Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Zaboravljeni otok

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

premudaU emisiji Poziv Nove TV snimljenoj na temelju poziva mještana otoka Unija nastupila je i gradonačelnica Grada Malog Lošinja. Netom što je odbila nastup na istoj TV postaji u vezi s problemom zajedničkog vodovoda s Gradom Cresom ipak je sudjelovala u razgovoru o problemima stanovnika otoka Unije zbog kojih oni  traže odcjepljenje od županije 

Uz video snimku razgovora portal Dnevnik.hr pod nadnaslovom ZABORAVLJENI OTOK i naslovom Nemaju prijevoz ni liječnike, a muku muče i s divljim kozama. Tu nije kraj problemima: Traže odcjepljenje od županije objavljen na portalu Dnevnik.hr donosi tekst kojeg prenosimo u cijelosti:

Ekipi Dnevnika Nove TV javili su se mještani jednog od najudaljenijih otoka Primorsko-goranske županije koji muku muče s brojnim problemima, a njihovi apeli završavaju mahom u slijepoj ulici.

Za njih rješavanje nekih najbanalnijih stvari poput odlaska u banku ili općinu znači jedan nepovratno izgubljen dan. Nerijetko se dogodi da, kada se i domognu Lošinja, tamo zaglave jer je povratak zbog lošeg vremena nemoguć.

"Već dugi niz godina upozoravamo političare na katastrofalno stanje na otoku Unijama. Otočana je sve manje, liječnika nemamo, brodske linije su često u prekidu. Avion, odnosno aerodrom zatvoren nam je dugi niz godina. Ako se nešto ne dogodi, hitno, tražit ćemo referendum o odcjepljenju od Primorsko-goranske županije. Dođite i vidite kako se živi na otoku u 21. stoljeću", poručio je za Dnevnik Nove TV predsjednik mjesnog odbora Robert Nikolić.

Unije se nalaze u cresko-lošinjskom arhipelagu. Mještani na raspolaganju imaju brod Premuda, koji je star 70 godina. Svakodnevna linija vozi preko Suska za Lošinj i taj put traje oko dva sata.

Druga opcija je katamaran koji vozi do Rijeke, a put traje dva i pol sata. Petkom i nedjeljom na raspolaganju imaju i katamaran koji plovi do Pule oko sat i pol.

Do prije nekoliko godina stanovnici Unija imali su i aerodrom, pa je let iz Unija do lošinjskog aerodroma trajao pet minuta.

Tragom videopoziva na Unije iz Zagreba je krenula i ekipa Dnevnika Nove TV, koja se odmah iz prve ruke uvjerila kakva je prometna povezanost. Put je trajao gotovo sedam sati, a reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Kopčić otočani su otkrili probleme koje skriva biser Jadrana.

Brod sagrađen 1955. godine
"S administrativnim središtem plovimo s brodom sagrađenim 1955., danas je 2023. Treba nam dva sata da dođemo i da riješimo bilo kakvu administraciju", istaknuo je Žarko Mrkobrada.

Sedamdeset godina stara Premuda sve se teže nosi s lošim vremenom. "Posljednjih 20 dana nismo imali 14 dana broda. Sve ovisi o vremenskim uvjetima jer smo mi na otvorenom moru. To je problem. Trebamo bolje brodove, sigurnije, koji su konstantni. Povezanost je najbitnija stvar za razvoj otoka", upozorava Mrkobrada.

Za povratak života na otok postoji rješenje - aerodrom. Radio je do prije deset godina i omogućavao razvoj turizma i hitnu medicinsku skrb. Danas - dozvolu za njegov rad nadležni ne izdaju.

"Oko deset tisuća putnika i 400 privatnih aviona je godišnje slijetalo. Počelo je rješavanje imovinskopravnih odnosa. Županija je krenula, Grad je trebao biti vlasnik. Međutim, to se vuklo do 2013. godine. Nije bilo riješeno i letjelište je zatvoreno jer nema riješene imovinskopravne odnose", pojasnio je Nikolić. A to je tek početak problema. Liječnika tamo godinama nema.

"Šanse za preživljavanje - nema. Ljetos smo imali primjer gdje se dijete nabolo na harpun u 14:30, a u 21:30 je bilo na operacijskom stolu", istaknuo je Mrkobrada.

Ambulanta je smještena u prostorijama mjesnog odbora. Oprema kojom bi jedina medicinska sestra trebala spašavati živote stara je 30-ak godina. Opcija je helikopter, ali medicinska sestra Katarina ističe da se to ne dozvoljava. "Žele da prvo dođe liječnička ekipa iz hitne s Lošinja da bi oni procijenili pa zatim vozili pacijenta u Lošinj pa tek onda dalje u Rijeku", pojasnila je Katarina.

Kučić je rekla da je trebao doći u emisiju netko drugi od sugovornika o temi letjelišta, ali da je to "dugogodišnji problem rješavanja imovinskopravnih odnosa". Nije htjela reći na koga je mislila, već samo izdvojila institucije kao problem.

Iz resornog ministarstva za Dnevnik Nove TV priopćili su da je ove godine planirana nabava modernijeg broda s većim teretnim prostorom, kao i nabava novog katamarana. Na to priopćenje Kučić je odgovorila da želi vjerovati u ta obećanja.

"Mi smo višekratno tijekom nekoliko godina razgovarali, ovo nisu problemi koji su se dogodili preko noći. Ministar Butković ima puno sluha za naše otočne probleme", rekla je Kučić u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem.

Kučić na kraju nije htjela reći bi li za nju bilo porazno da se Unije odvoje od PGŽ-a, već je kazala da bi poraz bio ostanak standarda kakav je trenutačno te da se ne dogodi nijedno izrečeno obećanje.

Župan Zlatko Komadina rekao je da je županija u potpunosti svjesna težine života na malim otocima.
"Napravili smo na Unijama novu rivu, pokrenuli projekt 'Samoodrživi otok', a sve opravdane zahtjeve proslijedili smo nadležnom ministarstvu. Do sada nismo dobili odgovor što se tiče bolje prometne povezanosti. Njihovu inicijativu za izdvajanje iz naše županije i prelazak u Istru, ako se referendumom tako odluči, ćemo podržati", zaključio je Komadina.

Radi stjecanja vlastitog dojma o uvjerljivosti nastupa gradonačelnice,
kako vizualnog i slušnog, tako i sadržajnog,
pogledajte i preslušajte priloženu video snimku

Komentari: 

111 # Poraz AKNN 2023-02-27 13:47
Znači, na TV je ista kao na Gradskom vijeću. Ne odgovara na pitanja nego se izmotava :lol: U članku piše, a vidi i u snimci, Kučić na kraju nije htjela reći bi li za nju bilo porazno da se Unije odvoje od PGŽ-a, već je kazala da bi poraz bio ostanak standarda kakav je trenutačno te da se ne dogodi nijedno izrečeno obećanje. A baš njoj se u prošlom mandatu nije dogodilo nijedno izrečeno obećanje. Obećala je da će Lošinj u svemu biti prvi od 1000 otoka. A nije. Ni u ovom nije do sada postigla ništa od obećanog. Evo što je obećavala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # BrbljanjeZero Sum 2023-02-27 14:49
Citat NN:
Znači, na TV je ista kao na Gradskom vijeću. Ne odgovara na pitanja nego se izmotava :lol:
Pokušala je nadbrbljati voditelja da prikrije kako izbjegava odgovoriti. Ali ovaj se nije dao. Grubo je prekine i ponovi pitanje. Nije to Domac :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Tema ŠČgost 2023-03-02 12:51
Citat Zero Sum:
Citat NN:
Znači, na TV je ista kao na Gradskom vijeću. Ne odgovara na pitanja nego se izmotava :lol:
Pokušala je nadbrbljati voditelja da prikrije kako izbjegava odgovoriti. Ali ovaj se nije dao. Grubo je prekine i ponovi pitanje. Nije to Domac :lol:
Lako njoj s Domcem. Zadnje ćakulanje je na fejsu oglasila Nakon prošlotjedne pauze, danas ponovno o svim aktualnostima govorimo na Radio Jadranka! sa zajedničkom fotkom da bi ga započeli temom ŠČ :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Prvo najvažnije: Let 3DG 2023-03-02 13:45
Citat gost:
Citat Zero Sum:
Pokušala je nadbrbljati voditelja da prikrije kako izbjegava odgovoriti. Ali ovaj se nije dao. Grubo je prekine i ponovi pitanje. Nije to Domac :lol:
Lako njoj s Domcem. Zadnje ćakulanje je na fejsu oglasila Nakon prošlotjedne pauze, danas ponovno o svim aktualnostima govorimo na Radio Jadranka! sa zajedničkom fotkom da bi ga započeli temom ŠČ :sad:
Prvo su raspravili najvažnije, a poslije prešli na požar, pa na Unije i još nekoliko manje važnih tema. Slušajući emisiju uživo stekao sam utisak da se sve to nje ne tiče. Neće ona priznati svoju odgovornost za nečinjenje, ali se rado hvali onim što treba napraviti, a još nije napravljeno, niti se zna kada i da li će uopće biti napravljeno.
Prosipa tipična biroktratsku spiku da stručne službe rade svoj posao, ali rezultate ne vidimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Tuđe perjeNN 2023-03-03 10:28
Citat DG:
Neće ona priznati svoju odgovornost za nečinjenje, ali se rado hvali onim što treba napraviti, a još nije napravljeno, niti se zna kada i da li će uopće biti napravljeno.
Hvali se i projektima za koje nema nikakve zasluge koji s njom imaju veze samo zato što se odvijaju u Gradu Mali Lošinj :P Tako je objavila opširan status [VELIKI PROJEKTI U OSORU] o projektu aglomeracije u Osoru koji je rađen pod vodstvom Maria FRankovića. Ne znam tko joj je sastavio tekst ali isti je objavljen i na fejsu gradske uprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Prvi od 1000Žuja 2023-02-27 15:04
Citat NN:
Obećala je da će Lošinj u svemu biti prvi od 1000 otoka. A nije.
Pa postao je u nečemu prvi. Prvi je od 1000 otoka od kojeg se netko želi odcijepiti :P Bravo Ana!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Gradonačelnici je drago ...Gost 2023-02-27 19:31
U svjetlu ovog predizbornog laprdanja Ane Kučić glupo zvuči njen jučerašnji status na fejsu. Njoj je drago "da je Dnevnik Nove TV kroz rubriku “Poziv” dao prostora za stvarne probleme stanovnika malih otoka u Lošinjskom arhipelagu" kao da birače nije vabila da je zaokruže jer, kako je prije izbora pisala, "sa svojom ekipom mladih ljudi ima rješenja za pokretanje daljnjih infrastruktutni h projekata koji su u pripremi uz završavanje preduvjeta prostorno planske dokumentacije, a osiguravaju povlačenje sredstava iz EU fondova u sljedećem [tj. u sadašnjem, tekućem] mandatnom razdoblju".

Da svo to političko prenemaganje nije bilo samo ješka za glasove ne bi njoj danas, na gotovo polovici mandata, trebao Dnevnik Nove TV kao nada da će stanovnicima malih otoka "ovo pomoći da dobiju bolju kvalitetu života, onakvu kakvu zaslužuju kao ravnopravni stanovnici Primorsko-goran ske županije i Republike Hrvatske". Imali bi "rješenja za pokretanje daljnjih infrastruktutni h projekata koji su u pripremi uz završavanje preduvjeta prostorno planske dokumentacije, a osiguravaju povlačenje sredstava iz EU fondova" u tekućem mandatnom razdoblju.

Od svega toga nemamo ništa. Istina, imamo rasprodaju gradskih nekretnina, hvalisanje tuđim projektima i savjetnika gradonačelnice za EU projekte. Čiji se rad sudeći prema podacima eTransparentnos t ili ne plaća ili se plaća s računa nekog javnog poduzeća. A možda se uopće ne plača jer nema rezultata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Što će nam ona?NN 2023-03-02 10:28
Citat Gost:
Dnevnik Nove TV kao nada da će stanovnicima malih otoka "ovo pomoći da dobiju bolju kvalitetu života, onakvu kakvu zaslužuju kao ravnopravni stanovnici Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske"
Ako njen posao treba da odrađuju mediji i to oni koje ne plaćamo pitanje je što će nam onda ona? Jer ona iz gradskog proračuna plaća samo medije koji promoviraju nju osobno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # TikTok 2023-02-27 13:50
Citat:
Radi stjecanja vlastitog dojma o uvjerljivosti nastupa gradonačelnice, kako vizualnog i slušnog, tako i sadržajnog, pogledajte i preslušajte priloženu video snimku
Moj dojam... njoj je drago :lol: Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # UčenicaAK 2023-02-27 17:11
AK je odlična učenica Anemičnog [cenzurirano]un a - nema šanse da jednostavno odgovori na jednostavno pitanje. Daleko će dogurati, budućnost joj je blistava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Put u blistavu budućnostgost 2023-02-27 17:55
Citat AK:
AK je odlična učenica Anemičnog [cenzurirano]una - nema šanse da jednostavno odgovori na jednostavno pitanje. Daleko će dogurati, budućnost joj je blistava.
Samo na tom putu će morat pojest i puno govana. Vidi primjer Garia Kapelia

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Prvo Ilovčani, sada Unijani ...TNT 2023-02-27 18:07
Župan Komadina o najavi referenduma za odvajanje otoka Unija iz PGŽ-a
i.imgur.com/rtaO68w.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # TalijaniRobert 2023-02-27 19:58
Neka postanu istrijani bitno je da ne odluče postati talijani. Odmah im ukinuti katamaran i premudu. :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Grad slučajAP 2023-02-27 20:17
Mala škola se prodaje, a velika gori. Na zdravlje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Deja vuML 2023-02-27 23:21
Sada ćemo opet slušati AK u emisiji Razgovor povodom, a tema će biti izmjena PUP-a na lokaciji stare osnovne škole. Vjerojatno će se omogućiti totalka rušenje i gradnja nove zgrade koja će arhitektonski i fukcionalno bolje odgovarati vlasniku. Poznata špranca, već viđeno na Čikatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ObjedinjavanjeAK 2023-03-02 12:53
Vjerojatno će se omogućiti totalka rušenje i gradnja nove zgrade koja će arhitektonski i fukcionalno bolje odgovarati vlasniku. Poznata špranca, već viđeno na Čikatu.
Vjerojatnije je da će prvo kupiti zgradu uprave i škole Odgojnog doma s velikim prostorom iza i puno boljim pristupom tako objedinjenoj parceli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # DomoljubDragi Dragan 2023-03-02 17:18
Zanimljivo je tko je vlasnik parcela iza igrališta preko kojih je jedino moguće doći do stare škole.
To se zove imati nos za biznis.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kako to ?Kako to ? 2023-03-03 08:30
Citat Dragi Dragan:
Zanimljivo je tko je vlasnik parcela iza igrališta preko kojih je jedino moguće doći do stare škole.
To se zove imati nos za biznis.
Dragi Dragan je poznat kao poštenjačina koja sije strah i trepet među poduzetnicima koji se trude raditi po propisima.
Za ove druge nema brige, važno je da imaju dovoljno love za domoljuba pravednika koji ima nos za biznis.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Bez prodajeKupnja 2023-03-02 20:10
Kako se može kupiti nešto što nije na prodaju ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ►Tko HDZ donira, profitiraG*ost 2023-03-03 09:15
Citat ML:
Sada ćemo opet slušati AK u emisiji Razgovor povodom, a tema će biti izmjena PUP-a na lokaciji stare osnovne škole. Vjerojatno će se omogućiti totalka rušenje i gradnja nove zgrade koja će arhitektonski i fukcionalno bolje odgovarati vlasniku. Poznata špranca, već viđeno na Čikatu.
⮞ Od gradova, agencija, lokalne samouprave, ministarstava i drugih institucija Radnik je dobio oko 50 ugovora u vrijednosti od oko 250 milijuna kuna. Samo u Malom Lošinju, odakle dolazi ministar turizma Gari Cappelli, utržili su 24 milijuna kuna, a prošle godine dobili su milijunske ugovore od više javnih institucija. Radnik je također vlasnik tvrtke Bistra iz Đurđevca, a obje su tvrtke donirale HDZ-u po 160.000 tisuća kuna. Bistra je dosad dobila stotinjak milijuna kuna poslova od države, čega nije manjkalo ni prošle godine.
www.portalnovosti.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Izgorio i novac od prodajeFireMan 2023-02-28 09:26
Citat AP:
Mala škola se prodaje, a velika gori. Na zdravlje.
Izgorili i novci od prodaje stare škole. Politika & Kriminal - Telegram - Otkrivamo: Gradonačelnica Malog Lošinja prodala staru školu da izgradi novu dvoranu. Novac je potrošila, ne želi reći na što.
HDZ-ovka Ana Kučić tjednima ne odgovara na Telegramove upite: gdje je nestao novac namijenjen školskoj dvorani.
Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić (HDZ), proizlazi iz podataka do kojih je došao Telegram, potrošila novac koji je grad uprihodio od prodaje jedne od starih škola, iako je ta sredstva trebala namjenski uložiti u projekt gradnje nove školske, sportske dvorane.
Riječ je o 6,5 milijuna kuna za koliko je Mali Lošinj krajem 2019. prodao staru školu u Zagrebačkoj ulici
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Novci na "posebnom računu"gost 2023-03-02 12:07
Citat FireMan:
Citat AP:
Mala škola se prodaje, a velika gori. Na zdravlje.
Izgorili i novci od prodaje stare škole... Gradonačelnica Malog Lošinja prodala staru školu da izgradi novu dvoranu. Novac je potrošila, ne želi reći na što.
Na temu prodaje stare škole osvrnuo se i vjećnik Mario Franković ne vezano za požar: Nakon neuspjelog pokušaja prodaje male škole na Brdini u lipnju prošle godine, ista je ponovno na prodaji. Rasprodaja gradske imovine ne posustaje.
Mala škola je, nažalost, jedan od mnogih primjera na našem otoku gdje je jasno vidljiva nebriga i bezidejnost lokalne vlasti već dugi niz godina.
Ako usporedimo prodaju male škole na Brdini s prodajom velike škole u Zagrebačkoj ulici, nitko ne treba biti prorok da bi došao do određenih zaključaka:
1. Malu školu će kupiti poznati ulagač u nekretnine na našem području čije nekretnine u pravilu ostaju onakve kakve su kupljene, dakle ruševine, pa djeluje kao da se isti bavi skupljanjem antikviteta, a ne ulaganjem u razvoj.
2. Novci od prodaje male škole namijenjeni za izgradnju nove sportske školske dvorane završit će na "posebnom računu" na kojem se nalaze novci od prodaje velike škole u Zagrebačkoj ulici. Jasno je otočanima da taj posebni račun ne postoji.
3. Sportska dvorana neće biti izgrađena još dugi niz godina što je hendikep za učenike osnovne i srednje škole.
4. Mala škola će dugi niz godina ostati ruševina i primjer kako se brinemo o svojoj baštini.
5. Ulagač u nekretnine će financirati i sljedeću kampanju gradonačelnice, a ona će lažno optužiti svoje oponente da su dio nekakvog građevinskog lobija.
Naš grad i naši građani ne zaslužuju ovakvu nebrigu i izostanak želje da se nešto promijeni na bolje, stoga ću biti jako sretan ukoliko se barem nešto od navedenog ne obistini.
Iz navedenog proizlazi da je gradonačelnicu Kučić na vlast instalirao nekakav građevinski lobi :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Creska građevinska mafijaRambo 2023-03-03 10:16
Citat gost:
5. Ulagač u nekretnine će financirati i sljedeću kampanju gradonačelnice, a ona će lažno optužiti svoje oponente da su dio nekakvog građevinskog lobija.
Njeni jurišnici su širili priču da je Franković kandidat creske građevinske mafije :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # građevinska mafijaRuža 2023-03-03 14:19
Citat Rambo:
Citat gost:
5. Ulagač u nekretnine će financirati i sljedeću kampanju gradonačelnice, a ona će lažno optužiti svoje oponente da su dio nekakvog građevinskog lobija.
Njeni jurišnici su širili priču da je Franković kandidat creske građevinske mafije :P
Ne samo creske. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Predradnjegost 2023-03-02 10:42
Citat AP:
Mala škola se prodaje, a velika gori. Na zdravlje.
A možda su to pripremni radovi za početak gradnje novog objekta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu pobio starce u staračkom domu među kojima i vlastitu majku. Na svom FB statusu ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit će čovjek s kojim je imao toliko ozbiljna razilaženja da ga je prekršajno prijavio, tvrdeći da je na punktovima u Zadru odbijao cijepiti ljude. www.nacional.hr/.../ ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu da mu ubrza kupnju nekretnine u vlasništvu RH u Malom Lošinju s moralom čovjeka koji je podmićivao nacističke vlasti da spasi velik broj poljskih Židova ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog zakona. A kao davatelj mita prekršio je zakon i treba biti kažnjen kao i primatelj mita. Ovo tvoje baljezganje o nekakvom drugom čovjeku i njegovom glasanju nema ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom, tromom sustavu, bio prisiljen dati dio svog novca da bi svoja prava mogao ostvariti u razumnom vremenskom roku a ne čekati dvije godine. Nikome ništa nije oduzeo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada zakonom zabranjene stvari. Dakle kršili su zakon, potplatiti npr. graničara da propusti ili potplatili nekog službenika da izda lažne dokumente. Nisu pritom stekli ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska birokracije, sudstvo, zdravstvo... tjera ljude na očajničke poteze. Kao što su i nekad ljudi potplačivali razne službenike da bi izvukli živu glavu ili spasili ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava opravdavaš korupciju i podržavaš truli sustav.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih, da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava na vrijeme... izgleda da admin podržava truli sustav?!

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno upitne radnje. U psihologiji se to zove racionalizacija .

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi prihvatili) da nam država tuđim prisilno otuđenim novcem financira stanovanje, niti smo u poziciji da nam ruski kapital osigurava krov nad glavom. Stoga moramo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog interesa.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako dobro zna kako to sporo ide... dakle samo je požurila postupak koji bi i onako tako završio... nije trebala uzeti novac. Pitam se ima li na Lošinju onih ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/novosti/crna-kronika/zamjenica-drzavnog-odvjetnika-primila-3-000e-da-ubrza-kupnju-nekretnine-u-malom-losinju/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba nije obrisana jer je bila osnovana. Odnosila se na jedan doista smušeni komentar. Povod za brisanje svih komentara koji su uslijedili bio je tvoj komentar pod ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne gradnje" mogla bi razmisliti s kim se povezuje ako želi biti prihvaćena kod Lošinjana...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te tuži kadija te sudi, pisati svakakve gluposti a onda brisati odgovore. AK može biti zadovoljna kako si uništio stranicu koju više skoro nitko ne posjećuje. O ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK nije na spisku podjele fotelja pa mora mandat gradonačelnice odradit do kraja.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na izborima vrijeđanjem birača piše Telegram. Oni koji će opet glasati za Milanovića su, po premijeru, jednostavno glupi. Plenkovića, čini se, ozbiljno prestravljuje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti oko nje. Svi pošteni ga izbjegavaju. A građanima reći da su glupi, pokazuje očito pomanjkanje izborne inteligencije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa Zoranom Milanovićem, ali je ne želi nikome pokazati. Kazao je za medije ‘Ljudi se mogu jednom zabuniti, ali ako se dvaput zabuniš – onda si glup’. Kako su tek ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže kao borac protiv rodne ideologije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš nešto da ne bi ostao bez "ogromnog novca", to ima naziv. Isto tako ako neki gospodin predloži dami da napravi nešto da bi dobila "ogroman novac", to ima ime.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da su "glupi" desničari ipak u pravu; postoji neka politička i novčana sila koja potkupljuje fakultete da podučavaju o "tom nečemu" što "ne postoji"...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da ...