Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Štrajk glađu zbog prostora udruge

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

strajkŠtrajkom glađu, kojeg je započeo u četvrtak ujutro, Dorian Božičević, predsjednik Astronomskog društva »Leo Brenner« i Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja, te tajnik Hrvatskog astronomskog saveza, izražava protest što, kako tvrdi, Grad Mali Lošinj želi iseliti Društvo iz prostorija u suterenu Doma kulture, a da pri tom nije osigurao druge adekvatne prostorije, izvijestio je Novi list

Od četvrtka je Božičević u učionici Astronomskog društva i brani iseljenje iz prostorija, a koje Grad traži jer bi uskoro trebali krenuti radovi na uređenju i dogradnji Doma kulture u sklopu kojeg djeluje Gradska knjižnica te druge nevladine udruge.

O odluci da će štrajkati glađu Božičević je ujutro izvjestio gradske vijećnike pismeno preko faksa gradske uprave, ali do popodnevnih sati nitko mu se nije javio, kao ni iz gradske uprave. Božičević kaže da je prije nešto više od mjesec dana dobio poziv od gradonačelnika Garija Cappellija koji ga je izvjestio da treba iseliti te obećao da će za rad Društva osigurati adekvatne prostore, da bi ga pročelnica Ružica Baumgarten prije nekoliko dana izvjestila da se može preseliti u prostor koji je u Domu kulture ranije koristila Zajednica Talijana.

- To nisam mogao prihvatiti jer je prostor toliko mali da bi u njega mogli staviti tek opremu, ali ne i provoditi aktivnosti, a između ostalog u radu Astronomske sekcije svake godine uključeno je deset, petnaest osnovnoškolaca, koji sudjeluju na natjecanjima pa je na Županijskom natjecanju u Rijeci redovito pola takmičara upravo iz Malog Lošinja.

Organiziramo i tečajeve informatike za umirovljenike što također više ne bismo mogli raditi u tako malom prostoru. Želim napomenuti da smo, 2005. godine, kod preuzimanja učionice u kojoj sada radimo zatekli stravično zapušteno stanje, sve smo uredili vlastitim radom i bez potpore Grada za uređenje, a sada nas se dovodi u situaciju da će se naš rad ugasiti jer nemamo uvjete, kaže Božičević te dodaje da ne namjerava prestati sa štrajkom glađu sve dok Grad ne osigura adekvatan prostor.

Glasnogovornica Malog Lošinja Martina Krajina Mršo u priopćenju je navela da su "iznenađeni novonastalom situacijom", te tvrdi da je Grad, osim prostora, ponudio i pokrivanje troškova za uređenje i da je Božićević na to pristao kao privremeno rješenje.

 

strajk1

 

 

Komentari: 

0 0 # H ranaKarcinom 2011-09-02 15:25
Do sad je vjerojatno već mrtav, ipak ima on slonovski apetit :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # a da mu pomognemopacijent 2011-09-03 10:37
možda dečko treba razgovarat sa psihijatrom.oči to je da ima klasični lijenitis blago prošaran mesijanskom paranojom povezano sa traumama uvjek aktivne bakice ili da prevedemo osobni interes debelog lijenog egocentričnog demagoga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Propovjednik 2011-09-03 11:23
Prvi koji bi njemu trebao pomoći je njegov svećenik, premda bi kao magistar teologije i sam trebao znati da je prema kršćanskom nauku štrajk glaðu grijeh protiv života, jer vodi samouništenju. Naime, prema knjizi koju ovaj vajni teolog drži u ruci uz svoju večernju molitvu prvog dana štrajka glaðu, Bog je stvorio čovjeka na svoju sliku i sličnost (Post 1, 26-27), te je stoga gospodar čovjekova života i smrti. Čovjek nema prava raspolagati svojim životom jer je samo njegov čuvar i upravitelj.Prva noć u štrajku (www.astro-losinj.hr/.../)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-09-03 13:14
Doriane vrati se doma, skuhala sam ti paštašutu !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # iznuda 2011-09-03 14:59
Ma zna on da je samoubojstvo grijeh, pa ga kao dobar katolik i teolog ni ne namjerava počiniti. Nego koristi prigodu da malo smršavi, a usput iznudi da dobije prostor za udrugu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # aa 2011-09-03 16:01
problem je što taj cijeli život nešto izvodi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # astronom 2011-09-03 16:34
Ima Dorian pravo da prosvjeduje. Sve su sami uredili i namučili se, a sad bi trebalo sve zatvoriti u šupu jer se Cappelliju tako prohtije radi projekta koji ide radi predizborne propagande.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ugor 2011-09-03 16:43
Dorian je znao za plan rekonstrukcije zgrade bivšeg Doma JNA kad je ureðivao taj prostor. Znači nema zašto prosvjedovati i još lupetati da HDZ ide bagerom rušiti Astronomsko društvo. A posebno je glupa njegova kuknjava da mu se oduzima prostor u vrijeme kad se pišu programi financiranja za sljedeću godinu. Čovječe, pa to možeš raditi kod kuće ili pred nekim kafićem u gradu na laptopu. Ne treba ti za to prostor udruge :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # podrška DorijanuGalileo 2011-09-03 17:26
Dragi Dorijane, molim te izdrži još malo.
Ti si naše sunce, naš mjesec, naša posljednja nada...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # performansperorez 2011-09-03 20:11
Još jedan perfornans magistra teologije, voditelja zajednice tehničke kulture,......( ima on još toga više nego Čiko iz crtanih romana Zagor). Dečko liječi svoje frustracije kao i onim neuspjelim pamfletom- plakatom o mrziteljima Hrvata i katolika za Božić 2010. Svi se navukli na sisu zvanu gradski proračun koji koriste na samopromidžbu a stvarnost je jadna i bijedna. Koliko punoljetnih članova društvo ima, koliko je učenika bilo prošle godine a takmičenju tko je pripremio modelare za takmičenje Dorijan ili cijenjeni Gospodim Lulić.
itd,itd. Udruženje umirovljenika ima veliki i lijepi prostor koji je grad uredio i najveći dio vremena zjapi prazan. Predlažem magistru teologije da ih zamoli za privremeni smještaj informatičke radionice s obzirom da i onako s njima radi-
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # I debela antipatična osoba može biti djeFER 2011-09-04 14:22
Treba biti fer i reći da Astronomsko društvo postoji, radi, afirmira se na natjecanjima i afirmira i podučava djecu koju educira. Pitanje koliko ima odraslih članova je nekorektno, jer astronomija nije baš branje šparoga pa da se svi žele time baviti i imaju znanja za to. Ako nema odraslih članova, znači da to nije ljudima zanimljivo kao aktivnost, ali ne znači da ne uviðaju vrijednost toga za djecu, za zajednicu, naposljetku i za znanost. Djeca koja se bave astronomijom su dovoljan razlog da to društvo postoji i da ima svoj prostor. Nije sporno da treba imati svoj prostor, jer je to udruga koja radi na dnevnoj razini i ima svoje vrijedne opreme.

Osnovno je pitanje prostora ima li Grad Mali Lošinj praznih prostora u svome vlasništvu ili nema. Mislim da ima, te stoga da treba razmisliti o tome da se učionica Astronomskog društva smjesti u drugi adekvatan prostor. Vrijeme u kojemu je ureðivana ova učionica doista je nakon objave projekta ureðenja Doma kulture, što je vrijedan projekt nesumnjivo za dobrobit cijele zajednice, te je stoga Društvo na svoju ruku preuzelo rizik. Usprkos tome smatram da treba dobiti drugi prostor.

Ne podržavam stil pregovaranja predsjednika društva koji štrajka glaðu, ali javnosti nije niti poznato kakav je bio dosadašnji tijek razgovora izmeðu Grada i Astronomskog društva. Novinarka, kao i Dorijan, nisu ništa rekli o tome. Štrajk bi mogao biti posljednji korak, ako to uopće jest način na koji se postižu odluke u civilnom društvu, no ne i prvi, koji ovako izgleda površan, patetičan, vrlo ucjenjivački i besmislen.

Ovaj Grad nije siromašan, ima puno neiskorištenih prostora, pa neka ga da, a volonteri Društva neka opet zasuču rukave. Iskreno smatram da ih ne treba obeštetiti za nešto što su tvrdoglavo radili znajući da će prostor biti preureðen i prenamijenjen.

Smisao je života u zajednici kompromis, ako je u interesu zajednice i članova te zajednice. U ovom slučaju kompromis je dobitak za sve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-09-04 19:11
U ovom slučaju opet treba pognut kičmu pred smrdljivim gradonačelnikom i njegovoj diktaturi.
Ovo prelazi sve granice da čovjek mora iz vlastitog grada gdje je roðen da bi ovaj smrdljivac i dalje mogao rasprodavati Srebrninu.
Odvratan je ravan Hitleru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # glavosjek 2011-09-04 19:40
Cappelli bi pod hitno trebao dati ostavku, a i onaj njegov pajdaš Nedić i trebali bi se onda javit Sariću da im odredi što će ubuduće raditi jer su ionako najobičnije lutkice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Njuškanje šupkaskunk 2011-09-04 20:04
Nakon što je FER napisao uljudan i uravnotežen komentar ovog slučaja i pozvao na pošten i fer odnos prema Dorianu i problemu prostora za Astronomsko društvo, osoba koja se nije udostojila napisati ni nadimak te neki Glavosjek su Dorianu učinili veću štetu nego oni što mu se nekulturno i prostački rugaju zbog debljine.

Bezimeni kaže da "U ovom slučaju opet treba pognut kičmu pred smrdljivim gradonačelnikom i njegovoj diktaturi." Očito je dotični njuškao gradonačelnika, pa zato zna da je smrdljiv (a u tom slučaju možemo pretpostaviti koji dio tijela mu je njuškao pokušavajući se u njega uvući), no ne vidim o kakvoj diktaturi govori kad se već godinama zna za projekt ureðenja Doma kulture. Nema tu nikakve gradonačelnikov e diktature. Radi se o odlukama gradskog vijeća i relizaciji davno zacrtanog plana. Dakle, tu se nema što pognuti kičmu nego prihvatiti činjenicu da je došlo vrijeme za izvršenje davno usvojenog projekta. Na tvrdnju "Odvratan je ravan Hitleru" neću trošiti riječi, jer takvo što može napisati samo totalni idiot.

No budalaština da "čovjek mora iz vlastitog grada gdje je roðen da bi ovaj smrdljivac i dalje mogao rasprodavati Srebrninu" nameće pitanje je li autor napušen, lud ili je bjegunac iz neke ludnice, jer Astronomskom društvu je ponuðen zamjenski prostor, pa ako Dorijana na Lošinju drži samo to na Lošinju, ne mora "iz vlastitog grada gdje je roðen". A Dom kulture se ne prodaje nego rekonstruira i ostaje gradska imovina, dakle nema nikakve prodaje srebrnine.

I na kraju pitanje za Glavosjeka: Treba li Cappelli pod hitno dati ostavku zato što se kreće u veliku investiciju na ureðenju Doma kulture, jer to ne odgovara Dorijanu koji je znao da mu je prostor koji je koristio dat privremeno, do početka radova?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Guest 2011-09-05 01:23
Ne!!!!! On treba dati ostavku zato jer je lopov i zato jer je opelješio i upropastio ovaj grad, zato jer kao saborski zastupnik nije ništa učinio za ovaj grad (jedan os milijun prijera je Luka Lošinj) a ima ih koliko hoćete, neda mi se dalje svi koji imaju malo veći prosjek inteligencije kuže a bome i oni ispod prosjeka su već shvatili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # novosti?znatiželjko 2011-09-05 03:52
I,ima li štogod novog u vezi štrajka? Zar još traje? Ima li ikakvog postignutog dogovora?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dorijan zna što radismisleni 2011-09-05 11:12
Dorijan zna što radi i treba mu dati podršku. On bi trebao svoje zalaganje za opće društveno osmisliti i u političkom smislu. Izboriti se za svoje ideje možeš samo ako u Gradskom vijeći imaš pravo glasa, odnosno ako si vijećnik. Zato Dorijane, napravi nezavisnu listu s ljudima kojima je općedruštveno i zajedničko na prvome mjestu i iznenaditi ćeš se koliko ćeš puno glasova dobiti. Ima puno ljudi koji ovu tvoju borbu prate s velikim simpatijama, ali ti neće i nemogu pomoći drugačije nego samo kada budu u mogućnosti zaokružiti na izbornom listiću. Zapravo se ne žele zamjeriti nikome. Samo tako je moguće promijeniti ovo stanje žabokrečine u koju su nas doveli stranačke voðe i šminkeri. Zato odmah razmišljaj o nezavisnoj listi i imati ćeš sigurno brojnu potporu. Iskreno te podržavamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # BesmisaoCognito 2011-09-05 11:36
E taj bi igrokaz valjalo promatrati! Samo, ima jedna beznačajna sitnica. Podrška u ovom slučaju ne bi bila dovoljna da donese ma i jedan mandat u vijeću, jer je Dorian prepoznat kao lijeno, samoživo i bahato stvorenje. Nitko, nikada i ni u kojem slučaju ne bi uspio njega prodati za nekoga kome je općedruštveno i zajedničko na pravom mjestu. Morao bi biti Marsovac da popuši ovako nešto!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # javnoskunk 2011-09-05 11:40
Slažem se sa Smislenim da Dorian zaslužuje podršku već i samo zato što se ne libi zamjeriti u obrani svoga interesa i interesa udruge i to javno, a ne anonimno i bez argumenata kao onaj što traži ostavku bez da je naveo makar i nick a kamoli puno ime i prezime.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Sviram kurcu 2011-09-05 12:44
Ma Dorijan nemože dobit nikakvu podršku jer je lakoma i bezobrazna budala. I laže jer svi znaju da je u ovom gradu dobio prostor svatko tko nešto hoće radit.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dr M 2011-09-05 12:46
Bit će zanimljivo vidjeti koliko takav lakomac može izdržati bez hrane. Ako stvarno izaðe mršav iz ove priče, onda mu možemo dati koji poen. Izdrži Dorijane! Post je zdrav za tijelo i duh.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ?DI JE PROBLEM? 2011-09-05 13:28
ŠTA ĆE PROSTOR ASTRONOMIMA? PA NA OTVORENOM, POD ZVIJEZDAMA JE IDEALNO I BAŠ ASTRONOMSKI. KAKO SE OVOG NITKO NIJE RANIJE SJETIO?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tko je tko?Srbin 2011-09-05 14:49
Dorian Božičević igra dvije različite igre, za lokalnu i za širu javnost dijametralno suprotne. Prema hrvatskoj i ostaloj javnosti on glumi nevinu žrtvu ozloglašene stranke - on je demokrat, član civilnog društva, marljivi volonter i radi za opće dobro, tako da naivni i neinformirani za njega potpisuju peticije i šalju mu pisma podrške.

Najveća je zanimljivost pritom podrška Saveza astronoma amatera Srbije. Ta je podrška nešto što se nikako ne uklapa u njegov lik i djelo za lokalnu upotrebu, pri čemu igra na kartu nacionalizma i lokalšovinizma. Dorian i njegova baka posvuda pričaju da Grad vodi antihrvatsku politiku, da će se zbog te politike morati iseliti, a da Grad pritom javne prostore dodjeljuje Srbima, Bugarima i ostalima nehrvatskim osobama.

Baka Doriana Božičevića druga je "žrtva" u ovoj komediji, jer kao predsjednica umirovljeničke udruge sa svojim unukom sklapa ugovore za informatičko osposobljavanje umirovljenika. To informatičko opismenjavanje u cijelosti je pozitivna stvar, mada nikome nije jasno zašto baš zbog te djelatnosti astronomima treba velik prostor kada korisnici usluga, umirovljenici, takoðer imaju reprezentativni gradski prostor od dvjestotinjak kvadrata.

Sramotna je taktika koju koristi ovaj magistar teologije, predsjednik ovoga i onoga i tajnik tko zna čega sve ne, pri čemu članova ima za nabrojiti na prste jedne ruke, da pokušava ostvariti korist za sebe na teret drugih udruga. Još je sramotnije da ističe nacionalnost članova i osnivača tih udruga i da ih kategorizira i proziva po toj nacionalnosti pokušavajući zadobiti kao Hrvat one simpatije koje ne dobiva kao osoba.

Grad Mali Lošinj je dao svima prostore za djelatnost za javno dobro. Teško je pratiti tko je sve dobio prostor, ali posljednjih godina dobili su ga dijabetičari, manjinska srpska udruga, Glazbena rotacija, udruga IDEM i ja, Zajednica tehničke kulture i tko zna tko sve ne. Ako HDZ vodi lošu politiku, ona sigurno nije antihrvatska, a još je manje protiv organizacija civilnog društva. Zato je prosvjed Doriana Božičevića, osim što je patetičan, neopravdan i temeljen na laži, napad na temeljne vrijednosti civilnog društva i ono što je u njemu najvažnije – jednakost graðana (i udruga) bez obzira na nacionalnost, politička opredjeljenja i druge razlike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kukuriku 2011-09-05 15:07
Kako se sve može prikazati drukčijim nego što je! Dorijan se poziva na prosvjed graðana zbog rekonstrukcije Doma kulture, koji su on i njegova baka zajednički upriličili. I tada su imali podrške koliko i sada, više poruge i kritike nego li podrške. Projekt preureðenja i proširenja knjižnice je odličan projekt, u interesu je cijelog grada i donosi u tom interesu velik iznos od Ministarstva kulture. Normalno je zbog toga preseliti dosadašnje korisnike i dati im druge prostore, što se je već dogodilo sa zajednicom Talijana i umirovljeničkom udrugom.

Kaže Božičević na stranici Astronomskog društva: "U to vrijeme je potpisivana peticija da se projekt u obliku u kojem je bio zamišljen ne provodi jer bi nestala dvorana u Domu kulture koju koriste brojne udruge i graðani općenito, te se tražila dodatna javna rasprava, a koja nikada nije provedena. Naime, projekt proširenja knjižnice uključuje i mnoštvo novih sadržaja za koje je upitno jesu li uopće potrebni (fonoteka, videoteka, igraonice, ...) i za koje knjižnica trenutno nema dovoljno djelatnika."

Tko je tu lud? Poziva se sam na sebe i na svoje usamljene proteste koji su i tada kao i sada bili nekorektni prema drugima? Ne treba igraonica, ne treba videoteka, ne treba fonoteka! Kriterij i mjera svih potreba je Dorijan Božečević!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # obmana neuspjela!jodl 2011-09-05 15:43
Da je kriteriji i mjera svih potreba sam Dorian Božićević znaju svi koji ga poznaju, pa je zato njegovu peticiju potpisalo samo dvoje Lošinjana od ukupno 168 potpisnika u ovom trenutku. Pogledajte sami:

Peticija (gopetition.com/.../...)

Očio je da ni uz pomoć bake nije uspio obmanuti Lošinjane :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PotpisSim 2011-09-05 16:10
Ma koja dva potpisa to je potpisala njegova cura Hajdi i njen sin. Znaci jedan i pol potpis
mali je maloljtan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Bolje grob nego drugi prostor!Crvena baka 2011-09-05 20:32
Kakav uzvišen ideal! I čovjek spreman gladovati do smrti!Ljudi ovo postaje zanimljivo. Odabrati smrt u ovako banalnoj situaciji čini mi se beskrajno destruktivnim, na osobnoj razini. Kako je moguće da se religiozan čovjek odlučuje suprostaviti volji Boga?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kontrola leta 2011-09-05 20:35
Na stranicama Astronomskog društva objavljena su imena članova uprave. Zanima me je li odluka uprave da podrži štrajk i brani javni prostor glomaznim tijelom predsjednika ili je to bljesak inspiracije predsjednika.

Isto me tako zanima kakav je stav Zajednice tehničke kulture, na koju se poziva Dorian i o kojoj na web stranicama Astronomskog društva kaže: "Prije nešto više od mjesec dana dobili smo poziv od gradonačelnika Grada Malog Lošinja Garija Cappellija koji je rekao da trebamo iseliti iz prostora radi projekta proširenja Gradske knjižnice i čitaonice. Istoga dana sazvana je zajednička sjednica Upravnog odbora Astronomskog društva "Leo Brenner" i Zajednice tehničke kulture Grada Malog Lošinja, te su doneseni zaključci vezani za iseljenje koji su odmah slijedećeg dana dostavljeni u Grad." Što je zaključila Zajednica tehničke kulture? Jel da se ide u štrajk glaðu? Naizmjence ili kako?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # hm...kakva glupost 2011-09-05 20:57
zanimljivo je kako se velika prašina diže oko astronomskog društva, koje ima nekoliko članova, a nitko nije na ovim stranicama ni spomenuo problem djece, odnosno roditelja, koja nisu uspjela dobiti mjesto u dječjem vrtiću. tko će njima dati prostor? tko će te obitelji uzdržavati, ako majke ne mogu naći posao jer nemaju kud s djecom? da i ti roditelji probaju štrajkati?
a njegov argument o nedostatku osoblja knjižnice je potpuno blesav. pa valjda će se nekoga zaposliti kada projekt bude završen. zaista, grad nam obiluje sadržajima, pa nam ne trebaju novi. naravno, osim astronomskog društva. kakav lik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # baš glupost 2011-09-05 21:05
Točno, toliko prašine zbog jedne uspaljene budale i njegove lude babe koja hvata ljude po gradu i svakome tko je mora slušati blebeće koješta. Jednostavno ne razumijem da je Kapeli toj ludosti pridao toliko važnosti da je imao i presicu. Zar taj čovjek nema pametnijeg posla?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # simba 2011-09-05 22:31
Dobio je šta je tražio, mislim Gari i njegova ekipa. Gradonačelnik, dogradonačelnic a, pročelnica i predsjednik gradskog vijeća se usprdili kao da je zemljotres i išli na radio, a ta vreća govana sad kaže da oni znaju gdje je i mogu doći da pregovori počnu. Ma koji pregovori s kretenom? Dobio je više nego što vrijedi i zaslužuje i treba ga pustiti da trune u toj rupi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pomoćPero 2011-09-06 00:13
Ma njemu je potreban psihijatar,ne znam da li ga žaliti uopće nema osnovne kulture ponašanja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # proširite knjižnicugraðanaka 2011-09-06 00:24
Svaku podršku za proširenje knjižnice . umjesto da štrajka glaðu neka traži adekvatno mjesto za Astronomsko društvo, ali to je valjda težak rad pa očekuje od graðana da traže mjesto umjesto njega. Graðanima je potrebnije proširenje knjižnice!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zanemarite pacijentadoktor 2011-09-06 12:00
svi su ti Božičevići bolesni, ali u glavu .... zar nema mjesta na RAbu?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pomognite doktoruBolesnik 2011-09-06 14:47
Volio bi da se doktor predstavi, a zatim mi navede koji su to "svi Božičevići" bolesni (ima ih poprilično na ovom otoku).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ops!Fraktura 2011-09-06 15:07
Omakla se je preteška riječ. Inače ih se je omaklo previše u ovoj diskusiji, i sa strane koja podržava Doriana i sa druge. Riječi poput smrdljivac, bolesnik, odvratan kao Hitler, debeli lopov i td ne pojačavaju argumentaciju nego je samo slabe. Osim argumentacije osobe koja je poslala komentar one slabe ukupnu argumentaciju stajališta, a takoðer i pojavu komentiranja na ovoj listi.

Zapravo kad razmislim najrazornije i najteže kritike su one koje su napisane pristojnim rječnikom uz obrazloženje svojih stavova. Zbog takvih komentara čitam i pišem na ovoj stanici i vjerujem u snagu napisanoga, da može utjecati na stvari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Ilovčani kao žrtve pohlepe za bespovratnim novcem EU

  Jugo 24.10.2021 23:15
  Kada se "A je To" priprema za natječaj
  Sve nepravilnosti izlaze na vidjelo. Evo kako uhljebi u 2 poteza unište tako dobre prilike ...
   
 • Ilovčani kao žrtve pohlepe za bespovratnim novcem EU

  ----- 24.10.2021 22:53
  -----
  Ako je istina da su dobili eure na temelju tada već nevažećih dozvola, onda će OLAF ...
   
 • Ilovčani kao žrtve pohlepe za bespovratnim novcem EU

  Alex 24.10.2021 22:23
  U ovoj državi jedino je kriminal dobro organiziran
  Murphyjev zakon kaže: Ako nešto može poći krivo, poći će. Sada je potpuno jasno da projekt ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  Grad za tebe 24.10.2021 15:47
  za samopromociju ima, a vi svi drugi crknite
  Grad Poreč plaća makar pola dopunskog i to je ok. Gradonačelnica Ana je obećala da će platiti ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  gost 24.10.2021 13:32
  Anin pozdrav biračima
  U ovom znaku proći će i sva ostala njena obećanja. A za 4 godine će kao i na zadnjim izborima ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  gost 24.10.2021 13:22
  Šuplja a skupo plaćena priznanja
  Unosni biznis krčmljenja priznanja i nagrada gradonačelnicim a za biti prvi u nečemu ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  BF 24.10.2021 13:10
  Podsjetimo se...
  Gradonačelnica je prije nekoliko mjeseci obećala besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  De Bill 24.10.2021 12:58
  Pokazivanje mišića
  Nije napisala da ovo natjecanje među Gradovima na kojem ja Mali Lošinj "odnio pobjedu" u ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  diskriminirani građanin 24.10.2021 12:07
  Gradonačelnica iz nekog drugog svemira
  Gradonačelnica se kiti gomilom upitnih i besmislenih priznanja koja ne pridonose boljitku običnih ...
   
 • Politika je kurva

  gost 24.10.2021 11:04
  Prvo je sebe namirila
  Ono što je sebi obećala odmah je izvršila. U prvih 100 dana, na prvoj radnoj sjednici si ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  gost 24.10.2021 10:22
  Skretanje fokusa
  Fokus s velikih investicija gradonačelnica pokušava skrenuti na manje bolne teme. Ushićeno ...
   
 • Politika je kurva

  obećanje 24.10.2021 08:28
  ludom radovanje
  Ne vjerujem ni HDZ-ovoj gradonačelnici koja je izobećavala brda i doline, a onda je već ...
   
 • Politika je kurva

  gost 23.10.2021 19:23
  Ne vjeruj HDZ-ovim anketama
  Nisam znao da je to bila anketa u režiji Plenkijeve televizije. No zato ih je ova Mostovka ...
   
 • Politika je kurva

  ..... 23.10.2021 13:12
  .....
  Za sada im je porastao rejting samo na HTV anketama. Inače, ne vjerujem ni HDZu, ni HTVu, a ...
   
 • Politika je kurva

  gost 23.10.2021 12:57
  HDZ-u nakon presude porastao je rejting!
  Svoje želje pretvarate u neutemeljena predviđanja. Tek što je Kučićkina stranka pravomoćno ...
   
 • Politika je kurva

  Giovanni 23.10.2021 12:02
  O sole mio
  Naravno da gubi izbore. Jedini kapitalni projekt kojemu se prikrpila, kao bumerang joj ...
   
 • Politika je kurva

  Čegevara 23.10.2021 11:23
  ...
  Građani možda jesu naivni, ali nikako nisu maloumni. Kovrđa je već sad izgubila sljedeće ...
   
 • Politika je kurva

  Bandar 23.10.2021 10:21
  Predizborna kampanja za naredne izbore
  Ana Kučić, predsjednica ogranka političke stranke koja se nazivom predstavlja kao hrvatska ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  Administrator 23.10.2021 09:23
  Re: Vraćanje komentara
  Nestanak komentara zapazio te na njega podsjetio anonimni posjetitelj koristeći obrazac za ...
   
 • Što sad ljubav ima s tim, kad te više ne volim?

  Eddie 23.10.2021 09:00
  overconfidence syndrome
  Sindrom prevelikog samopouzdanja će je koštati. Sjetimo se kako su prošle prebahate HDZ-ovke ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  gost 23.10.2021 07:08
  "slučajno"
  Sam si se sjetio vratiti ili gazdarica naložila?
   
 • Fokus – na velike investicije

  Administrator 22.10.2021 17:52
  Vraćanje komentara
  Prilikom uklanjanja spama greškom je obrisan komentar unesen pod nadimkom Marsen, a zbog ...
   
 • Što sad ljubav ima s tim, kad te više ne volim?

  gost 22.10.2021 17:43
  Anin izbor
  Gradonačelnica je propustila priliku da se izvuče iz te situacije. Umjesto da se prosvjednicima ...
   
 • Što sad ljubav ima s tim, kad te više ne volim?

  vidimo se na novom prosvjedu 22.10.2021 17:06
  trust mozgova
  Ono što smo utvrdili je da i kraljica i pijun imaju putra na glavi. Kraljica laže da Grad Mali ...
   
 • Što sad ljubav ima s tim, kad te više ne volim?

  Bobi Fišer 22.10.2021 14:31
  Pobjeda pijuna
  Ako sam dobro shvatio pijun je kazao da je Grad dao suglasnost za projekt bez primjedbi. A ...
   
 • Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

  Počasni Ilovčan 22.10.2021 12:35
  Bolesno preuveličavanje
  Usporedba s Minhauzenom nije promašena. Minhauzenov sindrom sigurno ima. Pogledaj ...
   
 • Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

  NN 22.10.2021 12:10
  ....
  Koliko se sjećam taj epitet si je priskrbila još tokom predizborne kampanje i tu se ništa nije ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  JZ 22.10.2021 09:34
  To se nauči u pučkoj školi
  A ja bih volio vidjeti tekst koji je vlastoručno napisala gradonačelnica. Nedostatak ...
   
 • Gradonačelnica nema sreće s razmišljanjem

  dr. Noname 22.10.2021 09:12
  Promašena usporedba
  Naslovom komentara "Bit će kako ja kažem" i sadržajem "Ustav RH na Lošinju ne vrijedi" ...
   
 • Fokus – na velike investicije

  Gramatika 22.10.2021 09:07
  Bože sačuvaj
  ...vratijo...