Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Ravnateljeve muke po Mrtvaški

Korisnička ocjena:  / 11
LošeNajbolje 

mrtIako je luka Mrtvaška od lokalnog značaja,pa se ne spominje ni u jednom prometnom strateškom dokumentu ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj želi uvjeriti javnost da se radi o važnoj strateškoj investiciji, a Ilovčane prikazati kao one koje ugrožavaju razvoj grada, županije i države zarad svojih sebičnih interesa. Velike riječi o važnosti projekta Mrtvaške služe mu za skrivanje činjenice da javno laže kako je ispunio uvjete Ilovčana – da je izmijenio projekt i predao zahtjev za izmjenu građevinske dozvole

Ravnatelj ŽLU ML Filip Balija jako se pati s projektom luke Mrtvaška odnosno s Ilovčanima. Toliko se izgubio da se na stranicama Novog lista i internetskim portalima počeo javno ljutiti jer je ulovljen u laži. U laži da je ispunio sve uvjete Ilovčana jer stvarno nije ispunio niti jedan njihov zahtjev. Po medijima kmeči o otporu, bojkotu pa čak i prijetnjama Ilovčana koji ne biraju sredstva da zaustave projekt. A projekt Mrtvaške je navodno strateški projekt, projekt od međunarodnog, državnog, višežupanijskog, županijskog i gradskog interesa jer se njime stvaraju sigurnosni uvjeti za uspostavu pomorske veze između kvarnerskih otoka, do Zadra, istarskih i talijanskih luka. Taj strateški projekt bolje povezanosti jamčit će novi razvoj Lošinja, Ilovika kao i ostalih otoka lošinjskog arhipelaga, tvrdi Balija.

Kad o budućnosti i razvoju Lošinja priča ravnatelj Lučke uprave skromnog životnog iskustva, koji iza sebe nema nikakvog javnog djelovanja (kmečanje po medijima se ne računa), koji nema elementarnog znanja ni za svoj relativno jednostavan posao i koji nije u stanju složiti dvije suvisle rečenice, jasno je da se besmislenim frazama o najvećoj investiciji, o brizi za djecu, o državnim, županijskim i gradskim interesima te o velikim strategijama i razvoju zajednice želi nešto sakriti.

Izmišljena strateška važnost luke Mrtvaška
Problem ravnatelja Balije, osobe dokazano skromnih sposobnosti je to što gradnja luke Mrtvaška nikad i nigdje nije proglašena ni bilo kakvim osobitim, a kamoli strateškim interesom. Njome se ne bavi niti jedan strateški dokument. Pođimo redom od gore prema dolje, od države prema Gradu.

Država je putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture usvojila Strategiju prometnog razvoja Republike Hrvatske (2017.-2030.). U toj krovnoj prometnoj strategiji nema ni slova o velebnoj luci Mrtvaška, o kojoj prema Baliji ovisi razvoj i budućnost Lošinja pa i države.

U strateškom dokumentu nižeg reda, Glavnom planu razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran, iz 2018. godine, Mrtvaška se spominje 10 puta, ali od toga 3 puta u tablicama s popisom luka i sedam puta u kontekstu postojeće državne brodske linije D311. Nema niti slova o budućim trajektnima, katamaranskim ili međunarodnim linijama. U sažetku tog dokumetna Mrtvaška se uopće ne spominje.

U tri strateška dokumenta Grada Malog Lošinja Mrtvaška se spominje samo u jednom, i to u Prostornom planu Grada Malog Lošinja. Prostornim planom je planirana luka Mrtvaška navedena samo kako jedna od 21 luke lokalnog značaja. Istim planom, s obzirom da se radi o izdvojenom građevinskom području, je određena obveza izrade provedbenog plana (UPU-a 28). Koliko se luci Mrtvaška pridaje važnosti za naš Grad govori i činjenica da Grad Mali Lošinj od 2008. godine kad je usvojen prostorni plan ni do dan danas nije pokrenuo izradu toga provedbenog plana bez kojeg nije moguće dobiti zakonitu dozvolu.

Usprkos svemu tome ravnatelj ŽLU ML nas pokušava uvjeriti da je to strateški interes države, županije i Grada Malog Lošinja. Dakle, iako je luka Mrtvaška od lokalnog značaja, iako se ona ne spominje ni u jednom prometnom strateškom dokumentu ravnatelj Balija želi uvjeriti javnost da se radi o strateškoj investiciji važnoj za državu, pa se nameće pitanje zašto to radi. Radi to iz jednostavnog razloga – da se prestane propitkivati zakonitost projekta i da se Ilovčane prikaže kao one koje ugrožavaju razvoj grada, županije i države zarad svojih sebičnih interesa. Velike riječi o važnosti projekta Mrtvaške mu služe za skrivanje očigledne činjenice da javno laže kako je ispunio uvjete Ilovčana – da je izmijenio projekt i predao zahtjev za izmjenu građevinske dozvole.

Krivo adresiran zahtjev za izmjenu dozvole
Ravnatelj Balija javno laže i da je predao zahjev za izmjenu građevinske dozvole za Mrtvašku i pri tom podcjenjuje javnost. Iako ŽLU ML nije nikad naručila od projektanta izmjenu i dopunu projekta Mrtvaške njen ravnatelj nas uvjerava da je podnio zahtjev za izmjenu i dopunu građevinske dozvole. Po svemu sudeći, u svojoj površnosti nije saznao da se zahtjevi za izdavanje dokumenata za gradnju, građevinsku dozvolu ili izmjenu građevinske dozvole danas, ali i 10. ožujka 2022. kad je navodno predao zahtjev, mogu predavati preko jedinstvenog sustava eDozvola ili putem pisarnice. Otvaranje predmeta slanjem elektronske pošte bilo kojoj osobi, pa ni ministru, a kamoli li kakvoj voditeljici Ispostave nije moguće. Ali ravnatelj ŽLU Mali Lošinj – umjesto da zahtjeve preda na propisani način putem sustava eDozvole ili pisarnice – ležerno krši zakon slanjem e-mail poruke voditeljici Ispostave županijskog upravnog odjela za graditeljstvo s nepečatiranim obrascem zahtjeva za izmjenu dozvole. U toj poruci priznaje voditeljici da nema projekt izmjene. Još je dodao – citiram –„svu ostalu dokumentaciju koja je u fazi izrade a nužna je za upotpunjavanje zahtjeva za izmjenom građevinske dozvole dostaviti ćemo kad ista bude završena. Za sva ostala pojašnjenja na raspolaganju smo."

Ovakvu poruku voditeljici Ispostave ravnatelj Balija koristi kao temelj tvrdnji da je predao zahtjev za izmjenu dozvole za Mrtvašku i kao dokaz da je ispunio zahtjev mrkih Ilovčana!

Dok obični smrtnici u Republici Hrvatskoj moraju zahtjeve predavati putem sustava eDozvola ravnatelj lučke uprave to može učiniti i sa „stražnje strane". Tako je Primorsko-goranska županija omogućila ravanatelju svoje Lučke uprave prijaviti izmjenu projekta suprotno zakonu i propisima. Pa ako mu je taj način izdana građevinska dozvola logično je zaključiti da će mu je Županija na isti – nezakonit – način i izmijeniti.

Pretjerano susretljiva voditeljica Ispostave
Ravnatelj ŽLU Mali Lošinj, dakle, nije kao investitor, a niti je to učinio projektant predao zahtjev za izmjenu građevinske dozvole kako to kaže Zakon i kako to predviđaju provedbeni propisi. Nije podnio zahtjev za izmjenom građevinske dozvole kao što to rade svi investitori u Hrvatskoj već je poslao e-mail poruku voditeljici Ispostave u Malom Lošinju s obrascem zahtjeva za izmjenu dozvole. Bez obzira na to što nije izradio izmjenu i dopunu projekta i bez obzira na to što nije prijavio izmjenu projekta onako kako se ona mora prijavit ravnatelj Balija tvrdi da je predao zahtjev. Ono što je porazno u svakom mogućem smislu je to što mu u tom brljanju pomaže županijski upravni odjel, Ispostava u Malom Lošinju. Da, to je ista ona Ispostava i ista voditeljica koja je potpisala dozvolu za Mrtvašku. Tako danas isti ured tvrdi da je ŽLU ML podnijela zahtjev za izmjenu i dozvolu građevinske dozvole za Mrtvašku 10. ožujka 2022. iako je toga dana voditeljica tek primila e-mail od Filipa Balije u kojoj joj on dostavlja obrazac zahtjeva za izmjenu dozvole i u kojem priznaje da nema sve potrebne uvjete za izmjenu dozvole.

Umjesto da ga voditeljica Ispostave uputi na podnošenje zahtjeva putem sustava eDozvole s napomenom da mora imati i izrađen izmjenjeni projekt Mrtvaške ili da zahtjev preda putem pisarnice ona potvrđuje da je zahtjev zaprimljen i protokoliran!

Umjesto da sustav eDozvole automatski generira potvrdu o uspješno predanom zahtjevu, izjavu o tome izdaje voditeljica Ispostave. Umjesto potvrde voditeljice Ispostave da je zaprimila e-mail ona potvrđuje da je zaprimljen zahtjev.

A kao dokaz da je predmet uredno zaprimljen i protokoliran voditeljica Ispostave dostavlja Baliji i županiji screen-shot (snimak) svog monitora u trenutku dok je ulogirana u sustavu eDozvola. U tom trenutku se u sustavu eDozvole vidi predmet pod Klasom UP/I-361-03/22-01/000031, izmjena građevinske dozvole za Mrvašku. Ono što je problem s tim screen shot-om je što je to dokaz da je predmet otvarala odnosno zahtjev za izmjenu projekta unosila sama voditeljica Ispostave, a ne investitor ili njegov projektant.

Ovako na prvi pogled se čini da se radi o nekoj vrsti sumnjive uslužnosti i susretljivosti županijske ispostave prema ravnatelju županijske lučke uprave vrlo slične opisima zloupotreba položaja i ovlasti.

Tko je čiji talac?
Ravnatelj Balija javno iznosi „opravdane sumnje da iza svega (otpora Ilovčana) stoje isključivo interesi nekolicine pojedinaca s Ilovika koji obmanjuju i kao taoce drže vlastite sumještane ali i žitelje otoka Lošinja", no vjerojatnije je da su Ilovčani i Lošinjani taoci ambicioznog ravnatelja Balije, neodgovorne voditeljice Ispostave i za sada nepoznatih tajnih aktera koji guraju ovaj nakaradni i napuhani projekt kojim se želi izmusti što više EU sredstava. Kmečanje ravnatelja Balije o ugroženim javnim interesima služi samo prikrivanju javno iznesenih laži da je tobože ispunio zahtjeve Ilovčana. Ilovčani nisu tražili da se preda fingirani zahjev za izmjenu projekta već su tražili da se stvarno izmjeni projekt na način da se u manjem dijelu luke snizi riva na njima odgovorajuću visinu.

Cirkusiranja s predajom i primanjem praznog zahtjeva u kome aktivno sudjeluju županijski upravni odjeli u funkciji su obmanjivanja javnosti koju se želi uvjeriti da su „županija i ŽLU ML uložili sve raspoložive resusrse i napore kako bi udovoljili zahtjevima Ilovčana u pogledu njihovih zahtjeva" ali se – eto – zbog privatnih interesa nekih Ilovčana i dalje opstruira velika investicija čime se ugoržava razvoj države, županije Grada Malog Lošinja.

Od napora aktera ove županije objektivan promatrač može vidjeti tek velike napore da se potroši iskamčeni novac ma makar se kršilo zakone.

Komentari: 

025 # Do kad više?JJ 2022-03-29 02:32
Od premijera, preko svih institucija pa do zadnje ispostave, svi se izruguju građanima i prave od njih budale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 0 # ....Gost iz Krivice 2022-03-29 07:18
Možete se pjeniti ko Coca Cola, ali Mrtvaška će biti sagrađena onako kako je određeno, a komu nije pravo neka pliva od Ilovika do Lošinja. Najbolje da bi se mi ravnanali prema par njih kojima je do nereda. Amen
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ........ 2022-03-29 07:42
Pričaš gluposti!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # $$$$Dildo 2022-03-29 07:48
Citat Gost iz Krivice:
Možete se pjeniti ko Coca Cola, ali Mrtvaška će biti sagrađena onako kako je određeno
Naravno da hoće. Nitko nije rekao da je Hrvatska uređena pravna država. Mrtvaška će biti sagrsđena tuđim novcem bez društvene potrebe i nezakonito kao navlakuša za gradnju ceste špekulantima terenima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Navlakuša kao modus operandisd 2022-03-30 10:32
Citat Dildo:
Citat Gost iz Krivice:
Možete se pjeniti ko Coca Cola, ali Mrtvaška će biti sagrađena onako kako je određeno
Naravno da hoće. Nitko nije rekao da je Hrvatska uređena pravna država. Mrtvaška će biti sagrsđena tuđim novcem bez društvene potrebe i nezakonito kao navlakuša za gradnju ceste špekulantima terenima.
Da je rušenje starog molića i gradnja velike luke samo navlakuša za triput veću lovu od EU kažu i Ilovčani: Nije naš slučaj s Mrtvaškom jedini, ima ih očito još. No u većini medija ili se ovakve teme izbjegavaju ili se očito nije osvijestila idejna povezanost - ovakvi slučajevi na otocima nisu izolirani slučajevi nego modus operandi vladajućih kako bi se dočepalo velike količine novca za projekte koje mogu napraviti daleko više štete nego koristi upravo nama kojima živimo na otocima. FB SOS Spasimo otok Ilovik
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Sulejman......... 2022-03-29 08:49
Daj čovječe riva 2.01!NAKARADNO! Za koga?Jadrolinij a nema flotu za rivu 2.01.Odi do brodogradilišta pa vidi di su brodovima rampe.A doći će i tvoja Krivica na red,prije ili posle.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Pitanje!!!!Roko 2022-03-29 08:55
A tko je to odredio? Zanimljivo pitanje na koje nitko ne želi odgovoriti..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Tako kaže AnaVandali 2022-03-29 09:41
To nikako da izađe u javnost.Za sada je Filip.
Filip je bio upozoren od samog projektanta da će imati problema s visinom rive 2.01.Nije htio slušati ili ima naputke?
Projektant je sve to znao iz iskustva luke Gaženice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ............ 2022-03-29 09:57
Pogledajte Runjicu danas!Niska voda.Teško je kada je i visoka voda izaći i platiti račun na pumpi.
Građevinska dozvola za Mrtvašku kao takva izdana je u rekordnom roku.Još i gore izdana prva i jedina u RH.Šta je već pisano.To je zabrinjavajuće i veći problem.Još i gore niko ne reagira od mjerodavnih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Proizvođači neredagost 2022-03-29 10:10
Citat Gost iz Krivice:
... komu nije pravo neka pliva od Ilovika do Lošinja. Najbolje da bi se mi ravnanali prema par njih kojima je do nereda. Amen
Nered proizvodite vi koji podržavate nezakonitosti u cilju uskraćivanja normalnog života Ilovčanima i njihovoj djeci, a sve zbog Balijinih ambicija, Kučićkinog poltronstva spram ministra i zbog interesa špekulanata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ............ 2022-03-29 11:24
Ljudi moji,
riva 2.01 tu vam je Filip i Ana sve rekli.Kolko bezobrazno.Nije 2 metra nego mora biti i 1 centimetar.

Slušam Medariću jučer.Kao nemogu vrati liniju 311 na Mrtvaška.Ali mogu skupa s Anom platit ukidanje linije 311. s Mrtvaške.Bojim se da će Ilovik i da naprave rivu na Mrtvaški izgubiti Mrtvašku.U slučaju Mrtvaška vidimo što su sve u stanju napraviti.Ilovč ani nekome smetaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Sulejman......... 2022-03-29 08:28
Hitno napraviti u Krivicu rivu od 2.01 metar.Dovesti Ruse i zabraniti branje šparoga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
95 # ..........,......... 2022-03-29 13:01
Unije i Susak su njegov rad.Da nema prakse?Zna lučki ravnatelj raditi rive.Tko kaže da nezna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # MulSansigot 2022-03-29 14:08
Je lipe su mu obadvi rive, i naša i na unijama. Srića da na našu već ne pride veza, nogo na storu.c59u4
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # .......... 2022-03-29 14:13
Ne kužim.Šta nezna ispuniti eDozvoli ili ne želi ispuniti eDozvolu?Ili??? ??(tata pisao domaće zadaće)
Znači opet mutljavina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Dogovor Mrtvašku gradigost 2022-03-29 14:22
Citat .....:
Ne kužim.Šta nezna ispuniti eDozvoli ili ne želi ispuniti eDozvolu?Ili?????(tata pisao domaće zadaće)
Nijedno od toga. Zna da ne mora postupati kao drugi. Neće županiski ured županiskom uredu oči kopat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # .......... 2022-03-29 14:41
Država uređena p.m.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Ravnateljove mukeTihi 2022-03-29 20:36
Bravo,sve sto je napisano je istinino.Nažalo st za one koje obnašaju vlast ovaj tekst je nevažan.Ponasaj u se bahato i bezobrazno prema neistomisljenic ima.Ovo članak objavite u nekim dnevnim novinama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Medarićka..... 2022-03-30 08:53
Medarićka priča gluposti.Utući 80 miljona kuna u Mrtvaška može samo kreten.Za tu lovu trebalo je prokopati Privlaku i izgraditi most.Šta će turista ili kamion(što to Lošinj proizvodi da treba ogromna luka) preko Brestove ili Valbinske putovati kamo na Pag,Rab?Sada katamaranom putuju tri čovjeka.Šta će gost doći na Mrtvaška katamaran pa još platiti prijevoz do Lošinj.Sada Lošinj -Mrtvaška auto taxi košta 250kn.Izjavom da je Mrtvaška državni interes???Nemaj u potpisani niti jedan ugovor osim u glavi dalekoj budućnosti.A što će se dogoditi u dalekoj budućnosti?Loši nj će proizvoditi kukuruz?Ili Cres?Znači po njihovom možemo očekivati gužvu na Zagazinama jer su Lošinjske ceaste preuske??? I mostovi od Austro-Ugarske. Dal su Lošinjske vlasti normalne?Jesu.J er je trebalo prodati od Krivice do Mrtvaške sve!

Profesor je najveće zlo što je pogodilo Lošinj.Evo sada će moći do Paga.A 80miljona kuna što je bacanje novaca nikome ništa.Hrvatska je u diktaturi i lupovluku od 91.Profesore mogo si na Pag i sa puno manje novaca i sa manjom visine rive.Pametnom dosta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Preslušavanje MedarićkeLurker 2022-03-30 09:32
Citat .....:
Medarićka priča gluposti... ... Hrvatska je u diktaturi i lupovluku od 91.... Profesore mogo si na Pag i sa puno manje novaca i sa manjom visine rive. Pametnom dosta.
Pogledajte kako ju je novinar N1 TV ispreskakao kao balavicu. Mora da je pročitao članak. U opisu uz video snimak piše Zamjenica župana Primorsko-goran ske županije Marina Medarić za N1 Newsroomu govorila o projektu izgradnje luke za koju otočani tvrde da je prevelika, da je njezin projekt dubiozan i njima na štetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Nema kraja...... 2022-03-31 08:44
Marina Medarić je gora nego Filip Balija!Nije ni čudo da su mu dali još jedan mandat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # MicaMaca 2022-03-30 18:03
Koja laže!
Iz Ilovika krenete brodom u 7.00 na Meragu ste oko 8.17-8.25 .Koji 50 min do Lošinja.Ima tu laži...da me jednostavno zaprepastila,ne možeš vijerovat.A ova briga za otočane..na Unijama zatvorili školu prošle godine.A što su to dobrog napravili za vanjske otoke?nek se pohvali
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # MaacaGost 2022-03-30 21:59
Gospođo Medarić i Milošević
Šta vi niste čule za GPS?
To je mala kutijica koja ima elektroničku kartu svijeta.Tu možete postaviti polaznu točku i dolaznu točku.Ta mala kutijica će vam izračunati kolko putovanje traje!
Dal' ste shvatili? tu stvarčicu imate u autu.Zato ne lažite!U laži su kratke noge.Bilo bi u redu da se ispričate cijeloj Hrvatskoj jer ste uhvaćeni u laži!Očekujemo ispriku u što kraćem roku.
Hvala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Ravnatelji muke po MartvaškeTihi 2022-03-30 20:16
Koja laz,jadno i žalosno.Gospođa Marina dođite zivit na Ilovik,pa da vidimo kada trebate do Lošinja i voznja 1.3o do vale i po bonaci i sa jakim jugom,...tko ne zivi na malim otocima nezna život ih otočana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Muke po MartvaskiTihi 2022-03-31 09:35
Gosp.Medric tko se odgovrat ako dođe do najgoreg prilikom intervenije specijalaca?Stv rno ne razmisljate..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # .......... 2022-03-31 13:48
Nezavisna članica Skupštine PGŽ Iva Rinčić o manipuliranju informacijama u slučaju Mrtvaška

youtu.be/_xF0Ub_6dr0
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ............ 2022-03-31 14:07
Traži se ostavka cijele Lučke uprave i Medine
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Mrtvaška.............. 2022-03-31 18:54
Teklić.hr
Više informacija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Mrtvaška.............. 2022-03-31 19:11 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Projekt Mrtvaška – kap koja je prelila čašuMO 2022-03-31 19:13
... ako je suditi prema količini manipulacija koje su do sada izveli i sumnjivih radnji koje su do sada poduzimali, može se samo zaključiti da su u pitanju veliki interesi i još veće kazne za odgovorne. Naime, ako se projekt ne realizira iz bilo kojeg razloga, postaviti će se pitanja odgovornosti za štetu koja će iznositi milijune, poručeno je na današnjoj konferenciji za medije.

www.teklic.hr/.../220444
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # .Gost 2022-03-31 20:16
Riva na Mrtvaški će se napraviti i bit će po projektu koji je dobio građevinsku dozvolu. Nikakve izmjene i dopune se neće napraviti jer tako želi većina stanovnika otoka Ilovika i prestanite već jednom s tim glupostima. Molim lijepo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # gostprijatelj 2022-03-31 20:59
Blago tebi ns optimizmu,bili živi pa vidjeli.Ti očito govoriš o nekom drugom Iloviku ili si u svom nekom svijetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Uvlakaču u Ruski šupk!.............. 2022-03-31 21:20
NEĆE MOĆI!
ILOVIK NIJE NA PRODAJU!
Ilovčani nikad složeniji!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # ...Gost 2022-03-31 21:55
Zapamtite da se riva radi na otoku Lošinju, a ne na Iloviku, pa valjda će se nešto pitati i Lošinjane. Ima da se riva napravi po projektu a ne da nakon nekoliko godina zbog loše izvedenih radova mi Lošinjani moramo plaćati popravak rive koju su sfušali Ilovčani.Sa južne strane nas....u Ilovčani sa sjeverne Krčani. Stvarno ova sadašnja vlast nema onu stvar
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Uvlakaču u Ruski šupak.............. 2022-03-31 22:13
Ovakve gluposti može samo pisati Profesor s kursom!
Aj od.....!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Uvlakaču u Ruski šupak!.............. 2022-03-31 22:30
Filip Balija troši Lošinjske novce i ekipa!Jedan dan će u centru Ustrina niknuti riva!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # ▓ ▓ ▓Zoomba 2022-04-01 09:29
Zlato mamino, nije se Lošinjane pitalo ni žele li rivu na Mrtvaški pa nema osnove ni da ih se pita o projektu. A da ti je mama pružila pristojno školovanje znao bi da loše izvedeni radovi nisu stvar projekta nego izvedbe projekta. Nema toga projekta koga korumpirani dionici ne bi mogli za!ebati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # .......... 2022-04-01 10:54
Nije se pitalo ni Lošinja ni Ilovčane.
Jednostavno su tako odlučili Ana ili Balija.
A vijećnici grada Mali Lošinj i upravno vijeće Lučke uprave Mali Lošinj šutili i prihvatili.Treb ali bi svi dati ostavke.
Pitanje za Anu:
Zašto Ilovčani (bar su imali)4 puta dnevno auto taxi liniju za Lošinj?A duga mijesta na Lošinju nemaju.Zašto Suščani i Unijani nemaju prijevoz do diskonta i nazad?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...................... 2022-04-01 14:58
A šta rade nadzorni na gradilištu?
Kada vidimo ko je nadzorni odmah je sve jasno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...... 2022-04-02 07:56
Lučka uprava je za jednu noć potrošila 230 000kun na dva pauka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # PaprikaBabura 2022-03-31 22:03
Dok se ovdje prepucavaju za Mrtvašku, u Diskontu nas prave budalama. Jučer paprika babura 24,00kune kilo. Danas 29,00 kune kilo. Po preporuci Vlade od 01.04.trgivci će smanjiti cijene. Sutra Đebić smanjuje cijenu na 25,00 kuna. I hvalit će se da je smanjio cijenu za 20 %. Koje smo mi budale
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Trolanje_________ 2022-04-01 00:30
Malo si skrenuo s teme Stari
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ovce za šišanjLošinjani 2022-04-01 07:12
Ide Uskrs.
Sada ćemo dignuti cijene i podjeliti Lošinjanima bonove za Uskrs.Koje morate potrošiti u Jadranci.To napravimo svake godine.Di je problem?
Vaša Jadranka
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Pitanje_________ 2022-04-01 00:35
Ki je na Susku sfušal rivu pa se već ruši? To nisu Ilovčani tražili nego je bilo po projektu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Šuška seŠuška 2022-04-01 18:38
Da će biti malo više ostavki.Tek su ih Ilovčani malo načeli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Muke po MartvaskeTihi 2022-04-01 22:17
Da imaju muda svi članovi Upravnog vijeća LU ML koji su sa Lošinja sami bi dali osta ke poslije ovakve blamaže.2r
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Mrtvaška u fokusu špekulanataŽuja 2022-04-02 10:51
Filip Balija je na jednom portalu optužio Ilovčane: “U fokusu Ilovčana su brod TIM-G i privatni interesi pojedinaca”. Filip Balija tom optužbom odvraća pozornost od činjenice da su njemu i onima što ga podržavaju u fokusu privatni interesi za unosno trošenje nepovratnih sredstava EU izgradnjom rive koja zahtijeva tri puta veća dodatna ulaganja za gradnju pristupne ceste. A izgradnja ceste je u fokusu privatnih interesa špekulanata zemljištima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Tko?Tito 2022-04-02 14:12
Tko je vlasnik tih zemljišta gdje ce prolaziti cesta ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Via Roma... 2022-04-02 11:18
Ako ŽLUML govori da je to državni interes.Trebalo bi ŽLUML proglasiti domaćim izdajnicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # PGŽ izvješćeUnije,Susak,Ilovik 2022-04-03 06:55
Riva na Unijama nemože dobiti uporabnu dozvolu.Treba opet prokopati rivu na Unijama jer je struja u banani(kao i Lučka uprava Mali Lošinj).
A šta sad?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # PGŽUnije,Susak,Ilovik 2022-04-03 07:04
Sada ćemo je prokopati točno po sredini.Tako da ćemo dobiti u skoro vrijeme dvije rive.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu pobio starce u staračkom domu među kojima i vlastitu majku. Na svom FB statusu ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit će čovjek s kojim je imao toliko ozbiljna razilaženja da ga je prekršajno prijavio, tvrdeći da je na punktovima u Zadru odbijao cijepiti ljude. www.nacional.hr/.../ ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu da mu ubrza kupnju nekretnine u vlasništvu RH u Malom Lošinju s moralom čovjeka koji je podmićivao nacističke vlasti da spasi velik broj poljskih Židova ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog zakona. A kao davatelj mita prekršio je zakon i treba biti kažnjen kao i primatelj mita. Ovo tvoje baljezganje o nekakvom drugom čovjeku i njegovom glasanju nema ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom, tromom sustavu, bio prisiljen dati dio svog novca da bi svoja prava mogao ostvariti u razumnom vremenskom roku a ne čekati dvije godine. Nikome ništa nije oduzeo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada zakonom zabranjene stvari. Dakle kršili su zakon, potplatiti npr. graničara da propusti ili potplatili nekog službenika da izda lažne dokumente. Nisu pritom stekli ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska birokracije, sudstvo, zdravstvo... tjera ljude na očajničke poteze. Kao što su i nekad ljudi potplačivali razne službenike da bi izvukli živu glavu ili spasili ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava opravdavaš korupciju i podržavaš truli sustav.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih, da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava na vrijeme... izgleda da admin podržava truli sustav?!

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno upitne radnje. U psihologiji se to zove racionalizacija .

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi prihvatili) da nam država tuđim prisilno otuđenim novcem financira stanovanje, niti smo u poziciji da nam ruski kapital osigurava krov nad glavom. Stoga moramo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog interesa.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako dobro zna kako to sporo ide... dakle samo je požurila postupak koji bi i onako tako završio... nije trebala uzeti novac. Pitam se ima li na Lošinju onih ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/novosti/crna-kronika/zamjenica-drzavnog-odvjetnika-primila-3-000e-da-ubrza-kupnju-nekretnine-u-malom-losinju/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba nije obrisana jer je bila osnovana. Odnosila se na jedan doista smušeni komentar. Povod za brisanje svih komentara koji su uslijedili bio je tvoj komentar pod ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne gradnje" mogla bi razmisliti s kim se povezuje ako želi biti prihvaćena kod Lošinjana...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te tuži kadija te sudi, pisati svakakve gluposti a onda brisati odgovore. AK može biti zadovoljna kako si uništio stranicu koju više skoro nitko ne posjećuje. O ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK nije na spisku podjele fotelja pa mora mandat gradonačelnice odradit do kraja.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na izborima vrijeđanjem birača piše Telegram. Oni koji će opet glasati za Milanovića su, po premijeru, jednostavno glupi. Plenkovića, čini se, ozbiljno prestravljuje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti oko nje. Svi pošteni ga izbjegavaju. A građanima reći da su glupi, pokazuje očito pomanjkanje izborne inteligencije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa Zoranom Milanovićem, ali je ne želi nikome pokazati. Kazao je za medije ‘Ljudi se mogu jednom zabuniti, ali ako se dvaput zabuniš – onda si glup’. Kako su tek ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže kao borac protiv rodne ideologije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš nešto da ne bi ostao bez "ogromnog novca", to ima naziv. Isto tako ako neki gospodin predloži dami da napravi nešto da bi dobila "ogroman novac", to ima ime.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da su "glupi" desničari ipak u pravu; postoji neka politička i novčana sila koja potkupljuje fakultete da podučavaju o "tom nečemu" što "ne postoji"...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da ...