Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Ministre, kritike nisu nebuloze!

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

koncesijaMinistar Butković i njegov državni tajnik Bilaver se mjesecima isčuđavaju, snebivaju, rugaju svima koji u novom prijedlogu Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama vide opasnost od privatizacije općeg dobra. Oleže Butkoviću, dosta je bilo glupiranja, ruganja javnosti s pozicija moći i omalovažavanja kritika! Dosta je bilo floskula kao jedinim sredstvom kojima se još može braniti zakon koji bi bio štetan po opće dobro ali i javni interes. Zakon koji se predlaže je loš i štetan za javni interes, omogućava privatizaciju pomorskog dobra, i to ne samo plaža. I da – neustavan je! 

Blago onom k'o ih ima
Na prve optužbe inicijative Javno Je Dobro da se novim zakonom namjerava omogućiti privatizaciju pomorskog dobra i plaža ministar se javno iščuđavao tvrdeći je da toga nama u prijedlogu i da se to nekom priviđa, te na kraju da su to nebuloze. Umjesto da izloži činjenice i argumentirane protutvrdnje koje bi opovrgle tvrdnje da zakon omogućava privatizaciju plaža i pomorskog dobra ministar je glumio čuđenje i snebivanje, rugao se i omalovažavao kritičare.

Iz dosadašnjih medijskih istupa, rasprava na saborskim odborima i na plenarnoj raspravi prvog čitanja prijedloga zakona iz riječi čelnih ljudi ministarstva jasna je taktika obrane prijedloga i obmanjivanja javnosti i saborskih zastupnika koji bi trebali progutati predloženi zakon sumnjivih namjera. Opravdavajući prijedlog pisci zakona tvrde kako se on predlaže jer na pomorskom dobru vlada opći nered podvaljujući time javnosti tvrdnju da je to posljedica lošeg sadašnjeg zakona.

Bez predočavanja bilo kakve analize nereda na pomorskom dobru i utvrđivanja uzroka takvog stanja Butković, Bilaver i Perko s ograzmičkim zadovoljstvom za nered optužuju važeći zakon i neke druge imaginarne krivce. Kao da sadašnji nered na pomorskom dobru nema nikakve veze s njima i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukutre. Koje ministarstvo i koji ministar bi trebao biti odgovoran za sadašnji nered na pomorskom dobru; možda ministar Fuks i Ministarstvo obrazovanja?

U vežećem zakonu, čl.2. koji objašnjava terminologija navode se pojmovi koji jasno govore o odgovornosti za pomorsko dobro. Iako Butković, Bilaver i Perko peru ruke od nereda na pomorskom dobru upravo su oni jedini krivci za njega. Da ne bi bilo nesporazuma ili zlonamjernog podmetanja odgovornosti tko je odnosno koji ministar i koje ministarstvo je nadležno za pomorsko dobro i morske luke u navedenom članku stoji da je ministar – ministar u ministarstvu nadležnom za poslove pomorstva, a Ministarstvo je ministarstvo nadležno za poslove pomorstva. Jasno je svima, osim njima troje da je za pomorsko dobro nadležno upravo njihovo ministarstvo i ministar Butković. Ako su oni nadležni oni su i odgovorni za nered na pomorskom dobru.

Nije nered nastao sam od sebe i nije posljedica sadašnjeg zakona već kršenja zakona i pasivnosti ministarstva, ali i aktivnim doprinosom ministarstva koji je svojim neujednačenim i diskrecijskim odlukama proizveo nered na pomorskom dobru. Za nered o kome govore Butković, Bilaver i Perko nije odgovorna viša sila već ovaj trio. Sada su oni koji su najodgovorniji za nered na pomorskom dobru sastavili prijedlog novog zakona koji bi trebao uvesti red. To nije situacija usporediva s apsurdom da piroman gasi požar nego nego situacija u kojoj navodni vatrogasaci gase požar benzinom. Umjesto da se sami kazne i podnesu ostavke zbog nereda nastalog njihovom krivnjom koju omplicitno sami priznaju i za kojeg su prema važečem zakonu najodgovorniji oni su napisali prijedlog novog zakona zakona. Blago dražavi koja ima takve dužnosnike.

Napravi nered da imaš izgovor da uvodiš red
Nered na pomorskom dobru koji koriste za opravdavanje donošenja novog zakona za Ministarstvo mora predstavljaju koncesije, koncesijska odobrenja, odnosno „najbrži prst" i bespravna gradnja. Što je samo po sebi paradoksalno, jer za sva ova tri problema najodgovornije je upravo ministarstvo i spomenuti trojac. U sadašnjem zakonu ne postoji ni jedna odredba koja omogućava nered u koncesijama i koja je u prijedlogu novog zakona bitno drukčija od ovih koje se sad predlaže. Problem je prema Butkoviću to što danas postoji 18 plaža pod koncesijom u kojima je isključena opća upotreba i koje su ograđene. Sadašnji zakon predviđa mogućnost da se koncesijom isključi opća upotreba. ali ta odredba stoji i prijedlogu novoga. U sadašnjem zakonu nema posebnog pojma o isključivanju iz opće upotrebe, a u ovom prijedlogu uvedeno je isključivanje iz opće upotrebe pomorskog dobra kao poseban pojam. Prema novom zakonu imali bismo oko 400 plaža na kojima bi bila isključena ili ograničena opća upotreba, a ne samo 18. Sukladno svojim nadležnostima sadašnjeg zakona ministar Butković je mogao ukinuti svaku od 18 odluka o dodjeli koncesija za plaže koje su isključene iz opće upotrebe odnosno koje su ograđene – a nije to učinio ni za jednu. Ministarstvo nije tako ukidalo ni nezakonite koncesije s isključivanjem iz opće upotrebe plaža iako je to bilo protivno prostornom planu koji nije dozvoljavao isključivanje javnosti odnosno ograđivanje i naplatu. Ali je Ministarstvo, odnosno ministar Butković ukidao zakonite odluke o koncesiji bez isključivanja iz opće upotrebe – na primjer u Crikvenici – jer koncesionar nije gradska tvrtka u Gradu kojem u vedri i oblači HDZ.

Koncesijska odobrenja i najbrži prst su također veliki problem. Ali taj problem nije posljedica lošeg zakona već loše uredbe koju donosi Vlada RH na prijedlog ministra. Zakon tek u dva članka regulira koncesijska odobrenja i nigdje ne navodi obvezu davanja koncesijskog odobrenja prema principu „najbrži prst" odnosno pravili „tko prvi djevojci – njegova djevojka". Taj postupak se uređuje uredbom. Butković je taj problem mogao riješiti jednim potezom pera. Mogao je izmjeniti, odnosno dopuniti Uredbu o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru kojom bi ocjenjivao i vrednovao zahtjeve za dodjelu koncesijskih odobrenja. Ali nije to učinio jer mu kaos i nered odgovaraju. Zato ih sam i proizvodi kada ne provodi upravni nadzor nad gradovima u kojima su HDZ-ovci gradonačelnici koji dokazano nezakonito dodjeljuje koncesijska odobrenja.
Vidi čuda, nezakonito je kršiti zakon
Za bespravnu gradnju i nasipavanje na pomorskom dobru je prema Butkoviću odgovoran loš postojeći zakon. To je još jedna od obmana iz kuhinje ministarstva kojim ravna Butković. Bespravna gradnja i nasipavanje mora bez građevinske dozvole jest kazneno djelo i nju ne omogućava ne samo sadašnji niti i jedan drugi zakon. U sadašnjem zakonu nema niti riječi o nasipavanju. Sadašnji zakon ne omogućava i ne potiče bespravnu gradnju ni nasipavanje mora. Potreba da u zakonu stoji odredba o zabrani nasipavanja mora je besmislena odredba kao što bi bila besmisilena odredba u Kaznenom zakonu kojom bi se zabranjivalo ubojstvo. No Butković ipak predlaže da u novom zakonu stoji odredba, u čl.10., da nitko nema pravo bez pravne osnove nasipavati more! Zar to uopće treba pisati u zakonu? Da ministar pravosuđa predloži da se u Kazneni zakon unese odredba da nitko nema prava ubiti drugog rekli bi mu da je budala. No kad to predloži Butković to je – vau... pametno, odgovorno i razlog za promjenu zakona.

Ali nasipavanje mora nije problem već je problem nezakonito nasipavanje mora koje ne dozvoljava i ne potiče niti jedan zakon pa ni sadašnji ZPDML.

Nezakonito nasipavanje potiču ili barem štite Butković i njegovo ministarstvo. Jasno je da je nasipavanje mora bez pravnog osnova kazneno djelo i da Butković i njegovo ministarstvo rade svoj posao ne bi bilo bespravnog nasipavanja mora. Da su prvog koji nazakonito nasipava more strpali u zatvor ne bi to više nikome palo napamet. Jasno je da se usudi naspivati more samo onaj tko zna da mu se neće ništa loše desiti, a to može znati samo netko blizak ministru i vlasti.
Jesu li bolji Butković i Bilaver od Žalac i Rimac?

Zbog svoji propusta i politički pragmatičnog vođenja ministarstva i nereda koji su zbog toga sami stvorili Butković, Bilaver i Perko sad pišu i novi zakon, zakon po svojoj mjeri i u skladu sa svojim sposobnostima, shvaćanjima i pogledima na svijet i na društvo oko sebe. A kakva su to njihova shvaćanja i pogledi najbolje ilustriraju SMS poruke iz njihovog miljea koje sad izlaze u javnost. Mislim naravno na SMS poruke uhapšene bivše ministrice Žalac i bivše državne tajnice Rimac. Ima li itko iluzije da su naš ministar i državni tajnik nešto bolji od Žalac i Rimac? I sad takva ekipa piše novi novi zakon i odlučuje o izuzetno vrijednom pomorskom dobru. Jasno je da kad takvi pišu zakon, da ga pišu po svojoj mjeri ili nečijoj narudžbi, da ga nije potrebno ni čitati da bi znali da je loš, da je opasan po opći interes, ali dobar za osobni interes povlaštene kaste.

Kad se prijedkog zakona pažljivo pročita potvrdi se apriorna teza da ga nije ni trebalo čitati. Sukladno svom bahatom načinu vladanja na tvrdnje i upozorenja prvo pojedinih članova radne skupine za izradu zakona, a poslije Inicijative Javno Je Dobro i u konačnici cjelokupne oporbe u Saboru Butković, Bilaver i Perko se posprdno snebivaju na tvrdnje da zakon omogućava privatizaciju općeg dobra. To su nebuloze, toga nema u zakonu, to su izmišljotine i podvale odgovaraju s saborske govornice i naslovnica medija koje značajno finaciraju odnosno uređuju. A ovaj zakon je pisan s isključivim ciljem omogućavanja privatizacije pomorskog dobra koliko god se oni snebivali i čudili takvim tvrdnjma.

Ovaj zakon je Butkovićeva varijanta američkog Manifest Destiny, uvjerenja ili koncepta pod kojim je izvršena ekspanzija na zapad kontinenta. Butkovićev prijedlog zakona treba shvatiti kao manifest ekspanzije na pomorsko dobro protjerivanjem domorodaca u skučene rezervate na morskoj obali. S istim uvjerenjem o superionom pravu i svojoj povijesnoj važnosti Butković predlaže novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama kao svoj Manifest Destiny.

Šta je intencija zakona?
Iako misli da se to ne vidi javnosti je postalo jasno da Butković želi omogućiti privatizaciju plaža i legalizirati sadašnju nezakonitu praksu privatizacije županijskih luka od strane jedne osobe. Privatizacija pomorskog dobra odnosno plaža je prikrivena i ona se omogućava putem razvrstavanja plaža i koncesija kojima se može isključiti opća upotreba. Legalizacija privatizacije županijskih luka je pak besramno otvorena i očituje se u odredbama kojima se upravljačka prava predaju u ruke jednog čovjeka – župana i odredbama kojima se zabranjuje koncesioniranje lučkih djelatnosti. To je upravo suprotno sadašnjim zakonskim odredbama koje nalažu koncesioniranje lučkih djelatnosti i kojima osnivač (županijske skupštine) preko imenovanja upravnih vijeća ostvaruju upravljačka prava. Nezakonita praksa koju Butković i ekipa u Ministarstvu mora štite sada se novim zakonskim rješenjima legalizira. Taj problem privatizacije luka nekako prolazi ispod radara opće javnosti. Ono što je veselo, maleno i probrano društvo koje vodi ministarstvo previdjelo je da su te odredbe, osim što su nerazumne i društveno štetne, one su i neustavne.

Iako opća javnost, svi osim ministra i HDZ-a, vidi da zakon omogućava privatizaciju općeg dobra, Butković i dalje medijima papagajski ponavlja da nigdje u zakonu ne stoji da bi korištenje pomorskog dobra išlo u korist pojedinca, a na štetu društva i da intencija nikda nije bila privatizacija pomorskog dobra ni ograđivanje plaža. Naravno da je sve to laž koju je lako dokazati. Kakva je intencija zakona najbolje se vidi u prvom prijedlogu zakona koji je iscurio u javnost i koji je s pravom izazvao uzbunu. Dakle ono što su htjeli stručnjaci u ministarstvu najbolje se vidi u njihovom izvornom prijedlogu zakona iz rujna prošle godine. U njemu je članak koji govori o morskim plažama hotela, kampova i turističkih naselja imao samo dva stavka i nije bilo nikakvih ograničenja. Nakon bure u javnosti da takva odredba omogućava privatizaciju i ograđivanje plaža dodan je treći stavak u kome je navedeno da se takva plaže ne mogu ograditi. Tek nakon uzbune u javnosti je dodana odredba koja bi trebala umiriti javnost. Butkovićeva intencija je bila vidljiva u tom prvom prijedlogu u kome nije bilo nikakve zabrane ograđivanja. Da je Butkovićeva intencija privatizcija plaža dokazuje i to što je iz pomorskog dobra posebno izdvojio i podjelio plaže i to tako da se u toj podjeli nalazi i morska plaža hotela, kampa i turističkog naselja. Umotvorina da je takva plaža funkcionlna cjelina hotela, kampa ili turističkog naselja posebna vrsta plaže je nužna pretpostavka za posebnu regulaciju – za njenu privatizaciju.

Da bi uspavao javnost i opoziciju lukavi ministar se domislio i ubacio odredbu o zabrani ograđivanja plaža kako bi se obranio od optužbe da zakon omogućava privatizaciju plaža. Naravno da je odredba o zabrani ograđivanja plaža tek bacanje pjeska u oči javnosti i da se nije zapravo odustalo od privatizacije plaža i pomorskog dobra. To odredbom se privtizacija samo prikriva. Zabrana ograđivanja plaža nije isto što i zabrana privatizacije kako to podvaljuju i obmanjuju javnost pisci zakona. Butkoviću javnost nije glupa i zna da se i plaže ispred hotela, kampova i turističkih naselja mogu privatizirati i bez ograđivanja. Dovoljno je za plažu ispred hotela, kampa ili turističkog naselja ishoditi koncesiju s isključenjem iz opće upotrebe i takva plaža će biti privatizirana sa ili bez ograde. Koncesionar će bez problema s plaže izbaciti svakog tko se drzne pristupiti takvoj plaži ako nije gost hotela, kampa ili turističkog naselja.

Sve u svemu za Butkivćev zakon se može ukratko reći: tko ga je pisao dobar je, za koga je još bolji je. Za koga je pisan zakon? Za vlasnike hotela i kampova, za sedam župana iza njihove klijente.

Komentari: 

06 # ILOVČANI NA PROSVJEDU U ZAGREBUGost 2023-02-02 09:38
U četvrtak, 2. veljače 2023., u 12 sati na Markovom trgu, Ilovčani će se pridružiti prosvjedu protiv prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.
Mi smo na svojim leđima iskusili koliko (ne)znače riječi ministra Olega Butkovića i njegova državnog tajnika Josipa Bilavera. S obzirom da smo pismeni i da znamo čitati prijedlog zakona, zaključujemo da je jedina opcija ustati protiv takvog prijedloga zakona, kako bi se naše more i obala zaštitili od posezanja krupnog kapitala i korumpiranih političara i kako bi buduće generacije mogle reći da je to „i njihov“ Jadran.
Dakle, ne vjerovati Butkoviću i Bilaveru, nego vjerovati svojim očima i svojim ušima jedini je mogući program za budućnost.
Pozivamo sve dobronamjerne građane da se pridruže ovom prosvjedu i borbi protiv rasprodaje najvrjednijih dijelova naše zemlje!
Do ponovne pobjede!

Objava na FB stranici SOS Spasimo otok Ilovik.
Nekoliko komentara:
- Podrška i poštovanje. Konačno je netko u ovoj državi osvijestio da se sami moramo boriti protiv zla da bismo imali ono što nam pripada.
- Puna podrška , žao mi je što nisam sa Vama, divin se Vašoj hrabrosti a stid me je onih mojih nojeva koji gledaju sebe i zavlače se u šup.. onima koji ugnjetavaju sve otočane
Odgovor11 h
- bilo je zainteresiranih i s Suska da idu na prosvjed. Al da su Sansegoti i išli morali bi krenut u srijedu u Lošinj, prespavat, danas u Zg, a tek sutra doma na Susak, puno je to ljudima tri dana, bar mi s otoka kužimo kako je...
- Kako je jučer bilo nama ( a nažalost još traje) na Mrtvaškoj, tako sutra može biti cijeloj Hrvatskoj obali.
-
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ILOVIK NISTE PREVARILINEĆETE NI hRVATSKU! 2023-02-02 13:40
Ilovčani NA prosvjedu protiv prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # Balvanida 2023-02-02 16:52
E sad je jasno sve.Maske su pale.Sada vidimo koje su namjere Ilovćana pomognuti Američkim kapitalom koji dolazi iz New Yorka,da im je najera srušti Vladu Republike Hrvatske i premijera Andriju Plaenkovića sa ministrom Butkovićem.Nije njimado nekog boljitla na ovim prostorima nego im je samo namjera stvoriti nered u državi i potpomognuti sa trabantima sa Lošinja od kojih su neki i vijećnici,da se napravi nered u državi i da se sruši sadašnja vlast.Ovo je ciljano na Vladu Republike Hrvatske i na premijera Andriju Plenkovića,jer Ilovčani imaju potporu stranih neprijatelja kojima smeta slobodna Država Hrvatska i koji imaju mračne ciljeve da sruše današnju vlast.Poručujem o njimai svima koji ih podržavaju u ovako mračnim poslovima koji su usmjereni protiv države Hrvatske da im neće uspjeti,jer prepoznali smo ih.Galame vrijeđaju legalno izabranu vlast Republike Hrvatske,samo da bi stvorili nered u državi i da bi skrenuli pažnju na sebe ne obazirući se u ova teška vremena da novac koji dobivaju za put do Zagreba i nazad koriste za humanitarne potrebe .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # PametnjakovićAP 2023-02-02 23:02
Vidiš kako si ti to sve shvatio. Ja i ekipa mojih savjetnika dugo smo razmišljali, ali nismo uspjeli ovo dokučiti. Istina, nismo imali puno vremena, jer smo se bavili zapošljavanjima . Ali zato ja imam ljude na lokalnom nivou koji imaju glavu da misle. Bravo Ana i bravo Anto! Ako ovo nisu vaši zaključci, onda zaista odlično kadrovirate! Vaš AP
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Manjak političke kulturePopaj 2023-02-03 09:23
Citat vanida:
E sad je jasno sve.Maske su pale.Sada vidimo koje su namjere Ilovćana pomognuti Američkim kapitalom koji dolazi iz New Yorka,da im je najera srušti Vladu Republike Hrvatske i premijera Andriju Plaenkovića sa ministrom Butkovićem.
U prvi mah sam pomislio da je ovo satirički tekst, ali sad vidim da autor misli ozbiljno kad Ilovčene optužuje da "galame vrijeđaju legalno izabranu vlast Republike Hrvatske,samo da bi stvorili nered u državi".
Ovaj komentar svjedoči o niskoj općoj ali i političkoj kulturi te poltronstvu svih koji su podržavali gradsku vlast i Anu Kučić u njenoj suradnji s Butkovićem i Komadinom, odnosno Balijom iz ŽLU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Hvale i pohvaleBurazer 2023-02-02 23:09
Bravo i za našeg Olega. Do prije 10-15 godina ni najveći prorok ne bi mogao predvidjeti da će Ledenice dati takovog intelektualca i takvu figuru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Kad otočni jaganjci utihnu

  U.G. 23.03.2023 10:58
  Kad lisicama daš da čuvaju kokoši ...
  – Lisici se ne može dati da čuva kokoši, a onda se čuditi da se problem ne rješava. Ovakva ...
   
 • Kad otočni jaganjci utihnu

  gost 23.03.2023 10:44
  Plodovi 15 godina nemara
  – Nisam mogla ni sanjati da će me slike rastrganih ovaca i očajnih ovčara i ovdje proganjati.
   
 • Patetika i lažni prkos

  beta ulaganja 22.03.2023 17:06
  alpha ulaganja
  Ne moraš biti ni filozof ni psihijatar da bi ustanovio da je s druge strane osoba sa posebnim ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  gost 22.03.2023 14:41
  Kasaba
  Neki od nas su suviše obrazovani i prožeti širom kulturom od šarlatana tvog formata. Shodno ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  gost 22.03.2023 14:28
  Uplašena divljač
  Kako bilo da bilo, bio je to vrhunski potez da se politikante istjera na čistinu kao divljač ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  dd 22.03.2023 13:44
  niti 1 %
  Stvar ne može bit bit manja. Osjeća se sretnom a izmuzla je manje od 1 posto iznosa europskog ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  Poširoko 22.03.2023 13:42
  Podugačko
  Podugačko i poširoko objašnjenje za nekoga tko uživa u obiteljskom skladu, to bi bilo ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  Šest 22.03.2023 11:06
  Tisućica
  Nije to mala stvar, palo je šest tisućica za lukobran. To treba zabilježiti za povijest.
   
 • Patetika i lažni prkos

  hranitelj tuljana 22.03.2023 11:04
  Hdz zna
  Da, upravo to i ja tvrdim! Žao mi je što www.volim.lošinj.org (http://www.volim.lošinj.org) ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  gost 22.03.2023 09:37
  Ona se osjeća sretno s Oleg Butković
  Mili bože, a šta drugo ima za pratiti kod trećerazredne političarke osim navedenog? Gledam ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  .... 22.03.2023 09:07
  ....
  Sve samo HDZ ne
   
 • Patetika i lažni prkos

  gost 21.03.2023 10:49
  "Baš uvijek izgledaš in"
  Prazni ljudi koji prate samo kako se smije i pozira su njena biračka baza. Ne zanima ih rad ...
   
 • Grad Mali Lošinj - Grad samo za njih

  .....NN 21.03.2023 10:10
  NE DAMO NAŠE DVORIŠTE
  Još prošle godine je jedan Nezavisni vijećnik za nas postavio pitanje na Gradskom vijeću ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  Zico 21.03.2023 07:03
  ...
  baš je lijepo kad imaš bilo kakav alibi, pogotovo ako je po onom po onom principu - ne kradu ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  ..... 21.03.2023 06:14
  Nije nego
  Nije oprostila nego odgodila plaćanje. Kao i nekim drugima..
   
 • Patetika i lažni prkos

  Milo za drago 20.03.2023 20:37
  Oprost
  Zato je ona tati oprostila dug prema gradu,neće valjda tata na otoku njenih djedova plaćati ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  NN 20.03.2023 10:23
  Dan očeva
  Vlastitog oca ima zašto voliti. Uzdržavao ju je njenih 12 godina studiranja a onda joj dao ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  Program tvog kompjutora 19.03.2023 17:15
  Molitvenik
  Ja mislio da je posto pobožan,stalno se vrzma oko velike crkve, a on ljubuje sa popovom ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  SM 19.03.2023 14:33
  Prvorazredna kalkulantica
  Trećerazredna političarka i tebi čestita Dan očeva. Na službenom fejsu piše "Hvala vam ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  ..... 19.03.2023 13:49
  .....
  krokodilski psihopat
   
 • Patetika i lažni prkos

  Kibernetičareva žena 19.03.2023 11:02
  Zahvalna
  Tako se i žena ovog što prćka po tuđim računalima hvali na svom profilu kako je zahvalna ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  gost 19.03.2023 10:07
  Kasaba Mali Lošinj
  Potreba da se anonimno hvali svojim životom i obitelji "koju voli i koja voli njega" i ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  jadni otužni pratitelj 19.03.2023 09:33
  Branitelj trećerazredne političarke
  Ovi prazni ljudi ovu trećerazrednu političarku plaćaju već oko 14 godina. A ona im za to ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  Na kvadrat 19.03.2023 06:05
  Patetika
  Hebo te, koji si si luzer. Neopisivo.
   
 • Patetika i lažni prkos

  Koliko je sati 18.03.2023 21:05
  Podne je
  Sva sreća da ima i nas koji nemamo obitelj koja nas voli pa imamo vremena pratiti osrednje ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  Prozirni 18.03.2023 19:44
  branitelj tuljana
  "...zahvalan sam da imam svoj život, svoju obitelj koju volim i koja me voli. Zahvalan sam ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  hranitelj tuljana 18.03.2023 19:23
  Ma nije valjda?
  Često u životu bude mi teško. Često nailazim na probleme. Kao i mnogi. Ali u kritičnim ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  Koliko je sati 18.03.2023 17:39
  Vrime je
  I njen predsjednik mladeži hvalisao se satom koji mu je spojen s računalom. Nakon ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  gost 18.03.2023 14:06
  Simpatizerka HDZ-a i ručnih satova
  Sat nije samo pokazivač vremena nego i statusni simbol. Predsjednik njene stranke je osim po ...
   
 • Patetika i lažni prkos

  gost 18.03.2023 08:58
  Vi pitate mi ne odgovaramo
  “HDZ-ova vlast na čelu s gradonačelnicom dugi niz godina provodi neodgovornu, tj.