Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Lošinjska veduta

Korisnička ocjena:  / 12
LošeNajbolje 

koronaNa jednom lokalnom portalu objavljena je vijest o prvom zabilježenom slučaju zaraze koronavirusom osobe s područja otoka Lošinja. Na drugom je pod naslovom OTKRIVAMO POVEZANOST ŽUPANIJE S LOKALNIM PORTALOM I KAKO SE PRISILNO NASTOJI UGASITI GLAS OTOKA objavljena gnjevna reakcija na činjenicu da tom portalu ta vijest nije dojavljena, te je uz ostalo postavljeno dramatično pitanje „zašto se protiv nas odigrava igra?". A na ovom portalu vijest o prvom zabilježenom slučaju zaraze prošla je nezapaženo sve do danas kad je primljen ovaj grafički komentar turističke sezone u vrijeme pandemije 

  koronalosinj

Prvi lošinjski slučaj koronavirusa

 OTKRIVAMO POVEZANOST ŽUPANIJE S LOKALNIM PORTALOM I KAKO SE PRISILNO NASTOJI UGASITI GLAS OTOKA

Komentari: 

632 # Tko to tamo laže?gost 2020-08-14 17:56
Iako imaju samo jedan slučaj zaraze, zabranili sve javne nastupe, čak i na otvorenim terasama
Grad Mali Lošinj preko noći donio odluku zbog koje će bez kruha ostaviti dobar dio lošinjskih glazbenika i zabavljača

Vijest je šokirala brojne umjetnike i zabavljače koji su ovu sezonu planirali zaraditi na Malom Lošinju, među kojima je i dobar dio lokalnih bendova, koji su računali na zaradu od sezone, posebno nakon što je država dobar dio vremena bila u lockdownu.

"Bavim se ovim poslom već 16 godina, svaku sezonu normalno smo nastupali na teasama kafića, svirali i zabavljali goste, a tako je bilo i s početkom ove sezone. No onda odjednom, doslovno preko noći, grad donosi odluku kako više neće davati suglasnosti za javne nastupe, bez kojih ne možemo raditi", požalio nam se pjevač u bendu Prezzident Ivan Soldo.

jutarnji.hr/.../...

"Nije riječ ni o kakvoj formalno-pravoj zabrani već je grad odlučio prestati izdavati suglasnosti za javne nastupe, dok sve suglasnosti koje su dosad izdane više ne vrijede. Tu smo odluku donijeli u dogovoru s našom epidemiološkom službom, obzirom na situaciju s Italijom i Slovenijom. Imali smo jako puno prijava domaćih i stranih gostiju da dolazi do nepoštivanja epidemioloških mjera zbog čega smo odlučili reagirati. Razumijemo ljude, tu će biti zakinuto i nešto lokalnih ljudi, ali moramo pokušati barem tjedan, dva držati stvari pod kontrolom", pojasnila je Krajina Mrša dodavši kako su u stalnom kontaktu s glazbenicima.

Od njih pak doznajemo kako to baš i nije istina te kako je grad odluku o suspenziji izdavanja suglansosti donio u suradnji s organizatorima, ali ne i samim glazbenicima koje je vijest doslovno dočekala tek kad je već sve skupa bilo gotovo.

"Ništa, nisu nam čak niti najavili da se o tome razmišlja kako bismo se mogli pripremiti. Naprosto smo se ujutro probudili i saznali da od danas više ne možemo raditi", požalili su se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # @@@LOL 2020-08-14 21:09
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # korelacija?watafak 2020-08-14 17:57
Svaki dan padaju rekordi po broju turista, ali padaju rekordi i po broju novozaraženih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
337 # U zdrav mozak s Anom KučićArsen Mujagić 2020-08-14 23:55
U Novom listu smo mogli pročitati izjavu Ane Kučić da nema razloga za paniku u Malom Lošinju te da nikakve nove mjere osim onih koje donosi Stožer CZ RH nisu u planu. Nešto kasnije istog dana ista Ana Kučić kao gradonačelnica Malog Lošinja je uvela novu mjeru-zabranila je javne nastupe na javnim površinama i terasama ugostiteljskih objekata u Malom Lošinju.

Izjavljuje za Novi list da nema razloga za paniku a sama paničari i kao gradonačenica uvodi novu mjeru iako je izjavila da ih neće biti. Gradonačelnica ne samo da je zaboravila što je izjavila za Novi list već je očito zaboravila da borbu protiv korone u RH vodi Stožer civilne zaštite RH a ne kakvi lokalni šerifi.

Zanimljivo je i to što je načelnik Stožera Civilne zaštite Primorsko-goran ske županije Marko Boras Mandić, istovremeno s uvođenjem nove mjere zabrane javnih nastupa u Malom Lošinju, uputio zahtjev Nacionalnom stožeru da se županija izostavi od najnovijih mjera s obzirom na dobru i stabilnu epidemiološku situaciju na Kvarneru i Gorskom kotaru, odnosno na području Primorsko-goran ske županije. Stožer CZ PGŽ traži da se jučer donesena odluka Stožera CZ PGŽ vezano za “barove” primjenjuje samo na ona mjesta odnosno one županije gdje su zabilježeni slučajevi zaraze na koronavirus u takvim objektima. Boras Mandić ne želi ni ograničavanje radnog vremena a Ana Kučić zabranjuje i javne manifestacije. Stožer CZ PGŽ misli da je dobra i stabilna epidemiološka situacija na Kvarneru Ana Kučić i njena epidemiolopška služba misli da je loša i nestabilna epidemiološka situacija. Stožer CZ PGŽ u kope a gradonačelnica Kučić u špade.

Kao što je konfuzno i šizično djelovanje gradonačelnice Kučić tako je konfuzno i šizično obrazloženje gradske glasnogovornice koja tvrdi da "nije riječ ni o kakvoj formalno-pravoj zabrani već je grad odlučio prestati izdavati suglasnosti za javne nastupe, dok sve suglasnosti koje su dosad izdane više ne vrijede“. Nije zabrana ali sve važeće suglasnosti koje su izdane ne vrijede. Nije zabranjeno ali se ne smije!? Još je luđi nastavak izjave odnosno obrazloženje odluke da se ne smiju održavati iako nisu zabranjene javne manifestacije da se to, citiram: „odlučilo u dogovoru s našom epidemiološkom službom, obzirom na situaciju s Italijom i Slovenijom“. Kako će odluka gradonačelnice Kučić da se u Malom Lošinju zabrane javne manifestacije promijeniti situaciju s Italijom i Slovenijom? Bilo bi super kad bi to u Gradu mogli objasniti. Postavlja se i pitanje zašto „naša epidemiološka“ služba zagovara zabranu javnih manifestacija na javnim prostorima a glavni epidemiolog Capak ne zabranjuje javne manifestacije ni u žarištima. Mjera koju je donio Stožer CZ RH u dogovoru s „njihovim epidemiologom“ je Odluka o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz skupne „Barovi“ koji po toj odluci mogu biti otvoreni do 24 sata. Nema nikakve zabrane javnih manifestacija nigdje u Republici Hrvatskoj osim u Gradu Malom Lošinju u kome je prema Stožeru CZ PGŽ epidemiološta situacija dobra i stabilna.

Naravno ni način na koji je gradonačelnica ukinula suglasnost nije utemeljen na propisu a sama odluka govori o srozanoj stručnoj razini gradskih službi. Odluka se zove „Ukidanje suglasnosti za odobrenje javnih glazbenih nastupa...“. Grad je dao suglasnost za odobrenje? Grad je istovremeno dao i suglasnost i odobrenje za javne glazbene nastupe. Naravno da je odluku, suglasnost i odobrenje kao i odluku o ukidanju suglasnosti za odobrenje potpisala gradonačelnica bez pozivanja na bilo kakav propis. A propis koji regulira pravo na održavanje javnih glazbenih nastupa na javnim površinama jest Odluka o komunalnom redu Grada Malog Lošinja (Sl.n. PGŽ 20/2019.). U čl.60. se navodi da se površine javne namjene na području Grada Malog Lošinja i zemljište u vlasništvu Grada mogu, uz odobrenje nadležnog upravnog tijela, koristiti za održavanje kulturnih, sportskih, zabavnih i drugih sličnih manifestacija. U čl.1. st.3. iste odluke se navodi da poslove provedbe ove Odluke obavlja Jedinstveni upravni odjel Grada Malog Lošinja kao nadležno gradsko upravno tijelo. Jasno je dakle da je i suglasnost i uskratu suglasnosti trebao donijeti Jedinstveni upravni odjel a ne gradonačelnica. S obzirom da gradonačelnicu nitko u Gradu nema hrabrosti upozoriti na Ustav Rebublike Hrvatske nije ni za očekivati da će joj netko skrenuti pažnju na Odluku o komunalnom redu čiji joj je sadržaj očito nepoznat. Ako je mogla bez posljedica pregaziti ustavna prava na rad i slobodu kretanja naravno da je gradonačelnica uvjerena da je njeno prirodno pravo i provoditi komunalni red onako kako joj padne na pamet u trenutcima panike ili histerije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Ustavna tužbaOdvjetnik 2020-08-15 08:46
Gdje je službeno objavljena ta odluka?
Na gradskom webu ne nalazim dokument.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # A stožer?Cobra 2020-08-15 18:58
A gdje je i šta je u svemu ovom Stožer civilne zaštite ML sa gradonačelnicom na čelu? Šta je radio sve vrijeme da sada trebaju zabrane?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
220 # Živa glazbagost 2020-08-15 20:44
Citat Arsen Mujagić:
S obzirom da gradonačelnicu nitko u Gradu nema hrabrosti upozoriti na Ustav Rebublike Hrvatske nije ni za očekivati da će joj netko skrenuti pažnju na Odluku o komunalnom redu čiji joj je sadržaj očito nepoznat. Ako je mogla bez posljedica pregaziti ustavna prava na rad i slobodu kretanja naravno da je gradonačelnica uvjerena da je njeno prirodno pravo i provoditi komunalni red onako kako joj padne na pamet u trenutcima panike ili histerije.
Budući da imam fakultetsko obrazovanje na internetu sam našao ustav RH, ali kako imam završen samo jedan fakultet Odluku o komunalnom redu nisam uspio naći na stranici Grada. Pa ako netko zna neka me informira je li tom odlukom uopće dopuštena živa glazba da su se mogle izdavati dozvole. Koje se sada ukidaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ???građanin 2020-08-15 21:10
Na gradskoj stranici možeš naći samo nevažeće odluke o komunalnom redu iz 2009. i izmjene iz 2010. godine. Po sjećanju, rekao bih da je zadnja Odluka o komunalnom redu donesena 1.8.2019. godine.
Niam je uspio naći na gradskom webu, jer ju je izvjesna osoba ugurala na neko nepoznato mjesto, radi čega GML dobiva nagrade za transprentnost stranice. OMG.

probaj ovaj link, možda je ovo ono šta tražiš
www.sn.pgz.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Pitaj gradonačelnicuVlado 2020-08-15 21:19
Citat gost:
Citat Arsen Mujagić:
S obzirom da gradonačelnicu nitko u Gradu nema hrabrosti upozoriti na Ustav Rebublike Hrvatske nije ni za očekivati da će joj netko skrenuti pažnju na Odluku o komunalnom redu čiji joj je sadržaj očito nepoznat. Ako je mogla bez posljedica pregaziti ustavna prava na rad i slobodu kretanja naravno da je gradonačelnica uvjerena da je njeno prirodno pravo i provoditi komunalni red onako kako joj padne na pamet u trenutcima panike ili histerije.
Budući da imam fakultetsko obrazovanje na internetu sam našao ustav RH, ali kako imam završen samo jedan fakultet Odluku o komunalnom redu nisam uspio naći na stranici Grada. Pa ako netko zna neka me informira je li tom odlukom uopće dopuštena živa glazba da su se mogle izdavati dozvole. Koje se sada ukidaju.
Na stranici Grada nalazi se stara Odluka o komunalnom redu iz 2006. ili 2009. godine. Važeću možeš naći na stranici Službenih novina PGŽ. Važeća odluka je objavljena u broju 20/19 od 2.kolovoza 2019. a izmjena odluke u broju 30/19 od 3.12.2019.

Dozvoljeno je izođenje žive glazbe, čl.23. i čl.60. uz odobren je nadležnog upravnog tijela. Gradonačelnici nitko u gradskoj upravi nema hrabrosti reći da ona nije upravno tijelo.

Za dobrenje za svirku nadležan je Jednstveni upravni odjel GML kako je to određeno čl.1. Odluke o komunalnom redu koju je donijelo Gradsko vijeće. A gradonačelnica niti je mogla dati odobrenje niti ga je mogla uskratiti. Zašto to radi...treba nju pitati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Anina računicaxXx 2020-08-15 07:21
U zdrav mozak jeste, ali nije samo zbog panike nego i iz hladne izborne računice. Računa da će više glasova dobiti od onih koji su za izolaciju Lošinja nego šta će ih izgubiti od muzikanata. Ali postavlja se pitanje šta radi njen stožer da se upustila u ovu svinjariju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
231 # Uhljebi su Anina izborna bazagost 2020-08-15 09:16
Citat xXx:
U zdrav mozak jeste, ali nije samo zbog panike nego i iz hladne izborne računice. Računa da će više glasova dobiti od onih koji su za izolaciju Lošinja nego šta će ih izgubiti od muzikanata. Ali postavlja se pitanje šta radi njen stožer da se upustila u ovu svinjariju.
Da se radi o Aninoj izbornoj računici pokazuju i komentari na JL jutarnji.hr/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Sužbeni kraj sezonegost 2020-08-15 09:55
Citat Odvjetnik:
Gdje je službeno objavljena ta odluka?
Na gradskom webu ne nalazim dokument.
Ona svoje odluke ne objavljuje na službenoj stranci Grada već po portalima. Zadnje vijesti na službenoj stranici su o projektu sunčanih elektrana i o prizanju za transpretnost proračuna. A prema kazivanju gradske glasnogovornice , tu odluku da Grad do daljenjeg otkazuje javne nastupe, gradončelnica nije ni donijela. Ona je samo odlučila da nema više svirke.

U napadu panike gradonačelnca, u vrijeme kad županijski stožer traži ukidanje mjere ograničavanja radnog vremena jer je u PGŽ dobra epidemiološka situacija, gradonačelnica donosi dodatnu mjeru kojom je zabranila javne nastupe i objavila kraj sezone.

Umjesto da umiri turiste i da ih pozove da ostanu do kraja planiranog odmora ona paničari i pospješuje njihov bijeg.

Zašto se mudra gradončelnica ili TZ nije sjetila da strancima koji moraju imati test na COVID-19 pri povratku s ljetovanja plati test pod uvjetom da ostanu do kraja planiarnog boravka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Neumjesna zahvalnostFF 2020-08-15 10:51
Citat gost:
Citat Odvjetnik:
Gdje je službeno objavljena ta odluka?
Na gradskom webu ne nalazim dokument.
Ona svoje odluke ne objavljuje na službenoj stranci Grada već po portalima.
Ferman o zabrani nije objavila čak ni na svom FB profilu, omiljenom mediju za skupljanje ulizivačkih lajkova. Zadnja objava stara pet dana je slika stranice tzv. Otočnog Novog lista, a zapravo plaćenog biltena gradske vlasti kojeg jednom mjesečno obično popunjava njena glasnogovornica . Na taj način se stvara privid kako Novi list prati lošinjska zbivanja. Ovog puta uvodna objava glasi [IZ DANAŠNJEG NOVOG LISTA - GRAD OPET OSIGURAVA RADNI MATERIJAL ZA OSNOVNOŠKOLCE]
Uz udžbenike koje osigurava država, ove godine Grad Mali Lošinj nabavlja radne bilježnice, radni materijal za tehnički, atlase, listiće znanja, te likovne mape za sve učenike do 4. razreda. Također, Grad će kao i ranijih godina financirati kupnju radnih udžbenika i radnih bilježnica za posebno razredno odjeljenje djece s posebnim potrebama.
Isto tako, Grad u cijelosti ili djelomično pokriva i udžbenike za socijalno ugrožene te srednjoškolce ugroženog zdravlja. #anakucic
Članak Martine Krajina Mršo popraćen je fotkama s Aninim neizbježnim poziranjem, a u pet dana prikupio je nekoliko lajkova i izraza neumjesne zahvalnosti što njihov novac (naglašavam, NJIHOV, a ne svoj novac) gradonačelnica troši na osnovnoškolce. Tipičan komentar glasi: Hvala, našoj lijepoj gradonačelnici.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Hvala što naš novac trošiš na svoj PRWD 40 2020-08-15 12:43
Citat tin:
Tipičan komentar glasi: Hvala, našoj lijepoj gradonačelnici.
Da nije i kao gradonačelnica ostala sujetna pozerica ovaj ljigavi komentar bi obrisala. Ali ne, ona ga je ostavila kao i jednako dupeuvlakačke Zivjela Ana
Glasamo za tebe na izborima
Anu za Gradonačelnicu jos 4 godine

i Hvala, draga nasa najbolja❤️????
Hvala što naš novac trošiš da bi kupila naše glasove na izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Plješćimo bankomatimaFreak 2020-08-16 10:17
Citat WD 40:
[quote name="tin"]Hvala, našoj lijepoj gradonačelnici.
Zivjela Ana
Glasamo za tebe na izborima
Anu za Gradonačelnicu jos 4 godine

i Hvala, draga nasa najbolja❤️????
Hvala što naš novac trošiš da bi kupila naše glasove na izborima.
Zahvaljivati političarki na vlasti što javni novac troši na vašu djecu isto je kao da plješćete bankomatu jer vam je isplatio vaš novac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
182 # Tako je.hranitelj tuljana 2020-08-16 10:51
Citat Freak:
Zahvaljivati političarki na vlasti što javni novac troši na vašu djecu isto je kao da plješćete bankomatu jer vam je isplatio vaš novac.
Tako je. Jako malo ljudi shvaća kako Grad ili Država ne posjeduje neki "svoj" novac, nego je sav novac koji je država ili grad "dodijelila", "dala", preko projekata ili natječaja, pojedincima za "besplatne" sadržaje, "za obnovu prostora", za "prava", za "poticaje", za "osnaživanje" morala prethodno prisilno pod prijetnjom sile (zatvora ili novčane kazne) oteti našim sugrađanima koji su taj novac zaradili. A da pritom većina onih koji su morali prisilno dati dio svoje zarade, od tog novca nema nikakve koristi a često im ide i na štetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
224 # Nemam čemu pljeskatigost 2020-08-16 12:37
Citat hranitelj tuljana:
Citat Freak:
Zahvaljivati političarki na vlasti što javni novac troši na vašu djecu isto je kao da plješćete bankomatu jer vam je isplatio vaš novac.
Tako je. Jako malo ljudi shvaća kako Grad ili Država ne posjeduje neki "svoj" novac, nego je sav novac koji je država ili grad "dodijelila", "dala", preko projekata ili natječaja, pojedincima za "besplatne" sadržaje, "za obnovu prostora", za "prava", za "poticaje", za "osnaživanje" morala prethodno prisilno pod prijetnjom sile (zatvora ili novčane kazne) oteti našim sugrađanima koji su taj novac zaradili. A da pritom većina onih koji su morali prisilno dati dio svoje zarade, od tog novca nema nikakve koristi a često im ide i na štetu.
I mene ljuti što su mi oteli dio zarade da bi financirali stvari koje mi idu na štetu. Na primjer, program strogo kontrolirane državne televizije i klero konzervativne i revizionističke projekte. A na lokalnoj razini dio zarade mi uzimaju za Aninu predizbornu kampanju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
220 # .......Guido F. 2020-08-16 13:30
Mene ljuti kad mi kažu, da što se bunim jer mi je kao HDZ nešto dao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Zadnji od zadnjegaPrvi od ničega 2020-08-17 10:24
Citat Guido F.:
Mene ljuti kad mi kažu, da što se bunim jer mi je kao HDZ nešto dao.
Oooo pa nekima je dao SVE.
Čak im je dao moć da devastiraju otok, krče tuđu šumu,prave autostrade do mora itd.
Potrebno je samo pogledati u uvi Liski što pojedinci rade,neki su iz obitelji pod zaštitom crkve pa mogu što hoće.
Mogu sjeći, stavljati lokote i lance preko tuđeg zemljišta,mogu u sred ljeta malčirati puteve tako da se ljudi koji tamo borave guše u prašino ...nema veze,oni čitaju u crkvi,B og će im to sve oprostiti.
Gradonačelnica već jest.
A i ostale službe koje primaju plaću da okrenu glavu na drugu strane.
Mogli bi se nagutati prašine,a bolje im klizi misno vino.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Uvale i uvaliceUdruge i udrugice 2020-08-17 10:49
Citat Prvi od ničega:
Citat Guido F.:
Mene ljuti kad mi kažu, da što se bunim jer mi je kao HDZ nešto dao.
Oooo pa nekima je dao SVE.
Čak im je dao moć da devastiraju otok, krče tuđu šumu,prave autostrade do mora itd.
Potrebno je samo pogledati u uvi Liski što pojedinci rade,neki su iz obitelji pod zaštitom crkve pa mogu što hoće.
Mogu sjeći,stavljati lokote i lance preko tuđeg zemljišta,mogu u sred ljeta malčirati puteve tako da se ljudi koji tamo borave guše u prašino ...nema veze,oni čitaju u crkvi,Bog će im to sve oprostiti.
Gradonačelnica već jest.
A i ostale službe koje primaju plaću da okrenu glavu na drugu strane.
Mogli bi se nagutati prašine,a bolje im klizi misno vino.
A gdje su zaštitari prirode...maca im popala jezik..još uvijek se nemilice buši,ruši ,gradi na Liškom..nigdje nikoga da pogleda kako se to smije,kako se to može.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ČitačIma se,može se 2020-08-17 10:52
A i čitanje u crkvi pomaže. Pomozi si sam pa će ti i Bog pomoći.
Još ako ti je neko blizak sveštenik, kud češ bolje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Uvijek budno paziIVatrogac Mirko 2020-08-17 11:04
Da ga netko ne nagazi.
Zato stavlja lance i katance tamo gdje ne smije.
Ili smije ?
Sve dok neko ne nastada kao nekidan onaj mladic kojem je sajla otkinula glavu dok se vozio na motoru po šumi.
Tko će onda biti odgovoran ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Bolje živim nego ministarLanci i katanci 2020-08-18 06:21
Tko kontrolira postavljanje lanaca po šumskim putovima ?
Smije li bilo tko onemogućavati kretanje ( i pješaka ) po navodnom vatrogasnom putu ?
Čak i ako je vatrogasac ?
Ne pitam za prijatelja.
Pitam za sve one kojima je pun kufer dprečavanja slobodnog kretanja kako se kome spusti neodređeni organ.
Kako lokalna vlast dopušta ispade lokalnih šerifa, bit će materijala za POTRAGU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Let iznad kukavičjeg gnijezdaKontrolori leta 2020-08-18 06:32
Nitko ne kontrolira lokalne moćnike.
Mogu kako hoće.
Mogu što hoće.
Samo ovaj put,ne i dokle hoće.
Prije par dana jedna je strana turistkinja skoro izgubila glavu na biciklu na jednom od tih puteva koji se vežu katancima.
Tužba sljedi.
Čim se vrati u svoju zemlju i obavi operaciju.
Troškovi neće biti mali.
A o negativnoj reklami za otok da ne govorimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2110 # Kažu nekiTojeto 2020-08-17 12:07
Citat Udruge i udrugice:
Citat Prvi od ničega:
Citat Guido F.:
Mene ljuti kad mi kažu, da što se bunim jer mi je kao HDZ nešto dao.
Oooo pa nekima je dao SVE.
Čak im je dao moć da devastiraju otok, krče tuđu šumu,prave autostrade do mora itd.
Potrebno je samo pogledati u uvi Liski što pojedinci rade,neki su iz obitelji pod zaštitom crkve pa mogu što hoće.
Mogu sjeći,stavljati lokote i lance preko tuđeg zemljišta,mogu u sred ljeta malčirati puteve tako da se ljudi koji tamo borave guše u prašino ...nema veze,oni čitaju u crkvi,Bog će im to sve oprostiti.
Gradonačelnica već jest.
A i ostale službe koje primaju plaću da okrenu glavu na drugu strane.
Mogli bi se nagutati prašine,a bolje im klizi misno vino.
A gdje su zaštitari prirode...maca im popala jezik..još uvijek se nemilice buši,ruši ,gradi na Liškom..nigdje nikoga da pogleda kako se to smije,kako se to može.
Mnogi smatraju da bi se "zaštitari" naglo pojavili ako bi u Liski makar kamen prevrnuli Jadranka ili Ana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # Mate PulićIVatrogac Mirko 2020-08-17 12:18
Citat Tojeto:
Citat Udruge i udrugice:
Citat Prvi od ničega:
Citat Guido F.:
Mene ljuti kad mi kažu, da što se bunim jer mi je kao HDZ nešto dao.
Oooo pa nekima je dao SVE.
Čak im je dao moć da devastiraju otok, krče tuđu šumu,prave autostrade do mora itd.
Potrebno je samo pogledati u uvi Liski što pojedinci rade,neki su iz obitelji pod zaštitom crkve pa mogu što hoće.
Mogu sjeći,stavljati lokote i lance preko tuđeg zemljišta,mogu u sred ljeta malčirati puteve tako da se ljudi koji tamo borave guše u prašino ...nema veze,oni čitaju u crkvi,Bog će im to sve oprostiti.
Gradonačelnica već jest.
A i ostale službe koje primaju plaću da okrenu glavu na drugu strane.
Mogli bi se nagutati prašine,a bolje im klizi misno vino.
A gdje su zaštitari prirode...maca im popala jezik..još uvijek se nemilice buši,ruši ,gradi na Liškom..nigdje nikoga da pogleda kako se to smije,kako se to može.
Mnogi smatraju da bi se "zaštitari" naglo pojavili ako bi u Liski makar kamen prevrnuli Jadranka ili Ana.
Moguće,moguće. Ima na Liškom materijala za šest uskočkih timova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Rade svoj posaoInstitucije 2020-08-17 12:25
Citat Tojeto:
Citat Udruge i udrugice:
Citat Prvi od ničega:
Citat Guido F.:
Mene ljuti kad mi kažu, da što se bunim jer mi je kao HDZ nešto dao.
Oooo pa nekima je dao SVE.
Čak im je dao moć da devastiraju otok, krče tuđu šumu,prave autostrade do mora itd.
Potrebno je samo pogledati u uvi Liski što pojedinci rade,neki su iz obitelji pod zaštitom crkve pa mogu što hoće.
Mogu sjeći,stavljati lokote i lance preko tuđeg zemljišta,mogu u sred ljeta malčirati puteve tako da se ljudi koji tamo borave guše u prašino ...nema veze,oni čitaju u crkvi,Bog će im to sve oprostiti.
Gradonačelnica već jest.
A i ostale službe koje primaju plaću da okrenu glavu na drugu strane.
Mogli bi se nagutati prašine,a bolje im klizi misno vino.
A gdje su zaštitari prirode...maca im popala jezik..još uvijek se nemilice buši,ruši ,gradi na Liškom..nigdje nikoga da pogleda kako se to smije,kako se to može.
Mnogi smatraju da bi se "zaštitari" naglo pojavili ako bi u Liski makar kamen prevrnuli Jadranka ili Ana.
Pa ko bi po toj vručini radio?
Osim malčera koji krči,krči,melje sve pred sobom,kakva šuma,kakvi zaštitari prirode,kakvi bakrači.
Sveštenikova rodbina može sve.
A i muž od Anine suradnice može sve.
Da vidiš samo kakvu je viletinu napravio lažnom branitelju na Liškom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
225 # KukavičlukKarambol 2020-08-17 12:30
Citat Tojeto:
Citat Udruge i udrugice:
Citat Prvi od ničega:
Citat Guido F.:
Mene ljuti kad mi kažu, da što se bunim jer mi je kao HDZ nešto dao.
Oooo pa nekima je dao SVE.
Čak im je dao moć da devastiraju otok, krče tuđu šumu,prave autostrade do mora itd.
Potrebno je samo pogledati u uvi Liski što pojedinci rade,neki su iz obitelji pod zaštitom crkve pa mogu što hoće.
Mogu sjeći,stavljati lokote i lance preko tuđeg zemljišta,mogu u sred ljeta malčirati puteve tako da se ljudi koji tamo borave guše u prašino ...nema veze,oni čitaju u crkvi,Bog će im to sve oprostiti.
Gradonačelnica već jest.
A i ostale službe koje primaju plaću da okrenu glavu na drugu strane.
Mogli bi se nagutati prašine,a bolje im klizi misno vino.
A gdje su zaštitari prirode...maca im popala jezik..još uvijek se nemilice buši, ruši, gradi na Liškom..nigdje nikoga da pogleda kako se to smije,kako se to može.
Mnogi smatraju da bi se "zaštitari" naglo pojavili ako bi u Liski makar kamen prevrnuli Jadranka ili Ana.
Zanimljivo je da nitko ne pita gdje su oni koje plaćamo za poslove nadzora i je li im maca popapala jezik. Mnogi smatraju da im je zabranjen pristup na ta gradilišta, ali neki naši hrabri sugrađani kao "Udruge i udrugice" i "Tojeto" bi da se zaštitari prirode izlažu dok oni češu jajca. To je politka "tuđim k+rcem gloginje mlatiti".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Jajca u hladoviniInstitucije 2020-08-17 12:39
Citat Karambol:
Citat Tojeto:
Citat Udruge i udrugice:
Citat Prvi od ničega:
Citat Guido F.:
Mene ljuti kad mi kažu, da što se bunim jer mi je kao HDZ nešto dao.
Oooo pa nekima je dao SVE.
Čak im je dao moć da devastiraju otok, krče tuđu šumu,prave autostrade do mora itd.
Potrebno je samo pogledati u uvi Liski što pojedinci rade,neki su iz obitelji pod zaštitom crkve pa mogu što hoće.
Mogu sjeći,stavljati lokote i lance preko tuđeg zemljišta,mogu u sred ljeta malčirati puteve tako da se ljudi koji tamo borave guše u prašino ...nema veze,oni čitaju u crkvi,Bog će im to sve oprostiti.
Gradonačelnica već jest.
A i ostale službe koje primaju plaću da okrenu glavu na drugu strane.
Mogli bi se nagutati prašine,a bolje im klizi misno vino.
A gdje su zaštitari prirode...maca im popala jezik..još uvijek se nemilice buši, ruši, gradi na Liškom..nigdje nikoga da pogleda kako se to smije,kako se to može.
Mnogi smatraju da bi se "zaštitari" naglo pojavili ako bi u Liski makar kamen prevrnuli Jadranka ili Ana.
Zanimljivo je da nitko ne pita gdje su oni koje plaćamo za poslove nadzora i je li im maca popapala jezik. Mnogi smatraju da im je zabranjen pristup na ta gradilišta, ali neki naši hrabri sugrađani kao "Udruge i udrugice" i "Tojeto" bi da se zaštitari prirode izlažu dok oni češu jajca. To je politka "tuđim k+rcem gloginje mlatiti".
Pa upravo se pitamo što rade institucije,pa i ovo je mjesto doprinjelo da se neke stvari pokrenu s mrtve točke ,zato ovdje i pišemo.
Institucije izgleda sve prijave bacaju u koš.
Reciklaža je budućnost ,kako reče Zoki.
Komunalni i ostali redari su to doslovno shvatili.
Zašto bi na Liškom kontrolirali tajkune kad se tamo tako fino jede i pije.
Cezar bi pozelenio od zavisti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Tuđim k+rcem ...Zaštitar 2020-08-17 12:48
Citat Karambol:
Mnogi smatraju da bi se "zaštitari" naglo pojavili ako bi u Liski makar kamen prevrnuli Jadranka ili Ana.
Zanimljivo je da nitko ne pita gdje su oni koje plaćamo za poslove nadzora i je li im maca popapala jezik. Mnogi smatraju da im je zabranjen pristup na ta gradilišta, ali neki naši hrabri sugrađani kao "Udruge i udrugice" i "Tojeto" bi da se zaštitari prirode izlažu dok oni češu jajca. To je politka "tuđim k+rcem gloginje mlatiti".Kad se donosio PP za Jadrankin golf na Mataldi zaštitarima se prijetilo sudom zato što su se obratili Skupštini PGŽ. Iza njih niko nije stao, a vaši nedići, satalići, živkovići, maljevci, domci, nekići i barčeviči koje ste birali da vas zastupaju digli su ruke za devastaciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Ko to tamo pevaInstitucije 2020-08-17 14:11
Svi nabrojani pevali bi kako gazdarica svira.
Talijani i ostali stranci,ali i domaći zgražaju se što se dogodilo na Liškom.
Šaptom pao.
Par janjaca i kuš.
Navodno je opet neki Kutle u igri.
Osim ovog penzionisanog branitelja koji plovi na strancu i mlati lovu ,a za rad u Rvackoj je nesposoban pa siše llovu iz mirovinskog fonda.
Zanimljiv domoljubmi stil.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # To je to: h.t. pod drugim nickomgost 2020-08-17 14:38
Citat Tojeto:
Mnogi smatraju da bi se "zaštitari" naglo pojavili ako bi u Liski makar kamen prevrnuli Jadranka ili Ana.
Kladio bi se da se iza nicka Tojeto (to je to) krije hranitelj tuljana, poznati vitez zaštitnik Ane Kučić i branitelj interesa Jadranke. Prepoznajem ga po sistematskom poturanju teorije da zaštitari imaju pik samo na njegove klijente.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Tko se nije skrio,magarac je bioNevažno 2020-08-17 15:11
Nije važno tko se skriva iza kojeg nicka,nego tko se skriva iza koga u ovim svinjarijama na Liškom.
Niču vile ko iz meksikanskih serija,a niko ni da k....m mrdne.
Ako si iz sveštenikove familije,morao bi da širiš mir,a ne da radiš zavadu i otimaš što uvatiš.
š.
Pohlepan će gladan skončati,taman čito ceo dan i noć u crkvi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
203 # O klađenju, rodehranitelj tuljana 2020-08-17 16:41
Koja je vaša teorija, zašto bih pisao pod drugim nickom ono što tvrdite da pišem pod svojim? Miješate me sa gospodinom Dandyem, krampusom, Snobom, učom, Wd40, Rtx (lista nije iscrpna). A gospođu Kučić (Ana, zar ste bliski) mi ne pada braniti niti sam to ikad činio. Zna se iz koje je stranke i zna se što ja o toj stranci mislim. A ni gradonačelnica se baš nije proslavila brojnim izjavama i potezima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
226 # Otpor je uzaludanBorg 2020-08-18 09:49
Citat Tojeto:
Mnogi smatraju da bi se "zaštitari" naglo pojavili ako bi u Liski makar kamen prevrnuli Jadranka ili Ana.
Mislim da su zaštitari uvidjeli da je otpor zločinačkoj devastaciji Lošinja uzaludan. Uz inertne, ravnodušne građane i korumpiranu gradsku vlast investitori mogu raditi što god ih je volja. Po uzoru na investitora kakvog se može samo poželjeti to i rade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # DronKontrolori leta 2020-08-18 10:58
Zašto ne bismo onda svi sebi prokrčili puteve od svojih kuća do mora,pa bagerom pravac do prve uvale ?
Kad je bal ,nek' je maskenbal.
I tako smo pod maskama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Nema preprekegost 2020-08-18 11:44
Citat Kontrolori leta:
Zašto ne bismo onda svi sebi prokrčili puteve od svojih kuća do mora,pa bagerom pravac do prve uvale ?
Kad je bal ,nek' je maskenbal.
I tako smo pod maskama.
Pa svi koji imaju sredstava to platiti, to i rade?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # TočnoKontrolori leta 2020-08-18 12:09
Imate pravo.
Baš sam budala.
Svašta pitam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Zbog korone ne radimoŽuja 2020-08-18 13:10
Citat Kontrolori leta:
Zašto ne bismo onda svi sebi prokrčili puteve od svojih kuća do mora,pa bagerom pravac do prve uvale ?
Kad je bal ,nek' je maskenbal.
I tako smo pod maskama.
Kao što "ni med cvetjem ni pravice", ni među bespravnim graditeljima nema pravice. Neki mogu radit što god hoće a drugima će inspekcija banuti na vrata čim samo pomisle da bi podignuli neki zidić za 10 cm. A na gradnju viletinu u Liskom inspekcija je upozorena, ali inspektorica se zbog korone drži na distanci kako od gradilišta tako i od poznatog graditelja :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Opet točnoKontrolori leta 2020-08-18 14:15
Još jednom priznajem.Budal a sam.
Tko prizna,pola mu se doda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # CvetjeCvetju 2020-08-19 00:48
Citat Žuja:
Citat Kontrolori leta:
Zašto ne bismo onda svi sebi prokrčili puteve od svojih kuća do mora,pa bagerom pravac do prve uvale ?
Kad je bal ,nek' je maskenbal.
I tako smo pod maskama.
Kao što "ni med cvetjem ni pravice", ni među bespravnim graditeljima nema pravice. Neki mogu radit što god hoće a drugima će inspekcija banuti na vrata čim samo pomisle da bi podignuli neki zidić za 10 cm. A na gradnju viletinu u Liskom inspekcija je upozorena, ali inspektorica se zbog korone drži na distanci kako od gradilišta tako i od poznatog graditelja :P

Možda joj se viletina baš dopala pa nema srca postupati po zakonu.
A i ne treba se tog zakona držati ko pijan plota.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Legalizacija ilegalnogZoZo 2020-08-20 07:04
Uz dobre veze i podmazivanje sve se može legalizirati. Kao i svekolika pljačkaška pprivatizacija. I
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # NizbrdoBrdo 2020-08-20 23:54
Citat ZoZo:
Uz dobre veze i podmazivanje sve se može legalizirati. Kao i svekolika pljačkaška pprivatizacija. I
Čujem da dolazi ekipa Potrage istrsžiti sve te vile,njihove vlasnike i onoga tko im je omogućio gradnju bez da ih išta pita.
Čak su im i puteve prokrčili.
To bi trebalo dosta toga pojasniti.
Kad neće brdo Muhamedu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # zna se zašto postoji vlastPučanin 2020-08-21 12:39
Nekada bez građevinske nisi mogao dobiti priključak na struju i vodu.
Kažu da je današnja vlast preko veze omogućila i to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
303 # Platii što koristišhranitelj tuljana 2020-08-16 19:38
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Freak:
Zahvaljivati političarki na vlasti što javni novac troši na vašu djecu isto je kao da plješćete bankomatu jer vam je isplatio vaš novac.
Tako je. Jako malo ljudi shvaća kako Grad ili Država ne posjeduje neki "svoj" novac, nego je sav novac koji je država ili grad "dodijelila", "dala", preko projekata ili natječaja, pojedincima za "besplatne" sadržaje, "za obnovu prostora", za "prava", za "poticaje", za "osnaživanje" morala prethodno prisilno pod prijetnjom sile (zatvora ili novčane kazne) oteti našim sugrađanima koji su taj novac zaradili. A da pritom većina onih koji su morali prisilno dati dio svoje zarade, od tog novca nema nikakve koristi a često im ide i na štetu.
I mene ljuti što su mi oteli dio zarade da bi financirali stvari koje mi idu na štetu. Na primjer, program strogo kontrolirane državne televizije i klero konzervativne i revizionističke projekte. A na lokalnoj razini dio zarade mi uzimaju za Aninu predizbornu kampanju.
Eto, vidiš. Samo mi nije jasno zašto si ri dobio sve zelene palce a ja sve crvene - a napisali smo praktično isto. Bit će da palce stiskaju, kako ih je ono komentator Licemjer nazvao, "mamlazi koji gledaju tko je napisao a ne što je napisao"...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Sociopatijagost 2020-08-17 12:15
Citat hranitelj tuljana:
Eto, vidiš. Samo mi nije jasno zašto si ri dobio sve zelene palce a ja sve crvene - a napisali smo praktično isto. Bit će da palce stiskaju, kako ih je ono komentator Licemjer nazvao, "mamlazi koji gledaju tko je napisao a ne što je napisao"...
Ne, nismo napisali isto. Tebi duševne boli nanosi davanje novca za "besplatne" sadržaje, "za obnovu prostora", za "prava", za "poticaje", za "osnaživanje", a meni ne. Usto, za mene su to pojmovi koji opisuju realne stvari, pa onoga tko ih piše pod navodnicima smatram uspaljenim agitatorom ideologija koje privlače uglavnom sociopate. Ne znam zašto ti drugi daju crvene palčeve, ali znam zašto sam ti ga ja dao. Razlog je jednostavan. Da nam svima ne oduzimaju dio zarade ne bismo mogli uživati ni u onom što preostaje nakon naplate poreza.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ...Licemjer 2020-08-17 13:07
E vidiš tuljane, kada se o tebi radi, to nije bitno. Ti pokriješ obje kategorije svaki puta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
438 # "Kučić: Razloga za paniku nema"Zumbul 2020-08-15 16:23
Ulogu biltena ili još bolje propagandnog letka lošinjskih vlasti ne igra samo povremeni "Otočni NL" nego i redovita rubrika "Otoci". Istina, rubriku Otoci ne ispunjava službenica Grada nego vanjski dopisnik, ali on samo mehanički prenosi suhe činjenice, izjave i priopćenja. Tako je prije dva dana pod umirujućim naslovom Kučić: Razloga za paniku nema objavio njezinu tvrdnju da je cjelokupna situacija pod nadzorom epidemiološke službe da bi nas danas izvijestio kako je jučer gradonačelnica uvela novu mjeru - zabranila je javne nastupe na javnim površinama i terasama ugostiteljskih objekata u Malom Lošinju.

Dakle prekjučer navodi kako Ana Kučić tvrdi da "nikakve dodatne mjere, osim onih koje donosi Stožer Civilne zaštite RH nisu u planu na području grada Malog Lošinja", a danas nas ležerno izvještava da je već jučer, kad se tiskarska boja prethodne vijesti jedva osušila, "iz lokalnog stožera, odnosno gradske uprave Malog Lošinja" (?) stigla obavijest da do daljnjega neće biti davane suglasnosti za javne nastupe na javnim površinama.

No iz drugih izvora se moglo saznati da je gradonačelnica osobno odlučila da ni sve suglasnosti koje su dosad izdane više ne vrijede. Drugim riječima javni nastupi na javnim površinama se zabranjuju, ali dopisnik NL o tome ne izvješćuje. Ne zna ili ne želi o tome pisati, pitanje je sad.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
043 # Šta kad bude mjesta za panikuVlado 2020-08-16 19:51
Kučić kaže da nema razloga za paniku i da neće biti nikakvih dodatnih mjera osim onih Stožera CZ RH i isti dan donese dodatnu mjeru zabrane.

Kako će reagirati kad stvarno bude mjesta za paniku? Ne želim ni misliti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Instagramične fotkeKibic 2020-09-05 12:29
Citat FF:
Ferman o zabrani nije objavila čak ni na svom FB profilu, omiljenom mediju za skupljanje ulizivačkih lajkova. Zadnja objava stara pet dana je slika stranice tzv. Otočnog Novog lista, a zapravo plaćenog biltena gradske vlasti kojeg jednom mjesečno obično popunjava njena glasnogovornica. Na taj način se stvara privid kako Novi list prati lošinjska zbivanja. Ovog puta uvodna objava glasi [IZ DANAŠNJEG NOVOG LISTA - GRAD OPET OSIGURAVA RADNI MATERIJAL ZA OSNOVNOŠKOLCE]
Zanimljivo je da je ovo hvalisanje trošenjem našeg novca na svoju izbornu promidžbu objavljeno još 10. kolovoza, znači prije skoro mjesec dana a nakon toga ništa. Vjerojatno će nas danas izvijestiti kao i obično u množini (obilježili smo, posjetila nas je, dan smo iskoristili, sinoć smo svečano otvorili, proslavili smo, jučer smo svetom misom i procesijom obilježili blagdan, danas smo položili vijence i upalili svijeće, itd.) na fejsu izvijestiti o nazočenju regati pasara. Prugasta mornarska majica s otisnutim nazivom regate je dovoljno fotogenična da se poželi slikati u njoj i objaviti fotke na fejsi u instagramu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Majestetični pluralgost 2020-09-05 13:00
Citat Kibic:
Vjerojatno će nas dana izvijestiti kao i obično u množini (obilježili smo, posjetila nas je, dan smo iskoristili, sinoć smo svečano otvorili, proslavili smo, jučer smo svetom misom i procesijom obilježili blagdan, danas smo položili vijence i upalili svijeće, itd.) na fejsu izvijestiti o nazočenju regati pasara.
Ana Kučić nam se obraća tzv. majestetičnim pluralom (pluralis majesteticus lat. množina veličanstva). Nekad je bio običaj da carevi, kraljevi i pape za sebe govore »mi«, a ne »ja« kad se obraćaju podanicima. A s obzirom na lakoću s kojom uz pokornu većinu GV i kilav HDZ upravlja Gradom može se osjećati kao vladarica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Bijeg u prošlost od sadašnjostias 2020-09-06 10:38
Citat Kibic:
Zanimljivo je da je ovo hvalisanje trošenjem našeg novca na svoju izbornu promidžbu objavljeno još 10. kolovoza, znači prije skoro mjesec dana a nakon toga ništa. Vjerojatno će nas danas izvijestiti kao i obično u množini (obilježili smo, posjetila nas je, dan smo iskoristili, sinoć smo svečano otvorili, proslavili smo, jučer smo svetom misom i procesijom obilježili blagdan, danas smo položili vijence i upalili svijeće, itd.) na fejsu izvijestiti o nazočenju regati pasara. Prugasta mornarska majica s otisnutim nazivom regate je dovoljno fotogenična da se poželi slikati u njoj i objaviti fotke na fejsi u instagramu.
Zaista nas je izvijestila o regati. U prugastoj majici i s Domcem, ali ne u množini ;-)

[OTVOREN FESTIVAL "LOŠINJSKIM JEDRIMA OKO SVIJETA"]
Od 5. do 19. rujna 2020. godine Lošinj se ponovno vraća u vrijeme zlatnog doba pomorstva u sklopu festivala „Lošinjskim jedrima oko svijeta“. U nešto manjem obujmu, ovogodišnji program također će obuhvatiti regate, predavanja i sportska događanja.
Defileom, a nakon toga i 8. Lošinjskom regatom pasara na vesla, otvoren je ovogodišnji festival „Lošinjskim jedrima oko svijeta“. Tradicionalna je to veslačka utrka u kojoj se natječu drvene barke u dvjema kategorijama: pasare do 4,3 metara i pasare preko 4,3 metara, po uzoru na nekadašnje veslačke regate pasara koje su se održavale krajem 19. stoljeća u malološinjskoj luci.
Čestitke svim sudionicima ove izvanredne manifestacije! #anakucic

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Nekad bilo, sad se spominjaloMarinero 2020-09-07 10:03
Meni zvuči kao vic da se festival "Lošinjskim jedrima oko svijeta" započinje veslanjem :lol: A na stranici TZ ML piše da je Festival Lošinjskim jedrima oko svijeta posvećen bogatoj pomorskoj i brodograđevnoj tradiciji otoka Lošinja, ali ne piše da je od njih preostao samo remontni škver.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # galioti ostaju uvijek galiotičoban 2020-09-07 13:52
Citat Marinero:
Meni zvuči kao vic da se festival "Lošinjskim jedrima oko svijeta" započinje veslanjem :lol: A na stranici TZ ML piše da je Festival Lošinjskim jedrima oko svijeta posvećen bogatoj pomorskoj i brodograđevnoj tradiciji otoka Lošinja, ali ne piše da je od njih preostao samo remontni škver.
Škver je u stranom vlasništu pa ova manifestacija sa veslanjem itekako ima smisla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Lažna tradicijafg 2020-09-07 14:03
Citat čoban:
Citat Marinero:
Meni zvuči kao vic da se festival "Lošinjskim jedrima oko svijeta" započinje veslanjem :lol: A na stranici TZ ML piše da je Festival Lošinjskim jedrima oko svijeta posvećen bogatoj pomorskoj i brodograđevnoj tradiciji otoka Lošinja, ali ne piše da je od njih preostao samo remontni škver.
Škver je u stranom vlasništu pa ova manifestacija sa veslanjem itekako ima smisla.
Isto tako smisla ima hvastanje lošinjskim logerom koji se zove Nerezinac a nije sagrađen ni u lošinjskim ni nerezinskim škverovima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # ?Gost 2020-09-07 16:46
Citat:
Isto tako smisla ima hvastanje lošinjskim logerom koji se zove Nerezinac a nije sagrađen ni u lošinjskim ni nerezinskim škverovima
A nije mi ni jasno kakvu povijesnu vrijednost može imati brod na jedra sa modernim dizelskim motorom. Da je brod restauriran i doveden u izvorno stanje još bi možda i imao nekakvu povijesnu vrijednost,ovak o je samo besmisleni trošak i nečija skupa igračka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Povijesne manipulacije javnim sredstvimaKapetan Kuka 2020-09-07 22:18
Citat Gost:
Citat:
Isto tako smisla ima hvastanje lošinjskim logerom koji se zove Nerezinac a nije sagrađen ni u lošinjskim ni nerezinskim škverovima
A nije mi ni jasno kakvu povijesnu vrijednost može imati brod na jedra sa modernim dizelskim motorom. Da je brod restauriran i doveden u izvorno stanje još bi možda i imao nekakvu povijesnu vrijednost,ovako je samo besmisleni trošak i nečija skupa igračka.
A naš loger nije uopće bio loger već kuter. Izvorni brod imena Dražica bio je kuter odnosno imao je samo jedan jarbol. Lošinjski loger nije izgrađen u lošinjskim brodogradilišti ma. A posebno je zanimljivo finaciranje poduhvata restauriranja kutera izgrađenog u Kraljevici u lošinjskog logera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Tradicija d.o.o.Bing 2020-09-08 09:19
Citat Kapetan Kuka:
A naš loger nije uopće bio loger već kuter. Izvorni brod imena Dražica bio je kuter odnosno imao je samo jedan jarbol. Lošinjski loger nije izgrađen u lošinjskim brodogradilištima. A posebno je zanimljivo finaciranje poduhvata restauriranja kutera izgrađenog u Kraljevici u lošinjskog logera.
"postoje neke indicije da je brod izgrađen u Albaniji." pa mi je nejasno zašto je nazvan lošinjski.
Loger i škuner - Megara, Dražica i Nerezinac
www.burzanautike.com/.../57
U članku piše da je u vlasništvu Loger d.o.o., a da je kao brod "Dražica" u LK Rijeka upisan kao kulturno dobro.
Osnivač društva s temeljnim kapitalom od 295.000,00 kuna je FERDINANDO ZOROVIĆ. Društvo je registrirano za poduži spisak predmeta poslovanja:
*kupnja i prodaja robe
*obavljanje trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu
*zastupanje inozemnih tvrtki
*kabotaža - prijevoz stvari i putnika između hrvatskih luka
*djelatnost iznajmljivanja plovila
*povremeni prijevoz putnika u oblanom pomorskom prometu
*privez i odvez brodova, jahti, ribarskih, sportskih i drugih brodica i plutajućih objekata
*uslužne djelatnosti u vezi s vodenim prijevozom
*pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane
*pripremanje i usluživanje pića i napitaka
*pružanje usluga smještaja
*pripremanje hrane za potrošnju na drugom mjestu sa ili bez usluživanja (u prijevoznom sredstvu, na pripredbama i sl.) i opskrba tom hranom (catering)
*turističke usluge u nautičkom turizmu
*turističke usluge u ostalim oblicima turističke ponude: seoskom, zdravstvenom, kulturnom, wellness, kongresnom, za mlade, pustolovnom, lovnom, športskom, golf-turizmu, športskom ili rekreacijskom ribolovu na moru, ronilačkom turizmu, športskom ribolovu na slatkim vodama kao dodatna djelatnost u uzgoju morskih i slatkovodnih riba, rakova i školjaka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Loger, kuter, škuner?Marinero 2020-09-21 09:58
Citat Kapetan Kuka:
Citat Gost:
Citat:
Isto tako smisla ima hvastanje lošinjskim logerom koji se zove Nerezinac a nije sagrađen ni u lošinjskim ni nerezinskim škverovima
A nije mi ni jasno kakvu povijesnu vrijednost može imati brod na jedra sa modernim dizelskim motorom. Da je brod restauriran i doveden u izvorno stanje još bi možda i imao nekakvu povijesnu vrijednost,ovako je samo besmisleni trošak i nečija skupa igračka.
A naš loger nije uopće bio loger već kuter. Izvorni brod imena Dražica bio je kuter odnosno imao je samo jedan jarbol. Lošinjski loger nije izgrađen u lošinjskim brodogradilištima. A posebno je zanimljivo finaciranje poduhvata restauriranja kutera izgrađenog u Kraljevici u lošinjskog logera.
Lošinj se ponovno vraća u vrijeme zlatnog doba pomorstva u sklopu festivala „Lošinjskim jedrima oko svijeta" kaže se u jednoj reklami, ali od sve tradicije brodogradnje i pomorstva, pomorske škole i pomorskih kapetana ostaje nedoumica koja vrsta jedrenjaka je tzv. lošinjski loger nazvan Nerezinac. Pomutnju je dodatno izazvao prof.dr. Robert Mohović, koji je održao predavanje 'Povijesni razvoj jedrenjaka s posebnim osvrtom na tipologiju jedrenjaka XIX. stoljeća i obnovu logera 'Nerezinac'. Na predavanju je rekao 'Ono što se ovdje naziva loger nitko drugi tako ne zove, već je to dvojarbolni škuner'.
Mohović: Loger je zapravo dvojarbolni škuner
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Grb s greškomKrampus 2020-09-25 19:04
Citat Marinero:
Citat Kapetan Kuka:
Citat Gost:
Citat:
Isto tako smisla ima hvastanje lošinjskim logerom koji se zove Nerezinac a nije sagrađen ni u lošinjskim ni nerezinskim škverovima
A nije mi ni jasno kakvu povijesnu vrijednost može imati brod na jedra sa modernim dizelskim motorom. Da je brod restauriran i doveden u izvorno stanje još bi možda i imao nekakvu povijesnu vrijednost,ovako je samo besmisleni trošak i nečija skupa igračka.
A naš loger nije uopće bio loger već kuter. Izvorni brod imena Dražica bio je kuter odnosno imao je samo jedan jarbol. Lošinjski loger nije izgrađen u lošinjskim brodogradilištima. A posebno je zanimljivo finaciranje poduhvata restauriranja kutera izgrađenog u Kraljevici u lošinjskog logera.
Lošinj se ponovno vraća u vrijeme zlatnog doba pomorstva u sklopu festivala „Lošinjskim jedrima oko svijeta" kaže se u jednoj reklami, ali od sve tradicije brodogradnje i pomorstva, pomorske škole i pomorskih kapetana ostaje nedoumica koja vrsta jedrenjaka je tzv. lošinjski loger nazvan Nerezinac. Pomutnju je dodatno izazvao prof.dr. Robert Mohović, koji je održao predavanje 'Povijesni razvoj jedrenjaka s posebnim osvrtom na tipologiju jedrenjaka XIX. stoljeća i obnovu logera 'Nerezinac'. Na predavanju je rekao 'Ono što se ovdje naziva loger nitko drugi tako ne zove, već je to dvojarbolni škuner'.
Mohović: Loger je zapravo dvojarbolni škuner
otoci.net/.../...
Kako navodi Purić, objašnjavajući razlike među jedrenjacima prema trupu i prema jedrilju profesor je ukazao na to da je jedrenjak na grbu Malog Lošinja tipa nava. Što nije točno. Unatoč minuloj pomoračkoj i brodograđevnoj tradiciji, lošinjskim kapetanima, srednjoj pomorskoj školi i bivšem gradonačelniku s višom pomorskom školom grb Malog Lošinja prikazuje jedrenjak s konstrukcijskom pogreškom. No takav grb je usvojen bez primjedbi stručnjaka. Prema statutu Grada grb ima u plavom štitu smeđi trojarbolni jedrenjak s podignutim trorednim jedrima na svakom jarbolu i s dva pramčana jedra - floka zlatne (žute) boje. No da bi takav jedrenjak zaista bio nava morao bi imati stražnje sošno jedro. A na grbu ga nema.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # CrtankaMarinero 2020-09-26 08:34
To na grbu je kao nešto što bi djete nacrtalo kako zamišlja jedrenjak :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Jedrenjak “Imperatrice Elisabetta”Krampus 2020-09-26 10:18
Citat Krampus:
Nava s 2500 tona, s najvećom tonažom u povijesti Lošinja i na čitavom Sredozemlju, izgrađena je za brodovlasnika Ivana Antuna Tarabocchiju, a porinuće u škveru Priko izazvalo je toliko emocija da je Lošinjanka i imenjakinja carice, Elisabetta B., napisala i svečanu pjesmu: “Pisma od dana Svetkovine našega Cesara Frane Osipa I. kad je pohodio maloga Lossina” u kojoj kaže:
“Kada jesu na squer arivali
Svi s’ veseljom “Živio” pivali
“Nicoletto” ga je onde dočekao
S’pozdravljenjem ruku je podao
On je Ćara lipo invitao
Na piazetu svoju dopeljao
Tud ga čeka Ivan Taraboća
I još s’ njima stari Cattarinich
“Ivan” Caru lipo zahvalio
Da njegovom brodu on je dopustio
Klasti ime njegove ženice…”


Takav brod do tada nikada nije bio izrađen u jednom sredozemnom brodogradilištu.
gorgonija.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Fejkanje tradicijegost 2020-09-08 09:45
Citat fg:
Citat čoban:
Citat Marinero:
Meni zvuči kao vic da se festival "Lošinjskim jedrima oko svijeta" započinje veslanjem :lol: A na stranici TZ ML piše da je Festival Lošinjskim jedrima oko svijeta posvećen bogatoj pomorskoj i brodograđevnoj tradiciji otoka Lošinja, ali ne piše da je od njih preostao samo remontni škver.
Škver je u stranom vlasništu pa ova manifestacija sa veslanjem itekako ima smisla.
Isto tako smisla ima hvastanje lošinjskim logerom koji se zove Nerezinac a nije sagrađen ni u lošinjskim ni nerezinskim škverovima
Slično je i s hvalisanjem fake tradicijom kao u ruskim reklamama za Čikat. Za hotel Alhambra kažu 'The hotel and villa harmoniously blend the historic charm of sophisticated Art Nouveau architecture with contemporary design into a unique space that exudes warmth and discreet luxury' a znamo da je sve srušeno i iskopani temelji i sagrađena kopija. A iza hotela je dodan nakazni šareni aneks kao da je od lego kockica.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
041 # društvo mrtvih pjesnikaDS 2020-08-15 13:54
Citat gost:
Citat Odvjetnik:
Gdje je službeno objavljena ta odluka?
Na gradskom webu ne nalazim dokument.
Ona svoje odluke ne objavljuje na službenoj stranci Grada već po portalima.
Odluka je dokument koji moga imati svoju propisanu formu, glavu, sadržaj i rep. Informacije koje portali prepričavaju nisu odluke nego rekla-kazala, što nikoga ne obavezuje.
Žalosno je da u žutoj kući ne postoji dovoljno pismen pravnik koji bi gradonačelnici objasnio da je to sve skupa obični bleferaj koji pada na iole ozbiljnijoj reviziji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
246 # Tortura na vidikuLjubo 2020-08-15 10:21
Mogu mislit što ćemo doživjeti od Kučićke ove jeseni i zime ako se epidemiološka situacija stvarno pokvari na otoku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
044 # NNI 2020.tin 2020-08-15 11:22
Citat Ljubo:
Mogu mislit što ćemo doživjeti od Kučićke ove jeseni i zime ako se epidemiološka situacija stvarno pokvari na otoku?
Ništa nas ne smije iznenaditi !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
334 # Slučajno otkriće Odluke o komunalnom reduArsen Mujagić 2020-08-18 15:31
Grad promijenio stav o živim svirkama objavljuju lokalni portali, ali ne i službena stranica GML. Nakon samo par dana nesigurna i nepromišljena gradonačelnica mijenja svoj stav o živoj svirci i opasnosti od korone. Grad će ponovno dozvoliti živu svirku na svojim terasama. Bit će zanimljivo vidjeti i na koji način će to izvesti stručnjaci u GML. Prema glasnogovornici Grada odnosno gradonačelnice gradske stručne službe su shvatile da živu svirku na terasama regulira Odluka o komunalnom redu koju je usvojilo GV GML.Odlukom je naravn određeno pod kojim uvjetima se može svirati na terasama te tko i što daje. A potrebno je ishoditi ODOBRENJE od Jedinstvenog upravnog odjela.

Ostaje na za vdijelti hoće li i dalje gradonačelnica kao i do sada izdavati i potpisivati "suglasnosti za odobrenje" ili će Jedinistveni upravni odjel prema čl.60. Odluke dati samo odobrenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 0 # Odluka ili Odluka o izmjeni Odluke?hranitelj tuljana 2020-08-18 17:33
Citat Arsen Mujagić:
Ostaje na za vdijelti hoće li i dalje gradonačelnica kao i do sada izdavati i potpisivati "suglasnosti za odobrenje" ili će Jedinistveni upravni odjel prema čl.60. Odluke dati samo odobrenje.
Da, to je jako bitno. Prioriteti se moraju znati... Ne znam kako će se gradonačelnica izvući ovaj put...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # trol honorarac?gost 2020-08-18 18:21
Citat hranitelj tuljana:
Citat Arsen Mujagić:

Ostaje na za vdijelti hoće li i dalje gradonačelnica kao i do sada izdavati i potpisivati "suglasnosti za odobrenje" ili će Jedinistveni upravni odjel prema čl.60. Odluke dati samo odobrenje.
Da, to je jako bitno. Prioriteti se moraju znati... Ne znam kako će se gradonačelnica izvući ovaj put...
Da nije bitno, ali samo trolovima što se pokazuje svaki dan da gradonačelnica nema pojma šta radi, ne poznaje gradske odluke a ni procedure. Koliko poznaje Ustav pokazala je 6.3.2020. i 4.5.2020. A da je i impulzivna pokazala je zabranom pa ukidanjem zabrane "svirke uživo" nakon samo par dana.

Kaže trol posprdno da ne zna kako će se ona izvući ovaj put... Ona se sama nikad ne izvlači...s tim se muči njena glasnogovornica a za to ju plaćaju građani ovoga grada a na Volim Lošinj ju izvlači trol h.t. honorano ili ipak za kakav ugovoričić o djelu ili donaciju grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Rekord uz živu glazbugost 2020-08-19 16:04
Citat hranitelj tuljana:
Citat Arsen Mujagić:
Ostaje na za vdijelti hoće li i dalje gradonačelnica kao i do sada izdavati i potpisivati "suglasnosti za odobrenje" ili će Jedinistveni upravni odjel prema čl.60. Odluke dati samo odobrenje.
Da, to je jako bitno. Prioriteti se moraju znati... Ne znam kako će se gradonačelnica izvući ovaj put...
Izvukla se vrlo lako. Današnji rekord od 219 novozaraženih od početka epidemije obilježila je promjenom stava o živim svirkama. Danas oko podne sviralo se i pjevalo sa terase muzeja Apoksiomena.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
230 # Tko je tu "Grad"?asd 2020-08-19 17:21
Mnogo se tu mulja. Ne zna se tko donosi ove smušene odluke ni tko ih mijenja. Na gradskoj stranici o tome ništa, na Aninom FB profilu isto, a Purić pripomaže nejasnim "Grad promijenio stav o živim svirkama". Tko je tu "Grad"? Gradonačelnice, GV, stožer, gradska uprava ili nedajbože odjednom mi građani?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
520 # Grad - to sam ja!Omg 2020-08-24 07:59
Citat asd:
Mnogo se tu mulja. Ne zna se tko donosi ove smušene odluke ni tko ih mijenja. Na gradskoj stranici o tome ništa, na Aninom FB profilu isto, a Purić pripomaže nejasnim "Grad promijenio stav o živim svirkama". Tko je tu "Grad"? Gradonačelnice, GV, stožer, gradska uprava ili nedajbože odjednom mi građani
Grad, to sam ja, odlučno kaže Ana Kučić po uzoru na jednog kralja koji je rekao "država to sam ja". Ona je gradonačelnica, ona je gradska uprava, stožer CZ, a odbori GV i 11 marioneta u GV s Živkovićem na čelu plešu kako ona dirigira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Podjela plijenaAli Baba 2020-08-25 10:25
Citat Omg:
Citat asd:
Mnogo se tu mulja. Ne zna se tko donosi ove smušene odluke ni tko ih mijenja. Na gradskoj stranici o tome ništa, na Aninom FB profilu isto, a Purić pripomaže nejasnim "Grad promijenio stav o živim svirkama". Tko je tu "Grad"? Gradonačelnice, GV, stožer, gradska uprava ili nedajbože odjednom mi građani
Grad, to sam ja, odlučno kaže Ana Kučić po uzoru na jednog kralja koji je rekao "država to sam ja". Ona je gradonačelnica, ona je gradska uprava, stožer CZ, a odbori GV i 11 marioneta u GV s Živkovićem na čelu plešu kako ona dirigira.
Jeste li zapazili da od tri čelna mjesta u Gradskom vijeću Malog Lošinja dva pripadaju HDZ-ovim ortacima Živkoviću i Maglievzu izabranim na listi koalicije IDS-HNS, a jedno HDZ-ovki Dragoslavić? Da je službena stranica GML uređena tako da informacije budu pristupačne, a ne teško diostupne, Statut GML bi se nalazio u menu stavci mali-losinj.hr/.../akti-grada Ali Statuta tamo nema pa ne znam da li je u statutu upisana odredba da oporba nema pravo na jednog potpredsjednika ili odlučuje već utanačena većina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
634 # Logika vodi GradArsen Mujagić 2020-08-21 09:48
Grad Mali Lošinj, odnosno tko god i što god se skrivalo iza toga pojma, zabranio je javne nastupe na 7 dana obrazlažući tu odluku povećanim brojem zaraženih u HR kao i pojavom slučajeva zaraze na Lošinju.

Za vrijeme zabrane koju je donio Grad Mali Lošinj isti Grad Mali Lošinj je kršio vlastitu odluku o zabrani te je u prošlu srijedu organizirao "živu svirku" po balkonima?!?

Živa svirka na balkonima je održana u prijepodnevnim satima dok su večernji "skinuti" nakon što je Grad uskratio suglasnosti za javne nastupe na otvorenom, objašnjavaju nam preko portala "Otoci.net".
Grad Mali Lošinj je zabranio svirku na balkonima navečer ali ju je dozvolio prijepodne. Moglo bi se zaključiti da Grad (tko god se iza toga skrivao) smatra da javni nastupi prije podne ili nisu javni nastupi ili da oni ne predstavljaju rizik za širenje virusa. Samo javni nastupi u večernjm satima se smatraju opasnim javnim nastupima. Koronavirus se širi samo u noćnim satima prema shvaćanjima Grada. Valjda su mudro zaključili da koronavirus potječe od šišmiša koji po danu spavaju pa valjda je logika i da njihovi virusi po danu spavaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # Slučajan uspjehSnob 2020-08-21 13:12
Citat Arsen Mujagić:
Živa svirka na balkonima je održana u prijepodnevnim satima dok su večernji "skinuti" nakon što je Grad uskratio suglasnosti za javne nastupe na otvorenom, objašnjavaju nam preko portala "Otoci.net".
Grad Mali Lošinj je zabranio svirku na balkonima navečer ali ju je dozvolio prijepodne.
Mislim da u postupcima tog apstraktnog nedefiniranog entiteta kojeg se naziva Grad ne treba tražiti logiku. Izgleda da se postupa prema trenutnim raspoloženjima i motivima sudionika u odlučivanju, a ne na temelju rasuđivanja o činjenicama. Sasvim slučajno to je dovelo do nenamjeravanog ostvarenja jedne šuplje propagandne fraze prethodnog gradonačelnica i njegove nasljednice. Naime, zbog zabrane noćnog glazbenog dernečenja Grad je barem u tom pogledu prestao biti samo destinacija. Počeo je sličiti mjestu ugodnom za život njegovih građana kako ga se tekućom propagandom sustavno opisuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # Hodanjem po žegi do informacijeArsen Mujagić 2020-08-21 14:00
Genijalci iz Grada su objavili na svojoj stranici da su objavili Prijedlog Liste prvenstva za davanje u najam gradskih stanova uz informaciju da se ista lista nalazi na oglasnoj ploči Grada.

Umjesto da na stranici objave listu, mudra gradska uprava je dakle objavila da se ona nalazi na oglasnoj ploči. Kad bi npr. sportski novinari tako radili svoj posao obaviještavanja vijest bi bila oprilike ovakva-danas je odigrana nogometna utakmica između Hajduka i Dinama a koga zanima rezultat može ga vidjeti na semaforu.

Takva transparentost Grada tjera ljude da dođu u zgradu Grada, u zatvoreni prostor, da pogledaju listu umjesto da ju pogledaju kod kuće na svom monitoru. Da li je i to nepotrebno okupljanje pred oglasnom pločom dogovoreno s "našom" epidemiološkom službom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Lud zbunjenoggost 2020-08-21 14:28
Citat Arsen Mujagić:
Takva transparentost Grada tjera ljude da dođu u zgradu Grada, u zatvoreni prostor, da pogledaju listu umjesto da ju pogledaju kod kuće na svom monitoru. Da li je i to nepotrebno okupljanje pred oglasnom pločom dogovoreno s "našom" epidemiološkom službom?
Učinjeno je sve da ljude odvrati od njuškanja po prijedlogu liste. Osim što će morati nositi maske na licu, ako žele dati primjedbe morat će fotografirati listu da mogu dati pisane primjedbe na prijedlog Liste reda prvenstva. A nije napisano ni kako mogu davati primjedbe: poštom, e-mailom, predati u pisarnicu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
133 # ....Hugo 2020-08-21 14:40
Time su priznali da su nesposobni staviti na web korisnu informaciju koja je vidljiva prosječno informatički pismenim građanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # priznanjegost 2020-08-21 14:51
Citat Hugo:
Time su priznali da su nesposobni staviti na web korisnu informaciju koja je vidljiva prosječno informatički pismenim građanima.
Mislim da su time priznali nešto drugo. Ne žele raspravu i davanje primjedbi na prijedlog liste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
429 # !!!Kapetan male barke 2020-08-21 15:01
Citat gost:
Citat Hugo:
Time su priznali da su nesposobni staviti na web korisnu informaciju koja je vidljiva prosječno informatički pismenim građanima.
Mislim da su time priznali nešto drugo. Ne žele raspravu i davanje primjedbi na prijedlog liste.
Za očekivati je da to netko u prolazu poslika i stavi online. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
234 # +Profi fotograf 2020-08-21 15:30
Citat Kapetan male barke:
Citat gost:
Citat Hugo:
Time su priznali da su nesposobni staviti na web korisnu informaciju koja je vidljiva prosječno informatički pismenim građanima.
Mislim da su time priznali nešto drugo. Ne žele raspravu i davanje primjedbi na prijedlog liste.
Za očekivati je da to netko u prolazu poslika i stavi online. :lol:
Možda onaj koji je plaćen od Grada (ugovorom o djelu) za fotografiranje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
532 # Lista protekcijePodstanar 2020-08-21 17:45
Citat gost:
Citat Hugo:
Time su priznali da su nesposobni staviti na web korisnu informaciju koja je vidljiva prosječno informatički pismenim građanima.
Mislim da su time priznali nešto drugo. Ne žele raspravu i davanje primjedbi na prijedlog liste.
Željeli ne željeli, rasprava na FB je počela:
Gledam danas u onoj gužvi listu i od muke ne vjerujem koja imena vidim na listi. Osobe koje žive u roditeljskim kućama koje su i sada pune gostiju, osobe koje imaju kafiće, restorane, koji su imali svoje obrte koje su zbog lagodnog života profučkali, koji su svoju imovinu prepisali na druge osobe, od članiva obitelji do djeca, osobe koji su članovi oni ili netko od njihovih obitelji neke stranke, osobe koje su se nedavno vratile ponovno živjeti na Lošinj, osobe koje su naslijedili od svojih pokojnih roditelja i prepisali na djecu. Zašto komisija nije uzela vremena i od vrata do vrata da se uvjere u kakvim uvjetima i u koliko kvadrata žive osobe koje su predale listu. Pojedinci koji su napravili sa roditeljima ugovore na postanarstvo na neku smješnu cifru i koji su prepisali imovinu na nekog drugog unazad 10 god. i to se da provijeriti, a zna se da ima kandidata čiji stanodavci neće ni čuti o nekakvim ugovorima, a kamoli da ih naprave i uz to još ne smiju ni tražiti da ih se prijavi.Pa gospodo iz komisije da li imate i malo savijesti i obraza izaći pred ove ljude u gradu Lošinju i okolici. Nadam se, da će kandidati sa stambene liste u što većem broju uložiti žalbe, a isto tako uputiti malo većim nadležnim institucajama i uključiti ako treba i Tv. Kandidatima želim da se izbore i isprave ovu nepravdu i da se odazovu u što većem broju.Sretno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Lista je naprosto sramotnaNN 2020-08-22 10:17
Dvanaest godina smo bili podstanari na Lošinju i selili smo se po svakakvim rupama. Uredno smo plaćali stanarine, nikad nismo predali zahtjev jer smo oboje radno sposobni i smatrali smo da ima obitelji kojima je stan potrebniji nego nama. Nije mi žao, borili smo se i radili po čitave dane da bi postali kreditno sposobni i kupili vlastitu garsonijeru. Bez ikakve veze, ičije pomoći i apsolutno ikakve financijske potpore. Čist obraz je bitniji od svega. Ova lista je naprosto sramotna i bolje da nije javno objavljena jer ovakva nepravda naprosto boli. Nažalost ovo je prilika za biznis i više od 50 posto stanova će završiti u renti. Imenovati nećemo nikoga svi se uglavnom poznajemo, pojedince može biti sram. Svatko se ima pravo prijaviti, stvar je osobnog obraza, a problem je grada što ne provjerava potencijalne kandidate. Podrška ekipi kojoj je stvarno potreban stan i puno sreće u pronalasku istog!
/Komentar na fb otoci.net/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Samo prenosim komentareVox Populi 2020-08-23 12:38
Još par komentara na otoci.net:
~ Osjećam se počašćeno što sam uopće dospjela na listu pored ovako jakih kandidata,jer ja ipak nemam ništa,niti mamino niti tatino. Hvala
~ Kad sam vidio listu dođe mi da se objesim
~ Ne razumijem kako neke ljude nije sram procitati svoje ime na ovoj listi.Stvarno trebas imati obraz...Mislim da svi znaju o kome se radi...
~ Mi smo odbijeni jer imamo prebivalište manje od 3 godine,a živimo i radimo tu 5.5g. Naravno da smo u početku morali imati samo boravište jer kao prvo nismo znali da ćemo tu i ostati(u međuvremenu smo dobili posao za stalno),a kao drugo,prijašnji stanodavci nas nisu prijavili niti smo dobili ugovor o najmu stanova u kojima smo bili. I tako smo ,ne našom krivicom ODBIJENI. Baš lijepo. I da,slažem se s vama ostalima,oni koji imaju,iznajmlju ju turistima,a mi koji nemamo nek se slikamo!!
~ Ljudi bez obraza i dostojanstva su medju prvima na listi za stanove,a osobe koje su im to mjesto omogucile su svjesne cijelokupne situacije i zivo im se fucka za nas male ljude.Ni vi ni ja niti vecina nas koji smo za pravdu im nismo bitni jer smo obicni radisni ljudi.ZALOSNI NAM LOSINJ..Nazalos t tako je dugi niz godina i to se nece preko noci promjeniti..
~ jako ružno i tužno,a samohrani roditelji u podstanarstvu bez ikakve imovine osim djece na zadnjim mjestima,dok ovi koji ubiru novce među prvima,užas i sramota.
~ svašta se nađe na ovoj listi.od ljudi koji su situirani,od ljudi koji nisu bili u hrvatskoj godinama,od ljudi koji su stanove izgubili zbog kocke,.zar gradski "trust" mozgova nije u stanju napraviti jednu kvalitetnu listu bez primjesa politike i nadasve poštenu?ponavlj aju se greške zbog kojih se sramote ili mi se samo čini?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Mi smo ovdje samo zbog paraPanker Đuro 2020-08-23 15:56
Citat Vox Populi:
zar gradski "trust" mozgova nije u stanju napraviti jednu kvalitetnu listu bez primjesa politike i nadasve poštenu?
Gradski trust mozgova bi pri kraju četvrtog mandata HDZ-a (kojih ne bi bilo bez potpore žetončića) za himnu GML trebao proglasiti song rock sastava KUD IDIJOTI
Mi smo ovdje samo zbog para:
Mi smo ovdje samo zbog para
Drugo nas ne zanima
Na brzinu uzmi lovu i zbriši
Dok još traje predstava

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Reakcija na listuGost 2020-08-24 07:18
Kakva je ovo sramota za grad Mali Losinj...i onda kad me pitaju zasto ne predam zahtjev za stan..pa evo ljudi moji zasto,jer medu prvima su uvjek oni koji imaju kuce,stanove i apartmane a oni kojima stvarno treba su ili odbijeni ili se nalaze od 100tog mjesta pa prema gore. Stvarno sramota...da znate da ovo ide u novine.
Otoci.Net
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # ...gost 2020-08-21 15:53
Valjda su pratili komentare... Grad je objavio listu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # ????watafak 2020-08-21 18:12
Citat gost:
Valjda su pratili komentare... Grad je objavio listu.
Jel to samo kod mene tekst zarotiran za 90° u desno?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Strelica za podešavanjegost 2020-08-21 18:40
Citat watafak:
Citat gost:
Valjda su pratili komentare... Grad je objavio listu.
Jel to samo kod mene tekst zarotiran za 90° u desno?
Nije samo kod tebe. Nisu htjeli ili nisu znali kako ga objaviti vodoravno. Ali s desne strane imaš strelicu u krug kojom možeš dobiti pravilnu orijentaciju da ne kriviš vrat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # nema strelicewatafak 2020-08-21 19:53
Citat gost:
Citat watafak:
Citat gost:
Valjda su pratili komentare... Grad je objavio listu.
Jel to samo kod mene tekst zarotiran za 90° u desno?
Nije samo kod tebe. Nisu htjeli ili nisu znali kako ga objaviti vodoravno. Ali s desne strane imaš strelicu u krug kojom možeš dobiti pravilnu orijentaciju da ne kriviš vrat.
Kod mene nema strelice, moj browser očito podrazumijeva da ako u nečemu pišeš tekst u lendskejpu, da onda i pdf mora biti isprintan u lendskejpu. Nema niti jedan razlog da tako ne bude. Osim kad su u pitanju gradske službe. Dobro da nije ispalo naopako.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
041 # Lista lošinjskih optimistaArsen Mujagić 2020-08-22 19:08
Ovaj javni poziv kao i lista koja je jučer objavljena prokazuju stvarne kapacitete gradonačelnice i njene uprave kao i njen odnos prema građanima. Pokazuje nedostatak bilo kakvih ideja i promišljanja kao i nedostatak bilo kakve stambene ili socijalne strategije i politike a kamoli kakvog programa ili akcijskog plana za rješavanje stambenih problema građana. Natječaj je objavljen formalistički i bez ikakvih stvarnih mogućnosti a i želje da se stvarno daju u najam gradski stanovi.

Na objavljenoj gradskoj rang listi za najam stana se tako nalazi 239 imena. Recimo grad Rijeka ima listu s 630 imena iako ima 15 puta više stanovnika od Malog Lošinja. Grad Opatija koji ima skoro dvostruko više stanovnika na svojoj listi za najam stanova ima 97 kandidata. Grad Bakar koji ima približno stanovnika kao i Mali Lošinj na svojoj listi ima samo 8 kandidata za najam stana. Već takvom usporednom analizom veličine liste za najam stanova jasno je da nešto ne štima. Umjesto revizije stare, iz 2012. godine, gradske Odluke o davanju u zakup stanova i stambenih prostora u najam i prethodne izrade socijalne i stambene politke, izrade strategije i programa raspolaganja gradskom imovinom gradonačelnica je raspisala natječaj koji je u naravi samo anketa kojim raspiruje (lažne) nade građana da će dobiti gradski stan u najam. Javni poziv za utvrđivanje gradske liste za davanje stanova u najam je u naravi samo anketa među građanima tko želi gradski stan u najam. Očekivani rezultat poziva nije podjela stanova za najam već draškanje građana kojma se nudi nada da će im se riješiti životni problem. Blizina lokalnih izbora i objave javnog poziva za listu za najam nije slučajna. Da je gradonačelnica imala stvarnu volja za rješavanjem tog problema ovaj javni poziv bi bio objavljen na početku mandata odnosno još 2017. g. Zadnja gradska lista je utvrđena davne 2012. g. I ako je vrijedila pet godina opet je trebalo 2017. g. formirati novu listu.
Umjesto stvarnog rješavanja životnog problema građana i davanja u najam stanova imamo samo predizborni iluzionistički politički performans gradonačelnice Kučić.

Iako je nastala velika jagma za gradskim stanovima za najam istina je da Grad Mali Lošinj nema uopće stanove koje može dati najam. Prema načinu na koji u svom mandatu daje u najam stanove gradonačelncia ovu listu za najam može riješiti za cca stotinu godina i za to bi joj trebalo možda i 400 milijuna kuna ( procjena na bazi utrošenoga za rekonstrukciju dva stana iznad Udice).

Takav (ne)pripremljen javni poziv i tako formirana lista za najam pokazuje nepoštivanje građana koje gradonačelnica zapravo vuče za nos odnosno drži ih za budale. Pompozno raspisuje javni poziv za listu za najam stanova a stanova nema niti će ih biti. A što misli o građanima koji su se javili na javni poziv rekla je i na zadnjem Gradskom vijeću. Na pitanje jedne gradske vijećnice što je s listom za najam odgovorila da je problem što su građani nesposobni jer ne znaju popuniti prijavu. Citiram riječi gradonačelnice i to samo početak koji je još donekle logički razumljiv: „U tih 276 jedan jako porazan broj zahtjeva je bio potpun, kad kazem porazan mislim da je ta brojka izašla van bila na sveopću sramotu građana Grada Malog Lošinja...“. Iako je i produženi rok za prijavu davno prošao gradonačelnica je krivnju za odugovlačenje objave rezultata natječaja svalila na nesposobne građane kao da oni računaju bodove a ne Povjerenstvo. Iako je 24. srpnja, na sjedici Gradskog vijeća, obećala da će lista biti objavljena „ovih dana“ lista je obavljena nakon skoro mjesec dana.

Zanimljiv je i sastav odnosno izbor predsjednika tročlanog i tajnog Povjerenstva. Iako sama odluka o imenovanju Povjerenstva nije javno objavljena poznato je da je predsjednik Povjerenstva gradonačelnice ni manje ni više nego predsjednik Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. I to smo saznali samo zato jer se sjednice Gradskog vijeća javno prenose. Iako bi Povjernstvo po logici stvari moralo biti stručno odnosno tehničko tijelo gradonačelnica je za predsjednika imenovala svog političkog partnera na vlasti, ni manje ni više nego predsjednika Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, inače svog dobrog i poslušnog koalicijskog partnera. Imenovanjem predsjednika Gradskog vijeća za predsjednika Povjerenstva da joj računa bodove za listu gradonačelnica je, osim što je uvela politiku u inače tehnički postupak izrade liste, još jednom ponizila predsjednika Gradskog vijeće i samo Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja. Predsjednika Gradskog vijeća je pretvorila u svog referenta- u svog potrčka. Time je pokazala kako uopće doživljava lokalnu predstavničku vlast. Gradsko vijeće doživljava kao svoje podređeno radno tijelo. Predsjednika Gradskog vijeća je pretvorila u svog referenta a Gradsko vijeće je svela na razinu svoga upravnog odjela koji joj mora ispunjavati želje i izvršavati naloge.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
229 # Milan Bandić kao uzor Ani Kučićgost 2020-08-23 09:36
Citat Arsen Mujagić:
A što misli o građanima koji su se javili na javni poziv rekla je i na zadnjem Gradskom vijeću. Na pitanje jedne gradske vijećnice što je s listom za najam odgovorila da je problem što su građani nesposobni jer ne znaju popuniti prijavu. Citiram riječi gradonačelnice i to samo početak koji je još donekle logički razumljiv: „U tih 276 jedan jako porazan broj zahtjeva je bio potpun, kad kazem porazan mislim da je ta brojka izašla van bila na sveopću sramotu građana Grada Malog Lošinja...“.
Ana Kučić stala uz bok Milanu Bandiću. On je za štete od potresa i poplava okrivio građane Zagreba, a ne svoje komunalne službe i gradsku upravu sastavljene od uhljeba.
Bandić: ‘Građani su krivi, prije potresa su zapustili svoju imovinu’.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić govorio je danas na presici stožera Civilne zaštite o situaciji s poplavama i svojoj jutrošnjoj izjavi gdje je sugerirao da su za štete krivi sami građani jer su bili “sami svoji majstori” i preuređivali podrume u stanove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
825 # GerijatrijaIme 2020-08-24 08:34
Glavni kriterij za ovu listu je bilo to da trebaš biti star. Po principu 2 boda za svaku godinu prebivališta u Lošinju jedna četveročlana mlada obitelj nema apsolutno nikakve šanse da pokraj jednog umirovljenika.

Jedan 64-ogodišnjak samo na svoje godine dobije 128 godina(+10 bodova na članove kućanstva, valjda jer je penzioner). A ako uzmemo jednu obitelj s dvoje male djece, gdje je nositelj zahtjeva recimo 31-ogodišnjak, on na svoje godine dobije 62 boda, na članove kućanstva još 35, sveukupno 97 bodova, mogu njih dvoje biti i visoko obrazovani pa dobiti i dodatnih 40 bodova opet im ništa ne bi pomoglo.

Zar je to stambena politika koju potiče Grad Mali Lošinj?

Moja prva pomisao je da je prvobina lista bila napravljena, pa se dogodilo da oni kojima treba su stvarno dobili stanove, no bila je jedna falinga u toj prvobitnoj listi, ti koji trebaju nisu bili Lošinjani, oni pravi, već obični furešti, dotepenci. Zatim je lista prepravljena, glavni kriterij je postalo prebivalište, da si pravi lošinjani oslobode apartmane, a da im djeca dobiju gradske stanove. Pa sad imamo listu gdje stariji samci imaju prednost pred mladim obiteljima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
138 # Bila dva podstanara jedan je bio visoko na listi...gost 2020-08-24 10:17
U jednom od prethodnih komentara na temu gradske liste je napisano: ..."Pokazuje nedostatak bilo kakvih ideja i promišljanja kao i nedostatak bilo kakve stambene ili socijalne strategije i politike a kamoli kakvog programa ili akcijskog plana za rješavanje stambenih problema građana. Natječaj je objavljen formalistički i bez ikakvih stvarnih mogućnosti a i želje da se stvarno daju u najam gradski stanovi."

Prvo ne postoji stvarna najera da se daju stanovi u najam-stanova nema a i ono malo što ih bude podjeliti će gradonačelnica kao što ih je i do sad djelila po kriteriju osobne sklonosti.

Što se tiče kriterija po kojima je ova lista formirana pokazuje se nedostatak iakve socijalne, stambene a pogotovo demografske politike. Prema kriterijima zastarjele Odluke ispada da je cilj stambeno zbirinuti penzionere a mladi i obrazovani neka se sami snalaze. Prema gradonačelnici i njenoj listi važno je obiteljima koje imaju kuće i apartmane osloboditi kapacitete za rentu a podstanari su se već ionako snašli. Ovako određeni kriteriji i skrojena lista teoretski omogućava da gradski stan u najam dobije obitelj koja ima podstanare koji su slabije rangirani jer su mladi i obrazovani.

Sve je to posljedica rada gradonačelnice koja je površna i nezainteresiran a za probleme građana. Njen interes se iscrpljuje na održavanju lažne medijske slike o "Prvom od 1000" kojeg upotpunjuje svojim kleberenjem po društvenim mrežama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Prijedlog za razmišljanjegost 2020-09-04 19:01
Citat gost:
U jednom od prethodnih komentara na temu gradske liste je napisano: ..."Pokazuje nedostatak bilo kakvih ideja i promišljanja kao i nedostatak bilo kakve stambene ili socijalne strategije i politike a kamoli kakvog programa ili akcijskog plana za rješavanje stambenih problema građana. Natječaj je objavljen formalistički i bez ikakvih stvarnih mogućnosti a i želje da se stvarno daju u najam gradski stanovi."
Prvo ne postoji stvarna namjera da se daju stanovi u najam-stanova nema a i ono malo što ih bude podjeliti će gradonačelnica kao što ih je i do sad djelila po kriteriju osobne sklonosti.
Stambeno zbrinjavanje bio je i ostao najveći problem mladih ali i podosta starijih ljudi na području Grada Malog Lošinja. Skupo podstanarstvo je najčešća opcija i tom problemu se jako malo ili uopće ne priča na mjestima gdje bi to trebala biti svakodnevna tema.
Razne liste, više ili manje transparentne nisu utjeha nikome a pogotovo onima koji godinama sklapaju kraj s krajem jer je skupa stanarina kod planiranja kućnog proračuna ipak na prvom mjestu. Stanarine su jednostavno preskupe za standard građana Lošinja. Rijetki su oni sretnici koji imaju riješen smještaj kroz cijelu godinu.
Stanovi koji su u prodaji u poticajnoj stanogradnji su preskupi i nedostižni velikoj većini.
I osobno sam nekada bio podstanar pa Vam ovo pišem kao poznavaoc prilika i neprilika podstanara.
Pišem ovo jer vrlo dobro znam da će biti čitano i u prostorijama Grada, a da ne bude da samo konstatiram probleme ponuditi ću i jedno rješenje o kojem "trubim" više godina ali ne dopire do ušiju onih kojima bi mladi ljudi, bračni parovi sa djecom ali i svi drugi trebali biti na prvom mjestu.
Jer na kraju krajeva Grad je, ili bi barem trebao biti u službi svojih građana.
Na više lokacija na području Grada Malog Lošinja postoje neiskorištene građevinske parcele. Samo u Ćunskom Grad ima više tisuća kvadrata neiskorištenog građevinskog zemljišta.
Zašto se ne stvore uvjeti, uloži u infrastrukturu predmetnih parcela, podijeli zemljište na više desetaka manjih čestica koje bi se dale u najam za 1 kunu ili prodale pod povoljnim uvjetima i u konačnici omogućilo postavljanje tipskih mobilnih ili (i) montažnih kućica.
Poznati smo kao Grad sa konstantnim izmjenama UPU-a pa zašto se ne napravi još jedna izmjena gdje bi se urbaniziralo još par parcela. Te parcele ne moraju biti prvi red do mora niti sa pogledom da zastaje dah. Ljudi koji žele jeftino riješiti svoje stambeno pitanje nisu prokleti i ne traže previše. Traže rješavanje problema "dok su još mladi" ili "dok su još živi"
Zašto je u našem Gradu "mobilno" ili "montažno" zabranjena tema??
Do kada će visoki profit od prodaje nekretnina biti jedina misao vodilja u našem Gradu??
Dali je moguće da se o ovoj temi provede javna rasprava i da se vidi koliki je broj ljudi zainteresiran za ovaj vid stambenog zbrinjavanja??
(Komentar u FB grupi Mali Lošinj)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Tribina o stambenom zbrinjavanjuSD 2020-09-05 09:48
Citat gost:
Do kada će visoki profit od prodaje nekretnina biti jedina misao vodilja u našem Gradu??
Dali je moguće da se o ovoj temi provede javna rasprava i da se vidi koliki je broj ljudi zainteresiran za ovaj vid stambenog zbrinjavanja??
(Komentar u FB grupi Mali Lošinj)
Za manje od 24 sata ovaj fb status je zaradio 50 pozitivnih komentara. Među njima je i komentar predsjednika lošinjske podružnice HRAST, koalicijskog partnera HDZ-a i Ane Kučić s najavom tribine o ovoj temi:

Boris Adžić
Problem o kojem pričate je u cijeloj Hrvatskoj. Na Lošinju pogotovo naglašen iz razloga koje ste naveli. Neke zemlje EU, Poljska, baltičke zemlje a od nedavno i Irska rješavaju taj problem gradnjom stanova kao što to radi i grad Mali Lošinj, da jednom malom razlikom. Ti stanovi koji se grade daju se u najam mladim obiteljima, ali im se taj najam računa kao otkup stana. Naime sve mlade obitelji ne mogu dignuti kredit čim se za posle, a u sami bankarski krediti nisu povoljni. Tu lokalna zajednica i država mogu riješiti problem na navedeni način. Nakon 5 ili maksimalno 10 godina ako se ta obitelj odluči, lakše može dobiti kredit, a grad im prizna do tadašnji plaćeni najam kao dio otkupa. Na taj način je kredit manji, pojeftinjuju cijene najma drugih nekretnina kao i prodajna cijena po kvadratu, da ne govorim o jačanju gospodarstva jer je građevina pokretač ekonomskog razvoja. Predsjednik sam Hrasta i Hrvatskih Suverenista na Lošinju, pa sam gradonačelnici predložio taj model. Naravno moguće je da se ljudima koji već žive i plaćaju najam u gradskim stanovima prizna zadnjih 5 godina kao otkup. U mojem prijedlogu stoji i podjela gradskog zemljišta kako ste naveli i starih ruševina koje se mogu obnoviti. Prijedlog nije odbijen ali nije ni usvojen za sada. To je jedno od ključnih pitanja za budućnost države i otoka. Ne postoje nikakve zakonske prepreke da se takva odluka donese na lokalnoj razini ako nije već na državnoj. Nije to moj izum to je već viđeni u zemljama koje sam naveo i odlično funkcionira. Zadržava mlade u zemljama i gradovima i sprječava iseljavanje. Do kraja mandata ove vlasti ustrajat ću na toj odluci a organizirati ćemo i tribinu na tu temu. Vjerujem da će biti dobar odaziv

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kučićkina demagogijagost 2020-09-05 10:15
Citat SD:
Predsjednik sam Hrasta i Hrvatskih Suverenista na Lošinju, pa sam gradonačelnici predložio taj model.
........
Prijedlog nije odbijen ali nije ni usvojen za sada.
Naravno :sad: Tipično za Anu Kučić. Prijedlog nije usvojila, ali nije ga ni odbila. To je prijedlog predsjednika koalicijskog partnera koji ju je kandidirao za gradonačelnicu i podržava njenu samovlast u GV, a ne prijedlog kojeg šalje na usvajanje po hitnom postupku. Da je došao sa adrese Dražica 1, a ne od koalicijskog partnera odgovor bi bio drugačiji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # POS apartmanizacijaZombi 2020-09-05 14:30
Citat gost:
Citat SD:
Predsjednik sam Hrasta i Hrvatskih Suverenista na Lošinju, pa sam gradonačelnici predložio taj model.
........
Prijedlog nije odbijen ali nije ni usvojen za sada.
Naravno :sad: Tipično za Anu Kučić. Prijedlog nije usvojila, ali nije ga ni odbila.
Gradonačelnica koristi slabosti i oportunizam koalicijskih partnera i dupelištvo ortaka HNS-IDS pa radi štogod je volja. A fejk opozicija je ne ometa u tome. Još pre godinu dana neko je komentirao POS stanogradnju: "Na Lošinju ne postoji stanogradnja, nego apartmanizacija . Pogledajte samo koliko stanova se na Rukaviću i Creskoj koristi za sve osim za stanovanje kako su to najavljivali "mladih lošinjskih obitelji". Dio se iznajmjuje podstanarima, a dio turistima. Pogledajte booking.com.
Grad je o tome davno obaviješten, ali ništa ne poduzima, a gradonačelnica u Điru opet najavljuje stanogradnju." Naravno da je u Jurkotić u Điru nije pitao za oglase na booking.com o najmu apartmana


volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Pod svim zastavamaasdf 2020-09-05 15:32
Citat Zombi:
Mislim da bi vi koji održavate Citat gost:
Citat SD:
Predsjednik sam Hrasta i Hrvatskih Suverenista na Lošinju, pa sam gradonačelnici predložio taj model.
........
Prijedlog nije odbijen ali nije ni usvojen za sada.
Naravno :sad: Tipično za Anu Kučić. Prijedlog nije usvojila, ali nije ga ni odbila.
Gradonačelnica koristi slabosti i oportunizam koalicijskih partnera i dupelištvo ortaka HNS-IDS pa radi štogod je volja. A fejk opozicija je ne ometa u tome.
Anini pijuni HNS-IDS su u GV ranije birani kao nezavisni (Maljevac) i SDP-ovac (Živković). Što mislite pod kojim zastavama će se nuđati biračima na narednim izborima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # StanoviGost 2020-08-27 14:33
Ne bih se složio da je potrebno biti star nego je potrebno imati što više apartmana da bi dobio stan.Evo tko nema stan uskoro će biti slobodan još jedan od 9 vrlo lijepih apartmana pa može iznajmiti stan.
booking.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Nova pravednost na prvom od 1000Tariguz 2020-08-27 15:31
Citat Gost:
Ne bih se složio da je potrebno biti star nego je potrebno imati što više apartmana da bi dobio stan.Evo tko nema stan uskoro će biti slobodan još jedan od 9 vrlo lijepih apartmana pa može iznajmiti stan.
booking.com/.../...
Ovo je divan primjer nove pravednosti pod ravnanjem gradonačelnice Ane Kučić kandidatkinje HDZ-a s partnerima HSS, HRAST i HKDU te tijesnom suradnjom s IDS-om i HNS-om uz tihu potporu SDP*a i PGS-a, te jednog nezavisnog vijećnika. Slike govore više od 1000 riječi.

Lista reda prvenstva za davanje gradskih stanova u najam


Ponuda apartmana na adresi Josipa Kraljića 12, Mali Lošinj


Adresa prvog na listi za dobivanje gradskih stanova u najam s brojem telefona za rezervaciju apartmana kod istoga
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # ....WoW 2020-08-27 20:00
Postavlja se pitanje, jesu li svi ovi u GML prirodno glupi pa ne vide muljažu ni kada im se servira na tanjuru ili je u pitanju kazneno djelo?

A možda bi trebalo pozvati Uskok da to provjeri?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
227 # Prijedloghranitelj tuljana 2020-08-27 20:37
Citat WoW:
Postavlja se pitanje, jesu li svi ovi u GML prirodno glupi pa ne vide muljažu ni kada im se servira na tanjuru ili je u pitanju kazneno djelo?
A možda bi trebalo pozvati Uskok da to provjeri?
Znam da svi čekaju moj pravorijek na ovu temu, pa da ne razočaram čitateljstvo.
Kao što možete pretpostaviti, ove "mjere" smatram potpuno promašenim i ne mogu za njih naći dobru riječ, čak ni kada bi stanovi išli onima kojima bi "trebalo".
Naime, iako mi državljani Republike Hrvatske imamo pravo naseliti se u kojem god gradu želimo, s druge strane ne postoji nikakvo "ljudsko pravo" da se ja npr. želim nastaniti ili živjeti na Lošinju a onda mi drugi građani moraju kupiti ili subvencionirati moje stambeno rješenje na njihov račun.
Cijene nekretnina nisu iste u cijeloj Republici, pa ni na nivou županija ili gradova. Ako ja poželim živjeti npr. u centru Rovinja, ne postoji to "pravo" da mi građani Rovinja imaju stan kupiti. Tako i na Lošinju, znamo kakve su cijene. I ne može ih si svatko priuštiti. Ne postoji "pravo na Lošinj". Ako si ne možete priuštiti nekretninu na Lošinju, možda možete u Bjelovaru...
"Poticana stanogradnja" je inače višestruko popularna mjera, prije svega krupnom kapitalu jer s jedne strane na tuđi račun osigurava prisutnost radnika jeftine radne snage koji su onda dostupni za rad za sitnu plaću (jer imaju rješeno stambeno pitanje) i smanjuju cijenu rada u gradu općenito, nadalje krupni kapital ne mora trošiti resurse za njihov smještaj jer je to učinio grad na račun drugih građana, dalje popularna je mjera vlastima kojima donosi glasove, kao i onima koji su izvođaći unosnih radova za Grad.
Normalno gdje god se dijeli ima i muljaža. Iako vjerujem da je natječaj pisan tako da ni ovaj prvi na listi nije ništa prekršio. Ujedno, izgradnjom novih stanova povećava se i tako prevelika izgrađenost, uništavaju parkinzi i zelene površine...
Dakako, rješenje je potpuno drugačije. Ako prihvatimo da postoji zajednica, zajednici je potpuno svejedno je li Pero Perič podstanar, ima li stan ili kuću.
Zjadnici su da bi nastavila POSTOJATI potrebna DJECA.
Moj prijedlog, koji je sličan onome koji se provodi u Mađarskoj i pokazuje dobre rezultate je:
1.Ne graditi ni dodjeljivati nove stanove, nego ljude poticati da uzmu KREDIT NA TRŽIŠTU, za kupnju postojeće nekretnine. NIJE VAŽNO imaju li već nešto, imaju li njihovi roditelji...
2. Nakon sklopljenog BRAKA ako je prosjek godina supružnika (godine (muž + žena) / 2) manji od 28, subvenicionirat i 10% vrijednosti preostalog kredita u trenutku vjenčanja.
3. Nakon ROĐENJA prvog djeteta subvencionirati 10% vrijednosti preostalog kredita u trenutku rođenja.
3. Nakon ROĐENJA drugog djeteta subvencionirati 20% vrijednosti preostalog kredita u trenutku rođenja.
4. Nakon ROĐENJA trećeg djeteta subvencionirati 30% vrijednosti preostalog kredita u trenutku rođenja.
5. Nakon ROĐENJA svakog sljedećeg djeteta skinuti još 20% vrijednosti preostalog kredita u trenutku rođenja.
Na ovaj način subvencioniralo bi se ono što DRUŠTVU STVARNO TREBA, a ne bi moglo biti ni muljaža, jer za razliku od vlasništva koje može biti na babi i stričevima, dijete bi moralo imati jasno određenog oca i majku.
Ali, jasno, ovaj prijedlog bi stvarno revitalizirao otoke a ne bi služio bogačenju pojedinaca, pa će biti ismijan i odbaćen.
p.s. svaka upotreba velikih slova je namjerna kako bi se istaknulo bitno, pa preskočite glupa pitanja...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
220 # Tuljanova poslagost 2020-08-28 11:11
Citat hranitelj tuljana:
Citat WoW:
Postavlja se pitanje, jesu li svi ovi u GML prirodno glupi pa ne vide muljažu ni kada im se servira na tanjuru ili je u pitanju kazneno djelo?
A možda bi trebalo pozvati Uskok da to provjeri?
Znam da svi čekaju moj pravorijek na ovu temu, pa da ne razočaram čitateljstvo.
Tvoj "pravorijek" na ovu temu čekao nisam, ali me njime nisi razočarao. Sasvim očekivano si sumnjive radnje gradonačelnice i njene kamarile oko dodjele gradskih stanova minorizirao skrećući raspravu od konkretne liste na sam koncept rješavanja stambenih pitanja uz pomoć zajednice. No zanimljivo je da si braneći gradonačelnicu napao svog drugog štićenika Jadranku d.d. da joj to odgovara "jer s jedne strane na tuđi račun osigurava prisutnost radnika jeftine radne snage koji su onda dostupni za rad za sitnu plaću (jer imaju rješeno stambeno pitanje) i smanjuju cijenu rada u gradu općenito, nadalje krupni kapital ne mora trošiti resurse za njihov smještaj jer je to učinio grad na račun drugih građana". Zabavna je i tvoja tvrdnja "izgradnjom novih stanova povećava se i tako prevelika izgrađenost, uništavaju parkinzi i zelene površine" kao da se to ne događa i gradnjom hotelskih kapaciteta ili se ne bi događalo poticanjem na uzimanje kredita za kupovinu stanova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
252 # Logička pogreškahranitelj tuljana 2020-08-28 11:54
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Citat WoW:
Postavlja se pitanje, jesu li svi ovi u GML prirodno glupi pa ne vide muljažu ni kada im se servira na tanjuru ili je u pitanju kazneno djelo?
A možda bi trebalo pozvati Uskok da to provjeri?
Znam da svi čekaju moj pravorijek na ovu temu, pa da ne razočaram čitateljstvo.
Tvoj "pravorijek" na ovu temu čekao nisam, ali me njime nisi razočarao. Sasvim očekivano si sumnjive radnje gradonačelnice i njene kamarile oko dodjele gradskih stanova minorizirao skrećući raspravu od konkretne liste na sam koncept rješavanja stambenih pitanja uz pomoć zajednice. No zanimljivo je da si braneći gradonačelnicu napao svog drugog štićenika Jadranku d.d. da joj to odgovara "jer s jedne strane na tuđi račun osigurava prisutnost radnika jeftine radne snage koji su onda dostupni za rad za sitnu plaću (jer imaju rješeno stambeno pitanje) i smanjuju cijenu rada u gradu općenito, nadalje krupni kapital ne mora trošiti resurse za njihov smještaj jer je to učinio grad na račun drugih građana". Zabavna je i tvoja tvrdnja "izgradnjom novih stanova povećava se i tako prevelika izgrađenost, uništavaju parkinzi i zelene površine" kao da se to ne događa i gradnjom hotelskih kapaciteta ili se ne bi događalo poticanjem na uzimanje kredita za kupovinu stanova.
Komentator "gost" u ništa! Nisam nikad napisao ni jednu lijepu riječ o gradonačelnici niti HDZ-u. I već u prvoj rečenici pišem da sve skupa smatram promašenom, lošom mjerom, "čak i kada bi stanovi išli onome kome ""treba"" iz čega proizlazi da se ne slažem ni sa listom kakva je. Nije "čudno" ni da napadam Jadranku, jer je nikada nisam branio. Molim da mi se skrene pažnja gdje sam je to branio, u vidu mog citata. Ili da se zašuti konačno. Ukoliko sam primjetio, kao mnogi, da je iz nekog razloga na otoku punom nepravilnosti, muljaža, izgradnje, samo Jadranka i GML ("Ana") meta napada to ne znači da ih branim. Mislio bih da je to svim poslovno sposobnim osobama jasno, ali eto imamo komentatora "gost" moji ne razlikuje nick "hranitelj tuljana" od "tuljana" pa me zove tuljan. Niti je regulator napona - napon niti je hranitelj tuljana - tuljan. Osoba koja ne može razaznati tu razliku, ne može ni shvatiti da ja ne branim gospođe Jadranku i Anu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
224 # Odjeb je lansirangost 2020-08-28 13:19
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Citat WoW:
Postavlja se pitanje, jesu li svi ovi u GML prirodno glupi pa ne vide muljažu ni kada im se servira na tanjuru ili je u pitanju kazneno djelo?
A možda bi trebalo pozvati Uskok da to provjeri?
Znam da svi čekaju moj pravorijek na ovu temu, pa da ne razočaram čitateljstvo.
Tvoj "pravorijek" na ovu temu čekao nisam, ali me njime nisi razočarao. Sasvim očekivano si sumnjive radnje gradonačelnice i njene kamarile oko dodjele gradskih stanova minorizirao skrećući raspravu od konkretne liste na sam koncept rješavanja stambenih pitanja uz pomoć zajednice. No zanimljivo je da si braneći gradonačelnicu napao svog drugog štićenika Jadranku d.d. da joj to odgovara "jer s jedne strane na tuđi račun osigurava prisutnost radnika jeftine radne snage koji su onda dostupni za rad za sitnu plaću (jer imaju rješeno stambeno pitanje) i smanjuju cijenu rada u gradu općenito, nadalje krupni kapital ne mora trošiti resurse za njihov smještaj jer je to učinio grad na račun drugih građana". Zabavna je i tvoja tvrdnja "izgradnjom novih stanova povećava se i tako prevelika izgrađenost, uništavaju parkinzi i zelene površine" kao da se to ne događa i gradnjom hotelskih kapaciteta ili se ne bi događalo poticanjem na uzimanje kredita za kupovinu stanova.
Komentator "gost" u ništa!
Ne vidim svrhu da se nakon ovog bezobrazluka ponižavam i samim čitanjem ostatka tvog podužeg komentara, a kamoli da te udostojim komentara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Branitelj digniteta Jadranke ddFiga 2020-08-28 16:01
Citat hranitelj tuljana:
Nije "čudno" ni da napadam Jadranku, jer je nikada nisam branio. Molim da mi se skrene pažnja gdje sam je to branio, u vidu mog citata.
Sutra će biti točno četiri godine odkako si napisao ogorčeni komentar pod naslovom www.ne-volim-jadranku.org, kao ovaj portal bi se trebao tako zvati. Ne znam objaviti skrinšot pa ću ga kopirati:

# www.ne-volim-jadranku.org — hranitelj tuljana 2016-08-29 20:53
Cijela Kurila su bespravno sagrađena, pregrađena, betonirana obala (pomorsko dobro), ali to nikog nije briga jer se ne radi o investicijama Jadranke. Niti bi se o tome ovdje pisalo... u istom razdoblju je srušen i cijeli niz "austrougarskih vila" i sagrađene su ljepše i starije (recentno u Velom) ali to isto nije briga jer opet ne radi se o Jadranci...

Na to si dobio odgovor:
#... — volim lošinj 2016-08-29 21:24

Citat hranitelj tuljana:
Cijela Kurila su bespravno sagrađena, pregrađena, betonirana obala (pomorsko dobro), ali to nikog nije briga jer se ne radi o investicijama Jadranke. Niti bi se o tome ovdje pisalo... u istom razdoblju je srušen i cijeli niz "austrougarskih vila" i sagrađene su ljepše i starije (recentno u Velom) ali to isto nije briga jer opet ne radi se o Jadranci...

Nije mi poznat niti jedan razlog zašto bih trebao voljeti Jadranku d.d., ali mi je zato poznato bar 20 razloga zašto je ne bih trebao voljeti. To ti dođe samo od sebe, vrlo spontano.
Na Čikatu su srušene 3 A-U vile + što je vila Favorita u vlasništvu Jadranke rekonstuirana bez ikakve dozvole o čemu se nije pisalo.
Ukoliko znaš za još cijeli niz srušenih A-U vila ne znam tko ti brani da pišeš o tome.

A odgovorio sam i ja:
# branitelj digniteta Jadranke dd. — Figa 2016-08-30 13:27

Citat hranitelj tuljana:
Cijela Kurila su bespravno sagrađena, pregrađena, betonirana obala (pomorsko dobro), ali to nikog nije briga jer se ne radi o investicijama Jadranke.

Pisalo se na ovoj stranici o mnoštvu tema o sumnjivoj i bespravnoj gradnji, a ne radi se o investicijama jadranke. Tvoja tvrdnja da za Kurile nikoga nije briga samo zato što se ne radi o investicijama Jadranke je naprosto imbecilna.

Citat:
u istom razdoblju je srušen i cijeli niz "austrougarskih vila" i sagrađene su ljepše i starije (recentno u Velom) ali to isto nije briga jer opet ne radi se o Jadranci...

Znači tebi nije problem rušenje "austrougarskih vila", bespravna gradnja i betoniranje obale nego nepravda koja vapi do neba što se o tome piše samo kad to radi Jadranka d.d. Zašto ne otvoriš web stranicu www.volim-jadranku-a-jadranka- voli-mene.org? A mogao bi promijeniti nick u branitelj digniteta Jadranke dd.

Link:
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Ponovno sjaši trolegost 2020-08-28 20:05
Nema smisla dežurnom trolu odnosno od nekoga plaćenoj budali išta dokazivati. Afektiranje tuljana s uvredom što ga se zove tuljanom (a tako ga se često imenuje, od kad se pojavio s novim nickom a nakon što je izbušen kao Ponovno jaše), a ne s "punim imenom i prezimenom" jest opet u njegovoj funkciji tolanja.

Stalni pokušaji s neuspješnim persiflažama su također u funkciji trolanja. Čim zine odnosno što god tuljan trol napiše na ovoj stranici jest isključivo u funkciji odmicanja pažnje od teme ili odvođenja rasprave s tijeka koji njemu odnosno njegovim nalogodavcima ne odgovara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
194 # Lista sramaGost 2020-08-31 22:00
Zanimljivo je kako uredništvo ovog web portala nije ništa objavilo vezano za aktuelnu temu u kojoj grad stanove koji vrijede milijune naših kuna ima namjeru dodijeliti najimućnijim građanima koji imaju vlastite mini hotele,nekretni ne,restorane,tr govine skupe automobile ili kupuju stanove na ime svojih roditelja a prijavljuju se na natječaj za stanove namijenjene socijalno najugroženijim građanima koji nemaju mogućnost sami kupiti nekretninu.Na beznačajne probleme se pišu opširni osvrti ali ovdje se uspješno surađuje sa gradom i podržava ovakva kriminalna lista
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # www.volim-losinj.org je forum građanaAdministrator 2020-09-01 09:24
Citat Gost:
Zanimljivo je kako uredništvo ovog web portala nije ništa objavilo vezano za aktuelnu temu u kojoj grad stanove koji vrijede milijune naših kuna ima namjeru dodijeliti najimućnijim građanima koji imaju vlastite mini hotele, nekretnine, restorane, trgovine skupe automobile ili kupuju stanove na ime svojih roditelja a prijavljuju se na natječaj za stanove namijenjene socijalno najugroženijim građanima koji nemaju mogućnost sami kupiti nekretninu.
Uredništvo ovog portala zaista nije objavilo ništa o intrigantnoj temi dodjele gradskih stanova, ali učinili su to posjetitelji nizom komentara. Jer www.volim-losinj.org je forum građana, a ne poslovni pothvat za dilanje informacija, sponzoriranih napisa i objavu reklama.

2007. godine se predstavio javnosti kao virtualno okupljalište građana Lošinja i drugih Lošinju naklonjenih građana s ciljem da - citirano iz impressuma - »otvara teme, daje alternativne prijedloge, imenuje probleme jasno i nedvosmisleno i djeluje smiono u interesu javnog dobra«.
www.volim-losinj.org/impressum
Od pokretanja prije 13 godina do danas za njegovo financiranje nisu tražena niti dobivena nikakva sredstva, a tako će i ostati.

Kako piše u impressumu, »Na ovim stranicama možete sudjelovati potpisani ili anonimni, uz jedinu ogradu da neće biti prihvaćen niti jedan tekst koji sadrži diskriminaciju temeljenu na socijalnom statusu, političkom ili vjerskom uvjerenju, etničkoj ili zavičajnoj pripadnosti te diskriminaciju prema rodu, spolu, dobi, stupnju obrazovanosti ili seksualnoj orijentaciji.«

Tvrdnju "Na beznačajne probleme se pišu opširni osvrti ali ovdje se uspješno surađuje sa gradom i podržava ovakva kriminalna lista" opovrgava činjenica da negativni komentari građana uz ovaj članak o temi "liste srama" nisu uklonjeni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
201 # Ne?hranitelj tuljana 2020-09-01 11:29
Citat Administrator:
Citat Gost:
Zanimljivo je kako uredništvo ovog web portala nije ništa objavilo vezano za aktuelnu temu u kojoj grad stanove koji vrijede milijune naših kuna ima namjeru dodijeliti najimućnijim građanima koji imaju vlastite mini hotele, nekretnine, restorane, trgovine skupe automobile ili kupuju stanove na ime svojih roditelja a prijavljuju se na natječaj za stanove namijenjene socijalno najugroženijim građanima koji nemaju mogućnost sami kupiti nekretninu.
Uredništvo ovog portala zaista nije objavilo ništa o intrigantnoj temi dodjele gradskih stanova, ali učinili su to posjetitelji nizom komentara. Jer www.volim-losinj.org je forum građana, a ne poslovni pothvat za dilanje informacija, sponzoriranih napisa i objavu reklama.

2007. godine se predstavio javnosti kao virtualno okupljalište građana Lošinja i drugih Lošinju naklonjenih građana s ciljem da - citirano iz impressuma - »otvara teme, daje alternativne prijedloge, imenuje probleme jasno i nedvosmisleno i djeluje smiono u interesu javnog dobra«.
www.volim-losinj.org/impressum
Od pokretanja prije 13 godina do danas za njegovo financiranje nisu tražena niti dobivena nikakva sredstva, a tako će i ostati.

Kako piše u impressumu, »Na ovim stranicama možete sudjelovati potpisani ili anonimni, uz jedinu ogradu da neće biti prihvaćen niti jedan tekst koji sadrži diskriminaciju temeljenu na socijalnom statusu, političkom ili vjerskom uvjerenju, etničkoj ili zavičajnoj pripadnosti te diskriminaciju prema rodu, spolu, dobi, stupnju obrazovanosti ili seksualnoj orijentaciji.«

Tvrdnju "Na beznačajne probleme se pišu opširni osvrti ali ovdje se uspješno surađuje sa gradom i podržava ovakva kriminalna lista" opovrgava činjenica da negativni komentari građana uz ovaj članak o temi "liste srama" nisu uklonjeni.
Ovo jednostavno nije istina. To je sađo jedna u nizu bezbrojnih privatnih web stranica koja ima jasnu i nedvosmislenu vlasničku situaciju i koja objavljuje ono što vlasnica smatra da je u njenom interesu da se objavi tako,tada i na taj način (što je dakako njeno pravo). Ne znam koliko anonimna komentar sekcija daje za pravo da se ova stranica smatra "forumom građana" međutim zanimljivo je da ti građani, uz rijetke izuzetke, unisono podržavaju i kao kakva eho komora pojačavaju ono što je napisano u članku. Nije moguće naći članak koji bi imao značajniju negativnu reakciju tih "komentatora". Reakcija komentatora uvijek je izuzetno prevladavajuće pozitivna, što god da je objavljeno. Ono što ovu šrivatnu stranicu čini drugačijom od tolikih drugih je silna želja da se ono što se na njoj napiše proglasi nekakvim "javnim mijenjem Lošinja".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Samo konkretno, molimAdministrator 2020-09-01 12:01
Citat hranitelj tuljana:
Citat Administrator:
Citat Gost:
Zanimljivo je kako uredništvo ovog web portala nije ništa objavilo vezano za aktuelnu temu u kojoj grad stanove koji vrijede milijune naših kuna ima namjeru dodijeliti najimućnijim građanima koji imaju vlastite mini hotele, nekretnine, restorane, trgovine skupe automobile ili kupuju stanove na ime svojih roditelja a prijavljuju se na natječaj za stanove namijenjene socijalno najugroženijim građanima koji nemaju mogućnost sami kupiti nekretninu.
Uredništvo ovog portala zaista nije objavilo ništa o intrigantnoj temi dodjele gradskih stanova, ali učinili su to posjetitelji nizom komentara. Jer www.volim-losinj.org je forum građana, a ne poslovni pothvat za dilanje informacija, sponzoriranih napisa i objavu reklama.

2007. godine se predstavio javnosti kao virtualno okupljalište građana Lošinja i drugih Lošinju naklonjenih građana s ciljem da - citirano iz impressuma - »otvara teme, daje alternativne prijedloge, imenuje probleme jasno i nedvosmisleno i djeluje smiono u interesu javnog dobra«.
www.volim-losinj.org/impressum
Od pokretanja prije 13 godina do danas za njegovo financiranje nisu tražena niti dobivena nikakva sredstva, a tako će i ostati.

Kako piše u impressumu, »Na ovim stranicama možete sudjelovati potpisani ili anonimni, uz jedinu ogradu da neće biti prihvaćen niti jedan tekst koji sadrži diskriminaciju temeljenu na socijalnom statusu, političkom ili vjerskom uvjerenju, etničkoj ili zavičajnoj pripadnosti te diskriminaciju prema rodu, spolu, dobi, stupnju obrazovanosti ili seksualnoj orijentaciji.«

Tvrdnju "Na beznačajne probleme se pišu opširni osvrti ali ovdje se uspješno surađuje sa gradom i podržava ovakva kriminalna lista" opovrgava činjenica da negativni komentari građana uz ovaj članak o temi "liste srama" nisu uklonjeni.
Ovo jednostavno nije istina.
Što konkretno od navedenog "jednostavno nije istina"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 0 # Škaricehranitelj tuljana 2020-09-01 12:36
Citat Administrator:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Administrator:
Citat Gost:
Zanimljivo je kako uredništvo ovog web portala nije ništa objavilo vezano za aktuelnu temu u kojoj grad stanove koji vrijede milijune naših kuna ima namjeru dodijeliti najimućnijim građanima koji imaju vlastite mini hotele, nekretnine, restorane, trgovine skupe automobile ili kupuju stanove na ime svojih roditelja a prijavljuju se na natječaj za stanove namijenjene socijalno najugroženijim građanima koji nemaju mogućnost sami kupiti nekretninu.
Uredništvo ovog portala zaista nije objavilo ništa o intrigantnoj temi dodjele gradskih stanova, ali učinili su to posjetitelji nizom komentara. Jer www.volim-losinj.org je forum građana, a ne poslovni pothvat za dilanje informacija, sponzoriranih napisa i objavu reklama.

2007. godine se predstavio javnosti kao virtualno okupljalište građana Lošinja i drugih Lošinju naklonjenih građana s ciljem da - citirano iz impressuma - »otvara teme, daje alternativne prijedloge, imenuje probleme jasno i nedvosmisleno i djeluje smiono u interesu javnog dobra«.
www.volim-losinj.org/impressum
Od pokretanja prije 13 godina do danas za njegovo financiranje nisu tražena niti dobivena nikakva sredstva, a tako će i ostati.

Kako piše u impressumu, »Na ovim stranicama možete sudjelovati potpisani ili anonimni, uz jedinu ogradu da neće biti prihvaćen niti jedan tekst koji sadrži diskriminaciju temeljenu na socijalnom statusu, političkom ili vjerskom uvjerenju, etničkoj ili zavičajnoj pripadnosti te diskriminaciju prema rodu, spolu, dobi, stupnju obrazovanosti ili seksualnoj orijentaciji.«

Tvrdnju "Na beznačajne probleme se pišu opširni osvrti ali ovdje se uspješno surađuje sa gradom i podržava ovakva kriminalna lista" opovrgava činjenica da negativni komentari građana uz ovaj članak o temi "liste srama" nisu uklonjeni.
Ovo jednostavno nije istina.
Što konkretno od navedenog "jednostavno nije istina"?
Nećemo se tako raspravljati, izbrisali ste većinu mog teksta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Pravila forumskog citiranjaAdministrator 2020-09-01 12:54
Citat hranitelj tuljana:
Nećemo se tako raspravljati, izbrisali ste većinu mog teksta.
Tvoj tekst je i nadalje na stranici u komentaru pod naslovom Ne? Budući da predmet rasprave treba biti moj tekst, a ne tvoj citirao sam samo njega uz pitanje "Što konkretno od navedenog "jednostavno nije istina"?"
Postupio sam prema jednom od pravila forumskog citiranja ("kvotanja")
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Pitanje bez odgovorazt 2020-09-02 10:24
Citat Administrator:
Tvrdnju "Na beznačajne probleme se pišu opširni osvrti ali ovdje se uspješno surađuje sa gradom i podržava ovakva kriminalna lista" opovrgava činjenica da negativni komentari građana uz ovaj članak o temi "liste srama" nisu uklonjeni.
Citat hranitelj tuljana:
Ovo jednostavno nije istina.
Citat Administrator:
Što konkretno od navedenog "jednostavno nije istina"?
Popapala maca jezik :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # Da.hranitelj tuljana 2020-09-02 14:08
Citat zt:
Citat Administrator:
Tvrdnju "Na beznačajne probleme se pišu opširni osvrti ali ovdje se uspješno surađuje sa gradom i podržava ovakva kriminalna lista" opovrgava činjenica da negativni komentari građana uz ovaj članak o temi "liste srama" nisu uklonjeni.
Citat hranitelj tuljana:
Ovo jednostavno nije istina.
Citat Administrator:
Što konkretno od navedenog "jednostavno nije istina"?
Popapala maca jezik :lol:
Napisao sam što sam mislio o privatnom portalu sa bezimenim impressumom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Forumska (ne)pismenostAdministrator 2020-09-02 15:41
Citat hranitelj tuljana:
Napisao sam što sam mislio o privatnom portalu sa bezimenim impressumom.
Izmotavaš se. Komentirao si administratorov odgovor posjetitelju "gost" koji je ustvrdio da - citiram - uredništvo ovog web portala nije ništa objavilo vezano za aktuelnu temu u kojoj grad stanove koji vrijede milijune naših kuna ima namjeru dodijeliti najimućnijim građanima koji imaju vlastite mini hotele, nekretnine, restorane, trgovine skupe automobile ili kupuju stanove na ime svojih roditelja a prijavljuju se na natječaj za stanove namijenjene socijalno najugroženijim građanima koji nemaju mogućnost sami kupiti nekretninu.. Svoj komentar si započeo bezuvjetnom kategoričkom tvrdnjom - citiram - Ovo jednostavno nije istina. "Ovo" je - očigledno, ono što je administrator naveo u svom odgovoru "gostu". Odgovor na pitanje Što konkretno "jednostavno nije istina"? pokušao si izbjeći izjavom "Nećemo se tako raspravljati, izbrisali ste većinu mog teksta" u kojoj je sadržana neistina da je većina tvoga teksta izbrisana. Naime, originalni tekst tvoga odgovora ostao je objavljen na stranici, ali držeći se pravila forumske pristojnosti i pismenosti citirao sam samo dio u kojem za sve što sam napisao tvrdiš Ovo jednostavno nije istina.. Izbjegavanjem odgovora na trivijalno pitanje što to "jednostavno nije istina" potvrdio si istinitost svega iznesenog.
Usput rečeno, bio ti je dovoljan samo klik na već objavljeni link www.volim-losinj.org/impressum da vidiš kako portal nije bezimen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # Ipak piše neštohranitelj tuljana 2020-09-02 16:56
Citat Administrator:
Citat hranitelj tuljana:
Napisao sam što sam mislio o privatnom portalu sa bezimenim impressumom.
Izmotavaš se. Komentirao si administratorov odgovor posjetitelju "gost" koji je ustvrdio da - citiram - uredništvo ovog web portala nije ništa objavilo vezano za aktuelnu temu u kojoj grad stanove koji vrijede milijune naših kuna ima namjeru dodijeliti najimućnijim građanima koji imaju vlastite mini hotele, nekretnine, restorane, trgovine skupe automobile ili kupuju stanove na ime svojih roditelja a prijavljuju se na natječaj za stanove namijenjene socijalno najugroženijim građanima koji nemaju mogućnost sami kupiti nekretninu.. Svoj komentar si započeo bezuvjetnom kategoričkom tvrdnjom - citiram - Ovo jednostavno nije istina. "Ovo" je - očigledno, ono što je administrator naveo u svom odgovoru "gostu". Odgovor na pitanje Što konkretno "jednostavno nije istina"? pokušao si izbjeći izjavom "Nećemo se tako raspravljati, izbrisali ste većinu mog teksta" u kojoj je sadržana neistina da je većina tvoga teksta izbrisana. Naime, originalni tekst tvoga odgovora ostao je objavljen na stranici, ali držeći se pravila forumske pristojnosti i pismenosti citirao sam samo dio u kojem za sve što sam napisao tvrdiš Ovo jednostavno nije istina.. Izbjegavanjem odgovora na trivijalno pitanje što to "jednostavno nije istina" potvrdio si istinitost svega iznesenog.
Usput rečeno, bio ti je dovoljan samo klik na već objavljeni link www.volim-losinj.org/impressum da vidiš kako portal nije bezimen.
Vezano uz "bezimeni" impressum, jako, jako dugo vremena nije pisalo ništa a ovo he očito dodano u jednom trenutku. Meni nije problem ispričati se ako pogriješim.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...Licemjer 2020-09-02 17:22
Tvoje isprike ne znače ništa, kao ni većina toga što ovdje komentiraš. Sve što radiš na ovom portalu je u službi skretanja pozornosti sa date teme pojedinačne objave.
Ne znam čime je to ponašanje potaknuto. Možda nedostatkom roditeljske pažnje u ranoj adolescenciji? Nebitno.
Uistinu, možeš se suspregnuti od komentiranja ako nemaš išta suvislo i uz temu vezano za napisati, kao i većina odraslih ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Ja u kupe, a ti u špade…Administrator 2020-09-02 17:23
Citat hranitelj tuljana:
Vezano uz "bezimeni" impressum, jako, jako dugo vremena nije pisalo ništa a ovo he očito dodano u jednom trenutku. Meni nije problem ispričati se ako pogriješim.
Ali na pitanje Što konkretno od navedenog "jednostavno nije istina"? ne odgovaraš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ...Licemjer 2020-09-02 17:49
Citat Administrator:
Ali na pitanje Što konkretno od navedenog "jednostavno nije istina"? ne odgovaraš.
Uzalud vam trud svirači jer tuljan nije svjestan ili jednostavno ne želi prihvatiti pravilo da je teret dokaza na optužitelju u diskursu i drugim oblicima komunikacije.
Svako nastojanje da se iz njega izvuče konkretan i relevantan odgovor na neko pitanje je uzaludan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # Reci proci tetthranitelj tuljana 2020-09-02 18:12
Citat hranitelj tuljana:
Citat Administrator:
Citat hranitelj tuljana:
Napisao sam što sam mislio o privatnom portalu sa bezimenim impressumom.
Izmotavaš se. Komentirao si administratorov odgovor posjetitelju "gost" koji je ustvrdio da - citiram - uredništvo ovog web portala nije ništa objavilo vezano za aktuelnu temu u kojoj grad stanove koji vrijede milijune naših kuna ima namjeru dodijeliti najimućnijim građanima koji imaju vlastite mini hotele, nekretnine, restorane, trgovine skupe automobile ili kupuju stanove na ime svojih roditelja a prijavljuju se na natječaj za stanove namijenjene socijalno najugroženijim građanima koji nemaju mogućnost sami kupiti nekretninu.. Svoj komentar si započeo bezuvjetnom kategoričkom tvrdnjom - citiram - Ovo jednostavno nije istina. "Ovo" je - očigledno, ono što je administrator naveo u svom odgovoru "gostu". Odgovor na pitanje Što konkretno "jednostavno nije istina"? pokušao si izbjeći izjavom "Nećemo se tako raspravljati, izbrisali ste većinu mog teksta" u kojoj je sadržana neistina da je većina tvoga teksta izbrisana. Naime, originalni tekst tvoga odgovora ostao je objavljen na stranici, ali držeći se pravila forumske pristojnosti i pismenosti citirao sam samo dio u kojem za sve što sam napisao tvrdiš Ovo jednostavno nije istina.. Izbjegavanjem odgovora na trivijalno pitanje što to "jednostavno nije istina" potvrdio si istinitost svega iznesenog.
Usput rečeno, bio ti je dovoljan samo klik na već objavljeni link www.volim-losinj.org/impressum da vidiš kako portal nije bezimen.
Vezano uz "bezimeni" impressum, jako, jako dugo vremena nije pisalo ništa a ovo he očito dodano u jednom trenutku. Meni nije problem ispričati se ako pogriješim.
Citat Administrator:
Citat hranitelj tuljana:
Vezano uz "bezimeni" impressum, jako, jako dugo vremena nije pisalo ništa a ovo he očito dodano u jednom trenutku. Meni nije problem ispričati se ako pogriješim.
Ali na pitanje Što konkretno od navedenog "jednostavno nije istina"? ne odgovaraš.
Citat Licemjer:
Citat Administrator:
Ali na pitanje Što konkretno od navedenog "jednostavno nije istina"? ne odgovaraš.
Uzalud vam trud svirači jer tuljan nije svjestan ili jednostavno ne želi prihvatiti pravilo da je teret dokaza na optužitelju u diskursu i drugim oblicima komunikacije.
Svako nastojanje da se iz njega izvuče konkretan i relevantan odgovor na neko pitanje je uzaludan.
Nakon toliko pitanja administratoru, zašto je moj upis uklonjen, koje je pravilo prekršio i redom ne dobivenih odgovora na ta pitanja (jer pravila nisam prekršio ili sam ih prekršio onako kako ih drugi "komentatori" stalno čine, nemam volje odgovarati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # Psihologija, bon-ton ...Administrator 2020-09-02 18:47
Citat hranitelj tuljana:
... nemam volje odgovarati...
Svaka izlika je dobra, a najbolje su one u koje i sam vjeruješ. Ublažavaju frustraciju, a psiholozi ih zovu racionalizacije.
Usput malo forumskog bon-tona: Kad se odgovara na neki komentar, citiranje (quotanje) u pravilu nije potrebno. No ako je komentar na koji se odgovara duži, a odgovor se odnosi samo na jedan dio ili se želi istaknuti na što se odgovor odnosi, citira se samo taj dio prethodnog komentara na koji se odgovor odnosi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # TikTok 2020-09-02 21:16
Osim što je sociopat, lik je i informatički nepismen.
Kupio comp i odmah se na VL zaletio pametovati, umjesto da prvo pročita Netiquette

www.hr-netiquette.org/pravila/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Privatno vs. društvenoPrivatnik 2020-09-03 13:07
Citat hranitelj tuljana:
Napisao sam što sam mislio o privatnom portalu sa bezimenim impressumom.
Čudim se da ti smetaju privatni portali. Pa privatni portal je i tebi drag liberal.hr (vlasnik je Centar za medije d.o.o.). Od lokalnih portala privatni su otoci.net (Centar za medije d.o.o.) i glasotoka.hr (Virtuosz j.d.o.o. Od ostalih lokalnih medija privatni je Radio Jadranka. Vlasnik Novog lista nije naveden u impressumu, ali privatni je.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
191 # Opet trolanjehranitelj tuljana 2020-09-03 14:33
Citat Privatnik:
Citat hranitelj tuljana:
Napisao sam što sam mislio o privatnom portalu sa bezimenim impressumom.
Čudim se da ti smetaju privatni portali. Pa privatni portal je i tebi drag liberal.hr (vlasnik je Centar za medije d.o.o.). Od lokalnih portala privatni su otoci.net (Centar za medije d.o.o.) i glasotoka.hr (Virtuosz j.d.o.o. Od ostalih lokalnih medija privatni je Radio Jadranka. Vlasnik Novog lista nije naveden u impressumu, ali privatni je.
A gdje ste točno pročitali da mi smeta privatno vlasništvo kao takvo?? Smeta mi kad se privatni i nedvosmisleno ideološki pristran prostor prikazuje kao "glas javnosti".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ...Licemjer 2020-09-03 15:22
Smeta i nama kada se ti izmotavaš kao sada, ali te nije briga što nama to smeta. Zašto bi nas bilo briga što tebi smeta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Virtualno okupljalištePrivatnik 2020-09-03 15:37
Citat hranitelj tuljana:
A gdje ste točno pročitali da mi smeta privatno vlasništvo kao takvo?? Smeta mi kad se privatni i nedvosmisleno ideološki pristran prostor prikazuje kao "glas javnosti".
Ne iskrivljuj, prijatelju. Ne napisah da ti smeta privatno vlasništvo kao takvo nego da se čudim što ti smetaju privatni portali.
A gdje ti točno vidje da se ovaj portal prikazuje kao glas javnosti? Ja vidim da na vrhu piše samo da želi biti virtualno okupljalište građana Lošinja i drugih Lošinju naklonjenih građana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Glas javnostiGarfild 2020-09-04 12:51
Citat hranitelj tuljana:
Smeta mi kad se privatni i nedvosmisleno ideološki pristran prostor prikazuje kao "glas javnosti".
Jedini koji se ikad prikazao kao javnost bila je Slađana Vignjević, dopisnica Novog lista koja je besplatno stanovala kod direktorice TZ Mali Lošinj. Na jednoj javnoj tribini je zbog pitanja i kritika politike prema Rusima od strane građana ljutito izvalila "Ja sam javnost!". Pisanjem hvalospjeva je zaslužila da ju Kapeli zaposli kao glasnogovornicu u ministarstvu turizma.
O tome i drugim "biserima" od ovog linka na niže. Dobru zabavu :lol:
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
332 # Snađi se družegost 2020-08-27 21:27
Šta si navalio na Draška kad ni prvih 10 na listi nisu sirotinja. Sirotinja je uvjek zadnja di joj je mjesto kad ne zna da se snađe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
239 # ludom radovanjeliski 2020-08-25 10:50
Ana Kučić već zna kome će dati stanove koji se na Kalvariji završavaju. Kao što je znala dati stan frizerki tanje Jović a ne liječniku koji nam je trebao liječiti djecu, tako će i ove po svom nahođenju podijeliti.
Ovo je prestrašno do kuda nas je ova pogubljena žena dovela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
78 # sve se vidi, sve se čujevirus 2020-08-25 11:33
Izbori u lokalnom HDZ-u pokazati će pravi odnos snaga, tko pobijedi imati će pravo na kandidiranje za gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Odnos interesa a ne snagagost 2020-08-25 13:39
Citat virus:
Izbori u lokalnom HDZ-u pokazati će pravi odnos snaga, tko pobijedi imati će pravo na kandidiranje za gradonačelnika.
Izbori u lokalnom HDZ-u neće pokazati odnos snaga nego odnos interesa. Jer snaga u lošinjskom HDZ-u već odavno nema. To pokazuje žalosna činjenica da bivšoj skromnoj "simpatizerki HDZ-a" predsjednik ogranka danas služi kao posilni i da su joj važniji oslonac HNS-ovac Živković i IDS-ovac Maljevac nego svi HDZ-ovci skupa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Katatonija HDZ-aKibic 2020-08-25 21:07
Citat gost:
Citat virus:
Izbori u lokalnom HDZ-u pokazati će pravi odnos snaga, tko pobijedi imati će pravo na kandidiranje za gradonačelnika.
Izbori u lokalnom HDZ-u neće pokazati odnos snaga nego odnos interesa. Jer snaga u lošinjskom HDZ-u već odavno nema. To pokazuje žalosna činjenica da bivšoj skromnoj "simpatizerki HDZ-a" predsjednik ogranka danas služi kao posilni i da su joj važniji oslonac HNS-ovac Živković i IDS-ovac Maljevac nego svi HDZ-ovci skupa.
Izbori u HDZ-u su nebitni jer je HDZ nebitan. Nebitnim ga je učinio, paradoksalno je, sam predsjednik HDZ inače posilni Ane Kučić. Koliko je HDZ postao nebitan govori činjenica da HDZ-ovaca nema nigdje niti se čuju. Tako su predsjednik vijeća i jedan zamjenik pridruženi članovi koalicije na vlasti HNS-IDS. Protivno kolacijskom dogovoru zamjenica predsjednika GV iz HDZ-a nije u drugoj polovici mandata postala predsjenica GV jer to nije dozvolila HDZ-ova gradonačelnica? HDZ-ova gradonačelnica nije dozvolia da HDZ-ovka bude predsjednica GV uz podršku svog posilnog zamjenika inače predsjednika HDZ-a.

Koliko je je HDZ postao bitan pokazuje i činjenica da je za predsjednika svog Povjerenstva (za stambenu listu) gradonačelnica imenovala HNS-ovca odnosno predsjednika GV.

Zbog maćehinskog odnosa gradonačelnice prema HDZ-u koji je dozvolio posilni Nedić, centar moći se preselio u HNS i IDS. Zbog toga su unutarstranački izbori ili odnosi u HDZ-u nebitni. Važnije je trenutno raspoloženje Živkovića i Maglievza nego odnosi ili izbori u HDZ-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Trgovačka strankaZZ 2020-08-26 10:48
Točno je da su izbori u HDZ-u nebitni, ali HDZ je sa svojim trgovačkim sposobnostima itekako bitan. Održava se na vlasti već četiri izborna ciklusa bez da je i jednom pobijedio. Vlast si je kupio uhljebljenjem "nezavisnog" Milana Mužića a otada je ne ispušta iz ruku. Nakon zadnjih izbora formalnu većinu su mu prodali Živković i Maljevac koju podupire lažna oporba Domac-Nekić-Bar icević. Tko god nakon Nedića bude predsjednik ogranka, pa makar to bila i Volarićeva kćer biće u poziciji da uz pomoć savijetnika s onih oko 30 posto glasova opet dokupi većinu od raznih Živkovića, Maljevaca i inih vjećnike na prodaju ili za služenje spremnih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # magla svuda oko naskosta 2020-09-11 11:59
Citat ZZ:
Točno je da su izbori u HDZ-u nebitni, ali HDZ je sa svojim trgovačkim sposobnostima itekako bitan. Održava se na vlasti već četiri izborna ciklusa bez da je i jednom pobijedio. Vlast si je kupio uhljebljenjem "nezavisnog" Milana Mužića a otada je ne ispušta iz ruku. Nakon zadnjih izbora formalnu većinu su mu prodali Živković i Maljevac koju podupire lažna oporba Domac-Nekić-Baricević. Tko god nakon Nedića bude predsjednik ogranka, pa makar to bila i Volarićeva kćer biće u poziciji da uz pomoć savijetnika s onih oko 30 posto glasova opet dokupi većinu od raznih Živkovića, Maljevaca i inih vjećnike na prodaju ili za služenje spremnih.
Neće biti nikakvih promjena u vodstvu HDZ-a u Lošinju jer to nikome ne odgovara. Ova ekipa je uigrana i nitko ne želi riskirati sa bilo kakvim promjenama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ???Udomitelj 2020-09-13 10:52
Citat Kibic:
Zbog maćehinskog odnosa gradonačelnice prema HDZ-u koji je dozvolio posilni Nedić,
Ne znam kako jednoj pridošlici u HDZ iz golog interesa možeš pripisivati maćehinski odnos prema stranci. To je više odnos sebičnog i zločestog djeteta prema pasivnim udomiteljima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # hranitelj tuljana 2020-09-14 12:57
Citat Udomitelj:
Citat Kibic:
Zbog maćehinskog odnosa gradonačelnice prema HDZ-u koji je dozvolio posilni Nedić,
Ne znam kako jednoj pridošlici u HDZ iz golog interesa možeš pripisivati maćehinski odnos prema stranci. To je više odnos sebičnog i zločestog djeteta prema pasivnim udomiteljima.
Ne znam više na koji bi se upis nadovezao ali idemo generalno. HDZ, jedina stranka s presudom za zločinačku organizaciju, ne postoji ideal koji nisu kao stranka izdali. Prodali bi i materina usta. Međutim govorim generalno. To je stranka u kojoj više nema iskrenih domoljuba a ni katolika. Dobro, od tolikih tisuća članova neki možda i je (ne valja generalizirati) ali taj (ta) i nije osobito svjesna stvarnosti oko sebe. Moram priznati da, iako nas dijeli svemir vrijednosti, dajem priznanje ljevičarima, oni (iako su najčešće instrument u rukama najkrupnijeg od krupnog kapitala, a od istih su nekada davno u povijesti i osnovani) da oni zaista ne rade ništa što bi se makar malo kosilo s njihovim uvjerenjima. Sjetimo se samo kakva je strka nastala jer je predsjednik imenovao za savjetnicu gospođu koja je eto, dopustila da na nekoj konferenciji imaju svojih 5 minuta i oni koji nisu nužno ljevičari, koja kuka i motika se digla jer je jedan portal dobio sredstva na natječaju pisanom za ljevičare i za promociju ljevičarskih stvari i u kojem godinama samo ljevičari dobivaju sredstva oteta produktivnom dijelu društva (prisilnom naplatom dijela njihove zarade). Ljevičari su barem iskreni glede svojih stavova o Hrvatskoj. O hrvatskom narodu i jeziku. O dobrobiti Hrvata. O Domovinskom ratu. S takvima je lakše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # Zajedničarihranitelj tuljana 2020-09-14 13:01
Hajde, neka mi netko napiše od hadezeovaca, koji ideal vas je nagnao da se učlanite u HDZ. Baš me zanima...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ješka za crvene biračeUdomitelj 2020-09-14 20:18
Citat hranitelj tuljana:
Citat Udomitelj:
Citat Kibic:
Zbog maćehinskog odnosa gradonačelnice prema HDZ-u koji je dozvolio posilni Nedić,
Ne znam kako jednoj pridošlici u HDZ iz golog interesa možeš pripisivati maćehinski odnos prema stranci. To je više odnos sebičnog i zločestog djeteta prema pasivnim udomiteljima.
Ne znam više na koji bi se upis nadovezao ali idemo generalno. HDZ, jedina stranka s presudom za zločinačku organizaciju, ne postoji ideal koji nisu kao stranka izdali. Prodali bi i materina usta.
Dobro je da si se nadovezao baš na komentar o Ani Kučić. Kandidirana je uz Kapelija za zamjenicu da kao nestranački kandidat privuče "crvene" birače. Glumila je fikus kroz dva mandata da bi u HDZ ušla samo da ju kandidira za gradonačelnicu a kad se dočepala vlasti od lošinjskog HDZ-a i većine GV je napravila svoja potrkala. Ma ne zato što je snažna i sposobna nego zato što su oni slabi i potkupljivi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Cijena suradnje s HNS-omgost 2020-09-17 18:44
Citat gost:
Citat virus:
Izbori u lokalnom HDZ-u pokazati će pravi odnos snaga, tko pobijedi imati će pravo na kandidiranje za gradonačelnika.
Izbori u lokalnom HDZ-u neće pokazati odnos snaga nego odnos interesa. Jer snaga u lošinjskom HDZ-u već odavno nema. To pokazuje žalosna činjenica da bivšoj skromnoj "simpatizerki HDZ-a" predsjednik ogranka danas služi kao posilni i da su joj važniji oslonac HNS-ovac Živković i IDS-ovac Maljevac nego svi HDZ-ovci skupa.
A krenula masovna hapšenja i pretresi stanova i ureda zbog istrage kriminala u JANAF-u. Budući da je uhapšen direktor HNS-ov kadar postavljen na to mjesto zbog političke trgovine rade se procjene je li to cijena koalicije HDZ-a s HNS-om. Nadam se da će do narednih lokalnih izbora biti izračunata cijena suradnje HDZ-a i Ane Kučić s koalicijom HNS-IDS.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ‘Ne diraj ga!‘Krimos 2020-09-19 16:42
Citat gost:
Citat gost:
Citat virus:
Izbori u lokalnom HDZ-u pokazati će pravi odnos snaga, tko pobijedi imati će pravo na kandidiranje za gradonačelnika.
Izbori u lokalnom HDZ-u neće pokazati odnos snaga nego odnos interesa. Jer snaga u lošinjskom HDZ-u već odavno nema. To pokazuje žalosna činjenica da bivšoj skromnoj "simpatizerki HDZ-a" predsjednik ogranka danas služi kao posilni i da su joj važniji oslonac HNS-ovac Živković i IDS-ovac Maljevac nego svi HDZ-ovci skupa.
A krenula masovna hapšenja i pretresi stanova i ureda zbog istrage kriminala u JANAF-u. Budući da je uhapšen direktor HNS-ov kadar postavljen na to mjesto zbog političke trgovine rade se procjene je li to cijena koalicije HDZ-a s HNS-om. Nadam se da će do narednih lokalnih izbora biti izračunata cijena suradnje HDZ-a i Ane Kučić s koalicijom HNS-IDS.
Milanović je 2013. htio smijeniti Kovačevića s čela Janafa, no HNS je zaprijetio: ‘Ne diraj ga!‘
jutarnji.hr/.../...
Šef Janafa bacio je mobitele u Savu: Policija ih je izronila, a spasit će i podatke na njima
jutarnji.hr/.../...
Još u srijedu sa saborske govornice bahati premijer je neumjereno patronizirao zastupnike, a već sljedećeg dana zbog novootkrivene afere s javnim novcem bio je primoran, s nešto više skromnosti, objašnjavati zašto su neki njegovi, HDZ-ovi zastupnici, koje je sam nedavno probrao u Sabor, osumnjičeni za kriminal, pa su najednom izgubili imunitet, a na neko vrijeme i slobodu. U srijedu se, dakle, premijer rugao oporbi, u četvrtak se već opozicija imala razloga smijati njemu.
jutarnji.hr/.../...
U srijedu je HDZ iz premijerovih usta bio stranka koja može poslužiti kao učitelj i primjer svima, već u četvrtak je iz bilješki USKOK-a i policije HDZ opet, po tko zna koji put, prokazan kao stranka čiji se utjecajni ljudi, čak i neki kojima je prepušteno da uime HDZ-a vode velike gradove, zbijaju po ćelijama istražnih zatvora jer su im, eto, pronašli kako su se privatno bogatili javnim novcem.
Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja, ali HDZ nije nevin dok god im se krivnja mora stalno dokazivati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
245 # Corona2020 2020-09-11 17:08
Svi vi koji se javljate u ovom katekizmu morate znati da je uvijek politika u doba prije 91 bila da na vlast budu i da grad vode ljudi koji su sa ovog otoka i koii žive na otoku Lošinju.Tako je bilo u doba kada su vladali Galjanići,Budis lavići,Lekić(Iv an),i uvijek su oni vodili politiku ovoga Grada.A bilo je "furešta" kao naprimjer Trivići,Bulogi, Berberovići,i Grad je funkcionirao i politiku su vodili Lošinjani,a ovi su bili dobrodošli i bili su pametni te su se uklopili u ovu sredinu i recimo da su bili na vlasti ali su glavne poteze povlačili Lekići,Galjanić i.Situacija se nakon odlaska mrskog nam okupatora promjenila,i došli su novi Trivići,Bulogi, Berberovići,koj i se nisu ili su se teško prilagodili ovom mentalitetu i pokušavali su voditi politiku u ime HDZ,provodeći Hrvatsku politiku koja po njima nije bila prisutna na otoku.Bogu hvala vrijeme čini svoje i poravnava račune i želje i nakon duljeg vremena na političku scenu su se pojavili ljudi koji su ostali živjeti na otoku i vide svoju budućnost i perspektivu na otoku inemaju kuće,stanove,ze mljišta,dvojno državljanstvo.T akvi ljusi koji žive i koji su ostali živjeti na otoku moraju voditi politiku Grada,pa makar to bio i Anto Nedić,ili Ružica Baumgarten,ili Arsen Mujagić koji su odlučili ostati na Lošinju i nakon svog životnog obreda.Takvi su i gospodićna Ana Kučić,Aleksandr a Volarić Magazin,Andrino Maljevac,Domac, Baričević i drugi.I zato oni koji ne žive na ovom otku nego dolaze samo kao turisti trebaju pokušati svoje ideje poslati pismeno osobama koje vodi ovaj Grad pa ako su korektne tada ih Vjeće ili druge institucije mogu prihvatiti.Ima ovih koji pokušavaju svojim lažnim autoritetom da su visoko pozicionirani dužnosnici HDZ i u Ministarstvima, da plaše neuke ljude na Lošinju i pričaju im pričice.Dolaze u Lošinj vikendom,i skupljaju neuke ljude oko sebe i po kafićima drže predavanja kako bi se trebao voditi Grad.Gospodo prošla su vremena kad su se ljudi koji su htjeli aktivno sudjelovati u kreiranju politike ovoga Grada,da su se morali javljati raznim emisarima koji žive u Zagrebu ili obnašaju neku funkciju u nekim Državnim institucima,i obećevati da će služiti ovom Gradu tako da će slušati te emisare.Ovo je sada jedno novo vrijeme gdje dolaze novi mladi ljudi fakultetski obrazovani bez kupljenih diploma,razmišl jaju svojom glavom,i priključuju se HDZ-u.Tako je bilo u povijesti,tako je sada i tako će biti u budućnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
226 # Izbori 2021Tifusar 2020-09-11 20:32
Mogao si reći i kraće da biramo u vlast iste a ne neke nove. Nadrobio si mnogo toga ali nisi napisao što su to dobrog napravili gospodićna Ana Kučić, Aleksandra Volarić Magazin, Andrino Maljevac, Domac, Baričević i drugi da bi ih trebalo ponovno birati. I koji su to novi mladi ljudi fakultetski obrazovani bez kupljenih diploma, razmišljaju svojom glavom, i priključuju se HDZ-u?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
202 # Corona2020 2020-09-12 14:25
Najvažnije su napravili da nisu ništa prodali strateški važnim investitorima i da emisaru i njegovim ttabantima nisu dali da trguju u ime viših društvenih interesa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Polsušnici s Rive lošinsjkih kapetana 7Kraljica demagogije 2020-09-12 15:16
Citat 2020:
Najvažnije su napravili da nisu ništa prodali strateški važnim investitorima i da emisaru i njegovim ttabantima nisu dali da trguju u ime viših društvenih interesa.
Slabo ti to pratiš, tvoja ekipa na čelu s Anom je porodala više imovine "strateški važnim investiorima" nego prethodne vodeće face uvijek iste ekipe. Ovi tvoji su prodali na Čikatu zemljište kod Alhambre, kod Lanterne, kod nogometnog igrališta, osnovna škola a prodana je i u tišii i Krivica. Odluke o izradama prostornih planova prema narudžbi investitora kakav se samo poželjeti može donose se u hitnom postupku i uvjek ih izrađuje savjetnik Jadranke Tihomir Knezić i Urbing. Sve je isto i bit će isto dok ja na vlasti u Gradu neprincipijelna trgovačka koalicija na čelu su HDZ-om.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # obrt Kučić i drugoviTifusar 2020-09-12 18:19
Citat 2020:
Najvažnije su napravili da nisu ništa prodali strateški važnim investitorima i da emisaru i njegovim ttabantima nisu dali da trguju u ime viših društvenih interesa.
U ime viših "društvenih interesa" obrt Kučić i drugovi je prodala staru školu velikom HDZ-ovom donatoru i izvođaču radova Radniku Križevci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
161 # Auchhranitelj tuljana 2020-09-12 19:35
Citat 2020:
emisaru i njegovim ttabantima nisu dali...
Dobro je njima i ovako, ne bojte se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Odgovori na pitanjeTifusar 2020-09-13 10:31
Citat 2020:
Najvažnije su napravili da nisu ništa prodali strateški važnim investitorima i da emisaru i njegovim ttabantima nisu dali da trguju u ime viših društvenih interesa.
Nisam te pitao što najvažnije nisu napravili, nego što dobro jesu napravili, a ti ih veličaš što nešto tobože nisu napravili. Pa zar bismo Anu Kučić, Aleksandru Volarić Magazin, Andrina Maljevca, Domca, Baričevića i druge trebali ponovno izabrati samo zato što žive i što su ostali živjeti na otoku i zato što nešto, tobože, nisu napravili?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
222 # Šetanje psa i druge zadaćeEmisar 2020-09-12 09:23
Citat 2020:
Ima ovih koji pokušavaju svojim lažnim autoritetom da su visoko pozicionirani dužnosnici HDZ i u Ministarstvima,da plaše neuke ljude na Lošinju i pričaju im pričice.Dolaze u Lošinj vikendom,i skupljaju neuke ljude oko sebe i po kafićima drže predavanja kako bi se trebao voditi Grad.
Ako misliš na Garija Kapelija on ne dolazi samo radi politike nego i zbog brige za povećanje vrijednosti svoje imovina na Malinu. A i da prošeta psa :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
207 # korektor gradske vlastiNezaboravko 2020-09-12 10:31
Citat Emisar:
Ako misliš na Garija Kapelija on ne dolazi samo radi politike nego i zbog brige za povećanje vrijednosti svoje imovina na Malinu. A i da prošeta psa :roll:
Briga o vlastitoj imovini je pohvalna stvar. A ne kao onaj HDZov ministar Kušćević, kojega su prijevremeno morali otjerati sa te funkcije, a koji je kroz urbanističke planove povećao svoju imovinu, a onda ju je zaboravio upisati u zemljišne knjige.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # UPU za Kapeli gupugost 2020-09-12 13:45
Citat Nezaboravko:
Citat Emisar:
Ako misliš na Garija Kapelija on ne dolazi samo radi politike nego i zbog brige za povećanje vrijednosti svoje imovina na Malinu. A i da prošeta psa :roll:
Briga o vlastitoj imovini je pohvalna stvar. A ne kao onaj HDZov ministar Kušćević, kojega su prijevremeno morali otjerati sa te funkcije, a koji je kroz urbanističke planove povećao svoju imovinu, a onda ju je zaboravio upisati u zemljišne knjige.
Ma ne dolazi on radi zemljišnih knjiga (nije zaboravio sve prepisat na brata i sina) nego da ubrza neke druge stvari da poraste cijena zemljišta. Urbanistički plan je odavno rješen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # UPUNezaboravko 2020-09-13 08:32
Citat gost:
Citat Nezaboravko:
Citat Emisar:
Ako misliš na Garija Kapelija on ne dolazi samo radi politike nego i zbog brige za povećanje vrijednosti svoje imovina na Malinu. A i da prošeta psa :roll:
Briga o vlastitoj imovini je pohvalna stvar. A ne kao onaj HDZov ministar Kušćević, kojega su prijevremeno morali otjerati sa te funkcije, a koji je kroz urbanističke planove povećao svoju imovinu, a onda ju je zaboravio upisati u zemljišne knjige.
Ma ne dolazi on radi zemljišnih knjiga (nije zaboravio sve prepisat na brata i sina) nego da ubrza neke druge stvari da poraste cijena zemljišta. Urbanistički plan je odavno rješen.
Upravo tako, Urbanistički plan je odavno rješen.
U doba korone ponekad je teško shvatiti ironiju? :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
318 # Malingost 2020-09-13 09:37
Citat Nezaboravko:
Citat gost:
Citat Nezaboravko:
Citat Emisar:
Ako misliš na Garija Kapelija on ne dolazi samo radi politike nego i zbog brige za povećanje vrijednosti svoje imovina na Malinu. A i da prošeta psa :roll:
Briga o vlastitoj imovini je pohvalna stvar. A ne kao onaj HDZov ministar Kušćević, kojega su prijevremeno morali otjerati sa te funkcije, a koji je kroz urbanističke planove povećao svoju imovinu, a onda ju je zaboravio upisati u zemljišne knjige.
Ma ne dolazi on radi zemljišnih knjiga (nije zaboravio sve prepisat na brata i sina) nego da ubrza neke druge stvari da poraste cijena zemljišta. Urbanistički plan je odavno rješen.
Upravo tako, Urbanistički plan je odavno rješen. U doba korone ponekad je teško shvatiti ironiju? :lol:
Ne može se shvatiti ironiju tamo gdje je nema. Točno ja da je Urbanističkim planom rađenim dok je bio gradonačelnik čiju izradu je nadgledao sve rješeno. Njegovom zemljištu na Malinu automatski je porasla cijena, ali gradnjom pristupne ceste treba porasti još više. Radi toga on dolazi da požuri stvar. Pored ostalog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # .....Nezaboravko 2020-09-13 09:57
Ironija je u usporedbi sa bivšim minstrom sa Brača koji je koristio isti modus operandi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Pasji životMixer 2020-09-12 13:05
Citat Emisar:
Citat 2020:
Ima ovih koji pokušavaju svojim lažnim autoritetom da su visoko pozicionirani dužnosnici HDZ i u Ministarstvima,da plaše neuke ljude na Lošinju i pričaju im pričice.Dolaze u Lošinj vikendom,i skupljaju neuke ljude oko sebe i po kafićima drže predavanja kako bi se trebao voditi Grad.
Ako misliš na Garija Kapelija on ne dolazi samo radi politike nego i zbog brige za povećanje vrijednosti svoje imovina na Malinu. A i da prošeta psa :roll:
A dok je zauzet državničkim poslovima psa šeta Pučko Učilište. Prije je to radila njegova supruga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Lošinj mu je babovinaBZ 2020-09-13 09:50
Citat Mixer:
Citat Emisar:
Citat 2020:
Ima ovih koji pokušavaju svojim lažnim autoritetom da su visoko pozicionirani dužnosnici HDZ i u Ministarstvima,da plaše neuke ljude na Lošinju i pričaju im pričice.Dolaze u Lošinj vikendom,i skupljaju neuke ljude oko sebe i po kafićima drže predavanja kako bi se trebao voditi Grad.
Ako misliš na Garija Kapelija on ne dolazi samo radi politike nego i zbog brige za povećanje vrijednosti svoje imovina na Malinu. A i da prošeta psa :roll:
A dok je zauzet državničkim poslovima psa šeta Pučko Učilište. Prije je to radila njegova supruga.
Sada ga šeta njezina zamjena, a kad ona ne stigne od ravnateljskih obveza šeta ga jedna djelatnica. Gari je oduvjek privatizirao gradske poslove kao da mu je cjeli Lošinj babovina :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Kadroviranjegost 2020-09-14 13:45
Citat BZ:
Sada ga šeta njezina zamjena, a kad ona ne stigne od ravnateljskih obveza šeta ga jedna djelatnica. Gari je oduvjek privatizirao gradske poslove kao da mu je cjeli Lošinj babovina :sad:
Postupao je kao da je grad Agencija Kapeli. Kadrovirao je u Komunalno poduzeče, Lošinj Usluge, OŠ , vrtić, Odgojni Dom, muzej, knjižnica, Pučko učilište ..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Kadroviranje podložnihUhljeb 2020-09-18 12:47
Citat gost:
Citat BZ:
Sada ga šeta njezina zamjena, a kad ona ne stigne od ravnateljskih obveza šeta ga jedna djelatnica. Gari je oduvjek privatizirao gradske poslove kao da mu je cjeli Lošinj babovina :sad:
Postupao je kao da je grad Agencija Kapeli. Kadrovirao je u Komunalno poduzeče, Lošinj Usluge, OŠ , vrtić, Odgojni Dom, muzej, knjižnica, Pučko učilište ..
Zaboravio s Turističku Zajednicu. Tamo je za direktoricu postavio svoju prijateljicu i šeficu njegove agencije Kapeli na Kadinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # IQ testgost 2020-09-19 09:12
Citat Uhljeb:
Citat gost:
Citat BZ:
Sada ga šeta njezina zamjena, a kad ona ne stigne od ravnateljskih obveza šeta ga jedna djelatnica. Gari je oduvjek privatizirao gradske poslove kao da mu je cjeli Lošinj babovina :sad:
Postupao je kao da je grad Agencija Kapeli. Kadrovirao je u Komunalno poduzeče, Lošinj Usluge, OŠ , vrtić, Odgojni Dom, muzej, knjižnica, Pučko učilište ..
Zaboravio s Turističku Zajednicu. Tamo je za direktoricu postavio svoju prijateljicu i šeficu njegove agencije Kapeli na Kadinu.
Iz TZ je prešla u Jadrankinu menađeriju za nešto što se zove brand manager i osnovala FEEL IQM uslužni obrt za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem ili u prijevodu obrt za prodaju muda pod bubrege. No zahvaljujući ministru turizma posao joj je do pandemije Corone cvjetao a onda je zastao kao i turizam. Zadnjom objavom na FB 24. srpnja Đurđica oduševljeno javlja "Promocija iz snova! Kada prepuni emocije pričamo svijetu o ljepoti svoje domovine, savršeno! Ovakva reklama nema cijenu!
#iqmdestination #croatiafullofl ufe #durdicasimicic
#dejanlovren" s linkom na članak o propagandnom napisu u bitanskom Daily Mailu
www.index.hr/.../2200541.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # .....gost 2020-09-19 12:21
A sve vrijeme Đurđa je predani Garijev agent spavač u GV i HDZu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
188 # PaezuanGost 2020-09-11 20:13
Napokon jedan pametan tekst.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
228 # Oboljeli koronašMilan 2020-09-12 18:28
Ova pod nickom Corona samo pokazuje kakvih sve ima umova u našem gradu. Pa znamo koliko je Capeli prodao a koliko brižna i nesposobna Ana. A koliko taj domaći izdanak brine o nama uvjerio sam se više puta. Naime 6 puta sam pokušao doći do nje zbog posla i nisam uspio. A tu HDZ-ovu gradonačelnicu nisu birali nikakvi vikendaši, nego mi lošinjani, i ja koji sam na ispod 200-tog mjesta za stan. JA DOMAĆI!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
84 # Covid2020 2020-09-14 21:50
Milane javi se na izbore za gradonačelnika. jer već ovdje imaš 16:0 glasova u tvoju korist.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Glupog li odgovoragost 2020-09-15 18:56
Ne može gluplje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Vlast je slastDino 2020-09-16 08:39
Citat gost:
Ne može gluplje.
Nije glupo. Lik hoće reći preuzmi gradsku vlast pa ćeš ti prodavati gradsku imovinu i dobiti stan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # PolitikaGost 2020-09-17 07:31
Citat Dino:
Citat gost:
Ne može gluplje.
Nije glupo. Lik hoće reći preuzmi gradsku vlast pa ćeš ti prodavati gradsku imovinu i dobiti stan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Tko je Prvi od tisuću otokaŽuja 2020-09-16 09:29
Citat Milan:
Ova pod nickom Corona samo pokazuje kakvih sve ima umova u našem gradu. Pa znamo koliko je Capeli prodao a koliko brižna i nesposobna Ana. A koliko taj domaći izdanak brine o nama uvjerio sam se više puta. Naime 6 puta sam pokušao doći do nje zbog posla i nisam uspio. A tu HDZ-ovu gradonačelnicu nisu birali nikakvi vikendaši, nego mi lošinjani, i ja koji sam na ispod 200-tog mjesta za stan. JA DOMAĆI!!!
Nije Lošinj nego Cres: Prelog, Krk i Koprivnica jedini zadovoljavaju EU norme, najveći napredak u odvojenom prikupljanju otpada postignut u Cresu Podaci Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja o odvojeno prikupljenom otpadu u 2019.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
315 # Pametnom koji hrani tuljaneMilan 2020-09-14 16:46
Kada čitam dotičnog onda dam zadovoljan da sam član hdz-a. Samo zato što ovakve njuške nisu u njemu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # Vidovitom milanuhranitelj tuljana 2020-09-14 19:43
Citat Milan:
Kada čitam dotičnog onda dam zadovoljan da sam član hdz-a. Samo zato što ovakve njuške nisu u njemu.
Vaša vlast i ona od deklariranih ljevičara ima isti ishod po Hrvatsku i Hrvate, oni su barem oko toga iskreni. Nego, je li ti lijepo ispod 200-og mjesta na listi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
233 # Covid2020 2020-09-17 21:58
Bilo je lijepo večeras na izbornoj skupštini. 16-8.Super.Rezu ltat je vjeridostojniji od ovih lajkanja na ovoj stranici gdje osoba isključuje ruter pa ga uključi i lajka 20-0.Izbori su bili demokratski i pobijedili su dečki lošinjani koji vole ili su u HDZ-u. Bravo dečki na mudrosti. Pokušala se umiješati politika gubitnika ali pobijedio je razum. Ovako će biti dovoljno novaca za sve sportove u Lošinju i sva djeca će biti zadovoljna. Bravo šta ste dečki složni i bilo vas je gušt gledati večeras.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # ....Zli zeko 2020-09-18 09:23
Citat 2020:
Izbori su bili demokratski i pobijedili su dečki lošinjani koji vole ili su u HDZ-u.
Znači i tu smo naebali. Lošinj nije prvi od tisuću otoka, a Hrvatska nije među najrazvijenijim zemljama Europske unije i svijeta kako su nam dvije ženske naobećavale :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
220 # Strah od tajnog glasanjagost 2020-09-18 10:50
Citat Zli zeko:
[quote name="2020"]Izbori su bili demokratski i pobijedili su dečki lošinjani koji vole ili su u HDZ-u.
Da bi izbori bili demokratski glasovanje mora biti tajno. A Purić javlja da je prijedlog da se skupština izjasni o tajnom glasanju za predsjednika radno predsjedništvo odbacilo kao suprotno statutu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # . ..Toto 2020-09-19 11:20
Gdje glasanje nije tajno tu nema demokracije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Defektna demokracijaUčo 2020-09-19 19:27
Citat Toto:
Gdje glasanje nije tajno tu nema demokracije.
Čudno je ako je ured za udruge odobrio statut koji ne dopušta tajno glasanje za izbor tijela udruge. Tajnost glasovanja je jedno od načela demokratskih izbora jer osigurava diskreciju biračkog opredjeljenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # Edukativnohranitelj tuljana 2020-09-20 19:52
Citat Učo:
Tajnost glasovanja je jedno od načela demokratskih izbora jer osigurava diskreciju biračkog opredjeljenja.
Je li te to podučio Snob, Dandy ili Admin, oni su znali napisati doslovce istu stvar...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Opće mjestoUčo 2020-09-20 21:02
To je opće mjesto politologije i banalna malokome nepoznata istina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Zajamčeno Ustavom RHGost 2020-09-21 07:41
Članak 45.
Hrvatski državljani imaju opće i jednako biračko pravo s navršenih 18 godina u skladu sa zakonom. Biračko se pravo ostvaruje na neposrednim izborima tajnim glasovanjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Pobjeda korupcijeMutivoda 2020-09-20 07:52
Citat 2020:
Izbori su bili demokratski i pobijedili su dečki lošinjani koji vole ili su u HDZ-u. Bravo dečki na mudrosti. Pokušala se umiješati politika gubitnika ali pobijedio je razum.
Gdje hadezejčad pobjedi to nije pobjeda razuma nego korupcije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Hadezeovska poslagost 2020-09-20 09:39
Citat 2020:
Izbori su bili demokratski i pobijedili su dečki lošinjani koji vole ili su u HDZ-u. Bravo dečki na mudrosti. Pokušala se umiješati politika gubitnika ali pobijedio je razum. Ovako će biti dovoljno novaca za sve sportove u Lošinju i sva djeca će biti zadovoljna. Bravo šta ste dečki složni i bilo vas je gušt gledati večeras.
Dečki lošinjani koji vole ili su u HDZ-u su složno pritiskali članove Skupštine da glasuju za Magazina jer da je on dobar sa gradonačelnicom . Koja je radi nadgledanja tijeka i ishoda glasovanja također nazočila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Tko te šišaOrca pipa 2020-09-21 16:15
Citat gost:
Dečki lošinjani koji vole ili su u HDZ-u su složno pritiskali članove Skupštine da glasuju za Magazina jer da je on dobar sa gradonačelnicom. Koja je radi nadgledanja tijeka i ishoda glasovanja također nazočila.
Grad se definitivno pretvara u prčiju tri moćne obitelji koje vedre i oblače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Šafran potiče libido i poboljšava erekcijuTZML 2020-09-21 15:10
Uz najavu sutrašnje sjednice novog saziva TZ Mali Lošinj da upozorim na jednu očito zaboravljenu web stranicu TZ sa zaglavljem Lošinj-otok vitalnosti.
www.tz-malilosinj.hr/.../
Ima tamo svega: Elektronika, ljepota, moć, mršavljenje, zdravlje, Blog stranica.
Mali izbor članaka:
Drivelan ultra – Lončar Buzdyganek podržava seksualnu želju i pojačava seksualne senzacije. Maca pomaže u održavanju prirodne seksualne aktivnosti i energije. Šafran potiče libido i poboljšava erekciju, pomažući povećati volumen sjemena.
Selen doprinosi normalnom tijeku spermatogeneze. Cink pomaže u održavanju normalne razine testosterona u krvi. Vitamin E štiti stanice od oksidativnog stresa.
Broj proizvoda 4
Priprema za muškarce koji žele povećati svoju seksualnu moć. Sadrži perujski ginseng, koji povećava libido i olakšava erekciju. Ekstrakt Maki sadrži značajne količine L-arginina, fitosterola, catcheina i bio-flavonoida. Korejski ekstrakt korijena ginsenga povećava rad tijela i jača erekciju. Gotu Cola ekstrakt poboljšava perifernu cirkulaciju. Cink podržava funkciju muškog reproduktivnog sustava, a selen ima pozitivan učinak na proizvodnju sperme.
Bioretin – Krema koja je inspirirana estetskim medicinskim tretmanima i učinkovito ublažava simptome starenja. Koža postaje čvršća, glađa i glađa. Proizvod ispravlja znakove gubitka kolagena na koži, izglađuje bore, vraća elastičnost, jača i nadoknađuje boju.
Sadrži, između ostalog, kombinaciju dva odabrana peptida protiv bora koji odgovaraju tonusu derivata vitamina C i termalnoj vodi.
Suganorm – Kalcij sadržan u proizvodu potreban je za održavanje zdravih kostiju i zuba. Pomaže u pravilnom funkcioniranju mišića. Vitamin D pomaže pravilnoj apsorpciji kalcija i fosfora, održavanju prave razine kalcija u krvi i održavanju zdravih kostiju i zuba.
Podržava glatko funkcioniranje mišića. Vitamin K pomaže u održavanju zdravih kostiju. Cink je uključen u diobu stanica. Pomaže u održavanju zdravih kostiju. Bakar pomaže u održavanju normalnog stanja vezivnog tkiva, štiti stanice od oksidativnog stresa i pomaže u transportu željeza po cijelom tijelu.
Pa se nešto pitam tko to koristi stranicu Turističke zajednice za reklamiranje čudnih pripravaka :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ???????Hugo 2020-11-11 15:05
Čini se da "fotografija" sa vrha članka ovih dana dobiva sve više smisla. Zna li se šta o tome kaže lokalni stožer civilne zaštite?Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # izgubljeni kompasNN 2020-11-11 18:16
Citat Hugo:
Čini se da "fotografija" sa vrha članka ovih dana dobiva sve više smisla. Zna li se šta o tome kaže lokalni stožer civilne zaštite?
Korona više nije frka, samo 15 oboljelih u zadnjih tjedan dana.
Prava sitnica. Šefica stožera se bavi važnijim stvarima. Na otoku trenutno teku med i mlijeko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu pobio starce u staračkom domu među kojima i vlastitu majku. Na svom FB statusu ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit će čovjek s kojim je imao toliko ozbiljna razilaženja da ga je prekršajno prijavio, tvrdeći da je na punktovima u Zadru odbijao cijepiti ljude. www.nacional.hr/.../ ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu da mu ubrza kupnju nekretnine u vlasništvu RH u Malom Lošinju s moralom čovjeka koji je podmićivao nacističke vlasti da spasi velik broj poljskih Židova ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog zakona. A kao davatelj mita prekršio je zakon i treba biti kažnjen kao i primatelj mita. Ovo tvoje baljezganje o nekakvom drugom čovjeku i njegovom glasanju nema ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom, tromom sustavu, bio prisiljen dati dio svog novca da bi svoja prava mogao ostvariti u razumnom vremenskom roku a ne čekati dvije godine. Nikome ništa nije oduzeo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada zakonom zabranjene stvari. Dakle kršili su zakon, potplatiti npr. graničara da propusti ili potplatili nekog službenika da izda lažne dokumente. Nisu pritom stekli ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska birokracije, sudstvo, zdravstvo... tjera ljude na očajničke poteze. Kao što su i nekad ljudi potplačivali razne službenike da bi izvukli živu glavu ili spasili ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava opravdavaš korupciju i podržavaš truli sustav.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih, da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava na vrijeme... izgleda da admin podržava truli sustav?!

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno upitne radnje. U psihologiji se to zove racionalizacija .

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi prihvatili) da nam država tuđim prisilno otuđenim novcem financira stanovanje, niti smo u poziciji da nam ruski kapital osigurava krov nad glavom. Stoga moramo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog interesa.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako dobro zna kako to sporo ide... dakle samo je požurila postupak koji bi i onako tako završio... nije trebala uzeti novac. Pitam se ima li na Lošinju onih ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/novosti/crna-kronika/zamjenica-drzavnog-odvjetnika-primila-3-000e-da-ubrza-kupnju-nekretnine-u-malom-losinju/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba nije obrisana jer je bila osnovana. Odnosila se na jedan doista smušeni komentar. Povod za brisanje svih komentara koji su uslijedili bio je tvoj komentar pod ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne gradnje" mogla bi razmisliti s kim se povezuje ako želi biti prihvaćena kod Lošinjana...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te tuži kadija te sudi, pisati svakakve gluposti a onda brisati odgovore. AK može biti zadovoljna kako si uništio stranicu koju više skoro nitko ne posjećuje. O ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK nije na spisku podjele fotelja pa mora mandat gradonačelnice odradit do kraja.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na izborima vrijeđanjem birača piše Telegram. Oni koji će opet glasati za Milanovića su, po premijeru, jednostavno glupi. Plenkovića, čini se, ozbiljno prestravljuje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti oko nje. Svi pošteni ga izbjegavaju. A građanima reći da su glupi, pokazuje očito pomanjkanje izborne inteligencije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa Zoranom Milanovićem, ali je ne želi nikome pokazati. Kazao je za medije ‘Ljudi se mogu jednom zabuniti, ali ako se dvaput zabuniš – onda si glup’. Kako su tek ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže kao borac protiv rodne ideologije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš nešto da ne bi ostao bez "ogromnog novca", to ima naziv. Isto tako ako neki gospodin predloži dami da napravi nešto da bi dobila "ogroman novac", to ima ime.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da su "glupi" desničari ipak u pravu; postoji neka politička i novčana sila koja potkupljuje fakultete da podučavaju o "tom nečemu" što "ne postoji"...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da ...