Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Giardinetto

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

Giardinetto

 

Deset lošinjskih udruga uputilo je 11. prosinca 2006. zajedničko pismo gradskom vijeću, poglavarstvu i gradskom uredu za upravljanje gradskom imovinom kojim izražavaju neslaganje s odlukom i planom o proširenju gradske knjižnice na prostore Doma kulture koje one koriste, kako slijedi . . .

 

Giardinetto Prostori Doma kulture nekada su bili poznato okupljalište Lošinjana, prostor zvan "Giardinetto" u kojem su se odvijali plesovi, zabave, kino predstave, vjenčanja, koncerti i mnogi drugi sadržaji.

Prostor "Giardinetta" građanima je za vrijeme SFRJ oduzela Jugoslavenska narodna armija kako bi napravila Dom JNA, a isti su prostori vraćeni na korištenje građana ovoga Grada devedesetih godina kad se zgrada preimenovala u Dom kulture i kad su u nju smještene udruge građana sa svojim mnogobrojnim aktivnostima i programima, te je zgrada kao i nekad ponovno ušla u službu mnogobrojnih aktivnosti građana ovoga Grada.
Giardinetto

 

Vašim planom da se proširi knjižnica, zgradu nekadašnjeg "Giardinetta", a danas Doma kulture, ponovno se oduzima građanima jer mnogobrojne udruge i organizacije ostaju bez prostora za održavanje svojih aktivnosti, a osim toga nestaje i jedina dvorana u središtu grada koja se koristi za sve skupštine, sastanke, simpozije, predstave, plesove i ine manifestacije koje su organizirale udruge.

Mi, gore navedene udruge, naši članovi, građani ovoga Grada, smatramo da se gradska knjižnica ne bi trebala širiti u u prostorima Doma kulture nego da bi cijelu zgradu trebalo namijeniti isključivo udrugama, te da bi knjižnici Grad trebao iznaći veći prostor u nekom drugom objektu.Ukoliko do proširenja knjižnice u zgradi Doma kulture ipak dođe bez obzira na ovaj naš zahtjev, udruge će pokrenuti akciju javnog zagovaranja kroz medije i potpisivanje peticije.

Pismo su potpisali predstavnici Udruge umirovljenika, Katedre čakavskog sabora, Astronomskog društva "Leo Brenner", Udruge dijabetičara, Talijanske unije, Vijeća talijanske nacionalne manjine, Lige protiv raka, Slikara amatera, udruge "Zeleno u plavom" i Kluba liječenih alkoholičara "Bonaca", a upućeno je i ministru kulture, ministru obrane, predsjedniku Vlade RH i županu primorsko goranske županije.

 

Giardinetto 

 

 

Komentari: 

0 0 # profesor 2007-01-06 10:36
Da, prostor Doma kulture je vrlo atraktivan, a i nužan za djelovanje pojedinih udruga. Sviða mi se ideja proširenja knjižnice i vjerujem da će se iznaći prostor za djelovanje udruga.Možda ova situacija pokaže važnost postojanja udruga , a i njih ih konforne situacije pomakne da postanu malo kritičniji i aktualniji jer se baš nisu čuli kod važnih pitanja za ovaj grad. Bili su samozadovoljni i prigodničarski aktivni ližući se s vlasti. Pa sada da vidimo kako to izgleda kada treba javno , ali odgovorno nastupiti. Jako sam znatiželjan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mama 2007-01-06 10:43
Ovom gradu nedostaje jedna normalna i pristojna kavana. Ovom gradu nedostaje javno, vanjsko mjesto gdje bi udruge prezentirale svoj rad, izlagale, prodavale.Ali mi nije jasno kako su nezainteresiran e za prostor gdje je bila mala osnovna škola. Pa ljudi u tu zgradu stanu sve udruge, ima dvorana za nastupe i sve ono što treba udrugama. Budite aktivni, kritični prema namjeni i sudbini te zgrade npr.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Xman 2007-01-06 11:59
Mislim da zgradu gdje je bila mala škola potražuje Crkva :sigh:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mama 2007-01-06 12:39
Odlično, znači biti će prostora za udruge. Neka dignu glas i pokažu volju da uðu u taj prostor.Jer znamo da i crkva vodi računa o kvaliteti života graðana, pogotovo u ovom slučaju penzionera koji su stvarno margina margine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Xman 2007-01-06 13:57
Mama, daj se uozbilji! Crkva u Hrvata izbacuje dječja igrališta sa svojih terena, gradi crkve na gradskim travnjacima, traži dionice profitabilnih firmi u zamjenu za nekretnine na koje plaže pravo, itd. Mislim da bi takvo rješenje smještaja udruga Grad previše koštalo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dvorska luda 2007-01-06 14:49
Usmjeri Cappelija da ne da školu. Usmjeri da ga je dade za javne potrebe :D :D 8).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ludo 2007-01-06 14:50
Nema šanse da crkva odustane od svojih potreživanja u korist javnog dobra. Crkva ubire novac i plaće za svećenike kroz državni proračun. Pored toga bave se neoporezivo biznisom, imajući izrazito povlašten položaj, bez kontrole i straha od prijava. Pored toga zaraðuju neposredno ubirući od graðana, pa već svjedočimo ovrhama zbog neplaćenih davanja na svete sakramente.
Crkva, prema njihovim službenim podacima, troši SAMO 19,5 %SVOJIH PRIHODA U HUMANITARNE SVRHE, ostalo troši za svoje potrebe i preko svakih potreba, za perverznu raskoš.

Prostore za udruge i za sve ostalo što trebamo moramo namiriti sami. Važno je samo usmjeriri vlast da zna što nam zbilja treba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Penzioner 2007-01-06 14:50
Šta lupetate o školi? Koji se penzioner može popeti dotamo?
Hoćemo svoj prostor u centru grada u koji možemo lako doći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tata 2007-01-06 15:03
Pa onda vršite pritisak na grad da se riješi pitanje vojnih objekata. Pa iako su nesposobni za iole ozbiljniji pothvat, osim najprizemnijeg dodvoravanje puku ( a i penzionerima)ne ka to javno kažu i bog!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gost 2007-01-06 15:03
A ja mislio da penzići idu u crkvu :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Treba ih nogom u dupeNeka cvate tisuću cvjetova 2007-01-06 15:05
Zadivljuje količina antikulturnog naboja kod tih vrlih udruga.kako se uopće koristi prostor dat udrugama? Katedra čakavskog sabora, koje su njihove aktivnosti, koriste li uopće prostor, tko je čuo što oni rade? Koliko znam oni tamo ni ne dolaze.
Talijanska unija neka se srami i pokriju ušima. Jedan su od najvećih i najbahatijih kućevlasnika, imaju praznu zgradu i imaju hrabrosti tražiti javni prostor. Koje je njihovo djelovanje za javno dobro? Da paze da se pas ne popiša u njihovom dvorištu. Što radi Zeleno u plavom? Predsjednica sjedi na čelu gradskog odbora za kulturu, a dozvoljava si takav nekulturni i prostački ispad. Dobro da se nije potpisala HVIDRA, oni nikada tamo ne zalaze. Njima i ne treba prostor, nego samo komadić za tablu na fasadi. To je bar lako osigurati.
Kakva okupacija prostora od JNA? O čemu pričate, drugovi, nije bilo okupacije prostora, nego ste ga dobrovoljno dali i u njemu pjevali partizanske pjesme i uvlačili se onima koji su drmali gradom a drmaju i sada. Bebićka je bila glavna oficiruša, a sada našla JNA za stilske figure protiv knjižnice. Da nije tog takozvanog civilnog društva koje treba maziti i paziti, te bi nekulturne privatizatore javnog prostora trebalo nogom u dupe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Rado 2007-01-06 15:06
Nije ni čudo da su se javili oni koji ništa ne rade. Zašto se nije javio JAK? Jer znaju da oni moraju dobiti drugi prostor i da ne postoji niko tko neće stati uz njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Cool 2007-01-06 15:12
Smirite strasti. Ja mislim da se to može konstruktivno riješiti i da će to gospodin Cappelli tako i napraviti. Svi će dobiti što ima pripada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Neka cvjeta tisuću cvjetova 2007-01-06 15:21
Zar će dobiti nogu u dupe? Zar će dobiti upit o tome što rade da opravdaju gradski prostor? Ako neće, onda neće svo dobiti što im pripada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Treba li minirati projekt knjižnice?Bojana Genov 2007-01-06 21:44
Udruge ne smiju ostati bez odgovarajućeg prostora. Dužnost je vlasti da za udruge, naročite one koje djeluju za opće dobro - za razliku od onih koje zadovoljavaju interese svojeg članstva - osigura i prostor i financije.

Postavlja se samo pitanje da li je prostor Doma kulture prikladan za udruge. Iz svoga iskustva onoga što udrugama treba, rekla bih da nije.

Pored bazičnog prostora za rad većina udruga treba konferencijsku dvoranu i prostor prikladan za radionice te ono što je u komentarima netko već istaknuo, prostor javnog izlaganja i komunikacije s graðanima.

Dvorana na katu Doma kulture prikladna je za predavanja za ograničeni broj ljudi, što je forma koju većina udruga ne koristi i koja je za udruge pomalo anakrona. Udrugama primjereniji participativni način učenja i razmjena iskustva kroz radionice zahtijeva drugačije organiziran i osvijetljen prostor.

Konferencijska dvorana ne samo da ne postoji u Domu kulture (i koliko ja znam nikada nije niti postojala), već je nemaju niti hoteli. Dvorana Doma kulture, koja se koristi za kulturne (glazbene priredbe), sportske (tai chi) i sve ostale namjene služi kao loša improvizacija, a ne nešto što treba braniti.

Potpisnici prosvjednog pisma sami su naveli što je bila prvotna namjena toga prostora - bilo je to mjesto plesova, zabave, kina, proslava vjenčanja. To nije istovjetno prostoru za udruge. Ono prvo prostor je cirkulacije i javne komunikacije s graðanima. Prostor udruga pripada njima, i koliko god bio njima drag i važan, isključuje sve ostale. Osim knjižnice i dvorane, ostatak Doma kulture ja nikad nisam niti vidjela, a vjerujem niti mnogi graðani koji se ne sjećaju plesnjaka i proslava vjenčanja. Ako ćemo pravo, baš je namjena knjižnice upravo ta koja omogućuje doslovno svima graðanima da to mjesto bude njihovo i pristupačno svima. Nisam se baš jako udubila u projekt, ali vidjela sam da su namijenjeni odvojeni prostori za malu djecu, za školsku djecu, za mlade, za čitaonicu, za internetsku radionicu, vanjski prostor za javna dogaðanja, konferencijska dvorana.

Knjižnica jest srce grada. Knjižnica sa pripadajućim sadržajima jest sama bit urbanog života. I najzabitija selendra ima mjesto za plesove, za proslave vjenčanja i zabave, neka sela imaju čak i kina. Knjižnice imaju samo urbane sredine.

Knjižnice su mjesta ponosa i kulturnog ispita nekog grada. Kada sam doselila u Mali Lošinj 1984. godine, knjižnica se nalazila u malom skučenom prostoru Ulici lošinjskih brodograditelja sa malim (ili nedostupnim) knjižnim fondom, prostoru posve neprimjerenom tom sadržaju. Jasno se sjećam da sam u razgovoru sa svojim prijateljima i roditeljima tvrdila da sa takvim surogatom knjižnice Mali Lošinj nije grad nego selo (mada su tada još uvijek postojala dva diska).

Činjenica da Grad Mali Lošinj kao osnivač i uprava i djelatnici knjižnice imaju viziju velike i prostorne knjižnice i čitaonice, u javnom prostoru koji je i prije bio dostupan i omiljen graðanima, sa svim pripadajućim sadržajima, jest nešto što je za svaku pohvalu. Ovakav projekt je nešto sa čime bi se lako mogli identificirati i pozdraviti ga svi oni raznorodni ljudi, svih zanimanja, dobi i interesa, koji se guraju u premalom prostoru pokušavajući doći na internet, posuditi knjigu, naći knjigu na stranom jeziku (nema prostora, nema ni stranih knjiga), pročitati u miru novine ili glasno pokazati roditeljima oduševljenje novom slikovnicom. Knjižnica je premalena i trebamo veću.

Istina je da Malom Lošinju puno toga nedostaje. Nedostaje prostor za predstave (imamo izvrsno i kazalište i kulturnu publiku), nedostaje i plesnjak, nedostaje prostor za udruge, nedostaje bazen (većina lošinjske djece, uključujući i moje, znaju se održavati na vodi, ali to ne znači da znaju pravilno plivati), sportska dvorana ne zadovoljava potrebe, treba nam azil za životinje, javne potrebe su daleko veće od onoga što Mali Lošinj pruža.

Da li je to razlog da miniramo projekt upristojenja gradske knjižnice i čitaonice, projekt koji je odobrilo (i kani financirati) Ministarstvo kulture i čije će rezultate nedvojbeno koristiti najveći broj graðana? Ja mislim da nije.

Udruge u Domu kulture uglavnom imaju neadekvatan prostor, a isto tako nije poznato da postoji potencijalan investitor koji bi upravo taj prostor preuredio na način da bude prikladan za udruge, sa dijelovima za radionice, konferencijskom dvoranom, predavaonicom...
Dakako da je Grad dužan osigurati drugi odgovarajući prostor za udruge. Istina je da Mali Lošinj ima praznih gradskih prostora, a isto tako znamo da nije siromašan i da može ulagati u razvoj civilnog društva. Sve ovisi o odnosu prioriteta i glasnoće i brojnosti onih koji nešto traže :-).

Stoga podržavam glasne zahtjeve udruga koji traže da ne budu deložirani, da ne doðu u gore od onoga što imaju, koji traže da Grad poštuje prema udrugama preuzete obaveze. Dapače, potičem ih da traže prostore za javno izlaganje svog djelovanja, za radionice, za predavanja. Grad Mali Lošinj, nakon izvrsno pokazane brige za knjižnicu i čitaonicu (olakšane financijskom participacijom države), treba pokazati brigu i o ostalim javnim potrebama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Drugovi neprijatelj nikada ne spavaMarija Bebić 2007-01-07 22:06
Ako sam ja partizanka ili ne daj Bože oficiruša, onda ću ja Udrugu umirovljenika vratiti u šumu pa nek se skrivaju od vas velikih radnika za opće dobro!
Prije svega, trebalo je pitati graðane da se izjasne, a pogotovo starije stanovništvo kojemu je Giardinetto nekad oduzet da se i vrati u službu potreba graðana kroz rad udruga.
Ovako u nevjerici se potvrðuje: tko graðanje uopće što pita!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kredibilitet projekta knjižniceVolonter 2007-01-07 22:46
Vidim da se mnogo tu raspisalo o svačemu, a ne o bitnim stvarima!
Prvi je problem što su se udruge, odnosno graðani, doveli pred gotov čin oko proširenja knjižnice bez da se bilo koga pitalo za bilo što.
Drugi je problem što ideja oko proširanje knjižnice i sam projekt dolaze od osoba koje su i do sad upravljale sadržajima ovoga tipa u našem Gradu (Nevenka i Jagoda) i nikad nisu brinule o zgradi Doma kulture nego trpale smeće u istu, zatrpale skladišta i podrume i valadale se općom nebrigom za zgradu Doma kulture.
Osim toga u ista su skladišta Doma kulture pobacale knjige iz biblioteke pokojne doktorice Jakša, ormariće iz stare apoteke, ... i dok iste stvari nisu usmrdile i uništile i time uvelike oštetile kulturno dobra našeg otoka, a o uništavanju plafona u palači Fritzy dfa i ne pričamo. Stoga, glavno je pitanje kakav kredibilitet ima ovaj projekt ako ga planiraju i provode isti ljudi koji su uništavaju zgradu Doma kulture i maltretiraju udruge već godinama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # volonterka 2007-01-09 11:07
Možda ovaj prijedlog proširenja i ureðenja knjižnice treba potržati , ali uz druge osobe kao voditelje i buduće ravnatelje. Ako je neko u mogućnosti da to problematizira i dokaže neodgovornost dvije gore navedene osobe neka se samo oglasi. Imati će svu podršku istnskih ljubitelja knjiga i kulture. Pa nije Jagoda jedina moguća osoba da to radi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gost 2007-01-09 13:38
A o čemu se tu raspravlja? O projektu proširenja knjižnice ili o osobama? Kao redoviti gost knjižnice za rad osoblja, red u knjižnici, opremljenost knjigama i časopisimaa imam samo riječi pohvale. Zar neko misli da je Jagoda Mužić napravila projekt, donjela odluku o rekonstrukciji i novcu za taj projekt???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # NK 2007-01-09 22:28
Ništa ne znam o osobi koja upravlja knjižnicom, ali znam da je potrebna veća knjižnica. Možda to što su knjige u podrumu i svjedoči o nedostatku prostora.
Nema opravdanja za uništavanje knjižnog fonda, ali ako je on uništen zbog nedostatka adekvatnih prostorija knjižnice, onda je to dokaz da treba proširenje. A za uništenje knjiga treba naći krivca i pozvati ga na odgovornost.
Uništavanje knjiga najbarbarskiji je od svih postupaka koji postoji!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # volonterka 2007-01-10 10:52
Ponukalo me pitanje gospoðe Bebić na daljnje pitanje.Pa vi ste na potezu da pitate njih. Tko su oni? Pa Gari i njegova ekipa i tako vam se ulizuju, doduše vrlo prozirno.Vi ste na potezu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gost 2007-01-11 20:30
Nastojanje vlasti da zadovolji želje graðana i udruga poželjan je vid ulizivanje :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ba 2007-01-12 11:21
Ovo gore zvuči pametno i onaj tko to piše vjeruje da je precizno iznio misao i da ona ima svoju argumentaciju.A li radi se samo vještoj igri riječi i nerazumijevanju "estetike" i etike demokracije!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ulizica 2007-01-13 20:47
Vlast se treba ulizivati transparentno, a ne kao ova. Treba se ulizivati cijeloj skupini (dakle svim umirovljenicima ),a ne samo vodstvu kojemu zaposlajva cijelu familiju i prijatelje.
Ulizivanje vlasti osim toga je skupa rabota koja košta i gosta i ba, jer to sve mi plaćamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Čitatelj 2007-01-15 20:35
Projekt nove knjižnice treba podržati!
Priče o tome koje su greške počinile Jagoda i Nevenka su besmislene i glupe i nisu ni u kakvoj korelaciji sa projektom knjižnice.
Uostalom mislim da su više nego sposobne voditi taj projekt i da nema šanse da ispadne lošije od raskrižja otvorenog uz veliku pompu. Ako budu one vodile i manje će se novca odliti u nepoznato.
Čestitam na ideji i želim brzu realizaciju! Bravo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # IhDVQEksiUTjXyf BKSukyrswmfq 2012-07-22 23:47
KoUxek zxgzyehxjvmh
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Primjedbe na URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA / UPU-13 / ČIKAT

  Astykew 04.08.2021 23:56
  Onion sites wiki Tor
  Exclusive to the volim-losinj.org DARKNET - Directory onion web addresses in tor browser ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Muflon 04.08.2021 18:42
  Sad više nije bitno
  Nije bolji ni aktualniji ni fejs HDZ Mali Lošinj @LosinjHDZ · Politička organizacija.
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  asd 04.08.2021 17:13
  Gluvarenje
  Nedićev fejs mi više sliči fejsu nekog Kučićkinog poltrona nego zamjenika gradonačelnice. Još ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  ma kuš na me 04.08.2021 16:39
  radio ne radio svira ti radio
  Odgovori gradske uprave u toj emisiji u pravilu su basnoslovni, uvreda za inteligenciju ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Anka 04.08.2021 16:06
  ....
  Jedan od tih spavača još uvijek misli da je zamjenik gradonačelnice. Nikako da ažurira ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  gost 04.08.2021 15:57
  ZAJEDNO
  Portal nije važan, ali slike su nezaboravne. Meni je ipak najbolja ova zbog razotkrivanja skrivenog ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  gost 04.08.2021 14:07
  Invazija na javne površine
  Postoje tri vrste lokalnih medija. Jedni ne grizu ruku koja ih hrani, drugi su umiljati ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Magda 04.08.2021 13:59
  Hahaha
  Hajde još stoput stavite iste slike, iste komentare. Ajde malo onu sliku s misicom. Pa malo ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Tovar 04.08.2021 09:38
  Jahači apokalipese
  Poslovođa je hadezejcima valjao za objavu na službenoj gradskoj stranici, ali ne i za FB ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  FF 03.08.2021 21:04
  kako ide ona pjesma?
  u stvari, svi su oni tu sasvim slučajno, kao da ih je voda donijela, a na isti način će ih ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  gost 03.08.2021 16:58
  Fantastična četvorka
  Filip nije glavni urednik. On je samo poslovođa. Glavni urednik je Butković, a Kučićka ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Luzer 03.08.2021 15:23
  Lučka uprava
  A di je glavni urednik svih ovih problema??Filip e,javi se!!
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Dodo 03.08.2021 14:42
  Ajmo reći gradonačelnica
  Novac dobiven od Eu se morao negdje ulupati, a gradonačelnica Malog Lošinja Butkoviću nije ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Licemjer 03.08.2021 13:43
  ...
  Za što ga ja to točno klevećem?
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  gost 03.08.2021 11:58
  Hm...
  To su teške optužbe koje bi se mogle okarakterizirat i kao kazneno djelo klevete. Nadam se ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Licemjer 03.08.2021 11:14
  ...
  Umjesto da se zahvaljujete Vedranu, zahvalite se tko mu je već platio mjenjanje krova i ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Vedrane hvala Ti 03.08.2021 10:16
  Glas otoka
  Srećom imamo lokalni nezavisni portal i perjanicu objektivnog Novinarstva, jedini iza kojeg ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Spavačica 03.08.2021 06:27
  Spavač
  Zar nije jedan od tih spavača ili spavačica postao novi direktor Crvenog križa ?
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Simon 02.08.2021 21:12
  Lokalci
  A što reći o lokalnim "izvorima informacija" koji daju promociju razno raznim HDZ spavačima ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Kapetan male barke 02.08.2021 14:37
  pomrčina zdravog razuma
  Evo što dobiješ kad jednu glupost pokušaš opravdati, pa nastaviš izmišljati nove gluposti koje ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  ZeZ 02.08.2021 12:49
  12 godina statiranja
  A što očekivati od magistre ekonomije kojoj je trebalo 12 godina da stekne diplomu, a jedino ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Kad je bal, Nek je bal 02.08.2021 09:53
  Lošinjski Obrovac
  Koliko je gradonačelnica sposobna u vođenju investicija vidjeti smo u prošlom mandatu kada ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Jumbo 02.08.2021 08:39
  Mrtvaška: Politički pamfleti i lažna obećanja
  Umrtvljeni lokalni mediji ne donose vijesti koje smetaju lokalnim šerifima i šerificama.
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  gost 01.08.2021 16:57
  Primjeren komentar
  HDZ-ov privatni bal vampira i samopromocija Velikog vođe i njegovih kokošara pa nije ni ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  Bruno 01.08.2021 16:04
  i ja sanjam svaki dan
  Sanjam kako brzobrodskom linijom doći u neko normalno vrijeme u Rijeku kao županijsko ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  Žuja 01.08.2021 11:13
  Bravo za ništa
  Hvalit će se isto kao prije zadnih izbora "ostvarili smo sve što smo najavili" iako Lošinj ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  Lino 01.08.2021 10:15
  sanjam svaki dan
  Zanima me hoće li se nakon izgradnje pristništa na Mrtvaški gradonačelnica hvaliti kako je ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  gost 01.08.2021 09:49
  Mala zemlja za velike hvalisavce
  Na spajanje Pelješkog mosta pozvan i predsjednik HDZ-a BiH. Predsjednik Republike Hrvatske ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  TT 31.07.2021 17:37
  ...
  Istina je da je njena nepismenost neupitna. Jer, tko bez titlova ne može pratiti sam sebe ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  gost 31.07.2021 13:33
  Ana je nevina
  Istina je da je pismenost Ane Kučić upitna. Tko bez blesimetra ne zna suvislo govoriti ...