Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Deset lista - politika ista?

Korisnička ocjena:  / 12
LošeNajbolje 

U noći nakon izbora za lokalnu vlast predsjednik Vlade i HDZ-a uobičajenom bahatošću, njegovim osobnim i stranačkim zaštitnim znakom, proglasio je kolosalnu pobjedu HDZ-a. Kolosalnu iako je HDZ osvojio uglavnom sela i županije, dok su mu izmaknuli Zagreb, Split i Rijeka sa četvrtinom stanovništva RH i polovinom nacionalnog BDP-a.

Da je HDZ-ovska bahatost obrazac ponašanja na svim razinama pokazalo se i u Malom Lošinju gdje je gradonačelnica, izabrana tek nakon drugog kruga, ujedno predsjednica GO HDZ-a, putem Facebooka arogantno obznanila javnosti Kampanja je završila, s njom su završile i podjele. Naravno, činjenica da ju je tek trećina birača izabrala za gradonačelnicu ne znači da su time nestali razlozi zbog kojih su se uopće pojavili protukandidati i da su podjele završile. No koliko je ukupna pobjeda HDZ-a na ovim izborima kolosalna, toliko su i ponovnim izborom bivše simpatizerke HDZ-a za gradonačelnicu završile podjele među građanima Malog Lošinja. Ne znamo jesu li ovo dvoje HDZ-ovaca zaslijepljeni iluzijama ili radi svojih političkih ciljeva obmanjuju javnost, ali kao što brojčani pokazatelji razbijaju iluziju kolosalne pobjede A. Plenkovića, činjenice ih razbijaju i Ani Kučić.

Za članove predstavničkog tijela građana Malog Lošinja, Gradsko vijeće glasalo je oko 4.000 birača, od kojih je za koaliciju oko HDZ-a glasala samo četvrtina birača, a za ostale kandidirane liste oko tri četvrtine birača koji su izašli na izbore. Dakle, protiv koalicije koja je kandidirala Anu Kučić za gradonačelnicu Malog Lošinja glasala je – recimo to tako – kolosalna većina birača, a za nju, koaliciju oko HDZ-a, tek ponižavajuća manjina. Budući da su liste kandidata odraz korištenja ustavom zajamčenog prava građana na pluralizam interesa, pa time i na podjele, očito je da završetkom kampanje podjele nisu završile. A na ovim izborima bilo je istaknuto deset lista, očigledan dokaz podjela, sigurno ne zato da bi vlast ostala ista.

Budući da gradonačelnica s javnošću komunicira jednosmjerno – statusima na FB, promotivnim intervjuima i video spotovima, te nastupima na radiju Jadranka i komercijalnom ĐIR TV – ne pruža priliku da ju se upita što znači tvrdnja da su sa završetkom kampanje završile i podjele. Ali može se pretpostaviti.

Program »Grad za tebe« odbacila većina birača

Natpolovična većina birača koji su izašli na birališta povjerila joj je izvršnu vlast, no njih tri četvrtine odbilo je većinu u Gradskom vijeću, predstavničkom tijelu nadređenom izvršnoj vlasti, povjeriti koaliciji koja ju je kandidirala. Samim tim ni program pod parolom »Grad za tebe« objavljen pod logotipom HDZ i stranačkim sloganom SIGURNA Hrvatska nije prihvatila većina birača. Dakle, kampanja jeste završila, ali izborni rezultati pokazuju da s njom nisu završile i podjele. Većina birača je željela nešto drugo, nazovimo to promjene.

graf-izboriPa kad podjele nisu nestale time što je kampanja završila, a Ana Kučić tvrdi da jesu, što ju je navelo na ovu apsurdnu tvrdnju? Odgovor leži u povijesti dolaska i opstanka HDZ-a na vlasti u Gradu Malom Lošinju. Naime, HDZ u ovom Gradu nikad na vlast nije došao voljom birača, nego – paradoksalno – voljom pojedinaca koje su građani izabrali zato što nisu željeli vlast HDZ-a. S ovim paradoksom računa i Ana Kučić.

Za većinu u Gradskom vijeću trebaju joj najmanje tri vijećnika voljna da korigiraju volju birača koji nisu prepoznali kolosalnu vrijednost programa »Grad za tebe« te da pretrčavanjem na stranu HDZ-ove koalicije isprave njihovo pogrešno glasanje. Jedan od takvih je ponovno izabran, a pod izlikom programske suradnje već joj je služio kao posilni na funkciji predsjednika Gradskog vijeća. Potrebna su joj još dva obraćenika koji će pod sličnom izlikom (sada možda „suradnjom od programa do programa") podržavati kolosalni program HDZ-a umjesto programa promjena radi kojih su izabrani.

No dosadašnje ponašanje Ane Kučić kao gradonačelnice, danas više nego ikad naprosto zaziva jedinstvo oporbe da bi je većinom u Gradskom vijeću kao nositelja izvršne vlasti držala pod kontrolom. Tijekom proteklog mandata Ana Kučić je pokazala ne samo stručnu nedoraslost radnim zadacima i sumnjivu etičnost, nego i nesnalaženje u demokratskom okruženju. A njena predizborna retorika i nastupi u predizbornim video recitalima najavljuju nastavak istih odnosa. Pa tako A. Kučić poziva birače da biraju vodstvo, no vodstvo je vizualno utjelovljeno u njenoj osobi istaknutoj u prvom planu videospotova i fotografija s kandidatima za vijećnike postrojenim kao kulisom iza njje, u drugom planu. To je ujedno najava odnosa koji kao gradonačelnica namjerava nametnuti zakonski sebi nadređenim zastupnicima građana malog Lošinja.

Birači su na ovim izborima pokazali da ne žele vijećnike kao kulisu za još jedan mandat gradonačelničkih eskapada i marifetluka, no voljom najmanje njih troje dobit će vodstvo i izgubiti šansu da ih se prestane tretirati kao ovce. Za dobrobit zajednice ni vijećnici ne bi smjeli tražiti vođu, nego i sami odbiti da ih se tretira kao ovce.

Komentari: 

016 # Apsolutni bahatlukGost 2021-06-13 08:28
Na fb je obznanila i VELIKU RELATIVNU POBJEDU svoje liste za GV. A sada se mora ponižavati cjenkanjem za podršku. Za koji dan će se znati s kim će "nastaviti graditi Grad" i tko će za%ebati svoje birače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # HDZove pobjedegost 2021-06-13 09:36
VELIKA RELATIVNA POBJEDA je isto što i kolosalna pobjeda?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Podrška pustim snovima ili lažimagost 2021-06-16 16:07
Citat Gost:
Na fb je obznanila i VELIKU RELATIVNU POBJEDU svoje liste za GV. A sada se mora ponižavati cjenkanjem za podršku. Za koji dan će se znati s kim će "nastaviti graditi Grad" i tko će za%ebati svoje birače.
A tko je ne bi podržao kad je tako slatkorječivo pisala "Mi imamo rješenja za svakog čovjeka, za svaku obitelj, za rast i napredak i u teška vremena", ljupko nas pozvala da biramo "znanje i vodstvo, da biramo dokazano i da zajedno gradimo Mali lošinj, pa onda:"Birajmo jaki, moderni, uspješni Grad koji brine o svakoj obitelji". Podržat će je svatko tko se zajedno s njom za ispunjenje ovih obećanja oslanja na novac iz EU. A ovi koji je namjeravaju podržati u snivanju snova ili pustim predizbornim lažima neka se sjete da je obećala i da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka. Pa neka samo nastave s njom graditi "moderni, uspješni Grad koji brine o svakoj obitelji", iako to u proteklom mandatu nije ni započela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # U revijalnom tonuAntun 2021-06-13 10:49
Okej, najgore je prošlo Ana je spašena, priznajem bilo je za dlaku idemo sad dalje signalizirati da smo "protiv nje"...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Dobili ste što ste tražiliBrombolo 2021-06-13 11:45
Citat Antun:
Okej, najgore je prošlo Ana je spašena, priznajem bilo je za dlaku idemo sad dalje signalizirati da smo "protiv nje"...
Ja nisam "protiv nje" nego protiv njenih postupaka u prošlom mandatu i u predizbornoj kampanji. Protiv sam laži, izmotavanja, glumatanja i dvoličnosti. Da se mene pita ne bi joj povjerio ni brigu o gradskom toaletu, a kamoli o Gradu. Ali pitalo se birače i većina ju je izabrala. Sada će naredne 4 godine imati vlast baš kakvu zaslužuju jer iz 12 godina njenog beskorisnog prenemaganja u gradu ništa nisu naučili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Iskustvo je najbolja školagost 2021-06-13 13:35
Citat Brombolo:
Protiv sam laži, izmotavanja, glumatanja i dvoličnosti. Da se mene pita ne bi joj povjerio ni brigu o gradskom toaletu, a kamoli o Gradu.
A možda je održavanje toaleta naučila kod oca u firmi. To je bilo njeno prvo i jedino zaposlenje prije grada.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Argumenti za i protiv demokracijeTT 2021-06-15 07:52
Citat:
Birači su na ovim izborima pokazali da ne žele vijećnike kao kulisu za još jedan mandat gradonačelničkih eskapada i marifetluka, no voljom najmanje njih troje dobit će vodstvo i izgubiti šansu da ih se prestane tretirati kao ovce.
Isto se dogodilo i nakon prošlih izbora. Na tu temu pročitati članak iz kojeg se vidi da se sada ponavlja ista priča:
64 % birača ostalo je hladno prema hvalisavoj tvrdnji „U ovom mandatu učinili smo više nego mnogi u 50 godina" i ravnodušno prema navodu „Obećali smo mnogo, a izvršili još više", a samo 36 % glasova mogao je HDZ-u priskrbiti režirani video spot u kojem, na primjer, M. M. „poduzetnik iz Malog Lošinja" kojem je život na otoku sve bolji i bolji, tobože spontano izjavljuje kako smatra da je Ana Kučić prava osoba za mjesto gradonačelnice i kontinuitet dosadašnje vlasti. Razgovor s vijećnicima koji će pod tko zna kakvim izlikama ukazano im povjerenje predati ili prodati HDZ-u jer smatraju da treba održati kontinuitet dosadašnje vlasti svakako bi uz već izloženo bio jedan od boljih argumenata protiv demokracije.
Argumenti za i protiv demokracije volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Program »Grad za tebe« odbacila većina biračagost 2021-06-15 08:22
Citat TT:
Birači su na ovim izborima pokazali da ne žele vijećnike kao kulisu za još jedan mandat gradonačelničkih eskapada i marifetluka, no voljom najmanje njih troje dobit će vodstvo i izgubiti šansu da ih se prestane tretirati kao ovce.
I na ovim izborima većina birača je glasala protiv Kučićkinog programa, ako se taj spisak želja može nazvati programom. Birači su pošteno glasali, ali kandidati su ljigavci koji će kao izabrani vijećnici radi vlastitih interesa promijeniti ishod glasanja. Tako da će se potvrditi Nedićevo pravilo da se svakoga može kupiti. Ali biće zanimljivo vidjeti čime se maskirati prevaru birača :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Objašnjenjegost 2021-06-15 15:35
Prevara birača ne može se opravdati ali se može objasniti. Tri pravila ništariju krase; U se, na se i poda se :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...JJ 2021-06-16 20:55
Citat gost:
Prevara birača ne može se opravdati ali se može objasniti. Tri pravila ništariju krase; U se, na se i poda se :cry:
Ljudi se vežu za riječ, a volovi za rogove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Nije negogost 2021-06-16 21:40
Citat JJ:
Citat gost:
Prevara birača ne može se opravdati ali se može objasniti. Tri pravila ništariju krase; U se, na se i poda se :cry:
Ljudi se vežu za riječ, a volovi za rogove.
Prigodni fb komentar u povodu sutrašnjeg licemjernog igrokaza

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # tko s HDZ-om tikve sadi ...B.D. 2021-06-17 08:28
Citat gost:
Prevara birača ne može se opravdati ali se može objasniti. Tri pravila ništariju krase; U se, na se i poda se :cry:
Stara izreka "Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju" trebala bi biti upozorenje vijećnicima na današnjoj sjednici. Jer tko s HDZ-om tikve sadi, o glavu mu se razbijaju. A kandidat za predsjednika Gradskog vijeća za kojeg pod bilo kakvim izgovorom glasaju onih četvero HDZ-ovaca bit će samim tim kompromitiran i opravdano sumnjiv za tajno koaliranje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # ispravljanje biračkih pogrešakagost 2021-06-17 09:08
Sva Kučićkina predizborna patetika s pozivom da zajedno nastavimo graditi "Grad koji razumije, koji brine, koji štiti, sluša i vidi" razotkrit će se kao laž i ishlapjeti u njenoj samovolji i susretu s grubom stvarnosti. Brzo će se pokazati da je njena tvrdnja "Ja i moj tim nudimo prosperitet i napredak, nudimo kvalitetne mjere za bolji život svakog čovjeka i svake obitelji" bila samo ješka za glasove birača.

No svaki vijećnik koji joj bude držao ljestve, a nije jedan od njenih četiri stranačkih poslušnika, priznat će da je istina kako samo ona i njen tim nude prosperitet i napredak i sve ostalo, a da su oni bili u zabludi. Pa su pogriješili što su se kandirali protiv njezine stranke.

A podrškom Ani Kučić će svojim biračima poručiti da su i oni bili dovedeni u zabludu pa su pogrešno glasali za njih umjesto za HDZ. Držanje ljestava Ani Kučić i njenom timu će moći prikazati kao ispravljanje te pogreške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # U se, na se i poda segost 2021-06-17 09:31
Svaki vijećnik koji bude glasao zajedno s Nedićem, Volarićkom, Dragoslavičkom i Fabijanićem glasat će samo radi nekog svog privatnog interesa a ne zato što je Kučićkin program najbolji, dobar za Grad ili za njihove birače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Nagrada za vjernostŽuja 2021-06-17 09:39
Zanima me šta li je Kučićka namjenila svom vjernom posilnom da se ne mora vratiti za školsku katedru.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
311 # nagrada za vjernostgost 2021-06-17 12:43
Citat Žuja:
Zanima me šta li je Kučićka namjenila svom vjernom posilnom da se ne mora vratiti za školsku katedru.
Ravnatelj Crvenog križa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # CrvenoMladunče 2021-06-17 12:52
Citat gost:
Citat Žuja:
Zanima me šta li je Kučićka namjenila svom vjernom posilnom da se ne mora vratiti za školsku katedru.
Ravnatelj Crvenog križa
Sta nece doktor klaun biti dvdirektor Crvenog križa ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ?Udo 2021-06-17 12:53
još jedan namješteni natječaj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Lakrdijagost 2021-06-19 15:28
Citat gost:
Citat Žuja:
Zanima me šta li je Kučićka namjenila svom vjernom posilnom da se ne mora vratiti za školsku katedru.
Ravnatelj Crvenog križa
To s Crvenim križom će biti još jedna lakrdija za pravljenje budala od građana. Uskoro će biti raspisan natječaj za novog ravnatelja (dosadašnji se vraća u Policiju), a već se zna tko od četvero kandidata će biti izabran. Kandidati su Nedić, Badurina, Henč i Hocenski, a sad samo treba sastaviti komisiju za izbor da izabere po Kučićkinoj volji. Na tome se već radi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Šef kabineta gradonačelnice?gost 2021-06-29 09:37
Citat gost:
Citat gost:
Citat Žuja:
Zanima me šta li je Kučićka namjenila svom vjernom posilnom da se ne mora vratiti za školsku katedru.
Ravnatelj Crvenog križa
To s Crvenim križom će biti još jedna lakrdija za pravljenje budala od građana. Uskoro će biti raspisan natječaj za novog ravnatelja (dosadašnji se vraća u Policiju), a već se zna tko od četvero kandidata će biti izabran. Kandidati su Nedić, Badurina, Henč i Hocenski, a sad samo treba sastaviti komisiju za izbor da izabere po Kučićkinoj volji. Na tome se već radi.
Samo što se Nediću osladila hladovina u gradskom uredu pa bi radije ostao tamo. Jer u CK bi ipak nešto morao raditi. Priča se da svoj rad na izboru Ane za predsjednicu stranke i gradonačelnice pokušava naplatiti mjestom šefa kabineta gradonačelnice s tim da Martina Krajina nastavi raditi što i do sada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Hladovina za NeduGost 2021-06-30 17:16
Citat gost:
Citat gost:
Citat Žuja:
Zanima me šta li je Kučićka namjenila svom vjernom posilnom da se ne mora vratiti za školsku katedru.
Ravnatelj Crvenog križa
To s Crvenim križom će biti još jedna lakrdija za pravljenje budala od građana. Uskoro će biti raspisan natječaj za novog ravnatelja (dosadašnji se vraća u Policiju), a već se zna tko od četvero kandidata će biti izabran. Kandidati su Nedić, Badurina, Henč i Hocenski, a sad samo treba sastaviti komisiju za izbor da izabere po Kučićkinoj volji. Na tome se već radi.
Otoci.net javlja "Kako navodi, iz osobnih razloga, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa u Malom Lošinju ovih dana prestaje biti Marinko Gazilj." Raspisan je natječaj i danas počinje rok za prijave od osam dana. Hladovina od radnog mjesta, baš za Antu Nedića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Zna se ...ZT 2021-07-03 10:15
Citat Gost:
Otoci.net javlja "Kako navodi, iz osobnih razloga, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa u Malom Lošinju ovih dana prestaje biti Marinko Gazilj." Raspisan je natječaj i danas počinje rok za prijave od osam dana. Hladovina od radnog mjesta, baš za Antu Nedića.
Još jedna hadezajska kadrovska mućka za uljebljenje isluženih političkih veterana. Komentari na fejsu:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Veterinar Munchausengost 2021-06-17 09:46
U izbornoj kampanji je Devčić govorio da je kroz protekle godine u GV pokušavao ukazivati na stvari koje nisu u redu, koje su se trebale napraviti drugačije, no bez većine to ne ide. Sad pravi većinu s onima koje je kritizirao da bih ih mogao mijenjati. Koje licemjerje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Prljava kampanja A. K.Marin 2021-06-17 10:06
Ipak je Anino licemjerje bez premca na otoku njenih djedova. Kad ju je portal Telegram naljutio pričom o iščezlim novcima od prodaje stare škole, na fejsu je objavila propovijed o prljavoj kampanji, podmetanju, lažnim profilima, uvredama i niskim udarcima koji - kao - nisu dio demokratske kulture Malog Lošinja i da u takvim neciviliziranim postupcima pojedinaca ne želi ni na koji način sudjelovati.Tek st joj je napisao netko pismeniji od nje, jer mi koji smo je vidjeli i čuli kako govori znamo da to nije njezin izričaj. Kako bilo da bilo, laže kad kaže da u takvoj kampanji ne sudjeluje jer za nju su radila najmanje tri lažna FB profila pod imenima Lošinjski zvekan, Ivica Perić i Marija Muzic. Do nedavno je kao datum rođenja dotična "Marija Muzic" imala travanj 1925. bez ikakvih drugih podataka. O prljavosti i podlosti kampanje koja se s lažnih profila vodila u korist Ane Kučić neka svjedoči snimak poruke "Marije Muzic".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Posvađana s demokracijomK.K. 2021-06-17 10:32
Citat Marin:
laže kad kaže da u takvoj kampanji ne sudjeluje jer za nju su radila najmanje tri lažna FB profila pod imenima Lošinjski zvekan, Ivica Perić i Marija Muzic.
Da izdvojim Lošinjskog zvekana iz ove skupine Kučićkinih trolova zbog medijskog poštenja jer je omogućio javljanje na profilu i nije me blokirao kao Ana Kučić na svom. A napisao sam "Promjena vlasti više nije političko pitanje već stvar demokratske higijene važi za sve slučajeve i svagdje gdje se na vlasti godinama potepaju iste face. U ovom Gradu vlast drži osoba koja se osam godina švercala kao zamjenica gradonačelnika, a onda četiri godine kao gradonačelnica bez imalo sklonosti demokratskom redu. Zato je na Lošinju promjena vlasti stvar demokratske higijene iz dva razloga. Predugo je u vlasti, a posvađana s demokracijom."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # .......gost 2021-06-17 10:42
Citat K.K.:
U ovom Gradu vlast drži osoba koja se osam godina švercala kao zamjenica gradonačelnika, a onda četiri godine kao gradonačelnica bez imalo sklonosti demokratskom redu. Zato je na Lošinju promjena vlasti stvar demokratske higijene iz dva razloga. Predugo je u vlasti, a posvađana s demokracijom."
Upravo zato i upravo sada je bitno formirati nehadezeovsku većinu u GV da vrši nadzor nad gradonačelnicom da je se spriječi u samovolji i svađanju s demokracijom. Nažalost, izgleda da će se dogoditi kamuflirana podrška radi osobnih interesa pojedinaca, a svađanje s demokracijom će se nastaviti još 4 godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Mandat vijećnika kao privatno vlasništvoDe Bil 2021-06-21 15:33
Citat gost:
Citat K.K.:
U ovom Gradu vlast drži osoba koja se osam godina švercala kao zamjenica gradonačelnika, a onda četiri godine kao gradonačelnica bez imalo sklonosti demokratskom redu. Zato je na Lošinju promjena vlasti stvar demokratske higijene iz dva razloga. Predugo je u vlasti, a posvađana s demokracijom."
Upravo zato i upravo sada je bitno formirati nehadezeovsku većinu u GV da vrši nadzor nad gradonačelnicom da je se spriječi u samovolji i svađanju s demokracijom. Nažalost, izgleda da će se dogoditi kamuflirana podrška radi osobnih interesa pojedinaca, a svađanje s demokracijom će se nastaviti još 4 godine.
Kako vidimo to se nije dogodilo. Kao što je onaj Hrelja u sabor ušao sa SDP-om, a sada glasa s HDZ-om, tako je Devčić u gradsko vijeće ušao kao nezavisni, a drži ljestve samovoljnoj gradonačelnici. A kad su Plenkovića pitali je li ovo prevara birača rekao je da nije, jer to što se on predomislio nije specifičnost Hrvatske i da se to se događa i u drugim zemljama. No da pojača pravo izabranih zastupnika na prevrtljivost i opravda njihovo pretvaranje u žetončiće još je rekao da svatko tko je dobio mandat može raspolagati njime kako želi. Kao da je mandat njihovo privatno vlasništvo. Očito je da su Devčić i njegova družba baš tako shvatili mandate koje su dobili od birača koji nisu glasali za HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # USKOK za žetončiće?gost 2021-06-23 21:43
Citat De Bil:
Kao što je onaj Hrelja u sabor ušao sa SDP-om, a sada glasa s HDZ-om, tako je Devčić u gradsko vijeće ušao kao nezavisni, a drži ljestve samovoljnoj gradonačelnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Kapitalizacija glasova biračaFlegma 2021-07-10 10:53
Citat gost:
Citat K.K.:
U ovom Gradu vlast drži osoba koja se osam godina švercala kao zamjenica gradonačelnika, a onda četiri godine kao gradonačelnica bez imalo sklonosti demokratskom redu. Zato je na Lošinju promjena vlasti stvar demokratske higijene iz dva razloga. Predugo je u vlasti, a posvađana s demokracijom."
Upravo zato i upravo sada je bitno formirati nehadezeovsku većinu u GV da vrši nadzor nad gradonačelnicom da je se spriječi u samovolji i svađanju s demokracijom. Nažalost, izgleda da će se dogoditi kamuflirana podrška radi osobnih interesa pojedinaca, a svađanje s demokracijom će se nastaviti još 4 godine.
Nije se dogodila kamuflirana nego otvorena podrška osobi koja se osam godina zaista švercala kao zamjenica, a potom četiri godine kao gradonačelnica. I to bez sklonosti demokratskom redu, a dodao bih i bez osjećaja odgovornost. Ista je dobila i drugi mandat, a vladat će uz podršku većine sklepane od vijećnika HDZ-a, HNS-a, AM i nezavisnih - pod vodstvom vođe oporbe u njenom prošlom mandatu.
Obilježen istragom USKOK-a, posljedicama nerada i nereda iz prethodnog mandata te opterećen neostvarivim predizbornim obećanjima ovaj mandat će potvrditi da se politika ponekad pretvara u kupleraj. Politiku se biračima nakon izbora opisuje kao umješnost provođenja mogućeg pa se sumanute političke preokrete smjera opravdava višim interesima - na primjer, obranom od invazije "creske građevinske mafije" na lošinjski prostor. Ali iza tih i takvih preokreta obično se kriju privatni interesi prevrtljivaca. Zato možemo reći da je vladajuća većina na Lošinju stvorena kapitalizacijom glasova birača. Vi ste birali njih, a oni sada biraju s kim će tikve saditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # o tikvama i vragovimaOMG 2021-06-17 11:34
Uskok istražuje HDZ-ovu gradonačelnicu Grada Malog Lošinja

glasotoka.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # yPupi Kupi 2021-06-17 11:53
Citat OMG:
Uskok istražuje HDZ-ovu gradonačelnicu Grada Malog Lošinja
glasotoka.hr/.../...
Promjena raspoloženja u ovo moderno vrijeme jest uobičajeno. Tako je ova vijest vjerojatno malo pokvarila raspoloženje Ane Kučić. A još jučer je na gradskom odboru HDZ-a blistala od sreće jer je prema njenom shvaćanju ona omogućila pobjedu HDZ-a na izborima. Pobjeda je tako kolosalna da je predložila GO, koji je to naravno i prihvatio, da HDZ podrži kandidaturu "nezavisnog" Devčića za predsjednika GV. Baš kolosalno i baš prozirno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Kolosalnoasd 2021-06-17 12:20
Citat Pupi Kupi:
jučer je na gradskom odboru HDZ-a blistala od sreće jer je prema njenom shvaćanju ona omogućila pobjedu HDZ-a na izborima.
HDZ ni ovog puta kao ni ikad prije nije pobijedio na izborima. Opet će pobijediti nakon izbora kad si kupi propalitete koje su birači greškom izabrali za vijećnike. A da tamo ima netko tko zna računati rekao bi joj da je na prošlim izborima HDZ dobio 33 posto mjesta u GV, a na ovim, unatoč kolosalnom utrošku novca na kampanju, 2 posto manje. No i ova pobjeda nakon izbora će biti kolosalna s obzirom da je vođa oporbe kupljen kao kila liganja u ribarnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kupovina glasova na teret proračunagost 2021-07-12 09:03
Citat asd:
Citat Pupi Kupi:
jučer je na gradskom odboru HDZ-a blistala od sreće jer je prema njenom shvaćanju ona omogućila pobjedu HDZ-a na izborima.
HDZ ni ovog puta kao ni ikad prije nije pobijedio na izborima. Opet će pobijediti nakon izbora kad si kupi propalitete koje su birači greškom izabrali za vijećnike. A da tamo ima netko tko zna računati rekao bi joj da je na prošlim izborima HDZ dobio 33 posto mjesta u GV, a na ovim, unatoč kolosalnom utrošku novca na kampanju, 2 posto manje. No i ova pobjeda nakon izbora će biti kolosalna s obzirom da je vođa oporbe kupljen kao kila liganja u ribarnici.
Mene zanima što će svojim poslušnicim staviti prije na glasanje u GV. Da li povećanje svoje plaće ili plaćanje dopunskog osiguranja umirovljenicima . Citiram iz njenog ajmo reći programa ulagivačko obećanje "Besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje – znamo da su mirovine male, a zdravstvene potrebe umirovljenika velike. Svim svojim umirovljenicima osigurat ćemo besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje." No besplatno dopunsko osiguranje ne postoji pa će se morati platiti iz gradskog proračuna, što znači da ćemo svi platiti cijenu kupovine glasova dijela birača da ju izaberu za gradonačelnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # u čije ime je dano ovo obećanje?politička korektnost 2021-07-12 13:34
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # U svoje ime na naš račungost 2021-07-12 15:07
Citat politička korektnost:
Obećala Ana Kučić u svoje ime, obećala Ana Kučić na naš račun. Znači mi ćemo platiti glasove koje je dobila radi tih obećanja. A obećala je i ovo:Lako je tuđim parama kupovati popularnost
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Dopunsko za umirovljenikegost 2021-07-28 17:58
Citat gost:
Mene zanima što će svojim poslušnicima staviti prije na glasanje u GV. Da li povećanje svoje plaće ili plaćanje dopunskog osiguranja umirovljenicima. Citiram iz njenog ajmo reći programa ulagivačko obećanje "Besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje – znamo da su mirovine male, a zdravstvene potrebe umirovljenika velike. Svim svojim umirovljenicima osigurat ćemo besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje." No besplatno dopunsko osiguranje ne postoji pa će se morati platiti iz gradskog proračuna, što znači da ćemo svi platiti cijenu kupovine glasova dijela birača da ju izaberu za gradonačelnicu.
Ovih mjesec dana nakon izbora kad si je osigurala većinu u GV ajmo reći gradonačelnica se bavila samo nazočenjima od ređenja svećenika preko polaganja vijenaca, poziranja za TV na Osorskim večerima i sl. Pa je nekome dojadilo i zapitao pitao na radio Jadranka što je s obećanim plaćanjem dopunskog osiguranja za umirovljenike. Poslušajte odgovor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # besplatno dopunskomalo sutra 2021-07-28 19:32
i bit će u izradi naredne 3 i pol godine, do sljedećih izbora, a onda će ponovo obećati isto
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Prazna blagajna?gost 2021-07-28 19:49
Citat malo sutra:
i bit će u izradi naredne 3 i pol godine, do sljedećih izbora, a onda će ponovo obećati isto
Kaže, iz gradske uprave došao odgovor da je odluka u izradi. Pa zar im treba mjesec dana za to? Ili je blagajna prazna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Prazna blagajnaPR 2021-07-28 20:57
Pa otkud baš sad?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dvomjesečni odmor A. K.gost 2021-07-30 13:52
Citat gost:
Citat gost:
Mene zanima što će svojim poslušnicima staviti prije na glasanje u GV. Da li povećanje svoje plaće ili plaćanje dopunskog osiguranja umirovljenicima.
Ovih mjesec dana nakon izbora kad si je osigurala većinu u GV ajmo reći gradonačelnica se bavila samo nazočenjima od ređenja svećenika preko polaganja vijenaca, poziranja za TV na Osorskim večerima i sl.
Nije prošlo mjesec dana od izbora nego puna dva mjeseca. A nakon što je na današnji dan proglasila okončanje svih podjela uzela si je dvomjesečni odmor od glumačkih napora u kampanji. Već 1. lipnja objavila je na fejsu nazočenje ređenju svećenika, a 17. informaciju o formiranju svoje većine u GV s raspjevanom propovijedi kako je biti gradski vijećnik časna, moralna i odgovorna funkcija. Sigurna u slijepu poslušnost svojih petero vijećnika HDZ-a i četiri žetončića pozvala je vijećnike da "koriste svoje ovlasti" i da "otvoreno predlažu, pitaju i sudjeluju". Naravno, poziv vijećnicima da predlažu i pitaju je čista demagogija jer prema poslovniku pitati mogu i bez njenog poziva. A prijedloge oporbe ona jednostavno odbija. To je iskusio njen sadašnji predsjednik GV kojeg je dok je bio u oporbi boljševički optužila da šuruje s građanima.

Odgovore na svoja pitanja oporbeni vijećnici često nisu dobivali ni prije, a neće ih dobivati ni ubuduće. No kad pita netko iz njene družbe da bi joj dodao "loptu na volej" odgovor ćesigurno dobiti.
Odmah potom službenim autom je otišla u Piran da bi objavila fotke s "posjeta našeg broda Logera slovenskom gradu Piranu" i "prijateljskog susreta sa gradonačelnikom Pirana". I tako dalje...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Državnički poslovi Ane Kučićgost 2021-07-30 17:39
Citat gost:
Odmah potom službenim autom je otišla u Piran da bi objavila fotke s "posjeta našeg broda Logera slovenskom gradu Piranu" i "prijateljskog susreta sa gradonačelnikom Pirana". I tako dalje...
Nakon dvomjesečnog odmora kao da je saborska zastupnica prionula je na posao. Na fejsu je danas objavila da se bavi se džavničkim poslom:
Na Lošinju je protekla dva tjedna ljetovao i gradonačelnik njemačkog grada Herrsching am Ammersee Christian Schiller pa smo današnji dan iskoristili za neformalni susret i razgovor o brojnim zajedničkim temama. Susretu su prisustvovali i direktor Turističke zajednice Dalibor Cvitković i gradski vijećnik Anto Nedić, te Nikola Rakić na čiju inicijativu se susret i održao. #anakucic
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # napredovala je... 2021-06-17 11:57
Citat OMG:
Uskok istražuje HDZ-ovu gradonačelnicu Grada Malog Lošinja
glasotoka.hr/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Vrč ide na vodu ...asd 2021-06-17 11:58
Citat OMG:
Uskok istražuje HDZ-ovu gradonačelnicu Grada Malog Lošinja
glasotoka.hr/.../...
To je normalno. Prije ili kasnije svaki HDZ-ov dužnosnik postaje predmet istrage. A Kučićka je pod okriljem Sanaderove stranke uhljebljena u Gradu Mali Lošinj već 12 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Izbori su test inteligencije narodagost 2021-06-17 15:32
Citat asd:
Citat OMG:
Uskok istražuje HDZ-ovu gradonačelnicu Grada Malog Lošinja
glasotoka.hr/.../...
To je normalno. Prije ili kasnije svaki HDZ-ov dužnosnik postaje predmet istrage. A Kučićka je po okriljem Sanaderove stranke uhljebljena u Gradu Mali Lošinj već 12 godina.
Glas otoka u zaključku napisa kao da se čudi piše: "Unatoč ranijim sumnjama u malverzacije i pored ostalih afera, Ana Kučić nadmoćno je osvojila novi mandat ostvarivši gotovo dvostruko više glasova od svoga protukandidata u drugom krugu lokalnih izbora." Tu nema ništa čudnog. Pa i u cijeloj državi se stalno ponavlja taj fenomen. Što nas više pljačkaju i prave magarcima to su sigurniji da će ostati na vlasti. Nije slučajno da je u jednoj anketi HRVATSKA PROGLAŠENA NAJGLUPLJOM ZEMLJOM NA SVIJETU jer 'Obožavaju ratne zločince, uvijek biraju najgoru vlast i ne znaju riješiti probleme'. A izborom Ane Kučić za gradonačelnicu i to dva puta Lošinj svakako doprinosi toj ocjeni.
net.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kritika nije negativni nabojGost 2021-06-17 18:05
Citat asd:
Citat OMG:
Uskok istražuje HDZ-ovu gradonačelnicu Grada Malog Lošinja
glasotoka.hr/.../...
To je normalno. Prije ili kasnije svaki HDZ-ov dužnosnik postaje predmet istrage. A Kučićka je pod okriljem Sanaderove stranke uhljebljena u Gradu Mali Lošinj već 12 godina.
Na kraju sjednice GV je laprdala nešto o nadi da će se naš javni prostor očistiti od negativnog naboja koji ga okružuje posljednjih mjeseci. Sigurno misli na članak u Telegramu, rubrika POLITIKA & KRIMINAL Otkrivamo: Gradonačelnica Malog Lošinja prodala staru školu da izgradi novu dvoranu. Novac je potrošila, ne želi reći na što. HDZ-ovka Ana Kučić tjednima ne odgovara na Telegramove upite: gdje je nestao novac namijenjen školskoj dvorani
telegram.hr/.../...
Netko bi joj trebao pojasniti da legitimne i opravdane kritike nisu nekakvi negativni naboji nego pravo građana da kritiziraju vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Samo su interesi svetiPoštenjačina 2021-06-17 09:54
Danas će postati i javno i službeno da jedini pravi i nepotkupljivi lokalni pravednik i protivnik HDZ-a je u koaliciji s svojim protivnikom. Što je razlog takvog kopernikanskog obrata vijećnika Devčića? Možda se razlog krije u ugovorima (više ih je) o zakupu gradskog gradskog zemljišta koje je dobio bez natječaja i u ugovorima o dodjeli poljoprivrednih potpora koje mu je dodijelila Ana Kučić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Jel' to taj?Pupi 2021 2021-06-17 10:08
Je li to isti onaj Devčić koji je 2013. cvilio da ga je Pupovac, vijećnik s njegove liste, prevario jer je potpisao koaliciju s HDZ-om?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Nagrada za prevarugost 2021-06-17 12:01
Pupavac je tada dobio krov na boćalištu, a šta će dobiti Devčić ćemo viditi :sigh:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # xPupi Kupi 2021-06-17 12:18
Citat gost:
Pupavac je tada dobio krov na boćalištu, a šta će dobiti Devčić ćemo viditi :sigh:
Ili je već dobio?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kako smuljati muljatora?JR 2021-06-17 12:26
Citat gost:
Pupavac je tada dobio krov na boćalištu, a šta će dobiti Devčić ćemo viditi :sigh:
Dobio je samo veliki K od krova :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Muflon 04.08.2021 18:42
  Sad više nije bitno
  Nije bolji ni aktualniji ni fejs HDZ Mali Lošinj @LosinjHDZ · Politička organizacija.
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  asd 04.08.2021 17:13
  Gluvarenje
  Nedićev fejs mi više sliči fejsu nekog Kučićkinog poltrona nego zamjenika gradonačelnice. Još ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  ma kuš na me 04.08.2021 16:39
  radio ne radio svira ti radio
  Odgovori gradske uprave u toj emisiji u pravilu su basnoslovni, uvreda za inteligenciju ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Anka 04.08.2021 16:06
  ....
  Jedan od tih spavača još uvijek misli da je zamjenik gradonačelnice. Nikako da ažurira ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  gost 04.08.2021 15:57
  ZAJEDNO
  Portal nije važan, ali slike su nezaboravne. Meni je ipak najbolja ova zbog razotkrivanja skrivenog ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  gost 04.08.2021 14:07
  Invazija na javne površine
  Postoje tri vrste lokalnih medija. Jedni ne grizu ruku koja ih hrani, drugi su umiljati ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Magda 04.08.2021 13:59
  Hahaha
  Hajde još stoput stavite iste slike, iste komentare. Ajde malo onu sliku s misicom. Pa malo ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Tovar 04.08.2021 09:38
  Jahači apokalipese
  Poslovođa je hadezejcima valjao za objavu na službenoj gradskoj stranici, ali ne i za FB ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  FF 03.08.2021 21:04
  kako ide ona pjesma?
  u stvari, svi su oni tu sasvim slučajno, kao da ih je voda donijela, a na isti način će ih ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  gost 03.08.2021 16:58
  Fantastična četvorka
  Filip nije glavni urednik. On je samo poslovođa. Glavni urednik je Butković, a Kučićka ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Luzer 03.08.2021 15:23
  Lučka uprava
  A di je glavni urednik svih ovih problema??Filip e,javi se!!
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Dodo 03.08.2021 14:42
  Ajmo reći gradonačelnica
  Novac dobiven od Eu se morao negdje ulupati, a gradonačelnica Malog Lošinja Butkoviću nije ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Licemjer 03.08.2021 13:43
  ...
  Za što ga ja to točno klevećem?
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  gost 03.08.2021 11:58
  Hm...
  To su teške optužbe koje bi se mogle okarakterizirat i kao kazneno djelo klevete. Nadam se ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Licemjer 03.08.2021 11:14
  ...
  Umjesto da se zahvaljujete Vedranu, zahvalite se tko mu je već platio mjenjanje krova i ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Vedrane hvala Ti 03.08.2021 10:16
  Glas otoka
  Srećom imamo lokalni nezavisni portal i perjanicu objektivnog Novinarstva, jedini iza kojeg ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Spavačica 03.08.2021 06:27
  Spavač
  Zar nije jedan od tih spavača ili spavačica postao novi direktor Crvenog križa ?
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Simon 02.08.2021 21:12
  Lokalci
  A što reći o lokalnim "izvorima informacija" koji daju promociju razno raznim HDZ spavačima ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Kapetan male barke 02.08.2021 14:37
  pomrčina zdravog razuma
  Evo što dobiješ kad jednu glupost pokušaš opravdati, pa nastaviš izmišljati nove gluposti koje ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  ZeZ 02.08.2021 12:49
  12 godina statiranja
  A što očekivati od magistre ekonomije kojoj je trebalo 12 godina da stekne diplomu, a jedino ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Kad je bal, Nek je bal 02.08.2021 09:53
  Lošinjski Obrovac
  Koliko je gradonačelnica sposobna u vođenju investicija vidjeti smo u prošlom mandatu kada ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Jumbo 02.08.2021 08:39
  Mrtvaška: Politički pamfleti i lažna obećanja
  Umrtvljeni lokalni mediji ne donose vijesti koje smetaju lokalnim šerifima i šerificama.
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  gost 01.08.2021 16:57
  Primjeren komentar
  HDZ-ov privatni bal vampira i samopromocija Velikog vođe i njegovih kokošara pa nije ni ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  Bruno 01.08.2021 16:04
  i ja sanjam svaki dan
  Sanjam kako brzobrodskom linijom doći u neko normalno vrijeme u Rijeku kao županijsko ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  Žuja 01.08.2021 11:13
  Bravo za ništa
  Hvalit će se isto kao prije zadnih izbora "ostvarili smo sve što smo najavili" iako Lošinj ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  Lino 01.08.2021 10:15
  sanjam svaki dan
  Zanima me hoće li se nakon izgradnje pristništa na Mrtvaški gradonačelnica hvaliti kako je ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  gost 01.08.2021 09:49
  Mala zemlja za velike hvalisavce
  Na spajanje Pelješkog mosta pozvan i predsjednik HDZ-a BiH. Predsjednik Republike Hrvatske ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  TT 31.07.2021 17:37
  ...
  Istina je da je njena nepismenost neupitna. Jer, tko bez titlova ne može pratiti sam sebe ...
   
 • Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

  gost 31.07.2021 13:33
  Ana je nevina
  Istina je da je pismenost Ane Kučić upitna. Tko bez blesimetra ne zna suvislo govoriti ...
   
 • Odumiranje lokalnih medija doprinosi širenju dezinformacija

  Potjeh 31.07.2021 09:39
  Faktografija
  A nama koji smo preživjeli minulu izbornu kampanju za lokalnu vlast i vidjeli ulogu ...