Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Osorski kulturocid?

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

osorDa je neki od vijećnika "s krive strane" programa Ane Kučić Grad za tebe i politike HDZ-a Mali Lošinj koja se provodi uz potporu nestranačkih partnera problematizirao radove na kanalizaciji u Osoru, iako legitimni predstavnik građana on ne bi postigao ono što je uspjelo bivšoj novinarki i savjetnici bivše predsjednice države. Da se na sjednici Gradskog vijeća usudio tvrditi kako se zbog radova na kanalizaciji u Osoru odvija neshvatljiv kulturocid i da će vrijedni nalazi od helenističkog razdoblja pa sve do 17. stoljeća biti zatrpani, čuli bismo podsmješljivo omalovažavanje kako samog vijećnika tako i pitanja kao suvišnog, politikantskog i usmjerenog na demagoško stjecanje poena među biračima 

No Mirjana Hrga – kao stanovnica Osora  primorala je Anu Kučić da se na svojoj službenoj FB stranici oglasi vrlo umjerenom izjavom – citiram – Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, članovi Mjesnog odbora i mještani su zadovoljni da će uskoro imati suvremeni kanalizacijski sustav vrijedan visokih 5,1 milijuna Eura – i osigurala joj nastup na RTL televiziji. U ovoj suhoparnoj objavi gradonačelnica ne spominje pismo koje joj je u ime nezadovoljnih stanovnika i poduzetnika u Osoru uputila Mirjana Hrga: 

Poštovana Gradonačelnice Ana Kučić,
obzirom da ignorirate naš dopis u kojem Vas molimo da komunicirate s nama i objasnite nam što se uistinu događa u povijesnom gradu Osoru (dopis u privitku), turističkom biseru koji je neshvatljivo zapušten posljednjih godina, a spomenici kulture prepušteni zubu vremena (jedan od primjera Zidine Sv. Petra), prisiljeni smo zatražiti pomoć nadležnih ministarstava, povjerenika za informiranje ali i europskih institucija budući da se projekt aglomeracije koji je i izazvao nezadovoljstvo i strah građana za kulturnu baštinu, 85% financira iz fondova Europske unije.

Kao što je poznato, riječ je o izuzetno izazovnom projektu zbog arheoloških nalazišta koja su tek nekoliko centimetara ispod građevina koje čine današnji Osor (fotografija: Nalazište ispred Župnog dvora, u privitku).
Odlučili ste prekopati čak i glavnu ulicu, kaldrmu, koja odiše poviješću i daje mjestu štih koji ima stoljećima (fotografija: Rimska ulica). Strahujemo da će odluka o uvođenju kanalizacije za svega nekoliko kućanstava koliko ih ovdje ima (a samo mjesto nikada se neće moći širiti jer je riječ o strukturiranoj povijesnoj jezgri) – rezultirati štetom za naš Osor, ali i Republiku Hrvatsku.

l. Protivimo se namjeri da sva arheološka nalazišta ponovno zatrpate
Prema navodima predsjednika Mjesnog odbora Osora gsp. Kučića (u privitku) s nedavnog sastanka s izvođačima radova zaključeno je da:

„Nema značajnih nalaza (?!), pa onda nema ni potrebe od posebnih označavanja pojedinih lokacija. „
S druge strane, Vi u objavi na FB (u privitku), osvrćući se na isti sastanak tvrdite, citiramo:
„Na dosadašnjim trasama nađeno puno vrijednih nalaza od helenističkog perioda pa sve do 17. stoljeća, puno zidova, dokazi o postojanju gradskih termi i javnog WC-a. „
– Poštovana Gradonačelnice, možete li nas informirati koji je od ta dva navoda istinit?

ll. Tražimo označavanje arheoloških nalazišta
Gsp. Kučić tvrdi da se odustaje i od ostakljivanja par iznimno atraktivnih lokacija što smo u našem dopisu molili da razmotrite kao opciju koja bi, sigurni smo, uvelike pridonijela atraktivnosti ne samo našeg mjesta nego i Hrvatske kao turističke zemlje.

Skrećemo pozornost na gradove koji su posegnuli za takvim rješenjima, pa ne razumijemo zašto takvo što nije moguće u Osoru. Ako je ostakljivanje za Osor „skupo i komplicirano" kako na sastanku navode arheolozi i konzervatori (plaćamo porez, spomeničku rentu, dobili smo novac EU), vjerujemo da postoji prostor za razgovor i druge ideje koje bi omogućile bliski kontakt posjetitelja s nalazištima (ostavite barem jedno nalazište otvoreno i ograđeno staklenom ogradom).

lll. Nered uoči turističke sezone
U dopisu Vas upozoravamo na nedopustivu činjenicu da je privatno poduzeće „GP Krk", izvođač radova, uzurpirao jedinu površinu za parkiranje u Osoru sa svojim uredskim kontejnerima, WC-ima, mehanizacijom, građevinskim materijalom i smećem (prostor na ulazu u Osor pokraj rotora jer mi, kao turističko središte, parkiralište nemamo).
Očekujemo da što hitnije, a najkasnije do 15.lipnja 2023.:

– sklonite sve uredske kontejnere, WC-e, mehanizaciju, građevinski materijal i smeće kako biste oslobodili prostor za posjetitelje i stanovnike Osora.
Ne pristajemo da djelomično do 01.svibnja o.g. izmjestite dio navedenog, a ostavite kontejnere i WC-e jer to uistinu ne priliči jednom turističkom središtu.
Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama tražimo:
– uvid u troškovnik za izvođenje radova kako bismo doznali tko je dopustio privatnom poduzeću uzurpaciju/najam javne površine i za koji iznos?
– Informaciju tko plaća električnu energiju koju „GP Krk" koristi u svojim improviziranim uredima na spomenutoj površini?
Osim nereda koji je izazvan lošom dinamikom i načinom rada, smatramo da ste grubo prekršili demokratske standarde prilikom odluke o prihvaćanju projekta aglomeracije.

lV. Kršenje demokratke procedure
Smatramo krajnje nedemokratskim izbjegavanje traženja mišljenja građana o odluci da se pristupi ovako izazovnom i za Osor u osnovi vrlo spornom projektu (premali broj kućanstava za tako opsežan i delikatan projekt). Građane ste doveli pred svršen čin, sazvavši sastanak na spomenutu temu tek 22.studenog 2022., iako je prekapanje Osora počelo 01.studenog 2022., a Ugovor potpisan mnogo ranije!

Nezadovoljstvo pojedinaca zbog dvojbene opravdanosti projekta, utišano je obećanjem da će dobiti „besplatan ključni priključak" te argumentom da je to sjajna prilika da napokon doznamo što se nalazi ispod zemlje.

a) Sada kada otkrivamo što je ispod zemlje, suočavamo se s prijetnjom da niti jedno od nalazišta neće biti iskorišteno za dodatnu promociju i potvrđivanje povijesne važnosti našeg mjesta, otoka i države.
b) Vezano uz obećanje „besplatnog ključnog priključka" stvoren je dojam da građani neće biti izloženi značajnijem trošku. Tada niste spominjali obvezu mogućih sondiranja ni trošak arheologe na račun stanovnika, a sada, u već spomenutom Izvješću predsjednika Mjesnog odbora navodi se da su vlasnici kuća sami dužni snositi eventualne troškove do priključka u svom domu, okućnici, vrtu, kao što su eventualni iskopi, sondiranja, arheologija itd. (izvješće MO u privitku).

Suvišno je podsjećati da živimo u povijesnom gradu. Iskopa će biti. Neki stanovnici septičke jame imaju doslovno u kućama ili u stražnjim dvorištima što podrazumijeva da će biti izloženi nužnosti prekapanja kuća i dvorišta! Dakle, pretpostavka potrebe za sondiranjima i arheolozima čini se prilično izvjesnom i nemalim troškom.

Smatramo da je bilo pravedno prije odluke o izvođenju zahvata aglomeracije u Osoru pitati i stanovnike tog mjesta za mišljenje, konkretno im objasniti što će eventualno morati sami financirati i pitati ih mogu li uopće izdržati takav trošak. Umjesto toga, počelo je prekapanje bez prethodnog mišljenja i suglasnosti građana, uz prijetnju da će onima koji ne pristanu na uvođenje kanalizacije biti isključena voda (izjava člana uprave Vodoopskrbe i odvodnje Cres Lošinj d.o.o. gsp. Nevena Kruljca 22.studenog 2022. u Osoru)!

Što ćete? Uskratiti nam temeljno ljudsko pravo na vodu?
Posve neshvatljiv i neprimjeren način političkog djelovanja i komunikacije.

Molimo odgovor:
– Je li istinit navod predsjednik MO gsp. Kučića da će vlasnici kuća sami snositi eventualne troškove do priključka u svom domu, okućnici, vrtu, kao što su eventualni iskopi, sondiranja, arheologija itd?

V. ZAKLJUČNO
Kolika je nebriga za Osor govori i podatak da je još jedna turistička atrakcija i objekt od vitalne važnosti za naše mjesto – pokretni most na kanalu u Osoru – mjesecima bio izvan funkcije. I taj smo Vam dopis poslali s molbom da učinite sve što je u Vašoj moći, da nas informirate u čemu je problem i pomognete našim ribarima koji su onemogućeni u svojoj djelatnosti jer ni drugi pokretni most, „Privlaka", već mjesecima ne radi. Kako je uopće moguće da mostovi od vitalne važnosti za otok mjesecima budu izvan funkcije?

I na kraju, gradonačelnice Kučić, molimo Vas da se jedan ovako šarmantan i atraktivan povijesni grad prestane tretirati kao prolazna stanica do Malog Lošinja. Mi smo puno više od toga. Ne zahvaljujući nama, nego povijesti. Zbog svoje povijesti i kulture Osor je vrijedan dio turističke slike Republike Hrvatske, mjesto vrijedno divljenja. Ako to ne vidite i ne razumijete, problem je veći od ijednog ranije spomenutog.

Mirjana Hrga,
u ime nezadovoljnih stanovnika i poduzetnika u Osoru

Na znanje:
NINA OBULJEN KORŽINEK, Ministrica kulture i medija RH
NIKOLINA BRNJAC, Ministrica turizma i sporta RH
ZORAN PIČULJAN, Povjerenik za informiranje RH
U Osoru, 22.03.2023.

Hrvatska danas: Neshvatljiv kulturocid u Osoru: Vrijedne nalaze helenističkog razdoblja pa sve do 17. stoljeća zatrpat će zbog – kanalizacije

Komentari: 

210 # .......... 2023-03-29 13:04
Baš nju briga i za građane i za Hrgu, zna ona odakle vjetar puše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Osorski rekvijem za AKgost 2023-03-29 14:49
Citat .....:
Baš nju briga i za građane i za Hrgu, zna ona odakle vjetar puše.
Sumnjam da ju nije briga. Voli se ona producirati, ali ukazivanje na TV radi propasti projekta Mrtvaška, odcjepljenja Unija i sad zbog Osora joj ne može prijati. Ma ne zbog građana Lošinja i jedne Hrge nego zbog pozicije u stranci. AP ima problema preko glave i bez jedne malomišćanske šerifice :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Vjetrovi iz RemetincaI tako to odnekuda puše 2023-03-29 15:59
Kad se AK sjeti Gabrijele Žalac, brine je i povjetarac. AP trenutno nije briga za trećerazrednu političarku sa nekog otoka.
Ako uskoro ne smjesti Todorića u zatvor, mogao bi se uskoro i sam tamo naći, zajedno sa pola svoje bande.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Kud Hrga okom, Ana skokom!gost 2023-03-29 18:24
Citat I tako to odnekuda puše:
Kad se AK sjeti Gabrijele Žalac, brine je i povjetarac. AP trenutno nije briga za trećerazrednu političarku sa nekog otoka.
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU] u kojem piše "Sastala sam se danas u Osoru s grupom mještana kako bi razgovarali o projektima vezanim uz očuvanje Osora i njegovih arheoloških nalazišta. Dotakli smo se nekoliko važnih tema poput uvjeta priključka na kanalizaciju, dodatnih parkirnih mjesta i prometovanja jezgrom Osora, kvara mosta te prezentacije arheoloških iskopina," itd... To je slika i prilika demokracije na otoku njenih djedova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ...Milutin 2023-03-29 19:05
Mislim da je njen najveći uspjeh otvaranje teniskog turnira u Velom Lošinju. Tu nikako nije mogla omanuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ......NN 2023-03-29 19:47
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # No pasaran!gost 2023-03-29 20:00
Citat NN:
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Ništa oporbeno ne smije proći! Pa makar svijet propao...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Pišanje po oporbi. I po svojima ...DM 2023-03-30 09:41
Citat gost:
Citat NN:
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Ništa oporbeno ne smije proći! Pa makar svijet propao...
To je politika HDZ-a. Jedan kolumnist ju je nazvao politikom pišanja pa oporbi. Ali i po svojima ... Evo najnovijeg primjera takvog zapišavanja;

Najprije je, na zaprepaštenje cijele nacije, hrvatski Sabor uvjerljivom hadezeovskom većinom hladnokrvno odbio prijedlog opozicije da se roditeljima sa statusom njegovatelja omogući novčana naknada šest mjeseci nakon smrti djeteta. Obzirom na općepoznatu činjenicu da i sami saborski zastupnici pravo na punu novčanu naknadu imaju svih šest mjeseci nakon završetka obnašanja zastupničke dužnosti, prijedlog je zapravo bio prvoloptaški i populistički barem jednako koliko potreban i pravedan, pa se očekivalo da Sabor neće propustiti čisti demagoški volej. Pa ipak, pokazalo se da živ čovjek nikad ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike.

Pred očima nekoliko slomljenih, iscrpljenih majki koje su sa svojom bolesnom djecom cijeli prizor gledale sa saborske galerije, uredna većina od sedamdeset šest zastupnika – šezdeset četiri HDZ-ova i dvanaest glasova njihovih koalicijskih manjinskih partnera i žetona iz redova SDSS-a, HNS-a, HDS-a i HSLS-a – hladnokrvno je glasalo protiv, baš kao da glasa protiv naknada za uklanjanje mrtvih mačaka sa županijskih cesta, a ne protiv prijedloga o naknadi za roditelje mrtve djece.

Stvar je, jasno, bila u tome da je prijedlog došao iz redova opozicije, od zastupnice Glasa Anke Mrak Taritaš. A opozicijski prijedlog ili amandman u hadezeovskom Saboru ne bi prošao sve da je zastupnica Anka predložila da se djeci u terminalnoj fazi raka u bolnicama omogući gledanje crtanih filmova iza osam navečer. Ili da se, štajznam, kao obavezni pozdrav u javne ustanove uvede “za dom spremni“.

Odriješili su tako Plenkovićevi zastupnici i njegovi koalicijski zastupnici kaiševe, spustili hlače i ritualno se popišali i na opoziciju u parteru i na majke na balkonu, široko zapišavši valjda najranjiviju uopće skupinu društva, roditelje njegovatelje koje će ovih dana uz bolničke krevete njihovih mališana probuditi ravni zvuk aparata za održavanje na životu, ravna crta na monitoru i ravni glas službenika iz Ministarstva, koji će ih obavijestiti kako više nemaju pravo na naknadu, pa sa sahrane moraju ravno na posao.

Nikad, rekoh, živ čovjek ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike, ali još nikadije ne može dovoljno podcijeniti demonsku lukavost Zla. A Zlo se javilo samo koji dan nakon strašnog prizora iz Sabora.

Najprije je, na zaprepaštenje cijele nacije, hrvatski Sabor uvjerljivom hadezeovskom većinom hladnokrvno odbio prijedlog opozicije da se roditeljima sa statusom njegovatelja omogući novčana naknada šest mjeseci nakon smrti djeteta. Obzirom na općepoznatu činjenicu da i sami saborski zastupnici pravo na punu novčanu naknadu imaju svih šest mjeseci nakon završetka obnašanja zastupničke dužnosti, prijedlog je zapravo bio prvoloptaški i populistički barem jednako koliko potreban i pravedan, pa se očekivalo da Sabor neće propustiti čisti demagoški volej. Pa ipak, pokazalo se da živ čovjek nikad ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike.

Pred očima nekoliko slomljenih, iscrpljenih majki koje su sa svojom bolesnom djecom cijeli prizor gledale sa saborske galerije, uredna većina od sedamdeset šest zastupnika – šezdeset četiri HDZ-ova i dvanaest glasova njihovih koalicijskih manjinskih partnera i žetona iz redova SDSS-a, HNS-a, HDS-a i HSLS-a – hladnokrvno je glasalo protiv, baš kao da glasa protiv naknada za uklanjanje mrtvih mačaka sa županijskih cesta, a ne protiv prijedloga o naknadi za roditelje mrtve djece.

Stvar je, jasno, bila u tome da je prijedlog došao iz redova opozicije, od zastupnice Glasa Anke Mrak Taritaš. A opozicijski prijedlog ili amandman u hadezeovskom Saboru ne bi prošao sve da je zastupnica Anka predložila da se djeci u terminalnoj fazi raka u bolnicama omogući gledanje crtanih filmova iza osam navečer. Ili da se, štajznam, kao obavezni pozdrav u javne ustanove uvede “za dom spremni“.

Odriješili su tako Plenkovićevi zastupnici i njegovi koalicijski zastupnici kaiševe, spustili hlače i ritualno se popišali i na opoziciju u parteru i na majke na balkonu, široko zapišavši valjda najranjiviju uopće skupinu društva, roditelje njegovatelje koje će ovih dana uz bolničke krevete njihovih mališana probuditi ravni zvuk aparata za održavanje na životu, ravna crta na monitoru i ravni glas službenika iz Ministarstva, koji će ih obavijestiti kako više nemaju pravo na naknadu, pa sa sahrane moraju ravno na posao.

Nikad, rekoh, živ čovjek ne može dovoljno podcijeniti glacijalnu bešćutnost hrvatske politike, ali još nikadije ne može dovoljno podcijeniti demonsku lukavost Zla. A Zlo se javilo samo koji dan nakon strašnog prizora iz Sabora.
n1info.hr/.../saraj-malo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # TikTok 2023-03-30 10:25
Prije 10 dana su govna glasala protiv, a sada sami istu točku stavljaju na dnevni red. Govna bili i ostali. Nije ih stvarno briga za druge, samo gledaju kako da im ne padne rejting kako bi opstali na vlasti i punili svoje džepove. AK je ista kao oni gore, ista demagoška škola. Lažno obeća besplatno dopunsko umirovljenicima , pa se pokušava izvaditi crkavicom od Uskrsnice.
Ali ne bi im tu crkavicu uplatila na tekući kao kod Božićnice, nego umirovljenici moraju sami doći po bon. Pa tko ne dođe, još bolje, njoj će ostati više.
A sutra će neki blagonakloni portali pisati kako je podijelila Uskrsnicu.

No, ne možeš istovremeno i stisnut i prdnut, pred izbore će sva sranja izaći na vidjelo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ....ŠČ! 2023-03-29 22:28
Citat NN:
Citat gost:
Otočna oporba se mogla upljuvat od kritike ali ne bi postigla što je jednim pismom postigla Hrga. Gradonačelnica je bržebolje na fejsu objavila status [SASTANAK U OSORU].
I odmah se našle ulizice da ju hvale pa komentiraju "Samo tako naprijed zajedno!" i "Tako i treba razgovarati bravo". A ne bi se razgovaralo da je umjesto Hrge to tražila oporba :sad:
Ova očito funkcionira samo kada uputiš službeni dopis u središnjicu u Zagreb.
To je ta sorta. Glasali ste, sad je istrpite još dvije godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Saniranje šteteKako je? Lako je! 2023-03-30 08:37
Usrala se ko grlica, pa je otišla udobrovoljiti Hrgu. Stanovnici Osora su tu samo neophodna kulisa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Mrkomir 27.05.2023 18:20
  Zanimljiv status
  Dužna sam ovim putem reći... i.imgur.com/IttorkU.png (http://i.imgur.com/IttorkU.png) Zanima ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 27.05.2023 17:22
  Pametni otok njenih djedova
  Vjerojatno nije nazočila jer da je već bi se na fejsu pohvalila. I pozirala za zajedničku fotkuNa ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Odgovornost 27.05.2023 15:52
  Na papiru
  Možda će odgovarati isti onaj koji je odlučio da vlasnik stare osnovne škole ne plaća ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 27.05.2023 13:33
  Za pametne otoke trebali bi pametnu vlast
  Za razvoj pametnih i održivih otoka građani trebaju birati pametnu vlast. Lošinjski birači ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  FG 27.05.2023 12:33
  Samo pljuneš i zalijepiš
  Hmm, nekoliko... ima toga nekoliko stotina duž cijele rive. Samo nekoliko primjera ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  FG 27.05.2023 11:51
  Totalni raspad
  Strava!!! Utukli su milijune kuna u ništa. Hoći li netko za ovo odgovarati? Što kaže ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  DD 27.05.2023 11:09
  A oni pričaju o pametnim otocima
  Ovo je još dobro, ali pogledaj rivu na Susku :cry: morski.hr/.../...
   
 • Grad Mali Lošinj - Grad samo za njih

  VR 27.05.2023 09:44
  Povlašteni klijent gradske vlasti
  Bezobrazluk pročelnice Žunić imat će priliku ponovno doći do izražaja jer je oštećeni ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  LP 27.05.2023 09:38
  Doće maca na vratanca
  A kada im u postupku javnog savjetovanja dobronamjerno ukažeš na komunalne probleme, onda za ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  nemaju pojma o životu 27.05.2023 07:24
  nesposobni za voditi grad
  Zato jer lažu. Kad ih pitanje zatekne u raskoraku, onda na prvu loptu nešto obećaju, samo da ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Gost 26.05.2023 21:41
  Riva
  Riva je napravljena kao pješačka zona za šetnju turista i djece ali se pretvorila u balkansku ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  OMG 26.05.2023 21:23
  ...
  Piše danas na Otoci.net da su u Gradu rekli da će ovih dana promijeniti nekoliko kritičnih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Muflon 26.05.2023 14:50
  Koga to zanima?
  Ova što maše kutlačom danas u Opatiji sudjeluje na konferenciji Novog lista o razvoju ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 26.05.2023 14:23
  Hvala Gari, hvala Ana ....
  Na to ju je nagovorio Gari da se može praviti važan pred tadašnjim kolegom ministrom Goranom ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Zoro 26.05.2023 13:06
  Slaboumno
  Ali to nije sve. Ugovorom je preuzela obvezu da će Grad urediti zgradu za smještaj državnih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 26.05.2023 12:51
  Vrati diplomu!
  Zbog sklapanja ugovora o zamjeni potraživanja od države za derutnu zgradu Carine zvanu ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Lero 26.05.2023 10:29
  Tko s kim, zašto i kako ...
  Taj vijećnik (HDZ) je još prije 14 godina ušao u politiku kao tajni partner HDZ-a osnivanjem ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  AS 26.05.2023 09:51
  Sve to plaćamo mi građani
  Gradonačelnica ne financira baš ništa što se gradi ili događa u gradu. Ne troši ona svoj ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Bankomat 26.05.2023 02:11
  ...
  Joletov nastup na trgu nije financirala gradonačelnica nego "naši" bankari. Ovaj put je ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  NL 25.05.2023 21:46
  Blizu smo točke bez povratka
  Razina Jadranskog mora do kraja stoljeća bi se mogla dići do 65centimetara Najviše će biti ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Atlantida 25.05.2023 21:26
  Kada tonemo, tonemo sa stilom
  Klimatske promjene uzrokuju podizanje razine mora, a mi imamo raspadnutu rivu koja pušta ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Lurker 25.05.2023 20:32
  Doživi Lošinj
  Da li je tako sveko veče ili samo za snimanje epizode iz serije Doživi Lošinj za TV Mali ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 25.05.2023 17:53
  .......
  Vulgarno kreveljenje s mahanjem kutlačom ne priliči jednoj gradonačelnici: cry ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ..... 25.05.2023 16:42
  ...
  veliko hvala našoj gradonačelnici što nam je za Dan mladosti omogućila Joletov koncert ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 25.05.2023 15:39
  Aleja pukotina
  Piše ona na fejsu "Sretna sam što nam je odobreno 65.000 Eura nepovratnih sredstava za ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  dd 25.05.2023 14:55
  Aleja reklamnih panoa
  Primjereniji naziv bio bi Aleja reklamnih panoa. i.imgur.com/tLyy1qV.jpg ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 25.05.2023 12:31
  Poluraspad u polumandatu
  U stanju poluraspada je i "Grad za tebe" nakon polumandata gradonačelnice i njene vladajuće ...
   
 • Inicijativa za anonimno denunciranje

  Zagor 25.05.2023 11:18
  Prolaz na ispitu dvoličnosti
  Gradonačelnica je pred biračima odglumila odlučnost u borbi protiv bespravne gradnje. Ali to ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  RLK 25.05.2023 11:08
  Vrijeme poluraspada
  U zadnje vrijeme Rivu lošinjskih kapetana koja samo deklarativno predstavlja pješačku zonu ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  prolaznik 24.05.2023 20:42
  Vatrena ješka
  Samo što ne vuku za rukav. A ovi pale vatru na terasi da namame goste na dernek. Daju i 20 ...