivim ciljem omogućavanja privatizacije pomorskog dobra koliko god se oni snebivali i čudili takvim tvrdnjma.

Ovaj zakon je Butkovićeva varijanta američkog Manifest Destiny, uvjerenja ili koncepta pod kojim je izvršena ekspanzija na zapad kontinenta. Butkovićev prijedlog zakona treba shvatiti kao manifest ekspanzije na pomorsko dobro protjerivanjem domorodaca u skučene rezervate na morskoj obali. S istim uvjerenjem o superionom pravu i svojoj povijesnoj važnosti Butković predlaže novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama kao svoj Manifest Destiny.

Šta je intencija zakona?
Iako misli da se to ne vidi javnosti je postalo jasno da Butković želi omogućiti privatizaciju plaža i legalizirati sadašnju nezakonitu praksu privatizacije županijskih luka od strane jedne osobe. Privatizacija pomorskog dobra odnosno plaža je prikrivena i ona se omogućava putem razvrstavanja plaža i koncesija kojima se može isključiti opća upotreba. Legalizacija privatizacije županijskih luka je pak besramno otvorena i očituje se u odredbama kojima se upravljačka prava predaju u ruke jednog čovjeka – župana i odredbama kojima se zabranjuje koncesioniranje lučkih djelatnosti. To je upravo suprotno sadašnjim zakonskim odredbama koje nalažu koncesioniranje lučkih djelatnosti i kojima osnivač (županijske skupštine) preko imenovanja upravnih vijeća ostvaruju upravljačka prava. Nezakonita praksa koju Butković i ekipa u Ministarstvu mora štite sada se novim zakonskim rješenjima legalizira. Taj problem privatizacije luka nekako prolazi ispod radara opće javnosti. Ono što je veselo, maleno i probrano društvo koje vodi ministarstvo previdjelo je da su te odredbe, osim što su nerazumne i društveno štetne, one su i neustavne.

Iako opća javnost, svi osim ministra i HDZ-a, vidi da zakon omogućava privatizaciju općeg dobra, Butković i dalje medijima papagajski ponavlja da nigdje u zakonu ne stoji da bi korištenje pomorskog dobra išlo u korist pojedinca, a na štetu društva i da intencija nikda nije bila privatizacija pomorskog dobra ni ograđivanje plaža. Naravno da je sve to laž koju je lako dokazati. Kakva je intencija zakona najbolje se vidi u prvom prijedlogu zakona koji je iscurio u javnost i koji je s pravom izazvao uzbunu. Dakle ono što su htjeli stručnjaci u ministarstvu najbolje se vidi u njihovom izvornom prijedlogu zakona iz rujna prošle godine. U njemu je članak koji govori o morskim plažama hotela, kampova i turističkih naselja imao samo dva stavka i nije bilo nikakvih ograničenja. Nakon bure u javnosti da takva odredba omogućava privatizaciju i ograđivanje plaža dodan je treći stavak u kome je navedeno da se takva plaže ne mogu ograditi. Tek nakon uzbune u javnosti je dodana odredba koja bi trebala umiriti javnost. Butkovićeva intencija je bila vidljiva u tom prvom prijedlogu u kome nije bilo nikakve zabrane ograđivanja. Da je Butkovićeva intencija privatizcija plaža dokazuje i to što je iz pomorskog dobra posebno izdvojio i podjelio plaže i to tako da se u toj podjeli nalazi i morska plaža hotela, kampa i turističkog naselja. Umotvorina da je takva plaža funkcionlna cjelina hotela, kampa ili turističkog naselja posebna vrsta plaže je nužna pretpostavka za posebnu regulaciju – za njenu privatizaciju.

Da bi uspavao javnost i opoziciju lukavi ministar se domislio i ubacio odredbu o zabrani ograđivanja plaža kako bi se obranio od optužbe da zakon omogućava privatizaciju plaža. Naravno da je odredba o zabrani ograđivanja plaža tek bacanje pjeska u oči javnosti i da se nije zapravo odustalo od privatizacije plaža i pomorskog dobra. To odredbom se privtizacija samo prikriva. Zabrana ograđivanja plaža nije isto što i zabrana privatizacije kako to podvaljuju i obmanjuju javnost pisci zakona. Butkoviću javnost nije glupa i zna da se i plaže ispred hotela, kampova i turističkih naselja mogu privatizirati i bez ograđivanja. Dovoljno je za plažu ispred hotela, kampa ili turističkog naselja ishoditi koncesiju s isključenjem iz opće upotrebe i takva plaža će biti privatizirana sa ili bez ograde. Koncesionar će bez problema s plaže izbaciti svakog tko se drzne pristupiti takvoj plaži ako nije gost hotela, kampa ili turističkog naselja.

Sve u svemu za Butkivćev zakon se može ukratko reći: tko ga je pisao dobar je, za koga je još bolji je. Za koga je pisan zakon? Za vlasnike hotela i kampova, za sedam župana iza njihove klijente.

Komentari: 

06 # ILOVČANI NA PROSVJEDU U ZAGREBUGost 2023-02-02 09:38
U četvrtak, 2. veljače 2023., u 12 sati na Markovom trgu, Ilovčani će se pridružiti prosvjedu protiv prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.
Mi smo na svojim leđima iskusili koliko (ne)znače riječi ministra Olega Butkovića i njegova državnog tajnika Josipa Bilavera. S obzirom da smo pismeni i da znamo čitati prijedlog zakona, zaključujemo da je jedina opcija ustati protiv takvog prijedloga zakona, kako bi se naše more i obala zaštitili od posezanja krupnog kapitala i korumpiranih političara i kako bi buduće generacije mogle reći da je to „i njihov“ Jadran.
Dakle, ne vjerovati Butkoviću i Bilaveru, nego vjerovati svojim očima i svojim ušima jedini je mogući program za budućnost.
Pozivamo sve dobronamjerne građane da se pridruže ovom prosvjedu i borbi protiv rasprodaje najvrjednijih dijelova naše zemlje!
Do ponovne pobjede!

Objava na FB stranici SOS Spasimo otok Ilovik.
Nekoliko komentara:
- Podrška i poštovanje. Konačno je netko u ovoj državi osvijestio da se sami moramo boriti protiv zla da bismo imali ono što nam pripada.
- Puna podrška , žao mi je što nisam sa Vama, divin se Vašoj hrabrosti a stid me je onih mojih nojeva koji gledaju sebe i zavlače se u šup.. onima koji ugnjetavaju sve otočane
Odgovor11 h
- bilo je zainteresiranih i s Suska da idu na prosvjed. Al da su Sansegoti i išli morali bi krenut u srijedu u Lošinj, prespavat, danas u Zg, a tek sutra doma na Susak, puno je to ljudima tri dana, bar mi s otoka kužimo kako je...
- Kako je jučer bilo nama ( a nažalost još traje) na Mrtvaškoj, tako sutra može biti cijeloj Hrvatskoj obali.
-
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ILOVIK NISTE PREVARILINEĆETE NI hRVATSKU! 2023-02-02 13:40
Ilovčani NA prosvjedu protiv prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # Balvanida 2023-02-02 16:52
E sad je jasno sve.Maske su pale.Sada vidimo koje su namjere Ilovćana pomognuti Američkim kapitalom koji dolazi iz New Yorka,da im je najera srušti Vladu Republike Hrvatske i premijera Andriju Plaenkovića sa ministrom Butkovićem.Nije njimado nekog boljitla na ovim prostorima nego im je samo namjera stvoriti nered u državi i potpomognuti sa trabantima sa Lošinja od kojih su neki i vijećnici,da se napravi nered u državi i da se sruši sadašnja vlast.Ovo je ciljano na Vladu Republike Hrvatske i na premijera Andriju Plenkovića,jer Ilovčani imaju potporu stranih neprijatelja kojima smeta slobodna Država Hrvatska i koji imaju mračne ciljeve da sruše današnju vlast.Poručujem o njimai svima koji ih podržavaju u ovako mračnim poslovima koji su usmjereni protiv države Hrvatske da im neće uspjeti,jer prepoznali smo ih.Galame vrijeđaju legalno izabranu vlast Republike Hrvatske,samo da bi stvorili nered u državi i da bi skrenuli pažnju na sebe ne obazirući se u ova teška vremena da novac koji dobivaju za put do Zagreba i nazad koriste za humanitarne potrebe .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # PametnjakovićAP 2023-02-02 23:02
Vidiš kako si ti to sve shvatio. Ja i ekipa mojih savjetnika dugo smo razmišljali, ali nismo uspjeli ovo dokučiti. Istina, nismo imali puno vremena, jer smo se bavili zapošljavanjima . Ali zato ja imam ljude na lokalnom nivou koji imaju glavu da misle. Bravo Ana i bravo Anto! Ako ovo nisu vaši zaključci, onda zaista odlično kadrovirate! Vaš AP
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Manjak političke kulturePopaj 2023-02-03 09:23
Citat vanida:
E sad je jasno sve.Maske su pale.Sada vidimo koje su namjere Ilovćana pomognuti Američkim kapitalom koji dolazi iz New Yorka,da im je najera srušti Vladu Republike Hrvatske i premijera Andriju Plaenkovića sa ministrom Butkovićem.
U prvi mah sam pomislio da je ovo satirički tekst, ali sad vidim da autor misli ozbiljno kad Ilovčene optužuje da "galame vrijeđaju legalno izabranu vlast Republike Hrvatske,samo da bi stvorili nered u državi".
Ovaj komentar svjedoči o niskoj općoj ali i političkoj kulturi te poltronstvu svih koji su podržavali gradsku vlast i Anu Kučić u njenoj suradnji s Butkovićem i Komadinom, odnosno Balijom iz ŽLU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Hvale i pohvaleBurazer 2023-02-02 23:09
Bravo i za našeg Olega. Do prije 10-15 godina ni najveći prorok ne bi mogao predvidjeti da će Ledenice dati takovog intelektualca i takvu figuru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju svoju djecu, ali zahvaljujući lopovluku ovih ha vlasti nemaju kinte ni za sebe ni za svoju djecu, a kamoli za starca koji će ionako umrijeti, dal od starosti ili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole je link na onaj svoj nastup od prije mjesec dana u kojemu je sve lijepo objašnjeno. Ekonomski analitičar tvrdi da je novinar u tri rečenice rasturio Podravku ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I onda ti ta djeca, kad onemoćaš, ne žele dati ni 10 eur mjesečno za dopunsko... ...strašno. Neopisivo. Ne mogu zamisliti svoje stare roditelje u toj situaciji...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih drži prema van. Poslušajte malo što govore ljudi po ulici i po kafićima, samo odmahuju rukom. Čak je ni onaj njen iz zadnjeg reda partera više ne podržava, osim ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti način

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome, svi građani su zainteresirani za ovu mjeru. Eto, otud vjetar puše. Ako te netko prevari jednom, možda ćeš mu oprostiti. Ako te prevari opet onda je ćao ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji vide raskorak između obećanja što ih je dala uoči izbora i ispunjenja obećanja nakon što se dobilo vlast. Rezultat je 1:0 za nju i njezin HDZ.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 posto, sada se može izračunati i koliko će se zapravo povećati mirovine po kategorijama. Korisnici starosne mirovine će tako u isplati u travnju dobiti mirovinu u ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ne nekakve štapove? Ovime je ponizila i skupštinu i sve umirovljenike. A gradonačelnica koja djelima ne stoji iza svojih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje s edukacijom. youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8 (http://youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8) http://www.youtube.com/watch?v=XWYgwUj86v8

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance nagađe tko se krije iza kojeg nadimka.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili kome treba dopunsko, a kome ne treba, nego si se prebacio na temu detekcije tko je osoba A, B ili C, na portalu na kojemu je ionako sve anonimno. Btw, evo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za umirovljenike. U Novom listu piše U raspravi je sudjelovao i Roberto Cavedoni, izabran s liste nestranačkog i SDP-ovog kandidata Marija Frankovića, upitavši ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg je obrisao administrator, potvrdio svoj identitet ;) Naime, moj obrisani komentar vide samo dvije osobe, jedna sam ja... a drugo si ti, De Billu dragi...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti očitao. A cijela rasprava je zapravo besmislena i svjedoči o gubitku fokusa ponajviše zbog tvog bjesomučnog trolanja. Idemo redom: - Činjenica je da je AK u izbornoj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca OMG smatra dovoljnim, kad se ovome "daru" izruguje? Zašto administrator ne dopušta ispravak krivog navoda, neistinu, besmislicu i laž, da se "gradpnačelnica istrošila" ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi pokušava kontrirati (mudro svaki put pod drugim nadimkom) zapleo ko pile u kučine. Sve sam obrazložio, potkrijepio linkovima i činjenicama...p reostao je samo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle, ti sam još od zadnjih lokalnih izbora neprestano spominješ samohrane majke i blagajnice u Lidlu, a sad navodip da ih netko drugi vrijeđa. Duhovito kao onaj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 10:08
  Kome je obećala grad za sebe?
  Ostalo je malo više od godinu dana da isteka ovog mandata. Razmotrimo i ispunjavanje ovog njezinog izbornog obećanja: i.imgur.com/ExxrB90.jpg (http://i.imgur.com/ExxrB90.jpg)

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 10:08
  Kome je obećala grad za sebe?
  Ostalo je malo više od godinu dana da isteka ovog mandata. Razmotrimo i ispunjavanje ...