Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Dan Grada - distanca prema liberalnom i građanskom

Korisnička ocjena:  / 38
LošeNajbolje 

vlstOcjenjivački sud Gradskog vijeća razmatrao je dva prijedloga za imenovanje doc. dr. sci. Antona Bozanića počasnim građaninom Grada Malog Lošinja povodom ovogodišnjeg Dana Grada. Prema odluci Gradskog vijeća o javnim priznanjima prijedloge za dodjelu mogu pored ostalih davati i ovlaštena tijela pravnih osoba i udruga građana, a ova dva prijedloga potpisali su Eleonora Olić, direktorica agencije Cappelli i Anto Nedić, predsjednik GO HDZ Mali Lošinj 

Dok prijedlog predsjednika GO HDZ-a Mali Lošinj odlikuje sažetost s napomenom da se detaljno obrazloženje nalazi u privitku, prijedlog direktorice agencije Cappelli sadrži opširnije, ali prilično smušeno obrazloženje s priloženim životopisom kandidata prepisanim od riječi do riječi s Wikipedije

Već prve dvije rečenice prijedloga u ime Cappelli Tourist Agency d. o. o. izazivaju nedoumicu ne samo u vezi s identitetom predlagača, nego i o sadržaju prijedloga. Te rečenice glase:

„Agencija Cappelli podržava prijedlog gospodina Garija Cappellija za imenovanje dr. Antona Bozanića za jednu od Nagrada (sic!) Grada Malog Lošinja. G. Cappelli je dugogodišnji gradonačelnik Malog Lošinja (sic!) te sada aktualni ministar turizma, koji je i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada te time i svjestan činjenice što Javno priznanje znači, ali i koju težinu odgovornosti sam prijedlog nosi."

Dakle, pravna osoba, agencija nazvana prezimenom gospodina Cappellija podržava prijedlog gospodina Cappellija, fizičke osobe koju to što je bila gradonačelnik te što je sada kao ministar „i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada" ne čine ovlaštenim predlagačem. Izlaz iz ove nezgodne situacije potpisnica prijedloga nudi u skoku iz trećeg lica jednine u prvo lice množine riječima

„Stoga predlažemo (mi, agencija Cappelli i gospodin Cappelli) dr. Antona Bozanića našeg dugogodišnjeg župnika za počasnog građanina Grada Malog Lošinja u svojstvu priznanja Povelje o imenovanju počasnim građaninom Grada Malog Lošinja."

Nakon napomene da se spomenuti životopis „dragog nam Antona" prepisan iz Wikipedije nalazi u privitku, agencija Cappelli se Ocjenjivačkom sudu opet obraća u prvom licu jednine dirljivim riječima

„Upravo se navršava deset godina od njegova odlaska pa stoga mišljenja sam da je ovo prigodno vrijeme da mu zahvalimo za sva djela koja su ostavila traga u našim životima."

Nakon još nekoliko nespretno sklepanih sladunjavih fraza direktorica agencije Cappelli se riječima „U nadi prihvaćanja prijedloga gospodina Cappellija srdačno vas pozdravljamo" zapravo osobno distancirala od prijedloga kojeg je potpisala, a Ocjenjivačkom sudu se predstavila kao puki dostavljač prijedloga jedne fizičke osobe neovlaštene za predlaganje.

No unatoč nesuvislosti ovog prijedloga i njegova obrazloženja, usprkos jezičnom, gramatičkom i pravopisnom galimatijasu kojim je predstavljen, pa i sumnjivoj legitimaciji predlagača s obzirom na Odluku, Ocjenjivački sud je pod predsjedanjem prof. Martine Lipovac prijedlog prihvatio i Gradskom vijeću proslijedio na usvajanje.

A proslijedio je i prijedlog Gradskog odbora HDZ Mali Lošinj obrazložen nešto opširnijom biografijom kandidata također prepisanom iz dostupnog javnog izvora, ali s domišljatim dodatkom kandidatova osobnog osvrta na dane provedene na Lošinju. Ovu radikalnu inovaciju postupka predlaganja bez temelja u važećoj Odluci kojom kandidat sȃm obrazlaže zašto je zaslužio povelju počasnog građanina, dr. Anton Bozanić je iskoristio da s ponosom istakne svoju ulogu u promjeni nadnevka, predmeta i smisla proslave Dana Grada Malog Lošinja. Kako je sȃm napisao,

„Zasigurno je jedan od važnijih zahvata koji sam inicirao i u bliskoj suradnji s gradonačelnikom ostvario se plan da povijesno značajni dan za Mali Lošinj Blagdan sv. Martina postane i danom Grada Malog Lošinja."

Izvjestiteljica o prijedlozima proslijeđenim na usvajanje Gradskom vijeću, koje imenuje Ocjenjivački sud i njegova predsjednika, a koji mora biti iz redova vijećnika, bila je predsjednica Ocjenjivačkog suda prof. Martina Lipovac – koja nije član Gradskog vijeća. Niti je to itko od preostalih osam članova i članica Suda ...

Prema važećoj Odluci Gradskog vijeća o javnim priznanjima „Počasnim građaninom može se proglasiti građanin Republike Hrvatske i druge države koji je osobito zaslužan za napredak i promicanje ugleda Grada Mali Lošinj u Hrvatskoj, a i izvan državnih granica", a Ocjenjivački sud u roku određenom od strane Poglavarstva (gradske službe još nisu objavile pročišćeni tekst Odluke) izrađuje pisani izvještaj o svom radu i mišljenje s obrazloženjem o pojedinačnim prijedlozima".

Međutim, među materijalima za sjednicu Vijeća takvog dokumenta nema, pa su samo prisutni na sjednici Vijeća mogli saznati je li predsjednica Ocjenjivačkog suda možda usmeno izvijestila iz kojih razloga je dr. Anton Bozanić ocijenjen osobito zaslužnim za „napredak i promicanje ugleda Grada Mali Lošinj u Hrvatskoj, a i izvan državnih granica". No, dobili ili ne dobili kakvo obrazloženje, sudeći prema izviješćima u medijima vijećnici su oba prijedloga usvojili jednoglasno i bez rasprave. A budući da je vlastitim prilogom dokazivanju svoje podobnosti za počasno građanstvo kandidat istaknuo da jednim od važnijih zahvata koje je inicirao i u bliskoj suradnji s gradonačelnikom Cappellijem ostvario smatra „plan da povijesno značajni dan za Mali Lošinj Blagdan sv. Martina postane i danom Grada Malog Lošinja" možemo zaključiti da je ukidanje svečanog obilježavanje 24. kolovoza, dana kada je 1806. godine konačno ostvaren stoljetni san generacija Lošinjana o političkoj i gospodarskoj samostalnosti od Osorske općine i zamjenu tog građanskog praznika crkvenim blagdanom Ocjenjivački sud ocijenio, a Gradskog vijeće nagradilo kao osobitu zaslugu „za napredak i promicanje ugleda Grada Mali Lošinj u Hrvatskoj, a i izvan državnih granica"

Dakle, uspješno provedenu inicijativu kojom je svim građanima Grada Malog Lošinja kao jedinice lokalne samouprave nametnut blagdan zaštitnika naselja Mali Lošinj svetog Martina kao Dan cijele lokalne samouprave Ocjenjivački sud i Gradsko vijeće smatraju zaslugom vrijednom naslova počasnog građanina. Premda nisu svi građani Grada Malog Lošinja kršćani, niti su svi vjernici, a pojedina naselja slave neke druge kršćanske svece kao svoje zaštitnike. 

No s obzirom na vjetrove restauracije klerikalizma i retradicionalizacije koji pušu Europom, ova odluka Gradskog vijeća ne treba biti iznenađenje. Ona svjedoči o oportunizmu, konformizmu i političkom pragmatizmu naših zastupnika u Vijeću i objašnjava ovo učvršćivanje distance prema svemu liberalnom i građanskom, pa i prema samom konceptu političke samostalnosti službeno slavljenom prije župnikove inicijative i gradonačelnikove suradnje na njenom ostvarenju.

vl

Komentari: 

243 # Car je golH.C. 2018-11-07 16:16
a gradski vijećnici samo izigravaju smokvine listove za prikrivanje zna se koga ili čega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
339 # Ocjenjivački sud GVgost 2018-11-07 19:00
1. Martina Lipovac, predsjednica
2. Emanuela Sarić
3. Antonio Badurina
4. Mateo Vidulić
5. Zvonko Levinger
6. David Murljačić
7. Darko Sorić
8. Lovorka Tomović
9. Božo Vucić
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
150 # Imao je Milas pravo - kilo mozga ne vrijedi niti dvije markeOMG 2018-11-07 20:12
Ocjenjivački sud kojemu mora predsjedavati gradski vijećnik, a tu ga nema, dakle u potpuno neregularnom sastavu raspravlja o apsurdnim kandidaturama i zaključke koji to nisu prosljeđuje gradskom vijeću koje ne zna drugo doli bez ikakvih pitanja izglasavati sve što mu se predloži.

I nitko ne vidi da tu nešto ne štima? :cry:

OMG, ovi su nadmašili i leteći cirkus Montyja Pythona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
043 # a jesu li ovo prepisali od Bandića?vječni sezonac u Jadranci 2018-11-08 09:33
Jer na Lošinju u Ocjenjivačkom sudu sjede sve sami priznati stručnjaci, akademici čak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # šišam ovcestručnjak iz Beleja 2018-11-08 09:55
Citat vječni sezonac u Jadranci:
Jer na Lošinju u Ocjenjivačkom sudu sjede sve sami priznati stručnjaci, akademici čak.
Bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Površnost? Neznanje? Namjera?ReadMe 2018-11-13 09:41
Citat vječni sezonac u Jadranci:
Jer na Lošinju u Ocjenjivačkom sudu sjede sve sami priznati stručnjaci, akademici čak.
Dobro uočeno. U Odluci Gradskog vijeća piše da Ocjenjivački sud čine predsjednik iz redova vijećnika i osam članova priznatih stručnjaka iz područja navedenih u članku 8. stavak 2. ove odluke. Kako je autor napisa istaknuo, predsjednica Ocjenjivačkog suda (Martina Lipovac nije iz redova vijećnika. Iz toga proizlazi da odluka o prihvaćanju prijedloga nelegitimnog Ocjenjivačkog suda svjedoči o neodgovornosti kompletnog sastava GV s predsjednikom na čelu te samu odluku čini nezakonitom. Međutim, s obzirom na odredbu da Ocjenjivački sud čine i osam članova priznatih stručnjaka iz područja navedenih u članku 8. stavak 2. upitna je ne samo ovogodišnja dodjela priznanja, nego i sve ostale iz prethodnih godina. Naime, u Odluci nisu navedena mjerila prema kojim bi GV moglo prosuditi tko ispunjava uvjet da je priznati stručnjak za određeno područje kako bi ga moglo imenovati u Ocjenjivački sud. Radi li se o površnosti, neznanju ili namjeri da se ovom manjkavošću odluke omogući proizvoljan izbor članova Ocjenjivačkog suda, a time i kandidata za primatelje priznanja ne mogu znati. No ovogodišnji izbor počasnog građanina pokazuje da su Gari Cappelli i GO HDZ Mali Lošinj te manjkavosti znali iskoristiti te da je tu njihovu manipulaciju Gradsko vijeće jednoglasno odobrilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
044 # Liberalni demokrati protiv liberalne demokracijeDandolo 2018-11-08 09:48
Citat gost:
1. Martina Lipovac, predsjednica
2. Emanuela Sarić
3. Antonio Badurina
4. Mateo Vidulić
5. Zvonko Levinger
6. David Murljačić
7. Darko Sorić
8. Lovorka Tomović
9. Božo Vucić
Podsjetimo se tko je glasovao za "učvršćivanje distance prema svemu liberalnom i građanskom, pa i prema samom konceptu političke samostalnosti službeno slavljenom prije župnikove inicijative i gradonačelnikov e suradnje na njenom ostvarenju":
Elvis Živković, predsjednik
Dubravko Devčić
Branko Domac
Marijana Dragoslavić
Luka Kačinari
Mario Kamalić
Andrino Maglievaz
Ivica Martuslović
Dejan Nekić
Luigi Satalić
Đurđica Šimičić
Marlen Vlašić
Biljana Vojniković
Aleksandra Volarić Magazin
Siniša Dakić Barichievich
U ovom letećem cirkusu Garija Capellija i Ante Nedića distanciranja od simbola samostalnosti lokalne zajednice osim pripadnika konzervativno demokršćanskih stranaka cirkusirali su i jedan liberalni demokrat (HNS) i jedan pripadnik socijalno-liber alne regionalne stranke koja se zalaže za autonomiju Istre (IDS). Oni su koaliciji oko demokršćanskog, konzervativnog HDZ-a priskrbili većinu u Gradskom vijeću i postali joj vjerni partneri u vlasti. Zajedno s njima od simbola samostalnosti distancirali su se i predstavnici oporbe iz regionalnog PGS-a koji se programski zalaže za decentralizacij u države te zastupnik socijaldemokrat skog SDP-a, koji se također zalaže za razvoj samouprave. Od simbola samostalnosti distancirao se i zastupnik iz HSS-a, ionako tradicionalni prirepak HDZ-a, a zastupnik Veloselaca možda ni ne zna da je naselje koje ga je kao nezavisnog kandidata izabralo u GV nekoć bilo samostalna općina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # Svi u jedan glasLuce 2018-11-08 09:59
Osobe pod rednim brojem 2,4,7,8 i 9 možda jesu priznati stručanjaci u nekim područjima ali meni su potpuo nepoznate osobe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # LEVEL 10lokalni guru 2018-11-08 10:08
Citat Luce:
Osobe pod rednim brojem 2,4,7,8 i 9 možda jesu priznati stručanjaci u nekim područjima ali meni su potpuo nepoznate osobe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
041 # Čitaj između redakagost 2018-11-08 10:16
Nemoj biti naivan. Piše "stručnost" i "stručnjaci" ali čitaj "poslušnost" i "naš čoek".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
042 # NHFUnimatrix Zero 2018-11-08 10:33
Citat gost:
Nemoj biti naivan. Piše "stručnost" i "stručnjaci" ali čitaj "poslušnost" i "naš čoek".
Bez uvrede, ali završeni fax je jedno, a status priznatog stručnjaka je bar dva nivoa iznad. Pitanje je postoji li na Lošinju ijedan priznati stručnjak.
U stvari, možda... znamo da je Anto stručnjak za nagibe i krivine, ali mi nije poznato da li je međunarodno priznat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Stručnostez 2018-11-22 18:06
Citat gost:
Nemoj biti naivan. Piše "stručnost" i "stručnjaci" ali čitaj "poslušnost" i "naš čoek".
Pod "stručnost" se misli na prepoznavanje volje i motiva predlagača. U ovom slučaju ih je predsjednica ocijenjivačkog suda pronicljivo prepoznala, članovi suda prihvatili, a zaslugu za ukidanje praznika osamostaljenja i zamjenu za vjerski blagdan gradsko Vijeće jednoglasno nagradilo Poveljom počasnog građanstva. Možda bi bilo zgodno da se i za Dan državnosti RH nađe pogodan datum rođenja ili pogreba nekog katoličkog sveca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # MB366Dobra ideja 2018-11-23 09:14
Mogli bi uskoro kod fontane postavljati biste sami sebi i svojim zaslužnim prijateljima. Prvenstveno gospodinu MB radi originalne ideje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # Kukavičlukgost 2018-11-08 10:30
Neko je u naslovu komentara dobro napisao da je to sinergija ulizničke malograđanštine . Kad liberalni demokrat, autonomaš, regionalac i nezavisni kukavički glasuju tako da se ne zamjere Kapeliju, HDZu i klerikalcima dođe mi da povraćam od njihovog preseravanja o gradskim problemima. Njih zanimaju samo njihovi problemi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # Izborna računicaRačunđija 2018-11-08 15:01
Citat Dandolo:
Od simbola samostalnosti distancirao se i zastupnik iz HSS-a, ionako tradicionalni prirepak HDZ-a, a zastupnik Veloselaca možda ni ne zna da je naselje koje ga je kao nezavisnog kandidata izabralo u GV nekoć bilo samostalna općina.
Do simbola samostalnosti nije stalo ni nezavisnima s Veterinarove liste. I oni računaju da je bolje biti ponizan i progutati g**** nego izgubiti glasače i riskirati pljuvačinu s propovijedaonic e.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Leteći cirkus lošinjske "elite"Dandolo 2019-04-04 09:44
Citat Dandolo:
Podsjetimo se tko je glasovao za "učvršćivanje distance prema svemu liberalnom i građanskom, pa i prema samom konceptu političke samostalnosti službeno slavljenom prije župnikove inicijative i gradonačelnikove suradnje na njenom ostvarenju":
Elvis Živković, predsjednik
Dubravko Devčić
Branko Domac
Marijana Dragoslavić
Luka Kačinari
Mario Kamalić
Andrino Maglievaz
Ivica Martuslović
Dejan Nekić
Luigi Satalić
Đurđica Šimičić
Marlen Vlašić
Biljana Vojniković
Aleksandra Volarić Magazin
Siniša Dakić Barichievich
U ovom letećem cirkusu Garija Capellija i Ante Nedića distanciranja od simbola samostalnosti lokalne zajednice osim pripadnika konzervativno demokršćanskih stranaka cirkusirali su i jedan liberalni demokrat (HNS) i jedan pripadnik socijalno-liberalne regionalne stranke koja se zalaže za autonomiju Istre (IDS). Oni su koaliciji oko demokršćanskog, konzervativnog HDZ-a priskrbili većinu u Gradskom vijeću i postali joj vjerni partneri u vlasti. Zajedno s njima od simbola samostalnosti distancirali su se i predstavnici oporbe iz regionalnog PGS-a koji se programski zalaže za decentralizaciju države te zastupnik socijaldemokratskog SDP-a, koji se također zalaže za razvoj samouprave. Od simbola samostalnosti distancirao se i zastupnik iz HSS-a, ionako tradicionalni prirepak HDZ-a, a zastupnik Veloselaca možda ni ne zna da je naselje koje ga je kao nezavisnog kandidata izabralo u GV nekoć bilo samostalna općina.
Cirkusu oko proglašenja počasnog građanina Capelliju, Nediću i GV bila se pridružila i gradonačelnica Ana Kučić jednom objavom na Instagramu. Za nju sam slučajno saznao tek danas. Pregledavao sam fotografsku povijest njenih nazočenja, posjeta, potpisivanja, dijeljenja poklona, primanja priznanja te ostalih scenskih nastupa. Na Dan grada kad je priređen taj cirkus snimljena je za govornicom s fotografijom otočja u pozadini s natpisom
25 GODINA GRADA MALOG LOŠINJA
(1993.- 2018.)

Popratni tekst uz fotografiju prikriva činjenicu da crkveni blagdan Sv. Martina nije slavljen kao Dan Grada Malog Lošinja od 1993. do kad se slavio dan kada je "1806. godine konačno ostvaren stoljetni san generacija Lošinjana o političkoj i gospodarskoj samostalnosti od Osorske općine":
ana_kucic_official
Mnoštvom aktivnosti obilježili smo Dan Grada Malog Lošinja koji obilježavamo na blagdan Sv. Martina. Položili smo vijence i upalili svijeće na groblju, te nakon toga otkrili spomen ploču Vindoboni, prvom hotelu na Lošinju. Zatim smo sa Gradom Cresom te lokalnim partnerima potpisali Ugovor od izradi zajedničkog Masterplana razvoja turizma za Lošinj i Cres. Nakon toga održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj smo podijelili javna priznanja te nagradili one koji svojim angažmanom pridonose razvoju našega Grada. #anakucic #prviod1000i.imgur.com/aaCjTor.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Po mjeri investitoraWD 40 2019-04-04 18:11
Citat Dandolo:
... Zatim smo sa Gradom Cresom te lokalnim partnerima potpisali Ugovor od izradi zajedničkog Masterplana razvoja turizma za Lošinj i Cres. #anakucic #prviod1000
S tim u vezi da istaknem razbacivanje novca: Grad Mali Lošinj usvojio je i ponosno 2013. godine objavio Program razvoja održivog turizma, koji je sačinio Institut za turizam, koristeći metodologiju UNWTO za održivi razvoj turističkih destinacija, pri čemu su aspekti održivosti grupirani u odnosu na: stanje zaštite prirodnih resursa, stanje zaštite socio-kulturnih resursa te dugoročno održive gospodarske procese. Pet godina nakon donošenja toga dokumenta nikome nije palo na pamet da sačini vrednovanje primjene tog dokumenta i realizacije terminskog plana, koji obuhvaća razdoblje od 2013. do 2020. godine. Umjesto toga, Master plan sačinit će nam turističke tvrtke sukladno svojim željama i interesima, a za to im, dakako, ne treba Institut za turizam nego tvrtka Horwath H(otel) T(ourism) L(eisure), specijalizirana za širok raspon usluga turističkim korporacijama, od izvještaja o procjeni i upravljanja imovinom preko kreditiranja i restrukturiranj a pa do izrada strateških planova turizma. Znamo li da je Grad Mali Lošinj već jednom Masterplan razvoja Čikata ugradio kao polazišnu osnovu u Urbanistički plan uređenja Čikata, možemo lako pretpostaviti da će Master plan turizma na Cresu i Lošinju biti glavni argument za sve ustupke investitorima na uštrb lokalnoj zajednici i održivosti.
Citirano iz članka Tko kroji turističku budućnost Lošinja i Cresa
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Lista oportunistagost 2018-11-09 09:15
Citat gost:
1. Martina Lipovac, predsjednica
2. Emanuela Sarić
3. Antonio Badurina
4. Mateo Vidulić
5. Zvonko Levinger
6. David Murljačić
7. Darko Sorić
8. Lovorka Tomović
9. Božo Vucić
Palac gore sam dao za objavu ovog spiska poltrona od povjerenja HDZ-a i gradske vlasti, a ne zato što mislim da je to objektivan sud :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Nevažeća dodjela priznanjaFijubriju 2018-12-06 10:16
Citat gost:
Citat gost:
1. Martina Lipovac, predsjednica
2. Emanuela Sarić
3. Antonio Badurina
4. Mateo Vidulić
5. Zvonko Levinger
6. David Murljačić
7. Darko Sorić
8. Lovorka Tomović
9. Božo Vucić
Palac gore sam dao za objavu ovog spiska poltrona od povjerenja HDZ-a i gradske vlasti, a ne zato što mislim da je to objektivan sud :cry:
Bila to lista oportunista ili spisak objektivnih članova, posve je svejedno. Ovaj ocjenjivački sud je nelegitiman. Nezakonit je iz jednostavnog razloga što predsjednica nije gradski vijećnik, što bi prema Odluci morala biti. Ovogodišnja dodjela nagrada i priznanja stoga su nevažeći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
150 # O majko mojaRazočarana 2018-11-07 19:55
Ovo je šlag na torti idiotizma u ovom gradu, sve same stručne osobe koje nisu ni za je.. ni za kući voditi. Kako postajemo jedna sramotna, tužna i depresivna priča, ali prva od 1000..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
042 # sinergija ulizničke malograđanštinelud zbunjenog 2018-11-07 22:57
Da nije tužno bilo bi smiješno!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
471 # prota gorahranitelj tuljana 2018-11-08 06:45
Očekivana meta članka. Dosadno. Krštenje jarića?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
038 # Branitelj talibanagost 2018-11-08 07:30
Citat hranitelj tuljana:
Očekivana meta članka. Dosadno. Krštenje jarića?
Očekivano. H.t. brani talibane. AMDG.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Kad dokon pop jariće krstiSpectator 2018-11-18 08:45
Citat hranitelj tuljana:
Očekivana meta članka. Dosadno. Krštenje jarića?
Ako proglašenje počasnog građanstva zaslužuje naziv krštenje jarića prema poslovici "dokon pop i jariće krsti" za opis ljudi koji imaju previše slobodnog vremena, pa iz dosade rade nepotrebne stvari, Gradsko vijeće bi ga trebalo ukinuti. Ukidanjem bi na komotan način riješilo problem obrazlaganja dodjele koje ne bi izazivalo podsmijeh. Jer od dodjele uz besmisleno obrazloženje gora je samo dodjela bez ikakvog obrazloženja kao u ovom slučaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
047 # Involvirani GariDr. No 2018-11-08 08:52
Da je Gari Kapeli „i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada" znamo po par stvari. Srušio je odluku UV Odgojnog Doma o izboru ravnatelja pa preko ministrice postavio većinu u novom vijeću. Sada može nekom svome podariti ravnateljsko mjesto jer u UV je ugurao svoju dugogodišnju družica i dvoje odanih osoba od povjerenja pa ima većinu. A družica je već postala ravnateljica Pučkog učilišta. "Intenzivno je involviran u društveni život rodnog grada" i na druge načine, ali o tome tek trebamo saznati :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # sve se vidiadrian 2018-11-08 11:22
Citat Dr. No:
Da je Gari Kapeli „i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada" znamo po par stvari. Srušio je odluku UV Odgojnog Doma o izboru ravnatelja pa preko ministrice postavio većinu u novom vijeću. Sada može nekom svome podariti ravnateljsko mjesto jer u UV je ugurao svoju dugogodišnju družica i dvoje odanih osoba od povjerenja pa ima većinu. A družica je već postala ravnateljica Pučkog učilišta. "Intenzivno je involviran u društveni život rodnog grada" i na druge načine, ali o tome tek trebamo saznati :cry:
"Il nostro sindaco" je involviran u sve događaje u ovom gradu, a posebno u političkom dijelu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # Natječaj za novi grb Malog LošinjaDizajner 2018-11-09 09:50
Citat adrian:
Citat Dr. No:
Da je Gari Kapeli „i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada" znamo po par stvari. Srušio je odluku UV Odgojnog Doma o izboru ravnatelja pa preko ministrice postavio većinu u novom vijeću. Sada može nekom svome podariti ravnateljsko mjesto jer u UV je ugurao svoju dugogodišnju družica i dvoje odanih osoba od povjerenja pa ima većinu. A družica je već postala ravnateljica Pučkog učilišta. "Intenzivno je involviran u društveni život rodnog grada" i na druge načine, ali
o tome tek trebamo saznati :cry:
"Il nostro sindaco" je involviran u sve događaje u ovom gradu, a posebno u političkom dijelu.
Vrijeme je da Grad raspiše natječaj za dizajn novog grba Grada malog Lošinja koji bi objektivnije simbolizirao društvenu, političku i gospodarsku stvarnost ovih otoka. Prilažem idejni projekt s pozivom na suradnju na izradi konačnog prijedloga.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Boje vlastiOctopussy 2018-11-10 10:38
Citat Dizajner:
"Il nostro sindaco" je involviran u sve događaje u ovom gradu, a posebno u političkom dijelu.Vrijeme je da Grad raspiše natječaj za dizajn novog grba Grada malog Lošinja koji bi objektivnije simbolizirao društvenu, političku i gospodarsku stvarnost ovih otoka. Prilažem idejni projekt s pozivom na suradnju na izradi konačnog prijedloga.

Boje su dobro izabrane. Crna boja simbolizira svećenstvo, a ona kardinalska boja lavande ili ciklame je omiljena boja gradonačelnice pa simbolizira njenu svekoliku vlast nad Gradom, strankama i Gradskim vijećem. Brod Grada Mali Lošinj uhvaćen kracima hobotnice izvjesio je bijele zastave u znak predaje ali i da iskoristi bijele zastave koje su Grad i Jadranka kupili od bankrotiranog Kike Curavića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Ono kad je čovjek toliko involviran u društveni život rodnog grada, pa ne zna što se dešava u državiDotur Luigi 2018-11-12 14:00
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Potencijalgost 2018-11-27 16:18
I bolnice će nuditi turističke usluge:
Turisti će osim medicinske usluge imati i smještaj, prehranu i transfer kaže involvirani ministar i svršava na investicijski potencijal za projekte u zdravstvenom turizmu od oko 300 milijuna eura. Ministar računa s ubrzanim iseljavanjem iz Hrvatske tako da zbog zdravstvenog turizma neće biti manjka zdravstvenih kapaciteta za domaće stanovništvo.
dalmacijanews.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Posljednja pomastDobra ideja 2018-11-27 17:52
Citat gost:
I bolnice će nuditi turističke usluge:
Turisti će osim medicinske usluge imati i smještaj, prehranu i transfer kaže involvirani ministar i svršava na investicijski potencijal za projekte u zdravstvenom turizmu od oko 300 milijuna eura. Ministar računa s ubrzanim iseljavanjem iz Hrvatske tako da zbog zdravstvenog turizma neće biti manjka zdravstvenih kapaciteta za domaće stanovništvo.
dalmacijanews.hr/.../...

Iseljavaju se i doktori i medicinske sestre, tko će liječiti pacijente?
Šamani i časne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # glup glupligost 2018-11-28 08:45
Citat Dobra ideja:
Citat gost:
I bolnice će nuditi turističke usluge:
Turisti će osim medicinske usluge imati i smještaj, prehranu i transfer kaže involvirani ministar i svršava na investicijski potencijal za projekte u zdravstvenom turizmu od oko 300 milijuna eura. Ministar računa s ubrzanim iseljavanjem iz Hrvatske tako da zbog zdravstvenog turizma neće biti manjka zdravstvenih kapaciteta za domaće stanovništvo.
dalmacijanews.hr/.../...
Iseljavaju se i doktori i medicinske sestre, tko će liječiti pacijente?
Šamani i časne?
manjak tih kadrova rješit će sinergija ministra zdravstva sa ministrom turizma. Ministar zdravstva je izračunao da svećenik u bolnici vrijedi više od liječnika a ministar turizma se ka priljepak hvata za svaku tuđu ideju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ograničeno domoljubljeGarinjo 2018-11-28 09:13
Citat gost:
a ministar turizma se ka priljepak hvata za svaku tuđu ideju.
Pa tako slini zbog hrvatskih športskih uspjeha kao neodoljivom ješkom za turiste, a vrhunski hrvatski športaši nemaju prebivališta u Hrvatskoj. Ni jedan osvajač Davis Cupa koji je nastupio u finalu ne plaća porez u Hrvatskoj. Borna Ćorić, Marin Čilić, Ivan Dodik i Mate Pavić prebivališta imaju u poreznim oazama. Ali glavno je da su odlikovani i da vole Thompsona i Kolindu. A o nogometašima da ne govorimo :lol: Sve su to domoljubi, ali porez ne plaćaju državi koju vole.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kapelijeve promičbene uzdaniceGost 2018-11-28 09:58
Citat Garinjo:
Citat gost:
a ministar turizma se ka priljepak hvata za svaku tuđu ideju.
Pa tako slini zbog hrvatskih športskih uspjeha kao neodoljivom ješkom za turiste, a vrhunski hrvatski športaši nemaju prebivališta u Hrvatskoj. Sve su to domoljubi, ali porez ne plaćaju državi koju vole.
U moru zanimljivosti o osvajačima Davis Cupa za Hrvatsku jedna je porazna: niti jedan igrač koji je Hrvatsku predstavljao u finalu Davis Cupa nema prebivalište u Hrvatskoj.
Prema podacima internet portala specijalizirano g za tenis - teniss.com, sva četvorica tenisača koji su predstavljali Hrvatsku - Borna Ćorić, Marin Čilić, Ivan Dodik i Mate Pavić - prebivališta imaju u poreznim oazama.
Marin Čilić prijavljen je u Monte Carlu, u Monacu, dok je Borna Ćorić prijavljen u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Nadalje, Ivan Dodik prijavljen je u Freeportu na Bahamima, a otamo je, ako poreznici pitaju, i naš najbolje rangirani igrač u parovima - Mate Pavić.
Na svojim prebivalištima hrvatski tenisači ne moraju platiti porez na dohodak.Sva četvorica tenisača koji su predstavljali Hrvatsku - Borna Ćorić, Marin Čilić, Ivan Dodik i Mate Pavić - prebivališta imaju u poreznim oazama.
Marin Čilić prijavljen je u Monte Carlu, u Monacu, dok je Borna Ćorić prijavljen u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Nadalje, Ivan Dodik prijavljen je u Freeportu na Bahamima, a otamo je, ako poreznici pitaju, i naš najbolje rangirani igrač u parovima - Mate Pavić.
Na svojim prebivalištima hrvatski tenisači ne moraju platiti porez na dohodak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # HDZ-ov poučakTin 2018-11-28 11:18
Kako pokrasti državu i istjerati ljude iz nje?

Njemačka je izgubila WW2, bila je totalno razrušena, spaljena i uništena. Financijski, ekonomski, demografski, moralno...Za manje od 20 godina, oporavila se i postala jedna od vodećih ekonomskih sila u Europi.

Osim lažnog domoljublja, što imamo mi?
2018. godine Hrvatska je jadnija nego što je bila 1995. nakon završetka domovinskog rata. Jadna da ne može biti jadnija.
U stvari, u ovoj državi nikad ne reci nikad, dokazali su da nam da uvijek može biti još gore.

Sve što je vrijedilo, pokradeno je, uništeno i upropašteno.
Ali njima je dobro, oni imaju stabilnu većinu, i to im je dovoljno.

U državi su na vlasti uvijek isti masonski lobiji, a narod umjesto da prekine tiraniju, ide niz dlaku i bježi u civilizirane zemlje. Jedino još ne bježe političari i svećenici.

A što oni rade, nezasluženo se kite tuđim sportskim uspjesima...... i još nas zayebavaju.

www.index.hr/.../794493.aspx

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Zabole nju za Hrvatskugost 2018-11-28 17:54
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # ...Lobotomizator 2018-11-12 23:08
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Još Hrvatska ni propalaMakroVizionar 2018-11-13 06:51
Što sve u Hrvatskoj još nije propalo, a nismo sigurni da neće...
Dok u Hrvatskoj ima dovoljno svećenika i časnih sestara bit će i zdravstvenog turizma.
Jedino se još oni nisu uputili put Irske.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Ispred smo Njemačke - u broju svećenika po glavi stanovnika24sata.hr 2018-11-13 08:33
Citat MakroVizionar:
Što sve u Hrvatskoj još nije propalo, a nismo sigurni da neće...
Dok u Hrvatskoj ima dovoljno svećenika i časnih sestara bit će i zdravstvenog turizma.
Jedino se još oni nisu uputili put Irske.
Na listi Doing Business Svjetske banke pali smo na 58. mjesto, sedam mjesta niže nego lani.
Ne ide nam biznis, ni kritičko razmišljanje, ali ipak postoji ljestvica na kojoj smo u samom vrhu, i to ispred Njemačke. Prema broju svećenika na 100.000 stanovnika, na sedmom smo mjestu.

24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Što je tu kokoš a što jajeYoda 2018-11-13 15:56
Citat 24sata.hr:
Citat MakroVizionar:
Što sve u Hrvatskoj još nije propalo, a nismo sigurni da neće...
Dok u Hrvatskoj ima dovoljno svećenika i časnih sestara bit će i zdravstvenog turizma.
Jedino se još oni nisu uputili put Irske.
Na listi Doing Business Svjetske banke pali smo na 58. mjesto, sedam mjesta niže nego lani.
Ne ide nam biznis, ni kritičko razmišljanje, ali ipak postoji ljestvica na kojoj smo u samom vrhu, i to ispred Njemačke. Prema broju svećenika na 100.000 stanovnika, na sedmom smo mjestu.
24sata.hr/.../...
Posloži ove dvije činjenice jednu kraj druge:
- A) Na dnu smo liste prema sposobnosti kritičkog mišljenja
- B) Većinu stanovništva čine vjernici, a među vjernicima većina su katolici
Pa probaj odgovoriti što je tu uzrok, a što posljedica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Uobičajena praksagost 2018-11-24 08:27
Citat Dr. No:
Da je Gari Kapeli „i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada" znamo po par stvari. Srušio je odluku UV Odgojnog Doma o izboru ravnatelja pa preko ministrice postavio većinu u novom vijeću. Sada može nekom svome podariti ravnateljsko mjesto jer u UV je ugurao svoju dugogodišnju družica i dvoje odanih osoba od povjerenja pa ima većinu. A družica je već postala ravnateljica Pučkog učilišta. "Intenzivno je involviran u društveni život rodnog grada" i na druge načine, ali o tome tek trebamo saznati :cry:
Involviran je i u premijerov pakšu. U slučaju zapošljavanja Plenkovićeve sestrične Nere Miličić za voditeljicu Ureda Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Andrej Plenković i Gari Cappelli pak nisu u sukobu interesa smatra
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.
7dnevno.hr/.../...
A tko bolje od nas koji smo upoznali njegov lik i djelo na Lošinju zna da to nije sukob interesa, nego je uobičajena praksa :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Ocjenjivački sudasdf 2020-10-06 10:27
Citat kadin:
Dobar je to potez Cappelija, njegova agencija predlaže nagrade grada. Do kuda je on privatizirao ovaj grad i otok. To ukazuje da se on vraća na mjesto gradonačelnika. A gdje će Ana i Anto???
Citat Dr. No:
Da je Gari Kapeli „i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada" znamo po par stvari. Srušio je odluku UV Odgojnog Doma o izboru ravnatelja pa preko ministrice postavio većinu u novom vijeću. Sada može nekom svome podariti ravnateljsko mjesto jer u UV je ugurao svoju dugogodišnju družica i dvoje odanih osoba od povjerenja pa ima većinu. A družica je već postala ravnateljica Pučkog učilišta. "Intenzivno je involviran u društveni život rodnog grada" i na druge načine, ali o tome tek trebamo saznati :cry:
Da li će Garijeva družica i šetačica njegovog psa i ove godine dodjeljivati nagrade i priznanja za Dan Grada?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Da se Kapeli ne naljutigost 2020-10-07 14:20
Citat asdf:
Citat kadin:
Dobar je to potez Cappelija, njegova agencija predlaže nagrade grada. Do kuda je on privatizirao ovaj grad i otok. To ukazuje da se on vraća na mjesto gradonačelnika. A gdje će Ana i Anto???
Citat Dr. No:
Da je Gari Kapeli „i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada" znamo po par stvari. Srušio je odluku UV Odgojnog Doma o izboru ravnatelja pa preko ministrice postavio većinu u novom vijeću. Sada može nekom svome podariti ravnateljsko mjesto jer u UV je ugurao svoju dugogodišnju družica i dvoje odanih osoba od povjerenja pa ima većinu. A družica je već postala ravnateljica Pučkog učilišta. "Intenzivno je involviran u društveni život rodnog grada" i na druge načine, ali o tome tek trebamo saznati :cry:
Da li će Garijeva družica i šetačica njegovog psa i ove godine dodjeljivati nagrade i priznanja za Dan Grada?
Naravno da će i dalje biti predsjednica Ocjenjivačkog suda. Zamjena Martine Turkalj uoči ovogodišnjeg Dana Grada osobom koja prema Odluci o javnim priznanjima može biti predsjednik (da je iz redova vijećnika) bila bi priznanje da se godinama radilo krivo. A to nitko ne želi priznati. I ne želi naljutiti Kapelija :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # 11 pokornikaGargamel 2020-10-09 07:28
Kučićkinih 11 pokornih nema snage da otkaže Garijevoj drugarici i da za predsjednika ocjenjivačkog suda izabere vijećnika/vijeć nicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Imovinsko pravna dodjela nagradaBo .. 2020-11-01 10:49
Citat gost:
Citat asdf:
Citat kadin:
Dobar je to potez Cappelija, njegova agencija predlaže nagrade grada. Do kuda je on privatizirao ovaj grad i otok. To ukazuje da se on vraća na mjesto gradonačelnika. A gdje će Ana i Anto???
Citat Dr. No:
Da je Gari Kapeli „i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada" znamo po par stvari. Srušio je odluku UV Odgojnog Doma o izboru ravnatelja pa preko ministrice postavio većinu u novom vijeću. Sada može nekom svome podariti ravnateljsko mjesto jer u UV je ugurao svoju dugogodišnju družica i dvoje odanih osoba od povjerenja pa ima većinu. A družica je već postala ravnateljica Pučkog učilišta. "Intenzivno je involviran u društveni život rodnog grada" i na druge načine, ali o tome tek trebamo saznati :cry:
Da li će Garijeva družica i šetačica njegovog psa i ove godine dodjeljivati nagrade i priznanja za Dan Grada?
Naravno da će i dalje biti predsjednica Ocjenjivačkog suda. Zamjena Martine Turkalj uoči ovogodišnjeg Dana Grada osobom koja prema Odluci o javnim priznanjima može biti predsjednik (da je iz redova vijećnika) bila bi priznanje da se godinama radilo krivo. A to nitko ne želi priznati. I ne želi naljutiti Kapelija :lol:
Naravno da je Lipovac odradila dužnost predsjednice ocjenjivačkog suda :lol: Ali iz nepoznatog razloga izvjestiteljica na sjednici GV ako sam dobro čuo nije bila Martina Lipovac nego Marina Žunić, Savjetnica za gradnju i imovinsko pravne poslove. Ako netko zna kakve veze ima gradnja i imovinsko pravni poslovi s dodjelom nagrada i priznanja neka informira nas neuke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zamjena za LipovacFifi 2020-11-02 07:29
Možda je morala šetat Kapelijevog psa?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Imovinsko pravne nagradeJajan 2020-11-02 10:52
Citat Bo ..:
Naravno da je Lipovac odradila dužnost predsjednice ocjenjivačkog suda :lol: Ali iz nepoznatog razloga izvjestiteljica na sjednici GV ako sam dobro čuo nije bila Martina Lipovac nego Marina Žunić, Savjetnica za gradnju i imovinsko pravne poslove. Ako netko zna kakve veze ima gradnja i imovinsko pravni poslovi s dodjelom nagrada i priznanja neka informira nas neuke.
Možda ima veze što je Žunićka u gradu zamjena za Kocijanku :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
158 # Područje stručnosti, područje zaslugaBojana Genov 2018-11-08 12:23
Slijedom javne rasprave o stručnosti članova i članica Ocjenjivačkog suda koji su donijeli odluku o imenovanju počasnog građanina, suosjećam s onima koji su morali imenovati to tijelo.
Naime, prema tekstu Odluke o javnim priznanima, nagrada za životno djelo je javno priznanje koje se dodjeljuje za cjelovito djelo koje je pojedinac ostvario u tijeku svog radnog vijeka i koje u određenoj oblasti društvenog života i rada predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Grada Mali Lošinj iz sljedećih područja: kulture, gospodarstva, znanosti, odgoja i prosvjete, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, sporta i tjelesne kulture te prostornog uređenja i zaštite okoliša.
Budući da ni iz teksta predlagatelja niti obrazloženja ocjenjivačkog tijela nije baš jasno iz kojeg je od nabrojanih područja ovogodišnji laureat dao izuzetan i osobiti vrijedan doprinos razvoju Grada, nije bilo niti lako imenovati stručnjake. Rasprava, dakle, tko jest, a tko nije stručan za ocjenu doprinosa u ovom slučaju je bespredmetna.
Sad, nakon što je već sve gotovo i možemo se samo osvrtati na ishitrene i površne poteze lokalne vlasti, ja ću dodati jedan isto tako zakašnjeli prijedlog. Njegova preuzvišenost bi, po mome mišljenju, trebala dobiti nagradu iz područja prostornog planiranja i zaštite okoliša, jer je poznata njegova neprocjenjiva uloga i snažna zauzetost za izgradnju golf terena na području Matalde, inače dijela ekološke mreže Natura 2000, vjerojatno mnogi pamte njegov dojmljiv govor o razlozima zašto blagosloviti taj projekt. U tom bi slučaju, da su Gari Cappelli i njegova turistička agencija jasno artikulirali zasluge kandidata za počasnog građanina Grada Malog Lošinja, nitko ne bi raspravljao o stručnosti ocjenjivačkog tijela, koje bi bilo lako sastaviti od Borisa Badurine, Ante Nedića, Tanje Jović i ostalih članova ekspertnih timova koji su prekrojili izgled, namjenu i vrijednost prostora u kojem živimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Suosjećanjefukara 2018-11-09 13:07
Citat Bojana Genov:
Slijedom javne rasprave o stručnosti članova i članica Ocjenjivačkog suda koji su donijeli odluku o imenovanju počasnog građanina, suosjećam s onima koji su morali imenovati to tijelo.
A ja suosjećam s onima koji su morali glasovati za ovaj prijedlog a znali su da će time od sebe napraviti budale i pokazati da su ulizice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # ...Licemjer 2018-11-09 13:53
Treba znati kada treba reći ne
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
051 # Građanski odgojT. Kikić 2018-11-08 13:55
Čini mi se da je došlo do nesporazuma u vezi s kriterijima za imenovanje članova ocjenjivačkog suda prema Odluci o javnim priznanjima Grada Mali Lošinj. Nisam ovlašten niti stručan za davanje tumačenja Odluke, ali odgovornost za ovaj nesporazum snosi nepoznati autor teksta Odluke i oni koji su je takvu prihvatili.
Naime u članku 8. Odluke navodi se Nagrada za životno djelo kao javno priznanje koje se dodjeljuje za cjelovito djelo koje je pojedinac ostvario u tijeku svog radnog vijeka i koje u određenoj oblasti društvenog života i rada predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Grada Mali Lošinj iz slijedećih područja:
- kulture
- gospodarstva
- znanosti
- odgoja i prosvjete
- zdravstva i socijalne skrbi
- tehničke kulture
- sporta i tjelesne kulture
- prostornog uređenja i zaštite okoliša
Ako prebrojite navedena područja vidjet ćete da ih ima osam. Nigdje u ostatku teksta Odluke ne navode se mjerila za imenovanje članova Ocjenjivačkog suda do članka 24. u kojem piše
Citat:
Gradsko vijeće imenuje Ocjenjivačkki sud za dodjelu javnih priznanja Grada Mali Lošinj.
Ocjenjivački sud čine:
- predsjednik iz redova vijećnika,
- osam članova priznatih stručnjaka iz područja navednih u članku 8. stavak 2. ove Odluke.
(Citirani tekst je doslovno prenesen zajedno s pogreškama u originalnom tekstu objavljenom na službenoj stranici Grada )
Zbunjujuće je to što se samo za nagradu za životno djelo navode područja za koju se ta nagrada dodjeljuje, te da ocjenjivači moraju biti stručni za ta područja, a imenuje ih se u ocjenjivački sud pred kojim se može naći i prijedlog koji ne spada u navedenih osam područja. Takav je, na primjer, prijedlog da se bivšeg župnika koji je zaslužan za promjenu građanskog, sekularnog povoda obilježavanju Dana Grada Malog Lošinja u religijski, hagiografski proglasi počasnim građaninom. No ocjena tog postupka nije stvar struke i stručnosti nego građanskog odgoja. Pa ipak i ovaj slučaj bi se moglo - doduše na silu, kao u Prokrustovu postelju ugurati u područje kulture, ali specifično, u područje političke kulture. Bilo bi zanimljivo saznati tko od sadašnjih članova Ocjenjivačkog suda je ekspert za to područje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
050 # Nezdravi konsenzusArsen M. 2018-11-08 14:27
O kvaliteti, načinu i smislu rada ovog saziva Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja govori i ova odluka o proglašenju počasnog građanina Grad Malog Lošinja povodom Dana Grada Malog Lošinja za 2018.god. Ocjenjivački sud je imenovan na 2. sjednici (rujan 2017.) novog saziva GV, odnosno na prvoj radnoj sjednici. Kako je izabrano? Po običaju jednoglasno i suprotno vlastitm propisima. Imenovanje predsjednice i članova Ocjenjivačkog suda Grada Malog Lošinja, naravno nije u skladu s Odlukom o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Navedena Odluka, netko je to već naveo, u čl.24, uvjetuje da predsjednik Ocjenjivačkog suda mora biti gradski vijećnik. Predsjednica OS nije gradski vijećnik. Također članovi OS trebaju bit priznati stručnjaci iz područja navednih u članku 8. stavak 2. Odluke. Taj stavak navodi logično osam područja: kulture, gospodarstva, znanosti, odgoja i prosvjete, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, sporta i tjelesne kulture, prostornog uređenja i zaštite okoliša. Niti za jednog od osam članova OS nije navedeno obrazloženje o stručnosti za pojedino područje. Bez obrazloženja i bez rasprave imenovan je OS, koji bez rasprave jednoglasno usvaja prijedlog, a koj prijedlog bez rasprave opet jednoglasno usvaja GV. Promatrajući takvu praksu postavlja se pitanje, tko u stvari odlučuje o dodjeli priznanja? Prema ovom obrascu o javnim priznanjima odlučuje onaj koji predlaže. Povodom odluke o počasnom građaninu za 2018. godinu, i ako prihvatimo da su članovi OS stručnjaci za svih osam područja, postavlja se pitanje tko je od njih stručnjak za pastoralna pitanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
146 # Pretpostavka je majka svih zayebagrađanin 2018-11-08 15:22
Još jednom se pokazalo da je modus operandi rada GV i njegovih odbora čista farsa. Nitko ne da ne čita sa razumijevanjem, nego uopće ne čita pravilnike i materijale.
Svi valjda pretpostavljaju da je netko prije njih pročešljao stvar, a oni samo moraju dignuti ruku i amenovati predloženo. Na taj način stvarno ispada da predlagatelj donosi odluku bez obzira koliko prijedlog bio besmislen, apsurdan ili pun rupa. Nakon podnesenog prijedloga nitko ništa ne provjerava jer pretpostavljaju da ni predlagatelj, ma tko to bio, ne bi iznosio prijedlog koji nije u redu.
Građani imaju pravo očekivati ozbiljnost u radu članova GV i njegovih odbora, inače smo tamo mogli poslati čopor majmuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Monkey BusinessDonkey 2018-11-08 20:37
Citat građanin:
Građani imaju pravo očekivati ozbiljnost u radu članova GV i njegovih odbora, inače smo tamo mogli poslati čopor majmuna.
Kissme on my ego

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
042 # Vuk sit - ovce na brojut.k. 2018-11-08 18:24
Citat Arsen M.:
postavlja se pitanje, tko u stvari odlučuje o dodjeli priznanja? Prema ovom obrascu o javnim priznanjima odlučuje onaj koji predlaže.
Poanta nije u proceduri (premda je procedura temelj demokracije) nego u Kapelijevom zalaganju za odavanje počasti svome ortaku u udruženom pothvatu ukidanja Dana lošinjske municipalne samostalnosti, svjetovnog praznika svih Lošinjana i pothvatu uspostavljanja crkvenog katoličkog blagdana za Dan Grada. Čak i da je procedura bila potpuno ispravna, rezultat bi zbog spleta interesa svih uključenih bio isti. Kapeli bi privukao svjetla pozornice i pažnju publike, te zadržao naklonost klera. HDZ Mali Lošinj bi pokazao da s pravom nosi drugi dio etikete demo-kršćanstva . Vijećnici ionako odlučuju uglavnom jednoglasno, pa bila procedura ispravna ili ne. A svjetonazorsko pitanje je li povod obilježavanju Dana Grada svjetovni ili religijski sudeći prema izostanku rasprave vijećnike manje zanima od pitanja štandova, prazničnog klizališta, kockica na cest, grafita i zavijenih dimnjaka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Što se danas nosit.k. 2018-11-09 09:32
Citat t.k:
A svjetonazorsko pitanje je li povod obilježavanju Dana Grada svjetovni ili religijski sudeći prema izostanku rasprave vijećnike manje zanima od pitanja štandova, prazničnog klizališta, kockica na cest, grafita i zavijenih dimnjaka.
Nije da ih svjetonazorska pitanja ne zanimaju, nego znaju da za njih nisu stručni pa čekaju da im struka kaže koji svjetonazor je u modi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Lijek za globalnu pošastLiberalni gmizavac 2018-11-11 08:37
Citat t.k.:
Citat t.k:
A svjetonazorsko pitanje je li povod obilježavanju Dana Grada svjetovni ili religijski sudeći prema izostanku rasprave vijećnike manje zanima od pitanja štandova, prazničnog klizališta, kockica na cest, grafita i zavijenih dimnjaka.
Nije da ih svjetonazorska pitanja ne zanimaju, nego znaju da za njih nisu stručni pa čekaju da im struka kaže koji svjetonazor je u modi.
Već se zna koji svjetonazor je u modi. To nam je stručno pojasnio umirovljeni general Glasnović prije dvije godine povodom izbora Donalda Trumpa za predsjednika SAD na svome FB profilu:
Pobjeda Donalda Trumpa je pravi lijek za globalnu pošast političke korektnost i istinski melem za anacionalne, ateističke, parazitske lijevo liberalne gmizavce koji sprječavaju i usporavaju izgradnju nacionalnih država utemeljenih na deset božji zapovijedi.
Bog i Hrvati/ce
Željko Glasnović

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Provođenje volje jednog čovjekaBibax 2018-11-11 10:16
Citat t.k:
Čak i da je procedura bila potpuno ispravna, rezultat bi zbog spleta interesa svih uključenih bio isti.
Isti rezultat - ukidanje svjetovnog praznika radi uvođenja blagdana jedne vjerske zajednice u državi čiji ustav jamči jednakost svih vjerskih zajednica pred zakonom te njihovu odvojenost od države - bio bi sam po sebi dokaz da procedura nije bila ispravna. Cijeli je postupak bio klasičan primjer voluntarizma. Svi sudionici procesa odlučivanja podvrgnuli su se volji jednog čovjeka i bez obzira na zakone, važeće odluke i obaveze prema građanima odlučili da samostalna lokalna samouprava više ne obilježava datum kad je to po prvi put u povijesti postala nego da umjesto toga građani obilježavaju datum pogreba zaštitnika Francuske, vinara, vinogradara, vojnika, konjanika, izliječenih alkoholičara, uzgajivača konja i gusaka i Švicarske papinske garde. Oko tog datuma Policija pojačava kontrolu alkohola u krvi vozača motornih vozila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 0 # istinahranitelj tuljana 2018-11-11 11:51
Citat Bibax:
Isti rezultat - ukidanje svjetovnog praznika radi uvođenja blagdana jedne vjerske zajednice u državi čiji ustav jamči jednakost svih vjerskih zajednica pred zakonom te njihovu odvojenost od države
Zamislite užas u "katotalibansko j lijepoj njihovoj, užasu desnila koji teškim batom udara na svakog tko imalo odudara" - jadni pripadnici drugih religija (budisti, ateisti, pravoslavci, muslimani itd...) SPRIJEČENI su raditi svakog Tijelova, Božića, Uskrsnog ponedjeljka, na Sv. 3 kralja...trebal o bi im barem omogućiti da ti dani za njih obavezno budu radni, te da ih se ne prisiljava primiti BOŽIĆNICU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Branitelju talibana with loveBibax 2018-11-11 13:18
Citat hranitelj tuljana:
Citat Bibax:
Isti rezultat - ukidanje svjetovnog praznika radi uvođenja blagdana jedne vjerske zajednice u državi čiji ustav jamči jednakost svih vjerskih zajednica pred zakonom te njihovu odvojenost od države
Zamislite užas u "katotalibanskoj lijepoj njihovoj, užasu desnila koji teškim batom udara na svakog tko imalo odudara" - jadni pripadnici drugih religija (budisti, ateisti, pravoslavci, muslimani itd...) SPRIJEČENI su raditi svakog Tijelova, Božića, Uskrsnog ponedjeljka, na Sv. 3 kralja...trebalo bi im barem omogućiti da ti dani za njih obavezno budu radni, te da ih se ne prisiljava primiti BOŽIĆNICU.
Jadni branitelj katolibana kad u pokušaju da bude sarkastičan previdi da Dan grada Malog Lošinja nije neradni kao pobrojani kršćanski blagdani koje su državotvorni talibani proglasili državnim. Ove godine Dan Grada je pao u nedjelju, ali svečana sjednica je održana u petak, i to u radno vrijeme. Usput da kažem, ovaj komentar se može smatrati tipičnim primjerom trolanja. Ne doprinosi raspravi o naslovnom članku jer se ničim ne osporavaju činjenice, tvrdnje i sudovi izneseni u njemu, nego pokušava raspravu odmamiti s merituma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
039 # obezvređivanje počasne titulenevenka 2018-11-08 18:58
Sve u svemu, potpuni diletantizam i uvlačenje crkvenim velikodostojnic ima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Sjedni drvo na drvowatafak 2018-11-08 19:07
Citat nevenka:
Sve u svemu, potpuni diletantizam i uvlačenje crkvenim velikodostojnicima.
Postavlja se pitanje hoće li se (ne)odgovorne osobe posuti pepelom i raspustiti ovaj i ovakav Ocjenjivački sud.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # PepelkoCinis 2018-11-08 19:22
Citat watafak:
Citat nevenka:
Sve u svemu, potpuni diletantizam i uvlačenje crkvenim velikodostojnicima.

Postavlja se pitanje hoće li se (ne)odgovorne osobe posuti pepelom i raspustiti ovaj i ovakav Ocjenjivački sud.
POSIPATI ĆE SE PEPELOM NA PEPELNICU 2019 G., A RASPUSTITI SVOJOM VOLJOM NA SV. NIGDARJA..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Monkey TroubleDr Dolittle 2018-11-09 04:23
Citat watafak:
Citat nevenka:
Sve u svemu, potpuni diletantizam i uvlačenje crkvenim velikodostojnicima.
Postavlja se pitanje hoće li se (ne)odgovorne osobe posuti pepelom i raspustiti ovaj i ovakav Ocjenjivački sud.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
583 # PedroBojanče 2018-11-08 19:18
Lutko moja,Bojanče moje,moralna veličino otoka koji te objeručke prihvatio, golubče Soroševo, plaćeno da rušiš sve što diše ,a nije tvoje.Ljubitelj ice ustaških kuna koje ljubiš iznad svega, koja u prostoruudruge koju koristiš za 1 ( jednu ustašku kunu) obavljaš privatni knjigovodstveni servis, molim te ne seri o poštenju i svetogrđu. Ljubice moja što ne pričaš o macaklinima i svojim izvrsnim ..., To si iscrpila i iscijedila zadnju kunu i više nisi zaštotnica macaklina. Molim te ne seri po javnim portalima, pokri se ušima i ne zagagađuj javni prostor. Hvala ! Kiko ti ne briši, pusa tebi i Bojančetu !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
147 # Eksplozija testosterona u praznoFeles 2018-11-08 19:33
Citat Bojanče:
Lutko moja,Bojanče moje,moralna veličino otoka koji te objeručke prihvatio, golubče Soroševo, plaćeno da rušiš sve što diše ,a nije tvoje.Ljubiteljice ustaških kuna koje ljubiš iznad svega, koja u prostoruudruge koju koristiš za 1 ( jednu ustašku kunu) obavljaš privatni knjigovodstveni servis, molim te ne seri o poštenju i svetogrđu. Ljubice moja što ne pričaš o macaklinima i svojim izvrsnim ..., To si iscrpila i iscijedila zadnju kunu i više nisi zaštotnica macaklina. Molim te ne seri po javnim portalima, pokri se ušima i ne zagagađuj javni prostor. Hvala ! Kiko ti ne briši, pusa tebi i Bojančetu !
Macane što si se ti meni toliko naljutio, što je tebe uvrijedilo? Tko je dirao Mače moje?? :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
241 # Ad hominemZX 2018-11-08 20:29
Ne sviđa ti se što je napisano, ali ne komentiraš to što je napisano nego olajavaš pisca. Time priznaješ slabost i nemoć da argumentima opovrgneš što je pisac napisao. Klasika :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
140 # MašalaVTx 2018-11-09 04:59
Citat Bojanče:
Lutko moja,Bojanče moje,moralna veličino otoka koji te objeručke prihvatio, golubče Soroševo, plaćeno da rušiš sve što diše ,a nije tvoje.Ljubiteljice ustaških kuna koje ljubiš iznad svega, koja u prostoruudruge koju koristiš za 1 ( jednu ustašku kunu) obavljaš privatni knjigovodstveni servis, molim te ne seri o poštenju i svetogrđu. Ljubice moja što ne pričaš o macaklinima i svojim izvrsnim ..., To si iscrpila i iscijedila zadnju kunu i više nisi zaštotnica macaklina. Molim te ne seri po javnim portalima, pokri se ušima i ne zagagađuj javni prostor. Hvala ! Kiko ti ne briši, pusa tebi i Bojančetu !
Čoban vazda ostaje čoban.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # ProtuustavnostMarkov Trg 2018-11-09 10:17
Sve dodijele priznanja koje je Gradsko vijeće dodijelilo do današnjeg dana su protuustavne,je r Odluka dozvoljava predlaganje
osoba za nagrade samo pravnim osobama.To je protuustavno,je r ako po Ustavu svaki punoljetni građanin Republike Hrvatske ima pravo i dužnost da bira i da bude biran,i taj građanin bira Gradsko vijeće i Gradonačelnika svojim glasom,onda kako to Gradsko vijeće i Gradonačelnik mogu zabraniti fizičkim osobama da nemaju pravo predlaganja osoba koje bi trebale biti nagrađene.To se može dogoditi samo u Malom Lošinju,i u razgovoru sa jednim Ustavnim sucem,dobio sam informaciju da ako netko pokrene Ustavnu tužbu da bi sve nagrade do sada mogle biti poništene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # samovoljna i diskriminirajuć a OdlukaNjuškalo 2018-11-09 11:51
Citat Markov Trg:
Sve dodijele priznanja koje je Gradsko vijeće dodijelilo do današnjeg dana su protuustavne,jer Odluka dozvoljava predlaganje osoba za nagrade samo pravnim osobama. To je protuustavno,jer ako po Ustavu svaki punoljetni građanin Republike Hrvatske ima pravo i dužnost da bira i da bude biran,i taj građanin bira Gradsko vijeće i Gradonačelnika svojim glasom,onda kako to Gradsko vijeće i Gradonačelnik mogu zabraniti fizičkim osobama da nemaju pravo predlaganja osoba koje bi trebale biti nagrađene.To se može dogoditi samo u Malom Lošinju,i u razgovoru sa jednim Ustavnim sucem,dobio sam informaciju da ako netko pokrene Ustavnu tužbu da bi sve nagrade do sada mogle biti poništene.
Ustav RH se u temeljnim odredbama poziva na ravnopravnost, a u Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Statutu Grada Malog Lošinja niti iz jednog članka ne proizlazi ovo ograničenje. Prema tome Odluka je protuustavna i protuzakonita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Kuc kuc, tko je na vratima?.gost 2018-11-09 13:23
Ljudi smanjite doživljaj da si ne navučete inkviziciju za vrat :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Opasni izričaji pod istragomCSI 2018-11-09 14:22
Citat gost:
Ljudi smanjite doživljaj da si ne navučete inkviziciju za vrat :-)
Dobar savjet jer portal je već pod istragom zbog izričaja. jer svi se šokiramo kad se dogodi nasilje usred grada, a logični je niz negativnih posljedica na ovakav način komunikacije, između tog trenutka (pisanja na www.volim-losinj.org) i trenutka kad se usred grada dogodi tučnjava ne moramo puno čekati.
Vidi na poveznici
volim-losinj.org/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Petljanje u tuđe posloveD.M. 2018-11-09 10:34
„Agencija Cappelli podržava prijedlog gospodina Garija Cappellija za imenovanje dr. Antona Bozanića za jednu od Nagrada Grada Malog Lošinja. G. Cappelli je dugogodišnji gradonačelnik Malog Lošinja te sada aktualni ministar turizma, koji je i dalje intenzivno involviran u društveni život rodnog grada te time i svjestan činjenice što Javno priznanje znači, ali i koju težinu odgovornosti sam prijedlog nosi."
Involviran :P Fini način da se kaže da se petlja, miješa u tuđe poslove i nametljivo gura nos gdje mu nije mjesto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 0 # otok po mjeri čovjekahranitelj tuljana 2018-11-09 17:38
Kad vodimo kolika intelektualna sila se angažirala kako u tekstu tako i u komentarima možemo zaključiti da su odluke o počasnim građanima očito od najveće važnosti i utjecaja na život stanovništva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # Tuljanov izborDendi 2018-11-09 17:43
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 0 # istinahranitelj tuljana 2018-11-09 21:22
Citat Dendi:
Danas je rijetkost sresti osobu koja ima hrabrosti javno biti ovako samokritična. Pohvalno!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Know your rightsTin 2018-11-10 13:02
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
402 # HraniteljMorskih pasa 2018-11-09 18:00
Gledam danas na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća,razne osobe koje su ugledne djelatnice u Gradskoj upravi kako su obučene.Ne komentirajući izgled osobe,jer nisu u mogućnosti izmijeniti ga,barem bi se trebale znati blačiti.Neukusn o,vulgarno,irit antno.Bože dragi,dajte drage dame odslušajte neko predavanje o ukusnom oblačenju kada ste malo popunjeni.To je osnova svake kulture a pogorovo ako ste javno djelatnik.Neka vam tečaj održi Martina Lipovac,prekras no odijevena i ukusno,kako joj dolikuje i kao žena i kao djelatnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Krpice kao osnova kultureManeken 2018-11-09 18:11
Citat Morskih pasa:
To je osnova svake kulture a pogorovo ako ste javno djelatnik.Neka vam tečaj održi Martina Lipovac,prekrasno odijevena i ukusno,kako joj dolikuje i kao žena i kao djelatnica.
Gari, jesi li to ti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # Tečaj opismenjavanja javnih djelatnikaModni mačak 2018-11-09 19:24
Citat Morskih pasa:
Bože dragi, dajte drage dame odslušajte neko predavanje o ukusnom oblačenju kada ste malo popunjeni. To je osnova svake kulture a pogorovo ako ste javno djelatnik. Neka vam tečaj održi Martina Lipovac, prekrasno odijevena i ukusno, kako joj dolikuje i kao žena i kao djelatnica.
Ukusno oblačenje nije osnova kulture. Osnova kulture je jezik. A tečaj o jeziku i pravopisu Martina Lipovac ne može držati nikome jer i sama ima problema s njima. Iako je prof. hrvatskog jezika :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
293 # ZavistOvaj put 2018-11-10 21:06
Martina Lipovac je sjajna žena i uvijek je lijepo dotjerana. I ono što je najzanimljivije - sigurno nije ovako nešto komentirala. Nego da ponovim ono što je administrator obrisao - ovdje se ne radi o tome tko je kako obucen, nego o tome da se pojedine gradske djelatnice, koje iako savrseno obucene, ne mogu pomiriti s tim da nije bitno kako izgledas, nego kako radis. Zavidne su na mladosti, sposobnosti, necijem samopouzdanju.. i umjesto da ih kucni odgoj bar ne minut zaustavi u ogorcenom vrijedjanju, ne mogu se pomiriti s tim da su sjasile s trona...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Gdje su uvrede?gost 2018-11-11 08:58
Možeš li ti navesti barem jednu uvredu nanesenu Martini Lipovac kao osobi, ženi, službenici gradske Uprave i predsjednici Ocjenjivačkog suda Grada Malog Lošinja u vezi s ovom temom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
234 # ZavistOvaj put 2018-11-11 10:19
Nisam mislio na Lipovac.. nego na uvrede iznesene u komentaru iznad. A zlonamjernik je u svoj komentar za usporedbu naveo Lipovac samo kako bi fokus maknuo sa sebe. Dakle, niti komentira niti se na racun izgleda uzdize ona, nego se izdizu one koje su ranijih godina bile nesto vise od onoga sto su danas. Ali kad u svoj komentar ubace nju, svi se ulove Capelija, hdz, pravopisa.. a one likuju.. u pozadini, jalne, ogorcene, iskvarene..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ZavistOvaj put 2018-11-11 10:22
Sa spinovima nije se igrati, ali čovjek je homo ludens pa se igra. Spin u političkom značenju preuzet je iz sporta (kriketa i stolnog tenisa na primjer), a riječ je o posebnoj tehnici kojom se loptici nastoji promijeniti smjer, kako bi se zavarao protivnik. U političkom smislu spin je tehnika kojom se koriste stručnjaci političkog marketinga, “spin doktori“, u političkim strankama i tijelima vlasti, s ciljem da u javnosti prilagode ili iskrive informaciju u svoju korist. Spin ima pejorativno značenje, a očituje se plasiranjem u javnost određenih informacija, a zatim opovrgavanjem da bi se dobilo na vremenu, konstruiranjem informacija da bi se naškodilo ugledu političkog protivnika.

Spinovima se selektiraju informacije u vlastitu korist, spin je i vješta dvosmislenost u javnim nastupima i slično. Spinovi su posebno česti u vrijeme predizborne kampanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Zavist ili frustracija?gost 2018-11-11 10:56
Nisi mislio na Lipovac, a kuješ ju u zvijezde. Ona je "sjajna žena i uvijek lijepo dotjerana" pa joj zavide "na mladosti, sposobnosti i samopouzdanju". A komentar iznad koji glasi "Ukusno oblačenje nije osnova kulture. Osnova kulture je jezik. A tečaj o jeziku i pravopisu Martina Lipovac ne može držati nikome jer i sama ima problema s njima. Iako je prof. hrvatskog jezika" je odgovor na apsurdnu tvrdnju da je kulturno oblačenje osnova kulture. Sve ostalo je hrpa gluposti koju bi admin trebao maknuti, jer služi samo tome da odvrati pozornost od analize ove sramotne odluku koju je Gradskom vijeću poturila upravo ta "sjajna žena i uvijek lijepo dotjerana" da bi zadovoljila Cappelija. A ako netko i osjeća jal i ogorčenost to je možda zato što nema moć da preko svojih drugarica diktira Gradskom vijeću odluke o priznanjima ili ga frustrira tolika iskvarenost gradske vlasti i njenih privilegiranih uhljeba. Sve što si nadrobio zapravo nije drugo do spin, baš kako si ga sam opisao: "riječ je o posebnoj tehnici kojom se loptici nastoji promijeniti smjer, kako bi se zavarao protivnik". Pa bi mi sada trebali raspravljati o nekim zavidnim osobama da ne bismo raspravljali o Capelijevoj involviranosti u vladanje Gradom i poltronizmu gradskih vijećnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # SvetiMartin 2018-11-11 16:42
Ovih dana se vidjelo kako je promašaj dodjeljivati priznanja počasnih građana Malog Lošinja. U petak je održana Svečana sjednica Gradskog Vijeća na kojoj je dodijeljena povelja počasnog građanina Malog Lošinj Dr. Antonu Bozaniću. Na toj sjednici nije bilo NITI JEDNOG počasnog građanina kojemu je dodijeljena ta počast u zadnjim godinama. Nije bilo Počasnog građanina Maloga Lošinja Miro Gavran, nije bio počasni građanin Ante Gotovina, nije bio Počasni građanin Don Walter Župan biskup u miru, nije bio Počasni građanin Raimondo Prag. Da ne nabrajamo one prije. To govori koliko je ta nagrada bezvrijedna i omalovažena. U zdnjih 5 godina je dodijeljena i Počasni građani se ne sjete da je dan Grada onoga kojeg su oni počasni. Pa građani ovoga Grada su putem Gradskog Vijeće njima dodijelili titulu počasnog građanina, a oni se niti ne sjete da se pismeno obrate i ispričaju da ne mogu prisustvovati svečanosti. Sada se možemo upitati, ma čime su oni zaslužili da budu počasni građani, kada mogu tako omalovažavati sve ove ljude koji su odlučili da im se dodjeli ta počasna titula. Zamilsite Vi da iz Gospića dolazi biskup u miru Dr. Mile Bogović, na svečanosti Dana Grada i služi svečanu misu, a naš biskup u miru Don Walter Župan se niti ne sjeti da bi čestitao vjernicima odakle je odrastao i postao biskupom, i nakon toga počasni građanin. NJega se to ne tiče da njegovi Lošinjani slave Svetog Martina i da je u njgovoj Župi došao drugi biskup a njega nema.
Kolika je bahatost i koliko ti ljudi ignoriraju to što su im Lošinjani dodijelili kao prijateljima i uvaženim ličnostima tu počast, a oni se ne sjete da sa par riječi pozdrave te ljude ili da prisustvuju Svečanoj sjednici i Svečanoj misi. Sramota. Gospodo Vijećnici, Gradonačelnice, preispitajte tu Odluku i ubuduće nemojte dodjeljivati takve počasti kao što se djele plakete za sudjelovanje u takmičenju za Arbunadu ili Peškafondo. Čujem da je danas pročitan pozdrav Capelia na misi i čestitao župniku, ali se nije udostojao poslati čestitku na Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća.
Sramota
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Čestitka pred velikom publikomgost 2018-11-11 19:49
Citat Martin:
Čujem da je danas pročitan pozdrav Capelia na misi i čestitao župniku, ali se nije udostojao poslati čestitku na Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća.
Sramota
Čestitku je Capeli poslao na misu jer mu je bilo važno da okupljeni vjernici saznaju da je on osobno preko svoje agencije Capeli sredio da se vlč Bozanića proglasi za počasnog građanina. Jer svečanoj sjednici su nazočili samo birani uglednici s pozivnicama i HDZ-ovci s kojima je sredio to imenovanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Nije otac nego sinMaskerada 2018-11-12 11:33
Citat gost:
Citat Martin:
Čujem da je danas pročitan pozdrav Capelia na misi i čestitao župniku, ali se nije udostojao poslati čestitku na Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća.
Sramota
Čestitku je Capeli poslao na misu jer mu je bilo važno da okupljeni vjernici saznaju da je on osobno preko svoje agencije Capeli sredio da se vlč Bozanića proglasi za počasnog građanina. Jer svečanoj sjednici su nazočili samo birani uglednici s pozivnicama i HDZ-ovci s kojima je sredio to imenovanje.
Ako znam čitati podatke s weba Sudskog registra, vlasnici agencije Cappelli bili su Gari Cappelli i Saša Cappelli, a sada nisu nego je vlasnik Leon Cappelli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Siromah sam, nije me sramotaZX 2018-11-13 08:53
Citat Maskerada:
Citat gost:
Citat Martin:
Čujem da je danas pročitan pozdrav Capelia na misi i čestitao župniku, ali se nije udostojao poslati čestitku na Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća.
Sramota
Čestitku je Capeli poslao na misu jer mu je bilo važno da okupljeni vjernici saznaju da je on osobno preko svoje agencije Capeli sredio da se vlč Bozanića proglasi za počasnog građanina. Jer svečanoj sjednici su nazočili samo birani uglednici s pozivnicama i HDZ-ovci s kojima je sredio to imenovanje.
Ako znam čitati podatke s weba Sudskog registra, vlasnici agencije Cappelli bili su Gari Cappelli i Saša Cappelli, a sada nisu nego je vlasnik Leon Cappelli.
Cappelli je najsiromašniji dužnosnik najdomoljubnije hrvatske stranke iako mu je mentor i zaštitnik bio predsjednik stranke i premijer koji je zaglavio u pržunu zbog korupcije. Ništa nije njegovo, sve je od bivše žene, sina i bratovo. Isti je kao Vaso Brkić: Nije moje, bratovo je: Brkiću je brat Jozo pokriće za bogatstvo Pročitajte više na: 24sata.hr/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Nema zime za lopove na vlastDRP 2018-11-16 10:52
Citat ZX:
Citat Maskerada:
Citat gost:
Citat Martin:
Čujem da je danas pročitan pozdrav Capelia na misi i čestitao župniku, ali se nije udostojao poslati čestitku na Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća.
Sramota
Čestitku je Capeli poslao na misu jer mu je bilo važno da okupljeni vjernici saznaju da je on osobno preko svoje agencije Capeli sredio da se vlč Bozanića proglasi za počasnog građanina. Jer svečanoj sjednici su nazočili samo birani uglednici s pozivnicama i HDZ-ovci s kojima je sredio to imenovanje.
Ako znam čitati podatke s weba Sudskog registra, vlasnici agencije Cappelli bili su Gari Cappelli i Saša Cappelli, a sada nisu nego je vlasnik Leon Cappelli.
Cappelli je najsiromašniji dužnosnik najdomoljubnije hrvatske stranke iako mu je mentor i zaštitnik bio predsjednik stranke i premijer koji je zaglavio u pržunu zbog korupcije. Ništa nije njegovo, sve je od bivše žene, sina i bratovo. Isti je kao Vaso Brkić: Nije moje, bratovo je: Brkiću je brat Jozo pokriće za bogatstvo Pročitajte više na: 24sata.hr/.../...
Gari nema šta da brine. HDZ predlaže zakon prema kojem će dužnosnici moći mirno uživati u "krvavo" stečenom bogatstvu bez da im neko puše za vratom i da im prijeti prijavama. Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa tvrdi da prema predloženom zakonu o sprečavanju sukoba interesa dužnosnici mogu lagati u svakom trenutku podnošenja imovinske kartice.

„Ovakav prijedlog zakona definitivno je veliki korak unazad, ima nekih sitnih poboljšanja, ali se nijedno ne tiče sukusa sukoba interesa, nego su više procesne naravi. Definitivno, ako šaljete poruku da se može podnijeti bilo kakva imovinska kartica, da vas Povjerenstvo zbog toga ne može kazniti i da vi možete automatski prijeći iz javnog u privatni sektor, iz pozicije ministra na čelno mjesto uprave društva, to je apsolutno velik korak unazad“, istaknula je.
net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Ko zna zna!gost 2018-11-13 19:02
Citat gost:
Citat Martin:
Čujem da je danas pročitan pozdrav Capelia na misi i čestitao župniku, ali se nije udostojao poslati čestitku na Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća.
Sramota
Čestitku je Capeli poslao na misu jer mu je bilo važno da okupljeni vjernici saznaju da je on osobno preko svoje agencije Capeli sredio da se vlč Bozanića proglasi za počasnog građanina. Jer svečanoj sjednici su nazočili samo birani uglednici s pozivnicama i HDZ-ovci s kojima je sredio to imenovanje.
A na ovoj slici su brat počasnog građanina po Capelijevom prijedlogu i Capelijev šef. Potpora u daljoj karijeri osigurana!

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Onnik 2018-11-11 19:00
Biskup u miru don Valter Župan je možda zaboravio na mjesto gdje je odrastao,bio svečenik,počasn i građanin,ali zasigurno nije zaboravio Mataldu 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Dobar potezkadin 2018-11-12 18:45
Dobar je to potez Cappelija, njegova agencija predlaže nagrade grada. Do kuda je on privatizirao ovaj grad i otok. To ukazuje da se on vraća na mjesto gradonačelnika. A gdje će Ana i Anto???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # jednadžba s jednom nepoznanicomdinko 2018-11-13 07:17
Citat kadin:
Dobar je to potez Cappelija, njegova agencija predlaže nagrade grada. Do kuda je on privatizirao ovaj grad i otok. To ukazuje da se on vraća na mjesto gradonačelnika. A gdje će Ana i Anto???
Ana će u Sabor, a Anto se još nije odlučio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # posto occupatoTarantula 2018-11-13 08:51
Citat dinko:
Citat kadin:
Dobar je to potez Cappelija, njegova agencija predlaže nagrade grada. Do kuda je on privatizirao ovaj grad i otok. To ukazuje da se on vraća na mjesto gradonačelnika. A gdje će Ana i Anto???
Ana će u Sabor, a Anto se još nije odlučio.
Kapeli će na svoje staro mjesto, Ana će u TZML gdje joj Dalibor čuva mjesto, a Fikus će ostati fikus.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # što se babi htilodida 2018-11-13 16:51
Citat Tarantula:
Kapeli će na svoje staro mjesto, Ana će u TZML gdje joj Dalibor čuva mjesto, a Fikus će ostati fikus.
Valjda će se nešto pitati i lošinjski HDZ ! :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Ma nema tu HDZ-a, Nedić je bitan a ongost 2018-11-13 17:10
Molim...HDZ? Misliš Nedić poslušni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # I predsjednik je fikusgost 2018-11-16 10:44
Citat gost:
Molim...HDZ? Misliš Nedić poslušni...
Nedić je proforma predsjednik HDZ-a. Strankom drma gradonačelnica. Do nedavno je tajila da se upisala, a upisala se da je HDZ može kandidirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # svemu dođe krajjure 2018-11-23 12:05
Citat gost:
Nedić je proforma predsjednik HDZ-a. Strankom drma gradonačelnica. Do nedavno je tajila da se upisala, a upisala se da je HDZ može kandidirati.
Ana drma gradom i HDZ-om uz pomoć Crkve, Anto može polako pakirati kofere.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
412 # Bolovanjegost 2018-11-23 12:39
Citat jure:
Citat gost:
Nedić je proforma predsjednik HDZ-a. Strankom drma gradonačelnica. Do nedavno je tajila da se upisala, a upisala se da je HDZ može kandidirati.
Ana drma gradom i HDZ-om uz pomoć Crkve
Može si dozvoliti. Nema oporbe. Tu i tamo ju iznerviraju glupe ideje o obvezatnom savjetovanju s javnošću pa ode na bolovanje dok jedinstveni upravni odjel to ne sredi a onda se vrati na posao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
413 # Hm, hmLjubopitljivi 2018-11-23 16:36
A zna li itko gdje je i šta rad gradonačelnica ili se to je smije znati?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # GDPRZico 2018-11-24 07:11
Citat Ljubopitljivi:
A zna li itko gdje je i šta rad gradonačelnica ili se to je smije znati?
osobni podatak
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Kićenje kičomgost 2018-11-27 10:13
Citat gost:
Citat jure:
Citat gost:
Nedić je proforma predsjednik HDZ-a. Strankom drma gradonačelnica. Do nedavno je tajila da se upisala, a upisala se da je HDZ može kandidirati.
Ana drma gradom i HDZ-om uz pomoć Crkve
Može si dozvoliti. Nema oporbe. Tu i tamo ju iznerviraju glupe ideje o obvezatnom savjetovanju s javnošću pa ode na bolovanje dok jedinstveni upravni odjel to ne sredi a onda se vrati na posao.
Bila na poslu ili ne projekti idu. Upravo se kreće s projektom adventskog kiča. Počelo je kićenje grada a uskoro ćemo dobiti neonskog svetog Nikolu, Hofmaničin šator i Domčevo klizalište.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # IzričajZlix 2018-11-28 09:42
Citat gost:
Citat jure:
Citat gost:
Nedić je proforma predsjednik HDZ-a. Strankom drma gradonačelnica. Do nedavno je tajila da se upisala, a upisala se da je HDZ može kandidirati.
Ana drma gradom i HDZ-om uz pomoć Crkve
Može si dozvoliti. Nema oporbe. Tu i tamo ju iznerviraju glupe ideje o obvezatnom savjetovanju s javnošću pa ode na bolovanje dok jedinstveni upravni odjel to ne sredi a onda se vrati na posao.
A da li ode na bolovanje i kad zaluta na ovaj portal pa vidi izričaj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # Neviđena bahatostLero 2018-11-29 18:36
Citat gost:
Citat jure:
Citat gost:
Nedić je proforma predsjednik HDZ-a. Strankom drma gradonačelnica. Do nedavno je tajila da se upisala, a upisala se da je HDZ može kandidirati.
Ana drma gradom i HDZ-om uz pomoć Crkve
Može si dozvoliti. Nema oporbe. Tu i tamo ju iznerviraju glupe ideje o obvezatnom savjetovanju s javnošću pa ode na bolovanje dok jedinstveni upravni odjel to ne sredi a onda se vrati na posao.
A koliko Ana drži do HDZ-a, stranke koja joj je u dva mandata podarila dobro plaćenu funkciju dogradonačelnic e bez zaduženja i odgovornosti, a onda ju kandidirala za gradonačelnicu pokazala je time što se nije udostojila doći na sjednicu Gradskog odbora radi prezentacije Proračuna za 2019. A ona je predlagač Proračuna. Neviđena arogancija bivše trgačice paragon blokova za naplatu priveza jahti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Anemični lošinjski HDZZorro 2018-11-30 09:46
Citat Lero:
A koliko Ana drži do HDZ-a, stranke koja joj je u dva mandata podarila dobro plaćenu funkciju dogradonačelnice bez zaduženja i odgovornosti, a onda ju kandidirala za gradonačelnicu pokazala je time što se nije udostojila doći na sjednicu Gradskog odbora radi prezentacije Proračuna za 2019. A ona je predlagač Proračuna. Neviđena arogancija bivše trgačice paragon blokova za naplatu priveza jahti.
Može joj biti. Na izborima je dobila vrlo tanku ali dovoljnu apsolutnu većinu i shvatila da se većina Gradskog vijeća opet sastoji od već provjerenih sitnih političkih šićardžija čije domete, motive i cijenu je upoznala kao dogradonačelnic a. Budući da je HDZ zajedno s partnerima dobio samo relativnu većinu, morao si ju je opet dokupiti od za prodaju spremnih vijećnika. Svjesna te slabosti HDZ-a i općepoznatog oportunizma ostalih vijećnika spoznala je da ima slobodne ruke za autokratsko vladanje Gradom. A tom se slobodom uz sporadično, ali mlako i anemično protivljenje u stranci i u Gradskom vijeću sustavno služi. Što je ni malo ne uznemirava. HDZ je za nju poput značke na reveru koju može skinuti i staviti novu kad god joj se to prohtije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ...PVC anđeo 2018-11-30 10:00
Citat Zorro:
HDZ je za nju poput značke na reveru koju može skinuti i staviti novu kad god joj se to prohtje.
sve je pod kontrolom dok ima podršku u župskom vijeću
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Lomljenje kičmegost 2018-11-30 10:12
Citat PVC anđeo:
Citat Zorro:
HDZ je za nju poput značke na reveru koju može skinuti i staviti novu kad god joj se to prohtje.
sve je pod kontrolom dok ima podršku u župskom vijeću
Zapravo je slomila i ono malo kičme što je bilo u adezeju. GO je prvo odbio njen prijedlog reorganizacije Uprave, a onda je zaredalo uvjeravanje "jedan na jedan" sistemom mrkve i batine. Na drugoj, popravnoj sjednici prijedlog je prihvaćen. Sada imamo Jedinstveni upravni odjel!!! Koji odluke donosi u Kastvu :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Mutavo Gradsko vijećeBo 2018-12-01 08:18
Citat gost:
Citat PVC anđeo:
Citat Zorro:
HDZ je za nju poput značke na reveru koju može skinuti i staviti novu kad god joj se to prohtje.
sve je pod kontrolom dok ima podršku u župskom vijeću
Zapravo je slomila i ono malo kičme što je bilo u adezeju. GO je prvo odbio njen prijedlog reorganizacije Uprave, a onda je zaredalo uvjeravanje "jedan na jedan" sistemom mrkve i batine. Na drugoj, popravnoj sjednici prijedlog je prihvaćen. Sada imamo Jedinstveni upravni odjel!!! Koji odluke donosi u Kastvu :sad:
A donosi odluke koje nisu u nadležnosti gradske Uprave nego Gradskog vijeća! A mutavi gradski vijećnici se ne protive.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # ..bem te, referente!kad kraljica boluje 2018-11-30 13:02
Citat PVC anđeo:
Citat Zorro:
HDZ je za nju poput značke na reveru koju može skinuti i staviti novu kad god joj se to prohtje.
sve je pod kontrolom dok ima podršku u župskom vijeću
priča se da kraljica ode na bolovanje bez da ovlasti nekog za potpisivanje pa se stranke ljute na referente ni krive ni dužne :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # bolujem ja, boluješ ti...zdravko 2018-11-30 14:13
Citat kad kraljica boluje:
priča se da kraljica ode na bolovanje bez da ovlasti nekog za potpisivanje pa se stranke ljute na referente ni krive ni dužne :P
Zašto uopće postoji radno mjesto dogradonačelnik a ako nema nikakve ovlasti ni pravo potpisa ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # !!!dren 2018-11-30 16:05
Citat zdravko:
Citat kad kraljica boluje:
priča se da kraljica ode na bolovanje bez da ovlasti nekog za potpisivanje pa se stranke ljute na referente ni krive ni dužne :P
Zašto uopće postoji radno mjesto dogradonačelnika ako nema nikakve ovlasti ni pravo potpisa ???
zato što je fikus?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Osveta garijeve manekenkeGost 2018-12-01 08:09
Citat dren:
Citat zdravko:
Citat kad kraljica boluje:
priča se da kraljica ode na bolovanje bez da ovlasti nekog za potpisivanje pa se stranke ljute na referente ni krive ni dužne :P
Zašto uopće postoji radno mjesto dogradonačelnika ako nema nikakve ovlasti ni pravo potpisa ???
zato što je fikus?
Ana sada radi Anti isto što je njoj radio Gari :lol: Kao predsjednik HDZ-a Anto je bio u položaju da se založi za nju i poštedi je statusa Garijeve manekenke, ali nije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Alaj volim ovaj režim, plaća ide a ja ležimWild Cherry 2018-12-01 10:32
Citat Gost:
Citat dren:
Citat zdravko:
Citat kad kraljica boluje:
priča se da kraljica ode na bolovanje bez da ovlasti nekog za potpisivanje pa se stranke ljute na referente ni krive ni dužne :P
Zašto uopće postoji radno mjesto dogradonačelnika ako nema nikakve ovlasti ni pravo potpisa ???
zato što je fikus?
Ana sada radi Anti isto što je njoj radio Gari :lol: Kao predsjednik HDZ-a Anto je bio u položaju da se založi za nju i poštedi je statusa Garijeve manekenke, ali nije.
Pa njemu je dobro, ne vjerujem da mu je radi toga jako žao. Nije se upisao u HDZ da bi vodio politiku (kao što je na Lošinju nitko ni ne vodi, osim u vlastitom interesu), ili nedaj Bože nešto radio.
Život u zavjetrini, nema odgovornosti, po malo se bavi svojim privatnim biznisom. Nema zabadava najdeblju imovinsku karticu.
Još dok je radio u školi, učio je djecu kako hvatati krivine, pa bi ih za vrijeme sata slao u dućan da mu kupuju marendu.

S druge strane, možda je i bolje da ništa ne radi. Bar ne može ništa za.ebati. Službenici u općini mu se iza leđa smiju da ne može skontati ni uredsko poslovanje. Elvis je za njega doktor znanosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Nama razlikeDS 2018-12-01 10:55
Citat Wild Cherry:
Elvis je za njega doktor znanosti.
Sudeći prema sadašnjem načinu rada Gradskog vijeća, a pod Elvisovim predsjedanjem, ništa se nije promijenilo. Razlika je samo u tome što je Nedić gurao Garijeve, a Elvis gura Anine prijedloge. Sve drugo je isto. Materijale i nadalje nitko ne čita, raspravlja se o nebitnom jer u bitno se nitko ne razumije, a odluke su ionako donesene prije i izvan sjednica GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # moćna gomilicakaktus 2018-12-01 13:37
Citat DS:
Sudeći prema sadašnjem načinu rada Gradskog vijeća, a pod Elvisovim predsjedanjem, ništa se nije promijenilo. Razlika je samo u tome što je Nedić gurao Garijeve, a Elvis gura Anine prijedloge. Sve drugo je isto. Materijale i nadalje nitko ne čita, raspravlja se o nebitnom jer u bitno se nitko ne razumije, a odluke su ionako donesene prije i izvan sjednica GV.
Odluke se donose u Velom žalu, a zatim ih operativno provode Anto, Boris i Elvis.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Lajkovima do protekcijeWazelin 2018-12-01 15:36
Citat Zorro:
Citat Lero:
A koliko Ana drži do HDZ-a, stranke koja joj je u dva mandata podarila dobro plaćenu funkciju dogradonačelnice bez zaduženja i odgovornosti, a onda ju kandidirala za gradonačelnicu pokazala je time što se nije udostojila doći na sjednicu Gradskog odbora radi prezentacije Proračuna za 2019. A ona je predlagač Proračuna. Neviđena arogancija bivše trgačice paragon blokova za naplatu priveza jahti.
Može joj biti. Na izborima je dobila vrlo tanku ali dovoljnu apsolutnu većinu i shvatila da se većina Gradskog vijeća opet sastoji od već provjerenih sitnih političkih šićardžija čije domete, motive i cijenu je upoznala kao dogradonačelnica. Budući da je HDZ zajedno s partnerima dobio samo relativnu većinu, morao si ju je opet dokupiti od za prodaju spremnih vijećnika. Svjesna te slabosti HDZ-a i općepoznatog oportunizma ostalih vijećnika spoznala je da ima slobodne ruke za autokratsko vladanje Gradom. A tom se slobodom uz sporadično, ali mlako i anemično protivljenje u stranci i u Gradskom vijeću sustavno služi. Što je ni malo ne uznemirava. HDZ je za nju poput značke na reveru koju može skinuti i staviti novu kad god joj se to prohtije.
Pored ovih slabosti stranke i vijećnika Anu štiti i zakon posprdno nazvan Lex šerif kojeg je HDZ donio kao zakon za zaštitu općinskih načelnika, gradonačelnika i župana od građana-birača, ali i od demokratski izabranih vijećnika kako bi mogli dovijeka ostati na funkcijama. Tim zakonom zaštićeni od građana svoje mandate koriste za korupcionaško umrežavanje, za nagrađivanje lojalnosti i kažnjavanje kritike te za plaćanje potpore na narednim izborima. Na taj način lokalni šerifi postaju moćniji od svojih stranaka što se lijepo vidi na primjeru našeg grada, gdje ne izostaje ni nagrađivanje lojalnosti i avansno plaćanje izborne podrške. Predbilježbe za honorare su lajkovi na FB stranici Ane Kučić #prviod1000 :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Štrumpfovi i ŠtrumpfetaCincilator 2018-12-01 17:44
Citat Wazelin:
Neviđena arogancija bivše trgačice paragon blokova za naplatu priveza jahti.
Citat:
Može joj biti. Na izborima je dobila vrlo tanku ali dovoljnu apsolutnu većinu i shvatila da se većina Gradskog vijeća opet sastoji od već provjerenih sitnih političkih šićardžija čije domete, motive i cijenu je upoznala kao dogradonačelnica. Budući da je HDZ zajedno s partnerima dobio samo relativnu većinu, morao si ju je opet dokupiti od za prodaju spremnih vijećnika. Svjesna te slabosti HDZ-a i općepoznatog oportunizma ostalih vijećnika spoznala je da ima slobodne ruke za autokratsko vladanje Gradom. A tom se slobodom uz sporadično, ali mlako i anemično protivljenje u stranci i u Gradskom vijeću sustavno služi. Što je ni malo ne uznemirava. HDZ je za nju poput značke na reveru koju može skinuti i staviti novu kad god joj se to prohtije.
O toj temi sam odmah nakon prošlogodišnjih izbora napisao ovaj članak:

Dva dana nakon izbora na ovoj je stranici osvanuo srdit komentar anonimnog posjetitelja na račun „silnih pušača" koji – kako je napisao - i poslije uvjerljive pobjede HDZ-a i dalje petljaju, lupetaju i gube vrijeme umjesto da analiziraju svoju katastrofu. Najavivši da će HDZ biti u Lošinju na vlasti i narednih 20 godina, retoričkim pitanjem Tko će ga ugroziti? implicite odgovara da HDZ nema takmaca vrijednog spomena.

Drugo njegovo retoričko pitanje Pa za koga pristojnoga sam mogao glasati na ovim izborima? sadrži odgovor da su pristojni kandidati bili samo na listi uvjerljivog pobjednika, vladara Lošinja narednih 20 godina. Drugi komentator, ili isti pod drugim nadimkom osporavatelje sjajne pobjede HDZ-a ironično pita kako im nije palo na um da su manjina, toliko nebitna da ih čovjek pri susretu na cesti ne bi ni primijetio.

Kad sam vidio da stranica vrvi tvrdnjama o uvjerljivoj pobjedi HDZ-a na ovim izborima i katastrofalnom porazu pušača iz drugih stranaka i nezavisnih lista pažljivije sam pogledao službene rezultate, a poznavajući osnove srednjoškolske aritmetike zaključio sam da članstvo i simpatizeri HDZ-a pate od sljepila za brojeve. Odmah sam pretražio internet prema ključnoj riječi sljepilo za brojke, no našao sam samo pojam sljepilo za boje. Izgleda da medicina tu boljku ili poremećaj vida još nije otkrila ili joj nije dala stručni naziv. A možda je to bolest endemskog karaktera pa se pojavljuje samo na prvom od 1000 hrvatskih otoka i samo u vrijeme predizborne kampanje i postizborne ushićenosti. Jer jedino sljepilom za brojeve može se objasniti izborni slogan Ane Kučić i HDZ-a LOŠINJ Prvi od 1000 otoka, sadržaj letaka te postizborna euforija.

Svatko tko želi saznati je li i sam podlegao tom poremećaju može se testirati na lak i bezbolan način. Dovoljno je da pogleda rezultat zamišljene košarkaše utakmice između – recimo – Štrumpfova i Štrumpfeta koja je završila rezultatom 64 : 36 za Štrumpfove te da presudi tko je odnio uvjerljivu pobjedu. Svatko tko kaže da su pobijedile Štrumpfete treba potražiti liječničku pomoć ili sačekati da prođe postizborna groznica kada će sljepilo na brojke nestati samo od sebe. Hipotetski rezultat ove „utakmice" zapravo su postoci važećih glasova koje su dobili kandidati za članove gradskog vijeća za koje „nitko pristojan ne bi mogao glasovati" naspram postotku glasova koje su osvojili „uvjerljivi pobjednici".

U natjecanju za gradonačelnika tim Štrumpfeta jeste pobijedio, ali pobjedu s manje od jednog postotka iznad polovice glasova teško je nazvati uvjerljivom. Anu Kučić za gradonačelnicu želi samo 137 birača/biračica više nego što je ne želi. To joj je dovoljna za sjedenje u gradonačelničko j stolici, ali ne i za upravljanje Gradom, pa se sad odvija intenzivno udvaranje nebitnim manjinama da nakon svoje uvjerljive pobjede HDZ stekne većinu i nastavi vladati narednih 20 godina.
Ovih dana ćemo vidjeti je li ta „nebitna manjina" u kojoj nema pristojnoga da bi HDZ-ovac za njega mogao glasati podlegla umiljatom snubljenju „uvjerljivih pobjednika" ili će im u ime birača koji su ih ipak izabrali očitati zasluženu lekciju iz pristojnosti.


Kao što smo vidjeli, umiljatom snubljenju „uvjerljivih pobjednika" podlegla su dvojica vijećnika pripadnika manjina, toliko nebitnih "da ih čovjek pri susretu na cesti ne bi ni primijetio." Pa ipak ih je "uvjerljivi pobjednik" ponizno izabrao za čelne funkcije u Gradskom vijeću.

Sljepilo za brojeve
volim-losinj.org/politika/2661-sljepilo-za-brojeve
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Pitao ne pitaoTopolino 2018-11-13 17:14
Citat dida:
Citat Tarantula:
Kapeli će na svoje staro mjesto, Ana će u TZML gdje joj Dalibor čuva mjesto, a Fikus će ostati fikus.
Valjda će se nešto pitati i lošinjski HDZ ! :roll:

sve ti dođe na isti qratz.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # odlukaDe Bill 2018-11-15 15:55
Citat Topolino:
Citat dida:
Citat Tarantula:
Kapeli će na svoje staro mjesto, Ana će u TZML gdje joj Dalibor čuva mjesto, a Fikus će ostati fikus.
Valjda će se nešto pitati i lošinjski HDZ ! :roll:
gsve ti dođe na isti qratz.
Ispada da se o tome nema šta pitati birače. Odlučit će župnik i župsko vijeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # pila naopakoorka 2018-11-17 19:42
Citat De Bill:
Ispada da se o tome nema šta pitati birače. Odlučit će župnik i župsko vijeće.
U tom slučaju će gradonačelnik biti Elvis. :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Mudrost s FaceBookaGhost Writer 2018-11-15 12:32
Židovi imaju zid plača. Na Balkanu je toliko ljudi koji imaju zašto plakati da bi im premalen bio i kineski zid.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Zar ovo nije za plakat?gost 2018-11-15 18:15
Citat Ghost Writer:
Židovi imaju zid plača. Na Balkanu je toliko ljudi koji imaju zašto plakati da bi im premalen bio i kineski zid.
Imajte strpljenja za ovo pročitati. Vrijedi truda da vidite kako Ministarstvo obrane RH odgovara na jedno jednostavno pitanje da bi izbjeglo odgovoriti na ono što ga se pita :

Pobjednička Hrvatska vojska je od samog svog stvaranja institucija u koju hrvatski narod ima najveće povjerenje. Jaka Hrvatska vojska mnogima je trn u oku.
Kao takva izložena je stalnim pokušajima dijela medija da senzacionalisti čkim prikazivanjem određenih događaja umanje njezinu važnost, demotiviraju njezine pripadnike i prikažu ih u negativnom kontekstu.
Naravno da Hrvatska vojska kao dio društva nije izuzeta od pojedinih događaja koji odstupaju od uobičajenog i prihvatljivog.
Za ministra obrane neprihvatljiv je i najmanji stegovni prekršaj, koji se u skladu sa zakonskim propisima sankcionira. Tako to radi uređeni sustav kakav je Hrvatska vojska.
Nemamo razloga ništa skrivati, ali nećemo dozvoliti bilo kome da od "muhe pravi medvjeda".
Poštujemo interes javnosti i medija, ali i tražimo objektivno i neselektivno izvješćivanje, u cilju zaštite digniteta i časti najvećeg dijela pripadnika Hrvatske vojske koji su i danas jamac sigurnosti, mira i suvereniteta Republike Hrvatske.


A pitanje je glasilo kako je završila istraga o seksu između instruktora i ročnice u autobusu na povratku s vojnog hodočašća u Mariji Bistrici. I kao što vidite, odgovor na pitanje o fukanju nadređenog i podređene glasi: Pobjednička Hrvatska vojska je od samog svog stvaranja institucija u koju hrvatski narod ima najveće povjerenje. Jaka Hrvatska vojska mnogima je trn u oku i neće dozvoliti bilo kome da od "muhe pravi medvjeda". Zar nije za plakanje. Od smijeha :lol:
dnevnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ...TN 2018-11-15 19:21
Sve je dobro kad se dobro svrši.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ...Bauštelac 2018-11-15 19:26
Citat Ghost Writer:
Židovi imaju zid plača. Na Balkanu je toliko ljudi koji imaju zašto plakati da bi im premalen bio i kineski zid.

U nedostatku zidova, trebalo bi na trgu postaviti stup srama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # VjerodostojnoFB 2018-11-16 13:19
Citat Ghost Writer:
Židovi imaju zid plača. Na Balkanu je toliko ljudi koji imaju zašto plakati da bi im premalen bio i kineski zid.
Uvjere narod da su 30 godina stari avioni bolji nego novi, a kupuju nove aute jer kažu da par godina stari auti više nisu dobri!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Dan republikeRO 2018-11-29 19:00
Samo da podsjetim. Na današnji dan 1943. godine u Jugoslaviji je odlukom Antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Jugoslavije ukinuta monarhija i sva prava kralja Petra II Karađorđevića. Ustavotvorna skupština je usvojila deklaraciju o proglašenju republike prema kojoj je Jugoslavija "savezna država republikanskog oblika, zajednica ravnopravnih naroda koji su slobodno izrazili svoju volju da ostanu u Jugoslaviji". Odlučeno je i da se budućoj Jugoslaviji pripoje južnoslavenski teritoriji koji su na kraju Prvog svjetskog rata ostali u sastavu Italije. Tog su dana stanovnici teritorija današnje Hrvatske po prvi put u povijesti "od stoljeća sedmog" prestali biti podanici kneževa, kraljeva i careva i postali građani. Taj se dan službeno više ni ne obilježava, a kamoli da se slavi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...2911 2018-11-29 19:19
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # nikad više!hranitelj tuljana 2018-11-29 19:41
Citat RO:
Tog su dana stanovnici teritorija današnje Hrvatske po prvi put u povijesti "od stoljeća sedmog" prestali biti podanici kneževa, kraljeva i careva i postali građani.
Oni koji nisu pobijeni do 1952. postali su podanici komunističkog diktatora pridruživši se tako sudbini podanika Staljina, Pol Pota, Idi Amina, Maoa, Hoxe, Causeskua...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Alternativna povijestRO 2018-11-29 19:54
Povijest je ono što je bilo, a ne ono što bi tuljan htio da je bilo :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Još jedna nevažna obljetnicaAndol 2019-04-20 08:34
Citat RO:
Samo da podsjetim. Na današnji dan 1943. godine u Jugoslaviji je odlukom Antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Jugoslavije ukinuta monarhija i sva prava kralja Petra II Karađorđevića. Ustavotvorna skupština je usvojila deklaraciju o proglašenju republike prema kojoj je Jugoslavija "savezna država republikanskog oblika, zajednica ravnopravnih naroda koji su slobodno izrazili svoju volju da ostanu u Jugoslaviji". Odlučeno je i da se budućoj Jugoslaviji pripoje južnoslavenski teritoriji koji su na kraju Prvog svjetskog rata ostali u sastavu Italije. Tog su dana stanovnici teritorija današnje Hrvatske po prvi put u povijesti "od stoljeća sedmog" prestali biti podanici kneževa, kraljeva i careva i postali građani. Taj se dan službeno više ni ne obilježava, a kamoli da se slavi.
– Da nije bilo antifašističke borbe ne bi bilo ni slobodnog Lošinja, ni slobodne Hrvatske, povodom dana oslobođenja prije osam godina uputio je poruku sugrađanima tadašnji lošinjski gradonačelnik Gari Cappellli.
"Upravo je ona ostvarila okvire suvremene Hrvatske, a NOB borba svrstala je hrvatski narod među pobjednike. Zato na današnji dan svaka upaljena svijeća i položeni cvijet jesu i bit će simbol zahvalnosti svakom borcu, koji je dao dio sebe ili položio život u dugom putu za slobodnu i suverenu domovinu, navodi Cappelli."prema izviješću Novog lista.
Naravno, danas u eri vladavine anemičnog premijera i predsjednika HDZ-a takva retorika više nije u modi.
Značaj tog datuma prije osam godina vidi se i po sastavu delegacije Grada Malog Lošinja: dogradonačelnic a Ana Kučić, predsjednik Gradskog vijeća Anto Nedić, vijećnici Boris Badurina, Martina Turkalj, Franko Vodanović, Petar Goleš, Siniša Dakić-Barichevi ch, pročelnica Ružica Baumgarten i direktor gradske tvrtke Lošinj usluge Daniel Kljiić koji su na spomen obilježjima u Velom Lošinju i na Velopinu položili cvijeće.

novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Pocast-oslobodiocima-Cresa-i-Losinja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!hranitelj tuljana 2019-04-21 15:10
Citat Andol:
Da nije bilo antifašističke borbe ne bi bilo ni slobodnog Lošinja, ni slobodne Hrvatske
Veliko hvala svim antifašistima koji su se borili za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku, i neka im je laka hrvatska zemljica koju su toliko voljeli!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Džabe su krečili ...gost 2019-04-22 10:40
Citat hranitelj tuljana:
Citat Andol:
Da nije bilo antifašističke borbe ne bi bilo ni slobodnog Lošinja, ni slobodne Hrvatske
Veliko hvala svim antifašistima koji su se borili za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku, i neka im je laka hrvatska zemljica koju su toliko voljeli!
Slobodu imamo samo za emigrirati u tuđinu ako nam se ne sviđa korupcija, nepotizam, obnova ustaštva i klerikalizam. A nezavisnost je odavno prodana kad smo Nijemcima, Talijanima, Austrijancima i Mađarima prodali sve što je vrijedilo od banaka do telekoma ... A to što je ostalo prodat će se Kinezima ako dozvoli EU i Trump. Ako ima života poslije smrti antifašisti koji su se borili za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku prevrću se u hrvatskoj zemljici koju su toliko voljeli kad vide što joj rade "domoljubi".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Simboli zahvalnostJoker 2019-04-22 11:14
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
[quote name="Andol"]Da nije bilo antifašističke borbe ne bi bilo ni slobodnog Lošinja, ni slobodne Hrvatske
Veliko hvala svim antifašistima koji su se borili za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku, i neka im je laka hrvatska zemljica koju su toliko voljeli!
Zanimljivo da h.t. citira samo dio ove tvrdnje bez da navede da je tako govorio G.C. Cijeli citat bio bi – Da nije bilo antifašističke borbe ne bi bilo ni slobodnog Lošinja, ni slobodne Hrvatske, povodom dana oslobođenja prije osam godina uputio je poruku sugrađanima tadašnji lošinjski gradonačelnik Gari Cappellli.
"Upravo je ona ostvarila okvire suvremene Hrvatske, a NOB borba svrstala je hrvatski narod među pobjednike. Zato na današnji dan svaka upaljena svijeća i položeni cvijet jesu i bit će simbol zahvalnosti svakom borcu, koji je dao dio sebe ili položio život u dugom putu za slobodnu i suverenu domovinu, navodi Cappelli."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Niz vjetarGost 2019-04-22 16:48
Citat Joker:
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
[quote name="Andol"]Da nije bilo antifašističke borbe ne bi bilo ni slobodnog Lošinja, ni slobodne Hrvatske
Veliko hvala svim antifašistima koji su se borili za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku, i neka im je laka hrvatska zemljica koju su toliko voljeli!
Zanimljivo da h.t. citira samo dio ove tvrdnje bez da navede da je tako govorio G.C. Cijeli citat bio bi – Da nije bilo antifašističke borbe ne bi bilo ni slobodnog Lošinja, ni slobodne Hrvatske, povodom dana oslobođenja prije osam godina uputio je poruku sugrađanima tadašnji lošinjski gradonačelnik Gari Cappellli.
"Upravo je ona ostvarila okvire suvremene Hrvatske, a NOB borba svrstala je hrvatski narod među pobjednike. Zato na današnji dan svaka upaljena svijeća i položeni cvijet jesu i bit će simbol zahvalnosti svakom borcu, koji je dao dio sebe ili položio život u dugom putu za slobodnu i suverenu domovinu, navodi Cappelli."
To je G. C. govorio prije osam godina kad nije bio ministar u Vladi koja igra dvostruku igru u svezi interpretacije povijesti. Sada pušu neki drugi vjetrovi, a h.t. ga ne želi ometati u prilagodbi pa mu ne spominje ime :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Promicanje kulturno povijesne baštine na Lošinjski načinTomislav Kikić 2019-07-17 09:40
Prije dva dana gradonačelnica je na svoju službenu FB stranicu uz fotografiju unijela i objavu:

Večeras sam imala čast prisustvovati promociji knjige "Otoci Cres i Lošinj u doba francuske vlasti" autorice i magistrice Giovanne Jerolimić.
Ovim putem autorici od srca čestitam i vjerujem kako je ovo samo prva knjiga u nizu od mnogih koje slijede, na opće zadovoljstvo svih naših udruga i institucija koje imaju za cilj očuvanje i promicanje kulturno povijesne baštine cresko lošinjskog arhipelaga.
Još jednom, čestitke od srca! #anakucic


Pokušao sam se oduprijeti iskušenju da reagiram, ali nisam odolio, pa sam jučer upisao ovaj odgovor:

Priželjkujem da sljedećom knjigom o temi francuske vlasti na ovim otocima autorica spomene bizarnu epizodu dodjele statusa počasnog građanina Malog Lošinja čovjeku koji je u kolaboraciji s bivšim gradonačelnikom Cappellijem ishodio da Gradsko vijeće ukine svečano obilježavanje 24. kolovoza, dana kada je 1806. godine za vrijeme francuske vlasti konačno ostvaren stoljetni san generacija Lošinjana o političkoj i gospodarskoj samostalnosti od osorske općine da bi taj građanski praznik bio zamijenjen jednim crkvenim blagdanom. Time se tadašnja gradska vlast distancirala prema svemu liberalnom i građanskom, pa i prema samom konceptu političke samostalnosti službeno slavljenom prije župnikove inicijative i gradonačelnikov e suradnje na ostvarenju te svjetovne distance, a titulom počasnog građanina sadašnja ju je gradska vlast i nagradila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Prigodno licemjerje A. K.Zumba 2020-11-11 09:07
Citat Tomislav Kikić:
Prije dva dana gradonačelnica je na svoju službenu FB stranicu uz fotografiju unijela i objavu:

Večeras sam imala čast prisustvovati promociji knjige "Otoci Cres i Lošinj u doba francuske vlasti" autorice i magistrice Giovanne Jerolimić.
Ovim putem autorici od srca čestitam i vjerujem kako je ovo samo prva knjiga u nizu od mnogih koje slijede, na opće zadovoljstvo svih naših udruga i institucija koje imaju za cilj očuvanje i promicanje kulturno povijesne baštine cresko lošinjskog arhipelaga.
Još jednom, čestitke od srca! #anakucic


Pokušao sam se oduprijeti iskušenju da reagiram, ali nisam odolio, pa sam jučer upisao ovaj odgovor:

Priželjkujem da sljedećom knjigom o temi francuske vlasti na ovim otocima autorica spomene bizarnu epizodu dodjele statusa počasnog građanina Malog Lošinja čovjeku koji je u kolaboraciji s bivšim gradonačelnikom Cappellijem ishodio da Gradsko vijeće ukine svečano obilježavanje 24. kolovoza, dana kada je 1806. godine za vrijeme francuske vlasti konačno ostvaren stoljetni san generacija Lošinjana o političkoj i gospodarskoj samostalnosti od osorske općine da bi taj građanski praznik bio zamijenjen jednim crkvenim blagdanom. Time se tadašnja gradska vlast distancirala prema svemu liberalnom i građanskom, pa i prema samom konceptu političke samostalnosti službeno slavljenom prije župnikove inicijative i gradonačelnikove suradnje na ostvarenju te svjetovne distance, a titulom počasnog građanina sadašnja ju je gradska vlast i nagradila.
Jučer nam se na gradskoj FB stranici Ana Kučić u svojstvu gradonačelnice prikazala u punom svjetlu političkog licemjerja. Sve nas je podsjetila da danas, 11.studenog "slavimo Dan grada Malog Lošinja posvećen našem nebeskom zaštitniku – svetom Martinu", iako nas ima koji u nebeske zaštitnike vjeruju koliko i u babaroge. Na kraju svoje patetične poruke piše da Grad čine ljudi i da "Upravo u zajedništvu sa svima vama, možemo izgraditi uspješnu budućnost i osigurati daljnji napredak našega grada i njegovih stanovnika", ali zajedništvo sa svima nama isključuje nametanjem tvrdnje o postojanju nekakvog nebeskog zaštitnika i nama koji u to ne vjerujumo.

Današnji dan kao Dan Grada Malog Lošinja slave oni kojima je vjera u nebeske zaštitnike jača od poštovanja prema povjesnom datumu kad je Lošinj oslobođen feudalnih okova i kad je stekao nezavisnost od crkvenih vlasti te oni koji njome mašu kao sredstvom osobne političke promidžbe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Propovjed s fejsbukagost 2020-11-11 09:39
Mnogi koji se danas iz političkih motiva prikazuju da su veliki vjernici odgojeni su na revolucionarnim tradicijama i marksizmu-lenji nizmu. A sada su veći katolici od pape. Pa je tako i Ana na dušni dan sa Službene stranice gradonačelnice Grada Malog Lošinja fejsbučila da je to prilika da slavimo vječni život onih koji više nisu s nama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # nebeski zaštitnikgromobran 2020-11-11 09:45
Citat Zumba:
Sve nas je podsjetila da danas, 11.studenog "slavimo Dan grada Malog Lošinja posvećen našem nebeskom zaštitniku – svetom Martinu"
Priča o nebeskim zaštitnicima je jednako uvjerljiva kao i nedavna priča izumitelja iz Pule koji tvrdi da korona virus na Cresu i Lošinju ne može preživjeti duže od 24 sata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ivan Volarić prodaje zrakBing 2020-11-12 10:01
Citat gromobran:
Citat Zumba:
Sve nas je podsjetila da danas, 11.studenog "slavimo Dan grada Malog Lošinja posvećen našem nebeskom zaštitniku – svetom Martinu"
Priča o nebeskim zaštitnicima je jednako uvjerljiva kao i nedavna priča izumitelja iz Pule koji tvrdi da korona virus na Cresu i Lošinju ne može preživjeti duže od 24 sata.
To su priče slične priči o prodaji zraka lošinjskog poduzetnika Ivana Volarića u Novom Listu
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ....WoW 2020-11-12 10:26
Citat Bing:
Citat gromobran:
Citat Zumba:
Sve nas je podsjetila da danas, 11.studenog "slavimo Dan grada Malog Lošinja posvećen našem nebeskom zaštitniku – svetom Martinu"
Priča o nebeskim zaštitnicima je jednako uvjerljiva kao i nedavna priča izumitelja iz Pule koji tvrdi da korona virus na Cresu i Lošinju ne može preživjeti duže od 24 sata.
To su priče slične priči o prodaji zraka lošinjskog poduzetnika Ivana Volarića u Novom Listu
novilist.hr/.../...
Postoji urbana legenda da zrak sa Kijca za vrijeme juga, ponekad i levanta, štiti od korone. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Dokazano!Sanitetlija 2020-11-12 11:27
Citat WoW:
Citat Bing:
Citat gromobran:
Citat Zumba:
Sve nas je podsjetila da danas, 11.studenog "slavimo Dan grada Malog Lošinja posvećen našem nebeskom zaštitniku – svetom Martinu"
Priča o nebeskim zaštitnicima je jednako uvjerljiva kao i nedavna priča izumitelja iz Pule koji tvrdi da korona virus na Cresu i Lošinju ne može preživjeti duže od 24 sata.
To su priče slične priči o prodaji zraka lošinjskog poduzetnika Ivana Volarića u Novom Listu
novilist.hr/.../...
Postoji urbana legenda da zrak sa Kijca za vrijeme juga, ponekad i levanta, štiti od korone. :lol:
Nije legenda. Kad zbog smrada ne možeš disati nećeš udahnuti virus.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # ......Luftiguz 2020-11-12 11:01
Citat Bing:
Citat gromobran:
Citat Zumba:
Sve nas je podsjetila da danas, 11.studenog "slavimo Dan grada Malog Lošinja posvećen našem nebeskom zaštitniku – svetom Martinu"
Priča o nebeskim zaštitnicima je jednako uvjerljiva kao i nedavna priča izumitelja iz Pule koji tvrdi da korona virus na Cresu i Lošinju ne može preživjeti duže od 24 sata.
To su priče slične priči o prodaji zraka lošinjskog poduzetnika Ivana Volarića u Novom Listu
novilist.hr/.../...
Znači obitelj Volarić sada drži Foto Rio, Auto Rio i Air Rio. Hoće li 22. 11. dobiti i HDZ Rio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # zavistLjubomora 2020-11-12 12:30
Citat Luftiguz:
Citat Bing:
Citat gromobran:
Citat Zumba:
Sve nas je podsjetila da danas, 11.studenog "slavimo Dan grada Malog Lošinja posvećen našem nebeskom zaštitniku – svetom Martinu"
Priča o nebeskim zaštitnicima je jednako uvjerljiva kao i nedavna priča izumitelja iz Pule koji tvrdi da korona virus na Cresu i Lošinju ne može preživjeti duže od 24 sata.
To su priče slične priči o prodaji zraka lošinjskog poduzetnika Ivana Volarića u Novom Listu
novilist.hr/.../...
Znači obitelj Volarić sada drži Foto Rio, Auto Rio i Air Rio. Hoće li 22. 11. dobiti i HDZ Rio?
Svaka im cast, to su privatno stekli, nije im država dala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Kad je prošla opasnost ušao u HDZPopaj 2020-11-12 14:14
Citat Ljubomora:
Znači obitelj Volarić sada drži Foto Rio, Auto Rio i Air Rio. Hoće li 22. 11. dobiti i HDZ Rio?
Citat:
Svaka im cast, to su privatno stekli, nije im država dala.
Otac familije je u bivšoj državi dobio radno mjesto s dobrom plaćom bez da je morao raditi. Zato je mogao voditi privatnu foto radnju i stanicu za tehnički pregled. Imao je takvu zaradu da si je stvorio kapital za budućnost a kad mu je ta država propala imao je i privatni avion kao malo ko. U HDZ je oprezno ušao tek kad to više nije bilo opasno :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Razmaženi Elvisgost 2020-11-11 18:23
Citat Zumba:
Jučer nam se na gradskoj FB stranici Ana Kučić u svojstvu gradonačelnice prikazala u punom svjetlu političkog licemjerja.
U licemjerju joj se na svečanoj sjednici pridružio predsjednik GV. Purić javlja da je je četverogodišnji mandat na izmaku usporedio s pričom o ocu koji je četvoricu sinova poslao da pogledaju voćku u različita godišnja doba i izvijeste ga što su vidjeli. "Svi govorite istinu, jer je svaki od vas vidio samo jedno razdoblje, a tek se na kraju može dati komentar". Nerviraju čovjeka kritike dok je na funkciji :-) A kad ode s nje možeš mu stavit soli na rep.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Otužna svečanostOnaisamoona 2020-11-11 18:50
A u svojim svečanim govorima su se predsjednik GV i gradonačelnica obračunavali s imaginarnim neprijateljima, pojedincima koji obezvrjeđuju sve učinjenom i koji su egoisti s partikularnim interesima i napast povratka u prošlost.
Panika na kraju ispraznog mandata?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Sinergija bezobrazluka s glupostiAlf 2020-11-11 19:18
Citat gost:
Nerviraju čovjeka kritike dok je na funkciji :-)
Ali si njihova visočanstva uzimaju pravo da kritiziraju građane. Ako Purić ne izmišlja ... Oboje su uputili kritike "pojedincima koji obezvrjeđuju sve učinjeno ne propitujući što su sami učinili" (Živković), odnosno "egoizma partikularnih interesa i napast povratka u prošlost" (Kučić). Kazati da je kritika obezvrjeđivanje učinjenog nije licemjerje nego bezobrazluk koji Živkoviću treba nabiti na nos kad se na proljeće opet kandidira. A Kučić je za jednu školovanu ženu izvalila neoprostivu glupost. Kao član stranke (tj partije), kandidatkinja za predsjednicu stranačkog (tj partijskog) ogranka i gradonačelnica s podrškom stranke (tj partije) karijeru gradi na egoizmu partikularnih interesa. Jer stranka (istoznačnica s riječi partija) i postoji da bi se borila za stranačke, tj. partikularne interese svojih članova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Napast povratka u prošlost?gost 2020-11-11 19:56
Citat Alf:
Oboje su uputili kritike "pojedincima koji obezvrjeđuju sve učinjeno ne propitujući što su sami učinili"
A što može učiniti netko tko nije u vlasti da bi imao što za propitivati? Vlastodržac koji kritizira pojedince što kritiziraju vlast hoće reći "birali ste nas, a sada budite kuš dok mi vladamo!" Ali ne smiju pa smišljaju zagonetne frazetine o "egoizmu partikularnih interesa i napast povratka u prošlost".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Alergija na kritikuMedico 2020-11-12 10:18
Izgleda da je uz Covid Lošinj zahvatilo i širenje alergena na kritiku. Srećom zahvaća relativno uzak krug pripadnika političke i gospodarske elite te simpatizere i klijentelu. Simptom alergije je nervoza i javno blaćenje kritičara s davanjem huškačkih izjava medijima na njihov račun. Cjepivo još nije proizvedeno, ali pomaže konzumacija alkohola i Apaurin. Popiješ i nije te briga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Napast povratka u prošlostEV 2020-11-12 18:30
Citat Alf:
A Kučić je za jednu školovanu ženu izvalila neoprostivu glupost. Kao član stranke (tj partije), kandidatkinja za predsjednicu stranačkog (tj partijskog) ogranka i gradonačelnica s podrškom stranke (tj partije) karijeru gradi na egoizmu partikularnih interesa. Jer stranka (istoznačnica s riječi partija) i postoji da bi se borila za stranačke, tj. partikularne interese svojih članova.
Partikularnost interesa je razlog i temelj višestranačja. Kad se ne bi dopuštala partikularnost interesa ne bi bilo višestranačja, a to bi bio povratak u prošlost kad je postojala samo jedna stranka. Gradonačelnica nije svjesna da je osudom egoizma partikularnih interesa pokazala da je sama podlegla napasti povratka u prošlost kad je vladala samo jedna stranka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # 7 > 7Amigo 2020-11-11 22:35
Citat gost:
Citat Zumba:
Jučer nam se na gradskoj FB stranici Ana Kučić u svojstvu gradonačelnice prikazala u punom svjetlu političkog licemjerja.
U licemjerju joj se na svečanoj sjednici pridružio predsjednik GV. Purić javlja da je je četverogodišnji mandat na izmaku usporedio s pričom o ocu koji je četvoricu sinova poslao da pogledaju voćku u različita godišnja doba i izvijeste ga što su vidjeli. "Svi govorite istinu, jer je svaki od vas vidio samo jedno razdoblje, a tek se na kraju može dati komentar". Nerviraju čovjeka kritike dok je na funkciji :-) A kad ode s nje možeš mu stavit soli na rep.
Čovjek za 3 i pol godine mandata još nije naučio pučkoškolsku matematiku, pa ne zna utvrditi da li je odluka izglasana ili nije.
Očekuje da se još malo strpimo, možda na proljeće polaže malu maturu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Priča o lošem voćaruvVv 2020-11-12 12:32
Citat gost:
Purić javlja da je je četverogodišnji mandat na izmaku usporedio s pričom o ocu koji je četvoricu sinova poslao da pogledaju voćku u različita godišnja doba i izvijeste ga što su vidjeli. "Svi govorite istinu, jer je svaki od vas vidio samo jedno razdoblje, a tek se na kraju može dati komentar".
Predsjednik GV je ispričao priču o lošem uzgajivaču voća. I najzaostaliji seljak zna da voćku ne može zasaditi i ostaviti je bez nadzora i njegovanja četiri godine jer će ju na kraju naći usahlu i prekrivenu nametnicima. Tako i loš predsjednik GV priželjkuje da ga nitko ne kritizira sve dok mu ne završi mandat. A tada će biti kasno, jer već sada se vidi da će samouprava na ovim otocima biti usahla, puna nametnika i daleko od toga da Lošinj bude prvi od 1000 otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # pakleni otociđenio 2020-11-12 16:08
Citat vVv:
Tako i loš predsjednik GV priželjkuje da ga nitko ne kritizira sve dok mu ne završi mandat. A tada će biti kasno, jer već sada se vidi da će samouprava na ovim otocima biti usahla, puna nametnika i daleko od toga da Lošinj bude prvi od 1000 otoka.
Lošinj može spasiti samo čudo. Gradsko vijeće se raspada, predsjednik i gradonačelnica ne poznaju zakone i propise, pročelnik Upravnog odjela nestao. Što se još mora dogoditi da ova ekipa siđe sa vlasti ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # BonTon 2020-11-12 17:07
Zaboravio si navesti da je gradski proračun na respiratoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # Labuđi pjevKibi Dabi 2020-11-13 07:37
Što se još mora dogoditi da ova ekipa siđe sa vlasti ?

Ova ekipa više nije na vlasti, samo to još ne zna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # kuda koji mili mojiWookiee 2020-11-13 09:55
Citat Kibi Dabi:
Što se još mora dogoditi da ova ekipa siđe sa vlasti ?

Ova ekipa više nije na vlasti, samo to još ne zna.

Znaju oni to vrlo dobro, zato si na vrijeme trude osigurati rezervne položaje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Vještina politikeTariguz 2020-11-13 10:16
Citat Kibi Dabi:
Što se još mora dogoditi da ova ekipa siđe sa vlasti ?
Treba se dogoditi uvjerljiva oporba. Simbolično oprbenjaštvo Domca, Nekića i Baričevića koji su savladali vještinu politike "Biti |eben i ostati pošten" će i na narednim izborima s tim ili nekim drugim imenima privući glasove svojih obitelji i bliskih prijatelja. To će im biti dovoljno za ulazak u vijeće i oprezno glumatanje oporbe, ali ne i za osvajanje vlasti. Neki od njih će kao na zadnjim izborima Živković i Maglevaz glasove svojih birača prodati relativnom pobjedniku, a to će sa oko 30 % glasova sigurno opet biti HDZ sa svojim redovitim prirepcima. Situaciju na tržištu može iskomplicirati nezavisna lista D. Devčića ako u narednih pola godina krene u agresivniju nastup. Kao što se vidi, oportunistička blagost prema aktualnoj vlasti u strahu da bi žešćim nastupima možda odbili "meke" birače nije im se isplatila. Naprotiv, ta mlitavost je toliko ohrabrila gradonačelnicu da je primorala GV na odluku o protuzakonitom odbijanja inicijative za sjednicu GV o pomoći u svezi pandemije. I čak se upustila u opanjkavanje predlagača i imbecilno histeriziranje o nekakvoj zavjeri.Citat Kibi Dabi:
Ova ekipa više nije na vlasti, samo to još ne zna.
Ova ekipa jeste na vlasti i ona to zna (da se poslužim onom već legendarnom laži Ane Kučić i njene koalcije da Lošinj je i ostat će prvi od 1000 otika). A ne krene li oporba u ozbiljniju predizbornu kampanju, ona će to i ostati. Najmanje što oporba može poduzeti je da održavanjem presica prisili i sponzorirane medije da javnosti prikažu i drugu stranu propagandne medalje koju plasira ured gradonačelnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ^^^^^Ptica trkačica 2020-11-12 15:59
Šteta što nam predsjednik GV nije ispričao priču o Potemkinovim selima, time bi puno bolje opisao kulise iz prezentacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Lošinjska kolonija šišmiša

  @@@ 15.08.2022 17:15
  .....
  sve na crno, bez papira
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  Trasorka 15.08.2022 15:26
  Glamping
  Neće se cesta zatvoriti dok HDZ ima Trasorku, Glamping i Providencu
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  hranitelj tuljana 15.08.2022 14:06
  Eh...
  Nezgodno. Neki tvrde da su Srbi sa Lošinja prije svega Lošinjani i da dijele interese sa ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  Macmalić 15.08.2022 11:29
  Mrtvaška
  Sve zajedno je jedna velika glupost. Prvo - silovanje projekta od strane vlasti. Bez suradnje ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  Gost, ma ne ovaj Anin trol 15.08.2022 11:16
  Brabonjci
  Ućutao si i ti jer si pod imenom GOST danima jeo g.ovna. Kao na pr. # GOST — ..... 2022-07-31 ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  pitanje br. 1 15.08.2022 11:05
  jkratki osvrt na Luku M.
  Biti će zanimljivo vidjeti dali će PP intervenirati radi zatvaranja ceste koja je u još ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  K.K. 15.08.2022 10:34
  Dvoličnost vs odlučnost
  Nisu se "ućutali". Nasuprot šupljoj demagogiji Ane Kučić, dvolične političarke imaš odlučnu ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  asd 15.08.2022 10:17
  Nasilje je nasilje
  To je dokaz da i među građanima srpske nacionalnosti ima razumnih pojedinaca koji se protive ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  zombi 15.08.2022 09:45
  psiho
  Kada psihički poremečenog čovjeka odvedu na psihijatriju on i dalje živi u uvjerenju da je ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  ....... 14.08.2022 22:29
  Zombi
  E ovo je stvarno za psihijatriju.
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  prijatelj 14.08.2022 21:17
  olujna Mrtvaska
  Sramota da ti kao recimo veliki hrvatina ne podrzavas Ilovcane kojima je zivotna egzistencija ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  dosta 14.08.2022 20:03
  pametnom
  Projekt Mrtvaška ima smisla kao i međunarodni aerodrom Lošinj i golf teren Punta Križa.
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  Popaj 14.08.2022 19:19
  Mali Ilovik je pokazao da je VELIKI
  To se zove kultura. Ne stavljaju sol na rane poraženima. Jučer su na FB stranici SOS Spasimo ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  Olujna Mrtavška 14.08.2022 18:40
  ...
  Gledam na fb i stalno se pitam neka Lukić gospođa iz Zagorja se veseli što riva nije ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  ....... 14.08.2022 18:31
  .....
  Ali moram priznati,nešto su mi se Ilovčani ućutali.Vidjeli da su pojeli g..vno,i da su ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  ....... 14.08.2022 18:29
  .......
  Uuuu kako siti pametan
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  gost 14.08.2022 15:57
  Isprika EU komisiji
  Bolje bi bilo da pripremi za usvajanje prijedlog isprike EU komisiji zbog katastrofe projekta ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  .... 14.08.2022 14:52
  .....
  Šta si to napisao??
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  ZC 14.08.2022 13:07
  Glupo, gluplje, najgluplje
  Sva glupost bila je samo na strani ministarstva, županije i gradske vlaste. Glupo je ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  Alex 14.08.2022 12:12
  Uvrijeđena frajla
  Sve mi se čini da će propast ovog siledžijskog projekta i prema stanovnicima Ilovika i prema ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  gost 14.08.2022 11:55
  zar?
  Nitko nije pobijedio, svi su izgubili uglavnom zbog gluposti, jer svi dionici nisu od početka ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  OMG 14.08.2022 09:46
  Gradonačelnica kaže da joj je žao
  Žao nam je što se neće realizirati ovako važan projekt dogradnje luke Mrtvaška, a slijedom ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  hahar 14.08.2022 09:37
  Podrška Balijinom snu
  Isto kao Kamalić i Skazlić da bi svojim javnim apelom podržali Balijin san o megaluci ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  ....... 14.08.2022 09:18
  Zomba
  Realno gledajući Ilovčani ne zaslužuju da bi se iskrcavali i ukrcavali na rivu u rivu na ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  Gost, ma ne ovaj Anin trol 14.08.2022 09:02
  Pravo pitanje krivim osobama
  Ne pitaš ti otvoreno nego anonimno, ali postavljaš pravo pitanje krivim osobama. Dakle ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  za sto kuna 14.08.2022 09:00
  Dajem mamu
  I još se jave dva kretena Nikolić i Mrkobrada da potvrde Balijinu priču.
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  Zoomba 14.08.2022 08:31
  Jel netko pitao Lošinjane?
  A tko je vas stanovnike Lošinja ikad pitao išta o tom projektu? A da ne poštuju vas 8000 ...
   
 • Rekapitulacija slučaja Mrtvaška

  NN 14.08.2022 08:08
  .........
  Sličan komentar - ekonomski, a ne politikantski - upisan je na FB stranici portala Otoci: Od ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  ... 14.08.2022 06:34
  Lažljivac
  Evo kako Balija laže i hvali se i ondase pita zašto svima ide na živce. Laže da je prvi ...
   
 • Lošinjska kolonija šišmiša

  prijatelj 13.08.2022 23:08
  mrtva.-ška
  Nisu nas pitali kad su prijavljivali projekt pa nisu trebali ni poslije a Ilovčani su osobno ...