Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Ah, ta javna nabava ...

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

Bez poznavanja drugih razloga za nezakonit odabir pružatelja usluge fotografiranja može se zaključiti da ga je gradonačelnica izabrala tajno umjesto u postupku javne nabave zato što u zakonitom postupku javne nabave taj posao ne bi mogao dobiti netko tko - eto - zna fotografirati i služiti se digitalnim alatima, već bi taj posao morala dodjeliti registiranom obrtniku ili poduzetniku koji se time profesionalno bavi. Pa bi u javnoj nabavi posao možda dobio netko tko prema njezinim privatnim kriterijima nije podoban. Javnom nabavom Grad bi tako prištedio nepotrebni trošak doprinosa na ugovor o dijelu i vjerojatno postigao manju cijenu usluge, ali bi gradonačelnica ostala bez laskavih fotografskih prikaza svoje pojave, nazočenja, dijeljena darova i nastupa kojima prikuplja ulizivačke komentare na društvenim mrežama 

Članak (Ne)javna nabava iz listopada 2018. bavio se javnim nabavama, pa su navedeni primjeri kojima je Grad Mali Lošinj kršio Zakon o javnoj nabavi. Nedavno objavljeni nalaz Državne revizije potvrdio je te navode. Autor članka je nakon objave članka 1. studenog 2018. napisao i prijavu Državnoj reviziji za slučajeve o kojima je javno pisao. Tako je u prijavi za kršenje Zakona o javnoj nabavi navedeno:

1) Grad Mali Lošinj krši Zakon o javnoj nabavi (Narodne novine 120/2016) i vlastiti Pravilnik o provedbi postupaka jednostavne nabave (Službene novine Primorsko-goranske županije 8/17), te nezakonito zaključuje ugovore o djelu. Sudeći po tome što plan nabave za 2018. godinu nije objavljen na službenoj gradskoj web stranici, kako to traži Zakon o javnoj nabavi, vjerojatno ga nije ni donio, Grad Mali Lošinj krši odredbu čl. 28. te krši i odredbe o objavi i ažuriranju registra ugovora na svojoj internetskoj stranici. Za 2018. godinu nema nikakvog registra ugovora, a kamoli da je registar ažuriran.
2) Kako sam već naveo za 2018. godinu registra ugovora na gradskoj web stranici nema, ali postoji registar ugovora zaključno s 2017. godinom. Iako zakon propisuje da se u registru ugovora navode svi predmeti nabave i ugovora čija je vrijednost jednaka ili veća od 20.000,00 kuna, Grad Mali Lošinj u svom registru ne navodi ugovore iznad 20.000 kuna a manje od 100.000 kuna. No poznata su mi barem četiri ugovora za nabavke u većoj vrijednosti od 20.000 kuna, ali ih u registru ugovora nema. Iako se radi o događajima u 2017. godini, navodim ih jer su mi poznate činjenice o postajnju istih ugovora i u 2018. godini, naravno sa istim osobama. Tako postoji ugovor o djelu za "usluge fotografiranja programa Grada Malog Lošinja, kao i digitalnu obradu fotografija" za razdoblje od 13. lipnja, do 31.prosinca 2017. a za neto iznos od 35.000 kuna, odnosno bruto iznos s uključenim porezima koje plaća GML od 55.007,31 kn. Radi se, dakle, o ugovoru na iznos mnogo veći od 20.000 kuna kakav prema odredbi ZJN mora biti javno objavljen u registru ugovora, ali Grad Mali Lošinj ga ne prikazuje. Naravno da su potpisivanjem i isplatom novca prema takvom ugovoru prekršeni mnogi propisi i elementarna načela postupanja s javnim novcem od strane javnih tijela.
S istom osobom je za isti posao skopljeno više ugovora i u 2018. godini, iako se rad prema ugovoru o djelu treba koristiti samo u slučaju kad je riječ o poslu koji se ne ponavlja. Prema odredbama članka 590. Zakona obveznim odnosima (Narodne novine 35/2005, 41/2008, 125/2011, 78/2015, 29/2018), ugovorom o djelu se izvoditelj obvezuje obaviti određeni posao, kao što je izrada ili popravak neke stvari, te obavljanje fizičkog ili umnog rada i slično, a naručitelj se obvezuje isplatiti naknadu za obavljeni posao. Zašto se ugovori o djelu sklapaju za usluge koje se stalno obavljaju (ako se uopće obavljaju, budući da nema nikakvog dokaza o izvršenju), sa fizičkim osobama, a ne s obrtnicima ili poduzetnicima, pa zato Grad nepotrebno plaća i poreze na isplate, zašto se takve nabave ne planiraju i javno ne objavljuju pitanja su koja zaslužuju odgovor.

Afera bankomat?
Zbog ove prijave Državna revizija se nevoljko morala baviti i ugovorima za fotografiranje. U nalazu potvrđuje da se svi ugovori veći od 20.000,00 kuna moraju javno objavljivati, odnosno evidentirati u registru ugovora, ali da ih Grad Mali Lošinj ne objavljuje. No bez obzira na nalaz revizije i na očitovanje revizorima u kojem se tvrdi da su registri ažurirani Grad i dalje odbija u registru evidentirati ugovore za "usluge fotografiranja programa Grada Malog Lošinja, kao i digitalnu obradu fotografija". Kao da se radi o privatnoj stvari gradonačelnice ili vrhunskoj poslovnoj tajni. A radi se samo o ugovoru o djelu koji je Grad sklopio s fizičkom osobom. Ugovor nije sklopljen s obrtnikom ili kakvim poduzetnikom, a nije potpisan ni u proceduri koju propisuju Zakon o javnoj nabavi i gradski Pravilnik o provedbi postupaka jednostavne nabave. Ugovor i isplata novca prema ovom ugovoru nije temeljena na Zakonu i gradskom pravilniku već na spremnosti gradonačelnice da se gradskim proračunom služi kao s bankomatom. Pa je tako fizičkoj osobi, nazovimo je Marko Marković ili Ivica Perić samovoljno isplatila u 2019. godini neto iznos od 54.000 kuna, odnosno bruto 84.864,42 kn. Zašto fotografa, pa imao on i posebna znanja digitalnog obrađivanja fotografija nije izabrala onako kako Zakon i Pravilnik to nalažu - u postupku javne nabave? Javne, a ne tajne nabave, jer Zakon o javnoj nabavi i svi drugi propisi kao i logika postupanja javnog tijela s javnim novcima podrazumijeva javne postupke. Dogovori u četiri oka o trošenju javnog novca nezakoniti su.

Bez poznavanja drugih razloga za ovakav odabir fotografa može se zaključiti da ga je gradonačelnica izabrala tajno umjesto u postupku javne nabave zato što u zakonitom postupku javne nabave taj posao ne bi mogao dobiti netko tko - eto - zna fotografirati i služiti se digitalnim alatima, već bi taj posao morala dodjeliti registiranom obrtniku ili poduzetniku koji se time profesionalno bavi. Pa bi u javnoj nabavi posao možda dobio netko tko prema njezinim privatnim kriterijima nije podoban. Javnom nabavom Grad bi tako prištedio nepotrebni trošak doprinosa na ugovor o dijelu i vjerojatno postigao manju cijenu usluge, ali bi gradonačelnica ostala bez laskavih fotografskih prikaza svoje pojave, nazočenja, dijeljena darova i nastupa kojima prikuplja ulizivačke komentare na društvenim mrežama. Možda bi ostala i bez gorljivog zaštitnika svoga lika i djela na internetskim forumima. Zbog toga nema javne nabave, a fizička osoba, nazovimo ju Marko Marković ili Ivica Perić, nije slučajni prolaznik ili kratka PR epizoda. On je konstanta, redovni abonent na proračunskoj sisi Grada još od 2017. godine. Zlobnik bi primjetio da je to godina dolaska na vlast sadašnje gradonačelnice od kada je ovaj široj javnosti nepoznati fotograf, nazovimo ga Marko Marković ili Ivica Perić, u 2017. g., za svoje usluge fotografiranja i fotošopiranja fotografija primio 55.007,31 kn, a u 2018. g. 64. 894,48 kuna iz gradskog proračuna. No bez obzira na naloge Državne revizije ti ugovori neće biti dostupni javnosti barem do svibnja ove godine. Podaci o plaćanju u 2020.g., još nisu poznati, ali gradonačelnica je fizičkoj osobi, stranačkom kolegi, članu svog pobjedničkog tima, internetskom fanu i po potrebi trolu isplatila mimo zakona, pravilnika i bez bilo ikakve pravne osnove više od 200 tisuća kuna. Za tih više od 200 tisuća kuna nitko ne zna koliko je snimio, a koliko je fotografija digitalno obradio. Netko je Gradu prodavao maglu koju je Grad uredno plaćao, a Državna revizija u tome ne vidi problem.

Bizarno objašnjenje
Državna revizija je utvrdila da je korištenjem usluga prema pravnom statusu amaterskog fotografa Grad Mali Lošinj kršio odredbe Zakona i Pravilnika jer nije proveo javnu nabavu. Eksperti za izmotavanje u gradskoj upravi su tu tvrdnju Revizije pokušali osporiti na bizaran način. U očitovanju tvrde kako za nabavu usluga fotografiranja programa i digitalne obrade fotografija nije proveden postupak javne nabave jer to nije potrebno, budući da su te usluge izuzete od primjene odredbi članka 30., stavka 1., točke 2. Zakona o javnoj nabavi. Pa da vidimo što govori odredba za koju se tvrdi da omogućava izbjegavanje postupka javne nabave za usluge ovog fotografa. Odredba kaže da se Zakon ne primjenjuje, odnosno da postupke javne nabave ne treba provoditi za stjecanje, razvoj, produkciju ili koprodukciju programskog materijala namijenjenog za audiovizualne medijske usluge ili radijske medijske usluge koje sklapaju pružatelji audiovizualnih ili radijskih medijskih usluga. Dakle, sudeći prema očitovanju fizička osoba, nazovimo je Marko Marković ili Ivica Perić, prema tumačenju eksperata iz gradske uprave ima status dobavljača za razvoj, produkciju ili koprodukciju programskog materijala namijenjenog za audiovizualne medijske usluge ili radijske medijske usluge koje sklapaju pružatelji audiovizualnih ili radijskih medijskih usluga, odnosno radio ili televizija. Predostrožnosti radi autor je provjerio sve upisnike pružatelja medijskih usluga koje vodi Agencija za elektroničke medije, no ni u jednom registru pružatelja audiovizuelnih i radijskih medijskih usluga nije pronašao Grad Mali Lošinj. Da bi se dao privid zakonitosti nezakonite izdašne godišnje isplate fotografu, fizičkoj osobi, stranačkom kolegi i članu pobjedničkog tima gradonačelnice, fotograf je pretvoren u pružatelja medijskih usluga. Slikovito rečeno, Grad Mali Lošinj uvjerava Državnu reviziju da javnu nabavu ne provodi jer to ni ne treba činiti, budući da je unikatni fotograf dobavljač usluga Gradu Malom Lošinju koji je isto što i HTV ili RTL.

Tržišno gospodarstvo ili stranačko-privatna podobnost

Iako nije progutala bizarnu tvrdnju da fizička osoba ima pravni status pružatelja medijskih usluga Državna revizija ipak nije sankcionirala očitu nezakonitost, već je samo upozorila Grad da krši Zakonte time pokazala izuzetnu benevolentnost prema Gradu. Nezakonitost samih ugovora o djelu s fizičkom osobom jednostavno je ignorirala. Prema odredbama članka 590. Zakona obveznim odnosima ugovorom o djelu izvoditelj se obvezuje obaviti određeni posao, kao što je izrada ili popravak neke stvari, te obavljanje fizičkog ili umnog rada i slično, a naručitelj se obvezuje isplatiti naknadu za obavljeni posao. Ugovor o djelu se koristiti samo u slučaju kad je riječ o poslu koji se ne ponavlja, a za usluge koje se ne mogu osigurati na drukčiji način. Državna revizija je zažmirila pred činjenicom da se ugovor o djelu za fotografiranje u Gradu Malom Lošinju zaključuje svake godine i da se ugovaraju usluge koje se ponavljaju, a za koje mogu i moraju konkurirati samo registrirani poduzetnici. Gradska uprava i Državna revizija u ovom slučaju ignoriraju ustavom zajamčeno pravo na obavljanje poduzetničke djelatnosti. Umjesto da poslove fotografiranja u godišnjim iznosima od nekoliko desetaka tisuća kuna godišnje dodjeljuje na zakonit način putem javne nabave, gradonačelnica poslove samovoljno dodjeljuje fizičkoj osobi koja ne obavlja registriranu djelatnost. Umjesto poštivanja Zakona i provođenja javne nabave i dodjele posla registriranom poduzetniku koji se profesionalno bavi fotografiranjem gradonačelnica Grada Malog Lošinja sklapa ugovore s fizičkom osobom kojoj je fotografija hobi. Očito je od Ustava, zakona i pravilnika prilikom odabira fotografa važnija stranačka pripadnost, osobna sklonost, medijsko prostituiranje i javno podilaženje.

Državna revizija jest nezavisna - ali nezavisna od zakona
Ovakav odnos Državne revizije prema ovom očitom kršenju Zakona o javnoj nabavi podriva povjerenje ne samo u instituciju Državne revizije nego uopće u pravnu državu. Ako se jedna neovisna institucija kao što je Država revizija ne može othrvati političkom utjecaju na ovako niskoj razini jednog malog gradića, ne treba se nadati ni da nadležna središnja tijela državne vlasti koje vode političari mogu osiguravati provođenje zakona. Do pravne države očito je još dug put. Zbog toga je moguće da ono što bi u nekom drugom gradu bila afera bankomat u slučaju Grada Malog Lošinja bude samo propust u planiranju javne nabave kako to kvalificira Državna revizija. Kako mogućnost revizije nalaza Države revizije ne postoji, jer ona je vrhovno revizorsko tijelo u Republici Hratskoj ostaje jedino provjeriti kako će na utvrđene nezakonitosti regirati sudovi i druga tijela nadležna za zaštitu zakonitosti koje će se morati baviti ovim slučajem.

Komentari: 

030 # Ljubim sliku svojuFotoamater 2021-01-15 15:20
Ljudi padaju na fizičku ljepotu. To najbolje znaju sponzoruše i dobro ju unovčuju. Ali ljepota u nekim ne više tako mladim godinama počinje blijediti... I tu uskače fotošopiranje. Dobar fotošop zlata vrijedi, a i košta. Košta i diskrecija fotošopera. Sve to plaćamo mi, građani. Tako nam i treba kada padamo na zgodnu sponzorušu koja glumi političarku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ...Licemjer 2021-01-15 16:05
Sad znam tko je povezan s fake Facebook profilom ivica Perić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # troleriljudi u crnom 2021-01-15 19:05
Citat Licemjer:
Sad znam tko je povezan s fake Facebook profilom ivica Perić.
Zar još niste razaznali tko je sveopće informirana djevojka koja se sakrila iza tog profila?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ...Licemjer 2021-01-15 21:41
Ne, ali izgleda ti znaš. Zašto onda ne kažeš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Nikad se ona neće promijenitiPosuvuduša 2021-01-15 17:00
Na Otoci.net obljavljena je friška fotografija s potpisivanja ugovora za Mrtvašku. Da li je i to slikao i gigitlano obradio ovaj gradski fotograf?

Drugo je pitanje koliko košta građane ovoga grada ta fotka s obzirom na dnevnicu i putne troškove gradonačelnice? A bilo bi zanimljivo vidjeti što će napsiati na putnom nalogu, možda nazočenje i fotkanje. U svakom slučaju u ime grada nije napravila niti jednu službenu radnju. Samo vlastiti PR.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Poziranje s maskamagost 2021-01-15 18:31
Citat Posuvuduša:
Na Otoci.net obljavljena je friška fotografija s potpisivanja ugovora za Mrtvašku. Da li je i to slikao i gigitlano obradio ovaj gradski fotograf?
Tko god je fotkao sliku možemo nazvati Gang of Six

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Izložba maskiZorro 2021-01-15 18:41
Koja je fora ili u čemu je poanta da se slikaju maskirani ljudi?

Inače ih je 7 na slici iako sam i sam prvo vidio njih šest. Ovu ispred Komadine sam tek kasnije vidio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # IskorakJo 2021-01-15 19:27
Citat Zorro:
Koja je fora ili u čemu je poanta da se slikaju maskirani ljudi?
Inače ih je 7 na slici iako sam i sam prvo vidio njih šest. Ovu ispred Komadine sam tek kasnije vidio.
Ta se dobro se maskirala. Ali Ana se pobrinula da je se sa njenim slavnim manekenskim iskorakom dobro vidi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Kićenje tuđim perjemgost 2021-01-16 07:59
Citat Jo:
Ali Ana se pobrinula da je se sa njenim slavnim manekenskim iskorakom dobro vidi.
Svaku priliku koristi za samopromociju pa makar se šlepala za tuđim uspjesima kao za Mrtvašku. Na fejsu se zasrala pokušavanjem da i sebi pripiše zasluge za ovu investiciju pa na svom fejsu s puno ulizivanja stranačkom kolegi Butkoviću, bez poimeničnog spominjanja ostalih sudionika piše o tobožnjoj suradnji: "Zaista možemo biti zadovoljni sa suradnjom koju ostvarujemo sa Vladom Republike Hrvatske, svim nadležnim ministarstvima, posebno Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture na čelu sa ministrom Butkovićem, te Primorsko goranskom županijom i Županijskom Lučkom upravom." Priznanje o njezinom simboličnom sudjelovanju u tim investicijama vidi se iz izjave "Grad Mali Lošinj je izdvojio sredstva i izradio projektnu dokumentaciju sve do idejnog projekata i lokacijske dozvole za buduću 10 kilometara dugu cestu prema Mrtvaškoj koja se spaja na rotor prema Velom Lošinju i prati sadašnju trasu, sada slijedi prekategorizaci ja, te nakon toga izrada glavnog projekta sa parcelacijom i rješavanjem imovinsko pravnih odnosa. Planirano je da uz dva traka, bude i pješačko biciklistička staza.“
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # .....Needles and Pins 2021-01-16 10:18
zanimljivi komentari na FB grupi Mali Lošinj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Glup, gluplj i ....Gost 2021-01-16 10:37
Jedna autobusna linija dnevno, čekanje na trajekt po 2 i pol sata zimi a ljeti i duže, a ovi se slikaju jer će potrošiti s cestom više od stotinu milijuna kuna za besmisleno trajektno pristanište.

Gradonačelnica je prigodno istaknula kako je projekt dogradnje luke Mrtvaška od velikog značaja za građane Malog Lošinja, pogotovo Ilovčane. Bilo bi lijepo kad bi objasnila kakva sreću za Ilovčane donosi ta trajektna luka.

Ova trajektna luka "na kraju grada" s obzirom na broj putnika i auta koji će ju koristiti je planirana mudro i očito planiran kao nekadašnja tvornica glince u Obrovcu. Obrovac je propao jer se planirao politički. Partija nije razmišljala o tome da nema dovoljno sirovina. Bilo je bitno to prikazivati kao napredak i brigu za domaće stanovništvo koje zbog tvornice prosperirati. Tako se ispalnirala trajektna luka Mrtvaška koja neće imati putnike. Ona je proizvod nesposobnih lokalnih političara koji imaju ne zanju razmišaljati dalje od vlastitog nosa odnosno interesa. Naravno eutanazirana javnost ne propiskuje ništa. Guta mino svaku glupost. Tako će u parolu ta je trajekna luka Mrtvašaka „od značaja za Ilovčane“ ulupati stotine milijuna kuna u nešto što Ilovčanima ne treba. Umjesto da prvo osiguraju dodatne trajekte i dodatne linije prema kopnu, da se smanje gužve i bespotrebno čekanje satima na trajekt, troši se stotine miljuna kuna na linije na kojima neće biti putnika.

Bez obzira na to, bombardirani smo slikama egzaltitane gradonačelnice koja se raspametila zbog pogrešne i predimenzionira ne trajektne luke „na kraju grada“ koja malo kome treba. Ilovčanima sigurno ne treba.

Zbog toga je ova slika na prvi dojam iritantna. Na drugi dojam uveseljava. Kao plakat filma Dumb and Dumber (Glup i gluplji).


novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Prioriteti?Zemo 2021-01-16 11:04
Netko se u sličnom smislu oglasio na fejsu Mali Lošinj: Jako lijepo. Razdragani i sa oduševljenjem pozdravljamo ovakvu investiciju na našem otoku. Poboljšanje prometne povezanosti je bez ikakve sumnje najbitnija stvar za razvoj otoka i poboljšanje kvalitete života otočana.
Vjerujem kako se oko ovoga svi slažemo pa se iz tog razloga pitam...
Zašto se nešto ne učini za poboljšanje POSTOJEĆE prometne povezanosti?
Zašto autobusna karta Ćunski-Mali Lošinj košta 29 kuna?
Pitanje je zapravo bez veze jer je zapravo nemoguće otići i vratitit se u neko normalno vrijeme.
Isti je problem sa putovanjima prema Rijeci. Nemaju svi auto da voze primjerice iz Nerezina ili Osora na katamaran koji kreće vrlo rano ujutro iz Malog Lošinja. Moguće da u Rijeku odete katamaranom ali da se zbog pogoršanja vremena njime ne vratite. Ili da se upće ne vratite taj dan jer busa nema.
Putovanje autobusom prema Rijeci je u zadnje vrijeme toliko otežano zbog reda vožnje ili NEVOŽNJE pa ljudi uopće više ne računaju na autobus.
Ajmo pokušati pokazati malo osjećaja prema ljudima koji SADA žive i koji SADA trebaju doktora specijalistu u Rijeci.
Ajmo preći sa riječi na djela pa ne samo deklarativno "brinuti" o malim mjestima već stvarno olakšati ljudima život.
Ovo "ajmo" sam napisao jer će ovo sigurno pročitati i oni koji imaju moć poboljšati stvari.
Dragi Lošinjani i svi oni koji vole ovaj grad, želim Vam laku noć.[
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # prometna povezanostMolly 2021-01-20 06:47
Upravo tako.
Od kako se gradonačelnica upustila u biznis sa brodovima, građani imaju sa pravom očekivati da se uskoro počne baviti i biznisom sa autobusima, pa neka malo unaprijedi povezanost sa centrom županije.
Nadam se da će neki vijećnik pokrenuti temu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Neodgovornost prema sebi i drugimacc 2021-01-17 08:16
Citat Gost:
Zbog toga je ova slika na prvi dojam iritantna. Na drugi dojam uveseljava. Kao plakat filma Dumb and Dumber (Glup i gluplji).


novilist.hr/.../...
Slika je primjer idiotizma dvoje dužnosnika koji osobnim primjerom ismijavaju poziv Stožera civilne zaštite RH, Ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo da budemo odgovorni prema sebi i drugima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # +gost 2021-01-17 09:40
Citat cc:
Citat Gost:
Zbog toga je ova slika na prvi dojam iritantna. Na drugi dojam uveseljava. Kao plakat filma Dumb and Dumber (Glup i gluplji).


novilist.hr/.../...
Slika je primjer idiotizma dvoje dužnosnika koji osobnim primjerom ismijavaju poziv Stožera civilne zaštite RH, Ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo da budemo odgovorni prema sebi i drugima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # Lijepo te je naučila majka...hranitelj tuljana 2021-01-17 11:30
Citat gost:
Citat cc:
Citat Gost:
Zbog toga je ova slika na prvi dojam iritantna. Na drugi dojam uveseljava. Kao plakat filma Dumb and Dumber (Glup i gluplji).

novilist.hr/.../...
Slika je primjer idiotizma dvoje dužnosnika koji osobnim primjerom ismijavaju poziv Stožera civilne zaštite RH, Ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo da budemo odgovorni prema sebi i drugima.

Ah, konačno si uspio staviti sliku, pokušavao si nekoliko puta od jučer pa nije uspjelo.
Možda je Admin uskočio? U svakom slučaju prekrasan primjer izražavanja prosječnog komentatora koji zalazi na ovo mjesto. Pitam se da li talog lošinjskog društva dolazi ovdje komentirati jer nema gdje drugdje, činivši kloaku javnog istupanja, ili je okupljanje takvog profila šokantnog izričaja u interesu i poticano od vlasnice. Vjerujem da je ovo prvo. Što vi mislite?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ti pretvaraš ovaj forum u kloakugost 2021-01-17 12:20
A čuj, nije baš jednostavno objaviti sliku. Muče te asocijacije? Možda bi trebalo zabraniti asocijacije ili jš bolje svi bi tebali misliti k'o ti odnosno svi bi trebali biti zadrte budale koje bi tebale obožavati likove koji se krevelje kao ove budale iz poznatog filma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # Bar si probao...hranitelj tuljana 2021-01-17 12:31
Citat gost:
A čuj, nije baš jednostavno objaviti sliku. Muče te asocijacije? Možda bi trebalo zabraniti asocijacije ili jš bolje svi bi tebali misliti k'o ti odnosno svi bi trebali biti zadrte budale koje bi tebale obožavati likove koji se krevelje kao ove budale iz poznatog filma.
Ovaj pokušaj asocijacije svakako nije uspio. Jedino što iz ovog pokušaja vidim je da ti to dvoje nije drago. Nisi dobio vez?

Asocijacija je promašena jer na prvoj slici nisu dva asocijalna priglupa i neuspješno gubitnika nakaznog izgleda. I razlozima njihove uspješnosti dalo bi se raspravljati ali nikakve sličnosti kako je sugerirano - nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Samozvani skretničar toka misligost 2021-01-17 12:52
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
A čuj, nije baš jednostavno objaviti sliku. Muče te asocijacije? Možda bi trebalo zabraniti asocijacije ili jš bolje svi bi tebali misliti k'o ti odnosno svi bi trebali biti zadrte budale koje bi tebale obožavati likove koji se krevelje kao ove budale iz poznatog filma.
Ovaj pokušaj asocijacije svakako nije uspio. Jedino što iz ovog pokušaja vidim je da ti to dvoje nije drago. Nisi dobio vez?

Asocijacija je promašena jer na prvoj slici nisu dva asocijalna priglupa i neuspješno gubitnika nakaznog izgleda. I razlozima njihove uspješnosti dalo bi se raspravljati ali nikakve sličnosti kako je sugerirano - nema.
Da, potvrđuješ da stvarno misliš da bi svi trebali misliti kao ti odnosno biti budale kao ti. Misliš da bi svi trebali imati tvoje asocijativne reflekse ili da ih uopće nemamo ako ih i ti nemaš. Film se zove Glup, gluplji i govori o dvije sretne budale koje na pogrešan način interpretiraju stvarnost. Na tvoju žalost mene su ovo dvoje asocirali upravo na glupane iz tog filma.

Tebe bi trebao pitati na šta me asociraju dvije javne osobe koje se tako glupavo keze?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # SamoumišljeniVeliki cenzor 2021-01-17 13:18
Citat hranitelj tuljana:
Ovaj pokušaj asocijacije svakako nije uspio...
Asocijacija je promašena jer... nikakve sličnosti kako je sugerirano - nema.
S koje grane si ti spao? Što si umislio da si ti veliki cenzor i da si ovlašten ocjenjivati ili uređivati tuđe stavove. Tog komunističkog refleksa se očito ne možeš rješiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Asocijacija na klibereće klaunegost 2021-01-17 13:27
Citat hranitelj tuljana:
Asocijacija je promašena jer na prvoj slici nisu dva asocijalna priglupa i neuspješno gubitnika nakaznog izgleda. I razlozima njihove uspješnosti dalo bi se raspravljati ali nikakve sličnosti kako je sugerirano - nema.
Pa ni na drugoj slici nisu dva asocijalna priglupa i neuspješno gubitnika nakaznog izgleda. Naprotiv, Jim Carrey i Jeff Daniels su društveno relevantnije osobe od ona dva klibereća hadezejska klauna koji mogu biti ponosni što su izazvali asocijacije na njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Svašta od tuljanagost 2021-01-17 12:51
Citat hranitelj tuljana:
Što vi mislite?
Ja mislim da si ti budala sa zadatkom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kloaka javnog istupanjaTariguz 2021-01-17 17:50
Citat hranitelj tuljana:
talog lošinjskog društva dolazi ovdje komentirati
Ako smo mi prosječni komentatori kako veliš "talog lošinjskog društva koji dolazi ovdje komentirati jer nema gdje drugdje, činivši kloaku javnog istupanja" tko je vlasnica ovog mjesta za "okupljanje takvog profila šokantnog izričaja"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Prljavi igraju prljavoRadar 2021-01-17 18:08
Članovi kriminalne organizacije proglašavaju "talogom" prosječne građane koji preispituju moguće nezakonite, pa i kriminalne radnje gradske vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Mala ispravkagost 2021-01-17 18:33
Citat Radar:
Članovi kriminalne organizacije proglašavaju "talogom" prosječne građane koji preispituju moguće nezakonite, pa i kriminalne radnje gradske vlasti.
Dokazano kršenje Zakona o javnoj nabavi (to se vidi i u nalazu Državne ravizije) i isplate višestotina tisuća kuna stranačkom kolegi i članu "pobjedničkog tima" preko nezakonitih ugovora nije moguća nezakonitost nego dokazana nezakonitost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # Ih...hranitelj tuljana 2021-01-17 18:40
Citat Radar:
Članovi kriminalne organizacije proglašavaju "talogom" prosječne građane koji preispituju moguće nezakonite, pa i kriminalne radnje gradske vlasti.
Komentatore a ne građane. Jedan građanin može kreirati bezbroj komentatora, može ih dizajnirati da se međusobno svađaju ili si povlađuju. Teoretski 80% komentara može biti autorstvo iste fizičke osobe. Ne možemo znati. Ali činjenica je da komentari koriste neprimjeren riječnik. Uvrede nisu argumenti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Trolanje prema ugovoru o djelu?Virtualna spodoba 2021-01-17 18:57
Citat hranitelj tuljana:
Citat Radar:
Članovi kriminalne organizacije proglašavaju "talogom" prosječne građane koji preispituju moguće nezakonite, pa i kriminalne radnje gradske vlasti.
Komentatore a ne građane. Jedan građanin može kreirati bezbroj komentatora, može ih dizajnirati da se međusobno svađaju ili si povlađuju. Teoretski 80% komentara može biti autorstvo iste fizičke osobe. Ne možemo znati. Ali činjenica je da komentari koriste neprimjeren riječnik. Uvrede nisu argumenti.
Svi komentatori su građani, osim naravno trolova kao što si ti. Na neprimjereni riječnik i uvrede koje nisu argumetni se žališ ti koji trolaš, pljucaš, lupetaš, konstruiraš i baš nikad ne argumentiraš. I još se žališ kad ti kažu da si budala ili nerealizirana osoba odnosno da si tek Anin plaćeni trol. Vjerojatno si kupljen ovakvim ugovorima o djelu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # uvrede & argumentiTariguz 2021-01-17 19:07
Citat hranitelj tuljana:
Citat Radar:
Članovi kriminalne organizacije proglašavaju "talogom" prosječne građane koji preispituju moguće nezakonite, pa i kriminalne radnje gradske vlasti.
Komentatore a ne građane.
Svaki komentator je i građanin. Osim ako je građanka ili maloljetna osoba.Citat:
Ali činjenica je da komentari koriste neprimjeren riječnik. Uvrede nisu argumenti.
"Riječnik" nije hrvatska riječ, no pretpostavljam da misliš na "rječnik". Pa ako sam pogodio definiraj sintagmu "neprimjeren rječnik". A onda navedi te uvrede u komentarima koje nisu argumenti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Iskrivljena svijestgost 2021-01-17 19:41
Citat Radar:
Članovi kriminalne organizacije proglašavaju "talogom" prosječne građane koji preispituju moguće nezakonite, pa i kriminalne radnje gradske vlasti.
Hdz-ovci imaju izgrađenu posebnu svijest. Njima je normalno ovakvo isplaćivanje bez javne nabave i tajnim dogovorima. Sad gledamo kako javljaju mediji kako stranački kolega gradonačelnice, župan SMŽ misli da može raditi što hoće. Zanimljivo je kako pravda muljanje s kućom za koju je prestao plaćati simbolični najam od 100 kuna mjesečno. Kaže na plaćam najam ali zato plaćam režije. Valjda hdz-ovci inače ne tebaju plaćati svoje režije a on kao dobrotvor ih plaća...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # dno dnateta Violeta 2021-01-17 22:13
Prateći način rada i postupanja gadske vlasti, podrazumijevaju ći pri tom način rada gradonačelnice, stručnih službi i gradskog vijeća, često dobijem osjećaj da je upravo tamo koncentrat taloga lošinjskog društva, bez morala, a često i bez dovoljno stručnog znanja.
Često spominjan šokantan izričaj izrazito je prisutan baš na sjednicama gradskog vijeća koje izgledaju kao loše režirana predstava za debile ili u najboljem slučaju parodija demokracije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Pogodovanje pred strukomDS 2021-01-17 22:24
Stručno znanje zamijenilo je pogodovanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # OutsourcingRex 2021-01-17 22:40
Za bilo kakve zahtjevnije poslove uzimaju se i plaćaju se vanjski izvršitelji, primjerice odvjetnici. Zaposlenici su zaduženi da rade na pripremama za sljedeći mandat gradonačelnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # navodno ozbiljni ljudiTik Tok 2021-01-17 11:19
koji cirkus, kao da gledam srednjoskolce iz provincije koji su prvi put došli na školski izlet u grad, pa objavljuju svoju za.ebanciju na instagramù
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Dajte joj kompasgost 2021-01-17 11:32
Citat Tik Tok:
koji cirkus, kao da gledam srednjoskolce iz provincije koji su prvi put došli na školski izlet u grad, pa objavljuju svoju za.ebanciju na instagramù
Ta žena je izgubila kompas :lol: Ovdje se ponaša kao šašava tinejđerica, a za karnevalsku zaebanciju natakarila masku i drži propisanu distancu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Lošinj u samoizolaciji?gost 2021-01-20 16:50
Citat Gost:
Jedna autobusna linija dnevno, čekanje na trajekt po 2 i pol sata zimi a ljeti i duže, a ovi se slikaju jer će potrošiti s cestom više od stotinu milijuna kuna za besmisleno trajektno pristanište.
....
Zbog toga je ova slika na prvi dojam iritantna. Na drugi dojam uveseljava. Kao plakat filma Dumb and Dumber (Glup i gluplji).


novilist.hr/.../...
A kad tome dodamo da je Grad Cres koji ima gradonačelnika koji se ne hvališe da je njegov grad ugodno mjesto za življenje izrazio nezadovoljstvo svođenjem autobusne veze s kopnom na jednu vožnju dnevno kako je bilo tamo dalekih pedesetih godina, dok gradonačelnica "najvećeg grada na otocima" i "mjesta ugodnog za život i boravak" šuti, asocijacija s tim plakatom je sasvim umjesna.

otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Naša Marija Antoanetagost 2021-01-20 17:05
Ako nemate danas autobuse za Rijeku radujte se budućim trajektima za Dalmaciju. Tupavo kao i Marija Antoaneta koja je na primjedbu da ljudi nemaju kruha rekla pa neka onda jedu kolače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Ovaj uspjeh je relativanOlaf 2021-01-16 19:57
Citat gost:
Citat Jo:
Ali Ana se pobrinula da je se sa njenim slavnim manekenskim iskorakom dobro vidi.
Svaku priliku koristi za samopromociju pa makar se šlepala za tuđim uspjesima kao za Mrtvašku.
Tuđi uspjeh u ovom slučaju je nezakonita građevinska dozvola za rekonstrukciju i dogradnju postojeće luke za javni promet Mrtvaška koju je županija izdala svojoj lučkoj upravi. Iako nema usvojenog UPU-a Mrtvaška prema kojem je jedino moguće izdati zakonitu dozvolu za gradnju luke županija je mrtva hladna izdala dozvolu za rekonstrukciju postojeće luke koja ne postoji. Krasan uspjeh. Vidjet ćemo što će reći na to iz iz Europskog ureda za borbu protiv prevara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Putovanje bez povratkaPutnik 2021-01-17 11:46
Citat gost:
Citat Jo:
Ali Ana se pobrinula da je se sa njenim slavnim manekenskim iskorakom dobro vidi.
Svaku priliku koristi za samopromociju pa makar se šlepala za tuđim uspjesima kao za Mrtvašku. Na fejsu se zasrala pokušavanjem da i sebi pripiše zasluge za ovu investiciju pa na svom fejsu s puno ulizivanja stranačkom kolegi Butkoviću, bez poimeničnog spominjanja ostalih sudionika piše o tobožnjoj suradnji: "Zaista možemo biti zadovoljni sa suradnjom koju ostvarujemo sa Vladom Republike Hrvatske, svim nadležnim ministarstvima, posebno Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture na čelu sa ministrom Butkovićem, te Primorsko goranskom županijom i Županijskom Lučkom upravom."
Bez imalo stida svako malo priča kako smo najveći grad na otocima, ugodno mjesto za življenje i boravak, a situacija je zapravo ovakva. Dobit ćemo pristanište u Mrtvaškoj za europski novac, ali pokušajte kao ja u subotu 16.01.2021. prije podne, vratiti se busom iz Rijeke vratiti na Lošinj. Ne može, sve karte su rasprodane. U nedjelju isto ne može, ili bus uopće ne vozi, a možete putovati tek u ponedjeljak u 17 sati. Katamaran ne plovi radi vjetra, valova.Da ne bude kako izmišljam, pogledajte:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Uloga gradaDS 2021-01-17 12:34
Jako malo brige se pokazuje za malog čovjeka u ovom gradu. Grad je odavno izgubio pojam čemu on zapravo kao jedinica lokalne samouprave služi - biti servis građana. Brojimo dane do lokalnih izbora i budimo ovaj puta pametniji svi zajedno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # PozitivnaPromjena 2021-01-21 11:37
Citat DS:
Jako malo brige se pokazuje za malog čovjeka u ovom gradu. Grad je odavno izgubio pojam čemu on zapravo kao jedinica lokalne samouprave služi - biti servis građana. Brojimo dane do lokalnih izbora i budimo ovaj puta pametniji svi zajedno.
Osim Devčića ne vidim nikoga tko bi mogao napraviti pozitivne promjene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Telefonska anketaxXx 2021-01-21 12:34
Citat Promjena:
Citat DS:
Jako malo brige se pokazuje za malog čovjeka u ovom gradu. Grad je odavno izgubio pojam čemu on zapravo kao jedinica lokalne samouprave služi - biti servis građana. Brojimo dane do lokalnih izbora i budimo ovaj puta pametniji svi zajedno.
Osim Devčića ne vidim nikoga tko bi mogao napraviti pozitivne promjene.
Priča se da su Ana i njen tim bili preneraženi zbog telefonske ankete neke agencije za ispitivanje javnog mišljenja koju nisu oni naručili i platili. Navodno je nabrojano pet imena uz pitanje koga od njih želite za budućeg gradonačelnika. Ostala pitanja nisu sročena tako da sugeriraju odabir Ane Kučić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Mrtvilo na Mrtvaškojgost 2021-01-21 09:36
Citat gost:
Na fejsu se zasrala pokušavanjem da i sebi pripiše zasluge za ovu investiciju pa na svom fejsu s puno ulizivanja stranačkom kolegi Butkoviću, bez poimeničnog spominjanja ostalih sudionika piše o tobožnjoj suradnji: "Zaista možemo biti zadovoljni sa suradnjom koju ostvarujemo sa Vladom Republike Hrvatske, svim nadležnim ministarstvima, posebno Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture na čelu sa ministrom Butkovićem, te Primorsko goranskom županijom i Županijskom Lučkom upravom."
Novac EU za ovu luku pribavilo je ministarstvo bez ikakve suradnje gradskih službi, a bit će ulupan u vrlo izgledno promašenu investiciju povezivanja Lošinj s Pagom, Rabom i Zadrom što će navodno "poboljšati prometnu povezanost između otoka, kao i njihovu povezanost s kopnom, a time i kvalitetu života otočana". Da bi potkrijepila tu bajku Ana Kučić javnosti servira priču da je izgradnja luke Mrtvaška "veliki je projekt koji stanovnici Lošinja sanjaju dugi niz godina". Gradnja luke će uskoro započeti, ali ne zna se tko će financirati gradnju pristupne ceste za najavljeni silni promet s lukom koja već i imenom nekako aludira na mrtvilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Stoljetni borovihranitelj tuljana 2021-01-21 10:04
Citat gost:
silni promet s lukom koja već i imenom nekako aludira na mrtvilo.
Slažem žena se da se radi o promašenoj investiciji, nije tu riječ samo o cesti i luci (nekad je to bila lijepa uvala), nego je potrebno osigurati i nekoliko skupih trajekata za održavanje te linije...skupo gorivo, održavanje, plaće... ta linija nikako neće biti rentabilan pa će ovisiti o podršci nas koji pridonosimo proračunu. Ali naziv vjerojatno uopće nema naziv sa smrću, naime u starijim izvorima nazivala se Martrasca, to može poticati od tko zna čega... nisam jezikoslovac, možda dežurni komentator koji zna o svemu sve a opet je nitko&ništa, zna više. Ako nekoga zanimaju stare karte, može ih vidjeti na stranici napire.eu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Jug LošinjaUrbanizacija 2021-01-21 19:30
Projekt luke Mrtvaška je nebitan. Bitna je cesta koja do tamo vodi. Vodovod je već napravljen (ne zbog samih Ilovčana), a najbolje parcele su već odavno kupili lokalni mutikaše. Sada slijedi Urbanizacija. Vile s bazenima i slično.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ruska kolonijagost 2021-01-21 20:26
Citat Urbanizacija:
Projekt luke Mrtvaška je nebitan. Bitna je cesta koja do tamo vodi. Vodovod je već napravljen (ne zbog samih Ilovčana), a najbolje parcele su već odavno kupili lokalni mutikaše. Sada slijedi Urbanizacija. Vile s bazenima i slično.
Sigurno je uloženo dosta love iz Sibira.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Mrtvilo zbog Mrtvaškegost 2021-07-05 18:38
Citat gost:
Citat gost:
Na fejsu se zasrala pokušavanjem da i sebi pripiše zasluge za ovu investiciju pa na svom fejsu s puno ulizivanja stranačkom kolegi Butkoviću, bez poimeničnog spominjanja ostalih sudionika piše o tobožnjoj suradnji: "Zaista možemo biti zadovoljni sa suradnjom koju ostvarujemo sa Vladom Republike Hrvatske, svim nadležnim ministarstvima, posebno Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture na čelu sa ministrom Butkovićem, te Primorsko goranskom županijom i Županijskom Lučkom upravom."
Novac EU za ovu luku pribavilo je ministarstvo bez ikakve suradnje gradskih službi, a bit će ulupan u vrlo izgledno promašenu investiciju povezivanja Lošinj s Pagom, Rabom i Zadrom što će navodno "poboljšati prometnu povezanost između otoka, kao i njihovu povezanost s kopnom, a time i kvalitetu života otočana". Da bi potkrijepila tu bajku Ana Kučić javnosti servira priču da je izgradnja luke Mrtvaška "veliki je projekt koji stanovnici Lošinja sanjaju dugi niz godina". Gradnja luke će uskoro započeti, ali ne zna se tko će financirati gradnju pristupne ceste za najavljeni silni promet s lukom koja već i imenom nekako aludira na mrtvilo.
Nevjerojatna priča iz Malog Lošinja. Obitelj Bonić već četiri mjeseca u kući za odmor nema vode - ali zato ima goleme račune. Institucije i izvođač radova prebacuju odgovornost tko će nadoknaditi štetu.
dnevnik.hr/.../...
Na razgovor je naš reporter zatim priveo ravnatelja Županijske lučke uprave Mali Lošinj.
"Ovo je ogromna investicija, druga najveća na Jadranu. U izvođenju radova, izvođač je okrhnuo vodovodnu cijev, a u međuvremenu stavio spojnicu koja se nije pokazala dobrom", pojasnio je Filip Balija.
Na pitanje kad će ljudi dobiti pitku vodu, odgovara kako će se sve riješiti u roku od dva, tri dana. Iako obitelj Bonić ističe kako se već četiri mjeseca snalaze bez vode, Balija kaže kako je taj problem nastao prije 10-ak dana.
Tko će podmiriti račun za vodu?
"Kad utvrdimo činjenično stanje, kada se spoji cijev nazad, vidjet ćemo o kojem iznosu se radi", rekao je Balija.
Na gradilištu nema čuvara, parkirani su automobili, netko može i stradati. Balija kaže da izvođač vrlo revno drži gradilište pod kontrolom.
"Kao što sam već rekao dvaput, cijeli ovaj slučaj je u postupku rješavanja te se nadam da ćemo postići zajednički dogovor", ponovio je Balija.
Prošle godine, obitelj Bonić zaradila je oko 20.000 eura, a ovako - zaradit će nula. Na pitanje hoće li nadoknaditi štetu, Balija kaže da kada utvrde činjenično stanje, vidjet će o kojem se iznosu radi. ''Na njihovo i naše zadovoljstvo, zasigurno ćemo postići zajednički dogovor'', kazao je ravnatelj županijske lučke uprave Mali Lošinj.
Bi li došao u neki apartman po takvoj ruti? Balija kaže da nije turist.
"Biste li došli na neko drugo mjesto?", upitao ga je Mikić.
"O tome ćemo razgovarati kad do toga dođe", zaključio je.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # IhSimon 2021-07-06 14:47
Jadni Bonići!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Projekti na poklon povodom Dana GradaPopaj 2021-07-07 15:14
Citat Simon:
Jadni Bonići!
Jadni svi mi uz ovakvu državnu i lokalnu vlast. Baš uoči izbora krenulo je potpisivanje ugovor s obvezatnim slikanjem za medije o dogradnji luke Mrtvaška za 81,5 milijuna kuna novca iz fondova EU na raspolaganju Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Planira se i 10 km ceste do luke što bi koštalo oko 150 milijuna kuna, ali ne zna se tko bi to platio. Na službenoj gradskoj stranici o tome piše "Kako nema luke bez ceste, Grad Mali Lošinj je izdvojio sredstva i izradio projektnu dokumentaciju sve do idejnog projekata i lokacijske dozvole za buduću 10 kilometara dugu cestu prema Mrtvaškoj koja se spaja na rotor prema Velom Lošinju i prati sadašnju trasu, sada slijedi prekategorizaci ja, te nakon toga izrada glavnog projekta sa parcelacijom i rješavanjem imovinsko pravnih odnosa. Planirano je da uz dva traka, bude i pješačko biciklistička staza.“ najavila je gradonačelnica Ana Kučić povodom potpisivanja ugovora."
Slatkorječivo se navodi da će se lukom Mrtvaška stvoriti "preduvjeti za pomorsku povezanost Malog Lošinja i Dalmacije sa svim susjednim otocima, posebice Rabom i Pagom te će se omogućiti bolja zaštita privezanih plovila, što će pozitivno utjecati na razinu sigurnosti pomorskog prometa u luci, ali i na području lošinjskog arhipelaga".
U izbornu propagandu i ulizivanje premijeru uključio se i Cappelli, tada još ministar turizma i kazao “Vlada premijera Andreja Plenkovića istaknula je ravnomjeran razvoj kao jedan od svojih prioriteta, a da se takva politika ostvaruje dokaz su i brojni projekti koji se odnose na život otočana. Samo unatrag mjesec dana na području Primorsko-goran ske županije potpisani su projekti vrijedni više stotina milijuna kuna. Tako smo povodom proslave Dana Grada za Mali Lošinj kao Vlada osigurali projekte vrijedne gotovo 500 milijuna kuna za aglomeraciju, turističku infrastrukturu i studiju održivosti. Nakon 15 godina jučer je konačno dobivena i građevinska dozvola za proširenje Zračne Luke Mali Lošinj koja će doprinijeti boljoj povezanosti otoka s kopnom i drugim destinacijama značajnim za širenje turističke potražnje na veći broj dana u godini. I ovaj vrijedan projekt dogradnje luke Mrtvaška jednako će biti u funkciji boljeg života otočana, a svi ti projekti imaju zajednički nazivnik: doprinos razvoju i otvaranje novih radnih mjesta čime se pozitivno utječe i na demografiju.”
Najbolji je dio kad kaže "Tako smo povodom proslave Dana Grada za Mali Lošinj kao Vlada osigurali projekte ...". Moš mislit da su osigurali projekte vrijedne gotovo 500 milijuna kuna za aglomeraciju, turističku infrastrukturu i studiju održivosti baš povodom Dana Grada Malog Lošinja. Da je to laž govori činjenica da se radi o novcu koji je dodijeljen Krvatskoj kao predzadnjoj sirotinji sa dna Unije. A Cappellijeva briga za "doprinos razvoju i otvaranje novih radnih mjesta čime se pozitivno utječe i na demografiju” me naprosto nasmijava
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Slijedi li urbanizacija oko Mrtvaške?Zumba 2021-07-08 09:41
O tome kako se Kučićka trudi okititi tuđim perjem sam pisao prije šest mjeseci, ali vrijedi podsjetiti jer to će raditi i u narednom mandatu: Novac EU za ovu luku pribavilo je ministarstvo bez ikakve suradnje gradskih službi, a bit će ulupan u vrlo izgledno promašenu investiciju povezivanja Lošinj s Pagom, Rabom i Zadrom što će navodno "poboljšati prometnu povezanost između otoka, kao i njihovu povezanost s kopnom, a time i kvalitetu života otočana". Da bi potkrijepila tu bajku Ana Kučić javnosti servira priču da je izgradnja luke Mrtvaška "veliki je projekt koji stanovnici Lošinja sanjaju dugi niz godina". Gradnja luke će uskoro započeti, ali ne zna se tko će financirati gradnju pristupne ceste za najavljeni silni promet s lukom koja već i imenom nekako aludira na mrtvilo.
A netko tko poznaje situaciju na terenu gdje niču nelegalni objekti i isto takvi putovi do njih osporava tvrdnju o mrtvilu na Mrtvaškoj napisao je:
Projekt luke Mrtvaška je nebitan. Bitna je cesta koja do tamo vodi. Vodovod je već napravljen (ne zbog samih Ilovčana), a najbolje parcele su već odavno kupili lokalni mutikaše. Sada slijedi Urbanizacija. Vile s bazenima i slično.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2214 # izvođačguest 2021-01-15 20:33
Umjesto izvođača iz Cavtata, taj lukobran je mogao napravit naš maler Arsen. Tako bi novac ostao na našem otoku a ne u dalmaciji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
518 # Javna nabavaZv 2021-01-15 21:09
Nije važno ko što može napraviti nego ko može da dobije posal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1821 # ...Licemjer 2021-01-15 21:49
Citat guest:
Umjesto izvođača iz Cavtata, taj lukobran je mogao napravit naš maler Arsen. Tako bi novac ostao na našem otoku a ne u dalmaciji.
Da Arsen to radi, pristanište bi sapralo prvo jugo.
Može on biti neznamkako politčki angažiran, Superman, Nick Praskaton, Sherlock i štajaznam tko, ali je opće poznati da je kvaliteta njegove gradnje žnj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1222 # ...zm 2021-01-15 22:43
Citat Licemjer:
Citat guest:
Umjesto izvođača iz Cavtata, taj lukobran je mogao napravit naš maler Arsen. Tako bi novac ostao na našem otoku a ne u dalmaciji.
Da Arsen to radi, pristanište bi sapralo prvo jugo.
Može on biti neznamkako politčki angažiran, Superman, Nick Praskaton, Sherlock i štajaznam tko, ali je opće poznati da je kvaliteta njegove gradnje žnj.
Zato je i propao. Em mu je gradnja preskupa jer gradi tuđom lovom, em je kvalitea šrot jer ne zna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
321 # ..tuđim po koprivama..Gost1 2021-01-16 00:18
Citat zm:
Citat Licemjer:
Citat guest:
Umjesto izvođača iz Cavtata, taj lukobran je mogao napravit naš maler Arsen. Tako bi novac ostao na našem otoku a ne u dalmaciji.
Da Arsen to radi, pristanište bi sapralo prvo jugo.
Može on biti neznamkako politčki angažiran, Superman, Nick Praskaton, Sherlock i štajaznam tko, ali je opće poznati da je kvaliteta njegove gradnje žnj.
Zato je i propao. Em mu je gradnja preskupa jer gradi tuđom lovom, em je kvalitea šrot jer ne zna.
Briga mene za gospodina Arsena, nit gradi mojim parama nit živim u tome što je izgradio. Ali manekenka od gradonačelnice se bahati mojim i vašim parama koje uplaćujemo u proračun ovog grada. To me itekako zanima. Bahatost i bezobrazluk su nepojmljivi, prije dođeš do Pape na ragovor nego s njom dogovoriš sastanak. Ništa ne radi po zakonu, nije u stanju pokriti ni obiteljske dugove, ali zato si daje za pravo razbacivat se tuđim parama. Zanima me samo gdje je granica između hrabrosti i gluposti???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Šrot kvalitetaGost 2021-01-16 11:20
Citat zm:
Em mu je gradnja preskupa jer gradi tuđom lovom, em je kvalitea šrot jer ne zna.
A sa čijom lovom gradi Balija, ako se smije pitat? A doći će dan i za propitivanje troškova i kvaliteta gradnje kao za lukobran na Unijama koji je odneslo Jugo :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Rekonstrukcija nepostojeće lukegost 2021-01-21 14:50
Citat Gost:
Citat zm:
Em mu je gradnja preskupa jer gradi tuđom lovom, em je kvalitea šrot jer ne zna.
A sa čijom lovom gradi Balija, ako se smije pitat? A doći će dan i za propitivanje troškova i kvaliteta gradnje kao za lukobran na Unijama koji je odneslo Jugo :P
Doći će dan i za propitivanje građevinske dozvole za rekonstrukciju i dogradnju postojeće luke za javni promet Mrtvaška koju je županija nezakonito izdala svojoj lučkoj upravi. Iako nema usvojenog UPU-a Mrtvaška prema kojem je jedino moguće izdati zakonitu dozvolu za gradnju luke županija je izvela trik pa je izdala dozvolu za rekonstrukciju postojeće luke koja zapravo ne postoji. A kad do toga dođe sjetit ćemo se da je radi poziranja i osobne promocije svemu tome sekundirala gradonačelnica Malog Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
718 # Žnj kvalitet komentaraZemo 2021-01-15 22:54
Prilično glup način da zatrolaš priču o nejavnim nabavama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2114 # ...Licemjer 2021-01-16 00:58
Citat Zemo:
Prilično glup način da zatrolaš priču o nejavnim nabavama.
Netočno. Moja namjera nije bila trollati. Moja namjera je bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio. To nije tajna. To nije laž. To nije trollanje.
To una svatko tko je stanovao ili tko stanuje u zgradama na Rukaviću. Pitaj malo ondašnje stanare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
613 # Licemjerno trolanjeMoodonya 2021-01-16 07:30
Citat Licemjer:
Citat Zemo:
Prilično glup način da zatrolaš priču o nejavnim nabavama.
Netočno. Moja namjera nije bila trollati. Moja namjera je bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio. To nije tajna. To nije laž. To nije trollanje.
To una svatko tko je stanovao ili tko stanuje u zgradama na Rukaviću. Pitaj malo ondašnje stanare.
Prodaješ nam muda pod bubrege. Ako je tvoja namjera bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio, zašto to nisi učinio uz neki članak o njegovoj gradnji, a zašto baš uz njegov članak o gradonačelničin om nelegalnom poslovanju sa svojim dvorskim fotografom? A mogao si postupiti i prema upozorenju "Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
175 # O trolovima, rode...hranitelj tuljana 2021-01-16 08:55
Citat Moodonya:
Citat Licemjer:
Citat Zemo:
Prilično glup način da zatrolaš priču o nejavnim nabavama.
Netočno. Moja namjera nije bila trollati. Moja namjera je bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio. To nije tajna. To nije laž. To nije trollanje.
To una svatko tko je stanovao ili tko stanuje u zgradama na Rukaviću. Pitaj malo ondašnje stanare.
Prodaješ nam muda pod bubrege. Ako je tvoja namjera bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio, zašto to nisi učinio uz neki članak o njegovoj gradnji, a zašto baš uz njegov članak o gradonačelničinom nelegalnom poslovanju sa svojim dvorskim fotografom? A mogao si postupiti i prema upozorenju "Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara."
Klonovi naziva Zorro i Jo također su trolali, kao i svaki do sada upisani komentar o "zubalu" ili "iskoraku" jer zaista ni jedan članak nije se bavio fizičkim izgledom nego navodnim nepravilnostima . Pa opet, autore tih trolanja nitko ne zaskaće optužbama za offtopic. Pa tako ni ti. Zanimljivo. Kao pas čuvar zaskačeš svakoga tko u komentarima negativno spomene autora i još nekoliko osoba koje žive i djeluju na Lošinju. Da je Licemjer pohvalio Arsenovu gradnju (isto nema veze s temom članka), ti ne bi ovako reagirao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Kad trol istražuje trolanjeMoodonya 2021-01-16 09:26
Citat hranitelj tuljana:
Kao pas čuvar zaskačeš svakoga tko u komentarima negativno spomene autora i još nekoliko osoba koje žive i djeluju na Lošinju. Da je Licemjer pohvalio Arsenovu gradnju (isto nema veze s temom članka), ti ne bi ovako reagirao.
Nisam reagirao na negativno spominjanje autora nego na skretanje rasprave s teme članka (javna nabava) na osobu autora. Ako nisi obdaren nadnaravnim moćima ne možeš znati kako bih reagirao da je autorova gradnja pohvaljena, ali istina je da bi i pohvale bile trolanje teme sumnjivih ugovora o djelu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # ...Licemjer 2021-01-16 12:38
Ne izostaje činjenica da si burno reagirao za nekog tko nema veze s Arsenovom gradnjom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
313 # ......Moodonya 2021-01-16 19:59
Citat Licemjer:
Ne izostaje činjenica da si burno reagirao za nekog tko nema veze s Arsenovom gradnjom.
Djetinjarija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # ...Licemjer 2021-01-17 12:50
Citat Moodonya:
Citat Licemjer:
Ne izostaje činjenica da si burno reagirao za nekog tko nema veze s Arsenovom gradnjom.
Djetinjarija.
Ah da, tebi je implicirana istina djetinjarija. Onda radije dokaži da je neistina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Ne raspravljajmo o gradnjiMoodonya 2021-01-17 13:41
Citat Licemjer:
Citat Moodonya:
Citat Licemjer:
Ne izostaje činjenica da si burno reagirao za nekog tko nema veze s Arsenovom gradnjom.
Djetinjarija.
Ah da, tebi je implicirana istina djetinjarija. Onda radije dokaži da je neistina.
Kako da ti dokažem da nemam veze s Arsenovom gradnjom? To što kao kupac ulazim u Jadrankin opskrbni centar, Lidl i DM moja je jedina veza s njegovom gradnjom. No da te podsjetim, tema članka je javna nabava, pa nije red da raspravljamo o gradnji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Licemjerni licemjergost 2021-01-17 14:10
Za nekog tko nema vremena puno trolaš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # ...Licemjer 2021-01-17 14:39
Citat gost:
Za nekog tko nema vremena puno trolaš.
Hm da, ja trollam
Citat guest:
Umjesto izvođača iz Cavtata, taj lukobran je mogao napravit naš maler Arsen. Tako bi novac ostao na našem otoku a ne u dalmaciji.
Iznio sam svoje mišljenje na ovaj odgovor. Sve ostalo što sam odgovorio je vaša reakcija na moj odgovor.
Rekao sam da nemam vremena za istraživanje kvalitete Arsenove gradnje, iako neprecizno. Rekao sam da se za to obratite ljudima koji stanuju u novim zgradama na Rukaviću. Taj dio je, začudo izostao. Sve ostalo ste implicirali vi ostali, ne ja.
Znam da ću sada biti optužen da se izlačim ili štajaznamšta. Moj odgovor na to je da naučite čitati s razumijevanjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
312 # Čitanje s razumijevanjemCrna guja 2021-01-17 14:48
Citat Licemjer:
Moj odgovor na to je da naučite čitati s razumijevanjem.
Čitajući s razumijevanjem svatko razuman je vidio da se umjesto o sadržaju članaka (javna nabava) raspravlja o autoru i njegovim gradnjama. Na radost korisnika gradonačelničin e naklonosti ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # Kad se budal pravi pametangost 2021-01-17 17:23
Citat Licemjer:
Moj odgovor na to je da naučite čitati s razumijevanjem.
A da ti naučiš pisati s razumijevanjem?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
174 # ...Licemjer 2021-01-16 12:31
Citat Moodonya:
Citat Licemjer:
Citat Zemo:
Prilično glup način da zatrolaš priču o nejavnim nabavama.
Netočno. Moja namjera nije bila trollati. Moja namjera je bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio. To nije tajna. To nije laž. To nije trollanje.
To una svatko tko je stanovao ili tko stanuje u zgradama na Rukaviću. Pitaj malo ondašnje stanare.
Prodaješ nam muda pod bubrege. Ako je tvoja namjera bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio, zašto to nisi učinio uz neki članak o njegovoj gradnji, a zašto baš uz njegov članak o gradonačelničinom nelegalnom poslovanju sa svojim dvorskim fotografom? A mogao si postupiti i prema upozorenju "Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara."
Ja neam vremena baviti se takvim stvarima.
Ne znam koja razina paranoje je potrebna da bi tražio sponu između dvorskih fotografa i ovog članka, tj. komentara. Samo vi dajte, meni je odveć zabavno to gledati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # Umišljena anonimna veličinaGlumac 2021-01-16 13:06
Citat Licemjer:
Ne znam koja razina paranoje je potrebna da bi tražio sponu između dvorskih fotografa i ovog članka, tj. komentara. Samo vi dajte, meni je odveć zabavno to gledati.
Ne radi se o pranoji nego logičkom povezivanju. Odjednom nemaš vremena?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
718 # Ja pričam jedno - ti drugoMoodonya 2021-01-16 13:39
Citat Licemjer:
Ja neam vremena baviti se takvim stvarima.
Ne znam koja razina paranoje je potrebna da bi tražio sponu između dvorskih fotografa i ovog članka, tj. komentara. Samo vi dajte, meni je odveć zabavno to gledati.
Članak je o nezakonitoj javnoj nabavi, a ti uz njega komentiraš nedostatak kvalitete građevina koje je autor članka izgradio. Kakve veze ima jedno s drugim? Služiš se amaterskom psihijatrijom da b opravdao svoj komunikacijski promašaj koji dobro opisuje narodna izreka "djed šumom, baba drumom". Drago mi je što te upadanje u logički škripac tako zabavlja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
412 # Govna se ne peru govnimaCrna guja 2021-01-17 12:02
Citat Licemjer:
Citat Zemo:
Prilično glup način da zatrolaš priču o nejavnim nabavama.
Netočno. Moja namjera nije bila trollati. Moja namjera je bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio. To nije tajna. To nije laž. To nije trollanje.
Imaš pravo, to nije trolanje. Ukazivanje na nedostatke kvalitete građevina koje je AM izgradio u članku koji ne govori o toj temi je glupost na rubu kretenizma. A pokušajem da tuđim govnima u vezi gradnje (ako ih ima) opereš Anino sranje s nezakonitim ugovorima o djelu (ako su nezakoniti) je glupost kojom si gradonačelnici samo napravio štetu. Jadna ona kad ima branitelje kao što si ti :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # obrana iz snovaLino 2021-01-17 12:20
Standardna hrvatska priča.
Narod optužuje HDZovce za lopovluk, da kradu gdje god stignu. A HDZovci odgovaraju, pa i komunjare prije nas su krale. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # ...Licemjer 2021-01-17 12:48
Citat Crna guja:
Citat Licemjer:
Citat Zemo:
Prilično glup način da zatrolaš priču o nejavnim nabavama.
Netočno. Moja namjera nije bila trollati. Moja namjera je bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio. To nije tajna. To nije laž. To nije trollanje.
Imaš pravo, to nije trolanje. Ukazivanje na nedostatke kvalitete građevina koje je AM izgradio u članku koji ne govori o toj temi je glupost na rubu kretenizma. A pokušajem da tuđim govnima u vezi gradnje (ako ih ima) opereš Anino sranje s nezakonitim ugovorima o djelu (ako su nezakoniti) je glupost kojom si gradonačelnici samo napravio štetu. Jadna ona kad ima branitelje kao što si ti :sad:

Gdje ja to branim Anu? Daj molim te pokaži mi. Joj, kako volim ovakve gluposti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Bacanje magle na temu javna nabavaCrna guja 2021-01-17 13:51
Citat Licemjer:
Citat Crna guja:
Citat Licemjer:
Citat Zemo:
Prilično glup način da zatrolaš priču o nejavnim nabavama.
Netočno. Moja namjera nije bila trollati. Moja namjera je bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio. To nije tajna. To nije laž. To nije trollanje.
Imaš pravo, to nije trolanje. Ukazivanje na nedostatke kvalitete građevina koje je AM izgradio u članku koji ne govori o toj temi je glupost na rubu kretenizma. A pokušajem da tuđim govnima u vezi gradnje (ako ih ima) opereš Anino sranje s nezakonitim ugovorima o djelu (ako su nezakoniti) je glupost kojom si gradonačelnici samo napravio štetu. Jadna ona kad ima branitelje kao što si ti :sad:
Gdje ja to branim Anu? Daj molim te pokaži mi. Joj, kako volim ovakve gluposti.
Braniš je "ubacivanjem" kritike rada autora članka u građevinarstvu da zamagliš temu Aninog nezakonitog trošenje gradskog novca o čemu je građevinar napisao članak. Jasno?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Referent za celebrity damage control?Tariguz 2021-01-17 18:46
Citat Licemjer:
Citat Zemo:
Prilično glup način da zatrolaš priču o nejavnim nabavama.
Netočno. Moja namjera nije bila trollati. Moja namjera je bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio. To nije tajna. To nije laž. To nije trollanje.
To una svatko tko je stanovao ili tko stanuje u zgradama na Rukaviću. Pitaj malo ondašnje stanare.
Ti si stvarno glup kao stup ako misliš da itko razuman i pošten vjeruje da ti je namjera bila "bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio". Neka to nije tajna, prihvatimo da to nije laž, ali svakome je jasno zašto si tu namjeru odlučio ostvariti baš uz članak u kojem AM piše o nezakonitim isplatama gradonačelničin om službenom fotografu i fotošop-maheru. Ako nisi taj fotograf sigurno si referent zadužen za obranu njezinog lika i djela pred javnošću, za tzv. celebrity damage control.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # ...Licemjer 2021-01-17 19:01
Citat Tariguz:
Citat Licemjer:
Citat Zemo:
Prilično glup način da zatrolaš priču o nejavnim nabavama.
Netočno. Moja namjera nije bila trollati. Moja namjera je bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio. To nije tajna. To nije laž. To nije trollanje.
To una svatko tko je stanovao ili tko stanuje u zgradama na Rukaviću. Pitaj malo ondašnje stanare.
Ti si stvarno glup kao stup ako misliš da itko razuman i pošten vjeruje da ti je namjera bila "bila ukazati na nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio". Neka to nije tajna, prihvatimo da to nije laž, ali svakome je jasno zašto si tu namjeru odlučio ostvariti baš uz članak u kojem AM piše o nezakonitim isplatama gradonačelničinom službenom fotografu i fotošop-maheru. Ako nisi taj fotograf sigurno si referent zadužen za obranu njezinog lika i djela pred javnošću, za tzv. celebrity damage control.
Ajde onda, dokaži tko sam. Navedi moje ime i prezime, adresu stanovanja. Pa hajde nek se zna koji sam ja to član aninog tima, kriminalne organizacije za koju vjerno glasam na svim izborima i na čijoj sam platnoj listi.
U suprotnome, klevećeš.
(za pismeno obeshrabrene, sve osim zadnje rečenice u ovom odgovoru je sarkazam)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # Kad trol ne želi priznati da je trolPlastični anđeo 2021-01-17 19:11
Nebitno je tvoje ime i adresa stanovanja. Bitno je da si ti Anin trol. Nikakav navodni sarkazam to ne može sakriti.
p.s. potrudi se naučiti pisati s razumijevanjem
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # Ja u kupe ti u špadeTariguz 2021-01-17 19:54
Za dokazivanje tko si nemam činjenice nego samo pretpostavke utemeljene na tvojim komentarima. Ničim izazvan počeo si iznositi tvrdnje o autorovim građevinskim pothvatima, što nema nikakve veze s predmetom članka. Tako silovitu motivaciju za promjenom teme rasprave kako se ne bi raspravljalo o nezakonitim isplatama može imati onaj tko ih je primio, tko ih je odobravao, tko je zadužen za razvodnjavanje rasprave ili onaj tko ima interes za zataškavanjem slučaja. No čak i da znam tvoje ime, prezime i adresu ne bih ih naveo poštujući tvoju želju za anonimnosti. I na kraju, ne znam kako se može klevetati anonimnu osobu, ali znam da se klevetati može samo tvrdnjama, a ne pretpostavkama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # ...Licemjer 2021-01-17 23:38
Znači na temelju pretpostavki. Lijepo.
Kleveta označava ogovaranje, omalovažavanje, vrijeđanje časti ili davanje izjave u kojima tvrdi neistine iako zna da su neistinite s ciljem stvaranja negativne slike o

pojedincu,
poslovanju,
proizvodu,
skupini,
državi ili
narodu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
102 # ...Licemjer 2021-01-17 23:50
Znači, nemam veze s A.K. niti HDZom niti ikakvom politikom na ovom blesavom otoku. Ovo usmjeravanje narativa protiv mene (jer sam se ogriješio od autora teksta, pu pu) kojemu je netko posvetio dosta vremena i nickova graniči sa shizofrenijom. Makijavelizam olakšan virtualnim okruženjem, nickovi koje se inače ne viđa na ovome sajtu te jednoumlje pomješano sa crno-bijelim pogledom i mentalitetom "Ako nisi sa nama, protiv nas si" ukazuju da se radi o jednoj osobi, vrlo vjerojatno o autoru teksta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # NaTariguz 2021-01-18 09:56
Citat Licemjer:
Znači, nemam veze s A.K. niti HDZom niti ikakvom politikom na ovom blesavom otoku. Ovo usmjeravanje narativa protiv mene (jer sam se ogriješio od autora teksta, pu pu) kojemu je netko posvetio dosta vremena i nickova graniči sa shizofrenijom. Makijavelizam olakšan virtualnim okruženjem, nickovi koje se inače ne viđa na ovome sajtu te jednoumlje pomješano sa crno-bijelim pogledom i mentalitetom "Ako nisi sa nama, protiv nas si" ukazuju da se radi o jednoj osobi, vrlo vjerojatno o autoru teksta.
Sve komentare uz ovaj napis sam pažljivo pročitao ali nisam našao ni jedan u kojem se autora napisa brani od tvog ukazivanja na, citiram tvoje riječi, "nedostatak kvalitete građevina koje je AM izgradio". Nitko nije tvrdio da si se o autora teksta ogriješio tvrdnjom da su njegove gradnje kvaliteta žnj nego se komentirao samo tvoj bezobrazluk da iz tko zna kakvih razloga sabotiraš raspravu o navodima iz članka koji nemaju nikakve veze s gradnjom, građevinama i autorovim poslovima.
O tome koliko smisla ima tvoje sudjelovanje u raspravi uz članak o sumnjivim ugovorima o djelu primjedbama na žnj kvalitet autorovih gradnji najpotpunije i najumjesnije je odgovoreno prije dva dana ovim komentarom:
Briga mene za gospodina Arsena, nit gradi mojim parama nit živim u tome što je izgradio. Ali manekenka od gradonačelnice se bahati mojim i vašim parama koje uplaćujemo u proračun ovog grada. To me itekako zanima. Bahatost i bezobrazluk su nepojmljivi, prije dođeš do Pape na razgovor nego s njom dogovoriš sastanak. Ništa ne radi po zakonu, nije u stanju pokriti ni obiteljske dugove, ali zato si daje za pravo razbacivat se tuđim parama. Zanima me samo gdje je granica između hrabrosti i gluposti???
No imao ti veze s A.K. i HDZ-om, u politiku "na ovom blesavom otoku" si se umiješao sudjelovanjem u raspravi o jednoj prijavi Državnoj reviziji kršenja Zakon o javnoj nabavi od strane A.K., HDZ-a i većine gradskog vijeća "na ovom blesavom otoku".

Činjenica da se nitko osim tebe nije upustio u raspravu o nečemu što nema veze s temom članka, ali jeste osudio tvoje skretanje rasprave na žnj kvalitet gradnje pokazuje da na "na ovom blesavom otoku" nisu svi blesavi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Misliš na ovakvo ispiranjeTvrtko 2021-01-16 12:13
Citat Gost:
Citat zm:
Em mu je gradnja preskupa jer gradi tuđom lovom, em je kvalitea šrot jer ne zna.
A sa čijom lovom gradi Balija, ako se smije pitat? A doći će dan i za propitivanje troškova i kvaliteta gradnje kao za lukobran na Unijama koji je odneslo Jugo :P
novilist.hr/.../...Citat Licemjer:
Citat guest:
Umjesto izvođača iz Cavtata, taj lukobran je mogao napravit naš maler Arsen. Tako bi novac ostao na našem otoku a ne u dalmaciji.
Da Arsen to radi, pristanište bi sapralo prvo jugo.
Može on biti neznamkako politčki angažiran, Superman, Nick Praskaton, Sherlock i štajaznam tko, ali je opće poznati da je kvaliteta njegove gradnje žnj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # Tema za Telegramgost 2021-01-16 12:59
Citat Tvrtko:
Citat Licemjer:
Citat guest:
Umjesto izvođača iz Cavtata, taj lukobran je mogao napravit naš maler Arsen. Tako bi novac ostao na našem otoku a ne u dalmaciji.
Da Arsen to radi, pristanište bi sapralo prvo jugo.
Može on biti neznamkako politčki angažiran, Superman, Nick Praskaton, Sherlock i štajaznam tko, ali je opće poznati da je kvaliteta njegove gradnje žnj.
Ne znam koje kvalitete je ova gradnja koju je sapralo jugo, ali znam da ovo pristanište nije izvodio naš maler Arsen. Bojim se da bi istraga pokazala kako Telegram ima o čemu pisati kao i o prevarama s građevnim materijalom kod "obnove" kuća u Baniji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Jugo...gost 2021-01-16 12:17
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ...Licemjer 2021-01-16 12:33
Evo za Arsenove trolove i klonove. Članak nije potreban jer slika govori tisuću riječi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
419 # Čovječe ne ljuti segost 2021-01-16 12:31
Sudeći prema komentarima koji nemaju veze s člankom autor je očito pogodio u sridu. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Naporan rad za opće dobro...gost 2021-01-16 14:26
Jako je vrijedna gradonačelnica u rješavanju svakodnevnih i životnih problema građana Malog Lošinja. Tako je jučer nazočila u Rijeci potpisivanju ugovora u kome nema Grada a evo danas se navalači s maškarama oko ključeva grada. U ponedjeljak će rješiti listu za nama stanova stanova a utorak će ih izgraditi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Nju će se morati tjerat...Trum Pica 2021-01-16 14:32
Vidio fejs...gradonče lnica ni maškarama u zajeban.iji ne želi predati ključeve grada. Kako će ih predati u svibnju? Mislim da se može očekivati reakcija kao i kod Trumpa. Ta mirno neće izaći iz Grada...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
171 # Pasi lajuMateja 2021-01-16 15:07
Citat Trum Pica:
Kako će ih predati u svibnju? Ta mirno neće izaći iz Grada...
Što će biti u svibnju? Nejde ona nikud.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Pasi grizejuMatija 2021-01-16 18:47
Citat Mateja:
Citat Trum Pica:
Kako će ih predati u svibnju? Ta mirno neće izaći iz Grada...
Što će biti u svibnju? Nejde ona nikud.
Bude li dovoljno nepismenih kakav si ti ona zaista nejde nikud. Pored vas nepismenih birat će je i oni kojima je dovoljno što je kao njezinoj kumi ona najljepša, najpametnija i što se najbolje slika :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Pitanjcegost 2021-01-17 12:22
A možemo li mi vidjeti te ugovore o djelu o kojim se piše u ovom člnaku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Umjetnost fotkanjaA. M. 2021-01-18 10:43
Citat gost:
A možemo li mi vidjeti te ugovore o djelu o kojim se piše u ovom člnaku?
Prema odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama „iščupao“ sam iz gradske Uprave ugovore o djelu za 2017. godinu. Među mnoštvom ugovora nalaze se i dva ugovora za usluge fotografiranja programa Grada i digitalnu obradu fotografija. Za jednu te istu stvar s istom osobom jednom je potpisan ugovor o autorskom djelu, a drugi put ugovor o djelu. Oba objavljujem uz ovaj komentar. Ugovor o autorskom djelu potpisan je 3.4.2017., a plaćen nakon tri dana. U njenu nije precizno navedena određena usluga, a ni količina ni rok izvršenja. No to je samo jedan dio problema. Drugi dio je činjenica da fotografiranje programa Grada i digitalna obrada fotografija ne predstavlja autorsko - umjetničko djelo. Pojednostavljen o rečeno, fotografiranje gradonačelnice i "fotošopiranje" fotografije nije umjetničko djelo, nego zanat. To su shvatili i njezini službenici pa su nakon par mjeseci s istom osobom za istu stvar - usluge fotografiranja programa Grada i digitalnu obradu fotografija - zaključili ugovor o djelu, no sada višestruko izdašniji. A taj ugovor je potpisan 12.lipnja 2017. g. To bi pretpostavljalo , ali samo pretpostavljalo , da je ugovor o autorskom djelu iz travnja istekao 12. lipnja 2017. Ukupni iznos po novom ugovoru isplaćen je 23. kolovoza 2017. Iako je obveza izvršitelja po ugovoru o djelu škljocati kamerom i digitalno obrađivati "programe Grada" do 31.12.2017. g. za ukupnu i fiksnu cijenu izvoditelj je plaćen unaprijed. No problem je u tome što Zakon o obveznim odnosima ne dozvoljava takvo plaćanje osim ako je ugovorom tako određeno. A ovim ugovorom način plaćanja nije određen pa nije ugovoreno ni plaćanje unaprijed. Rokovi plaćanja nisu ugovoreni već su usmeno i očito u povjerenju dogovoreni. U ugovoru se tek navodi da izvršitelju pripada naknada za usluge iz čl.1. (usluge fotografiranja programa Grada i digitalnu obradu fotografija) u iznosu od 35.000 kn neto. Zakon kaže da naručitelj nije dužan isplatiti naknadu prije nego li je pregledao djelo i odobrio ga. Kako je Grad mogao platiti usluge koje još nije ni primio? Zanimljivo je da je ugovorena neto naknada za određeni period pružanja usluga fotografiranja, a u ugovoru stoji odredba da je naručitelj (Grad) u slučaju raskida ugovora dužan izvršitelju (fotografu) isplatiti „sve do tog trenutka izvršene usluge sukladno ugovorenom troškovniku“. No ugovornog troškovnika nema niti su uopće određene jedinične cijene. Cijena ugovorene usluge od 55.007,31 kn je određena kao fiksna za određeni period, a ne temeljem izvedenih količina i jediničnih cijena. Umjesto na javnom natječaju cijena je određena kroz neformalno i nejavno dogovaranje gradonačelnice i fotografa, a za koje pregovaranje nitko nije znao, a ponajmanje profesionalni fotografi. Godišnje se potpiše više desetaka takvih ugovora o djelu i autorskom djelu koji su iznad 20.000 kuna i koji se ne nalaze u registru ugovora tako da javnost za njih ne može doznati.

Toliko o transparentnost i. Kao da je proračun Grada Malog Lošinja privatna imovina gradonačelnice s kojim ona može raspolagati kako joj se prohtije. I tako iz godine u godinu...

Za uvećani prikaz:
i.imgur.com/ID0UTlg.jpg
i.imgur.com/c5xFRRP.jpg
i.imgur.com/QUOxN1i.jpg
i.imgur.com/76UiuEc.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Ko će komeSvoj svome 2021-01-18 12:05
Strašno. Ovo je zaista prestrašno.
Trebalo bi vidjeti koliko su plaćeni fotografi koji prate rad vlade ili predsjednika države.
Vjerujem da koštaju manje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # moj osobnipaparaco 2021-01-18 12:38
U ugovorima piše da će izvođač izvršiti uslugu fotografiranja programa Grada Malog Lošinja.
Nije navedeno koji su to programi, pa me zanima da li je usluga uopće izvršena.
Zanima me također, spada li svako nazočenje gradonačelnice nekom događaju u programe Grada Malog Lošinja ili je to izvođač odradio u fušu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # OgledalceOgledalce 2021-01-18 13:35
Citat paparaco:
U ugovorima piše da će izvođač izvršiti uslugu fotografiranja programa Grada Malog Lošinja.
Nije navedeno koji su to programi, pa me zanima da li je usluga uopće izvršena.
Zanima me također, spada li svako nazočenje gradonačelnice nekom događaju u programe Grada Malog Lošinja ili je to izvođač odradio u fušu.
Fotografiranje i retuširanje fotografija gradonačelnice po ovim ugovorima je glavni projekt Grada Malog Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # HumanitarnaFotka 2021-01-18 13:37
Skupljamo humanitarnu pomoć da bi se kupila invalidska kolica nekom djetetu, da bi se opremila školska ambulanta ili slično, a gradonačelnica troši naše novce kao ppijana milionerka da bi ju fotkao priučeni fotograf koji loše fotografira, ali se dobro ulizuje.
Poraz pameti i morala na prvom od 1000.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Da mi je znatiLjubopitljivi 2021-01-18 15:00
Baš me zanima koliko je novaca plaćeno u 2020. godini za usluge fotografiranja "programa Grada" a i koliko će mu tutnuti u ovoj 2021.g. prije predizborne kampanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Cijena ugovoraRex 2021-01-18 15:24
Rok izvršenja posla je jedan od bitnih elemenata ugovora. Vidljivo je da ugovor o autorskom djelu od 2.03.2017. godine nema definiran rok izvršenja posla, nego kaže da se naručuje usluga fotografiranja programa Grada Malog Lošinja, kao i digitalna obrada fotografija i za navedeno je ugovorena naknada od 2 tisuće kuna.

Drugi ugovor o djelu koji je zaključen 12. lipnja 2017. godine, odnosi se na period od 13. lipnja do 31. prosinca 2017. godine uz ugovorenu naknadu od 35 tisuća kuna.

Usporedbom bitnih elemenata cijene i rokova izvršenja oba ugovora zaključuje se da je mjesečna naknada izvršitelja djela 5.385,00 kn.
Vjerojatno su usluge fotografiranja porasle što se tiče troškova kroz godine.

I ono što oba ugovora nemaju je ovjera od strane nadzora da je ugovor izvršen. Kako li je mogao ugovor biti plaćen bez te ovjere?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # hobotnicafotofiniš 2021-01-18 15:17
Ništa ovdje nije čudno kada se pogleda u popis članove gradonačelničin e stranke. Sve je jasno, sve namješta svojim članovima. Ovdje je olakotna okolnost da ih je četiri iz obitelji u stranci a SAMO JEDAN UGOVOR!!

Članski broj Ime Prezim e Gradski odbor

54431482 Emilio Bohaček G.O.M.Lošinj
22794266 Emin Bohaček G.O.M.Lošinj
56363387 Filip Bohaček G.O.M.Lošinj
74610351 Vesna Bohaček G.O.M.Lošinj

Trebalo bi pročešljati gradske financije da se vidi kako je gradonačelnica napravila hobotnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # HDZ ZNAPozorište u kući 2021-01-18 15:25
Vidi se da je to jedna složna obitelj.
Zato i mogu po čitave dane sjedit po kafićima.
Tko zna koliko kojekakvih ugovora imaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # prijedlog za novi grba Grada Malog Lošinjagost 2021-01-19 08:46
Citat fotofiniš:
Trebalo bi pročešljati gradske financije da se vidi kako je gradonačelnica napravila hobotnicu.
Nije ona napravila hobotnicu nego ju je naslijedila od bivšeg šefa Kapelija. Bila mu je fikus, ali i dobra učenica pa je nastavila tamo gdje je on stao. S puno više kose od njega, ali ne i pameti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Ljubim sliku svojuZT 2021-01-19 10:33
Citat fotofiniš:
Ništa ovdje nije čudno kada se pogleda u popis članove gradonačelničine stranke. Sve je jasno, sve namješta svojim članovima.
Nećeš valjda reći da se Ana razlikuje od ostalih načelnika, gradonačelnika, ministara, predjsednika Vlade i drugih glavešina, pogotovo onih iz HDZ-a? Ovaj je barem pokazao da zna šta Ana želi, treba i spremna je platiti. Pa joj je to ponudio. Sada si za gradski novac kupuje fotošopirane instagramične slike same sebe da bi ih prikazivala javnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Tržište taštineKuro Sawa 2021-01-19 13:46
Citat ZT:
Ovaj je barem pokazao da zna šta Ana želi, treba i spremna je platiti. Pa joj je to ponudio. Sada si za gradski novac kupuje fotošopirane instagramične slike same sebe da bi ih prikazivala javnosti.
Lik je možda amater za fotkanje, ali sigurno je profi za poznavanje tržišta taštine. To se vidi iz datuma potpisivanja ugovora. Prvi manji ugovor za fotografiranje gradonačelnica mu je potpisala kao obnašateljica dužnosti gradonačelnika u osvit predizborne kampanje za lokalne izbore na kojima će se natjecati za poziciju gradonačelnika. Lako je dokučiti razloge potpisa takvog ugovora u to vrijeme. No ono što je fotografa kvalificiralo za još unosniji ugovor bio je njegov sada već legendarni hvalospjev na fejsu naručiteljice:


Ta divna poslovna suradnja nastavila se 12.6.2017. novim ugovorom, ovaj put ugovorom o djelu. U međuvremenu su održani lokalni izbori, 21.5.2017. g. a mandat gradonačelnice je počeo nekoliko dana kasnije. Očito je da je jedan od prvih poteza gradonačelnice bilo potpisivanje ugovora za fotografsko ovjekovječivanj e njezinih nazočenja, dijeljenja, potpisivanja, posjeta i drugih nastupa radi plasiranja u javnost. Takav tajming je dao naslutiti koji će biti prioriteti gradonačelnice. Obistinilo se. Prioritet gradonačelnice, pokazalo je vrijeme, vlastiti je PR. A u njemu su joj fotografije očito važnije od zvučnih zapisa jer zna da je bolja u slaganju boja odjeće i obuće nego u slaganju vremena, padeža, rodova i brojeva u govoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # TaštinaNa vašaru 2021-01-19 15:46
Tako zgodna žena ne treba plaćati da joj netko fotošopira fotografije.
Očito da su neke druge vještine bile u igri.
Šteta što ne postoji stručnjak koji bi joj pomogao da sroči smislenu rečenicu.
Ili postoji, ali nije na prodaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # Postoji jedanMateja 2021-01-19 16:33
Citat Na vašaru:
Šteta što ne postoji stručnjak koji bi joj pomogao da sroči smislenu rečenicu.
Ili postoji, ali nije na prodaju.
Postoji, zapravo stalno se neobuzdano nudi ali je fulao pristup pa ne prolazi kod dame...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # PravilanPristup 2021-01-19 17:50
Citat Mateja:
Citat Na vašaru:
Šteta što ne postoji stručnjak koji bi joj pomogao da sroči smislenu rečenicu.
Ili postoji, ali nije na prodaju.
Postoji, zapravo stalno se neobuzdano nudi ali je fulao pristup pa ne prolazi kod dame...
Treba mu pomoći da promijeni pristup i imat ćemo i lijepu i elokventnu gradonačelnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Dajem tri za jednu poštenugost 2021-01-19 18:08
Citat Pristup:
Citat Mateja:
Citat Na vašaru:

Šteta što ne postoji stručnjak koji bi joj pomogao da sroči smislenu rečenicu.
Ili postoji, ali nije na prodaju.
Postoji, zapravo stalno se neobuzdano nudi ali je fulao pristup pa ne prolazi kod dame...
Treba mu pomoći da promijeni pristup i imat ćemo i lijepu i elokventnu gradonačelnicu.
A šta će ti lijepa i elokventna gradonačelnica. Dajem tri takve za jednu poštenu, vrijednu, pametnu i poduzetnu. Ova nije ni jedno od toga a ljepota je relativna stvar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Kraći put do karijereMGM 2021-01-19 18:35
Imamo gradonačelnicu koja je shvatila koji put do karijere je najkraći

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Misli na sebe, upiši se u HDZAK 2021-01-22 11:59
Citat MGM:
Imamo gradonačelnicu koja je shvatila koji put do karijere je najkraći

www.youtube.com/.../
Malena enciklopedija navodnih žrtava medijskog linča; koje su zatim osramoćene ili smijenjene

telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Politika & KriminalKarijerni političar 2021-01-22 17:28
Citat AK:
Citat MGM:
Imamo gradonačelnicu koja je shvatila koji put do karijere je najkraći

www.youtube.com/.../
Malena enciklopedija navodnih žrtava medijskog linča; koje su zatim osramoćene ili smijenjene

telegram.hr/.../...
Pa ni lošinjska gradonačelnica ne kotira loše na Telegramu.

Podsjetimo se:

telegram.hr/.../...

telegram.hr/.../...

telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Samo da javnost nije saznalaMGM 2021-01-22 18:26
Citat Karijerni političar:
Citat AK:
Citat MGM:
Imamo gradonačelnicu koja je shvatila koji put do karijere je najkraći
www.youtube.com/.../
Malena enciklopedija navodnih žrtava medijskog linča; koje su zatim osramoćene ili smijenjene
telegram.hr/.../...
Pa ni lošinjska gradonačelnica ne kotira loše na Telegramu.
Podsjetimo se:
telegram.hr/.../...
telegram.hr/.../...
telegram.hr/.../...
Vladi i stranci iz koje dolaze svi ti žinići, puljašići, kuščevići i ostali čije bi nabrajanje ovaj tekst pretvorilo u lošiju verziju telefonskog imenika, nije nikakav problem što gospoda manipuliraju kvadratima, poslovima ili prostornim planovima. Problem je samo i onda kad za to dozna javnost.
Kad javnost ne dozna, biznis ide kao obično.
telegram.hr/.../...
Komentar uz članak kaže: Dobro je netko rekao da je Hrvatska mafijaška organizacija sa zastavom i himnom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ++++Plastični anđeo čuvar 2021-01-30 08:20
Citat Karijerni političar:
Pa ni lošinjska gradonačelnica ne kotira loše na Telegramu.
Podsjetimo se:
telegram.hr/.../...
telegram.hr/.../...
telegram.hr/.../...

I to je jedan od razloga zašto je Telegram proglašen najkvalitetniji m portalom u Hrvatskoj

shorturl.at/nAMW8
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Đir s Telegramom po Lošinjugost 2021-01-30 08:58
Citat Plastični anđeo čuvar:
I to je jedan od razloga zašto je Telegram proglašen najkvalitetnijim portalom u Hrvatskoj
shorturl.at/nAMW8
Važno je naglasiti - Istraživanje je provela neovisna međunarodna organizacija sa sjedištem u Zürichu.
Nakon što je razotkrio brojne korupcijske afere, Telegramov Andrej Dimitrijević nedavno je proglašen najboljim internetskim i najboljim istraživačkim novinarom u Hrvatskoj, na godišnjim nagradama Hrvatskog novinarskog
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # PozivnicaGost 2021-01-25 13:47
Citat MGM:
Imamo gradonačelnicu koja je shvatila koji put do karijere je najkraći
Ubrzo će izbori za gradsku vlasti. Na vrijeme se pridružite pobjednicima!

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # hdz kalkulatorgost 2021-01-18 18:10
Dakle za 4 glasa 60.000 kn godišnje ili 15.000 kuna po glasu. Dobila je cca 130 glasova na izborima što bi značilo da za održavanje svoje izborne klijentele troši dva milijuna proračunskih kuna godišnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
412 # Par milijunčekaPrava sitnica 2021-01-18 19:26
Lako je tuđim k..... po kupinama mlatit...neka da i više,ipak je ona na čelu prvog od 1000.
Doduše, ovom fotografu mogla je platit da ne fotografira.
Učinio bi joj veću uslugu s obzirom kakve su mu fotografije.
Svaki član amaterskog foto kluba napravio bi bolje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
518 # .....gost 2021-01-18 20:42
Znači nije ti problem što gradonačelnica troši gradski novac na slikavanje svog paradiranja nego što ga troši na lošu kvalitetu fotografija. Ako bude dosta ovakvih budala opet ćete imati gradonačelnicu kakvu zaslužujete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # SvePo zaslugama 2021-01-19 06:49
I oni koji ne razumiju ironiju imat će gradonačelnika kakvog zaslužuju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ****Neo 2021-01-19 07:32
Citat Prava sitnica:
Lako je tuđim k..... po kupinama mlatit...neka da i više,ipak je ona na čelu prvog od 1000.
Doduše, ovom fotografu mogla je platit da ne fotografira.
Učinio bi joj veću uslugu s obzirom kakve su mu fotografije.
Svaki član amaterskog foto kluba napravio bi bolje.
Nije da ga treba hvaliti, ali bivšeg gradonačelnika je fotografirala gradska službenica. Nekad jedna, nekad druga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Tako vam je to...hranitelj tuljana 2021-01-19 08:10
Citat gost:
Dakle za 4 glasa 60.000 kn godišnje ili 15.000 kuna po glasu. Dobila je cca 130 glasova na izborima što bi značilo da za održavanje svoje izborne klijentele troši dva milijuna proračunskih kuna godišnje.
Na žalost opisani model kupnje glasova provode sve stranke na svim razinama. Često se glasovi ne kupuju direktno, nego obećanjem najrazličitijih "prava", tj. financijskih privilegija, finaciranjem ideološki obojanih "ne"vladinih udruga, "sanacijom" brodogradilišta , "kupnjom INE", oprostim dugova... zato i ne možemo uspjeti kao država ni kao narod. Jer politički potezi se ne vuku s mišlju "je li ovo korisno za hrvatski narod" i "ima li ovo ikakvog, pa i financijskog smisla" nego je jedino pitanje "hoće li mi ovaj potez donijeti glasova". Što će biti kasnije nije ni bitno, uz to mnogi utjecajni političari kod nas a i vani n zapadu, nemaju djece pa ih baš briga tj. "poslije mene potop". Ako i imaju djece ona su od rođenja umrežena, ugrađena negdje, osigurana, obično negdje vani...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Slučajno ministar, gradonačelnica inercijomDendi 2021-01-19 09:51
Citat hranitelj tuljana:
Na žalost opisani model kupnje glasova provode sve stranke na svim razinama.
Zadržimo se na pitanju kako je Grad Mali Lošinj pao u ruke lokalnim pripadnicima prve hrvatske političke stranke osuđene za korupciju. Dogodilo se da je davnih dana 2005. godine nakon lokalnih izbora godine Milanu Mužiću, nositelju nezavisne liste najuži komitet lokalnog HDZ-a dao bolju ponudu nego Balijina "obitelj stranaka". Obećana mu je i dobio je funkciju predsjednika Gradskog vijeća te dobro plaćeno radno mjesto bez radnih zadataka i odgovornosti. Postao je savjetnik u komunalnom poduzeću s uredom u zgradi gradske uprave. S tako stečenom većinom u GV Kapeli je prvi put izabran za gradonačelnika, a sve ostalo je povijest uspješnih kupovina koaliranja, potpore i glasova birača. Nakon što je Kapeli slučajno postao ministar, Ana Kučić je s neznatnom većinom glasova za gradonačelnicu izbrana inercijom, a ono što je Kapeliju bio Milan Mužić, Ani Kučić su Elvis Živković i Andrino Maljevac. Minimalnu većinu u GV pojačava joj blagonaklona "oporba" u vijećnicima pod zastavama PGS-a, SDP-a i jednog "nezavisnog".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
219 # Kad kasni onda je netko drugi krivgost 2021-01-19 20:30
Glas otoka javlja da je gradonačelnica nešto petljala oko Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH. Zakon prema kojem je Grad morao donijeti Program stupio je na snagu prije tri godine. Program je trebalo donijeti u roku od 3 mjeseca od stupanja na snagu Zakona. Nakon kašnjenja od dvije i pol godine kriv joj je netko drugi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Blagajnica želi ići na moreTele-revizori 2021-01-19 23:45
Kao i u slučaju državne revizije, za vlastite greške najlakše je okriviti bivše djelatnice :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Gradonačelnica lažeGost 2021-01-20 11:08
Na pitanje vijećnika Devčića zašto još nije izrađen Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH a koji kasni već dvije i pol godine gradonačelnica odgovara da su materijal više puta vraćani na doradu zbog nadleženog odjela ureda za urbanizam čija rješenja nisu bila ispravna u nekom dijelu...
Video snimak tog dijela sjednice GV

Na to je regirala Primorsko-goran ska županija koja je vrlo pristojnim izričajem pojasnila da gradonačelnica Grada Malog Lošunja laže. Radi toga je dali priopćenje za medije koje je obavio jedino Glas otoka.
Evo što je Županija objavila:
Tijekom aktualnog sata 31. elektroničke sjednice Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja održane 22. prosinca 2020., vijećnik Dubravko Devčić postavio je pitanje što je s poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske i zašto nije proveden natječaj. Tražio je pojašnjenje u čemu je problem s obzirom da je od nadležnog Ministarstva informiran da se dokumentacija više puta vraćala Gradu Malom Lošinju na doradu.
Gradonačelnica Ana Kučić je odgovorila da su materijali vraćani na doradu zbog nadležnog Županijskog odjela za urbanizam, čija uvjerenja da u nekom dijelu nisu bila ispravna.
U vezi s time, ističemo prije svega da taj navod nije točan te da uzrok vraćanja gradske dokumentacije na doradu nije ovaj Upravni odjel.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Laži, laži meKoza i rog 2021-01-20 12:01
Ovdje se ne zna tko je koza,a tko rog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Bahatost par ekselansWiking 2021-01-20 12:03
Nevjerojatno je sa kakvom lakoćom gradonačelnica paušalno optužuje sve druge za nepoznavanje zakona ili traljavo odrađen posao. Ona je idealna i nepogrešiva, a ponaša se kao Donald Trump u svom najridikuloznij em izdanju. Neka visi Pedro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Tutori gradske vlastegost 2021-01-20 12:58
Sve radi pod visokim pokroviteljstvo m i tutorstvom Odvjetničkog društva Kovačević, Koren i partneri d.o.o. Onaj između Luiđija i Kamale je Koren. O sebi kažu "Osnovano je 1995. Odvjetnici društva imaju bogato iskustvo u raznim granama prava, a prvenstveno u trgovačkom pravu, s osobitim naglaskom na djelatnosti trgovine, turizma, nekretnina i zaštite stranih ulaganja."
www.odkkp.hr/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # zaštita stranih ulaganjaCrna guja 2021-01-20 19:35
Citat gost:
Sve radi pod visokim pokroviteljstvom i tutorstvom Odvjetničkog društva Kovačević, Koren i partneri d.o.o. Onaj između Luiđija i Kamale je Koren. O sebi kažu "Osnovano je 1995. Odvjetnici društva imaju bogato iskustvo u raznim granama prava, a prvenstveno u trgovačkom pravu, s osobitim naglaskom na djelatnosti trgovine, turizma, nekretnina i zaštite stranih ulaganja."
www.odkkp.hr/
Znači tutora gradskoj vlasti postavio je investitor kojeg se može samo poželjeti jer ovo odvjetničko društvo ima bogato iskustvo na zaštiti stranih ulaganja. Zato Koren sjedi na sjednicama GV da netko nešto ne uprska.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Ljena nesposobna a voli lagatigost 2021-01-20 20:46
Ajmo vidjeti kakav je to Program raspolaganja koji gradonačelnica nije uspjela izraditi gotovo tri godine i zbog čega je morala javno lagati odnosno svaljivati krivicu na druge da bi se opravdala. Program je vrlo jednostavan i određen Zakonom i Pravilnikom. Nepotrebno je reći da su Cres, Krk i Rab na primjer usvojili Programe. Kaliko je muka izraditi Program može se zaključiti iz usvojenih Programa na primjeru grada Cresa i općine Molve na linkovima:

kckzz.hr/.../

www.cres.hr/.../

To nije gradončačelnica bila u stanju napraviti za tri godine?

To je ostavila za novi mandat?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Neka visi PedroWTF 2021-01-21 07:37
Pa ne možeš istovremeno đirati po riječkom Korzu i raditi Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Jednostavo ne stigneš od silnog poziranja, fejsanja, influensanja ili ne daj Bože tiktokanja.
Zato si lijepo izorganiziraš život, pa umjesto 3 upravna odjela, ustrojiš jedan i svu odgovornost formalno prebaciš na jedinstvenog pročelnika. Ili pročelnicu.
Ako netko pita kad će više neka stvar koja se odugovlači godinama, odgovor je uvijek isti, upravo se radi na tome. Zanimljiva koincidencija. A u stvari, lažu kao pas, niti ne znaju šta si ih pitao.
U međuvremenu, kao prvu liniju obrane, uvijek možeš okriviti izmišljenog vanjskog neprijatelja. Ako to ne uspije, onda unutarnjeg, nije bitno. Glavno da spereš sa sebe svu odgovornost. Nisam ja. Ja nisam ništa znala, nisam ni bila ovdje, drugi su krivi. Jedina osoba koja u Gradu nema ama baš nikakvu odgovornost je upravo gradonačelnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Estradna gradonačelnicaModni mačak 2021-01-21 08:55
Citat WTF:
Pa ne možeš istovremeno đirati po riječkom Korzu i raditi Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Jednostavo ne stigneš od silnog poziranja, fejsanja, influensanja ili ne daj Bože tiktokanja.
Treba je razumjeti. Poziranje i influensiranje je zamjena za njezin pravi poziv, vokaciju i smisao života. U politici je silom prilika i slučajnošću,no njena neispunjena ambicija je estrada.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ^(*_*)^Wiking 2021-01-21 09:59
Što bi rekao čovjek sa radarima, takva joj je agenda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Vrijeme je za novi đirLife Novi list 2021-01-23 09:46 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
183 # HraniteljTuljana 2021-01-20 12:53
Čudni su mi ovi članci i obrazloženja gospodina Mujagića koji ili ne razumije ili namjerno iznosi neistine odnosno paušalno tumači stvari kako njemu odgovara. Trebao bi malo šire sagledati problematiku o kojoj se već dulje vrijeme raspravlja i argumentirano iznositi stavove i rješenja jer ovako se ovdje javljaju ljudi koji nemaju pojma o čemu se radi i na kraju optužuju gradonačelnicu koja se je uvijek ispravno postavila prema problemima o kojima se ovdje raspravlja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # OMGOMG 2021-01-20 13:34
Citat Tuljana:
Čudni su mi ovi članci i obrazloženja gospodina Mujagića koji ili ne razumije ili namjerno iznosi neistine odnosno paušalno tumači stvari kako njemu odgovara. Trebao bi malo šire sagledati problematiku o kojoj se već dulje vrijeme raspravlja i argumentirano iznositi stavove i rješenja jer ovako se ovdje javljaju ljudi koji nemaju pojma o čemu se radi i na kraju optužuju gradonačelnicu koja se je uvijek ispravno postavila prema problemima o kojima se ovdje raspravlja.
Donalde, jesi li to ti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Branitelj nebranjivogZT 2021-01-20 14:08
Citat Tuljana:
Čudni su mi ovi članci i obrazloženja gospodina Mujagića koji ili ne razumije ili namjerno iznosi neistine odnosno paušalno tumači stvari kako njemu odgovara. Trebao bi malo šire sagledati problematiku o kojoj se već dulje vrijeme raspravlja i argumentirano iznositi stavove i rješenja jer ovako se ovdje javljaju ljudi koji nemaju pojma o čemu se radi i na kraju optužuju gradonačelnicu koja se je uvijek ispravno postavila prema problemima o kojima se ovdje raspravlja.
Kako bi bilo da navedeš koje neistine je Mujagić iznosio? Na primjer, da li je u ovom članku iznosio neistinu da Državna revizija u nalazu potvrđuje da se svi ugovori veći od 20.000,00 kuna moraju javno objavljivati, odnosno evidentirati u registru ugovora, ali da ih Grad Mali Lošinj ne objavljuje? A kasnije ću te pitati da li je napisao i neke druge neistine, a državna tijela potvrdila da su istina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
49 # Taj neće više beknutigost 2021-01-20 16:55
Citat ZT:
Citat Tuljana:
Čudni su mi ovi članci i obrazloženja gospodina Mujagića koji ili ne razumije ili namjerno iznosi neistine odnosno paušalno tumači stvari kako njemu odgovara. Trebao bi malo šire sagledati problematiku o kojoj se već dulje vrijeme raspravlja i argumentirano iznositi stavove i rješenja jer ovako se ovdje javljaju ljudi koji nemaju pojma o čemu se radi i na kraju optužuju gradonačelnicu koja se je uvijek ispravno postavila prema problemima o kojima se ovdje raspravlja.
Kako bi bilo da navedeš koje neistine je Mujagić iznosio? Na primjer, da li je u ovom članku iznosio neistinu da Državna revizija u nalazu potvrđuje da se svi ugovori veći od 20.000,00 kuna moraju javno objavljivati, odnosno evidentirati u registru ugovora, ali da ih Grad Mali Lošinj ne objavljuje? A kasnije ću te pitati da li je napisao i neke druge neistine, a državna tijela potvrdila da su istina.
Previše očekuješ od lika koji je jedva sklepao misaoni bučkuriš u kome ne možeš shvatiti ništa osim toga da hvali gradonačelnicu koja se "uvijek ispravno postavila prema problemima o kojima se ovdje raspravlja".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Čuda se ne događajuAgent WD40 2021-01-20 17:25
Volio bih da navede barem jedan primjer da se gradonačelnica ispravno postavila prema problemima o kojima se ovdje raspravlja. Znam da ga neće navesti jer takvo čudo se nije dogodilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # HraniteljTuljana 2021-01-20 17:50
Gospodo koji se ovdje javljate vašim komentarima koji su neproduktivni,b ez sadržaja i bez nikakve osnove napadate koga stignete,morate se malo više usredotočiti na problem koji ovdje javljajući imaju i koji su već puno godina u problemima koji su si sami stvorili.Nitko ih nije prisiljavao da se bave poslovima koji nisu bili profitabilni i sada na sve moguće načine pokušavaju da im pomogne lokalna zajednica,koja nije u mogućnoati rješiti njihove nagomilane probleme.Davnih godina je pokojni Antolović pomagao mega projekte koji su bili osuđeni na propast ali gospodin Vlado je imao sluha da treba pomoći osobamakoje su uaple u probleme i uspješno ih je pomagao.Nastavi o je njgov nasljednik ali ubrzo su se pojavili novi vlasnici i tada su nastali problemi,odnosn o nastavili su problemi,koji su eskalirali za vrijeme vladavine prethodnih vladajućih struktura.I zašto bi sada gradonačelnica morala vaditi kestene iz vatre.Pomalo i sve će se srediti,samo treba imati strpljenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Kesteni iz vatreZT 2021-01-20 19:14
Citat Tuljana:
I zašto bi sada gradonačelnica morala vaditi kestene iz vatre. Pomalo i sve će se srediti, samo treba imati strpljenja.
Kao što nisi naveo koje neistine je Mujagić iznosio, sigurno ćeš ignorirati i pitanje koji su to "kesteni" za koje kažeš da ih gradonačelnica ne mora vaditi iz vatre. Očito smatraš da je njezin jedini posao poziranje za fotografije, a problemi neka se rješavaju sami. A srediti se neće ništa samim strpljenjem, jer ona svakodnevno pravi nove greške u koracima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Asocijacijahranitelj tuljana 2021-01-21 15:28
Citat Tuljana:
Nitko ih nije prisiljavao da se bave poslovima koji nisu bili profitabilni i sada na sve moguće načine pokušavaju da im pomogne lokalna zajednica
Na koga mislite? Meni na pamet pada jedno ime...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # lupanje po tastaturigost 2021-01-20 18:26
Svašta tuljan drobi ali nikako da navede ni jedan primjer gdje se to gradonačelnica ispravno postavila prema problemima o kojima se ovdje raspravlja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # pohlepa je vječnaCrna Marica 2021-01-21 06:51
Novi soj lopova, razni Dalići, Kuščevići, Tolušići, Žalci, pa evo sad i Žinići dokazuju da su uspješno završili političku akademiju zločinačke organizacije.
Kako se radi u cijeloj državi, tako se radi i na Prvom od 1000. Princip je isti, sve ostalo su nijanse.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Pitam se, pitam,,,gost 2021-01-21 14:21
Na stranici Grada u vijesti o potpisivanju ugovora o građenju za Mrtvašku u naslovu stoji da je ugovor vrijedan 81 milijun kuna iako su svi ostali mediji naveli da se radi o ugovoru vrijednom 57 milijuna kuna. Zašto takva manipulacija. Naravno ostat će neodgovoreno i što gradonačelnica ima s ugovorom između ŽLU i izvođača radova. A ono kreveljenje s Balijom u Novom listu govori puno...

A tko će osigurati 150 milijuna za cestu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
73 # Nema na čemu.hranitelj tuljana 2021-01-21 16:27
Citat gost:
Zašto takva manipulacija.
Zato što se radi o kruškama i jabukama. Iznos od 81 milijuna kuna odnosi se na maksimalna bespovratna EU sredstva koja su dodijeljena za taj projekt. A iznos od 57 milijuna odnosi se na potpisani sekundarni ugovor za izvođenje radova.
Dakle da pojednostavim, mama te pošalje sa 500 kn da kupiš tenisice, a ti odabereš neke za 379,99.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ima na čemu ...gost 2021-01-21 17:22
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Zašto takva manipulacija.
Zato što se radi o kruškama i jabukama.
Ne radi se o kruškama i jabukama. Grad Mali Lošinj je objavio da je potpisan ugovor za izvođenje radova vrijedan 81 milijun kuna a svi ostali mediji su izjavili da je ugovor vrijedan 57 milijuna kuna. I to je manipulacija kad pročitaš naslov vijesti na stranici Grada.Nema dakle miješanja krušaka i jabuka. Nešto ti se pomiješalo ili si kooperant u ovoj manipulaciji. U svakom slučaju zorno si nam pokazao kakav je psihološki profil prosječnog sljedbenika gradonačelnice Kučić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Buhranitelj tuljana 2021-01-21 18:11
81 milijun kuna je vrijednost EU dodijeljenih sredstava. Očito netko tko je sastavljao objavu za Grad to nije sposoban razumjeti. Mnogi miješaju ukupnu vrijednost projekta, vrijednost prihvatljivih izdataka, vrijednost bespovratnih sredstava i vrijednost sekundarnih ugovora. Na stranici ŽLU piše točan podatak i terminologija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Lažne i polulažne vijestigost 2021-01-21 18:27
Citat hranitelj tuljana:
81 milijun kuna je vrijednost EU dodijeljenih sredstava. Očito netko tko je sastavljao objavu za Grad to nije sposoban razumjeti.
Očito da je netko tko je sastavljao objavu za Grad dobro savladao vještinu manipulacije lažnim i polulažnim vijestima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Možda...hranitelj tuljana 2021-01-21 18:37
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
81 milijun kuna je vrijednost EU dodijeljenih sredstava. Očito netko tko je sastavljao objavu za Grad to nije sposoban razumjeti.
Očito da je netko tko je sastavljao objavu za Grad dobro savladao vještinu manipulacije lažnim i polulažnim vijestima.
Možda je i to. Komentatori bi se trebali usuglasiti jesu li djelatnici iz žute kuće pametni i lukavi ili su nesposobni i neuki.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Outsourcing manipulacijeBT 2021-01-21 20:15
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
81 milijun kuna je vrijednost EU dodijeljenih sredstava. Očito netko tko je sastavljao objavu za Grad to nije sposoban razumjeti.
Očito da je netko tko je sastavljao objavu za Grad dobro savladao vještinu manipulacije lažnim i polulažnim vijestima.
Možda je i to. Komentatori bi se trebali usuglasiti jesu li djelatnici iz žute kuće pametni i lukavi ili su nesposobni i neuki.
Te poslove ne rade djelatnici iz žute kuće nego vanjski eksperti. Polaze od razumne pretpostavke da među lošinjskim biračima ima dovsoljno onih koje se može navesti da opet glauju za HDZ-ove kandidate
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # maske su paleJK 2021-01-21 20:15
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
81 milijun kuna je vrijednost EU dodijeljenih sredstava. Očito netko tko je sastavljao objavu za Grad to nije sposoban razumjeti.
Očito da je netko tko je sastavljao objavu za Grad dobro savladao vještinu manipulacije lažnim i polulažnim vijestima.
Vidimo da se djelatnici u žutoj kući sve više ponašaju kao barun Minhauzen, izmišljaju i lažu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1311 # DirektorMiladin 2021-01-21 14:51
Od svih ljudi na ovom svijetu Arsen Mujagić se našao pisat o poštenju. Jel ima makar jedan projekt koje se (pa i dijelomično) izrealizirao pod okriljem poduzetnika (sa djelomičnom osnovnom školom) a da je sve legalno, sa čistom uporabnom dozvolom, papirima, uknjižbom? Gradi rukavić - problemi, gradi lidl - problemi, gradi opskrbni - problemi, gradi pub - problemi, gradi vijećnicu - super kazneni problemi... Odeš u sudski registar i vidiš da frajer ima 4 firme i za svaku mu se vodi stečajni postupak. Mali priveden zbog vutre, žena u oblacima, a on Političar... (čuo sam da je u slobodno vrijeme Portir u svojim ex stanovima). Pokri se do ušiju, duguješ mi pare a mislim da nisam jedini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
313 # Nije riječ o poštenjugost 2021-01-21 17:30
Oprosti ali u ovom članku Mujagić ne piše o poštenju nego o nezakonitom odabiru pružatelja usluge fotografiranja. Ako je nešto nelegalno u njegovim poslovima to je stvar institucija sistema ali nelegalno postupanje vlasti je stvar svih nas pa i Mujagića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
59 # Očito dira u žicugost 2021-01-21 17:54
Citat gost:
Oprosti ali u ovom članku Mujagić ne piše o poštenju nego o nezakonitom odabiru pružatelja usluge fotografiranja. Ako je nešto nelegalno u njegovim poslovima to je stvar institucija sistema ali nelegalno postupanje vlasti je stvar svih nas pa i Mujagića.
Mujagić nije pisao o poštenju niti je djelio moralne lekcije. Ali je pisao i o Rukaviću koji mu predbacuješ:
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
104 # Rugala se sova sijeniciLicemjer 2021-01-22 14:16
Hahah a ti mora da si neki "bistri". Piše Mujagić kako su sve nelagalne radnje ali DRŽAVNA REVIZIJA je dala uputu a ne kaznu... opet mu nije po volji... trebala je dat kaznu kakvu on priželjkuje. Sterat gradonačelnicu, vratit garija (čitaj frankovića) jer imaju dil o parama i gradnji (vidljivo iz afere vijećnica). Njemu dopustit nove gradnje da vrti pare jer je inače gotov, a i posjest negdje Kocijan na poziciju obzirom mu godinama nelegalno vadi papire iz općine... Arsen postao ko pašteta zadnje vrijeme obzirom na angažmane za pravdu, a unazad 20 godina do pred mandat Kučić problema nije nigdje bilo. Stari koga on farba... Ako neko radi nešto nelegalno onda je to Mujagić... Kako to da jedino on surađuje sa Albanskim kraljevima podzemlja? (bit će legalna posla...) zato i vozi tuđe aute... Šta ne piše o svojim nelegalnim radnjama, kako je uspio pretvorit hrpe kamenja u nekretnine (legalizacija) iznad crkvice na Čikatu? Kako je uspijo dobit 2 milijuna kn para od Grada (Garija) za vijećnicu kad u Ugovoru piše da će pare dobit po izdavanju Uporabne koju do danas nije nabavio? Koliko ima tužbenih i stečajnih postupaka otvorenih na svoje ime ili svoje firme??? Nakon svega što se zna o njemu čovjek još misli da je pametan... To je prava tragedija... Koliko sam čuo pokrenula je ta njegova Državna revizija neke postupke... Vidit ćemo ko je prvi, dali kokoš ili jaje...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Vjerodostojnostgost 2021-01-22 14:52
Citat Licemjer:
Hahah a ti mora da si neki "bistri". Piše Mujagić kako su sve nelagalne radnje ali DRŽAVNA REVIZIJA je dala uputu a ne kaznu...
Istina, revizija nije dala kaznu, ali nije dala ni uputu nego je nezakonitost ignorirala. Mujagić ne piše to što ti kažeš nego "Iako nije progutala bizarnu tvrdnju da fizička osoba ima pravni status pružatelja medijskih usluga Državna revizija ipak nije sankcionirala očitu nezakonitost, već je samo upozorila Grad da krši Zakon te time pokazala izuzetnu benevolentnost prema Gradu. Nezakonitost samih ugovora o djelu s fizičkom osobom jednostavno je ignorirala." A sve drugo što si napisao bilo bi vjerodostojnije da si potpisao imenom i prezimenom kao Mujagić svoje tekstove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Samo što nijekovčrava cestograditeljka 2021-01-21 21:27
Otoci.net se pita šta je s rekonstrukcijom ceste Mali-Veli Lošinj čija se početak radova čeka 4,5 godina. Tih 3 kilometra važne ceste se ne gradi godinama a cesta za "postojeću" luku županijskog značaja koja se navodno rekonstrira a stvarno tek gradi-Mrtvašku- će se na izgraditi. Kad to nam u oduševljenju gradonačelnica nije najavila. A radi se o 10 km i 150 milijuna kuna. Za to će joj trebati 8 mandata...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # .....gradonačelnica Minhauzen 2021-01-22 07:32
suludim obećanjima za naivne pokušava se domoći još jednog mandata
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # tražili stedobili ste 2021-01-25 09:34
Citat gradonačelnica Minhauzen:
suludim obećanjima za naivne pokušava se domoći još jednog mandata
Obećanje ludom radovanje.
Uskoro će biti još obećanja za stoku sitnog zuba. Svake 4 godine ista lista, stanogradnja ako i uspije pretvori se u apartmanizaciju , stipendije za studente koji neće moći dobiti posao na otoku koji je ugodno mjesto za život, kao i unapređenju demokracije te gospodarskog, socijalnog i kulturnog napretka.
Od svega obećanog u zadnje 4 godine nismo vidjeli ama baš ništa.
Osim fotografija sa Korza i još nekih nebitnih događaja koji nisu urodili nikakvim boljitkom za građane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Zanimljiva vijesticagost 2021-01-24 18:14
Na portalu Klikni.hr objavljena je vijest koja bi mogla zanimati gradsku vlast i njene trolove tipa Ivica Perić. Sudit će se bivšem ministru a sadašnjem županu Bajsu i njegovoj stranci zbog otvaranja lažnih profila.

klikni.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 05.03.2024 10:41
  Zašto je Plenki udovoljio oporbi?
  Premijer se tobože snebivao u Saboru na raspravi o oporbenom zahtjevu za izborima, pitajući se kao zašto bi sam sebi skraćivao mandat. A onda je samo desetak dana kasnije kao iz rukava istresao imena na prvim mjestima u svih 11 izbornih jedinica jao da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mladunčad 04.03.2024 11:28
  U se na se i poda se
  Zna se da mladunčad kopira odrasle jedinke, hadezejci nisu izuzetak.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ADZ 04.03.2024 10:19
  Svi za jednu jedna za sve
  Jedan predsjednik mladeži hadezeja ju je lansirao u politiku. Ugurao ju u gradsko poglavarstvo pričom da je simpatizerka hadezea. A ovaj joj pomaže da sačuva fotelju. Ma ne radi nje nego radi sebe.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 04.03.2024 08:34
  Žicarsko preduzeće
  Ured europskog javnog tužitelj EPPO, koga vodi slavna tužiteljica Laura Kövesi, objavio je svoj godišnji izvještaj za 2023. godinu. Tamo vidimo da su najviše prijava za pronevjere i utaje europskog novce EPPO-u podnijeli građani Hrvatske, lani čak ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ..... 03.03.2024 18:38
  Sramoćenje tradicije
  Vrhunsko pomorstvo i brodogradnju slave kosturom pasare nasađenom okomito i to plagijatom drugog umjetnika :sad: i.imgur.com/sYFopfN.jpg (http://i.imgur.com/sYFopfN.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Prava pitanja 03.03.2024 18:33
  Bez odgovora
  Gdje će naći ljude koji će raditi tako težak posao ? Stranci će obilaziti noniće po selima ? Ražanj bez zeca. Neka se oni naslikavaju, poslije će razmišljati, idu izbori, sve tri frakvije su zajedno u palači, to je bitno. Samo bitno ko i uvijek s ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 18:21
  Njihovo preduzeče
  Nisam mislio samo na rumenka nego na uspjehe u trošenju nažicanog novca za "celo preduzeće". Lova za vrtić je nažicana tek nakon žalbe, moljakanja i nagovaranja ali gradnja nije započeta. Projekt Mrtvaška je mrtav. A novac ulupan u Aleju kapetana ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 14:04
  Grad za feštu
  Kad je fešta onda nikom ništa ne smeta, a ovdje bez veze napadate gradonačelnicu i njenog savjetnika gospodina Emila

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 03.03.2024 13:37
  Cveta cveće
  Kako to misliš, nema se s čim pohvaliti? Pa prošle godine u svibnju je za sebe i svoje organizirao veliku feštu u Deveronu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 11:14
  Naš dečko
  Naš dečko ima provjereni hadezeov model. Rastjeraj sve one koji žele, vole i mogu raditi i onda traži bilo koga samo da spiskaš lovu koju si nažicao , a nisi sposoban nikakvu lovi samostalno zaraditi. Stranačke poglavice mogu mirno spavati, Grad za ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 11:14
  38.157,92 eura
  Anin Emil je inkasirao dugo skrivanih 38.157,92 eura (287.500,85 kuna) prema konačno objavljenim podacima na iTransparentnos t. Sad je pitanje bi li se Ani radi svoje izborne promidžbe više isplatilo da je plaćala dopunsko penzićima umjesto ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 10:57
  Cveta cveče u naše preduzeče
  Dobro je gospođa napisala i ono Cveta cveče u naše preduzeče. Slavi se još jedan uspjeh u žicanju europske love. Za koju tek treba vidjeti hoće li i kako će biti utrošena. Do sada se baš nemaju s čime pohvaliti.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Ni srama ni stida 03.03.2024 09:37
  Crveni
  Dobro je komentirala gospođa na Purićevom portalu , ovaj pliva sa svima ,samo neka je tur u fotelji, nema veze što je najbolju djelatnicu ponizio i udaljio od korisnika koji su joj se radovali, njemu je super,on je tamo zbog sebe ,nije valjda zbog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 08:32
  Još Hrvatska nije propala ...
  ... ali s ovakvim pravosuđem neće dugo poživiti. Piše jedan kolumnist: Istog utorka kad se hrvatski premijer svojim osebujnim izričajem čudom načudio što europsko tužiteljstvo nema povjerenja u hrvatsko pravosuđe, objavljena je vijest kako je sudac ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gerontolog 02.03.2024 21:47
  Euro
  Nego, zna li se šta kad će ovaj gerontolog kod radosti na razgovor ? Prijavljen je za mobing, za imovinske prekršaje, ponaša se ko da mu je crveni križ bankomat, sad kad uzme eure iz Brisela, mogla bi Laura imati posla. Stranka ga štiti kako vidimo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 02.03.2024 20:12
  HDZ
  Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju, a ona sutkinja što je krala bila je van misaonog fokusa. www.index.hr/.../2542300.as ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Emile emile 02.03.2024 20:10
  Probudi se
  Pa kako Emil još ništa nije izmuzao ? Neka ga neko probudi, čovjeku će bit neugodno uzimati toliku lovu za savjetovanje one na koju se nikakav savjet ne prima. Treba imati dobar želudac i sjediti na predstavljanju uspjeha lika koji ne zna ni ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Magarac je bio 02.03.2024 17:28
  Tko se nije skrio
  A gdje je stručnjak za EU fondove na predstavljanju Crvenog križa i programa za koji su dobili veliku lovu. Gradonačelnica se kiselo smješka da joj je crvenko koji joj je podmetao noge na sve strane pokazao kako se uzima lova iz evropskih fondova.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju svoju djecu, ali zahvaljujući lopovluku ovih ha vlasti nemaju kinte ni za sebe ni za svoju djecu, a kamoli za starca koji će ionako umrijeti, dal od starosti ili ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 05.03.2024 10:41
  Zašto je Plenki udovoljio oporbi?
  Premijer se tobože snebivao u Saboru na raspravi o oporbenom zahtjevu za izborima, pitajući ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mladunčad 04.03.2024 11:28
  U se na se i poda se
  Zna se da mladunčad kopira odrasle jedinke, hadezejci nisu izuzetak.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ADZ 04.03.2024 10:19
  Svi za jednu jedna za sve
  Jedan predsjednik mladeži hadezeja ju je lansirao u politiku. Ugurao ju u gradsko poglavarstvo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 04.03.2024 08:34
  Žicarsko preduzeće
  Ured europskog javnog tužitelj EPPO, koga vodi slavna tužiteljica Laura Kövesi, objavio je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ..... 03.03.2024 18:38
  Sramoćenje tradicije
  Vrhunsko pomorstvo i brodogradnju slave kosturom pasare nasađenom okomito i to plagijatom drugog ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Prava pitanja 03.03.2024 18:33
  Bez odgovora
  Gdje će naći ljude koji će raditi tako težak posao ? Stranci će obilaziti noniće po selima ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 18:21
  Njihovo preduzeče
  Nisam mislio samo na rumenka nego na uspjehe u trošenju nažicanog novca za "celo preduzeće".
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 14:04
  Grad za feštu
  Kad je fešta onda nikom ništa ne smeta, a ovdje bez veze napadate gradonačelnicu i ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 03.03.2024 13:37
  Cveta cveće
  Kako to misliš, nema se s čim pohvaliti? Pa prošle godine u svibnju je za sebe i svoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 11:14
  Naš dečko
  Naš dečko ima provjereni hadezeov model. Rastjeraj sve one koji žele, vole i mogu raditi i ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 11:14
  38.157,92 eura
  Anin Emil je inkasirao dugo skrivanih 38.157,92 eura (287.500,85 kuna) prema konačno ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 10:57
  Cveta cveče u naše preduzeče
  Dobro je gospođa napisala i ono Cveta cveče u naše preduzeče. Slavi se još jedan uspjeh ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Ni srama ni stida 03.03.2024 09:37
  Crveni
  Dobro je komentirala gospođa na Purićevom portalu , ovaj pliva sa svima ,samo neka je tur u ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 08:32
  Još Hrvatska nije propala ...
  ... ali s ovakvim pravosuđem neće dugo poživiti. Piše jedan kolumnist: Istog utorka kad se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gerontolog 02.03.2024 21:47
  Euro
  Nego, zna li se šta kad će ovaj gerontolog kod radosti na razgovor ? Prijavljen je za mobing ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 02.03.2024 20:12
  HDZ
  Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju, a ona sutkinja što je krala bila je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Emile emile 02.03.2024 20:10
  Probudi se
  Pa kako Emil još ništa nije izmuzao ? Neka ga neko probudi, čovjeku će bit neugodno uzimati ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Magarac je bio 02.03.2024 17:28
  Tko se nije skrio
  A gdje je stručnjak za EU fondove na predstavljanju Crvenog križa i programa za koji su ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju ...