Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Pučka pravobraniteljica: Relativiziranje zločina NDH suprotno je Ustavu RH

Korisnička ocjena:  / 24
LošeNajbolje 

ombNi jedno državno tijelo nije još napalo Vladu kao pučka pravobraniteljica analizom o ignoriranju veličanja NDH. Ne samo da prešućuju NDH nostalgiju, jednako ignoriraju i sve upite pravobraniteljice o toj temi, javljaju tiskani mediji i portali. Prenosimo vijest o tome s portala Telegram autora Jasmina Klarića 

Mnogo puta dosad u javnom prostoru je objavljeno kako relativizacija ustaških zločina narušava temeljne vrijednosti Ustava RH i otvara prostor novoj mržnji. Teško da je, međutim, ikad dosad jedno državno tijelo tako jasno i fokusirano sasjeklo (ne)postupanja cijelog niza državnih institucija i političke vlasti prema relativiziranju zločina NDH kao što je to u danas objavljenoj analizi napravila pučka pravobraniteljica Lora Vidović. U njenom današnjem dopisu prozivaju se redom: Ministarstvo unutarnjih poslova, DORH, Ministarstvo uprave, predsjednica Republike i Ministarstvo hrvatskih branitelja. 

Svi oni su u konkretno navedenim slučajevima ignorirali relativiziranje zločina NDH, nasuprot Ustavu Republike Hrvatske, odlukama Visokog prekršajnog i Ustavnog suda, te preporukama samog Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima kojeg je lani formirala Vlada Andreja Plenkovića.

PRVI STUPANJ THOMPSONA
Ministarstvo unutarnjih poslova, s kojim je pravobraniteljica ove godine imala i još uvijek ima ozbiljnih problema zbog postupanja prema migrantima, je primjerice uz pomoć prvostupanjskih sudova samo kreiralo praksu ignoriranja proustaških incidenata. Pjevač Marko Perković Thompson tako je prošle godine prijavljen zbog izvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni" u pjesmi "Bojna Čavoglave".

Prvostupanjski sud je, smatra pravobraniteljica, "pošao od pogrešne pretpostavke kako nešto što je od početka bilo nedopušteno, protekom vremena i (prešutnim) toleriranjem službenih tijela, može postati dopušteno". Policija se, međutim, nije žalila i presuda je postala pravomoćna. Što je najbolje, Thompson je isti performans izveo i ove godine, ali za to ovaj put prijavu nije ni dobio.

MUP SE OPET BRANI ŠUTNJOM
Zašto? Jer se policija pozvala na lanjsku oslobađajuću presudu, koja je postala pravomoćnom baš zato što se policija na nju nije žalila. Na isti način se toleriralo i izvikivanje "Za dom spremni" na obljetnici IX. bojne Rafael Boban u Splitu. Da se, međutim, policija u ova dva slučaja žalila na prvostupanjske presude, odlučivao bi Visoki prekršajni sud koji je već, kao i Ustavni sud, ustvrdio kako je pozdrav "Za dom spremni" suprotan postulatima na kojima počiva demokratska RH.

Stoga su iz Ureda pučke pravobraniteljice zatražili od MUP-a i Ravnateljstva policije očitovanja o pravnim razlozima, ali i kriterijima iz dokumenta Vijeća za suočavanje s prošlošću kojima su se vodili pri odluci da se ne žale na ovakve prvostupanjske presude. "Na žalost, odgovor iz MUP-a još nismo zaprimili", kaže se u danas objavljenoj analizi.

PROZIVA DORH I MINISTARSTVO UPRAVE
Pravobraniteljica proziva i DORH, koji je u ovim slučajevima mogao reagirati u svojstvu ovlaštenog tužitelja. DORH, međutim, to nije napravio. Ministarstvo uprave, pak, lani je uputilo zagrebački gradski Ured za opću upravu da registrira statute udruga koji sadržavaju pozdrav "Za dom spremni", sve dok Vijeće za suočavanje s prošlošću ne donese svoje odluke.

"Iako je od tih odluka Vijeća prošlo osam mjeseci Ministarstvo uprave nije još predložilo izmjene relevantnih odredbi Zakon o udrugama, niti nam je odgovorilo ima li u planu to učiniti", kaže se u analizi Pučke pravobraniteljice.

POKOP UZ VOJNE POČASTI
Ministarstvo hrvatskih branitelja, za koje Vidović navodi da "financijski podupire više izrazito revizionistički nastrojenih udruga", pokop ekshumiranih žrtava partizanskih zločina – civila, ustaša i domobrana, provodi uz vojne počasti. Pravobraniteljica objašnjava potrebu za dostojnom sahranom tih žrtava, ali smatra i da pokop uz vojne počasti pripadnika ustaške vojske može predstavljati službeno državno davanje legitimiteta tvorevini i ideologiji oprečnima vrijednostima suvremene Hrvatske.

Iz Ureda su stoga Ministarstvo branitelja službeno pitali temeljem koje pravne osnove i kojih kriterija se izvršio pokop uz vojne počasti na groblju u Vagancu, gdje je sahranjeno 55 žrtava među kojima je bilo i pripadnika ustaške vojske. "Odgovor na to, ali i na pitanje je li bilo drugih ukopa s odavanjem vojnih počasti ubijenima i stradalima tijekom Drugog svjetskog rata i poraća u 2018. godini, nismo dobili", kaže se u analizi pravobraniteljice.

PREDSJEDNICA, CRKVA I HRT
Lora Vidović nije propustila spomenuti slična postupanja i drugih državnih tijela i predstavnika vlasti, izdvojivši posebno predsjednicu Republike i njeno čuveno lanjsko tumačenje kako je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav ili ovogodišnji govor iz Buenos Airesa o Hrvatima koji su u Argentini našli prostor slobode u kojem su mogli svjedočiti svoje domoljublje.

Vidović ukazuje i na sve češće revizionističke stavove u historigrafiji i naglašava stav Europskog suda za ljudska prava po kojem se relativiziranje Holokausta ne može pravdati slobodom govora. "Zabrinjava i što se promocije revizionističkih djela održavaju i u prostorima Katoličke crkve, a posebno što se među osobama koje negiraju ili relativiziraju karakter ustaške države i razmjere zločina nalaze pojedinci visoko rangirani u crkvenoj hijerarhiji", kaže se u analizi pravobraniteljice, koja izražava nezadovoljstvom i prostorom koje reklamiranju revizionizističkih publikacija daje javna televizija.

PREŠUTNO PRIHVAĆANJE
Pučka pravobraniteljica u zaključku konstatira kako su "pojave negiranja karaktera NDH i razmjera zločina ustaškog režima, isticanja simbola u javnom prostoru ili korištenje sintagmi kojima se prema njemu izražavaju simpatije, u hrvatskom društvu toliko učestale, da su gotovo prešutno prihvaćene". Negiranje zločina i razmjera zločina počinjenih u NDH je, smatra Vidović, ohrabrenje za govor mržnje, a ponekad i sam govor mržnje koji vodi ka diskriminaciji, pa i nasilju čime se njeguje kontinutitet mržnje i narušavaju vrijednosti na kojima počiva Ustav Republike Hrvatske.

"Daleko najveća odgovornost je na vlasti, koja mora ponijeti odgovornost za poštivanje i primjenu Ustava te pridržavanje zakona i stati na put ponašanjima kojima se simbolički ili direktno podržava ili veliča NDH te negiraju ili umanjuju zločini koje je ona proizvela", zaključuje pučka pravobraniteljica. Vlasti koja, kako se vidi iz njenog reagiranja, ne samo da prešućuje veličanje NDH, nego i vrlo sustavno ignorira sve upite njenog Ureda na temu vlastite šutnje.

Relativizacija zločina NDH narušava temeljne vrijednosti Ustava, a izostanak reakcija otvara prostor mržnji, cjeloviti tekst analize 

Izvod iz uvodnog dijala analize:

• Osuda fašizma, u Hrvatskoj oličenog u ustaškom režimu Nezavisne Države Hrvatske, tvorevine nastale u okrilju nacističke Njemačke i fašističke Italije, tekovina je suvremenog demokratskog svijeta, a priznanje antifašističkoj borbi posebno se odaje u državama koje su se našle pod fašističkom vlašću, pod kojom se našla i Hrvatska. Prema Izvorišnim osnovama Ustava RH, koje imaju velik simbolički i politički značaj te obuhvaćaju pravno utemeljenje, ciljeve, svrhu i temeljne vrijednosti države i društva, ali su značajne i za tumačenje i razumijevanje Ustava, državna se suverenost u razdoblju drugog svjetskog rata očitovala u odlukama ZAVNOH-a, nasuprot proglašenju NDH.
...
• Unatoč tome, eksplicitni ustaški ili nacistički simboli ili oni koji asociraju na ustaški pokret, prisutni su u javnom prostoru u Hrvatskoj. Tako se posljednjih godina tiskaju knjige, pišu i objavljuju članci i intervjui, održavaju tribine, snimaju dokumentarni filmovi i emitiraju televizijske emisije, u kojima se negira ili umanjuje zločinački karakter NDH. Osim u huškačkim i nacionalistički obojenim medijima, ovakvi stavovi iznose se i u službenom glasilu Katoličke crkve, a prodrli su i u prevladavajuće medije, uključujući i na javnu televiziju.

• S obzirom da su reakcije vlasti često nekonzistentne ili izostaju, stječe se dojam da ih prešutno toleriraju pa se u društvu stvara atmosfera koja potiče osnaživanje revizionističkih stavova o karakteru NDH, koja se temeljila na rasističkim i nacionalističkim ideologijama te po uzoru na Treći Reich donosila vlastite rasne propise i provodila ih, kao i razmjerima zločina koji su u njezino ime počinjeni.

• Na važnost službenih reakcija upozorio je Europski parlament u listopadu 2018., Rezolucijom o porastu neofašističkog nasilja u Europi, u kojoj je pozvao države članice Europske unije na osudu i suzbijanje svih oblika poricanja Holokausta, uključujući trivijalizaciju i minimalizaciju zločina nacista i njihovih suradnika, kao i na poduzimanje mjera za sprečavanje, osudu i suzbijanje govora mržnje i zločina iz mržnje. U Rezoluciji je, između ostalog, izražena zabrinutost zbog porasta desničarskog ekstremizma i neofašizma u Hrvatskoj te je ukazano na akte nasilja ili propagiranja ekstremizma u Norveškoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Italiji, Poljskoj, Grčkoj, Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj, Latviji i Ukrajini.

 

Komentari: 

287 # nije nama lakohranitelj tuljana 2018-11-21 19:36
Ako su HOS-ovci koji su branili Vukovar - fašisti jer nosili su "NDH znakovlje", onda su Šljivarčanin i ekipa - antifašisti (nosili su i petokraku, uostalom?).

Zar to želi reći pravobranitelji ca i oni koji njezin uradak nekritički prenose?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
526 # ....gost 2018-11-21 22:06
Citat hranitelj tuljana:
Ako su HOS-ovci koji su branili Vukovar - fašisti jer nosili su "NDH znakovlje", onda su Šljivarčanin i ekipa - antifašisti (nosili su i petokraku, uostalom?).

Zar to želi reći pravobraniteljica i oni koji njezin uradak nekritički prenose?
Oni koji su nosili to znakovlje davali su za pravo agresorima pred svjetskom zajednicom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
216 # .....Jere 2018-11-23 10:22
I dali joj razlog da nam ne pruža pomoć u obrani jer smo fašisti :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
182 # naivacgost 2018-11-24 08:08
Citat Jere:
I dali joj razlog da nam ne pruža pomoć u obrani jer smo fašisti :sad:
I do su jedni napadali Hrvatsku oružjem, drugi su iz civilne pozicije radili sve što je bilo u njihovoj moći da obavijeste međunarodnu zajednicu o navodnim "ustašama". Neke navike zaista ostaju... Nemojte biti njihova "korisna budala".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
319 # Sablasti iz 1941 ?Jere 2018-11-24 09:33
I dok su jedni branili Hrvatsku, drugi su paradirali u crnim odorama s ustaškim znakovljem ili crnim majicama s otisnutim zemljovidom NDH kakva ta paradržava nikad nije bila ni u teoriji. Sami sebe su s ponosom nazivali ustašama, pozdravljali sa Za dom spremni i desnicu dizali u nacističkom stilu. Pa kad nešto sliči na patku, hoda kao patka i kvače kao patka sigurno je patka a ne zec, visibaba ili kapućino kaže jedna zgodna poslovica. Uostalom, takve manekene ustaštva smo viđali i na Malom Lošinju u jeku rata dok je grad bio pun izbjeglica i čula se potmula grmljavina topova iz okoline Zadra. Ako to nisu bile sablasti iz davnine :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Korisna budala u ministarskoj foteljiJere 2018-11-25 18:32
Citat gost:
Citat Jere:
I dali joj razlog da nam ne pruža pomoć u obrani jer smo fašisti :sad:
I do su jedni napadali Hrvatsku oružjem, drugi su iz civilne pozicije radili sve što je bilo u njihovoj moći da obavijeste međunarodnu zajednicu o navodnim "ustašama". Neke navike zaista ostaju... Nemojte biti njihova "korisna budala".
Manekeni ustaštva sada sjede u Vladi i kao korisne budale govore na primjer da na HOS-ovoj ploči nije ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’, nego vojna oznaka. Pa u tom kontekstu ona ne potiče na ustaštvo i korisna budala ne vidi razloga da bi se trebala ukloniti. Nije ustaški pozdrav nego piše "Za dom spremni". Znači nije šija nego vrat. To je izjavio ministar uprave Lovro Kuščević smatrajući nas većim budalama od sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # nisam fašistJ.J. 2018-11-25 19:34
Citat Jere:
Manekeni ustaštva sada sjede u Vladi i kao korisne budale govore na primjer da na HOS-ovoj ploči nije ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’, nego vojna oznaka. Pa u tom kontekstu ona ne potiče na ustaštvo i korisna budala ne vidi razloga da bi se trebala ukloniti. Nije ustaški pozdrav nego piše "Za dom spremni". Znači nije šija nego vrat. To je izjavio ministar uprave Lovro Kuščević smatrajući nas većim budalama od sebe.
ili kao što bi Skejo rekao: Nisam fašist.
www.jutarnji.hr/.../6529231
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # nisam četnikteta Violeta 2018-11-26 13:49
ili kao što bi Vučić rekao: Nisam četnik.

novilist.hr/.../...


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # SinergijaJere 2018-11-26 13:58
Svi su oni isti, šovinisti. Jednih bez drugih ne bi bilo, a što je više ovih sve je više onih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
220 # CenzuraLiberalni gmizavac 2018-11-23 09:37
Citat hranitelj tuljana:
Ako su HOS-ovci koji su branili Vukovar - fašisti jer nosili su "NDH znakovlje", onda su Šljivarčanin i ekipa - antifašisti (nosili su i petokraku, uostalom?).
Zar to želi reći pravobraniteljica i oni koji njezin uradak nekritički prenose?
Pravobranitelji ca je očigledno rekla ono što je željela reći, a ne koještarije koje joj zalupani ustašofil želi pripisati. A njezin, kako ti posprdno kažeš "uradak" prenijela je većina medija. Ne mogu reći da su njenu analizu prenijeli svi mediji, jer sve nisam mogao pregledati. No znakovito je da ovaj hrabri uradak dva portala nisu prenijela. To su portali narod.hr i Dnevno.hr koji pored religijskog i estradnog šunda plasiraju i ekstremistički ultrakonzervati vni, nacionalistički i klerofašistički politički šund. Oni njezin "uradak" nisu nekritički prenijeli nego su ga kritički prešutjeli. Ja to zovem cenzurom. A ti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Kritičko prenošenjegost 2018-11-23 10:05
Citat Liberalni gmizavac:
Oni njezin "uradak" nisu nekritički prenijeli nego su ga kritički prešutjeli. Ja to zovem cenzurom. A ti?
To nije sasvim točno. Istina je da portal narod.hr Željke Markić i njene sljedbe analizu nije "nekritički" prenio, ali ju je vrlo "kritički" obradio i prikazao člankom pod naslovom Nastupa li pučka pravobranitelji ca kao glasnogovornica Sandre Benčić i CMS-a? Pa onda reda naslove kao Kakvu sliku o Hrvatskoj stvara pučka pravobranitelji ca Lora Vidović?, Ima li izvješće veze s objavama Sandre Benčić u kojima traži primjere “ustaštva” u Hrvatskoj?, ima i o Pupovcu, o referendumu i o čemu sve ne... S ovakvom kritičnošću bi se h.t. sigurno složio :lol:
bit.ly/2r3hAqE
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Kritički i nekritičkiGaga 2018-11-26 16:04
Citat hranitelj tuljana:
Ako su HOS-ovci koji su branili Vukovar - fašisti jer nosili su "NDH znakovlje", onda su Šljivarčanin i ekipa - antifašisti (nosili su i petokraku, uostalom?).
Zar to želi reći pravobraniteljica i oni koji njezin uradak nekritički prenose?
Što znači prenositi uradak nekritički? I kako se nešto prenosi kritički?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Pitanje kultureAA 2018-11-22 08:57
I dok Austrija zabranjuje ustaške simbole (kazna će biti rigoroznija nego za nacističke simbole – čak 10.000 eura) molitveni pokret u Hrvatskoj na Interliberu izlaže reklamu za knjigu Nikše Krpetića pod naslovom "Za dom spremni".Zabranom ustaških simbola Austrija ponajprije želi djelovati protiv veličanja fašizma na komemoracijama u Bleiburgu gdje se, kako se obrazlaže, svake godine okupljaju desničarski ekstremisti koji su do sada nekažnjeno koristili simbole “krvave prošlosti Nezavisne države Hrvatske”
Austrijska vlada usvojila je u srijedu izmjenu zakona kojom se proširuje lista zabranjenih simbola, a koja obuhvaća i ustaška obilježja. Tako su se simboli ustaškog pokreta i NDH našli uz bok simbolima terorističkih organizacija ISIL-a i Al Kaide te još nekih organizacija, ponajviše iz islamskih zemalja, čiji su ciljevi u suprotnosti s temeljnim vrijednostima Austrije – stoji u obrazloženju izmjene zakona.
net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Austroantifašiz amFranjo Habulin 2018-12-04 18:56
A koje su to temeljne vrijednosti današnje Austrije? Jesu li su to vrijednosti, kaotičara, kvazi-liberalni h, crvenih fašista s petokrakom, koiji danas dominiraju Austrijom? Ili su to pak vrijednosti koje je Austrija promicala do 14.6.2011. kada je u Klagenfurtu u miru umro Milivoj Ašner? Ili se pak to ipak odnosi na period prije 11.1.1981. kada u Grazu preminuo jedan od titana borbe za ujedinjenu Evropu, naš rođeni Sisčanin, Desiderius Hampel (SS-Brigadeführ er und Generalmajor der Waffen-SS) komandant 13. brdske divizije Waffen SS Handžar (1. Hrvatske)? Vjerujem da će nam štovana AA dati o tom fenomenu stručno objašnjenje. Ipak više izgleda da je Austrija godinama patila od amnezije. No s obzirom da se ukazala prilika da nešto zaradi na tobožnjem samozvanom antifašizmu i to preko hrvatskih leđa i s obzirom na veliki broj iz Hrvatske denunciranih tobožnjih ustaša, koji pohode Bleiburg uvela je drakonske kazne za verbalni delikt. Vaš odani predsjednik SABA(od 1957.)i borac NOR (od 1969.)Franjo Habulin "Smrt Fašizmu, Sloboda Narodu!"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
163 # sloboda govorahranitelj tuljana 2018-11-26 17:40
Zaista o slobodi izražavanja u Hrvatskoj puno govori to što u njoj slobodno i javno istupaju osobe (ima ih i na našem otoku) koje tvrde kako su Vukovar od petokrake branili "ustaše" i "fašisti", čime dijele stavove koje su o braniteljima Vukovara imali Šljivarčanin, Mladić, Arkan i Milošević, kao i svi oni koji su u Vukovaru od zadnje imenovanog druga pjesmom tražili dostavu salate...

Pročitajmo što o njima kaže naš vokalno-instrum entalni umjetnik Thompson:


“Iako smo tijekom godina već navikli na orkestrirane napade raznih pojava u hrvatskom društvu koje ni ne skrivaju svoju odbojnost prema slobodnoj i samostalnoj hrvatskoj državi te za koje smo duboko vjerovali da su marginalci u odnosu na službenu hrvatsku politiku, najnoviji ispad, jer ga drugačije ne možemo nazvati, od strane „pučke pravobranitelji ce“ gospođe Lore Vidović, nas je izrazito ogorčio jer se, barem formalno radi o dužnosniku hrvatske vlasti.

Iako već mnogo puta, ponovo podsjećamo da je izraz „Za dom spremni“ izraz kojim su se koristili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu pogotovo pripadnici Hrvatskih oružanih snaga te da pod takvim izrazom u Domovinskom ratu nisu činjeni zločini niti su oni koji su ga koristili na bilo koji način napadali teritorijalni integritet kakve druge države niti su radili bilo što od onoga što se navodi da se radilo za vrijeme trajanja Nezavisne države Hrvatske.

Nije prošlo niti dva dana od obilježavanja vukovarske tragedije, a „pučka pravobranitelji ca“ koja bi kako ime kaže, trebala reprezentirati stavove hrvatskog naroda, a ne određenih političkih opcija još uvijek ljutih zbog hrvatske samostalnosti, očito iskazuje silan prijezir prema onima koji su taj isti grad heroj branili, za njega ginuli i poklonili hrvatskoj državi slobodu jer ginuli su braneći grad i ljude upravo pod tim pokličem.

Da zna i da želi znati onda bi znala da pjesma Bojna Čavoglave sa stihovima koji joj toliko smetaju predstavlja izraz hrvatskog prkosa, želje da se brani svoje i da se više nikada ne dopusti onima koji na hrvatske ljude, zemlju i simbole gledaju s mržnjom i željom da ih zatru.

Nas, hvala dragome Bogu, neće pokolebati izljevi gorčine marginalnih pojava, sve dok tisuće Hrvata pjeva s nama onu istu pjesmu s kojom smo branili dom svoj, a s kojom ga danas slavimo”
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # "umjetnik Thompson"Tonson 2018-11-26 18:49
Štoe, nastavljaš Aninu hajku na portal zbog izričaja? A jesi našao odvjetnika svaka ti čast :lol: "naš vokalno-instrum entalni umjetnik Thompson". Neš ti vokalnog umjetnika i njegovih instrumenata :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # Thompsonom na ustavGost 2018-11-26 19:51
"naš vokalno-instrum entalni umjetnik Thompson" je vrlo promišljeno službeni naziv pučke pravobranitelji ce, ustavnog opunomoćenika Hrvatskoga sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda utvrđenih ustavom stavio pod navodne znakove. Time je dao znanje da prezire ne samo tu funkciju i osobu koja ju obnaša nego i Hrvatski sabor koji ju je izabrao, pa i sam Ustav RH koji joj daje ovlast da prosuđuje "umjetnikovo" raspirivanje šovinizma. Ovaj patetični uradak "umjetnik" sigurno nije sam napisao, ali to je ipak njegova izjava o nepriznavanju Ustava RH u cijelosti, a posebno njegova članka 93. koji kaže:
Pučki je pravobranitelj opunomoćenik Hrvatskoga sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda utvrđenih Ustavom, zakonima i međunarodnim pravnim aktima o ljudskim pravima i slobodama koje je prihvatila Republika Hrvatska.
Svatko može podnijeti pritužbu pučkom pravobranitelju ako smatra da su, uslijed nezakonitog ili nepravilnog rada državnih tijela, tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave i tijela s javnim ovlastima, ugrožena ili povrijeđena njegova ustavna ili zakonska prava.
Pučkog pravobranitelja bira Hrvatski sabor na vrijeme od osam godina. Pučki pravobranitelj samostalan je i neovisan u svom radu.
Uvjeti za izbor i razrješenje pučkog pravobranitelja i njegovih zamjenika, djelokrug i način rada uređuju se zakonom. Zakonom se, radi zaštite temeljnih ustavnih prava, pučkom pravobranitelju mogu povjeriti i određene ovlasti u odnosu na pravne i fizičke osobe.
Pučki pravobranitelj i ostali opunomoćenici Hrvatskoga sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda imaju imunitet kao i zastupnici u Hrvatskom saboru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Tuljanova jajašcaPV 2018-11-27 09:44
Citat hranitelj tuljana:
Zaista o slobodi izražavanja u Hrvatskoj puno govori to što u njoj slobodno i javno istupaju osobe (ima ih i na našem otoku) koje tvrde kako su Vukovar od petokrake branili "ustaše" i "fašisti", čime dijele stavove koje su o braniteljima Vukovara imali Šljivarčanin, Mladić, Arkan i Milošević, kao i svi oni koji su u Vukovaru od zadnje imenovanog druga pjesmom tražili dostavu salate...
A bi li ti naveo koje to osobe "i na našem otoku" javno istupaju i tvrde kako su "Vukovar od petokrake branili "ustaše" i "fašisti"? Pa kad Sedlar može javno prikazivati svoju filmsku potjernicu kojom huška gledatelje protiv tridesetak hrvatskih intelektualaca i novinara kao pripadnika "pete kolone jugoslavenskih gusaka i velikosrpskih i komunističkih zmija" smogni i ti barem toliko jajašaca da anonimno imenuješ Otočane koji o braniteljima dijele stavove koje su imali "Šljivarčanin, Mladić, Arkan i Milošević" i navedeš gdje, kada i kako su s time javno istupili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # priziv savjesti nesavjesnihgost 2018-11-28 18:28
Citat hranitelj tuljana:
Zaista o slobodi izražavanja u Hrvatskoj puno govori to što u njoj slobodno i javno istupaju osobe (ima ih i na našem otoku) koje tvrde kako su Vukovar od petokrake branili "ustaše" i "fašisti", čime dijele stavove koje su o braniteljima Vukovara imali Šljivarčanin, Mladić, Arkan i Milošević, kao i svi oni koji su u Vukovaru od zadnje imenovanog druga pjesmom tražili dostavu salate...
Pročitajmo što o njima kaže naš vokalno-instrumentalni umjetnik Thompson:
A ti pročitaj što tebi i svima vama kojima je "vokalno-instru mentalni umjetnik Thompson" moralni i intelektualni autoritet kaže jedan korisnik fejsa u ime mnogih pristojnih ljudi kojima njegovo revanje i estradno domoljublje nije pomutilo mozak i pomračilo savjest: Hrvatska je prekrasna država krasnih prirodnih ljepota, ali država najvećih apsurda. U ovoj državi sa otprilike 4 miliona stanovnika, bilo je najbitnije rastjerati sve Srbe, rehabilitirati ustaške zločince, a ratne zločince proglasiti herojima.

Iako Hrvatska demografski odumire i nema joj spasa, lokalni klerofašisti su odlučili tjerati u nedostatku drugog neprijatelja i same Hrvate. Dosada su stotine tisuća Hrvata napustile svoje domove i otišle u druge države.

Besperspektivno st, nedostatak posla, metastazirajući fašizam, vjersko ludilo koje okupira ovu sekularnu državu po ustavu, dovelo je do apokaliptičnih prizora pustoši po Slavoniji, Lici, Dalmatinskoj zagori, Gorskom kotaru. Jednostavno, Hrvati nestaju.

Međutim, lokalnim klerofašistima to nije dovoljno. Oni žele potjerati apsolutno sve do zadnjeg čovjeka koji ne pripadaju njihovom svjetonazoru. Liječnici zbog navodnog priziva savjesti ne žele izvršiti abortus. Neki dan apotekarka zbog priziva savjesti ne želi ženi prodati pilule za kontraceepciju! Ima li kraja ovom ludilu? Apotekarka ne želi prodati tablete iz svoje ljekarne, jer joj to brani vjera. U kojem smo mi stoljeću? Sedamnaestom? I što je to priziv savjesti? Tko si ti da zbog svoje vjere odbijaš raditi svoj posao za koji si plaćen? Tko si ti da se zbog svoje vjere miješaš u tuđi privatni život?

Gdje vam je priziv savjesti kad negirate genocid u Jasenovcu? Gdje vam je priziv savjesti kad muževima prodajete kondome da varaju svoje žene? Gdje vam je taj priziv savjesti kad zataškavate slučajeve obiteljskog nasilja? Moram reći da za mene to nije priziv savjesti, već priziv nesavjesti. Zamislite kad u budućnosti dođete u apoteku i zatražite neki lijek od "Galenike" iz Zemuna, i apotekarka vam kaže: "Ja sam hrvatski domoljub i zbog priziva savjesti ne mogu vam prodati srpski lijek!" Mislite da to nije moguće? Moguće je, jer ovo klerofašističko ludilo neće samo od sebe stati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # s čim te to hrane zdravo nijehranitelj tuljana 2018-11-28 19:49
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Zaista o slobodi izražavanja u Hrvatskoj puno govori to što u njoj slobodno i javno istupaju osobe (ima ih i na našem otoku) koje tvrde kako su Vukovar od petokrake branili "ustaše" i "fašisti", čime dijele stavove koje su o braniteljima Vukovara imali Šljivarčanin, Mladić, Arkan i Milošević, kao i svi oni koji su u Vukovaru od zadnje imenovanog druga pjesmom tražili dostavu salate...
Pročitajmo što o njima kaže naš vokalno-instrumentalni umjetnik Thompson:
A ti pročitaj što tebi i svima vama kojima je "vokalno-instrumentalni umjetnik Thompson" moralni i intelektualni autoritet kaže jedan korisnik fejsa u ime mnogih pristojnih ljudi kojima njegovo revanje i estradno domoljublje nije pomutilo mozak i pomračilo savjest: Hrvatska je prekrasna država krasnih prirodnih ljepota, ali država najvećih apsurda. U ovoj državi sa otprilike 4 miliona stanovnika, bilo je najbitnije rastjerati sve Srbe, rehabilitirati ustaške zločince, a ratne zločince proglasiti herojima.

Iako Hrvatska demografski odumire i nema joj spasa, lokalni klerofašisti su odlučili tjerati u nedostatku drugog neprijatelja i same Hrvate. Dosada su stotine tisuća Hrvata napustile svoje domove i otišle u druge države.

Besperspektivnost, nedostatak posla, metastazirajući fašizam, vjersko ludilo koje okupira ovu sekularnu državu po ustavu, dovelo je do apokaliptičnih prizora pustoši po Slavoniji, Lici, Dalmatinskoj zagori, Gorskom kotaru. Jednostavno, Hrvati nestaju.

Međutim, lokalnim klerofašistima to nije dovoljno. Oni žele potjerati apsolutno sve do zadnjeg čovjeka koji ne pripadaju njihovom svjetonazoru. Liječnici zbog navodnog priziva savjesti ne žele izvršiti abortus. Neki dan apotekarka zbog priziva savjesti ne želi ženi prodati pilule za kontraceepciju! Ima li kraja ovom ludilu? Apotekarka ne želi prodati tablete iz svoje ljekarne, jer joj to brani vjera. U kojem smo mi stoljeću? Sedamnaestom? I što je to priziv savjesti? Tko si ti da zbog svoje vjere odbijaš raditi svoj posao za koji si plaćen? Tko si ti da se zbog svoje vjere miješaš u tuđi privatni život?

Gdje vam je priziv savjesti kad negirate genocid u Jasenovcu? Gdje vam je priziv savjesti kad muževima prodajete kondome da varaju svoje žene? Gdje vam je taj priziv savjesti kad zataškavate slučajeve obiteljskog nasilja? Moram reći da za mene to nije priziv savjesti, već priziv nesavjesti. Zamislite kad u budućnosti dođete u apoteku i zatražite neki lijek od "Galenike" iz Zemuna, i apotekarka vam kaže: "Ja sam hrvatski domoljub i zbog priziva savjesti ne mogu vam prodati srpski lijek!" Mislite da to nije moguće? Moguće je, jer ovo klerofašističko ludilo neće samo od sebe stati.
Baš si se fino istovario. Lijepi "sastavak", baš šteta da stvarnost ne odgovara napisanom... Hrvati bježe za novcem... u zemlje u kojima je pobačaj jako ograničen, u zemlje u kojima u svakoj učionici, sudnici... visi križ na zidu... kao što tisuće Latinoamerikana ca na silu pokušavaju ući u "totalitaristič ku i fašističku" USA... LGTB prava i pobačaj na tvoje iznenađenje NEĆE popraviti natalitet... a novi budući građani Europe koji dolaze nisu ni čuli niti će htjeti čuti za sekularnost, pa sa natalitetom nemaju problema kao što nije imala ni Hrvatska dok je Crkva imala ikakvu moć... pogledaj naše domaće profesinalne "antifašiste" - ni jedan nije otišao van niti to pomišlja. Isplativo je ovdje lajati na fašizam... ali jasno kad bi ljevičarima činjenice išta značile, ne bi ni bilo ljevičara...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # ČinjeniceDe Bill 2018-11-28 20:26
Jel se iz Hrvatske bježi? Bježi se. Kamo se bježi? Tamo gdje je bolje. Zašto se bježi? Zato što ovdje ne valja. I to je sve, bez filozofiranja i prenemaganja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # vlast zaqratzzanimanje političar 2018-11-29 07:38
Citat De Bill:
Jel se iz Hrvatske bježi? Bježi se. Kamo se bježi? Tamo gdje je bolje. Zašto se bježi? Zato što ovdje ne valja. I to je sve, bez filozofiranja i prenemaganja.
ili su svi ovi totalno nesposobni ili ovo netko namjerno radi.
ako govoriš ljudima da odu i činiš sve da ljudi odu, onda je ovo planski genocid.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Tko smatra da ovdje nije dobro, može otići24sata.hr 2018-11-29 11:43
Citat zanimanje političar:
Citat De Bill:
Jel se iz Hrvatske bježi? Bježi se. Kamo se bježi? Tamo gdje je bolje. Zašto se bježi? Zato što ovdje ne valja. I to je sve, bez filozofiranja i prenemaganja.
ili su svi ovi totalno nesposobni ili ovo netko namjerno radi.
ako govoriš ljudima da odu i činiš sve da ljudi odu, onda je ovo planski genocid.
Kolinda prelomila: Tko smatra da ovdje nije dobro, može otići
"Ljudi danas imaju slobodan izbor te mogu otići ako smatraju da im ovdje nije dovoljno dobro", poručila je Grabar Kitarović u jučerašnjem intervjuu austrijskom Kleine Zeitungu. U prijevodu: neka ide koga smeta
24sata.hr/.../...

POTRESNO PISMO STUDENTICE
Plenkoviću, djeca nemaju lijekove, siromašni kopaju po smeću a ja 7 mjeseci radim u poderanim tenisicama. Je li vas bar malo sram?
100posto.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # RetardacijaWD 40 2018-11-29 12:57
Citat De Bill:
Jel se iz Hrvatske bježi? Bježi se. Kamo se bježi? Tamo gdje je bolje. Zašto se bježi? Zato što ovdje ne valja. I to je sve, bez filozofiranja i prenemaganja.
Tragično je ako Hrvati iz svoje neovisne, suverene države, ostvarenja tisućgodišnjeg sna mnogih generacija zaista bježe, kako je napisao tuljan, "za novcem... u zemlje u kojima je pobačaj jako ograničen, u zemlje u kojima u svakoj učionici, sudnici... visi križ na zidu...". Jer to znači da je svugdje bolje nego u Hrvatskoj. Što je vjerojatno istina jer ni ilegalni imigranti iz zaraćenih područja ne žele u njoj ostati. Čemu se ne treba čuditi. Netko je napisao: "... uronjena u slobodno kolanje ljudi, roba, usluga i kapitala, Hrvatska je odmah svedena na pravu mjeru periferne evropske državice, rapidno raseljene, transformirane u sezonski turistički resort, svjetonazorski retardirane, retradicionaliz irane i demodernizirane ."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # atlashranitelj tuljana 2018-11-29 14:18
Citat WD 40:
Hrvatska je odmah svedena na pravu mjeru periferne evropske državice, rapidno raseljene, transformirane u sezonski turistički resort, svjetonazorski retardirane, retradicionalizirane i demodernizirane.


A ti si još uvijek ovdje, kao i većina tvojih istomišljenika. .. Mazohizam?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Odlazak je imperativ za odgovorne roditeljeWD 40 2018-11-29 14:44
Citat hranitelj tuljana:
Citat WD 40:
Hrvatska je odmah svedena na pravu mjeru periferne evropske državice, rapidno raseljene, transformirane u sezonski turistički resort, svjetonazorski retardirane, retradicionalizirane i demodernizirane.
A ti si još uvijek ovdje, kao i većina tvojih istomišljenika... Mazohizam?
Nazovi ti ostanak kako god hoćeš, ali za svakoga tko ima ili želi imati djecu odlazak iz ove vukojebine je imperativ. Na primjer, ovo je spisak knjiga na polici o znanosti za najmlađe u jednoj zagrebačkoj knjižnici:
- Moje prve biblijske priče
- Biblija za laku noć
- Biblijske priče za laku noć
- Učimo o molitvi
- Učimo o bibliji
- Priče o Isusu za laku noć
- Moja prva Biblija
- Postoje li anđeli?
Koji odgovoran roditelj će dijete prepustiti ovakvom mentalnom zlostavljanju i prepustiti ga procesu idiotizacije?

A sastavljač ovog spiska ironično dodaje:
"Nakon ovoga, u dućanima s dječjim igračkama očekujem sekciju znanstvenih igara za najmlađe pod nazivom Mali znanstvenik.
- Mali znanstvenik - paket ministrant: Drva za potpalu, katran, šibice te Barbie s madežom.
- Mali znanstvenik - paket velečasni: paket ministrant + Biblija i audio snimak vrištanja i zapomaganja vještice.
- Mali znanstvenik - paket biskup: Paket velečasni + besplatna geocaching aplikacija s kojom uz pomoć GPS-a mladi znanstvenici mogu tražiti slatkiše u sakristiji.
A sad se ispričavam, idem kćeri pronaći znanstvenu igru Mali emigrant u Irsku."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # bothranitelj tuljana 2018-11-29 16:27
"kao što je netko rekao", " kao što je netko napisao"... Jesi li ti uopće sposoban izraziti autentično vlastitu misao ili samo kopiraš tuđe facebook statusd?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Vokalno instrumentalne bljezgarijeWD 40 2018-11-29 17:12
Citat hranitelj tuljana:
"kao što je netko rekao", " kao što je netko napisao"... Jesi li ti uopće sposoban izraziti autentično vlastitu misao ili samo kopiraš tuđe facebook statusd?
Da sam sposoban izraziti autentično vlastitu misao pokazao sam prvom rečenicom komentara, citiram "Nazovi ti ostanak kako god hoćeš, ali za svakoga tko ima ili želi imati djecu odlazak iz ove vukojebine je imperativ." A tek nakon te vlastite rečenice sam prenio vijest o stanju u jednoj zagrebačkoj knjižnici i ironične primjedbe sastavljača ovog sramotnog spiska literature za odgoj HDZ-ovih birača. A kad bi ti bio imao neku svoju vlastitu misao i bio sposoban izraziti je, ne bi morao citirati bljezgarije vašeg "vokalno-instru mentalnog umjetnika" Thompsona. Koje je za njega sročio njegov management.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Sadista sam i time se dičimSadist 2018-11-29 15:33
Citat hranitelj tuljana:
Citat WD 40:
Hrvatska je odmah svedena na pravu mjeru periferne evropske državice, rapidno raseljene, transformirane u sezonski turistički resort, svjetonazorski retardirane, retradicionalizirane i demodernizirane.
A ti si još uvijek ovdje, kao i većina tvojih istomišljenika... Mazohizam?
Ja sam još uvijek ovdje da prkosim onoj guski s Pantovčaka i nerviram sve koji žele da odem. Pa i tebe. A to nije mazohizam nego čisti sadizam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # čega se pametan stidi...hranitelj tuljana 2018-12-02 19:16
Citat Sadist:
# SadistA sam i time se dičim prkosim onoj guski s Pantovčaka i nerviram sve koji žele da odem. Pa i tebe. A to nije mazohizam nego čisti sadizam.


Sadizam je nepriro dno ponašanje gdje se zadovoljstvo postiže nanošenjem boli drugoj osobi

Medicina svrstava ovo oboljenje u parafilije, kategoriju srodnih duševnih poremećaja u grupi poremećaja spolne sklonosti.Uz to što si samodeklarirani parafiličar, ne poštuješ Ustav RH u cjelosti, a pogotov njegov članak 94.

Isto tako si i seksist koji vrijeđa žene spolno specifičnom uvredom koja se koristi samo za njih tj. nazivaš predsjednicu "guskom".

Predsjednicu Republike Hrvatske:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Poštovanje treba zaslužotiSadist 2018-12-02 20:12
Da, pa? Drago mi je ako sam iznervirao barem tebe. Spolno specifičnu uvredu koja se koristi samo za žene(a uvredljiva je za guske)koristim samo zato što je predsjednica ženskog spola. Ne bi li bilo glupo da napišem da je konj s Pantovčaka? A članak 94. mi ne nameće obvezu da poštujem osobu koja obnaša tu funkciju. Funkciju poštujem, ali osoba koja ju vrši mora je zaslužiti. Ovakvim i slični nedostojnim postupcima kojima sramoti funkciju kod mene nije zaslužila poštovanje:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Terapija sadizmomTerapeut 2018-12-03 09:10
Citat hranitelj tuljana:
Citat Sadist:
# SadistA sam i time se dičim prkosim onoj guski s Pantovčaka i nerviram sve koji žele da odem. Pa i tebe. A to nije mazohizam nego čisti sadizam.
Sadizam je neprirodno ponašanje gdje se zadovoljstvo postiže nanošenjem boli drugoj osobi
Sadizam je društveno poželjno, moralno, terapijski opravdana ponašanje domoljuba prema osobama odgovornim za stvaranje uvjeta da ih se naziva mazohistima jer odbijaju napustiti svoju domovinu unatoč svinjarijama koje joj se rade.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Aferim tuljane!gost 2018-11-29 16:49
Citat hranitelj tuljana:
Citat WD 40:
Hrvatska je odmah svedena na pravu mjeru periferne evropske državice, rapidno raseljene, transformirane u sezonski turistički resort, svjetonazorski retardirane, retradicionalizirane i demodernizirane.
A ti si još uvijek ovdje, kao i većina tvojih istomišljenika... Mazohizam?
Svatko tko može i ima kamo pobjeći iz ove smrdljive močvare duha, zatucanosti, lopovluka, protekcije i korupcije zaista je mazohist. Ali sreća je da tajiš svoj identitet, pa ne znamo tko si. Bilo bi gadljivo sresti te znajući da si pristaša ovih koji sada "biranim riječima" razapinju pravobranitelji cu jer je režimu hrabro sasula istinu u lice. Pa je sada u duhu hrvatske "kulture" časte Baba ne sssss, dosadna si, komunističko kopile, pucka pravobranitelji ce ne s..i da se Ustav napisao novi i iz njega izbacio nob i partizani i petokraka nebi bilo ni ovog drugog sto vama smeta dosli smo do toga da Hrvat u svojoj drzavi u svojoj Domovini nesmije reci da je Hrvat
hebo vas NOB i cetnici jer samo vam oni valjaju, Četnikuša, dobra jugoslavenka mrs droljetino, Ma di si nasla da je ta kurvetina idiot mrziteljica svega Hrvatskog za gospodju, Pa to ti je kurvetiina sa kupljenom diplomom sto je svaku noc lezala preko kreveta i dobila diplomu od udbasa, Kada pravobranitelji ca napada Crkvu, a 87,28% Hrvata su katolički vjernici koji su za svoju Crkvu. Koga onda brani ta "pravobranitelji ca?" Brani ono manje od 13-postotnih ateista, komunista, sotonista i četnika, i t.d.
Aferim tuljane, u dobrom si društvu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 16:15
  Lažljivica
  Ana Kučić je bika dogradonačelnic a u vrijeme kad su Rusi harali po Čikatu, ali nikad ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zwekan 11.08.2022 13:25
  Boli glava od pohvala
  Od ovakvih autističnih pohvala gradonačelnicu, Nedića i Devčića trebala bi bolit glava.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 11.08.2022 12:09
  Laganje je njena furka
  Dobro se slika a još bolje laže. :sad: i.imgur.com/DYbiCVF.jpg ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 11.08.2022 09:47
  GOST
  Dragi moji zelenolajkani,p ušete u istu tikvu bez argumenata,a gradinačelnica ima rezultate ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Pa joj vrati 10.08.2022 18:05
  Pamti
  Kriterije je definirala sama. Besplatno dopunsko osiguranje za sve umirovljenike. Nije rekla ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ... 10.08.2022 17:58
  .....
  Ako gost da 150 000 000 kuna će se graditi.Samo da akteri u slučaju Mrtvaška završe di im je ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  yxc 10.08.2022 17:35
  Predizborna laž A. Kučić i HDZ-a
  Njezina izborna obećanja bila su sumnjiva i kad ih je davala da nas navuče da je izaberemo.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 10.08.2022 17:10
  Kraljičin pijun Nedo
  Da se radi o šahu Nedić bi bio pijun, figura koja otvara put kraljici. Tako je svojim ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  ... 10.08.2022 17:10
  ...
  Da, baš se naradio. Dobio papire za jedno, napravio nešto drugo. Inspekcije žmire, ipak je ...
   
 • Privid političkog konsenzusa

  Grunf 10.08.2022 14:48
  Privatizacija zalaska sunca nad Lošinjem
  Taj dio njezinog izlaganja na N1 TV je nekako prošao ispod radara zainteresirane javnosti.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Kučerina 10.08.2022 11:52
  Kako to? Kako to ?
  Pa kako će sprečavati devastaciju kad se slika s jednim od najvećih devastatora i s njim ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  U zdrav mozak 10.08.2022 10:53
  Lud, zbunjen, nenormalan?
  Ovako glupe odgovore može dati samo osoba koja nema nikakve odgovore. Totalno se pogubila.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ZC 10.08.2022 10:38
  Dužnost
  kao izvršno tijelo JLS Ana Kučić nema samo moć da spriječi devastaciju nego joj je to i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost 10.08.2022 10:21
  +++o lud zbunjenog
  Da, najavili u 2019. a onda opet 2021. kad su se hvalili da su ostvarili sve što su u prošlom ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Čeper 10.08.2022 09:57
  Šaljivi odgovori na pitanja vijećnika
  Na sutrašnjoj sjednici GV Anina većinaće dokapitalizacir ati gradsko poduzeć dijelom gradske ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zwekan 10.08.2022 09:21
  »Slijepost uma«
  Njegovi komentari ukazuju na poremećaj koji se zove autizam jer je očito da ima socijalne i ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  može se ima se 09.08.2022 22:28
  zašto ne?
  Piše da je vlasnica Elena Badurina a ne boris, a sigurno ima dozvolu, ipak je i on bio ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  asd 09.08.2022 20:54
  osoba s posebnim potrebama
  Okani se ćorava posla. Raspravljaš s osobom s posebnim potrebama. Taj tjera svoje štogod ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Gost, ma ne ovaj Anin trol 09.08.2022 18:37
  Palac dolje
  Kako je rješena Mrtvaška? Jesu li započeti radovi ili na prilazu još uvijek dežuraju ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  ..... 09.08.2022 18:11
  GOST
  Svi vi koji ovdje komentirate mislite da se na ovom portalu mogu riješiti problemi koji su ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Tariguz 09.08.2022 16:29
  Živopisna HDZ-ova gradonačelnica
  Spriječiti stvarnu, pravu i trajnu devastaciju mogu samo osobe i institucije koje imaju moć ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 15:18
  Truli Anini projekti
  Recimo da je to tako, ali kakve veze to njeno NE ima s ovim što je autor napisao :lol: Bitno ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 14:14
  ...
  Ne odvraćam ništa nego vam lijepo pišem kako jest. Dok vas se zamara s glupostima nitko ni ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  gost 09.08.2022 13:40
  Režimu korisni idiot
  Ti si budala ili Anin trol. Što god da jesi, ti si režimu korisni idiot jer odvraćaš pozornost ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  pio 09.08.2022 13:20
  može se
  Kučerina je navodno od nekog Srbina,bespravn a gradnja 100%,a veza mu je Kamalić,naša ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  hranitelj tuljana 09.08.2022 12:56
  ...
  Ne zna nitko, ali i ne mari, dobro vas trola i šopa Anina vojska, o kovrčama, stavu, zubima ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Zombi 09.08.2022 12:31
  *_*
  Nije bitno zanima li devastacija one koji "vole Lošinj". Bitno je zanima li devastacija one ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Čombe 09.08.2022 12:22
  Politika prevrtljivosti
  U njenoj politici ništa se nije promijenilo. Bila ljigavica - ostala ljigavica. Dva mandata ...
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  Kučerina 09.08.2022 11:38
  Kučić
  Ima KuČerina na sve strane, evo i usred sezone se gradi punom parom po najljepšim uvalama.
   
 • Medijski potpomognuta iluzija

  zen 09.08.2022 11:25
  mi hrvati
  Dali možda netko zna čija je ono kučerina niknula na Liskoj Slatini?