Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Prividi i smutnje

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

smutnjeKrajem lipnja, te u srpnju i kolovozu u „servisu svih građana" tj. gradskoj upravi nije se moglo pronaći gradskog službenika niti za lijek. Tek ponekog djelatnika, a uglavnom nenadležnog za davanje relevantnih informacija, odgovora na pitanja i za rješavanje hitnih problema moglo se naći u toj zgradi ...

Učenicima malološinjske osnovne škole „Mario Martinolić" je  sukladno nastavnom kalendaru 21. lipnja 2023. godine započeo zasluženi ljetni odmor koji traje sve do početka nove nastavne godine 2023/2024. Ništa neobično, rekli bismo. Ubičajeno, jer učenici imaju pravo na ljetni raspust, no to pravo se ne odnosi na njihove učitelje i profesore, kojima ostaje obveza rada na školskoj dokumentaciji, nazočnost sjednicama, na pripremama popravnih ispita i drugim obvezama.

Međutim, djelatnici gradske uprave – čast malobrojnim izuzetcima – i njihova šefica su poput pučkoškolaca nestali iz uredskih prostorija gradske uprave već krajem lipnja kao da i njima pripada pravo na ljetni raspust do početka nove nastavne godine u rujnu. Naime, krajem lipnja, te u srpnju i kolovozu u „servisu svih građana" tj. gradskoj upravi nije se moglo pronaći gradskog službenika niti za lijek. Tek ponekog djelatnika, a uglavnom nenadležnog za davanje relevantnih informacija, odgovora na pitanja i za rješavanje hitnih problema moglo se naći u toj zgradi. No time se stvarao privid da gradska uprava radi i da usred turističke sezone normalno funkcionira. Ali činjenica je da građani i stranke nisu mogli ništa obaviti niti riješiti. Iz gradske uprave nije bilo moguće dobiti informacije jer nema nikoga. Brojni vikendaši s upitima u svezi komunalne naknade, poreza na vikendice, zakupa zemljišta i imovinsko pravnih odnosa te potencijalni investitori nisu se imali kome obratiti niti od koga dobiti elementarnu informaciju.
Gradonačelnice koja nas je već naučila da je i tijekom godine rijetko na radnom mjestu, nije bilo ni u sezoni, a iščeznula je i jedinstvena pročelnica. Cijelo ljeto – najaktivniji dio godine u turističkoj destinaciji – gradska uprava je bila u neredu i rasulu.

Očigledno je da se gradska uprava ravnala prema učenicima osnovne škole. No razlika je u tome što učenici krajem nastavne godine imaju provjere znanja i dobivaju ocjene za svoj rad i zalaganje. U slučaju gradske uprave s gradonačelnicom na čelu građani koji financiraju ovaj nerad, kaos i bahaćenje nesposobnih i nedoraslih službenika koji nezasluženo primaju visoke plaće nemaju priliku da do narednih izbora daju svoju ocjenu. Tu i tamo na društvenim mrežama se pojavi poneka nebitna i bizarna objava gradonačelnice popraćena serijom fotografija da građani znaju da je živa, kao što je to objava o mogućem svom novom mopedu, plaćeni lažni intervju u Novom listu ili – kao vrhunac iščašenosti – objava povodom informacije o postupku zbog korištenja službenog automobila u privatne svrhe s ciljem opravdavanja da su to i drugi radili. Svrha tih objava je dobivanje "lajkova" za stvaranje privida kako se izlaže ocjeni javnosti. Zaista, presiromašno, beznačajno, suvišno, pa i nedostojno od jedne gradonačelnice koja se navukla na stalnu nazočnost na društvenim mrežama.

No manje je važno što ta njene medijska ukazanja ne koriste građanima našega grada. Važnije što sve to koristi samo njoj bilo zbog psihološke potrebe za osobnom medijskom promidžbom ili zbog procjene nekog PR savjetnika. Što god to bilo financira se novcem ovoga Grada, dakle novcem nas građana.

Loša šala
»A Grad je tu zbog ljudi, Grad je snaga i zaštita. To je Grad kakav želim i dalje graditi sa svima vama, to je Grad koji razumije, koji brine, koji štiti, to je Grad koji sluša, Grad koji vidi«, istaknula je Ana Kučić u uvodu svog izbornog programa za drugi mandat. No nakon isteka više od polovice mandata malo se toga ima za vidjeti ... No o tom drugom prilikom. Za sada je dovoljno reći kako je njena predizborna poruka da je Grad tu zbog ljudi kakav želi »i dalje graditi« izazivala gorak osmijeh kod svih koji su za nju i za HDZ glasali na prethodnim izborima. Jer tada je obećala da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka. Što nije postao, pa stoga njena želja da i dalje gradi zvuči kao loša šala.

Prividu da gradske službe nisu na kolektivnom ljetnom raspustu doprinose povremeni dolasci bivšeg zamjenika gradonačelnice u svoj bivši ured u zgradi Uprave. Budući da se s položaja dogradonačelnika vratio na neugledni posao nastavnika u srednjoj školi, bivšeg predsjednika ogranka HDZ-a može se vidjeti kako pogubljen u vremenu i prostoru navraća u polupraznu zgradu i ured koji mu je i dalje na raspolaganju. Upućeni kažu da dolazi samo da ga se vidi radi privida da je on nekakva bitnost. No budući bez posla i smisla, ubrzo završi u nekoj od lokalnih oštarija.

Osim uloge zamjenika u njenoj odsutnosti gradonačelnica mu je kao svom posilnom povjerila i ulogu terminatora oporbe na sjednicama Gradskog vijeća. Uz prešutnu suglasnost predsjednika Vijeća upada u riječ oporbenim vijećnicima, a povremeno drži govorancije po onoj poznatoj: „Puno zuji, malo meda daje" da bi razvodnio izlaganja oporbenih vijećnika.

Prividi i smutnje
Sve to služi stvaranju privida da se gradi obećanih 100 stanova po „lošinjanskom modelu stanogradnje", novi Dom zdravlja, novi vatrogasni dom, školsku sportsku dvoranu, da se financira dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenicima, da se gradi dječji vrtić i dnevni boravak za umirovljenike, subvencionira obnova obiteljskih kuća po selima ... Ukratko, i ovaj mandat gradonačelnice i predsjednice lošinjskog ogranka HDZ-a sveo se na privide, laži i manipulacije. A građani već 4 godine ne znaju gdje su milijuni od prodaje stare osnovne škole, jer gradonačelnica odbija reći gdje su naši novci. Zanimljivo je, zabrinjavajuće, ali donekle i razumljivo je da ni ravnateljica osnovne škole to ne pita, kao da joj nije važna školska dvorana za učenike. Pokazalo se da nije uputno postavljati nezgodna pitanja.

Međutim, nije sve privid. Nije privid 46 % povećanje komunalne naknade, parkiranja, javnih površina, poreza na turistički krevet, komunalnih usluga i vode. To je gorka zbilja svih nas koji živimo na otoku, a koja se surovo razlikuje od gradonačelničine izlizane propagandne mantre o Malom Lošinju kao mjestu ugodnom za življenje i poželjnom za odmor. Zbilja, a ne privid je da plaćamo njene naručene intervjue u Novom listu, nastupe na Televiziji Opatija, Radio Lošinju – Radio Jadranka, na portalu Otoci.net i drugim sponzoriranim medijima.

Sva ta naslikavanja i prenemaganja, laži i manipulacije radi stvaranja smutnje kod birača plaćaju građani iz proračuna Grada koji su joj povjerili da njime upravlja u skladu sa zakonom, stručnošću stečenom školovanjem i u maniri dobrog gospodara. Sve to plaćamo mi građani s ispodprosječnim plaćama i bijednim mirovinama, dok gradonačelnica na posao obično dolazi tek u vrijeme marende. Ako uopće dođe.

Lijepog li primjera za sve one konobare i kuhare, čistačice i spremačice, djelatnike u komunalnim službama, vrtiću, privatnim tvrtkama i obrtima koji ljeti rade do iznemoglosti za male plaće. A s obzirom da je nastavna godina počela, možda bi i đaci i profesori sada trebali po uzoru na gradonačelnicu na posao i nastavu dolaziti u polna. I pomalo ...

Komentari: 

015 # Oni su tu samo radi sebeNepodobni građanin 2023-09-12 12:21
Ne slušajte što govore, gledajte njihove rezultate, pogledajte njihova djela. Ako uopće imate što pogledati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # Potpishranitelj tuljana 2023-09-12 12:54
Citat Nepodobni građanin:
Ne slušajte što govore, gledajte njihove rezultate, pogledajte njihova djela. Ako uopće imate što pogledati.
Ovo kao da sam ja napisao. Ali ako bih dodao da to vrijedi za apsolutno sve, eto minusa...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Birači ne zaslužuju izmotavanjegost 2023-09-12 13:10
Citat Nepodobni građanin:
Ne slušajte što govore, gledajte njihove rezultate, pogledajte njihova djela. Ako uopće imate što pogledati.
Evo što je odmah nakon izbora izjavila u vezi s milijunima od prodaje stare škole:
Nastavno na članak u jednom mediju u kojem se implicira da je Grad nenamjenski utrošio sredstva od prodaje stare škole, objavljujem dopis koji smo prije više od mjesec dana poslali u PGŽ i tu tezu u potpunosti demantirali. Ovu sasvim netočnu insinuaciju opovrgla sam i na sjednici Gradskoga vijeća te pojasnila za lokalne portale, a danas ćemo i tom mediju uputiti demantij.
Politička kampanja koja se bazira na iznošenju neistina, nikada ne biva nagrađena. Interesne skupine koje svoje konstrukcije plasiraju u određene njima sklone medije, u pravilu tjedan dana prije izbora, čine veliku i trajnu štetu zagađivanjem javnog prostora naše sredine.
Radi svoje odgovornosti prema građanima, kao što građani sami vide, ne želim sudjelovati u negativnoj i prljavoj kampanji. Svi mi nakon izbora moramo zajedno raditi za boljitak Grada i u Gradskom vijeću, unutar i izvan stranaka ili nezavisnog tima. Određeni politički akteri koji u ovoj kampanji svojim istupima koriste huškačku retoriku i manipuliraju neistinama, očito nisu svjesni da pravi posao tek počinje i da bez suradnje nema napretka. Istina je ono što naši birači poštuju i zaslužuju!

Puno riječi da se ništa ne kaže. Birači još uvijek nisu saznali istinu koju zaslužuju. Izmotavanje nije istina. Birači ne poštuju i ne zaslužuju izmotavanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Neugledni posaoNastavnik 2023-09-12 13:37
Kaže autor članka da se Anto vratio na neugledni posao nastavnika u srednjoj školi.
Možda se zato šuška da će on biti novi direktor popravnog doma ?
Sad je bivši otišao u starački dom za direktora, a Anto mora popraviti prosjek plaće za penziju.
Gemišteki su poskupili, možda dobije besplatno dopunsko kad ode u penziju.
Radi se na tome, navodno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # PunoKanditat 2023-09-14 09:32
Citat Nastavnik:
Kaže autor članka da se Anto vratio na neugledni posao nastavnika u srednjoj školi.
Možda se zato šuška da će on biti novi direktor popravnog doma ?
Sad je bivši otišao u starački dom za direktora, a Anto mora popraviti prosjek plaće za penziju.
Gemišteki su poskupili, možda dobije besplatno dopunsko kad ode u penziju.
Radi se na tome, navodno.
Kako se priča, ima puno kandidata za to mjesto.
Anto će imati veliku konkurenciju, navodno i doktor klaun puca na tu poziciju.
Kad je napravio cirkus tu gdje je sad, red je da cirkus nastavi dalje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Primjer svimaplastični anđeo 2023-09-12 16:33
Nekorektno je i be temelja kritizirati našu gradonačelnicu. To rade samo zlonamjerni, jer naša gradonačelnica je primje marljivog rada i zalaganja na svojem radnom mjestu. Prva dolazi na posao, a u sitne sate kad već i svi njeni suradnici doma ona ostaje na poslu. Nesebično se daje za naš Lošinj. Neumorno radi na EU projektima, dostupna je ljudima u svako doba dana, radi ponekad subobama i nedjeljama, pogotovu uživa u timskom radu. Njen primjer je poticaj svakom djelatniku gradske uprave. Brine o svakoj našoj zajedničkoj kuni, stoga je često možemo vidjeti kako na službena putovanja ide autobusom ili katamaranom, izbjegava automobil, jer su troškovi previsoki. Umjesto dje je se proglasi djelatnicom godine, ko što je i Predsjednik Gradskog vijeća Dubravko Devčić proglašen sportašem godine, nju se bez ikakvog osnova kritizira. To mogu samo zločesti ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # .........gost 2023-09-12 18:21
Eno nam se nesebično kliberi na fotki s fejsa s porukom 'Nakon male stanke, ponovno se slušamo na Radio Lošinj - Radio Jadranka'. Šta kaže, jeli si kupila motorin?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # I ona „Puno zuji, malo meda dajeasd 2023-09-13 10:17
Citat gost:
Eno nam se nesebično kliberi na fotki s fejsa s porukom 'Nakon male stanke, ponovno se slušamo na Radio Lošinj - Radio Jadranka'. Šta kaže, jeli si kupila motorin?
Počeo sam slušati snimku ali zbog bespotrebnog govornog balasta (poštapalice, ponavljanje, mitraljeska brzina brbljanja i glumljeni smijeh) sam brzo odustao. Jako voli izričaj "na neki način" i "isto tako" :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ajmo reć ....gost 2023-09-14 12:39
Citat asd:
Citat gost:
'Nakon male stanke, ponovno se slušamo na Radio Lošinj - Radio Jadranka'. Šta kaže, jeli si kupila motorin?
Počeo sam slušati snimku ali zbog bespotrebnog govornog balasta (poštapalice, ponavljanje, mitraljeska brzina brbljanja i glumljeni smijeh) sam brzo odustao. Jako voli izričaj "na neki način" i "isto tako" :lol:
Poštapalica je »uobičajeni izraz izvan sadržaja što ga loš govornik rabi kad mu nedostaje riječ.« I Ana Kučić se poštapalicama služi kad ne zna kako da se izrazi. Ali izgovara ih uz govor tijela, mimiku, gestikulaciju i ostale elemente glume pa ih tako podmeće kao dio svog šarma. Ono, ja sam, "ajmo reć" ista kao vi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Svi nas hvale, a vi o dopunskomZozo 2023-09-12 18:39
Citat plastični anđeo:
Nekorektno je i be temelja kritizirati našu gradonačelnicu. To rade samo zlonamjerni, jer naša gradonačelnica je primje marljivog rada i zalaganja na svojem radnom mjestu.
Kritičarima Ana treba prigovoriti da svi nas hvale jer smo najveći grad u jadranskom plavetnilu i da smo mjesto ugodno za življenje i poželjno za odmor, a oni pitaju za dopunsko osiguranje i di su pare od prodaje škole. Tako to radi predsjednik njene stranke.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Izborne prevare i neispunjena obećanjaĆao đaci 2023-09-13 07:05
Kako god, na Lošinju su trenutno na vlasti politički mrtvaci.
Dvije godine apsolutnog nerada, samovolje i prenemaganja.
Građani znaju za koga više ne smiju glasati. Game over.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Koalicija mutikašaKK 2023-09-13 08:02
Citat Ćao đaci:
Kako god, na Lošinju su trenutno na vlasti politički mrtvaci.
Dvije godine apsolutnog nerada, samovolje i prenemaganja.
Građani znaju za koga više ne smiju glasati. Game over.
Znali su i do sad za koga ne smiju glasat pa su većinom glasali protiv stranke osuđene za kriminal. Ali ostaju na vlasti korumpiranjem. Koalicijom s pripadnicima lažne oporbe. Od "nezavisnog" Milana Mužića i Pupovca preko koalicije mutikaša IDS, PGS, HNS do nezavisnog "nema predaje, nema prodaje".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
49 # Ipak...hranitelj tuljana 2023-09-13 11:00
Citat KK:
Od "nezavisnog" Milana Mužića i Pupovca preko koalicije mutikaša IDS, PGS, HNS do nezavisnog "nema predaje, nema prodaje".
Dok god ima dovoljno onih koji smatraju Novosti "glasom opozicije", dok god slušaju one koji su navodili na Garija "jer je drugačiji", dok god nastave slušati one koji su navodili na "nezavisnog", dok god ima dovoljno onih koji vjeruju da su ljudi koji pod HDZ-om lijepo žive i posluju (ne pomišljajući na odlazak kao premnogi), te od njega redovito dobivaju financijska sredstva u obliku poticaja, bespovratnih sredstava, prostora, koncesija ili ugovora o radovima/usluga ma, ili bivaju zaposleni na izmišljena radna mjesta s bogatom otpremninom, istodobno prijetnja tom istom HDZ-u, bojim se da nema straha za tu stranku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # bravo hraniteljualeksa 2023-09-12 16:36
Hranitelj tuljana se konačno složio. Ali zaista to vrijedi za svih, do onih u privatnom sektoru koji ne plačaju obveze, ali kritiziraju svaku vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Bljuvotine koje mi plaćamogost 2023-09-13 09:19
Da se podsjetimo te Anine propagandne bljuvotine kad joj je Lošinj prestao biti prvi od tisuću otoka pa smo postali najveći grad u pjesnički rečeno "jadranskom plavetnilu":
Najveći smo grad na hrvatskim otocima s razvijenom prometnom, komunalnom i energetskom infrastrukturom koji za temelj svog razvoja ima upravo odgovorno upravljanje i održiv razvoj. Edukativni programi, poticaj razvoja ljudskog kapitala, briga o okolišu, visoka kvaliteta usluge, visoka razina obrazovne, zdravstvene te sportsko-rekrea cijske infrastrukture čine područje Grada Malog Lošinja ugodnim za življenje i poželjnim za boravak.
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Grad za mali motorinWoW 2023-09-13 10:37
Taj mali motorin joj stvarno nije trebao.
To pokazuje da uopće ne shvaća svoju funkciju i posao za koji je plaćena.

Nagomilani komunalni problemi koji se ne rješavaju ili još gore, pred kojima se zatvaraju oči, stanogradnja nije ni započeta, urbanizam stoji, još uvijek milijuni eura nenaplaćenih dugova, usputno obmanjivanje umirovljenika, a ona lupeta o malom motorinu.

Umjesto da se uhvati posla sa komunalim problemima, ona po selima obilazi crkve i kapelice ne bi li negdje ušićarila neki ideološki poen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # CapelicaKapeli ce 2023-09-13 11:17
Gradonačelnica objavljuje da će križni put uvrstiti u neku kulturnu baštinu,a u tome ju je preduhitrila Gospođa Capelli jer je već dala obnoviti slike u kapelicama.
Ta Ana stalno kasni s idejama, samo kopira tuđe projekte.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
202 # cccTomislav 2023-09-13 11:49
Citat Kapeli ce:
ju je preduhitrila Gospođa Capelli
Gđa Capelli se baš zove Gospođa (to joj je ime), ili ste Vi nepismeni?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # NepismenKapeli ce 2023-09-13 13:29
Citat Tomislav:
Citat Kapeli ce:
ju je preduhitrila Gospođa Capelli
Gđa Capelli se baš zove Gospođa (to joj je ime), ili ste Vi nepismeni?
Ja imam pravo biti nepismen, to je moja stvar. Gradonačelnica nema pravo uzimati tuđe ideje kao svoje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
67 # Krađa idejagost 2023-09-13 13:47
Citat Kapeli ce:
Citat Tomislav:
Citat Kapeli ce:
ju je preduhitrila Gospođa Capelli
Gđa Capelli se baš zove Gospođa (to joj je ime), ili ste Vi nepismeni?
Ja imam pravo biti nepismen, to je moja stvar. Gradonačelnica nema pravo uzimati tuđe ideje kao svoje.
Nema ona pravo biti ni nepismena, a pokazalo se da bolje slaže boje odjeće nego slova i riječi u rečenicama. Tuđe ideje mora krasti i "prodavati" kao svoje jer svojih nema. Pa si na naš račun iz gradskog proračuna kupuje usluge savjetnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # NepismenaPismena 2023-09-13 18:36
Citat gost:
Citat Kapeli ce:
Citat Tomislav:
Citat Kapeli ce:
ju je preduhitrila Gospođa Capelli
Gđa Capelli se baš zove Gospođa (to joj je ime), ili ste Vi nepismeni?
Ja imam pravo biti nepismen, to je moja stvar. Gradonačelnica nema pravo uzimati tuđe ideje kao svoje.
Nema ona pravo biti ni nepismena, a pokazalo se da bolje slaže boje odjeće nego slova i riječi u rečenicama. Tuđe ideje mora krasti i "prodavati" kao svoje jer svojih nema. Pa si na naš račun iz gradskog proračuna kupuje usluge savjetnika.
Gradonačelnica je svakako pismenija od gospođe s kojom se nadmeće za naklonost župnika.
Ne zna se više koja od njih dvije više mari za obnovu kapelica i križnog puta.
Toliko su skromne obje kao da su u korizmi cijele godine i da svakodnevno hodočaste po križnom putu.
Ipak je tragičnije što je gospođa od koje je, navodno, gradonačelnica preuzela ideju o obnovi kapelica,nepism enija od većine pučkoškolaca, a primarno joj je zanimanje upravo nastavnice hrvatskog jezika.
Ani nije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # ...TT 2023-09-14 08:38
Ne znam za gospođu, ali gradončelnica iako ima i previše godina staža u gradskoj upravi još uvijek nije naučila da nepravomoćna građevinska dozvola koju je jučer objavila na fejsu baš i nije neki dokument. Za jednu drugu građevinsku dozvolu gradonačelnica je ishodovala pravomoćnost u roku od 24 sata, pa znamo kako je završilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
54 # Stručnost priučenog konobaraasdf 2023-09-14 10:19
Citat Pismena:
Gradonačelnica je svakako pismenija od gospođe s kojom se nadmeće za naklonost župnika.
Nemam saznanja o pismenosti dotične, ali u nepismenost ili polupismenost Ane Kučić ili osoba koje joj ispisuju statusu na Fejsu imam. Za osobu koja se diči magisterijem i dodatnim edukacijama nije baš uzor pismenostiCitat:
Ipak je tragičnije što je gospođa od koje je, navodno, gradonačelnica preuzela ideju o obnovi kapelica,nepismenija od većine pučkoškolaca, a primarno joj je zanimanje upravo nastavnice hrvatskog jezika.
Ani nije.
Kao što sam napisao nije mi poznato koliko je gospođa nastavnica hrvatskog jezika (ne)pismena, ali svima nam je poznato da magistra ekonomije nije pokazala stručnost na području ekonomije. Primjera za to ima bezboroj, a najeklatantniji pruža slučaj njenog odricanja od potraživanja prema državi da bi "na poklon" dobila derutnu zgradu Carine, uz obvezu da je na trošak Grada uredi i stavi na rapolaganje Državi. Potpis na takav sporazum ne bi stavio ni priučeni konobar, ali magistra Kučić ga je potpisala i slikala se pri potpisivanju.
Pitanje vijećnika na jednoj sjednici GV:
„Odlukom vlade RH na sjednici održanoj 26. 10. 2018. godine, RH je darovala zgradu carine radi uređenja zgrade u svrhu smještaja tijela državne uprave bez naknade. Grad se obvezao darovanu nekretninu privesti namjeni u roku od 6 mjeseci. Ugovorom je određena kazna za neispunjenje obveze uređenja zgrade, a to je vraćanje zgrade ili plaćanje tržišne vrijednosti zgrade. Od potpisa ugovora davno je prošlo 6 mjeseci i sada moje pitanje glasi. Hoćemo li ostati bez darovane zgrade carine koju smo u naravi platili 620 tisuća eura ili 4, 6 miliona kuna?"
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Zna seNe zna se 2023-09-15 09:07
Citat asdf:
Citat Pismena:
Gradonačelnica je svakako pismenija od gospođe s kojom se nadmeće za naklonost župnika.
Nemam saznanja o pismenosti dotične, ali u nepismenost ili polupismenost Ane Kučić ili osoba koje joj ispisuju statusu na Fejsu imam. Za osobu koja se diči magisterijem i dodatnim edukacijama nije baš uzor pismenostiCitat:
Ipak je tragičnije što je gospođa od koje je, navodno, gradonačelnica preuzela ideju o obnovi kapelica,nepismenija od većine pučkoškolaca, a primarno joj je zanimanje upravo nastavnice hrvatskog jezika.
Ani nije.
Kao što sam napisao nije mi poznato koliko je gospođa nastavnica hrvatskog jezika (ne)pismena, ali svima nam je poznato da magistra ekonomije nije pokazala stručnost na području ekonomije. Primjera za to ima bezboroj, a najeklatantniji pruža slučaj njenog odricanja od potraživanja prema državi da bi "na poklon" dobila derutnu zgradu Carine, uz obvezu da je na trošak Grada uredi i stavi na rapolaganje Državi. Potpis na takav sporazum ne bi stavio ni priučeni konobar, ali magistra Kučić ga je potpisala i slikala se pri potpisivanju.
Pitanje vijećnika na jednoj sjednici GV:
„Odlukom vlade RH na sjednici održanoj 26. 10. 2018. godine, RH je darovala zgradu carine radi uređenja zgrade u svrhu smještaja tijela državne uprave bez naknade. Grad se obvezao darovanu nekretninu privesti namjeni u roku od 6 mjeseci. Ugovorom je određena kazna za neispunjenje obveze uređenja zgrade, a to je vraćanje zgrade ili plaćanje tržišne vrijednosti zgrade. Od potpisa ugovora davno je prošlo 6 mjeseci i sada moje pitanje glasi. Hoćemo li ostati bez darovane zgrade carine koju smo u naravi platili 620 tisuća eura ili 4, 6 miliona kuna?"
volim-losinj.org/.../...
O , itekako vam je poznato koliko je pismena ta nastavnica hrvatskog jezika, dovoljno se prisjetiti slavnih pozivnica za Osorske glazbene večeri,uspjela je u tri rečenice ubaciti desetak nezamislivih pravopisnih pogrešaka.
Rijetko kome bi to uspjelo.
Baš se na ovoj stranici puno razglabalo o tome, a neki unutarnji glas mi govori da ste baš vi sudjelovali u tom razglabanju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
102 # ...... 2023-09-15 09:15
mislim da si promašio i šefa i stanicu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # O gospođama ...gost 2023-09-15 10:17
Citat Ne zna se:
O, itekako vam je poznato koliko je pismena ta nastavnica hrvatskog jezika, dovoljno se prisjetiti slavnih pozivnica za Osorske glazbene večeri,uspjela je u tri rečenice ubaciti desetak nezamislivih pravopisnih pogrešaka.
Rijetko kome bi to uspjelo.
Baš se na ovoj stranici puno razglabalo o tome, a neki unutarnji glas mi govori da ste baš vi sudjelovali u tom razglabanju.
Nesporazum je nastao zbog komentara
# Capelica — Kapeli ce 2023-09-13 11:17
Gradonačelnica objavljuje da će križni put uvrstiti u neku kulturnu baštinu,a u tome ju je preduhitrila Gospođa Capelli jer je već dala obnoviti slike u kapelicama.
Ta Ana stalno kasni s idejama, samo kopira tuđe projekte.
Nastavnica hrvatskog jezika koja se "proslavila" pozivnicom za osorske glazbene večeri nije gospođa Cappeli, nego vanbračna partnerica osobe tog prezimena. Bivša gospođa Cappeli je nastavnica engeskog jezika.
Iz jezičnog priručnika
1.(samostalno ili uz ime i titulu) udana žena
2.supruga [Vaša gospođa formula u ophođenju (po odgojenom građanskom ophođenju ne kaže se »moja gospođa«)]
3.riječ kojom se oslovljava svaka žena koja više nije ili se ocjenjuje da nije u djevojačkoj dobi (u starija vremena samo za žene iz grada)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # Izazovi života na otoku Aninih djedovaWD 41 2023-09-13 17:32
Citat WoW:
Umjesto da se uhvati posla sa komunalim problemima, ona po selima obilazi crkve i kapelice ne bi li negdje ušićarila neki ideološki poen.
Pohvalila se na Fejsu da je s bosanskim kardinalom razgovarala o izazovima koje nosi život na otoku. Da li mu se požalila na depopulaciju otkako je ona u vlasti na otoku svojih dj edova?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
416 # HDZ znahranitelj tuljana 2023-09-13 19:04
Citat WD 41:
Da li mu se požalila na depopulaciju otkako je ona u vlasti na otoku svojih djedova?
Nekima depopulacija Lošinja ne smeta:Citat Genov:
uopće ne vidim problem u demografskom opadanju nekih zajednica dokle god se naša vrsta reproducira u ostalim dijelovima svijeta. Ako nema Kanađana, ima Sirijaca. Ako nema Hrvata, ima Kineza.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # U fokusu Gradagost 2023-09-14 05:45
Citat hranitelj tuljana:
Citat WD 41:
Da li mu se požalila na depopulaciju otkako je ona u vlasti na otoku svojih djedova?
Nekima depopulacija Lošinja ne smeta:
Ne smeta depopulacija Lošinjskim poslodavcima. Nema Hrvata, zaposlili Nepalce. Ali HDZ zna. Hvali se da su djeca i mladi u fokusu Grada
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Fokus na fokusTik Tok 2023-09-14 06:51
Citat gost:
Ne smeta depopulacija Lošinjskim poslodavcima. Nema Hrvata, zaposlili Nepalce. Ali HDZ zna. Hvali se da su djeca i mladi u fokusu Grada
Ako su Ani u fokusu djeca i mladi što joj je ispalo iz fokusa? Pa ne može sve biti u fokusu ako nas nisu varali u školi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Fokus na biračegost 2023-09-14 18:29
Citat Tik Tok:
Citat gost:
Ne smeta depopulacija Lošinjskim poslodavcima. Nema Hrvata, zaposlili Nepalce. Ali HDZ zna. Hvali se da su djeca i mladi u fokusu Grada
Ako su Ani u fokusu djeca i mladi što joj je ispalo iz fokusa? Pa ne može sve biti u fokusu ako nas nisu varali u školi.
Sada javlja da joj je fokus na djecu i mlade, sutra kad se ovo zaboravi javit će da joj je fokus na nešto drugo. To se zove pijar ili običnim jezikom pravljenje magaraca od birača.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Bravo dečki!Bernard 2023-09-14 12:13
A danas nam na fejsu gradonačelnica daje na znanje da službenici gradske uprave bolje igraju nogomet nego što im ide povlačenje novaca iz EU fondova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Ana kao Kolinda?Jajan 2023-09-14 13:00
Citat Bernard:
A danas nam na fejsu gradonačelnica daje na znanje da službenici gradske uprave bolje igraju nogomet nego što im ide povlačenje novaca iz EU fondova.
Da li je kao Kolinda u Rusiji ušla u svlačionicu da se izgrli s igračima? A za izvlačenje novca iz EU ima savjetnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # OMG - Ona o nogometugost 2023-09-14 14:07
Citat Bernard:
A danas nam na fejsu gradonačelnica daje na znanje da službenici gradske uprave bolje igraju nogomet nego što im ide povlačenje novaca iz EU fondova.
Da li je kao Kolinda u Rusiji ušla u svlačionicu da se izgrli s igračima? A za izvlačenje novca iz EU ima savjetnika.
Citat Bernard:
A danas nam na fejsu gradonačelnica daje na znanje da službenici gradske uprave bolje igraju nogomet nego što im ide povlačenje novaca iz EU fondova.
Za nevjerovati :lol: Nakon serije čestitki svecima zaštitnicima gradonačelnica javlja o nogometnom turniru. Daj se bavi nekim poslom za koji te plaćamo :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
74 # Otočna demografijagost 2023-09-15 12:13
Citat WD 41:
Citat WoW:
Umjesto da se uhvati posla sa komunalim problemima, ona po selima obilazi crkve i kapelice ne bi li negdje ušićarila neki ideološki poen.
Pohvalila se na Fejsu da je s bosanskim kardinalom razgovarala o izazovima koje nosi život na otoku. Da li mu se požalila na depopulaciju otkako je ona u vlasti na otoku svojih djedova?
Čisto sumnjam jer kardinal bi je pitao o bračnom stanju i doprinosi li demografiji da je to spomenula. .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ljekoviti lošinjski zrak za kardinalagost 2023-10-30 10:31
Citat WD 41:
Citat WoW:
Umjesto da se uhvati posla sa komunalim problemima, ona po selima obilazi crkve i kapelice ne bi li negdje ušićarila neki ideološki poen.
Pohvalila se na Fejsu da je s bosanskim kardinalom razgovarala o izazovima koje nosi život na otoku. Da li mu se požalila na depopulaciju otkako je ona u vlasti na otoku svojih djedova?
Možda je kardinalu za vrijeme Sv. mise pozlilo od ulizivanja lokalnih poltrona. Ali uskočio je poduzetnik da besplatnom dozom lošinjskog zraka pomogne kardinalu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ....... 2023-10-30 11:01
tužno je i bedasto ako nekome dok se nalazi na Lošinju kao terapiju moraš
davati konzervirani lošinjski zrak
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ......gost 2023-10-30 11:42
Citat ...:
tužno je i bedasto ako nekome dok se nalazi na Lošinju kao terapiju moraš
davati konzervirani lošinjski zrak
Nije to bilo koji lošinjski zrak. Prodaje se zrak prikupljen pored praonice automobila i stanice za tehnički pregled.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # zaboravio mađarskubranitelj tuljana 2023-09-14 12:33
Zanimljivo je kako je hranitelj tuljana "aboravio" navesti primjer Mađarske, koja obiteljima s 2 djece preuzima otplatu polovice vrijednosti za stan, za obitelj s troje djece 100% vrijednosti kredita za stan i more drugih poticaja i pogodnosti, te Mađarska irast nataliteta. A naša "ljepotica" u dva mandata obećala 200 stanova, izgradila 12, te podobnima prodala 10 po povlaštenim cijenama (i novce spiskala). Dakle u ovih 6 godina +2 stana, smanjenje broja djece i učenika na otoku, drastično smanjenje broja stanovnika. Boli nju briga. Ne može ona ništa hranitelju tuljana, jedino što bi mogla a neće je to da prestane lagati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # ravnatelj domaOdgojni dom 2023-09-14 12:43
Bez brige, neće gospodin Nedić u Odgojni dom, nego dr.sc. Marijana Dragoslavić, koja je propala na izborima za ravnateljicu Osnovne škole Mario Martinolić. Od 9 članova Školskog odbora nije dobila niti jedan glas, pa čak niti od svojih stranačkih kolega. Ali, kako je nedavno najavljivala odlazak iz Gradskog vijeća jer je nezadovoljna politikom gradskog odbora i svojim statusom u stranci, vrh stranke joj je obećao mjesto ravnateljice Odgojnog doma. Kako je duže vrijeme u Upravnom vijeću doma, upoznata je s radom doma, a inače je Upravno vijeće doma nezadovoljno radom i rezultatima aktualne ravnareljice, iza čega se skriva osveta predsjednice loklnog HDZ-a jer je Silvija Kocijan bila njena protukandidatki nja u stranačkim izborima, ova mogućnost se čini sasvim vjerojatnom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Zna seNe zna se 2023-09-14 14:44
Citat Odgojni dom:
Bez brige, neće gospodin Nedić u Odgojni dom, nego dr.sc. Marijana Dragoslavić, koja je propala na izborima za ravnateljicu Osnovne škole Mario Martinolić. Od 9 članova Školskog odbora nije dobila niti jedan glas, pa čak niti od svojih stranačkih kolega. Ali, kako je nedavno najavljivala odlazak iz Gradskog vijeća jer je nezadovoljna politikom gradskog odbora i svojim statusom u stranci, vrh stranke joj je obećao mjesto ravnateljice Odgojnog doma. Kako je duže vrijeme u Upravnom vijeću doma, upoznata je s radom doma, a inače je Upravno vijeće doma nezadovoljno radom i rezultatima aktualne ravnareljice, iza čega se skriva osveta predsjednice loklnog HDZ-a jer je Silvija Kocijan bila njena protukandidatkinja u stranačkim izborima, ova mogućnost se čini sasvim vjerojatnom.

Ne zna se tko je krtica unutar vladajućih , netko mora biti, inače ne biste imali ovako povjerljive informacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Pitam za prijateljaLino 2023-09-14 15:03
Taj natječaj, kada bude, hoće li biti javan za sve građane ili je to interna stvar samo za članove osuđene zločinačke organizacije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
195 # Sve se znaG.ost 2023-09-14 18:54
Citat Ne zna se:
Ne zna se tko je krtica unutar vladajućih, netko mora biti, inače ne biste imali ovako povjerljive informacije.
Nema tu ničeg povjerljivog jer Odgojni dom nije od nekog većeg značaja za Grad. Činjenice o domu i ambicije dionika su uglavnom poznate. Zna se tko ima većinu u upravnom vijeću a znaju se i posebnosti metoda kadrovske politike Ane Kučić. Sve se zna ali umjesto rasprave o bitnim temama načetim u članku imamo raspravu o nečemu što u članku nije ni spomenuto :sad: Kao da se želi spriječiti raspravu o onome što je gradonačelnica brže bolje sama izložila na radiju Jadranka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Kako to ?Kako to ? 2023-09-15 12:10
Citat G.ost:
Citat Ne zna se:
Ne zna se tko je krtica unutar vladajućih, netko mora biti, inače ne biste imali ovako povjerljive informacije.
Nema tu ničeg povjerljivog jer Odgojni dom nije od nekog većeg značaja za Grad. Činjenice o domu i ambicije dionika su uglavnom poznate. Zna se tko ima većinu u upravnom vijeću a znaju se i posebnosti metoda kadrovske politike Ane Kučić. Sve se zna ali umjesto rasprave o bitnim temama načetim u članku imamo raspravu o nečemu što u članku nije ni spomenuto :sad: Kao da se želi spriječiti raspravu o onome što je gradonačelnica brže bolje sama izložila na radiju Jadranka.
Kako to mislite da Odgojni dom nije od posebnog interesa za Grad ?
Znate li koliko je ljudi tamo zaposleno ?
Znate li koliko je lošinjskih obrtnika upravo u toj školi steklo svoju naobrazbu ?
Znate li da onaj tko je kupio staru zgradu osnovne škole ne može istu obnavljati ,a da ne koristi igralište koje je u vlasništvu odgojnog doma ?
Znate li koliki je rasadnik hdz- ovih kadrova u toj ustanovi ?
Itekako je ta ustanova u interesu Grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
171 # ....žG.ost 2023-09-15 17:00
Citat Kako to ?:
Itekako je ta ustanova u interesu Grada.
Zavisi šta misliš pod Grad ali u toj priči nema ničeg povjerljivog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # U niskom startuAdvokat 2023-09-15 15:21
Citat Odgojni dom:
Bez brige, neće gospodin Nedić u Odgojni dom, nego dr.sc. Marijana Dragoslavić, koja je propala na izborima za ravnateljicu Osnovne škole Mario Martinolić. Od 9 članova Školskog odbora nije dobila niti jedan glas, pa čak niti od svojih stranačkih kolega. Ali, kako je nedavno najavljivala odlazak iz Gradskog vijeća jer je nezadovoljna politikom gradskog odbora i svojim statusom u stranci, vrh stranke joj je obećao mjesto ravnateljice Odgojnog doma. Kako je duže vrijeme u Upravnom vijeću doma, upoznata je s radom doma, a inače je Upravno vijeće doma nezadovoljno radom i rezultatima aktualne ravnareljice, iza čega se skriva osveta predsjednice loklnog HDZ-a jer je Silvija Kocijan bila njena protukandidatkinja u stranačkim izborima, ova mogućnost se čini sasvim vjerojatnom.
A vi ste Nedićev advokat pa znate gdje on planira nastaviti karijerni uzlet ?
Možda čeka u niskom startu neku bolju poziciju ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Popravni domObiteljska firma 2023-09-21 08:44
Citat Odgojni dom:
Bez brige, neće gospodin Nedić u Odgojni dom, nego dr.sc. Marijana Dragoslavić, koja je propala na izborima za ravnateljicu Osnovne škole Mario Martinolić. Od 9 članova Školskog odbora nije dobila niti jedan glas, pa čak niti od svojih stranačkih kolega. Ali, kako je nedavno najavljivala odlazak iz Gradskog vijeća jer je nezadovoljna politikom gradskog odbora i svojim statusom u stranci, vrh stranke joj je obećao mjesto ravnateljice Odgojnog doma. Kako je duže vrijeme u Upravnom vijeću doma, upoznata je s radom doma, a inače je Upravno vijeće doma nezadovoljno radom i rezultatima aktualne ravnareljice, iza čega se skriva osveta predsjednice loklnog HDZ-a jer je Silvija Kocijan bila njena protukandidatkinja u stranačkim izborima, ova mogućnost se čini sasvim vjerojatnom.
Tamo joj rade muž i sestra, bilo bi joj ugodnije nego u osnovnoj školi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # OPGgost 2023-09-21 09:59
Citat Obiteljska firma:
Tamo joj rade muž i sestra, bilo bi joj ugodnije nego u osnovnoj školi.
Obiteljsko pedagoško gospodarstvo ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Dobro upravljanje gradom

  cvgluMn 01.03.2024 15:10
  Визовая информация
  кредит под залог авто: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/kredit-pod-zalog-avto/) или туры в Анталию из Москвы: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/tury-v-antaliyu-iz-moskvy/) карабины и оттяжки для альпинизма ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju svoju djecu, ali zahvaljujući lopovluku ovih ha vlasti nemaju kinte ni za sebe ni za svoju djecu, a kamoli za starca koji će ionako umrijeti, dal od starosti ili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole je link na onaj svoj nastup od prije mjesec dana u kojemu je sve lijepo objašnjeno. Ekonomski analitičar tvrdi da je novinar u tri rečenice rasturio Podravku ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I onda ti ta djeca, kad onemoćaš, ne žele dati ni 10 eur mjesečno za dopunsko... ...strašno. Neopisivo. Ne mogu zamisliti svoje stare roditelje u toj situaciji...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih drži prema van. Poslušajte malo što govore ljudi po ulici i po kafićima, samo odmahuju rukom. Čak je ni onaj njen iz zadnjeg reda partera više ne podržava, osim ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti način

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome, svi građani su zainteresirani za ovu mjeru. Eto, otud vjetar puše. Ako te netko prevari jednom, možda ćeš mu oprostiti. Ako te prevari opet onda je ćao ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji vide raskorak između obećanja što ih je dala uoči izbora i ispunjenja obećanja nakon što se dobilo vlast. Rezultat je 1:0 za nju i njezin HDZ.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 posto, sada se može izračunati i koliko će se zapravo povećati mirovine po kategorijama. Korisnici starosne mirovine će tako u isplati u travnju dobiti mirovinu u ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ne nekakve štapove? Ovime je ponizila i skupštinu i sve umirovljenike. A gradonačelnica koja djelima ne stoji iza svojih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje s edukacijom. youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8 (http://youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8) http://www.youtube.com/watch?v=XWYgwUj86v8

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance nagađe tko se krije iza kojeg nadimka.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili kome treba dopunsko, a kome ne treba, nego si se prebacio na temu detekcije tko je osoba A, B ili C, na portalu na kojemu je ionako sve anonimno. Btw, evo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za umirovljenike. U Novom listu piše U raspravi je sudjelovao i Roberto Cavedoni, izabran s liste nestranačkog i SDP-ovog kandidata Marija Frankovića, upitavši ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg je obrisao administrator, potvrdio svoj identitet ;) Naime, moj obrisani komentar vide samo dvije osobe, jedna sam ja... a drugo si ti, De Billu dragi...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti očitao. A cijela rasprava je zapravo besmislena i svjedoči o gubitku fokusa ponajviše zbog tvog bjesomučnog trolanja. Idemo redom: - Činjenica je da je AK u izbornoj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca OMG smatra dovoljnim, kad se ovome "daru" izruguje? Zašto administrator ne dopušta ispravak krivog navoda, neistinu, besmislicu i laž, da se "gradpnačelnica istrošila" ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi pokušava kontrirati (mudro svaki put pod drugim nadimkom) zapleo ko pile u kučine. Sve sam obrazložio, potkrijepio linkovima i činjenicama...p reostao je samo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle, ti sam još od zadnjih lokalnih izbora neprestano spominješ samohrane majke i blagajnice u Lidlu, a sad navodip da ih netko drugi vrijeđa. Duhovito kao onaj ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Dobro upravljanje gradom

  cvgluMn 01.03.2024 15:10
  Визовая информация
  кредит под залог авто: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/kredit-pod-zalog-avto/) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle ...