Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Povijest bolesti projekta Mrtvaška

Korisnička ocjena:  / 11
LošeNajbolje 

mulIako su problemi oko luke Mrtvaška  tek nedavno javno eksplodirali odgovornima u lica radi se o problemima na koja je autor ukazivao odavno, već od samog početka odnosno od saznanja da je izdana građevinska dozvola za luku Mrtvaška. Sada je to problem o kojem su se raspisali tiskani i internet mediji, izvještavale sve nacionalne televizije, radi kojega se u Malom Lošinj pod prozorom gradonačelnice održao do tada nezabilježeni prosvjedni skup. Problem je toliko velik da je o njemu raspravljala i da je zbog njega prekinuta skupština Primorsko goranske županije 

Za razliku od skupštine Primorsko goranske županije ni izvršna niti većina predstavničke vlasti Grada Malog Lošinja nisu se željele ozbiljno baviti Mrtvaškom, pa je inicijativa oporbenih vijećnika da se održi tematska sjednica Gradskog vijeća glatko odbijena. No na sjednici županijske skupštine predstavnik MO Ilovik, inače odvjetnik, izrekao je pouku da svaka nezakonitost kad tad proizvede problem, kao što to sada osjete Ilovčani. Nakon njegovog neplaniranog i jedva dozvoljenog izlaganja koje je izazvalo spontani aplauz članova skupštine sjednica je prekinuta kako bi se u nastavku riješio problem stanovnika otoka Ilovika.

Na problem nezakonitosti građevinske dozvole za gradnju luke Mrtvaška autor ovog članka ukazivao je odmah nakon što ju je na temelju zahtjeva po Zakonu o pravu na pristup informacijama dobio od Županije. Tako je 20. siječnja 2020. zatražio od Ministarstva graditeljstva da provede upravni nadzor nad radom Primorsko goranske županije, odnosno njenog upravnog odjela u postupku izdavnja građevinske dozvole za Mrtvašku.

U prijavi je navedeno:

„...obraćam Vam se kao čelnoj osobi središnjeg tijela državne uprave nadležene za graditeljstvo a temeljem prava iz čl.46. Ustava Republike Hrvatske, te čl. 156. Zakona o gradnji te molim da provedete upravni nadzor nad radom Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša PGŽ, Ispostava Mali Lošinj u postupku izdavanja građevinske dozvole „ za rekonstrukciju i dogradnju postojeće građevine - luke za javni promet u uvali Mrtvaška otoka Lošinja" pod KLAS-om: UP/I 361-03/19-06/98; URBROJ: 2170/1-03-05/3-19-8 od 17. listopada 2019, g. Predmetna građevinska dozvola je izdana Županijskog lučkoj upravi Mali Lošinj. Molim da u objektivnom postupku utvrdite utemeljenost razloga radi kojih podnosim ovaj zahtjev te da sukladno svojim nadležnostima poduzmete potrebne mjere i radnje kako bi ste spriječili daljnje nazakonito postupanje prijavljenog ureda i radi spriječavanja potencijalno višemilijunske štete za Republiku Hrvatsku. Navedena dozvola za gradnju luke Mrtvaška jest nezakonita a gradnja će se pretežito financirati sredstvima EU fondova te je izvjesno da će kontrolni mehanizam EU ( Olaf) reagirati. Stoga molim da provedete objektivni i na zakonu utemeljen postupak po ovom zahtjevu te da poništite nezakonitu izdanu građevinsku dozvolu iako je ona pravomoćna s obzirom na činjenicu da gradnja nije još započela. Poništenjem nezakonite dozvole će te spriječiti iznimnu štetu za Republiku Hrvatsku i vratiti povjerenje u sustav državne uprave i pravnu državu općenito.,,"

U nastavku prijave obrazloženo je zašto je dozvola nezakonita. Dva su ključna razloga, iako ih ima više. Ukratko građevinska dozvola je - kao prvo - izdana iako postoji obveza izdrade UPU-a, a UPU nije donesen. Ko drugo - izdana je dozvola za rekonstrukciju iako se ne radi o rekonstrukciji.

U prijavi se navodi:

I Dozvola je izdana iako postoji obveza izdrade UPU a UPU nije donešen
Prostorni plana uređenja grada Malog Lošinja (dalje PPUG ML) za područje označeno u kartografskom prikazu kao IS5- luka Mrtvaška propisuje obveznu izradu UPU 28. Navedena odredba je propisana u glavi 9. Mjere provedbe plana, 9.1. Obveza izrade prostornih planova, u članku 285. citiram ga: „Urbanistički plan uređenja donijet će se za slijedeća naselja i područja za izdvojene namjene: ... UPU-28 Veli Lošinj u. Mrtvaska, IS5 Urbanistički plan uređenja luke Mrtvaska..."

II Dozvola je izdana za rekonstrukciju iako se ne radi o rekonstrukciji

Građevinska dozvola je izdana za rekonstrukciju i dogradnju postojeće građevine - luke za javni promet u uvali Mrtvaška otoka Lošinja iako se ne radi o rekonstrukciji luke za javni promet. Ne postoji luka za javni promet Mrtvaška. Postoji tek uvala Mrtvaška i postojeći mul od 45 m2, evidentiran u katastru prije 15.2.1968. ...

Ministarstvo graditeljstva je tek 6. svibnja 2020. odgovorilo da je provelo traženi upravni nadzor uz uvodnu napomenu da Ministarstvo nema mogućnosti poništavanja ili ukidanja navedene građevinske dozvole posebice nakon stupanja na snagu Odluke Ustavnog suda RH iz 7. srpnja 2009.g. Ta odluka govori da Ministarstvo ne može ukidati praovomoćne dozvole po upravnom nadzoru, odnosno može uz ispunjenje kumulativnih uvjeta, a najvažnije je uvjet da se tada stranka kojoj je ukinuta prvomoćna dozvola mora novčano obeštetiti. Ipak je nadzorproveden iako se unaprijed znalo da neće ukinuti ni poništiti građevinsku dozvolu kako je zatraženo. U obrazloženju nalaza utvrđuje se da je istina da nije donešen UPU-28 i da se bez njega ne može izdati akt za građenje nove građevine. U nastavku Ministarstvo navodi da je iznimno moguće i bez donošenje obveznog UPU ishodi akt za rekonstrukciju postojeće građevine. Navodi da se rekonstrukcijom može graditi unutar iste građevne čestice građevinu kojom se bitno ne mijenja izgled, veličina i utjecaj na okoliš dotadašnje građevine. Znakovito je da je službenicima koji su provodili upravni nadzor promakla činjenica da se rekonstrukcijom postojećeg objekta - postojećeg mula od 45 m2, gradi novi objekt koji je otprilike sto puta veći od rekonstruiranog, izgledom sasvim drukčiji, a gradi se na drugoj građevinskoj čestici. O tome da su zaključili kako novi objekt sto puta veći od onog koji se tobože rekonstruira bitno ne utječe na okoliš ne treba trošti riječi. Bez obzira na sve Ministarstvo zaključuje da nisu utvrđene očite povrede propisa. Teško je dokučiti što bi Ministarstvu onda bile očite povrede propisa. Ministarstvu je također promakla činjenica da ova građevinska dozvola nije izdana za građevinski objekt već za pravni konstrukt. Izdana je za rekonstrukciju luke Mrtvaška koja nije građevinski objekt već pravni konstrukt koji se sastoji od lučkog područja, lučke infrastrukture i tijela upravljanja. Ni lučko područje – more, ni tijela upravljanja luke – ravnatelj Balija i 5 članova Upravnog vijeća nisu građevinski objekti koji se mogu dozvolom rekonstruirati. Jedini građevinski objekti u luci Mrtvaška koji se moše rekonstrirati je postojeći mulić od 45 m2. Ta sitnica je promakla svima.

Tako je neslavno i neuspješno, prošao ovaj pomalo donkihotovski pokušaj da se na vrijeme zaustavi nezakonita gradnja luke Mrtvaška i problemi koji su slijedili. No taj neuspješni pokušaj poništavanja nezakonite dozvole sada se koristi kao krunski dokaz da je dozvola zakonita. Tako je i na prekinutoj skupštini Županije predsjednik Upravnog vijeća lučke uprave Mali Lošinj spomenuto autora ovog članka i njegovu prijavu kako bi opovrgao sada sve ćešće javne tvrdnje o nezakonitosti projekta. To što dozvola nije ukinuta ili poništena ne znači da je zakonita. Budući da projekt temeljem kojeg je izdana sporna dozvola proizvodi velike probleme, u svjetlu izrečene misli odvjetnika Radoslovića na skupštini - da nezakonitost kad tad proizvede problem – lako je zaključiti da se ipak radi o nezakonitosti. Kako je u prijavi početkom 2020. godine i navedeno ovom dozvolom će se vjerojatno morati baviti i OLAF. A navodno se već i bavi.

 

Prilozi: Dokumenti u vezi s naslovnom temom 

POSTOJEĆA LUKA MRTVAŠKA

 

From:Arsen Mujagić< Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. >
Date: Mon, Jan 20, 2020 at 8:39 AM
Subject: ZAHTJEV ZA UPRAVNI NADZOR
To: Ministar < Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. >
 

Poštovani,

obraćam Vam se kao čelnoj osobi središnjeg tijela državne uprave nadležene za graditeljstvo a temeljem

prava iz čl.46. Ustava Republike Hrvatske,  te čl. 156.  Zakona o gradnji te molim da provedete upravni nadzor nad radom Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i  zaštitu okoliša PGŽ, Ispostava Mali Lošinj u postupku izdavanja građevinske dozvole „ za rekonstrukciju i dogradnjupostojeće građevine - luke za javni promet u uvali Mrtvaška otoka Lošinja“ podKLAS-om: UP/I 361-03/19-06/98; URBROJ: 2170/1-03-05/3-19-8 od 17. listopada 2019, g. Predmetna građevinska dozvola je izdana Županijskog lučkoj upravi Mali Lošinj. Molim da u objektivnom postupku utvrdite utemeljenost razloga radi kojih podnosim ovaj zahtjev te da sukladno svojim nadležnostima poduzmete potrebne mjere i radnje kako bi ste spriječili daljnje nazakonito postupanje prijavljenog ureda i radi spriječavanja potencijalno višemilijunske štete za Republiku Hrvatsku. Navedena dozvola za gradnju luke Mrtvaška jest nezakonita a  gradnja će se pretežito financirati sredstvima EU fondova te je izvjesno da će kontrolni mehanizam EU ( Olaf) reagirati. Stoga molim da provedete objektivni i na zakonu utemeljen postupak po ovom zahtjevu te da poništite nezakonitu izdanu građevinsku dozvolu iako je ona pravomoćna s obzirom na činjenicu da gradnja nije još započela. Poništenjem nezakonite dozvole će te spriječiti iznimnu štetu za Republiku Hrvatsku i vratiti povjerenje u sustav državne uprave i pravnu državu općenito.

 

Obrazloženje zahtjeva za upravni nadzor odnosno radzloga radi kojih je građevinska dozvola nezakonita

   

I Dozvola je izdana iako postoji obveza izdrade UPU a UPU nije donešen 

Prostorni plana uređenja grada Malog Lošinja (dalje PPUG ML) za područje označeno u kartografskom prikazu kao IS5-luka Mrtvaška propisuje obveznu izradu UPU 28. Navedena odredba je propisana u glavi 9. Mjere provedbe plana, 9.1. Obveza izrade prostornih planova, u članku 285. citiram ga: „Urbanistički plan uređenja donijet će se za slijedeća naselja i područja za izdvojene namjene:

... UPU-28       Veli Lošinj u. Mrtvaska,  IS5 Urbanistički plan uređenja luke Mrtvaska...“

Također u čl. 200. st. 2., se nalazi odredba, citiram ju: „Razgraničenje pripadajućeg kopnenog i morskog dijela luka otvorenih za javni promet, za pojedine namjene i broj vezova za potrebe domaćeg stanovništva i nautičara i broj vezova za ribarske brodove odredit će se prilikom izrade UPU-a“.

Grad Mali Lošinj nikad nije usvojio a niti pokrenuo postupak izrade nužnog UPU-a 28, UPU-a Mrtvaška a kako to određuje odnosno nalaže njegov strateški plan-PPUG ML- u citiranim odredbama. Dokaz o tome da UPU 28 nije izrađen se nalazi u službenom dokumentu Grada Malog Lošinja, Izvještaju o stanju u prostoru Grada Malog Lošinja za razdoblje 2014.-2018. g. koji je nedavno usvojen i objavljen u Službenim novinama PGŽ 26/2019. Na stranicama 64. i 65. Izvješća, u poglavlju 1.4. OBVEZA IZRADE URBANISTIČKIH PLANOVA UREĐENJA, u tablici 66.-Prostorni planovi preostali za izradu, navodi se i Urbanistički plan uređenja luke Mrtvaska (UPU 28) kao plan kojeg je potrebno izraditi. Dakle dozvola je izdana bez nužnog uvjeta odnosno izrade odgovarajućeg UPU-a a kako je to određeno planom višeg reda odnosno PPUG ML.

II Dozvola je izdana za rekonstrukciju iako se ne radi o rekonstrukciji 

Građevisnka dozvola je izdana za rekonstrukciju i dogradnjupostojeće građevine - luke za javni promet u uvali Mrtvaška otoka Lošinja iako se ne radi o rekonstrukciji luke za javni promet. Ne postoji luka za javni promet Mrtvaška. Postoji tek uvala Mrtvaška i postojeći mul od 45 m2, evidentiran u katastru prije 15.2.1968. Tek se prema odredbama PPUG Mali Lošinj

planira otvorena luka za javni promet lokalnog značaja. Dakle ne može se raditi o rekonstrukciji luke za javni promet ako postoji samo mul od 45 m2 koji je evidentrian u katastru prije 15.2.1968. g. a luka se planira tek PPUG ML. Dadatni problem jest i činjenica da je luka Mrtvaška  Odlukom o izmjeni Odluke o utvrđivanju lučkog područja u lukama otvrenim za javni promet županijskog i lokalnog značaja na području PGŽ planirana kao luka županijskog značaja. Iako je područje Mrtvaške odlukom Skupštine PGŽ određeno kao lučko područje odnosno kao luka županijskog značaja Mrtvaška, Županijska lučka uprava Mali Lošinj je od drugog županijskog tijela ishodila građevinsku dozvolu za rekonstrukciju postojećeg mula od 45 m2 prema odredbama PPUG ML a za morsku luku Mrtvaška- luku otvorenu za javni promet lokalnog značaja.

Naslovnom tijelu napominjem da prilikom provođenja upravnog nadzora prijavljenog Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i  zaštitu okoliša PGŽ, Ispostava Mali Lošinj u ovom predmetu ima na umu i provedeni nadzor u predmetu pod Kl.:040-02/19-01/19; Ur.br.: 531-07-1919-4, od 2. rujna 2019. g. s obzirom da se propusti ponavljaju.

Arsen Mujagić

 

 

min1

min2

min3

nl-1

nl-2

Komentari: 

118 # ............ 2021-11-06 14:41
Pitanje.
Da li je Novi list objavio odgovor na objavljenu informaciju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Jegost 2021-11-06 14:57
Citat ......:
Pitanje.
Da li je Novi list objavio odgovor na objavljenu informaciju?
Je, a to je bilo preneseno i na ovoj stranici.

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # dozvola za rekonstrukciju svegagost 2021-11-06 16:01
Sa ovakvom dozvolom bi Komadina mogao rekonstruirati i lučku upravu, maknuti Baliju s mjesta ravnatelja i iz UV izbaciti lažljivog Raka i ostala bisere... :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # .............. 2021-11-06 16:24
Non stop rade neke čistke..
Nek više i Mrtvašku očisti.
Ali zašto nevratiti brod u Mrtvaška,kada sve očitije da je lučka uprava popušila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
321 # ....RDx 2021-11-06 17:12
Citat gost:
Sa ovakvom dozvolom bi Komadina mogao rekonstruirati i lučku upravu, maknuti Baliju s mjesta ravnatelja i iz UV izbaciti lažljivog Raka i ostala bisere... :-)
Rak je čovjek od povjerenja, glavni Komadinin čovjek za pomorsko dobro, koncesije i svašta nešto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # ...svašta ponešto...Ilovčan 2021-11-06 20:29
... glavni za pasarele montiravat na rive od 2 metra
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Tko tu koga j...e?....... 2021-11-06 16:16
Građevinska dozvola vrijedi ili nevrijedi?
Dal' se smije uplovljavati ili nesmije?
Dal' je projektant sam stavio rivu 2 metra ili nije?(Rak tvrdi da je)
Sapunica u četvrtak nastavak ili će se javiti OLAF i prekinuti emitiranje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Rakov plitki potokMarin ero 2021-11-07 13:23
Citat .......:
Dal' je projektant sam stavio rivu 2 metra ili nije?(Rak tvrdi da je) Sapunica u četvrtak nastavak ili će se javiti OLAF i prekinuti emitiranje.
Na tvoje pitanje Tko tu koga j...e? odgovor daje arhiva medijskih objava. Vezano uz izjavu Lorisa Raka da je projekt radila respektabilna firma Rijekaprojekt, važno je podsjetiti da je ista firma sudjelovala i u projektiranju luke Gaženica u Zadru, gdje se također iskrsnuo problem previsoke rive.


U toj luci je bilo predviđeno prometovanje trajekata Jadrolinije, ali je tek neposredno prije samog otvaranja luke utvrđeno da se ne mogu iskrcati ni ukrcati autobusi, kamioni i duža vozila, što je uzrokovalo dodatne preinake i troškove koje je u konačnici morala snositi zadarska lučka uprava.

zadarskilist.hr/.../...

slobodnadalmacija.hr/.../...
Na novinarsko pitanje tko je kriv što neka Jadrolinijina plovila ne mogu pristati u Gaženici, ministar je rekao da je projekt počeo 2006., a tada nitko nije razgovarao s najvećim brodarom - Jadrolinijom.
Kao što nitko, očito, nije razgovarao ni s Ilovčanima :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # ???Lino 2021-11-07 13:47
I na Mrtvaški se može postaviti pitanje gdje je prilikom davanja projektnog zadatka za novu rivu bila ljudska pamet?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # ................ 2021-11-08 08:49
Ovo me podsjeća na duplo bojanje tunela.2014.Gaž enica pa 2019. Mrtvaška. Da projektant pogriješi dva puta?????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Gordijski čvorRoko Prč 2021-11-06 22:48
Često se u eteru čuju odgovori nadležnih i odgovornih za projekt Mrtvaška da se nikako ne smije dopustiti da propadne tako velika investicija. Kako i sam autor u jednom od priloženih dokumenata navodi da je floskula o općem napretku samo smokvin list kojim se želi prikriti nezakonitost u konkretnoj građevinskoj dozvoli, i to obrazlaže tako da je dozvola izdana za rekonstrukciju i dogradnju postojeće građevine – luke za javni promet u uvali Mrtvaška , a temeljem dokaza da se radi o postojećem objektu lukobranu – mulu za što je kao dokaz poslužila uporabna dozvola Upravnog odjela za graditeljstvo PGŽ.-a, a temeljem potvrde katastra o postojanju objekta prije 15. 2.1968. godine, a koji je bio jedino vidljiv na snimci iz 1953. godine. Na temelju toga je PGŽ sama sebi dala uporabnu dozvolu za rekonstrukciju 2019. godine, ali ne postojeće građevine mula nego za luku za javni promet, čime bi se mul rekonstruirao u luku, te da luka nije građevina“ Upravo je to na tragu izjave predstavnika mjesnog odbora Ilovik da svaka nezakonitost kad-tad proizvede problem. Višemilijunske štete za RH će svakako nastati, OLAF će zasigurno reagirati.
Ostavlja nadu da će se zaštititi mještani Ilovika upravo održana sjednica Županijske skupštine PGŽ-a. Sve jako podsjeća na izvanredno zapetljan čvor koji je frigijski kralj Gordije privezao jaram uz rudo svojih kola. Hoće li se nešto što sada izgleda nemoguće jednostavno presjeći i tko će to učiniti.
Žalosno je da to nije naša lokalna vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Politički biciklizam A.K.Dilkan 2021-11-07 10:51
Citat Roko Prč:
Hoće li se nešto što sada izgleda nemoguće jednostavno presjeći i tko će to učiniti. Žalosno je da to nije naša lokalna vlast.
Žalosno je, ali je očekivano. Lokalna vlast je u rukama Ane Kučić kao gradonačelnice koja zbog samo četrdesetak ilovačkih birača i njihove djece neće riskirati svoju poziciju u HDZ-u. Ministar Butković i predsjednik Plenkovićem je ne bi pohvalili kad bi zbog par nevažnih otočnih bukača ugrozila grabež 300 mil. kuna iz EU fondova. U tome je bespogovorno podržava većina članova Gradskog vijeća stjerana u tor oko pet Kučićki odanih vijećnika HDZ-a. Gradsko vijeće zasjeda pod formalnim predsjedanjem "nezavisnog" Devčića, ali tijek, sadržaj i ishod glasanja uz povremene vanposlovničke upadice diktira Anto Nedić. Kako on to radi primjer pruža sramotni slučaj gradonačelničin og prijedloga da joj se usred katastrofalne situacije s pandemijom digne plaća bez da ga je obrazložila. Pa ga je obrazložio Nedić jer da nema smisla da joj je plaća manja od Frankovićeve. Njezina većina je to Nedićevo, blago rečeno, idiotsko "obrazloženje" prihvatila bez rasprave. Kao da je riječ Božja a ne čisti bezobrazluk.
Ana Kučić je iz "simpatizerke HDZ-" izrasla u predsjednicu privatnim interesima zagađenog i politički degradiranog lošinjskog ogranka. Zbog neprilika šačice otočana s otoka koji čak nije otok njenih djedova ona neće riskirati potencijalnu karijeru u HDZ-u. Sigurno se nada da bi snažnom podrškom investiciji mogla zaslužiti neku višu funkciju jer priželjkuje da može đirati po zagrebačkom umjesto po riječkom Korzu. Pa makar joj ogranak pao i na manji broj od 35 članova koliko je izišlo na nedavne unutarstranačke izbore. Pokazalo se da prema pravilu političkog biciklizma ima uvjete: Vozi tako da pognute glave klima prema gore, a nemilosrdno gazi prema dolje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Tko nešto želi napraviti nađe način, a tko ne želi nađe izgovorJugo 2021-11-07 14:03
Svaka čast vijećnicima koji su stali na stranu Ilovčana i žele utrošiti svoje vrijeme tražeći rješenje problema.

A Rak, Balija i Kučićka svoje vrijeme troše samo na smišljanje izgovore i objašnjenja zašto se nešto ne može napraviti. To je jedino što oni znaju -kako smisliti izgovor.

Kaže Rak na sjednici da su vijećnici mogli pitati njega da im objasni kako se to ne može i zašto, pa da bi im on lijepo objasnio...
Svatko tko je gradio veću obiteljsku kuću zna više od njega o ishodovanju građevinskih dozvola i o tome da se može mijenjati projekt u hodu, i da se dobivanje uporabne dozvole
može podijeliti na više uporabnih cjelina...

Ne bi on usmjerio na trenutak svoj mozak u nekom drugome mjeru,naučio nešto, pitao nekoga tko se kuži.
Samo recitira pjesmicu koju je naučio napamet skupa sa Balijom i Kučić.

Kao papige su svi troje.
Treba ih staviti u neke udžbenike o političkom odgoju da djeca uče što su uhljebi i što se događa kada se na čelna mjesta zaposle uhljebi.

Srećom na svoje gluposti Rak je dobio odlične odgovore i od Radoslovića, Rubeše i ostalih vijećnika!

Ovi vijećnici koji su izlagali na temu Mrtvaška su pravo osvježenje u politici.

Drago mi je da još postoje ljudi koji razmišljaju svojom glavom, predstavljaju u punome smislu narod i nisu ničije marionete za skupljanje bodova.

Naravno da nepravilnosti moraju kad tad isplivati na vidjelo.
Svaka čast autoru što je u tako ranoj fazi ukazao na nezakonitosti.

Suludo je da unatoč prijavi autora nitko ni tada nije krenuo ispravljati greške, nego su uhljebi samo krpali greške, redali glupost ne glupost dok nisu toliko zakuhali kašu da im se jednostavno mora stati na kraj.

Svatko plaća svoje greške.
Nije u redu da Ilovčani ispaštaju zbog grešaka nesposobnih uhljeba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
223 # Kad se bratska srca slože i laž proći možeGost 2021-11-07 15:22
Citat Jugo:
Svaka čast vijećnicima koji su stali na stranu Ilovčana i žele utrošiti svoje vrijeme tražeći rješenje problema.
A Rak, Balija i Kučićka svoje vrijeme troše samo na smišljanje izgovore i objašnjenja zašto se nešto ne može napraviti. To je jedino što oni znaju - kako smisliti izgovor.
Zgodno je vidjeti kako se oko izgovora na račun oštećenih građana bratski slože i politički protivnici. Gradonačelnica Kučić (HDZ) rukama, nogama i zubima brani projekt zbog silne love od EU, a župan Zlatko Komadina (SDP) se boji da bi u slučaju propadanja projekta Županija bila izložena sudskom povratu oko 10 milijuna kuna. A Loris Rak (SDP) opravdava žrtvovanje Ilovčana radi "viših ciljeva" i kaže: "Ovaj projekt nadilazi Ilovik i razvija infrastrukturne pretpostavke za povezivanje Lošinja s ostalim otocima". Kaže i usput laže: "Poštivane su sve zakonske procedure, ishodovana je građevinska dozvola, a na temelju nje Lučka kapetanija je zabranila uplovljavanje u luku za vrijeme trajanja radova." No autor napisa je dokazao da zakonske procedure nisu ispoštovane te da je građevinska dozvola nezakonita.
Novi list: Rinčić i Petković pokušali pomoći stanovnicima Ilovika, prijedlog im sasjekao Komadina
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Bome je brzagost 2021-11-07 15:01
Koliko je Kučićka podržavala projekt govori i činjenica da je dozvola za Mrtvašku izdana 17.10. a da je postala pravomoćna već idući dan 18.10.2019.g. Dakle isti dan kad je izdana dozvola gradonačelnica je potpisala odricanje od prava na žalbu. Svaka čast na brzini gradonačelnice Kučić i što je pred vratima ureda za urbanizam čekala dozvolu kako bi se isti tren odrekla zakonskog prava na žalbu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Stvar za referendum o opozivugost 2021-11-07 15:34
Citat gost:
Svaka čast na brzini gradonačelnice Kučić i što je pred vratima ureda za urbanizam čekala dozvolu kako bi se isti tren odrekla zakonskog prava na žalbu.
Može li se odricanje od zakonskog prava na žalbu objasniti ičim drugim osim glupošću, korupcijom ili obećanjima koja se ne odbijaju? Zbog svakog od tih razloga odricanja od zakonskog prava na žalbu trebalo bi pokrenuti referendumski postupak za opoziv
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Kriminalna brzinaDodo 2021-11-07 15:44
Citat gost:
Citat gost:
Svaka čast na brzini gradonačelnice Kučić i što je pred vratima ureda za urbanizam čekala dozvolu kako bi se isti tren odrekla zakonskog prava na žalbu.
Može li se odricanje od zakonskog prava na žalbu objasniti ičim drugim osim glupošću, korupcijom ili obećanjima koja se ne odbijaju? Zbog svakog od tih razloga odricanja od zakonskog prava na žalbu trebalo bi pokrenuti referendumski postupak za opoziv
Ako je ovo istina to je stvar za DORH. Neviđena brzina inače spore birokracije ukazuje na kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # ............ 2021-11-08 09:14
i onda nam u priopćenju laže da ona nema veze sa projektom Mrtvaška
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # "Ni luk jela ni luk mirisala"tr 2021-11-09 10:34
Citat ......:
i onda nam u priopćenju laže da ona nema veze sa projektom Mrtvaška
Neki političari su kao mala djeca; seru i smiju nam se u facu. A neka usto i plješću ručicama. Tako nam je sve sa smijehom gradonačelnica lagala da nema veze s projektom. Potpisivanju ugovora o radovima na Mrtvaškoj nije nazočila samo kao model da reklamira priču o velikoj investiciji pa da može zaboraviti što je tom prigodom recitirala. Tamo je bila, slikala se i govorila kao gradonačelnica. A sve to je objavljeno na službenoj gradskoj stranici:
„Nakon dovršene sanacije pristana na Iloviku, na Susku i na Malim Srakanama, trenutno rekonstruiranih u luci Unije te u Rovenskoj, projekt dogradnje luke Mrtvaška kruna je dosadašnjeg rada. Zaista možemo biti zadovoljni sa suradnjom koju ostvarujemo sa Vladom Republike Hrvatske, svim nadležnim ministarstvima, posebno Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture na čelu sa ministrom Butkovićem, te Primorsko goranskom županijom i Županijskom Lučkom upravom. Svakom novom trajektnom linijom, kilometrom rekonstruirane ceste ili dogradnjom luka otvaraju se mogućnosti za još kvalitetnije povezivanje Lošinja sa kopnom i drugim otocima. Kako nema luke bez ceste, Grad Mali Lošinj je izdvojio sredstva i izradio projektnu dokumentaciju sve do idejnog projekata i lokacijske dozvole za buduću 10 kilometara dugu cestu prema Mrtvaškoj koja se spaja na rotor prema Velom Lošinju i prati sadašnju trasu, sada slijedi prekategorizaci ja, te nakon toga izrada glavnog projekta sa parcelacijom i rješavanjem imovinsko pravnih odnosa. Planirano je da uz dva traka, bude i pješačko biciklistička staza.“ najavila je gradonačelnica Ana Kučić povodom potpisivanja ugovora.
mali-losinj.hr/.../...
Ne može sada govoriti u stilu "ni luk jela ni luk mirisala" bez da joj se ulice kaže da laže. A to su joj prosvjednici složno izvikivali kad im se ukazala na vratim zgrade uprave da bi im se smijala u lica i pljeskala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Manekenka tuđih kreacijaPZ 2021-11-09 18:44
Citat tr:
Citat ......:
i onda nam u priopćenju laže da ona nema veze sa projektom Mrtvaška
Neki političari su kao mala djeca; seru i smiju nam se u facu. A neka usto i plješću ručicama. Tako nam je sve sa smijehom gradonačelnica lagala da nema veze s projektom. Potpisivanju ugovora o radovima na Mrtvaškoj nije nazočila samo kao model da reklamira priču o velikoj investiciji pa da može zaboraviti što je tom prigodom recitirala. Tamo je bila, slikala se i govorila kao gradonačelnica.
Ali zapravo ona jeste bila samo model. Nešto kao manekenka koja prikazuje tuđu kreaciju. Cijeli projekt su smislili drugi i priveli početku radova a nju su pripustili da i na nju padnu svjetla pozornice. Što ona jako voli. U cijelom prošlom mandatu na Lošinju su realizirani samo tuđi projekti u kojima je ona bila statist, a za ovaj je složila spisak želja i obećala ‘Okrećemo se EU-u kao izvoru novca’. A ne zna predložiti projekte niti djelatnike da ih sastave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Politika je vještina laganja u pravi časZoombool 2021-11-10 10:26
Citat ......:
i onda nam u priopćenju laže da ona nema veze sa projektom Mrtvaška
Prosudite sami tko to tamo laže. Pogledajte ključne odlomke iz video snimaka izlaganja Lorisa Raka iz lučke uprave na sjednici Županijske skupštine i Ane Kučić gradonačelnice Malog Lošinja u "izvanrednom obraćanju" putem Facebooka.
U jednom se slažu: Glavni cilj bilo im je dobivanje bespovratnih sredstava, a potom spašavanje investicije od 230 milijuna kuna.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Viši i niži interesiFukara 2021-11-10 11:06
Citat Zoombool:
U jednom se slažu: Glavni cilj bilo im je dobivanje bespovratnih sredstava, a potom spašavanje investicije od 230 milijuna kuna.
Rak i Kučić se slažu u još jednom. Oboje smatraju da je spašavanje investicije od 230 milijuna kuna viši interes od želje stotinjak Ilovčana da normalno žive.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # .....Alex 2021-11-10 11:27
Oboje muljaju, a evo i kako.

Rak kaže da je u skladu sa postojećom prostorno-plans kom dokumentacijom bilo moguće isprojektirati samo ovakvu rivu. To kao hoće reći da mu je bio potreban UPU pa da na dijelu luke isprojektira nižu rivu od 2 metra. Notorna glupost.

A gradonačelnica kaže da Grad sa ovim projektom nije imao nikakve veze. Činjenica je da je Grad Mali Lošinj bio involviran i u izradu projekta i u proceduru izdavanja građevinske dozvole po dva osnova.
Prvi osnov je temeljen na činjenici da je Grad Mali Lošinj trebao utvrditi posebne uvjete priključenja građevine na javnu prometnu površinu, u ovom slučaju bitni su uvjeti priključenja na more kao vodnu prometnu površinu (luka, plovni put).
Drugi osnov je temeljen na činjenici da je Grad Mali Lošinj bio stranka u postupku, te je samim tim mogao utjecati na tok stvari. A kako je utjecao? Tako što se gradonačelnica u ekspresnom roku, odmah drugi dan odrekla prava na žalbu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Iz priručnika komunističke demagogijegost 2021-11-10 16:44
Citat Zoombool:
U jednom se slažu: Glavni cilj bilo im je dobivanje bespovratnih sredstava, a potom spašavanje investicije od 230 milijuna kuna.
Ilovčani (i njihova djeca) su u toj igri sasvim nevažan čimbenik. Ana Kučić će pred Plenkovićem više profitirati spremnošću da projekt brani do zadnjeg Ilovčana pa makar izgubila to malo glasova na sljedećim izborima. A pred Županijom i lučkom upravom Ilovčani nikad nisu ni bili faktor. Zato Ilovčani griješe što otkazuju prosvjed na Dan Grada. Naivno su na fejsu oglasili Kao znak dobre volje i konstruktivnost i, odlučili smo stoga odgoditi naš prosvjed uz nadu da će županijski vijećnici znati cijeniti našu dobru volju i želju za nalaženjem rješenja te da će čvrsto stati u obranu života na jedinom pučinskom otoku na Jadranu koji je odolio depopulaciji.
Dobru volju i konstruktivnost očekivati od onih kojima rastu zazubice za europskim milijunima i koji Ilovčane prikazuju idiotima je zaista naivno. Ana Kučić tvrdi da njima manipuliraju nekakvi politički akteri "radi vlastitih interesa" kao da oni sami nisu svjesni u šta ih je uvalio njen nemar i nebriga za sugrađane. Starijim Ilovčanima upozorenje na uzaludnost očekivanja da će Ana Kučić cijeniti njihovu dobru volju i želju za nalaženjem rješenja trebala su biti iskustva iz vremena tzv. socijalizma. Trebali su se prisjetiti da je pri kraju "izvanrednog obraćanja" izrekla niz huškačkih fraza iz priručnika komunističke demagogije o oporbi koja građane Lošinja želi držati u trajnom stanju napetosti i za sve okrivljavati, citiram, mene i gradsku upravu. Dragi Ilovčani, zapitajte se a koga drugog okrivljavati ako ne nju i gradsku upravu?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # CocaCola 2021-11-10 16:51
Ova manekenka ni ne zna koliko ne zna.
Spoznaja će biti vrlo neugodna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Gradonačelničko trolanjegost 2021-11-11 10:21
Citat gost:
pri kraju "izvanrednog obraćanja" izrekla niz huškačkih fraza iz priručnika komunističke demagogije o oporbi koja građane Lošinja želi držati u trajnom stanju napetosti i za sve okrivljavati, citiram, mene i gradsku upravu.
U tom obraćanju postupila je kao hadezejski trol prema boljševičkom naputku. S problema kojem je kumovala skreće pozornost na oporbu i okrivljuje ju za uznemiravanje javnosti. To isto radi Plenković. Na neugodna novinarska pitanja ne odgovara nego sprda i omalovažava oporbu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Viši ciljevi na račun IlovčanaLT 2021-11-11 17:21
Citat gost:
Starijim Ilovčanima upozorenje na uzaludnost očekivanja da će Ana Kučić cijeniti njihovu dobru volju i želju za nalaženjem rješenja trebala su biti iskustva iz vremena tzv. socijalizma.
Teta Marija, najstarija Ilovčanka koja na na otoku živi već 95 godina sigurno nije nasjela na Kučićkine komunističke fraze o zločestoj oporbi "koja građane Lošinja želi držati u trajnom stanju napetosti i za sve okrivljavati nju i gradsku upravu. Jer i bez "političkih aktera" kojima Kučić plaši Lošinjane ona dobro zna da će joj biti uskraćena medicinsku skrb i hitna pomoć ako se zbog "viših ciljeva" (čitaj novca iz EU fondova) otoku Iloviku otme Mrtvaška.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Uletjelo Raku tupilo ...FF 2021-11-11 18:10
Novinar Novog lista je sasvim osnovano Lorisa Raka prikazao kao idiota. U današnjoj kolumni Damir Cupač komentira upravo održanu sjednicu županijske skupštine u kojoj pored ostalog piše:
Rinčić i Petković u ime stanovnika Ilovika tražili su prihvaćanje zaključaka da se zatraži fazna realizacija projekta koja će omogućiti daljnje korištenje uvale Mrtvaška, ali i smanjenje visine novog pristaništa na jednom dijelu kako bi stanovnici Ilovika mogli pristajati u Mrtvašku. Tu na scenu stupa Loris Rak koji sumnja u objektivnost predlagača i dostavljenog materijala jer je on pisan u prvom licu množine. I ostatak članka Damira Cupaća dobro oslikava kažin nastao oko slučaja Ilovik i treba ga pročitati cijeloga, ali ovaj dio me se posebno dojmio:
Citira Rak paragrafe, objašnjava proceduru, upozorava da bi se mogao upropastiti projekt koji se financira europskim novcem, tumači da je nemoguće u ovoj fazi korigirati izdanu građevinsku dozvolu. Onda mu je za pravo dao i župan Zlatko Komadina. Pa i pročelnica županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, promet i veze Nada Milošević. Nikome od njih nije jasno što to hoće stanovnici Ilovika kada je Županija bila milosrdna i osigurala alternativne pravce kojima se taj mali otok, koji je administrativno jedan mali mjesni odbor velikog Malog Lošinja, vraća više od desetljeća unatrag, u vrijeme bijele kuge i demografskog umiranja. Pa neće valjda jedan mjesni odbor blokirati progres za koji je zaslužna Županija, za koji je operativno zaslužan Loris Rak, županijski vijećnik i nesuđeni predsjednik Županijske skupštine koji je kao predstavnik osnivača, dakle Primorsko-goran ske županije, predsjednik Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Mali Lošinj.

I tada mu Iva Rinčić poruči da njoj nije jasno koga bi ona kao vijećnica u županijskom predstavničkom tijelu trebala zastupati ako ne građane. Lorisu Raku vjerojatno je uletjelo tupilo i nekuženje pred takvim argumentom. Čuj ti to, koristi prvo lice množine i zastupa građane jednog malog mjesnog odbora, pa gdje to još ima.


novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Plenković o uhićenoj G. ŽalacGost 2021-11-11 18:50
Gabrijela Žalac je, dok nije postala ministrica, bila godinama ekspert, stručnjak i to dokazani za europske fondove na različitim instancama u Vukovarsko-srij emskoj županiji. Upoznao sam je dok sam 2010. kao državni tajnik za europske integracije obišao Hrvatsku. Moram priznati da nigdje drugdje nisam vidio nekoga tko je imao takvo znanje i entuzijazam, kvalitetu u pogledu poznavanja onoga što se zovu europski fondovi. Mislim da je bila sjajna. Zato što sam je upoznao tamo i što smo kasnije surađivali, a to su primjerice suradnja u okviru dunavske strategije, podunavskih regija, pokazala je znanje. Htio sam dati signal prema Vladi, a i prema stranci, birajući ministricu koja dolazi iz Slavonije. Vodite računa da sam 2016. u kampanji u Osijeku najavio Projekt Slavonija, Baranja i Srijem. Smatrao sam da će netko autentičan iz područja Vukovarsko-srij emske i Slavonije dati doprinos onome što je bitno, a to je pomoći Slavoniji sada i odmah", kazao je premijer.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Bivši HDZ osuđen, sadašnji uhićengost 2021-11-12 08:41
Citat Gost:
"Gabrijela Žalac je, dok nije postala ministrica, bila godinama ekspert, stručnjak i to dokazani za europske fondove na različitim instancama u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Upoznao sam je dok sam 2010. kao državni tajnik za europske integracije obišao Hrvatsku. Moram priznati da nigdje drugdje nisam vidio nekoga tko je imao takvo znanje i entuzijazam, kvalitetu u pogledu poznavanja onoga što se zovu europski fondovi. Mislim da je bila sjajna..." kazao je premijer
Lijepo je vidjeti kako premijer hvali svoju bivšu ministricu uhićenu po zahtjevu EU tužiteljstva jer u njenim malverzacijama hrvatski USKOK nije našao ništa sporno. Ova farsa je pružila dobru priliku za naslov Nekadašnji HDZ je osuđen, a sadašnji HDZ je uhićen na jednom portalu u kojem pored ostalog piše: Uhićenj e ministrice Gabrijele Žalac nije uhićenje bivše ministrice, nego upravo uhićenje ministrice, odnosno uhićenje države. Ona je bila i uvijek će biti ministrica u Vladi premijera Plenkovića.
Ona je bila i uvijek će biti članica Plenkovićevog novog HDZ-a koji navodno nema nikakve veze s nekadašnjim HDZ-om. Nekadašnji HDZ je osuđen, a sadašnji HDZ je uhićen. Samo krajnji maliciozni ignoranti ne vide familijarnu bliskost između osuđenosti i uhićenosti.
Mi, nadalje, živimo u državi koja je u tri desetljeća izgubila gotovo milijun stanovnika. Ovo je izigrana, raseljena i izgubljena država.
Mi živimo u državi koja se uzrujava zbog onoga što piše novinar Dežulović, a ne uzrujavamo se što živimo u državi u kojoj je ministrica bila, i uvijek će biti, Gabrijela Žalac.
Dežulović, ma koliko kulturan ili vulgaran bio, piše o državi koja se ne uzrujava zbog Gabrijele Žalac. On se zbog toga uzrujava jer shvaća da je to država iz koje je otišlo gotovo milijun građana.
Ovo je napuštena država. Napuštena država je osuđena na neuspjeh i nemogućnost sjećanja. I to je najgore od svega.

www.autograf.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Put slavePD 2021-11-15 08:52
Znali smo to i ranije, ali sad je empirijski dokazano da se Plenkovićev HDZ nimalo ne razlikuje od Sanaderovog i Karamarkovog. Istina, da bi do toga došlo trebao je biti otuđen novac Europske unije, trebali su se aktivirati europski istražitelji i istraživački Telegramovi novinari i sad smo tu gdje jesmo. Pred nečim pred čim premijer može zatvarati oči, ali bez ikakvih izgleda da to bude iole uvjerljivo.

Ne zaboravimo da se nakon desetljeća simpatiziranja Sanaderovog HDZa Ana Kučić transformirala u članicu i odmah zasjela na položaj šefice lokalnog ogranka osuđene organizacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Dresiranje Ane KučićZC 2021-11-12 13:02
Citat Zoombool:
GHN5L5qqH8U
Saznalo se tko za javne nastupe priprema Ministra Banožića: Bivša TV urednica Dijana Čuljak koju plaća Ministarstvo obrane. MORH je prvo odbijao navesti koliko plaća, ali novinari su pozivajući se na Zakon o pravu na pristup informacijama ipak saznali: Tvrtka Adepto media d.o.o angažirana je u razdoblju od veljače do lipnja 2021. godine, za uslugu podizanja razine komunikacijskih sposobnosti i znanja u Samostalnoj službi za odnose s javnošću i izdavaštvo pri čemu je naglasak bio na selektiranju i uvježbavanju tema iz resora.
Ukupni troškovi iznosili su 19.008,00 kuna (bez PDV-a) što iznosi manje o 5.000,00 kuna mjesečno".
, odgovorili su iz MORH-a.

Za ministra zvanog "opušak" nije me briga, ali me zanima tko dresira našu gradonačelnicu za javne nastupe kao što je ovaj. I koliko to plaćamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Netransparentan - Grad za tebeFireless 2021-11-12 13:57
Da smo transparentan grad onda bi vrlo lako provjerio to što te zanima na gradskom webu. Jer bi tamo trebali bili javno objavljeni registar svih ugovora koje je Grad Mali Lošinj sklopio s bilo kime i za bilo koju cijenu, kao i Proračun iz kojeg bi vidio planirana plaćanja.

Ovako ti ostaje to pravo ostvariti putem prava na pristup informacijama, osim ako ti nadležna službenica, i to samovoljno ili po naredbi iznad nje, i to pravo onemogući.

#Grad za tebe#
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Dresura gradonačelnicegost 2021-11-12 14:44
Citat ZC:
Za ministra zvanog "opušak" nije me briga, ali me zanima tko dresira našu gradonačelnicu za javne nastupe kao što je ovaj. I koliko to plaćamo.
Ali dobro su je dresirali. S napetom pažnjom čita s blesimetra pa nijednom nije rekla "ajmo reć" i "na neki način" :lol: A dreser joj je u ruke tutnuo olovku da je spriječi u mahanju rukama. Vrijedi svake kune koja je plaćena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # brigo mojapređi na drugoga 2021-11-12 15:24
U svom obraćanju javnosti gradonačelnica kaže da ona nema ništa s tim, da je adresa negdje drugdje.
Jučer pak kaže da je sve učinila u okviru zakonskih mogućnosti. Znači ipak ima nešto s tim? Stečajni upravitelj i stručnjak za pasarele Rak kaže da je ŽLU cijelo vrijeme usko surađivala sa Gradom. Sad više ne znam da li vjerovati prvoj gradonačelnici ili drugoj gradonačelnici ili Raku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # LicemjerkaZumba 2021-11-12 16:57
Citat pređi na drugoga:
Sad više ne znam da li vjerovati prvoj gradonačelnici ili drugoj gradonačelnici ili Raku?
Saznaj što od toga je rekla kao vjernik, a što kao ateist pa ćeš znati. Jer u predizbornoj kampanji je naredila Jurkotiću da je u reklamnom Điru upita da li nekad laže. Tako si je kupila priliku da radi religioznih birača može ponosno odgovorit da je vjernik. Pa da zato ne laže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # @@@@@@ 2021-11-12 18:11
Ako je to neko mjerilo, onda su joj Ilovčani još na prosvjedu poručili da je nevjernica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Bačen novacDepra 2021-11-12 18:28
Citat ZC:
Ukupni troškovi iznosili su 19.008,00 kuna (bez PDV-a) što iznosi manje o 5.000,00 kuna mjesečno"., odgovorili su iz MORH-a.
Ovo je primjer kako stranka osuđena za kriminal brine o svojima kad se osramote. Porezni obveznici plaćaju ovu šarlatanku potjeranu sa svih televizija, a bila je jedan od aktera afere Core medija u vezi s izvlačenjem novca iz tvrtke.

A unatoč utrošenom novcu ministar ne zna sam složiti rečenicu kao ni Ana. Zato joj pismeniji moraju sastavljati šalabahtere i tekstove na blesimetru :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
130 # Verovati svojim očima ili MinistarstvuAM 2021-11-07 18:27
Vidljivo je iz odgovora da je Ministarstvo graditeljstva potvrdilo navode iz prijave odnosno da je istina da nije donesen UPU-28 i da se bez njega ne može izdati akt za građenje nove građevine, ali da je iznimno moguće i bez donošenje obveznog UPU ishoditi akt za rekonstrukciju postojeće građevine. A samo Ministarstvo kaže da se rekonstrukcijom može graditi unutar iste građevne čestice građevinu kojom se bitno ne mijenja izgled, veličina i utjecaj na okoliš dotadašnje građevine. Kaže Ministarstvo da se manje više mogao na istom mjestu (na istoj građevnoj čestici a ne na novoj i puno većoj), istog prvokutnog oblika i iste visine i površine cca 45 m2 izgraditi odnosno rekonstruirati sadašnji, još uvijek postojeći mulić. Ministarstvo, iako kaže da je pribavilo spis, znači da su imali i uvid u projekt, nije primjetilo da se radi o izgradnji cca 100 puta većeg objekta koji nema nikakve veze sa postojećim, bitno drukčijeg izgleda i oblika, a koji se gradi na drugoj čestici i koji zasigurno ima bitan utjecaj na okoliš. Svima osim Ministarstvu je jasno da se ne radi o rekonstrukciji starog mulića već izgradnji nove trajektne luke koja se ne može graditi prije nego li se usvoji UPU-28.

Mažda se razlog takvog sljepila može objasniti osobom koja je tada bila pomoćnik ministra za nadzor?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Umrtvljenje radi Mrtvaške?gost 2021-11-07 19:33
Ako je sve ovo točno, namjera je da se novcem EU financira zakonski vrlo sumnjiv projekt. Tko bi za radi Mrtvaške bio "umrtvljen" kad bi se za ovu muljažu zainteresirala EU birokracija? Možda onaj kojeg je Balija slavio da je na tragu slavnog cara?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # MišljenjeDe Rulo 2021-11-07 21:34
Veća je vjerojatnost da to bude netko niži na hijerarhijskoj ljestvici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ......Gost 2021-11-14 05:11
Da je Ana Kučić više brinula o svom poslu nego o poziranju ne bi riječko Možemo moralo ispravljati njene pogreške. A to je ujedno i vruć šamar HDZ-u.
Riječko Možemo zadovoljno što je Županijska skupština poslušala apel stanovnika Ilovika
Nažalost, ovo nije prvi put da se događaju veliki propusti koje se naknadno sanira i dorađuje. Sada takve dorade u pravilu koštaju, rekao je Orjen Petković
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # ................ 2021-11-08 08:55
Mogu oni sad pričati,dogovarati,pregovarati.
Moraju čekati. OLAF
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Prava stranke u postupku su jača od Ustava?CC 2021-11-08 09:02
Da malo karikiram...
Država sama sebi izda dozvolu za nuklearku, recimo u nacionalnom parku. U postupku izdavanja građevinske dozvole nema susjeda ili se susjed isti dan odrekne prava za žalbu.
Posljedica, cijeli Ustav RH i svi zakoni su nemoćni pred činjenicom da se susjed nije žalio pa je dozvola isti dan postala pravomoćna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Japgost 2021-11-08 10:01
Citat CC:
Da malo karikiram...
Država sama sebi izda dozvolu za nuklearku, recimo u nacionalnom parku. U postupku izdavanja građevinske dozvole nema susjeda ili se susjed isti dan odrekne prava za žalbu.
Posljedica, cijeli Ustav RH i svi zakoni su nemoćni pred činjenicom da se susjed nije žalio pa je dozvola isti dan postala pravomoćna?
Otprilike tako je.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Zakon o općem upravnom postupkuRoko Prč 2021-11-08 10:18
Zakon o općem upravnom postupku kaže da se nezakonito rješenje može poništiti ili ukinuti u cijelosti ili djelomično i nakon isteka roka za žalbu, dakle i nakon što je postalo pravomoćno, što bi značilo i neovisno od odricanja na žalbu naše gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ................ 2021-11-08 20:03
...i šta ako niko ne poništi dozvolu??
I tko može poništiti dozvolu??

Na radiju Rijeka:da projekt ide dalje!
I di je OLAF??
I šta će riva biti 2 m?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 0 # Dečko ajde olafihranitelj tuljana 2021-11-09 06:08
Citat ........:
...i šta ako niko ne poništi dozvolu??
I tko može poništiti dozvolu??
Na radiju Rijeka:da projekt ide dalje!
I di je OLAF??
I šta će riva biti 2 m?
Netko vas je jako, jako loše savjetovao... OLAF se ne bavi visinama riva niti se miješa u postupke izdavanja dozvola. Još manje se bavi isplativošću luka. OLAF se bavi prevarama u korištenju EU fondova. Ako je u projektu pisalo da je riva visoka 3m i takvu je izgrade, nema nepravilnosti i prevara. Ako izgrade rivu visine 1,6m a u projektu je pisalo 3m onda jest nepravilnost. Prevara znači namjeru tj da je netko namjerno stavio 2m da bi stekao nepripadnu korist i kao takva namjera se mora dokazati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Korupcija?gost 2021-11-09 06:50
Ako se trošenje novca temelji na nezakonitim papirima to jako smrdi na prevaru u korištenju EU fondova. Kako objasniti nezakonito izdavanje građevinske dozvole ako ne nekim oblikom korupcije? Koja je također u nadležnosti OLAF-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # OLAF ipak nešto znači ...MF 2021-11-10 17:40
Citat gost:
Ako se trošenje novca temelji na nezakonitim papirima to jako smrdi na prevaru u korištenju EU fondova. Kako objasniti nezakonito izdavanje građevinske dozvole ako ne nekim oblikom korupcije? Koja je također u nadležnosti OLAF-a.
Vijest za sve skeptike koji misle da prijava Olafu ništa ne znači - objavljeno uoči sutrašnje skupštine PGŽ na FB grupi Spasimo otok Ilovik;
U ovom se slučaju radi o projektu čija je vrijednost "samo" 13 milijuna kuna. Ne samo da je uhićena bivša ministrica nego i dvije osobe iz SAFU-a.
Projekt dogradnje luke Mrtvaška vrijedan je 81 milijun kuna.
Osim nezakonitostima , Olaf se bavi i povredama osnovnih načela EU, a tu svakako spadaju i pravo na školovanje, pravo na zdravstvenu skrb i života na otoku, što je sve povrijeđeno u slučaju Mrtvaške.
www.index.hr/.../2317202.aspx

A ja dodajem da je i pokušaj izvlačenja EU sredstava na temelju nezakonite građevinske dozvole također kažnjiv jer je u suprotnosti s temeljnim načelima EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # ................ 2021-11-09 07:30
2014.Gaženica riva previsoka dodatni radovi 2 miljona kuna.
2019. Mrtvaška isti projektant ista greška,dodatni radovi zagarantirani.
Neko mora napraviti dodatne radove,bome neko mora i platiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ................ 2021-11-09 07:32
Tko laže taj i krade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Politika & kriminalGost 2021-11-11 05:05
KAD NEĆE USKOK, IMA TKO HOĆE
Novinar Telegrama koji je Žalac prijavio OLAF-u: 'Napisao sam ovo su činjenice, dokazi, zamolio da provjere. A oni su odgovorili'
rtl.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Sve lopov do lopovaOMG 2021-11-11 07:15
Plenković se čudi što netko hapsi članove prwvomoćno osuđene zločinačke organizacije. Onaj drugi biser, Njonjo, kaže da nije bilo indicija za tako nešto, kao bit će da su otkrili nešta novo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # 1111 2021-11-11 07:29
Citat OMG:
Plenković se čudi što netko hapsi članove prwvomoćno osuđene zločinačke organizacije. Onaj drugi biser, Njonjo, kaže da nije bilo indicija za tako nešto, kao bit će da su otkrili nešta novo.
a i ova naša se dobro "udala", kaže da ništa ne zna, bilo bi joj bolje da nešto ipak zna, za koji K. si tamo gdje jesi
danas će narodu opet prosuti neke svoje mudrosti sa šalabahtera
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # EU parePP 2021-11-11 08:11
Citat 11:
a i ova naša se dobro "udala", kaže da ništa ne zna, bilo bi joj bolje da nešto ipak zna, za koji K. si tamo gdje jesi danas će narodu opet prosuti neke svoje mudrosti sa šalabahtera
Pa dokazala je da ništa ne zna. Zadnja mjesta na EU natječajima to najbolje pokazuju. Sad kad su počela hapšenja i po SAFU, bit će još teže doći do eurića.
Parolu Okrećemo se EU fondovima možemo zaboraviti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Kad neće naši...Dnevno.hr 2021-11-11 10:24
MOĆNA EUROPLJANKA NOĆNA MORA HRVATSKE POLITIKE!

dnevno.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # !!!!Kapetan male barke 2021-11-11 22:02
Treba ovu tužiteljicu Lauru dovesti 3 dana na Lošinj. Može odmah napuniti pun bus ovih što rade što hoće. Ako je u Rumunjskoj uspjela srediti mafiju, sredit će i ove domaće pikzibnere. Dovoljno je samo da joj Ana objasni na što je bačeno 2 milijuna kuna iz EU fondova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # LogerNerezinac 2021-11-12 07:50
Citat Kapetan male barke:
Treba ovu tužiteljicu Lauru dovesti 3 dana na Lošinj. Može odmah napuniti pun bus ovih što rade što hoće. Ako je u Rumunjskoj uspjela srediti mafiju, sredit će i ove domaće pikzibnere. Dovoljno je samo da joj Ana objasni na što je bačeno 2 milijuna kuna iz EU fondova.
Loger stoji vezan posada dobiva plaću za pijenje kave. Na čiji račun? Netko je napravio dobar posao. A netko je to i omogućio. Hoće li uredovati Uskok ili da zovemo Olaf?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ............ 2021-11-14 10:56
Pišu mediji da je Žalac preskupo platila softver koji se uopće ne koristi.
Isto kao izvjesni loger.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Zavičajni a ne racionalni argumentigost 2021-11-14 11:33
Citat ......:
Pišu mediji da je Žalac preskupo platila softver koji se uopće ne koristi.
Isto kao izvjesni loger.
Kad smo već na temi analogija na nekorištenje nečega što je skupo plaćeno, a i na temi Mrtvaške samo jedno retoričko pitanje. Da li se EU stvarno razbacuje s novcem ili ga ipak želi racionalno ulagati odnosno da li joj je cilj bacati novce ili joj je cilj pametno ulagati?

Prilično je izvjesno da će sve linije osim ove za otok Ilovik biti nerentabilne. Ni trajekata ni putnika za Rab, Pag ili Zadar zasigurno nema. Pomorske luke treba planirati malo ozbiljnije, a ne kako to sada imamo prilike sluštati od pobornika ove sulude i nezakonite investicije. Tako je Nedić na neformalnom sastanku vijećnika branio takvu investiciju argumentnom da nije logično da on kad ide na Rab se mora satima voziti do doma, a sa Mrtvaške je tamo za 45 minuta. U tome mu se pridružio još jedan vijećnik s Paga koga srce boli što vidi Lošinj a mora šest sati putovati do njega. Čisto sumnjam da ti argumenti baš prolaze u EU odnosno da će proći na Mrtvaškoj ako ona uopće bude u ovom obliku išla dalje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ???RDx 2021-11-14 12:00
Zašto političari ne komentiraju ovu propalu ideju. Obećanja su bila prvo za ljeto, pa za jesen, pa nikada. Potreba povezivanja otoka postoji, recimo jednom na tjednoj bazi, ali je suludo da se radi toga radi Mrtvaška.

U planu brodska linija Veli Lošinj - Rab, s noćenjem u Velom Lošinju
otoci.net/.../...

V. Lošinj - Rab triput tjedno u sezoni, dvaput na rubovima sezone, a jednom tjedno van sezone
otoci.net/.../...

Nove linije V. Lošinj - Rab neće biti za ljeto
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Nedićizmigost 2021-11-14 12:33
Citat gost:
Tako je Nedić na neformalnom sastanku vijećnika branio takvu investiciju argumentom da nije logično da on kad ide na Rab se mora satima voziti do doma, a sa Mrtvaške je tamo za 45 minuta.
Nedić je poznat po idiotskim argumentacijama , tzv nedićizmima, pa je tako umjesto gradonačelnice on obrazložio njeno povećanje plaće. Kazao je da nije u redu da joj je plaća manja nego Frankovićeva. A zanima me koliko puta godišnje putuje na Rab i sa Raba da to vrijedi milijune europske love i raseljavanja Ilovika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Narcisoidna posvudušaZozo 2021-11-14 12:52
Citat ......:
Pišu mediji da je Žalac preskupo platila softver koji se uopće ne koristi. Isto kao izvjesni loger.
Loger se Ani Kučić višestruko isplatio jer joj je služio kao kulisa za njene predizborne predstave. Bio je pozadina za đireve s onim komičarom i recitiranje sladunjavih predizbornih poruka. S njega nam je pozirajući kao neka narcisoidna posvuduša poručila da nije klasična političarka.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zaista nije klasična političarkagost 2021-11-15 10:44
Citat Zozo:
Loger se Ani Kučić višestruko isplatio jer joj je služio kao kulisa za njene predizborne predstave. Bio je pozadina za đireve s onim komičarom i recitiranje sladunjavih predizbornih poruka. S njega nam je pozirajući kao neka narcisoidna posvuduša poručila da nije klasična političarka.
Nenamjerno je o sebi rekla neugodnu istinu kad se pohvalila da nije klasična političarka. U onih osam godina kao dogradonačelnic a, četiri godine prošlog mandata i ovih par mjeseci sadašnjeg mandata kao gradonačelnice pokazala zaista je pokazala da nije klasična političarka. Jer klasično je samo ono što se priznaje kao uzorno, primjerno, izvrsno, prvorazredno, a ona kao političarka ništa od toga zaista nije. Klasična političarka je, na primjer, Angela Merkel njemačka kancelarka koja je uspješno rješavala krize tijekom svoja četiri mandata i 16 godina upravljanja gospodarski moćnom državom sa 80 mil. stanovnika. A ova pozerica s lažnog lošinjskog logera pokazuje nedoraslost demokraciji u provincijalnom gradiću s oko 8000 stanovnika na periferiji Europe jer puca već na vijećničkim pitanjima. Slučaj Ilovik je pokazao da se uz nesnalaženje s demokracijom ne snalazi ni s kriznim situacijama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Snalaženje u kriziqwert 2021-11-15 16:28
Citat gost:
A ova pozerica s lažnog lošinjskog logera pokazuje nedoraslost demokraciji u provincijalnom gradiću s oko 8000 stanovnika na periferiji Europe jer puca već na vijećničkim pitanjima. Slučaj Ilovik je pokazao da se uz nesnalaženje s demokracijom ne snalazi ni s kriznim situacijama.
Kako se "snalazi" u kriznim situacijama pokazala je lani kad je u panici zbog korone donijela samovoljnu odluku o ograničenju rada i mjerama ponašanja. I to prije nego što se to usudio državni stožer CZ. Koji je Čekao je da Sabor
usvoji dopunu Zakona o civilnoj zaštiti. Kučićka nije znala ili je nije bilo briga za Ustav i tamo neke zakone nego ju je uhvatila panika. Ali kao što je epidemija za nju počela prije nego drugima, za nju je i prestala prije nego nama ostalima. Mjere su sve oštrije a na Lošinju postavljena čak tri mjesta za testiranje. Ali u ovoj kriznoj situaciji se ona jako dobro snašla. Podigla si plaću kao da korone nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Prava "političarka"TNT 2021-11-16 09:45
Citat gost:
[quote name="Zozo"]Loger se Ani Kučić višestruko isplatio jer joj je služio kao kulisa za njene predizborne predstave. Bio je pozadina za đireve s onim komičarom i recitiranje sladunjavih predizbornih poruka. S njega nam je pozirajući kao neka narcisoidna posvuduša poručila da nije klasična političarka.
S druge strane Ana Kučić jeste klasična političarka, ali u pogrdnom smislu te riječi. Za bezobzirne, a ambiciozne, samodopadne i lukave osobe koje se u običnom životu služe svim sredstvima za vlastiti boljitak kažemo da su "pravi političari". A ona u obnašanju vlasti jeste takva. Pokazala je to lukavom pritajenošću dok je bila u Kapelijevoj sjeni, a onda bahatošću kad je izabrana za gradonačelnicu. Naročito na početku ovog mandata. Valjda misli da se uz Devčića kao predsjednika vijeća na čelu izvršne vlasti može ponašati kao Plenković kao premijer dok mu je Njonjo predsjednik Sabora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Njonjokracija za dobrobit Lošinjagost 2021-11-17 09:14
Citat TNT:
Valjda misli da se uz Devčića kao predsjednika vijeća na čelu izvršne vlasti može ponašati kao Plenković kao premijer dok mu je Njonjo predsjednik Sabora.
U vladanju otokom njenih djedova Kučićki aktivno pripomažu dva njonje osiguravanjem pasivne podrške većine GV. Jedan njonjo, na primjer, na dnevni red GV stavlja prijedlog za dizanje plaće gradonačelnici bez obvezatnog obrazloženja a drugi njonjo ga "obrazloži", pa ga prvi njonjo daje na glasovanje. Budući da je prvi njonjo obećao da će na GV proći sve što je na dobrobit Lošinja, a što nije neće, zaključimo da je dizanje plaće gradonačelnici usred epidemije na dobrobit Lošinja. A drugi njonjo za kojeg je 6 natpolovična većina od 13 dao je "briljantno" obrazloženje podizanja plaće kako nije u redu da gradonačelnica ima manju plaću od nekog drugog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # OglasNezavisni poduzetnik 2021-11-17 10:00
Tražim političku stranku sa najboljim vezama u populaciji kriminalaca. Nudim svoje nesebične usluge i trajno članstvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Zna segost 2021-11-17 17:22
Citat Nezavisni poduzetnik:
Tražim političku stranku sa najboljim vezama u populaciji kriminalaca. Nudim svoje nesebične usluge i trajno članstvo.
Pa jel ti ne čitaš novine, ne gledaš TV i ne znaš koja stranka puni zatvore svojim ministrima a bivši predsjednik joj čami u pržunu. A i sama stranka je osuđena za kriminal. Pitaš koja je to stranka. Zna se. To je ona stranka čija pretežita populacija su kriminalci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ko krade taj i lažePopaj 2021-11-21 10:02
Citat TNT:
Loger se Ani Kučić višestruko isplatio jer joj je služio kao kulisa za njene predizborne predstave. Bio je pozadina za đireve s onim komičarom i recitiranje sladunjavih predizbornih poruka. S njega nam je pozirajući kao neka narcisoidna posvuduša poručila da nije klasična političarka.
Citat:
S druge strane Ana Kučić jeste klasična političarka, ali u pogrdnom smislu te riječi. Za bezobzirne, a ambiciozne, samodopadne i lukave osobe koje se u običnom životu služe svim sredstvima za vlastiti boljitak kažemo da su "pravi političari".
Kao pravi političar Ana Kučić se ne ustručava ni od krađe. Pa je u svom predizbornom palamuđenju kopirala tuđe demagoške fraze, a od zabavljača, tamburaša i cirkusanta Škore ukrala je samohvalu da nije klasična političarka. Kao kandidat za predsjednika Škoro je prije dvije godine kod Šprajca na RTL kazao ‘Nisam klasičan političar, ja sam poduzetnik i glazbenik koji želi pokrenuti Hrvatsku’ i da je u djetinjstvu prolazeći pored osinjaka uvijek volio malo ga protresti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # You have been warnedAlex 2021-11-09 11:29
Jasno je da nitko više neće poništiti dozvolu, no jasno je i da projekt ima bitnih nedostataka vezano za ukrcaj/iskrcaj putnika, pogotovo invalida preko nekakve montažne pasarele, obzirom da prilikom projektiranja vrsni projektant nije poštivao odgovarajući pravilnik.
Treba upozoriti investitora na ovu okolnost. Nakon toga, investitor može samoinijativno pristupiti izmjeni projekta i dozvole, ili može biti tvrdoglav i inzistirati na ovom projektu. U svakom slučaju, ukoliko se na pasareli ikada ikome desi neko zlo, odgovornost je na investitoru. Bili su upozoreni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # posebni uvjeti priključenjaNN 2021-11-09 11:56
Zanimljiva je ovdje i uloga gradonačelnice koja od svega pere ruke. Ona je naime potpisala suglasnost na projekt, odnosno potvrdila da Grad Mali Lošinj nema posebnih uvjeta vezano za priključenje građevine na javno prometnu površinu, u ovom slučaju na more kao vodenu prometnu površinu.

Baš me zanima koji yebač će preuzeti kaznenu i materijalnu odgovornost za zdravlje i živote ljudi kad netko sa pasarele sleti u more.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # posipanje pepelomFranko 2021-11-09 15:51
Citat NN:
Zanimljiva je ovdje i uloga gradonačelnice koja od svega pere ruke. Ona je naime potpisala suglasnost na projekt, odnosno potvrdila da Grad Mali Lošinj nema posebnih uvjeta vezano za priključenje građevine na javno prometnu površinu, u ovom slučaju na more kao vodenu prometnu površinu.

Baš me zanima koji yebač će preuzeti kaznenu i materijalnu odgovornost za zdravlje i živote ljudi kad netko sa pasarele sleti u more.
Predsedavajući je na sjednici rekao da je bila pozvana gradonačelnica Malog Lošinja, ali da se ispričala. Vjerojatno će se još jednom ispričati neodgodivim obavezama povodom proslave Dana Grada ML.

Tokom svoje tirade Loris Rak je izjavio da se ne razumije ni u građevinu ni u projektiranje (ali je izgleda stručnjak za pasarele), te da bi bilo dobro da su bili pozvani i projektanti, pa i sam ravnatelj ŽLU ML.
Stoga se nadam da će se bar netko od njih pojaviti na nastavku sjednice i bar malo se posuti pepelom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # .. 2021-11-09 17:44
ILOVČANI 100% U PRAVU!!(ko se razumije)

Pogledajte ko je zaposlen u lučkoj upravi Mali Lošinj.
NITI JEDAN INŽINJER!!!
Rak -stečajni upravitelj gr...
Lučki kapetan koji nezna kako vjetar puše,dokaz riva na Unijama.(11.08. 2021 neznam na temelju čega je zabranio plovidbu u luku Mrtvaška??)
Da ne brojim dalje...Niti jedan nezna pročitati nacrte.(Rak priznao)
Svaka čast Ilovčanima!Bravo!!

OLAF odraditi će svoje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # !!!!gost 2021-11-09 18:27
A kao šlag na torti imamo gradonačelnicu koju cijela stvar zanima samo koliko da se može slikavati :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Zona pravnog sumrakagost 2021-11-09 12:56
Citat Alex:
Jasno je da nitko više neće poništiti dozvolu,
Ako je Ministarstvo graditeljstva potvrdilo navod iz prijave kako je istina da Grad nema donesen UPU-28 i da se bez njega ne može izdati dozvolu za građenje nove građevine, ali fiškalski dodalo da se iznimno može graditi i bez donošenja UPU-a dozvolom za rekonstrukciju postojeće građevine, a na Mrtvaškoj se ne namjerava rekonstruirati postojeći, nego graditi potpuno novi mnogo veći objekt, izrazio si sumnju u samu državu Hrvatsku dok njome vlada HDZ. Jer uz ovakve okolnosti u pravnoj državi se ne bi moglo dogoditi da bude jasno kako nitko neće poništiti očigledno nezakonitu dozvolu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Sumnja je prvi korak ka spoznajiAlex 2021-11-09 13:32
Iz objašnjenja koje je dalo ministarstvo, jasno je da se pravna struka potrudila stati na stranu politike, državne i lokalne, kako ne bi propali euri.
Iz istog razloga, za pretpostaviti je da su napravili nadzor nad dozvolom, ali samo u sferi onoga što je naveo prijavitelj, a to je nepostojanje UPU-a. Na druge možebitne nedostatke projekta ministarstvo se nije osvrtalo. Ako nešto ne tražiš, nećeš ni naći.
Za nedostatak projekta po pitanju visine rive javnost je doznala nedavno od samih Ilovčana, i u člancima koji su tim povodom objavljeni u medijima. A za spasonosno rješenje koje to nije, u vidu montažne pasarele, doznali smo tek neki dan od Raka na sjednici županijske skupštine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ................ 2021-11-09 14:32
Zašto ja nemogu dobiti takvu dozvolu??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # ....... 2021-11-09 14:34
......jer je nisi tražio..... :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # OLAF je počeo raditi...david 2021-11-10 11:37
A što će tek biti kada ovaj OLAF uđe u grad Mali Lošinj u svezi s Mrtvaškom? Tko bi to mogao praviti društvo Gabrijeli? Pitanje je to za nagradnu igru?

Nastranu OLAF, ovo će značiti da ono što neće domaće odvjetništvo i USKOK, hoće OLAF. A tek su je izabrali, bez protukandidata, aj,aj,aj,... Moguće je i da potencijalni protukandidati znaju nešto više?????

jutarnji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ........................ 2021-11-10 15:02
A kud plovi Nerezinac??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ............ 2021-11-10 15:13
od Stopa do Stopa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Uputnica za pretrageGame of Thrones 2021-11-10 17:06
Citat david:
A što će tek biti kada ovaj OLAF uđe u grad Mali Lošinj u svezi s Mrtvaškom? Tko bi to mogao praviti društvo Gabrijeli? Pitanje je to za nagradnu igru?
Nastranu OLAF, ovo će značiti da ono što neće domaće odvjetništvo i USKOK, hoće OLAF. A tek su je izabrali, bez protukandidata, aj,aj,aj,... Moguće je i da potencijalni protukandidati znaju nešto više?????
jutarnji.hr/.../...
Winter OLAF is coming
Uz Gabrijelu Žalac uhićen je HDZ-ov stručnjak za EU fondove, tko je on?
novilist.hr/.../...
Jel to onaj stručnjak iz SAFU kojega su prošli tjedan nekoliko puta spominjali na skupštini PGŽ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # UHIDBA ŽALACVb 2021-11-10 17:20
Žalac je uhićena po nalogu europskog tužitelja. USKOK nije imao pojma što će s njom.

Osim Žalac uhićen i HDZ-ov šef agencije. Pretražuju joj kuću, pljušte reakcije

index.hr/.../...
Mora da je USKOK čekao odobrenje predsjednika kriminalne zajednice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # .. 2021-11-10 17:36
.... sutra dan D... Prognoza za Mrtvašku: - završit će na sudu županija i izvoditelj radova (najjednostavni je čovjeku koji ide u penziju)
Kolko političkih mrtavaca?
Prognoziram tri(RAB)
Ili neće ništa riješiti pat pozicija do daljnjega
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
411 # .......... 2021-11-10 17:49
..... ili koalicija protiv Ilovčana.. biti će zanimljivo..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Sapunica od 11 mjeseciIlovčan 2021-11-11 07:19
Lučka uprava i županija
Urbanizam i grad Ml
Ministarstvo
SAFU (uhićen ravnatelj)
-----------------------------------
Ilovčani( rat na Mrtvaškoj lako moguće)
-----------------------------------
OLAF(najpovoljnije riješenje za Ilovčane)
Riješenje??????????????????????????
Dal' se vidi sunce na kraju tunela???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ........ 2021-11-11 15:09
(dobro pogledajte Anu,nije joj lako))
ILOVČANI 100% U PRAVU
Izgubili ste bitku u županiji.Smijo sam se kada sam ih slušao.AM- me jedino iznenadila,za pohvalu.
ILOVČANI VI STE POBJEDILI(oni nisu ni svjesni)
Rumunjki niko neće pobjeći(iskorij enila kriminal u Rumunjskoj)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # .. 2021-11-11 17:29
Ilovčani kada ćemo janjca ispeč,je počela janjetina??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ...........Ilovčan 2021-11-11 20:42
Tek sad sam primjetijo. Šta su počeli kupiti prnje s Mrtvaške??Nema jedne kućice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ...........Ilovčan 2021-11-11 20:48
Šta kaže Ana? Kad će brod na Mrtvašku?
Hodam Ilovikom svi se smiju. Nakon Anine i Balijine terapije, zasluženo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...........Ilovčan 2021-11-11 22:59
Žao mi je Raka Di će sada montirati pasarelu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Blažena u carstvu neznanja...... 2021-11-12 11:01
Gradonačelnica jučer kaže da joj je drago da se problem Mrtvaške kao točka dnevnog reda našao na sjednici županijske skupštine. Wow! Ovo je blesavo. Upravo je njena sramota da se ova točka, i to nakon izdavanja građevinske dozvole mora povlačiti i još jednom preispitivati po županijskoj skupštini, a i po svim drugim mogućim i nemogućim medijima.
Nadalje kaže da su oni (GML? i ŽLU?) napravili sve što se moglo u okviru zakonskih mogućnosti.

Da nisu napravili sve, dokaz je projekt u kojemu je montažna pasarela navodno spasonosno i trajno rješenje za potpuno novu luku, lokalnog, županijskog i državnog značaja. A upravo je gradonačelnica potpisala posebne uvjete priključenja koji to omogućuju. Mimo pravilnika.

Ukrcaj i iskrcaj stanovnika Ilovika vlastitim plovilima kao i brodici na lokalnoj liniji 311 preko buduće luke Mrtvaška omogućen je samo preko montažne pasarele. Evo vam društvo 2 tavalona pa uživajte, ali pazite da ne padnete u more.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...................... 2021-11-12 11:40
......j.......ž upaniju...jučer je smo bila prestava....OLA F....krenuo...b rže nego....njihova građevinska...d ozvola...svi se tresu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # .................... 2021-11-12 12:50
Da nije panika nebi bili iz ministarstva na županijskoj skupštini(farao ni).Čak bi se oni mirili s Ilovčanima,a županija trkeljala nisu nikakvo riješenje donesli.Prijavi li su OLAFU to je nezaustavljivo e sada šta će biti??
Arsen piše da je građevinska u banani jer nema urbanističkog plana. Rinčić kaže da nema građevinskih dnevnika a Mrtvaška raskopana??Rak još poslao dokumentaciju o naplati cestarina u Gorskom kotaru. Biti će zanimljivo. Sapunica ide dalje. Koliko sam ja povezao možda griješim.

U slučaju Žalac našima je sve bilo u redu. A OLAFU nije.Vidjeti ćemo mora doći kraj. Pa i ovaj advokat (meni je sve pametno rekao) nije valjda blesav da bez veze prijavljuje OLAFU. Dva advokata tvrde da građevinska nije u redu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu pobio starce u staračkom domu među kojima i vlastitu majku. Na svom FB statusu ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit će čovjek s kojim je imao toliko ozbiljna razilaženja da ga je prekršajno prijavio, tvrdeći da je na punktovima u Zadru odbijao cijepiti ljude. www.nacional.hr/.../ ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu da mu ubrza kupnju nekretnine u vlasništvu RH u Malom Lošinju s moralom čovjeka koji je podmićivao nacističke vlasti da spasi velik broj poljskih Židova ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog zakona. A kao davatelj mita prekršio je zakon i treba biti kažnjen kao i primatelj mita. Ovo tvoje baljezganje o nekakvom drugom čovjeku i njegovom glasanju nema ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom, tromom sustavu, bio prisiljen dati dio svog novca da bi svoja prava mogao ostvariti u razumnom vremenskom roku a ne čekati dvije godine. Nikome ništa nije oduzeo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada zakonom zabranjene stvari. Dakle kršili su zakon, potplatiti npr. graničara da propusti ili potplatili nekog službenika da izda lažne dokumente. Nisu pritom stekli ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska birokracije, sudstvo, zdravstvo... tjera ljude na očajničke poteze. Kao što su i nekad ljudi potplačivali razne službenike da bi izvukli živu glavu ili spasili ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava opravdavaš korupciju i podržavaš truli sustav.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih, da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava na vrijeme... izgleda da admin podržava truli sustav?!

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno upitne radnje. U psihologiji se to zove racionalizacija .

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi prihvatili) da nam država tuđim prisilno otuđenim novcem financira stanovanje, niti smo u poziciji da nam ruski kapital osigurava krov nad glavom. Stoga moramo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog interesa.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako dobro zna kako to sporo ide... dakle samo je požurila postupak koji bi i onako tako završio... nije trebala uzeti novac. Pitam se ima li na Lošinju onih ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/novosti/crna-kronika/zamjenica-drzavnog-odvjetnika-primila-3-000e-da-ubrza-kupnju-nekretnine-u-malom-losinju/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba nije obrisana jer je bila osnovana. Odnosila se na jedan doista smušeni komentar. Povod za brisanje svih komentara koji su uslijedili bio je tvoj komentar pod ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne gradnje" mogla bi razmisliti s kim se povezuje ako želi biti prihvaćena kod Lošinjana...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te tuži kadija te sudi, pisati svakakve gluposti a onda brisati odgovore. AK može biti zadovoljna kako si uništio stranicu koju više skoro nitko ne posjećuje. O ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK nije na spisku podjele fotelja pa mora mandat gradonačelnice odradit do kraja.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na izborima vrijeđanjem birača piše Telegram. Oni koji će opet glasati za Milanovića su, po premijeru, jednostavno glupi. Plenkovića, čini se, ozbiljno prestravljuje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti oko nje. Svi pošteni ga izbjegavaju. A građanima reći da su glupi, pokazuje očito pomanjkanje izborne inteligencije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa Zoranom Milanovićem, ali je ne želi nikome pokazati. Kazao je za medije ‘Ljudi se mogu jednom zabuniti, ali ako se dvaput zabuniš – onda si glup’. Kako su tek ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže kao borac protiv rodne ideologije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš nešto da ne bi ostao bez "ogromnog novca", to ima naziv. Isto tako ako neki gospodin predloži dami da napravi nešto da bi dobila "ogroman novac", to ima ime.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da su "glupi" desničari ipak u pravu; postoji neka politička i novčana sila koja potkupljuje fakultete da podučavaju o "tom nečemu" što "ne postoji"...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da ...