Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Zajednica koja odumire

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

depopulProtekla dva, tri desetljeća ovi naši otoci doživljava rapidno i nezaustavljivo smanjenje i starenje svoga stanovništva. Vijesti o manjim upisima u prve razrede osnovne škole u Malom Lošinju i u područnim školama na otocima i malim mjestima postale su normalne i uobičajene početkom svake školske godine. No čini se da to rijetko koga zabrinjava iako se mnogi još sjećaju osnovne škole na Unijama i Punti Križa koje su odavna zatvorile vrata đacima

Suvišno je spominjati područne škole u Beleju, Ćunskom, Ustrinama, Svetom Jakovu i Malim i Velim Srakanama koje su odavno nestale i već blijede iz našeg sjećanja. Ovo odumiranja naših otoka pokazuje da se u dužem vremenskom razdoblju nije vodila politika razvoja s ciljem ostanka i rasta stanovništva.

Politike različitih usmjerenja i vrijednosti uz različite postave gradskih vlasti i uprave te menadžment ključnih gospodarskih subjekata propuštale su priliku da potaknu održiv razvoj okrenut čovjeku i otočnom prostoru. Zato danas snosimo posljedice prekomjerne apartmanizacije, nepotrebne betonizacije otoka, neproduktivnog srednjoškolskog obrazovanja i stipendiranja kadrova za koje se znalo da nemaju mogućnosti zapošljavanja na otoku, ulaganja u megalomanske projekte koji nisu opravdali uložena sredstva i konačno nedostatka dugoročne vizije budućnosti otoka.

S druge strane izostale su politike ulaganja u produktivno obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, otočnu poljoprivredu s navodnjavanjem, a prije svega u maslinarstvo, stočarstvo i druge poljoprivredne kulture, a i otočno ribarstvo spalo je na niske grane. Vrlo brzo će to dovesti do toga da u svojoj turističkoj ponudi nećemo imati hranu lokalnog porijekla.

Izumiru sela i mali otoci – osim Ilovika – a sa njim i jedan način života sa svim svojim posebnostima. Ulaže se u smještajne kapacitete, ali ne i u proizvodnju otočne izvorne hrane, bez koje je nemoguće razvijati destinacijski turizam. Poseban problem je što se godinama unatrag ne primjećuju ni naznake stvarnog umjesto medijski prikazivanog zaokreta prema održivom gospodarenju otočnim poljoprivrednim, šumskim i morskim potencijalom.

Otkako je nestalo nekad moćno brodarstvo tvrtke Lošinjska plovidba, degradirane na po okoliš potencijalno štetnu remontnu radionicu, mimo ugostiteljsko - turističkih djelatnosti nije ostalo ništa važnog za otok osim pozivanja na protekla vremena. Zato će se tuđim novcem urediti Aleja kapetana kao spomenik na davno minulu pomorsku i brodograditeljsku slavu od koje više ničeg više nema.

Inertnost vladajućih politika u zadnjih dvadesetak godina svela je otočno gospodarstvo na turističku monokulturu sa svim rizicima i posljedicama takve orijentacije.

Danas se u otočnoj javnosti više raspreda o tome gdje je moguće izgraditi novu veliku garažu ili novi vatrogasni dom koji bi koštali milijune eura, ali nitko ne raspravlja, niti usmjerava društvene tijekove u pravcu navodnjavanja nekih otočnih površina, zaštiti ovčarstva, poticanju ribarstva, poticajima za maslinarstvo i voćarstvo, pčelarstvo i druge poljoprivredne programe.

Zato su najave o izgradnji nogostupa Ćunski – Kovčanje, projekta Aleje kapetana s Pomorskim muzejom, projekta obnove Križnog puta ili izgradnje novog vatrogasnog doma hvalevrijedni projekti i lijepo zvuče. U njih će biti uložena velika sredstva, ali oni neće dugoročno riješiti niti jedan jedini problem koji pritišće našu lokalnu zajednicu. Neće utjecati ni na nova zapošljavanja niti na demografski rast.

Izumiranje otočnog identiteta
Nažalost, u našoj zajednici godinama nema ozbiljne rasprave o budućnosti otoka i ključnim razvojnim prioritetima. Iako je Grad dao izraditi niz dokumenata koji bi trebali biti temelj za razvoj široj otočnoj javnosti to je ostalo nepoznato. Tako je, na primjer, izrađena i skupo plaćena Strategija razvoja lošinjskog sporta, ali takvo što nemamo za očuvanje i razvoj otočnog ribarstva, maslinarstva, ovčarstva, pčelarstva, ratarstva, ljekovitog bilja, otočnog voća i drugih aktivnosti na zaštiti autohtonog otočnog proizvoda i otočne graditeljske baštine. Vrlo skoro na otoku neće biti ni jednog magarca iako je on obilježio mukotrpni rad i život otočnog čovjeka. Izumiru otočni zanati vezani uz more i plovidbu, a s njima i taj otočni identitet. Nitko ne štiti otočnu graditeljsku baštinu, tako da nestaju suhozidi.

Zanimljiva je i nadasve porazna činjenica da je na gradskom poljoprivrednom zemljištu dodjeljivanom lokalnim OPG-ovima za proizvodnju hrane nastalo jedno čitavo naselje koje ne proizvodi niti kilogram hrane nego je pretvoreno u vikend-turističko naselje. Štoviše, i neki viđeniji članovi naše otočne zajednice ove nezakonito izgrađene smještajne kapacitete iznajmljuju turistima.

Dakle, umjesto rasta poljoprivredne proizvodnje po osnovi velikog poljoprivrednog zemljišta danog u zakup po simboličnim cijenama u svrhu poticanja poljoprivredne proizvodnju, za što je grad dao i priključke na vodovodnu mrežu, imamo rast smještajnih kapaciteta uz devastaciju okoliša.

Takva politika će našu lokalnu zajednicu nužno usmjeriti prema smanjivanju stanovništva i postupnom odumiranju. Postat ćemo vikend destinacija bez stanovništva, podložna zlouporabama i špekulativnim akrobacijama pojedinaca, nositelja vlasti i njihovih klijenata koje ne zanima budućnost već samo »sada i odmah«.

Nažalost, otočna javnost je – čini se – nezainteresirana za ova pitanja. Državne i gradske službe ne funkcioniraju, a mi građani smo postali nijemi svjedoci devastacije najljepših dijelova otoka. Nepošteno je to prema generacijama koje dolaze poslije nas. No ako je suditi prema depopulacijskom trendu, neće ih niti biti.

Komentari: 

025 # Gari podržava Zakon o apartmanizacijiTovar 2023-10-15 09:31
Na temu apartmanizacije prije tri dana je upisan komentar # Novi suludi zakon — ML 2023-10-12 10:35 Eno danas na Saboru saborski zastupnik koji je prodao Lošinj Rusima, a sada deklarativno podržava Ukrajinu, objašnjava javnosti kako novi Zakon o turizmu neće podržavati novu apartmanizaciju , iako u samom zakonu piše da će onome tko investira u turizam država oprostiti porez na dobit u trajanju od 10 godina.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Otok Unije okrutno se devastira?Radko 2023-10-15 10:37
Kad slušaš Anu ili čitaš objave sve je med i mlijeko a "naši građani" kako ona voli kazati nema šta da brinu. Činjenice govore suprotno a problem je što su "naši građani" posve isključeni iz upravljanja Gradom. Javna savjetovanja su obična formalnost i alibi pred zakonom da bi Grad bio prepuštenom njenoj (samo)volji i nemaru pasivne i poslušne većine u gradskom vijeću. Da je tome tako dokazuje propast projekta Mrtvaška iz razloga što gradonačelnica nije konzultirala Ilovčane prije izdavanja građevinske dozvole. Baš na fejsu danas imamo primjer prepucavanja zbog zaobilaženja građana u odlučivanju, a u vezi s Unijama.
„Poštovani Dušane, vec danima hodam po Unijama i pokušavam skuzitii gdje je ta betonizacija i gdje su to Unije devastirane .“
Poštovani Žarko, ja Unijama hodam već otprilike 50 godina. Znam kakve su bile i kakve su sada. Neću se ovom prilikom upuštati u previše detalja, pa spominjem samo nešto:
- Višestroko produžen mol s dodatkom za trajekt (trajekt?!), te dizalica(!?) koja dolazi; pontoni(!?). Onečišćenje, ukratko;
- Zauzeta/okupira na prva uvala, iza Lojzeka i naravno „obrijan“ okoliš. Zašto? (Masline? Ma da...);
- „Obrijan“ dio brda radi beskorisnih solarnih panela;
- Obrijane uvale iza Maračola (Sridnja, Vognjišta) radi postavljanje bova, a za naplatu vezova;
- Naseljavanje boškarina (zašto zapravo i na čijim sve parcelama?) zbog kojih je više nemoguće sigurno proći poljem, a ni sunčanje na „pijesku“ više nije sigurno. O količini muha i balege, da se i ne govori.
- Potpuno zanemareno arheološko nasljeđe otoka;
- ....
- Iako to nije moja zasluga Unije su sacuvane i spasene od devastacije . Kad bi bili malo upuceniji znali bi da Vmo uopce ne donosi niti moze donest bilo kakvu odluku . O apsolutno svemu se odlucuje u gradu ili županiji .
- Žarko, Unije ne da nisu „sačuvane“, nego se devastiraju i dalje... Nemojte se pokrivati iza „grada“ (kojeg?) i županije. A, ako se i odlučuje „tamo negdje“, preporuke dolaze iz „baze“. Dakle s Unija.
- Teza o nekakvim lokalnim šerifima je bezobrazna , drska i uvredljiva prema svima nama koji ovdje živimo i trudimo se barem malo poboljsat uvjete zivota.
- Konstrukcija: „svima nama koji ovdje živimo“ ne (!) stoji. Dosta je ljudi koji se na Unijama s vašim poduhvatima ne slažu. Pa i ova prepiska otkriva, da je tako...
- Dragi moj Dušane apsolutno ste sve fulali, stojte Vi nama dobro tamo gdje zivite i ne brinite Unije ce svakim danom biti ljepse i ljepse .
- Dragi moj Žarko, ja ću stojati i hodati, kao i do sad, tamo gdje budem htio. Pa, tako i na Unijama kad budem želio.
I, za kraj, a zapravo bi trebalo staviti na početak:
Otok Unije, ne pripada Vama. Pripada svim građanima Republike Hrvatske. Vi (i još neki) samo imate na otoku neke nekretnine/priv atna vlasništva... I to se mora poštovati. Svi građani Republike Hrvatske, pa tako i ja, imaju (demokratasko) pravo iznjeti svoje mišljenje što se i kako na ovom (a nažalost i drugim) otocima dešava. Stojte i hodajte mi dobro; vidimo se nadam se uskoro...
Raspravu je potaknuo ovaj status na fejsu
Citat:
Poštovani i dragi Žarko,
činjenica je da se otok Unije, jedan od prirodnih, arheoloških, bisera sjevernog Jadrana zadnjih desetljeća nemilice i okrutno devastira. U bjesomučnoj trci za novcem, otok koji je mogao postati Nacionalni park(!), betonizira se i postaje još jedno upropaštena ljepota hrvatske obale.
Lokalni šerifi, kao i bjelosvjetske barabe, prodaju dušu ovog otoka; za osobnu dobit, naravno.
Ostat će zauvijek samo taj zalazak sunca, ali je pitanje da li i to nećemo uskoro nekome plaćati...
Žarko, otišli ste u potpuno krivom smjeru...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Plaćanje zalaska suncaŽuja 2023-10-19 13:59
Citat Radko:
Lokalni šerifi, kao i bjelosvjetske barabe, prodaju dušu ovog otoka; za osobnu dobit, naravno.
Ostat će zauvijek samo taj zalazak sunca, ali je pitanje da li i to nećemo uskoro nekome plaćati...
Koncesiju na prodaju zalaska sunca gradska vlast je već dala vlasniku Providence. A do tamo je planirala sagraditi i cestu novcem iz EU fondova. Ali Ilovčani sprječili projekt.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ....Alex 2023-10-19 14:36
Pa sve je to ilegalno uz podršku lokalnog HDZ-a. Ugostiteljski objekt bez građevinske dozvole izvan građevinskog područja.
Idemo svi tako, svako na svojoj parceli postaviti montažnu kućicu i stand i nuditi neku klopu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # ...... 2023-10-28 22:04
Citat Žuja:
Lokalni šerifi, kao i bjelosvjetske barabe, prodaju dušu ovog otoka; za osobnu dobit, naravno.
Zaviri malo prema Unijama pa pogledaj što tamo radi Mrkobrada
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
294 # Život pobjeđujehranitelj tuljana 2023-10-15 10:46
Neobično dobar tekst za ovaj portal, iako kao i svi slični, izostavlja korijen problema. Ako ne znate korijen i izvorište problema, ne možete ga ni riješiti.
Mnoge od misli iznesenih u članku i sam sam ostavljao u komentarima (uglavnom popljuvan na najjače). Na turističku monokulturu upozoravao sam još prije više godina. Rugali su mi se kad sam pisao da su samo djeca bitna a ne kuće, apartmani, gliseri...
Djecu ne rađaju ulaganjka, djecu rađaju (pazi sad šoka) - žene. Lošinjske ni hrvatske žene - ne žele rađati. Ne znam zašto ne žele, ali sve ovo posljedica je te njihove odluke. Takvu odluku nisu donosile njihove bake, dok je bila zaista velika neimaština, bolest i glad.
One koje dolaze, bez imovine i samo sa vrećicom, dolaze s nekoliko djece i često - trudne.
Demografska kretanja neovisna su od financijskih sredstava i ulaganja, čak i suprotno od njih. U protivnom, ne bi izumirali ni Nijemci ni bogati Šveđani ni Norvežani. Da je odgovor u novcima i ulaganjima, treći svijet bi bio prazan...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
325 # Za sve su krive žene!gost 2023-10-15 13:46
Citat hranitelj tuljana:
Lošinjske ni hrvatske žene - ne žele rađati. Ne znam zašto ne žele, ali sve ovo posljedica je te njihove odluke.
Ovo ti je do sada najbolja obrana lošinjske i državne vlasti od kritika. Konkretno, odumiranje pučanstva otoka Aninih djedova nije krivnja Ane Kučić i ostalih nositelja vlasti što su bez vizije, sposobnosti i znanja pa nemamo razvojnu strategiju. Krive su lošinjske žene; ne žele rađati!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
253 # Zna se tko rađa. Ili ne zna?!hranitelj tuljana 2023-10-15 14:25
Ne za sve, i nisu "krive" nego odgovorne za odluku o nerađanju. Jer ta odluka je na njima.

Odkud sad "sve"?! Podmećeš.

Teško da je u Hrvatskoj situacija lošija nego u Bangladešu, Palestini, Filipinima, Nepalu, čije stanovnice rađaju i više nego dovoljno. S druge strane, Japan, Južna Koreja, Norveška, Švedska, Njemačka ..nemaju ni "Anu" ni HDZ...i znatno su bogatije zemlje pa svejedno izumiru.

Također, kako tvoja teorija objašnjava postojanje brojnih 3+ obitelji (u koju spada i moja), koju čine obični, "mali" ljudi, koji nisu u stranci, nemaju nikakvu moć ni neka osobita sredstva...obit elji sa 3, 4, 5 i više djece, koje su na žalost prerijetke...ka ko to da mi imamo djecu, u istim uvjetima smo kao i ostali? U istoj državi sa istom vlasti? Veselili smo se svakom djetetu i jedino godine i zdravlje spriječili su nas da imamo još. Kako to? Po čemu smo to mi drugačiji???! Hajde, bez vrijeđanja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Tko je odgovoran, taj je krivgost 2023-10-15 15:37
Citat hranitelj tuljana:
Ne za sve, i nisu "krive" nego odgovorne za odluku o nerađanju. Jer ta odluka je na njima.
Krivnja ili krivica je odgovornost za grešku. Tebi za ljubav korigiram kompliment na briljantnoj obrani A.K. i HDZ-a:

Ovo ti je do sada najbolja obrana lošinjske i državne vlasti od kritika. Konkretno, za odumiranje pučanstva otoka Aninih djedova nije odgovorna Ane Kučić i ostali nositelji vlasti što su bez vizije, sposobnosti i znanja pa nemamo razvojnu strategiju. Odgovorne su su lošinjske žene; ne žele rađati!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Depopulacija otoka Aninih djedovagost 2023-10-18 09:58
Citat hranitelj tuljana:
Djecu ne rađaju ulaganjka, djecu rađaju (pazi sad šoka) - žene. Lošinjske ni hrvatske žene - ne žele rađati. Ne znam zašto ne žele,
Ako te zanima zašto žene ne žele rađati pitaj gradonačelnicu. Žena je. pri kraju svoje fertilne dobi a nema djece. A u razdoblju njenog sudjelovanja u gradskoj vlasti Grad ML se osuo za 500 stanovnika. Realno je očekivati da je osobno kao žena i sudionica gradske vlasti upućena u temu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...... 2023-10-18 10:37
a možda i za to treba pitati savjetnika?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Na liniji hranitelja tuljanagost 2023-10-20 12:44
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Djecu ne rađaju ulaganjka, djecu rađaju (pazi sad šoka) - žene. Lošinjske ni hrvatske žene - ne žele rađati. Ne znam zašto ne žele,
Ako te zanima zašto žene ne žele rađati pitaj gradonačelnicu. Žena je. pri kraju svoje fertilne dobi a nema djece. A u razdoblju njenog sudjelovanja u gradskoj vlasti Grad ML se osuo za 500 stanovnika. Realno je očekivati da je osobno kao žena i sudionica gradske vlasti upućena u temu.
Hrvoje Zekanović, notorni HDZ-ov žetončić kako ga naziva portal Telegram je na liniji hranitelja tuljana. Za Zekanovića pišu da je dotaknuo novo dno. Na presici je zgrozio izjavom o ženama koje ne rađaju: 'One su krive za sve' i okrivio za kataklizmu zapadne civilizacije.
ključni problem zapadne civilizacije nisu ilegalne migracije nego odustajanje od rađanja i niske stope fertiliteta.
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Bicikle na Unijama?gost 2023-10-15 10:49
Na fejsu se Ana hvali kako će Unije dobiti biciklističku stazu i šetnicu za 60.603,40 eura vjerojatno tuđeg novca. A jedan lik posprdno komentira Super a katamarani ne primaju bicikle, dakle bit ce 10 km staza ali za koga?
Druga osoba piše istina,sinoc su dosli moji iz Rijeke i donijeli su malu biciklu za svoje dijete i jedan od zaposlenika im je davao toliko problema oko toga i zabranio im da se pri povratku u Rijeku pokusaju ukrcati sa tom malom biciklom :sad: Wow, mozda je vrijeme da prosetam do Jadrolinije na jedan mali razgovor
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
262 # ...hranitelj tuljana 2023-10-15 12:54
Citat gost:
katamarani ne primaju bicikle, dakle bit ce 10 km staza ali za koga
Možda...Citat gost:
produžen mol s dodatkom za trajekt
Trajekti. Trajekti primaju bicikle :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # *ebali ih bicikli i šetniceoOo 2023-10-24 09:43
Komentari uz vijest da se na Unijama gradi šetnica i biciklistička staza na morski.hr su ubojiti :lol:
* Krasno! Za koga? U junu stigla sam - iz Reke -na otok skoro bez mog bicikla. Pony e/bike- foldable, svjezan, veličine jednog kofera., pošto nije bio u vreči.Onaj debeli, tetovirani, bezobrazan tip na brodu 5 min prije odlazka, każe mi ne może! A gdje, da pustim bicikl? Briga me, każe. Isto ga nije bila briga, da ne mogu hodati zbog operacije kuka. I da več 30 godina ljetujem na otoku… trażila sam, da zove kapetana , krasan čovjek, gospodin! Koji je u trenu rješio situaciju.. i dozvolio ukrcaj. Grozno, da čovjek na ovakav način počinje počitnice.. nadam se, da če se taj problem rješiti!
* Kakva je kultura biciklista kod nas, bojim se da če tu biti i gora. Kako da onda šečeš slobodno sa psom ili sa decom, kad če ti iza čoška doletjeti biciklista. Jer ako samo gledam kako voze neki novi klinci ove četrikotače, ko da su na Grobniku..... al njega na sreču bar čuješ.
Za šetanje nemam ništa protiv, al biciklisti imaju malo more drugih destinacija kdje se mogu izživljavati.
* Jebali ih bicikli i šetnice dok je pola sela razrovano ko da smo u Gazi a do moje kuće nikad nije niti bilo betona niti je itko ikad uređivao išta. Dajte sredite puteve po selu pa onda dr**te po otoku i radite staze za quadove... mah... koga briga.
* slobodno kontaktiraj gdu Jovic iz grada Malog Losinja koja je zaduzena za navedeno . Vmo Unije je trazio barem deset puta u zadnjih dvije godine da se srede putevi u mjestu . Isto tako Vmo je promptno reklamirao novu šetnicu od centrale do bare koja je izvedena tako da se dvije godine kasnije raspada. Eto dobio si pravu adresu pa kreni . Mi nazalost nismo uspijeli
* Pa upravo sam rekao isto što i ti. Boli ih kua za mjesto. OK kontaktirat ću dotičnu. Zanima me baš koji je razlog ignoriranja stanja u kojem su javne površine u vlasništvu grada i koje su opasne za kretanje pa tako i podložne tužbama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Kajanje zbog glupostigost 2023-10-24 09:53
A na JAVNI POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH POTPORA PODUZETNICIMA reagira jedan Unijan: Vidim da ću su uskoro odseliti s obrtom pošto za moju djelatnost grad nema posebnog interesa a očito je i da sam prestar jer sam prešao 40 godina i bio dovoljno glup da se doselim na mali otok na kojem grad nije u stanju niti puteve u svojem vlasništvu urediti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # He he...lukavohranitelj tuljana 2023-10-15 13:04
Šalu nastranu...na prvu ruku apsurdna situacija u kojoj se rade biciklističke staze na otoku na koji turisti ne mogu dobinijeti svoj bicikl, zapravo je idealna za nekog rođu koji će za sljedeću sezonu imati otvoren rent-a-bike i kojem je Grad tuđim novcima napravio staze kao nužni preduvjet za nastanak potražnje za biciklima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # OPG-eovi na Kurilamaplastični anđeo 2023-10-15 16:24
Grad je svoja zemljišta podijelio špekulantima na Kurilima. Oni kao imaju OPG i poljoprivrednu proizvodnju, a grad im je dao i priključak na vodu. Međutim taj isti grad nikada nije proveo kontrolu nad namjenskim korištenjem poljoprivrednog zemljišta. Dakle, proizvodnje hrane nema, ali ima bespravne gradnje i najam turistima, a grad gleda i ništa ne poduzima. Kome to odgovara?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
245 # Šteta...hranitelj tuljana 2023-10-16 07:25
Citat plastični anđeo:
Dakle, proizvodnje hrane nema, ali ima bespravne gradnje i najam turistima, a grad gleda i ništa ne poduzima. Kome to odgovara?
Izgleda, da osim mene, to jedini još tebi smeta. Davno, i više puta sam napisao: šteta što na ovom otoku ne postoje aktivisti za zaštitu prirode i okoliša, koji bi na takve slučajeve reagirali. Šteta što ne postoji neka stranica za tu svrhu.
Na drugim otocima postoje takvi pojedinci, mi smo i po tome (neslavno) 1. /1000.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
224 # Tuljanova prljava rabotaTovar 2023-10-16 08:32
Citat hranitelj tuljana:
Citat plastični anđeo:
Dakle, proizvodnje hrane nema, ali ima bespravne gradnje i najam turistima, a grad gleda i ništa ne poduzima. Kome to odgovara?
Izgleda, da osim mene, to jedini još tebi smeta. Davno, i više puta sam napisao: šteta što na ovom otoku ne postoje aktivisti za zaštitu prirode i okoliša, koji bi na takve slučajeve reagirali. Šteta što ne postoji neka stranica za tu svrhu.
Na drugim otocima postoje takvi pojedinci, mi smo i po tome (neslavno) 1. /1000.
Ti očito nisi takav pojedinac. Ti si anonimni trol koji okrivljuje žene za izumiranje. Time skrećeš pažnju s odgovornosti lokalne i državne vlasti za uvjete života. Dobar posao trole. Zasrao si temu i ovog članka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# CmoljGuest 2023-10-16 14:43
Ovaj komentar je obrisao administrator
# Brisati bez suvišnih zaštoGuest 2023-10-16 15:59
Ovaj komentar je obrisao administrator
# ....Guest 2023-10-16 16:15
Ovaj komentar je obrisao administrator
026 # Munjevita brzina donošenja pravilnikaČeper 2023-10-16 20:01
Gradska vlast nije sposobna potaknuti održiv razvoj okrenut čovjeku i otočnom prostoru, ali gradonačelnica si munjevitom brzinom osigurava održivost vlastite komocije. Portal burin.hr javlja Kažnjena za nepropisno korištenje službenih vozila 24 sata dnevno, pa odmah donijela novi pravilnik: gradonačelnici Malog Lošinja odsad pravo da stalno vozi auto grada
burin.hr/.../
Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić moći će odsad koristili službeni automobil 24 sata dnevno bez straha od sankcije. Gradonačelnica je, naime, donijela novi pravilnik o korištenju službenih vozila u kojem se izričito navodi da “ima pravo službeno vozilo koristiti 24 sata dnevno”.
Gradonačelnica Kučić donijela je novi pravilnik samo tri dana nakon što je u medijima objavljeno kako ju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo s 1.000 eura jer se ispostavilo da je službena vozila koristila 24 sata dnevno mimo propisa. Odnosno, da je to pravo sama sebi dodijelila, jer dosad važećim pravilnikom o korištenju službenih vozila Grada Malog Lošinja pravo na cjelodnevno korištenje vozila nije bilo propisano.
U novom pravilniku o korištenju službenih vozila, kojeg je gradonačelnica Lošinja donijela 25. rujna, navodi se da gradonačelnik ima pravo službeno vozilo koristiti 24 sata dnevno, “što se smatra korištenjem vozila u službene svrhe”.

Koje li će još svoje privatne prohtjeve smatrati da su u službene svrhe?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # ...Zico 2023-10-16 20:20
A što će joj sve to kad ne zna ni ispuniti putni nalog, a ako ga lažira, zna se postupak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Autsorsanjegost 2023-10-16 20:33
Citat Zico:
A što će joj sve to kad ne zna ni ispuniti putni nalog, a ako ga lažira, zna se postupak.
Ne zna ona sastavljati ni projekte za EU fondove pa je taj posao autsorsala na "priznatog stručnjaka". Može tako i posao ispunjavanja putnih naloga autsorsat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # UberZico 2023-10-17 09:19
Ako sve autsorsa, a što će onda ona raditi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Poza, gluma i brbljanjeGlovo 2023-10-17 10:08
Citat Zico:
Ako sve autsorsa, a što će onda ona raditi?
Radit će isto što je i do sada radila. Pozirati, glumiti, brbljati... Isto je radila i dok je bila Garijeva zamjenica. Samo što joj on nije dao da govori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Puževska sporost Ane KučićAZ 2023-10-17 12:33
Citat Čeper:
Gradska vlast nije sposobna potaknuti održiv razvoj okrenut čovjeku i otočnom prostoru, ali gradonačelnica si munjevitom brzinom osigurava održivost vlastite komocije. Portal burin.hr javlja Kažnjena za nepropisno korištenje službenih vozila 24 sata dnevno, pa odmah donijela novi pravilnik: gradonačelnici Malog Lošinja odsad pravo da stalno vozi auto grada
burin.hr/.../
Koliko spora za ispunit izborna obećanja toliko je brza za podmirit vlastito dupe. Prvo si je kao radi Covida smanjila plaću ali s tom "crkavicom" nije mogla spajati kraj sa krajem. Pa ju je dok je Covid još harao vratila na stari iznos :cry: Tu nije bilo izmotavanja javnosti "radi se" kao za obećano dopunsko umirovljenicima ili za žalbu na nelegalno korištenje javne površine za privatni parking. Radi se, biće kad bude a vi magarci krepajte dok trava ne naraste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Lažna obećanja su neoprostivaFiga 2023-10-17 17:11
Citat AZ:
Koliko spora za ispunit izborna obećanja toliko je brza za podmirit vlastito dupe.
Po ovom ispada da je spora ali da ispunjava obećanja. Pa hajde nam navedi koja obećanja je uopće izvršila. Ja ne znam ni za jedno. Sporost joj možemo oprostiti ali lažna obećanja baš i ne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ...Buntovnik s razlogom 2023-10-17 19:20
Laž nikad ne doživi starost. -Sofoklo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Farsa od mandataTariguz 2023-10-17 17:55
Citat AZ:
Koliko spora za ispunit izborna obećanja toliko je brza za podmirit vlastito dupe. Prvo si je kao radi Covida smanjila plaću ali s tom "crkavicom" nije mogla spajati kraj sa krajem. Pa ju je dok je Covid još harao vratila na stari iznos :cry:
Zapravo je sve to bilo ružnije nego što si opisao. Prvo je predložila Vijeću da joj se plaća vrati na staro, a onda je prijedlog povukla jer su joj kazali da to nije pametno uoči izbora. Tim prije što razlozi zbog kojih si je plaću smanjila nisu nestali. Naprotiv, Covid je tek uzeo maha! O tome je na portalu ovaj komentar:
Točku o povećanju svoje plaće Gradonačelnica je povukla s politikantskim obrazloženjem da je to radi "političkih manipulacija u javnosti" koje su povezane sa predstojećim lokalnim izborima. Očito je shvatila da bi zbog pohlepe mogla ostati bez kojeg glasa na izborima.
Ali čim su izbor prošli, a ona u drugom krugu pobjedila Devčića kojeg će dati izabrati za predsjednika Vijeća da joj zajedno s hadezejcima drži ljestve u novom mandatu, ponovno je tražila povećanje plaće. I dobila ga. I na tu temu je na stranici komentar:
Izbori su prošli a do narednih izbora sve će se zaboraviti. Zato je brže bolje pred svoju novu većinu u GV ponovno stavila pitanje svoje plaće. Hrvatska se na mapi crveni kao Nedićeva faca, ali Deva i društvo su joj plaću koju je zbog korone sama smanjila vratili kao da je epidemija prošla.
Ovaj događaj je na neki način predskazao u kakvu farsu će se pretvoriti i njen drugi mandat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Produciranjegost 2023-10-17 18:26
Citat Čeper:
U novom pravilniku o korištenju službenih vozila, kojeg je gradonačelnica Lošinja donijela 25. rujna, navodi se da gradonačelnik ima pravo službeno vozilo koristiti 24 sata dnevno, “što se smatra korištenjem vozila u službene svrhe”.
Koje li će još svoje privatne prohtjeve smatrati da su u službene svrhe?
Neispunjene skrivene estradne ambicije. Šetati rječkim korzom da te kao slučajno snimi Ivica Tomić u ležernoj pozi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # sve se može kad se hoćeNemo 2023-10-23 13:41
Citat Čeper:
Gradonačelnica Kučić donijela je novi pravilnik samo tri dana nakon što je u medijima objavljeno kako ju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo s 1.000 eura jer se ispostavilo da je službena vozila koristila 24 sata dnevno mimo propisa. Odnosno, da je to pravo sama sebi dodijelila, jer dosad važećim pravilnikom o korištenju službenih vozila Grada Malog Lošinja pravo na cjelodnevno korištenje vozila nije bilo propisano.
U novom pravilniku o korištenju službenih vozila, kojeg je gradonačelnica Lošinja donijela 25. rujna, navodi se da gradonačelnik ima pravo službeno vozilo koristiti 24 sata dnevno, “što se smatra korištenjem vozila u službene svrhe”.
Koje li će još svoje privatne prohtjeve smatrati da su u službene svrhe?
Donijela je Pravilnik u tišini i toliko brzo da se nije uspjela ni slikati za fejs prilikom potpisivanja istoga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Može što hoćeBigno 2023-10-23 18:09
Citat Nemo:
Donijela je Pravilnik u tišini i toliko brzo da se nije uspjela ni slikati za fejs prilikom potpisivanja istoga.
Pokazala je da može što hoće. Kao presjednik njene stranke koji je u Saboru kazao mogu što hoću. Pa je oporbena zastupnica to komentirala ‘Plenković je pretvorio Sabor u palanku gdje vrijedi – mogu što hoću’. To se mirne duše može reći i za "Grad za tebe" :-)
7dnevno.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # ....hranitelj tuljana 2023-10-24 07:48
Super je da postoji stranica gdje slobodno i anonimno možete napisati ovakve posve opčenite i bezazlene komentare.

Moja nona kad je pekla kolače dala je nama djeci dio tijesta i mi smo se s tim igrali i radili svakakve oblike. I baka je na miru pekla svoje, a mi smo se s nečim zabavljali ne radivši joj prave probleme, kakvi bi mogli nastati da smo slobodno trčkarali okolo, da nismo imali to s čim nam je fokusirala pažnju kako njoj odgovara.

Uglavnom, nevezano, super je da se može ovdje svašta napiaati i da ljudi ostave komentare tu a ne negdje gdje bi mogli napraviti štetu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ZNA SE.g.o.s.t 2023-10-17 13:29
Ne zaboravite: Isti HDZ je na vlasti u državi i Gradu Malom Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...... 2023-10-28 22:09
Citat g.o.s.t:
Ne zaboravite: Isti HDZ je na vlasti u državi i Gradu Malom Lošinju.
HDZ koji glasa protiv primirja u Gazi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Dogodit će se aleja kapetanagost 2023-10-20 13:19
Današnja snimka mjesta na kojem će se, kako gradonačelnica kaže, dogoditi aleja kapetana :cry:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Alejasamo na prvom od 1000 2023-10-20 14:31
Aleja u je širem smislu ulica, put, staza ili druga javna površina koja je omeđena i ukrašena na obje strane ulice drvoredima ili nasadima. Aleja predstavlja arhitektonski uređen krajolik i vrstu proširenog vrta.

hr.m.wikipedia.org/wiki/Aleja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Ajmo reć aleja kapetanagost 2023-10-20 16:05
Citat samo na prvom od 1000:
Znači to će biti "ajmo reć" aleja. Ovo "ajmo reć" je Anina omiljena poštapalica kad joj uzmanjka prava riječ ili ne zna što da kaže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Aleja plastične vegetacijegost 2023-10-20 16:41
Citat samo na prvom od 1000:
Aleja u je širem smislu ulica, put, staza ili druga javna površina koja je omeđena i ukrašena na obje strane ulice drvoredima ili nasadima. Aleja predstavlja arhitektonski uređen krajolik i vrstu proširenog vrta.
Cijeli taj potez od Velopina do Šverića jednostavno ne zaslužuje naziv aleja. Dolje imamo ispucano popločenje. S jedne strane one još preostale palme na rivi, nešto grmlja i par žgoljavih stabalaca. A sa druge strane je more. Dojmu zelenila ne doprinose ograde oko štekata od izbledjele plastike u obliku biljnih listova. Bojim se i pomisliti kakav li će kič napraviti od križnog puta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Kič aktivizamRambo 2023-10-21 08:07
Citat gost:
Citat samo na prvom od 1000:
Aleja u je širem smislu ulica, put, staza ili druga javna površina koja je omeđena i ukrašena na obje strane ulice drvoredima ili nasadima. Aleja predstavlja arhitektonski uređen krajolik i vrstu proširenog vrta.
Cijeli taj potez od Velopina do Šverića jednostavno ne zaslužuje naziv aleja. Dolje imamo ispucano popločenje. S jedne strane one još preostale palme na rivi, nešto grmlja i par žgoljavih stabalaca. A sa druge strane je more. Dojmu zelenila ne doprinose ograde oko štekata od izbledjele plastike u obliku biljnih listova. Bojim se i pomisliti kakav li će kič napraviti od križnog puta.
Kad kič aktivisti daju inicijativu kič gradonačelnici dobit ćemo kao fol aleju:
www.google.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Strava u Ulici BrijestovaNoćna mora 2023-10-21 09:33
Vrlo turobni i gotovo zastrašujući prizori, kao aleja straha iz horor filmova. Samo čekam da odnekud iskoči neki Freddy Kruger.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Aleja sumrakaSlučajni prolaznik 2023-10-22 09:49
Citat Rambo:
Kad kič aktivisti daju inicijativu kič gradonačelnici dobit ćemo kao fol aleju:
www.google.com/.../
Pa na Lošinju već postoji aleja kao na ovim fotografijama, nadaleko poznata Aleja za kantuni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Neviđena atrakcijanono 2023-10-21 10:47
Citat gost:
Citat samo na prvom od 1000:
Aleja u je širem smislu ulica, put, staza ili druga javna površina koja je omeđena i ukrašena na obje strane ulice drvoredima ili nasadima. Aleja predstavlja arhitektonski uređen krajolik i vrstu proširenog vrta.
S jedne strane one još preostale palme na rivi, nešto grmlja i par žgoljavih stabalaca. A sa druge strane je more. Dojmu zelenila ne doprinose ograde oko štekata od izbledjele plastike u obliku biljnih listova. Bojim se i pomisliti kakav li će kič napraviti od križnog puta.
Aleja bez imalo prirodng hlada. Neviđena atrakcija na zelenom održivom otoku vitalnosti.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # GlupostWiking 2023-10-21 11:01
Ako je nešto po svom položaju i funkciji riva, onda to ne može biti aleja. Ne znam kojem je to stručnjaku uopće palo na pamet ulicu koja se zove Riva lošinjskih kapetana (svima jasno o čemu se radi), proglašavati nekakvom alejom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Aleja popustagost 2023-10-21 12:07
Citat Wiking:
Ako je nešto po svom položaju i funkciji riva, onda to ne može biti aleja. Ne znam kojem je to stručnjaku uopće palo na pamet ulicu koja se zove Riva lošinjskih kapetana (svima jasno o čemu se radi), proglašavati nekakvom alejom.
Pravo govoreći bilo bi umjesno da se zove Obala lošinjskih kapetana jer nije ulica. Ali prema stanju na licu mjesta treba da se zove Riva popusta 20 posto ili samo Aleja popusta.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ....ML 2023-10-21 12:27
Obzirom na podizanje obalnog zida koje je napravljeno prilikom kompletne sanacije rive koje je izvršeno 2004. do 2006. godine, a koje nije zaštitilo grad od poplave, nego se sad u panici okreću već propalom projektu MOSE, rivu slobodno možemo nazvati i Alejom propalih investicija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Podvodni muzej lošinjske pomorske povijestiPipa 2023-10-21 13:08
Citat ML:
Obzirom na podizanje obalnog zida koje je napravljeno prilikom kompletne sanacije rive koje je izvršeno 2004. do 2006. godine, a koje nije zaštitilo grad od poplave, nego se sad u panici okreću već propalom projektu MOSE, rivu slobodno možemo nazvati i Alejom propalih investicija.
Podsjetimo se: Na Rivi lošinjskih kapetana u Malom Lošinju, čija je rekonstrukcija taj grad stajala čak 27 milijuna kuna, pola godine nakon završetka radova kreće otklanjanje nedostataka, ali u garantnom roku.

Prema riječima gradonačelnika Garija Cappellija, zbog problema s kanalizacijom izvođač radova na rivi, tvrtka GP Krk, uskoro će popravljati kanalizacijske cijevi. No, Branko Žic iz GP-a Krk ističe da se na samoj rivi neće ništa raditi niti vidjeti jer će se svi radovi obavljati "unutra", a i sama kanalizacija bit će sve to vrijeme u funkciji.

Riva, čiji je završetak krajem ožujka ove godine došao proslaviti i premijer Ivo Sanader u pratnji ministara graditeljstva, vanjskih poslova i prometa, još je pod garancijom pa sve nedostatke GP Krk otklanja o svom trošku.

Gradonačelnik Cappelli objasnio nam je prošli tjedan kako se posebnim kamerama, koje idu kroz kanalizacijske cijevi, utvrđuju eventualna oštećenja te da se na jednom spoju kanalizacijskih cijevi zadržavaju fekalije. Ostale informacije, prema dogovoru, trebao nam je dati ovaj tjedan, ali jučer se nije javljao.

Branko Žic, pak, objašnjava da je riječ o uklanjanju "nekih sitnica u garantnom roku" te naglašava da je sve u funkciji te da će tako i ostati.

I na koncu, pazi 'vamo:
U planu je gradnja i druge faze Rive lošinjskih kapetana u dužini od 150 metara, što bi trebalo biti realizirano za oko dvije godine.

Rekonstrukcija Rive lošinjskih kapetana počela je u prosincu 2004. godine, a završena je prva faza gradnje u dužini od 416 metara. Dolit kamenom sada je popločeno 6800 četvornih metara rive, a namjera je da lošinjska riva funkcionira kao muzej lošinjske pomorske povijesti na otvorenom.

jutarnji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Obećanje iz 2006. godineDS 2023-10-21 13:41
U planu je gradnja i druge faze Rive lošinjskih kapetana u dužini od 150 metara, što bi trebalo biti realizirano za oko dvije godine.

Sada znamo tko je odgovoran što Škverić svako malo pliva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # KičerajIsti 2023-10-21 13:39
Citat gost:
Citat samo na prvom od 1000:
Aleja u je širem smislu ulica, put, staza ili druga javna površina koja je omeđena i ukrašena na obje strane ulice drvoredima ili nasadima. Aleja predstavlja arhitektonski uređen krajolik i vrstu proširenog vrta.
Cijeli taj potez od Velopina do Šverića jednostavno ne zaslužuje naziv aleja. Dolje imamo ispucano popločenje. S jedne strane one još preostale palme na rivi, nešto grmlja i par žgoljavih stabalaca. A sa druge strane je more. Dojmu zelenila ne doprinose ograde oko štekata od izbledjele plastike u obliku biljnih listova. Bojim se i pomisliti kakav li će kič napraviti od križnog puta.
Napravit će isti kičeraj kao i sa slikama u kapelicama,još nigdje na svijetu nisam vidio da su slike križnog puta (Isusove muke) toliko veselih boja, još im samo šljokice fale kao da prikazuju seosku feštu, a ne simboliku otkupljenja grijeha kroz izdaju, muku i raspeće.
Ali kad se pogleda organizatoricu, sve je jasno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # RajkaKičerajka 2023-10-21 21:14
Slike u kapelicama su bile dotrajale, trebalo ih je obnoviti, ali nikako od križnog puta praviti promociju za bivšeg zvezdaša, bivšeg obožavatelja ruskih investitora, a sadašnjeg nositelja ukrajinskog ordena.
Takvi konvertiti su predali Isusa u ruke mučiteljima i sad takav maneken pozira uz svoju družicu i svu svitu popova kojima ne smeta što je ovaj napustio obitelj zbog druge žene, iako se crkva tome žestoko protivi.
Dok nosi lovu i kičerajske slike njima ništa ne smeta.
Dobro je, kako kaže naš dobri, pametni Radman Grlić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# ...Guest 2023-10-21 23:02
Ovaj komentar je obrisao administrator
031 # TeškaSirotinja 2023-10-22 11:01
Citat Kičerajka:
Slike u kapelicama su bile dotrajale, trebalo ih je obnoviti, ali nikako od križnog puta praviti promociju za bivšeg zvezdaša, bivšeg obožavatelja ruskih investitora, a sadašnjeg nositelja ukrajinskog ordena.
Takvi konvertiti su predali Isusa u ruke mučiteljima i sad takav maneken pozira uz svoju družicu i svu svitu popova kojima ne smeta što je ovaj napustio obitelj zbog druge žene, iako se crkva tome žestoko protivi.
Dok nosi lovu i kičerajske slike njima ništa ne smeta.
Dobro je, kako kaže naš dobri, pametni Radman Grlić.
Pa taj maneken je najsiromašniji ministar ikad, bar prema onom što je prikazao u imovinskoj kartici.
On je zapravo crkveni miš, treba ga pustiti na miru da može barem tuđom lovom plaćati smještaj i sve ostalo što su spiskali slikari koji su kao poklonili svoje slike za kapelice.
Pozeri i pokondirene tikve su uživali, mnogi vjernici su se čudili prikazima Isusove muke kao da su na slikama uspomene s maturalca.
Koliko je sve to koštalo?
To bi trebalo pitati manekena i njegovu družicu koja je sve to smislila, a građani platili.
Stvarno pučko učilište igra ulogu zbog koje je osnovano.
Uči nas kako tuđom lovom praviti sebi zabavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # .Nije sirotinja..... 2023-10-22 15:00
Nije baš crkveni miš. Nasljedio je nekretnine od oca soc.menađera i od majke. Cesta na Malinu se radi do njegovog terena da mu digne cjenu. Ima i veliku prikazanu štednju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # GariZvezdaš 2023-10-24 13:13
Citat .....:
Nije baš crkveni miš. Nasljedio je nekretnine od oca soc.menađera i od majke. Cesta na Malinu se radi do njegovog terena da mu digne cjenu. Ima i veliku prikazanu štednju.
Eno ga aplaudira upravo u transu svome velikom vođi, nasmijan od uha do uha, sretan kao lepririć, tako je zaljubljeno gledao i u Sanadera pa će i u sljedećeg koji dođe, nema problema, njemu je svejedno, nema on nikakvog stava i mišljenja, samo neka je bliže vatrici, bit će i prčenih kobasica, ne samo grijanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Kongres partije AP.gost 2023-10-24 13:21
Smijao se zvezdaš od uha do uha sve zirkajući lijevo i desno da provjeri gledaju li ga. U Staljinovo vrijeme se u SSSR na partijskim kongresima pljeskalo sve dok ruke ne otpadnu jer se niko nije usudio prvi prestati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ........KA 2023-10-25 07:15
Citat .gost:
Smijao se zvezdaš od uha do uha sve zirkajući lijevo i desno da provjeri gledaju li ga. U Staljinovo vrijeme se u SSSR na partijskim kongresima pljeskalo sve dok ruke ne otpadnu jer se niko nije usudio prvi prestati.
Dok je Andrej Plenković podnosio Saboru godišnji izvještaj o radu Vlade, zastupnici opozcije cijeli su sat vremena uglas lupali po stolovima. Što je premijer govorio, nije se dalo razabrati. HDZ-ovci su s druge strane dobacivali opoziciji, prezrivo okretali očima i dizali prema njihovim klupama papire na kojima je pisalo ”samo to znate”. Vitez Reiner koji je vodio sjednicu zijevao je kao šaran na suhom nakon što je upravo on izazvao oporbu da se ujedini u zaglušujućem protestu. Kad je Plenković završio, HDZ-ovci su mu u stojećem stavu stali oduševljeno pljeskati i to je trajalo i trajalo, kao da se nitko od njih ne usudi prvi prestati.
Telegram
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Oportunist i ulizicagost 2023-10-25 16:09
Citat Zvezdaš:
Eno ga aplaudira upravo u transu svome velikom vođi, nasmijan od uha do uha, sretan kao lepririć, tako je zaljubljeno gledao i u Sanadera pa će i u sljedećeg koji dođe, nema problema, njemu je svejedno, nema on nikakvog stava i mišljenja, samo neka je bliže vatrici.
Bilo je milina gledati HDZ-ovce kako plješću svom ljubljenom vođi koji je prije toga čitao gluposti na isti način kao što je to nekad radila KP Jugoslavije. Imaš osjećaj da se nalaziš u Ruskom parlamentu, na pozornici Putin a poslušnici plješću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Prodaja oprosta..... 2023-10-22 12:00
Citat Kičerajka:
Slike u kapelicama su bile dotrajale, trebalo ih je obnoviti, ali nikako od križnog puta praviti promociju za bivšeg zvezdaša, bivšeg obožavatelja ruskih investitora, a sadašnjeg nositelja ukrajinskog ordena.
Takvi konvertiti su predali Isusa u ruke mučiteljima i sad takav maneken pozira uz svoju družicu i svu svitu popova kojima ne smeta što je ovaj napustio obitelj zbog druge žene, iako se crkva tome žestoko protivi.
Dok nosi lovu i kičerajske slike njima ništa ne smeta.
Dobro je, kako kaže naš dobri, pametni Radman Grlić.
Popovi vole frazu da oni osuđuju grijeh, a ne čovjeka. Zato osuđuju manekenov grijeh, ali od njega rado primaju darove. Prodaja oprosta je vrlo razvijen biznis u katoličkoj crkvi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Kako je? Dobro je!gost 2023-10-24 09:21
Citat Kičerajka:
Dok nosi lovu i kičerajske slike njima ništa ne smeta.
Dobro je, kako kaže naš dobri, pametni Radman Grlić.
Ovaj vjerski kič će obogatiti ponudu svjetovnog kiča na "otoku vitalnosti". Imat ćemo i aleju mrtvih kapetana, a reklama u Jutarnjem listu kaže "Niti jedan restoran na Lošinju još uvijek ne može nadmašiti visoku kuhinju Alfreda Kellera". Ovaj restoran cijenama nije pristupačan širokim masama, pa mu je to ipak mali minus, međutim, nudi poseban gastronomski doživljaj kakav u Malom Lošinju pa ni na cijelom otoku, prije njegova otvorenja, nije bilo moguće doživjeti. Ne više ruska Jadranka mu je kupila Michelinove zvjezdice, a ni ovaj članak nije za džabe.
jutarnji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # MišelinMiško 2023-10-24 11:16
Nijedan restoran nije za široke narodne mase, a ovaj kojeg nijedan ne može nadmašiti je za belosvetske hohštaplere raznih vrsta.
Takvih Lošinju ne manjka.
Lako je tuđim k.....bpo kupinama mlatit.
Uglavnom je to i napravljeno za tskve likove kojima treba vešmašina za lovu.
A naša gradonačelnica se time hvali kao da svi stanovnici prvog od tisuću idu na marendu u taj ekskluzivni restoran.
Trebalo bi ju biti sram što si samo ona i njeni jataci mogu priuštiti ući na takvo mjesto.
A ona se baš time ponosi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Ima se može seZvezdaš 2023-10-24 14:22
Citat Miško:
Nijedan restoran nije za široke narodne mase, a ovaj kojeg nijedan ne može nadmašiti je za belosvetske hohštaplere raznih vrsta.
Takvih Lošinju ne manjka.
Lako je tuđim k.....bpo kupinama mlatit.
Uglavnom je to i napravljeno za tskve likove kojima treba vešmašina za lovu.
A naša gradonačelnica se time hvali kao da svi stanovnici prvog od tisuću idu na marendu u taj ekskluzivni restoran.
Trebalo bi ju biti sram što si samo ona i njeni jataci mogu priuštiti ući na takvo mjesto.
A ona se baš time ponosi.

Evo može zvezdaš dovesti svoje pajdaše u taj restoran , samo da se odluči koji dan će doći s ruskom ekipom, a koji dan će staviti ukrajinski orden , nije njemu to bitno, samo nek se troši na tuđi račun.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Križni put kao turistička atrakcija?g.o.s.t 2023-11-02 07:02
Citat gost:
Citat samo na prvom od 1000:
Aleja u je širem smislu ulica, put, staza ili druga javna površina koja je omeđena i ukrašena na obje strane ulice drvoredima ili nasadima. Aleja predstavlja arhitektonski uređen krajolik i vrstu proširenog vrta.
Cijeli taj potez od Velopina do Šverića jednostavno ne zaslužuje naziv aleja. Dolje imamo ispucano popločenje. S jedne strane one još preostale palme na rivi, nešto grmlja i par žgoljavih stabalaca. A sa druge strane je more. Dojmu zelenila ne doprinose ograde oko štekata od izbledjele plastike u obliku biljnih listova. Bojim se i pomisliti kakav li će kič napraviti od križnog puta.
Aleja je javni prostor omeđen stolovima i tendama ugostiteljskih objekata. To je definicija pojma Aleja na otoku z tebe. Jedva čekam da saznam šta su nam pripremili za Križni put :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ...Kazanova 2023-10-20 14:56
Pa zato je išla u Veneciju, da Mali Lošinj ne postane Venecija, na greškama se uči.

tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Venecija opet pliva, brane koje su gradili i u Splitu su fijasko.NN 2023-10-20 15:23
PROJEKT MOSE Sustav ne funkcionira, barem ne onako kako je zamišljeno, i Venecija je opet pod morem. Novac je bačen u vjetar, javljaju talijanski mediji.
24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Bilo je i korupcijegost 2023-10-21 21:04
Citat NN:
PROJEKT MOSE Sustav ne funkcionira, barem ne onako kako je zamišljeno, i Venecija je opet pod morem. Novac je bačen u vjetar, javljaju talijanski mediji.
24sata.hr/.../...
Mediji su javljali i o korupciji u vezi s projektom
italychronicles.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Korupcija i lopovlukČim više tim bolje 2023-10-22 08:54
Ništa nepoznato i našoj stranci na vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # ......asd 2023-10-20 16:11
Citat Kazanova:
Pa zato je išla u Veneciju, da Mali Lošinj ne postane Venecija, na greškama se uči.
Nije šmizla išla u Veneciju da nešto nauči nego da se slika. Išla je ona i u Tursku, ali od toga koristi ima samo ona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Podmetaljkagost 2023-10-22 08:50
Citat Kazanova:
Pa zato je išla u Veneciju, da Mali Lošinj ne postane Venecija, na greškama se uči.

tportal.hr/.../...
Išla je u Veneciju da se prišlepa još jednoj inicijativi i javnosti podmetne novu foru da bi zaboravila njena izborna obećanja i pogreške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Vježbanje obećavanjaGost 2023-10-22 10:38
Citat gost:
Išla je u Veneciju da se prišlepa još jednoj inicijativi i javnosti podmetne novu foru da bi zaboravila njena izborna obećanja i pogreške.
To je njen modus operandi. Novim obećanjima prikriva stara neizvršena obećanja. Očito računa sa slabim pamćenjem birača.

Tko se još sjeća ovog njenog dobro uvježbanog obećanja da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Obećavalicatnt 2023-10-26 08:40
Citat Gost:
Citat gost:
Išla je u Veneciju da se prišlepa još jednoj inicijativi i javnosti podmetne novu foru da bi zaboravila njena izborna obećanja i pogreške.
To je njen modus operandi. Novim obećanjima prikriva stara neizvršena obećanja. Očito računa sa slabim pamćenjem birača.
Tko se još sjeća ovog njenog dobro uvježbanog obećanja da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka?
Ana ne ispunjava ono što je obećala, ali zato ispunjava što nije obećala :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Mjesto događanja alejeAldo 2023-10-21 12:49
Citat gost:
Današnja snimka mjesta na kojem će se, kako gradonačelnica kaže, dogoditi aleja kapetana :cry:
Na mjestu događanja buduće aleje kapetana dogodila se prije deset godina ovakva poplava:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ...Tin 2023-10-21 18:41
I to samo zato jer su bili lijeni napraviti posao do kraja, napraviti drugu fazu rive do Škverića, kako su obećali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
162 # A tema članka je?hranitelj tuljana 2023-10-21 19:57
Citat Tin:
I to samo zato jer su bili lijeni napraviti posao do kraja, napraviti drugu fazu rive do Škverića, kako su obećali.
Ne vidim veze zadnjih barem 20-ak komentara s temom članka, odnosno demografijom, osim ako netko misli da na otoku postoje neke žene koje se trenutno drže odluke da neće roditi, koje će se odlučiti na rađanje ako se dovrši "aleja" ili njihova odluka ovisi o funkcioniranju/ nefunkcionoranj u sustava brana u Veneciji, odnosno o slikanju ili ne slikanju neke osrednje političarke?!?
Bili smo na dobrom tragu jer ste me uputili da o neimanju njene djece pitam upravo gradonačelnicu a ne njenog muža, oca ili sestru što znači da ipak smatrate da je ona ta koja je donijela tu odluku.
Isto tako slažemo se da novci zapravo nisu problem osim ako smatrate da ona - nema novaca...
Međutim svaka rasprava o TEMI ČLANKA je zamrla, te je krenula uobičajenim tokom, uz blagoslov admina (i navodnog vlasnika stranice).
(Znamo jako dobro da ni nikakva gradnja rive, šetnice, aleje...ne bi bila nikakav problem komentatorima, ako bi posao dobio baš točno određeni poduzetnik koji i inače dobiva poslove od Grada (HDZ)).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # ...Cirkus u Saboru ali druge nije bilogost 2023-10-25 08:24
Je li dobro ovo što se odigralo u Saboru. Nije? Za koga točno nije dobro? Za HDZ? Za opoziciju? Za Sabor? Za građane? Ni za koga. Ali može se s dosta uvjerljivim argumentima reći da druge nije bilo.
Sanja Modrić, Telegram
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pravo lice HDZ-a...... 2023-10-25 10:02
Citat gost:
Je li dobro ovo što se odigralo u Saboru. Nije? Za koga točno nije dobro? Za HDZ? Za opoziciju? Za Sabor? Za građane? Ni za koga. Ali može se s dosta uvjerljivim argumentima reći da druge nije bilo.
Sanja Modrić, Telegram
Ovo je prikladna ilustracija uz ovaj tekst. Pokazalo se pravo lice premijera i pripadnika stranke kojoj je na čelu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Divlji čovik na čelu Vladegost 2023-10-25 13:28
Stvarno imamo divljeg čovika za premijera:
Otišao je bijesan
Zastupnici opozicijskih stranaka mogli su, recimo, iz protesta, umjesto ovoga, svi zajedno izaći kroz vrata, ali onda bi kompletnu pozornicu ostavili Plenkoviću i njegovoj stranačkoj postavi. A osim toga, sve stranke imaju pravo iznijeti primjedbe na premijerov govor. Kako da o njemu kažu što imaju, ako ih nije bilo?

U svakom slučaju, premijer je iz sabornice otišao bijesan, a ono što je kasnije rekao novinarima najbolje pokazuje zbog čega se na strani opozicije potreba za nekim oblikom otpora nametnula sama po sebi. Kad su Plenkovića pitali zbog čega sam nije rekao Reineru da će pričekati svoj red da nastupi, izjavio je u svom osornom tonu da zbog čega bi on ”gubio svoje vrijeme” slušajući njih, opoziciju – ”nepotrebno” i ”ni o čemu” – kad je on došao u Sabor odraditi ono što treba.

Uz to ih je nazvao ”primitivcima i divljacima”, koji kipte ”mržnjom, agresijom i destrukcijom” i onda ponovo lansirao svoju tezu o dvije Hrvatske. U kojoj jedan blok predstavljaju ozbiljni i odgovorni ljudi koji se bore za građane i gospodarstvo. Tima je, dakako, na čelu on. A druga Hrvatska su ovi koji su mu lupali dok je govorio i njihovi birači – smutljivci, ništarije i sutra ”politički mrtvaci”.

telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
102 # ...hranitelj tuljana 2023-10-25 14:22
Izgleda da ova tvrdnja koja piše ispod, nije istinita:
"Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni."
Pa kad se tolerira tako očita neistina, što je tek s manje očitima?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Osveta divjeg čovikaMona 2023-10-25 15:28
Citat gost:
Stvarno imamo divljeg čovika za premijera:
Otišao je bijesan
telegram.hr/.../...
Divji čovik prišapnuo da se istraži oštećenja od lupkanja. Saborske službe danas: 'Šteta je razvidna, ima ogrebotina i udubljenja'
'Pregledom saborskih klupa ustanovljena je razvidna šteta u vidu ogrebotina, manjih i većih udubljenja'
telegram.hr/.../...
‘Nismo imali ovakav slučaj’
“Dosad nismo zabilježili slučaj počinjenja materijalne štete na saborskoj imovini u ovom obliku i na ovaj način od strane saborskih zastupnika, a kako saborske službe nisu u mogućnosti načiniti samostalnu procjenu štete, za to će biti potrebna profesionalna procjena, nakon koje će se pristupiti popravku u skladu s preporukama struke”, izvijestila je saborska Služba za medije.
Plenković je jučerašnja zbivanja u Saboru komentirao jutros na sjednici Vlade. “Poslali su poruku političkog očaja, frustracije i nestrpljivosti” , ocijenio je. “Valjda ih boli kada čuju izvješće o radu Vlade u ovih sedam godina”, zaključio je.
Ponovio je svoju tezu o dvije Hrvatske – “ona koja gradi i brine se i ona koja ruši i vodi društvo nazad i u anarhiju”, javlja Telegram.
A čitalji komentiraju:
► Neka odbiju tu štetu od onih 1 500 000 000,00 kn koje su ukrali od INA-e.
► oni sigurno ne bi prodavali plin za jedan cent, za Fimi Mediju ste pravomocno osudjeni, gdje vi imate moralno pravo bilo kome sto spocitavat? nemojte da vam pocnem nabrajati sve afere u kojima je Hrvatska i njeni gradjani opljackana od strane vasih vrlih HDZovaca
► Što ćemo sa štetom od devedesetih koju je pretrpjela Hrvatska od hdezea u vidu lopovske privatizacije, deindustrijaliz acije, prodaje banaka, plive, telekomunikacij a, hotela po jadranu itd.... zatim uvođenje ustašluka iz dijaspore, davanje vlasti popovima i crkvi, nametanje svima crkvenog harača... ko će to nadoknaditi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Crkva, veterani i vojska vladaju u ovoj zemljigost 2023-10-25 15:46
Citat gost:
Stvarno imamo divljeg čovika za premijera:
Otišao je bijesan
Uz to ih je nazvao ”primitivcima i divljacima”, koji kipte ”mržnjom, agresijom i destrukcijom” i onda ponovo lansirao svoju tezu o dvije Hrvatske. U kojoj jedan blok predstavljaju ozbiljni i odgovorni ljudi koji se bore za građane i gospodarstvo. Tima je, dakako, na čelu on. A druga Hrvatska su ovi koji su mu lupali dok je govorio i njihovi birači – smutljivci, ništarije i sutra ”politički mrtvaci”.
telegram.hr/.../...
No poanta njegove govorancije bila je ista kakva je bila od početka mandata. Ovo je iz jednih novina od prije šest godina:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Zajedničarska demokraturaasd 2023-10-25 16:23
Našao se Zajedničar da u ime zajedničarske demokracije novinarki zamjeri što je ovo napisala. Pa joj poručuje:
A ti si Sanja kao protuhrvatski element davno zasluzila protjerivanje iz Hrvatske, a samim tim sto si ovdje ovo je vise nego tolerantna i demokraticna drzava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Dobar tekGuest 2023-10-26 15:37
Ovaj komentar je obrisao administrator
010 # Podrška pravu AP na kršenje poslovnikaMuflon 2023-10-26 10:19
Ovo nije snimka podrške sjevernokorejsk om diktatoru na partijskom kongresu. To je snimka snažne podrške vladajuće većine hrvatskog Sabora pravu premijera AP na kršenje poslovnika o radu predstavničkog tijela državne vlasti.


A ovo je prizor partijskog kongresa u Sjevernoj Koreji
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # afrička svinjska kugaggr 2023-10-26 11:29
ovima je pod hitno potrebna terapija
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ......gost 2023-10-26 12:05
Citat ggr:
ovima je pod hitno potrebna terapija
Većina bi trebala praviti društvo Ćaći u zatvoru. Poznato je da je nekadašnji premijer i šef HDZ-a Ivo Sanader zatvorsku kaznu služio u Remetincu, ali sada je premješten u kaznionicu poluotvorenog tipa Lipovica-Popova ča. Još uvijek nije poznat razlog njegova premještaja.
Sanader je, kako doznaje Jutarnji list, u sobi s još pet zatvorenika. U istoj kaznionici je i Tomo Horvatinčić koji je sam u sobi te je često viđen van kaznionice.
Za razliku od Sanadera, Horvatinčić je sam u sobi. U istu je kaznionicu polovinom ove godine stigao i bivši voditelj Službe organiziranog kriminala zagrebačke policije Željko Dolački.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # ...Lino 2023-10-26 12:22
Hvale se Pelješkim mostom koji je btw velikim dijelom financirala EU, a svake godine gtađanima RH ukradu nekoliko Peljeških mostova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # .......gost 2023-10-26 14:17
Citat ggr:
ovima je pod hitno potrebna terapija
Nakon što nam nisu dozvolili govoriti, HDZ-ovci su izvršili pregled opozicijskih saborskih klupa te ustanovili i prijavili štetu u vidu ogrebotina te udubljenja.
Štetu koju su napravili ovoj državi kriminalom, pogodovanjem i lopovlukom naravno ne prijavljuju!
Poruka saborske zastupnice na twiteru
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Legitiman odgovor na proceduralno nasilje HDZ-agost 2023-10-26 16:19
Citat gost:
Citat ggr:
ovima je pod hitno potrebna terapija
Nakon što nam nisu dozvolili govoriti, HDZ-ovci su izvršili pregled opozicijskih saborskih klupa te ustanovili i prijavili štetu u vidu ogrebotina te udubljenja. Štetu koju su napravili ovoj državi kriminalom, pogodovanjem i lopovlukom naravno ne prijavljuju!
Poruka saborske zastupnice na twiteru
Milijune eura tešku aferu „plin za cent“ Andrej Plenković već mjesecima ne uspijeva riješiti ni odgovorne za nastalu štetu smijeniti, ali je zato pokrenuo akciju kako bi se munjevitom brzinom, u roku od jednog dana, utvrdila šteta koju je oporbeno prosvjedno bubnjanje pločicama za njegova govora u Saboru napravilo. Službe su bile vrijedne, pa su oštećenja, „ogrebotine te manja i veća udubljenja“ utvrđeni i na mjestima oporbenjaka koji na sjednici uopće nisu bili ili u simfoniji lupkanja po stolovima nisu sudjelovali. Pozicije vladajućih u sabornici nisu opservirane. Valjda zato jer je HDZ poznat po svom brižnom odnosu prema državnom dobru.
Premijera je demonstrativna buka iz opozicijskih klupa s kojom se morao nadglasavati potpuno izludjela. Dijelom razumljivo, jer pokvarili su planiranu paradu samohvale. Podnošenje izvješća o radu Vlade trebalo je poslužiti za dugo, jednosatno, javno glancanje vlastitog lika i djela. Bijesni je Plenković opoziciju odmah optužio za primitivizam, mržnju i agresiju. Nazivao ih lupetalima i divljacima. Insinuirao čak da svojom retorikom i postupcima inspiriraju terorističkim idejama zadojene skupine. Ni dan kasnije još se nije uspio ohladiti. Sa sjednice Vlade oporbenjake optužuje kao snage destrukcije i kaosa. Prišiva im da ruše ugled hrvatskih institucija, sve do Sabora. Tvrdi da hrvatsko društvo vode „nazad i u anarhiju“.
Uporno pritom ignorirajući činjenicu da je prosvjed stvaranjem buke u sabornici bio spontani odgovor na HDZ-ovo proceduralno nasilje.
www.nacional.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Golo političko nasilje HDZ-axm9pm 2023-10-26 17:14
Plenković i HDZ ovom predstavom u Saboru napisali su nadgrobni natpis demokraciji i parlamentarizmu
Potpuno je jasno da je Reiner prekršio saborski poslovnik i dao prednost Plenkoviću, što je izazvalo revolt.
Plenković je nakon svega izjavio kako nije došao u Sabor slušati "nepotrebne, unaprijed orkestrirane stanke oporbenih klubova", koje su za cilj imale "da cijeli dan i cijelo popodne mi ovdje gubimo svoje vrijeme slušajući njihove dvije minute ni o čemu". Nema čovjek vremena za nekakav parlamentarizam i slične budalaštine.
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Podvodna Aleja kapetanagost 2023-10-27 10:49
Citat:
Otkako je nestalo nekad moćno brodarstvo tvrtke Lošinjska plovidba, degradirane na po okoliš potencijalno štetnu remontnu radionicu, mimo ugostiteljsko - turističkih djelatnosti nije ostalo ništa važnog za otok osim pozivanja na protekla vremena. Zato će se tuđim novcem urediti Aleja kapetana kao spomenik na davno minulu pomorsku i brodograditeljsku slavu od koje više ničeg više nema.
Današnja šetnja budućom Alejom kapetana kao spomenikom na davno minulu slavu.Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # ...Nemo 2023-10-27 13:04
Da je riva napravljena kako treba, ovo se ne bi dešavalo, iz tog razloga su i dizali obalni zid. Ali nisu znali kako riješiti spojene posude, odnosno pokušali su, ali nisu uspjeli. A onih 150 metara rive na Škveriću nikada nisu ni napravili, iako je bilo planirano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Nastavak događanja alejegost 2023-10-30 12:12
Citat gost:
Citat:
Otkako je nestalo nekad moćno brodarstvo tvrtke Lošinjska plovidba, degradirane na po okoliš potencijalno štetnu remontnu radionicu, mimo ugostiteljsko - turističkih djelatnosti nije ostalo ništa važnog za otok osim pozivanja na protekla vremena. Zato će se tuđim novcem urediti Aleja kapetana kao spomenik na davno minulu pomorsku i brodograditeljsku slavu od koje više ničeg više nema.
Današnja šetnja budućom Alejom kapetana kao spomenikom na davno minulu slavu.
More se privremeno povuklo, pa se radovi na "događanju Aleje kapetana" nastavljaju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Događanje Aleje kapetanaMT 2023-10-30 14:27
Citat gost:
Citat:
Otkako je nestalo nekad moćno brodarstvo tvrtke Lošinjska plovidba, degradirane na po okoliš potencijalno štetnu remontnu radionicu, mimo ugostiteljsko - turističkih djelatnosti nije ostalo ništa važnog za otok osim pozivanja na protekla vremena. Zato će se tuđim novcem urediti Aleja kapetana kao spomenik na davno minulu pomorsku i brodograditeljsku slavu od koje više ničeg više nema.
Današnja šetnja budućom Alejom kapetana kao spomenikom na davno minulu slavu.
O temi Aleje kapetana se dosta raspravljalo, a na Radiju Jadranka je gradonačelnica o tome govorila u emisiji razgovori s povodom prije mjesec i pol. Ovdje možete preslušati tu emisiju uz snimke prostora gdje će se aleja nalaziti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ajmo reći ...qwer 2023-10-30 16:14
Citat MT:
O temi Aleje kapetana se dosta raspravljalo, a na Radiju Jadranka je gradonačelnica o tome govorila u emisiji razgovori s povodom prije mjesec i pol. Ovdje možete preslušati tu emisiju uz snimke prostora gdje će se aleja nalaziti.
Blago rečeno to je afektirano naklapanje s puno poštapalica. Svako malo izusti "isto tako" pa si pripomogne s onim "ajmo reći". I izričajima kojima se kao distancira pa kaže "taj naš...".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Šta nam radite od grada?....... 2023-10-30 16:59
Mene ovaj prizor podsječa na vulgarne grafite ženskih spolovila po javnim zahodima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # .......... 2023-10-30 19:52
Citat .......:
Mene ovaj prizor podsječa na vulgarne grafite ženskih spolovila po javnim zahodima.
na fejsu portala otoci 30 komentara i ni jedan pozitivan. To podsjeća na kostur dinosaurusa, Nakaradno, Ajme Gospe moja ča je ovo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ....... 2023-10-31 05:35
čini mi se kao totalno promašena ideja, kakve veze imaju slavni lošinjski kapetani sa pasarom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # aleja lošinjskih kapetanakapetan male barke 2023-10-31 08:44
Pokušava nas uvjeriti da lošinjski kapetani nisu oplovili svijet u jedrenjacima, nego u pasarama?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Bez komentara..... 2023-10-31 13:13
Citat .......:
Mene ovaj prizor podsječa na vulgarne grafite ženskih spolovila po javnim zahodima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Potop Aleje kapetanaGrunf 2023-11-01 11:02
Komentari na FB stranici Otoci.net su porazni za Grad, TZ pa i za lošinjski Klub pomoraca. Ovo je jedan od komentara kojeg prenosim u originalu:
Ovo je presmiešno,kao i glave kapetana koje se žele postaviti.Onaj tko je to smislio nema veze sa pomorstvom i sa pomorskim običajima.To je uvreda za sve barkariole koje godima predstavljaju Lošinj u svijetu kao pratioci u pasarama na takmičenjima koji je pored ostalo propagirao Lošinj.To su lude odluke nesposobnih u Turističkoj zajednici koji nemaju pojma o Lošinjskom pomorstvu i kako izgleda Lošinjska pasara.Tko je dao dozvolu tom umjetniku da napravi takvu sprdačinu koja je smiješna i nakaradna i koja sliči na ,neću reći što.Ima li na Lošinju još netko tko može sudjelovati u raspravi o moru pomorstvu i pasarama osim onih koji su u udruzi,a koje vidimo da iako su imali smisla voditi velike brodove,jer su se uspješno vratili doma,nemaju veze sa umjetnosti.Oni misle da ako su bili iskusno pomorci(jer su se znali vratiti doma brodom)da imaju pravo narušavati i izgled i činiti smješnim našu povijest koja je bila i brodogradnja drvenih brodova.I to na mjestu gdje je jednom bilo brodogradilište sada ste stavili to ruglo.Vi koi ste postavili to ruglo mogli ste ga postaviti na Velopinu pored onog mornara ratnika NOB,jer očito je to nivo kojim barata TZ i članovi koji određuju ovakve gluposti a sve sa novcima poreznih obveznika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
164 # Ide plimahranitelj tuljana 2023-10-27 15:45
Kako je samo "majstor" obrisao objašnjenje zašto je riva poplavljena, kao i mnoge druge u ovo doba kad se poklopi plima, jugo i niski tlak...

"Trol" vas želi educirati a oni koji "brinu o vama" žele vas držati u mraku neznanja, te tako čak i prirodne pojave iskoristiti za političko djelovanje.
Kome vjerovati, pitanje je sad?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Kako kaže Nemo ...gost 2023-10-27 16:07
Komentar pod nickom Nemo: Citat:
Da je riva napravljena kako treba, ovo se ne bi dešavalo, iz tog razloga su i dizali obalni zid. Ali nisu znali kako riješiti spojene posude, odnosno pokušali su, ali nisu uspjeli. A onih 150 metara rive na Škveriću nikada nisu ni napravili, iako je bilo planirano.
Trol nas ne želi educirati. Trol nas želi prevesti žedne preko vode.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # He hehranitelj tuljana 2023-10-27 16:28
Citat goćst:
Trol nas želi prevesti žedne preko vode.
Preveo vas je onaj koji vas je naveo da zaokružite veterinara.
Poplavljene su rive diljem Istre, sve iz istog razloga kao i ova. Da je Mrtvaška napravljena, da je spuštena kako su neki tražili, sad bi bila poplavljena i oni koji su spuštanje tražili, sad bi tu lijepili slike i prigovarali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # ....... 2023-10-27 17:45
Ti si naprosto budala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # NAKON PLIMNOG VALA NA ZAPADU ISTRENepodobni građanin 2023-10-27 18:39
Mali Lošinj je podigao rivu, ali bez efekta, na RLK more plavi ulicu kroz oborinsku kanalizaciju, navodno neke klapne ne funkcioniraju kako je zamišljeno.

Oj mudri Apsyrte, daj nas ti podsjeti koji su to istarski gradovi do sad podigli rive.

Evo članka iz Glasa Istre od prije godinu dana, ima puno zanimljivih detalja.

Ribari upozoravaju da je lučka infrastruktura zastarjela, inženjeri da treba podizati rive, a meteorolozi kažu "Bit će to sve češće"

glasistre.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # kako uludo potrošiti još jedan mandat i proputovati pola svijetaBarbika 2023-10-28 09:25
umjesto da popravi klapne i napravi obećanih 150 metara rive na Škveriću, ona se pridružuje već propalom mafijaškom projekti MOSE kako bi se mogla još malo slikavati po Veneciji, kako kuul
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # # I tako će to biti u Gradu za tebeGost 2023-10-28 10:44
Citat Barbika:
umjesto da popravi klapne
To s klapnama je gigantski zahvat. Skoro kao za pelješki most. Nakon višegodišnjih žalbi stanara Grad je konačno obećao da će ugraditi klapne u zajedničkom dvorištu iza bivše zgrade Turističke Zajednice, znači u centru grada. Poznata osoba već godinama nezakonito koristi zajedničku površinu kao privatno parkiralište i to uredno oglašava na stranici Turističke zajednice kojoj predsjedava gradonačelnica. Do danas klapne nisu postavljene, a vjerojatno niti neće. Ako neki vjećnik opet postavi pitanje dobiće odgovor da je to jako komplicirano jer da za postavljanje klapni sigurno treba poseban projekt. Pa onda lokacijska i građevinska dozvola, dozvola konzervatora, analiza utjecaja na okoliš i mišljenje Župnog ureda. Ani ne pada na pamet da jednostavno naredi raskid ugovora zbog nepoštivanja odredbi i tako prekine tu svinjariju koja smrdi na pogodovanje.
i.imgur.com/Ntm1iOK.png
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Bleferica na zadatkuNepodobni građanin 2023-10-28 11:50
klapne iz priče o poplavi služe kao nepovratni ventili za oborinsku kanalizaciju, i nisu skupe kao Pelješki most koji košta oko 450 milijuna eura.

Inače, Venecija je za projekt MOSE do sad potrošila otprilike 6000 milijuna eura, znači otprilike kao 13 Peljeških mostova, s tim da kada/ako projekt ikada profuncionira, treba godišnje računati na dodatnih 100 milijuna eura, samo za održavanje istoga.

Okej, Lošinj nema lagunu kao Venecija, uvalu treba zatvoriti samo na dva, ako računamo i most, onda na tri mjesta, ali ako nema para i volje za popraviti klapne i dobetonirati još 150 metara obale, onda ne znam o čemu uopće pričamo.

Očito je da su odgovorna gospođa i njena ekipa tehnički totalno nepotkovani, a i uopće ih nije briga. Njoj se imenice događaju, ona bi uređivala aleje i kapelice, i slikala se pored njih, to je taj nivo razumijevanja i znanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # poezija investiranja... 2023-10-28 12:07
Citat Nepodobni građanin:
Njoj se imenice događaju,
To je pjesničko, poetsko izražavanje. Ljepše zvuči kao kažeš "dogodit će se most,tvornica, hotel ..." nego obično
"bit će sagrađen" ili slično.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ...MV 2023-10-28 16:14
Njoj se dogodio i narod.
I da, vrlo pjesnički su se izražavali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Sorry ...Gost 2023-10-28 13:53
Citat Nepodobni građanin:
klapne iz priče o poplavi služe kao nepovratni ventili za oborinsku kanalizaciju,
Krivo sam shvatio. Mislio sam na ovakve klapne jer je samo o njima bilo govora na GV.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # ....hranitelj tuljana 2023-10-28 15:42
Saznao bi ti i više kad se ne bi bjesomučno brisalo. Ovdje se radi o nepovratnim ventilima, kanalizacijskim klapnama. Nisam s ovima imao posla, možda je nešto zapelo na dosjedu pa ne brtve. A možda su loše ugrađene...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # ...Nepodobni građanin 2023-10-28 15:48
Citat Gost:
Citat Nepodobni građanin:
klapne iz priče o poplavi služe kao nepovratni ventili za oborinsku kanalizaciju,
Krivo sam shvatio. Mislio sam na ovakve klapne jer je samo o njima bilo govora na GV.
Nije problem, radi se o nečemu otprilike ovoga tipa, možda malo većeg profila od prikazanog, ali nije nužno.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Zvezdašice repaticeZvezdaš 2023-10-28 14:37
Citat Nepodobni građanin:
klapne iz priče o poplavi služe kao nepovratni ventili za oborinsku kanalizaciju, i nisu skupe kao Pelješki most koji košta oko 450 milijuna eura.

Inače, Venecija je za projekt MOSE do sad potrošila otprilike 6000 milijuna eura, znači otprilike kao 13 Peljeških mostova, s tim da kada/ako projekt ikada profuncionira, treba godišnje računati na dodatnih 100 milijuna eura, samo za održavanje istoga.

Okej, Lošinj nema lagunu kao Venecija, uvalu treba zatvoriti samo na dva, ako računamo i most, onda na tri mjesta, ali ako nema para i volje za popraviti klapne i dobetonirati još 150 metara obale, onda ne znam o čemu uopće pričamo.

Očito je da su odgovorna gospođa i njena ekipa tehnički totalno nepotkovani, a i uopće ih nije briga. Njoj se imenice događaju, ona bi uređivala aleje i kapelice, i slikala se pored njih, to je taj nivo razumijevanja i znanja.
Kraj kapelica se nije slikala gradonačelnica , nego zvezdaš i njegova pratilja, zajedno sa svitom popova kojima ne smeta ništa dokle god se krka na račun vjernika i nevjernika.
Njima je samo važno da je džabe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # zvezdaš s pratiljom..... 2023-10-28 14:51
Citat Zvezdaš:
Kraj kapelica se nije slikala gradonačelnica , nego zvezdaš i njegova pratilja, zajedno sa svitom popova
Dali je slika negdje objavljena? To vrijedi da se vidi :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # PratiljaZvezdaš 2023-10-28 15:46
Citat .....:
Citat Zvezdaš:
Kraj kapelica se nije slikala gradonačelnica , nego zvezdaš i njegova pratilja, zajedno sa svitom popova
Dali je slika negdje objavljena? To vrijedi da se vidi :P
Ima puno slika na privatnim profilima onih koji su sudjelovali na tom cirkusu .
Nije ih teško naći.
Zvezdaš i pratilja blistaju u zagrljaju popova i njihovih suradnika.
Za neke face sam se iznenadio da su tamo jer znam da preziru popove i sve što uz njih ide , ali valjda je bila dobra lova u pitanju.
Ima ponuda koje se teško odbijaju.
Samo treba pitati tko je platio smještaj i sve ostalo za te slikare humanitarce, treba to zbrojiti i vidjeti koliko zapravo košta svaka ta slika i tko ju je platio.
Nema džabe ručka ni večere, pitanje je samo iz čijeg džepa se izvukla lova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # PetZvjezdica 2023-10-28 17:45
Citat .....:
Citat Zvezdaš:
Kraj kapelica se nije slikala gradonačelnica , nego zvezdaš i njegova pratilja, zajedno sa svitom popova
Dali je slika negdje objavljena? To vrijedi da se vidi :P
Eno ima na profilu jedne slikarice Jadranka Pausić cijeli video otvorenja, a ima i dosta slika gdje se zvedaš ceri sa svojom pratiljom koja u videu govori " u otoku Lošinju ".
Sve je to objavljeno 27.05.ove godine.
Ja bi stavio tu kad bi znao kako to ide, ali koga zanima može pogledati profil te umjetnice pa će uživati kako oni svi uživaju.
Na čiji račun ne zna se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ......... 2023-10-28 18:50
Znam tko zna staviti :-) Sutra ga zamolim
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Obnova »Križnog puta«Gost 2023-10-29 08:17
Citat Zvjezdica:
Citat .....:
Citat Zvezdaš:
Kraj kapelica se nije slikala gradonačelnica, nego zvezdaš i njegova pratilja, zajedno sa svitom popova
Dali je slika negdje objavljena? To vrijedi da se vidi :P
Eno ima na profilu jedne slikarice Jadranka Pausić cijeli video otvorenja, a ima i dosta slika gdje se zvedaš ceri sa svojom pratiljom koja u videu govori " u otoku Lošinju ".
Sve je to objavljeno 27.05.ove godine.
Ja bi stavio tu kad bi znao kako to ide, ali koga zanima može pogledati profil te umjetnice pa će uživati kako oni svi uživaju.
Na čiji račun ne zna se.
Video postavljen iz usluge bez osobnog interesa za događaj.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # projekt obnove križnog putaMV 2023-10-28 16:06
Možda se kraj kapelica nije slikala još, ali ne sumnjam da hoće.
Pogledati fb AK 7. rujna 18:18
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Komercijalizaci ja križnog puta..... 2023-10-28 17:08
Citat MV:
Možda se kraj kapelica nije slikala još, ali ne sumnjam da hoće. Pogledati fb AK 7. rujna 18:18
Ana, župnik i predsjednica DND. Ana daje binu i šator, DND postroji sve školarce na proslavi crkvenog Dana kruha i Adventa. A župnik blagoslovi. Gradonačelnica javlja "Kako bi se još više istaknula važnost i zaštita Križnog puta, Grad je pokrenuo inicijativu kojom bi se od strane RH Križni put u Malom Lošinju proglasio kulturnim dobrom" a TZ najavljuje komecijalizacij u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Pohlepa pokreće svijetZico 2023-10-28 17:41
Hm da, komercijalizaci ja je ljepši izraz za pohlepu za čim drugim, nego novcem.
Vjerujem da će autobusi puni turista dolaziti u posjetu lošinjskom križnom putu, a možda bi se moglo izmisliti i neko ukazanje.
Slično kao što svakodnevno dolaze puni autobusi turista pogledati autohtonu grčku skulpturu koja je uslijed nekog slučajnog brodoloma pronađena u moru pored Lošinja.
Isto tako, svjedoci smo gomile ruskih turista koji avionima Aeroflota svakodnevno slijeću na obližnji aerodrom sa produženom
pistom.
Od svega obećanog u zadnjih 10 - 15 - 20 godina imamo samo goli kujac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # DvanaestZvjezdica 2023-10-28 18:40
Citat .....:
Citat MV:
Možda se kraj kapelica nije slikala još, ali ne sumnjam da hoće. Pogledati fb AK 7. rujna 18:18
Ana, župnik i predsjednica DND. Ana daje binu i šator, DND postroji sve školarce na proslavi crkvenog Dana kruha i Adventa. A župnik blagoslovi. Gradonačelnica javlja "Kako bi se još više istaknula važnost i zaštita Križnog puta, Grad je pokrenuo inicijativu kojom bi se od strane RH Križni put u Malom Lošinju proglasio kulturnim dobrom" a TZ najavljuje komecijalizaciju.
Šta nije komecijalizacij a već počela time što slikari kao poklanjaju slike, a neko drugi plaća njihov smještaj,hranu, izlete, poklone itd.
Nama povećavaju turističku naknadu i onda troše kao pijani milioneri ne pitajući nas koji se bavimo iznajmljivajem da li mi želimo da se našim novcima dodvoravaju popovima.
U brošuri koja prati taj putujući cirkus pisalo je da su svi slikari akademski, a to nije istina. Laž u korijenu darivanja popovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # TakozvaniNovinar 2023-11-02 21:07
Citat MV:
Možda se kraj kapelica nije slikala još, ali ne sumnjam da hoće. Pogledati fb AK 7. rujna 18:18
Zato gospodin novinar nije ništa objavio na portalu o ovom događanju .
Nema gradonačelnice , nego samo gospođa supruga bivšeg gradonačelnika , poznatog manekena, nositelja ukrajinskog ordena.
A u takvoj prilici ne smije se objavljivati ništa , a kamoli fotografije gdje konkurencija mami popove na svoju stranu.
Inače objavljuje puno trivijalnije stvari koje nikog ne zanimaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Afera MOSEDr. Mr. 2023-10-28 14:07
Citat Barbika:
umjesto da popravi klapne i napravi obećanih 150 metara rive na Škveriću, ona se pridružuje već propalom mafijaškom projekti MOSE kako bi se mogla još malo slikavati po Veneciji, kako kuul
Afera se digla oko izgradnje sistema MOSE, sofisticiranog sustava brana na tri prolaza iz Jadrana u venecijansku lagunu s ciljem onemogućavanja prodora vode tijekom izvanrednih plimnih valova koji poplavljuju Veneciju. Projekt MOSE star je 31 godinu i do sad je progutao 5,5 milijardi eura javnog novca.

Na velikoj gozbi svi su jeli: političari, visoki dužnosnici financijske policije, istražni suci, poduzetnici na čelu pedesetak poduzeća koji su svojevremeno oformili konzorciji Nuova Venezia koji je monopolizirao sve radove i to bez javnih natječaja. Kada su 2003. godine započeli konkretni radovi sistem isplata basnoslovnih napojnica dostigao je vrhunac. Istražni suci su prikupili dokazni materijal koji je u dosjeu koji ima više od 700 stranica: u njemu su naznačeni točni iznosi napojnica (talijanske mazzette) kojima se "podmazivalo".

Predsjednik regije Veneto Giancarlo Galan primao je od Konzorcija oko milijun eura godišnje i to pretežito u keš novcu. Bilo je i izvanrednih usluga, tvrtka Mantovani, primjerice, koja suvereno vlada konzorcijem restaurirala je prestižnu vilu koju Galan posjeduje na brežuljcima nedaleko od Padove, obavila je posao vrijedan 700.000 eura, normalno za Galana besplatno, služeći se javnim novcem.
glasistrenovine.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Simbolika potonuća?Bing 2023-10-27 16:33
Citat hranitelj tuljana:
Kako je samo "majstor" obrisao objašnjenje zašto je riva poplavljena, kao i mnoge druge u ovo doba kad se poklopi plima, jugo i niski tlak...
Objašnjenje zašto je riva poplavljena ne kaže zašto će se na takvom mjestu kako gradonačelnica kaže "dogoditi" aleja kapetana kao spomenik na davno minulu slavu. Da li u toj lokaciji ima neke simbolike?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Najava obnove »Križnog puta«Gost 2023-10-29 08:23
Citat Gost:
Citat Zvjezdica:
Citat .....:
Citat Zvezdaš:
Kraj kapelica se nije slikala gradonačelnica, nego zvezdaš i njegova pratilja, zajedno sa svitom popova
Dali je slika negdje objavljena? To vrijedi da se vidi :P
Eno ima na profilu jedne slikarice Jadranka Pausić cijeli video otvorenja, a ima i dosta slika gdje se zvedaš ceri sa svojom pratiljom koja u videu govori " u otoku Lošinju ".
Sve je to objavljeno 27.05.ove godine.
Ja bi stavio tu kad bi znao kako to ide, ali koga zanima može pogledati profil te umjetnice pa će uživati kako oni svi uživaju.
Na čiji račun ne zna se.
Video postavljen iz usluge bez osobnog interesa za događaj.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # u otoku Lošinjuovo još nismo čuli 2023-10-29 11:19
kaže se u Nepalu, na Himalaji, a ova jadnica još uvijek brka padeže
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ???Gdje je on? 2023-11-01 11:42
A gdje je nositelj ukrajinskog ordena ?
Ne vidim ga na toj paradi kiča i navodnoj akciji darivanja slika ?
Kojim povodom je on bio prisutan na toj manifestaciji ?
Jel uzeo putni nalog da dođe na crkveno kulturno uzdizanje ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # šetebandjeregost 2023-11-01 15:20
Citat Gdje je on?:
A gdje je nositelj ukrajinskog ordena ?
Ne vidim ga na toj paradi kiča i navodnoj akciji darivanja slika ?
Kojim povodom je on bio prisutan na toj manifestaciji?
To mu je pokora za grijehe koje je počinio. I koje će još počiniti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Evo njega na paradi kiča!!! 2023-11-02 17:43
Citat Gdje je on?:
A gdje je nositelj ukrajinskog ordena? Ne vidim ga na toj paradi kiča i navodnoj akciji darivanja slika ?
Kojim povodom je on bio prisutan na toj manifestaciji? Jel uzeo putni nalog da dođe na crkveno kulturno uzdizanje?
Nositelj ukrajinskog ordena, Zvezdaš, ruski sluga i hadezejac ne bi propustio priliku za slikavanje ni da ga zakucaš za parket. Eno ga uslikanog na Blagoslovu novih postaja Križnog puta u Malom Lošinju skupa s Anom Kučić ali i sa svojom vanbračnom partnericom.
www.biskupijakrk.hr/.../Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Sve za njuGrad za Tebe 2023-11-03 09:25
Potpuno pogrešna informacija.
Na ovoj paradi kiča nije bilo gradonačelnice.
Zbog toga i nema nikakvih vijesti ni foto izvještaja na popularnom otočnom portalu.
Ne smije se objavljivati ništa što je njoj konkurencija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # Govorne manegosst 2023-10-29 12:09
U otoku Lošinju na Malom Lošinju :lol: A na fejsu pod školovanje navodi Filozofski fakultet u Rijeci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
223 # Badava im školovanjeAndol 2023-10-29 12:30
Citat gosst:
U otoku Lošinju na Malom Lošinju :lol: A na fejsu pod školovanje navodi Filozofski fakultet u Rijeci.
Po izržavanju se ne bi reklo da je školovana. Ali po vođenju Grada ni za AK se ne bi reklo da školovala na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # ..Baš ju briga 2023-10-29 13:42
Citat gosst:
U otoku Lošinju na Malom Lošinju :lol: A na fejsu pod školovanje navodi Filozofski fakultet u Rijeci.
Kao da joj je važno je li na otoku ili u otoku dok god je NA poziciji moći da mlati našim novcem za svoju zabavu.
Leđa joj čuva njen mlađahni partner koji se tako razdragano smješka dok mu draga blebeće gluposti i dok se bavi onim što nema nikakve veze s pučkim učilištem.
Ne znam što je puk naučio na ovoj predstavi, kako se kičerajem ulizivati kleru ?
Kako biti bolje odjeven od gradonačelnice ?
Kako što brže komercijalizira ti križni put ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Žrtva za partnericuAjvar 2023-10-29 15:37
Citat Baš ju briga:
Leđa joj čuva njen mlađahni partner koji se tako razdragano smješka dok mu draga blebeće gluposti i dok se bavi onim što nema nikakve veze s pučkim učilištem.
Zato što joj čuva leđa partner se nije usudio dignuti dreku kad se gradonačelnica branila kako se vozikala službenim autom jer je to i on radio dok je bio gradonačelnik :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Bezidejnostgostx 2023-10-31 08:35
Citat ...:
čini mi se kao totalno promašena ideja, kakve veze imaju slavni lošinjski kapetani sa pasarom?
Pa i priredbu pod imenom Lošinjskim jedrima oko svijeta obilježavaju regatom pasara u gradskoj luci :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Noć vješticaBarbika 2023-10-31 09:03
To je znak da je već nastupila frka i panika. Konačno je shvatila da građanima više ne može prodavati jeftine šarene laže, te da neće biti baš ništa od njenih predizbornih obećanja, niti 100 stanova, niti išta drugo. Zato iza sebe pokušava ostaviti bilo što, ali baš bilo što opipljivo za što se pred sljedeće izbore kao može uhvatiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Uz ovakve birače AK nema šta da brineMimi 2023-10-31 10:12
Citat Barbika:
To je znak da je već nastupila frka i panika. Konačno je shvatila da građanima više ne može prodavati jeftine šarene laže, te da neće biti baš ništa od njenih predizbornih obećanja, niti 100 stanova, niti išta drugo. Zato iza sebe pokušava ostaviti bilo što, ali baš bilo što opipljivo za što se pred sljedeće izbore kao može uhvatiti.
Varaš se. AK se pouzdaje u inerciju lošinjskih birača. Zna ona da većina i opet neće izići na izbore a da će većina koja iziđe zaboraviti šta je obećavala a nije ispunila. Na primjer, na Božić 25. prosinca 2019. platila je objavu pod naslovom Gradit će se ceste, tri vidikovca, uredit će se Aleja kapetana, ali i dječja igrališta Članak je krcat samohvalom o namjerama bez da ostvareno. To joj nije smetalo da nakon obećanja da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka, a nije posta, obeća "Grad za tebe". Izabrana je iako je sve u tom božićnom oglasu bilo laž. Provjerite:
Sudeći prema proračunu za iduću godinu, u Malom Lošinju će se iduće godine dosta raditi i graditi.
Na dnevnom redu 23. sjednice gradskog vijeća Grada Malog Lošinja danas će se naći prijedlog proračuna za 2020. Predloženi proračun visok je 127 milijuna, od čega se najveći dio, čak 76 milijuna kuna, odnosi na kapitalne investicije poput cesta na Malinu, Šestavine, Zagazinjine, u stambenoj zoni Kalvarija, Biskupija te na Bočacu.

POTPISAN UGOVOR ZA VRIJEDAN PROJEKT
Dograđuje se luka Mrtvaška koja će povezati Mali Lošinj sa susjednim otocima
Isto tako, planirana su sredstva za parkiralište u Ćunskom, za izradu projekte dokumentacije za popločavanje Zagrebačke ulice.
Novac za kulturu, zdravstvo...
Planirana su i sredstva za projekte oborinske odvodnje u naseljima Artatore i Ćunski, ali i sredstva za uređenje vidikovaca na tri lokacije: Vela Straža, Sv. Ivan i Pogled, te za izradu projektne dokumentacije za uređenje utvrde Kaštel.
Također, u idućoj godini planira se početak radova na uređenju Aleje kapetana u centru Malog Lošinja, nastavak radova na obnovi Osorskih bedema te uređenje prostora vijećnice i Muzeja pomorstva. U idućoj godini uređivat će se dječja igrališta u Velom Lošinju, na Susku i u Ćunskom, kao i igralište na Iloviku te sportsko igralište u Artatorama. Još je puno projekata koji će se realizirati u sklopu energetske tranzicije otoka Lošinja, kao i u sklopu aglomeracija.
No nije u Malom Lošinju sve orijentirano samo na kapitalne investicije. Za Dječji vrtić “Cvrčak“ planirana su sredstva od 11,6 milijuna kuna, za škole 1,3 milijuna kuna, a za kulturu 11,5 milijuna kuna. I za zdravstvo se izdvajaju znatna sredstva od 1,2 milijuna kuna, dok se za realizaciju programa socijalne skrbi osiguralo 2,8 milijuna kuna.
Participativno budžetiranje
– Naš proračun za 2020. godinu realan je i razvojan, a u njega smo uključili i prijedloge naših sugrađana kako kroz projekt participativnog budžetiranja za koji je u ovoj godini predviđeno 200 tisuća kuna, tako i kroz Savjetovanje s javnošću. Tako smo preciznije i učinkovitije odredili prioritete zajednice, te razvili osjećaj zajedničkog vlasništva. S obzirom na to da se razina transparentnost i naše gradske uprave iz godine u godinu podiže na sve veću razinu, u 2019. godini smo ocijenjeni najvišom ocjenom, i u narednom periodu nastavit ćemo sve razvojne dokumente kreirati u suradnji sa sugrađanima – pojašnjava gradonačelnica Ana Kučić.
lokalni.vecernji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Dobro upravljanje gradom

  PeterObefe 05.03.2024 11:55
  Магазин спецодежды 91
  specodegdaoptom.ru/: (http://specodegdaoptom.ru/:) specodegdaoptom.ru/ (http://specodegdaoptom.ru/)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 05.03.2024 10:41
  Zašto je Plenki udovolji oporbi
  Premijer se tobože snebivao u Saboru na raspravi o oporbenom zahtjevu za izborima, pitajući se kao zašto bi sam sebi skraćivao mandat. A onda je samo desetak dana kasnije kao iz rukava istresao imena na prvim mjestima u svih 11 izbornih jedinica jao da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mladunčad 04.03.2024 11:28
  U se na se i poda se
  Zna se da mladunčad kopira odrasle jedinke, hadezejci nisu izuzetak.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ADZ 04.03.2024 10:19
  Svi za jednu jedna za sve
  Jedan predsjednik mladeži hadezeja ju je lansirao u politiku. Ugurao ju u gradsko poglavarstvo pričom da je simpatizerka hadezea. A ovaj joj pomaže da sačuva fotelju. Ma ne radi nje nego radi sebe.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 04.03.2024 08:34
  Žicarsko preduzeće
  Ured europskog javnog tužitelj EPPO, koga vodi slavna tužiteljica Laura Kövesi, objavio je svoj godišnji izvještaj za 2023. godinu. Tamo vidimo da su najviše prijava za pronevjere i utaje europskog novce EPPO-u podnijeli građani Hrvatske, lani čak ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ..... 03.03.2024 18:38
  Sramoćenje tradicije
  Vrhunsko pomorstvo i brodogradnju slave kosturom pasare nasađenom okomito i to plagijatom drugog umjetnika :sad: i.imgur.com/sYFopfN.jpg (http://i.imgur.com/sYFopfN.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Prava pitanja 03.03.2024 18:33
  Bez odgovora
  Gdje će naći ljude koji će raditi tako težak posao ? Stranci će obilaziti noniće po selima ? Ražanj bez zeca. Neka se oni naslikavaju, poslije će razmišljati, idu izbori, sve tri frakvije su zajedno u palači, to je bitno. Samo bitno ko i uvijek s ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 18:21
  Njihovo preduzeče
  Nisam mislio samo na rumenka nego na uspjehe u trošenju nažicanog novca za "celo preduzeće". Lova za vrtić je nažicana tek nakon žalbe, moljakanja i nagovaranja ali gradnja nije započeta. Projekt Mrtvaška je mrtav. A novac ulupan u Aleju kapetana ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 14:04
  Grad za feštu
  Kad je fešta onda nikom ništa ne smeta, a ovdje bez veze napadate gradonačelnicu i njenog savjetnika gospodina Emila

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 03.03.2024 13:37
  Cveta cveće
  Kako to misliš, nema se s čim pohvaliti? Pa prošle godine u svibnju je za sebe i svoje organizirao veliku feštu u Deveronu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 11:14
  Naš dečko
  Naš dečko ima provjereni hadezeov model. Rastjeraj sve one koji žele, vole i mogu raditi i onda traži bilo koga samo da spiskaš lovu koju si nažicao , a nisi sposoban nikakvu lovi samostalno zaraditi. Stranačke poglavice mogu mirno spavati, Grad za ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 11:14
  38.157,92 eura
  Anin Emil je inkasirao dugo skrivanih 38.157,92 eura (287.500,85 kuna) prema konačno objavljenim podacima na iTransparentnos t. Sad je pitanje bi li se Ani radi svoje izborne promidžbe više isplatilo da je plaćala dopunsko penzićima umjesto ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 10:57
  Cveta cveče u naše preduzeče
  Dobro je gospođa napisala i ono Cveta cveče u naše preduzeče. Slavi se još jedan uspjeh u žicanju europske love. Za koju tek treba vidjeti hoće li i kako će biti utrošena. Do sada se baš nemaju s čime pohvaliti.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Ni srama ni stida 03.03.2024 09:37
  Crveni
  Dobro je komentirala gospođa na Purićevom portalu , ovaj pliva sa svima ,samo neka je tur u fotelji, nema veze što je najbolju djelatnicu ponizio i udaljio od korisnika koji su joj se radovali, njemu je super,on je tamo zbog sebe ,nije valjda zbog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 08:32
  Još Hrvatska nije propala ...
  ... ali s ovakvim pravosuđem neće dugo poživiti. Piše jedan kolumnist: Istog utorka kad se hrvatski premijer svojim osebujnim izričajem čudom načudio što europsko tužiteljstvo nema povjerenja u hrvatsko pravosuđe, objavljena je vijest kako je sudac ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gerontolog 02.03.2024 21:47
  Euro
  Nego, zna li se šta kad će ovaj gerontolog kod radosti na razgovor ? Prijavljen je za mobing, za imovinske prekršaje, ponaša se ko da mu je crveni križ bankomat, sad kad uzme eure iz Brisela, mogla bi Laura imati posla. Stranka ga štiti kako vidimo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 02.03.2024 20:12
  HDZ
  Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju, a ona sutkinja što je krala bila je van misaonog fokusa. www.index.hr/.../2542300.as ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Emile emile 02.03.2024 20:10
  Probudi se
  Pa kako Emil još ništa nije izmuzao ? Neka ga neko probudi, čovjeku će bit neugodno uzimati toliku lovu za savjetovanje one na koju se nikakav savjet ne prima. Treba imati dobar želudac i sjediti na predstavljanju uspjeha lika koji ne zna ni ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Magarac je bio 02.03.2024 17:28
  Tko se nije skrio
  A gdje je stručnjak za EU fondove na predstavljanju Crvenog križa i programa za koji su dobili veliku lovu. Gradonačelnica se kiselo smješka da joj je crvenko koji joj je podmetao noge na sve strane pokazao kako se uzima lova iz evropskih fondova.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Dobro upravljanje gradom

  PeterObefe 05.03.2024 11:55
  Магазин спецодежды 91
  specodegdaoptom.ru/: (http://specodegdaoptom.ru/:) specodegdaoptom.ru/ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 05.03.2024 10:41
  Zašto je Plenki udovolji oporbi
  Premijer se tobože snebivao u Saboru na raspravi o oporbenom zahtjevu za izborima, pitajući ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mladunčad 04.03.2024 11:28
  U se na se i poda se
  Zna se da mladunčad kopira odrasle jedinke, hadezejci nisu izuzetak.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ADZ 04.03.2024 10:19
  Svi za jednu jedna za sve
  Jedan predsjednik mladeži hadezeja ju je lansirao u politiku. Ugurao ju u gradsko poglavarstvo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 04.03.2024 08:34
  Žicarsko preduzeće
  Ured europskog javnog tužitelj EPPO, koga vodi slavna tužiteljica Laura Kövesi, objavio je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ..... 03.03.2024 18:38
  Sramoćenje tradicije
  Vrhunsko pomorstvo i brodogradnju slave kosturom pasare nasađenom okomito i to plagijatom drugog ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Prava pitanja 03.03.2024 18:33
  Bez odgovora
  Gdje će naći ljude koji će raditi tako težak posao ? Stranci će obilaziti noniće po selima ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 18:21
  Njihovo preduzeče
  Nisam mislio samo na rumenka nego na uspjehe u trošenju nažicanog novca za "celo preduzeće".
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 14:04
  Grad za feštu
  Kad je fešta onda nikom ništa ne smeta, a ovdje bez veze napadate gradonačelnicu i ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 03.03.2024 13:37
  Cveta cveće
  Kako to misliš, nema se s čim pohvaliti? Pa prošle godine u svibnju je za sebe i svoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 11:14
  Naš dečko
  Naš dečko ima provjereni hadezeov model. Rastjeraj sve one koji žele, vole i mogu raditi i ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 11:14
  38.157,92 eura
  Anin Emil je inkasirao dugo skrivanih 38.157,92 eura (287.500,85 kuna) prema konačno ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 10:57
  Cveta cveče u naše preduzeče
  Dobro je gospođa napisala i ono Cveta cveče u naše preduzeče. Slavi se još jedan uspjeh ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Ni srama ni stida 03.03.2024 09:37
  Crveni
  Dobro je komentirala gospođa na Purićevom portalu , ovaj pliva sa svima ,samo neka je tur u ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 08:32
  Još Hrvatska nije propala ...
  ... ali s ovakvim pravosuđem neće dugo poživiti. Piše jedan kolumnist: Istog utorka kad se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gerontolog 02.03.2024 21:47
  Euro
  Nego, zna li se šta kad će ovaj gerontolog kod radosti na razgovor ? Prijavljen je za mobing ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 02.03.2024 20:12
  HDZ
  Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju, a ona sutkinja što je krala bila je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Emile emile 02.03.2024 20:10
  Probudi se
  Pa kako Emil još ništa nije izmuzao ? Neka ga neko probudi, čovjeku će bit neugodno uzimati ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Magarac je bio 02.03.2024 17:28
  Tko se nije skrio
  A gdje je stručnjak za EU fondove na predstavljanju Crvenog križa i programa za koji su ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...