Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Bljutava pobjeda

Korisnička ocjena:  / 9
LošeNajbolje 

vjerodostojnoUz duboko podijeljeni lošinjski HDZ pred novom predsjednicom Gradskog odbora je velik posao o kojem joj ovisi novi mandat gradonačelnice. Činjenica je da je na lokalnim izborima 2017, pobijedila sa samo 53% potpore građana, a da je tada imala jedinstvenu stranku s potporom ministra u Vladi RH. Danas ima potporu samo polovice lokalnog HDZ-a i nerealiziran izborni program iz 2017. godine. A s obzirom na silna nerealna obećanja koja je dala da bi postala predsjednicom vrlo brzo će ostati i bez potpore onih koji čekaju njen poziv ili obavijest za ispunjenje obećanja dobivena za podršku na izborima 

Netom završeni izbori u HDZ-u ostavili su vladajuću stranku na otoku potpuno rascijepljenom. Možda je rascijepljenost preblaga ocjena s obzirom na stvarno postizborno stanje u HDZ-u Lošinj, jer stanje je bliže posterupcijskoj slici okolice nekoga vulkanana kojoj je sve spaljeno i uništeno. Isključiva i diskreditirajuća kampanja koju je vodio tim Ane Kučić prožeta brojnim nerealnim obećanjima i ucjenjivačkim postupcima, a bez ikakvog programa, ostavila je trag na sve članove stranke. Ana Kučić je članovima stranke obećavala i vršila pritisak zlorabeći pritom moć koju joj daje funkcija gradonačelnice, a javna dobra svih građana koristila za svoju osobnu propagandu. Njezini politički udarnici su članovima stranke prijetili uz nuđenje svega što bi nekom članu trebalo, uključujući i morbidno obećavanje jeftinijeg grobnog mjesta. Jedan od razloga zbog kojih je predsjednik Izbornog povjerenstva Ivan Lukić podnio ostavku na tu dužnost su prema njegovim riječima pritisci koje više nije mogao podnijeti i kojima je permanentno bio izložen. Zbog njegove iznuđene ostavke sastav izbornog povjerenstva kojeg je skrojio Anto Nedić bio je 4:1 u korist Nedićevih pouzdanika.

Zahtjev Ante Nedića, a ne za to ovlaštenog Izbornog povjerenstva Mali Lošinj da se na otoku Susku otvori biračko mjesto za članove stranke, dok je to odbio učiniti i za otok Unije gdje su prevladavali članovi skloni Ružici Baumgarten puno govori. Slanje jednog člana izbornog tima Ane Kučić na otok Susak da svojim brodom na Lošinj preveze članove HDZ-a na glasanje u prvom krugu, ali ne i na Unije zorno pokazuje kako su članovi HDZ-a bili diskriminirani unutar svoje stranke. Izlazak ogromnih 85 % je znak da se u Malom Lošinju dogodilo nešto do sada nezabilježeno. Veliki izlasci na izbore u pravilu donose promjene, ali u Malom Lošinju to nije bio slučaj. I tu je novoizabrana predsjednica upala u vlastitu klopku. Brojna obećanja, pritisci, prijetnje, ucjene i kupovine u HDZ- će ostaviti nepremostiv rascjep. Jedna strana nije mogla niti je htjela obećavati, a ni prijetiti i ucjenjivati, a ipak je dobila 46 % potpore članova. Druga je strana koristeći sve javne resurse i zlorabeći funkcije i javne položaje, članove stranke pritiskala i ucjenjivala, do te mjere da je i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta bila primorana fotografirati svoj izborni listić kako bi Ani Kučić mogla dokazati svoju lojalnost. Ravnateljica je na taj nečasni, nedemokratski čin pristala iz razloga što joj Ana Kučić odlučuje o direktorskoj stolici, koju će unatoč poniznom iskazivanju lojalnosti ionako izgubiti jer je obećana doktorici znanosti Marijani Dragoslavić.

HDZ Lošinj ima problem jer je podijeljen popola, a kampanja za lokalne izbore počinje donošenjem gradskog proračuna za 2021.godinu. Dakle ovih dana.

Ono što je bjelodano, kod pobjedničkog tima ne postoji kapacitet kojim bi se  stranku moglo ujediniti i s tako spremnom izaći na lokalne izbore. Prije svega, karakteri Ane Kučić i njenih odanih pristaša nisu okrenuti uključivanju i otvorenosti, nego upravo suprotno - isključivosti i zatvaranju. Zato unatoč parolaštvu nove predsjednice Gradskog odbora o zajedništvu stranke koje se mora očuvati „i u teškim utakmicama" te da je samo jedinstveni HDZ "snažan HDZ koji pobjeđuje" u odnosu na drugu polovicu stranke neće biti niti tolerantnosti ni uključivost. No ni druga polovica članstva koja je podržala Ružicu Baumgarten nije spremna zaboraviti i prijeći preko uvreda, prijetnji, diskreditacija i podmetanja da bi podržala novu predsjednicu za koju su uvjereni da je zlorabila svoj položaj i javna sredstva te davala nemoralne ponude bez stvarnog temelja i pritiskala članove, a pogotovo one na otoku Susku. Neće prijeći ni preko toga što je od nekih gospodarskih subjekata na otoku tražila potporu za svoju osobnu promidžbu. Koju je i dobila, no o detaljima, akterima i drugim okolnostima detaljnije će se pisati u ostatku predstojeće predizborne kampanje za gradsku vlast koja je intenzivirana minulim izborima za vodstvo malološinjskog HDZ-a. To bi moglo biti pogubno po sadašnju gradonačelnicu.

Utjecaj aktera izvan stranke na izbor vodstva
Uočeno je i to da je nova predsjednica HDZ-a u osiguranje svoje pobjede u stranci djelatno uključila i predsjednika Gradskog vijeća Maloga Lošinja Elvisa Živkovića iz HNS-a i predsjednika lokalnog Istarskog demokratskog sabora Andrina Maglievza koji su „obrađivali" pojedine članove HDZ-a u Nerezinama i na otoku Susku. Uz njih aktivan je bio i menadžment Jadranke d.d. koji je aktivno sudjelovao i „rezervirao" zaposlenike Jadranke d.d. članove HDZ-a za izbor „provjerenog" rješenja.

Polovici članova HDZ-a za odluku o povjerenju Ani Kučić kao predsjednici ostat će presudne činjenice da su kampanju za nju odrađivali akteri izvan stranke i nametnuli im je za predsjednicu. Od dijela članova se tražilo da bez razmišljanja samo zaokruže ime Ane Kučić jer tako su im rekli nadređeni. Sasvim je sigurno da je potpora Jadranke d.d. izboru nove predsjednice bila i mnogo opipljivija, o čemu svjedoče i sami članovi stranke kada se u euforiji malo „zagriju" i opuste. Sve to HDZ-u donosi nepopravljivu štetu.

Ostaje činjenica da je uz duboko podijeljeni HDZ pred novom predsjednicom veliki posao o kojem joj ovisi novi mandat gradonačelnice. Činjenica je da je na lokalnim izborima 2017, pobijedila sa samo 53% potpore građana, a da je tada imala jedinstvenu stranku s potporom ministra u Vladi RH. Danas ima potporu samo polovice HDZ-a i nerealiziran izborni program iz 2017. godine. A s obzirom na silna nerealna obećanja koja je dala da bi postala predsjednicom vrlo brzo će ostati i bez potpore onih koji čekaju njen poziv za ispunjenje obećanja dobivena za podršku na izborima.

Kad bi Ana Kučić stvarno htjela zajedničkim snagama stvarati politiku „koja će donijeti napredak svim našim sugrađanima", kako je izjavila u zahvali za izbor, a pri tom mislila i na članove koji je nisu podržali morala bi povući nekoliko nužnih poteza kako bi stranku vratila u kolosijek prije ovih izbora. Prije svega, morala bi ispuniti sva obećanja dana članovima stranke (stanove, vezove, priključke, poslove, dovode vode, ceste, koncesije, potpore i poticaje, stipendije i stimulacije, otpisatii dugove itd.), a sve to u uvjetima prazne gradske kase. Morala bi se riješiti radikala iz svoga tima koji predstavljaju velik uteg među biračima. Morala bi uvjeriti otočnu javnost da nije pogodovala obitelji izgradnjom vodovoda na Punti Križa javnim sredstvima i uvjerljivije objasniti zašto obitelj nije izmirila svoja dugovanja, dok ugostiteljima za 20 cm proširenja terase odreže kaznu od 5. 000 kuna koju moraju odmah platiti. Također bi morala pronaći način za uspostavu dijaloga i kompromis s drugom polovicom članstva stranke, a radi podizanja transparentnosti svoga rada građane izvijestiti o zdravstvenom stanju i obrazložiti troškove za silna putovanja na račun poreznih obveznika.
Teško je vjerovati da bi zbog svog psihološkog i političkog habitusa iskazanog dosadašnjim djelovanjem to bila u stanju provesti, no čak i kad bi nekim čudom provela to ne bi bila garancija da će HDZ pobijediti na lokalnim izborima. Previše je prosječnih građana kojima i samo spominjanje HDZ-a izaziva gađenje i nelagodu.
Usput rečeno, ovi su izbori pokazali da zastupnik u Saboru RH, bivši ministar turizma i gradonačelnik Malog Lošinj u tri mandata Gari Cappelli nema nikakav politički utjecaj u lošinjskoj organizaciji HDZ-a i da je postao politički marginalac na otoku.
S druge strane, poražena Ružica Baumgarten s ogromnom potporom članstva odlučivat će o političkoj sudbini Ane Kučić na lokalnim izborima. No, ključno je pitanje, treba li Lošinju HDZ na vlasti i po peti puta zaredom.

Komentari: 

1737 # A šta komentiratLipi 2020-12-09 10:23
U očaju i slabosti primljenog poraza tekst savršeno opisuje Ružcu i Lozku,one su na čelu mentora im Sariča popušile,vidimo se na lokalnima psi laju karavane prolaze,JAMOKOP CI niste dorasli!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Ej mršaviLujo3 2020-12-09 11:00
Samo daj ti mršavi, ti samo pobijedi. Za tebe neće glasati niti uža obitelj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1824 # labudhejterimaBijeli labud 2020-12-09 11:19
Dragi Sariću,
zaboravio si dodat pjesmicu na kraju balade 8) :D ... Svi smo primjetili kakvu si kampanju vodio (poštenu naravno), kako si "neprimjetno" vozio ljude na glasanje do Beleja, te pokušaj destabilizacije izbora sa ubacivanjem silvije koja je bila sigurna u pobjedu sa 27 glasova. Svjestan sam da covjeku koje je puno godina truda, kupovine, doktora i obecanja ulozio u jedan Losinj, poraz tesko padne, al da jos nakon poraza piskara po poluportalim (pritom nemam namjeru vrijeđat fenomenalni portal) mogu usporedit sa dječjim plakanjem nakon ispadanja dude. mislim da ce se losinjski HDZ opet jako brzo ujedinit te biti jaci no ikad (realno se razdijelio samo uz prijetnje inspektora i tebe iz zagreba)... Kad postoje prijetnje, ljudi se uvijek ujedine i stanu iza Čovjeka, samo ovce stanu iza fikusa... ;-) kako je vrijeme tamo? jel pada kisa?

Drage članice i članovi HDZ-a SUSAK, pozivam Vas da izađete 6. 12. na II. krug izbora za predsjednicu HDZ-a te naš HDZ približimo svakom čovjeku.
S Vama zajedno ćemo donijeti program ZA SUSAK koji sadrži:
- obnovu zidića Osnovne škole i dječjeg igrališta za mlađu djecu
- postavljanje rasvjete na nogometnom igralištu i presvlačenje betona sportskom podnom oblogom
- dolazak liječnika svakih 15 dana uz zadržavanje medicinske sestre na otoku te opremanje ambulante
- produbljivanja gaza u portu Susak i dogradnja novih vezova
za stanovnike Suska
- popravak gradske rasvjete na otoku Susku
- uređenje šetnice do uvale Bok i popravak stepeništa za Gornje selo
- nastavak izgradnje kanalizacije u Gornjem selu
- od Republike Hrvatske tražiti prodaju ruševine karaule i uređenje iste
- gerontodomaćica na otoku Susku za pomoć starijima i nemoćnima
- nabava i ugradnja pumpe za pojačanje tlaka za Gornje selo
- potpore grada svim poduzetnicima na malim otocima u visini dvije bruto plaće godišnje (15 000,00 kuna)
- pomoć i podrška mladima za ostanak na otoku.
Ako sijemo dobrotu, požnjet ćemo prijateljstvo.“

Vaša Ružica Baumgarten

KIP DOMOVINE
U katedralu jedne teške noći,
uđoh tiho i priđoh do oltara,
Sa zvonika jecahu zvona stara,
htio sam duši molitvom pomoći
Kad tamo pri tamnom visokom odru,
jedna žena gledaše u daljinu,
Tri su joj boje ovile haljinu,
prepoznah crvenu, bijelu i modru.
I reče mi tiho: moli se sinko
Nad nama pletu neke čudne niti,
Hrvat je opet tako teško biti...
Antun Gustav Matoš
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
321 # Veliki problem za AnuBrodar 2020-12-09 11:27
Već prvi komentar pokazuje u kojim je problemima nova predsjednica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
203 # RESPIRATORLICEMJER 2020-12-09 12:18
OVIM TEKSTOM SARIĆ POTVRĐUJE DA JE NA RESPIRATORU! TKO IZGUBI IMA PRAVO DA SE LJUTI..ALI TKO SE LJUTI UVALIŠ MU KRUTI
JOJ PARDON VEĆ SMO TI GA UVALILI!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Di je ljutnja?DS 2020-12-09 13:28
Na stranu prostakluk iz čega u članku zaključuješ da se autor ljuti? I po čemu zaključuješ da je autor Sarić?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Šuplje fraze, stajling i poziranjeGost 2020-12-09 13:16
Citat Brodar:
Već prvi komentar pokazuje u kojim je problemima nova predsjednica.
Nova predsjednica je u mnogo većim problemima od niske opće i političke kulture i tragična nepismenost svojih pristaša. Šest mjeseci do izbora će biti dovoljno da i najzagriženiji fanovi shvate kako stajling, manekensko poziranje i samo recitiranje fraza o najvećem gradu na otocima i mjestu ugodnom za život i poželjnom za odmor turista ne čine grad takvim bez konkretnih projekata. Većinu projekata kojima se na sva usta hvali nije pokrenula Ana Kučić kao gradonačelnica, nego država i županija. I Hrvatski telekom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Proračun stajlinga, poziranja i Đira s JurkotićemGost 2020-12-17 09:41
Citat Gost:
Citat Brodar:
Već prvi komentar pokazuje u kojim je problemima nova predsjednica.
Nova predsjednica je u mnogo većim problemima od niske opće i političke kulture i tragična nepismenost svojih pristaša. Šest mjeseci do izbora će biti dovoljno da i najzagriženiji fanovi shvate kako stajling, manekensko poziranje i samo recitiranje fraza o najvećem gradu na otocima i mjestu ugodnom za život i poželjnom za odmor turista ne čine grad takvim bez konkretnih projekata. Većinu projekata kojima se na sva usta hvali nije pokrenula Ana Kučić kao gradonačelnica, nego država i županija. I Hrvatski telekom.
Sjednica GV preko interneta će biti dobra prilika za donošenje gradskog proračuna u sljedećoj, izbornoj godini bez suvišnih zašto, kome, kako, odkud i drugih neprimjerenih pitanja. Troškove promidžbe za reizbor za gradonačelnicu i svojih pouzdanika za vjećnike lako će ugurati u neutralne proračunske stavke. Jedva čekam da saznam koji moto će zamjeniti onaj o prvom od tisuću otoka kojeg se odrekla čim je sjela u gradonačelničku fotelju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Recikliranje demagogijeDiDiTi 2020-12-17 17:11
Citat Gost:
Jedva čekam da saznam koji moto će zamjeniti onaj o prvom od tisuću otoka kojeg se odrekla čim je sjela u gradonačelničku fotelju.
Radi održivost demagogije će reciklirati fraze iz prošle izborne kampanje kao u komentaru o tome na ovom linku: volim-losinj.org/.../... Anin program raspjevano gudi "Bili smo dobri, a bit ćemo još bolji", "Lošinj jeste i ostat će prvi od tisuću otoka" i "Obećali smo puno, ali smo još više ostvarili" što svakome zvuči kao samohvala bez temelja, što i jeste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Razbijmo fraze, floskule i demagogijugost 2020-12-17 18:56
Na dajmo da nam parolama mažu oči i smiju nam se iza leđa!

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Lažno oglašavanjePopaj 2020-12-18 13:00
Citat DiDiTi:
volim-losinj.org/.../... Anin program raspjevano gudi "Bili smo dobri, a bit ćemo još bolji", "Lošinj jeste i ostat će prvi od tisuću otoka" i "Obećali smo puno, ali smo još više ostvarili" što svakome zvuči kao samohvala bez temelja, što i jeste.
A mjesc dva prije izbora krenut će intenzivnije skupo plaćeno lažno oglašavanje nepostojećih uspjeha i davanje lažnih obećanja. Lažno oglašavanje opisuje se kao zločin ili nedolično ponašanje u objavljivanju, prenošenju ili na bilo koji drugi način u javnom prometu oglasa koji sadrži lažnu, obmanjujuću ili obmanjujuću izjavu, namjerno ili nepromišljeno radi promicanja prodaje imovine, robe ili usluga javnosti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # TutiKruti 2020-12-09 12:44
Licemjeru, bit će da si ti puno krutih primio :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # radujem se hadezeovskoj bahatostiradosni 2020-12-09 13:59
I na ovim izborima HDZ je pokazao bahatost kakva samo njega odlikuje. Neka svi stanovnici ovog otoka to vide, uživam u tome...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # blagoslovDon Roberto... 2020-12-09 14:10
I Don Roberto Zubović se aktivno uključio u hadezenjarske izbore. Očito je Sandro dobro pritisnuo. Sada će se vidjeti u proračunu za 2021 i izvršenju za 2020. godinu koliko je Župni ured "povukao" iz proračuna. To će sigurno koresponderirat i s duhovnošću našega župnika. Za nadati je se također da svoje vjernike neće diskriminirati kada budu izbori u SDP-u, IDS-u, HNS-u i drugim strankama. Sigurno će jednakim žarom promicati i blagoslivati kandidate - vjernike te duhovno okrepljivati "samo prihvatljive kandidate". Zapravo onoliko koliko mogu ponuditi. Podsjeća li nas to na srednji vijek i plaćanje oprosta od grijeha? Aleluja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Osmi krug pakla za licemjereDante 2020-12-09 14:47
Citat Don Roberto...:
I Don Roberto Zubović se aktivno uključio u hadezenjarske izbore. Očito je Sandro dobro pritisnuo. Sada će se vidjeti u proračunu za 2021 i izvršenju za 2020. godinu koliko je Župni ured "povukao" iz proračuna.
Za naklonost crkvenih struktura ali i za osobno pozicioniranje među vjernicima kao prihvatljivog kandidata za predsjednika gradskog HDZ-a pobrinula se i sama gradonačelnica. Novcem iz gradskog proračuna, našim novcem, financirala je luksuzno izdanje knjige bivšeg lošinjskog župnika Bozanića o povijesti Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Promidžbena slikovnicaDe Bill 2020-12-10 11:09
Citat Dante:
Citat Don Roberto...:
I Don Roberto Zubović se aktivno uključio u hadezenjarske izbore. Očito je Sandro dobro pritisnuo. Sada će se vidjeti u proračunu za 2021 i izvršenju za 2020. godinu koliko je Župni ured "povukao" iz proračuna.
Za naklonost crkvenih struktura ali i za osobno pozicioniranje među vjernicima kao prihvatljivog kandidata za predsjednika gradskog HDZ-a pobrinula se i sama gradonačelnica. Novcem iz gradskog proračuna, našim novcem, financirala je luksuzno izdanje knjige bivšeg lošinjskog župnika Bozanića o povijesti Lošinja.
A da se ukloni svaka sumnja u svrhu ovog trošenja javnih sredstava, prvi tekst u knjizi je PRIGODNO SLOVO gradonačelnice Grada Malog Lošinja s neizbježnom fotografijom njezinog zubatog osmijeha i ricaste kose. U prigodnom slovu magistra ekonomije iznosi stručno mišljenje da je to prva cjelovita povijest Malog Lošinja na hrvatskom jeziku. Za mene koji nisam stručnjak za historiografiju kao magistra ekonomije Ana Kučić to je luksuzna slikovnica na "kunstdruck" papiru velike težine i glatkoće te visokog sjaja namijenjena njezinoj osobnoj prezentaciji novcem Grada Malog Lošinja. Jednom ću provjeriti hipotezu da je u knjizi sa 200 stranica veća površina sa otisnutim slika nego s tekstom. Neke slike se protežu preko dvije stranice kao na duplerici :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Povijest od golog atlete do golf terenaZumbul 2020-12-13 10:50
Citat De Bill:
U prigodnom slovu magistra ekonomije iznosi stručno mišljenje da je to prva cjelovita povijest Malog Lošinja na hrvatskom jeziku.
Komično je što kronologija važnih zbivanja u Malom Lošinju (185. stranica) u toj po Aninoj ocjeni "prvoj cjelovitoj povijesti Malog Lošinja na hrvatskom jeziku" započinje podatkom da je 1999. godine iz morskog pijeska blizu otočića Vele Orjule izronjen brončani kip Apoksiomen, a završava podatkom da je u pripremi gradnja kompleksa golf terena na području Matalde i proširenje postojećega zračnog pristaništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # GolfGolii atleta 2020-12-13 11:03
Citat Zumbul:
Citat De Bill:
U prigodnom slovu magistra ekonomije iznosi stručno mišljenje da je to prva cjelovita povijest Malog Lošinja na hrvatskom jeziku.
Komično je što kronologija važnih zbivanja u Malom Lošinju (185. stranica) u toj po Aninoj ocjeni "prvoj cjelovitoj povijesti Malog Lošinja na hrvatskom jeziku" započinje podatkom da je 1999. godine iz morskog pijeska blizu otočića Vele Orjule izronjen brončani kip Apoksiomen, a završava podatkom da je u pripremi gradnja kompleksa golf terena na području Matalde i proširenje postojećega zračnog pristaništa.
Nijedno ni drugo nema veze s hrvatskom kulturom, navikama ili običajima (ni goli atleta, a ni igranje golfa).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Jao si ga povijesti Maloga Lošinjagost 2020-12-14 12:30
Citat Zumbul:
Citat De Bill:
U prigodnom slovu magistra ekonomije iznosi stručno mišljenje da je to prva cjelovita povijest Malog Lošinja na hrvatskom jeziku.
Komično je što kronologija važnih zbivanja u Malom Lošinju (185. stranica) u toj po Aninoj ocjeni "prvoj cjelovitoj povijesti Malog Lošinja na hrvatskom jeziku" započinje podatkom da je 1999. godine iz morskog pijeska blizu otočića Vele Orjule izronjen brončani kip Apoksiomen, a završava podatkom da je u pripremi gradnja kompleksa golf terena na području Matalde i proširenje postojećega zračnog pristaništa.
Znači kronika Malog Lošinja s naglaskom na crkveno nasljeđe započinje nalazom kipa golog muškarca iz paganskog predkršćanskog doba, a završava ruskim planovima za golf na Cresu i zračno pristanište na Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Šarena slikovnicaZS 2020-12-14 14:08
Citat gost:
Znači kronika Malog Lošinja s naglaskom na crkveno nasljeđe započinje nalazom kipa golog muškarca iz paganskog predkršćanskog doba, a završava ruskim planovima za golf na Cresu i zračno pristanište na Lošinju.
Po Aninom stručnom mišljenju je u rasponu od grčkog golaća do ruskog golfa opisana prva cjelovita povijesti Malog Lošinja na hrvatskom jeziku. Sigurno je proučila sve što je napisano na tu temu da može reći kako je Bozanićeva šarena slikovnica "prva cjelovita povijesti Malog Lošinja na hrvatskom jeziku".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Kraj povjestilokalna Fukujamica 2020-12-15 08:09
Tvrdnja o tome da cijela povjest Lošinja stane u dvadesetak godina, a u kojim godinma je spletom nevjerojatnih okolnosti i glupih odluka hadezovih moćnika ona kao loš student s jadnim radnim iskustvom u firmi svoga tate postala bitna poltička a sad i najvažnija figura jest besmislena ali ima prizemnu funkciju. Time želi sebi osigurati povjesnu važnost. Želi povjest Lošinja reducirati na vrijeme u kojem ona "vlada". Time se bezobrazno i umišljeno kao nesposobni političar želi izdignuti iznad Haračića, Kašmana, Straulina, Martinolića i ostalih velikih Lošinjana. Zanemarila je cijelu povijest Lošinja kao svjetske parobrodne sile i zlatno doba pomorstva s svjetski poznatim i uvaženim lošinjskim kapetanima. Sve je to ništa u odnosu na planove za golf na Mataldi. Nekome stvarno nije dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Logično pitanje Bjelom labuduDante 2020-12-09 14:32
Citat Bijeli labud:
Drage članice i članovi HDZ-a SUSAK, pozivam Vas da izađete 6. 12. na II. krug izbora za predsjednicu HDZ-a te naš HDZ približimo svakom čovjeku.
S Vama zajedno ćemo donijeti program ZA SUSAK koji sadrži:
- obnovu zidića Osnovne škole i dječjeg igrališta za mlađu djecu
- postavljanje rasvjete na nogometnom igralištu i presvlačenje betona sportskom podnom oblogom
- dolazak liječnika svakih 15 dana uz zadržavanje medicinske sestre na otoku te opremanje ambulante
- produbljivanja gaza u portu Susak i dogradnja novih vezova
za stanovnike Suska
- popravak gradske rasvjete na otoku Susku
- uređenje šetnice do uvale Bok i popravak stepeništa za Gornje selo
- nastavak izgradnje kanalizacije u Gornjem selu
- od Republike Hrvatske tražiti prodaju ruševine karaule i uređenje iste
- gerontodomaćica na otoku Susku za pomoć starijima i nemoćnima
- nabava i ugradnja pumpe za pojačanje tlaka za Gornje selo
- potpore grada svim poduzetnicima na malim otocima u visini dvije bruto plaće godišnje (15 000,00 kuna)
- pomoć i podrška mladima za ostanak na otoku.
Ako sijemo dobrotu, požnjet ćemo prijateljstvo.“
Vaša Ružica Baumgarten
Pa ako je Ružica Susćanima obećala to što navodiš t.j. da će zajedno donijeti program ZA SUSAK sa navedenim projektima, a oni većinom glasovali za Anu Kućić logično je pitanje šta im je ona obećala. Nije im obećala program kao Ružica, a nisu je valjda birali samo zbog šminkeraja i pomodne obleke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # super zanimljivogarri 2020-12-09 14:43
Meni je najbolja od svega konstatacija kako je u svemu prošao Capelli. Licemjer i beskarakter. Sada mora podnijeti izvješće svojoj nasljednici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1610 # CopycatLicemjer 2020-12-09 15:29
Ovo nije Ružičin program to su zahtjevi mjesnog odbora prema Gradu za sljedeću godinu koji je Ružica aka Sarić kopirala da bi se dodvorila Susšćanima kojima nije baš sjela jer ih je posjetila sa Inspektoricom Žužom i inspektorom Lozančićem a nuko Saita!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
146 # I most do Lošinjahranitelj tuljana 2020-12-09 17:08
Citat Licemjer:
Ovo nije Ružičin program to su zahtjevi mjesnog odbora prema Gradu za sljedeću godinu koji je Ružica aka Sarić kopirala da bi se dodvorila Susšćanima kojima nije baš sjela jer ih je posjetila sa Inspektoricom Žužom i inspektorom Lozančićem a nuko Saita!
Sve sam samo da prodam. #klasika
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
182 # govormržnje 2020-12-09 17:32
Autor teksta-anoniman ,proziva imenom i prezimenom kukavički osobe koje spominje u svom tekstu i stavlja im u "usta" ono što nije točno.To je kukavički iako kako kaže admin anonimno je legalno,ali ne spominjati ono što je netko radio a nemaš dokaza.Vi pišete da se prijetilo i to pišete imenom i prezimenom bez dokaza-Haloooo. Ni politički udarnici A. Nedić, I. Fabijanić, D. Magazin, A Volarić, I. Vlašić i S. Rukavina su članovima stranke prijetili uz nuđenje svega što bi nekom članu trebalo, uključujući i morbidno obećavanje jeftinijeg grobnog mjesta.Odakle vam takve insinuacije.To je govor mržnje nebi li se u javnosti ocrnili ljudi koji su bili na drugoj strani.Vi si dopuštate svakojake insinuacije jer ste na gubitničkoj strani.Ovim putem vam kažem da će sutra biti podnesena Kaznena prijava protiv autora teksta,i bit će obaviješten USKOK o vašim vrijeđanjima na ovom portalu.Zašto ako mislite da je to točno što navodite,zašto se ne potpišete punim imenom i prezimenom.Jer vas je strah a ovako se možete sprdati sa ljudima koji su se samo pošteno borili na izborima da pobijede.Gospod ine Crni Labude,ovaj puta vam ovo neće proći,jer ćete morati odgovarati po Kaznenoj prijavi koja će biti podnesena,kao i policiji te USKOKU,a neka se ispitaju i vaši prijašnji tekstovi u kojima širite mržnju prema otočanima,i dozvoljavate anonimno vrijeđanje gradonačelnice. Nikada ne skidate tekstove i slike koje se postavljaju anonimno a govore mržnjom protiv gradonačelnice i ostali gradskih dužnosnika.Pozn avajući vaše načine komuniciranja brzo ćete skinuti ovaj tekst jer će vas biti sram ali sve je snimljeno screenshoot i proslijedit će se Policiji,kaznen a prijava i U.SKOK.Kukavičk i je prozivati ljude imenom i prezimenom i skrivati se iz nekog nicka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ?gost 2020-12-09 18:17
Citat mržnje:
Autor teksta-anoniman, proziva imenom i prezimenom .... Kukavički je prozivati ljude imenom i prezimenom i skrivati se iz nekog nicka.
A zašto se ti skrivaš iza nicka?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # odgovorpitanje 2020-12-09 18:19
Pitanje za autora objave govor-mržnje. možete li nam konkretizirati o kojem je kaznenom djelu riječ kad već navodite kaznenu prijavu. pitam za pomoć jer opis djela ne mogu pronaći u kaznenom zakonu, a znam da Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava nabraja kao temeljno ljudsko pravo pravno na slobodu izražavanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # O govoru mržnjeUmpahPah 2020-12-09 18:32
Citat pitanje:
Pitanje za autora objave govor-mržnje. možete li nam konkretizirati o kojem je kaznenom djelu riječ kad već navodite kaznenu prijavu. pitam za pomoć jer opis djela ne mogu pronaći u kaznenom zakonu, a znam da Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava nabraja kao temeljno ljudsko pravo pravno na slobodu izražavanja.
Dok je sloboda govora zajamčena ustavom, Kazneni zakon Republike Hrvatske, članak 174. predviđa kazne za one koji ...u cilju širenja rasne, vjerske, spolne, nacionalne, etničke mržnje ili mržnje po osnovi boje kože ili spolnog opredjeljenja, ili drugih osobina, ili u cilju omalovažavanja, javno iznese ili pronese zamisli o nadmoćnosti ili podčinjenosti jedne rase, etničke ili vjerske zajednice, spola, nacije ili zamisli o nadmoćnosti ili podčinjenosti po osnovi boje kože ili spolnog opredjeljenja, ili drugih osobina....
Dakle, nije svaki vrijednosni sud govor mržnje. hr.wikipedia.org/.../...Ni ja ne vidim koje kazneno djelo je počinjeno komentiranjem članka. A objavljivanje slika koje objavljuje sama gradonačelnica ili novinari ne može biti izraz mržnje. Sve u svemu, jalov pokušaj cenzure ali mislim da bi imena u članku trebalo ukloniti jer se ionako zna tko su bili gradonačelničin i aktivisti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # trolanjemm 2020-12-09 18:46
Ja mislim da je ta objava čisto trolanje da se pozornost sa ključnih tvrdnji u članku skrene na prijetnje prijavama policiji USKOKU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # govormržnje 2020-12-09 18:49
Nemaš pravo anonimno prozivati i vrijeđati nikoga bez dokaza da je to ta osoba učinila.Ako imaš dokaze iznesi ih gdje su te osobe prijetile a ako nemaš ne iznosi laži i potpiši se.Ima odvjetnika koji će rješiti ovaj problem vrijeđanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ZNA SEgost 2020-12-11 12:57
A ne znam što ste se ražestili da ne kažem usprdili oko ovog članka kad u njemu nema ničeg što čaršija već ne zna. Poznata lica poznatih ambicija s opće poznatim ZNA SE kojim trikovima žele se dokopati vlasti preuzimanjem HDZ-a i pri tom ne biraju sredstva. Ni lošinjski HDZ nije neki "novi" nego onaj isti, Sanaderov jer glavnu riječ vode članovi još iz Sanaderovog vremena. Iz tog doba su i sve tri kandidatkinje za predsjednicu. Zajedno sa svojim pristašama borile su se za osvajanje čelnog mjesta. Pobjedila je ona koja je na raspolaganju imala sva sredstva koja daje vlast. Ona i njezin tim su ih nemilice koristili, a sada se kao pura dreku čude što se o tome piše i govori pa prijete prijavama za "širenj mržnje prema otočanima i anonimno vrijeđanje gradonačelnice" .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # gdje ima dima ima i vatrevatrogasac 2020-12-11 13:51
Treba ovo dići na viši nivo.
Umjesto diskusije na lokalnom porzalu o onome što čaršija priča i sve lošinjske vrane dobro znaju, treba za ovo zainteresirati portale koji se bave istraživačkim novinarstvom, npr Telegram.hr koji ima specijaliziranu rubriku Politika i kriminal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Politika i kriminalgost 2020-12-11 14:31
Citat vatrogasac:
Treba ovo dići na viši nivo.
Umjesto diskusije na lokalnom porzalu o onome što čaršija priča i sve lošinjske vrane dobro znaju, treba za ovo zainteresirati portale koji se bave istraživačkim novinarstvom, npr Telegram.hr koji ima specijaliziranu rubriku Politika i kriminal.
Mislim da bi to za medije bila dobra priča. Mali Lošinj je jedinstven u Hrvatskoj zbog izbora za vodstvo HDZ-a u dva kruga. A možda i po broju kandidata i da su svi ženski.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Zajedničarsko mišljenjeAgent WD40 2021-01-29 07:13
Citat gost:
A ne znam što ste se ražestili da ne kažem usprdili oko ovog članka kad u njemu nema ničeg što čaršija već ne zna. Poznata lica poznatih ambicija s opće poznatim ZNA SE kojim trikovima žele se dokopati vlasti preuzimanjem HDZ-a i pri tom ne biraju sredstva. Ni lošinjski HDZ nije neki "novi" nego onaj isti, Sanaderov jer glavnu riječ vode članovi još iz Sanaderovog vremena. Iz tog doba su i sve tri kandidatkinje za predsjednicu. Zajedno sa svojim pristašama borile su se za osvajanje čelnog mjesta. Pobjedila je ona koja je na raspolaganju imala sva sredstva koja daje vlast. Ona i njezin tim su ih nemilice koristili, a sada se kao pura dreku čude što se o tome piše i govori pa prijete prijavama za "širenj mržnje prema otočanima i anonimno vrijeđanje gradonačelnice".
Vodstva stranke koja se zove demokratska ne voli kad svatko govori i piše što god mu padne na pamet. Ne može kontrolirati građane ali članstvo može i hoće. Ovih dana ministar graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat u vezi s aferom Tušek obznanjuje da “ne može baš svatko imati svoj stav i mišljenje u HDZ-u". I dodatno pojasnio zašto pojedinac ne može imati svoje mišljenje: "Ako ste dio jedne velike zajednice i ozbiljne političke opcije kao što je HDZ, ne može baš svatko imati svoj pojedinačni stav i mišljenje. Dio smo jednog tima i ekipe i takva će u konačnici biti odluka".
tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # U čemu je razlika?DS 2021-01-28 17:35
Citat mržnje:
Autor teksta-anoniman, proziva imenom i prezimenom kukavički osobe koje spominje u svom tekstu i stavlja im u "usta" ono što nije točno. To je kukavički iako kako kaže admin anonimno je legalno, ali ne spominjati ono što je netko radio a nemaš dokaza. Vi pišete da se prijetilo i to pišete imenom i prezimenom bez dokaza-Haloooo. Ni politički udarnici A. Nedić, I. Fabijanić, D. Magazin, A Volarić, I. Vlašić i S. Rukavina su članovima stranke prijetili uz nuđenje svega što bi nekom članu trebalo, uključujući i morbidno obećavanje jeftinijeg grobnog mjesta. Odakle vam takve insinuacije.
Ako znaš reci mi zbog čega treba vjerovati da su Kučićkini terenski agenti i ona sama bolji i pošteniji od sada već slavnog Žarka Tušeka kad su članovi iste stranke već osuđene za korupciju? Razlika je samo u tome što su njegove nemoralne ponude snimljene, a Anine
nisu. Uostalom zna se da je Volarić napajao lošinjske pijance da glasuju za njega na izborima za vodstvo HDZ-a. Ana Kučić to vjerojatno nije radila, ali sigurno je odobrila i kontrolirala obećanja. A njen prvi doglavnik Fabijanić je na jednim ranijim izborima iako član HDZ-a bio nositelj jedne nezavisne liste kao "kukavičjeg jajeta" HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Podmićivanje onim što nije njihovogost 2021-01-29 09:04
Citat DS:
Citat mržnje:
Autor teksta-anoniman, proziva imenom i prezimenom kukavički osobe koje spominje u svom tekstu i stavlja im u "usta" ono što nije točno. To je kukavički iako kako kaže admin anonimno je legalno, ali ne spominjati ono što je netko radio a nemaš dokaza. Vi pišete da se prijetilo i to pišete imenom i prezimenom bez dokaza-Haloooo. Ni politički udarnici A. Nedić, I. Fabijanić, D. Magazin, A Volarić, I. Vlašić i S. Rukavina su članovima stranke prijetili uz nuđenje svega što bi nekom članu trebalo, uključujući i morbidno obećavanje jeftinijeg grobnog mjesta. Odakle vam takve insinuacije.
Ako znaš reci mi zbog čega treba vjerovati da su Kučićkini terenski agenti i ona sama bolji i pošteniji od sada već slavnog Žarka Tušeka kad su članovi iste stranke već osuđene za korupciju? Razlika je samo u tome što su njegove nemoralne ponude snimljene, a Anine
nisu. Uostalom zna se da je Volarić napajao lošinjske pijance da glasuju za njega na izborima za vodstvo HDZ-a. Ana Kučić to vjerojatno nije radila, ali sigurno je odobrila i kontrolirala obećanja. A njen prvi doglavnik Fabijanić je na jednim ranijim izborima iako član HDZ-a bio nositelj jedne nezavisne liste kao "kukavičjeg jajeta" HDZ-a.
Na ovo o morbidnom nuđenju grobnih mjesta za glasovanje za Anu Kučić me opet podsjetilo izlaganje u Saboru gdje je rečeno da je HDZ-ov Žarko Tušek je nezavisnom vijećniku nudio ono što nije njegovo. Isto to su radili i Anini agenti. Nudili su ono što nije njihovo. A to se zove podmićivanje, no Plenković kaže da je to bila samo nespretnost i da je jedini problem što se Tušek dao snimiti. Siguran sam da će na izborima za gradsku vlast u svibnju nova predsjednica lošinjskog HDZ-a organizirati radionicu za svoje agente kako spriječiti snimanje povjerljivih razgovora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # influensericaWhistleblower 2021-01-29 09:28
Kao da se ona u to išta razumije, čim vidi da je snimaju, ona po difoltu ispruži nogu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kerumov poučakDS 2021-01-29 13:00
Citat gost:

Siguran sam da će na izborima za gradsku vlast u svibnju nova predsjednica lošinjskog HDZ-a organizirati radionicu za svoje agente kako spriječiti snimanje povjerljivih razgovora.
Hadezejci se ne bore protiv korupcije nego protiv otkrivanja korupcije kad njih netko uhvati da podmićuju. A misle isto što Kerum govori na TV: "Koalicijski partneri sve dogovaraju. To je standard. To je normalno i to je ok, tako se mora raditi, drugačije ne ide. Unaprijed se zna tko će dobiti natječaj." A tako se ponašaju. Tako se lošinjski HDZ dočepao vlasti, tako će se Ana boriti da je zadrži.
vecernji.hr/.../... - www.vecernji.hr
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
162 # DORHPrijavitelj 2020-12-09 18:27
Uskok nije uopće nadležan za ova piskaranja. Ali ja sam podnio prijavu DORH-u u Rijeci, Frane Kurelca 3, i to još jučer. Ovakvom portalu se jednostavno mora stati na kraj. Obećali su da će razmotriti moju prijavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # govormržnje 2020-12-09 18:50
Treba prijaviti policiji,i podnijeti kazbenu prijavu na Sudu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # .....gost 2020-12-09 19:33
Zanimljivo je da podnosiš prijavu zbog anonimnog piskaranja na ovom portalu a ni ti se nisi predstavio imenom nego nadimkom :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # sjedi, jedanGlava 15 KZ-a 2020-12-10 07:47
Citat gost:
Zanimljivo je da podnosiš prijavu zbog anonimnog piskaranja na ovom portalu a ni ti se nisi predstavio imenom nego nadimkom :lol:

Nisi baš najoštrija alatka u ladici? Prijava nije zbog anonimnog pisanja kao takvog, nego zbog klevetanja to jest iznošenja štetnih netočnosti o konkretnim osobama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # LinoLada 2020-12-09 21:15
Onda će ekipa iz DORH-a utvrditi istinu, da li je netko nekome stvarno nešto lažno obećavao ili prijetio, da li je bilo prisile kod glasanja, ucjene, tko je koga vozio, kamo i zašto. Puno posla. Možda će se netko iz nekog tabora naći i u kući slavnih. Obzirom na reputaciju stranke, ne bih me čudilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # BašSvašta 2020-12-10 10:27
Dal je DORH ikad nešto riješio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Osjetljive dušiceTratinčica 2020-12-09 19:05
Ja mislim da je članak odličan i da opisuje opavo ono što se i događalo. Članak opisuje uobičajenu predizbornu kampanju u kojoj se pojavljuju HDZ-ovci. Mrkva i batina su stare i provjerene metode. Čemu tolika žuč radi općepoznatih činjenica.

Mislim da uvrijeđeno društvo ne računa da ima svjedoka koji mogu potvrditi opisane metode političke borbe HDZ-ovaca.

Dobar je i ovaj prijavitelj koji je još jučer podnio prijavu za "ova piskaranja". Mislim da je i on promašio te je piskaranja prijavio DORH-u. Mislim da je za ova piskaranja prije nadležan kakav lektor nego DORH.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # citatpitanje 2020-12-09 20:15
Autor članka navodi da je previše prosječnih građanina kojima i samo spominjanje HDZ-a izaziva gađenje i nelagodu. Znači li to da su HDZ-ovci natprosječni građani? čitajući ovaj članak ne bi se to dalo zaključiti.

Komentator radujem se hadezeovskoj bahatosti će se sigurno složiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # Licemjer....... 2020-12-09 20:08
Zar ti autore teksta stvarno misliš da je Anto Nedić nekome prijetio? Tvoja je dužnost kao građanina da ga prijaviš ako imaš dokaza. Isto tako onaj koji lupeta o Josipu Sariću. Josip je jedan fin gospon koji si nikada nebi dopustio jedan tako niski nivo upletanja u lošinjsku politiku. On je zadužen za puno veće i važnije poslove u zagrebu i on nema vremena za ovakve seoske igre. A bilo bi dobro da se angažira i da ovima svima malo doprinese političke velegradske kulture.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # KlevetanjePravnik 2020-12-09 21:31
Znači navodeći imenom i prezimenom osobe i optužujući ih za nešto što nije istina zove se KLEVETA!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # kleveta se goni po privatnoj tužbeDrveni pravnik 2020-12-09 22:02
Citat Pravnik:
Znači navodeći imenom i prezimenom osobe i optužujući ih za nešto što nije istina zove se KLEVETA!!
Ti očito samo ponekad zalutaš na ovu stranice jer očito ne znaš kako se ovdje zna anonimno komentirati nejavne i neanonimne osobe. Pogledaj samo onog malog rošastog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Šokantno mjestogost 2020-12-10 06:46
Citat Drveni pravnik:
Citat Pravnik:
Znači navodeći imenom i prezimenom osobe i optužujući ih za nešto što nije istina zove se KLEVETA!!
Ti očito samo ponekad zalutaš na ovu stranice jer očito ne znaš kako se ovdje zna anonimno komentirati nejavne i neanonimne osobe. Pogledaj samo onog malog rošastog.
Iznose se neistine i pikanterije iz privatnog života, poziva se na linč...Citat Licemjer:
Tko god glasa za HDZ, treba mu oduzet glasačko pravo i javno ga linčovati, kao i sam HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # PaštetaPik 2020-12-10 07:31
Nisam primijetio nikakve pikanterije iz privatnog života.
Očito, nisam pažljiv pratitelj portala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Jasno i glasnogost 2020-12-11 10:25
Citat Drveni pravnik:
Citat Pravnik:
Znači navodeći imenom i prezimenom osobe i optužujući ih za nešto što nije istina zove se KLEVETA!!
Ti očito samo ponekad zalutaš na ovu stranice jer očito ne znaš kako se ovdje zna anonimno komentirati nejavne i neanonimne osobe. Pogledaj samo onog malog rošastog.
A komentira se i javno kao na FB stranici HDZ Mali Lošinj. uz čestitku novoizabranoj predsjednici pored ulizivačkih su i ova dva komentaraOdgovori Odgovori i citiraj Citiraj
102 # Smiještaj u lošinjugost 2020-12-11 10:43
Citat gost:
uz čestitku novoizabranoj predsjednici pored ulizivačkih su i ova dva komentara

Glaso, nebi, mjesece, smiještaj, naziv grada malim slovom... daje nekima 8000 tisuća kuna (8 milijuna)? Pismenost na visini čudno da gospodin nije uspio pa mora tražiti da mu netko drugi sagradi i plati smještaj. Poštenjačina traži da mu mi drugi platimo stan...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
515 # MujagaMujaga 2020-12-11 12:00
Mujaga zvani ispravljač tekstova,e moj Mudo odmujdat češ
Ti ispravljaj ali bit se razumije!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # ......Alohtoni Otočanin 2020-12-11 13:18
Citat gost:
Glaso, nebi, mjesece, smiještaj, naziv grada malim slovom... daje nekima 8000 tisuća kuna (8 milijuna)? Pismenost na visini čudno da gospodin nije uspio pa mora tražiti da mu netko drugi sagradi i plati smještaj. Poštenjačina traži da mu mi drugi platimo stan...
S takvom pismenosti gospodin je mogao postati član Aninog izbornog tima pa bi rješio stambeno pitanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
98 # SelendroIvankovo 2020-12-11 15:23
Zar je tako a da teško je primiti poraz!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # ...Licemjer 2020-12-11 20:33
Da bi netko bio poražen, netko drugi mora pobjediti. A način na koji je Kučićka pobjedila nije pravedan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # +gost 2020-12-11 20:44
Nije pobjedila Ana nego poznata klika oko Ane a koja se spominje u članku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # $$$JK 2020-12-12 08:48
Citat Licemjer:
Da bi netko bio poražen, netko drugi mora pobjediti. A način na koji je Kučićka pobjedila nije pravedan.
ne možeš očekivati nikakvu pravednost kada su i organizator natjecanja i kandidati moralno vrlo fleksibilne osobe
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Moralna fleksibilnostgost 2020-12-12 09:40
Citat JK:
Citat Licemjer:
Da bi netko bio poražen, netko drugi mora pobjediti. A način na koji je Kučićka pobjedila nije pravedan.
ne možeš očekivati nikakvu pravednost kada su i organizator natjecanja i kandidati moralno vrlo fleksibilne osobe
To je politički korektan naziv za moral "u se, na se i poda se" :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Krhka hadzova dušagost 2020-12-09 21:57
Koliko shvaćam ovo kokodakanje hadezeovaca oni su uvrijeđeni jer ih netko optužuje da su nekome obećavali a nekome prijetili da glasaju za njihovog kandidata. Oni kao da su pali s Marsa kao da nisu u hdz-u. U kampanji oštri dečki ponašaju se nakon pobjede kao članovi kakvog dječijeg zbora npr.- Bečkih dječaka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # nema više ljubaviAmore 2020-12-09 22:31
Koliko ja shvaćam ovo kokodakanje, ovdje ima elemenata za još jednu kaznenu prijavu, ovaj put za zlouporabu položaja, za koju se počinitelji gone po službenoj dužnosti.
A svjedoka samo oko 300, dovoljno je da ih 2-3 progovore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # BumerangBK 2020-12-10 08:50
Citat gost:
Koliko shvaćam ovo kokodakanje hadezeovaca oni su uvrijeđeni jer ih netko optužuje da su nekome obećavali a nekome prijetili da glasaju za njihovog kandidata. Oni kao da su pali s Marsa kao da nisu u hdz-u. U kampanji oštri dečki ponašaju se nakon pobjede kao članovi kakvog dječijeg zbora npr.- Bečkih dječaka.
Ushićeni "uvjerljivom" pobjedom kreću u osvetnički pohod. Bojim se da će goneći lisicu istjerati vuka :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # bojim se da će istjerati medvjedajavna tajna 2020-12-10 09:28
I članovi i nečlanovi zločinačke organizacije svakodnevno su po gradu slušali dešavanja, nema potrebe još jednom ih navoditi, koja su dopirala iz raznih tabora.
Trebalo bi se stvarno zabrinuti ako netko od ovih kojima se prijetilo ili obećavalo štošta, kao da se radi o pincama, ne podigne kaznenu prijavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
202 # HraniteljTuljana 2020-12-09 22:32
Stvar počinje biti ozbiljna jer se počelo prijetiti kaznenim prijavama. Ima osnove za kazneno gonjenje autora teksta jer iznosi neistine i laži na račun osoba navedenih imenom i prezimenom a on se ne potpisuje. Pored toga što je anoniman on je i kukavica. Jedine koje cijenim u ovom infirmativnom pisanju su gospođa Genov i gospodin Mujagić koji su kulturni i pismeni. Vidi se da kod njih vlada velika kultura komuniciranja i nema vrijeđanja nego se argumentima proziva nekoga i ostavljaju prostor za obranu prozvanig. To je kulturno i vidi se kućni odgoj. Kod ovog autora teksta vidi se nepismenost i pomanjkanje kućnog odgoja a najviše kukavičluk.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # ProxyKovač 2020-12-10 06:31
Citat Tuljana:
Stvar počinje biti ozbiljna jer se počelo prijetiti kaznenim prijavama. Ima osnove za kazneno gonjenje autora teksta jer iznosi neistine i laži na račun osoba navedenih imenom i prezimenom a on se ne potpisuje. Pored toga što je anoniman on je i kukavica. Jedine koje cijenim u ovom infirmativnom pisanju su gospođa Genov i gospodin Mujagić koji su kulturni i pismeni. Vidi se da kod njih vlada velika kultura komuniciranja i nema vrijeđanja nego se argumentima proziva nekoga i ostavljaju prostor za obranu prozvanig. To je kulturno i vidi se kućni odgoj. Kod ovog autora teksta vidi se nepismenost i pomanjkanje kućnog odgoja a najviše kukavičluk.
Je li taj anonimac mogao postaviti ovakav tekst bez odobrenja neke kulturne i pismene osobe, zapitaj se? Znaš li zašto kovač koristi kliješta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Nitko ne voli tužibabegost 2020-12-10 11:27
Citat Tuljana:
Stvar počinje biti ozbiljna jer se počelo prijetiti kaznenim prijavama. Ima osnove za kazneno gonjenje autora teksta jer iznosi neistine i laži na račun osoba navedenih imenom i prezimenom a on se ne potpisuje.
Jesu li to laži i neistine vidjet će se ako stvar dođe do suda. Ali tada će bez obzira na ishod veću štetu kod javnosti imati tužibabe nego tuženi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Kažnjve lažiMuflon 2020-12-12 10:00
Citat Tuljana:
Ima osnove za kazneno gonjenje autora teksta jer iznosi neistine i laži
Pa gradonačelnica je na svom fejsu dugo držala neistinu i laž da je Lošinj prvi od 1000 otoka. Je li i to je osnova za kazneno gonjenje. A lošinjski HDZ je tu njezinu laž ponavljao.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Mrežne lažiŽuja 2020-12-15 08:39
Lažu nam i dalje. Gradonačelnica je maknula laž da je Lošinj prvi od 1000 otoka i stavila fotku lažnog lošinjskog logera. A HDZ Mali Lošinj se diči parolom SIGURNA Hrvatska :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # corona cityBZ 2020-12-15 10:39
Mali Lošinj sa 42 oboljela u zadnjih 7 dana sigurno nije nešto sa čime se treba hvaliti

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ...Licemjer 2020-12-10 00:15
Mislim, to su ljudi odreda kršili zakon na ovaj ili ona način, budimo realni.
Pritom ne mislim na prelazak zebre dok je crveno, već na stvari koje se znaju a o kojim se javno baš i ne priča iliti javne tajne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
151 # AdminSkidaj 2020-12-10 12:54
Admine skidaj koliko želiš al istina se zna oramai je finjeno sretno negdje drugdije???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
611 # Domaći dangubićNiš koristi 2020-12-10 13:22
Oramai finjeno ni niš, a ti nisi nikad ni počel...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # .....Licemjer 2020-12-10 13:38
Moš ti skidat admin ali lijepo kažem ptešo si mjeru dobrog ukusa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Admine ne skidaj!gost 2020-12-10 14:11
Citat Skidaj:
Admine skidaj koliko želiš al istina se zna oramai je finjeno sretno negdje drugdije???
Admine, stvarno ne bi trebao skidati poruke Aninih pristaša. Neka njihova nepismenost i nesuvislost komentara zablista u punom sjaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # ....Mucalo 2020-12-10 14:34
Citat gost:
ne bi trebao skidati poruke Aninih pristaša. Neka njihova nepismenost i nesuvislost komentara zablista u punom sjaju.
Ja se ne bojim nepismenih, ali malo me strah onih koji pozivaju na linč a to u našem gradu nisu Anini pristaše:Citat Licemjer:
Tko god glasa za HDZ, treba mu oduzet glasačko pravo i javno ga linčovati, kao i sam HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Linčgost 2020-12-10 14:54
Citat Mucalo:
Citat gost:
ne bi trebao skidati poruke Aninih pristaša. Neka njihova nepismenost i nesuvislost komentara zablista u punom sjaju.
Ja se ne bojim nepismenih, ali malo me strah onih koji pozivaju na linč a to u našem gradu nisu Anini pristaše
Pa Ana je hadezejka pa ne vidim zašto bi njeni pristaše pozivali na linč hadezejaca? Ako te strah znači da si i ti Anin pristaša a možda i hadezejac, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ...Licemjer 2020-12-10 15:01
Da, pozivam na linč kriminalaca i njihovih suučesnika. Pozivam na linč nesavjesnih, zlonamjernih i sebičnih osoba, koje su svoje pozicije shvatili kao svoje osobno vlasništvo, te moć i utjecaj kao sredstva kojima na štetu osstatka naroda sebi prigrabljuju ono što im ne pripada. Pozivam an linč onih kojima je suđeno, a nisu kažnjeni. Pozivam na linč ljudi koji su prodali integritet za moć. Pozivam na linč ne ljudi koji ubijaju naše ljude, stare, mlade, nerođenu djecu, ona koji su ubili i ubijaju našu budućnost već 30 godina. Za njih nema milosti, za njih nema prava ni zakona. Ako već ne poštuju Ustav i zakone koji se primjenjuju na nas ostale, onda im ne treba ni dodijeliti zakonska prava koja bi ih inače išla.
Kako na nebu, tako i na zemlji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2019 # SuvislaPismena 2020-12-10 18:42
Toliko si pismena da niti poraz neznaš podnijeti a kamo od silne kulture čestitati stranačkoj kolegici pobijedu.
Sada ti je to predsjednica HDZ-a
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # PobijedaLektor 2020-12-10 20:48
Citat Pismena:
Toliko si pismena da niti poraz neznaš podnijeti a kamo od silne kulture čestitati stranačkoj kolegici pobijedu.
Sada ti je to predsjednica HDZ-a
Zapazio sam da svi Anini fanovi koji su se oglasili na ovom portalu imaju problema s pismenim izražavanjem. U ovom kratkom komentaru su tri pogreške: neznaš, pogrešna upotreba riječi kamo umjesto kamoli i pobijeda. Piše se "ne znaš", "kamoli" i "pobjeda". Ne trebaš mi zahvaljivati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # .....ostanimo odgovorni 2020-12-10 21:11
Nisu samo Anini fanovi nepismeni.
I materijali za gradsko vijeće su redovito većim dijelom nepismeni, protuzakoniti i van svake pameti. Tko god da ih je pripremao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
310 # MujagaMujaga 2020-12-11 08:37
Citat ostanimo odgovorni:
Nisu samo Anini fanovi nepismeni.
I materijali za gradsko vijeće su redovito većim dijelom nepismeni, protuzakoniti i van svake pameti. Tko god da ih je pripremao.
Ti bi da ih Mujo priprema on ti je profesor svih jezika
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Svaka ptica svome jatu letigost 2020-12-13 11:41
Citat Lektor:
Zapazio sam da svi Anini fanovi koji su se oglasili na ovom portalu imaju problema s pismenim izražavanjem.
Bliski su si po pismenosti i izražavanju. Ana je bez blesimetra loša u usmenom izražavanju, a za objave tekstova na fejsu i u medijima ima pisca "iz sjene".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ...Licemjer 2020-12-10 21:41
Najači su ovi koji ne znaju razlikovati tipfeler od nepismenosti. Doduše, ima jednog i drugog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
145 # Pa-pa KikoHdz zna 2020-12-10 23:41
NOVI HDZ-ov zakon
U članku 93. prijedloga Zakona o elektroničkim medijima predlaže se "odgovornost pružatelja elektroničkih publikacija za cjelokupni sadržaj, uključujući i onaj koji je generirao korisnik". To znači da urednici i vlasnici medija mogu biti kažnjeni i zbog nekog npr. rasističkog komentara čitatelja ispod novinarskih tekstova na portalima. Kazna je od 100 tisuća do milijun kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # CROiletToi-Toi 2020-12-11 08:13
Citat Hdz zna:
NOVI HDZ-ov zakon
U članku 93. prijedloga Zakona o elektroničkim medijima predlaže se "odgovornost pružatelja elektroničkih publikacija za cjelokupni sadržaj, uključujući i onaj koji je generirao korisnik". To znači da urednici i vlasnici medija mogu biti kažnjeni i zbog nekog npr. rasističkog komentara čitatelja ispod novinarskih tekstova na portalima. Kazna je od 100 tisuća do milijun kuna.
Ovo je genijalan prijedlog zakona prema kojemu se hadezeovac posere a drugi moraju jesti govna. Sad taj uvriježeni i razrađeni koncept šire i na medije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Rasizam?Pimp 2020-12-11 09:18
Bilo je svega na stranici ali rasističke komentare nisam vidio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # Anto znaHdz zna 2020-12-11 12:26
Ne brini, Anto će to već srediti sa Pljenkijem. I ova vrijeđanja koja čitamo na ovom opskurnom portalu biti će kažnjiva. Vodimo ljubav a ne rat!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ...Licemjer 2020-12-11 12:48
HDZ nas jebe već 30 godina. To se ne može nazvati vođenjem ljubavi, već silovanjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # PotpisujemHdz zna 2020-12-11 13:32
U pravu si. Slažem se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1310 # Kiko bez gaćaHdz zna 2020-12-10 23:48
Ukoliko ovaj zakon prođe, u što ne sumnjam, Kiko će ostati bez gaća. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ...Licemjer 2020-12-10 23:53
Ah ti zakoni inspirirani toalitarizmom. Obuljenka je svoje napravila kao ministrica prpagande.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # ...rebel 2020-12-11 09:16
Pripremaju naciju za jednopartijski sistem i vječnu vladavinu. Svi koji se usude pomisliti kontra režima završit će na Golom otoku, a imovina zaplijenjena i podijeljena zaslužnim članovima partije. Doma na zid ćemo morat staviti sliku po uzoru na ovu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # IsprikaCrni labud 2020-12-12 09:29
Iz naslovnog članka uklonjena su uz ispriku imena osoba koje nisu javne ličnosti, a bila su objavljena bez njihove privole
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Labuđi pjevgost 2020-12-13 11:36
Citat Crni labud:
Iz naslovnog članka uklonjena su uz ispriku imena osoba koje nisu javne ličnosti, a bila su objavljena bez njihove privole
Očito pod jakim pritiskom, prijetnjama kazenim prijavama najavljenim u histeričnim, nepismenim i bijesnim komentarima ispod članka, Crni labud je ne samo iz teksta izbacio imena spominjanih aktera već se i izvinuo istima. Teško je vjerovati da su sumanuti i nepismeni kometari ispod članka razlog autocenzure.

Histeriju je pokrenuo anonimni komentator koji predbacuje anonimnom autoru da spominje konkretne osobe i da im stavlja u usta ono što nije točno. Anonimnog komentatora smeta spominjanje kako sam navodi političkih udarnika A. Nedić, I. Fabijanić, D. Magazin, A Volarić, I. Vlašić i S. Rukavina. Opisane metode prijetnji i pritisaka, iako su u HDZ-u normalne i uobičajne te se smatraju gotovo legitimnim metodama političkog djelovanja prema svojim članovima ali i građanima a pogotovo u izborno vrijeme, ipak su jako ražestile anonimnog komentatora a pokazuje se djeluju i na autora članka. To što je autor članka izbacio imena iz teksta i što je njihova kandidatkinja pobjedila u izbornoj utakmici govori da spomenut politički udarnici znaju dobro prijetiti. To na naki način potvrđuje i tezu iz članka o prijetnjama.

Anonimni kometator za, kako ih sam naziva, političke udarnike tvrdi da su se oni samo pošteno borili na izborima da pobijede. Ta tvrdnja mu je utemeljena kao i navodna kazenena prijava koju je ili će je podnijeti. Niti jedan od navednih političkih udarnika naime u drugom krugu izbora nije bio kandidat pa ne stoji tvrdnja da su se borili da (oni) pobijede. Anonimni odvjetnik političkih udarnika najavio je kazenu prijavu protiv Crnog labuda otprilike zbog:
-spominjanja onoga što je netko radio a nema dokaza
-sprdanja sa ljudima koji su se samo pošteno borili na izborima da pobijede
-širenja mržnje prema otočanima
-anonimnog vrijeđanja gradonačelnice.
Ipak sudeći po isprici i brisanju imena političkih udarnika iz teksta, i takva prijetnja besmislenom kaznenom prijavom je bila dovoljna da se Crni labud autocenzurira.

Anonimni odvjetnik osobe koje su se spominjale u tekstu, A. Nedić, I. Fabijanić, D. Magazin, A Volarić, I. Vlašić i S. Rukavina opisuje dvojako, prvo kao osobe a kasnije kao političke udarnike. Osobe, vjerojatno je mislio na privatne osobe, imaju pravo na zaštitu privatnosti. Politički udarnici, zanimljiva kvalifikacija spomenutih osoba, svakako nemaju pravo na zaštitu privatnosti u javnom djelovanju. Pa bi bilo dobro da se anonimni odvjetnik odluči što su A. Nedić, I. Fabijanić, D. Magazin, A Volarić, I. Vlašić i S. Rukavina. Da li se ovdje radi o privatnim ili javnim osobama. Također bi bilo lijepo kad bi anonimni histerični tužitelj objasnio da li su unutarstranački izbori u HDZ-u privatni događaj privatnih osoba ili se radi o javnoj stvari u kojima sudjeluju lokalni političari. Možda se odgovor krije u Zakonu o političkim strankama koji kaže da je djelovanje političkih stranaka javno. Unutarstranački izbori na otoku su svakako od interesa javnosti. Mediji i portali su pisali o njima. Sjetimo se da je jedan lokalni medij nazočio i predaji kandidature kandidatkinje koju podupiru spomenuti politički udarnici kojom prilikom su se ponosno i slikali s njom. Iste političke jurišnike smo vidjeli u slavljeničkim pozama sa šampanjcem u ruci u medijima i na društvenim mrežama. Kad se slavi rezultat izbora i pokazuje društvena odnosno politička moć onda je to javna stvar, onda su to javne osobe i politički udarnici a kad se zagrebe malo ispod toga, kad se kritički presipituje njihovo djelovanje onda se radi o osobama.

Lokalni političari nisu privatne osobe, niti su unutarstranački izbori privatna stvar njenih članova. To je razlika između političke stranke ili interesne udruge, to razlika između izbora u HDZ-u i izbora velikog meštra kakve masonske lože.

Anonimni tužitelj na žalost ne shvaća da su njegovi politički udarnici kad sudjeluju u javnoj aktivnosti - javne osobe. Kao takve osobe postaju predmet interesa javnosti. Crni labud je o pisao o političkim udarnicima i njihovim aktivnostima u unutarstranački m izborima. Pisao je o javnim osobama i javnoj stvari. Iako je uvriježen i opće prihvaćen pojam javna osoba, i svi ga koristimo vjerojatno na pravilan način, isti pojam nije pravno niti preciziran ni određen. Ipak za razumijevanje i pravilno definiranje svojstva naših političkih udarnika navodim definciju pojma javne osobe iz jednog leksikona, kao:
- osobe koje su u nekoj zajednici znatnije uključene u društvene događaje, eksponirane na nekom području djelatnosti te stoga mogu sudjelovati u raspravama o važnom ili prijepornom pitanju; pojmom mogu biti obuhvaćene i osobe iz medija i industrije zabave zbog svoje popularnosti i medijske prisutnosti. Javne ličnosti – među kojima i javni dužnosnici – po shvaćanju modernoga medijskog prava obično uživaju niži stupanj zaštite privatnosti od osoba koje nisu tako eksponirane.
Mislim da ne treba previše truda da se shvati da ovi politički udarnici jesu u našoj zajednici eksponirani i uključeni u važne društvene događaje i da, barem kad se radi o njihovom političkom djelovanju, oni jesu javne osobe. Crni labud nije pisao o privatnim osobama nego o političkim udarnicima.

Politički udarnici koji su na portalu kroz kometnare tukli teškom artiljerijom po Crnom labudu su u stvari krhke osobe koji su pucali ćorcima. Iako se radi o pucanju ćorcim Crni labud je odlepršao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # #2021gost 2020-12-13 13:16
Citat gost:
Citat Crni labud:
Iz naslovnog članka uklonjena su uz ispriku imena osoba koje nisu javne ličnosti, a bila su objavljena bez njihove privole
Očito pod jakim pritiskom, prijetnjama kazenim prijavama najavljenim u histeričnim, nepismenim i bijesnim komentarima ispod članka, Crni labud je ne samo iz teksta izbacio imena spominjanih aktera već se i izvinuo istima. Teško je vjerovati da su sumanuti i nepismeni kometari ispod članka razlog autocenzure.

Histeriju je pokrenuo anonimni komentator koji predbacuje anonimnom autoru da spominje konkretne osobe i da im stavlja u usta ono što nije točno. Anonimnog komentatora smeta spominjanje kako sam navodi političkih udarnika A. Nedić, I. Fabijanić, D. Magazin, A Volarić, I. Vlašić i S. Rukavina. Opisane metode prijetnji i pritisaka, iako su u HDZ-u normalne i uobičajne te se smatraju gotovo legitimnim metodama političkog djelovanja prema svojim članovima ali i građanima a pogotovo u izborno vrijeme, ipak su jako ražestile anonimnog komentatora a pokazuje se djeluju i na autora članka. To što je autor članka izbacio imena iz teksta i što je njihova kandidatkinja pobjedila u izbornoj utakmici govori da spomenut politički udarnici znaju dobro prijetiti. To na naki način potvrđuje i tezu iz članka o prijetnjama.

Anonimni kometator za, kako ih sam naziva, političke udarnike tvrdi da su se oni samo pošteno borili na izborima da pobijede. Ta tvrdnja mu je utemeljena kao i navodna kazenena prijava koju je ili će je podnijeti. Niti jedan od navednih političkih udarnika naime u drugom krugu izbora nije bio kandidat pa ne stoji tvrdnja da su se borili da (oni) pobijede. Anonimni odvjetnik političkih udarnika najavio je kazenu prijavu protiv Crnog labuda otprilike zbog:
-spominjanja onoga što je netko radio a nema dokaza
-sprdanja sa ljudima koji su se samo pošteno borili na izborima da pobijede
-širenja mržnje prema otočanima
-anonimnog vrijeđanja gradonačelnice.
Ipak sudeći po isprici i brisanju imena političkih udarnika iz teksta, i takva prijetnja besmislenom kaznenom prijavom je bila dovoljna da se Crni labud autocenzurira.

Anonimni odvjetnik osobe koje su se spominjale u tekstu, A. Nedić, I. Fabijanić, D. Magazin, A Volarić, I. Vlašić i S. Rukavina opisuje dvojako, prvo kao osobe a kasnije kao političke udarnike. Osobe, vjerojatno je mislio na privatne osobe, imaju pravo na zaštitu privatnosti. Politički udarnici, zanimljiva kvalifikacija spomenutih osoba, svakako nemaju pravo na zaštitu privatnosti u javnom djelovanju. Pa bi bilo dobro da se anonimni odvjetnik odluči što su A. Nedić, I. Fabijanić, D. Magazin, A Volarić, I. Vlašić i S. Rukavina. Da li se ovdje radi o privatnim ili javnim osobama. Također bi bilo lijepo kad bi anonimni histerični tužitelj objasnio da li su unutarstranački izbori u HDZ-u privatni događaj privatnih osoba ili se radi o javnoj stvari u kojima sudjeluju lokalni političari. Možda se odgovor krije u Zakonu o političkim strankama koji kaže da je djelovanje političkih stranaka javno. Unutarstranački izbori na otoku su svakako od interesa javnosti. Mediji i portali su pisali o njima. Sjetimo se da je jedan lokalni medij nazočio i predaji kandidature kandidatkinje koju podupiru spomenuti politički udarnici kojom prilikom su se ponosno i slikali s njom. Iste političke jurišnike smo vidjeli u slavljeničkim pozama sa šampanjcem u ruci u medijima i na društvenim mrežama. Kad se slavi rezultat izbora i pokazuje društvena odnosno politička moć onda je to javna stvar, onda su to javne osobe i politički udarnici a kad se zagrebe malo ispod toga, kad se kritički presipituje njihovo djelovanje onda se radi o osobama.

Lokalni političari nisu privatne osobe, niti su unutarstranački izbori privatna stvar njenih članova. To je razlika između političke stranke ili interesne udruge, to razlika između izbora u HDZ-u i izbora velikog meštra kakve masonske lože.

Anonimni tužitelj na žalost ne shvaća da su njegovi politički udarnici kad sudjeluju u javnoj aktivnosti - javne osobe. Kao takve osobe postaju predmet interesa javnosti. Crni labud je o pisao o političkim udarnicima i njihovim aktivnostima u unutarstranačkim izborima. Pisao je o javnim osobama i javnoj stvari. Iako je uvriježen i opće prihvaćen pojam javna osoba, i svi ga koristimo vjerojatno na pravilan način, isti pojam nije pravno niti preciziran ni određen. Ipak za razumijevanje i pravilno definiranje svojstva naših političkih udarnika navodim definciju pojma javne osobe iz jednog leksikona, kao:
- osobe koje su u nekoj zajednici znatnije uključene u društvene događaje, eksponirane na nekom području djelatnosti te stoga mogu sudjelovati u raspravama o važnom ili prijepornom pitanju; pojmom mogu biti obuhvaćene i osobe iz medija i industrije zabave zbog svoje popularnosti i medijske prisutnosti. Javne ličnosti – među kojima i javni dužnosnici – po shvaćanju modernoga medijskog prava obično uživaju niži stupanj zaštite privatnosti od osoba koje nisu tako eksponirane.
Mislim da ne treba previše truda da se shvati da ovi politički udarnici jesu u našoj zajednici eksponirani i uključeni u važne društvene događaje i da, barem kad se radi o njihovom političkom djelovanju, oni jesu javne osobe. Crni labud nije pisao o privatnim osobama nego o političkim udarnicima.

Politički udarnici koji su na portalu kroz kometnare tukli teškom artiljerijom po Crnom labudu su u stvari krhke osobe koji su pucali ćorcima. Iako se radi o pucanju ćorcim Crni labud je odlepršao.
Tomislave, djeluješ razočarano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # provokacija?ZS 2020-12-13 13:18
Citat gost:
Citat Crni labud:
Iz naslovnog članka uklonjena su uz ispriku imena osoba koje nisu javne ličnosti, a bila su objavljena bez njihove privole
Očito pod jakim pritiskom, prijetnjama kazenim prijavama najavljenim u histeričnim, nepismenim i bijesnim komentarima ispod članka, Crni labud je ne samo iz teksta izbacio imena spominjanih aktera već se i izvinuo istima. Teško je vjerovati da su sumanuti i nepismeni kometari ispod članka razlog autocenzure.
.....
Politički udarnici koji su na portalu kroz kometnare tukli teškom artiljerijom po Crnom labudu su u stvari krhke osobe koji su pucali ćorcima. Iako se radi o pucanju ćorcim Crni labud je odlepršao.
Možda samo provocira sudionike ove prljave igre u HDZ-u da se i oni izvine građanima Lošinja za protraćene tri i pol godine bez da smo postali prvi od 1000 otoka i ugodno mjesto za življenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Nema razloga za isprikugost 2020-12-15 09:40
Citat ZS:
Politički udarnici koji su na portalu kroz kometnare tukli teškom artiljerijom po Crnom labudu su u stvari krhke osobe koji su pucali ćorcima. Iako se radi o pucanju ćorcim Crni labud je odlepršao.
Možda samo provocira sudionike ove prljave igre u HDZ-u da se i oni izvine građanima Lošinja za protraćene tri i pol godine bez da smo postali prvi od 1000 otoka i ugodno mjesto za življenje.Jedno m od sudionika Crni labud se zaista nije imao razloga ispričati. Već samim imenovanjem u svoj izborni tim za predsjednicu HDZ-a i kandidiranjem za podpredsjednika gradonačelnica ga je učinila javnom osobom, a još prije 13 godina se istaknuo kao vođa pobune protiv zaštite dupina. Za veliki doprinos ukidanju zaštite mora gradonačelnik Kapeli ga je prije 12 godina imenovao u Poglavarstvo zajedno s Anom Kučić i Petrom Mašće da bi se angažirali na ekološkim projektima i razradi programa predpristupnim fondovima EU. A bio je i predsjednik odbora za zaštitu okoliša.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # Još čekamhranitelj tuljana 2020-12-15 10:17
Citat gost:
a još prije 13 godina se istaknuo kao vođa pobune protiv zaštite dupina. Za veliki doprinos ukidanju zaštite mora gradonačelnik Kapeli ga je prije 12 godina imenovao u Poglavarstvo zajedno s Anom Kučić i Petrom Mašće da bi se angažirali na ekološkim projektima i razradi programa predpristupnim fondovima EU. A bio je i predsjednik odbora za zaštitu okoliša.
A ja još čekam da mi netko objasni što se dogodilo s dupinima jer eto rezervat nije proglašen. Nije im se dogodilo ništa. Nema ih manje. Nisu nestali. Znači da je sama inicijativa za proglašenje rezervata bila ili temeljena na krivoj procjeni ili na pogrešnim interesima. U svakom slučaju treba nam biti drago da ta inicijativa koja bi imala veliki negativni utjecaj na način života mnogih Lošinjana i negativni utjecaj na proračunska sredstva, nije prošla.

Zašto neki još i danas plaću za rezervatom bez kojeg se očito može, nije znano...možda su očekivali financijsku korist?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Održivo prodavanje magleasdf 2020-12-15 10:44
Citat gost:
Već samim imenovanjem u svoj izborni tim za predsjednicu HDZ-a i kandidiranjem za podpredsjednika gradonačelnica ga je učinila javnom osobom, a još prije 13 godina se istaknuo kao vođa pobune protiv zaštite dupina. Za veliki doprinos ukidanju zaštite mora gradonačelnik Kapeli ga je prije 12 godina imenovao u Poglavarstvo zajedno s Anom Kučić i Petrom Mašće da bi se angažirali na ekološkim projektima i razradi programa predpristupnim fondovima EU. A bio je i predsjednik odbora za zaštitu okoliša.
volim-losinj.org/.../...
Kao dokazanom stručnjaku i Ana će mu radi održivog prodavanja magle povjeriti ekologiju i razradu programa predpristupnim fondovima EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # PreDpristupnihranitelj tuljana 2020-12-15 11:10
Citat asdf:
kao dokazanom stručnjaku i Ana će mu radi održivog prodavanja magle povjeriti ekologiju i razradu programa predpristupnim fondovima EU.
Svakako je dokazao da je stručniji od predlagatelja rezervata za dupine, ispravno je prepoznao da za time nema potrebe, što vidimo danas jer dupinima se nije ništa dogodilo. Naši stari kažu "ako laže koza, ne laže rog".

Ujedno smatram da osobe koje u Hrvatskoj, na kraju 2020. godine pišu o nekakvim pretpristupnim fondovima EU nisu u prilici nikome predbacivati nedostatak stručnosti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Vizionar bez premcaasdf 2020-12-15 12:10
Citat hranitelj tuljana:
Citat asdf:
kao dokazanom stručnjaku i Ana će mu radi održivog prodavanja magle povjeriti ekologiju i razradu programa predpristupnim fondovima EU.
Svakako je dokazao da je stručniji od predlagatelja rezervata za dupine, ispravno je prepoznao da za time nema potrebe, što vidimo danas jer dupinima se nije ništa dogodilo.
Zahvaljujući njegovoj dalekovidnosti nije se dogodio zastrašujući pad gospodarskih aktivnosti zbog nepotrebne zaštite, nego neviđeni ne samo gospodarski nego i kulturni i demografski rast na istočnom dijelu lošinjskog akvatorija. Zahvaljujući njegovom vizionarstvu prostor predviđen za rezervat obogaćen je nesmetanim korištenjem podmorskog ispusta za fekalni otpad sa Čikata. A rezultati njegove razrade programa predpristupnim fondovima ogledaju se u sadašnjim uspjesima u pribavljanju sredstava EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Netko je primio lovu u kešuKeš 2020-12-12 10:44
Izlaze detalji cijele priče. Tko je primio keš i plaćao određene usluge. Zna se tko je i kome dostavio keš. Zna se i datum predaje. Točno se zna kome i kakve usluge su plaćane kešom. Sve će biti prezentirano u medijima. Mi živimo u malom mjestu i sve izađe van, prije ili poslije. Biti će jasna linija interesa, utjecaja i kriminala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Laže selo, lažu ljudiKibi Dabi 2020-12-12 13:13
Nitko nije kriv dok se ne dokaže suprotno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Kako godKeš 2020-12-12 15:06
Ma kako god, zna osoba koja je primila keš. Sve će biti objavljeno. Takvim kriminalom potvrđuje se ono što već puno članova zna. Otišlo je to predaleko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Kakvi labudi - kvaka KEŠLabudan 2020-12-13 14:46
Dakle, ovdje nije bitno tko je bijeli ili crni labud. I tko je osoba a tko politička osoba. Jedino je bitno ja je JAVNA OSOBA uzela KEŠ. Poznat je iznos, dan preuzimanja, osoba koja je dala keš i kpme se sve plaćalo. Ovdje je bit, a ne u labudima. Javnost će o tome biti detaljno upoznata sasvim sigurno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # U uho sam se pretvoriogost 2020-12-13 16:24
Citat Labudan:
Dakle, ovdje nije bitno tko je bijeli ili crni labud. I tko je osoba a tko politička osoba. Jedino je bitno ja je JAVNA OSOBA uzela KEŠ. Poznat je iznos, dan preuzimanja, osoba koja je dala keš i kpme se sve plaćalo. Ovdje je bit, a ne u labudima. Javnost će o tome biti detaljno upoznata sasvim sigurno.
Nestrpljivi smo već! Tko je dakle i od koga u ovj priči dobio KEŠ? Podjeli s nama. Javnost to zanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Čekamogost 2020-12-13 17:05
Citat Mudo labudovo:
Javnost će o tome biti detaljno upoznata sasvim sigurno.
Napeto čekamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Blagodat pandemijegost 2020-12-15 10:53
Pitanje na otoci.net: Proračun će biti donesen na sjednici preko interneta?
otoci.net/.../...
Pametan potez za kontrolu rasprave i izbjegavanje nepoželjnih pitanja i primjedbi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # proracun cijipitanje 2020-12-15 11:56
Je li proračun predložio novoizabrani gradski odbor HDZ?

Je li se odbor sastajao u ovo vrijeme pandemije ili je opet odlučivalo samo uže predsjedništvo stranke?

Jesu li ovi izbori u lokalnom HDZu donijeli kakve pozitivne promjene oko uključivanja stranke i njenih članova u njen rad?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Nepotrebna pitanjaMT 2020-12-15 16:51
Citat pitanje:
Je li proračun predložio novoizabrani gradski odbor HDZ?
Je li se odbor sastajao u ovo vrijeme pandemije ili je opet odlučivalo samo uže predsjedništvo stranke?
Jesu li ovi izbori u lokalnom HDZu donijeli kakve pozitivne promjene oko uključivanja stranke i njenih članova u njen rad?
Ovo su suvišna pitanja. Anu Kučić su za predsjednicu GO izabrali oni koji znaju tko je ona, koliko sebe daje i koji su rezultati njezinog rada. Njena kandidatura za predsjednicu GO HDZ-a je za njih pravi put kako za stranku tako i za naš grad pa nemaju potrebu da se miješaju u njezina posao šefice kako Grada tako i stranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Prioriteti u doba CoroneBotox 2020-12-16 09:03
Na fejsu kaže gradonačelnica da se očekuje još veći porast oboljelih od virusa Corone: [OBAVIJEST STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA MALOG LOŠINJA]
S obzirom na sve lošiju epidemiološku situaciju na području Grada Malog Lošinja te na povećani broj pozitivnih nalaza kojih je samo od ovog utorka 16, a ukupno u ovom trenutku 38 aktivnih i potvrđenih, te nastavno na očekivanja kako će u narednim danima biti i veći porast, pozivamo sve građane da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera zaštite jer to je najbolji način da sačuvamo vlastito zdravlje i zdravlje naših najbližih... itd
facebook.com/.../...
Velik doprinos toj opasnosti dao je baš njen klan koji se u akciji njezinog preuzimanja komande nad lošinjskim HDZom nije pridržavao epidemioloških mjera

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # vakcinisanibez korone 2020-12-16 12:25
Citat Botox:
Na fejsu kaže gradonačelnica da se očekuje još veći porast oboljelih od virusa Corone: [OBAVIJEST STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA MALOG LOŠINJA]
S obzirom na sve lošiju epidemiološku situaciju na području Grada Malog Lošinja te na povećani broj pozitivnih nalaza kojih je samo od ovog utorka 16, a ukupno u ovom trenutku 38 aktivnih i potvrđenih, te nastavno na očekivanja kako će u narednim danima biti i veći porast, pozivamo sve građane da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera zaštite jer to je najbolji način da sačuvamo vlastito zdravlje i zdravlje naših najbližih... itd
facebook.com/.../...
Velik doprinos toj opasnosti dao je baš njen klan koji se u akciji njezinog preuzimanja komande nad lošinjskim HDZom nije pridržavao epidemioloških mjera


Ni ovi sa desne niti ovi sa ljeve strane nisu Anini igrači ? Ovi desni su viđeni na drugoj strani, a ovi sa ljeve oni su svoji...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Di je nestala samouprava?gost 2020-12-16 12:26
Citat Botox:
Na fejsu kaže gradonačelnica da se očekuje još veći porast oboljelih od virusa Corone:
facebook.com/.../...
Mislio sam da je Grad Mali Lošinj JLS, tj. Jedinica lokalne samouprave. Ali vidim da je na linku za facebook navedeno da je Grad Mali Lošinj domaća poslovna djelatnost a ne samouprava.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Domaća poslovna djelatnostŠR 2020-12-16 14:27
Citat gost:
Citat Botox:
Na fejsu kaže gradonačelnica da se očekuje još veći porast oboljelih od virusa Corone:
facebook.com/.../...
Mislio sam da je Grad Mali Lošinj JLS, tj. Jedinica lokalne samouprave. Ali vidim da je na linku za facebook navedeno da je Grad Mali Lošinj domaća poslovna djelatnost a ne samouprava.

Pa i vodi ga se kao tolilette u domaćoj poslovnoj djelatnosti :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ToileteTariguz 2020-12-16 17:16
Citat ŠR:
Pa i vodi ga se kao tolilette u domaćoj poslovnoj djelatnosti :lol:

Sad bar znamo zašto ima toliko s*anja na gradskom vjeću :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Otok usuđen na izumiranjeKuro Sawa 2021-01-10 08:48
Znakovita je činjenica da se Susak opisuje kao otok koji izumire, a Suščani oduvijek gotovo listom glasuju za HDZ. Ne znam i ne tvrdim da je to uzročno povezano ali na portalu Lupiga.com je ponovno objavljena opširna reportaža od prije nekoliko godina pod naslovom REPORTAŽA S JEDNOG OD NAJIZOLIRANIJIH OTOKA JADRANA: Ljepota osuđena na izumiranje
lupiga.com/.../...
Na kraju reportaže piše: O razvojnim planovima Suska, i što nadležna tijela kane poduzeti da bi otok oživio, nažalost nismo doznali mnogo. Bivši gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli, koji je prije dva ljeta na Danu iseljenika govorio o projektima uređenja Suska, od kojih su neki i ostvareni, sada je ministar turizma i uputio nas je na aktualnu gradonačelnicu Malog Lošinja Anu Kučić.
Do nje nismo uspjeli doći ni telefonom ni elektroničkom poštom. Tek nam se s vrata zgrade gradske uprave nasmiješio napis "Hvala".


Podsjećam da je radi osiguranja glasova sa Suska za sebe na izborima za predsjednicu lošinjskog HDZ-a dotična Ana Kučić čak slala brod da glasače preveze na Lošinj, a za drugi krug izbora njen doglavnik Nedić je na Susku čak otvorio biračko mjesto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Kud plovi ovaj brodRex 2021-01-10 11:12
Vodi se računa o svakom pojedinom stanovniku našeg grada, kako je povodom investicije sanacije pristana na Srakanama 2018. godine godine izjavila gradonačelnica za dva (brojevima 2) tamošnja stanovnika.
"Brod HDZ-a" išao bi i tamo na dan izbora, samo nije jer ti stanovnici nisu na popisu HDZ-a pa nije bilo potrebe.
Inače je to model načina brige o svakom našem stanovniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Ispravak netočnog navodaKapetan Kuka 2021-01-10 10:14
Citat Kuro Sawa:

Podsjećam da je radi osiguranja glasova sa Suska za sebe na izborima za predsjednicu lošinjskog HDZ-a dotična Ana Kučić čak slala brod da glasače preveze na Lošinj, a za drugi krug izbora njen doglavnik Nedić je na Susku čak otvorio biračko mjesto.
Nije posebno bitno ali ipak mali ispravak netočnog navoda. Županijsko izborno povjerenstvo HDZ-a po Nedićevoj narudžbi nije otvorio biračko mjesto već je samo imenovalo člnove biračkog odbora. U njega je čak imenovao i nekog tko uopće nije član HDZ-a. Dakle Ana je rasturila na Susku koji nije imao biračko mjesto ali je imao birački odbor. Tome se ne treba čuditi Nediću i njegovom protežeu jer su tako imenovali i članove Gradskog povjerenstva za nepravilnosti a da nisu osnovali povjerenstvo. Tako je imenovan i taj birački odobr na Susku iako na Susku nije bilo biračkog mjesta. Genijalan trik ne baš pametnme osobe koje kako se sam hvali nikad ne gubi izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # lobotomija građana po profesoru AntiFux 2021-01-10 11:01
Mislim da gospodin koji nikad ne gubi izbore zajedno sa sadašnjim predsjednikom GV mora u pačju školu.
Ako dobiva izbore na isti način kao što je tumačio ishod glasovanja (da je 6 većina od 13) na 13. sjednici GV održanoj 29.studenog 2018. godine, onda je jasno koliko je legalna i legitimna lošinjska vlast.
Podsjetimo se članka Izravni prijenos lobotomije gradskih vijećnika
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # HDZ-ovski Ispravak volje biračagost 2021-01-10 11:46
Vlast HDZ-a u Gradu Malom Lošinju je legitimna ako se korupciju s ciljem kupovine vlasti može smatrati legitimnom zamjenom za demokratske izbore. HDZ na ovim otocima nikad na izborima nije dobio većinu, pa je korupcijom pojedinaca ispravljao pogrešno glasovanje birača. Počelo je s menadžerskim ugovorom sa "nezavisnim" vijećnikom u komunalnom poduzeću na izmišljenom radnom mjestu koji je Cappelliju omogućio da dođe na vlast. Nakon toga se na isti način kroz nekoliko mandata ispravljalo pogrešno glasovanje birača, da bismo sada na čelu Gradskog vijeća imali koaliciju HNS-IDS kao vjerne sluge lošinjskog HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # .....Josip 2021-01-10 13:06
Citat Fux:
Mislim da gospodin koji nikad ne gubi izbore zajedno sa sadašnjim predsjednikom GV mora u pačju školu.
Ako dobiva izbore na isti način kao što je tumačio ishod glasovanja (da je 6 većina od 13)
Profesor koji ne zna izračunati većinu od 13, prvo bi trebao vratiti diplomu, a onda bi se mogao posvetiti aktivnostima koje mu bolje idu, npr. muljanje u zločinačnoj organizaciji. Tko zna čemu je sve učio djecu u školi tolike godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Odgoj za "u se, na se, poda se"gost 2021-01-10 14:23
Citat Josip:
Citat Fux:
Mislim da gospodin koji nikad ne gubi izbore zajedno sa sadašnjim predsjednikom GV mora u pačju školu.
Ako dobiva izbore na isti način kao što je tumačio ishod glasovanja (da je 6 većina od 13)
Profesor koji ne zna izračunati većinu od 13, prvo bi trebao vratiti diplomu, a onda bi se mogao posvetiti aktivnostima koje mu bolje idu, npr. muljanje u zločinačnoj organizaciji. Tko zna čemu je sve učio djecu u školi tolike godine.
Zna on računati, ali u moralnom smislu narod ljude kao on zove račundžije. Ne prihvaća se ni jednog posla prije nego proračuna hoće li mu se isplatiti ili ne, a svako pravilo, činjenicu i informaciju izvrće kako mu odgovara. A ako je imao utjecaj na odgoj djece odgovoran je za nastanak niza generacija oportunista, tj. ljudi bez načela. I Nedić se se oduvjek prilagođavao trenutnim prilikama u političkom životu i radu u školi i koristio sve povoljne situacije da izvuče korist iz okolnosti, i to bez obzira na moralna, vjerska, socijalna i politička načela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kreativna matematikagost 2021-01-28 17:59
Citat Josip:
Citat Fux:
Mislim da gospodin koji nikad ne gubi izbore zajedno sa sadašnjim predsjednikom GV mora u pačju školu.
Ako dobiva izbore na isti način kao što je tumačio ishod glasovanja (da je 6 većina od 13)
Profesor koji ne zna izračunati većinu od 13, prvo bi trebao vratiti diplomu, a onda bi se mogao posvetiti aktivnostima koje mu bolje idu, npr. muljanje u zločinačnoj organizaciji.
Zna on računati, ali dojadilo mu da svaki mjesec gubi oko 3.000 kuna zbog Anine odluke o smanjenju plaća radi pandemije pa je u strahu da će pasti na prosjački štap dao "kreativno" tumačenje ishoda glasovanja. Pomalo je čudno da su njegivo tumačenje progutali predsjednik GV pa i svi nazočni vijećnici. No time su si svi skupa natovarili nadzor Ministarstva pravosuđa i uprave RH. O tome je Purić objavio članak gdje piše "Ministarstvo pravosuđa i uprave RH najavilo je nadzor nad Gradskim vijećem Malog Lošinja, nakon što je spornom postala odluka o plaći gradonačelnice i dogradonačelnik a s obzirom na proglašenu epidemiju."
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # dvaput je dvaputFF 2021-01-28 20:08
Upravo iz tog razloga je brzinski, već za ponedjeljak zakazana sjednica Gradskog vijeća, i to sa vrlo skromnim dnevnim redom, samo 4 točke.
Od toga, dvije točke su posvećene stavljanju izvan snage Odluka o smanjenju plaće gradonačelnice i njenog zamjenika, odnosno naknada za rad vijećnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Politika i kriminalAmigo 2021-01-26 15:47
Tko je lošinjski Žarko Tušek?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ...Licemjer 2021-01-26 16:02
Citat Amigo:
Tko je lošinjski Žarko Tušek?
Kučička, Cappelli, Nedić, Magazin, Volarić, Satalić...
Na Lopinju to nije konkretna osoba već arhetip koji se inkarnira u vladajućoj "eliti" ad hoc
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ....NN 2021-01-26 16:43
Citat Licemjer:
Citat Amigo:
Tko je lošinjski Žarko Tušek?
Kučička, Cappelli, Nedić, Magazin, Volarić, Satalić...
Na Lopinju to nije konkretna osoba već arhetip koji se inkarnira u vladajućoj "eliti" ad hoc
a ja mislio da u zločinačkoj organizaciji samo jedna osoba ima ekskluzivna prava na muljanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # $€£Čuvar plaže 2021-01-26 17:35
Citat NN:
Citat Licemjer:
Citat Amigo:
Tko je lošinjski Žarko Tušek?
Kučička, Cappelli, Nedić, Magazin, Volarić, Satalić...
Na Lopinju to nije konkretna osoba već arhetip koji se inkarnira u vladajućoj "eliti" ad hoc
a ja mislio da u zločinačkoj organizaciji samo jedna osoba ima ekskluzivna prava na muljanje
Misliš na lika koji se hvali kako nikada nije izgubio izbore?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ......€vo mene 2021-01-26 17:59
Citat Čuvar plaže:
Citat NN:
Citat Licemjer:
Citat Amigo:
Tko je lošinjski Žarko Tušek?
Kučička, Cappelli, Nedić, Magazin, Volarić, Satalić...
Na Lopinju to nije konkretna osoba već arhetip koji se inkarnira u vladajućoj "eliti" ad hoc
a ja mislio da u zločinačkoj organizaciji samo jedna osoba ima ekskluzivna prava na muljanje
Misliš na lika koji se hvali kako nikada nije izgubio izbore?
Taj lik je izgubio sve izbore. Ali on i njegova interesna bratija drži vlast jer im ljestve pridržavaju maljevci, živkovići, domci i ostali politički šrot.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ljudi bez morala707 2021-01-26 21:52
Citat €vo mene:
Citat Čuvar plaže:
Citat NN:
Citat Licemjer:
Citat Amigo:
Tko je lošinjski Žarko Tušek?
Kučička, Cappelli, Nedić, Magazin, Volarić, Satalić...
Na Lopinju to nije konkretna osoba već arhetip koji se inkarnira u vladajućoj "eliti" ad hoc
a ja mislio da u zločinačkoj organizaciji samo jedna osoba ima ekskluzivna prava na muljanje
Misliš na lika koji se hvali kako nikada nije izgubio izbore?
Taj lik je izgubio sve izbore. Ali on i njegova interesna bratija drži vlast jer im ljestve pridržavaju maljevci, živkovići, domci i ostali politički šrot
Negdje ih zovu žetončići, a negdje prodane duše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # A na Lošinju...gost 2021-01-26 21:57
Citat 707:
Citat €vo mene:
Citat Čuvar plaže:
Citat NN:
Citat Licemjer:
Citat Amigo:
Tko je lošinjski Žarko Tušek?
Kučička, Cappelli, Nedić, Magazin, Volarić, Satalić...
Na Lopinju to nije konkretna osoba već arhetip koji se inkarnira u vladajućoj "eliti" ad hoc
a ja mislio da u zločinačkoj organizaciji samo jedna osoba ima ekskluzivna prava na muljanje
Misliš na lika koji se hvali kako nikada nije izgubio izbore?
Taj lik je izgubio sve izbore. Ali on i njegova interesna bratija drži vlast jer im ljestve pridržavaju maljevci, živkovići, domci i ostali politički šrot.
Negdje ih zovu žetončići, a negdje prodane duše.
U Lošinju su to stupovi društva ili uglednci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # IMIDŽ UGLEDAgost 2021-01-28 10:42
Citat gost:
U Lošinju su to stupovi društva ili uglednci.
Ugled je dojam koji imaš o nekoj osobi u nedostatku potpunih informacija, ali stupovi društva nisu nužno zaista ugledne osobe. Stupovima društva postaju i oni koji se uglednima znaju prikazati. A to se onda zove imidž koji pruža samo povoljnu, a često i lažnu sliku o osobi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ima dokaza nema pravdegost 2021-01-28 13:54
Citat Uzalud vam trud svirači:
Citat ja tebi ti meni:
Apsolutno. Našim novcima sebi kupuju vlast, i to godinama. Stvari se dogovaraju u četiri oka, po principu ja tebi, ti meni. Namještaju se natječaji, radna mjesta, stanovi se dodjeljuju bez liste i bez jasno iskazanih kriterija. Sve je samo predstava, fikcija demokracije u režiji Zna se.
Nema dokaza nizašto. Sve ostalo je nebitno.
Ima dokaza za sve. Ali institucije ne rade svoj posao ni kad im se pokažu dokazi kriminala povlaštenih kriminalaca. Čak i premijer zataškava slučaj Tušek pa pokušaj korupcije naziva političkom pogreškom. Ne treba se čuditi ako pod udar institucija dođe borac protiv korupcije jer je neovlašteno snimao kako ga hadezejac pokušava korumpirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Šta će Europa reći?Grunf 2021-01-28 16:49
Citat gost:
Ne treba se čuditi ako pod udar institucija dođe borac protiv korupcije jer je neovlašteno snimao kako ga hadezejac pokušava korumpirati.
Pa i treba da ga se kazneno goni zbog odavanja državne tajne. Šta će u EU reći kad vide šta vladajuća stranka radi samo da ostane na vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Kupci savjesti članstva-o- 2021-01-27 10:23
Citat 707:
Citat Amigo:
[quote name=""]Taj lik je izgubio sve izbore. Ali on i njegova interesna bratija drži vlast jer im ljestve pridržavaju maljevci, živkovići, domci i ostali politički šrot
Negdje ih zovu žetončići, a negdje prodane duše.
Ali od onih koji se prodaju nemoralniji su oni koji žetončiće kupuju. Jer lopova pravi prilika, a maljevcima i sličnima priliku daje lik koji ne gubi izbore, jer pobjedu kupuje na račun zajednice. A to se desilo i na unutarstranački m izborima u HDZ-u. Članstvu su se nudili stanovi, zaposlenja za njih i njihovu rodbinu, pozicije u vlasti, unosni ugovori s Gradom na račun Proračuna, itd. Kao dokaz da je Član ogranka prodao savjest služio je snimak glasačkog listića. Isti ovi koji su kupovali savjest članstva HDZ-a, kupovat će i savjest birača na narednim izborima za gradski vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Uostalom, mislim da Kartagu treba razoritiFilip 2021-01-28 07:31
Citat:
Ali od onih koji se prodaju nemoralniji su oni koji žetončiće kupuju. Jer lopova pravi prilika, a maljevcima i sličnima priliku daje lik koji ne gubi izbore, jer pobjedu kupuje na račun zajednice. A to se desilo i na unutarstranačkim izborima u HDZ-u. Članstvu su se nudili stanovi, zaposlenja za njih i njihovu rodbinu, pozicije u vlasti, unosni ugovori s Gradom na račun Proračuna, itd. Kao dokaz da je Član ogranka prodao savjest služio je snimak glasačkog listića. Isti ovi koji su kupovali savjest članstva HDZ-a, kupovat će i savjest birača na narednim izborima za gradski vlast.
I ja sam za to čuo, nudili su se stanovi i zaposlenja, pogotovo mlađim članovima koji su preferirali suprotnu opciju.
Preporuka za drugi put, snimajte, ali ne listić nego razgovor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # politika & kriminalja tebi ti meni 2021-01-28 08:35
Apsolutno. Našim novcima sebi kupuju vlast, i to godinama. Stvari se dogovaraju u četiri oka, po principu ja tebi, ti meni. Namještaju se natječaji, radna mjesta, stanovi se dodjeljuju bez liste i bez jasno iskazanih kriterija. Sve je samo predstava, fikcija demokracije u režiji Zna se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # SizifUzalud vam trud svirači 2021-01-28 08:53
Citat ja tebi ti meni:
Apsolutno. Našim novcima sebi kupuju vlast, i to godinama. Stvari se dogovaraju u četiri oka, po principu ja tebi, ti meni. Namještaju se natječaji, radna mjesta, stanovi se dodjeljuju bez liste i bez jasno iskazanih kriterija. Sve je samo predstava, fikcija demokracije u režiji Zna se.
Nema dokaza nizašto. Sve ostalo je nebitno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Na Lopinju ništa novogost 2021-01-26 16:45
Citat Licemjer:
Na Lopinju to nije konkretna osoba ...
Je li to prvi od 1000 otoka dobio ime po vladajućoj eliti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...Licemjer 2021-01-26 16:49
Citat gost:
Citat Licemjer:
Na Lopinju to nije konkretna osoba ...
Je li to prvi od 1000 otoka dobio ime po vladajućoj eliti?
Tipfeler, ali dobar. Freud bi bio ponosan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # maratonciban 2021-01-26 16:55
Citat Licemjer:
Kučička, Cappelli, Nedić, Magazin, Volarić, Satalić...
Na Lopinju to nije konkretna osoba već arhetip koji se inkarnira u vladajućoj "eliti" ad hoc
Ndragheta i camorra su humanitarne organizacije prema ovoj ekipi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # poplave, potresi, korona, HDZ4 jahača apokalipse 2021-01-27 07:05
Zanimljivo je da u stranci na vlasti svaki tjedan pukne neka nova afera.
Ne znam kako se cijeli novi soj lopova uspio okupiti na jednom mjestu.
Kao da ih je netko pomoću radara detektirao i postavio na ključne pozicije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Grad kao ćaćevinagost 2021-01-27 08:53
Citat 4 jahača apokalipse:
Zanimljivo je da u stranci na vlasti svaki tjedan pukne neka nova afera.
Ne znam kako se cijeli novi soj lopova uspio okupiti na jednom mjestu.
Kao da ih je netko pomoću radara detektirao i postavio na ključne pozicije.
Za to su krivi birači. Predugo ostavljaju na vlasti iste tako da si oni počnu umišljati da su Bogom dani, a država, Grad, općina ili županija da su im ćaćevina. Za Gradove vidi primjer Lošinja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Vrijedilo je ...

  gost 25.01.2022 14:16
  Predstava za naivne
  Nakon njenih izlaganja Nedić skače za govornicu da prisnaži njene riječi, daje obrazloženja ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ZC 25.01.2022 13:44
  Politika&kriminal
  Telegram ju je opisao kao živopisnu :lol: Pod naslovom Živopisna HDZ-ova gradonačelnica ne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 25.01.2022 11:44
  Isti, isti...
  Opisao bih je jednako kao i sve druge koji se zalažu za ukidanje ljudskih sloboda i prava ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 25.01.2022 10:55
  Zajamčena karijera
  Kćerka je već drugi mandat u GV. Na pretprošlim izborima bila je na listi ali nije izabrana.
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 25.01.2022 10:18
  Suspenzija osnovnih ljudskih prava
  A kako bi ti opisao osobu koja je zbog pandemije samovoljno zabranila slobodno kretanje ...
   
 • Vrijedilo je ...

  !!! 25.01.2022 09:11
  !!!
  Misliš li da se premijer uvrijedio jer mu ovaj nije pripremio fritaju?
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 25.01.2022 08:08
  Čudo, čudo...
  A kako bi ste vi opisali osobu koja nakon dvije godine najgrubljih kršenja osnovnih ljudskih ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 24.01.2022 19:27
  ha ha ha demokrati
  Da razumije što je demokraciji ne bi te ničim izazvan vrijeđao pretpostavkom da si se upravo ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 24.01.2022 19:12
  Što je demokracija? Koliko % glasača mora glasati da bih ja nešto morao na silu uštrcati u ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 24.01.2022 18:43
  ....
  Nemoj mi o takvoj demokraciji,o kojoj ti pričaš.Ti si prespavao ovaj period corone i ne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 24.01.2022 16:45
  Dobro jutro!
  ...da... ne znam jesi li se upravo probudio iz dulje kome da bi ostavio taj komentar ali ...
   
 • Vrijedilo je ...

  ... 24.01.2022 14:18
  ...
  ukoliko se ovakve stvari dešavaju, jasno je da ne živimo u demokraciji
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 24.01.2022 13:10
  kritika kao narušavanje javnog reda i mira
  Na zLošinju barem još ne uhićuju. Ali ovo treba uzeti kao upozorenje: Priveden zbog komentara ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Grunf 24.01.2022 10:24
  Vulgarni šminkeraj
  Dupelizac je na svom fejsu objavio i ovu fotku na kojoj "jake snage cresko-lošinjsk og ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hahar 24.01.2022 08:05
  Dubinska zgađenost
  Neprestane afere, krupni politički promašaji, bahato poistovjećivanj e države sa strankom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 24.01.2022 07:32
  Frka u HDZ-u
  Bahatost i bezobrazluk bez granica. [youtube]vZ-ko1 oS-Zc[/youtube]
   
 • Vrijedilo je ...

  Zemo 23.01.2022 20:45
  Priko i Adamićeva
  Deva dobro zboriš!!!! U tijeku su pripreme. Koliko čujem Ilovčani već pripremaju neke ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 23.01.2022 19:23
  Ništa?
  Ništa, što bi bilo? To su njihova djeca, RODITELJI imaju razumljivo i prirodno pravo boriti ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 23.01.2022 15:07
  Prijetvorna briga za djecu
  A što je s porukama kojih se djeca ne bi nikad sjetila, a roditelji ih stavljaju u dječje ruke ...
   
 • Vrijedilo je ...

  .... 23.01.2022 12:09
  ..
  ne zna ona ni gdje se nalaze ključevi grada, da li na Beleju ili na Mrtvaški, a inače na ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 23.01.2022 11:31
  Ča mogu maškare
  Drago Pilsel izjavio je jednom: "Karneval je za teške budale". Ali i prilika za prijetvorne ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Krnjo 23.01.2022 09:54
  Ključevi Grada
  Jučer objavila Lošinjski karneval preuzeo je ključeve Grada! Kako joj je krenulo bolje da ih ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 22.01.2022 19:50
  Sam pao, sam se ubio
  Nema tu nikakve zanimljivosti i nije se nitko ulovio Volarića. Jednostavno Volarić je javnom ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Hulk 22.01.2022 14:49
  Skretanje s teme
  Ne znam da li je bilo povećanja broja dupina zbog izostanka zaštite, ali znam da se nije ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 22.01.2022 13:34
  I hvala mu na tome
  Dupinima bez "zaštite" kao što vidimo nije se dogodilo ništa, čak im se povećao broj.
   
 • Vrijedilo je ...

  Deva 22.01.2022 13:15
  ....
  A di su novinari?Šta smo u demokraciji ili u komunizmu?Ili je ko da više!Di je Medarića?Šta ...
   
 • Vrijedilo je ...

  s.d. 22.01.2022 13:12
  Treba imat želudac
  A tko ne bi zavidio liku koji dokazano ima želudac da se uvuče u guzicu svim režimima.
   
 • Vrijedilo je ...

  Deva 22.01.2022 13:01
  Nema prodaje
  Jesu li sve prodali ili ima još toga za prodati?? ------------------------- A šta je s ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 22.01.2022 11:33
  Podjele nisu nestale
  Njezin posilni je još gori. Na njegovom fejsu je još uvijek objava Ane Kučić od 30.svibnja ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Perokojitestero 22.01.2022 10:56
  Sukob interesa
  Zanimljivo je kako ste se uhvatili Volarica jer vas očito zulja pa mu sada razvlačite i ...