Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Uz šestu obljetnicu www.volim-losinj.org

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

sestMalo statistike o posjećenosti i sudjelovanju:

 1.229.652 pojedinačnih posjeta

 1.846 objavljenih članaka

  36.945 komentara posjetitelja

Zbog komentara učestalih posljednjih dana kojima se propituje svrha i koncept ove stranice smatramo prikladnim uz ovu obljetnicu objaviti osvrt na povod i ciljeve njenog zasnivanja objavljen uz petu obljetnicu.

Pet godina živahnog postojanja lošinjskog portala volim-losinj.org pokazalo je da je sudjelovanje i informiranje o događajima u lokalnoj zajednici bitna potreba, usprkos činjenici života u informacijskom dobu i prividu velikog broja dostupnih informacija. Petogodišnjica je dostatna izlika da se posegne u povijest stranice ...

Nastala je kao neposredan odgovor na gašenje službenih stranica Grada Malog Lošinja, koje je tada neiskusni gradonačelnik učinio interaktivnima i otvorio građanima mogućnost da upišu povratne informacije na rad i odluke gradskih službi. Dakako da je bilo odmah jasno da će brzo stečeno iskustvo suočavanja sa neuvijenim anonimnim kritikama zauvijek dokinuti interaktivnost gradske stranice i pretvoriti je u bezlični i malo sadržajni oglasnik.

Volim-losinj.org je otvorio prostor za toliko potrebno sudjelovanje građana i za mogućnost da pošalju poruku lokalnoj vlasti i sugrađanima, osvrnu se na pojave i izraze svoje želje. Zanimljivo je i to koliko je i danas, nakon pet godina, živa i aktualna pojava koju su građani kritizirali i kritikom prouzročili gašenje gradske stranice: caffe bar Priko u vlasništvu koalicijskog partnera HDZ-a i nadalje glasnom muzikom do sitnih sati zlostavlja cijeli grad, uz prešutnu podršku gradskih vlasti i drugih institucija. Buka kao bitna odrednica kvalitete života jedna je od konstantnih i najpostojanijih tema koje se pojavljuju na ovom portalu, uz isto tako konstantnu ignoranciju lokalne vlasti, koja i jest jedan od najsnažnijih generatora i konzervatora ovoga stanja.

Samo postojanje ove stranice, komunikacijski diskurs i najviše mogućnost anonimnog pisanja izazvali su mnogo frustracija, ljutnji i otvorenih pokuda, od anonimnih komentatora učesnika pa do komentara u „pravom tisku“, koji se također prepoznao metom kritika. Anonimnost komentatora omogućila je ponekad krajnje neciviliziran i osoban diskurs, ponekad vrlo agresivne i niske napade, ali pretežno anonimnost je omogućila svježinu, britkost, iskrenost i beskompromisnost iskaza.

Nestankom javnih tribina, građanskih skupova i opozicijskih političkih stranaka, volim-losinj.org je ostao jedini oblik komuniciranja kojim je moguće dati kritiku, poslati prijedlog, nasmijati se gluposti, prokazati neispravno, a sve to bez straha od izlaganja odmazdi u malom mjestu punom licemjerja.

 

Komentari: 

0 0 # Godišnjica u kokošinjcuProfesor 2012-08-07 12:27
Da, bilo je odličnih tekstova, reagiranja, polemike...ali ozbiljniji osvrt mi priječi npr. ova kobasica o Nediću i kompaniji. Ovih dana je važan dogaðaj ostao nepopraćen (Oluja) i mislim da ova stranica gubi vrijednost posvećujuću toliko prostora Rudiju. Da ne obratite pažnju na Garijev neprimjeren govor, poruke "Oluje"...nema oprvdanja. Ovo sve postaje dosadno, privatno razračunavanje bez ikakve društvene analize i doprinosa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-07 13:31
Profesor: "Ovih dana je važan dogaðaj ostao nepopraćen (Oluja)"

Istina. Nažalost, možda čak i zbog političkog straha nigdje se ne spominje tko je sve položio vijence na groblju SV. Martin dana 04.-05.08.2012. , povodom obljetnice "Oluje". Moram reagirati po tom pitanju. Na stranicama Grada Malog Lošinja piše da su vijence položili predstavnici Grada, što je jako lijepo ali nije lijepo nadodati Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata a izostaviti ostale, kao npr. ABH čiji se aranžman jasno vidi pored centralnog križa.
Time se jasno šalje negativna poruka graðanima, jer svi smo mi jednaki pred licem Božji a HDZ je demokršćanska stranka ako se ne varam.

Danas je u Novom listu izašao članak koji govori:

Novim zakonom o udrugama izrijekom će biti istaknuta njihova politička nepristranost. One neće smjeti podupirati kandidata na izborima (ni stranku niti pojedinca), neće smjeti sudjelovati u izbornoj ili drugoj stranačkoj promidžbi niti prikupljati novac za kandidate, javlja Novi list.

Dakle, ili će se na stranicama Grada navoditi svi sudionici raznih dogaðanja ili će se navoditi samo Grad, bez ostalih Udruga i političkih stranaka.

Što se tiče diskusije posljednjih dana na ovom portalu, predlažem još jednom da komentari prestanu biti anonimni, kao što bude na svakom drugom. Prijetnje i izazivanje straha ovdje ne idu nikome na primjer. Naravno, dok se svi predstavljaju anonimno, do tada ću se i ja skrivati iza anonimnih komentara.

Pametnom nikad dosta i naravno da se ovdje promoviraju političke stranke pokušavajući to nametnuti indirektno ili namjerno, što podržavam jer internet zato i postoji. Ne razumijem jedino "postojanje dokaza" protiv korupcije a nitko ne prijavljuje iste na policiju.

I za kraj, mislim da je vrijeme da se otok pokrene, što znači i mi zajedno sa ostalim graðanima. Ili ćemo gledati kako sve ide k vragu dok se tu prepucavamo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # big brother 2012-08-07 15:07
Citat:
Što se tiče diskusije posljednjih dana na ovom portalu, predlažem još jednom da komentari prestanu biti anonimni, kao što bude na svakom drugom.
Sudjelujem ili sam sudjelovao u diskusijama na domaćim i stranim news grupama kao i na stranim forumima, i ne sjećam se da se na ijednom zahtjevala registracija stvarnim podacima korisnika.
Nebulozno je što u ovoj državi još uvijek vlada komunistička paranoja, pa na portalu bilo kojeg časopisa ne možeš prokomentirati članak, a da ti za vratom ne stoji nekakav big brother.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Koalicija 2012-08-07 16:09
Strah je vrag, trač još veći, ponajviše zbog anonimnih komentara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Vuka samotnjak 2012-08-07 16:31
A paradoksalno je što protiv anonimnih komentara najviše vrište baš oni koji šire tračeve ne samo na ovoj stranici nego i po državnim institucijama pisanem anonimnih prijava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ludolf 2012-08-07 17:13
Iz jučerašnjeg Rudijevog priopćenja može se jedino zaključiti da anonimne kaznene prijave piše ista osoba koja mu piše priopćenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-07 17:13
Ne postoje više anonimne prijave, po novom zakonu. Sada ako misliš nekoga prijaviti moraš reći ime i prezime. Neka to zapamte ovi ovdje koji komentiraju kako stalno anonimno prijavljuju. Upoznajte malo bolje zakone RH.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ludolf 2012-08-07 17:18
Koji je to novi zakon?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kuglof 2012-08-07 17:28
ukoliko osoba koja prijavljuje osobno doðe u upravu/postaju, tada navodi i svoje podatke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Anonimna prijavakic 2012-08-07 17:38
Kaznena prijava

Policija se može obavijestiti telefonom na dežurni broj 92 ili na telefonski broj najbliže policijske postaje. Osoba može ostati i anonimna što ovisi o načinu prijave, odnosno ukoliko se nadležnoj policijskoj upravi / postaji osoba obraća pismeno, sama odlučuje hoće li navesti svoje podatke ili ne, a ukoliko osobno doðe u upravu / postaju, tada navodi i svoje podatke te se obavijest o kaznenom djelu unese u zapisnik.

Tako piše na web stranici MUP-a. (www.mup.hr/53.aspx)

Isto tako, policija se može obavijestiti tako da se doðe u najbližu policijsku postaju pa se obavijest o kaznenom djelu unese u zapisnik.

Treća je mogućnost da se obavijesti najbliži policijski službenik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Koalicija 2012-08-07 17:39
Državnim tijelima i svim pravnim osobama zakonska je obveza prijaviti kaznena djela, a graðanima je to moralna obveza.

Jer, ako šutimo o zlu ono buja. Kad tad bilo koji graðanin može postati njegovom žrtvom.

Nakon saznanja o kaznenom djelu, policija je dužna poduzeti sve zakonske mjere i radnje, kako bi se omogućio kazneni progon svih počinitelja kaznenih djela i o svemu obavještava nadležnog Državnog odvjetnika.
Graðani ponekad izbjegavaju prijaviti kaznena djela iz straha od osvete ili iz osobnog komoditeta (kada nisu žrtve kaznenog djela), ili zbog nekih trećih osobnih razloga.

Takvo izbjegavanje graðanske dužnosti šteti zajednici u cjelini, a tijelima za službeni progon kaznenih djela otežavaju i usporavaju rad u suzbijanju zla.

U razvijenim demokratskim društvima graðani, Državno odvjetništvo i policija njeguju partnerske odnose.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-07 17:40
kic mislim da smo na istim stranicama :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ludolf 2012-08-07 17:43
A kad pošalje nepotpisanu prijavu na USKOK?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kic 2012-08-07 17:46
Jesmo, na istim smo stranicama, ali na njima piše da se anonimne prijave još uvijek uvažavaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-07 17:50
Upravo zbog mnogih tužbi "iz ljubomore" prema nekim ugostiteljima, meni se požalio neki dan jedan ugostitelj kako više nema anonimnih prijava.

Istražit ću, valjda nije čovjek lagao.

Što se tiče anonimnih prijava, znači "muda" nitko nema, dakle ostaju samo poptisane prijave za one koje nazivaju "ljudi sa mudima".

Meni je više puna kapa čitati kako ovdje "muda" imaju ovi i oni. Nema nitko muda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ludolf 2012-08-07 17:54
Koalicija je jedan iz Rudijeve sljedbe zatucanih i priglupih fanatika koji želeći demantirati opće poznatu činjenicu da ovaj piše anonimne kaznene prijave ustvrðuju da to nije istina jer "više ne postoje anonimne kaznene prijave". Ako nema argumenata onda je i laž dobra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-07 17:58
U skladu s odredbama Zakon o državnom odvjetništvu i Zakonom o kaznenom postupku državni odvjetnik je dužan postupati i kada je do njega samo dopro glas da je počinjeno kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti. Dakle, državni odvjetnik ne mora čekati formalni primitak kaznene prijave od oštećenika, policije ili drugog državnog tijela on će postupati kada je saznao da postoje osnovi sumnje da je kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti počinjeno. To je poznato pravilo u radu državnih odvjetnika.

Komentar na Ludolf: "hahahahaha"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tračerica Mica 2012-08-07 18:03
Dakako da anonimne prijave postoje. Kic je naveo stranicu MUP-a, a isto možete pročitati i na stranici DORH-a (www.dorh.hr/.../): "Napominjemo kako državni odvjetnik i policija postupaju i na osnovu anonimne prijave." Na kraju teksta se može preuzeti primjer kaznene prijave.

A zašto lošinjski "mudonje" podnose anonimne prijave? Evo zašto:

U članku 302. Kaznenog zakona opisano je kazneno djelo - Lažnog prijavljivanja kaznenog djela. Navedeno kazneno djelo čini ona osoba koja prijavi bilo pisano, komunikacijskim sredstvom ili usmeno neku osobu da je počinila kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti iako zna da to nije istina. Isto djelo čini i onaj tko prijavi da je počinjeno kazneno djelo (dakle ne i odreðenu osobu da ga je počinila), iako zna da to nije istina, a radi se o kaznenom djelu za koje pokretanje kaznenog postupka nije prepušteno privatnoj tužbi ili povodom prijedloga, ili tko sebe prijavi kao počinitelja takvog djela a to nije istina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-07 18:04
Za Ludolfa:

Kaznena prijava

Kaznena prijava je obavijest državnom odvjetniku o postojanju osnovane sumnje da je odreðena osoba počinila u zakonu propisano kazneno djelo.
O kaznenoj prijavi

Prijavu može podnijeti svaka osoba jer je u interesu države otkriti počinitelje kaznenih djela za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti. Prema tome, svaka pravna i fizička osoba koja ima ozbiljna i odreðena saznanja o kaznenom djelu i počinitelju može o tome izvijestiti policiju, odnosno podnijeti na zapisnik prijavu u državnom odvjetništvu ili policiji.

Iako Zakon o kaznenom postupku ne odreðuje pojam kaznene prijave niti njezin sadržaj, naglašavamo kako kaznena prijava nije obična obavijest o nekom dogaðaju, ona ima formalan učinak jer je državni odvjetnik dužan po njoj postupati i utvrditi je li prijava osnovana, a u slučaju odbačaja prijave o tome izvijestiti osobu oštećenu kaznenim djelom.

Imajući u vidu učinke kaznene prijave i moguće štetne posljedice za osobu koja je prijavljena kod podnošenja prijave na zapisnik, prijavitelj mora biti upozoren na posljedice lažnog prijavljivanja.

U članku 302. Kaznenog zakona opisano je kazneno djelo - Lažnog prijavljivanja kaznenog djela. Navedeno kazneno djelo čini ona osoba koja prijavi bilo pisano, komunikacijskim sredstvom ili usmeno neku osobu da je počinila kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti iako zna da to nije istina. Isto djelo čini i onaj tko prijavi da je počinjeno kazneno djelo (dakle ne i odreðenu osobu da ga je počinila), iako zna da to nije istina, a radi se o kaznenom djelu za koje pokretanje kaznenog postupka nije prepušteno privatnoj tužbi ili povodom prijedloga, ili tko sebe prijavi kao počinitelja takvog djela a to nije istina.

Dakle, kaznena prijava se podnosi kada pravna ili fizička osoba ima odreðena saznanja o počinitelju kaznenog djela i/ili kaznenom djelu, odnosno kada je oštećena počinjenim kaznenim djelom.
Uobičajena forma i sadržaj kaznene prijave

Zakon o kaznenom postupku ne propisuje formu kaznene prijave, ali da bi državni odvjetnik mogao postupati, prijava protiv poznate osobe trebala bi sadržavati:

a) Ime i prezime počinitelja i adresu, i ako raspolažemo tim podacima, navesti godine starosti počinitelja, imena roditelja, zanimanje i druge podatke na temelju kojih je lakše odrediti o kojoj se osobi radi.
b) Što detaljnije opisati dogaðaj (jasni opis) i obavezno navesti mjesto i vrijeme počinjenja kao i druge okolnosti koje mogu pomoći policiji i državnom odvjetništvu u daljnjem radu.
c) Naziv i zakonski članak odreðenog kaznenog djela iz Kaznenog zakona možemo navesti, ali to nije nužno. Naime, državnog odvjetnika ne veže kvalifikacija navedena u kaznenoj prijavi budući da on odlučuje o kojem se kaznenom djelu radi na temelju utvrðenih podataka i činjenica.
d) Nužno je navesti na osnovu kojih dokaza i činjenica proizlazi da je prijava osnovana:
1. imena osoba koje imaju saznanja o počinjenom kaznenom djelu, naravno ako raspolažemo tim podacima,
2. treba priložiti sve dokaze kojima raspolažemo, pismena koja mogu pomoći državnom odvjetniku i policiji u provoðenju izvida.
e) Ime i prezime oštećene osobe i njegova adresa.
f) Podatke o podnositelju kaznene prijave (ime i prezime adresa). Ako je kaznenu prijavu podnijela odreðena osoba, državni odvjetnik mora tu prijavu riješiti uz obavijest oštećenoj osobi.

Policija i odvjetnik će svejedno reagirati i na anonimnu prijavu, ali šta dalje kada slučaj doðe na sud?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-07 18:11
Drago mi je da smo to riješili napokon, novi sam ovdje ali odavno čitam ovaj portal.

Za razliku od slučaja kada prijavu podnosi poznata osoba, osoba koja podnosi anonimnu prijavu ne izlaže se opasnosti kaznenog progona ako je podnijela lažnu prijavu, pa postoji veća vjerojatnost prijavljivanja neke osobe s ciljem nanošenja štete toj osobi i s ciljem njezinog diskreditiranja.

Naime, ako je kaznenu prijavu podnijela poznata osoba, koja zna da nije počinjeno kazneno djelo ili zna da ga nije počinila osoba koju prijavljuje, ta osoba se izlaže kaznenom progonu (članak 302. Kaznenog zakona) i zbog toga ne dolazi do neosnovanih prijavljivanja, odnosno takva prijavljivanja svedena su na najmanju moguću mjeru. Meðutim, kada je u pitanju anonimni podnositelj tada nema njegove odgovornosti, jer on nije poznat i može prijaviti bilo koju osobu za bilo koju radnju koje se sjeti i za koju smatra da je njome počinjeno kazneno djelo.

Jedna stvar je riješena. na Lošinju još nema mudonja. Ajmo dalje, što je sljedeće?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tračerica Mica 2012-08-07 18:13
Citat:
Policija i odvjetnik će svejedno reagirati i na anonimnu prijavu, ali šta dalje kada slučaj doðe na sud?
Ako anonimno, iz javne govornice obavjestiš policiju da čuješ krike iz stana u toj i toj ulici na tom i tom broju te poklopiš slušalicu, policija će izaći na lice mjesta i provjeriti prijavu. Ako naðe leš ili prmlaćenu osobu povest će istragu i kad naðe počinitelja DORH pokreće postupak pred sudom. Anonimni dojavljivač je nebitan za proces pred sudom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ludolf 2012-08-07 18:14
Što je prethodnim komentarom Koalicija htio reći odnosno dokazati teško je shvatiti. To da je: "državni odvjetnik je dužan postupati i kada je do njega samo dopro glas da je počinjeno kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti." je upravo i razlog zašto Rudi drži svoje famozne" presice" kao predsjednik Ogranka HSLS.
Kad ne uspije preko tiskovnih izazvati reakciju onda pošalje anonimno, da bi bio siguran da će to državni odvjetnici pročitati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Bezmuda koalicija 2012-08-07 18:17
Bravo Koalicija, dobro si rezimirao stvar. Sada znamo da ovi koji podnose anonimne prijave nemaju muda, premda njihove pristalice na sav glas viču da imaju. Možemo ih ubuduće nazivati Koalicija bezmudaša.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-08-07 18:19
Zanemariva korekcija. Koalicija bezmozgovnih bezmudaša.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-07 18:21
Hajd bar netko da je shvatio poantu mog piskaranja ovdje makar i obrnutom psihologijom 8)

Sutra kada se pojavi "mudonja" koja će imenom i prezimenom prijaviti tog i tog svejedno nećete glasati za njega, zato, ćemu onda dileme oko toga?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .damir 2012-08-07 18:37
Dali ovdje komentiramo o šestoj godišnjici Volim Lošinj ili se prepucavaju dva pametnjakovića.
Nigdje ne vidim statistički podatak,koliko se osoba javilo punim imenom i prezimenom,koji su imali "muda" da se potpišu?Koliko je komentara skinuo T.K. po vlastitoj volji?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-07 18:41
Nitko se ne prepucava osim tebe Damire 8) Odavno, još na početku članka, sam komentirao o tome što si sada uletom napisao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .Damir 2012-08-07 18:48
Oooo vidi vidi počeli smo se vrijeðati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Koalicija 2012-08-07 19:02
odluči se, želiš li biti damir ili Damir? :D

Sve čestitke na šestoj obljetnici nastanka portala, zna li se ime administratora ili je i on anoniman kao i mi ostali?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # anonimac 2012-08-07 20:16
Sad je pitanje čemu sva ta povika na anonimno komentiranje na stranici kad MUP i DORH priznaju anonimne prijave ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Oslobodili ih životaŽMH 2012-08-07 22:15
Ženska mreža Hrvatske podsjeća da su u vojno-policijsk oj akciji Oluja, i neposredno nakon nje, pripadnici hrvatskih vojnih i paravojnih formacija lišili života više od 800 civila, uglavnom staraca i starica.

Ova je vojno-policijsk a akcija dovela do masovnog protjerivanja srpskog stanovništva s područja tzv. Republike Srpske Krajine. Tokom i nakon akcije učinjeni su različiti zločini protiv civilnog stanovništva. Nakon akcije uništeni su stambeni i drugi objekti (uglavnom osoba srpske nacionalnosti), spomenici žrtvama fašizma te poslovni prostori, pogoni, hoteli i drugi objekti koji su mogli poslužiti za nastavak proizvodnje i života.

U nizu ratnih zločina koji obilježavaju ratove u bivšoj Jugoslaviji Oluji pripada istaknuto mjesto. Odgovornost snose ne samo neposredni izvršioci, nego prije svega tadašnji vojno-politički vrh Hrvatske, koji nije skrivao svoje namjere da po svaku cijenu etnički očisti taj prostor. Na žalost, ključni protagonisti, a to su u prvom redu U nizu ratnih zločina koji obilježavaju ratove u bivšoj Jugoslaviji Oluji pripada istaknuto mjesto Franjo Tuðman sa svojim suradnicima, kao i njegov saveznik Slobodan Milošević, nisu dočekali suočavanje s pravdom. Ostaje da pravda bude zadovoljena na Meðunarodnom kazenom sudu za bivšu Jugoslaviju u Hagu gdje se privodi proces nekima od neposrednih zapovjednika akcije, na čelu s Antom Gotovinom.

Navedeno područje Hrvatske do danas je ostalo najvećim dijelom bez svog stanovništva. Nepregledne kolone izbjeglica i odlazak svojih graðana Hrvatska ne smije smatrati uspjehom. Nadamo se će pokazati da zna prihvatiti odgovornost za počinjene zločne kao i brigu za civilne žrtve rata, bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

Godinama o zločinima i uništavanju imovine državni organi su šutjeli. Procesuriranje počinitelja zločina nad srpskim stanovništvom je tek u zadnje vrijeme dobile zadovoljavajuće sudske epiloge.
Neposredno nakon akcije Oluja donijet je i Zakon o privremenom raspolaganju odreðenom imovinom - koji se je odnosio na imovinu izbjeglih graðana srpske nacionalnosti, čime je država otvorila prostor za dodjelu tuðe imovine drugim osobama (uglavnom izbjeglim iz drugih dijelova bivše države).

Ove aktivnosti oduzimanja prava na dom nastavljene su godinama iza akcije Oluja pa je otpor prema povratku autohtonog stanovništva postao sastavnim dijelom stalne politike prema izbjeglicama. Zbog svega navedenog smatramo da obilježavanje akcije Oluja treba redefinirati i promatrati kao nesupjeh politike da sačuva svoje stanovništvo od gubitaka, osigura mir i napredak svim graðanima.

Vojne akcije i pobjede koje su veliki broj državljana Hrvatske učinile izbjeglicama i osobama bez doma i domovine mi ne možemo slaviti kao uspjeh politike ili vojne doktrine.

Tražimo da se obilježavanje godišnjice Oluje preoblikuje u komemoraciju za sve izgubljene živote, u isprike osobama koje su pretrpjele teške povrede njihovih ljudskih prava, u suosjećanje s osobama koje su izgubile dom i domovinu u ratu od 1991.-1995.
Tražimo da se obilježavanje posveti analizi učinaka mjera, na godišnjoj razini, donijetih radi povratka stanovništva kao i stvaranja uvjeta za njihov opstanak (ekonomske mjere).

Povodom 17 godina od vojno-policijsk e akcije Oluja, Žene u crnom iz Beograda Smatramo da obilježavanje akcije Oluja treba redefinirati i promatrati kao nesupjeh politike da sačuva svoje stanovništvo od gubitaka, osigura mir i napredak svim graðanima organizirale su mirovnu akciju 4. kolovoza 2012., u 17 h na Trgu Republike u Beogradu. Ovoj akciji se solidarno pridružuju Centar za žene žrtve rata-ROSA iz Zagreba i druge organizacije Ženske mreže Hrvatske, kao i Udruženje graðana Žene Srebrenice/Tuzl a, čije će aktivistkinje biti prisutne samoj akciji na Trgu Republike.

Ženska mreža Hrvatske solidarna je s organizacijom Žene u crnom koje ovim povodom upozoravaju na to „da za stradanja civila u Oluji pored hrvatske države odgovornost snosi i režim Slobodana Miloševića i njegovi krajiški izvršioci, kao i srpske intelektualne elite, koji su godinama širili uvjerenje da Srbi ne mogu živjeti zajedno s drugima, da bi se uoči Oluje licemjerno odrekli svoje tvorevine Republike Srpske Krajine".

Žene u crnom takoðer ističu da se „sva lažnost njihovog patriotizma pokazala pred kolonama izbjeglica koje su na granicama Srbije dočekivale Žene u crnom, zajedno sa drugim „antisrpskim elementima", pružajući im konkretnu pomoć. Velikih samozvanih patriota nije bilo nigdje, osim kada je trebalo da se izbjegli muškarci hapse i odvode u Arkanove centre u Erdutu i na slična mjesta. Oluja je još jedna opomena kuda vodi lažni patriotizam zasnovan na financijskim i političkim interesima, koji kroz širenje mržnje i praksu etničkog čišćenja dovode do tragedije običnog naroda i profita za odabranu intelektualnu i kriminalnu elitu!"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koga briga za vaše vijenceDomoljub 2012-08-07 22:19
Na današnji dan prije 17 godina počinjen je zločin nad civilnim stanovništvom za koji do danas nitko nije odgovarao, upozorava Documenta.

Ovim putem želimo još jednom skrenuti pažnju javnosti na teško nasljeðe neprocesuiranih zločina počinjenih u tijeku i neposredno nakon vojno-redarstve ne operacije "Oluja", izraziti solidarnost s obiteljima žrtava i još jednom upozoriti na pomanjkanje suosjećanja prema žrtvama iz drugih etničkih zajednica.

Jedan od takvih incidenata dogodio se 07. kolovoza 1995. godine oko 10h u selu Bravsko u susjednoj Bosni i Hercegovini, gdje je živote izgubilo 9 osoba, od toga četvoro djece, dok ih je više od 50 lakše ili teže ranjeno. Toga dana su, naime, dva nadzvučna aviona tipa MIG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, 30-ak kilometara duboko u unutrašnjosti BiH gaðali kolonu civila iz južne Like i sjeverne Dalmacije, koji su tijekom vojno-redarstve ne akcija "Oluja" u strahu napustili svoje domove. Kolona civila se kretala tzv. Petrovačkom cestom izmeðu Bosanskog Petrovca i Ključa, kada su je kod mjesta Kapljuh u selu Bravsko nadletjela dva aviona doletjela iz pravca zapada, odnosno Hrvatske.

U drugom preletu na kolonu vozila ispaljeno je više raketa, i tom prilikom su na mjestu poginuli Darinka Drča (1927) i njeni unuci Jovica Drča (1989) i Mirjana Dubajić (1974), svi iz Brotinje kod Donjeg Lapca, brat i sestra Nevenka Rajić (1984) i Žarko Rajić (1986) iz Donjeg Lapca, Krstan Vuković (1951) i njegov sin Darko (1982) iz Donjeg Lapca te Branko Stjelja (1923) i njegov sin Mirko (1961) iz Nadina kod Benkovca.

Prema izjavama svjedoka (lokalnih mještana i preživjelih izbjeglica) u koloni su bili isključivo civili, a pripadnika bilo kakvih vojnih postrojbi nije bilo nigdje u blizini. Avioni su kolonu preletjeli vrlo nisko i relativno sporo te su piloti bez ikakve sumnje morali vidjeti da se radi o civilnim vozilima, ženama i djeci. Ipak su se, nakon prvog preleta, okrenuli, na povratku raketirali kolonu te naposljetku odletjeli natrag u pravcu Hrvatske.

Naglašavamo, takoðer, da se spomenuti incident dogodio posljednjeg dana akcije "Oluja" kada više nije bilo nikakve realne prijetnje za hrvatske postrojbe, te duboko na teritoriju susjedne Bosne i Hercegovine.
Istoga dana dogodio se još jedan sličan incident, takoðer na području BiH, kada su avioni HRZ raketirali drugi krak kolone izbjeglica, s područja Korduna i Banije. Prema nekim izvorima u napadu na kolonu civila u selu Svodna kod Novog Grada / Bosanskog Novog smrtno je stradalo više osoba.

Navodeći ovaj primjer i sjećajući se nevinih žrtava, želimo još jednom podsjetiti javnost i relevantne vladine institucije na činjenicu da su ti zločini počinjeni i da za njih nitko nije odgovarao te time i na neizvršenu obvezu otkrivanja i procesuiranja počinitelja ratnog zločina nad civilima.

Procesuiranje ratnih zločina mora se provoditi dosljedno, bez obzira tko je počinitelj, a tko je žrtva, jer zločin, ma čime on bio potaknut nema ni naciju ni vjeru, nego samo obilježje zla i stoga ničim ne može biti opravdan, kao što se ne može opravdati ni njegovo neprocesuiranje .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Komentator 2012-08-07 22:20
Ova lavina komentara o temi koja nedostaje pokazuje što nedostaje stranici. Volimo teme o mačkama i psima, djeci i lošinjskim ridikulima, ali malo nam fali prave politike....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Vukovar 1991 vs. Knin 1995oluja 2012-08-07 22:54

Vukovar 1991.


Knin 1995.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Da se ne zaboravi.Vukovar-Knin 2015-08-03 16:35
Citat oluja:

Vukovar 1991.


Knin 1995.
2015
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Visuljak meðu nogama 2012-08-07 23:52
Ej ti što tu pišeš laži o nekakvom etničkom čišćenju u Oluji, nećeš još dugo boraviti na Lošinju a Gotovina će biti na slobodi jer su upravo obrane generala nabavile dokaze o planiranom iseljavanju Srba na zapovijed Miloševića. Nisam znao da na Lošinju obitavaju četnici, dobro da znamo. Duboka je voda Drina...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ....pušmipuli 2012-08-08 01:07
Nevjerojatno je da se netko nakon svih strahota i 30% godinama okupiranog teritorija (Hrvatskog) usuðuje reći da je akcija Oluja bila etničko čišćenje. Oslobaðanje tog teritorija će svi Hrvati slaviti do smrti i nikakav srbin ni srpski radikali neće to promijeniti. To što su srbi izbjegli po nečijem nalogu ili nalogu svoje savjesti njihov je problem a ne naš. I gdje ste bili kad se kralo, ubijalo,pljačka lo sve što je Hrvatsko? Pomalo me sram što iz moje okoline dolaze ovakvi tekstovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-08 12:42
Zgrožen sam ovakvim pisanjem protiv RH. Duboko se nadam da će administrator zbog ove lažne optužbe ukloniti te komentare.

Slažem se sa "pušmipuli", gdje ste bili kada se silovalo i klalo po Hrvatskoj, znate li da je najmlaða žrtva silovanja imala samo 6 godina? I dalje se vodi agresija na RH, samo na drugi način.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Etničko čišćenjeLodger 2012-08-08 13:42
Kao i svaka druga vojna akcija počinjena na prostorima bivše Jugoslavije, i Oluja je bila puna nepravilnosti te nepoštivanja pravila Ženevske konvencije, a najbolji dokaz za to su još uvijek opustošena sela u kojima su nekada živjeli hrvatski graðani srpske nacionalnosti. Stoga mi se pisanje redaka kojima se slave i obilježavaju dostignuća Oluje čini itekako dvosmislenim, prije svega radi pretjeranog slavljenja negativnog hrvatskog nacionalizma, koji je u devedesetim godinama uspio dovesti mladu hrvatsku državu na prosjački štap, i to ne zbog rata, već zbog pohlepe tadašnjih hrvatskih političkih lidera. Hrvatska će u svakom slučaju morati priznati zločine koje je počinila u Oluji, posebice sada, pred sam ulazak u EU. Visuljak... ili štogod već jesi, bilo bi dobro da se nakon gotovo dvadeset godina nakon Oluje pozabaviš vlastitim diskursom - koji ni po čemu ne bi smio spadati u tekovine moderne europske države, pa time i Lošinja kao njezina dijela. A što se zločina tiče - vrijeme će pokazati svoje...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # u vijeke vijekovaamen 2012-08-08 15:14
Koji [cenzurirano] kakiš.
Rat je rat. Reci to amerima, židovima, što oni poštuju te konvencije, reci asadu koji puca po svojima.
Pogledaj u prošlost, poklani poubijani cijeli narodi, civilizacije, u ime boga ili čega drugog.
To se ne mijenja, OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB.
Kakve tekovine, dostignuća, vrijeme je za čiščenje, generalno, treba nahraniti ZVIJER.
Ko preživi, neće više pričati.
AMEN
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .....za dom 2012-08-08 15:38
Ne smeta tebi oluja ni stradali civili, tebi smeta samostalna i SLOBODNA Hrvatska. Plačeš zbog par baba koje su uostalom bile naoružane a za tisuće granata koje su padale dnevno po glavama Hrvatskih civila te ne smetaju. Mrš..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .otočan 2012-08-08 18:44
Oluja je bio najcivilizirani ji rat koji je ikada postojao u povijesti čovječanstva.Mi Hrvati nismo ništa naučili od toga.Poštivanje svih konvencija je moguće samo u miru i kada nema rata.Kada traje rat trebaju se poštivati konvencije koje vode ljudski razum na oslobaðanje onog što je moje.
Kako vidimo na ovim prostorima nije bilo rata već dvadesetak godina,i kako stvari stoje mislim da ćemo prije ili kasnije morati opet napraviti malo reda u našim redovima,jer žgadija ponovo diže glavu i misli da dolaze generacije koje su zaboravili ono što su nam radili.Ja sam moju djecu odgojio u duhu ljubavi i miroljubivosti, i sa puno ljubavi i poštovanja neka zgaze sve pred sobom kada im se pojave razni izaslanici sa istoka koji im pružaju ruku mira,jer iz iskustva znamo da ako budu tolerantni da će završiti u Hag.I zato dragi Hrvatski narose nedajmo da nas prijateljski susjedi zavde,jer nakon naše svaðe oni će nam suditi.
Mislim da je došlo novo vrijeme,vrijeme da se malo otrijeznimo i da u Srbiji bude što više Nikolića.Nikoli ći u Srbiji nas mogu samo ujediniti iosvjestiti.I zato živio drug Tomislav Nikolić
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-08 21:37
Vesele me ostali komentari i reakcije. 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hrvatine... 2012-08-09 23:25
Jeli koji od vas koji tu pišete bio na prvoj crti kad je grmilo,kad je sjevalo? 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Dijagnoza 2012-08-10 00:28
Najčešći slučaj je da po oluji i domovinskom ratu pljuju oni koji su u vrijeme dok se domovina branila bili negdje na sigurnom daleko od bojišnice. Isto kao i kod objave liste poreznih dužnika, najglasniji su oni koji su na državnoj sisi i nikad se nisu okušali u privatnom poslu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # privatnik 2012-08-10 11:39
Dijagnoza, sjećam se tih dana kad se domovina branila, a na Lošinju se bahatili tipovi u odorama daleko od bojišta dok su drugi čučali u rovovima. Slično je bilo i s Olujom, tom blistavom pobjedom koju su svojim nedjelima neki uprljali. Da je toga bilo ne možeš poreći. A glede liste poreznih dužnika nemaš dokaza da su najglasniji oni koji su na državnoj sisi i nikad se nisu okušali u privatnom poslu. Ja mislim da su najglasniji poduzetnici koji uredno plaćaju porez i doprinose za svoje radnike, jer znaju da se drugima gleda kroz prste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LjudskostProfesor 2012-08-10 13:08
Ljudi ne umanjuju se užasi koje je doživjela Hrvatska time što se govori istina. nećete moći živjeti normalno ako si to ne priznate. Nema nevažnih(zasluž enih) žrtava - neljudski i bolesno je razmišlati na takav način što je nekoliko staraca????

Link Text (h-alter.org/.../...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ??????ćućo 2012-08-10 15:00
A gdje je još to bilo rata a da nije nastradao pokoji civil? Mi nismo gaðali bolnice i vrtiće klali starce zene i djecu. Sram moze biti vas koji stalno zelite utrpati u isti koš nas i četnike....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ninða 2012-08-10 17:57
činjenica je da su mnogi moderni ratovi u suštini graðanski ratovi, gdje nema jasnih razgraničenja izmeðu fronte i pozadine, u kojima je često teško pridržavati se knjiških pravila ratovanja, pa u takvim situacijama i broj civilnih žrtava često nadmašuje broj poginulih vojnika
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .otočan 2012-08-10 18:25
Nije problem u ratu i načinu voðenja rata.U ratu se stradava i svaki pametan želi izvući živu glavu,pa u nekim situacijama je dozvoljeno i ono što nije dozvoljeno.Prob lem se pojavljuje nakon završetka rata a pogotovo kako rane iscijeljuju,čak i nakon petnaestak godina pa se pojavljuju nekavi Helsinški odbori,odbori za ljudska prava,i bla.bla,bla,pa imamo razne osobe koje nam sole pamet kako se za vrijeme rata pogriješilo i nije se smjelo ovo ili ono.U svim tim odborima glavnu riječ imaju uvijek srbi ili srbi koji su se pohrvatili ičo pak članovi prošlog sistema,i oni nam ponovo drže lekcije iz moralno političke podobnosti ili visoko moralne svijesti.
I zato sam sretan što je u srbiji predsednik Tomo Nikolić koji će svojim stavovima ponovo ujediniti nas Hrvate,tako da će i naša djeca znati da su nam srbi oduvjek bili neprijatelji i da srbin ne mijenja svoje mišljenje.Hrvat i su za njih neprijatelji,i zato sam sretan što nemamo prijatelja Tadića ili nekogkulturnije g srbina.Što srbija bude imala nekulturnijeg predsjednika,to će za Hrvate biti bolje.Bit ćemo ujedinjeniji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Hrvat 2012-08-10 18:43
Citat:
imamo razne osobe koje nam sole pamet kako se za vrijeme rata pogriješilo i nije se smjelo ovo ili ono.
Meni ne trebaju razne osobe da mi sole pamet kako bih znao što se za vrijeme rata pogriješilo i što se nije smjelo. Imam dovoljno mozga u glavi pa sam bez da mi neko soli pamet znao kakva je ludost miniranje srpskih kuća i da ćemo jednog dana sve to platiti. A imao sam i dovoljno morala da ne poželim njihove kuće, stanove i vikendice. Bez da mi je neko solio pamet osjećao sam da je grijeh i zlo ubijati ljude bez suda samo zato što su Srbi. A što se mene tiče, nikad neću biti ujedinjen s Hrvatima koji misle da je sve to činiti u redu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-10 23:01
Citat:

Najčešći slučaj je da po oluji i domovinskom ratu pljuju oni koji su u vrijeme dok se domovina branila bili negdje na sigurnom daleko od bojišnice.
Neki od nas su tada imali 10 godina ali se zato borimo danas u zaštiti onih koji su se tada borili za nas 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Boško Buha 2012-08-11 09:18
godine nisu problem
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sloboda govoraanonimus 2012-08-12 00:50
dragi www.volim-losinj.org,
iskrene čestitke za 6 roðendan
puno snage i ustrajnosti da se izborite za slobodu govora, da na još dugo, duuuuugooo omogućite anonimno komentiranje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pročitajte tekstDomoljub 2012-08-13 10:25
h-alter.org/.../...

pročitajte tekst, a ovo je dio:
Vlada dovodi svoju vjerodostojnost u pitanje financiranjem obrane opt. Tomislava Merčepa i drugih sadašnjih i bivših policijskih službenika optuženih za ratne zločine. Osiguravajući pravnu pomoć i plaćajući visoke troškove skupih odvjetnika iz sredstava državnog proračuna, Ministarstvo unutarnjih poslova, Vlada RH, a time dakako i Država ostaje konzistentna politici iz 90-ih godina, kada je država podržavala Osiguravajući pravnu pomoć i plaćajući visoke troškove skupih odvjetnika iz sredstava državnog proračuna, Ministarstvo unutarnjih poslova, Vlada RH, a time dakako i Država ostaje konzistentna politici iz 90-ih godina, kada je država podržavala pripadnike hrvatskih postrojbi koji su u njeno ime činili zločine pripadnike hrvatskih postrojbi koji su u njeno ime činili zločine. Ne djeluje baš uravnoteženo kad, s jedne strane ministar Vlade daje izjavu da je "na licu mjesta trebalo strijeljati bandite koji su ubijali nedužne ljude", a s druge strane, u stvarnosti, Vlada plaća obranu čovjeku koji je desetljećima simbol upravo takvih bandita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...... 2012-08-13 11:08
pa zbog toga se stalno povećavaju porezi i ostala državna potraživanja. mi porezni obveznici smo prostitutke koje moraju nabaviti pare za državu a njih ne zanima kako!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # OlujaKomentator 2012-08-13 14:18
Toliko o domoljublju. Nije mi jasno zašto obični ljudi preuzimaju odgovornost za ubice iz vlastitih redova. Kada neko kaže ubijali ste Srbe u Oluji nije mi jasno zašto braniti ubice. Kao da to umanjuje krivnju Srbije za agresiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..heroj 2012-08-13 15:15
zašto obični ljudi preuzimaju odgovornost za ubojstvo koje su drugi počinili, mogao bi nam odgovoriti "Visuljak meðu nogama". Komentar koji je napisao izgleda kao da je vremenom doplovio iz 91. Ni meni nije jasna tolika mržnja mladih ljudi koji nisu ni bili u ratu! Osobno poznajem ljude borce koji su bili u prvim borbenim linijama, i nikad od njih se nije čula takva mržnja ili psovanje po drugoj strani! Mržnja i psovanje dolaze od onih koji nisu ni bili u ratu a dobili su lažni status branitelja. Gotovina nije možda zločinac ali odgovoran je za zločine koje su počinili njegovi "borci" Trebao ih je držati na uzdi ali nije bio sposoban i za to mu se sudi. Ljudi se ne trebaju prihvatati posla kojem nisu dorasli. Je li tompson bio u ratu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Kukavica 2012-08-13 18:56
Usrani heroju,kako te nije sram kazati i sumnjati u Gotovinu,da možda nije kriv.Pa naravno da nije kriv.Da nismo imali razne generale kao Gotovina,još uvijek bismo bili pod usranu Jugoslaviju koja bi se danas zvala Velika srbija.Seronja jedan pokvareni i zbog takvih kao ti danas Hrvatska ima problema.Čak i Haški sud ga ne može osuditi pa traže neku novu varijantu za krivnju.To ti je kao da krivo parkiraš i sada doðeš na sud pa te sutkinja ne može kazniti pa traži od policije da te optuži da si kod Beleja vozio bže od dopušteno jer te ne može kazniti za parkiranje.Vi srbi ste stvarno luzeri koji mislite da vas svijet nije prokužio.
[cenzurirano] ta Ðakula tvoj koji uopće nije kriv i došao je u Knin kao da provocira i bre da se miri i hoće da se pošteno govori o Oluji.[cenzurir ano] vas Tomislav Nikolić,i znajte da vi jedino razumijete rješenje batine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KomentatoruBranitelj 2012-08-13 18:58
"Kada neko kaže ubijali ste Srbe u Oluji nije mi jasno zašto braniti ubice"
Nitko ne brani nikoga ,u oluji je poginulo puno Srba što je sasvim normalno jer nismo ratovali protiv Kineza nego protiv srba.Tko se mača laća od mača pogiba je stara izreka. Pokušava se nametnuti da su svi poginuli bili civili što je netočno jer tko je u tom slučaju spalio i razorio pola hrvatske .To što netko nema uniformu na sebi u ratu ništa ne znači ako puca po tebi iz minobacača i kalašnjikova.
P.S.
U Hrvatskoj se kaže ubojica a u Srbiji Ubica.

Gotovina ne može biti odgovoran za ponašanje nekoliko tisuća vojnika koji se bore za svoj život a mnogima su obitelji ubijene samo zato što su bili Hrvati u Hrvatskoj .Tu se može primjeniti jedino pravilo individualne odgovornosti jer zločini koji su počinjeni su individualni a ne unaprijed planirani od nadreðenih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-13 23:39
Koja sranja neki pišu, britanskosrpski lobi uspio je osuditi nepravomoćno Gotovinu kako bi se vi mogli naslaðivati sada. Cijeli svijet zna da nisu krivi njiti je postojalo etničko čišćenje. Hrvatska je išla obraniti svoj teritorij koji su osvojili četnici velikosrpskom agresijom ubijajući i mlado i staro.

Oluja će se slaviti zauvijek a vi patite jer ste izgubili rat a srbija vam je sve manja, na redu je Vojvodina. Ako vam se ne sviða život u Hrvatskoj, odite onda u nsvoju dragu vam genocidnu srbiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-13 23:43
I koliko ste genocidan narod pokazala je dodjela medalja u rukometnom finalu u srbiji kada je 20.000 ljudi skandiralo "ubi ustašu" te su rukometaši srbije izašli na dodjelu medalja u četničkim kokardama. Ništa bolje nije prošla ni dodjelja medalja sada na OI kada ste po vaterpolsku broncu izašli sa uzdignuta tri prsta.

Najbolje da se pobijete meðusobno kako bi prestali maštati već jednom zauvijek o "velikoj srbiji".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..heroj 2012-08-14 01:55
lažni branitelju, zlodjela nisu činili nekoliko tisuća vojnika, nego nekolicina. Zna se tko što kad i gdje! Za neke postoje čak i video snimke. Da si školovani vojnik znao bi zašto je Gotovina kriv! Laćaš se mača jezikom! Pitaš se tko je spalio i razorio pola Hrvatske? Odgovor je: svi koji su u rukama imali oružje razorne moći! Svi koji su pucali po Hrvatskoj, palili, pljačkali, uništavali Hrvatsku! a to nisu bili samo Srbi!!!!
Kukavici: Kažeš da Gotovina nije kriv! Pa nije ni Slobo kriv! Je li on nekog ubio? Je li bio na ratištu? A Karaðić? Je li on nekog ubio i koga?
Koalicija kaže Citat:
Ako vam se ne sviða život u Hrvatskoj, odite onda u nsvoju dragu vam genocidnu srbiju.
Sviða li se tebi Koalicijo život u Hrvatskoj? Imaš dobar¸posao, stan, budućnost? Djeca ti dobro žive i imaju svijetlu budućnost? Čini se da tebe zanima više život u Srbiji nego u Hrvatskoj! Zar budućnost Hrvatske ovisi o poreðenju sa Srbima, u čemu su bolji ili lošiji od Srba ili razdvajanje srpsko-hrvatsko g jezika? Takvu nam budućnost nudite Koalicijo??!! Ako je tako ne trebate se baviti politikom!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HalucinacijaDijagnoza 2012-08-14 12:01
Iako se administrator trudi držati ovu stranicu kao glasnik ulice tzv. forum ipak je to premalo i izmješteno iz šireg konteksta pa je potrebno otvarati ovakve teme koje nas više odreðuju od privida polemike ili tzv. političke borbe lokalnih političara. Količina nerazumjevanja (koja se manifestira kao bjes, domoljublje i sl.) etničkih halucinacija odgovara očekivano prosjeku u Hrvatskoj koji se njeguje, nameće i provodi zadnjih 20 godina (ja mislim da je to trajno stanje u ovom podneblju). Nema tu ja i moje slobode već halucinacije o našim "pravednicima i herojima", halucinacija umorana u tzv "nacionalnu svijest".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vik 2012-08-14 12:12
Pomodni komentar pod nickom Dijagnoza koji nam objašnjava i tzv. nacionalnu svijest pod halucinaciju, pod geslom važnošću moje osobne slobode, je istrošena internacionalis tička fraza, nedostojna bilo kakvog osvrta ili komentara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zbiljnost halucinacijeDijagnoza 2012-08-14 13:13
Kažeš istrošena internacionalis tička fraza? A što se sada nosi? Što je to novo, autentično, vitalno? Što je dostojno tvog komentara? Možda Čavoglavi, možda Rudi i Ante, nekompetentna Hdz vlast? Što, zlatne medalje s olimpijade? Magazinova devastacija prirode? Što je vitalno za ovu zajednicu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # znamIVO 2012-08-14 13:38
Možda nebeska tijela i aktivnosti penzionera, ha?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-14 14:31
Da, meni se sviða život u Hrvatskoj, ja osobno nisam kriv zbog sadašnje ili prošle vasti koja nam zagorčava život.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..heroj 2012-08-14 14:56
koaliciji: ako nisi kriv zbog sadašnje ili prošle vlasti prestani se služiti njihovim jezikom i političkim metodama. počni raditi i stvarati jednu bolju Hrvatsku a ne iskopavati ratnu sjekiru. Većini nas domoljublje, nacionalizam rasizam i ostala ratna sranja su donijeli boli i patnje a ne boljitak! Čini se da si se ti okoristio time o čemu sada laprdaš pa ti je sad dobro! Prestani koristiti tuðu bol i patnju za svoj prosperitet.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-14 23:42
Heroj, ja imam pravo tvrditi kaj želim i moja djela sigurno nisu pisana ovdje a ti nemoj suditi bez da znaš koga sudiš jer bi se mogao iznenaditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vik 2012-08-14 23:44
Komentar "heroja" koji je osamostaljenje Republike kojoj toliko želi dobro, samo da njemu bude bolje, podrazumijeva da je on u ta teška i neizvjesna vremena sasvim sigurno svoju guzicu smjestio negdje na sigurno preko bare, a usput sklonio i auto, lovu i ne znam što još. Kada Ameri slave svoj nacionalni dan s milijunina američkih zastava i dan pojede u ime koje su bacili dvije atomske bombe i pobili nebrojene stotine tisuća ljudi, onda je to civizilacijski doseg. Kada Hrvati slave svoju pobjedu i osloboðenje e onda je to nacionalistički dernek. Kada partizani igraju u moravac u Kumrovcu, onda je to slava atifašističkoj borbi koja nam je ostavila Bleiburg, Goli otok, Staru gradišku i druga stratišta i čistilišta za ispiranja mozgova. Zato su komentatori "heroj" i "dijagnoza" paušalni, neinformiranu, zatrovani ljevičarenjem i komunjarstvom, neobjektivni anacionalni tipovi, koji ne znaju što je njihovo, pa onda nisu sposobni poštivati i uvažavati ono što je tuðe. A eto dijelili bi lekcije i onima u Čavoglavama, i onima u Kninu, naravno pri tome pazeći da njihova guza bude uvijek u zavjetrini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-08-15 00:14
Tako je vik, potpisujem komentar!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # otočan 2012-08-15 00:19
Ja sam jako ponosan što su se moj nono i pranono borili i pobijedili protiv fašista koji su 20 godina maltretirali naše otočne Hrvate. Da nije bilo njih i njihovih suboraca, ovo ne bi bila Hrvatska. Bio sam premlad da se uključim, ali sam jako ponosan na naše borce koji su od 1991. do 1995. obranili Hrvatsku. Dva rata - jedna borba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..heroj 2012-08-15 01:25
Amerikanci ne slave bacanje atomske bombe na tisuće ljudi nego Dan neovisnosti, 4. srpnja svake godine države SAD-a slave potpisivanje Deklaracije neovisnosti 1776. i raskidanje veza s Velikom Britanijom. Daj mi molim te¸"vik" navedi tko to i gdje zabranjuje Hrvatskoj da slavi Dan neovisnosti i to naziva nacionalistički dernek! Zar se hrvatski dan neovisnosti ne može slaviti bez nacionalizma, fašizma, rasizma i čavoglava tompsona?
ispiranje mozgova i čistilišta se rade na vjeronauku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vik 2012-08-15 14:31
Koalicija je sasvim sigurno za demokratsko društvo, ali da on odreðuje tko će, gdje, kada i na koji način slaviti nešto i obilježavati. Ne sporim Koaliciji da 05.08. svake godine bude na plaži i uživa na svoj način, dok sam ja u Čavoglavama i slušam Tomphsona. To je moje pravo. Kakva je to ocjena da su na vjeronauku ispiranja mozgova i čistilišta? Tko koga danas sili da ide na vjeronauk? Ovakav stav je relikt komunističke ideologije koji neizdrživo izbija iz stajališta Koalicije da bi on trebao biti taj konačni sudac koji bi ljudima trebao odreðivati njihova životna opredjeljenja, Ništa novo u ovoj zemlji koja se u popisu stanovništva izjasnila visoko katoličkom zemljom, da manjina želi nametati svoja stajališta većini, što je izraz komunističke diktature za kojom neki neizmjerno žale. Malo im je bilo 50 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-08-15 22:15
nitko ti ne brani da svake godine 5.8 u čavoglavama slušaš tompsona niti to koga zanima! To je svakako tvoje pravo. Tko je koga prisiljavao da postane član komunista ili tko je kome zabranjivao da ide u crkvu za vrijeme komunista? Nitko nije prisilio Hrvate nakon II svjetskog rata da se priključe YU kao što ni danas nitko Hrvatsku ne prisiljava da se pridruži EU! Nisam protiv vjeronauka, nego protiv vjeronauka u školi i vjerske ideologije koja se provlači kroz obrazovni sustav kao znanost i znanje! Da nema nas koji upućujemo na opasnost vjerskog fanatizma, tvoja majka, žena, sestra i kćerka bile bi sakaćene kako se to radi u džamahirijama, a egzekucije bi bile svakodnevne! Mislim da većina katolika ne želi vjersku državu! A sigurno ni ti! Hrvatska nije vjerska država već, prema Ustavu Republike Hrvatske demokratska i socijalna država. Vlast u Republici Hrvatskoj dolazi od naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i jednakih graðana. Najviše vrijednosti ustavnoga poretka Republike Hrvatske jesu: sloboda, jednaka prava, nacionalna jednakost, mir, socijalna pravda, poštivanje prava čovjeka, pravo vlasništva, vladavina prava, očuvanje prirode i okoliša i vladavina demokracije i višestranački sustav.
džamahirija (www.youtube.com/.../)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vik 2012-08-16 11:38
Prethodni komentator bi želio biti prosvjetitelj nas zatucanih i zaostalih vjernika. Jer, eto on brine o našoj djeci, sestrama, majkama i ne znam još kome da ne bi ovi vjerski fanatici ih osakatili i zlostavljali. Bože me sačuvaj takvih zaštitnika. U svom podužem ekspozeu nije stigao spomenuti članak 40. Ustava RH kojim se jamči sloboda savjesti i vjeroispovjesti i slobodno javno očitovanje vjere ili drugoga uvjerenja. Ne trebamo mi vjersku dežavu- tipična zamjena teza crvendaća, ali je činjenica da smo katolički narod u velikoj većini. A to bi mnogi voljeli da nije tako. Teza da se za vrijeme komunizma nije branilo ići u crkvu je smiješna. Jesam li mogao biti gradonačelnik ili ravnatelj osnovne škole, voditelj gradskog pjevačkog zbora ili bilo čega ako nisam imao knjižicu? A jesam li mogao biti policajac i redovito nedljeljom ići na misu, ili možda vojni časnik? Baš je blistalo u komunističkoj slobodi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # crkveni miš 2012-08-16 12:24
@ VIK:
Citat:
Teza da se za vrijeme komunizma nije branilo ići u crkvu je smiješna. Jesam li mogao biti gradonačelnik ili ravnatelj osnovne škole, voditelj gradskog pjevačkog zbora ili bilo čega ako nisam imao knjižicu? A jesam li mogao biti policajac i redovito nedljeljom ići na misu, ili možda vojni časnik?
Istina, ako si išao u crkvu nisi mogao dobiti crvenu knjižicu, pa nisi mogao biti gradonačelnik i štošta drugo dobro za standard i karijeru, ali nitko ti nije branio da ideš u crkvu. Mogao si birati hoćeš li biti sve to ili ići u crkvu. I to je to. A sada je trend da bude obrnuto, tj. da ne možeš biti gradonačelnik, ravnatelj OŠ, učitelj, nastavnik, časnik, policajac, itd. ako ne ideš u crkvu. Zato su crkve pune bivših i novih karijerista, a s malo iskrenih pravih vjernika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vik 2012-08-16 15:31
Pa naravno, eno i Milanović, Linić, Čačić, Josipović su crkveni izdanci, non stop su u crkvi pa su valjda zato izabrani. Da ne spomenem druge velike crkvenjake, Obersnela, Komadinu, Mršića, Vujića i druge koji ne izlaze iz sakristija. Kao što vidiš, došli na funkcije samo uz pomoć crkve. Moš si mislit. Ali zato su oni "napredni", a ovi "zaostali" kojima je vjera zarobila mozak i oni su i dalje nepodobni. Ma bravo crkveni miše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...heroj 2012-08-16 16:01
Citat:
Prethodni komentator bi želio biti prosvjetitelj nas zatucanih i zaostalih vjernika. Jer, eto on brine o našoj djeci, sestrama, majkama i ne znam još kome da ne bi ovi vjerski fanatici ih osakatili i zlostavljali.
Da istina, ja i meni slični branimo vašu djecu, sestre, majke, tete, žene.... od vas zatucanih vjernika. Vjeronaučna crkvena indoktrinacija gora je od bilo kojeg oblika komunizma. U komunizmu smo znali tko nam je neprijatelj i mogli smo se obraniti i zaštititi, čak se moglo i na zapad pobjeći od komunističkih predatora, dok se od crkvene ideologije mogu zaštititi samo prosvijetljeni a i njihov je život ugrožen. Crkva koja je patentirala Isusa i Bibliju i uzimaju si za pravo da je samo njihovo tumačenje svetih spisa isparavno a svako drugo tumačenje nazivaju skrnavljenjem vjere i paganstvom! Sagradili su crkve i kapele na ostatcima starih religija kojima su pokušali uništiti svaki trag! Isus nije bio katolik ni kršćanin niti je imao Crkvu! Znanstveni dokazi i znanje o propovijedanju Isusa su četiri pisca evangelisti koji su se rodili 100 godina poslije Isusove smrti. Njihova znanost temelji se na čula rekla kazala! Pedofilski pederi vrše indoktrinaciju silujući djecu! Naravno tebi vik su to sve komunističke izmišljotine!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Skywalker 2012-08-16 16:16
Citat:
Pedofilski pederi vrše indoktrinaciju silujući djecu! Naravno tebi vik su to sve komunističke izmišljotine!
"Epiteti" koje koristiš u svom osvrtu na nižoj su razini od govora kočijaša. Da je administrator imalo objektivna osoba, tvoj komentar bi uklonio. Meðutim, budući da administrator takoðer dijeli tvoje stavove po pitanju crkve, ne očekujem da će komentar biti uklonjen. Na ostatak komentara se neću osvrtati s jer bi se morao spustiti na tvoju 'kočijašku' razinu, a to ne želim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...heroj 2012-08-16 16:29
Skywalker reci mi kako se na višoj razini zovu osobe koje guraju penis djeci u anus?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # crkveni miš 2012-08-16 16:32
Citat:
Pa naravno, eno i Milanović, Linić, Čačić, Josipović su crkveni izdanci, non stop su u crkvi pa su valjda zato izabrani. Da ne spomenem druge velike crkvenjake, Obersnela, Komadinu, Mršića, Vujića i druge koji ne izlaze iz sakristija. Kao što vidiš, došli na funkcije samo uz pomoć crkve.
Točno, na funkcije su došli zahvaljujući Crkvi, jer je većini graðana, a većina su katolici, već puna kapa grabežljivih i pohlepnih crkvenih dostojanstvenik a koji više brinu za ovozemaljska dobra nego za spas duša vjernika. Puna je kapa većini i zbog pedofilskih skandala, ali i zbog potpore Crkve najcrnjim političkim opcijama i pojedincima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vik 2012-08-16 16:50
U jednom trenutku pomislih da komentator crkveni miš ima bar nešto što bi se moglo nazvati realnim i nenavijačkim. Ja se umislio da su na prethodnim parlamentarnim izborima glasali graðani, državljani Hrvatske, a ne Crkva. Sad me crkveni miš poučio da je na izborima glasala Crkva, koja je eto od silnog jada izabrala ateiste da vladaju ovom većinski katoličkom zemljom. Doduše nije rekao koja Crkva, u ovoj zemlji ih djeluje više. Ili će opet biti po onom znanom, ZNA SE se koja. Eto sad više nisi niti crkveni miš, sad si samo obićni mali miš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lili 2012-08-16 16:56
Ovo što piše komentator pod nickom heroj je na takvoj razini da se tu nema što dalje komentirati. Primitivno i neobrazovano. Uz to netolerantno, po običaju indoktrinirano po uzoru na ideološku sprancu onih koji su nas učili marksizmu i teorijama otuðenja od svega, da ne nabrajam. Jer kako njihovi ideolozi rekoše "religija je opijum za narod" , stoga su sva sredstva dopuštena. Zar ne Envere X.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Crveni miš 2012-08-16 17:02
Vik, izgleda da nisi baš jak u čitanju s razumijevanjem. Crkveni miš nije rekao da je sadašnju vlast izabrala crkva, nego da su je izabrali graðani većinom katolici usprkos njenoj potpori drugim, malo crnjim političkim opcijama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..heroj 2012-08-16 17:20
lili odgovori mi molim te na pitanje kako se u obrazovanom svijetu zovu osobe koje guraju djeci penis u anus da se ne služim jezikom primitivizma! Objasni mi značenje niza nepovezanih rijeći u trećoj rečenici
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Skywalker 2012-08-16 17:38
Citat:
Skywalker reci mi kako se na višoj razini zovu osobe koje guraju penis djeci u anus?
Veoma si ograničen i stereotipan u svojim razmišljanjima. Po tebi, popovi su pedofili i silovatelji, odvjetnici su lopovi, policajci i vatrogasci drkaroši koji ne znaju što bi sa sobom od dosade, da ne nabrajam dalje. You got the point?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Skywalker 2012-08-16 17:40
Heroj reci mi molim te koje si struke tako da jednom jednostavnom generalizacijom mogu izvrijeðati sve pripadnike tvoje struke, ne vodeći računa da meðu njima možda ima i časnih ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...heroj 2012-08-16 17:58
Citat:
Veoma si ograničen i stereotipan u svojim razmišljanjima. Po tebi, popovi su pedofili i silovatelji, odvjetnici su lopovi, policajci i vatrogasci drkaroši koji ne znaju što bi sa sobom od dosade, da ne nabrajam dalje. You got the point?
da nažalost ograničen sam, ali na osnovu čega stereotipan??? Nisam pominjao ni policajce ni vatrogasce ni odvjetnike a ni popove! Pomenuo sam pedofilske pedere koji vrše indoktrinaciju silujući djecu na što ste me obasuli rafalom da sam primitivan i neobrazovan. Pretpostavio sam da se primitivan i neobrazovan odnosi na pedofilske pedere pa sam molio više lili i Skywalker da mi kažu kako se osobe koje guraju penis u anus djeci zovu a vi me i dalje napadate bez odgovora na moje pitanje! Napad je najbolja obrana! Po zanimanju sam šljaker ako ti to nešto znači Skywalker. Mi smo ono da ne kažem što i sprijeda i otraga! ko kad stigne uvali nam ga!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Leo 2012-08-16 18:05
Lili kaže:
Citat:
Jer kako njihovi ideolozi rekoše "religija je opijum za narod" , stoga su sva sredstva dopuštena.
Ovo što si napisala je na takvoj razini da zapravo ne bi trebalo komentirati. No premda je primitivno i neobrazovano, iz čiste humanosti ću te educirati. Naime, s Marxovim riječima se dogodilo što i s Kristovim riječima iz evanðelja. Oni koji su se dočepali vlasti počeli su izvrtati njihove riječi u svoju korist kako bi opravdali zla koja čine.

Evo o čemu je riječ Marx nikada nije rekao da je religija opijum za narod, nego je rekao da je religija opijum naroda, a to je velika razlika. Formulacija "Opijum za narod" znači da je religija izum koji služi tome da se narod drži u stanju omamljenosti, a "opijum naroda" znači da je religiju narod stvorio sam za sebe. I upravo to je Marx rekao, citiram: "Religija je uzdah ucviljena bića, duša svijeta bez srca, kao i duh prilika bez duha. Ona je opijum naroda." Time je Marx religiju opisao kao duhovno utočište koje si je sam narod stvorio kako bi se utješio zbog strahovitih uvjeta u kojima je živio. Marx nije bio protivnik religije, nego uvjeta koji su doveli do toga da je religija bila potrebna napaćenim ljudima.

Marxovu izvornu misao preformulirao je Lenjin kad su boljševici osvojili vlast u Rusiji, a učinio je to iz razloga što je ruska pravoslavna Crkva odmah iskazala neprijateljstvo prema novoj vlasti prije svega zbog oduzimanja crkvene imovine, ali i zbog gubitka privilegija i utjecaja na narod, no to je već druga priča. Tvrdnjom da je religija opijum ZA narod postavio je temelj za program progona religije i religioznosti koje je ruska pravoslavna Crkva stavila u službu svojih interesa.

I kao što rekoh, na sličan način se i Kristovim izvornim porukama mijenjao smisao kako bi se opravdala rastuća politička moć i bogatstvo Crkve u neskladu s Isusovim naukom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # verski fanatizamheroj 2012-08-16 21:20 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dodo 2012-08-16 22:06
Baš bi trebali ići na mise i slušati kako popovi po njima pljuju pred ljudima.

Jer Biskupi su tek obični političari (novilist.hr/.../...), kako piše u članku, a posao političara je da pljuje po drugima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # susak 2012-08-17 10:39
Ova je stranica daleko dogurala kada nam se opisuje što je Marx mislio ili želio reći. I neka su ti biskupi političari, kao što su i komentatori na ovoj stranici dokoličari koji eto brinu tuðe brige.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # POPLITIČAR 2012-08-17 17:43
Kad se popovi bave politikom to nije tuða briga nego briga svakog graðanina koji ima soli u glavi. Ako se hoće baviti politikom neka osnuju stranku i izaðu na izbore, pa da vidimo koliko će u "većinski katoličkoj" zemlji dobiti glasova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ličanin 2012-08-17 17:49
Ima poplitičar pravo. Neka se popovi bave politikom, a on popovima, vidi se da bez njih nemože.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Ilovik 2012-08-18 12:23
Gari iRudi više nisu interesantni.Sa da komentatorima na ovom portalu bi trebali postati interesantni popovi.Ovo je dno dna portala kojeg vodi nemoralna i intrigantna osoba koja nije ništa učinila u životu i samo su mu bile po glavi intrige i spletke,a pogotovo kada su popovi u pitanju.Pustite nas i naše popove na miru,i vodite brigu o Marxu i Engelsu,a kada vam bude nedostajalo inspiracije,ana lizirajte Tita,vašeg duhovnog voðu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Palacol 2012-08-18 12:37
Ilovik, jel te neko tjera da posjećuješ ovaj portal :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rudi-GariReagiranja Novi list 2012-08-24 15:17
Admine zašto ne stavljaš članak iz Novog lista reagiranja Rudija Ivkovića? Zato jer ti je Gari, koji te plaća naredio da ne objavljuješ ništa, a ovaj portal se financira novcima nas obrtnika!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-08-24 15:30
Rudi Rudi
U kojem Novom Listu je bilo reagiranje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ?? 2012-08-24 15:57
A otkud ti znaš da se ovaj portal financira novcima obrtnika? Imaš li neki dokaz ili samo sereš kao i Rudi :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # plačidrug 2012-08-24 17:07
Pa nek rudievo reagiranje objavi obrtnik, ko mu brani?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Reagovanje 2012-08-24 21:28
Zašto su ovi sljepci iz Rudijeve sljedbe nestrpljivi da se objavi i na ovoj stranici reagiranje iz Novog Lista. U današenjem reagiranju preneseno je priopćenje koje je na radio Milevi, pardon na Radio Jadranka objavljeno prije gotovo mjesec dana. Čemu nestrpljenje? Sve staro i po ko zna koi put reciklirano. Čemu uzbuðenje i nestrpljenje. Komentirati možete odmah.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # strpi se malosrp 2012-08-25 10:45
Strpi se malo, Sandro valjda će danas admin to staviti i onda ožeži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Damir 2012-08-25 10:55
Ja mislim da taj članak iz Novog Lista ne treba objaviti.Tko želi neka ga čita u Novom Listu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pitam 2012-08-25 11:38
A zašto Rudi nije poslao priopćenje za objavu i na ovoj stranici?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Odgovaram 2012-08-25 12:26
A šta pitaš tudume.kupi jučerašnji Novi List.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tudum 2012-08-25 13:10
A ja mislim da nije dao da se objavi jer se boji komentara ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-01 16:51
Pitanje za administratora.

Ide li današnje priopćenje sa radio Lošinja i portala Politika.hr objavljenog na face stranici "grupa za promociju Lošinja" na objavu ovdje na portal Volim Lošinj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Re: KoalicijaAdministrator 2012-09-01 16:56
Koalicija pita: Citat:
Pitanje za administratora.
Ide li današnje priopćenje sa radio Lošinja i portala Politika.hr objavljenog na face stranici "grupa za promociju Lošinja" na objavu ovdje na portal Volim Lošinj?
Odgovor koaliciji:
Ne, što se tiče administratora - ne idu. No to ne treba smetati Koaliciji da ih sam objavi kao komentar uz neki članak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..zdihan 2012-09-01 17:20
Koalicija,Admin istrator nije uspio pitati svoje nadreðene dali smije objaviti to priopćenje.Ukol iko Nadzorni odbor odobri,onda će Administrator to objaviti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zgubidan 2012-09-01 18:14
Jeli ti znaš čitati, zdihani? Administrator kaže neka Koalicija objavi sam. Pa kad neće Koalicija ja ću, bez da mi Nadzorni odbor odobri :-)

Lošinjski ABH prozvao čelnike lošinjskog HNS-a zbog - Čačića

Nakon nove šokantne izjave potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HNS-a Radimira Čačića koji je poručio Slavoncima - "bilo bi dobro da umjesto plakanja pokažete malo sposobnosti", koja nas je zgrozila, morali smo reagirati ovim priopćenjem.

HNS je stranka koju vode Radimir Čačić i Vesna Pusić, koja je isto svojim izjavama i prijetnjama neposredno pred referendum plašeći narod da neće biti za mirovine, pokušavala utjerati strah u kosti stanovništvu Republike Hrvatske.

Ne zna se gdje je kraj takvim skandaloznim porukama, pa pozivamo čelnike gradske organizacije lošinjskog HNS-a da se javno distanciraju od nove apsurdne izjave njihovog predsjednika stranke. Nama je više DOSTA takvog ponašanja predsjednika HNS-a i dopredsjednika Vlade RH.

Ukoliko isti to ne učine, smatrat ćemo kako oni takve izjave smatraju normalnima te da su Slavonci, koji predstavljaju trećinu stanovništva Republike Hrvatske, kako navodi njihov predsjednik stranke - nesposoban narod. Samim time, pred lokalne izbore, javno ćemo podsjetiti graðane na tu poruku jer nama je dosta takvih političara koji svojim izjavama omalovažavaju pa i one graðane koji su im dali povjerenje ali i ostale.

Gradski ogranak Akcije za bolju Hrvatsku - ABH Mali Lošinj

Politika.hr (politika.hr/.../...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..neupućena graðanka 2012-09-01 18:39
Citat:
Bilo bi dobro da umjesto plakanja pokažete malo sposobnosti! - poručio je Čačić graðanima nezadovoljnima preraspodjelom teritorija, pojasnivši kako novca iz fondova Europske unije ovom preraspodjelom ima dovoljno za sve, pitanje je samo sposobnosti da se tog novca domogne.
Molim lokalnu koaliciju da mi objasni zbog čega su zgroženi i što je to skandalozno u Čačićevoj izjavi? Nije da branim Čačića jer i njegova sposobnost je upitna, i treba ju pokazati ali pojasnite nam malo bolje ovu euforiju oko EU fondova i novca. Tko što dobiva ili gubi? A gdje sam ja tu i kako da se približim tim EU fondovima da malo zagrabim? Od vaše groze ja ne dobivam ništa!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # greb greb zagreb 2012-09-01 19:12
da bi nešto zagrabio ili se ogrebao moraš biti u zagrebu
to ti je definicija glagola grabiti, ili condicio sine qua non
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-01 19:18
Ja sam samo zatražio ako se može objaviti članak, za sve upite vezane na temu članka mislim da trebate pitati lošinjski ABH. Ali osobno podržavam članak jer je vrijeme za mlade i nove ljude kojima je prljave politike preko glave. A ABH-ovcima sigurno je toga dosta vjerujem. Ja sam za borbu Davida i Golijata, uvijek na strani Davida :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .zdihan 2012-09-01 19:37
Neš ti javlja se ABH(za Lošinj bi vrijedilo,alban ija,bosna,pa hrvatska).
Ne podržavam Čačiča koji je predsjednik gori od Putina.Bahat,ne obrazovan,nekul turan itd itd.Ali podržavam -neupućenu graðanku.A gdje smi mi primorci?
Sposobni Slavonci su pobjegli na more,sagradili apartmane i žive kako tako s nama koji smo iz ovog djela Hrvatske(naravn o s nama su i Posavci koji nam uspješno pomažu voditi i politiku).Misli m da Čačić nije nikoga uvrijedio,a što se tiče Lošinjskog HNS-a,oni niti neznaju što je Čačič kazao i što je mislio,tako da se vjerovatno čude što bi se trebali distancirati.tk o zna dali oni znaju da im je predsjednik Čačič.
A vi iz ABH,prestanite plakati i pokažite malo sposobnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-01 19:46
Zdihan, ABH postoji tek nekoliko mjeseci za tvoju informaciju, što ti točno očekuješ u tako kratkom vremenu od njih?

Da li ti znaš tko vodi ABH Lošinj? Kada već pričaš o Primorcima, moram pitati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # politikaneupućena graðanka 2012-09-01 20:26
polako sričem političku abecedu i kao biračica očekujem od lošinjskog ABH da kada nekog ili nešto kritiziraju da ne izvlače dio rečenice iz konteksta i postave kao samostojeću izjavu koja tako ima sasvim drugo značenje i tok. Iz prozivke ABH nisam uopće mogla skužiti o čemu se radi, pa sam malo surfala i pronašla o čemu je riječ! A da nam malo pojasnite te raspodjele, kad Čačić i ostala svita to ne mogu. Po kojim mjerilima se rade i tko odlučuje o tome? Vama u ABH-u čini se smetaju stari političari i važno je da doðu novi mladi pa nema veze bili oni razumni i pametni ili obične budale, samo neka su mladi. U politici to ne ide. Nije tako jednostavno učiniti političku scenu poštenom i bezgrešnom, mnogo sranja i govana ima tamo za počistiti a za to treba biti zaista sposoban!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-01 21:40
To je čisto izvlačenje sada što vi pišete. Čačić za svoju nesposobnost okrivljuje vlastite birače. Bilo iz konteksta ili ne, on kao jedan dopredsjednik vlade ne može tako omalovažavat svoj narod. Ako je nesposoban onda neka se makne jer je dovoljno štete učinio na cestama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..neupućena graðanka 2012-09-01 22:06
nije problem maknuti nekog nesposobnog političara. Problem je postaviti sposobnog!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-01 22:32
E tu vas potpisujem!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # libreto 2012-09-03 10:18
Zdihan se zgodno i dobro dosjetio i napisao za ABH. Lijepo nam je objasnio tu skraćenicu. Nismo dobili samo odgovor tko vodi tu strančicu i što im je cilj? I što zapravo oni žele? Galame i viču već duže vrijeme, a nikakve političke akcije niti poruke. Neka nam kažu s kime će koalirati poslije izbora. S SDP-eom ili HDZ-om? Samo neka na kažu s nikim, onda niti ne trebaju ići na izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Zdihan 2012-09-03 11:34
Mislim da što se izbora tiče u Lošinju sve je jasno.Izbori se bebi niti trebali održati.Samo neka se izvrše neke korekcije u sadašnjoj vlasti i ostalo je OK.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-03 19:53
ABH ima svoje vodstvo i svoje programe te svoju mail adresu pa te upite treba njima postaviti kako bi se dobili odgovori. Viču i galame, neće šutiti zaboga?

Što se tiče tko vodi ABH, vodi je Lošinjan.

Što se tiče akcija, imali su akcija ali je očito medijski loše popraćeno sve, zato i tvrdim cijelo vrijeme na ovom portalu, zašto se ne objavljuje više toga od "malih strančica" kako libreto navodi.

Ima još stranaka na Lošinju osim SDP-a, HNS-a, HDZ-a i HSLS-a. Ali samo se njihove objave stavljaju ovdje na portal, to nije demokratski.

I još jedno pitanje, što se dogaða sa Otočkim vjesnikom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Arsen Lupen 2012-09-04 09:09
Koalicija,ili si naivan ili si glup.
Pa ovaj portal se ureðuje po nalogu vladajućih i oni sponzoriraju ono što se treba objavljivati,a što ne.Kada izaðe neki kometntar protiv vladajućih,ili Admin to briše,ili pokrene vojsku koja tada laje i pokušava to demantirati.
Kada vi budete na vlasti(mislim ABH)tada ćete vi odreðivati pravila igre jer ćete vi sponzorirati ovaj portal.
A Otočki vjesnik je posebna priča.Vjerojatn o se glavni urednik zamjerio onome tko ga plaća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LajanjeAdministrator 2012-09-04 10:29
Arsen Lupen tvrdi:

Citat:
Pa ovaj portal se ureðuje po nalogu vladajućih i oni sponzoriraju ono što se treba objavljivati, a što ne.
Tvrdnju nepotkrijepljenu dokazom njene osnovanosti može se smatrati paušalnom, te bi je administrator trebao u duhu objavljenih pravila komentiranja trebao ukloniti. No on to neće učiniti kako bi još jednom ukazao na okolnosti zasnivanja ovog portala opisane uz šestu obljetnicu (volim-losinj.org/.../...)njegova postojanja i povezane članke o toj temi.

Citat:
Kada izaðe neki kometntar protiv vladajućih, ili Admin to briše, ili pokrene vojsku koja tada laje i pokušava to demantirati.
Kad bi bila istina da se ovaj portal ureðuje po nalogu "vladajućih" i da ga oni sponzoriraju, bio bi obrisan i ovaj komentar Arsena Lupena. Administrator savjetuje dotičnome da zasnuje svoj vlastiti portal na kojem će moći kontrolirati eventualno LAJANJE posjetitelja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ZAMP 2012-09-04 16:55
I ja mislim da ovaj portal finansiraju vladajući ali ne ovi lokalni amateri nego predsjednik Republike. Kako drugačije objasniti da nema vijesti o njegovoj objavi rata Srbima zbog pisanja o haraču zvanom ZAMP u listu njihove nac. manjine?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..zdihan 2012-09-04 17:16
Mislim da je Arsen Lupen provokator koji ne razumije puno,nego samo provocira.Dobro mu je odgovorio Administrator,p a ako želi neka si otvori svoj portal pa neka tamo laje.
A ZAMP ti si isto neki srpski provokator koji želi unijeti nemir na ovom portalu jer nas se ovdje ne tiču vaši problemi izmeðu Pupovca i predsjednika Mesića koji je danas posjetio Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Strast za novcemZAMP 2012-09-04 17:30
Izmeðu Pupovca i BIVŠEG predsjednika Mesića nema baš nikakvih problema, nego problema ima SADAŠNJI predsjednik Josipović s listom srpske manjine koji je pisao o njegovoj umočenosti u poslovanje ZAMPA. Srbi su tu čista slučajnost. U pitanju je lova:

U strahu su velike moći

Što je to u pisanju “Novosti” toliko uplašilo predsjednika Republike Ivu Josipovića da je poduzeo prljavu akciju diskreditiranja ovog tjednika i njegova izdavača, akciju koja je zbog kolateralne štete po političke i meðunacionalne odnose u zemlji i regiji državnički krajnje neodgovorna i do te mjere politički iracionalna da je u neugodnu poziciju dovela sve aktere političke scene, uključujući i vladajuću koaliciju?

Intenzitet destrukcije koju je predsjednik Republike, ne mareći za tu prekomjernu štetu, primijenio u svojem obračunu s ovim tjednikom i njegovim izdavačem otkriva nam, za početak, kolike su dimenzije njegova straha, jer on je upravo proporcionalan poduzetoj destrukciji. No to nam još ne govori čega se Ivo Josipović toliko boji.

Od početka je predsjednik na pisanje o slučaju ZAMP reagirao nervozno. Kada je portal Index.hr koncem veljače otvorio temu o prihodima njegova prijatelja Marka Vojkovića na poslovima s Hrvatskim društvom skladatelja (HDS), Josipović se isprva pravio neupućen, izjavljujući da o tome ne zna ništa jer je operativno neaktivan u tom društvu otkada je 2000. napustio dužnost njegova glavnog tajnika.

Meðutim, “Novosti” su nekoliko dana kasnije objavile dokumentaciju iz koje je vidljivo da su brojni ugovori s Vojkovićem sklapani upravo u vrijeme dok su na vodećim funkcijama u HDS-u bili njegova sestra Sanda Vojković i njihov bliski prijatelj Ivo Josipović. Iz te je dokumentacije, koja je obuhvaćala i službene financijske izvještaje Vojkovićevih firmi, bilo vidljivo kakvu visoku financijsku korist predsjednikov drug izvlači iz tog posla, a radilo se o čistoj dobiti koja je godišnje znala dosezati i po deset milijuna kuna.

Dvaput uhvaćen u laži

Taj tekst izazvao je takvu napetost kod Josipovića i Vojkovića da su u svojim medijskim istupima smjesta krenuli uvjeravati javnost kako se tu ne vrti toliki novac, pri čemu su se čak odvažili negirati brojke iz Vojkovićevih vlastitih financijskih izvještaja. Da su te brojke točne, “Novosti” su pokazale drugim tekstom, pod naslovom “Predsjedničke laži”, a priču smo poslije duge pauze nastavili tek početkom kolovoza, dakle dva tjedna prije predsjednikove osvetničke akcije, kada su pristigli svježi financijski izvještaji o lanjskom poslovanju Vojkovićeva Emporiona. U njima je pisalo da su si vlasnici tvrtke lani isplatili 38,8 milijuna kuna.

Zašto su predsjedniku u slučaju ZAMP od početka bile potrebne laži? Zašto mu je prvi refleks bio da prikrije svoje sudjelovanje u dodjeljivanju poslova Vojkoviću, kada je već nakon prvog teksta u “Novostima” morao u emisiji “Nedjeljom u 23 priznati da je cijelo vrijeme bio na položajima s kojih se odlučivalo o tim ugovorima? Zašto je u istoj emisiji pribjegao umanjivanju profita koje ostvaruje Vojković, kada su izvještaji o tim profitima potvrðeni revizorskim mišljenjima?

Što mu je trebalo da ga “Novosti” dvaput uhvate u laži, da to razvale preko naslovnice, a da on ne može uzvratiti ni demantijem? Laganje je za državnog dužnosnika uvijek riskantna taktika, a kada je prokazano, samo otvara dodatna pitanja.

Iako “Novosti” jesu pokazale da se predsjednikov prijatelj obogatio zahvaljujući njihovoj poslovnoj suradnji, iako jesu pokazale da je to bogaćenje bilo skopčano sa sukobom interesa, nije se u cijelom slučaju pronašlo ništa nezakonito. Društvo skladatelja, koliko god to bilo neobično, nije obavezno raspisivati natječaje za poslove prikupljanja ZAMP-ova “harača”, bez obzira na to što je taj “harač” nametnut putem specijalnog zakona, čije se autorstvo opet pripisuje Josipoviću.

Šteta koju je predsjednik od tih tekstova pretrpio stoga je u prvom redu bila moralna, ne samo zato što je uhvaćen u laži. Ti su tekstovi narušili njegov imidž uglednog sveučilišnog profesora, pravnog stručnjaka i klasičnog skladatelja, imidž akademskog štrebera pomalo nezgrapnog držanja i umjerenog političara uspavljujućeg nastupa. Oni su pokazali da je Josipović direktno odlučivao o tome tko će i na koji način prikupljati stotine milijuna kuna autorskih naknada, kao što je odlučivao o tome kako će se prikupljeni novac najbolje oploditi, pa ga je, izmeðu ostalog, plasirao i Vojkoviću, koji ga je ulagao u svoje raznorazne poduzetničke pothvate. Ti tekstovi su pokazali kako je Josipović čovjek zapravo vrlo spretan kada je riječ o baratanju novcem, kako njegovi prsti nad stotinama milijuna kuna lete jednakom lakoćom kao što lete nad klavijaturom.

Predsjednik je zbog tih tekstova, koje su unatoč ignoriranju vodećih listova ipak prenosili najčitaniji portali, doista izgubio nešto od svoje popularnosti, ali ne toliko da bi mu bila ugrožena politička pozicija. Stoga je jasno da je ovdje ugroženo nešto drugo, nešto čega se on boji puno više od pada rejtinga za nekoliko postotaka.

No potencijalno najosjetljivija pitanja, poput dovoðenja u vezu Josipovićevog osobnog bogatstva s poslovima koje je obavljao u HDS-u, nitko nije postavljao. Pitanja o bogaćenju Ive Josipovića nisu u svojim tekstovima o bogaćenju Marka Vojkovića postavljale ni “Novosti”. Možda je baš zbog toga netko pomislio da ih na vrijeme treba ušutkati.

Bogati profesorski par

Da je Ivo Josipović poprilično bogat čovjek znamo odavno iz njegove imovinske kartice, koje se valja podsjetiti, a prema kojoj su on i njegova supruga Tatjana, takoðer sveučilišna profesorica prava, vlasnici četiri stana u Zagrebu, površina 209, 138, 110 i 60 četvornih metara. Josipović je prijavio da su dva manja stana naslijeðena, pa ih više nećemo ni spominjati. No profesorski par sam je zaradio onaj od 209 kvadrata, koji je predsjednik u prijavi procijenio na 2,4 milijuna kuna, i onaj od 138 kvadrata, koji je procijenio na 1,9 milijuna kuna, što je ukupno 4,3 milijuna kuna. Uz ostale pokretnine, dvoje profesora uštedjelo je 290.000 eura i 90.000 kuna, što je ukupno 2,3 milijuna kuna. Da se razumijemo, profesor je većinu spomenute ušteðevine prijavio još na početku saborskog mandata, kada je imao 46 godina.

Bez naslijeðenih stanova, supružnici Josipović raspolažu imovinom vrijednom preko 6,5 milijuna kuna, pri čemu valja napomenuti da je Josipović kvadrat stana u strogom centru Zagreba procijenio na samo 1.500 eura, kao i to da u gruntovnici umjesto 209 kvadrata stoji površina od 341 četvornog metra. Neobična je okolnost da se na sljedećoj etaži nalazi još jedan stan iste veličine, nekim slučajem uknjižen na ime njegove punice.

No mi nećemo ulaziti u obiteljske detalje i procjene stvarne vrijednosti. Možemo samo primijetiti kako su stečena ušteðevina i nekretnine vrijedne 6,5 milijuna kuna neuobičajeno veliko financijsko postignuće za dvoje profesora. Stoga je u imovinskoj kartici najzanimljiviji upravo dio o njihovim prihodima.

Nakon što je koncem 2003. postao saborski zastupnik, prijavio je da uz plaću od 14.000 kuna prima naknadu od 5.000 kuna za nastavu na sveučilištu, odnosno 7.000 kuna za poslijediplomsk i studij na Pravnom fakultetu i nastavu harmonije na Muzičkoj akademiji, te da njegova supruga na Pravnom fakultetu ima plaću od 14.000 kuna. No supružnici Josipović prijavili su i druge iznimno visoke prihode, čiji godišnji iznosi premašuju njihove plaće zajedno sa svim Josipovićevim nastavničkim naknadama.

Tatjana Josipović prijavila je da obavlja povremenu samostalnu djelatnost pravnika, što se odnosi na davanje stručnih mišljenja i ekspertiza, znanstvene radove te sudjelovanja na stručnim skupovima, od čega je 2003. uprihodila 193.615 kuna bruto. Samostalna djelatnost profesora Josipovića bila je nešto šireg spektra, pa je obuhvaćala još i kulturni angažman, a on je 2003. uprihodio 305.198 kuna. Ukupno su, dakle, supružnici Josipović 2003. godine od dodatnih aktivnosti zaradili čak 498.813 kuna.

Početkom 2008. godine, na kraju tog zastupničkog mandata, Josipović je prijavio da su se njegovi prihodi po tim stavkama godišnje kretali izmeðu 300 i 400 tisuća kuna, a suprugini izmeðu 200 i 300 tisuća kuna, dakle kroz čitav period zaraðivali su dodatno izmeðu 500 i 700 tisuća kuna. Javnosti nije poznato tko su bili njihovi klijenti. Josipović je naveo da te prihode ostvaruje kao autorske honorare i po ugovorima o djelu, da vodi poslovne knjige i izdaje račune, no nije jasno je li riječ o njegovim redovitim angažmanima ili o pružanju većeg broja manjih usluga, niti je navedeno o kojim je točno naručiteljima riječ.

Dakle, supružnici Josipović vrlo su neobičan profesorski par, njih nije zadovoljavao puki znanstveni i sveučilišni rad, već su se bacili na tržište pravničkih i drugih usluga, ostvarujući na taj način prihode veće od svojih redovnih plaća. Zajedno s tim plaćama zaraðivali su godišnje i po milijun kuna, od kojeg će podatka mnogi čitatelj zakolutati očima od nevjerice. No eto, to su tek službeni podaci iz Josipovićeve kartice, a da nismo ni spomenuli kako je u njoj prijavio godišnje još 70.000 kuna svojih i 50.000 kuna supruginih prihoda od kamata.

Strast za novcem

Josipović je u svojem reagiranju na tekst urednika “Novosti” o tome kako lobira za dokidanje financiranja ovog lista, negirao da se raspitivao o financiranju “Novosti” i Srpskog narodnog vijeća. No dodao je sljedeće: “Čak i da je točno kako se raspitujem o javnim sredstvima koja se daju SNV-u, što je, zaboga, tu nelegitimno?!”

Naravno da nije nelegitimno da se bilo tko raspituje za bilo čije javno financiranje, pogotovo ako i osobno pokazuje veliko zanimanje za financije, voðenje poslovnih knjiga i izdavanje računa, ili naprosto pokazuje opsesivnu strast za novcem općenito, a svojim novcem posebno. Nije nelegitimno ni ako bi netko takav dogurao i do predsjednika Republike, samo što bi u tom slučaju novinari sasvim legitimno mogli propitivati njegove motive.

“Novosti” nisu u svojim tekstovima postavljale pitanja o tome kako se predsjednik obogatio. Nisu postavljale pitanja o tome kome su supružnici Josipović prodavali svoja cijenjena pravna mišljenja i pružali druge pravničke, znanstvene, kulturne i umjetničke usluge, vrijedne od 500 do 700 tisuća kuna godišnje. Nitko to nije pitao i javnost stoga ne zna tko su ljudi s kojima je predsjednik vezan poslovnom suradnjom, narodski rečeno, javnost ne zna s kime je sve predsjednik tikve sadio.

Novinari nisu ulazili u detalje, nisu primjerice pitali kako je moguće da po podacima iz imovinske kartice proizlazi da je Josipović na svoju ušteðevinu dobivao šest posto kamate. Daje li to neka banka ili se novac negdje drugdje oploðuje? Nismo postavljali pitanja kolike je prihode Josipović ostvarivao pružajući usluge HDS-u i je li možda kome naplaćivao svoje uvaženo mišljenje o ZAMP-u, nismo pitali s kojim je državnim tijelima eventualno poslovao, niti s kojim privatnim osobama i firmama.

Nismo postavljali pitanja o financiranju Josipovićeve kampanje, pa čak ni do kada misli čekati s vraćanjem onih 200.000 kuna što mu ih je Sanaderov potrčko Robert Ježić isplatio s računa DIOKI-ja, upropaštene tvrtke čiji radnici mjesecima nisu vidjeli plaće. Iako bi bio red da prijatelj pomogne onome koji se kandidira za predsjednika Republike, nismo se pitali je li Vojković na bilo koji način pomogao svojem prijatelju. Nismo uopće postavljali pitanja o tome jesu li se izmeðu njih dvojice odvijale ikakve transakcije.

Nismo se, dakle, raspitivali o financijama Ive Josipovića, no čak i kada bismo se sada o tome krenuli raspitivati, što je, zaboga, tu nelegitimno?! Pitanja tog tipa nameće nam Ivo Josipović.

Ipak je on predsjednik Republike, a mi smo ipak novinari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-04 21:03
Ja sam glup jer se ovdje objavljuju članci koje netko odredi?

Kako ja u toj priči ispadam glup?

Ja sam lijepo upitao za objave, čak ne moraju biti od ABH već mogu i oo ostalih stranaka, ali da nisu od već navedenog pokera istih. I još nešto, ovdje nikoga nisam niti prozvao niti vrijeðao, tako da očekujem isti odnos od strane ostalih prema meni. Hvala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Bogati profesorski parmediokritet 2012-09-05 00:36
e sad mi recite da prodaja diploma nije unosan posao! Zato nam je pravni sustav da ne kažem gdje!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Zdiham 2012-09-05 09:27
ZAMP-sereš.
Najveća glupost koju si kazao je:
IPAK JE ON PREDSJEDNIK REPUBLIKE,A MI SMO IPAK NOVINARI.

Gospodin predsjednik Josipović je predsjednik Republike,a ti si novinar,samo predsjednik Josipović ako želi u ponedjeljak u jutro može biti vrstan novinar,a ti ne možeš NIKADA biti predsjednik Republike.

E u tome ti je razlika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ZAMP 2012-09-05 10:45
Zdihame, nisam ja kazao IPAK JE ON PREDSJEDNIK REPUBLIKE,A MI SMO IPAK NOVINARI, nego je to kazao autor teksta ;-) A to da predsjednik Josipović ako želi u ponedjeljak u jutro može biti vrstan novinar, zaboravi. Predsjednik Josipović je u polemici s ovim i drugim novinarima ispljuskan kao balavac i da ima morala otišao bi na dugi odmor negdje daleko od Hrvatske.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Prijedlog... 2012-09-05 11:05
Predlažem Adminu da u sklopu portala napravi besplatni oglasnik, otocima Cres-Lošinj je to potrebno, a ovaj portal posjećuje respektabilan broj otočana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..zdihan 2012-09-05 12:19
Zašto je Kemal Berberović podnio ostavku na člana komisije za procjenuimovine u vlasništvu Grada?Očito se priprema vruća predizborna jesen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-05 13:38
Kada bi netko postavio upit što hitno treba ovom gradu, mene zanimaju kakvi bi odgovori bili. Meni se čini da netko ima zlatni štapić i pretvori Lošinj u zlato, opet bi nekome nešto smetalo.

Ima li pozitive kod otočana uopće?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zlo i naopakoprvašići 2012-09-05 14:11
koliko se prvašića upisalo 0ve godine?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-05 14:14
Ove godine se upisalo 72 prvašića, Bog ih blagoslovio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..... 2012-09-05 18:56
daj koalicijo nemoj nam psovat djecu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # to je premalosamo 72? 2012-09-05 20:47
bilo bi lijepo kad bi ih bilo najmanje 100 na godinu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-05 21:57
Vrlo zanimljive poveznice, upravo ABH inzistira na osposobljavanju modernijeg rodilišta na Lošinju. Kako drugačije povećati broj stanovnika, pogotovo kada mladi odlaze, a još više će odlaziti kada uðemo u Eu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mladi na otoku?... 2012-09-05 23:01
koalicijo ovaj otok se pretvara u otok staraca jer lokalni bosovi i šerifi ne dopuštaju bilo kakave promjene, razvoj i boljitak otoka! Kakva radna mjesta imamo na otoku za mlade? Sva sreća da mladi imaju mogućnost ulaskom u EU otići odavde jer će lokalni bosovi i šerifi nabaviti jeftinu radnu snagu s istoka koja živi u goroj situaciji od nas. Što bi mladi ovdje trebali sjediti i trunuti za par kuna da lokalni bosovi i šerifi mogu puniti svoje kase pod krinkom održivog razvoja? Što će mladima osposobljeno rodilište na Lošinju? Pa nisu mladi tvornica za prizvodnju populacije! Ej daj razmisli malo ! Nije problem dobiti dijete već tom djetetu obezbjediti koliko-toliko siguran život! Lokalni bosovi i šerifi će to shvatiti prekasno, a tada će i tako otok nastanjivati neki novi klinci s boljom perspektivom!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # čistunac 2012-09-06 11:59
Broj upisane djece u osnovnu školu se povećao za 14. Izvrsna vijest. Broj upisne djece u prve razrede u gradu Rijeci osjetno pao. Broj stanovnika u zadnjih 10 godina u gradu Rijeci smanjio se za 15 000. Prema popisu stanovništva iz 2011.godine (neslužbeni podaci) za grad Mali Lošinj se smanjio za stotinjak. U Rijeci od 1945. pa do 2012. godine na vlasti komunisti i Rijeka nestaje i propada. A kada na lokalnim izborima u Lošinju pobijedi gospoða Ljilja IQ i postane gradonačelnica, onda će starci na otoku staraca svi proći kao i Suščani kojima je zatvorila dom staraca. Zato da bi ovaj otok postao otok mladosti, glasajmo za Ljilju IQ, jer će ona kao pravi i pošteni socijaldemokrat srediti starce i ostati će samo mladi. Jer starci koštaju, zar ne koalicijo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Arsen Lupen 2012-09-06 12:22
Ja sam čuo da je ginekologica postala predsjednica Lošinjskog HNS-a,i da će se ona pobrinuti po stranačkoj vezi da postane direktor bolnice u Lošinju i da će osposobiti rodilište.To je najnovije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-06 12:54
Prvo da komentiram ostanak mladih na otoku. Pa to je cilj broj jedan. I ne samo ostanak Lošinjana već ljetnu shemu obogatiti mladim turistima. Roðenje kreće u bolnici, kasnije se treba tom djetetu pružiti uvjet života na otoku. Pa to je apsolutno točno.

Neću komentirati HNS-ove planove. Puno će toga prije izbora biti "izjavljeno i ostalo na tome". Na otočanima je da sami procijene što je istina a što nije. Mislim da je prošlo dovoljno vremena i da ljudi prepoznaju političare i točnost njihovih "obećanja".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-06 13:07
Šteta što administrator nije objavio članak, može se naći na portalu Politika.hr ili na face stranici grupa za promociju Lošinja, "lošinjski ABH i politikom promovira Hrvatsku"...

Radi se o tome da je upravo predsjednik lošinjskog ABH poslao poruku da je završilo vrijeme "miomirisnog otoka" osim ako će se saditi marihuana, jer turist ne dolazi na otok da miriše lavandu ili se kupa u njenim eteričnim uljima, već je gostu potreban kvalitetan smještaj i kvalitetna hrana u nekom od ugostiteljskih objekata, te da taj gost ima i više kuluturnih dogaðanja (Bogu hvala na Apoksiomenu). Naši ugostiteljski objekti iskreno govoreći kasne za kvalitetom dalmatinskih ili istarskih konoba. Spomenuo sam taj članak jer je šteta što se za ABH Lošinj više zna vani nego doma.

Imate i na portalu Politika.hr kolumnu Vedrana koji u kolumni točno iznosi vlastito viðenje turističke sezone u Hrvatskoj.

Mislim da se apsolutno svi slažu da nam je turizam pao, pogotovo po pitanju mladih i kvalitetnog noćnog života. Zašto nebi imali ljetni festival, npr. na području aerodroma, u kombinaciji recimo sa biker danima.

DOSTA NAM JE MIOMIRISA I FESTIVALA PROMOVIRANJA ISTOGA!

Kako nebi ispalo da stalno branim i spominjem ABH, ponovit ću, treći put, vrijeme je da se na ovom portalu više objavljuje o drugim strankama nego samo jedne te iste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Administrator 2012-09-06 13:26
Koalicija piše:

Citat:
Šteta što administrator nije objavio članak, može se naći na ...
Citat:
vrijeme je da se na ovom portalu više objavljuje o drugim strankama nego samo jedne te iste.
Upozoravam Kolaciju na Poziv na suradnju (volim-losinj.org/.../...) u lijevom stupcu menija sa sličicom olovke. Ovaj je poziv upućen posjetiteljima u studenom 2006.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-06 14:02
Uf, ja sam tu noviji malo, greška u komunikaciji :-)

Drago mi je što se zbog mojih komentara, upravo na ovom članku, prisjećate tog poziva, te ga ponovo objavljujete. Zajedno smo jači, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...graðanka 2012-09-06 15:04
Koalicijo što ti smeta miomirisni festival. Umjesto da napadaš ljude koji nešto rade i imaju uspjeha u tome, uhvati se posla pa osnuj ljetni festival npr. na području aerodroma, u kombinaciji recimo sa biker danima! Je li ti to netko zabranio i ako jest predoči nam tu zabranu pa da i mi vidimo tko to koči lošinjski turizam. Očito nisi čest posjetilac lošinjskih ugostiteljskih objekata jer kvaliteta je u mnogim poboljšana a nemaš baš ni doticaj s turistima. Uredi lijepo noćni život u gradu pozovi mlade neka doðu nitko ti to ne zabranjuje. Slobodno nam ovdje ostavi link za ABH promociju Lošinja i link na Vedranovu kolumnu pa da pročitamo.
Želiš mlade turiste koji na otok dolaze autostopom, bikerima, spavaju usput u šumarku i jedu brzu hranu da bi stigli na takve festivale koji ti želiš osnovati, a trabunjaš o lošoj kvaliteti smještaja i ugostiteljskih objekata.
Čini se da predsjednik lošinjskog ABH ratuje s miomirisnim vrtom pa zahvaljujem adminu da takve gluposti ne objavljuje jer nisu vrijedne čitanja.
ne trebaš se bogu zahvaljivati na Apoksiomenu jer nije pao s neba. Zahvali se ljudima koji su ga pronašli i onima koji su se izborili za njega da se vrati na Lošinj. Netko je tu radio a ne molio!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vedranova kolumnagraðanka 2012-09-06 15:55
pročitah Vedranovu kolumnu " Vedran Morin: Turistička sezona ili samo nastavak novih laži?"
Čini mi se da je on u ratu sa samim sobom. Trabunja o nekim rasprodajama i poklanjanjima Hrvatske ko da je u njegovom vlasništvu, pa on odlučuje tko će što prodat i kupit. Vlasnici nekretnina mogu prodati nekretninu svakome tko ju želi kupiti i platiti cijenu. Za tu slobodu smo se borili zar ne? Trebamo li se vratiti u komunjarsko doba bratstva i jedninstva? Kaže da nam nije trebala ovakva vlast kao ni one prije nje, a napada iznajmljivače koji ne prijave svakog gosta jer tobože uzima kruh vlasti koja nam nije trebala. E moj Vedrane financiramo mi svakojake gluposti i nerad o kojima ti niti pišeš niti imaš pojma, već se baviš špijuniranjem susjeda koliko tko zaraðuje da možeš cinkariti. Dobro te plaćaju za to? Brineš se očito za vlast koju napadaš a ne za običnog malog čovjeka koji ne prijavi ponekog gosta da može pokriti harač koje ta ista vlast zahtijeva. Zaista ne znam što reći o svima koji misle da se od 3 mjeseca sezonskog rada može živjeti 12 mjeseci u godini a kamoli obogatiti! Pokušaj malo kritizirati lokalne bosove i šerife koji nas stoku sitna zuba iskorištavaju i koji su se obogatili na našoj grbači. Nitko te ne tjera da kupiš smokve po cijeni od 58 kuna ni pivo po cijeni 48 kuna. Zato imaš Lidl Konzum i ostale trgovačke lance gdje pivo i smokve možeš kupiti po povoljnijoj cijeni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-06 18:20
Baš me zanima ako Vedran ovo čita :-)

A znali ste pljuvati po rasprodaji Čikata a sada vam je rasprodaja odjednom dobra? Barem je dobra graðanki...koja se od početka postavila kao obrambeni mehanizam HNS-a. Graðanko, jel znate za afere Lošinjskih HNS-ovaca? Mislim da će te brzo saznati.

Baš me zanima bavite li se turizmom da vam je toliko upala u oko ta kolumna, e protiv takvih će se boriti ABH, to vjerujem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DOSTA 2012-09-06 18:46
OSTAVITE SE ABH VIŠE!!!!!!! U 12 MJESECU OVDJE JE NETKO POTPISIVAO VEDRANA I ABH A VEZE SA NJIMA NITKO NIJE IMAO. SAZVAO JE KONFERENCIJU ZA TISAK GDJE JE IZJAVIO DA ĆE SE, UKOLIKO SE TO KORIŠTENJE NJEGOVOG IMENA NASTAVI, POSLATI PRIJAVU NA POLICIJU. TAJ JE ČLANAK IZAŠAO U NOVOM LISTU, U OTOČKOM VJESNIKU I OVDJE NA NA OVOM PORTALU. IZBORI SU U PETOM MJESECU PA TKO VOLI ABH NEKA DA GLAS, TKO NE VOLI NEKA PUSTE ABH NA MIRU!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-06 19:31
ABH zakon 8)

Na blogu ABH piše:

"Akcija za bolju Hrvatsku (dalje: ABH), je hrvatska politička stranka demokratskih načela utemeljenih na civilizacijskom nasljeðu kršćanskih vrednota, usmjerena na djelovanje u zaštiti i očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa i temeljnih ustavnih vrednota, u prvom redu u zaštiti suverenosti Republike Hrvatske i samo opstojnosti hrvatskog naroda, nacionalnog identiteta, kulturnog nasljeða, socijalnog mira, gospodarskog razvitka, jednakosti i pravde svih graðana Republike Hrvatske."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zaista dostagraðanka 2012-09-06 20:11
ne znam odnosi li se ova prijetnja na moj komentar o Vedranovoj kolumni SAZVAO JE KONFERENCIJU ZA TISAK GDJE JE IZJAVIO DA ĆE SE, UKOLIKO SE TO KORIŠTENJE NJEGOVOG IMENA NASTAVI, POSLATI PRIJAVU NA POLICIJU.
Vedran je izrazio želju da ga se kritizira pa sam ja eto to učinila a za njega sam čula od koalicije kao i za ABH! Lošinjski ABH slobodno može ovdje postaviti link na svoje stranice da pročitamo njihov rad i program i sami se uvjerimo u njihovu sposobnost, tako da tračevi na ovoj stranici neće štetiti njihovu ugledu.
Zanima me kako da se ostavim ABH ako hoće ići u politiku i da mi kroje sudbinu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DOSTA 2012-09-06 20:21
NISTE JEDINI NA SVIJETU GRAÐANKO, OVDJE JE 150 KOMENTARA!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Navod graðankeKoalicija 2012-09-06 20:37
za njega sam čula od koalicije kao i za ABH

Usudili ste komentirati nekoga koga ne poznate i uputiti toliko drskih tonova? Dobro pa ni ja vas ne znam pa mogu ići tim putem kao vi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HhmTiha voda brege dere 2012-09-06 21:19
graðanke i graðani seljaci i seljanke otočani i otočanke nije radio sve što svira
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # politikagraðanka 2012-09-06 21:57
koalicijo misliš na moj komentar na Vedranov tekst? Istina ne poznajem Vedrana ali njegov tekst sam pročitala na ovim stranicama (politika.hr/.../...) pa sam se usudila napisati komentar. Što je to drsko u mom komentaru?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # graðanka 2 2012-09-06 22:18
ABH zalaže se prije svega za jednakost i pravdu za sve, ali bitno da je prvo što su napravili su zaposlili rančevu ženu preko veze kao čistačisu u policiji. to znaju i ptice na grani, čak i ja koja ih ne poznajem osobno. tako da molim, samo još jedni koji bi se domogli vlasti i liječili osobne frustracije i osvećivali se pojedincima za sukobe iz prošlosti. no dobro, i to razumijem, svatko želi svojih 5 min.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # napor na kvadratnapor 2012-09-06 23:51
[cenzurirano]te Vedrane, naporan si s tim ABH i pranjem naših mozgova s nekakvom čudnom demagogijom.

mogu te usporediti s istim naporom kojim naporninRudi obavještava i tupi da su svi ljudi oko njega kriminalci. prestaniiii, majke ti!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ......pušmipuli 2012-09-07 12:59
Naporu.. Naporni ste već skoro puna dva mandata i vrijeme da siðete s trona. Smetaju vama i ABH i Rudi jer ćete zbog njih izgubiti fotelje. Razumijem da vas je puno i previše u Gradskoj upravi, da nemate šta raditi pa u slobodno vrijeme kojeg na pretek imate tu seruckate rotiv svega što nije hadeze. Shvatite da vas graðani plaćaju a ovo seruckanje vam nije u opisu posla( ili možda je).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-07 19:26
Ne vidim Vedrana nigdje ovdje? Ali ovo za komentar na pušmipuli svaka čast ljudi tek počeli sa politikom a već "nekome sredili poslove". Poznam roditelje od vedrana i nitko nije zaposlen. Zar je on toliko lud da sreðuje drugome štelu a ne vojima? Odakle samo te nebuloze izlaze?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-07 20:41
Koalicija ABH-HSLS?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zlo i naopakonapor 2012-09-08 00:30
abh-hdz-hsl
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Arsen Lupen 2012-09-08 11:47
Dali bi netko mogao opisati tu Vedranu Morin.Ne poznam tu osobu koja je sad iskočila u politiku ovog grada.Molio bih da se predstavi i da prezentira NE ONO ŠTO ĆE UČINITI,nego ono što je učinila u životu.
Za Rudia znamo,za Garia znamo i za ostale političare znamo-ali interesira me za ove koji sada dolaze.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # AqAq 2012-09-08 13:30
E kume svi ti politicari osobno nisu učinili ništa , za svih njih su drugi činili sve.
Ali previše je toga da bi ti objašnjavao , vani je ljepo vrijeme idem na kupanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # najnovija vijestEUforija 2012-09-08 21:38
najnovija vijest koja će usrećiti i ujediniti sve EUromrzce, premijer izjavio da nećemo ispuniti očekivanja pa nećemo sljedeće godine ući u EU! Zahvalite premijeru što nam spasi zemlju od EUropske pošasti!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..zdihan 2012-09-09 17:03
..be se meni za europu.Mene brine što nas na Lošinju je okuparala Rusija.E iz te okupacije nema izlaska.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-09-09 20:26
Tako je, crveni okupatori potpomognuti domaćim izdajnicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lošinjan 2012-09-09 20:49
Što je Morin napravio za Lošinj? Pa eto nije ništa pokrao nije nikoga prevario nije nikome lagao dakle proračun Grada od strane ABH nije oštećen :D

Zar to nije najbolji argument za dati povjerenje na izborima? Admine može li ostati ovaj link u komentaru?

Link Text (politika.hr/hrvatska/9760-losinj-i-politikom-promovirao-hrvatsku)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-10 00:44
Zašto bi ABH plaćao za grijehe nekih zlobnika?Neki to uporno žele ovdje nametnuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pravo na životgraðanka 2012-09-10 09:25
evo opet pročitah link tekst tog Vedrana koji se stalno ugurava na ove stranice, a i komentare pristalica gospodina Vedrana Morina. Evo zašto ABH ne može dobiti izbore:
rasistički i nacionalistički orjentirani, zatim, zatrovani vjerskim dogmama i ideologijama.
Po vama, pravo na život imaju odabrani to jest oni koji odgovaraju vašem demokratskom kršćanskom katoličkom, svjetozoru. Turizam promovirate meðu vašim istomišljenicim a i družite se snjima. Zreli ste za scientološku crkvu. Izgleda da je Tom Cruise došao u Hrvatsku da osnuje Scientološku Crkvu je ima puno zrelih za nju.
Moj Vedrane i ABH, pravo na život imaju i crveni i Rusi i Gari i Rudi i premijer i predsjednik države, i cigani i srbi i hrvati, i muslimani i crnci,bjelci, i kosooki, i žuti i plavi i zeleni i šareni i sve što živi ima pravo da živi. Oladite malo i pustite se te rasističke politike jer ona nije nikome dobro donijela. Vrt Božiji je šaren i treba ga takvog njegovati a vi u ABH-u nemate tu sposobnost, i zato ostavite se politike jer nije za vas. Odite se moliti u Scientološku crkvu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # čistunac 2012-09-10 10:33
Izmišljanje nekakvog abh na Lošinju je smiješno. Koalicija tog abh i Rudija je još smješnija. Vlast koja bi se trebala uplašiti takve političke snage obojane diskriminacijom i netolerantnošću bi bila retardirana. Neka se taj abh koji je na prošlim parlamentarnim izborima dobio 59 glasova prestane junačiti i ne gubi vrijeme, nego se okrene poslu. Oni i politika su dva svijeta. Ipak, oni i rudi su isti psihički profil, nema tu nikakve ideologije, osim galame bez sadržaja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ispravak netočnih navodaKoalicija 2012-09-10 12:40
Kako lijepo pišete a totalno ste neinformirani.

1. ABH JE OSNOVAN PET DANA PRIJE PARLAMENTARNIH IZBORA i u toliko malo vremena dobio je više glasova od lošinjskog HSS-a te su prikupili toliki broj članova da ulaze u Gradsko vijeće i bez koalicije.

2. U ABH su učlanjeni i muslimani te srbi, govorim naravno o lošinjskom ogranku, toliko o nacionalizmu i rasizmu. Uporno pljujete a nigdje nemate nikakvih argumenata osim izmišljenih nebuloza.

Graðanko, jako je lijepo vidjeti kako ti smeta ABH, to me čini ponosnim :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pitanje administratoruKoalicija 2012-09-10 13:44
Može li ići današnji članak iz Novog lista o redukciji brodskih linija kao nova tema na portalu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rasizam, fašizamgraðanka 2012-09-10 13:53
Koalicijo, povijest postoji da se čita i uči da ne radimo iste greške. Ovo što sam ovdje čula o ABH veoma me zabrinjava. ABH i njegove pristalice su primjer što je katolički vjeronauk napravio hrvatskoj mladeži. To da ABH u svojim redovima ima pokojeg srbina i muslimana ne može sakriti vašu fašističku orjentiranost. I Hitler je u svojim redovima imao židove kao kamuflažu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-10 14:17
Jako, ali jako vama smeta ABH. Jeste li vi svjesni što pišete? Znate li opće što predstavlja skraćenica ABH? Tko ste vi da ste se toliko uhvatili te stranke, koja u biti i ne predstavlja veliki problem vladajućoj koaliciji ili HDZ-u?

Dal je to strah ili zavist? Tko zna uopće tko se skriva iza nadimka "graðanka"? Možda neki graðanin, ne graðanka? Možda politička konkurencija ili bojazan za oduzimanje glasova na izborima? Znamo da je svaki glas bitan, osjetio je to jako dobro gospodin Fabijanić.

Kada smo već kod gospodina Fabijanića, on opet izlazi na izbore, samostalno. Kao i Franko Bonić najvjerovatnije .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-10 14:21
Baš me zanima kako će Laburisti izaći na izbore.

Za HNS i SDP je jedino sigurno da idu skupa, vjerovatno će i IDS sa njima.

Tu je još PGS, HSS vjerovatno izlazi sa HDZ-om.

HDZ još važe čini mi se, no ako bude kao na državnoj razini onda će se spojiti HDZ, HSS, HSP. S obzirom kako tu nema službeno HSP, te glasdove dijele vjerovatno Franko Bonić i ABH.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lošinjan 2012-09-10 14:27
graðanka abh je stranka koju su osnovali hrvatski branitelji dan nakon nepravomoćne presude generalima i prihvaćena je kod mladih i oni su jedni od rijetkih koji su pružili mladima priliku da vode ogranke i sve to vama smeta jer se na lošinju pojavila domoljubna opcija koja vodi računa o nacionalnim interesima a te vaše tvrdnje da je domoljublje=faš izam su stare i pofucane i stvarno ste dosadni sa takvim optužbama na račun abh i jo nešto da ima puno pristalica ta stranka na lošinju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ABHgraðanka 2012-09-10 15:29
evo ja na ovim stranicama prvi put komuniciram s pristašama ABH-a. Koalicija pita, zavidim im li? Ne ne zavidim vam, ali se plašim jer nisam kršćanka niti cijenim kršćanske vrednote, a čini se da vi sve što nije kršćansko želite smaknuti. Nemojte me sad pitati što sam i tko sam jer vam to neću odgovoriti iz razloga što vi to ne možete dokučiti! Nemojte me ni optuživati da sam ateist niti crveni jer nisam ni to ali ne mrzim ateiste ni crvene kao vi ABH. Ostavite se plakanja i domoljublja nego uhvatite se posla! Dobro je Čačić rekao! Ajmo na posao! O kojim nacionalnim interesima vi vodite brigu? Vraćate nas na početak 90tih. Da ste to proživjeli ne biste sad troljali o nacionalnim interesima. A branitelji kojima rata nije dosta neka lijepo odu prijave se po džamahirijama i ratuju do mile volje!Dobro plaćen posao. Taj ABH dosadio je i bogu i narodu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kokolo 2012-09-10 16:20
Što se mene tiče, sumnjičav sam prema stranci koja za moto ima isključivu tvrdnju da nitko ne može svoju domovinu voljeti od onih koji su bili spremni dati život za nju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-10 17:12
kao naručeno došao je današnji članak u Novom listu koji je objavljen na portalu upravo. Selim se tamo jer vidim već ima jedna reakcija na sve to. :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2012-09-11 21:50
Ajde Morinu prestani biti moran i glumiti nekog velikog ujka kad si goli k i ti i onaj Ranac...2 debila zatucana..Uhvat i se posla i ne trkeljaj o nekoj ABH..Graðanka te lijepo naučila pameti i rekla ti sve šta ti ide..I u pravu si ima po koji srbin u redovima a to je mala Sekulićka koju je sram reći šta je pa glumi velikog ujka kao ti! hahaha jadno ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Zdihan 2012-09-12 08:58
Ljudi budite pametni.ABH je ogranak HDZ-a na Lošinju.To dirigira Sarić i društvo da se razbiju oporbeni glasovi na izborima.Bit će još takvih abh do izbora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # čistunac 2012-09-12 11:28
Ko o čemu na ovim stranicama svi pišu o nikome i ničemu. Abh je ništa, a graðanka je kao što sama o sebi napisa - nitko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rvatina 2012-09-12 12:11
kakvo dno dna etiketirati ljude po nacionalnoj pripadnosti. Bezimeni, ovakvi kao što si ti tjeraju me na povraćanje. i draži su mi i srbi i šiptari i rusi od ovakvih zadrtih Hrvatina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # smrt fašizmugraðanka 2012-09-12 15:38
meni se gade svi koji promoviraju fašističku ideologiju pa bili oni srbi, cigani, hrvati ili bilo koji drugi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Koalicija 2012-09-13 14:48
Kakvih ljudi na ovom otoku a možda i nisu na ovom možda su na susjednom Rabu jer tako djeluju pojedini komentatori
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Arsen Lupen 2012-09-13 17:33
Koaliocija ne seri.Ako ti nije pravo čtaj portal "Vesti iz vasione" iz Beograda.Tamo su ti najpametniji komentatori,i na tvojoj razini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nova ekipa 2012-09-13 17:38
Vidim ja da abhovci dobro dižu prašinu za sobom koliko god ih dvije osobe ovdje pokušavaju diskreditirati a šta su dvije osobe naspram 5000 redovitih birača
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vijest danaaorist 2012-11-03 20:59
Vijest dana na Lošinje je da je Vedran Morin podnio ostavku na mjesto predsjednika lošinjskog ogranka stranke ABH, na kojemu je bio od utemeljenja ovog ogranka prije godinu dana. Ujedno je ostavku dala i tajnica lošinjskog ABH-a Olja Pilepić Morin.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Top 2012-11-03 21:59
Upoznat sam sa time i mislim da time padaju u vodu svakojaki komentari bas na ovom clanku o kojekakvim teorijama zavjere. Bas me zanima sa kime koalira Morin.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Tko su odgovorni?

  gost 05.12.2023 15:19
  ► Je li postojao natječaj?
  Telegram se raspisao o problemu novca od EU dodijeljenog Geodetskom institutu bez natječaja ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 05.12.2023 13:32
  ....
  Nikad nisam platio za tu karticu.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZoomBull 05.12.2023 13:04
  Ažuriranje imenika
  Izgleda nemoguće i da bi u imeniku gradske uprave na webu dugo bio naveden broj telefona i ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  Partijaner 05.12.2023 12:05
  zabave i druzenja
  Nevjerojatno te tužno. Lijepih fešti smo vidjeli tamo. Ako stvarno ti ljudi stoje iza svega ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Planinar 05.12.2023 11:58
  Kartice za rampu na prodaju
  Gdje se mogu dobiti kartice prema plaži u Ustrinama, mjesni odbor, gostionica? Pošto ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 05.12.2023 11:54
  Slijepa ulica
  Prijaviti na više adresa, poslati raznim medijima (npr. Morski ili sl.)...nema koristi ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Konfuzije 05.12.2023 11:19
  .......
  Mislio sam da je takvo što nemoguće. Prevario sam se. Ovo je screenshot od prije 2-3 minute ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ..... 05.12.2023 11:07
  Šablonski izričaji
  Ovo njezino blebetanje ne sadrži ni poluinformacije . To je čista demagogija i afektiranje ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Ciljana skupina 05.12.2023 11:05
  nesposobnost na najjače
  A jučer, 04.12.2023. godine je na gradskom webu objavljen poziv na 21. (svečanu) sjednicu Gradskog ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  gost 05.12.2023 10:04
  HDZova prćija
  Kad je premijer slično kazao komentator je napisao članak Plenković šalje Daliju Orešković ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  .... 05.12.2023 09:36
  ZNA SE
  ZNA SE s kim imamo posla. S filijalom stranke osuđene za kriminal.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  .... 05.12.2023 09:20
  jako važno
  A prije te vjesti javlja o proslavi svetog Andrije na Punti križa.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 05.12.2023 09:09
  Besposlena Ana ...
  A na vrhu fejsa javlja senzacionalnu vijest da je upaljena prva adventska svijeća na trgu.
   
 • Prostor MO Ustrine

  Pada kiša 05.12.2023 08:23
  Inspektorat, redari?
  Primjer vrijedan zapitati se da li uopće imamo posla s normalnim ljudima. Gdje je ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Pada kiša 05.12.2023 08:20
  Inspektorat, redari?
  Primjer vrijedan zapitati se da li uopće imamo posla s normalnim ljudima. Gdje je ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Bura 05.12.2023 08:16
  Ne da nije stalo...
  Hej javnosti pa ne da nije stalo gradilište nego se još dovuklo mehanizacije. Radovi prema ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  Otocanin 05.12.2023 08:03
  Nije pohvalno...
  Zgrada u vlasnistvu GRADA Malog Losinja u punom gradevinskom zahvatu bez potrebitih formalnosti ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  gost 04.12.2023 20:54
  .....
  Ti kao Plenković. Ako ti se ne sviđa, Gute Reise! Bis bald! Auf Wiedersehen!
   
 • Prostor MO Ustrine

  PROSTOR MO USTRINE 04.12.2023 20:38
  PROSTOR MO USTRINE
  Pintarka, ako ti se ne sviđa u Ustrinama preseli i prodaj kuću
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  NN 04.12.2023 16:53
  nepismenost na najjače
  Čak i srednjoškolci znaju da je uz objavljenu informaciju potrebno navesti i gdje se taj ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Zumba 04.12.2023 14:56
  Novi izborni slogan: [GRAD KOJI VOLI RAZGOVARATI]
  Prije par dana slikala se gradonačelnica s ministricom turizmada bi na fejsu napisala Danas ...
   
 • Satirički prilozi

  gost 04.12.2023 14:34
  Viva Italia
  Da li je istina da je Cappelli zavikao Viva Italia Viva Lussino bez da je spomenuo i zavikao ...
   
 • Nagradom po glavi

  Mutivoda 04.12.2023 12:23
  Kozmetika lica lokalne politike i zarobljavanje institucija
  Prije tri godine sam o Aninom predizbornom šopingu jedne od nagrada koje krčmi portal ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Admin. 04.12.2023 11:39
  Nema opravdanja
  Nikakav omjer ne opravdava tvoje ispade i sustavno skretanje rasprava na svoju virtualnu ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 04.12.2023 11:14
  ...
  Koji put sam imao nešto grublji nastup ali omjer kad sam ja to napravio prema onome kad sam ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Admin. 04.12.2023 10:37
  'Besposlen pop jariće krsti' ili ...
  Bit će zanimljivo vidjeti hoće li u toj zbirci biti i primjeri kako h.t. sam nije poštovao ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 04.12.2023 10:15
  ...
  Admin je opet obrisao sve što sam napisao. "Članak" i "komentatori" djeluju kao jedno, nema ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  br 04.12.2023 08:10
  Pametovanje
  Ima saznanja a ne prijavljuje. A može i anonimno. Tuđim nježnikom bi gloginje mlatio. A ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka