Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Nepotreban izdatak ili pogodovanje Kerumu?

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

hslsUoči jučer održane sjednice Gradskog vijeća Novi list je pod naslovom "Otkup kata bivše Nautike nepotreban izdatak ili pogodovanje Kerumu?" izvijestio o press konferenciji lošinjskog HSLS o jednoj od točaka dnevnog reda sjednice

Predstavnici HSLS su iskazali nezadovoljstvo prijedlogom gradonačelnika Garija Cappellija vijećnicima da se prihvati prijedlog tvrtke Turizam, nautika, sport iz Splita da Grad otkupom ili zamjenom stekne vlasništvo u zgradi stare pomorske škole na prvom katu, veličine 266 metara četvornih za potrebe gradske vijećnice, a predložena je cijena od 692.042 eura, bez PDV-a.

Na presici su uz predsjednika HSLS-a, Rudolfa Ivkovića, bili članovi Izvršnog odbora stranke, Jasimina Hodžić, Mario Popović i Jadranka Špiranec.

Ivković smatra da, s obzirom na trenutno stanje gradske blagajne kao i, kako tvrdi, probleme u naplati postojećih gradskih kreditnih obveza, Gradu sada nepotrebno novo zaduživanje za kupnju prostora u staroj pomorskoj školi, jer bi s PDV-om i porezom na zemljište, za 266 kvadrata trebalo izdvojiti 900 tisuća kuna.

Drugu opciju po kojoj bi se s investitorom išlo u zamjenu, Ivković također smatra neadekvatnom jer, kaže, načulo se da će u zamjenu za kvadrate u staroj školi Grad dati teren za stambenu izgradnju na prostoru sadašnjeg parkirališta iznad Doma zdravlja, što smatra u najmanju ruku pogodovanjem budućem investitoru.

Uz to, Ivković kaže da bi se o pismu namjere trebalo raspravljati tek nakon što investitor dobije potvrdu glavnog projekta za rekonstrukciju stare pomorske škole, što po njemu neće biti tako skoro, jer je već u prvoj fazi ishodovanja lokacijske projekt bio odbijen.

Ivković postavlja i pitanje tko je vlasnik stare pomorske škole, budući je pismo namjere Gradu uputila splitska tvrtka Turizam, nautika, sport, iza koje po ranijim podacima stoji Željko Kerum, a u međuvremnu je u javnosti bio objavljen podatak da od splitske tvrtke staru pomorsku kupuje lošinjski poduzetnik Arsen Mujagić. Prije njih je vlasnik bio Božić, pa Jelavić, vlasnički list zgrade nemamo pa se postavlja pitanje tko je vlasnik objekta.

– HSLS podržava rješavanje pitanja stare pomorske škole, ali ne podržavamo namjeru da se novac poreznih obveznika ili gradski teren namijeni za osiguranje gradske vijećnice koja ovog trenutka, za razliku od vrtića ili aerodroma, nije prioritet, smatra Ivković.

(Ira Cupać Marković)

Komentari: 

0 0 # administratorukomentator 2011-09-16 14:15
Mali ispravak. Ako je riječ o 692 000 Eura onda je sa porezom i PDV-om oko 900 tisuća Eura a ne kuna kako piše tu i u Novom listu. Stvarno investicija bez koje možemo. Ili im je potrebna još jedna vijećnica zbog obima posla. Gospoda žele sastančit u novom prostoru na račun poreznih obveznika. Ništa se ne mijenja ide na gore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rudi viče "vatra" a nema ni dimaoporbenjak 2011-09-16 15:13
Komentatore, mislim da ni tebi, a bogami ni Rudiju i Iri nije jasno o čemu se tu radi. Rudi viče "vatra", a zapravo nema ni dima i strašno se uzrujao što netko sprema ražanj, a zec je u šumi :-) Prostornim planom Grad je obvezao investitora da u zgradi Nautike sagradi gradsku vjećnicu, pa investitor ne može dobiti dozvole ako to ne učini. Osim toga, investitor je dužan Gradu ponuditi to što gradi prema gradskoj odluci iz Prostornog plana, a to je vjećnica. U ovom slučaju Grad samo poštuje zakon i svoje vlastite odluke, a Rudi pada u oporbeni trans :-) Grad je samo izrazio namjeru da zadrži pravo prvokupa, i ništa drugo. Gradsku blagajnu za koju se Rudi toliko brine to baš ništa ne košta, a ako ga stanje blagajne baš toliko brine, mogao bi početi plaćati gradsko zemljište koje koristi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # vijećnicaVijećnik 2011-09-16 15:48
Znači da je Grad sam sebe indirektno prostornim planom obvezao popušiti 900 tisuća eura. Ovo je još bolje. Šta će im onda pismo namjere kada su i tako po tebi dužni platiti drugu Gradsku vijećnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Komedijaoporbenjak 2011-09-16 15:53
Pismo namjere da nešto kupiš nije obaveza da to kupiš, a to su očito znali i vjećnici jer su u punom sastavu svih 15 jednoglasno prihvatili. Pa je Rudi ispao oporba i oporbi. Komedija :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Bobi 2011-09-16 16:10
...opet ovaj lažljivi Rudi. Već je stvarno vrijeme da počne plaćati dugove koje ima prema Gradu, ako ga već brine stanje u blagajni. Što o toj temi ne sazove press konferenciju...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Bobi 2011-09-16 16:13
...i još nešto...kad je on mijenjao terene sa Gradom za svoje potrebe onda mu je to odgovaralo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # curenje informacjašpija 2011-09-16 16:50
***Uz to, Ivković kaže da bi se o pismu namjere trebalo raspravljati tek nakon što investitor dobije potvrdu glavnog projekta za rekonstrukciju stare pomorske škole, što po njemu neće biti tako skoro, jer je već u prvoj fazi ishodovanja lokacijske projekt bio odbijen.***

A otkuda Ivković zna da je lokacijski projekt bio odbijen? Da li se to stavlja na oglasnu ploču da svi znaju ili Ivković ima svoje tajne izvore ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Bobi 2011-09-16 18:06
...zna se dobro koji je njegov izvor informacija iz Grada...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # G. Princip 2011-09-16 20:35
Rudiju je problem da grad uloži u vlastitu vijećnicu, ali mu ne bi bio problem da grad uloži u tuði aerodrom (od Jadranke i Lošinjske-grad ima samo 4% dionica) Stvarno drži do principa. Svoj politički život održava jedino kroz konferencije za ICM i Radio Jadranku, dan prije svake sjednice vijeća na način u materijalima za vijeće (kako je došao do njih?) traži afere, ili da daje smjernicei i obv ezujuće upute vijećnicima kako glasati. Naravno uz statiranje uvaženih lokalnih političara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # SmradAlehandro 2011-09-16 21:19
Ma šta se ima javljati taj Rudi on je največe govno u ovom gradu kojeg treba pod hitno strpati u ludaru, ili u ćorku da više ne talasa, on je totalni retard !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-09-16 21:42
Kad milicioner postane liberal, uz to je izlječni alkoholičar, to ne može biti dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # po narudžbibivši 2011-09-16 22:02
Kako god. Ipak mi se čini da je Rudi konstruktivna oporba i stalno radi i ukazuje na greške i muljaže. Mislim da ću ovaj put na izborima drugačije glasati. Trud koji pokazuje treba vrednovati a neki koji ovdje pljuju po njemu garantiram da su iz krugova HDZ-a i pišu po uputama svog glavešine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ???Pljuvačnica 2011-09-16 22:07
Stvarno u nekoliko komentara samo pljuvanje. Nitko od pljuvača nije iznio nikakav argument zašto ili zbog čega je Rudi ovo-ono. Pofil pljuvača nadam se nije isti kao od onih koji naručuju pljuvanje. A što se tiče rabote oko kupovine nečega što nam (A NI NJIMA) netreba ni riječi. Otkrili ste se dragi nadam se uskoro bivši HDZ-ovci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ... 2011-09-16 22:27
Rudi nije nikakva oporba, a kamoli konstruktivna oporba. On je politički klaun koji samo koristi priliku da se čuje za njega i njegovu strančicu, a onda priča gluposti. Rudi nije shvatio da se tu ne radi o odluci o kupovini nego o izjavi da se namjerava da se nešto kupi. A što se tiče toga da li nam to treba svatko ima pravo dati svoj odgovor. To što Pljuvačnica misli da nam ne treba, ne obvezuje ni mene ni bilo koga drugog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ko o čemu Rudi o poštenjuPoštenjačina 2011-09-16 22:55
"Kako god. Ipak mi se čini da je Rudi konstruktivna oporba i stalno radi i ukazuje na greške i muljaže." kaže bivši. U tako malo riječi toliko neistine i nelogičnosti. Valjda je HSLS oporba ili je samo Rudi oporba? Ako prihvatimo da je HSLS= Rudi onda se ne može reći da on stalno nešto radi. On samo šeta po gradu s papirima ispod ruke (dobivenih na nezakonit način) i napada ljude, spletkari, animira, konstruira i fantazira. U čemu je konstruktivnost reagirati jednom mjesečno na materijala za sjednicu vijeća. Bira točke na kojima bi mogao unaprijed napadati i optuživati vlast, bez da provjerava i razumije činjnice i zakonske procedure. Svaki potez koju vlast napravi za njega je pogodovanje nekome, osim ako on nije taj netko. Meni ne pada na pamet tvrditi da je Grad pogoodvao Rudiju (dok je bio dogradončelnik) kad je napravio raskršće sa semaform prema njegovoj zoni. A još je i vodio investiciju a cesta nije imala trasu prema diskontu Jadranke. Mogu mislit kako bi on reagirano na tu situaciju.
Nije uopće konstruktivan nego kao Kalimero, plaće po gradu:" to je prava pravcata nepravda (kriminal), svi su kriminalci samo sam ja pošten i znam raditi. "Šta reći za takog lika?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # G Principučudak 2011-09-16 23:31
Vjerujem da Rudi nije mislio da Grad treba ulagati u tuðe tj. aerodrom. Koliko znam Grad je dužan vratiti ako se ne varam oko 2 mil. kuna aerodromu koje je direktor posudio Gradu na temelju nekakve akontacije za komunalni doprinos za produženje piste. Znači nije riječ o ulaganju nego vraćanju duga a pomoglo bi da radnici krenu dobijati redovito plaće. Riječ je o prioritetima i slažem se da bi se novac trebao racionalnije trošiti. Na kraju šta je ovo pismo namjere kojim se planira kvadratni metar platiti skoro 4000 eura ako ne ulaganje u tuðe vlasništvo. Rudi svaka ti čast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # . 2011-09-16 23:51
Čudni prijatelju, kad kvadratni metar platiš x eura nisi uložio u tuðe vlasništvo nego si otkupio tuðe vlasništvo da postane tvoje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rudi, čudak,...G. Princip 2011-09-17 00:10
Vjerujem da Rudi nije mislio.... kaže čudak. Temeljem čega vjeruje da Rudi misli ovo ili ono- nepoznato. Nepoznato je što znači "direktor posudio Gradu na temelju nekakve akontacije za komunalni doprinos za produženje piste" Komunalni doprinos se plaća Gradu po rješenju i ne postoje "neke" akontacije a niti se može posuditi akontacija, a pogotovo je nemoguće posuditi Gradu ono što si mu dužan, u ovom slučaju komunalni doprinos. Po čudaku, je direktor aerodroma posudio Gradu ono što mu je dužan. Ako je i od čudaka, previše je.
Čudak je stvarno čudan. Ne samo što vjeruje što Rudi misli nego i zna što Rudi misli kad kaže da je prioritet ulaganje u tuði aerodrom. To znači da u stvari grad treba vratiti "neke" akontacije i to Rudi smatra da je to ulaganje u aerodrom. Navodni povratak "neke" akontacije Grada aerodromu je po Rudiji odnosno čudaku ulaganje u aerodrom. Besmislen tok misli, koji samo čudak može tako složiti.
Onda se nije ni čuditi čudaku kad tumači kupovinu nekretnine kao ulaganje u tuðe vlasništvo, valjda to grad Mali Lošinj kupuje za Grad Cres. Tom logikom kupovinom mlijeka možemos smatrati ulaganjem u Dukat ili Vindiju ovisno o ukusu. Držte se Rudi i čudaku. Svojim britkim i svima razumljivim razmišljanjima na izborima će te pomesti sve- u izbornoj jedinici Kampor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pitanje čudakuDeluzija 2011-09-17 00:15
Čudak, kao neupitni tumač Rudijevih misli, objasni što Rudi misli kad govori o ulaganju u vrtić?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Monti P. 2011-09-17 00:22
A što misli Jasmina Hoðić? Popović misli isto što i Jasmina ali ne kao Rudi- Špiranec se s njima dvoje ne slaže. Rudi donosi zaključak. Čudak to tumači!
Prema rasporedu sjedenja HSLS bi moglo značiti: Hoðić Sluša Ludog Susjeda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # politolog 2011-09-17 01:01
Da li je netko Rudiju uspio objasniti da on nije više na vlasti? On ne bi trebao brinuti za stanje gradske blagajne kao i, kako tvrdi, probleme u naplati postojećih gradskih kreditnih obveza. To je obveza i odgovornost vlasti i gradonačelnika. On bi se kao oprobeni političar samo trebao nadati da će tih problema stvarno i biti te to iskoristiti za dokazivanje nesposobnosti vlasti.
Takoðer je zanimljivo na čemu temelji takve tvrdnje, budući da kao obični graðanin ne može raspolagati takovim podacima. Naime on nije ni vlast, niti radi u gradu, niti je vijećnik ni član koalicije na vlasti da bi mu to moglo biti poznato. Osim ako nema duboko grlo.
Takoðer je dosta teško shvatiti njegove tvrdnje budući da ne razlikuje plaćanje od naplate, pa bih molio vjerodstojnog tumača Rudijeve misli, čudaka, da objasni što je Rudi mislio kad je govorio o problemima u naplati postojećih gradskih krreditnih obveza.
Zanimljivo je da je Rudi skočio samo na jednu točku dnevnog reda vijeća. Nije reagirao na odluku o zaduženju Grada za Priku u iznosu od 13 milijuna kuna. Ne zanima ga sadašnje zaduženje ali ga muči potencijalno zaduženje (moguće i zamjena). Valjda je ulaganje u Priko ulaganje u vlastitu imovinu za razliku od kupovine gradske vijećnice koje je ulaganje u tuðu imovinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Fraktura 2011-09-17 01:34
Začudan je stav da Lošinj ne treba gradsku vijećnicu. Rekonstrukcijom Doma kulture i prenamjenom u gradsku knjižnicu grad će ostati bez dvorane, koja je ionako stara, sumorna i zastarjela konceptom i opremom. Kada znamo da je čovjek bio spreman štrajkati glaðu da bi graðani zadržali namjenu Giardinetta, onda znamo i da postoji potreba za takvim prostorom. Gradske vijećnice se u većini gradova koriste kao dvorane za različite skupove i predavanja. Osim što bi se sjednice Vijeća mogle u većem prostoru odigravati na način koji je u demokraciji poželjan - da graðani dolaze pratiti sjednice - Lošinj bi dobio novu multifunkcijsku dvoranu.
Budući da nemamo informacije o potencijalnoj opremi i konceptu te dvorane, onda je nemoguće procijeniti i odnos cijene o kojoj diskutiramo, a o kojoj gospodin Ivković nekim čudom ima sve informacije. I meni se doima visokom ta cijena, ali ne dvojim oko potrebe da se tako nešto izgradi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Gaus 2011-09-17 01:37
Nije 4000 EUR nego 3.200. Još uvijek skupo, ali ne znamo detalje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Revizor 2011-09-17 02:44
Začuðujuće je da veliki i dokazani poduzetnik Rudi ne zna kako se računa PDV-u pri isporuci nekretnina. Za razliku od obračuna PDV-a na robu i usluge, prilikom ispruka nekretnine PDV od 23% se obračunava samo na dio vrijednosti nekretnine, odnosno na novu vrijednost- na uloženo ulaganje u ovom slučaju na rekonstrukciju. Kako je teško očekivati da je trošak rekonstrukcije veći od 1.000/m2, PDV u konkretnom slučaju može iznositi najviše 230€/m2. Mislim da je to realno bar 20% manje . Dakle ako ukupnu kvadraturu podjelimo sa ukupnom cijenom dobijemo cijenu od 2.600 €/m2 bez PDV-a. S uključenim PDV-om to može biti znači maximalno 2.830/m2. Ako bi to kupila bilo koja gradska tvrtka koja je u susutvau PDV-a cijena bi bila 2.600€, s obzirom da bi plaćeni PDV mogao iskoristiti kao pretporez ili tražiti njegov povrat. Ne znam da li je to skupo, ali je puno manje od 4.000 ili 3.200 €. Naravno ako su brojke koje je iznio Rudi istinite. Osobno njemu ne vjerujem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # guštericaApolitična 2011-09-17 02:55
Nije vrijedno čuðenja čudače. Ovi što seru po svemu što nije iz HDZ-a jasno je čiji su. Najvjerojatnije je to sve ista osobica pisala. Neka im. Zato živimo u ovakvom ćumezu od Grada. Nadam se ne vječno. Iako za te novce mogu doživotno vijećati u bilo kojem hotelu treba im. A za onaj komunalni doprinos sam i ja čula. To je definitivno bilo protiv zakona a neki tu o tome nemaju pojma. Pretres uskoka bi tu bio kao melem na ranu ali to bi se dogodilo da smo pravna država.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tri gluposti R. I.prvokupac 2011-09-17 12:43
Sve u svemu, Rudi je uspio u namjeri da se o njemu priča kako bi se saznalo da je tu i da bdije nad interesima Grada i graðana. To što je nadrobio hrpu gluposti, njemu i njegovim sljedbenicima nije važno, pa se ne upuštaju u raspravu o suštini stvari, nego samo brane i hvale Rudija.

A koje su to gluposti? Navest ću tri najupadljivije.

Glupost prva: "Gradu ne treba vijećnica".

Na stranu to što je Fraktura dobro obrazložio potrebu za vijećnicom pa nije potrebno ponavljati, Rudi zapravo poziva da Grad ne poštuje vlastite odluke donesene Prostornim planom još za vrijeme vlasti Balije i njegove "obitelji stranaka". A u PP lijepo piše da u Nautici MORA BITI GRADSKA VIJEĆNICA.

Investitor koji želi obnoviti ono ruglo u središtu grada mora za to dobiti niz dozvola, a da bi ih dobio mora planirati izgradnju onoga što je zacrtano Prostornim planom. Dakle, mora planirati i izgradnju gradske vijećnice. Nema gradske vijećnice - nema dozvole - bez dozvole nema rješenja one ruševine. Privatni investitor svakako ne treba gradsku vijećnicu, već je želi prodati onome tko mu je nametnuo obvezu da je sagradi, a to je Grad Mali Lošinj. Možda bi je on mogao ponuditi na prodaju i nekom drugom gradu, jer u PP možda i ne piše da je obavezan graditi vijećnicu baš za Grad Lošinj. Nekako sumnjam da bi je uspio "utopiti" Šibeniku, Puli ili Slavonskom Brodu, pa je razumljivo da ju je ponudio onome tko mu je i naredio da je sagradi, a to je Grad Lošinj. No ipak Rudi sipa gromove protiv vijećnika koji smjeraju donijeti odluku o pravu prvokupa, jer nam vijećnica ne treba! Ali Rudi kaže, nije protiv obnove one ruševine, pa neka investitor uredi zgradu, a vijećnicu neka proda Zadru, Ogulinu ili Varaždinu. Briljantna zamisao od našeg Rudija.

Inače, investitor je prema zakonu dužan pravo prvokupa ponuditi Gradu Lošinju, a Grad je prema zakonu dužan o tome odlučiti. Evo što je pravo prvokupa:

Pravo prvokupa je pravo odreðene osobe da je vlasnik odreðene stvari koju kani prodati obavijesti o toj prodaji i da joj ponudi da tu stvar otkupi po uvjetima koje nudi ostalim osobama, prije nego što je ponudi drugim potencijalnim kupcima. Tek ako ta osoba odbije kupiti stvar, odnosno ne odgovori na ponudu u razumnom ili ugovorenom roku, vlasnik je može ponuditi na prodaju drugim osobama.
Ako bi vlasnik prodao stvar drugoj osobi, a da o tome nije obavijestio osobu koja ima pravo prvokupa, odnosno ako bi tu stvar prodao po uvjetima povoljnijim od onih koje je ponudio osobi s pravom prvokupa, ta osoba ima pravo, pod odreðenim uvjetima i u odreðenom roku pobijati valjanost takvog ugovora i zahtijevati da joj se stvar proda po uvjetima po kojima je bila prodana drugoj osobi.

Glupost druga: "Ivković kaže da bi se o pismu namjere trebalo raspravljati tek nakon što investitor dobije potvrdu glavnog projekta za rekonstrukciju stare pomorske škole"

Glupost se sastoji u tome što je pismo namjere temelj za stjecanje, odnosno zadržavanje prava prvokupa od strane Grada Malog Lošinja, jer je samom odredbom PP da u zgradi mora biti gradska vijećnica, grad donio odluku da će to pravo zadržati. A ostaje i pitanje može li investitor uopće dobiti potvrdu glavnog projekta ako nije izvršio zakonsku obvezu nuðenja prava prvokupa. Istina, Grad ga se mogao odreći, ali time bi sam sebi skočio u trbuh i investitora doveo u suludu situaciju da vijećnicu gradi za ... Ogulin, Varaždin i t.d. već prema tome koja gradska vlasti bi bila toliko glupa da si je kupi na Lošinju.

Glupost treća: Rudi kaže "jer je već u prvoj fazi ishodovanja lokacijske projekt bio odbijen."

Glupo je javno, putem novina i radija, odavati činjenicu da informacije koje ne smiju biti dostupne javnosti cure kao smeće iz probušenog kontejnera. Time ja javno bacio sumnju na mnoge osobe, pa i cijele službe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Špija 2011-09-17 13:12
O tome koliko je Rudi ozbiljan političar govori izjava na press konfernecij:"je r je već u prvoj fazi ishodovanja lokacijske projekt bio odbijen." Na temelju čega to tvrdi? Kako on to zna? Čime to može dokazati? Zbog čega je projekt odbijen? Ako to i jest istina, kakve to veze ima s NAMJEROM Grada da kupi vijećnicu.
Ni na jedno pitanje on ne zna odgovor niti ga može znati. Može samo nagaðati i lupetati. To i radi. Na press konferencijama i radiju.
Bitno ga se čuje, čovjek se sprema za gradonačelničku funkciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Gdje?Zbunjen 2011-09-17 13:16
Gdje se može pogledati PP u smislu koji su sadržaji predviðeni pri obnovi stare pomorske škole. Tj. zanima me gdje je uvjetovano da u toj zgradi mora biti Gradska vijećnica??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zbunjeni 2011-09-17 13:25
Ispast će da je gradska vijećnica u centru grada u spomenuku kulture jeftinija od Rudijevih prostora u montažnoj hali u Industrijskoj zoni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zoom 2011-09-17 13:40
Svaki PP uvjetuje za svaku česticu što se može radilti ili graditi. Dakle u odredbama PP, u ovom slučaju PUP Centar u tekstu i grafičkom dijelu stoji odredba kojom se utvrðuje namjena i ovoga objekta. Iz pitanja se da zaključiti da ti ne vjeruješ u to, odnosno da u Gradu Malom Lošinju pogoduju vlasniku pomorske jer prihvaćaju bez provjere, na riječ ili svjesno ili ne, da tamo mora biti vijećnica. I ti u to naravno sumnjaš. Po tom konceptu funkcionira i Rudi. Ni jednu činjenicu ne provjeri ali svaku tumači kako mu paše odnosno kako drugima ne paše. Svi Rudijevi zagovornici u ovoj raspravi sami sebe nazivaju čudacima i zbunjenima. Ipak su makar podsvjesno svijesni svoje ituacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-09-17 13:41
Ja našla ovde na forumu ovo:

Obnova pomorske škole

Bez odgovarajuće infrastrukture, ovi su planovi neizvedivi pa će se morati dograditi elektroenergets ka i telekomunikacij ska mreža, unaprijediti vodoopskrba i odvodnja, a planira se i plinoopskrba.

Kako je Prostorni plan dokument koji tek načelno odreðuje lokacije pojedinih sadržaja, slijedi izrada i donošenje ukupno 16 urbanističkih planova ureðenja (UPU), odnosno dva detaljna plana ureðenja (DPU). Konkretni projekti su, u Malom Lošinju izgradnja tridesetak stanova iz programa poticaje stanogradnje, školske sportske dvorane kraj zgrade OŠ Maria Martinolića, obnova stare pomorske škole s prenamjenom u hotel, obnova stare osnovne škole s prenamjenom u stambeno-poslov nu zgradu, izgradnja dviju zgrada na Rivi lošinjskih kapetana (na sada praznom prostoru nedaleko autobusne stanice, odnosno na mjestu montažne trgovine na Škveriću), izgradnja višeetažne garaže na Jamini, izgradnja prateće kuće u Miomirisnom vrtu te u Velom Lošinju dogradnja Doma za starije i obnova Župnog dvora, doznajemo od pročelnice za prostorno planiranje Ljiljane Rukonić.

Za civilne svrhe

Zone od vojnog interesa zauzimaju znatne površine prostora na obalama Lošinjskog zaljeva, te predstavljaju fizičku i mentalnu barijeru slobodnom organiziranju gradskih sadržaja. Problem je naglašeniji zbog toga što se ta područja nalaze na samom ulazu u grad, pa i vizualno degradiraju ovaj prostor. U dosadašnjoj funkciji, dakle pod upravom Ministarstva obrane, ostat će vojarna na Kovčanju i kompleks Umpiljak, a za civilne svrhe će se prenamijeniti Velopin, Tovar, bivši Dom armije te graðevine na Unijama i lloviku.

Gradnja helidroma

S obzirom na to da je u turizmu trend dolazak zrakoplovom, planira se znatno produženje aerodromske piste kraj Ćunskog, čime bi se omogućio dolazak većih zrakoplova. Uz prateće sadržaje, za aerodrom je rezervirana površina od 77 ha. Predviða se obnova male piste na Unijama, odnosno gradnja helidroma na Susku, lloviku i Punti Križa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ??????Hotel 4 zvjedice 2011-09-17 13:46
Evo zanimljivog linka. Nigdje se ne spominje vijećnica.... www.jutarnji.hr/.../214632
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # svoj-svomeKo-kome 2011-09-17 13:59
Meni nakon ovog ništa nije jasno. malilosinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..Ko-kome 2011-09-17 14:08
Onaj iznad slabo radi. malilosinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ....????? 2011-09-17 14:12
Nakon što kopiram link ne radi malilosinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...Ko-kome 2011-09-17 14:14
Razmak je ispred (losinj), (ruglo), (prodao). Smanji razmak pa će ići.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Surfer 2011-09-17 15:25
Bilo bi dobro da se komentari ne koristeza davanje uputa o korištenju interneta. To rješite drugim putem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-09-17 15:34
Citat:
Evo zanimljivog linka. Nigdje se ne spominje vijećnica
Ne spominje se vijećnica zato što je poanta na šašavoj ideji da se privatnog investitora prisiljava da gradi muzejski prostor i namjeri da se napravi normalan Plan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LSD 2011-09-17 15:41
Nejasno je što bezimena komentatorica komentira kad zaljepi nekakav tekst s nekakvog foruma. Što to dokazuje, što se time objašnjava, što se želi postići, osim zamućivanja rasprave. Komentari od 11.41-do 12.14. žele smislenu razmjenu mišljenja i argumenata minirati jer netko ne može jasno izraziti svoje nejasne stavove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nejasnoðuro 2011-09-17 16:00
Puno toga je nejasno u ovom gradu. A za to nije kriv nitko do Gradske vlasti. Zbog njihove netransparentno sti se ovakve rasprave razvlače u nedogled bez ikakvog suvislog odgovora. Pravi i skriveni motivi mnogih poteza ostaju tajnom velikoj većini graðanstva. A mi tu nemožemo ništa. Naredni izbori će nadam se kazniti autore zakulisnih igara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # transparentni 2011-09-17 16:35
Ðuro, a što je to netransparentno u ovoj priči? Prostorni plan je javni dokument i svatko ga može vidjeti. Bila je javna rasprava o Prostornom planu. Održana je sjednica gradskog vijeća na kojoj su svih 15 vijećnika glasovali za mogućnost da se konačno rješimo ruševine u centru grada. Sve je javno, a ti pričaš o netransparentno sti :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ............... .Ðuro 2011-09-17 17:39
Upravo to. Uvijek je svih 15 glasovalo jednoglasno. Nije bitno za što i za koga. Ovo je gore nego u komunizmu. Jednoumlje i strah od otkaza. Tako je izvisio i Božićević po kojem HDZ-ovci isto pljuju. Dobio otkaz jer je drugačije mislio. Netransparentno je sa kojim terenima će biti obeštećen vlasnik stare pomorske škole znajući unaprijed da to neće biti nikakvim eurima. Koliko ti tereni vrijede. Zar to ne smrdi na muljažu????? Stvarno onima koji misle da je tu sve ok. fali cijeli namještaj u glavi. Nadam se da se tu ubraja samo HDZ-ova manjina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gg 2011-09-17 17:50
Ðuro, ošo ti na kvasinu:-) Kako netko može dati otkaz Zuberu, Kemi Berberoviću, Badurini, Golešu, Maljevcu :-) A Božičević nije dobio otkaz zato što je drugačije mislio nego zato što nije mislio. Ma da je mislio ne bi izveo ni ovaj glupi štrajk glaðu. A o zamjeni zemljišta uopće nije bila rasprava na Vijeću. Pročitaj današnje novine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Don Quiote 2011-09-17 19:49
Ðuro se uklapa u Rudijevu sljedbu. Da bi dokazali ono što Rudi smatra istinom a to je da sve što radi vlast (čak i oporba) je kriminal i pogodovanje nekome, dok su oni borci za poštenje i gradske interese. U tu priču na površan način i bez ikakovog logičkog slijeda će ubaciti i štrajk Dorijana i jednoglasno glasanje svih vijećnika. Iako je Dorijan Božićević dokazani manipulator, bez obzira što se pokazalo da je apsolutno bezrazložno štajkao, i što se pokazalo da je samo politički komedijaš kao i Rudi, tvrdi za njega da je dobio otkaz jer drukčije misli. Uoće ne želi ni barem teoretski privatiti mogućnost da nije htio raditi. Da je obična lijenčina. Uostalom zar nije on onaj koji je napravio skandaloznu anketu zbog koje jeslužbena a stranica grada morala biti zatvorena neko vrijeme a grad je bio izvrgnut sudskoj tužbi zbog nje. Za Rudijeve je dovoljno reći progonim me Hrvatske demonska zajednica da on postane njegov politički pajdaš.
Tvrditi da uvijek svih 15 vijećnika glasa isto- gore nego u komunizmu, je naprosto jedna od mase laži i manipulacija. Lako je provjerljivo da je jako rijetko da uopće bude pristuno svih petnaest viječnika a kamoli da budu jednoglasni. Izgovoriš laž koja ti je potrebna da bi izveo zaključak koji ti treba. To je koncept na kome može funkcionirati jedina Rudijeva sljedba.
Takoðer je zanimlivo da Rudi(=-HSLS), stalno izgovara MI, iako predstavlja liberalnu opciju koja podrazumjeva slobodu poduzetništva i osobnu slobodu, i bori se za ugroženi kolektivni gradski interes, Zašto su uvijek oko njega statisti koji ništa ne govore?. Zašto nikad ne izaðe u javnost i kaže ja to mislim. Zašto nikad nismo čuli ni jedan drugi liberalni glas, ili je glas velikog voðe ono što svi oni misle?. HSLS kako ga Rudi vodi više sliči na partijsku organizaciju SKH iz ranih 70-tij godina prošlog stoljeća nego na liberalnu stranku 21. stoljeća.

Optuživati vijećnike, izabrane od graðana na neposrednim izborima, da glasaju iz straha, koliko god je bolesna i lažna odlično pokazuje razinu razmišljanja i kvalitetu spoznajnih sposobnosti onih kojima je Rudi junak našeg doba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tunguzijarudilak 2011-09-19 23:25
Ako gospodin Ivković zaslužuje ovoliko pažnje onda je stanje mentalnog zdravlja naših grðana krainje zabrinjavajuće. Nama treba ostati takva ruševina u centru grada jer za bolje nismo. Živio Rudi, živjele naše drage i vrijedne ruševine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Žuto podvučeno ludimPulitzer 2011-09-19 23:59
Veći je problem što tom promašenom čovjeku u svakom pogledu poslovnom, privatnom, (treba ga žaliti), novinari kao ICM ili Marta odnosno Novi List i Radio Mileva daju prostor čime zagaðuju društvenu klimu, a Lošinj pretvaraju u veliku ludaru. Mislim da ovi novinari iskorištavaju Rudija, za svoje interese i u dnevno političke igre.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # a što?ovca 2011-09-20 11:51
A što da ovi objavljuju osim vremenske prognoze i nonine kuharice. Rudi im dobro doðe da imaju sadržaja i nakako pokušaju opravdati svoje nezaraðene plaće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # A ništa.Ovan 2011-09-20 12:30
Najbolje da niko nikog ne kritizira. Treba samo hvaliti voðenje Grada i svi sretni. Nonina kuhinja isto može sadržavati elemente kritike (neko to radi ovako) pa bolje ostaviti prostor za malo dužu prognozu vremena. Ajde HDZ-ovci okanite se Rudija ili ga se toliko bojite pa stalno serete po njemu želeći ga spustiti na vaš nivo. Vi HDZ-ovci radite svoj posao i dokažite se djelima a ne kenjajte po drugima što vas kritiziraju. Iz kritike se može ponešto i naučiti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Prodavanje muda za bubregeRazum 2011-09-20 16:15
Ne vidim da su se HDZ-ovci navalili na njega ili da ga se boje. Njime se nitko ne bavi, s obzirom da je on u političkom smislu nitko i ništa. Nije ni vijećnik a HSLS je minorna i smiješna stranka (vidi članove).
Rudijem se bave samo komentari na ovom forumu nakon što on to zatraći, jednom mjesečno nakon što raspali po dnevnom redu vijeća kojega nije član i koji napada bez ikakvog suvislog obrazloženja, proizvodeći "afere" jer se želi osvetit vlasti. Zbog toga što su ljudi to pročitali dobiva komentare kakve dobiva. On sam svojom ponašanjem izaziva komentare koje Ovan tumači kao strah ili fiksaciju HDZ-a.
Ljudima je jednostavno iritantno da netko tko je nasilan, nuspješan, nekorektana, nepošten, nastupa kao borac sve ono što on sam nije. To se zove foliranje, koje su ljudi prozreli i ne žele to slušati od njega.

Siguran sam da komentar kao što je npr. "Je, je Rudi je jedan jako pošten čovjek. Kao političar je izuzetno jasan u iznošenju stavova i konstruktivan. Kao poduzetnik je jako uspiješan i korektan. Obiteljski je čovjek koji jako drži do svoje obitelji. Sve u svemu jedan jako uzoran graðanin." nema veze s političkim djelovanje HDZ-a, a niti strahom istog od Rudija.

Daleko od toga da vlast ne treba kritizirati. Dapače. Kao i svaka vlast i ova griješi. I ovoj vlasti se svašta može prigovarati i ima razloga za kritike. Da je Rudi ozbiljan političar, a ne politikant, postavio bi ozbiljna pitanja, npr. kako se rade prostorni planovi, s obzirom da se već prilikom usvajanja utvrðuje da ih je potrebno mijenjati. Zašto je prilikom izgrade zadnjeg prostornog plana Grada Malog Lošinja, izbacivano iz graðevinskih područja gradski tereni a ubacivani privatni.
Zašto ne reagira na veliki problem u gradskoj luci? Zašto ne reagira na dugogodišnje probleme s bukom? Problemi parkiranja njega ne zanimaju. Njega ne zanimaju stvarni problemi graðana. On ne želi rješavati životne probleme graðana, on želi biti istražitelj.

Da se može vlast kritizirati i na ozbiljan i argumentiran način dokazuje i ova stranica. Posljedica takvih kritika je ponekad i promptno ispravljanje uočenih gluposti. Više od toga ova stanica ne može. Ali bi mogli ozbiljni političari. Rudi i rudijeve metode, ovu vlast čine samo boljom nego ona uopće jest.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zwekan 11.08.2022 13:25
  Boli glava od pohvala
  Od ovakvih autističnih pohvala gradonačelnicu, Nedića i Devčića trebala bi bolit glava.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 12:09
  Laganje je njena furka
  Dobro se slika a još bolje laže. :sad: i.imgur.com/DYbiCVF.jpg ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 11.08.2022 09:47
  GOST
  Dragi moji zelenolajkani,p ušete u istu tikvu bez argumenata,a gradinačelnica ima rezultate ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Pa joj vrati 10.08.2022 18:05
  Pamti
  Kriterije je definirala sama. Besplatno dopunsko osiguranje za sve umirovljenike. Nije rekla ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ... 10.08.2022 17:58
  .....
  Ako gost da 150 000 000 kuna će se graditi.Samo da akteri u slučaju Mrtvaška završe di im je ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  yxc 10.08.2022 17:35
  Predizborna laž A. Kučić i HDZ-a
  Njezina izborna obećanja bila su sumnjiva i kad ih je davala da nas navuče da je izaberemo.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 10.08.2022 17:10
  Kraljičin pijun Nedo
  Da se radi o šahu Nedić bi bio pijun, figura koja otvara put kraljici. Tako je svojim ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  ... 10.08.2022 17:10
  ...
  Da, baš se naradio. Dobio papire za jedno, napravio nešto drugo. Inspekcije žmire, ipak je ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  Grunf 10.08.2022 14:48
  Privatizacija zalaska sunca nad Lošinjem
  Taj dio njezinog izlaganja na N1 TV je nekako prošao ispod radara zainteresirane javnosti.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Kučerina 10.08.2022 11:52
  Kako to? Kako to ?
  Pa kako će sprečavati devastaciju kad se slika s jednim od najvećih devastatora i s njim ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  U zdrav mozak 10.08.2022 10:53
  Lud, zbunjen, nenormalan?
  Ovako glupe odgovore može dati samo osoba koja nema nikakve odgovore. Totalno se pogubila.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ZC 10.08.2022 10:38
  Dužnost
  kao izvršno tijelo JLS Ana Kučić nema samo moć da spriječi devastaciju nego joj je to i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 10.08.2022 10:21
  +++o lud zbunjenog
  Da, najavili u 2019. a onda opet 2021. kad su se hvalili da su ostvarili sve što su u prošlom ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Čeper 10.08.2022 09:57
  Šaljivi odgovori na pitanja vijećnika
  Na sutrašnjoj sjednici GV Anina većinaće dokapitalizacir ati gradsko poduzeć dijelom gradske ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zwekan 10.08.2022 09:21
  »Slijepost uma«
  Njegovi komentari ukazuju na poremećaj koji se zove autizam jer je očito da ima socijalne i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  može se ima se 09.08.2022 22:28
  zašto ne?
  Piše da je vlasnica Elena Badurina a ne boris, a sigurno ima dozvolu, ipak je i on bio ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  asd 09.08.2022 20:54
  osoba s posebnim potrebama
  Okani se ćorava posla. Raspravljaš s osobom s posebnim potrebama. Taj tjera svoje štogod ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost, ma ne ovaj Anin trol 09.08.2022 18:37
  Palac dolje
  Kako je rješena Mrtvaška? Jesu li započeti radovi ili na prilazu još uvijek dežuraju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 09.08.2022 18:11
  GOST
  Svi vi koji ovdje komentirate mislite da se na ovom portalu mogu riješiti problemi koji su ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Tariguz 09.08.2022 16:29
  Živopisna HDZ-ova gradonačelnica
  Spriječiti stvarnu, pravu i trajnu devastaciju mogu samo osobe i institucije koje imaju moć ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 15:18
  Truli Anini projekti
  Recimo da je to tako, ali kakve veze to njeno NE ima s ovim što je autor napisao :lol: Bitno ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 14:14
  ...
  Ne odvraćam ništa nego vam lijepo pišem kako jest. Dok vas se zamara s glupostima nitko ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 13:40
  Režimu korisni idiot
  Ti si budala ili Anin trol. Što god da jesi, ti si režimu korisni idiot jer odvraćaš pozornost ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  pio 09.08.2022 13:20
  može se
  Kučerina je navodno od nekog Srbina,bespravn a gradnja 100%,a veza mu je Kamalić,naša ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 12:56
  ...
  Ne zna nitko, ali i ne mari, dobro vas trola i šopa Anina vojska, o kovrčama, stavu, zubima ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zombi 09.08.2022 12:31
  *_*
  Nije bitno zanima li devastacija one koji "vole Lošinj". Bitno je zanima li devastacija one ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Čombe 09.08.2022 12:22
  Politika prevrtljivosti
  U njenoj politici ništa se nije promijenilo. Bila ljigavica - ostala ljigavica. Dva mandata ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Kučerina 09.08.2022 11:38
  Kučić
  Ima KuČerina na sve strane, evo i usred sezone se gradi punom parom po najljepšim uvalama.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  zen 09.08.2022 11:25
  mi hrvati
  Dali možda netko zna čija je ono kučerina niknula na Liskoj Slatini?
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 11:21
  Joj, nemojte...
  To o čemu pišete, ta silna devastacija ne zanima ni one koji "vole Lošinj"... "bitno" im je ...