Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Stihijski, a ne strateški plan razvoja

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

velopinGradskom vijeću Grada Malog Lošinja bit će prema prijedlogu gradonačelnice ponuđen na usvajanje Plan razvoja cresko-lošinjskog otočja do 2027. godine. Radi se, kako se navodi, o strateškom dokumentu. No o donošenju same odluke o izradi toga plana objavljen je na ovoj stranici članak pod naslovom Zajedničko trčanje pred rudo, jer sve što gradonačelnica radi ona radi pogrešno, površno, naopako i voluntaristički uz obavezno kršenje zakona i zakonskih procedura. Sve što radi služi samo stvaranju dojma da nešto radi 

 Opisani način rada vidljiv je i na primjeru predloženog Plana razvoja cresko-lošinjskog otočja do 2027. godine. Dokument koje predlaže Vijeću na usvajanje kao strateški plan zapravo nije strateški plan; nije sukladan Zakonu o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem RH (dalje Zakon) na koji se poziva. Ni sama odluka o izradi toga plana iz rujna 2020. nije temeljena na Zakonu o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem RH koji određuje procedure izrade strateških planova, nego je temeljena na Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi. Iako se u obrazloženju prijedloga odluke o usvajanju Plana poziva na Zakon u samoj odluci odnosno njenoj preambuli se navodi da Gradsko vijeće usvaja Plan temeljem Zakona o lokalnoj samoupravi. Dakle, plan koji će Vijeću ponuditi na usvajanje nije strateški plan prema Zakonu o sustavu strateškog planiranja. Očito je da se tu radi tek o glumljenju ili fingiranju strateškog planiranja, no čudno je što u tome učestvuje i gradonačelnik Cresa. 

Partnersko vijeće njima nije partner!
Navodno strateški, predloženi plan nije zakonit plan niti je donesen u zakonitoj proceduri. Prema Zakonu, članak 12., plan razvoja jedinice lokalne samouprave donosi gradsko vijeće, nakon prethodno pribavljenog mišljenja partnerskog vijeća. Pogađate: Partnersko vijeće koje bi trebalo dati mišljenje prije usvajanja Plana nije ni osnovano! Budući da se radi o zajedničkom planu trebalo je osnovati partnersko vijeća gradova Cresa i Malog Lošinja na temelju propisa kojim se uređuje područje politike regionalnog razvoja, za potrebe pripreme i praćenja provedbe dugoročnih i srednjoročnih akata planiranja, a taj propis je Uredba o osnivanju, sastavu, djelokrugu i načinu rada partnerskih vijeća. Budući da takvo vijeće uopće nije osnovano ne postoji ni njegovo mišljenje koje je propisani preduvjet da bi se na zakonit način usvojio strateški plan.

No muke po Zakonu tu ne završavaju nego tek počinju. Propisana uloga partnerskog vijeća nije samo da daje mišljenje na kraju, odnosno nakon što je plan izrađen. Njegova uloga je važna i nužna i prije početka kao i za sve vrijeme izrade.

Obveze i uloga partnerskog vijeća je određena Zakonom i spomenutom Uredbom. Između ostalog, a prema Uredbi, partnersko vijeće posebno pridonosi prepoznavanju zajedničkih razvojnih prioriteta različitih dionika; prepoznaje i predlaže strateške projekte te prati njihov učinak na razvoj; stvara kapacitete i mogućnost za poticanje i ubrzavanje društvenom – gospodarskog razvoja; uspostavlja integrirani razvoj uvažavanjem problema i potreba različitih kategorija dionika regionalnog razvoja.

Dakle partnersko vijeće je prema Zakonu aktivni sudionik izrade plana koji u ime osnivača određuju viziju razvoja, predlaže razvojne projekte te prati realizaciju i učinke. No umjesto da formiraju partnersko vijeće gradonačelnica Grada Malog Lošinja, ali i njen creski kolega su posegnuli za improvizacijom. Formirali su radnu skupinu četri tematske radne skupine. To što Zakon predviđa druga tijela i drukčiji način rada na izradi plana cresko-lošinjske improvizatore, gradonačelnike Cresa i Malog Lošinja ne zanima.

Lokalni koordinator izgubljen u nečitanju
Zna li gradonačelnica što piše u Zakonu, pa improvizira ili pak ne zna da je morala imenovati i lokalnog koordinatora, ali imenovala ga nije. No i lokalni koordinator poput partnerskog vijeća ima svoje mjesto i ulogu unutar institucionalnog okvira sustava strateškog planiranja. Između ostalog koordinacijsko tijelo, lokalni koordinator koordinira cjelokupnim sustavom strateškog planiranja, predlaže smjernice, metodologiju za izradu, sudjeluje u izradi, nadzire provedbu plana i t.d. Dakle, lokalni koordinator prema Zakonu ima ozbiljnu ulogu u izradi Plana, ali gradonačelnica ga nije imenovala. Inače – prema Zakonu – rok za njegovo imenovanje bio je 1.svibnja 2019, a prijedlog Plana koji će biti ponuđen Gradskom vijeće na usvajanje nije izrađen unutar zakonom određenog institucionalnog okvira sustava strateškog planiranja, nije izrađen na temelju Zakona i usvajat će se mimo zakonske procedure. Bez obzira na to gradonačelnica će uvjeravati i sebe i javnost da imamo strateški plan. Upotrebna vrijednost takvog dokumenta je ista kao i lovačkog trofeja, recimo preparirane jelenske glave okačene na zid dnevnog boravka ponosnog lovca.

Ovakav Plan razvoja cresko-lošinjskog otočja služit će samo za samohvalu ili žargonski rečeno za foliranje da imamo strateški dokument iako ga ne moramo imati. Jasno je da se radi o glumljenju naprednosti i izvrsnosti naše gradonačelnice.

Ono kad ti regionalni koordinator piše plan
Kao vrhunac pravnog šlamperaja u postupku izrade ovog Plana jest činjenica da je ovaj plan izradila Javna ustanova „Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije". Regionalna razvojna agencija je regionalni koordinator za našu županiju. Plan razvoja cresko-lošinjskog otočja izrađuje dakle regionalni koordinator koji to po zakonu ne može. Regionalni koordinator može po Zakonu o regionalnom razvoju tek pružati stručnu pomoć u pripremi i provedbi razvojnih projekata jedinica lokalne samouprave koji su od interesa za županiju ali ne može izrađivati planove razvoja za jedinice lokalne samouprave. Prema Zakonu i Odluci o osnivanju regionalne razvojne agencije agencija može pružati stručnu pomoć u pripremi i provedbi razvojnih projekta jedinica lokalne samouprave što nema nikakve veze s izradom strateškog dokumenta Plana razvoja. Jedno je pomoć u pripremi i provedbi kakvog projekta a nešto sasvim drugo je izrada strateškog plana. Plan razvoja cresko-lošinjskog otočja, koji se navodno izrađuje unutar sustava strateškog planiranja, izrađuje dakle neovlaštena osoba – regionalni koordinator – a nemamo imenovanog lokalnog koordinatora ni partnersko vijeće koje treba dati mišljenje na plan! Po svemu tome bi se prije moglo zaključiti da se radi o stihijskom a ne strateškom planu.

Papir trpi sve
Jasno je da od strategije odnosno Plana razvoja koji se tako izrađuje i koji se donosi u takvoj proceduri ne treba ništa posebno ni očekivati. Čitajući Plan razvoja takva tvrdnja se potvrđuje. Radi se o formalističkom pristupu izrade strategije s pogrešnim ili loše utvrđenim činjenicama i bez stvarno određene vizije razvoja cresko-lošinjskog otočja.

Vizija razvoja ima samo dvije rečenice s općim frazama. A vizija treba biti ostvarena temeljem četiri opće fraze odnosno četiri prioriteta i to su: Visoka kvaliteta života djece i mladih te kvaliteta života svih stanovnika (to su dva prioriteta Plana, prvi i četvrti prioritet!), pametno i zeleno te održivo gospodarstvo. Naravno da takva vizija i takvi prioriteti mogu biti u svakom razvojnom planu svake jedinice lokalne samouprave.

Kakav je to Plan pokazuje i dodatak 2.– Popis projekata kojima će se ostvariti vizija. Tako se u tablici navodi 67 projekata sa procjenom vrijednosti u kunama. Činjenica da će se usvojiti dokument s vrijednostima izraženim u kunama koje su otišle u povijest pokazuje svu površnost ovoga Plana i onih koji su sudjelovali u njegovoj izradi. Ništa ozbiljniji nije ni sam popis projekata u kome se nalaze rekonstrukcije i izgradnje javne rasvjete, uređenje nerazvrstanih cesta ili postava video nadzora.

Zanimljivo je da se na popisu nalazi i Letjelište Unije za koje je navedeno da će ga provesti Grad Mali Lošinj. Prije samo koji tjedan gradonačelnica je javno obznanila da Grad to ne može.

Kao 57. po redu je naveden projekt Zračne luke Mali Lošinj u iznosu od 262.500.000 kuna, a investicija je to navodno Grada Malog Lošinja. Kako će Grad rekonstruirati zračnu luku, a ne može niti letjelište na Unijama očito nije pitanje kojim bi se opterećivala gradonačelnica. Pri tome se ne zamara ni sa činjenicom da je Zračna luka Mali Lošinj u privatnom vlasništvu s minornim vlasničkim udjelom Grada.

Grad Mali Lošinj će prema Planu izgraditi i školsku sportsku dvoranu u iznosu od 30.000.000 kuna. To je ona dvorana koja je davno trebala biti, a još nije izgrađena namjenskim sredstvima iz jedne od gradskih afera. Ali ne samo da Grad planira izgraditi školsku dvoranu koju nije u stanju izgraditi već gotovo dva desetljeća planira u slijedeće 3-4 godine izgraditi još jednu dvorane, i to javnu gradsku sportsku dvoranu, a za to planira potrošiti 35.000.000 kuna. Koliko je ozbiljna namjera provesti te projekte pokazuje činjenica da Grad godinama nije izgradio školsku dvoranu koju je davno morao izgraditi iako je to ugovorna obveza, a za ideju nove javne gradske sportske dvorane javnost do sad nije čula niti za to postoje prostorno planski preduvjeti.

Prema ovom Planu razvoja ciljeve kvalitetnijeg života na otoku će osigurati izgradnja mrtvačnice za 17.000.000 kuna dok se, recimo, na izgradnju marine za mega jahte na Velopinu zaboravilo.

Ipak, najbolja ilustracija ozbiljnosti ovoga Plana možda se nalazi u analizi stanja u glavi Fauna. Tamo se navodi, citat: „Na otoke Cres i Lošinj unesene su divlje svinje, jeleni lopatari i mufloni u svrhu lovačkog turizma. Točan im se broj danas ne može ustanoviti, a lovci koji bi trebali imati procjene o njihovoj brojnosti čuvaju podatke." Prevedeno – lovci ne želi dati svoje procjene o brojnosti divljih svinja izrađivačima navodnog strateškog plana koji se radi na temelju Zakona! Prije bilo kakve stručne recenzije i evaluacije plana lovci su utvrdili da se radi o nezbiljnom poslu. I sada će taj neozbiljni posao postati strateški razvojni dokument ovog grada? Moguće samo na otoku njenih djedova.

Komentari: 

010 # Razvojno vizionarstvogost 2023-04-24 18:20
Podivljale koze na Unijama kao stečevina razvojnog vizionarstva se u analizi stanja ne spominju. Taji se i koliko ih je ubijeno u nedavnom lovačkom derneku u organizaciji GML.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Planska šminkagost 2023-04-29 14:02
Ana Kučić ne radi planove da bi ih se ostvarivalo nego da dobro izgledaju. Takav je bio plan Lošinj prvi od 1000 a takav je i ovaj pod nazivom Plan razvoja cresko-lošinjsk og otočja do 2027. godine. Izgleda kao plan, zove se plan, ali nitko neće odgovarati ni zato što je usvojen niti zato što neće biti izvršen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ima li oporbe u tom Vijeću?Zero Sum 2023-05-01 09:32
Prema izvješću sa sjednice GV ova točka je prošla bez rasprave skoro jednoglasno sa samo jednim suzdržanim glasom i primjedbom da građanima treba dati neki oblik garancije da će se planirano i provesti. Za razliku od autora članka koji osporava sukladnost predloženog plana sa zakonom o strateškom planiranju vladajuća većina mu je uz suglasnost oporbe dala zeleno svjetlo. O ovom rijetko viđanom skladu oporbe s vladajućom većinom uz članak na portalu je objavljen ovaj komentar. Umjesan, po mojem mišljenju već i samo stoga što se radi o planu koji se odnosi na period izvan mandata sadašnje vlasti. Citat:
Kad sam u ovom izviješću sa sjednice vidio da je uz deset glasova "za" i jedan jedini suzdržani glas usvojen Plan razvoja cresko-lošinjsk og otočja do 2027. godine, zapitao sam se ima li oporbe u tom gradskom vijeću. Po potezanju spolovila u raspravi to se čini, ali po izostanku rasprave o ovom ključnom dokumentu to se ne može reći. Navod da je samo Okmažić mišljenja da građanima treba dati neki oblik garancije da će se planirano i provesti pokazuje kako svijest o dekorativnom karakteru planova Ane Kučić nije sasvim odumrla. Očito je da se neki sjećaju planova o prvom od tisuću otoka za prošli mandat koji je prošao bez da Lošinj dostigao taj cilj.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Liječenje kompleksagost 2023-05-01 10:22
Od oporbe gora je vladajuća klika. Bivši zamjenik gradonačelnice, a prije toga predsjednik ogranka HDZ i Gradskog vijeća, sveden na posilnog Ane Kučić, sada liječi komplekse maltretiranjem bivšeg šefa oporbe. On ga educira. Honorarno. Jer profesionalno radi u školi, kaže ...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...Pandora 2023-05-01 13:51
Možeš kršiti poslovnik, možeš otvarati i Pandorinu kutiju, samo ne smiješ dirati Anu, ni po poslovniku, ni mimo njega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Ajme ...hranitelj tuljana 2023-05-01 15:12
Citat Pandora:
samo ne smiješ dirati Anu

A ti bi dirao Anu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ........ 2023-05-01 16:15
ajme, još jedan pacijent
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Uzurpacija državne imovine

  Nikola 21.06.2024 13:35
  ???
  Jesi li tih 20 prijava poslao DIRHu ili preko ove stranice upitne svrhe?

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 21.06.2024 13:22
  služi li stranica svojoj svrsi???
  A zašto ti nisu napisao barem slovo o tome?

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 21.06.2024 09:07
  ???
  Ovo je zapravo jako zanimljivo ali ne samo zbog GML nego sam i ja poslao skoro 20 prijava i ni jedna se nije pojavila. Prijavio sam Ustrine ali još draže mi je bilo prijaviti slučajeve pored kojih komentatori i autori prolaze ali iz nekog razloga ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom vijeću nam pričaju da borba protiv bespravne gradnje bjesni, da se upravo spremaju poslati 150 prijava na državni inspektorat, a na službenoj stranici inicijative ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za legalnost ni ne mogu biti uspješne. Tako je i na zadnjoj sjednici GV bilo po tko zna koji put govora o pošasti bespravnog graditeljstva. Na tu temu je prema ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja zvuči naprosto depresivno. Citiram je u cjelosti: Dakle, nakon gotovo tri godine od kada je znani Slovenac devastirao uvalu Studenac, a temeljem prijave mještana Sv.

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za iskazivanje interesa. Za oglas o "relaksaciji uvjeta" gradonačelnica će prema cjeniku Novog lista iskeširati 2.239,30 €. i.imgur.com/0FuTQ87.jpg ...

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje interesa za posao stanogradnje štetan za Grad.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu većinu čine zastupnici istih klubova kao i do sada, samo u nešto drugačijim omjerima. Stoga će se sve politike drage ljevičarima i koje garantiraju unaprijed zadani ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije koja je već jednom dovela do najgoreg i najkrvavijeg svjetskog rata pita se novinarka Nacionala potaknuta izbornim uspjesima desničarskih stranala. A što se ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su nam, kao njima, žene rađale djecu. Ali valjda tako treba biti, slabo i efektno treba iz umrijeti, davno je Darwin pisao o tome. Evolucija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom vjerskom biznisu

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad nije bio blizu vlasti i nikad nije sudjelovao ili donio neku odluku koja je negativno utjecala na živote Hrvata, za razliku od onih koji su ga podmetnuli... ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik Matthew Bartulica, koji je i sam 2012. u svojoj župi dobio pritužbu za "nepropisno ponašanje".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen za pedofiliju. Udruga se reklamirala i tvrdnjama da je Bartuličin otac među prvima pregledao vidioce iz Međugorja.

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti vijećnike koji su ih postavili. Prema članku 47. Poslovnika o radu GV Nakon primljenog odgovora vijećnik može na sjednici Gradskog vijeća jedanput iznijeti ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku Priskiću. S tim u vezi pročitajte komentar na volim-losinj.org/.../... (https://volim-losinj.org/politika/3075-savjetnik-koji-sjedi-na-dvije-stolice#comment-83763) ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png (http://i.imgur.com/zlcX6mc.png)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da je taj čovjek kriminalac?’

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 13.06.2024 15:30
  Čega je pametnome dosta?
  Pa dosta je, valjda, elemenata da se shvati smisao šaljivoga čina: Stephen Bartulica, dakle, nakon što je lažirao podatke u imovinskoj kartici, nakon što se pokazalo da uz otplatu dvaju kredita u njegovu kućnom budžetu može mjesečno ostati svega ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Ja 13.06.2024 10:38
  Oj hrvatska mati
  Stojim pred vama u duhu zahvalnosti prema Bogu. On je bio izvor moje snage sve ovo vrijeme, a nije bilo lako. Želim zahvaliti i svojoj ženi i djeci, i oni su primili ožiljaka, kao i ja, ali stoje na nogama, kao i ja - rekao je Bartulica kad je izišao ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Čeper 13.06.2024 09:47
  Prigodne gastro delicije
  Gradonačelnica i njen izborni tim računaju da će joj isti klijenti kupiti i treći mandat. Zato u zadnjoj godini ovoga umjesto o ispunjenju izbornih obećanja bezbrižno javlja o festivalu puhačkih orkestara, tuđem projektu gerontodomaćica (ali razdragano ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Gost 12.06.2024 19:33
  Osovina zla
  Kakve promjene kad tijekom kampanje za parlamentarne izbore predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković govoreći na zatvorenom stranačkom skupu o medijima Nacional, N1, Index, Telegram i 24 sata – govori kao o osovini zla.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Admin. 12.06.2024 17:20
  Brisanje iz uviđavnosti
  Tri uzastopne poruke imeđu 15:25 i 15:37 u razmacima od po šest minuta nisu bili pokušaji odgovora na pitanje. Obrisane su iz obzira prema ostalim eventualnim posjetiteljima ovog portala zbog tona i vjerojatne svrhe poruka, a i zbog sadržaja.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 12.06.2024 16:49
  Promptno
  Pitaš uzalud jer te admin pravi budalom i briše svaki pokušaj odgovora.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  ..... 12.06.2024 15:10
  Šta se promijenilo?
  Ne razumijem zašto lik uopće posjećuje ovu kako kaže potpuno nebitnu stranicu bez ikakvog značaja. Istina je da se o nečemu pisalo prije 10, 12, 15 godina a da se apsolutno ništa nije promijenilo ali to važi i za velike masovne medije. Šta se promijenilo ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 12.06.2024 10:24
  Tuljanova opsesivna fiksacija
  Nisi ga citirao samo ispod ovog članka. Bez puno traganja našao sam ovo s početka godine. Dva komentara u razmaku od pet minuta. Pa sad kaži da ti to nije opsesivna fiksacija :lol: volim-losinj.org/.../...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Uzurpacija državne imovine

  Nikola 21.06.2024 13:35
  ???
  Jesi li tih 20 prijava poslao DIRHu ili preko ove stranice upitne svrhe?
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 21.06.2024 13:22
  služi li stranica svojoj svrsi???
  A zašto ti nisu napisao barem slovo o tome?
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 21.06.2024 09:07
  ???
  Ovo je zapravo jako zanimljivo ali ne samo zbog GML nego sam i ja poslao skoro 20 prijava ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 13.06.2024 15:30
  Čega je pametnome dosta?
  Pa dosta je, valjda, elemenata da se shvati smisao šaljivoga čina: Stephen Bartulica, dakle ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Ja 13.06.2024 10:38
  Oj hrvatska mati
  Stojim pred vama u duhu zahvalnosti prema Bogu. On je bio izvor moje snage sve ovo vrijeme ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Čeper 13.06.2024 09:47
  Prigodne gastro delicije
  Gradonačelnica i njen izborni tim računaju da će joj isti klijenti kupiti i treći mandat. Zato ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Gost 12.06.2024 19:33
  Osovina zla
  Kakve promjene kad tijekom kampanje za parlamentarne izbore predsjednik HDZ-a i premijer ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Admin. 12.06.2024 17:20
  Brisanje iz uviđavnosti
  Tri uzastopne poruke imeđu 15:25 i 15:37 u razmacima od po šest minuta nisu bili pokušaji odgovora ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 12.06.2024 16:49
  Promptno
  Pitaš uzalud jer te admin pravi budalom i briše svaki pokušaj odgovora.
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  ..... 12.06.2024 15:10
  Šta se promijenilo?
  Ne razumijem zašto lik uopće posjećuje ovu kako kaže potpuno nebitnu stranicu bez ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 12.06.2024 10:24
  Tuljanova opsesivna fiksacija
  Nisi ga citirao samo ispod ovog članka. Bez puno traganja našao sam ovo s početka godine. Dva ...