Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Zaboravljeni otok

Korisnička ocjena:  / 2
LošeNajbolje 

premudaU emisiji Poziv Nove TV snimljenoj na temelju poziva mještana otoka Unija nastupila je i gradonačelnica Grada Malog Lošinja. Netom što je odbila nastup na istoj TV postaji u vezi s problemom zajedničkog vodovoda s Gradom Cresom ipak je sudjelovala u razgovoru o problemima stanovnika otoka Unije zbog kojih oni  traže odcjepljenje od županije 

Uz video snimku razgovora portal Dnevnik.hr pod nadnaslovom ZABORAVLJENI OTOK i naslovom Nemaju prijevoz ni liječnike, a muku muče i s divljim kozama. Tu nije kraj problemima: Traže odcjepljenje od županije objavljen na portalu Dnevnik.hr donosi tekst kojeg prenosimo u cijelosti:

Ekipi Dnevnika Nove TV javili su se mještani jednog od najudaljenijih otoka Primorsko-goranske županije koji muku muče s brojnim problemima, a njihovi apeli završavaju mahom u slijepoj ulici.

Za njih rješavanje nekih najbanalnijih stvari poput odlaska u banku ili općinu znači jedan nepovratno izgubljen dan. Nerijetko se dogodi da, kada se i domognu Lošinja, tamo zaglave jer je povratak zbog lošeg vremena nemoguć.

"Već dugi niz godina upozoravamo političare na katastrofalno stanje na otoku Unijama. Otočana je sve manje, liječnika nemamo, brodske linije su često u prekidu. Avion, odnosno aerodrom zatvoren nam je dugi niz godina. Ako se nešto ne dogodi, hitno, tražit ćemo referendum o odcjepljenju od Primorsko-goranske županije. Dođite i vidite kako se živi na otoku u 21. stoljeću", poručio je za Dnevnik Nove TV predsjednik mjesnog odbora Robert Nikolić.

Unije se nalaze u cresko-lošinjskom arhipelagu. Mještani na raspolaganju imaju brod Premuda, koji je star 70 godina. Svakodnevna linija vozi preko Suska za Lošinj i taj put traje oko dva sata.

Druga opcija je katamaran koji vozi do Rijeke, a put traje dva i pol sata. Petkom i nedjeljom na raspolaganju imaju i katamaran koji plovi do Pule oko sat i pol.

Do prije nekoliko godina stanovnici Unija imali su i aerodrom, pa je let iz Unija do lošinjskog aerodroma trajao pet minuta.

Tragom videopoziva na Unije iz Zagreba je krenula i ekipa Dnevnika Nove TV, koja se odmah iz prve ruke uvjerila kakva je prometna povezanost. Put je trajao gotovo sedam sati, a reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Kopčić otočani su otkrili probleme koje skriva biser Jadrana.

Brod sagrađen 1955. godine
"S administrativnim središtem plovimo s brodom sagrađenim 1955., danas je 2023. Treba nam dva sata da dođemo i da riješimo bilo kakvu administraciju", istaknuo je Žarko Mrkobrada.

Sedamdeset godina stara Premuda sve se teže nosi s lošim vremenom. "Posljednjih 20 dana nismo imali 14 dana broda. Sve ovisi o vremenskim uvjetima jer smo mi na otvorenom moru. To je problem. Trebamo bolje brodove, sigurnije, koji su konstantni. Povezanost je najbitnija stvar za razvoj otoka", upozorava Mrkobrada.

Za povratak života na otok postoji rješenje - aerodrom. Radio je do prije deset godina i omogućavao razvoj turizma i hitnu medicinsku skrb. Danas - dozvolu za njegov rad nadležni ne izdaju.

"Oko deset tisuća putnika i 400 privatnih aviona je godišnje slijetalo. Počelo je rješavanje imovinskopravnih odnosa. Županija je krenula, Grad je trebao biti vlasnik. Međutim, to se vuklo do 2013. godine. Nije bilo riješeno i letjelište je zatvoreno jer nema riješene imovinskopravne odnose", pojasnio je Nikolić. A to je tek početak problema. Liječnika tamo godinama nema.

"Šanse za preživljavanje - nema. Ljetos smo imali primjer gdje se dijete nabolo na harpun u 14:30, a u 21:30 je bilo na operacijskom stolu", istaknuo je Mrkobrada.

Ambulanta je smještena u prostorijama mjesnog odbora. Oprema kojom bi jedina medicinska sestra trebala spašavati živote stara je 30-ak godina. Opcija je helikopter, ali medicinska sestra Katarina ističe da se to ne dozvoljava. "Žele da prvo dođe liječnička ekipa iz hitne s Lošinja da bi oni procijenili pa zatim vozili pacijenta u Lošinj pa tek onda dalje u Rijeku", pojasnila je Katarina.

Kučić je rekla da je trebao doći u emisiju netko drugi od sugovornika o temi letjelišta, ali da je to "dugogodišnji problem rješavanja imovinskopravnih odnosa". Nije htjela reći na koga je mislila, već samo izdvojila institucije kao problem.

Iz resornog ministarstva za Dnevnik Nove TV priopćili su da je ove godine planirana nabava modernijeg broda s većim teretnim prostorom, kao i nabava novog katamarana. Na to priopćenje Kučić je odgovorila da želi vjerovati u ta obećanja.

"Mi smo višekratno tijekom nekoliko godina razgovarali, ovo nisu problemi koji su se dogodili preko noći. Ministar Butković ima puno sluha za naše otočne probleme", rekla je Kučić u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem.

Kučić na kraju nije htjela reći bi li za nju bilo porazno da se Unije odvoje od PGŽ-a, već je kazala da bi poraz bio ostanak standarda kakav je trenutačno te da se ne dogodi nijedno izrečeno obećanje.

Župan Zlatko Komadina rekao je da je županija u potpunosti svjesna težine života na malim otocima.
"Napravili smo na Unijama novu rivu, pokrenuli projekt 'Samoodrživi otok', a sve opravdane zahtjeve proslijedili smo nadležnom ministarstvu. Do sada nismo dobili odgovor što se tiče bolje prometne povezanosti. Njihovu inicijativu za izdvajanje iz naše županije i prelazak u Istru, ako se referendumom tako odluči, ćemo podržati", zaključio je Komadina.

Radi stjecanja vlastitog dojma o uvjerljivosti nastupa gradonačelnice,
kako vizualnog i slušnog, tako i sadržajnog,
pogledajte i preslušajte priloženu video snimku

Komentari: 

111 # Poraz AKNN 2023-02-27 13:47
Znači, na TV je ista kao na Gradskom vijeću. Ne odgovara na pitanja nego se izmotava :lol: U članku piše, a vidi i u snimci, Kučić na kraju nije htjela reći bi li za nju bilo porazno da se Unije odvoje od PGŽ-a, već je kazala da bi poraz bio ostanak standarda kakav je trenutačno te da se ne dogodi nijedno izrečeno obećanje. A baš njoj se u prošlom mandatu nije dogodilo nijedno izrečeno obećanje. Obećala je da će Lošinj u svemu biti prvi od 1000 otoka. A nije. Ni u ovom nije do sada postigla ništa od obećanog. Evo što je obećavala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # BrbljanjeZero Sum 2023-02-27 14:49
Citat NN:
Znači, na TV je ista kao na Gradskom vijeću. Ne odgovara na pitanja nego se izmotava :lol:
Pokušala je nadbrbljati voditelja da prikrije kako izbjegava odgovoriti. Ali ovaj se nije dao. Grubo je prekine i ponovi pitanje. Nije to Domac :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Tema ŠČgost 2023-03-02 12:51
Citat Zero Sum:
Citat NN:
Znači, na TV je ista kao na Gradskom vijeću. Ne odgovara na pitanja nego se izmotava :lol:
Pokušala je nadbrbljati voditelja da prikrije kako izbjegava odgovoriti. Ali ovaj se nije dao. Grubo je prekine i ponovi pitanje. Nije to Domac :lol:
Lako njoj s Domcem. Zadnje ćakulanje je na fejsu oglasila Nakon prošlotjedne pauze, danas ponovno o svim aktualnostima govorimo na Radio Jadranka! sa zajedničkom fotkom da bi ga započeli temom ŠČ :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Prvo najvažnije: Let 3DG 2023-03-02 13:45
Citat gost:
Citat Zero Sum:
Pokušala je nadbrbljati voditelja da prikrije kako izbjegava odgovoriti. Ali ovaj se nije dao. Grubo je prekine i ponovi pitanje. Nije to Domac :lol:
Lako njoj s Domcem. Zadnje ćakulanje je na fejsu oglasila Nakon prošlotjedne pauze, danas ponovno o svim aktualnostima govorimo na Radio Jadranka! sa zajedničkom fotkom da bi ga započeli temom ŠČ :sad:
Prvo su raspravili najvažnije, a poslije prešli na požar, pa na Unije i još nekoliko manje važnih tema. Slušajući emisiju uživo stekao sam utisak da se sve to nje ne tiče. Neće ona priznati svoju odgovornost za nečinjenje, ali se rado hvali onim što treba napraviti, a još nije napravljeno, niti se zna kada i da li će uopće biti napravljeno.
Prosipa tipična biroktratsku spiku da stručne službe rade svoj posao, ali rezultate ne vidimo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Tuđe perjeNN 2023-03-03 10:28
Citat DG:
Neće ona priznati svoju odgovornost za nečinjenje, ali se rado hvali onim što treba napraviti, a još nije napravljeno, niti se zna kada i da li će uopće biti napravljeno.
Hvali se i projektima za koje nema nikakve zasluge koji s njom imaju veze samo zato što se odvijaju u Gradu Mali Lošinj :P Tako je objavila opširan status [VELIKI PROJEKTI U OSORU] o projektu aglomeracije u Osoru koji je rađen pod vodstvom Maria FRankovića. Ne znam tko joj je sastavio tekst ali isti je objavljen i na fejsu gradske uprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Prvi od 1000Žuja 2023-02-27 15:04
Citat NN:
Obećala je da će Lošinj u svemu biti prvi od 1000 otoka. A nije.
Pa postao je u nečemu prvi. Prvi je od 1000 otoka od kojeg se netko želi odcijepiti :P Bravo Ana!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Gradonačelnici je drago ...Gost 2023-02-27 19:31
U svjetlu ovog predizbornog laprdanja Ane Kučić glupo zvuči njen jučerašnji status na fejsu. Njoj je drago "da je Dnevnik Nove TV kroz rubriku “Poziv” dao prostora za stvarne probleme stanovnika malih otoka u Lošinjskom arhipelagu" kao da birače nije vabila da je zaokruže jer, kako je prije izbora pisala, "sa svojom ekipom mladih ljudi ima rješenja za pokretanje daljnjih infrastruktutni h projekata koji su u pripremi uz završavanje preduvjeta prostorno planske dokumentacije, a osiguravaju povlačenje sredstava iz EU fondova u sljedećem [tj. u sadašnjem, tekućem] mandatnom razdoblju".

Da svo to političko prenemaganje nije bilo samo ješka za glasove ne bi njoj danas, na gotovo polovici mandata, trebao Dnevnik Nove TV kao nada da će stanovnicima malih otoka "ovo pomoći da dobiju bolju kvalitetu života, onakvu kakvu zaslužuju kao ravnopravni stanovnici Primorsko-goran ske županije i Republike Hrvatske". Imali bi "rješenja za pokretanje daljnjih infrastruktutni h projekata koji su u pripremi uz završavanje preduvjeta prostorno planske dokumentacije, a osiguravaju povlačenje sredstava iz EU fondova" u tekućem mandatnom razdoblju.

Od svega toga nemamo ništa. Istina, imamo rasprodaju gradskih nekretnina, hvalisanje tuđim projektima i savjetnika gradonačelnice za EU projekte. Čiji se rad sudeći prema podacima eTransparentnos t ili ne plaća ili se plaća s računa nekog javnog poduzeća. A možda se uopće ne plača jer nema rezultata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Što će nam ona?NN 2023-03-02 10:28
Citat Gost:
Dnevnik Nove TV kao nada da će stanovnicima malih otoka "ovo pomoći da dobiju bolju kvalitetu života, onakvu kakvu zaslužuju kao ravnopravni stanovnici Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske"
Ako njen posao treba da odrađuju mediji i to oni koje ne plaćamo pitanje je što će nam onda ona? Jer ona iz gradskog proračuna plaća samo medije koji promoviraju nju osobno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # TikTok 2023-02-27 13:50
Citat:
Radi stjecanja vlastitog dojma o uvjerljivosti nastupa gradonačelnice, kako vizualnog i slušnog, tako i sadržajnog, pogledajte i preslušajte priloženu video snimku
Moj dojam... njoj je drago :lol: Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # UčenicaAK 2023-02-27 17:11
AK je odlična učenica Anemičnog [cenzurirano]un a - nema šanse da jednostavno odgovori na jednostavno pitanje. Daleko će dogurati, budućnost joj je blistava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Put u blistavu budućnostgost 2023-02-27 17:55
Citat AK:
AK je odlična učenica Anemičnog [cenzurirano]una - nema šanse da jednostavno odgovori na jednostavno pitanje. Daleko će dogurati, budućnost joj je blistava.
Samo na tom putu će morat pojest i puno govana. Vidi primjer Garia Kapelia

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Prvo Ilovčani, sada Unijani ...TNT 2023-02-27 18:07
Župan Komadina o najavi referenduma za odvajanje otoka Unija iz PGŽ-a
i.imgur.com/rtaO68w.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # TalijaniRobert 2023-02-27 19:58
Neka postanu istrijani bitno je da ne odluče postati talijani. Odmah im ukinuti katamaran i premudu. :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Grad slučajAP 2023-02-27 20:17
Mala škola se prodaje, a velika gori. Na zdravlje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Deja vuML 2023-02-27 23:21
Sada ćemo opet slušati AK u emisiji Razgovor povodom, a tema će biti izmjena PUP-a na lokaciji stare osnovne škole. Vjerojatno će se omogućiti totalka rušenje i gradnja nove zgrade koja će arhitektonski i fukcionalno bolje odgovarati vlasniku. Poznata špranca, već viđeno na Čikatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ObjedinjavanjeAK 2023-03-02 12:53
Vjerojatno će se omogućiti totalka rušenje i gradnja nove zgrade koja će arhitektonski i fukcionalno bolje odgovarati vlasniku. Poznata špranca, već viđeno na Čikatu.
Vjerojatnije je da će prvo kupiti zgradu uprave i škole Odgojnog doma s velikim prostorom iza i puno boljim pristupom tako objedinjenoj parceli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # DomoljubDragi Dragan 2023-03-02 17:18
Zanimljivo je tko je vlasnik parcela iza igrališta preko kojih je jedino moguće doći do stare škole.
To se zove imati nos za biznis.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kako to ?Kako to ? 2023-03-03 08:30
Citat Dragi Dragan:
Zanimljivo je tko je vlasnik parcela iza igrališta preko kojih je jedino moguće doći do stare škole.
To se zove imati nos za biznis.
Dragi Dragan je poznat kao poštenjačina koja sije strah i trepet među poduzetnicima koji se trude raditi po propisima.
Za ove druge nema brige, važno je da imaju dovoljno love za domoljuba pravednika koji ima nos za biznis.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Bez prodajeKupnja 2023-03-02 20:10
Kako se može kupiti nešto što nije na prodaju ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ►Tko HDZ donira, profitiraG*ost 2023-03-03 09:15
Citat ML:
Sada ćemo opet slušati AK u emisiji Razgovor povodom, a tema će biti izmjena PUP-a na lokaciji stare osnovne škole. Vjerojatno će se omogućiti totalka rušenje i gradnja nove zgrade koja će arhitektonski i fukcionalno bolje odgovarati vlasniku. Poznata špranca, već viđeno na Čikatu.
⮞ Od gradova, agencija, lokalne samouprave, ministarstava i drugih institucija Radnik je dobio oko 50 ugovora u vrijednosti od oko 250 milijuna kuna. Samo u Malom Lošinju, odakle dolazi ministar turizma Gari Cappelli, utržili su 24 milijuna kuna, a prošle godine dobili su milijunske ugovore od više javnih institucija. Radnik je također vlasnik tvrtke Bistra iz Đurđevca, a obje su tvrtke donirale HDZ-u po 160.000 tisuća kuna. Bistra je dosad dobila stotinjak milijuna kuna poslova od države, čega nije manjkalo ni prošle godine.
www.portalnovosti.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Izgorio i novac od prodajeFireMan 2023-02-28 09:26
Citat AP:
Mala škola se prodaje, a velika gori. Na zdravlje.
Izgorili i novci od prodaje stare škole. Politika & Kriminal - Telegram - Otkrivamo: Gradonačelnica Malog Lošinja prodala staru školu da izgradi novu dvoranu. Novac je potrošila, ne želi reći na što.
HDZ-ovka Ana Kučić tjednima ne odgovara na Telegramove upite: gdje je nestao novac namijenjen školskoj dvorani.
Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić (HDZ), proizlazi iz podataka do kojih je došao Telegram, potrošila novac koji je grad uprihodio od prodaje jedne od starih škola, iako je ta sredstva trebala namjenski uložiti u projekt gradnje nove školske, sportske dvorane.
Riječ je o 6,5 milijuna kuna za koliko je Mali Lošinj krajem 2019. prodao staru školu u Zagrebačkoj ulici
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Novci na "posebnom računu"gost 2023-03-02 12:07
Citat FireMan:
Citat AP:
Mala škola se prodaje, a velika gori. Na zdravlje.
Izgorili i novci od prodaje stare škole... Gradonačelnica Malog Lošinja prodala staru školu da izgradi novu dvoranu. Novac je potrošila, ne želi reći na što.
Na temu prodaje stare škole osvrnuo se i vjećnik Mario Franković ne vezano za požar: Nakon neuspjelog pokušaja prodaje male škole na Brdini u lipnju prošle godine, ista je ponovno na prodaji. Rasprodaja gradske imovine ne posustaje.
Mala škola je, nažalost, jedan od mnogih primjera na našem otoku gdje je jasno vidljiva nebriga i bezidejnost lokalne vlasti već dugi niz godina.
Ako usporedimo prodaju male škole na Brdini s prodajom velike škole u Zagrebačkoj ulici, nitko ne treba biti prorok da bi došao do određenih zaključaka:
1. Malu školu će kupiti poznati ulagač u nekretnine na našem području čije nekretnine u pravilu ostaju onakve kakve su kupljene, dakle ruševine, pa djeluje kao da se isti bavi skupljanjem antikviteta, a ne ulaganjem u razvoj.
2. Novci od prodaje male škole namijenjeni za izgradnju nove sportske školske dvorane završit će na "posebnom računu" na kojem se nalaze novci od prodaje velike škole u Zagrebačkoj ulici. Jasno je otočanima da taj posebni račun ne postoji.
3. Sportska dvorana neće biti izgrađena još dugi niz godina što je hendikep za učenike osnovne i srednje škole.
4. Mala škola će dugi niz godina ostati ruševina i primjer kako se brinemo o svojoj baštini.
5. Ulagač u nekretnine će financirati i sljedeću kampanju gradonačelnice, a ona će lažno optužiti svoje oponente da su dio nekakvog građevinskog lobija.
Naš grad i naši građani ne zaslužuju ovakvu nebrigu i izostanak želje da se nešto promijeni na bolje, stoga ću biti jako sretan ukoliko se barem nešto od navedenog ne obistini.
Iz navedenog proizlazi da je gradonačelnicu Kučić na vlast instalirao nekakav građevinski lobi :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Creska građevinska mafijaRambo 2023-03-03 10:16
Citat gost:
5. Ulagač u nekretnine će financirati i sljedeću kampanju gradonačelnice, a ona će lažno optužiti svoje oponente da su dio nekakvog građevinskog lobija.
Njeni jurišnici su širili priču da je Franković kandidat creske građevinske mafije :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # građevinska mafijaRuža 2023-03-03 14:19
Citat Rambo:
Citat gost:
5. Ulagač u nekretnine će financirati i sljedeću kampanju gradonačelnice, a ona će lažno optužiti svoje oponente da su dio nekakvog građevinskog lobija.
Njeni jurišnici su širili priču da je Franković kandidat creske građevinske mafije :P
Ne samo creske. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Predradnjegost 2023-03-02 10:42
Citat AP:
Mala škola se prodaje, a velika gori. Na zdravlje.
A možda su to pripremni radovi za početak gradnje novog objekta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Mrkomir 27.05.2023 18:20
  Zanimljiv status
  Dužna sam ovim putem reći... i.imgur.com/IttorkU.png (http://i.imgur.com/IttorkU.png) Zanima ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 27.05.2023 17:22
  Pametni otok njenih djedova
  Vjerojatno nije nazočila jer da je već bi se na fejsu pohvalila. I pozirala za zajedničku fotkuNa ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Odgovornost 27.05.2023 15:52
  Na papiru
  Možda će odgovarati isti onaj koji je odlučio da vlasnik stare osnovne škole ne plaća ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 27.05.2023 13:33
  Za pametne otoke trebali bi pametnu vlast
  Za razvoj pametnih i održivih otoka građani trebaju birati pametnu vlast. Lošinjski birači ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  FG 27.05.2023 12:33
  Samo pljuneš i zalijepiš
  Hmm, nekoliko... ima toga nekoliko stotina duž cijele rive. Samo nekoliko primjera ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  FG 27.05.2023 11:51
  Totalni raspad
  Strava!!! Utukli su milijune kuna u ništa. Hoći li netko za ovo odgovarati? Što kaže ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  DD 27.05.2023 11:09
  A oni pričaju o pametnim otocima
  Ovo je još dobro, ali pogledaj rivu na Susku :cry: morski.hr/.../...
   
 • Grad Mali Lošinj - Grad samo za njih

  VR 27.05.2023 09:44
  Povlašteni klijent gradske vlasti
  Bezobrazluk pročelnice Žunić imat će priliku ponovno doći do izražaja jer je oštećeni ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  LP 27.05.2023 09:38
  Doće maca na vratanca
  A kada im u postupku javnog savjetovanja dobronamjerno ukažeš na komunalne probleme, onda za ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  nemaju pojma o životu 27.05.2023 07:24
  nesposobni za voditi grad
  Zato jer lažu. Kad ih pitanje zatekne u raskoraku, onda na prvu loptu nešto obećaju, samo da ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Gost 26.05.2023 21:41
  Riva
  Riva je napravljena kao pješačka zona za šetnju turista i djece ali se pretvorila u balkansku ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  OMG 26.05.2023 21:23
  ...
  Piše danas na Otoci.net da su u Gradu rekli da će ovih dana promijeniti nekoliko kritičnih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Muflon 26.05.2023 14:50
  Koga to zanima?
  Ova što maše kutlačom danas u Opatiji sudjeluje na konferenciji Novog lista o razvoju ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 26.05.2023 14:23
  Hvala Gari, hvala Ana ....
  Na to ju je nagovorio Gari da se može praviti važan pred tadašnjim kolegom ministrom Goranom ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Zoro 26.05.2023 13:06
  Slaboumno
  Ali to nije sve. Ugovorom je preuzela obvezu da će Grad urediti zgradu za smještaj državnih ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 26.05.2023 12:51
  Vrati diplomu!
  Zbog sklapanja ugovora o zamjeni potraživanja od države za derutnu zgradu Carine zvanu ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Lero 26.05.2023 10:29
  Tko s kim, zašto i kako ...
  Taj vijećnik (HDZ) je još prije 14 godina ušao u politiku kao tajni partner HDZ-a osnivanjem ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  AS 26.05.2023 09:51
  Sve to plaćamo mi građani
  Gradonačelnica ne financira baš ništa što se gradi ili događa u gradu. Ne troši ona svoj ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Bankomat 26.05.2023 02:11
  ...
  Joletov nastup na trgu nije financirala gradonačelnica nego "naši" bankari. Ovaj put je ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  NL 25.05.2023 21:46
  Blizu smo točke bez povratka
  Razina Jadranskog mora do kraja stoljeća bi se mogla dići do 65centimetara Najviše će biti ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Atlantida 25.05.2023 21:26
  Kada tonemo, tonemo sa stilom
  Klimatske promjene uzrokuju podizanje razine mora, a mi imamo raspadnutu rivu koja pušta ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Lurker 25.05.2023 20:32
  Doživi Lošinj
  Da li je tako sveko veče ili samo za snimanje epizode iz serije Doživi Lošinj za TV Mali ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 25.05.2023 17:53
  .......
  Vulgarno kreveljenje s mahanjem kutlačom ne priliči jednoj gradonačelnici: cry ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ..... 25.05.2023 16:42
  ...
  veliko hvala našoj gradonačelnici što nam je za Dan mladosti omogućila Joletov koncert ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 25.05.2023 15:39
  Aleja pukotina
  Piše ona na fejsu "Sretna sam što nam je odobreno 65.000 Eura nepovratnih sredstava za ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  dd 25.05.2023 14:55
  Aleja reklamnih panoa
  Primjereniji naziv bio bi Aleja reklamnih panoa. i.imgur.com/tLyy1qV.jpg ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 25.05.2023 12:31
  Poluraspad u polumandatu
  U stanju poluraspada je i "Grad za tebe" nakon polumandata gradonačelnice i njene vladajuće ...
   
 • Inicijativa za anonimno denunciranje

  Zagor 25.05.2023 11:18
  Prolaz na ispitu dvoličnosti
  Gradonačelnica je pred biračima odglumila odlučnost u borbi protiv bespravne gradnje. Ali to ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  RLK 25.05.2023 11:08
  Vrijeme poluraspada
  U zadnje vrijeme Rivu lošinjskih kapetana koja samo deklarativno predstavlja pješačku zonu ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  prolaznik 24.05.2023 20:42
  Vatrena ješka
  Samo što ne vuku za rukav. A ovi pale vatru na terasi da namame goste na dernek. Daju i 20 ...