Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Fatalna privlačnost vlasti

Korisnička ocjena:  / 9
LošeNajbolje 

vlastU lokalnoj podružnici Hrvatske demokratske zajednice se slavi i trijumfalistički ističe šest mandata u novom sazivu gradskog vijeća. Mada je to najveći broj dobijenih mandata u odnosu na ostale pojedinačne takmace za lokalnu vlast, ostaje činjenica da to ne govori mnogo o uspješnosti HDZ u koaliciji s HRAST, HSS, HKDU i SU koliko o nemogućnosti opozicije da se ujedini oko potrebe koju su svi isticali, a to je potreba za promjenom politike u Malom Lošinju.

Za postizanje stabilne većine u gradskom vijeću potrebno je (barem) 8 vijećnika pa ostaje pitanje što je podloga za trijumfalizam HDZ-a koji je na izborima izborio 6 vijećnika. Još je 9 vijećnika na drugoj je strani, 9 osoba kojima su birači dali glas, izabravši da ne daju glas dosad vladajućem HDZ, 9 osoba koje su se natjecale istaknuvši svoju nezavisnost ili imena i programe stranaka kojima pripadaju i koje su oponenti politike HDZ. 

Ako HDZ uspije složiti većinu, tu će većinu činiti osobe kojima po definiciji građani ne mogu vjerovati i koje će izdati one birače koji su njima dali glasove, a odbili da ih daju HDZ.

Pogledamo li ostali sastav gradskog vijeća, imamo 4 vijećnika s nezavisne liste Dubravka Devčića, nezavisnog Sinišu Dakić Barichievich, 2 vijećnika koalicije SDP-PGS-laburisti-HSU i 2 vijećnika IDS – HNS.

Prema iskustvu dosadašnjih sličnih trgovina nakon izbora - podsjetimo se da HDZ nikad nije osvojio vlast u Malom Lošinju - najizgledniji je oslonac HDZ Siniša Dakić Barichievich. Za razumijevanje ove postojane suradnje mogao bi poslužiti koalicijski sporazum sklopljen za potrebe formiranja većine u prethodnom mandatu, kad bi odredbe sporazuma bile realizirane. Budući da nisu, sklopi li Dakić Barichievich ipak sljedeći sporazum s vjerolomnim partnerom moguće je jedino zaključiti da ovaj sporazum ima anekse koji nisu smjeli biti pokazani javnosti, ali i nadalje drže partnere u čvrstom zajedništvu. Ili u šakama.

Nadalje je tu ekipa Maglievaz – Živković, za koje je dovoljno podsjetiti na kritiku vladajućih na početku predizborne kampanje: „Na brodu sve mora funkcionirati besprijekorno, a odgovornost svakog člana kolektiva je točno definirana i svatko odgovara u svom segmentu djelokruga rada što, nažalost, nije slučaj u radu gradske uprave i gradskih poduzeća." Teško je vjerovati da bi ova dva iskusna muža zapečatila svoju političku karijeru priklonivši se HDZ i tako naočigled svojeg biračkog tijela skočili sami sebi u usta. Ili možda računaju da biračko tijelo ipak nema i glavu.

Teško je vjerovati da bi lokalni SDP, kojeg su birači napustili u velikom broju (otprilike 1000 birača SDP je dalo svoje glasove stranci na županijskoj razini, ali ne i na lokalnoj razini gdje su SDP-ovce prepoznali kao lažnjake) dao formalnu podršku HDZ da sastavi većinu, pa će se njihova suradnja i nadalje odvijati u suptilnijoj formi.

Nezavisni vijećnici s liste Dubravka Devčića su potpuna nepoznanica i tek ostaje da pokažu mogu li opravdati povjerenje koje su im dali birači i mogu li ostati dosljedni svojem programu makar morali četiri godine ostati u opoziciji, znači daleko od materijalnih i nematerijalnih prednosti koje pruža sudjelovanje ili bliskost s vlasti.

Dok traju pregovori, građanima ostaje da se samo u zebnji pitaju koliko će ti pregovori stajati njih, ali ipak imaju utješnu nagradu. Gradonačelnica je lijepa, umiljata, ozari se od smješka i srdačnog pristupa.

Mi prilažemo još jednu utješnu nagradu: nerealizirani koalicijski sporazum HDZ-Baricheviech koji jasno pokazuje da predmet suradnje nije javno dobro, nego za široku javnost neuhvatljivi čimbenici za birače fatalne privlačnosti.

Klikom miša na oznaku u gornjem desnom kutu prikazane stranice sporazuma slika se uvećava.

Komentari: 

07 # SporazumKerber 2017-05-23 15:58
Da je ostvareno ono iz sporazuma ja bih glasao odmah za Sinišu, ali od toga ništa. U 4 godine moglo se dosta toga odraditi. Možemo samo nagađati što su dali njemu osobno :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # sve se vraća sve se plaćaklinac 2017-05-23 17:58
Citat Kerber:
Da je ostvareno ono iz sporazuma ja bih glasao odmah za Sinišu, ali od toga ništa. U 4 godine moglo se dosta toga odraditi. Možemo samo nagađati što su dali njemu osobno
Dobio je značku lokalnog šerifa za Veli Lošinj i odriješene ruke za sva komunalna pitanja. :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Brodbez kapetana 2017-05-23 17:49
Prvi koji će se prikloniti je Andrino Maljevac.To je rekao i župan Komadina.Drugi je Dakić,a treći će biti Domac.Znači 6+Maljevac+Daki ć+Domac=Pobjeda .A vas birače koji ste im dali glas,čeka 9 krug pakla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # nema otpisa dugovaRevizor 2017-05-23 19:29
Citat bez kapetana:
Prvi koji će se prikloniti je Andrino Maljevac.To je rekao i župan Komadina.Drugi je Dakić,a treći će biti Domac.Znači 6+Maljevac+Dakić+Domac=Pobjeda.A vas birače koji ste im dali glas,čeka 9 krug pakla.
Samo neka u svom tom ushićenju nastave provoditi dosadašnji modus operandi (čitaj: mafijaška rabota). Sve se pamti, sve se zbraja, sve se plaća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # čistilištejuda 2017-05-23 20:06
Citat Revizor:
Samo neka u svom tom ushićenju nastave provoditi dosadašnji modus operandi (čitaj: mafijaška rabota). Sve se pamti, sve se zbraja, sve se plaća.
Svaki od njih koji uđe u koaliciju sa HDZ-om treba biti automatski izbačen iz matične stranke kao što je Đanino izbačen iz HNS-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
55 # prognozaNostromo 2017-05-24 06:28
Citat bez kapetana:
Prvi koji će se prikloniti je Andrino Maljevac.To je rekao i župan Komadina.Drugi je Dakić,a treći će biti Domac.Znači 6+Maljevac+Dakić+Domac=Pobjeda.A vas birače koji ste im dali glas,čeka 9 krug pakla.
Prikljucivanje redom:
1)Domac - on je u politici pijun i mora sacuvati radno mjesto....bez politike nema karijere. Eventualno ce mu sefovi dopustiti da cuva vlastiti obraz i deklarira se kao oporba, a djeluje kao vecina sto je dosada radio...pisi kupljen odavno.
2)Dakic je ionako dio vecine, sada ce isposlovati nove benificije za sebe na osnovu "novih progama za svoje biracko tijelo".
3)Maljevac i Zivkovic su intelektualno prikracene osobe. Maljevac je na razini sestogodisnjaka , svojedobno je "popusio" pricu sa (ne)zavisnom listom druga Milana. On ce dobiti besplatnu parkirnu kartu - pisi kupljen. Ovaj drugi je u HNS-u, radi po principu daj sto das - pisi kupljen.

Ostaje pitanje na koji nacin ce se razbiti lista dr. Devcica? Tu imamo Kacinarija juniora, inace bivseg prijatelja Cappellia i sina Kasinarija seniora koji je Gariju virio iz straznjice. Prijateljstvo je palo u drugi plan kada su svi poslovi poceli ici Magazinu umjesto Kacinariju. Sve ovisi da li ce mu nova garnitura poceti davati poslove i stara ljubav prema HDZ ce se probuditi.

Martuslovic - njega je lako pritisnuti. Rijesiti ce se pitanje terase za birtiju, porezna ce ga zaobilaziti u sirokom luku itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Komad komadineLujo 2017-05-24 17:35
Citat bez kapetana:
Prvi koji će se prikloniti je Andrino Maljevac.To je rekao i župan Komadina.
Župan Komadina (SDP) je skloniji lošinjskom HDZ-u nego Maljevac. Glumio je na Lošinju opoziciju (a navija za ruske projekte koliko i Gari), a s IDS-om ima nerazrješene račune.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # lovom namirenibrod sa kapetanom 2017-05-23 19:29
Možemo samo nagađati što su dali njemu osobno :lol: :lol: :lol:
Maljevac IDS, Živković HNS (predsjednik vijeća), Dakić hdzovac u sjeni,Domac PGS Mihin mali.
Evo za koga su građani glasali a glasali protiv HDZ a, jadni narode...Ispuni t će vaša očekivanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # TERZODe coverta 2017-05-23 20:11
Andrino je tu najveći problem jer on ne razumije ništa. On glumi u Comunita i u IDSu ali tu nije on krivnego njegovi u Puli a pitanje je dali ga oni uopće podržavaju ili ga drže za pajaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Neprijatno pitanjeav 2017-05-23 20:49
Kad vidim ovaj ugovor svaćam zašto Ana ili Nedić nisu htjeli doći na tribinu. Možda zbog ovog neprijatnog pitanja:
36. Na čiju podršku računate ako biste formirali vlast? S kime ćete koalirati? Jeste li spremni objaviti već sklopljene i buduće koalicijske sporazume?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ja bi bioČlan Odbora 2017-05-23 23:30
Dobro je li unosno biti član Odbora? jel se to plaća? Znam da je unosno biti član Odbora za prostorno planiranje, ali ostali odbori? Zašto ljudi žele biti u odborima kad se niti sastaju, niti šta rade niti imaju ikakav utjecaj. Novac? Koliko je to novca?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Koliko para, toliko..Spavač 2017-05-24 15:50
Ako se ne sastaju, fina je to cifra. 0 kuna po mandatu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # izborihdz 2017-05-24 15:35
Realno gledano, HDZ će u vijeću imati dva vijećnika od šest dobivenih.. po jedan je Hrast, HKDU, HSS i jedna nezavisna...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
51 # RealnoSpavač 2017-05-24 15:46
Realno gledano, neće imati nijednoga. Izbori su održani samo zbog privida demokracije. U biti je sve onako kako naši kiko i bojana žele- 8 vijećnika je osvojio Devčić, a 7 Orah. Kad već ne vjerujete u rezultat, ajmo reći da je sve ovako. Da li bi vas to zadovoljilo? Ili?
Manje priče, više rada pa se možda jednom vaša bajka i ostvari.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # EpidemijaKisko 2017-05-24 16:35
Citat Spavač:
Realno gledano,..
Realno gledano, ošo i ti na kvasinu :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # realnogost 2017-05-24 19:33
Citat Kisko:
Citat Spavač:
Realno gledano,..
Realno gledano, ošo i ti na kvasinu :o
Realno gledano lik je budalaš ili pijanac. Ili oboje :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Čovjek i pokvasina bačva 2017-05-24 19:13
Citat Spavač:
Realno gledano, neće imati nijednoga. Izbori su održani samo zbog privida demokracije. U biti je sve onako kako naši kiko i bojana žele- 8 vijećnika je osvojio Devčić, a 7 Orah. Kad već ne vjerujete u rezultat, ajmo reći da je sve ovako. Da li bi vas to zadovoljilo? Ili?
Manje priče, više rada pa se možda jednom vaša bajka i ostvari.
Ti si mi sigurno neki primjer od više rada, to što zboriš mi je nešto kao da tvoje vrijeme ide dalje.
Stoj mirno i čekaš da ti nešto padne ne mora biti veliko ti si zadovoljan i s malim.
Nešto kao motika i 10 sati rada ma jok ovo mi ide bolje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kontrola koalicijskih partneraPajser 2017-05-24 19:44
Zanimljivo zapažanje: "Prema iskustvu dosadašnjih sličnih trgovina nakon izbora - podsjetimo se da HDZ nikad nije osvojio vlast u Malom Lošinju - najizgledniji je oslonac HDZ Siniša Dakić Barichievich. Za razumijevanje ove postojane suradnje mogao bi poslužiti koalicijski sporazum sklopljen za potrebe formiranja većine u prethodnom mandatu, kad bi odredbe sporazuma bile realizirane. Budući da nisu, sklopi li Dakić Barichievich ipak sljedeći sporazum s vjerolomnim partnerom moguće je jedino zaključiti da ovaj sporazum ima anekse koji nisu smjeli biti pokazani javnosti, ali i nadalje drže partnere u čvrstom zajedništvu. Ili u šakama." Šteta da nemamo uvid u ugovor s Pupijem da vidimo da li je ispunjen ili je HDZ i njega nečim držao pod kontrolom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # 4 + 2 + 2 + 1 + 1jutarko 2017-05-24 22:37
DEVČIĆ 4
SDP-PGS-HL-HSU 2
IDS - HNS 2
BARICHIEVICH 1
HSS 1

ovo je najrealnije rješenje većine u Gradskom vijeću pod uvjetom da je gospodin Mario Kamalić novi predsjednik gradskog vijeća. Dakle, taštine stop, ponudite g. Kamaliću ključno mjesto i bez brige, nema on nikakav sporazum s nikim, osim sa svojim osobnim interesom.
Uostalom, on je dugogodišnji vijećnik i potpredsjednik gradskog vijeća, član županijske skupštine, ima sve preduvjeta da preuzme GV. Ili bi to trebao biti netko s Devine liste, npr. Luka Kačinari? Nemojte me nasmijavati.
Jedino je ovo rješenje i promjene politike, inače se ništa neće promijeniti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # nemoguća misijaromeo 2017-05-24 22:47
Citat jutarko:
DEVČIĆ 4
SDP-PGS-HL-HSU 2
IDS - HNS 2
BARICHIEVICH 1
HSS 1
ovo je najrealnije rješenje većine u Gradskom vijeću pod uvjetom da je gospodin Mario Kamalić novi predsjednik gradskog vijeća. Dakle, taštine stop, ponudite g. Kamaliću ključno mjesto i bez brige, nema on nikakav sporazum s nikim, osim sa svojim osobnim interesom.
Uostalom, on je dugogodišnji vijećnik i potpredsjednik gradskog vijeća, član županijske skupštine, ima sve preduvjeta da preuzme GV. Ili bi to trebao biti netko s Devine liste, npr. Luka Kačinari? Nemojte me nasmijavati.
Jedino je ovo rješenje i promjene politike, inače se ništa neće promijeniti.
Zaboravio si da HDZ-ovci drže Maria K. za muda i nema šanse za ovakvu kombinaciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # lopinakapetan 2017-05-24 23:19
Zaboravio si da HDZ-ovci drže Maria K. za muda i nema šanse za ovakvu kombinaciju.
Komu treba taj metuzalem (kameleon )?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # starački domskiper 2017-05-25 08:03
Citat kapetan:
Komu treba taj metuzalem (kameleon )?
Da na HDZ-ovoj listi nisu imali Luju i Kamalu sigurno bi osvojili 7 vijećnika i sa nezavisnim Sinišom bez problema složili većinu u vijeću. Ovako čekaju ih mukotrpni pregovori i kupovina vijećnika od drugih stranaka i gubitak mjesta predsjednika vijeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # nezavisni Siniša, my assVB 2017-05-25 08:07
Citat skiper:
Citat kapetan:
Komu treba taj metuzalem (kameleon )?
Da na HDZ-ovoj listi nisu imali Luju i Kamalu sigurno bi osvojili 7 vijećnika i sa nezavisnim Sinišom
Nezavisni Siniša? Nemoj nas zayebavat :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # formula uspjehaTotalCare 2017-05-26 17:53
Citat skiper:
Citat kapetan:
Komu treba taj metuzalem (kameleon )?
Da na HDZ-ovoj listi nisu imali Luju i Kamalu sigurno bi osvojili 7 vijećnika i sa nezavisnim Sinišom bez problema složili većinu u vijeću. Ovako čekaju ih mukotrpni pregovori i kupovina vijećnika od drugih stranaka i gubitak mjesta predsjednika vijeća.
Da je HDZ umjesto Anta Nedića ponudio Antonia Badurinu, sigurno bi osvojio još bar 2 mjesta u vijeću. Stvar je u tome da je mladi Antonio domaći čovjek, a na njegov izuzetan i nadahnut humor se pale i fifice i nonice, a isto tako i masa birača sa IQ manjim od 80.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Tko će biti Juda Iskariot?Matko 2017-05-25 09:28
Trijumfalističk o naslađivanje lošinjskih HDZ- ovaca spektakularnom pobjedom njihovih kandidata za gradonačelnika i dogradonačelnik a s manje od jednog postotka iznad polovice, znači u okviru statističke ili namjerne pogreške u prebrojavanju glasova, te još blistavijom pobjedom koalicije osvajanjem 6 od od 15 vijećnika svoj izraz našlo je i ushićenim komentarima na ovoj stranici.

Među njima ističe se anonimni komentar u kojem netko potpisan nadimkom „ki bi da bi“ pod naslovom "pušači" osvajanje 6 od ukupno 15 vijećnika naziva uvjerljivom pobjedom HDZ-a (HDZ-a, ne koalicije) i postavlja retoričko pitanje „Pa za koga pristojnoga sam mogao glasati na ovim izborima?“.

Ponizivši time vlastite koalicijske partnere vrijeđa i onih devet vijećnika koje će unatoč svojoj „uvjerljivoj pobjedi“ HDZ-ovci morati moljakati, podmititi i/ili prisiliti da im predaju ili prodaju većinu u Gradskom vijeću.

Pa se sada se postavlja bolno pitanje: Koja dvojica ili više njih će to biti? Koji će vijećnici povjerenje što su ga birači poklonili njima - a ovaj ih HDZ-ovac ne smatra dovoljno pristojnima da bi se za njih glasovalo - predati, prodati ili pokloniti HDZ-u i njegovoj koaliciji za koju nisu glasovali?

Nema sumnje, to dvoje vijećnika ili više njih počinit će sramotnu izdaju svojih birača, a stranke koje su ih kandidirale nestat će s političke scene. Kao što je nestao onaj prebjeg i izdajnik svojih birača s veterinarove liste

Komentar na koji se osvrćem objavljen je uz napis volim-losinj.org/.../... a ovdje ga citiram u cijelosti:
Pušači — ki bi dabi 2017-05-23 11:37
Ovi silni pušači koji i poslije uvjerljive pobjede HDZ-a i dalje petljaju, lupetaju i gube vrijeme. umjesto da analiziraju svoju katastrofu i izvuku pouke, ozbiljno počnu raditi i za 4 godine budu spremni u pokušaju da skinu HDZ s vlasti, pišu gluposti. Izraz je to neznanja, jala, jada svake vrste i posvemašnjeg nedostatka mašte. Oni se bave posljedicama (pobjedom HDZ-a ) a ne uzrocima. Pa za koga pristojnoga sam mogao glasati na ovim izborima? Eto, HDZ će biti u Lošinju na vlasi i narednih 20 godina. Tko će ga ugroziti? Laprdala koja ništa ne rade nego piskaraju? I što sada s anketom na otoci.net? Pa prema njoj SDP i Nekić je trebao glatko pobijediti? Kada bi se pitalo ekipe iz ureda u Gortanovoj, a ne birače. Ako netko želi nešto promijeniti, onda mora temeljito raditi i odraditi posao 4 godine i pitanje je li i to dovoljno. A ne vidim da je Deva, Rudi i drugi da su išta radili. Sama činjenica da je Deva dobio 4 vijećnika bez ikakva rada govori da je postojao potencijal za promjene, ali nije ništa radio.....Napro tiv, niškoristi.... A što se tiče Amforaša moram primjetiti da nitko od kandidata na listama nije bio na Krbavskoj bitci tisuću petsto i neke....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ko bi reko?Ken 2017-05-26 15:54
Citat Matko:
Nema sumnje, to dvoje vijećnika ili više njih počinit će sramotnu izdaju svojih birača, a stranke koje su ih kandidirale nestat će s političke scene. Kao što je nestao onaj prebjeg i izdajnik svojih birača s veterinarove liste
Ma jel istina da je izdaju svojih birača počinio član stranke koja vlada u Istri a oduvjek je bila trn u oku adezejcima jer se zalaže se za demokratizaciju Hrvatske, autonomiju Istre i stvaranje transgranične euroregije Istre, znači sve što HDZ ne voli?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # JadrankaPinki 2017-05-25 10:48
Citat Matko:
Pa se sada se postavlja bolno pitanje: Koja dvojica ili više njih će to biti? Koji će vijećnici povjerenje što su ga birači poklonili njima - a ovaj ih HDZ-ovac ne smatra dovoljno pristojnima da bi se za njih glasovalo - predati, prodati ili pokloniti HDZ-u i njegovoj koaliciji za koju nisu glasovali?
U HDzeju su sigurni sa dva glasa, na koji način kupuju vijećnike zna se od M. Mužića, Pupavca a i ova dva "nova", glavnu ulogu ima drug Mužić Vinko, ako je njegov pulen a ako nije onda je drug iz Jadranke.
prodane duše nakon završenog mandata ostanu odbačeni i jadni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # druže Vinko mi ti se kunemopadrone 2017-05-25 11:43
Citat Pinki:
Pa se sada se postavlja bolno pitanje: Koja dvojica ili više njih će to biti? Koji će vijećnici povjerenje što su ga birači poklonili njima - a ovaj ih HDZ-ovac ne smatra dovoljno pristojnima da bi se za njih glasovalo - predati, prodati ili pokloniti HDZ-u i njegovoj koaliciji za koju nisu glasovali?
U HDzeju su sigurni sa dva glasa, na koji način kupuju vijećnike zna se od M. Mužića, Pupavca a i ova dva "nova", glavnu ulogu ima drug Mužić Vinko, ako je njegov pulen a ako nije onda je drug iz Jadranke .
prodane duše nakon završenog mandata ostanu odbačeni i jadni...
Ako je vodstvo HDZ-a pametno neće ni pokušati krpati gradsko vijeće nego će odmah ići na ponovne izbore. Sa malom korekcijom svoje liste osvojiti će 8 mandata i time izbaciti sve uhljebe iz malih strančica koji samo čekaju da se uvale u pobjednički šator.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Podrška gadonačelnici za ...Kaktus 2017-05-25 12:40
Citat padrone:
Ako je vodstvo HDZ-a pametno neće ni pokušati krpati gradsko vijeće nego će odmah ići na ponovne izbore. Sa malom korekcijom svoje liste osvojiti će 8 mandata i time izbaciti sve uhljebe iz malih strančica koji samo čekaju da se uvale u pobjednički šator.
A kad bi onih devetero za koje "nitko pristojan ne bi mogao glasati", a glasalo ih je više nego za adezejski klan, bilo pošteno, hrabro i odgovorno prema svojim biračima sklopilo bi sporazum kojim jamče podršku prijedlozima gradonačelnice za konkretizaciju maglovitih propagandnih obećanja i najava iz zbirke fraza u predizbornom promidžbenom materijalu o Lošinju kao o prvom od 1000 otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Koalicija spasa Lošinja od HDZ-aBruno 2017-05-25 11:58
Citat padrone:
Ako je vodstvo HDZ-a pametno neće ni pokušati krpati gradsko vijeće nego će odmah ići na ponovne izbore. Sa malom korekcijom svoje liste osvojiti će 8 mandata i time izbaciti sve uhljebe iz malih strančica koji samo čekaju da se uvale u pobjednički šator.
Na nove izbore ide se prema uvjetima iz zakona, a takav pokušaj mogao bi navesti osmero izabranih da sklope Koaliciju narodnog spasa Lošinjana od HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # fikusbepi 2017-05-25 13:13
Jedinstvena prilika je sada za sve mlade i žitelje Lošinja, da kandidati HDZ a ostanu na broju 6 a ostali se udruže i uz pomoć gradonaćelnice sruše mit o zapošljavanju , upisu djece u vrtić dodjele zemljišta za vrt ili obradu a da nemoraju se učlaniti u famozni HDZ, HDZ, HDZ.
Ako se prodaju Mglievac,Živkov ić, Dakić a ne daj bože SDP onda te ljude treba ignorirati jer ima razloga zašto će se prodati HDZ u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # eukaliptuspino 2017-05-25 13:36
Citat bepi:
Jedinstvena prilika je sada za sve mlade i žitelje Lošinja, da kandidati HDZ a ostanu na broju 6 a ostali se udruže i uz pomoć gradonaćelnice sruše mit o zapošljavanju , upisu djece u vrtić dodjele zemljišta za vrt ili obradu a da nemoraju se učlaniti u famozni HDZ, HDZ, HDZ.
Ako se prodaju Mglievac,Živković, Dakić a ne daj bože SDP onda te ljude treba ignorirati jer ima razloga zašto će se prodati HDZ u.
Bepi očito nisi dugo u politici kad tako razmišljaš, sve je već dogovoreno prije izbora i čeka se samo da gazda pozove ekipicu na janjetinu u Veli žal i eto čvrste koalicije. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Čeka se poziv na janjetinuKaktus 2017-05-25 14:42
Citat pino:
Citat bepi:
Jedinstvena prilika je sada za sve mlade i žitelje Lošinja, da kandidati HDZ a ostanu na broju 6 a ostali se udruže i uz pomoć gradonaćelnice sruše mit o zapošljavanju , upisu djece u vrtić dodjele zemljišta za vrt ili obradu a da nemoraju se učlaniti u famozni HDZ, HDZ, HDZ.
Ako se prodaju Mglievac, Živković, Dakić a ne daj bože SDP onda te ljude treba ignorirati jer ima razloga zašto će se prodati HDZ u.
Bepi očito nisi dugo u politici kad tako razmišljaš, sve je već dogovoreno prije izbora i čeka se samo da gazda pozove ekipicu na janjetinu u Veli žal i eto čvrste koalicije. :P
Ako se to dogodi znaćemo da je gradska vlast zaista samo izdvojena služba ruske Jadranke, pripremnica odluka za realizaciju njenih projekata, a ne servis građana koji je biraju. Ali ni HDZ ni one koji mu u GV drže ljestve ne brine da će ih birači kad tad kazniti. Očigledno misle, "da građanima nedostaje pokoja kockica u glavi i da mogu obmanjivati javnost koliko god im se ushtjedne".
Ili kraće rečeno, misle da građani imaju pamćenje zlatne ribice, a inteligenciju putne torbe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zvon-zvontin-tin 2017-05-25 14:48
Citat pino:
Citat bepi:
Jedinstvena prilika je sada za sve mlade i žitelje Lošinja, da kandidati HDZ a ostanu na broju 6 a ostali se udruže i uz pomoć gradonaćelnice sruše mit o zapošljavanju , upisu djece u vrtić dodjele zemljišta za vrt ili obradu a da nemoraju se učlaniti u famozni HDZ, HDZ, HDZ.
Ako se prodaju Mglievac,Živković, Dakić a ne daj bože SDP onda te ljude treba ignorirati jer ima razloga zašto će se prodati HDZ u.
Bepi očito nisi dugo u politici kad tako razmišljaš, sve je već dogovoreno prije izbora i čeka se samo da gazda pozove ekipicu na janjetinu u Veli žal i eto čvrste koalicije. :P
E moj Pino, što ste jamili jamili, dosta je bilo janjetine u velom žalu i zakantunima. Sad dolazi trenutak istine gdje netko mora odgovarati za dosaedašnji lopovluk i uhlebljivanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ....Pušmipuli 2017-05-25 15:01
Samo je jedna istina.. Lošinjani su glasali za promjene i to ne vide HDZ-ovci i slijepci. Ako se kojim slučajem tabor SDP, Dakić, Domac, HNS i IDS priklone HDZ-u nisu ništa drugo do govna i prodane duše..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # operacija uspjela, pacijent umrozoro 2017-05-25 15:43
Citat Pušmipuli:
Samo je jedna istina.. Lošinjani su glasali za promjene i to ne vide HDZ-ovci i slijepci. Ako se kojim slučajem tabor SDP, Dakić, Domac, HNS i IDS priklone HDZ-u nisu ništa drugo do govna i prodane duše..
Sada je na redu Gari da svojim autoritetom riješi ovu zavrzlamu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dorijane, Dorijane ća barjak ....Matan 2017-05-25 16:59
Imaš pravo na svoje mišljenje ali dozvoli drugima da ga imaju .Legitimno pravo svakog vijećnika, stranke i koalicije po svojoj savjesti, političkoj procjeni donijeti svoju odluku, a govno si ti jer tako misliš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ..Pušmipuli 2017-05-25 19:54
Citat Matan:
.Legitimno pravo svakog vijećnika, stranke i koalicije po svojoj savjesti, političkoj procjeni donijeti svoju odluku.
Jedina procjena je tko više da ispod stola a zna se jel tko je u poziciji dati više pa eto, vlast se po tebi nebi nikad promijenila. Jes ti politička procjena hahahaha..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # IqProrok 2017-05-26 12:02
Analino Majalino se već prodao!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Trgovacasd 2017-05-26 12:41
Sette bandiere čit. sete bandijere (tal.) sedam zastava - podrugljiv naziv za političke prevrtljivce koji su spremni stati pod bilo čiju zastavu, tj. prilagođavati se svim političkim promjenama. Istoznčnic na hrv. jeziku bila bi cenzurirana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ćorava kokošoperant 2017-05-26 14:18
Citat Prorok:
Analino Majalino se već prodao!
Nije on kriv nego stranka koja ga je kandidirala po četvrti put.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # brojkenetko 2017-05-25 15:33
Ovo su brojke : HDZ i partneri = 1351 glas
Ana Kučić = 1954 glasa
Lista Dubravko Devčić = 864 glasa odnosno 4 puta više vijećnika od bilo koje slijedeće opcije (SDP,PGS,IDS,HN S,Dakić svi po 1 ili 2+2+1),
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Brojke govoreS. C. 2017-05-25 16:07
Citat netko:
Ovo su brojke : HDZ i partneri = 1351 glas
Ana Kučić = 1954 glasa
Ove brojke pokazuju nekoliko po HDZ gorkih činjenica:
1. Unatoč ogromnim naporima i ulupanom novcu u razne oblike promidžbe pobjeda koalicije oko HDZ-a nije - kako to vole reći - uvjerljiva, nego samo relativna. Osvojila je samo 40 % mandata.
2. Ana Kučić je tek za nešto manje od jednog postotka izbjegla drugi krug.
3. Za Anu Kučić glasovalo je 45 % više birača nego za koaliciju koja ju je kandidirala.
Ove suhoparne brojke su rječite poruke birača HDZ-ovom klanu i ostalim sudionicima izbora. Razgovijetno, jasno i nedvosmisleno kažu da birači ipak nisu ovce kakvima su ih smatrali neki izborni manipulatori. Hoće li ih razumjeti nositelji preostalih 60 % mandata, većine koja je zaista odnijela uvjerljivu pobjedu na ovim izborima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # Uzaludan trud analitičariC.S. 2017-05-25 16:53
Pametnjakovići, kakva je situacija bila 2005, 2009 i 2013 . Ista ili slična pozicija HDZ -a i partnera. Šest vijećnika 2005, pa 7 vijećnika 2009. pa 6 vijećnika 2013. i konačno 2017. 6 vijećnika. Bit će i nadalje isto jer je većina građana zadovoljna smjerom kojim Grad ide. Možda je sada veća buka koju stvara " civilno društvo", administrator portala za blaćenje Volim Lošinj, navijačko novinarstvo Otoci net i pet šest školovanih piskarala koji žele stvoriti kritičnu masu za promjene odnosno svoje kandidate, jedan profesor Istorije koji vodi neke svoje besmislene bitke i još poneko. U Malom Lošinju priča je ispričana u prvom krugu, većina u vijeću je neupitna pa vas pozivam da energiju usmjerite u pozitivnom smjeru. Lošinj je izabrao Anu i Hdz. Papa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Frankensteinska koalicijaDodo 2017-05-25 17:50
Citat C.S.:
Pametnjakovići, kakva je situacija bila 2005, 2009 i 2013 . Ista ili slična pozicija HDZ -a i partnera. Šest vijećnika 2005, pa 7 vijećnika 2009. pa 6 vijećnika 2013. i konačno 2017. 6 vijećnika. Bit će i nadalje isto jer je većina građana zadovoljna smjerom kojim Grad ide.
Da je većina bila zadovoljna smjerom kojim Grad ide ne bi HDZ morao kupovati vijećnike da dobije većinu u GV, kao što će se morati upeti i sada.Citat:
.. U Malom Lošinju priča je ispričana u prvom krugu, većina u vijeću je neupitna pa vas pozivam da energiju usmjerite u pozitivnom smjeru. Lošinj je izabrao Anu i Hdz. Papa
Lošinj je izabrao Anu, ali ne i HDZ. HDZ nema većinu pa će je nekako morati natući. A to može jedino pristankom na trajno sramoćenje onih koji pristanu ući u frankensteinsku koaliciju s tzv. kradezeom, ekstremistima iz Ilčićevog HRAST-a i političkim zombijima iz stranaka samo-na-papiru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Što je Lošinj izabraoPorin 2017-05-25 18:00
Citat C.S.:
Lošinj je izabrao Anu i Hdz. Papa
Nije točno. Lošinj je izabrao Anu. S neznatnom i sumnjivom većinom ali izabro ju je. Ali HDZ nije izabrao nego devet vijećnika raznih stranaka i nezavisnih lista. A i Ana je izabrana ka o što je biran i Cappeli tipo "Neću glasat za HDZ nego za Stelijevog sina", samo sada za "Serđovu kćer, a ne HDZ" :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gari pobjegaoautoritet 2017-05-25 16:06
Pogledajte na stranici DIP-a gospodin Oleg Butković, ministar iz N.Vinodolskog je bio nositelj izborne liste HDZ-a u Novom, to je htio i Gari, ali su ga Ana i Anto otjerali. Kakvim će to on autoritetom riješiti bilo koji problem?
A što se tiče komentara o tome da bi eto drugih 9 vijećnika trebalo biti skupa protiv 6 iz HDZ-ove koalicije, nije mi jasno zašto bi se samo tako zbrajali mandati SDP-a i HNS-a, a ratuju na veliko? Ili zašto se automatski zbraja mandati Devčića s SDP-om ili Sinišom Baričevićem? Vijećnici u interesu grada moraju se okupiti u većinu oko najjače opcije, a to je HDZ, koji je dobio i gradonačelnika. Drugo je samo uzaludno i štetno navijanje.
Bilo bi u redu i da HDZ-e ponudi uz koalicijski ugovor Devčiću ponudi mjesto predsjednika Gradskog vijeća uz obvezu provedbe HDZ-ovog izbornog programa, jer ga Devčić nije niti imao, pa se nema tu što niti provoditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # najbogatiji i najboljisam 2017-05-25 16:44
Citat autoritet:
Pogledajte na stranici DIP-a gospodin Oleg Butković, ministar iz N.Vinodolskog je bio nositelj izborne liste HDZ-a u Novom, to je htio i Gari, ali su ga Ana i Anto otjerali. Kakvim će to on autoritetom riješiti bilo koji problem?
A što se tiče komentara o tome da bi eto drugih 9 vijećnika trebalo biti skupa protiv 6 iz HDZ-ove koalicije, nije mi jasno zašto bi se samo tako zbrajali mandati SDP-a i HNS-a, a ratuju na veliko? Ili zašto se automatski zbraja mandati Devčića s SDP-om ili Sinišom Baričevićem? Vijećnici u interesu grada moraju se okupiti u većinu oko najjače opcije, a to je HDZ, koji je dobio i gradonačelnika. Drugo je samo uzaludno i štetno navijanje.
Bilo bi u redu i da HDZ-e ponudi uz koalicijski ugovor Devčiću ponudi mjesto predsjednika Gradskog vijeća uz obvezu provedbe HDZ-ovog izbornog programa, jer ga Devčić nije niti imao, pa se nema tu što niti provoditi.
Bolje ne provoditi ništa nego provoditi program,na štetu večine građana (izuzev uhljeba),kakvog provodi HDZ koji nas je doveo tu gdje jesmo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Laži o programimaja 2017-05-25 18:42
Citat sam:
Citat autoritet:
Bilo bi u redu i da HDZ-e ponudi uz koalicijski ugovor Devčiću ponudi mjesto predsjednika Gradskog vijeća uz obvezu provedbe HDZ-ovog izbornog programa, jer ga Devčić nije niti imao, pa se nema tu što niti provoditi.
Bolje ne provoditi ništa nego provoditi program,na štetu večine građana (izuzev uhljeba),kakvog provodi HDZ koji nas je doveo tu gdje jesmo
S tim što je laž da Devčić nema program, a istina je da ga HDZ nema. Zato Ana nije došla na tribinu jer nije imala što odgovoriti na postavljena pitanja. Devčić je odgovorio:
volim-losinj.org/.../...
A ono što je HDZ dijelio na trgu nije program nego šarene sličice s mnogo samohvale bez temelja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Let iznad kukavičjeg gnijezdaMF 2017-05-25 19:35
Citat ja:
Citat sam:
Citat autoritet:
Bilo bi u redu i da HDZ-e ponudi uz koalicijski ugovor Devčiću ponudi mjesto predsjednika Gradskog vijeća uz obvezu provedbe HDZ-ovog izbornog programa, jer ga Devčić nije niti imao, pa se nema tu što niti provoditi.
Bolje ne provoditi ništa nego provoditi program,na štetu večine građana (izuzev uhljeba),kakvog provodi HDZ koji nas je doveo tu gdje jesmo
S tim što je laž da Devčić nema program, a istina je da ga HDZ nema. Zato Ana nije došla na tribinu jer nije imala što odgovoriti na postavljena pitanja. Devčić je odgovorio:
volim-losinj.org/.../...
A ono što je HDZ dijelio na trgu nije program nego šarene sličice s mnogo samohvale bez temelja.
HDZ nema nikakav program nego provodi tajni Master plan Jadranka grupe, a građani Malog Lošinja se osjećaju kao Jack Nicholson u filmu Let iznad kukavičjeg gnijezda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Top secretBroj jedan 2017-05-26 12:29
Citat MF:
Bolje ne provoditi ništa nego provoditi program,na štetu večine građana (izuzev uhljeba),kakvog provodi HDZ koji nas je doveo tu gdje jesmo
S tim što je laž da Devčić nema program, a istina je da ga HDZ nema. Zato Ana nije došla na tribinu jer nije imala što odgovoriti na postavljena pitanja. Devčić je odgovorio:
volim-losinj.org/.../...A ono što je HDZ dijelio na trgu nije program nego šarene sličice s mnogo samohvale bez temelja.HDZ nema nikakav program nego provodi tajni Master plan Jadranka grupe, a građani Malog Lošinja se osjećaju kao Jack Nicholson u filmu Let iznad kukavičjeg gnijezda.Master plan Jadranka grupe je poslovna tajna tvrtke koju se ne daje olako makar kome na uvid, pa ga nisu dobili ni Ana i Anto. Zato nis bili na tribini, jer na neka pitanja ne bi znali odgovoriti budući da ne znaju što uprava Jadranke smjera prema tajnom master planu. Dijelove plana doznavat će na rate, postupno iz zahtjeva za izradu ciljani planova prostora. Normalno je da su se izvlačili na priču o zauzetosti jer našli bi se u neprilici kod pitanja na pr. Koji je Vaš stav prema planiranim hotelskim objektima s planiranih 8 katova? Mislite li da je to doprinos brendu Lošinja?, Imate li stav o tome koji je optimalni broj turističkih kapaciteta; podržavate li pretvaranje svih kapaciteta u 5 zvjezdica? Ako nemate o tome mišljenje, koju vrstu stručnih podloga odnosno istraživanja namjeravate i od koga zatražiti?, Jeste li za reviziju prostornoplansk e dokumentacije u smislu smanjenja kapaciteta i dokidanja dalje betonizacije?, Mislite li i na koji način zaštititi najvrjednije resurse Čikata i Sunčane uvale (obala, plaže, putevi, šuma) od najavljenih postupaka privatizacije i koncesioniranja ? Što bi bile javne plaže za slobodno korištenje lokalnog stanovništva i njihovih gostiju?
Otkud da znaju odgovore na ta pitanja kad im veliki gazda nije rekao što da kažu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Programišto je to 2017-05-25 16:52
Citat autoritet:
Pogledajte na stranici DIP-a gospodin Oleg Butković, ministar iz N.Vinodolskog je bio nositelj izborne liste HDZ-a u Novom, to je htio i Gari, ali su ga Ana i Anto otjerali. Kakvim će to on autoritetom riješiti bilo koji problem?
A što se tiče komentara o tome da bi eto drugih 9 vijećnika trebalo biti skupa protiv 6 iz HDZ-ove koalicije, nije mi jasno zašto bi se samo tako zbrajali mandati SDP-a i HNS-a, a ratuju na veliko? Ili zašto se automatski zbraja mandati Devčića s SDP-om ili Sinišom Baričevićem? Vijećnici u interesu grada moraju se okupiti u većinu oko najjače opcije, a to je HDZ, koji je dobio i gradonačelnika. Drugo je samo uzaludno i štetno navijanje.
Bilo bi u redu i da HDZ-e ponudi uz koalicijski ugovor Devčiću ponudi mjesto predsjednika Gradskog vijeća uz obvezu provedbe HDZ-ovog izbornog programa, jer ga Devčić nije niti imao, pa se nema tu što niti provoditi.
Kažete Devčić nije imao programa a što su ovi drugi imali?
Svi su bili u simbijozi i svi su imali iste programe kao i oni ranije i što je od toga realizirano?
I sada su svi za ovaj narod a u biti se trude poslati nas u što većem broju s ovoga otoka.
Program bi bio kvalitetan kada bi se imalo uvid u sve što je do sada napravljeno i koliko je čega ostalo od novaca pa nadalje.
To je ono što mi neznamo i nemamo uvida u ništa a vlast radi što ju je volja.
Što misliš zašto nema Mjesnih odbora koje imaju sva sela i ona od 50 stanovnika?
Ne kažem da bi bilo puno bolje ali netko bi morao doći na sastanak i nešto objasniti što ljudi pitaju a njima to nikako ne odgovra.
Ovako 4 godine trpaj sebi i opet jo 4 i td.
Rugate se tribinama i kao koliko je bilo ljudi a gdje imate priliku nešto doznati što se tu dešava?
Na tribini čujete svakakva sranja i opet ne poduzimate ništa?
Jesen vam planove koji nisu dostupni, nisu za nas već za njih a u predizborno vrijeme angažiraju se stručnjaci za program?
Što jednom gradonačelniku treba neki stručnja reći što ovdje treba?
Što stručnjak ma kako dobar bio zna bolje od nas što nam tu treba?
Stručnjak je da zamaže oči a vi svi ko slijepci baš taj botun pretisnete.
Mi sami koji tu živimo moramo reći što hoćemo a ne ono što nam drugi nameće.
Kuda nas je to do sada odvelo?
Neznam gdje svi ovi naši stanovnici cjele Hrvatske koji rade i nisu u politici uvijek izaberu ono najveće zlo.
Zašto ljude nije volja nešto promijeniti izabrati nešto novo ne može biti gore nego što je.
Svugdje isto od Rijeke pa na dalje sve isti ljudi meni ih je dosta već na TV, vidi Zadar vidi sve ostalo.
Pogrdno je nazvati nas ovcama jer ni one nisu toliko glupe koliko možemo mi biti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # .....Ivan 2017-05-25 18:26
Citat što je to:
Pogrdno je nazvati nas ovcama jer ni one nisu toliko glupe koliko možemo mi biti.
Bravo! No možda će ispasti da ovog puta nismo krivo birali ako onih devet vjećnika shvati da Lošinjani žele promjene i da zato NISU glasovali za kliku HDZ+HRAST+HSS+H KDU+SU nego za svoje odabranike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Planovi uhljebljivanjaPipin 2017-05-25 18:15
Citat autoritet:
Vijećnici u interesu grada moraju se okupiti u većinu oko najjače opcije, a to je HDZ, koji je dobio i gradonačelnika. Drugo je samo uzaludno i štetno navijanje.
To bi sigurno bilo u interesu HDZ-a, ali ne vidim kako bi to okupljanje oko HDZ-a bilo u interesu Grada. Pa ako ti znaš, objasni nam. I zbog čega bi bilo štetno da ovih devet nehadezeovskih vijećnika formiraju većinu? Znam bilo bi štetno za planove HDZ-ovaca za uhljebljivanje i podjelu provizija, ali ne znam zašto bi bilo štetno za GradCitat:
Bilo bi u redu i da HDZ-e ponudi uz koalicijski ugovor Devčiću ponudi mjesto predsjednika Gradskog vijeća uz obvezu provedbe HDZ-ovog izbornog programa, jer ga Devčić nije niti imao, pa se nema tu što niti provoditi.
Mora da se šališ :lol: Onaj spisak fraza i laži o Lošinju kao prvom od 1000 otoka ti nazivaš HDZ-ovim programom? Uozbilji se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Strah od transparentnost iTintilator 2017-05-26 10:03
Citat autoritet:
Pogledajte na stranici DIP-a gospodin Oleg Butković, ministar iz N.Vinodolskog je bio nositelj izborne liste HDZ-a u Novom, to je htio i Gari, ali su ga Ana i Anto otjerali. Kakvim će to on autoritetom riješiti bilo koji problem?
A što se tiče komentara o tome da bi eto drugih 9 vijećnika trebalo biti skupa protiv 6 iz HDZ-ove koalicije, nije mi jasno zašto bi se samo tako zbrajali mandati SDP-a i HNS-a, a ratuju na veliko? Ili zašto se automatski zbraja mandati Devčića s SDP-om ili Sinišom Baričevićem? Vijećnici u interesu grada moraju se okupiti u većinu oko najjače opcije, a to je HDZ, koji je dobio i gradonačelnika. Drugo je samo uzaludno i štetno navijanje.
Bilo bi u redu i da HDZ-e ponudi uz koalicijski ugovor Devčiću ponudi mjesto predsjednika Gradskog vijeća uz obvezu provedbe HDZ-ovog izbornog programa, jer ga Devčić nije niti imao, pa se nema tu što niti provoditi.
Laž da Devčić nije imao program je hadezejska laž. Njegov se program može svesti na jednu riječ - TRANSPARENTNOST. A to je ono od čega HDZ bježi kao Vrag od tamjana. Transparentnost bi, na primjer, značila da ne može Nedić određivati tko će biti primljen na otvorena radna mjesta u gradskim službama, ustanovama i poduzećima nego da to rade nadležna tijela sukladno propisima. Nedić se te kraljevske ovlasti ne želi odreći, a oni koje je već uhljebio ili žele da ih uhljebi sada mahnito dokazuju nedokazivo - da je HDZ uvjerljivo pobijedio premda ima samo 40% mandata u vijeću. Da ne duljim, hadezejci boluju od teške boljke kojoj medicina još nije nadjenula stručno ime - straha od tranparentnosti .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # istina je u brojkamacifre 2017-05-25 16:07
Ovo su brojke : HDZ i partneri = 1351 glas
To su brojke, toliko imate članova u HDZ u uhljeba i prodanih duša koji su protiv grada i domačih. Koliko je mladih visokoškolovani h Lošinjana ostalo vani a vi uvozite menađere i belosvjetske... direktore itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # istinaistina 2017-05-25 16:39
Vijećnici u interesu grada moraju se okupiti u većinu oko najjače opcije, a to je HDZ, koji je dobio i gradonačelnika. Drugo je samo uzaludno i štetno navijanje.
Po tebi onda HSS Kamalić mora sa SDP om, i onda je većina Devčić, i tek onda je sve u interesu grada normalno sa gradonačelnicom HDZ a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Najjača opcijagost 2017-05-25 17:26
Citat istina:
Vijećnici u interesu grada moraju se okupiti u većinu oko najjače opcije, a to je HDZ, koji je dobio i gradonačelnika. Drugo je samo uzaludno i štetno navijanje.
Bez obrazloženja ovo je obično HDZ-ovsko navođenje vode na svoj mlin. Odgovori zašto se svi trebaju okupiti oko opcije koja se u prošlom mandatu iskazala kao Mihina samoposluga, pa makar bila i brojčano najjača? Uostalom, najjača opcija su svi ostali zajedno bez HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # LogikaLogičar 2017-05-25 22:01
Logika ti je jača strana. Zašto naprimjer najjača opcija ne bi bio HDZ i Domac i Nekić ili HDZ. I svi ostali bez Devčića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ..Manjina 2017-05-26 00:11
Citat Logičar:
Logika ti je jača strana. Zašto naprimjer najjača opcija ne bi bio HDZ i Domac i Nekić ili HDZ. I svi ostali bez Devčića.
Zato što je tako bilo do sada...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Talibanska koalicijaTeo 2017-05-26 09:42
Citat Logičar:
Logika ti je jača strana. Zašto naprimjer najjača opcija ne bi bio HDZ i Domac i Nekić ili HDZ. I svi ostali bez Devčića.
Koalicija člana regionalističko g lijevo orjentiranog PGS-a i nenacionalistič kog također lijevog SDP-a s koalicijom nacionalističko g HDZ-a koji je u lošinjsko gradsko vijeće uvukao jednog Ilčićevog talibana kao ideologa koalicije imala bi smisla kao savez Izraela sa Saudijskom Arabijom. Mislim da bi obojica bili šutirani iz stranaka dok kažeš HDZ. Uostalom, je li Nekić uopće član SDP-a?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Samoubilačka koalicijaFuj 2017-05-26 10:43
Citat Teo:
Citat Logičar:
Logika ti je jača strana. Zašto naprimjer najjača opcija ne bi bio HDZ i Domac i Nekić ili HDZ. I svi ostali bez Devčića.
Koalicija člana regionalističko g lijevo orjentiranog PGS-a i nenacionalističkog također lijevog SDP-a s koalicijom nacionalističkog HDZ-a koji je u lošinjsko gradsko vijeće uvukao jednog Ilčićevog talibana kao ideologa koalicije imala bi smisla kao savez Izraela sa Saudijskom Arabijom. Mislim da bi obojica bili šutirani iz stranaka dok kažeš HDZ. Uostalom, je li Nekić uopće član SDP-a?
Moš mislit koalicije regionalističko g PGS-a sa strankom koja se diči unitarističkim sloganom JEDNA HRVATSKA i SDP-a s antifašističkog tradicijom u koaliciji sa strankom koja tolerira refašizaciju Hrvatske. Bila bi to samoubilačka koalicija za PGS i SDP.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Interes grada ili HDZ-a?gost 2017-05-25 17:35
Citat istina:
Vijećnici u interesu grada moraju se okupiti u većinu oko najjače opcije, a to je HDZ, koji je dobio i gradonačelnika.
A po čemu je to interes grada? Moj na primjer nije. A znam dosta njih koji misle isto. A i mi smo grad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # dosta je bilo kurbinog pirakaligo 2017-05-25 17:55
Citat istina:
Vijećnici u interesu grada moraju se okupiti u većinu oko najjače opcije, a to je HDZ, koji je dobio i gradonačelnika. Drugo je samo uzaludno i štetno navijanje.
Po tebi onda HSS Kamalić mora sa SDP om, i onda je većina Devčić, i tek onda je sve u interesu grada normalno sa gradonačelnicom HDZ a.
Vijećnici SDP-a i PGS-a priklonili su se nezavisnoj listi Devčića i tako smanjili šanse da HDZ konstituira gradsko vijećem, sad su na redu Andrino i Elvis i la comedia e finita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # P: Šou me d nambersC: Brojke su dvocifrene 2017-05-25 16:41 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Rasipnost je navikaF 2017-05-25 17:33
Citat C: Brojke su dvocifrene:
Rasipnost je navika koja te drži i kad s mjesta provincijskog gradonačelnika odeš na ministarsko. Štoviše, apetiti porastu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # greška u koracimaK.Š.Đalski 2017-05-25 18:03
Citat F:
Rasipnost je navika koja te drži i kad s mjesta provincijskog gradonačelnika odeš na ministarsko. Štoviše, apetiti porastu.
Kako je mogao napraviti ovakvu grešku ? A svi su mu govorili da se ne zalijeće i da se ne može jedan provincijalac nositi sa zagrebačkim vukovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Rasipnosts čijim šoldima? 2017-05-25 18:14
To se desilo i u Lošinju što si ranije imao manje, oči su ti i džep postajali veći.
Niti doma ne znaju bili efikasni i sa manjim a kada dođu do Zagreba sve su veće želje, put je dug imaš vremena za križaljku.
Gdje je nestalo ono što su ti starci tupili da moraš biti pošten i svojim radom osim za sebe pomoći i svom kraju?
Tu živiš pa prema tome tu ostaje tvoje i za tebe.

Sada će biti tu grade ali ne za tebe, pomalo i smetaš, na primjer ne želiš drek sa juga da ti dovedu na sjever.
Kaj god neće toj novoj kvazi gospodi smrditi.
Ti radi i budi pošten i što dobiješ, tuđi drek.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # pinkipupi 2017-05-25 19:12
Da je većina bila zadovoljna smjerom kojim Grad ide ne bi HDZ morao kupovati vijećnike da dobije većinu u GV, kao što će se morati upeti i sada.
Kada je HDZ kupio glasove za većinu, koje godine : Mužić - Pupavac a mora i sada-
osim Pinkija mora se založiti još Šolić jer je Mihga donio prije nove godine novce.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # nerealno,nereal no i navijačkijutarko 2017-05-25 20:45
Ima komentatora koji jednostavno ne mogu prihvatiti činjenicu da je HDZ Mali Lošinj pobjednik lokalnih izbora u našem gradu. Ali to je njihovproblem. Priče o tome kako 50% nije izašlo na izbore, te da HDZ nije dobio 15 mandata nego samo 4, kao i Devčić, su priče za malu djecu. HDZ je čisti i jasni pobjednik. Gradonačelnica (eto HDZ ima ženu za grsdonačelnicu) je dobilo preko 50% i što tu nije jasno? Priče o SDP-u koji se raspada i ima 1 mandat, kao i HNS i IDS, te PGS ili HSS su tričarije. HDZ i Devčić se mogu, ali i ne moraju dogovoriti. Ako g.Devčić bude odugovlačio i "pametovao" izlaže se riziku da mu dio vjećnika s njegove liste jednostavno ode, jer neće vidjeti nikakav smisao u djelovanju bez pravila koje obvezuju političke stranke. Zato, smanjiti teeba frustracije i više realnosti u cijeloj priči, te uvažiti volju birača, naših sugrađana, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Treba uvažiti volju građana, naših sugrađanaGargamel 2017-05-25 21:32
Citat jutarko:
Ima komentatora koji jednostavno ne mogu prihvatiti činjenicu da je HDZ Mali Lošinj pobjednik lokalnih izbora u našem gradu.
Hajde da vidimo kako se postaje pobjednik lokalnih izbora: 1) Tvoj kandidat je izabran za gradonačelnika nadpolovičnom (iznad 50 %) većinom glasača i 2) Osvojio si nadpolovičnu (iznad 50 %) večinu mandata u gradskom vijeću. Slažeš li se? Činjenica je da je za Anu Kučić glasovala nadpolovična većina (više od 50 %) birača, ali činjenica je da si osvojio ispodpolovičan (40 %) mandata u vijeću. Slažeš li se? Ako se slažeš, a moraš se složiti jer podaci su neumoljivi, točno je da je HDZ ML pobjednik u izboru lokalnog nositelja izvršne vlasti, ali moraš se složiti da je "popušio" (kako to HDZ-ovci vole reći) u izboru članova predstavničkog tijela, tj. gradskog vijeća. Sve drugo je besplodno brabonjanje. A tvoje bahato opisivanje Devčićevog odugovlačenja i "pametovanja" kao nečega nedopustivog odaje iznerviranog HDZ-ovca koji nas pokušava uvjeriti da bi predaja svekolike vlasti HDZ-u značila uvažiti volju naših birača, naših sugrađana. Malo sutra, srculence drago! Da je volja birača bila predati svu vlast HDZ-u, sami birači bi HDZ-u dali osam, a ne šest mandata u predstavničkom tijelu. A kao što znamo, oni to unatoč ogromnim naporima HDZ-ovih snaga nisu učinili. Zato treba smanjiti frustracije i unijeti više realnosti te uvažiti slobodno izraženu volju birača, naših sugrađana da HDZ ne dobije i vlast koja prema zakonu pripada gradskom vijeću kao predstavničkom tijelu građana, tijelu lokalne vlasti analogne Saboru na državnoj razini, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Lažnaopozicija 2017-05-26 18:58
Citat jutarko:
Ima komentatora koji jednostavno ne mogu prihvatiti činjenicu da je HDZ Mali Lošinj pobjednik lokalnih izbora u našem gradu. Ali to je njihovproblem. Priče o tome kako 50% nije izašlo na izbore, te da HDZ nije dobio 15 mandata nego samo 4, kao i Devčić, su priče za malu djecu. HDZ je čisti i jasni pobjednik. Gradonačelnica (eto HDZ ima ženu za grsdonačelnicu) je dobilo preko 50% i što tu nije jasno? Priče o SDP-u koji se raspada i ima 1 mandat, kao i HNS i IDS, te PGS ili HSS su tričarije. HDZ i Devčić se mogu, ali i ne moraju dogovoriti. Ako g.Devčić bude odugovlačio i "pametovao" izlaže se riziku da mu dio vjećnika s njegove liste jednostavno ode, jer neće vidjeti nikakav smisao u djelovanju bez pravila koje obvezuju političke stranke. Zato, smanjiti teeba frustracije i više realnosti u cijeloj priči, te uvažiti volju birača, naših sugrađana, zar ne?
Najveći pobjednik ovih izbora je Devčić jer je svih ovih godina dokazao dosljednost i kada je bio sam protiv svih. Čisti i jasni pobjednik na ovim izborima ne postoji jer bi se Devčić teoretski mogao udružiti sa ostalima i dobiti većinu ,ali u tome je razlika između njega i navodnih pobjednika koji će za većinu prodati još pola lošinja i kupiti još par lopova. Svaki grad ima gradsku upravu kakvu zaslužuje .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Nemoralna pobjedagost 2017-05-26 19:28
Nevjerojatan je i zastrašujući fanatizam kojim nas pokušavaju uvjeriti da je HDZ pobjednik lokalnih izbora, iako su mu birači dali manje od polovice vjećničkih mandata. Čak i djeca znaju da nisu pobijedili ako u igri nisu zabili više golova od protivnika. No ne bih rekao da je Devčić pobjednik, jer ni on nema više od polovice mandata, ali moralni pobjednik jeste. A to će i ostati jer neće kupovati druge vijećnike, niti im prijetiti ili ih ucjenjivati. Tek ako se HDZ dočepa još dvoje vijećnika bit će pobjednik ovih izbora, ali bez svake sumnje - nemoralni pobjednik. A oni koji HDZ-u prodaju sramotnu pobjedu nestat će iz politike osramoćeni kao Milan Mužić i Danijel Pupovac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Svjetonazorska koalicijaPišem protiv vjetra 2017-05-26 20:07
Citat gost:
Tek ako se HDZ dočepa još dvoje vijećnika bit će pobjednik ovih izbora, ali bez svake sumnje - nemoralni pobjednik. A oni koji HDZ-u prodaju sramotnu pobjedu nestat će iz politike osramoćeni kao Milan Mužić i Danijel Pupovac.
Tih dvoje vijećnika pri odlučivanju hoće li pomoći HDZ-u da još četiri godine vlada Lošinjom trebaju se zapitati jesu li ih njihovi birači izabrali da uđu u koaliciju i sa strankom HRAST koja u svome programu pod formom osude svih totalitarizama izjednačuje komunizam, nacizam i antifašizam tvrdeći da među njima nema razlike premda su nacizam i fašizam započeli drugi svjetski rat, a zločini počinjeni u ime rase. Mislim da bi vijećnici SDP-a, IDS-a, PGS-a i HNS-a trebali razmisliti jesu li programi njihovih stranaka kompatibilni s programom ultrakonzervati vne, klerikalne stranke HRAST, a nezavisni vijećnik Siniša Dakić preispita svoju savjest nakon što pročitaju ovaj odlomak iz programa HRAST-a:

Nema razlike između komunizma, fašizma i nacizma, osim jedne: komunizam je najdulje trajao, a komunistički zločini su najmanje sankcionirani, štoviše, u Hrvatskoj za njih nitko do sada nije odgovarao – usprkos europskim rezolucijama o komunističkim zločinima i temeljnom poimanju zločina. Razlog je tomu insuficijencija komunističkih kadrova i njihovih duhovnih nasljednika u javnom i političkom životu RH, koji plaštom lažnoga antifašizma zaogrću i pokušavaju prikriti masovne, genocidne zločine nad hrvatskim narodom, izvršene neposredno poslije svršetka Drugoga svjetskog rata.
www.h-rast.hr/.../

Eventualna izlika za suradnju da se u lokalnoj politici ne bavimo svjetonazorskim pitanjima otpada iz razloga što je prigodom potpisivanja koalicijskog sporazuma HDZ-HRAST-HKDU- SU predsjednik lošinjskog HRAST-a Boris Adžić kazao da "svojim svjetonazorom misle doprinijeti i na državnoj i na lokalnoj razini". Drugim riječima, vijećnici koji bi pomogli da ova koalicija stekne kontrolu nad Gradskim vijećem prišli bi jednoj svjetonazorskoj koaliciji. Jesu li ih birači za to birali?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Program lokalne kontrarevolucij egost 2017-05-26 21:09
Citat Pišem protiv vjetra:
Drugim riječima, vijećnici koji bi pomogli da ova koalicija stekne kontrolu nad Gradskim vijećem prišli bi jednoj svjetonazorskoj koaliciji. Jesu li ih birači za to birali?
Čisto sumnjam da su ih birači birali očekujući da će se uortačiti sa strankom HRAST koja je ideološki bliska ultrakonzervati vnoj i klerikalnoj udruzi Vigilare, stožera za okupljanje i koordinaciju djelovanja sličnih organizacija koja propagira kontrarevolucij u prema ovom programu:
1. Seksualna kontrarevolucij a
Promicati patrijarhalnu obitelj, svetost braka koji je po svojoj biti i naravi nerazrješiv, istinu o ljudskoj spolnosti. Insistirati na svetosti svakog ljudskog života, utvrđivati pravo roditelja da biraju odgoj i obrazovanje za svoju djecu, boriti se za javni moral, protiviti se institucionalno m društvenom vrednovanju perverzija i nastranosti.
2. Socijalistička kontrarevolucij a
Promicati prava na privatno vlasništvo, zagovarati ograničen utjecaj države na ekonomiju, raskrinkavati zabludu navodnog sukoba rada i kapitala, promicati kulturu poduzetništva, razbijati mit o nepravednosti ekonomske nejednakosti.
3. Francuska kontrarevolucij a
Promicati postojanje naravnih elita, braniti ideju monarhije i plemstva. Boriti se protiv heterodoksne tvrdnje da vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, težiti uspostavi vlasti čiji autoritet dolazi odozgo.
4. Protestantska kontrarevolucij a
Čvrsto braniti svete istine katoličke vjere. Promicati ljubav prema Crkvi i Svetom Ocu, njegovati poštovanje prema kleru. Promicati zdrave katoličke pobožnosti, posebno prema Euharistiji i Blaženoj Djevici Mariji.
Tek toliko da se zna u što se izrodio nekoć umjereni lošinjski HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Nije pametovanjevengo vaša trgovina 2017-05-25 21:41
Čak i tu vršite pritisak?
Kao Devčić ne treba previše pametovat ili će mu njegovi s liste otići?
Znači nervozni ste što vam to ovaj puta ne uspijeva tako brzo kako ste navikli?
Nadam se da neće nitko s liste nikamo otići pošteno je da nitko nigdje ne zbriše jer kada ja glasam ja glasam za onoga koga sam zaokružila.
Znači nisam zaokružila drugoga tako da niti ne želim da moj kandidat ode drugdje.
Vražja politika gdje vam je sve omogućeno, kurve su stvarno poštenije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ?Pupovac 2017-05-26 19:03
Citat vengo vaša trgovina:
Čak i tu vršite pritisak?
Kao Devčić ne treba previše pametovat ili će mu njegovi s liste otići?
Znači nervozni ste što vam to ovaj puta ne uspijeva tako brzo kako ste navikli?
Nadam se da neće nitko s liste nikamo otići pošteno je da nitko nigdje ne zbriše jer kada ja glasam ja glasam za onoga koga sam zaokružila.
Znači nisam zaokružila drugoga tako da niti ne želim da moj kandidat ode drugdje.
Vražja politika gdje vam je sve omogućeno, kurve su stvarno poštenije.
A gdje je na ovim izborima Pupovac? Završio je u HDZ kanti za smeće i svi mu okrenu leđa na ulici.Jeftino je prodao svoje glasače i obraz.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Talibanski fanatizam HDZ-ovacaOktopod 2017-05-26 13:16
Ne treba biti politolog da bi se znalo kako dugotrajna vlast vodi u degeneraciju stvaranjem oligarhije i interesne "hobotnice" na štetu građana, a da "apsolutna vlast apsolutno korumpira". Sve ovo došlo je do izražaja pri kraju trećeg mandata HDZ-ovske vlasti na Lošinju i kulminiralo za vrijeme izborne kampanje i nakon izbora. Jednom faktički kupljena vlast, dakle stečena korupcijom, a ne voljom birača, kupovinom se održavala i u naredna dva mandata, pa se i sada s talibanskim fanatizmom javnosti potura laž o uvjerljivoj pobjedi HDZ-a na izborima za gradsko vijeće. Ovom laži HDZ-ov politički komitet pokušava opravdati siloviti pritisak na vijećnike izvan HDZ-ovog klana da se unatoč volji svojih birača priklone HDZ-u i osiguraju kontinuitet vlasti njegove oligarhije. Uspije li HDZ zadržati vlast još jedan mandat, ishod ovih izbora bit će mu signal da naredne četiri godine maksimalno iskoristi za dovršetak projekta šišanja lošinjskih ovaca, jer nakon toga bit će ono "tko je jamio, jamio je", a na izbor neka ide tko god želi. I obećali su nam da će u narednom mandatu (ako ga uspiju kupiti) biti #aktivniji #učinkovitiji #funkcionalniji . Jao si ga nama :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ni branitelji nisu impresioniranigost 2017-05-26 14:48
Citat Oktopod:
Uspije li HDZ zadržati vlast još jedan mandat, ishod ovih izbora bit će mu signal da naredne četiri godine maksimalno iskoristi za dovršetak projekta šišanja lošinjskih ovaca, jer nakon toga bit će ono "tko je jamio, jamio je", a na izbor neka ide tko god želi. I obećali su nam da će u narednom mandatu (ako ga uspiju kupiti) biti #aktivniji #učinkovitiji #funkcionalniji. Jao si ga nama :sad:
Teško je zamisliti kakvo bi opravdanje novoizabrani član gradskog vijeća mogao dati da opravda pretrčavanje pod HDZov šator za što ga birači nisu izabrali bez da ispadne smješan. Jer uprkos trudu vladajućih da birači budu neinformirani i manipulirani glasovanjem su ipak odaslali poruku da im je dosta dosadašnje politike i da ne žele status kvo nego promjene. A dosta im je i prazne demagogije. Zato ni Kapelijevo dodvoravanje braniteljskoj populaciji čašćenjem generala Gotovine za Dan Grada nije impresioniralo branitelje pa je uoči izbora cirkuliro SMS sa ovim sadržajom: "Zbog visegodisnjeg omalovazavanja, podcjenjivanja i ignoriranja branitelja od strane gradskih vlasti pozivam sve losinjske branitelje da ne glasuju za njih, neka glasuju po svojoj savjesti i svijesti al za njih ne, pozdrav!"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # PRVI U POLTRONSTVUOdbornik 2017-05-26 15:38
Citat gost:
ni Kapelijevo dodvoravanje braniteljskoj populaciji čašćenjem generala Gotovine za Dan Grada nije impresioniralo branitelje pa je uoči izbora cirkuliro SMS sa ovim sadržajom: "Zbog visegodisnjeg omalovazavanja, podcjenjivanja i ignoriranja branitelja od strane gradskih vlasti pozivam sve losinjske branitelje da ne glasuju za njih, neka glasuju po svojoj savjesti i svijesti al za njih ne, pozdrav!"
SMS je nekako dospio do Plenkovića pa je Kapeli dobio jezikovu juhu da šta to tamo na otoku rade :lol: Pod hitno je letku dodano da je kao i u svemu drugome Lošinj PRVI U BRIZI ZA BRANITELJE i Anino poltronsko obećanje da će smjesta, u prvim danima mandata osnovat Odbor za branitelje :lol: Tako će svim onim odborima koji četiri godine nisu niš radili dodati još jedan da radi to isto :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Obećanjeludom radovanje 2017-05-26 16:31
Kao i sva obećanja lako je dati, stvar je u tome što u ovoj zemlji nitko za ništa ne odgovara možeš ovećati što želiš.

Mogu mislit kako je Gotovina bio "impresioniran" sa svime a ponajmanje sa obećanjima.
Tko je ono poslao Gotovinu u ćuzu, ovi koji obećavaju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ....hj 2017-05-26 16:42
Nedić ovdje samo što nije zajašio Gotovinu a da mi je znati di je bio kad je ovo bilo :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # gostovo palamuđenjekvaka 2017-05-27 13:40
Čitam ovo što komentator gost palamudi. Volio bih da jasno kaže: tko je to pobjednik ovih lokalnih izbora na otoku? Njegova teza da HDZ nije pobjednik, ničim nije opravdana, jer zbraja što se zbrojiti ne da. Tko je onda pobjednik? SDP? PGS? IDS? NL Devčić? HNS? NL Baričević? HSS?, HDZ? Hrast? SU? HKDU? Laburisti? TKO?
HDZ sa svojom koalicijom je pobjednik lokalnih izbora na Lošinju jer je i prvom krugu njihova kandidatkinja dobila preko 50% glasova biraČa, a lista za Gradsko vijeće je ralativni pobjednika s najvuiše osvojenih glasova 3&,02%. Da li će uspjeti doći do 8 vijećnika, to je drugo pitanje, ali gost treba biti objektivan i ne izvrtati činjenice. Neće HDZ-u biti lako od 6 doći do 8 i većine u vijeću, ali kako će SDP s 2 doći do 8? Vjerojatno puno lakše - prema teoriji gosta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Djetinjasto palamuđenje hadezejacagost 2017-05-27 14:43
Citat kvaka:
Čitam ovo što komentator gost palamudi. Volio bih da jasno kaže: tko je to pobjednik ovih lokalnih izbora na otoku? Njegova teza da HDZ nije pobjednik, ničim nije opravdana, jer zbraja što se zbrojiti ne da.
Tezu da HDZ nije pobjednik opravdava brutalna činjenica da HDZ ne može pristupiti konstituiranju gradske vlasti jer nema većinu u Gradskom vijeću. Sve drugo je djetinjasto palamuđenje da si hadezejci uljepšaju stvarnost.Citat:
HDZ sa svojom koalicijom je pobjednik lokalnih izbora na Lošinju jer je i prvom krugu njihova kandidatkinja dobila preko 50% glasova biraČa, a lista za Gradsko vijeće je ralativni pobjednika s najvuiše osvojenih glasova 3&,02%.
Kako možeš tvrditi da je HDZ sa svojom koalicijom pobjednik izbora kad ne može konstituirati vlast?Citat:
Da li će uspjeti doći do 8 vijećnika, to je drugo pitanje, ali gost treba biti objektivan i ne izvrtati činjenice.
Koju činjenicu je gost izvrtao? Rekao je da je neistina da je HDZ pobjednik, ali nije tvrdio da je pobjednik netko drugi. A pobjednikom izbora nazvati onoga tko ne može konstituirati vlast je laž i to vrlo glupa laž.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gurnime-povuci gadr. Doolitle 2017-05-30 13:31
Citat gost:
Kako možeš tvrditi da je HDZ sa svojom koalicijom pobjednik izbora kad ne može konstituirati vlast?
Neće ni uspjeti konstituirati vlast jer Dakić postavlja nemoguće uvjete. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Nemogući uvijetiMission imposible 2017-05-30 14:11
Citat dr. Doolitle:
Citat gost:
Kako možeš tvrditi da je HDZ sa svojom koalicijom pobjednik izbora kad ne može konstituirati vlast?
Neće ni uspjeti konstituirati vlast jer Dakić postavlja nemoguće uvjete. :lol:
Ma zar zahtijeva da adezejci budu pošteni, transoarentni, da prestanu uhljebljivati svoje i da raskinu brak s ekstremistima iz HRASTA?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Vjerodostojnogost 2017-05-30 14:37
Citat Mission imposible:
Citat dr. Doolitle:
Citat gost:
Kako možeš tvrditi da je HDZ sa svojom koalicijom pobjednik izbora kad ne može konstituirati vlast?
Neće ni uspjeti konstituirati vlast jer Dakić postavlja nemoguće uvjete. :lol:
Ma zar zahtijeva da adezejci budu pošteni, transoarentni, da prestanu uhljebljivati svoje i da raskinu brak s ekstremistima iz HRASTA?
Misalim da će i Plenki imat isti problem kad dođe rok da dokaže kako ima većinu u Saboru
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Dajpet 2017-05-30 16:53
Citat dr. Doolitle:
Citat gost:
Kako možeš tvrditi da je HDZ sa svojom koalicijom pobjednik izbora kad ne može konstituirati vlast?
Neće ni uspjeti konstituirati vlast jer Dakić postavlja nemoguće uvjete. :lol:

Dat će mu što traži ako im treba.
Treba ostati na vlasti da provode i nadalje što su započeli.
Mi damo jedni drugima "daj pet" a oni daj pare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # povratak u bolju prošlostPišem uz vjetar 2017-05-30 12:29
Citat Pišem protiv vjetra:
Eventualna izlika za suradnju da se u lokalnoj politici ne bavimo svjetonazorskim pitanjima otpada iz razloga što je prigodom potpisivanja koalicijskog sporazuma HDZ-HRAST-HKDU-SU predsjednik lošinjskog HRAST-a Boris Adžić kazao da "svojim svjetonazorom misle doprinijeti i na državnoj i na lokalnoj razini". Drugim riječima, vijećnici koji bi pomogli da ova koalicija stekne kontrolu nad Gradskim vijećem prišli bi jednoj svjetonazorskoj koaliciji. Jesu li ih birači za to birali?
HNS: Vlada RH Hrastu i U ime obitelji odobrila eutanaziju reforme obrazovanja
Imenovanjem osam novih članova Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje, bliskih konzervativnim udrugama, pokretima ili pojedincima, Crkvi i strankama poput Hrasta, od kojih neki nisu ni skloni reformama, sasvim je jasno da će se bilo kakve promjene i odluke o hrvatskom obrazovanju voditi pod ultrakonzervati vnom palicom Željke Markić.
....
Nakon što je prošlog tjedna za novu voditeljicu Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme na potpuno netransparentan i u demokratskim društvima nedopustiv način izabrana Jasminka Buljan Culej, očito je da Vlada i njen ministar plagijator Pavo Barišić idu dalje u nastojanjima da obrazovanje potpuno prepuste u ruke Željke Markić, udruge U ime obitelji i Hrasta.
Hrvatska politika i cjelokupna stručna javnost moraju pronaći način da zaustave sustavnu devastaciju obrazovanja, kao što se to događa posljednjih godinu i pol dana.
Smatramo da odluke u hrvatskom obrazovnom sustavu moraju donositi i provoditi ljudi koji će Hrvatsku voditi naprijed, u društvo naprednih i uspješnih zemalja, a ne Željka Markić i oni koji Hrvatsku žele unazaditi i vratiti u 19. stoljeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Vrijedilo je ...

  Žuja 19.01.2022 08:19
  Odgovornost
  Krivnju baca na vlast zadnjih deset godina. A vlast su bili HDZ, Kapeli, Kučić i žetončići ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 19.01.2022 08:11
  .......
  Gospodin Franković nije nikoga oblatio,ali krivnju baca na gradonačelnicu, a iseljavanje ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  gost 19.01.2022 08:09
  HDZc5
  Plenković Hrvatsku zamišlja kao jednu svoju privatnu prćijicu, kazala je Sabina Glasovac ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 18.01.2022 22:53
  Možda ser...,neznam.
  Kad čekaš građevinsku za kuću preko 10 g. Na kraju je napraviš na crno(dobro da se je dalo ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Liječeni HDZ-ovac 18.01.2022 20:14
  .....
  Nisi naveo nikakav brojčani dokaz niti si naveo zašto. Samo postavljaš glupa pitanja. Očito ...
   
 • Vrijedilo je ...

  NN 18.01.2022 20:14
  ....
  Amiš hoće reći da su lošinjanke u zadnjih 10 godina trebale roditi još 551 dijete kako ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 18.01.2022 19:28
  Brojčano dokazano i napisao sam zašto a sad vi imate neki argument osim "Ana loša hadeze ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Liječeni HDZ-ovac 18.01.2022 19:10
  Činjenice nisu blaćenje
  Ako HDZ u Zagrebu pod motom demografije optužuje Tomaševića znači da laje pod krivim drvetom.
   
 • Vrijedilo je ...

  Lokalni akter 18.01.2022 18:51
  Trend licemjerja
  Melješ li ga melješ o svemu i svačemu, ali tema nisu Amiši i pravi katolici ni natalitet ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 18.01.2022 18:36
  .....
  Čitajući komentar koji ovdje navodite,ima tu puno istine,i to su činjenice.Uvaže ni vijećnik ...
   
 • Vrijedilo je ...

  hranitelj tuljana 18.01.2022 16:56
  Ne rađa HDZSDP...
  A dobro, koliko djece je prosječna Lošinjanka rodila u zadnjih 10 godina a koliko npr. 1900?
   
 • Vrijedilo je ...

  S.T. 18.01.2022 13:24
  Budimo precizni a ne Volarići
  Na tu glupost Volarić je dobio odgovore: - ali sada pričamo o razlici od popisa 2011 do ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 18.01.2022 11:57
  Elementrano, Volariću!
  Možemo ali ne moramo to znati. Jer mi govorimo o popisu za zadnjih deset, a ne za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Domestos 18.01.2022 11:00
  Razjareni sponzor
  Razjaren Frankovićevim osvrtom na demografsku katastrofu otoka Aninih djedova oglasio se ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Haker 18.01.2022 10:23
  Bolest Balkana traži reset sustava
  U tom pravcu idu i komentari uz ovaj Frankovicev status: ~ Matematicki gledano, brojka ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  Lokalni akter 18.01.2022 09:43
  Tko je dobio Hrvatsku?
  Dobili smo Hrvatsku, ali ostasmo bez Hrvata ... ... komentira Zoran Šprajc na RTL-u.
   
 • Vrijedilo je ...

  Gost 17.01.2022 22:05
  ...
  Može biti samo na dva mjesta, na Nerezincu ili u Stopu
   
 • Vrijedilo je ...

  Lokalni akter 17.01.2022 19:42
  Ne brinite, u trendu smo
  Prema odgovoru ureda gradonačelnice portalu otoci.net Lošinj je u trendu s ostatkom Hrvatske.
   
 • Vrijedilo je ...

  ...... 17.01.2022 19:18
  .......
  A di mi je Van Bohu?Da brani čast naše drage gradonačelnice? Daj čovječe javi se malo! Ali ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Krampus 17.01.2022 18:45
  Nestali u dva i pol mandata
  Ne znamo gdje su nestali ali znamo kad su nestali. Nestali su dok je Kapeli bio gradonačelnik ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Krmak 17.01.2022 18:13
  Car je gol
  Butković,Komadi na i Ana koji vam je k...?Zašto ne vrate liniju 311 u Mrtvašku?U cijeloj ...
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 17.01.2022 18:03
  Laže Plenki ko HDZ-ovac
  Kazao je da pad stanovništva u Hrvatskoj nije novost jer da to taje već 70 godina. Laže ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Zvekan 17.01.2022 16:40
  Problem je u građanima
  Premijer je snužden. Ide okolo i žali se da svi ignoriraju njegov krasan intervju, piše ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Žuja 17.01.2022 12:40
  Segment nautičkog turizma
  A u životopisu uz izborni program joj piše Radno iskustvo stjecala je u segmentu nautičkog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 17.01.2022 11:41
  ....
  ... nego za ono što je radila kod ćaće svog, klozetfrau
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 17.01.2022 10:51
  Seksizam naš svagdašnji
  ..nego za što je? Hajde, dovrši...:lol:
   
 • Vrijedilo je ...

  gost 17.01.2022 10:49
  Mjesto ugodno za život
  Tu frazu je Ana Kučić uvela kad je shvatila da od obećanja kako će Lošinj biti prvi od ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Gulanfer 17.01.2022 10:11
  Nedostatak vizije odgovornih
  Čeka da se prvo oglasi šef njene partije pa da pisac šalabahtera zna šta da napiše. Ali za ...
   
 • Vrijedilo je ...

  Trubilo 17.01.2022 09:22
  Najveći otočki grad
  Znate onu vječnu frazu o Malom Lošinju kao najvećem gradu na našim otocima... Jesmo li još ...
   
 • Organizirano nečinjenje nadležnih

  ..... 17.01.2022 08:52
  Komadina kadar
  Nesposobnost Komadinog kadra: 1.riva na Susku 2.riva na Unijama 3.Mrtvaška 4.solarna elektrana ...