Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Lošinjski rezervat u ropotarnici Vladinih nerealiziranih projekata

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

dolpin watching Idila s dupinima suočena je danas s potrebama nove političke elite, koja mora namiriti svoje stranačke hijerarhije, financijere, aktiviste i ulizice, spavače u drugim strankama. Namiruje ih ustupcima u prostornim planovima, kvartovima urbanih vila, golf terenima i građevinskim zonama. Mora se dodvoriti i svojim biračima, kojima po potrebi, stihijski, povremeno dobaci dokidanje vlastitih nepopularnih odluka, piše Bojana Genov na portalu Zamirzine .

Moj prijatelj, koji kao i ja živi već desetljećima u Malom Lošinju, gotovo je tipični stanovnik otoka. Više je okrenut svojim poslovima no tuđim, više povučen i pomirljiv no onaj koji nastoji nametnuti svoj stav, prijatelj je životinja sa uvijek živim i duhovitim anegdotama o svome psu, iz kojih izbija poznavanje i ljubav. Nedavno, dokono razmjenjujući opaske o proljeću i prolaznicima na rivi, iz njega je progovorila neobična ljutnja: "I sada ćemo morati češkati jaja dupinima, jer se je netko sjetio proglasiti rezervat i zabraniti ribarima da love ribu i ljudima da žive."

Lijeno uživajući u proljetnom danu, tek sam se nasmijala na netočnost, nekorektnost i nerazumijevanje. Ta je lijenost bila pogreška. Moj je prijatelj stavio svoj potpis pod zahtjev udruga ribara i malih brodara za ukidanjem zaštite staništa dupina u posebnom rezervatu u moru u lošinjskom akvatoriju. 

Uz njega to je učinilo oko 2000 građana Lošinja, Cresa i Krka, kojima je netko rekao da će odsad morati češkati jaja dupinima, odreći se zarade i napretka, ribe, vožnje morem i kanalizacijskih ispusta u more. Jučer je u Malom Lošinju održan, zatvoren za javnost, sastanak predstavnika grada, Ministarstva kulture, Državne uprave za zaštitu prirode, zainteresiranih udruga ribara i brodara, kao i prijatelja životinja i prirode te zaštitara okoliša. Povjerenstvo Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja za rezervat tom je prigodom upoznalo prisutne da traži od Grada hitno poduzimanje svih mjera kako bi se ukinula svaka zaštita ovog dijela akvatorija.

Na istom tom je sastanku Zoran Šikić, državni tajnik Ministarstva kulture, ponudio lokalnoj zajednici smanjenje stupnja zaštite sve do nikakve, ovisno o tome što lokalna zajednica odluči.

dolphin watching Rješenjem Ministarstva kulture iz 2006. godine proglašena je preventivna zaštita dijela mora uz istočne obale Cresa i Lošinja u kategoriji posebnog rezervata - rezervata u moru, s namjerom proglašavanja trajnog rezervata po isteku preventivne zaštite od tri godine i donošenja pravila ponašanja u rezervatu. Tim je aktom Ministarstvo kulture učinilo korak prema ispunjenju svoje obveze kao stranke u sporazumu ACCOBAMS, u okviru Konvencije o zaštiti migratornih vrsta divljih životinja (Bonnska konvencija), čiji je cilj osigurati opstanak vrsta iz reda Cetacea (dupini, kitovi) na način da se smanje uzroci njihove ugroženosti.

Rješenjem o rezervatu činio se završenim i dug put započet prije više od dvadeset godina kad je mladi talijanski student biologije Giovanni Beazi na ljetovanju u Nerezinama otkrio i zavolio dupine, osnovao i cijelo desetljeće vodio institut Thetys za istraživanje i zaštitu mora u Velom Lošinju, te cijelu zajednicu zarazio snom o rezervatu sa očuvanom prirodnom, kulturnom i povijesnom baštinom. Taj je san ugrađen i u Plan gospodarenja okolišem Cresko - lošinjskog otočja, koji su u okviru Programa tehničke pomoći za zaštitu okoliša u Sredozemlju (METAP) financirali Europska komisija, Europska investicijska banka, Svjetska banka i UNDP, sačinio Centar za razvoj jadranskih otoka, razumijevajući razvoj kao oprezno gospodarenje jedinstvenim prirodnim resursom, a poduprla cijela zajednica. U izvještaju Svjetske banke o vrednovanju projekta stoji da je lokalna participacija bila zadovoljavajuća, a politička podrška na lokalnoj razini visoka. 

Jedinstvena sinergija istraživačkog entuzijazma, visoke svijesti o potrebi očuvanja bioraznolikosti, lokalne volje za stvaranjem edukacijskog centra, godine proizvodnje letaka, održavanja tribina, sastanaka s ribarima i odlazaka na teren rezultirale su, dvadeset godina od početka istraživanja, prijedlogom Plavog svijeta, znanstvene udruge koja je naslijedila Thetys, o proglašenju rezervata.

A onda je ljubavna priča o lokalnoj zajednici i rezervatu dupina, koja je bila idilična u vrijeme sanjarenja i snubljenja, ozakonjenjem postala mrska obaveza i još jedna priča o prevari i iznevjerenim očekivanjima. Ribari i mali brodari shvatili su da uvođenje reda na ovo područje znači uvođenje reda i nadzora upravo u njihovo poslovanje.

Počele su padati teške riječi, pa se čuje da je Zagreb "čitav asfaltiran i uređen", a od stanovnika otoka se traži da živi pod što prirodnijim uvjetima da bi Zagrepčanima mogle ptičice pjevati kada dođu provesti na otok par dana. Čuje se i to da je Hrvatima i otočanima, od kojih je legitimniji stav onih koji imaju duži niz predaka na otoku, dosta Engleza, Srba i Bugara da im određuju kako da žive i što da rade na svome moru. Čuje se da se država brine za dobrobit dupina, ali se ne brine za preživljavanje ovdašnjih ljudi. Čuje se da dupina ovdje nema, da ih ima manje no drugdje, da ih ima kao u priči usprkos ribarenju i brodarenju, da im ovdje nije stanište već stanica proputovanja, čuje se da dupin nije ugrožen, da je more lokalnim stanovnicima njihovo dvorište u kojemu imaju suverenitet odlučivanja.

delfini Proizvodnjom učestale i žestoke galame, redovitim medijskim izvještajima o hodočašćenju ribara i brodara svim nadležnim i nenadležnim institucijama koje su ih sve - dakako - podržale u njihovoj pravednoj borbi za opstanak u neravnopravnom takmičenju sa dupinom, stvorena je slika da tako misli velika većina stanovnika. U takvoj su atmosfera protekli i parlamentarni izbori, pri čemu se je baš svaka stranka pragmatično obratila ribarima i brodarima s porukom da podupire njihovo preživljavanje i da je protiv rezervata. Dupini su konačno uhvaćeni u mrežu različitih parcijalnih interesa posljednjim inovativnim prijedlogom lokalne podružnice HSS-a, da treba raspisati lokalni referendum te sačiniti studiju isplativosti. U općoj graji oko vlastitih interesa nitko nije čuo da nema lokalne nadležnosti za referendum o pitanju iz područja ispunjavanja međunarodnih obaveza, kao ni to da je studija isplativosti o očuvanju ustavnih vrijednosti skaredna zamisao.

Time je zatvoren začarani krug u kojem stranke ugađaju svojim potencijalnim biračima, a birači pažljivo osluškuju retoriku stranaka ne bi li stvorili i poduprli svoja mišljenja. Ravnodušna većina, posve nalik mome prijatelju s početka ove priče, više okrenuta svojim poslovima no tuđim, povučena i nenametljiva, živeći uz životinje sa prihvaćanjem ali bez proaktivnog stava, educirana o zaštiti okoliša godišnjim akcijama čišćenja plaža pred turističku sezonu, pitanje dupina ostavila je onima kojih se to tiče.

Idila s dupinima, rođena u beskonfliktnom društvu, suočena je danas s potrebama nove političke elite, koja mora namiriti svoje stranačke hijerarhije, svoje financijere, aktiviste i ulizice, spavače u drugim strankama. Namiruje ih ustupcima u prostornim planovima, kvartovima urbanih vila, golf terenima i građevinskim zonama. Mora se dodvoriti i svojim biračima, kojima po potrebi, stihijski, povremeno dobaci dokidanje vlastitih nepopularnih odluka. Vodeći reaktivnu umjesto aktivne politike, političari mogu zastupati ribare, brodare i slastičare, ali ne mogu zastupati dupine i buduće generacije, stoga je Vlada odlučila žrtvovati lošinjski posebni rezervat u moru i pridružiti ga ZERP-u, državnoj maturi i ostalim svojim nerealiziranim projektima. Dupini i buduće generacije tek trebaju naći svoje zastupnike.

 

Komentari: 

0 0 # MAGLAotočanin 2008-05-21 17:42
Da, gospodin administrator kao i uvjek sa svojim dugim tekstovima kojima pokazuje da ima vremena na bacanje što se pitamo što onda radi u životu osim MAGLIRANJA javnosti i MANIPULACIJE informacija za koje nije zaslužan nego ih skuplja te od njih stvara plagijate.
Sve što je napisao je naravno istina samo kontekst i sljed iformacija je postavljen tako da će svatko tko pročita biti izmanipuliran te će pomisliti gle jadni dupini nemaju šanse jer će ih otočani pobiti.
Ali naravno istina je kao što rekoh u ovom tekstu, samo sasvim drugačije koncepcije.
dosta je reći da dupini povećavaju svoj broj na našem području što znači da oni ne da nisu ugroženi nego su shvatili da na ovom području imaju suživot sa čovjekom te se zato ovdje zadržavaju više nego drugdje pa je to nepotrebno štititi.
I kad gledate ovako zaštita se forsira samo da se uzme novac, koji se dobiva na račun takovih akcija i sve u svemu ljudi slični autoru ovog teksta točnije administratoru žele taj novac pa zato pričaju LAŽI da mi ugrožavamo prirodu koja je kako vidite još uvjek kao i prije naša dijeca će ju čuvati i posle nas a znate zašto : jer su naši nas učili istom i to je jedina prava zaštita TRADICIJA I OBITELJ. a to samo može netko tko je ovdje saživio sa jedinom pravom snagom otoka a to je more, kome more služi jedino za kupanje taj ovo ne razumije. 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SuvarAM 2008-05-21 17:57
bas lijepa srcedrapajuca i manipulativna pricica administratora
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Re: MaglaAdministrator 2008-05-21 18:07
Napis je 20. svibnja administrator prenijeo sa portala ZamirZine (www.zamirzine.net/.../) na kojem je objavljen 15. svibnja, a autorica napisa je Bojana Genov.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SuvarAM 2008-05-21 18:18
dobro, pricica bojane genov. Dupini vs. urbane vile i podmicivanje lokalnih politicara, prica nema veze s mozgom. Da bas,ribari i prijevoznici morem seru pare pa ih nemaju gdje pametnije potrositi nego podmicivati politicare. Radije objavite studiju na osnovu cega je donesen rezervat,ali ne, to nece doci u javnost jer se skriva kao zmija noge
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gdje si to procitao?gost 2008-05-21 18:39
Suvare, pretrazio sam cijeli tekst, ali rijeci podmicivanje nema nigdje osim u tvom komentaru. Gdje si to procitao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SuvarAM 2008-05-21 20:44
izvadio sam iz konteksta kao sto se i vi hvatate za svaku sitnicu i vadite razne zakljucke iz konteksta koje vama pasu. Naravno,opet neko protupitanje postavljate i ispravke netocnih navoda ispravljate, kao oni politicari u sabornici,a nikad odgovora za dobiti;valjda da se skrene s teme. DAKLE DA PONOVIM PITANJE: KADA CE SE OBJAVITI U JAVNOSTI TA FAMOZNA STRUCNA PODLOGA NA TEMELJU KOJE JE DONESENO RIJESENJE O PROGLASENJU REZERVATA????? Ne zelim diskutirati o nicem drugom dok ga ne vidim u javnosti,ali ocito ne postoji nikakva strucna podloga,jer da postoji vec bi bila iznesena u javnost,ili se sad odugovlaci dok ju netko nabrzinu ne napise. Medju postovima vidim da ljude zanima to pitanje,cak je par puta postavljeno, ali odgovora nigdje,nema,zer o,nula; a pitam se zasto, pa svi vec znamo odgovor
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # koga brigagost 2008-05-21 21:08
Netocan navod je netocan navod, ma koliko ga ti opravdavao. To je zapravo ljepse ime za obicnu laz. Netocan navod, mos mislit :-) A ako za tu strucnu podlogu pitas mene, kucas na kriva vrata. Zatrazi od ministarstva. I jos nesto; koga uopce briga o cem ti zelis ili ne zelis diskutirati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SuvarAM 2008-05-21 21:15
he he he. Takav sam odgovor i ocekivao :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gost 2008-05-21 21:22
Jel to da je laz laz, da taj spis trazis od minstarstva ili koga briga o cem bi da dikutiras?Sto od toga si ocekivao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dosadni steja 2008-05-21 22:09
Zjev ... ja na primjer želim diskutirati o ovom clanku ali nemam skim jer opet mlatite prazna slama o svemu samo ne o clanku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # MAGLA IIotočanin 2008-05-22 09:40
Kao što rekoh magla svuda oko nas.
Ministarstvo ne može pokazati nikakav konkretan dokument jer ga nema imaju samo ono što su dobili od plavog svijeta te sad kupuju vrijeme nebi li ga doradili kako bi ipak nekako izgledao a u svemu tome im pomaže a tko drugi nego VOJNIK SVOJE STRANKE. pa prema tomu vojnički drugarski pozdrav. :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Strucna podlogaDvorska luda 2008-05-22 10:42
Stručnu podlogu je izradio Državni zavod za zaštitu prirode i poslao je Ministarstvu kulture. Ministarstvo kulture ne želi izaći s njome u javnost, jer kupuje vrijeme, jer ne želi naljutiti lokalno stanovnistvo prije no što ponovo izabere Cappellija za gradonačelnika.
Kada se to desi, stručna podloga će biti objavljena. Ne znam koliko će od te objave imati koristi polupismena ekipa koja stalno traži podlogu, jer je mala vjerojatnost da će je shvatiti. Naime, za čitanje odreðene vrste teksta treba imati korpus različitih znanja. Kao primjer pogledajte stručnu podlogu za zaštitu Odranskog polja
www.google.hr/.../

Stručna podloga za zaštitu odranskog polja (www.google.hr/search? source=ig&hl=hr &rlz=&q=stru%C4 %8Dna+podloga&m eta=)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ni Rja 2008-05-22 10:45
Zjev ... Otočanine kakve veze ovo ima s člankom. I šta ćeti taj dokument? Odbor protiv zaštite je i bez njega znanstveno odlučio da ne bude ni r od rezervata :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Re: Strucna podlogaAdministrator 2008-05-22 11:27
Stručna podloga za zaštitu odranskog polja (www.google.hr/search? source=ig&hl=hr &rlz=&q=stru%C4 %8Dna+podloga&m eta=)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # za Ivetaekolog 2008-05-22 14:39
Ive i par sljedbenika vrte priču o tardiciji ribarstava, a uz to ide i obitelji i hrvatstva. To su teme kroz koje se želi čovjek "iz naroda" afirmirati, boreći se za sveto tlo tj.more. Svakako ni njemu se baš puno ne radi pa zato i napada druge za nerad jer ga to najviše žulja. Priča o rezervatu nema veze s zaštitom mora , dupina i prirode kada se radi o navedenoj grupaciji. Niti su oni tradicionalni ribari, niti žele živjeti takvim životom...ovo je lažan sukob, ovo je izmišljena priča o ugrozi njihove tradicije...a tekst stručne podloge ne može razumjeti baš svatko " s nogu", kao popiti pivo usput...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # za ekologaribar 2008-05-22 19:50
E moj jado izgleda da si ti usput popio svu pamet svijeta pa kako to da vas toliko žuljaju ti polupismeni ribari :sad: .
Bili smo vam dobri dok smo vam davali informacije i vodili sa nama na more , od kad ste nam zabili nož u leða možete nas samo vrijeðati i pljuvati po novinama i forumima.
Bilo bi ti pametnije da shvatite koliku ste glupost napravili od kad ste se urotili protiv graðana lošinja ili ćete to shvatiti tek kad odete odavde!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mrtvo moreJado 2008-05-22 20:13
E moj ribare ako zaštitu mora smatraš zabijanjem noža u leða onda ćemo svo otić dovraga. I otkud ti pravo kazati da je zaštita urota protiv graðana Lošinja. Jesi ti graðani Lošinja? Samo da znaš ne misle svi da more da je more privatno vlasništvo vas nekoliko nego da je svih nas i da neki ne žele da postane Mrtvo More.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # problem zagovornikagost 2008-05-22 20:33
Pod prijetnjom da se na mene saspe drvlje i kamenje moram izreći impresiju da je najveći problem rezervata ekipa koja ga zagovara. I činjenica da ta ekipa ima uvid stručnu podlogu Državnog zavoda za zaštitu prirode koju iz nekog razloga neće podijeliti s nama. Ne vjerujem da je to zato što se boji da je nećemo razumjeti. Možda baš suprotno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ja 2008-05-22 20:40
"najveći problem rezervata ekipa koja ga zagovara" Šta, nije politički podobna :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...gost 2008-05-22 21:11
Naravno da nisam mislila na političku podobnost. Ja vjerujem da je posebni rezervat za dupine dobar projekt. Način na koji se pokušao proglasiti je loš. Zašto se nitko ne pita kako je šačica ribara i par malih poduzetnika uspjela nametnuti svoj interes. Možda je zaista većina graðana Malog Lošinja za rezervat i stav Gradskog vijeća tada ne odražava volju graðana? Kako ćemo to saznati? I pitanje je da li su ljudi za dupine ili protiv Genovice ma koliko vi o tome šutjeli
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pacjentiboboton 2008-05-22 21:28
Mislim da nekim ovdje treba terapija :eek: Ma kakva je to sad dilema za dupine ili protiv genovice??? Kakve to ima veze? znamo ko je predložii a ko proglasio rezervat a to nije Genovica. što misli i javno govori je njena stvar i ima pravo govoriti kao i svako drugi. Ako je to zabranjeno nek se kaže ali i ko zabranjuje. KOja glupost birati dupine ili Genovicu. Pacijenti!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kako je mogučekibic 2008-05-22 21:52
Gost pita "Zašto se nitko ne pita kako je šačica ribara i par malih poduzetnika uspjela nametnuti svoj interes." Da si proćitao tekst vidio bi da se to zapitala Genovica i po mojem mišljenju precizno odgovorila:

Idila s dupinima, roðena u beskonfliktnom društvu, suočena je danas s potrebama nove političke elite, koja mora namiriti svoje stranačke hijerarhije, svoje financijere, aktiviste i ulizice, spavače u drugim strankama. Namiruje ih ustupcima u prostornim planovima, kvartovima urbanih vila, golf terenima i graðevinskim zonama. Mora se dodvoriti i svojim biračima, kojima po potrebi, stihijski, povremeno dobaci dokidanje vlastitih nepopularnih odluka. Vodeći reaktivnu umjesto aktivne politike, političari mogu zastupati ribare, brodare i slastičare, ali ne mogu zastupati dupine i buduće generacije, stoga je Vlada odlučila žrtvovati lošinjski posebni rezervat u moru i pridružiti ga ZERP-u, državnoj maturi i ostalim svojim nerealiziranim projektima. Dupini i buduće generacije tek trebaju naći svoje zastupnike.

Isto tako je moguće (vidjeli smo na TV) da šačica ðaka sruši državnu maturu. Uskoro će lokalni izbori a oni će baš na njima prvi put na izbore. Eto kako je moguće, Političar će za glas više prodat i vlastitu majku, a kamo li ne nekakve dupine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # opet vi pametni "ekolozi"ribar 2008-05-23 00:32
Ne miješajte ovo sa ZERP -om jer ćete ispasti glupi , naime u ZERP-u talijani mogu raditi što hoće a hrvati samo po našim zakonima koji su oštriji od talijanskih, a u našem rezervatu hrvati neće smijeti ništa po postojećem zakonu .

Ako vi tvrdite drugačije molim argumente jer bez toga ????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Bla balaotočanin 2008-05-23 10:16
Opet ista priča trla baba lan da joj proðe dan.
Dragi ekolozi na čelu sa Bojančicom nemoguće je vas uvjeriti u istinu jer frustracija u kojoj ste zarobljeni je toliko velika da jedva do zraka dolazite.
Vi ste toliko zadojeni svim i svačim što vam serviraju kvazi znanstvenici koji manipuliraju cijelim svijetom pod krinkom ekologije.
Pa dovoljno je vidjeti da je recimo glavni sponzor Plavog svijeta upravo ona organizacija koja je najveći zagaðivač INA, MOL iz maðarske te auto industrija.
Pa to je kao da egzorcistu financira sotona.
Mislim da su vama na kraju važni samo novci i lažne zasluge. Vi ste ljude ovog kraja natjerali da se bore kako bi spsili svoju egzistenciju.
Nikom od nas nije do ovih sranja koje prolazimo u ovoj priči. A što se tiče rada vi kad bi samo deset posto radili kao ovi ljudi mora nebi vam na pamet palo da dirate te ljude.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # argument za ribaraja 2008-05-23 10:41
Jedini argument je da je trebalo donijeti pravilnik o korištenju rezervata u čijoj izradi su trebali sudjelovati i ribari. E pa oni su odbili i razgovarati o pravilniku, jer ne žele nikakva pravila. A kad netko ne želi pravila možemo se s pravom pitati zašto ih ne želi ;-) I ko ima koristi kad nema pravila?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # muda pod bubregevb 2008-05-23 10:56
Ma da, kvazi znanstvenici manipuliraju cijelim svijetom pod krinkom ekologije? Pa tako lažu za ozonske rupe i otapanje polarnog leda i da je to opasno za klimu. A mi znamo da je to bezveze i nije problem. Lažu o uraganima i manipuliraju. Lažu da je nestao utamanjen obični dupin u našem moru,a mi znamo da ga ima /ili da ga nikad nije bilo?/. Lažu da je sve manje ribe u Jadranu a ribarnica je puna i čekaju redovi kamiona na rivi za utovar. I da balastne vode zagaðuju jadran stranim organizmima, a mi znamo da to nije istina nego manipulacija. A ekolozi to rade samo za novac, a mi smo za istinu i samo istinu, a ne za novac. Ma stvarno otočanine kome ti prodaješ muda pod bubrege??Msliš da smo svi sljepi kod zdravih očiju da nevidimo šta se tu krije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ugrozaXman 2008-05-23 11:53
Piše tako otočanin: "Vi ste ljude ovog kraja natjerali da se bore kako bi spsili svoju egzistenciju." E pa blago ljudima ovog kraja ako im spas leži u ukidanju odluke o zaštiti akvatorija i ako je skrb za zaštitu dupina jedina ugroza njihove egzistencije. Lijepo je čuti da to nije skok cijena nafte, svjetska gospodarska kriza, hrvatski divlji kapitalizam, korupcija, skupa i rastrošna država nego skrb za dupine. Bravo Otočane, otvorio si nam oči! Čim se ukine odluka o rezervatu pred nama se otvara put u blagostanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Runjicaeko ex 2008-05-23 12:00
Za udruge koje stitite Jadran, a bore se za dupine, izvolite se borite za nasipavanje zemlje na Rujnici u more, i izborite za devastaciju kao i uzurpiranje dijela pomorkog dobra za prosirenje komplexa privatnih osoba, koja ce na kraju krajeva zatvoriti i kanal na privlaci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ako ti je stalo ...anonimna kukavica 2008-05-23 12:20
Ma nemoj, neka udruge izvole boriti se za ono što je posao vlasti i inspekcija i za što neki primaju debele plaće i neka se izlažu napadima da su protiv naroda ovih otoka, Hrvatske, da su tuði plaćenici i t.d. Vidiš kako to ide u svezi dupina. Zašto se ti ne izložiš i napišeš svoje ime kao Gregorina, Genovica, Filipas itd, ako ti je stalo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # keko 2008-05-23 12:40
Eko ex poručuje udrugama: Borite se za ono što meni paše (Rujnica i pomorsko dobro) a ne za ono što vama paše (zaštita dupina). Pa izvolite postupiti po nareðenju :-) :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KATAKLIZMAotočanin 2008-05-23 20:33
Da slažem se da je svijet u banani i da se stvarno dogaðaju i klimatske promjene ali ne kod nas i nismo mi ti koji smo zagadili planet nego upravo europa i zapad na koji se upravo vi Genovćići pozivate.
kod nas se priroda očuvala naravno da se u svijetu mora nešto poduzeti i tko kaže da se ne poduzima? A s druge strane znastvenici a pogotovu strani kažu da nije sve to zato jer smo zagadili planet nego izgleda da se u svemiru dogaðaju ciklične pojave koje liče na eko probleme ali su ustvari normalne promjene svemira. (naravno da ovo može biti tumačeno kao manipulacija ali samo kažem što kažu vaši strani znanstvenic)
Što se tiče ribe i prekomjernog izlova mislim da problem nije u ničem drugom nego u nemarnosti države koja bi trebala obnavljati riblji fond to rade sve ozbiljne zemlje koje imaju ribarstvo ka granu privrede, jer svi znamo da je more njiva ribarima a svaka njiva se mora obnavljati i sijati. Samo mislim da znam gdje je problem: država nema novaca jer ga troši na razne glupe udruge pa zato ne može kupovati riblju mlað i puštati ju u more. zamislite samo da umjesto što Plavom svijetu 200.000,00kn pa bojaninoj kordinaciji 150.000,00 kn koliko bi se godišnje mlade ribe pustilo u more. Možda su ovo muda pod bubrege ali da sam ja na vlasti ja bih te novce trošio na takve stvari a ne na prodavače muda. dakle Cappeli znaš što ti je činiti ako želiš ponovo biti na čelu našeg grada nećemo više tolerirati da financiraš one koji potkopavaju naš život. 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Otočanin lažeXman 2008-05-23 20:57
Otočanine, ti si lažov. Plavi svijet je od Grada dobio za 2008. 120.000 kuna, a Bojanina koordinacija (ma što to bilo) uopće nije u Proračunu, a kamo li da dobija 150.000 kuna. Pametan si ti - kad lažeš, lažeš na veliko, ali lako te je razotkriti. Dovoljno je pogledati na Službenim novinama županije na ovom linku (www.sn.pgz.hr/.../). To je Proračun Grada Malog Lošinja čiji tekst jasno govori da Otočanin laže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lažeš ti propali popeotočanin 2008-05-24 00:42
I što stavio si link pa malo proði kroz sve udrtuge u kojima je bajana pa ćeš dobit matematiku a za plavi svjet da čuo sam da su im ove godine smanjili.
A sve ove godine unazad.
Sve što im je balija darovao, ma daj za te novce bi obnovili riba i riba u moru.
I Xmane lažov si ti jer ideš protiv onih koji te hrane a nisi baš sitan treba to i nahraniti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ribar 2008-05-24 07:35
A kuču u velom vam je tata kupio, da ne govorim novac od županije pa od države ,a to je sve naš novac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # problemii i dilemeekolog 2008-05-24 10:00
Nije mi jasno kako se interesi, bjesovi i pažanja usmjeravaju? Ribaru, otočanu, Ivetu, sitnim brodarima, capellićima i drugima smetaju potpuno marginalni ljudi kada se radi o novcu, moći. Nikada ne iznose primjedbe na kompaniju Mužićevih, pa jadrankinog klana i mešetara koji stvarno odlučuju o novcu, zemljištima, pa i moru u Lošinju. Da malo proanaliziraju imovinu, poteze te kompanije koja ni ne obraća sa svojih nebeskih visina pažnju na probleme s kojima se sreću ribari, obični ljudi koji rade i preživljavaju od obrta, turizma...Neću imenovati lošinjske uglednike koji stavrno imaju novac, imovinu, moć ali mi je jadno gledati sve ove napade na ljude? Ma tko je taj koji je smanjio nekom davanja? Bog, tko? Zato je rulju uvijek bilo moguće nahuškati i skrenuti njihovu pažnju na njima ravne...E moj Ive!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # U laži su kratke nogeXman 2008-05-24 10:36
Laž je laž, moj Otočane, ma koliko se ti izmotavao. A činjenice su činjenice, ma koliko to bilo bolno za lažova. Ne kaže se zaludu "u laži su kratke noge".

I da dodam: moja nevažnost nije propali pop, a tvoja tvrdnja da je Xmane lažov "jer ide protiv onih koji ga hrane" je naprosto budalasta. To što netko "ide protiv onih koji ga hrane" nije dokaz da je on lažov. Na primjer, ako imaš dijete koje hraniš, a ono ti kaže "tata, slagao si mi da ćeš me voditi u kino", dijete nije slagalo, ako si ga uistinu prevario. No to spada u elementarnu logiku s kojom si ti u velikoj svaði i neprijateljstvu . Na stranu to što mene hrani moj rad, te da nisam ni protiv koga nego za čuvanje mora i života u njemu. Kad u moru ne bude života, neće ga biti ni za one koji od tog mora žive. No to je logika stvarnost, stvar s kojom si u velikoj zavadi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Romanticaotočanin 2008-05-25 00:07
Ovo je postala poezija ma vidi ti njih iz vukova pretvoriše se u jance ili točnije navukoše janjeću kožu.
što je ekolozi igrate na emocije kad ste shavtili da ne može protiv ljudi iz života na snagu onda ćete sad postat mučenici ma stvarno jadno. I ne samo to nego sad prozivate jadranku i lošinjsku bez koje nebi ni vas tu bilo jer da oni nisu razvijali otok vi bi ste sada po svojim selima čuvali kravice.
Dragi moji nemojtze nam prodavati muda pod bubrege te se hvatati činjenica i brojki koje smo krivo iznjeli.
stvari stoje ovako sedam godina ste dobivali brdo love i što je najbolje dobivali biste i dalje da niste postali pohlepni kiuća vam je praktički poklonjena a mislim da ju niste zaslužili.(nara vno pričam o plavom svijetu) a ista se ova priča odnosi i na Bojanine kordinacije. Pa da stvar bude bolja gregorina uništi život jednom od navrjednijih lošinjana poznatog samo poradu i ničem drugom i što društvo učini da joj posao u našem gradu pa se pitamo tko to sjedi u vlasti ovog grada kad su mu stalno ruke vezane i stalno nešto ne može sve je to postalo farsa.Sve ovo pričam da bi skrenuo pažnju dokle smo trpili pa da se ovo ne pretvori u kobasicu jer bi moglo jer nema kraja tim vašim izmišljotinama, koje se uglavnom, baziraju na nekim statistikama koje samo vi znate.Ako uopće na ove stranice i dolazi koji lošinjan osim par nas koji smo imali hrabrosti da se suprostavimo i kažemo vam da te zakukuljene lažne ekologije iz kojise ustvari krije nešto druge ne prolaze kod nas.I tako bi mogao unedogled samo mi se više ne da. A ti Xmane znaš ti tko tebe hrani ali nećeš još dugo tamo sjedit jer neće uvjek moći nerad i potkopavanje našeg trajati ili ćemo rješti se parazita ili nas neće biti ali ipak mislim ono prvo jer malo opasnijeg smeće smo se riješili pa ćemo i vas jednog dana. evo valjda vam je jsno koliko vas ne možemo smislit, moram priznati kako idete spavati sa tom spoznajom da vas netko ne može smisliti jer mu dirate slobodu pa zar vam nije jasno kako će to završiti maštajte malo...... :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Laži, laži, laži meXman 2008-05-25 10:23
Ma nemoj! Ti bi da se ne hvatamo brojki i činjenica, nego da se držimo tvojih laži! Poslao sam link na dokument koji nedvojbeno govori sve, no tebi to ništa ne znači. Brojke i činjenice su tvoj neprijatelj, a laž i demagogija jedini saveznik. Da je to tako govori i tvoja tvrdnja da je netko uništio život jednom od navrjednijih lošinjana "poznatog samo po radu". Koliko se ja sjećam, a bilo je u svim medijima, poznat je još po nečemu: po tome što su mu bageri Ministrastva rušili bespravnu gradnju. I na kraju, u čije ime ti govoriš? Stalno pišeš mi pa mi. Potpiši se punim imenom i prezimenom da ljudi znaju tko to tamo govori u njihovo ime, a nema muda da se predstavi. I još nešto: Xman zaista zna tko njega hrani, ali ti ne znaš ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # za otočaninagost 2008-05-25 13:54
Kad kažeš lažna ekologija, daj nam prave (tj. istinite) ekologije. Pa reci nam pravu ekologiju da se ne može plivati u moru od ribe i rakova, da je more čisto i nezagaðeno, da se smiješ slobodno sunčati bez da se plašiš raka kože, itd i itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # popij si neštoŽuja 2008-05-25 16:42
Otočanine, a čega se uhvatiti ako ne brojki i činjenica? Jel se treba uhvatiti tvojih "domoljubnih pjesmica", prijetnji i teorija urote Ohladi, brate i popij si nešto :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # otočaninulodger 2008-05-27 15:49
Meðu svim ovim komentarima najzanimljivija je činjenica da se samozvani "Otočanin" okomio na Bojanu - ta ona zaista ima mnogo vremena da napiše taako dug članak, što znači, ne radi, pa ima vremena. Otočaninu - molio bih te da se suzdržiš takvih komentara, ovo što ti piskaraš na ovim stranicama zaista nema nikakvoga smisla. Pisanje članaka, posebice ako se to radi u svrhu očuvanja ono malo prirode i predivnih stvorenja na ovom, iz dana u dan zagaðenijem otoku - itekako je plemenito, a istovremeno predstavlja i rad. Rad protiv onih koji su radi vlastitih materijalnih sredstava spremni gaziti po leševima, uništavati prirodu, ubijati životinje. A meðu njima si i ti, Islanderu. A nekako mi se čini da imaš mnogo više vremena od Bojane - jer kada saberemo sve tvoje postove, čini mi se da ga uzlud trošiš promičući pronacističke ideje. TRADICIJA i OBITELJ, kažeš? To me podsjeća na parolu iz Trećeg Reicha - rad, obitelj, država - koja je u potpunoj suprotnosti s načelim fr. revolucije - slobode, jednakosti, bratstva. Vrijeme je da prestaneš širiti netrpeljivost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zolaotočanin 2008-05-27 21:00
Na sve ovo mogu samo reći jadnici i niš drugo jadnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jadni OtočaninVictor Hugo 2008-05-27 21:12
Zola nema veze s jadnicima, jer je roman "Jadnici" (originalni naslov Les Misérables) napisao gospodin čije ime sam uzeo za nadimak. Baš me zanima što ćeš odgovoriti na ovu bolnu činjenicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # OVO NIJE FORUMotočanin 2008-05-28 09:50
U NASLOVU REČENO: OVO NIJE FORUM
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Boli mene ...otočanin 2008-05-28 10:47
Bolna činjenica je da sve što ti smrade napišeš ... Komentar je uklonjen zbog govora mržnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # forumforumaš 2008-05-28 10:54
Otočanin veli da ovo nije forum, pa i nije. A nije zbog takvih kao on koji maltretiraju druge. Otočanin sigurno nije pročitao članak, jer da je ne bi pisao stvari koje nemaju veze. U članku piše sve što se zna a to je da su svi bili za rezervat i održivi razvoj, da je proglašen rezervat i da su se neki odjednim pobunili jer da im dupini oduzimaju kruh. I piše da su ih podržale sve polit. stranke da se ne zamjere biračima. Šta tu nije točno? Sve je točno. I točno je da svi imaju zastupnike, ali dupini i buduće generacije nemaju. A ko je tu prav, a ko kriv? Otočanin piše da ekolozi imaju korist od rezervata i da se zato zalažu da bude. Pa što? Ako je to točno isti su kao ribari i drugi koji su protiv rezervata, jer ovi koji se protive rade to zbog novaca a ne iz ljubavi. Pa su onda isti: svima je samo novac važan. Samo što nije isto. Kad bi bilo kako ekolozi žele korist bi imali svi zbog zaštite mora, a kad bi bilo po ribarima, korist imaju samo ribari, a more niko ne bi štitio. Eto otočanine, pročitaj članak i piši o njemu a ne o stvarima koje nemaju veze pa će ovo biti forum a ne kao da se svaðaju pijanci za šankom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # koncentrični krugovi gluposti (primjer)Andreja Gregorina 2008-05-28 17:11
1. "gregorina uništi život jednom od navrjednijih lošinjana poznatog samo poradu i ničem drugom"
- "najvredniji lošinjanin" (pismena varijanta: najvredniji Lošinjanin), iako je Otočaninu bio poznat kao veliki radnik, istovremeno je bio poznat Ministarstvu zaštite okoliša kao bespravni graditelj, rudarskom inspektoru kao ilegalni eksploatator tehničko-graðev nog kamena, Vijeću GML kao kršitelj ugovora o služnosti puta u Artatorama
- mala poduka iz logike: premise "gregorina je zločesta" i " D. Jureković je bespravni graditelj i ilegalni eksploatator" nemaju zajednički srednji pojam, pa se iz njih ne može izvesti konkluzija.

2. "što društvo učini da joj posao u našem gradu"
- Srednja škola Ambroza Haračića raspisala je natječaj u kojem je tražila profesora/icu filozofije, logike i etike, te ga objavila u Novom listu; "gregorina" se javila na natječaj i primljena je na posao jer je ispunila sve uvjete
- nadam se da će Otočanin biti dosljedan u svom negiranju prostorne i socijalne mobilnosti, pa pozvati sve Lošinjane/ke koji rade u "mojem" gradu (ZG) da se odmah vrate doma.

3. "pa se pitamo tko to sjedi u vlasti ovog grada kad su mu stalno ruke vezane i stalno nešto ne može"
- zna se tko je na vlasti u GML, ali i onaj tko je na vlasti zna da nema zakonske ingerencije nad zapošljavanjem profesora/ica u srednjoj školi, ili, još vjerojatnije, da je vrijeme Velikih Voða, ipak, prošlo.

4. "sve je to postalo farsa"
- farsičan je jedino mentalni sklop Otočanina koji normalnim smatra praksu da politika odlučuje o nečijoj stručnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ......Flavio 2008-05-28 21:28
Samo naprijed Andreja, sretni smo da te imamo u Losinju. Nedaj da te zastrauje ekipa primitivaca koja se podpisuju takvim nickovima samo da bi prezentirali kako iza njih stoji mnostvo, jer kao pojedinci ti tipovi nemaju muda za nista. Tipicna bolest Balkana, predstavi svoje interese kao intersese zajednice. Tko su ti "Losinjani" i "Otocani" i odkuda su dosli, znaju samo oni. No kladim se da su upravo oni "Losinjani" ciji su roditelji, ako ne oni sami dosli ovdje goli i bosi, dosli do necega onako kako se u tom sistemu dolazilo i sada misle da je Losoinj njihova prcija i tko se ne slaze sa njima, protivnik je napredka. Pravi Losinjani poznaju dobro tog velikog radnika i cijelu sagu o uspijehu, tako da je svaki komentar suvisan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Bojanaotočanin 2008-05-29 10:38
Slušajte ... Komentar je uklonjen zbog prijetnji i vulgarnog vrijeðanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Farsa nad farsamaXman 2008-05-29 11:16
Gregorina citira Otočanina da je rekao "sve je to postalo farsa" i komentira da je farsičan jedino mentalni sklop Otočanina koji normalnim smatra praksu da politika odlučuje o nečijoj stručnosti.

Je farsičan je, ali takav je mentalni sklop i naše gradske vlasti i tobožnje oporbe.

Postigli su farsičan konsenzus, jedinstvo i slogu pa su formirali Povjerenstvo za rezervat od sve samih nestručnjaka koje je presudilo o stručnosti i onog veterinara i njegovu familiju proglasilo najvećim stručnjacima na svijetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave demokracije prema indeksu lista Economist. Kažem pohvaliti jer čini se da unatoč nastojanjima vladajuće većine demokracija u GML ipak stoji bolje od stanja ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da to nekoga zanima, to je isključivo njegov osobni stav. A poznato je da su vjernici uviđavni, fini i pristojni ljudi, i naravno, da nikada ne lažu.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da ...