Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Patetika i lažni prkos

Korisnička ocjena:  / 11
LošeNajbolje 

unije-airKoliko god to mogla poželjeti gradonačelnica Kučić od svojih laži ne može pobjeći. Igrom – netko bi rekao slučajnosti, a netko sudbine – točno dva tjedna prije godišnjice održavanja 8. sjednice Gradskog vijeća (održana je 14. veljače 2022.) gostovala je u Dnevniku Nove TV povodom „secesionističkih" razmišljanja očajnih stanovnika otoka Unija 

Glavni razlog njihova očaja su prometni problemi, a jedna od bolnih točaka tog problema je njihovo letjelište. Na pitanje novinara o žalbi Unijana što Grad nije riješio probleme izvlašetnja gradonačelnica se izmotavala, relativizirala problem i prema svom ustaljenom običaju prebacivala odgovornost na druge. Tako je gledajući netremice u kameru, bez treptanja svjesno lagala i – manje više – lupetala: „Uključili smo se u sve probleme, one koji su u našoj nadležnosti i u one koji to nisu. Letjelište je nakon posljednje četiri godine pripalo samo Malom Lošinju na rješavanje, a ima velik broj hektara suvlasnika i vlasnika. Potrebno je izdvojiti više desetaka milijuna kuna da bi se to imovinskopravno riješilo. U tom smo dijelu ostali sami. Pokrenuli smo način rješavanja prvi u Hrvatskoj - putem rješavanja komunalne infrastrukture ne bismo li u nekom dijelu, da ne kažem izbjegli, već smanjili taj trošak za izvlaštenje, za koji pretpostavljam da su i ostale nadležne institucije digle ruke od tog projekta. Mi nećemo." To je dakle javno rekla 26.2.2023. u Dnevniku Nove tv.

Pet milijuna je puno za javnu infrastrukturu a ništa za Loger d.o.o.
O istoj stvari godinu manje dva tjedna ranije, 14. ožujka 2022., opet javno na sjednici Gradskog vijeća, na pitanje vijećnika Marija Frankovića kada će Grad započeti s konkretnim radnjama na izvlaštenjima i kada Unije mogu očekivati da će im letjelište biti u funkciji odgovorila je drukčije. O tome svjedoči citat verificirnog zapisnika s 8. sjednice:

„Odgovor je dala Ana Kučić, gradonačelnica – to je projekt na kojem smo, nažalost, ostali sami. Svojedobno smo bili u dogovoru sa Županijom, govorim o godinama u nazad, da ćemo zajednički riješiti pitanja izvlaštenja, s obzirom da se radi o prilično pozamašnom području, koji u financijskom smislu dođe do 5, 6 ili 7 milijuna kuna. Međutim, Županija je odustala od suporta u izvlaštenju. Neće biti partner i osigurati jedan dio financijskih sredstava, tako da je Grad Mali Lošinj ostao sam."

Preslika pitanja i odgovora iz verificiranog zapisnika sjednice Gradskog vijeća

gv-unije

Prije godinu dana gradonačelnica je javno tvrdila da je trošak izvlaštenja zemljišta na kojem je letjelište 5,6 ili 7 milijuna kuna, a danas tvrdi da je to više desetaka milijuna kuna. Dakle o visini troška izvlaštenja letjelišta lagala je prošle ili je lagala ove godine. Ali svakako je lagala. U sadašnjem naricanju nad visinom troška izvlaštenja cinična je činjenica da je ovaj mandat gradonačelnica najavila kao mandat u kojem će fokus biti na malim mjestima. U mandatu koji je posvetila malim mjestima kuka zbog ulaganja od 5,6 ili 7 milijuna u prijeko potrebno letjelište, a ležerno i veselo je toliko proračunskog novca uložila u kupovinu privatne tvrtk Loger d.o.o.

Strateški plan je tek konfuzna predodžba
Osim laži o potrebnom iznosu za izvlaštenje laž je i da je letjelište nakon posljednje četiri godine pripalo samo Malom Lošinju na rješavanje. Nije to palo na Grad „nakon posljednje četri godine" jer to je oduvijek problem ili prilika samo Grada Malog Lošinja. Za gradonačelnicu je to problem, no za sposobnog gradonačelnika i za Unijane to bi bila životna prilika. Letjelište na Unijama planirano je u prostornom planu Grada Malog Lošinja kao građevinsko područje infrastrukturne namjene. Jedini tko može biti vlasnik tog letjelišta jest Grad Mali Lošinj koji jedini ima zakonsku mogućnost izvlaštenja. Zbog toga je laž da je Grad Mali Lošinj odjednom ostao sam odnosno da je Županija odustala od suporta u izvlaštenju. Nikad se županija nije obvezala niti je bila u obvezi „suportirati u izvlaštenju".

U Dnevniku je patetično i prkosno izjavila da pored toga što je Grad Mali Lošinj – eto – ostao sam i napušten i što su ostale nadležne institucije digle ruke od tog projekta – mi nećemo. Ostaje otvoreno pitanje koje li su to institucije digle ruke od projekta: misli li na Ministarstvo mora? Problem gradonačelnice nije u tome što su institucije digle ruke od projekta jer institucije nisu ni teoretski mogle dignuti ruke od projekta koji ne postoji. Taj projekt nije ni započet. Projekt letjelišta Unije postoji samo u glavi Ane Kučić i u prostornom planu grada.

Postupak izvlaštenja se godinama nije pokrenuo, niti se planiralo pokrenuti ga. Da bi ga se uopće pokrenulo potrebno je poduzeti neke predradnje. Prije pokretanja postupka potrebno je zatražiti osiguranje dokaza o stanju i vrijednosti nekretnine uz koji je potrebno priložiti pravomoćnu lokacijsku dozvolu i ponuditi tri procjenitelja. Prije podnošenja prijedloga za izvlaštenje korisnik izvlaštenja mora od nadležnog tijela dobiti procjenu vrijednosti nekretnina koje se želi izvlastiti. Tek nakon toga moguće je predložiti izvlaštenje. Budući gradonačelnica lupeta s vrijednostima od pet do nekoliko desetaka milijuna kuna jasno je da procjene vrijednosti nema, ali ni pravomoćne lokacijske dozvole. Sve su to dokazi da gradonačelnica nije ništa, ama baš ništa, započela na izvlaštenju letjelišta na Unijama. Drugim riječima, projekt letjelišta na Unijama ne postoji.

No iako projekt ne postoji, iako nikad nisu započete ni predradnje za izvlaštenje zemljišta gradonačelnica priča kako su sve druge nadležne institucije – iako je za to jedina nadležna institucija Grad Mali Lošinj – digle ruke od projekta. I sve to Ana Kučić godinama papagajski javno ponavlja, evo neki dan i na Novoj TV. Toliko dugo ponavalja laž kako su svi digli ruke od nepostojećeg projekta da je možda i samu sebe uvjerila u njegovo postojanje. Valjda joj ta iluzija omogućuje da poprimi stav istinski nedužne osobe koju su svi napustili i da pred kamerama javne televizije prkosno izjavljuje da iako su ostale nadležne institucije digle ruke od tog projekta – »mi nećemo!«. Ili je to uvjerljiva gluma kao uvertira u narednu predizbornu kampanju patetike i manipulacije da bi osvojila još jedan mandat gradonačelnice.

Genijalan ili besmislen plan izbjegavanja izvlaštenja?
Kako ne može pobjeći od svojih laži tako ne može pobjeći ni od vlastite nesposobnosti. Iako bi neki inovativni plan pretpostavljao veliku sposobnost plan Ane Kučić da izbjegne ili smanji trošak izvlaštenja letjelišta pokazuje tek njenu nesposobnost, neznanje i nerazumijevanje stvarnosti i sustava u kome živimo. Tako se u TV dnevniku pohvalila kako je pokrenula inventivan način rješavanja »i to smo prvi u Hrvatskoj – putem rješavanja komunalne infrastrukture«, citiram: »ne bismo li u nekom dijelu, da ne kažem izbjegli, već smanjili taj trošak za izvlaštenje«. Ostavimo sad po strani da započela nije ništa i da ne postoji projekt letjelišta, pa stoga nije moguće pokrenuti ni inventivni postupak izbjegavanja izvlaštenja letjelišta. Iako tvrdi da neće platiti ili će manje platiti izvlaštenje putem komunalne infrastrukture pri tome ne objašnjava koji je to put i na koji način to misli postići. Kako misli izbjeći postupak izvlaštenja ili smanjenja troška izvlaštenja ako zemljište koje mora izvlastiti i platiti proglasi umjesto onog što ono jest – prometna infrastruktura – u ono što ono nije, a nije komunalna infrastruktura. Ono što gradonačelnica ne zna je to da se i zemljište na kojem se gradi komunalna infrastruktura mora izvlastiti na isti način i po istom zakonu kao što se mora izvlastiti zemljište za prometnu infrastrukturu. Postupak je jdnostavno isti i provodi se prema odredbama istog Zakona o izvlaštenju i određivanju naknade. Dakle, prvo pravomoćna lokacijska dozvola pa prijedlog za izvlaštenje i na kraju plaćanje izvlaštenog zemljišta po tržišnoj odnosno procijenjenoj vrijednosti zemljišta. Nebitno je hoće li se letjelište proglasiti prometnom ili komunalnom infrastrukturom.

Tom patetičnom, a bleferskom izjavom »mi nećemo« odustati od letjelišta gradonačelnica je samu sebe raskrinkala kao osobu koja ne razumije postupak izvlaštenja, a svoje neznanje umotava u kvazi-ingeniozne besmislene pravne vratolomije. Ana Kučić pokazuje da jednostavno ne razumije da je privatno vlasništvo zaštićeno i da se ono može izvlastiti jedino po zakonu koji ne dozvoljava genijalnim gradonačelnicima da izbjegavaju ili smanjuju troškove izvlaštenja.

Javnom izjavom da će Unijani i bez izvlaštenja letjelišta dobiti svoju pistu i da je to strateški projekt, a za koji nije podnijela ni zahtjev za lokacijsku dozvolu, zapravo odražava bit svog modela vladanja ovim Gradom. Radi se o vladanju utemeljenom na lažima i obmanama kojima se želi sakriti nerad i tragična nesposobnost. A to joj je svakim danom sve teže sakriti.

Odlomak iz emisije

 

Komentari: 

019 # 2.11.2013: JOŠ NIŠTA OD AERODROMA, A KAD ĆE.. NE ZNA SEKoza vostra 2023-02-28 18:13
Za osam mjeseci bit će deseta obljetnica objave Na sastanku VMO Unije 19.10.2013., između ostalog, raspravljalo se i o Letjelištu Unije koje je i dalje zatvoreno unatoč tome što je od iznimne važnosti za kvalitetu života na otoku, a i kako vrijeme prolazi, pojavljuje se sve više pitanja oko nastale situacije sa raznih strana.
Objava se nalazi na web adresi otok-unije.com/.../...
Dalje piše: Kako je na Zboru mještana 25.7.2013. od strane Grada Malog Lošinja obećano da će se poduzeti sve mjere u cilju što bržeg i kvalitetnije rješenja, odnosno otvaranja Letjelišta Unije, tako je s obzirom na to da nikakvi pomaci nisu vidljivi VMO Unije uputilo dopise Gradu Malom Lošinju u kojem traže hitno očitovanje o tome što je učinjeno po tom pitanju i jesu li u proračunu Grada Malog Lošinja osigurana sredstva te jesu li određena sredstva zatražena i od Primorsko –goranske županije, odnosno Vlade RH.
Znači, u vrijeme kad je ovo objavljeno, Ana Kučić je bila dogradonačelnic a, dakle u vrhu gradske izvršne vlasti. S obzirom na to, ovo njezino prenemagenje na Novoj TV je uvreda Unijanima ali i Lošinjanima koji ne pripadaju njenoj kamarili.
U nastavku objave piše Također, VMO Unije zatražilo je i dostavu zapisnika sa Zbora mještana kako bi ga postavili na oglasnu ploču na Unijama.
Ovo nisu prvi dopisi slani vezano za Letjelište Unije, kontaktirana je primjerice bila i Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo te se tražila pomoć i savjet ravnatelj Omera Pita.
Pomaka još nema, čekaju se odgovori, a još više akcija i konkretni koraci.

I sad Kučić još ima obraza da kaže "kako želi vjerovati u obećanja" drugih da će rješiti probleme Unijana zanemarujući činjenicu da je to bilo njeno izborno obećanje. Ali je pazila da ne usosi veću facu od sebe pa je za svaki slučaj kazala kako ministar Butković ima "puno sluha za naše otočne probleme". O sluhu za naše otočne probleme saznali smo sve što se treba znati već na primjeru projekta Mrtvaška.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Unije, Ilovik, što je sljedeće?ŠČ! 2023-02-28 19:48
Ista stvar se danas dešava stanovnicima Ilovika. Jedino što traže je povratak u prvobitno stanje, organizirani prijevoz na liniji Mrtvaška - Mali Lošinj.
Ono što je prije funkcioniralo sada više nije moguće, gradonačelnica bi navodno rado riješila problem, ali svaki dan izmišlja nove procedure i nove suglasnosti kojekakvih institucija, kako se linija koja je do nedavno funkcionirala, ne bi vratila u funkciju. Nije mi jasno da li ovdje više prevladava nesposobnost ili osvetoljubivost .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Molba za prijam u istrijanstvogost 2023-02-28 20:23
Citat ŠČ!:
Ista stvar se danas dešava stanovnicima Ilovika.
I dok Ana reklamira prvi ovogodišnji besplatni tečaj za trudnice i njihove partnere Unijani mole Istrane da ih prime jer ovi naši ih neće.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Oštri prosvjediSljedeće 2023-03-01 09:39
Bravo Ilovik, bravo Unije!
Grad i PGZ će se početi rješavati vaše probleme tek kad zajednički oštro krenite protiv ovakve nebrige. Unije u Istru, Ilovik u Dalmaciju, Gradu neka ostanu Strakane i Susak ako otočanima tako odgovara ili neka vam se pridruže u borbi. Podržavam vašu borbu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ... a ona se češljaVR 2023-03-01 10:17
Citat Sljedeće:
Bravo Ilovik, bravo Unije!
Grad i PGZ će se početi rješavati vaše probleme tek kad zajednički oštro krenite protiv ovakve nebrige. Unije u Istru, Ilovik u Dalmaciju, Gradu neka ostanu Strakane i Susak ako otočanima tako odgovara ili neka vam se pridruže u borbi. Podržavam vašu borbu.
Kučićka je na izborima ionako prolazila s tankom većinom, pa je gubitak glasova s Ilovika i Unija ne brine. Ali katastrofa s EU projektom Mrtvaška i namjera Unijana da se odcjepe u Gradu koji je tvrđava HDZ-a u "crvenoj" PGŽ mora se odraziti na njen položaj u Središnjici HDZ-a. Ako nju nije briga trebali bi se preostali članovi lošinjskog HDZ-a itekako zabrinuti. Oni su je izabrali za predsjednicu GO.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # UskoroIzbori 2023-03-01 15:42
Baš tako!
Pozdrav sa Premude
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Šutnja više nije zlatoNN 2023-03-05 10:09
Citat Koza vostra:
Za osam mjeseci bit će deseta obljetnica objave Na sastanku VMO Unije 19.10.2013., između ostalog, raspravljalo se i o Letjelištu Unije koje je i dalje zatvoreno unatoč tome što je od iznimne važnosti za kvalitetu života na otoku, a i kako vrijeme prolazi, pojavljuje se sve više pitanja oko nastale situacije sa raznih strana.
Objava se nalazi na web adresi otok-unije.com/.../...
Dalje piše: Kako je na Zboru mještana 25.7.2013. od strane Grada Malog Lošinja obećano da će se poduzeti sve mjere u cilju što bržeg i kvalitetnije rješenja, odnosno otvaranja Letjelišta Unije, tako je s obzirom na to da nikakvi pomaci nisu vidljivi VMO Unije uputilo dopise Gradu Malom Lošinju u kojem traže hitno očitovanje o tome što je učinjeno po tom pitanju i jesu li u proračunu Grada Malog Lošinja osigurana sredstva te jesu li određena sredstva zatražena i od Primorsko –goranske županije, odnosno Vlade RH.
Znači, u vrijeme kad je ovo objavljeno, Ana Kučić je bila dogradonačelnic a, dakle u vrhu gradske izvršne vlasti. S obzirom na to, ovo njezino prenemagenje na Novoj TV je uvreda Unijanima ali i Lošinjanima koji ne pripadaju njenoj kamarili.
U nastavku objave piše Također, VMO Unije zatražilo je i dostavu zapisnika sa Zbora mještana kako bi ga postavili na oglasnu ploču na Unijama.
Ovo nisu prvi dopisi slani vezano za Letjelište Unije, kontaktirana je primjerice bila i Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo te se tražila pomoć i savjet ravnatelj Omera Pita.
Pomaka još nema, čekaju se odgovori, a još više akcija i konkretni koraci.

I sad Kučić još ima obraza da kaže "kako želi vjerovati u obećanja" drugih da će rješiti probleme Unijana zanemarujući činjenicu da je to bilo njeno izborno obećanje. Ali je pazila da ne usosi veću facu od sebe pa je za svaki slučaj kazala kako ministar Butković ima "puno sluha za naše otočne probleme". O sluhu za naše otočne probleme saznali smo sve što se treba znati već na primjeru projekta Mrtvaška.
Kad ni nakon deset godina problemi Unijana nisu rješeni svi se čude kao pura vlastitom dreku što su neki posegnuli za medijski atraktivnim potezom. To se zove hrabrost, ali pokazuje i da je nekima dogorjelo do prstiju te da šutnja više nije zlato. No lokalne snage poslušne AK i HDZ-u sada pokušavaju problem gurnuti pod tepih.

A sama AK je u izjavi za NL propustila istaknuti da su to problemi koji su se gomilali desetljećima, i u prošloj i današnjoj državi, kako je to istaknula na svojoj službenoj FB stranici.

Probleme nasljeđene iz prošle države vjerojatno ne spominje zbog uloge i mjesta vlastite familije u njoj. No probleme nastale u ovoj prešućuje jer je kao višegodišnja dogradonačelnic a i gradonačelnice i članica vladajuće stranke suodgovorna za njih. A mora k tome dobro paziti da ne "umoči" nekog višeg od sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Obećanja kao ješke za naivneZoro 2023-03-09 10:23
Citat NN:
A sama AK je u izjavi za NL propustila istaknuti da su to problemi koji su se gomilali desetljećima, i u prošloj i današnjoj državi, kako je to istaknula na svojoj službenoj FB stranici.
Probleme nasljeđene iz prošle države vjerojatno ne spominje zbog uloge i mjesta vlastite familije u njoj. No probleme nastale u ovoj prešućuje jer je kao višegodišnja dogradonačelnica i gradonačelnice i članica vladajuće stranke suodgovorna za njih. A mora k tome dobro paziti da ne "umoči" nekog višeg od sebe.
Na izmotavanje o nasljeđenim problemima dobila je duhovit odgovor da je problem naslijedila od svoje prethodnice iz prošlog mandata :lol: :lol: A odgovor je napisala osoba koja ju je u predizbornoj kampanji aktivno podržavala da bi se poslije izbora teško razočarala jer nije ispunila što joj je obećala. Isto tako već prolaze i mnogi drugi koji su vjerovali u obećanja pa su ju izabrali za drugi mandat.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # obećanjeKamedoni 2023-03-10 08:53
Ovo mora bit da je Kavedoni napravio ovaj plakat. on stalno i jedino pita za dopunsko umirovljenicima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Srednjak za penzićegost 2023-03-10 14:46
Citat Kamedoni:
Ovo mora bit da je Kavedoni napravio ovaj plakat. on stalno i jedino pita za dopunsko umirovljenicima
Plakat s obećanjem dala je napravit Ana Kučić. A kad je izabrana umirovljenicima je pokazala srednji prst. Kao to je Grad za tebe, Prepoznaješ ga po lakiranim noktima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
77 # ...hranitelj tuljana 2023-03-10 16:53
Citat gost:
A kad je izabrana umirovljenicima je pokazala srednji prst. Kao to je Grad za tebe, Prepoznaješ ga po lakiranim noktima.
Mene nikad ne bi brinulo, niti bih zamjerao, kad neka stranka za koju NISAM glasovao, prevari svoje birače.
Pogotovo kad se radi o obećanju novac za glas.
Vašim glasovima HDZ je došao na vlast i čini štetu svima nama. Nije mi vas žao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # ,,,,NN 2023-03-10 18:26
Potpuno je legitimno prozivati vlast radi neispunjenih obećanja. Bilo to od birača koje je prevarila ili od strane oporbe. Bitno je da građani- birači shvate za koga na sljedećim izborima više nikad ne treba glasovati. eto, nadam se da si sada skužio.
Inače, ni nas tebe nije žao, dapače sve nas boli racku za tvoje mišljenje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
68 # Uvijek iste grablje...hranitelj tuljana 2023-03-10 19:44
Citat NN:
Bitno je da građani- birači shvate za koga na sljedećim izborima više nikad ne treba glasovati.
Pa evo ostaje se nadati da će nakon 100 prekršenih obećanja, ovo, 101. biti prekretnica za vas. Nemamo svi iste kognitivne sposobnosti, nekima treba više
Možda i prestanete napokon slušati one koji su vas navodili da glasate za Garija, pa za veterinara i time svaki put dovodili HDZ na vlast...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # Tko nije s nama taj je protiv nasIdeš i ti 2023-03-12 08:46
Citat hranitelj tuljana:
Citat NN:
Bitno je da građani- birači shvate za koga na sljedećim izborima više nikad ne treba glasovati.
Pa evo ostaje se nadati da će nakon 100 prekršenih obećanja, ovo, 101. biti prekretnica za vas. Nemamo svi iste kognitivne sposobnosti, nekima treba više
Možda i prestanete napokon slušati one koji su vas navodili da glasate za Garija, pa za veterinara i time svaki put dovodili HDZ na vlast...
Tako i navodna vlasnica ove stranice vozika službeno vozilo popravnog doma iako je navodno zabranjeno službena vozila ustupati trećim osobama.
Kad se male glave slože sve se može.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # Tipično adezeovskiIdeš i ti 2023-03-12 10:29
Citat Ideš i ti:
Citat hranitelj tuljana:
Citat NN:
Bitno je da građani- birači shvate za koga na sljedećim izborima više nikad ne treba glasovati.
Pa evo ostaje se nadati da će nakon 100 prekršenih obećanja, ovo, 101. biti prekretnica za vas. Nemamo svi iste kognitivne sposobnosti, nekima treba više
Možda i prestanete napokon slušati one koji su vas navodili da glasate za Garija, pa za veterinara i time svaki put dovodili HDZ na vlast...
Tako i navodna vlasnica ove stranice vozika službeno vozilo popravnog doma iako je navodno zabranjeno službena vozila ustupati trećim osobama.
Kad se male glave slože sve se može.
Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, nema veze što je jedna navodno ljevičarka,a druga navodna desnilarka,kad je materijalni interes, naročito nezakoniti, sve je to njima nebitno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # A idete i viIdemo i mi 2023-03-12 14:05
Kako može direktor popravnog doma ustupati službeno vozilo nekoj udruzi pogotovo ako sudjeluje u njezinim aktivnostima ?
Pa zašto joj ne prepusti svoje peivatno vozilo ?
Sve je to prijavljeno nadležnima pa će svi lijepo odgovarati, nije im to ćaćino .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Na mladima svijet ostajehranitelj tuljana 2023-03-12 10:40
Citat NN:
Bitno je da građani- birači shvate za koga na sljedećim izborima više nikad ne treba glasovati.
E, da, sad sam se sjetio Mladih...kako je ono završilo, ništa se ne piše. Kome su dali potporu za formiranje vlasti?
Ja to toliko ne pratim ali nekako se mutno sjećam da su ti mladi imali nekog mentora koji ih je uveo (la) u svijet politike. Je li to istina, zna li se ime mentora (ice)?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # KradezeMladunčad 2023-03-10 18:30
Izgleda da se kradezeova navika ne može iskorijeniti .
Sudeći po bivšem predsjedniku mladunčadi koji je bacio iskaznicu da bi postao direktor, a za par mjeseci razhebao nepeofitnu organizaciju pa sad grebe za posao u bivšoj firmi.
Kradeze zauvijek !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # A je toPopravak 2023-03-10 19:00
Citat Mladunčad:
Izgleda da se kradezeova navika ne može iskorijeniti .
Sudeći po bivšem predsjedniku mladunčadi koji je bacio iskaznicu da bi postao direktor, a za par mjeseci razhebao nepeofitnu organizaciju pa sad grebe za posao u bivšoj firmi.
Kradeze zauvijek !!!
Pa šta će i taj na popravak opet u popravni dom? Ta firma je za maloljetne delkvente, a ono u zadnje vrijeme srednja pa i staračka dob ide tamo na popravak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Model koji se više ne proizvodiServis 2023-03-11 07:14
Popravni dom je zadnji servis za ovakve primjerke.
Bože pomozi, djecu u problemima će popravljati tipovi koji su tuđim k po dračama mlatili i koji su spiskali tuđu lovu.
Ovaj nije prvi koji tamo dolazi jer je morao pobjeći iz firme u kojoj je zamračio lovu...nakupilo se toga tamo.
Jadna djeca dobro će ispeći zanat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # NeradnikRadnik 2023-03-11 19:36
Najbolje da doktora klauna kupi radnik iz križevaca, oni dobro upravljaju svime s čime Lošinj ne zna što bi počeo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...hranitelj tuljana 2023-03-11 20:19
Citat Radnik:
Najbolje da doktora klauna kupi radnik iz križevaca, oni dobro upravljaju svime s čime Lošinj ne zna što bi počeo.
Radnik je kupio i pristojni komad zemljišta u uvali Kriška. Do nje ZA SADA ne vodi cesta.
Što mislite, to je kupljeno da:
a) bi se gradilo;
b) da ostane ovako?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # KlaunRadnik 2023-03-11 21:57
Citat hranitelj tuljana:
Citat Radnik:
Najbolje da doktora klauna kupi radnik iz križevaca, oni dobro upravljaju svime s čime Lošinj ne zna što bi počeo.
Radnik je kupio i pristojni komad zemljišta u uvali Kriška. Do nje ZA SADA ne vodi cesta.
Što mislite, to je kupljeno da:
a) bi se gradilo;
b) da ostane ovako?
Evo njega neka uzmu da ostane ovako, otoku treba uhljeb koji će na karnevalu ismijavati uhljebe.
Ne do Bog da ga mijenjaju.
Kad ga nije promjenio popravni dom, neće ga ni ovi iz križevaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # ....Vatrogasac Mirko 2023-02-28 20:42
Citat gost:
Citat ŠČ!:
Ista stvar se danas dešava stanovnicima Ilovika.
I dok Ana reklamira prvi ovogodišnji besplatni tečaj za trudnice i njihove partnere Unijani mole Istrane da ih prime jer ovi naši ih neće.

Selo gori a baba se češlja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Pa dobro, dokle više ovako!???Laži, laži, nećeš dugo 2023-03-01 07:55
Citat Vatrogasac Mirko:
Selo gori a baba se češlja?
Ne samo da se češlja, nego i potpiruje vatru, a svu odgovornost pokušava prebaciti na druge. Ali, znamo i mi otkud vjetar puše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Radio Domacgig 2023-03-01 12:06
Citat Vatrogasac Mirko:
Selo gori a baba se češlja?
Kažu da je na temu Unija nešto petljala na radiju. Ni da mi plate to ne bi slušao. A nisam hadezejac ni njezin klijent da se toliko žrtvujem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Kad se (ne)radi svoj posalFire Man 2023-03-01 12:36
Citat Vatrogasac Mirko:
Selo gori a baba se češlja?
Zahvalila se "našim vatrogascima, djelatnicima JVP Mali Lošinj i članovima DVD Mali Lošinj na brzoj reakciji i na uspješnom kontroliranju požara" što su radili svoj posao. Kojeg možda ne bi bilo da je ona radila svoj posao. A nije. To s pravom kaže komentar na fejsu.
Citat:
Mogli ste se sjetiti maknuti naftu iz kotlovnice prije nego ste prodali skolu, jucer je moglo izgorjeti par kuca
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Bombo buš pukla?Bum 2023-03-01 12:46
Znači da je prodala ruševnu školu zajedno sa potencijalnom tempiranom bombom, koja je bila bez zaštite i nadzora i prije i poslije prodaje. Baš bi netko za to trebao odgovarati. Što kaže izvješće MUP-a?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Grad koji se pušigost 2023-03-05 13:08
Citat Vatrogasac Mirko:
Citat gost:
Citat ŠČ!:
Ista stvar se danas dešava stanovnicima Ilovika.
I dok Ana reklamira prvi ovogodišnji besplatni tečaj za trudnice i njihove partnere Unijani mole Istrane da ih prime jer ovi naši ih neće.
Selo gori a baba se češlja?
Rijeku zovu Grad koji teče. A Grad za tebe nakon požara stare škole možemo zvati Grad koji se puši.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Grad koji je popušioTužibaba 2023-03-09 11:48
Citat gost:
Citat Vatrogasac Mirko:
Selo gori a baba se češlja?
Rijeku zovu Grad koji teče. A Grad za tebe nakon požara stare škole možemo zvati Grad koji se puši.
Možemo ga u drugom mandatu AK zvati Grad koji je popušio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Pozitivna energija kičagost 2023-03-12 09:31
Citat Vatrogasac Mirko:
Citat gost:
Citat ŠČ!:
Ista stvar se danas dešava stanovnicima Ilovika.
I dok Ana reklamira prvi ovogodišnji besplatni tečaj za trudnice i njihove partnere Unijani mole Istrane da ih prime jer ovi naši ih neće.
Selo gori a baba se češlja?
Dok selo gori a ona se češlja službena Facebook stranica gradonačelnice Grada Malog Lošinja razdragano javlja "S kolegicama iz javnog sektora Irenom Peršić Živadinov i Doris Šajn te moderatoricom Erminom Duraj danas sam sudjelovala na panelu u sklopu Women's Weekend u Rijeci. Razgovarale smo o ulozi žena u našem sektoru, izazovima i odnosima u radnoj sredini. Puna dvorana žena, pozitivne energije i konstruktivnog razgovora prava su motivacija". Objavila je i grupnu fotku i dobila komentar jedne Jadranke "Pametne i lijepe, kud ćeš vuše" s tri sličice srca.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Jednog danaA možda i prije 2023-03-12 13:26
Jako zanimljivo, ali meni je puno zanimljviji bio okrugli stol "ALUMNI EFRI karijere u politici – gradonačelnici i načelnici” koji je održan 18. veljače 2021. uz sudjelovanje Mirele Ahmetović, načelnice Općine Omišalj, Ane Kučić, gradonačelnice Grada Mali Lošinj, Željka Plavčića, načelnika Općine Žminj, Bojana Simoniča, načelnika Općine Lovran i Sanje Udović, načelnice Općine Viškovo.

Obzirom da su na okruglom stolu sudjelovale razne generacije bivših studenata Ekonomskog fakulteta u Rijeci, od kojih se neki možda i ne poznaju iz tih dana, prilikom predstavljanja svaki sudionik je trebao reći koji godine je diplomirao.

E sada nastupa cirkus.
Svi sudionici su uredno rekli koje je to godine bilo (pa valjda znaš koje godine si diplomirao, ne?) , osim jedne među njima, gradonačelnice Malog Lošinja. Bilo ju je sram priznati da je studirala gotovo 12 godina, pa nije odgovorila na to pitanje, počela se izmotavati, joj davno je to bilo, ali ja sam počela raditi i prije nego li sam diplomirala, i sve tako to.

Totalno urnebesan video, šteta što je zvuk prilično loš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Bon tonGrunf 2023-03-13 12:33
Citat A možda i prije:
Obzirom da su na okruglom stolu sudjelovale razne generacije bivših studenata Ekonomskog fakulteta u Rijeci, od kojih se neki možda i ne poznaju iz tih dana, prilikom predstavljanja svaki sudionik je trebao reći koji godine je diplomirao.
E sada nastupa cirkus.
Svi sudionici su uredno rekli koje je to godine bilo (pa valjda znaš koje godine si diplomirao, ne?), osim jedne među njima, gradonačelnice Malog Lošinja. Bilo ju je sram priznati da je studirala gotovo 12 godina, pa nije odgovorila na to pitanje, počela se izmotavati, joj davno je to bilo, ali ja sam počela raditi i prije nego li sam diplomirala, i sve tako to.
Damu se ne pita za godine. Studiranja. Pogotovo kad se dama uhljebi u politici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # Jednog danaIJedne noći 2023-03-14 06:45
Citat A možda i prije:
Jako zanimljivo, ali meni je puno zanimljviji bio okrugli stol "ALUMNI EFRI karijere u politici – gradonačelnici i načelnici” koji je održan 18. veljače 2021. uz sudjelovanje Mirele Ahmetović, načelnice Općine Omišalj, Ane Kučić, gradonačelnice Grada Mali Lošinj, Željka Plavčića, načelnika Općine Žminj, Bojana Simoniča, načelnika Općine Lovran i Sanje Udović, načelnice Općine Viškovo.
Obzirom da su na okruglom stolu sudjelovale razne generacije bivših studenata Ekonomskog fakulteta u Rijeci, od kojih se neki možda i ne poznaju iz tih dana, prilikom predstavljanja svaki sudionik je trebao reći koji godine je diplomirao.
E sada nastupa cirkus.
Svi sudionici su uredno rekli koje je to godine bilo (pa valjda znaš koje godine si diplomirao, ne?) , osim jedne među njima, gradonačelnice Malog Lošinja. Bilo ju je sram priznati da je studirala gotovo 12 godina, pa nije odgovorila na to pitanje, počela se izmotavati, joj davno je to bilo, ali ja sam počela raditi i prije nego li sam diplomirala, i sve tako to.
Totalno urnebesan video, šteta što je zvuk prilično loš.
Trebala je povesti sa sobom predsjednika mladeži hdza da im on objasni taj nagli uspon od trgovačke srednje do dpktora ekonomskih nauka.
Da je AK imala na vrijeme potrebnu iskaznicu ne bi studirala 12 godina i vrijedno učila, nego bi nabrzaka postala doktorica ekonomije.
Eee tad bi Lošinj bio prvi od milion otoka!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
215 # MladežMentorica 2023-03-14 08:21
Kako je moguće da se u crvenom križu događaju takve stvari o kojima bruji cijeli grad, a gradonačelnica šuti?
Projekt gerontodomaćica je pod pokroviteljstvo m Grada i ona bi morala odgovoriti na pitanja o mogućim nepravilnostima u radu nekadašnjeg predsjednika njene jedine političke stranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # Mladi lavMobingiranje 2023-03-14 15:14
Citat Mentorica:
Kako je moguće da se u crvenom križu događaju takve stvari o kojima bruji cijeli grad, a gradonačelnica šuti? Projekt gerontodomaćica je pod pokroviteljstvom Grada i ona bi morala odgovoriti na pitanja o mogućim nepravilnostima u radu nekadašnjeg predsjednika njene jedine političke stranke.
To su sve ti hdzovi mladi lavovi koji poslije srednje trgovačke postaju doktori nauka a svoju moć pokazuju tako da mobingiraju djelatnice koje možda nemaju formalno obrazovanje kao on, ali sigurno znaju bolje raditi svoj posao i sigurno nisu zaslužile da ih se ponižava na radnom mjestu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Na kolicaCica 2023-03-16 15:59
Dođe svaka cica na kolica, tako će i on.
A i ona koja se reklamira dobrotvorka, a sve razori gdje se umiješa, kao što je razorila udrugu žena Žerna, tako sad švrlja po crvenom križu i dovodi muža da švrlja po kompjutorima tamo.
Bolje joj je da muž švrlja kod ovog doktora nauka nego kod one sobarice kod koje provodi noći u blizini velike crkve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # CISKibernetičar 2023-03-18 08:28
To je onaj kibernetičar koji upada u računala i lažira financijske i druge podatke ?
Ima tu puno posla za službu u plavom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kad creski i lošinjski jaganjci utihnuNN 2023-03-13 14:52
Dok se AK preko vikenda u Rijeci s "puno pozitivne" energije preseravala sa "kolegicama iz javnog sektora", Ilovčanka dr.sc. Gordana Pavoković je za cijelu stranicu Novo lista izložila problematiku alohtonih divljih svinja na ovim otocima.


I dok je AK tamo "konstruktivno razgovarala" Novi list je u pripremi imao danas objavljeni članak o katastrofi ovčarstva na Cresu.
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Oni brinu o svom dvorištuKK 2023-03-13 18:13
Citat gost:
Dok selo gori a ona se češlja službena Facebook stranica gradonačelnice Grada Malog Lošinja razdragano javlja "S kolegicama iz javnog sektora Irenom Peršić Živadinov i Doris Šajn te moderatoricom Erminom Duraj danas sam sudjelovala na panelu u sklopu Women's Weekend u Rijeci.
Slikala se u koketnoj pozi ispod panoa s natpisom KRENIMO OD SVOG DVORIŠTA. Ali za dvorište koje su joj birači povjerili brinu se ugroženi, a ne oni koji su plaćeni da brinu. Ona je tu da pozira i da bude lijepa. Kud ćeš više piše obožavateljica. Dok ona uživa u pozitivnoj energiji i konstruktivnom razgovoru o dvorištu brinu Gordana Pavoković s Ilovika i Robert Nikolić s Unija.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Zapušteno dvorište prvog od 1000gost 2023-03-14 09:52
Citat KK:
Citat gost:
Dok selo gori a ona se češlja službena Facebook stranica gradonačelnice Grada Malog Lošinja razdragano javlja "S kolegicama iz javnog sektora Irenom Peršić Živadinov i Doris Šajn te moderatoricom Erminom Duraj danas sam sudjelovala na panelu u sklopu Women's Weekend u Rijeci.
Slikala se u koketnoj pozi ispod panoa s natpisom KRENIMO OD SVOG DVORIŠTA. Ali za dvorište koje su joj birači povjerili brinu se ugroženi, a ne oni koji su plaćeni da brinu. Ona je tu da pozira i da bude lijepa. Kud ćeš više piše obožavateljica. Dok ona uživa u pozitivnoj energiji i konstruktivnom razgovoru o dvorištu brinu Gordana Pavoković s Ilovika i Robert Nikolić s Unija.
Službena Facebook stranica gradonačelnice Grada Malog Lošinja nije mjesto za objavu njene privatne nazočnosti nekakvom rekreacijskom Women's Weekendu u Rijeci za uhljebuše u javnom sektoru. Znamo što ona ima od toga (vidi komentare!), ali obične građane ne zanima njen društveni život i rekreacija.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Rekreacija za uhljebušeGost 2023-03-15 09:29
Citat gost:
Citat KK:
Citat gost:
Dok selo gori a ona se češlja službena Facebook stranica gradonačelnice Grada Malog Lošinja razdragano javlja "S kolegicama iz javnog sektora Irenom Peršić Živadinov i Doris Šajn te moderatoricom Erminom Duraj danas sam sudjelovala na panelu u sklopu Women's Weekend u Rijeci.
Slikala se u koketnoj pozi ispod panoa s natpisom KRENIMO OD SVOG DVORIŠTA. Ali za dvorište koje su joj birači povjerili brinu se ugroženi, a ne oni koji su plaćeni da brinu. Ona je tu da pozira i da bude lijepa. Kud ćeš više piše obožavateljica. Dok ona uživa u pozitivnoj energiji i konstruktivnom razgovoru o dvorištu brinu Gordana Pavoković s Ilovika i Robert Nikolić s Unija.
Službena Facebook stranica gradonačelnice Grada Malog Lošinja nije mjesto za objavu njene privatne nazočnosti nekakvom rekreacijskom Women's Weekendu u Rijeci za uhljebuše u javnom sektoru. Znamo što ona ima od toga (vidi komentare!), ali obične građane ne zanima njen društveni život i rekreacija.
Women’s Weekend uspješno priveden kraju: ‘Pitanje impostera je preispitivanje sebe i tome su sklonije žene’ javlja Novi list o ovom javnom prenemaganju koje svi mi plaćamo.
novilist.hr/.../...
Kao prilog Ane Kučić raspravi navedeno je "Na pitanje o razlici između muškog i ženskog upravljanja, Kučić je komentirala da žene jednostavno imaju drukčije razvijenu emotivnu inteligenciju zbog koje se na poseban način približavaju sugovornicima." No sudeći po tome kako se ophodi s oporbenim vijećnicima kad joj na sjednicama GV postave neželjena pitanja ima ozbiljan manjak te vrste inteligencije :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Birači s "posebnim potrebama"Grunf 2023-03-15 11:56
Citat Gost:
Kučić je komentirala da žene jednostavno imaju drukčije razvijenu emotivnu inteligenciju zbog koje se na poseban način približavaju sugovornicima." No sudeći po tome kako se ophodi s oporbenim vijećnicima kad joj na sjednicama GV postave neželjena pitanja ima ozbiljan manjak te vrste inteligencije :lol:
Pokazalo se da ima razvijenu i inteligenciju za približavanje biračima s "posebnim potrebama" koji glasaju za nju što god im ona nadrobila. Šta mislite da li će sebi u zaslugu upisati i ovo:
Nakon što je u rubrici Poziv Dnevnika Nove TV objavljena priča građana Unija, mještani tog otočića sastali su se s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem.
Podsjetimo, ekipi rubrike obratili su se zbog brojnih problema – od nedostatka zdravstvene skrbi do prometne nepovezanosti, a poslije toga odlučili su ih primiti svi, od župana pa do ministra.
"Dogovorili smo da se zamijeni katamaran u što skorije vrijeme, da se nađe kvalitetno rješenje za liniju 310, neko privremeno dok se ne nađe trajno. Također smo razgovarali o letilištu na otoku", rekao je Žarko Mrkobrada, dopredsjednik Mjesnog odbora Unija.
Također je opisao koliko je otok loše povezan s ostatkom Hrvatske.
"Ja sam jučer oko sedam ujutro krenuo sa Unija i došao sam u Zagreb. Danas sam u 12 sati imao sastanak i vratit ću se u srijedu oko pet popodne", rekao je.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Živi biliPa vidjeli 2023-03-15 12:10
Katamaran u što skorije vrijeme, znači oko 2 godine, linija 310 privremeno rješenje, podsjeća me na Galiotovu pesan, letilište kao što je bilo, niti za milijun godina, neće ništa napraviti ni AK, ni ZK, ni OB, ni Jadrolinija, iz jednostavnog razloga jer su završili sastanak i ništa po tom pitanju nisu poduzeli, u ovoj situaciji ne postoje brza rješenja, nešto što će se promijeniti preko noći ili u roku od nekoliko mjeseci.

Sve što bude, ako bude, bit će kad/ako zaživi Beroševa hitna helikopterska pomoć, ako ne bude bure ili juga ili ne bude igre pokvarenog telefona.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Otok vitalnosti u zagađenom moruTariguz 2023-03-17 18:06
Citat Gost:
Kao prilog Ane Kučić raspravi navedeno je "Na pitanje o razlici između muškog i ženskog upravljanja, Kučić je komentirala da žene jednostavno imaju drukčije razvijenu emotivnu inteligenciju zbog koje se na poseban način približavaju sugovornicima." No sudeći po tome kako se ophodi s oporbenim vijećnicima kad joj na sjednicama GV postave neželjena pitanja ima ozbiljan manjak te vrste inteligencije :lol:
Neka tu žensku emotivnu inteligenciju pokaže i kad ju Franković na Gradskom vijeću priupita za obmanjivanje javnosti kako je naručena analiza zagađenosti gradske luke.
Franković o uvali Augusta: “Modus operandi gradonačelnice je da nas obmanjuje, treba provesti ispitivanje kakvoće mora”
medias.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # .......... 2023-03-01 10:31
Dal' grad ima novca ili nema novca?
O svakom problemu di grad mora dati pinku ne rješava se.Samo palllaaaamude građanima kako se ne može.Na Unijama ne može(pak tek sada nećete dobiti ništa).Ilovik nema prijevoza ko zna dal' će ga i dobiti?I za taj prijevoz ppppaallaaamude ee.Mikro prijevoz,onakav prijevoz,te cesta...očito da nemaju novca pa ppaaalllaamuuuu de već mjesecima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # AKPozdrav vidimo se uskoro 2023-03-01 15:48
Lijepi pozdrav s vaših malih otoka. Znamo da revno pratite ovu stranicu.
Kad se najavi prosvijed biti će kasno. Ajmo odmah na dogovore. Javite se sa konkretnim rješenjima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Savjetnik za EU fondovegost 2023-03-17 10:26
Citat .....:
Dal' grad ima novca ili nema novca?
A dal netko pregledava iTransparntnost ? Zanima me dal se Aninom savjetniku za EU fondove plaće iz Gradske blagajne ili iz javnih poduzeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # LinoLada 2023-03-17 20:12
Citat gost:
Citat .....:
Dal' grad ima novca ili nema novca?
A dal netko pregledava iTransparntnost? Zanima me dal se Aninom savjetniku za EU fondove plaće iz Gradske blagajne ili iz javnih poduzeća.
Nema smisla više postavljati pitanja koja gradska vlast ignorira. Odgovore na ovo kao i na mnoga druga pitanja saznaćemo uskoro od Uskoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Vi pitate mi ne odgovaramogost 2023-03-18 08:58
Citat Lada:
Citat gost:
Citat .....:
Dal' grad ima novca ili nema novca?
A dal netko pregledava iTransparntnost? Zanima me dal se Aninom savjetniku za EU fondove plaće iz Gradske blagajne ili iz javnih poduzeća.
Nema smisla više postavljati pitanja koja gradska vlast ignorira. Odgovore na ovo kao i na mnoga druga pitanja saznaćemo uskoro od Uskoka.
“HDZ-ova vlast na čelu s gradonačelnicom dugi niz godina provodi neodgovornu, tj. površnu politiku. Svjedok sam u ove dvije godine kao član Gradskog vijeća da nema strateškog pristupa u niti jednom segmentu njihova rada. Gradski vijećnici u pravilu ne dobiju odgovore na postavljena pitanja, a isto tako i naši građani. Javnost je već upoznata s puno slučajeva u kojima naši građani godinama čekaju na odgovore koji su im od životne važnosti”, govori nam Franković.
medias.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # Selo gori, a ona potpisujegost 2023-03-01 10:45
Da skrene pozornost sa neugodnih vijesti na fejsu se pohvalila, citiram, "potpisala sam ugovor za organizaciju nova 4 trudnička tečaja u 2023.godini, a jučer je u maloj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice započeo prvi ovogodišnji besplatni tečaj za trudnice i njihove partnere ..." Kao slučajno pri potpisivanju ugovora našao se u uredu fotograf da ju snimi u neodglumljenoj ljupkoj pozi kako s blagim osmijehom pod pundžom i s velikim satom na ruci potpisuje ugovor ;-)

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # MamaŠČ! 2023-03-01 12:19
Razumijem da se novinari i fotografi zovu kada se potpisuju ugovori teški desetak milijuna nečega u društvu župana i ministara, ali da se jadnica želi ovjekovječiti na fejsu i kada potpisuje ugovor u društvu same sebe, e to već puno govori.
Baš me zanima da se je slikala i kada je i u ime Ilovčana potpisivala odricanje od prava na žalbu na građevinsku dozvolu za Mrtvašku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Malo mjesto u fokusu kao veliki problemKK 2023-03-01 13:22
Citat gost:
Da skrene pozornost sa neugodnih vijesti na fejsu se pohvalila, citiram, "potpisala sam ugovor za organizaciju nova 4 trudnička tečaja u 2023.godini
Džabe joj poziranje kad mediji sladostrasno razvlače temu još jednog HDZ-ovskog skandala. RTL televizija javlja
Hoće li Unije postati istarske? Stanovnici su očajni. Posljednji korak je referendum
• Unije su dragulj usred mora, ali ovaj je otok manjeg sjaja kada se pogleda izbliza. Otočani žele bolju brodsku povezanost, ponovno uvođenje avionske linije do Lošinja, rješenje problema s vodom, hitni medicinski prijevoz, marinu, mali hotel koji bi nosio razvoj.
• Robert Nikolić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Unije, poručio je: "Ako se to ne bude moglo riješiti, mi ćemo ići na referendum o odcjepljenju od grada i županije i prema Istarskoj županiji s kojom graničimo."
• Istarski župan Boris Miletić kazao je kako je država prava adresa za rješenje problema.
"Govorimo o državnoj tvrtki Jadroliniji, a kad govorimo o problemima samog aerodroma, koji nije u funkciji na otoku, držim da bi tu lokalna samouprava mogla više napraviti", rekao je Miletić.
• Primorsko-goran ski župan, Zlatko Komadina, kaže da Grad Lošinj rješava zemljište za aerodrom. Županija želi promjenu Pravilnika prema kojem helikopter ne slijeće na otoke, ako nema vatrogasaca. Tada bi se riješio hitni medicinski prijevoz i pacijenti bi se helikopterom mogli direktno prebaciti u riječki KBC.
Župan Komadina rekao je da se čuo s državnim tajnikom Ministarstva obrane koji je odgovorio da će pregledati situaciju i učiniti sve kako bi pomogli.
"Što se tiče primarne zdravstvene zaštite, stanovnici Unija i Suska imaju svog liječnika na Lošinju. Pitanje organizacije to nije problem dogovoriti da dolazi jednom tjedno na Unije na primjer", dodao je Komadina.
• Stanovnici s druge strane su očajni. Kako su kazali, pisali su svima, ali nema odgovora. Referendum je posljednji korak. U Zagrebu, odnosno Saboru, bi se na koncu odlučivalo i o prelasku u Istru. Ipak, bili Istra ili Primorje, stanovnicima Unija treba hitno rješenje.
danas.hr/.../...

S gradonačelnicom (HDZ) koja je vabila birače parolom da su joj u fokusu mala mjesta nije se razgovaralo. Šta mislite zašto :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Akteri nastanka problemagost 2023-03-01 18:24
Citat KK:
Citat gost:
Da skrene pozornost sa neugodnih vijesti na fejsu se pohvalila, citiram, "potpisala sam ugovor za organizaciju nova 4 trudnička tečaja u 2023.godini
Džabe joj poziranje kad mediji sladostrasno razvlače temu još jednog HDZ-ovskog skandala.
Uz objavu o svom javljanju na TV netko je kratko konstatirao "Ana Kučić je "stvarni problem" malih otoka i otočana" na što je skočio vitez zaštitnik s imbecilnim pitanjem "zašto Ana što to ona ne radi a Vi bi odradili i kako?". Svi znamo što to ona ne radi kad usporedimo njena obećanja za prošli i ovaj mandat s onim što je ostvarila. A pitati što bi netko tko nije izabran na njenu funkciju odradio i kako bi odradio je besmisleno. Izaberita ga pa vidite.
Ali dotični se nije tu zaustavio nego prisnažuje Kučićkinu priču na TV. Kaže on "Problem o kojem se ovdje govori nije nastao jučer niti prije 10 g taj problem je nastao prije 50 godina međutim današnji akteri ove priče su tada bili netko koga to ne zanima i neki drugi ljudi su na ovo isto upozoravali." Ne znam što time želi reći ali upravo Ana vuče rodbinsko podrijetlo od aktera koji su prije 50 godina krojili politiku koja je dovela do ovih problema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # osamnos ti posran 2023-03-02 04:36
Ne znam da li je problem nastao baš prije 50 godina. Prije 50 godina avionska veza sa otokom Unije još ni bila uspostavljena, a mislim da tada još nije bilo ni aerodroma na Lošinju. Zapisnik VMO Unije od prije 10 godina kaže da bi avionsku vezu koja je u prekidu trebalo obnoviti, situacija je tada bila aktualna, a sadašnja gradonačelnica tada je bila u vrhu vlasti. Znači, za tih 10 godina nije napravila ništa, nula, zero.
Glavno je da stručne službe kao mahnite rade svoj posao.
Fak. Pas mater.

Prije će deva kroz iglene uši proći nego što će se obnoviti avionska linija za otok Unije. I cestovna linija do Mrtvaške. I to zahvaljujući onoj koja je već dugo na vlasti, onoj koja misli na vas, a koju ste izabrali da vas sa osmjehom na licu vodi u propast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # Poruka gradonačelniciGrađanin 2023-03-02 08:09
Ženo, daj ostavku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Komentirajtegost 2023-03-06 10:25
Citat gost:
Citat KK:
Citat gost:
Da skrene pozornost sa neugodnih vijesti na fejsu se pohvalila, citiram, "potpisala sam ugovor za organizaciju nova 4 trudnička tečaja u 2023.godini
Džabe joj poziranje kad mediji sladostrasno razvlače temu još jednog HDZ-ovskog skandala.
Uz objavu o svom javljanju na TV netko je kratko konstatirao "Ana Kučić je "stvarni problem" malih otoka i otočana" na što je skočio vitez zaštitnik s imbecilnim pitanjem "zašto Ana što to ona ne radi a Vi bi odradili i kako?". Svi znamo što to ona ne radi kad usporedimo njena obećanja za prošli i ovaj mandat s onim što je ostvarila.
Pitanje za svih koji zalaze na ovaj portal. Da li je ovo bila istina i da li je to sada istina?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # kukurikuRuža 2023-03-03 14:12
Zato što obnavljaju KUKURIKU koaliciju za koju su Unijani glasali 2011. godine ,a oni im ukinuli aerodrom (vidi na Volim Lošinj 2011.godine). Pozdrav adminu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Simpatizerka HDZ-a i ručnih satovagost 2023-03-18 14:06
Citat gost:
Da skrene pozornost sa neugodnih vijesti na fejsu se pohvalila, citiram, "potpisala sam ugovor za organizaciju nova 4 trudnička tečaja u 2023.godini, a jučer je u maloj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice započeo prvi ovogodišnji besplatni tečaj za trudnice i njihove partnere ..." Kao slučajno pri potpisivanju ugovora našao se u uredu fotograf da ju snimi u neodglumljenoj ljupkoj pozi kako s blagim osmijehom pod pundžom i s velikim satom na ruci potpisuje ugovor ;-)
Sat nije samo pokazivač vremena nego i statusni simbol. Predsjednik njene stranke je osim po presudi za korupciju poznat i kao ljubitelj skupih satova i ponosni vlasnik velike zbirke skupocjenih satova, Volio ih je i bivši šef HGK Nadan Vidošević, također robijaš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Vrime jeKoliko je sati 2023-03-18 17:39
I njen predsjednik mladeži hvalisao se satom koji mu je spojen s računalom.
Nakon kratkog direktorovanja svi vide koliko je sati.
Ne treba ni sat ,ni računalo da se vidi da je vrime.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # Ma nije valjda?hranitelj tuljana 2023-03-18 19:23
Citat Koliko je sati:
I njen predsjednik mladeži hvalisao se satom koji mu je spojen s računalom.
Često u životu bude mi teško. Često nailazim na probleme. Kao i mnogi. Ali u kritičnim trenucima zahvalan sam da imam svoj život, svoju obitelj koju volim i koja me voli. Zahvalan sam da imam konkretne sadržaje u životu. Ima, naime, praznih ljudi kojima je preokupacija pratiti što je kakav trećerazredni političar(ka) izjavila/o na fejsu, kako se smijao, kako je pozirala, kakav sat ili punđu nosi. I time se bave, to ih preopterećuje, te jadne otužne pratitelje, gruppie i stalkere lokalnih osrednjih političara...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # branitelj tuljanaProzirni 2023-03-18 19:44
"...zahvalan sam da imam svoj život, svoju obitelj koju volim i koja me voli. Zahvalan sam da imam konkretne sadržaje u životu." kaže lik koji godina trola na nekakvoj, nebitnoj, lokalnoj internetskoj stranci...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Podne jeKoliko je sati 2023-03-18 21:05
Sva sreća da ima i nas koji nemamo obitelj koja nas voli pa imamo vremena pratiti osrednje političare što rade jer bi nam u protivnom oteli i tu zadnju koru kruha iz usta.
Vi koji imate sretne obitelji ne morate brinuti brigu , mi očajnici brinemo i za vas. :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # PatetikaNa kvadrat 2023-03-19 06:05
Citat hranitelj tuljana:
Citat Koliko je sati:
I njen predsjednik mladeži hvalisao se satom koji mu je spojen s računalom.
Često u životu bude mi teško. Često nailazim na probleme. Kao i mnogi. Ali u kritičnim trenucima zahvalan sam da imam svoj život, svoju obitelj koju volim i koja me voli. Zahvalan sam da imam konkretne sadržaje u životu. Ima, naime, praznih ljudi kojima je preokupacija pratiti što je kakav trećerazredni političar(ka) izjavila/o na fejsu, kako se smijao, kako je pozirala, kakav sat ili punđu nosi. I time se bave, to ih preopterećuje, te jadne otužne pratitelje, gruppie i stalkere lokalnih osrednjih političara...
Hebo te, koji si si luzer. Neopisivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kasaba Mali Lošinjgost 2023-03-19 10:07
Citat Na kvadrat:
Citat hranitelj tuljana:
Često u životu bude mi teško. Često nailazim na probleme. Kao i mnogi. Ali u kritičnim trenucima zahvalan sam da imam svoj život, svoju obitelj koju volim i koja me voli. Zahvalan sam da imam konkretne sadržaje u životu. Ima, naime, praznih ljudi kojima je preokupacija pratiti što je kakav trećerazredni političar(ka) izjavila/o na fejsu,
Hebo te, koji si si luzer. Neopisivo.
Potreba da se anonimno hvali svojim životom i obitelji "koju voli i koja voli njega" i da ima "konkretne sadržaje u životu" ukazuje na neko patološko psihičko stanje.
Za razliku od toga anonimno kritiziranje vlasti u ovoj otočnoj kasabi kojom vlada HDZ s osvetoljubivom gradonačelnicom na čelu je znak društvene inteligencije i uvjet preživljavanja. A ovi što prate i komentiraju trećerazrednu političarku nisu prazni ljudi nego ljudi svjesni opadanja ovog Grada zbog nesposobne vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # ZahvalnaKibernetičareva žena 2023-03-19 11:02
Tako se i žena ovog što prćka po tuđim računalima hvali na svom profilu kako je zahvalna što ima muža koji ju jako voli,a on mjesecima švrlja s nekom mlađom curom.
Ljubav u doba kibernetike :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # MolitvenikProgram tvog kompjutora 2023-03-19 17:15
Ja mislio da je posto pobožan,stalno se vrzma oko velike crkve, a on ljubuje sa popovom susjedom.
U slobodno vrijeme voli svoju ženu i hakira kompjutore da bi spasio direktora u usponu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # .......... 2023-03-19 13:49
Citat gost:
Potreba da se anonimno hvali svojim životom i obitelji "koju voli i koja volli njega" i da ima "konkretne sadržaje u životu" ukazuje na neko patološko psihičko stanje.
krokodilski psihopat
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Branitelj trećerazredne političarkejadni otužni pratitelj 2023-03-19 09:33
Citat hranitelj tuljana:
Ima, naime, praznih ljudi kojima je preokupacija pratiti što je kakav trećerazredni političar(ka) izjavila/o na fejsu, kako se smijao, kako je pozirala, kakav sat ili punđu nosi.
Ovi prazni ljudi ovu trećerazrednu političarku plaćaju već oko 14 godina. A ona im za to vrijeme ništa drugo ni ne pokazuje osim frizura, poza, smijeha i izjava na fejsu. Prošli mandat je okončala bez da je ispunila i jedno dano obećanje, a u ovom je zaglibila u niz skandala. Kao njen tajni branitelj osuđuješ one koji prate njen nerad, a ne nju koja ne radi svoj posao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # "Baš uvijek izgledaš in"gost 2023-03-21 10:49
Citat jadni otužni pratitelj:
Citat hranitelj tuljana:
Ima, naime, praznih ljudi kojima je preokupacija pratiti što je kakav trećerazredni političar(ka) izjavila/o na fejsu, kako se smijao, kako je pozirala, kakav sat ili punđu nosi.
Ovi prazni ljudi ovu trećerazrednu političarku plaćaju već oko 14 godina. A ona im za to vrijeme ništa drugo ni ne pokazuje osim frizura, poza, smijeha i izjava na fejsu. Prošli mandat je okončala bez da je ispunila i jedno dano obećanje, a u ovom je zaglibila u niz skandala. Kao njen tajni branitelj osuđuješ one koji prate njen nerad, a ne nju koja ne radi svoj posao.
Prazni ljudi koji prate samo kako se smije i pozira su njena biračka baza. Ne zanima ih rad i izborni program nego pojava, poza i scenski nastup. Na fejsu se hvali da je ižicala neke novce za Susak i zaradila komentar koji s tim nema veze. Piše Baš uvijek izgledaš in....pozdrav iz Punta,tvoj obožavatelj,žen e su persperktivnije , i odlučnije,,samo tako pokaži im!!!! Važno je kako izgleda a ne što je postigla :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ........ 2023-03-22 09:07
Sve samo HDZ ne
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Prvorazredna kalkulanticaSM 2023-03-19 14:33
Trećerazredna političarka i tebi čestita Dan očeva. Na službenom fejsu piše "Hvala vam na vašem doprinosu u odgoju novih generacija. Želim da se danas osjećate posebno i voljeno". Kao prvorazredna politička kalkulantica čestita sve blagdane bez obzira na predznak. Pa i ovaj crkveni koji se u Hrvatskoj slavi na spomendan svetog Josipa. Koji je bio zaručnik Marije, majke Isusa, božjeg sina :lol: No znamo da u vjeri ne treba očekivati i tražiti logičnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Dan očevaNN 2023-03-20 10:23
Citat SM:
Trećerazredna političarka i tebi čestita Dan očeva. Na službenom fejsu piše "Hvala vam na vašem doprinosu u odgoju novih generacija. Želim da se danas osjećate posebno i voljeno".
Vlastitog oca ima zašto voliti. Uzdržavao ju je njenih 12 godina studiranja a onda joj dao posao u vlastitoj firmi. To joj je i jedini radni staž a da nije uhljebljenje na teret nas građana :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # OprostMilo za drago 2023-03-20 20:37
Zato je ona tati oprostila dug prema gradu,neće valjda tata na otoku njenih djedova plaćati neku pišljivu najamninu i pripadajuće koještarije ?!?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # Nije nego..... 2023-03-21 06:14
Citat Milo za drago:
Zato je ona tati oprostila dug prema gradu,neće valjda tata na otoku njenih djedova plaćati neku pišljivu najamninu i pripadajuće koještarije ?!?
Nije oprostila nego odgodila plaćanje. Kao i nekim drugima..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...Zico 2023-03-21 07:03
Citat .....:
Citat Milo za drago:
Zato je ona tati oprostila dug prema gradu,neće valjda tata na otoku njenih djedova plaćati neku pišljivu najamninu i pripadajuće koještarije ?!?
Nije oprostila nego odgodila plaćanje. Kao i nekim drugima..
baš je lijepo kad imaš bilo kakav alibi, pogotovo ako je po onom po onom principu - ne kradu samo HDZovci, i komunjare su krale
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ona se osjeća sretno s Oleg Butkovićgost 2023-03-22 09:37
Citat hranitelj tuljana:
Ima, naime, praznih ljudi kojima je preokupacija pratiti što je kakav trećerazredni političar(ka) izjavila/o na fejsu, kako se smijao, kako je pozirala, kakav sat ili punđu nosi.
Mili bože, a šta drugo ima za pratiti kod trećerazredne političarke osim navedenog? Gledam na njenom fejsu kako se na fotki kliberi kraj ministra i gdje piše Ana Kučić :lol: osjeća se sretno s Oleg Butković na lokaciji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da joj je udijelio 56 TISUĆA EURA ZA LUČKU INFRASTRUKTURU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # TisućicaŠest 2023-03-22 11:06
Nije to mala stvar, palo je šest tisućica za lukobran.
To treba zabilježiti za povijest.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # niti 1 %dd 2023-03-22 13:44
Citat Šest:
Nije to mala stvar, palo je šest tisućica za lukobran. To treba zabilježiti za povijest.
Stvar ne može bit bit manja. Osjeća se sretnom a izmuzla je manje od 1 posto iznosa europskog novca koji je Butković dijelio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Službena poluistina AKGuest 2023-03-24 12:27
Ovaj komentar je obrisao administrator
# ???Guest 2023-03-24 12:38
Ovaj komentar je obrisao administrator
08 # Službena poluistina Ane KučićNN 2023-03-24 17:31
Citat gost:
Mili bože, a šta drugo ima za pratiti kod trećerazredne političarke osim navedenog? Gledam na njenom fejsu kako se na fotki kliberi kraj ministra i gdje piše Ana Kučić :lol: osjeća se sretno s Oleg Butković na lokaciji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da joj je udijelio 56 TISUĆA EURA ZA LUČKU INFRASTRUKTURU.
Po toj objavi i fotki bi se reklo da je bila sama s ministrom. Lukavo piše "Danas sam u Ministarstvo mora prometa i infrastrukture zajedno sa ministrom Oleg Butković potpisala dva ugovora za projekte lučke infrastrukture i sanacije pomorskog dobra vrijedne 56 tisuća eura. Za sanaciju obalnog zida i šetnice na otoku Susku dodijeljen nam je iznos od 50.000 eura, a za sanaciju obalnog zida u uvali Lučica 6.000 eura." No to je tek poluistina namijenjena naivnim biračima. Istina je drugačija. AK je bila samo jedna u gomili načelnika i gradonačelnika okupljenih da im HDZ udijeli europski novac uoči narednih izbora za Sabor. I pri tom dobila je samo bijednih 0,41 % od ukupno podijeljenog novca.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Di je simpatizerka HDZ-a?gost 2023-03-25 09:55
Citat NN:
AK je bila samo jedna u gomili načelnika i gradonačelnika okupljenih da im HDZ udijeli europski novac uoči narednih izbora za Sabor. I pri tom dobila je samo bijednih 0,41 % od ukupno podijeljenog novca.
A gdje je tu Ana, nema je na fotki? Sakrila se od srama što je prvi od tisuću otoka, a pod vlasti HDZ-a dobio sitniš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # 56.000 : 950.000asdf 2023-03-25 10:20
Citat gost:
A gdje je tu Ana, nema je na fotki? Sakrila se od srama što je prvi od tisuću otoka, a pod vlasti HDZ-a dobio sitniš?
Kako se ne bi sakrila? "Prvi od 1000 otoka" dobio 56.000, a Rab 17 puta više. 950.000,00 eura!

Na temelju evaluacije projektnih prijedloga, a koji su zaprimljeni sukladno Javnom pozivu za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekta podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u 2023. godini, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je dodijelilo ŽLU Rab financijska sredstva u cjelokupnom iznosu od 950.000,00 eura.
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ......... 2023-03-25 10:26
možda je ona zadovoljna i sa malim?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # skromnost je vrlinaali ne uvijek 2023-03-25 11:56
56.000 eura je iznos za koji danas možeš nabaviti jedan malo bolji auto, ili kupiti pola garsonjere.
Za prosječnog građanina je to možda investicija, za grad je to drek na šibici.

A možda tako mali iznos ima veze što Anina ekipa iz snova što radi lijenosti, što radi nesposobnosti niti ne zna pripremiti projekt od milijun eura?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # 17 puta prviji od "prvog"gost 2023-03-25 12:22
Citat ali ne uvijek:
56.000 eura je iznos za koji danas možeš nabaviti jedan malo bolji auto, ili kupiti pola garsonjere.
Za prosječnog građanina je to možda investicija, za grad je to drek na šibici.
A možda tako mali iznos ima veze što Anina ekipa iz snova što radi lijenosti, što radi nesposobnosti niti ne zna pripremiti projekt od milijun eura?
O sposobnosti Anine ekipe govori i to što je za projekt dječjeg vrtića dobila službeni odjebak. Tek na žalbu i kmečanje o pripadnosti HDZ-u donesen je ispravak o fol "izmjenama i dopunama Odluke o financiranju projektnih prijedloga" po "prošlogodišnjoj prijavi Grada na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava kroz NPOO .C3.1.R1-I1.01 – Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova." Citat asdf:
Citat gost:
A gdje je tu Ana, nema je na fotki? Sakrila se od srama što je prvi od tisuću otoka, a pod vlasti HDZ-a dobio sitniš?
Kako se ne bi sakrila? "Prvi od 1000 otoka" dobio 56.000, a Rab 17 puta više. 950.000,00 eura!
Uz gotovo isti broj stanovnika susjedni otok Rab je dobio 17 puta više novca od tzv. "prvog od 1000 otoka".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Više djece manje stanovnika?Gost 2023-03-25 14:11
Citat gost:
O sposobnosti Anine ekipe govori i to što je za projekt dječjeg vrtića dobila službeni odjebak. Tek na žalbu i kmečanje o pripadnosti HDZ-u donesen je ispravak o fol "izmjenama i dopunama Odluke o financiranju projektnih prijedloga" po "prošlogodišnjoj prijavi Grada na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava kroz NPOO .C3.1.R1-I1.01 – Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova."
Na stranici Grada po tom pitanju piše "„Svjesni smo činjenice da je broj djece u našem gradu u stalnom porastu, što znači da je potreba za vrtićima veća nego ikad prije..." izjavila je gradonačelnica Ana Kučić povodom odobravanja bespovratnih sredstava. Isti tekst je objavljen i na stranici koja hvali gradonačelnike za novac. A mene zanima otkad je broj djece u našem gradu u stalnom porastu, a prema popisu stanovništva ima nas osjetno manje :sad:
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
051 # Patetika.John 2023-03-01 16:37
Pa Gradska uprava Malog Losinja je u rasulu, nista nije dobro. Gradonacelnica u svijetu maste, a tek procelnica. Ljudi moji pa je li moguće ... tog nema nigdje samo na otoku vitalnosti i otoku njenih djedova....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Lošinjski izborni Muppet showgost 2023-03-02 10:07
Citat nos ti posran:
Prije će deva kroz iglene uši proći nego što će se obnoviti avionska linija za otok Unije. I cestovna linija do Mrtvaške. I to zahvaljujući onoj koja je već dugo na vlasti, onoj koja misli na vas, a koju ste izabrali da vas sa osmjehom na licu vodi u propast.
Prvo ste je izabrali jer vam je slatkorječivo tepala o Lošinju kao prvom od tisuću otoka. Pogledajte što je obećavala i usporedite s onim što je u prvom mandatu ostvareno.


Ništa od obećanog nije ostvareno, ali u natjecanju za drugi mandat bezobrazno je tvrdila "Ostvarili smo sve što smo najavili" i pozvala vas da ju ponovno izaberete jer - govorila je - Lošinj je otok njenih djedova. Pa je s gradskog računa kupovala glasove lažima i obmanama
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Uzaludnost Anine politikePesimist 2023-03-27 14:54
Citat gost:
Citat nos ti posran:
Prije će deva kroz iglene uši proći nego što će se obnoviti avionska linija za otok Unije. I cestovna linija do Mrtvaške. I to zahvaljujući onoj koja je već dugo na vlasti, onoj koja misli na vas, a koju ste izabrali da vas sa osmjehom na licu vodi u propast.
Prvo ste je izabrali jer vam je slatkorječivo tepala o Lošinju kao prvom od tisuću otoka. Pogledajte što je obećavala i usporedite s onim što je u prvom mandatu ostvareno. Ništa od obećanog nije ostvareno, ali u natjecanju za drugi mandat bezobrazno je tvrdila "Ostvarili smo sve što smo najavili" i pozvala vas da ju ponovno izaberete jer - govorila je - Lošinj je otok njenih djedova. Pa je s gradskog računa kupovala glasove lažima i obmanama
Jel može netko navesti koja "stalna ulaganja u infrastrukturu i podizanje standarda javnih objekata" su obilježili njezin prošli mandat da bi sad imala što nastaviti? Nema novog Doma zdravlja, nogometnog igrališta, zgrada Carine samo što se nije srušila, nema ribarske luke ... nema ničega što je obećavala. Lošinj nije prvi od tisuću otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ........ 2023-03-27 17:43
lupetanje na kvadrat
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
317 # ......Gost 2023-03-02 20:32
Čitam ove komentare i vidim strašnu mržnju uvijek istih komentatora. Dragi Volim Lošinja i, shvatite da je gradonačelnica birana za gradonačelnicu na izborima i da su ju birali građani Lošinja (i Ilovika i Unija) i da smjena može biti samo na izborima. Nikakvom histeriji ovog koji piše teme svaki dan i nikad ništa novo. Ponavlja uvijek istu stvar da je gradonačelnica lažljivica i nesposobna, a cijeli Lošinj ju voli i poštuje jer nije ništa ukrala, i napravila je najbolje što može napraviti jedan gradonačelnik. Ona je najuspješniji gradonačelnik ovoga Grada od kad postoji i rođena je na ovom koju te joj je to najveća prednost. Vi koji lajete vi vašim ponašanje dokazujete koliko ste nesposobni, nekulturni nepismeni jer nemate pojma o tome kako se rješavaju problemi u jednoj ustanovi kao što je Grad. Potpomognuti filozofijama od političara iz Zagreba, cijela vaša komunikacija ispada kao da pjevate cajke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
216 # Podaci, gorki podaci ...ZoomBool 2023-03-03 08:59
Citat Gost:
Ponavlja uvijek istu stvar da je gradonačelnica lažljivica i nesposobna, a cijeli Lošinj ju voli i poštuje
Malo si ga pretjerao :lol: Da ju voli i poštuje cijeli Lošinj cijeli Lošinj bi izišao na izbore. A nije. Izišlo je samo malo više od polovice upisanih birača. A ni oni nisu svi glasali za nju već u prvom krugu izbora, nego tek u drugom. A za njenu stranku kojoj je na čelu u Malom Lošinju (stranka, zna se, osuđena za kriminal), glasalo je samo 25 posto od onih što su izišli na birališta, što je 14 posto od ukupnih birača. Ovi podaci baš ne govore da ju cijeli Lošinj voli i poštuje. O njenoj sposobnosti govori spisak neispunjenih obećanja iz cijelog prošlog i protekle skoro polovice sadašnjeg mandata.
A da je lažljivica pokazuje uz ostalo i ovo obećanje ludom radovanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Podaci nisu za budalegost 2023-03-03 11:51
Citat ZoomBool:
Citat Gost:
Ponavlja uvijek istu stvar da je gradonačelnica lažljivica i nesposobna, a cijeli Lošinj ju voli i poštuje
Malo si ga pretjerao :lol: Da ju voli i poštuje cijeli Lošinj cijeli Lošinj bi izišao na izbore. A nije. Izišlo je samo malo više od polovice upisanih birača. A ni oni nisu svi glasali za nju već u prvom krugu izbora, nego tek u drugom. A za njenu stranku kojoj je na čelu u Malom Lošinju (stranka, zna se, osuđena za kriminal), glasalo je samo 25 posto od onih što su izišli na birališta, što je 14 posto od ukupnih birača.
Otkud ti ideja da ćeš budalu u nešto uvjeriti podacima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # O obećanjima, rode...hranitelj tuljana 2023-03-05 17:43
Citat ZoomBool:
O njenoj sposobnosti govori spisak neispunjenih obećanja...
A da je lažljivica pokazuje uz ostalo i ovo obećanje ludom radovanje
"Dežurni" komentator za kojeg neki smatraju da je autor cca 60-70% komentara na ovoj stranici, pod nickom "asd", o citiranoj situaciji napisao je nedavno sljedeće:Citat asd:
Istina, jedna stranka vlada i državom i ovim gradom zahvaljujući baš retardima, duševno zaostalima. Oni vjeruju njezinim lažima i uporno glasaju za nju :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Veliko ništaasdf 2023-03-03 10:44
Citat Gost:
Ona je najuspješniji gradonačelnik ovoga Grada od kad postoji i rođena je na ovom koju te joj je to najveća prednost.
Ne znam u čemu se sastoji prednost što je rođena na ovom otoku jer uspješnost baš nije pokazala. Lošinj nije postao prvi od 1000 otoka kako je obećala u prošlom mandatu, a do sada u drugom mandatu je Grad samo za neke. Nije za Ilovčane, a ni za Unijane. Koristi od nje nije bilo ni kad nije bila gradonačelnica nego zamjenica. Na Zboru mještana 25.7.2013. od strane Grada Malog Lošinja obećano da će se poduzeti sve mjere u cilju što bržeg i kvalitetnije rješenja, odnosno otvaranja Letjelišta Unije, tako je s obzirom na to da nikakvi pomaci nisu vidljivi VMO Unije uputilo dopise Gradu Malom Lošinju u kojem traže hitno očitovanje o tome što je učinjeno po tom pitanju i jesu li u proračunu Grada Malog Lošinja osigurana sredstva te jesu li određena sredstva zatražena i od Primorsko –goranske županije, odnosno Vlade RH." Od tada do dansa veliko ništa, a ti pišeš da je napravila najbolje što može napraviti jedan gradonačelnik :sad:

otok-unije.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Ni med cvetjem ni praviceČeper 2023-03-03 12:31
Citat asdf:
Ne znam u čemu se sastoji prednost što je rođena na ovom otoku jer uspješnost baš nije pokazala. Lošinj nije postao prvi od 1000 otoka kako je obećala u prošlom mandatu, a do sada u drugom mandatu je Grad samo za neke. Nije za Ilovčane, a ni za Unijane.
Nije ovo Grad ni za sve Lošinjane po onoj Krležinoj Ni med cvetjem ni pravice :lol: Šalu na stranu. Izborno obećanje Grad za tebe ispunjava samo za neke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Žuta zastava nad Unijama?DZ 2023-03-11 10:18
Citat asdf:
Citat Gost:
Ona je najuspješniji gradonačelnik ovoga Grada od kad postoji i rođena je na ovom koju te joj je to najveća prednost.
Ne znam u čemu se sastoji prednost što je rođena na ovom otoku jer uspješnost baš nije pokazala. Lošinj nije postao prvi od 1000 otoka kako je obećala u prošlom mandatu, a do sada u drugom mandatu je Grad samo za neke. Nije za Ilovčane, a ni za Unijane. Koristi od nje nije bilo ni kad nije bila gradonačelnica nego zamjenica. Na Zboru mještana 25.7.2013. od strane Grada Malog Lošinja obećano da će se poduzeti sve mjere u cilju što bržeg i kvalitetnije rješenja, odnosno otvaranja Letjelišta Unije, tako je s obzirom na to da nikakvi pomaci nisu vidljivi VMO Unije uputilo dopise Gradu Malom Lošinju u kojem traže hitno očitovanje o tome što je učinjeno po tom pitanju i jesu li u proračunu Grada Malog Lošinja osigurana sredstva te jesu li određena sredstva zatražena i od Primorsko –goranske županije, odnosno Vlade RH." Od tada do dansa veliko ništa, a ti pišeš da je napravila najbolje što može napraviti jedan gradonačelnik :sad:
otok-unije.com/.../...
Purić na fejsu posprdno objavio U Rijeci zasjedali akteri "slučaja Unije" link na članak na portalu otoci.net pod naslovom Na sastanku pomirljivo, rasplinula se priča o prelasku u Istarsku županiju. Može se on rugati ali priča je postigla cilj zbog kojeg je ispričana. Problemi žitelja Unija vuku se već deset godina s vrhuncem u ovom mandatu Ane Kučić pa je pažnju prezasićenih medija mogao privući samo jedinstveni slučaj namjere odcjepljenja od Grada i županije.
Sama najava mogućnosti referenduma bila je dovoljna da se gradonačelnica i župan trgnu iz "zimskog sna", a župan da obeća "skore sastanke s resornim ministarstvima mora, zdravstva, obrane kako bi se čim prije operacionalizir ala moguća rješenja oko bolje prometne povezanosti i hitne medicinske skrbi za žitelje ovog otoka".
A da se priča o Unijama neće rasplinuti jamči ne samo dosadašnja medijska pozornost zahtjevu za odcjepljenjem nego i činjenica da je otok ugrožen divljim kozama zaraženim Q groznicom.
Možda je zato gradonačelnica na sastanku pozirala u žutom sakou. Naime, žuta boja je znak zaraze i karantene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Cendrava Gradonačelnicagost 2023-03-11 13:28
Citat DZ:
Citat asdf:
Sama najava mogućnosti referenduma bila je dovoljna da se gradonačelnica i župan trgnu iz "zimskog sna", a župan da obeća "skore sastanke s resornim ministarstvima mora, zdravstva, obrane kako bi se čim prije operacionalizirala moguća rješenja oko bolje prometne povezanosti i hitne medicinske skrbi za žitelje ovog otoka".
Jadna Ana je na tom sastanku bila u sjeni starog mačka Komadine. SDP-ovac je vodio glavnu riječ i prozvao ministarstva mora, zdravstva i obrane. Ona je tamo bila samo da bi se slikala i cendrala što na sastanku nije bilo predstavnika Ministarstva mora ni "Jadrolinije".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Koza nostragost 2023-03-27 17:48
Citat DZ:
A da se priča o Unijama neće rasplinuti jamči ne samo dosadašnja medijska pozornost zahtjevu za odcjepljenjem nego i činjenica da je otok ugrožen divljim kozama zaraženim Q groznicom.
Možda je zato gradonačelnica na sastanku pozirala u žutom sakou. Naime, žuta boja je znak zaraze i karantene.
Navodno su koze zdrave, a gradonačelnica pozvala lovce da ih potamane. Ima li o tome nekih vjesti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Skrivanje broja ubijenih kozaMuflon 2023-03-28 10:47
Citat gost:
Navodno su koze zdrave, a gradonačelnica pozvala lovce da ih potamane. Ima li o tome nekih vjesti.
Ni riječi o tamanjenju koza. Ni na fejsu gradonačelnice i gradske uprave, a ni na portalu otoci.net. A na Fb stranici otok Unije je objava VMO Unije:
Poštovani, Ovaj vikend je organizran izlov podivljalih domacih koza.
Za tu prigodu je dosao veliki broj lovaca iz PGž-a Akcja je bila izuzetno uspjesana i ustrijeljen je veliki broj koza. Sve ustrijeljene koze zbrinute su po visokim standardima i otpremljene su sa otoka.
Prema zamolbi Lovackog saveza ne objavljujemo ni slike ni broj ubijenih koza. Zahvaljuemo ovim putem lovackom savezu PGŽ-e, Županiji na celu sa gosp. Komadinom, gradu Malom Losinju na čelu sa gradonacelnicom gđom. Anom Kučić sto su pomogli i financirali ovako veliki i zahtjevan projekt.
Posebno se zahvaljemo velikom broju stanovnika Unija i vlasnika nekretnina koji su pruzili smjestaj lovcima. Lijepo je bilo vidjeti da se toliko ljudi javilo i ponudilo pomoć.
Ponosni smo da smo nakon dvije godine upornog trazenja i moljenja uspijeli pokrenut proces rjesavanja ovog velikog problema za naš otok.

Uz tu objavu razvila se rasprava o razlogu prešućivanju i skrivanju broja ubijenih koza. Zanimljiv je i znakovit komentar jednog Unijana:
Znači sve po starom. Nešto smo napravili ali nećemo nikom reći niti što niti kako niti koliko. Nema veze. Srećom pa postoje neslužbeni kanali pa bi se zahvalio svima koji su sudjelovali u akciji i, onako ugrubo, prepolovili problem koza... Evo., nisam objavio broj a fotki i videa koza mi je ionako previše. i još zanimljiviji prigovor jednog drugog: ***** ne moraš baš uvijek trolati. Zaista volim pročitati dobru kritiku, i razmotriti tvoje viđenje situacije, ali kada baš uvijek pljuješ po svemu gubiš vjerodostojnost . Također, svi koji su uložili veliki trud da se ovo ostvari se ne osjećaju dobro kada ovo čitaju.
Uslijedio je odgovor onog prvoga: Ne osjećajku se dobro kad im se svima zahvalim? Zašto. Pa nisam nikog popljuvao samo sam upozorio da nedostatak informacija dovodi oblično a i dovodio je i prije do zabluda i dezinfomacija i to je sve. Već sam čuo svakakvih priča i interopretacija i vjeruj mi priča se stvarno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Uskršnji dargost 2023-03-28 12:20
Citat Muflon:
Zahvaljuemo ovim putem lovackom savezu PGŽ-e, Županiji na celu sa gosp. Komadinom, gradu Malom Losinju na čelu sa gradonacelnicom gđom. Anom Kučić sto su pomogli i financirali ovako veliki i zahtjevan projekt.
Jeli ovo uskršnji poklon Ane Kučić Unijanima? Ako jeste čemu tajiti koliko koza je usmrćeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Skrivanje broja ubijenih koza (1)Muflon 2023-06-10 10:32
Citat Muflon:
Citat gost:
Navodno su koze zdrave, a gradonačelnica pozvala lovce da ih potamane. Ima li o tome nekih vjesti.
Ni riječi o tamanjenju koza. Ni na fejsu gradonačelnice i gradske uprave, a ni na portalu otoci.net. A na Fb stranici otok Unije je objava VMO Unije:
Poštovani, Ovaj vikend je organizran izlov podivljalih domacih koza.
Za tu prigodu je dosao veliki broj lovaca iz PGž-a Akcja je bila izuzetno uspjesana i ustrijeljen je veliki broj koza. Sve ustrijeljene koze zbrinute su po visokim standardima i otpremljene su sa otoka.
Prema zamolbi Lovackog saveza ne objavljujemo ni slike ni broj ubijenih koza. Zahvaljuemo ovim putem lovackom savezu PGŽ-e, Županiji na celu sa gosp. Komadinom, gradu Malom Losinju na čelu sa gradonacelnicom gđom. Anom Kučić sto su pomogli i financirali ovako veliki i zahtjevan projekt.
Posebno se zahvaljemo velikom broju stanovnika Unija i vlasnika nekretnina koji su pruzili smjestaj lovcima. Lijepo je bilo vidjeti da se toliko ljudi javilo i ponudilo pomoć.
Ponosni smo da smo nakon dvije godine upornog trazenja i moljenja uspijeli pokrenut proces rjesavanja ovog velikog problema za naš otok.
Pod naslovom "Županijski lovci na Unijama ustrijelili velik broj podivljalih domaćih koza" u Novom listu od 8. lipnja o.g. je iz nepoznatih razloga objavljena manje više ista vijest o pokolju divljih koza na Unijama kakva je prije oko dva mjeseca objavljena na FB stranici otok Unije. Pa Novi list piše:
'Ponosni smo da smo nakon dvije godine upornog traženja i moljenja uspjeli pokrenuti proces rješavanja ovog velikog problema za naš otok', poručuju iz Vijeća mjesnog odbora Unije
Ovaj vikend je organiziran izlov podivljalih domaćih koza, piše u priopćenju Vijeća mjesnog odbora Unije.
Podsjetimo, na otoku Unije divlje kozezadaju muke lokalnom stanovništvu. Između ostalog, uništavaju masline i druge nasade, a u posljednje vrijeme uzorci tkiva uginulih koza pokazuju i da je dio njih zaražen Q groznicom.
‘Za tu prigodu je došao je veliki broj lovaca iz PGŽ-a. Akcija je bila izuzetno uspješna i ustrijeljen je veliki broj koza. Sve ustrijeljene koze zbrinute su po visokim standardima i otpremljene su s otoka’, priopćeno je iz VMO-a Unije.
‘Prema zamolbi Lovačkog saveza ne objavljujemo ni slike ni broj ubijenih koza.
Zahvaljujemo ovim putem Lovačkom savezu PGŽ-e, Županiji na čelu s gospodinom Komadinom, gradu Malom Losinju na čelu s gradonačelnicom Anom Kučić što su pomogli i financirali ovako veliki i zahtjevan projekt.
Posebno se zahvaljujemo velikom broju stanovnika Unija i vlasnika nekretnina koji su pružili smještaj lovcima. Lijepo je bilo vidjeti da se toliko ljudi javilo i ponudilo pomoć.
Ponosni smo da smo nakon dvije godine upornog traženja i moljenja uspjeli pokrenuti proces rješavanja ovog velikog problema za naš otok’, zaključuje se u objavi za javnost.
novilist.hr/.../...
Uz objavu ovog napisa na FB stranici Novog lista usprkos ustajalosti vijesti u dva nakupilo se trenutno 76 komentara :-)
Prvi komentar glasi: Taman sam se poveselio da je krenuo drugi dio akcije jer su ih u prvom izlovu samo malo preplašili i nisu ih maknuli niti 1/5 a kad ono... stara vijest. Bude na jesen opet ako bude sreće. Gamad sve uništava i još je prepuna Q groznice.

... i dobiva umjesno pitanje ali otkud na unijama podivljale koze? netko ih je dovezao i prestao brinuti o njima. nemoguće je da se ne zna tko. ????? ili to nije bitno, pa će slijedeći put dovesti krokodile....

Odgovor glasi Pa zna se točno tko i kad ali je bilo pre davno (Jadranka puno prije rata). Nije to od jučer pa sad kao jao joj. Problem je desetljećima isti a broj koza se samo povećava i one postaju sve očajnije pa doslovno rasturaju cijelo selo, sve vrtove koji nisu ograđeni visokim električnim ogradama i slično a niti to ih ponekad ne može zaustaviti. Doslovno sam ih gledao (imam i snimke s nadzornih kemera) kako se provlače kroz električnu ogradu i tresu i trzaju dok ulaze ali ne odustaju. Kad jednom uđu unište doslovno sve, grmlje, drveće svijeće, ogole sve do zemlje a prei tome satru papcima zidove. Na otoku nema više niti jedne cijele mocere a selo smrdi danima nakon njihovih posjeta. Sve biljke koje nisu u vrtovi, recimo uz puteve i izvan ograda po selu su uništene, izgrižene.

Slijedi djelimično umjesno pitanje au, tridesetak godina!? tužite lovački savez, svrha lovstva je briga o tome, tako se vole prikazivati...k ao što su se pobrinuli da nasele cres s divljom svinjom s obzirom da je ideja o naseljavanju alohtone divljači potekla iz više izvora.

Nazivanje divljih koza gamadi izazvalo je umjesnu reakciju divno. Koze su gamad. A govno koje ih je dovelo i ostavilo da podivljaju, gladuju, obolijevaju, pate i krvožedni lovci su vaši heroji i uzori? Koze nemaju ljudski razum ali ni ljudi tamo u tim Unijama još manje. i gotovo ispričavajući odgovor znam, sve mi je jasno. Ali tipično je da min polj boli briga...isti slučaj je na više malih otoka. Lovci uporno opravdavaju svoje postojanje upravo brigom o ravnoteži u prirodi, a vidi vraga... Za divlje svinje postoji kontracepcija, pa se ne primjenjuje, na primjer..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ima li pilota u Novom listu?gost 2023-06-10 15:20
Citat Muflon:
Citat Muflon:
Citat gost:
Navodno su koze zdrave, a gradonačelnica pozvala lovce da ih potamane. Ima li o tome nekih vjesti.
Ni riječi o tamanjenju koza. Ni na fejsu gradonačelnice i gradske uprave, a ni na portalu otoci.net. A na Fb stranici otok Unije je objava VMO Unije:
Poštovani, Ovaj vikend je organizran izlov podivljalih domacih koza.
Pod naslovom "Županijski lovci na Unijama ustrijelili velik broj podivljalih domaćih koza" u Novom listu od 8. lipnja o.g. je iz nepoznatih razloga objavljena manje više ista vijest o pokolju divljih koza na Unijama kakva je prije oko dva mjeseca objavljena na FB stranici otok Unije.
Ovo je zaista čudno pa moram pitati ima li Novi list urednika?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Doživi Lošinj - upucaj divlju kozugost 2023-06-11 09:58
Citat Muflon:
Pod naslovom "Županijski lovci na Unijama ustrijelili velik broj podivljalih domaćih koza" u Novom listu od 8. lipnja o.g. je iz nepoznatih razloga objavljena manje više ista vijest o pokolju divljih koza na Unijama kakva je prije oko dva mjeseca objavljena na FB stranici otok Unije.
Možda se snima epizoda Doživi Lošinj - Safari na divlje koze. Već su bile epizode o promatranju dupina, logeru, apoksiomenu, Zajednici Talijana, fešti lošinjske kuhinje, kazalištu JAK,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
218 # Ima nadeza nas mlade 2023-03-04 23:58
ne mora se smjena gradonačelnice dogoditi samo na izborima - ako ju uhapse, isto će biti smijenjena. A nadamo se da hoće, što čekaju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Lako ćeš navesti uspjehe, he, he ...TNT 2023-03-09 12:48
Citat Gost:
Ona je najuspješniji gradonačelnik ovoga Grada od kad postoji
Odgovori na jednostavo pitanje. Ako je zaista najuspješniji gradonačelnik ovoga Grada od kad postoji lako ćeš odgovoriti na pitanje što je ostvarila od sveg onog što je obećala u svom predizbornom Muppet showu. I navedi u ćemu je ovaj Grad postao prvi od 1000 otoka kako je obećala ako imaš šta za reć. Ili se poklopi ušima i šuti.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Predizborne lažiDr. Mr. 2023-03-14 10:10
Citat Gost:
Nikakvom histeriji ovog koji piše teme svaki dan i nikad ništa novo. Ponavlja uvijek istu stvar da je gradonačelnica lažljivica i nesposobna, a cijeli Lošinj ju voli i poštuje jer nije ništa ukrala, i napravila je najbolje što može napraviti jedan gradonačelnik. Ona je najuspješniji gradonačelnik ovoga Grada od kad postoji i rođena je na ovom koju te joj je to najveća prednost.
Sigurno ćeš nam moći navesti brojna ulaganja u infrastrukturu i podizanje standarda javnih objekata koji su obilježili mandat u kojem je obećala da će Lošinj učiniti prvim od 1000 otoka. Kako bi ti nazvao osobu koja je to tvrdila u video reklami da bi dobila i drugi mandat? Ili barem kaži po čemu je Lošinj postao prvi od 100 otoka.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
286 # ......Gost 2023-03-02 21:52
Gledao sam večerašnji Dnevnik HRT i očito je da ljudi koji dolaze iz vana na otoke kao Ilovik i Unije dolaze kao šerifi i nađu budale na otoku potpomognuti HSLS Rudijem, SNS Jović IDS Cavedoni SDP Franković i pokušavaju stvarati nered na ovim prostorima. Mi Lošinjani moramo se učlaniti u udrugu Spasimo otok Lošinj, jer mislim da nas čeka sudbina Ilovika i Unija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
224 # Trla baba lanDa joj prođe dan 2023-03-03 02:15
Maske su konačno pale!!!

Iz priloga na HRT dnevniku se vidi da ona niti nema namjeru rješavati pistu na Unijama. Računa da će drugi podmetnuti leđa i pokriti više od 10 godina njenog nerada i zanemarivanja stanovnika Unija. Ona računa na hitnu helikoptersku pomoć, bilo medicinskim ili vojnim helikopterom. A upravo smo svoje helikoptere donirali Ukrajini. Možda se pojavi neki NLO pa spasi stvar.

Očito je da ona nema pojma kako stvari funkcioniraju, najbolje da se javi u MORH umjesto ionako nesposobnog Banožića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Brigo mojaPređi na drugoga 2023-03-03 08:04
Zahvaljujući ministru Berošu država još uvijek nije raspisala natječaj kojim namjerava uspostaviti hitnu helikoptersku medicinsku pomoć. A vojni helikopteri uskaču u pomoć jedino u skladu sa strogo ustrojenom procedurom. Međutim, iz raznoraznih razloga (česti kvarovi, vremenske neprilike, "pokvareni telefoni", birokracija, itd) ponekad ni to nije dovoljno da bi vojni helikopter poletio. I sami smo bili svjedoci da je jedna osoba iz Malog Lošinja prije dvije godine iskrvarila jer se vojni helikopter nije digao uslijed nikad sigurno utvrđenih razloga. tportal.hr/.../...

A onda gradonačelnica Malog Lošinja jučer u središnjem informativnom dnevniku na nacionalnoj televiziji bubne i ostane živa, da bi se vojni helikopteri trebali dizati i mimo strogo utvrđenih procedura. Za ovo stvarno treba imati velika muda ili nedovoljno mozga u glavi. Fakat ne znam kako bi ovo preciznije opisao.

Umjesto da je u 10 godina riješila avionsku povezanost Unija sa Lošinjem, što je nekad postojalo, ona po principu Brigo moja, pređi na drugoga, opet i opet i opet, pokušava svoj problem prebaciti na drugoga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ....AP 2023-03-03 13:28
Citat:
A onda gradonačelnica Malog Lošinja jučer u središnjem informativnom dnevniku na nacionalnoj televiziji bubne i ostane živa, da bi se vojni helikopteri trebali dizati i mimo strogo utvrđenih procedura. Za ovo stvarno treba imati velika muda ili nedovoljno mozga u glavi. Fakat ne znam kako bi ovo preciznije opisao.
Halo Bane, ne osjećam se dobro, daj mi pošalji helikopter ili dva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Na tuđim leđimaGrunf 2023-03-03 13:59
Citat Da joj prođe dan:
Iz priloga na HRT dnevniku se vidi da ona niti nema namjeru rješavati pistu na Unijama. Računa da će drugi podmetnuti leđa i pokriti više od 10 godina njenog nerada i zanemarivanja stanovnika Unija.
Na sličan način planira ispuniti i svoja izborna obećanja: Platit će ih EU fondovi.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Gradonačelnica u raljama birokracijeRoko 2023-03-03 14:58
Neki dan se gradonačelnica lijepo zahvalila Novoj TV što je napravila prilog o teškim uvjetima života otočana pogotovo na malim otocima.
Kao da je ona sama zvala televiziju da napravi dotični prilog. Dotični poziv, odnosno vapaj su uputili stanovnici Unija, nezadovoljni radom institucija, a ponajviše radom same gradonačelnice i gradske uprave.
Nakon Nove TV u istu temu su se uključile i redakcije RTL televizije, a jučer i HRT-a.
Nisam primjetio da se gradonačelnica i njima zahvalila na njihovim pričama i dodatnom pojašnjenju teških životnih prilika otočana.
Očito je da njen blef sa Nove TV nije upalio, pa joj je već sve prisjelo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # Čemu svađa?Gost 2023-03-03 18:54
Progovorio neimenovani čovjek kako roba koja je pokvarljiva stigne ljeti u dućan "kuhana i pečena", ali je prekinut grajom i ljutitim povikom "govori u svoje ime!" i još ljućim pitanjem s mahanjem ruku "tko si ti? Tko si ti ovdje?". Nakon toga istupa govornik koji kaže "Oni koji sad vladaju mjesnim odborom, koji su jučer došli na Unije, žele nama nametnuti nešto šta nije u interesu nas". Snimljena je i žena kojoj smeta što se govori o Istarskoj županiji "Kakva Istarska županija!? Pa nitko od nas nije rođen u Istarskoj županiji... O čemu pričamo?" Bilo bi zanimljivo saznati vladaju li zaista Mjesnim odborom oni "koji su jučer došli na Unije". Svađa zbog ovog očajničkog pokušaja da se nakon deset godina nemara gradske vlasti i ignoriranja problema žitelja Unija posegne za krajnjim sredstvima uljeva sumnju da je potaknuta iz krugova gradske vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # PravaRatnica 2023-03-05 01:07
Pa ja ne znam ko je može shvatiti ozbiljno posle Mrtvaške.Žena na jakim TV programima samo kada je neki cirkus.cirkus za cirkusom rješenja nema
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # "PGŽ moja domovina"gost 2023-03-09 09:42
Citat Gost:
Snimljena je i žena kojoj smeta što se govori o Istarskoj županiji "Kakva Istarska županija!? Pa nitko od nas nije rođen u Istarskoj županiji...
PGŽ joj prirasla srcu pa prijeti kako će prodati kuću na Unijama i preseliti na Lošinj ako se dogodi odcjepljenje :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Šutjeti i pomrijeti ili progovoriti, pitanje je sad ...asd 2023-03-04 10:49
Citat Grunf:
Citat Da joj prođe dan:
Iz priloga na HRT dnevniku se vidi da ona niti nema namjeru rješavati pistu na Unijama. Računa da će drugi podmetnuti leđa i pokriti više od 10 godina njenog nerada i zanemarivanja stanovnika Unija.
AK je dobila medijsku pozornost kakvu nitko ne bi poželio. Novi list je temu Unija razvukao na 4 stranice priloga subotom, a ona kratko odbrusila "Učinili smo sve što smo mogli". A to je ništa. Za deset godina što je ona u vlasti na plaći kao zamjenica i gradonačelnica Unije su samo izgubile i ono što su prije imale. A sada ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Zasuć rukavehranitelj tuljana 2023-03-05 19:48
Citat asd:
Citat Grunf:
Citat Da joj prođe dan:
Iz priloga na HRT dnevniku se vidi da ona niti nema namjeru rješavati pistu na Unijama. Računa da će drugi podmetnuti leđa i pokriti više od 10 godina njenog nerada i zanemarivanja stanovnika Unija.
www.youtube.com/.../
AK je dobila medijsku pozornost kakvu nitko ne bi poželio. Novi list je temu Unija razvukao na 4 stranice priloga subotom, a ona kratko odbrusila "Učinili smo sve što smo mogli". A to je ništa. Za deset godina što je ona u vlasti na plaći kao zamjenica i gradonačelnica Unije su samo izgubile i ono što su prije imale. A sada ...
Tko mora doći na Unije praviti/rađati djecu, prije 100 ili više godina djece je bilo hrpa, koji su prijedlozi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Može li biti gore?Zorro 2023-03-03 12:59
Citat Gost:
Gledao sam večerašnji Dnevnik HRT i očito je da ljudi koji dolaze iz vana na otoke kao Ilovik i Unije dolaze kao šerifi i nađu budale na otoku potpomognuti HSLS Rudijem, SNS Jović IDS Cavedoni SDP Franković i pokušavaju stvarati nered na ovim prostorima.
Da je problem kad u slučaju nesreće ne možeš do liječnika može past na pamet samo budalama. Ili da je loše kad si odsječen od svijeta. A među Unijanima ima budala koji nasjedaju pričama furešta da je to loše i tako stvaraju nered na ovim prostorima. Bez takvih budala i podrivanja vanjskih aktera HSLS, SDP, IDS, SNS na otocima djedova Ane Kučić vladao bi savršeni nepomućeni red. Sve to treba okupiti i preseliti na Goli otok da vide kako može biti i gore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # Pa HDZ je doveo purgere na Unije... 2023-03-05 18:51
Citat Gost:
Gledao sam večerašnji Dnevnik HRT i očito je da ljudi koji dolaze iz vana na otoke kao Ilovik i Unije dolaze kao šerifi i nađu budale na otoku potpomognuti HSLS Rudijem, SNS Jović IDS Cavedoni SDP Franković i pokušavaju stvarati nered na ovim prostorima. Mi Lošinjani moramo se učlaniti u udrugu Spasimo otok Lošinj, jer mislim da nas čeka sudbina Ilovika i Unija.
Taj nered je stvorio Mrkobrada kojemu je Kučićka dala najam pekare za 100 kuna mjesečno a još uživa i njezinu protekciju za beach bar odma uz more koji radi van dopuštenih gabarita. Već kada prozivaš oporbu najprije se raspitaj o nezakonju koje blagoslivljate vi u HDZ jer čim se hvali na sva usta gradonačelnicu tad je sve dozvoljeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
256 # ......Gost 2023-03-02 21:55
Bravo Rerečići, svaka vam čast, neka se napokon nađe netko tko ima muda. Samo napredak, Lošinjani su uz vas osim HSLS kojemu je interes stvarati smutnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Sve je dopuštenoasd 2023-03-04 10:10
Citat Gost:
Bravo Rerečići, svaka vam čast, neka se napokon nađe netko tko ima muda. Samo napredak, Lošinjani su uz vas osim HSLS kojemu je interes stvarati smutnje.
A jesu li Rerečići zadovoljni što ih HDZ-ovska gradska vlast u državi kojom vlada HDZ već deset godina ignorira. Ako je njima dobro što žive u getu drugim Unijanima se to ne mora sviđati. A u nužnoj obrani od nebrige vlasti sve je dopušteno. Pa i želja za odcjepljenjem od JLS koja ne brine.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Pobrkani lončićiAlohtoni otočanina 2023-03-05 09:19
Citat Gost:
Bravo Rerečići, svaka vam čast, neka se napokon nađe netko tko ima muda.
Lako je imat muda za podržati vlast. Na žalbu što pokvarljiva roba na Unije stiže kuhana i pečena jedan viče "govori u svoje ime!"iako se to tiče svih a ne samo njega pa i tog što viče. I još bjesno pita "tko si ti, tko si ti ovdje?". A to da oni što su jučer došli na Unije žele nešto šta nije u njihovom interesu je ponavljanje prigovara za prosvjede Ilovčana. Kao da svi domaći žele da Unije ostanu "na kraj svijeta", a samo furešti bolju vezu s Lošinjem i kopnom. A žena koja pita "Kakva Istarska županija? Pa nitko od nas nije rođen u Istarskoj županiji. O čemu pričamo?" je pobrkala lončiće. Prijedlog za odcjepljenje nema veze s mjestom rođenja žitelja nego s uvjetima njihova života. A granice županija nisu ni određene prema mjestu rođenja žitelja. Sudeći prema izgledu dotične gospođe starija je od 32 godine. Što znači da nije rođena ni u jednoj a ne samo istarskoj županiji. Jer županije su osnovane tek 1992. g.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # Gost..... 2023-03-02 22:31
Nezadovoljstvo se osjeca u zraku posebno u malim mjestima. Osim Velog losinja na celu sa hadezejovskim projektom Kusetom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 0 # Prilika-marsovac 2023-03-05 14:18
Gospodo svi Vi koji napadate Gradonačelnicu da je nesposobna imali ste priliku prije godinu dana i kandidirati se za mjesto Gradonačelnika i pobijediti te riješiti sve probleme kao i probleme mještana otoka Unije,ali to niste bili sposobni napraviti pa sad napadate i širite mržnju kao mostovac Grmoja.Taj isti predsjednik MO Unije koji nije zadovoljan sa radom Gradonačelnice ,istoj je u mjesecu srpnju 2022.godine dodijelio priznanje za uspješnu suradnju sa MO Unije.Kako to da poslije 6 mjeseci više nije zadovoljan.Sami m mještanima otoka Unije koji nisu zadovoljni bilo je korisno i lijepo dok je "Jadranka" Mali Lošinj na poljima sadila krompir i drugo povrće i bavila se stočarstvom te je za manjak u proizvodnji okrivljen crv koji je pojeo krompir i vukovi za janjce.Što se tiče zračnog pristaništa na Unijama sve je funkcioniralo dok je "Jadranka"Mali Lošinj to financirala,mad a nikad nisu bili ishodovani potrebiti papiri odnosno dozvole pa je nakon prestanka financijske potpore od strane Jadranke" Mali Lošinj sve stalo.Dragi napadači Gradonačelnice evo vam tema pa nju istražite uz pomoć koalicije i njihova 4 vijećnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # O Unijama pojma nemaš... 2023-03-05 18:45
Citat marsovac:
Gospodo svi Vi koji napadate Gradonačelnicu da je nesposobna imali ste priliku prije godinu dana i kandidirati se za mjesto Gradonačelnika i pobijediti te riješiti sve probleme kao i probleme mještana otoka Unije,ali to niste bili sposobni napraviti pa sad napadate i širite mržnju kao mostovac Grmoja.Taj isti predsjednik MO Unije koji nije zadovoljan sa radom Gradonačelnice ,istoj je u mjesecu srpnju 2022.godine dodijelio priznanje za uspješnu suradnju sa MO Unije.Kako to da poslije 6 mjeseci više nije zadovoljan.Samim mještanima otoka Unije koji nisu zadovoljni bilo je korisno i lijepo dok je "Jadranka" Mali Lošinj na poljima sadila krompir i drugo povrće i bavila se stočarstvom te je za manjak u proizvodnji okrivljen crv koji je pojeo krompir i vukovi za janjce.Što se tiče zračnog pristaništa na Unijama sve je funkcioniralo dok je "Jadranka"Mali Lošinj to financirala,mada nikad nisu bili ishodovani potrebiti papiri odnosno dozvole pa je nakon prestanka financijske potpore od strane Jadranke" Mali Lošinj sve stalo.Dragi napadači Gradonačelnice evo vam tema pa nju istražite uz pomoć koalicije i njihova 4 vijećnika.
Ti jedino što znaš o Unijama je Dropuljićeva birtija
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Širenje mržnjegost 2023-03-06 09:18
Citat marsovac:
Gospodo svi Vi koji napadate Gradonačelnicu da je nesposobna imali ste priliku prije godinu dana i kandidirati se za mjesto Gradonačelnika i pobijediti te riješiti sve probleme kao i probleme mještana otoka Unije,ali to niste bili sposobni napraviti pa sad napadate i širite mržnju
Dođe mi žao Ane jer je napadaju i šire mržnju, a sve probleme je nasljedila od bivše gradonačelnice. One što je obećala da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka pa ste je izabrali za gradonačelnicu :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # M.P. 2023-03-06 09:36
A ona će biti gradonačelnica čega?Logera. Dal je izabrana? Je. Pa nek rješava probleme. Nek radio svoj posao.
Ali nakon Mrtvaške i Unija ko nju može shvatiti ozbiljno? Da si ministar i da ti dođe poznata gradonačelnica s nekim prijedlogom. Kako bi se postavio? Puho bi u jogurt.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Q groznica na UnijamaNN 2023-03-06 10:07
Citat marsovac:
sad napadate i širite mržnju
Kad konobaru kažeš da je šalica za kavu zamrljana ružem to se zove reklamacija, a ne širenje mržnje. AK se problema divljih svinja sjetila tek kad je Cres poduzeo izlovljavanje. Da li će je današnji članak u Novom Listu potaknuti na akciju? Možda zabraniti dolazak Unijana na Lošinj. Kao ono vlasnicima vikendica kad je bila epidemija :-)

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ....... 2023-03-06 10:59
To bi trebao veterinar riješiti.Ili i njega ne shvaćaju ozbiljno?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ......gpst 2023-03-06 12:22
Citat ...:
To bi trebao veterinar riješiti.Ili i njega ne shvaćaju ozbiljno?
Veterinar kao veterinar mora raditi prema pravilima struke. Kao političar s nezavisne liste treba misliti na stavove birača. A kao predsjednik GV uz privolu HDz-a mora postupati kako mu šefica stranke kaže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Karantena UnijeČeper 2023-03-06 14:02
Citat NN:
Da li će je današnji članak u Novom Listu potaknuti na akciju? Možda zabraniti dolazak Unijana na Lošinj. Kao ono vlasnicima vikendica kad je bila epidemija :-)
A možda i Vlada zabrani Uniotima da napuštaju otok. I rješen problem veza s kopnom. Hranu i ljekove im se može bacati iz aviona. Večernjak o temi Q groznice navodi izjavu Pisali smo i zvali sve instance da nam pomognu u rješavanju problema. Grad i županija upućuju nas na Ministarstvo poljoprivrede, a iz Ministarstva su se na sve naše dopise, pozive i molbe jednostavno oglušili. Nikad nismo dobili nikakav odgovor"
vecernji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ZABORAVLJENI OTOČANIgost 2023-03-16 10:27
Citat Čeper:
Citat NN:
Da li će je današnji članak u Novom Listu potaknuti na akciju? Možda zabraniti dolazak Unijana na Lošinj. Kao ono vlasnicima vikendica kad je bila epidemija :-)
A možda i Vlada zabrani Uniotima da napuštaju otok.
Zašto da čeka Vladu? Ako je zbog korone zabranila rad kafićima prije Vlade može i Unijanima zabraniti da dolaze na otok njenih djedova. Ionako su otpisani. To malo preostalih birača nije vrijedno truda, a do narednih izbora biće ih jojš manje.
ZABORAVLJENI OTOČANI
Izgubili su polovicu stanovnika, škola im je zatvorena: ‘Ovdje su nekoć dolazili bogataši, a sad...‘
Ako imate moždani ili srčani udar, a želite na vrijeme stići u bolnicu, to će vas koštati 200 eura.
Nemogućnost otoka. To je kada imaš 60 godina, a spadaš među najmlađe stanovnike, kada škole nema jer se nema za koga držati nastavu, kada nema liječnika, kada je defibrilator izvan funkcije, kada imaš aerodrom koji je izvan funkcije, kada je brodska linija lutrija čim se podigne malo jače jugo, kada "zlatni sat" od poziva Hitnoj do dolaska u bolnicu traje šest sati, kada se broj stanovnika prepolovi u deset godina, od popisa do popisa...
Tako bi se, kao "nemogućnost otoka", mogao opisati život na Unijama, najvećem i najisturenijem otoku lošinjskog arhipelaga, koji su zbog dobrog strateškog položaja, vode i obradivog tla nastanjivali još Iliri, a sada s njega, jedan po jedan, odlaze Hrvati i broj stanovnika opasno se približava nuli.
jutarnji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Strateg, planer, financijer ...NN 2023-03-07 09:13
Citat NN:
Citat marsovac:
sad napadate i širite mržnju
Kad konobaru kažeš da je šalica za kavu zamrljana ružem to se zove reklamacija, a ne širenje mržnje. AK se problema divljih svinja sjetila tek kad je Cres poduzeo izlovljavanje. Da li će je današnji članak u Novom Listu potaknuti na akciju? Možda zabraniti dolazak Unijana na Lošinj. Kao ono vlasnicima vikendica kad je bila epidemija :-)
ne treba zaboraviti da je za divlje koze i Q groznicu odgovorna "velika mama Malog Lošinja" Jadranka d.d. kako joj se tepalo u Jutarnjem kad je Šolić još demantirao "glasine" da sz Rusi zainteresirani za preuzimanje Jadranke:
Članak iz 2013.godine
100 milijuna eura za hrvatski otok snova: Projekt Lošinj de luxe
Tvrtka Jadranka priprema totalni turistički preporod Malog Lošinja: prvo je uložila 60 milijuna eura u preuređenje hotela i kampova, a sad ulaže još 40 u proširenje aerodroma koji će primati velike putničke avione te u gradnju marine za megajahte i kompleksa golfskih terena
jutarnji.hr/.../...
Članak završava laudom "... ispostavilo se da je glavni planer, strateg, financijer na otoku – Jadranka d.d., velika mama Malog Lošinja."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Što je Jadranka dd učinila za Cres i Lošinj?NN 2023-03-08 14:08
Citat NN:
Citat NN:

ne treba zaboraviti da je za divlje koze i Q groznicu odgovorna "velika mama Malog Lošinja" Jadranka d.d. kako joj se tepalo u Jutarnjem kad je Šolić još demantirao "glasine" da sz Rusi zainteresirani za preuzimanje Jadranke:
jutarnji.hr/.../...
Članak završava laudom "... ispostavilo se da je glavni planer, strateg, financijer na otoku – Jadranka d.d., velika mama Malog Lošinja."
Jako brzo nakon što je "demantirao" interes Rusa za Jadranku Šolić se kao predsjednik Uprave na sva usta hvalio što su je preuzela ruska braća Ananiev. A kad su zbog agresije na Ukrajunu krenule sankcije ruskom kapitalu odjednom se Jadranku proglasilo vlasništvom hrvatskih građana i da Rusi više nemaju udjele u vlasništvu. Predsjednik Uprave Šolić sada "domaće" Jadranke je izdao priopćenje odnossno Evo tko su naši vlasnici i što su sve napravili za Cres i Lošinj
volim-losinj.org/.../...
Koze na Unije novi vlasnici nisu doveli, ali preuzevši svu imovinu snose i odgovornost za sve što je za Mali Lošinj učinila velika mama Malog Lošinja, pa i za otok Unije. Evo što se o tome piše:
Telegram: Otok Unije, onaj koji se želi pripojiti Istri, zaposjele koze. 'Divlje su i zaražene Q groznicom, rade dar-mar u čoporu'
“Te su koze dovedene na otok krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, kada je lošinjska tvrtka Jadranka ovdje imala ovce, s ciljem da koze pobrste makiju i raščiste zemlju za rast trave i ispašu ovaca. Dogodilo se, međutim, to da su koze pobrstile otočne masline i namnožile se preko svake mjere, pa sad predstavljaju problem i otočnim ovčarima, jer popasu i travu koju su pasle ovce”.
“Pojedu sve cvijeće i drugo ukrasno bilje, a nerijetko i razbiju prozor ili naprave kakvu drugu štetu u dvorištima. Prije nekoliko dana jedna je uginula u dvorištu kuće u kojoj nitko ne živi preko zime, a to smo primijetili tek kad smo osjetili smrad lešine koji se širio iz dvorišta. Svake noći ih je barem pedesetak u mjestu”, kaže.
Kaže da su tražili pomoć od Grada i Županije, a oni ih, tvrdi, upućuju na Ministarstvo poljoprivrede. No, iz Ministarstva su se na sve njihove dopise i molbe, kaže, oglušili.
Postoji opasnost obolijevanja ljudi
Ideja o hranjenju supova lešinama odstrijeljenih koza u početku je bila prihvaćena od Javne ustanove Priroda, potvrdila je Novom listu ravnateljica Irena Jurić, ali je kasnije odbačena, zbog mogućnosti širenja zaraze Q groznicom na ljude i životinje.
“Opasnost prijenosa na supove ne postoji, no postoji opasnost obolijevanja ljudi koji su u doticaju sa zaraženim životinjama, a također i opasnost od širenja zaraze na druge životinje. Srećom, nitko se od kolega koji su bili u doticaju s kozama s Unija nije zarazio”, kazala je.
“U cilju zaštite djelatnika i sprječavanja potencijalnog širenja zaraze, nadalje nismo bili u mogućnosti prihvaćati koze s Unija, a svakako dok se ne dobiju službeni napuci stručnjaka o načinu postupanja u takvim situacijama”, rekla je još Jurić.
telegram.hr/.../...
Epidemiologinja Tatjana Nemeth Blažić iz Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) tportalu je objasnila što je to Q groznica.
'Q groznica je zarazna bolest koju uzrokuje bakterija iz porodice rikecija, pod nazivom Coxiella burnetii. Spada u skupinu zaraznih bolesti koje nazivamo zoonoze, što znači da mogu oboljeti i ljudi i životinje. Q groznica je akutna zarazna bolest koja se očituje povišenom tjelesnom temperaturom, glavoboljom, slabošću, bolovima u kostima i mišićima te upalom pluća. Postoje varijacije u težini bolesti i trajanju. Može biti bez simptoma, ali i kroničnog tijeka. Kronična infekcija uzrokuje hepatitis, endokarditis i neurološka oštećenja. Bolest se liječi antibioticima', odgovorila je epidemiologinja te dodala da su zaražene životinje obično bez jasnih znakova bolesti.
'Zaraza se širi prvenstveno udisanjem aerosola i prašine koja sadrži ovu bakteriju. Bolest se može širiti i direktnim kontaktom s izlučevinama zaraženih životinja (mlijeko, urin, feces, posteljica, plodna voda i vaginalni sekret, posebice nakon poroda i/ili pobačaja, što je česta posljedica ove infekcije u zaraženih životinja). Poznat je i prijenos uzročnika slamom i krznom životinja na veće udaljenosti te konzumacijom svježeg sirovog mlijeka i mliječnih proizvoda. Rezervoar bolesti su goveda, koze, ovce, ali i neke druge životinje', opisuje epidemiologinja , napominjući da je prijenos s oboljele osobe na drugu osobu iznimno rijedak.
'Uglavnom se čovjek zarazi od oboljelih domaćih životinja, prvenstveno krava i ovaca', ponavlja Nemeth Blažić.
Inkubacija, odnosno vrijeme od zaraze, napominje, do pojave simptoma Q groznice je relativno dugo, najčešće dva do tri tjedna, a može varirati od tri do 30 dana.
tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Q groznicaGost 2023-03-08 19:42
Isti problem sa kozama postoji i u Lošinju,stada koza ugrožavaju promet,prave veliku štetu,hrane se na gradskom deponiju i nakon toga se koriste u preradi mesa i proizvodnji mliječnih prerađevina
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Kako toKako to 2023-03-14 11:48
Jučer je na Lošinju i Unijama bila HRT ekipa radi snimanja priloga o zaraženim kozama. Htjeli su snimiti i prilog sa gradonačelnicom , no ona ih je izbjegla.
Navodno je u svom privatnom autu odlepršala u nepoznatom smjeru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Tako toTako to 2023-03-14 12:52
Citat Kako to:
Jučer je na Lošinju i Unijama bila HRT ekipa radi snimanja priloga o zaraženim kozama. Htjeli su snimiti i prilog sa gradonačelnicom, no ona ih je izbjegla.
Da je došao Jurkotić radi snimanja ĐIRA ili Domac radi razgovora s povodom ne bi pojegla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Portal za samohvalu gradonačelnikaTovar 2023-03-14 13:10
Citat Tako to:
Citat Kako to:
Jučer je na Lošinju i Unijama bila HRT ekipa radi snimanja priloga o zaraženim kozama. Htjeli su snimiti i prilog sa gradonačelnicom, no ona ih je izbjegla.
Da je došao Jurkotić radi snimanja ĐIRA ili Domac radi razgovora s povodom ne bi pojegla.
Ne bježi Ana od onih koje plaća. Eno vijest na portalu za samohvalu gradonačelnika da je Grad Mali Lošinj jedan od onih u kojima broj djece iz godine u godinu raste. U potpisu Grad Mali Lošinj - Ana Kučić i sličice ručica koje plješću.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Grad to sam jaGost 2023-03-15 09:10
Citat Tovar:
Ne bježi Ana od onih koje plaća. Eno vijest na portalu za samohvalu gradonačelnika da je Grad Mali Lošinj jedan od onih u kojima broj djece iz godine u godinu raste. U potpisu Grad Mali Lošinj - Ana Kučić i sličice ručica koje plješću.
Taj portal o svim Gradovima koji plate objavu piše u stilu Grad XY "je jedan od onih u kojem ..." ili Grad XY "je među onima koji ..." ili "... je pri vrhu ...". A ima i pjesnički sročenih vijesti kao "Super priča iz XY - potpuno novi koncept..." ili "Wooow, kako će ovo biti dobro! :lol: Šetnice, teniski tereni, golf, dječje igralište, sportski i rekreativni ribolov..., samo su neki od sadržaja u kojima će, kada projekt bude završen, uživati posjetitelji buduće sportsko-rekrea cijske zone ...", itsl.
A vijesti su obvezatno potpisane, na pr., Grad Mali Lošinj, Ana Kučić ili Grad Sinj (Miro Bulj), Grad Labin - Valter Glavičić itsl. Po onoj slavnoj izreci "grad to sam ja" :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Grad to sam ja!NN 2023-03-16 10:06
Citat Gost:
A vijesti su obvezatno potpisane, na pr., Grad Mali Lošinj, Ana Kučić ili Grad Sinj (Miro Bulj), Grad Labin - Valter Glavičić itsl. Po onoj slavnoj izreci "grad to sam ja" :P
"Grad to sam ja" Ana Kučić obznanjuje i na svom službenom fejsu. Tamo piše; Ana Kučić GRADONAČELNICA GRADA MALOG LOŠINJA Grad za tebe s njenim portretom prkosno naškubljenih usnica i ricastom frizurom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Dobro došaoHRT 2023-03-14 22:49
Na Kurilama vidjena
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # WTFŠČ! 2023-03-15 05:30
Jel ona to osobno nadzire bespravnu gradnju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # TvBazeni 2023-03-15 07:39
Citat HRT:
Na Kurilama vidjena
Imali bi šta vidjeti i snimiti prema aerodromu i cesti prema Liškom, gradi se besramno na sve strane, vile i bazeni, bit će za Ruse povoljno kad prođu sankcije. Oni su investitori kakve se samo može poželjeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # NetemaTema 2023-03-15 13:09
Citat Bazeni:
Citat HRT:
Na Kurilama vidjena
Imali bi šta vidjeti i snimiti prema aerodromu i cesti prema Liškom, gradi se besramno na sve strane, vile i bazeni, bit će za Ruse povoljno kad prođu sankcije. Oni su investitori kakve se samo može poželjeti.

Koliko ja čujem, sve što se trenutno gradi, bit će obustavljeno, kažnjeno i srušeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # JamiJama 2023-03-15 19:30
Znači, ko je jamio, jamio je.
Ovi koji grade bazene uz bespravne vile moraju se dobro zamisliti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # M.P. 2023-03-06 11:06
Citat marsovac:
sad napadate i širite mržnju..
Kada je policija hapsila stanovnike Lošinja...to je bila ljubav...Šta se nije ugledala na Bandića? Vjerujem da bi Bandić prvi bio na Mrtvaški da je imao takav problem. Kakav god da je bio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # Ausweiss bittehranitelj tuljana 2023-03-06 14:03
Citat P.:
Citat marsovac:
sad napadate i širite mržnju..
Kada je policija hapsila stanovnike Lošinja...to je bila ljubav...Šta se nije ugledala na Bandića? Vjerujem da bi Bandić prvi bio na Mrtvaški da je imao takav problem. Kakav god da je bio.
Policija i redari nisu Lošinjanima dali ući u poštu, doktoru, Finu, Grad, školu... tada su oni kojima smeta i "smeta" postupanje kod Mrtvaške bili tiho... "prvo su došli po XY, nisam se bunio, jer nisam bio XY..." bezvremenski tekst, bezvremensko upozorenje koje i danas većina nije sposobna, ili ne želi, razumjeti... ne sjećam se da sam ovdje pročitao i jedan komentar u obranu naših sugrađana...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # ............. 2023-03-06 16:47
A kada su to Lošinjani imali JAJA?Mrtva puhala kao i ostatak države
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Učinili smo sve što smo mogliA to je hebeno ništa 2023-03-06 15:29
Da ima minimum političke kulture, tada bi reagirala na vrijeme, no ona se kao neka anemična kukavica zavukla u mišju rupu, i odande čekala da se slegne prašina.
Sad kad je opet red na nju, da osigura cestovnu povezanost Mrtvaške i Malog Lošinja, kao što je bilo nekada, cesta je ista kao prije, ništa se nije promijenilo, sada je odjednom iskrslo milijun problema, sad se vidi da adresa za žalbe ipak nije negdje drugdje, nego baš na njenoj adresi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Projekti žicanja lovegost 2023-03-06 17:57
Citat A to je hebeno ništa:
Da ima minimum političke kulture, tada bi reagirala na vrijeme, no ona se kao neka anemična kukavica zavukla u mišju rupu, i odande čekala da se slegne prašina.
Eno se na fejsu hvali da je Grad Mali Lošinj prošli tjedan prijavio čak 7 projekata žicanja love vrijednosti 1,1 milijun EUR-a na javni poziv ministarstva. Ono "čak" svjedoči da se i sam čudi. A isti tekst pod naslovom ČAK 7 PROJEKATA PRIJAVLJENO NA MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA] zajedno sa "čak" je i na fejsu gradske uprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Patetike,laži.. ..John 2023-03-06 18:49
Ha,ha samo hvalosojevi a nista od ničega..Grad Mali Losinj kaska po svemu,najgori u PGŽ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # ostavite svaku naduDa joj prođe dan 2023-03-07 07:45
Sj.ebali su sve, ovaj grad je dobar samo za umiranje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
152 # hranitelj tuljana 2023-03-11 17:09
Citat Da joj prođe dan:
Sj.ebali su sve, ovaj grad je dobar samo za umiranje
Sumnjam da jednoj Istri, koja je između ostalog bogatija i zato što nema veliki broj otoka sa malim brojem stanovnika, za koje mora održavati skupu i nimalo isplativu infrastrukturu (za razliku od nekih drugih županija), treba jedan otok jer s njim bi preuzela i postojeće komunalne i infrastrukturne probleme, a tražila bi se još i ulaganja, jer valjda bi se županija mijenjala zbog prelaska na bolje a ne na lošije...
Nego,jeste li primjetili, da praktično svi oni koji u javnosti šire defetizam, pozivaju na iseljavanje i slično...sami nikada ne odlaze iz ove države, grada...otoka? Izgleda da njima i nije toliko loše...kad ste čuli da je netko iz "nadkaste", političar, novinar, aktivist...otiš ao živjeti vam iz ove države "u kojoj se ne može živjeti". "U kojoj caruje mržnja, fašizam,..."???
Ne. Oni i dalje ostaju tu. Obično na ovaj ili onaj način nakačeni da državni ili lokalni proračun. Zajednice "u kojoj je nemoguće živjeti". "Nemoguće ostati", "nemoguće rađati djecu"...
...ništa ne valja u ovoj državi. Gradu. Otoku. Pa opet su ovdje, cijelo vrijeme. Šire crnilo. Ali ostaju, za razliku od mnogih naših sugrađana, djece, prijatelja, rodbine, koji su otišli trbuhom za kruhom i za koje se, navodno, "bore".
...jako zanimljivo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Bomba zvana referendum, dum, dumgost 2023-03-11 18:11
Citat hranitelj tuljana:
Sumnjam da jednoj Istri, .. .. treba jedan otok jer s njim bi preuzela i postojeće komunalne i infrastrukturne probleme,
Trebao Istri ili ne trebao takav otok sasvim je nebitno. Ekipi koja je u javnost bacila bombu o referendumu cilj nije bio prelaz u drugu županiju nego ovo što se dogodilo. Postrojili su župana i gradonačelnicu da javno prozovu vladajuću stranku. Kojoj, usput da kažem, pripada samo gradonačelnica :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ...hranitelj tuljana 2023-03-11 18:52
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Sumnjam da jednoj Istri, .. .. treba jedan otok jer s njim bi preuzela i postojeće komunalne i infrastrukturne probleme,
Trebao Istri ili ne trebao takav otok sasvim je nebitno. Ekipi koja je u javnost bacila bombu o referendumu cilj nije bio prelaz u drugu županiju nego ovo što se dogodilo. Postrojili su župana i gradonačelnicu da javno prozovu vladajuću stranku. Kojoj, usput da kažem, pripada samo gradonačelnica :lol:
Bitno je, jer svakom s dva grama sive tvari trebalo je od početka biti jasno, da se ne radi o ozbiljnom prijedlogu, nego o političkom performansu s ciljem izvlačenja više novaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Od viška glava zaboligost 2023-03-11 19:30
Citat hranitelj tuljana:
Bitno je, jer svakom s dva grama sive tvari --
Ti si jedan od onih koji zbog viška sive tvari govore i kad nemaju šta za reći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Uplašena divljačgost 2023-03-22 14:28
Kako bilo da bilo, bio je to vrhunski potez da se politikante istjera na čistinu kao divljač pred farove javnosti. Na momente mi bilo žao Kučićke i Komadine. Ali samo na momente. Zaslužili su to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # .....Gost 2023-03-11 20:16
Najveći problem u funkcioniranju i obnašanju funkcije koju obnaša je taj što ona misli da su ona i Nedić HDZ i da nitko drugi osim njih, a koji su članovi HDZ nema šta da pitaju. Ostali članovi HDZ su članovi da se skupe kada počinju izbori i da se aktiviraju u kampanji. Od kad su prošli izbori nije bilo niti jednog sastanka u proširenom sastavu gdje bi došli i članovi HDZ koji nemaju neku funkciju osim one da se pojave u predizbornoj kampanji. Ona i Nedić to je Lošinjski HDZ. Mislim da im je to najveća greška, jer ona je gradonačelnica zahvaljujući nama koji smo radili u kampanji i isposlovati smo joj glasove da bude gradonačelnica, a Nedić poznati političar kao Njonjo ili vitez. Doći će novi izbori, pa da vidimo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Privatizacija HDZ-aNN 2023-03-13 09:33
Citat Gost:
Najveći problem u funkcioniranju i obnašanju funkcije koju obnaša je taj što ona misli da su ona i Nedić HDZ i da nitko drugi osim njih, a koji su članovi HDZ nema šta da pitaju.
Njoj i Nediću je zajedničko da su u HDZ ušli iz interesa a bez političkog uvjerenja Ona radi uhljebljenja, a on radi čašćavanja. Zajednički su se riješili svih koji su demokraciju shvaćali za ozbiljno. Privatizirali su je a s njom i gradsku vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # NulaBodova 2023-03-12 10:54
Od doba Balije pa do danas, nikad u Gradu nije radila nesposobnija ekipa, na čelu sa AK. Ništa ne znaju sami, za sve im treba hrpa vanjskih stručnjaka i suradnika, iako sav taj kadar već imaju zaposlen. Od pravnika, navodnih stručnjaka za EU fondove, stručnjaka iz područja građevine i urbanizma i svašta nešto. Sav posao odrađuju neki drugi, za masne pare, a naši stručnjaci izigravaju poštare. Sa plaćom stručnjaka.
Pola ovog mandata je prošlo, koliko stanova su izgradili?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ....ŠČ! 2023-03-12 15:02
Ono kad imaš diplomu, koja ti ničemu ne služi jer si lijen i/ili nesposoban, pa odlučiš autsorsati vlastiti posao za koji si plaćen. Pa netko drugi odrađuje tvoj posao, a ti u miru piješ kavicu i igraš se na kompjuteru. A plaća ide. A građani plaćaju sve uduplo ili višestruko skuplje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...KS 2023-03-13 09:31
Tamo treba sve poslove outsorsati, od gradonačelnice do zadnjega u računovodstvu.
Samo treba zadržati jednu osobu u vidu koordinatora. Sve ostale otpustiti, građanima će biti jeftinije nego ovako.
Plaćaš ih, a oni ništa ne rade. Komunalni redari se skrivaju po kafićima umjesto da redare po terenu. A ovi drugi, na prste jedne ruke možeš nabrojiti koji od njih zaslužuju svoju plaću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Outsorsanje žicanja novcagost 2023-03-13 10:05
Citat KS:
Tamo treba sve poslove outsorsati, od gradonačelnice do zadnjega u računovodstvu.
Outsorsala je pribavljanje novca za financiranje svojih izbornih obećanja. Ono od besplatnog dopunskog umirovljenicima do Aleje kapetana. Jer zaposlenici nisu dovoljno stručni. Zato je odmah nakon izbora sklopila ugovor s jednim obrtom za žicanje novca iz EU fondova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ....gost 2023-03-13 16:28
Koliko je samo viših stručnih suradnika i savjetnika zaposleno za pravne, komunalne i sli. poslove... svi na plaći... za niš
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Patetika i..John 2023-03-13 17:35
Da pogledajte koliko takvih ima koji se čedčeškaju cijeli radni dan u uredu,na tetersama kafića,vozikaju službenim autima...Losinj usluge,Vododod, Komunalne usluge....grad prljav,zapusten ..a dobivaju lijepe place...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # bilo jebolje 2023-03-12 14:31
Za prošlog gradonačelnika su izgrađeni stanovi za "potrebite" na kojima su slovenci već postavili table "apartnani",mož da se i na Malinu izgrade stanovi po istom modelu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
98 # ......GOST 2023-03-14 18:24
Najveći problem u ovm gradu je Komunalno i Vodovod.Nemoguć e je zaključiti kako to da još od doba Vinka Mužića kada je bio predsjenik Izvršnog Vijeća kada je politiku vodio Franjo Andrić i Mate Ferarić iz Cresa,jer je to bila Općina Cres_Lošinj,pa je nastavio Ivo Sokolić koji nije promijenio potiku vođenja Malog Lošinja jer su i njemu vodili politiku Andrić,Ferarić, Filinić,koji su sve odluke donosili sa onom forom,pa mi smo puno manji i Lošinj nas iskorištava,i nakon Sokolića je došao Ante Prusac koji je bio kuma Franje Andrića i tada se vodila prava politika pod komandom Andrić,Ferarić Filini,a približio se i Lino Sinčič.Nakon pada komunizma cijelu tu politiku je nastavio Dubravko Balenović koji je bio veliki protivnik politike iz Cresa i pod njegovom vlašću Franjo Andrić je pobjegao u penziju jer se uplašio da su došli neki novi i da bi on i kumpanija mogli nastradati,među tim Franjo Andrić se prevario jer je Dubravko Balenović bio zec.Bio je zec jer se nije znao suprostaviti Lešiću koji je bio predsjednik Skupštine i stalno je pod....Dubravka pa se Dubravko povukao.Nakon balenoviča došao je Dragan Balija koji je nastavio voditi pupčanu politiku sa sada već Gradom Cresom i Cres je nastavio voditi pozitivnu politku za Grad Cres.Balija se pridružio društvu ,Lino Sinčić.Gaetano Negovetić.Stevo Filinić,i nastavilo se istim tempom.Nakon Balije došao je Gari Cappelli kojeg smo mislili da će napokon nešto napraviti sa tim Javnim poduzećem,ali i on se uhvatio u koli i pjesmom:" Igraje deco Žikino kolio....."nast avio politiku sada već novih igrača ,Jurjako,Krulja c koji su i dalje vodili politiku Lošinjani izrabljuju Cresane.Cappell i nije isto ništa riješio po pitanju ravnopravnosti JKP Cres-Lošinj.Nak on Cappellia došla je gradonačelnica za koju smo misli da će ipak ona početi rješavati i staviti u ravnopravni poližaj to zajedničko poduzeće odvojenih gradova,ali kako vidimo i ona je pala pod okupaciju Grada Cresa,jer ako gledamo kako Kruljac vodi Komunalno i Vodovod treba mu skinuti kapu.Dođe na Gradsko vijeće kada je izvještaj o tom poduzeću,sasluš a izvješće,i ne sluša komentare nego ode sa Vijeća.I nikom nište.Ono što smo slušali na jednom od zadnjih Vijeća što je sve protuzakonito napravio ,kupio,proda kao da je to njegova firma to je prestrašno.I nikom ništa.On dalje sjedi u direktorskoj fotelji,i kao pa šta je tu protuzakonito.Z ašto mu gradonačelnica nije dala šupkartu,nogu u dupe kao što je dala dvjema djelatnicama koje su bile zaposlene u Gradu?Očito i sada nakon (kako sam na početku spomenuo Izvršno vijeće Vinka MUžića pa do sada)Vijeća u Socijalističkoj Jugoslaviji,niš ta se ne mijenja.KOji je tu toliko veliki interes,svih ovih političara koji su vladali od doba Mužića.ali čak i prije,da ne mogu procijeniti da Lošinj zaostaje u komunalnom sektoru i da se već jednom moraju posvetiti topm problemu.opet napominjem da je ova kombinacija sa gradonačelnicom na čelu Grada mali lošinj,najbolje kombinacija,jer sa ekipom LET4,pitanje dali bismo se zvali Grad mali Lošinj,jer po njima mi bi se zvali Grad Ilovik-Unije,al i mislim da bi bilo vrijeme da se neke stvari u ovom Gradu počnu rješavati na korist građana Maloga Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # krivospojeno 2023-03-14 19:03
Citat GOST:
napominjem da je ova kombinacija sa gradonačelnicom na čelu Grada mali lošinj, najbolje kombinacija
Ma jel to misliš na onu žensku što je odbila poziv TV da da komentira cijenu odvoza smeća? Gradonačelnik Cresa se odazvao pozivu. Pa se strašno naljutila na Frankovića što ju pitao zašto je ona odbila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # GodinaTucet 2023-03-14 19:38
Citat spojeno:
Citat GOST:
napominjem da je ova kombinacija sa gradonačelnicom na čelu Grada mali lošinj, najbolje kombinacija
Ma jel to misliš na onu žensku što je odbila poziv TV da komentira cijenu odvoza smeća? Gradonačelnik Cresa se odazvao pozivu. Pa se strašno naljutila na Frankovića što ju pitao zašto je ona odbila.
Pa nije ona studirala dvanaest godina da bi razmišljala o cijeni smeća !!!
Pih!!! To je NETEMA !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
102 # GOST..... 2023-03-14 20:31
Godina Tucet samo ti šuti o studiranju jer znamo da je tvoj tata kupio diplomu u Bosni bez studiranja dvanaest godina
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # GodinaTucet 2023-03-14 20:36
Citat .....:
Godina Tucet samo ti šuti o studiranju jer znamo da je tvoj tata kupio diplomu u Bosni bez studiranja dvanaest godina
Nije kupio, dobio ju u zamjenu za pola praseta s ražnja aha :lol: haha :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # ...hranitelj tuljana 2023-03-15 08:00
Citat Tucet:
Pa nije ona studirala dvanaest godina...
Pih!!! To je NETEMA !!!
A koliko je studirala Sandra Benčić, koja je diplomirala u 36. godini, imam osjećaj da je za tebe i slične to NETEMA.
Vidim da smatrate zbog duljine studiranja, našu gradonačelnicu nekompetentnom, smatrate ili dosljedno i druge nesposobnima ili možemo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # krivospojeno 2023-03-15 08:40
Citat hranitelj tuljana:
Citat Tucet:
Pa nije ona studirala dvanaest godina... Pih!!! To je NETEMA !!!
A koliko je studirala Sandra Benčić, koja je diplomirala u 36. godini, imam osjećaj da je za tebe i slične to NETEMA.
Studiranje Sandre Benčić je za nas NETEMA jer nju ne plaćamo za laži, nesposobnost, bratimljenje s Turcima i poziranje. Plaćamo je dulje nego što je studirala a za to vrijeme mogla je zvšiti tri fakulteta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # NetemaTema 2023-03-15 10:03
Kakve veze ima Sandra Benčić s našim cijenama odvoza smeća ?
Saborski zastupnici mogu biti i osobe bez srednje škole, za njih je važno da dižu ruke za ono što čelnici stranaka odluče.
Ana Kučić donosi odluke koje se tiču svih građana Lošinja.
Nije potrebno trolati na baš svakoj temi.
Postaje ofucano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ...NN 2023-03-15 14:08
Citat hranitelj tuljana:
Citat Tucet:
Pa nije ona studirala dvanaest godina...
Pih!!! To je NETEMA !!!
A koliko je studirala Sandra Benčić, koja je diplomirala u 36. godini, imam osjećaj da je za tebe i slične to NETEMA.
Vidim da smatrate zbog duljine studiranja, našu gradonačelnicu nekompetentnom, smatrate ili dosljedno i druge nesposobnima ili možemo?
Moralna nakazo, ti fulao i šefa i stanicu. Nisi pri sebi, odi kod veterinara da te pregleda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Stanje nacijegost 2023-03-14 18:44
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Hdz znahranitelj tuljana 2023-03-22 11:04
Citat gost:
Prazni ljudi koji prate samo kako se smije i pozira su njena biračka baza.
Da, upravo to i ja tvrdim! Citat Prozirni:
"... godinama trola na nekakvoj nebitnoj, lokalnoj internetskoj stranci...
Žao mi je što www.volim.lošinj.org smatrate nebitnom stranicom a vidim da se i velika većina ostalih slaže s vama (zeleni palci). Citat Na kvadrat:
Hebo te, koji si si luzer. Neopisivo.
Čudo od argumentacije. Kakav Sokrat, Seneka, Empedoklo, Schopenhauer… oni se svi mogu sakriti pred maloselskim genijalcem… Citat gost:
Potreba da se anonimno hvali svojim životom i obitelji "koju voli i koja voli njega" i da ima "konkretne sadržaje u životu" ukazuje na neko patološko psihičko stanje.
Je, strašna patologija, trebao bih se možda hvaliti sinom narkomanom ili propalicom koja žica po gradu?!?Citat Program tvog kompjutora:
Ja mislio da je posto pobožan, stalno se vrzma oko velike crkve, a on ljubuje sa popovom susjedom.
Tračevi, što netko radi u svoje slobodno vrijeme u intimi otprilike zanimaju istu populaciju koja plitko prati osmjeh, zube, poziranje, tako da nisam isuviše iznenađen. Ne čudi me ni nepismenost, sve je to dio paketa. Citat gost:
Za razliku od toga anonimno kritiziranje vlasti u ovoj otočnoj kasabi kojom vlada HDZ s osvetoljubivom gradonačelnicom na čelu je znak društvene inteligencije i uvjet preživljavanja.
E ovo je najvažniji upis, pa bih se na njemu dulje zadržao. Stavimo sad na stranu neukost komentatora koji iz nekog razloga naš grad naziva kasabom, budući da u njemu, još, ne postoji ni jedna džamija, a nismo ni dio Osmanskog carstva. Istaknuo bih navod, a koji se često provlači kroz komentare, da su HDZ i gradonačelnica „osvetoljubivi“ . Navodno, iz tog razloga je nužna anonimnost. Štoviše, to je znak inteligencije i uvjet preživljavanja na otoku. Pa ako je autor komentara u pravu (a nitko mu se nije usprotivio), ispada da je po njemu neanonimno djelovanje znak nedostatka inteligencije. Imam dovoljno godina i iskustva iz cijele Hrvatske da bih znao da je onima koji se stvarno zamjere lokalnoj vlasti, izuzetno teško. I to ide tako daleko da potomci onih koji su se zamjerili prije više desetljeća i koji su već mrtvi, ne mogu ni pomisliti da bi od nekog lokalnog moćnika dobili ikakav prolaz a pogotovo je nezamislivo da se npr. zaposle u lokalnoj samoupravi, ili da im prođe financiranje nekog projekta ili slično, ma kako god to nepolitično bilo. Lokalna vlast ide toliko daleko da se čak poništavaju natječaji, ako se drugačije ne može spriječiti da nepoželjni dobiju sredstva, radno mjesto ili prostor za npr. svoju udrugu… Kako je to kad se STVARNO zamjeriš lokalnoj vlasti, zna jedna naša aktivistkinja kojoj ime počinje s A i zna jedan naš novinar Vedran. Uz to ima puno „malih“ ljudi kojima su mnoga vrata zatvorena. Na otoku, takvima često jedino preostaje da odsele… Uz njih brojne, na pamet mi pada barem troje ljudi koji neanonimno kritiziraju gradonačelnicu i HDZ, ali kritizirani izgleda ne samo da nisu nimalo osvetoljubivi, nego štoviše navedenima izlaze u susret, na način na koji npr. prije spomenuti Vedran ne bi mogao ni pomisliti. Ne pomišljaju na odlazak.
Meni to nikako nije jasno, Occamova britva bi presudila da je najjednostavnij e objašnjenje vjerojatno istinito, pa bih mogao, kao vječni skeptik i pobornik kritičkog promišljanja, zaključiti da ti pojedinci koji ne samo da „preživljavaju“ nego im i čak dobro ide, u najmanju ruku nimalo ne štete HDZ-u, da ne idem sad u drugu krajnost. Molio bih dežurne genijalce da objasne tu kognitivnu disonancu. Politika je umijeće mogućeg, sjetimo se samo na državnoj razini „neovisne“ tiskovine koja cijelo vrijeme „dere“ po HDZ-u, a koju sredstvima hrvatskih poreznih obveznika financira HDZ-ova Vlada, a skupina koju ta tiskovina navodno (imenom, statutom, izdavačem…) predstavlja, već 6 godina je presudna u držanju tog istog HDZ-a na vlasti, na čemu im se Plenković nedavno i javno zahvalio. Očito, HDZ-u nisu strane takve sheme, ne bi bili samo tako toliko dugo na vlasti… čovjek se zamisli… stvarno, zašto se toliki boje vlasti i zamjeriti se, zašto toliki budi tuženi, dobiju otkaz, ne mogu dobiti sredstva, poticaje, koncesije, poslovati s Gradom a nekolicinu to ne ograničava ni najmanje.
Koja je njihova tajna, podijelite da i mi tako. I mi bi htjeli pružati otpor bez ikakvih posljedica, kako im to uspijeva?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # PodugačkoPoširoko 2023-03-22 13:42
Podugačko i poširoko objašnjenje za nekoga tko uživa u obiteljskom skladu, to bi bilo primjerenije gubljenje vremena nekom koga nitko ne voli i tko nikoga ne voli pa u nedostatku sadržaja krati vrijeme mlaćenjem prazne slame.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Kasabagost 2023-03-22 14:41
Citat hranitelj tuljana:
E ovo je najvažniji upis, pa bih se na njemu dulje zadržao. Stavimo sad na stranu neukost komentatora koji iz nekog razloga naš grad naziva kasabom, budući da u njemu, još, ne postoji ni jedna džamija, a nismo ni dio Osmanskog carstva.
Neki od nas su suviše obrazovani i prožeti širom kulturom od šarlatana tvog formata. Shodno tome znaju da riječ "kasaba" u hrvatskom jeziku znači gradić, varošica palanačke orijentalne fizionomije, a pejorativno - neugodno, zaostalo mjestance. U rjećničkom opisu značenja ne spominju se ni džamije ni pripadnot osmanskom carstvu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # alpha ulaganjabeta ulaganja 2023-03-22 17:06
Citat:
Čudo od argumentacije. Kakav Sokrat, Seneka, Empedoklo, Schopenhauer… oni se svi mogu sakriti pred maloselskim genijalcem…
Ne moraš biti ni filozof ni psihijatar da bi ustanovio da je s druge strane osoba sa posebnim potrebama.

Naime, još davno je dr. Freud ustvrdio da je prvi znak gluposti potpuno odsustvo srama.
Kada se nađete u situaciji da vas je sramota zbog tuđeg ponašanja ili izjave, ili se čudite nekim suludim postupcima – odmah znate s kim imate posla.
Tipično za osobu koja se potpisuje kao h.t.

A inače, tvoji komentari su baš duboko elaborirani, vidi se da si tipični Servantes iz Maloga Mista.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Ad hominem u našem sokakuGuest 2023-03-24 11:15
Ovaj komentar je obrisao administrator
# Glup, gluplji, h.t.Guest 2023-03-24 12:24
Ovaj komentar je obrisao administrator
# TikGuest 2023-03-24 13:10
Ovaj komentar je obrisao administrator
# Pretenciozni gnjavatorGuest 2023-03-24 13:45
Ovaj komentar je obrisao administrator
# Skretničar...Guest 2023-03-24 14:38
Ovaj komentar je obrisao administrator
06 # Glup-glupljiZlatousti 2023-03-23 12:48
Danas je zadnji dan javnog savjetovanja o prijedlogu Plana razvoja cresko-lošinjsk og arhipelaga do 2027. godine. Radna skupina i tematske radne skupine radile su u priličnoj tajnosti, sam prijedlog nije baš populariziran u otočnoj javnosti, ali tekst prijedloga, između ostaloga i o budućnosti Unije i Ilovika je tu.
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Kad lisice čuvaju kokošinjacGuest 2023-03-23 14:45
Ovaj komentar je obrisao administrator
# RusiGuest 2023-03-23 15:21
Ovaj komentar je obrisao administrator
# Baš sadGuest 2023-03-24 09:24
Ovaj komentar je obrisao administrator
# kilo mozga pojeftiniloGuest 2023-03-24 10:56
Ovaj komentar je obrisao administrator
06 # Kad lisice čuvaju kokošinjacMuflon 2023-03-25 10:40
Citat Zlatousti:
Danas je zadnji dan javnog savjetovanja o prijedlogu Plana razvoja cresko-lošinjskog arhipelaga do 2027. godine. Radna skupina i tematske radne skupine radile su u priličnoj tajnosti, sam prijedlog nije baš populariziran u otočnoj javnosti, ali tekst prijedloga, između ostaloga i o budućnosti Unije i Ilovika je tu.
mali-losinj.hr/.../...
Kakav bio da bio autori plana nisu mogli prešutjeti činjenice o kojima je govorila gospođa Pavoković s Ilovika. Lisicama je povjereno da čuvaju kokošinjac, tj. lovcima da brinu o divljim svinjama. Citiram iz Programa pod naslovom Fauna:
Najkrupniji grabežljivac na otočju je kuna bjelica. Na brdu Osoršćica puno je male divljači kao što su zec i kuna, odnosno velike alohtone divljači u koju spadaju jelen, muflon i divlja svinja, a na Punti Križa obitavaju jeleni lopatari. Od introducirane alohtone divljači na otoku Cresu nastanjeni su mufloni, srne, jelene lopatari i divlje svinje.
Na otoke Cres i Lošinj unesene su divlje svinje, jeleni lopatari i mufloni u svrhu lovačkog turizma. Točan im se broj danas ne može ustanoviti, a lovci koji bi trebali imati procjene o njihovoj brojnosti čuvaju podatke. Divlje svinje se stalno razmnožavaju te ih se ne može izloviti, pritom uništavaju bioraznolikost otoka te složene i osjetljive eko-sustave. Jeleni lopatari isušuju slatkovodne lokve na otoku iz kojih piju ovce, uništavaju mladice, pa time i šume. Uklanjanje jelena lopatara je za razliku od divljih svinja jednostavno, budući su polupitomi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Trebalo bi to sve preispitatiPlan razvoja 2023-03-25 12:31
Obzirom da lošinjski doktor klaun nije sudjelovao u izradi, ne znam koliko je navedeni uradak objektivan i da li je dovoljno stručan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # PreispitivanjePa kako to 2023-03-25 17:24
Citat Plan razvoja:
Obzirom da lošinjski doktor klaun nije sudjelovao u izradi, ne znam koliko je navedeni uradak objektivan i da li je dovoljno stručan.
Trebalo bi preispitati što je onaj lik prčkao po kompjutoru doktora klauna, to sve skupa ne miriše na dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # "Jadranka planira, Grad prati"NN 2023-03-26 13:37
Citat Zlatousti:
Danas je zadnji dan javnog savjetovanja o prijedlogu Plana razvoja cresko-lošinjskog arhipelaga do 2027. godine. Radna skupina i tematske radne skupine radile su u priličnoj tajnosti, sam prijedlog nije baš populariziran u otočnoj javnosti, ali tekst prijedloga, između ostaloga i o budućnosti Unije i Ilovika je tu.
mali-losinj.hr/.../...
Nije čudo što prijedlog nije populariziran i dat na velika zvona. Zakonska obveza oglašavanja je ispunjena, a primjedbe su nepoželjne. Mene je posebno nasmijao Popis planiranih projekata među kojima se ističu Zračna luka Mali Lošinj, Grad Mali Lošinj, 262.500.000,00 kuna i Eco golf resort Matalda, Jadranka d.d., 750.000.000,00 kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ........... 2023-03-27 07:35
Rusi planiraju, Grad pokorno izvršava.
Sve je jasno, vidi se po urbanističkim planovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Presstitucijagost 2023-03-27 09:48
Citat .....:
Rusi planiraju, Grad pokorno izvršava.
Sve je jasno, vidi se po urbanističkim planovima.
Nakon što su platili objavu samohvale što su učinili za Cres i Lošinj da izbjegnu sankcije platili su objavu lažnog intervjua s novim čelnikom hotelske grupacije Lošinj Hotels&Villa. Koji, tobože otkriva kakvu misiju ima na Lošinju, i t.d. Članak nam se podmeće kao novinarstvo, ali je napisan u PR službi Jadranke d.d. Tamo je na plaći bio sadašnji voditelj lokalnog radija.
MARTIN VAN KAN: ‘Radio sam u 16 država, ali nisam vidio hotele kao na Lošinju’
Pa pored ostalog možemo saznati: Temelji tvrtke su snažni. To je postignuto strukturiranim investicijskim planom i jasno izraženom vizijom i misijom tvrtke. Prvi zadaci bit će mi naučiti i razumjeti trenutne procese poslovanja, unaprijediti procese gdje vidim potencijal da se unaprijede i nastaviti graditi kompaniju kako bismo poboljšali iskustva kako naših gostiju tako i svih kolega u LH&V.
A ovo mi je najbolje :roll:
Predanost lokalnoj zajednici i okolišu držat ću upisanu u temeljima našeg poslovanja i na tome ću inzistirati.
www.nacional.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Izvana gladac, a iznutra jadacDr No 2023-03-27 10:36
Citat gost:
A ovo mi je najbolje :roll:
Predanost lokalnoj zajednici i okolišu držat ću upisanu u temeljima našeg poslovanja i na tome ću inzistirati.
www.nacional.hr/.../
Ah, kako to sve lijepo izgleda kad umotaš u medijski reklamni celofan: ...Lošinj je već prepoznat kao otok vitalnosti ... Ono što piše na reklamama ne odgovara stvarnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 21.06.2024 13:22
  služi li stranica svojoj svrsi???
  A zašto ti nisu napisao barem slovo o tome?

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 21.06.2024 09:07
  ???
  Ovo je zapravo jako zanimljivo ali ne samo zbog GML nego sam i ja poslao skoro 20 prijava i ni jedna se nije pojavila. Prijavio sam Ustrine ali još draže mi je bilo prijaviti slučajeve pored kojih komentatori i autori prolaze ali iz nekog razloga ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom vijeću nam pričaju da borba protiv bespravne gradnje bjesni, da se upravo spremaju poslati 150 prijava na državni inspektorat, a na službenoj stranici inicijative ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za legalnost ni ne mogu biti uspješne. Tako je i na zadnjoj sjednici GV bilo po tko zna koji put govora o pošasti bespravnog graditeljstva. Na tu temu je prema ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja zvuči naprosto depresivno. Citiram je u cjelosti: Dakle, nakon gotovo tri godine od kada je znani Slovenac devastirao uvalu Studenac, a temeljem prijave mještana Sv.

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za iskazivanje interesa. Za oglas o "relaksaciji uvjeta" gradonačelnica će prema cjeniku Novog lista iskeširati 2.239,30 €. i.imgur.com/0FuTQ87.jpg ...

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje interesa za posao stanogradnje štetan za Grad.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu većinu čine zastupnici istih klubova kao i do sada, samo u nešto drugačijim omjerima. Stoga će se sve politike drage ljevičarima i koje garantiraju unaprijed zadani ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije koja je već jednom dovela do najgoreg i najkrvavijeg svjetskog rata pita se novinarka Nacionala potaknuta izbornim uspjesima desničarskih stranala. A što se ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su nam, kao njima, žene rađale djecu. Ali valjda tako treba biti, slabo i efektno treba iz umrijeti, davno je Darwin pisao o tome. Evolucija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom vjerskom biznisu

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad nije bio blizu vlasti i nikad nije sudjelovao ili donio neku odluku koja je negativno utjecala na živote Hrvata, za razliku od onih koji su ga podmetnuli... ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik Matthew Bartulica, koji je i sam 2012. u svojoj župi dobio pritužbu za "nepropisno ponašanje".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen za pedofiliju. Udruga se reklamirala i tvrdnjama da je Bartuličin otac među prvima pregledao vidioce iz Međugorja.

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti vijećnike koji su ih postavili. Prema članku 47. Poslovnika o radu GV Nakon primljenog odgovora vijećnik može na sjednici Gradskog vijeća jedanput iznijeti ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku Priskiću. S tim u vezi pročitajte komentar na volim-losinj.org/.../... (https://volim-losinj.org/politika/3075-savjetnik-koji-sjedi-na-dvije-stolice#comment-83763) ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png (http://i.imgur.com/zlcX6mc.png)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da je taj čovjek kriminalac?’

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 13.06.2024 15:30
  Čega je pametnome dosta?
  Pa dosta je, valjda, elemenata da se shvati smisao šaljivoga čina: Stephen Bartulica, dakle, nakon što je lažirao podatke u imovinskoj kartici, nakon što se pokazalo da uz otplatu dvaju kredita u njegovu kućnom budžetu može mjesečno ostati svega ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Ja 13.06.2024 10:38
  Oj hrvatska mati
  Stojim pred vama u duhu zahvalnosti prema Bogu. On je bio izvor moje snage sve ovo vrijeme, a nije bilo lako. Želim zahvaliti i svojoj ženi i djeci, i oni su primili ožiljaka, kao i ja, ali stoje na nogama, kao i ja - rekao je Bartulica kad je izišao ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Čeper 13.06.2024 09:47
  Prigodne gastro delicije
  Gradonačelnica i njen izborni tim računaju da će joj isti klijenti kupiti i treći mandat. Zato u zadnjoj godini ovoga umjesto o ispunjenju izbornih obećanja bezbrižno javlja o festivalu puhačkih orkestara, tuđem projektu gerontodomaćica (ali razdragano ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Gost 12.06.2024 19:33
  Osovina zla
  Kakve promjene kad tijekom kampanje za parlamentarne izbore predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković govoreći na zatvorenom stranačkom skupu o medijima Nacional, N1, Index, Telegram i 24 sata – govori kao o osovini zla.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Admin. 12.06.2024 17:20
  Brisanje iz uviđavnosti
  Tri uzastopne poruke imeđu 15:25 i 15:37 u razmacima od po šest minuta nisu bili pokušaji odgovora na pitanje. Obrisane su iz obzira prema ostalim eventualnim posjetiteljima ovog portala zbog tona i vjerojatne svrhe poruka, a i zbog sadržaja.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 12.06.2024 16:49
  Promptno
  Pitaš uzalud jer te admin pravi budalom i briše svaki pokušaj odgovora.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  ..... 12.06.2024 15:10
  Šta se promijenilo?
  Ne razumijem zašto lik uopće posjećuje ovu kako kaže potpuno nebitnu stranicu bez ikakvog značaja. Istina je da se o nečemu pisalo prije 10, 12, 15 godina a da se apsolutno ništa nije promijenilo ali to važi i za velike masovne medije. Šta se promijenilo ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 12.06.2024 10:24
  Tuljanova opsesivna fiksacija
  Nisi ga citirao samo ispod ovog članka. Bez puno traganja našao sam ovo s početka godine. Dva komentara u razmaku od pet minuta. Pa sad kaži da ti to nije opsesivna fiksacija :lol: volim-losinj.org/.../...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  asd 12.06.2024 10:03
  Hrvatska je važna i snažna
  Kaže Bartulica Ferari je poruka onima koji su ga zlostavljali. Poruka je onaj što ga je vozio u tom Ferariju: višestruko osuđivani kriminalac. Osuđen za pokušaj ubojstva i tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju. Pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora od ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Uzurpacija državne imovine

  gost 21.06.2024 13:22
  služi li stranica svojoj svrsi???
  A zašto ti nisu napisao barem slovo o tome?
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 21.06.2024 09:07
  ???
  Ovo je zapravo jako zanimljivo ali ne samo zbog GML nego sam i ja poslao skoro 20 prijava ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 13.06.2024 15:30
  Čega je pametnome dosta?
  Pa dosta je, valjda, elemenata da se shvati smisao šaljivoga čina: Stephen Bartulica, dakle ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Ja 13.06.2024 10:38
  Oj hrvatska mati
  Stojim pred vama u duhu zahvalnosti prema Bogu. On je bio izvor moje snage sve ovo vrijeme ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Čeper 13.06.2024 09:47
  Prigodne gastro delicije
  Gradonačelnica i njen izborni tim računaju da će joj isti klijenti kupiti i treći mandat. Zato ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Gost 12.06.2024 19:33
  Osovina zla
  Kakve promjene kad tijekom kampanje za parlamentarne izbore predsjednik HDZ-a i premijer ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Admin. 12.06.2024 17:20
  Brisanje iz uviđavnosti
  Tri uzastopne poruke imeđu 15:25 i 15:37 u razmacima od po šest minuta nisu bili pokušaji odgovora ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 12.06.2024 16:49
  Promptno
  Pitaš uzalud jer te admin pravi budalom i briše svaki pokušaj odgovora.
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  ..... 12.06.2024 15:10
  Šta se promijenilo?
  Ne razumijem zašto lik uopće posjećuje ovu kako kaže potpuno nebitnu stranicu bez ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 12.06.2024 10:24
  Tuljanova opsesivna fiksacija
  Nisi ga citirao samo ispod ovog članka. Bez puno traganja našao sam ovo s početka godine. Dva ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  asd 12.06.2024 10:03
  Hrvatska je važna i snažna
  Kaže Bartulica Ferari je poruka onima koji su ga zlostavljali. Poruka je onaj što ga je ...