Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Vodič kroz pritiske na lokalnim izborima

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

glasovanjethOsim pritisku medija mnogi su građani prigodom izbora izloženi neposrednijim pritiscima od novinskih naslova, TV i radio spotova, poruka na društvenim mrežama i t.d. Suzana Jašić, bivša direktorica udruge GONG osnovane radi građanskog nadzora nad izbornim procesom s višegodišnjim iskustvom s izbornim manipulacijama i pritiscima napisala je ovaj kratki vodič kroz pritiske na lokalnim izborima »

 

Radite li u institucijama vlasti ili poslujete s njima?
Ukoliko radite u općini, gradu ili županiji, tvrtki, agenciji ili ustanovi u djelomičnom ili većinskom vlasništvu općine, grada ili županije, mogli biste se osjećati nelagodno tijekom kampanje za lokalne izbore. Naime, postoji vjerojatnost da su vaši nadređeni manje ili više povezani s određenim političkim opcijama koje na lokalnim izborima pokušavaju osvojiti ili zadržati vlast te bi mogli od vas direktnim ili indirektnim metodama pritiska tražiti da svoj glas, a ponekad i vrijeme, date upravo njihovim opcijama.

Jednako tako, ovaj pritisak mogli biste osjetiti i kao vlasnik ili vlasnica tvrtke koja povremeno ili često radi s gradom, općinom ili županijom, ali i kao član/ica udruge kojoj su općina, grad ili županija dodijelili prostor ili financijska sredstva. Oni, naime, žive u filmu i ponašaju se kao da su ti prostori, poslovi, financijska sredstva i radna mjesta njihovo privatno ili stranačko vlasništvo, a ne javno - naše zajedničko. Ne misle da su samo privremeni obnašatelji funkcija. Što se njih tiče, oni bi tu ostali zauvijek. Lijepo im je.

No, da ne duljim, osnovno je pitanje: Kako se postaviti u takvim situacijama?

U malim sredinama gdje svatko svakoga pozna, to postaje vrlo važno pitanje pa mnogi biraju da uopće ne izlaze na izbore ili "odrade" izbore samo da ne bi kasnije imali problema. Imajući u vidu osjetljivost situacije, predlažem nekoliko načina kako da se iz opisane situacije izvučete, a vi izaberite način koji najviše odgovara vašoj situaciji ili osobnosti.

Pritisci, ucjene, zastrašivanja

Napomena: Riječi i pojmovi u daljnjem tekstu koji imaju rodno značenje, odnose se jednako na muški i na ženski rod, bez obzira u kojem su rodu navedeni :-)

Postavit ćemo hipotetsku situaciju zaposlenika komunalnog poduzeća kako bi vam bilo lakše pratiti, ali vi svoju situaciju zaposlenika, poduzetnika ili udruge možete pronaći u priči jer je sve zapravo jako slično.

Recimo da radite, primjerice, za poduzeće u vlasništvu Grada. Šef vam je, recimo, poznati stranački funkcioner, lokalni moćnik ili stranačka osoba u sjeni. Već vam je možda nekoliko puta dao do znanja da ste tu gdje jeste zahvaljujući njemu ili njegovima, ukazuje vam kako vam je dobro tu gdje radite, možda obećava produljenje ugovora ili neku drugu vrstu usluge, plaši vas budućnošću ukoliko umjesto njega i njegovih dođe netko drugi ili vas je, postoji i ta šansa, upleo u nešto što ni sami ne biste željeli da izađe u javnost. Primjerice, sudjelovali ste u zloupotrebi javnih resursa u političkoj kampanji (npr. lijepili plakate za šefovu stranku u radno vrijeme) ili ste već prije (primjerice, na nekom gradilištu) obavili neki poslić za koji sumnjate da nije bio u opisu vašeg radnog mjesta. Kao što vidite, prostor pritiska i nelagode vrlo je širok i fluidan.

Uglavnom, osjećate da se na vas vrši suptilni ili direktni pritisak da na izborni dan glasate za političku opciju svoga šefa.

Ali ne samo to. Prije izbornog dana ili na sam izborni dan, šef vam šalje poruku i podsjeća vas da izađete na izbore. Možda vas i osobno nazove da vas pita jeste li bili glasati. Kažete, primjerice, da jeste, da ga skinete s vrata, a on, recimo, kaže: "nisi, nemam te u evidenciji". Vi znate da šef nije u biračkom odboru jer takvi kao on budu u stožeru pa vam nije jasno kakvu to evidenciju spominje (to je kad stranački promatrači ili članovi biračkog odbora sa strane pišu tko je bio na izborima, a tko nije, što se ne bi smjelo raditi), ali počne vas boljeti želudac jer osjećate sve veći pritisak.

Što učiniti u takvim situacijama?
1. Ako ste samozatajni tip
Recite mu da ste na putu na biračko mjesto i da ćete, naravno, glasati za "naše" (njegove). Najbolje što možete napraviti je da stvarno odete do biračkog mjesta i glasate za najveće suparnike opcije svoga šefa. Dobar je osjećaj zeznuti ovakvog šefa. On to neće znati jer ćete glasački listić presaviti i ubaciti u biračku kutiju. U slučaju da vam je šef još veći "pacijent" i traži da svoj glas dokažete snimkom na mobitelu, recite mu da ste pokušali, ali da vas je birački odbor opomenuo kako je zabranjeno slikati glasački listić, ali da ništa ne brine jer naravno da ste glasali za "naše" (njegove). U sebi ćete osjetiti dvostruku radost laganja šefu. U Istri se ovaj postupak artikulira kroz izraz "san mu ga stavija" (zajebo sam ga) i najčešće je riječ o radnji iza leđa nekoga tko je moćniji od tebe.

2. Ako ste otvoreniji tip
Tijekom navedenih pritisaka vašega šefa, možete ga šeretski bockati izjavama iz izbornog zakona poput "A što ćemo sa slobodom opredjeljenja birača i tajnosti njihova glasovanja koju jamče izborni zakon i Ustav?", "Nitko ne može zahtijevati izjašnjenje birača o njegovom glasačkom opredjeljenju", "Nitko ne može biti pozvan na odgovornost zbog glasovanja ili zbog toga što nije glasovao". Svaki put ćete mu i namignuti.

Time ćete dati do znanja da poznajete svoja biračka prava, ali da ste opušteni i duhoviti i da od toga ne radite slučaj. Šef će se malo pažljivije ophoditi s vama jer informiranim osobama šefovi manje vjeruju, ali druženje s vama će mu pomalo i imponirati, pokušavat će vas impresionirati i htjeti vas imati uza sebe, a nikako ne protiv sebe. Radi dobrog osjećaja, postupite kao i tip 1 – glasajte prema svojoj savjesti koja će vam reći da je šef morončina i da s takvima ne želite imati posla, a još manje biti suodgovorni za njegov ili njihov dolazak ili ostanak na vlasti.

3. Ako ste pravednički, neustrašiv tip
Takvih osoba ima najmanje, iako za njih ima najviše savjeta i najviše prostora djelovanja. Vi ćete neustrašivo šefu reći ili dati do znanja da poznajete sva svoja prava, da vam je jasno kako je prekršio nekoliko zakona i da nemate problem o tome javno govoriti ili postupati. Vi ste vjerojatno tada prvi na listi za odstrel, ali nemate s tim problema jer već imate u vidu novi posao, u životi ste i inače odlučni i beskompromisni u borbi za pravdu ili vam je jednostavno prekipjelo.

Što vam sve propisi šapću?
Zakon o lokalnim izborima za vrijeme izborne šutnje zabranjuje javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa sudionika biračima, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanje procjena izbornih rezultata kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.

Za povredu izborne šutnje postoje financijske sankcije pa se osjećate slobodnima istu dokumentirati fotografijom ili nekim drugim dokazom te istu prijavite izbornom povjerenstvu ili suparničkoj političkoj opciji. Ovdje može biti riječ o SMS-u, poruci ili telefonskom pozivu.

Zakon o financiranju izborne promidžbe jasno propisuje kako je za potrebe izborne promidžbe zabranjeno koristiti sredstva državnog proračuna ili proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koja kandidati, kao dužnosnici Republike Hrvatske ili ovlašteni lokalni dužnosnici, koriste u obavljanju svojih dužnosti. I za ovo postoje sankcije pa možete postupiti kao u gornjem slučaju.

No, najveća poslastica je Kazneni zakon. Spomenete li ga šefu, past će mu mrak na oči jer postoji vjerojatnost da s tim zakonom već ima neka iskustva.

Povreda ravnopravnosti spada u kaznena djela protiv ljudskih prava i temeljnih sloboda i kaže: "tko na temelju razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju, bračnom ili obiteljskom statusu, dobi, zdravstvenom stanju, invaliditetu, genetskom naslijeđu, izražavanju rodnog identiteta, spolnom opredjeljenju ili drugim osobinama uskrati, ograniči ili uvjetuje drugome pravo na stjecanje dobara ili primanje usluga, pravo na obavljanje djelatnosti, pravo na zapošljavanje i napredovanje, ili tko na temelju te razlike daje drugome povlastice ili pogodnosti glede navedenih prava, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine".

Zlouporaba položaja i ovlasti kazneno je djelo protiv službene dužnosti i kaže: "službena ili odgovorna osoba koja iskoristi svoj položaj ili ovlast, prekorači granice svoje ovlasti ili ne obavi dužnost pa time sebi ili drugoj osobi pribavi korist ili drugome prouzroči štetu, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina".

I trgovanje utjecajem spada u isto kazneno djelo: "tko iskorištavanjem svoga službenog ili društvenog položaja ili utjecaja posreduje da se obavi službena ili druga radnja koja se ne bi smjela obaviti ili da se ne obavi službena ili druga radnja koja bi se morala obaviti, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina".

Povreda slobode odlučivanja birača spada u kazneno djelo protiv biračkog prava: "tko silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača da na izborima glasuje na određeni način ili da ne glasuje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina".

Osjećajte se jači od šefa

Kao što vidite, šefu zapravo nije lako. Pleše po rubu, često ga prelazi i strepi, mada izgleda samouvjereno.

Vi izgledajte jednako tako.

Nasmiješite mu se utješno.

I izađite na izbore.

 

Suzana Jašić - nezavisna kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Borisa Demarka na lokalnim izborima 2017. za Grad Pazin, bivša direktorica udruge GONG

Komentari: 

010 # Prodaj mi svoj fotokokošar 2017-05-20 09:47
A jel bude opet plaćanje za fotku mobitelom da si pravilno glasovao :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Tko odlučuje o izborimaImpetus 2017-05-20 09:53
Citat kokošar:
A jel bude opet plaćanje za fotku mobitelom da si pravilno glasovao :lol:
Ljudi koji glasuju ne odlučuju o ishodu izbora. O ishodu izbora odlučuju oni koji broje glasove. Josif Visarionovič Staljin.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # Zna seStaljin 2017-05-20 19:25
Citat Impetus:
Citat kokošar:
A jel bude opet plaćanje za fotku mobitelom da si pravilno glasovao :lol:
Ljudi koji glasuju ne odlučuju o ishodu izbora. O ishodu izbora odlučuju oni koji broje glasove. Josif Visarionovič Staljin.
ZNA SE tko dobiva ove izbore. Imaju svoje ljude u biračkim odborima i promatračima, brojaće se onako familijarno i na povijerenje a biće i fotkanja listića za 100 kunića :sigh:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ne zna senetko 2017-05-20 20:28
na parlamentarnima se možda i može na lokalnim izborima oko stola sa glasovima sjede predstavnici svih stranaka + promatrači i svi broje glasove i zapisuju stanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Lokalne izbore nadziru 12.043 promatrača, čak 6194 iz HDZ-aBrojač ovaca 2017-05-21 09:08
Citat netko:
na parlamentarnima se možda i može na lokalnim izborima oko stola sa glasovima sjede predstavnici svih stranaka + promatrači i svi broje glasove i zapisuju stanje
Mislim da neformalna, neobznanjena koalicija neoliberalnih kandidacijskih lista i kandidata za gradonačelnika neće dopustiti da ih birokratska pravila spriječe u nastavku dosadašnje politike. Uostalom, njihovi promatrači bit će u većini. Večernji list javlja velikim naslovom Lokalne izbore nadziru 12.043 promatrača, čak 6194 iz HDZ-a
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # zbunjeniglasač 2017-05-20 12:07
Gospon Vinko, niste mi rekli koji su to naši.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Piši kući.... 2017-05-20 14:59
Od sutra ništa više neće biti usto. Mnogi će biti razočarani. Pa zar tako malo glasova. Ljudi su prepoznali one koji svaki dan na marendama glume vlast.U ponedjeljak je novi dan.Finili su Mare bali
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # alelujateo 2017-05-21 09:38
Citat ....:
Od sutra ništa više neće biti usto. Mnogi će biti razočarani. Pa zar tako malo glasova. Ljudi su prepoznali one koji svaki dan na marendama glume vlast.U ponedjeljak je novi dan.Finili su Mare bali
Iz tvojih usta u Božje uši, ako se promijeni konačno vlast na Lošinju možemo 21. svibnja proglasiti Danom oslobođenja !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Upravo smo zaposlili lokalne šerifegost 2017-05-21 19:00
Evo za što ste danas zapravo glasali: Bio je to ustvari »najveći razgovor o zapošljavanju koji se kolektivno vodi u ovoj zemlji.» napisao je jučer kolumnist Novog lista. »I to je, u kadrovskom smislu, najveća tvrtka u kojoj posao traži bilo koja struka. Pa to vrijedi i za profesionalne političare. Htjeli mi to ili ne, sutra ćemo izravno zaposliti načelnike, gradonačelnike, župane i njihove zamjenike u ukupno 576 jedinica lokalne samouprave, odnosno 428 općina, 127 gradova i 21 županiji.

Dat ćemo pravo da u naše ime u iduće četiri godine 1.262 osobe dobiju posao, koji je u prosjeku izvrsno plaćen, sigurno više od 10.000 kuna mjesečno. Nekome više, nekome manje, čast nažalost rijetkim volonterima koji vode svoje općine i gradove bez plaće.

Nije ni čudo da vlada takva jagma, skoro pa pomama za funkcijama. Imamo i mi birači pravo biti ponosni. Jer, hajte molim vas, da vidimo tko će u ovoj zemlji u jednom danu zaposliti tolike ljude. To nije ni Todorić mogao u zenitu moći svog poslovnog carstva, koje se danas urušava kao kula od karata.

Mi birači, onako usput, sutra dijelimo i radna mjesta u općinskim, gradskim i županijskim vijećima, a njih ima čak i nešto više od 1.262, dakle izravno zapošljavamo više od 2.500 ljudi. Vijećnici grabe mizerniju lovinu, ali i manje moraju raditi.

Njihove plaće jako variraju, od simboličnih naknada na razini od 1.000 kuna, pa sve do naknada većih od 5.000 kuna, a takva cifra nije za baciti, pogotovo ako stiže povrh redovne plaće koju ima neki potpredsjednik gradskog, općinskog ili županijskog vijeća.

I to je primamljivo, inače ne bi oko 36.000 ljudi pokušavalo stići do stolca u vijećima koji su onda i dobar stranački filter prema budućoj političkoj karijeri i boljoj plaći po sistemu – danas vijećnik, sutra gradonačelnik, saborski zastupnik, ministar ili masno plaćeni europarlamentar ac, što je top fotelja u materijalnom smislu, jer apanaža iznosi i više od 7.000 eura mjesečno.

Paradoks svoje vrste, čak i demokracije kao sustava, govori kako masne plaće sutra dijele i oni što nemaju što jesti, i oni što grcaju pod ovrhama, i blokirani, i nezaposleni, pa i oni što kopaju po kantama za smeće ili prosjače za svoju koricu kruha. Tako to ide, svi s pravom sudjelovanja na izborima dijele dobro plaćene poslove u iduće četiri godine. Naravno i utjecaj, jer će naši kandidati za posao sutra odlučivati o tisućama drugih radnih mjesta u upravama, komunalnim poduzećima, raznim agencijama, nadzornim odborima...

Od kada je Hrvatske i uvođenja županija iz 1993. godine, od kada je nastao ovaj glomazni, skupi i nefunkcionalni sustav lokalne uprave, hrvatski su političari gotovo ujedinjeni u jednom. Ništa ne žele mijenjati. Ne žele sebi kresati radna mjesta. Zato uglavnom nema ni sluha kad stručnjaci govore što bi bilo odgovorno učiniti.

Jedan od vodećih stručnjaka za pitanja javne uprave Ivan Koprić već dugo predlaže ukidanje 20 županija i formiranje pet regija, spajanje 550 lokalnih jedinica u 150 velikih općina, ali ga hrvatski političari ignoriraju i ništa ne poduzimaju.

Koprić također navodi kako u Europi ima zemalja gdje lokalne i regionalne jedinice raspolažu i s više od 50 posto javnih sredstava, dok je Hrvatska na začelju te kolone jer sve samoupravne jedinice zajedno troše između 10 i 15 posto javnih sredstava.

Rezultat je porazan: plaćamo maksimalno za minimalne rezultate. Svi na lokalnim razinama mantraju o decentralizacij i, žele više novca, ali se sami ne bi odricali u cilju efikasnijeg i jeftinijeg sustava upravljanja.

Kad nastupi predizborna šutnja, ne smije se nikoga staviti u povlašteni položaj, favorizirati, diskreditirati, ocjenjivati, jer imamo jedan sasvim arhaičan i nefunkcionalan zakon na snazi. Ali je moguće prema svima postupiti jednako, pa konstatirati da su svi kandidati na lokalnim izborima u jednoj stvari unaprijed poraženi.

Njima je fotelja ipak na prvom mjestu. Što je više lokalnih gazda, veća je moć stranačkih šefova koji slažu liste. Rezalo se u ovoj zemlji i po pravima rodilja, invalida, umirovljenika, nezaposlenih, po onima što imaju najmanje, ali sebe još nisu pogledali u ogledalo. Pa uzeli škare u ruke. Evo, traje to već 24 godine. Firma radi – Lokalni šerifi d.o.o. Ima čak 576 ogranaka. Ne posluje jako uspješno, ali političarima ne smeta. Oni ne izlaze na tržište. Nažalost, samo na izbore.«
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Večeras je naša feštaGracijano 2017-05-21 21:21
Čestitamo gradonačelnici!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # ???Dumica 2017-05-21 22:11
Citat Gracijano:
Čestitamo gradonačelnici!
Kad će vatromet?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pogresna adresaNino 2017-05-22 06:53
Citat Gracijano:
Čestitamo gradonačelnici!
cestitaj Solicu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # mihašola 2017-05-22 08:11
Citat Nino:
Citat Gracijano:
Čestitamo gradonačelnici!
cestitaj Solicu
previše su love potrošili za tako mali uspjeh?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # vuk sit i ovce na brojugost 2017-05-22 08:46
Citat šola:
Citat Nino:
Citat Gracijano:
Čestitamo gradonačelnici!
cestitaj Solicu
previše su love potrošili za tako mali uspjeh?
Ipak je ovo veliki uspjeh koji opravadava svaku našu kunu investiranu u reizbor Mihinih marioneta. Ali sada će se barem bolje nego u prošloma mandatu vidjeti tko s HDZ-om tikve sadi da vuk sa Čikata bude sit, a ovce u GV na broju :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Znaju oni kako s namaNick Titanick 2017-05-22 10:16
Citat gost:
Ipak je ovo veliki uspjeh koji opravadava svaku našu kunu investiranu u reizbor Mihinih marioneta. Ali sada će se barem bolje nego u prošloma mandatu vidjeti tko s HDZ-om tikve sadi da vuk sa Čikata bude sit, a ovce u GV na broju :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # OvceNetko 2017-05-22 11:48
Kod nas postoje tri vrste ovaca ,jedne ovce vode pastiri ,drugu vrstu ovaca vode alternativni pastiri koji znaju ili misle da znaju gdje ima više vode i gdje je trava zelenija , treća vrsta ovaca ujedno i najbrojnija smatra da će kiša uvijek padati a trava rasti ,ne računaju da ovce koje vode pastiri pasu sve pred sobom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # svaka ptica svome jatu letimario 2017-05-22 12:02
Citat gost:
Ipak je ovo veliki uspjeh koji opravadava svaku našu kunu investiranu u reizbor Mihinih marioneta. Ali sada će se barem bolje nego u prošloma mandatu vidjeti tko s HDZ-om tikve sadi da vuk sa Čikata bude sit, a ovce u GV na broju :lol:
Sve je već posloženo, Siniša i Elvis daju suport HDZ-ovoj listi i gradsko vijeće je o.k. a Miha može mirno raditi dalje na svojim planovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Za planove spremniWD 41 2017-05-22 18:06
Citat mario:
Citat gost:
Ipak je ovo veliki uspjeh koji opravadava svaku našu kunu investiranu u reizbor Mihinih marioneta. Ali sada će se barem bolje nego u prošloma mandatu vidjeti tko s HDZ-om tikve sadi da vuk sa Čikata bude sit, a ovce u GV na broju :lol:
Sve je već posloženo, Siniša i Elvis daju suport HDZ-ovoj listi i gradsko vijeće je o.k. a Miha može mirno raditi dalje na svojim planovima.
Mihi može biti svejedno tko je pobijedio i on to zna. Da je pobijedio Nekić, hadezejci bi ga podržavali isto kao što su esdepejci podržavali Kapelija glumeći oporbu. Sada se vjerojatno svi redaju pred Nedićevim vratima za ciljane planove spremni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Dakićev most do vlastiBB 2017-05-22 12:47
Citat gost:
[quote name="šola"]Ipak je ovo veliki uspjeh koji opravadava svaku našu kunu investiranu u reizbor Mihinih marioneta. Ali sada će se barem bolje nego u prošloma mandatu vidjeti tko s HDZ-om tikve sadi da vuk sa Čikata bude sit, a ovce u GV na broju :lol:
Siniša je siguran. Na izbore je izišao s podrškom Mosta (to su oni što su umalo opet srušili adezejsku Vladu) da sastruže birače s dna kace samo da uđe u vjeće. Koaliranje s vladajućima je unosan bizmis :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # pogodak u 98. minutimaksimović 2017-05-22 15:30
Citat BB:
Siniša je siguran. Na izbore je izišao s podrškom Mosta (to su oni što su umalo opet srušili adezejsku Vladu) da sastruže birače s dna kace samo da uđe u vjeće. Koaliranje s vladajućima je unosan bizmis :lol:
Koštati će ga ovi izbori, morali su skupljati glasove po Velom skoro do ponoći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # ? ? ?KS 2017-05-24 07:33
Kako do ponoci kad se biralista zatvaraju u 19 sati?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Prekovremeni radGonzo 2017-05-24 08:32
Citat KS:
Kako do ponoci kad se biralista zatvaraju u 19 sati?
Birački odbor i promatrači išli od kuće do kuće po velom s kutijom pa je u zadni čas Siniša upao u GV a Rudi i Orah ispali 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # Zahvala za novu runduEspumisan 2017-05-22 13:25
Kradezeovi uhljebi hodaju gradom ozarenih lica a noćas su uresili plakate zahvalnicom za novu rundu uhljebljenja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # ???Spavač 2017-05-22 13:33
Spavaš li mirno, dragi naš Kiko?
Gdje je dostojanstvenos t dok se gubi? Više sreće za 4 godine
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # ....e 2017-05-22 15:05
Na kojoj listi je taj bio ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Nije mu lakoHod za 2017-05-22 17:51
Nije mu lako, jebe ga Crkva i Država.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # PitamKrele 2017-05-22 23:16
Citat Spavač:
Spavaš li mirno, dragi naš Kiko?
Gdje je dostojanstvenost dok se gubi? Više sreće za 4 godine
Šta je Kiko izgubio na ovim izborima? Bio na listi SDP?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
104 # a pozivaju se na moralnostgošća 2017-05-22 14:10
Jadno i nisko ne priznavati demokratske rezultate!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # moralnostlg 2017-05-22 16:21
Citat gošća:
Jadno i nisko ne priznavati demokratske rezultate!
Ruganje nekim načinima da se dobiju izbori nije ne priznavanje demokratskih rezultata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
104 # HmmmSpavač 2017-05-22 16:26
Ne bih se složio s tobom. Ovdje se nitko ne ruga načinima da se dobiju izbori, nego upravo suprotno - ismijavaju se oni koji su vlast osvojili zato što su za to zahvalili građanima. To pokazuje dječji stupanj ljubomore koju dotični nije u stanju kontrolirati. Uzalud vam trud svirači, sva podmetanja i izrugivanja nisu nas slomila. Iz ovoga smo izašli još jači
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Hvala za zaslugeŠerbet 2017-05-22 17:48
Citat Spavač:
Ne bih se složio s tobom. Ovdje se nitko ne ruga načinima da se dobiju izbori, nego upravo suprotno - ismijavaju se oni koji su vlast osvojili zato što su za to zahvalili građanima.
Ne bih baš rekao da ih se ismijava zato što zahvaljuju građanima, nego zato što se ne zna komu zahvaljuju. Kad riječ "hvala" napišeš samu i to bez uzvičnika to može značiti svaša. Na primjer hvaljenje, pohvalu, hvalisanje, zahvalnost, priznanje itsl. a kad ne piše komu ili čemu hvala svako može nadopisati što mu se prohtije ili misli da zaslužuje hvalu. Pa nećeš valjda reći da Šolić i tvrtka kojom vlada nisu zaslužni za vaš izborni uspjeh!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # Ja, Kiko i više nikoArso 2017-05-22 18:03
Mani se svojih sranja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # lupila im vlast u glavuboban 2017-05-22 16:59
Počela je bespoštedna borba oko podjele plijena u HDZ-u između dviju nepomirljivih frakcija. Morati će intervenirati Predsjedništvo stranke i sazvati izbore za novo rukovodstvo, jer se neki likovi ne mogu pomiriti da nisu bili na listi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # BoboVlast 2017-05-22 17:09
Bobane,Bobane sav si vražji i izuzetno informiran. Molim te da nas o svemu informiraš. Hvala ti unaprijed.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Popuši bobanaHDZ 2017-05-22 17:24
Samo sanjaj snove, HDZ ima gradonačelnika i dogradonačelnik a i 6 vijećnika u GV. Nemoguća misija je stvoriti većinu u Vijeću bez njih.
Što se tiče nezadovoljstva o kojem govorite, njega uvijek u vrijeme izbora ima jer ne mogu svi biti na listi, mnoge ambicije nisu ispunjene i tako će uvijek biti. Izbori u stranci se provode na određen način, izvanredno se može raspustiti Gradski odbor ali zato nema razloga jer predsjednik stranke je jedan od najuspješnijih jer donio stranci četvrti mandat. Patite još četiri godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # SamohvalaJerko 2017-05-22 17:31
Citat HDZ:
Izbori u stranci se provode na određen način, izvanredno se može raspustiti Gradski odbor ali zato nema razloga jer predsjednik stranke je jedan od najuspješnijih jer donio stranci četvrti mandat. Patite još četiri godine.
Hajde Nediću ne piši laude samome sebi. Ovaj mandat sigurno nisi donio ti nego lova ulupana u pravljenje pozitivne slike o tvojoj škvadri usprkos činjenicama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
51 # Hvala ŠolićuObojana 2017-05-22 18:07
Je li istina da je Šolić platio jamčevinu za puštanje Obojane iz ćorke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # Nije istinaLaž 2017-05-22 18:10
Istina je da je Deva platio turu u Brusketi ex Klubu kapetana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Zajamčevinu 2017-05-22 21:49
Citat Obojana:
Je li istina da je Šolić platio jamčevinu za puštanje Obojane iz ćorke.
Zašto ne bi platio pa on je dobar i velikodušan čovjek.
Ima pa može.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
193 # TugaSpavač 2017-05-22 21:01
Tužno je kako vas četvero glavnih zagovarača antihdz kampanje misli da ste u pravu, a da je gotovo 2 tisuće glasača koji su nam dali podršku u krivu. Zar tako iznimnim mozgovima nije palo na um da ste manjina, toliko nebitna da vas čovjek sretne na cesti, ne bi vas ni primjetio. Istina, dobro lajate... al ne zaboravite, dok psi laju, karavane prolaze. Umjesto da ste svom kandidatu osmislii program i na konstruktivan način vodili kampanju, možda bismo mi danas bili manjina, nebitna i bezlična. Nažalost, ili na našu sreću, koncentrirali ste se na pljuvanje, izrugivanje, ismijavanje, manipuliranje, laganje.. i upali sami u svoju zamku. Podsjećate me na onog dječaka koji je stalno zazivao selo - evo vuka, upomoć.. nakon nekog vremena, nitko mu nije vjerovao..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # pregolema 2017-05-22 21:12
Citat Spavač:
Tužno je kako vas četvero glavnih zagovarača antihdz kampanje misli da ste u pravu, a da je gotovo 2 tisuće glasača koji su nam dali podršku u krivu. Zar tako iznimnim mozgovima nije palo na um da ste manjina, toliko nebitna da vas čovjek sretne na cesti, ne bi vas ni primjetio. Istina, dobro lajate... al ne zaboravite, dok psi laju, karavane prolaze. Umjesto da ste svom kandidatu osmislii program i na konstruktivan način vodili kampanju, možda bismo mi danas bili manjina, nebitna i bezlična. Nažalost, ili na našu sreću, koncentrirali ste se na pljuvanje, izrugivanje, ismijavanje, manipuliranje, laganje.. i upali sami u svoju zamku. Podsjećate me na onog dječaka koji je stalno zazivao selo - evo vuka, upomoć.. nakon nekog vremena, nitko mu nije vjerovao..
Otkud vam sada 2.000 glasača, zar nisu zvanični podatci istiniti?
Lako vam je bilo s načim k lupati i trošiti.
Kako ćete sutra znati tko je vaš u tih vaših 2.000, da li su postojale tajne snimke?
Kako da ja dokažem da sam i ja u tih 2.000 kako to znate po boji obleke, novčaniku?
Zar vi nećete predstavljati i raditi na boljitku cjelog otoka a ne kao do sada samo za sebe?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # ???Zombi 2017-05-22 23:26
Citat Spavač:
Tužno je kako vas četvero glavnih zagovarača antihdz kampanje misli da ste u pravu, a da je gotovo 2 tisuće glasača koji su nam dali podršku u krivu. Zar tako iznimnim mozgovima nije palo na um da ste manjina, toliko nebitna da vas čovjek sretne na cesti, ne bi vas ni primjetio. Istina, dobro lajate... al ne zaboravite, dok psi laju, karavane prolaze. Umjesto da ste svom kandidatu osmislii program i na konstruktivan način vodili kampanju, možda bismo mi danas bili manjina, nebitna i bezlična. Nažalost, ili na našu sreću, koncentrirali ste se na pljuvanje, izrugivanje, ismijavanje, manipuliranje, laganje.. i upali sami u svoju zamku. Podsjećate me na onog dječaka koji je stalno zazivao selo - evo vuka, upomoć.. nakon nekog vremena, nitko mu nije vjerovao..
Tko su četvero zagovarača?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Argumentum ad populumNik Koper 2017-05-23 08:57
Citat Spavač:
Tužno je kako vas četvero glavnih zagovarača antihdz kampanje misli da ste u pravu, a da je gotovo 2 tisuće glasača koji su nam dali podršku u krivu.
Nakaznom sintagmom "antihdz kampanja" nazvati legalne predizborne aktivnosti može samo netko tko drži da je samo glasovanje za HDZ demokracija, a sve drugo antihrvatska, antidržavna i antivrijednosna subverzivna djelatnost. Mislim da da ovaj komentar nije napisao prof. Nedić jer kao školovan čovjek i nastavnik zemljopisa ne bi se poslužio primitivnom logičkom podvalom da broj ljudi koji u nešto vjeruju potvrđuje da je uvjerenje ispravno. Poznato mu je da se nekoć masovno vjerovalo da Sunce obrće oko Zemlje, no da masovnost to uvjerenje nije učinila istinom. Zato mislim da nije on taj koji navodnim zagovaračima antihdz kampanje predbacuje da misle kako su u pravu, a da su gotovo 2 tisuće glasača koji su HDZ-u dali podršku u krivu. Siguran sam da prof. Nedić zna da se tu radi o logičkoj podvali, sofizmu, demagoškoj smicalici čiju apsurdnost zgodno ilustrira tobožnji savjet "Jedi govna! Milijarde muha valjda znaju što je dobro."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Tko mu je radio program?gost 2017-05-23 09:12
Citat Spavač:
Umjesto da ste svom kandidatu osmislii program
A tko ste to vi koji ste svom kandidatu osmislili program? Kandidat ga nije znao napraviti sam?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Umišljena veličinaADZ JONG IL 2017-05-23 09:29
Spavač ima demone u glavi. I to jest tužno. U svijetu kako ga on zamišlja svi birači bi morali biti za adz a ako nisu onda su glupi i nebitni i na cesti nevidljivi.
U izbornoj kampanji se ne smije čuti nikakva kritika vlasti odnosno adza a ako netko kojim čudom ima kakvu kritiku neka je zadrži za sebe.
Naravno da su oni koji ne glasaju za adz "u krivu" ali U čemu je krivnja ako se glasa za koga drugog nije objasnio.
Po tužnoj logici spavaća bi bilo najbolje da na izborima kao nekad imamo samo jednu stranku, adz pa da ljudi ne budu u prilici biti u krivu.
Bas je tužno biti protiv adza, bas je tužno biti u krivu i nevidljiv svima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Peti kotač na kolimaManjinac 2017-05-23 10:00
Citat Spavač:
Tužno je kako vas četvero glavnih zagovarača antihdz kampanje misli da ste u pravu, a da je gotovo 2 tisuće glasača koji su nam dali podršku u krivu. Zar tako iznimnim mozgovima nije palo na um da ste manjina, toliko nebitna da vas čovjek sretne na cesti, ne bi vas ni primjetio.
E moj Nediću ode i ti na kvasinu. Neka si ti nama većina i u većini, a bitan si u vlasti kao peti kotač na kolima. A pametni ljudi kažu "Manjina je nekad u pravu, većina je uvijek u krivu" (George Bernard Shaw). "Kad god razmišljate poput većine, vrijeme je da zastanete i dobro razmislite o svojim stavovima" (Mark Twain).I na kraju jedna narodna "U gomili smrdi, ali je bar toplo".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # kakanje kvakahranitelj tuljana 2017-05-24 08:18
Citat Manjinac:
Citat Spavač:
Tužno je kako vas četvero glavnih zagovarača antihdz kampanje misli da ste u pravu, a da je gotovo 2 tisuće glasača koji su nam dali podršku u krivu. Zar tako iznimnim mozgovima nije palo na um da ste manjina, toliko nebitna da vas čovjek sretne na cesti, ne bi vas ni primjetio.
E moj Nediću ode i ti na kvasinu. Neka si ti nama većina i u većini, a bitan si u vlasti kao peti kotač na kolima. A pametni ljudi kažu "Manjina je nekad u pravu, većina je uvijek u krivu" (George Bernard Shaw). "Kad god razmišljate poput većine, vrijeme je da zastanete i dobro razmislite o svojim stavovima" (Mark Twain).

I na kraju jedna narodna "U gomili smrdi, ali je bar toplo".
Dakle manjinac, ako bi tvoja opcija pobijedila, dakle bila u većini, ti bi se zamislio i promijenio opciju?
To želiš reći?

Želiš li reći da ti je drago što tvoja opcija nije pobijedila? Tvoj kandidat?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Tuljo, ne ide ti ....Kohezivni narativ 2017-05-24 08:47
Citat hranitelj tuljana:
"Kad god razmišljate poput većine, vrijeme je da zastanete i dobro razmislite o svojim stavovima" (Mark Twain).Dakle manjinac, ako bi tvoja opcija pobijedila, dakle bila u većini, ti bi se zamislio i promijenio opciju? To želiš reći? Želiš li reći da ti je drago što tvoja opcija nije pobijedila? Tvoj kandidat?
Očito si prikraćen za sposobnost čitanja s razumijevanjem, ako nisti trol koji se pokušava svađati. Izreka kaže zastati i promisliti, a ne promijeniti opciju, a još manje da mu je drago što njegova opcija i njegov kandidat nisu pobijedili. Ljudi obično kažu ono što žele kazati, a ne ono što mu neki trol natura da je rekao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # izmot, izmot,hranitelj tuljana 2017-05-24 10:59
Možda da se ipak vi suzdržite citiranja misli koje baš i ne razumiju iako vam vjerojatno animljivo i kul zvuče.

Vidim da se i još neki citati koje navodi ovaj portal rugaju demokraciji t. vladavini večine ("5-minutni razgovor s prosječnim biračem") što me ne čudi jer lijeve političke opcije i demokracija su... drveno željezo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Nije Twaine za svakogaKohezivni narativ 2017-05-24 12:20
Citat hranitelj tuljana:
Možda da se ipak vi suzdržite citiranja misli koje baš i ne razumiju iako vam vjerojatno animljivo i kul zvuče.
Twainea sam citirao za one koji ga mogu razumjeti, a ne za prosječnog birača HDZ-a.Citat:
Vidim da se i još neki citati koje navodi ovaj portal rugaju demokraciji t. vladavini večine ("5-minutni razgovor s prosječnim biračem") što me ne čudi jer lijeve političke opcije i demokracija su... drveno željezo.
Budalo, to o petminutnom razgovoru s prosječnim biračem kao argumentom protiv demokracije nije izrekao neki ljevičar, nego Winston Churchill, liberal i konzervativac demokratski biran i smijenjen, pa ponovno biran britanski premijer, nesalomljivi vođa antifašističke koalicije, a rekao je to na račun birača zemlje u kojoj su postavljeni temelji današnjoj liberalnoj demokraciji davne 1215. godine tzv. Velikom poveljom sloboda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # PrScrhranitelj tuljana 2017-05-24 14:22
Opet nepristrani admin briše mene ali eto "nije vidio" kako me nazivaš budalom, to je valja OK? Nije ni prvi zapravo više nu 30-ti put, meni osobno ne smeta vrijeđanje jer nisam protiv verbalnog delikta, ali ovaj postupak više govori o gospodinu T.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Brisanje iz samilostiAdministrator 2017-05-24 14:38
Citat hranitelj tuljana:
Opet nepristrani admin briše mene ali eto "nije vidio" kako me nazivaš budalom, to je valja OK? Nije ni prvi zapravo više nu 30-ti put, meni osobno ne smeta vrijeđanje jer nisam protiv verbalnog delikta, ali ovaj postupak više govori o gospodinu T.
Administrator je komentar istog autora pod naslovom "kolhozni imperativ" (ma što to značilo) obrisao iz samilosti, a zbog nesuvislog razglabanja o tome "što bi bilo kad bi bilo". No vratio ga je na uvid posjetiteljima. Nazivanje budalom nije dovoljan razlog za brisanje komentara jer se ni osoba koja se žali zbog brisanja ne suspreže od vrijeđanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # ...ma što to značilo 2017-05-24 20:56
kakvo jadno i pristrano administriranje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # kolhozni imperativhranitelj tuljana 2017-05-24 11:02
Citat hranitelj tuljana:
Možda da se ipak vi suzdržite citiranja misli koje baš i ne razumiju iako vam vjerojatno animljivo i kul zvuče.
Vidim da se i još neki citati koje navodi ovaj portal rugaju demokraciji t. vladavini večine ("5-minutni razgovor s prosječnim biračem") što me ne čudi jer lijeve političke opcije i demokracija su... drveno željezo.
Citat Kohezivni narativ:
Citat hranitelj tuljana:
"Kad god razmišljate poput većine, vrijeme je da zastanete i dobro razmislite o svojim stavovima" (Mark Twain).
Dakle manjinac, ako bi tvoja opcija pobijedila, dakle bila u većini, ti bi se zamislio i promijenio opciju? To želiš reći? Želiš li reći da ti je drago što tvoja opcija nije pobijedila? Tvoj kandidat?
Očito si prikraćen za sposobnost čitanja s razumijevanjem, ako nisti trol koji se pokušava svađati. Izreka kaže zastati i promisliti, a ne promijeniti opciju, a još manje da mu je drago što njegova opcija i njegov kandidat nisu pobijedili. Ljudi obično kažu ono što žele kazati, a ne ono što mu neki trol natura da je rekao.Dakle ti da je Deva pobijedio ne bi promijenio stavove nego bi zastao i dobro promislio o svojim stavovima.

Inače ne promišljaš o svojim stavovima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Tko to tamo laže?Dino 2017-05-23 17:17
Citat Spavač:
Nažalost, ili na našu sreću, koncentrirali ste se na pljuvanje, izrugivanje, ismijavanje, manipuliranje, laganje..
Pljuvanje, izrugivanje i ismijavanje su legitimna sredstva u izbornom natjecanju. Na njih se možeš samo ljutiti i eventualno uzvratiti istom mjerom, ali u ovoj kampanji lagao je i manipulirao je jedino HDZ. Ako smatraš da to nije istina navest ćeš primjere laži drugih kandidata ili ćeš šutjeti ako ih nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # A tko sada laže?Dino 2017-05-26 10:17
Citat Dino:
Citat Spavač:
Nažalost, ili na našu sreću, koncentrirali ste se na pljuvanje, izrugivanje, ismijavanje, manipuliranje, laganje..
Pljuvanje, izrugivanje i ismijavanje su legitimna sredstva u izbornom natjecanju. Na njih se možeš samo ljutiti i eventualno uzvratiti istom mjerom, ali u ovoj kampanji lagao je i manipulirao je jedino HDZ. Ako smatraš da to nije istina navest ćeš primjere laži drugih kandidata ili ćeš šutjeti ako ih nema.
Spavač je valjda pao u proljetni zimski san kad mi ne ispunjava jednostavnu molbu da navede primjere laži protukandidata HDZ-u. Kad se probudi neka mi kaže tko sada nakon izbora laže da je uvjerljivo pobijedio :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Rješenje manjinskog pitanjaSobibor 2017-05-24 08:57
Citat Spavač:
Zar tako iznimnim mozgovima nije palo na um da ste manjina, toliko nebitna da vas čovjek sretne na cesti, ne bi vas ni primjetio.
Slicno je o manjinama govorio i jedan adolf ali imao je moć da ih makne sa ceste da ih ne sretne :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # sveto ime Garigive me five 2017-05-22 18:28
Citat HDZ:
Samo sanjaj snove, HDZ ima gradonačelnika i dogradonačelnika i 6 vijećnika u GV. Nemoguća misija je stvoriti većinu u Vijeću bez njih.
Što se tiče nezadovoljstva o kojem govorite, njega uvijek u vrijeme izbora ima jer ne mogu svi biti na listi, mnoge ambicije nisu ispunjene i tako će uvijek biti.
HDZ bez Garia i Ane dobio bi 2 vijećnika kao što dobiva SDP sa Nekićem. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # Ajde breBre 2017-05-22 20:41
Ovaj put je dobio i bez Garia.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # SamokritikaKrkljuš 2017-05-22 23:23
Citat HDZ:
Samo sanjaj snove, HDZ ima gradonačelnika i dogradonačelnika i 6 vijećnika u GV..... Patite još četiri godine.
Cijenim samokritiku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # Platit će neko drugiKrivo 2017-05-22 18:14
Sve će platiti Pejić jer forsira razgovore s Devčićem. A ni ga ni u vijeću. Brižni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Tugaljivavečer 2017-05-22 21:46
Otkud podatak tuga spavaču da ima 4 antihdz ovaca koji se tu pojavljuju, kako znaš da ima četiri?
Usput možda se nema protiv hdz kakav je postao već protiv ljudi koji ne žive život po onome kako govore - kakve su im parole i kakve su parole bile 90 tih kada smo svi vjerovali u hdz.
A ti broji dalje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # brojke i slovaračun bez krčmara 2017-05-22 22:44
Citat večer:
Otkud podatak tuga spavaču da ima 4 antihdz ovaca koji se tu pojavljuju, kako znaš da ima četiri?
HDZ je osvojio samo 4 vijećnika a ostalo dvoje je iz HSS-a i Hrasta-a, tako je bilo na svim izborima do sada. Još uvijek im ni to nije dovoljno za sastavljanje vlasti pa će sutra krenuti velika trgovina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Elementarno ne znanje6/15 2017-05-23 07:21
U životu pa i u politici treba reći istinu koliko god teška i bolna bila
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Di su bili 90 tih ?Amforaš 2017-05-23 09:22
Citat večer:
Otkud podatak tuga spavaču da ima 4 antihdz ovaca koji se tu pojavljuju, kako znaš da ima četiri?
Usput možda se nema protiv hdz kakav je postao već protiv ljudi koji ne žive život po onome kako govore - kakve su im parole i kakve su parole bile 90 tih kada smo svi vjerovali u hdz.
Niko od ovih koji su sada glavni u HDZu 90tih nije bio ni blizo HDZ jer je bilo opasno. Od Garia ,Nedića i Ane pa nadalje :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ZiherašiVelepamtilo 2017-06-11 09:50
Citat Amforaš:
Citat večer:
Otkud podatak tuga spavaču da ima 4 antihdz ovaca koji se tu pojavljuju, kako znaš da ima četiri?
Usput možda se nema protiv hdz kakav je postao već protiv ljudi koji ne žive život po onome kako govore - kakve su im parole i kakve su parole bile 90 tih kada smo svi vjerovali u hdz.
Niko od ovih koji su sada glavni u HDZu 90tih nije bio ni blizo HDZ jer je bilo opasno. Od Garia ,Nedića i Ane pa nadalje :oops:
Gari se bio ušuškao u već tada nit-smrdi-nit- miriši HNS, Nedić u bezbojni nestranački Otočki forum, a Ana uz tatu i strica načelnika Milicije :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # ???Zaboravko 2017-06-11 10:09
Zar nije Nedić tada kao i Gari bio u braniteljima, HV ili HVO?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Instrukcije iz povijestiPero 2017-06-11 10:38
Gari je bio u rezervnom sastavu policije a Nedić u ZNG -u
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Revizija povijestigost 2017-06-11 10:59
Citat Pero:
Gari je bio u rezervnom sastavu policije a Nedić u ZNG -u
Ono prvo je istina. Ono drugo je alternativna cinjenjenica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PTSPPTSP 2017-06-11 14:07
Citat Pero:
Gari je bio u rezervnom sastavu policije a Nedić u ZNG -u
Sve se bojim da je ijedan od njih bio na ratištu i pucao iz puške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Instrukcije iz matematike?Zombi 2017-05-23 11:29
Nešto ne razumijem. Slavodobitno se ističe šest mandata za HDZ, ali ja ne vidim razloga za slavlje. Za vijeće je potrebno 15, dakle na drugoj je strani 9 vijećnika. 9 osoba kojima su birači dali glas, izabravši da ne daju glas HDZ. Građani, Lošinjani su dali 9 glasova opoziciji HDZ-u, a HDZ se hvali uspjehom! Očito računaju na postizbornu trgovinu i izdaju birača. Ostaje da čekamo i vidimo tko je na prodaju. Ili, tko nema muda i ne može odoljeti pritiscima.

HDZ se napuhuje i hvali da bi prikrili da trebaju koalicijskog partnera, kojeg možemo kratko opisati kao TKO IZDA [cenzurirano]A! !!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Tvrde činjenicegost 2017-06-11 10:26
Citat Zombi:
Nešto ne razumijem. Slavodobitno se ističe šest mandata za HDZ, ali ja ne vidim razloga za slavlje. Za vijeće je potrebno 15, dakle na drugoj je strani 9 vijećnika. 9 osoba kojima su birači dali glas, izabravši da ne daju glas HDZ. Građani, Lošinjani su dali 9 glasova opoziciji HDZ-u, a HDZ se hvali uspjehom! Očito računaju na postizbornu trgovinu i izdaju birača. Ostaje da čekamo i vidimo tko je na prodaju. Ili, tko nema muda i ne može odoljeti pritiscima.
HDZ se napuhuje i hvali da bi prikrili da trebaju koalicijskog partnera, kojeg možemo kratko opisati kao TKO IZDA [censored]A!!!!!
Ovakvo neoborivo tumačenje izdaje HNS-ovaca i manjinaca svojih birača sada na državnoj razini mi smo dali odmah nakon lokalnih izbora za Gradsko vijeće kao odgovor na bahato, a neumjesno slavlje zbog tobožnje uvjerljive pobjede HDZ-a. Neoboriva je činjenica da je 40% lošinjskih birača glasovalo za HDZ, te da 60% nije glasovalo za HDZ. Da su htjeli da HDZ dobije većinu u GV glasovali bi za HDZ, a ne za druge kandidate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
145 # Pušačiki bi dabi 2017-05-23 11:37
Ovi silni pušači koji i poslije uvjerljive pobjede HDZ-a i dalje petljaju, lupetaju i gube vrijeme. umjesto da analiziraju svoju katastrofu i izvuku pouke, ozbiljno počnu raditi i za 4 godine budu spremni u pokušaju da skinu HDZ s vlasti, pišu gluposti. Izraz je to neznanja, jala, jada svake vrste i posvemašnjeg nedostatka mašte. Oni se bave posljedicama (pobjedom HDZ-a ) a ne uzrocima. Pa za koga pristojnoga sam mogao glasati na ovim izborima? Eto, HDZ će biti u Lošinju na vlasi i narednih 20 godina. Tko će ga ugroziti? Laprdala koja ništa ne rade nego piskaraju? I što sada s anketom na otoci.net? Pa prema njoj SDP i Nekić je trebao glatko pobijediti? Kada bi se pitalo ekipe iz ureda u Gortanovoj, a ne birače. Ako netko želi nešto promijeniti, onda mora temeljito raditi i odraditi posao 4 godine i pitanje je li i to dovoljno. A ne vidim da je Deva, Rudi i drugi da su išta radili. Sama činjenica da je Deva dobio 4 vijećnika bez ikakva rada govori da je postojao potencijal za promjene, ali nije ništa radio.....Napro tiv, niškoristi.... A što se tiče Amforaša moram primjetiti da nitko od kandidata na listama nije bio na Krbavskoj bitci tisuću petsto i neke....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
75 # no smokingčentrun 2017-05-23 11:50
Citat ki bi dabi:
Ovi silni pušači koji i poslije uvjerljive pobjede HDZ-a i dalje petljaju, lupetaju i gube vrijeme. umjesto da analiziraju svoju katastrofu i izvuku pouke, ozbiljno počnu raditi i za 4 godine budu spremni u pokušaju da skinu HDZ s vlasti, pišu gluposti. Izraz je to neznanja, jala, jada svake vrste i posvemašnjeg nedostatka mašte. Oni se bave posljedicama (pobjedom HDZ-a ) a ne uzrocima. Pa za koga pristojnoga sam mogao glasati na ovim izborima? Eto, HDZ će biti u Lošinju na vlasi i narednih 20 godina. Tko će ga ugroziti? Laprdala koja ništa ne rade nego piskaraju? I što sada s anketom na otoci.net? Pa prema njoj SDP i Nekić je trebao glatko pobijediti? Kada bi se pitalo ekipe iz ureda u Gortanovoj, a ne birače. Ako netko želi nešto promijeniti, onda mora temeljito raditi i odraditi posao 4 godine i pitanje je li i to dovoljno. A ne vidim da je Deva, Rudi i drugi da su išta radili. Sama činjenica da je Deva dobio 4 vijećnika bez ikakva rada govori da je postojao potencijal za promjene, ali nije ništa radio.....Naprotiv, niškoristi.... A što se tiče Amforaša moram primjetiti da nitko od kandidata na listama nije bio na Krbavskoj bitci tisuću petsto i neke....
e ovo je prava analiza lošinjskih izbor, svaka čast profesore !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # anketanetko 2017-05-23 12:06
onom kome nije neugodno za anketu na Otocima.net dovoljno je bilo i izvaditi modem iz struje i time promjeniti ip adresu i tako par stotina puta i uvjerljivo vodiš, i ili nazoveš članove po cijeloj državi da klikaju ..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # ......perla 2017-05-23 14:22
Citat netko:
onom kome nije neugodno za anketu na Otocima.net dovoljno je bilo i izvaditi modem iz struje i time promjeniti ip adresu i tako par stotina puta i uvjerljivo vodiš, i ili nazoveš članove po cijeloj državi da klikaju ..
čak ni to, perl skripta radi čuda
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Lažeš kao NedićBulldog 2017-05-23 12:43
Citat ki bi dabi:
Ovi silni pušači koji i poslije uvjerljive pobjede HDZ-a ...
Uvjerljiva pobjeda kao i leci da je Lošinj prvi od 1000 otoka u svemu i svačemu, a činjenice kazuju da je to obična propagandna laž. Pritom na stranu podaci iz Bojanine inventure da je od datih obećanja na prošlim izborima ostvareno sam 11 obećanja, neostvareno 25, a djelomično ostvareno 5.
volim-losinj.org/.../...
I na kraju, "uvjerljiva pobjeda HDZ-a" a HDZ mora kupovati koalicijske partnere radi većine u vijeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # ako nećeš milomonda ćeš silom 2017-05-23 13:54
Citat Bulldog:

I na kraju "uvjerljiva pobjeda HDZ-a" a mora kupovti koalicijske partnere radi većine u vijeću.
Ovoga puta neće biti kupovanja vijećnika kao za prošlih izbora nego prijetnje i ucjene da se sastavi vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Mislis?Spavač 2017-05-24 15:53
Po onome što se priča, HDZ već sad ima 13 ruku. A od kupnje ni k, ni prijetnje ni p. Svi vole pobjednike
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Mrkvom i batinom do većine u GVZekoslav mrkva 2017-05-27 09:07
Citat onda ćeš silom:
Citat Bulldog:

I na kraju "uvjerljiva pobjeda HDZ-a" a mora kupovti koalicijske partnere radi većine u vijeću.
Ovoga puta neće biti kupovanja vijećnika kao za prošlih izbora nego prijetnje i ucjene da se sastavi vlast.
Prijetnji je bilo i za prošlih izbora. Pupija su lomili ponudama a slomili prijetnjama. Sistem mrkva i batina :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Laprdalu iz HDZ-a s ljubavljuBulldog 2017-05-23 14:25
Citat ki bi dabi:
Ovi silni pušači koji i poslije uvjerljive pobjede HDZ-a i dalje petljaju, lupetaju i gube vrijeme. umjesto da analiziraju svoju katastrofu i izvuku pouke, ozbiljno počnu raditi i za 4 godine budu spremni u pokušaju da skinu HDZ s vlasti, pišu gluposti. Izraz je to neznanja, jala, jada svake vrste i posvemašnjeg nedostatka mašte. Oni se bave posljedicama (pobjedom HDZ-a ) a ne uzrocima. Pa za koga pristojnoga sam mogao glasati na ovim izborima? Eto, HDZ će biti u Lošinju na vlasi i narednih 20 godina. Tko će ga ugroziti? Laprdala koja ništa ne rade nego piskaraju? I što sada s anketom na otoci.net? Pa prema njoj SDP i Nekić je trebao glatko pobijediti? Kada bi se pitalo ekipe iz ureda u Gortanovoj, a ne birače. Ako netko želi nešto promijeniti, onda mora temeljito raditi i odraditi posao 4 godine i pitanje je li i to dovoljno. A ne vidim da je Deva, Rudi i drugi da su išta radili. Sama činjenica da je Deva dobio 4 vijećnika bez ikakva rada govori da je postojao potencijal za promjene, ali nije ništa radio.....Naprotiv, niškoristi.... A što se tiče Amforaša moram primjetiti da nitko od kandidata na listama nije bio na Krbavskoj bitci tisuću petsto i neke....
Ovaj mora da se naljeva od ranog jutra. Pijan ko ćuskija, a piše. Pa da nas impresionira znanjem i valjda duhovitošću iz samo njemu znanih razloga spominje Krbavsku bitku "tisuću petsto i neke" - koja se odigrala 9. rujna 1493.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Slaganje kockicaSeptiko 2017-05-23 17:45
Citat ki bi dabi:
Ako netko želi nešto promijeniti, onda mora temeljito raditi i odraditi posao 4 godine i pitanje je li i to dovoljno. A ne vidim da je Deva, Rudi i drugi da su išta radili.
Deva je radio jedino što je mogao raditi budući da ste te 4 godine vi imali vlast. Imali ste i škare i sukno, a on samo mogućnost da postavlja vjećnićka pitanja, da raspravlja (ako mu vitez bez mača dade riječ) i da glasuje. I on je to radio, ali javnost o tome ne zna jer mediji nisu izvještavali. A svatko zna da se uvjerljivom pobjedmo ne može nazvati relativna pobjeda, tj. najveći broj mandata ali ne i većina. U teoriji, ali samo u teoriji bilo bi moguće formirati većinu bez HDZ i njegovih satelita. Već ta činjenica dokazuje da ovo nije uvjerljiva pobjeda HDZ-a nego sive eminencije ovih izbora i gradske vlasti koja zna kako i čime posložiti kockice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Mrakgost 2017-05-23 18:38
U kakvom smo mraku vidi si i po tome što Novi list ni jučer ni dana ni slova o izborima na Malom Lošinju. Kao da i nije bilo. Ali da si je Jadranka pribavila još neku nagradu razvuči će preko pola stranice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Prevelika pjesnička slobodaKibidabac 2017-05-24 09:48
Citat ki bi dabi:
Ovi silni pušači koji i poslije uvjerljive pobjede HDZ-a i dalje petljaju, lupetaju i gube vrijeme....
Iskreno se nadam da profesor kojem anonimni komentator čestita na ovoj analizi nije Anto Nedić. Jer ako jeste, dobili samo ne samo idiota, nego i opasnog idiota za dogradonačelnik a. Opasnog zato što smatra da nakon izbora građani gube pravo raspravljanja i vulgarno ih vrijeđa nazivajući pušačima, a idiota zato što ne zna interpretirati značenje brojki. Prebrojavanjem 3750 važećih glasačkih listića utvrđeno je da je za kolaciju oko HDZ-a glasovao 1351 birač/biračica, a da 2399 birača/biračica nije glasovalo za nju. U postocima to je 36 % za, a 64 % nije za, da ne kažem da je protiv. Ovakav rezultat nazvati uvjerljivom pobjedom HDZ-a znači uzeti si preveliku pjesničku slobodu i pri tome uvrijediti partnere HRAST, HSS, HKDU i SU ignorirajući njihov eventualni doprinos narečenoj "uvjerljivoj pobjedi".
No, dopuštam mogućnost da idiot nije osoba pod nickom ki bi da bi nego moja manjinska nebitnost jer naivno vjerujem da su svi kandidati na nehadezeovskim listama izišli na izbore da budu oporba do sada vladajućem HDZ-u, a ne kao rezervne snage za slučaj da zatrebaju HDZ-u. A kao što vidimo, usprkos "uvjerljivoj pobjedi" HDZ-a GV će biti uspostavljeno tek nakon licitacije za unosno mjesto javnog koalicijskog partnera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Mrkva i batinaSH 2017-05-29 09:46
Citat ki bi dabi:
Pa za koga pristojnoga sam mogao glasati na ovim izborima? Eto, HDZ će biti u Lošinju na vlasti i narednih 20 godina.
Nediću, a zašto sada s batinom u jednoj i mrkvom u drugoj ruci obigravaš oko tih za koga nitko pristojan ne bi glasao? Gdje ti je sada ponos zbog uvjerljive pobjede HDZ-a da se dodvoravaš ovima za koje nitko pristojan ne bi glasao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # svevišnjiBUBA MARA 2017-05-29 10:29
Citat SH:
Citat ki bi dabi:
Pa za koga pristojnoga sam mogao glasati na ovim izborima? Eto, HDZ će biti u Lošinju na vlasti i narednih 20 godina.
Nediću, a zašto sada s batinom u jednoj i mrkvom u drugoj ruci obigravaš oko tih za koga nitko pristojan ne bi glasao? Gdje ti je sada ponos zbog uvjerljive pobjede HDZ-a da se dodvoravaš ovima za koje nitko pristojan ne bi glasao?
NEDIĆU, IAKO DOBIJEŠ NA STRANU HDZ A TE KAMELEONE OD VIJEĆNIKA ( NORMALNO KADA IH PLATIŠ ZA PRELAZ) NITKO TE NEĆE SPASITI NI TEBE NI NJIH OD KAZNENOG PROGONA, MALVERZACIJA MITA I KORUPCIJE DO SADA PA I OD SADA. iAKO NISI VIŠE VIJEĆNIK.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Uvjerljiva pobjedaKibidabac 2017-06-11 09:18
Citat ki bi dabi:
Ovi silni pušači koji i poslije uvjerljive pobjede HDZ-a i dalje petljaju, lupetaju i gube vrijeme
Nediću, jeli i ovo uvjerljiva pobjeda hadezeja: Izglasali ministre sa samo dva glasa više od 50 posto
Plenkovićevu vladu spasilo je petero manjinaca, ostatak HNS-a i Saucha koji je umalo zakasnio (utrčao i dao glas u zadnji tren :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # manje je višestojan 2017-06-11 15:42
Citat Kibidabac:
Nediću, jeli i ovo uvjerljiva pobjeda hadezeja: Izglasali ministre sa samo dva glasa više od 50 posto
Plenkovićevu vladu spasilo je petero manjinaca, ostatak HNS-a i Saucha koji je umalo zakasnio (utrčao i dao glas u zadnji tren :P
Zar je u Lošinju drukčije, HDZ-ovo gradsko vijeće spašavaju troje manjinaca. :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # necu nistamic mic 2017-05-26 09:14
Cujem odjednog od celnika buduce oporbe ,d a jeDeva kodpregovora sa SDP om i PGSom
rekaoda ne zeli nista..ne zeli biti Predsjednik GV, a da nije nikada nitiimao ista protiv razvoja Losinja a pogotovo ne bilo sto protiv Jadranke....i naravno da nije on bio ni protiv prodaje terena naCikatu, a naravno da nece i dalje imati nista protiv razvoja Losinja.Samo mu je malo "smetalo "kada bi nesto islo po HITNOM POSTUPKU...... he he he ...tko je tu lud. Deva je valjda se razboliood amnezije, pa dobro necemo mu uzeti za zloako je za sve bio suglasan. E moj Deva.....?....?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
46 # pljuvaonicaprovokator 2017-05-26 09:27
Citat mic mic:
Cujem odjednog od celnika buduce oporbe ,d a jeDeva kodpregovora sa SDP om i PGSom
rekaoda ne zeli nista..ne zeli biti Predsjednik GV, a da nije nikada nitiimao ista protiv razvoja Losinja a pogotovo ne bilo sto protiv Jadranke....i naravno da nije on bio ni protiv prodaje terena naCikatu, a naravno da nece i dalje imati nista protiv razvoja Losinja.Samo mu je malo "smetalo "kada bi nesto islo po HITNOM POSTUPKU...... he he he ...tko je tu lud. Deva je valjda se razboliood amnezije, pa dobro necemo mu uzeti za zloako je za sve bio suglasan. E moj Deva.....?....?
Provokatoru, pišeš kao da si u petom razredu a ne fakultetski obrazovani (majmun).
A i taj "celnik" pronašao pravu osobu da mu to kaže...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # DijagnozaDoktor No 2017-05-26 11:19
Adeze na aparatima!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Boli vas porazKaktus 2017-05-29 15:23
Citat provokator:
[quote name="mic mic"]Cujem odjednog od celnika buduce oporbe ,d a jeDeva kodpregovora sa SDP om i PGSom
rekaoda ne zeli nista..ne zeli biti Predsjednik GV, a da nije nikada nitiimao ista protiv razvoja Losinja a pogotovo ne bilo sto protiv Jadranke....i naravno da nije on bio ni protiv prodaje terena naCikatu, a naravno da nece i dalje imati nista protiv razvoja Losinja.Samo mu je malo "smetalo "kada bi nesto islo po HITNOM POSTUPKU...... he he he ...tko je tu lud. Deva je valjda se razboliood amnezije, pa dobro necemo mu uzeti za zloako je za sve bio suglasan. E moj Deva.....?....?
Za razliku od ostalih vijećnika, koji mogu muljati do mile volje i o kojima se može muljati do mile volje, Devčić je došao na javnu tribinu, odgovorio veoma konkretno i nedvosmileno na postavljena pitanja pa sada nemate prostora za svoje spinove. Osim ako mislite da smo mi ostali svi retardirani.
Zvučni zapis je na ovim stranicama, pa se jasno može vidjeti što Devčić hoće i što neće. Nevješto i zlonamjerno rekla kazala to ne može promijeniti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Recislobodno 2017-05-26 10:01
Ovaj gore "neću reći ništa" pa "mic po mic" sve zna međutim mogao bi malo bolje pisati da bude jasnije.
Svi su u svojim govorancijama imali puna usta za našu dobrobit oni će ovo pa ono sve što nama treba a ruke su dizali za sve što je protiv naših interesa.
Imali ste priliku glasati mogli ste drugačije sada je kako je i od lošeg tjesta kolači ispadnu dobri ako se zna mjesiti.
Nadamo se da su se urazumili ovi naši kameleonti, barem malo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # pusti me na mirupjevač 2017-05-26 11:05
Citat slobodno:

Nadamo se da su se urazumili ovi naši kameleonti, barem malo.
Čekaju na ponovljeni lokalni izbori jer se nitko ne želi pridružiti HDZ-u zbog straha od izbacivanja iz stranke. Sindrom Đanina koji je izbačen iz HNS širi se otokom i nitko ne želi riskirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ponuda koju se ne odbijaAl Capone 2017-05-26 11:14
Citat pjevač:
Citat slobodno:

Nadamo se da su se urazumili ovi naši kameleonti, barem malo.
Čekaju na ponovljeni lokalni izbori jer se nitko ne želi pridružiti HDZ-u zbog straha od izbacivanja iz stranke. Sindrom Đanina koji je izbačen iz HNS širi se otokom i nitko ne želi riskirati.
Adezejci ce morat davat ponude koje se ne odbijaju 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # iz opanka u cipelujumbo 2017-05-26 21:33
Citat Al Capone:
Adezejci ce morat davat ponude koje se ne odbijaju 8)
Ne trebaju ništa nuditi što već nisu dali u zadnje 4 godine. Pa sve su to bogataši koji nigdje ne rade a žive na visokoj nozi. Problem je kako sakriti bogatstvo. :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # Vrijeme i energijaMirotvorac 2017-05-27 08:48
Neki ljudi izgleda vode neke osobne ratove. Toliko vremena i energije su uložili na pisanja i analize da se ja kao zaposlena žena pitam što oni rade, čime se bave, gdje zarađuju plaću, imaju li obitelj, da li kuhaju, peru, peglaju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # Neki ljudiAsaf 2017-05-27 08:52
Neki ljudi će pokušati da nadu nešto loše u tebi, samo zato što ne mogu da podnesu ono dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Mudrozboriš 2017-05-27 09:08
Citat Asaf:
Neki ljudi će pokušati da nadu nešto loše u tebi, samo zato što ne mogu da podnesu ono dobro.
To je današnjica jer od lošeg niti ne vidimo ono dobro.
Ustvari začudimo se kada naiđemo na nešto dobro, mislimo da je to privid i ne vjerujemo, fatamorgana.
Imaš pravo jedino mi nije jasno na što ti točno misliš?
Daj malo to pojasni.
Ustvari zanima me što je to tu u Lošinju dobro?
Što se pozitivno razvija da bi bili zadovoljni s onim što nas čeka?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Birači ne žele status kvoZli zeko 2017-05-27 10:08
Citat zboriš:
Citat Asaf:
Neki ljudi će pokušati da nadu nešto loše u tebi, samo zato što ne mogu da podnesu ono dobro.
Ustvari zanima me što je to tu u Lošinju dobro? Što se pozitivno razvija da bi bili zadovoljni s onim što nas čeka?
Nisi mene pitao, ali pokušat ću ti odgovoriti. Dobro je što se nakon 12 godina vlasti klike okupljene oko slogana ZNA SE konačno pojavila opcija koja je ponudila PROMJENU, a birači joj izborom četiri vijećnika dali neposrednu potporu. Dobro je što su izborom pet vijećnika iz stranaka programski nespojivih s HDZ-om i njegovim ortacima te jedne nezavisne liste birači uskratili potporu HDZ-u. Time su posredno podržali opciju za promjene, jer u svojoj izbornoj promidžbi HDZ je izričito najavio nastavak politike kojom je - kako sloganom tvrde - Lošinj prvi od 1000 otoka i unatoč širokoj koaliciji dobio samo šest mandata u Vijeću.

No sada je ostalo otvoreno pitanje kako su vijećnici "pročitali" rezultate izbora. Čini se da su dvojica već shvatila da njihovi birači ne žele status kvo, a za ostalu trojicu još se ne zna. HDZ-ovcima i ortacima trebaju dvojica za punu kontrolu Gradskog vijeća i sigurno će primijeniti sva sredstva da je dobiju. Počevši od kupovine Milana Mužića kojom su se prvi put domogli vlasti pa nadalje usavršavali su vještinu "uvjeravanja", a sredstvima za to raspolažu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će svoju eventualnu odluku da se priključe HDZ-u unatoč odluci birača da izaberu njih, a ne kandidate HDZ-a opravdati pred svojim biračima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Nebitni građaniFD 2017-05-27 10:43
Citat Zli zeko:
No sada je ostalo otvoreno pitanje kako su vijećnici "pročitali" rezultate izbora. Čini se da su dvojica već shvatila da njihovi birači ne žele status kvo, a za ostalu trojicu još se ne zna. HDZ-ovcima i ortacima trebaju dvojica za punu kontrolu Gradskog vijeća i sigurno će primijeniti sva sredstva da je dobiju. Počevši od kupovine Milana Mužića kojom su se prvi put domogli vlasti pa nadalje usavršavali su vještinu "uvjeravanja", a sredstvima za to raspolažu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će svoju eventualnu odluku da se priključe HDZ-u unatoč odluci birača da izaberu njih, a ne kandidate HDZ-a opravdati pred svojim biračima.
Ja sam uvjek bio glasač za IDS i oprostio sam Andrinu da je glasao sa HDZom i bio protiv dizanja komun. naknade za Čikat jer da je na štetu investitora. Ali sada mu neću oprostit ako HDZu dade većinu. Zašto sada više ne . Zato što IDS biram jer se zalaže za liberalizam i ravnopravnost svih građana a HDZ je protiv toga na državnoj razini pa će bit i lokalno. A to vidimo na ovoj stranici po pljuvanju na nebitne građane jer su manjina a još niti nisu na vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # HDZ: Nos do nebagrađanin drugog reda 2017-05-27 10:51
Citat FD:
Citat Zli zeko:
No sada je ostalo otvoreno pitanje kako su vijećnici "pročitali" rezultate izbora. Čini se da su dvojica već shvatila da njihovi birači ne žele status kvo, a za ostalu trojicu još se ne zna. HDZ-ovcima i ortacima trebaju dvojica za punu kontrolu Gradskog vijeća i sigurno će primijeniti sva sredstva da je dobiju. Počevši od kupovine Milana Mužića kojom su se prvi put domogli vlasti pa nadalje usavršavali su vještinu "uvjeravanja", a sredstvima za to raspolažu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će svoju eventualnu odluku da se priključe HDZ-u unatoč odluci birača da izaberu njih, a ne kandidate HDZ-a opravdati pred svojim biračima.
Ja sam uvjek bio glasač za IDS i oprostio sam Andrinu da je glasao sa HDZom i bio protiv dizanja komun. naknade za Čikat jer da je na štetu investitora. Ali sada mu neću oprostit ako HDZu dade većinu. Zašto sada više ne . Zato što IDS biram jer se zalaže za liberalizam i ravnopravnost svih građana a HDZ je protiv toga na državnoj razini pa će bit i lokalno. A to vidimo na ovoj stranici po pljuvanju na nebitne građane jer su manjina a još niti nisu na vlasti.
Ja mogu nekome oprostiti samo ako je prirodno glup ili neuk, ili osoba sa posebnim potrebama.
A to da lošinjski HDZ sve koji nisu njihovi tretira kao građane drugog reda, znamo odavno i osjetili smo na vlastitoj koži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Slobodagovora 2017-05-27 09:04
Mirotvorče ja sam na radnom mjestu a gdje ti radiš?
Najvjerojatnije u popodnevnoj smjeni jer se u 8,45 tu javljaš, pa ne bi baš koristila radno vrijeme kao i ja?
Čudiš se kako imamo vremena i energije za tu pisati kada stignemo sve napraviti i još raditi.
Moram tebe pitati kada ti stigneš sve pročitati što pišemo i zašto si uopće tu?
Nama je ovo jedino mjesto gdje možemo ovako anonimno jadikovati na sve što se događa oko nas.
Naravno nemamo jajca sve ovo kazati javno, ustvari gdje možemo nešto kazati?
Bogme nisu nam to vlastodršci omogućili jer im je ovako lakše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # PrilikaAsaf 2017-05-27 11:07
Propustio/ la priliku, trebala si se kandidirati na proteklim izborima i sve razvaliti svojom pameću i idejama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Agentica HRAST-a na zadatkuToš 2017-05-27 15:12
Citat govora:
Čudiš se kako imamo vremena i energije za tu pisati kada stignemo sve napraviti i još raditi.
Moram tebe pitati kada ti stigneš sve pročitati što pišemo i zašto si uopće tu?
Nama je ovo jedino mjesto gdje možemo ovako anonimno jadikovati na sve što se događa oko nas.
Naravno nemamo jajca sve ovo kazati javno, ustvari gdje možemo nešto kazati?
Bogme nisu nam to vlastodršci omogućili jer im je ovako lakše.
Prema sadržaju komentara pod nickom Mirotvorac dade se zaključiti da ga je pisala neka HDZovska ili HRASTova agentica sa zaadćom da obeshrabri ljude i odvrati od interesa za politiku. Kukumavči i moralizira da "neki ljudi vode neke osobne ratove" i osuđuje što vrijeme i energiju ulažu na pisanja i analize pa se kao zaposlena žena pita "što oni rade, čime se bave, gdje zarađuju plaću, imaju li obitelj, da li kuhaju, peru, peglaju". Njena je poruka jasna - radi, a kad dođeš doma kuhaj, peri peglaj i drži jezik za zubima, a politiku prepusti pametnijima od sebe koji bolje nego ti sama znaju šta je za tebe dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Za žene i domaćicegost 2017-05-27 15:37
Mirotvorac i Asaf su vjerojato ista osoba. Asaf je samo 4 minute nakon Mirotvorac napisao tinejđersku mudrost s istim početkom "neki ljudi" :lol: "Neki ljudi će pokušati da nadu nešto loše u tebi, samo zato što ne mogu da podnesu ono dobro." Sa pljuvanja po nebitnim manjinama prešlo se na bljutave psiho savjete "za žene i domaćice".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
84 # Ti misliš, ja mislimDorijan 2017-05-27 16:06
Kilometre konentara i postova na ovom portalu pišu iste osobe počevši od admina, propalog poduzetnika, aktivistica civilnog društva, do 'političara čije je vrijeme osteklo, a nisu osjetili slast pobjede na izborima i slični.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Glup, gluplji, DorijanFlorijan 2017-05-27 16:29
Dorijan je glup i iznerviran. Zašto je glup ne treba pitati ali zašto je iznerviran? A zato što je glup!

Na internetu je toliko mogućnosti a on navalio na strancu na kojoj: "Kilometre konentara i postova na ovom portalu pišu iste osobe počevši od admina, propalog poduzetnika, aktivistica civilnog društva, do 'političara čije je vrijeme osteklo, a nisu osjetili slast pobjede na izborima i slični"

Ne otvaraj tu stranicu i sve ok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Dorijanov komplimentGargamel 2017-05-27 18:17
Gospodin koji se potpisao kao Dorijan je blago retardiran ako nije svjestan toga da je pisanju pobrojanih osoba (admin, propali poduzetnik, aktivistica civilnog društva i t.d.) ovim komentarom dao svojevrstan kompliment. Naime, kao nešto negativno, za osudu istaknuo je samo kvanitet (količinu, broj komentara - za slučaj da ne zna što znači riječ kvantitet) komentara i postova, ali ne i njihov kvalitet, tj kakvoću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # svrš, svrš, svrš...strast pobjede 2017-05-27 19:45
Citat Dorijan:
Kilometre konentara i postova na ovom portalu pišu iste osobe počevši od admina, propalog poduzetnika, aktivistica civilnog društva, do 'političara čije je vrijeme osteklo, a nisu osjetili slast pobjede na izborima i slični.
HDZ na izborima za gradsko vijeće nikada nije osjetio slast pobjede, nego je ne samo nemoralnom trgovinom, nego i zakonski vrlo upitnim pogodovanjem i kupovanjem nezavisnih vijećnika pokazao svoju političku kulturu kojom je osiguravao većinu u gradskom vijeću.
Po djelovanju i ponašanju vladajućih HDZovaca koji imaju ignorantski stav prema primjedbama građana, vidi se da ne znaju što je to demokracija, na pameti im nikada nije bio javni, nego njihov osobni interes i interes ruskog kapitala pred kojime su skinuli gaće i transparentno im ponudili guzicu.
Stoga je za sada ovaj portal jedino mjesto na kojemu građani mogu komentirati vlast kojom nisu zadovoljni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Lošinjski stup sramaKohezivni narativ 2017-05-27 21:17
Citat strast pobjede:
HDZ na izborima za gradsko vijeće nikada nije osjetio slast pobjede, nego je ne samo nemoralnom trgovinom, nego i zakonski vrlo upitnim pogodovanjem i kupovanjem nezavisnih vijećnika pokazao svoju političku kulturu kojom je osiguravao većinu u gradskom vijeću.
Po djelovanju i ponašanju vladajućih HDZovaca koji imaju ignorantski stav prema primjedbama građana, vidi se da ne znaju što je to demokracija, na pameti im nikada nije bio javni, nego njihov osobni interes i interes ruskog kapitala pred kojime su skinuli gaće i transparentno im ponudili guzicu.
Stoga je za sada ovaj portal jedino mjesto na kojemu građani mogu komentirati vlast kojom nisu zadovoljni.
Zato ovaj portal toliko smeta HDZ-ovoj kliki jer je jedino mjesto s kojeg građani mogu dobiti nefiltrirane informacije, analize i viđenja koja nisu prošla pijarovsku cenzuru, a mogu iznositi i vlastita mišljenja. Za otočnu rubriku Novog lista izbori na Lošinju kao da nisu ni bili, radio Jadranka je razglas gradske vlasti i velikog investitora, a na otoci.net nema analiza i ne može se komentirati anonimno, bez straha od Nedićeve odmazde.

Naravno da HDZ-ovcima smeta što je još prije no što je počela, precizno opisana mahnita HDZ-ova potjera za većinom koja je upravo u tijeku. Fatalna privlačnost vlasti tjera Nedića i njegove pajdaše na frenetičnu aktivnost da unatoč "uvjerljivoj izbornoj pobjedi HDZ-a" natuku još dvije ruke za većinu u vijeću, a iskušenjima te fatalne privlačnosti još se odupiru Maljevac, Živković i Dakić, no čini se da će im prvi podleći Živković. Pod bijednom izlikom da kao vjernik "ne može ići sa SDP-om" izručit će HDZ-u mandat koji su birači dali njemu, a ne HDZ-u. Vjerojatno je od Nedića dobio ponudu koju se ne odbija, a vrijedna je rizika izbacivanja iz stranke. Po svemu sudeći, već znamo još jedno ime koje će se na lošinjskom stupu srama naći uz imena Milana Mužića i Danijela Pupovca.

Budućnost Lošinja u rukama je Andrina Maljevca i Siniše Dakića. Najmanje dvojica od njih odlučit će hoće Lošinj ostati prćija klike oko Nedića i Badurine ili će se dogoditi promjene. Tko god od njih trojice Lošinj preda HDZ-u i njegovim ortacima morat će biti vrlo maštovit da svojim biračima objasni zašto je vlast dao onima kojima je nisu dali birači izabravši njega. Iz ove logičke trapule ne bi se izvukao ni najmaštovitija lažljivac HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Koaliranje s vragomcum grano salis 2017-05-27 22:14
Citat Kohezivni narativ:
no čini se da će im prvi podleći Živković. Pod bijednom izlikom da kao vjernik "ne može ići sa SDP-om" izručit će HDZ-u mandat koji su birači dali njemu, a ne HDZ-u.
I 2009. godine je bio vjernik pa je bio u koaliciji sa SDP-om, a ako ima imalo mozga onda bi mu trebalo biti jasno da je sporazum sa HDZ-om, sporazum sa crnim vragom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...cum grano salis 2017-05-27 22:20
Citat cum grano salis:
Citat Kohezivni narativ:
no čini se da će im prvi podleći Živković. Pod bijednom izlikom da kao vjernik "ne može ići sa SDP-om" izručit će HDZ-u mandat koji su birači dali njemu, a ne HDZ-u.
I 2009. godine je bio vjernik pa je bio u koaliciji sa SDP-om, a ako ima imalo mozga onda bi mu trebalo biti jasno da je sporazum sa HDZ-om, sporazum sa crnim vragom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Elvisov grijeh mladostiPreslani pršut 2017-05-28 13:04
Citat cum grano salis:
Citat Kohezivni narativ:
no čini se da će im prvi podleći Živković. Pod bijednom izlikom da kao vjernik "ne može ići sa SDP-om" izručit će HDZ-u mandat koji su birači dali njemu, a ne HDZ-u.
I 2009. godine je bio vjernik pa je bio u koaliciji sa SDP-om, a ako ima imalo mozga onda bi mu trebalo biti jasno da je sporazum sa HDZ-om, sporazum sa crnim vragom.
Ako se Elvis zaista izgovara vjerskim razlozima za odbijanje dogovora sa SDP-om kako bi se uortačio s HDZ-om i HRAST-om njemu više niti nije mjesto u HNS-u nego u HDZ-u ili HRAST-u. Jer u HNS-u, stranci liberalnih demokrata nema što tražiti osoba koja bi vjerskim razlozima opravdala predaju gradske vlasti strankama koje se zalažu protiv gotovo svih temeljnih odrednica HNS-a koje polaze od slobode pojedinca kao najviša vrijednosti, te da razlike među ljudima kao podrijetlo, nacionalna ili religijska pripadnost, odabir životnog stila, spol ili rod, seksualna orijentacija, dob ili invaliditet ne smiju umanjivati mogućnosti svakog pojedinca da ostvaruje vlastite ciljeve. Pa ako se Elvis radi sudjelovanja u vlasti želi skompati s lokalnim ograncima stranaka koje na državnoj razini vode politiku diskriminiranja građana, ukidanja njihovih prava, potpore ultrakonzervati vnim organizacijama i toleriranja desničarskog ekstremizma, treba sam izići iz stranke. Zajednički izlazak na izbore 2009. sa SDP-om i dobivanje mandata neka ispašta kao grijeh nepromišljene mladosti :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Deformiranje reformeCincilin 2017-05-28 16:30
Citat Preslani pršut:
Pa ako se Elvis radi sudjelovanja u vlasti želi skompati s lokalnim ograncima stranaka koje na državnoj razini vode politiku diskriminiranja građana, ukidanja njihovih prava, potpore ultrakonzervativnim organizacijama i toleriranja desničarskog ekstremizma, treba sam izići iz stranke.
Nije lokalna stvar, ali i lošinjanska djeca će biti žrtve takove politike na državnoj razini: VLADA U NACIONALNO VIJEĆE ZA OBRAZOVANJE IMENOVALA LJUDE BLISKE HRAST-U I U IME OBITELJI I PROFESORICU KOJA BRANI 'ZA DOM SPREMNI'
Jedna nova članica vijeća kritizirala je film 'Svećenikova djeca' rekavši kako se radi o „najžešćem kinematografsko m progonu Katoličke crkve", a novi član je i potpisnik izjave za „duboku zabrinutost zbog iskrivljenog prenošenja i neznalačkih tumačenja“ pojedinih izjava tada novoizabranog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Reformu školstva naše djece radit će i autorica članka 'Spasimo hrvatsku kulturu od komunističkog zatiranja', koja smatra kako kultura u Hrvatskoj vapi za lustracijom. Napisala je i prikaz zbirke domoljubnih koračnica i popijevaka od Ilirskog preporoda do danas 'Ponosna Hrvatska' u kojem je popisala pjesme koje sadrže usklik 'za dom spremni'. Usklik ‘Za dom spremni’, povijesni hrvatski pozdrav, istinska je i iskonska hrvatska poruka, najdubljeg, najiskrenijeg i najpozitivnijeg naboja, zatiranog od onih koji nametanjem osjećaja krivnje Hrvatima, opravdavaju svoju agresiju te skrivaju stravične zločine svojih prethodnika i/ili predaka, napisala je u tom prikazu. Znači da će reformu obrazovanja Republike Hrvatske voditi 'U ime obitelji' Željke Markić i HRAST Ladislava Ilčića, ali i lokalno jer u Malom Lošinju će HRASTU kao koalicijskom partneru zaduženom za svjetonazorska pitanja Ana i Anto sigurno povjeriti resor odgoja i obrazovanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # I Andrino je vjernik, zar ne?Hipokrit 2017-05-28 09:19
Citat Kohezivni narativ:
...iskušenjima te fatalne privlačnosti još se odupiru Maljevac, Živković i Dakić, no čini se da će im prvi podleći Živković. Pod bijednom izlikom da kao vjernik "ne može ići sa SDP-om" izručit će HDZ-u mandat koji su birači dali njemu, a ne HDZ-u. Vjerojatno je od Nedića dobio ponudu koju se ne odbija, a vrijedna je rizika izbacivanja iz stranke. Po svemu sudeći, već znamo još jedno ime koje će se na lošinjskom stupu srama naći uz imena Milana Mužića i Danijela Pupovca.
Vjernik je i Andrino, ali ne vjerujem da bi se zbog neke osobne koristi ili kukavičluka licemjerno izvlačio na vjeru. Doživljavam ga kao iskrenog vjernika, a ne "vjernika" iz računa kakvih je na Lošinju premnogo. Ako i on izda svoje birače vjerujem da mu vjerska isključivost neće biti alibi za prijevaru birača. A lukavi Dakić je vjerojatno dao na znaje da će njegovu potporu dobiti strana koja sakupi osam ruku 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # jarčeva obratnicamiler 2017-05-27 16:55
HDZ je počeo sa hvatanjem osmog vijećnika jer ne mogu sastaviti gradsko vijeće. Prvi na redu je Elvis iz HNS-a, ali nekako im posao ne ide od ruke. Očito se vremena mijenjaju a i ljudi. Pred izbore je bila čast jesti i piti sa predsjednikom vijeća i njegovim kompanjonom, a danas ih svi izbjegavaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
94 # Devčića za predsjednika Gradskoga vijećatočan broj 2017-05-27 17:03
Dubravko je dobio najviše na ovim izborima i basta. On mora biti gradonačelnik, kakav HDZ, SDP i Maljevac. Dosta je bilo. Luka Kaćinari mora biti mora biti potpredsjednik Gradskog vijeća, a Nekić drugi potpredsjednik Gradskoga vijeća. Domac, Maljevac i Živković s Baričevićem su izdajnici i ništa ih ne treba pitati. Samo tako možemo naprijed. A oni trebaju smijeniti Kučić i Nedić. Sramota je da za Dorijana nema mjesta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # Adezejska satiraTinTin 2017-05-27 17:52
Citat točan broj:
Dubravko je dobio najviše na ovim izborima i basta. On mora biti gradonačelnik, kakav HDZ, SDP i Maljevac. Dosta je bilo. Luka Kaćinari mora biti mora biti potpredsjednik Gradskog vijeća, a Nekić drugi potpredsjednik Gradskoga vijeća. Domac, Maljevac i Živković s Baričevićem su izdajnici i ništa ih ne treba pitati. Samo tako možemo naprijed. A oni trebaju smijeniti Kučić i Nedić. Sramota je da za Dorijana nema mjesta.
Adezejci na aparatima! Više ne znaju šta bi pa sad glume satiričare i prave se news-bar :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # BrojkoRezolutni 2017-05-27 17:20
A malo demokracije pa da podpredsjednika gradskog vijeća ponudiš oporbi, u ovom slučaju HDZ-i. Mala opaska da bi tvoj Devčić bio gradonačelnik trebao je dobiti nadpolovičnu većinu svih građana koji su izašli na izbore. Sve šo si naveo može stajati samo ako su to potvrdili birači. Luka, smješkaju ti se radovi u gradu ali si zaboravio da bi to bio sukob interesa pa će te napadati svi oni koji te sada hrabre. Promisli. Martusloviću,ču vaj terasu i nepokušavaj se širiti jer te čeka ista sudbina kao i Luku. Deva i ti ćeš sada biti pod prismotrom pa nećeš moći više čupati poticaje za ovce koje nemaš i na ekološke pašnjake koje također nemaš. I tebe čeka ista sudbina kao i prethodnike. Toliko o poštenju poštenih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Rezolutni bezmudićja 2017-05-27 18:04
Ovo je dobar znak. Počelo se otvoreno prijetit. Još samo da je imat muda za potpisati se pravim imenom za ono poticajima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # TiJa 2017-05-27 19:05
Prijatelju dobri, ja ni blizuHdz-a. Svi ovi komentari su u stvari samo pljuvanja što po milijunti put dokazuje da ova stranica služi za samozadovoljava nje iza zavjese i ne treba nikome.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # PljuvanjaČlan Odbora 2017-05-28 00:31
Citat Ja:
Prijatelju dobri, ja ni blizuHdz-a. Svi ovi komentari su u stvari samo pljuvanja što po milijunti put dokazuje da ova stranica služi za samozadovoljava nje iza zavjese i ne treba nikome.
Ne razumijem one što plaču da ova stranica ne valja, ne treba, služi za samozadovoljava nje etc....Pa ne čitajte je! Informacija o političkom životu Lošinja i mogućnosti gdje ljudi mogu napisati svoje mišljenje je sijaset na drugim mjestima, pa idite tamo. Ovo je samo za masturbatore :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Da i ja malo masturbiramDešnjak 2017-05-28 08:44
Citat Član Odbora:
Citat Ja:
Prijatelju dobri, ja ni blizuHdz-a. Svi ovi komentari su u stvari samo pljuvanja što po milijunti put dokazuje da ova stranica služi za samozadovoljavanje iza zavjese i ne treba nikome.
Ne razumijem one što plaču da ova stranica ne valja, ne treba, služi za samozadovoljavanje etc....Pa ne čitajte je! Informacija o političkom životu Lošinja i mogućnosti gdje ljudi mogu napisati svoje mišljenje je sijaset na drugim mjestima, pa idite tamo. Ovo je samo za masturbatore :-*
Novi list je uredno najavio i izvijestio o veličanstvenom i sigurno skupom predizbornom obilježavanju "tri velike lošinjske obljetnice", 70 godina Grupe Jadranka, 130 godina od osnivanja Turističkog ureda u Malom Lošinju te 125 godina od proglašenja Malog i Velog Lošinja klimatskim lječilištima koje uopće ne padaju na dan kad se uz glazbu i pucanje dernečilo cijelu noć. Objave na internet stranici Novog lista od 5. svibnja do danas baš nitko nije komentira. Ma ni pasa da se popiša ili pohvali vijest s naslovom "Lošinj može konkurirati najboljima na Mediteranu". Dernek je na ovoj "masturbatorsko j" stranici temeljito izkomentirana, a na stranici NL ni slovca. Što mislite zašto ?
Provjerite da komentara nema ni nakon 23 dana od objave:
novilist.hr/.../...
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Trn u okuGrađanin ovog grada 2017-05-28 10:20
Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica, Radio Lošinj, Novi list, a povremeno i druge tiskovine, svi zajedno surađuju sa PR službom Jadranke i u medijima plaćenim člancima objavljuju i šire samo svoju verziju istine.
Naravno, ne sviđaju im se komentari običnih građana koji spontano reagiraju na ovom forumu.
E pa gospodo smradovi, yebite se, možete imati i svoje gradsko viječe i svoju gradonačelnicu, ali nikada nećete začepiti usta građanima ovog grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Netko važan prdnuo na Čikatu!gost 2017-05-29 17:02
Citat Građanin ovog grada:
Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica, Radio Lošinj, Novi list, a povremeno i druge tiskovine, svi zajedno surađuju sa PR službom Jadranke i u medijima plaćenim člancima objavljuju i šire samo svoju verziju istine.
Naravno, ne sviđaju im se komentari običnih građana koji spontano reagiraju na ovom forumu.
E pa gospodo smradovi, yebite se, možete imati i svoje gradsko viječe i svoju gradonačelnicu, ali nikada nećete začepiti usta građanima ovog grada.
Sustavnim ignoriranjem izbora, a opširnim izvešćivanjem čim netko važan prdne na Čikatu Novi list od nas građana pravi budale. Danas kad budućnost Lošinja ovisi o tome hoće li najmanje dva izabrana vijećnika predati ključeve Grada HDZ-ovskoj kamarili ili odoljeti brutalnim pritiscima i podmićivanju, Novi list se preserava o nekom liku kojeg naziva jednim od najboljih svjetskih slastičara i slastičar-vizio nar koji od "autohtonih lošinjskih delicija pripremao slastice u Alhambri".


i.imgur.com/ieBIn7a.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Idem malosebe zadovoljiti 2017-05-28 15:32
Citat Ja:
Prijatelju dobri, ja ni blizuHdz-a. Svi ovi komentari su u stvari samo pljuvanja što po milijunti put dokazuje da ova stranica služi za samozadovoljavanje iza zavjese i ne treba nikome.
Bio sam par danada odsutan tako da se nisam imao prilike nigdje samozadovoljiti , napokom sam opet tu gdje to mogu. Moje zadovoljstvo je preveliko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Kurikularna reformaTyrosur 2017-05-28 15:47
Citat sebe zadovoljiti:
Bio sam par danada odsutan tako da se nisam imao prilike nigdje samozadovoljiti, napokom sam opet tu gdje to mogu. Moje zadovoljstvo je preveliko.
Kad Nedićev HDZ i Nedrkov Hrast dođu na vlast i tome će se stati na kraj. Umjesto besplatnih školskih knjiga djelit će se ova korisna naprava

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Vodic kroz pritiskeCincilin 2017-05-28 11:16
Do izbora dijelili biracima. Nakon izbora dijele izabranima. Ima li neki vodic kroz pritiske nakon izbora?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Hvala biračimaUkulele 2017-05-28 15:52
Citat Cincilin:
Do izbora dijelili biracima. Nakon izbora dijele izabranima.
A kad natuku većinu u GV birači će dobiti ovo

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # I ja sam građanin ovog gradaOko 2017-05-28 12:47
Kao što rekoh i ja sam građanin ovog grada i jako se žalostim kada moji sugrađani svoje neistomišljenik a nazivaju "smradovima" i sl. Pre tužno, kako bi smo onda nedaj Bože u nevolji pomogli jedan drugom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # .....Jedan nebitni 2017-05-28 13:10
Sasma primjeren naziv za pljuvače po građanima drugog reda što koriste jedinu mogućnost da kažu što misle bez da se moraju plašiti odmazde onih koji nas smatraju nebitnima jer nismo HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
55 # marikulturahranitelj tuljana 2017-05-28 16:39
Citat Jedan nebitni:
Sasma primjeren naziv za pljuvače po građanima drugog reda što koriste jedinu mogućnost da kažu što misle bez da se moraju plašiti odmazde onih koji nas smatraju nebitnima jer nismo HDZ.
Koji cirkus! Mora postojati i ovakav portal, da se pojedinci istresu i ne drže u sebi, loše je za žuć!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # KovčanjeKoncesija 2017-05-29 15:48
Samo mali podsjetnik na to što znači kontinuitet politike, ako se HDZ dočepa većine u vijeću:
Suprotno planu koncesijskih odobrenja od 21.3.2017. u uvali Kovčanje niče neki objekt, uređuje se uvala. Što nije problem. Problem je što se sve radi mimo procedura, u ovom slučaju mimo plana starijeg možda samo mjesec dana od "odluke" da se dade koncesijsko odobrenje i u uvali Kovčanje.
Podjela vlasti bi (nadam se!) utjecala na to da svaka strana kontrolira onu drugu i da se ovakve stvari svedu na minimum. Mislim da bi to bilo svima u interesu. Ili?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # gotovo je gotovoturist 2017-05-29 15:58
Citat Koncesija:
Podjela vlasti bi (nadam se!) utjecala na to da svaka strana kontrolira onu drugu i da se ovakve stvari svedu na minimum. Mislim da bi to bilo svima u interesu. Ili?
Sve je to u interesu krupnog kapitala i tako će biti i u ovom mandatu. Dakić i Živković pristupiti će HDZ-ovoj koaliciji a Maglivaz će biti u rezervi kad im bude trebalo 8 ruku u gradskom vijeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Lista oportunistaTedi 2017-05-29 16:31
Citat turist:
Citat Koncesija:
Podjela vlasti bi (nadam se!) utjecala na to da svaka strana kontrolira onu drugu i da se ovakve stvari svedu na minimum. Mislim da bi to bilo svima u interesu. Ili?
Sve je to u interesu krupnog kapitala i tako će biti i u ovom mandatu. Dakić i Živković pristupiti će HDZ-ovoj koaliciji a Maglivaz će biti u rezervi kad im bude trebalo 8 ruku u gradskom vijeću.
Ako to Dakić napravi, njegovu listu moći ćemo zvati Nezavisna lista oportunista ako se članovi liste FRANKO BONIĆ, DARKO JAKOVLJEVIĆ, SENAD MEMČIĆ, IVANA TARABOCCHIA, PREDRAG PILJEK, KRISTINA ŠIPRAK, EVELIN NIKOLIĆ, SEVERINO BOŽIČEVIĆ, ALICE KRSTAČIĆ, IVA ZOROVIĆ, EMANUELA LETIĆ, CARLO SPANJOL, PETAR STUPAR i SLAVKO KOBALE ne ograde od nositelja lista i ne kažu da je izdao birače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Vrijedilo je ...

  Žuja 19.01.2022 08:19
  Odgovornost
  Krivnju baca na vlast zadnjih deset godina. A vlast su bili HDZ, Kapeli, Kučić i žetončići ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 19.01.2022 08:11
  .......
  Gospodin Franković nije nikoga oblatio,ali krivnju baca na gradonačelnicu, a iseljavanje ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  gost 19.01.2022 08:09
  HDZc5
  Plenković Hrvatsku zamišlja kao jednu svoju privatnu prćijicu, kazala je Sabina Glasovac ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 18.01.2022 22:53
  Možda ser...,neznam.
  Kad čekaš građevinsku za kuću preko 10 g. Na kraju je napraviš na crno(dobro da se je dalo ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Liječeni HDZ-ovac 18.01.2022 20:14
  .....
  Nisi naveo nikakav brojčani dokaz niti si naveo zašto. Samo postavljaš glupa pitanja. Očito ...
   
 • Vrijedilo je ...

  NN 18.01.2022 20:14
  ....
  Amiš hoće reći da su lošinjanke u zadnjih 10 godina trebale roditi još 551 dijete kako ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 18.01.2022 19:28
  Brojčano dokazano i napisao sam zašto a sad vi imate neki argument osim "Ana loša hadeze ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Liječeni HDZ-ovac 18.01.2022 19:10
  Činjenice nisu blaćenje
  Ako HDZ u Zagrebu pod motom demografije optužuje Tomaševića znači da laje pod krivim drvetom.
   
 • Vrijedilo je ...

  Lokalni akter 18.01.2022 18:51
  Trend licemjerja
  Melješ li ga melješ o svemu i svačemu, ali tema nisu Amiši i pravi katolici ni natalitet ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 18.01.2022 18:36
  .....
  Čitajući komentar koji ovdje navodite,ima tu puno istine,i to su činjenice.Uvaže ni vijećnik ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 18.01.2022 16:56
  Ne rađa HDZSDP...
  A dobro, koliko djece je prosječna Lošinjanka rodila u zadnjih 10 godina a koliko npr. 1900?
   
 • Vrijedilo je ...

  S.T. 18.01.2022 13:24
  Budimo precizni a ne Volarići
  Na tu glupost Volarić je dobio odgovore: - ali sada pričamo o razlici od popisa 2011 do ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 18.01.2022 11:57
  Elementrano, Volariću!
  Možemo ali ne moramo to znati. Jer mi govorimo o popisu za zadnjih deset, a ne za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Domestos 18.01.2022 11:00
  Razjareni sponzor
  Razjaren Frankovićevim osvrtom na demografsku katastrofu otoka Aninih djedova oglasio se ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Haker 18.01.2022 10:23
  Bolest Balkana traži reset sustava
  U tom pravcu idu i komentari uz ovaj Frankovicev status: ~ Matematicki gledano, brojka ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  Lokalni akter 18.01.2022 09:43
  Tko je dobio Hrvatsku?
  Dobili smo Hrvatsku, ali ostasmo bez Hrvata ... ... komentira Zoran Šprajc na RTL-u.
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 17.01.2022 22:05
  ...
  Može biti samo na dva mjesta, na Nerezincu ili u Stopu
   
 • Vrijedilo je ...

  Lokalni akter 17.01.2022 19:42
  Ne brinite, u trendu smo
  Prema odgovoru ureda gradonačelnice portalu otoci.net Lošinj je u trendu s ostatkom Hrvatske.
   
 • Vrijedilo je ...

  ...... 17.01.2022 19:18
  .......
  A di mi je Van Bohu?Da brani čast naše drage gradonačelnice? Daj čovječe javi se malo! Ali ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Krampus 17.01.2022 18:45
  Nestali u dva i pol mandata
  Ne znamo gdje su nestali ali znamo kad su nestali. Nestali su dok je Kapeli bio gradonačelnik ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Krmak 17.01.2022 18:13
  Car je gol
  Butković,Komadi na i Ana koji vam je k...?Zašto ne vrate liniju 311 u Mrtvašku?U cijeloj ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 17.01.2022 18:03
  Laže Plenki ko HDZ-ovac
  Kazao je da pad stanovništva u Hrvatskoj nije novost jer da to taje već 70 godina. Laže ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Zvekan 17.01.2022 16:40
  Problem je u građanima
  Premijer je snužden. Ide okolo i žali se da svi ignoriraju njegov krasan intervju, piše ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Žuja 17.01.2022 12:40
  Segment nautičkog turizma
  A u životopisu uz izborni program joj piše Radno iskustvo stjecala je u segmentu nautičkog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 17.01.2022 11:41
  ....
  ... nego za ono što je radila kod ćaće svog, klozetfrau
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 17.01.2022 10:51
  Seksizam naš svagdašnji
  ..nego za što je? Hajde, dovrši...:lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 17.01.2022 10:49
  Mjesto ugodno za život
  Tu frazu je Ana Kučić uvela kad je shvatila da od obećanja kako će Lošinj biti prvi od ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gulanfer 17.01.2022 10:11
  Nedostatak vizije odgovornih
  Čeka da se prvo oglasi šef njene partije pa da pisac šalabahtera zna šta da napiše. Ali za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Trubilo 17.01.2022 09:22
  Najveći otočki grad
  Znate onu vječnu frazu o Malom Lošinju kao najvećem gradu na našim otocima... Jesmo li još ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  ..... 17.01.2022 08:52
  Komadina kadar
  Nesposobnost Komadinog kadra: 1.riva na Susku 2.riva na Unijama 3.Mrtvaška 4.solarna elektrana ...