Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Osorski kulturocid?

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

osorDa je neki od vijećnika "s krive strane" programa Ane Kučić Grad za tebe i politike HDZ-a Mali Lošinj koja se provodi uz potporu nestranačkih partnera problematizirao radove na kanalizaciji u Osoru, iako legitimni predstavnik građana on ne bi postigao ono što je uspjelo bivšoj novinarki i savjetnici bivše predsjednice države. Da se na sjednici Gradskog vijeća usudio tvrditi kako se zbog radova na kanalizaciji u Osoru odvija neshvatljiv kulturocid i da će vrijedni nalazi od helenističkog razdoblja pa sve do 17. stoljeća biti zatrpani, čuli bismo podsmješljivo omalovažavanje kako samog vijećnika tako i pitanja kao suvišnog, politikantskog i usmjerenog na demagoško stjecanje poena među biračima 

No Mirjana Hrga – kao stanovnica Osora  primorala je Anu Kučić da se na svojoj službenoj FB stranici oglasi vrlo umjerenom izjavom – citiram – Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, članovi Mjesnog odbora i mještani su zadovoljni da će uskoro imati suvremeni kanalizacijski sustav vrijedan visokih 5,1 milijuna Eura – i osigurala joj nastup na RTL televiziji. U ovoj suhoparnoj objavi gradonačelnica ne spominje pismo koje joj je u ime nezadovoljnih stanovnika i poduzetnika u Osoru uputila Mirjana Hrga: 

Poštovana Gradonačelnice Ana Kučić,
obzirom da ignorirate naš dopis u kojem Vas molimo da komunicirate s nama i objasnite nam što se uistinu događa u povijesnom gradu Osoru (dopis u privitku), turističkom biseru koji je neshvatljivo zapušten posljednjih godina, a spomenici kulture prepušteni zubu vremena (jedan od primjera Zidine Sv. Petra), prisiljeni smo zatražiti pomoć nadležnih ministarstava, povjerenika za informiranje ali i europskih institucija budući da se projekt aglomeracije koji je i izazvao nezadovoljstvo i strah građana za kulturnu baštinu, 85% financira iz fondova Europske unije.

Kao što je poznato, riječ je o izuzetno izazovnom projektu zbog arheoloških nalazišta koja su tek nekoliko centimetara ispod građevina koje čine današnji Osor (fotografija: Nalazište ispred Župnog dvora, u privitku).
Odlučili ste prekopati čak i glavnu ulicu, kaldrmu, koja odiše poviješću i daje mjestu štih koji ima stoljećima (fotografija: Rimska ulica). Strahujemo da će odluka o uvođenju kanalizacije za svega nekoliko kućanstava koliko ih ovdje ima (a samo mjesto nikada se neće moći širiti jer je riječ o strukturiranoj povijesnoj jezgri) – rezultirati štetom za naš Osor, ali i Republiku Hrvatsku.

l. Protivimo se namjeri da sva arheološka nalazišta ponovno zatrpate
Prema navodima predsjednika Mjesnog odbora Osora gsp. Kučića (u privitku) s nedavnog sastanka s izvođačima radova zaključeno je da:

„Nema značajnih nalaza (?!), pa onda nema ni potrebe od posebnih označavanja pojedinih lokacija. „
S druge strane, Vi u objavi na FB (u privitku), osvrćući se na isti sastanak tvrdite, citiramo:
„Na dosadašnjim trasama nađeno puno vrijednih nalaza od helenističkog perioda pa sve do 17. stoljeća, puno zidova, dokazi o postojanju gradskih termi i javnog WC-a. „
– Poštovana Gradonačelnice, možete li nas informirati koji je od ta dva navoda istinit?

ll. Tražimo označavanje arheoloških nalazišta
Gsp. Kučić tvrdi da se odustaje i od ostakljivanja par iznimno atraktivnih lokacija što smo u našem dopisu molili da razmotrite kao opciju koja bi, sigurni smo, uvelike pridonijela atraktivnosti ne samo našeg mjesta nego i Hrvatske kao turističke zemlje.

Skrećemo pozornost na gradove koji su posegnuli za takvim rješenjima, pa ne razumijemo zašto takvo što nije moguće u Osoru. Ako je ostakljivanje za Osor „skupo i komplicirano" kako na sastanku navode arheolozi i konzervatori (plaćamo porez, spomeničku rentu, dobili smo novac EU), vjerujemo da postoji prostor za razgovor i druge ideje koje bi omogućile bliski kontakt posjetitelja s nalazištima (ostavite barem jedno nalazište otvoreno i ograđeno staklenom ogradom).

lll. Nered uoči turističke sezone
U dopisu Vas upozoravamo na nedopustivu činjenicu da je privatno poduzeće „GP Krk", izvođač radova, uzurpirao jedinu površinu za parkiranje u Osoru sa svojim uredskim kontejnerima, WC-ima, mehanizacijom, građevinskim materijalom i smećem (prostor na ulazu u Osor pokraj rotora jer mi, kao turističko središte, parkiralište nemamo).
Očekujemo da što hitnije, a najkasnije do 15.lipnja 2023.:

– sklonite sve uredske kontejnere, WC-e, mehanizaciju, građevinski materijal i smeće kako biste oslobodili prostor za posjetitelje i stanovnike Osora.
Ne pristajemo da djelomično do 01.svibnja o.g. izmjestite dio navedenog, a ostavite kontejnere i WC-e jer to uistinu ne priliči jednom turističkom središtu.
Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama tražimo:
– uvid u troškovnik za izvođenje radova kako bismo doznali tko je dopustio privatnom poduzeću uzurpaciju/najam javne površine i za koji iznos?
– Informaciju tko plaća električnu energiju koju „GP Krk" koristi u svojim improviziranim uredima na spomenutoj površini?
Osim nereda koji je izazvan lošom dinamikom i načinom rada, smatramo da ste grubo prekršili demokratske standarde prilikom odluke o prihvaćanju projekta aglomeracije.

lV. Kršenje demokratke procedure
Smatramo krajnje nedemokratskim izbjegavanje traženja mišljenja građana o odluci da se pristupi ovako izazovnom i za Osor u osnovi vrlo spornom projektu (premali broj kućanstava za tako opsežan i delikatan projekt). Građane ste doveli pred svršen čin, sazvavši sastanak na spomenutu temu tek 22.studenog 2022., iako je prekapanje Osora počelo 01.studenog 2022., a Ugovor potpisan mnogo ranije!

Nezadovoljstvo pojedinaca zbog dvojbene opravdanosti projekta, utišano je obećanjem da će dobiti „besplatan ključni priključak" te argumentom da je to sjajna prilika da napokon doznamo što se nalazi ispod zemlje.

a) Sada kada otkrivamo što je ispod zemlje, suočavamo se s prijetnjom da niti jedno od nalazišta neće biti iskorišteno za dodatnu promociju i potvrđivanje povijesne važnosti našeg mjesta, otoka i države.
b) Vezano uz obećanje „besplatnog ključnog priključka" stvoren je dojam da građani neće biti izloženi značajnijem trošku. Tada niste spominjali obvezu mogućih sondiranja ni trošak arheologe na račun stanovnika, a sada, u već spomenutom Izvješću predsjednika Mjesnog odbora navodi se da su vlasnici kuća sami dužni snositi eventualne troškove do priključka u svom domu, okućnici, vrtu, kao što su eventualni iskopi, sondiranja, arheologija itd. (izvješće MO u privitku).

Suvišno je podsjećati da živimo u povijesnom gradu. Iskopa će biti. Neki stanovnici septičke jame imaju doslovno u kućama ili u stražnjim dvorištima što podrazumijeva da će biti izloženi nužnosti prekapanja kuća i dvorišta! Dakle, pretpostavka potrebe za sondiranjima i arheolozima čini se prilično izvjesnom i nemalim troškom.

Smatramo da je bilo pravedno prije odluke o izvođenju zahvata aglomeracije u Osoru pitati i stanovnike tog mjesta za mišljenje, konkretno im objasniti što će eventualno morati sami financirati i pitati ih mogu li uopće izdržati takav trošak. Umjesto toga, počelo je prekapanje bez prethodnog mišljenja i suglasnosti građana, uz prijetnju da će onima koji ne pristanu na uvođenje kanalizacije biti isključena voda (izjava člana uprave Vodoopskrbe i odvodnje Cres Lošinj d.o.o. gsp. Nevena Kruljca 22.studenog 2022. u Osoru)!

Što ćete? Uskratiti nam temeljno ljudsko pravo na vodu?
Posve neshvatljiv i neprimjeren način političkog djelovanja i komunikacije.

Molimo odgovor:
– Je li istinit navod predsjednik MO gsp. Kučića da će vlasnici kuća sami snositi eventualne troškove do priključka u svom domu, okućnici, vrtu, kao što su eventualni iskopi, sondiranja, arheologija itd?

V. ZAKLJUČNO
Kolika je nebriga za Osor govori i podatak da je još jedna turistička atrakcija i objekt od vitalne važnosti za naše mjesto – pokretni most na kanalu u Osoru – mjesecima bio izvan funkcije. I taj smo Vam dopis poslali s molbom da učinite sve što je u Vašoj moći, da nas informirate u čemu je problem i pomognete našim ribarima koji su onemogućeni u svojoj djelatnosti jer ni drugi pokretni most, „Privlaka", već mjesecima ne radi. Kako je uopće moguće da mostovi od vitalne važnosti za otok mjesecima budu izvan funkcije?

I na kraju, gradonačelnice Kučić, molimo Vas da se jedan ovako šarmantan i atraktivan povijesni grad prestane tretirati kao prolazna stanica do Malog Lošinja. Mi smo puno više od toga. Ne zahvaljujući nama, nego povijesti. Zbog svoje povijesti i kulture Osor je vrijedan dio turističke slike Republike Hrvatske, mjesto vrijedno divljenja. Ako to ne vidite i ne razumijete, problem je veći od ijednog ranije spomenutog.

Mirjana Hrga,
u ime nezadovoljnih stanovnika i poduzetnika u Osoru

Na znanje:
NINA OBULJEN KORŽINEK, Ministrica kulture i medija RH
NIKOLINA BRNJAC, Ministrica turizma i sporta RH
ZORAN PIČULJAN, Povjerenik za informiranje RH
U Osoru, 22.03.2023.

Hrvatska danas: Neshvatljiv kulturocid u Osoru: Vrijedne nalaze helenističkog razdoblja pa sve do 17. stoljeća zatrpat će zbog – kanalizacije

Komentari: 

211 # .......... 2023-03-29 13:04
Baš nju briga i za građane i za Hrgu, zna ona odakle vjetar puše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Osorski rekvijem za AKgost 2023-03-29 14:49
Citat .....:
Baš nju briga i za građane i za Hrgu, zna ona odakle vjetar puše.
Sumnjam da ju nije briga. Voli se ona producirati, ali ukazivanje na TV radi propasti projekta Mrtvaška, odcjepljenja Unija i sad zbog Osora joj ne može prijati. Ma ne zbog građana Lošinja i jedne Hrge nego zbog pozicije u stranci. AP ima problema preko glave i bez jedne malomišćanske šerifice :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Vjetrovi iz RemetincaI tako to odnekuda puše 2023-03-29 15:59
Kad se AK sjeti Gabrijele Žalac, brine je i povjetarac. AP trenutno nije briga za trećerazrednu političarku sa nekog otoka.
Ako uskoro ne smjesti Todorića u zatvor, mogao bi se uskoro i sam tamo naći, zajedno sa pola svoje bande.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Kud Hrga okom, Ana skokom!gost 2023-03-29 18:24
Citat I tako to odnekuda puše:
Kad se AK sjeti Gabrijele Žalac, brine je i povjetarac. AP trenutno nije briga za trećerazrednu političarku sa nekog otoka.
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU] u kojem piše "Sastala sam se danas u Osoru s grupom mještana kako bi razgovarali o projektima vezanim uz očuvanje Osora i njegovih arheoloških nalazišta. Dotakli smo se nekoliko važnih tema poput uvjeta priključka na kanalizaciju, dodatnih parkirnih mjesta i prometovanja jezgrom Osora, kvara mosta te prezentacije arheoloških iskopina," itd... To je slika i prilika demokracije na otoku njenih djedova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...Milutin 2023-03-29 19:05
Mislim da je njen najveći uspjeh otvaranje teniskog turnira u Velom Lošinju. Tu nikako nije mogla omanuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Neugodno mi je zbog ovih ljudi sto nas vodegost 2023-06-28 16:05
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU] u kojem piše "Sastala sam se danas u Osoru s grupom mještana kako bi razgovarali o projektima vezanim uz očuvanje Osora i njegovih arheoloških nalazišta...
Hoće li Hrga i ovime nagnati gradonačelnicu na reakciju kakva ne uspjeva cijeloj lošinjskoj oporbi? ‘S pravom uriniraju po Hrvatima’ kaže bivša TV voditeljica Hrga. Njoj je dosta, ima štošta za reći o hrvatskom turizmu, a posebno o stanju u Osoru:

Pohlepni, primitivni, neodgojeni i neobrazovani ne možemo ni biti svjesni bogatstva koje smo naslijedili nego sukladno svom dometu – koljemo tele zbog šnicle. Nastavimo li ovako, propast nam je zagarantirana”.

”I ‘moj’ Osor, na putu za betonizirani i sad već svakog šarma lišeni Mali Lošinj, turisti prolaze kao nekad Karlobag. I da žele, nemaju gdje stati jer – ‘sokol (vlast) ga nije volio’. Naime i danas, 27.06., unatoč čvrstom “obećanju” gradonačelnice i njezine svite da tako nakon 15.06. neće biti, stoje kontejneri privatnog građevinskog poduzeća. Skupo im se izmjestiti. Bolje neka Osor pati. Ionako nitko od tih lošinjskih “faca” nema kuću u Osoru. A da gosti stanu. Da uspiju uopće od table građevinara vidjeti smjerokaze, odmah iza zida našli bi ostatke katedrale iz 4.st, krstionicu da ne zamaram s Osorom, jer tu nema spasa, ne zanima ih. To je sada sasvim jasno. Međutim, 10tak km dalje, ponovno senzacija. Francusko-hrvat ski tim upravo cisti nalazište vile iz 2.stoljeća i pripadajuće crkve, krstionice…čuda . Pitajte me očekujem li da će bar ovo privesti svrsi i privuci fine goste kojima je umjesto bljuvotine i ćevapa draža senzacija od povijesti i arheologije i ne pitaju koliko sto košta jer koliko god da košta, nije previše? Neće. Pustit će da propada kao i senzacionalne Zidine Sv. Petra u Osoru. Oni jednostavno ne razumiju”, nadodala je bivša voditeljica.

”Zamislite da gradonačelnica i gospođa iz lošinjskog muzeja imaju smisla za prave vrijednosti. Zamislite da dok brodom prolazite uvalu na Punta Krizi, na putu za Osor pa dalje za Istru ugledate najljepši mogući pozdrav: osvjetljene zidine crkve iz 4 st dok uplovljavate u nekadašnji grad s 2 katedrale: jednom bivšom i jednom sadašnjom, gdje se pod zidovima sadašnjih kuca skrivaju slojevi povijesti: mozaika, kostiju, zidova, gradovi ispod ‘grada’. Te gradove nećete vise vidjeti jer vlast ne zna ništa drugo nego iste nakon provođenja kanalizacijskih cijevi zatrpati”, zaključila je Hrga.

”Ovo sto vam danas pokazujem, vidjet ćete samo ako vas netko primi za ruku i odvede na lokaciju koje se smatra – lovištem. Usput do lokacije, vidjet ćete mnogo novih, kamenih zidova koje ograđuju (za sada) negrađevinske parcele i modernih ulaznih vrata kao najave nekog još lošijeg vremena koje dolazi.

Neugodno mi je zbog ovih ljudi sto nas vode. Njihova neznanja i nevizionarstva. Neugodno mi je zbog njihove nesposobnosti da održe i banalna obećanja, jer neugodna mi je sama pomisao da s njima ista dijelim. Čak i vrijeme življenja. Šteta. Mogli smo sve”, zaključila je za kraj.

Cijeli članak sa slikama i video snimkom
dnevno.hr/.../...
______________
______________
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ......NN 2023-03-29 19:47
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # No pasaran!gost 2023-03-29 20:00
Citat NN:
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Ništa oporbeno ne smije proći! Pa makar svijet propao...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pišanje po oporbi. I po svojima ...DM 2023-03-30 09:41
Citat gost:
Citat NN:
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Ništa oporbeno ne smije proći! Pa makar svijet propao...
To je politika HDZ-a. Jedan kolumnist ju je nazvao politikom pišanja pa oporbi. Ali i po svojima ... Evo najnovijeg primjera takvog zapišavanja;

Najprije je, na zaprepaštenje cijele nacije, hrvatski Sabor uvjerljivom hadezeovskom većinom hladnokrvno odbio prijedlog opozicije da se roditeljima sa statusom njegovatelja omogući novčana naknada šest mjeseci nakon smrti djeteta. Obzirom na općepoznatu činjenicu da i sami saborski zastupnici pravo na punu novčanu naknadu imaju svih šest mjeseci nakon završetka obnašanja zastupničke dužnosti, prijedlog je zapravo bio prvoloptaški i populistički barem jednako koliko potreban i pravedan, pa se očekivalo da Sabor neće propustiti čisti demagoški volej. Pa ipak, pokazalo se da živ čovjek nikad ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike.

Pred očima nekoliko slomljenih, iscrpljenih majki koje su sa svojom bolesnom djecom cijeli prizor gledale sa saborske galerije, uredna većina od sedamdeset šest zastupnika – šezdeset četiri HDZ-ova i dvanaest glasova njihovih koalicijskih manjinskih partnera i žetona iz redova SDSS-a, HNS-a, HDS-a i HSLS-a – hladnokrvno je glasalo protiv, baš kao da glasa protiv naknada za uklanjanje mrtvih mačaka sa županijskih cesta, a ne protiv prijedloga o naknadi za roditelje mrtve djece.

Stvar je, jasno, bila u tome da je prijedlog došao iz redova opozicije, od zastupnice Glasa Anke Mrak Taritaš. A opozicijski prijedlog ili amandman u hadezeovskom Saboru ne bi prošao sve da je zastupnica Anka predložila da se djeci u terminalnoj fazi raka u bolnicama omogući gledanje crtanih filmova iza osam navečer. Ili da se, štajznam, kao obavezni pozdrav u javne ustanove uvede “za dom spremni“.

Odriješili su tako Plenkovićevi zastupnici i njegovi koalicijski zastupnici kaiševe, spustili hlače i ritualno se popišali i na opoziciju u parteru i na majke na balkonu, široko zapišavši valjda najranjiviju uopće skupinu društva, roditelje njegovatelje koje će ovih dana uz bolničke krevete njihovih mališana probuditi ravni zvuk aparata za održavanje na životu, ravna crta na monitoru i ravni glas službenika iz Ministarstva, koji će ih obavijestiti kako više nemaju pravo na naknadu, pa sa sahrane moraju ravno na posao.

Nikad, rekoh, živ čovjek ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike, ali još nikadije ne može dovoljno podcijeniti demonsku lukavost Zla. A Zlo se javilo samo koji dan nakon strašnog prizora iz Sabora.

Najprije je, na zaprepaštenje cijele nacije, hrvatski Sabor uvjerljivom hadezeovskom većinom hladnokrvno odbio prijedlog opozicije da se roditeljima sa statusom njegovatelja omogući novčana naknada šest mjeseci nakon smrti djeteta. Obzirom na općepoznatu činjenicu da i sami saborski zastupnici pravo na punu novčanu naknadu imaju svih šest mjeseci nakon završetka obnašanja zastupničke dužnosti, prijedlog je zapravo bio prvoloptaški i populistički barem jednako koliko potreban i pravedan, pa se očekivalo da Sabor neće propustiti čisti demagoški volej. Pa ipak, pokazalo se da živ čovjek nikad ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike.

Pred očima nekoliko slomljenih, iscrpljenih majki koje su sa svojom bolesnom djecom cijeli prizor gledale sa saborske galerije, uredna većina od sedamdeset šest zastupnika – šezdeset četiri HDZ-ova i dvanaest glasova njihovih koalicijskih manjinskih partnera i žetona iz redova SDSS-a, HNS-a, HDS-a i HSLS-a – hladnokrvno je glasalo protiv, baš kao da glasa protiv naknada za uklanjanje mrtvih mačaka sa županijskih cesta, a ne protiv prijedloga o naknadi za roditelje mrtve djece.

Stvar je, jasno, bila u tome da je prijedlog došao iz redova opozicije, od zastupnice Glasa Anke Mrak Taritaš. A opozicijski prijedlog ili amandman u hadezeovskom Saboru ne bi prošao sve da je zastupnica Anka predložila da se djeci u terminalnoj fazi raka u bolnicama omogući gledanje crtanih filmova iza osam navečer. Ili da se, štajznam, kao obavezni pozdrav u javne ustanove uvede “za dom spremni“.

Odriješili su tako Plenkovićevi zastupnici i njegovi koalicijski zastupnici kaiševe, spustili hlače i ritualno se popišali i na opoziciju u parteru i na majke na balkonu, široko zapišavši valjda najranjiviju uopće skupinu društva, roditelje njegovatelje koje će ovih dana uz bolničke krevete njihovih mališana probuditi ravni zvuk aparata za održavanje na životu, ravna crta na monitoru i ravni glas službenika iz Ministarstva, koji će ih obavijestiti kako više nemaju pravo na naknadu, pa sa sahrane moraju ravno na posao.

Nikad, rekoh, živ čovjek ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike, ali još nikadije ne može dovoljno podcijeniti demonsku lukavost Zla. A Zlo se javilo samo koji dan nakon strašnog prizora iz Sabora.
n1info.hr/.../saraj-malo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # TikTok 2023-03-30 10:25
Prije 10 dana su govna glasala protiv, a sada sami istu točku stavljaju na dnevni red. Govna bili i ostali. Nije ih stvarno briga za druge, samo gledaju kako da im ne padne rejting kako bi opstali na vlasti i punili svoje džepove. AK je ista kao oni gore, ista demagoška škola. Lažno obeća besplatno dopunsko umirovljenicima , pa se pokušava izvaditi crkavicom od Uskrsnice.
Ali ne bi im tu crkavicu uplatila na tekući kao kod Božićnice, nego umirovljenici moraju sami doći po bon. Pa tko ne dođe, još bolje, njoj će ostati više.
A sutra će neki blagonakloni portali pisati kako je podijelila Uskrsnicu.

No, ne možeš istovremeno i stisnut i prdnut, pred izbore će sva sranja izaći na vidjelo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ....ŠČ! 2023-03-29 22:28
Citat NN:
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Ova očito funkcionira samo kada uputiš službeni dopis u središnjicu u Zagreb.
To je ta sorta. Glasali ste, sad je istrpite još dvije godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Saniranje šteteKako je? Lako je! 2023-03-30 08:37
Usrala se ko grlica, pa je otišla udobrovoljiti Hrgu. Stanovnici Osora su tu samo neophodna kulisa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Njoj je žao ...

  ... 01.12.2023 17:30
  neka visi Pedro
  Dok se potpisuju ugovori onda su svi prijatelji, spremni za slikanje. Kada se situacija ...
   
 • Njoj je žao ...

  cestar 01.12.2023 16:36
  raskid ugovora
  PGŽ-i lučkoj upravi je odgovarao takav slijed događaja. Imali su neuspjele dogovore s ...
   
 • Njoj je žao ...

  qwert 01.12.2023 09:46
  Županijski politički kažin
  Skupština PGŽ odbila izvješće o propalom projektu Mrtvaška. Javno Dobro: “Komadina i Butković ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 18:19
  Čemu ljutnja?
  Ne trebaš ovo shvaćati osobno. Uvijek sam spreman pomoći. Kupi si ovu knjigu, a ako nešto ne ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 17:35
  EOD
  Jesam, nagazio; ali ne na minu nego na ((censored)). Odi nahrani mačke, zavijaju...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 17:22
  Nagazna mina za trola
  Razumijem te. Nećeš više jer si nagazio na minu.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 17:14
  Mic mic...
  Oh, ne! Nahranio sam trola. Neću više... :oops:
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 17:06
  Navedi premise svojoj dedukciji
  Na temelju kojih premisa si izveo deduktivni zaključak da sam vjerovao Kučićkinim izbornim ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 15:45
  ...
  Jednostavnom dedukcijom...da joj nisi povjerovao, ne bi ju sad prozivao za neispunjena ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 14:39
  Koliko je sati?
  I bivši predsjednik Anine partije je volio ručne satove. Novine su pisale: Oko ruku domaćih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Baksuz 30.11.2023 13:48
  Samo što ne iskače iz paštete
  Ne možeš izbjeći da je pratiš. Plaća za širenje statusa na fejsu, portalima i novinama ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 13:24
  ?
  Na temelju čega si zaključio da sam joj povjerovao?
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 13:18
  Ufff.jesi zakucao samo tako...
  Dakle ne samo da je pratite u stopu, nego ste joj još i - povjerovali. Slatko.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 12:48
  Zakucavanje
  Da si sposoban razumjeti napisano znao bi da je ono bitno itekako istaknuto. U dramaturgiji ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Rambo 30.11.2023 12:25
  Događanje podupiranjem
  Osim ovog podupiranja obećala ih je još nekoliko: :P podupirat ćemo rješavanje stambenog ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  hranitelj tuljana 30.11.2023 11:48
  I svi sretni...
  Sretna je gradonačelnica koja ima tako vjerne pratitelje. I koji znaju prepoznati bitno.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 30.11.2023 11:45
  Rado Ana za fejsbuk pozira
  Kaže "Danas je održano potpisivanje ugovora između ministra gospodarstva Davora Filipovića ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZZ 30.11.2023 10:43
  Oni će podupirat, a drugi neka rade
  O stalnom stanju samopromocije svjedoči i njena zadnja objava na službenim fejsu kao ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...
   
 • Nagradom po glavi

  Barbika 28.11.2023 13:29
  Ona radi 24 sata
  Neka prestane vikendima u Rijeci raditi ono što joj nije u opisu posla pa će biti više ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka