Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Nagrada za odgovorni turizam

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

Dan dupinaLošinj je dobitnik nagrade za odgovorni turizam na temelju kriterija Svjetske turističke organizacije UNWTO-a, a nagrađen je temeljem odličnih ocjena za projekt zaštite dupina koje provodi Institut za zaštitu mora Plavi svijet, potom za projekt 220 kilometara otočnih šetnica i pješačkih staza, programe održivog razvoja, brigu o kulturnom naslijeđu, projekt Miomirisi i okusi Lošinja, obnavljenje tradicionalne gastronomije i valorizaciju povijesne baštine.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja izvijestila je na svojoj web stranici da je Lošinj dobitnik nagrade Agenzia di viaggi radi očuvanja dupina u našem arhipelagu, te istraživačkog rada Plavog svijeta u Velom lošinju. Pohvaljena je organizacija Dana dupina, mogućnost usvajanja dupina. Izvrsno su ocijenjene šetnice kojih Lošinj ima 220 km, očuvani prostor, briga o održivom razvoju, očuvan arhipelag, stoljetnu borovu šuma, zrak i more prve kvalitete, mnoštvo flore i faune.

Dan dupinaVažnost i naglasak na pronađenom Apoksiomenu na lošinjskom arhipelagu, briga o kulturnom nasljeđu, projekt Miomirisi i okusi Lošinja, 28 miomirisnih objekata, obnavljanje i uvođenje gastronomije tradicionalne kuhinje. Poseban naglasak Agenzia di viaggi dala je na usklađenost aktivnosti razvoja destinacije Lošinja, paket aranžmane hotelijera i agencija, autokampova koji prate i surađuju na „temama destinacije“. Tako Lošinj ima paket aranžmane na temi lošinjskih kapetana, miomirisa i okusa, aromaterapije, antistresa, zdravog života.

Ova nagrada dokaz je kako je lošinjska destinacija u svom destinacijskom managementu dostigla visoki razvojni nivo, usklađenost aktivnosti, koja je prepoznata u svijetu. Dodjeli su prisustvovali voditeljica ispostave predstavništva HTZ u Rimu, Jelena Poklepović, te Ivan Đani Maršan, generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu. Dodjela je održana u sklopu foruma o ekoturizmu, koji je organizirao Skal - International Association of Travel and Tourism Professionals.

Agenzia di viaggi, već je 44 godine najvažniji strukovni časopis o turizmu u Italiji. Časopis se šalje na adrese 9.800 turističkih agencija. Nagrada za odgovoran turizam bazirana je po kriterijima UNWTO-a (Svjetske turistčke organizacije).

O tome je izvijestio i Novi list: "Lošinj je dobitnik Nagrade za odgovorni turizam, a ovo međunarodno priznanje koje dodjeljuje strukovni turistički časopis »Agenzia di viaggi«, na sajmu u Milanu primit će danas lošinjski gradonačelnik Gari Cappelli. Agenzia di viaggi pune četrdeset i četiri godine najvažniji je strukovni časopis o turizmu u Italiji, a distribuira se na adrese 9.800 talijanskih turističkih agencija.

Nagrada za odgovorni turizam temelji se na kriterijima Svjetske turističke organizacije UNWTO-a. Lošinj je nagrađen temeljem odličnih ocjena za projekt zaštite dupina koje provodi Institut za zaštitu mora Plavi svijet, potom za projekt 220 kilometara otočnih šetnica i pješačkih staza, potom programe održivog razvoja, brigu o kulturnom naslijeđu, potom projekt Miomirisi i okusi Lošinja, obnavljenje tradicionalne gastronomije, valorizaciju povijesne baštine i drugo.

Poseban naglasak Agenzia di viaggi dala je na usklađenost aktivnosti razvoja destinacije Lošinja, paket-aranžmane hotelijera i agencija, autokampova koji prate i surađuju na »temama destinacije«, kao što su aranžmani na temu lošinjskih kapetana, miomirisa i okusa, aromaterapije, antistresa, zdravog života."

 

Komentari: 

0 0 # ŠtetaRiboljubac 2010-02-21 15:12
Možemo biti ponosni na takvu nagradu a bilo bi ih i više da nas nije uspio zavest
interes pojedinih lokalnih ribara te nismo uspjeli uvest rezervat za dupine.
Proglašenje rezervata za dupine bio puni pogodak nakon neuspjelog proglašenja zerpa.Ostalo bi puno više dupina u našem ekvatorijum a sa njima i puno više riba.
Mislim da će ribe kod nas potpuno nestati nakon ulaska u Evropu te kad Evropske (talijanske,špa njolske itd.)ribarice počnu tamanit ribu u našem nezaštićenom moru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # čaklja 2010-02-21 15:37
A čuj riboljubac još će ribari da mlate čakljama Iveta i Krešu a oni šta su potpisali peticiju će se lupati u glavu :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-02-22 09:14
Ma vi ste svi jedne prodane duše i važno vam je samo što misle smradovi izvan Hrvatske priče o nagradama i plasiranjem lažnih brendova točnije površan rad na brandovima pokazuje da se ova gradska vlast bavi samo fasadom i da cijelo vrijeme štukom(kitom) pokušava sakriti trulež koja sve više izlazi na površinu.
Turistička zajednica na čelu sa Ðurðicom Šimićič ne bavi se ničim drugim nego politikom i promidžbom Garija Capelija a prave probleme guraju pod tepih i nije ih briga što smo u zadnjih šest godina nazadovali za preko četrdeset posto u zaradi od turizma nije ih briga za domaćeg čovjeka niti malo, nego samo gledaju na kratkoročni profit to pokazuju projektima kakav je Bočac na kojem su izgradili betonski bunker gdje će otvoriti Lidl i DM a nitko se ne pita što će biti sa obrtnicima Lošinja koji će biti uništeni sa takvom nelojalnom konkurencijom ali koga to briga.?
I kao što rekoh sezona je skraćna na 45 dana cijena kvadratnog metra stana je malo manje od 3 tisuce eura pa se pitam koji će to čovjek zaraditi u 45 dana a rada svi nameti i porezi su isti kao i na kopnu. Svi zatvaraju oči pred pravim problemima i boje se za svoju guzicu za narod ih nije briga jer oni sebe ne smatraju gradskim i državnim službenicima nego se smatraju vlašću pa je zato normalno da se prema ljudima odnose kao prema brojevima ili bolje rečeno kao prema robovima.
Evo vam još jedan primjer sa zadnjeg vijeća, jedna od točaka je bila nove odredbe o kioscima i objektima na javnoj površini a sve zato jer je potrebno Valerijevu kojeg se i navodi imenom u prijedlogu službenom za vijeće kao primjer da bi se omogućio rad ronilačkog centra na Čikatu koji je na javnoj površini izgradio sve bez dozvole a izgleda da su se svi udružili da mu se pomogne a u svrhu da se sve te bespravno ružne i nakaradne nastambe koje je tamo postavio legaliziraju i tu naravno turistička zajednica nema ništa protiv, dok brodogradilište Nerezine žele zatvoriti i uništiti jer je navodno zagaðivać i ruglo a pozivaju se na kapetansku tradiciju pri tom neznaju da su Nerezine dale njviše kapetana na ovom području.
Sve je to muljanje i prevara ili kako sam na početku rekao Štukanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ZATVARANJE BRODOGRADILIŠTA !!Nerezinski gosti 2010-02-22 18:12
Mi smo dugogodišnji gosti i povremeniljetni stanovnici Nerezina.Zar zbilja netko želi zatvoriti tamošnji škver? Ne možemo vjerovati!! Super!! Pa Nerezine bi se preporodilo. Osim što je to zagaðivač i vizuelno nagrðuje prostor. Znam da je barem 70 % domaćih za to da se to smetište zatvori ili ako baš mora biti izmjesti van mjesta.
Pričali su nam domači kako gosti reagiraju kad prvi put šeću po Nerezinama uz more. Prvo vam u oči padne potopljeni zahrðali pramac broda, pa neuredni škver, pa prljava lučica, nauljane stijene itd. Hvala Bogu da se netko počeo baviti mišlju da se to odlagalište smeća zatvori. ŽIVJELI!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # konkurencijaGuest 2010-02-22 11:05
A na koji način će Lidl i DM biti nelojalna konkurencija obrtnicima? Jesuli nelojalna konkurencija i Jadrankin diskont te Konzum? Pa mnogi Lošinjani kad su na putu skrenu u neki tržni centar da se opskrbe jeftinijom robom nego na Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # turizam 2010-02-22 11:30
Lik bez imena je napiso "I kao što rekoh sezona je skraćna na 45 dana". Pa daj ti meni brate reci zašto bi neki turist došao na Lošinj danas ili uovo doba godine čak i ako nije zaposlen i šta da radi po cjeli dan?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # TKO NAS BRE ZAVADITadić 2010-02-22 16:05
SAD ĆEŠ VIDJETI KAD SE ÐURÐA VRNE IZ BEOGRAD KAKO ĆE BRE DA TURISTI NAVALE IZ BRATSKU REPUBLIKU.

KADA ONA PREZENTIRA SVOJE MIOMIRISNE VRTOVE I KAPETANSKE OBIČAJE, IMA DA AUTOBUSI SA MLADIMA I DECOM ONIH KOJI SU NEKAD POSEČIVALI NAŠ OTOK NAVALE KAO LUDI.

IDUĆE GODINE ÐURÐA ĆE U BEOGRAD PO NAGRADU "BRATSTVO I JEDINSTVO".

NEMA VEZE TKO SU TURISTI, SAMO NEKA DOÐU DA BUDE NOČENJA, TERAJMO DO TRI MILIONA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pita od govanajambolaja 2010-02-22 16:13
Tadiću još će ti da budeš srećan da ti dolaze turisti iz Bratske republike pa će da stavljaš ćirilicu na firmu. Jer niko ne može od govna da napravi pitu pa ni od Lošinja odredište za Brad Pita i Angelinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .... 2010-02-22 17:00
Braća iz bratsku rebubliku neću doči jer im je bliže i jeftinije grčku i crnogorsku more
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ronilac... 2010-02-22 17:19
Mora se Valerijevu dati sve, kako bi legalizirao a potom ponovno prodao. Balija i Dunja prodali ( Jadranka) da bi on za milion eura prodao samo restoran i papire, dok skolu ronjenja i mul za iznamljivanje jahtama kao "golu ledinu" zadrzao kako bi dobio papire i to dobro unovcio. Pa kako smo jadni :cry: Zar se netko moze prodati za tako male pare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kokoja 2010-02-22 18:32
Ako može kodakica montirati kontejnere i kamuflirati, na najlepšoj uvali i glumiti plažni kafic, pa može i valerijev postaviti plasticne kucice za wc i razno razne kioske itd.itd. pa glumiti marinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # najgori licemjercinik 2010-02-22 18:55
"Lošinj je dobitnik nagrade radi očuvanja dupina u našem arhipelagu, te istraživačkom radu Plavog svijeta u Velom lošinju. Pohvaljena je organizacija Dana dupina, mogućnost usvajanja dupina...."

Grad pod vodstvom CAPPEELLIIJJA u zaštiti dupina i okoliša??? A ja sam donedavno mislio da Plavi svijet pere novce i radi za nečije interese kad ono - to su zapravo bili naši Cappeellii i Ðurðica. Pa ovo me može biti luðe!!! Možda bi tim dodjeljivačima netko mogao poslati link na ove naše stranice pa da malo pročitaju...

A sada ponovo, Grad i TZ zajedno u ljubavi za dupine... O BOŽE U KOJEM LICEMJERNOM GRADU JA ŽIVIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sad samo čekam još neki od mudrih komentara o "stranim agenturama koje pokušavaju uništiti naša ognjišta", "crnim, zelenim i žutim vragovima" i slično...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # BaljakKapetan 2010-02-22 18:57
Pa ako može Valerijav i ako moće kodakica kakvo čudo da Baljak može oteti stanarima u staroj Kapetaniji dvorište i tamo držati terasu bez plaćanja i dozvole. I još doprinostiti odgovornom turizmu zagaðenjem okoline dimom iz otvgorenog roštilja i ražnjem. I tako već 15 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Odgovorno licemjerjedino 2010-02-22 19:09
Da, trebali bi ti dodjelivači pročitati ono Ferdijevo da neće ni R od rezervata, pa onda ono o plakatima protiv ekologa da su protiv turizma (s tri prsta na plakatu jer to su kao četnici i srbi protiv domaćih) i pljuvačinu s prijetnjama dinamitom na dupine. I ja kažem O BOŽE U KOJEM LICEMJERNOM GRADU JA ŽIVIM!! A Kapeli koji se diči nagradom postavio u odbor za ekologiju Fabijanića koji je skupljao peticiju protiv zaštite dupina .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Made in Nerezinerado 2010-02-22 19:26
Evo toga doprinosa odgovornom turizmu u vezi sa zaštitom mora i dupina za koji je dobiveno meðunarodno priznanje made in Nerezine.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Otočanin 2010-02-23 09:40
Za lika pod imenom Turizam: kažeš da zašto bi netki turist došao u ovo doba u Lošinj i što bi radio?
Prvo naša gradska vlada skupa sa turističkom zajednicom je dva puta dobila izbore na temu o produženju sezone te stalno gura sliku u svijet da je Lošinj otok zdravlja i vitalnosti. Pa gdje su onda ti turisti koji žele vitalnost i zdravlje jer sad je naidealniji zrak i klima za to?
Ako pogledate Tursku obalu sa par malih umjetnih gradića koji se uglavnom sastoje od masu luksuznih hotela puni su cijelu godinu, zašto? Ma bio sam tamo u drugom mjesecu te uvjerio se da nemaš što raditi osim putovati na daleke izlete, te ti dan proðe u putovanju. Sve su to izleti udaljeni na više sati vožnje u jednom smjeru (kao da turiste vozimo u Pulu ili Rijeku sve se ide autobusima i to ne baš luksuznim) ali oni su puni i to gradići koji imaju cirka stanovnika kao Lošinj imaju i do 5 tisuća gostiju u momentu što znači da je to za takav gradić kroz cijelu godinu održavanje dok ono što učine u špici je "vrhnje".
Lošinj bi to mogao postići i sa tisuću i pol ljudi tjedno, to bi već bilo dosta, ali nije mi jasno da naša Turistička zajednica nije u stanju organizirati nešto takvog???
Ali moram reći jednu osnovnu stvar a to je: u Turskoj država subvencionira turizam na više razina primjerice aviopromet pa hoteljerstvo nema skoro nikakve namete i agencijski posao takoðer ali nije to bez veze samo da bi bili konkurentni to je iz jednog vrlo važnog razloga takozvanog unutarnjeg izvoza jer oni preko turista koji im doðu izvezu sve živo od goriva koje troše njihovi autobusi, hrane koja se proizvodi kod njih ( nećete u njihovim hotelima naći uvozno voće i povrće ili bilo što, što oni mogu sami napraviti)pa onda suveniri i slične rukotvorine iz čega se jasno vidi koliko je tu faktora uključeno.
Znači turizam je kompleksna djelatnost i noćenje koje je kod nas primarno kod njih je sekundarno jer ono se podrazumjeva i nije upitno gost mora negdje spavati i on će spavati ako mu se sve drugo organizira znači prijevoz jer on je jedna od najskupljih stavki da biste doveli goste van sezone pogotovu penziće koji bi tu došli zbog te famozne vitalnosti i zdravlja. Ali naravno i one druge sa udaljenih destinacija poput Amerike te Rusije ili ako hoćete i Japana sve je to moguće ako bi se država uključila. Onda bi se iz ovog moglo reći da lokalne vlasti nisu krive.....
nije to ipak tako, gradska služba bi trebala biti ona koja sugerira Zagrebu što je negdje potrebno pa evo primjerice država subvencionira katamaran koji troši 6 tona nafte dnevno 45 000 kn pa to puta 365 dana 1.642, 500 kuna znači milijun i šesto tisuća kuna godišnje.
Raspitao sam se kod avio stručnjaka te mi je rečeno da bi se za te novce moglo jedan avion puniti gorivom bez problema cijelu godinu jer kako ni ja nisam znao avi gorivo je negdje oko tri i neš kune po litri znači povezati Krk sa nekim meðunarodnim bližim aerodromom recimo Beč dobili ste vrata u svijet. A umjesto katamarana za Lošinjane bi trebao grad subvencionirati bus za Rijeku te bi cijena bila ista a put duplo brži i ugodniji.
Kad ovako razmišljate postane vam jasno da je kod nas sve postavljeno nopako te se vidi da ovdje mi robujemo nekom drugom točnije svim onim lobijima koji nas zatrpavaju uvoznim proizvodima koje onda naši turisti kupuju pa ispada da isti ti turisti na našem turizmu uz odmor još i zaraðuju pa tko je ovdje lud?
Ðurða i Capeli ako ovo ne razumijete, ako ne razumijete da bi trebalo stisnuti Zagreb da se ovako djeluje na ovoj razini onda vi niste ništa drugo nego jedni u nizu, kvazi političara koji ste tu samo da bi sebi sami digli spomenik i učinili korist jedino sebi i vašim nalogodvcima onda niste oni za koje ste se na izborima prodavali. Ako želite da se o vama priča u vječnosti ili da se dižu spomenici pokažite djelima a spomenike će vam dići graðani. Amen :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .... 2010-02-23 11:05
Problem je u tome što na takvim mjestima sjede ljudi koji blage veze nemaju niti s turizmom ni s ekonomijom ni s poslom! Oni na ta mjesta dolaze preko veze s nekakvim diplomama o kojima pojma nemaju. Njihov pogled u budućnost je kratkoročan i mogu isplanirati par dana - možda do tjedan unaprijed. Ovo što ti pišeš otočanin je viša matematika koju oni ne mogu razumjeti jer nemaju predznanja! To se uči više godina a ne na brzim kursevima u par sati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Samoborček 2010-02-23 12:30
Otočanin piše potpuno voluntaristički , kao da je dovoljno htjeti cjelogodišnji turizam pa će ga i biti. Turska je odlična destinacija iz više razloga nego što su to lokalni pametnjakovići koji im znaju prodati destinaciju tokom cijele godine. Kao što je i sam otočanin napisao, turizam je malo kompleksnija priča nego prebrojavanje noćenja. Turska je jeftina, ima odličnu i jeftinu hranu, Turska ima odličnu infrastrukturu i dodatne sadržaje, pa kada pada kiša kao ovdje danima i mjesecima, tamo se ima što raditi. Slika Turske koju je Otočanin ponudio sa par umjetnih gradića ne stoji. Gradovi, gradići i sela u Turskoj su prelijepi, egzotični, prepuni povijesnih priča, atraktivnih trgovina sa svim vrstama robe, restoranima svih kategorija. Turska ima odlične ceste i fenomenalan javni prijevoz. A turistički su radnici ljubazni kako nitko nikada nije doživio u Lošinju. Njihov je turistički uspjeh spoj ne samo umijeća i volje na području turizma- to jasno stoji - nego i niza drugih okolnosti.
Pljuvati izolirano po Ðurðici i Gariju je besmisleno, jer je jasno da poslovni uspjeh ili neuspjeh reflektira umijeće poslovnog sektora, javnih službi i vlasti.
Zamislimo da smo negdje pročitali da je Lošinj cjelogodišnja destinacija i da smo zabasali u Lošinj ovih dana. Što bismo radili?! Budimo realni pa vrednujmo naše ugostiteljske objekte - prebrojmo otvorene! - mjesta za zabavu, izlaske, trgovinu, kulturu. Pa ne mogu to Gari i Ðurðica stvoriti! Oni mogu što bolje zamotati u celofan ono što imaju i predstaviti to i pokušati prodati kao nešto fino i raritetno, sve je ostalo na Lošinjanima. Hajde se otrijeznite malo i pogledajte gdje živite i kako tome doprinosite. Ðurðica se je pokazala sposobnom, a ako nešto zabrije treba joj dati pristojan feedback a ne seljačko izrugivanje. Samo se vi rugajte odlasku u Srbiju, u Turskoj se tome nitko ne ruga! Zbog takvih ljudi ovo mjesto kao najkarakteristi čniji proizvod ima jal, nerad i nepoštivanje zakona. Promjena toga prvi su preduvjeti za sve, pa i uspješan turizam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-02-23 13:26
Samoborček ti si ovdje iznio puno točnih stvari ali bome je i Otočaninova na mjestu bez greške imam dvije primjedbe na tebe Samoborček prva je da se nije pljuvalo po Gariju i Durdi barem ne u tekstu Otočanina kritika nije pljuvanje.
A druga primjedba je da ti pričaš o Turskoj koja kao da ima dužu tradiciju turizma od Hrvatske pa da mi moramo učiti od njih.
Dragi moj samoborček mi smo po tradiciji turizma ispred njih 50 godina a oni po rezultatu ispred nas 50 godina što je smiješno jer Turci se turizmom ozbiljnije bave nešto više od 20 godina.
Ovo što je otočanin napisao je pravi smjer i u tom smjeru idu i išle su uvijek naše susjedne zemlje koje imaju dugu turističku tradiciju poput Italije, Austrije, Španjolske.
Otočanin je u pravu a i u pravu je osoba pod nicom .. kad kaže da je za ove naše to viša matematika što ćete valjda Turci brže kopčaju rješenje problema.?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .. 2010-02-23 13:38
Samoborček kažeš Turska je jeftina pa Otočanin ti je lijepo u tekstu objasnio zašto je jeftina pročitaj još jednom onaj dio o državnoj subvenciji pa ćeš možda shvatiti da je zbog tog jeftina.
Turska proizvodi i svoj proizvod plasira na turističkom tržištu na način da država pomaže prevoznicima i hoteljerima da se dovede potrošač-turist na njihovo područje djelovanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # TradicijaLovorika 2010-02-23 13:51
Mislim da je Samoborček dao vrlo kvalitetan prikaz problema lošinjskog turizma, a raduje me da rasprava nije poprimila karakter uobičajenog pljuvanja. Ipak bih napomenuo da sama tradicija nije jamstvo uspjeha. Tko spava na lovorikama tradicije osuðen je na nazadovanje jer ponudu treba stalno prilagoðavati potrebama turista. Imam dojam da mnogi na Lošinju misle da se turisti trebaju prilagoditi nama, a ne mi njima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Samoborček 2010-02-23 16:33
Točno, Turska je imala isti start kao i ovo područje, mada kasniji timing: prekrasna netaknuta priroda, pitomi i gostoljubivi ljudi, čar prošlih vremena, ovce, gromače, maslinici, niske cijene. Otići na Jadran i u Tursku imalo je čar odlaska u prošlost ili u divljinu - malo pustolovno, ali sigurno, k tome pristupačno. Turska k tome još ima kulturno blago kojeg ovdje ipak nema, rimske gradove i arapske utvrde, očuvane stare zanate i bezbroj atraktivnih proizvoda, osim toga je duže u kapitalizmu i valjda je i radna snaga jeftinija kada je svaka usluga jeftinija. To što su kasnije startali ne znači da bismo mi trebali prednjačiti. Nekad smo bili i ispred zemalja istočnog bloka, sada smo iza. Poharali su nas rat i pretvorbene politike, nesposobni političari i koruptivne prakse, zaduživanje i enormna javna potrošnja. To sve se ne da nadoknaditi nikakvim mudrijašenjem u TZ ili lokalnoj samoupravi. Kosor najavljuje rast PDV, a ako se to dogodi nema toga što TZ može napraviti, osim nagraditi najljepši suvenir.
Nemam nikakvu namjeru da nekritički branim Capelija i vlast, dapače mislim da su se beskrajno osramotili pričom o rezervatu i predizbornim kalkuliranjem sa ribarima, ali priča o turizmu je malo komliciranija nego otići u Zagreb i za nas izboriti državnu subvenciju za bus i avio prijevoz. Mislim da se ne koriste dovoljno vlastite snage i da bezakonje i korupcija, koje su primjetne na Lošinju kao i u cijeloj zemlji, ubijaju kapacitete za uspjeh. U toj priči ima puno više aktera nego što su Gari i Ðurðica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # I evo još zadnjeSamoborček 2010-02-23 17:01
I evo zadnje o Turskoj koja je moja omiljena zemlja: Turska je jeftinija jer je pod NATO kišobranom decenijama i jer je vojno i strateški važna Americi. Tamo je ulupano ogromno američkog novca u vrijeme dok se je kod nas ratovalo, u borbi za američku prevlast na tom dijelu svijeta. Turska ima površinu od 780.000 km2, Hrvatska 56.000, Turska 70 milijuna stanovnika. Nikad nije devastirala svoju poljoprivredu i nezamislivo je da se bilo gdje u Turskoj može kupiti samo dehidrirano povrće i voće kao u Lošinju. Radije bih jeo u Turskoj u najlošijoj prčvarnici nego u najfinijem restoranu u Lošinju. Lošinj ne proizvodi ništa osim apartmana, a Turska proizvodi sve i svašta. U Turskoj djeca rade od 7. godine u obiteljskom biznisu i to rade stvarno i doprinose ozbiljno, kod nas djeca sanjaju o novcu bez rada.
Usporedba izmeðu Turske i Hrvatske je loša iz puno razloga. Možda možemo učiti od iskustva Turske, možda možemo preslikati i neke poticajne mjere, ali Turska je starija, veća, ljepša, pravno ureðenija, fleksibilnija, ljubaznija, koliko god nam to bilo teško i bolno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Otočanin 2010-02-23 17:08
Samoborček mislim da ipak malo filozofiraš ili ne poznaješ naše kulturno bogatstvo, jer sve što si nabrojao o Turskoj Lošinj i Cres imaju a da ne kažem cijela Jadranska obala. Arheologija je svugdje pokazala na Jadranu da imamo što pokazati Osor i Lubenice i još mnogi lokaliteti na Lošinju i Cresu su itekako iz doba antike onda se tu pojavljuju ostaci neke kasnije povjesti iz doba Mlečana pa kaštel iz doba Francuske i Napoleona pa carska Austrija itd itd to što sam nabrojao je na drugim područjima Jadrana još jače ako si bio u Puli, Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku, neznam jesi li znao da su Brijuni jedno najpoznatijih Ljetovališta iz doba antike na otoku Visu imaš terme koje su i danas žive a potječu iz stare Grčke,o Hvaru-Faros ne trebam ni govoriti itd itd pa mislim da sam za jednog laika rekao više nego dosta.
prema tome molim te Samoborček ne filozofiraj o Turskoj jer bio sam tamo i svaka im čast ali imamo i mi kako se ono kaže konje za jahanje a imamo nešto što Turska nema Otoke i i njihove vale i žale i to ni manje ni više nego 1400 otoka mislim da jedino Grčka se može mjeriti s našim otocima s tim da većina Grčkih otoka su surovi i nepristupačni dok su naši svi prave male oaze pa uostalom živimo na jednom od njih "raj na zemlji" da ga Turci imaju Lošinj bi bio pznatiji od Canara i Cariba zajedno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Cinik 2010-02-23 17:19
Pa zašto onda taj naš konj za trku lipsaje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Topkapi 2010-02-23 17:26
Samo neznalica može napisati da Lošinj i Cres imaju što ima Turska, a da to nije istina dovoljno je reći samo dvije riječi: Aja Sofija. A što se tiče kulturnog i povijesnog bogatstva, najskrovitiji kutevi muzeja u palači Topkapi sadrže više blaga nego cijeli muzeji na Cresu i Lošinju. A od toga što mi imamo otoke i vale slaba je korist kad nemamo ono o čemu govori Samoborček da imaju Turci. Jer mi zaista proizvodimo samo apartmane i sanjamo o novcu bez rada da nam ga zarade Ðurðica i Kapeli. E zato nam taj konj za trku lipsaje, a turski pobjeðuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Otočanin 2010-02-23 17:48
Očito je ovdje da će se uvijek ili točnije kao i uvijek odreðeni ljudi koji svojih korjena nemaju klanjati strancima i njihovoj dominantnosti zato i nemamo i ne ide nam jer grad nam vode ljudi koji nisu ni tradicijski ni emotivno vezani za ovaj grad prema tomu svaka daljna rasprava je uzaludna.
E da zaboravio sam da je lošinj najpoznatije Lječilište za asmu, bronhitis, te još mnoge alergijske bolesti ali to isto imaju vjerojatno i Turci :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Topkapi 2010-02-23 18:04
Reci ti nama Otočanine koliko turista bi na Lošinj dovela tradicijska i emotivna vezanost za ovaj grad ljudi koji ga vode, kad turiste zanimaju samo cijene, ponuda i kvalitet usluge. Ne pitaju oni jesu li Lošinjani tradicijski i emotivno vezani za svoj grad i gdje su im korijeni, nego gdje ima što dobro i jeftino za pojest :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Otočanin 2010-02-23 18:24
E moj prijatelju moja Nona je imala punu kuću turista i svi su bili na pansionu kod nje jeli hranu iz vrta i nonotovu ribu nisu pitali koliko to stoji jer takvo što nisu probali u životu a na kraju nije ni bilo skupo.
To je bila tradicija i ljubav prema životu na otoku tada nije bilo toliko betona kao danas cesta je bila uska i na Lošinj se jako teško dolazilo a bio je pun turista i sezona je imala tri podjele pred sezona koja je počinjala u drugoj polovici petog mjeseca i špica koja jetrajala cijeli sedmi i osmi mjesec i postsezona koja je trajala do polovice desetog mjeseca tog i takvog se ja turizma sjećam a nije bilo ni interneta ni auta ni mobitela pa čak ni neke zabave. Samo tradicija i ljubavb prema otoku mi smo bili ponosni što smo roðeni i živimo na Lošinju, neki su još i danas a neki su se prodali za malo vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # FAKT 2010-02-23 18:40
Rasprava Otočanina je demogoška, površna i za običnog laika, iako isti polazi s pozicije autoriteta. Slaže puzzle u sliku koju samo on vidi. Lokal patriotizam i održavanje lažne, lijepe, slike o sebi tu ne pomaže. Problem našeg turizma, puno je širi i ozbiljniji nego ga Otočanin definira (Gari i Ðurðica i jeftini kerozin). Tu se slažem sa Samoborčekom. Problem našeg turizma je problem našeg ukupnog društva, koje na žalost nije prošlo svoju stratifikaciju. Društvo smo koje se još traži. Dugogodišnje iskustvo socijalizma, transformacije sustava, pretvorba i privatizacija, rat, nepostojanje sustava vrijednosti odnosno iskrivljeni sustav vrijednosti. Društvo smo koje više troši na telefoniju nego na električnu energiju, ne obrazovani smo, ne volimo raditi -volimo rentati , ne proizvodimo nego trgujemo, ne izvozimo nego uvozimo, obični smo a smatramo se posebnim, (zadnji biser je vapaj doktora pacijentima da se barem prije pregleda operu-trošimo duplo manje na higijenu od Slovenaca). Uz sve to, istovremeno imamo jako visoko mišljenje o sebi. Takvo društvo će se popraviti tek vremenom i pod utjecajem vanjske sile (npr .EU) a do tada će proizvoditi pogrešne odluke. Do tada će u likovima tipa Otočan i dalje ostati nekritički osjećaj veće vrijednosti i posebnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Miniranje zaštite morajuju 2010-02-23 20:39
Jedna od tih pogrešnih odluka bilo je i odbijanje rezervata za dupine. Zato je ova nagrada žestoka pljuska svima koji su se u ime svoje veće vrijednosti i posebnosti propeli na stražnje noge da ga ukinu i koji su na svoju sramotu uspjeli u tome. Spominju se Fabijanić, Ferdi Zorović i nerezinski šerif, a sasvim se zaboravlja na HSS-ovku (da ne kažem seljanku) Renatu Žugić koja je svim svojim Hrvatskim srcem zahtijevala da se sastavi analiza isplativosti rezervata kako bi poduprla one koji ga miniraju. Siguran sam da se u toj analizi ne bi našla isplativost dobivanja ovakve nagrade već samo isplativost u dometu shvaćanja kojekakvih zorovića, lekića i fabijanića - običnih lokalnih tajkunćića i njihovih sluga koji se smatraju posebnima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Jako sam žalostananimar 2010-02-23 21:45
Ma vidi ti kakva prelijepa konverzacija! Pravi je užitak čitati gornje redke! Koliko lijepih i točnih konstatacija! Sam sam često u Grčkoj i Turskoj i, unatoč ponekad slabom sporazumijevanj u, nikad se nisam osjećao prevarenim kao što se osijećam u vlastitoj domovini. Ama baš ništa, što treba putnik prolaznik i turist, u Hrvatskoj nije na odgovarajućem nivou. Prekrasno je uglavnom samo ono što nije ovisno od čovjeka ili bar trenutne generacije!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Indijanac bez rezervata 2010-02-24 10:50
Ma o kojoj ti domovini pričaš možda Srbiji?
Bio sam u svim tim zemljama i mogu reći da je sve jedna velika prevara u restoranima te oderu za hranu koja nije ni sluga u našim najgorim krčmama u dućanima ti prodaju muda pod bubrege i sve je kako to obično i biva u turizmu jedna obična prevara jedino što im skidam kapu oni znaju a Durda i Gari ne znaju.
Osim toga o čemu mi pričamo o HDZ-u koji je ostao bez šefa države na način da je ovaj pobjegao ako se dobro sjećam pa to je onaj isti za kojeg je gari govorio da će nam pomoći da vratimo aposiomena ili to je onaj koji nas je trebao pomoći iz proračuna jer je Gari zastupnik u saboru i zato ćemo biti bolje ogrijani jer smo blizu vatre a na kraju ispada da smo se igrali s vatrom te da ćemo se dobro opeći.
A što se tiče rezervata dupina idite ga rezervirati u srbiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tovarGuest 2010-02-24 10:59
Indijanac glup si ko ona turska stvar. Veliš da oni znaju a Durda i Gari ne znaju. Tovare glupi jesuli Ðurða i Gari vlasnici hotela, kampova, restorana, suvenirnica i svega drugog u svezi turizma da bi morali da znaju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Oduzeti nagradusrb 2010-02-24 11:13
Indijanac piše "A što se tiče rezervata dupina idite ga rezervirati u srbiju." Imaš pravo treba Lošinju oduzet nagradu jer ovdje nije srbija pa da mi štitimo dupine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .... 2010-02-24 12:51
Indijanac reci gdje se na Lošinju može dobro jesti? Taj opis izvrsno prije odgovara Lošinju, nego tim zemljama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KučićiKučići, mačići i biskupići 2010-02-24 14:55
Imam jedan savjet i važnu informaciju. Za vlastiti prosperitet (čitaj pomoć kod protuzakonitog poslovanja) obratite se biskupu. Biti ćete osloboðeni kazne, poreza i sl. Za sve kontakte, savjete kako da izbjegnete financijsku policiju obratite se gospoði Kučić, poduzetnici koja vodi Marinu te ćete dobiti kontakt s osobama( čitaj biskupima) koje bi vam u tome mogle pomoći. Ovo pišem ispod ovog teksta jer su biskupi voljni pomoći i oko održivog turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Indijanac bez rezervata 2010-02-24 17:20
Dragi moj .. u Lošinju se ne može dobro jesti jer oni pravi ugostitelji su odustali jer nametima kojima su ih stisli nisu više mogli zadržati kvalitetu a svi ovi koji rade prodaju muda za bubrege mada i oni su na rubu.
A u Turskoj sam bio i jeo i tamo se točno vidi da je onaj izraz koji se inače koristi kad je nešto ludo i na divljaka stoji:"ma to je živa Turska".
Tamo je inspektorski sustav jako malen ili ga uopće nema jer kad usporeðujete njihove ugostitelje sa našim to je nebo i zemlja ili bolje rečeno kao nekad kod nas ali naravno morate priznati da je nekad turista dolazio kod nas jer se primjerice kod Lovrića ili u starom Šalvijenu moglo za sto maraka( 50 e) moglo večerati za četri osobe škampe i boca vina a danas se ne može za to ni pica dobiti upravo se iz tog vidi da lokalna vlast ne poduzima ništa da bi se organizirano sa drugim lokalnim snagama uputila na vladu te ju pritisli pa i preko medija ako treba da se na sezomnske djelatnosti mora drugačije nmetima opterećivati.
To su zadaci onih koji sebe nazivaju lokalnim vlastima da nam povećaju standard a recimo kad bi država zaštitila domaći proizvod recimo domaću ribu i janjetinu domaće povrće bi trebalo porezno olakšati tako da se tim automatski snizi cijena po restoranima a tim dobijete zadovoljnog gosta koji se vraća i troši.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tek tako nek se zna 2010-02-24 17:28
A što se tiče Kučića to je očit primjer kako je gradska vlast prodana i kako su se tu svi zajedno organizirali i pljačkaju Lošinjane jer luka je izvor prihoda koja godišnje donosi 3 milijuna kuna i tako već 15 godina pa tako 45 milijuna kuna se slilo u džepove par ljudi umjesto da je taj novac pripao gradu te da se iz njega finaciralo gradnja stanova i poticala otočka privreda ovčarstvo i maslinarstvo te brodarstvo i ribarstvo.
Kad god prošetate Lukom dragi moji ljeti kad je puna pitajte se zašto nemate stan i zašto nemate posao a već je oišlo iz te luke 45 milijuna kuna. To je nagrada svim Lošinjanima za održivi razvoj. :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PUNTA KRIŽA JE NAJAČA 2010-02-24 18:55
Da to je normalno da se u ovom gradu krade na očigled sviju i da svi šute pa valjda je grad zaslužio takovu vlast jer tako se i kaže da narod vlast ima kakvu i zaslužuje prema tome neka kradu imaju pravo kad im se dozvoljava pogotovu sad kad je lopovu i kčerka postala dogradonačelnic a. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ZAŠTO LAŽEŠtek tako nek se zna 2010-02-25 09:12
"Komentira tek tako nek se zna" laže. Ili zlomnamjerno manipulira podacima. Novac od vezova u bilo kojoj luci. pa i malološinjskoj, uplaćuje se na račun Županijske lučke uprave Mali Lošinj. Temeljem ugovora s koncesionarom, on dobija 25% bruto, s time da snosi sve troškove redovnog poslovanja uključeno i pdv (radnici, materijal i drugo). Obzirom da u Lučkoj upravi nema službene tajne, svaki graðanin može se osobno uvjeriti u svaki detalj ovog i bilo kojeg ugovora o koncesiji kao i o svemu što ga interesira u svezi rada Lučke uprave. Lažljivac, je "zaboravio" nadodati da nadležne institucije redovito provjeravaju cijelokupni rad Lučke uprave i da do sada nikada nije bilo ni najmanje primjedbi. Ipak, da se zna provjerljiva istina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ne zna ništa 2010-02-25 11:44
Znači ako sam dobro shvatio od 45 milijuna kuna u zadnjih petnaest godina Kučić je uzeo 16 milijuna a 29 miliona je uzela Lučka uprava ili ti županija.
Sad mi nije jasno prvo gdje je to na održavanje potrošio Kučić tolike pare i na plaće jer se to ne vidi a vjerojatno ni papirno to ne može dokazati, to je s jedne strane a s druge koja je budala dozvolila da se potpiše takav ugovor ja bi držao luku sa ovim načinom kao dotični i za 5% godišnje jer je bi to značilo da bi u petnaest godina stavio dva milijuna u ðep pa možda i manje to su novci koje većina graðana neće nikad ni vidjeti.
A ima još jedno pitanje gdje je onda županija uložila naš novac jer koliko Gari objašnjava i jauče da ga opterećuje kredit koji plaćamo za rivu i trg koji je navodno Balija krivo podigao pa sad grad ne izlazi nikako na kraj kažu da je to iznosilo nekih 14 milijuna pa gospodo zašto ako je naša luka u 15 godina zaradila 45 mil.
Sve te institucije o kojima ti govoriš su slične onima koje su kontrolirale i silose pa više u njima nema žita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Bono 2010-02-25 15:54
Glavno da su napravili firmu za parking, a nisu se kao sjetili napraviti firmu za ovu svrhu. Istina je da se tim novcem moglo svašta. Redovno poslovanje lošinjske luke košta malo, jer je svu investiciju napravio grad a ne koncesionar, znači ovim se poslovanjem može obogatiti što se je i dogodilo. Zašto se nije grad obogatio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Malo meni,malo tebi 2010-02-25 17:10
25% Bruto od luke nije malo,s obzirom da mi ulažemo a koncesionar samo uzima profit bez ulaganja.Zanima me kada će ponovno biti javni natječaj,ako je uopće bio?Kakvi su instrumenti kontrole tih postotaka,je li to onako po poznatom sistemu kompjuter kao kasa pa poslije uzmi koliko ti treba a ostalo "delete"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PRIZNAJE DA LAŽE I OPET LAŽEGary-lako provjerljivo 2010-02-26 12:32
Raspitala sam se i doznala službene podatke o ostvarenim prihodima Županmijske lučke uprtave Mali Lošinmj za 2009.
Zanimati će i LAŽLJIVCA, koji je priznao da laže i to ponovno čini iz samo sebi poznatih razloga.
Ostvareno (kuna) u svih 12 luka pod nadležnosti Lučke uprave:
lučke pristojbe: 1.097.690,00
lučke naknade: 350.884,00
naknade od koncesije: 262.809,00
naknade za obavljanje gospodfarskih i drugih djelatnosti: 242.155,00
naknade za usluge: 162.213,00
sredstva iz Proračuna Primorsko-Goran ske županije: 1.020.000,00
sredstva iz proračuna grada: 749.960,00
pomoć Ministarstva mora, ptometa i razvitka: 1.499.960,00

Ova priča nema nikakve veze s Garijem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Laž je postala istina 2010-02-28 14:55
Jako je žalosno što ta priča nema veze s Garijem jer mislim da bi trebala imati itekakve veze točnije on bi trebao Luku imati pod sobom te privreðivati s njom na dobrobit sviju graðana.
A ovako dobrobit ubire Tata od dogradonačelnic e i daje valjda malo i Gariju jer mu je ipak neiskusnu balavicu koja je do jučer zbrajala tatine kupone od vezova postavio na drugu najveću funkciji u gradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # GradonačelnikCinik 2010-02-28 19:52
Daj molim te, Gari ne zna pa ne igra mečka u tuðem dvorištu, nego u njegovom.
Ako nebi trebao znati što se dogaða i radu na cijelom dijelu ingerencije Grada, a šta bi onda trebao znati.
Prića za malu djecu, a pinke ima bez sumnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-03-01 18:38
Pa jasno je da svi po malo dobivaju vidi se kako su u par godina postali dobro stojeći sve ih Serðo hrani a oni mu pomažu da radi na crnjaka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # da ureš od smeha 2010-03-02 19:59
Jeste li vidjeli ...
Uklonjeno na opravdani zahtjev Dvorske lude
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dvorska luda 2010-03-03 11:25
Molim administratora da ukloni sve uvredljive izjave koje ciljaju na nečije nacionalno porijeklo ili pripadnost. Govor gluposti je još podnošljiv, ali govor mržnje nije.
Ako tko misli da voditeljica TZ protezira pojedine osobe ili obitelji temeljem stranačke pripadnosti, može to iznijeti, ali kakve veze ima s tim činjenica ili izmišljotina (ne znam i ne zanima) o ičijem porijeklu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-03-03 11:41
Da ja isto lepo molim administratora da to uradi ali da to učini na svim temama jer toliko ih ima da je to strava.
I molim ga da to uradi i za nas obične a ne kad se vreða samo Gari ili Ðurða. Pozdrav curkama sve vas lepo ljubim. ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Turska subvencionira turizamDotepenac 2010-03-03 17:01
Da dopunim vec navedeno.Tocno je da Turska subvencionira turizam.Kolega sa posla ovdje u njemackoj gdje trenutno zivim a cija zena je voditeljica turisticke agencije THOMAS COOK mi je rekao da Turska vlada dotira svako nocenje u hotelu sa 25 ili 30 Eura po osobi.To ide toliko daleko da su se Turci iz Turske dosjetili pa nazivaju njemacke agencije i preko njih pokusavaju da rezerviraju ljetovanje ali agencije u njemackoj moraju provjeravati da turski drzavljani nemaju prebivaliste u Turskoj, jer ako imaju za njih ne vrijede dotacije.U Hrvatskoj je obratno.Prvo i da hoce drzava nema novaca za takvo nesto a drugo npr. prosle godine je i tako bila ne korektna prema strancima, pa se npr. meni dogodilo da vec 10 godina idem na ljetovanje u isti hotel na srednjem Jadranu , unaprijed rezerviram sobe,platim dio u naprijed i za hvala sto sam vjeran hrvatskom turizmu dozivim, da zato sto je zbog pre velikih cijena, a HRVATSKA JE PRE SKUPA, podbacila ocekivana popunjenost, u srcu sezone smanje cijene za 20%, pa bracni par iz Zagreba koji je dosao u zadnji trenutak dobije sobu sa pogledom na more, besplatno pice za veceru i sve za 20% jeftinije od nas sa sobom sa pogledom na kamenjar.Mozete misliti sto cu doci slijedece godine a i po plazi se je to brzo proculo.....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-03-09 09:08
Jeste čitali jučer u Novom Listu ukinuli nam jednu vožnju na Valbiska Merag te nam promijenili dugogodišnje rasporede a i najavili nam poskupljenje karte. Eto kako nam gradonačelnik pomaže sjedi u saboru sedam godina za otoke nije reko niš sjedi u upravnom odboru Jadrolinije opet niš TO NAM JE NAGRADA ZA TURIZAM I ZA SAV TRUD KOJI SU LJUDI ULOŽILI U OVE OTOKE!!"!
PS. Zna li netko gdje je naš apoxiomen? Sve samo obećanja a na kraju LAŽ sram vas bilo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2010-03-10 10:55
Opet evidentno da je i ova stranica na jaslama onih koji lažu i obmanjuju u svrhu ostanka na vlasti jer presmiješno je da nisu objavljene vjesti o poskupljenju trajekta i nuljanju gradske vlasti po tom pitanju glavno je da smo vidjeli Bojanu kako opet laprda o svojim frustracijama. 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bezimeni 2010-03-10 11:06
Evidentno je da ti je ta informacija poznata i bez da je objavljena na ovim stranicama :-) A iz medija je evidentno da gradske vlasti s tim poskupljenjem nemaju ništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # laprdalatumtum 2010-03-10 11:18
Ovaj tovar šta piše "glavno je da smo vidjeli Bojanu kako opet laprda o svojim frustracijama" treba gledat tv i čitat novine pa da vidi da o istim frustracijam laprdaju i Kosorica, Josipović itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # klhklmnjnstreiowyxchghgsfsdhst 2010-03-10 11:44
Kad smo kod vrjeðanja ovco slušaj vamo: pa što tzi misliš da to što o tomu laprdaju Kosorica I Josipović daje na važnosti Bojan
Kosorici su pred nosom opljačkali cijelu državu a ona to ne vidi od svoje velike želje da postane "željezna lady" samo ona je umjesto tog postala gumena jer sve se odbija od nje nju da isina ubode u oko ona je neće prihvatiti i neće se s njom suočiti nego će poslati Šukera po još malo za šoping tipično žensko strahove i nervozu liječe kupovinom.
Pa da ne duljim kao što rekoh na početku muljaža je sve to krenuvši od lezbijskih udruga do kvazi političara a ti ovco odi na šišanje jer valjda u tome uživaš ja ću raðe biti tvrdoglavi tovar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # wsdrtzuio 2010-03-10 11:50
Svatko ima pravo biti i ostati tovar. Ali o tim stvarima ne laprdaju samo spomenuti nego i UN i EU:

U povodu Meðunardnog dana žena Europska komisija predstavila je Žensku povelju čiji je cilj borba protiv rodne nejednakosti u privatnom životu i na poslu u Europi i šire.

Povelja postavlja pet ključnih akcijskih područja: ravnopravnost na tržištu rada i jednaka ekonomska neovisnost za žene i muškarce, jednake plaće za jednaki rad, ravnopravnost u donošenju odluka, iskorjenjivanje rodno specifičnog nasilja te ravnopravnost izvan granica EU-a.

I predsjednik EK Jose Manuel Barroso uvrstio je ženska prava meðu prioritete svoje politike. U Komisiji je trenutno izmeðu 27 povjerenika devet žena. Novo istraživanje Eurobarometra pokazuje da 62 posto Europljana vjeruje da rodna nejednakost i dalje postoji u mnogim društvenim područjima.

Europska komisija najavila je i mjere kojima će smanjiti razlike meðu plaćama izmeðu muškaraca i žena u sljedećih pet godina. Prosječna razlika danas je oko visokih 18 posto, s velikim razlikama izmeðu država i sektora.

EK planira u drugoj polovici godine objaviti novu europsku strategiju rodne ravnopravnosti za razdoblje od 2010. do 2015., prenosi Hina.

Uživaj ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # fdhgfjhgkjhlhcfgcjjhglklm.kgng 2010-03-10 12:02
Cijela priča je počela kako ne objavljujete tekstove koji će poljuljati gradsku vlast(trajekti i poskupljenje).
Ne želim ulaziti u debate koje nam serviraju eu i zapad to je za budale koje neznaju misliti svojom glavom pa čekaju stalno da im lažni pokreti daju naputke kojima će se voditi a sve u svrhu vlastite promiðbe poduzeti nešto od laprdanja je sasvim drugo recimo žene bi mogle tražiti da se na otocima sva davanja i porezi smanje te bi im tako skočio standard, ali to bi bile akcije koje zahtijevaju žrtvu bez publiciteta i koje zahtjivaju ozbiljan rad znači za školovane i kompetentne a ne samo one koji su se na netu napunili informacija pa kako sam već rekao LAPRDAJU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # brrrrrbbb 2010-03-10 12:41
Ti si pravi cirkusant prijatelju. Prvo, ne vidim kako poskupljenje trajekta može poljuljati gradsku vlast kad ta odluka nema veze s gradom. Hoće li gradsku vlast poljuljati i poskupljenje struje :-)

A na ono tvoje "žene bi mogle tražiti da se na otocima sva davanja i porezi smanje te bi im tako skočio standard" mogu pitati a zašto to ne naprave muškarci kao što su to radili seljaci i radnici u splitskoj željezari. Ah da, ne rade jer bi to bile akcije koje zahtijevaju žrtvu bez publiciteta i koje zahtjivaju ozbiljan rad znači za školovane i kompetentne kako sam kažeš ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu pobio starce u staračkom domu među kojima i vlastitu majku. Na svom FB statusu ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit će čovjek s kojim je imao toliko ozbiljna razilaženja da ga je prekršajno prijavio, tvrdeći da je na punktovima u Zadru odbijao cijepiti ljude. www.nacional.hr/.../ ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu da mu ubrza kupnju nekretnine u vlasništvu RH u Malom Lošinju s moralom čovjeka koji je podmićivao nacističke vlasti da spasi velik broj poljskih Židova ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog zakona. A kao davatelj mita prekršio je zakon i treba biti kažnjen kao i primatelj mita. Ovo tvoje baljezganje o nekakvom drugom čovjeku i njegovom glasanju nema ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom, tromom sustavu, bio prisiljen dati dio svog novca da bi svoja prava mogao ostvariti u razumnom vremenskom roku a ne čekati dvije godine. Nikome ništa nije oduzeo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada zakonom zabranjene stvari. Dakle kršili su zakon, potplatiti npr. graničara da propusti ili potplatili nekog službenika da izda lažne dokumente. Nisu pritom stekli ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska birokracije, sudstvo, zdravstvo... tjera ljude na očajničke poteze. Kao što su i nekad ljudi potplačivali razne službenike da bi izvukli živu glavu ili spasili ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava opravdavaš korupciju i podržavaš truli sustav.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih, da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava na vrijeme... izgleda da admin podržava truli sustav?!

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno upitne radnje. U psihologiji se to zove racionalizacija .

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi prihvatili) da nam država tuđim prisilno otuđenim novcem financira stanovanje, niti smo u poziciji da nam ruski kapital osigurava krov nad glavom. Stoga moramo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog interesa.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako dobro zna kako to sporo ide... dakle samo je požurila postupak koji bi i onako tako završio... nije trebala uzeti novac. Pitam se ima li na Lošinju onih ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/novosti/crna-kronika/zamjenica-drzavnog-odvjetnika-primila-3-000e-da-ubrza-kupnju-nekretnine-u-malom-losinju/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba nije obrisana jer je bila osnovana. Odnosila se na jedan doista smušeni komentar. Povod za brisanje svih komentara koji su uslijedili bio je tvoj komentar pod ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne gradnje" mogla bi razmisliti s kim se povezuje ako želi biti prihvaćena kod Lošinjana...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te tuži kadija te sudi, pisati svakakve gluposti a onda brisati odgovore. AK može biti zadovoljna kako si uništio stranicu koju više skoro nitko ne posjećuje. O ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK nije na spisku podjele fotelja pa mora mandat gradonačelnice odradit do kraja.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na izborima vrijeđanjem birača piše Telegram. Oni koji će opet glasati za Milanovića su, po premijeru, jednostavno glupi. Plenkovića, čini se, ozbiljno prestravljuje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti oko nje. Svi pošteni ga izbjegavaju. A građanima reći da su glupi, pokazuje očito pomanjkanje izborne inteligencije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa Zoranom Milanovićem, ali je ne želi nikome pokazati. Kazao je za medije ‘Ljudi se mogu jednom zabuniti, ali ako se dvaput zabuniš – onda si glup’. Kako su tek ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže kao borac protiv rodne ideologije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš nešto da ne bi ostao bez "ogromnog novca", to ima naziv. Isto tako ako neki gospodin predloži dami da napravi nešto da bi dobila "ogroman novac", to ima ime.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da su "glupi" desničari ipak u pravu; postoji neka politička i novčana sila koja potkupljuje fakultete da podučavaju o "tom nečemu" što "ne postoji"...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da ...