Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Petljanje na javnim površinama

Korisnička ocjena:  / 10
LošeNajbolje 

Odmah nakon usvajanja odluke o preustroju gradske uprave napisao sam: "Iako će o mudrosti odluke o ustrojstvu Jedinstvenog upravnog odjela Grada Malog Lošinja biti prilike raspravljati, već sada se može reći da je to neozbiljan, nepromišljen, nerazrađen, nepripremljen, nekvalitetan i promašen preustroj koji će pokvariti i unazaditi i do sada lošu kvalitetu rada gradske uprave. Jedina dobra okolnost za gradonačelnicu jest da joj to neće nitko, na prilično zakržljaloj političkoj sceni našeg malog grada, zamjeriti." Ali netko će ipak zamjeriti. Zamjerit će građani koji će patiti zbog takve hirovite, nepripremeljene i u konačnici loše odluke o preustroju. 

Svakim novim danom građani se mogu uvjeriti u sposobnosti nove gradske vlasti koja funkcionira na partizanski i voluntaristički način uz svakodnevni prezir zakona i propisa, a sve radi ispunjavanja želja gradskim vijećnicima, kumovskom lobiju ili investitoru kakvog se samo poželjeti može. A sve to uz otvoreno kršenje zakona i propisa, jalovo opiranje opozicije (četiri vijećnika s nezavisne liste Dubravka Devčića) i pasivno promatranje do sad u teoriji i praksi nezabiljžene političke pozicije trojca neutralnih vijećnika Domac, Nekić, Dakić koji nit' je dio vlasti, a niti dio oporbe. Nisu nigdje, ali popunjavaju prazni politički prostor. Ta sposobnost mogla bi se opisati kao svojstvo tijela da ne budu nigdje ali da ispunjavaju prostor. Za razliku od, recimo sposobnosti bilokacije da se istovremeno bude na dva mjesta, naši neutralni vijećnici nisu nigdje. Ni tamo ni 'vamo. S obzirom da je za očekivati ljutitu reakciju na ovakav opis političke (o)pozicije predostrožnosti radi navodim odredbu iz članka 38. Ustava RH kojim se svakome jamči sloboda mišljenja i izražavanja misli. Dio našeg pravnog poretka je i Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u čijem članku 10. stoji: "Svatko ima pravo na slobodu izražavanja. To pravo obuhvaća slobodu mišljenja i slobodu primanja i širenja informacija i ideja bez miješanja javne vlasti i bez obzira na granice." Europski sud za ljudska prava već ima i praksu u vezi s tim poglavljem, pa tako u jednoj presudi (slučaj iz Slovenije iz 2014. godine) u obrazloženju stoji sljedeće: Političari moraju pokazati veći stupanj tolerancije nego privatne osobe, osobito kada su prethodno javno iznijeli tvrdnje podložne kritici. Novinarska sloboda može podrazumijevati i određeno pretjerivanje, čak i provokaciju.

Izgubljeni u šumi (zakona)
Ali vratimo se temi. Stručne kompetencije novog "jedinstvenog" pročenika i njegovog jedinstvenog upravnog odjela pokazuju se u postupku usvajanja Odluka o izmjenama poreza na korištenje javnih površina i naknadi za uporabu gradskih površina Grada Malog Lošinja na 8. sjednici GV GML kao i provođenje javnog natječaja za dodjelu javnih površina na korištenje.

Na prijedlog gradonačelnice Gradsko vijeće je prihvatilo predloženu odluku o izmjeni Odluke o porezima. Valjda fascinirani činjenicom da je Ana Kučić na izborima dobila većinu glasova vijećnici očito nemaju potrebu čitati materijale. A da su čitali materijale uz prijedlog Odluke o izmjeni poreza na javne površine vidjeli bi zanimljive stvari. Prijedlog Odluke - koju odluku su i usvojili - temelji se na Zakonu o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (NN 117/93, 69/97, 33/00, 73/00, 127/00, 59/01, 107/01, 117/01, 150/02, 147/03, 132/06, 26/07, 73/08, 25/12, 147/14, 100/15  - koji zakon više nije na snazi. U Službenim novinama PGŽ br.13/18 objavljena je odluka koja se temelji na Zakonu o lokalnim porezima (NN 115/16, 101/17). Dakle, na putu od Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja do Službenih novina, bez znanja Vijeća, nekim čudom promijenio se pravni osnov usvojene odluka. Nažalost, tu čudima nije kraj.

Iako se u prijedlogu odluka o izmjeni temeljila na citiranom zakonu u obrazloženju izmjene se navodi da je pravni osnov za donošenje odluke Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (Narodne novine 127/17). Dakle predložena odluka temlji se na jednom zakonu, obrazlaže se drugim zakonom, a objavljuje se odluka temeljena na trećem zakonu! Objavljena odluka u Službenim novinama PGŽ temeljena je na Zakonu o lokalnim porezima.

S obzirom da je u Službenim novinama PGŽ 13/18 objavljena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o porezu na korištenje javnih površina i naknadi za uporabu gradskih površina Grada Malog Lošinja, zapitajmo se jeli i ta, službeno objavljena, odluka sukladna zakonu na kojem se temelji. Usvojena odluka stupa na snagu 8 dana od dana objave u Službenom listu PGŽ. Objavljena je 5. svibnja 2018. te je stupila na snagu 13.svibnja. Sjetimo se o čemu se radi u toj odluci. Tom odlukom je legalizirana postava šank(ov)a na javnim površinama.

U čl.42. Zakona o lokalnim porezima se utvrđuje, citiram cijeli članak:

(1) Predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave svojom odlukom utvrđuje:

1. za potrebe plaćanja prireza porezu na dohodak, visinu stope prireza porezu na dohodak

2. za potrebe plaćanja poreza na potrošnju, visinu stope poreza na potrošnju i nadležno porezno tijelo za utvrđivanje i naplatu poreza

3. za potrebe plaćanja poreza na kuće za odmor, visinu poreza na kuće za odmor, a ovisno o mjestu, starosti, stanju infrastrukture te drugim okolnostima bitnim za korištenje kuće za odmor, i nadležno porezno tijelo za utvrđivanje i naplatu poreza

4. za potrebe plaćanja poreza na korištenje javnih površina, što se smatra javnom površinom, visinu, način i uvjete plaćanja poreza na korištenje javnih površina, kao i nadležno porezno tijelo za utvrđivanje i naplatu poreza.

(2) Odluka predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave iz stavka 1. ovoga članka, kao i odluka predstavničkog tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave iz članka 41. stavka 4. ovoga Zakona može se mijenjati najkasnije do 15. prosinca tekuće godine, a primjenjuje se od 1. siječnja iduće godine.

(3) Predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave može tijekom godine donositi odluke o prirezu poreza na dohodak, koje se moraju objaviti u »Narodnim novinama«, a stupaju na snagu prvoga dana u mjesecu nakon mjeseca u kojem su objavljene.

Ne treba biti osobiti pravni stručnjak da bi se shvatilo da odluka o porezima koja je usvojena na sjednici Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja 4. svibnja, a objavljena u Službenim novinama PGŽ 5. svibanja ne može stupiti na snagu ove godine već tek iduće godine. I to pod uvjetom da ju nitko ne poželi osporavati. Dakle, šank postavljen na javnoj površini, bez obzira koliko nam je to teško prihvatiti, nije zakonit, barem ne još ove godine. Ali s tim je lako živjeti jer na to smo već i navikli.

Neslavni javni natječaj
O sposobnosti novog gradskog vodstva govori i daljnje postupanje odnosno raspolaganje javnom površinom, na isti način kako se donose odluke u GV - "partizanski", proizvoljno, voluntarstički.

Prema Odluci o porezima javnom površinom može se raspolagati nakon provedenog javnog natječaja. Javni natječaj provodi povjerenstvo koje se zaboravilo imenovati. Na zadnjoj sjednici ono je konačno imenovano i otvorilo je pristigle ponude. Javni natječaj raspisuje gradonačelnica prema Planovima prihvaćenim u gradskom vijeću. No naša gradonačelnica ne postupa u skladu s tom odredbom nego raspisuje javni natječaj samo za ono za što ga ona želi raspisati. Iako se otvaranje ponuda moralo odgoditi jer nije postojalo povjerenstvo koje bi otvarilo ponude, nakon izbora povjerenstva i njihovog odgođenog otvaranja ponuda nema još niti jednog potpisanog ugovora za korištenje javne površine, barem ne prema Planu postave kioska. A gotovo smo već zašli u mjesec srpanj. Takvim postupanjem nanosi se šteta kako građanima i poduzetnicima tako i Gradu Malom Lošinju.

Kako se vodi cjeli postupak usvajanja nezakonite Odluke o izmjeni odluke o porezima, zakašnjelo imenovanje Povjerenstva i naknadno otvaranje ponuda, tako će se postupak i nastaviti odnosno završiti - voluntaristički. Iako nema konačne odluke gradonačelnice kome će dodjeliti javne površine na korištenje, neslužbeno se saznaje da će se i dalje kršiti vlastite odluke o porezima na štetu građana i malih poduzetnika, a u korist investitora kakav se samo poželjeti može. Ovom prilikom treba podsjetiti eksperte u stručnim službama koji na svaki izraz sumnje u zakonitost imaju odgovor da raspolažu mišljenjem nepoznatog autoriteta koji potvrđuje zakonitost. I samu gradonačelnicu treba podsjetiti na odredbe iz odluke koje određuju kome se ima dodjeliti javna površina. Odluka o porezima kaže u čl.25. da se najpovoljnijom ponudom smatra ponuda koja, uz ispunjenje ostalih uvjeta iz natječaja, ponudi najviši iznos poreza. Povjerenstvo će zapisnički konstatirati najpovoljnijeg ponuditelja i navesti ponuditelje čije se ponude odbijaju temeljem stavka 1. ovoga članka. To je povjerenstvo i učinilo.

U članku 27. se utvrđuje "Na temelju zapisnika i prijedloga Povjerenstva, gradonačelnik Grada Malog Lošinja donosi Odluku o utvrđivanju najpovoljnijih ponuditelja, a ostale natjecatelje odbija. Gradonačelnik Grada Malog Lošinja s najpovoljnijim ponuditeljima sklapa ugovor o korištenju javnih površina, najkasnije u roku od 30 dana od dana donošenja odluke iz stavka 1. ovoga članka." Dakle odluka je vrlo jasna: gradonačelnica mora javnu površinu dati na korištenje najpovoljnijem ponuđaču, pa makar to bio obični građanin, mali ili mikro poduzetnik.

Da ne bi ispalo kako se na ovom portalu samo kudi i napada vlast evo i jedne zaslužene pohvale. Svakodnevnim postupanjima prema opisanom  konceptu rada zaista postajemo prvi od tisuću iz slogana izbornog programa gradonačelnice. Da, Lošinj jeste "Prvi od 1000". Nažalost.

Komentari: 

126 # Niš mi više nije jasnoSljez 2018-06-16 23:34
Ko tu koga u zdrav mozak,pitam se ja? Je li to glupost ili inteligencija? Kakav si ti čovjek ako toliko ideš štetiti svome gradu i građanima, zašto i pošto ideš u Crkvu kad se tako ponašaš?...
Kad će KRAJ ovoj IZOPAĆENOJ VLASTI? Ako i budu prijevremeni izbori koje većina želi mi nemamo za koga glasati. Ove uhljeb,bitange i princeze treba protjerati s otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ..oprosti im jer ne znaju što čine..Pave 2018-06-17 12:14
Da je Sv. Benedikt znao nikad nebi prokleo zmije,jer bila bi bolja ravnoteža barem na jednom od 1000 otoka. Ovako bezopasne postale 1000 puta opasnije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # SažetakUčenik mučenik 2018-06-17 12:49
Arsene i Bojana možete li napisati i kratki sadržaj vaših članaka za gospodu koja ni ne čitaju, molim vas ne više od deset jednostavnih rečenica i ako može prijevod na idijotski jezik. Čini mi se kako vas baš i ne razumiju.. ili neka Kikić uvede Google translate u dodatku sadržaja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Idiot TranslatorViVo 2018-06-17 13:34
Citat Učenik mučenik:
Arsene i Bojana možete li napisati i kratki sadržaj vaših članaka za gospodu koja ni ne čitaju, molim vas ne više od deset jednostavnih rečenica i ako može prijevod na idijotski jezik. Čini mi se kako vas baš i ne razumiju.. ili neka Kikić uvede Google translate u dodatku sadržaja
Learn to talk to idiots like a pro
lingojam.com/IdiotTranslator
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Psi laju, a Todorć je u LondonuOmegol 2018-06-17 15:00
Čitaju oni, a mnogi i razumiju, ali i dalje idu na vodu s računom da im se vrčevi nikad neće razbiti. A kad krupne ribe kao mamići i todorići tako lako izmaknu institucijama sistema ni ova lošinjska sitnež nema šta da brine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Oportunost angažiranja policijeParty Breaker 2018-06-17 15:44
Citat Omegol:
Čitaju oni, a mnogi i razumiju,
O ovom portalu svi govore s prezirom i da ne čitaju ta sranja, a svi znaju sve što piše. I Kamalić se na vijeću ogradio kao i svi drugi pa je rekao "Rijetko idem na portal 'Volim Lošinj', no kolega mi je pokazao" i nastavio: "Šokiralo me što sve tamo piše; ne mogu vjerovati da se takvom diskursu u javnom prostoru ne može stati na kraj. Postoje zakoni, netko tko se brine o uređivanju. Molim Grad da obavi ozbiljan razgovor s policijom. Pretpostavljam da će me sada ti koji pišu 'razvlačiti'. Ne treba stati na kraj portalu, nego takvom načinu pisanja, jer nitko nikome ne daje pravo vrijeđati na takav način. Policija ima odjel koji se bavi internetskim kriminalom".(otoci.net)
Pa kad on rijetko ide na taj portal bilo bi dobro da mu kolega pokaže i ovaj članak u kojem je citirana presuda Europskog suda za ljudska prava o temi slobode govora:
Političari moraju pokazati veći stupanj tolerancije nego privatne osobe, osobito kada su prethodno javno iznijeli tvrdnje podložne kritici. Novinarska sloboda može podrazumijevati i određeno pretjerivanje, čak i provokaciju.
Budući da se s Kamalićem javno složila i gradonačelnica Ana Kučić, bilo bi dobro da i njoj netko pokaže ovaj citat, pa će možda još malo razmisliti o oportunosti angažiranja policije zbog uvrijeđenosti jednog gradskog vijećnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Rupe u organizacijiDepilator 2018-06-22 15:47
Citat Party Breaker:
Budući da se s Kamalićem javno složila i gradonačelnica Ana Kučić, bilo bi dobro da i njoj netko pokaže ovaj citat, pa će možda još malo razmisliti o oportunosti angažiranja policije zbog uvrijeđenosti jednog gradskog vijećnika.
A povodom reorganizacije gradske uprave okončane formalnim izborom vršitelja te dužnosti kao jedinog kandidata za pročelnika novog jedinstvenog upravnog odjela bilo bi dobro pokazati gradonačelnici što piše na službenoj gradskoj stranici o dužnostima gradonačelnika. Tamo piše, citiram:

Gradonačelnik Grada Malog Lošinja zastupa Grad i nositelj je izvršne vlasti Grada Malog Lošinja.
Također, daje punomoć za zastupanje Grada u pojedinim stvarima, obavlja nadzor nad zakonitošću rada upravnih tijela Grada i daje im upute za rad te obavlja poslove koji su mu stavljeni u nadležnost zakonom, drugim propisom, Statutom Grada Malog Lošinja ili drugim općim aktom. Gradonačelnik ima jednog zamjenika koji na temelju pisanog ovlaštenja gradonačelnika obavlja poslove iz njegova djelokruga. Gradonačelniku ne prestaje odgovornost za obavljanje poslova iz njegova djelokruga koje je povjerio zamjeniku.
Gradonačelnica Grada Malog Lošinja je Ana Kučić. Zamjenik gradonačelnice je Anto Nedić.

Prema tome, reorganizacija za koju je angažirala stručnjake - pravnike i psihologe - zbog nekakvih 'rupa' u organizaciji, pa da bi ih 'začepila' ustrojila centraliziranu gradsku upravu neće ni malo umanjiti njenu osobnu odgovornost za zakonitost rada upravnih tijela niti za rad svoga zamjenika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
262 # iStina vodda dyboccahranitelj tuljana 2018-06-17 16:00
Sloboda govora svakako spada u trenutne vrijednosti i da, svatko ima pravo za svoj interes djelovati putem "aktivizma" ili vršiti politički pritisak u sebi poznatom cilju te je održavanje portala i skribomanija kritičkih "članaka" koliko god se mi možda s tim ne slagali, legitimna strategija.

Međutim ako se imaju saznanja o kriminalnim djelatnostima, treba pisati na USKOK, odjel Rijeka, a ne ovdje... a ovako bez veze pisati, nisam siguran koliko je korektno iako ja to ne bih zabranio. Neka se vidi tko je kakav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # ne budi glupgrađanin 2018-06-17 18:21
Citat hranitelj tuljana:
Sloboda govora svakako spada u trenutne vrijednosti i da, svatko ima pravo za svoj interes djelovati putem "aktivizma" ili vršiti politički pritisak u sebi poznatom cilju te je održavanje portala i skribomanija kritičkih "članaka" koliko god se mi možda s tim ne slagali, legitimna strategija.
Međutim ako se imaju saznanja o kriminalnim djelatnostima, treba pisati na USKOK, odjel Rijeka, a ne ovdje... a ovako bez veze pisati, nisam siguran koliko je korektno iako ja to ne bih zabranio. Neka se vidi tko je kakav.
a kako ti znaš da se paralelno ne piše i Uskoku, Dorh-u, predsjednici, premijeru, žalbe i prigovori ministarstvima, televiziji, itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Trol i etikagost 2018-06-17 19:24
Hranitelj tuljana, dokazano je trol, koji ima zadatak odvesti raspravu od teme. Tema ovoga članka jest glupa i nesposobna vlast. Dokazano je da nisu u stanju donijeti niti jednu odluku u skladu s zakonima i vlastitim procedurama. Jednostavno su nesposobni. USKOK se znamo bavi organiziranim kriminalom a ne "vatanjem" nesposobnih i lijenih službenika. Nesposobnim službenicima, gradončelncama i vijećnicima se bave uredi državne uprave i nadležna ministarstva. Kad gradončelncia predloži a GV usvoji skandaloznu odluku kojom mijenja lokalne poreze i kad ju protuzakonito primjenjuje odmah to je nezakonitost koju treba prijaviti nadležnim tijelima UDU i Ministarstvu uprave. A to je vjerojatno i napravljeno. To nije priča za USKOK.

Plaćenom trolu jest bez veze ovako (javno) pisati i ne zna koliko je to korektno? Neš ti moraliste. Prema njemu je korektnije USKOKU prijaviti nesposobnu vlast nego je javno prokazati. Naravno da je trolovsko pozivanje na etiku besmisleno, baš kao što mu je besmislena i etika po kojoj bi se moralo šutjeti o potezima vlasti ali bi bilo etično slati besmislene prijave za neznanje i nespodobnost lokalne vlasti.

A što se tiče USKOK-a on se bavi ozbiljnim kriminalom kakav je npr. izmjena prostornih planova.

Zanimljiva mu je i tvrdnaj da je sloboda govora -trenutna vrijednost. Srećom u trenutku smo kad je dozvoljena sloboda govora a ukinut je verbalni delikt. Iako mislim da trol pati za malo davnijim vremenima kad su spaljivali vještice. Ah taj divni mračni srednji vijek...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
219 # Da nema tuljana trebalo bi ga izmislitiMaca 2018-06-17 20:47
Citat hranitelj tuljana:
Sloboda govora svakako spada u trenutne vrijednosti i da, svatko ima pravo za svoj interes djelovati putem "aktivizma" ili vršiti politički pritisak u sebi poznatom cilju te je održavanje portala i skribomanija kritičkih "članaka" koliko god se mi možda s tim ne slagali, legitimna strategija.
Međutim ako se imaju saznanja o kriminalnim djelatnostima, treba pisati na USKOK, odjel Rijeka, a ne ovdje... a ovako bez veze pisati, nisam siguran koliko je korektno iako ja to ne bih zabranio. Neka se vidi tko je kakav.
Slažem se s tuljanom, Arsen, Bojana i administrator Kikić imaju vjerojatno svoje razloge zašto produciraju članke kao na tekućoj vrpci a onda anonimno pod raznim nickovima poklapaju svakog tko bi reagirao kontra njihovog stava pa čak administrator briše pojedine komentare i na taj način formira stavove svog portala.
Bilo bi zanimljivo potražiti od grada i objaviti dugovanja firmi koja su završila u stečaju ili se nad njima vodi stečajni postupak, a kojih je osnivač g.Mujagić Ars D.O.O, Navam, Navam Bočac, sport nautika, Hal doo. Projekti ovih firmi su bili u #partnerstvu# sa gradom i ne bi bili realizirani da uz sebe nije imao grad. Gradsku upravu u vrijeme Garija i Ane čine isti ljudi ali i sumnjam da su u međuvremenu postali lošiji (osim onih koji sabotiraju ) i mislim da je razlog ovog pisanja isključivo interesne naravi a ne vrijednosti na koje se trojac neprestalno poziva.
Dakle projekti, javni novac za civilno društvo, ... su problem.
Da i na kraju nebitno pitanje kada ćemo useliti na Rukavić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Perači slamki, štakori u kući i prodaja mastiAdministrator 2018-06-17 21:16
Citat Maca:
... pa čak administrator briše pojedine komentare i na taj način formira stavove svog portala.
Administrator briše samo komentare kojima se flagrantno krši pravilo objavljeno na mjestu za unos komentara koje glasi: Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara. Ovaj članak i članak pod naslovom "Medijska normalizacija nenormalnog" bili su zasuti s tridesetak komentara kao Renomirani ugostiteljski objekt traži perača slamki, Imaš štakore u kući, a štakori imaju buhe, A ti si ameba na buhi od štakora, Prodajem drva, Tomice, uzmi sunđer i obriši tablu, Prodajem portal Otoci.net, Sasvim domaca svinjska mast upakovanju po kg.za 120.00 kn ....javite se !! i sličnim koje ni uz najbolju volju nije bilo moguće tretirati kao povezane s temama ovih članaka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # Pendrečenje članakagost 2018-06-18 09:51
To s amebama, buhama i peračima slamki bilo je najprimitivniji pokušaj trolanja, ali i izraz totalne nemoći argumentiranog verbalnog suprotstavljanj a. Ali imam dojam da je nekome više zasmetala analiza "medijske normalizacije nenormalnog" nego pisanje o samom nenormalnom kao što je petljanje s javnim površinama ili pendrečenje članaka :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Famous Quotes & SayingsGrease 2018-06-18 18:59
Citat gost:
To s amebama, buhama i peračima slamki bilo je najprimitivniji pokušaj trolanja, ali i izraz totalne nemoći argumentiranog verbalnog suprotstavljanja. Ali imam dojam da je nekome više zasmetala analiza "medijske normalizacije nenormalnog" nego pisanje o samom nenormalnom kao što je petljanje s javnim površinama ili pendrečenje članaka :lol:
iako možda zvuči grubo, ono sa amebama je malo modificirani, ali poznati citat iz još poznatije komedije snimljene prije 40 godina.
www.quotes.net/mquote/38917
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # VideoGrease 2018-06-18 19:20
Worse than that, they're amoebas on fleas on rats.
memes.getyarn.io/yarn-clip/d71a6ca6-38e1-4970-8a8d-3d1e6ea59be1
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Interes za vrijednostiRealist 2018-06-17 21:58
Citat Maca:
mislim da je razlog ovog pisanja isključivo interesne naravi a ne vrijednosti na koje se trojac neprestalno poziva.
Pa i pozivanje na vrijednosti je interesne naravi. Zašto bih se pozivao na vrijednosti za koje nemam interes?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # ...Mica 2018-06-17 23:19
Useliti ćeš čim se gradonačelnica odluči kome će pokloniti stan na Rukaviću,a kome kod benzinske.. Niti se smije zamjeriti frizerski niti kolegic s posla. A usput ju pitaj i koliku vrijednost je donio Rukavić Gradu i zašto ga je ona sama kočila?
Dok joj bivši svekar gradi zgradu van dopuštenih mjera. Jeli to zato što su se Kačinariji dobro raspodijelili u politici ili je puka slučajnost??. Ili ide brže radi sukoba interesa?? A možda je i do gospode Hofman?
S obzirom da nas obične smrtnike ne šljivi,ti ćeš prije dobiti odgovor..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
423 # Dobro jutro MacoArsen Mujagić 2018-06-18 07:53
Maco, mogu konstatirati da si lažljivica i da sam te jako uzrujao. Kako znam da si lažljvica?
Ti nisi kupac stana na Rukaviću. Ti i takvi kao što si ti stan ne kupuju. Vi ih dobijate. Ti kao djelatnik grada možeš dobiti gradski stan, jedan od 22 na Rukaviću. Podsjetio bih te da je Grad Mali Lošinj 18.08.2017. dakle prije skoro godine dana stupio u posjed svoja 22 stana na Rukaviću. Grad je dobio sve što mu po ugovoru i pripada i puno više. Grad je i nakon godinu dana nakon što je konzumuirao sve blagodati i plodove ugovora i dalje upisani vlasnik na nekretninama Hala-a. O Rukaviću ću tijekom jeseni na stranici obajviti apsolutno sve, a i o ostalim projektima u kojima mi je GML bio "partner". Od inicijative za projektom pa do ponude, zahtjeva za dozvole, dopise i zahtjeve PGŽ-u i Ministarstvu graditeljstva, svu korespodenciju i mailove s gradom i gradskim odvjetnikom, zapisnike s tehničkog pregleda, primopredajne zapisnike i sl. Napravit ću i komparativnu analizu projekta Rukavić s POS stanovima u Creskoj ulici. Uglavnom, Maco , da se ne bi puno nervirala oko javnih interesa, za sad ću ti reći da je osim činjenice da je puno lošinjih obitelji riješilo svoj životni problem, u projektu Rukavić Grad Mali Lošinj povećao svoju imovinu za cca 25.000.000 kuna.

Maco, nemam nikakav problem da se o svemu razgovara i da se sve objavi, to valjda i vidiš. Ipak da se do objave svih dokumenata o svim "javnim" projektima ne nerviraš, kao borcu za javni interes, reći ću ti da možeš biti mirna. Da si ti bila neuspješan poduzetnik kao ja i da si i ti bila u "partnerstvu" s GML, imovinu grada bi povećali za cca 120.000.000 kn i platili bi komunalnog doprinosa 20.000.000 kuna. A probaj zamisliti Lošinj da nas je još samo pet tako neuspješnih kao što sam ja.

Jako te razljutio ovaj zadnji članka? E vidiš i mene je razljutio, ali povod radi kojeg je napisan članak - natječaj za javne površine iako se na njega ne javljam. Nemam interesa za to, ali o tome pišem.

Za kraj bih ti, Maco, rekao da iako nisam političar, za razliku od tvojih političara, ne smatram da je tvoje pisanje internetski kriminal. Smatram ga samo nepristojnim i to samo zato što pišeš anonimno o meni koji se potpisujem. Kad se potpišeš pod svojim imenom što god napisala neće biti nepristojno jer će to biti samo tvoj stav na koji imaš pravo i koji imaš pravo javno izraziti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # Sređivanje zbrkeJo 2018-06-18 13:02
Citat Maca:
Bilo bi zanimljivo potražiti od grada i objaviti dugovanja firmi koja su završila u stečaju ili se nad njima vodi stečajni postupak, a kojih je osnivač g.Mujagić Ars D.O.O,
Ako misliš da bi bilo zanimljivo zašto ne potražiš te podatke, napišeš članak i objaviš ga? Ali ne razumijem kakve veze imaju dugovanja firmi g. Mujagića sa zbrkom oko javnih površina o kojoj g.Mujagić piše i da li će tu zbrku srediti objava podataka o stečaju? Ako će ju srediti napiši taj članak što prije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Raskrinkavanje pokušaja skrivanja istine od javnostiRealist 2018-06-18 09:24
Citat hranitelj tuljana:
Međutim ako se imaju saznanja o kriminalnim djelatnostima, treba pisati na USKOK, odjel Rijeka, a ne ovdje...
A zašto ne pisati ovdje? Zar bi trebalo prijave pisati državnim tijelima da bi sponzorirani portali, novine i radio pomogli da se rezultati tih prijava sakriju od lošinjske javnosti kao što su to izveli kad je po naređenju ministarstva GV poništilo vlastite odluke o koncesijama? Citiram iz članka "Do kad će se gradske vijećnike i građane tretirati kao idiote?"(Nemoj misliti da je dolje spomenuti upravni nadzor izvršen bez prijave s Lošinja)
Citat:
Iako je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture upravnim nadzorom utvrdilo nezakonito postupanje Grada Malog Lošinja prilikom odobravanja koncesija za posebnu upotrebu pomorskog dobra Jadranka hotelima u dva slučaja kao i dodjele koncesija samome sebi, u materijalima se prikriva ta činjenica, a izvršavanje naloga Ministarstva, izmjena koncesija, želi se prikazati kao ispunjavanje zahtjeva Jadranka hotela za objedinjavanjem koncesija. Ministarstvo je naložilo Gradu Malom Lošinju poništenje koncesije koju je grad dao sam sebi i izmjenu dvije koncesije koje je dodjelio Jadranka hotelima. Predloženim odlukama o poništenju i izmjeni koncesija Grad Mali Lošinj i Gradsko vijeće ne izvršavaju naloge Ministarstva. Umjesto da postupi po naloguMinistarstva i poništi jednu koncesiju a dvije izmjeni, Grad Mali Lošinj tvrdoglavo poništava dvije koncesije, a mijena jednu. Spajanje dvije koncesije u jednu prikazuje kao uobičajeno i rutinsko ispunjavanje zahtjeva Jadranke hotela. Dakle, ukidanje koncesije i izmjenu koncesije prikazuje ne kao otklanjanje nezakonitosti po nalogu Ministarstva već kao udovoljavanje zahtjevu Jadranka hotela. Na ovom primjeru se dobro vidi sinergija Grada Malog Lošinja i Jadranke. Jadranka hoteli su urudžbirali zahtjev za spajanje dvije koncesije u jednu dana 29. svibnja 2018, a u zahtjevu je zatraženo spajanje i izmjena nezakonitih koncesija na način da se traženim izmjenama upravo ispunjava nalog ministarstva za ispravaljanjem koncesija. Time Grad Mali Lošinj prikriveno ispunjava nalog Ministarstva, ali ne prema zahtjevu Ministarstva već po zahtjevu investitora. Puno ugodnija situacija, u situaciji u kojoj je činjenica da Grad Mali Lošinj radi za trgovačko društvo Jadranka već prihvaćena, a mit o vlastitoj nepogrešivosti još održavan.
volim-losinj.org/.../...
Citat:
...a ovako bez veze pisati, nisam siguran koliko je korektno iako ja to ne bih zabranio. Neka se vidi tko je kakav.
Ovako pisati nije bez veze, a nije ni nekorektno. Nekorektno je samo postupanje kompletne gradske vlasti od stručnih službi preko gradonačelnice do gradskih vijećnika koji su poslušno usvojili njene prijedloge. A zabraniti pisanje ne možeš sve i da hoćeš. No primjer pisanja o poništavanju koncesija kojim je raskrinkan pokušaj skrivanja istine od javnosti pokazuje vrijednost pisanja i tko je kakav. Usput pokazuje i kakav si ti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Oni dolazeBlackman 2018-06-17 18:38
..kaže Provjereno i Nova TV da im je jako zanimljivo zbivanje na Lošinju i da su uskoro kod nas.. vjerovatno da vide kakva je turistička sezona i ima li izbjeglica koji rade na crno po ugostiteljskim objektima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # perilica novcarip 2018-06-17 19:53
Citat Blackman:
..kaže Provjereno i Nova TV da im je jako zanimljivo zbivanje na Lošinju i da su uskoro kod nas.. vjerovatno da vide kakva je turistička sezona i ima li izbjeglica koji rade na crno po ugostiteljskim objektima.
Lošinj je već dugo na portalima crne kronike, a po svemu sudeći biti će toga sve više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Da pitamCap cap 2018-06-20 22:20
Kad sam vec tu da pitam nesto. Ima li u gradu komunalni redar ili je ovo notmalno da talijani parkiraju prikolice di im se svidi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # Odmor iz snovaZlonamjerni seratori 2018-06-21 00:45
Toliko vremena koliko ti je trwbalo da napises kom3ntar na ovoj stranici, toliko bi ti trebalo i da si prijavila to u grad ili komunalnim redarima. Razlika je sto bi se onda problem rjesilo, a ovako se samo potenciraju daljnja prozivanja dok problemi stoje. Uostalom, pustite talijane nek ljetuju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # komunalni redarigost 2018-06-21 14:12
Citat Zlonamjerni seratori:
Toliko vremena koliko ti je trwbalo da napises kom3ntar na ovoj stranici, toliko bi ti trebalo i da si prijavila to u grad ili komunalnim redarima. Razlika je sto bi se onda problem rjesilo, a ovako se samo potenciraju daljnja prozivanja dok problemi stoje. Uostalom, pustite talijane nek ljetuju
Komunalni redari ne rade prema prijavama građana nego prema dozvoli svojih šefova. Neće oni uredovat na primjer zbog buke iz Auguste i Prika. A Talijani neka ne rade na Lošinju ono što ne rade u italiji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Mama ti seratorCap cap 2018-06-21 13:38
Nakon desetak poziva i nerijesavanja, tj. ne izlaženja komunalnog redara na teren, ne pada mi na pamet trositi vrijeme na trlefonske pozive gradu kojeg boli ona stvar za gradsko zemljiste i propise na istom. Od sad šaljem slike i prituzbe na visu istancu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Gdje sa smećem?KOMUNALAC 2018-06-21 15:02
Iz dana u dan jedan kontejner manje...Gdje će Lošinjani sa svojim smećem? Da li da naprave smetlište u vlastitom dvorištu ili da ga osobno dostave na Deponij Umpiljak? Broj kontejnera na području Grada Malog Lošinja može se nabrojati na prste jedne ruke, a pražnjenje se planira samo 3 puta tjedno, čija li je to biserna ideja???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # prodajem karioleoglas 2018-06-21 18:27
pogodne za prijevoz smeća od stana ili kuće do jedinog polupodzemnog spremnika u kvartu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # polupodzemni spremnici kao izvori zarazePokemon 2018-07-04 20:24
Citat oglas:
pogodne za prijevoz smeća od stana ili kuće do jedinog polupodzemnog spremnika u kvartu
kariolu imam, a od najbližeg spremnika sam udaljen oko 200 metara. ono što me više brine je postoji li neki higijenskiji način otvaranja tih spremnika osim rukama. prije smo na kontejneru mogli nagaziti onu šipku i baciti smeće ne dirajući ga rukama, a sada moramo rukama otvarati prljave poklopce.
svaka čast strućnjacima iz komunalca na genijalnom izumu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Za dobro jutro nakon jučerašnjih kišaIK 2018-06-23 08:36
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 16:15
  Lažljivica
  Ana Kučić je bika dogradonačelnic a u vrijeme kad su Rusi harali po Čikatu, ali nikad ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zwekan 11.08.2022 13:25
  Boli glava od pohvala
  Od ovakvih autističnih pohvala gradonačelnicu, Nedića i Devčića trebala bi bolit glava.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 12:09
  Laganje je njena furka
  Dobro se slika a još bolje laže. :sad: i.imgur.com/DYbiCVF.jpg ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 11.08.2022 09:47
  GOST
  Dragi moji zelenolajkani,p ušete u istu tikvu bez argumenata,a gradinačelnica ima rezultate ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Pa joj vrati 10.08.2022 18:05
  Pamti
  Kriterije je definirala sama. Besplatno dopunsko osiguranje za sve umirovljenike. Nije rekla ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ... 10.08.2022 17:58
  .....
  Ako gost da 150 000 000 kuna će se graditi.Samo da akteri u slučaju Mrtvaška završe di im je ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  yxc 10.08.2022 17:35
  Predizborna laž A. Kučić i HDZ-a
  Njezina izborna obećanja bila su sumnjiva i kad ih je davala da nas navuče da je izaberemo.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 10.08.2022 17:10
  Kraljičin pijun Nedo
  Da se radi o šahu Nedić bi bio pijun, figura koja otvara put kraljici. Tako je svojim ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  ... 10.08.2022 17:10
  ...
  Da, baš se naradio. Dobio papire za jedno, napravio nešto drugo. Inspekcije žmire, ipak je ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  Grunf 10.08.2022 14:48
  Privatizacija zalaska sunca nad Lošinjem
  Taj dio njezinog izlaganja na N1 TV je nekako prošao ispod radara zainteresirane javnosti.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Kučerina 10.08.2022 11:52
  Kako to? Kako to ?
  Pa kako će sprečavati devastaciju kad se slika s jednim od najvećih devastatora i s njim ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  U zdrav mozak 10.08.2022 10:53
  Lud, zbunjen, nenormalan?
  Ovako glupe odgovore može dati samo osoba koja nema nikakve odgovore. Totalno se pogubila.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ZC 10.08.2022 10:38
  Dužnost
  kao izvršno tijelo JLS Ana Kučić nema samo moć da spriječi devastaciju nego joj je to i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 10.08.2022 10:21
  +++o lud zbunjenog
  Da, najavili u 2019. a onda opet 2021. kad su se hvalili da su ostvarili sve što su u prošlom ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Čeper 10.08.2022 09:57
  Šaljivi odgovori na pitanja vijećnika
  Na sutrašnjoj sjednici GV Anina većinaće dokapitalizacir ati gradsko poduzeć dijelom gradske ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zwekan 10.08.2022 09:21
  »Slijepost uma«
  Njegovi komentari ukazuju na poremećaj koji se zove autizam jer je očito da ima socijalne i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  može se ima se 09.08.2022 22:28
  zašto ne?
  Piše da je vlasnica Elena Badurina a ne boris, a sigurno ima dozvolu, ipak je i on bio ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  asd 09.08.2022 20:54
  osoba s posebnim potrebama
  Okani se ćorava posla. Raspravljaš s osobom s posebnim potrebama. Taj tjera svoje štogod ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost, ma ne ovaj Anin trol 09.08.2022 18:37
  Palac dolje
  Kako je rješena Mrtvaška? Jesu li započeti radovi ili na prilazu još uvijek dežuraju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 09.08.2022 18:11
  GOST
  Svi vi koji ovdje komentirate mislite da se na ovom portalu mogu riješiti problemi koji su ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Tariguz 09.08.2022 16:29
  Živopisna HDZ-ova gradonačelnica
  Spriječiti stvarnu, pravu i trajnu devastaciju mogu samo osobe i institucije koje imaju moć ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 15:18
  Truli Anini projekti
  Recimo da je to tako, ali kakve veze to njeno NE ima s ovim što je autor napisao :lol: Bitno ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 14:14
  ...
  Ne odvraćam ništa nego vam lijepo pišem kako jest. Dok vas se zamara s glupostima nitko ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 13:40
  Režimu korisni idiot
  Ti si budala ili Anin trol. Što god da jesi, ti si režimu korisni idiot jer odvraćaš pozornost ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  pio 09.08.2022 13:20
  može se
  Kučerina je navodno od nekog Srbina,bespravn a gradnja 100%,a veza mu je Kamalić,naša ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 12:56
  ...
  Ne zna nitko, ali i ne mari, dobro vas trola i šopa Anina vojska, o kovrčama, stavu, zubima ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zombi 09.08.2022 12:31
  *_*
  Nije bitno zanima li devastacija one koji "vole Lošinj". Bitno je zanima li devastacija one ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Čombe 09.08.2022 12:22
  Politika prevrtljivosti
  U njenoj politici ništa se nije promijenilo. Bila ljigavica - ostala ljigavica. Dva mandata ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Kučerina 09.08.2022 11:38
  Kučić
  Ima KuČerina na sve strane, evo i usred sezone se gradi punom parom po najljepšim uvalama.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  zen 09.08.2022 11:25
  mi hrvati
  Dali možda netko zna čija je ono kučerina niknula na Liskoj Slatini?