Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Transkripti s Jadranskog trga presudili Cappelliju

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

cappelliU sklopu priprema za parlamentarne izbore HDZ je sinoć napravio kadrovske rošade u svojim odborima u Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Naime, Nacionalno vijeće HDZ-a pod predsjedanjem Jadranke Kosor jednoglasno je donijelo odluke o raspuštanju spomenutih odbora, izvijestio je Novi list

U skladu s tim,umjesto saborskog zastupnika Garija Cappellija koji je vodio HDZ uPrimorsko-goranskoj županiji za predsjednika prijelaznog povjerenstva imenovanje Josip Burić, dok je šefa HDZ-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji KrunoslavaPeronju privremeno zamijenio župan Ante Sanader.

Predsjednika primorsko-goranskog HDZ-aGarija Cappellija po riječkim političkim kuloarima bliskim toj stranci, već semjesecima smjenjuje, a kap koja je prelila čašu strpljenja Jadranke Kosor jeburna sjednica Županijskog odbora koja je snimljena i proslijeđena u Zagreb usredišnjicu, a na kojoj je bilo puno kritičkih tonova i prema predsjednicistranke. Cappelli je za predsjednika izabran 2007. godine kada je na tomemjestu naslijedio Vladimira Vrankovića.

Ne može tako

I Cappelliju iPeronji presudile su sjednice njihovih županijskih odbora održane nakon haškihpresuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, doznajemoneslužbeno.

Premda su i Peronja i Cappelli već dulje vrijeme bili sumnjičenikao navodno nepopravljivi sanaderovci, pa se u vodstvu HDZ-a razmatrala njihovasmjena, glave su im došle »predemokratske« rasprave članova županijskih odborakojima su oni na čelu.

Naime, 15. svibnja poslijepodne, nekoliko sati nakon štoje u Haagu pročitana presuda Gotovini i Markaču, iz Središnjice su u županijskeodbore faksirane teze na osnovu kojih su ta tijela sutradan morala održatisjednice. No, po svemu sudeći, pojedini su si HDZ-ovci na sjednicama u Rijeci iSplitu dali oduška, pa su ignorirali teze iz središnjice i kritizirali politikupredsjednice stranke i premijerke Jadranke Kosor. Nevolja je u tome što su tesjednice snimane, te je predsjednica imala transkripte s rasprave sa sjednicaHDZ-a Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije. I to im je predočilana jučerašnjoj sjednici Nacionalnog vijeća.

- Predsjednicaje uzela papire i pitala Peronju i Cappellija što je to. Zašto je ovaj rekaoovo, a onaj ono. Bila je jako ljutita, rekao nam je jedan sudionik sastanka.Nakon predsjednice za riječ su se, saznajemo, javili Božidar Kalmeta i DarkoMilinović i također žustro napali dvojicu HDZ-ovaca, zamjerajući im da supreviše dopustili da svatko govori što misli. »Ne može to tako«, bio jezaključak koji je prethodio raspuštanju dvaju županijskih odbora HDZ-a.

Već viđeno

Za povjerenikaprimorsko-goranskog ogranka imenovan je Josip Borić koji je sada državni tajniku Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i koji je bio protukandidatZlatku Komadini na prvim neposrednim izborima za primorsko-goranskog župana2009. godine. Valja podsjetiti da je izgubio od Komadine u prvom krugu.

 - Ne mogu ulaziti u razloge raspuštanjaprimorsko-goranskog ogranka stranke jer sam i ja za to saznao prije nekolikosati. Stranka je pred mene stavila zadatak u vrlo osjetljivom trenutku i ja ćusve učiniti da pripremim HDZ za predstojeće parlamentarne izbore. Neke stvarise moraju posložiti na kvalitetniji način jer imamo i te kako što reći u 7. i8. izbornoj jedinici. Mi smo demokratska stranka, a odluku je donijelo službenostranačko tijelo. Uvjeren sam da se ništa negativno neće dogoditi već da će seomogućiti kvalitativni politički iskorak. Sljedećih dana ćemo iznijetidetaljniju analizu o svemu što se dogodilo, poručio je Borić.

Bilo je i prijenavodne snimke na kojoj su zabilježeni kritički tonovi prema premijerki razlogada se nešto poduzme u vezi s primorsko-goranskim ogrankom stranke koji je upotpunosti bio pasiviziran i u kojemu je teško bilo čuti neki kritički tonprema županijskoj vlasti SDP-a.Od pasivizacije prema SDP-ovoj vlasti očito je presudnija bilazapravo ilegalna akcija snimanja koja je došla do Jadranke Kosor i koja jenakon toga poduzela korak koji je već jednom poduzet kada je Ivo Sanader 2003.godine »raspustio« Dragana Magaša, a za povjerenika je bio izabran VladimirVranković.

Oporba Bakar iNovi Vinodolski

Do odluke oraspuštanju primorsko-goranskog ogranka kao oporba Gariju Cappelliju naJadranskom trgu 1 spominjala su se dva gradonačelnika. Prvi je gradonačelnikNovog Vinodolskog Oleg Butković, a drugi gradonačelnik Bakra Tomislav Klarićkoji su bili nezadovoljni načinom na koji njihov stranački kolega igradonačelnik Malog Lošinja Cappelli kormilari primorsko-goranskim ogrankom.

Borić u HDZ-uod 1992.

Prema službenimpodacima koji su objavljeni na web stranici ministarstva Božidara Kalmete,Josip Borić rođen je 23. listopada 1972. u Rabu, oženjen je i otac je dvojedjece. Diplomirao na Pedagoškoj akademiji u Rijeci 1994. godine i po zvanju jenastavnik razredne nastave. Što se tiče političke karijere, u HDZ na Rabu seučlanio 1992. godine, a od 2002. godine član je Županijskog odbora HDZ-aPrimorsko-goranske županije.

(Dražen Ciglenički,Damir Cupać)

Komentari: 

0 0 # Rudi 2011-05-05 00:31
Car je gol.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HDZBabau 2011-05-05 20:31
Možemo pričati o Gariu što hoćemo ali on je napravio za Lošinj puno i previše.Lako je sada pljuvati po njemu ali čovjek se zaista angažirao sa najboljim namjerama da podigne razinu kulture i razinu komuniciranje stanovništva ovoga grada na Europski nivo.Pa pogledajte samo koliko je imao afiniteta za razne udruge i kao im je pomagao u ovim teškim vremenima.Pomag ao je socijalno ugroženim ljudima i obiteljima.Imao je sluha za svakog graðanina na Lošinju.Imao je strpljenja i načina za razgovor sa svakim pa i najmanjim čovjekom u ovom gradu.Svi zlobnici koji će mu sada okrenuti leða neka se srame.I neka se srame svi oni koji su ga lažno tapšali po ramenu gledajući u tog čovjeka samo predmet za iskorištavanje i osobu koja bi im mogla samo nešto pomoći.Lošinj neće nikada više imati takvu osobu koja će ga dostojanstveno predstavljati u državi i u svijetu.Sramotn o je da je već dva dana on na naslovnoj stranici Novog Lista dok je u drugim novinama Bin Laden.Po tomu ispada da je bio popularniji od Bin Ladena,Sramota i sramite se svi koji ga sada pljujete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HDZKita 2011-05-05 20:42
Ajde Babau ne [cenzurirano]i. Što je Cappelli napravio za Lošinj. Ma boli Cappelija ona stvar za Lošinj on je sebe osigurao u saboru saborsku mirovinu i još nekoliko nadzornih odbora i još ono što se nezna. Da je napravio puno je ali za koga one koje je zaposlio u gradske firme koji glume gradom zalizanom frizuricom i prodaju maglu a imaju palče po 8000 kuna koje im porezn obveznici ovog grada plačaju. Digle nam se komunalije, vodu plaćamo ko suho zlato jer u vodovodu rade nezna se koliki broj ljudi uz to još i bratska firma Elektro voda i sve to mi plačamo. To je Cappelli ja nisam vidio da mi je za njegove vladavine novčanik puniji što se grada tiče. :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
Sad kad ga maknu treba i ove dupe lisce njegove isto iz ovih firmi najuriti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kita HDZBabau 2011-05-05 20:51
Kita budi pristojan,jer ja tebi nikada nebi rekao ne [cenzurirano]i. Gari je simbol ovoga grada,i on je legenda koju neće nikada nitko nadmašiti.On je jedini predsjednik Grada u povijesti koji je uspio biti i Gradonačelnik i Saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ Županije Promprsko Goranske,i Predsjednik Saborskog odbora za Turizam itd,itd itd.On je Lošinjan,i on je pomogao mnogim ljudima,za što je vama neradnicima krivo.Prihvatit e se posla i manje serite po kafićima i ugledajte se u Garia.Samo sjedite po kafićima i ogovarate njega i njegove suradnike,bez argumenata.Vidj et ćete vi ako vam slučajno doðu komunisti na vlast,pa ćete žaliti za Gariem.Svaka ti čast Gari i nedaj se smesti od ovih vucibatina koji te sada pljuju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dupelizac 2011-05-05 20:55
Kita, možeš ti Garia uhvatit za kitu, jer niko ga s mjesta gradonačelnika ne može maknuti do sljedećih lokalnih izbora. A onda to mogu samo birači ako ga ne izaberu ponovno. Pa će onda novi gradonačelnik maknuti njegove dupelisce i na njihovo mjesto staviti svoje. Kita, čiji si ti dupelizac :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...pionirka 2011-05-05 21:13
puno je bolji od onih koji ga smjenjuju,da nije njega hdz nikada ne bi dobio izbore u losinju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...... 2011-05-05 22:45
Napravio je za se i bosansku bandu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # GOTOVO JE GOTOVOCukre 2011-05-05 22:51
Koliko god jadikovali oni koji su za njega sigurno je da mu pozicija neće biti laka. Bosanci u gradskom HDZ-u okrenut će mu leða po nalogu gazde Sarića i za mjesec-dva bit će novi Bandić kojega će opstruirati vlastito vijeće. Uvaženi članovi gradskog vijeća (sve moralne vertikale i ljudski gorostasi) zaboravit će tko ih je stavio tamo gdje su sada i pokazat će se da je Gari bio HDZ-ov maneken koji je trebao pridobiti urbanu publiku, lošinjane i pokazati da HDZ nije samo stranka ruralnih birača. Igra je gotova. Kosorica se vraća korijenima. Možemo očekivati da na idućim izborima liste nose lički meðedi poput Dade Milinovića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Usko mi je 2011-05-05 22:53
Geslo HDZ-a je: Naši članovi ne čine kaznena djela. Oni obično nekoliko dana prije podizanja optužnice smjene svoga člana pa bio on i potpredsjednik vlade (Rončević, Polančec, Barišić itd.) i onda Jarnjak mrtav hladan kaže: to nije naš član. Zajedno s Garijem je smijenjen Peronja iz Splita, a danas je javljeno da je protiv njega pokrenut kazneni postupak. Možda to znači da je USKOK ipak uzeo u razmatranje nezakonito zapošljavanje Milana Mužića kroz razdoblje od skoro 5 godina koje je odobrio osobno Sanader i da se Gariju sapunja daska. Inače njegov gradonačelnički mandat je neupitan, a ocjenu istoga dat će graðani na idućim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ima ih jošSveta Martina 2011-05-05 22:58
Možda nije problem u Milanu nego u Turkaljici koja prima plaću u Učilištu, a radi u Gradu iako je vjećnica što je po zakonu zabranjeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Još je zelenRiječki Watergate 2011-05-05 23:04
Gari je morao znati da HDZ nije stranka nego partija i da tu nema ni emocija ni dobronamjerne kritike nego samo stege. Pa to je jedina stranka koja predsjednike bira aklamacijom u mraku i to još od osnutka kada je Tuðman promijenio lokaciju osnivanja da ga braća Veselice ne bi pobjedile na izboru. Gari je morao znati da metode koje su u toj stranci normalne mogu kad-tad i njega doći glave. Inače riječki HDZ je poznat po tajnom snimanju. Devedesetih su i Linića prisluškivali, ali on im se naj… majke jer je znao da ga slušaju. Ali gdje je Gari od Linića. Mora mali još učiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rom 2011-05-05 23:52
Cukre, koji su to Bosanci u gradskom vijeću? I kako ih je to Gari tamo postavio? Ja sam mislio da su ih tamo postavili birači na izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-05-06 00:05
Anto Nedić, predsjednik - taj vrijedi za dvojicu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DAN DOLAZI ZA HEROJE I SIROTINJUAAAAAAAAAAAAAA 2011-05-06 01:48
RUDI-Baljezgaš. ............... ....
BABAU Svaka čast!!!
KITA Svako se osiguro ako je to on mogo mirovinom saborskom skidam kapu, pa i mirko filipović je to isto napravio a kad se bori siguran sam da navijaš za njega. Novčanik češ morat sam napunit a po gradskim firmama ti rade iz druge struje HDZ za plače od 8000 košto kažeš tako da ti se ništa neče promjenit ako slome Garija!
DUPELIZAC-Naj komentar, na kraju cijele priče sve je to laž i prevara pa se zato zove POLITIKA!
PIONIRKA PLUS 5-TOČNO!
... Bosanska banda je sama radila dok je on bio u Zagrebu i borio se za sebe a i njih ruku na srce.
CUKRE-Vidim kužiš problematiku, da Gari im je trebo samo kao domači čovjek da bi "oni" osvojili vlast jer znaju "oni" dobro da su tu tanki, nemogu "oni" bez njega shvatit če to kad ih odradi!
USKO MI JE Da daska se sapunja ali nevjerujem da se tako žestoko krenulo jel svi oni imaju afere tako da je zakon šutnje jači-moje mišljenje! U vezi izbora- pobjeda bez sumje sa kojom god strankom bio a najbolja bi mu bila njegova nova poštena i za boljitak grada!
SVETA MARTINA Pričaš gluposti a u vezi Martine pa Ivo Josipović ju je osobno zvao u posjet i čestito na radu za Osorske pa ne vjerujem baš da je u tolikom kriminalu.
RIJEČKI WATERGATE Mislim da On to sve zna i da se pomalo vadi iz svega toga i vraća doma! Hahahahahahahah ahaha naučiće mlad je- a i zgodan he he.....
ROM Sve važnije funkcije "oni", SVAKA ČAST na ukazanju ko ihje tamo stavio!
KOMENTIRA ... NAJVEČE ZLO OVOGA SASTAVA U OPČINI
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-05-06 07:57
Znači, priča o bosancima u gradskom vjeću pala na jedno jedino ime
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # TranskriptiMartin a 2011-05-06 10:01
Gari vrati se skuhala sam ti paštašutu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-05-06 10:36
Gari jadan nije znao da ga se snima moš mislit.
pitajte ga kako je o n osobno devedesetih hodao sa diktafonom po Lošinju te snimao ono što bi pričao po Lošinju pitajte ga kako su se ljudi smijali kad bi diktafon u ðepu škljocnuo kad je kazetica došla do kraja.
Sve se vraća sve se plaća.........
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # "previše demokracije"Mad Max 2011-05-06 11:25
Uopće nije važno je li Gari znao ili nije znao da ga se snima. Važno je da je dopustio ljudima da se ispušu zbog haške presuda Hrvatskoj kao rezultatu združenog zločinačkog pothvata. Pa ako je znao za snimanje, a ipak dopustio raspravu, znači da ima muda dopustiti "previše demokracije".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tko je za politički otpad?doremi 2011-05-06 11:43
Čitam ove komentare i vidim uglavnom zluradost što se Gari našao u neprilikama. Pri tom se sasvim gubi iz vida da mu je zamjereno što je dopustio žestoku raspravu na sjednici ŽO HDZ-a u Primorsko goranskoj županiji na kojoj se dio članova, nakon presude generalima Gotovini i Markaču, u raspravi žestoko obrušio na stranačko vodstvo (Tako piše u današnjem Večernjaku). Znači, veselimo se što je nagrebo zbog nečeg pozitivnog. O tome je dobro uz drugi članak napisao Decibel. što i ja potpisujem pa ću prenesti:

Ovo je Gariju fantastična preporuka i moja je prognoza da će ostati u gradonačelničko j fotelji do penzije ako ushtjedne. Čak i ako kritiku nije uputio, odnosno dozvolio javno, baš svakome u državi izaziva simpatije onaj koji kritizira vladu.
Za Garija, koji je političku karijeru otpočeo izjavom "Ja sam vojnik svoje stranke", ovo je napredak i samo plus u očima sugraðana. A metode prisluškivanja, tipične za totalitarne režime, su neprihvatljive. Naša premijerka, da ima mozga i graðanske pristojnosti, prijavila bi nezakonitog prisluškivača, a ne smijenila Garija. Moderni političari MORAJU moći saslušati i kritike svih raspona i predznaka, koliko god to nerado činili, pa je Kosor ovim potezom pokazala da je konačno i definitivno sazrela za politički otpad. A Gari (još) ne.

A vi koji uživate da susjedu crkne krava samo naprijed :sigh:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Demagog 2011-05-06 11:56
Gariju uopće nije krenulo tako loše. I dalje će biti visoko pozicioniran na listi na parlamentarnim izborima, jer središnjica zna da je Gari, a ne HDZ dobio izbore na Lošinju. I koga bi drugog stavili ako im je lik poput Borića najveći adut?! Dakle, Sabor ostaje. A gradonačelničko mjesto isto tako, jer nitko normalan, osim totalitarne političarke tipa Kosor, neće zamjeriti raspravu, imala ona ili nemala desni predznak. Rasprava je dio političkog života u demokraciji, a prisluškivanje nije. Što god da je izrečeno o politici Vlade prema generalima, mora biti dopušteno u demokraciji, a poznato je da je i unutarstranačka demokracija neupitna vrijednost. Osobno mislim da država nije trebala potrošiti ni kune javnog novca za obranu generala i posjete njihovih obitelji u zatvor, ali isto tako izražavam punu spremnost da podržim bilo koga da u bilo kojem kontekstu iznese svoj stav o tome.
Potpuno je skandalozno da je Kosor smijenila Garija i na ovaj slučaj Gari može biti samo ponosan. Ima Gari masu grešaka i krivih procjena, ali ovo mu po mojem mišljenju ne umanjuje vrijednost nego diže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ekolog 2011-05-06 12:04
Ma treba takvo političko smeće očistiti, te desničare koji se razmahuju Hrvatskom i vjerom a spremni su ubiti bez da trepnu. Cappelli je dozvolio desničarima da se razmašu samo zato jer im se je htjeo ulizivati a i nije znao kako da ih onako mekan i nalickan zaustavi. Ako je tamo bilo desničarenja koje se ne sviða čak ni Kosorici onda možete mislit šta je to bilo. Neka Cappelli plati što je dozvolio takav pristup koji je protivan svemu pristojnom u našoj civilizaciji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ... 2011-05-06 12:18
Kad netko krene s ekološkom retorikom o čišćenju smeća, odmah se sjetim Hitlera koji je takoðer imao ekološki pristup čišćenju od smeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-05-06 13:02
Smjena Cappellija ide u prilog lošinjskom Hdz-u. što se bosanaca tiče, oni su u HSLS-u i drže Rudija, u PGS-u Bobo Prusac iz Travnika je glavni i Varga Ladislav iz Cazina, a u SDP-u bosanac Brkanlić vodi jednu od glavnih riječi. Jedino IDS nema bosoanaca osim onih koji su u prezime dodali CH i što nam ostaje? Svi trebamo iči kod Franka Vodanovića, Marija Hofmana (ako vam zatreba graðevinska dozvola), Hanzija i Renca jer to je čista lošinjanska, najčistija, naj i naj lošinjanskija čista otočna krv. Stoga idemo u izvorno čisto, otočno, nepokvarljivo i sveto..... bez nedaj bože kakvog mješanja..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Sve po domaćueskim 2011-05-06 13:11
Da, to s Hofmanom je prava stvar. Prešao je u privatnike sa sinom, a supruga smijenila Fučića i postala šefica Urbanističkog. Pa ako hoćeš da gradiš bez problema, uzmi muške glave obitelji Hofman za projekt a ženska glava će srediti s urbanistima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # jjjPere 2011-05-06 15:22
Cime se vi bavite.....govo rite o čovjeku o kojemu nemate pojma. Gari je u HDZ-u iz interesa, a ne iz uvjerenja. Ovi koji mu pisu hvalospijeve su bosanci koji su dosli u losinj sa najlon kesom, a Cappelli ih je uhljebio po gradskim firmama. Mi Losinjani, sjecamo se onog zanesenog prvog losinjskog Delije, sofera u Kompasu, kojemu je partija sve dala. Od sofera, preko sefa banke do diplomacije, a sve to gle cuda bez potrebne KVALIFIKACIJE. To moze biti gledano sa odobravanjem samo na brdovitom Balkanu. Delija ocito nije dorasao politici, i ocito je ovaj puta krivo procijenio.
Ovaj Babau, sere kvake, jer gari sigurno nije pomagao Babau-u i njegovima svojim novcem nego nasim. Izmedju ostalih dobrih stvari Babau je zaboravio istaknuti da je Gari prodao prostor slasticarne LIDO bez natjecaja, da su se na sumnjivi nacin urbanizirale povrsine na Kijcu, ali tek kada ih je grad prodao. Eto po tomr cu ja pamtiti naseg Deliju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-05-06 15:47
O Hofmannu dakle nitko nema pojma, a ja za papir koji mi je on davao za štand morao dati 3 000 kuna. Pola pola, pa sve se zna u malome mjestu. Problem je kada hdzeovci kradu, kada to rade domaći, uljuðeni otočani, još k tome vjernici e to MOŽE. Jer oni su živi sveci, dakle bezgrešni čistunci, poput Serða Kučića koji je težak milijune eura i da ne nabrajam lošinjsku privatizaciju od Darina i Sanjina, do Benvina, Vinka, Kresencija i Tarcizija, sve sami janjci. Zbilja je gadan taj Capeli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # parlatineogrc 2011-05-06 16:01
Pere kaže da je Gari u HDZ ušao iz interesa, a ne iz uvjerenja i sad misli da je otkrio toplu vodu. Dragi Pere, po tome Gri nije ni bolji ni gori od drugih koji se guraju u politiku. Zar misliš da je Vodanović ušao u HNS ili Balija u PGS (pobjegulja iz liberala) zbog uvjerenja? miališ li da je Rudi uvjereni liberal? Pitanje je zna li on uopće što je to liberalizam. Misliš li da je Rukonićka socijaldemokrat ? Ako to misliš glup si ko tovar. U politiku se ulazi zbog interesa, i to je cijela priča. Sve drugo su parlatine za mazanje očiju ljudima. A što se tiče Bosanaca koje je Gari uhljebio po gradskim firmama, i to je samo politička parlatina koja služi tvojim interesima. Sve dok ne nabrojiš koji su to Bosanci i u kojim gradskim firmama. U cijeloj toj tvojoj priči najblesavije je što mu predbacuješ navijanje za CZ. Po tome Gari nije bio jedini delija u gradu, a i sam prvi predsjednik RH bio je Grobar. Pa što onda?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sloboda govorajadranka 2011-05-06 16:20
Ne bih ovdje sada ko koga j... po plitičkoj liniji nego, šokirana sam riječima Božidara Kalmeta i Darka Milinovića koji su napali dvojicu HDZ-ovaca, zamjerajući im da su previše dopustili da svatko govori što misli. »Ne može to tako«!!! Pa na što ovo liči ? Na novu diktaturu i zabranu slobode govora i mišljenja? Formira li se to nova UDBA?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Uvjerenje za pamćenjelady gaga 2011-05-06 16:36
Pere, a po čemu ćeš ti zapamtiti delijinog prethodnika Baliju i njegovu "obitelj stranaka"? Jeli po tom što nisu gledali interese nego su iz uvjerenja mlaðahnim direktorima Vinku i Sanjinu poklonili najatraktivnije graðevinske parcele u gradu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ej bosno mojaBabau 2011-05-06 19:04
Ali zašto toliko mržnje prema Gariu i bosancima.Ništa nije čudno i nemoralno.I Gari neće nikada poricati da su ga na vlast doveli bosanci.I šta ima tu lošega.Ilija Lukanović(BiH), Josip Sarić(BiH),Anto Nedić(BiH),poko jni Hrvoje Lešić(BiH),Abdi ja Hazbi(MCD)Ivić Pašalić(BiH) itd itd.Pa što ima u tim ljudima lošega?Što su ti ljudi loše učinili za ovaj grad?Ovi ljudi su samo pomogli u širenju jezika prijateljstva i razumijevanja.S vi ovi spomenuti ljudi su dobri ljudi,velikoduš ni,pošteni Hrvati,veliki radnici.Da nije njih bilo nikada Lošinj nebi imao Saborskog zastupnika i ovako marljivog i poštenog gradonačelnika. Zar vi mislite da bi neki "Lošinjan"imao muda dovesti Apoksiomena u Lošinj?Lošinjan i su samo rasprodavali djedovinu i sijali mržnju i svaðe meðu nama "Lošinjanima".P a zar su bosanci prodali Lošinjsku plovidbu Autocamp Poljana Talijanu?Zar su bosanci prodali Jadranku Englezima Turcima i Talibanima?Zar su bosanci napravili smutnju oko Luke u Lošinju gdje se nezna tko pije a tko plaća?Neka nama ti ljudi i neka onii dalje žive meðu nama u slozi bratstvu i jedinstvu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # HDZ-ovci urazumili svoju VladuAdmin 2011-05-06 19:43
HDZ-ovci možda više ne smiju slobodno raspravljati na zatvorenim sjednicama županijskih odbora, jer im slijede sankcije, ali još uvijek im nije zabranjeno govoriti u Saboru na takoðer zatvorenim sjednicama Kluba zastupnika. I HDZ-ovi zastupnici iskoristili su to, i jučer su se izborili za nešto dobro. Zaustavili su donošenje Zakona o referendumu po hitnoj proceduri kojim bi se jako olakšao opoziv župana, gradonačelnika i načelnika općina. Za razliku od njihove Vlade koja je poslala u parlament prijedlog da se neposredno izabrane čelnike lokalne samouprave može razriješiti referendumom ako za opoziv glasuje tek većina izašlih birača, HDZ-ovci s terena shvatili su temeljem vlastitog iskustva da je takvo rješenje duboko nedemokratsko. Ono bi u potpunosti obesmislilo prije dvije godine uveden institut neposrednog biranja župana, gradonačelnika i načelnika općina. Njih bi se, naime, u tom slučaju moglo opozvati s puno manjim brojem glasova od onog s kojim su izabrani.
K tome je Vlada predložila i da se referendum mora raspisati ako to zatraži samo jedna trećina vijećnika predstavničkog tijela. Svim time pozicija lokalnih čelnika, od kojih su neki izabrani i sa više od 70 posto glasova, postala bi vrlo ranjiva. Na sreću, pobunili su se HDZ-ovi zastupnici i natjerali Vladu da odustane od hitnog postupka, a kako se čini ova će se materija urediti unutar zakona o izborima na lokalnoj razini i to na način da se »poveća« većina nužna za opoziv referendumom. Kako je na jučerašnjoj sjednici Odbora za Ustav konstatirao njegov vanjski član, profesor ustavnog prava Robert Podolnjak, i u drugim zemljama jedna pravila vrijede za državne referenduma, a druga za one kojima se pokušavaju smijeniti lokalni dužnosnici.
Dakle, ne pripadaju svi HDZ-ovci amorfnoj masi bez mišljenja, čak i želje da slobodno misle. Daleko je to od istine, premda prečesto izgleda da nije tako. Naravno da u HDZ-u ima ljudi s osobnim dignitetom i koji razumiju politiku. Ali, dugo se od njih traži samo da dižu ruku i klimaju glavom. A normalno je da su i uplašeni kad vide što se dogaða ako si netko iza zatvorenih vrata da malo oduška, kao što je to bilo na sjednici HDZ-a Primorsko-goran ske županije. No, unatoč svemu jučer su skupili hrabrost, suprotstavili su se nerazumnom prijedlogu Vlade i napravili dobru stvar za Hrvatsku.
(Iz današnjeg Novog lista)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PODSJEĆANJEJacin čovjek 2011-05-06 23:24
Došao nam je u posjet najdraži čovjek, najbolji vjesnik proljeća – izjavio Cappelli Gari, gradonačelnik Malog Lošinja, prigodom posjeta dr. Ive Sanadera, 2006 i za to dobio Feralovu nagradu „Od Dugobaba do visibaba“. Pa zar mislite da je to Jaca zaboravila?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Još jedno podsjećanjeSanaderova Jaca 2011-05-06 23:51
Misliš, čovjek one Jace koja se proslavila izjavom "kud Sanader, tud i ja"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # U SaboruApoksiomen 2011-05-07 13:11
E doveeeeeee ze Gariiiiiii che mi noooooo lo vedooooooo zemortooooo de fredooooo in qulche cantooooon.
E Gariiiii di qua e Gariiii di la e senza el Gariiiiii HDZeeeee non ge va.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # boljševikSRETNIK 2011-05-07 21:09
A tko je Gari da kritizira premijerku. Pa ovakve stveri se nisu dešavale ni za Tit-e,(barem ne javno). Kamo sreće da je HDZ-e demokratska stranka otišli bi i nikad više se nebi kandidirali, hehe možda kao neovisni ali ipak bolje išta nego ništa. Na konto gdje nam vode državu a bome i dokle smo stigli sa njima trebalo bi im suditi, ali i ovo sa sudom ne šljaka jer bi predmet najvjerojatnije pao u zastaru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-05-09 10:45
Ma sve je u redu, treba ove HDZ-ovce ipak skinuti. Kukate za Garijem a došao je na to mjesto tako što je na isti način i on došao, smjenom Vrankovića. I sve to je u redu, Na vlast se treba vratiti Bobo Prusac, Mario Hofman (barem za zamjenika gradonačelnika za komunalni sustav), Dubravko Kušeta, Ljiljana Rukonić, Rudi Ivković uz Vodanovića, Hanzija, Kreše Lekića, Renca i sličnih. Jedino nema Aleksandra Volarića, kojeg Rudi pljuje na sve strane, a neznam zašto?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ZamjenaTNT 2011-05-09 12:37
Bezimeni ti si totalni debil nabroio si definitivno naj odvratnije i naj omraženije ljude na otoku koji nikad više nebi smijeli doći na vlast.
Jedini je Hanzi meðu njima pošten i pozitivan lik , i stoga je ružno njega svrstavati meðu ove ljigavce . A Renco , najbolji su mu prijatelji Vinko ,Tarcizio,Lino , skim si takav si !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DMGradonačelnik 2011-05-09 13:33
Jedini pravi i sposobni za gradonačelnika bi bio Damir Magazin.On je pokazao da se može prilagoditi svim vlastima.A za zamjenika Boris Badurina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zna se!hdz uvijek zauvijek 2011-05-11 01:39
Kokodaču koke sa životinjske farme protiv HDZ i njihovih pripadnika i voða, a te iste koke do nedavno su klicali tim istim koje danas pljuju! Sve se vrti oko pojedinačnih uskih gledanja i sitnih malograðanskih interesa. Izbori idu a birači su politički neobrazovani. HDZ vlada ovom državom desetljećima i opet će dobiti izbore kao i uvijek!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-05-11 11:54
Najbolje je da pobijedi Rudi i Massimo Banić. Onda Magazini i Kučići, bosanci i šiptari ne bi bili u igri. Tatjanu za predsjednika gradskog vijeća. DA, što se čudite, bolja je od Turkaljice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-05-11 11:57
Od vas kretena najpametniji je Volarić. Radi i šuti, bere lovu i razvija posao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Cipelarenje oporbe

  Kim 30.11.2022 17:25
  demokracija kao u Sjevernoj Koreji
  Ta žena stvarno nema pametnijeg posla, vrhunski domet joj je posjet lokalnom radiju i ...
   
 • Cipelarenje oporbe

  OMG 30.11.2022 15:11
  Cenzura
  Odmah nakon objave pao je komentar da je puno obećala a malo napravila. Sada ga više nema :P ...
   
 • Cipelarenje oporbe

  gost 30.11.2022 14:56
  Advent aktualniji od veze s Putinovim oligarsima
  Eno se opet slikala. Na fejsu je objavila Upravo na Radio Lošinj - Radio Jadranka govorimo ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Jel ga neko tražio 29.11.2022 21:47
  Nije, ali hoće uskoro
  Taman za njenog kompanjona kad se iskrca d kruzera ukrca lovu od poticaja, Da ne mora ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 29.11.2022 10:22
  Kupovanje potpore dijeljenjem potpore?
  Na fejsu je oglašeno "Grad Mali Lošinj objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Vazelinko 29.11.2022 06:02
  Ćakule bez povoda
  Prigodnije ime za emisiju bi moglo biti: Pričam priče da mi prođe vrijeme ili Pričam priče ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Operacija uspjela 28.11.2022 20:37
  Pacijent umro
  Čini mi se da će savjetnik iz Opatije kojega plaća našim novcem zaraditi više nego što ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 28.11.2022 18:32
  Anino pravo na tuđi novac
  Pa cijeli njezin izborni program se bazira na polaganju prava na tuđi novac, tuđi rad i ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Nick 28.11.2022 17:09
  ...
  ako uopce doceka kraj mandata, koruptivna hobotnica se odmotava sa Cikata prema gradu
   
 • Napuhavanje Proračuna

  NN 28.11.2022 14:07
  Lošinjska perestrojka
  Sankcije Jadranki bi ozbiljno ugrozile "hranidbeni lanac" u kojem se ruska lova pere između ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 28.11.2022 13:55
  Jesmo, uzalud smo glasali za Anu
  A vi koji ste umreženi u gradsku korupcijsku strukturu pa vam ne treba socijala sada likujete ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 28.11.2022 10:31
  Ćakulanje s povodom
  Pravi novinar bi Kapelija i Kučićku pitao kakve bi financijske posljedice za Grad imale ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  asd 27.11.2022 10:41
  Kapeli i Kučić izmiču pozornosti
  Priča o lovi iz Sibira, se nastavlja. Ne zaobilazi rusku koloniju na Lošinju kao epicentar ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 27.11.2022 10:31
  Pravo na davanje obećanja
  Postavlja se umjesno pitanje tko ima pravo obećavati da će dati tuđi novac, tuđi rad ili ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 27.11.2022 10:03
  Reakcija na izbornu prijevaru
  Čine li obećanja tuđeg radi kupovanja glasova birača takvog političara / političarku moralnom ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  gost 27.11.2022 09:33
  Ana Kučić ima samo jednu ...
  Šprajc riješio tešku enigmu koja muči Hrvate: Vrijedi li više braniteljska iskaznica ili ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  RL 27.11.2022 09:12
  Stanje nacije
  Lako je bilo biti hrabar na Lošinju obilazeći oštarije dok je grmilo tamo u daljini. A kad ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  hranitelj tuljana 26.11.2022 19:44
  P. Anj
  Nisam se zapleo. Jako je jednostavno. Političari obečaju tuđe jer znaju da će jedan dio ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 26.11.2022 18:38
  O pohlepi, obećanjima i sebičnosti
  Kao što sam i napisao, nastavljaš braniti "Anu". Kažeš da su "Ane" ovog svijeta posljedica ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  hranitelj tuljana 26.11.2022 18:17
  A joj...
  "Ane" ovog svijeta su posljedica, a ne uzrok...uzrok je ljudska pohlepa prema tuđem. Takvi ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 26.11.2022 18:06
  "Anin" branitelj i skretničar rasprave
  Naravno da braniš "Anu", ali ti si lukav pa to radiš zaobilazno. Na primjer, sada pljuješ po ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  hranitelj tuljana 26.11.2022 17:09
  ....
  Čudno. Razumijete tko su uhljebi. Razumijete tko ima monopol na silu i razumijete da prisilno ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 26.11.2022 15:11
  Anin dug iz prošlog mandata
  Osoba koja je napisala komentar #Tuljan bi se malo je*o — Ali da mu ne uđe očito razumije što ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  hranitelj tuljana 26.11.2022 13:42
  ???
  Zar vas zaista zanima moje mišljenje i zar zaista ne možete zaključiti što mislim o vraćanju ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Joker 26.11.2022 10:18
  Spomen ploča za gradonačelnicu
  Ne znam da li su tata i brat platili dug, ali skinuli su tablu s poslovnog prostora. Mislim ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  K.K- 26.11.2022 09:52
  Gradska vlast u vlasništvu privatne osobe
  Skoro je isto kad prijaviš gradskoj vlasti ili pišeš komentar na na stranici u vlasništvu privatne ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Ali da mu ne uđe 26.11.2022 08:49
  Tuljan bi se malo je*o
  Hmmm, a kako stojimo po pitanju ovih tuđih novaca? Sustavna nenaplata dugova u gradski ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  Jel ga neko tražio 25.11.2022 15:21
  Nije
  Prijavio sam više puta, izgleda da je istina to čime se hvališe, stvarno ima dobru zaleđinu.
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  hranitelj tuljana 25.11.2022 15:04
  Pa prijavite ga?!
  Lažni branitelj?! To je ozbiljna optužba. Ni ja ne volim lažne branitelje. Ne volim ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  K.K. 25.11.2022 14:33
  To je i moj osobni problem
  Tvrdnju da netko tko zaluta na stranicu, na temelju komentara može steći pogrešan zaključak ...